Sreda, 01.10.2014.

21:30

Kasparov: Putin je najveća opasnost

Ruski šahista i opozicionar Gari Kasparov označio je predsednika Rusije Vladimira Putina najopasnijim čovekom na svetu.

Izvor: Tanjug

Kasparov: Putin je najveæa opasnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

A?

pre 9 godina

Znam te pusko, dok si pistolj bila... Za one koji velicaju ovog: Taj je podrzavao bombardovanje Srbije! I za ovog ispod, sto se buni kad Garija neko naziva stranim placenikom: Tvoj IQ je nepostojeci, ako mislis da on sve ovo radi zbog mira u svetu! Gde je bio kada su zapadnjaci napadali sve i svasta? Gde? Cutao, naravno, to mu je u opisu posla! Placenik, nego sta!

alpa ćino

pre 9 godina

Pametan čovek za razliku od ovih naših što veličaju cara Putina!
(Saša, 1. oktobar 2014 22:01)

Jeste, i Gorbi i Jelcinj su bili pametni pa je Rus radio za prosečnu platu od $100. A Putin je glup pa danas Rus radi za prosečnu platu od 780 eur.

Opsednutost

pre 9 godina

Sudeći po negativnim komentarima na ovu vest (ukoliko B92 nije namerno uklonio one pozitivne, što me ne bi začudilo), većina našeg naroda je - da kažem blago - krajnje nekritički nastrojena prema političkom delovanju Rusije i njenog predsednika. Obožavanje bilo koga nije dobro, jer to čoveku zamagljuje vid. Mi smo, očigledno, najneracionalniji ljudi u Evropi.

Strasno

pre 9 godina

@Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.
(Raspucin, 1. oktobar 2014 21:50)

Samo sam cekao da neko od vas jadnika napise "ko li ga placa". Pa jel moguce da toliko mozga nemate. Piletina, sto bi se reklo. Pa smehotres bre.
Da niste vi sa dva casa i velikim odmorom od skole i sa iq ispod 80 vece ruske patriote od CUVENOG GARIJA KASPAROVA? Sram vas bre bilo. Sta se mesate u tudju drzavu??? Vi cete reci ko koga placa. Bitno da vas niko ne placa a znamo i zasto, jer ne vredite nicemu i nikome.

Bah

pre 9 godina

Sta se cudite? Ruski sahista? Majka mu Jermenka, otac Jevrejin, a ovaj rodjen u Azerbejdzanu? Od propale kandidature (uz ogromnu podrsku Zapada) na predsednickim izborima 2008. ne moze Putina da smisli. Potseticu da je ovaj lik zapretio da ce napustiti Evropski sampionat u debrecinu 1992. ako ne izbace reprezentaciju SRJ sa takmicenja sto je i ucinjeno posle prvog kola i nase pobede nad Cehoslovackom. Za zasluge je dobio drzavljanstvo Hrvatske, a fanaticno je podrzavao i pozivao na rat muslimane u BiH. Jednostavno, tip je egomanijak, pun sujete i revansizma. Javno iznosi netrpeljivost prema Pravoslavlju sto ga cini i verskim sovinistom. Placaju ga isti oni kojima Putin ni najmanje ne odgovara i to vec godinama unazad. Veliki sahista - mali covek.

db

pre 9 godina

Briljantni mozak i šahista.
Nažalost, ne dovoljno za ove ruske privokatore koji vršljaju ovde i koji sve velike ljude koji nisu u liniji malog kgb oficira nazivaju plaćenicima.

xmen

pre 9 godina

Au kakva je ovaj bruka za svoju zemlju - Rusija pod Putinom nikada nije bila jača i u ekonomskom i u vojnom smislu..prosto za nepoverovati..

dzabe pamet bez morala

pre 9 godina

1. Gari Kasparov nije Rus ni po majci ni po ocu. I rodjen je u Bakuu, Azerbejdzan. A i ako ne voli Rusiju i Ruse ipak tamo voli da se eksponira i imao je zelju da postane ruski predsednik. Da to isto proba na isti nacin u rodnom Azerbejdzanu davno bi se preselio u vecna lovista.

2. Ako se precutno slaze sa eliminacijom islamista za 24 sata, jasno je da bi se slozio i sa eliminacijom Rusa za 24 sata. Medjutim, tu se isprecilo hiljade nukelearnih glava kojima Putin raspolaze. Kakav peh.

Sergey

pre 9 godina

Reče čovek koji je nekada igrao pristojno šah, probao razne biznise , propao totalno , jurila ga mafija da ga ubije zbog dugova...i odjednom svi dugovi nestaju . Naprasno ima para ništa ne radi i postaje opozicioni lider. Pitam se ko ih mu je dao?. Odgovor znate sami

Sasa

pre 9 godina

Rusofili su toliko zaluđeni Putinom da ako si protiv Putina onda si placenik ili izdajnik. Pitam se pitam na koga Vas to potseca. "Ako nisi sa nama onda si protiv nas".

Marija Karla

pre 9 godina

Cudnovatim se ljudima veliki prostor daje da "laju" po medijima. Kasparov je se izuzetno dobro i zasluzeno prodao Zapadu kao sahista, pa to zaista ne mora da radi i kao "kandidat" u politici.
Steta je sto se o njemu govori kao o"bivsem sahisti", jer zaista nije morao da ga napusta sa tek navrsenih cetrdesetak godina zivota. Ovaj konflikni covek, je u svoje vreme "zaratio" i sa FIDE (Svetskom Sahovskom Asocijacijom), da bi sa Sortom osnovao vlastitu "Internacionalnu Asocijaciju" .
Izlisno je govorti o njegovoj sramnoj igri na remi proti Kasparova, za svetsku titulu, kada je igrajuci petnaestak partija na “pat” naterao glavnog sudiju da prekine mec u kome je Karpov vec bio u vocstvu sa 5:3. Inace, Kasparov nije ni najmladi svetski prvak u istoriji (osim po kriterijumima “njegove” Asocijacije), nego je za FIDE to postao Ruslan Ponomarjev sa 19 godina.

Marija Karla

Pera Smera

pre 9 godina

Nista drugo se i nije moglo ocekivati od njega. Covek, koji je osvedoceni srbomrzac, drzavljanin Hrvatske, covek koji je davne 1994 godine izbacio nasu sahovsku reprezentaciju sa prvenstva Evrope. Kao neko ko je vrlo upucen u sah, i koji od saha zivi, mogu reci da je Kasparov jedno vrlo pokvareno i zlo stvorenje. Naravno, ako je pitanje Putin ili Kasporov, bez razmisljanja, uvek Putin.

glavomozid

pre 9 godina

Neverovatno da jedan ovako veliki igrac saha ne vidi dalje od svoje mrznje. Da je po njegovom, amerika bi trebala da razori sve sto je ISIS zauzeo, a to sto je to necije vlasnistvo koje treba vratiti - koga bole uvo. Da je po njegovom, zapad je treba napasti Rusiju zato sto...je Krim odlucio da se otcepi?! Zato sto je sam zapad svojim pritiskom i delovanjem doveo do krize? Da li je Rusija direktno usla u sukob sa Ukrajinom? Nije. Molim lepo. Ja ne razumem njegove komentare uopste. Pa jel treba zapad da napadne Rusiju pa da te nuklearke pocnu da lete?! Jel on to hoce? Pa bas mu hvala, na svu srecu pa zapad ne misli kao i on. Ne postoji ni jedan dokaz za to sto zapad tvrdi. Ni za jednog vojnika, ni za putnicki avion, ni za sta. Sto se mene tice, zapad je izazvao krizu u Ukrajini, ubacio svoju vlast koja je pobila hiljade civila i ti civili se brane od takve vlasti. Tu i tamo im neki ruski element doda u ruke neko oruzje da moze efektivnije d ase brani ali to nije napad Rusije na Ukrajinu, a zapad koji je izazvao krizu, pokusavajuci da prati americka naredjenja i da se uvuce Rusima u dvoriste, ne trpi nikakve sankcije ni osude. Putin je i sam rekao "da zelim da zauzmem Ukrajinu uradio bih to za manje od 20 dana", dakle on to ocigledno ne zeli, ali ne zeli ni NATO u dvoristu i dok NATO ne odustane od te zelje, nece biti smirivanja situacije. Dakle - NATO je krivac, ne Rusija.

ana

pre 9 godina

Ja bas i nisam Putinov obozavaoc, ali moram da primetim da su ovi argumenti primenjljivi i na predsednika SAD tako da ovaj clanak bas i nema puno smisla!!!

ja

pre 9 godina

Klicko, Sapic, Kasparov...ne zna se ko je smesniji od bivsih sportista otkad su poceli da se bave politikom. Ovaj Kasparov je sad toliko toga nalupao da i ne zasluzuje odgovor

Bole

pre 9 godina

U pravu je Lik!!! Zapad je trebao čvršće od odgovoriti na Putinova preseravanja!! Ipak on pravi provokacije u Evropi a ne tamo negdje u africi ili bliskom istoku. Jasno je da mu je cilj da nahrani svoje ego, čovjek ima potrebu da ga se svi boje... On toliko voli spominjati fašiste, a ne primjeti koliko on sam liči na Hitlera. Nek nam je bog na pomoći, pored takve budale kojoj je očito cilj da uništi svjetsku ekonomiju....

Ladislav

pre 9 godina

Igraj sah legendo. Mani se politike , ne ide ti . Lici na sah do duse, ali druga su pravila i potezi nekada nemaju logike. Zato si u zabludi jer su figure od mesa i krvi , a to sve menja. Kako rekoh, drzi se ti drvenih figurica ....

Samozvani fabrikant rezanaca

pre 9 godina

Kasparov kao kritikuje Putina a ustvari nam kazuje da sa Rusijom nema šale. Još je Kisindžer utvrdio da je od jake Rusije opasnija samo slaba Rusija.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Da, da. Putin je opasan ali, narocito po interese jevrejskog lobija koji je za vreme "Gorbija" i jos vise kasnije, za vreme "nestabilnog" Jeljcina, crpio bogatstva iz ove bogate drzave i iznosio ih van granica Rusije. Ti oligarsi sa kojima se Putin razracunao isisavali su Rusiju kao pijavice. Gari Kasparov je njihov eksponent i mrzilac svega ruskog i pravoslavnog. Ne zaboravimo da se jako istakao kao veliki protivnik Srba za vreme sukoba na Balkanu.

Miki

pre 9 godina

Vrhunski šahista vuče besmislene poteze. Kroz kakvu li je mašinu za pranje mozga prošao (i on i Kličko), da može tako da blati predsednika sopstvene države. U Rusiji se ne živi lako i ima elemenata diktature (ali u Americi kao nema?!), ali ako Rusiju razbucaju i uvedu "demokratiju" narod će živeti 100 puta gore. I to je jedino važno. Svaki Iračan će reći da je pre 20 godina u Iraku bilo 300x bolje, isto važi i za Libijce.

Mix

pre 9 godina

Bio jednom Gari Kasparov,genijalni mladi šahista za koga sam navijao uvek i bez rezerve! A kada je šahovsko umeće zamenio neozbiljnim političkim delovanjem, naćisto je potonuo....

Sahista

pre 9 godina

Mozda ta druga strana namerno i pruza slab otpor jer vidi sa kim ima posla. Verovatno Putin ne blefira za razliku od ex Ruskih predsednika. Ako imate pouzdane informacije da covek protiv koga idete je u stanju da razori i sebe i vas, po svaku cenu, vi cete se svakako povuci i razmisliti, mozda nesto i zrtvovati dok se okolnosti ne promene. U ovom slucaju nuklearni arsenal je toliko opasan a pored svega niko ni ne zna koliko su unapredjeni nama znani ti proektili. Putin je sam rekao da ce Rusija pokazati svetu oruzje kakvo ni ne sanja da postoji, ja iskreno verujem da je to istina. Mnogi naucnici smatraju da to oruzje koje Rusija poseduje je sasvim drugacije od nuklearnog... Mora se uzeti u obzir da poznati broj nuklearki koje poseduju nije tacan i daje mnogo veci. Na zalost istina je da samo deo tog arsenala moze zemlju vratiti u ledeno doba, toliko o tome da se Rusija moze unistiti...

para vrti gde burgija nece

pre 9 godina

nikad mi nece bude jasno sto se sportisti mesaju u politiku
i ako se vec mesaju,neka pricaju onako kako je,ovaj ocigledno dao ovu izjavu jel ima neki lucnu korist od toga.nista vise.

alithsa

pre 9 godina

87% stanovnika Rusije podržava Putina, to je inače najveći procenat podrške jednog političara u svetu. Rusija je jedna ekonomski jaka država koja uspeva da odoli sankcijama svojih protivnika iz EU i SAD. A ovaj Gasparov je nešto kao kod nas Aleksandar Šapić, dok je bio sportista svi su ga gotivili, kada je otišao u politiku svoju popularnost je urušio.

popeye

pre 9 godina

Каква глобална безбедност? Погледајте само шта се десило са Ираком, Авганистаном, Либијом, Сиријом и то у ситуацији кад је Запад одлучивао о свему неометано??

vaso

pre 9 godina

Shah je ipak nesto drugo, sacekaj malo gospodine Kasparov, zora je kad petli pevaju, nedelja je nekada bial kada trgovine rade do deset..........a zivot je......e tu moras biti maher.

genije

pre 9 godina

Ljudi svasta rade za neku relativno sitnu svotu novca. Ponudis milionce i eto ti na stotine fanaticnih boraca za kako-kod-se-zvala-zapadna-dominacija koji ce sve oko sebe unistiti da se dokazu novom sefu...
Bivsi gruzijski predsednik koji je svoju zemlju gurnuo u rat sa RF, osudjen cak i od trenutne prozapadne vlade, uziva u zivotu u jednom americkom predgradju. A to sto je gotovo unistio svoju zemlju - tudj problem, on je za ssvoj posao ocito bio fino placen.

CTO

pre 9 godina

Vidim ja da ces ti Klickovim putem. Placen od strane zapada predvodices demonstracije protiv Predsednika Putina. Nadam se samo da ti ta rabota nece proci kao sto je prosla u UKR.

gox

pre 9 godina

Jasno je da ako Amerika odluči da eliminiše Islamiste, za 24 sata će je pretvoriti u prah i pepeo,

ova izjava oduzima svu ozbiljnost i znacaj ovog intervjua. prosetajte se po beogradskim kafama,cucete sijaset slicnih izjava.

Voša

pre 9 godina

"Neću biti iznenađen ako počne da ucenjuje svet nuklearnim Armagedonom i zbog toga bi trebalo da shvatimo da je to najopasniji čovek na svetu"
Bravo. Kasparova za predsednika Rusije i mir u svetu!

samo opazam

pre 9 godina

Каспаров је живи доказ да су највећи генијалци често уједно и највеће будале. То је просто дефект који их прати кроз цео живот.

Slobodna Srbija

pre 9 godina

Slavenska bolest, Germani zatvaraju redove kolektivno iako se ne slazu u potpunosti jer im je u cilju jaka drzava i jedan spoljasni front. Nikad se Slaveni nece nauciti.

Raspucin

pre 9 godina

Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.

DJURA, ILIJIN BRAT

pre 9 godina

Znam da tesko zivi i da je novac u sahu mali, ali da se prodajes za sitnis i pljujes po sebi, to ne kapiram. Nekada veliki sahista, danas spreman na sve za saku novaca...tuga.

mile

pre 9 godina

A kako se ponašala Amerika kad je rusija htela da postavi rakete na Kubi? Rusija je priterana uza zid i, kao svaka druga zver tad je najopasnija. A Amerika je kriva zbog toga što je došlo do toga uopšte! Gospodin bolje neka nastavi šah da igra, jer se u politiku ne razume.

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

Samo amerika ima pravo da ima baze van svoje drzave i samo amerika moze da ratuje po celom svetu bez odluke saveta bezbednosti.
E moj šahisto ,zarad volje da dodjes do vlasti mozak ti je u šah matu.

Alan Ford

pre 9 godina

Šta ovaj pametuje, kad svaki prosečan patriota u Srbiji i Rusiji zna bolje...ili ipak govori jedan od najpametnijih ljudi danjšnice?

Raspucin

pre 9 godina

Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.

Raspucin

pre 9 godina

Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.

popeye

pre 9 godina

Каква глобална безбедност? Погледајте само шта се десило са Ираком, Авганистаном, Либијом, Сиријом и то у ситуацији кад је Запад одлучивао о свему неометано??

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

Samo amerika ima pravo da ima baze van svoje drzave i samo amerika moze da ratuje po celom svetu bez odluke saveta bezbednosti.
E moj šahisto ,zarad volje da dodjes do vlasti mozak ti je u šah matu.

genije

pre 9 godina

Ljudi svasta rade za neku relativno sitnu svotu novca. Ponudis milionce i eto ti na stotine fanaticnih boraca za kako-kod-se-zvala-zapadna-dominacija koji ce sve oko sebe unistiti da se dokazu novom sefu...
Bivsi gruzijski predsednik koji je svoju zemlju gurnuo u rat sa RF, osudjen cak i od trenutne prozapadne vlade, uziva u zivotu u jednom americkom predgradju. A to sto je gotovo unistio svoju zemlju - tudj problem, on je za ssvoj posao ocito bio fino placen.

gox

pre 9 godina

Jasno je da ako Amerika odluči da eliminiše Islamiste, za 24 sata će je pretvoriti u prah i pepeo,

ova izjava oduzima svu ozbiljnost i znacaj ovog intervjua. prosetajte se po beogradskim kafama,cucete sijaset slicnih izjava.

CTO

pre 9 godina

Vidim ja da ces ti Klickovim putem. Placen od strane zapada predvodices demonstracije protiv Predsednika Putina. Nadam se samo da ti ta rabota nece proci kao sto je prosla u UKR.

mile

pre 9 godina

A kako se ponašala Amerika kad je rusija htela da postavi rakete na Kubi? Rusija je priterana uza zid i, kao svaka druga zver tad je najopasnija. A Amerika je kriva zbog toga što je došlo do toga uopšte! Gospodin bolje neka nastavi šah da igra, jer se u politiku ne razume.

Raspucin

pre 9 godina

Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.

Voša

pre 9 godina

"Neću biti iznenađen ako počne da ucenjuje svet nuklearnim Armagedonom i zbog toga bi trebalo da shvatimo da je to najopasniji čovek na svetu"
Bravo. Kasparova za predsednika Rusije i mir u svetu!

Bah

pre 9 godina

Sta se cudite? Ruski sahista? Majka mu Jermenka, otac Jevrejin, a ovaj rodjen u Azerbejdzanu? Od propale kandidature (uz ogromnu podrsku Zapada) na predsednickim izborima 2008. ne moze Putina da smisli. Potseticu da je ovaj lik zapretio da ce napustiti Evropski sampionat u debrecinu 1992. ako ne izbace reprezentaciju SRJ sa takmicenja sto je i ucinjeno posle prvog kola i nase pobede nad Cehoslovackom. Za zasluge je dobio drzavljanstvo Hrvatske, a fanaticno je podrzavao i pozivao na rat muslimane u BiH. Jednostavno, tip je egomanijak, pun sujete i revansizma. Javno iznosi netrpeljivost prema Pravoslavlju sto ga cini i verskim sovinistom. Placaju ga isti oni kojima Putin ni najmanje ne odgovara i to vec godinama unazad. Veliki sahista - mali covek.

Pera Smera

pre 9 godina

Nista drugo se i nije moglo ocekivati od njega. Covek, koji je osvedoceni srbomrzac, drzavljanin Hrvatske, covek koji je davne 1994 godine izbacio nasu sahovsku reprezentaciju sa prvenstva Evrope. Kao neko ko je vrlo upucen u sah, i koji od saha zivi, mogu reci da je Kasparov jedno vrlo pokvareno i zlo stvorenje. Naravno, ako je pitanje Putin ili Kasporov, bez razmisljanja, uvek Putin.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Da, da. Putin je opasan ali, narocito po interese jevrejskog lobija koji je za vreme "Gorbija" i jos vise kasnije, za vreme "nestabilnog" Jeljcina, crpio bogatstva iz ove bogate drzave i iznosio ih van granica Rusije. Ti oligarsi sa kojima se Putin razracunao isisavali su Rusiju kao pijavice. Gari Kasparov je njihov eksponent i mrzilac svega ruskog i pravoslavnog. Ne zaboravimo da se jako istakao kao veliki protivnik Srba za vreme sukoba na Balkanu.

dzabe pamet bez morala

pre 9 godina

1. Gari Kasparov nije Rus ni po majci ni po ocu. I rodjen je u Bakuu, Azerbejdzan. A i ako ne voli Rusiju i Ruse ipak tamo voli da se eksponira i imao je zelju da postane ruski predsednik. Da to isto proba na isti nacin u rodnom Azerbejdzanu davno bi se preselio u vecna lovista.

2. Ako se precutno slaze sa eliminacijom islamista za 24 sata, jasno je da bi se slozio i sa eliminacijom Rusa za 24 sata. Medjutim, tu se isprecilo hiljade nukelearnih glava kojima Putin raspolaze. Kakav peh.

xmen

pre 9 godina

Au kakva je ovaj bruka za svoju zemlju - Rusija pod Putinom nikada nije bila jača i u ekonomskom i u vojnom smislu..prosto za nepoverovati..

Sergey

pre 9 godina

Reče čovek koji je nekada igrao pristojno šah, probao razne biznise , propao totalno , jurila ga mafija da ga ubije zbog dugova...i odjednom svi dugovi nestaju . Naprasno ima para ništa ne radi i postaje opozicioni lider. Pitam se ko ih mu je dao?. Odgovor znate sami

samo opazam

pre 9 godina

Каспаров је живи доказ да су највећи генијалци често уједно и највеће будале. То је просто дефект који их прати кроз цео живот.

Strasno

pre 9 godina

@Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.
(Raspucin, 1. oktobar 2014 21:50)

Samo sam cekao da neko od vas jadnika napise "ko li ga placa". Pa jel moguce da toliko mozga nemate. Piletina, sto bi se reklo. Pa smehotres bre.
Da niste vi sa dva casa i velikim odmorom od skole i sa iq ispod 80 vece ruske patriote od CUVENOG GARIJA KASPAROVA? Sram vas bre bilo. Sta se mesate u tudju drzavu??? Vi cete reci ko koga placa. Bitno da vas niko ne placa a znamo i zasto, jer ne vredite nicemu i nikome.

ja

pre 9 godina

Klicko, Sapic, Kasparov...ne zna se ko je smesniji od bivsih sportista otkad su poceli da se bave politikom. Ovaj Kasparov je sad toliko toga nalupao da i ne zasluzuje odgovor

Opsednutost

pre 9 godina

Sudeći po negativnim komentarima na ovu vest (ukoliko B92 nije namerno uklonio one pozitivne, što me ne bi začudilo), većina našeg naroda je - da kažem blago - krajnje nekritički nastrojena prema političkom delovanju Rusije i njenog predsednika. Obožavanje bilo koga nije dobro, jer to čoveku zamagljuje vid. Mi smo, očigledno, najneracionalniji ljudi u Evropi.

Mix

pre 9 godina

Bio jednom Gari Kasparov,genijalni mladi šahista za koga sam navijao uvek i bez rezerve! A kada je šahovsko umeće zamenio neozbiljnim političkim delovanjem, naćisto je potonuo....

alithsa

pre 9 godina

87% stanovnika Rusije podržava Putina, to je inače najveći procenat podrške jednog političara u svetu. Rusija je jedna ekonomski jaka država koja uspeva da odoli sankcijama svojih protivnika iz EU i SAD. A ovaj Gasparov je nešto kao kod nas Aleksandar Šapić, dok je bio sportista svi su ga gotivili, kada je otišao u politiku svoju popularnost je urušio.

Miki

pre 9 godina

Vrhunski šahista vuče besmislene poteze. Kroz kakvu li je mašinu za pranje mozga prošao (i on i Kličko), da može tako da blati predsednika sopstvene države. U Rusiji se ne živi lako i ima elemenata diktature (ali u Americi kao nema?!), ali ako Rusiju razbucaju i uvedu "demokratiju" narod će živeti 100 puta gore. I to je jedino važno. Svaki Iračan će reći da je pre 20 godina u Iraku bilo 300x bolje, isto važi i za Libijce.

ana

pre 9 godina

Ja bas i nisam Putinov obozavaoc, ali moram da primetim da su ovi argumenti primenjljivi i na predsednika SAD tako da ovaj clanak bas i nema puno smisla!!!

Samozvani fabrikant rezanaca

pre 9 godina

Kasparov kao kritikuje Putina a ustvari nam kazuje da sa Rusijom nema šale. Još je Kisindžer utvrdio da je od jake Rusije opasnija samo slaba Rusija.

db

pre 9 godina

Briljantni mozak i šahista.
Nažalost, ne dovoljno za ove ruske privokatore koji vršljaju ovde i koji sve velike ljude koji nisu u liniji malog kgb oficira nazivaju plaćenicima.

Sasa

pre 9 godina

Rusofili su toliko zaluđeni Putinom da ako si protiv Putina onda si placenik ili izdajnik. Pitam se pitam na koga Vas to potseca. "Ako nisi sa nama onda si protiv nas".

Marija Karla

pre 9 godina

Cudnovatim se ljudima veliki prostor daje da "laju" po medijima. Kasparov je se izuzetno dobro i zasluzeno prodao Zapadu kao sahista, pa to zaista ne mora da radi i kao "kandidat" u politici.
Steta je sto se o njemu govori kao o"bivsem sahisti", jer zaista nije morao da ga napusta sa tek navrsenih cetrdesetak godina zivota. Ovaj konflikni covek, je u svoje vreme "zaratio" i sa FIDE (Svetskom Sahovskom Asocijacijom), da bi sa Sortom osnovao vlastitu "Internacionalnu Asocijaciju" .
Izlisno je govorti o njegovoj sramnoj igri na remi proti Kasparova, za svetsku titulu, kada je igrajuci petnaestak partija na “pat” naterao glavnog sudiju da prekine mec u kome je Karpov vec bio u vocstvu sa 5:3. Inace, Kasparov nije ni najmladi svetski prvak u istoriji (osim po kriterijumima “njegove” Asocijacije), nego je za FIDE to postao Ruslan Ponomarjev sa 19 godina.

Marija Karla

glavomozid

pre 9 godina

Neverovatno da jedan ovako veliki igrac saha ne vidi dalje od svoje mrznje. Da je po njegovom, amerika bi trebala da razori sve sto je ISIS zauzeo, a to sto je to necije vlasnistvo koje treba vratiti - koga bole uvo. Da je po njegovom, zapad je treba napasti Rusiju zato sto...je Krim odlucio da se otcepi?! Zato sto je sam zapad svojim pritiskom i delovanjem doveo do krize? Da li je Rusija direktno usla u sukob sa Ukrajinom? Nije. Molim lepo. Ja ne razumem njegove komentare uopste. Pa jel treba zapad da napadne Rusiju pa da te nuklearke pocnu da lete?! Jel on to hoce? Pa bas mu hvala, na svu srecu pa zapad ne misli kao i on. Ne postoji ni jedan dokaz za to sto zapad tvrdi. Ni za jednog vojnika, ni za putnicki avion, ni za sta. Sto se mene tice, zapad je izazvao krizu u Ukrajini, ubacio svoju vlast koja je pobila hiljade civila i ti civili se brane od takve vlasti. Tu i tamo im neki ruski element doda u ruke neko oruzje da moze efektivnije d ase brani ali to nije napad Rusije na Ukrajinu, a zapad koji je izazvao krizu, pokusavajuci da prati americka naredjenja i da se uvuce Rusima u dvoriste, ne trpi nikakve sankcije ni osude. Putin je i sam rekao "da zelim da zauzmem Ukrajinu uradio bih to za manje od 20 dana", dakle on to ocigledno ne zeli, ali ne zeli ni NATO u dvoristu i dok NATO ne odustane od te zelje, nece biti smirivanja situacije. Dakle - NATO je krivac, ne Rusija.

Sahista

pre 9 godina

Mozda ta druga strana namerno i pruza slab otpor jer vidi sa kim ima posla. Verovatno Putin ne blefira za razliku od ex Ruskih predsednika. Ako imate pouzdane informacije da covek protiv koga idete je u stanju da razori i sebe i vas, po svaku cenu, vi cete se svakako povuci i razmisliti, mozda nesto i zrtvovati dok se okolnosti ne promene. U ovom slucaju nuklearni arsenal je toliko opasan a pored svega niko ni ne zna koliko su unapredjeni nama znani ti proektili. Putin je sam rekao da ce Rusija pokazati svetu oruzje kakvo ni ne sanja da postoji, ja iskreno verujem da je to istina. Mnogi naucnici smatraju da to oruzje koje Rusija poseduje je sasvim drugacije od nuklearnog... Mora se uzeti u obzir da poznati broj nuklearki koje poseduju nije tacan i daje mnogo veci. Na zalost istina je da samo deo tog arsenala moze zemlju vratiti u ledeno doba, toliko o tome da se Rusija moze unistiti...

DJURA, ILIJIN BRAT

pre 9 godina

Znam da tesko zivi i da je novac u sahu mali, ali da se prodajes za sitnis i pljujes po sebi, to ne kapiram. Nekada veliki sahista, danas spreman na sve za saku novaca...tuga.

para vrti gde burgija nece

pre 9 godina

nikad mi nece bude jasno sto se sportisti mesaju u politiku
i ako se vec mesaju,neka pricaju onako kako je,ovaj ocigledno dao ovu izjavu jel ima neki lucnu korist od toga.nista vise.

Ladislav

pre 9 godina

Igraj sah legendo. Mani se politike , ne ide ti . Lici na sah do duse, ali druga su pravila i potezi nekada nemaju logike. Zato si u zabludi jer su figure od mesa i krvi , a to sve menja. Kako rekoh, drzi se ti drvenih figurica ....

A?

pre 9 godina

Znam te pusko, dok si pistolj bila... Za one koji velicaju ovog: Taj je podrzavao bombardovanje Srbije! I za ovog ispod, sto se buni kad Garija neko naziva stranim placenikom: Tvoj IQ je nepostojeci, ako mislis da on sve ovo radi zbog mira u svetu! Gde je bio kada su zapadnjaci napadali sve i svasta? Gde? Cutao, naravno, to mu je u opisu posla! Placenik, nego sta!

alpa ćino

pre 9 godina

Pametan čovek za razliku od ovih naših što veličaju cara Putina!
(Saša, 1. oktobar 2014 22:01)

Jeste, i Gorbi i Jelcinj su bili pametni pa je Rus radio za prosečnu platu od $100. A Putin je glup pa danas Rus radi za prosečnu platu od 780 eur.

Bole

pre 9 godina

U pravu je Lik!!! Zapad je trebao čvršće od odgovoriti na Putinova preseravanja!! Ipak on pravi provokacije u Evropi a ne tamo negdje u africi ili bliskom istoku. Jasno je da mu je cilj da nahrani svoje ego, čovjek ima potrebu da ga se svi boje... On toliko voli spominjati fašiste, a ne primjeti koliko on sam liči na Hitlera. Nek nam je bog na pomoći, pored takve budale kojoj je očito cilj da uništi svjetsku ekonomiju....

vaso

pre 9 godina

Shah je ipak nesto drugo, sacekaj malo gospodine Kasparov, zora je kad petli pevaju, nedelja je nekada bial kada trgovine rade do deset..........a zivot je......e tu moras biti maher.

Slobodna Srbija

pre 9 godina

Slavenska bolest, Germani zatvaraju redove kolektivno iako se ne slazu u potpunosti jer im je u cilju jaka drzava i jedan spoljasni front. Nikad se Slaveni nece nauciti.

Alan Ford

pre 9 godina

Šta ovaj pametuje, kad svaki prosečan patriota u Srbiji i Rusiji zna bolje...ili ipak govori jedan od najpametnijih ljudi danjšnice?

Voša

pre 9 godina

"Neću biti iznenađen ako počne da ucenjuje svet nuklearnim Armagedonom i zbog toga bi trebalo da shvatimo da je to najopasniji čovek na svetu"
Bravo. Kasparova za predsednika Rusije i mir u svetu!

Raspucin

pre 9 godina

Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.

Sasa

pre 9 godina

Rusofili su toliko zaluđeni Putinom da ako si protiv Putina onda si placenik ili izdajnik. Pitam se pitam na koga Vas to potseca. "Ako nisi sa nama onda si protiv nas".

Raspucin

pre 9 godina

Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.

popeye

pre 9 godina

Каква глобална безбедност? Погледајте само шта се десило са Ираком, Авганистаном, Либијом, Сиријом и то у ситуацији кад је Запад одлучивао о свему неометано??

db

pre 9 godina

Briljantni mozak i šahista.
Nažalost, ne dovoljno za ove ruske privokatore koji vršljaju ovde i koji sve velike ljude koji nisu u liniji malog kgb oficira nazivaju plaćenicima.

Strasno

pre 9 godina

@Najnovija vest : Gari Kasparov prolupao. Ko li ga placa. Gorbacov prodao i rasparcao Rusiju, pijani Jeljcin je upropastio, a onda je dosao Putin i ponovo Rusiju uzdigao. Sta tu nevalja po Kasparovu, jel treba ponovo dozvoliti da nacisti ubijaju ruski narod. poruka Kasparovu : idi i igraj sah, ili mozda jos bolje cica-mice.
(Raspucin, 1. oktobar 2014 21:50)

Samo sam cekao da neko od vas jadnika napise "ko li ga placa". Pa jel moguce da toliko mozga nemate. Piletina, sto bi se reklo. Pa smehotres bre.
Da niste vi sa dva casa i velikim odmorom od skole i sa iq ispod 80 vece ruske patriote od CUVENOG GARIJA KASPAROVA? Sram vas bre bilo. Sta se mesate u tudju drzavu??? Vi cete reci ko koga placa. Bitno da vas niko ne placa a znamo i zasto, jer ne vredite nicemu i nikome.

Bole

pre 9 godina

U pravu je Lik!!! Zapad je trebao čvršće od odgovoriti na Putinova preseravanja!! Ipak on pravi provokacije u Evropi a ne tamo negdje u africi ili bliskom istoku. Jasno je da mu je cilj da nahrani svoje ego, čovjek ima potrebu da ga se svi boje... On toliko voli spominjati fašiste, a ne primjeti koliko on sam liči na Hitlera. Nek nam je bog na pomoći, pored takve budale kojoj je očito cilj da uništi svjetsku ekonomiju....

Opsednutost

pre 9 godina

Sudeći po negativnim komentarima na ovu vest (ukoliko B92 nije namerno uklonio one pozitivne, što me ne bi začudilo), većina našeg naroda je - da kažem blago - krajnje nekritički nastrojena prema političkom delovanju Rusije i njenog predsednika. Obožavanje bilo koga nije dobro, jer to čoveku zamagljuje vid. Mi smo, očigledno, najneracionalniji ljudi u Evropi.

CTO

pre 9 godina

Vidim ja da ces ti Klickovim putem. Placen od strane zapada predvodices demonstracije protiv Predsednika Putina. Nadam se samo da ti ta rabota nece proci kao sto je prosla u UKR.

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

Samo amerika ima pravo da ima baze van svoje drzave i samo amerika moze da ratuje po celom svetu bez odluke saveta bezbednosti.
E moj šahisto ,zarad volje da dodjes do vlasti mozak ti je u šah matu.

gox

pre 9 godina

Jasno je da ako Amerika odluči da eliminiše Islamiste, za 24 sata će je pretvoriti u prah i pepeo,

ova izjava oduzima svu ozbiljnost i znacaj ovog intervjua. prosetajte se po beogradskim kafama,cucete sijaset slicnih izjava.

mile

pre 9 godina

A kako se ponašala Amerika kad je rusija htela da postavi rakete na Kubi? Rusija je priterana uza zid i, kao svaka druga zver tad je najopasnija. A Amerika je kriva zbog toga što je došlo do toga uopšte! Gospodin bolje neka nastavi šah da igra, jer se u politiku ne razume.

genije

pre 9 godina

Ljudi svasta rade za neku relativno sitnu svotu novca. Ponudis milionce i eto ti na stotine fanaticnih boraca za kako-kod-se-zvala-zapadna-dominacija koji ce sve oko sebe unistiti da se dokazu novom sefu...
Bivsi gruzijski predsednik koji je svoju zemlju gurnuo u rat sa RF, osudjen cak i od trenutne prozapadne vlade, uziva u zivotu u jednom americkom predgradju. A to sto je gotovo unistio svoju zemlju - tudj problem, on je za ssvoj posao ocito bio fino placen.

Alan Ford

pre 9 godina

Šta ovaj pametuje, kad svaki prosečan patriota u Srbiji i Rusiji zna bolje...ili ipak govori jedan od najpametnijih ljudi danjšnice?

Sergey

pre 9 godina

Reče čovek koji je nekada igrao pristojno šah, probao razne biznise , propao totalno , jurila ga mafija da ga ubije zbog dugova...i odjednom svi dugovi nestaju . Naprasno ima para ništa ne radi i postaje opozicioni lider. Pitam se ko ih mu je dao?. Odgovor znate sami

Pera Smera

pre 9 godina

Nista drugo se i nije moglo ocekivati od njega. Covek, koji je osvedoceni srbomrzac, drzavljanin Hrvatske, covek koji je davne 1994 godine izbacio nasu sahovsku reprezentaciju sa prvenstva Evrope. Kao neko ko je vrlo upucen u sah, i koji od saha zivi, mogu reci da je Kasparov jedno vrlo pokvareno i zlo stvorenje. Naravno, ako je pitanje Putin ili Kasporov, bez razmisljanja, uvek Putin.

dzabe pamet bez morala

pre 9 godina

1. Gari Kasparov nije Rus ni po majci ni po ocu. I rodjen je u Bakuu, Azerbejdzan. A i ako ne voli Rusiju i Ruse ipak tamo voli da se eksponira i imao je zelju da postane ruski predsednik. Da to isto proba na isti nacin u rodnom Azerbejdzanu davno bi se preselio u vecna lovista.

2. Ako se precutno slaze sa eliminacijom islamista za 24 sata, jasno je da bi se slozio i sa eliminacijom Rusa za 24 sata. Medjutim, tu se isprecilo hiljade nukelearnih glava kojima Putin raspolaze. Kakav peh.

Bah

pre 9 godina

Sta se cudite? Ruski sahista? Majka mu Jermenka, otac Jevrejin, a ovaj rodjen u Azerbejdzanu? Od propale kandidature (uz ogromnu podrsku Zapada) na predsednickim izborima 2008. ne moze Putina da smisli. Potseticu da je ovaj lik zapretio da ce napustiti Evropski sampionat u debrecinu 1992. ako ne izbace reprezentaciju SRJ sa takmicenja sto je i ucinjeno posle prvog kola i nase pobede nad Cehoslovackom. Za zasluge je dobio drzavljanstvo Hrvatske, a fanaticno je podrzavao i pozivao na rat muslimane u BiH. Jednostavno, tip je egomanijak, pun sujete i revansizma. Javno iznosi netrpeljivost prema Pravoslavlju sto ga cini i verskim sovinistom. Placaju ga isti oni kojima Putin ni najmanje ne odgovara i to vec godinama unazad. Veliki sahista - mali covek.

xmen

pre 9 godina

Au kakva je ovaj bruka za svoju zemlju - Rusija pod Putinom nikada nije bila jača i u ekonomskom i u vojnom smislu..prosto za nepoverovati..

Mix

pre 9 godina

Bio jednom Gari Kasparov,genijalni mladi šahista za koga sam navijao uvek i bez rezerve! A kada je šahovsko umeće zamenio neozbiljnim političkim delovanjem, naćisto je potonuo....

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Da, da. Putin je opasan ali, narocito po interese jevrejskog lobija koji je za vreme "Gorbija" i jos vise kasnije, za vreme "nestabilnog" Jeljcina, crpio bogatstva iz ove bogate drzave i iznosio ih van granica Rusije. Ti oligarsi sa kojima se Putin razracunao isisavali su Rusiju kao pijavice. Gari Kasparov je njihov eksponent i mrzilac svega ruskog i pravoslavnog. Ne zaboravimo da se jako istakao kao veliki protivnik Srba za vreme sukoba na Balkanu.

Marija Karla

pre 9 godina

Cudnovatim se ljudima veliki prostor daje da "laju" po medijima. Kasparov je se izuzetno dobro i zasluzeno prodao Zapadu kao sahista, pa to zaista ne mora da radi i kao "kandidat" u politici.
Steta je sto se o njemu govori kao o"bivsem sahisti", jer zaista nije morao da ga napusta sa tek navrsenih cetrdesetak godina zivota. Ovaj konflikni covek, je u svoje vreme "zaratio" i sa FIDE (Svetskom Sahovskom Asocijacijom), da bi sa Sortom osnovao vlastitu "Internacionalnu Asocijaciju" .
Izlisno je govorti o njegovoj sramnoj igri na remi proti Kasparova, za svetsku titulu, kada je igrajuci petnaestak partija na “pat” naterao glavnog sudiju da prekine mec u kome je Karpov vec bio u vocstvu sa 5:3. Inace, Kasparov nije ni najmladi svetski prvak u istoriji (osim po kriterijumima “njegove” Asocijacije), nego je za FIDE to postao Ruslan Ponomarjev sa 19 godina.

Marija Karla

Slobodna Srbija

pre 9 godina

Slavenska bolest, Germani zatvaraju redove kolektivno iako se ne slazu u potpunosti jer im je u cilju jaka drzava i jedan spoljasni front. Nikad se Slaveni nece nauciti.

alithsa

pre 9 godina

87% stanovnika Rusije podržava Putina, to je inače najveći procenat podrške jednog političara u svetu. Rusija je jedna ekonomski jaka država koja uspeva da odoli sankcijama svojih protivnika iz EU i SAD. A ovaj Gasparov je nešto kao kod nas Aleksandar Šapić, dok je bio sportista svi su ga gotivili, kada je otišao u politiku svoju popularnost je urušio.

alpa ćino

pre 9 godina

Pametan čovek za razliku od ovih naših što veličaju cara Putina!
(Saša, 1. oktobar 2014 22:01)

Jeste, i Gorbi i Jelcinj su bili pametni pa je Rus radio za prosečnu platu od $100. A Putin je glup pa danas Rus radi za prosečnu platu od 780 eur.

A?

pre 9 godina

Znam te pusko, dok si pistolj bila... Za one koji velicaju ovog: Taj je podrzavao bombardovanje Srbije! I za ovog ispod, sto se buni kad Garija neko naziva stranim placenikom: Tvoj IQ je nepostojeci, ako mislis da on sve ovo radi zbog mira u svetu! Gde je bio kada su zapadnjaci napadali sve i svasta? Gde? Cutao, naravno, to mu je u opisu posla! Placenik, nego sta!

Miki

pre 9 godina

Vrhunski šahista vuče besmislene poteze. Kroz kakvu li je mašinu za pranje mozga prošao (i on i Kličko), da može tako da blati predsednika sopstvene države. U Rusiji se ne živi lako i ima elemenata diktature (ali u Americi kao nema?!), ali ako Rusiju razbucaju i uvedu "demokratiju" narod će živeti 100 puta gore. I to je jedino važno. Svaki Iračan će reći da je pre 20 godina u Iraku bilo 300x bolje, isto važi i za Libijce.

Ladislav

pre 9 godina

Igraj sah legendo. Mani se politike , ne ide ti . Lici na sah do duse, ali druga su pravila i potezi nekada nemaju logike. Zato si u zabludi jer su figure od mesa i krvi , a to sve menja. Kako rekoh, drzi se ti drvenih figurica ....

DJURA, ILIJIN BRAT

pre 9 godina

Znam da tesko zivi i da je novac u sahu mali, ali da se prodajes za sitnis i pljujes po sebi, to ne kapiram. Nekada veliki sahista, danas spreman na sve za saku novaca...tuga.

samo opazam

pre 9 godina

Каспаров је живи доказ да су највећи генијалци често уједно и највеће будале. То је просто дефект који их прати кроз цео живот.

ja

pre 9 godina

Klicko, Sapic, Kasparov...ne zna se ko je smesniji od bivsih sportista otkad su poceli da se bave politikom. Ovaj Kasparov je sad toliko toga nalupao da i ne zasluzuje odgovor

vaso

pre 9 godina

Shah je ipak nesto drugo, sacekaj malo gospodine Kasparov, zora je kad petli pevaju, nedelja je nekada bial kada trgovine rade do deset..........a zivot je......e tu moras biti maher.

glavomozid

pre 9 godina

Neverovatno da jedan ovako veliki igrac saha ne vidi dalje od svoje mrznje. Da je po njegovom, amerika bi trebala da razori sve sto je ISIS zauzeo, a to sto je to necije vlasnistvo koje treba vratiti - koga bole uvo. Da je po njegovom, zapad je treba napasti Rusiju zato sto...je Krim odlucio da se otcepi?! Zato sto je sam zapad svojim pritiskom i delovanjem doveo do krize? Da li je Rusija direktno usla u sukob sa Ukrajinom? Nije. Molim lepo. Ja ne razumem njegove komentare uopste. Pa jel treba zapad da napadne Rusiju pa da te nuklearke pocnu da lete?! Jel on to hoce? Pa bas mu hvala, na svu srecu pa zapad ne misli kao i on. Ne postoji ni jedan dokaz za to sto zapad tvrdi. Ni za jednog vojnika, ni za putnicki avion, ni za sta. Sto se mene tice, zapad je izazvao krizu u Ukrajini, ubacio svoju vlast koja je pobila hiljade civila i ti civili se brane od takve vlasti. Tu i tamo im neki ruski element doda u ruke neko oruzje da moze efektivnije d ase brani ali to nije napad Rusije na Ukrajinu, a zapad koji je izazvao krizu, pokusavajuci da prati americka naredjenja i da se uvuce Rusima u dvoriste, ne trpi nikakve sankcije ni osude. Putin je i sam rekao "da zelim da zauzmem Ukrajinu uradio bih to za manje od 20 dana", dakle on to ocigledno ne zeli, ali ne zeli ni NATO u dvoristu i dok NATO ne odustane od te zelje, nece biti smirivanja situacije. Dakle - NATO je krivac, ne Rusija.

para vrti gde burgija nece

pre 9 godina

nikad mi nece bude jasno sto se sportisti mesaju u politiku
i ako se vec mesaju,neka pricaju onako kako je,ovaj ocigledno dao ovu izjavu jel ima neki lucnu korist od toga.nista vise.

ana

pre 9 godina

Ja bas i nisam Putinov obozavaoc, ali moram da primetim da su ovi argumenti primenjljivi i na predsednika SAD tako da ovaj clanak bas i nema puno smisla!!!

Sahista

pre 9 godina

Mozda ta druga strana namerno i pruza slab otpor jer vidi sa kim ima posla. Verovatno Putin ne blefira za razliku od ex Ruskih predsednika. Ako imate pouzdane informacije da covek protiv koga idete je u stanju da razori i sebe i vas, po svaku cenu, vi cete se svakako povuci i razmisliti, mozda nesto i zrtvovati dok se okolnosti ne promene. U ovom slucaju nuklearni arsenal je toliko opasan a pored svega niko ni ne zna koliko su unapredjeni nama znani ti proektili. Putin je sam rekao da ce Rusija pokazati svetu oruzje kakvo ni ne sanja da postoji, ja iskreno verujem da je to istina. Mnogi naucnici smatraju da to oruzje koje Rusija poseduje je sasvim drugacije od nuklearnog... Mora se uzeti u obzir da poznati broj nuklearki koje poseduju nije tacan i daje mnogo veci. Na zalost istina je da samo deo tog arsenala moze zemlju vratiti u ledeno doba, toliko o tome da se Rusija moze unistiti...

Samozvani fabrikant rezanaca

pre 9 godina

Kasparov kao kritikuje Putina a ustvari nam kazuje da sa Rusijom nema šale. Još je Kisindžer utvrdio da je od jake Rusije opasnija samo slaba Rusija.