Ponedeljak, 22.09.2014.

11:42

Nedostajaće nam struje, gasa, uglja

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbiji tokom zime nedostajati struje, gasa, uglja i mazuta.

Izvor: Tanjug

Nedostajaæe nam struje, gasa, uglja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

Pauk

pre 9 godina

Ponavljamo lekciju iz istorije, za sve one koji su zaboravili zašto su sa vlasti oterani SPS i SRS kadrovi, od kojih su neki danas ponovo na vlasti.
Ne zaboravite da su i oni naučili neke nove lekcije i verujem da će se ovog puta jače braniti. Uvek sam tvrdio da je lakše vlast birati na izborima nego na ulici, ali džaba to govoriti Srpskom življu, koji uvek bira teži put, i nema vremena da glasa, ili da pročita nešto ozbiljno o opcijama koje se nude na izborima (mada je ponuda na poslednjim izborima zaista bila katastrofalna).
Čekaju nas restrikcije struje (koja će prvo poskupeti), smanjenje plata i penzija, restrikcije grejanja, nestašica uglja i mazuta, poskupljenje energenata, mleko, hleb, ulje, brašno može i na bonove, pola gradova u Srbiji već nema pijaću vodu, druga polovina je pod vodom, još samo i Beograd na vodi da vidimo, onda možemo ukinuti GSP (ne i subvencije istog koje se slivaju u svačije džepove) i preorjentisati se na plivanje, čamce....

zoran

pre 9 godina

Sad ispada da je nova vlada kriva za sve i da je ona za par meseci unistila citavu drzavu i ekonomiju i privredu i sve sto je moglo da se unisti da su oni to uradili. Sta se desavalo godinama unazad to niko ne primecuje ili ste svi zaboravili da smo sistematski unistavani na svim poljima, koliko je samo firmi unisteno zatvoreno dovedeno do stecaja i sl. Ova vlada se trudi svim silama da Srbiju postavi na stabilne noge, ali nekima ocigledno to ne odgovara.
(Pionir, 22. septembar 2014 23:53)

Moja fabrika je "uništena i dovedena do stečaja" 1998. a tada su na vlasti bili isti ovi. I Dačić i Vučić i Toma Nikolić!!! Ili ja ne pamtim dobro???
I ne samo moja fabrika. SVE fabrike i SVA preduzeća su dovedena do propasti tokom devedesetih godina prošlog veka i nemojte da se lažemo. Posle 2000. krenulo se u pljačkašku rasprodaju onoga što je preostalo a kupci su bili isti oni koji su se tokom devedesetih i te kao ofajdili od ratova, sankcija, Kipra i Kajmanskih ostrva... Zoran Điđić je i poginuo zato što je to pokušao da ukaže i da spreči. Mafijaši su mu zbog toga došli glave.

ivan78bg

pre 9 godina

Prevoz u Bg najlosiji od cuvenog strajka GSP kada su u Bg vladali Vuk i SPO i kada su se pojavili privatni prevoznici.Smanjuju se bedne plate i penzije.POvecan pdv.Voda razorila Srbiju jer nasip su losi i nije se pravovremeno i kako treba reagovalo.Sada kazete nema struje gasa itd.Hahhahahaah.Pa lepi su vam rezultati evo skoro trogidisnje vladavine.Jedva cekam da vidims ta nas ceka za 2 godine:))))

Pionir

pre 9 godina

Sad ispada da je nova vlada kriva za sve i da je ona za par meseci unistila citavu drzavu i ekonomiju i privredu i sve sto je moglo da se unisti da su oni to uradili. Sta se desavalo godinama unazad to niko ne primecuje ili ste svi zaboravili da smo sistematski unistavani na svim poljima, koliko je samo firmi unisteno zatvoreno dovedeno do stecaja i sl. Ova vlada se trudi svim silama da Srbiju postavi na stabilne noge, ali nekima ocigledno to ne odgovara.

kvazi

pre 9 godina

ovo je najgora vlada sa najgorim premijerom ikada u istoriji zemlje. sve cega se dohvate oni upropaste. nema niceg pozitivnog da su uradili. jedino u cemu su daleko ispred svih su demagogija, populizam, obecanja, lazi, obmane, spletkarenja....u tome su kraljevi. oni vec dve i po godine pricaju jedno te isto a od svega nema bas nista. evo, posledice poplava uopste nisu sanirali, nisu obnovljeni stambeni objekti, infrastruktura, ,ama bas nista. a od kraja maja su znali pravo stanje kao i to da nece biti energenata ali prstom nisu mrdnuli pogotovo ova ministarka koja se bavi necim sto nije u njenom domenu (energetika) a ono sto jeste time se ne bavi (gradjevinarstvo i saobracaj), ali zato nastavlja sa opsesivnim napadima na bajatovica...

Hemera

pre 9 godina

Znamo da zbog poplave i svih vremenskih nepogoda koje su pogodile Srbiju moguće da ćemo doživeti energetski kolaps. Zorana Mihajlović da je ostala u energetici nikada ne bi dozvolila da se ovako nešto dešava i radila bi na tome na smeni Dušana Bajatovića sadašnjeg direktora Srbijagasa koji se neodgovorno ponaša prema građani Srbije. Ovo je sramota šta su pojedini funkcioneri dozvolili sebi. Svako ministarstvo mora podneti izvetaj svoga rada na sledećoj vladi kako bi se pojidini funkcioneri smenili. Zorana Mihajlović je uvek imala rezervni plan. Trebalo bi se umešati u rad svog kolege kako bi zimu dočekali pripremljeni.

zoran

pre 9 godina

Eto da čovek čita i ne veruje. To se najavljivalo od poplava. Logično je. Ko je odgovoran za propust i smena odmah! Ne bave se tim ministri nego valjda ima neke hijerarhije
(Vesna BG, 22. septembar 2014 19:01)

Tako je devojko!!! 100% si u pravu! Hijerarhija postoji i ona počinje OD PREDSEDNIKA VLADE a ne od Portira Milutina koji stoji pred ulazom i laje na prolaznike i to mu je JEDINA DUŽNOST!!!!!

A kod nas uvek ispadne da je najkrivlji baš taj PORTIR...

Presednik Vlade, tu mislim na PRAVOG Predsednika Vlade a ne na Harlekina, koji ima viziju i koji zna šta i kako da radi, trebalo je DA PREDVIDI šta će se dešavati i da IZDA NAREĐENJA a ne nemušta saopštenja i da gleda ko je i koliko zakasnio na sastanakn da se ne bavi raznošenjem vode i Pampers pelena po Obrenovcu. Tako se ne vodi država, Vesna draga...

Pazi sta radis

pre 9 godina

Nije ovo prva zima kad ce nam energenti nedostajati, mada jeste mnogo izrazenija zbog poplava - ali nismo ni neuki ni neiskusni da se izvucemo uz maksimalnu stednju.

gusar_potonulog_broda

pre 9 godina

Preko 65% je glasalo za vašu koaliciju, njima je toplo oko srca... ostali će se već snaći!
(Rajko od Rasine, 22. septembar 2014 13:55)
Tačno tako ali država mora da vodi računa o svim svojim građanima i nema odvajanja, Srbija je domovina svih onih koji ovde žive i koji ma šta mislili o vladi i vučiću imaju pravo da žive onako kako to jedno dostojanstvo nalaže a to je da svako domačinstvo ima dovoljne struje i ostalih energenata.Ministri i državni aparat je tu da sve to obezbedi.

Vesna BG

pre 9 godina

Eto da čovek čita i ne veruje. To se najavljivalo od poplava. Logično je. Ko je odgovoran za propust i smena odmah! Ne bave se tim ministri nego valjda ima neke hijerarhije

Sasa

pre 9 godina

Hahaha kako rece sredila je stvari u energetskom sektoru pa prelazi na saobracaj.. E ala ga je sredila svaka cast, mozda cemo imati i struju u 21 veku!

Marinko

pre 9 godina

Ovo je у najvećoj meri posledica poplava i krize u Ukrajini. To su spoljni faktori, ipak verujem da će se Vlada potruditi da se bar nestašica energenata ne oseti toliko.

lepsica

pre 9 godina

prosle zime niste nas 10 dana posteno grejali vratite nam nase pare sram vas bilo ministarko energetike godinu dana placamo uredno infostan i sad nema energenata.

Miloslav

pre 9 godina

svaka cast nasim genijalnim politicarima sto su rusima poklonili rafinerije, pumpe i naftna polja u Vojvodini. sta ce nam. bogati smo. a i oni.

sumorni

pre 9 godina

"Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)"

Od kakoo su 2000-te nasledili razorenu i opljačkanu zemolju od radikalske bande, ni jedne godinne nie nedostajalo energije preko zime.

Prvu zimu su nam pomogli evropski pprijatelji, a posle se sistem ustalio, i ni jednom grejanje nije bilo u opasnosti, kao sada.

Sad nema NIČEGA.

U tome ste neobično vešti. Nestašice,, smanjenje plata i podizanje cena su jedine stvari u kojima ste pokazali zavidan uspeh tokom svih 20 godina koliko vas znam.

I ne zaboravi fundamentalnu stvar. Mogo nas pamti zadnjih 25 godina, i znamo kad čega nije bilo, i šta je ko kome ostavio.

Te bajke pričaj nekoj deci.

sasa jokic

pre 9 godina

I opet ce nas vratiti u vreme nestasica, sverca, kada su nasi danasnji tajkuni ostvarili prvobitnu akumulaciju kapitala?!
Posle tri godine na vlasti nemate vise prava da se zalite na predhodnu. Ako su nas stvarno toliko pokrali, zasto ih ne hapsite?! Ni to niste u stanju da uradite?!
Mala je vajda od ovih dirigivanih komentara podrske velikom vodji i SNS. To nece doneti ugalj, struju i sve ostalo sto nam treba.

Nika

pre 9 godina

KAda budem otisao i emigrirao vrlo brzo vec ove zime iz ove rupetine od drzave meni ce nedostajati apsolutno nista.Tamo.Ne ovde.

Za ovde me vise apsolutno nista ne veze niti me vise bilo sta interesuje.

Kakav narod=takva vlast=takvi ministri=takvo grejanje=takav standard=takav zivot u Srbiji.

Grunf

pre 9 godina

Sjajne vesti.Nema,uglja,struje,gasa.Šta je sldeće.Ulje.šećer,kafa.Da li se vraćamo u ona stara dobra vremena tačkica ko ih se seća i prodavanje benzina na flašu od Coca-Cole.Taj jedinstveni osećaj.O bože kako je to napredno.Meni drugo nešto nije jasno.Kao Ministar energetike dok ste bili tim resorom se uopšte niste bavili.Pamtimo Vas po poskupljenju struje,dvostranoj štampi još nejasnijih računa sa grafikonom,menjanjem loga EPS-a u koloru i stvaranje nove firme za naplatu.Tada ste se bavili infrstrukturnim problemima srbije.Mostovima,da li je trebao da bude takakv kakav je,mesto gde je gradjen,autoputevima,BUS plus sitemom naplate karata.Sada kao Ministar gradjevine,saobraćaja i infrstarukture baviste se problemima energetika..????Da li ste se zbunili?Recimo zašto ne pošaljete Vaše inspektore da ustanove iz Vašeg resora ko je i zašto obmanuo Beogradjane da će rekonstrukcijom ulice Vojvode Stepe biti zamenjena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža stara 40 godina.Od toga svi Voždovčani znaju nema ništa.Dakle gde je nestalo 4,5 km kanalizacionih i vodovodnih cevi?Ako je situacija alarmantna sada a bila je i pre par meseci dok ste svi pevušili istu pesmicu da je sve u najboljem redu kao da poplava nije ni bilo,da kopovi rade,ugalj ide trakama,elektro sistem stabilan,gasovod "Tužni tok krenuo sa izgradnjem pa evo opet kreće sa izgradnjom.Gasa na pretek.Skladišta puna.Šta bi sad.Gde nestade ugalj sa traka,gas iz skladišta.Voda isparila zar ne.Sve isparilo.NEMA.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Gospodja ministarka je zaduzena za saobracaj ako sam dobro razumeo. Sta je njeno ministarstvo planiralo ako cena enegenata skoci ili ako ih nema na trzistu. Hocemo li se voziti ili ici peske?

Marko

pre 9 godina

Vlada je kriva za svaku nestasicu strateskih energenata jer ona kontrolise uvoz, gospodja ministarka po navici optuzuje EPS iako on nesme bez dozvole ministarstva nista kapitalno da preduzima, dakle jos jedan pokusaj obmane i izbegavanja sopstvene odgovornosti munistarke Mihajlovic.

zola

pre 9 godina

Gotovi smo,samo napredno.Svi nas podrzavaju a nedaju ni kintu.Za svu bedu su krivi ovi na vlasti zbog kojih izgubismo ratove, hijade mrtvih,porusena zemlja.Srbin bi brata svog z...bo.

zoraja

pre 9 godina

A kako bi bilo da posetite naftna polja oko Srbobrana gde Rusi vade naftu i proverite koliko je tamo uvecana eksploatacija i koliko se to uvecanje ne placa kao rudna renta.Od te nafte i povecane rente mogli bi da obezbedite sve sto nam treba za zimu.Vrlo je indikativno da Rusi tamo samo zaposljavaju Ruse.Priverite zasto!

BOT killer

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)

A sta je Vucic ulozio u eneregetiku?Vise od dve godine je na vlasti,i jedino sto u ovoj drzavi funkcionise to ste vi botine.I nista drugo.
Ne prolazi vise prica krivi zuti kriv DS.Unistili ste bre ovo malo sto je posle njih ostalo.Za 2 godine & milijardi ste nas zaduzili *****!

Rajferslus na usta

pre 9 godina

Ove godine mnogim narodima, i nama, priroda nije bila naklonjena. Moracemo uvoziti neophodne energente jer se bez njih ne moze, ali cemo se truditi da neke druge rupe zapusimo do proleca.

Radulovic

pre 9 godina

Da ste uposlili botove na ispumpavanju vode iz kopova umesto na lupanju minusa i postavljanju sumanutih komentara po sajtovima bilo bi i uglja i struje za zimu. Što je najgore pola njih ionako zaposleno u TENTu ali znaju se prioriteti u naprednoj stranci - samo rejting da se odbrani. Ostalo ćemo lako. Dakle samo spinuj.

Trik

pre 9 godina

Po hiljaditi put neko drugi je kriv, ali ova vlada je tu da spasi narod!?! More marš svi sa vašim spinovanjem, počnite nešto konkretno da radite....

dragan

pre 9 godina

Čim neko spomene botove odma se javi ovih 120 kao dečica u klupama naivni.Ako misle da su normalni na pominjanje botova netrebaju se javljati.Što se tiče energenata neće biti ništa ono što vam je maršal izgradio to ste rasfućkali,poklonili i sad nemate ništa.Uskoro i Đerdapu sledi skupocena restauracija koja bi koštala više od polovine cene nove elektrane.

The Spatula

pre 9 godina

Boze, Boze, kako se oni igraju sa nama. Kao da zivimo u 15 veku, tako oni nas vide. Falice nam struje, gasa, i svega ostalog, ali sta ima veze, cemu panika!! Sta ce nam struja, sta ce nam gas? Imamo svece, a mozemo da lozimo vayru na sred kuce ili stana, kakve veze ima!? Jednom recju KATASTROFA!

Srbin 100%

pre 9 godina

Nazalost sve ove je posledica katastrofalnih poplava,i ocekujem da ce se u najkracem roku stabilizovati nas elektroenergetski sistem,jer je on svakako kljucan za funkcionisanje drzave tokom zimskog perioda

vlada

pre 9 godina

Sto, jadna kukas, ti si nazalost ministar i nesto uradi. Sta nama znaci tvoja konstatacija,da se bolje pripremimo da se smrzavamo i na restrikcije. "Nemojte da kazete da vam nisam rekla..."

KukuMeni

pre 9 godina

Samo od stajnjaka sa vecih farmi moglo bi se proizvoditi biogas i el energija dovoljna za 5% ukupne potrosnje struje (umesto da se ispusta u reke). Jedino sto fali je administrativna struktura, posto je lakse otici na Mars nego nabaviti sve dozvole. Razlog je sto EPS voli da drzi monopol na trzistu i da se iznajmljuju bageri od kumova koji rade 25 sati dnevno

da da

pre 9 godina

Pa neka nam Rusi naprave par nuklearki i bićemo eneregetska superesila balkana. Ah da to je prljava eneregija, a ugalj i drva bez kojih ćemo ostati vrlo brzi ako se seča nastavi ovim tempom,nisu ?

MACKICA

pre 9 godina

Ako treba da se izvrsi neki pritisak da bi se obezbedila grejna sezona, sigurna sam da će tako i biti, jer čisto sumnjam da ce vlada ostaviti ljude da se smrzavaju.

misko

pre 9 godina

Zasto nece imati, tolke kise zar hidroelektrana ne radi na vodu, meni nesto nije jasno ovigledno ili je ovo pravdanje da bi se smuljale neke pare?

Dimitrije78

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)

Nikada u zadnjih 12 godina nisu bile restrikcije i uvek je bilo energenata i pored elementarnih nepogoda. Nema Vucicu niko nista da ostavlja nego treba nova vlast na vreme sve da predvidi i obezbedi posto sistem godinama funcionise, a vidim da sa vama naprednima mnogo toga necemo imati preko zime. Jos ako padne neki veliki sneg ne znam koga cete da krivite

razum

pre 9 godina

ima odgovoran za ovo: svako od nas, svaki i jedan od nas sto pišemo komentare umesto da se krene u masovne all inclusive demonstracije. pa kad se uplaše za svoje pozicije da vidite kako ce lakše skresati svoje plate pa deo preusmeriti gde je najneophodniji.a možda se tako i skrene pažnja neke evrope, neke bilo koje sile da nas cupa od samovolje vlasti.

Zozon

pre 9 godina

Od gledanja u BOB nema mnogo vajde zato pocnite da radite nesto. Vazni da rusite Vojvodjansku vladu. To je valda najprece. Narod ce se posmrzavati i to za visoke pare.

crni domino

pre 9 godina

Lepe planove imate vi naprednjaci.
Koja botina vodi energetiku, bolje da ste za ministra postavili nekog sumara...
Lepo i planirate...
Bre gospodo, za vas su ovce i koze...

goranbg

pre 9 godina

Moramo se svi malo strpit i sve će doći na svoje. Nemojte se dati smesti. Moramo verovati gospođi ministarki. Ona je jedna izuzetno poslovna žena. Radi 24h na tome da svima nama bude bolje i moramo joj pružit podršku. Pošto sam vrlo dobro upoznat sa tim resorom i pošto sam vrlo dobro upoznat sa situacijom u celom elektroenergetskom sektoru moram vam reći kako svi oni koji rade na poslovima oko obezbiđavanja energeneta rade danonoćno i da su potplaćeni za svoj rad. Konkretno ja, nemam platu ni 95000 dinara a ubijam se od posla. Uskoro očekujem da počnem raditi i po jednu subotu u mesecu. Neće mi biti teško, sve za Srbiju.

svetla buducnost

pre 9 godina

Restrikcije u najavi?
(Sid, 22. septembar 2014 14:10)

Naravno, fali nam jos samo rat, tuce penzionera u redovima za mleko, "d'vize, d'vize" i potpuno smo se vratili u devedesete, propagandna masinerija je tu, imamo i diktatora...!!!

vgrad

pre 9 godina

Na osnovu svog iskustva koje je stekla vodeći ministarstvo energetike i poznajući naše resurese u ovoj oblasti ministraka Mihajlović je potpuno u pravu kada je reč o tome da će nam sigurno ove zime zafaliti energenti za grejanje i da će zbog nestašice uglja i moguće nestašice gasa biti veliki udar na potrošnju struje i da država mora na vreme da redifiniše bilanse energetika i da obezbedi da građanstvo ne dođe u situaciju da zimus ima problema sa grejanjem.

Cane

pre 9 godina

"imamo poplave koje nas ne ostavljaju na miru"! Stvarno bre, te poplave, pa jer imaju dušu.
I zato će sve da nam fali i struje i gasa i uglja . . . . A možda i neće da nam fali jer nećemo imati para. Pa i kad bi bilo struje, gasa ili uglja, čime da platimo. Pa mu to dodje na isto.
A možda i zato Vlada najavljuje da energenata nema, da narod džabe ne izlaže stresu i patnji. Da narod hvata zazubice, gledaju a ne mogu da kupe. To je socijalno odgovorno. Nema i ne razmišljaš šta bi bilo da ga ima. Da se džabe ne sekiraš.
I to je sve rekla ministarka dok je davala krv.Krv bre proliva, al suzu ne pušta. Istočili joj pola litra sto posto, al ako, nije joj žao. Kad samo pomisli da neće biti gasa, uglja, struje. . . Srce joj se pocepalo. Mene bre rasplakla ova žena. Ma gasi sve što radi na struju, šta će nam struja, kakav gas, ugalj. Sve ukidaj. Ma ukidaj i benzin, šećer, ulje, brašno,mleko. . . . A da, to smo imali ukinuto nedavno.

Realni

pre 9 godina

"....a na nas utiču i odnosi između Rusije i Ukrajine.."

Koliko sam ja pratio srpsku politicku scenu, nakon prodaje NIS-a gotovo svi drzavni funkcioneri, politicari, mediji i energetski "strucnjaci" pricaju o velikom uspjehu ka energetskoj zavisnosti. Na moje, smatram, vrlo logicno pitanje ( koje bi vjerovatno postavio i svaki prodavac kupusa na Kalinic pijaci ) - kako moze oslanjanje na jednu zemlju, jedan izvor i jedan energent osigurati tu nezavisnost - dobio sam 500 minusa ili komentari uglavnom nisu ni objavljivani, jer sam naravno glup pa ne shvatam.

seven

pre 9 godina

Videcete Vi.Na kraju ce biti svega preko zime zahvaljujuci presvucenima.Oni igraju trostruku igru,maksimalno iskoriscavaju moc medija i marketinga.Prvo ovakve najave,pa silna borba za narod i energente i na kraju u prosecnom Srpskom coveku ispadnu spasioci.Fantasicna strategija ,jos malo ubace price o predhodnoj ozloglasenoj vlasti i Fantazija-sto bi rekao Djordje Cvarkov.Cini mi se ovako,vladace jos dosta Srbijom koja zapravo tone iz dana u dan sve dublje i dublje.

Mare

pre 9 godina

Faliće nam struje, gasa, uglja - jaooooo. Da nije ovo opet fino pripremanje naroda, kao za smanjenje plata i penzija. Dva meseca su ga plašili sa 20% i više smanjenja, a onda je presekao "mek ko pamuk" i rekao "brinem o svakom gradjaninu". Ovo mi liči na tako nešto. Počinje plašenje pred zimu, da bi možda opet "mek ko pamuk" rekao -" neće biti restrikcija, samo par sa sati, ali to je sve u interesu najvećeg broja ljudi. Jer da to danas nismo uradili, iduće godine ni voštanice ne bi bilo". A narod ima da zine od oduševljenja. To spasioče.

Dovla

pre 9 godina

Sve je spremno za grejnu sezonu i zimu, bice grejanja i bice struje. Sada Mihajloviceva samo radi ono sto oduvek rade- kukaju kako je tesko i da ce biti tesko, a onda na prolece ce reci kako su se krvavo borili cele zime i uspeli za gradjane Srbije da i pored teske situacije obezbede sve sto je potrebno da se ne muce.

moje ime je Niko

pre 9 godina

Pa jel ima tu neko odgovoran za to? Neki zamenik direktora ili njegova svastika ili barem neko od tih sto se vode po platnim listama za koje Ste pozajmili pare pa mi da vracamo s kolena na koleno dok nas ne opizdi neki meteor maj---tiiiiiiit---em.
Nasu teritoriju vode vrlo sposobni ljudi. Tako nas organizovano pljackaju da to nema nigde.

Marko

pre 9 godina

Ljudi,grejanje na drveni pelet je izvanredno...ko ima mogucnosti da to ugradi ne treba da razmislja ni sekund...kakva struja,gas i ugalj ovo je buducnost.Ja sam ovo ugradio prosle godine i prezadovoljan sam

Petronije

pre 9 godina

Na vreme da se obezbede energenti? Pa zasto, lagano, imamo vremena, kada udari zima, sneg do kolena onda ce vlada da nas saopsti da nas je zima i ove godine iznenadila i da je opsta svetska situacija teska, rat u Ukrajini, kriza u Grckoj, juzni tok, Skotska, islamisti u Siriji... i da mi nemamo dovoljno energenata i da ce ova zima biti hladna i da moramo da stegnemo kais i sprzavamo se u nasim stanovima ali ce uplatnice za grejanje stizati redovno. Samo me zanima, ako vec gospodja naslednica velikog AV (samo jos fali da spasava zavejanu decu) govori da treba da se kupe energenti zasto se ne kupe? Ah, da, zaboravih SRBIJA JE BANKROTIRALA zato nema energenata, Srbija nema para da kupi i napravi zalihe.

Bilo je i teže

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!

Ionako nema veze

pre 9 godina

Tamnava poplavljena 5 meseci, voda se ne ispumpava, jezero stoji, samo što još niste pecali na njemu. Pozapošljavali kurtu i murtu, fudbaleri šefovi kabineta, i sad faliće uglja. Sad ste znalci i stručnjaci. Proturicete sve narodu, a i treba kad je lud.

Ogorcen

pre 9 godina

Kako Vas nije sramota ! Gradjani ce da pomognu sto ce placati nerealne racune od minimalnih plata da se deca ne bi smrzla... Gas poskupeo na ovu nemastinu...??? Ko je odgovarao za kradju gradjana prosle zime kada su nam pustili gas najlosijeg kvaliteta i bili enormni racuni...??? Ko je odgovarao za tu PLJACKU NARODA ? Ma kakva evropa... sve poskupljuje a ljudi nemaju plate (mnogi ni posao) pa kako mislite da prezive...??? Medijskim manipulacijama ste dokazali da ste odlicni politicari za sebe, tajkune (protiv kojih se kao borite da vratite narodu opljackano) i strane lobije... Opozicija (ako je ima uopste) se pokazala ranije i njima ne oduzimate to sto su po vasim navodima opljackali gradjane... govorite o pravdi i pravnoj drzavi... ma nema smisla vise da pisem... Vama, medijima i krupnom kapitalu je lepo... neka Vam Bog sudi jer vase sudije sigurno nece...

rider

pre 9 godina

Pa ja sam to mogao da vam kazem u junu pre nego sto sam otisao na more, samo sto tamo nema ko da stavi prst na celo i razmisli na vreme o svemu. Do katanca bi dogurali da vodite privatne firme!
Pozdrav

Silver Surfer

pre 9 godina

Sto u prevodu znaci ocekujte restrikcije struje, ili bar poskupljenje. Ali, nevidjeno je sto se stvara atmosfera kataklizme u kojoj ce gradjani da prihvate sve, pa i poskupljenje, samo da struje bude. Marketing je cudo. Po tome su zute odavno presisali.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Faliće nam struje, gasa, uglja...

Još samo fali da nas i bombarduju, pa da kompletiramo NAPREDNA dostignuća crveno-crne koalicije iz 90-ih.

NEZNALICA

pre 9 godina

Cenjena g-đo Mihajlović, u Srbiji mnogo šarlatana i diletanata koji bi isto želeli da vode energetiku ove zemlje. Vi ste vašu priliku već imali a sada se neprestano uplićete u posao svog bivšeg ministarstva.G.Antić nije ništa gori od Vas, doduše ni bolji. Jedino što više ćuti a vi ste komunikativniji. Sviđa mi se jedna od Vaših zadnjih misli, da ćemo morati ove zime da uvozimo puno eleektrične energije ali da to građani neće osetiti na reačunima.Imate Vi takvih bisera sijaset. Izgleda da ste izmislili neki "PERPETUM MOBILE"- davnašnji san fizičara, besplatnu energiju. Što reče Ajnštajn:"Ljudski genije i glupost su neograničeni, ali mislim da ovo prvo donekle ipak jeste".

Jovan

pre 9 godina

Bitno da se Srbijagas reorganizuje vec sto godina, samo polako potpredsednice, grejacemo se mi na lepe reci. http://ekonomskevesti.com/srbija/mihajlovic-neminovna-podela-delatnosti-u-srbijagasu/

Milos

pre 9 godina

Treba to preformulisati i reci ovako:
Nesposobni smo. Jedino sto znamo je da drzimo govore i spajamo prste. Ali, posto se vi ne bunite, sto bismo mi imali grizu savesti?

Milos boy

pre 9 godina

Ove godine smo culi od istih da nece biti problema,znaci kad god kazu nece biti problema to u prevodu znaci imacemo haos puno problema...Suvise se pokralo ovde da mozemo da opstanemo,urusilo se sve a tek stize pravi pakao sa vama!

Mitar

pre 9 godina

A čega će biti? Meni je važno da za funkcionere bude grejanja i para, jer oni brinu o nama i teško rade, a za nas ćemo lako. Ko pretekne posle opšteg pomora, uživaće u blagodetima jedne moderne države.

kad te stave na mesto koje ti pripada

pre 9 godina

Ma, nema veze što diže paniku! O nekim stvarima ne treba javno da se govori, ali ovi priučeni, pa prefarbani radikali, pojma nemaju o vodjenju države!

Shopen

pre 9 godina

Struje i uglja ce nam faliti jer Zorana Mihajlovic nije osigurala kopove.Bavila se uplatnicama,njihovom bojom,pa se nije libila ni duple racune da posalje.Bavila se lokalnim seoskim samoupravama,rusila vlast,pa sad umesto osiguravajuce kuce da plate 10 miliona i vise,placace gradjani.Odgovornih ima,cistacice,pomocno osoblje je za sve krivo,naravno neizostavan BOG.5 meseci od poplava,oni tek sad poceli da ispumpavaju kopove.
Gde su te milijarde?
Sa jednom milijardom citave nasipe ste mogli da uradite.
Lepo kazite nema milijardi,nema nasipa,davite se.I nemoj da se izvlacis na one sugavce DS,jer si dve godine mlatila po svim televizijama u sred radnog vremena.Lepo kazi da svi prestanemo da placamo porez,jer nicemu i ne sluzi,izuzev da ti placa narod 9 savetnika i konglomerat direktora jer si nestrucna u svim oblastima.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Nedostajaće nam struje, gasa, uglja...

Crna Zorana, pa zar si morala da čekaš da ti se vrati tetka iz Atomske banje i gleda u šolju, pa da postaneš svesna naše nesvesti...?

dobra trgovina

pre 9 godina

Zar nisu Kostunica i Tadic ugovorili sa Putinom nekakvu energetsku stabilnost? Dali smo NIS za energetsku stabilnost, podrsku za Kosovo i Juzni Tok.
Energetsku stabilnost nismo dobili, Juzni Tok na dugom stapu, podrsku za Kosovo smo dobili al to mozemo macku o rep da okacimo, posto to nema nikakvog uticaja na status istog.
Sto ce reci da smo odlicno trgovali, i da treba da nagradimo nase lidere iz tog vremena.

Bivši čovek

pre 9 godina

Ne brinite se zbog tih nedostataka gospođo Mihajlović, pa mi to i onako ne
možemo da platimo, zbog smanjenja plata i penzija. Tako da budite spokojni
i nemojte ništa da brinete, bitno je da ima za vas, mi ćemo nekako izgurati
a ko ne izgura, e pa šta da se radi, tranzicija je surova.

Mokra mi voda

pre 9 godina

...Drva, uglja, mazuta, nafte, benzina, zejtina, secera, kafe, ribe, sunke, salame, letovanja, zimovanja, pantalona, cipela, kajmaka, sireva, slatkisa, dorucaka, ruckova, prozora, crepova, letava, greda, cementa. Spisak sta ce nam manjkati se nastavlja uporedo sa vasom karijerom konstatacije nase realnosti.

wlado

pre 9 godina

cekaj zato ste vi u vlasti da to obezbedite ne? sta nam kukate, mi vama treba da kukamo kako nista nemamo, ne obrnuto, ala bi opcovao sada jednu...

seljak e

pre 9 godina

Ko je ministar? Ti. Ko na vreme nije uradio sve sto treba? Ti. Ko pokusava da svoju odgovornost prebaci na druge? Ti.
Gospodjo ministarka, neznanje nije opravdanje. Ako ne umes da radis posao koji ti je namenjen, a ocigledno je da ne umes ili neces, skloni se sa tog mesta. Neces biti ni prva ni poslednja. Podnesi ostavku na vreme. Nemoj da cekas zimu.

RRadomir

pre 9 godina

Ja misli da novinari vise ne prenose sta je rekla Zorana jer ona nezna nista lepo da nam kaze vec je po njoj sve crno. Dosta vise panike i pesimizma. Potrebno je da se na sve gleda sa svetlije strane i da gledamo u buducnost kroz svetlije naocare.

bla, bla, bla...

pre 9 godina

Neka i nestane struje, samo da ova alapača nema gde da napuni baterije koje troši upornim blebetanjem iz dana u dan!!! Kako te više nije sramota, imaš resor koji ti je poveren i u kom je haos, a svačijim se poslom baviš sem svojim?!

Sa 22 si tropa

pre 9 godina

"Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbiji tokom zime nedostajati dovoljne količine struje, gasa, uglja i mazuta."
Izjava data u institutu za transfuziju krvi.
Kakva morbida!?

Sa 22 si tropa

pre 9 godina

"Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbiji tokom zime nedostajati dovoljne količine struje, gasa, uglja i mazuta."
Izjava data u institutu za transfuziju krvi.
Kakva morbida!?

vgrad

pre 9 godina

Na osnovu svog iskustva koje je stekla vodeći ministarstvo energetike i poznajući naše resurese u ovoj oblasti ministraka Mihajlović je potpuno u pravu kada je reč o tome da će nam sigurno ove zime zafaliti energenti za grejanje i da će zbog nestašice uglja i moguće nestašice gasa biti veliki udar na potrošnju struje i da država mora na vreme da redifiniše bilanse energetika i da obezbedi da građanstvo ne dođe u situaciju da zimus ima problema sa grejanjem.

MACKICA

pre 9 godina

Ako treba da se izvrsi neki pritisak da bi se obezbedila grejna sezona, sigurna sam da će tako i biti, jer čisto sumnjam da ce vlada ostaviti ljude da se smrzavaju.

Mare

pre 9 godina

Faliće nam struje, gasa, uglja - jaooooo. Da nije ovo opet fino pripremanje naroda, kao za smanjenje plata i penzija. Dva meseca su ga plašili sa 20% i više smanjenja, a onda je presekao "mek ko pamuk" i rekao "brinem o svakom gradjaninu". Ovo mi liči na tako nešto. Počinje plašenje pred zimu, da bi možda opet "mek ko pamuk" rekao -" neće biti restrikcija, samo par sa sati, ali to je sve u interesu najvećeg broja ljudi. Jer da to danas nismo uradili, iduće godine ni voštanice ne bi bilo". A narod ima da zine od oduševljenja. To spasioče.

Shopen

pre 9 godina

Struje i uglja ce nam faliti jer Zorana Mihajlovic nije osigurala kopove.Bavila se uplatnicama,njihovom bojom,pa se nije libila ni duple racune da posalje.Bavila se lokalnim seoskim samoupravama,rusila vlast,pa sad umesto osiguravajuce kuce da plate 10 miliona i vise,placace gradjani.Odgovornih ima,cistacice,pomocno osoblje je za sve krivo,naravno neizostavan BOG.5 meseci od poplava,oni tek sad poceli da ispumpavaju kopove.
Gde su te milijarde?
Sa jednom milijardom citave nasipe ste mogli da uradite.
Lepo kazite nema milijardi,nema nasipa,davite se.I nemoj da se izvlacis na one sugavce DS,jer si dve godine mlatila po svim televizijama u sred radnog vremena.Lepo kazi da svi prestanemo da placamo porez,jer nicemu i ne sluzi,izuzev da ti placa narod 9 savetnika i konglomerat direktora jer si nestrucna u svim oblastima.

Vesna BG

pre 9 godina

Eto da čovek čita i ne veruje. To se najavljivalo od poplava. Logično je. Ko je odgovoran za propust i smena odmah! Ne bave se tim ministri nego valjda ima neke hijerarhije

Srbin 100%

pre 9 godina

Nazalost sve ove je posledica katastrofalnih poplava,i ocekujem da ce se u najkracem roku stabilizovati nas elektroenergetski sistem,jer je on svakako kljucan za funkcionisanje drzave tokom zimskog perioda

seven

pre 9 godina

Videcete Vi.Na kraju ce biti svega preko zime zahvaljujuci presvucenima.Oni igraju trostruku igru,maksimalno iskoriscavaju moc medija i marketinga.Prvo ovakve najave,pa silna borba za narod i energente i na kraju u prosecnom Srpskom coveku ispadnu spasioci.Fantasicna strategija ,jos malo ubace price o predhodnoj ozloglasenoj vlasti i Fantazija-sto bi rekao Djordje Cvarkov.Cini mi se ovako,vladace jos dosta Srbijom koja zapravo tone iz dana u dan sve dublje i dublje.

Pazi sta radis

pre 9 godina

Nije ovo prva zima kad ce nam energenti nedostajati, mada jeste mnogo izrazenija zbog poplava - ali nismo ni neuki ni neiskusni da se izvucemo uz maksimalnu stednju.

Rajferslus na usta

pre 9 godina

Ove godine mnogim narodima, i nama, priroda nije bila naklonjena. Moracemo uvoziti neophodne energente jer se bez njih ne moze, ali cemo se truditi da neke druge rupe zapusimo do proleca.

Marinko

pre 9 godina

Ovo je у najvećoj meri posledica poplava i krize u Ukrajini. To su spoljni faktori, ipak verujem da će se Vlada potruditi da se bar nestašica energenata ne oseti toliko.

svetla buducnost

pre 9 godina

Restrikcije u najavi?
(Sid, 22. septembar 2014 14:10)

Naravno, fali nam jos samo rat, tuce penzionera u redovima za mleko, "d'vize, d'vize" i potpuno smo se vratili u devedesete, propagandna masinerija je tu, imamo i diktatora...!!!

Bilo je i teže

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!

BOT killer

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)

A sta je Vucic ulozio u eneregetiku?Vise od dve godine je na vlasti,i jedino sto u ovoj drzavi funkcionise to ste vi botine.I nista drugo.
Ne prolazi vise prica krivi zuti kriv DS.Unistili ste bre ovo malo sto je posle njih ostalo.Za 2 godine & milijardi ste nas zaduzili *****!

Hemera

pre 9 godina

Znamo da zbog poplave i svih vremenskih nepogoda koje su pogodile Srbiju moguće da ćemo doživeti energetski kolaps. Zorana Mihajlović da je ostala u energetici nikada ne bi dozvolila da se ovako nešto dešava i radila bi na tome na smeni Dušana Bajatovića sadašnjeg direktora Srbijagasa koji se neodgovorno ponaša prema građani Srbije. Ovo je sramota šta su pojedini funkcioneri dozvolili sebi. Svako ministarstvo mora podneti izvetaj svoga rada na sledećoj vladi kako bi se pojidini funkcioneri smenili. Zorana Mihajlović je uvek imala rezervni plan. Trebalo bi se umešati u rad svog kolege kako bi zimu dočekali pripremljeni.

Ogorcen

pre 9 godina

Kako Vas nije sramota ! Gradjani ce da pomognu sto ce placati nerealne racune od minimalnih plata da se deca ne bi smrzla... Gas poskupeo na ovu nemastinu...??? Ko je odgovarao za kradju gradjana prosle zime kada su nam pustili gas najlosijeg kvaliteta i bili enormni racuni...??? Ko je odgovarao za tu PLJACKU NARODA ? Ma kakva evropa... sve poskupljuje a ljudi nemaju plate (mnogi ni posao) pa kako mislite da prezive...??? Medijskim manipulacijama ste dokazali da ste odlicni politicari za sebe, tajkune (protiv kojih se kao borite da vratite narodu opljackano) i strane lobije... Opozicija (ako je ima uopste) se pokazala ranije i njima ne oduzimate to sto su po vasim navodima opljackali gradjane... govorite o pravdi i pravnoj drzavi... ma nema smisla vise da pisem... Vama, medijima i krupnom kapitalu je lepo... neka Vam Bog sudi jer vase sudije sigurno nece...

Milos

pre 9 godina

Treba to preformulisati i reci ovako:
Nesposobni smo. Jedino sto znamo je da drzimo govore i spajamo prste. Ali, posto se vi ne bunite, sto bismo mi imali grizu savesti?

gusar_potonulog_broda

pre 9 godina

Preko 65% je glasalo za vašu koaliciju, njima je toplo oko srca... ostali će se već snaći!
(Rajko od Rasine, 22. septembar 2014 13:55)
Tačno tako ali država mora da vodi računa o svim svojim građanima i nema odvajanja, Srbija je domovina svih onih koji ovde žive i koji ma šta mislili o vladi i vučiću imaju pravo da žive onako kako to jedno dostojanstvo nalaže a to je da svako domačinstvo ima dovoljne struje i ostalih energenata.Ministri i državni aparat je tu da sve to obezbedi.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Faliće nam struje, gasa, uglja...

Još samo fali da nas i bombarduju, pa da kompletiramo NAPREDNA dostignuća crveno-crne koalicije iz 90-ih.

Realni

pre 9 godina

"....a na nas utiču i odnosi između Rusije i Ukrajine.."

Koliko sam ja pratio srpsku politicku scenu, nakon prodaje NIS-a gotovo svi drzavni funkcioneri, politicari, mediji i energetski "strucnjaci" pricaju o velikom uspjehu ka energetskoj zavisnosti. Na moje, smatram, vrlo logicno pitanje ( koje bi vjerovatno postavio i svaki prodavac kupusa na Kalinic pijaci ) - kako moze oslanjanje na jednu zemlju, jedan izvor i jedan energent osigurati tu nezavisnost - dobio sam 500 minusa ili komentari uglavnom nisu ni objavljivani, jer sam naravno glup pa ne shvatam.

Grunf

pre 9 godina

Sjajne vesti.Nema,uglja,struje,gasa.Šta je sldeće.Ulje.šećer,kafa.Da li se vraćamo u ona stara dobra vremena tačkica ko ih se seća i prodavanje benzina na flašu od Coca-Cole.Taj jedinstveni osećaj.O bože kako je to napredno.Meni drugo nešto nije jasno.Kao Ministar energetike dok ste bili tim resorom se uopšte niste bavili.Pamtimo Vas po poskupljenju struje,dvostranoj štampi još nejasnijih računa sa grafikonom,menjanjem loga EPS-a u koloru i stvaranje nove firme za naplatu.Tada ste se bavili infrstrukturnim problemima srbije.Mostovima,da li je trebao da bude takakv kakav je,mesto gde je gradjen,autoputevima,BUS plus sitemom naplate karata.Sada kao Ministar gradjevine,saobraćaja i infrstarukture baviste se problemima energetika..????Da li ste se zbunili?Recimo zašto ne pošaljete Vaše inspektore da ustanove iz Vašeg resora ko je i zašto obmanuo Beogradjane da će rekonstrukcijom ulice Vojvode Stepe biti zamenjena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža stara 40 godina.Od toga svi Voždovčani znaju nema ništa.Dakle gde je nestalo 4,5 km kanalizacionih i vodovodnih cevi?Ako je situacija alarmantna sada a bila je i pre par meseci dok ste svi pevušili istu pesmicu da je sve u najboljem redu kao da poplava nije ni bilo,da kopovi rade,ugalj ide trakama,elektro sistem stabilan,gasovod "Tužni tok krenuo sa izgradnjem pa evo opet kreće sa izgradnjom.Gasa na pretek.Skladišta puna.Šta bi sad.Gde nestade ugalj sa traka,gas iz skladišta.Voda isparila zar ne.Sve isparilo.NEMA.

Ionako nema veze

pre 9 godina

Tamnava poplavljena 5 meseci, voda se ne ispumpava, jezero stoji, samo što još niste pecali na njemu. Pozapošljavali kurtu i murtu, fudbaleri šefovi kabineta, i sad faliće uglja. Sad ste znalci i stručnjaci. Proturicete sve narodu, a i treba kad je lud.

Radulovic

pre 9 godina

Da ste uposlili botove na ispumpavanju vode iz kopova umesto na lupanju minusa i postavljanju sumanutih komentara po sajtovima bilo bi i uglja i struje za zimu. Što je najgore pola njih ionako zaposleno u TENTu ali znaju se prioriteti u naprednoj stranci - samo rejting da se odbrani. Ostalo ćemo lako. Dakle samo spinuj.

Dovla

pre 9 godina

Sve je spremno za grejnu sezonu i zimu, bice grejanja i bice struje. Sada Mihajloviceva samo radi ono sto oduvek rade- kukaju kako je tesko i da ce biti tesko, a onda na prolece ce reci kako su se krvavo borili cele zime i uspeli za gradjane Srbije da i pored teske situacije obezbede sve sto je potrebno da se ne muce.

rider

pre 9 godina

Pa ja sam to mogao da vam kazem u junu pre nego sto sam otisao na more, samo sto tamo nema ko da stavi prst na celo i razmisli na vreme o svemu. Do katanca bi dogurali da vodite privatne firme!
Pozdrav

Cane

pre 9 godina

"imamo poplave koje nas ne ostavljaju na miru"! Stvarno bre, te poplave, pa jer imaju dušu.
I zato će sve da nam fali i struje i gasa i uglja . . . . A možda i neće da nam fali jer nećemo imati para. Pa i kad bi bilo struje, gasa ili uglja, čime da platimo. Pa mu to dodje na isto.
A možda i zato Vlada najavljuje da energenata nema, da narod džabe ne izlaže stresu i patnji. Da narod hvata zazubice, gledaju a ne mogu da kupe. To je socijalno odgovorno. Nema i ne razmišljaš šta bi bilo da ga ima. Da se džabe ne sekiraš.
I to je sve rekla ministarka dok je davala krv.Krv bre proliva, al suzu ne pušta. Istočili joj pola litra sto posto, al ako, nije joj žao. Kad samo pomisli da neće biti gasa, uglja, struje. . . Srce joj se pocepalo. Mene bre rasplakla ova žena. Ma gasi sve što radi na struju, šta će nam struja, kakav gas, ugalj. Sve ukidaj. Ma ukidaj i benzin, šećer, ulje, brašno,mleko. . . . A da, to smo imali ukinuto nedavno.

crni domino

pre 9 godina

Lepe planove imate vi naprednjaci.
Koja botina vodi energetiku, bolje da ste za ministra postavili nekog sumara...
Lepo i planirate...
Bre gospodo, za vas su ovce i koze...

The Spatula

pre 9 godina

Boze, Boze, kako se oni igraju sa nama. Kao da zivimo u 15 veku, tako oni nas vide. Falice nam struje, gasa, i svega ostalog, ali sta ima veze, cemu panika!! Sta ce nam struja, sta ce nam gas? Imamo svece, a mozemo da lozimo vayru na sred kuce ili stana, kakve veze ima!? Jednom recju KATASTROFA!

Petronije

pre 9 godina

Na vreme da se obezbede energenti? Pa zasto, lagano, imamo vremena, kada udari zima, sneg do kolena onda ce vlada da nas saopsti da nas je zima i ove godine iznenadila i da je opsta svetska situacija teska, rat u Ukrajini, kriza u Grckoj, juzni tok, Skotska, islamisti u Siriji... i da mi nemamo dovoljno energenata i da ce ova zima biti hladna i da moramo da stegnemo kais i sprzavamo se u nasim stanovima ali ce uplatnice za grejanje stizati redovno. Samo me zanima, ako vec gospodja naslednica velikog AV (samo jos fali da spasava zavejanu decu) govori da treba da se kupe energenti zasto se ne kupe? Ah, da, zaboravih SRBIJA JE BANKROTIRALA zato nema energenata, Srbija nema para da kupi i napravi zalihe.

bla, bla, bla...

pre 9 godina

Neka i nestane struje, samo da ova alapača nema gde da napuni baterije koje troši upornim blebetanjem iz dana u dan!!! Kako te više nije sramota, imaš resor koji ti je poveren i u kom je haos, a svačijim se poslom baviš sem svojim?!

moje ime je Niko

pre 9 godina

Pa jel ima tu neko odgovoran za to? Neki zamenik direktora ili njegova svastika ili barem neko od tih sto se vode po platnim listama za koje Ste pozajmili pare pa mi da vracamo s kolena na koleno dok nas ne opizdi neki meteor maj---tiiiiiiit---em.
Nasu teritoriju vode vrlo sposobni ljudi. Tako nas organizovano pljackaju da to nema nigde.

goranbg

pre 9 godina

Moramo se svi malo strpit i sve će doći na svoje. Nemojte se dati smesti. Moramo verovati gospođi ministarki. Ona je jedna izuzetno poslovna žena. Radi 24h na tome da svima nama bude bolje i moramo joj pružit podršku. Pošto sam vrlo dobro upoznat sa tim resorom i pošto sam vrlo dobro upoznat sa situacijom u celom elektroenergetskom sektoru moram vam reći kako svi oni koji rade na poslovima oko obezbiđavanja energeneta rade danonoćno i da su potplaćeni za svoj rad. Konkretno ja, nemam platu ni 95000 dinara a ubijam se od posla. Uskoro očekujem da počnem raditi i po jednu subotu u mesecu. Neće mi biti teško, sve za Srbiju.

Marko

pre 9 godina

Vlada je kriva za svaku nestasicu strateskih energenata jer ona kontrolise uvoz, gospodja ministarka po navici optuzuje EPS iako on nesme bez dozvole ministarstva nista kapitalno da preduzima, dakle jos jedan pokusaj obmane i izbegavanja sopstvene odgovornosti munistarke Mihajlovic.

Mokra mi voda

pre 9 godina

...Drva, uglja, mazuta, nafte, benzina, zejtina, secera, kafe, ribe, sunke, salame, letovanja, zimovanja, pantalona, cipela, kajmaka, sireva, slatkisa, dorucaka, ruckova, prozora, crepova, letava, greda, cementa. Spisak sta ce nam manjkati se nastavlja uporedo sa vasom karijerom konstatacije nase realnosti.

Trik

pre 9 godina

Po hiljaditi put neko drugi je kriv, ali ova vlada je tu da spasi narod!?! More marš svi sa vašim spinovanjem, počnite nešto konkretno da radite....

Silver Surfer

pre 9 godina

Sto u prevodu znaci ocekujte restrikcije struje, ili bar poskupljenje. Ali, nevidjeno je sto se stvara atmosfera kataklizme u kojoj ce gradjani da prihvate sve, pa i poskupljenje, samo da struje bude. Marketing je cudo. Po tome su zute odavno presisali.

Bivši čovek

pre 9 godina

Ne brinite se zbog tih nedostataka gospođo Mihajlović, pa mi to i onako ne
možemo da platimo, zbog smanjenja plata i penzija. Tako da budite spokojni
i nemojte ništa da brinete, bitno je da ima za vas, mi ćemo nekako izgurati
a ko ne izgura, e pa šta da se radi, tranzicija je surova.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Nedostajaće nam struje, gasa, uglja...

Crna Zorana, pa zar si morala da čekaš da ti se vrati tetka iz Atomske banje i gleda u šolju, pa da postaneš svesna naše nesvesti...?

Dimitrije78

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)

Nikada u zadnjih 12 godina nisu bile restrikcije i uvek je bilo energenata i pored elementarnih nepogoda. Nema Vucicu niko nista da ostavlja nego treba nova vlast na vreme sve da predvidi i obezbedi posto sistem godinama funcionise, a vidim da sa vama naprednima mnogo toga necemo imati preko zime. Jos ako padne neki veliki sneg ne znam koga cete da krivite

NEZNALICA

pre 9 godina

Cenjena g-đo Mihajlović, u Srbiji mnogo šarlatana i diletanata koji bi isto želeli da vode energetiku ove zemlje. Vi ste vašu priliku već imali a sada se neprestano uplićete u posao svog bivšeg ministarstva.G.Antić nije ništa gori od Vas, doduše ni bolji. Jedino što više ćuti a vi ste komunikativniji. Sviđa mi se jedna od Vaših zadnjih misli, da ćemo morati ove zime da uvozimo puno eleektrične energije ali da to građani neće osetiti na reačunima.Imate Vi takvih bisera sijaset. Izgleda da ste izmislili neki "PERPETUM MOBILE"- davnašnji san fizičara, besplatnu energiju. Što reče Ajnštajn:"Ljudski genije i glupost su neograničeni, ali mislim da ovo prvo donekle ipak jeste".

zoraja

pre 9 godina

A kako bi bilo da posetite naftna polja oko Srbobrana gde Rusi vade naftu i proverite koliko je tamo uvecana eksploatacija i koliko se to uvecanje ne placa kao rudna renta.Od te nafte i povecane rente mogli bi da obezbedite sve sto nam treba za zimu.Vrlo je indikativno da Rusi tamo samo zaposljavaju Ruse.Priverite zasto!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Gospodja ministarka je zaduzena za saobracaj ako sam dobro razumeo. Sta je njeno ministarstvo planiralo ako cena enegenata skoci ili ako ih nema na trzistu. Hocemo li se voziti ili ici peske?

zola

pre 9 godina

Gotovi smo,samo napredno.Svi nas podrzavaju a nedaju ni kintu.Za svu bedu su krivi ovi na vlasti zbog kojih izgubismo ratove, hijade mrtvih,porusena zemlja.Srbin bi brata svog z...bo.

wlado

pre 9 godina

cekaj zato ste vi u vlasti da to obezbedite ne? sta nam kukate, mi vama treba da kukamo kako nista nemamo, ne obrnuto, ala bi opcovao sada jednu...

seljak e

pre 9 godina

Ko je ministar? Ti. Ko na vreme nije uradio sve sto treba? Ti. Ko pokusava da svoju odgovornost prebaci na druge? Ti.
Gospodjo ministarka, neznanje nije opravdanje. Ako ne umes da radis posao koji ti je namenjen, a ocigledno je da ne umes ili neces, skloni se sa tog mesta. Neces biti ni prva ni poslednja. Podnesi ostavku na vreme. Nemoj da cekas zimu.

Mitar

pre 9 godina

A čega će biti? Meni je važno da za funkcionere bude grejanja i para, jer oni brinu o nama i teško rade, a za nas ćemo lako. Ko pretekne posle opšteg pomora, uživaće u blagodetima jedne moderne države.

sumorni

pre 9 godina

"Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)"

Od kakoo su 2000-te nasledili razorenu i opljačkanu zemolju od radikalske bande, ni jedne godinne nie nedostajalo energije preko zime.

Prvu zimu su nam pomogli evropski pprijatelji, a posle se sistem ustalio, i ni jednom grejanje nije bilo u opasnosti, kao sada.

Sad nema NIČEGA.

U tome ste neobično vešti. Nestašice,, smanjenje plata i podizanje cena su jedine stvari u kojima ste pokazali zavidan uspeh tokom svih 20 godina koliko vas znam.

I ne zaboravi fundamentalnu stvar. Mogo nas pamti zadnjih 25 godina, i znamo kad čega nije bilo, i šta je ko kome ostavio.

Te bajke pričaj nekoj deci.

kvazi

pre 9 godina

ovo je najgora vlada sa najgorim premijerom ikada u istoriji zemlje. sve cega se dohvate oni upropaste. nema niceg pozitivnog da su uradili. jedino u cemu su daleko ispred svih su demagogija, populizam, obecanja, lazi, obmane, spletkarenja....u tome su kraljevi. oni vec dve i po godine pricaju jedno te isto a od svega nema bas nista. evo, posledice poplava uopste nisu sanirali, nisu obnovljeni stambeni objekti, infrastruktura, ,ama bas nista. a od kraja maja su znali pravo stanje kao i to da nece biti energenata ali prstom nisu mrdnuli pogotovo ova ministarka koja se bavi necim sto nije u njenom domenu (energetika) a ono sto jeste time se ne bavi (gradjevinarstvo i saobracaj), ali zato nastavlja sa opsesivnim napadima na bajatovica...

KukuMeni

pre 9 godina

Samo od stajnjaka sa vecih farmi moglo bi se proizvoditi biogas i el energija dovoljna za 5% ukupne potrosnje struje (umesto da se ispusta u reke). Jedino sto fali je administrativna struktura, posto je lakse otici na Mars nego nabaviti sve dozvole. Razlog je sto EPS voli da drzi monopol na trzistu i da se iznajmljuju bageri od kumova koji rade 25 sati dnevno

kad te stave na mesto koje ti pripada

pre 9 godina

Ma, nema veze što diže paniku! O nekim stvarima ne treba javno da se govori, ali ovi priučeni, pa prefarbani radikali, pojma nemaju o vodjenju države!

Jovan

pre 9 godina

Bitno da se Srbijagas reorganizuje vec sto godina, samo polako potpredsednice, grejacemo se mi na lepe reci. http://ekonomskevesti.com/srbija/mihajlovic-neminovna-podela-delatnosti-u-srbijagasu/

dragan

pre 9 godina

Čim neko spomene botove odma se javi ovih 120 kao dečica u klupama naivni.Ako misle da su normalni na pominjanje botova netrebaju se javljati.Što se tiče energenata neće biti ništa ono što vam je maršal izgradio to ste rasfućkali,poklonili i sad nemate ništa.Uskoro i Đerdapu sledi skupocena restauracija koja bi koštala više od polovine cene nove elektrane.

dobra trgovina

pre 9 godina

Zar nisu Kostunica i Tadic ugovorili sa Putinom nekakvu energetsku stabilnost? Dali smo NIS za energetsku stabilnost, podrsku za Kosovo i Juzni Tok.
Energetsku stabilnost nismo dobili, Juzni Tok na dugom stapu, podrsku za Kosovo smo dobili al to mozemo macku o rep da okacimo, posto to nema nikakvog uticaja na status istog.
Sto ce reci da smo odlicno trgovali, i da treba da nagradimo nase lidere iz tog vremena.

Nika

pre 9 godina

KAda budem otisao i emigrirao vrlo brzo vec ove zime iz ove rupetine od drzave meni ce nedostajati apsolutno nista.Tamo.Ne ovde.

Za ovde me vise apsolutno nista ne veze niti me vise bilo sta interesuje.

Kakav narod=takva vlast=takvi ministri=takvo grejanje=takav standard=takav zivot u Srbiji.

zoran

pre 9 godina

Eto da čovek čita i ne veruje. To se najavljivalo od poplava. Logično je. Ko je odgovoran za propust i smena odmah! Ne bave se tim ministri nego valjda ima neke hijerarhije
(Vesna BG, 22. septembar 2014 19:01)

Tako je devojko!!! 100% si u pravu! Hijerarhija postoji i ona počinje OD PREDSEDNIKA VLADE a ne od Portira Milutina koji stoji pred ulazom i laje na prolaznike i to mu je JEDINA DUŽNOST!!!!!

A kod nas uvek ispadne da je najkrivlji baš taj PORTIR...

Presednik Vlade, tu mislim na PRAVOG Predsednika Vlade a ne na Harlekina, koji ima viziju i koji zna šta i kako da radi, trebalo je DA PREDVIDI šta će se dešavati i da IZDA NAREĐENJA a ne nemušta saopštenja i da gleda ko je i koliko zakasnio na sastanakn da se ne bavi raznošenjem vode i Pampers pelena po Obrenovcu. Tako se ne vodi država, Vesna draga...

Zozon

pre 9 godina

Od gledanja u BOB nema mnogo vajde zato pocnite da radite nesto. Vazni da rusite Vojvodjansku vladu. To je valda najprece. Narod ce se posmrzavati i to za visoke pare.

ivan78bg

pre 9 godina

Prevoz u Bg najlosiji od cuvenog strajka GSP kada su u Bg vladali Vuk i SPO i kada su se pojavili privatni prevoznici.Smanjuju se bedne plate i penzije.POvecan pdv.Voda razorila Srbiju jer nasip su losi i nije se pravovremeno i kako treba reagovalo.Sada kazete nema struje gasa itd.Hahhahahaah.Pa lepi su vam rezultati evo skoro trogidisnje vladavine.Jedva cekam da vidims ta nas ceka za 2 godine:))))

Milos boy

pre 9 godina

Ove godine smo culi od istih da nece biti problema,znaci kad god kazu nece biti problema to u prevodu znaci imacemo haos puno problema...Suvise se pokralo ovde da mozemo da opstanemo,urusilo se sve a tek stize pravi pakao sa vama!

razum

pre 9 godina

ima odgovoran za ovo: svako od nas, svaki i jedan od nas sto pišemo komentare umesto da se krene u masovne all inclusive demonstracije. pa kad se uplaše za svoje pozicije da vidite kako ce lakše skresati svoje plate pa deo preusmeriti gde je najneophodniji.a možda se tako i skrene pažnja neke evrope, neke bilo koje sile da nas cupa od samovolje vlasti.

vlada

pre 9 godina

Sto, jadna kukas, ti si nazalost ministar i nesto uradi. Sta nama znaci tvoja konstatacija,da se bolje pripremimo da se smrzavamo i na restrikcije. "Nemojte da kazete da vam nisam rekla..."

RRadomir

pre 9 godina

Ja misli da novinari vise ne prenose sta je rekla Zorana jer ona nezna nista lepo da nam kaze vec je po njoj sve crno. Dosta vise panike i pesimizma. Potrebno je da se na sve gleda sa svetlije strane i da gledamo u buducnost kroz svetlije naocare.

Miloslav

pre 9 godina

svaka cast nasim genijalnim politicarima sto su rusima poklonili rafinerije, pumpe i naftna polja u Vojvodini. sta ce nam. bogati smo. a i oni.

sasa jokic

pre 9 godina

I opet ce nas vratiti u vreme nestasica, sverca, kada su nasi danasnji tajkuni ostvarili prvobitnu akumulaciju kapitala?!
Posle tri godine na vlasti nemate vise prava da se zalite na predhodnu. Ako su nas stvarno toliko pokrali, zasto ih ne hapsite?! Ni to niste u stanju da uradite?!
Mala je vajda od ovih dirigivanih komentara podrske velikom vodji i SNS. To nece doneti ugalj, struju i sve ostalo sto nam treba.

misko

pre 9 godina

Zasto nece imati, tolke kise zar hidroelektrana ne radi na vodu, meni nesto nije jasno ovigledno ili je ovo pravdanje da bi se smuljale neke pare?

lepsica

pre 9 godina

prosle zime niste nas 10 dana posteno grejali vratite nam nase pare sram vas bilo ministarko energetike godinu dana placamo uredno infostan i sad nema energenata.

da da

pre 9 godina

Pa neka nam Rusi naprave par nuklearki i bićemo eneregetska superesila balkana. Ah da to je prljava eneregija, a ugalj i drva bez kojih ćemo ostati vrlo brzi ako se seča nastavi ovim tempom,nisu ?

Sasa

pre 9 godina

Hahaha kako rece sredila je stvari u energetskom sektoru pa prelazi na saobracaj.. E ala ga je sredila svaka cast, mozda cemo imati i struju u 21 veku!

Marko

pre 9 godina

Ljudi,grejanje na drveni pelet je izvanredno...ko ima mogucnosti da to ugradi ne treba da razmislja ni sekund...kakva struja,gas i ugalj ovo je buducnost.Ja sam ovo ugradio prosle godine i prezadovoljan sam

zoran

pre 9 godina

Sad ispada da je nova vlada kriva za sve i da je ona za par meseci unistila citavu drzavu i ekonomiju i privredu i sve sto je moglo da se unisti da su oni to uradili. Sta se desavalo godinama unazad to niko ne primecuje ili ste svi zaboravili da smo sistematski unistavani na svim poljima, koliko je samo firmi unisteno zatvoreno dovedeno do stecaja i sl. Ova vlada se trudi svim silama da Srbiju postavi na stabilne noge, ali nekima ocigledno to ne odgovara.
(Pionir, 22. septembar 2014 23:53)

Moja fabrika je "uništena i dovedena do stečaja" 1998. a tada su na vlasti bili isti ovi. I Dačić i Vučić i Toma Nikolić!!! Ili ja ne pamtim dobro???
I ne samo moja fabrika. SVE fabrike i SVA preduzeća su dovedena do propasti tokom devedesetih godina prošlog veka i nemojte da se lažemo. Posle 2000. krenulo se u pljačkašku rasprodaju onoga što je preostalo a kupci su bili isti oni koji su se tokom devedesetih i te kao ofajdili od ratova, sankcija, Kipra i Kajmanskih ostrva... Zoran Điđić je i poginuo zato što je to pokušao da ukaže i da spreči. Mafijaši su mu zbog toga došli glave.

Pionir

pre 9 godina

Sad ispada da je nova vlada kriva za sve i da je ona za par meseci unistila citavu drzavu i ekonomiju i privredu i sve sto je moglo da se unisti da su oni to uradili. Sta se desavalo godinama unazad to niko ne primecuje ili ste svi zaboravili da smo sistematski unistavani na svim poljima, koliko je samo firmi unisteno zatvoreno dovedeno do stecaja i sl. Ova vlada se trudi svim silama da Srbiju postavi na stabilne noge, ali nekima ocigledno to ne odgovara.

Pauk

pre 9 godina

Ponavljamo lekciju iz istorije, za sve one koji su zaboravili zašto su sa vlasti oterani SPS i SRS kadrovi, od kojih su neki danas ponovo na vlasti.
Ne zaboravite da su i oni naučili neke nove lekcije i verujem da će se ovog puta jače braniti. Uvek sam tvrdio da je lakše vlast birati na izborima nego na ulici, ali džaba to govoriti Srpskom življu, koji uvek bira teži put, i nema vremena da glasa, ili da pročita nešto ozbiljno o opcijama koje se nude na izborima (mada je ponuda na poslednjim izborima zaista bila katastrofalna).
Čekaju nas restrikcije struje (koja će prvo poskupeti), smanjenje plata i penzija, restrikcije grejanja, nestašica uglja i mazuta, poskupljenje energenata, mleko, hleb, ulje, brašno može i na bonove, pola gradova u Srbiji već nema pijaću vodu, druga polovina je pod vodom, još samo i Beograd na vodi da vidimo, onda možemo ukinuti GSP (ne i subvencije istog koje se slivaju u svačije džepove) i preorjentisati se na plivanje, čamce....

Sa 22 si tropa

pre 9 godina

"Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbiji tokom zime nedostajati dovoljne količine struje, gasa, uglja i mazuta."
Izjava data u institutu za transfuziju krvi.
Kakva morbida!?

Realni

pre 9 godina

"....a na nas utiču i odnosi između Rusije i Ukrajine.."

Koliko sam ja pratio srpsku politicku scenu, nakon prodaje NIS-a gotovo svi drzavni funkcioneri, politicari, mediji i energetski "strucnjaci" pricaju o velikom uspjehu ka energetskoj zavisnosti. Na moje, smatram, vrlo logicno pitanje ( koje bi vjerovatno postavio i svaki prodavac kupusa na Kalinic pijaci ) - kako moze oslanjanje na jednu zemlju, jedan izvor i jedan energent osigurati tu nezavisnost - dobio sam 500 minusa ili komentari uglavnom nisu ni objavljivani, jer sam naravno glup pa ne shvatam.

BOT killer

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)

A sta je Vucic ulozio u eneregetiku?Vise od dve godine je na vlasti,i jedino sto u ovoj drzavi funkcionise to ste vi botine.I nista drugo.
Ne prolazi vise prica krivi zuti kriv DS.Unistili ste bre ovo malo sto je posle njih ostalo.Za 2 godine & milijardi ste nas zaduzili *****!

Dovla

pre 9 godina

Sve je spremno za grejnu sezonu i zimu, bice grejanja i bice struje. Sada Mihajloviceva samo radi ono sto oduvek rade- kukaju kako je tesko i da ce biti tesko, a onda na prolece ce reci kako su se krvavo borili cele zime i uspeli za gradjane Srbije da i pored teske situacije obezbede sve sto je potrebno da se ne muce.

svetla buducnost

pre 9 godina

Restrikcije u najavi?
(Sid, 22. septembar 2014 14:10)

Naravno, fali nam jos samo rat, tuce penzionera u redovima za mleko, "d'vize, d'vize" i potpuno smo se vratili u devedesete, propagandna masinerija je tu, imamo i diktatora...!!!

Mare

pre 9 godina

Faliće nam struje, gasa, uglja - jaooooo. Da nije ovo opet fino pripremanje naroda, kao za smanjenje plata i penzija. Dva meseca su ga plašili sa 20% i više smanjenja, a onda je presekao "mek ko pamuk" i rekao "brinem o svakom gradjaninu". Ovo mi liči na tako nešto. Počinje plašenje pred zimu, da bi možda opet "mek ko pamuk" rekao -" neće biti restrikcija, samo par sa sati, ali to je sve u interesu najvećeg broja ljudi. Jer da to danas nismo uradili, iduće godine ni voštanice ne bi bilo". A narod ima da zine od oduševljenja. To spasioče.

Milos

pre 9 godina

Treba to preformulisati i reci ovako:
Nesposobni smo. Jedino sto znamo je da drzimo govore i spajamo prste. Ali, posto se vi ne bunite, sto bismo mi imali grizu savesti?

rider

pre 9 godina

Pa ja sam to mogao da vam kazem u junu pre nego sto sam otisao na more, samo sto tamo nema ko da stavi prst na celo i razmisli na vreme o svemu. Do katanca bi dogurali da vodite privatne firme!
Pozdrav

Bilo je i teže

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!

Ogorcen

pre 9 godina

Kako Vas nije sramota ! Gradjani ce da pomognu sto ce placati nerealne racune od minimalnih plata da se deca ne bi smrzla... Gas poskupeo na ovu nemastinu...??? Ko je odgovarao za kradju gradjana prosle zime kada su nam pustili gas najlosijeg kvaliteta i bili enormni racuni...??? Ko je odgovarao za tu PLJACKU NARODA ? Ma kakva evropa... sve poskupljuje a ljudi nemaju plate (mnogi ni posao) pa kako mislite da prezive...??? Medijskim manipulacijama ste dokazali da ste odlicni politicari za sebe, tajkune (protiv kojih se kao borite da vratite narodu opljackano) i strane lobije... Opozicija (ako je ima uopste) se pokazala ranije i njima ne oduzimate to sto su po vasim navodima opljackali gradjane... govorite o pravdi i pravnoj drzavi... ma nema smisla vise da pisem... Vama, medijima i krupnom kapitalu je lepo... neka Vam Bog sudi jer vase sudije sigurno nece...

seven

pre 9 godina

Videcete Vi.Na kraju ce biti svega preko zime zahvaljujuci presvucenima.Oni igraju trostruku igru,maksimalno iskoriscavaju moc medija i marketinga.Prvo ovakve najave,pa silna borba za narod i energente i na kraju u prosecnom Srpskom coveku ispadnu spasioci.Fantasicna strategija ,jos malo ubace price o predhodnoj ozloglasenoj vlasti i Fantazija-sto bi rekao Djordje Cvarkov.Cini mi se ovako,vladace jos dosta Srbijom koja zapravo tone iz dana u dan sve dublje i dublje.

crni domino

pre 9 godina

Lepe planove imate vi naprednjaci.
Koja botina vodi energetiku, bolje da ste za ministra postavili nekog sumara...
Lepo i planirate...
Bre gospodo, za vas su ovce i koze...

Cane

pre 9 godina

"imamo poplave koje nas ne ostavljaju na miru"! Stvarno bre, te poplave, pa jer imaju dušu.
I zato će sve da nam fali i struje i gasa i uglja . . . . A možda i neće da nam fali jer nećemo imati para. Pa i kad bi bilo struje, gasa ili uglja, čime da platimo. Pa mu to dodje na isto.
A možda i zato Vlada najavljuje da energenata nema, da narod džabe ne izlaže stresu i patnji. Da narod hvata zazubice, gledaju a ne mogu da kupe. To je socijalno odgovorno. Nema i ne razmišljaš šta bi bilo da ga ima. Da se džabe ne sekiraš.
I to je sve rekla ministarka dok je davala krv.Krv bre proliva, al suzu ne pušta. Istočili joj pola litra sto posto, al ako, nije joj žao. Kad samo pomisli da neće biti gasa, uglja, struje. . . Srce joj se pocepalo. Mene bre rasplakla ova žena. Ma gasi sve što radi na struju, šta će nam struja, kakav gas, ugalj. Sve ukidaj. Ma ukidaj i benzin, šećer, ulje, brašno,mleko. . . . A da, to smo imali ukinuto nedavno.

Grunf

pre 9 godina

Sjajne vesti.Nema,uglja,struje,gasa.Šta je sldeće.Ulje.šećer,kafa.Da li se vraćamo u ona stara dobra vremena tačkica ko ih se seća i prodavanje benzina na flašu od Coca-Cole.Taj jedinstveni osećaj.O bože kako je to napredno.Meni drugo nešto nije jasno.Kao Ministar energetike dok ste bili tim resorom se uopšte niste bavili.Pamtimo Vas po poskupljenju struje,dvostranoj štampi još nejasnijih računa sa grafikonom,menjanjem loga EPS-a u koloru i stvaranje nove firme za naplatu.Tada ste se bavili infrstrukturnim problemima srbije.Mostovima,da li je trebao da bude takakv kakav je,mesto gde je gradjen,autoputevima,BUS plus sitemom naplate karata.Sada kao Ministar gradjevine,saobraćaja i infrstarukture baviste se problemima energetika..????Da li ste se zbunili?Recimo zašto ne pošaljete Vaše inspektore da ustanove iz Vašeg resora ko je i zašto obmanuo Beogradjane da će rekonstrukcijom ulice Vojvode Stepe biti zamenjena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža stara 40 godina.Od toga svi Voždovčani znaju nema ništa.Dakle gde je nestalo 4,5 km kanalizacionih i vodovodnih cevi?Ako je situacija alarmantna sada a bila je i pre par meseci dok ste svi pevušili istu pesmicu da je sve u najboljem redu kao da poplava nije ni bilo,da kopovi rade,ugalj ide trakama,elektro sistem stabilan,gasovod "Tužni tok krenuo sa izgradnjem pa evo opet kreće sa izgradnjom.Gasa na pretek.Skladišta puna.Šta bi sad.Gde nestade ugalj sa traka,gas iz skladišta.Voda isparila zar ne.Sve isparilo.NEMA.

Shopen

pre 9 godina

Struje i uglja ce nam faliti jer Zorana Mihajlovic nije osigurala kopove.Bavila se uplatnicama,njihovom bojom,pa se nije libila ni duple racune da posalje.Bavila se lokalnim seoskim samoupravama,rusila vlast,pa sad umesto osiguravajuce kuce da plate 10 miliona i vise,placace gradjani.Odgovornih ima,cistacice,pomocno osoblje je za sve krivo,naravno neizostavan BOG.5 meseci od poplava,oni tek sad poceli da ispumpavaju kopove.
Gde su te milijarde?
Sa jednom milijardom citave nasipe ste mogli da uradite.
Lepo kazite nema milijardi,nema nasipa,davite se.I nemoj da se izvlacis na one sugavce DS,jer si dve godine mlatila po svim televizijama u sred radnog vremena.Lepo kazi da svi prestanemo da placamo porez,jer nicemu i ne sluzi,izuzev da ti placa narod 9 savetnika i konglomerat direktora jer si nestrucna u svim oblastima.

RRadomir

pre 9 godina

Ja misli da novinari vise ne prenose sta je rekla Zorana jer ona nezna nista lepo da nam kaze vec je po njoj sve crno. Dosta vise panike i pesimizma. Potrebno je da se na sve gleda sa svetlije strane i da gledamo u buducnost kroz svetlije naocare.

moje ime je Niko

pre 9 godina

Pa jel ima tu neko odgovoran za to? Neki zamenik direktora ili njegova svastika ili barem neko od tih sto se vode po platnim listama za koje Ste pozajmili pare pa mi da vracamo s kolena na koleno dok nas ne opizdi neki meteor maj---tiiiiiiit---em.
Nasu teritoriju vode vrlo sposobni ljudi. Tako nas organizovano pljackaju da to nema nigde.

Mokra mi voda

pre 9 godina

...Drva, uglja, mazuta, nafte, benzina, zejtina, secera, kafe, ribe, sunke, salame, letovanja, zimovanja, pantalona, cipela, kajmaka, sireva, slatkisa, dorucaka, ruckova, prozora, crepova, letava, greda, cementa. Spisak sta ce nam manjkati se nastavlja uporedo sa vasom karijerom konstatacije nase realnosti.

NEZNALICA

pre 9 godina

Cenjena g-đo Mihajlović, u Srbiji mnogo šarlatana i diletanata koji bi isto želeli da vode energetiku ove zemlje. Vi ste vašu priliku već imali a sada se neprestano uplićete u posao svog bivšeg ministarstva.G.Antić nije ništa gori od Vas, doduše ni bolji. Jedino što više ćuti a vi ste komunikativniji. Sviđa mi se jedna od Vaših zadnjih misli, da ćemo morati ove zime da uvozimo puno eleektrične energije ali da to građani neće osetiti na reačunima.Imate Vi takvih bisera sijaset. Izgleda da ste izmislili neki "PERPETUM MOBILE"- davnašnji san fizičara, besplatnu energiju. Što reče Ajnštajn:"Ljudski genije i glupost su neograničeni, ali mislim da ovo prvo donekle ipak jeste".

wlado

pre 9 godina

cekaj zato ste vi u vlasti da to obezbedite ne? sta nam kukate, mi vama treba da kukamo kako nista nemamo, ne obrnuto, ala bi opcovao sada jednu...

Branko Von Beca

pre 9 godina

Faliće nam struje, gasa, uglja...

Još samo fali da nas i bombarduju, pa da kompletiramo NAPREDNA dostignuća crveno-crne koalicije iz 90-ih.

The Spatula

pre 9 godina

Boze, Boze, kako se oni igraju sa nama. Kao da zivimo u 15 veku, tako oni nas vide. Falice nam struje, gasa, i svega ostalog, ali sta ima veze, cemu panika!! Sta ce nam struja, sta ce nam gas? Imamo svece, a mozemo da lozimo vayru na sred kuce ili stana, kakve veze ima!? Jednom recju KATASTROFA!

Dimitrije78

pre 9 godina

Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)

Nikada u zadnjih 12 godina nisu bile restrikcije i uvek je bilo energenata i pored elementarnih nepogoda. Nema Vucicu niko nista da ostavlja nego treba nova vlast na vreme sve da predvidi i obezbedi posto sistem godinama funcionise, a vidim da sa vama naprednima mnogo toga necemo imati preko zime. Jos ako padne neki veliki sneg ne znam koga cete da krivite

razum

pre 9 godina

ima odgovoran za ovo: svako od nas, svaki i jedan od nas sto pišemo komentare umesto da se krene u masovne all inclusive demonstracije. pa kad se uplaše za svoje pozicije da vidite kako ce lakše skresati svoje plate pa deo preusmeriti gde je najneophodniji.a možda se tako i skrene pažnja neke evrope, neke bilo koje sile da nas cupa od samovolje vlasti.

Trik

pre 9 godina

Po hiljaditi put neko drugi je kriv, ali ova vlada je tu da spasi narod!?! More marš svi sa vašim spinovanjem, počnite nešto konkretno da radite....

dragan

pre 9 godina

Čim neko spomene botove odma se javi ovih 120 kao dečica u klupama naivni.Ako misle da su normalni na pominjanje botova netrebaju se javljati.Što se tiče energenata neće biti ništa ono što vam je maršal izgradio to ste rasfućkali,poklonili i sad nemate ništa.Uskoro i Đerdapu sledi skupocena restauracija koja bi koštala više od polovine cene nove elektrane.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Gospodja ministarka je zaduzena za saobracaj ako sam dobro razumeo. Sta je njeno ministarstvo planiralo ako cena enegenata skoci ili ako ih nema na trzistu. Hocemo li se voziti ili ici peske?

bla, bla, bla...

pre 9 godina

Neka i nestane struje, samo da ova alapača nema gde da napuni baterije koje troši upornim blebetanjem iz dana u dan!!! Kako te više nije sramota, imaš resor koji ti je poveren i u kom je haos, a svačijim se poslom baviš sem svojim?!

Marko

pre 9 godina

Vlada je kriva za svaku nestasicu strateskih energenata jer ona kontrolise uvoz, gospodja ministarka po navici optuzuje EPS iako on nesme bez dozvole ministarstva nista kapitalno da preduzima, dakle jos jedan pokusaj obmane i izbegavanja sopstvene odgovornosti munistarke Mihajlovic.

Silver Surfer

pre 9 godina

Sto u prevodu znaci ocekujte restrikcije struje, ili bar poskupljenje. Ali, nevidjeno je sto se stvara atmosfera kataklizme u kojoj ce gradjani da prihvate sve, pa i poskupljenje, samo da struje bude. Marketing je cudo. Po tome su zute odavno presisali.

Milos boy

pre 9 godina

Ove godine smo culi od istih da nece biti problema,znaci kad god kazu nece biti problema to u prevodu znaci imacemo haos puno problema...Suvise se pokralo ovde da mozemo da opstanemo,urusilo se sve a tek stize pravi pakao sa vama!

sasa jokic

pre 9 godina

I opet ce nas vratiti u vreme nestasica, sverca, kada su nasi danasnji tajkuni ostvarili prvobitnu akumulaciju kapitala?!
Posle tri godine na vlasti nemate vise prava da se zalite na predhodnu. Ako su nas stvarno toliko pokrali, zasto ih ne hapsite?! Ni to niste u stanju da uradite?!
Mala je vajda od ovih dirigivanih komentara podrske velikom vodji i SNS. To nece doneti ugalj, struju i sve ostalo sto nam treba.

kad te stave na mesto koje ti pripada

pre 9 godina

Ma, nema veze što diže paniku! O nekim stvarima ne treba javno da se govori, ali ovi priučeni, pa prefarbani radikali, pojma nemaju o vodjenju države!

Mitar

pre 9 godina

A čega će biti? Meni je važno da za funkcionere bude grejanja i para, jer oni brinu o nama i teško rade, a za nas ćemo lako. Ko pretekne posle opšteg pomora, uživaće u blagodetima jedne moderne države.

Miloslav

pre 9 godina

svaka cast nasim genijalnim politicarima sto su rusima poklonili rafinerije, pumpe i naftna polja u Vojvodini. sta ce nam. bogati smo. a i oni.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Nedostajaće nam struje, gasa, uglja...

Crna Zorana, pa zar si morala da čekaš da ti se vrati tetka iz Atomske banje i gleda u šolju, pa da postaneš svesna naše nesvesti...?

Nika

pre 9 godina

KAda budem otisao i emigrirao vrlo brzo vec ove zime iz ove rupetine od drzave meni ce nedostajati apsolutno nista.Tamo.Ne ovde.

Za ovde me vise apsolutno nista ne veze niti me vise bilo sta interesuje.

Kakav narod=takva vlast=takvi ministri=takvo grejanje=takav standard=takav zivot u Srbiji.

Ionako nema veze

pre 9 godina

Tamnava poplavljena 5 meseci, voda se ne ispumpava, jezero stoji, samo što još niste pecali na njemu. Pozapošljavali kurtu i murtu, fudbaleri šefovi kabineta, i sad faliće uglja. Sad ste znalci i stručnjaci. Proturicete sve narodu, a i treba kad je lud.

Sasa

pre 9 godina

Hahaha kako rece sredila je stvari u energetskom sektoru pa prelazi na saobracaj.. E ala ga je sredila svaka cast, mozda cemo imati i struju u 21 veku!

KukuMeni

pre 9 godina

Samo od stajnjaka sa vecih farmi moglo bi se proizvoditi biogas i el energija dovoljna za 5% ukupne potrosnje struje (umesto da se ispusta u reke). Jedino sto fali je administrativna struktura, posto je lakse otici na Mars nego nabaviti sve dozvole. Razlog je sto EPS voli da drzi monopol na trzistu i da se iznajmljuju bageri od kumova koji rade 25 sati dnevno

Zozon

pre 9 godina

Od gledanja u BOB nema mnogo vajde zato pocnite da radite nesto. Vazni da rusite Vojvodjansku vladu. To je valda najprece. Narod ce se posmrzavati i to za visoke pare.

seljak e

pre 9 godina

Ko je ministar? Ti. Ko na vreme nije uradio sve sto treba? Ti. Ko pokusava da svoju odgovornost prebaci na druge? Ti.
Gospodjo ministarka, neznanje nije opravdanje. Ako ne umes da radis posao koji ti je namenjen, a ocigledno je da ne umes ili neces, skloni se sa tog mesta. Neces biti ni prva ni poslednja. Podnesi ostavku na vreme. Nemoj da cekas zimu.

zola

pre 9 godina

Gotovi smo,samo napredno.Svi nas podrzavaju a nedaju ni kintu.Za svu bedu su krivi ovi na vlasti zbog kojih izgubismo ratove, hijade mrtvih,porusena zemlja.Srbin bi brata svog z...bo.

dobra trgovina

pre 9 godina

Zar nisu Kostunica i Tadic ugovorili sa Putinom nekakvu energetsku stabilnost? Dali smo NIS za energetsku stabilnost, podrsku za Kosovo i Juzni Tok.
Energetsku stabilnost nismo dobili, Juzni Tok na dugom stapu, podrsku za Kosovo smo dobili al to mozemo macku o rep da okacimo, posto to nema nikakvog uticaja na status istog.
Sto ce reci da smo odlicno trgovali, i da treba da nagradimo nase lidere iz tog vremena.

Petronije

pre 9 godina

Na vreme da se obezbede energenti? Pa zasto, lagano, imamo vremena, kada udari zima, sneg do kolena onda ce vlada da nas saopsti da nas je zima i ove godine iznenadila i da je opsta svetska situacija teska, rat u Ukrajini, kriza u Grckoj, juzni tok, Skotska, islamisti u Siriji... i da mi nemamo dovoljno energenata i da ce ova zima biti hladna i da moramo da stegnemo kais i sprzavamo se u nasim stanovima ali ce uplatnice za grejanje stizati redovno. Samo me zanima, ako vec gospodja naslednica velikog AV (samo jos fali da spasava zavejanu decu) govori da treba da se kupe energenti zasto se ne kupe? Ah, da, zaboravih SRBIJA JE BANKROTIRALA zato nema energenata, Srbija nema para da kupi i napravi zalihe.

sumorni

pre 9 godina

"Zar je to čudno kada se uzme u obzir kakav je energetski sistem ostavila predhodna garnitura valasti!? 10 godina smo ih slišali kako Milošević ništa nije ulagao u energetiku! Neka sada daju odgovor šta su to oni ostavili Vučiću!
(Bilo je i teže, 22. septembar 2014 14:21)"

Od kakoo su 2000-te nasledili razorenu i opljačkanu zemolju od radikalske bande, ni jedne godinne nie nedostajalo energije preko zime.

Prvu zimu su nam pomogli evropski pprijatelji, a posle se sistem ustalio, i ni jednom grejanje nije bilo u opasnosti, kao sada.

Sad nema NIČEGA.

U tome ste neobično vešti. Nestašice,, smanjenje plata i podizanje cena su jedine stvari u kojima ste pokazali zavidan uspeh tokom svih 20 godina koliko vas znam.

I ne zaboravi fundamentalnu stvar. Mogo nas pamti zadnjih 25 godina, i znamo kad čega nije bilo, i šta je ko kome ostavio.

Te bajke pričaj nekoj deci.

Bivši čovek

pre 9 godina

Ne brinite se zbog tih nedostataka gospođo Mihajlović, pa mi to i onako ne
možemo da platimo, zbog smanjenja plata i penzija. Tako da budite spokojni
i nemojte ništa da brinete, bitno je da ima za vas, mi ćemo nekako izgurati
a ko ne izgura, e pa šta da se radi, tranzicija je surova.

lepsica

pre 9 godina

prosle zime niste nas 10 dana posteno grejali vratite nam nase pare sram vas bilo ministarko energetike godinu dana placamo uredno infostan i sad nema energenata.

misko

pre 9 godina

Zasto nece imati, tolke kise zar hidroelektrana ne radi na vodu, meni nesto nije jasno ovigledno ili je ovo pravdanje da bi se smuljale neke pare?

zoran

pre 9 godina

Eto da čovek čita i ne veruje. To se najavljivalo od poplava. Logično je. Ko je odgovoran za propust i smena odmah! Ne bave se tim ministri nego valjda ima neke hijerarhije
(Vesna BG, 22. septembar 2014 19:01)

Tako je devojko!!! 100% si u pravu! Hijerarhija postoji i ona počinje OD PREDSEDNIKA VLADE a ne od Portira Milutina koji stoji pred ulazom i laje na prolaznike i to mu je JEDINA DUŽNOST!!!!!

A kod nas uvek ispadne da je najkrivlji baš taj PORTIR...

Presednik Vlade, tu mislim na PRAVOG Predsednika Vlade a ne na Harlekina, koji ima viziju i koji zna šta i kako da radi, trebalo je DA PREDVIDI šta će se dešavati i da IZDA NAREĐENJA a ne nemušta saopštenja i da gleda ko je i koliko zakasnio na sastanakn da se ne bavi raznošenjem vode i Pampers pelena po Obrenovcu. Tako se ne vodi država, Vesna draga...

vlada

pre 9 godina

Sto, jadna kukas, ti si nazalost ministar i nesto uradi. Sta nama znaci tvoja konstatacija,da se bolje pripremimo da se smrzavamo i na restrikcije. "Nemojte da kazete da vam nisam rekla..."

da da

pre 9 godina

Pa neka nam Rusi naprave par nuklearki i bićemo eneregetska superesila balkana. Ah da to je prljava eneregija, a ugalj i drva bez kojih ćemo ostati vrlo brzi ako se seča nastavi ovim tempom,nisu ?

Jovan

pre 9 godina

Bitno da se Srbijagas reorganizuje vec sto godina, samo polako potpredsednice, grejacemo se mi na lepe reci. http://ekonomskevesti.com/srbija/mihajlovic-neminovna-podela-delatnosti-u-srbijagasu/

vgrad

pre 9 godina

Na osnovu svog iskustva koje je stekla vodeći ministarstvo energetike i poznajući naše resurese u ovoj oblasti ministraka Mihajlović je potpuno u pravu kada je reč o tome da će nam sigurno ove zime zafaliti energenti za grejanje i da će zbog nestašice uglja i moguće nestašice gasa biti veliki udar na potrošnju struje i da država mora na vreme da redifiniše bilanse energetika i da obezbedi da građanstvo ne dođe u situaciju da zimus ima problema sa grejanjem.

MACKICA

pre 9 godina

Ako treba da se izvrsi neki pritisak da bi se obezbedila grejna sezona, sigurna sam da će tako i biti, jer čisto sumnjam da ce vlada ostaviti ljude da se smrzavaju.

Srbin 100%

pre 9 godina

Nazalost sve ove je posledica katastrofalnih poplava,i ocekujem da ce se u najkracem roku stabilizovati nas elektroenergetski sistem,jer je on svakako kljucan za funkcionisanje drzave tokom zimskog perioda

kvazi

pre 9 godina

ovo je najgora vlada sa najgorim premijerom ikada u istoriji zemlje. sve cega se dohvate oni upropaste. nema niceg pozitivnog da su uradili. jedino u cemu su daleko ispred svih su demagogija, populizam, obecanja, lazi, obmane, spletkarenja....u tome su kraljevi. oni vec dve i po godine pricaju jedno te isto a od svega nema bas nista. evo, posledice poplava uopste nisu sanirali, nisu obnovljeni stambeni objekti, infrastruktura, ,ama bas nista. a od kraja maja su znali pravo stanje kao i to da nece biti energenata ali prstom nisu mrdnuli pogotovo ova ministarka koja se bavi necim sto nije u njenom domenu (energetika) a ono sto jeste time se ne bavi (gradjevinarstvo i saobracaj), ali zato nastavlja sa opsesivnim napadima na bajatovica...

Radulovic

pre 9 godina

Da ste uposlili botove na ispumpavanju vode iz kopova umesto na lupanju minusa i postavljanju sumanutih komentara po sajtovima bilo bi i uglja i struje za zimu. Što je najgore pola njih ionako zaposleno u TENTu ali znaju se prioriteti u naprednoj stranci - samo rejting da se odbrani. Ostalo ćemo lako. Dakle samo spinuj.

zoraja

pre 9 godina

A kako bi bilo da posetite naftna polja oko Srbobrana gde Rusi vade naftu i proverite koliko je tamo uvecana eksploatacija i koliko se to uvecanje ne placa kao rudna renta.Od te nafte i povecane rente mogli bi da obezbedite sve sto nam treba za zimu.Vrlo je indikativno da Rusi tamo samo zaposljavaju Ruse.Priverite zasto!

Pionir

pre 9 godina

Sad ispada da je nova vlada kriva za sve i da je ona za par meseci unistila citavu drzavu i ekonomiju i privredu i sve sto je moglo da se unisti da su oni to uradili. Sta se desavalo godinama unazad to niko ne primecuje ili ste svi zaboravili da smo sistematski unistavani na svim poljima, koliko je samo firmi unisteno zatvoreno dovedeno do stecaja i sl. Ova vlada se trudi svim silama da Srbiju postavi na stabilne noge, ali nekima ocigledno to ne odgovara.

goranbg

pre 9 godina

Moramo se svi malo strpit i sve će doći na svoje. Nemojte se dati smesti. Moramo verovati gospođi ministarki. Ona je jedna izuzetno poslovna žena. Radi 24h na tome da svima nama bude bolje i moramo joj pružit podršku. Pošto sam vrlo dobro upoznat sa tim resorom i pošto sam vrlo dobro upoznat sa situacijom u celom elektroenergetskom sektoru moram vam reći kako svi oni koji rade na poslovima oko obezbiđavanja energeneta rade danonoćno i da su potplaćeni za svoj rad. Konkretno ja, nemam platu ni 95000 dinara a ubijam se od posla. Uskoro očekujem da počnem raditi i po jednu subotu u mesecu. Neće mi biti teško, sve za Srbiju.

Rajferslus na usta

pre 9 godina

Ove godine mnogim narodima, i nama, priroda nije bila naklonjena. Moracemo uvoziti neophodne energente jer se bez njih ne moze, ali cemo se truditi da neke druge rupe zapusimo do proleca.

Hemera

pre 9 godina

Znamo da zbog poplave i svih vremenskih nepogoda koje su pogodile Srbiju moguće da ćemo doživeti energetski kolaps. Zorana Mihajlović da je ostala u energetici nikada ne bi dozvolila da se ovako nešto dešava i radila bi na tome na smeni Dušana Bajatovića sadašnjeg direktora Srbijagasa koji se neodgovorno ponaša prema građani Srbije. Ovo je sramota šta su pojedini funkcioneri dozvolili sebi. Svako ministarstvo mora podneti izvetaj svoga rada na sledećoj vladi kako bi se pojidini funkcioneri smenili. Zorana Mihajlović je uvek imala rezervni plan. Trebalo bi se umešati u rad svog kolege kako bi zimu dočekali pripremljeni.

Marinko

pre 9 godina

Ovo je у najvećoj meri posledica poplava i krize u Ukrajini. To su spoljni faktori, ipak verujem da će se Vlada potruditi da se bar nestašica energenata ne oseti toliko.

Pazi sta radis

pre 9 godina

Nije ovo prva zima kad ce nam energenti nedostajati, mada jeste mnogo izrazenija zbog poplava - ali nismo ni neuki ni neiskusni da se izvucemo uz maksimalnu stednju.

gusar_potonulog_broda

pre 9 godina

Preko 65% je glasalo za vašu koaliciju, njima je toplo oko srca... ostali će se već snaći!
(Rajko od Rasine, 22. septembar 2014 13:55)
Tačno tako ali država mora da vodi računa o svim svojim građanima i nema odvajanja, Srbija je domovina svih onih koji ovde žive i koji ma šta mislili o vladi i vučiću imaju pravo da žive onako kako to jedno dostojanstvo nalaže a to je da svako domačinstvo ima dovoljne struje i ostalih energenata.Ministri i državni aparat je tu da sve to obezbedi.

Vesna BG

pre 9 godina

Eto da čovek čita i ne veruje. To se najavljivalo od poplava. Logično je. Ko je odgovoran za propust i smena odmah! Ne bave se tim ministri nego valjda ima neke hijerarhije

Marko

pre 9 godina

Ljudi,grejanje na drveni pelet je izvanredno...ko ima mogucnosti da to ugradi ne treba da razmislja ni sekund...kakva struja,gas i ugalj ovo je buducnost.Ja sam ovo ugradio prosle godine i prezadovoljan sam

ivan78bg

pre 9 godina

Prevoz u Bg najlosiji od cuvenog strajka GSP kada su u Bg vladali Vuk i SPO i kada su se pojavili privatni prevoznici.Smanjuju se bedne plate i penzije.POvecan pdv.Voda razorila Srbiju jer nasip su losi i nije se pravovremeno i kako treba reagovalo.Sada kazete nema struje gasa itd.Hahhahahaah.Pa lepi su vam rezultati evo skoro trogidisnje vladavine.Jedva cekam da vidims ta nas ceka za 2 godine:))))

zoran

pre 9 godina

Sad ispada da je nova vlada kriva za sve i da je ona za par meseci unistila citavu drzavu i ekonomiju i privredu i sve sto je moglo da se unisti da su oni to uradili. Sta se desavalo godinama unazad to niko ne primecuje ili ste svi zaboravili da smo sistematski unistavani na svim poljima, koliko je samo firmi unisteno zatvoreno dovedeno do stecaja i sl. Ova vlada se trudi svim silama da Srbiju postavi na stabilne noge, ali nekima ocigledno to ne odgovara.
(Pionir, 22. septembar 2014 23:53)

Moja fabrika je "uništena i dovedena do stečaja" 1998. a tada su na vlasti bili isti ovi. I Dačić i Vučić i Toma Nikolić!!! Ili ja ne pamtim dobro???
I ne samo moja fabrika. SVE fabrike i SVA preduzeća su dovedena do propasti tokom devedesetih godina prošlog veka i nemojte da se lažemo. Posle 2000. krenulo se u pljačkašku rasprodaju onoga što je preostalo a kupci su bili isti oni koji su se tokom devedesetih i te kao ofajdili od ratova, sankcija, Kipra i Kajmanskih ostrva... Zoran Điđić je i poginuo zato što je to pokušao da ukaže i da spreči. Mafijaši su mu zbog toga došli glave.

Pauk

pre 9 godina

Ponavljamo lekciju iz istorije, za sve one koji su zaboravili zašto su sa vlasti oterani SPS i SRS kadrovi, od kojih su neki danas ponovo na vlasti.
Ne zaboravite da su i oni naučili neke nove lekcije i verujem da će se ovog puta jače braniti. Uvek sam tvrdio da je lakše vlast birati na izborima nego na ulici, ali džaba to govoriti Srpskom življu, koji uvek bira teži put, i nema vremena da glasa, ili da pročita nešto ozbiljno o opcijama koje se nude na izborima (mada je ponuda na poslednjim izborima zaista bila katastrofalna).
Čekaju nas restrikcije struje (koja će prvo poskupeti), smanjenje plata i penzija, restrikcije grejanja, nestašica uglja i mazuta, poskupljenje energenata, mleko, hleb, ulje, brašno može i na bonove, pola gradova u Srbiji već nema pijaću vodu, druga polovina je pod vodom, još samo i Beograd na vodi da vidimo, onda možemo ukinuti GSP (ne i subvencije istog koje se slivaju u svačije džepove) i preorjentisati se na plivanje, čamce....