Sreda, 10.09.2014.

09:59

"Čilić može da osvoji još Slemova"

Goran Ivanišević, trener Marina Čilića, rekao je da šampion US opena može da osvoji još Gren slemova.

Izvor: B92

"Èiliæ može da osvoji još Slemova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

zzex.13

pre 9 godina

M.U.S. ili Masti u Susret. Iskoristio je sansu koja se desi jednom u zivotu ili nijeddnom... isto kao i Ivanisevic.
Finale bez Djokovica, Federera i Nadala ...

hvala na paznji

pre 9 godina

@Hrvat varas se komsija ako mislis da vecini ovde smeta sto je Cila uzeo GS. Bas suprotno, on ovde vazi za jednog finog i kulturnog decka kome ne smeta ni cirilica ni Nole ni nista sa istocne strane Drine.


A onda ovaj fini i kulturni mladic organizuje Tompsona za proslavu titule i pokaze kako mu ne smetaju ni cirilica ni No1e niti bilo sta sa istocne strane Drine. Shvatite vec jednom, oni se nece promeniti jer to sto imaju u sebi nije nastalo 90ih nego mnogo ranije. Cilicu zelim da mu se ovo vrati u karijeri.

mali radojica

pre 9 godina

@Hrvat varas se komsija ako mislis da vecini ovde smeta sto je Cila uzeo GS. Bas suprotno, on ovde vazi za jednog finog i kulturnog decka kome ne smeta ni cirilica ni Nole ni nista sa istocne strane Drine. Njega ovde jako postuju kao sportistu i svi al svi su za njega navijali jer je sa ovih prostora svima dozlogrdilo da se povladjuje samo onim sportistima iz platezno velikih zemalja a nas male ko sisa. To samo vi ne mozete da podnesete nase uspehe(isto manjina al jako glasna)i onda se stalno utrkujete ko je bolji ko je sta uzeo i koliko. Jasno je da je Nole za dve duzine bolji od Cile ali je isto tako i Cila dva metra bolji od gomile tenisera u top 10 i zasluzuje barem 4 mesto. Daklem prestanite da se utrkujete ciji je veci.... vec ajmo lepo svi za sve sa ovih prostora da navijamo pa ce svima biti lakse.

Hrvat

pre 9 godina

Uf kako vam smeta... Ne mora osvojti vise nijednoga jer je vec sad zapisan u povijesti. Hrvati imaju 2 GS pobjednika, veci broj sudionika finala i polufinala na GS, Srbija Djokovica, ali on je iznimka, svakome se mogao desiti, nema tu pravila... Za 2 god aaaadioooo GS, nece ostat ni Srbija open. Pred Hrvatskim tenisom je velika buducnost, kao i sto je proslost velika uostalom.

istina

pre 9 godina

Zašto Čilić ili Wawrinka ne bi osvojili još po koji Grand Slam??
Pa i Đokoviću je nakon (2008) i prve grand slam titule trebalo pune tri godine da bi ponovno osvojio grand slam (2011)!!

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane

pre 9 godina

neki ljudi ne mogu da shvate da su se Ćiliću jednostavno poklopile sve kockice na ovom US openu, da ne nabrajam sad sve, ko prati tenis zna o čemu se radi.
Druga stvar:pa taj čovjek nikada nije pobijedio na turniru 500, a kamoli mastersu ili GS (do ovog US) i sad neko ga diže i priča kako će biti br 1 itd.

krle

pre 9 godina

Kad je Marej osvojio WB, tzv.strucnjaci su rekli da ce on biti jedini konkurent Novaku za prvo mesto. Trenutno je 11. Kada je Sten uzeo AO, rekli su da dolazi njegovo vreme. Posle toga je imao samo jedno finale. Ista stvar sada sa Cilicem. Osvojio je GS,svaka cast,uspeh za istoriju,ali svako ko prati tenis zna da je mnogo tezi imati kontinuite igara i uspeha,nego osvojiti turnir.

Branko

pre 9 godina

Besmisleno je navijacki pretpostavljati sto ce Cilic uraditi u buducnosti, da li ce, ili nece osvajati nove trofeje.
Videcemo to vrlo brzo.
Jedino mogu reci, da takav "stampedo" u nekoliko poslednjih meceva na US Openu,takvu dominaciju jednog igraca, jos nisam video.

gs

pre 9 godina

Ne zna se ko je u prognozama smješniji-Ivanišević,ili Novakovi navijači.Ivanišević prognozira da će Marin osvojiti još GS ,međutim zaboravlja da je njegov teniser imao veliku sreću -u polufinale igrao sa ipak umornim Federerom i to još u dnevnom terminu ,što jeza Švajcarca bio prvi meč u tom terminu na GS,a u finalu sa preumornim Nišikorijem koji je do finala pobjedio tri tenisera iz prvih 10 ,među kojima i 1. na AATP listi.Marinova igra zasnovana na jakom servisu i lupanja po loptici pa šta bude nije neka igra koja obećava da će on ubuduće osvajati važne titule i prije će biti da smo dobili nasljednika Rodika i još jednog Iznera, Janoviča i. Novakovi navijač su 100 % sigurni da Rodžeru više neće osvojiti nijedan GS,dok su za Novaka sigurni da za njega nema prepreka ukoliko on sam sebi ne bude prepreka,potcjenjujući tako druge tenisere ,ali turniri su pokazali da su mu ti " nevažani " faktori, koji su bili s druge strane mreže itekako bili nepremostiva prepreka.

ccc

pre 9 godina

Sumnjam u to... neka dokaže. Sada ce svi hteti da ga dobiju, sada ce imati pritisak u SVAKOM mecu, sada mora da igra na istom nivou kao na USAO a to je najteže. Cele sezone igrati na istom nivou. Osvajati turnire, ispadati u finalu ili polufinalu. A najteže je kada počnes da gubiš, onda se teško vraća mentalno. Dokaži da nisam u pravu već na sledećem turniru.

USO šampion

pre 9 godina

Ko visoko leti....
koje busanje u grudi.
cilic nece nikad vise osvojiti ozbiljniji turnir, a kamoli gs.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha, 10. septembar 2014 10:15

Zakleo bi se da si prije US opena pleo po istom. hahahaha kako vas peče

Rale

pre 9 godina

Da li je Chila uzeo onaj bonus za americku turneju?Ko se jos seca Ive Majoli.Ona je bar pobedila Martinu Higins u finalu.Cilic je mudro iskoristio ovaj namesten zreb za Federera i pdcenjivanje istog,i svoj odlican servis.Ovaj sto lupeta da ima bolji forhend od Noleta,neka pogleda bilo koji mec iz 2011 da vidi sta je forhend.Uostaom nastavlja se hard court sezona valjda ce da odigraju jedan mec.Inace izaso je transkript e-mailova koji su Nole i Rodja razmenili tokom US open finala.
http://grantland.com/the-triangle/us-open-mens-final-djokovic-federer-cilic-nishikori/

drago

pre 9 godina

Cilic je uvijek pokazivao da moze puno. Jos od US Opena 2008-e kad ga je Djokovic dobio u 4 tijesna seta (cetvrti je bio TB, tako da se lako mogao desiti i peti). Pa je onda na US Openu 2009-e razbio Murrayija, pa imao set i dvije vezane lopte za dupli break u drugom protiv Del Potra (on je osvojio), pa je imao 1:o i break loptu protiv Murrayija u polufinalu AO-a 2010-e, pa je imao set i 5:1 i set loptu na 5:2 protiv Murrayija na US Openu 2012-e. Znaci u tim mecevima je pokazao da ima klasu, jedino sto je nedostajalo je mentalna stabilnost. Sad je ima, a ima i bolju igru, sad je osvojio GS. Vise nije ni klinac, ima 25 godina (skoro 26) i sazrio je, tako da je spreman za biti u vrhu.
Sad je u najboljim godinama, igra mu se digla na nevjerovatnu razinu, osvojio je Slam i pred njim je jos 5 jakih godina, tako da sigurno moze do Slama.
A usporedba sa Wawrinkom nema smisla, on ima 29, moze i on do jos jednog Slama. Usput Wawrinka ne bi ni osvojio da je Nadal bio zdrav dok ih je Marin sve otpuhao, dobio lakocom 10 setopva zaredom.

bane

pre 9 godina

Čilić će ostati sa tri trofeja iz Zagreba i Umaga kategorije 250 i ovim iz Njujorka i ničim više. Realnost je da neće uspeti da uzme ni jedan iz serije 500 a kamoli masters ili drugi grenslem.

On treba da bude srećan ako mu ITF ne oduzme i ovaj trofej zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

strucnjak

pre 9 godina

Koliko teniskih strucnjaka. sjecam se kako je bilo kad je Ivanisevic pre godinu dana rekao da Cilic moze da osvoji GS. Ali sta zna Ivanisevic o tenisu???

Goran

pre 9 godina

Cilic je dobar momak i najzad odvican igrac tenisa. Mnoge kockice su poslozile pa je uzeo titulu. Da li ce imati samopouzdanja u nastavku ostaje da se vidi ali nivo igre koji je popkazao daje nadu da ce imati jos mnogo lijepih meceva. Ima izvrsnu servu i forhend- bolji u ta 2 dva sagmenta i od Noleta. U svakom slucaju zelim mu jos mnogo sportskih uspjeha. Kada se Cilic vratio i odmah protiv Del potra odigrao fantastican mec vidjelo se da mu je serva mnoogo bolja.Ja sam tada poslao komentar na ovim stranicama da ce biti veoma opasan ako nastavi da ovako servira.A savjetovao sam i Anu Ivanovic da zamoli Gorana Ivanisevica da je nauci kako se servira. Ona me ocito nije poslusala a vidimo gdje je mogla biti.

Aca Znalac

pre 9 godina

Svako ima šansu, pa i Čilić. Samo treba biti sprema i dobro trenirati. Čilić je spreman, znam to odavno. Ipak je on hercegovac poreklom.

Shuluburić

pre 9 godina

Ne bih ja nipodaštavao Čilićev uspeh, niti Čilića kao tenisera. Ako Čilić ima bolju servu i bolji forhend od Noleta, a realno ima, zašto ga onda potcenjivati. Momak je bio mentalno slab, sad nije. A nadalje ćemo videti. Ovakav Čilić ne bi izgubio 2-1 na Wimbldonu protiv Noleta!

sasa

pre 9 godina

Svaka čast momku, ispunio je svoj teniski san. Ali budimo realni, baš mnogo stvari mu se potrefilo, od dobrih igrača je igrao samo protiv Federera (koji je bukvalno na zalasku karijere), nije igrao sa Đokovićem, Raonićem, Marijem, Nadalom. Realno, Marin Čilić više finala Grend Slema gledati neće. To je sigurno, ali pretpostavljam da neće osvojiti ni jedan jedini Masters u karijeri.

Sinisha

pre 9 godina

Ne loži se bre. Sad uzeo jedan turnir i odmah porasli apetiti. Vidim kako je i Vavrinka uzeo posle Australije još slemova. Ne postaje se vrhunski igrač osvajanjem jednog velikog turnira ... Misli malo o tome

simke

pre 9 godina

E ovo je ta trenutna euforija koja zahvati igraca i trenera kada osvoje gren slem....Takav je bio slucaj sa Marejem posle osvajanja Vimbldona,kad su prognozirali da ce biti prvi na svijetu...Vidi se da je Cilic dobar teniser i drago mi je da je osvojio gren slem,kad vec to nije Novak uradio...Ali sam 100% siguran da Cilic vise nece doci ni do finala gren slema,kod njega ce doci do pada,kao sto je to slucaj sa vavrinkom,jer to nisu konstantni igraci.

...

pre 9 godina

To da li on može da osvoji još koji gren slem to će vreme pokazati naravno neće biti lako jer kraj velike trojke nije istina svako ima svoju lošu godinu a nekom je neka godina ili jedan njen deo najbolji naravno čili igra dobro ali moraju da shvate ne samo on nego i ostali igrači da ne može uvek biti dan novaku rodzeru nadalu jer je to jednostavno ne moguće čili je imao srece jer je to bio njegov dan nije grešio a rodzer jeste nije.mu ništa išlo mora da trenira kao veliki šampioni kao velika 3 jer su svi mnogo ispod njih to je jednostavno istina

simke

pre 9 godina

E ovo je ta trenutna euforija koja zahvati igraca i trenera kada osvoje gren slem....Takav je bio slucaj sa Marejem posle osvajanja Vimbldona,kad su prognozirali da ce biti prvi na svijetu...Vidi se da je Cilic dobar teniser i drago mi je da je osvojio gren slem,kad vec to nije Novak uradio...Ali sam 100% siguran da Cilic vise nece doci ni do finala gren slema,kod njega ce doci do pada,kao sto je to slucaj sa vavrinkom,jer to nisu konstantni igraci.

Sinisha

pre 9 godina

Ne loži se bre. Sad uzeo jedan turnir i odmah porasli apetiti. Vidim kako je i Vavrinka uzeo posle Australije još slemova. Ne postaje se vrhunski igrač osvajanjem jednog velikog turnira ... Misli malo o tome

sasa

pre 9 godina

Svaka čast momku, ispunio je svoj teniski san. Ali budimo realni, baš mnogo stvari mu se potrefilo, od dobrih igrača je igrao samo protiv Federera (koji je bukvalno na zalasku karijere), nije igrao sa Đokovićem, Raonićem, Marijem, Nadalom. Realno, Marin Čilić više finala Grend Slema gledati neće. To je sigurno, ali pretpostavljam da neće osvojiti ni jedan jedini Masters u karijeri.

Aca Znalac

pre 9 godina

Svako ima šansu, pa i Čilić. Samo treba biti sprema i dobro trenirati. Čilić je spreman, znam to odavno. Ipak je on hercegovac poreklom.

krle

pre 9 godina

Kad je Marej osvojio WB, tzv.strucnjaci su rekli da ce on biti jedini konkurent Novaku za prvo mesto. Trenutno je 11. Kada je Sten uzeo AO, rekli su da dolazi njegovo vreme. Posle toga je imao samo jedno finale. Ista stvar sada sa Cilicem. Osvojio je GS,svaka cast,uspeh za istoriju,ali svako ko prati tenis zna da je mnogo tezi imati kontinuite igara i uspeha,nego osvojiti turnir.

mali radojica

pre 9 godina

@Hrvat varas se komsija ako mislis da vecini ovde smeta sto je Cila uzeo GS. Bas suprotno, on ovde vazi za jednog finog i kulturnog decka kome ne smeta ni cirilica ni Nole ni nista sa istocne strane Drine. Njega ovde jako postuju kao sportistu i svi al svi su za njega navijali jer je sa ovih prostora svima dozlogrdilo da se povladjuje samo onim sportistima iz platezno velikih zemalja a nas male ko sisa. To samo vi ne mozete da podnesete nase uspehe(isto manjina al jako glasna)i onda se stalno utrkujete ko je bolji ko je sta uzeo i koliko. Jasno je da je Nole za dve duzine bolji od Cile ali je isto tako i Cila dva metra bolji od gomile tenisera u top 10 i zasluzuje barem 4 mesto. Daklem prestanite da se utrkujete ciji je veci.... vec ajmo lepo svi za sve sa ovih prostora da navijamo pa ce svima biti lakse.

Shuluburić

pre 9 godina

Ne bih ja nipodaštavao Čilićev uspeh, niti Čilića kao tenisera. Ako Čilić ima bolju servu i bolji forhend od Noleta, a realno ima, zašto ga onda potcenjivati. Momak je bio mentalno slab, sad nije. A nadalje ćemo videti. Ovakav Čilić ne bi izgubio 2-1 na Wimbldonu protiv Noleta!

strucnjak

pre 9 godina

Koliko teniskih strucnjaka. sjecam se kako je bilo kad je Ivanisevic pre godinu dana rekao da Cilic moze da osvoji GS. Ali sta zna Ivanisevic o tenisu???

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane

pre 9 godina

neki ljudi ne mogu da shvate da su se Ćiliću jednostavno poklopile sve kockice na ovom US openu, da ne nabrajam sad sve, ko prati tenis zna o čemu se radi.
Druga stvar:pa taj čovjek nikada nije pobijedio na turniru 500, a kamoli mastersu ili GS (do ovog US) i sad neko ga diže i priča kako će biti br 1 itd.

istina

pre 9 godina

Zašto Čilić ili Wawrinka ne bi osvojili još po koji Grand Slam??
Pa i Đokoviću je nakon (2008) i prve grand slam titule trebalo pune tri godine da bi ponovno osvojio grand slam (2011)!!

Branko

pre 9 godina

Besmisleno je navijacki pretpostavljati sto ce Cilic uraditi u buducnosti, da li ce, ili nece osvajati nove trofeje.
Videcemo to vrlo brzo.
Jedino mogu reci, da takav "stampedo" u nekoliko poslednjih meceva na US Openu,takvu dominaciju jednog igraca, jos nisam video.

drago

pre 9 godina

Cilic je uvijek pokazivao da moze puno. Jos od US Opena 2008-e kad ga je Djokovic dobio u 4 tijesna seta (cetvrti je bio TB, tako da se lako mogao desiti i peti). Pa je onda na US Openu 2009-e razbio Murrayija, pa imao set i dvije vezane lopte za dupli break u drugom protiv Del Potra (on je osvojio), pa je imao 1:o i break loptu protiv Murrayija u polufinalu AO-a 2010-e, pa je imao set i 5:1 i set loptu na 5:2 protiv Murrayija na US Openu 2012-e. Znaci u tim mecevima je pokazao da ima klasu, jedino sto je nedostajalo je mentalna stabilnost. Sad je ima, a ima i bolju igru, sad je osvojio GS. Vise nije ni klinac, ima 25 godina (skoro 26) i sazrio je, tako da je spreman za biti u vrhu.
Sad je u najboljim godinama, igra mu se digla na nevjerovatnu razinu, osvojio je Slam i pred njim je jos 5 jakih godina, tako da sigurno moze do Slama.
A usporedba sa Wawrinkom nema smisla, on ima 29, moze i on do jos jednog Slama. Usput Wawrinka ne bi ni osvojio da je Nadal bio zdrav dok ih je Marin sve otpuhao, dobio lakocom 10 setopva zaredom.

bane

pre 9 godina

Čilić će ostati sa tri trofeja iz Zagreba i Umaga kategorije 250 i ovim iz Njujorka i ničim više. Realnost je da neće uspeti da uzme ni jedan iz serije 500 a kamoli masters ili drugi grenslem.

On treba da bude srećan ako mu ITF ne oduzme i ovaj trofej zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

gs

pre 9 godina

Ne zna se ko je u prognozama smješniji-Ivanišević,ili Novakovi navijači.Ivanišević prognozira da će Marin osvojiti još GS ,međutim zaboravlja da je njegov teniser imao veliku sreću -u polufinale igrao sa ipak umornim Federerom i to još u dnevnom terminu ,što jeza Švajcarca bio prvi meč u tom terminu na GS,a u finalu sa preumornim Nišikorijem koji je do finala pobjedio tri tenisera iz prvih 10 ,među kojima i 1. na AATP listi.Marinova igra zasnovana na jakom servisu i lupanja po loptici pa šta bude nije neka igra koja obećava da će on ubuduće osvajati važne titule i prije će biti da smo dobili nasljednika Rodika i još jednog Iznera, Janoviča i. Novakovi navijač su 100 % sigurni da Rodžeru više neće osvojiti nijedan GS,dok su za Novaka sigurni da za njega nema prepreka ukoliko on sam sebi ne bude prepreka,potcjenjujući tako druge tenisere ,ali turniri su pokazali da su mu ti " nevažani " faktori, koji su bili s druge strane mreže itekako bili nepremostiva prepreka.

USO šampion

pre 9 godina

Ko visoko leti....
koje busanje u grudi.
cilic nece nikad vise osvojiti ozbiljniji turnir, a kamoli gs.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha, 10. septembar 2014 10:15

Zakleo bi se da si prije US opena pleo po istom. hahahaha kako vas peče

ccc

pre 9 godina

Sumnjam u to... neka dokaže. Sada ce svi hteti da ga dobiju, sada ce imati pritisak u SVAKOM mecu, sada mora da igra na istom nivou kao na USAO a to je najteže. Cele sezone igrati na istom nivou. Osvajati turnire, ispadati u finalu ili polufinalu. A najteže je kada počnes da gubiš, onda se teško vraća mentalno. Dokaži da nisam u pravu već na sledećem turniru.

Goran

pre 9 godina

Cilic je dobar momak i najzad odvican igrac tenisa. Mnoge kockice su poslozile pa je uzeo titulu. Da li ce imati samopouzdanja u nastavku ostaje da se vidi ali nivo igre koji je popkazao daje nadu da ce imati jos mnogo lijepih meceva. Ima izvrsnu servu i forhend- bolji u ta 2 dva sagmenta i od Noleta. U svakom slucaju zelim mu jos mnogo sportskih uspjeha. Kada se Cilic vratio i odmah protiv Del potra odigrao fantastican mec vidjelo se da mu je serva mnoogo bolja.Ja sam tada poslao komentar na ovim stranicama da ce biti veoma opasan ako nastavi da ovako servira.A savjetovao sam i Anu Ivanovic da zamoli Gorana Ivanisevica da je nauci kako se servira. Ona me ocito nije poslusala a vidimo gdje je mogla biti.

Hrvat

pre 9 godina

Uf kako vam smeta... Ne mora osvojti vise nijednoga jer je vec sad zapisan u povijesti. Hrvati imaju 2 GS pobjednika, veci broj sudionika finala i polufinala na GS, Srbija Djokovica, ali on je iznimka, svakome se mogao desiti, nema tu pravila... Za 2 god aaaadioooo GS, nece ostat ni Srbija open. Pred Hrvatskim tenisom je velika buducnost, kao i sto je proslost velika uostalom.

...

pre 9 godina

To da li on može da osvoji još koji gren slem to će vreme pokazati naravno neće biti lako jer kraj velike trojke nije istina svako ima svoju lošu godinu a nekom je neka godina ili jedan njen deo najbolji naravno čili igra dobro ali moraju da shvate ne samo on nego i ostali igrači da ne može uvek biti dan novaku rodzeru nadalu jer je to jednostavno ne moguće čili je imao srece jer je to bio njegov dan nije grešio a rodzer jeste nije.mu ništa išlo mora da trenira kao veliki šampioni kao velika 3 jer su svi mnogo ispod njih to je jednostavno istina

Rale

pre 9 godina

Da li je Chila uzeo onaj bonus za americku turneju?Ko se jos seca Ive Majoli.Ona je bar pobedila Martinu Higins u finalu.Cilic je mudro iskoristio ovaj namesten zreb za Federera i pdcenjivanje istog,i svoj odlican servis.Ovaj sto lupeta da ima bolji forhend od Noleta,neka pogleda bilo koji mec iz 2011 da vidi sta je forhend.Uostaom nastavlja se hard court sezona valjda ce da odigraju jedan mec.Inace izaso je transkript e-mailova koji su Nole i Rodja razmenili tokom US open finala.
http://grantland.com/the-triangle/us-open-mens-final-djokovic-federer-cilic-nishikori/

hvala na paznji

pre 9 godina

@Hrvat varas se komsija ako mislis da vecini ovde smeta sto je Cila uzeo GS. Bas suprotno, on ovde vazi za jednog finog i kulturnog decka kome ne smeta ni cirilica ni Nole ni nista sa istocne strane Drine.


A onda ovaj fini i kulturni mladic organizuje Tompsona za proslavu titule i pokaze kako mu ne smetaju ni cirilica ni No1e niti bilo sta sa istocne strane Drine. Shvatite vec jednom, oni se nece promeniti jer to sto imaju u sebi nije nastalo 90ih nego mnogo ranije. Cilicu zelim da mu se ovo vrati u karijeri.

zzex.13

pre 9 godina

M.U.S. ili Masti u Susret. Iskoristio je sansu koja se desi jednom u zivotu ili nijeddnom... isto kao i Ivanisevic.
Finale bez Djokovica, Federera i Nadala ...

Hrvat

pre 9 godina

Uf kako vam smeta... Ne mora osvojti vise nijednoga jer je vec sad zapisan u povijesti. Hrvati imaju 2 GS pobjednika, veci broj sudionika finala i polufinala na GS, Srbija Djokovica, ali on je iznimka, svakome se mogao desiti, nema tu pravila... Za 2 god aaaadioooo GS, nece ostat ni Srbija open. Pred Hrvatskim tenisom je velika buducnost, kao i sto je proslost velika uostalom.

bane

pre 9 godina

Čilić će ostati sa tri trofeja iz Zagreba i Umaga kategorije 250 i ovim iz Njujorka i ničim više. Realnost je da neće uspeti da uzme ni jedan iz serije 500 a kamoli masters ili drugi grenslem.

On treba da bude srećan ako mu ITF ne oduzme i ovaj trofej zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

sasa

pre 9 godina

Svaka čast momku, ispunio je svoj teniski san. Ali budimo realni, baš mnogo stvari mu se potrefilo, od dobrih igrača je igrao samo protiv Federera (koji je bukvalno na zalasku karijere), nije igrao sa Đokovićem, Raonićem, Marijem, Nadalom. Realno, Marin Čilić više finala Grend Slema gledati neće. To je sigurno, ali pretpostavljam da neće osvojiti ni jedan jedini Masters u karijeri.

USO šampion

pre 9 godina

Ko visoko leti....
koje busanje u grudi.
cilic nece nikad vise osvojiti ozbiljniji turnir, a kamoli gs.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha, 10. septembar 2014 10:15

Zakleo bi se da si prije US opena pleo po istom. hahahaha kako vas peče

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane

pre 9 godina

neki ljudi ne mogu da shvate da su se Ćiliću jednostavno poklopile sve kockice na ovom US openu, da ne nabrajam sad sve, ko prati tenis zna o čemu se radi.
Druga stvar:pa taj čovjek nikada nije pobijedio na turniru 500, a kamoli mastersu ili GS (do ovog US) i sad neko ga diže i priča kako će biti br 1 itd.

Shuluburić

pre 9 godina

Ne bih ja nipodaštavao Čilićev uspeh, niti Čilića kao tenisera. Ako Čilić ima bolju servu i bolji forhend od Noleta, a realno ima, zašto ga onda potcenjivati. Momak je bio mentalno slab, sad nije. A nadalje ćemo videti. Ovakav Čilić ne bi izgubio 2-1 na Wimbldonu protiv Noleta!

drago

pre 9 godina

Cilic je uvijek pokazivao da moze puno. Jos od US Opena 2008-e kad ga je Djokovic dobio u 4 tijesna seta (cetvrti je bio TB, tako da se lako mogao desiti i peti). Pa je onda na US Openu 2009-e razbio Murrayija, pa imao set i dvije vezane lopte za dupli break u drugom protiv Del Potra (on je osvojio), pa je imao 1:o i break loptu protiv Murrayija u polufinalu AO-a 2010-e, pa je imao set i 5:1 i set loptu na 5:2 protiv Murrayija na US Openu 2012-e. Znaci u tim mecevima je pokazao da ima klasu, jedino sto je nedostajalo je mentalna stabilnost. Sad je ima, a ima i bolju igru, sad je osvojio GS. Vise nije ni klinac, ima 25 godina (skoro 26) i sazrio je, tako da je spreman za biti u vrhu.
Sad je u najboljim godinama, igra mu se digla na nevjerovatnu razinu, osvojio je Slam i pred njim je jos 5 jakih godina, tako da sigurno moze do Slama.
A usporedba sa Wawrinkom nema smisla, on ima 29, moze i on do jos jednog Slama. Usput Wawrinka ne bi ni osvojio da je Nadal bio zdrav dok ih je Marin sve otpuhao, dobio lakocom 10 setopva zaredom.

simke

pre 9 godina

E ovo je ta trenutna euforija koja zahvati igraca i trenera kada osvoje gren slem....Takav je bio slucaj sa Marejem posle osvajanja Vimbldona,kad su prognozirali da ce biti prvi na svijetu...Vidi se da je Cilic dobar teniser i drago mi je da je osvojio gren slem,kad vec to nije Novak uradio...Ali sam 100% siguran da Cilic vise nece doci ni do finala gren slema,kod njega ce doci do pada,kao sto je to slucaj sa vavrinkom,jer to nisu konstantni igraci.

Sinisha

pre 9 godina

Ne loži se bre. Sad uzeo jedan turnir i odmah porasli apetiti. Vidim kako je i Vavrinka uzeo posle Australije još slemova. Ne postaje se vrhunski igrač osvajanjem jednog velikog turnira ... Misli malo o tome

Rale

pre 9 godina

Da li je Chila uzeo onaj bonus za americku turneju?Ko se jos seca Ive Majoli.Ona je bar pobedila Martinu Higins u finalu.Cilic je mudro iskoristio ovaj namesten zreb za Federera i pdcenjivanje istog,i svoj odlican servis.Ovaj sto lupeta da ima bolji forhend od Noleta,neka pogleda bilo koji mec iz 2011 da vidi sta je forhend.Uostaom nastavlja se hard court sezona valjda ce da odigraju jedan mec.Inace izaso je transkript e-mailova koji su Nole i Rodja razmenili tokom US open finala.
http://grantland.com/the-triangle/us-open-mens-final-djokovic-federer-cilic-nishikori/

Goran

pre 9 godina

Cilic je dobar momak i najzad odvican igrac tenisa. Mnoge kockice su poslozile pa je uzeo titulu. Da li ce imati samopouzdanja u nastavku ostaje da se vidi ali nivo igre koji je popkazao daje nadu da ce imati jos mnogo lijepih meceva. Ima izvrsnu servu i forhend- bolji u ta 2 dva sagmenta i od Noleta. U svakom slucaju zelim mu jos mnogo sportskih uspjeha. Kada se Cilic vratio i odmah protiv Del potra odigrao fantastican mec vidjelo se da mu je serva mnoogo bolja.Ja sam tada poslao komentar na ovim stranicama da ce biti veoma opasan ako nastavi da ovako servira.A savjetovao sam i Anu Ivanovic da zamoli Gorana Ivanisevica da je nauci kako se servira. Ona me ocito nije poslusala a vidimo gdje je mogla biti.

Aca Znalac

pre 9 godina

Svako ima šansu, pa i Čilić. Samo treba biti sprema i dobro trenirati. Čilić je spreman, znam to odavno. Ipak je on hercegovac poreklom.

strucnjak

pre 9 godina

Koliko teniskih strucnjaka. sjecam se kako je bilo kad je Ivanisevic pre godinu dana rekao da Cilic moze da osvoji GS. Ali sta zna Ivanisevic o tenisu???

gs

pre 9 godina

Ne zna se ko je u prognozama smješniji-Ivanišević,ili Novakovi navijači.Ivanišević prognozira da će Marin osvojiti još GS ,međutim zaboravlja da je njegov teniser imao veliku sreću -u polufinale igrao sa ipak umornim Federerom i to još u dnevnom terminu ,što jeza Švajcarca bio prvi meč u tom terminu na GS,a u finalu sa preumornim Nišikorijem koji je do finala pobjedio tri tenisera iz prvih 10 ,među kojima i 1. na AATP listi.Marinova igra zasnovana na jakom servisu i lupanja po loptici pa šta bude nije neka igra koja obećava da će on ubuduće osvajati važne titule i prije će biti da smo dobili nasljednika Rodika i još jednog Iznera, Janoviča i. Novakovi navijač su 100 % sigurni da Rodžeru više neće osvojiti nijedan GS,dok su za Novaka sigurni da za njega nema prepreka ukoliko on sam sebi ne bude prepreka,potcjenjujući tako druge tenisere ,ali turniri su pokazali da su mu ti " nevažani " faktori, koji su bili s druge strane mreže itekako bili nepremostiva prepreka.

Branko

pre 9 godina

Besmisleno je navijacki pretpostavljati sto ce Cilic uraditi u buducnosti, da li ce, ili nece osvajati nove trofeje.
Videcemo to vrlo brzo.
Jedino mogu reci, da takav "stampedo" u nekoliko poslednjih meceva na US Openu,takvu dominaciju jednog igraca, jos nisam video.

...

pre 9 godina

To da li on može da osvoji još koji gren slem to će vreme pokazati naravno neće biti lako jer kraj velike trojke nije istina svako ima svoju lošu godinu a nekom je neka godina ili jedan njen deo najbolji naravno čili igra dobro ali moraju da shvate ne samo on nego i ostali igrači da ne može uvek biti dan novaku rodzeru nadalu jer je to jednostavno ne moguće čili je imao srece jer je to bio njegov dan nije grešio a rodzer jeste nije.mu ništa išlo mora da trenira kao veliki šampioni kao velika 3 jer su svi mnogo ispod njih to je jednostavno istina

krle

pre 9 godina

Kad je Marej osvojio WB, tzv.strucnjaci su rekli da ce on biti jedini konkurent Novaku za prvo mesto. Trenutno je 11. Kada je Sten uzeo AO, rekli su da dolazi njegovo vreme. Posle toga je imao samo jedno finale. Ista stvar sada sa Cilicem. Osvojio je GS,svaka cast,uspeh za istoriju,ali svako ko prati tenis zna da je mnogo tezi imati kontinuite igara i uspeha,nego osvojiti turnir.

istina

pre 9 godina

Zašto Čilić ili Wawrinka ne bi osvojili još po koji Grand Slam??
Pa i Đokoviću je nakon (2008) i prve grand slam titule trebalo pune tri godine da bi ponovno osvojio grand slam (2011)!!

ccc

pre 9 godina

Sumnjam u to... neka dokaže. Sada ce svi hteti da ga dobiju, sada ce imati pritisak u SVAKOM mecu, sada mora da igra na istom nivou kao na USAO a to je najteže. Cele sezone igrati na istom nivou. Osvajati turnire, ispadati u finalu ili polufinalu. A najteže je kada počnes da gubiš, onda se teško vraća mentalno. Dokaži da nisam u pravu već na sledećem turniru.

hvala na paznji

pre 9 godina

@Hrvat varas se komsija ako mislis da vecini ovde smeta sto je Cila uzeo GS. Bas suprotno, on ovde vazi za jednog finog i kulturnog decka kome ne smeta ni cirilica ni Nole ni nista sa istocne strane Drine.


A onda ovaj fini i kulturni mladic organizuje Tompsona za proslavu titule i pokaze kako mu ne smetaju ni cirilica ni No1e niti bilo sta sa istocne strane Drine. Shvatite vec jednom, oni se nece promeniti jer to sto imaju u sebi nije nastalo 90ih nego mnogo ranije. Cilicu zelim da mu se ovo vrati u karijeri.

mali radojica

pre 9 godina

@Hrvat varas se komsija ako mislis da vecini ovde smeta sto je Cila uzeo GS. Bas suprotno, on ovde vazi za jednog finog i kulturnog decka kome ne smeta ni cirilica ni Nole ni nista sa istocne strane Drine. Njega ovde jako postuju kao sportistu i svi al svi su za njega navijali jer je sa ovih prostora svima dozlogrdilo da se povladjuje samo onim sportistima iz platezno velikih zemalja a nas male ko sisa. To samo vi ne mozete da podnesete nase uspehe(isto manjina al jako glasna)i onda se stalno utrkujete ko je bolji ko je sta uzeo i koliko. Jasno je da je Nole za dve duzine bolji od Cile ali je isto tako i Cila dva metra bolji od gomile tenisera u top 10 i zasluzuje barem 4 mesto. Daklem prestanite da se utrkujete ciji je veci.... vec ajmo lepo svi za sve sa ovih prostora da navijamo pa ce svima biti lakse.

zzex.13

pre 9 godina

M.U.S. ili Masti u Susret. Iskoristio je sansu koja se desi jednom u zivotu ili nijeddnom... isto kao i Ivanisevic.
Finale bez Djokovica, Federera i Nadala ...