Sreda, 10.09.2014.

07:43

Vučić s Kinezima dogovorio Samit

Samit 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope biće održan u decembru u Beogradu, dogovorili su se premijer Aleksandar Vučić i premijer Kine Li Kećang.

Izvor: B92

Vuèiæ s Kinezima dogovorio Samit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

229 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 9 godina

Ovaj samit je od izuzetne vaznosti za Srbiju. Pokazali smo svetu da je Srbija iako je mala zemlja sposobna i da zeli da se razvija i napreduje. Zalaganje Aleksandra Vucica se isplatilo.Uspeo je da ucini za Srbiju mnogo za ove 2 godine sto prethodna stranka nije uspela ni za 14 godina.

sara

pre 9 godina

Ukoliko bi se realizovao neki od najavljenih projekata bilo bi to sjajno pre svega za narod sa tog područja. Krajnjeje vreme da dobijemo železnicu kakvu ima i ostatak Evrope, da budemo i mi kao sav normalan svet. Prevoz železnicom je najjeftiniji i najudobniji! Mogu samo da zamislim koliko bi ljudi vise koristili vozove, kao što se to radi u razvijenijim zemljama.

Konzul

pre 9 godina

Održavanje važnog i cenjenog samita u Beogradu, kakav nismo imali u zadnjih 40 godina, Srbiju će svrstati na visoku poziciju svetskih geopolitičkih dešavanja i u sam vrh regionalnog liderstva. Ne sumnjivo je da će vlada uspeti da ostvari interese države i građana i da je ovakav način rada neuporedivo bolji, odgovorniji i stručniji nego bilo koji rad drugih vlada koje smo imali u zadnjih 30 godina. Pozdravljam napore Srpske vlade i slažem se da je pravi čovek na čelu tog tima.

NAPREDAK

pre 9 godina

Nema sumnje da će se ovo i ostvariti.Kinezi čega se dohvate to i urade.Vučić će sigurno kroz određene koncesije date Kinezima dogovoriti lakšu otplatu ove investicije.

Dragan.J

pre 9 godina

Svaka vrsta ulaganja u Srbiju je dobrodosla. Ono za sta se premijer Vucic izborio prilikom posete Kini je jos jedan dokaz u nizu koliko se on bori za bolju i stabilniju Srbiju.

Milena

pre 9 godina

Premijer vucic je pokazao da je on sposoban za razliku od prethodne stranke da dovede strane investitore i da od Srbije napravi zemlju u kojoj vredi ziveti.

Jelena Jeca

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kine je od izuzetnog znacaja kako na polju infrastrukture koji nam je vrlo vazan, tako i na drugim poljima. Ne smemo propustiti sansu za ovakvim ulaganjem u nasu zemlju.

Dumars

pre 9 godina

Kad se samit sa 16 evropskih lidera održi u jednoj zemlji kao što je naša to mora da je znak da se u toj zemlji duvaju neki novi vetrovi...

PODRŠKA

pre 9 godina

Svakako je to uspeh vlade i Srbije na medjunarodnom planu ali mene više zanimaju onih 1o.ooo do 14.ooo radnih mesta, traktori, elektrane, i investicije jer smatram da je svako novo radno mesto uspeh i dragocenost.

Mefisto

pre 9 godina

Onolika zemlja i velika svetska ekonomska i vojna sila ravnopravno sa nama da organizuje samit za svetske lidere? Pa to je još jedna pobeda naše vlade!

TaraM

pre 9 godina

Na samitu u Kini Vučić je ugovorio dolazak Kineza u Beograd u decembru.Pozvao je kineske privrednike da dođu i ulažu u Srbiju.

TaraM

pre 9 godina

Razgovori između Kineza i Vučića vodili su se oko velikih projekata,a jedan od njih je projekat brzih pruga kroz Srbiju za povezivanje istoka i zapada.

BUCA

pre 9 godina

Gde god krenemo širom SRbije ima prostora za nove investicije! Ono što je neophodno jeste da se entuzijazam i energija koju strani investitori prepoznaju u vrhu države, spušta i ka lokalu i da svaka lokalna saamouprava novim projektima i idejama, snabdeva premijera i Vladu Srbije, kako bi se što više novih investicija i konkretno ostvarile i podizala zaposlenost u čitavoj državi!

Siniša Ru

pre 9 godina

Potvrda da j prijateljstvo sa Kinom izuzetno stabilno i jako i ovakva vest će u mnogome poboljšati poziciju Srbije! Takođe samit u Beogradu prezentuje Srbiju u nekom novom svetlu i šalje novu sliku potencijalnim investitorima.

The Drill

pre 9 godina

Za Srbiju je veoma bitno to sto jep risustvovala samitu u Kini.Ali je jos vaznije i bitnije to sto ce taj samit za neko vreme biti odrzan u Beogradu, gde ce prisustvovati i svetske velesile!!!!

сигурносни појас

pre 9 godina

Све похвале за премијерову одлучност и залагање да држави обезбеди што бољи углед који је доста дуго био на дну због разних који су водили државу на лош начин,зато само нек буде што више оваквих посета које уроде плодом.

moka

pre 9 godina

Ovako veliki samit koji predvodi jedna od najvećih i najmoćnijih država sveta Kina, samo može doprineti još boljem međunarodnom položaju Srbije, promociji i dovođenju nekog od stranih investitora.

mary

pre 9 godina

Premijer je ispunio obecanje, Srbija ce biti zajedno sa Kinom organizator samita Kine i zemalja centralne i istocne Evrope. Sigurno ce biti pronadjen zadovoljavajuci model finansiranja dela brze pruge kroz Srbiju,projekta u cijoj realizaciji ce ucestvovati kompanija iz Kine.

srna

pre 9 godina

Politika vlade Srbije i odgovorni prilaz međunarodnim odnosima i preuzetim obavezama, bez razlike o kom se partneru radi, iz dana u dan dobija potvrdu da donosi konkretne rezultate i ovo je samo još jedna potvrda tome.

Daca

pre 9 godina

Nase rukovovodstvo na celu sa Vucicem pokazalo je da je doraslo zadatku, koji je pred njih postavljen. Mudro vodjenom politikom iz dana u dan dobijamo priznanja od mnogih drzava. Pridobiti nekog kao sto su kinezi nije mala stvar. Sve u svemu samo nastavite tako jer mi zasluzujemo mnogo vise.

Tigar22

pre 9 godina

Srbija se polako, ali sigurno vraća u svetske tokove. Održavanje samita, kom će Srbija biti domaćin, velika je šansa za našu zemlju, koju treba iskoristiti, jer nije mala stvar da na jednom mestu bude 16 političkih lidera.

Nikola

pre 9 godina

Dozvolice Kinezima da otvore ovde neke svoje kompanije i preko nas izvoze u Evropu i Rusiju po povlascenim cenama i bez carina sve dok nas EU i Rusija ne kazne ali zato Srbima ne dozvoljava da prodaju svoju robu u inostranstvu, da preprodaju Kinsku ili Poljsku preko interneta i Pay Pala jer smo mi za njega gradjani drugog reda u odnosu na sve ostale.

Ove fasiste treba proterati sto pre ako narod zeli da prezivi i preharni svoje porodice.

Sramota je da cela Amerika, Spanija i ostale zemlje zivi od preprodaje Kineske robe preko interneta a da nama Srbima to onemogucava nasa vlast jer radi protiv naroda a u interesu svih drugih drzava.

Sada je sve jasno. Samo je pitanje kada ce narod presuditi svima vama izdajicama Srpskog naroda i drzave Srbije !

Iskrena

pre 9 godina

Vucic je najvredniji izdanak nasega naroda u celom mom zivotu, najiskrenije i sa mnogo postovanja i zelje da takvog postenog i vrednog vodju nikada ne obrukam svojim cinjenjem.

Goran S.

pre 9 godina

Negativni komentari koji se upućuju siguran sam da dolaze od onih koji su zaludni i koji u svakoj dobroj stvari koju za Srbiju učini premijer, vide samo potez političkog protivnika. Takvi treba da se trgnu i da budu srećnu što ima neko ko je sposoban i voljan da radi za dobrobit Srbije. Kamo sreće da je više takvih.

mikonos

pre 9 godina

Vučić je čovek koji tačno zna šta je najbitnije za Srbiju, i od Kineza će pokušati da izvuče maksimum! Ono što je najbitnije... infrastruktura – putevi, pruge,...

Zimzelen

pre 9 godina

Svi su ponosni zbog ovako velikih koraka i vracanja Srbije u svetske tokove,samo sto neko to javno kaze,a drugi se plase repova DS-a i posledica pa kao toboze ne priznaju da je ovo uspeh.Najveci te priznaju,to je bitno,ova sitna boranija je nevazna skroz..

Natalija

pre 9 godina

Koliko god da neki pokusavaju da omalovaze rad i napore premijera Vucica, dobijanje organizacije Samita, gde se otvaraju mogucnosti za uspostavljanje novih ekonomskih veza i dovodjenja novih investitora, niko ne moze da ospori.

SRKY

pre 9 godina

Održavanje samita u Beogradu svakako je šansa da Srbija prezentuje potencijale koje poseduje. A, dolazak kineskog premijera, posle tolikog niza godina, od zadnje posete, svakako ide u prilog Srbiji i govori o ugledu koju ima srpski Premijer.

Cipelica

pre 9 godina

Meni su ovo odlicne vesti,vise nego odlicne.Rusija i Kina nas prihvataju kao svoje velike prijatelje i velike saradnike na ekonomskom i privrednom planu! Ne brinem se za spoljnu politiku,odlicno sve funkcionise,jos samo da nasa opozicija shvati da oni ovo nisu ni hteli ni mogli ni za milion godina.

Kimberly

pre 9 godina

Ovo je cast za nasu zemlju i velika odgovornost,pre svega da se uzmemo u pamet i pljujemo jedni druge vec postujemo trud i rad ovog coveka koji nam je vratio dostojanstvo koje smo imali i koje zasluzujemo kao narod.

prki bg

pre 9 godina

Komentari botova uvek stanu u jednu rečenicu. To im je izgleda maksimum, ali nema veze, uvek se lepo nasmejem. Malo kasnije zaplačem.

Olga

pre 9 godina

Sve više se pokazuje vrednost naše spoljne politike i ciljeva koja je ova Vlada zacrtala a to je saradnja sa velikima, bez obzira da li je u pitanju Rusija, Evropa, SAD ili Kina. Otvoreni za sve dobićemo najviše.

Bane

pre 9 godina

Značaj samita je kao i uvek kada se održavao jedan veliki događaj sa mnogo nepredviljivih koristi koje bi mogle proisteći iz njega. Biti domaćin ovakvog velikog skupa je pre svega čast ali i poslovna prilika koju ne možemo propustiti.

Lupo

pre 9 godina

Posle 30 godina kineski premijer ponovo dolazi u Srbiju! Srbija ne samo da je popravila svoje pozicije na zapadu i u odnosima sa Rusijom, već je i prva država u Evropi sa strateškim partnerstvom sa Kinom!

Atina

pre 9 godina

Ovaj samit 16 država ima jedan jedini cilj da razvija i jača našu državu. Srbija po prvi ima političku volju da Srbija bude moderna i razvijena država. Aleksandar Vučić radi za interes naroda i države, i voli svoju država i učiniće je modernom i razvijenom. Svi projekti na samitu 16 lidera zemalja biće predstavljeni od kojih će ceo region imati koristi. Drago mi je da će Srbija ekonomski proseritetna i razvijena država.Srbija i treba da u vrlom kratkom periodu bude povezana sa državama EU, a Kinezi su našli interese na centralnoj Evropi i Balkanu i žele da sa Srbijom pronađu zajedničke interese.

dexason

pre 9 godina

Ovaj samit za Srbiju ima veliki i bitan znacaj jer ce je dovesti u zizu svetske javnosti,a samim tim pokazati celom svetu da je Srbija jedna moderna i normalna drzava.

Petar

pre 9 godina

Ništa u ovom životu nije slučajnost pa ni odluka Kine da samit bude održan u Beogradu. Od vremena Nesvrstanih na ovamo, uvek smo imali dobre i prijateljske odnose i danas samo nastavljamo tamo gde smo stali.

SrdjanVB

pre 9 godina

Ovakve aktivnosti svakako treba pozdraviti. A saradnja s Kinom, koja je druga po jačini svetska privreda, od izuzetne važnosti je za razvoj infrastrukture u Srbiji.

DIDA1

pre 9 godina

Trud i zalaganje naših predstavnika države urodio je velikim plodom. Izgradnja pruge Beograd- Budimpešta jedan je od značajnijih infrastrukturnih projekata. Na ovaj način olakšaće se obavljanje poslovnij odnosa, a i sa turističke strane međesobna poseta dveju Zemalja.

Miljana B

pre 9 godina

Polako ali sigurno Srbija zahvaljujuci Vucicu dobija svoje mesto u Evropi a i svetu. Politika koju vodimo prepoznatljiva je i za svaki respekt.

bogdan

pre 9 godina

OK ugovorio je samit, i posetu Kineskog premijera posle gotovo 30 god. i verovatno investicije u obliku nekih infrastruturnih projekata. Nesumnjivo je da Kina ima jednu od najbrže rastućih ekonomija na svetu, ali ne očekujte da tek tako odjednom procvetamo. Dok ne promenimo mentalitet i ne shvatimo da i mi moramo da radimo i zaradimo, neće nam biti bolje. Investitori će doći jer imaju interes da zarade, ali i mi moramo promeniti odnos prema radu, jer više ne važi ona - ne mogu me toliko malo platiti, koliko malo ja mogu da radim. Sada može da se dobije i otkaz ako ne radiš.

BillyBob

pre 9 godina

Ovo je jako dobra vest za našu privredu, sada treba nastaviti istim putem - od svih relevantnih aktera skupa tražiti mogućnost da se u Srbiju ulaže, insistirati na značaju projekta BG na vodi i na osnovu toga ugovoriti niz drugih projekata. Ako premijer ovako nastavi, brzo će se plate i penzije vratiti na stari nivo (ovoga puta ekonomski opravdano), a zatim treba očekivati i rast zarada, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

Branka

pre 9 godina

Ovo je veoma vazna poseta za nasu buducnost, nadam se da ce kao i do sada Vucic postici dogovor i bice nam cast da ugostimo Kineskog premijera.

ko

pre 9 godina

svaka čast vucicu,tako se bori za interese naše zemlje,pored eu i rusije kina je naš svakako najznačajniji partner i dobro je imati takvog prijatelja

Romanija

pre 9 godina

@Ovaj samit će biti od ogromnog značaja za Srbiju.Ovo je prilika da se strani investitori upoznaju o uslovima ulaganja u Srbiji. Nadamo se da će će biti i onih koji će se rado odazvati da svoj kapital počne ulagati i u Srbiji.To će za nas biti važno jer će se otvarati nova radna mesta i zapošljavati radnici.

dasa

pre 9 godina

dovodjenje i otvaranje samita u beogradu sa kineskim kolegama u decembru još jedan je pokazatelj politike naše vlade i u tome se vidi sposobnost,mudrost vučića da izvuce ono najbolje i najviše moguće u datom trenutku

Divota

pre 9 godina

Doista sam impresioniran svakim novim projektom,svakom novom zaslugom i delom našeg premijera.Ali taj osećaj sreće i blaženstva suviše kratko traje jer se setim da nisam ručao(a Boga mi i doručak je bio mršav..),pogledam u svoj novčanik i shvatim da opet moram da se dovijam do plate,presipam iz šupljeg u prazno i pišem na odloženo čekove bez pokrića..Da li još neko ima sličnih problema ili sam ja usamljen slučaj u ovoj predivnoj Srbiji?

Macor

pre 9 godina

Retko je da jedan ovako visoki zvanicnik Kine poseti jednu malu zemlju kao Srbiju. Vlada dobro radi na saradnji sa Kinom i to sada treba maksimalno iskoristiti.

Sneska

pre 9 godina

Pa dovoljno je da Kinezi kupe nekoliko drzavnih preduzeca i da podignu nivo privrede a vec su zainteresovani za nekoliko!Oni hoce saradnju sa Evropom a mi smo im,zbog povoljnih trgovinskih sporazuma,najbolja zemlja za otvaranje njihovih firmi i za centar njihovog delovanja u Evropi!

No way

pre 9 godina

@ neoplanta
Kad se pojave kinezi, sta mislis da ce lideri pozvanih drzava da iskuliraju i tako rizikuju gubitak potencijalnih investicija i lose odnose sa Kinom? Pajtica, Verka i Cedu da pozovu i oni bi dosli.

dsa

pre 9 godina

Kolko ste smesni.Sta se primate,kolko je to naivno.Proci i ovaj talas lazne euforije kao i sa Arapima.Knjigu u sake,lopate u ruke.A ne da cekate spasenje te ovih te onih,a samo kuckate i klikcete.Neradnici jedni.SNS=Srpska Neradnicka Stranka.Sram vas bilo.

Galeb

pre 9 godina

Vucic je uradio ono sto mnogi nisu mogli:ubedio je Kineze da uloze svoje pare u izgradnju nase infrastrukture koja ce nas povezati sa Evropom i cime cemo postati glavna veza izmedju istoka i zapada!Izgradnja puteva i zeleznice ce znacajno uticati na jacanje nase ekonomije i dolazak investitora!

Kosco

pre 9 godina

Ovako se ide u goste velikim silama,sastanak sa najvisim vrhom,sa najjacim firmama,sa gotovim projektima i sa predlozima za jacanje saradnje i u politickom i u ekonomskom vidu!Do sada su nasi drzavnici posecivali Kinu bez ikakvog ekonomskog efekta a tek sada pocinjemo da ostvarujemo saradnju sa punim kapacitetom!

Marko

pre 9 godina

Au koliko smesne komentare ovi SNS botovi pisu, svi su im kao sastavi iz Srpskog koje smo pisali u osnovnoj skoli, dok sedim pored kamina u kome vatrica veselo pucketa posmatram kako napolju promicu biserno bele pahulje gospodja zime.......hahaha tako i ovi: U dalekoj zemlji Kini, zemlji hiljadu kontrasta nas visoki, bujne kose, zgodni i snazni premijer naporima jednog Herkulesa nastoji da svojoj zemlji obezbedi bolje sutra razgovarajuci sa velikim vodjama te daleke a opet vrlo prijateljske zemlje koji su fascinirani premijerovim likom, delom, sveukupnom pojavom i odlucnim a opet vrlo toplim nastupom koji prikazuje njegovu duboku naklonost nasim Kineskim prijateljima obecali da ce uciniti sve samo da Srbiji krene!!!!

Romper

pre 9 godina

Dobro nas je Vucic predstavljao u Kini i dobru saradnju je dogovorio sa njima i ne secam se da je neki nas drzavnik skoro uspeo da ubedi i Nemacku i Kinu i Rusiju i Arape i Eu da investiraju u nasu zemlju bez ikakvih uslovljavanja i ogranicenja!Nesto novo kod nas!

Irena

pre 9 godina

U poslednje vreme me odusevljava to kako Vucic, pored svoje upornosti, odlicno koristi i svoju duhovitost za postizanje ciljeva. Odusevljena sam na koji je nacin dobio obecanje od kineskog predstavnika.

baba vanga

pre 9 godina

Veliki uspeh premijera, ovo je za Srbiju velika cast i sansa koju moramo da iskoristimo. Verujem da ce premijer uspeti da privuce sto veci broj investicija iz Kine.

doc

pre 9 godina

nije samo to dali si mu i maketu voza a nemci ce mu daju maketu pruge i jos kad mu rusi daju maketu železničke stanice imaće ceo komplet do 2016

ivanica

pre 9 godina

Ovakav uspeh je pravi dokaz da trud,rad,lojalnost I poštenje nađe svoj put!
Posle Tita ,mnogi su pokušavali da dovedu kineskog premijera u Srbiju.

Niko nije uspeo. Sada je Vučić uspeo !
To znači da se Srbija nalazi na značajno boljem putu !

Kaca

pre 9 godina

Hvala Vucicu i njegovim saradnicima na ovakvom potezu. Ova pruga ce otvoriti mnoge mogucnosti, kako za nas tako i za Madjare. Ono sto mi sigurno obecavamo jeste dobar provod i gostoprimstvo.

Ankica

pre 9 godina

28 godina je bilo potrebno da se pojavi covek poput Vucica, koji je konacno uspeo da dobije obecanje i dovede predstavnika Vlade Kine u Srbiju.

Majce

pre 9 godina

Srbiji je potreban ovaj samit kako bi podigla ugled u svetu, i kako bi zaista sve svoje privredne resurse pokrenula da bi bila lider u regionu.

Глобтротер

pre 9 godina

Инвестиције не доноси шетање и прошење премијера по белом свету, него добри услови, закони и уређено тржиште. Када будемо све то спремили, инвеститори ће долазити сами. Неће морати нико да их вуче за рукав. Уосталом то је суштински и рекао амбасадор Немачке пре неки дан у интервјуу који је дао. А нама је представљено како је Вучић обезбедио инвестиције из Немачке. Да ли ту лаже Вучић или амбасадор Немачке процените сами.

GORANA O

pre 9 godina

Saradnja sa Kinim koja je druga ekonomska sila je od ogromnog znacaja za Srbiju.A samit koji ce biti odrzan u Beogradu pokazace clanicama da Srbija ima potencijala za ulaganje,da smo politicki stabilna zemlja,koja ne menja politiku u zavisnosti sa kojom zemljom pregovara,vec da je ista prema svakom.Samit ce biti dobar za privlacenje novih investicija,i onih koji zele da svoje firme otvore kod nas.A radnike nece dovoditi iz svojih drzava,vec ce zaposljavati nase,,

Radoje

pre 9 godina

Vucic je skoro u Berlinu dogovorio izgradnju 3 putna pravca u regionu i sa prugom Bg-Budimpesta postacemo glavna tranzitna zemlja regiona i povoljno mesto za strane investitore!U celoj srednjoj i istocnoj Evropi kinezi samo kod nas investiraju i to moramo iskoristiti maximalno!

mare

pre 9 godina

Moram da priznam da nisam očekivao da će uspeti da dovede Kineskog premijera u Beograd. Vidim da se Li nije izjasnio oko otvaranja mosta ali i održavanje samita u Beogradu je velika šansa da iskoristimo strateško partnerstvo i privučemo neke Kineske investitore u Srbiju.

Sa dna bunara do oblaka

pre 9 godina

Sve sto je do danas zamislio, Vucic je uspeo da dogovori. Na nama je SAMO da sve ideje i planove za neuporedivo bolji zivot donete nam na tacni radom sprovedemo u delo.Naravno da hocemo jer imamo razuma, znanja i volje da istrajemo do kraja.

kris

pre 9 godina

Mozda jos ne osecamo boljitak u zivotu u Srbiji ali je ocigledno da idemo ka boljitku jer konacno imamo premijera koji dobija sve vecu podrsku, ne samo gradjana Srbije, vec i lidera drugih zemalja a sa podrskom doci ce i investicije.

Megi Simic

pre 9 godina

Samit ce biti pun pogodak jer ce okupiti drzave koje bi mogle da ulazu u Srbiju i da kroz kineske kredite pomognu obnovi infrastrukture u Srbiji i u regionu.

Invest

pre 9 godina

Posle toliko vremena Beograd je ponovo centar zbivanja sto je veliki plus za nas. Premijer se ozbiljno bori da privuce sto vise dobrih stranih investicija.

Marija

pre 9 godina

Kineske kompanije koje zele da ulazu u Srbiju su i te kako dobrodosle! Neka ih samo bude jos vise i neka kroz neko ulaganje u nase fabrike i infrastrukturu pomognu nasem budzetu i drzavnim finansijama, ali i kroz otvaranje novih radnih mesta.

kruela

pre 9 godina

Samit 16 lidera koji ce se u decembru odrzati u Beogradu je velika cast za Srbiju, takodje i veliki uspeh jer nakon vise decenija postigli smo da najveci svetski lideri postuju nasu zemlju i podrzavaju politiku nase zemlje. Saradnja sa Kinom je vrlo znacajna za nasu zemlju a moguce je da ce nakon samita biti i drugih investicija.

neca82

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru, on je svestan od kolikog znacaja je ova poseta Kini za nasu zemlju, on ce da ti sve od sebe da se uspostavi uspesna saradnja, za dobrobit gradjana.

krle - dron

pre 9 godina

Da ostavi dobar otisak Vucko je kineskom premijeru prilikom pozdrava svecano izgovorio SRBIJA do TOKIJA ,vidi se obostrano zadovoljstvo po izrazu lica obojice.....

danica

pre 9 godina

Mnogi su pre Vuciceve vlade ,tokom 90-ih, 2000-ih, pa i 2009. i 2010, pokusavali da dovedu kineskog ambasadora u Srbiju. Sada je ova Vuciceva vlada uspela, i to ce biti veliki uspeh njene spoljne politike. A nadamo se da ce biti i kineskih investicija.

Maša

pre 9 godina

Kinezi su već tu,pa većbako su tu ajmo da iskoristimo njihovo znanje ,tehnologiju,investicije.Zanima me samo sa kim je gospodin Pajtić razgovarao i kakve je on dogovore sklopio...

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.

Marko

pre 9 godina

za Miris dunja na balkanu: Pitaj to premijera, zasto se tolike godine od 2000. na ovamo borio sa
vetrenjacama i svadjo nas sa svetom. Jesu te njegove godine izraz ljubavi prema svom narodu? U svakoj kafani u Srbiji ljudi mogu do milr volje ratovati sa celim svetom al to nije odlika odgovornih politicara...

Zavrzlama

pre 9 godina

Vucic resen da nam zemlja bude najbolja u regionu, i svi vide koliko se trudi zato ga i hvale.Do sada Srbija nije imala ovako jakog lidera.

KlausKI

pre 9 godina

Odlične vesti za Srbiju znao sam da se Premijer neće vratiti praznih ruku!
(Coki, 10. septembar 2014 08:17)

...pa da...dobio je maketu voza juce...

iva sm

pre 9 godina

Više nego očigledno , da je prijateljstvo sa Kinom jače i izraženije nego ikada !
Samit u Beogradu ,predstavlja Srbiju u nekom novom svetlu I šalje pozitivnu poruku
novim investicijama!

KRISTALIZACIJA

pre 9 godina

Možda za svet nije značajan susret premijera najmnogoljudnije i najrazvijenije države sveta KIne sa premijerom male SRbije , za gradjane Srbije je to ogroman iskorak i medjunarodno priznanje koje će značiti u svakom smislu puno-politički,. ekonomski,EU,Rusiji i u SB UN.

Miris dunja na Balkanu

pre 9 godina

Gde bi danas bili da smo imali ovakvog premijera zadnjih 14 godina. Ne bi bili dužni kao Grčka i ne bi zaostali kao Albanija.

Vesna

pre 9 godina

Veliki je uspeh postigla nasa delegacija u Kini, jer sama organizacija samita u Beogradu ce Srbiji doneti veliku korist, a mi po trediciji dobro znamo da organizujemo ovakve sastanke, pa ce tako biti i ovaj put.

Dora

pre 9 godina

Nismo ni svesni koje su mogućnosti saradnje sa Kinom! Problem je što se zadnjih 20 godina podsticao nerad i negativna selekcija te malo je ljudi na odgovornim mestima u privredi i društvu koji su hteli da ulože napor da bi sačinili dovoljno atraktivne projekte da bi privukli interesovanje investitora iz Kine.Sada se situacija iz korenaa amenja i već se vide rezultati!

Senad Bijelkić

pre 9 godina

Za mene kao gradjanina Srbije susret kineskog i srpskog premijera predstavlja vrhunac političke ofanzive Srbije da zadrži svoj identitet , samostalnost i svojevoljnost nasuprot silnim pritiscima od strane EU , SAD i Zapada, i priblićžavanje Srbije starim stazama političke mudrosti i razvoja.

Darko

pre 9 godina

U Srbiju dolazi jos jedan veliki investicioni i infrastrukturni projekat, sto ce u mnogome popraviti privrdni ambijent u Srbiji i omoguciti njen privredni razvoj.

Dusica Brkic

pre 9 godina

Ova poseta premijera Vucica Kini ce omoguciti nove investicije i radna mesta a takodje i mnoge druge projekte kao sto su brza pruga Beograd / Budimpesta.

sunshine

pre 9 godina

Zaista lepa vest, raduje me još bolja saradnja sa Kinom i učvršćivanje takvih odnosa. Ono što želim da naglasim, jeste da sam primetila da se u poslednje vreme često provlači kroz vesti ključna rečenica: "Ovo je prva poseta jos od..." To mi se dopada.

minjA

pre 9 godina

Srbija je prva zemlja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koja je uspostavila strateško partnerstvo sa Kinom.
Izgradnja ove pruge je veliki napredak u Evropi .
Smatram da učešće Srbije u ovom projektu daje ohrabrujući signal za buduće kooperacije I investicije!
Mogu samo da pohvalim Vučića,jer je još jednom dokazao svoju borbenost I umeće!

ponosna sm

pre 9 godina

Samit je velika je stvar za Srbiju !
Ovakav sastanak sa premijerom Kine I sa još 16 premijera centralne i istočne Evrope , Beograd je imao samo za vreme Tita!
To pokazuje da vođenje nezavisne politike i principijelno ponašanje naše vlade ,nalazi poštovanje i takve sile, kao što je Kina.
Zaista veliki uspeh,bravo Vučiću!

RAJKO BAJIC

pre 9 godina

Izgradnja pruge Beograd /Budimpesta je velika sansa za nasu zemlju da zauzme vodecu ulogu u jugoistocnoj Evropi zato je ne smemo ispustiti.

ENA

pre 9 godina

Iskreno moramo saradjivati sa velikim silama,sami ne bi opstali , tako da mislim da ce kinezi dati veoma povoljne uslove za prugu i za mnoge druge projekte

marko83

pre 9 godina

Sjajno, ovaj samit svesskih lidera ce nam biti prilika za trazenje novih partnera i investicija, svakako i za ogromno poboljsanje naseg ugleda u svetu.

oliver

pre 9 godina

Organizacija samita Kina istocna Evropa daje Srbiji prednost domaceg terena i pokazije da premijer Kine na Srbiju racuna kao na najozbiljnijeg partnera u ovom delu sveta sto treba iskoristiti za realizaciju nasih prjekata

Necu_u_Tor

pre 9 godina

A jel moze neko da dapise kakve veze Kina ima sa "Samitom 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope"?!

Mislim, umesto ode Velikom Vodji, bolje se malom bavite novinarstvom.

Miki89

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetne važnosti,naročito sada kad su nam investicije više nego neophodne.Tako da ovakve aktivnosti treba pozdraviti u svakom smislu.

Slavko

pre 9 godina

Drago mi je da je sastanak uspeo i da se premijer vraća kući sa dogovorenim projektima, sa vešću o novim investicijama u IT sektor i u prugu Beograd - Budimpešta. Na TV-u sam čuo da je premijer izjavio da je kineska strana već pregovarala sa Grcima o pruzi Beograd - Solun - Atina, i time je ova vest još značajnija jer ćemo tako postati saobraćajno čvorište ovog dela Evrope.

Maggy

pre 9 godina

Planirana izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta u saradnji sa kineskim partnerima je ogroman korak napred, a kad se realizuje i nastavak modernizacije pruge kroz Srbiju do Soluna, će dodatno učiniti Srbiju još atraktivnijom destinacijom za investitore!

au

pre 9 godina

Bas me briga. On radi 20 sati dnevno! A sta on zna da radi kada nikada nista nije radio? Demagog i nesposobnjakovic. Vidimo kako radi, svaki dan je sve gore. Toma je ispao pametniji.

Laki

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću na posvećenosti da Srbiju vrati na mesto koje joj pripada u svetu. Moguće je uz evrointegracije održati dobre odnose i imati ekonomsku saradnju sa celim svetom.

Tosa

pre 9 godina

Veoma uspešna poseta Vučića Kini i ovo je nadam se samo početak odlične saradnje brojne su oblasti gde možemo sarađivati na obostranu korist!

Nemanja

pre 9 godina

Nije lako sa Kinezima uspostaviti odbru saradnju, u poziciji su da im se svi nude. Svi žele Koneze za partnere, jer imaju ogroman kapital. Svako primicanje Srbije to ogromnom kapitalu za oinvestiranje je za respekt.

d.jutro

pre 9 godina

brza pruga..?? aha..a to rade da Kinezi iz Madj.i ovi nasi " domaci " imaju brzi prevoz..:) ako ovako nastave da se sire ima da stanemo u bus plus bez guranja :)

Neoplanta

pre 9 godina

Samit 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope biće održan u decembru Beogradu, dogovorili su se premijer Aleksandar Vučić i premijer Kine Li Kećanga.

?????

Lider azijske zemlje se dogovorio sa liderom zadnje rupe na evropskoj svirali, da odrze samit lidera evropskih zemalja!!!

To se zove praviti racun bez krcmara!!!

P.S. I pokojni Milosevic je svoju vladavinu zasnivao bas na "brzim prugama", pre vise od dvadeset godina! Danasnjica nam sve vise lici na devedesete!

Egon Čanji

pre 9 godina

Brze pljuge Srbije II(Sequel, 10. septembar 2014 09:05)

Šaljivdžijama kao ti ja bih dao pijuk u ruke pa udri sve do granioce s Mađarskom, da vidim da li ćeš i onda da hejtuješ.

wishman

pre 9 godina

Dobro je da je nas premijer ovoliko aktivan i da pokusava da u dogovoru sa silama poput Nemacke i Kine realizuje projekte koji bi puno znacili nasoj zemlji,da su neki prethodnici bili pametni ovakve stvari bi se odavno radile .

Zaza

pre 9 godina

Najavljena druga faza modernizacije pruge do Soluna, će posebno značiti kao podsticaj investiranja na jugu Srbije gde ima mnogo potencijala za investicije, a koje će ubrzanjem transporta biti mnogo atraktivnije!

mare

pre 9 godina

Odlična ideja o izgradnji pruge i dobro je što će biti realizovana!
(Dario, 10. septembar 2014 08:53)

Majke ti, je l' dobijes 50 para po komentaru? Ili su ti samo nesto obecali, ajde odgovori, molim te.

Jedna opservacija

pre 9 godina

"Li je najavio da će u decembru, kada dođe u posetu u Beograd, biti potpisan i ugovor o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta."

Ako on stiže u decembru, partijaši će dobiti nalog da krenu s prozivkama o koncu oktobra. ;)

Natala

pre 9 godina

Ovo me neverovatno podseća na skok iz blata u koje smo nemilice bili bačeni i u kom smo na žalost proveli jako dugo vremena služeći kao predmet za podsmeh i nepoštovanje.

Armagedon

pre 9 godina

Vratiće se Vučić u Srbiju sa "punom korpom", navikao nas je već na to. Posle svake posete nekoj od velikih ekonomskih sila dobijemo i neku novu stratešku investiciju.

Sa dna bunara do oblaka

pre 9 godina

Sve sto je do danas zamislio, Vucic je uspeo da dogovori. Na nama je SAMO da sve ideje i planove za neuporedivo bolji zivot donete nam na tacni radom sprovedemo u delo.Naravno da hocemo jer imamo razuma, znanja i volje da istrajemo do kraja.

Galeb

pre 9 godina

Vucic je uradio ono sto mnogi nisu mogli:ubedio je Kineze da uloze svoje pare u izgradnju nase infrastrukture koja ce nas povezati sa Evropom i cime cemo postati glavna veza izmedju istoka i zapada!Izgradnja puteva i zeleznice ce znacajno uticati na jacanje nase ekonomije i dolazak investitora!

Megi Simic

pre 9 godina

Samit ce biti pun pogodak jer ce okupiti drzave koje bi mogle da ulazu u Srbiju i da kroz kineske kredite pomognu obnovi infrastrukture u Srbiji i u regionu.

kris

pre 9 godina

Mozda jos ne osecamo boljitak u zivotu u Srbiji ali je ocigledno da idemo ka boljitku jer konacno imamo premijera koji dobija sve vecu podrsku, ne samo gradjana Srbije, vec i lidera drugih zemalja a sa podrskom doci ce i investicije.

Radoje

pre 9 godina

Vucic je skoro u Berlinu dogovorio izgradnju 3 putna pravca u regionu i sa prugom Bg-Budimpesta postacemo glavna tranzitna zemlja regiona i povoljno mesto za strane investitore!U celoj srednjoj i istocnoj Evropi kinezi samo kod nas investiraju i to moramo iskoristiti maximalno!

Natala

pre 9 godina

Ovo me neverovatno podseća na skok iz blata u koje smo nemilice bili bačeni i u kom smo na žalost proveli jako dugo vremena služeći kao predmet za podsmeh i nepoštovanje.

Invest

pre 9 godina

Posle toliko vremena Beograd je ponovo centar zbivanja sto je veliki plus za nas. Premijer se ozbiljno bori da privuce sto vise dobrih stranih investicija.

Maggy

pre 9 godina

Planirana izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta u saradnji sa kineskim partnerima je ogroman korak napred, a kad se realizuje i nastavak modernizacije pruge kroz Srbiju do Soluna, će dodatno učiniti Srbiju još atraktivnijom destinacijom za investitore!

Miki89

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetne važnosti,naročito sada kad su nam investicije više nego neophodne.Tako da ovakve aktivnosti treba pozdraviti u svakom smislu.

srna

pre 9 godina

Politika vlade Srbije i odgovorni prilaz međunarodnim odnosima i preuzetim obavezama, bez razlike o kom se partneru radi, iz dana u dan dobija potvrdu da donosi konkretne rezultate i ovo je samo još jedna potvrda tome.

dexason

pre 9 godina

Ovaj samit za Srbiju ima veliki i bitan znacaj jer ce je dovesti u zizu svetske javnosti,a samim tim pokazati celom svetu da je Srbija jedna moderna i normalna drzava.

marko83

pre 9 godina

Sjajno, ovaj samit svesskih lidera ce nam biti prilika za trazenje novih partnera i investicija, svakako i za ogromno poboljsanje naseg ugleda u svetu.

mary

pre 9 godina

Premijer je ispunio obecanje, Srbija ce biti zajedno sa Kinom organizator samita Kine i zemalja centralne i istocne Evrope. Sigurno ce biti pronadjen zadovoljavajuci model finansiranja dela brze pruge kroz Srbiju,projekta u cijoj realizaciji ce ucestvovati kompanija iz Kine.

Majce

pre 9 godina

Srbiji je potreban ovaj samit kako bi podigla ugled u svetu, i kako bi zaista sve svoje privredne resurse pokrenula da bi bila lider u regionu.

Zavrzlama

pre 9 godina

Vucic resen da nam zemlja bude najbolja u regionu, i svi vide koliko se trudi zato ga i hvale.Do sada Srbija nije imala ovako jakog lidera.

Atina

pre 9 godina

Ovaj samit 16 država ima jedan jedini cilj da razvija i jača našu državu. Srbija po prvi ima političku volju da Srbija bude moderna i razvijena država. Aleksandar Vučić radi za interes naroda i države, i voli svoju država i učiniće je modernom i razvijenom. Svi projekti na samitu 16 lidera zemalja biće predstavljeni od kojih će ceo region imati koristi. Drago mi je da će Srbija ekonomski proseritetna i razvijena država.Srbija i treba da u vrlom kratkom periodu bude povezana sa državama EU, a Kinezi su našli interese na centralnoj Evropi i Balkanu i žele da sa Srbijom pronađu zajedničke interese.

Armagedon

pre 9 godina

Vratiće se Vučić u Srbiju sa "punom korpom", navikao nas je već na to. Posle svake posete nekoj od velikih ekonomskih sila dobijemo i neku novu stratešku investiciju.

baba vanga

pre 9 godina

Veliki uspeh premijera, ovo je za Srbiju velika cast i sansa koju moramo da iskoristimo. Verujem da ce premijer uspeti da privuce sto veci broj investicija iz Kine.

Nemanja

pre 9 godina

Nije lako sa Kinezima uspostaviti odbru saradnju, u poziciji su da im se svi nude. Svi žele Koneze za partnere, jer imaju ogroman kapital. Svako primicanje Srbije to ogromnom kapitalu za oinvestiranje je za respekt.

ponosna sm

pre 9 godina

Samit je velika je stvar za Srbiju !
Ovakav sastanak sa premijerom Kine I sa još 16 premijera centralne i istočne Evrope , Beograd je imao samo za vreme Tita!
To pokazuje da vođenje nezavisne politike i principijelno ponašanje naše vlade ,nalazi poštovanje i takve sile, kao što je Kina.
Zaista veliki uspeh,bravo Vučiću!

Kosco

pre 9 godina

Ovako se ide u goste velikim silama,sastanak sa najvisim vrhom,sa najjacim firmama,sa gotovim projektima i sa predlozima za jacanje saradnje i u politickom i u ekonomskom vidu!Do sada su nasi drzavnici posecivali Kinu bez ikakvog ekonomskog efekta a tek sada pocinjemo da ostvarujemo saradnju sa punim kapacitetom!

ivanica

pre 9 godina

Ovakav uspeh je pravi dokaz da trud,rad,lojalnost I poštenje nađe svoj put!
Posle Tita ,mnogi su pokušavali da dovedu kineskog premijera u Srbiju.

Niko nije uspeo. Sada je Vučić uspeo !
To znači da se Srbija nalazi na značajno boljem putu !

oliver

pre 9 godina

Organizacija samita Kina istocna Evropa daje Srbiji prednost domaceg terena i pokazije da premijer Kine na Srbiju racuna kao na najozbiljnijeg partnera u ovom delu sveta sto treba iskoristiti za realizaciju nasih prjekata

minjA

pre 9 godina

Srbija je prva zemlja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koja je uspostavila strateško partnerstvo sa Kinom.
Izgradnja ove pruge je veliki napredak u Evropi .
Smatram da učešće Srbije u ovom projektu daje ohrabrujući signal za buduće kooperacije I investicije!
Mogu samo da pohvalim Vučića,jer je još jednom dokazao svoju borbenost I umeće!

Senad Bijelkić

pre 9 godina

Za mene kao gradjanina Srbije susret kineskog i srpskog premijera predstavlja vrhunac političke ofanzive Srbije da zadrži svoj identitet , samostalnost i svojevoljnost nasuprot silnim pritiscima od strane EU , SAD i Zapada, i priblićžavanje Srbije starim stazama političke mudrosti i razvoja.

Laki

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću na posvećenosti da Srbiju vrati na mesto koje joj pripada u svetu. Moguće je uz evrointegracije održati dobre odnose i imati ekonomsku saradnju sa celim svetom.

Zaza

pre 9 godina

Najavljena druga faza modernizacije pruge do Soluna, će posebno značiti kao podsticaj investiranja na jugu Srbije gde ima mnogo potencijala za investicije, a koje će ubrzanjem transporta biti mnogo atraktivnije!

Natalija

pre 9 godina

Koliko god da neki pokusavaju da omalovaze rad i napore premijera Vucica, dobijanje organizacije Samita, gde se otvaraju mogucnosti za uspostavljanje novih ekonomskih veza i dovodjenja novih investitora, niko ne moze da ospori.

Slavko

pre 9 godina

Drago mi je da je sastanak uspeo i da se premijer vraća kući sa dogovorenim projektima, sa vešću o novim investicijama u IT sektor i u prugu Beograd - Budimpešta. Na TV-u sam čuo da je premijer izjavio da je kineska strana već pregovarala sa Grcima o pruzi Beograd - Solun - Atina, i time je ova vest još značajnija jer ćemo tako postati saobraćajno čvorište ovog dela Evrope.

danica

pre 9 godina

Mnogi su pre Vuciceve vlade ,tokom 90-ih, 2000-ih, pa i 2009. i 2010, pokusavali da dovedu kineskog ambasadora u Srbiju. Sada je ova Vuciceva vlada uspela, i to ce biti veliki uspeh njene spoljne politike. A nadamo se da ce biti i kineskih investicija.

neca82

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru, on je svestan od kolikog znacaja je ova poseta Kini za nasu zemlju, on ce da ti sve od sebe da se uspostavi uspesna saradnja, za dobrobit gradjana.

BillyBob

pre 9 godina

Ovo je jako dobra vest za našu privredu, sada treba nastaviti istim putem - od svih relevantnih aktera skupa tražiti mogućnost da se u Srbiju ulaže, insistirati na značaju projekta BG na vodi i na osnovu toga ugovoriti niz drugih projekata. Ako premijer ovako nastavi, brzo će se plate i penzije vratiti na stari nivo (ovoga puta ekonomski opravdano), a zatim treba očekivati i rast zarada, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

sunshine

pre 9 godina

Zaista lepa vest, raduje me još bolja saradnja sa Kinom i učvršćivanje takvih odnosa. Ono što želim da naglasim, jeste da sam primetila da se u poslednje vreme često provlači kroz vesti ključna rečenica: "Ovo je prva poseta jos od..." To mi se dopada.

Darko

pre 9 godina

U Srbiju dolazi jos jedan veliki investicioni i infrastrukturni projekat, sto ce u mnogome popraviti privrdni ambijent u Srbiji i omoguciti njen privredni razvoj.

iva sm

pre 9 godina

Više nego očigledno , da je prijateljstvo sa Kinom jače i izraženije nego ikada !
Samit u Beogradu ,predstavlja Srbiju u nekom novom svetlu I šalje pozitivnu poruku
novim investicijama!

Dora

pre 9 godina

Nismo ni svesni koje su mogućnosti saradnje sa Kinom! Problem je što se zadnjih 20 godina podsticao nerad i negativna selekcija te malo je ljudi na odgovornim mestima u privredi i društvu koji su hteli da ulože napor da bi sačinili dovoljno atraktivne projekte da bi privukli interesovanje investitora iz Kine.Sada se situacija iz korenaa amenja i već se vide rezultati!

ko

pre 9 godina

svaka čast vucicu,tako se bori za interese naše zemlje,pored eu i rusije kina je naš svakako najznačajniji partner i dobro je imati takvog prijatelja

Maša

pre 9 godina

Kinezi su već tu,pa većbako su tu ajmo da iskoristimo njihovo znanje ,tehnologiju,investicije.Zanima me samo sa kim je gospodin Pajtić razgovarao i kakve je on dogovore sklopio...

Romanija

pre 9 godina

@Ovaj samit će biti od ogromnog značaja za Srbiju.Ovo je prilika da se strani investitori upoznaju o uslovima ulaganja u Srbiji. Nadamo se da će će biti i onih koji će se rado odazvati da svoj kapital počne ulagati i u Srbiji.To će za nas biti važno jer će se otvarati nova radna mesta i zapošljavati radnici.

wishman

pre 9 godina

Dobro je da je nas premijer ovoliko aktivan i da pokusava da u dogovoru sa silama poput Nemacke i Kine realizuje projekte koji bi puno znacili nasoj zemlji,da su neki prethodnici bili pametni ovakve stvari bi se odavno radile .

KRISTALIZACIJA

pre 9 godina

Možda za svet nije značajan susret premijera najmnogoljudnije i najrazvijenije države sveta KIne sa premijerom male SRbije , za gradjane Srbije je to ogroman iskorak i medjunarodno priznanje koje će značiti u svakom smislu puno-politički,. ekonomski,EU,Rusiji i u SB UN.

Vesna

pre 9 godina

Veliki je uspeh postigla nasa delegacija u Kini, jer sama organizacija samita u Beogradu ce Srbiji doneti veliku korist, a mi po trediciji dobro znamo da organizujemo ovakve sastanke, pa ce tako biti i ovaj put.

Miris dunja na Balkanu

pre 9 godina

Gde bi danas bili da smo imali ovakvog premijera zadnjih 14 godina. Ne bi bili dužni kao Grčka i ne bi zaostali kao Albanija.

DIDA1

pre 9 godina

Trud i zalaganje naših predstavnika države urodio je velikim plodom. Izgradnja pruge Beograd- Budimpešta jedan je od značajnijih infrastrukturnih projekata. Na ovaj način olakšaće se obavljanje poslovnij odnosa, a i sa turističke strane međesobna poseta dveju Zemalja.

Zimzelen

pre 9 godina

Svi su ponosni zbog ovako velikih koraka i vracanja Srbije u svetske tokove,samo sto neko to javno kaze,a drugi se plase repova DS-a i posledica pa kao toboze ne priznaju da je ovo uspeh.Najveci te priznaju,to je bitno,ova sitna boranija je nevazna skroz..

dasa

pre 9 godina

dovodjenje i otvaranje samita u beogradu sa kineskim kolegama u decembru još jedan je pokazatelj politike naše vlade i u tome se vidi sposobnost,mudrost vučića da izvuce ono najbolje i najviše moguće u datom trenutku

Petar

pre 9 godina

Ništa u ovom životu nije slučajnost pa ni odluka Kine da samit bude održan u Beogradu. Od vremena Nesvrstanih na ovamo, uvek smo imali dobre i prijateljske odnose i danas samo nastavljamo tamo gde smo stali.

Kimberly

pre 9 godina

Ovo je cast za nasu zemlju i velika odgovornost,pre svega da se uzmemo u pamet i pljujemo jedni druge vec postujemo trud i rad ovog coveka koji nam je vratio dostojanstvo koje smo imali i koje zasluzujemo kao narod.

Macor

pre 9 godina

Retko je da jedan ovako visoki zvanicnik Kine poseti jednu malu zemlju kao Srbiju. Vlada dobro radi na saradnji sa Kinom i to sada treba maksimalno iskoristiti.

SrdjanVB

pre 9 godina

Ovakve aktivnosti svakako treba pozdraviti. A saradnja s Kinom, koja je druga po jačini svetska privreda, od izuzetne važnosti je za razvoj infrastrukture u Srbiji.

Iskrena

pre 9 godina

Vucic je najvredniji izdanak nasega naroda u celom mom zivotu, najiskrenije i sa mnogo postovanja i zelje da takvog postenog i vrednog vodju nikada ne obrukam svojim cinjenjem.

Bane

pre 9 godina

Značaj samita je kao i uvek kada se održavao jedan veliki događaj sa mnogo nepredviljivih koristi koje bi mogle proisteći iz njega. Biti domaćin ovakvog velikog skupa je pre svega čast ali i poslovna prilika koju ne možemo propustiti.

mare

pre 9 godina

Moram da priznam da nisam očekivao da će uspeti da dovede Kineskog premijera u Beograd. Vidim da se Li nije izjasnio oko otvaranja mosta ali i održavanje samita u Beogradu je velika šansa da iskoristimo strateško partnerstvo i privučemo neke Kineske investitore u Srbiju.

Tigar22

pre 9 godina

Srbija se polako, ali sigurno vraća u svetske tokove. Održavanje samita, kom će Srbija biti domaćin, velika je šansa za našu zemlju, koju treba iskoristiti, jer nije mala stvar da na jednom mestu bude 16 političkih lidera.

Tosa

pre 9 godina

Veoma uspešna poseta Vučića Kini i ovo je nadam se samo početak odlične saradnje brojne su oblasti gde možemo sarađivati na obostranu korist!

Cipelica

pre 9 godina

Meni su ovo odlicne vesti,vise nego odlicne.Rusija i Kina nas prihvataju kao svoje velike prijatelje i velike saradnike na ekonomskom i privrednom planu! Ne brinem se za spoljnu politiku,odlicno sve funkcionise,jos samo da nasa opozicija shvati da oni ovo nisu ni hteli ni mogli ni za milion godina.

Goran S.

pre 9 godina

Negativni komentari koji se upućuju siguran sam da dolaze od onih koji su zaludni i koji u svakoj dobroj stvari koju za Srbiju učini premijer, vide samo potez političkog protivnika. Takvi treba da se trgnu i da budu srećnu što ima neko ko je sposoban i voljan da radi za dobrobit Srbije. Kamo sreće da je više takvih.

Olga

pre 9 godina

Sve više se pokazuje vrednost naše spoljne politike i ciljeva koja je ova Vlada zacrtala a to je saradnja sa velikima, bez obzira da li je u pitanju Rusija, Evropa, SAD ili Kina. Otvoreni za sve dobićemo najviše.

Sneska

pre 9 godina

Pa dovoljno je da Kinezi kupe nekoliko drzavnih preduzeca i da podignu nivo privrede a vec su zainteresovani za nekoliko!Oni hoce saradnju sa Evropom a mi smo im,zbog povoljnih trgovinskih sporazuma,najbolja zemlja za otvaranje njihovih firmi i za centar njihovog delovanja u Evropi!

Irena

pre 9 godina

U poslednje vreme me odusevljava to kako Vucic, pored svoje upornosti, odlicno koristi i svoju duhovitost za postizanje ciljeva. Odusevljena sam na koji je nacin dobio obecanje od kineskog predstavnika.

RAJKO BAJIC

pre 9 godina

Izgradnja pruge Beograd /Budimpesta je velika sansa za nasu zemlju da zauzme vodecu ulogu u jugoistocnoj Evropi zato je ne smemo ispustiti.

SRKY

pre 9 godina

Održavanje samita u Beogradu svakako je šansa da Srbija prezentuje potencijale koje poseduje. A, dolazak kineskog premijera, posle tolikog niza godina, od zadnje posete, svakako ide u prilog Srbiji i govori o ugledu koju ima srpski Premijer.

Ankica

pre 9 godina

28 godina je bilo potrebno da se pojavi covek poput Vucica, koji je konacno uspeo da dobije obecanje i dovede predstavnika Vlade Kine u Srbiju.

mikonos

pre 9 godina

Vučić je čovek koji tačno zna šta je najbitnije za Srbiju, i od Kineza će pokušati da izvuče maksimum! Ono što je najbitnije... infrastruktura – putevi, pruge,...

Глобтротер

pre 9 godina

Инвестиције не доноси шетање и прошење премијера по белом свету, него добри услови, закони и уређено тржиште. Када будемо све то спремили, инвеститори ће долазити сами. Неће морати нико да их вуче за рукав. Уосталом то је суштински и рекао амбасадор Немачке пре неки дан у интервјуу који је дао. А нама је представљено како је Вучић обезбедио инвестиције из Немачке. Да ли ту лаже Вучић или амбасадор Немачке процените сами.

GORANA O

pre 9 godina

Saradnja sa Kinim koja je druga ekonomska sila je od ogromnog znacaja za Srbiju.A samit koji ce biti odrzan u Beogradu pokazace clanicama da Srbija ima potencijala za ulaganje,da smo politicki stabilna zemlja,koja ne menja politiku u zavisnosti sa kojom zemljom pregovara,vec da je ista prema svakom.Samit ce biti dobar za privlacenje novih investicija,i onih koji zele da svoje firme otvore kod nas.A radnike nece dovoditi iz svojih drzava,vec ce zaposljavati nase,,

ENA

pre 9 godina

Iskreno moramo saradjivati sa velikim silama,sami ne bi opstali , tako da mislim da ce kinezi dati veoma povoljne uslove za prugu i za mnoge druge projekte

Dusica Brkic

pre 9 godina

Ova poseta premijera Vucica Kini ce omoguciti nove investicije i radna mesta a takodje i mnoge druge projekte kao sto su brza pruga Beograd / Budimpesta.

Marija

pre 9 godina

Kineske kompanije koje zele da ulazu u Srbiju su i te kako dobrodosle! Neka ih samo bude jos vise i neka kroz neko ulaganje u nase fabrike i infrastrukturu pomognu nasem budzetu i drzavnim finansijama, ali i kroz otvaranje novih radnih mesta.

Lupo

pre 9 godina

Posle 30 godina kineski premijer ponovo dolazi u Srbiju! Srbija ne samo da je popravila svoje pozicije na zapadu i u odnosima sa Rusijom, već je i prva država u Evropi sa strateškim partnerstvom sa Kinom!

Kaca

pre 9 godina

Hvala Vucicu i njegovim saradnicima na ovakvom potezu. Ova pruga ce otvoriti mnoge mogucnosti, kako za nas tako i za Madjare. Ono sto mi sigurno obecavamo jeste dobar provod i gostoprimstvo.

Romper

pre 9 godina

Dobro nas je Vucic predstavljao u Kini i dobru saradnju je dogovorio sa njima i ne secam se da je neki nas drzavnik skoro uspeo da ubedi i Nemacku i Kinu i Rusiju i Arape i Eu da investiraju u nasu zemlju bez ikakvih uslovljavanja i ogranicenja!Nesto novo kod nas!

Miljana B

pre 9 godina

Polako ali sigurno Srbija zahvaljujuci Vucicu dobija svoje mesto u Evropi a i svetu. Politika koju vodimo prepoznatljiva je i za svaki respekt.

kruela

pre 9 godina

Samit 16 lidera koji ce se u decembru odrzati u Beogradu je velika cast za Srbiju, takodje i veliki uspeh jer nakon vise decenija postigli smo da najveci svetski lideri postuju nasu zemlju i podrzavaju politiku nase zemlje. Saradnja sa Kinom je vrlo znacajna za nasu zemlju a moguce je da ce nakon samita biti i drugih investicija.

Branka

pre 9 godina

Ovo je veoma vazna poseta za nasu buducnost, nadam se da ce kao i do sada Vucic postici dogovor i bice nam cast da ugostimo Kineskog premijera.

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.

bogdan

pre 9 godina

OK ugovorio je samit, i posetu Kineskog premijera posle gotovo 30 god. i verovatno investicije u obliku nekih infrastruturnih projekata. Nesumnjivo je da Kina ima jednu od najbrže rastućih ekonomija na svetu, ali ne očekujte da tek tako odjednom procvetamo. Dok ne promenimo mentalitet i ne shvatimo da i mi moramo da radimo i zaradimo, neće nam biti bolje. Investitori će doći jer imaju interes da zarade, ali i mi moramo promeniti odnos prema radu, jer više ne važi ona - ne mogu me toliko malo platiti, koliko malo ja mogu da radim. Sada može da se dobije i otkaz ako ne radiš.

mare

pre 9 godina

Odlična ideja o izgradnji pruge i dobro je što će biti realizovana!
(Dario, 10. septembar 2014 08:53)

Majke ti, je l' dobijes 50 para po komentaru? Ili su ti samo nesto obecali, ajde odgovori, molim te.

au

pre 9 godina

Bas me briga. On radi 20 sati dnevno! A sta on zna da radi kada nikada nista nije radio? Demagog i nesposobnjakovic. Vidimo kako radi, svaki dan je sve gore. Toma je ispao pametniji.

Neoplanta

pre 9 godina

Samit 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope biće održan u decembru Beogradu, dogovorili su se premijer Aleksandar Vučić i premijer Kine Li Kećanga.

?????

Lider azijske zemlje se dogovorio sa liderom zadnje rupe na evropskoj svirali, da odrze samit lidera evropskih zemalja!!!

To se zove praviti racun bez krcmara!!!

P.S. I pokojni Milosevic je svoju vladavinu zasnivao bas na "brzim prugama", pre vise od dvadeset godina! Danasnjica nam sve vise lici na devedesete!

Necu_u_Tor

pre 9 godina

A jel moze neko da dapise kakve veze Kina ima sa "Samitom 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope"?!

Mislim, umesto ode Velikom Vodji, bolje se malom bavite novinarstvom.

Jedna opservacija

pre 9 godina

"Li je najavio da će u decembru, kada dođe u posetu u Beograd, biti potpisan i ugovor o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta."

Ako on stiže u decembru, partijaši će dobiti nalog da krenu s prozivkama o koncu oktobra. ;)

KlausKI

pre 9 godina

Odlične vesti za Srbiju znao sam da se Premijer neće vratiti praznih ruku!
(Coki, 10. septembar 2014 08:17)

...pa da...dobio je maketu voza juce...

Marko

pre 9 godina

Au koliko smesne komentare ovi SNS botovi pisu, svi su im kao sastavi iz Srpskog koje smo pisali u osnovnoj skoli, dok sedim pored kamina u kome vatrica veselo pucketa posmatram kako napolju promicu biserno bele pahulje gospodja zime.......hahaha tako i ovi: U dalekoj zemlji Kini, zemlji hiljadu kontrasta nas visoki, bujne kose, zgodni i snazni premijer naporima jednog Herkulesa nastoji da svojoj zemlji obezbedi bolje sutra razgovarajuci sa velikim vodjama te daleke a opet vrlo prijateljske zemlje koji su fascinirani premijerovim likom, delom, sveukupnom pojavom i odlucnim a opet vrlo toplim nastupom koji prikazuje njegovu duboku naklonost nasim Kineskim prijateljima obecali da ce uciniti sve samo da Srbiji krene!!!!

dsa

pre 9 godina

Kolko ste smesni.Sta se primate,kolko je to naivno.Proci i ovaj talas lazne euforije kao i sa Arapima.Knjigu u sake,lopate u ruke.A ne da cekate spasenje te ovih te onih,a samo kuckate i klikcete.Neradnici jedni.SNS=Srpska Neradnicka Stranka.Sram vas bilo.

d.jutro

pre 9 godina

brza pruga..?? aha..a to rade da Kinezi iz Madj.i ovi nasi " domaci " imaju brzi prevoz..:) ako ovako nastave da se sire ima da stanemo u bus plus bez guranja :)

Egon Čanji

pre 9 godina

Brze pljuge Srbije II(Sequel, 10. septembar 2014 09:05)

Šaljivdžijama kao ti ja bih dao pijuk u ruke pa udri sve do granioce s Mađarskom, da vidim da li ćeš i onda da hejtuješ.

krle - dron

pre 9 godina

Da ostavi dobar otisak Vucko je kineskom premijeru prilikom pozdrava svecano izgovorio SRBIJA do TOKIJA ,vidi se obostrano zadovoljstvo po izrazu lica obojice.....

doc

pre 9 godina

nije samo to dali si mu i maketu voza a nemci ce mu daju maketu pruge i jos kad mu rusi daju maketu železničke stanice imaće ceo komplet do 2016

Marko

pre 9 godina

za Miris dunja na balkanu: Pitaj to premijera, zasto se tolike godine od 2000. na ovamo borio sa
vetrenjacama i svadjo nas sa svetom. Jesu te njegove godine izraz ljubavi prema svom narodu? U svakoj kafani u Srbiji ljudi mogu do milr volje ratovati sa celim svetom al to nije odlika odgovornih politicara...

Divota

pre 9 godina

Doista sam impresioniran svakim novim projektom,svakom novom zaslugom i delom našeg premijera.Ali taj osećaj sreće i blaženstva suviše kratko traje jer se setim da nisam ručao(a Boga mi i doručak je bio mršav..),pogledam u svoj novčanik i shvatim da opet moram da se dovijam do plate,presipam iz šupljeg u prazno i pišem na odloženo čekove bez pokrića..Da li još neko ima sličnih problema ili sam ja usamljen slučaj u ovoj predivnoj Srbiji?

prki bg

pre 9 godina

Komentari botova uvek stanu u jednu rečenicu. To im je izgleda maksimum, ali nema veze, uvek se lepo nasmejem. Malo kasnije zaplačem.

No way

pre 9 godina

@ neoplanta
Kad se pojave kinezi, sta mislis da ce lideri pozvanih drzava da iskuliraju i tako rizikuju gubitak potencijalnih investicija i lose odnose sa Kinom? Pajtica, Verka i Cedu da pozovu i oni bi dosli.

Konzul

pre 9 godina

Održavanje važnog i cenjenog samita u Beogradu, kakav nismo imali u zadnjih 40 godina, Srbiju će svrstati na visoku poziciju svetskih geopolitičkih dešavanja i u sam vrh regionalnog liderstva. Ne sumnjivo je da će vlada uspeti da ostvari interese države i građana i da je ovakav način rada neuporedivo bolji, odgovorniji i stručniji nego bilo koji rad drugih vlada koje smo imali u zadnjih 30 godina. Pozdravljam napore Srpske vlade i slažem se da je pravi čovek na čelu tog tima.

Nikola

pre 9 godina

Dozvolice Kinezima da otvore ovde neke svoje kompanije i preko nas izvoze u Evropu i Rusiju po povlascenim cenama i bez carina sve dok nas EU i Rusija ne kazne ali zato Srbima ne dozvoljava da prodaju svoju robu u inostranstvu, da preprodaju Kinsku ili Poljsku preko interneta i Pay Pala jer smo mi za njega gradjani drugog reda u odnosu na sve ostale.

Ove fasiste treba proterati sto pre ako narod zeli da prezivi i preharni svoje porodice.

Sramota je da cela Amerika, Spanija i ostale zemlje zivi od preprodaje Kineske robe preko interneta a da nama Srbima to onemogucava nasa vlast jer radi protiv naroda a u interesu svih drugih drzava.

Sada je sve jasno. Samo je pitanje kada ce narod presuditi svima vama izdajicama Srpskog naroda i drzave Srbije !

Daca

pre 9 godina

Nase rukovovodstvo na celu sa Vucicem pokazalo je da je doraslo zadatku, koji je pred njih postavljen. Mudro vodjenom politikom iz dana u dan dobijamo priznanja od mnogih drzava. Pridobiti nekog kao sto su kinezi nije mala stvar. Sve u svemu samo nastavite tako jer mi zasluzujemo mnogo vise.

moka

pre 9 godina

Ovako veliki samit koji predvodi jedna od najvećih i najmoćnijih država sveta Kina, samo može doprineti još boljem međunarodnom položaju Srbije, promociji i dovođenju nekog od stranih investitora.

сигурносни појас

pre 9 godina

Све похвале за премијерову одлучност и залагање да држави обезбеди што бољи углед који је доста дуго био на дну због разних који су водили државу на лош начин,зато само нек буде што више оваквих посета које уроде плодом.

PODRŠKA

pre 9 godina

Svakako je to uspeh vlade i Srbije na medjunarodnom planu ali mene više zanimaju onih 1o.ooo do 14.ooo radnih mesta, traktori, elektrane, i investicije jer smatram da je svako novo radno mesto uspeh i dragocenost.

Dragan.J

pre 9 godina

Svaka vrsta ulaganja u Srbiju je dobrodosla. Ono za sta se premijer Vucic izborio prilikom posete Kini je jos jedan dokaz u nizu koliko se on bori za bolju i stabilniju Srbiju.

Jelena Jeca

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kine je od izuzetnog znacaja kako na polju infrastrukture koji nam je vrlo vazan, tako i na drugim poljima. Ne smemo propustiti sansu za ovakvim ulaganjem u nasu zemlju.

Milena

pre 9 godina

Premijer vucic je pokazao da je on sposoban za razliku od prethodne stranke da dovede strane investitore i da od Srbije napravi zemlju u kojoj vredi ziveti.

NAPREDAK

pre 9 godina

Nema sumnje da će se ovo i ostvariti.Kinezi čega se dohvate to i urade.Vučić će sigurno kroz određene koncesije date Kinezima dogovoriti lakšu otplatu ove investicije.

Milan

pre 9 godina

Ovaj samit je od izuzetne vaznosti za Srbiju. Pokazali smo svetu da je Srbija iako je mala zemlja sposobna i da zeli da se razvija i napreduje. Zalaganje Aleksandra Vucica se isplatilo.Uspeo je da ucini za Srbiju mnogo za ove 2 godine sto prethodna stranka nije uspela ni za 14 godina.

The Drill

pre 9 godina

Za Srbiju je veoma bitno to sto jep risustvovala samitu u Kini.Ali je jos vaznije i bitnije to sto ce taj samit za neko vreme biti odrzan u Beogradu, gde ce prisustvovati i svetske velesile!!!!

BUCA

pre 9 godina

Gde god krenemo širom SRbije ima prostora za nove investicije! Ono što je neophodno jeste da se entuzijazam i energija koju strani investitori prepoznaju u vrhu države, spušta i ka lokalu i da svaka lokalna saamouprava novim projektima i idejama, snabdeva premijera i Vladu Srbije, kako bi se što više novih investicija i konkretno ostvarile i podizala zaposlenost u čitavoj državi!

Siniša Ru

pre 9 godina

Potvrda da j prijateljstvo sa Kinom izuzetno stabilno i jako i ovakva vest će u mnogome poboljšati poziciju Srbije! Takođe samit u Beogradu prezentuje Srbiju u nekom novom svetlu i šalje novu sliku potencijalnim investitorima.

TaraM

pre 9 godina

Na samitu u Kini Vučić je ugovorio dolazak Kineza u Beograd u decembru.Pozvao je kineske privrednike da dođu i ulažu u Srbiju.

TaraM

pre 9 godina

Razgovori između Kineza i Vučića vodili su se oko velikih projekata,a jedan od njih je projekat brzih pruga kroz Srbiju za povezivanje istoka i zapada.

Mefisto

pre 9 godina

Onolika zemlja i velika svetska ekonomska i vojna sila ravnopravno sa nama da organizuje samit za svetske lidere? Pa to je još jedna pobeda naše vlade!

Dumars

pre 9 godina

Kad se samit sa 16 evropskih lidera održi u jednoj zemlji kao što je naša to mora da je znak da se u toj zemlji duvaju neki novi vetrovi...

sara

pre 9 godina

Ukoliko bi se realizovao neki od najavljenih projekata bilo bi to sjajno pre svega za narod sa tog područja. Krajnjeje vreme da dobijemo železnicu kakvu ima i ostatak Evrope, da budemo i mi kao sav normalan svet. Prevoz železnicom je najjeftiniji i najudobniji! Mogu samo da zamislim koliko bi ljudi vise koristili vozove, kao što se to radi u razvijenijim zemljama.

Egon Čanji

pre 9 godina

Brze pljuge Srbije II(Sequel, 10. septembar 2014 09:05)

Šaljivdžijama kao ti ja bih dao pijuk u ruke pa udri sve do granioce s Mađarskom, da vidim da li ćeš i onda da hejtuješ.

dsa

pre 9 godina

Kolko ste smesni.Sta se primate,kolko je to naivno.Proci i ovaj talas lazne euforije kao i sa Arapima.Knjigu u sake,lopate u ruke.A ne da cekate spasenje te ovih te onih,a samo kuckate i klikcete.Neradnici jedni.SNS=Srpska Neradnicka Stranka.Sram vas bilo.

Marko

pre 9 godina

Au koliko smesne komentare ovi SNS botovi pisu, svi su im kao sastavi iz Srpskog koje smo pisali u osnovnoj skoli, dok sedim pored kamina u kome vatrica veselo pucketa posmatram kako napolju promicu biserno bele pahulje gospodja zime.......hahaha tako i ovi: U dalekoj zemlji Kini, zemlji hiljadu kontrasta nas visoki, bujne kose, zgodni i snazni premijer naporima jednog Herkulesa nastoji da svojoj zemlji obezbedi bolje sutra razgovarajuci sa velikim vodjama te daleke a opet vrlo prijateljske zemlje koji su fascinirani premijerovim likom, delom, sveukupnom pojavom i odlucnim a opet vrlo toplim nastupom koji prikazuje njegovu duboku naklonost nasim Kineskim prijateljima obecali da ce uciniti sve samo da Srbiji krene!!!!

au

pre 9 godina

Bas me briga. On radi 20 sati dnevno! A sta on zna da radi kada nikada nista nije radio? Demagog i nesposobnjakovic. Vidimo kako radi, svaki dan je sve gore. Toma je ispao pametniji.

Neoplanta

pre 9 godina

Samit 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope biće održan u decembru Beogradu, dogovorili su se premijer Aleksandar Vučić i premijer Kine Li Kećanga.

?????

Lider azijske zemlje se dogovorio sa liderom zadnje rupe na evropskoj svirali, da odrze samit lidera evropskih zemalja!!!

To se zove praviti racun bez krcmara!!!

P.S. I pokojni Milosevic je svoju vladavinu zasnivao bas na "brzim prugama", pre vise od dvadeset godina! Danasnjica nam sve vise lici na devedesete!

mare

pre 9 godina

Odlična ideja o izgradnji pruge i dobro je što će biti realizovana!
(Dario, 10. septembar 2014 08:53)

Majke ti, je l' dobijes 50 para po komentaru? Ili su ti samo nesto obecali, ajde odgovori, molim te.

Marko

pre 9 godina

za Miris dunja na balkanu: Pitaj to premijera, zasto se tolike godine od 2000. na ovamo borio sa
vetrenjacama i svadjo nas sa svetom. Jesu te njegove godine izraz ljubavi prema svom narodu? U svakoj kafani u Srbiji ljudi mogu do milr volje ratovati sa celim svetom al to nije odlika odgovornih politicara...

KlausKI

pre 9 godina

Odlične vesti za Srbiju znao sam da se Premijer neće vratiti praznih ruku!
(Coki, 10. septembar 2014 08:17)

...pa da...dobio je maketu voza juce...

Jedna opservacija

pre 9 godina

"Li je najavio da će u decembru, kada dođe u posetu u Beograd, biti potpisan i ugovor o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta."

Ako on stiže u decembru, partijaši će dobiti nalog da krenu s prozivkama o koncu oktobra. ;)

Necu_u_Tor

pre 9 godina

A jel moze neko da dapise kakve veze Kina ima sa "Samitom 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope"?!

Mislim, umesto ode Velikom Vodji, bolje se malom bavite novinarstvom.

doc

pre 9 godina

nije samo to dali si mu i maketu voza a nemci ce mu daju maketu pruge i jos kad mu rusi daju maketu železničke stanice imaće ceo komplet do 2016

prki bg

pre 9 godina

Komentari botova uvek stanu u jednu rečenicu. To im je izgleda maksimum, ali nema veze, uvek se lepo nasmejem. Malo kasnije zaplačem.

Divota

pre 9 godina

Doista sam impresioniran svakim novim projektom,svakom novom zaslugom i delom našeg premijera.Ali taj osećaj sreće i blaženstva suviše kratko traje jer se setim da nisam ručao(a Boga mi i doručak je bio mršav..),pogledam u svoj novčanik i shvatim da opet moram da se dovijam do plate,presipam iz šupljeg u prazno i pišem na odloženo čekove bez pokrića..Da li još neko ima sličnih problema ili sam ja usamljen slučaj u ovoj predivnoj Srbiji?

No way

pre 9 godina

@ neoplanta
Kad se pojave kinezi, sta mislis da ce lideri pozvanih drzava da iskuliraju i tako rizikuju gubitak potencijalnih investicija i lose odnose sa Kinom? Pajtica, Verka i Cedu da pozovu i oni bi dosli.

Nikola

pre 9 godina

Dozvolice Kinezima da otvore ovde neke svoje kompanije i preko nas izvoze u Evropu i Rusiju po povlascenim cenama i bez carina sve dok nas EU i Rusija ne kazne ali zato Srbima ne dozvoljava da prodaju svoju robu u inostranstvu, da preprodaju Kinsku ili Poljsku preko interneta i Pay Pala jer smo mi za njega gradjani drugog reda u odnosu na sve ostale.

Ove fasiste treba proterati sto pre ako narod zeli da prezivi i preharni svoje porodice.

Sramota je da cela Amerika, Spanija i ostale zemlje zivi od preprodaje Kineske robe preko interneta a da nama Srbima to onemogucava nasa vlast jer radi protiv naroda a u interesu svih drugih drzava.

Sada je sve jasno. Samo je pitanje kada ce narod presuditi svima vama izdajicama Srpskog naroda i drzave Srbije !

krle - dron

pre 9 godina

Da ostavi dobar otisak Vucko je kineskom premijeru prilikom pozdrava svecano izgovorio SRBIJA do TOKIJA ,vidi se obostrano zadovoljstvo po izrazu lica obojice.....

Armagedon

pre 9 godina

Vratiće se Vučić u Srbiju sa "punom korpom", navikao nas je već na to. Posle svake posete nekoj od velikih ekonomskih sila dobijemo i neku novu stratešku investiciju.

Natala

pre 9 godina

Ovo me neverovatno podseća na skok iz blata u koje smo nemilice bili bačeni i u kom smo na žalost proveli jako dugo vremena služeći kao predmet za podsmeh i nepoštovanje.

Maggy

pre 9 godina

Planirana izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta u saradnji sa kineskim partnerima je ogroman korak napred, a kad se realizuje i nastavak modernizacije pruge kroz Srbiju do Soluna, će dodatno učiniti Srbiju još atraktivnijom destinacijom za investitore!

Laki

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću na posvećenosti da Srbiju vrati na mesto koje joj pripada u svetu. Moguće je uz evrointegracije održati dobre odnose i imati ekonomsku saradnju sa celim svetom.

Miki89

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetne važnosti,naročito sada kad su nam investicije više nego neophodne.Tako da ovakve aktivnosti treba pozdraviti u svakom smislu.

Tosa

pre 9 godina

Veoma uspešna poseta Vučića Kini i ovo je nadam se samo početak odlične saradnje brojne su oblasti gde možemo sarađivati na obostranu korist!

Nemanja

pre 9 godina

Nije lako sa Kinezima uspostaviti odbru saradnju, u poziciji su da im se svi nude. Svi žele Koneze za partnere, jer imaju ogroman kapital. Svako primicanje Srbije to ogromnom kapitalu za oinvestiranje je za respekt.

Zavrzlama

pre 9 godina

Vucic resen da nam zemlja bude najbolja u regionu, i svi vide koliko se trudi zato ga i hvale.Do sada Srbija nije imala ovako jakog lidera.

wishman

pre 9 godina

Dobro je da je nas premijer ovoliko aktivan i da pokusava da u dogovoru sa silama poput Nemacke i Kine realizuje projekte koji bi puno znacili nasoj zemlji,da su neki prethodnici bili pametni ovakve stvari bi se odavno radile .

minjA

pre 9 godina

Srbija je prva zemlja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koja je uspostavila strateško partnerstvo sa Kinom.
Izgradnja ove pruge je veliki napredak u Evropi .
Smatram da učešće Srbije u ovom projektu daje ohrabrujući signal za buduće kooperacije I investicije!
Mogu samo da pohvalim Vučića,jer je još jednom dokazao svoju borbenost I umeće!

ponosna sm

pre 9 godina

Samit je velika je stvar za Srbiju !
Ovakav sastanak sa premijerom Kine I sa još 16 premijera centralne i istočne Evrope , Beograd je imao samo za vreme Tita!
To pokazuje da vođenje nezavisne politike i principijelno ponašanje naše vlade ,nalazi poštovanje i takve sile, kao što je Kina.
Zaista veliki uspeh,bravo Vučiću!

marko83

pre 9 godina

Sjajno, ovaj samit svesskih lidera ce nam biti prilika za trazenje novih partnera i investicija, svakako i za ogromno poboljsanje naseg ugleda u svetu.

oliver

pre 9 godina

Organizacija samita Kina istocna Evropa daje Srbiji prednost domaceg terena i pokazije da premijer Kine na Srbiju racuna kao na najozbiljnijeg partnera u ovom delu sveta sto treba iskoristiti za realizaciju nasih prjekata

RAJKO BAJIC

pre 9 godina

Izgradnja pruge Beograd /Budimpesta je velika sansa za nasu zemlju da zauzme vodecu ulogu u jugoistocnoj Evropi zato je ne smemo ispustiti.

Zaza

pre 9 godina

Najavljena druga faza modernizacije pruge do Soluna, će posebno značiti kao podsticaj investiranja na jugu Srbije gde ima mnogo potencijala za investicije, a koje će ubrzanjem transporta biti mnogo atraktivnije!

Miris dunja na Balkanu

pre 9 godina

Gde bi danas bili da smo imali ovakvog premijera zadnjih 14 godina. Ne bi bili dužni kao Grčka i ne bi zaostali kao Albanija.

Dusica Brkic

pre 9 godina

Ova poseta premijera Vucica Kini ce omoguciti nove investicije i radna mesta a takodje i mnoge druge projekte kao sto su brza pruga Beograd / Budimpesta.

Slavko

pre 9 godina

Drago mi je da je sastanak uspeo i da se premijer vraća kući sa dogovorenim projektima, sa vešću o novim investicijama u IT sektor i u prugu Beograd - Budimpešta. Na TV-u sam čuo da je premijer izjavio da je kineska strana već pregovarala sa Grcima o pruzi Beograd - Solun - Atina, i time je ova vest još značajnija jer ćemo tako postati saobraćajno čvorište ovog dela Evrope.

sunshine

pre 9 godina

Zaista lepa vest, raduje me još bolja saradnja sa Kinom i učvršćivanje takvih odnosa. Ono što želim da naglasim, jeste da sam primetila da se u poslednje vreme često provlači kroz vesti ključna rečenica: "Ovo je prva poseta jos od..." To mi se dopada.

danica

pre 9 godina

Mnogi su pre Vuciceve vlade ,tokom 90-ih, 2000-ih, pa i 2009. i 2010, pokusavali da dovedu kineskog ambasadora u Srbiju. Sada je ova Vuciceva vlada uspela, i to ce biti veliki uspeh njene spoljne politike. A nadamo se da ce biti i kineskih investicija.

Senad Bijelkić

pre 9 godina

Za mene kao gradjanina Srbije susret kineskog i srpskog premijera predstavlja vrhunac političke ofanzive Srbije da zadrži svoj identitet , samostalnost i svojevoljnost nasuprot silnim pritiscima od strane EU , SAD i Zapada, i priblićžavanje Srbije starim stazama političke mudrosti i razvoja.

ENA

pre 9 godina

Iskreno moramo saradjivati sa velikim silama,sami ne bi opstali , tako da mislim da ce kinezi dati veoma povoljne uslove za prugu i za mnoge druge projekte

Sa dna bunara do oblaka

pre 9 godina

Sve sto je do danas zamislio, Vucic je uspeo da dogovori. Na nama je SAMO da sve ideje i planove za neuporedivo bolji zivot donete nam na tacni radom sprovedemo u delo.Naravno da hocemo jer imamo razuma, znanja i volje da istrajemo do kraja.

Dora

pre 9 godina

Nismo ni svesni koje su mogućnosti saradnje sa Kinom! Problem je što se zadnjih 20 godina podsticao nerad i negativna selekcija te malo je ljudi na odgovornim mestima u privredi i društvu koji su hteli da ulože napor da bi sačinili dovoljno atraktivne projekte da bi privukli interesovanje investitora iz Kine.Sada se situacija iz korenaa amenja i već se vide rezultati!

KRISTALIZACIJA

pre 9 godina

Možda za svet nije značajan susret premijera najmnogoljudnije i najrazvijenije države sveta KIne sa premijerom male SRbije , za gradjane Srbije je to ogroman iskorak i medjunarodno priznanje koje će značiti u svakom smislu puno-politički,. ekonomski,EU,Rusiji i u SB UN.

Vesna

pre 9 godina

Veliki je uspeh postigla nasa delegacija u Kini, jer sama organizacija samita u Beogradu ce Srbiji doneti veliku korist, a mi po trediciji dobro znamo da organizujemo ovakve sastanke, pa ce tako biti i ovaj put.

iva sm

pre 9 godina

Više nego očigledno , da je prijateljstvo sa Kinom jače i izraženije nego ikada !
Samit u Beogradu ,predstavlja Srbiju u nekom novom svetlu I šalje pozitivnu poruku
novim investicijama!

neca82

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru, on je svestan od kolikog znacaja je ova poseta Kini za nasu zemlju, on ce da ti sve od sebe da se uspostavi uspesna saradnja, za dobrobit gradjana.

Galeb

pre 9 godina

Vucic je uradio ono sto mnogi nisu mogli:ubedio je Kineze da uloze svoje pare u izgradnju nase infrastrukture koja ce nas povezati sa Evropom i cime cemo postati glavna veza izmedju istoka i zapada!Izgradnja puteva i zeleznice ce znacajno uticati na jacanje nase ekonomije i dolazak investitora!

Darko

pre 9 godina

U Srbiju dolazi jos jedan veliki investicioni i infrastrukturni projekat, sto ce u mnogome popraviti privrdni ambijent u Srbiji i omoguciti njen privredni razvoj.

Radoje

pre 9 godina

Vucic je skoro u Berlinu dogovorio izgradnju 3 putna pravca u regionu i sa prugom Bg-Budimpesta postacemo glavna tranzitna zemlja regiona i povoljno mesto za strane investitore!U celoj srednjoj i istocnoj Evropi kinezi samo kod nas investiraju i to moramo iskoristiti maximalno!

d.jutro

pre 9 godina

brza pruga..?? aha..a to rade da Kinezi iz Madj.i ovi nasi " domaci " imaju brzi prevoz..:) ako ovako nastave da se sire ima da stanemo u bus plus bez guranja :)

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.

Maša

pre 9 godina

Kinezi su već tu,pa većbako su tu ajmo da iskoristimo njihovo znanje ,tehnologiju,investicije.Zanima me samo sa kim je gospodin Pajtić razgovarao i kakve je on dogovore sklopio...

kris

pre 9 godina

Mozda jos ne osecamo boljitak u zivotu u Srbiji ali je ocigledno da idemo ka boljitku jer konacno imamo premijera koji dobija sve vecu podrsku, ne samo gradjana Srbije, vec i lidera drugih zemalja a sa podrskom doci ce i investicije.

Irena

pre 9 godina

U poslednje vreme me odusevljava to kako Vucic, pored svoje upornosti, odlicno koristi i svoju duhovitost za postizanje ciljeva. Odusevljena sam na koji je nacin dobio obecanje od kineskog predstavnika.

Miljana B

pre 9 godina

Polako ali sigurno Srbija zahvaljujuci Vucicu dobija svoje mesto u Evropi a i svetu. Politika koju vodimo prepoznatljiva je i za svaki respekt.

Megi Simic

pre 9 godina

Samit ce biti pun pogodak jer ce okupiti drzave koje bi mogle da ulazu u Srbiju i da kroz kineske kredite pomognu obnovi infrastrukture u Srbiji i u regionu.

baba vanga

pre 9 godina

Veliki uspeh premijera, ovo je za Srbiju velika cast i sansa koju moramo da iskoristimo. Verujem da ce premijer uspeti da privuce sto veci broj investicija iz Kine.

Majce

pre 9 godina

Srbiji je potreban ovaj samit kako bi podigla ugled u svetu, i kako bi zaista sve svoje privredne resurse pokrenula da bi bila lider u regionu.

Ankica

pre 9 godina

28 godina je bilo potrebno da se pojavi covek poput Vucica, koji je konacno uspeo da dobije obecanje i dovede predstavnika Vlade Kine u Srbiju.

Macor

pre 9 godina

Retko je da jedan ovako visoki zvanicnik Kine poseti jednu malu zemlju kao Srbiju. Vlada dobro radi na saradnji sa Kinom i to sada treba maksimalno iskoristiti.

ivanica

pre 9 godina

Ovakav uspeh je pravi dokaz da trud,rad,lojalnost I poštenje nađe svoj put!
Posle Tita ,mnogi su pokušavali da dovedu kineskog premijera u Srbiju.

Niko nije uspeo. Sada je Vučić uspeo !
To znači da se Srbija nalazi na značajno boljem putu !

Kosco

pre 9 godina

Ovako se ide u goste velikim silama,sastanak sa najvisim vrhom,sa najjacim firmama,sa gotovim projektima i sa predlozima za jacanje saradnje i u politickom i u ekonomskom vidu!Do sada su nasi drzavnici posecivali Kinu bez ikakvog ekonomskog efekta a tek sada pocinjemo da ostvarujemo saradnju sa punim kapacitetom!

Kaca

pre 9 godina

Hvala Vucicu i njegovim saradnicima na ovakvom potezu. Ova pruga ce otvoriti mnoge mogucnosti, kako za nas tako i za Madjare. Ono sto mi sigurno obecavamo jeste dobar provod i gostoprimstvo.

Invest

pre 9 godina

Posle toliko vremena Beograd je ponovo centar zbivanja sto je veliki plus za nas. Premijer se ozbiljno bori da privuce sto vise dobrih stranih investicija.

kruela

pre 9 godina

Samit 16 lidera koji ce se u decembru odrzati u Beogradu je velika cast za Srbiju, takodje i veliki uspeh jer nakon vise decenija postigli smo da najveci svetski lideri postuju nasu zemlju i podrzavaju politiku nase zemlje. Saradnja sa Kinom je vrlo znacajna za nasu zemlju a moguce je da ce nakon samita biti i drugih investicija.

mare

pre 9 godina

Moram da priznam da nisam očekivao da će uspeti da dovede Kineskog premijera u Beograd. Vidim da se Li nije izjasnio oko otvaranja mosta ali i održavanje samita u Beogradu je velika šansa da iskoristimo strateško partnerstvo i privučemo neke Kineske investitore u Srbiju.

GORANA O

pre 9 godina

Saradnja sa Kinim koja je druga ekonomska sila je od ogromnog znacaja za Srbiju.A samit koji ce biti odrzan u Beogradu pokazace clanicama da Srbija ima potencijala za ulaganje,da smo politicki stabilna zemlja,koja ne menja politiku u zavisnosti sa kojom zemljom pregovara,vec da je ista prema svakom.Samit ce biti dobar za privlacenje novih investicija,i onih koji zele da svoje firme otvore kod nas.A radnike nece dovoditi iz svojih drzava,vec ce zaposljavati nase,,

Romper

pre 9 godina

Dobro nas je Vucic predstavljao u Kini i dobru saradnju je dogovorio sa njima i ne secam se da je neki nas drzavnik skoro uspeo da ubedi i Nemacku i Kinu i Rusiju i Arape i Eu da investiraju u nasu zemlju bez ikakvih uslovljavanja i ogranicenja!Nesto novo kod nas!

Marija

pre 9 godina

Kineske kompanije koje zele da ulazu u Srbiju su i te kako dobrodosle! Neka ih samo bude jos vise i neka kroz neko ulaganje u nase fabrike i infrastrukturu pomognu nasem budzetu i drzavnim finansijama, ali i kroz otvaranje novih radnih mesta.

Sneska

pre 9 godina

Pa dovoljno je da Kinezi kupe nekoliko drzavnih preduzeca i da podignu nivo privrede a vec su zainteresovani za nekoliko!Oni hoce saradnju sa Evropom a mi smo im,zbog povoljnih trgovinskih sporazuma,najbolja zemlja za otvaranje njihovih firmi i za centar njihovog delovanja u Evropi!

Branka

pre 9 godina

Ovo je veoma vazna poseta za nasu buducnost, nadam se da ce kao i do sada Vucic postici dogovor i bice nam cast da ugostimo Kineskog premijera.

Atina

pre 9 godina

Ovaj samit 16 država ima jedan jedini cilj da razvija i jača našu državu. Srbija po prvi ima političku volju da Srbija bude moderna i razvijena država. Aleksandar Vučić radi za interes naroda i države, i voli svoju država i učiniće je modernom i razvijenom. Svi projekti na samitu 16 lidera zemalja biće predstavljeni od kojih će ceo region imati koristi. Drago mi je da će Srbija ekonomski proseritetna i razvijena država.Srbija i treba da u vrlom kratkom periodu bude povezana sa državama EU, a Kinezi su našli interese na centralnoj Evropi i Balkanu i žele da sa Srbijom pronađu zajedničke interese.

bogdan

pre 9 godina

OK ugovorio je samit, i posetu Kineskog premijera posle gotovo 30 god. i verovatno investicije u obliku nekih infrastruturnih projekata. Nesumnjivo je da Kina ima jednu od najbrže rastućih ekonomija na svetu, ali ne očekujte da tek tako odjednom procvetamo. Dok ne promenimo mentalitet i ne shvatimo da i mi moramo da radimo i zaradimo, neće nam biti bolje. Investitori će doći jer imaju interes da zarade, ali i mi moramo promeniti odnos prema radu, jer više ne važi ona - ne mogu me toliko malo platiti, koliko malo ja mogu da radim. Sada može da se dobije i otkaz ako ne radiš.

ko

pre 9 godina

svaka čast vucicu,tako se bori za interese naše zemlje,pored eu i rusije kina je naš svakako najznačajniji partner i dobro je imati takvog prijatelja

DIDA1

pre 9 godina

Trud i zalaganje naših predstavnika države urodio je velikim plodom. Izgradnja pruge Beograd- Budimpešta jedan je od značajnijih infrastrukturnih projekata. Na ovaj način olakšaće se obavljanje poslovnij odnosa, a i sa turističke strane međesobna poseta dveju Zemalja.

dexason

pre 9 godina

Ovaj samit za Srbiju ima veliki i bitan znacaj jer ce je dovesti u zizu svetske javnosti,a samim tim pokazati celom svetu da je Srbija jedna moderna i normalna drzava.

Глобтротер

pre 9 godina

Инвестиције не доноси шетање и прошење премијера по белом свету, него добри услови, закони и уређено тржиште. Када будемо све то спремили, инвеститори ће долазити сами. Неће морати нико да их вуче за рукав. Уосталом то је суштински и рекао амбасадор Немачке пре неки дан у интервјуу који је дао. А нама је представљено како је Вучић обезбедио инвестиције из Немачке. Да ли ту лаже Вучић или амбасадор Немачке процените сами.

BillyBob

pre 9 godina

Ovo je jako dobra vest za našu privredu, sada treba nastaviti istim putem - od svih relevantnih aktera skupa tražiti mogućnost da se u Srbiju ulaže, insistirati na značaju projekta BG na vodi i na osnovu toga ugovoriti niz drugih projekata. Ako premijer ovako nastavi, brzo će se plate i penzije vratiti na stari nivo (ovoga puta ekonomski opravdano), a zatim treba očekivati i rast zarada, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

dasa

pre 9 godina

dovodjenje i otvaranje samita u beogradu sa kineskim kolegama u decembru još jedan je pokazatelj politike naše vlade i u tome se vidi sposobnost,mudrost vučića da izvuce ono najbolje i najviše moguće u datom trenutku

Romanija

pre 9 godina

@Ovaj samit će biti od ogromnog značaja za Srbiju.Ovo je prilika da se strani investitori upoznaju o uslovima ulaganja u Srbiji. Nadamo se da će će biti i onih koji će se rado odazvati da svoj kapital počne ulagati i u Srbiji.To će za nas biti važno jer će se otvarati nova radna mesta i zapošljavati radnici.

SrdjanVB

pre 9 godina

Ovakve aktivnosti svakako treba pozdraviti. A saradnja s Kinom, koja je druga po jačini svetska privreda, od izuzetne važnosti je za razvoj infrastrukture u Srbiji.

Olga

pre 9 godina

Sve više se pokazuje vrednost naše spoljne politike i ciljeva koja je ova Vlada zacrtala a to je saradnja sa velikima, bez obzira da li je u pitanju Rusija, Evropa, SAD ili Kina. Otvoreni za sve dobićemo najviše.

Bane

pre 9 godina

Značaj samita je kao i uvek kada se održavao jedan veliki događaj sa mnogo nepredviljivih koristi koje bi mogle proisteći iz njega. Biti domaćin ovakvog velikog skupa je pre svega čast ali i poslovna prilika koju ne možemo propustiti.

Cipelica

pre 9 godina

Meni su ovo odlicne vesti,vise nego odlicne.Rusija i Kina nas prihvataju kao svoje velike prijatelje i velike saradnike na ekonomskom i privrednom planu! Ne brinem se za spoljnu politiku,odlicno sve funkcionise,jos samo da nasa opozicija shvati da oni ovo nisu ni hteli ni mogli ni za milion godina.

Iskrena

pre 9 godina

Vucic je najvredniji izdanak nasega naroda u celom mom zivotu, najiskrenije i sa mnogo postovanja i zelje da takvog postenog i vrednog vodju nikada ne obrukam svojim cinjenjem.

srna

pre 9 godina

Politika vlade Srbije i odgovorni prilaz međunarodnim odnosima i preuzetim obavezama, bez razlike o kom se partneru radi, iz dana u dan dobija potvrdu da donosi konkretne rezultate i ovo je samo još jedna potvrda tome.

moka

pre 9 godina

Ovako veliki samit koji predvodi jedna od najvećih i najmoćnijih država sveta Kina, samo može doprineti još boljem međunarodnom položaju Srbije, promociji i dovođenju nekog od stranih investitora.

сигурносни појас

pre 9 godina

Све похвале за премијерову одлучност и залагање да држави обезбеди што бољи углед који је доста дуго био на дну због разних који су водили државу на лош начин,зато само нек буде што више оваквих посета које уроде плодом.

The Drill

pre 9 godina

Za Srbiju je veoma bitno to sto jep risustvovala samitu u Kini.Ali je jos vaznije i bitnije to sto ce taj samit za neko vreme biti odrzan u Beogradu, gde ce prisustvovati i svetske velesile!!!!

Mefisto

pre 9 godina

Onolika zemlja i velika svetska ekonomska i vojna sila ravnopravno sa nama da organizuje samit za svetske lidere? Pa to je još jedna pobeda naše vlade!

Petar

pre 9 godina

Ništa u ovom životu nije slučajnost pa ni odluka Kine da samit bude održan u Beogradu. Od vremena Nesvrstanih na ovamo, uvek smo imali dobre i prijateljske odnose i danas samo nastavljamo tamo gde smo stali.

Lupo

pre 9 godina

Posle 30 godina kineski premijer ponovo dolazi u Srbiju! Srbija ne samo da je popravila svoje pozicije na zapadu i u odnosima sa Rusijom, već je i prva država u Evropi sa strateškim partnerstvom sa Kinom!

Zimzelen

pre 9 godina

Svi su ponosni zbog ovako velikih koraka i vracanja Srbije u svetske tokove,samo sto neko to javno kaze,a drugi se plase repova DS-a i posledica pa kao toboze ne priznaju da je ovo uspeh.Najveci te priznaju,to je bitno,ova sitna boranija je nevazna skroz..

Goran S.

pre 9 godina

Negativni komentari koji se upućuju siguran sam da dolaze od onih koji su zaludni i koji u svakoj dobroj stvari koju za Srbiju učini premijer, vide samo potez političkog protivnika. Takvi treba da se trgnu i da budu srećnu što ima neko ko je sposoban i voljan da radi za dobrobit Srbije. Kamo sreće da je više takvih.

mary

pre 9 godina

Premijer je ispunio obecanje, Srbija ce biti zajedno sa Kinom organizator samita Kine i zemalja centralne i istocne Evrope. Sigurno ce biti pronadjen zadovoljavajuci model finansiranja dela brze pruge kroz Srbiju,projekta u cijoj realizaciji ce ucestvovati kompanija iz Kine.

Daca

pre 9 godina

Nase rukovovodstvo na celu sa Vucicem pokazalo je da je doraslo zadatku, koji je pred njih postavljen. Mudro vodjenom politikom iz dana u dan dobijamo priznanja od mnogih drzava. Pridobiti nekog kao sto su kinezi nije mala stvar. Sve u svemu samo nastavite tako jer mi zasluzujemo mnogo vise.

TaraM

pre 9 godina

Na samitu u Kini Vučić je ugovorio dolazak Kineza u Beograd u decembru.Pozvao je kineske privrednike da dođu i ulažu u Srbiju.

TaraM

pre 9 godina

Razgovori između Kineza i Vučića vodili su se oko velikih projekata,a jedan od njih je projekat brzih pruga kroz Srbiju za povezivanje istoka i zapada.

SRKY

pre 9 godina

Održavanje samita u Beogradu svakako je šansa da Srbija prezentuje potencijale koje poseduje. A, dolazak kineskog premijera, posle tolikog niza godina, od zadnje posete, svakako ide u prilog Srbiji i govori o ugledu koju ima srpski Premijer.

mikonos

pre 9 godina

Vučić je čovek koji tačno zna šta je najbitnije za Srbiju, i od Kineza će pokušati da izvuče maksimum! Ono što je najbitnije... infrastruktura – putevi, pruge,...

Kimberly

pre 9 godina

Ovo je cast za nasu zemlju i velika odgovornost,pre svega da se uzmemo u pamet i pljujemo jedni druge vec postujemo trud i rad ovog coveka koji nam je vratio dostojanstvo koje smo imali i koje zasluzujemo kao narod.

BUCA

pre 9 godina

Gde god krenemo širom SRbije ima prostora za nove investicije! Ono što je neophodno jeste da se entuzijazam i energija koju strani investitori prepoznaju u vrhu države, spušta i ka lokalu i da svaka lokalna saamouprava novim projektima i idejama, snabdeva premijera i Vladu Srbije, kako bi se što više novih investicija i konkretno ostvarile i podizala zaposlenost u čitavoj državi!

Siniša Ru

pre 9 godina

Potvrda da j prijateljstvo sa Kinom izuzetno stabilno i jako i ovakva vest će u mnogome poboljšati poziciju Srbije! Takođe samit u Beogradu prezentuje Srbiju u nekom novom svetlu i šalje novu sliku potencijalnim investitorima.

PODRŠKA

pre 9 godina

Svakako je to uspeh vlade i Srbije na medjunarodnom planu ali mene više zanimaju onih 1o.ooo do 14.ooo radnih mesta, traktori, elektrane, i investicije jer smatram da je svako novo radno mesto uspeh i dragocenost.

Natalija

pre 9 godina

Koliko god da neki pokusavaju da omalovaze rad i napore premijera Vucica, dobijanje organizacije Samita, gde se otvaraju mogucnosti za uspostavljanje novih ekonomskih veza i dovodjenja novih investitora, niko ne moze da ospori.

Tigar22

pre 9 godina

Srbija se polako, ali sigurno vraća u svetske tokove. Održavanje samita, kom će Srbija biti domaćin, velika je šansa za našu zemlju, koju treba iskoristiti, jer nije mala stvar da na jednom mestu bude 16 političkih lidera.

Dumars

pre 9 godina

Kad se samit sa 16 evropskih lidera održi u jednoj zemlji kao što je naša to mora da je znak da se u toj zemlji duvaju neki novi vetrovi...

Dragan.J

pre 9 godina

Svaka vrsta ulaganja u Srbiju je dobrodosla. Ono za sta se premijer Vucic izborio prilikom posete Kini je jos jedan dokaz u nizu koliko se on bori za bolju i stabilniju Srbiju.

Jelena Jeca

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kine je od izuzetnog znacaja kako na polju infrastrukture koji nam je vrlo vazan, tako i na drugim poljima. Ne smemo propustiti sansu za ovakvim ulaganjem u nasu zemlju.

Milena

pre 9 godina

Premijer vucic je pokazao da je on sposoban za razliku od prethodne stranke da dovede strane investitore i da od Srbije napravi zemlju u kojoj vredi ziveti.

Konzul

pre 9 godina

Održavanje važnog i cenjenog samita u Beogradu, kakav nismo imali u zadnjih 40 godina, Srbiju će svrstati na visoku poziciju svetskih geopolitičkih dešavanja i u sam vrh regionalnog liderstva. Ne sumnjivo je da će vlada uspeti da ostvari interese države i građana i da je ovakav način rada neuporedivo bolji, odgovorniji i stručniji nego bilo koji rad drugih vlada koje smo imali u zadnjih 30 godina. Pozdravljam napore Srpske vlade i slažem se da je pravi čovek na čelu tog tima.

NAPREDAK

pre 9 godina

Nema sumnje da će se ovo i ostvariti.Kinezi čega se dohvate to i urade.Vučić će sigurno kroz određene koncesije date Kinezima dogovoriti lakšu otplatu ove investicije.

Milan

pre 9 godina

Ovaj samit je od izuzetne vaznosti za Srbiju. Pokazali smo svetu da je Srbija iako je mala zemlja sposobna i da zeli da se razvija i napreduje. Zalaganje Aleksandra Vucica se isplatilo.Uspeo je da ucini za Srbiju mnogo za ove 2 godine sto prethodna stranka nije uspela ni za 14 godina.

sara

pre 9 godina

Ukoliko bi se realizovao neki od najavljenih projekata bilo bi to sjajno pre svega za narod sa tog područja. Krajnjeje vreme da dobijemo železnicu kakvu ima i ostatak Evrope, da budemo i mi kao sav normalan svet. Prevoz železnicom je najjeftiniji i najudobniji! Mogu samo da zamislim koliko bi ljudi vise koristili vozove, kao što se to radi u razvijenijim zemljama.