Subota, 27.09.2014.

13:18

Veran Matić o "Utisku nedelje"

Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić obratio se javnosti povodom Utiska nedelje i naveo da je pozvao na brzo nalaženje rešenja.

Izvor: B92

Veran Matiæ o "Utisku nedelje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

SON - CONERI

pre 9 godina

Mislim da ni Veran Matic nije bio iskren do kraja u svom saopstenju, nekako je to uvio u papir pa izvolte gradjani zakljucite sta je od toga istina. Na ovom primeru se jasno vidi kako funkcionise privatno vlasnistvo. Na zapadu nije nista neobicno da dodje do promene programske seme od strane vlasnika jer je to pre svega njihov kapital i pravo da odlucuju, tamo se ne dize ovakva halabuka kao kod nas, prosto covek ne moze da zivi od medijske hajke oko ove realno propale emisije. Glavni krivac je Olja Beckovic zbog nepostovanja gledalaca i svojih sagovornika.

Luka12

pre 9 godina

I dok mnogi optužuju aktuelnu vlast što je emitovanje emisije "Utisak nedelje" odloženo do daljnjeg, iz ovog saopštenja urednika informativnog programa B92, jasno se vidi da je u reč o unutrašnjem problemu, koji je nastao zbog razmimoilaženja gledišta na budućnost pomenute emisije i uslove u kojima bi bila emitovana.

milla

pre 9 godina

Ovde je očigledno dežurna reč CENZURA!
Kada emisija izgubi gledanost, kaže se cenzura!
Kada TV stanica želi da promeni programsku šemu ,emisija je zabranjena .
Što se tiče Oljine emisije ,potrebne su velike promene i na samoj voditeljki i na njenom netaktičkom ponašanju prema gostima i gledaocima.Mislim da su to osnovni i dovoljni razlozi za prestanak emitovanja emisije!

TOLJA

pre 9 godina

Iz ovog saopštenja se jasno vidi da emisiaj nije zabranjena, već je početak njenog emitovanja odložen, dok Olja i Mreža ne dobiju garancije da će Info b92, zaista imati kvalitetan program, kako bi od novembra i "utisak" bio emitovan na istom.

Kiki

pre 9 godina

Hocu i dalje na istom kanalu u isto vreme da gledam utisak nedelje.Ko misli kao ja treba da izbrise iz menija na svom tv.kanal b92 dok ne vrate emisiju.Pa onda neka zaseda bord direktora pomenute tv.

ovce tvoje ne mogu bez tebe

pre 9 godina

ZA mnogo buke ni oko čega, 27. septembar 2014 16:13
Gde ti živiš? Da, ja mogu da gledam Utisak na netu i na B92Info, ali na primer moj ujak, koji živi na selu, nema ni kablovsku ni kompjuter. Znaš li ti koliki je broj takvih ljudi u Srbiji? Žele oni da se informišu, ali mogu samo preko novina i onih kanala koji imaju nacionalnu frekvenciju. Što volim ljude koji ne vide dalje od sopstvenog sedala.

nemam pojma

pre 9 godina

Ako na nacionalnom kanalu napravite "komercijalni" B-92, to će biti vaša SMRT. Vaša šansa je u drugačijoj koncepciji programa od Pinka, Prve, Granda, Hepija i drugih polucija. Ja recimo, najviše gledam B-92, Studio B, RTS 1, RTS 2 (sport) a na ostalim programima samo kad pročitam za neki dobar film, i na Hepi Marićevu Ćirilicu, koja je dobar humoristički program.

Lazar

pre 9 godina

Gospodine Verane

Praksa iz ranijih godina vas demantuje, pogotovo sto ste umeli unapred po dva tri meseca da najavljujete nove emisije i izmene programske seme.
Cutali ste celo leto o Utisku nedelje i narod je shvatio da kada prodju godisnji odmori da ce ponovo biti Utisak nedelje - naprasno ste doneli odluku da ga ne bude, pa ako je to lose po vasu teve onda ste tome sami doprineli i pored toga sto se svaka televizijska kuca itekako bori za gledaoce i gledanost njihovih emisija.
U ovih nepunih mesec dana Veran zeli da nam nametne samo njegove cinjenice, a ako tv i uspeh svake teve zavisi od gledanosti onda ste sa novom programskom shemom zakasnili - gasim b92 GOTOV JE.

Ana

pre 9 godina

Ne znam da li su SNS botovi svesni da je njihov napadni i preispoljeni angažman na svim vestima koje se tiču "Utiska nedelje", najbolji dokaz da se tu ne radi samo o "bezazlenim" hirovima većinskih vlasnika, već da tu ima neki drugi "džavo".
(Siki, 27. septembar 2014 15:44)

Naravno da nisu svesni, sta ti od njih ocekujes, mislim od svih njih. Najsmesnije je sto to svakom iole inteligentnom odmah upada u oci i obesmisljava svaku potrebu da covek uopste ista komentarise. Mozda mi s nase strane treba da organizujemo neko dobro zezanje, tipa nekih ludih zbunjujucih komentara, recimo salve Vucicu i tako to. Kreativni ljudi, angazujte se malo, bar i nama da bude zabavno a ne samo njima.

Sale

pre 9 godina

Čak bi mogao i da se složim sa tobom da nije jedne zaćkoljice. postoji ugovor koji važi do proleća. Kome je u interesu da se odmah prebaci sa B92 na B92 Info.
Da li stvarno mislite da su vlasnici glupi i da ne znaju da zabavni kanal B92 ne može da parira Pinku i Prvoj. Dakle, da postoji interes kapitala ali sumljam da je u ovom slučaju taj interes nije povezan sa gledanošču. Pre bih rekao da se radi o nekim drugim interesima koji takođe imaju veze sa kapitalom.
Ko misli da su "privatni" mediji odvojeni od uticaja politike neka se zapita kako su nastali K...r, I.....er...
Uostalom količina onih (čudno isti oni koji aplaudiraju na svaku izjavu AV) koji ovde pokušavaju da objasne kako se radi o sporu dva strane koji nema veze sa uticajma sa strane govori u prilog tome da se sve dešava sa očiglednim planom da se marginalizuju I da se ograniči proctor svima koji misle drugačije od AV-a.
(toza, 27. septembar 2014 14:27)

Ako se ne varam, u svakom ugovoru stoji "u slučaju spora, nadležan je ... sud". Dakle, ako se krši ugovor, a želimo pravnu državu, ne organizuju se protesti nego se pokrene tužba za kršenje ugovora.
Uticaj politike u medijima, kažete kako je nastao "K...r"? Pa je li isti nastao od dolaska SNS na vlast ili je nastao ranije? Zar nije jedno vreme kolumnista "K...ra" bio exOtporaš i majstor skupštinskog pasijansa? Dok je njegova stranka bila na vlasti? O čemu pričamo? Znači, to može? I nije bilo nikome sumnjivo?

tv mrak

pre 9 godina

Tv frekvencije su JAVNO DOBRO, kao vazduh, i pripadaju svima. Država je nosilac prava na njima i podelila ih je tv emiterima. Treba prečešljati zakone i pravilnike, nemaju emiteri pravo da sa programom rade šta hoće.
Ne možemo svi gledati muziku, sapunice, sport, reprize-to je sve zabavni program na svim programima sa nacionalnom frekvencijom, non-stop, to je isto kao kad biste dodelili puteve samo za kamionski saobraćaj. A to je i zloupotreba dodeljenog ekskluziviteta.
Treba da se upita Zaštitnik prava gradjana čemu služe nacionalne frekvencije? I šta radi RRA?

mnogo buke ni oko čega

pre 9 godina

Ako se Utisak bude emitovao na B92 info kanalu, koji ja sad ne gledam, ništa lakše nego da nedeljom uveče promenim kanal i Utisak gledam tamo, ako mi je do gledanja na televiziji, mada ga uglavnom gledam preko neta.
Ono što je meni zanimljivo, to je da se neko ko već koristi internet i piše komentare, ovde i po društvenim mrežama, blogovima, brine, galami i optužuje, zbog prelaska na Info kanal. Pa što je to njima važno, kad svako ko je na nekom forumu ili blogu zna da oni koji to pišu, uvek i sve gledaju na netu, a neki kažu da ni nemaju tv, ili da gledaju samo sportske dogadjaje u društvu.
A i Olja je zabedila. Pa neka joj neko kaže da je 90% njene publike na netu.
Pa danas i babe recepte razmenjuju na FB, a pola Srbije skajpuje s dijasporom.
Ajde bre opustite se.

Predrag

pre 9 godina

"B92 info" je program koji se emituje samo preko kablovskih distributera, dok programe preko "B92", koji se emituju preko klasicnih zemaljskih repetitora, gleda mnogo vise gledalaca. Ocigledno je ovo pukusaj da se "Utisak nedelje" skrene na sporedni kolosek jer nekome ne odgovara sadrzaj i koncepcija emisije.
Izgleda da se Vucic stvarno plasi "Utiska nedelje" jer se i Olja da sada jasno osvedocila da naginje demokratama. A da li ce Olja preci na Pink? Ne verujem. I Mitrovic se u zadnje vreme opasno uvlaci Vucicu. Uostalom tamo Olja i nema sta da trazi sobzirom na programsku orijentaciju Pinka ( Tra-la-la program ). Mitrovic, pocevsi od Slobe, opstaje u svim sistemima. Po tom pitanju je opasan igrac. Plasim se samo da ce SNS da ovlada svim medijskim sferama. Pravi se opasan jednopartijski sitem. Voleo bih da gresim, ali se plasim da se i u "B92" uvukao virus SNS-a i da se onoliki neverovatni minusi "lupaju" upravo u "B92", a ne od takozvanih botova.

realno

pre 9 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem neke na ovom portalu. "Utisak nedelje" ide samo na kanal koji će se baviti isključivo informativno -političkim temama, dakle, nema reči da se ta emisija gasi,ili nešto slično! Još manje mogu da razumem neke koji odmah govore o zabranjivanju,čak negde pročitah da je u tom stilu izjavila i gospodja Bećković,kao politika u pitanju! Pa,emisija, će nastaviti da živi,samo na drugom kanalu B92. Uostalom, da li je ta emisija nastala na Studiju B. Doživela afirmaciju,pa se ondagospodja Bećković preselila na B92. I ništa.A sada je, zaboga, problem što će promeniti kanal, što običan gledalac rešava pritiskom na dugme daljinskoj upravljača! I još nešto: B92 je privatna televizija, ima većinskog vlasnika, ovo je vreme tranzicije, privatizacije...Pa šta hoćete, zar se nije baš B92 zalagali ukupnim svojim programom za tako nešto,pa i autorka Utiska nedelje. Zato su i gluposti,ili ne znam kako da nazovem sve ovo što se diže čak do te mere da neki poslanici DS pozivaju na proteste. Protesta protiv koga...To bi značilo da gradjani se okupe ispred Fiata u Kragujevcui traže da se punto,ili ne znam koje vozilo ne proizvode u toj i toj hali, nego stotinak metara dalje, u drugoj gde se sada proizvode neki delovi za automobile! Aman, ljudi, razmislite nalo...Nije ovo vreme komunizma, socijalizma na koje su baš gledaoci B92 najviše kivni,ovo je vreme liberalnog kapitalizma. Prodaš, i šta onda,hteo bi da samoupravljaš.Olja može da ode ako joj se ne svidja u neku drugu TV.

potocki

pre 9 godina

Ovo je unutrašnja stvar B92, jer je očigledno, po novim emisijama koje uvode na toj televiziji, da vlasnici B92, kao i vlasnici bilo koje druge televizije, žele profit, a profit danas u Srbiji donose kojekakvi paparaci i rijaliti, i pogrešno je i krajnje nedobronamerno da iz DS-a dolaze priče o zabrani "Utiska nedelje".

Siki

pre 9 godina

Ne znam da li su SNS botovi svesni da je njihov napadni i preispoljeni angažman na svim vestima koje se tiču "Utiska nedelje", najbolji dokaz da se tu ne radi samo o "bezazlenim" hirovima većinskih vlasnika, već da tu ima neki drugi "džavo".

kratko i jasno

pre 9 godina

Covek lepo objasnio. Ide se ka uspostavljanju jednog gledanog info kanala na kojem ce biti i drugih emisija sa socijalno odgovornim sadrzajima. Utisak nedelje tamo i pripada, jer se b92 koncepcisjki vec dosta izmenio, pa Utisku vise nije ni mesto na njemu.Uskoro cemo preci i na digitalnu televiziju, te otpada i problem frekvencije sa nacionalnom pokrivenoscu, koju B92 info nema.Olja treba da bude ponosna sto ce Utisak biti okosnica jedne nove programske koncepcije, kao neki srpski CNN, sa breaking news i tematskim emisijama. Treba gledati stvari uvek iz pozitivnog ugla.
Mislim da c eveci problem imati osnovni kanal b92 kada od ei Utisak, jer ce morati da se bori z a gledanost sa Prvom, Pinkom, a to znaci i za reklame. Jer od toga se zivi.
Dogovoriti se o vremenu prelaska i prime time i svi zadovoljni, vecinski vlasnici, Olja i gledaoci. Ali kao gledalac,molim da malo promesa karte, pa da se uzelimo Voje Bakica, a ne da i one koji ga cene, pocne da nervira. Imamo mnogo pametnih, obrazovanih ljudi.

sandra

pre 9 godina

Šta je u ovoj izjavi sporno? Ništa. Matić objašnjava promenu koncepcije B92 i njihovog Info kanala. Ali, naravno, dušebrižnici i borci za "pravdu", u svemu vide i dožive premijera.

oljina kuma

pre 9 godina

džaba se botovi trude da ovo grubo mešanje politike u medije prkažu kao neki interni problem tv B92 i novinarke olje bećković.
aber odozgo je stigao, mehanizam uništavanja pokrenut, i... šta više reći. ćutite, ne talasajte, ne dirajte nam u svetog vođu, i možete da nastavite.

Fedor

pre 9 godina

Namerno se spinuju vesti u vezi sa emisijom ''Utisak nedelje'' kako bi se stvorila atmosfera koja ukazuje na cenzuru. Svima je jasno da ova emisija NIJE zabranjena i da će uskoro početi emitovanje.

SikoRA

pre 9 godina

Ovo je još jedan pokušaj da se vlada i premijer prikažu kao diktatori koji vrše cenzuru i zabranu i guše pojedine medije i emisije. Veoma loš pokušaj jer se i sam vlasnik televizije B92 oglasio i objasnio daa je nastala situacija rezultat nekih odnosa njegove kuće i same Olje Bećković, koja podržava DS i ova situacija joj je dobro došla da im pomogne u bacanju ljage na premijera.

crni domino

pre 9 godina

"Na ovom primeru možemo da učimo kako funkcioniše privatno vlasništvo."
(Tomislav, 27. septembar 2014 14:04)
Hajde ne mlati praznu slamu! Ovo je Vucicevo maslo! Platio debelo da sklone Olju a ne dozvoljavaju TV Nova da radi!
Gadite nam se vi naprednjaci! Sve zivo ste unistili u zadnje 3 godine!

Tomislav

pre 9 godina

Na ovom primeru možemo da učimo kako funkcioniše privatno vlasništvo. Na zapadu nije ništa neobično da dođe do promene programske šeme od strane vlasnika jer je to pre svega njihov kapital i pravo da odlučuju.

Boro9

pre 9 godina

Ovo natezanje je nešto u stilu one serije "Lud, Zbunjen, Normlan" koja ide ovi dana. Samo pitanje je ko je Izet, ko Faruk, a ko Damir. Evo čujem da se uključila i plavuša Kovačevićka. Ona bi mogla da glumi mesto Milene Dravić :)

Nikola

pre 9 godina

Nema nesporazuma,nudite kablovski kanal koji jedva pola srbije da ima.Nebitno koliko je program takvog kanala kvalitetan on je u rangu seljackih kanala narodne muzike...sve dok ne dobije nacionalnu frekvenciju.Ne znam samo sta to bolje imate da ponudite u tom terminu pa vam toliko smeta utisak nedelje...

IBJ

pre 9 godina

Gospodo "većinski i manjinski" vlasnici B92, nešto ste mi mnogo porozili - postaćete pinkiji od Pinka ako tako nastavite. Nemaojte nam vređati inteligenciju praveći se da ne znamo o čemu je reč.

EPP

pre 9 godina

Naravno da je sve ovo matketing, pravi se senzacija, jer je svima jasno kao dan da se emisija ne moze zabraniti. Ako je ne bude na B92, bice je na info kanalu ili nekoj drugoj TV stanici, ali ce je biti, zato je sve ovo samo reklama...

toza

pre 9 godina

(Tomislav, 27. septembar 2014 14:04)

Čak bi mogao i da se složim sa tobom da nije jedne zaćkoljice. postoji ugovor koji važi do proleća. Kome je u interesu da se odmah prebaci sa B92 na B92 Info.
Da li stvarno mislite da su vlasnici glupi i da ne znaju da zabavni kanal B92 ne može da parira Pinku i Prvoj. Dakle, da postoji interes kapitala ali sumljam da je u ovom slučaju taj interes nije povezan sa gledanošču. Pre bih rekao da se radi o nekim drugim interesima koji takođe imaju veze sa kapitalom.
Ko misli da su "privatni" mediji odvojeni od uticaja politike neka se zapita kako su nastali K...r, I.....er...
Uostalom količina onih (čudno isti oni koji aplaudiraju na svaku izjavu AV) koji ovde pokušavaju da objasne kako se radi o sporu dva strane koji nema veze sa uticajma sa strane govori u prilog tome da se sve dešava sa očiglednim planom da se marginalizuju I da se ograniči proctor svima koji misle drugačije od AV-a.

Milijan Kg

pre 9 godina

Iz saopštenja Verana Matića se vidi da je ovo stvar programske politike televizije B92, a DS prebacivanjem i ove stvari na političke teme pokazuje koliko im je samo bitno prikupljanje političkih poena, pa svaku priliku koriste za napad na vlast, makar to bilo potpuno neargumentovano, kao što je slučaj i u priči oko "Utiska nedelje".

Fedor

pre 9 godina

Namerno se spinuju vesti u vezi sa emisijom ''Utisak nedelje'' kako bi se stvorila atmosfera koja ukazuje na cenzuru. Svima je jasno da ova emisija NIJE zabranjena i da će uskoro početi emitovanje.

Tomislav

pre 9 godina

Na ovom primeru možemo da učimo kako funkcioniše privatno vlasništvo. Na zapadu nije ništa neobično da dođe do promene programske šeme od strane vlasnika jer je to pre svega njihov kapital i pravo da odlučuju.

Milijan Kg

pre 9 godina

Iz saopštenja Verana Matića se vidi da je ovo stvar programske politike televizije B92, a DS prebacivanjem i ove stvari na političke teme pokazuje koliko im je samo bitno prikupljanje političkih poena, pa svaku priliku koriste za napad na vlast, makar to bilo potpuno neargumentovano, kao što je slučaj i u priči oko "Utiska nedelje".

Boro9

pre 9 godina

Ovo natezanje je nešto u stilu one serije "Lud, Zbunjen, Normlan" koja ide ovi dana. Samo pitanje je ko je Izet, ko Faruk, a ko Damir. Evo čujem da se uključila i plavuša Kovačevićka. Ona bi mogla da glumi mesto Milene Dravić :)

EPP

pre 9 godina

Naravno da je sve ovo matketing, pravi se senzacija, jer je svima jasno kao dan da se emisija ne moze zabraniti. Ako je ne bude na B92, bice je na info kanalu ili nekoj drugoj TV stanici, ali ce je biti, zato je sve ovo samo reklama...

SikoRA

pre 9 godina

Ovo je još jedan pokušaj da se vlada i premijer prikažu kao diktatori koji vrše cenzuru i zabranu i guše pojedine medije i emisije. Veoma loš pokušaj jer se i sam vlasnik televizije B92 oglasio i objasnio daa je nastala situacija rezultat nekih odnosa njegove kuće i same Olje Bećković, koja podržava DS i ova situacija joj je dobro došla da im pomogne u bacanju ljage na premijera.

realno

pre 9 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem neke na ovom portalu. "Utisak nedelje" ide samo na kanal koji će se baviti isključivo informativno -političkim temama, dakle, nema reči da se ta emisija gasi,ili nešto slično! Još manje mogu da razumem neke koji odmah govore o zabranjivanju,čak negde pročitah da je u tom stilu izjavila i gospodja Bećković,kao politika u pitanju! Pa,emisija, će nastaviti da živi,samo na drugom kanalu B92. Uostalom, da li je ta emisija nastala na Studiju B. Doživela afirmaciju,pa se ondagospodja Bećković preselila na B92. I ništa.A sada je, zaboga, problem što će promeniti kanal, što običan gledalac rešava pritiskom na dugme daljinskoj upravljača! I još nešto: B92 je privatna televizija, ima većinskog vlasnika, ovo je vreme tranzicije, privatizacije...Pa šta hoćete, zar se nije baš B92 zalagali ukupnim svojim programom za tako nešto,pa i autorka Utiska nedelje. Zato su i gluposti,ili ne znam kako da nazovem sve ovo što se diže čak do te mere da neki poslanici DS pozivaju na proteste. Protesta protiv koga...To bi značilo da gradjani se okupe ispred Fiata u Kragujevcui traže da se punto,ili ne znam koje vozilo ne proizvode u toj i toj hali, nego stotinak metara dalje, u drugoj gde se sada proizvode neki delovi za automobile! Aman, ljudi, razmislite nalo...Nije ovo vreme komunizma, socijalizma na koje su baš gledaoci B92 najviše kivni,ovo je vreme liberalnog kapitalizma. Prodaš, i šta onda,hteo bi da samoupravljaš.Olja može da ode ako joj se ne svidja u neku drugu TV.

mnogo buke ni oko čega

pre 9 godina

Ako se Utisak bude emitovao na B92 info kanalu, koji ja sad ne gledam, ništa lakše nego da nedeljom uveče promenim kanal i Utisak gledam tamo, ako mi je do gledanja na televiziji, mada ga uglavnom gledam preko neta.
Ono što je meni zanimljivo, to je da se neko ko već koristi internet i piše komentare, ovde i po društvenim mrežama, blogovima, brine, galami i optužuje, zbog prelaska na Info kanal. Pa što je to njima važno, kad svako ko je na nekom forumu ili blogu zna da oni koji to pišu, uvek i sve gledaju na netu, a neki kažu da ni nemaju tv, ili da gledaju samo sportske dogadjaje u društvu.
A i Olja je zabedila. Pa neka joj neko kaže da je 90% njene publike na netu.
Pa danas i babe recepte razmenjuju na FB, a pola Srbije skajpuje s dijasporom.
Ajde bre opustite se.

IBJ

pre 9 godina

Gospodo "većinski i manjinski" vlasnici B92, nešto ste mi mnogo porozili - postaćete pinkiji od Pinka ako tako nastavite. Nemaojte nam vređati inteligenciju praveći se da ne znamo o čemu je reč.

kratko i jasno

pre 9 godina

Covek lepo objasnio. Ide se ka uspostavljanju jednog gledanog info kanala na kojem ce biti i drugih emisija sa socijalno odgovornim sadrzajima. Utisak nedelje tamo i pripada, jer se b92 koncepcisjki vec dosta izmenio, pa Utisku vise nije ni mesto na njemu.Uskoro cemo preci i na digitalnu televiziju, te otpada i problem frekvencije sa nacionalnom pokrivenoscu, koju B92 info nema.Olja treba da bude ponosna sto ce Utisak biti okosnica jedne nove programske koncepcije, kao neki srpski CNN, sa breaking news i tematskim emisijama. Treba gledati stvari uvek iz pozitivnog ugla.
Mislim da c eveci problem imati osnovni kanal b92 kada od ei Utisak, jer ce morati da se bori z a gledanost sa Prvom, Pinkom, a to znaci i za reklame. Jer od toga se zivi.
Dogovoriti se o vremenu prelaska i prime time i svi zadovoljni, vecinski vlasnici, Olja i gledaoci. Ali kao gledalac,molim da malo promesa karte, pa da se uzelimo Voje Bakica, a ne da i one koji ga cene, pocne da nervira. Imamo mnogo pametnih, obrazovanih ljudi.

sandra

pre 9 godina

Šta je u ovoj izjavi sporno? Ništa. Matić objašnjava promenu koncepcije B92 i njihovog Info kanala. Ali, naravno, dušebrižnici i borci za "pravdu", u svemu vide i dožive premijera.

Nikola

pre 9 godina

Nema nesporazuma,nudite kablovski kanal koji jedva pola srbije da ima.Nebitno koliko je program takvog kanala kvalitetan on je u rangu seljackih kanala narodne muzike...sve dok ne dobije nacionalnu frekvenciju.Ne znam samo sta to bolje imate da ponudite u tom terminu pa vam toliko smeta utisak nedelje...

crni domino

pre 9 godina

"Na ovom primeru možemo da učimo kako funkcioniše privatno vlasništvo."
(Tomislav, 27. septembar 2014 14:04)
Hajde ne mlati praznu slamu! Ovo je Vucicevo maslo! Platio debelo da sklone Olju a ne dozvoljavaju TV Nova da radi!
Gadite nam se vi naprednjaci! Sve zivo ste unistili u zadnje 3 godine!

potocki

pre 9 godina

Ovo je unutrašnja stvar B92, jer je očigledno, po novim emisijama koje uvode na toj televiziji, da vlasnici B92, kao i vlasnici bilo koje druge televizije, žele profit, a profit danas u Srbiji donose kojekakvi paparaci i rijaliti, i pogrešno je i krajnje nedobronamerno da iz DS-a dolaze priče o zabrani "Utiska nedelje".

oljina kuma

pre 9 godina

džaba se botovi trude da ovo grubo mešanje politike u medije prkažu kao neki interni problem tv B92 i novinarke olje bećković.
aber odozgo je stigao, mehanizam uništavanja pokrenut, i... šta više reći. ćutite, ne talasajte, ne dirajte nam u svetog vođu, i možete da nastavite.

Siki

pre 9 godina

Ne znam da li su SNS botovi svesni da je njihov napadni i preispoljeni angažman na svim vestima koje se tiču "Utiska nedelje", najbolji dokaz da se tu ne radi samo o "bezazlenim" hirovima većinskih vlasnika, već da tu ima neki drugi "džavo".

Sale

pre 9 godina

Čak bi mogao i da se složim sa tobom da nije jedne zaćkoljice. postoji ugovor koji važi do proleća. Kome je u interesu da se odmah prebaci sa B92 na B92 Info.
Da li stvarno mislite da su vlasnici glupi i da ne znaju da zabavni kanal B92 ne može da parira Pinku i Prvoj. Dakle, da postoji interes kapitala ali sumljam da je u ovom slučaju taj interes nije povezan sa gledanošču. Pre bih rekao da se radi o nekim drugim interesima koji takođe imaju veze sa kapitalom.
Ko misli da su "privatni" mediji odvojeni od uticaja politike neka se zapita kako su nastali K...r, I.....er...
Uostalom količina onih (čudno isti oni koji aplaudiraju na svaku izjavu AV) koji ovde pokušavaju da objasne kako se radi o sporu dva strane koji nema veze sa uticajma sa strane govori u prilog tome da se sve dešava sa očiglednim planom da se marginalizuju I da se ograniči proctor svima koji misle drugačije od AV-a.
(toza, 27. septembar 2014 14:27)

Ako se ne varam, u svakom ugovoru stoji "u slučaju spora, nadležan je ... sud". Dakle, ako se krši ugovor, a želimo pravnu državu, ne organizuju se protesti nego se pokrene tužba za kršenje ugovora.
Uticaj politike u medijima, kažete kako je nastao "K...r"? Pa je li isti nastao od dolaska SNS na vlast ili je nastao ranije? Zar nije jedno vreme kolumnista "K...ra" bio exOtporaš i majstor skupštinskog pasijansa? Dok je njegova stranka bila na vlasti? O čemu pričamo? Znači, to može? I nije bilo nikome sumnjivo?

toza

pre 9 godina

(Tomislav, 27. septembar 2014 14:04)

Čak bi mogao i da se složim sa tobom da nije jedne zaćkoljice. postoji ugovor koji važi do proleća. Kome je u interesu da se odmah prebaci sa B92 na B92 Info.
Da li stvarno mislite da su vlasnici glupi i da ne znaju da zabavni kanal B92 ne može da parira Pinku i Prvoj. Dakle, da postoji interes kapitala ali sumljam da je u ovom slučaju taj interes nije povezan sa gledanošču. Pre bih rekao da se radi o nekim drugim interesima koji takođe imaju veze sa kapitalom.
Ko misli da su "privatni" mediji odvojeni od uticaja politike neka se zapita kako su nastali K...r, I.....er...
Uostalom količina onih (čudno isti oni koji aplaudiraju na svaku izjavu AV) koji ovde pokušavaju da objasne kako se radi o sporu dva strane koji nema veze sa uticajma sa strane govori u prilog tome da se sve dešava sa očiglednim planom da se marginalizuju I da se ograniči proctor svima koji misle drugačije od AV-a.

milla

pre 9 godina

Ovde je očigledno dežurna reč CENZURA!
Kada emisija izgubi gledanost, kaže se cenzura!
Kada TV stanica želi da promeni programsku šemu ,emisija je zabranjena .
Što se tiče Oljine emisije ,potrebne su velike promene i na samoj voditeljki i na njenom netaktičkom ponašanju prema gostima i gledaocima.Mislim da su to osnovni i dovoljni razlozi za prestanak emitovanja emisije!

Luka12

pre 9 godina

I dok mnogi optužuju aktuelnu vlast što je emitovanje emisije "Utisak nedelje" odloženo do daljnjeg, iz ovog saopštenja urednika informativnog programa B92, jasno se vidi da je u reč o unutrašnjem problemu, koji je nastao zbog razmimoilaženja gledišta na budućnost pomenute emisije i uslove u kojima bi bila emitovana.

TOLJA

pre 9 godina

Iz ovog saopštenja se jasno vidi da emisiaj nije zabranjena, već je početak njenog emitovanja odložen, dok Olja i Mreža ne dobiju garancije da će Info b92, zaista imati kvalitetan program, kako bi od novembra i "utisak" bio emitovan na istom.

Lazar

pre 9 godina

Gospodine Verane

Praksa iz ranijih godina vas demantuje, pogotovo sto ste umeli unapred po dva tri meseca da najavljujete nove emisije i izmene programske seme.
Cutali ste celo leto o Utisku nedelje i narod je shvatio da kada prodju godisnji odmori da ce ponovo biti Utisak nedelje - naprasno ste doneli odluku da ga ne bude, pa ako je to lose po vasu teve onda ste tome sami doprineli i pored toga sto se svaka televizijska kuca itekako bori za gledaoce i gledanost njihovih emisija.
U ovih nepunih mesec dana Veran zeli da nam nametne samo njegove cinjenice, a ako tv i uspeh svake teve zavisi od gledanosti onda ste sa novom programskom shemom zakasnili - gasim b92 GOTOV JE.

Predrag

pre 9 godina

"B92 info" je program koji se emituje samo preko kablovskih distributera, dok programe preko "B92", koji se emituju preko klasicnih zemaljskih repetitora, gleda mnogo vise gledalaca. Ocigledno je ovo pukusaj da se "Utisak nedelje" skrene na sporedni kolosek jer nekome ne odgovara sadrzaj i koncepcija emisije.
Izgleda da se Vucic stvarno plasi "Utiska nedelje" jer se i Olja da sada jasno osvedocila da naginje demokratama. A da li ce Olja preci na Pink? Ne verujem. I Mitrovic se u zadnje vreme opasno uvlaci Vucicu. Uostalom tamo Olja i nema sta da trazi sobzirom na programsku orijentaciju Pinka ( Tra-la-la program ). Mitrovic, pocevsi od Slobe, opstaje u svim sistemima. Po tom pitanju je opasan igrac. Plasim se samo da ce SNS da ovlada svim medijskim sferama. Pravi se opasan jednopartijski sitem. Voleo bih da gresim, ali se plasim da se i u "B92" uvukao virus SNS-a i da se onoliki neverovatni minusi "lupaju" upravo u "B92", a ne od takozvanih botova.

nemam pojma

pre 9 godina

Ako na nacionalnom kanalu napravite "komercijalni" B-92, to će biti vaša SMRT. Vaša šansa je u drugačijoj koncepciji programa od Pinka, Prve, Granda, Hepija i drugih polucija. Ja recimo, najviše gledam B-92, Studio B, RTS 1, RTS 2 (sport) a na ostalim programima samo kad pročitam za neki dobar film, i na Hepi Marićevu Ćirilicu, koja je dobar humoristički program.

Ana

pre 9 godina

Ne znam da li su SNS botovi svesni da je njihov napadni i preispoljeni angažman na svim vestima koje se tiču "Utiska nedelje", najbolji dokaz da se tu ne radi samo o "bezazlenim" hirovima većinskih vlasnika, već da tu ima neki drugi "džavo".
(Siki, 27. septembar 2014 15:44)

Naravno da nisu svesni, sta ti od njih ocekujes, mislim od svih njih. Najsmesnije je sto to svakom iole inteligentnom odmah upada u oci i obesmisljava svaku potrebu da covek uopste ista komentarise. Mozda mi s nase strane treba da organizujemo neko dobro zezanje, tipa nekih ludih zbunjujucih komentara, recimo salve Vucicu i tako to. Kreativni ljudi, angazujte se malo, bar i nama da bude zabavno a ne samo njima.

tv mrak

pre 9 godina

Tv frekvencije su JAVNO DOBRO, kao vazduh, i pripadaju svima. Država je nosilac prava na njima i podelila ih je tv emiterima. Treba prečešljati zakone i pravilnike, nemaju emiteri pravo da sa programom rade šta hoće.
Ne možemo svi gledati muziku, sapunice, sport, reprize-to je sve zabavni program na svim programima sa nacionalnom frekvencijom, non-stop, to je isto kao kad biste dodelili puteve samo za kamionski saobraćaj. A to je i zloupotreba dodeljenog ekskluziviteta.
Treba da se upita Zaštitnik prava gradjana čemu služe nacionalne frekvencije? I šta radi RRA?

ovce tvoje ne mogu bez tebe

pre 9 godina

ZA mnogo buke ni oko čega, 27. septembar 2014 16:13
Gde ti živiš? Da, ja mogu da gledam Utisak na netu i na B92Info, ali na primer moj ujak, koji živi na selu, nema ni kablovsku ni kompjuter. Znaš li ti koliki je broj takvih ljudi u Srbiji? Žele oni da se informišu, ali mogu samo preko novina i onih kanala koji imaju nacionalnu frekvenciju. Što volim ljude koji ne vide dalje od sopstvenog sedala.

Kiki

pre 9 godina

Hocu i dalje na istom kanalu u isto vreme da gledam utisak nedelje.Ko misli kao ja treba da izbrise iz menija na svom tv.kanal b92 dok ne vrate emisiju.Pa onda neka zaseda bord direktora pomenute tv.

SON - CONERI

pre 9 godina

Mislim da ni Veran Matic nije bio iskren do kraja u svom saopstenju, nekako je to uvio u papir pa izvolte gradjani zakljucite sta je od toga istina. Na ovom primeru se jasno vidi kako funkcionise privatno vlasnistvo. Na zapadu nije nista neobicno da dodje do promene programske seme od strane vlasnika jer je to pre svega njihov kapital i pravo da odlucuju, tamo se ne dize ovakva halabuka kao kod nas, prosto covek ne moze da zivi od medijske hajke oko ove realno propale emisije. Glavni krivac je Olja Beckovic zbog nepostovanja gledalaca i svojih sagovornika.

crni domino

pre 9 godina

"Na ovom primeru možemo da učimo kako funkcioniše privatno vlasništvo."
(Tomislav, 27. septembar 2014 14:04)
Hajde ne mlati praznu slamu! Ovo je Vucicevo maslo! Platio debelo da sklone Olju a ne dozvoljavaju TV Nova da radi!
Gadite nam se vi naprednjaci! Sve zivo ste unistili u zadnje 3 godine!

toza

pre 9 godina

(Tomislav, 27. septembar 2014 14:04)

Čak bi mogao i da se složim sa tobom da nije jedne zaćkoljice. postoji ugovor koji važi do proleća. Kome je u interesu da se odmah prebaci sa B92 na B92 Info.
Da li stvarno mislite da su vlasnici glupi i da ne znaju da zabavni kanal B92 ne može da parira Pinku i Prvoj. Dakle, da postoji interes kapitala ali sumljam da je u ovom slučaju taj interes nije povezan sa gledanošču. Pre bih rekao da se radi o nekim drugim interesima koji takođe imaju veze sa kapitalom.
Ko misli da su "privatni" mediji odvojeni od uticaja politike neka se zapita kako su nastali K...r, I.....er...
Uostalom količina onih (čudno isti oni koji aplaudiraju na svaku izjavu AV) koji ovde pokušavaju da objasne kako se radi o sporu dva strane koji nema veze sa uticajma sa strane govori u prilog tome da se sve dešava sa očiglednim planom da se marginalizuju I da se ograniči proctor svima koji misle drugačije od AV-a.

oljina kuma

pre 9 godina

džaba se botovi trude da ovo grubo mešanje politike u medije prkažu kao neki interni problem tv B92 i novinarke olje bećković.
aber odozgo je stigao, mehanizam uništavanja pokrenut, i... šta više reći. ćutite, ne talasajte, ne dirajte nam u svetog vođu, i možete da nastavite.

Siki

pre 9 godina

Ne znam da li su SNS botovi svesni da je njihov napadni i preispoljeni angažman na svim vestima koje se tiču "Utiska nedelje", najbolji dokaz da se tu ne radi samo o "bezazlenim" hirovima većinskih vlasnika, već da tu ima neki drugi "džavo".

Fedor

pre 9 godina

Namerno se spinuju vesti u vezi sa emisijom ''Utisak nedelje'' kako bi se stvorila atmosfera koja ukazuje na cenzuru. Svima je jasno da ova emisija NIJE zabranjena i da će uskoro početi emitovanje.

Kiki

pre 9 godina

Hocu i dalje na istom kanalu u isto vreme da gledam utisak nedelje.Ko misli kao ja treba da izbrise iz menija na svom tv.kanal b92 dok ne vrate emisiju.Pa onda neka zaseda bord direktora pomenute tv.

SikoRA

pre 9 godina

Ovo je još jedan pokušaj da se vlada i premijer prikažu kao diktatori koji vrše cenzuru i zabranu i guše pojedine medije i emisije. Veoma loš pokušaj jer se i sam vlasnik televizije B92 oglasio i objasnio daa je nastala situacija rezultat nekih odnosa njegove kuće i same Olje Bećković, koja podržava DS i ova situacija joj je dobro došla da im pomogne u bacanju ljage na premijera.

Nikola

pre 9 godina

Nema nesporazuma,nudite kablovski kanal koji jedva pola srbije da ima.Nebitno koliko je program takvog kanala kvalitetan on je u rangu seljackih kanala narodne muzike...sve dok ne dobije nacionalnu frekvenciju.Ne znam samo sta to bolje imate da ponudite u tom terminu pa vam toliko smeta utisak nedelje...

Tomislav

pre 9 godina

Na ovom primeru možemo da učimo kako funkcioniše privatno vlasništvo. Na zapadu nije ništa neobično da dođe do promene programske šeme od strane vlasnika jer je to pre svega njihov kapital i pravo da odlučuju.

Predrag

pre 9 godina

"B92 info" je program koji se emituje samo preko kablovskih distributera, dok programe preko "B92", koji se emituju preko klasicnih zemaljskih repetitora, gleda mnogo vise gledalaca. Ocigledno je ovo pukusaj da se "Utisak nedelje" skrene na sporedni kolosek jer nekome ne odgovara sadrzaj i koncepcija emisije.
Izgleda da se Vucic stvarno plasi "Utiska nedelje" jer se i Olja da sada jasno osvedocila da naginje demokratama. A da li ce Olja preci na Pink? Ne verujem. I Mitrovic se u zadnje vreme opasno uvlaci Vucicu. Uostalom tamo Olja i nema sta da trazi sobzirom na programsku orijentaciju Pinka ( Tra-la-la program ). Mitrovic, pocevsi od Slobe, opstaje u svim sistemima. Po tom pitanju je opasan igrac. Plasim se samo da ce SNS da ovlada svim medijskim sferama. Pravi se opasan jednopartijski sitem. Voleo bih da gresim, ali se plasim da se i u "B92" uvukao virus SNS-a i da se onoliki neverovatni minusi "lupaju" upravo u "B92", a ne od takozvanih botova.

Ana

pre 9 godina

Ne znam da li su SNS botovi svesni da je njihov napadni i preispoljeni angažman na svim vestima koje se tiču "Utiska nedelje", najbolji dokaz da se tu ne radi samo o "bezazlenim" hirovima većinskih vlasnika, već da tu ima neki drugi "džavo".
(Siki, 27. septembar 2014 15:44)

Naravno da nisu svesni, sta ti od njih ocekujes, mislim od svih njih. Najsmesnije je sto to svakom iole inteligentnom odmah upada u oci i obesmisljava svaku potrebu da covek uopste ista komentarise. Mozda mi s nase strane treba da organizujemo neko dobro zezanje, tipa nekih ludih zbunjujucih komentara, recimo salve Vucicu i tako to. Kreativni ljudi, angazujte se malo, bar i nama da bude zabavno a ne samo njima.

tv mrak

pre 9 godina

Tv frekvencije su JAVNO DOBRO, kao vazduh, i pripadaju svima. Država je nosilac prava na njima i podelila ih je tv emiterima. Treba prečešljati zakone i pravilnike, nemaju emiteri pravo da sa programom rade šta hoće.
Ne možemo svi gledati muziku, sapunice, sport, reprize-to je sve zabavni program na svim programima sa nacionalnom frekvencijom, non-stop, to je isto kao kad biste dodelili puteve samo za kamionski saobraćaj. A to je i zloupotreba dodeljenog ekskluziviteta.
Treba da se upita Zaštitnik prava gradjana čemu služe nacionalne frekvencije? I šta radi RRA?

ovce tvoje ne mogu bez tebe

pre 9 godina

ZA mnogo buke ni oko čega, 27. septembar 2014 16:13
Gde ti živiš? Da, ja mogu da gledam Utisak na netu i na B92Info, ali na primer moj ujak, koji živi na selu, nema ni kablovsku ni kompjuter. Znaš li ti koliki je broj takvih ljudi u Srbiji? Žele oni da se informišu, ali mogu samo preko novina i onih kanala koji imaju nacionalnu frekvenciju. Što volim ljude koji ne vide dalje od sopstvenog sedala.

Milijan Kg

pre 9 godina

Iz saopštenja Verana Matića se vidi da je ovo stvar programske politike televizije B92, a DS prebacivanjem i ove stvari na političke teme pokazuje koliko im je samo bitno prikupljanje političkih poena, pa svaku priliku koriste za napad na vlast, makar to bilo potpuno neargumentovano, kao što je slučaj i u priči oko "Utiska nedelje".

IBJ

pre 9 godina

Gospodo "većinski i manjinski" vlasnici B92, nešto ste mi mnogo porozili - postaćete pinkiji od Pinka ako tako nastavite. Nemaojte nam vređati inteligenciju praveći se da ne znamo o čemu je reč.

EPP

pre 9 godina

Naravno da je sve ovo matketing, pravi se senzacija, jer je svima jasno kao dan da se emisija ne moze zabraniti. Ako je ne bude na B92, bice je na info kanalu ili nekoj drugoj TV stanici, ali ce je biti, zato je sve ovo samo reklama...

Lazar

pre 9 godina

Gospodine Verane

Praksa iz ranijih godina vas demantuje, pogotovo sto ste umeli unapred po dva tri meseca da najavljujete nove emisije i izmene programske seme.
Cutali ste celo leto o Utisku nedelje i narod je shvatio da kada prodju godisnji odmori da ce ponovo biti Utisak nedelje - naprasno ste doneli odluku da ga ne bude, pa ako je to lose po vasu teve onda ste tome sami doprineli i pored toga sto se svaka televizijska kuca itekako bori za gledaoce i gledanost njihovih emisija.
U ovih nepunih mesec dana Veran zeli da nam nametne samo njegove cinjenice, a ako tv i uspeh svake teve zavisi od gledanosti onda ste sa novom programskom shemom zakasnili - gasim b92 GOTOV JE.

realno

pre 9 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem neke na ovom portalu. "Utisak nedelje" ide samo na kanal koji će se baviti isključivo informativno -političkim temama, dakle, nema reči da se ta emisija gasi,ili nešto slično! Još manje mogu da razumem neke koji odmah govore o zabranjivanju,čak negde pročitah da je u tom stilu izjavila i gospodja Bećković,kao politika u pitanju! Pa,emisija, će nastaviti da živi,samo na drugom kanalu B92. Uostalom, da li je ta emisija nastala na Studiju B. Doživela afirmaciju,pa se ondagospodja Bećković preselila na B92. I ništa.A sada je, zaboga, problem što će promeniti kanal, što običan gledalac rešava pritiskom na dugme daljinskoj upravljača! I još nešto: B92 je privatna televizija, ima većinskog vlasnika, ovo je vreme tranzicije, privatizacije...Pa šta hoćete, zar se nije baš B92 zalagali ukupnim svojim programom za tako nešto,pa i autorka Utiska nedelje. Zato su i gluposti,ili ne znam kako da nazovem sve ovo što se diže čak do te mere da neki poslanici DS pozivaju na proteste. Protesta protiv koga...To bi značilo da gradjani se okupe ispred Fiata u Kragujevcui traže da se punto,ili ne znam koje vozilo ne proizvode u toj i toj hali, nego stotinak metara dalje, u drugoj gde se sada proizvode neki delovi za automobile! Aman, ljudi, razmislite nalo...Nije ovo vreme komunizma, socijalizma na koje su baš gledaoci B92 najviše kivni,ovo je vreme liberalnog kapitalizma. Prodaš, i šta onda,hteo bi da samoupravljaš.Olja može da ode ako joj se ne svidja u neku drugu TV.

sandra

pre 9 godina

Šta je u ovoj izjavi sporno? Ništa. Matić objašnjava promenu koncepcije B92 i njihovog Info kanala. Ali, naravno, dušebrižnici i borci za "pravdu", u svemu vide i dožive premijera.

kratko i jasno

pre 9 godina

Covek lepo objasnio. Ide se ka uspostavljanju jednog gledanog info kanala na kojem ce biti i drugih emisija sa socijalno odgovornim sadrzajima. Utisak nedelje tamo i pripada, jer se b92 koncepcisjki vec dosta izmenio, pa Utisku vise nije ni mesto na njemu.Uskoro cemo preci i na digitalnu televiziju, te otpada i problem frekvencije sa nacionalnom pokrivenoscu, koju B92 info nema.Olja treba da bude ponosna sto ce Utisak biti okosnica jedne nove programske koncepcije, kao neki srpski CNN, sa breaking news i tematskim emisijama. Treba gledati stvari uvek iz pozitivnog ugla.
Mislim da c eveci problem imati osnovni kanal b92 kada od ei Utisak, jer ce morati da se bori z a gledanost sa Prvom, Pinkom, a to znaci i za reklame. Jer od toga se zivi.
Dogovoriti se o vremenu prelaska i prime time i svi zadovoljni, vecinski vlasnici, Olja i gledaoci. Ali kao gledalac,molim da malo promesa karte, pa da se uzelimo Voje Bakica, a ne da i one koji ga cene, pocne da nervira. Imamo mnogo pametnih, obrazovanih ljudi.

mnogo buke ni oko čega

pre 9 godina

Ako se Utisak bude emitovao na B92 info kanalu, koji ja sad ne gledam, ništa lakše nego da nedeljom uveče promenim kanal i Utisak gledam tamo, ako mi je do gledanja na televiziji, mada ga uglavnom gledam preko neta.
Ono što je meni zanimljivo, to je da se neko ko već koristi internet i piše komentare, ovde i po društvenim mrežama, blogovima, brine, galami i optužuje, zbog prelaska na Info kanal. Pa što je to njima važno, kad svako ko je na nekom forumu ili blogu zna da oni koji to pišu, uvek i sve gledaju na netu, a neki kažu da ni nemaju tv, ili da gledaju samo sportske dogadjaje u društvu.
A i Olja je zabedila. Pa neka joj neko kaže da je 90% njene publike na netu.
Pa danas i babe recepte razmenjuju na FB, a pola Srbije skajpuje s dijasporom.
Ajde bre opustite se.

nemam pojma

pre 9 godina

Ako na nacionalnom kanalu napravite "komercijalni" B-92, to će biti vaša SMRT. Vaša šansa je u drugačijoj koncepciji programa od Pinka, Prve, Granda, Hepija i drugih polucija. Ja recimo, najviše gledam B-92, Studio B, RTS 1, RTS 2 (sport) a na ostalim programima samo kad pročitam za neki dobar film, i na Hepi Marićevu Ćirilicu, koja je dobar humoristički program.

potocki

pre 9 godina

Ovo je unutrašnja stvar B92, jer je očigledno, po novim emisijama koje uvode na toj televiziji, da vlasnici B92, kao i vlasnici bilo koje druge televizije, žele profit, a profit danas u Srbiji donose kojekakvi paparaci i rijaliti, i pogrešno je i krajnje nedobronamerno da iz DS-a dolaze priče o zabrani "Utiska nedelje".

Boro9

pre 9 godina

Ovo natezanje je nešto u stilu one serije "Lud, Zbunjen, Normlan" koja ide ovi dana. Samo pitanje je ko je Izet, ko Faruk, a ko Damir. Evo čujem da se uključila i plavuša Kovačevićka. Ona bi mogla da glumi mesto Milene Dravić :)

Sale

pre 9 godina

Čak bi mogao i da se složim sa tobom da nije jedne zaćkoljice. postoji ugovor koji važi do proleća. Kome je u interesu da se odmah prebaci sa B92 na B92 Info.
Da li stvarno mislite da su vlasnici glupi i da ne znaju da zabavni kanal B92 ne može da parira Pinku i Prvoj. Dakle, da postoji interes kapitala ali sumljam da je u ovom slučaju taj interes nije povezan sa gledanošču. Pre bih rekao da se radi o nekim drugim interesima koji takođe imaju veze sa kapitalom.
Ko misli da su "privatni" mediji odvojeni od uticaja politike neka se zapita kako su nastali K...r, I.....er...
Uostalom količina onih (čudno isti oni koji aplaudiraju na svaku izjavu AV) koji ovde pokušavaju da objasne kako se radi o sporu dva strane koji nema veze sa uticajma sa strane govori u prilog tome da se sve dešava sa očiglednim planom da se marginalizuju I da se ograniči proctor svima koji misle drugačije od AV-a.
(toza, 27. septembar 2014 14:27)

Ako se ne varam, u svakom ugovoru stoji "u slučaju spora, nadležan je ... sud". Dakle, ako se krši ugovor, a želimo pravnu državu, ne organizuju se protesti nego se pokrene tužba za kršenje ugovora.
Uticaj politike u medijima, kažete kako je nastao "K...r"? Pa je li isti nastao od dolaska SNS na vlast ili je nastao ranije? Zar nije jedno vreme kolumnista "K...ra" bio exOtporaš i majstor skupštinskog pasijansa? Dok je njegova stranka bila na vlasti? O čemu pričamo? Znači, to može? I nije bilo nikome sumnjivo?

TOLJA

pre 9 godina

Iz ovog saopštenja se jasno vidi da emisiaj nije zabranjena, već je početak njenog emitovanja odložen, dok Olja i Mreža ne dobiju garancije da će Info b92, zaista imati kvalitetan program, kako bi od novembra i "utisak" bio emitovan na istom.

Luka12

pre 9 godina

I dok mnogi optužuju aktuelnu vlast što je emitovanje emisije "Utisak nedelje" odloženo do daljnjeg, iz ovog saopštenja urednika informativnog programa B92, jasno se vidi da je u reč o unutrašnjem problemu, koji je nastao zbog razmimoilaženja gledišta na budućnost pomenute emisije i uslove u kojima bi bila emitovana.

milla

pre 9 godina

Ovde je očigledno dežurna reč CENZURA!
Kada emisija izgubi gledanost, kaže se cenzura!
Kada TV stanica želi da promeni programsku šemu ,emisija je zabranjena .
Što se tiče Oljine emisije ,potrebne su velike promene i na samoj voditeljki i na njenom netaktičkom ponašanju prema gostima i gledaocima.Mislim da su to osnovni i dovoljni razlozi za prestanak emitovanja emisije!

SON - CONERI

pre 9 godina

Mislim da ni Veran Matic nije bio iskren do kraja u svom saopstenju, nekako je to uvio u papir pa izvolte gradjani zakljucite sta je od toga istina. Na ovom primeru se jasno vidi kako funkcionise privatno vlasnistvo. Na zapadu nije nista neobicno da dodje do promene programske seme od strane vlasnika jer je to pre svega njihov kapital i pravo da odlucuju, tamo se ne dize ovakva halabuka kao kod nas, prosto covek ne moze da zivi od medijske hajke oko ove realno propale emisije. Glavni krivac je Olja Beckovic zbog nepostovanja gledalaca i svojih sagovornika.