Ponedeljak, 15.09.2014.

18:29

Kolaković podneo ostavku!

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković podneo je ostavku na tu funkciju posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Izvor: JT

Kolakoviæ podneo ostavku! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 9 godina

I vreme je bilo ... Ne znam zasto smo uopste imali stranca za selektora ...
Dovodjenje njegovih zemljaka da igraju u nasoj reprezentaciji ce ostaviti velike posledice ....

Milanese

pre 9 godina

Cestitam na odluci. Medjutim,nikada ama bas nikada od Kolakovica nisam cuo na tajm autu nijedan strucan,konkretan savet igracima.Uvek su to bile floskule,vracanje u izgubljen poen, uopstene fraze. Rezultati reprezentacije bili su odraz dobrog rada u inostranim pa i domacim klubovima. Dok su igrali Grbici, oni su bili ustvari selektori u terenu. Ne zelim da vredjam Igora, ali nije bio autoritet u vreme osvajanja trofeja. Odluka je viteska, hvalamu, ali mora doci Vanja. Kako Sale vodi kosarkase, istim zarom i znanjem Vanja bi vratio ekipu na pravi put.

delala

pre 9 godina

Najbolji čovek za selektora je Zoran Kovačić,bivši selektor zlatnih juniorki.Trenutno je u Grčkoj i sigurno bi dao svo znanje i srce za repku.

my way

pre 9 godina

Јел видиш Терзићу како се то ради? Хвала Колаковићу на свим успесима које је остварио водећи нашу репрезентацију, а они су велики!

ivan anastasijevic

pre 9 godina

Hvala ti Boze. Ko kod dodje na mesto selektora, a verujem Vanja Grbic, sigurno nece forsirati Nikica, bracu Kovacevic, Starovica....vise prosrora Petricu i Ivovicu, a u mecu rotacija obavezna sa 9-10 igraca.Svetsku Ligu obavezno igati sa B timom, a za velika takmicenjs pripteme maksimalmo 5 nedelja.....treba igrace posle napornih prvenstava pustiti na odmor obavezno 15 dana....a onda pohod na medalje!Realno ni Francuzi ni Amerikanci nisu trebali da nam uzmu u Poljskoj vise od jednog seta!

Mikeli

pre 9 godina

Najzad!!!!!!!! Šta čeka Aleksandar Boričić???????!!!!!!!!
(alejandro, 15. septembar 2014 21:10)

Sto ti smeta Boricic, covek je cenjen u svetu odbojke, imamo dobre rezulate i u muskoj i u zenskoj konkurenciji vec dve decenije, covek radi sasvim pristojno, ja ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi on otisao sa svoje funkcije?
Neki mu zameraju sto je tu godinama, sto iam mnogo funkcija, ali iskreno neka ima i 300 funkcija, ako nase ekipe igraju dobro i donose emdalje, ne vidim zasto bi se predsedici saveza onda menjali.

Vlada

pre 9 godina

Hvala puno za sve medalje Kolakoviću!

Nisam ga gotivio od starta ali mora da mu se skine kapa za sve uradjeno!

Sretno u novim izazovima!

Zaninka

pre 9 godina

Nakon neuspjeha na SP realno je što je čovjek podnio ostavku. Treba mu se zahvaliti za ovih 8 godina koliko je vodio repku za uspjehe koje je ostvario. Osvrnuo bih se na neke komentare vezane uz budućeg izbornika. Što se tiče Slobodana Kovača on u ovom trenutku ne dolazi u obzir, jer je ugovorom vezan za Iran do završetka OI u Rio De Janeiru. Mislim da ni naš najuspješniji izbornik Zoran Gajić ne dolazi u obzir. Po meni bi najbolje rješenje bio odlični talijanski stručnjak Andrea Anastasi koji je nakon SP u Italiji 2010 godine izjavio da mu je životna želja da bude izbornik odbojkaša Srbije, ali je problem ugovor s poljskim Lotos Trefl Gdansk. Takodjer bi odlično rješenje mogao biti legendarni Julio Velasco, ako mu istječe ugovor s Argentinom. U narednim mjesecima ćemo vidjeti za koga će se odlučiti OSSRB.

JJ

pre 9 godina

Steta,ali ipak mora da se uzme kao jako korektan potez od coveka koji nam je puno toga dao poslednjih godina. Srecno u daljem radu,selektore.

1514AD

pre 9 godina

Hvala Kolakovicu na dosadasnjim uspesima, bilo je tu nekoliko izuzetnih izdanja nase reprezentacije. Ali ponekad je potreban svez start, neko novo lice, sa novim idejama. Kovac je pod ugovorom sa Iranom do OI, tako da od toga nema nista. Nikola je tek poceo da pece treneraki zanat, ali u buducnosti ce sigurno biti ozbiljan kandidat. Zoran Gajic? Ili mozda neki stranac? Rezende?

miloš

pre 9 godina

Igor Kolaković je prvi trener nacionalnog tima bio od SP 2006. i osvojio je ukupno osam odličija – 1 zlatnu, 3 srebrne i 4 bronzane. Sa Srbijom je osvojio bronzanu medalju na SP 2010, srebrnu medalju na SP 2013. za mlađe seniore, dve srebrne (2008. i 2009.) i jednu bronzanu (2010.) medalju u Svetskoj ligi, zlatnu medalju na EP 2011, bronzane medalje na EP 2007. i EP 2013.Bili smo na svim velikim takmičenjima,kao i na dve olimpijade 2008 i 2012.8 medalja za 8 godina,smena generacije,nijedna afera i pre svega gospodin čovek sa onim pravim vrednostima to je Gospodin Igor Kolaković prvi trener nacionalnog tima Srbije od njene samostalnosti.

NESH

pre 9 godina

Ovo je prije svega moralan čin. Igor je ovu ekipu vodio skoro deceniju uz niz zapaženih rezultata, među kojim i zlato sa EP2011, a stvorena je velika baza za budućnost. Zbog svega toga zahvalnost i čestitke.
Sa druge strane, ovogodišnji rezultati nijesu bili na nivou onih iz prethodnih godina. Na ovom SP je nešto nedostajalo. Mislim da je splet okolnosti uticao na rezultate, a prevashodno psihološki momenat je odlučio da ne uspijemo u svojim planovima. Prije svega mislim na nedovoljnu psihološku pripremu za prvi meč, igran protiv domaćina na fudbalskom stadionu u atmosferi atipičnoj za odbojku.
Drugi prelomni trenutak bio je poraz od FRA. Mislim da je to bio najlošije vođen meč. Nekako se nametalo da ovaj meč na poziciji primača igra Ivović, čovjek koji je bio najbolji igrač francuske lige, koji poznaje rivale, a posebno je respektovan od Francuza. Igra u tom meču nije funkcionisala, prolazio je samo Atanasijević, dok Nikić nije bio na najvišem nivou, Petrić nije dobio šansu, a ni Petković kao tehničar. Poslednji meč, protiv Irana, nije imao takmičarski značaj za nas, a tješi me to da je Boba Kovač, koji bi bio idealno rešenje za novog selektora, prošao dalje.
Poređenja radi, košarkaši su sa skorom 5:4 osvojili srebro. Toliko je tanka linija između uspjeha i razočarenja...
Međutim, za srpsku odbojku ne treba brinuti. U vrhunskom sportu odlučuju detalji. Uvjeren sam da ovaj tim uz malo bolju pripremu može mnogo, pa čak i da napadne zlato na OI u sred Brazila. Zašto da ne?!

miloš

pre 9 godina

Igor Kolaković je pre svega veliki čovek,sa onim pravim vrednostima koje se na žalost u ovo današnje vreme uopšte ne cene.Iako lepo piše šta je osvojio neki kao da to ne vide pa ću postaviti ovde redom sve: Svetsko prvenstvo 2006- 4 mesto,2010 Bornza ,2013 Srebro mlađi seniori-dve medalje i tri polufinala na svetskom prvenstvu!Evropsko prvenstvo: 2007 bronza,2009 4 mesto,2011 zlato,2013 bronza 4 učešća 3 medalje i 4 polufinala.Svetska liga 2008,2009,2010 dve srebrne medalje i jedna bronzana.Ukupno je osvojio 8 MEDALJA ZA 8 GODINA.Bili smo učensici na obe olimpijade 2008 i 2012 .Primera radi košarkaša nije bilo uopšte na te dve olimpijade ,košarka muška i ženska je u poslenjih 12 godina period 2002-2014 donela dve medalje ,isti broj je doneo i muški i ženski rukomet dve medalje.U istom periodu odbojka muška 14 medalja i ženska 10 medalja-ukupno odbojka 24 medalje.Mislim da su nas odbojkaši i malo razmazili u poslednjoj deceniji ,i da treba podržati i selektora i momke kao i devojke nakon neuspeha koji je sastavni deo sporta.Koliko se ulaže u odbojku ovi rezultati su fantastični.I na kraju Igor Kolaković je radio za 35oo eura mesecno,Boba Kovač ima 350 000 godišnje i ugovor na 4 godine.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Nema moralno pravo Boricic da prihvata Kolakovicu ostavku, vec da prihvati odgovornost - da pre Kolakovica podnese ostavku sam!

PLAVO, BELO I CRVENO

pre 9 godina

Svaka cast Igoru Kolakovicu na svemu sto je postigao sa nasom reprezentacijom. Pogledajte rezultate za poslednjih osam godina i bice svima jasno...
Puno je zluradih komentara na ovu vest. Nemojte tako, budimo realni i pogledajmo sve sta je uradjeno pa onda donosimo sud.
Cinjenica je da na ovom Svetskom prvenstvu nismo napravili dobar rezultat. Nije bilo igre, a rekao bih ni energije koja nas je uvek krasila.
Poslusao sam i izjavu koju je Kolakovic dao... Zahvalio se kulturno svim saradnicima, a jednom na poseban nacin... Ko zna na sta je mislio?!
Mozda u "tom grmu lezi zec".

Mihajlo

pre 9 godina

Gledam komentare i ne verujem da niko ne pominje Zorana Gajica za trenera nase reprezentacije,ako se neko dokazao kao trener onda je to on,covek koji je vodio nasu reprezentaciju ka svim ovim sledecim uspesima,on je bio trener i Grbicima i Tanaskovicu,Brdjovicu,Miljkovicu,zahvaljujuci njemu ovi igraci su postali jos bolji i postigli sve ovo u svojim karijerama,dakle majstore vrati se preuzmi ovu ekipu i napravi od nas olimpijske sampione ako ne u Brazilu onda 2020.,jer je ocigledno da mi vise nemamo kvalitet kao nekada sem na poziciji srednjeg blokera ili ga imamo ali ti momci nisu u reprezentaciji,Gajic to najbolje zna.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Još jednom dokazao da je kraljina. Kad više nije išlo, sam se povukao. Pokazao i čojstvo i junaštvo, na ponos svojih slavnih predaka ...

Student

pre 9 godina

Realno Boba Kovac je trenutno jedan od najcenjenijih mladih trenera na svetu zbog rezultata koje je postigao sa klubom i Iranom, ali covek nazalost ima ugovor. Moje misljenje je da bi za selektora trebalo da postavimo Zorana Gajica, covek je stvorio najtrofejnijiju generaciju nase odbojke i postigao nakjeci rezultat, nakon toga je svoj kvalitet dokazao i u Azerbejdzanu gde je sa njihovim zenskim klubom postao klupski prvak sveta. Imamo sjajnu generaciju uz kvalitetnog slucaja bice dosta medalja.... Terzic da ima imalo obraza bi davno podneo ostvku.. Najbolje igracice ne zele da igraju, jer iz prve ruke znam da je odnos sa selektorom kriminalan... A imamo kvalitetne igracice i moze da se napravi ekipa koja mora na svakom prvenstvu da bude favorit za najsjanija odlicja

Sremko

pre 9 godina

Karakterno-jugoslovenski, kakav je inace. Izjavio je da on druge drzave od Juge i druge himne od Hej Sloveni nema. Tad je postenje i karakternost bilo kvalitet.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

red je bio hvala za do sada zelim mu uspeh i puno trenerskog posla. mi moramo naci drugo resenje pa makar i gore jer ovako nije vise islo.

stefan

pre 9 godina

Nije trebao, dobro je vodio tim. Ovo su mladi momci i treba strpljenja. Ne razumem cemu pljuvanje nase reprezentacaje, u bilo kom sportu. Nasi su i mi bolje nemamo. Treba da ih bodrimo! Napred Srbija!!!

nik sloter

pre 9 godina

Moralni cin zbog katastrofe koju smo dozivjeli na SP.Ako treba da se klekne na koljena ispred Kovaca OS treba to da uradi.Boba Kovac !

Ilija Vujanovic

pre 9 godina

Hvala gospodinu Kolakovicu..primer kulturnog uravnotezenog i strucnog coveka,ali sa druge strane mislim da je ovo dobar potez zato sto se vidi da je doslo do zasicenja.Kao njegovog naslednika vidim kristalno jasno i cisto Slobodana Kovaca,samo je pitanje kakav on ima ugovor sa Irancima.Jos jednom hvala Kolakovicu i puno srece u nastavku trenerske karijere kao i u privatnom zivotu

objective

pre 9 godina

Ne kazem da je Kolakovic kriv, hvala mu na svemu sto je ucinio za reprezentaciu, ali mislim da je nekad potreban svez start, novo lice. Postupio je odgovorno i zasluzuje respekt. Mislim da je slicno i sa zenskom reprezentacijom, vreme je za novu viziju, za novog vodju

znanje-imanje

pre 9 godina

@Andra
Kolaković je uvek bio simpatičniji, skromniji i uspešniji od npr. Terzića. Zato je što se mene tiče zasluživao podršku spram rezultata, koji su bili prihvatljivi.
Međutim baš na tom šampionatu gde smo uzeli bronzu napravio je najveći - propust karijere! Vodili smo u zadnjem setu polufinala 13-11. I to je bilo to - VIDELO SE - da baš tada treba tražiti tajm-aut. U klackalica-utakmici mi smo izvukli pogrešnu slamku, ono da zamahnemo blizu cilja ali da zadnji zamah i pobeda pripadne protivniku. Pravi, veliki trener znao bi to i video; ne bi bio kao svi čije se umeće svodi na tajm-aut kad izgubiš 3 poena u nizu. Da nam je tu dao predah, tajm-aut kad vodiš! mi bi bili u finalu, i to sa dobrim šansama, a ne Kubanci (i bez šansi.)
Ipak ova cela sezona ni na šta nije ličila. Opet nam se dešava ono što ne sme - mali smo i moraju se svi kvaliteti koristiti a ne da od čak 2 dizača izuzetnog bloka nemamo nijednog na šampionatu. Nemamo ni energetski ni taktički izlaz ako je Atanasijević premoren itd. Ovaj šampionat je dodatno totalno čudan je ravan servis ne daje nikakav efekat - ali mi smo tek bili nespremni na to!
Kao korektna osoba bez ego-tripa, pa evo i zbog ovog čina, Igor nije zalsužio nikakve ekstra-kritike. Ali još od nebuloznog uklanjanja Gajića traje neko čudno da tako kažem pod-selektorisanje.
I, naravno, urgentno je potrebna ostavka ili smena Terzića.

limeni

pre 9 godina

mozda je trebalo i ranije ali u redu je i sad! prosto se oslanjao na iste igrache godinama a igra u padu! plus je sad i vodjenje tima bilo mlako i malodusno, bez izmena i zara! tako da zaista ovo je moralo da se desi!!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Moralno,nema sta.Izgleda da smo u prvom trenutku svi podcenili,kodeks casti ovoga coveka.Puno srece u daljoj karijeri i hvala na svemu!

minja

pre 9 godina

Vanja Grbic nije trener,a Nikola je ove sezone preuzeo Perudju tako da tesko.Boba Kovac potpisao do OI 2016 sa Iranom tako da ni to nije moguce.A ko ce videcemo.

Goran

pre 9 godina

Očekivano. Možda je trebalo i ranije.

Hvala mu za sve što je učinio za naš sport. Mislim da je 8 godina previše. Potrebna je "sveža krv" i neke promene. Boba Kovač bi bio idealan izbor.
Samo dok otkrijemo nekoliko izvora nafte i eto njega kod nas :)
Ili da usvojimo nekoliko šeika :)

Babin_zub

pre 9 godina

E ne moze!
Zajedno se vise od decenije radijemo i tugujemo, i ako je neko ovu repku vodio od sjaja do ocaja i nazad to si ti! I normalno je da bude i razocarenja, ali ti si pokazao da ti je mesto tu gde jesi!

Србија!

pre 9 godina

Вала је и било време. Хвала од срца за све што је човек постигао, али мислим да смо се мало успавали с једним те истим Колаковићем, те да смо у тој релацији достигли максимум.

Ivan-Niš

pre 9 godina

Kolakoviću svaka čast na profesionalizmu, igra i rezultati su u padu i ostavka trenera je najlogičniji rasplet. Bobu Kovača dovesti pod obavezno! Ne pitajte koliko košta...Hoćemo li vrhunske rezultate ili prosek?

danilo

pre 9 godina

Mala smo zemlja, ali su nam sportske mabicije vrlo visoke; bar kao da imamo 70 miliona stanovnika.
Tako ja smatram da Kolaković za ovih 8 godina nije postigao ono što je, sa kvalitetom koji je imao, možda mogao%morao.
Logično je stoga da odlazi ali ostavlja verovatno najperspektivniju reprezentaciju na svetu, onako laički tvrdim,pošto su nam sada ključni igrači(Atanasijević,Jovović,Lisinac,U.Kovačević,Ivović) još ispod 24 godine, a bili su svetski kadetski prvaci i sada igraju po svetskim klubovima.
Podraščanin će biti tu još 5 godina bar, tehničar Petković isto tako, drugi korektor Starović ima 26, znači da nam treba još jedan sjajan primač i mi smo ponovo medju tri najbolje ekipe.
Nešto mislim da bi sa Gajićem bili možda i najbolji?

Andra

pre 9 godina

Hvala Igore na svemu. Ovo je mozda prvo veliko takmicenje gde smo podbacili u poslednjih par godina. Uglavnom smo se vracali sa medaljama. Pogotovu hvala zasvetsku bronzu 2010, i zlato na prvenstvu Evrope u Becu. Talenta imamo, za novog selektora treba izabrati nekog bivseg igraca zlatne generacije, nesto poput Djordjevica. Ja bih najradije da vidim Nikolu Grbica ili Bobu Kovaca...Napred u nove pobede, po medalju u Riu.

VladaBg

pre 9 godina

Odličan trener i ne smatram da je on glavni razlog za naše "slabije" rezultate. Nedostatak igrača kao što su braća Grbić, Miljković, Vujović i td. su glavni razlog našeg neuspeha ali novi trener bi mogao da unese neku svežinu u reprezentaciju i novu energiju. Pogledajte Saleta Đorđevića šta je uradio sa košarkašima samo!

aca

pre 9 godina

Bravo za Kolakovica i hvala na svemu sto je ucinio za nasu reprezentaciju a to ruke na srve nije malo kada se zna da nas je vodio u tranzicionom periodu i da su se za njegovog selektorovanja oprostili i N. Grbic i Miljkovic sto bi za svaku reprezentaciju bio ogroman udarac a mi smo nekako dosli do nekoliko evropskih medalja od toga jedne zlatne i jedne bronze na svetskom.... I nije nastavio glavom kroz zid kao mnogi funkcioneri u ovoj zemlji nego je znao kada se treba povuci. Nazalost retka vrlina u nas. Sa druge strane ocigledno je zasicenje i pravo je vreme da se sansa da nekom od nasih trofejnih odbojkasa. Licno preferiram bracu Grbic, Brdjovica, Bobu Kovaca... Za svakog postoji razlog-N.Grbic sjajan tehnicar, pravi genije odbojke; V.Grbic motivator za zlatnu medalju; Boba i Brdjovic imaju neke rezultate iza sebe mada je za Brdjovica malo problematicno jer mu je sin potencijalni reprezentativac. U svakom slucaju ima ovde na sajtu inupicenijih u odbojku od mene pa bih voleo da procitam i njihove ideje na ovu temu.

Predo

pre 9 godina

Moralan čin. Očigledno je došlo do zasićenja kod igrača. Treba mu odati priznanje na ranijim uspesima, ali nešto se moralo promeniti, ili tim, ili selektora. Bolji tim nemamo. Prema tome...

sad

pre 9 godina

Bravo Kolakovicu, hvala za sve ! A ovi pljuvaci mogu samo da ti pljunu pod prozor. Sampioni evrope, bronza svetska i bronza evropska. je l' vam malo ?

Andra

pre 9 godina

Hvala Igore na svemu. Ovo je mozda prvo veliko takmicenje gde smo podbacili u poslednjih par godina. Uglavnom smo se vracali sa medaljama. Pogotovu hvala zasvetsku bronzu 2010, i zlato na prvenstvu Evrope u Becu. Talenta imamo, za novog selektora treba izabrati nekog bivseg igraca zlatne generacije, nesto poput Djordjevica. Ja bih najradije da vidim Nikolu Grbica ili Bobu Kovaca...Napred u nove pobede, po medalju u Riu.

Predo

pre 9 godina

Moralan čin. Očigledno je došlo do zasićenja kod igrača. Treba mu odati priznanje na ranijim uspesima, ali nešto se moralo promeniti, ili tim, ili selektora. Bolji tim nemamo. Prema tome...

Ivan-Niš

pre 9 godina

Kolakoviću svaka čast na profesionalizmu, igra i rezultati su u padu i ostavka trenera je najlogičniji rasplet. Bobu Kovača dovesti pod obavezno! Ne pitajte koliko košta...Hoćemo li vrhunske rezultate ili prosek?

sad

pre 9 godina

Bravo Kolakovicu, hvala za sve ! A ovi pljuvaci mogu samo da ti pljunu pod prozor. Sampioni evrope, bronza svetska i bronza evropska. je l' vam malo ?

VladaBg

pre 9 godina

Odličan trener i ne smatram da je on glavni razlog za naše "slabije" rezultate. Nedostatak igrača kao što su braća Grbić, Miljković, Vujović i td. su glavni razlog našeg neuspeha ali novi trener bi mogao da unese neku svežinu u reprezentaciju i novu energiju. Pogledajte Saleta Đorđevića šta je uradio sa košarkašima samo!

Србија!

pre 9 godina

Вала је и било време. Хвала од срца за све што је човек постигао, али мислим да смо се мало успавали с једним те истим Колаковићем, те да смо у тој релацији достигли максимум.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Još jednom dokazao da je kraljina. Kad više nije išlo, sam se povukao. Pokazao i čojstvo i junaštvo, na ponos svojih slavnih predaka ...

miloš

pre 9 godina

Igor Kolaković je prvi trener nacionalnog tima bio od SP 2006. i osvojio je ukupno osam odličija – 1 zlatnu, 3 srebrne i 4 bronzane. Sa Srbijom je osvojio bronzanu medalju na SP 2010, srebrnu medalju na SP 2013. za mlađe seniore, dve srebrne (2008. i 2009.) i jednu bronzanu (2010.) medalju u Svetskoj ligi, zlatnu medalju na EP 2011, bronzane medalje na EP 2007. i EP 2013.Bili smo na svim velikim takmičenjima,kao i na dve olimpijade 2008 i 2012.8 medalja za 8 godina,smena generacije,nijedna afera i pre svega gospodin čovek sa onim pravim vrednostima to je Gospodin Igor Kolaković prvi trener nacionalnog tima Srbije od njene samostalnosti.

objective

pre 9 godina

Ne kazem da je Kolakovic kriv, hvala mu na svemu sto je ucinio za reprezentaciu, ali mislim da je nekad potreban svez start, novo lice. Postupio je odgovorno i zasluzuje respekt. Mislim da je slicno i sa zenskom reprezentacijom, vreme je za novu viziju, za novog vodju

minja

pre 9 godina

Vanja Grbic nije trener,a Nikola je ove sezone preuzeo Perudju tako da tesko.Boba Kovac potpisao do OI 2016 sa Iranom tako da ni to nije moguce.A ko ce videcemo.

Ilija Vujanovic

pre 9 godina

Hvala gospodinu Kolakovicu..primer kulturnog uravnotezenog i strucnog coveka,ali sa druge strane mislim da je ovo dobar potez zato sto se vidi da je doslo do zasicenja.Kao njegovog naslednika vidim kristalno jasno i cisto Slobodana Kovaca,samo je pitanje kakav on ima ugovor sa Irancima.Jos jednom hvala Kolakovicu i puno srece u nastavku trenerske karijere kao i u privatnom zivotu

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Moralno,nema sta.Izgleda da smo u prvom trenutku svi podcenili,kodeks casti ovoga coveka.Puno srece u daljoj karijeri i hvala na svemu!

NESH

pre 9 godina

Ovo je prije svega moralan čin. Igor je ovu ekipu vodio skoro deceniju uz niz zapaženih rezultata, među kojim i zlato sa EP2011, a stvorena je velika baza za budućnost. Zbog svega toga zahvalnost i čestitke.
Sa druge strane, ovogodišnji rezultati nijesu bili na nivou onih iz prethodnih godina. Na ovom SP je nešto nedostajalo. Mislim da je splet okolnosti uticao na rezultate, a prevashodno psihološki momenat je odlučio da ne uspijemo u svojim planovima. Prije svega mislim na nedovoljnu psihološku pripremu za prvi meč, igran protiv domaćina na fudbalskom stadionu u atmosferi atipičnoj za odbojku.
Drugi prelomni trenutak bio je poraz od FRA. Mislim da je to bio najlošije vođen meč. Nekako se nametalo da ovaj meč na poziciji primača igra Ivović, čovjek koji je bio najbolji igrač francuske lige, koji poznaje rivale, a posebno je respektovan od Francuza. Igra u tom meču nije funkcionisala, prolazio je samo Atanasijević, dok Nikić nije bio na najvišem nivou, Petrić nije dobio šansu, a ni Petković kao tehničar. Poslednji meč, protiv Irana, nije imao takmičarski značaj za nas, a tješi me to da je Boba Kovač, koji bi bio idealno rešenje za novog selektora, prošao dalje.
Poređenja radi, košarkaši su sa skorom 5:4 osvojili srebro. Toliko je tanka linija između uspjeha i razočarenja...
Međutim, za srpsku odbojku ne treba brinuti. U vrhunskom sportu odlučuju detalji. Uvjeren sam da ovaj tim uz malo bolju pripremu može mnogo, pa čak i da napadne zlato na OI u sred Brazila. Zašto da ne?!

Student

pre 9 godina

Realno Boba Kovac je trenutno jedan od najcenjenijih mladih trenera na svetu zbog rezultata koje je postigao sa klubom i Iranom, ali covek nazalost ima ugovor. Moje misljenje je da bi za selektora trebalo da postavimo Zorana Gajica, covek je stvorio najtrofejnijiju generaciju nase odbojke i postigao nakjeci rezultat, nakon toga je svoj kvalitet dokazao i u Azerbejdzanu gde je sa njihovim zenskim klubom postao klupski prvak sveta. Imamo sjajnu generaciju uz kvalitetnog slucaja bice dosta medalja.... Terzic da ima imalo obraza bi davno podneo ostvku.. Najbolje igracice ne zele da igraju, jer iz prve ruke znam da je odnos sa selektorom kriminalan... A imamo kvalitetne igracice i moze da se napravi ekipa koja mora na svakom prvenstvu da bude favorit za najsjanija odlicja

Sremko

pre 9 godina

Karakterno-jugoslovenski, kakav je inace. Izjavio je da on druge drzave od Juge i druge himne od Hej Sloveni nema. Tad je postenje i karakternost bilo kvalitet.

Vlada

pre 9 godina

Hvala puno za sve medalje Kolakoviću!

Nisam ga gotivio od starta ali mora da mu se skine kapa za sve uradjeno!

Sretno u novim izazovima!

my way

pre 9 godina

Јел видиш Терзићу како се то ради? Хвала Колаковићу на свим успесима које је остварио водећи нашу репрезентацију, а они су велики!

miloš

pre 9 godina

Igor Kolaković je pre svega veliki čovek,sa onim pravim vrednostima koje se na žalost u ovo današnje vreme uopšte ne cene.Iako lepo piše šta je osvojio neki kao da to ne vide pa ću postaviti ovde redom sve: Svetsko prvenstvo 2006- 4 mesto,2010 Bornza ,2013 Srebro mlađi seniori-dve medalje i tri polufinala na svetskom prvenstvu!Evropsko prvenstvo: 2007 bronza,2009 4 mesto,2011 zlato,2013 bronza 4 učešća 3 medalje i 4 polufinala.Svetska liga 2008,2009,2010 dve srebrne medalje i jedna bronzana.Ukupno je osvojio 8 MEDALJA ZA 8 GODINA.Bili smo učensici na obe olimpijade 2008 i 2012 .Primera radi košarkaša nije bilo uopšte na te dve olimpijade ,košarka muška i ženska je u poslenjih 12 godina period 2002-2014 donela dve medalje ,isti broj je doneo i muški i ženski rukomet dve medalje.U istom periodu odbojka muška 14 medalja i ženska 10 medalja-ukupno odbojka 24 medalje.Mislim da su nas odbojkaši i malo razmazili u poslednjoj deceniji ,i da treba podržati i selektora i momke kao i devojke nakon neuspeha koji je sastavni deo sporta.Koliko se ulaže u odbojku ovi rezultati su fantastični.I na kraju Igor Kolaković je radio za 35oo eura mesecno,Boba Kovač ima 350 000 godišnje i ugovor na 4 godine.

znanje-imanje

pre 9 godina

@Andra
Kolaković je uvek bio simpatičniji, skromniji i uspešniji od npr. Terzića. Zato je što se mene tiče zasluživao podršku spram rezultata, koji su bili prihvatljivi.
Međutim baš na tom šampionatu gde smo uzeli bronzu napravio je najveći - propust karijere! Vodili smo u zadnjem setu polufinala 13-11. I to je bilo to - VIDELO SE - da baš tada treba tražiti tajm-aut. U klackalica-utakmici mi smo izvukli pogrešnu slamku, ono da zamahnemo blizu cilja ali da zadnji zamah i pobeda pripadne protivniku. Pravi, veliki trener znao bi to i video; ne bi bio kao svi čije se umeće svodi na tajm-aut kad izgubiš 3 poena u nizu. Da nam je tu dao predah, tajm-aut kad vodiš! mi bi bili u finalu, i to sa dobrim šansama, a ne Kubanci (i bez šansi.)
Ipak ova cela sezona ni na šta nije ličila. Opet nam se dešava ono što ne sme - mali smo i moraju se svi kvaliteti koristiti a ne da od čak 2 dizača izuzetnog bloka nemamo nijednog na šampionatu. Nemamo ni energetski ni taktički izlaz ako je Atanasijević premoren itd. Ovaj šampionat je dodatno totalno čudan je ravan servis ne daje nikakav efekat - ali mi smo tek bili nespremni na to!
Kao korektna osoba bez ego-tripa, pa evo i zbog ovog čina, Igor nije zalsužio nikakve ekstra-kritike. Ali još od nebuloznog uklanjanja Gajića traje neko čudno da tako kažem pod-selektorisanje.
I, naravno, urgentno je potrebna ostavka ili smena Terzića.

JJ

pre 9 godina

Steta,ali ipak mora da se uzme kao jako korektan potez od coveka koji nam je puno toga dao poslednjih godina. Srecno u daljem radu,selektore.

1514AD

pre 9 godina

Hvala Kolakovicu na dosadasnjim uspesima, bilo je tu nekoliko izuzetnih izdanja nase reprezentacije. Ali ponekad je potreban svez start, neko novo lice, sa novim idejama. Kovac je pod ugovorom sa Iranom do OI, tako da od toga nema nista. Nikola je tek poceo da pece treneraki zanat, ali u buducnosti ce sigurno biti ozbiljan kandidat. Zoran Gajic? Ili mozda neki stranac? Rezende?

Babin_zub

pre 9 godina

E ne moze!
Zajedno se vise od decenije radijemo i tugujemo, i ako je neko ovu repku vodio od sjaja do ocaja i nazad to si ti! I normalno je da bude i razocarenja, ali ti si pokazao da ti je mesto tu gde jesi!

Goran

pre 9 godina

Očekivano. Možda je trebalo i ranije.

Hvala mu za sve što je učinio za naš sport. Mislim da je 8 godina previše. Potrebna je "sveža krv" i neke promene. Boba Kovač bi bio idealan izbor.
Samo dok otkrijemo nekoliko izvora nafte i eto njega kod nas :)
Ili da usvojimo nekoliko šeika :)

aca

pre 9 godina

Bravo za Kolakovica i hvala na svemu sto je ucinio za nasu reprezentaciju a to ruke na srve nije malo kada se zna da nas je vodio u tranzicionom periodu i da su se za njegovog selektorovanja oprostili i N. Grbic i Miljkovic sto bi za svaku reprezentaciju bio ogroman udarac a mi smo nekako dosli do nekoliko evropskih medalja od toga jedne zlatne i jedne bronze na svetskom.... I nije nastavio glavom kroz zid kao mnogi funkcioneri u ovoj zemlji nego je znao kada se treba povuci. Nazalost retka vrlina u nas. Sa druge strane ocigledno je zasicenje i pravo je vreme da se sansa da nekom od nasih trofejnih odbojkasa. Licno preferiram bracu Grbic, Brdjovica, Bobu Kovaca... Za svakog postoji razlog-N.Grbic sjajan tehnicar, pravi genije odbojke; V.Grbic motivator za zlatnu medalju; Boba i Brdjovic imaju neke rezultate iza sebe mada je za Brdjovica malo problematicno jer mu je sin potencijalni reprezentativac. U svakom slucaju ima ovde na sajtu inupicenijih u odbojku od mene pa bih voleo da procitam i njihove ideje na ovu temu.

stefan

pre 9 godina

Nije trebao, dobro je vodio tim. Ovo su mladi momci i treba strpljenja. Ne razumem cemu pljuvanje nase reprezentacaje, u bilo kom sportu. Nasi su i mi bolje nemamo. Treba da ih bodrimo! Napred Srbija!!!

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

red je bio hvala za do sada zelim mu uspeh i puno trenerskog posla. mi moramo naci drugo resenje pa makar i gore jer ovako nije vise islo.

PLAVO, BELO I CRVENO

pre 9 godina

Svaka cast Igoru Kolakovicu na svemu sto je postigao sa nasom reprezentacijom. Pogledajte rezultate za poslednjih osam godina i bice svima jasno...
Puno je zluradih komentara na ovu vest. Nemojte tako, budimo realni i pogledajmo sve sta je uradjeno pa onda donosimo sud.
Cinjenica je da na ovom Svetskom prvenstvu nismo napravili dobar rezultat. Nije bilo igre, a rekao bih ni energije koja nas je uvek krasila.
Poslusao sam i izjavu koju je Kolakovic dao... Zahvalio se kulturno svim saradnicima, a jednom na poseban nacin... Ko zna na sta je mislio?!
Mozda u "tom grmu lezi zec".

danilo

pre 9 godina

Mala smo zemlja, ali su nam sportske mabicije vrlo visoke; bar kao da imamo 70 miliona stanovnika.
Tako ja smatram da Kolaković za ovih 8 godina nije postigao ono što je, sa kvalitetom koji je imao, možda mogao%morao.
Logično je stoga da odlazi ali ostavlja verovatno najperspektivniju reprezentaciju na svetu, onako laički tvrdim,pošto su nam sada ključni igrači(Atanasijević,Jovović,Lisinac,U.Kovačević,Ivović) još ispod 24 godine, a bili su svetski kadetski prvaci i sada igraju po svetskim klubovima.
Podraščanin će biti tu još 5 godina bar, tehničar Petković isto tako, drugi korektor Starović ima 26, znači da nam treba još jedan sjajan primač i mi smo ponovo medju tri najbolje ekipe.
Nešto mislim da bi sa Gajićem bili možda i najbolji?

Mihajlo

pre 9 godina

Gledam komentare i ne verujem da niko ne pominje Zorana Gajica za trenera nase reprezentacije,ako se neko dokazao kao trener onda je to on,covek koji je vodio nasu reprezentaciju ka svim ovim sledecim uspesima,on je bio trener i Grbicima i Tanaskovicu,Brdjovicu,Miljkovicu,zahvaljujuci njemu ovi igraci su postali jos bolji i postigli sve ovo u svojim karijerama,dakle majstore vrati se preuzmi ovu ekipu i napravi od nas olimpijske sampione ako ne u Brazilu onda 2020.,jer je ocigledno da mi vise nemamo kvalitet kao nekada sem na poziciji srednjeg blokera ili ga imamo ali ti momci nisu u reprezentaciji,Gajic to najbolje zna.

limeni

pre 9 godina

mozda je trebalo i ranije ali u redu je i sad! prosto se oslanjao na iste igrache godinama a igra u padu! plus je sad i vodjenje tima bilo mlako i malodusno, bez izmena i zara! tako da zaista ovo je moralo da se desi!!

Mikeli

pre 9 godina

Najzad!!!!!!!! Šta čeka Aleksandar Boričić???????!!!!!!!!
(alejandro, 15. septembar 2014 21:10)

Sto ti smeta Boricic, covek je cenjen u svetu odbojke, imamo dobre rezulate i u muskoj i u zenskoj konkurenciji vec dve decenije, covek radi sasvim pristojno, ja ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi on otisao sa svoje funkcije?
Neki mu zameraju sto je tu godinama, sto iam mnogo funkcija, ali iskreno neka ima i 300 funkcija, ako nase ekipe igraju dobro i donose emdalje, ne vidim zasto bi se predsedici saveza onda menjali.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Nema moralno pravo Boricic da prihvata Kolakovicu ostavku, vec da prihvati odgovornost - da pre Kolakovica podnese ostavku sam!

nik sloter

pre 9 godina

Moralni cin zbog katastrofe koju smo dozivjeli na SP.Ako treba da se klekne na koljena ispred Kovaca OS treba to da uradi.Boba Kovac !

Milanese

pre 9 godina

Cestitam na odluci. Medjutim,nikada ama bas nikada od Kolakovica nisam cuo na tajm autu nijedan strucan,konkretan savet igracima.Uvek su to bile floskule,vracanje u izgubljen poen, uopstene fraze. Rezultati reprezentacije bili su odraz dobrog rada u inostranim pa i domacim klubovima. Dok su igrali Grbici, oni su bili ustvari selektori u terenu. Ne zelim da vredjam Igora, ali nije bio autoritet u vreme osvajanja trofeja. Odluka je viteska, hvalamu, ali mora doci Vanja. Kako Sale vodi kosarkase, istim zarom i znanjem Vanja bi vratio ekipu na pravi put.

ivan anastasijevic

pre 9 godina

Hvala ti Boze. Ko kod dodje na mesto selektora, a verujem Vanja Grbic, sigurno nece forsirati Nikica, bracu Kovacevic, Starovica....vise prosrora Petricu i Ivovicu, a u mecu rotacija obavezna sa 9-10 igraca.Svetsku Ligu obavezno igati sa B timom, a za velika takmicenjs pripteme maksimalmo 5 nedelja.....treba igrace posle napornih prvenstava pustiti na odmor obavezno 15 dana....a onda pohod na medalje!Realno ni Francuzi ni Amerikanci nisu trebali da nam uzmu u Poljskoj vise od jednog seta!

Nikola

pre 9 godina

I vreme je bilo ... Ne znam zasto smo uopste imali stranca za selektora ...
Dovodjenje njegovih zemljaka da igraju u nasoj reprezentaciji ce ostaviti velike posledice ....

Zaninka

pre 9 godina

Nakon neuspjeha na SP realno je što je čovjek podnio ostavku. Treba mu se zahvaliti za ovih 8 godina koliko je vodio repku za uspjehe koje je ostvario. Osvrnuo bih se na neke komentare vezane uz budućeg izbornika. Što se tiče Slobodana Kovača on u ovom trenutku ne dolazi u obzir, jer je ugovorom vezan za Iran do završetka OI u Rio De Janeiru. Mislim da ni naš najuspješniji izbornik Zoran Gajić ne dolazi u obzir. Po meni bi najbolje rješenje bio odlični talijanski stručnjak Andrea Anastasi koji je nakon SP u Italiji 2010 godine izjavio da mu je životna želja da bude izbornik odbojkaša Srbije, ali je problem ugovor s poljskim Lotos Trefl Gdansk. Takodjer bi odlično rješenje mogao biti legendarni Julio Velasco, ako mu istječe ugovor s Argentinom. U narednim mjesecima ćemo vidjeti za koga će se odlučiti OSSRB.

delala

pre 9 godina

Najbolji čovek za selektora je Zoran Kovačić,bivši selektor zlatnih juniorki.Trenutno je u Grčkoj i sigurno bi dao svo znanje i srce za repku.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Nema moralno pravo Boricic da prihvata Kolakovicu ostavku, vec da prihvati odgovornost - da pre Kolakovica podnese ostavku sam!

sad

pre 9 godina

Bravo Kolakovicu, hvala za sve ! A ovi pljuvaci mogu samo da ti pljunu pod prozor. Sampioni evrope, bronza svetska i bronza evropska. je l' vam malo ?

Milanese

pre 9 godina

Cestitam na odluci. Medjutim,nikada ama bas nikada od Kolakovica nisam cuo na tajm autu nijedan strucan,konkretan savet igracima.Uvek su to bile floskule,vracanje u izgubljen poen, uopstene fraze. Rezultati reprezentacije bili su odraz dobrog rada u inostranim pa i domacim klubovima. Dok su igrali Grbici, oni su bili ustvari selektori u terenu. Ne zelim da vredjam Igora, ali nije bio autoritet u vreme osvajanja trofeja. Odluka je viteska, hvalamu, ali mora doci Vanja. Kako Sale vodi kosarkase, istim zarom i znanjem Vanja bi vratio ekipu na pravi put.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Još jednom dokazao da je kraljina. Kad više nije išlo, sam se povukao. Pokazao i čojstvo i junaštvo, na ponos svojih slavnih predaka ...

ivan anastasijevic

pre 9 godina

Hvala ti Boze. Ko kod dodje na mesto selektora, a verujem Vanja Grbic, sigurno nece forsirati Nikica, bracu Kovacevic, Starovica....vise prosrora Petricu i Ivovicu, a u mecu rotacija obavezna sa 9-10 igraca.Svetsku Ligu obavezno igati sa B timom, a za velika takmicenjs pripteme maksimalmo 5 nedelja.....treba igrace posle napornih prvenstava pustiti na odmor obavezno 15 dana....a onda pohod na medalje!Realno ni Francuzi ni Amerikanci nisu trebali da nam uzmu u Poljskoj vise od jednog seta!

delala

pre 9 godina

Najbolji čovek za selektora je Zoran Kovačić,bivši selektor zlatnih juniorki.Trenutno je u Grčkoj i sigurno bi dao svo znanje i srce za repku.

Zaninka

pre 9 godina

Nakon neuspjeha na SP realno je što je čovjek podnio ostavku. Treba mu se zahvaliti za ovih 8 godina koliko je vodio repku za uspjehe koje je ostvario. Osvrnuo bih se na neke komentare vezane uz budućeg izbornika. Što se tiče Slobodana Kovača on u ovom trenutku ne dolazi u obzir, jer je ugovorom vezan za Iran do završetka OI u Rio De Janeiru. Mislim da ni naš najuspješniji izbornik Zoran Gajić ne dolazi u obzir. Po meni bi najbolje rješenje bio odlični talijanski stručnjak Andrea Anastasi koji je nakon SP u Italiji 2010 godine izjavio da mu je životna želja da bude izbornik odbojkaša Srbije, ali je problem ugovor s poljskim Lotos Trefl Gdansk. Takodjer bi odlično rješenje mogao biti legendarni Julio Velasco, ako mu istječe ugovor s Argentinom. U narednim mjesecima ćemo vidjeti za koga će se odlučiti OSSRB.

VladaBg

pre 9 godina

Odličan trener i ne smatram da je on glavni razlog za naše "slabije" rezultate. Nedostatak igrača kao što su braća Grbić, Miljković, Vujović i td. su glavni razlog našeg neuspeha ali novi trener bi mogao da unese neku svežinu u reprezentaciju i novu energiju. Pogledajte Saleta Đorđevića šta je uradio sa košarkašima samo!

Србија!

pre 9 godina

Вала је и било време. Хвала од срца за све што је човек постигао, али мислим да смо се мало успавали с једним те истим Колаковићем, те да смо у тој релацији достигли максимум.

stefan

pre 9 godina

Nije trebao, dobro je vodio tim. Ovo su mladi momci i treba strpljenja. Ne razumem cemu pljuvanje nase reprezentacaje, u bilo kom sportu. Nasi su i mi bolje nemamo. Treba da ih bodrimo! Napred Srbija!!!

Andra

pre 9 godina

Hvala Igore na svemu. Ovo je mozda prvo veliko takmicenje gde smo podbacili u poslednjih par godina. Uglavnom smo se vracali sa medaljama. Pogotovu hvala zasvetsku bronzu 2010, i zlato na prvenstvu Evrope u Becu. Talenta imamo, za novog selektora treba izabrati nekog bivseg igraca zlatne generacije, nesto poput Djordjevica. Ja bih najradije da vidim Nikolu Grbica ili Bobu Kovaca...Napred u nove pobede, po medalju u Riu.

Sremko

pre 9 godina

Karakterno-jugoslovenski, kakav je inace. Izjavio je da on druge drzave od Juge i druge himne od Hej Sloveni nema. Tad je postenje i karakternost bilo kvalitet.

Babin_zub

pre 9 godina

E ne moze!
Zajedno se vise od decenije radijemo i tugujemo, i ako je neko ovu repku vodio od sjaja do ocaja i nazad to si ti! I normalno je da bude i razocarenja, ali ti si pokazao da ti je mesto tu gde jesi!

miloš

pre 9 godina

Igor Kolaković je prvi trener nacionalnog tima bio od SP 2006. i osvojio je ukupno osam odličija – 1 zlatnu, 3 srebrne i 4 bronzane. Sa Srbijom je osvojio bronzanu medalju na SP 2010, srebrnu medalju na SP 2013. za mlađe seniore, dve srebrne (2008. i 2009.) i jednu bronzanu (2010.) medalju u Svetskoj ligi, zlatnu medalju na EP 2011, bronzane medalje na EP 2007. i EP 2013.Bili smo na svim velikim takmičenjima,kao i na dve olimpijade 2008 i 2012.8 medalja za 8 godina,smena generacije,nijedna afera i pre svega gospodin čovek sa onim pravim vrednostima to je Gospodin Igor Kolaković prvi trener nacionalnog tima Srbije od njene samostalnosti.

nik sloter

pre 9 godina

Moralni cin zbog katastrofe koju smo dozivjeli na SP.Ako treba da se klekne na koljena ispred Kovaca OS treba to da uradi.Boba Kovac !

Student

pre 9 godina

Realno Boba Kovac je trenutno jedan od najcenjenijih mladih trenera na svetu zbog rezultata koje je postigao sa klubom i Iranom, ali covek nazalost ima ugovor. Moje misljenje je da bi za selektora trebalo da postavimo Zorana Gajica, covek je stvorio najtrofejnijiju generaciju nase odbojke i postigao nakjeci rezultat, nakon toga je svoj kvalitet dokazao i u Azerbejdzanu gde je sa njihovim zenskim klubom postao klupski prvak sveta. Imamo sjajnu generaciju uz kvalitetnog slucaja bice dosta medalja.... Terzic da ima imalo obraza bi davno podneo ostvku.. Najbolje igracice ne zele da igraju, jer iz prve ruke znam da je odnos sa selektorom kriminalan... A imamo kvalitetne igracice i moze da se napravi ekipa koja mora na svakom prvenstvu da bude favorit za najsjanija odlicja

Ivan-Niš

pre 9 godina

Kolakoviću svaka čast na profesionalizmu, igra i rezultati su u padu i ostavka trenera je najlogičniji rasplet. Bobu Kovača dovesti pod obavezno! Ne pitajte koliko košta...Hoćemo li vrhunske rezultate ili prosek?

Predo

pre 9 godina

Moralan čin. Očigledno je došlo do zasićenja kod igrača. Treba mu odati priznanje na ranijim uspesima, ali nešto se moralo promeniti, ili tim, ili selektora. Bolji tim nemamo. Prema tome...

Nikola

pre 9 godina

I vreme je bilo ... Ne znam zasto smo uopste imali stranca za selektora ...
Dovodjenje njegovih zemljaka da igraju u nasoj reprezentaciji ce ostaviti velike posledice ....

miloš

pre 9 godina

Igor Kolaković je pre svega veliki čovek,sa onim pravim vrednostima koje se na žalost u ovo današnje vreme uopšte ne cene.Iako lepo piše šta je osvojio neki kao da to ne vide pa ću postaviti ovde redom sve: Svetsko prvenstvo 2006- 4 mesto,2010 Bornza ,2013 Srebro mlađi seniori-dve medalje i tri polufinala na svetskom prvenstvu!Evropsko prvenstvo: 2007 bronza,2009 4 mesto,2011 zlato,2013 bronza 4 učešća 3 medalje i 4 polufinala.Svetska liga 2008,2009,2010 dve srebrne medalje i jedna bronzana.Ukupno je osvojio 8 MEDALJA ZA 8 GODINA.Bili smo učensici na obe olimpijade 2008 i 2012 .Primera radi košarkaša nije bilo uopšte na te dve olimpijade ,košarka muška i ženska je u poslenjih 12 godina period 2002-2014 donela dve medalje ,isti broj je doneo i muški i ženski rukomet dve medalje.U istom periodu odbojka muška 14 medalja i ženska 10 medalja-ukupno odbojka 24 medalje.Mislim da su nas odbojkaši i malo razmazili u poslednjoj deceniji ,i da treba podržati i selektora i momke kao i devojke nakon neuspeha koji je sastavni deo sporta.Koliko se ulaže u odbojku ovi rezultati su fantastični.I na kraju Igor Kolaković je radio za 35oo eura mesecno,Boba Kovač ima 350 000 godišnje i ugovor na 4 godine.

Ilija Vujanovic

pre 9 godina

Hvala gospodinu Kolakovicu..primer kulturnog uravnotezenog i strucnog coveka,ali sa druge strane mislim da je ovo dobar potez zato sto se vidi da je doslo do zasicenja.Kao njegovog naslednika vidim kristalno jasno i cisto Slobodana Kovaca,samo je pitanje kakav on ima ugovor sa Irancima.Jos jednom hvala Kolakovicu i puno srece u nastavku trenerske karijere kao i u privatnom zivotu

NESH

pre 9 godina

Ovo je prije svega moralan čin. Igor je ovu ekipu vodio skoro deceniju uz niz zapaženih rezultata, među kojim i zlato sa EP2011, a stvorena je velika baza za budućnost. Zbog svega toga zahvalnost i čestitke.
Sa druge strane, ovogodišnji rezultati nijesu bili na nivou onih iz prethodnih godina. Na ovom SP je nešto nedostajalo. Mislim da je splet okolnosti uticao na rezultate, a prevashodno psihološki momenat je odlučio da ne uspijemo u svojim planovima. Prije svega mislim na nedovoljnu psihološku pripremu za prvi meč, igran protiv domaćina na fudbalskom stadionu u atmosferi atipičnoj za odbojku.
Drugi prelomni trenutak bio je poraz od FRA. Mislim da je to bio najlošije vođen meč. Nekako se nametalo da ovaj meč na poziciji primača igra Ivović, čovjek koji je bio najbolji igrač francuske lige, koji poznaje rivale, a posebno je respektovan od Francuza. Igra u tom meču nije funkcionisala, prolazio je samo Atanasijević, dok Nikić nije bio na najvišem nivou, Petrić nije dobio šansu, a ni Petković kao tehničar. Poslednji meč, protiv Irana, nije imao takmičarski značaj za nas, a tješi me to da je Boba Kovač, koji bi bio idealno rešenje za novog selektora, prošao dalje.
Poređenja radi, košarkaši su sa skorom 5:4 osvojili srebro. Toliko je tanka linija između uspjeha i razočarenja...
Međutim, za srpsku odbojku ne treba brinuti. U vrhunskom sportu odlučuju detalji. Uvjeren sam da ovaj tim uz malo bolju pripremu može mnogo, pa čak i da napadne zlato na OI u sred Brazila. Zašto da ne?!

JJ

pre 9 godina

Steta,ali ipak mora da se uzme kao jako korektan potez od coveka koji nam je puno toga dao poslednjih godina. Srecno u daljem radu,selektore.

danilo

pre 9 godina

Mala smo zemlja, ali su nam sportske mabicije vrlo visoke; bar kao da imamo 70 miliona stanovnika.
Tako ja smatram da Kolaković za ovih 8 godina nije postigao ono što je, sa kvalitetom koji je imao, možda mogao%morao.
Logično je stoga da odlazi ali ostavlja verovatno najperspektivniju reprezentaciju na svetu, onako laički tvrdim,pošto su nam sada ključni igrači(Atanasijević,Jovović,Lisinac,U.Kovačević,Ivović) još ispod 24 godine, a bili su svetski kadetski prvaci i sada igraju po svetskim klubovima.
Podraščanin će biti tu još 5 godina bar, tehničar Petković isto tako, drugi korektor Starović ima 26, znači da nam treba još jedan sjajan primač i mi smo ponovo medju tri najbolje ekipe.
Nešto mislim da bi sa Gajićem bili možda i najbolji?

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

red je bio hvala za do sada zelim mu uspeh i puno trenerskog posla. mi moramo naci drugo resenje pa makar i gore jer ovako nije vise islo.

PLAVO, BELO I CRVENO

pre 9 godina

Svaka cast Igoru Kolakovicu na svemu sto je postigao sa nasom reprezentacijom. Pogledajte rezultate za poslednjih osam godina i bice svima jasno...
Puno je zluradih komentara na ovu vest. Nemojte tako, budimo realni i pogledajmo sve sta je uradjeno pa onda donosimo sud.
Cinjenica je da na ovom Svetskom prvenstvu nismo napravili dobar rezultat. Nije bilo igre, a rekao bih ni energije koja nas je uvek krasila.
Poslusao sam i izjavu koju je Kolakovic dao... Zahvalio se kulturno svim saradnicima, a jednom na poseban nacin... Ko zna na sta je mislio?!
Mozda u "tom grmu lezi zec".

Mikeli

pre 9 godina

Najzad!!!!!!!! Šta čeka Aleksandar Boričić???????!!!!!!!!
(alejandro, 15. septembar 2014 21:10)

Sto ti smeta Boricic, covek je cenjen u svetu odbojke, imamo dobre rezulate i u muskoj i u zenskoj konkurenciji vec dve decenije, covek radi sasvim pristojno, ja ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi on otisao sa svoje funkcije?
Neki mu zameraju sto je tu godinama, sto iam mnogo funkcija, ali iskreno neka ima i 300 funkcija, ako nase ekipe igraju dobro i donose emdalje, ne vidim zasto bi se predsedici saveza onda menjali.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Moralno,nema sta.Izgleda da smo u prvom trenutku svi podcenili,kodeks casti ovoga coveka.Puno srece u daljoj karijeri i hvala na svemu!

limeni

pre 9 godina

mozda je trebalo i ranije ali u redu je i sad! prosto se oslanjao na iste igrache godinama a igra u padu! plus je sad i vodjenje tima bilo mlako i malodusno, bez izmena i zara! tako da zaista ovo je moralo da se desi!!

Vlada

pre 9 godina

Hvala puno za sve medalje Kolakoviću!

Nisam ga gotivio od starta ali mora da mu se skine kapa za sve uradjeno!

Sretno u novim izazovima!

znanje-imanje

pre 9 godina

@Andra
Kolaković je uvek bio simpatičniji, skromniji i uspešniji od npr. Terzića. Zato je što se mene tiče zasluživao podršku spram rezultata, koji su bili prihvatljivi.
Međutim baš na tom šampionatu gde smo uzeli bronzu napravio je najveći - propust karijere! Vodili smo u zadnjem setu polufinala 13-11. I to je bilo to - VIDELO SE - da baš tada treba tražiti tajm-aut. U klackalica-utakmici mi smo izvukli pogrešnu slamku, ono da zamahnemo blizu cilja ali da zadnji zamah i pobeda pripadne protivniku. Pravi, veliki trener znao bi to i video; ne bi bio kao svi čije se umeće svodi na tajm-aut kad izgubiš 3 poena u nizu. Da nam je tu dao predah, tajm-aut kad vodiš! mi bi bili u finalu, i to sa dobrim šansama, a ne Kubanci (i bez šansi.)
Ipak ova cela sezona ni na šta nije ličila. Opet nam se dešava ono što ne sme - mali smo i moraju se svi kvaliteti koristiti a ne da od čak 2 dizača izuzetnog bloka nemamo nijednog na šampionatu. Nemamo ni energetski ni taktički izlaz ako je Atanasijević premoren itd. Ovaj šampionat je dodatno totalno čudan je ravan servis ne daje nikakav efekat - ali mi smo tek bili nespremni na to!
Kao korektna osoba bez ego-tripa, pa evo i zbog ovog čina, Igor nije zalsužio nikakve ekstra-kritike. Ali još od nebuloznog uklanjanja Gajića traje neko čudno da tako kažem pod-selektorisanje.
I, naravno, urgentno je potrebna ostavka ili smena Terzića.

objective

pre 9 godina

Ne kazem da je Kolakovic kriv, hvala mu na svemu sto je ucinio za reprezentaciu, ali mislim da je nekad potreban svez start, novo lice. Postupio je odgovorno i zasluzuje respekt. Mislim da je slicno i sa zenskom reprezentacijom, vreme je za novu viziju, za novog vodju

Mihajlo

pre 9 godina

Gledam komentare i ne verujem da niko ne pominje Zorana Gajica za trenera nase reprezentacije,ako se neko dokazao kao trener onda je to on,covek koji je vodio nasu reprezentaciju ka svim ovim sledecim uspesima,on je bio trener i Grbicima i Tanaskovicu,Brdjovicu,Miljkovicu,zahvaljujuci njemu ovi igraci su postali jos bolji i postigli sve ovo u svojim karijerama,dakle majstore vrati se preuzmi ovu ekipu i napravi od nas olimpijske sampione ako ne u Brazilu onda 2020.,jer je ocigledno da mi vise nemamo kvalitet kao nekada sem na poziciji srednjeg blokera ili ga imamo ali ti momci nisu u reprezentaciji,Gajic to najbolje zna.

1514AD

pre 9 godina

Hvala Kolakovicu na dosadasnjim uspesima, bilo je tu nekoliko izuzetnih izdanja nase reprezentacije. Ali ponekad je potreban svez start, neko novo lice, sa novim idejama. Kovac je pod ugovorom sa Iranom do OI, tako da od toga nema nista. Nikola je tek poceo da pece treneraki zanat, ali u buducnosti ce sigurno biti ozbiljan kandidat. Zoran Gajic? Ili mozda neki stranac? Rezende?

aca

pre 9 godina

Bravo za Kolakovica i hvala na svemu sto je ucinio za nasu reprezentaciju a to ruke na srve nije malo kada se zna da nas je vodio u tranzicionom periodu i da su se za njegovog selektorovanja oprostili i N. Grbic i Miljkovic sto bi za svaku reprezentaciju bio ogroman udarac a mi smo nekako dosli do nekoliko evropskih medalja od toga jedne zlatne i jedne bronze na svetskom.... I nije nastavio glavom kroz zid kao mnogi funkcioneri u ovoj zemlji nego je znao kada se treba povuci. Nazalost retka vrlina u nas. Sa druge strane ocigledno je zasicenje i pravo je vreme da se sansa da nekom od nasih trofejnih odbojkasa. Licno preferiram bracu Grbic, Brdjovica, Bobu Kovaca... Za svakog postoji razlog-N.Grbic sjajan tehnicar, pravi genije odbojke; V.Grbic motivator za zlatnu medalju; Boba i Brdjovic imaju neke rezultate iza sebe mada je za Brdjovica malo problematicno jer mu je sin potencijalni reprezentativac. U svakom slucaju ima ovde na sajtu inupicenijih u odbojku od mene pa bih voleo da procitam i njihove ideje na ovu temu.

my way

pre 9 godina

Јел видиш Терзићу како се то ради? Хвала Колаковићу на свим успесима које је остварио водећи нашу репрезентацију, а они су велики!

Goran

pre 9 godina

Očekivano. Možda je trebalo i ranije.

Hvala mu za sve što je učinio za naš sport. Mislim da je 8 godina previše. Potrebna je "sveža krv" i neke promene. Boba Kovač bi bio idealan izbor.
Samo dok otkrijemo nekoliko izvora nafte i eto njega kod nas :)
Ili da usvojimo nekoliko šeika :)

minja

pre 9 godina

Vanja Grbic nije trener,a Nikola je ove sezone preuzeo Perudju tako da tesko.Boba Kovac potpisao do OI 2016 sa Iranom tako da ni to nije moguce.A ko ce videcemo.