Četvrtak, 04.09.2014.

15:12

Porošenko proglašava mir u petak

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Izvor: B92

Porošenko proglašava mir u petak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Lenon

pre 9 godina

Ovo je neverovatno. Kada neko piše da su Ukrajnci nacisti takav komentar se objavljuje. Ali kada ja pišem da Ukrajnci nisu nacisti, e to se ne objavljuje. Mislim stvarno.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Zato sada nacisti besomucno tuku po zgradama (tri naselja) u Donjecku pocev o 17.30 casova. Ne zna se koliko je ljudi nastradalo. Pozari na sve strane.

Goran

pre 9 godina

Porosenko govori o miru a na ukrajinskim kanalima se vrte snimci i dobrovoljcima,mobilizaciji i odlasku na istok zemlje.
Ziveo sam u Ukrajini i Rusiji i znam jezik i moram da primetim da su ukrajinski mediji poslednji hdana sve ostriji,a pre nekoliko dana su poceli da emituju vojni spot koji ima pesmu koju su koristili pripadnici tzv. Vojske Dnipra u WWII a bili su protiv Crvene Armije.Doduse i protiv nacista.
Ne ide mi to bas zajedno sa mirom.
https://www.youtube.com/watch?v=g8Rvba1Kijk

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko ima budala kojima je zao sto ce doci do primirja, koliko smo bolesni i tupi da nismo ni svesni. Sta mi uopste znamo, zatarabljeni sa lazovima na vlasti, trpimo deset puta veci teror i nista da preduzmemo, ocaj.

ISKANDER

pre 9 godina

Zao mi je Ukraine stvarno, neduzni uvek stradaju.putinu docice mu uskoro kraj!
(brax, 4. septembar 2014 19:17)

Hvala bogu pa ni vasa nebulozna poruka nije bila dugacka,pa ste isto brzo i zavrsili..
Sinko,ajde prvo na casove geografije da se prvo poducis nazivu zemlje o kojoj pises !
Nje UKRAINA nego je Ukrajina,pod dirigentskom palicom brace Rusa - naravno !

deglobalizator

pre 9 godina

jeste razbijena Ukrajinska armija . moje misljenje je da sad nateraju na prekid vatre i trenutno stanje do proleca da za to vreme naoruza zapad ukrajince da ih obuci itd da EU ima gasa tokom zime a da na prolece ponovo pokrenu rat u novim uslovima uz neki scenario poput markala, snajperista, malezijskog aviona imaju oni vec odlicnu mastu kada je scenario u pitanju . voleo bih da gresim ...

Deki

pre 9 godina

Sada kada je Ukrajinska armija bukvalno razmazana ,snage Novorusije nemaju nikakvog razloga da prihvate primirija tamo nekih sluzbenika iz Kijeva,,,ovaj sukob se moze jedino resiti likivdacijom proamerickog antidemokratskog rezima u Kijevu.
I uvodjenjem demokratije u Ukrjaini od strane proruskih aktivista i aktivistica po meri Moskve
To ce eliminisati antidemokratsi rezim u Kijevu i edukovati zapad glede sledecih pokusaja ....

jaran

pre 9 godina

Budimo realni, proruske snage su spremne da umarsiraju u Kijev, pa se ovako nesto vidi kao kapitulacija i neuspeli pokusaj USA i EU da naprave Africko prolece po njihovoj meri.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Jesam li ja jedini medju komentatorima/čitateljima koji se raduje eventualnoj uspostavi mira? Samo čitam gluposti i nekakvo nasladjivanje nečijoj nesreći, jer kao da je posrijedi neka utakmica, navijamo za suprotnu ekipu. Katastrofa.

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Траже примирје ? А из свог оружија данас бомбардују Доњетск можда нај жешће до сад!!! Само ми чудно што и Руски медији нешто о томе не извештавају баш баш!!! Бојим се да је неки дил ? А каубоји у том случају профитирају а несрећни народ опет страда. Искуство ме тера да се сетим наших дилова( РСК, Дрвар,Грахово, околина Сарајева...) и страдања!

n

pre 9 godina

Molim se za Ruse i Ukrajince da budu pametniji i da proglase mir, za dobro svog naroda. Ne unistavajte zivote i buducnost hiljadama porodica a pre svega dece, ona nisu nista kriva i ona imaju pravu na normalno odrastanje.
nDajte istoku Ukrajine neku vrstu autonomije sa vecim nadleznostima i sa bliskim vezama sa Rusijom. Smatram da bi takvo resenje bilo prhvatljivo za obe strane.

Jota

pre 9 godina

Njuport -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Gospodine Porosenko, imali ste vremena da se Vi pitate. Sada se pitaju neki drugi faktori i situacija na terenu. Vi ste samo slepi posmatrac i pudlica Vasih nalogodavaca, koji vise nisu u mogucnosti ni o cemu da odlucuju, jer su doveli rat do tacke usijanja.

Kazete bilateralni prekid vatre. Mozda ste mislili na uniteralni prekid.
Za bilateralni prekid rata se pitaju dve strane.

Nego sta bi sa maleziskim civilnim avionom, da li spomenuste 298 mrtvih neduznih civila, sta bi sa civilima spaljenim u Odesi, gomilom mrtvih gradjana civila u Donjecku iostalim gradskim naseljima koji se raketiraju konstantno, snajperistima na Majdanu, itd. itd. itd.

ivan

pre 9 godina

Znaci prvi put smo uradili nesto pametno, nismo uveli sankcije Rusiji. Zapad i Rusi ce se pomiriti a male kvazidrzave koje su uvele sankcije Rusima sad ce ispastati.

nisam pri parama da idem u EU

pre 9 godina

Vođe zemalja NATO-a u Njuportu, u Velikoj Britaniji, spremaju novu visoko spremnu jedinicu u bazama na istoku Evrope s ciljem da se osujeti "ruska pretnja", dok je Evropska unija najavila nove sankcije Moskvi.

Porošenko proglašava mir u petak.
Njuport -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Dve suprotne izjave, nista cudno od uterivaca demokratije.

Gomila kontradiktornih saopstenja, izjava, predloga i najava.

Bojim se da se ovaj rat nece zavrsiti jos dugo.

Borbe u punom jeku , gomile stradalih, sto ranjenih , sto mrtvih , a kravatirana gospoda sa zapada uz viski i kavijar donose odluke i salju saopstenja.

A sto se tice ekipe na fotografiji, svi su tu, pokretaci silnih nevolja sirom sveta, sve u ime demokratije po americkom receptu.

A vlasti u Srbiji bi da budu pekinezeri ovom klanu.

SMESNO.

kokolo_moj

pre 9 godina

Jedan tajni vojni izveštaj NATO ukazuje da je politička nagodba za ukrajinsku krizu neminovna, jer je ukrajinska vojska pred porazom na pobunjenom istoku zemlje.

uMetnik_u_ljubAvII_

pre 9 godina

Pa kad je došla kontra ofanziva,kad polako gubite teritoriju,kad vaši avioni ne smeju da pomisle da polete ka zaraćenoj teritoriji jer ce biti srušeni,kad vidite da nemate izlaza vi bi sad primirje??? Da da kako da ne. Šta ćemo sa civilnim avionom što ste oborili a osudili Ruse? Šta ćemo sa civilima koji su izginuli dok ste bombardovali "vojne objekte,skloništa pro Rusa" kuće,zgrade,bolnice? Sami Ukrainci vam nikad neće oprostiti a kamo li Rusi. Videli ste i shvatili ste šta Vam je uradila Amerika i njene *evropske marionete* ali je kasno,sad ćete morati da idete do kraja jer ne radite više šta vi mislite već šta vam se kaže.

karlo

pre 9 godina

Čitam komentare oko ovoga u Ukrajni odavno, i ne razumem to ejakuliranje na Putina, i uživanje u tome što se nečija zemlja raspada. Koji je rezon toga? Šta imate od toga?
Može on da zapali celu Ukrajnu, vićete i dalje biti ti koji su bili bombardovani. Deal with it.

Toliko

pre 9 godina

Vidim po pisanju DW da se ovo vidi kao kapitulacija sadasnjeg Ukrajinskog vrha i da su evropski jastrebovi prilicno razocarani. Zato ako ste primetili poslednja 2-3 dana ovako brutalno vredjanje, pretnje i ostalo. Stvarno mi nije bilo jasno da neko nije racunao na to da i na Ukrajinskoj strani kao i na ruskoj stoje neki tajkuni koji gube desetine i cak stotine miliona u ovom ratu i da i oni imaju granicu. Ne mislim da je ovo kraj vec pauza, pogotovu sada kada su se dogovorili da trose vise na oruzje, americki vojni lobi nece da ispusti sansu. Mozda kad za neku godinu neko konacno bude hteo da podvuce crtu tip Mari Le Pen, do tad u Evropi i Rusiji imamo samo gubitnike.

nevski

pre 9 godina

Ubedjen sam da Rusi imaju svog igraca u Kijevu,ali,to Porosenko i Jacenjuk nisu.Sto se primirja tice,bilo bi to pametno,ali,latinima nije verovati.Nazalost,mislim da od mira nema nista,ukrajinci bi morali da se povuku na udaljenost sa koje nemogu da granatiraju civile tocka ima domet od 120 km,znaci iza Dnjepropetrovska.E,eto bam tako i Novorusije u full-u,a,mislim da na to nece pristati ovi nesrecnici koji se predstavljaju. kao. vlast u Kijevu....

Oseti ironiju

pre 9 godina

Rusija:Amerika 1:0. Amerika ima na klupi EU, Rusi bez rezerve ali mnogo jaki. Ukrajina je lopta.
(Neko spolja, 04. septembar 2014 16:24)

RF-USA 2:0 Zaboravio si Siriju!

hmmm...

pre 9 godina

A za to vreme, dok i jedni i drugi glavešine tvrde pazar za svoje "više" nacionalne ciljeve, plebs se međusobno tamani. Bilans - hiljade mrtvih, a u udžbenike istorije kao heroji ulaze on koji su do toga doveli.
Tako je uvek bilo i tako će uvek biti.

Vitez

pre 9 godina

(lazzanja, 4. septembar 2014 15:38)

Ruska vojska je vec preko tjedan dana u Ukrajini. Sto mislis otkuda ta iznenadna protuofenziva "proRusa"?
I sto je tu cudno ako ih bombarduju?

Goran

pre 9 godina

Ukrajinsko vazduhoplovstvo da bombarduje polozaje ruske vojske!? Cirkus. Da je to zaista ruska vojska isli bi sa njima i protiv vazdušni sistemi kratkog dometa a cak sa teritorije Rusije bi ih stitili s400. Ne bi tu mnogo toga letelo.

Neko spolja

pre 9 godina

Rezime: očigledno sve dok nisu ušli Rusi da komanduju pobunjenicima (ili kako god ih već zvali), ukrajinci su lajali, bili glasni i hrabri. Kako su počeli da gube, eto primirja. Da sam na mestu "proevropskih" (šta god to značilo) Ukrajinaca, ne bi bio ponosan na ovu novu vlast. Ali ključno je sledeće: i 2014 godine sila odlučuje. Ništa se nije promenilo, diplomatija je tu samo da potpomogne i sprovede. Rusija:Amerika 1:0. Amerika ima na klupi EU, Rusi bez rezerve ali mnogo jaki. Ukrajina je lopta.

slobo

pre 9 godina

Borci za slobodu,osvajaju mariupolj tokom noci,i onda im je put ka KIEVU otvoren zato POTROSENKO hoce da proglasi primirje,samo neznam dal je u poziciji da to uradi??Sto se tice Ukrainskog vazduhoplovstva,pitanje je dal je u stanju i komarce da zaprasi,a bas bih voleo da vidim tog pilota koji danas sme da nadlece DNR a kamoli bombarduje!!!!

pribil

pre 9 godina

Pre ce biti kapitulacija...A rasmusen ce da protestuje, a francuska ce morati da isporuci ratni brod rusiji, a Putin ce na odmor...na Krim!

ISKANDER

pre 9 godina

Ukrajina sve više klizi ka NATO.Mislim da je i nama poslednji trenutak da to uradimo,jer kad su nas zadnji put braća Rusi branili 99 god,silno smo nadrljali.Da ne pričam o njihovoj bratskoj kupovini naših energetskih firmi i plata radnika od 20.000 din.Inače Ukrajina će se pre ili kasnije podeliti na istok i na zapad,pitanje je koji će bolje prosperirati,ja znam odgovor,ko nezna nek sazna!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glasač ds-a, 4. septembar 2014 15:43)


Mada ne komentarisem nikada domacu politiku,jer me ista ne zanima,ali mi je interesantno da jedan 'napredni' EU-topista nije pismen.

Ja recimo znam da Ukrajina nece uci u NATO,a ko 'nezna',tj.ne zna,je ustvari samo zlonamerno zanesen .
Covece,pa Vi ste veci komunisti od bilo koga !
Zatucanost u vidu pominjanja Milosevica i '99-te je sve sto Vi pisete,dalje od toga nema i niste sposobni da sagledate da se svet menja.
'Petakolona','boljsevici' i 'kgb'...
Ja da sam Rus,ja bih takve pljunuo i ne bih im pomagao !

vidoviti

pre 9 godina

A ovo je Putinova ideja, ne zaboravite!
(srki, 4. septembar 2014 16:05)

Zato i ocekuj najnovijim vestima da su proruske strane prekrsili primirje... Vec vidjena situacija.

мм

pre 9 godina

Прогласи ПОРАЗ господине Потрошенко!
Новорусија је поразила твоје фашистичке снаге!

Slavic Union

pre 9 godina

Ovo je velika pobeda pre svega slovenskog naroda. Amerima ovo nikako ne odgovara, vec su imali nekoliko jakih narudzbina naoruzanja, sada ce sve to da stane. Ovo je jedino razumno resenje, u suprotnom Ukrajinska ekonomija bi dozivela cunami a i nama, EU i rusima ne odgovara ova kriza.

Duka

pre 9 godina

Oproban metod:

1. ugovoriti mirovne pregovore koji su u startu osudjeni na propast iz vise unapred projektovanih razloga (kao npr. Rambuje);

2. obajaviti propast pregovora usled ne ispunjavanja postavljenih uslova od strane oponentne strane (u ovom slucaju Rusije) i objaviti to "na sva zvona" radi skupljanja globalne podrske protiv;

3. egzekucija ceka!

Zar nam scenario nije poznat!?

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Providno. Samo da ne bude da je mir po Putinovom predlogu i planu, nego, eto kao Porošenko, koji je rat i započeo i čije su ruke do lakata krvave, predlaže mir!? Srećom, većina naroda ovde u Srbiji više ne nasesda na te debilne propagandističke trikove iz zapadne kuhinje. Mi smo to "ne čitali, nego hodali" i Srbi posebno negativno reaguju na jeftino zapadno licemerstvo. Tuga i sramota. Koliko je nedužnih ljudi pobijeno, koliko porodica rastureno i ostalo bez najmilijih i bez imovine? I zašto? Da zabranite ruski jezik i proterate Ruse, da Bajden može da vadi uljane škriljce i truje Ukrajinu? Da USA prodaje oružje glupanderima koji su pošto su se krađom tajkunizovali, malo naučili engleski i sad bi da glumataju "zapadne vrednosti". Ići ćete vi lepo u Donjeck na sud za ratne zločine. Naoružali vas zapadnjaci, pa vi poslali one magarce sa kukastim krstovima, na istok da pale sela i gradove. U početku frajeri sa Ray Ban naočarima, a na kraju srećni sa metlom u rukama, a oni drugi u sanduku. Stara poslovica ovde kod nas u Bačkoj glasi: "Jače selo od svatova". Potpisujte što pre, jer etnički Rusi sa istoka Ukr će kao i Rusi iz Rusije. Kad počnu da se tuku neće da stanu. Nemož' pobeći. Dođu i kući pa sve razvale, a bude da i svastika nastrada. E, sad zavisi, od slučaja do slučaja...

adam

pre 9 godina

Sponzori sledećeg rata su "Mercedes" i "Jelcinj Votka"! Jednostavnije im je da pokrenu teritorijalni rat nego da napadnu svetski poredak koji drži pet porodica.

svi ...

pre 9 godina

"Sa druge strane, pojavile su se i informacije da ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo bombarduje položaje ruske vojske nedaleko od Marijupolja. Takođe se navodi da je položaje ruske vojske ukrajinska snaga doznala špijunskim aktivnostima."

Kakve informacije, gde, sta, ko, koje "ukrajinsko vazduhoplovstvo"? Ovo zvuci bez veze. Ruska vojska sedi i ceka da ih pobije ukrajinsko vazduhoplovstvo? Nekako je tesko za poverovati...

Владимир

pre 9 godina

Биће примирја када Руси врате Маријупољ. Не може се тајмаут тражити када је лопта кад противника, зар не?
Када се обезбеде потребне територије, Руси ће имати добар основ за преговоре. До тада примирје је једнострано. И неважеће.

makarije

pre 9 godina

ipak ce na kraju biti kako je putin predlozio,sto znaci su USA i njihove evroske marionete jos jednom porazene od strane Putina,i mocne ruske obavestajne sluzbe i jos mocnije besprekokorno takticki obbucenom vojskom,pitanje se samo postavlja,cemu onolike zrtve,srusene kuce i cemu oniliko raseljenih lica kada je scenario bio ocigledan,kao sa Abhazijom i Osetijom.......

glasač ds-a

pre 9 godina

Ukrajina sve više klizi ka NATO.Mislim da je i nama poslednji trenutak da to uradimo,jer kad su nas zadnji put braća Rusi branili 99 god,silno smo nadrljali.Da ne pričam o njihovoj bratskoj kupovini naših energetskih firmi i plata radnika od 20.000 din.Inače Ukrajina će se pre ili kasnije podeliti na istok i na zapad,pitanje je koji će bolje prosperirati,ja znam odgovor,ko nezna nek sazna!

how about no?

pre 9 godina

A onda je ruska vojska bombardovala ukrajince, koji su bezeci od ruske vojske upali u zamku koju im je postavila ruska vojska. Ruska vojska napreduje ka Donjecku dok ruska vojska opkoljava Mariupolj. Ruska vojska je nedavno pokrenula ofanzivu u Ukrajini, te od tada ruska vojska napreduje u svim pravcima u kojima je pokrenuta ofanziva od strane ruske vojske.

Tijana

pre 9 godina

Da li mozemo da dobijemo nova saznanja od novinarke b92 iz Mariupolja da ne citamo sa sto strana nove vesti. Naime moze se videti na vise sajtova ofanziva oslobodilaca i da ce Maripupolj pasti tokom veceri ili nocas najkasnije. Vas novinar je tamo pa molimo da pisete malo o ovom veicanstvenom dogadjaju koji jako raduje vecinu Srbije. Hvala.

marko

pre 9 godina

Izgubili na svim frontovima, preti im totalni krah i sad proglašava mir? Da mi nije žao svih poginulih slatko bih se ismejao.. Bilo bi za Nušića! Samo, opet će đavo da smisli neku novu podvalu na samitu..

Laza

pre 9 godina

Zasad sigurno nema ništa od tog primirja, Amerikanci to neće.

Ovaj smo film već gledali pre dvadeset godina u Bosni, sa Izetbegovićem u ulozi Jacenjuka.

Mada, ruku na srce, Izetbegović je bar izgledao kao normalan čovek i gospodin.

Mare,NS

pre 9 godina

Fotografija govori vise od hiljadu reci!
Pogledajte,kakvo se lepo drustvo skupilo za stolom,kao i ko stoji malo dalje!
Da,to su ljudi koji su pokrenuli ovu opasnu igru u Ukrajini!
Da hoce,mogli bi prekinuti ovu agoniju za pet minuta!
Kako stvari stoje na terenu,mozda ce uskoro morati moliti nekog drugog da to uradi,ali se bojim da su vec sada otisli predaleko!
Ali,eto,ljudski je nadati se najboljem!!!

Tijana

pre 9 godina

Da li mozemo da dobijemo nova saznanja od novinarke b92 iz Mariupolja da ne citamo sa sto strana nove vesti. Naime moze se videti na vise sajtova ofanziva oslobodilaca i da ce Maripupolj pasti tokom veceri ili nocas najkasnije. Vas novinar je tamo pa molimo da pisete malo o ovom veicanstvenom dogadjaju koji jako raduje vecinu Srbije. Hvala.

svi ...

pre 9 godina

"Sa druge strane, pojavile su se i informacije da ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo bombarduje položaje ruske vojske nedaleko od Marijupolja. Takođe se navodi da je položaje ruske vojske ukrajinska snaga doznala špijunskim aktivnostima."

Kakve informacije, gde, sta, ko, koje "ukrajinsko vazduhoplovstvo"? Ovo zvuci bez veze. Ruska vojska sedi i ceka da ih pobije ukrajinsko vazduhoplovstvo? Nekako je tesko za poverovati...

how about no?

pre 9 godina

A onda je ruska vojska bombardovala ukrajince, koji su bezeci od ruske vojske upali u zamku koju im je postavila ruska vojska. Ruska vojska napreduje ka Donjecku dok ruska vojska opkoljava Mariupolj. Ruska vojska je nedavno pokrenula ofanzivu u Ukrajini, te od tada ruska vojska napreduje u svim pravcima u kojima je pokrenuta ofanziva od strane ruske vojske.

мм

pre 9 godina

Прогласи ПОРАЗ господине Потрошенко!
Новорусија је поразила твоје фашистичке снаге!

makarije

pre 9 godina

ipak ce na kraju biti kako je putin predlozio,sto znaci su USA i njihove evroske marionete jos jednom porazene od strane Putina,i mocne ruske obavestajne sluzbe i jos mocnije besprekokorno takticki obbucenom vojskom,pitanje se samo postavlja,cemu onolike zrtve,srusene kuce i cemu oniliko raseljenih lica kada je scenario bio ocigledan,kao sa Abhazijom i Osetijom.......

Mare,NS

pre 9 godina

Fotografija govori vise od hiljadu reci!
Pogledajte,kakvo se lepo drustvo skupilo za stolom,kao i ko stoji malo dalje!
Da,to su ljudi koji su pokrenuli ovu opasnu igru u Ukrajini!
Da hoce,mogli bi prekinuti ovu agoniju za pet minuta!
Kako stvari stoje na terenu,mozda ce uskoro morati moliti nekog drugog da to uradi,ali se bojim da su vec sada otisli predaleko!
Ali,eto,ljudski je nadati se najboljem!!!

Владимир

pre 9 godina

Биће примирја када Руси врате Маријупољ. Не може се тајмаут тражити када је лопта кад противника, зар не?
Када се обезбеде потребне територије, Руси ће имати добар основ за преговоре. До тада примирје је једнострано. И неважеће.

marko

pre 9 godina

Izgubili na svim frontovima, preti im totalni krah i sad proglašava mir? Da mi nije žao svih poginulih slatko bih se ismejao.. Bilo bi za Nušića! Samo, opet će đavo da smisli neku novu podvalu na samitu..

Laza

pre 9 godina

Zasad sigurno nema ništa od tog primirja, Amerikanci to neće.

Ovaj smo film već gledali pre dvadeset godina u Bosni, sa Izetbegovićem u ulozi Jacenjuka.

Mada, ruku na srce, Izetbegović je bar izgledao kao normalan čovek i gospodin.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Providno. Samo da ne bude da je mir po Putinovom predlogu i planu, nego, eto kao Porošenko, koji je rat i započeo i čije su ruke do lakata krvave, predlaže mir!? Srećom, većina naroda ovde u Srbiji više ne nasesda na te debilne propagandističke trikove iz zapadne kuhinje. Mi smo to "ne čitali, nego hodali" i Srbi posebno negativno reaguju na jeftino zapadno licemerstvo. Tuga i sramota. Koliko je nedužnih ljudi pobijeno, koliko porodica rastureno i ostalo bez najmilijih i bez imovine? I zašto? Da zabranite ruski jezik i proterate Ruse, da Bajden može da vadi uljane škriljce i truje Ukrajinu? Da USA prodaje oružje glupanderima koji su pošto su se krađom tajkunizovali, malo naučili engleski i sad bi da glumataju "zapadne vrednosti". Ići ćete vi lepo u Donjeck na sud za ratne zločine. Naoružali vas zapadnjaci, pa vi poslali one magarce sa kukastim krstovima, na istok da pale sela i gradove. U početku frajeri sa Ray Ban naočarima, a na kraju srećni sa metlom u rukama, a oni drugi u sanduku. Stara poslovica ovde kod nas u Bačkoj glasi: "Jače selo od svatova". Potpisujte što pre, jer etnički Rusi sa istoka Ukr će kao i Rusi iz Rusije. Kad počnu da se tuku neće da stanu. Nemož' pobeći. Dođu i kući pa sve razvale, a bude da i svastika nastrada. E, sad zavisi, od slučaja do slučaja...

Oseti ironiju

pre 9 godina

Rusija:Amerika 1:0. Amerika ima na klupi EU, Rusi bez rezerve ali mnogo jaki. Ukrajina je lopta.
(Neko spolja, 04. septembar 2014 16:24)

RF-USA 2:0 Zaboravio si Siriju!

Jota

pre 9 godina

Njuport -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Gospodine Porosenko, imali ste vremena da se Vi pitate. Sada se pitaju neki drugi faktori i situacija na terenu. Vi ste samo slepi posmatrac i pudlica Vasih nalogodavaca, koji vise nisu u mogucnosti ni o cemu da odlucuju, jer su doveli rat do tacke usijanja.

Kazete bilateralni prekid vatre. Mozda ste mislili na uniteralni prekid.
Za bilateralni prekid rata se pitaju dve strane.

Nego sta bi sa maleziskim civilnim avionom, da li spomenuste 298 mrtvih neduznih civila, sta bi sa civilima spaljenim u Odesi, gomilom mrtvih gradjana civila u Donjecku iostalim gradskim naseljima koji se raketiraju konstantno, snajperistima na Majdanu, itd. itd. itd.

pribil

pre 9 godina

Pre ce biti kapitulacija...A rasmusen ce da protestuje, a francuska ce morati da isporuci ratni brod rusiji, a Putin ce na odmor...na Krim!

ivan

pre 9 godina

Znaci prvi put smo uradili nesto pametno, nismo uveli sankcije Rusiji. Zapad i Rusi ce se pomiriti a male kvazidrzave koje su uvele sankcije Rusima sad ce ispastati.

Neko spolja

pre 9 godina

Rezime: očigledno sve dok nisu ušli Rusi da komanduju pobunjenicima (ili kako god ih već zvali), ukrajinci su lajali, bili glasni i hrabri. Kako su počeli da gube, eto primirja. Da sam na mestu "proevropskih" (šta god to značilo) Ukrajinaca, ne bi bio ponosan na ovu novu vlast. Ali ključno je sledeće: i 2014 godine sila odlučuje. Ništa se nije promenilo, diplomatija je tu samo da potpomogne i sprovede. Rusija:Amerika 1:0. Amerika ima na klupi EU, Rusi bez rezerve ali mnogo jaki. Ukrajina je lopta.

nisam pri parama da idem u EU

pre 9 godina

Vođe zemalja NATO-a u Njuportu, u Velikoj Britaniji, spremaju novu visoko spremnu jedinicu u bazama na istoku Evrope s ciljem da se osujeti "ruska pretnja", dok je Evropska unija najavila nove sankcije Moskvi.

Porošenko proglašava mir u petak.
Njuport -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Dve suprotne izjave, nista cudno od uterivaca demokratije.

Gomila kontradiktornih saopstenja, izjava, predloga i najava.

Bojim se da se ovaj rat nece zavrsiti jos dugo.

Borbe u punom jeku , gomile stradalih, sto ranjenih , sto mrtvih , a kravatirana gospoda sa zapada uz viski i kavijar donose odluke i salju saopstenja.

A sto se tice ekipe na fotografiji, svi su tu, pokretaci silnih nevolja sirom sveta, sve u ime demokratije po americkom receptu.

A vlasti u Srbiji bi da budu pekinezeri ovom klanu.

SMESNO.

kokolo_moj

pre 9 godina

Jedan tajni vojni izveštaj NATO ukazuje da je politička nagodba za ukrajinsku krizu neminovna, jer je ukrajinska vojska pred porazom na pobunjenom istoku zemlje.

n

pre 9 godina

Molim se za Ruse i Ukrajince da budu pametniji i da proglase mir, za dobro svog naroda. Ne unistavajte zivote i buducnost hiljadama porodica a pre svega dece, ona nisu nista kriva i ona imaju pravu na normalno odrastanje.
nDajte istoku Ukrajine neku vrstu autonomije sa vecim nadleznostima i sa bliskim vezama sa Rusijom. Smatram da bi takvo resenje bilo prhvatljivo za obe strane.

Goran

pre 9 godina

Ukrajinsko vazduhoplovstvo da bombarduje polozaje ruske vojske!? Cirkus. Da je to zaista ruska vojska isli bi sa njima i protiv vazdušni sistemi kratkog dometa a cak sa teritorije Rusije bi ih stitili s400. Ne bi tu mnogo toga letelo.

Duka

pre 9 godina

Oproban metod:

1. ugovoriti mirovne pregovore koji su u startu osudjeni na propast iz vise unapred projektovanih razloga (kao npr. Rambuje);

2. obajaviti propast pregovora usled ne ispunjavanja postavljenih uslova od strane oponentne strane (u ovom slucaju Rusije) i objaviti to "na sva zvona" radi skupljanja globalne podrske protiv;

3. egzekucija ceka!

Zar nam scenario nije poznat!?

uMetnik_u_ljubAvII_

pre 9 godina

Pa kad je došla kontra ofanziva,kad polako gubite teritoriju,kad vaši avioni ne smeju da pomisle da polete ka zaraćenoj teritoriji jer ce biti srušeni,kad vidite da nemate izlaza vi bi sad primirje??? Da da kako da ne. Šta ćemo sa civilnim avionom što ste oborili a osudili Ruse? Šta ćemo sa civilima koji su izginuli dok ste bombardovali "vojne objekte,skloništa pro Rusa" kuće,zgrade,bolnice? Sami Ukrainci vam nikad neće oprostiti a kamo li Rusi. Videli ste i shvatili ste šta Vam je uradila Amerika i njene *evropske marionete* ali je kasno,sad ćete morati da idete do kraja jer ne radite više šta vi mislite već šta vam se kaže.

slobo

pre 9 godina

Borci za slobodu,osvajaju mariupolj tokom noci,i onda im je put ka KIEVU otvoren zato POTROSENKO hoce da proglasi primirje,samo neznam dal je u poziciji da to uradi??Sto se tice Ukrainskog vazduhoplovstva,pitanje je dal je u stanju i komarce da zaprasi,a bas bih voleo da vidim tog pilota koji danas sme da nadlece DNR a kamoli bombarduje!!!!

Slavic Union

pre 9 godina

Ovo je velika pobeda pre svega slovenskog naroda. Amerima ovo nikako ne odgovara, vec su imali nekoliko jakih narudzbina naoruzanja, sada ce sve to da stane. Ovo je jedino razumno resenje, u suprotnom Ukrajinska ekonomija bi dozivela cunami a i nama, EU i rusima ne odgovara ova kriza.

Toliko

pre 9 godina

Vidim po pisanju DW da se ovo vidi kao kapitulacija sadasnjeg Ukrajinskog vrha i da su evropski jastrebovi prilicno razocarani. Zato ako ste primetili poslednja 2-3 dana ovako brutalno vredjanje, pretnje i ostalo. Stvarno mi nije bilo jasno da neko nije racunao na to da i na Ukrajinskoj strani kao i na ruskoj stoje neki tajkuni koji gube desetine i cak stotine miliona u ovom ratu i da i oni imaju granicu. Ne mislim da je ovo kraj vec pauza, pogotovu sada kada su se dogovorili da trose vise na oruzje, americki vojni lobi nece da ispusti sansu. Mozda kad za neku godinu neko konacno bude hteo da podvuce crtu tip Mari Le Pen, do tad u Evropi i Rusiji imamo samo gubitnike.

ISKANDER

pre 9 godina

Ukrajina sve više klizi ka NATO.Mislim da je i nama poslednji trenutak da to uradimo,jer kad su nas zadnji put braća Rusi branili 99 god,silno smo nadrljali.Da ne pričam o njihovoj bratskoj kupovini naših energetskih firmi i plata radnika od 20.000 din.Inače Ukrajina će se pre ili kasnije podeliti na istok i na zapad,pitanje je koji će bolje prosperirati,ja znam odgovor,ko nezna nek sazna!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glasač ds-a, 4. septembar 2014 15:43)


Mada ne komentarisem nikada domacu politiku,jer me ista ne zanima,ali mi je interesantno da jedan 'napredni' EU-topista nije pismen.

Ja recimo znam da Ukrajina nece uci u NATO,a ko 'nezna',tj.ne zna,je ustvari samo zlonamerno zanesen .
Covece,pa Vi ste veci komunisti od bilo koga !
Zatucanost u vidu pominjanja Milosevica i '99-te je sve sto Vi pisete,dalje od toga nema i niste sposobni da sagledate da se svet menja.
'Petakolona','boljsevici' i 'kgb'...
Ja da sam Rus,ja bih takve pljunuo i ne bih im pomagao !

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Траже примирје ? А из свог оружија данас бомбардују Доњетск можда нај жешће до сад!!! Само ми чудно што и Руски медији нешто о томе не извештавају баш баш!!! Бојим се да је неки дил ? А каубоји у том случају профитирају а несрећни народ опет страда. Искуство ме тера да се сетим наших дилова( РСК, Дрвар,Грахово, околина Сарајева...) и страдања!

nevski

pre 9 godina

Ubedjen sam da Rusi imaju svog igraca u Kijevu,ali,to Porosenko i Jacenjuk nisu.Sto se primirja tice,bilo bi to pametno,ali,latinima nije verovati.Nazalost,mislim da od mira nema nista,ukrajinci bi morali da se povuku na udaljenost sa koje nemogu da granatiraju civile tocka ima domet od 120 km,znaci iza Dnjepropetrovska.E,eto bam tako i Novorusije u full-u,a,mislim da na to nece pristati ovi nesrecnici koji se predstavljaju. kao. vlast u Kijevu....

glasač ds-a

pre 9 godina

Ukrajina sve više klizi ka NATO.Mislim da je i nama poslednji trenutak da to uradimo,jer kad su nas zadnji put braća Rusi branili 99 god,silno smo nadrljali.Da ne pričam o njihovoj bratskoj kupovini naših energetskih firmi i plata radnika od 20.000 din.Inače Ukrajina će se pre ili kasnije podeliti na istok i na zapad,pitanje je koji će bolje prosperirati,ja znam odgovor,ko nezna nek sazna!

jaran

pre 9 godina

Budimo realni, proruske snage su spremne da umarsiraju u Kijev, pa se ovako nesto vidi kao kapitulacija i neuspeli pokusaj USA i EU da naprave Africko prolece po njihovoj meri.

adam

pre 9 godina

Sponzori sledećeg rata su "Mercedes" i "Jelcinj Votka"! Jednostavnije im je da pokrenu teritorijalni rat nego da napadnu svetski poredak koji drži pet porodica.

deglobalizator

pre 9 godina

jeste razbijena Ukrajinska armija . moje misljenje je da sad nateraju na prekid vatre i trenutno stanje do proleca da za to vreme naoruza zapad ukrajince da ih obuci itd da EU ima gasa tokom zime a da na prolece ponovo pokrenu rat u novim uslovima uz neki scenario poput markala, snajperista, malezijskog aviona imaju oni vec odlicnu mastu kada je scenario u pitanju . voleo bih da gresim ...

Deki

pre 9 godina

Sada kada je Ukrajinska armija bukvalno razmazana ,snage Novorusije nemaju nikakvog razloga da prihvate primirija tamo nekih sluzbenika iz Kijeva,,,ovaj sukob se moze jedino resiti likivdacijom proamerickog antidemokratskog rezima u Kijevu.
I uvodjenjem demokratije u Ukrjaini od strane proruskih aktivista i aktivistica po meri Moskve
To ce eliminisati antidemokratsi rezim u Kijevu i edukovati zapad glede sledecih pokusaja ....

hmmm...

pre 9 godina

A za to vreme, dok i jedni i drugi glavešine tvrde pazar za svoje "više" nacionalne ciljeve, plebs se međusobno tamani. Bilans - hiljade mrtvih, a u udžbenike istorije kao heroji ulaze on koji su do toga doveli.
Tako je uvek bilo i tako će uvek biti.

vidoviti

pre 9 godina

A ovo je Putinova ideja, ne zaboravite!
(srki, 4. septembar 2014 16:05)

Zato i ocekuj najnovijim vestima da su proruske strane prekrsili primirje... Vec vidjena situacija.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko ima budala kojima je zao sto ce doci do primirja, koliko smo bolesni i tupi da nismo ni svesni. Sta mi uopste znamo, zatarabljeni sa lazovima na vlasti, trpimo deset puta veci teror i nista da preduzmemo, ocaj.

ISKANDER

pre 9 godina

Zao mi je Ukraine stvarno, neduzni uvek stradaju.putinu docice mu uskoro kraj!
(brax, 4. septembar 2014 19:17)

Hvala bogu pa ni vasa nebulozna poruka nije bila dugacka,pa ste isto brzo i zavrsili..
Sinko,ajde prvo na casove geografije da se prvo poducis nazivu zemlje o kojoj pises !
Nje UKRAINA nego je Ukrajina,pod dirigentskom palicom brace Rusa - naravno !

Goran

pre 9 godina

Porosenko govori o miru a na ukrajinskim kanalima se vrte snimci i dobrovoljcima,mobilizaciji i odlasku na istok zemlje.
Ziveo sam u Ukrajini i Rusiji i znam jezik i moram da primetim da su ukrajinski mediji poslednji hdana sve ostriji,a pre nekoliko dana su poceli da emituju vojni spot koji ima pesmu koju su koristili pripadnici tzv. Vojske Dnipra u WWII a bili su protiv Crvene Armije.Doduse i protiv nacista.
Ne ide mi to bas zajedno sa mirom.
https://www.youtube.com/watch?v=g8Rvba1Kijk

Vladimir Pula

pre 9 godina

Jesam li ja jedini medju komentatorima/čitateljima koji se raduje eventualnoj uspostavi mira? Samo čitam gluposti i nekakvo nasladjivanje nečijoj nesreći, jer kao da je posrijedi neka utakmica, navijamo za suprotnu ekipu. Katastrofa.

karlo

pre 9 godina

Čitam komentare oko ovoga u Ukrajni odavno, i ne razumem to ejakuliranje na Putina, i uživanje u tome što se nečija zemlja raspada. Koji je rezon toga? Šta imate od toga?
Može on da zapali celu Ukrajnu, vićete i dalje biti ti koji su bili bombardovani. Deal with it.

Vitez

pre 9 godina

(lazzanja, 4. septembar 2014 15:38)

Ruska vojska je vec preko tjedan dana u Ukrajini. Sto mislis otkuda ta iznenadna protuofenziva "proRusa"?
I sto je tu cudno ako ih bombarduju?

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Zato sada nacisti besomucno tuku po zgradama (tri naselja) u Donjecku pocev o 17.30 casova. Ne zna se koliko je ljudi nastradalo. Pozari na sve strane.

Lenon

pre 9 godina

Ovo je neverovatno. Kada neko piše da su Ukrajnci nacisti takav komentar se objavljuje. Ali kada ja pišem da Ukrajnci nisu nacisti, e to se ne objavljuje. Mislim stvarno.

glasač ds-a

pre 9 godina

Ukrajina sve više klizi ka NATO.Mislim da je i nama poslednji trenutak da to uradimo,jer kad su nas zadnji put braća Rusi branili 99 god,silno smo nadrljali.Da ne pričam o njihovoj bratskoj kupovini naših energetskih firmi i plata radnika od 20.000 din.Inače Ukrajina će se pre ili kasnije podeliti na istok i na zapad,pitanje je koji će bolje prosperirati,ja znam odgovor,ko nezna nek sazna!

karlo

pre 9 godina

Čitam komentare oko ovoga u Ukrajni odavno, i ne razumem to ejakuliranje na Putina, i uživanje u tome što se nečija zemlja raspada. Koji je rezon toga? Šta imate od toga?
Može on da zapali celu Ukrajnu, vićete i dalje biti ti koji su bili bombardovani. Deal with it.

Vitez

pre 9 godina

(lazzanja, 4. septembar 2014 15:38)

Ruska vojska je vec preko tjedan dana u Ukrajini. Sto mislis otkuda ta iznenadna protuofenziva "proRusa"?
I sto je tu cudno ako ih bombarduju?

Tijana

pre 9 godina

Da li mozemo da dobijemo nova saznanja od novinarke b92 iz Mariupolja da ne citamo sa sto strana nove vesti. Naime moze se videti na vise sajtova ofanziva oslobodilaca i da ce Maripupolj pasti tokom veceri ili nocas najkasnije. Vas novinar je tamo pa molimo da pisete malo o ovom veicanstvenom dogadjaju koji jako raduje vecinu Srbije. Hvala.

Владимир

pre 9 godina

Биће примирја када Руси врате Маријупољ. Не може се тајмаут тражити када је лопта кад противника, зар не?
Када се обезбеде потребне територије, Руси ће имати добар основ за преговоре. До тада примирје је једнострано. И неважеће.

мм

pre 9 godina

Прогласи ПОРАЗ господине Потрошенко!
Новорусија је поразила твоје фашистичке снаге!

how about no?

pre 9 godina

A onda je ruska vojska bombardovala ukrajince, koji su bezeci od ruske vojske upali u zamku koju im je postavila ruska vojska. Ruska vojska napreduje ka Donjecku dok ruska vojska opkoljava Mariupolj. Ruska vojska je nedavno pokrenula ofanzivu u Ukrajini, te od tada ruska vojska napreduje u svim pravcima u kojima je pokrenuta ofanziva od strane ruske vojske.

makarije

pre 9 godina

ipak ce na kraju biti kako je putin predlozio,sto znaci su USA i njihove evroske marionete jos jednom porazene od strane Putina,i mocne ruske obavestajne sluzbe i jos mocnije besprekokorno takticki obbucenom vojskom,pitanje se samo postavlja,cemu onolike zrtve,srusene kuce i cemu oniliko raseljenih lica kada je scenario bio ocigledan,kao sa Abhazijom i Osetijom.......

Laza

pre 9 godina

Zasad sigurno nema ništa od tog primirja, Amerikanci to neće.

Ovaj smo film već gledali pre dvadeset godina u Bosni, sa Izetbegovićem u ulozi Jacenjuka.

Mada, ruku na srce, Izetbegović je bar izgledao kao normalan čovek i gospodin.

Mare,NS

pre 9 godina

Fotografija govori vise od hiljadu reci!
Pogledajte,kakvo se lepo drustvo skupilo za stolom,kao i ko stoji malo dalje!
Da,to su ljudi koji su pokrenuli ovu opasnu igru u Ukrajini!
Da hoce,mogli bi prekinuti ovu agoniju za pet minuta!
Kako stvari stoje na terenu,mozda ce uskoro morati moliti nekog drugog da to uradi,ali se bojim da su vec sada otisli predaleko!
Ali,eto,ljudski je nadati se najboljem!!!

svi ...

pre 9 godina

"Sa druge strane, pojavile su se i informacije da ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo bombarduje položaje ruske vojske nedaleko od Marijupolja. Takođe se navodi da je položaje ruske vojske ukrajinska snaga doznala špijunskim aktivnostima."

Kakve informacije, gde, sta, ko, koje "ukrajinsko vazduhoplovstvo"? Ovo zvuci bez veze. Ruska vojska sedi i ceka da ih pobije ukrajinsko vazduhoplovstvo? Nekako je tesko za poverovati...

marko

pre 9 godina

Izgubili na svim frontovima, preti im totalni krah i sad proglašava mir? Da mi nije žao svih poginulih slatko bih se ismejao.. Bilo bi za Nušića! Samo, opet će đavo da smisli neku novu podvalu na samitu..

Deki

pre 9 godina

Sada kada je Ukrajinska armija bukvalno razmazana ,snage Novorusije nemaju nikakvog razloga da prihvate primirija tamo nekih sluzbenika iz Kijeva,,,ovaj sukob se moze jedino resiti likivdacijom proamerickog antidemokratskog rezima u Kijevu.
I uvodjenjem demokratije u Ukrjaini od strane proruskih aktivista i aktivistica po meri Moskve
To ce eliminisati antidemokratsi rezim u Kijevu i edukovati zapad glede sledecih pokusaja ....

jaran

pre 9 godina

Budimo realni, proruske snage su spremne da umarsiraju u Kijev, pa se ovako nesto vidi kao kapitulacija i neuspeli pokusaj USA i EU da naprave Africko prolece po njihovoj meri.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Providno. Samo da ne bude da je mir po Putinovom predlogu i planu, nego, eto kao Porošenko, koji je rat i započeo i čije su ruke do lakata krvave, predlaže mir!? Srećom, većina naroda ovde u Srbiji više ne nasesda na te debilne propagandističke trikove iz zapadne kuhinje. Mi smo to "ne čitali, nego hodali" i Srbi posebno negativno reaguju na jeftino zapadno licemerstvo. Tuga i sramota. Koliko je nedužnih ljudi pobijeno, koliko porodica rastureno i ostalo bez najmilijih i bez imovine? I zašto? Da zabranite ruski jezik i proterate Ruse, da Bajden može da vadi uljane škriljce i truje Ukrajinu? Da USA prodaje oružje glupanderima koji su pošto su se krađom tajkunizovali, malo naučili engleski i sad bi da glumataju "zapadne vrednosti". Ići ćete vi lepo u Donjeck na sud za ratne zločine. Naoružali vas zapadnjaci, pa vi poslali one magarce sa kukastim krstovima, na istok da pale sela i gradove. U početku frajeri sa Ray Ban naočarima, a na kraju srećni sa metlom u rukama, a oni drugi u sanduku. Stara poslovica ovde kod nas u Bačkoj glasi: "Jače selo od svatova". Potpisujte što pre, jer etnički Rusi sa istoka Ukr će kao i Rusi iz Rusije. Kad počnu da se tuku neće da stanu. Nemož' pobeći. Dođu i kući pa sve razvale, a bude da i svastika nastrada. E, sad zavisi, od slučaja do slučaja...

vidoviti

pre 9 godina

A ovo je Putinova ideja, ne zaboravite!
(srki, 4. septembar 2014 16:05)

Zato i ocekuj najnovijim vestima da su proruske strane prekrsili primirje... Vec vidjena situacija.

Neko spolja

pre 9 godina

Rezime: očigledno sve dok nisu ušli Rusi da komanduju pobunjenicima (ili kako god ih već zvali), ukrajinci su lajali, bili glasni i hrabri. Kako su počeli da gube, eto primirja. Da sam na mestu "proevropskih" (šta god to značilo) Ukrajinaca, ne bi bio ponosan na ovu novu vlast. Ali ključno je sledeće: i 2014 godine sila odlučuje. Ništa se nije promenilo, diplomatija je tu samo da potpomogne i sprovede. Rusija:Amerika 1:0. Amerika ima na klupi EU, Rusi bez rezerve ali mnogo jaki. Ukrajina je lopta.

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Траже примирје ? А из свог оружија данас бомбардују Доњетск можда нај жешће до сад!!! Само ми чудно што и Руски медији нешто о томе не извештавају баш баш!!! Бојим се да је неки дил ? А каубоји у том случају профитирају а несрећни народ опет страда. Искуство ме тера да се сетим наших дилова( РСК, Дрвар,Грахово, околина Сарајева...) и страдања!

Vladimir Pula

pre 9 godina

Jesam li ja jedini medju komentatorima/čitateljima koji se raduje eventualnoj uspostavi mira? Samo čitam gluposti i nekakvo nasladjivanje nečijoj nesreći, jer kao da je posrijedi neka utakmica, navijamo za suprotnu ekipu. Katastrofa.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko ima budala kojima je zao sto ce doci do primirja, koliko smo bolesni i tupi da nismo ni svesni. Sta mi uopste znamo, zatarabljeni sa lazovima na vlasti, trpimo deset puta veci teror i nista da preduzmemo, ocaj.

slobo

pre 9 godina

Borci za slobodu,osvajaju mariupolj tokom noci,i onda im je put ka KIEVU otvoren zato POTROSENKO hoce da proglasi primirje,samo neznam dal je u poziciji da to uradi??Sto se tice Ukrainskog vazduhoplovstva,pitanje je dal je u stanju i komarce da zaprasi,a bas bih voleo da vidim tog pilota koji danas sme da nadlece DNR a kamoli bombarduje!!!!

Goran

pre 9 godina

Ukrajinsko vazduhoplovstvo da bombarduje polozaje ruske vojske!? Cirkus. Da je to zaista ruska vojska isli bi sa njima i protiv vazdušni sistemi kratkog dometa a cak sa teritorije Rusije bi ih stitili s400. Ne bi tu mnogo toga letelo.

nevski

pre 9 godina

Ubedjen sam da Rusi imaju svog igraca u Kijevu,ali,to Porosenko i Jacenjuk nisu.Sto se primirja tice,bilo bi to pametno,ali,latinima nije verovati.Nazalost,mislim da od mira nema nista,ukrajinci bi morali da se povuku na udaljenost sa koje nemogu da granatiraju civile tocka ima domet od 120 km,znaci iza Dnjepropetrovska.E,eto bam tako i Novorusije u full-u,a,mislim da na to nece pristati ovi nesrecnici koji se predstavljaju. kao. vlast u Kijevu....

Oseti ironiju

pre 9 godina

Rusija:Amerika 1:0. Amerika ima na klupi EU, Rusi bez rezerve ali mnogo jaki. Ukrajina je lopta.
(Neko spolja, 04. septembar 2014 16:24)

RF-USA 2:0 Zaboravio si Siriju!

uMetnik_u_ljubAvII_

pre 9 godina

Pa kad je došla kontra ofanziva,kad polako gubite teritoriju,kad vaši avioni ne smeju da pomisle da polete ka zaraćenoj teritoriji jer ce biti srušeni,kad vidite da nemate izlaza vi bi sad primirje??? Da da kako da ne. Šta ćemo sa civilnim avionom što ste oborili a osudili Ruse? Šta ćemo sa civilima koji su izginuli dok ste bombardovali "vojne objekte,skloništa pro Rusa" kuće,zgrade,bolnice? Sami Ukrainci vam nikad neće oprostiti a kamo li Rusi. Videli ste i shvatili ste šta Vam je uradila Amerika i njene *evropske marionete* ali je kasno,sad ćete morati da idete do kraja jer ne radite više šta vi mislite već šta vam se kaže.

ISKANDER

pre 9 godina

Zao mi je Ukraine stvarno, neduzni uvek stradaju.putinu docice mu uskoro kraj!
(brax, 4. septembar 2014 19:17)

Hvala bogu pa ni vasa nebulozna poruka nije bila dugacka,pa ste isto brzo i zavrsili..
Sinko,ajde prvo na casove geografije da se prvo poducis nazivu zemlje o kojoj pises !
Nje UKRAINA nego je Ukrajina,pod dirigentskom palicom brace Rusa - naravno !

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Zato sada nacisti besomucno tuku po zgradama (tri naselja) u Donjecku pocev o 17.30 casova. Ne zna se koliko je ljudi nastradalo. Pozari na sve strane.

ISKANDER

pre 9 godina

Ukrajina sve više klizi ka NATO.Mislim da je i nama poslednji trenutak da to uradimo,jer kad su nas zadnji put braća Rusi branili 99 god,silno smo nadrljali.Da ne pričam o njihovoj bratskoj kupovini naših energetskih firmi i plata radnika od 20.000 din.Inače Ukrajina će se pre ili kasnije podeliti na istok i na zapad,pitanje je koji će bolje prosperirati,ja znam odgovor,ko nezna nek sazna!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glasač ds-a, 4. septembar 2014 15:43)


Mada ne komentarisem nikada domacu politiku,jer me ista ne zanima,ali mi je interesantno da jedan 'napredni' EU-topista nije pismen.

Ja recimo znam da Ukrajina nece uci u NATO,a ko 'nezna',tj.ne zna,je ustvari samo zlonamerno zanesen .
Covece,pa Vi ste veci komunisti od bilo koga !
Zatucanost u vidu pominjanja Milosevica i '99-te je sve sto Vi pisete,dalje od toga nema i niste sposobni da sagledate da se svet menja.
'Petakolona','boljsevici' i 'kgb'...
Ja da sam Rus,ja bih takve pljunuo i ne bih im pomagao !

pribil

pre 9 godina

Pre ce biti kapitulacija...A rasmusen ce da protestuje, a francuska ce morati da isporuci ratni brod rusiji, a Putin ce na odmor...na Krim!

adam

pre 9 godina

Sponzori sledećeg rata su "Mercedes" i "Jelcinj Votka"! Jednostavnije im je da pokrenu teritorijalni rat nego da napadnu svetski poredak koji drži pet porodica.

Slavic Union

pre 9 godina

Ovo je velika pobeda pre svega slovenskog naroda. Amerima ovo nikako ne odgovara, vec su imali nekoliko jakih narudzbina naoruzanja, sada ce sve to da stane. Ovo je jedino razumno resenje, u suprotnom Ukrajinska ekonomija bi dozivela cunami a i nama, EU i rusima ne odgovara ova kriza.

nisam pri parama da idem u EU

pre 9 godina

Vođe zemalja NATO-a u Njuportu, u Velikoj Britaniji, spremaju novu visoko spremnu jedinicu u bazama na istoku Evrope s ciljem da se osujeti "ruska pretnja", dok je Evropska unija najavila nove sankcije Moskvi.

Porošenko proglašava mir u petak.
Njuport -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Dve suprotne izjave, nista cudno od uterivaca demokratije.

Gomila kontradiktornih saopstenja, izjava, predloga i najava.

Bojim se da se ovaj rat nece zavrsiti jos dugo.

Borbe u punom jeku , gomile stradalih, sto ranjenih , sto mrtvih , a kravatirana gospoda sa zapada uz viski i kavijar donose odluke i salju saopstenja.

A sto se tice ekipe na fotografiji, svi su tu, pokretaci silnih nevolja sirom sveta, sve u ime demokratije po americkom receptu.

A vlasti u Srbiji bi da budu pekinezeri ovom klanu.

SMESNO.

Goran

pre 9 godina

Porosenko govori o miru a na ukrajinskim kanalima se vrte snimci i dobrovoljcima,mobilizaciji i odlasku na istok zemlje.
Ziveo sam u Ukrajini i Rusiji i znam jezik i moram da primetim da su ukrajinski mediji poslednji hdana sve ostriji,a pre nekoliko dana su poceli da emituju vojni spot koji ima pesmu koju su koristili pripadnici tzv. Vojske Dnipra u WWII a bili su protiv Crvene Armije.Doduse i protiv nacista.
Ne ide mi to bas zajedno sa mirom.
https://www.youtube.com/watch?v=g8Rvba1Kijk

n

pre 9 godina

Molim se za Ruse i Ukrajince da budu pametniji i da proglase mir, za dobro svog naroda. Ne unistavajte zivote i buducnost hiljadama porodica a pre svega dece, ona nisu nista kriva i ona imaju pravu na normalno odrastanje.
nDajte istoku Ukrajine neku vrstu autonomije sa vecim nadleznostima i sa bliskim vezama sa Rusijom. Smatram da bi takvo resenje bilo prhvatljivo za obe strane.

Jota

pre 9 godina

Njuport -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

Gospodine Porosenko, imali ste vremena da se Vi pitate. Sada se pitaju neki drugi faktori i situacija na terenu. Vi ste samo slepi posmatrac i pudlica Vasih nalogodavaca, koji vise nisu u mogucnosti ni o cemu da odlucuju, jer su doveli rat do tacke usijanja.

Kazete bilateralni prekid vatre. Mozda ste mislili na uniteralni prekid.
Za bilateralni prekid rata se pitaju dve strane.

Nego sta bi sa maleziskim civilnim avionom, da li spomenuste 298 mrtvih neduznih civila, sta bi sa civilima spaljenim u Odesi, gomilom mrtvih gradjana civila u Donjecku iostalim gradskim naseljima koji se raketiraju konstantno, snajperistima na Majdanu, itd. itd. itd.

Toliko

pre 9 godina

Vidim po pisanju DW da se ovo vidi kao kapitulacija sadasnjeg Ukrajinskog vrha i da su evropski jastrebovi prilicno razocarani. Zato ako ste primetili poslednja 2-3 dana ovako brutalno vredjanje, pretnje i ostalo. Stvarno mi nije bilo jasno da neko nije racunao na to da i na Ukrajinskoj strani kao i na ruskoj stoje neki tajkuni koji gube desetine i cak stotine miliona u ovom ratu i da i oni imaju granicu. Ne mislim da je ovo kraj vec pauza, pogotovu sada kada su se dogovorili da trose vise na oruzje, americki vojni lobi nece da ispusti sansu. Mozda kad za neku godinu neko konacno bude hteo da podvuce crtu tip Mari Le Pen, do tad u Evropi i Rusiji imamo samo gubitnike.

deglobalizator

pre 9 godina

jeste razbijena Ukrajinska armija . moje misljenje je da sad nateraju na prekid vatre i trenutno stanje do proleca da za to vreme naoruza zapad ukrajince da ih obuci itd da EU ima gasa tokom zime a da na prolece ponovo pokrenu rat u novim uslovima uz neki scenario poput markala, snajperista, malezijskog aviona imaju oni vec odlicnu mastu kada je scenario u pitanju . voleo bih da gresim ...

Duka

pre 9 godina

Oproban metod:

1. ugovoriti mirovne pregovore koji su u startu osudjeni na propast iz vise unapred projektovanih razloga (kao npr. Rambuje);

2. obajaviti propast pregovora usled ne ispunjavanja postavljenih uslova od strane oponentne strane (u ovom slucaju Rusije) i objaviti to "na sva zvona" radi skupljanja globalne podrske protiv;

3. egzekucija ceka!

Zar nam scenario nije poznat!?

kokolo_moj

pre 9 godina

Jedan tajni vojni izveštaj NATO ukazuje da je politička nagodba za ukrajinsku krizu neminovna, jer je ukrajinska vojska pred porazom na pobunjenom istoku zemlje.

ivan

pre 9 godina

Znaci prvi put smo uradili nesto pametno, nismo uveli sankcije Rusiji. Zapad i Rusi ce se pomiriti a male kvazidrzave koje su uvele sankcije Rusima sad ce ispastati.

hmmm...

pre 9 godina

A za to vreme, dok i jedni i drugi glavešine tvrde pazar za svoje "više" nacionalne ciljeve, plebs se međusobno tamani. Bilans - hiljade mrtvih, a u udžbenike istorije kao heroji ulaze on koji su do toga doveli.
Tako je uvek bilo i tako će uvek biti.

Lenon

pre 9 godina

Ovo je neverovatno. Kada neko piše da su Ukrajnci nacisti takav komentar se objavljuje. Ali kada ja pišem da Ukrajnci nisu nacisti, e to se ne objavljuje. Mislim stvarno.