Nedelja, 07.09.2014.

17:57

Milićev smešten u Okružni zatvor

Marko Milićev, osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, smešten je u Okružni zatvor. On je u Srbiju stigao redovnim letom iz Moskve.

Izvor: B92

Miliæev smešten u Okružni zatvor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

Draga Tasta

pre 9 godina

Za nase drustvo je veoma bitno da se povrati poverenje u bezbednosne strukture,a najbolji nacin za to je upravo resavanje ovakvih slucajeva koji su svojom brutalnoscu sokirali i uzbunili naciju

Iva

pre 9 godina

@(MiljanaB, 8. septembar 2014 10:54)

Ajde, Miljana, ponovo pročitajte moj komentar. Očigledno ste pobrkali lončiće.
Kad se tekst stavi između navodnika, to znači da nekoga citirate.
Ja sam citirala bezimenu, i kritikovala njen komentar i njenu dvoličnost.
Priznajem, zabunili ste se jer nisam stavila mankija na početku (kao sada za Vas) ali valjda vidite da ime onoga ko je napisao komentar uvek stoji ispod komentara a ne na vrhu.
Pozdrav.

Crnokosa 27

pre 9 godina

Od zakona se ne može pobeći. Drago mi je što će krivac za Lukino ubistvo biti priveden pred lice pravde i snositi posledice za zločin koji je počinio.

BRATAC - SACULATAC

pre 9 godina

Konacno da se na ovaj slucaj stavi tacka, svaka cast drzavi na veoma brzoj reakciji. Ono sto me zaista brine i sto mi je veoma krivo je samo to sto su ovaj slucaj iskoristili dezurni pljuvaci Demokratske stranke da napadnu vlast. Ne birajuci sredstva razapelim su sve strele samo da napadnu vlast, ni jednog trenutka nisu pomislili kako je porodici Luke. Njima bi i odgovaralo da se Marko Milicev nikada ne nadje. Umesto da svi pozdravimo hapsenje i izrucenje osumnjicenog neki i dalje koriste ovu vest za politicki obracun na najprizemniji nacin.

PetarNBGD

pre 9 godina

Jos jednom , saucesce neutesnim roditeljima pokojnog Luke , uz zelju i nadu da ce odgovorni za smrt njihovog sina dobiti zasluzene kazne , a tu je drzava Srbija da se pobrine da se to i ostvari

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Marcetić:Ne radi se ovde o nikakvom obećanju. Policija ne treba da ništa obećava. Ona treba da obavlja poslove zbog čega i postoji. Za ovaj posao koji su zaista profesionalno obavili, zaslužuju sve pohvale.

Dragan

pre 9 godina

Isto koliko je efikasno policija odradila svoj posao sada e na redu sudstvo i tuzilastvo da ne dozvole da se ubice izvuku i prodju nekaznjeno

Srbin 100%

pre 9 godina

Najbitnije u celoj ovoj prici je da je osumnjiceni uhapsen i da ce porodica tragicno nastradalog Luke Jovanovica imati neki vid satisfakcije da je covek koji je oduzeo zivot njihovom sinu u zatvoru

marija

pre 9 godina

Da bi koliko toliko pravda za nesrecnog momka bila ucinjena , mada je za njega samoga sve vec odavno gotovo , svo ucesinici i pomagaci u ovom zlocinu moraju da budu kaznjeni za primer , jer su se danima krili i prakticno ismejavali celu javnost Srbije

milos

pre 9 godina

Ni za njegove pomagace po mom misljenju nema nikakvih olaksavajucih okolnosti I oni takodje treba da kao saucesnici u ovom zlocinu budu adekvatno kaznjeni

MiljanaB

pre 9 godina

@Iva:Aali vi ovde navaljaste gluposti.Zašta će se Milićevu suditi to će odlučiti sud. Za vašu informaciju vozilo je bilo propisno označeno sa trukutom da je u kvaru , to što su momci pokušali da odguraju vozilo u kraj kolovoza da se nebi stvarala gužva ,savim je uredu i nije to bio razlog da se tečko pregazi.. Porediti udes sina Željka Mitrovića i ovaj na Brankovom mostu nemaju nikakvu sličnost , pa me baš interesuje zašto se onda pravi poređenje.

da je bio član SNS SPS ili DS sada bi drugačije postupali sa njim

pre 9 godina

Dobro je da je identifikovan, pronadjen i uhapšen ali je užasno loše što vlast i mediji od svega ovoga prave plastičnu ilustraciju pravne države. Ovo što se sada događa nije pravna država nego estradna država i to ona najjeftinija, iz Grand produkcije, zabava za gladnu, opljačkanu i obespravljenu sirotinju. Ali neka bude tako, možda će neko primetiti za godinu ili 5 godina da i pored svih tajkuna po zatvorima i pored svog pohapšenog ološa, pored svih Evropskih Unija, uspešnih privatizacija, Beograda na vodi i pod vodom mi i dalje uporno živimo kao stoka.
Možda onda shvatimo da problem leži mnogo dublje nego u jednom histeričnom kriminalčiću.

Petra

pre 9 godina

Ocigledno da se broj neresenih ubistava I saobracajnih nesreca znatno smanjuje.To znaci da sistem konacno pocinje da funkcionise.

VRZINO KOLO

pre 9 godina

Milićev je zaslužio najlošiji tretman vlasti jer je stari kriminalac koji je nakon gaženja Luke mogao pokazati savest ali je on sve učinio da to postane ne gaženje već ubistvo sa predumuišljajem.Nadam se pravdi i strogoj presudi.

stevan

pre 9 godina

Boze me sacuvaj i sakloni kakve sam ovde komentare video..a i odnos preporucenih i ne preporucenih komentara.Ovde jedan lik rekao da bi i on isto ovako Milicev uradio i dobio 80% lajkova.A ne, na ovom sajtu je bitno da se iskritikuje vlast i da se to vidi,to je najbitnije.A ovaj Milicev,treba da trune u zatvoru jedno 20 godina...On i one splavaruse sa njim su primer olosa i korova koji zagadjuju nase drustvo.To je ona flosklula,..bitno je da se izlazi,trosi,bahati..a da se ne radi nista. A kako to moze..naravno samo kriminalom.A komentar za splavaruse samo jedan komentar..u mom selu kazu 'i one ce nekad nekom cesnicu mesiti'.Nisu ni svesne koliko su jadne.

Mikica33

pre 9 godina

Dobro je sto ce ovaj slucaj dobiti svoju zavrsnicu. Ne desava se cesto da kriminalca stigne zasluzena kazna, ovoga puta sve pohvale za policiju ministra ali I celokupnu javnost

Alan Ford

pre 9 godina

"Milićev je ranije osuđivan u Srbiji i policija poseduje njegove podatke i otiske prstiju tako da je ta procedura brzo okončana." - fala bogu, sad mi ostali kriminalci što nam uzeše otiske za ličnu kartu znamo da je to bilo zezanje!!!

SIMA

pre 9 godina

Ponovo su naše bezbedonosne snage pokazale svoju organizovanost. Pohvale uspešno obavljenoj akciji!
Svako mora da snosi sankcije za svoja dela , naročito ona najteža teška krivična dela.

Mishale

pre 9 godina

Dva slučaja iz naše sudske prakse:
1. Čovek se nije zaustavio i nije ispoštovao prvenstvo prolaza, udario je u automobil koji je išao putem sa prvenstvom prolaza, čovek iz tog automobila je poginuo. Vozač koji se nije zaustavio na raskrsnici iako je imao znak da on nema prvenstvo prolaza, oslobođen je krivice zato što je veštačen znak i utvrđeno je da se znak ne nalazi na propisnoj visini, tako da vozač nije mogao da primeti i smatrao je da posto nema znaka koji reguliše prvenstvo prolaza, da on ima prednost zato što je dolazio sa desne strane.

2. Vozač usled neprilagođene brzine sleti sa puta, u toj nesreći (sreći po vozača) pogine njegova tašta. Vozač je bio pijan ( veća količina alkohola u krvi). Osuđen je, za nehat, 12 meseci. Obrazloženje presude, tašta je ulaskom u automobil znala da je vozač pod uticajem alkohola (mrtav pijan) tako da je svesno rizikovala svoj život.

boki

pre 9 godina

Pre 30 godina takve face kao ovaj krimos se vozio biciklom i bio je 0 u društvu a danas je on neka faca Vip gost po beogradskim lokalima, nekada su ih hapsili obični prasinari. Koliko ih je još na slobodi a imaju nakupljeno po 5,6 godina robije.

Petar

pre 9 godina

Policija je odradila svoj posao, onaj ko je osumnjičen da je kriv za nesreću, i što je još gore, koji je pobegao i ostavio povređenog, nalazi se gde mu je i mesto - u zatvoru. Sad je na sudu da sakupljene dokaze prihvati ili ne. Ni mi više ne treba da se bavimo ovim slučajem.

Relja

pre 9 godina

Kamijevog Stranca osudjuju za ubistvo na smrt, jer nije plakao na sahrani svoje majke. Da je plakao, ne bi bio tako kažnjen. Ovaj igrokaz sa ovim kriminalcem je po istom modelu. Ne odgovara se zato što ste nečasni, vec za ono što ste uradili. A cirkus na aerodromu i medijska pažnja su takodje nečasni. Najprljaviji politički marketing. Ko ce za to da odgovara?

lux

pre 9 godina

Sve razumem. Zao mi je Luke i njegove porodice. To je velika tregedija. Ali da se pravi tolika hajka zbog ubistva iz nehata. Kao da je don Korleone. Bez obzira cime se bavi... To nije bas normalo. Ali sa druge strane sta jeste u nasem voljenom Srbistanu....

prle

pre 9 godina

cela pompa oko ove jajare je preslikana slika naseg drustva. zamajavanje naroda, neresavanje pravih velikih problema, nemoc za borbu sa velikim kriminalom, tabloidi kao sredstvo informisanja, zloupotreba drzavne moci I funkcija za malo marketinga....

raketa

pre 9 godina

Bitanga i kukavica, mada u nasem jeziku postoji jedna lijepa rijec k9ja ih objedinjuje a ima pet slova, nego mi necete objaviti komentar.

STEFANI

pre 9 godina

nema zbora da on zaslužuje kaznu koju u ovakvim situacijama Zakon propisuje, ali ovoliki glamur oko hapšenja I deportacije odavno nije vidjen. Ima Država gde da se dokazuje pa neka tamo to radi- na jugu gde se u Državi formirala još jedna Država- tamo noga policajca nije kročila a I neće. Novi Pazar mesto I okolina začarana za Državu Srbiju - ne misli valjda Dr Trendovac Nebojša da u Srbiji ima zaštićenih 1?

nekudim

pre 9 godina

Čitajući komentare nisam naišla ni na jedan koji bi bar malo pokazao saosećanje sa Lukinom porodicom . Pretvorilo se i ova vest u političko suočavanje. Drago mi je što je ovakav (ne)čovek sklonjen sa ulice ,pravda je zadovoljena i nadam se da je bar malo zbog toga lakše Lukinoj porodici.

moroni

pre 9 godina

kako Vas dušebrižnici ne grize savest u slučaju mladjanog Mitrovića ,...pa ubistva dvojice gardista, pa da ne nabrajam više..._?

Vera i nada

pre 9 godina

WOW Fantomke, Specijalci, Blindirani Dzipovi... Za saobracajni prekrsaj. A za pljacku naroda informativni razgovori u svojstvu gradjanina.

Cooper

pre 9 godina

Da otac ubijenog nije otisao na most po pravdu i stajao danima ovaj bi se sada sirio po nasim splavovima sa starletama. Eto koliko smo mi pravna drzava.

Sandman

pre 9 godina

Dosadni ste vise s njim! U zatvoru je i sudice mu se na osnovu postojecih dokaza. Bice osudjen na osnovu postojecih zakona. Sta hocete jos?

Miki

pre 9 godina

Svako mora snositi odgovornost za svije radnje. Naročto ukoliko one imaju najteži oblik. Dobrom organizacijom bezbedonosnih snaga,svako ko pokušava da izbegne sankcije za svoje postupke, biva sprečen i izvedeni pred pravosudne organe.

Fabregas

pre 9 godina

Dva maskirana specijalca za jednog obicnog klinca sa Karaburme!!! E Srbijo dotakla si dno, jeftina reklama za Svevisnjeg I njegove sledbenike...I sad ce ovaj da odrobija I Mitrovicevog sina I svakog drugog tatinog sina. Srbi slabo pamte to je ovde glavni problem!!!

Sud

pre 9 godina

Napokon ce biti iza resetaka ! A policija je ispunila svoje obecanje i ovim je ucutkala ove sto su celo vreme ismevali i osporavali njihov rad !

Bata

pre 9 godina

Mišković je odavno pušten iz zatvora, pa Vodji treba novi državni neprijatelj koga će utamničiti na radost rulje. Ne kažem da ovaj ne treba da ide u zatvor, ali ovoliki medijski cirkus i da Protivteroristička jedinica sprovodi čoveka koji je izazvao saobraćajnu nesreću, to je čista manipulacija javnosti koja je vazda željna krvi.

nenad

pre 9 godina

@Haradinaj
A ja jos uvek verujem da je ovo namestaljka kako si rekao. Zbog silne medijske hajke koja se podigla i sve dosad trajala. Skoro da nije bilo dana da neki medij nije pisao o ovome. A toga uopste ne bi bilo da je uhapseni zbilja pravi pocinilac ovog krivicnog dela. Trebalo je ubediti sve nas da je ovaj prestupnik sa debelim dosijeom krivac i moze se reci da su mediji i te kako uspeli u tome. Potvrda toga ce biti blaga kazna koju ce dobiti.

Uros

pre 9 godina

I Milicev i tih nekoliko osoba iz kantrimena, cak i da nisu uradili to sto su uradili na mostu, treba neko vreme da provedu iza resetaka, Milicev zbog kriminalnih radnji, ostali zbog bahatosti, dekadentnosti, beskorisnosti i odsustva najvaznijih segmenata vaspitanja jedne normalne osobe, sto je ovim slucajem samo izaslo na videlo. A imamo jos hiljade i hiljade slicnih snobova koji nece platiti svoju bahatost i verovatno ce i uspeti u svojim ljigavim zivotima, zbog drustva koje u medijima favorizuje takvo ponasanje...

A.C.M.E.

pre 9 godina

Samo sam sekund pogledao tvoj link i video da je u Luizijani , kazna od 5-30 godina prim.prev.
(URANILOVKA, 7. septembar 2014 23:50)

Samo ako je vozač bio pijan. A ako to ne može da se dokaže kao što ni ovde neće moći da se dokaže, onda kazna nije tolika.

moravac

pre 9 godina

da li ovaj optuzeni m.m. ako ga sud osudi. da li ce robijati za recimo. 5+5 godina . za gazenje 5 g i ne pomaganje 5 g . da li tako funkcinise nas zakon?

Marko

pre 9 godina

Terao bi ga da svaki dan zamislja situaciju kako je stao, pomogao coveku i tako mu spasio zivot
I da tu situaciju poredi sa sadasnjom
...sta reci vise

Fantom

pre 9 godina

Ovaj kriminalac će napokon biti doveden pred lice pravde, a to je najbitnije za sve nas. Drago mi je što će uskoro odgovarati za ovo teško krivično delo koje je počinio. Svaka čast policiji na dobro obavljenom poslu.

tja

pre 9 godina

@Alan Šor

resepekt za normalnost, retko je.

mnogo smo kao nacija postali ogorceni. jasno je zasto - zbog svega sto nam se desavalo i sto ce se desiti. a taj gnev ako se ne kanalise moze biti opasan.

zato uvek neko da se podmetne rulji na zrtvu, da ga slatko rascerece i malo zaborave na svakodnevicu koja je svakim danom sve sivlja.

zao mi sto ispada kao da branim ovog lika iz minija, jer to ne moze biti dalje od istine ali mi je i mnogo vise zao u sta smo se svi kolektivno pretvorili. sudije i dzelate istovremeno.

i zao mi je sto ne vidim svetlo na kraju tunela...

cacanin

pre 9 godina

Ovo je pravi dokaz da nema zaštićenih!
Bravo!
(aleka paleka, 07. septembar 2014 23:23)

Mislis na voditeljku RTS-a Petru Cvijic ili mozda na Mitrovicevog sina sa cije televizije Vucic ne silazi a sa druge strane duguje poreze drzavi da ti pamet stane???

Goxy

pre 9 godina

@ Ovo je pravi dokaz da nema zaštićenih!
Bravo!
(aleka paleka, 07. septembar 2014 23:23)

Ako će ti tako biti lakše... On je sitan kao riba.

Toza

pre 9 godina

Moralna i intelektualna propast.
(Haradinaj, 07. septembar 2014 23:43)
Jeste propast.. evo zasto: Bacanje peska u oci.. zakoni prolaze, evro skace sirotinja gladuje...Dok mi jurimo Mr. Milićeva po svetu..

mlekadzija

pre 9 godina

Bojim se da ce i ovaj kriminalac da prodje kao i brojni pre njega. Uz dobre advokate razvlacenje sudjenja do apsolutne zastarelosti. Zivi bili pa videli.

cvetko

pre 9 godina

slican slucaj smo imali u Valjevu.
U banji Vrujci ubije moj sugradjanin decka iz Surcina,udari ga pesnicom decko padne udari glavom od ivicnjak i premine. Ubica bude u bekstvu oko mesec dana nadju ga i uhapse u Holandiji sa kartom za Cikago deportuju u Srbiju i puste posle 10 dana da se brani sa slobode i na kraju dobije 1,5 god kucnog pritvora....inace ubica je od ranije poznat policiji osudjivan vise puta za slicna dela a odvokati ubede sudiju da je preminuli imao hematom u glavi od pre i da je zbog toga preminuo.plasi me da se i ovo sudjenje ne zavrsi na slican nacin ? !

Jose Alvelade

pre 9 godina

A hapse ga kao da je najveci krimos na svetu, 10 automobila brdo policije dobro jos ulice nisu zatvorili. Najobcniji kriminalac vozio bih ga u starom kecu bez pompe. Ali ovaj nas megatrendovac mora to da napravi glamurozno da pokaze kako in to radi,kao sto I sve rade po Srbiji a bez rezultata.

kimujata

pre 9 godina

Najvaznije je da je ubica uhvacen i da ce odgovarati za zlocin koji je pocinio, sada ocekujemo od pravosudja da i oni valjano odrade svoj deo posla i da zlocinac dobije maksimalnu kaznu.

Miša, Bgd

pre 9 godina

Ok, pitate zašto se podigla ovolika medijska buka? Pa setite se da je i bio cilj da se digne javnost. Da su roditelji nastradalog uspeli u tome. Bez toga, ne samo naša država već malo koja na svetu bi uključila i dipomatiju i službe i sve moguće resurse. Mi, javnost smo im "uperili svetlo u lice" i nisu imali izbora. Takođe, ovi što govore kako je to eto moglo svima da se desi... Pa eto meni, kao i ljudima koje znam nije moglo da se desi da ukradena kola vozimo preko 100km/h, zgazimo i pobegnemo i da smo "od ranije poznati policiji" kao narko dileri i sl. I umesto da kažete super, uspeli smo ( da mi, javnost a ne država) vi gledate kako to da ubacite u politiku, da malo pljucnemo...

sandra

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da poverujem da i dalje postoje pojedinci koji ovu tragediju koriste kako bi kritikovali aktuelnu vlast, zaista takav nedostatak empatije je zabrinjavajuci, policija je odradila svoj posao, pravosudje ce nesumnjivo svoj i manite se politicarenja na ovoj vesti, ima gomila drugih koje tome sluze.

MileNS

pre 9 godina

PTJ ?! Šta je on, neki terorista ili je to da show za kamere bude veći ?! Ako je zaista on taj koji je tražen i pronađen iz aviona ga strpaju u stojdžu ili puga i kraj priče.
Čemu angažovanje protiv terorističke jedinice ?!? Ima za njih posla dole u Novom Pazaru ako je već potrebno spomenuti, a ne jedan pokunjen i nebitan lik sa lisicama na rukama.

dejo

pre 9 godina

Ne znam zasto vecina ovde komentarise ovog decka(ne opravdavam)kao kukavicu i ubicu.Ja prvi da sam na bio na njegovom mestu ne bih stao(a verujem i pola od vas ovde sto komentarisete),znajuci da vozim ukraden auto,pijan,verovatno i drogiran.Rizikovao je,bezao preko pola sveta,uhvacen je,dobice par godina vise zbog neukazivanja pomoci i to je to.
Nego,koliko se ja secam i sin Z.Mitrovica je pobegao sa lica mesta(neukazivanje pomoci),sta bi s tim slucajem?

Lošmi

pre 9 godina

Drago mi je da su ga uhapsili i da će konačno odgovarati za to što je uradio. Samo ne mogu da shvatim zašto čoveka koji je ubio nekoga u saobraćaju privodi jedinica PTJ (Protiv teroristička jedinica) kao što vidimo na slikama?

Tihomir

pre 9 godina

Ima ovde dve vrlo čudne stvari: prva je stalno ponavljanje da je na Brankovom mostu počinjeno "ubistvo". Nije; počinjeno je teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kvalifikovano bežanjem sa mesta nesreće. Kvalifikacija znači posebno otežavajuće okolnosti. Druga stvar je mnogo zanimljivija: zašto je ovaj slučaj ovoliko podignut: ime žrtve se uvek navodi kao da je reč o nekom poznatom iz sveta politike, biznisa, kriminala... a radi se o mladiću koji je bio anoniman i nažalost činjenicom smrti postao poznat, dok se u isto vreme čitav događaj intonira kao da je u pitanju sačekuša, kao da se radi o namernom gaženju a posredi je ordinarni saobraćajni prekršaj jednog najverovatnije pijanog vozača? Takve stvari se dešavaju svakodnevno, vozači udaraju i beže, a ni o jednom slučaju se nije ovoliko pisalo niti je država tako brižno i promptno reagovala.

Haradinaj

pre 9 godina

kako li se sada truju oni sto su tvrdili da nikad nece biti uhapsen, da nije raspisana poternica, da saucesnici lazu, da je sve namestaljka... Moralna i intelektualna propast.

URANILOVKA

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Ne bi. Evo ovde piše koliko bi mgao da dobije: [link]
(A.C.M.E., 7. septembar 2014 19:11)
Samo sam sekund pogledao tvoj link i video da je u Luizijani , kazna od 5-30 godina prim.prev.

Alan Šor

pre 9 godina

@ (tja, 7. septembar 2014 22:25)

Znam, svestan sam toga odavno. Ovo je samo bačena koska da se narod zamlaćuje, jer verovatno za to vreme nešto mora da se provuče ispod radara. I naravno, odmah idu priče kako je sve ispod 40 godina malo. A ovo je samo saobraćajna nesreća kakvih je bilo na hiljade i, nažalost, biće ih još. Žao mi je kad god neko nedužan strada, ali po čemu je nesreća važnija od svih ostalih? Mislim, osim po tome što je "odozgo" naređeno da se o ovome udara na sva zvona.
A što se pravosuđa tiče, drugo nemamo, to nam je što nam je. Iz iskustva znam da najbolje rade kad ih se ostavi na miru da rade ono što im je i posao da rade, to jest kad im i novinari i političari sjašu sa grbače. Ali, danas su narodu krive sudije i advokati, sutra će biti krivi lekari, prekosutra profesori, nakosutra će opet da izmisle nekog.

zoran

pre 9 godina

Voditeljka RTS-a ubi starca na peshachkom ko vrabca = oslobodjena

Sin Mitrovica, gazda PINK Televizije = zaboravljen

Ovaj narkoman ce za sve da plati..jos uvek ne razumem koja je njegova logika da se skriva u Kini, a fizionomija toliko ochigledno razlichita...??? Pa ovu facu u Turskoj ne bi nashli za jos 100 godina...meni je ovaj sluchaj jako sumnjiv....

uredni neplatisa

pre 9 godina

Michael Clayton - nije ti jasno zasto je pobegao??

zato sto je kukavica koja nije u stanju da preuzme odgovornost za svoje postupke
zato sto je verovatno bio pijan i verovatno nasviran
zato sto je divljao po gradu
zato sto je vozio ukraden auto
zato sto je kriminalac i diler
zato sto zna da ce skupi advokati i nase dokazano sudstvo vec napraviti neku svinjariju od celog slucaja jer ce brzina kojom se kretao da se smenjuje iz dana u dan kako sudjenje bude islo
zato sto...

Zoran

pre 9 godina

Glavni krivac je konačno na mestu gde i treba da bude, ali nešto mi govori (a voleo bih da grešim) da će ovo biti vrlo komplikovano suđenje i skoro sam siguran (i opet bi voleo da grešim) da neće dobiti maksimalu kaznu.
Gotovo sam ubeđen da će se vaditi na to da nastradali Luka nije imao reflektujući prsluk, da verovatno nije postavljen trougao radi obeležavanja vozila u kvaru..itd.
Ono zašto bi ga ja maksimalno kaznio (ali ko sam ja da o tome sudim) je to što je bio NEČOVEK i sramno, bedušno i kukavički pobegao sa mesta nesreće.

gagi

pre 9 godina

kako neinteligentan covek...da se odma predao dobio bi maksimum 3 god...sad ce da dobije kvalifikovano k.d. i ima sud da ga pukne sa jedno 8 godina zatvora...

Marko

pre 9 godina

@Alan Šor
Pa ja razumem termin, moje pitanje je bilo 'koji je doprinos žrtve?'. U čemu je on pogrešio? Da li je kriv što je otpao točak na nezgodnom mestu? Da li je kriv što je vozio krša, pa se našao na putu pijanom kriminalcu???

@tja
Pa naravno da će sud na kraju da donese presudu, ali isto tako i ja imam pravo na svoje mišljenje i na stav, a sigurno imam pravo i da ga iznesem i da ga branim pred onima kojima lupetaju gluposti, što moj post i jeste - odgovor na lupetanje gluposti jedne ostrašćene, nekritične i stranački obojene osobe.

st.

pre 9 godina

mislim da je vise kriv sto nije stao, nego sto je udario nekog, ko je po mraku gurao kola po mostu. A ovaj performans sa Nindzama je svojstven banana drzavama...

Li Osvald

pre 9 godina

Kina ga je isporucila kao sto bi i svakog drugog kome istekne viza a nadju ga na teritiriji zemlje. Tako su i Francuzi isporucili onu bagru iz Surcina koje se slikala po Parizu sa laznim pasošima...

Masa

pre 9 godina

Masa mora da se zadovolji. Dobice najvecu mogucu kaznu, mozda i vecu ako mu pridodaju kriminalne aktivnosti sverca automobila itd... pa moze i neka droga da se pridoda... uvek moze da se namesti zlocincu da odgovara.

tja

pre 9 godina

@Alan Šor

dzabe pricas, nemas kome. masa je osetila krv i zeljna je linca.

sada je sve ionako na pravosudju (takvom kakvo je) a ovo ce jos neko vreme biti dnevna vest za mazanje ociju...

nexho

pre 9 godina

brzo efikasno sudjenje i naravno zasluzena kazna, a on da bog da cijeli svoj vjek propatio cijeli zivot ga proganjala svijest, taj nesrecni momak kojeg vise nema, patnja njegovih roditelja, moze se svakome ovo desiti ali pored svega isplivala je ljudska sebicnost pocinio ubistvo i sta je najvaznije da spasi sebe, covjek pobjegao sram ga bilo zivela pravda

Alan Šor

pre 9 godina

(Marko, 7. septembar 2014 20:40)

Doprinos žrtve ili, pravno rečeno doprinos oštečenog (zvuči ružno, ali drugog izraza nema) je npr. kad neko prođe kroz crveno na semaforu, a na zeleno prođe neko drugi vozeći 100 na sat, naleti na ovog prvog i ubije ga. Da su i jedan i drugi vozili u skladu sa propisima, ništa se ne bi dogodilo. To je doprinos. Da li u tom slučaju kazniti "zelenog"? Svakako. Ali, da li mu dati istu kaznu kao npr. tipu koji pijan vozi 120, prođe kroz crveno i ubije pešaka koji na zeleno prelazi ulicu?

Da li i u ovom slučaju postoji doprinos, i ako postoj koliki je, nisam merodavan da procenjujem pošto nisam sudija, a verovali ili ne, čak i u Srbiji to je posao isključivo sudija i nikog drugog.

Aца

pre 9 godina

Велики успех наших истражних органа, фризирање "кантримена" је трајало краће од фризирања црних кутија малезијског авиона обореног над Украјином

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@Jovanaaa: Niko nije očekivao da će Kina ovako brzo isporučiti dotičnog Srbiji i ko je god učesvovao u dogovorima , zaslužuje sve pohvale.

Iva

pre 9 godina

(bezimena, 7. septembar 2014 19:34)
nemojte Vi da ste selektivni i dvolični.

"M.Mićev NIJE, niti može biti, optužen za ubistvo
...
Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)"

a zatim tvrdite ovo:

"... kada je sin Ž. Mitrovića ubio devojku..."

Znači zato što je sin poznatog tate za Vas je on ubica, dok Milićev to nije. A po Vama kod Milićeva postoji i doprinos žrtve dok je u drugom slučaju samo mali Mitrović kriv.

Šta biste rekli da je (ne daj bože) Vaše dete bilo na mestu nekog od krivaca ili stradalih. Sigurno bi za Vas onaj drugi bio kriv.

Preispitajte se malo.

Marko

pre 9 godina

@bezimena
A koji je tvoj problem sa ovim slučajem???
Imam utisak da si ti 'anti-protivna' samo zato što hejtuješ ovog ministra policije. Ne znam samo kakve veze ima ministar sa ovim, osim što se kiti tuđim perjem, tj radom policajaca. Meni je baš drago što su navatali ovog kriminalca i što su klnke propevale. Nekako volim kad uhvate lopova i ubicu.

delta

pre 9 godina

BRAVO :) Tolko sam srecan da cu zaboraviti da je skocio evro i moja kirija. Srecan sam tolko da mi idu suze radosnice i da razmisljam da pojedem sav kecap i hleb iz frizidera. Sram vas bilo. To vam je posao. Kakvo obecanje narodu?

Marko

pre 9 godina

@ bezimena: "Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)"

Koji je to doprinos žrtve??? Kad otpadne točak na automobilu, kakvo je to onda propisno kretanje i obeležavanje osim 4 migavca i guranja vozila u zaustavnu traku???
Šta je na drugoj strani: vožnja u pijanom stanju, vožnja preko dozvoljene brzine (samo zbog ovog pada da nije uočio ništa ispred sebe), a da ne govorim o ne pomaganju u slučaju nezgode koje je takođe krivično delo, pa ukraden automobil, pa činjenica da je inače budala i da je osuđivan za pokušaj ubistva, da je narkodiler, da je imao veze sa ljudima koji su organizovali ubistvo premijera...
Ako on ne dobije maksimalnu kaznu, šta treba onda učiniti da bi se dobila i kuda onda ide ova zemlja??? Ti si baš protiv bilo kakve pravde za Luku, a tražiš pravdu za devojku u drugom slučaju. To se zove licemerje.

jel ga licno Stefanovic ceka?

pre 9 godina

Ni prvi ni poslednji koji je pregazio nekog u saobracajnoj nesreci i pobegao.
Kad je to isto uradio sin Zeljka Mitrovica bilo je jeste prelaz, nije prelaz, bilo crveno, nije.I niko ni sada ne zna sta se dogodilo.
Ali ovo sve lici na radikalsku uvertiru pred sutrasnji nastup "mekog srca" sa smanjenjem plata i penzija i plus ce i veliki ekspert sa pristinskog univerziteta da nas obraduje kursom.

mica

pre 9 godina

u srbiji svako od vidjenih ima svog zastitnika u organima vlasti,kako ce proci zavisi od ranga zastite.obicno pocinje kod
uvidjaja kod saobracajki,dok policajci koji su pozvani rade,pojavi se zastitnik viseg ranga( iz sopstvenog iskustva).J

bezimena

pre 9 godina

Milićević mora da se privede pravdi i da mu se tuži zbog ubistva Luke.Tužilaštvo mora da odradi posao kako treba, i da mu se za maksimalnu kaznu zatvora. Milićević mora da odgovori zbog čega nije stao kada je udario Luku, zašto nije reagovao na odmah i povezao Luku do bolnice, nego je pobegao sa lica nesreće. Ne postoji kazna koja može da vrati Luku, ali neka mu se sudi pošteno.
(Hestija, 07. septembar 2014 18:51)

- M.Mićev NIJE, niti može biti, optužen za ubistvo
- Tužilaštvo tuži a SUD sudi i donosi presudu kojom odredjuje kaznu, ceneći sve okolnosti, olakšavajuće i otežavajuće, slučaja
- optuženi NE MORA da odgovori ni na jedno pitanje. Može da sa brani ćutanjem, a može i da laže, kako god nadje da je za njega najbolje

Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)

U ovom slučaju je tužno to što je policija reagovala tek na pritisak javnosti, koji je usledio nakon tihog protesta oca poginulog mladića.

Medjutim, najtužniji deo, koji u meni izaziva gadjenje na nas same, je SELEKTIVNA javnost, koja uopšte nije reagovala kada je sin Ž. Mitrovića ubio devojku na Konjarniku, čak se i ne pita dokle se stiglo sa tim predmetom.

A.C.M.E.

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Ne bi. Evo ovde piše koliko bi mgao da dobije: http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicular_homicide

markoSRB

pre 9 godina

Ako je stvarno to ucinio onda treba da bude najstroza kazna ali ne zaboravite on je samo osumnjicen, a sud treba da utvrdi istinu. Nije dobro da narod i mediji budu i tuzioci i sudije. Pitam se i da li policija jos uvek ispituje uzroke i tragali za "mini kantrimenom" ili se samo ceka da ovaj stigne i da ga zatvore na 30 godina.

JELENA

pre 9 godina

Premijer je svojevremeno dao izjavu uhvatili smo Sarica,uhvaticemo i Milicevica,receno ucinjeno,a mnogi su se podsmevali toj izjavi.Verujem u nase sudstvo da ce ga osuditi na maksimalnu kaznu koja je propisana nasim zakonom za ucinjeno delo.

realino-gledano

pre 9 godina

Marko Milićev deportovan je iz Kine ! Kinezi nisu ga hapsili po interpolovoj poternici nego po isteku boraviste. Izabrali su najkraci i najednostavniji postupak po njihovom zakonu i deportovali su ga.
Ne treba hvaliti nasima kako perfektno su uradili izrucenja. Mozda ima u avionu neko od nasi policajca ko ce ga pratiti do Srbije a kad stize u Beograd onda ce ga hapsiti.
Cist posao , ne treba da Stefanovic i Vucic hvali da su nesto veliko uradili oko deportacije.

Lotus

pre 9 godina

(Michael Clayton, 7. septembar 2014 18:18)
Bez ozira na sve što navodiš u samo delu gaženja pok.Luke pokazao je veliku bezobzirnost koja će ga sigurno koštati robije.A tu svoju bezionzirnost pokazao je čitavim bežanjem sve do Kine a i to nebi mogao da uradi da nije imao para koje potiču iz kriminalnih poslova i ljude koji su mu omogućili da se tako brzo sakrije auto i da se tako dugo krije u Srbiji dok mu MUP nije ušao u trag.

mici

pre 9 godina

Napokon! Sve pohvale Kini koja je u najkracem mogucem roku izrucila Miliceva nasoj zemlji. Isto tako pohvale za nasu policju koja je ucinila sve da se ubica pronadje. Nadam se da ce dobiti najstrozu mogucu kaznu.

komsija

pre 9 godina

Nebojsa Stefanovic izjavio: ispunili smo obecanje dato gradjanima...
Nisam cuo nekog hirurga da obecava da ce da operise nekoga, a da se zatim hvali sto je uspesno operisao.
To mu je posao! A ni ovo ne bi uradili da jadan otac nije stajao na mostu...
Strasno jadno...

bavarac

pre 9 godina

Kinezi su pametan narod, sta ce im olos i keiminalac? Odma ga isporucili i manje jedan. Hvala im na tome a njemu zelim dobrodoslicu i zatvor, nadam se dugogodisnji.

Cane

pre 9 godina

Verujem, da se nece unerediti pred policijom? Da ce biti musko? Jedino, me zanima, da li ce ga pustiti, posle 30 dana, da ceka sudjenje na slobodi.

Anica

pre 9 godina

Meni ipak nije jasno kako je ovaj slucaj dobio toliku paznju i pokrenuo tako nevidjenu medijsku hajku. Ono sto se desilo je grozno, ali realno moglo je da se desi mnogim drugima, da to ucini neki vas prijatelj, nazalost generalno nisu bile dovoljno ozbiljne ni kazne ni kontrole za voznju pod uticajem alkohola koje je toliko rasprostranjeno. Bahato, ali ipak nije namerno. Direktne likvidacije dobijaju manje paznje. Vise bih volela umesto javnog linca ovih ljudi da se vest stavi u siri kontekst, da se izbegnu ovakve tragedije po zrtve naravno, ali i vozace.

GT40

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Preksinoć je zet mog najboljeg druga(otac dvoje maloletne dece) pregažen i smrtno stradao dok je rekreativno vozio propisno obeležen bicikl u Sijetlu (USA).Vozač je pobegao. Baš me zanima da li će za to dobiti toliko koliko ti kažeš, kad ga nađu? Ne veruj toliko propagandi demokratije zapadnog sveta.Bilo bi dobro da je tako,ali nije,mnogo toga se završi nekakvom nagodbom.

hiavata

pre 9 godina

Je l' ovo pozivanje na linch pre sudjenja? Daje se tacno vreme kad ce da sleti. Malo se vracamo u srednji vek dok napaljena rulja prica kako bi ga propustila kroz sake. Izgleda mi ko u vreme rimljana, zabava za gladne mase. Sto manje pameti i obrazovanja lakse se kontrolisu.

Pera

pre 9 godina

Bravo, Stefanovicu! Pokazao si da si drmr bez premca! Svako normalan i bez tvoje doktorine bi rekao da "smo samo radili svoj posao", a ti si "ispunio obecanje narodu Srbije". Znaci, ako mene neko opljacka, prebije ili ubije, prvo mora neko da protestvuje, pa onda da krene medijska kampanja, pa tek onda da se trazi moj ubica i vi cete obecati da cete ga uhapsiti. Svaka cast, toliki idiotizam nisam video sa tim vasim obecanjima (valjda mu to dodje posao, a ne obecanje, ah, Srbistan). Necete vi dugo, nadam se da cete se i vi pridruziti ovom Marku iza resetaka.

Michael Clayton

pre 9 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna. Zasto bi neko iako je napravio tezak saobracajni prekrsaj,ali budimo realni svaki dobar advokat bi mu smanjio kaznu na minimum,pre svega zato sto su gurali auto na mostu,a to je zabranjeno,neobelezeni,zabranjeno,u 4ujutru,mozda,mozda i pripiti,bezao preko pola sveta,rizikujuci da dobije 15godina. E to mi nikako nije jasno.

Srdjan

pre 9 godina

@(CP6uH-UF(ujko;)
U americi se lik bocno terencem, jrecuci se prevelikom brzinom, bocno zakucao u drugi terenac i pri tom ubio tri devojke ukljucujuci i rodjenu sestru. Oslobodjen je (uslovna kazna) jer mu je "najveca kazna" sto je ubio svoju sestru...

Marina

pre 9 godina

Manje je pompe i frke bilo kada su uhapsili Karadzica i Mladica nego sada sa Milicevim. Hajde malo spustite loptu. Sta ono bi sa Kosmajcem?1 Ili ni ime ne smemo da mu pomenemo?

Pitanje?

pre 9 godina

Zašto nas obaveštavate da sleće u 22,30h.
Koga pozivate, na doček na aerodromu?
Obično se te isporuke rade tajno, i kad se sve
završi onda se obavesti javnost da je u srbijanskom zatvoru.

megatronman

pre 9 godina

Ljudski smrad a prvenstveno kukavica. Nadam se da će ispaštati svake sekunde do kraja svog bijednog života. Svakome se može desiti to što je on vjerojatno nehatom napravio ali ČAST nalaže da se prihvati odgovornost. Puna nam je bivša država ovakvih.

s.m.

pre 9 godina

@cane nema osnova da ga puste da se brani sa slobode zbog:
1.mogucnosti opstrukcije dokaznog postupka i zastrasivanja svedoka
2.prenventivnog razoga zbog opasnosti od bekstva.
Otezajvajuca okolnost je i pokusaj bekstva,napustanje mesta nesrece,kao i sto nije pokazao kajanje zbog ucinjenog krivicnog dela. To ce da utice na visinu kazne kao i na to da ce u pritvoru ostati do pravosnaznosti presude.

Deni Krejn

pre 9 godina

(Michael Clayton, 7. septembar 2014 18:18)
Da je ostao na mestu nesreće (tj. da nije bežao), pod uslovom da nije bio pijan, 90% bi se desilo sledeće:
1. uopšte se ne bi napravila ovakva medijska... (šta god)
2. to bi prošlo kao i skoro svaka druga saobraćajka, par redova u novinama i to je sve (nit' je on poznat, nit' je nastradali poznat)
3. realne su šanse da bi prošao sa uslovnom ili sa par meseci zatvora (ponavljam, ako nije bio pijan)

A ovako, mislim da mu ne gine par godina. Sve to pod uslovom da je on stvarno taj, pošto "ovima" ne verujem čak ni kada kažu da je danas nedelja, nego i to proveravam.

Jocka

pre 9 godina

Svaka cast!Drago mi je da je vec u Srbiji i da ce sada odgovarati za ubistvo Luke.Ovo je zaista bilo i pre nego smo ocekivali.Sada ce tuzilastvo,verujem,dati sve od sebe da Milicev dobije maksimalnu kaznu.

Hestija

pre 9 godina

Milićević mora da se privede pravdi i da mu se tuži zbog ubistva Luke.Tužilaštvo mora da odradi posao kako treba, i da mu se za maksimalnu kaznu zatvora. Milićević mora da odgovori zbog čega nije stao kada je udario Luku, zašto nije reagovao na odmah i povezao Luku do bolnice, nego je pobegao sa lica nesreće. Ne postoji kazna koja može da vrati Luku, ali neka mu se sudi pošteno.

bavarac

pre 9 godina

Kinezi su pametan narod, sta ce im olos i keiminalac? Odma ga isporucili i manje jedan. Hvala im na tome a njemu zelim dobrodoslicu i zatvor, nadam se dugogodisnji.

megatronman

pre 9 godina

Ljudski smrad a prvenstveno kukavica. Nadam se da će ispaštati svake sekunde do kraja svog bijednog života. Svakome se može desiti to što je on vjerojatno nehatom napravio ali ČAST nalaže da se prihvati odgovornost. Puna nam je bivša država ovakvih.

Cane

pre 9 godina

Verujem, da se nece unerediti pred policijom? Da ce biti musko? Jedino, me zanima, da li ce ga pustiti, posle 30 dana, da ceka sudjenje na slobodi.

bezimena

pre 9 godina

Milićević mora da se privede pravdi i da mu se tuži zbog ubistva Luke.Tužilaštvo mora da odradi posao kako treba, i da mu se za maksimalnu kaznu zatvora. Milićević mora da odgovori zbog čega nije stao kada je udario Luku, zašto nije reagovao na odmah i povezao Luku do bolnice, nego je pobegao sa lica nesreće. Ne postoji kazna koja može da vrati Luku, ali neka mu se sudi pošteno.
(Hestija, 07. septembar 2014 18:51)

- M.Mićev NIJE, niti može biti, optužen za ubistvo
- Tužilaštvo tuži a SUD sudi i donosi presudu kojom odredjuje kaznu, ceneći sve okolnosti, olakšavajuće i otežavajuće, slučaja
- optuženi NE MORA da odgovori ni na jedno pitanje. Može da sa brani ćutanjem, a može i da laže, kako god nadje da je za njega najbolje

Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)

U ovom slučaju je tužno to što je policija reagovala tek na pritisak javnosti, koji je usledio nakon tihog protesta oca poginulog mladića.

Medjutim, najtužniji deo, koji u meni izaziva gadjenje na nas same, je SELEKTIVNA javnost, koja uopšte nije reagovala kada je sin Ž. Mitrovića ubio devojku na Konjarniku, čak se i ne pita dokle se stiglo sa tim predmetom.

Iva

pre 9 godina

(bezimena, 7. septembar 2014 19:34)
nemojte Vi da ste selektivni i dvolični.

"M.Mićev NIJE, niti može biti, optužen za ubistvo
...
Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)"

a zatim tvrdite ovo:

"... kada je sin Ž. Mitrovića ubio devojku..."

Znači zato što je sin poznatog tate za Vas je on ubica, dok Milićev to nije. A po Vama kod Milićeva postoji i doprinos žrtve dok je u drugom slučaju samo mali Mitrović kriv.

Šta biste rekli da je (ne daj bože) Vaše dete bilo na mestu nekog od krivaca ili stradalih. Sigurno bi za Vas onaj drugi bio kriv.

Preispitajte se malo.

Pera

pre 9 godina

Bravo, Stefanovicu! Pokazao si da si drmr bez premca! Svako normalan i bez tvoje doktorine bi rekao da "smo samo radili svoj posao", a ti si "ispunio obecanje narodu Srbije". Znaci, ako mene neko opljacka, prebije ili ubije, prvo mora neko da protestvuje, pa onda da krene medijska kampanja, pa tek onda da se trazi moj ubica i vi cete obecati da cete ga uhapsiti. Svaka cast, toliki idiotizam nisam video sa tim vasim obecanjima (valjda mu to dodje posao, a ne obecanje, ah, Srbistan). Necete vi dugo, nadam se da cete se i vi pridruziti ovom Marku iza resetaka.

JELENA

pre 9 godina

Premijer je svojevremeno dao izjavu uhvatili smo Sarica,uhvaticemo i Milicevica,receno ucinjeno,a mnogi su se podsmevali toj izjavi.Verujem u nase sudstvo da ce ga osuditi na maksimalnu kaznu koja je propisana nasim zakonom za ucinjeno delo.

komsija

pre 9 godina

Nebojsa Stefanovic izjavio: ispunili smo obecanje dato gradjanima...
Nisam cuo nekog hirurga da obecava da ce da operise nekoga, a da se zatim hvali sto je uspesno operisao.
To mu je posao! A ni ovo ne bi uradili da jadan otac nije stajao na mostu...
Strasno jadno...

Michael Clayton

pre 9 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna. Zasto bi neko iako je napravio tezak saobracajni prekrsaj,ali budimo realni svaki dobar advokat bi mu smanjio kaznu na minimum,pre svega zato sto su gurali auto na mostu,a to je zabranjeno,neobelezeni,zabranjeno,u 4ujutru,mozda,mozda i pripiti,bezao preko pola sveta,rizikujuci da dobije 15godina. E to mi nikako nije jasno.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@Jovanaaa: Niko nije očekivao da će Kina ovako brzo isporučiti dotičnog Srbiji i ko je god učesvovao u dogovorima , zaslužuje sve pohvale.

nexho

pre 9 godina

brzo efikasno sudjenje i naravno zasluzena kazna, a on da bog da cijeli svoj vjek propatio cijeli zivot ga proganjala svijest, taj nesrecni momak kojeg vise nema, patnja njegovih roditelja, moze se svakome ovo desiti ali pored svega isplivala je ljudska sebicnost pocinio ubistvo i sta je najvaznije da spasi sebe, covjek pobjegao sram ga bilo zivela pravda

Marko

pre 9 godina

@ bezimena: "Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)"

Koji je to doprinos žrtve??? Kad otpadne točak na automobilu, kakvo je to onda propisno kretanje i obeležavanje osim 4 migavca i guranja vozila u zaustavnu traku???
Šta je na drugoj strani: vožnja u pijanom stanju, vožnja preko dozvoljene brzine (samo zbog ovog pada da nije uočio ništa ispred sebe), a da ne govorim o ne pomaganju u slučaju nezgode koje je takođe krivično delo, pa ukraden automobil, pa činjenica da je inače budala i da je osuđivan za pokušaj ubistva, da je narkodiler, da je imao veze sa ljudima koji su organizovali ubistvo premijera...
Ako on ne dobije maksimalnu kaznu, šta treba onda učiniti da bi se dobila i kuda onda ide ova zemlja??? Ti si baš protiv bilo kakve pravde za Luku, a tražiš pravdu za devojku u drugom slučaju. To se zove licemerje.

zoran

pre 9 godina

Voditeljka RTS-a ubi starca na peshachkom ko vrabca = oslobodjena

Sin Mitrovica, gazda PINK Televizije = zaboravljen

Ovaj narkoman ce za sve da plati..jos uvek ne razumem koja je njegova logika da se skriva u Kini, a fizionomija toliko ochigledno razlichita...??? Pa ovu facu u Turskoj ne bi nashli za jos 100 godina...meni je ovaj sluchaj jako sumnjiv....

A.C.M.E.

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Ne bi. Evo ovde piše koliko bi mgao da dobije: http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicular_homicide

s.m.

pre 9 godina

@cane nema osnova da ga puste da se brani sa slobode zbog:
1.mogucnosti opstrukcije dokaznog postupka i zastrasivanja svedoka
2.prenventivnog razoga zbog opasnosti od bekstva.
Otezajvajuca okolnost je i pokusaj bekstva,napustanje mesta nesrece,kao i sto nije pokazao kajanje zbog ucinjenog krivicnog dela. To ce da utice na visinu kazne kao i na to da ce u pritvoru ostati do pravosnaznosti presude.

jel ga licno Stefanovic ceka?

pre 9 godina

Ni prvi ni poslednji koji je pregazio nekog u saobracajnoj nesreci i pobegao.
Kad je to isto uradio sin Zeljka Mitrovica bilo je jeste prelaz, nije prelaz, bilo crveno, nije.I niko ni sada ne zna sta se dogodilo.
Ali ovo sve lici na radikalsku uvertiru pred sutrasnji nastup "mekog srca" sa smanjenjem plata i penzija i plus ce i veliki ekspert sa pristinskog univerziteta da nas obraduje kursom.

Tihomir

pre 9 godina

Ima ovde dve vrlo čudne stvari: prva je stalno ponavljanje da je na Brankovom mostu počinjeno "ubistvo". Nije; počinjeno je teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kvalifikovano bežanjem sa mesta nesreće. Kvalifikacija znači posebno otežavajuće okolnosti. Druga stvar je mnogo zanimljivija: zašto je ovaj slučaj ovoliko podignut: ime žrtve se uvek navodi kao da je reč o nekom poznatom iz sveta politike, biznisa, kriminala... a radi se o mladiću koji je bio anoniman i nažalost činjenicom smrti postao poznat, dok se u isto vreme čitav događaj intonira kao da je u pitanju sačekuša, kao da se radi o namernom gaženju a posredi je ordinarni saobraćajni prekršaj jednog najverovatnije pijanog vozača? Takve stvari se dešavaju svakodnevno, vozači udaraju i beže, a ni o jednom slučaju se nije ovoliko pisalo niti je država tako brižno i promptno reagovala.

markoSRB

pre 9 godina

Ako je stvarno to ucinio onda treba da bude najstroza kazna ali ne zaboravite on je samo osumnjicen, a sud treba da utvrdi istinu. Nije dobro da narod i mediji budu i tuzioci i sudije. Pitam se i da li policija jos uvek ispituje uzroke i tragali za "mini kantrimenom" ili se samo ceka da ovaj stigne i da ga zatvore na 30 godina.

Pitanje?

pre 9 godina

Zašto nas obaveštavate da sleće u 22,30h.
Koga pozivate, na doček na aerodromu?
Obično se te isporuke rade tajno, i kad se sve
završi onda se obavesti javnost da je u srbijanskom zatvoru.

delta

pre 9 godina

BRAVO :) Tolko sam srecan da cu zaboraviti da je skocio evro i moja kirija. Srecan sam tolko da mi idu suze radosnice i da razmisljam da pojedem sav kecap i hleb iz frizidera. Sram vas bilo. To vam je posao. Kakvo obecanje narodu?

Aца

pre 9 godina

Велики успех наших истражних органа, фризирање "кантримена" је трајало краће од фризирања црних кутија малезијског авиона обореног над Украјином

st.

pre 9 godina

mislim da je vise kriv sto nije stao, nego sto je udario nekog, ko je po mraku gurao kola po mostu. A ovaj performans sa Nindzama je svojstven banana drzavama...

Anica

pre 9 godina

Meni ipak nije jasno kako je ovaj slucaj dobio toliku paznju i pokrenuo tako nevidjenu medijsku hajku. Ono sto se desilo je grozno, ali realno moglo je da se desi mnogim drugima, da to ucini neki vas prijatelj, nazalost generalno nisu bile dovoljno ozbiljne ni kazne ni kontrole za voznju pod uticajem alkohola koje je toliko rasprostranjeno. Bahato, ali ipak nije namerno. Direktne likvidacije dobijaju manje paznje. Vise bih volela umesto javnog linca ovih ljudi da se vest stavi u siri kontekst, da se izbegnu ovakve tragedije po zrtve naravno, ali i vozace.

mici

pre 9 godina

Napokon! Sve pohvale Kini koja je u najkracem mogucem roku izrucila Miliceva nasoj zemlji. Isto tako pohvale za nasu policju koja je ucinila sve da se ubica pronadje. Nadam se da ce dobiti najstrozu mogucu kaznu.

GT40

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Preksinoć je zet mog najboljeg druga(otac dvoje maloletne dece) pregažen i smrtno stradao dok je rekreativno vozio propisno obeležen bicikl u Sijetlu (USA).Vozač je pobegao. Baš me zanima da li će za to dobiti toliko koliko ti kažeš, kad ga nađu? Ne veruj toliko propagandi demokratije zapadnog sveta.Bilo bi dobro da je tako,ali nije,mnogo toga se završi nekakvom nagodbom.

Marina

pre 9 godina

Manje je pompe i frke bilo kada su uhapsili Karadzica i Mladica nego sada sa Milicevim. Hajde malo spustite loptu. Sta ono bi sa Kosmajcem?1 Ili ni ime ne smemo da mu pomenemo?

Lotus

pre 9 godina

(Michael Clayton, 7. septembar 2014 18:18)
Bez ozira na sve što navodiš u samo delu gaženja pok.Luke pokazao je veliku bezobzirnost koja će ga sigurno koštati robije.A tu svoju bezionzirnost pokazao je čitavim bežanjem sve do Kine a i to nebi mogao da uradi da nije imao para koje potiču iz kriminalnih poslova i ljude koji su mu omogućili da se tako brzo sakrije auto i da se tako dugo krije u Srbiji dok mu MUP nije ušao u trag.

Hestija

pre 9 godina

Milićević mora da se privede pravdi i da mu se tuži zbog ubistva Luke.Tužilaštvo mora da odradi posao kako treba, i da mu se za maksimalnu kaznu zatvora. Milićević mora da odgovori zbog čega nije stao kada je udario Luku, zašto nije reagovao na odmah i povezao Luku do bolnice, nego je pobegao sa lica nesreće. Ne postoji kazna koja može da vrati Luku, ali neka mu se sudi pošteno.

Deni Krejn

pre 9 godina

(Michael Clayton, 7. septembar 2014 18:18)
Da je ostao na mestu nesreće (tj. da nije bežao), pod uslovom da nije bio pijan, 90% bi se desilo sledeće:
1. uopšte se ne bi napravila ovakva medijska... (šta god)
2. to bi prošlo kao i skoro svaka druga saobraćajka, par redova u novinama i to je sve (nit' je on poznat, nit' je nastradali poznat)
3. realne su šanse da bi prošao sa uslovnom ili sa par meseci zatvora (ponavljam, ako nije bio pijan)

A ovako, mislim da mu ne gine par godina. Sve to pod uslovom da je on stvarno taj, pošto "ovima" ne verujem čak ni kada kažu da je danas nedelja, nego i to proveravam.

Jocka

pre 9 godina

Svaka cast!Drago mi je da je vec u Srbiji i da ce sada odgovarati za ubistvo Luke.Ovo je zaista bilo i pre nego smo ocekivali.Sada ce tuzilastvo,verujem,dati sve od sebe da Milicev dobije maksimalnu kaznu.

Li Osvald

pre 9 godina

Kina ga je isporucila kao sto bi i svakog drugog kome istekne viza a nadju ga na teritiriji zemlje. Tako su i Francuzi isporucili onu bagru iz Surcina koje se slikala po Parizu sa laznim pasošima...

Marko

pre 9 godina

@bezimena
A koji je tvoj problem sa ovim slučajem???
Imam utisak da si ti 'anti-protivna' samo zato što hejtuješ ovog ministra policije. Ne znam samo kakve veze ima ministar sa ovim, osim što se kiti tuđim perjem, tj radom policajaca. Meni je baš drago što su navatali ovog kriminalca i što su klnke propevale. Nekako volim kad uhvate lopova i ubicu.

cacanin

pre 9 godina

Ovo je pravi dokaz da nema zaštićenih!
Bravo!
(aleka paleka, 07. septembar 2014 23:23)

Mislis na voditeljku RTS-a Petru Cvijic ili mozda na Mitrovicevog sina sa cije televizije Vucic ne silazi a sa druge strane duguje poreze drzavi da ti pamet stane???

realino-gledano

pre 9 godina

Marko Milićev deportovan je iz Kine ! Kinezi nisu ga hapsili po interpolovoj poternici nego po isteku boraviste. Izabrali su najkraci i najednostavniji postupak po njihovom zakonu i deportovali su ga.
Ne treba hvaliti nasima kako perfektno su uradili izrucenja. Mozda ima u avionu neko od nasi policajca ko ce ga pratiti do Srbije a kad stize u Beograd onda ce ga hapsiti.
Cist posao , ne treba da Stefanovic i Vucic hvali da su nesto veliko uradili oko deportacije.

hiavata

pre 9 godina

Je l' ovo pozivanje na linch pre sudjenja? Daje se tacno vreme kad ce da sleti. Malo se vracamo u srednji vek dok napaljena rulja prica kako bi ga propustila kroz sake. Izgleda mi ko u vreme rimljana, zabava za gladne mase. Sto manje pameti i obrazovanja lakse se kontrolisu.

tja

pre 9 godina

@Alan Šor

dzabe pricas, nemas kome. masa je osetila krv i zeljna je linca.

sada je sve ionako na pravosudju (takvom kakvo je) a ovo ce jos neko vreme biti dnevna vest za mazanje ociju...

Alan Šor

pre 9 godina

(Marko, 7. septembar 2014 20:40)

Doprinos žrtve ili, pravno rečeno doprinos oštečenog (zvuči ružno, ali drugog izraza nema) je npr. kad neko prođe kroz crveno na semaforu, a na zeleno prođe neko drugi vozeći 100 na sat, naleti na ovog prvog i ubije ga. Da su i jedan i drugi vozili u skladu sa propisima, ništa se ne bi dogodilo. To je doprinos. Da li u tom slučaju kazniti "zelenog"? Svakako. Ali, da li mu dati istu kaznu kao npr. tipu koji pijan vozi 120, prođe kroz crveno i ubije pešaka koji na zeleno prelazi ulicu?

Da li i u ovom slučaju postoji doprinos, i ako postoj koliki je, nisam merodavan da procenjujem pošto nisam sudija, a verovali ili ne, čak i u Srbiji to je posao isključivo sudija i nikog drugog.

Alan Šor

pre 9 godina

@ (tja, 7. septembar 2014 22:25)

Znam, svestan sam toga odavno. Ovo je samo bačena koska da se narod zamlaćuje, jer verovatno za to vreme nešto mora da se provuče ispod radara. I naravno, odmah idu priče kako je sve ispod 40 godina malo. A ovo je samo saobraćajna nesreća kakvih je bilo na hiljade i, nažalost, biće ih još. Žao mi je kad god neko nedužan strada, ali po čemu je nesreća važnija od svih ostalih? Mislim, osim po tome što je "odozgo" naređeno da se o ovome udara na sva zvona.
A što se pravosuđa tiče, drugo nemamo, to nam je što nam je. Iz iskustva znam da najbolje rade kad ih se ostavi na miru da rade ono što im je i posao da rade, to jest kad im i novinari i političari sjašu sa grbače. Ali, danas su narodu krive sudije i advokati, sutra će biti krivi lekari, prekosutra profesori, nakosutra će opet da izmisle nekog.

uredni neplatisa

pre 9 godina

Michael Clayton - nije ti jasno zasto je pobegao??

zato sto je kukavica koja nije u stanju da preuzme odgovornost za svoje postupke
zato sto je verovatno bio pijan i verovatno nasviran
zato sto je divljao po gradu
zato sto je vozio ukraden auto
zato sto je kriminalac i diler
zato sto zna da ce skupi advokati i nase dokazano sudstvo vec napraviti neku svinjariju od celog slucaja jer ce brzina kojom se kretao da se smenjuje iz dana u dan kako sudjenje bude islo
zato sto...

dejo

pre 9 godina

Ne znam zasto vecina ovde komentarise ovog decka(ne opravdavam)kao kukavicu i ubicu.Ja prvi da sam na bio na njegovom mestu ne bih stao(a verujem i pola od vas ovde sto komentarisete),znajuci da vozim ukraden auto,pijan,verovatno i drogiran.Rizikovao je,bezao preko pola sveta,uhvacen je,dobice par godina vise zbog neukazivanja pomoci i to je to.
Nego,koliko se ja secam i sin Z.Mitrovica je pobegao sa lica mesta(neukazivanje pomoci),sta bi s tim slucajem?

Masa

pre 9 godina

Masa mora da se zadovolji. Dobice najvecu mogucu kaznu, mozda i vecu ako mu pridodaju kriminalne aktivnosti sverca automobila itd... pa moze i neka droga da se pridoda... uvek moze da se namesti zlocincu da odgovara.

mica

pre 9 godina

u srbiji svako od vidjenih ima svog zastitnika u organima vlasti,kako ce proci zavisi od ranga zastite.obicno pocinje kod
uvidjaja kod saobracajki,dok policajci koji su pozvani rade,pojavi se zastitnik viseg ranga( iz sopstvenog iskustva).J

Jose Alvelade

pre 9 godina

A hapse ga kao da je najveci krimos na svetu, 10 automobila brdo policije dobro jos ulice nisu zatvorili. Najobcniji kriminalac vozio bih ga u starom kecu bez pompe. Ali ovaj nas megatrendovac mora to da napravi glamurozno da pokaze kako in to radi,kao sto I sve rade po Srbiji a bez rezultata.

gagi

pre 9 godina

kako neinteligentan covek...da se odma predao dobio bi maksimum 3 god...sad ce da dobije kvalifikovano k.d. i ima sud da ga pukne sa jedno 8 godina zatvora...

cvetko

pre 9 godina

slican slucaj smo imali u Valjevu.
U banji Vrujci ubije moj sugradjanin decka iz Surcina,udari ga pesnicom decko padne udari glavom od ivicnjak i premine. Ubica bude u bekstvu oko mesec dana nadju ga i uhapse u Holandiji sa kartom za Cikago deportuju u Srbiju i puste posle 10 dana da se brani sa slobode i na kraju dobije 1,5 god kucnog pritvora....inace ubica je od ranije poznat policiji osudjivan vise puta za slicna dela a odvokati ubede sudiju da je preminuli imao hematom u glavi od pre i da je zbog toga preminuo.plasi me da se i ovo sudjenje ne zavrsi na slican nacin ? !

MileNS

pre 9 godina

PTJ ?! Šta je on, neki terorista ili je to da show za kamere bude veći ?! Ako je zaista on taj koji je tražen i pronađen iz aviona ga strpaju u stojdžu ili puga i kraj priče.
Čemu angažovanje protiv terorističke jedinice ?!? Ima za njih posla dole u Novom Pazaru ako je već potrebno spomenuti, a ne jedan pokunjen i nebitan lik sa lisicama na rukama.

Haradinaj

pre 9 godina

kako li se sada truju oni sto su tvrdili da nikad nece biti uhapsen, da nije raspisana poternica, da saucesnici lazu, da je sve namestaljka... Moralna i intelektualna propast.

Goxy

pre 9 godina

@ Ovo je pravi dokaz da nema zaštićenih!
Bravo!
(aleka paleka, 07. septembar 2014 23:23)

Ako će ti tako biti lakše... On je sitan kao riba.

Vera i nada

pre 9 godina

WOW Fantomke, Specijalci, Blindirani Dzipovi... Za saobracajni prekrsaj. A za pljacku naroda informativni razgovori u svojstvu gradjanina.

Lošmi

pre 9 godina

Drago mi je da su ga uhapsili i da će konačno odgovarati za to što je uradio. Samo ne mogu da shvatim zašto čoveka koji je ubio nekoga u saobraćaju privodi jedinica PTJ (Protiv teroristička jedinica) kao što vidimo na slikama?

Zoran

pre 9 godina

Glavni krivac je konačno na mestu gde i treba da bude, ali nešto mi govori (a voleo bih da grešim) da će ovo biti vrlo komplikovano suđenje i skoro sam siguran (i opet bi voleo da grešim) da neće dobiti maksimalu kaznu.
Gotovo sam ubeđen da će se vaditi na to da nastradali Luka nije imao reflektujući prsluk, da verovatno nije postavljen trougao radi obeležavanja vozila u kvaru..itd.
Ono zašto bi ga ja maksimalno kaznio (ali ko sam ja da o tome sudim) je to što je bio NEČOVEK i sramno, bedušno i kukavički pobegao sa mesta nesreće.

URANILOVKA

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Ne bi. Evo ovde piše koliko bi mgao da dobije: [link]
(A.C.M.E., 7. septembar 2014 19:11)
Samo sam sekund pogledao tvoj link i video da je u Luizijani , kazna od 5-30 godina prim.prev.

Marko

pre 9 godina

@Alan Šor
Pa ja razumem termin, moje pitanje je bilo 'koji je doprinos žrtve?'. U čemu je on pogrešio? Da li je kriv što je otpao točak na nezgodnom mestu? Da li je kriv što je vozio krša, pa se našao na putu pijanom kriminalcu???

@tja
Pa naravno da će sud na kraju da donese presudu, ali isto tako i ja imam pravo na svoje mišljenje i na stav, a sigurno imam pravo i da ga iznesem i da ga branim pred onima kojima lupetaju gluposti, što moj post i jeste - odgovor na lupetanje gluposti jedne ostrašćene, nekritične i stranački obojene osobe.

mlekadzija

pre 9 godina

Bojim se da ce i ovaj kriminalac da prodje kao i brojni pre njega. Uz dobre advokate razvlacenje sudjenja do apsolutne zastarelosti. Zivi bili pa videli.

Miša, Bgd

pre 9 godina

Ok, pitate zašto se podigla ovolika medijska buka? Pa setite se da je i bio cilj da se digne javnost. Da su roditelji nastradalog uspeli u tome. Bez toga, ne samo naša država već malo koja na svetu bi uključila i dipomatiju i službe i sve moguće resurse. Mi, javnost smo im "uperili svetlo u lice" i nisu imali izbora. Takođe, ovi što govore kako je to eto moglo svima da se desi... Pa eto meni, kao i ljudima koje znam nije moglo da se desi da ukradena kola vozimo preko 100km/h, zgazimo i pobegnemo i da smo "od ranije poznati policiji" kao narko dileri i sl. I umesto da kažete super, uspeli smo ( da mi, javnost a ne država) vi gledate kako to da ubacite u politiku, da malo pljucnemo...

Bata

pre 9 godina

Mišković je odavno pušten iz zatvora, pa Vodji treba novi državni neprijatelj koga će utamničiti na radost rulje. Ne kažem da ovaj ne treba da ide u zatvor, ali ovoliki medijski cirkus i da Protivteroristička jedinica sprovodi čoveka koji je izazvao saobraćajnu nesreću, to je čista manipulacija javnosti koja je vazda željna krvi.

Fabregas

pre 9 godina

Dva maskirana specijalca za jednog obicnog klinca sa Karaburme!!! E Srbijo dotakla si dno, jeftina reklama za Svevisnjeg I njegove sledbenike...I sad ce ovaj da odrobija I Mitrovicevog sina I svakog drugog tatinog sina. Srbi slabo pamte to je ovde glavni problem!!!

Relja

pre 9 godina

Kamijevog Stranca osudjuju za ubistvo na smrt, jer nije plakao na sahrani svoje majke. Da je plakao, ne bi bio tako kažnjen. Ovaj igrokaz sa ovim kriminalcem je po istom modelu. Ne odgovara se zato što ste nečasni, vec za ono što ste uradili. A cirkus na aerodromu i medijska pažnja su takodje nečasni. Najprljaviji politički marketing. Ko ce za to da odgovara?

STEFANI

pre 9 godina

nema zbora da on zaslužuje kaznu koju u ovakvim situacijama Zakon propisuje, ali ovoliki glamur oko hapšenja I deportacije odavno nije vidjen. Ima Država gde da se dokazuje pa neka tamo to radi- na jugu gde se u Državi formirala još jedna Država- tamo noga policajca nije kročila a I neće. Novi Pazar mesto I okolina začarana za Državu Srbiju - ne misli valjda Dr Trendovac Nebojša da u Srbiji ima zaštićenih 1?

prle

pre 9 godina

cela pompa oko ove jajare je preslikana slika naseg drustva. zamajavanje naroda, neresavanje pravih velikih problema, nemoc za borbu sa velikim kriminalom, tabloidi kao sredstvo informisanja, zloupotreba drzavne moci I funkcija za malo marketinga....

Cooper

pre 9 godina

Da otac ubijenog nije otisao na most po pravdu i stajao danima ovaj bi se sada sirio po nasim splavovima sa starletama. Eto koliko smo mi pravna drzava.

moroni

pre 9 godina

kako Vas dušebrižnici ne grize savest u slučaju mladjanog Mitrovića ,...pa ubistva dvojice gardista, pa da ne nabrajam više..._?

boki

pre 9 godina

Pre 30 godina takve face kao ovaj krimos se vozio biciklom i bio je 0 u društvu a danas je on neka faca Vip gost po beogradskim lokalima, nekada su ih hapsili obični prasinari. Koliko ih je još na slobodi a imaju nakupljeno po 5,6 godina robije.

lux

pre 9 godina

Sve razumem. Zao mi je Luke i njegove porodice. To je velika tregedija. Ali da se pravi tolika hajka zbog ubistva iz nehata. Kao da je don Korleone. Bez obzira cime se bavi... To nije bas normalo. Ali sa druge strane sta jeste u nasem voljenom Srbistanu....

Srdjan

pre 9 godina

@(CP6uH-UF(ujko;)
U americi se lik bocno terencem, jrecuci se prevelikom brzinom, bocno zakucao u drugi terenac i pri tom ubio tri devojke ukljucujuci i rodjenu sestru. Oslobodjen je (uslovna kazna) jer mu je "najveca kazna" sto je ubio svoju sestru...

Mishale

pre 9 godina

Dva slučaja iz naše sudske prakse:
1. Čovek se nije zaustavio i nije ispoštovao prvenstvo prolaza, udario je u automobil koji je išao putem sa prvenstvom prolaza, čovek iz tog automobila je poginuo. Vozač koji se nije zaustavio na raskrsnici iako je imao znak da on nema prvenstvo prolaza, oslobođen je krivice zato što je veštačen znak i utvrđeno je da se znak ne nalazi na propisnoj visini, tako da vozač nije mogao da primeti i smatrao je da posto nema znaka koji reguliše prvenstvo prolaza, da on ima prednost zato što je dolazio sa desne strane.

2. Vozač usled neprilagođene brzine sleti sa puta, u toj nesreći (sreći po vozača) pogine njegova tašta. Vozač je bio pijan ( veća količina alkohola u krvi). Osuđen je, za nehat, 12 meseci. Obrazloženje presude, tašta je ulaskom u automobil znala da je vozač pod uticajem alkohola (mrtav pijan) tako da je svesno rizikovala svoj život.

Toza

pre 9 godina

Moralna i intelektualna propast.
(Haradinaj, 07. septembar 2014 23:43)
Jeste propast.. evo zasto: Bacanje peska u oci.. zakoni prolaze, evro skace sirotinja gladuje...Dok mi jurimo Mr. Milićeva po svetu..

nekudim

pre 9 godina

Čitajući komentare nisam naišla ni na jedan koji bi bar malo pokazao saosećanje sa Lukinom porodicom . Pretvorilo se i ova vest u političko suočavanje. Drago mi je što je ovakav (ne)čovek sklonjen sa ulice ,pravda je zadovoljena i nadam se da je bar malo zbog toga lakše Lukinoj porodici.

Sandman

pre 9 godina

Dosadni ste vise s njim! U zatvoru je i sudice mu se na osnovu postojecih dokaza. Bice osudjen na osnovu postojecih zakona. Sta hocete jos?

nenad

pre 9 godina

@Haradinaj
A ja jos uvek verujem da je ovo namestaljka kako si rekao. Zbog silne medijske hajke koja se podigla i sve dosad trajala. Skoro da nije bilo dana da neki medij nije pisao o ovome. A toga uopste ne bi bilo da je uhapseni zbilja pravi pocinilac ovog krivicnog dela. Trebalo je ubediti sve nas da je ovaj prestupnik sa debelim dosijeom krivac i moze se reci da su mediji i te kako uspeli u tome. Potvrda toga ce biti blaga kazna koju ce dobiti.

kimujata

pre 9 godina

Najvaznije je da je ubica uhvacen i da ce odgovarati za zlocin koji je pocinio, sada ocekujemo od pravosudja da i oni valjano odrade svoj deo posla i da zlocinac dobije maksimalnu kaznu.

Uros

pre 9 godina

I Milicev i tih nekoliko osoba iz kantrimena, cak i da nisu uradili to sto su uradili na mostu, treba neko vreme da provedu iza resetaka, Milicev zbog kriminalnih radnji, ostali zbog bahatosti, dekadentnosti, beskorisnosti i odsustva najvaznijih segmenata vaspitanja jedne normalne osobe, sto je ovim slucajem samo izaslo na videlo. A imamo jos hiljade i hiljade slicnih snobova koji nece platiti svoju bahatost i verovatno ce i uspeti u svojim ljigavim zivotima, zbog drustva koje u medijima favorizuje takvo ponasanje...

tja

pre 9 godina

@Alan Šor

resepekt za normalnost, retko je.

mnogo smo kao nacija postali ogorceni. jasno je zasto - zbog svega sto nam se desavalo i sto ce se desiti. a taj gnev ako se ne kanalise moze biti opasan.

zato uvek neko da se podmetne rulji na zrtvu, da ga slatko rascerece i malo zaborave na svakodnevicu koja je svakim danom sve sivlja.

zao mi sto ispada kao da branim ovog lika iz minija, jer to ne moze biti dalje od istine ali mi je i mnogo vise zao u sta smo se svi kolektivno pretvorili. sudije i dzelate istovremeno.

i zao mi je sto ne vidim svetlo na kraju tunela...

Alan Ford

pre 9 godina

"Milićev je ranije osuđivan u Srbiji i policija poseduje njegove podatke i otiske prstiju tako da je ta procedura brzo okončana." - fala bogu, sad mi ostali kriminalci što nam uzeše otiske za ličnu kartu znamo da je to bilo zezanje!!!

sandra

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da poverujem da i dalje postoje pojedinci koji ovu tragediju koriste kako bi kritikovali aktuelnu vlast, zaista takav nedostatak empatije je zabrinjavajuci, policija je odradila svoj posao, pravosudje ce nesumnjivo svoj i manite se politicarenja na ovoj vesti, ima gomila drugih koje tome sluze.

A.C.M.E.

pre 9 godina

Samo sam sekund pogledao tvoj link i video da je u Luizijani , kazna od 5-30 godina prim.prev.
(URANILOVKA, 7. septembar 2014 23:50)

Samo ako je vozač bio pijan. A ako to ne može da se dokaže kao što ni ovde neće moći da se dokaže, onda kazna nije tolika.

Miki

pre 9 godina

Svako mora snositi odgovornost za svije radnje. Naročto ukoliko one imaju najteži oblik. Dobrom organizacijom bezbedonosnih snaga,svako ko pokušava da izbegne sankcije za svoje postupke, biva sprečen i izvedeni pred pravosudne organe.

raketa

pre 9 godina

Bitanga i kukavica, mada u nasem jeziku postoji jedna lijepa rijec k9ja ih objedinjuje a ima pet slova, nego mi necete objaviti komentar.

Iva

pre 9 godina

@(MiljanaB, 8. septembar 2014 10:54)

Ajde, Miljana, ponovo pročitajte moj komentar. Očigledno ste pobrkali lončiće.
Kad se tekst stavi između navodnika, to znači da nekoga citirate.
Ja sam citirala bezimenu, i kritikovala njen komentar i njenu dvoličnost.
Priznajem, zabunili ste se jer nisam stavila mankija na početku (kao sada za Vas) ali valjda vidite da ime onoga ko je napisao komentar uvek stoji ispod komentara a ne na vrhu.
Pozdrav.

SIMA

pre 9 godina

Ponovo su naše bezbedonosne snage pokazale svoju organizovanost. Pohvale uspešno obavljenoj akciji!
Svako mora da snosi sankcije za svoja dela , naročito ona najteža teška krivična dela.

Petar

pre 9 godina

Policija je odradila svoj posao, onaj ko je osumnjičen da je kriv za nesreću, i što je još gore, koji je pobegao i ostavio povređenog, nalazi se gde mu je i mesto - u zatvoru. Sad je na sudu da sakupljene dokaze prihvati ili ne. Ni mi više ne treba da se bavimo ovim slučajem.

stevan

pre 9 godina

Boze me sacuvaj i sakloni kakve sam ovde komentare video..a i odnos preporucenih i ne preporucenih komentara.Ovde jedan lik rekao da bi i on isto ovako Milicev uradio i dobio 80% lajkova.A ne, na ovom sajtu je bitno da se iskritikuje vlast i da se to vidi,to je najbitnije.A ovaj Milicev,treba da trune u zatvoru jedno 20 godina...On i one splavaruse sa njim su primer olosa i korova koji zagadjuju nase drustvo.To je ona flosklula,..bitno je da se izlazi,trosi,bahati..a da se ne radi nista. A kako to moze..naravno samo kriminalom.A komentar za splavaruse samo jedan komentar..u mom selu kazu 'i one ce nekad nekom cesnicu mesiti'.Nisu ni svesne koliko su jadne.

da je bio član SNS SPS ili DS sada bi drugačije postupali sa njim

pre 9 godina

Dobro je da je identifikovan, pronadjen i uhapšen ali je užasno loše što vlast i mediji od svega ovoga prave plastičnu ilustraciju pravne države. Ovo što se sada događa nije pravna država nego estradna država i to ona najjeftinija, iz Grand produkcije, zabava za gladnu, opljačkanu i obespravljenu sirotinju. Ali neka bude tako, možda će neko primetiti za godinu ili 5 godina da i pored svih tajkuna po zatvorima i pored svog pohapšenog ološa, pored svih Evropskih Unija, uspešnih privatizacija, Beograda na vodi i pod vodom mi i dalje uporno živimo kao stoka.
Možda onda shvatimo da problem leži mnogo dublje nego u jednom histeričnom kriminalčiću.

Srbin 100%

pre 9 godina

Najbitnije u celoj ovoj prici je da je osumnjiceni uhapsen i da ce porodica tragicno nastradalog Luke Jovanovica imati neki vid satisfakcije da je covek koji je oduzeo zivot njihovom sinu u zatvoru

Fantom

pre 9 godina

Ovaj kriminalac će napokon biti doveden pred lice pravde, a to je najbitnije za sve nas. Drago mi je što će uskoro odgovarati za ovo teško krivično delo koje je počinio. Svaka čast policiji na dobro obavljenom poslu.

Sud

pre 9 godina

Napokon ce biti iza resetaka ! A policija je ispunila svoje obecanje i ovim je ucutkala ove sto su celo vreme ismevali i osporavali njihov rad !

Mikica33

pre 9 godina

Dobro je sto ce ovaj slucaj dobiti svoju zavrsnicu. Ne desava se cesto da kriminalca stigne zasluzena kazna, ovoga puta sve pohvale za policiju ministra ali I celokupnu javnost

MiljanaB

pre 9 godina

@Iva:Aali vi ovde navaljaste gluposti.Zašta će se Milićevu suditi to će odlučiti sud. Za vašu informaciju vozilo je bilo propisno označeno sa trukutom da je u kvaru , to što su momci pokušali da odguraju vozilo u kraj kolovoza da se nebi stvarala gužva ,savim je uredu i nije to bio razlog da se tečko pregazi.. Porediti udes sina Željka Mitrovića i ovaj na Brankovom mostu nemaju nikakvu sličnost , pa me baš interesuje zašto se onda pravi poređenje.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Marcetić:Ne radi se ovde o nikakvom obećanju. Policija ne treba da ništa obećava. Ona treba da obavlja poslove zbog čega i postoji. Za ovaj posao koji su zaista profesionalno obavili, zaslužuju sve pohvale.

PetarNBGD

pre 9 godina

Jos jednom , saucesce neutesnim roditeljima pokojnog Luke , uz zelju i nadu da ce odgovorni za smrt njihovog sina dobiti zasluzene kazne , a tu je drzava Srbija da se pobrine da se to i ostvari

BRATAC - SACULATAC

pre 9 godina

Konacno da se na ovaj slucaj stavi tacka, svaka cast drzavi na veoma brzoj reakciji. Ono sto me zaista brine i sto mi je veoma krivo je samo to sto su ovaj slucaj iskoristili dezurni pljuvaci Demokratske stranke da napadnu vlast. Ne birajuci sredstva razapelim su sve strele samo da napadnu vlast, ni jednog trenutka nisu pomislili kako je porodici Luke. Njima bi i odgovaralo da se Marko Milicev nikada ne nadje. Umesto da svi pozdravimo hapsenje i izrucenje osumnjicenog neki i dalje koriste ovu vest za politicki obracun na najprizemniji nacin.

Crnokosa 27

pre 9 godina

Od zakona se ne može pobeći. Drago mi je što će krivac za Lukino ubistvo biti priveden pred lice pravde i snositi posledice za zločin koji je počinio.

Draga Tasta

pre 9 godina

Za nase drustvo je veoma bitno da se povrati poverenje u bezbednosne strukture,a najbolji nacin za to je upravo resavanje ovakvih slucajeva koji su svojom brutalnoscu sokirali i uzbunili naciju

Marko

pre 9 godina

Terao bi ga da svaki dan zamislja situaciju kako je stao, pomogao coveku i tako mu spasio zivot
I da tu situaciju poredi sa sadasnjom
...sta reci vise

moravac

pre 9 godina

da li ovaj optuzeni m.m. ako ga sud osudi. da li ce robijati za recimo. 5+5 godina . za gazenje 5 g i ne pomaganje 5 g . da li tako funkcinise nas zakon?

VRZINO KOLO

pre 9 godina

Milićev je zaslužio najlošiji tretman vlasti jer je stari kriminalac koji je nakon gaženja Luke mogao pokazati savest ali je on sve učinio da to postane ne gaženje već ubistvo sa predumuišljajem.Nadam se pravdi i strogoj presudi.

Petra

pre 9 godina

Ocigledno da se broj neresenih ubistava I saobracajnih nesreca znatno smanjuje.To znaci da sistem konacno pocinje da funkcionise.

milos

pre 9 godina

Ni za njegove pomagace po mom misljenju nema nikakvih olaksavajucih okolnosti I oni takodje treba da kao saucesnici u ovom zlocinu budu adekvatno kaznjeni

marija

pre 9 godina

Da bi koliko toliko pravda za nesrecnog momka bila ucinjena , mada je za njega samoga sve vec odavno gotovo , svo ucesinici i pomagaci u ovom zlocinu moraju da budu kaznjeni za primer , jer su se danima krili i prakticno ismejavali celu javnost Srbije

Dragan

pre 9 godina

Isto koliko je efikasno policija odradila svoj posao sada e na redu sudstvo i tuzilastvo da ne dozvole da se ubice izvuku i prodju nekaznjeno

Michael Clayton

pre 9 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna. Zasto bi neko iako je napravio tezak saobracajni prekrsaj,ali budimo realni svaki dobar advokat bi mu smanjio kaznu na minimum,pre svega zato sto su gurali auto na mostu,a to je zabranjeno,neobelezeni,zabranjeno,u 4ujutru,mozda,mozda i pripiti,bezao preko pola sveta,rizikujuci da dobije 15godina. E to mi nikako nije jasno.

bezimena

pre 9 godina

Milićević mora da se privede pravdi i da mu se tuži zbog ubistva Luke.Tužilaštvo mora da odradi posao kako treba, i da mu se za maksimalnu kaznu zatvora. Milićević mora da odgovori zbog čega nije stao kada je udario Luku, zašto nije reagovao na odmah i povezao Luku do bolnice, nego je pobegao sa lica nesreće. Ne postoji kazna koja može da vrati Luku, ali neka mu se sudi pošteno.
(Hestija, 07. septembar 2014 18:51)

- M.Mićev NIJE, niti može biti, optužen za ubistvo
- Tužilaštvo tuži a SUD sudi i donosi presudu kojom odredjuje kaznu, ceneći sve okolnosti, olakšavajuće i otežavajuće, slučaja
- optuženi NE MORA da odgovori ni na jedno pitanje. Može da sa brani ćutanjem, a može i da laže, kako god nadje da je za njega najbolje

Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)

U ovom slučaju je tužno to što je policija reagovala tek na pritisak javnosti, koji je usledio nakon tihog protesta oca poginulog mladića.

Medjutim, najtužniji deo, koji u meni izaziva gadjenje na nas same, je SELEKTIVNA javnost, koja uopšte nije reagovala kada je sin Ž. Mitrovića ubio devojku na Konjarniku, čak se i ne pita dokle se stiglo sa tim predmetom.

JELENA

pre 9 godina

Premijer je svojevremeno dao izjavu uhvatili smo Sarica,uhvaticemo i Milicevica,receno ucinjeno,a mnogi su se podsmevali toj izjavi.Verujem u nase sudstvo da ce ga osuditi na maksimalnu kaznu koja je propisana nasim zakonom za ucinjeno delo.

komsija

pre 9 godina

Nebojsa Stefanovic izjavio: ispunili smo obecanje dato gradjanima...
Nisam cuo nekog hirurga da obecava da ce da operise nekoga, a da se zatim hvali sto je uspesno operisao.
To mu je posao! A ni ovo ne bi uradili da jadan otac nije stajao na mostu...
Strasno jadno...

jel ga licno Stefanovic ceka?

pre 9 godina

Ni prvi ni poslednji koji je pregazio nekog u saobracajnoj nesreci i pobegao.
Kad je to isto uradio sin Zeljka Mitrovica bilo je jeste prelaz, nije prelaz, bilo crveno, nije.I niko ni sada ne zna sta se dogodilo.
Ali ovo sve lici na radikalsku uvertiru pred sutrasnji nastup "mekog srca" sa smanjenjem plata i penzija i plus ce i veliki ekspert sa pristinskog univerziteta da nas obraduje kursom.

tja

pre 9 godina

@Alan Šor

dzabe pricas, nemas kome. masa je osetila krv i zeljna je linca.

sada je sve ionako na pravosudju (takvom kakvo je) a ovo ce jos neko vreme biti dnevna vest za mazanje ociju...

Pitanje?

pre 9 godina

Zašto nas obaveštavate da sleće u 22,30h.
Koga pozivate, na doček na aerodromu?
Obično se te isporuke rade tajno, i kad se sve
završi onda se obavesti javnost da je u srbijanskom zatvoru.

Marina

pre 9 godina

Manje je pompe i frke bilo kada su uhapsili Karadzica i Mladica nego sada sa Milicevim. Hajde malo spustite loptu. Sta ono bi sa Kosmajcem?1 Ili ni ime ne smemo da mu pomenemo?

delta

pre 9 godina

BRAVO :) Tolko sam srecan da cu zaboraviti da je skocio evro i moja kirija. Srecan sam tolko da mi idu suze radosnice i da razmisljam da pojedem sav kecap i hleb iz frizidera. Sram vas bilo. To vam je posao. Kakvo obecanje narodu?

Pera

pre 9 godina

Bravo, Stefanovicu! Pokazao si da si drmr bez premca! Svako normalan i bez tvoje doktorine bi rekao da "smo samo radili svoj posao", a ti si "ispunio obecanje narodu Srbije". Znaci, ako mene neko opljacka, prebije ili ubije, prvo mora neko da protestvuje, pa onda da krene medijska kampanja, pa tek onda da se trazi moj ubica i vi cete obecati da cete ga uhapsiti. Svaka cast, toliki idiotizam nisam video sa tim vasim obecanjima (valjda mu to dodje posao, a ne obecanje, ah, Srbistan). Necete vi dugo, nadam se da cete se i vi pridruziti ovom Marku iza resetaka.

realino-gledano

pre 9 godina

Marko Milićev deportovan je iz Kine ! Kinezi nisu ga hapsili po interpolovoj poternici nego po isteku boraviste. Izabrali su najkraci i najednostavniji postupak po njihovom zakonu i deportovali su ga.
Ne treba hvaliti nasima kako perfektno su uradili izrucenja. Mozda ima u avionu neko od nasi policajca ko ce ga pratiti do Srbije a kad stize u Beograd onda ce ga hapsiti.
Cist posao , ne treba da Stefanovic i Vucic hvali da su nesto veliko uradili oko deportacije.

Srdjan

pre 9 godina

@(CP6uH-UF(ujko;)
U americi se lik bocno terencem, jrecuci se prevelikom brzinom, bocno zakucao u drugi terenac i pri tom ubio tri devojke ukljucujuci i rodjenu sestru. Oslobodjen je (uslovna kazna) jer mu je "najveca kazna" sto je ubio svoju sestru...

Alan Šor

pre 9 godina

(Marko, 7. septembar 2014 20:40)

Doprinos žrtve ili, pravno rečeno doprinos oštečenog (zvuči ružno, ali drugog izraza nema) je npr. kad neko prođe kroz crveno na semaforu, a na zeleno prođe neko drugi vozeći 100 na sat, naleti na ovog prvog i ubije ga. Da su i jedan i drugi vozili u skladu sa propisima, ništa se ne bi dogodilo. To je doprinos. Da li u tom slučaju kazniti "zelenog"? Svakako. Ali, da li mu dati istu kaznu kao npr. tipu koji pijan vozi 120, prođe kroz crveno i ubije pešaka koji na zeleno prelazi ulicu?

Da li i u ovom slučaju postoji doprinos, i ako postoj koliki je, nisam merodavan da procenjujem pošto nisam sudija, a verovali ili ne, čak i u Srbiji to je posao isključivo sudija i nikog drugog.

hiavata

pre 9 godina

Je l' ovo pozivanje na linch pre sudjenja? Daje se tacno vreme kad ce da sleti. Malo se vracamo u srednji vek dok napaljena rulja prica kako bi ga propustila kroz sake. Izgleda mi ko u vreme rimljana, zabava za gladne mase. Sto manje pameti i obrazovanja lakse se kontrolisu.

Haradinaj

pre 9 godina

kako li se sada truju oni sto su tvrdili da nikad nece biti uhapsen, da nije raspisana poternica, da saucesnici lazu, da je sve namestaljka... Moralna i intelektualna propast.

mica

pre 9 godina

u srbiji svako od vidjenih ima svog zastitnika u organima vlasti,kako ce proci zavisi od ranga zastite.obicno pocinje kod
uvidjaja kod saobracajki,dok policajci koji su pozvani rade,pojavi se zastitnik viseg ranga( iz sopstvenog iskustva).J

Deni Krejn

pre 9 godina

(Michael Clayton, 7. septembar 2014 18:18)
Da je ostao na mestu nesreće (tj. da nije bežao), pod uslovom da nije bio pijan, 90% bi se desilo sledeće:
1. uopšte se ne bi napravila ovakva medijska... (šta god)
2. to bi prošlo kao i skoro svaka druga saobraćajka, par redova u novinama i to je sve (nit' je on poznat, nit' je nastradali poznat)
3. realne su šanse da bi prošao sa uslovnom ili sa par meseci zatvora (ponavljam, ako nije bio pijan)

A ovako, mislim da mu ne gine par godina. Sve to pod uslovom da je on stvarno taj, pošto "ovima" ne verujem čak ni kada kažu da je danas nedelja, nego i to proveravam.

Iva

pre 9 godina

(bezimena, 7. septembar 2014 19:34)
nemojte Vi da ste selektivni i dvolični.

"M.Mićev NIJE, niti može biti, optužen za ubistvo
...
Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)"

a zatim tvrdite ovo:

"... kada je sin Ž. Mitrovića ubio devojku..."

Znači zato što je sin poznatog tate za Vas je on ubica, dok Milićev to nije. A po Vama kod Milićeva postoji i doprinos žrtve dok je u drugom slučaju samo mali Mitrović kriv.

Šta biste rekli da je (ne daj bože) Vaše dete bilo na mestu nekog od krivaca ili stradalih. Sigurno bi za Vas onaj drugi bio kriv.

Preispitajte se malo.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@Jovanaaa: Niko nije očekivao da će Kina ovako brzo isporučiti dotičnog Srbiji i ko je god učesvovao u dogovorima , zaslužuje sve pohvale.

Aца

pre 9 godina

Велики успех наших истражних органа, фризирање "кантримена" је трајало краће од фризирања црних кутија малезијског авиона обореног над Украјином

mici

pre 9 godina

Napokon! Sve pohvale Kini koja je u najkracem mogucem roku izrucila Miliceva nasoj zemlji. Isto tako pohvale za nasu policju koja je ucinila sve da se ubica pronadje. Nadam se da ce dobiti najstrozu mogucu kaznu.

Marko

pre 9 godina

@ bezimena: "Smanjite svi malo doživljaj, M.M. neće dobiti maksimalnu kaznu (8 godina zatvora) jer postoji i doprinos žrtve (nepropisno obeležen, nepropisno kretanje vozila poginulog itd.)"

Koji je to doprinos žrtve??? Kad otpadne točak na automobilu, kakvo je to onda propisno kretanje i obeležavanje osim 4 migavca i guranja vozila u zaustavnu traku???
Šta je na drugoj strani: vožnja u pijanom stanju, vožnja preko dozvoljene brzine (samo zbog ovog pada da nije uočio ništa ispred sebe), a da ne govorim o ne pomaganju u slučaju nezgode koje je takođe krivično delo, pa ukraden automobil, pa činjenica da je inače budala i da je osuđivan za pokušaj ubistva, da je narkodiler, da je imao veze sa ljudima koji su organizovali ubistvo premijera...
Ako on ne dobije maksimalnu kaznu, šta treba onda učiniti da bi se dobila i kuda onda ide ova zemlja??? Ti si baš protiv bilo kakve pravde za Luku, a tražiš pravdu za devojku u drugom slučaju. To se zove licemerje.

Jocka

pre 9 godina

Svaka cast!Drago mi je da je vec u Srbiji i da ce sada odgovarati za ubistvo Luke.Ovo je zaista bilo i pre nego smo ocekivali.Sada ce tuzilastvo,verujem,dati sve od sebe da Milicev dobije maksimalnu kaznu.

Tihomir

pre 9 godina

Ima ovde dve vrlo čudne stvari: prva je stalno ponavljanje da je na Brankovom mostu počinjeno "ubistvo". Nije; počinjeno je teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kvalifikovano bežanjem sa mesta nesreće. Kvalifikacija znači posebno otežavajuće okolnosti. Druga stvar je mnogo zanimljivija: zašto je ovaj slučaj ovoliko podignut: ime žrtve se uvek navodi kao da je reč o nekom poznatom iz sveta politike, biznisa, kriminala... a radi se o mladiću koji je bio anoniman i nažalost činjenicom smrti postao poznat, dok se u isto vreme čitav događaj intonira kao da je u pitanju sačekuša, kao da se radi o namernom gaženju a posredi je ordinarni saobraćajni prekršaj jednog najverovatnije pijanog vozača? Takve stvari se dešavaju svakodnevno, vozači udaraju i beže, a ni o jednom slučaju se nije ovoliko pisalo niti je država tako brižno i promptno reagovala.

sandra

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da poverujem da i dalje postoje pojedinci koji ovu tragediju koriste kako bi kritikovali aktuelnu vlast, zaista takav nedostatak empatije je zabrinjavajuci, policija je odradila svoj posao, pravosudje ce nesumnjivo svoj i manite se politicarenja na ovoj vesti, ima gomila drugih koje tome sluze.

megatronman

pre 9 godina

Ljudski smrad a prvenstveno kukavica. Nadam se da će ispaštati svake sekunde do kraja svog bijednog života. Svakome se može desiti to što je on vjerojatno nehatom napravio ali ČAST nalaže da se prihvati odgovornost. Puna nam je bivša država ovakvih.

bavarac

pre 9 godina

Kinezi su pametan narod, sta ce im olos i keiminalac? Odma ga isporucili i manje jedan. Hvala im na tome a njemu zelim dobrodoslicu i zatvor, nadam se dugogodisnji.

Marko

pre 9 godina

@bezimena
A koji je tvoj problem sa ovim slučajem???
Imam utisak da si ti 'anti-protivna' samo zato što hejtuješ ovog ministra policije. Ne znam samo kakve veze ima ministar sa ovim, osim što se kiti tuđim perjem, tj radom policajaca. Meni je baš drago što su navatali ovog kriminalca i što su klnke propevale. Nekako volim kad uhvate lopova i ubicu.

zoran

pre 9 godina

Voditeljka RTS-a ubi starca na peshachkom ko vrabca = oslobodjena

Sin Mitrovica, gazda PINK Televizije = zaboravljen

Ovaj narkoman ce za sve da plati..jos uvek ne razumem koja je njegova logika da se skriva u Kini, a fizionomija toliko ochigledno razlichita...??? Pa ovu facu u Turskoj ne bi nashli za jos 100 godina...meni je ovaj sluchaj jako sumnjiv....

Hestija

pre 9 godina

Milićević mora da se privede pravdi i da mu se tuži zbog ubistva Luke.Tužilaštvo mora da odradi posao kako treba, i da mu se za maksimalnu kaznu zatvora. Milićević mora da odgovori zbog čega nije stao kada je udario Luku, zašto nije reagovao na odmah i povezao Luku do bolnice, nego je pobegao sa lica nesreće. Ne postoji kazna koja može da vrati Luku, ali neka mu se sudi pošteno.

nexho

pre 9 godina

brzo efikasno sudjenje i naravno zasluzena kazna, a on da bog da cijeli svoj vjek propatio cijeli zivot ga proganjala svijest, taj nesrecni momak kojeg vise nema, patnja njegovih roditelja, moze se svakome ovo desiti ali pored svega isplivala je ljudska sebicnost pocinio ubistvo i sta je najvaznije da spasi sebe, covjek pobjegao sram ga bilo zivela pravda

Sud

pre 9 godina

Napokon ce biti iza resetaka ! A policija je ispunila svoje obecanje i ovim je ucutkala ove sto su celo vreme ismevali i osporavali njihov rad !

Anica

pre 9 godina

Meni ipak nije jasno kako je ovaj slucaj dobio toliku paznju i pokrenuo tako nevidjenu medijsku hajku. Ono sto se desilo je grozno, ali realno moglo je da se desi mnogim drugima, da to ucini neki vas prijatelj, nazalost generalno nisu bile dovoljno ozbiljne ni kazne ni kontrole za voznju pod uticajem alkohola koje je toliko rasprostranjeno. Bahato, ali ipak nije namerno. Direktne likvidacije dobijaju manje paznje. Vise bih volela umesto javnog linca ovih ljudi da se vest stavi u siri kontekst, da se izbegnu ovakve tragedije po zrtve naravno, ali i vozace.

Cane

pre 9 godina

Verujem, da se nece unerediti pred policijom? Da ce biti musko? Jedino, me zanima, da li ce ga pustiti, posle 30 dana, da ceka sudjenje na slobodi.

SIMA

pre 9 godina

Ponovo su naše bezbedonosne snage pokazale svoju organizovanost. Pohvale uspešno obavljenoj akciji!
Svako mora da snosi sankcije za svoja dela , naročito ona najteža teška krivična dela.

GT40

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Preksinoć je zet mog najboljeg druga(otac dvoje maloletne dece) pregažen i smrtno stradao dok je rekreativno vozio propisno obeležen bicikl u Sijetlu (USA).Vozač je pobegao. Baš me zanima da li će za to dobiti toliko koliko ti kažeš, kad ga nađu? Ne veruj toliko propagandi demokratije zapadnog sveta.Bilo bi dobro da je tako,ali nije,mnogo toga se završi nekakvom nagodbom.

st.

pre 9 godina

mislim da je vise kriv sto nije stao, nego sto je udario nekog, ko je po mraku gurao kola po mostu. A ovaj performans sa Nindzama je svojstven banana drzavama...

Fantom

pre 9 godina

Ovaj kriminalac će napokon biti doveden pred lice pravde, a to je najbitnije za sve nas. Drago mi je što će uskoro odgovarati za ovo teško krivično delo koje je počinio. Svaka čast policiji na dobro obavljenom poslu.

A.C.M.E.

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Ne bi. Evo ovde piše koliko bi mgao da dobije: http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicular_homicide

uredni neplatisa

pre 9 godina

Michael Clayton - nije ti jasno zasto je pobegao??

zato sto je kukavica koja nije u stanju da preuzme odgovornost za svoje postupke
zato sto je verovatno bio pijan i verovatno nasviran
zato sto je divljao po gradu
zato sto je vozio ukraden auto
zato sto je kriminalac i diler
zato sto zna da ce skupi advokati i nase dokazano sudstvo vec napraviti neku svinjariju od celog slucaja jer ce brzina kojom se kretao da se smenjuje iz dana u dan kako sudjenje bude islo
zato sto...

Alan Šor

pre 9 godina

@ (tja, 7. septembar 2014 22:25)

Znam, svestan sam toga odavno. Ovo je samo bačena koska da se narod zamlaćuje, jer verovatno za to vreme nešto mora da se provuče ispod radara. I naravno, odmah idu priče kako je sve ispod 40 godina malo. A ovo je samo saobraćajna nesreća kakvih je bilo na hiljade i, nažalost, biće ih još. Žao mi je kad god neko nedužan strada, ali po čemu je nesreća važnija od svih ostalih? Mislim, osim po tome što je "odozgo" naređeno da se o ovome udara na sva zvona.
A što se pravosuđa tiče, drugo nemamo, to nam je što nam je. Iz iskustva znam da najbolje rade kad ih se ostavi na miru da rade ono što im je i posao da rade, to jest kad im i novinari i političari sjašu sa grbače. Ali, danas su narodu krive sudije i advokati, sutra će biti krivi lekari, prekosutra profesori, nakosutra će opet da izmisle nekog.

kimujata

pre 9 godina

Najvaznije je da je ubica uhvacen i da ce odgovarati za zlocin koji je pocinio, sada ocekujemo od pravosudja da i oni valjano odrade svoj deo posla i da zlocinac dobije maksimalnu kaznu.

Zoran

pre 9 godina

Glavni krivac je konačno na mestu gde i treba da bude, ali nešto mi govori (a voleo bih da grešim) da će ovo biti vrlo komplikovano suđenje i skoro sam siguran (i opet bi voleo da grešim) da neće dobiti maksimalu kaznu.
Gotovo sam ubeđen da će se vaditi na to da nastradali Luka nije imao reflektujući prsluk, da verovatno nije postavljen trougao radi obeležavanja vozila u kvaru..itd.
Ono zašto bi ga ja maksimalno kaznio (ali ko sam ja da o tome sudim) je to što je bio NEČOVEK i sramno, bedušno i kukavički pobegao sa mesta nesreće.

Petar

pre 9 godina

Policija je odradila svoj posao, onaj ko je osumnjičen da je kriv za nesreću, i što je još gore, koji je pobegao i ostavio povređenog, nalazi se gde mu je i mesto - u zatvoru. Sad je na sudu da sakupljene dokaze prihvati ili ne. Ni mi više ne treba da se bavimo ovim slučajem.

Marko

pre 9 godina

@Alan Šor
Pa ja razumem termin, moje pitanje je bilo 'koji je doprinos žrtve?'. U čemu je on pogrešio? Da li je kriv što je otpao točak na nezgodnom mestu? Da li je kriv što je vozio krša, pa se našao na putu pijanom kriminalcu???

@tja
Pa naravno da će sud na kraju da donese presudu, ali isto tako i ja imam pravo na svoje mišljenje i na stav, a sigurno imam pravo i da ga iznesem i da ga branim pred onima kojima lupetaju gluposti, što moj post i jeste - odgovor na lupetanje gluposti jedne ostrašćene, nekritične i stranački obojene osobe.

dejo

pre 9 godina

Ne znam zasto vecina ovde komentarise ovog decka(ne opravdavam)kao kukavicu i ubicu.Ja prvi da sam na bio na njegovom mestu ne bih stao(a verujem i pola od vas ovde sto komentarisete),znajuci da vozim ukraden auto,pijan,verovatno i drogiran.Rizikovao je,bezao preko pola sveta,uhvacen je,dobice par godina vise zbog neukazivanja pomoci i to je to.
Nego,koliko se ja secam i sin Z.Mitrovica je pobegao sa lica mesta(neukazivanje pomoci),sta bi s tim slucajem?

Miki

pre 9 godina

Svako mora snositi odgovornost za svije radnje. Naročto ukoliko one imaju najteži oblik. Dobrom organizacijom bezbedonosnih snaga,svako ko pokušava da izbegne sankcije za svoje postupke, biva sprečen i izvedeni pred pravosudne organe.

Lotus

pre 9 godina

(Michael Clayton, 7. septembar 2014 18:18)
Bez ozira na sve što navodiš u samo delu gaženja pok.Luke pokazao je veliku bezobzirnost koja će ga sigurno koštati robije.A tu svoju bezionzirnost pokazao je čitavim bežanjem sve do Kine a i to nebi mogao da uradi da nije imao para koje potiču iz kriminalnih poslova i ljude koji su mu omogućili da se tako brzo sakrije auto i da se tako dugo krije u Srbiji dok mu MUP nije ušao u trag.

URANILOVKA

pre 9 godina

U Americi bi za ovo dobio 30 godina robije!
(CP6uH-UF(ujko;), 7. septembar 2014 18:18)

Ne bi. Evo ovde piše koliko bi mgao da dobije: [link]
(A.C.M.E., 7. septembar 2014 19:11)
Samo sam sekund pogledao tvoj link i video da je u Luizijani , kazna od 5-30 godina prim.prev.

gagi

pre 9 godina

kako neinteligentan covek...da se odma predao dobio bi maksimum 3 god...sad ce da dobije kvalifikovano k.d. i ima sud da ga pukne sa jedno 8 godina zatvora...

s.m.

pre 9 godina

@cane nema osnova da ga puste da se brani sa slobode zbog:
1.mogucnosti opstrukcije dokaznog postupka i zastrasivanja svedoka
2.prenventivnog razoga zbog opasnosti od bekstva.
Otezajvajuca okolnost je i pokusaj bekstva,napustanje mesta nesrece,kao i sto nije pokazao kajanje zbog ucinjenog krivicnog dela. To ce da utice na visinu kazne kao i na to da ce u pritvoru ostati do pravosnaznosti presude.

markoSRB

pre 9 godina

Ako je stvarno to ucinio onda treba da bude najstroza kazna ali ne zaboravite on je samo osumnjicen, a sud treba da utvrdi istinu. Nije dobro da narod i mediji budu i tuzioci i sudije. Pitam se i da li policija jos uvek ispituje uzroke i tragali za "mini kantrimenom" ili se samo ceka da ovaj stigne i da ga zatvore na 30 godina.

Li Osvald

pre 9 godina

Kina ga je isporucila kao sto bi i svakog drugog kome istekne viza a nadju ga na teritiriji zemlje. Tako su i Francuzi isporucili onu bagru iz Surcina koje se slikala po Parizu sa laznim pasošima...

Jose Alvelade

pre 9 godina

A hapse ga kao da je najveci krimos na svetu, 10 automobila brdo policije dobro jos ulice nisu zatvorili. Najobcniji kriminalac vozio bih ga u starom kecu bez pompe. Ali ovaj nas megatrendovac mora to da napravi glamurozno da pokaze kako in to radi,kao sto I sve rade po Srbiji a bez rezultata.

Goxy

pre 9 godina

@ Ovo je pravi dokaz da nema zaštićenih!
Bravo!
(aleka paleka, 07. septembar 2014 23:23)

Ako će ti tako biti lakše... On je sitan kao riba.

mlekadzija

pre 9 godina

Bojim se da ce i ovaj kriminalac da prodje kao i brojni pre njega. Uz dobre advokate razvlacenje sudjenja do apsolutne zastarelosti. Zivi bili pa videli.

raketa

pre 9 godina

Bitanga i kukavica, mada u nasem jeziku postoji jedna lijepa rijec k9ja ih objedinjuje a ima pet slova, nego mi necete objaviti komentar.

Masa

pre 9 godina

Masa mora da se zadovolji. Dobice najvecu mogucu kaznu, mozda i vecu ako mu pridodaju kriminalne aktivnosti sverca automobila itd... pa moze i neka droga da se pridoda... uvek moze da se namesti zlocincu da odgovara.

cacanin

pre 9 godina

Ovo je pravi dokaz da nema zaštićenih!
Bravo!
(aleka paleka, 07. septembar 2014 23:23)

Mislis na voditeljku RTS-a Petru Cvijic ili mozda na Mitrovicevog sina sa cije televizije Vucic ne silazi a sa druge strane duguje poreze drzavi da ti pamet stane???

Marko

pre 9 godina

Terao bi ga da svaki dan zamislja situaciju kako je stao, pomogao coveku i tako mu spasio zivot
I da tu situaciju poredi sa sadasnjom
...sta reci vise

Uros

pre 9 godina

I Milicev i tih nekoliko osoba iz kantrimena, cak i da nisu uradili to sto su uradili na mostu, treba neko vreme da provedu iza resetaka, Milicev zbog kriminalnih radnji, ostali zbog bahatosti, dekadentnosti, beskorisnosti i odsustva najvaznijih segmenata vaspitanja jedne normalne osobe, sto je ovim slucajem samo izaslo na videlo. A imamo jos hiljade i hiljade slicnih snobova koji nece platiti svoju bahatost i verovatno ce i uspeti u svojim ljigavim zivotima, zbog drustva koje u medijima favorizuje takvo ponasanje...

Vera i nada

pre 9 godina

WOW Fantomke, Specijalci, Blindirani Dzipovi... Za saobracajni prekrsaj. A za pljacku naroda informativni razgovori u svojstvu gradjanina.

VRZINO KOLO

pre 9 godina

Milićev je zaslužio najlošiji tretman vlasti jer je stari kriminalac koji je nakon gaženja Luke mogao pokazati savest ali je on sve učinio da to postane ne gaženje već ubistvo sa predumuišljajem.Nadam se pravdi i strogoj presudi.

Mikica33

pre 9 godina

Dobro je sto ce ovaj slucaj dobiti svoju zavrsnicu. Ne desava se cesto da kriminalca stigne zasluzena kazna, ovoga puta sve pohvale za policiju ministra ali I celokupnu javnost

Petra

pre 9 godina

Ocigledno da se broj neresenih ubistava I saobracajnih nesreca znatno smanjuje.To znaci da sistem konacno pocinje da funkcionise.

MileNS

pre 9 godina

PTJ ?! Šta je on, neki terorista ili je to da show za kamere bude veći ?! Ako je zaista on taj koji je tražen i pronađen iz aviona ga strpaju u stojdžu ili puga i kraj priče.
Čemu angažovanje protiv terorističke jedinice ?!? Ima za njih posla dole u Novom Pazaru ako je već potrebno spomenuti, a ne jedan pokunjen i nebitan lik sa lisicama na rukama.

moravac

pre 9 godina

da li ovaj optuzeni m.m. ako ga sud osudi. da li ce robijati za recimo. 5+5 godina . za gazenje 5 g i ne pomaganje 5 g . da li tako funkcinise nas zakon?

Lošmi

pre 9 godina

Drago mi je da su ga uhapsili i da će konačno odgovarati za to što je uradio. Samo ne mogu da shvatim zašto čoveka koji je ubio nekoga u saobraćaju privodi jedinica PTJ (Protiv teroristička jedinica) kao što vidimo na slikama?

Miša, Bgd

pre 9 godina

Ok, pitate zašto se podigla ovolika medijska buka? Pa setite se da je i bio cilj da se digne javnost. Da su roditelji nastradalog uspeli u tome. Bez toga, ne samo naša država već malo koja na svetu bi uključila i dipomatiju i službe i sve moguće resurse. Mi, javnost smo im "uperili svetlo u lice" i nisu imali izbora. Takođe, ovi što govore kako je to eto moglo svima da se desi... Pa eto meni, kao i ljudima koje znam nije moglo da se desi da ukradena kola vozimo preko 100km/h, zgazimo i pobegnemo i da smo "od ranije poznati policiji" kao narko dileri i sl. I umesto da kažete super, uspeli smo ( da mi, javnost a ne država) vi gledate kako to da ubacite u politiku, da malo pljucnemo...

nekudim

pre 9 godina

Čitajući komentare nisam naišla ni na jedan koji bi bar malo pokazao saosećanje sa Lukinom porodicom . Pretvorilo se i ova vest u političko suočavanje. Drago mi je što je ovakav (ne)čovek sklonjen sa ulice ,pravda je zadovoljena i nadam se da je bar malo zbog toga lakše Lukinoj porodici.

STEFANI

pre 9 godina

nema zbora da on zaslužuje kaznu koju u ovakvim situacijama Zakon propisuje, ali ovoliki glamur oko hapšenja I deportacije odavno nije vidjen. Ima Država gde da se dokazuje pa neka tamo to radi- na jugu gde se u Državi formirala još jedna Država- tamo noga policajca nije kročila a I neće. Novi Pazar mesto I okolina začarana za Državu Srbiju - ne misli valjda Dr Trendovac Nebojša da u Srbiji ima zaštićenih 1?

moroni

pre 9 godina

kako Vas dušebrižnici ne grize savest u slučaju mladjanog Mitrovića ,...pa ubistva dvojice gardista, pa da ne nabrajam više..._?

MiljanaB

pre 9 godina

@Iva:Aali vi ovde navaljaste gluposti.Zašta će se Milićevu suditi to će odlučiti sud. Za vašu informaciju vozilo je bilo propisno označeno sa trukutom da je u kvaru , to što su momci pokušali da odguraju vozilo u kraj kolovoza da se nebi stvarala gužva ,savim je uredu i nije to bio razlog da se tečko pregazi.. Porediti udes sina Željka Mitrovića i ovaj na Brankovom mostu nemaju nikakvu sličnost , pa me baš interesuje zašto se onda pravi poređenje.

cvetko

pre 9 godina

slican slucaj smo imali u Valjevu.
U banji Vrujci ubije moj sugradjanin decka iz Surcina,udari ga pesnicom decko padne udari glavom od ivicnjak i premine. Ubica bude u bekstvu oko mesec dana nadju ga i uhapse u Holandiji sa kartom za Cikago deportuju u Srbiju i puste posle 10 dana da se brani sa slobode i na kraju dobije 1,5 god kucnog pritvora....inace ubica je od ranije poznat policiji osudjivan vise puta za slicna dela a odvokati ubede sudiju da je preminuli imao hematom u glavi od pre i da je zbog toga preminuo.plasi me da se i ovo sudjenje ne zavrsi na slican nacin ? !

nenad

pre 9 godina

@Haradinaj
A ja jos uvek verujem da je ovo namestaljka kako si rekao. Zbog silne medijske hajke koja se podigla i sve dosad trajala. Skoro da nije bilo dana da neki medij nije pisao o ovome. A toga uopste ne bi bilo da je uhapseni zbilja pravi pocinilac ovog krivicnog dela. Trebalo je ubediti sve nas da je ovaj prestupnik sa debelim dosijeom krivac i moze se reci da su mediji i te kako uspeli u tome. Potvrda toga ce biti blaga kazna koju ce dobiti.

Cooper

pre 9 godina

Da otac ubijenog nije otisao na most po pravdu i stajao danima ovaj bi se sada sirio po nasim splavovima sa starletama. Eto koliko smo mi pravna drzava.

stevan

pre 9 godina

Boze me sacuvaj i sakloni kakve sam ovde komentare video..a i odnos preporucenih i ne preporucenih komentara.Ovde jedan lik rekao da bi i on isto ovako Milicev uradio i dobio 80% lajkova.A ne, na ovom sajtu je bitno da se iskritikuje vlast i da se to vidi,to je najbitnije.A ovaj Milicev,treba da trune u zatvoru jedno 20 godina...On i one splavaruse sa njim su primer olosa i korova koji zagadjuju nase drustvo.To je ona flosklula,..bitno je da se izlazi,trosi,bahati..a da se ne radi nista. A kako to moze..naravno samo kriminalom.A komentar za splavaruse samo jedan komentar..u mom selu kazu 'i one ce nekad nekom cesnicu mesiti'.Nisu ni svesne koliko su jadne.

Dragan

pre 9 godina

Isto koliko je efikasno policija odradila svoj posao sada e na redu sudstvo i tuzilastvo da ne dozvole da se ubice izvuku i prodju nekaznjeno

Srbin 100%

pre 9 godina

Najbitnije u celoj ovoj prici je da je osumnjiceni uhapsen i da ce porodica tragicno nastradalog Luke Jovanovica imati neki vid satisfakcije da je covek koji je oduzeo zivot njihovom sinu u zatvoru

PetarNBGD

pre 9 godina

Jos jednom , saucesce neutesnim roditeljima pokojnog Luke , uz zelju i nadu da ce odgovorni za smrt njihovog sina dobiti zasluzene kazne , a tu je drzava Srbija da se pobrine da se to i ostvari

tja

pre 9 godina

@Alan Šor

resepekt za normalnost, retko je.

mnogo smo kao nacija postali ogorceni. jasno je zasto - zbog svega sto nam se desavalo i sto ce se desiti. a taj gnev ako se ne kanalise moze biti opasan.

zato uvek neko da se podmetne rulji na zrtvu, da ga slatko rascerece i malo zaborave na svakodnevicu koja je svakim danom sve sivlja.

zao mi sto ispada kao da branim ovog lika iz minija, jer to ne moze biti dalje od istine ali mi je i mnogo vise zao u sta smo se svi kolektivno pretvorili. sudije i dzelate istovremeno.

i zao mi je sto ne vidim svetlo na kraju tunela...

A.C.M.E.

pre 9 godina

Samo sam sekund pogledao tvoj link i video da je u Luizijani , kazna od 5-30 godina prim.prev.
(URANILOVKA, 7. septembar 2014 23:50)

Samo ako je vozač bio pijan. A ako to ne može da se dokaže kao što ni ovde neće moći da se dokaže, onda kazna nije tolika.

Fabregas

pre 9 godina

Dva maskirana specijalca za jednog obicnog klinca sa Karaburme!!! E Srbijo dotakla si dno, jeftina reklama za Svevisnjeg I njegove sledbenike...I sad ce ovaj da odrobija I Mitrovicevog sina I svakog drugog tatinog sina. Srbi slabo pamte to je ovde glavni problem!!!

Sandman

pre 9 godina

Dosadni ste vise s njim! U zatvoru je i sudice mu se na osnovu postojecih dokaza. Bice osudjen na osnovu postojecih zakona. Sta hocete jos?

Mishale

pre 9 godina

Dva slučaja iz naše sudske prakse:
1. Čovek se nije zaustavio i nije ispoštovao prvenstvo prolaza, udario je u automobil koji je išao putem sa prvenstvom prolaza, čovek iz tog automobila je poginuo. Vozač koji se nije zaustavio na raskrsnici iako je imao znak da on nema prvenstvo prolaza, oslobođen je krivice zato što je veštačen znak i utvrđeno je da se znak ne nalazi na propisnoj visini, tako da vozač nije mogao da primeti i smatrao je da posto nema znaka koji reguliše prvenstvo prolaza, da on ima prednost zato što je dolazio sa desne strane.

2. Vozač usled neprilagođene brzine sleti sa puta, u toj nesreći (sreći po vozača) pogine njegova tašta. Vozač je bio pijan ( veća količina alkohola u krvi). Osuđen je, za nehat, 12 meseci. Obrazloženje presude, tašta je ulaskom u automobil znala da je vozač pod uticajem alkohola (mrtav pijan) tako da je svesno rizikovala svoj život.

lux

pre 9 godina

Sve razumem. Zao mi je Luke i njegove porodice. To je velika tregedija. Ali da se pravi tolika hajka zbog ubistva iz nehata. Kao da je don Korleone. Bez obzira cime se bavi... To nije bas normalo. Ali sa druge strane sta jeste u nasem voljenom Srbistanu....

Relja

pre 9 godina

Kamijevog Stranca osudjuju za ubistvo na smrt, jer nije plakao na sahrani svoje majke. Da je plakao, ne bi bio tako kažnjen. Ovaj igrokaz sa ovim kriminalcem je po istom modelu. Ne odgovara se zato što ste nečasni, vec za ono što ste uradili. A cirkus na aerodromu i medijska pažnja su takodje nečasni. Najprljaviji politički marketing. Ko ce za to da odgovara?

da je bio član SNS SPS ili DS sada bi drugačije postupali sa njim

pre 9 godina

Dobro je da je identifikovan, pronadjen i uhapšen ali je užasno loše što vlast i mediji od svega ovoga prave plastičnu ilustraciju pravne države. Ovo što se sada događa nije pravna država nego estradna država i to ona najjeftinija, iz Grand produkcije, zabava za gladnu, opljačkanu i obespravljenu sirotinju. Ali neka bude tako, možda će neko primetiti za godinu ili 5 godina da i pored svih tajkuna po zatvorima i pored svog pohapšenog ološa, pored svih Evropskih Unija, uspešnih privatizacija, Beograda na vodi i pod vodom mi i dalje uporno živimo kao stoka.
Možda onda shvatimo da problem leži mnogo dublje nego u jednom histeričnom kriminalčiću.

milos

pre 9 godina

Ni za njegove pomagace po mom misljenju nema nikakvih olaksavajucih okolnosti I oni takodje treba da kao saucesnici u ovom zlocinu budu adekvatno kaznjeni

marija

pre 9 godina

Da bi koliko toliko pravda za nesrecnog momka bila ucinjena , mada je za njega samoga sve vec odavno gotovo , svo ucesinici i pomagaci u ovom zlocinu moraju da budu kaznjeni za primer , jer su se danima krili i prakticno ismejavali celu javnost Srbije

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Marcetić:Ne radi se ovde o nikakvom obećanju. Policija ne treba da ništa obećava. Ona treba da obavlja poslove zbog čega i postoji. Za ovaj posao koji su zaista profesionalno obavili, zaslužuju sve pohvale.

BRATAC - SACULATAC

pre 9 godina

Konacno da se na ovaj slucaj stavi tacka, svaka cast drzavi na veoma brzoj reakciji. Ono sto me zaista brine i sto mi je veoma krivo je samo to sto su ovaj slucaj iskoristili dezurni pljuvaci Demokratske stranke da napadnu vlast. Ne birajuci sredstva razapelim su sve strele samo da napadnu vlast, ni jednog trenutka nisu pomislili kako je porodici Luke. Njima bi i odgovaralo da se Marko Milicev nikada ne nadje. Umesto da svi pozdravimo hapsenje i izrucenje osumnjicenog neki i dalje koriste ovu vest za politicki obracun na najprizemniji nacin.

Crnokosa 27

pre 9 godina

Od zakona se ne može pobeći. Drago mi je što će krivac za Lukino ubistvo biti priveden pred lice pravde i snositi posledice za zločin koji je počinio.

Iva

pre 9 godina

@(MiljanaB, 8. septembar 2014 10:54)

Ajde, Miljana, ponovo pročitajte moj komentar. Očigledno ste pobrkali lončiće.
Kad se tekst stavi između navodnika, to znači da nekoga citirate.
Ja sam citirala bezimenu, i kritikovala njen komentar i njenu dvoličnost.
Priznajem, zabunili ste se jer nisam stavila mankija na početku (kao sada za Vas) ali valjda vidite da ime onoga ko je napisao komentar uvek stoji ispod komentara a ne na vrhu.
Pozdrav.

Toza

pre 9 godina

Moralna i intelektualna propast.
(Haradinaj, 07. septembar 2014 23:43)
Jeste propast.. evo zasto: Bacanje peska u oci.. zakoni prolaze, evro skace sirotinja gladuje...Dok mi jurimo Mr. Milićeva po svetu..

Bata

pre 9 godina

Mišković je odavno pušten iz zatvora, pa Vodji treba novi državni neprijatelj koga će utamničiti na radost rulje. Ne kažem da ovaj ne treba da ide u zatvor, ali ovoliki medijski cirkus i da Protivteroristička jedinica sprovodi čoveka koji je izazvao saobraćajnu nesreću, to je čista manipulacija javnosti koja je vazda željna krvi.

boki

pre 9 godina

Pre 30 godina takve face kao ovaj krimos se vozio biciklom i bio je 0 u društvu a danas je on neka faca Vip gost po beogradskim lokalima, nekada su ih hapsili obični prasinari. Koliko ih je još na slobodi a imaju nakupljeno po 5,6 godina robije.

prle

pre 9 godina

cela pompa oko ove jajare je preslikana slika naseg drustva. zamajavanje naroda, neresavanje pravih velikih problema, nemoc za borbu sa velikim kriminalom, tabloidi kao sredstvo informisanja, zloupotreba drzavne moci I funkcija za malo marketinga....

Alan Ford

pre 9 godina

"Milićev je ranije osuđivan u Srbiji i policija poseduje njegove podatke i otiske prstiju tako da je ta procedura brzo okončana." - fala bogu, sad mi ostali kriminalci što nam uzeše otiske za ličnu kartu znamo da je to bilo zezanje!!!

Draga Tasta

pre 9 godina

Za nase drustvo je veoma bitno da se povrati poverenje u bezbednosne strukture,a najbolji nacin za to je upravo resavanje ovakvih slucajeva koji su svojom brutalnoscu sokirali i uzbunili naciju