Ponedeljak, 08.09.2014.

15:17

EU pooštrava sankcije Rusiji

Evropska unija nastaviće proceduru uvođenja novih, dodatnih, sankcija Rusiji, uprkos varljivom prekidu vatre na istoku Ukrajini, saopšteno je iz EK.

Izvor: Beta

EU pooštrava sankcije Rusiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Dalibor

pre 9 godina

Sta ce biti kad Rusija uvede sankcije EU? Uveli su sankcije na uvozu hrane, Evropljani se na glavu prevrnushe. Glupa Evropa, kako lako odbacuje trziste od 160 miliona ljudi.

Џони Хазард

pre 9 godina

@Aleksandar - Hteo bi da pitam proruse koje droge koriste kad podrzavaju one koji su odobrili napad na Srbiju 99' nisu stavili veto a mogli su. podrzavate bolesne okupatore jedne zemlje strasno

Претпостављам да знаш и да је ово само наивни покушај дезинформисања, да не кажем преваре. Ипак. Русија није могла да стави вето јер у Савету безбедности УН није ни било гласања о нападу на Србију. САД и њени савезници су противно свим правилима међународног права извршиле бруталан напад на Србију и, при томе, убили неколико хиљада наших суграђана. Вероватно је то разлог зашто си против Русије, а подржаваш САД.

rusosaurus

pre 9 godina

Projekt EU je nastao da bi ekonomskim povezivanjem evropskih država preventilo delovalo na izbijanje novih ratih sukoba u Evropi. Osnovni cilj osnivanja je ispunjen još kroz EEZ ,ali nestankom Varšavskog pakta NATO pakt,pre svih USA su vakum na istoku shvatili kao priliku za restauraciju kolonijalne politike XIX veka, samo drugačije upakovane.Političke elite dovedene na vlast u državama istočne Evrope su do dan danas slepi poslušnici zapadnih nalogodavaca, a sve kroz navodnu borbu za "demokratiju,ljudska prava,tržišnu ekonomiju i jednakost".Problem u sprovođenju plana "demonokratskih"država članica NATO je buđenje Rusije i to ne samo kao ekonomske i vojne sile ,već kao primera očuvanja kulturnog indetiteta ,tradicije i religije.Svest o naciji ,rodoljublju i kolektivna solidarnost unutar jednog naroda su nepoželjni za kreatore Novog Svetskog poretka .Rusija je prevelik zalogaj za vojnu intervenciju pa se sprovođenje plana o dezintegraciji Rusije sprovodi metodom mravljih koraka( tiho,nevidljivo i bez prestanka).Ishod ne zavisi od zapada jer su u ovoj partiji karata već pokazali adute ( Gruzija,Ukrajina,radikalni islamisti-CIA,nevladine organizacije,MMF,Svetska banka, alternativni pokreti kao Pusi Rajots i strogo dirigovani mediji ).Ruske adute još nismo videli ali Putin sa trenutnom podrškom u Rusiji može da primeni mere retorzije , i da se njegovim primerom povede čitav niz drugih država (BRIKS), a što će neminovno imati efekta i na izazivanje kriza u državama EU i NATO.

nenad rs

pre 9 godina

Све ово је више од игре а чињеница је да неком одговара да рат потраје.

Nisam kriv, mene su navukli

pre 9 godina

Amerika naložila EU da radi na svoju štetu.
Nešto slično ko što naš gradonačelnik nama objašnjava da se smanjuje broj autobusa u gradskom saobraćaju za dobrobit građana.

us+eu - duplo golo

pre 9 godina

Ne mogu da verujem, da ima ljudi koji podržavaju ovakvu organizaciju EU!!! Pa svakim danom i svakim potezom ova organizacija dokazuje da je: totalitarna, netolerantna, nedemokratska, anticivilizacijska i veštačka tvorevina!!! Vreme pokazuje a tek će pokazati da je organizacija EU u stvari tvorevina US-a kako bi lakše manipulisala narodima Evrope!!! Dovoljno je pogledati ko bira i kako dolaze razni komesari u EU organizaciju, pa će sve biti jasno!!!

milan

pre 9 godina

Samo tako ruje razumeju silu, kad ih udarite po djepu.Samo se sankcije moraju poostriti I da traju sve dok ne povuku svoje profasiste koje su ubacili u Ukrainu.A ruje ce moci da se osvete tako da nece svoje volge I lade izvoziti
Da li ste primetili kako su brzo reagovali kad su saznali da su Nato snage za brzo dejtvovanje rasporedjene u Ukraini.
Napred Ukraino I da se sto pre oslobodite od ruskih fasista koje su otele deo Ukraine.
Milan

Ivan S

pre 9 godina

Hitler je pokusao i uspeo u velikoj meri da porobi Evropu vojno. Nakon Drugog svetskog rata, slabe Evropske zemlje na celu sa Francuskom su razmisljale kako da pridobiju Nemacku, za koju je bilo jasno koliko je jaka, te udjose u stvaranje Evropske zajednice.

Danas ovo sto vidimo je realno nacizam, samo ne vojni koliko ekonomski. Po svaku cenu razbiti neko drustvo ili ga pripojiti sebi i postaviti ga za stit prema Rusiji.

Njima je u glavi samo Rusija i kako je unistiti. Kina je suvise daleko, ali verujte doci ce i ona na red.

Pogledajte predsednika EP, lik je 'Smigol'. Dovoljno je videti njegove oci i pogled i sve vam je jasno.

Moja draga ima tezu da je nikada nisu slagale moje oci. Vremenom sam shvatio koliko poruka o strukturnim delovima licnosti one prenose. Pogledajte samo te likove i zabrinuce vas njihov pogled.

Aleksandar

pre 9 godina

Hteo bi da pitam proruse koje droge koriste kad podrzavaju one koji su odobrili napad na Srbiju 99' nisu stavili veto a mogli su. podrzavate bolesne okupatore jedne zemlje strasno

Перча Контраш

pre 9 godina

„EU pooštrava sankcije Rusiji“! Слика све говори, мапет шоу се наставља, још да се мапетовцима придруже Бим и Бум, односно Дејвид Камерон и Барак Обама, па да буду на окупу сви Дизнијеви јунаци: Раја, Гаја, Влаја, Паја и Пата Патак, Бака Ката, Цакани Цаја, Шиља, Мики, Мића и Мини Маус, Деда Баја, Деда Стаја, Пата, Хорације, Плутон, Хроми Даба, Маза и Луња...! Кад га изваде из течног азота на минус 190 степени, да се човек увери да су сви његови јунаци на броју и живи и здрави! Да човек у новом животу добије инспирацију за своје нове јунаке, јер их у 21. веку има на претек, нарочито када угледа Ангелу Меркел, Кетрин Ештон или Трајана Басескуа!

Ћезо рца

pre 9 godina

"Vazno je da Americka provincija EU poslusno dela cak i na svoju stetu. Rdule".

To rece zagovornik ruske gubernije na Balkanu.
(gradjanin, 08. septembar 2014 18:33)

Лепо речено... А ти си, кол'ко видим, заговорник америчког резервата на Балкану...

the shape of things to come

pre 9 godina

Nije čudo, ovaj za volanom je deda predsednika Evropskog saveta...
http://www.polishforums.com/user_files/uploaded/52377/1138966_1.jpg

Aleksandar Grigorjević Lukašenko

pre 9 godina

Gospodo kad pišete komentar ne poredite SR Jugoslaviu i Rusiju jer to ne može da se upoređuje. Ovo što se trenutno dršava sa Rusijom i EU je stvar poznata stotinama godina unazad to je pokušaj da se Rusija oslabi i porazi. Istorija je jasna po tom pitanju niko nikada nije porazio i osvojio Rusiju. Što se tiče pominjanja Miloševića on je od pčetka dešavanja u Ukrajini naj citiranija ličnost u Ruskim medijima (tv, radio i štampa) i kako kažu bio je u pravu za sve u vezi politike zapada u odnosu na Rusiju.

kec

pre 9 godina

I u ovakvu EU da idemo ? Neka hvala !
Kako li se osećaju svi oni jadnici koji žive u toj istoj EU ? Kako je zapravo blaženo biti glup i neinformisan !
(op cvrc, 8. septembar 2014 17:21)

Blago tebi tako pametnom i informisanom :).
Glupani su ovi iz EU, jelda?
Dugo me neki komentar nije ovako nasmijao.

starac i more

pre 9 godina

europa nemože svojim sankcijama ništa loše napravit rusiji,zapravo može napravit kontra efekt,vidim ovdje svi uspoređuju srbiju i kakav je bio život u srbiji pod sankcijama,nebi htio nekog uvrijedit al uspoređivat srbiju i rusiju je kao usporedit mrava i slona,rusija može šta hoce i kako hoće,dovoljno je pogledat na kartu kolika ja to zemlja i kakvim resursima raspolaže,u 21.stoljeću je jedina zemlja koja se dobrano proširila dok nekim drugima prijeti cijepanje a evo zadnjih dana se može pročitat i ruski povratak na arktik,kontrola velikog djela sjevernog pola,mislim da ovi koji nevole rusiju mogu samo plakat i nervirat se,nista im drugo ne preostaje,inace nisam neki rusofil ,samo sam realan

Prerovac

pre 9 godina

Иако Г-дин Путин вежба и тренира неколико спортова,води здрав живот - исхрана,развод - и он има праг трпљења.И има на дохват руке - коферче са шифрама.А кад се коферче активира - да ли ће остати неко да прича о лошим тоалетима на Олимпијади у Сочију.Неко би морао и о овоме да размисли.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Glavni zagovornik ovi sankcija je Amerika. Njima nije u u interesu da se kriza u Ukrajini završi , zato pokušavaju na naoružaju jednu stranu , a sada predlažu pooštravanje sankcija Rusiji ,kada je dogovoren prekid vatre. Veliki broj članica EU nisu za nikakve sankcije jer trpe velike štete.

ISKANDER

pre 9 godina

Milosevic je makar podpisao da se slaze sa prisustvom stranih trupa na Kosovu i sam je doneo odluku da povecu vojsku i policiju, ali Ukrajini su nasilno oteli deo teritorije, isto tako i Moldaviji i Gruziji.
Evropa ne sme to da gleda skrstenih ruku.
(Bacvanin, 8. septembar 2014 17:28)

Kolega,nijedna vas nebulozna poruka ne zavrsava bez Milosevica ....
To mi je jako interesantno kod Vas i vama slicnih,jer bi po toj logici neko mogao stalno da spocitava Nemcima Hitlera,te da kazu da je Nemacka i dan danas 'Drittes Reich'..Ili da neko napise sta je svojevremeno potpisao Truman,Ajzenhauer,Nikson,itd..
U kojoj Vi godini zivite ?
Uzgred,Milosevic nije nista poDpisao,vec je mogao samo da potpise ili ne potpise nesto.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Mir koji se postize uvodjenjem stalno novih sankcija nije mir; to je kupovina vremena, materijala, ljudstva i oruzja kojim ce se zapoceti novi rat.

op cvrc

pre 9 godina

I u ovakvu EU da idemo ? Neka hvala !
Kako li se osećaju svi oni jadnici koji žive u toj istoj EU ? Kako je zapravo blaženo biti glup i neinformisan !

Bacvanin

pre 9 godina

Mudra odluka, Rusija je anektiral deo Ukrajine, i to Krim. Ne treba ukidati sankcije dok god su ruske trupe na teritoriji Ukrajine, tj onih granica koje su UN-u priznate.
Milosevic je makar podpisao da se slaze sa prisustvom stranih trupa na Kosovu i sam je doneo odluku da povecu vojsku i policiju, ali Ukrajini su nasilno oteli deo teritorije, isto tako i Moldaviji i Gruziji.
Evropa ne sme to da gleda skrstenih ruku.

lukax29@hotmail.com

pre 9 godina

Kad Rusija bude zatvorila svoj vazdušni prostor postaće mnogo zanimljivije. Samo pogledaš kartu sveta i shvatiš šta će zapadne avio kompanije morati da zaobilaze...

E!

pre 9 godina

Kakva suluda politika "americkih djaka" i pudlica! Gradjani Evrope nemaju veze sa ovim cirkusom i kad bi bio referendum 80% bi bilo protiv podilazenja americkim interesima.
A sve sankcionisu osim Gasproma koji njima treba.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Moje tvrdnje da SAD nije ni stalo do mira vec da ce insistirati na sankcijama sa nadom da ce njima oslabiti Rusiju, u svakom smislu te reci i svesti je na gladan narod, na haoticnu rulju, sto su ucinili sa mnogim drzavama koje su "pomagali". Oprobana taktika. EU ovde ne racunam jer njih ne vredi ni pominjati. Oni predstavljaju samo puku americku produzenu ruku, predstavljaju obicnog americkog "kviska" koji ce bez ikakvih zadrski podrzavati svaku akciju, makar ona bila i zlocinacka, svojih prekookeanskih gazda. Mozda nije pozeljno uporedjivati sa desavanjima na Balkanu ali, a vidim da se to od strane "visoke politike" maksimalno izbegava, setimo se kako je propao mir izmedju Srba i muslimana u Bosni, odnosno, "Kutiljerov plan"? Vodji i glavnom "bosu" zlocinackog udruzenja ne odgovara mir. Ni pod kojim uslovima. Borice se za Ukrajinu do poslednjeg Rusa i Ukrajinca.

Mare,NS

pre 9 godina

A,da ponistite one zbog laznih optuzbi za MH17?
Ili da makar iznesete dokaze,ko je kriv?
A,da!To vam trenutno ne odgovara,a "MH18" se jos nije desio,pa morate ovako napamet iz preventivnih razloga!!!

in your face

pre 9 godina

Vladimir Vladimirovic je u zvanicnoj izjavi zapretio "odmazdom", ovo su sankcije da se pokaze diktatoru da se takvim jezikom ne razgovara sa Evropom.

zola

pre 9 godina

Sto god da bude mi smo n....li jednostavno gotovi smo. Ako Rusi zavrnu slavine vi gradjani cete prvi cvokotati. NATO je oko nas, nema njima nema nama,a struja? Moguc je i mrak, manje plate a evro skace. Mnogo, mnogo imamo problema koja Rusija nece resiti.

ClaudeG

pre 9 godina

Ovi iz EU znaju da im jednostavno ne mogu nista, pa za javnost govore kako im poostravaju sankcije ne bi li ispalo kako su oni autoritativni.

Mirko

pre 9 godina

Koji licemeri! Samo nisu uveli sankcije za firmu koja njih same snadbeva gasom. Ekstremisticka politika u EU potpaljena od SAD i raznih rusomrzaca u samoj Evropi sve se dalje udaljava od zdravog razuma.

Goran

pre 9 godina

EU nije briga za to dal je primirije ili zaista ima neke invazije, njima samo treba izgovor da sprovode geopolitcke ciljeve. Ova najnovija runda sankcija jasno to pokazuje.

Vojvodjanin

pre 9 godina

Cemu ovo , pa ovo je sramno. Ocigledo da je EU cilj da destabilizuje Rusiju i pored primirja nastavljaju se pritisci . Nadam se i siguran sam da ce odgovor Moskve biti zestok i vrlo osetan po EU .

rorry

pre 9 godina

Sad kad cene svetske (citaj Americke) nafte skoce do neba, bice dzumbusa.. E glupa Evropo, ti ces da grcas, a tvoji pajtasi preko Atlantika ce da namaknu tesku lovu.. Masala..

Vojvodjanin

pre 9 godina

Cemu ovo , pa ovo je sramno. Ocigledo da je EU cilj da destabilizuje Rusiju i pored primirja nastavljaju se pritisci . Nadam se i siguran sam da ce odgovor Moskve biti zestok i vrlo osetan po EU .

Goran

pre 9 godina

EU nije briga za to dal je primirije ili zaista ima neke invazije, njima samo treba izgovor da sprovode geopolitcke ciljeve. Ova najnovija runda sankcija jasno to pokazuje.

rorry

pre 9 godina

Sad kad cene svetske (citaj Americke) nafte skoce do neba, bice dzumbusa.. E glupa Evropo, ti ces da grcas, a tvoji pajtasi preko Atlantika ce da namaknu tesku lovu.. Masala..

Mare,NS

pre 9 godina

A,da ponistite one zbog laznih optuzbi za MH17?
Ili da makar iznesete dokaze,ko je kriv?
A,da!To vam trenutno ne odgovara,a "MH18" se jos nije desio,pa morate ovako napamet iz preventivnih razloga!!!

lukax29@hotmail.com

pre 9 godina

Kad Rusija bude zatvorila svoj vazdušni prostor postaće mnogo zanimljivije. Samo pogledaš kartu sveta i shvatiš šta će zapadne avio kompanije morati da zaobilaze...

Mirko

pre 9 godina

Koji licemeri! Samo nisu uveli sankcije za firmu koja njih same snadbeva gasom. Ekstremisticka politika u EU potpaljena od SAD i raznih rusomrzaca u samoj Evropi sve se dalje udaljava od zdravog razuma.

op cvrc

pre 9 godina

I u ovakvu EU da idemo ? Neka hvala !
Kako li se osećaju svi oni jadnici koji žive u toj istoj EU ? Kako je zapravo blaženo biti glup i neinformisan !

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Moje tvrdnje da SAD nije ni stalo do mira vec da ce insistirati na sankcijama sa nadom da ce njima oslabiti Rusiju, u svakom smislu te reci i svesti je na gladan narod, na haoticnu rulju, sto su ucinili sa mnogim drzavama koje su "pomagali". Oprobana taktika. EU ovde ne racunam jer njih ne vredi ni pominjati. Oni predstavljaju samo puku americku produzenu ruku, predstavljaju obicnog americkog "kviska" koji ce bez ikakvih zadrski podrzavati svaku akciju, makar ona bila i zlocinacka, svojih prekookeanskih gazda. Mozda nije pozeljno uporedjivati sa desavanjima na Balkanu ali, a vidim da se to od strane "visoke politike" maksimalno izbegava, setimo se kako je propao mir izmedju Srba i muslimana u Bosni, odnosno, "Kutiljerov plan"? Vodji i glavnom "bosu" zlocinackog udruzenja ne odgovara mir. Ni pod kojim uslovima. Borice se za Ukrajinu do poslednjeg Rusa i Ukrajinca.

ISKANDER

pre 9 godina

Milosevic je makar podpisao da se slaze sa prisustvom stranih trupa na Kosovu i sam je doneo odluku da povecu vojsku i policiju, ali Ukrajini su nasilno oteli deo teritorije, isto tako i Moldaviji i Gruziji.
Evropa ne sme to da gleda skrstenih ruku.
(Bacvanin, 8. septembar 2014 17:28)

Kolega,nijedna vas nebulozna poruka ne zavrsava bez Milosevica ....
To mi je jako interesantno kod Vas i vama slicnih,jer bi po toj logici neko mogao stalno da spocitava Nemcima Hitlera,te da kazu da je Nemacka i dan danas 'Drittes Reich'..Ili da neko napise sta je svojevremeno potpisao Truman,Ajzenhauer,Nikson,itd..
U kojoj Vi godini zivite ?
Uzgred,Milosevic nije nista poDpisao,vec je mogao samo da potpise ili ne potpise nesto.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Mir koji se postize uvodjenjem stalno novih sankcija nije mir; to je kupovina vremena, materijala, ljudstva i oruzja kojim ce se zapoceti novi rat.

E!

pre 9 godina

Kakva suluda politika "americkih djaka" i pudlica! Gradjani Evrope nemaju veze sa ovim cirkusom i kad bi bio referendum 80% bi bilo protiv podilazenja americkim interesima.
A sve sankcionisu osim Gasproma koji njima treba.

starac i more

pre 9 godina

europa nemože svojim sankcijama ništa loše napravit rusiji,zapravo može napravit kontra efekt,vidim ovdje svi uspoređuju srbiju i kakav je bio život u srbiji pod sankcijama,nebi htio nekog uvrijedit al uspoređivat srbiju i rusiju je kao usporedit mrava i slona,rusija može šta hoce i kako hoće,dovoljno je pogledat na kartu kolika ja to zemlja i kakvim resursima raspolaže,u 21.stoljeću je jedina zemlja koja se dobrano proširila dok nekim drugima prijeti cijepanje a evo zadnjih dana se može pročitat i ruski povratak na arktik,kontrola velikog djela sjevernog pola,mislim da ovi koji nevole rusiju mogu samo plakat i nervirat se,nista im drugo ne preostaje,inace nisam neki rusofil ,samo sam realan

ClaudeG

pre 9 godina

Ovi iz EU znaju da im jednostavno ne mogu nista, pa za javnost govore kako im poostravaju sankcije ne bi li ispalo kako su oni autoritativni.

Aleksandar Grigorjević Lukašenko

pre 9 godina

Gospodo kad pišete komentar ne poredite SR Jugoslaviu i Rusiju jer to ne može da se upoređuje. Ovo što se trenutno dršava sa Rusijom i EU je stvar poznata stotinama godina unazad to je pokušaj da se Rusija oslabi i porazi. Istorija je jasna po tom pitanju niko nikada nije porazio i osvojio Rusiju. Što se tiče pominjanja Miloševića on je od pčetka dešavanja u Ukrajini naj citiranija ličnost u Ruskim medijima (tv, radio i štampa) i kako kažu bio je u pravu za sve u vezi politike zapada u odnosu na Rusiju.

zola

pre 9 godina

Sto god da bude mi smo n....li jednostavno gotovi smo. Ako Rusi zavrnu slavine vi gradjani cete prvi cvokotati. NATO je oko nas, nema njima nema nama,a struja? Moguc je i mrak, manje plate a evro skace. Mnogo, mnogo imamo problema koja Rusija nece resiti.

in your face

pre 9 godina

Vladimir Vladimirovic je u zvanicnoj izjavi zapretio "odmazdom", ovo su sankcije da se pokaze diktatoru da se takvim jezikom ne razgovara sa Evropom.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Glavni zagovornik ovi sankcija je Amerika. Njima nije u u interesu da se kriza u Ukrajini završi , zato pokušavaju na naoružaju jednu stranu , a sada predlažu pooštravanje sankcija Rusiji ,kada je dogovoren prekid vatre. Veliki broj članica EU nisu za nikakve sankcije jer trpe velike štete.

Ћезо рца

pre 9 godina

"Vazno je da Americka provincija EU poslusno dela cak i na svoju stetu. Rdule".

To rece zagovornik ruske gubernije na Balkanu.
(gradjanin, 08. septembar 2014 18:33)

Лепо речено... А ти си, кол'ко видим, заговорник америчког резервата на Балкану...

us+eu - duplo golo

pre 9 godina

Ne mogu da verujem, da ima ljudi koji podržavaju ovakvu organizaciju EU!!! Pa svakim danom i svakim potezom ova organizacija dokazuje da je: totalitarna, netolerantna, nedemokratska, anticivilizacijska i veštačka tvorevina!!! Vreme pokazuje a tek će pokazati da je organizacija EU u stvari tvorevina US-a kako bi lakše manipulisala narodima Evrope!!! Dovoljno je pogledati ko bira i kako dolaze razni komesari u EU organizaciju, pa će sve biti jasno!!!

kec

pre 9 godina

I u ovakvu EU da idemo ? Neka hvala !
Kako li se osećaju svi oni jadnici koji žive u toj istoj EU ? Kako je zapravo blaženo biti glup i neinformisan !
(op cvrc, 8. septembar 2014 17:21)

Blago tebi tako pametnom i informisanom :).
Glupani su ovi iz EU, jelda?
Dugo me neki komentar nije ovako nasmijao.

Bacvanin

pre 9 godina

Mudra odluka, Rusija je anektiral deo Ukrajine, i to Krim. Ne treba ukidati sankcije dok god su ruske trupe na teritoriji Ukrajine, tj onih granica koje su UN-u priznate.
Milosevic je makar podpisao da se slaze sa prisustvom stranih trupa na Kosovu i sam je doneo odluku da povecu vojsku i policiju, ali Ukrajini su nasilno oteli deo teritorije, isto tako i Moldaviji i Gruziji.
Evropa ne sme to da gleda skrstenih ruku.

the shape of things to come

pre 9 godina

Nije čudo, ovaj za volanom je deda predsednika Evropskog saveta...
http://www.polishforums.com/user_files/uploaded/52377/1138966_1.jpg

Ivan S

pre 9 godina

Hitler je pokusao i uspeo u velikoj meri da porobi Evropu vojno. Nakon Drugog svetskog rata, slabe Evropske zemlje na celu sa Francuskom su razmisljale kako da pridobiju Nemacku, za koju je bilo jasno koliko je jaka, te udjose u stvaranje Evropske zajednice.

Danas ovo sto vidimo je realno nacizam, samo ne vojni koliko ekonomski. Po svaku cenu razbiti neko drustvo ili ga pripojiti sebi i postaviti ga za stit prema Rusiji.

Njima je u glavi samo Rusija i kako je unistiti. Kina je suvise daleko, ali verujte doci ce i ona na red.

Pogledajte predsednika EP, lik je 'Smigol'. Dovoljno je videti njegove oci i pogled i sve vam je jasno.

Moja draga ima tezu da je nikada nisu slagale moje oci. Vremenom sam shvatio koliko poruka o strukturnim delovima licnosti one prenose. Pogledajte samo te likove i zabrinuce vas njihov pogled.

Џони Хазард

pre 9 godina

@Aleksandar - Hteo bi da pitam proruse koje droge koriste kad podrzavaju one koji su odobrili napad na Srbiju 99' nisu stavili veto a mogli su. podrzavate bolesne okupatore jedne zemlje strasno

Претпостављам да знаш и да је ово само наивни покушај дезинформисања, да не кажем преваре. Ипак. Русија није могла да стави вето јер у Савету безбедности УН није ни било гласања о нападу на Србију. САД и њени савезници су противно свим правилима међународног права извршиле бруталан напад на Србију и, при томе, убили неколико хиљада наших суграђана. Вероватно је то разлог зашто си против Русије, а подржаваш САД.

Prerovac

pre 9 godina

Иако Г-дин Путин вежба и тренира неколико спортова,води здрав живот - исхрана,развод - и он има праг трпљења.И има на дохват руке - коферче са шифрама.А кад се коферче активира - да ли ће остати неко да прича о лошим тоалетима на Олимпијади у Сочију.Неко би морао и о овоме да размисли.

milan

pre 9 godina

Samo tako ruje razumeju silu, kad ih udarite po djepu.Samo se sankcije moraju poostriti I da traju sve dok ne povuku svoje profasiste koje su ubacili u Ukrainu.A ruje ce moci da se osvete tako da nece svoje volge I lade izvoziti
Da li ste primetili kako su brzo reagovali kad su saznali da su Nato snage za brzo dejtvovanje rasporedjene u Ukraini.
Napred Ukraino I da se sto pre oslobodite od ruskih fasista koje su otele deo Ukraine.
Milan

Nisam kriv, mene su navukli

pre 9 godina

Amerika naložila EU da radi na svoju štetu.
Nešto slično ko što naš gradonačelnik nama objašnjava da se smanjuje broj autobusa u gradskom saobraćaju za dobrobit građana.

rusosaurus

pre 9 godina

Projekt EU je nastao da bi ekonomskim povezivanjem evropskih država preventilo delovalo na izbijanje novih ratih sukoba u Evropi. Osnovni cilj osnivanja je ispunjen još kroz EEZ ,ali nestankom Varšavskog pakta NATO pakt,pre svih USA su vakum na istoku shvatili kao priliku za restauraciju kolonijalne politike XIX veka, samo drugačije upakovane.Političke elite dovedene na vlast u državama istočne Evrope su do dan danas slepi poslušnici zapadnih nalogodavaca, a sve kroz navodnu borbu za "demokratiju,ljudska prava,tržišnu ekonomiju i jednakost".Problem u sprovođenju plana "demonokratskih"država članica NATO je buđenje Rusije i to ne samo kao ekonomske i vojne sile ,već kao primera očuvanja kulturnog indetiteta ,tradicije i religije.Svest o naciji ,rodoljublju i kolektivna solidarnost unutar jednog naroda su nepoželjni za kreatore Novog Svetskog poretka .Rusija je prevelik zalogaj za vojnu intervenciju pa se sprovođenje plana o dezintegraciji Rusije sprovodi metodom mravljih koraka( tiho,nevidljivo i bez prestanka).Ishod ne zavisi od zapada jer su u ovoj partiji karata već pokazali adute ( Gruzija,Ukrajina,radikalni islamisti-CIA,nevladine organizacije,MMF,Svetska banka, alternativni pokreti kao Pusi Rajots i strogo dirigovani mediji ).Ruske adute još nismo videli ali Putin sa trenutnom podrškom u Rusiji može da primeni mere retorzije , i da se njegovim primerom povede čitav niz drugih država (BRIKS), a što će neminovno imati efekta i na izazivanje kriza u državama EU i NATO.

Перча Контраш

pre 9 godina

„EU pooštrava sankcije Rusiji“! Слика све говори, мапет шоу се наставља, још да се мапетовцима придруже Бим и Бум, односно Дејвид Камерон и Барак Обама, па да буду на окупу сви Дизнијеви јунаци: Раја, Гаја, Влаја, Паја и Пата Патак, Бака Ката, Цакани Цаја, Шиља, Мики, Мића и Мини Маус, Деда Баја, Деда Стаја, Пата, Хорације, Плутон, Хроми Даба, Маза и Луња...! Кад га изваде из течног азота на минус 190 степени, да се човек увери да су сви његови јунаци на броју и живи и здрави! Да човек у новом животу добије инспирацију за своје нове јунаке, јер их у 21. веку има на претек, нарочито када угледа Ангелу Меркел, Кетрин Ештон или Трајана Басескуа!

Dalibor

pre 9 godina

Sta ce biti kad Rusija uvede sankcije EU? Uveli su sankcije na uvozu hrane, Evropljani se na glavu prevrnushe. Glupa Evropa, kako lako odbacuje trziste od 160 miliona ljudi.

Aleksandar

pre 9 godina

Hteo bi da pitam proruse koje droge koriste kad podrzavaju one koji su odobrili napad na Srbiju 99' nisu stavili veto a mogli su. podrzavate bolesne okupatore jedne zemlje strasno

nenad rs

pre 9 godina

Све ово је више од игре а чињеница је да неком одговара да рат потраје.

in your face

pre 9 godina

Vladimir Vladimirovic je u zvanicnoj izjavi zapretio "odmazdom", ovo su sankcije da se pokaze diktatoru da se takvim jezikom ne razgovara sa Evropom.

Bacvanin

pre 9 godina

Mudra odluka, Rusija je anektiral deo Ukrajine, i to Krim. Ne treba ukidati sankcije dok god su ruske trupe na teritoriji Ukrajine, tj onih granica koje su UN-u priznate.
Milosevic je makar podpisao da se slaze sa prisustvom stranih trupa na Kosovu i sam je doneo odluku da povecu vojsku i policiju, ali Ukrajini su nasilno oteli deo teritorije, isto tako i Moldaviji i Gruziji.
Evropa ne sme to da gleda skrstenih ruku.

kec

pre 9 godina

I u ovakvu EU da idemo ? Neka hvala !
Kako li se osećaju svi oni jadnici koji žive u toj istoj EU ? Kako je zapravo blaženo biti glup i neinformisan !
(op cvrc, 8. septembar 2014 17:21)

Blago tebi tako pametnom i informisanom :).
Glupani su ovi iz EU, jelda?
Dugo me neki komentar nije ovako nasmijao.

milan

pre 9 godina

Samo tako ruje razumeju silu, kad ih udarite po djepu.Samo se sankcije moraju poostriti I da traju sve dok ne povuku svoje profasiste koje su ubacili u Ukrainu.A ruje ce moci da se osvete tako da nece svoje volge I lade izvoziti
Da li ste primetili kako su brzo reagovali kad su saznali da su Nato snage za brzo dejtvovanje rasporedjene u Ukraini.
Napred Ukraino I da se sto pre oslobodite od ruskih fasista koje su otele deo Ukraine.
Milan

Prerovac

pre 9 godina

Иако Г-дин Путин вежба и тренира неколико спортова,води здрав живот - исхрана,развод - и он има праг трпљења.И има на дохват руке - коферче са шифрама.А кад се коферче активира - да ли ће остати неко да прича о лошим тоалетима на Олимпијади у Сочију.Неко би морао и о овоме да размисли.

Vojvodjanin

pre 9 godina

Cemu ovo , pa ovo je sramno. Ocigledo da je EU cilj da destabilizuje Rusiju i pored primirja nastavljaju se pritisci . Nadam se i siguran sam da ce odgovor Moskve biti zestok i vrlo osetan po EU .

rorry

pre 9 godina

Sad kad cene svetske (citaj Americke) nafte skoce do neba, bice dzumbusa.. E glupa Evropo, ti ces da grcas, a tvoji pajtasi preko Atlantika ce da namaknu tesku lovu.. Masala..

op cvrc

pre 9 godina

I u ovakvu EU da idemo ? Neka hvala !
Kako li se osećaju svi oni jadnici koji žive u toj istoj EU ? Kako je zapravo blaženo biti glup i neinformisan !

lukax29@hotmail.com

pre 9 godina

Kad Rusija bude zatvorila svoj vazdušni prostor postaće mnogo zanimljivije. Samo pogledaš kartu sveta i shvatiš šta će zapadne avio kompanije morati da zaobilaze...

Aleksandar

pre 9 godina

Hteo bi da pitam proruse koje droge koriste kad podrzavaju one koji su odobrili napad na Srbiju 99' nisu stavili veto a mogli su. podrzavate bolesne okupatore jedne zemlje strasno

Goran

pre 9 godina

EU nije briga za to dal je primirije ili zaista ima neke invazije, njima samo treba izgovor da sprovode geopolitcke ciljeve. Ova najnovija runda sankcija jasno to pokazuje.

Mare,NS

pre 9 godina

A,da ponistite one zbog laznih optuzbi za MH17?
Ili da makar iznesete dokaze,ko je kriv?
A,da!To vam trenutno ne odgovara,a "MH18" se jos nije desio,pa morate ovako napamet iz preventivnih razloga!!!

Mirko

pre 9 godina

Koji licemeri! Samo nisu uveli sankcije za firmu koja njih same snadbeva gasom. Ekstremisticka politika u EU potpaljena od SAD i raznih rusomrzaca u samoj Evropi sve se dalje udaljava od zdravog razuma.

ISKANDER

pre 9 godina

Milosevic je makar podpisao da se slaze sa prisustvom stranih trupa na Kosovu i sam je doneo odluku da povecu vojsku i policiju, ali Ukrajini su nasilno oteli deo teritorije, isto tako i Moldaviji i Gruziji.
Evropa ne sme to da gleda skrstenih ruku.
(Bacvanin, 8. septembar 2014 17:28)

Kolega,nijedna vas nebulozna poruka ne zavrsava bez Milosevica ....
To mi je jako interesantno kod Vas i vama slicnih,jer bi po toj logici neko mogao stalno da spocitava Nemcima Hitlera,te da kazu da je Nemacka i dan danas 'Drittes Reich'..Ili da neko napise sta je svojevremeno potpisao Truman,Ajzenhauer,Nikson,itd..
U kojoj Vi godini zivite ?
Uzgred,Milosevic nije nista poDpisao,vec je mogao samo da potpise ili ne potpise nesto.

zola

pre 9 godina

Sto god da bude mi smo n....li jednostavno gotovi smo. Ako Rusi zavrnu slavine vi gradjani cete prvi cvokotati. NATO je oko nas, nema njima nema nama,a struja? Moguc je i mrak, manje plate a evro skace. Mnogo, mnogo imamo problema koja Rusija nece resiti.

E!

pre 9 godina

Kakva suluda politika "americkih djaka" i pudlica! Gradjani Evrope nemaju veze sa ovim cirkusom i kad bi bio referendum 80% bi bilo protiv podilazenja americkim interesima.
A sve sankcionisu osim Gasproma koji njima treba.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Moje tvrdnje da SAD nije ni stalo do mira vec da ce insistirati na sankcijama sa nadom da ce njima oslabiti Rusiju, u svakom smislu te reci i svesti je na gladan narod, na haoticnu rulju, sto su ucinili sa mnogim drzavama koje su "pomagali". Oprobana taktika. EU ovde ne racunam jer njih ne vredi ni pominjati. Oni predstavljaju samo puku americku produzenu ruku, predstavljaju obicnog americkog "kviska" koji ce bez ikakvih zadrski podrzavati svaku akciju, makar ona bila i zlocinacka, svojih prekookeanskih gazda. Mozda nije pozeljno uporedjivati sa desavanjima na Balkanu ali, a vidim da se to od strane "visoke politike" maksimalno izbegava, setimo se kako je propao mir izmedju Srba i muslimana u Bosni, odnosno, "Kutiljerov plan"? Vodji i glavnom "bosu" zlocinackog udruzenja ne odgovara mir. Ni pod kojim uslovima. Borice se za Ukrajinu do poslednjeg Rusa i Ukrajinca.

starac i more

pre 9 godina

europa nemože svojim sankcijama ništa loše napravit rusiji,zapravo može napravit kontra efekt,vidim ovdje svi uspoređuju srbiju i kakav je bio život u srbiji pod sankcijama,nebi htio nekog uvrijedit al uspoređivat srbiju i rusiju je kao usporedit mrava i slona,rusija može šta hoce i kako hoće,dovoljno je pogledat na kartu kolika ja to zemlja i kakvim resursima raspolaže,u 21.stoljeću je jedina zemlja koja se dobrano proširila dok nekim drugima prijeti cijepanje a evo zadnjih dana se može pročitat i ruski povratak na arktik,kontrola velikog djela sjevernog pola,mislim da ovi koji nevole rusiju mogu samo plakat i nervirat se,nista im drugo ne preostaje,inace nisam neki rusofil ,samo sam realan

ClaudeG

pre 9 godina

Ovi iz EU znaju da im jednostavno ne mogu nista, pa za javnost govore kako im poostravaju sankcije ne bi li ispalo kako su oni autoritativni.

Aleksandar Grigorjević Lukašenko

pre 9 godina

Gospodo kad pišete komentar ne poredite SR Jugoslaviu i Rusiju jer to ne može da se upoređuje. Ovo što se trenutno dršava sa Rusijom i EU je stvar poznata stotinama godina unazad to je pokušaj da se Rusija oslabi i porazi. Istorija je jasna po tom pitanju niko nikada nije porazio i osvojio Rusiju. Što se tiče pominjanja Miloševića on je od pčetka dešavanja u Ukrajini naj citiranija ličnost u Ruskim medijima (tv, radio i štampa) i kako kažu bio je u pravu za sve u vezi politike zapada u odnosu na Rusiju.

us+eu - duplo golo

pre 9 godina

Ne mogu da verujem, da ima ljudi koji podržavaju ovakvu organizaciju EU!!! Pa svakim danom i svakim potezom ova organizacija dokazuje da je: totalitarna, netolerantna, nedemokratska, anticivilizacijska i veštačka tvorevina!!! Vreme pokazuje a tek će pokazati da je organizacija EU u stvari tvorevina US-a kako bi lakše manipulisala narodima Evrope!!! Dovoljno je pogledati ko bira i kako dolaze razni komesari u EU organizaciju, pa će sve biti jasno!!!

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Mir koji se postize uvodjenjem stalno novih sankcija nije mir; to je kupovina vremena, materijala, ljudstva i oruzja kojim ce se zapoceti novi rat.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Glavni zagovornik ovi sankcija je Amerika. Njima nije u u interesu da se kriza u Ukrajini završi , zato pokušavaju na naoružaju jednu stranu , a sada predlažu pooštravanje sankcija Rusiji ,kada je dogovoren prekid vatre. Veliki broj članica EU nisu za nikakve sankcije jer trpe velike štete.

Ivan S

pre 9 godina

Hitler je pokusao i uspeo u velikoj meri da porobi Evropu vojno. Nakon Drugog svetskog rata, slabe Evropske zemlje na celu sa Francuskom su razmisljale kako da pridobiju Nemacku, za koju je bilo jasno koliko je jaka, te udjose u stvaranje Evropske zajednice.

Danas ovo sto vidimo je realno nacizam, samo ne vojni koliko ekonomski. Po svaku cenu razbiti neko drustvo ili ga pripojiti sebi i postaviti ga za stit prema Rusiji.

Njima je u glavi samo Rusija i kako je unistiti. Kina je suvise daleko, ali verujte doci ce i ona na red.

Pogledajte predsednika EP, lik je 'Smigol'. Dovoljno je videti njegove oci i pogled i sve vam je jasno.

Moja draga ima tezu da je nikada nisu slagale moje oci. Vremenom sam shvatio koliko poruka o strukturnim delovima licnosti one prenose. Pogledajte samo te likove i zabrinuce vas njihov pogled.

the shape of things to come

pre 9 godina

Nije čudo, ovaj za volanom je deda predsednika Evropskog saveta...
http://www.polishforums.com/user_files/uploaded/52377/1138966_1.jpg

Ћезо рца

pre 9 godina

"Vazno je da Americka provincija EU poslusno dela cak i na svoju stetu. Rdule".

To rece zagovornik ruske gubernije na Balkanu.
(gradjanin, 08. septembar 2014 18:33)

Лепо речено... А ти си, кол'ко видим, заговорник америчког резервата на Балкану...

Nisam kriv, mene su navukli

pre 9 godina

Amerika naložila EU da radi na svoju štetu.
Nešto slično ko što naš gradonačelnik nama objašnjava da se smanjuje broj autobusa u gradskom saobraćaju za dobrobit građana.

Перча Контраш

pre 9 godina

„EU pooštrava sankcije Rusiji“! Слика све говори, мапет шоу се наставља, још да се мапетовцима придруже Бим и Бум, односно Дејвид Камерон и Барак Обама, па да буду на окупу сви Дизнијеви јунаци: Раја, Гаја, Влаја, Паја и Пата Патак, Бака Ката, Цакани Цаја, Шиља, Мики, Мића и Мини Маус, Деда Баја, Деда Стаја, Пата, Хорације, Плутон, Хроми Даба, Маза и Луња...! Кад га изваде из течног азота на минус 190 степени, да се човек увери да су сви његови јунаци на броју и живи и здрави! Да човек у новом животу добије инспирацију за своје нове јунаке, јер их у 21. веку има на претек, нарочито када угледа Ангелу Меркел, Кетрин Ештон или Трајана Басескуа!

Џони Хазард

pre 9 godina

@Aleksandar - Hteo bi da pitam proruse koje droge koriste kad podrzavaju one koji su odobrili napad na Srbiju 99' nisu stavili veto a mogli su. podrzavate bolesne okupatore jedne zemlje strasno

Претпостављам да знаш и да је ово само наивни покушај дезинформисања, да не кажем преваре. Ипак. Русија није могла да стави вето јер у Савету безбедности УН није ни било гласања о нападу на Србију. САД и њени савезници су противно свим правилима међународног права извршиле бруталан напад на Србију и, при томе, убили неколико хиљада наших суграђана. Вероватно је то разлог зашто си против Русије, а подржаваш САД.

rusosaurus

pre 9 godina

Projekt EU je nastao da bi ekonomskim povezivanjem evropskih država preventilo delovalo na izbijanje novih ratih sukoba u Evropi. Osnovni cilj osnivanja je ispunjen još kroz EEZ ,ali nestankom Varšavskog pakta NATO pakt,pre svih USA su vakum na istoku shvatili kao priliku za restauraciju kolonijalne politike XIX veka, samo drugačije upakovane.Političke elite dovedene na vlast u državama istočne Evrope su do dan danas slepi poslušnici zapadnih nalogodavaca, a sve kroz navodnu borbu za "demokratiju,ljudska prava,tržišnu ekonomiju i jednakost".Problem u sprovođenju plana "demonokratskih"država članica NATO je buđenje Rusije i to ne samo kao ekonomske i vojne sile ,već kao primera očuvanja kulturnog indetiteta ,tradicije i religije.Svest o naciji ,rodoljublju i kolektivna solidarnost unutar jednog naroda su nepoželjni za kreatore Novog Svetskog poretka .Rusija je prevelik zalogaj za vojnu intervenciju pa se sprovođenje plana o dezintegraciji Rusije sprovodi metodom mravljih koraka( tiho,nevidljivo i bez prestanka).Ishod ne zavisi od zapada jer su u ovoj partiji karata već pokazali adute ( Gruzija,Ukrajina,radikalni islamisti-CIA,nevladine organizacije,MMF,Svetska banka, alternativni pokreti kao Pusi Rajots i strogo dirigovani mediji ).Ruske adute još nismo videli ali Putin sa trenutnom podrškom u Rusiji može da primeni mere retorzije , i da se njegovim primerom povede čitav niz drugih država (BRIKS), a što će neminovno imati efekta i na izazivanje kriza u državama EU i NATO.

nenad rs

pre 9 godina

Све ово је више од игре а чињеница је да неком одговара да рат потраје.

Dalibor

pre 9 godina

Sta ce biti kad Rusija uvede sankcije EU? Uveli su sankcije na uvozu hrane, Evropljani se na glavu prevrnushe. Glupa Evropa, kako lako odbacuje trziste od 160 miliona ljudi.