Utorak, 09.09.2014.

10:47

Avion MH17 pogodili geleri rakete

Holandski stručnjaci saopštili su da je avion Malezija erlajnsa MH17 pogođen tokom leta "brojnim objektima koji su probili avion velikom brzinom".

Izvor: B92

Avion MH17 pogodili geleri rakete IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Braca

pre 9 godina

Imam pitanje! Laicko! Ako je bilo eksplozije rakete blizu trupa aviona, projektila zemlja-vazduh kako da nijedan od gelera nije prosao kroz neki od tankova sa kerozinom te avion nije eksplodirao u vazduhu. Trup aviona u najmanju ruku onaj deo sa tankovima je ekplodirao tek po padu na zemlju. To se bar moglo videti na prvim snimcima.

igor

pre 9 godina

akodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.
(Razmisli, 9. septembar 2014 11:22)

Top gš-30/1 kalibra 30mm (sa Mig-29) u jednoj sekundi ispaljuje 25-30 projektila, svaki projektil (granata) ima u sebi 48gr eksploziva i snage je otprilike kao pola kašikare..(ručna bomba ima do 100 gr..retko i više). što znači da bi u jednoj sekundi avion pogodilo 15-20 "kašikarica" što je više nego dovoljno da se potpuno razvali bilo koji avion (Dovoljno je 7-8 ovakvih projektila za obaranje lovačkih aviona). Putnički avioni lete pravolinijski i za pilota predstavljaju lagan cilj a de ne pominjem da bi svaki pilot koji na takav način obara putnički avion gađao baš pilotsku kabinu da bi sprečio bilo kakvo javljanje niti bi posada posle pogotka aviona sa 25-40 granata(rafal od 2 sekunde)od šoka (ako je preživela uopšte)znala šta se dešava a kamoli da su pogođeni..., tako da mi uopšte nije jasno o kakvom vi to vremenu pričate..Pre nego što krenete da "razmišljate" ipak nešto pročitajte i informišite se, jer nema razmišljanja bez informacije, baš kao što ste nam u vašem "komentaru" i predočili...Veliki pozdrav !!!

Стручњак за авионе

pre 9 godina

Извештај о авиону овако изгледа:
- МХ17 је изрешетан
- авион се распао
- авион је пао на земљу
- сви путници и посада су изгинули!
Боже, какав "стручан" извештај што ли су уопште губили време или им је то био и циљ,

miro split

pre 9 godina

@Momir
Ovo je nešto najkomičnije šta san čuja.Prvo to je nemoguće,a drugo ali nije jednostavnije oborit bilo koji avion i onda za to optužit suparničku stranu.
Biće se ti samo šališ.

sasav

pre 9 godina

Nemacka propaganda na srpskom! Ne kaze se u izvestaju "geleri" vec "projektili". Nego i novinarski spineri, tj. njihove svapske gazed, i "strucnjaci" koji komentarisu zaboravljaju da citaoci ovde nisu Nemci, kojima je kapacitet memorije oko 3 minuta, vec Srbi koji pamte Nemanju, Cara Lazara, svetske ratove i NATO agresiju kao da su bili juce, a tim pre sta se desilo pre mesec dana u Ukrajini. Ove price kako Rusi nisu dali pristup, kako su "pobunjenici" gadjali zoljama, kako se ustvari avion sudario sa letecim sloncetom Dambom bi verovatno palile i u Rusiji, da je Hitler pobedio, ali nije. A americka maksima da laz postaje istina ako se ponovi dovoljan broj puta samo dokazuje da njihova publika ne obraca paznju na pisanje svojih diplomatskih predstavnika u bivsoj Jugoslaviji i sadasnjoj Srbiji, od kojih su mnogi naucili srpski za potrebe sluzbe, a svi su, na sopstvenoj kozi, naucili, i posle pisali o tome, sta znaci inat.

zuta osa

pre 9 godina

Raketa dosla odozdo sa zemlje a rupe od 30 mm na avionu sa prednje, bocne i gornje strane aviona. Ja nikako da skontam kako je to moguce a vi ?

iKrem

pre 9 godina

Evo DOKAZA zasto ja tako mislim: ...
(Momir, 9. septembar 2014 17:43)

Odavno se nisam sladje nasmejao. Samo si zaboravio QED na kraju.

PPeca@SER

pre 9 godina

Ako kauboji ne komentarisu ovaj izvestaj, onda ce optuziti indijance... makar strela bila podmetnuta.

Pa to su jos crno-beli filmovi pokazali.

EU Citizen

pre 9 godina

@NemanjaVac8
A na čemu zasnivate vaše ubeđenje da je baš Hitler bio najveće zlo? Na slobodnom sudijskom uverenju ili umetničkom dojmu? :)) Objektivne cifre govore nešto sasvim drugo, ono što se sve komunjare ovog sveta trude da nekako zamaskiraju, sakriju ili, čak, opravdaju, da je najveći zločinac svih vremena sa preko osamdeset miliona žrtava bio komunista Mao, drugi najveći sa preko četrdeset miliona opet, gle čuda, komunista Staljin, a nacistički monstrum Hitler zauzima tek daleko treće mesto sa skoro duplo manje od "drugoplasiranog". I takvim se državama, eto, srpska svetina divi, (uključujući i Nemačku, koja nije ništa manja diktatura od Rusije i Kine, samo koristi manje primitivne metode ljudskopravaško-socijalističkih, a mrzi iz dna duše SAD, Britaniju, Kanadu i ostale bastione slobode i individualizma. Jad i beda, kao i obično...

Stavrnost

pre 9 godina

Ovo me podseca na vest kada je srusen stari most u Mostaru, svi svetski mediji ( mislim zapadni) preneli su vest da su Srbi "varvari" srusili most u Mostaru a svi znamo da su to uradili Hrvati.
Prva vest je najznacajnija, Rusi su bili okkrivljeni za to kao i Srbi u BiH.

Doktor86

pre 9 godina

@ Djordje

Ako je Staljin stvarno ubio 30 miliona Sovjeta,mora da je tih Sovjeta bilo minimum pola milijarde pre WW2,jer ih je I Hitler ubio 20tak miliona. To je prosto matematicki nemoguce.Staljin je fakat cinio strasne stvari,ali pokusavanje izjednacavanja komunizma I nacizma koje Zapad forsira vec 50 godina,e to nece moci.

Ђорђе

pre 9 godina

(vldjuka, 09. septembar 2014 16:04)

Imao 15 godina 1990-e, docekao rat svjestan da se sprema, i prozivio ga citavog. Ne mora covjek imati 18 godina da bi svjestan nekih stvari. Dokaz je vecina starijih od 18 koji 1990-e nisu imali pojma sta se desava i sta su nam ucinili, i dan danas to ne vide. Osnovno je da moras biti covjek i ostaviti emocije po strani, i hladne glave i sirom otvorenih ociju sagledati situaciju. Ja tako posmatram stvari, pa kada vidim da nesto nije u redu, ja to kazem, cak i kada moj brat rodjeni ili moje dijete to urade. Te tako ja prihvatam da je I moj narod ucestvovao u spremanju rata 90-ih, i vrsio najstravicnije zlocine. Za razliku od tebe, ja ne smatram da je zapad zapoceo rat u YU, niti da je zelio rat, samo ih nismo dovoljno zanimali. Ponavljam, bitno je da se covjek ne vodi emocijama kada razmislja o ovome. Ja zapad NE vidim kao dobro a Istok kao zlo. Samo znam da isto kao i ti nikada ne bih zivio na Istoku. Kakvi god bili Ameri, pitaj Japance sta misle o Amerima. Uzimajuci u obzir da su Japanci jedini iskusili posljedice atomske bombe. E onda pitaj bilo koga ko je zivio direktno ili indirektno pod Rusima, pitaj ih sta misle o Rusima. Puno toga ce ti de iskristalizovati.

Momir

pre 9 godina

Sto nisu rekli da je ovaj avio je onaj sto je nestao pre par meseci. Evo dokaza zasto tako mislim:
1.avionom je upravljao autopilot koji je odveo avion na ostvo Dijego Garsija (americka pomorska baza u indijskom okeanu) i odatle "verovatno" sa mrtvim telima za Holandiju
2. operativac CIA-e je rekao da ce taj avion upotrebiti za nesto "veliko"
3. to veliko je trebalo da bude "izazivanje rata sa Rusijom" , naravno da se okrive Rusi da su oborili avion
4. zena, novinarka je stigla 20 minuta posle pada aviona i rekla je, citiram: "ovo je strasno, tela su svuda, nigde krvi, sve smrdi na formalin(tecnost koja odrzava mrtva tela da se ne raspadnu), haos sta je ovo, sve sami Azijati..."
5. nigde nije bilo 100 i nesto Holandjana, nigde nije bilo njihovih porodica da ih oplakuju i sta ce u pronadjenim koferima stvari za zimu!? Zar nije Jul mesec bio kad su srusili avion?!

Air-traffic Expert

pre 9 godina

@milojko - Milojko, hvala za link za originalni izvestaj, ali moram da te korigujem u par stvari posto unosis zabunu:
Prvo: Kazes "4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje" - Propustio si da kazes veoma bitan detalj, a to je da je, prema izvestaju, taj zahtev napravljen 11 sekundi pre nego sto je izgubljen kontakt sa avionom (zahtev poslat MH17 od strane Ukrajinskog Dnipro Radar kontole). Da li stvarno mislis da je bilo kakva promena kursa aviona moguca za nekoliko sekundi (da bi se avion 'naveo' na zicer i oborio)???
Drugo: Kazes "3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač" - Vidi se da pricas o necem sto ne poznajes. Civilni radari su sekundarno radari (Mode-S) koji detektuju signal poslat OD STRANE AVIONA. Svaki vojni avion koji je u misiji redovno iskljucuje svoj transponder ako ne zeli da bude 'vidjen' na CIVILNOM radaru. Nasuprot tome, VOJNI radari koriste i primarni radar (u kombinaciji sa sekundarnim), i to je onaj klasicni radar na koji ti mislis - koji daje cistu refleskiju signala od metalne povrsine. Zbog toga je taj ukrajinski lovac detektovan i nije mogao da nestane sa ruskog VOJNOG radara.

Bozon

pre 9 godina

Hej Đorđe. Staljin je bio Jevrejin. Kao i 80% zloglanse kominterne koja je u Sibir i u smrt poslala na milione školovanih, učenih, bogatih Rusa. Mnogo si mi ti nešto sumnjiv i mnogo mi se ti nerviraš oko Srpskog izbora, u najkanju ruku kao da ti je to nekako vezano sa posao.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ovo nase srpsko, krajnje nerazumno i bolesno, i ni na cemu zasnovano vjerovanje u "dobrotu i ljudskost" rusku, i "perfidnost i neljudskost" zapada (iako i dalje gledamo kako pobjeci na zapad a ne u majku Rusiju) granici sa religioznim fanatizmom. Cunjenice, cak i ono sto vidimo svojim ocima i cujemo svojim usima nije bitno. Ako je rus uradio nesto, pa makar to bio i Staljin koji je pobio vise Rusa nego Hitler, onda je to dobro. Bravo Srbi. Bravo.
(Ђорђе, 9. septembar 2014 14:43)
...
Najveće zlo modernog doba je bio Austrijanac Hitler,koji je predvodio Nemačku naciju.Njemu su klicali gotovo svi Nemci jer su osetili moć, snagu sopstvene države a olako su zaboravili elemntarnu ljudskost.To što su oni radili Jevrejima i mnogim drugim narodima,to kako su oni preorali razne države na pravdi boga isl.nije za poređenje sa bilo čime.Staljin jeste činio zločine,ali prema svom narodu,pa neka mu taj njegov narod sudi kroz istoriju ko je i šta je.Nemci su se iživljavali nad celim svetom.Nemci ne mogu da pobegnu od tog tereta ni dan danas,ali zato pokušavaju da svoje svinjarije prikažu kao nešto u fazonu,pa šta i drugi su to radili...pa onda se u tom kontekstu pominju Staljin,Sadam...Najsličniji danas Hitleru, nije ni Obama, već strateška nacionalna američka politika.Ameri su maznuli nacistima atomsku bombu i zveknuli je bez mnogo oklevanja.To niko više nije uradio ni pre ni posle toga.Decenijama brutalno peglaju po svetu za rad svojih interesa i ko zna koliko su pobili civila.

stranac

pre 9 godina

Da ne ulazim u to ko je (jer pravih dokaza za sada nema, samo sumnje od kojih su vecina u domenu teorija zavere), ali za sve one koji objasnjavaju da je Suhoj 25 oborio MH17 samo:
Su 25 ne leti na visini visoj od 7000m. Naoruzan ima plafon od 5000m. Da bi oborio 777 (koji je, usput, i malo brzi) koji je u trenutku obaranja bio na visini od 10000 metara bi trebao zaista bozansku intervenciju: 1) protivavionske rakete kojima bi Su25 bio naoruzan su kratkog dometa, 2) da bi upotrebio top Su25 bi morao da bude mnogo blize nego sto mu to dozvoljavaju performanse. Drugim recima, Su25 NIKAKO nije mogao da obori M17.

vldjuka

pre 9 godina

(Ђорђе, 9. septembar 2014 14:43)
Ne znam koje si godište, ali ako si bio punoletan 1990. godine onda je čudno ako misliš bilo šta lepo o spoljnoj politici SAD, NATO i EU.

Ako si mlađi, pa ne pamtiš to vreme onda si verovatno odgledao dosta američkih filmova u kojima američki političari sprovode zavere čak i protiv svog stanovništva. Filmovi su često zasnovani na stvarnim događajima. I u ovom slučaju mi je čudno to tvoje poverenje prema SAD i NATO.

Proces učenja je doživotan (celoživotan). Dakle koliko god da si star prouči malo istoriju pa će ti biti neke stvari jasnije.

Перица

pre 9 godina

Прочитајте извештај и онда се упитајте како су обе црне кутије престале да раде у истом тренутку: 13:20:03. To је скоро немогуће.

А онда се сетите Рачка и извештаја финских стручњака и потоњег признања да су фризирали извештај јер им је ,,тако било наређено".

Сада ћемо добити извештај са друге стране, па како коме.

pricam ti pricu

pre 9 godina

Ma ovo mucenje vode od strane rusa su vam stari KGB-ovski fazoni. Sve vreme se pitaju ko stopira istragu o ovom avionu, a za to vreme njihovi ljudi kontrolisu mesto dogadjaja, i ne samo to, nego se tu i vode borbe (naravno, veoma je potrebno da se na tom mestu vode borbe). I sada neko treba da posalje neke istrazitelje, i tu jos neko da nastrada, a onda ce opet biti "nismo ubili mi, oni su ubice", a u isto vreme se postavljaju pitanja zasto se ne vodi istraga. Vec je sve to vidjeno i na ovim ratistima sirom Balkana, u Milosevicevom scenariju, kao mi nemamo nista sa ratom, a u stvari svi bitni potezi se vuku i BG-a. Tako vam je i u Ukrajini, svi bitni potezi se vuku iz Moskve. Pobunjenici nemaju opremu da obore avion, a svaki dan se hvale kako su oborili neki ukrajinski Suhoj, pa odakle im oprema da obaraju suhoje?

SU-25

pre 9 godina

Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Eeee, ruska posla... Ko vas ne zna...
(Djordje NS, 9. septembar 2014 13:17)
Pa nisu dozvoljavali zato sto je Kijevska vojska uporno pokusavala da osvoji i da unisti dokaze, prorusi nisu napadali oni su se branili. Kako su Malezijski strucnjaci dosli lako do aviona, i odmah dali svoj izvestaj. Avion je oboren topom 30mm kojim je naoruzan SU-25,i manjom raketom vazduh-vazduh, koja nije bila dovoljna da obori boing, pa su ga dodatno izresetali. A top 30mm nema domet da sa zemlje gadja avion na 10 hiljada metara visini.

roki cetri

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce sad nastati muk,tisina.Analizirali slike iz satelita!!??Da li to znaci da se iz satelitskikh snimaka moze otkriti i ko je oborio ovaj nesrecni avion i ko je pobio te nesrecne ljude.Naravno da se moze,ali ocito nije u interesu.Ode ovaj avion u zaborav.Pobise tolike ljude u ime demokratije i slobode izbora....

steva

pre 9 godina

Pa dobro ljudi kako mislite da se obavi precizna istraga pada aviona kada Rusi dva meseca nisu dozvolili pristup olupini srušenog aviona? Očigladno da su imali nešto da sakriju ali to su sve samo pretpostavke, do čvrsth dokaza je teško doći jer se neko potrudio da ih blagovremeno ukloni,

merkale

pre 9 godina

Šira javnost neće u skorijoj budućnosti da sazna ko je oborio nesrećni avion. Jedno je samo sigurno da avion nije oboren greškom.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Mir, mir, niko nije kriv ... Predlažemo Putinu, Merkelovoj, Obami, Kličku, Medvjedevu, Ponošenku da se sad svu uhvate za ruke i odigraju jedno kozaračko kolo ...

nacizam je bolest,cenzura jos veca

pre 9 godina

da su ovi sto ih neki nazivaju "ceo svet" "sigurni" da su Rusi oborili avion,danas bi vec 3 nove vesti bile o tome,a oni cute.
i meni je to dovoljan dokaz,za sve ove godine sam se ih se naslusao i znam ih kako disu u svakom trenutku,svaku njihovu izjavu koju daju znam tacno sta znaci.
tako da,da nisu oni oborili avion :) drugacije bi izjave davali za medije.
jasno je ko ga je oborio,taj zapadni svet,zato i cute! plase se!
tako su pricali i za Irak,pa se nakon nekoliko godina saznala prava istina,da li je neko nesto izjaviio povodom toga? da li je neko osudjen? NE
za kosovo isto.
kakav "ceo svet" ,taj svet vode budale,putem medijima manipulisu obicnim svetom,nadam se da ce svi da se probudimo ,i te bolesnike zatvorimo tamo gde im je mesto.u ludnici.

hey

pre 9 godina

@Razmisli

Pogledao sam izvestaj, taj deo kominikacije izmedju kontrole leta u Ukrajinske kontrole leta DNP i kontrole leta u Rusiji RST je zanimljiv.
Kontrola leta u Ukrajni u 13:19:49 trazi da MH17 promeni kurs zbog guzve, na predlog ruske RST (13:19:21). Avion je nestao sa radara malo pre 13:21:10. Znaci to je manje od 2 minuta nakon sto su rusi predlozili promenu pravca. Avion bio pod kontrolom Urajinske DNP kontrole leta i vec je bio u zoni u kojoj je oboren. Nisu mogli za manje od 2 min da dolete u tu zonu.

Pogledajte slike, jedna pokazuje ostecenja od projektila koji su probili ispod donje leve strane prozora kokpita. Druga slika pokazuje ostecenja od projektila na krovu. Oba ostecenja su dosla spolja. Ne moze jedna raketa na napravi oba ostecenja istovremeno i sa donje leve strane i na krovu kokpita.

Zaista mi je zao svih koji su bili u tom avionu, nadam se da kazniti odgovorne.

Nimrod

pre 9 godina

"SVET | UTORAK 9.09.2014 | 10:47 -> 13:47
Avion MH17 pogodili gereli rakete"

Ajmo sad da probamo jos jednom da napisemo barem naslov bez greske. Strasno...

poluamater

pre 9 godina

Ovo je veoma nestručno objašnjenje. Geleri, kao deo projektila mogu biti i od rakete ispaljene sa zemlje sa sistema zemlja-vazduh BUK i sa rakete koju nosi avion lovac-presretač, ali i iz avionskog topa kakav se nalazi na Suhoju SU-25. Mislim da nismo dobili nikakv odgovor, već je misterija još veća!

general WAR

pre 9 godina

geleri, velika brzina, raketa R-60 MK koju nosi Su-25 ima u oplati gelere od osiromasenog uranijuma, puno sitnih kuglica velike mase i velike brzine.....

razmišljajte malo svojom glavom

pre 9 godina

Svi vi koji tvrdite, nasuprot celom svetu, da su avion oborili Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Možda zbog toga jer im je trebalo vremena da uklone gomilu dokaza koji bi ih razotkrili. Ako su čisti što ih nisu odmah pustili na lice mesta.
(Djordje NS, 9. septembar 2014 13:17)
Upravo suprotno, tzv prorusi su odmah doveli novinare na lice mesta, sutradan su došli i istražitelji ali su se povukli zbog borbi, odnosno artiljeriske paljbe od strane tzv. Ukrajinske Armije. Danima je ta vojska žestoko napadala i pokušavala da izbije na mesto pada tog aviona, pri tom gađajući granatama, kao da su želeli da unište dokaze. Kasnije kad su potisnuti malo dalje, Holandski istražitelji baš i nisu pokazivali želju da istražuju, rekli su da čekaju kraj borbenih dejstava??? Malezijci su bili, i objavili preliminarni izveštaj, ali to niko na zapadu nije ni preneo. A crne kutije se mesecima "obrađuju" u Londonu, i normalno ne objavljuje se sadržaj, osim da nema ničeg neuobičajenog u tim zapisima???
Sve to, odbijanje Ukrajinske strane da objavi komunikaciju između kontrole leta i aviona, kao i dokazi koji su Rusi podneli da je jedan borbeni avion bio na istom koridoru samo nekoliko km udaljen, nedvosmisleno daje odgovor ko je oborio avion i zašto se to više skoro i ne spominje. Doduše to očigledno nije dovoljno onima koji još uvek veruju da je Sadam imao (hemijsko) oružje za masovno uništenje.

Ђорђе

pre 9 godina

Ovo nase srpsko, krajnje nerazumno i bolesno, i ni na cemu zasnovano vjerovanje u "dobrotu i ljudskost" rusku, i "perfidnost i neljudskost" zapada (iako i dalje gledamo kako pobjeci na zapad a ne u majku Rusiju) granici sa religioznim fanatizmom. Cunjenice, cak i ono sto vidimo svojim ocima i cujemo svojim usima nije bitno. Ako je rus uradio nesto, pa makar to bio i Staljin koji je pobio vise Rusa nego Hitler, onda je to dobro. Bravo Srbi. Bravo.

(Useful) idiots manual (re-edition 2014)

pre 9 godina

da li je moguce dobiti potvrdu od bilo cije kontrola leta da registrovala taj famozni SU-25 u blizini oborenog aviona, ili su to samo Rusi vidjeli?
(prst na celo, 9. septembar 2014 12:32)

Ili da upitamo 'ove tvoje', koji su znali ko je srušio avion, pre no je ovaj i pao. Hint - nobelovac.

Djordje NS

pre 9 godina

Svi vi koji tvrdite, nasuprot celom svetu, da su avion oborili Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Možda zbog toga jer im je trebalo vremena da uklone gomilu dokaza koji bi ih razotkrili. Ako su čisti što ih nisu odmah pustili na lice mesta...
Eeee, ruska posla... Ko vas ne zna...

Fukusima

pre 9 godina

@zemlja vazduh

Posto ovde imamo mudrijase koji nisu glupi Balkanci, a ja sam glupi Balkanac, evo ja pitam sta je ovaj izvestaj dokazao? I zasto je posle veoma ostre izjave Malezije, da zna ko je srusio avion i da ce kazniti pocinitelje, australijski premijer brze-bolje, navrat-nanos odleteo u Maleziju da "koordinira saradnju"? Imate li dokazi za to? Zasto niko ne sakuplja ostatke olupine kada je tamo sada primirje? Zasto jedina Rusija u SB drzi otvoreno pitanje rusenja aviona dok svi ostali ignorisu to pitanje? Sta to dokazuje? Zasto nisu objavljeni zapisi iz pilotske kabine i snimci kontrole u Dnjepropetrovsku? Sta to dokazuje? Meni kao glupom Balkancu dokazuje da se kriju stvarni podaci. A nisam siguran da bi se krili da imalo ukazuju na odgovornost Rusije. Al sta ja znam, ja sam samo glupi i neobrazovani Balkanac, doduse dipl. ing aerokosmonautike u penziji.

tacno

pre 9 godina

....eto jesam bio u pravu,a niko nije verovo!

svi su mislili da je neki tehnicki problem avijona....eto sad i potvrde da sam posebno pametan

hm

pre 9 godina

DJORDJE NS- Kojem celom svetu, sta ti podrazumevas pod celim svetom? Jel i Malezija tu spada npr.??? Jel to kao ono kad "celi svet" tvrdi da Sadam ima oruzje za masovno unistenje itd itd...... Istinu saznajemo tek za 10, 15 god!

gvatemala

pre 9 godina

poput ukrajinaca , i holandjani su spremni da zrtvuju svoje gradjane zarad "boljitka" amerike - koji hipnotisuci mit - ta tvorevina osudjena na skoru ptropast - us of a

орах

pre 9 godina

за Салиха
Извештај је непотун, недоречен. Зашто? Због то што материјални докази указују на кривицу руске стране?
Читај измеđу редова.

milojko

pre 9 godina

Pročitajte ceo holandski izveštaj na [link]

Saznaćete interesante dodatne podatke koji se ne vide iz kratke vesti, a posebno to da:

1. Na istom koridoru u perimetru od 30km levo i desno su bila još tri inter-kontinentalna džambo džeta.
2. Nema Putinovog aviona.
3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač.
4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje.

Rano za konačne zaključke ali dovoljno da se barem neke stvari razjasne u ovom momentu.

Takodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.
(Razmisli, 9. septembar 2014 11:22)

Hm, amerikanci satelitima pokrivaju celu zemaljsku kuglu nekoliko puta,s mogucnoscu da vracaju snimke i zumiraju iste, a nemaju pojma kako su se srusila oba malezijska aviona... Hm, hm. ja bih stvarno stavio prst na celo na tvom mestu...

Иван

pre 9 godina

Значи украинци га оборили својим сухојем-25 .Јел да имало доказа имају да је то урадила Новорусија они би то одмах на сав глас објавили.Овако заташкавају.

prst na celo

pre 9 godina

da li je moguce dobiti potvrdu od bilo cije kontrola leta da registrovala taj famozni SU-25 u blizini oborenog aviona, ili su to samo Rusi vidjeli?

zemlja vazduh

pre 9 godina

Dva meseca istrage pokazalo je da je avion oboren. Sad treba istraziti da li su preminuli putnici poginuli..
(Lav, 9. septembar 2014 11:57)
Nije pokazano nego dokazano. I 2 meseca su smesno kratko vreme. Ali dzaba to pricati balkancima koji ni ne znaju sta znaci rec "dokaz"

Rajko

pre 9 godina

Kakva je ovo vest? Ko je ispalio projektil? Je li gadjan avion ili nesto drugo, pa je avion slucajno stradao? Sta je istina od optuzbi koje su letele neposredno posle tragedije?

topla voda

pre 9 godina

Ovo se znalo jos pre mesec dana. Naravno i dalje kriju ko je oborio i cime. Da je to ruska strana uradila, ne sumnjam da bi ih ovi zestoko optuzili.

loller

pre 9 godina

Zapravo, slike delova aviona sa lica mesta, pokazuju veliki broj ulaznih rupa okruglog oblika, prečnika 30mm, koje više nego jasno ukazuju da je avion oboren avionskim topovima iz neposredne blizine. Geleri ne mogu biti svi istog prečnika.
Upišite u Google "MH17 cabin canon holes". Ko hoće da sazna istinu - može lako, ko neće, ne bi poverovao ni ukrajinskom pilotu da prizna.

flipsilon

pre 9 godina

Znači i dalje nije isključena ni mogućnost da je avion oboren raketom koja je ispaljena iz drugog vojnog aviona ukrajinske vojske koji je bio pozadi MH17, kako tvrde malezijski istražitelji, jel tako? I zašto se javno ne objave podaci sa crnih kutija i kontrole leta? Previše sumnjivih srvari se dešava u zadnje vreme, a da su stvarno "pobnjenici" krivi za obaranje, Zapad im ne bi dao mira. Ovako i dalje postoji ogromna i opravdana sumnja da je sve izrežirano, kao po običaju.

Mihailo

pre 9 godina

Slažem se u potpunosti. Rakete R-73 i R-60 koje može da nosi Su-25 (tip aviona koji se nalazio iza MH17 u trenutu obranja), a Ukri ih imaju u svom arsenalu, bez problema obaraju putnički ili bilo koji drugi avion.

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Brzi projektili...Znaci,mitraljeski top na Su-25.
(Doktor86, 09. septembar 2014 11:33)
Да СУ-25 Украински! Пилоти из Пољске! И кључно боје на Малезијском свиону су као Руска застава. !!!

PVO

pre 9 godina

Nema govora da je ovaj avion mogao da izbegne raketu ispaljenu sa BUK-a, tako da nije bilo potrebe za aktivaciom blizinskog upaljača. Sad će da se zapad češe gde ga i ne svrbi.

Kamičak

pre 9 godina

Дакле, колико сам ја схватио, експерти су после детаљне анализе записа са регистратора лета, разговора са диспечерским центром у Кијеву и Дњепропетровску и фотографија авиона на месту пада дошли до недвосмисленог закључка:
"Авион је пао зато што није могао више да лети."

Marko

pre 9 godina

Izveštaj ne govori apsolutno ništa. Možda je srušen raketom, a možda i topom... Potrbna je dodatna istraga...

Sve ovo se spekulisalo i ranije. Nisu ni morali da se trude da ga objavljuju. Ili možda nešto kriju.

mrki

pre 9 godina

Rezultati istrage če biti objavljeni odmah kada to odobri veliki brat odnosno ameri. A unapred se zna ko ga je pogodio i to precizno ime i prezime strelca, godin rođenja, mesto boravka, njegovo bračno stanje it.
Znači čeka se odobrenje.

Razmisli

pre 9 godina

Pročitajte ceo holandski izveštaj na http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/701/b3923acad0ceprem-rapport-mh-17-en-interactief.pdf

Saznaćete interesante dodatne podatke koji se ne vide iz kratke vesti, a posebno to da:

1. Na istom koridoru u perimetru od 30km levo i desno su bila još tri inter-kontinentalna džambo džeta.
2. Nema Putinovog aviona.
3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač.
4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje.

Rano za konačne zaključke ali dovoljno da se barem neke stvari razjasne u ovom momentu.

Takodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.

Che

pre 9 godina

Za sada po ovome, lici mi na top na avionu+rakete, zbog brojnih rupa na koje su Rusi skretali paznju koje nije mogao da napravi samo jedan projektil poput rakete...a avione imaju samo pripadnici regularne ukrajinske armije.

Slauter

pre 9 godina

Iz kog ugla su najverovatnije ispaljeni ti projektili velike snage? Nemate ideju?
Mozda je neki projektil male snage iz pravca svemira ipak?

Smesno je sta nam nude ovi strucnjaci. Postoje SAMO dve sumnje: ispaljena raketa odozdo (prorusi, PVO) ili ispaljena raketa odozgo (iz ukrajinskog aviona) ka repu aviona. Malo bolji fizicar/strucnjak za naoruzanje bi na osnovu stete na preostalim delovima zakljucio o kojoj je opciji rec jer je razlika ogromna. Kakvo je ovo foliranje?!

Kamičak

pre 9 godina

Дакле, колико сам ја схватио, експерти су после детаљне анализе записа са регистратора лета, разговора са диспечерским центром у Кијеву и Дњепропетровску и фотографија авиона на месту пада дошли до недвосмисленог закључка:
"Авион је пао зато што није могао више да лети."

Slauter

pre 9 godina

Iz kog ugla su najverovatnije ispaljeni ti projektili velike snage? Nemate ideju?
Mozda je neki projektil male snage iz pravca svemira ipak?

Smesno je sta nam nude ovi strucnjaci. Postoje SAMO dve sumnje: ispaljena raketa odozdo (prorusi, PVO) ili ispaljena raketa odozgo (iz ukrajinskog aviona) ka repu aviona. Malo bolji fizicar/strucnjak za naoruzanje bi na osnovu stete na preostalim delovima zakljucio o kojoj je opciji rec jer je razlika ogromna. Kakvo je ovo foliranje?!

Fukusima

pre 9 godina

@zemlja vazduh

Posto ovde imamo mudrijase koji nisu glupi Balkanci, a ja sam glupi Balkanac, evo ja pitam sta je ovaj izvestaj dokazao? I zasto je posle veoma ostre izjave Malezije, da zna ko je srusio avion i da ce kazniti pocinitelje, australijski premijer brze-bolje, navrat-nanos odleteo u Maleziju da "koordinira saradnju"? Imate li dokazi za to? Zasto niko ne sakuplja ostatke olupine kada je tamo sada primirje? Zasto jedina Rusija u SB drzi otvoreno pitanje rusenja aviona dok svi ostali ignorisu to pitanje? Sta to dokazuje? Zasto nisu objavljeni zapisi iz pilotske kabine i snimci kontrole u Dnjepropetrovsku? Sta to dokazuje? Meni kao glupom Balkancu dokazuje da se kriju stvarni podaci. A nisam siguran da bi se krili da imalo ukazuju na odgovornost Rusije. Al sta ja znam, ja sam samo glupi i neobrazovani Balkanac, doduse dipl. ing aerokosmonautike u penziji.

flipsilon

pre 9 godina

Znači i dalje nije isključena ni mogućnost da je avion oboren raketom koja je ispaljena iz drugog vojnog aviona ukrajinske vojske koji je bio pozadi MH17, kako tvrde malezijski istražitelji, jel tako? I zašto se javno ne objave podaci sa crnih kutija i kontrole leta? Previše sumnjivih srvari se dešava u zadnje vreme, a da su stvarno "pobnjenici" krivi za obaranje, Zapad im ne bi dao mira. Ovako i dalje postoji ogromna i opravdana sumnja da je sve izrežirano, kao po običaju.

Mihailo

pre 9 godina

Slažem se u potpunosti. Rakete R-73 i R-60 koje može da nosi Su-25 (tip aviona koji se nalazio iza MH17 u trenutu obranja), a Ukri ih imaju u svom arsenalu, bez problema obaraju putnički ili bilo koji drugi avion.

Che

pre 9 godina

Za sada po ovome, lici mi na top na avionu+rakete, zbog brojnih rupa na koje su Rusi skretali paznju koje nije mogao da napravi samo jedan projektil poput rakete...a avione imaju samo pripadnici regularne ukrajinske armije.

topla voda

pre 9 godina

Ovo se znalo jos pre mesec dana. Naravno i dalje kriju ko je oborio i cime. Da je to ruska strana uradila, ne sumnjam da bi ih ovi zestoko optuzili.

Marko

pre 9 godina

Izveštaj ne govori apsolutno ništa. Možda je srušen raketom, a možda i topom... Potrbna je dodatna istraga...

Sve ovo se spekulisalo i ranije. Nisu ni morali da se trude da ga objavljuju. Ili možda nešto kriju.

milojko

pre 9 godina

Pročitajte ceo holandski izveštaj na [link]

Saznaćete interesante dodatne podatke koji se ne vide iz kratke vesti, a posebno to da:

1. Na istom koridoru u perimetru od 30km levo i desno su bila još tri inter-kontinentalna džambo džeta.
2. Nema Putinovog aviona.
3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač.
4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje.

Rano za konačne zaključke ali dovoljno da se barem neke stvari razjasne u ovom momentu.

Takodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.
(Razmisli, 9. septembar 2014 11:22)

Hm, amerikanci satelitima pokrivaju celu zemaljsku kuglu nekoliko puta,s mogucnoscu da vracaju snimke i zumiraju iste, a nemaju pojma kako su se srusila oba malezijska aviona... Hm, hm. ja bih stvarno stavio prst na celo na tvom mestu...

hm

pre 9 godina

DJORDJE NS- Kojem celom svetu, sta ti podrazumevas pod celim svetom? Jel i Malezija tu spada npr.??? Jel to kao ono kad "celi svet" tvrdi da Sadam ima oruzje za masovno unistenje itd itd...... Istinu saznajemo tek za 10, 15 god!

loller

pre 9 godina

Zapravo, slike delova aviona sa lica mesta, pokazuju veliki broj ulaznih rupa okruglog oblika, prečnika 30mm, koje više nego jasno ukazuju da je avion oboren avionskim topovima iz neposredne blizine. Geleri ne mogu biti svi istog prečnika.
Upišite u Google "MH17 cabin canon holes". Ko hoće da sazna istinu - može lako, ko neće, ne bi poverovao ni ukrajinskom pilotu da prizna.

Иван

pre 9 godina

Значи украинци га оборили својим сухојем-25 .Јел да имало доказа имају да је то урадила Новорусија они би то одмах на сав глас објавили.Овако заташкавају.

PVO

pre 9 godina

Nema govora da je ovaj avion mogao da izbegne raketu ispaljenu sa BUK-a, tako da nije bilo potrebe za aktivaciom blizinskog upaljača. Sad će da se zapad češe gde ga i ne svrbi.

gvatemala

pre 9 godina

poput ukrajinaca , i holandjani su spremni da zrtvuju svoje gradjane zarad "boljitka" amerike - koji hipnotisuci mit - ta tvorevina osudjena na skoru ptropast - us of a

nacizam je bolest,cenzura jos veca

pre 9 godina

da su ovi sto ih neki nazivaju "ceo svet" "sigurni" da su Rusi oborili avion,danas bi vec 3 nove vesti bile o tome,a oni cute.
i meni je to dovoljan dokaz,za sve ove godine sam se ih se naslusao i znam ih kako disu u svakom trenutku,svaku njihovu izjavu koju daju znam tacno sta znaci.
tako da,da nisu oni oborili avion :) drugacije bi izjave davali za medije.
jasno je ko ga je oborio,taj zapadni svet,zato i cute! plase se!
tako su pricali i za Irak,pa se nakon nekoliko godina saznala prava istina,da li je neko nesto izjaviio povodom toga? da li je neko osudjen? NE
za kosovo isto.
kakav "ceo svet" ,taj svet vode budale,putem medijima manipulisu obicnim svetom,nadam se da ce svi da se probudimo ,i te bolesnike zatvorimo tamo gde im je mesto.u ludnici.

Razmisli

pre 9 godina

Pročitajte ceo holandski izveštaj na http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/701/b3923acad0ceprem-rapport-mh-17-en-interactief.pdf

Saznaćete interesante dodatne podatke koji se ne vide iz kratke vesti, a posebno to da:

1. Na istom koridoru u perimetru od 30km levo i desno su bila još tri inter-kontinentalna džambo džeta.
2. Nema Putinovog aviona.
3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač.
4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje.

Rano za konačne zaključke ali dovoljno da se barem neke stvari razjasne u ovom momentu.

Takodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.

(Useful) idiots manual (re-edition 2014)

pre 9 godina

da li je moguce dobiti potvrdu od bilo cije kontrola leta da registrovala taj famozni SU-25 u blizini oborenog aviona, ili su to samo Rusi vidjeli?
(prst na celo, 9. septembar 2014 12:32)

Ili da upitamo 'ove tvoje', koji su znali ko je srušio avion, pre no je ovaj i pao. Hint - nobelovac.

razmišljajte malo svojom glavom

pre 9 godina

Svi vi koji tvrdite, nasuprot celom svetu, da su avion oborili Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Možda zbog toga jer im je trebalo vremena da uklone gomilu dokaza koji bi ih razotkrili. Ako su čisti što ih nisu odmah pustili na lice mesta.
(Djordje NS, 9. septembar 2014 13:17)
Upravo suprotno, tzv prorusi su odmah doveli novinare na lice mesta, sutradan su došli i istražitelji ali su se povukli zbog borbi, odnosno artiljeriske paljbe od strane tzv. Ukrajinske Armije. Danima je ta vojska žestoko napadala i pokušavala da izbije na mesto pada tog aviona, pri tom gađajući granatama, kao da su želeli da unište dokaze. Kasnije kad su potisnuti malo dalje, Holandski istražitelji baš i nisu pokazivali želju da istražuju, rekli su da čekaju kraj borbenih dejstava??? Malezijci su bili, i objavili preliminarni izveštaj, ali to niko na zapadu nije ni preneo. A crne kutije se mesecima "obrađuju" u Londonu, i normalno ne objavljuje se sadržaj, osim da nema ničeg neuobičajenog u tim zapisima???
Sve to, odbijanje Ukrajinske strane da objavi komunikaciju između kontrole leta i aviona, kao i dokazi koji su Rusi podneli da je jedan borbeni avion bio na istom koridoru samo nekoliko km udaljen, nedvosmisleno daje odgovor ko je oborio avion i zašto se to više skoro i ne spominje. Doduše to očigledno nije dovoljno onima koji još uvek veruju da je Sadam imao (hemijsko) oružje za masovno uništenje.

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Brzi projektili...Znaci,mitraljeski top na Su-25.
(Doktor86, 09. septembar 2014 11:33)
Да СУ-25 Украински! Пилоти из Пољске! И кључно боје на Малезијском свиону су као Руска застава. !!!

mrki

pre 9 godina

Rezultati istrage če biti objavljeni odmah kada to odobri veliki brat odnosno ameri. A unapred se zna ko ga je pogodio i to precizno ime i prezime strelca, godin rođenja, mesto boravka, njegovo bračno stanje it.
Znači čeka se odobrenje.

hey

pre 9 godina

@Razmisli

Pogledao sam izvestaj, taj deo kominikacije izmedju kontrole leta u Ukrajinske kontrole leta DNP i kontrole leta u Rusiji RST je zanimljiv.
Kontrola leta u Ukrajni u 13:19:49 trazi da MH17 promeni kurs zbog guzve, na predlog ruske RST (13:19:21). Avion je nestao sa radara malo pre 13:21:10. Znaci to je manje od 2 minuta nakon sto su rusi predlozili promenu pravca. Avion bio pod kontrolom Urajinske DNP kontrole leta i vec je bio u zoni u kojoj je oboren. Nisu mogli za manje od 2 min da dolete u tu zonu.

Pogledajte slike, jedna pokazuje ostecenja od projektila koji su probili ispod donje leve strane prozora kokpita. Druga slika pokazuje ostecenja od projektila na krovu. Oba ostecenja su dosla spolja. Ne moze jedna raketa na napravi oba ostecenja istovremeno i sa donje leve strane i na krovu kokpita.

Zaista mi je zao svih koji su bili u tom avionu, nadam se da kazniti odgovorne.

SU-25

pre 9 godina

Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Eeee, ruska posla... Ko vas ne zna...
(Djordje NS, 9. septembar 2014 13:17)
Pa nisu dozvoljavali zato sto je Kijevska vojska uporno pokusavala da osvoji i da unisti dokaze, prorusi nisu napadali oni su se branili. Kako su Malezijski strucnjaci dosli lako do aviona, i odmah dali svoj izvestaj. Avion je oboren topom 30mm kojim je naoruzan SU-25,i manjom raketom vazduh-vazduh, koja nije bila dovoljna da obori boing, pa su ga dodatno izresetali. A top 30mm nema domet da sa zemlje gadja avion na 10 hiljada metara visini.

орах

pre 9 godina

за Салиха
Извештај је непотун, недоречен. Зашто? Због то што материјални докази указују на кривицу руске стране?
Читај измеđу редова.

general WAR

pre 9 godina

geleri, velika brzina, raketa R-60 MK koju nosi Su-25 ima u oplati gelere od osiromasenog uranijuma, puno sitnih kuglica velike mase i velike brzine.....

Djordje NS

pre 9 godina

Svi vi koji tvrdite, nasuprot celom svetu, da su avion oborili Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Možda zbog toga jer im je trebalo vremena da uklone gomilu dokaza koji bi ih razotkrili. Ako su čisti što ih nisu odmah pustili na lice mesta...
Eeee, ruska posla... Ko vas ne zna...

Nimrod

pre 9 godina

"SVET | UTORAK 9.09.2014 | 10:47 -> 13:47
Avion MH17 pogodili gereli rakete"

Ajmo sad da probamo jos jednom da napisemo barem naslov bez greske. Strasno...

Rajko

pre 9 godina

Kakva je ovo vest? Ko je ispalio projektil? Je li gadjan avion ili nesto drugo, pa je avion slucajno stradao? Sta je istina od optuzbi koje su letele neposredno posle tragedije?

Перица

pre 9 godina

Прочитајте извештај и онда се упитајте како су обе црне кутије престале да раде у истом тренутку: 13:20:03. To је скоро немогуће.

А онда се сетите Рачка и извештаја финских стручњака и потоњег признања да су фризирали извештај јер им је ,,тако било наређено".

Сада ћемо добити извештај са друге стране, па како коме.

Doktor86

pre 9 godina

@ Djordje

Ako je Staljin stvarno ubio 30 miliona Sovjeta,mora da je tih Sovjeta bilo minimum pola milijarde pre WW2,jer ih je I Hitler ubio 20tak miliona. To je prosto matematicki nemoguce.Staljin je fakat cinio strasne stvari,ali pokusavanje izjednacavanja komunizma I nacizma koje Zapad forsira vec 50 godina,e to nece moci.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ovo nase srpsko, krajnje nerazumno i bolesno, i ni na cemu zasnovano vjerovanje u "dobrotu i ljudskost" rusku, i "perfidnost i neljudskost" zapada (iako i dalje gledamo kako pobjeci na zapad a ne u majku Rusiju) granici sa religioznim fanatizmom. Cunjenice, cak i ono sto vidimo svojim ocima i cujemo svojim usima nije bitno. Ako je rus uradio nesto, pa makar to bio i Staljin koji je pobio vise Rusa nego Hitler, onda je to dobro. Bravo Srbi. Bravo.
(Ђорђе, 9. septembar 2014 14:43)
...
Najveće zlo modernog doba je bio Austrijanac Hitler,koji je predvodio Nemačku naciju.Njemu su klicali gotovo svi Nemci jer su osetili moć, snagu sopstvene države a olako su zaboravili elemntarnu ljudskost.To što su oni radili Jevrejima i mnogim drugim narodima,to kako su oni preorali razne države na pravdi boga isl.nije za poređenje sa bilo čime.Staljin jeste činio zločine,ali prema svom narodu,pa neka mu taj njegov narod sudi kroz istoriju ko je i šta je.Nemci su se iživljavali nad celim svetom.Nemci ne mogu da pobegnu od tog tereta ni dan danas,ali zato pokušavaju da svoje svinjarije prikažu kao nešto u fazonu,pa šta i drugi su to radili...pa onda se u tom kontekstu pominju Staljin,Sadam...Najsličniji danas Hitleru, nije ni Obama, već strateška nacionalna američka politika.Ameri su maznuli nacistima atomsku bombu i zveknuli je bez mnogo oklevanja.To niko više nije uradio ni pre ni posle toga.Decenijama brutalno peglaju po svetu za rad svojih interesa i ko zna koliko su pobili civila.

Momir

pre 9 godina

Sto nisu rekli da je ovaj avio je onaj sto je nestao pre par meseci. Evo dokaza zasto tako mislim:
1.avionom je upravljao autopilot koji je odveo avion na ostvo Dijego Garsija (americka pomorska baza u indijskom okeanu) i odatle "verovatno" sa mrtvim telima za Holandiju
2. operativac CIA-e je rekao da ce taj avion upotrebiti za nesto "veliko"
3. to veliko je trebalo da bude "izazivanje rata sa Rusijom" , naravno da se okrive Rusi da su oborili avion
4. zena, novinarka je stigla 20 minuta posle pada aviona i rekla je, citiram: "ovo je strasno, tela su svuda, nigde krvi, sve smrdi na formalin(tecnost koja odrzava mrtva tela da se ne raspadnu), haos sta je ovo, sve sami Azijati..."
5. nigde nije bilo 100 i nesto Holandjana, nigde nije bilo njihovih porodica da ih oplakuju i sta ce u pronadjenim koferima stvari za zimu!? Zar nije Jul mesec bio kad su srusili avion?!

merkale

pre 9 godina

Šira javnost neće u skorijoj budućnosti da sazna ko je oborio nesrećni avion. Jedno je samo sigurno da avion nije oboren greškom.

poluamater

pre 9 godina

Ovo je veoma nestručno objašnjenje. Geleri, kao deo projektila mogu biti i od rakete ispaljene sa zemlje sa sistema zemlja-vazduh BUK i sa rakete koju nosi avion lovac-presretač, ali i iz avionskog topa kakav se nalazi na Suhoju SU-25. Mislim da nismo dobili nikakv odgovor, već je misterija još veća!

Air-traffic Expert

pre 9 godina

@milojko - Milojko, hvala za link za originalni izvestaj, ali moram da te korigujem u par stvari posto unosis zabunu:
Prvo: Kazes "4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje" - Propustio si da kazes veoma bitan detalj, a to je da je, prema izvestaju, taj zahtev napravljen 11 sekundi pre nego sto je izgubljen kontakt sa avionom (zahtev poslat MH17 od strane Ukrajinskog Dnipro Radar kontole). Da li stvarno mislis da je bilo kakva promena kursa aviona moguca za nekoliko sekundi (da bi se avion 'naveo' na zicer i oborio)???
Drugo: Kazes "3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač" - Vidi se da pricas o necem sto ne poznajes. Civilni radari su sekundarno radari (Mode-S) koji detektuju signal poslat OD STRANE AVIONA. Svaki vojni avion koji je u misiji redovno iskljucuje svoj transponder ako ne zeli da bude 'vidjen' na CIVILNOM radaru. Nasuprot tome, VOJNI radari koriste i primarni radar (u kombinaciji sa sekundarnim), i to je onaj klasicni radar na koji ti mislis - koji daje cistu refleskiju signala od metalne povrsine. Zbog toga je taj ukrajinski lovac detektovan i nije mogao da nestane sa ruskog VOJNOG radara.

zemlja vazduh

pre 9 godina

Dva meseca istrage pokazalo je da je avion oboren. Sad treba istraziti da li su preminuli putnici poginuli..
(Lav, 9. septembar 2014 11:57)
Nije pokazano nego dokazano. I 2 meseca su smesno kratko vreme. Ali dzaba to pricati balkancima koji ni ne znaju sta znaci rec "dokaz"

Stavrnost

pre 9 godina

Ovo me podseca na vest kada je srusen stari most u Mostaru, svi svetski mediji ( mislim zapadni) preneli su vest da su Srbi "varvari" srusili most u Mostaru a svi znamo da su to uradili Hrvati.
Prva vest je najznacajnija, Rusi su bili okkrivljeni za to kao i Srbi u BiH.

roki cetri

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce sad nastati muk,tisina.Analizirali slike iz satelita!!??Da li to znaci da se iz satelitskikh snimaka moze otkriti i ko je oborio ovaj nesrecni avion i ko je pobio te nesrecne ljude.Naravno da se moze,ali ocito nije u interesu.Ode ovaj avion u zaborav.Pobise tolike ljude u ime demokratije i slobode izbora....

sasav

pre 9 godina

Nemacka propaganda na srpskom! Ne kaze se u izvestaju "geleri" vec "projektili". Nego i novinarski spineri, tj. njihove svapske gazed, i "strucnjaci" koji komentarisu zaboravljaju da citaoci ovde nisu Nemci, kojima je kapacitet memorije oko 3 minuta, vec Srbi koji pamte Nemanju, Cara Lazara, svetske ratove i NATO agresiju kao da su bili juce, a tim pre sta se desilo pre mesec dana u Ukrajini. Ove price kako Rusi nisu dali pristup, kako su "pobunjenici" gadjali zoljama, kako se ustvari avion sudario sa letecim sloncetom Dambom bi verovatno palile i u Rusiji, da je Hitler pobedio, ali nije. A americka maksima da laz postaje istina ako se ponovi dovoljan broj puta samo dokazuje da njihova publika ne obraca paznju na pisanje svojih diplomatskih predstavnika u bivsoj Jugoslaviji i sadasnjoj Srbiji, od kojih su mnogi naucili srpski za potrebe sluzbe, a svi su, na sopstvenoj kozi, naucili, i posle pisali o tome, sta znaci inat.

tacno

pre 9 godina

....eto jesam bio u pravu,a niko nije verovo!

svi su mislili da je neki tehnicki problem avijona....eto sad i potvrde da sam posebno pametan

Ђорђе

pre 9 godina

Ovo nase srpsko, krajnje nerazumno i bolesno, i ni na cemu zasnovano vjerovanje u "dobrotu i ljudskost" rusku, i "perfidnost i neljudskost" zapada (iako i dalje gledamo kako pobjeci na zapad a ne u majku Rusiju) granici sa religioznim fanatizmom. Cunjenice, cak i ono sto vidimo svojim ocima i cujemo svojim usima nije bitno. Ako je rus uradio nesto, pa makar to bio i Staljin koji je pobio vise Rusa nego Hitler, onda je to dobro. Bravo Srbi. Bravo.

Стручњак за авионе

pre 9 godina

Извештај о авиону овако изгледа:
- МХ17 је изрешетан
- авион се распао
- авион је пао на земљу
- сви путници и посада су изгинули!
Боже, какав "стручан" извештај што ли су уопште губили време или им је то био и циљ,

vldjuka

pre 9 godina

(Ђорђе, 9. septembar 2014 14:43)
Ne znam koje si godište, ali ako si bio punoletan 1990. godine onda je čudno ako misliš bilo šta lepo o spoljnoj politici SAD, NATO i EU.

Ako si mlađi, pa ne pamtiš to vreme onda si verovatno odgledao dosta američkih filmova u kojima američki političari sprovode zavere čak i protiv svog stanovništva. Filmovi su često zasnovani na stvarnim događajima. I u ovom slučaju mi je čudno to tvoje poverenje prema SAD i NATO.

Proces učenja je doživotan (celoživotan). Dakle koliko god da si star prouči malo istoriju pa će ti biti neke stvari jasnije.

prst na celo

pre 9 godina

da li je moguce dobiti potvrdu od bilo cije kontrola leta da registrovala taj famozni SU-25 u blizini oborenog aviona, ili su to samo Rusi vidjeli?

igor

pre 9 godina

akodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.
(Razmisli, 9. septembar 2014 11:22)

Top gš-30/1 kalibra 30mm (sa Mig-29) u jednoj sekundi ispaljuje 25-30 projektila, svaki projektil (granata) ima u sebi 48gr eksploziva i snage je otprilike kao pola kašikare..(ručna bomba ima do 100 gr..retko i više). što znači da bi u jednoj sekundi avion pogodilo 15-20 "kašikarica" što je više nego dovoljno da se potpuno razvali bilo koji avion (Dovoljno je 7-8 ovakvih projektila za obaranje lovačkih aviona). Putnički avioni lete pravolinijski i za pilota predstavljaju lagan cilj a de ne pominjem da bi svaki pilot koji na takav način obara putnički avion gađao baš pilotsku kabinu da bi sprečio bilo kakvo javljanje niti bi posada posle pogotka aviona sa 25-40 granata(rafal od 2 sekunde)od šoka (ako je preživela uopšte)znala šta se dešava a kamoli da su pogođeni..., tako da mi uopšte nije jasno o kakvom vi to vremenu pričate..Pre nego što krenete da "razmišljate" ipak nešto pročitajte i informišite se, jer nema razmišljanja bez informacije, baš kao što ste nam u vašem "komentaru" i predočili...Veliki pozdrav !!!

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Mir, mir, niko nije kriv ... Predlažemo Putinu, Merkelovoj, Obami, Kličku, Medvjedevu, Ponošenku da se sad svu uhvate za ruke i odigraju jedno kozaračko kolo ...

zuta osa

pre 9 godina

Raketa dosla odozdo sa zemlje a rupe od 30 mm na avionu sa prednje, bocne i gornje strane aviona. Ja nikako da skontam kako je to moguce a vi ?

Bozon

pre 9 godina

Hej Đorđe. Staljin je bio Jevrejin. Kao i 80% zloglanse kominterne koja je u Sibir i u smrt poslala na milione školovanih, učenih, bogatih Rusa. Mnogo si mi ti nešto sumnjiv i mnogo mi se ti nerviraš oko Srpskog izbora, u najkanju ruku kao da ti je to nekako vezano sa posao.

iKrem

pre 9 godina

Evo DOKAZA zasto ja tako mislim: ...
(Momir, 9. septembar 2014 17:43)

Odavno se nisam sladje nasmejao. Samo si zaboravio QED na kraju.

steva

pre 9 godina

Pa dobro ljudi kako mislite da se obavi precizna istraga pada aviona kada Rusi dva meseca nisu dozvolili pristup olupini srušenog aviona? Očigladno da su imali nešto da sakriju ali to su sve samo pretpostavke, do čvrsth dokaza je teško doći jer se neko potrudio da ih blagovremeno ukloni,

Ђорђе

pre 9 godina

(vldjuka, 09. septembar 2014 16:04)

Imao 15 godina 1990-e, docekao rat svjestan da se sprema, i prozivio ga citavog. Ne mora covjek imati 18 godina da bi svjestan nekih stvari. Dokaz je vecina starijih od 18 koji 1990-e nisu imali pojma sta se desava i sta su nam ucinili, i dan danas to ne vide. Osnovno je da moras biti covjek i ostaviti emocije po strani, i hladne glave i sirom otvorenih ociju sagledati situaciju. Ja tako posmatram stvari, pa kada vidim da nesto nije u redu, ja to kazem, cak i kada moj brat rodjeni ili moje dijete to urade. Te tako ja prihvatam da je I moj narod ucestvovao u spremanju rata 90-ih, i vrsio najstravicnije zlocine. Za razliku od tebe, ja ne smatram da je zapad zapoceo rat u YU, niti da je zelio rat, samo ih nismo dovoljno zanimali. Ponavljam, bitno je da se covjek ne vodi emocijama kada razmislja o ovome. Ja zapad NE vidim kao dobro a Istok kao zlo. Samo znam da isto kao i ti nikada ne bih zivio na Istoku. Kakvi god bili Ameri, pitaj Japance sta misle o Amerima. Uzimajuci u obzir da su Japanci jedini iskusili posljedice atomske bombe. E onda pitaj bilo koga ko je zivio direktno ili indirektno pod Rusima, pitaj ih sta misle o Rusima. Puno toga ce ti de iskristalizovati.

PPeca@SER

pre 9 godina

Ako kauboji ne komentarisu ovaj izvestaj, onda ce optuziti indijance... makar strela bila podmetnuta.

Pa to su jos crno-beli filmovi pokazali.

pricam ti pricu

pre 9 godina

Ma ovo mucenje vode od strane rusa su vam stari KGB-ovski fazoni. Sve vreme se pitaju ko stopira istragu o ovom avionu, a za to vreme njihovi ljudi kontrolisu mesto dogadjaja, i ne samo to, nego se tu i vode borbe (naravno, veoma je potrebno da se na tom mestu vode borbe). I sada neko treba da posalje neke istrazitelje, i tu jos neko da nastrada, a onda ce opet biti "nismo ubili mi, oni su ubice", a u isto vreme se postavljaju pitanja zasto se ne vodi istraga. Vec je sve to vidjeno i na ovim ratistima sirom Balkana, u Milosevicevom scenariju, kao mi nemamo nista sa ratom, a u stvari svi bitni potezi se vuku i BG-a. Tako vam je i u Ukrajini, svi bitni potezi se vuku iz Moskve. Pobunjenici nemaju opremu da obore avion, a svaki dan se hvale kako su oborili neki ukrajinski Suhoj, pa odakle im oprema da obaraju suhoje?

Braca

pre 9 godina

Imam pitanje! Laicko! Ako je bilo eksplozije rakete blizu trupa aviona, projektila zemlja-vazduh kako da nijedan od gelera nije prosao kroz neki od tankova sa kerozinom te avion nije eksplodirao u vazduhu. Trup aviona u najmanju ruku onaj deo sa tankovima je ekplodirao tek po padu na zemlju. To se bar moglo videti na prvim snimcima.

stranac

pre 9 godina

Da ne ulazim u to ko je (jer pravih dokaza za sada nema, samo sumnje od kojih su vecina u domenu teorija zavere), ali za sve one koji objasnjavaju da je Suhoj 25 oborio MH17 samo:
Su 25 ne leti na visini visoj od 7000m. Naoruzan ima plafon od 5000m. Da bi oborio 777 (koji je, usput, i malo brzi) koji je u trenutku obaranja bio na visini od 10000 metara bi trebao zaista bozansku intervenciju: 1) protivavionske rakete kojima bi Su25 bio naoruzan su kratkog dometa, 2) da bi upotrebio top Su25 bi morao da bude mnogo blize nego sto mu to dozvoljavaju performanse. Drugim recima, Su25 NIKAKO nije mogao da obori M17.

miro split

pre 9 godina

@Momir
Ovo je nešto najkomičnije šta san čuja.Prvo to je nemoguće,a drugo ali nije jednostavnije oborit bilo koji avion i onda za to optužit suparničku stranu.
Biće se ti samo šališ.

EU Citizen

pre 9 godina

@NemanjaVac8
A na čemu zasnivate vaše ubeđenje da je baš Hitler bio najveće zlo? Na slobodnom sudijskom uverenju ili umetničkom dojmu? :)) Objektivne cifre govore nešto sasvim drugo, ono što se sve komunjare ovog sveta trude da nekako zamaskiraju, sakriju ili, čak, opravdaju, da je najveći zločinac svih vremena sa preko osamdeset miliona žrtava bio komunista Mao, drugi najveći sa preko četrdeset miliona opet, gle čuda, komunista Staljin, a nacistički monstrum Hitler zauzima tek daleko treće mesto sa skoro duplo manje od "drugoplasiranog". I takvim se državama, eto, srpska svetina divi, (uključujući i Nemačku, koja nije ništa manja diktatura od Rusije i Kine, samo koristi manje primitivne metode ljudskopravaško-socijalističkih, a mrzi iz dna duše SAD, Britaniju, Kanadu i ostale bastione slobode i individualizma. Jad i beda, kao i obično...

Djordje NS

pre 9 godina

Svi vi koji tvrdite, nasuprot celom svetu, da su avion oborili Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Možda zbog toga jer im je trebalo vremena da uklone gomilu dokaza koji bi ih razotkrili. Ako su čisti što ih nisu odmah pustili na lice mesta...
Eeee, ruska posla... Ko vas ne zna...

Razmisli

pre 9 godina

Pročitajte ceo holandski izveštaj na http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/701/b3923acad0ceprem-rapport-mh-17-en-interactief.pdf

Saznaćete interesante dodatne podatke koji se ne vide iz kratke vesti, a posebno to da:

1. Na istom koridoru u perimetru od 30km levo i desno su bila još tri inter-kontinentalna džambo džeta.
2. Nema Putinovog aviona.
3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač.
4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje.

Rano za konačne zaključke ali dovoljno da se barem neke stvari razjasne u ovom momentu.

Takodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.

zemlja vazduh

pre 9 godina

Dva meseca istrage pokazalo je da je avion oboren. Sad treba istraziti da li su preminuli putnici poginuli..
(Lav, 9. septembar 2014 11:57)
Nije pokazano nego dokazano. I 2 meseca su smesno kratko vreme. Ali dzaba to pricati balkancima koji ni ne znaju sta znaci rec "dokaz"

Ђорђе

pre 9 godina

Ovo nase srpsko, krajnje nerazumno i bolesno, i ni na cemu zasnovano vjerovanje u "dobrotu i ljudskost" rusku, i "perfidnost i neljudskost" zapada (iako i dalje gledamo kako pobjeci na zapad a ne u majku Rusiju) granici sa religioznim fanatizmom. Cunjenice, cak i ono sto vidimo svojim ocima i cujemo svojim usima nije bitno. Ako je rus uradio nesto, pa makar to bio i Staljin koji je pobio vise Rusa nego Hitler, onda je to dobro. Bravo Srbi. Bravo.

steva

pre 9 godina

Pa dobro ljudi kako mislite da se obavi precizna istraga pada aviona kada Rusi dva meseca nisu dozvolili pristup olupini srušenog aviona? Očigladno da su imali nešto da sakriju ali to su sve samo pretpostavke, do čvrsth dokaza je teško doći jer se neko potrudio da ih blagovremeno ukloni,

pricam ti pricu

pre 9 godina

Ma ovo mucenje vode od strane rusa su vam stari KGB-ovski fazoni. Sve vreme se pitaju ko stopira istragu o ovom avionu, a za to vreme njihovi ljudi kontrolisu mesto dogadjaja, i ne samo to, nego se tu i vode borbe (naravno, veoma je potrebno da se na tom mestu vode borbe). I sada neko treba da posalje neke istrazitelje, i tu jos neko da nastrada, a onda ce opet biti "nismo ubili mi, oni su ubice", a u isto vreme se postavljaju pitanja zasto se ne vodi istraga. Vec je sve to vidjeno i na ovim ratistima sirom Balkana, u Milosevicevom scenariju, kao mi nemamo nista sa ratom, a u stvari svi bitni potezi se vuku i BG-a. Tako vam je i u Ukrajini, svi bitni potezi se vuku iz Moskve. Pobunjenici nemaju opremu da obore avion, a svaki dan se hvale kako su oborili neki ukrajinski Suhoj, pa odakle im oprema da obaraju suhoje?

EU Citizen

pre 9 godina

@NemanjaVac8
A na čemu zasnivate vaše ubeđenje da je baš Hitler bio najveće zlo? Na slobodnom sudijskom uverenju ili umetničkom dojmu? :)) Objektivne cifre govore nešto sasvim drugo, ono što se sve komunjare ovog sveta trude da nekako zamaskiraju, sakriju ili, čak, opravdaju, da je najveći zločinac svih vremena sa preko osamdeset miliona žrtava bio komunista Mao, drugi najveći sa preko četrdeset miliona opet, gle čuda, komunista Staljin, a nacistički monstrum Hitler zauzima tek daleko treće mesto sa skoro duplo manje od "drugoplasiranog". I takvim se državama, eto, srpska svetina divi, (uključujući i Nemačku, koja nije ništa manja diktatura od Rusije i Kine, samo koristi manje primitivne metode ljudskopravaško-socijalističkih, a mrzi iz dna duše SAD, Britaniju, Kanadu i ostale bastione slobode i individualizma. Jad i beda, kao i obično...

stranac

pre 9 godina

Da ne ulazim u to ko je (jer pravih dokaza za sada nema, samo sumnje od kojih su vecina u domenu teorija zavere), ali za sve one koji objasnjavaju da je Suhoj 25 oborio MH17 samo:
Su 25 ne leti na visini visoj od 7000m. Naoruzan ima plafon od 5000m. Da bi oborio 777 (koji je, usput, i malo brzi) koji je u trenutku obaranja bio na visini od 10000 metara bi trebao zaista bozansku intervenciju: 1) protivavionske rakete kojima bi Su25 bio naoruzan su kratkog dometa, 2) da bi upotrebio top Su25 bi morao da bude mnogo blize nego sto mu to dozvoljavaju performanse. Drugim recima, Su25 NIKAKO nije mogao da obori M17.

Slauter

pre 9 godina

Iz kog ugla su najverovatnije ispaljeni ti projektili velike snage? Nemate ideju?
Mozda je neki projektil male snage iz pravca svemira ipak?

Smesno je sta nam nude ovi strucnjaci. Postoje SAMO dve sumnje: ispaljena raketa odozdo (prorusi, PVO) ili ispaljena raketa odozgo (iz ukrajinskog aviona) ka repu aviona. Malo bolji fizicar/strucnjak za naoruzanje bi na osnovu stete na preostalim delovima zakljucio o kojoj je opciji rec jer je razlika ogromna. Kakvo je ovo foliranje?!

prst na celo

pre 9 godina

da li je moguce dobiti potvrdu od bilo cije kontrola leta da registrovala taj famozni SU-25 u blizini oborenog aviona, ili su to samo Rusi vidjeli?

Mihailo

pre 9 godina

Slažem se u potpunosti. Rakete R-73 i R-60 koje može da nosi Su-25 (tip aviona koji se nalazio iza MH17 u trenutu obranja), a Ukri ih imaju u svom arsenalu, bez problema obaraju putnički ili bilo koji drugi avion.

Ђорђе

pre 9 godina

(vldjuka, 09. septembar 2014 16:04)

Imao 15 godina 1990-e, docekao rat svjestan da se sprema, i prozivio ga citavog. Ne mora covjek imati 18 godina da bi svjestan nekih stvari. Dokaz je vecina starijih od 18 koji 1990-e nisu imali pojma sta se desava i sta su nam ucinili, i dan danas to ne vide. Osnovno je da moras biti covjek i ostaviti emocije po strani, i hladne glave i sirom otvorenih ociju sagledati situaciju. Ja tako posmatram stvari, pa kada vidim da nesto nije u redu, ja to kazem, cak i kada moj brat rodjeni ili moje dijete to urade. Te tako ja prihvatam da je I moj narod ucestvovao u spremanju rata 90-ih, i vrsio najstravicnije zlocine. Za razliku od tebe, ja ne smatram da je zapad zapoceo rat u YU, niti da je zelio rat, samo ih nismo dovoljno zanimali. Ponavljam, bitno je da se covjek ne vodi emocijama kada razmislja o ovome. Ja zapad NE vidim kao dobro a Istok kao zlo. Samo znam da isto kao i ti nikada ne bih zivio na Istoku. Kakvi god bili Ameri, pitaj Japance sta misle o Amerima. Uzimajuci u obzir da su Japanci jedini iskusili posljedice atomske bombe. E onda pitaj bilo koga ko je zivio direktno ili indirektno pod Rusima, pitaj ih sta misle o Rusima. Puno toga ce ti de iskristalizovati.

flipsilon

pre 9 godina

Znači i dalje nije isključena ni mogućnost da je avion oboren raketom koja je ispaljena iz drugog vojnog aviona ukrajinske vojske koji je bio pozadi MH17, kako tvrde malezijski istražitelji, jel tako? I zašto se javno ne objave podaci sa crnih kutija i kontrole leta? Previše sumnjivih srvari se dešava u zadnje vreme, a da su stvarno "pobnjenici" krivi za obaranje, Zapad im ne bi dao mira. Ovako i dalje postoji ogromna i opravdana sumnja da je sve izrežirano, kao po običaju.

gvatemala

pre 9 godina

poput ukrajinaca , i holandjani su spremni da zrtvuju svoje gradjane zarad "boljitka" amerike - koji hipnotisuci mit - ta tvorevina osudjena na skoru ptropast - us of a

Kamičak

pre 9 godina

Дакле, колико сам ја схватио, експерти су после детаљне анализе записа са регистратора лета, разговора са диспечерским центром у Кијеву и Дњепропетровску и фотографија авиона на месту пада дошли до недвосмисленог закључка:
"Авион је пао зато што није могао више да лети."

Momir

pre 9 godina

Sto nisu rekli da je ovaj avio je onaj sto je nestao pre par meseci. Evo dokaza zasto tako mislim:
1.avionom je upravljao autopilot koji je odveo avion na ostvo Dijego Garsija (americka pomorska baza u indijskom okeanu) i odatle "verovatno" sa mrtvim telima za Holandiju
2. operativac CIA-e je rekao da ce taj avion upotrebiti za nesto "veliko"
3. to veliko je trebalo da bude "izazivanje rata sa Rusijom" , naravno da se okrive Rusi da su oborili avion
4. zena, novinarka je stigla 20 minuta posle pada aviona i rekla je, citiram: "ovo je strasno, tela su svuda, nigde krvi, sve smrdi na formalin(tecnost koja odrzava mrtva tela da se ne raspadnu), haos sta je ovo, sve sami Azijati..."
5. nigde nije bilo 100 i nesto Holandjana, nigde nije bilo njihovih porodica da ih oplakuju i sta ce u pronadjenim koferima stvari za zimu!? Zar nije Jul mesec bio kad su srusili avion?!

Fukusima

pre 9 godina

@zemlja vazduh

Posto ovde imamo mudrijase koji nisu glupi Balkanci, a ja sam glupi Balkanac, evo ja pitam sta je ovaj izvestaj dokazao? I zasto je posle veoma ostre izjave Malezije, da zna ko je srusio avion i da ce kazniti pocinitelje, australijski premijer brze-bolje, navrat-nanos odleteo u Maleziju da "koordinira saradnju"? Imate li dokazi za to? Zasto niko ne sakuplja ostatke olupine kada je tamo sada primirje? Zasto jedina Rusija u SB drzi otvoreno pitanje rusenja aviona dok svi ostali ignorisu to pitanje? Sta to dokazuje? Zasto nisu objavljeni zapisi iz pilotske kabine i snimci kontrole u Dnjepropetrovsku? Sta to dokazuje? Meni kao glupom Balkancu dokazuje da se kriju stvarni podaci. A nisam siguran da bi se krili da imalo ukazuju na odgovornost Rusije. Al sta ja znam, ja sam samo glupi i neobrazovani Balkanac, doduse dipl. ing aerokosmonautike u penziji.

milojko

pre 9 godina

Pročitajte ceo holandski izveštaj na [link]

Saznaćete interesante dodatne podatke koji se ne vide iz kratke vesti, a posebno to da:

1. Na istom koridoru u perimetru od 30km levo i desno su bila još tri inter-kontinentalna džambo džeta.
2. Nema Putinovog aviona.
3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač.
4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje.

Rano za konačne zaključke ali dovoljno da se barem neke stvari razjasne u ovom momentu.

Takodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.
(Razmisli, 9. septembar 2014 11:22)

Hm, amerikanci satelitima pokrivaju celu zemaljsku kuglu nekoliko puta,s mogucnoscu da vracaju snimke i zumiraju iste, a nemaju pojma kako su se srusila oba malezijska aviona... Hm, hm. ja bih stvarno stavio prst na celo na tvom mestu...

SU-25

pre 9 godina

Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Eeee, ruska posla... Ko vas ne zna...
(Djordje NS, 9. septembar 2014 13:17)
Pa nisu dozvoljavali zato sto je Kijevska vojska uporno pokusavala da osvoji i da unisti dokaze, prorusi nisu napadali oni su se branili. Kako su Malezijski strucnjaci dosli lako do aviona, i odmah dali svoj izvestaj. Avion je oboren topom 30mm kojim je naoruzan SU-25,i manjom raketom vazduh-vazduh, koja nije bila dovoljna da obori boing, pa su ga dodatno izresetali. A top 30mm nema domet da sa zemlje gadja avion na 10 hiljada metara visini.

Иван

pre 9 godina

Значи украинци га оборили својим сухојем-25 .Јел да имало доказа имају да је то урадила Новорусија они би то одмах на сав глас објавили.Овако заташкавају.

nacizam je bolest,cenzura jos veca

pre 9 godina

da su ovi sto ih neki nazivaju "ceo svet" "sigurni" da su Rusi oborili avion,danas bi vec 3 nove vesti bile o tome,a oni cute.
i meni je to dovoljan dokaz,za sve ove godine sam se ih se naslusao i znam ih kako disu u svakom trenutku,svaku njihovu izjavu koju daju znam tacno sta znaci.
tako da,da nisu oni oborili avion :) drugacije bi izjave davali za medije.
jasno je ko ga je oborio,taj zapadni svet,zato i cute! plase se!
tako su pricali i za Irak,pa se nakon nekoliko godina saznala prava istina,da li je neko nesto izjaviio povodom toga? da li je neko osudjen? NE
za kosovo isto.
kakav "ceo svet" ,taj svet vode budale,putem medijima manipulisu obicnim svetom,nadam se da ce svi da se probudimo ,i te bolesnike zatvorimo tamo gde im je mesto.u ludnici.

loller

pre 9 godina

Zapravo, slike delova aviona sa lica mesta, pokazuju veliki broj ulaznih rupa okruglog oblika, prečnika 30mm, koje više nego jasno ukazuju da je avion oboren avionskim topovima iz neposredne blizine. Geleri ne mogu biti svi istog prečnika.
Upišite u Google "MH17 cabin canon holes". Ko hoće da sazna istinu - može lako, ko neće, ne bi poverovao ni ukrajinskom pilotu da prizna.

PVO

pre 9 godina

Nema govora da je ovaj avion mogao da izbegne raketu ispaljenu sa BUK-a, tako da nije bilo potrebe za aktivaciom blizinskog upaljača. Sad će da se zapad češe gde ga i ne svrbi.

орах

pre 9 godina

за Салиха
Извештај је непотун, недоречен. Зашто? Због то што материјални докази указују на кривицу руске стране?
Читај измеđу редова.

Doktor86

pre 9 godina

@ Djordje

Ako je Staljin stvarno ubio 30 miliona Sovjeta,mora da je tih Sovjeta bilo minimum pola milijarde pre WW2,jer ih je I Hitler ubio 20tak miliona. To je prosto matematicki nemoguce.Staljin je fakat cinio strasne stvari,ali pokusavanje izjednacavanja komunizma I nacizma koje Zapad forsira vec 50 godina,e to nece moci.

topla voda

pre 9 godina

Ovo se znalo jos pre mesec dana. Naravno i dalje kriju ko je oborio i cime. Da je to ruska strana uradila, ne sumnjam da bi ih ovi zestoko optuzili.

hm

pre 9 godina

DJORDJE NS- Kojem celom svetu, sta ti podrazumevas pod celim svetom? Jel i Malezija tu spada npr.??? Jel to kao ono kad "celi svet" tvrdi da Sadam ima oruzje za masovno unistenje itd itd...... Istinu saznajemo tek za 10, 15 god!

Che

pre 9 godina

Za sada po ovome, lici mi na top na avionu+rakete, zbog brojnih rupa na koje su Rusi skretali paznju koje nije mogao da napravi samo jedan projektil poput rakete...a avione imaju samo pripadnici regularne ukrajinske armije.

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Brzi projektili...Znaci,mitraljeski top na Su-25.
(Doktor86, 09. septembar 2014 11:33)
Да СУ-25 Украински! Пилоти из Пољске! И кључно боје на Малезијском свиону су као Руска застава. !!!

NemanjaVac8

pre 9 godina

Ovo nase srpsko, krajnje nerazumno i bolesno, i ni na cemu zasnovano vjerovanje u "dobrotu i ljudskost" rusku, i "perfidnost i neljudskost" zapada (iako i dalje gledamo kako pobjeci na zapad a ne u majku Rusiju) granici sa religioznim fanatizmom. Cunjenice, cak i ono sto vidimo svojim ocima i cujemo svojim usima nije bitno. Ako je rus uradio nesto, pa makar to bio i Staljin koji je pobio vise Rusa nego Hitler, onda je to dobro. Bravo Srbi. Bravo.
(Ђорђе, 9. septembar 2014 14:43)
...
Najveće zlo modernog doba je bio Austrijanac Hitler,koji je predvodio Nemačku naciju.Njemu su klicali gotovo svi Nemci jer su osetili moć, snagu sopstvene države a olako su zaboravili elemntarnu ljudskost.To što su oni radili Jevrejima i mnogim drugim narodima,to kako su oni preorali razne države na pravdi boga isl.nije za poređenje sa bilo čime.Staljin jeste činio zločine,ali prema svom narodu,pa neka mu taj njegov narod sudi kroz istoriju ko je i šta je.Nemci su se iživljavali nad celim svetom.Nemci ne mogu da pobegnu od tog tereta ni dan danas,ali zato pokušavaju da svoje svinjarije prikažu kao nešto u fazonu,pa šta i drugi su to radili...pa onda se u tom kontekstu pominju Staljin,Sadam...Najsličniji danas Hitleru, nije ni Obama, već strateška nacionalna američka politika.Ameri su maznuli nacistima atomsku bombu i zveknuli je bez mnogo oklevanja.To niko više nije uradio ni pre ni posle toga.Decenijama brutalno peglaju po svetu za rad svojih interesa i ko zna koliko su pobili civila.

tacno

pre 9 godina

....eto jesam bio u pravu,a niko nije verovo!

svi su mislili da je neki tehnicki problem avijona....eto sad i potvrde da sam posebno pametan

Bozon

pre 9 godina

Hej Đorđe. Staljin je bio Jevrejin. Kao i 80% zloglanse kominterne koja je u Sibir i u smrt poslala na milione školovanih, učenih, bogatih Rusa. Mnogo si mi ti nešto sumnjiv i mnogo mi se ti nerviraš oko Srpskog izbora, u najkanju ruku kao da ti je to nekako vezano sa posao.

mrki

pre 9 godina

Rezultati istrage če biti objavljeni odmah kada to odobri veliki brat odnosno ameri. A unapred se zna ko ga je pogodio i to precizno ime i prezime strelca, godin rođenja, mesto boravka, njegovo bračno stanje it.
Znači čeka se odobrenje.

(Useful) idiots manual (re-edition 2014)

pre 9 godina

da li je moguce dobiti potvrdu od bilo cije kontrola leta da registrovala taj famozni SU-25 u blizini oborenog aviona, ili su to samo Rusi vidjeli?
(prst na celo, 9. septembar 2014 12:32)

Ili da upitamo 'ove tvoje', koji su znali ko je srušio avion, pre no je ovaj i pao. Hint - nobelovac.

poluamater

pre 9 godina

Ovo je veoma nestručno objašnjenje. Geleri, kao deo projektila mogu biti i od rakete ispaljene sa zemlje sa sistema zemlja-vazduh BUK i sa rakete koju nosi avion lovac-presretač, ali i iz avionskog topa kakav se nalazi na Suhoju SU-25. Mislim da nismo dobili nikakv odgovor, već je misterija još veća!

razmišljajte malo svojom glavom

pre 9 godina

Svi vi koji tvrdite, nasuprot celom svetu, da su avion oborili Ukrajinci zapitajte se zašto proruski pobunjenici nisu danima dozvoljavali pristup oborenom avionu posmatračima i istražnim timovima? Možda zbog toga jer im je trebalo vremena da uklone gomilu dokaza koji bi ih razotkrili. Ako su čisti što ih nisu odmah pustili na lice mesta.
(Djordje NS, 9. septembar 2014 13:17)
Upravo suprotno, tzv prorusi su odmah doveli novinare na lice mesta, sutradan su došli i istražitelji ali su se povukli zbog borbi, odnosno artiljeriske paljbe od strane tzv. Ukrajinske Armije. Danima je ta vojska žestoko napadala i pokušavala da izbije na mesto pada tog aviona, pri tom gađajući granatama, kao da su želeli da unište dokaze. Kasnije kad su potisnuti malo dalje, Holandski istražitelji baš i nisu pokazivali želju da istražuju, rekli su da čekaju kraj borbenih dejstava??? Malezijci su bili, i objavili preliminarni izveštaj, ali to niko na zapadu nije ni preneo. A crne kutije se mesecima "obrađuju" u Londonu, i normalno ne objavljuje se sadržaj, osim da nema ničeg neuobičajenog u tim zapisima???
Sve to, odbijanje Ukrajinske strane da objavi komunikaciju između kontrole leta i aviona, kao i dokazi koji su Rusi podneli da je jedan borbeni avion bio na istom koridoru samo nekoliko km udaljen, nedvosmisleno daje odgovor ko je oborio avion i zašto se to više skoro i ne spominje. Doduše to očigledno nije dovoljno onima koji još uvek veruju da je Sadam imao (hemijsko) oružje za masovno uništenje.

general WAR

pre 9 godina

geleri, velika brzina, raketa R-60 MK koju nosi Su-25 ima u oplati gelere od osiromasenog uranijuma, puno sitnih kuglica velike mase i velike brzine.....

roki cetri

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce sad nastati muk,tisina.Analizirali slike iz satelita!!??Da li to znaci da se iz satelitskikh snimaka moze otkriti i ko je oborio ovaj nesrecni avion i ko je pobio te nesrecne ljude.Naravno da se moze,ali ocito nije u interesu.Ode ovaj avion u zaborav.Pobise tolike ljude u ime demokratije i slobode izbora....

sasav

pre 9 godina

Nemacka propaganda na srpskom! Ne kaze se u izvestaju "geleri" vec "projektili". Nego i novinarski spineri, tj. njihove svapske gazed, i "strucnjaci" koji komentarisu zaboravljaju da citaoci ovde nisu Nemci, kojima je kapacitet memorije oko 3 minuta, vec Srbi koji pamte Nemanju, Cara Lazara, svetske ratove i NATO agresiju kao da su bili juce, a tim pre sta se desilo pre mesec dana u Ukrajini. Ove price kako Rusi nisu dali pristup, kako su "pobunjenici" gadjali zoljama, kako se ustvari avion sudario sa letecim sloncetom Dambom bi verovatno palile i u Rusiji, da je Hitler pobedio, ali nije. A americka maksima da laz postaje istina ako se ponovi dovoljan broj puta samo dokazuje da njihova publika ne obraca paznju na pisanje svojih diplomatskih predstavnika u bivsoj Jugoslaviji i sadasnjoj Srbiji, od kojih su mnogi naucili srpski za potrebe sluzbe, a svi su, na sopstvenoj kozi, naucili, i posle pisali o tome, sta znaci inat.

zuta osa

pre 9 godina

Raketa dosla odozdo sa zemlje a rupe od 30 mm na avionu sa prednje, bocne i gornje strane aviona. Ja nikako da skontam kako je to moguce a vi ?

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Mir, mir, niko nije kriv ... Predlažemo Putinu, Merkelovoj, Obami, Kličku, Medvjedevu, Ponošenku da se sad svu uhvate za ruke i odigraju jedno kozaračko kolo ...

vldjuka

pre 9 godina

(Ђорђе, 9. septembar 2014 14:43)
Ne znam koje si godište, ali ako si bio punoletan 1990. godine onda je čudno ako misliš bilo šta lepo o spoljnoj politici SAD, NATO i EU.

Ako si mlađi, pa ne pamtiš to vreme onda si verovatno odgledao dosta američkih filmova u kojima američki političari sprovode zavere čak i protiv svog stanovništva. Filmovi su često zasnovani na stvarnim događajima. I u ovom slučaju mi je čudno to tvoje poverenje prema SAD i NATO.

Proces učenja je doživotan (celoživotan). Dakle koliko god da si star prouči malo istoriju pa će ti biti neke stvari jasnije.

Marko

pre 9 godina

Izveštaj ne govori apsolutno ništa. Možda je srušen raketom, a možda i topom... Potrbna je dodatna istraga...

Sve ovo se spekulisalo i ranije. Nisu ni morali da se trude da ga objavljuju. Ili možda nešto kriju.

hey

pre 9 godina

@Razmisli

Pogledao sam izvestaj, taj deo kominikacije izmedju kontrole leta u Ukrajinske kontrole leta DNP i kontrole leta u Rusiji RST je zanimljiv.
Kontrola leta u Ukrajni u 13:19:49 trazi da MH17 promeni kurs zbog guzve, na predlog ruske RST (13:19:21). Avion je nestao sa radara malo pre 13:21:10. Znaci to je manje od 2 minuta nakon sto su rusi predlozili promenu pravca. Avion bio pod kontrolom Urajinske DNP kontrole leta i vec je bio u zoni u kojoj je oboren. Nisu mogli za manje od 2 min da dolete u tu zonu.

Pogledajte slike, jedna pokazuje ostecenja od projektila koji su probili ispod donje leve strane prozora kokpita. Druga slika pokazuje ostecenja od projektila na krovu. Oba ostecenja su dosla spolja. Ne moze jedna raketa na napravi oba ostecenja istovremeno i sa donje leve strane i na krovu kokpita.

Zaista mi je zao svih koji su bili u tom avionu, nadam se da kazniti odgovorne.

Перица

pre 9 godina

Прочитајте извештај и онда се упитајте како су обе црне кутије престале да раде у истом тренутку: 13:20:03. To је скоро немогуће.

А онда се сетите Рачка и извештаја финских стручњака и потоњег признања да су фризирали извештај јер им је ,,тако било наређено".

Сада ћемо добити извештај са друге стране, па како коме.

Stavrnost

pre 9 godina

Ovo me podseca na vest kada je srusen stari most u Mostaru, svi svetski mediji ( mislim zapadni) preneli su vest da su Srbi "varvari" srusili most u Mostaru a svi znamo da su to uradili Hrvati.
Prva vest je najznacajnija, Rusi su bili okkrivljeni za to kao i Srbi u BiH.

igor

pre 9 godina

akodje, za one "znalce" u vezi opreme lovačke avijacije, postoji teoretska mogućnost da top od 30mm kojim je većina ruskih presretača opremljena pocepa ovako veliki avion, ali za to treba VREME u okviru kojeg bi piloti, barem u jednoj sekundi, nesto JAVILI kontroli leta, ili bi crna kutija zabeležila sekvencijalni prestanak rada odredjenih komponenti aviona.
(Razmisli, 9. septembar 2014 11:22)

Top gš-30/1 kalibra 30mm (sa Mig-29) u jednoj sekundi ispaljuje 25-30 projektila, svaki projektil (granata) ima u sebi 48gr eksploziva i snage je otprilike kao pola kašikare..(ručna bomba ima do 100 gr..retko i više). što znači da bi u jednoj sekundi avion pogodilo 15-20 "kašikarica" što je više nego dovoljno da se potpuno razvali bilo koji avion (Dovoljno je 7-8 ovakvih projektila za obaranje lovačkih aviona). Putnički avioni lete pravolinijski i za pilota predstavljaju lagan cilj a de ne pominjem da bi svaki pilot koji na takav način obara putnički avion gađao baš pilotsku kabinu da bi sprečio bilo kakvo javljanje niti bi posada posle pogotka aviona sa 25-40 granata(rafal od 2 sekunde)od šoka (ako je preživela uopšte)znala šta se dešava a kamoli da su pogođeni..., tako da mi uopšte nije jasno o kakvom vi to vremenu pričate..Pre nego što krenete da "razmišljate" ipak nešto pročitajte i informišite se, jer nema razmišljanja bez informacije, baš kao što ste nam u vašem "komentaru" i predočili...Veliki pozdrav !!!

Braca

pre 9 godina

Imam pitanje! Laicko! Ako je bilo eksplozije rakete blizu trupa aviona, projektila zemlja-vazduh kako da nijedan od gelera nije prosao kroz neki od tankova sa kerozinom te avion nije eksplodirao u vazduhu. Trup aviona u najmanju ruku onaj deo sa tankovima je ekplodirao tek po padu na zemlju. To se bar moglo videti na prvim snimcima.

Стручњак за авионе

pre 9 godina

Извештај о авиону овако изгледа:
- МХ17 је изрешетан
- авион се распао
- авион је пао на земљу
- сви путници и посада су изгинули!
Боже, какав "стручан" извештај што ли су уопште губили време или им је то био и циљ,

Rajko

pre 9 godina

Kakva je ovo vest? Ko je ispalio projektil? Je li gadjan avion ili nesto drugo, pa je avion slucajno stradao? Sta je istina od optuzbi koje su letele neposredno posle tragedije?

Air-traffic Expert

pre 9 godina

@milojko - Milojko, hvala za link za originalni izvestaj, ali moram da te korigujem u par stvari posto unosis zabunu:
Prvo: Kazes "4. Kontrola leta ROSTOV (Rusija) je tražila zbog "gužve na nebu" da MH17 skrene na letačku tačku na kojoj se desilo obaranje" - Propustio si da kazes veoma bitan detalj, a to je da je, prema izvestaju, taj zahtev napravljen 11 sekundi pre nego sto je izgubljen kontakt sa avionom (zahtev poslat MH17 od strane Ukrajinskog Dnipro Radar kontole). Da li stvarno mislis da je bilo kakva promena kursa aviona moguca za nekoliko sekundi (da bi se avion 'naveo' na zicer i oborio)???
Drugo: Kazes "3. Ni od ukrajinskog ni od RUSKOG civilnog radara u Rostovu NIJE PRIMECEN nikakav lovac-presretač" - Vidi se da pricas o necem sto ne poznajes. Civilni radari su sekundarno radari (Mode-S) koji detektuju signal poslat OD STRANE AVIONA. Svaki vojni avion koji je u misiji redovno iskljucuje svoj transponder ako ne zeli da bude 'vidjen' na CIVILNOM radaru. Nasuprot tome, VOJNI radari koriste i primarni radar (u kombinaciji sa sekundarnim), i to je onaj klasicni radar na koji ti mislis - koji daje cistu refleskiju signala od metalne povrsine. Zbog toga je taj ukrajinski lovac detektovan i nije mogao da nestane sa ruskog VOJNOG radara.

merkale

pre 9 godina

Šira javnost neće u skorijoj budućnosti da sazna ko je oborio nesrećni avion. Jedno je samo sigurno da avion nije oboren greškom.

iKrem

pre 9 godina

Evo DOKAZA zasto ja tako mislim: ...
(Momir, 9. septembar 2014 17:43)

Odavno se nisam sladje nasmejao. Samo si zaboravio QED na kraju.

Nimrod

pre 9 godina

"SVET | UTORAK 9.09.2014 | 10:47 -> 13:47
Avion MH17 pogodili gereli rakete"

Ajmo sad da probamo jos jednom da napisemo barem naslov bez greske. Strasno...

PPeca@SER

pre 9 godina

Ako kauboji ne komentarisu ovaj izvestaj, onda ce optuziti indijance... makar strela bila podmetnuta.

Pa to su jos crno-beli filmovi pokazali.

miro split

pre 9 godina

@Momir
Ovo je nešto najkomičnije šta san čuja.Prvo to je nemoguće,a drugo ali nije jednostavnije oborit bilo koji avion i onda za to optužit suparničku stranu.
Biće se ti samo šališ.