Utorak, 16.09.2014.

19:00

Zašto žene imaju potrebu da "popravljaju" muškarca?

Izvor: Marija Dediæ

Zašto žene imaju potrebu da "popravljaju" muškarca? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

joksy

pre 9 godina

Meni se čini da njegove emocije nisu puno jake, čim on odustaje i da je ko slabic i ta daljina. A sve to lepo što je rekao da me voli i paket mi poslao kaže iskreno je bilo. Nije mi jasan.Toplo hladno. Imali smo i pre nesuglasice.

Nemanja

pre 9 godina

@joksy, neko je napisao da si mu podizala ego. Mozda... Moj savet, ostani ti sa njim u kontaktu, sto da ne, ali tu gde zivis nadji drugog, pa onda jos jednog. Zivi zivot punim plucima, zezaj se koliko hoces (naravno, odgovorno prema svom zdravlju), uzivaj. Prodje neko vreme, steknes neko iskustvo i onda tacno znas sta zelis i sto je jos vaznije, sta ne zelis.
@Poznavalac, Mislim da si je samo smorio. Cim devojke ucestalo nema da odgovara na poruke satima - gotovo. Devojke su takve, kad im se neko svidja odgovorice pa makar imale i one krastavce preko ociju ili dubile na glavi. Promeni plocu, ponasaj se kao ona i cekaj reakciju. A sa nekom sledecom, daj joj samo onoliko koliko ti pruza i obrnuto. Uvek treba biti dzentlmen, fin i uctiv prema devojkama, ali ne treba se otkrivati previse i naravno pokazati bar mrvicu, samo nit tog cuvenog loseg momka. I najvaznije ne treba daviti drugu stranu ili bar prepoznati taj momenat kod sebe pa malo o'laditi.
Toliko od mene, moje misljenje, mozda ce nekome pomoci. :)

Бацач пламена

pre 9 godina

@She

Извини, па је л' он гатара па да гледа у пасуљ за коју се глупост она надрндала и коју је длаку у јајету нашла!? Што аутоматски сваљујеш кривицу на њега? То што је можда љута, не значи да је с правом љута, а ти си заузела аутоматски такав став. Апсолутно га подржавам да раскине ако је таква. Је л' нема, па не може да каже!? Нема ничег горег од тврдоглаве роспије која само ћути и инати се!
Порука девојкама које имају овакве ставове - мушкарци нису ту само да би вама удовољавали, изигравали вам психологе, забављаче, банкомате, лечили комплексе, били дежурни кривци, служили да се на њима празните кад сте бесне или шта већ. Нисте ви центар света! Што пре схватите, то боље.

Pametnjakovicka

pre 9 godina

@joksy Bolje ste se upoznali i naravno da sada vidite i stvari koje vas nerviraju kod partnera, pa ste iznenadjeni, niste ovo ocekivali... Kada pogledas statistiku najvise njih se razvodi odmah posle godisnjeg odmora, tj. kada te dve-tri nedelje provede non-stop zajedno. Inace funcionises, ne primecujes, kuca-poso, niste stalno zajedno, okupiraju te druge stvari, vecera, racuni, peglanje... A na odmoru ste jedino vi problem:) Ili kao i svaki pocetak braka, ako pocetak prezivis, uspeo si. ocekujes bajku u kojoj su "srecno" ziveli do kraja zivota, a u nijednoj ne pise sta se posle vencanja desavalo, nego odmah kraj hahah

Zivot prema Dott-u

pre 9 godina

Ne mislim nista lose o devojkama koje zele promeniti svog muskarca, ako zadrete malo dublje u psihologiju coveka, to su devojke/zene koje imaju poprilicno samopouzdanja, jer da nemaju ne bi ni usle u vezu/brak sa nekim ko im ne odgovara karakterno. Ali svakako sigurno im se jako dopada fizicki i to im je i motiv, tako ce za sebe dobiti svog gospodina savrsenog.
Na kraju takav brak moze biti i zanimljiv, dokolica je iskljucena jer ste sa nekim ko vam se jako dopada i oko koga imate mnogo mnogo posla, koji moze biti i zabavan ukoliko ste duhoviti.

joksy

pre 9 godina

Dragana@ Dobra si. Pa jedino je u meni imao prijatelja. Ponadala sam se lepo smo komunicirali kad sam se vratila. Reče da je iskreno bilo što mi reko te lepe stvari i dese se dve bzv rasprave i odustaje. Ne zna ni on sam.

joksy

pre 9 godina

prava@ zanimalo me da čujem. tudje mišljenje, tu smo da odgovorimo kad neko nešto podeli. I nisam jedina koja pita podeli priču. Slažem se sa tobom. Čini mi se da nije borac a ovamo izlive nežnosti dok se nismo zakačili. Rek'o ta daljina će da ojaca.

Gavra

pre 9 godina

"Iza svakog uspešnog muskarca stoji žena."
Ili,iza svakog uspešnog muškarca stoji žena koja kaže da iza svakog uspešnog muškarca stoji žena.

Dragana Republika Srpska

pre 9 godina

@ Cuti kao baksuz i smislja kako da ti se napije krvi...
(Poznavalac, 16. septembar 2014 20:19)

Mislim da nisi ti ništa napravio, već je ili ona u svojoj glavi srušila iluziju i postala svjesna realnosti koja je neminovno slabija od iluzije. Ili je našla drugog i razmišlja šta da radi.

@joksy
Batali! Ne ide i ne ide! Tvoje čekanje i nadanje će ti samo odvući vrijeme. Živi svoj život dok je on daleko, ako ga tvoje ćutanje pokrene možda nešto i bude, iako najčešće se tada jave jer im fali da im neko diže ego ili prosto da porazgovara s neki koga dobro zna i s kim se razumije. Svakako, ono pravo se jasno prepozna kada se desi, a sve manje od toga je gubljenje vremena!

mik

pre 9 godina

Mislim da je normalno da na pocetku veze nijedan od partnera ne zeli onog drugog da menja, ali ako planirate nesto na druge staze razumljvo je da ocekujete od onog drugog da svoje navike donekle prilagodi zivotu udvoje, jos kad stigne dete naravno da ne mozete da se ponasate kao da ono ne postoji. Uostalom kako godine idu covek sam po sebi menja navike i ponasanje i ne vidim da je neki problem ako partner te promene pokusava da usmeri u pravcu koje njemu odgovaraju, ali naravno ne treba nista na silu i treba da budu na korist i srecu oboje.

Ejpril O Nil

pre 9 godina

Imam oca,brata, muza i sina... Razliciti u svemu, ali isti. Mislim da je vojska dobar nacin da se muskarac dovede u elementarno stanje reda. On razume prostu komandu. Kada zena ukapira i primeni taj lakonski nacin komunikacije ona neminovno izgubi svoju sustinu - neznost. U toj situaciji niko nije zadovoljan. Nacin da ona sacuva svoju divnu sustinu, zbog koje je oni i obozavaju, je da radi na sebi, a da pusti da muskarac bude kakav jeste. Mozda ce on pozeleti da joj se pridruzi u napretku ili, avaj, da nadje neku drugu kraj koje ce bolje izgledati sam sebi. I jedno i drugo su pozitivna resenja za obe strane.

prava

pre 9 godina

@joksy, omasila si temu ali vidim da ovo nije jedina na koju kacis isto pitanje. Kontam da si jako mlada i da ti je frka pa hajde da kazem koju- nemoj da se nerviras, ima jos da se zivi i uziva, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Nista u zivotu, ma koliko mi to zeleli, ne moze na silu.
Pusti ga, ne javljaj se. Ako ste raskinuli dok ste bili blizu, tesko da biste opstali na daljinu. Kad nesto ne ide, bolje se dostojanstveno povuci, tesko je, znam, ali pre ce proci.

Najbolja

pre 9 godina

Gde je moc zene ako ne uspe recima. Prvo se uporedjuje s najgorima, cudi se kakvih sve ima, jedino ona nije takva, hvali sebe, tako ce i on poverovati da je srecan sto bas nju ima. Em ce ga izmanipulisati, em ce on misliti da je pobednik. Cilj je da ga argumentima ubedi u ono sto ona hoce, tako da i on to pozeli. Zar nije normalno da nekad pomognes svom sinu, moja mama rado cuva decu sinu da bi on sa zenom izasao, stalno se nudi, a tvoja vise voli cerku, cak je pitala da li moze da joj da ovu zimnicu koju sam nam ja sama spremala, zamisli. Musko ko musko onda shvata da ga ova zena pored njega voli najvise. Manipulatorke samo pricaju, toliko da nemas ni vremena da pomislis da nije u pravu. A cutljiva cuti kao da je kriva, pa ce njegova mama da ga manipulise protiv zene, i ubedi ga da jeste zla. Sve je prezentacija, samo pricajte;)

Vexx

pre 9 godina

tesko je odgovoriti na ovakav tip pitanja koji je u biti jednosmeran. To je isto kao kad se pitaju kako to da zene u danasnje vreme hoce da su muskarci pa kao zbog toga je sve naopako. A sta cemo sa cinjenicom da ima mnogo emocionalno nezrelih, u oba pola?dalje; dosta zena mora emocionalno da odrastekad postanu majke.
Neki deo muskaraca jednostavno nikad nije primoran da odraste, a narocito u patrijarhalnoj sredini kao sto je nasa...prvo I'm sve mama odradjuje a posle zena treba da preuzme odgovornost. Na zalost kad je covek mlad nema dovoljno iskustva da oceni potencijal koji ima ili nema izabrani partner. I tako kad se dvoje nadju pocinje problem posle izvesnog vremena. Nema tu da li je zena ili muskarac kriv, uvek treba tvoje Za tango.

A ti neces?

pre 9 godina

Skoro svaka svadja je zavrsavala pretnjom da cemo se razvesti. Znao je da na kraju razmisljam glavom a ne emocijama, i da nisam zamisljala takav zivot za moju porodicu... Posle pet godina se i ja pomirim, razmisljam pa i da se razvedemo, mozda i bolje. To mu i kazem, pa kad je on okrenuo pricu, da me ubedjuje pa imamo zlatnu decu, hoces da ih unistis, gde si krenula!? Znaci samo si zloupotrebio svoju poziciju "moze mi se", ne razmisljajuci sta sve stvaras kod partnera. Nisi samo decu posejao, rastu i lose stvari, a vreme neces moci da vratis. Jednostavo se jedva ceka trenutak

joksy

pre 9 godina

Dobar članak. Neka mi neko objasni. E bivši sa kojim sam dugo bila uz kontaktu preselio se u drugu zemlju blizu da živi i radi. zvao me kod njega,otisla sam ponašali se ko uz vezi. Vratila se i dalje lepo se čuli izlive nežnosti dok se nismo zakacili neki dan. Razmislio on i svako svojim putem ne zna kad će doći ovde i odustaje. Ima emocija i seksualna privlačnost, zna da sam dobra devojka. Izgleda da nije jaka ljubav. Nije borac? Pa da čujem.

nema

pre 9 godina

Problem je u tome što žene ulazeći u vezu očekuju da će se muškarac promeniti, a muškarci misleći da se žena neće promeniti, i jedni i drugi se razočaraju.

Poznavalac

pre 9 godina

Moja devojka je u pocetku bila vrlo zainteresovana, cesto zvala i pisala poruke, cesto smo se vidjali... Hvalila je moje osobine i paznju, nismo se mesecima svadjali a ja se u sebi cudio da li je to moguce da zensko nema zamerke ni za sta. Naravno da je moguce, ali kratko traje... Zene prosto ne mogu da istraju u miru i harmoniji ma koliko bili dobar partner... Odjednom se povampirila preko noci, komunikaciju svela na minimum, sve joj smeta, i kada ja prvi pisem, odgovora nema satima. Ja ne pitam nista a ona cuti... Ako pokrenem pricu zasto je sve tako odjednom, ko zna sta ce biti... Naravno da nisam krivinario negde, bio sam veran svo vreme. Takve "vampir" devojke su najgore koje vas zele regrutovati u njihovo zamorce. A kada jednom dozvolite da vam traze mane i prepravljaju, odmah sut karta ako se ponavlja cesto! Zato cu ja ovu moju da sutnem ako se ne vrati u normalu za koji dan, jer zivaca nemam da se stresiram i gledam u pasulj sta njoj smeta. A kad se vidimo kaze da je sve ok a vidim da nije. Ipak su one pricljive bolje i one koje na brzinu odreaguju pa u trenutku znate sta se dogadja. Ove podmukle su najgore. Cuti kao baksuz i smislja kako da ti se napije krvi...

na ta sa

pre 9 godina

Ako vam nešto kod partnera smeta porazgovarajte s njim,ako se ništa ne reši porazgovarajte opet,pa još jednom ako je potrebno,ako ne postignete dogovor i ne nadjete kompromis dignite ruke i odite od njega.Jednostavno,niste se našli.

grasak

pre 9 godina

Gomila gluposti. Nisu samo zene te koje zele da promene nekoga. Zivela sam sa takvim muskarcem - iskompleksiran, manipulator, a ubedjen da on zna sta je najbolje za druge. Zemlja bi prestala da se okrece bez njega. I medju zenama i muskarcima ima ovako jadnih kao iz vaseg clanka. I medju zenama i muskarcima ima onih koji su zreli, plemeniti i ne ugrozavaju druge.

grasak

pre 9 godina

Gomila gluposti. Nisu samo zene te koje zele da promene nekoga. Zivela sam sa takvim muskarcem - iskompleksiran, manipulator, a ubedjen da on zna sta je najbolje za druge. Zemlja bi prestala da se okrece bez njega. I medju zenama i muskarcima ima ovako jadnih kao iz vaseg clanka. I medju zenama i muskarcima ima onih koji su zreli, plemeniti i ne ugrozavaju druge.

nema

pre 9 godina

Problem je u tome što žene ulazeći u vezu očekuju da će se muškarac promeniti, a muškarci misleći da se žena neće promeniti, i jedni i drugi se razočaraju.

Poznavalac

pre 9 godina

Moja devojka je u pocetku bila vrlo zainteresovana, cesto zvala i pisala poruke, cesto smo se vidjali... Hvalila je moje osobine i paznju, nismo se mesecima svadjali a ja se u sebi cudio da li je to moguce da zensko nema zamerke ni za sta. Naravno da je moguce, ali kratko traje... Zene prosto ne mogu da istraju u miru i harmoniji ma koliko bili dobar partner... Odjednom se povampirila preko noci, komunikaciju svela na minimum, sve joj smeta, i kada ja prvi pisem, odgovora nema satima. Ja ne pitam nista a ona cuti... Ako pokrenem pricu zasto je sve tako odjednom, ko zna sta ce biti... Naravno da nisam krivinario negde, bio sam veran svo vreme. Takve "vampir" devojke su najgore koje vas zele regrutovati u njihovo zamorce. A kada jednom dozvolite da vam traze mane i prepravljaju, odmah sut karta ako se ponavlja cesto! Zato cu ja ovu moju da sutnem ako se ne vrati u normalu za koji dan, jer zivaca nemam da se stresiram i gledam u pasulj sta njoj smeta. A kad se vidimo kaze da je sve ok a vidim da nije. Ipak su one pricljive bolje i one koje na brzinu odreaguju pa u trenutku znate sta se dogadja. Ove podmukle su najgore. Cuti kao baksuz i smislja kako da ti se napije krvi...

na ta sa

pre 9 godina

Ako vam nešto kod partnera smeta porazgovarajte s njim,ako se ništa ne reši porazgovarajte opet,pa još jednom ako je potrebno,ako ne postignete dogovor i ne nadjete kompromis dignite ruke i odite od njega.Jednostavno,niste se našli.

A ti neces?

pre 9 godina

Skoro svaka svadja je zavrsavala pretnjom da cemo se razvesti. Znao je da na kraju razmisljam glavom a ne emocijama, i da nisam zamisljala takav zivot za moju porodicu... Posle pet godina se i ja pomirim, razmisljam pa i da se razvedemo, mozda i bolje. To mu i kazem, pa kad je on okrenuo pricu, da me ubedjuje pa imamo zlatnu decu, hoces da ih unistis, gde si krenula!? Znaci samo si zloupotrebio svoju poziciju "moze mi se", ne razmisljajuci sta sve stvaras kod partnera. Nisi samo decu posejao, rastu i lose stvari, a vreme neces moci da vratis. Jednostavo se jedva ceka trenutak

Ejpril O Nil

pre 9 godina

Imam oca,brata, muza i sina... Razliciti u svemu, ali isti. Mislim da je vojska dobar nacin da se muskarac dovede u elementarno stanje reda. On razume prostu komandu. Kada zena ukapira i primeni taj lakonski nacin komunikacije ona neminovno izgubi svoju sustinu - neznost. U toj situaciji niko nije zadovoljan. Nacin da ona sacuva svoju divnu sustinu, zbog koje je oni i obozavaju, je da radi na sebi, a da pusti da muskarac bude kakav jeste. Mozda ce on pozeleti da joj se pridruzi u napretku ili, avaj, da nadje neku drugu kraj koje ce bolje izgledati sam sebi. I jedno i drugo su pozitivna resenja za obe strane.

Vexx

pre 9 godina

tesko je odgovoriti na ovakav tip pitanja koji je u biti jednosmeran. To je isto kao kad se pitaju kako to da zene u danasnje vreme hoce da su muskarci pa kao zbog toga je sve naopako. A sta cemo sa cinjenicom da ima mnogo emocionalno nezrelih, u oba pola?dalje; dosta zena mora emocionalno da odrastekad postanu majke.
Neki deo muskaraca jednostavno nikad nije primoran da odraste, a narocito u patrijarhalnoj sredini kao sto je nasa...prvo I'm sve mama odradjuje a posle zena treba da preuzme odgovornost. Na zalost kad je covek mlad nema dovoljno iskustva da oceni potencijal koji ima ili nema izabrani partner. I tako kad se dvoje nadju pocinje problem posle izvesnog vremena. Nema tu da li je zena ili muskarac kriv, uvek treba tvoje Za tango.

Najbolja

pre 9 godina

Gde je moc zene ako ne uspe recima. Prvo se uporedjuje s najgorima, cudi se kakvih sve ima, jedino ona nije takva, hvali sebe, tako ce i on poverovati da je srecan sto bas nju ima. Em ce ga izmanipulisati, em ce on misliti da je pobednik. Cilj je da ga argumentima ubedi u ono sto ona hoce, tako da i on to pozeli. Zar nije normalno da nekad pomognes svom sinu, moja mama rado cuva decu sinu da bi on sa zenom izasao, stalno se nudi, a tvoja vise voli cerku, cak je pitala da li moze da joj da ovu zimnicu koju sam nam ja sama spremala, zamisli. Musko ko musko onda shvata da ga ova zena pored njega voli najvise. Manipulatorke samo pricaju, toliko da nemas ni vremena da pomislis da nije u pravu. A cutljiva cuti kao da je kriva, pa ce njegova mama da ga manipulise protiv zene, i ubedi ga da jeste zla. Sve je prezentacija, samo pricajte;)

prava

pre 9 godina

@joksy, omasila si temu ali vidim da ovo nije jedina na koju kacis isto pitanje. Kontam da si jako mlada i da ti je frka pa hajde da kazem koju- nemoj da se nerviras, ima jos da se zivi i uziva, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Nista u zivotu, ma koliko mi to zeleli, ne moze na silu.
Pusti ga, ne javljaj se. Ako ste raskinuli dok ste bili blizu, tesko da biste opstali na daljinu. Kad nesto ne ide, bolje se dostojanstveno povuci, tesko je, znam, ali pre ce proci.

Gavra

pre 9 godina

"Iza svakog uspešnog muskarca stoji žena."
Ili,iza svakog uspešnog muškarca stoji žena koja kaže da iza svakog uspešnog muškarca stoji žena.

mik

pre 9 godina

Mislim da je normalno da na pocetku veze nijedan od partnera ne zeli onog drugog da menja, ali ako planirate nesto na druge staze razumljvo je da ocekujete od onog drugog da svoje navike donekle prilagodi zivotu udvoje, jos kad stigne dete naravno da ne mozete da se ponasate kao da ono ne postoji. Uostalom kako godine idu covek sam po sebi menja navike i ponasanje i ne vidim da je neki problem ako partner te promene pokusava da usmeri u pravcu koje njemu odgovaraju, ali naravno ne treba nista na silu i treba da budu na korist i srecu oboje.

Бацач пламена

pre 9 godina

@She

Извини, па је л' он гатара па да гледа у пасуљ за коју се глупост она надрндала и коју је длаку у јајету нашла!? Што аутоматски сваљујеш кривицу на њега? То што је можда љута, не значи да је с правом љута, а ти си заузела аутоматски такав став. Апсолутно га подржавам да раскине ако је таква. Је л' нема, па не може да каже!? Нема ничег горег од тврдоглаве роспије која само ћути и инати се!
Порука девојкама које имају овакве ставове - мушкарци нису ту само да би вама удовољавали, изигравали вам психологе, забављаче, банкомате, лечили комплексе, били дежурни кривци, служили да се на њима празните кад сте бесне или шта већ. Нисте ви центар света! Што пре схватите, то боље.

Dragana Republika Srpska

pre 9 godina

@ Cuti kao baksuz i smislja kako da ti se napije krvi...
(Poznavalac, 16. septembar 2014 20:19)

Mislim da nisi ti ništa napravio, već je ili ona u svojoj glavi srušila iluziju i postala svjesna realnosti koja je neminovno slabija od iluzije. Ili je našla drugog i razmišlja šta da radi.

@joksy
Batali! Ne ide i ne ide! Tvoje čekanje i nadanje će ti samo odvući vrijeme. Živi svoj život dok je on daleko, ako ga tvoje ćutanje pokrene možda nešto i bude, iako najčešće se tada jave jer im fali da im neko diže ego ili prosto da porazgovara s neki koga dobro zna i s kim se razumije. Svakako, ono pravo se jasno prepozna kada se desi, a sve manje od toga je gubljenje vremena!

Zivot prema Dott-u

pre 9 godina

Ne mislim nista lose o devojkama koje zele promeniti svog muskarca, ako zadrete malo dublje u psihologiju coveka, to su devojke/zene koje imaju poprilicno samopouzdanja, jer da nemaju ne bi ni usle u vezu/brak sa nekim ko im ne odgovara karakterno. Ali svakako sigurno im se jako dopada fizicki i to im je i motiv, tako ce za sebe dobiti svog gospodina savrsenog.
Na kraju takav brak moze biti i zanimljiv, dokolica je iskljucena jer ste sa nekim ko vam se jako dopada i oko koga imate mnogo mnogo posla, koji moze biti i zabavan ukoliko ste duhoviti.

Nemanja

pre 9 godina

@joksy, neko je napisao da si mu podizala ego. Mozda... Moj savet, ostani ti sa njim u kontaktu, sto da ne, ali tu gde zivis nadji drugog, pa onda jos jednog. Zivi zivot punim plucima, zezaj se koliko hoces (naravno, odgovorno prema svom zdravlju), uzivaj. Prodje neko vreme, steknes neko iskustvo i onda tacno znas sta zelis i sto je jos vaznije, sta ne zelis.
@Poznavalac, Mislim da si je samo smorio. Cim devojke ucestalo nema da odgovara na poruke satima - gotovo. Devojke su takve, kad im se neko svidja odgovorice pa makar imale i one krastavce preko ociju ili dubile na glavi. Promeni plocu, ponasaj se kao ona i cekaj reakciju. A sa nekom sledecom, daj joj samo onoliko koliko ti pruza i obrnuto. Uvek treba biti dzentlmen, fin i uctiv prema devojkama, ali ne treba se otkrivati previse i naravno pokazati bar mrvicu, samo nit tog cuvenog loseg momka. I najvaznije ne treba daviti drugu stranu ili bar prepoznati taj momenat kod sebe pa malo o'laditi.
Toliko od mene, moje misljenje, mozda ce nekome pomoci. :)

Pametnjakovicka

pre 9 godina

@joksy Bolje ste se upoznali i naravno da sada vidite i stvari koje vas nerviraju kod partnera, pa ste iznenadjeni, niste ovo ocekivali... Kada pogledas statistiku najvise njih se razvodi odmah posle godisnjeg odmora, tj. kada te dve-tri nedelje provede non-stop zajedno. Inace funcionises, ne primecujes, kuca-poso, niste stalno zajedno, okupiraju te druge stvari, vecera, racuni, peglanje... A na odmoru ste jedino vi problem:) Ili kao i svaki pocetak braka, ako pocetak prezivis, uspeo si. ocekujes bajku u kojoj su "srecno" ziveli do kraja zivota, a u nijednoj ne pise sta se posle vencanja desavalo, nego odmah kraj hahah

joksy

pre 9 godina

Dobar članak. Neka mi neko objasni. E bivši sa kojim sam dugo bila uz kontaktu preselio se u drugu zemlju blizu da živi i radi. zvao me kod njega,otisla sam ponašali se ko uz vezi. Vratila se i dalje lepo se čuli izlive nežnosti dok se nismo zakacili neki dan. Razmislio on i svako svojim putem ne zna kad će doći ovde i odustaje. Ima emocija i seksualna privlačnost, zna da sam dobra devojka. Izgleda da nije jaka ljubav. Nije borac? Pa da čujem.

joksy

pre 9 godina

prava@ zanimalo me da čujem. tudje mišljenje, tu smo da odgovorimo kad neko nešto podeli. I nisam jedina koja pita podeli priču. Slažem se sa tobom. Čini mi se da nije borac a ovamo izlive nežnosti dok se nismo zakačili. Rek'o ta daljina će da ojaca.

joksy

pre 9 godina

Meni se čini da njegove emocije nisu puno jake, čim on odustaje i da je ko slabic i ta daljina. A sve to lepo što je rekao da me voli i paket mi poslao kaže iskreno je bilo. Nije mi jasan.Toplo hladno. Imali smo i pre nesuglasice.

joksy

pre 9 godina

Dragana@ Dobra si. Pa jedino je u meni imao prijatelja. Ponadala sam se lepo smo komunicirali kad sam se vratila. Reče da je iskreno bilo što mi reko te lepe stvari i dese se dve bzv rasprave i odustaje. Ne zna ni on sam.

joksy

pre 9 godina

Dobar članak. Neka mi neko objasni. E bivši sa kojim sam dugo bila uz kontaktu preselio se u drugu zemlju blizu da živi i radi. zvao me kod njega,otisla sam ponašali se ko uz vezi. Vratila se i dalje lepo se čuli izlive nežnosti dok se nismo zakacili neki dan. Razmislio on i svako svojim putem ne zna kad će doći ovde i odustaje. Ima emocija i seksualna privlačnost, zna da sam dobra devojka. Izgleda da nije jaka ljubav. Nije borac? Pa da čujem.

Poznavalac

pre 9 godina

Moja devojka je u pocetku bila vrlo zainteresovana, cesto zvala i pisala poruke, cesto smo se vidjali... Hvalila je moje osobine i paznju, nismo se mesecima svadjali a ja se u sebi cudio da li je to moguce da zensko nema zamerke ni za sta. Naravno da je moguce, ali kratko traje... Zene prosto ne mogu da istraju u miru i harmoniji ma koliko bili dobar partner... Odjednom se povampirila preko noci, komunikaciju svela na minimum, sve joj smeta, i kada ja prvi pisem, odgovora nema satima. Ja ne pitam nista a ona cuti... Ako pokrenem pricu zasto je sve tako odjednom, ko zna sta ce biti... Naravno da nisam krivinario negde, bio sam veran svo vreme. Takve "vampir" devojke su najgore koje vas zele regrutovati u njihovo zamorce. A kada jednom dozvolite da vam traze mane i prepravljaju, odmah sut karta ako se ponavlja cesto! Zato cu ja ovu moju da sutnem ako se ne vrati u normalu za koji dan, jer zivaca nemam da se stresiram i gledam u pasulj sta njoj smeta. A kad se vidimo kaze da je sve ok a vidim da nije. Ipak su one pricljive bolje i one koje na brzinu odreaguju pa u trenutku znate sta se dogadja. Ove podmukle su najgore. Cuti kao baksuz i smislja kako da ti se napije krvi...

Zivot prema Dott-u

pre 9 godina

Ne mislim nista lose o devojkama koje zele promeniti svog muskarca, ako zadrete malo dublje u psihologiju coveka, to su devojke/zene koje imaju poprilicno samopouzdanja, jer da nemaju ne bi ni usle u vezu/brak sa nekim ko im ne odgovara karakterno. Ali svakako sigurno im se jako dopada fizicki i to im je i motiv, tako ce za sebe dobiti svog gospodina savrsenog.
Na kraju takav brak moze biti i zanimljiv, dokolica je iskljucena jer ste sa nekim ko vam se jako dopada i oko koga imate mnogo mnogo posla, koji moze biti i zabavan ukoliko ste duhoviti.

Бацач пламена

pre 9 godina

@She

Извини, па је л' он гатара па да гледа у пасуљ за коју се глупост она надрндала и коју је длаку у јајету нашла!? Што аутоматски сваљујеш кривицу на њега? То што је можда љута, не значи да је с правом љута, а ти си заузела аутоматски такав став. Апсолутно га подржавам да раскине ако је таква. Је л' нема, па не може да каже!? Нема ничег горег од тврдоглаве роспије која само ћути и инати се!
Порука девојкама које имају овакве ставове - мушкарци нису ту само да би вама удовољавали, изигравали вам психологе, забављаче, банкомате, лечили комплексе, били дежурни кривци, служили да се на њима празните кад сте бесне или шта већ. Нисте ви центар света! Што пре схватите, то боље.

grasak

pre 9 godina

Gomila gluposti. Nisu samo zene te koje zele da promene nekoga. Zivela sam sa takvim muskarcem - iskompleksiran, manipulator, a ubedjen da on zna sta je najbolje za druge. Zemlja bi prestala da se okrece bez njega. I medju zenama i muskarcima ima ovako jadnih kao iz vaseg clanka. I medju zenama i muskarcima ima onih koji su zreli, plemeniti i ne ugrozavaju druge.

joksy

pre 9 godina

prava@ zanimalo me da čujem. tudje mišljenje, tu smo da odgovorimo kad neko nešto podeli. I nisam jedina koja pita podeli priču. Slažem se sa tobom. Čini mi se da nije borac a ovamo izlive nežnosti dok se nismo zakačili. Rek'o ta daljina će da ojaca.

Gavra

pre 9 godina

"Iza svakog uspešnog muskarca stoji žena."
Ili,iza svakog uspešnog muškarca stoji žena koja kaže da iza svakog uspešnog muškarca stoji žena.

nema

pre 9 godina

Problem je u tome što žene ulazeći u vezu očekuju da će se muškarac promeniti, a muškarci misleći da se žena neće promeniti, i jedni i drugi se razočaraju.

Najbolja

pre 9 godina

Gde je moc zene ako ne uspe recima. Prvo se uporedjuje s najgorima, cudi se kakvih sve ima, jedino ona nije takva, hvali sebe, tako ce i on poverovati da je srecan sto bas nju ima. Em ce ga izmanipulisati, em ce on misliti da je pobednik. Cilj je da ga argumentima ubedi u ono sto ona hoce, tako da i on to pozeli. Zar nije normalno da nekad pomognes svom sinu, moja mama rado cuva decu sinu da bi on sa zenom izasao, stalno se nudi, a tvoja vise voli cerku, cak je pitala da li moze da joj da ovu zimnicu koju sam nam ja sama spremala, zamisli. Musko ko musko onda shvata da ga ova zena pored njega voli najvise. Manipulatorke samo pricaju, toliko da nemas ni vremena da pomislis da nije u pravu. A cutljiva cuti kao da je kriva, pa ce njegova mama da ga manipulise protiv zene, i ubedi ga da jeste zla. Sve je prezentacija, samo pricajte;)

Ejpril O Nil

pre 9 godina

Imam oca,brata, muza i sina... Razliciti u svemu, ali isti. Mislim da je vojska dobar nacin da se muskarac dovede u elementarno stanje reda. On razume prostu komandu. Kada zena ukapira i primeni taj lakonski nacin komunikacije ona neminovno izgubi svoju sustinu - neznost. U toj situaciji niko nije zadovoljan. Nacin da ona sacuva svoju divnu sustinu, zbog koje je oni i obozavaju, je da radi na sebi, a da pusti da muskarac bude kakav jeste. Mozda ce on pozeleti da joj se pridruzi u napretku ili, avaj, da nadje neku drugu kraj koje ce bolje izgledati sam sebi. I jedno i drugo su pozitivna resenja za obe strane.

A ti neces?

pre 9 godina

Skoro svaka svadja je zavrsavala pretnjom da cemo se razvesti. Znao je da na kraju razmisljam glavom a ne emocijama, i da nisam zamisljala takav zivot za moju porodicu... Posle pet godina se i ja pomirim, razmisljam pa i da se razvedemo, mozda i bolje. To mu i kazem, pa kad je on okrenuo pricu, da me ubedjuje pa imamo zlatnu decu, hoces da ih unistis, gde si krenula!? Znaci samo si zloupotrebio svoju poziciju "moze mi se", ne razmisljajuci sta sve stvaras kod partnera. Nisi samo decu posejao, rastu i lose stvari, a vreme neces moci da vratis. Jednostavo se jedva ceka trenutak

Vexx

pre 9 godina

tesko je odgovoriti na ovakav tip pitanja koji je u biti jednosmeran. To je isto kao kad se pitaju kako to da zene u danasnje vreme hoce da su muskarci pa kao zbog toga je sve naopako. A sta cemo sa cinjenicom da ima mnogo emocionalno nezrelih, u oba pola?dalje; dosta zena mora emocionalno da odrastekad postanu majke.
Neki deo muskaraca jednostavno nikad nije primoran da odraste, a narocito u patrijarhalnoj sredini kao sto je nasa...prvo I'm sve mama odradjuje a posle zena treba da preuzme odgovornost. Na zalost kad je covek mlad nema dovoljno iskustva da oceni potencijal koji ima ili nema izabrani partner. I tako kad se dvoje nadju pocinje problem posle izvesnog vremena. Nema tu da li je zena ili muskarac kriv, uvek treba tvoje Za tango.

Dragana Republika Srpska

pre 9 godina

@ Cuti kao baksuz i smislja kako da ti se napije krvi...
(Poznavalac, 16. septembar 2014 20:19)

Mislim da nisi ti ništa napravio, već je ili ona u svojoj glavi srušila iluziju i postala svjesna realnosti koja je neminovno slabija od iluzije. Ili je našla drugog i razmišlja šta da radi.

@joksy
Batali! Ne ide i ne ide! Tvoje čekanje i nadanje će ti samo odvući vrijeme. Živi svoj život dok je on daleko, ako ga tvoje ćutanje pokrene možda nešto i bude, iako najčešće se tada jave jer im fali da im neko diže ego ili prosto da porazgovara s neki koga dobro zna i s kim se razumije. Svakako, ono pravo se jasno prepozna kada se desi, a sve manje od toga je gubljenje vremena!

na ta sa

pre 9 godina

Ako vam nešto kod partnera smeta porazgovarajte s njim,ako se ništa ne reši porazgovarajte opet,pa još jednom ako je potrebno,ako ne postignete dogovor i ne nadjete kompromis dignite ruke i odite od njega.Jednostavno,niste se našli.

joksy

pre 9 godina

Meni se čini da njegove emocije nisu puno jake, čim on odustaje i da je ko slabic i ta daljina. A sve to lepo što je rekao da me voli i paket mi poslao kaže iskreno je bilo. Nije mi jasan.Toplo hladno. Imali smo i pre nesuglasice.

prava

pre 9 godina

@joksy, omasila si temu ali vidim da ovo nije jedina na koju kacis isto pitanje. Kontam da si jako mlada i da ti je frka pa hajde da kazem koju- nemoj da se nerviras, ima jos da se zivi i uziva, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Nista u zivotu, ma koliko mi to zeleli, ne moze na silu.
Pusti ga, ne javljaj se. Ako ste raskinuli dok ste bili blizu, tesko da biste opstali na daljinu. Kad nesto ne ide, bolje se dostojanstveno povuci, tesko je, znam, ali pre ce proci.

joksy

pre 9 godina

Dragana@ Dobra si. Pa jedino je u meni imao prijatelja. Ponadala sam se lepo smo komunicirali kad sam se vratila. Reče da je iskreno bilo što mi reko te lepe stvari i dese se dve bzv rasprave i odustaje. Ne zna ni on sam.

Nemanja

pre 9 godina

@joksy, neko je napisao da si mu podizala ego. Mozda... Moj savet, ostani ti sa njim u kontaktu, sto da ne, ali tu gde zivis nadji drugog, pa onda jos jednog. Zivi zivot punim plucima, zezaj se koliko hoces (naravno, odgovorno prema svom zdravlju), uzivaj. Prodje neko vreme, steknes neko iskustvo i onda tacno znas sta zelis i sto je jos vaznije, sta ne zelis.
@Poznavalac, Mislim da si je samo smorio. Cim devojke ucestalo nema da odgovara na poruke satima - gotovo. Devojke su takve, kad im se neko svidja odgovorice pa makar imale i one krastavce preko ociju ili dubile na glavi. Promeni plocu, ponasaj se kao ona i cekaj reakciju. A sa nekom sledecom, daj joj samo onoliko koliko ti pruza i obrnuto. Uvek treba biti dzentlmen, fin i uctiv prema devojkama, ali ne treba se otkrivati previse i naravno pokazati bar mrvicu, samo nit tog cuvenog loseg momka. I najvaznije ne treba daviti drugu stranu ili bar prepoznati taj momenat kod sebe pa malo o'laditi.
Toliko od mene, moje misljenje, mozda ce nekome pomoci. :)

mik

pre 9 godina

Mislim da je normalno da na pocetku veze nijedan od partnera ne zeli onog drugog da menja, ali ako planirate nesto na druge staze razumljvo je da ocekujete od onog drugog da svoje navike donekle prilagodi zivotu udvoje, jos kad stigne dete naravno da ne mozete da se ponasate kao da ono ne postoji. Uostalom kako godine idu covek sam po sebi menja navike i ponasanje i ne vidim da je neki problem ako partner te promene pokusava da usmeri u pravcu koje njemu odgovaraju, ali naravno ne treba nista na silu i treba da budu na korist i srecu oboje.

Pametnjakovicka

pre 9 godina

@joksy Bolje ste se upoznali i naravno da sada vidite i stvari koje vas nerviraju kod partnera, pa ste iznenadjeni, niste ovo ocekivali... Kada pogledas statistiku najvise njih se razvodi odmah posle godisnjeg odmora, tj. kada te dve-tri nedelje provede non-stop zajedno. Inace funcionises, ne primecujes, kuca-poso, niste stalno zajedno, okupiraju te druge stvari, vecera, racuni, peglanje... A na odmoru ste jedino vi problem:) Ili kao i svaki pocetak braka, ako pocetak prezivis, uspeo si. ocekujes bajku u kojoj su "srecno" ziveli do kraja zivota, a u nijednoj ne pise sta se posle vencanja desavalo, nego odmah kraj hahah