Četvrtak, 04.09.2014.

14:12

Nemate za ceo - kupite pola limuna

Cena limuna je ovog leta u Srbiji dostigla neverovatne iznose, pa je ovih dana dogurala do čak 350 dinara. Trgovci su se dosetili, zbog toga, da ga prepolove.

Izvor: B92

Nemate za ceo - kupite pola limuna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Dilan

pre 9 godina

Pa u Srbiji je svako voće skupo, zato što sve uvozimo, pa i ono što bi mogli da proivodimo masovno da bude dosta i za izvoz. Lepo su Japanci rekli, "dajte nam Vojvodinu, ima da nahranimo čitavu Evropu i još će vam ostati."

Siniša

pre 9 godina

Kada nam gospodar Vucic sa svojom bolumentom smanji plate, dovitljivi prodavci ce nam prodavati krisku limuna za samo, neverovatnih 99,99 din + PDV! Napred narode za nasim gospodarem u slavu, u vecnost!!!!

Crna

pre 9 godina

Pa nemojte da ga kupujete! Da vidiš kako će da mu padne cena kad počne da truli. Kao da ne možemo bez limuna, pobogu, paradajz i paprika imaju više vitamina C, ako vam to treba.

audi 5cyl

pre 9 godina

Limun kod nas uspeva bez problema. Samo ga zimi uvučem u garažu. Kod mene rađa svake godine mnogo više nogo što mogu da potrošim. Cveta i donosi plodove konstantno, nema pravog talasa kao druge voćke kod nas. Eto ideje za rešenje ovog problema. Dugoročno!

sanja

pre 9 godina

Za to nisam ni znala,do pre neki dan.Resim da napravim neki kolac i ide u recept par kapi iscedjenog limuna.Kupih jedan limun,kad dobih racun 90,00 din.Auuu,mislila sam da je greska i pocela sam da se prepirem sa prodavcem...Ali nisam bila u pravu,zato sto je stvarno ta cena.Jos sam dobro i prosla.Ali kolac necu skoro praviti,jer je sada jako skup,jescu nesto drugo.I da dodam,SRAMOTA...

podrska

pre 9 godina

Cista laz i monopol.Ja cu vam ga uvesti za ispod upola cene ali mi nijedan trgovinski lanac nece uzeti jer necu da gurnem njihovom direktoru i menadzeru 1€ po kili.Kako je onda u Madjarskoj upola cene ?

plastika fantastika

pre 9 godina

za ove sto misle da je C vitamin u tabletama isto sto i C vitamin iz prirodnog voca. C vitamin u tabletama je samo izolaovana askorbinska kiselina, a nijedan farmaceutski proizvod nije nista vise od toga, a askorbinska kiselina je samo jedan izolovani sastojak prirodnog C vitamina, a C vitamin je puno kompleksniji od te jedne askorbinske kiseline. Svi vi sto mislite da je isto kada kupite cedevitu ili sumecu tabletu u velikoj ste zabludi.

abc

pre 9 godina

super, sad lepo kad im ode 70% redovnih musterija, posto kapiram da je malo ko lud da plati 400 dinara za kilo limuna, nek dizu jos vise cene... roba vredi koliko je neko voljan da plati za nju! ja niti imam te pare, a takodje iz principa mi ne pada na pamet da toliku cifru izdvajam za prokleti limun...

Kiblatore

pre 9 godina

Radim u firmi koja se bavi uvozom i izvozom voca i povrca, znam otkupnu cenu i veleprodajnu, a maloprodajna marza je realna, jer na tu cenu, ako imas 1kg otpisa, ti si na 0, a ogromna je razlika kvalitate uzmedju Turskog i Argentinskog, videcete i sami za mesec dana.

Aleksandar

pre 9 godina

Zaboravih da dodam.

Ovi sto lupate minuse na komentar, budite informisani pravilno, a ne preko vesti. Limun je imao los rod. Nije ovde samo skup. Male su kolicine, a treba da se zaradi.

ima li koga?

pre 9 godina

"halo bing, kako brat?" ovoliku gramzivost i pohlepu za novcem ni alan ford nije mogao predvideti. šta je sledeće? iskorišćen limun za samo 299,99? jad i beda!

teks

pre 9 godina

ziveo nas vodja vucic!sta se bunite,sta ce nama limun jescemo ono sto nam vodja kaze i tacka.ziveo progres pod vodstvom velikog vodje vucica i sns-a!

limuntus

pre 9 godina

malo je to , sigurno ga izvozimo u Rusiju pa nema ovde dovoljno a rod nam mali ove godine. Vucic ce to da resi sto posto verujem u njega
Ima cedjen da se kupi u radnjama u bocicama i cena mu je oko 200 dinara za 250 militara. kolicinu ekvivalentu kilogramu limuna

Aleksandar

pre 9 godina

@Skituljko

Na laganoj vatri, uzmes napravis zaprsku, ne gustu, od ulja i brasna. U to ubacis sitno naseckan luk. Jedno pola glavice. I dalje na laganoj vatri to przis. Ubacis naseckano povrce po izboru. Sargarepu, karfiol, grasak... ili kupis mesavinu povrca. Umesas sve to sa "zaprskom" dodas soli i pustis jedno minut tako uz mesanje. Dodas vodu da ogrezne i promesas da se rastvori u vodi (zaprsni deo). Dodas vode po kolicini koja ti je potrebna, ocistis telece ili junece snicle vodom i ubacis ih cele, sve se to zajedno kuva u dodatak vegete ili slicnog zacina (ako zelis). Kada se snicle skuvaju, izvadis ih napolje iseckas na sitne komadice. Pre nego sto ih vratis u corbu, u jednoj ciniji umutis jedno jaja i celu pavlaku iz casice. U ciniju dodajes supu od te corbe i mesas dok ne razredis smesu. Smesu vratis nazad u corbu uz mesanje. Pa onda vratis meso.

Tako dobijes belu corbu npr. Obicna je bez jajeta i pavlake. Pri posluzivanju sipa se limun, po ukusu, radi dobijanja kiselosti i smeka.

I tako, neko zna recept, a neko ga tupi ovde na komentarima.

A1

pre 9 godina

Ja kupio danas na placi u Rijeci 10 kn/kg (150 din) dalmatinski (iz Kaštela) eco, nešpricani i odličan je, mada mi je draži onaj sa Visa mirisniji i sočniji, idealan za kolače jer nema gorčine u kori. Ovaj uvozni je jeftiniji ali je i lošiji.
Čudo koliko ste vi bogati, kao Kuvajćani.

T&T

pre 9 godina

Ljudi, mislim da je vreme da prestanete da kukate!
Vise od dve godine zivim na dalekom Trinidadu i Tobagu (na Karibima) posto mi je supruga odavde.
Cene hrane su katastrofalne!
Dacu vam nekoliko primera da uporedite:
(imajte u vidu da za jedan Trinidadski dolar treba oko 13 dinara)
- hleb 14,5 dolara;
- mleko 13 dolara;
- mali čips 6 dolara;
- funta (pound) banana 25 dolara (iako ih oni proizvode ovde)
- jedna snicla govedine (oko 300 grama) 45 dolara;
- cokolada "daily milk" 43 dolara;
- sve tablete se prodaju na komad - na primer jedna tableta ibuprofena za bolove je 2 dolara!!!!
- mala plomba na zubu 250 dolara, ako radite koren mimimum 2000 dolara....
- carape 35 dolara;
- majica 200-500 dolara...
- farmerice od 500 dolara na vise....
- patike od 500 do 2000 dolara....
- Stanarina od 3000 navise....

-Sto se LIMUNA tice, UOPSTE NE POSTOJI U PRODAJI, jer je toliko skup da niko ne moze da ga priusti pa ga supermarketi ni ne uvoze. Jedino sto mozete da pronadjete su male zelene limete koje rastu svuda pored puteva kao I mango.....

- Jedino sto je jeftinije nego u Srbiji je benzin- svega 2,5 dolara, verovatno jer leze na nafti I gasu i najveci izvoznici nafte i gasa u regionu, pa je zato duplo jeftiniji od flasice vode koja je 5 dolara!

Sto se plata tice, prosecna plata je oko 4,000 dolara. Ako imate srece mozete imati mnogo vecu platu.... ali i mnogo nize plate od 4000 nisu retkost....
Iako je ovo najrazvijenija i najbogatija karipska drzava.

Svakog dana na vestima slusamo o korupcionaskim aferama u vlasti.....
Rasnim nesuglasicama izmedju Indijaca i Crnaca.....

Priroda neverovatna - raj na zemlji... nepregledne plaze.... palme... koralni sprudovi.... hiljade I hiljade turista... karnevali.... retke ptice... vodopadi... kisne sume.... lepi ljudi....
Ali stvaran zivot nimalo lagan!
Zivot nigde na svetu nije lagan. Nigde!

jelena

pre 9 godina

Losa berba, pa ga nema, dobro rodio, a nece da ga beru...o cemu vi pricate?! Berba limuna na Mediteranu tesko da ce poceti jos najmanj mesec dana. Sve voce i povrce ima svoju sezonu dozrevanja i branja, pa tako i limun. I u Italiji 1 kg kosta 1-1,5 eur. Manite se besmislenih saveta, je l' papriku u caj da stavljamo, od paprike limunadu da pravimo? Da rendamo koru paprike u kolace? Na ribu da nacedimo sipak?

Limune za mene si ti mrtav.

pre 9 godina

Ma ne bih ga kupio po toj ceni nikad iako sam ljubitelj, pre bih kupio multivitu za 130 :) tamo ima limuna koliko neces.

Skituljko

pre 9 godina

@Aleksandar
Je l se to mozda u svaku corbu stavlja limun?Hajde prosvetli nas molim te,kad si toliko pametan,a ja lupam?Je l je po tebi limun toliko znacajan sastojak,da corba od teleceg mesa zavisi od limuna?Ne pametuj tu,molim te,nego pisi nesto pametnije.

darko

pre 9 godina

Samo glasajte za nas i biće vam bolje. Marija Antoaneta je rekla jedite kolače kad nemate za hleb, sad će ovi genijalci iz vlasti (sns) da je citiraju uz prikladne izmene:" Šta će vam limun kad ste zdravi? "
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ue121, 4. septembar 2014 19:32)

@Prvo, to nije rekla Marija Antoaneta, vec sasvim druga francuska vojvotkinja, i to u vreme kada je austrijska princeza bila dete. Ali, zbog mrznje koju je narod osecao prema njoj, imputirane su joj ove reci, bez ikakvog dokaza. Drugo, zabluda je da limun cuva zdravlje, tacnije znacaj vitamin-c je precenjen. Radi se samo o marketinskom triku farmako lobija, jer malo je poznato da su dnevne potrebe za vitaminom-c oko 1000mg, sto je ekvivalent oko 1kg limuna! Cak i kada je limun bio dosta jeftiniji, nisam znao nikoga ko je jeo toliko ovog voca na dnevnon niovu. Postoji dosta drugih, bitnijih, vitamina, kojih je prepuno (jeftinije) domace voce. Za ljudsku ishranu je puno vazniji vitamin b i e, zatim jabuke, banane, dinje, sljive, trenje i slicno voce, od limuna. A sto se tice cene, kod nas je vec godinama uvoznicki lobi veoma jak.

ja

pre 9 godina

ne treba drzava da ogranici marzu nego da obaveze trgovce da uz prodajnu cenu istaknu i marzu a veleprodaje da za marze preko 50% placaju porez na ekstraprofit

Skituljko

pre 9 godina

@zarobljena princeza
Corbica sa pavlakom,i limunom od juneceg mesa????????Da nisi mozda i kivija malo ubacila,nemoj iduci put i avokado da zaboravis da ubacis :D

ue121

pre 9 godina

Samo glasajte za nas i biće vam bolje. Marija Antoaneta je rekla jedite kolače kad nemate za hleb, sad će ovi genijalci iz vlasti (sns) da je citiraju uz prikladne izmene:" Šta će vam limun kad ste zdravi? "

majda

pre 9 godina

Limun se ne uzima samo zbog C vitamina jer kao što primetiste ima voća i povrća sa mnogo više C vitamina, ali za neke stvari je neophodan baš limun. Moram priznati da ga nisam skoro kupila, a i kad kupujem kupim 2 ili 3. Sećam se da poslednji put kad sam na pijaci htela da kupim, a to beše možda još u junu bio oko 250din. Moja majka reče pre neki dan samo nešto kao limun je katastrofalno skup, ali nisam obratila pažnju. Šta kad se razbolite, dobijete temperaturu, boli vas grlo, pijete neki čaj sa limunom zbog zdravlja?

можда је зато скуп?

pre 9 godina

Sad mi je jasno zašto sam juče tri limuna platila 135 dinara, kad me šlog ne udari. Ali šta ću naviklo dete da jede čorbicu s pavlakom i limunom od junećeg mesa. Možda će ovo da bude jednog dana naučna fantastika.
(zarobljena princeza, 04. septembar 2014 16:12)

Шта ти је то "лимун од јунећег меса"?!

ljutko

pre 9 godina

Eto prilike za nova ulaganja. Plantaže limuna na Kopaoniku i Fruškoj gori ili čak projekat "limun na vodi" u Beogradu. Samo da me ne čuje AV i njegovi "privremeni" organi u skupštini grada.

Franc 1952

pre 9 godina

Šta će vam limun samo zbog C vitamina? Više ga imate u papriki! Limete i limunčići od 1,5- 2,5€, a ona crvena paprika za pećenje je momentalno u Sparu 89 centi za kilu! Biće još niža, samo da Makedoncite dođu!:) Prošlu godine paprika od ili iz Kurdske Kapije, bila je oko 50. centi u trgovini, a na pijaci 6 puta skuplja! Kupujte na pijaci, tamo je najfinije, najbolje, najjjbio i najskuplije!:)

Jasna

pre 9 godina

Ne samo da je skup, nego je i loseg kvaliteta. Debela kora, poluzelen, a unutra malo soka. Treba da bude upola cene, obzirom na kvalitet.

Boki

pre 9 godina

@Hemicar: jak si mi ti hemicar kada spominjeas da u kuvanom krompiru ima vitamina C. U svezem kromporu ga ima, ali u kuvanom krompiru ga nece biti jer ce se vitamin C raspasti na 70C

Srdjan

pre 9 godina

Ovo me podseti na rane '90 kada se ulje kupivalo na frtalj (250ml) ili pola hleba, a o pozajmljivanju 4 kasicice kafe da ne pricam... :(

pedja

pre 9 godina

Kilogram limuna koji raste na drvetu je skoro isti kao i kilogram svinjskog mesa. Limun ne moze dugo da stoji tako da ce veoma brzo da mu padne cena kad bezobraznim trgovcima pocne da truli. Samo bojkot i stvari ce se same resiti.

Nestranacka Licnost

pre 9 godina

Verujte mi na rec zaprepastio sam se kada sam u jednoj prodavnici video cenu limuna od neverovatnih 460 dinara za kilo !!!Kao da je od zlata ,nisam mogao da verujem !!!

Miša

pre 9 godina

Ne kupujte uopšte limun, kupite kivi, ima više vitamina C. Do sad smo morali toliko da shvatimo tržište - skupo, ne kupuj, jeftino, kupuj.

sanja

pre 9 godina

Necu iz principa da ga kupujem po toj ceni.jer su nabili cenu bas kad se leti pravi limunada i koristi za izradu sokova! Sto se kobajagi uvozi iz daleka kad ga ima povoljno u Grckoj ili Turskoj!!???

Hemicar

pre 9 godina

Narode, ako Limun kupujete zbog C vitamina, uzimam sebi slobodu da Vam kazem kako u par kuvanih krompira prosecne velicine ima dovoljno C vitamina za taj dan.
A da ne spominjem sve ostalo voce i povrce koje tokom dana pojedemo.

zarobljena princeza

pre 9 godina

Sad mi je jasno zašto sam juče tri limuna platila 135 dinara, kad me šlog ne udari. Ali šta ću naviklo dete da jede čorbicu s pavlakom i limunom od junećeg mesa. Možda će ovo da bude jednog dana naučna fantastika.

bice bolje

pre 9 godina

Vratio se skoro iz jednog letovališta u Grčkoj, limuna toliko ima da truli i pada po ulici a u prodavnici je jeftini nego paradajz. Razlog tome je izuzetno niska otkupna cena i zato niko nece da ga bere. Marže su sigurno astronomske, mislim da je ovo posledica teškog monopola na našem tržištu, a političari i dalje koketiraju sa Bekom, Koletom i sličnima. Cene na našem tržištu inače su proistekle iz monopolskog ponašanja uvoznika, i da država treba itekako da se umeša i da ograniči visinu marži, jer mi nemamo izgrađeno tržište, a slobodno formiranje cena vodi ovu državu i ekonomiju u katstrofu. Mada i ne može se očekivati nešto bolje od države koja je i sama monopolista.

kuburilos

pre 9 godina

nije tacno da je prosle godine bio 145 dinara, nego 80-90 din. Ja kupovao na zelenjaku. A 40% od 90 nije 250.. nego je 300%... Pito sam burazera u nemackoj kolko je limun kaze 1€... Toliko o tome.. kupio sam vitamin c za 2000 i to onaj buferivani, 100 tabl. 3 meseca ce mi traje.... i unecu mnogo vise nego iz limuna od 350 din.

GBK

pre 9 godina

I onda kada se razbolis pa ti lekar kaze da pijes limunadu, jedes voce, a ja ove godine maline nisam jela zbog cene, kruske se ne secam kada sam jela opet zbog cene, limun nisam odavno kupila zbog cene, kivi takodje zbog cene, pa i banane presle 130 din kg, uslovno nase jabuke se jos drze, bolje grozdje nema ispod 100 din!!! A onda brokoli, karfiol, spanac....Kako vidite, meso i ne spominjem!!!

kiselo mi grozdje

pre 9 godina

Meni je ok da kupis jedan ili dva limuna..ionako kad se uzima na kilo..propadne.Uostalom ,kupim li sve po kg,sigurno je da cu nesto baciti,a samim tim bacam i svoj novac!

OTPOR LIMUNU!

pre 9 godina

Narode, trgni se, bez limuna mozes da izdrzis mesec dana, a alavim trgovcima neka propadne, pa ce da vide da li im se isplati da imaju manje marze ili da bacaju limun!

mcmurphy

pre 9 godina

Prestanemo svi da kupujemo limun, pa da vidis kako ce da padne cena. Ima drugih izvora vitamina C. Neko je spomenuo sipak, a koliko ja znam u njemu ima vise vitamina C nego u limunu.

Kosta

pre 9 godina

Ako se ovako nastavi, uskoro ce se u prodavncu ici da se kupe 3 okrajka hleba, 2 supene kasike ulja i 4 listica toalet papira.
(Bacvanin, 04. septembar 2014 14:39)

Sve, sve, ali za toalet papir cu da se ispruzim koliko god da kosta.

maruna

pre 9 godina

Jedan komentator gore rece da ne razume ljude koji ga kupuju. Da mogu dala bih mu milion pluseva. Dok ima ovaca, bice i vune. Od mene se nece ovajditi ove godine kad je limun u pitanju, i ne samo limun. Pa treba naplacati silne poreze, povecanje struje, infostan deracina cene, karte od 2 hleba za jednu voznju, pa negde mora da se zategne. Bice vama promet sve tanji.

Globetrotter

pre 9 godina

Sto je sve ovo zapravo - tuzno. Boze me 'prosti, ljudi poceli da kupuju hranu kao narkotike - na gram. Bolji zivot = srecni ljudi.

pex

pre 9 godina

Da imamo normalne zastitnike potrosaca koji ce nam reci da se uzdrzimo od kupovine u ovom slucaju limuna, pa da vidis kako bi cena zveknula na realnih 150-200din za kg..ili neka bacaju neprodati.kada krene da truli...

zozrzo

pre 9 godina

Ceda popije svako jutro koktel od limuna i narandzi zbog ocuvanja misicne mase. Bajatovic je na limun dijeti, ali mu ne pomaze. Ali vama, obicnim gradjanima koji ste debeli, bi sigurno pomogla takva dijeta, jer ne biste imali para za limun.

Marko

pre 9 godina

Voleo bih da vidim coveka koji kupuje pola limuna. Kad se presece i stoji tako desava se hemijska reakcija koja negativno utice na hranjivu vrednost. I ko zna ko ga je dirao i kakvim (prljavim) nozem sekao.

otac makarije

pre 9 godina

cekaj... zbog troskova transporta su cene ovolike? a kako se "transportuju" lubenice ili kupus na primer. mozda lubenice same dodju na pijac pa su jeftine, a limun razmazen voli da se vozi.

Za to vreme...

pre 9 godina

U Grčkoj nema ko da ga pokupi.
Gaze i šutiraju...Mi pitali da li smemo, nakupili veliku kesu i vozi.
Da sam imao dve kese, mogao sam da se obogatim.

Nekom dzip, nekom pola limuma

pre 9 godina

Bravo demokrate, jos pod sankcijama smo se smejali Svabama kako kupuju lubenice na delove. Daj Boze da se vrate Sloba i sankcije da ponovo osetimo da zivimo kao ljudi.

Lazar

pre 9 godina

limun je dobar za gorusicu (zgaravicu, kiselinu kako ko zeli da kaze), pa sam kupovao umesto leka bilo mi je jeftinije a sada mi je jeftiniji lek nego limun.

Za to vreme...

pre 9 godina

U Grčkoj nema ko da ga pokupi.
Gaze i šutiraju...Mi pitali da li smemo, nakupili veliku kesu i vozi.
Da sam imao dve kese, mogao sam da se obogatim.

otac makarije

pre 9 godina

cekaj... zbog troskova transporta su cene ovolike? a kako se "transportuju" lubenice ili kupus na primer. mozda lubenice same dodju na pijac pa su jeftine, a limun razmazen voli da se vozi.

Lazar

pre 9 godina

limun je dobar za gorusicu (zgaravicu, kiselinu kako ko zeli da kaze), pa sam kupovao umesto leka bilo mi je jeftinije a sada mi je jeftiniji lek nego limun.

bice bolje

pre 9 godina

Vratio se skoro iz jednog letovališta u Grčkoj, limuna toliko ima da truli i pada po ulici a u prodavnici je jeftini nego paradajz. Razlog tome je izuzetno niska otkupna cena i zato niko nece da ga bere. Marže su sigurno astronomske, mislim da je ovo posledica teškog monopola na našem tržištu, a političari i dalje koketiraju sa Bekom, Koletom i sličnima. Cene na našem tržištu inače su proistekle iz monopolskog ponašanja uvoznika, i da država treba itekako da se umeša i da ograniči visinu marži, jer mi nemamo izgrađeno tržište, a slobodno formiranje cena vodi ovu državu i ekonomiju u katstrofu. Mada i ne može se očekivati nešto bolje od države koja je i sama monopolista.

Kosta

pre 9 godina

Ako se ovako nastavi, uskoro ce se u prodavncu ici da se kupe 3 okrajka hleba, 2 supene kasike ulja i 4 listica toalet papira.
(Bacvanin, 04. septembar 2014 14:39)

Sve, sve, ali za toalet papir cu da se ispruzim koliko god da kosta.

GBK

pre 9 godina

I onda kada se razbolis pa ti lekar kaze da pijes limunadu, jedes voce, a ja ove godine maline nisam jela zbog cene, kruske se ne secam kada sam jela opet zbog cene, limun nisam odavno kupila zbog cene, kivi takodje zbog cene, pa i banane presle 130 din kg, uslovno nase jabuke se jos drze, bolje grozdje nema ispod 100 din!!! A onda brokoli, karfiol, spanac....Kako vidite, meso i ne spominjem!!!

mcmurphy

pre 9 godina

Prestanemo svi da kupujemo limun, pa da vidis kako ce da padne cena. Ima drugih izvora vitamina C. Neko je spomenuo sipak, a koliko ja znam u njemu ima vise vitamina C nego u limunu.

pedja

pre 9 godina

Kilogram limuna koji raste na drvetu je skoro isti kao i kilogram svinjskog mesa. Limun ne moze dugo da stoji tako da ce veoma brzo da mu padne cena kad bezobraznim trgovcima pocne da truli. Samo bojkot i stvari ce se same resiti.

ljutko

pre 9 godina

Eto prilike za nova ulaganja. Plantaže limuna na Kopaoniku i Fruškoj gori ili čak projekat "limun na vodi" u Beogradu. Samo da me ne čuje AV i njegovi "privremeni" organi u skupštini grada.

OTPOR LIMUNU!

pre 9 godina

Narode, trgni se, bez limuna mozes da izdrzis mesec dana, a alavim trgovcima neka propadne, pa ce da vide da li im se isplati da imaju manje marze ili da bacaju limun!

maruna

pre 9 godina

Jedan komentator gore rece da ne razume ljude koji ga kupuju. Da mogu dala bih mu milion pluseva. Dok ima ovaca, bice i vune. Od mene se nece ovajditi ove godine kad je limun u pitanju, i ne samo limun. Pa treba naplacati silne poreze, povecanje struje, infostan deracina cene, karte od 2 hleba za jednu voznju, pa negde mora da se zategne. Bice vama promet sve tanji.

Miša

pre 9 godina

Ne kupujte uopšte limun, kupite kivi, ima više vitamina C. Do sad smo morali toliko da shvatimo tržište - skupo, ne kupuj, jeftino, kupuj.

Globetrotter

pre 9 godina

Sto je sve ovo zapravo - tuzno. Boze me 'prosti, ljudi poceli da kupuju hranu kao narkotike - na gram. Bolji zivot = srecni ljudi.

Jasna

pre 9 godina

Ne samo da je skup, nego je i loseg kvaliteta. Debela kora, poluzelen, a unutra malo soka. Treba da bude upola cene, obzirom na kvalitet.

можда је зато скуп?

pre 9 godina

Sad mi je jasno zašto sam juče tri limuna platila 135 dinara, kad me šlog ne udari. Ali šta ću naviklo dete da jede čorbicu s pavlakom i limunom od junećeg mesa. Možda će ovo da bude jednog dana naučna fantastika.
(zarobljena princeza, 04. septembar 2014 16:12)

Шта ти је то "лимун од јунећег меса"?!

Nestranacka Licnost

pre 9 godina

Verujte mi na rec zaprepastio sam se kada sam u jednoj prodavnici video cenu limuna od neverovatnih 460 dinara za kilo !!!Kao da je od zlata ,nisam mogao da verujem !!!

Marko

pre 9 godina

Voleo bih da vidim coveka koji kupuje pola limuna. Kad se presece i stoji tako desava se hemijska reakcija koja negativno utice na hranjivu vrednost. I ko zna ko ga je dirao i kakvim (prljavim) nozem sekao.

Nekom dzip, nekom pola limuma

pre 9 godina

Bravo demokrate, jos pod sankcijama smo se smejali Svabama kako kupuju lubenice na delove. Daj Boze da se vrate Sloba i sankcije da ponovo osetimo da zivimo kao ljudi.

kuburilos

pre 9 godina

nije tacno da je prosle godine bio 145 dinara, nego 80-90 din. Ja kupovao na zelenjaku. A 40% od 90 nije 250.. nego je 300%... Pito sam burazera u nemackoj kolko je limun kaze 1€... Toliko o tome.. kupio sam vitamin c za 2000 i to onaj buferivani, 100 tabl. 3 meseca ce mi traje.... i unecu mnogo vise nego iz limuna od 350 din.

Boki

pre 9 godina

@Hemicar: jak si mi ti hemicar kada spominjeas da u kuvanom krompiru ima vitamina C. U svezem kromporu ga ima, ali u kuvanom krompiru ga nece biti jer ce se vitamin C raspasti na 70C

sanja

pre 9 godina

Necu iz principa da ga kupujem po toj ceni.jer su nabili cenu bas kad se leti pravi limunada i koristi za izradu sokova! Sto se kobajagi uvozi iz daleka kad ga ima povoljno u Grckoj ili Turskoj!!???

Srdjan

pre 9 godina

Ovo me podseti na rane '90 kada se ulje kupivalo na frtalj (250ml) ili pola hleba, a o pozajmljivanju 4 kasicice kafe da ne pricam... :(

zozrzo

pre 9 godina

Ceda popije svako jutro koktel od limuna i narandzi zbog ocuvanja misicne mase. Bajatovic je na limun dijeti, ali mu ne pomaze. Ali vama, obicnim gradjanima koji ste debeli, bi sigurno pomogla takva dijeta, jer ne biste imali para za limun.

pex

pre 9 godina

Da imamo normalne zastitnike potrosaca koji ce nam reci da se uzdrzimo od kupovine u ovom slucaju limuna, pa da vidis kako bi cena zveknula na realnih 150-200din za kg..ili neka bacaju neprodati.kada krene da truli...

teks

pre 9 godina

ziveo nas vodja vucic!sta se bunite,sta ce nama limun jescemo ono sto nam vodja kaze i tacka.ziveo progres pod vodstvom velikog vodje vucica i sns-a!

ue121

pre 9 godina

Samo glasajte za nas i biće vam bolje. Marija Antoaneta je rekla jedite kolače kad nemate za hleb, sad će ovi genijalci iz vlasti (sns) da je citiraju uz prikladne izmene:" Šta će vam limun kad ste zdravi? "

zarobljena princeza

pre 9 godina

Sad mi je jasno zašto sam juče tri limuna platila 135 dinara, kad me šlog ne udari. Ali šta ću naviklo dete da jede čorbicu s pavlakom i limunom od junećeg mesa. Možda će ovo da bude jednog dana naučna fantastika.

Skituljko

pre 9 godina

@zarobljena princeza
Corbica sa pavlakom,i limunom od juneceg mesa????????Da nisi mozda i kivija malo ubacila,nemoj iduci put i avokado da zaboravis da ubacis :D

ja

pre 9 godina

ne treba drzava da ogranici marzu nego da obaveze trgovce da uz prodajnu cenu istaknu i marzu a veleprodaje da za marze preko 50% placaju porez na ekstraprofit

ima li koga?

pre 9 godina

"halo bing, kako brat?" ovoliku gramzivost i pohlepu za novcem ni alan ford nije mogao predvideti. šta je sledeće? iskorišćen limun za samo 299,99? jad i beda!

darko

pre 9 godina

Samo glasajte za nas i biće vam bolje. Marija Antoaneta je rekla jedite kolače kad nemate za hleb, sad će ovi genijalci iz vlasti (sns) da je citiraju uz prikladne izmene:" Šta će vam limun kad ste zdravi? "
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ue121, 4. septembar 2014 19:32)

@Prvo, to nije rekla Marija Antoaneta, vec sasvim druga francuska vojvotkinja, i to u vreme kada je austrijska princeza bila dete. Ali, zbog mrznje koju je narod osecao prema njoj, imputirane su joj ove reci, bez ikakvog dokaza. Drugo, zabluda je da limun cuva zdravlje, tacnije znacaj vitamin-c je precenjen. Radi se samo o marketinskom triku farmako lobija, jer malo je poznato da su dnevne potrebe za vitaminom-c oko 1000mg, sto je ekvivalent oko 1kg limuna! Cak i kada je limun bio dosta jeftiniji, nisam znao nikoga ko je jeo toliko ovog voca na dnevnon niovu. Postoji dosta drugih, bitnijih, vitamina, kojih je prepuno (jeftinije) domace voce. Za ljudsku ishranu je puno vazniji vitamin b i e, zatim jabuke, banane, dinje, sljive, trenje i slicno voce, od limuna. A sto se tice cene, kod nas je vec godinama uvoznicki lobi veoma jak.

T&T

pre 9 godina

Ljudi, mislim da je vreme da prestanete da kukate!
Vise od dve godine zivim na dalekom Trinidadu i Tobagu (na Karibima) posto mi je supruga odavde.
Cene hrane su katastrofalne!
Dacu vam nekoliko primera da uporedite:
(imajte u vidu da za jedan Trinidadski dolar treba oko 13 dinara)
- hleb 14,5 dolara;
- mleko 13 dolara;
- mali čips 6 dolara;
- funta (pound) banana 25 dolara (iako ih oni proizvode ovde)
- jedna snicla govedine (oko 300 grama) 45 dolara;
- cokolada "daily milk" 43 dolara;
- sve tablete se prodaju na komad - na primer jedna tableta ibuprofena za bolove je 2 dolara!!!!
- mala plomba na zubu 250 dolara, ako radite koren mimimum 2000 dolara....
- carape 35 dolara;
- majica 200-500 dolara...
- farmerice od 500 dolara na vise....
- patike od 500 do 2000 dolara....
- Stanarina od 3000 navise....

-Sto se LIMUNA tice, UOPSTE NE POSTOJI U PRODAJI, jer je toliko skup da niko ne moze da ga priusti pa ga supermarketi ni ne uvoze. Jedino sto mozete da pronadjete su male zelene limete koje rastu svuda pored puteva kao I mango.....

- Jedino sto je jeftinije nego u Srbiji je benzin- svega 2,5 dolara, verovatno jer leze na nafti I gasu i najveci izvoznici nafte i gasa u regionu, pa je zato duplo jeftiniji od flasice vode koja je 5 dolara!

Sto se plata tice, prosecna plata je oko 4,000 dolara. Ako imate srece mozete imati mnogo vecu platu.... ali i mnogo nize plate od 4000 nisu retkost....
Iako je ovo najrazvijenija i najbogatija karipska drzava.

Svakog dana na vestima slusamo o korupcionaskim aferama u vlasti.....
Rasnim nesuglasicama izmedju Indijaca i Crnaca.....

Priroda neverovatna - raj na zemlji... nepregledne plaze.... palme... koralni sprudovi.... hiljade I hiljade turista... karnevali.... retke ptice... vodopadi... kisne sume.... lepi ljudi....
Ali stvaran zivot nimalo lagan!
Zivot nigde na svetu nije lagan. Nigde!

A1

pre 9 godina

Ja kupio danas na placi u Rijeci 10 kn/kg (150 din) dalmatinski (iz Kaštela) eco, nešpricani i odličan je, mada mi je draži onaj sa Visa mirisniji i sočniji, idealan za kolače jer nema gorčine u kori. Ovaj uvozni je jeftiniji ali je i lošiji.
Čudo koliko ste vi bogati, kao Kuvajćani.

majda

pre 9 godina

Limun se ne uzima samo zbog C vitamina jer kao što primetiste ima voća i povrća sa mnogo više C vitamina, ali za neke stvari je neophodan baš limun. Moram priznati da ga nisam skoro kupila, a i kad kupujem kupim 2 ili 3. Sećam se da poslednji put kad sam na pijaci htela da kupim, a to beše možda još u junu bio oko 250din. Moja majka reče pre neki dan samo nešto kao limun je katastrofalno skup, ali nisam obratila pažnju. Šta kad se razbolite, dobijete temperaturu, boli vas grlo, pijete neki čaj sa limunom zbog zdravlja?

kiselo mi grozdje

pre 9 godina

Meni je ok da kupis jedan ili dva limuna..ionako kad se uzima na kilo..propadne.Uostalom ,kupim li sve po kg,sigurno je da cu nesto baciti,a samim tim bacam i svoj novac!

Hemicar

pre 9 godina

Narode, ako Limun kupujete zbog C vitamina, uzimam sebi slobodu da Vam kazem kako u par kuvanih krompira prosecne velicine ima dovoljno C vitamina za taj dan.
A da ne spominjem sve ostalo voce i povrce koje tokom dana pojedemo.

Franc 1952

pre 9 godina

Šta će vam limun samo zbog C vitamina? Više ga imate u papriki! Limete i limunčići od 1,5- 2,5€, a ona crvena paprika za pećenje je momentalno u Sparu 89 centi za kilu! Biće još niža, samo da Makedoncite dođu!:) Prošlu godine paprika od ili iz Kurdske Kapije, bila je oko 50. centi u trgovini, a na pijaci 6 puta skuplja! Kupujte na pijaci, tamo je najfinije, najbolje, najjjbio i najskuplije!:)

jelena

pre 9 godina

Losa berba, pa ga nema, dobro rodio, a nece da ga beru...o cemu vi pricate?! Berba limuna na Mediteranu tesko da ce poceti jos najmanj mesec dana. Sve voce i povrce ima svoju sezonu dozrevanja i branja, pa tako i limun. I u Italiji 1 kg kosta 1-1,5 eur. Manite se besmislenih saveta, je l' papriku u caj da stavljamo, od paprike limunadu da pravimo? Da rendamo koru paprike u kolace? Na ribu da nacedimo sipak?

limuntus

pre 9 godina

malo je to , sigurno ga izvozimo u Rusiju pa nema ovde dovoljno a rod nam mali ove godine. Vucic ce to da resi sto posto verujem u njega
Ima cedjen da se kupi u radnjama u bocicama i cena mu je oko 200 dinara za 250 militara. kolicinu ekvivalentu kilogramu limuna

Skituljko

pre 9 godina

@Aleksandar
Je l se to mozda u svaku corbu stavlja limun?Hajde prosvetli nas molim te,kad si toliko pametan,a ja lupam?Je l je po tebi limun toliko znacajan sastojak,da corba od teleceg mesa zavisi od limuna?Ne pametuj tu,molim te,nego pisi nesto pametnije.

Aleksandar

pre 9 godina

@Skituljko

Na laganoj vatri, uzmes napravis zaprsku, ne gustu, od ulja i brasna. U to ubacis sitno naseckan luk. Jedno pola glavice. I dalje na laganoj vatri to przis. Ubacis naseckano povrce po izboru. Sargarepu, karfiol, grasak... ili kupis mesavinu povrca. Umesas sve to sa "zaprskom" dodas soli i pustis jedno minut tako uz mesanje. Dodas vodu da ogrezne i promesas da se rastvori u vodi (zaprsni deo). Dodas vode po kolicini koja ti je potrebna, ocistis telece ili junece snicle vodom i ubacis ih cele, sve se to zajedno kuva u dodatak vegete ili slicnog zacina (ako zelis). Kada se snicle skuvaju, izvadis ih napolje iseckas na sitne komadice. Pre nego sto ih vratis u corbu, u jednoj ciniji umutis jedno jaja i celu pavlaku iz casice. U ciniju dodajes supu od te corbe i mesas dok ne razredis smesu. Smesu vratis nazad u corbu uz mesanje. Pa onda vratis meso.

Tako dobijes belu corbu npr. Obicna je bez jajeta i pavlake. Pri posluzivanju sipa se limun, po ukusu, radi dobijanja kiselosti i smeka.

I tako, neko zna recept, a neko ga tupi ovde na komentarima.

Limune za mene si ti mrtav.

pre 9 godina

Ma ne bih ga kupio po toj ceni nikad iako sam ljubitelj, pre bih kupio multivitu za 130 :) tamo ima limuna koliko neces.

podrska

pre 9 godina

Cista laz i monopol.Ja cu vam ga uvesti za ispod upola cene ali mi nijedan trgovinski lanac nece uzeti jer necu da gurnem njihovom direktoru i menadzeru 1€ po kili.Kako je onda u Madjarskoj upola cene ?

Siniša

pre 9 godina

Kada nam gospodar Vucic sa svojom bolumentom smanji plate, dovitljivi prodavci ce nam prodavati krisku limuna za samo, neverovatnih 99,99 din + PDV! Napred narode za nasim gospodarem u slavu, u vecnost!!!!

Crna

pre 9 godina

Pa nemojte da ga kupujete! Da vidiš kako će da mu padne cena kad počne da truli. Kao da ne možemo bez limuna, pobogu, paradajz i paprika imaju više vitamina C, ako vam to treba.

sanja

pre 9 godina

Za to nisam ni znala,do pre neki dan.Resim da napravim neki kolac i ide u recept par kapi iscedjenog limuna.Kupih jedan limun,kad dobih racun 90,00 din.Auuu,mislila sam da je greska i pocela sam da se prepirem sa prodavcem...Ali nisam bila u pravu,zato sto je stvarno ta cena.Jos sam dobro i prosla.Ali kolac necu skoro praviti,jer je sada jako skup,jescu nesto drugo.I da dodam,SRAMOTA...

audi 5cyl

pre 9 godina

Limun kod nas uspeva bez problema. Samo ga zimi uvučem u garažu. Kod mene rađa svake godine mnogo više nogo što mogu da potrošim. Cveta i donosi plodove konstantno, nema pravog talasa kao druge voćke kod nas. Eto ideje za rešenje ovog problema. Dugoročno!

Dilan

pre 9 godina

Pa u Srbiji je svako voće skupo, zato što sve uvozimo, pa i ono što bi mogli da proivodimo masovno da bude dosta i za izvoz. Lepo su Japanci rekli, "dajte nam Vojvodinu, ima da nahranimo čitavu Evropu i još će vam ostati."

abc

pre 9 godina

super, sad lepo kad im ode 70% redovnih musterija, posto kapiram da je malo ko lud da plati 400 dinara za kilo limuna, nek dizu jos vise cene... roba vredi koliko je neko voljan da plati za nju! ja niti imam te pare, a takodje iz principa mi ne pada na pamet da toliku cifru izdvajam za prokleti limun...

plastika fantastika

pre 9 godina

za ove sto misle da je C vitamin u tabletama isto sto i C vitamin iz prirodnog voca. C vitamin u tabletama je samo izolaovana askorbinska kiselina, a nijedan farmaceutski proizvod nije nista vise od toga, a askorbinska kiselina je samo jedan izolovani sastojak prirodnog C vitamina, a C vitamin je puno kompleksniji od te jedne askorbinske kiseline. Svi vi sto mislite da je isto kada kupite cedevitu ili sumecu tabletu u velikoj ste zabludi.

Aleksandar

pre 9 godina

Zaboravih da dodam.

Ovi sto lupate minuse na komentar, budite informisani pravilno, a ne preko vesti. Limun je imao los rod. Nije ovde samo skup. Male su kolicine, a treba da se zaradi.

Kiblatore

pre 9 godina

Radim u firmi koja se bavi uvozom i izvozom voca i povrca, znam otkupnu cenu i veleprodajnu, a maloprodajna marza je realna, jer na tu cenu, ako imas 1kg otpisa, ti si na 0, a ogromna je razlika kvalitate uzmedju Turskog i Argentinskog, videcete i sami za mesec dana.

Nekom dzip, nekom pola limuma

pre 9 godina

Bravo demokrate, jos pod sankcijama smo se smejali Svabama kako kupuju lubenice na delove. Daj Boze da se vrate Sloba i sankcije da ponovo osetimo da zivimo kao ljudi.

Hemicar

pre 9 godina

Narode, ako Limun kupujete zbog C vitamina, uzimam sebi slobodu da Vam kazem kako u par kuvanih krompira prosecne velicine ima dovoljno C vitamina za taj dan.
A da ne spominjem sve ostalo voce i povrce koje tokom dana pojedemo.

Aleksandar

pre 9 godina

Zaboravih da dodam.

Ovi sto lupate minuse na komentar, budite informisani pravilno, a ne preko vesti. Limun je imao los rod. Nije ovde samo skup. Male su kolicine, a treba da se zaradi.

darko

pre 9 godina

Samo glasajte za nas i biće vam bolje. Marija Antoaneta je rekla jedite kolače kad nemate za hleb, sad će ovi genijalci iz vlasti (sns) da je citiraju uz prikladne izmene:" Šta će vam limun kad ste zdravi? "
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ue121, 4. septembar 2014 19:32)

@Prvo, to nije rekla Marija Antoaneta, vec sasvim druga francuska vojvotkinja, i to u vreme kada je austrijska princeza bila dete. Ali, zbog mrznje koju je narod osecao prema njoj, imputirane su joj ove reci, bez ikakvog dokaza. Drugo, zabluda je da limun cuva zdravlje, tacnije znacaj vitamin-c je precenjen. Radi se samo o marketinskom triku farmako lobija, jer malo je poznato da su dnevne potrebe za vitaminom-c oko 1000mg, sto je ekvivalent oko 1kg limuna! Cak i kada je limun bio dosta jeftiniji, nisam znao nikoga ko je jeo toliko ovog voca na dnevnon niovu. Postoji dosta drugih, bitnijih, vitamina, kojih je prepuno (jeftinije) domace voce. Za ljudsku ishranu je puno vazniji vitamin b i e, zatim jabuke, banane, dinje, sljive, trenje i slicno voce, od limuna. A sto se tice cene, kod nas je vec godinama uvoznicki lobi veoma jak.

otac makarije

pre 9 godina

cekaj... zbog troskova transporta su cene ovolike? a kako se "transportuju" lubenice ili kupus na primer. mozda lubenice same dodju na pijac pa su jeftine, a limun razmazen voli da se vozi.

Skituljko

pre 9 godina

@Aleksandar
Je l se to mozda u svaku corbu stavlja limun?Hajde prosvetli nas molim te,kad si toliko pametan,a ja lupam?Je l je po tebi limun toliko znacajan sastojak,da corba od teleceg mesa zavisi od limuna?Ne pametuj tu,molim te,nego pisi nesto pametnije.

zarobljena princeza

pre 9 godina

Sad mi je jasno zašto sam juče tri limuna platila 135 dinara, kad me šlog ne udari. Ali šta ću naviklo dete da jede čorbicu s pavlakom i limunom od junećeg mesa. Možda će ovo da bude jednog dana naučna fantastika.

Skituljko

pre 9 godina

@zarobljena princeza
Corbica sa pavlakom,i limunom od juneceg mesa????????Da nisi mozda i kivija malo ubacila,nemoj iduci put i avokado da zaboravis da ubacis :D

можда је зато скуп?

pre 9 godina

Sad mi je jasno zašto sam juče tri limuna platila 135 dinara, kad me šlog ne udari. Ali šta ću naviklo dete da jede čorbicu s pavlakom i limunom od junećeg mesa. Možda će ovo da bude jednog dana naučna fantastika.
(zarobljena princeza, 04. septembar 2014 16:12)

Шта ти је то "лимун од јунећег меса"?!

Franc 1952

pre 9 godina

Šta će vam limun samo zbog C vitamina? Više ga imate u papriki! Limete i limunčići od 1,5- 2,5€, a ona crvena paprika za pećenje je momentalno u Sparu 89 centi za kilu! Biće još niža, samo da Makedoncite dođu!:) Prošlu godine paprika od ili iz Kurdske Kapije, bila je oko 50. centi u trgovini, a na pijaci 6 puta skuplja! Kupujte na pijaci, tamo je najfinije, najbolje, najjjbio i najskuplije!:)

T&T

pre 9 godina

Ljudi, mislim da je vreme da prestanete da kukate!
Vise od dve godine zivim na dalekom Trinidadu i Tobagu (na Karibima) posto mi je supruga odavde.
Cene hrane su katastrofalne!
Dacu vam nekoliko primera da uporedite:
(imajte u vidu da za jedan Trinidadski dolar treba oko 13 dinara)
- hleb 14,5 dolara;
- mleko 13 dolara;
- mali čips 6 dolara;
- funta (pound) banana 25 dolara (iako ih oni proizvode ovde)
- jedna snicla govedine (oko 300 grama) 45 dolara;
- cokolada "daily milk" 43 dolara;
- sve tablete se prodaju na komad - na primer jedna tableta ibuprofena za bolove je 2 dolara!!!!
- mala plomba na zubu 250 dolara, ako radite koren mimimum 2000 dolara....
- carape 35 dolara;
- majica 200-500 dolara...
- farmerice od 500 dolara na vise....
- patike od 500 do 2000 dolara....
- Stanarina od 3000 navise....

-Sto se LIMUNA tice, UOPSTE NE POSTOJI U PRODAJI, jer je toliko skup da niko ne moze da ga priusti pa ga supermarketi ni ne uvoze. Jedino sto mozete da pronadjete su male zelene limete koje rastu svuda pored puteva kao I mango.....

- Jedino sto je jeftinije nego u Srbiji je benzin- svega 2,5 dolara, verovatno jer leze na nafti I gasu i najveci izvoznici nafte i gasa u regionu, pa je zato duplo jeftiniji od flasice vode koja je 5 dolara!

Sto se plata tice, prosecna plata je oko 4,000 dolara. Ako imate srece mozete imati mnogo vecu platu.... ali i mnogo nize plate od 4000 nisu retkost....
Iako je ovo najrazvijenija i najbogatija karipska drzava.

Svakog dana na vestima slusamo o korupcionaskim aferama u vlasti.....
Rasnim nesuglasicama izmedju Indijaca i Crnaca.....

Priroda neverovatna - raj na zemlji... nepregledne plaze.... palme... koralni sprudovi.... hiljade I hiljade turista... karnevali.... retke ptice... vodopadi... kisne sume.... lepi ljudi....
Ali stvaran zivot nimalo lagan!
Zivot nigde na svetu nije lagan. Nigde!

majda

pre 9 godina

Limun se ne uzima samo zbog C vitamina jer kao što primetiste ima voća i povrća sa mnogo više C vitamina, ali za neke stvari je neophodan baš limun. Moram priznati da ga nisam skoro kupila, a i kad kupujem kupim 2 ili 3. Sećam se da poslednji put kad sam na pijaci htela da kupim, a to beše možda još u junu bio oko 250din. Moja majka reče pre neki dan samo nešto kao limun je katastrofalno skup, ali nisam obratila pažnju. Šta kad se razbolite, dobijete temperaturu, boli vas grlo, pijete neki čaj sa limunom zbog zdravlja?

kiselo mi grozdje

pre 9 godina

Meni je ok da kupis jedan ili dva limuna..ionako kad se uzima na kilo..propadne.Uostalom ,kupim li sve po kg,sigurno je da cu nesto baciti,a samim tim bacam i svoj novac!

ue121

pre 9 godina

Samo glasajte za nas i biće vam bolje. Marija Antoaneta je rekla jedite kolače kad nemate za hleb, sad će ovi genijalci iz vlasti (sns) da je citiraju uz prikladne izmene:" Šta će vam limun kad ste zdravi? "

maruna

pre 9 godina

Jedan komentator gore rece da ne razume ljude koji ga kupuju. Da mogu dala bih mu milion pluseva. Dok ima ovaca, bice i vune. Od mene se nece ovajditi ove godine kad je limun u pitanju, i ne samo limun. Pa treba naplacati silne poreze, povecanje struje, infostan deracina cene, karte od 2 hleba za jednu voznju, pa negde mora da se zategne. Bice vama promet sve tanji.

Za to vreme...

pre 9 godina

U Grčkoj nema ko da ga pokupi.
Gaze i šutiraju...Mi pitali da li smemo, nakupili veliku kesu i vozi.
Da sam imao dve kese, mogao sam da se obogatim.

Lazar

pre 9 godina

limun je dobar za gorusicu (zgaravicu, kiselinu kako ko zeli da kaze), pa sam kupovao umesto leka bilo mi je jeftinije a sada mi je jeftiniji lek nego limun.

Boki

pre 9 godina

@Hemicar: jak si mi ti hemicar kada spominjeas da u kuvanom krompiru ima vitamina C. U svezem kromporu ga ima, ali u kuvanom krompiru ga nece biti jer ce se vitamin C raspasti na 70C

kuburilos

pre 9 godina

nije tacno da je prosle godine bio 145 dinara, nego 80-90 din. Ja kupovao na zelenjaku. A 40% od 90 nije 250.. nego je 300%... Pito sam burazera u nemackoj kolko je limun kaze 1€... Toliko o tome.. kupio sam vitamin c za 2000 i to onaj buferivani, 100 tabl. 3 meseca ce mi traje.... i unecu mnogo vise nego iz limuna od 350 din.

Kosta

pre 9 godina

Ako se ovako nastavi, uskoro ce se u prodavncu ici da se kupe 3 okrajka hleba, 2 supene kasike ulja i 4 listica toalet papira.
(Bacvanin, 04. septembar 2014 14:39)

Sve, sve, ali za toalet papir cu da se ispruzim koliko god da kosta.

Aleksandar

pre 9 godina

@Skituljko

Na laganoj vatri, uzmes napravis zaprsku, ne gustu, od ulja i brasna. U to ubacis sitno naseckan luk. Jedno pola glavice. I dalje na laganoj vatri to przis. Ubacis naseckano povrce po izboru. Sargarepu, karfiol, grasak... ili kupis mesavinu povrca. Umesas sve to sa "zaprskom" dodas soli i pustis jedno minut tako uz mesanje. Dodas vodu da ogrezne i promesas da se rastvori u vodi (zaprsni deo). Dodas vode po kolicini koja ti je potrebna, ocistis telece ili junece snicle vodom i ubacis ih cele, sve se to zajedno kuva u dodatak vegete ili slicnog zacina (ako zelis). Kada se snicle skuvaju, izvadis ih napolje iseckas na sitne komadice. Pre nego sto ih vratis u corbu, u jednoj ciniji umutis jedno jaja i celu pavlaku iz casice. U ciniju dodajes supu od te corbe i mesas dok ne razredis smesu. Smesu vratis nazad u corbu uz mesanje. Pa onda vratis meso.

Tako dobijes belu corbu npr. Obicna je bez jajeta i pavlake. Pri posluzivanju sipa se limun, po ukusu, radi dobijanja kiselosti i smeka.

I tako, neko zna recept, a neko ga tupi ovde na komentarima.

Kiblatore

pre 9 godina

Radim u firmi koja se bavi uvozom i izvozom voca i povrca, znam otkupnu cenu i veleprodajnu, a maloprodajna marza je realna, jer na tu cenu, ako imas 1kg otpisa, ti si na 0, a ogromna je razlika kvalitate uzmedju Turskog i Argentinskog, videcete i sami za mesec dana.

Marko

pre 9 godina

Voleo bih da vidim coveka koji kupuje pola limuna. Kad se presece i stoji tako desava se hemijska reakcija koja negativno utice na hranjivu vrednost. I ko zna ko ga je dirao i kakvim (prljavim) nozem sekao.

Limune za mene si ti mrtav.

pre 9 godina

Ma ne bih ga kupio po toj ceni nikad iako sam ljubitelj, pre bih kupio multivitu za 130 :) tamo ima limuna koliko neces.

zozrzo

pre 9 godina

Ceda popije svako jutro koktel od limuna i narandzi zbog ocuvanja misicne mase. Bajatovic je na limun dijeti, ali mu ne pomaze. Ali vama, obicnim gradjanima koji ste debeli, bi sigurno pomogla takva dijeta, jer ne biste imali para za limun.

ljutko

pre 9 godina

Eto prilike za nova ulaganja. Plantaže limuna na Kopaoniku i Fruškoj gori ili čak projekat "limun na vodi" u Beogradu. Samo da me ne čuje AV i njegovi "privremeni" organi u skupštini grada.

plastika fantastika

pre 9 godina

za ove sto misle da je C vitamin u tabletama isto sto i C vitamin iz prirodnog voca. C vitamin u tabletama je samo izolaovana askorbinska kiselina, a nijedan farmaceutski proizvod nije nista vise od toga, a askorbinska kiselina je samo jedan izolovani sastojak prirodnog C vitamina, a C vitamin je puno kompleksniji od te jedne askorbinske kiseline. Svi vi sto mislite da je isto kada kupite cedevitu ili sumecu tabletu u velikoj ste zabludi.

pex

pre 9 godina

Da imamo normalne zastitnike potrosaca koji ce nam reci da se uzdrzimo od kupovine u ovom slucaju limuna, pa da vidis kako bi cena zveknula na realnih 150-200din za kg..ili neka bacaju neprodati.kada krene da truli...

GBK

pre 9 godina

I onda kada se razbolis pa ti lekar kaze da pijes limunadu, jedes voce, a ja ove godine maline nisam jela zbog cene, kruske se ne secam kada sam jela opet zbog cene, limun nisam odavno kupila zbog cene, kivi takodje zbog cene, pa i banane presle 130 din kg, uslovno nase jabuke se jos drze, bolje grozdje nema ispod 100 din!!! A onda brokoli, karfiol, spanac....Kako vidite, meso i ne spominjem!!!

Miša

pre 9 godina

Ne kupujte uopšte limun, kupite kivi, ima više vitamina C. Do sad smo morali toliko da shvatimo tržište - skupo, ne kupuj, jeftino, kupuj.

Srdjan

pre 9 godina

Ovo me podseti na rane '90 kada se ulje kupivalo na frtalj (250ml) ili pola hleba, a o pozajmljivanju 4 kasicice kafe da ne pricam... :(

OTPOR LIMUNU!

pre 9 godina

Narode, trgni se, bez limuna mozes da izdrzis mesec dana, a alavim trgovcima neka propadne, pa ce da vide da li im se isplati da imaju manje marze ili da bacaju limun!

sanja

pre 9 godina

Necu iz principa da ga kupujem po toj ceni.jer su nabili cenu bas kad se leti pravi limunada i koristi za izradu sokova! Sto se kobajagi uvozi iz daleka kad ga ima povoljno u Grckoj ili Turskoj!!???

bice bolje

pre 9 godina

Vratio se skoro iz jednog letovališta u Grčkoj, limuna toliko ima da truli i pada po ulici a u prodavnici je jeftini nego paradajz. Razlog tome je izuzetno niska otkupna cena i zato niko nece da ga bere. Marže su sigurno astronomske, mislim da je ovo posledica teškog monopola na našem tržištu, a političari i dalje koketiraju sa Bekom, Koletom i sličnima. Cene na našem tržištu inače su proistekle iz monopolskog ponašanja uvoznika, i da država treba itekako da se umeša i da ograniči visinu marži, jer mi nemamo izgrađeno tržište, a slobodno formiranje cena vodi ovu državu i ekonomiju u katstrofu. Mada i ne može se očekivati nešto bolje od države koja je i sama monopolista.

ja

pre 9 godina

ne treba drzava da ogranici marzu nego da obaveze trgovce da uz prodajnu cenu istaknu i marzu a veleprodaje da za marze preko 50% placaju porez na ekstraprofit

jelena

pre 9 godina

Losa berba, pa ga nema, dobro rodio, a nece da ga beru...o cemu vi pricate?! Berba limuna na Mediteranu tesko da ce poceti jos najmanj mesec dana. Sve voce i povrce ima svoju sezonu dozrevanja i branja, pa tako i limun. I u Italiji 1 kg kosta 1-1,5 eur. Manite se besmislenih saveta, je l' papriku u caj da stavljamo, od paprike limunadu da pravimo? Da rendamo koru paprike u kolace? Na ribu da nacedimo sipak?

teks

pre 9 godina

ziveo nas vodja vucic!sta se bunite,sta ce nama limun jescemo ono sto nam vodja kaze i tacka.ziveo progres pod vodstvom velikog vodje vucica i sns-a!

ima li koga?

pre 9 godina

"halo bing, kako brat?" ovoliku gramzivost i pohlepu za novcem ni alan ford nije mogao predvideti. šta je sledeće? iskorišćen limun za samo 299,99? jad i beda!

Globetrotter

pre 9 godina

Sto je sve ovo zapravo - tuzno. Boze me 'prosti, ljudi poceli da kupuju hranu kao narkotike - na gram. Bolji zivot = srecni ljudi.

mcmurphy

pre 9 godina

Prestanemo svi da kupujemo limun, pa da vidis kako ce da padne cena. Ima drugih izvora vitamina C. Neko je spomenuo sipak, a koliko ja znam u njemu ima vise vitamina C nego u limunu.

pedja

pre 9 godina

Kilogram limuna koji raste na drvetu je skoro isti kao i kilogram svinjskog mesa. Limun ne moze dugo da stoji tako da ce veoma brzo da mu padne cena kad bezobraznim trgovcima pocne da truli. Samo bojkot i stvari ce se same resiti.

Nestranacka Licnost

pre 9 godina

Verujte mi na rec zaprepastio sam se kada sam u jednoj prodavnici video cenu limuna od neverovatnih 460 dinara za kilo !!!Kao da je od zlata ,nisam mogao da verujem !!!

limuntus

pre 9 godina

malo je to , sigurno ga izvozimo u Rusiju pa nema ovde dovoljno a rod nam mali ove godine. Vucic ce to da resi sto posto verujem u njega
Ima cedjen da se kupi u radnjama u bocicama i cena mu je oko 200 dinara za 250 militara. kolicinu ekvivalentu kilogramu limuna

sanja

pre 9 godina

Za to nisam ni znala,do pre neki dan.Resim da napravim neki kolac i ide u recept par kapi iscedjenog limuna.Kupih jedan limun,kad dobih racun 90,00 din.Auuu,mislila sam da je greska i pocela sam da se prepirem sa prodavcem...Ali nisam bila u pravu,zato sto je stvarno ta cena.Jos sam dobro i prosla.Ali kolac necu skoro praviti,jer je sada jako skup,jescu nesto drugo.I da dodam,SRAMOTA...

Jasna

pre 9 godina

Ne samo da je skup, nego je i loseg kvaliteta. Debela kora, poluzelen, a unutra malo soka. Treba da bude upola cene, obzirom na kvalitet.

A1

pre 9 godina

Ja kupio danas na placi u Rijeci 10 kn/kg (150 din) dalmatinski (iz Kaštela) eco, nešpricani i odličan je, mada mi je draži onaj sa Visa mirisniji i sočniji, idealan za kolače jer nema gorčine u kori. Ovaj uvozni je jeftiniji ali je i lošiji.
Čudo koliko ste vi bogati, kao Kuvajćani.

abc

pre 9 godina

super, sad lepo kad im ode 70% redovnih musterija, posto kapiram da je malo ko lud da plati 400 dinara za kilo limuna, nek dizu jos vise cene... roba vredi koliko je neko voljan da plati za nju! ja niti imam te pare, a takodje iz principa mi ne pada na pamet da toliku cifru izdvajam za prokleti limun...

podrska

pre 9 godina

Cista laz i monopol.Ja cu vam ga uvesti za ispod upola cene ali mi nijedan trgovinski lanac nece uzeti jer necu da gurnem njihovom direktoru i menadzeru 1€ po kili.Kako je onda u Madjarskoj upola cene ?

Siniša

pre 9 godina

Kada nam gospodar Vucic sa svojom bolumentom smanji plate, dovitljivi prodavci ce nam prodavati krisku limuna za samo, neverovatnih 99,99 din + PDV! Napred narode za nasim gospodarem u slavu, u vecnost!!!!

audi 5cyl

pre 9 godina

Limun kod nas uspeva bez problema. Samo ga zimi uvučem u garažu. Kod mene rađa svake godine mnogo više nogo što mogu da potrošim. Cveta i donosi plodove konstantno, nema pravog talasa kao druge voćke kod nas. Eto ideje za rešenje ovog problema. Dugoročno!

Crna

pre 9 godina

Pa nemojte da ga kupujete! Da vidiš kako će da mu padne cena kad počne da truli. Kao da ne možemo bez limuna, pobogu, paradajz i paprika imaju više vitamina C, ako vam to treba.

Dilan

pre 9 godina

Pa u Srbiji je svako voće skupo, zato što sve uvozimo, pa i ono što bi mogli da proivodimo masovno da bude dosta i za izvoz. Lepo su Japanci rekli, "dajte nam Vojvodinu, ima da nahranimo čitavu Evropu i još će vam ostati."