Petak, 12.09.2014.

18:44

Osuđeno petoro pomagača Milićeva

Danas je izrečena presuda prema kojoj je petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri meseca do 10 meseci.

Izvor: Tanjug

Osuðeno petoro pomagaèa Miliæeva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

kele

pre 9 godina

Ja ne znam da li sam glup, ali sam shvatio da su osuđeni na osnovu priznanja krivice. Šta ima da se čeka suđenje ostalima. Ostali nisu priznali krivicu i idu na suđenje. Valjda je to normalan pravni postupak. Ali eto, ja sam zasigurno glup za razliku od većine komentatora.

carlapopovich

pre 9 godina

čekaj bre. Za skrivanje ubice 6 meseci kućnog ležanja interneta i klope? još ako imaš dvorište i bazen ...pa pazi nije to los posao. evo molim da mi se jave kriminalci ja cu da ih krijem kod sebe . rizik ne postoji tj ako padnem sedecu kući. S i ovako sedim kući pa ajde da zaradim neku kintu za skrivanje optuženih. Za serijske ubice i teroriste naplacujem duplo.
stvarno sjajan primer za decu. totalno nikog niste ni korigovali a ni zastrasili ovom merom. sedi jedan!

Mile Šupić

pre 9 godina

@Kokos:Što se tiče ovih petero koji su osuđeni na kućno izdržavanje zatvorske kazne , je urađeno po slovu zakona. Ovo je način na koji je se samo skratio sudski postupak jer su priznali svoju krivicu , a da je se vodio sudski postupak , možda bi neko od njih dobio jedan mesec dužu kaznu.

The Dude

pre 9 godina

Ma dajte, država u kojoj su ministri dr Nebojša Srefanović i onaj drugi za pravosudje, zakoni takve "države" su ništavni, tj ona ni ne postoji. Nikada nisam verovao u teorije zavere ali posle ovog slučaja počeću, nešto ovde toliko smrdi a narod je izgleda progutao to da nisu mogli mesec dana da nadju auto. I na kraju kako je moguće osuditi "pomagače" pre glavnog procesa? Ludnica...

Kokos

pre 9 godina

Koliko frke oko krivicnog dela u kome ce ovaj momak odgovarati samo za nepruzanje pomoci, ako uopste ima ikakvih materijalnih dokaza da je on vozio ta kola. Osim toga, cini se da nema nikakvih dokaza da je on prekrsio bilo koji drugi propis. A ovi sa kucnim pritvorom, to je tek smesno. I ta presuda ce biti brzo preinacena, i jos ce dobiti i odstetu zbog uznemiravanja.

peacekeeper

pre 9 godina

Dobice nanogice to je super. Neka budu svojima na grbaci a ne drzavi. Samo se ne slazem sa duzinom kazne. Prekratka je-treba da budu u kucnom pritvoru barem isto kao i u pravom zatvoru.

Gradjanin

pre 9 godina

Hocete istinu? Nemaju slucaj protiv Miliceva. Zato nema vozila. One (sponzorusice) im trebaju da svedoce kako treba i one fotke (selfi) iz auta i video zapis kako bi njega osudili i bez auta. Bez toga, optuznica pada!

Njima (klinkama) je receno a i bilo bi uradjeno, da sede u istraznom zatvoru sa okorelim zenama ubicama i lezbejkama, sve dok ne pristanu. Klasicno ne demokratsko mucenje kao nacin da ih ucene da priznaju i svedoce jer je drzava resila da Miliceva osudi.

malo dalje preko ograde

pre 9 godina

Interesantno, proces delenja pravde pod pritiskom zdruzenih kriminalnih organizacija, politike, i medija (ako to vec ne spadaju pod gore navedenih).
Tip je verovatno ne-namerno udario osteceno lice - pokojnog, koji zbog problema sa vozilom (neispravnim) znacajno doprineo tj. izazvao bezbednost. Zakonski, odgovornost bi mogao da se ogranici na izazivanje udesa u ranije kompromitovanim stanjem bezbednosti na javnom putu, to jeste kada bi se tip sa kantrimenom zaustavio i pruzio pomoc, i sacekao sabracajnu policiju, i druge zakonske mere uredjenog drustva. Umesto civilizovanog ponasanja, onaj je na varvarski nacin pobegao i organizirao svoje drustvo u funkciji prikrivanja tragova. Da se toliko potrudio, na pruzanju prve pomoci, mozda bi osteceni imao vece sanse da prezivi (mozda).
E sada, kada se doticni ostavio zakona uredjenog drustva i civilizacijskih tekovina, zasto da mu se odobri mogucnost odbrane njemu i drustvu njegovome. Namesto toga, varvararski po izboru negovome licno, da mu se dodeli kazna, bez mogucnosti kasnijeg oslobodjenja - da se tretira uzetom po vratu on, a drustvo mu trulo da mu truli po kavezima dok ne istruni. Niko ne bi zalio, a i zbog cega, koje je to drustvo kojem bi falilo nekolicina kriminalaca i drustvo istih.

DJ Crven Ban

pre 9 godina

(Mirko, 12. septembar 2014 19:59)
U SAD ne znam, u Germany svi optuženi pomagači kazne od 2 1/2 do 4 god neuslovno , Taksista 6- 8 godina, mada je takav scenarijo u Minhenu nezamišljiv -kao kad bi Marsovac sleteo u BG i u Maderi naručio Karadjordjeviću sniclu.

Kiza

pre 9 godina

Nanogicu na poklon pa ajde kuci na odmor. To sto je jedan mladi zivot izgubljen izgleda da nikoga nije briga. Ova drzava je toliko ogrezla u korupciji da je pocela polako da se davi u svojim g...ima.

milun

pre 9 godina

mogli su osumnjiceni da udju u javni gradski prevoz i onda bi u tom slucaju sudili vozacu? glupost ( zar im nije poso da voze i cuvaju sebi glavu od svakakvih koje ulaze u vozila )

Sloboda za taksistu

pre 9 godina

Ali taksisti su neverovatni... Kada su se bunili protiv fiskalnih kasa, blokirali su ceo grad. A sad, kada bi trebalo da svog kolegu odbrane od ove najočiglenije nepravde, nema ih nigde.

Ненад

pre 9 godina

Е, што нисмо држава као Кина, што немамо њихове законе и казне, видели би онда кримоси како се дере жив јарац!

Nije mi jasno

pre 9 godina

@Mirko

Zasto pitas sta bi uradili u SAD svedoci ubistva, kada ovo sto je Milicev uradio po nasem krivicnom zakonu nije ubistvo.

milanche

pre 9 godina

Bruka i sramota.Tako male kazne kao da su ukrale par cipseva i zvaka.Malo sam laik za krivicno pravo al zar nije to bezanje sa mesta udesa,cutanje u zlocinu,saucesnistvo,iz nehata ubistvo i jos par stvari da im se stavi na teret od strane tuzilastva.Sramno.Moj brat koji je pre 7 god samo sleteo sa puta,zaglibio u nekoj livadici kraj puta,pri tom nikog nije ugrozio,steta na autu minimalna,udaljio se sa mesta udesa da bi dozvao u pomoc,u ovom slucaju mene da ga izvucem,policija vec videla auto ,napisala kaznu zbog odlaska sa mesta udesa i dobio je kaznu 25 hiljada i par meseci bez dozvole.Pre 7 godina,ejjjj.Pa ko koga tu zeza

Kriger

pre 9 godina

Zbog cega su osudjeni na kucni pritvor u periodu od 4-10 meseci.Po kom principu je to uradjeno,ako su svo petoro podjednako ucestvovali u prikrivanju saobracajne nesrece.

Jih

pre 9 godina

Znaci sponzoruse oslobodjene a muskarcci ce u bajbok ! E sudija, sudija nemoj samo da ti zena cuje za odluku i pocne da dzepari po pantalonama i jakni!
(I ja bih se nagodio sa devojkama, 12. septembar 2014 20:41)

Joj sta lupas je l vidis da je osudjen i ovaj lik Nikola na kucni zatvor od sest meseci, taksista nije osudjen na kucni zatvor zato sto nije pristao na nagodbu covek. Kakve teorije zavere.

Миленко

pre 9 godina

@(MunzeLjux, 12. septembar 2014 19:26)
Ima istine u onome što govorite, mediji zaista koriste ovu nesreću da profitiraju. Gotovo svi tiražniji mediji su u nas tabloidskog tipa. Ostali imaju veoma mali udeo u tržištu informacija. Ipak, mislim da ste promašili suštinu. Dobro u priči o ovoj nesreći je to što je redak slučaj da je javnost naterala policiju i pravosuđe da urade svoj posao. Mediji su, kao prave hijene, samo nanjušili unosan posao. To ne kvari navedenenu istinu. Inače bi stvar bila zataškana, da li zbog nemara ili zbog toga što počinioca neko štiti. To smo već bezbroj puta videli. Setio sam se slučaja od pre desetak godina kada je momak poginuo na putu u okolini Bačke Palanke, a nikad nisu otkriveni počinioci iako je mnogo njih bilo na neki način uključeno u taj događaj. I... nikom ništa. Bićemo pravo društvo kada ministar policije ili neko drugi vusokog ranga bude morao da ode zbog laganja u javnosti, kao u slučaju u Britaniji od pre par godina. Do tada smo obična gajba za banane.

zlonenameran

pre 9 godina

sad ce taksista koji nema veze sa bilo cim da lezi robiju duze od sponzorusa iz nekih selendri koje su znale sve, imale snimke i audio zapise zato sto nece da kaze da je kriv jer nije kriv.... covek hrani decu.... Srbijo.... zapitaj se....

I ja bih se nagodio sa devojkama

pre 9 godina

Znaci sponzoruse oslobodjene a muskarcci ce u bajbok ! E sudija, sudija nemoj samo da ti zena cuje za odluku i pocne da dzepari po pantalonama i jakni!

MunzeLjux

pre 9 godina

Moj poznanik je pocetkom godine u okolini Lazarevca, na isti ovakav nacin oborio pesaka upravljajuci vozilom pod uticajem alkohola. Pobegao je sa mesta nesrece, a pesak je preminuo. Da li ste culi za taj slucaj? Mislim da niste, jer se sve desilo van Beograda i zato sto niko nije zapretio da ce blokirati ibarsku magistralu dok se okrivljeni ne pronadje. Mediji su cudo i oni od slucajeva koji se svako malo desavaju medju nama, a na koje ni ne obratimo paznju, mogu da naprave prave rialiti spektakle. Ovaj Marko nije cvecka, ali mediji su ga protivzakonito proglasili najstrasnijim ubicom i pre nego sto ga je istrazni sudija i video. Da bi se neko nazvao ubicom, mora da se dokaze u sudskom postupku, a ne da tu kvalifikaciju donose polupismeni urednici tabloida.

Mirko

pre 9 godina

Molio bih nekog ko zivi u SAD ili poznaje americko pravosudje da prokomentarise dali bi svedoci ubistva koji isto ne prijave bili kaznjeni slicno kao ovde.Ili bi i oni dobili kucne nanogice samo sto bi ih verovatno nosili u kuci u kojoj zivi barem stotine slicnih ili gorih .A na kraju bi vas molio da zamolite nekog od drugara nesretnog mladica da prokomentarise ovu nagodbu.

pa vi sad gledajte...!!

pre 9 godina

Pitam se na osnovu cega su izrecene tako razlicite kazne, ako su svi bili zajedno u kolima???

U zavisnosti od toga koliko su spremni da daju izjavu u skladu sa onim sto im je nalozeno da kazu???

xXx

pre 9 godina

Pa one i onako nisu nista drugo radile u zivotu osim sto su sedele ispred ogledala i ispred fejsa. Ne razumem poentu kucnog pritvora. Sta je sa drustveno korisnim radom? Neka ciste ulice, sade krompir, neka okrece zgradu, bilo sta. Drustveno koristan rad dragi moji! Da se radi, a ne da se dodatno dangubi!

prst.u.oko

pre 9 godina

Da...svi pusteni nakon par meseci, on posle godinu dve, a pocinilac uziva u politickoj moci..ne bi se dzabe botovi stalno javljali i lupali minuse da nije u pitanju naredjenje..

cartman

pre 9 godina

Pitam se na osnovu cega su izrecene tako razlicite kazne, ako su svi bili zajedno u kolima???

U zavisnosti od toga koliko su spremni da daju izjavu u skladu sa onim sto im je nalozeno da kazu???
(pa vi sad gledajte...!!, 12. septembar 2014 19:22)

Baš tako. Neka mi neko kaže kada se to tužilaštvo nagađa ako ima čist slučaj? I ministra sa pravom diplomom.

Alan Ford

pre 9 godina

Sve gore od gore...osudili ih a još nije gotov proces za samo krivično delo koje je prouzrokovalo njihova krivična dela! U stvari je ovo kršenje Ustava Republike Srbije, tako što je prekršena pretpostavka nevinosti

curug city

pre 9 godina

Koliko je jadan sistem u ovoj državi pa to je strašno. Od jednog NESREĆNOG slučaja praviti ovliku halabuku pa to je nečuveno.
Momka koji je poginuo mi je stvarno mnogo žao, a čoveku koji je skrivio nesreću treba suditi i presuditi mu pravednu kaznu ukoliko se dokaže, a ne ovu priču izvrgavati tabloidizaciji.

Sva beogradska policija ne može da nađe jednog minija, pa šta radi naša policija, ŠTA MI TO PLAĆAMO? to je pitanje
Jel odbegli vozač državni neprijatelj No 1? Pa šta su Zukorlić i šetači?
Uskoro ćemo imati i paradu šarenih, mada i protiv njih nemam nikakvo mišljenje pa neka u svoja 4 zida rade sve šta im je volja.
Verovatno će i ta grupa demonstranata biti provučena kao novi državni neprijatelji. SMEŠNO JE GDE MI ŽIVIMO.

Mini Cooper S

pre 9 godina

ONA je svoj dobro poznati auto popravila i pitanje je da li ce ikada odgovarati za to je "napravila"...
Da sam na njenom mestu, jedino bih se plasio onog gore, jer njegov sud joj ne bih pozeleo, nije hriscanski, treba prastati!
Pozdrav redakciji!

Siki

pre 9 godina

Koja zbunjujuća brzina razvoja dogadjaja. Pogotovo sklapanje nagodbe i donošenje ekspres presude tokom štrajka advokata. Neko izgleda zaboravlja da se "na brzinu samo muve hvataju", ili će biti da mu je to deo strategije.

Li Osvald

pre 9 godina

Nije mi jasno! Oni već osudjeni a sudjenje osumnjicenom za izazivanje saobracajne nesrece jos nije ni pocelo... Sta ako na sudu "kantrimen" dokaze da nije kriv, odnosno ako ga sud oslobodi !?

steff

pre 9 godina

Neverovatno sta pritisak cini,ljude osudise za mesec dana.I ovog ce uskoro.A neki koji su pocinili milion krivicnih dela,njima sudjenja traju godinama....i nista ne bude

Milan

pre 9 godina

Za šta im sude? Što prikrivaju pravog ubicu Luke Jovanovića. Evo ja kažem da niko od njih i ne zna lično pravog ubicu dečka na Brankovom mostu.

jovan

pre 9 godina

Pa kad pre bre? Evo ja radim u sudu i sta treba da za svaki slucaj se dize ovolika buka da bi se krivicni postupak zavrsio?!?!?! Aaaaaaa Srbijo prokleta i sudovi nasi i tuzioci i advokati. Svi mars u magacin.

xXx

pre 9 godina

Pa one i onako nisu nista drugo radile u zivotu osim sto su sedele ispred ogledala i ispred fejsa. Ne razumem poentu kucnog pritvora. Sta je sa drustveno korisnim radom? Neka ciste ulice, sade krompir, neka okrece zgradu, bilo sta. Drustveno koristan rad dragi moji! Da se radi, a ne da se dodatno dangubi!

MunzeLjux

pre 9 godina

Moj poznanik je pocetkom godine u okolini Lazarevca, na isti ovakav nacin oborio pesaka upravljajuci vozilom pod uticajem alkohola. Pobegao je sa mesta nesrece, a pesak je preminuo. Da li ste culi za taj slucaj? Mislim da niste, jer se sve desilo van Beograda i zato sto niko nije zapretio da ce blokirati ibarsku magistralu dok se okrivljeni ne pronadje. Mediji su cudo i oni od slucajeva koji se svako malo desavaju medju nama, a na koje ni ne obratimo paznju, mogu da naprave prave rialiti spektakle. Ovaj Marko nije cvecka, ali mediji su ga protivzakonito proglasili najstrasnijim ubicom i pre nego sto ga je istrazni sudija i video. Da bi se neko nazvao ubicom, mora da se dokaze u sudskom postupku, a ne da tu kvalifikaciju donose polupismeni urednici tabloida.

Li Osvald

pre 9 godina

Nije mi jasno! Oni već osudjeni a sudjenje osumnjicenom za izazivanje saobracajne nesrece jos nije ni pocelo... Sta ako na sudu "kantrimen" dokaze da nije kriv, odnosno ako ga sud oslobodi !?

jovan

pre 9 godina

Pa kad pre bre? Evo ja radim u sudu i sta treba da za svaki slucaj se dize ovolika buka da bi se krivicni postupak zavrsio?!?!?! Aaaaaaa Srbijo prokleta i sudovi nasi i tuzioci i advokati. Svi mars u magacin.

steff

pre 9 godina

Neverovatno sta pritisak cini,ljude osudise za mesec dana.I ovog ce uskoro.A neki koji su pocinili milion krivicnih dela,njima sudjenja traju godinama....i nista ne bude

Milan

pre 9 godina

Za šta im sude? Što prikrivaju pravog ubicu Luke Jovanovića. Evo ja kažem da niko od njih i ne zna lično pravog ubicu dečka na Brankovom mostu.

zlonenameran

pre 9 godina

sad ce taksista koji nema veze sa bilo cim da lezi robiju duze od sponzorusa iz nekih selendri koje su znale sve, imale snimke i audio zapise zato sto nece da kaze da je kriv jer nije kriv.... covek hrani decu.... Srbijo.... zapitaj se....

cartman

pre 9 godina

Pitam se na osnovu cega su izrecene tako razlicite kazne, ako su svi bili zajedno u kolima???

U zavisnosti od toga koliko su spremni da daju izjavu u skladu sa onim sto im je nalozeno da kazu???
(pa vi sad gledajte...!!, 12. septembar 2014 19:22)

Baš tako. Neka mi neko kaže kada se to tužilaštvo nagađa ako ima čist slučaj? I ministra sa pravom diplomom.

Sloboda za taksistu

pre 9 godina

Ali taksisti su neverovatni... Kada su se bunili protiv fiskalnih kasa, blokirali su ceo grad. A sad, kada bi trebalo da svog kolegu odbrane od ove najočiglenije nepravde, nema ih nigde.

pa vi sad gledajte...!!

pre 9 godina

Pitam se na osnovu cega su izrecene tako razlicite kazne, ako su svi bili zajedno u kolima???

U zavisnosti od toga koliko su spremni da daju izjavu u skladu sa onim sto im je nalozeno da kazu???

Siki

pre 9 godina

Koja zbunjujuća brzina razvoja dogadjaja. Pogotovo sklapanje nagodbe i donošenje ekspres presude tokom štrajka advokata. Neko izgleda zaboravlja da se "na brzinu samo muve hvataju", ili će biti da mu je to deo strategije.

Alan Ford

pre 9 godina

Sve gore od gore...osudili ih a još nije gotov proces za samo krivično delo koje je prouzrokovalo njihova krivična dela! U stvari je ovo kršenje Ustava Republike Srbije, tako što je prekršena pretpostavka nevinosti

curug city

pre 9 godina

Koliko je jadan sistem u ovoj državi pa to je strašno. Od jednog NESREĆNOG slučaja praviti ovliku halabuku pa to je nečuveno.
Momka koji je poginuo mi je stvarno mnogo žao, a čoveku koji je skrivio nesreću treba suditi i presuditi mu pravednu kaznu ukoliko se dokaže, a ne ovu priču izvrgavati tabloidizaciji.

Sva beogradska policija ne može da nađe jednog minija, pa šta radi naša policija, ŠTA MI TO PLAĆAMO? to je pitanje
Jel odbegli vozač državni neprijatelj No 1? Pa šta su Zukorlić i šetači?
Uskoro ćemo imati i paradu šarenih, mada i protiv njih nemam nikakvo mišljenje pa neka u svoja 4 zida rade sve šta im je volja.
Verovatno će i ta grupa demonstranata biti provučena kao novi državni neprijatelji. SMEŠNO JE GDE MI ŽIVIMO.

prst.u.oko

pre 9 godina

Da...svi pusteni nakon par meseci, on posle godinu dve, a pocinilac uziva u politickoj moci..ne bi se dzabe botovi stalno javljali i lupali minuse da nije u pitanju naredjenje..

Mini Cooper S

pre 9 godina

ONA je svoj dobro poznati auto popravila i pitanje je da li ce ikada odgovarati za to je "napravila"...
Da sam na njenom mestu, jedino bih se plasio onog gore, jer njegov sud joj ne bih pozeleo, nije hriscanski, treba prastati!
Pozdrav redakciji!

Kokos

pre 9 godina

Koliko frke oko krivicnog dela u kome ce ovaj momak odgovarati samo za nepruzanje pomoci, ako uopste ima ikakvih materijalnih dokaza da je on vozio ta kola. Osim toga, cini se da nema nikakvih dokaza da je on prekrsio bilo koji drugi propis. A ovi sa kucnim pritvorom, to je tek smesno. I ta presuda ce biti brzo preinacena, i jos ce dobiti i odstetu zbog uznemiravanja.

Gradjanin

pre 9 godina

Hocete istinu? Nemaju slucaj protiv Miliceva. Zato nema vozila. One (sponzorusice) im trebaju da svedoce kako treba i one fotke (selfi) iz auta i video zapis kako bi njega osudili i bez auta. Bez toga, optuznica pada!

Njima (klinkama) je receno a i bilo bi uradjeno, da sede u istraznom zatvoru sa okorelim zenama ubicama i lezbejkama, sve dok ne pristanu. Klasicno ne demokratsko mucenje kao nacin da ih ucene da priznaju i svedoce jer je drzava resila da Miliceva osudi.

milun

pre 9 godina

mogli su osumnjiceni da udju u javni gradski prevoz i onda bi u tom slucaju sudili vozacu? glupost ( zar im nije poso da voze i cuvaju sebi glavu od svakakvih koje ulaze u vozila )

Kriger

pre 9 godina

Zbog cega su osudjeni na kucni pritvor u periodu od 4-10 meseci.Po kom principu je to uradjeno,ako su svo petoro podjednako ucestvovali u prikrivanju saobracajne nesrece.

Ненад

pre 9 godina

Е, што нисмо држава као Кина, што немамо њихове законе и казне, видели би онда кримоси како се дере жив јарац!

Миленко

pre 9 godina

@(MunzeLjux, 12. septembar 2014 19:26)
Ima istine u onome što govorite, mediji zaista koriste ovu nesreću da profitiraju. Gotovo svi tiražniji mediji su u nas tabloidskog tipa. Ostali imaju veoma mali udeo u tržištu informacija. Ipak, mislim da ste promašili suštinu. Dobro u priči o ovoj nesreći je to što je redak slučaj da je javnost naterala policiju i pravosuđe da urade svoj posao. Mediji su, kao prave hijene, samo nanjušili unosan posao. To ne kvari navedenenu istinu. Inače bi stvar bila zataškana, da li zbog nemara ili zbog toga što počinioca neko štiti. To smo već bezbroj puta videli. Setio sam se slučaja od pre desetak godina kada je momak poginuo na putu u okolini Bačke Palanke, a nikad nisu otkriveni počinioci iako je mnogo njih bilo na neki način uključeno u taj događaj. I... nikom ništa. Bićemo pravo društvo kada ministar policije ili neko drugi vusokog ranga bude morao da ode zbog laganja u javnosti, kao u slučaju u Britaniji od pre par godina. Do tada smo obična gajba za banane.

milanche

pre 9 godina

Bruka i sramota.Tako male kazne kao da su ukrale par cipseva i zvaka.Malo sam laik za krivicno pravo al zar nije to bezanje sa mesta udesa,cutanje u zlocinu,saucesnistvo,iz nehata ubistvo i jos par stvari da im se stavi na teret od strane tuzilastva.Sramno.Moj brat koji je pre 7 god samo sleteo sa puta,zaglibio u nekoj livadici kraj puta,pri tom nikog nije ugrozio,steta na autu minimalna,udaljio se sa mesta udesa da bi dozvao u pomoc,u ovom slucaju mene da ga izvucem,policija vec videla auto ,napisala kaznu zbog odlaska sa mesta udesa i dobio je kaznu 25 hiljada i par meseci bez dozvole.Pre 7 godina,ejjjj.Pa ko koga tu zeza

Kiza

pre 9 godina

Nanogicu na poklon pa ajde kuci na odmor. To sto je jedan mladi zivot izgubljen izgleda da nikoga nije briga. Ova drzava je toliko ogrezla u korupciji da je pocela polako da se davi u svojim g...ima.

Nije mi jasno

pre 9 godina

@Mirko

Zasto pitas sta bi uradili u SAD svedoci ubistva, kada ovo sto je Milicev uradio po nasem krivicnom zakonu nije ubistvo.

DJ Crven Ban

pre 9 godina

(Mirko, 12. septembar 2014 19:59)
U SAD ne znam, u Germany svi optuženi pomagači kazne od 2 1/2 do 4 god neuslovno , Taksista 6- 8 godina, mada je takav scenarijo u Minhenu nezamišljiv -kao kad bi Marsovac sleteo u BG i u Maderi naručio Karadjordjeviću sniclu.

Mirko

pre 9 godina

Molio bih nekog ko zivi u SAD ili poznaje americko pravosudje da prokomentarise dali bi svedoci ubistva koji isto ne prijave bili kaznjeni slicno kao ovde.Ili bi i oni dobili kucne nanogice samo sto bi ih verovatno nosili u kuci u kojoj zivi barem stotine slicnih ili gorih .A na kraju bi vas molio da zamolite nekog od drugara nesretnog mladica da prokomentarise ovu nagodbu.

malo dalje preko ograde

pre 9 godina

Interesantno, proces delenja pravde pod pritiskom zdruzenih kriminalnih organizacija, politike, i medija (ako to vec ne spadaju pod gore navedenih).
Tip je verovatno ne-namerno udario osteceno lice - pokojnog, koji zbog problema sa vozilom (neispravnim) znacajno doprineo tj. izazvao bezbednost. Zakonski, odgovornost bi mogao da se ogranici na izazivanje udesa u ranije kompromitovanim stanjem bezbednosti na javnom putu, to jeste kada bi se tip sa kantrimenom zaustavio i pruzio pomoc, i sacekao sabracajnu policiju, i druge zakonske mere uredjenog drustva. Umesto civilizovanog ponasanja, onaj je na varvarski nacin pobegao i organizirao svoje drustvo u funkciji prikrivanja tragova. Da se toliko potrudio, na pruzanju prve pomoci, mozda bi osteceni imao vece sanse da prezivi (mozda).
E sada, kada se doticni ostavio zakona uredjenog drustva i civilizacijskih tekovina, zasto da mu se odobri mogucnost odbrane njemu i drustvu njegovome. Namesto toga, varvararski po izboru negovome licno, da mu se dodeli kazna, bez mogucnosti kasnijeg oslobodjenja - da se tretira uzetom po vratu on, a drustvo mu trulo da mu truli po kavezima dok ne istruni. Niko ne bi zalio, a i zbog cega, koje je to drustvo kojem bi falilo nekolicina kriminalaca i drustvo istih.

I ja bih se nagodio sa devojkama

pre 9 godina

Znaci sponzoruse oslobodjene a muskarcci ce u bajbok ! E sudija, sudija nemoj samo da ti zena cuje za odluku i pocne da dzepari po pantalonama i jakni!

Jih

pre 9 godina

Znaci sponzoruse oslobodjene a muskarcci ce u bajbok ! E sudija, sudija nemoj samo da ti zena cuje za odluku i pocne da dzepari po pantalonama i jakni!
(I ja bih se nagodio sa devojkama, 12. septembar 2014 20:41)

Joj sta lupas je l vidis da je osudjen i ovaj lik Nikola na kucni zatvor od sest meseci, taksista nije osudjen na kucni zatvor zato sto nije pristao na nagodbu covek. Kakve teorije zavere.

peacekeeper

pre 9 godina

Dobice nanogice to je super. Neka budu svojima na grbaci a ne drzavi. Samo se ne slazem sa duzinom kazne. Prekratka je-treba da budu u kucnom pritvoru barem isto kao i u pravom zatvoru.

The Dude

pre 9 godina

Ma dajte, država u kojoj su ministri dr Nebojša Srefanović i onaj drugi za pravosudje, zakoni takve "države" su ništavni, tj ona ni ne postoji. Nikada nisam verovao u teorije zavere ali posle ovog slučaja počeću, nešto ovde toliko smrdi a narod je izgleda progutao to da nisu mogli mesec dana da nadju auto. I na kraju kako je moguće osuditi "pomagače" pre glavnog procesa? Ludnica...

carlapopovich

pre 9 godina

čekaj bre. Za skrivanje ubice 6 meseci kućnog ležanja interneta i klope? još ako imaš dvorište i bazen ...pa pazi nije to los posao. evo molim da mi se jave kriminalci ja cu da ih krijem kod sebe . rizik ne postoji tj ako padnem sedecu kući. S i ovako sedim kući pa ajde da zaradim neku kintu za skrivanje optuženih. Za serijske ubice i teroriste naplacujem duplo.
stvarno sjajan primer za decu. totalno nikog niste ni korigovali a ni zastrasili ovom merom. sedi jedan!

kele

pre 9 godina

Ja ne znam da li sam glup, ali sam shvatio da su osuđeni na osnovu priznanja krivice. Šta ima da se čeka suđenje ostalima. Ostali nisu priznali krivicu i idu na suđenje. Valjda je to normalan pravni postupak. Ali eto, ja sam zasigurno glup za razliku od većine komentatora.

Mile Šupić

pre 9 godina

@Kokos:Što se tiče ovih petero koji su osuđeni na kućno izdržavanje zatvorske kazne , je urađeno po slovu zakona. Ovo je način na koji je se samo skratio sudski postupak jer su priznali svoju krivicu , a da je se vodio sudski postupak , možda bi neko od njih dobio jedan mesec dužu kaznu.

DJ Crven Ban

pre 9 godina

(Mirko, 12. septembar 2014 19:59)
U SAD ne znam, u Germany svi optuženi pomagači kazne od 2 1/2 do 4 god neuslovno , Taksista 6- 8 godina, mada je takav scenarijo u Minhenu nezamišljiv -kao kad bi Marsovac sleteo u BG i u Maderi naručio Karadjordjeviću sniclu.

xXx

pre 9 godina

Pa one i onako nisu nista drugo radile u zivotu osim sto su sedele ispred ogledala i ispred fejsa. Ne razumem poentu kucnog pritvora. Sta je sa drustveno korisnim radom? Neka ciste ulice, sade krompir, neka okrece zgradu, bilo sta. Drustveno koristan rad dragi moji! Da se radi, a ne da se dodatno dangubi!

MunzeLjux

pre 9 godina

Moj poznanik je pocetkom godine u okolini Lazarevca, na isti ovakav nacin oborio pesaka upravljajuci vozilom pod uticajem alkohola. Pobegao je sa mesta nesrece, a pesak je preminuo. Da li ste culi za taj slucaj? Mislim da niste, jer se sve desilo van Beograda i zato sto niko nije zapretio da ce blokirati ibarsku magistralu dok se okrivljeni ne pronadje. Mediji su cudo i oni od slucajeva koji se svako malo desavaju medju nama, a na koje ni ne obratimo paznju, mogu da naprave prave rialiti spektakle. Ovaj Marko nije cvecka, ali mediji su ga protivzakonito proglasili najstrasnijim ubicom i pre nego sto ga je istrazni sudija i video. Da bi se neko nazvao ubicom, mora da se dokaze u sudskom postupku, a ne da tu kvalifikaciju donose polupismeni urednici tabloida.

peacekeeper

pre 9 godina

Dobice nanogice to je super. Neka budu svojima na grbaci a ne drzavi. Samo se ne slazem sa duzinom kazne. Prekratka je-treba da budu u kucnom pritvoru barem isto kao i u pravom zatvoru.

Jih

pre 9 godina

Znaci sponzoruse oslobodjene a muskarcci ce u bajbok ! E sudija, sudija nemoj samo da ti zena cuje za odluku i pocne da dzepari po pantalonama i jakni!
(I ja bih se nagodio sa devojkama, 12. septembar 2014 20:41)

Joj sta lupas je l vidis da je osudjen i ovaj lik Nikola na kucni zatvor od sest meseci, taksista nije osudjen na kucni zatvor zato sto nije pristao na nagodbu covek. Kakve teorije zavere.

Milan

pre 9 godina

Za šta im sude? Što prikrivaju pravog ubicu Luke Jovanovića. Evo ja kažem da niko od njih i ne zna lično pravog ubicu dečka na Brankovom mostu.

Mirko

pre 9 godina

Molio bih nekog ko zivi u SAD ili poznaje americko pravosudje da prokomentarise dali bi svedoci ubistva koji isto ne prijave bili kaznjeni slicno kao ovde.Ili bi i oni dobili kucne nanogice samo sto bi ih verovatno nosili u kuci u kojoj zivi barem stotine slicnih ili gorih .A na kraju bi vas molio da zamolite nekog od drugara nesretnog mladica da prokomentarise ovu nagodbu.

malo dalje preko ograde

pre 9 godina

Interesantno, proces delenja pravde pod pritiskom zdruzenih kriminalnih organizacija, politike, i medija (ako to vec ne spadaju pod gore navedenih).
Tip je verovatno ne-namerno udario osteceno lice - pokojnog, koji zbog problema sa vozilom (neispravnim) znacajno doprineo tj. izazvao bezbednost. Zakonski, odgovornost bi mogao da se ogranici na izazivanje udesa u ranije kompromitovanim stanjem bezbednosti na javnom putu, to jeste kada bi se tip sa kantrimenom zaustavio i pruzio pomoc, i sacekao sabracajnu policiju, i druge zakonske mere uredjenog drustva. Umesto civilizovanog ponasanja, onaj je na varvarski nacin pobegao i organizirao svoje drustvo u funkciji prikrivanja tragova. Da se toliko potrudio, na pruzanju prve pomoci, mozda bi osteceni imao vece sanse da prezivi (mozda).
E sada, kada se doticni ostavio zakona uredjenog drustva i civilizacijskih tekovina, zasto da mu se odobri mogucnost odbrane njemu i drustvu njegovome. Namesto toga, varvararski po izboru negovome licno, da mu se dodeli kazna, bez mogucnosti kasnijeg oslobodjenja - da se tretira uzetom po vratu on, a drustvo mu trulo da mu truli po kavezima dok ne istruni. Niko ne bi zalio, a i zbog cega, koje je to drustvo kojem bi falilo nekolicina kriminalaca i drustvo istih.

curug city

pre 9 godina

Koliko je jadan sistem u ovoj državi pa to je strašno. Od jednog NESREĆNOG slučaja praviti ovliku halabuku pa to je nečuveno.
Momka koji je poginuo mi je stvarno mnogo žao, a čoveku koji je skrivio nesreću treba suditi i presuditi mu pravednu kaznu ukoliko se dokaže, a ne ovu priču izvrgavati tabloidizaciji.

Sva beogradska policija ne može da nađe jednog minija, pa šta radi naša policija, ŠTA MI TO PLAĆAMO? to je pitanje
Jel odbegli vozač državni neprijatelj No 1? Pa šta su Zukorlić i šetači?
Uskoro ćemo imati i paradu šarenih, mada i protiv njih nemam nikakvo mišljenje pa neka u svoja 4 zida rade sve šta im je volja.
Verovatno će i ta grupa demonstranata biti provučena kao novi državni neprijatelji. SMEŠNO JE GDE MI ŽIVIMO.

milanche

pre 9 godina

Bruka i sramota.Tako male kazne kao da su ukrale par cipseva i zvaka.Malo sam laik za krivicno pravo al zar nije to bezanje sa mesta udesa,cutanje u zlocinu,saucesnistvo,iz nehata ubistvo i jos par stvari da im se stavi na teret od strane tuzilastva.Sramno.Moj brat koji je pre 7 god samo sleteo sa puta,zaglibio u nekoj livadici kraj puta,pri tom nikog nije ugrozio,steta na autu minimalna,udaljio se sa mesta udesa da bi dozvao u pomoc,u ovom slucaju mene da ga izvucem,policija vec videla auto ,napisala kaznu zbog odlaska sa mesta udesa i dobio je kaznu 25 hiljada i par meseci bez dozvole.Pre 7 godina,ejjjj.Pa ko koga tu zeza

Kokos

pre 9 godina

Koliko frke oko krivicnog dela u kome ce ovaj momak odgovarati samo za nepruzanje pomoci, ako uopste ima ikakvih materijalnih dokaza da je on vozio ta kola. Osim toga, cini se da nema nikakvih dokaza da je on prekrsio bilo koji drugi propis. A ovi sa kucnim pritvorom, to je tek smesno. I ta presuda ce biti brzo preinacena, i jos ce dobiti i odstetu zbog uznemiravanja.

I ja bih se nagodio sa devojkama

pre 9 godina

Znaci sponzoruse oslobodjene a muskarcci ce u bajbok ! E sudija, sudija nemoj samo da ti zena cuje za odluku i pocne da dzepari po pantalonama i jakni!

Gradjanin

pre 9 godina

Hocete istinu? Nemaju slucaj protiv Miliceva. Zato nema vozila. One (sponzorusice) im trebaju da svedoce kako treba i one fotke (selfi) iz auta i video zapis kako bi njega osudili i bez auta. Bez toga, optuznica pada!

Njima (klinkama) je receno a i bilo bi uradjeno, da sede u istraznom zatvoru sa okorelim zenama ubicama i lezbejkama, sve dok ne pristanu. Klasicno ne demokratsko mucenje kao nacin da ih ucene da priznaju i svedoce jer je drzava resila da Miliceva osudi.

Sloboda za taksistu

pre 9 godina

Ali taksisti su neverovatni... Kada su se bunili protiv fiskalnih kasa, blokirali su ceo grad. A sad, kada bi trebalo da svog kolegu odbrane od ove najočiglenije nepravde, nema ih nigde.

Ненад

pre 9 godina

Е, што нисмо држава као Кина, што немамо њихове законе и казне, видели би онда кримоси како се дере жив јарац!

Li Osvald

pre 9 godina

Nije mi jasno! Oni već osudjeni a sudjenje osumnjicenom za izazivanje saobracajne nesrece jos nije ni pocelo... Sta ako na sudu "kantrimen" dokaze da nije kriv, odnosno ako ga sud oslobodi !?

Mini Cooper S

pre 9 godina

ONA je svoj dobro poznati auto popravila i pitanje je da li ce ikada odgovarati za to je "napravila"...
Da sam na njenom mestu, jedino bih se plasio onog gore, jer njegov sud joj ne bih pozeleo, nije hriscanski, treba prastati!
Pozdrav redakciji!

zlonenameran

pre 9 godina

sad ce taksista koji nema veze sa bilo cim da lezi robiju duze od sponzorusa iz nekih selendri koje su znale sve, imale snimke i audio zapise zato sto nece da kaze da je kriv jer nije kriv.... covek hrani decu.... Srbijo.... zapitaj se....

Kiza

pre 9 godina

Nanogicu na poklon pa ajde kuci na odmor. To sto je jedan mladi zivot izgubljen izgleda da nikoga nije briga. Ova drzava je toliko ogrezla u korupciji da je pocela polako da se davi u svojim g...ima.

milun

pre 9 godina

mogli su osumnjiceni da udju u javni gradski prevoz i onda bi u tom slucaju sudili vozacu? glupost ( zar im nije poso da voze i cuvaju sebi glavu od svakakvih koje ulaze u vozila )

prst.u.oko

pre 9 godina

Da...svi pusteni nakon par meseci, on posle godinu dve, a pocinilac uziva u politickoj moci..ne bi se dzabe botovi stalno javljali i lupali minuse da nije u pitanju naredjenje..

Nije mi jasno

pre 9 godina

@Mirko

Zasto pitas sta bi uradili u SAD svedoci ubistva, kada ovo sto je Milicev uradio po nasem krivicnom zakonu nije ubistvo.

kele

pre 9 godina

Ja ne znam da li sam glup, ali sam shvatio da su osuđeni na osnovu priznanja krivice. Šta ima da se čeka suđenje ostalima. Ostali nisu priznali krivicu i idu na suđenje. Valjda je to normalan pravni postupak. Ali eto, ja sam zasigurno glup za razliku od većine komentatora.

steff

pre 9 godina

Neverovatno sta pritisak cini,ljude osudise za mesec dana.I ovog ce uskoro.A neki koji su pocinili milion krivicnih dela,njima sudjenja traju godinama....i nista ne bude

Миленко

pre 9 godina

@(MunzeLjux, 12. septembar 2014 19:26)
Ima istine u onome što govorite, mediji zaista koriste ovu nesreću da profitiraju. Gotovo svi tiražniji mediji su u nas tabloidskog tipa. Ostali imaju veoma mali udeo u tržištu informacija. Ipak, mislim da ste promašili suštinu. Dobro u priči o ovoj nesreći je to što je redak slučaj da je javnost naterala policiju i pravosuđe da urade svoj posao. Mediji su, kao prave hijene, samo nanjušili unosan posao. To ne kvari navedenenu istinu. Inače bi stvar bila zataškana, da li zbog nemara ili zbog toga što počinioca neko štiti. To smo već bezbroj puta videli. Setio sam se slučaja od pre desetak godina kada je momak poginuo na putu u okolini Bačke Palanke, a nikad nisu otkriveni počinioci iako je mnogo njih bilo na neki način uključeno u taj događaj. I... nikom ništa. Bićemo pravo društvo kada ministar policije ili neko drugi vusokog ranga bude morao da ode zbog laganja u javnosti, kao u slučaju u Britaniji od pre par godina. Do tada smo obična gajba za banane.

Mile Šupić

pre 9 godina

@Kokos:Što se tiče ovih petero koji su osuđeni na kućno izdržavanje zatvorske kazne , je urađeno po slovu zakona. Ovo je način na koji je se samo skratio sudski postupak jer su priznali svoju krivicu , a da je se vodio sudski postupak , možda bi neko od njih dobio jedan mesec dužu kaznu.

carlapopovich

pre 9 godina

čekaj bre. Za skrivanje ubice 6 meseci kućnog ležanja interneta i klope? još ako imaš dvorište i bazen ...pa pazi nije to los posao. evo molim da mi se jave kriminalci ja cu da ih krijem kod sebe . rizik ne postoji tj ako padnem sedecu kući. S i ovako sedim kući pa ajde da zaradim neku kintu za skrivanje optuženih. Za serijske ubice i teroriste naplacujem duplo.
stvarno sjajan primer za decu. totalno nikog niste ni korigovali a ni zastrasili ovom merom. sedi jedan!

Kriger

pre 9 godina

Zbog cega su osudjeni na kucni pritvor u periodu od 4-10 meseci.Po kom principu je to uradjeno,ako su svo petoro podjednako ucestvovali u prikrivanju saobracajne nesrece.

jovan

pre 9 godina

Pa kad pre bre? Evo ja radim u sudu i sta treba da za svaki slucaj se dize ovolika buka da bi se krivicni postupak zavrsio?!?!?! Aaaaaaa Srbijo prokleta i sudovi nasi i tuzioci i advokati. Svi mars u magacin.

pa vi sad gledajte...!!

pre 9 godina

Pitam se na osnovu cega su izrecene tako razlicite kazne, ako su svi bili zajedno u kolima???

U zavisnosti od toga koliko su spremni da daju izjavu u skladu sa onim sto im je nalozeno da kazu???

Siki

pre 9 godina

Koja zbunjujuća brzina razvoja dogadjaja. Pogotovo sklapanje nagodbe i donošenje ekspres presude tokom štrajka advokata. Neko izgleda zaboravlja da se "na brzinu samo muve hvataju", ili će biti da mu je to deo strategije.

Alan Ford

pre 9 godina

Sve gore od gore...osudili ih a još nije gotov proces za samo krivično delo koje je prouzrokovalo njihova krivična dela! U stvari je ovo kršenje Ustava Republike Srbije, tako što je prekršena pretpostavka nevinosti

The Dude

pre 9 godina

Ma dajte, država u kojoj su ministri dr Nebojša Srefanović i onaj drugi za pravosudje, zakoni takve "države" su ništavni, tj ona ni ne postoji. Nikada nisam verovao u teorije zavere ali posle ovog slučaja počeću, nešto ovde toliko smrdi a narod je izgleda progutao to da nisu mogli mesec dana da nadju auto. I na kraju kako je moguće osuditi "pomagače" pre glavnog procesa? Ludnica...

cartman

pre 9 godina

Pitam se na osnovu cega su izrecene tako razlicite kazne, ako su svi bili zajedno u kolima???

U zavisnosti od toga koliko su spremni da daju izjavu u skladu sa onim sto im je nalozeno da kazu???
(pa vi sad gledajte...!!, 12. septembar 2014 19:22)

Baš tako. Neka mi neko kaže kada se to tužilaštvo nagađa ako ima čist slučaj? I ministra sa pravom diplomom.