Subota, 30.08.2014.

20:15

Poraz loše Srbije pred 61.500 ljudi

Odbojkaška reprezentacija Srbije neuspešno je započela Svetski šampionat, pošto je izgubila od domaćina Poljske sa 3-0 (25:19, 25:18, 25:18)

Izvor: SO

Poraz loše Srbije pred 61.500 ljudi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Otto von Grunt

pre 9 godina

U odbojci, broj domaće publike može biti samo dodatni adrenalin. Naši sa ovakvom igrom nisu mogli bolje. Siguran sam da će u nastavku takmičenja pokazati koliko stvarno vrede.

Shandonjito

pre 9 godina

Pre svega cestitke Poljacima na atmosferi i odlicnoj igri! Zeleo bih da skrenem paznju da je ovo opasno jak tim Poljske. Sustina je u Zagumnom, koji je sigurno trenutno najbolji dizac svete. Covek ima 37 godina i svo potrebno iskustvo. Ako se secate, sa njim su Poljaci uzeli srebro 2006 na svetskom. Rikardo je dizao za Brazil, koji je pobedio, a Zagumni za Poljsku. Njih dvojica su obelezili svetsku odbojku jer su jedina dva tehnicara koji daju dubinski tempo, sa 3-4 metra od mreze, pa i dalje. U jednoj od akcija sa tog finala Zagumni je to uradio sa devetog metra!!! Ljudi, on je dimenzija vise u odnosu na citav odbojkaski svet. To smo recimo sinoc mogli da vidimo vec sredinom prvog seta kada je u dve akcije za redom dao loptu jednom rukom milimetarski precizno, od cega jednu na kraj mreze (u zonu 4). Ceo mec njihovi pucaci imaju samo jednog blokera protiv sebe. Mislim da nijednom nismo uspeli da postavimo dvojni blok, a da nije bila rec o kontri. Njihov smecer moze zmireci da udara loptu, posto u nju ne mora ni da gleda, jer zna da ce biti milimetarski tacna.
Ljudi, ova ekipa Poljske (citaj Zagumni) je dimenzija vise za nas. Mi taj nivo nemamo. Momci sigurno imaju zelju i volju, ali to nije sve u sportu.
Skrenuo bih jos paznju na Antigu. Kao igrac je bio izuzetno inteligentan, a ocigledno je to i kao trener.
I slazem se da je kljuc naseg pada u ovom sportu pogresan izbor selektora. Pisao sam ovde vec o tome. Imamo Gajica, Veljka Basica, Kovaca... Boricicu prst na celo!

Da razjasnim

pre 9 godina

Nikic je igrao svetsku ligu protiv amera u Cikagu i bio ubedljivo najlošiji igrac u drugoj utakmici. Sad se to nastavlja. Dečko je u igrackoj krizi.

dobro pamtim sve

pre 9 godina

Zbog one namestaljke sa Belgijom navijacu uvek protiv vas!!! vratice vam se za tu prevaru..
(tytanus, 30. avgust 2014 21:51)

Kakva bre namestaljka sa Belgijom? Sta,hteli smo da idemo na Italijane u cetvrtfinalu?! Pa Italijani su posle namerno izgubili u poslenjem kolu da bi izbegli nas!

Kristo

pre 9 godina

http://poland2014.fivb.org/en

Best greetings to Serbians, I hope you can steal points from USA, and France and we will all be happy in final six of the incredible world cup in Poland, atmosphere was amazing and Serbians were totally lost. Antiga could decide which team he wanted to play-he picked up Serbia as you are poor at the start...he was right

ja

pre 9 godina

ajde, ajde pljuvaci mozete vi i bolje, pljunite malo jace po onima koji se bore za zemlju ciju himnu ni ne znate, zamerite jos nesto posto je li vama je vise stalo i bolje se razumete. samo napred momci, mozete i igracete bolje.

Odbojkas

pre 9 godina

jel zna neko kako ide sistem takmicenja, ukrstanje, osminafinala, cetvrtfinale, sta ima od toga, bodovi jel se prenose i tako to ... ??
(dusko, 30. avgust 2014 22:00)

Postoje 4 grupe od po 6 timova. Po 4 tima idu dalje. Grupe A i B formiraju novu grupu od 8 timova. Istu takvu od 8 timova formiraju i grupe C i D. Bodovi osvojeni sa selekcijama koje su prosle se prenose. U tim grupama od po 8 timova po 3 idu dalje, dakle ostaju 6. Tu se dotadasnji rezultati brisu i nastupa novi zreb koji sadrzi 3 sesira sa po 2 tima (moguce je i da sva 3 tima iz nofoformirane grupe budu iz predjasne grupe). Dakle ostaju 2 grupe sa po 3 tima gde po 2 idu u polufinale a treceplasirani igraju za peto mesto.

Nadam se da sam bio jasan. Pozdrav !

Umoran od komentara „stručnjaka”

pre 9 godina

Naravno poraz i do sada 56 komentara. Da samo pobedili, ne bi sakupili ni 20. Ovih dana u medijima se skoro i ne pominje početak prvenstva, a sada odjednom bruka, veliki spektakl smo upropastili. Izgleda da ovaj sajt pojedincima služi da „izbace” svoje frustracije (životne neuspehe).Tačno se vidi da nisu loptu uzeli u ruke, jer ne poznaju sport. Kakav god rezultat da ostvare ovi momci, ja ću biti uz njih. Nikada nas nisu izneverili, uvek daju 100% svojih mogućnosti (nekada to bude dovoljno za pobedu, nekada ne). Idite gledajte fudbal i propale klubove Crvenu Zvezdu i Partizan.

p.s. Samo da odgovorim na konstataciju da više nismo moćni u odbojci. Pa zar je to bruka, tj. da li su ovi momci krivi zato? Možda je država kriva za „raspad” kolektivnih sportova?

Nesa

pre 9 godina

Ne znam zasto ne pocinje Petric umesto Nikica ili Kovacevica?
Uz duzno postovanje,decko je imao najbolju sezonu od svih nasih primaca,
naravno uz Ivovica...
Mislim da je trka za novcem unazadila Kovacevica i Nikica,
nemaju konstantne sezone u klubovima.
Mislim da smo najjaci na sredini,ali na zalost,
njihova rola zavisi od drugih.
Sretno u narednim mecevima,nocas se pamti samo
broj gledalaca i nista vise.

Džoni

pre 9 godina

Dugo, dugo pratim reprezentaciju ali ne pamtim da je ovako loše odigrala neku utakmicu! Gubili smo mi i ranije sa 3:0 ali da odigramo ovako sramno to ne pamtim! Ovo je toliko jadno delovalo da je mene bilo sramota da gledam a oni su se propisno obrukali pred 60000 gledalaca a i pred celim Svetom! Nije sramota izgubiti ali onako loše i jadno odigrati!?!??!

Союз нерушимый республик

pre 9 godina

60000 Poljaka peva rusku himnu... neprocenjivo. Jeste da je "ususkana" u "Go west" Pet Shop Boysa, ali melodija je tu.

dusko

pre 9 godina

jel zna neko kako ide sistem takmicenja, ukrstanje, osminafinala, cetvrtfinale, sta ima od toga, bodovi jel se prenose i tako to ... ??

Ne lupajte

pre 9 godina

Sad su nam svi losi, svi su najgori, a nismo ih ni ispratili kako treba.Momci su lose poceli, veliki je bio pritisak,pa sta. Sad mozete da pisete da je umesto nekog trebao da igra ovaj ili onaj, ali ja mislim da nista ne treba menjati osim trenera koji je dosadio i nema nikakvu strategiju!

peki

pre 9 godina

u kakva katastrofa, Poljaci nas razbise ali ne svojom blistavom igrom već smo mi očajni, kao da su prvi put videli odbojkašku loptu. Neki dan Vanja reče da je ova Poljska prosečna ekipa i da će oni da se uplaše ovoliko gledalaca kad ono obrnuto. Bez primaca i u odbrani i u napadu.
(mali aut, 30. avgust 2014 21:38)

Tipicno domace omalovazavanje protivnika . Poljska je dva puta bila sampion sveta : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_indoor_volleyball_World_Champions

Mito

pre 9 godina

Vaš nastup na otvaranju SP u Poljskoj je bruka za srpski sport. Počev od Kolakovića koji je forsirao Nikića (prijem u prva dva seta 10:0, i startuje u trećem setu gde pravi 4 greške zaredom i Poljaci se odlepljuju). Nikić koliko se sećam nije igrao svetsku ligu, razlog mi nije poznat. Atanasijević je isto prodao sijaset lopti. Servis, prijem i blok svih igrača kriminalan. Za istoriju će ostati da smo poniženi u jednom veličanstvenom ambijentu. Jednom rečju sramite se.

2000

pre 9 godina

Мени се од свега највише свиђа то што су момци јединствени. Нико не отказује због тога што неће бити плаћен, због тога што му се баш у то време не игра, због тога што неће да игра ако игра неки други...На жалост - после одласка Вујевића (јединог нашег ол-раунд играча икада: примача, помоћног дизача, сервера и поузданог поентера), Вање Грбића и Бошкана никад нисмо имали ни приближно добар пријем. А, на жалост, не видим да постоје неки млађи који би могли да замене ову тројицу.Без увреде - ови момци су велики спортисти јер се увек одазову позиву, али ипак нису та класа. Петковићев хендикеп је тај што је наследио Грбића, од којег дуго нећемо имати бољег дизача. Једини добар део екипе (који је одувек био добар) су блокери и коректори.

vs

pre 9 godina

Kako nam je ocajan prijem, kako nam je ocajno dizanje, kako nam je ocajan blok, kako nam je ocajan napad, kako nam je ocajna serva, kako nam je ocajna igra u polju... Svaki element sramno los. Treba pogledati jos jednom mec i videti koliko puta su izblokirali Atanasijevica (direktan poen iz bloka). Za sada minimum 12-13 puta, a pocetak je 3. seta.

Aman - zaman

pre 9 godina

(Vlado, 30. avgust 2014 21:21)

Briga tebe za sustinu takmicenja-rezultat, ti si opsednut Jugoslavijom i plavom bojom dresova i samo svakodnevno trolujes o tome na vestima o kosarci. Da li ista radis osim sto groznicavo cekas neku novu vest da iskomentarises na tu temu?! Sta bi nam falilo da nastupamo u rasporedu boja srpske zastave - i zar to ne bi bilo prirodno?

mister x

pre 9 godina

Ne treba ocajavati i ako izgubimo ovu tekmu, igramo sa domacinima Poljacima, od njih smo malte ne redovno gubili na svim vecim takmicenjima, veoma su jaki, mi treba da se okrenemo sledecim utakmicama da napravimo sto bolji rezultat. Trenutno je rezultat 2-0 u setovima, sumnjam da ce nasi preokrenuti, ali kao sto rekoh, idemo dalje.

mali aut

pre 9 godina

Au kakva katastrofa, Poljaci nas razbise ali ne svojom blistavom igrom već smo mi očajni, kao da su prvi put videli odbojkašku loptu. Neki dan Vanja reče da je ova Poljska prosečna ekipa i da će oni da se uplaše ovoliko gledalaca kad ono obrnuto. Bez primaca i u odbrani i u napadu.

Mamlaz

pre 9 godina

Sramota je da se tako odigra prva utakmice, jesu Poljaci dobri, ali ne toliko da nas razbiju u 3 seta. Nadam se da će nakon ovoga SP doci novi trener s novim idejama, ovaj Kolaković je već umoran i potrošen.

satelit

pre 9 godina

Sramota! Reprezentacija je sastavljena od talenata i "felera",a ovi drugi odlucuju na zalost!Mislio sam da ce podmladjeni tim mnogo brze napredovati,bojim se sada da ce ostati prosek!

trener???

pre 9 godina

Najslabija karika ovog tima vecp godinama je trener Kolakovic. On jednog Stankovica drzi na klupi kao i fantasticnog Petrica koji je obelezio proshlu sezonu u italiji. Koliko vidim Mitica tehnicara nije ni pozvao. A o braci Kovacevic necu ni da pishem koliko oni imaju kredita kod ovog nazovi trenera.Braca misle da se odbojka igra frizurama.... Drzte se momci od ovog teshko moze gore.....

cika dzo

pre 9 godina

Gsn. Boricicu, mislim da je krajnje vreme da dovedete prave selektore (nemam nista ni protiv stranih, pa savez se proteklih godina nafatirao para)i u muskoj i zenskoj selekciji. Mislim da imamo bolje igrace od ovoga sto postizemo zadnjih par godina, Kolakovic i Terzic priznacete imaju limitirane trenerske mogucnosti.

rax gravedigger

pre 9 godina

Bravo momci, uspeli ste da se obrukate pred 60.000 ljudi i milionima ispred ekrana. Atanasijevic jeste talenat, ali ne sme toliko da gresi. Cak se i buni za svaku loptu, a nikad nije u pravu. Nema veze, glavu gore.

Cole

pre 9 godina

Ajmo sad i vi carevi.

Upotpunite nam dan
kao što uradiše košarkaši,
Krunićka, kako stvari stoje
Đoković, Tadić blistao
u Sautemptonu, Bane i Matić
strelci za Čelzi...

P.S.
Baš me briga za Zvezdu i Partizan.

bob

pre 9 godina

Ovo je katastrofa od igre, primaci ne mogu da prime loptu, dizac nema nekog izbora kad nam je libero na nivou srpskoligaskog igraca...a posebna prica je selektor. Crno nam se pise na ovom prvenstvu.

my way

pre 9 godina

Велики дан за српски спорт, првенство кошаркаша отворено рутинском победом, апсолутни херој мала Александра и било би лепо да одбојкаши ставе вишњу на шлаг на торти победом у вечерашњем спектаклу којим се исписује историја одбојке!

Stefan

pre 9 godina

(komandant Gvozdenog Puka, 30. avgust 2014 20:27)

Vratite se stara gardo, Nikola,Vanja,Ivane, da pokažete ovoj ‚‚mladosti‚‚ kako se prima servis!

veliki strumf

pre 9 godina

Nikic i Kovacevic godinama ne da nisu napredovali, nego su sve gori. Atanasijevic - odavno pisemonjemu: decko je procitana knjiga. Tek je pocetak drugog seta a on je vec 6-7 puta izblokiran! Decko samo puca iz svega snage, bez imalo razmisljanja. Naravno da uzme 20 poena na svakoj utakmici, kada dobije 50 lopti, ali efikasnost mu je nikakva. Lose je sto su i blokeri losi, spori, nista ne mogu da izblokiraju. Do sada igramo ocajno.

ja

pre 9 godina

Mislim da mi od 2011 nismo vise odbojkaska velesila, sami sebe zavaravamo, to je pokazala i SL. nikako da odemo na zavrsni turnir. Osvojili smo 2013 bronzu i to pomalo srecno, zreb je bio previse lak Holandija,Slovenija,Finska,Danska,Belgija nisu bas odbojkaske velesile. Jedini ozbiljni protivnik bio SSSR i on nas glatko dobio tad. A za bronzu smo nekako dobili Bugarsku koja je u padu forme. Za OI 2012 nema sta da se kaze.

Sportski dan

pre 9 godina

Vauuuuu kakva atmosfera na stadionu!Poljaci svaka cast za organizaciju! Ajmo momci da kompletiramo pobede kosarkasa,Kruniceve i Noleta (nadam se pobede,trenutno je 2-0 u setovima)

Advokat svih Srba

pre 9 godina

I posle se napravi pametan neki Hrvat koji kaze da je rukomet popularniji sport!Garantujem da ni jedna 'rukometna' zemlja nebi mogla da skupi 65.000 gledalaca na nekom fudbalskom stadionu!

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Napred mladosti nasa,u pobede velike da idete.Servisi da budu precizni i nezgodni,smecevi gromovi jaki, a blokovi vasi najveci i najbolji.A kada je tesko,pomislite i pogledajte negde daleko.Tamo je snaga vasa vecna, tamo daleko je Gvozdeni Puk bio.
U pobede mladosti nasa,Gvozdeni Puk je uz vas !

Cole

pre 9 godina

Ajmo sad i vi carevi.

Upotpunite nam dan
kao što uradiše košarkaši,
Krunićka, kako stvari stoje
Đoković, Tadić blistao
u Sautemptonu, Bane i Matić
strelci za Čelzi...

P.S.
Baš me briga za Zvezdu i Partizan.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

I posle se napravi pametan neki Hrvat koji kaze da je rukomet popularniji sport!Garantujem da ni jedna 'rukometna' zemlja nebi mogla da skupi 65.000 gledalaca na nekom fudbalskom stadionu!

cika dzo

pre 9 godina

Gsn. Boricicu, mislim da je krajnje vreme da dovedete prave selektore (nemam nista ni protiv stranih, pa savez se proteklih godina nafatirao para)i u muskoj i zenskoj selekciji. Mislim da imamo bolje igrace od ovoga sto postizemo zadnjih par godina, Kolakovic i Terzic priznacete imaju limitirane trenerske mogucnosti.

Mamlaz

pre 9 godina

Sramota je da se tako odigra prva utakmice, jesu Poljaci dobri, ali ne toliko da nas razbiju u 3 seta. Nadam se da će nakon ovoga SP doci novi trener s novim idejama, ovaj Kolaković je već umoran i potrošen.

Sportski dan

pre 9 godina

Vauuuuu kakva atmosfera na stadionu!Poljaci svaka cast za organizaciju! Ajmo momci da kompletiramo pobede kosarkasa,Kruniceve i Noleta (nadam se pobede,trenutno je 2-0 u setovima)

trener???

pre 9 godina

Najslabija karika ovog tima vecp godinama je trener Kolakovic. On jednog Stankovica drzi na klupi kao i fantasticnog Petrica koji je obelezio proshlu sezonu u italiji. Koliko vidim Mitica tehnicara nije ni pozvao. A o braci Kovacevic necu ni da pishem koliko oni imaju kredita kod ovog nazovi trenera.Braca misle da se odbojka igra frizurama.... Drzte se momci od ovog teshko moze gore.....

Umoran od komentara „stručnjaka”

pre 9 godina

Naravno poraz i do sada 56 komentara. Da samo pobedili, ne bi sakupili ni 20. Ovih dana u medijima se skoro i ne pominje početak prvenstva, a sada odjednom bruka, veliki spektakl smo upropastili. Izgleda da ovaj sajt pojedincima služi da „izbace” svoje frustracije (životne neuspehe).Tačno se vidi da nisu loptu uzeli u ruke, jer ne poznaju sport. Kakav god rezultat da ostvare ovi momci, ja ću biti uz njih. Nikada nas nisu izneverili, uvek daju 100% svojih mogućnosti (nekada to bude dovoljno za pobedu, nekada ne). Idite gledajte fudbal i propale klubove Crvenu Zvezdu i Partizan.

p.s. Samo da odgovorim na konstataciju da više nismo moćni u odbojci. Pa zar je to bruka, tj. da li su ovi momci krivi zato? Možda je država kriva za „raspad” kolektivnih sportova?

mali aut

pre 9 godina

Au kakva katastrofa, Poljaci nas razbise ali ne svojom blistavom igrom već smo mi očajni, kao da su prvi put videli odbojkašku loptu. Neki dan Vanja reče da je ova Poljska prosečna ekipa i da će oni da se uplaše ovoliko gledalaca kad ono obrnuto. Bez primaca i u odbrani i u napadu.

bob

pre 9 godina

Ovo je katastrofa od igre, primaci ne mogu da prime loptu, dizac nema nekog izbora kad nam je libero na nivou srpskoligaskog igraca...a posebna prica je selektor. Crno nam se pise na ovom prvenstvu.

Mito

pre 9 godina

Vaš nastup na otvaranju SP u Poljskoj je bruka za srpski sport. Počev od Kolakovića koji je forsirao Nikića (prijem u prva dva seta 10:0, i startuje u trećem setu gde pravi 4 greške zaredom i Poljaci se odlepljuju). Nikić koliko se sećam nije igrao svetsku ligu, razlog mi nije poznat. Atanasijević je isto prodao sijaset lopti. Servis, prijem i blok svih igrača kriminalan. Za istoriju će ostati da smo poniženi u jednom veličanstvenom ambijentu. Jednom rečju sramite se.

ja

pre 9 godina

ajde, ajde pljuvaci mozete vi i bolje, pljunite malo jace po onima koji se bore za zemlju ciju himnu ni ne znate, zamerite jos nesto posto je li vama je vise stalo i bolje se razumete. samo napred momci, mozete i igracete bolje.

Союз нерушимый республик

pre 9 godina

60000 Poljaka peva rusku himnu... neprocenjivo. Jeste da je "ususkana" u "Go west" Pet Shop Boysa, ali melodija je tu.

Odbojkas

pre 9 godina

jel zna neko kako ide sistem takmicenja, ukrstanje, osminafinala, cetvrtfinale, sta ima od toga, bodovi jel se prenose i tako to ... ??
(dusko, 30. avgust 2014 22:00)

Postoje 4 grupe od po 6 timova. Po 4 tima idu dalje. Grupe A i B formiraju novu grupu od 8 timova. Istu takvu od 8 timova formiraju i grupe C i D. Bodovi osvojeni sa selekcijama koje su prosle se prenose. U tim grupama od po 8 timova po 3 idu dalje, dakle ostaju 6. Tu se dotadasnji rezultati brisu i nastupa novi zreb koji sadrzi 3 sesira sa po 2 tima (moguce je i da sva 3 tima iz nofoformirane grupe budu iz predjasne grupe). Dakle ostaju 2 grupe sa po 3 tima gde po 2 idu u polufinale a treceplasirani igraju za peto mesto.

Nadam se da sam bio jasan. Pozdrav !

Džoni

pre 9 godina

Dugo, dugo pratim reprezentaciju ali ne pamtim da je ovako loše odigrala neku utakmicu! Gubili smo mi i ranije sa 3:0 ali da odigramo ovako sramno to ne pamtim! Ovo je toliko jadno delovalo da je mene bilo sramota da gledam a oni su se propisno obrukali pred 60000 gledalaca a i pred celim Svetom! Nije sramota izgubiti ali onako loše i jadno odigrati!?!??!

rax gravedigger

pre 9 godina

Bravo momci, uspeli ste da se obrukate pred 60.000 ljudi i milionima ispred ekrana. Atanasijevic jeste talenat, ali ne sme toliko da gresi. Cak se i buni za svaku loptu, a nikad nije u pravu. Nema veze, glavu gore.

vs

pre 9 godina

Kako nam je ocajan prijem, kako nam je ocajno dizanje, kako nam je ocajan blok, kako nam je ocajan napad, kako nam je ocajna serva, kako nam je ocajna igra u polju... Svaki element sramno los. Treba pogledati jos jednom mec i videti koliko puta su izblokirali Atanasijevica (direktan poen iz bloka). Za sada minimum 12-13 puta, a pocetak je 3. seta.

veliki strumf

pre 9 godina

Nikic i Kovacevic godinama ne da nisu napredovali, nego su sve gori. Atanasijevic - odavno pisemonjemu: decko je procitana knjiga. Tek je pocetak drugog seta a on je vec 6-7 puta izblokiran! Decko samo puca iz svega snage, bez imalo razmisljanja. Naravno da uzme 20 poena na svakoj utakmici, kada dobije 50 lopti, ali efikasnost mu je nikakva. Lose je sto su i blokeri losi, spori, nista ne mogu da izblokiraju. Do sada igramo ocajno.

2000

pre 9 godina

Мени се од свега највише свиђа то што су момци јединствени. Нико не отказује због тога што неће бити плаћен, због тога што му се баш у то време не игра, због тога што неће да игра ако игра неки други...На жалост - после одласка Вујевића (јединог нашег ол-раунд играча икада: примача, помоћног дизача, сервера и поузданог поентера), Вање Грбића и Бошкана никад нисмо имали ни приближно добар пријем. А, на жалост, не видим да постоје неки млађи који би могли да замене ову тројицу.Без увреде - ови момци су велики спортисти јер се увек одазову позиву, али ипак нису та класа. Петковићев хендикеп је тај што је наследио Грбића, од којег дуго нећемо имати бољег дизача. Једини добар део екипе (који је одувек био добар) су блокери и коректори.

my way

pre 9 godina

Велики дан за српски спорт, првенство кошаркаша отворено рутинском победом, апсолутни херој мала Александра и било би лепо да одбојкаши ставе вишњу на шлаг на торти победом у вечерашњем спектаклу којим се исписује историја одбојке!

Stefan

pre 9 godina

(komandant Gvozdenog Puka, 30. avgust 2014 20:27)

Vratite se stara gardo, Nikola,Vanja,Ivane, da pokažete ovoj ‚‚mladosti‚‚ kako se prima servis!

peki

pre 9 godina

u kakva katastrofa, Poljaci nas razbise ali ne svojom blistavom igrom već smo mi očajni, kao da su prvi put videli odbojkašku loptu. Neki dan Vanja reče da je ova Poljska prosečna ekipa i da će oni da se uplaše ovoliko gledalaca kad ono obrnuto. Bez primaca i u odbrani i u napadu.
(mali aut, 30. avgust 2014 21:38)

Tipicno domace omalovazavanje protivnika . Poljska je dva puta bila sampion sveta : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_indoor_volleyball_World_Champions

Aman - zaman

pre 9 godina

(Vlado, 30. avgust 2014 21:21)

Briga tebe za sustinu takmicenja-rezultat, ti si opsednut Jugoslavijom i plavom bojom dresova i samo svakodnevno trolujes o tome na vestima o kosarci. Da li ista radis osim sto groznicavo cekas neku novu vest da iskomentarises na tu temu?! Sta bi nam falilo da nastupamo u rasporedu boja srpske zastave - i zar to ne bi bilo prirodno?

Ne lupajte

pre 9 godina

Sad su nam svi losi, svi su najgori, a nismo ih ni ispratili kako treba.Momci su lose poceli, veliki je bio pritisak,pa sta. Sad mozete da pisete da je umesto nekog trebao da igra ovaj ili onaj, ali ja mislim da nista ne treba menjati osim trenera koji je dosadio i nema nikakvu strategiju!

ja

pre 9 godina

Mislim da mi od 2011 nismo vise odbojkaska velesila, sami sebe zavaravamo, to je pokazala i SL. nikako da odemo na zavrsni turnir. Osvojili smo 2013 bronzu i to pomalo srecno, zreb je bio previse lak Holandija,Slovenija,Finska,Danska,Belgija nisu bas odbojkaske velesile. Jedini ozbiljni protivnik bio SSSR i on nas glatko dobio tad. A za bronzu smo nekako dobili Bugarsku koja je u padu forme. Za OI 2012 nema sta da se kaze.

Nesa

pre 9 godina

Ne znam zasto ne pocinje Petric umesto Nikica ili Kovacevica?
Uz duzno postovanje,decko je imao najbolju sezonu od svih nasih primaca,
naravno uz Ivovica...
Mislim da je trka za novcem unazadila Kovacevica i Nikica,
nemaju konstantne sezone u klubovima.
Mislim da smo najjaci na sredini,ali na zalost,
njihova rola zavisi od drugih.
Sretno u narednim mecevima,nocas se pamti samo
broj gledalaca i nista vise.

dobro pamtim sve

pre 9 godina

Zbog one namestaljke sa Belgijom navijacu uvek protiv vas!!! vratice vam se za tu prevaru..
(tytanus, 30. avgust 2014 21:51)

Kakva bre namestaljka sa Belgijom? Sta,hteli smo da idemo na Italijane u cetvrtfinalu?! Pa Italijani su posle namerno izgubili u poslenjem kolu da bi izbegli nas!

Da razjasnim

pre 9 godina

Nikic je igrao svetsku ligu protiv amera u Cikagu i bio ubedljivo najlošiji igrac u drugoj utakmici. Sad se to nastavlja. Dečko je u igrackoj krizi.

satelit

pre 9 godina

Sramota! Reprezentacija je sastavljena od talenata i "felera",a ovi drugi odlucuju na zalost!Mislio sam da ce podmladjeni tim mnogo brze napredovati,bojim se sada da ce ostati prosek!

mister x

pre 9 godina

Ne treba ocajavati i ako izgubimo ovu tekmu, igramo sa domacinima Poljacima, od njih smo malte ne redovno gubili na svim vecim takmicenjima, veoma su jaki, mi treba da se okrenemo sledecim utakmicama da napravimo sto bolji rezultat. Trenutno je rezultat 2-0 u setovima, sumnjam da ce nasi preokrenuti, ali kao sto rekoh, idemo dalje.

Shandonjito

pre 9 godina

Pre svega cestitke Poljacima na atmosferi i odlicnoj igri! Zeleo bih da skrenem paznju da je ovo opasno jak tim Poljske. Sustina je u Zagumnom, koji je sigurno trenutno najbolji dizac svete. Covek ima 37 godina i svo potrebno iskustvo. Ako se secate, sa njim su Poljaci uzeli srebro 2006 na svetskom. Rikardo je dizao za Brazil, koji je pobedio, a Zagumni za Poljsku. Njih dvojica su obelezili svetsku odbojku jer su jedina dva tehnicara koji daju dubinski tempo, sa 3-4 metra od mreze, pa i dalje. U jednoj od akcija sa tog finala Zagumni je to uradio sa devetog metra!!! Ljudi, on je dimenzija vise u odnosu na citav odbojkaski svet. To smo recimo sinoc mogli da vidimo vec sredinom prvog seta kada je u dve akcije za redom dao loptu jednom rukom milimetarski precizno, od cega jednu na kraj mreze (u zonu 4). Ceo mec njihovi pucaci imaju samo jednog blokera protiv sebe. Mislim da nijednom nismo uspeli da postavimo dvojni blok, a da nije bila rec o kontri. Njihov smecer moze zmireci da udara loptu, posto u nju ne mora ni da gleda, jer zna da ce biti milimetarski tacna.
Ljudi, ova ekipa Poljske (citaj Zagumni) je dimenzija vise za nas. Mi taj nivo nemamo. Momci sigurno imaju zelju i volju, ali to nije sve u sportu.
Skrenuo bih jos paznju na Antigu. Kao igrac je bio izuzetno inteligentan, a ocigledno je to i kao trener.
I slazem se da je kljuc naseg pada u ovom sportu pogresan izbor selektora. Pisao sam ovde vec o tome. Imamo Gajica, Veljka Basica, Kovaca... Boricicu prst na celo!

Otto von Grunt

pre 9 godina

U odbojci, broj domaće publike može biti samo dodatni adrenalin. Naši sa ovakvom igrom nisu mogli bolje. Siguran sam da će u nastavku takmičenja pokazati koliko stvarno vrede.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Napred mladosti nasa,u pobede velike da idete.Servisi da budu precizni i nezgodni,smecevi gromovi jaki, a blokovi vasi najveci i najbolji.A kada je tesko,pomislite i pogledajte negde daleko.Tamo je snaga vasa vecna, tamo daleko je Gvozdeni Puk bio.
U pobede mladosti nasa,Gvozdeni Puk je uz vas !

dusko

pre 9 godina

jel zna neko kako ide sistem takmicenja, ukrstanje, osminafinala, cetvrtfinale, sta ima od toga, bodovi jel se prenose i tako to ... ??

Kristo

pre 9 godina

http://poland2014.fivb.org/en

Best greetings to Serbians, I hope you can steal points from USA, and France and we will all be happy in final six of the incredible world cup in Poland, atmosphere was amazing and Serbians were totally lost. Antiga could decide which team he wanted to play-he picked up Serbia as you are poor at the start...he was right

Mito

pre 9 godina

Vaš nastup na otvaranju SP u Poljskoj je bruka za srpski sport. Počev od Kolakovića koji je forsirao Nikića (prijem u prva dva seta 10:0, i startuje u trećem setu gde pravi 4 greške zaredom i Poljaci se odlepljuju). Nikić koliko se sećam nije igrao svetsku ligu, razlog mi nije poznat. Atanasijević je isto prodao sijaset lopti. Servis, prijem i blok svih igrača kriminalan. Za istoriju će ostati da smo poniženi u jednom veličanstvenom ambijentu. Jednom rečju sramite se.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

I posle se napravi pametan neki Hrvat koji kaze da je rukomet popularniji sport!Garantujem da ni jedna 'rukometna' zemlja nebi mogla da skupi 65.000 gledalaca na nekom fudbalskom stadionu!

Cole

pre 9 godina

Ajmo sad i vi carevi.

Upotpunite nam dan
kao što uradiše košarkaši,
Krunićka, kako stvari stoje
Đoković, Tadić blistao
u Sautemptonu, Bane i Matić
strelci za Čelzi...

P.S.
Baš me briga za Zvezdu i Partizan.

rax gravedigger

pre 9 godina

Bravo momci, uspeli ste da se obrukate pred 60.000 ljudi i milionima ispred ekrana. Atanasijevic jeste talenat, ali ne sme toliko da gresi. Cak se i buni za svaku loptu, a nikad nije u pravu. Nema veze, glavu gore.

Союз нерушимый республик

pre 9 godina

60000 Poljaka peva rusku himnu... neprocenjivo. Jeste da je "ususkana" u "Go west" Pet Shop Boysa, ali melodija je tu.

ja

pre 9 godina

ajde, ajde pljuvaci mozete vi i bolje, pljunite malo jace po onima koji se bore za zemlju ciju himnu ni ne znate, zamerite jos nesto posto je li vama je vise stalo i bolje se razumete. samo napred momci, mozete i igracete bolje.

Kristo

pre 9 godina

http://poland2014.fivb.org/en

Best greetings to Serbians, I hope you can steal points from USA, and France and we will all be happy in final six of the incredible world cup in Poland, atmosphere was amazing and Serbians were totally lost. Antiga could decide which team he wanted to play-he picked up Serbia as you are poor at the start...he was right

satelit

pre 9 godina

Sramota! Reprezentacija je sastavljena od talenata i "felera",a ovi drugi odlucuju na zalost!Mislio sam da ce podmladjeni tim mnogo brze napredovati,bojim se sada da ce ostati prosek!

trener???

pre 9 godina

Najslabija karika ovog tima vecp godinama je trener Kolakovic. On jednog Stankovica drzi na klupi kao i fantasticnog Petrica koji je obelezio proshlu sezonu u italiji. Koliko vidim Mitica tehnicara nije ni pozvao. A o braci Kovacevic necu ni da pishem koliko oni imaju kredita kod ovog nazovi trenera.Braca misle da se odbojka igra frizurama.... Drzte se momci od ovog teshko moze gore.....

Džoni

pre 9 godina

Dugo, dugo pratim reprezentaciju ali ne pamtim da je ovako loše odigrala neku utakmicu! Gubili smo mi i ranije sa 3:0 ali da odigramo ovako sramno to ne pamtim! Ovo je toliko jadno delovalo da je mene bilo sramota da gledam a oni su se propisno obrukali pred 60000 gledalaca a i pred celim Svetom! Nije sramota izgubiti ali onako loše i jadno odigrati!?!??!

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Napred mladosti nasa,u pobede velike da idete.Servisi da budu precizni i nezgodni,smecevi gromovi jaki, a blokovi vasi najveci i najbolji.A kada je tesko,pomislite i pogledajte negde daleko.Tamo je snaga vasa vecna, tamo daleko je Gvozdeni Puk bio.
U pobede mladosti nasa,Gvozdeni Puk je uz vas !

peki

pre 9 godina

u kakva katastrofa, Poljaci nas razbise ali ne svojom blistavom igrom već smo mi očajni, kao da su prvi put videli odbojkašku loptu. Neki dan Vanja reče da je ova Poljska prosečna ekipa i da će oni da se uplaše ovoliko gledalaca kad ono obrnuto. Bez primaca i u odbrani i u napadu.
(mali aut, 30. avgust 2014 21:38)

Tipicno domace omalovazavanje protivnika . Poljska je dva puta bila sampion sveta : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_indoor_volleyball_World_Champions

veliki strumf

pre 9 godina

Nikic i Kovacevic godinama ne da nisu napredovali, nego su sve gori. Atanasijevic - odavno pisemonjemu: decko je procitana knjiga. Tek je pocetak drugog seta a on je vec 6-7 puta izblokiran! Decko samo puca iz svega snage, bez imalo razmisljanja. Naravno da uzme 20 poena na svakoj utakmici, kada dobije 50 lopti, ali efikasnost mu je nikakva. Lose je sto su i blokeri losi, spori, nista ne mogu da izblokiraju. Do sada igramo ocajno.

cika dzo

pre 9 godina

Gsn. Boricicu, mislim da je krajnje vreme da dovedete prave selektore (nemam nista ni protiv stranih, pa savez se proteklih godina nafatirao para)i u muskoj i zenskoj selekciji. Mislim da imamo bolje igrace od ovoga sto postizemo zadnjih par godina, Kolakovic i Terzic priznacete imaju limitirane trenerske mogucnosti.

Aman - zaman

pre 9 godina

(Vlado, 30. avgust 2014 21:21)

Briga tebe za sustinu takmicenja-rezultat, ti si opsednut Jugoslavijom i plavom bojom dresova i samo svakodnevno trolujes o tome na vestima o kosarci. Da li ista radis osim sto groznicavo cekas neku novu vest da iskomentarises na tu temu?! Sta bi nam falilo da nastupamo u rasporedu boja srpske zastave - i zar to ne bi bilo prirodno?

ja

pre 9 godina

Mislim da mi od 2011 nismo vise odbojkaska velesila, sami sebe zavaravamo, to je pokazala i SL. nikako da odemo na zavrsni turnir. Osvojili smo 2013 bronzu i to pomalo srecno, zreb je bio previse lak Holandija,Slovenija,Finska,Danska,Belgija nisu bas odbojkaske velesile. Jedini ozbiljni protivnik bio SSSR i on nas glatko dobio tad. A za bronzu smo nekako dobili Bugarsku koja je u padu forme. Za OI 2012 nema sta da se kaze.

Sportski dan

pre 9 godina

Vauuuuu kakva atmosfera na stadionu!Poljaci svaka cast za organizaciju! Ajmo momci da kompletiramo pobede kosarkasa,Kruniceve i Noleta (nadam se pobede,trenutno je 2-0 u setovima)

Mamlaz

pre 9 godina

Sramota je da se tako odigra prva utakmice, jesu Poljaci dobri, ali ne toliko da nas razbiju u 3 seta. Nadam se da će nakon ovoga SP doci novi trener s novim idejama, ovaj Kolaković je već umoran i potrošen.

mister x

pre 9 godina

Ne treba ocajavati i ako izgubimo ovu tekmu, igramo sa domacinima Poljacima, od njih smo malte ne redovno gubili na svim vecim takmicenjima, veoma su jaki, mi treba da se okrenemo sledecim utakmicama da napravimo sto bolji rezultat. Trenutno je rezultat 2-0 u setovima, sumnjam da ce nasi preokrenuti, ali kao sto rekoh, idemo dalje.

dobro pamtim sve

pre 9 godina

Zbog one namestaljke sa Belgijom navijacu uvek protiv vas!!! vratice vam se za tu prevaru..
(tytanus, 30. avgust 2014 21:51)

Kakva bre namestaljka sa Belgijom? Sta,hteli smo da idemo na Italijane u cetvrtfinalu?! Pa Italijani su posle namerno izgubili u poslenjem kolu da bi izbegli nas!

Shandonjito

pre 9 godina

Pre svega cestitke Poljacima na atmosferi i odlicnoj igri! Zeleo bih da skrenem paznju da je ovo opasno jak tim Poljske. Sustina je u Zagumnom, koji je sigurno trenutno najbolji dizac svete. Covek ima 37 godina i svo potrebno iskustvo. Ako se secate, sa njim su Poljaci uzeli srebro 2006 na svetskom. Rikardo je dizao za Brazil, koji je pobedio, a Zagumni za Poljsku. Njih dvojica su obelezili svetsku odbojku jer su jedina dva tehnicara koji daju dubinski tempo, sa 3-4 metra od mreze, pa i dalje. U jednoj od akcija sa tog finala Zagumni je to uradio sa devetog metra!!! Ljudi, on je dimenzija vise u odnosu na citav odbojkaski svet. To smo recimo sinoc mogli da vidimo vec sredinom prvog seta kada je u dve akcije za redom dao loptu jednom rukom milimetarski precizno, od cega jednu na kraj mreze (u zonu 4). Ceo mec njihovi pucaci imaju samo jednog blokera protiv sebe. Mislim da nijednom nismo uspeli da postavimo dvojni blok, a da nije bila rec o kontri. Njihov smecer moze zmireci da udara loptu, posto u nju ne mora ni da gleda, jer zna da ce biti milimetarski tacna.
Ljudi, ova ekipa Poljske (citaj Zagumni) je dimenzija vise za nas. Mi taj nivo nemamo. Momci sigurno imaju zelju i volju, ali to nije sve u sportu.
Skrenuo bih jos paznju na Antigu. Kao igrac je bio izuzetno inteligentan, a ocigledno je to i kao trener.
I slazem se da je kljuc naseg pada u ovom sportu pogresan izbor selektora. Pisao sam ovde vec o tome. Imamo Gajica, Veljka Basica, Kovaca... Boricicu prst na celo!

mali aut

pre 9 godina

Au kakva katastrofa, Poljaci nas razbise ali ne svojom blistavom igrom već smo mi očajni, kao da su prvi put videli odbojkašku loptu. Neki dan Vanja reče da je ova Poljska prosečna ekipa i da će oni da se uplaše ovoliko gledalaca kad ono obrnuto. Bez primaca i u odbrani i u napadu.

vs

pre 9 godina

Kako nam je ocajan prijem, kako nam je ocajno dizanje, kako nam je ocajan blok, kako nam je ocajan napad, kako nam je ocajna serva, kako nam je ocajna igra u polju... Svaki element sramno los. Treba pogledati jos jednom mec i videti koliko puta su izblokirali Atanasijevica (direktan poen iz bloka). Za sada minimum 12-13 puta, a pocetak je 3. seta.

2000

pre 9 godina

Мени се од свега највише свиђа то што су момци јединствени. Нико не отказује због тога што неће бити плаћен, због тога што му се баш у то време не игра, због тога што неће да игра ако игра неки други...На жалост - после одласка Вујевића (јединог нашег ол-раунд играча икада: примача, помоћног дизача, сервера и поузданог поентера), Вање Грбића и Бошкана никад нисмо имали ни приближно добар пријем. А, на жалост, не видим да постоје неки млађи који би могли да замене ову тројицу.Без увреде - ови момци су велики спортисти јер се увек одазову позиву, али ипак нису та класа. Петковићев хендикеп је тај што је наследио Грбића, од којег дуго нећемо имати бољег дизача. Једини добар део екипе (који је одувек био добар) су блокери и коректори.

Odbojkas

pre 9 godina

jel zna neko kako ide sistem takmicenja, ukrstanje, osminafinala, cetvrtfinale, sta ima od toga, bodovi jel se prenose i tako to ... ??
(dusko, 30. avgust 2014 22:00)

Postoje 4 grupe od po 6 timova. Po 4 tima idu dalje. Grupe A i B formiraju novu grupu od 8 timova. Istu takvu od 8 timova formiraju i grupe C i D. Bodovi osvojeni sa selekcijama koje su prosle se prenose. U tim grupama od po 8 timova po 3 idu dalje, dakle ostaju 6. Tu se dotadasnji rezultati brisu i nastupa novi zreb koji sadrzi 3 sesira sa po 2 tima (moguce je i da sva 3 tima iz nofoformirane grupe budu iz predjasne grupe). Dakle ostaju 2 grupe sa po 3 tima gde po 2 idu u polufinale a treceplasirani igraju za peto mesto.

Nadam se da sam bio jasan. Pozdrav !

Da razjasnim

pre 9 godina

Nikic je igrao svetsku ligu protiv amera u Cikagu i bio ubedljivo najlošiji igrac u drugoj utakmici. Sad se to nastavlja. Dečko je u igrackoj krizi.

Stefan

pre 9 godina

(komandant Gvozdenog Puka, 30. avgust 2014 20:27)

Vratite se stara gardo, Nikola,Vanja,Ivane, da pokažete ovoj ‚‚mladosti‚‚ kako se prima servis!

Nesa

pre 9 godina

Ne znam zasto ne pocinje Petric umesto Nikica ili Kovacevica?
Uz duzno postovanje,decko je imao najbolju sezonu od svih nasih primaca,
naravno uz Ivovica...
Mislim da je trka za novcem unazadila Kovacevica i Nikica,
nemaju konstantne sezone u klubovima.
Mislim da smo najjaci na sredini,ali na zalost,
njihova rola zavisi od drugih.
Sretno u narednim mecevima,nocas se pamti samo
broj gledalaca i nista vise.

Ne lupajte

pre 9 godina

Sad su nam svi losi, svi su najgori, a nismo ih ni ispratili kako treba.Momci su lose poceli, veliki je bio pritisak,pa sta. Sad mozete da pisete da je umesto nekog trebao da igra ovaj ili onaj, ali ja mislim da nista ne treba menjati osim trenera koji je dosadio i nema nikakvu strategiju!

my way

pre 9 godina

Велики дан за српски спорт, првенство кошаркаша отворено рутинском победом, апсолутни херој мала Александра и било би лепо да одбојкаши ставе вишњу на шлаг на торти победом у вечерашњем спектаклу којим се исписује историја одбојке!

bob

pre 9 godina

Ovo je katastrofa od igre, primaci ne mogu da prime loptu, dizac nema nekog izbora kad nam je libero na nivou srpskoligaskog igraca...a posebna prica je selektor. Crno nam se pise na ovom prvenstvu.

dusko

pre 9 godina

jel zna neko kako ide sistem takmicenja, ukrstanje, osminafinala, cetvrtfinale, sta ima od toga, bodovi jel se prenose i tako to ... ??

Otto von Grunt

pre 9 godina

U odbojci, broj domaće publike može biti samo dodatni adrenalin. Naši sa ovakvom igrom nisu mogli bolje. Siguran sam da će u nastavku takmičenja pokazati koliko stvarno vrede.

Umoran od komentara „stručnjaka”

pre 9 godina

Naravno poraz i do sada 56 komentara. Da samo pobedili, ne bi sakupili ni 20. Ovih dana u medijima se skoro i ne pominje početak prvenstva, a sada odjednom bruka, veliki spektakl smo upropastili. Izgleda da ovaj sajt pojedincima služi da „izbace” svoje frustracije (životne neuspehe).Tačno se vidi da nisu loptu uzeli u ruke, jer ne poznaju sport. Kakav god rezultat da ostvare ovi momci, ja ću biti uz njih. Nikada nas nisu izneverili, uvek daju 100% svojih mogućnosti (nekada to bude dovoljno za pobedu, nekada ne). Idite gledajte fudbal i propale klubove Crvenu Zvezdu i Partizan.

p.s. Samo da odgovorim na konstataciju da više nismo moćni u odbojci. Pa zar je to bruka, tj. da li su ovi momci krivi zato? Možda je država kriva za „raspad” kolektivnih sportova?