Ponedeljak, 01.09.2014.

07:42

"Ojačati saradnju Srbije i Kanade"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kanade da je neophodno unapređivanje saradnje dve zemlje.

Izvor: Beta

"Ojaèati saradnju Srbije i Kanade" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

zvaka

pre 9 godina

Posete stranih drzavnika Srbiji pokazuju koliko se rad nase vlade ceni u svetu, kanadski ministar spoljnih poslova Berd i premijer Vucic su vodili veoma konstruktivan razgovor koji ce rezultirati jos boljim i cvrscim odnosima Kanada i Srbije.

krevet

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kanade je na visokom nivou, od njih imamo podrsku sto se tice ulaska u EU, kao i povodom drugih pitanja, treba nastaviti sa odrzavanjem redovnih susreta i jacanjem saradnje u razlicitim oblastima.

igla

pre 9 godina

Kanada je jedna od povrsinski najvecih zemalja sveta, takodje je i privredno i ekonomski veoma jaka, a samim tim investicije kojima bi pomogla nasu zemlju bi nam umnogome pomogle u razvoju u buducnosti. Treba jacati saradnju dve zemlje.

piksla

pre 9 godina

Sama cinjenica da ce Srbija i Kanada ojacati trenutnu sveobuhvatnu saradnju predstavlja veoma dobru vest. Kanadski ministar spoljnih poslova, Berd, i premijer Vucic su na sastanku razgovarali o raznim pitanjima koja se ticu razvoja Srbije i pomoci od strane Kanade.

cvet

pre 9 godina

Srbija i Kanada imaju veoma dobre odnose, ali oni se mogu dalje unaprediti i ucvrstiti, posebno je bitno razvijati ekonomsku saradnju i raditi na privlacenju potencijalnih ulaganja u nasu privredu.

Gordana

pre 9 godina

Mi smo oduvek bili spojeni sa celim svetom, dok nisu došli neki koji imaju moć da prekinu veze, ali vreme leči i ispravlja nepravde, šteta što će sutra mnogi zaboraviti

luna

pre 9 godina

Lepo i interensantno deluje vest o razvoju dobrih odnosa Srbije i Kanade. S obzirom na veličinu ove zemlje, njenu ekonomsku moć i veličinu naše dijaspore, potencijala za to ima i siguran sam da će vlada sve učiniti da oni napreduju.

papir

pre 9 godina

Odrzani sastanak visokih drzavnika Srbije i Kanade ce dovesti do jos efikasnije i kvalitetnije saradnje izmedju nasih zemalja, verujem da ce se medjusobni odnosi jos vise razvijati i da ce doci do jacanja veza u oblastima politike i ekonomije.

kapljica

pre 9 godina

Svaka razvijena zemlja koja ceni i postuje nasu zemlju je uvek dobrodosla kao investitor po pitanju pomoci Srbiji u njenim planovima oko sprovodjenja reformi. Ovog puta je kanadski ministar spoljnih poslova bio u poseti Beogradu i sastao se sa premijerom Vucicem, a prilikom sastanka obe zemlje su se slozile da posebnu paznju treba posvetiti saradnji u oblasti ekonomije dve zemlje.

caj

pre 9 godina

Premijer Vucic i kanadski ministar spoljnih poslova, Dzon Berd, su imali veoma konstruktivan i sadrzajan razgovor o saradnji Srbije i Kanade. Dvojica zvanicnika su se slozila oko cinjenice da sadasnju saradnju dve zemlje, koja je trenutno dobra, treba jos poboljsati.

gumica

pre 9 godina

Srbiji bi veoma znacila sveopsta saradnja sa Kanadom, koja je veoma razvijena i ekonomski i privredno. Takodje treba dodati cinjenicu da je poseta kanadskog ministra spoljnih poslova znak da i sa Kanadom imamo dobre odnose koje treba jacati u buducnosti.

cackalica

pre 9 godina

Nasa zemlja je mala i cini sve napore kako bi sprovela reforme koje vlada planira u obecanom programu. Kanadski ministar spoljnih poslova je bio u poseti Srbiji i na sastanku sa nasim premijerom je pozitivno ocenio gore pomenute cinjenice i usaglaseno je da ce Kanada pomoci Srbiji u njenom razvoju, kao i na putu ka EU, a akcenat je stavljen na ekonomska pitanja.

svetlo

pre 9 godina

Ova poseta ministra spoljnih poslova Kanade je od velikog znacaja u daljem razvoju odnosa izmedju nasih zemalja, treba ocekivati nastavak saradnje na ekonomskom i politickom nivou, odlicna vest.

igor

pre 9 godina

Srbiji je potreban fer i posten odnos sa svima ne samo sa Kanadom,do sada su se prema nama jace drzave postavljale potcenjivacki i ucenjivacki.Dobrom strategijom stav se mora promeniti inace nam je sve uzalud,ako im nisi partner predju preko tebe kao da si kamencic na putu.

desetka

pre 9 godina

Srbija ima sve bolju saradnju sa velikim brojem zemalja Evrope i sveta. U ovom slucaju Srbiji je cast sto je posetio ministar spoljnih poslova Kanade. On se sastao sa premijerom Vucicem, sa kojim je usaglaseno da ce saradnja dve zemlje biti jos bolja, posebno u oblasti ekonomije.

zilet

pre 9 godina

Stav da treba ojacati sveopste odnose Srbije i Kanade je sasvim na mestu. Apro po toga Srbiju je posetio kanadski ministar spoljnh poslova koji se sastao sa srpskim premijerom. Treba ocekivati bolju saradnju dve drzave.

breskva

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kanade treba da bude poboljsana i ojacana u korist obe zemlje, a posebno u interesu Srbije, jer je nasoj zemlji neophodna podrska sto veceg broja zemalja na putu ka EU, zarad stranih investicija a posebno u cilju jacanje srpske ekonomije.

septembar

pre 9 godina

Kao sto mozemo uvideti, i Kanada je spremna da pomogne Srbiji u sistemu investiranja u srpsku ekonomiju a samim tim i jacanje nase privrede. Sastanak premijera Vucica i kanadskog ministra spoljnih poslova Berda je imao pozitivan ishod u smislu jacanja saradnje dve zemlje u buducnosti.

dfda

pre 9 godina

Najbogatija zena Severne Amerike (ako ne gresim) ili jedna od najbogatijih je sa ovih prostora i nekoliko puta je bila u ranijem periodu dok je DS bio na vlasti ali nije mogla da pokrene biznis u nasoj zemlji od lopova koje je podrzavala tadasnja politika. Sada uspostavljanjem dobrih odnosa sa Kanadom siguran sam da ce to biti zeleno svetlo za investicije i saradnje sa nasim ljudima koji zive u inostranstvo i zele da ulazu u ovu zemlju. Samo napred.

perkan

pre 9 godina

Ova poseta je jos jedan dokaz da nasi inostrani partneri imaju puno poverenje u ono sto radi nase drzavno rukovodstvo...Srbija mora saradjivati sa svima...

Misljenje

pre 9 godina

Ojacati saradnju sa svim dobronamernim drzavama u svetu - sto sa uspehom i radi cela sadasnja vlada. Konacno vlada, na celu sa Premijerom koji vredi vise od svih opstalih zajedno, po meri naroda.

Oliver

pre 9 godina

Poseta kanadskog funkcionera je veoma značaja za napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Srbija intenzivno radi na jačanju odnosa i saradnje sa stanim zemljama sveta, a to je za svaku pohvalu. Međusobnom saradnjom ćemo sigurno mnogo postići, a to je trenutno najbitnije.

TETREB NA GRANI

pre 9 godina

Kanada je isto što i Amerika, praktično ne postoji granica, sva ekonomija, odbrana i spoljna politika se baziraju na SAD.Imaju svoje kvalitete ali ih muče podele koje će je na kraju i pocepati.Za nas vrdde dobri odnosi jer nemamo nekih dodirnih tačaka za sukob ili nepoverenje.

Coki

pre 9 godina

Naročito možemo ostvariti dobar profit u oblasti energetike i zato samo jačajte saradnju sa Kanadom ovakvu priliku ne smemo propustiti!

Bucko razmišljam

pre 9 godina

@ Mnogo mi je drago sto Srbija stice ugled od stranih drzavnika , smatram da ce nam saradnja sa Kandom dobro doci.
(FEEL BLUE, 1. septembar 2014 14:14)

Prijatelju dragi, veruj mi na rec i meni bi bilo "mlogo drago" kada bi Srbija zaista u "stvarno zivotu" sticala ugled od stranih zvanicnika al' nazalost to nije tako !
Srbija "stice ugled stranih zvanicnika" samo ovde na sajtu B92 i to samo po recima vas BOTOVA koji nemate pojma sta se o Srbiji misli cim se predje granicni prelaz "Djevdjelija" i napusti Srbija u pravcu Evrope !
Kakav crni ugled, da nije tog "diplomatskog kodeksa ponasanja" ove nase "POLITICKE COBANE" bi na Tv gledao samo sa "plavim modricama od batina" koje bi dobijali od "evropskih visokih zvanicnika" prilikom svakog susreta sa njima !

minjA

pre 9 godina

Dobro nam došli investitori !
Kanada je najviše zainteresovana za investiranje u energetskom sektoru i to u hidroelektrane.
Inače,oko 50 kanadskih kompanija već radi u Srbiji.
Vlada Srbije je ponudila sporazum o zaštiti investicija koji će podstaći još veću saradnju .
Samo napred!

Doktor

pre 9 godina

Kanada je jaka zemlja i svaka pomoc takve zemlje je od velikog znacaja za nasu ekonomiju. Nadam se da sto vecem broju investicija iz kanade.

Milenko

pre 9 godina

Dobijamo podršku iz celog sveta na našem putu ka EU i to je odlično!Nadam se da ćemo povećati saradnju sa Kanadom na obostranu korist!

javor

pre 9 godina

U oblasi rudarstva i energetike,nama boljih sagovornika od Kanađana.Ovo se ne sme propustiti.Moramo ga zaiteresovati za sve projekta vezane gore pomenute grane privrede.

Maša

pre 9 godina

Jedan od predloga za sardanju sa Kanadom bi mogao biti i saradnja u okviru poljoprivrede.Pogotovu u pogledu stočarske proizvodnje,jer su na zavidnom nivou u okviru te proizvodnje i imaju vrhunske rezultate.

jasenov list

pre 9 godina

Kad ce biti (bar) govora o uzajamnoj saradnji penzionih fondova? Da se radni staz povezuje i tako to. Srbija je od retkih koja nema takve sporazume sa Kanadom.

Miljana B

pre 9 godina

Ako bi mi neko objasnio sta nas je sprecavalo ranijih godina da unapredimo saradnju sa ovom mocnom zemljom i omogucimo eventualne investicije mnogo ranije.

BRATAC - SACULATAC

pre 9 godina

Zaista je proslo dosta vremena da dodje do saradnje Srbije i Kanade. Ja se kao omladinac secam kada su odnosi dve drzave bile na zavidnoj visini. Zato me iskreno raduje dolazak nekog visokog predstavnika drzave Kanade, jer od njih mozemo dosta toga nauciti i ostvariti saradnju,ali kako se kaze nikada nije kasno ponovo pokrenuti kontakt i zajednicke projekte, naravno ako su investitori iz Kanade spremni da ulazu u Srbiju.

Milos81

pre 9 godina

Ova vlada prilicno dobro radi diplomatski deo, jer jednostavno je, mi moramo sada na sve strane da "letimo", sa svima da budemo dobri i jurimo sopstvene interese u tome. Samo pravom diplomatijom, govorima mira, a ne inacenjem i svrstavanjem na jednu stranu, mozemo nesto dobro uraditi.

Miroslava

pre 9 godina

Unapredjenje saradnje sa tako mocnom i velikom zemljom kao sto je Kanada za Srbiju bi znacilo mnogo vise investiranja u oblasti energetike i rudarstva. To je razlog vise jer su nam te dve oblasti poslednjih godina bile prilicno zapostavljene.

Markic

pre 9 godina

Predugo vremena se cekalo na dolazak nekog visokog predstavnika drzave Kanade, ali nikada nije kasno ponovo pokrenuti kontakt i zajednicke projekte, naravno ako su investitori iz Kanade spremni da ulazu u Srbiju.

call

pre 9 godina

Skoro sam pročitala da se u Kanadi nalaze 3 grada idealna za život, od 10 ponuđenih iz celog sveta. Znači ima o čemu da razgovaraju. Jedna od tema svakako bi trebala da budu vize, pošto je to za nas veliki problem. G. Berd sa svakim od naših predstavnika imaće podosta pitanja. Nadam se da će razumeti naše probleme i dati podršku našim reformama.

dragan

pre 9 godina

Ne bih se previše zaletao sa zaključcima u vezi ove posete. Pitanje je da li je kanadski diplomata došao zbog "unapređenja odnosa", ili da nam prenese poruke južnih suseda Kanade vezano za situaciju u Ukrajini.

Panjkovic

pre 9 godina

Bitno je što radimo na uspostavljanju dobrih odnosa sa Kanadom još bolje bi bilo kada bi neki investitor doošao da ulaže u našu zemlju!

Milos81

pre 9 godina

Ova vlada prilicno dobro radi diplomatski deo, jer jednostavno je, mi moramo sada na sve strane da "letimo", sa svima da budemo dobri i jurimo sopstvene interese u tome. Samo pravom diplomatijom, govorima mira, a ne inacenjem i svrstavanjem na jednu stranu, mozemo nesto dobro uraditi.

Milenko

pre 9 godina

Dobijamo podršku iz celog sveta na našem putu ka EU i to je odlično!Nadam se da ćemo povećati saradnju sa Kanadom na obostranu korist!

Markic

pre 9 godina

Predugo vremena se cekalo na dolazak nekog visokog predstavnika drzave Kanade, ali nikada nije kasno ponovo pokrenuti kontakt i zajednicke projekte, naravno ako su investitori iz Kanade spremni da ulazu u Srbiju.

javor

pre 9 godina

U oblasi rudarstva i energetike,nama boljih sagovornika od Kanađana.Ovo se ne sme propustiti.Moramo ga zaiteresovati za sve projekta vezane gore pomenute grane privrede.

Maša

pre 9 godina

Jedan od predloga za sardanju sa Kanadom bi mogao biti i saradnja u okviru poljoprivrede.Pogotovu u pogledu stočarske proizvodnje,jer su na zavidnom nivou u okviru te proizvodnje i imaju vrhunske rezultate.

TETREB NA GRANI

pre 9 godina

Kanada je isto što i Amerika, praktično ne postoji granica, sva ekonomija, odbrana i spoljna politika se baziraju na SAD.Imaju svoje kvalitete ali ih muče podele koje će je na kraju i pocepati.Za nas vrdde dobri odnosi jer nemamo nekih dodirnih tačaka za sukob ili nepoverenje.

Misljenje

pre 9 godina

Ojacati saradnju sa svim dobronamernim drzavama u svetu - sto sa uspehom i radi cela sadasnja vlada. Konacno vlada, na celu sa Premijerom koji vredi vise od svih opstalih zajedno, po meri naroda.

Doktor

pre 9 godina

Kanada je jaka zemlja i svaka pomoc takve zemlje je od velikog znacaja za nasu ekonomiju. Nadam se da sto vecem broju investicija iz kanade.

Oliver

pre 9 godina

Poseta kanadskog funkcionera je veoma značaja za napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Srbija intenzivno radi na jačanju odnosa i saradnje sa stanim zemljama sveta, a to je za svaku pohvalu. Međusobnom saradnjom ćemo sigurno mnogo postići, a to je trenutno najbitnije.

call

pre 9 godina

Skoro sam pročitala da se u Kanadi nalaze 3 grada idealna za život, od 10 ponuđenih iz celog sveta. Znači ima o čemu da razgovaraju. Jedna od tema svakako bi trebala da budu vize, pošto je to za nas veliki problem. G. Berd sa svakim od naših predstavnika imaće podosta pitanja. Nadam se da će razumeti naše probleme i dati podršku našim reformama.

Miroslava

pre 9 godina

Unapredjenje saradnje sa tako mocnom i velikom zemljom kao sto je Kanada za Srbiju bi znacilo mnogo vise investiranja u oblasti energetike i rudarstva. To je razlog vise jer su nam te dve oblasti poslednjih godina bile prilicno zapostavljene.

minjA

pre 9 godina

Dobro nam došli investitori !
Kanada je najviše zainteresovana za investiranje u energetskom sektoru i to u hidroelektrane.
Inače,oko 50 kanadskih kompanija već radi u Srbiji.
Vlada Srbije je ponudila sporazum o zaštiti investicija koji će podstaći još veću saradnju .
Samo napred!

perkan

pre 9 godina

Ova poseta je jos jedan dokaz da nasi inostrani partneri imaju puno poverenje u ono sto radi nase drzavno rukovodstvo...Srbija mora saradjivati sa svima...

BRATAC - SACULATAC

pre 9 godina

Zaista je proslo dosta vremena da dodje do saradnje Srbije i Kanade. Ja se kao omladinac secam kada su odnosi dve drzave bile na zavidnoj visini. Zato me iskreno raduje dolazak nekog visokog predstavnika drzave Kanade, jer od njih mozemo dosta toga nauciti i ostvariti saradnju,ali kako se kaze nikada nije kasno ponovo pokrenuti kontakt i zajednicke projekte, naravno ako su investitori iz Kanade spremni da ulazu u Srbiju.

Miljana B

pre 9 godina

Ako bi mi neko objasnio sta nas je sprecavalo ranijih godina da unapredimo saradnju sa ovom mocnom zemljom i omogucimo eventualne investicije mnogo ranije.

Coki

pre 9 godina

Naročito možemo ostvariti dobar profit u oblasti energetike i zato samo jačajte saradnju sa Kanadom ovakvu priliku ne smemo propustiti!

Panjkovic

pre 9 godina

Bitno je što radimo na uspostavljanju dobrih odnosa sa Kanadom još bolje bi bilo kada bi neki investitor doošao da ulaže u našu zemlju!

dfda

pre 9 godina

Najbogatija zena Severne Amerike (ako ne gresim) ili jedna od najbogatijih je sa ovih prostora i nekoliko puta je bila u ranijem periodu dok je DS bio na vlasti ali nije mogla da pokrene biznis u nasoj zemlji od lopova koje je podrzavala tadasnja politika. Sada uspostavljanjem dobrih odnosa sa Kanadom siguran sam da ce to biti zeleno svetlo za investicije i saradnje sa nasim ljudima koji zive u inostranstvo i zele da ulazu u ovu zemlju. Samo napred.

dragan

pre 9 godina

Ne bih se previše zaletao sa zaključcima u vezi ove posete. Pitanje je da li je kanadski diplomata došao zbog "unapređenja odnosa", ili da nam prenese poruke južnih suseda Kanade vezano za situaciju u Ukrajini.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

@ Mnogo mi je drago sto Srbija stice ugled od stranih drzavnika , smatram da ce nam saradnja sa Kandom dobro doci.
(FEEL BLUE, 1. septembar 2014 14:14)

Prijatelju dragi, veruj mi na rec i meni bi bilo "mlogo drago" kada bi Srbija zaista u "stvarno zivotu" sticala ugled od stranih zvanicnika al' nazalost to nije tako !
Srbija "stice ugled stranih zvanicnika" samo ovde na sajtu B92 i to samo po recima vas BOTOVA koji nemate pojma sta se o Srbiji misli cim se predje granicni prelaz "Djevdjelija" i napusti Srbija u pravcu Evrope !
Kakav crni ugled, da nije tog "diplomatskog kodeksa ponasanja" ove nase "POLITICKE COBANE" bi na Tv gledao samo sa "plavim modricama od batina" koje bi dobijali od "evropskih visokih zvanicnika" prilikom svakog susreta sa njima !

jasenov list

pre 9 godina

Kad ce biti (bar) govora o uzajamnoj saradnji penzionih fondova? Da se radni staz povezuje i tako to. Srbija je od retkih koja nema takve sporazume sa Kanadom.

luna

pre 9 godina

Lepo i interensantno deluje vest o razvoju dobrih odnosa Srbije i Kanade. S obzirom na veličinu ove zemlje, njenu ekonomsku moć i veličinu naše dijaspore, potencijala za to ima i siguran sam da će vlada sve učiniti da oni napreduju.

Gordana

pre 9 godina

Mi smo oduvek bili spojeni sa celim svetom, dok nisu došli neki koji imaju moć da prekinu veze, ali vreme leči i ispravlja nepravde, šteta što će sutra mnogi zaboraviti

zilet

pre 9 godina

Stav da treba ojacati sveopste odnose Srbije i Kanade je sasvim na mestu. Apro po toga Srbiju je posetio kanadski ministar spoljnh poslova koji se sastao sa srpskim premijerom. Treba ocekivati bolju saradnju dve drzave.

desetka

pre 9 godina

Srbija ima sve bolju saradnju sa velikim brojem zemalja Evrope i sveta. U ovom slucaju Srbiji je cast sto je posetio ministar spoljnih poslova Kanade. On se sastao sa premijerom Vucicem, sa kojim je usaglaseno da ce saradnja dve zemlje biti jos bolja, posebno u oblasti ekonomije.

breskva

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kanade treba da bude poboljsana i ojacana u korist obe zemlje, a posebno u interesu Srbije, jer je nasoj zemlji neophodna podrska sto veceg broja zemalja na putu ka EU, zarad stranih investicija a posebno u cilju jacanje srpske ekonomije.

septembar

pre 9 godina

Kao sto mozemo uvideti, i Kanada je spremna da pomogne Srbiji u sistemu investiranja u srpsku ekonomiju a samim tim i jacanje nase privrede. Sastanak premijera Vucica i kanadskog ministra spoljnih poslova Berda je imao pozitivan ishod u smislu jacanja saradnje dve zemlje u buducnosti.

igor

pre 9 godina

Srbiji je potreban fer i posten odnos sa svima ne samo sa Kanadom,do sada su se prema nama jace drzave postavljale potcenjivacki i ucenjivacki.Dobrom strategijom stav se mora promeniti inace nam je sve uzalud,ako im nisi partner predju preko tebe kao da si kamencic na putu.

svetlo

pre 9 godina

Ova poseta ministra spoljnih poslova Kanade je od velikog znacaja u daljem razvoju odnosa izmedju nasih zemalja, treba ocekivati nastavak saradnje na ekonomskom i politickom nivou, odlicna vest.

cackalica

pre 9 godina

Nasa zemlja je mala i cini sve napore kako bi sprovela reforme koje vlada planira u obecanom programu. Kanadski ministar spoljnih poslova je bio u poseti Srbiji i na sastanku sa nasim premijerom je pozitivno ocenio gore pomenute cinjenice i usaglaseno je da ce Kanada pomoci Srbiji u njenom razvoju, kao i na putu ka EU, a akcenat je stavljen na ekonomska pitanja.

gumica

pre 9 godina

Srbiji bi veoma znacila sveopsta saradnja sa Kanadom, koja je veoma razvijena i ekonomski i privredno. Takodje treba dodati cinjenicu da je poseta kanadskog ministra spoljnih poslova znak da i sa Kanadom imamo dobre odnose koje treba jacati u buducnosti.

caj

pre 9 godina

Premijer Vucic i kanadski ministar spoljnih poslova, Dzon Berd, su imali veoma konstruktivan i sadrzajan razgovor o saradnji Srbije i Kanade. Dvojica zvanicnika su se slozila oko cinjenice da sadasnju saradnju dve zemlje, koja je trenutno dobra, treba jos poboljsati.

kapljica

pre 9 godina

Svaka razvijena zemlja koja ceni i postuje nasu zemlju je uvek dobrodosla kao investitor po pitanju pomoci Srbiji u njenim planovima oko sprovodjenja reformi. Ovog puta je kanadski ministar spoljnih poslova bio u poseti Beogradu i sastao se sa premijerom Vucicem, a prilikom sastanka obe zemlje su se slozile da posebnu paznju treba posvetiti saradnji u oblasti ekonomije dve zemlje.

papir

pre 9 godina

Odrzani sastanak visokih drzavnika Srbije i Kanade ce dovesti do jos efikasnije i kvalitetnije saradnje izmedju nasih zemalja, verujem da ce se medjusobni odnosi jos vise razvijati i da ce doci do jacanja veza u oblastima politike i ekonomije.

igla

pre 9 godina

Kanada je jedna od povrsinski najvecih zemalja sveta, takodje je i privredno i ekonomski veoma jaka, a samim tim investicije kojima bi pomogla nasu zemlju bi nam umnogome pomogle u razvoju u buducnosti. Treba jacati saradnju dve zemlje.

piksla

pre 9 godina

Sama cinjenica da ce Srbija i Kanada ojacati trenutnu sveobuhvatnu saradnju predstavlja veoma dobru vest. Kanadski ministar spoljnih poslova, Berd, i premijer Vucic su na sastanku razgovarali o raznim pitanjima koja se ticu razvoja Srbije i pomoci od strane Kanade.

cvet

pre 9 godina

Srbija i Kanada imaju veoma dobre odnose, ali oni se mogu dalje unaprediti i ucvrstiti, posebno je bitno razvijati ekonomsku saradnju i raditi na privlacenju potencijalnih ulaganja u nasu privredu.

zvaka

pre 9 godina

Posete stranih drzavnika Srbiji pokazuju koliko se rad nase vlade ceni u svetu, kanadski ministar spoljnih poslova Berd i premijer Vucic su vodili veoma konstruktivan razgovor koji ce rezultirati jos boljim i cvrscim odnosima Kanada i Srbije.

krevet

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kanade je na visokom nivou, od njih imamo podrsku sto se tice ulaska u EU, kao i povodom drugih pitanja, treba nastaviti sa odrzavanjem redovnih susreta i jacanjem saradnje u razlicitim oblastima.

dragan

pre 9 godina

Ne bih se previše zaletao sa zaključcima u vezi ove posete. Pitanje je da li je kanadski diplomata došao zbog "unapređenja odnosa", ili da nam prenese poruke južnih suseda Kanade vezano za situaciju u Ukrajini.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

@ Mnogo mi je drago sto Srbija stice ugled od stranih drzavnika , smatram da ce nam saradnja sa Kandom dobro doci.
(FEEL BLUE, 1. septembar 2014 14:14)

Prijatelju dragi, veruj mi na rec i meni bi bilo "mlogo drago" kada bi Srbija zaista u "stvarno zivotu" sticala ugled od stranih zvanicnika al' nazalost to nije tako !
Srbija "stice ugled stranih zvanicnika" samo ovde na sajtu B92 i to samo po recima vas BOTOVA koji nemate pojma sta se o Srbiji misli cim se predje granicni prelaz "Djevdjelija" i napusti Srbija u pravcu Evrope !
Kakav crni ugled, da nije tog "diplomatskog kodeksa ponasanja" ove nase "POLITICKE COBANE" bi na Tv gledao samo sa "plavim modricama od batina" koje bi dobijali od "evropskih visokih zvanicnika" prilikom svakog susreta sa njima !

jasenov list

pre 9 godina

Kad ce biti (bar) govora o uzajamnoj saradnji penzionih fondova? Da se radni staz povezuje i tako to. Srbija je od retkih koja nema takve sporazume sa Kanadom.

Panjkovic

pre 9 godina

Bitno je što radimo na uspostavljanju dobrih odnosa sa Kanadom još bolje bi bilo kada bi neki investitor doošao da ulaže u našu zemlju!

Markic

pre 9 godina

Predugo vremena se cekalo na dolazak nekog visokog predstavnika drzave Kanade, ali nikada nije kasno ponovo pokrenuti kontakt i zajednicke projekte, naravno ako su investitori iz Kanade spremni da ulazu u Srbiju.

call

pre 9 godina

Skoro sam pročitala da se u Kanadi nalaze 3 grada idealna za život, od 10 ponuđenih iz celog sveta. Znači ima o čemu da razgovaraju. Jedna od tema svakako bi trebala da budu vize, pošto je to za nas veliki problem. G. Berd sa svakim od naših predstavnika imaće podosta pitanja. Nadam se da će razumeti naše probleme i dati podršku našim reformama.

Milos81

pre 9 godina

Ova vlada prilicno dobro radi diplomatski deo, jer jednostavno je, mi moramo sada na sve strane da "letimo", sa svima da budemo dobri i jurimo sopstvene interese u tome. Samo pravom diplomatijom, govorima mira, a ne inacenjem i svrstavanjem na jednu stranu, mozemo nesto dobro uraditi.

Milenko

pre 9 godina

Dobijamo podršku iz celog sveta na našem putu ka EU i to je odlično!Nadam se da ćemo povećati saradnju sa Kanadom na obostranu korist!

Miroslava

pre 9 godina

Unapredjenje saradnje sa tako mocnom i velikom zemljom kao sto je Kanada za Srbiju bi znacilo mnogo vise investiranja u oblasti energetike i rudarstva. To je razlog vise jer su nam te dve oblasti poslednjih godina bile prilicno zapostavljene.

Maša

pre 9 godina

Jedan od predloga za sardanju sa Kanadom bi mogao biti i saradnja u okviru poljoprivrede.Pogotovu u pogledu stočarske proizvodnje,jer su na zavidnom nivou u okviru te proizvodnje i imaju vrhunske rezultate.

javor

pre 9 godina

U oblasi rudarstva i energetike,nama boljih sagovornika od Kanađana.Ovo se ne sme propustiti.Moramo ga zaiteresovati za sve projekta vezane gore pomenute grane privrede.

minjA

pre 9 godina

Dobro nam došli investitori !
Kanada je najviše zainteresovana za investiranje u energetskom sektoru i to u hidroelektrane.
Inače,oko 50 kanadskih kompanija već radi u Srbiji.
Vlada Srbije je ponudila sporazum o zaštiti investicija koji će podstaći još veću saradnju .
Samo napred!

Doktor

pre 9 godina

Kanada je jaka zemlja i svaka pomoc takve zemlje je od velikog znacaja za nasu ekonomiju. Nadam se da sto vecem broju investicija iz kanade.

Coki

pre 9 godina

Naročito možemo ostvariti dobar profit u oblasti energetike i zato samo jačajte saradnju sa Kanadom ovakvu priliku ne smemo propustiti!

Miljana B

pre 9 godina

Ako bi mi neko objasnio sta nas je sprecavalo ranijih godina da unapredimo saradnju sa ovom mocnom zemljom i omogucimo eventualne investicije mnogo ranije.

BRATAC - SACULATAC

pre 9 godina

Zaista je proslo dosta vremena da dodje do saradnje Srbije i Kanade. Ja se kao omladinac secam kada su odnosi dve drzave bile na zavidnoj visini. Zato me iskreno raduje dolazak nekog visokog predstavnika drzave Kanade, jer od njih mozemo dosta toga nauciti i ostvariti saradnju,ali kako se kaze nikada nije kasno ponovo pokrenuti kontakt i zajednicke projekte, naravno ako su investitori iz Kanade spremni da ulazu u Srbiju.

TETREB NA GRANI

pre 9 godina

Kanada je isto što i Amerika, praktično ne postoji granica, sva ekonomija, odbrana i spoljna politika se baziraju na SAD.Imaju svoje kvalitete ali ih muče podele koje će je na kraju i pocepati.Za nas vrdde dobri odnosi jer nemamo nekih dodirnih tačaka za sukob ili nepoverenje.

Oliver

pre 9 godina

Poseta kanadskog funkcionera je veoma značaja za napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Srbija intenzivno radi na jačanju odnosa i saradnje sa stanim zemljama sveta, a to je za svaku pohvalu. Međusobnom saradnjom ćemo sigurno mnogo postići, a to je trenutno najbitnije.

Misljenje

pre 9 godina

Ojacati saradnju sa svim dobronamernim drzavama u svetu - sto sa uspehom i radi cela sadasnja vlada. Konacno vlada, na celu sa Premijerom koji vredi vise od svih opstalih zajedno, po meri naroda.

perkan

pre 9 godina

Ova poseta je jos jedan dokaz da nasi inostrani partneri imaju puno poverenje u ono sto radi nase drzavno rukovodstvo...Srbija mora saradjivati sa svima...

dfda

pre 9 godina

Najbogatija zena Severne Amerike (ako ne gresim) ili jedna od najbogatijih je sa ovih prostora i nekoliko puta je bila u ranijem periodu dok je DS bio na vlasti ali nije mogla da pokrene biznis u nasoj zemlji od lopova koje je podrzavala tadasnja politika. Sada uspostavljanjem dobrih odnosa sa Kanadom siguran sam da ce to biti zeleno svetlo za investicije i saradnje sa nasim ljudima koji zive u inostranstvo i zele da ulazu u ovu zemlju. Samo napred.

zilet

pre 9 godina

Stav da treba ojacati sveopste odnose Srbije i Kanade je sasvim na mestu. Apro po toga Srbiju je posetio kanadski ministar spoljnh poslova koji se sastao sa srpskim premijerom. Treba ocekivati bolju saradnju dve drzave.

desetka

pre 9 godina

Srbija ima sve bolju saradnju sa velikim brojem zemalja Evrope i sveta. U ovom slucaju Srbiji je cast sto je posetio ministar spoljnih poslova Kanade. On se sastao sa premijerom Vucicem, sa kojim je usaglaseno da ce saradnja dve zemlje biti jos bolja, posebno u oblasti ekonomije.

breskva

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kanade treba da bude poboljsana i ojacana u korist obe zemlje, a posebno u interesu Srbije, jer je nasoj zemlji neophodna podrska sto veceg broja zemalja na putu ka EU, zarad stranih investicija a posebno u cilju jacanje srpske ekonomije.

septembar

pre 9 godina

Kao sto mozemo uvideti, i Kanada je spremna da pomogne Srbiji u sistemu investiranja u srpsku ekonomiju a samim tim i jacanje nase privrede. Sastanak premijera Vucica i kanadskog ministra spoljnih poslova Berda je imao pozitivan ishod u smislu jacanja saradnje dve zemlje u buducnosti.

igor

pre 9 godina

Srbiji je potreban fer i posten odnos sa svima ne samo sa Kanadom,do sada su se prema nama jace drzave postavljale potcenjivacki i ucenjivacki.Dobrom strategijom stav se mora promeniti inace nam je sve uzalud,ako im nisi partner predju preko tebe kao da si kamencic na putu.

svetlo

pre 9 godina

Ova poseta ministra spoljnih poslova Kanade je od velikog znacaja u daljem razvoju odnosa izmedju nasih zemalja, treba ocekivati nastavak saradnje na ekonomskom i politickom nivou, odlicna vest.

cackalica

pre 9 godina

Nasa zemlja je mala i cini sve napore kako bi sprovela reforme koje vlada planira u obecanom programu. Kanadski ministar spoljnih poslova je bio u poseti Srbiji i na sastanku sa nasim premijerom je pozitivno ocenio gore pomenute cinjenice i usaglaseno je da ce Kanada pomoci Srbiji u njenom razvoju, kao i na putu ka EU, a akcenat je stavljen na ekonomska pitanja.

gumica

pre 9 godina

Srbiji bi veoma znacila sveopsta saradnja sa Kanadom, koja je veoma razvijena i ekonomski i privredno. Takodje treba dodati cinjenicu da je poseta kanadskog ministra spoljnih poslova znak da i sa Kanadom imamo dobre odnose koje treba jacati u buducnosti.

caj

pre 9 godina

Premijer Vucic i kanadski ministar spoljnih poslova, Dzon Berd, su imali veoma konstruktivan i sadrzajan razgovor o saradnji Srbije i Kanade. Dvojica zvanicnika su se slozila oko cinjenice da sadasnju saradnju dve zemlje, koja je trenutno dobra, treba jos poboljsati.

kapljica

pre 9 godina

Svaka razvijena zemlja koja ceni i postuje nasu zemlju je uvek dobrodosla kao investitor po pitanju pomoci Srbiji u njenim planovima oko sprovodjenja reformi. Ovog puta je kanadski ministar spoljnih poslova bio u poseti Beogradu i sastao se sa premijerom Vucicem, a prilikom sastanka obe zemlje su se slozile da posebnu paznju treba posvetiti saradnji u oblasti ekonomije dve zemlje.

papir

pre 9 godina

Odrzani sastanak visokih drzavnika Srbije i Kanade ce dovesti do jos efikasnije i kvalitetnije saradnje izmedju nasih zemalja, verujem da ce se medjusobni odnosi jos vise razvijati i da ce doci do jacanja veza u oblastima politike i ekonomije.

luna

pre 9 godina

Lepo i interensantno deluje vest o razvoju dobrih odnosa Srbije i Kanade. S obzirom na veličinu ove zemlje, njenu ekonomsku moć i veličinu naše dijaspore, potencijala za to ima i siguran sam da će vlada sve učiniti da oni napreduju.

Gordana

pre 9 godina

Mi smo oduvek bili spojeni sa celim svetom, dok nisu došli neki koji imaju moć da prekinu veze, ali vreme leči i ispravlja nepravde, šteta što će sutra mnogi zaboraviti

igla

pre 9 godina

Kanada je jedna od povrsinski najvecih zemalja sveta, takodje je i privredno i ekonomski veoma jaka, a samim tim investicije kojima bi pomogla nasu zemlju bi nam umnogome pomogle u razvoju u buducnosti. Treba jacati saradnju dve zemlje.

piksla

pre 9 godina

Sama cinjenica da ce Srbija i Kanada ojacati trenutnu sveobuhvatnu saradnju predstavlja veoma dobru vest. Kanadski ministar spoljnih poslova, Berd, i premijer Vucic su na sastanku razgovarali o raznim pitanjima koja se ticu razvoja Srbije i pomoci od strane Kanade.

cvet

pre 9 godina

Srbija i Kanada imaju veoma dobre odnose, ali oni se mogu dalje unaprediti i ucvrstiti, posebno je bitno razvijati ekonomsku saradnju i raditi na privlacenju potencijalnih ulaganja u nasu privredu.

zvaka

pre 9 godina

Posete stranih drzavnika Srbiji pokazuju koliko se rad nase vlade ceni u svetu, kanadski ministar spoljnih poslova Berd i premijer Vucic su vodili veoma konstruktivan razgovor koji ce rezultirati jos boljim i cvrscim odnosima Kanada i Srbije.

krevet

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Kanade je na visokom nivou, od njih imamo podrsku sto se tice ulaska u EU, kao i povodom drugih pitanja, treba nastaviti sa odrzavanjem redovnih susreta i jacanjem saradnje u razlicitim oblastima.