Petak, 29.08.2014.

13:50

Putin:Bolje ne sporiti se s Rusijom

Rusija se neće uvlačiti u velike konflikte, ali njeni partneri treba da shvate da je bolje ne ulaziti s Rusijom u sporove, kaže ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Putin:Bolje ne sporiti se s Rusijom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Bankar

pre 9 godina

(vladimir, 29. avgust 2014 17:34)
Isto kao i evro prema ostalim valutama!!!
A to svakako nema nikakve veze sa bilo kakvim "poverenjem" u bilo koga, ni u Putina a kamoli Barossa!
Ako vam nije jasno, shvatite da je visoka politika danas, visoki biznis, samo pratite tok novca i sve će vam biti jasnije!
Samo pročitajte ko je kupio ukrajinski gasovod..

Aleksander

pre 9 godina

SAD je zbog kubanske krize bila spremna da uđe u rat. Tada je Kenedi "spasio svetski mir". Sada kada rusi brane svoje u svom dvorištu to je opasnost po svetski mir. Toliko o merlima Zapada. Komentatorima koji iz neznanja i mržnje tvrde kako rusi nikada nisu pomogli sirbima, istorijski podatak zbog date reči rusi su izgubili carstvo!

mika

pre 9 godina

Ne znam šta ima ko da voli ili ne voli Putina. Čovek se ponaša kao i Obama, Merkelova i sl. znači kao lider jedne sile koja prati svoj interes. Tu nema mesta, pravdi, moralu, bratstvu i sl. samo interesom se vode i to je od vajkada bilo i uvek će biti. A mi srbi smo jedni upišanci koji prosto mora da se za nekog vežu i da svaku njegovu poruku poistovete sa božjim činom, pa imamo tako i proruse i proevropljane a sve u stvari gola go.....

ivan78bg

pre 9 godina

Koje debilno prepucavanje po komentarima.Istina je prosta i izrecena-Ruska industrija se "naslanja" na industriju u istocnoj Ukrajini.Ulaskom u EU Ukrajine Rusija bi trpela gubitke u desetinama milijardi evra.To Rusija ne sme da dozvoli i to je jasno rekla.To znaju odlicnu i ameri i EU.I ovo je na kraju krajeva ocigledno maslo SAD-a jer oni najvise profitiraju od ovog sukoba.Rusija ispala naivna sto nije odlucnije u startu reagovala.Zapd ence primiti Ukrajinu u NATO ako to en dozvoli Rusija.Nemojte da ste naivni pa ko zeli nuklearni rat?Rusija ne sme da popusti u ovom sukobu uci ce i zvanicno u Ukrajinu ako bude potrebno.Ukrajinci su ispaljeni i prodati od strane svojih tajkuna vodja sa obe strane.Uzasna nesreca je zadesila njihovu zemlju ispali su jako glupi.

zoran

pre 9 godina

Rusija je veci prijatelj Nemackoj , no Amerika. Merkelova zna to vrlo dobro.
Problem je sto Evropa ima trojanskog konja, a to je U.K. Ako njih izoluju, Evropa moze biti nesto.

Nikola Rusobudista

pre 9 godina

"Mogu odmah da kažem: Rusija je daleko od toga da se uvlači u neke obimne konflikte, ali partneri treba da shvate, da je bolje da ne ulaze u sporove sa Rusijom", rekao je predsednik Rusije.

Podsećajući da je Rusija "jedna od najmoćnijih nuklearnih država" i da je to realnost, Putin je rekao da Rusija "jača snage nuklearnog odvraćanja, jača svoje oružane snage".


Dalaj Lama se "nadovezuje" na Putinove reci i kaze: "Nuklearno oruzje je blagoslov za svet. Ono je jedini garant mira".

vladimir

pre 9 godina

Posle ovog govora dolar je skocio na vise od 37 rubalja na ruskoj berzi, sto je istorijski maksimum. Toliko o poverenju koje sami Rusi imaju u Putina i njegovu politiku.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Mi njega nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih ih zaštitili", rekao je Putin, dodajući da bi se u suprotnom na Krimu dešavalo isto što se sada dešava na jugoistoku Ukrajine.

Најдраже ми је што ће умишљеним владарима света , САД , изаћи на нос КиМ!
Још када би нека од САД државица да каже "хоћемо и ми".... Е то би био "тотални угођај"!:-)

Putinazi

pre 9 godina

Ti si malo pobrkao loncice, jeli? Prva stvar koju je sadasnja ukrajinska vlast uradila posle drzavnog udara je ukidanje ruskog jezika i oduzimanje kolektivnih prava Rusima i rusofonim Ukrajincima. Rusa u Ukrajini ima 8,3 miliona a ruskojezicnog stanovnistva u Ukrajini je vise od pola 44-milijonske populacije (drugim recima - velika vecina stanovnistva izmedju Odese i Harkova). Za to vreme u Rusiji postoji 27 oficijelnih jezika, zbog kojih su mnogi mali narodi sa istoka zemlje uopste i opstali kao narodi. Poredjenje prava sibirskih naroda sa recimo pravima americkih Indijanaca i australskih Aborigina vredja inteligenciju. A da su u aktuelnoj ukrajinskoj vladi na celu nacisti, pa to svako dete zna. Od 4 vladajuce partije, nijedna nije prijateljski razpolozena do manjina. Uostalom, ne napadaju Donjeck i Lugansk Kijev i Ljvov, vec Kijev i Ljvov napadaju Donjeck i Lugansk.
(Dakako, 29. avgust 2014 15:11)

Ja nisam nista pobrkao, nego si ti neobavesten.
Evo ti link za govor tvog velikog vodje iz februara 2013. http://srbin.info/2013/09/23/putin-u-rusiji-zive-rusi-ostale-manjine-treba-da-govore-ruski-i-postuju-ruske-zakone/

već viđeno!

pre 9 godina

"Mi njega (Krim) nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih i zaštitili", rekao je Putin..
Ajde Putleru dokaži sav svoj "demokratski potencijal" pa dozvoli narodu kavkaskog regiona da isto tako kaže da li želi samostalnost ili to pravilo važi samo za ruski narod. Ovaj čovek je definitivno veliko zlo današnjeg sveta!

ljubav

pre 9 godina

Čemu sve ovo? Pravimo više hrane, sokova, lekova, dobara... Edukujmo široke mase, naučimo se dobroti. Eliminišimo pakost i ljubomoru. Ratove i mržnju. Dragi moji, volimo jedni druge jer Bog je - ljubav!

Slavisa

pre 9 godina

Putin je naveo da predstavnici zapadnih država pozivaju pripadnike milicije "da dozvole da budu ubijeni da bi bili dobri“. Da da bas tako.To je arogantna politika SAD i dobrim djelom EU.Tako se to desavalo od Vijetnama pa evo sad do Ukraine, a sutra bi to trazili i od samih Rusa to u centru Moskve.Vazno je da to svijet prepoznaje da je tako i iz straha se ne smije niko protiviti.Dobro je da je Rusija to uvidjela i da se polako usprotivljuje Americkom drzavnom,politickom, ekonomskom,posebno medijskom i vojnom teroru.Dosta je vise.

Ottoman

pre 9 godina

Baš ste jadni, umjesto da iskoristi bogatstvo zapada vi kao neka neobrazovana stoka napadate taj isti zapad i branite Rusiju! Zbog čega, zbog religije?! Nikad nam nisu pomogli, uzmite samo primjer južnog toka, Srbija ima najlošiji ugovor u regionu i ako ikad južni tok bude završen placace najskuplji plin! Jeli to Ruska podrška?! Hrvatska ima mnogo bolji ugovor sa Rusijom, zato što im se nisu ulizivati već dogovarali ugovor po tržišnim pravilima.... Ne kontam kako niko ne primjeti takve stvari... Inace od zapada se može jako dobro živjeti, čak i ovdje, samo ako imate mozga. Ja recimo primam dvije i po inženjerske plate, a sjedim i radim od kuce, radim za Amerikance - svi vi ste to mogli uraditi, da ste malo više vježbali mozak umjesto se bavili teorijama zavjere. Moji drugari ritaju fizičke poslove po Rusiji za dva puta manje para. :)

N2

pre 9 godina

Ja ne znam da li ljudi razumeju da je Rusija priterana uza zid i da se zapravo brani. Ako ovde ne reaguju, borice se na ruskoj teritoriji. Zasto Nato stalno (zadnjih 20 god) napreduje ka Rusiji? Zasto postavlja rakete sve blize i blize Moskvi? Pa reakcija je negde morala da se dogodi. I samo mi jos nije jasno ko naivan moze da se poziva na politiku prava i morala. Pa nema ovo veze sa Ukrajinom. Ovde su samo belosvetski interesi u pitanju. Nato orlusine su lepo zamislile da jednim udarcem (vojnim pucem) zgrabe Ukrajinu i dodatno ubodu i izoluju Rusiju (proteraju sa Krima, postave rakete). Ukrajinci ispali glupi zato su platili i placaju cenu. A placace i cela Evropa. Duboko verujem da je za uspesnu buducnost Evrope od kljucnog znacaja veza sa Rusijom. Sa Rusijom u jacem politicko-ekonomskom savezu, Evropa nije drugorazredni igrac, bez nje je moneta za podkusurivanje (vec sad). Znaju to Nemci i ne susrecu se Putin i Merkelova za dzabe tako cesto. Za Kauboje nema razlike izmedju Evrope i Bliskog istoka. Dokaz za to su neprestani ratovi na tlu Evrope, inspirisani zna se odakle. Nazalost Evropa sve manje ima snage a Rusija je sve bliza Aziji. I okrenula bi se Rusija Aziji odavno da se ne plasi te iste Evrope, pa zato i pokusava da bude sa njom. Zadnjih 500 god jedina opasnost Rusiji preti od Evrope i od skoro Amerike. Nikog vise. Komentari ovde pokazuju koliko smo zapravo naivni i zaslepljeni propagandom, da ne kazem "demokratijom".

Kolumbo

pre 9 godina

Predlažem svima, posebno dežurnim rusofobima što vole da čačkaju mečku, da dobro zapamte reči iz naslova i da ih se sete kad Rusija zaista napadne, tačnije uzvrati.

BanovoBrdjanin

pre 9 godina

Gradovi su priznali mi ili ne vecinom naseljeni ruskim stanovnistvom.Vi koji napadate Ruse i branite Ukrajince sto yele gradove sa vecinskim ruskim stanovnistvom, regionom, onda pravac u Pristinu i kazite Taciju da je Pristina u Srbiji i da ne postoji drzava ili sta vec Kosovo. Svi sve mogu sem Rusa i Srba. Da zivi 99% Srba ili 99% Rusa u nekoj drzavi ispada da bi 1% ostalih vladalo. Malo samo razuma,rezona i realnosti. Evropske vrednosti treba da se postuju,ali za sve drzave i pojedince bilo Nemca, Spanca, Rusa, Grka, Svedjanina, Ukrajinca,itd.
(21vek, 29. avgust 2014 15:01)

Izvini, ali ovo jednostavno i prosto nije tačno. Čak i u tim regionima gde se ratuje Rusi su manjina, a Ukrajinci većina. Idi na bilo koji sajt i upiši termine Region Doneck (Doneckaya oblast) ili region Lugansk (Luganskaya oblast). Dobićeš tačni procenat koliko je koga. Veruj mi Ukrajinci su u većini. Jedino na Krimu su Rusi bili većina sa 58 % i to je sve. U Doneckoj i Luganskoj oblasti tek je svaki treći Rus. Dakle ne može se porediti ni sa Kosovom ni sa R.Srpskom. Ovde nema čak ni etničkog motiva već je jednostavno reč o zakonu jačeg. Rusi imaju nuklearno naoružanje. Može im se.

mujcinovic salih

pre 9 godina

(ISKANDER)
To sto dobijam minuse je dokaz da sam u pravu.Sada vidim koliko je drug Tito bio u pravu kad je osnovao Goli Otok.Izgleda da ga nije trebalo ni ukidati?

Miki

pre 9 godina

U inat sada Nato i zapad treba da ne odustaju.Ko se jos boji Rusije?To sto je Ruski nacionalista pa moze da preti drugima?Ajd da vidimo kako ce.

Kokan

pre 9 godina

''Bolje je ne sporiti se s Rusijom'' + pominjanje nuklearnog potencijala...
Pojednostavljeno receno - ''nemojte ljudi ,fino vam kazem ,inace ...

Bili Piton

pre 9 godina

Misliš kao vi Grozni? [link]
(odvratni licemer, 29. avgust 2014 14:29)

A danas kad je napokon ugusen verski fanatizam http://www.baykanmim.com.tr/index.php/projelerimiz/33-grozny-city-projesi

Žaki

pre 9 godina

Nisam bio nešto putinski ni rusofilno nastrojen; ali videvši na šta je zapad spreman, na kakve laži i ludila da bi ostvarili širenje Nato-a i uticaja... prosto mi je lakše što postoji ova protivteža. Šta više, iz sve snage sam uz ovog čoveka. Nećete verovati ali on to zna! :)

Krkobaba

pre 9 godina

Pa dobro TANJUGovci sta je jos rekao? Pricao je i o floti americkih nuklearnih podmornica koje se kriju u norveskim artickim vodama i odakle mogu da gadjaju Moskvu za 14-15 minuta. Pricao je o vaznosti uloge UN i kako treba reformisati SB pridruzivanjem stalnih novih clanova - Nemacka (gde je o Nemcima pricao sa velikim simpatijama), Indija, Juzna Afrika, Brazil. Takodje je rekao da je ideju o stvarannju Evroazijske unije predlozio Nazarbajev (o kome je najlaskavije pricao) i da to nije bila ruska ideja, ali da je docekana kao veliki i ozbiljan poduhvat. Pricao je i kako je Kijev odbio da izvuce vojsku i da im je naredjeno da pokusaju prodor, sto je Putin ocenio kako nepotrebno i glupo zrtvovanje ljudi. Pricao je i kako je ovo sto se desava u Ukrajini velika tragedija za Rusiju jer se radi o jednom narodu, ne ruskom kako bi polupismeni TANJUGovci preveli da znaju, nego o plemenima jednog te istog slovenskog naroda. Pricao je o mnogim unutrasnjim projektima, problemima itd., ali nigde, apsolutni nigde nije rekao "Bolje se ne sporiti sa Rusijom". Niti je kome pretio, niti rezao, niti vikao (kao pobesneli Danac), vec sa mladim intelektualcima iz cele Rusije razgovarao, odgovarao na mnoga pitanja, govrio o mnogonacionalnoj, multikulturalnoj, mnogoverskoj Ruskoj Federaciji. Cak je ispricao i vic: "Svojevremeno su za Ruse govorili - sta god krenu da prave, ispadne kalasnjikov. A sada se po svetu prica nova verzija - sta god Amerikanci krenu da prave - ispadne Irak ili Libija."

Александр Невскии

pre 9 godina

A i Rusija se drzi svoje tradicije iz tih godina. 1939. su napali Poljsku sa ledja i isto to rade danas u Ukrajini. Tradicija je cudo.
(Tradicionalista, 29. avgust 2014 15:18)

Да ли Ви познајете бар мало историје која се збила рецимо 1918. године? Ко је и када направио Украјину и из ког разлога? Коме је велики део тадашње Русије припао после завршетка 1. светског рата? Прво, Украјину су направили Немци 1918. године пред сам крај Првог светског рата, а све из разлога да би се касније обрачунали са Русијом. Ото Фон бизмарк је ово изјавио 1850-и-неке: „Снага Русије може бити поткопана само ако се од ње одвоји Украјина. Они који желе то да ураде, не само да их морају одвојити, већ Украјину морају супротставити Русији, закрвити два дела једног народа и гледати како брат убија брата. Да би то остварили потребно је пронаћи и одгојити издајнике међу националом елитом и уз помоћ њих изменити самосвестједног дела великог народа до таквог нивоа да мрзе све руско, да мрзе свој род, а да то ни не знају. Остало ће учинити време.“

Немачка прави Украјину 1918. године из овог разлога.

Немачка губи Први светски рат, па Пољска присваја територије које је та иста Немачка освојила (већи део Уркајине, већи део данашње Белорусије), е зато је друг Стаљин само вратио 1939. године он што је била Царска Русија. Није отимао више, а ни мање.

nick

pre 9 godina

Rusija je agresor i okupator Ukrajine. Od ukrajinske samostalnosti, Moskva se mjesa u unutaarnja pitanja i odlucuje u kojem ce smjeru ici Ukrajina. Narodu u Ukrajini je sve to prekipjelo nakon vise od 20 godina. Ukrajinci ne diraju u ruski teritorij kao sto to ruska strana radi u Ukrajini. Oruzje i vojnici su samo dokaz da u Ukrajini ne vlada gradjanski rat vec ruska agresija.

gordius

pre 9 godina

"Mi njega (Krim) nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih i zaštitili", rekao je Putin

Mislim da ovo NIKO, ali bukvalno NIKO ne sme zaboraviti!

Andjela

pre 9 godina

Znaci mogu da se kladim da su se Putin i Obama dogovorili pre izvesnog vrmemena da ponovo podignu gvozdenu zavesu, i sve sto rade, rade u tom smeru.. To je vise nego ocigledno...

A zasto to rade? Pa cista racunica, ekonomska, i da pokrenu privrede obe zemlje koje su vise
nego trokirale... a sigurno ima i dodatnih razloga.

Videcemo kome ce se nas novi "mali" Joza prikloniti, i da li ce se prikloniti, mozda ce pokusa da odigra istu istorijsku kartu kao onomad Joza.

Zivi bili pa videli.

dzoni

pre 9 godina

@(Aus Vinkla
Amerika je posle Drugog svetskog rata direktno ubila 30 miliona civila sirom sveta a skoro 100 miliona je umrlo prerano zbog njihovih agresivnih akcija.
Priznaj sebi iskreno gde da moras da biras gde bi sad zivela ..na Krimu (Rusi) ili Iraku (Ameri)

Bata

pre 9 godina

Ovo je cinična i bolesna pretnja nuklearnim ratom. Nadam se da u Moskvi još ima normalnih generala koji će čoveka sa ovakvim idejama poslati u ustanovu odgovarajućeg tipa.

glista

pre 9 godina

Vladimire cuvaj Rusiju od vampira! Bogata ti je zemlja puna minerala i rudnih blaga. Bankari gladni su vec to snimili. Pohlepa njihova je prevelika. I pricaju o demokraciji i ljudskim pravima? Lica svoja skrivaju.

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Чекај чекај ! Још није лупио шаком о сто и рекао НЕТ... За сад само прети прстом. А ови фашисти не знају шта их је снашло. Мариупољу је у окружењу од пре пола сата, неке јединице су се већ предале . У Мелитопољу се утврђују и копају ровове.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

jedina razlika je sto Ukrajinci nisu fašisti a gradovi koje "okupiraju" su u Ukrajini a ne u Rusiji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (samir, 29. avgust 2014 15:23)
---------------
U pravu ste samo sto ste zaboravili da, kada se jednom narusi teritorijalni integritet jedne drzave, onda sve pada u vodu. Stanovnici tih pogranicnih podrucja smatraju da oni nisu u Ukrajini. Oni traze isto pravo za sebe kao i Ukrajinci. A da Vas ne podsecam kako je pocelo. Naravno svi pokusavate da zaboravite puc izveden na ulici protiv legalno izabranih vlasti vec polazite od "okupatora". Zasto miljenici zapada u Ukrajini nisu sacekali izbore? Bilo im je brze snajperima zar ne? Uostalom, ako moze kvazi drzava na teritoriji Srbije, i to na njenom najsvetijem delu, zasto ne bi mogao Krim, Donjeck, Abhazija a sutradan Kurdistan i stotine drugih pogranicnih oblasti u kojima manjina ima vecinu? Tu ne vrede nase licne simpatije i antipatije. Jednostavno "presedan" u Srbiji ce postati pravilo. Mislim da zapad nije bio toliko glup odnosno, da nije bio svestan kakav ce to haos u svetu izazvati. Samo sto njima taj haos trenutno odgovara jer se nadaju da nece zakaciti njihove drzave. Turska Vam je najocitiji i najblizi primer. Sledeci su oni.

bez licemerja

pre 9 godina

jedina razlika je sto Ukrajinci nisu fašisti a gradovi koje "okupiraju" su u Ukrajini a ne u Rusiji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (samir, 29. avgust 2014 15:23)

Nisi dovrsio recenicu druze. U tim gradovima zivi ko? Rusi i Ukrajinci koji govore ruski i ruski su orijentisani. Demografiju stanovnistva imas na internetu nije tesko pogledati.

marija

pre 9 godina

Putinova trpeljivost i hladna glava je za divljenje posle svih provokacija jos od Olimpijade u Sociju.
Ovaj svet i ne zna, ponavljam se, koliko je srece sto je na celu velikog medveda jedan Putin.

Fetivi

pre 9 godina

Dosli ludjaci i uriniraju vam na ogradu vaseg dvorista? Sto biste vi uradili? Dakle? Putin je jako miran covjek kad trpi ovakve manijake sto mu uriniraju u direktnom susjedstu. Sto bi Obamama rekao da mu dodju Rusi raditi nered u Meksiku na granici sa Amerikom? Shavacate sad. Ruski medo treba revir a sada ga arogantni medo stresa pa dozivljavam Putina kao vrlo odmjerenog predsjednika.

NScentar

pre 9 godina

Ovaj hoce da pravi novi USSR, ali kao stari, ima da propadne kao Dec. 26, 1991. Mesto da svi gledamo na buducnost, da sve zemlje rade zajedno, njemu treba vise nuklearne bombe. Boze sacuvaj.

Aus Vinkla

pre 9 godina

Moramo napokon da prihvatimo ono sto jeste, a to jeda je Rusija na celu sa ovim Putinom postala jednak agresor kao i Nemacka sa Hitlerom. Zbog cega se u Srbiji ljudi suzdrzavaju da priznaju ono sto jeste?

KAKO MU KAD ODGOVARA

pre 9 godina

Od kada se jedinice koje obaraju avione, ratuju tenkovima i borbenim vozilima nazivaju milicija. To izgleda samo u Putinovoj Rusiji. Mnogo providno. Takve jedinice svuda u svetu imaju drugi naziv pogotovo ako za cilj imaju otimanje teritorije suverene drzave.
Kako ste gospodine Putine nazivali Cecene protiv kojih ste vodili rat. Sigurno znate kad znate kako je bilo u Staljingradu.

Djole

pre 9 godina

Po botovima se politika poznaje. Ocekujem da Srpsko-Ruski odnosi naglo zahladne, a onda ce nas veliki vodja da nam objasnjava kako je to prava stvar, a malo manji njegovi idealisti ce nam preko spamovanja svake vesti objasnjavati kako je on bistar, pametan, svetao, lep, dok narod umire od zime, gladi bede u neizgradjenim kucama, dok privreda propada i trune, dok se flagrantno budu krsila prava srba u Srbiji i dok na kraju veliki vodja ne sprovede veliki plan u delo skovan u Becu i Berlinu jos pre 100 godina.

ISKANDER

pre 9 godina

E moj Putine, šuplja ti demagogija! Ima samo jedan problem u tvojoj izjavi,a to je da Ukrajinci napadaju svoje gradove. Ako misliš da napadaju ruske, imat ćeš malo veće probleme sa Svijetom.
(cro, 29. avgust 2014 14:51)

Kako ce svet uzvratiti, kolega ?
Hoce li biti jos ostriji u kritikovanju, siktanju i luparadanju u prazno ?
Mozda ce stati pred Rusiju, a Rusija ce zapadu reci; 'Evo, odricemo se statusa supersile, dajemo vam sve resurse koje imamo i 8500 nuklearnih glava...?!
Sv(ij)et kolega nije samo Europa i pucanstvo sa zapada, vec postojimo i mi 'mizerni' pravoslavci, budisti, muslimani...
Dajte samo malo realnosti i trezvenosti, ne povodite se iskljucivo mrznjom i skuzite malo situaciju..

namerni prolaznik

pre 9 godina

Sve mi smrdi da je i Putinu i Nato-u, ovaj fudbal na male golove dosadio. Nadam se da ce da promene sport, ali se plasim da ce samo da razmaknu golove i uvuku jos igraca.

Srbenda

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, to se ne radi kako bi se nekome pretilo već da bi se osećalo sigurnijim i mirnijim, imala mogućnost da se realizuju planovi u razvoju privrede i socijalne oblasti."
Kljucni princip moderne geopolitike.

21vek

pre 9 godina

Gradovi su priznali mi ili ne vecinom naseljeni ruskim stanovnistvom.Vi koji napadate Ruse i branite Ukrajince sto yele gradove sa vecinskim ruskim stanovnistvom, regionom, onda pravac u Pristinu i kazite Taciju da je Pristina u Srbiji i da ne postoji drzava ili sta vec Kosovo. Svi sve mogu sem Rusa i Srba. Da zivi 99% Srba ili 99% Rusa u nekoj drzavi ispada da bi 1% ostalih vladalo. Malo samo razuma,rezona i realnosti. Evropske vrednosti treba da se postuju,ali za sve drzave i pojedince bilo Nemca, Spanca, Rusa, Grka, Svedjanina, Ukrajinca,itd.

Marko

pre 9 godina

Prema podacima UN-a s Krima je od ruske okupacije, što milom što silom, protjerano oko 190.000 Ukrajinaca i Tatara. Kako se Putin ponaša kao Slobo nekada pitanje je dana kada će se oko Luganska i Donjecka otkriti masovne grobnice s pobijenim Ukrajincima.

Tuga,tuga i samo tuga.Slucajeva za zaljenje gde god se covek okrene!

pre 9 godina

Stvarno,ali stvarno ste bednici i bestidnici svi vi sto napadate Rusiju!
Jadan je Bog i nebo koje vas mora da gleda i nada se da ce od vas ljudi biti,a vi propala prica jos dok ste `punoglavci` bili...!

Napoleona malog iskompleksiranog Francuza Rusi zaustavili,2 SV rata kao i mi sprecavali pobedu bolesnih i ambicioznih ideologija.Setite se nacizma sta je radio i kako bi sad izgledali Srbi, Romi i Jevreji...
Rusi svo zlo koje su cinili (ali apsolutno zlo, ne ratovi, carke, borbe i lokalne pretenzije) cinili su kao i mi-u bezboznom komunizmu!

Ipak i pored nacista, i pored Staljina i Tita,pored Gadafija,Sadama,Slobe :D,Fidela... Anglosaksonci ENG i SAD su izvrsili kompletno ciscenje i genocide na 2 kontinenta(S.Amerika i Australija). Porobili svojevremeno 2/3 sveta. Trgovali crncima kao da su pudlice ili krave za plugove. Bacili atomsku bombu na Japan. Zajedno sa celom bagrom od 19 zemlaja nas trovali uranijumom. Finansiraju sve teroristicke organizacije na svetu, pa se posle sa njima `bore`! Ubili su vise ljudi nego nacist,partizani,komunisti i sva druga casrstva kroz istoriju zajedno!!!

I vi podrzavate delovanje Ukrajine i kazete da nisu ovi lazovi sa zapada sto ih huskaju nego su Rusi (Dostojoevski, Tolstoj...napsram Kinga, Barkera, Kroulija i drugih deg**erika kojima je samo horror i uzas u glavama)?

E, braco moja i drugovi, koliko li je dno po kome vi gazite da li ste svesni?!

Stevan

pre 9 godina

П. је благо речено "пролупао". Па ко тебе напада, када људи у Украјини бране земљу од тебе и твојих криминалаца које нон-стоп шаљеш и атакујеш на Украјину. Де*ил!
(Славјанин, 29. avgust 2014 14:40)
Sramota da sebe nazivas Slavjanin. Lupetas kao da nista ne razumes. U Ukrajini se vodi gradjanski rat u kome zapadna polovina hoce da nametne vlast u obliku diktature istocnoj polovini. 'Zapadni' Ukrajinci koriste tesku artiljeriju, tenkove I balisticke rakete protiv istocnih sugradjana koji su naoruzani lakim naoruzanjem I onim sto su zarobili od regularne armije. Da je ovaj svet bar malo normalan Savet bezbednosti bi trebao da reaguje na ovu disproporciju u upotrebi sile, ginu obicni ljudi a ne samo vojnici sa obe strane. Ali, ovo nije normalan svet, vazno je ko ima jaceg starijeg brata, bas kao na ulici, a vidim i navijaca ima u istoj proporciji. Sramno.

Eli

pre 9 godina

@Nikola

Ne poznajes istoriju. Upravo su Rusi dali velike zrtve za borbu protiv fasizma. I pobedili su, sto je uz pobede zapadnih saveznika skupa doprinelo oslobadjanju Evrope od fasizma.

glista

pre 9 godina

Briga Amerikance za Ukrajinu. Tamo oni brane naftu,plin i zlato koje su vec prebacili kod sebe na sigurno.
Ukrajinci ce uzivati isto blagostanje kao Iracani,Libijci,Egipcani. Svaka ulica ce imati svoga naoruzanog gazdu. Nasilje i bezvladje. Ima li bolje demokracije. Svak radi sto ga je volja. Vladavina naroda.
Jadna Ukrajino.

Tradicionalista

pre 9 godina

A i Rusija se drzi svoje tradicije iz tih godina. 1939. su napali Poljsku sa ledja i isto to rade danas u Ukrajini. Tradicija je cudo.

st

pre 9 godina

Govori se o ljudima koji ne zele da zive u Ukrajini koja zatire sve sto je rusko i zele da istrebe ruski identitet koji je tu uvek postojao .A TO SVAKAKO IMA VEZE SA FASIZMOM .
Kad se dozvoli jednoumlje i mrznja onda imate istrebljavanje jednog naroda i izbeglice .
Trenutna vlast u Ukrajini je puna mrznje prema ruskom identitetu posebno njihov premjer i Putin je u pravu sto hoce da zastiti svoj narod u delu Ukrajine koji nikad ne bi pripao Ukrajini da je Rusija imala rukovodstvo koje bi imalo baram malo ruske svesti .
Zapad koristi trenutak za svoje ciljeve i sto vise podupire nelegitimnu vlast u Ukrajini to ce se stvar vise komplikovati

Dakako

pre 9 godina

@Purinazi
Ti si malo pobrkao loncice, jeli? Prva stvar koju je sadasnja ukrajinska vlast uradila posle drzavnog udara je ukidanje ruskog jezika i oduzimanje kolektivnih prava Rusima i rusofonim Ukrajincima. Rusa u Ukrajini ima 8,3 miliona a ruskojezicnog stanovnistva u Ukrajini je vise od pola 44-milijonske populacije (drugim recima - velika vecina stanovnistva izmedju Odese i Harkova). Za to vreme u Rusiji postoji 27 oficijelnih jezika, zbog kojih su mnogi mali narodi sa istoka zemlje uopste i opstali kao narodi. Poredjenje prava sibirskih naroda sa recimo pravima americkih Indijanaca i australskih Aborigina vredja inteligenciju. A da su u aktuelnoj ukrajinskoj vladi na celu nacisti, pa to svako dete zna. Od 4 vladajuce partije, nijedna nije prijateljski razpolozena do manjina. Uostalom, ne napadaju Donjeck i Lugansk Kijev i Ljvov, vec Kijev i Ljvov napadaju Donjeck i Lugansk.

OKnO

pre 9 godina

SAD&Co su odavno izgubili kompas, više ni sami ne znaju šta rade i koga podržavaju, igranje rata odavno je izmaklo kontroli, slika i prilika u Siriji, gde su neprijatelji i Asad i ISIL...
Ovom izjavom Putin prilično zaoštrava odnose sa Ukrajinom, ukoliko i on krene agresivno, plašim se da nikome neće biti dobro.

Mare,NS

pre 9 godina

Pozivam sve normalne ljude da razamisle, kako bi svet reagovao da Nemci opet krenu otvoreno sve sa oruzjem na Jevreje. Uz to da im zabrane da se koriste svojim jezikom.
Pa sam Porosenko rece neki dan, da svi Ukrajinci moraju da razmisljaju na ukrajinskom jeziku. Ako to nije fasizam, ja ne znam sta je.
Potomci onih koji su vrsili nedela nad ruskim stanovnistvom u drugom svetskom ratu,izgleda nisu naucili lekciju! Pokusavaju isto, ovaj put uz pomoc "medjunarodne zajednice", virtuelne samozvane i samoznane organizacije, koja bi u sve da se mesa,kao onaj nas margarin.
Nece uspeti, bas kao ni njihovi preci! A, "medjunarodna zajednica" ce morati da pogne glavu i prizna poraz! Sto pre, to bolje, za njih!!!

ISKANDER

pre 9 godina

Koliko vidim Ukrajina je napadnuta ne rusija!
(mujcinovic salih, 29. avgust 2014 14:53)

- Kolega,Vi ste i juce imali 'pokvarenu mastu i prljave strasti',kojom prilikom ste napisali; 'da cemo videti kada danas sutra Rusi dobiju po guzi'...Odgovorio sam Vam tom prilikom na tu poruku, a ucinicu to i sada..
- Kolega, Ukrajinski narod je GLADAN - GLADAN...
Rusi ponudise 15 milijardi dolara pocetkom ove godine, a 'zapadna civilizacija' nekoliko stotina, ili bese 400 miliona ? Tako nesto, nebitno uglavnom.
- Kolega, Ukrajinci takodje pisu cirilicom i tamo je jedna od svetkovina Ruske pravoslavne crkve, te je po predanju i ruski jezik nastao na podrucju danasnje Ukrajine.
- Kolega, Vasa rusofobija je ustvari i prikirivena srbofobija, ali sa tim Vi licno morate da zivite.
- Kolega, jedino sto Vi uspevate da privucete ovde na ovom sajtu je ocigledan broj minusa, ali ako vam je to licno zadovoljstvo - nastavite i dalje...
- Pozdrav od rokera..

cro

pre 9 godina

E moj Putine, šuplja ti demagogija! Ima samo jedan problem u tvojoj izjavi,a to je da Ukrajinci napadaju svoje gradove. Ako misliš da napadaju ruske, imat ćeš malo veće probleme sa Svijetom.

kako da ne

pre 9 godina

Ovi Rusi su genijalci. Kad nas god zaplaše riječima poput nacizam, fašizam...nama od straha otpadaju oči i uši pa ne vidimo rusku armiju koja je u invaziji i vrši okupaciju.

Mens sana in malvasia istriana

pre 9 godina

Da, Ukrajinci baš kao i Nijemci onomad, koriste pripadnike vlastite nacionalne manjine u susjednoj državi kao izliku za invaziju i grabež teritorije. Oh, wait a minute...

Circulus Vitiosus

pre 9 godina

Ukrajina uporedjuje napad Rusa sa okupacijem Poljske 39' i naziva ih fasistima, Rusi uporedjuju okupirane i samoodcepljene gradove sa Lenjingradom 42'. Svima je Hitler kriv, a on 'mucenik' mrtav vec skoro 60 godina. Novo zlo se radja ljudi, otvorite oci dok jos uvek nije kasno, inace cemo posle svi biti pametni sa jednom istorijskom diatancom od 50 godina. Ili tacnije, oni koji prezive...

Славјанин

pre 9 godina

П. је благо речено "пролупао". Па ко тебе напада, када људи у Украјини бране земљу од тебе и твојих криминалаца које нон-стоп шаљеш и атакујеш на Украјину. Де*ил!

dragan

pre 9 godina

Misliš kao vi Grozni? [link]
(odvratni licemer, 29. avgust 2014 14:29)

Prijatelju, raspitaj se kako danas zive Ceceni u svojoj republici u okviru Rusije, a kako zive Ukrajinci. Standard Cecena i infrastruktura i opsti napredak od momenta kada je ugusen verski fanatizam deset puta je veci nego pre toga. Danas u Ceceniji nema jace stranke kojoj pada na pamet da ponovo ratuje.

global

pre 9 godina

puto,daj ti nama rađe ispričaj na kojem tajnom sastanku s amerikancima si uspio dogovorit podjelu ukrajine? jel na onom u finskoj ili nekom drugom? jučerašnje mlako obraćanje obame na očigledan upad ruske vojske u ukrajinu je dokaz da su ameri i rusi sve dogovorili a ovi jadni ukrajinci su kao ovce u toru,vec im je sudbina određena a da ni ne znaju

Bošnjo

pre 9 godina

Samo jedno nije naveo šta rade regularne Ruske oružane snage u Ukrajini i koje ih uopšte tamo poslao,to je ipak Ukrajina a ne Rusija a nije mu smetalo da opkoljava gradove i razara kad je imao isti problem sa separatistima u Čečeniji

Fetivi

pre 9 godina

Dosli ludjaci i uriniraju vam na ogradu vaseg dvorista? Sto biste vi uradili? Dakle? Putin je jako miran covjek kad trpi ovakve manijake sto mu uriniraju u direktnom susjedstu. Sto bi Obamama rekao da mu dodju Rusi raditi nered u Meksiku na granici sa Amerikom? Shavacate sad. Ruski medo treba revir a sada ga arogantni medo stresa pa dozivljavam Putina kao vrlo odmjerenog predsjednika.

Eli

pre 9 godina

@Nikola

Ne poznajes istoriju. Upravo su Rusi dali velike zrtve za borbu protiv fasizma. I pobedili su, sto je uz pobede zapadnih saveznika skupa doprinelo oslobadjanju Evrope od fasizma.

dragan

pre 9 godina

Misliš kao vi Grozni? [link]
(odvratni licemer, 29. avgust 2014 14:29)

Prijatelju, raspitaj se kako danas zive Ceceni u svojoj republici u okviru Rusije, a kako zive Ukrajinci. Standard Cecena i infrastruktura i opsti napredak od momenta kada je ugusen verski fanatizam deset puta je veci nego pre toga. Danas u Ceceniji nema jace stranke kojoj pada na pamet da ponovo ratuje.

zoran

pre 9 godina

Rusija je veci prijatelj Nemackoj , no Amerika. Merkelova zna to vrlo dobro.
Problem je sto Evropa ima trojanskog konja, a to je U.K. Ako njih izoluju, Evropa moze biti nesto.

21vek

pre 9 godina

Gradovi su priznali mi ili ne vecinom naseljeni ruskim stanovnistvom.Vi koji napadate Ruse i branite Ukrajince sto yele gradove sa vecinskim ruskim stanovnistvom, regionom, onda pravac u Pristinu i kazite Taciju da je Pristina u Srbiji i da ne postoji drzava ili sta vec Kosovo. Svi sve mogu sem Rusa i Srba. Da zivi 99% Srba ili 99% Rusa u nekoj drzavi ispada da bi 1% ostalih vladalo. Malo samo razuma,rezona i realnosti. Evropske vrednosti treba da se postuju,ali za sve drzave i pojedince bilo Nemca, Spanca, Rusa, Grka, Svedjanina, Ukrajinca,itd.

Krkobaba

pre 9 godina

Pa dobro TANJUGovci sta je jos rekao? Pricao je i o floti americkih nuklearnih podmornica koje se kriju u norveskim artickim vodama i odakle mogu da gadjaju Moskvu za 14-15 minuta. Pricao je o vaznosti uloge UN i kako treba reformisati SB pridruzivanjem stalnih novih clanova - Nemacka (gde je o Nemcima pricao sa velikim simpatijama), Indija, Juzna Afrika, Brazil. Takodje je rekao da je ideju o stvarannju Evroazijske unije predlozio Nazarbajev (o kome je najlaskavije pricao) i da to nije bila ruska ideja, ali da je docekana kao veliki i ozbiljan poduhvat. Pricao je i kako je Kijev odbio da izvuce vojsku i da im je naredjeno da pokusaju prodor, sto je Putin ocenio kako nepotrebno i glupo zrtvovanje ljudi. Pricao je i kako je ovo sto se desava u Ukrajini velika tragedija za Rusiju jer se radi o jednom narodu, ne ruskom kako bi polupismeni TANJUGovci preveli da znaju, nego o plemenima jednog te istog slovenskog naroda. Pricao je o mnogim unutrasnjim projektima, problemima itd., ali nigde, apsolutni nigde nije rekao "Bolje se ne sporiti sa Rusijom". Niti je kome pretio, niti rezao, niti vikao (kao pobesneli Danac), vec sa mladim intelektualcima iz cele Rusije razgovarao, odgovarao na mnoga pitanja, govrio o mnogonacionalnoj, multikulturalnoj, mnogoverskoj Ruskoj Federaciji. Cak je ispricao i vic: "Svojevremeno su za Ruse govorili - sta god krenu da prave, ispadne kalasnjikov. A sada se po svetu prica nova verzija - sta god Amerikanci krenu da prave - ispadne Irak ili Libija."

ISKANDER

pre 9 godina

Koliko vidim Ukrajina je napadnuta ne rusija!
(mujcinovic salih, 29. avgust 2014 14:53)

- Kolega,Vi ste i juce imali 'pokvarenu mastu i prljave strasti',kojom prilikom ste napisali; 'da cemo videti kada danas sutra Rusi dobiju po guzi'...Odgovorio sam Vam tom prilikom na tu poruku, a ucinicu to i sada..
- Kolega, Ukrajinski narod je GLADAN - GLADAN...
Rusi ponudise 15 milijardi dolara pocetkom ove godine, a 'zapadna civilizacija' nekoliko stotina, ili bese 400 miliona ? Tako nesto, nebitno uglavnom.
- Kolega, Ukrajinci takodje pisu cirilicom i tamo je jedna od svetkovina Ruske pravoslavne crkve, te je po predanju i ruski jezik nastao na podrucju danasnje Ukrajine.
- Kolega, Vasa rusofobija je ustvari i prikirivena srbofobija, ali sa tim Vi licno morate da zivite.
- Kolega, jedino sto Vi uspevate da privucete ovde na ovom sajtu je ocigledan broj minusa, ali ako vam je to licno zadovoljstvo - nastavite i dalje...
- Pozdrav od rokera..

marija

pre 9 godina

Putinova trpeljivost i hladna glava je za divljenje posle svih provokacija jos od Olimpijade u Sociju.
Ovaj svet i ne zna, ponavljam se, koliko je srece sto je na celu velikog medveda jedan Putin.

N2

pre 9 godina

Ja ne znam da li ljudi razumeju da je Rusija priterana uza zid i da se zapravo brani. Ako ovde ne reaguju, borice se na ruskoj teritoriji. Zasto Nato stalno (zadnjih 20 god) napreduje ka Rusiji? Zasto postavlja rakete sve blize i blize Moskvi? Pa reakcija je negde morala da se dogodi. I samo mi jos nije jasno ko naivan moze da se poziva na politiku prava i morala. Pa nema ovo veze sa Ukrajinom. Ovde su samo belosvetski interesi u pitanju. Nato orlusine su lepo zamislile da jednim udarcem (vojnim pucem) zgrabe Ukrajinu i dodatno ubodu i izoluju Rusiju (proteraju sa Krima, postave rakete). Ukrajinci ispali glupi zato su platili i placaju cenu. A placace i cela Evropa. Duboko verujem da je za uspesnu buducnost Evrope od kljucnog znacaja veza sa Rusijom. Sa Rusijom u jacem politicko-ekonomskom savezu, Evropa nije drugorazredni igrac, bez nje je moneta za podkusurivanje (vec sad). Znaju to Nemci i ne susrecu se Putin i Merkelova za dzabe tako cesto. Za Kauboje nema razlike izmedju Evrope i Bliskog istoka. Dokaz za to su neprestani ratovi na tlu Evrope, inspirisani zna se odakle. Nazalost Evropa sve manje ima snage a Rusija je sve bliza Aziji. I okrenula bi se Rusija Aziji odavno da se ne plasi te iste Evrope, pa zato i pokusava da bude sa njom. Zadnjih 500 god jedina opasnost Rusiji preti od Evrope i od skoro Amerike. Nikog vise. Komentari ovde pokazuju koliko smo zapravo naivni i zaslepljeni propagandom, da ne kazem "demokratijom".

Tuga,tuga i samo tuga.Slucajeva za zaljenje gde god se covek okrene!

pre 9 godina

Stvarno,ali stvarno ste bednici i bestidnici svi vi sto napadate Rusiju!
Jadan je Bog i nebo koje vas mora da gleda i nada se da ce od vas ljudi biti,a vi propala prica jos dok ste `punoglavci` bili...!

Napoleona malog iskompleksiranog Francuza Rusi zaustavili,2 SV rata kao i mi sprecavali pobedu bolesnih i ambicioznih ideologija.Setite se nacizma sta je radio i kako bi sad izgledali Srbi, Romi i Jevreji...
Rusi svo zlo koje su cinili (ali apsolutno zlo, ne ratovi, carke, borbe i lokalne pretenzije) cinili su kao i mi-u bezboznom komunizmu!

Ipak i pored nacista, i pored Staljina i Tita,pored Gadafija,Sadama,Slobe :D,Fidela... Anglosaksonci ENG i SAD su izvrsili kompletno ciscenje i genocide na 2 kontinenta(S.Amerika i Australija). Porobili svojevremeno 2/3 sveta. Trgovali crncima kao da su pudlice ili krave za plugove. Bacili atomsku bombu na Japan. Zajedno sa celom bagrom od 19 zemlaja nas trovali uranijumom. Finansiraju sve teroristicke organizacije na svetu, pa se posle sa njima `bore`! Ubili su vise ljudi nego nacist,partizani,komunisti i sva druga casrstva kroz istoriju zajedno!!!

I vi podrzavate delovanje Ukrajine i kazete da nisu ovi lazovi sa zapada sto ih huskaju nego su Rusi (Dostojoevski, Tolstoj...napsram Kinga, Barkera, Kroulija i drugih deg**erika kojima je samo horror i uzas u glavama)?

E, braco moja i drugovi, koliko li je dno po kome vi gazite da li ste svesni?!

Žaki

pre 9 godina

Nisam bio nešto putinski ni rusofilno nastrojen; ali videvši na šta je zapad spreman, na kakve laži i ludila da bi ostvarili širenje Nato-a i uticaja... prosto mi je lakše što postoji ova protivteža. Šta više, iz sve snage sam uz ovog čoveka. Nećete verovati ali on to zna! :)

Александр Невскии

pre 9 godina

A i Rusija se drzi svoje tradicije iz tih godina. 1939. su napali Poljsku sa ledja i isto to rade danas u Ukrajini. Tradicija je cudo.
(Tradicionalista, 29. avgust 2014 15:18)

Да ли Ви познајете бар мало историје која се збила рецимо 1918. године? Ко је и када направио Украјину и из ког разлога? Коме је велики део тадашње Русије припао после завршетка 1. светског рата? Прво, Украјину су направили Немци 1918. године пред сам крај Првог светског рата, а све из разлога да би се касније обрачунали са Русијом. Ото Фон бизмарк је ово изјавио 1850-и-неке: „Снага Русије може бити поткопана само ако се од ње одвоји Украјина. Они који желе то да ураде, не само да их морају одвојити, већ Украјину морају супротставити Русији, закрвити два дела једног народа и гледати како брат убија брата. Да би то остварили потребно је пронаћи и одгојити издајнике међу националом елитом и уз помоћ њих изменити самосвестједног дела великог народа до таквог нивоа да мрзе све руско, да мрзе свој род, а да то ни не знају. Остало ће учинити време.“

Немачка прави Украјину 1918. године из овог разлога.

Немачка губи Први светски рат, па Пољска присваја територије које је та иста Немачка освојила (већи део Уркајине, већи део данашње Белорусије), е зато је друг Стаљин само вратио 1939. године он што је била Царска Русија. Није отимао више, а ни мање.

Kokan

pre 9 godina

''Bolje je ne sporiti se s Rusijom'' + pominjanje nuklearnog potencijala...
Pojednostavljeno receno - ''nemojte ljudi ,fino vam kazem ,inace ...

dzoni

pre 9 godina

@(Aus Vinkla
Amerika je posle Drugog svetskog rata direktno ubila 30 miliona civila sirom sveta a skoro 100 miliona je umrlo prerano zbog njihovih agresivnih akcija.
Priznaj sebi iskreno gde da moras da biras gde bi sad zivela ..na Krimu (Rusi) ili Iraku (Ameri)

glista

pre 9 godina

Vladimire cuvaj Rusiju od vampira! Bogata ti je zemlja puna minerala i rudnih blaga. Bankari gladni su vec to snimili. Pohlepa njihova je prevelika. I pricaju o demokraciji i ljudskim pravima? Lica svoja skrivaju.

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Чекај чекај ! Још није лупио шаком о сто и рекао НЕТ... За сад само прети прстом. А ови фашисти не знају шта их је снашло. Мариупољу је у окружењу од пре пола сата, неке јединице су се већ предале . У Мелитопољу се утврђују и копају ровове.

ISKANDER

pre 9 godina

E moj Putine, šuplja ti demagogija! Ima samo jedan problem u tvojoj izjavi,a to je da Ukrajinci napadaju svoje gradove. Ako misliš da napadaju ruske, imat ćeš malo veće probleme sa Svijetom.
(cro, 29. avgust 2014 14:51)

Kako ce svet uzvratiti, kolega ?
Hoce li biti jos ostriji u kritikovanju, siktanju i luparadanju u prazno ?
Mozda ce stati pred Rusiju, a Rusija ce zapadu reci; 'Evo, odricemo se statusa supersile, dajemo vam sve resurse koje imamo i 8500 nuklearnih glava...?!
Sv(ij)et kolega nije samo Europa i pucanstvo sa zapada, vec postojimo i mi 'mizerni' pravoslavci, budisti, muslimani...
Dajte samo malo realnosti i trezvenosti, ne povodite se iskljucivo mrznjom i skuzite malo situaciju..

Slavisa

pre 9 godina

Putin je naveo da predstavnici zapadnih država pozivaju pripadnike milicije "da dozvole da budu ubijeni da bi bili dobri“. Da da bas tako.To je arogantna politika SAD i dobrim djelom EU.Tako se to desavalo od Vijetnama pa evo sad do Ukraine, a sutra bi to trazili i od samih Rusa to u centru Moskve.Vazno je da to svijet prepoznaje da je tako i iz straha se ne smije niko protiviti.Dobro je da je Rusija to uvidjela i da se polako usprotivljuje Americkom drzavnom,politickom, ekonomskom,posebno medijskom i vojnom teroru.Dosta je vise.

Dakako

pre 9 godina

@Purinazi
Ti si malo pobrkao loncice, jeli? Prva stvar koju je sadasnja ukrajinska vlast uradila posle drzavnog udara je ukidanje ruskog jezika i oduzimanje kolektivnih prava Rusima i rusofonim Ukrajincima. Rusa u Ukrajini ima 8,3 miliona a ruskojezicnog stanovnistva u Ukrajini je vise od pola 44-milijonske populacije (drugim recima - velika vecina stanovnistva izmedju Odese i Harkova). Za to vreme u Rusiji postoji 27 oficijelnih jezika, zbog kojih su mnogi mali narodi sa istoka zemlje uopste i opstali kao narodi. Poredjenje prava sibirskih naroda sa recimo pravima americkih Indijanaca i australskih Aborigina vredja inteligenciju. A da su u aktuelnoj ukrajinskoj vladi na celu nacisti, pa to svako dete zna. Od 4 vladajuce partije, nijedna nije prijateljski razpolozena do manjina. Uostalom, ne napadaju Donjeck i Lugansk Kijev i Ljvov, vec Kijev i Ljvov napadaju Donjeck i Lugansk.

Kolumbo

pre 9 godina

Predlažem svima, posebno dežurnim rusofobima što vole da čačkaju mečku, da dobro zapamte reči iz naslova i da ih se sete kad Rusija zaista napadne, tačnije uzvrati.

Славјанин

pre 9 godina

П. је благо речено "пролупао". Па ко тебе напада, када људи у Украјини бране земљу од тебе и твојих криминалаца које нон-стоп шаљеш и атакујеш на Украјину. Де*ил!

Mare,NS

pre 9 godina

Pozivam sve normalne ljude da razamisle, kako bi svet reagovao da Nemci opet krenu otvoreno sve sa oruzjem na Jevreje. Uz to da im zabrane da se koriste svojim jezikom.
Pa sam Porosenko rece neki dan, da svi Ukrajinci moraju da razmisljaju na ukrajinskom jeziku. Ako to nije fasizam, ja ne znam sta je.
Potomci onih koji su vrsili nedela nad ruskim stanovnistvom u drugom svetskom ratu,izgleda nisu naucili lekciju! Pokusavaju isto, ovaj put uz pomoc "medjunarodne zajednice", virtuelne samozvane i samoznane organizacije, koja bi u sve da se mesa,kao onaj nas margarin.
Nece uspeti, bas kao ni njihovi preci! A, "medjunarodna zajednica" ce morati da pogne glavu i prizna poraz! Sto pre, to bolje, za njih!!!

kako da ne

pre 9 godina

Ovi Rusi su genijalci. Kad nas god zaplaše riječima poput nacizam, fašizam...nama od straha otpadaju oči i uši pa ne vidimo rusku armiju koja je u invaziji i vrši okupaciju.

Bošnjo

pre 9 godina

Samo jedno nije naveo šta rade regularne Ruske oružane snage u Ukrajini i koje ih uopšte tamo poslao,to je ipak Ukrajina a ne Rusija a nije mu smetalo da opkoljava gradove i razara kad je imao isti problem sa separatistima u Čečeniji

glista

pre 9 godina

Briga Amerikance za Ukrajinu. Tamo oni brane naftu,plin i zlato koje su vec prebacili kod sebe na sigurno.
Ukrajinci ce uzivati isto blagostanje kao Iracani,Libijci,Egipcani. Svaka ulica ce imati svoga naoruzanog gazdu. Nasilje i bezvladje. Ima li bolje demokracije. Svak radi sto ga je volja. Vladavina naroda.
Jadna Ukrajino.

st

pre 9 godina

Govori se o ljudima koji ne zele da zive u Ukrajini koja zatire sve sto je rusko i zele da istrebe ruski identitet koji je tu uvek postojao .A TO SVAKAKO IMA VEZE SA FASIZMOM .
Kad se dozvoli jednoumlje i mrznja onda imate istrebljavanje jednog naroda i izbeglice .
Trenutna vlast u Ukrajini je puna mrznje prema ruskom identitetu posebno njihov premjer i Putin je u pravu sto hoce da zastiti svoj narod u delu Ukrajine koji nikad ne bi pripao Ukrajini da je Rusija imala rukovodstvo koje bi imalo baram malo ruske svesti .
Zapad koristi trenutak za svoje ciljeve i sto vise podupire nelegitimnu vlast u Ukrajini to ce se stvar vise komplikovati

Stevan

pre 9 godina

П. је благо речено "пролупао". Па ко тебе напада, када људи у Украјини бране земљу од тебе и твојих криминалаца које нон-стоп шаљеш и атакујеш на Украјину. Де*ил!
(Славјанин, 29. avgust 2014 14:40)
Sramota da sebe nazivas Slavjanin. Lupetas kao da nista ne razumes. U Ukrajini se vodi gradjanski rat u kome zapadna polovina hoce da nametne vlast u obliku diktature istocnoj polovini. 'Zapadni' Ukrajinci koriste tesku artiljeriju, tenkove I balisticke rakete protiv istocnih sugradjana koji su naoruzani lakim naoruzanjem I onim sto su zarobili od regularne armije. Da je ovaj svet bar malo normalan Savet bezbednosti bi trebao da reaguje na ovu disproporciju u upotrebi sile, ginu obicni ljudi a ne samo vojnici sa obe strane. Ali, ovo nije normalan svet, vazno je ko ima jaceg starijeg brata, bas kao na ulici, a vidim i navijaca ima u istoj proporciji. Sramno.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Mi njega nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih ih zaštitili", rekao je Putin, dodajući da bi se u suprotnom na Krimu dešavalo isto što se sada dešava na jugoistoku Ukrajine.

Најдраже ми је што ће умишљеним владарима света , САД , изаћи на нос КиМ!
Још када би нека од САД државица да каже "хоћемо и ми".... Е то би био "тотални угођај"!:-)

ljubav

pre 9 godina

Čemu sve ovo? Pravimo više hrane, sokova, lekova, dobara... Edukujmo široke mase, naučimo se dobroti. Eliminišimo pakost i ljubomoru. Ratove i mržnju. Dragi moji, volimo jedni druge jer Bog je - ljubav!

Nikola Rusobudista

pre 9 godina

"Mogu odmah da kažem: Rusija je daleko od toga da se uvlači u neke obimne konflikte, ali partneri treba da shvate, da je bolje da ne ulaze u sporove sa Rusijom", rekao je predsednik Rusije.

Podsećajući da je Rusija "jedna od najmoćnijih nuklearnih država" i da je to realnost, Putin je rekao da Rusija "jača snage nuklearnog odvraćanja, jača svoje oružane snage".


Dalaj Lama se "nadovezuje" na Putinove reci i kaze: "Nuklearno oruzje je blagoslov za svet. Ono je jedini garant mira".

cro

pre 9 godina

E moj Putine, šuplja ti demagogija! Ima samo jedan problem u tvojoj izjavi,a to je da Ukrajinci napadaju svoje gradove. Ako misliš da napadaju ruske, imat ćeš malo veće probleme sa Svijetom.

gordius

pre 9 godina

"Mi njega (Krim) nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih i zaštitili", rekao je Putin

Mislim da ovo NIKO, ali bukvalno NIKO ne sme zaboraviti!

Djole

pre 9 godina

Po botovima se politika poznaje. Ocekujem da Srpsko-Ruski odnosi naglo zahladne, a onda ce nas veliki vodja da nam objasnjava kako je to prava stvar, a malo manji njegovi idealisti ce nam preko spamovanja svake vesti objasnjavati kako je on bistar, pametan, svetao, lep, dok narod umire od zime, gladi bede u neizgradjenim kucama, dok privreda propada i trune, dok se flagrantno budu krsila prava srba u Srbiji i dok na kraju veliki vodja ne sprovede veliki plan u delo skovan u Becu i Berlinu jos pre 100 godina.

bez licemerja

pre 9 godina

jedina razlika je sto Ukrajinci nisu fašisti a gradovi koje "okupiraju" su u Ukrajini a ne u Rusiji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (samir, 29. avgust 2014 15:23)

Nisi dovrsio recenicu druze. U tim gradovima zivi ko? Rusi i Ukrajinci koji govore ruski i ruski su orijentisani. Demografiju stanovnistva imas na internetu nije tesko pogledati.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

jedina razlika je sto Ukrajinci nisu fašisti a gradovi koje "okupiraju" su u Ukrajini a ne u Rusiji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (samir, 29. avgust 2014 15:23)
---------------
U pravu ste samo sto ste zaboravili da, kada se jednom narusi teritorijalni integritet jedne drzave, onda sve pada u vodu. Stanovnici tih pogranicnih podrucja smatraju da oni nisu u Ukrajini. Oni traze isto pravo za sebe kao i Ukrajinci. A da Vas ne podsecam kako je pocelo. Naravno svi pokusavate da zaboravite puc izveden na ulici protiv legalno izabranih vlasti vec polazite od "okupatora". Zasto miljenici zapada u Ukrajini nisu sacekali izbore? Bilo im je brze snajperima zar ne? Uostalom, ako moze kvazi drzava na teritoriji Srbije, i to na njenom najsvetijem delu, zasto ne bi mogao Krim, Donjeck, Abhazija a sutradan Kurdistan i stotine drugih pogranicnih oblasti u kojima manjina ima vecinu? Tu ne vrede nase licne simpatije i antipatije. Jednostavno "presedan" u Srbiji ce postati pravilo. Mislim da zapad nije bio toliko glup odnosno, da nije bio svestan kakav ce to haos u svetu izazvati. Samo sto njima taj haos trenutno odgovara jer se nadaju da nece zakaciti njihove drzave. Turska Vam je najocitiji i najblizi primer. Sledeci su oni.

OKnO

pre 9 godina

SAD&Co su odavno izgubili kompas, više ni sami ne znaju šta rade i koga podržavaju, igranje rata odavno je izmaklo kontroli, slika i prilika u Siriji, gde su neprijatelji i Asad i ISIL...
Ovom izjavom Putin prilično zaoštrava odnose sa Ukrajinom, ukoliko i on krene agresivno, plašim se da nikome neće biti dobro.

global

pre 9 godina

puto,daj ti nama rađe ispričaj na kojem tajnom sastanku s amerikancima si uspio dogovorit podjelu ukrajine? jel na onom u finskoj ili nekom drugom? jučerašnje mlako obraćanje obame na očigledan upad ruske vojske u ukrajinu je dokaz da su ameri i rusi sve dogovorili a ovi jadni ukrajinci su kao ovce u toru,vec im je sudbina određena a da ni ne znaju

Srbenda

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, to se ne radi kako bi se nekome pretilo već da bi se osećalo sigurnijim i mirnijim, imala mogućnost da se realizuju planovi u razvoju privrede i socijalne oblasti."
Kljucni princip moderne geopolitike.

Circulus Vitiosus

pre 9 godina

Ukrajina uporedjuje napad Rusa sa okupacijem Poljske 39' i naziva ih fasistima, Rusi uporedjuju okupirane i samoodcepljene gradove sa Lenjingradom 42'. Svima je Hitler kriv, a on 'mucenik' mrtav vec skoro 60 godina. Novo zlo se radja ljudi, otvorite oci dok jos uvek nije kasno, inace cemo posle svi biti pametni sa jednom istorijskom diatancom od 50 godina. Ili tacnije, oni koji prezive...

Mens sana in malvasia istriana

pre 9 godina

Da, Ukrajinci baš kao i Nijemci onomad, koriste pripadnike vlastite nacionalne manjine u susjednoj državi kao izliku za invaziju i grabež teritorije. Oh, wait a minute...

mujcinovic salih

pre 9 godina

(ISKANDER)
To sto dobijam minuse je dokaz da sam u pravu.Sada vidim koliko je drug Tito bio u pravu kad je osnovao Goli Otok.Izgleda da ga nije trebalo ni ukidati?

već viđeno!

pre 9 godina

"Mi njega (Krim) nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih i zaštitili", rekao je Putin..
Ajde Putleru dokaži sav svoj "demokratski potencijal" pa dozvoli narodu kavkaskog regiona da isto tako kaže da li želi samostalnost ili to pravilo važi samo za ruski narod. Ovaj čovek je definitivno veliko zlo današnjeg sveta!

Ottoman

pre 9 godina

Baš ste jadni, umjesto da iskoristi bogatstvo zapada vi kao neka neobrazovana stoka napadate taj isti zapad i branite Rusiju! Zbog čega, zbog religije?! Nikad nam nisu pomogli, uzmite samo primjer južnog toka, Srbija ima najlošiji ugovor u regionu i ako ikad južni tok bude završen placace najskuplji plin! Jeli to Ruska podrška?! Hrvatska ima mnogo bolji ugovor sa Rusijom, zato što im se nisu ulizivati već dogovarali ugovor po tržišnim pravilima.... Ne kontam kako niko ne primjeti takve stvari... Inace od zapada se može jako dobro živjeti, čak i ovdje, samo ako imate mozga. Ja recimo primam dvije i po inženjerske plate, a sjedim i radim od kuce, radim za Amerikance - svi vi ste to mogli uraditi, da ste malo više vježbali mozak umjesto se bavili teorijama zavjere. Moji drugari ritaju fizičke poslove po Rusiji za dva puta manje para. :)

namerni prolaznik

pre 9 godina

Sve mi smrdi da je i Putinu i Nato-u, ovaj fudbal na male golove dosadio. Nadam se da ce da promene sport, ali se plasim da ce samo da razmaknu golove i uvuku jos igraca.

BanovoBrdjanin

pre 9 godina

Gradovi su priznali mi ili ne vecinom naseljeni ruskim stanovnistvom.Vi koji napadate Ruse i branite Ukrajince sto yele gradove sa vecinskim ruskim stanovnistvom, regionom, onda pravac u Pristinu i kazite Taciju da je Pristina u Srbiji i da ne postoji drzava ili sta vec Kosovo. Svi sve mogu sem Rusa i Srba. Da zivi 99% Srba ili 99% Rusa u nekoj drzavi ispada da bi 1% ostalih vladalo. Malo samo razuma,rezona i realnosti. Evropske vrednosti treba da se postuju,ali za sve drzave i pojedince bilo Nemca, Spanca, Rusa, Grka, Svedjanina, Ukrajinca,itd.
(21vek, 29. avgust 2014 15:01)

Izvini, ali ovo jednostavno i prosto nije tačno. Čak i u tim regionima gde se ratuje Rusi su manjina, a Ukrajinci većina. Idi na bilo koji sajt i upiši termine Region Doneck (Doneckaya oblast) ili region Lugansk (Luganskaya oblast). Dobićeš tačni procenat koliko je koga. Veruj mi Ukrajinci su u većini. Jedino na Krimu su Rusi bili većina sa 58 % i to je sve. U Doneckoj i Luganskoj oblasti tek je svaki treći Rus. Dakle ne može se porediti ni sa Kosovom ni sa R.Srpskom. Ovde nema čak ni etničkog motiva već je jednostavno reč o zakonu jačeg. Rusi imaju nuklearno naoružanje. Može im se.

nick

pre 9 godina

Rusija je agresor i okupator Ukrajine. Od ukrajinske samostalnosti, Moskva se mjesa u unutaarnja pitanja i odlucuje u kojem ce smjeru ici Ukrajina. Narodu u Ukrajini je sve to prekipjelo nakon vise od 20 godina. Ukrajinci ne diraju u ruski teritorij kao sto to ruska strana radi u Ukrajini. Oruzje i vojnici su samo dokaz da u Ukrajini ne vlada gradjanski rat vec ruska agresija.

Putinazi

pre 9 godina

Ti si malo pobrkao loncice, jeli? Prva stvar koju je sadasnja ukrajinska vlast uradila posle drzavnog udara je ukidanje ruskog jezika i oduzimanje kolektivnih prava Rusima i rusofonim Ukrajincima. Rusa u Ukrajini ima 8,3 miliona a ruskojezicnog stanovnistva u Ukrajini je vise od pola 44-milijonske populacije (drugim recima - velika vecina stanovnistva izmedju Odese i Harkova). Za to vreme u Rusiji postoji 27 oficijelnih jezika, zbog kojih su mnogi mali narodi sa istoka zemlje uopste i opstali kao narodi. Poredjenje prava sibirskih naroda sa recimo pravima americkih Indijanaca i australskih Aborigina vredja inteligenciju. A da su u aktuelnoj ukrajinskoj vladi na celu nacisti, pa to svako dete zna. Od 4 vladajuce partije, nijedna nije prijateljski razpolozena do manjina. Uostalom, ne napadaju Donjeck i Lugansk Kijev i Ljvov, vec Kijev i Ljvov napadaju Donjeck i Lugansk.
(Dakako, 29. avgust 2014 15:11)

Ja nisam nista pobrkao, nego si ti neobavesten.
Evo ti link za govor tvog velikog vodje iz februara 2013. http://srbin.info/2013/09/23/putin-u-rusiji-zive-rusi-ostale-manjine-treba-da-govore-ruski-i-postuju-ruske-zakone/

Aus Vinkla

pre 9 godina

Moramo napokon da prihvatimo ono sto jeste, a to jeda je Rusija na celu sa ovim Putinom postala jednak agresor kao i Nemacka sa Hitlerom. Zbog cega se u Srbiji ljudi suzdrzavaju da priznaju ono sto jeste?

Bili Piton

pre 9 godina

Misliš kao vi Grozni? [link]
(odvratni licemer, 29. avgust 2014 14:29)

A danas kad je napokon ugusen verski fanatizam http://www.baykanmim.com.tr/index.php/projelerimiz/33-grozny-city-projesi

vladimir

pre 9 godina

Posle ovog govora dolar je skocio na vise od 37 rubalja na ruskoj berzi, sto je istorijski maksimum. Toliko o poverenju koje sami Rusi imaju u Putina i njegovu politiku.

Tradicionalista

pre 9 godina

A i Rusija se drzi svoje tradicije iz tih godina. 1939. su napali Poljsku sa ledja i isto to rade danas u Ukrajini. Tradicija je cudo.

Miki

pre 9 godina

U inat sada Nato i zapad treba da ne odustaju.Ko se jos boji Rusije?To sto je Ruski nacionalista pa moze da preti drugima?Ajd da vidimo kako ce.

Bata

pre 9 godina

Ovo je cinična i bolesna pretnja nuklearnim ratom. Nadam se da u Moskvi još ima normalnih generala koji će čoveka sa ovakvim idejama poslati u ustanovu odgovarajućeg tipa.

NScentar

pre 9 godina

Ovaj hoce da pravi novi USSR, ali kao stari, ima da propadne kao Dec. 26, 1991. Mesto da svi gledamo na buducnost, da sve zemlje rade zajedno, njemu treba vise nuklearne bombe. Boze sacuvaj.

KAKO MU KAD ODGOVARA

pre 9 godina

Od kada se jedinice koje obaraju avione, ratuju tenkovima i borbenim vozilima nazivaju milicija. To izgleda samo u Putinovoj Rusiji. Mnogo providno. Takve jedinice svuda u svetu imaju drugi naziv pogotovo ako za cilj imaju otimanje teritorije suverene drzave.
Kako ste gospodine Putine nazivali Cecene protiv kojih ste vodili rat. Sigurno znate kad znate kako je bilo u Staljingradu.

Marko

pre 9 godina

Prema podacima UN-a s Krima je od ruske okupacije, što milom što silom, protjerano oko 190.000 Ukrajinaca i Tatara. Kako se Putin ponaša kao Slobo nekada pitanje je dana kada će se oko Luganska i Donjecka otkriti masovne grobnice s pobijenim Ukrajincima.

Aleksander

pre 9 godina

SAD je zbog kubanske krize bila spremna da uđe u rat. Tada je Kenedi "spasio svetski mir". Sada kada rusi brane svoje u svom dvorištu to je opasnost po svetski mir. Toliko o merlima Zapada. Komentatorima koji iz neznanja i mržnje tvrde kako rusi nikada nisu pomogli sirbima, istorijski podatak zbog date reči rusi su izgubili carstvo!

ivan78bg

pre 9 godina

Koje debilno prepucavanje po komentarima.Istina je prosta i izrecena-Ruska industrija se "naslanja" na industriju u istocnoj Ukrajini.Ulaskom u EU Ukrajine Rusija bi trpela gubitke u desetinama milijardi evra.To Rusija ne sme da dozvoli i to je jasno rekla.To znaju odlicnu i ameri i EU.I ovo je na kraju krajeva ocigledno maslo SAD-a jer oni najvise profitiraju od ovog sukoba.Rusija ispala naivna sto nije odlucnije u startu reagovala.Zapd ence primiti Ukrajinu u NATO ako to en dozvoli Rusija.Nemojte da ste naivni pa ko zeli nuklearni rat?Rusija ne sme da popusti u ovom sukobu uci ce i zvanicno u Ukrajinu ako bude potrebno.Ukrajinci su ispaljeni i prodati od strane svojih tajkuna vodja sa obe strane.Uzasna nesreca je zadesila njihovu zemlju ispali su jako glupi.

mika

pre 9 godina

Ne znam šta ima ko da voli ili ne voli Putina. Čovek se ponaša kao i Obama, Merkelova i sl. znači kao lider jedne sile koja prati svoj interes. Tu nema mesta, pravdi, moralu, bratstvu i sl. samo interesom se vode i to je od vajkada bilo i uvek će biti. A mi srbi smo jedni upišanci koji prosto mora da se za nekog vežu i da svaku njegovu poruku poistovete sa božjim činom, pa imamo tako i proruse i proevropljane a sve u stvari gola go.....

Andjela

pre 9 godina

Znaci mogu da se kladim da su se Putin i Obama dogovorili pre izvesnog vrmemena da ponovo podignu gvozdenu zavesu, i sve sto rade, rade u tom smeru.. To je vise nego ocigledno...

A zasto to rade? Pa cista racunica, ekonomska, i da pokrenu privrede obe zemlje koje su vise
nego trokirale... a sigurno ima i dodatnih razloga.

Videcemo kome ce se nas novi "mali" Joza prikloniti, i da li ce se prikloniti, mozda ce pokusa da odigra istu istorijsku kartu kao onomad Joza.

Zivi bili pa videli.

Bankar

pre 9 godina

(vladimir, 29. avgust 2014 17:34)
Isto kao i evro prema ostalim valutama!!!
A to svakako nema nikakve veze sa bilo kakvim "poverenjem" u bilo koga, ni u Putina a kamoli Barossa!
Ako vam nije jasno, shvatite da je visoka politika danas, visoki biznis, samo pratite tok novca i sve će vam biti jasnije!
Samo pročitajte ko je kupio ukrajinski gasovod..

Славјанин

pre 9 godina

П. је благо речено "пролупао". Па ко тебе напада, када људи у Украјини бране земљу од тебе и твојих криминалаца које нон-стоп шаљеш и атакујеш на Украјину. Де*ил!

kako da ne

pre 9 godina

Ovi Rusi su genijalci. Kad nas god zaplaše riječima poput nacizam, fašizam...nama od straha otpadaju oči i uši pa ne vidimo rusku armiju koja je u invaziji i vrši okupaciju.

Bošnjo

pre 9 godina

Samo jedno nije naveo šta rade regularne Ruske oružane snage u Ukrajini i koje ih uopšte tamo poslao,to je ipak Ukrajina a ne Rusija a nije mu smetalo da opkoljava gradove i razara kad je imao isti problem sa separatistima u Čečeniji

cro

pre 9 godina

E moj Putine, šuplja ti demagogija! Ima samo jedan problem u tvojoj izjavi,a to je da Ukrajinci napadaju svoje gradove. Ako misliš da napadaju ruske, imat ćeš malo veće probleme sa Svijetom.

već viđeno!

pre 9 godina

"Mi njega (Krim) nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih i zaštitili", rekao je Putin..
Ajde Putleru dokaži sav svoj "demokratski potencijal" pa dozvoli narodu kavkaskog regiona da isto tako kaže da li želi samostalnost ili to pravilo važi samo za ruski narod. Ovaj čovek je definitivno veliko zlo današnjeg sveta!

Mens sana in malvasia istriana

pre 9 godina

Da, Ukrajinci baš kao i Nijemci onomad, koriste pripadnike vlastite nacionalne manjine u susjednoj državi kao izliku za invaziju i grabež teritorije. Oh, wait a minute...

Aus Vinkla

pre 9 godina

Moramo napokon da prihvatimo ono sto jeste, a to jeda je Rusija na celu sa ovim Putinom postala jednak agresor kao i Nemacka sa Hitlerom. Zbog cega se u Srbiji ljudi suzdrzavaju da priznaju ono sto jeste?

Miki

pre 9 godina

U inat sada Nato i zapad treba da ne odustaju.Ko se jos boji Rusije?To sto je Ruski nacionalista pa moze da preti drugima?Ajd da vidimo kako ce.

Ottoman

pre 9 godina

Baš ste jadni, umjesto da iskoristi bogatstvo zapada vi kao neka neobrazovana stoka napadate taj isti zapad i branite Rusiju! Zbog čega, zbog religije?! Nikad nam nisu pomogli, uzmite samo primjer južnog toka, Srbija ima najlošiji ugovor u regionu i ako ikad južni tok bude završen placace najskuplji plin! Jeli to Ruska podrška?! Hrvatska ima mnogo bolji ugovor sa Rusijom, zato što im se nisu ulizivati već dogovarali ugovor po tržišnim pravilima.... Ne kontam kako niko ne primjeti takve stvari... Inace od zapada se može jako dobro živjeti, čak i ovdje, samo ako imate mozga. Ja recimo primam dvije i po inženjerske plate, a sjedim i radim od kuce, radim za Amerikance - svi vi ste to mogli uraditi, da ste malo više vježbali mozak umjesto se bavili teorijama zavjere. Moji drugari ritaju fizičke poslove po Rusiji za dva puta manje para. :)

mujcinovic salih

pre 9 godina

(ISKANDER)
To sto dobijam minuse je dokaz da sam u pravu.Sada vidim koliko je drug Tito bio u pravu kad je osnovao Goli Otok.Izgleda da ga nije trebalo ni ukidati?

NScentar

pre 9 godina

Ovaj hoce da pravi novi USSR, ali kao stari, ima da propadne kao Dec. 26, 1991. Mesto da svi gledamo na buducnost, da sve zemlje rade zajedno, njemu treba vise nuklearne bombe. Boze sacuvaj.

nick

pre 9 godina

Rusija je agresor i okupator Ukrajine. Od ukrajinske samostalnosti, Moskva se mjesa u unutaarnja pitanja i odlucuje u kojem ce smjeru ici Ukrajina. Narodu u Ukrajini je sve to prekipjelo nakon vise od 20 godina. Ukrajinci ne diraju u ruski teritorij kao sto to ruska strana radi u Ukrajini. Oruzje i vojnici su samo dokaz da u Ukrajini ne vlada gradjanski rat vec ruska agresija.

Bata

pre 9 godina

Ovo je cinična i bolesna pretnja nuklearnim ratom. Nadam se da u Moskvi još ima normalnih generala koji će čoveka sa ovakvim idejama poslati u ustanovu odgovarajućeg tipa.

Putinazi

pre 9 godina

Ti si malo pobrkao loncice, jeli? Prva stvar koju je sadasnja ukrajinska vlast uradila posle drzavnog udara je ukidanje ruskog jezika i oduzimanje kolektivnih prava Rusima i rusofonim Ukrajincima. Rusa u Ukrajini ima 8,3 miliona a ruskojezicnog stanovnistva u Ukrajini je vise od pola 44-milijonske populacije (drugim recima - velika vecina stanovnistva izmedju Odese i Harkova). Za to vreme u Rusiji postoji 27 oficijelnih jezika, zbog kojih su mnogi mali narodi sa istoka zemlje uopste i opstali kao narodi. Poredjenje prava sibirskih naroda sa recimo pravima americkih Indijanaca i australskih Aborigina vredja inteligenciju. A da su u aktuelnoj ukrajinskoj vladi na celu nacisti, pa to svako dete zna. Od 4 vladajuce partije, nijedna nije prijateljski razpolozena do manjina. Uostalom, ne napadaju Donjeck i Lugansk Kijev i Ljvov, vec Kijev i Ljvov napadaju Donjeck i Lugansk.
(Dakako, 29. avgust 2014 15:11)

Ja nisam nista pobrkao, nego si ti neobavesten.
Evo ti link za govor tvog velikog vodje iz februara 2013. http://srbin.info/2013/09/23/putin-u-rusiji-zive-rusi-ostale-manjine-treba-da-govore-ruski-i-postuju-ruske-zakone/

Circulus Vitiosus

pre 9 godina

Ukrajina uporedjuje napad Rusa sa okupacijem Poljske 39' i naziva ih fasistima, Rusi uporedjuju okupirane i samoodcepljene gradove sa Lenjingradom 42'. Svima je Hitler kriv, a on 'mucenik' mrtav vec skoro 60 godina. Novo zlo se radja ljudi, otvorite oci dok jos uvek nije kasno, inace cemo posle svi biti pametni sa jednom istorijskom diatancom od 50 godina. Ili tacnije, oni koji prezive...

Marko

pre 9 godina

Prema podacima UN-a s Krima je od ruske okupacije, što milom što silom, protjerano oko 190.000 Ukrajinaca i Tatara. Kako se Putin ponaša kao Slobo nekada pitanje je dana kada će se oko Luganska i Donjecka otkriti masovne grobnice s pobijenim Ukrajincima.

Tradicionalista

pre 9 godina

A i Rusija se drzi svoje tradicije iz tih godina. 1939. su napali Poljsku sa ledja i isto to rade danas u Ukrajini. Tradicija je cudo.

vladimir

pre 9 godina

Posle ovog govora dolar je skocio na vise od 37 rubalja na ruskoj berzi, sto je istorijski maksimum. Toliko o poverenju koje sami Rusi imaju u Putina i njegovu politiku.

BanovoBrdjanin

pre 9 godina

Gradovi su priznali mi ili ne vecinom naseljeni ruskim stanovnistvom.Vi koji napadate Ruse i branite Ukrajince sto yele gradove sa vecinskim ruskim stanovnistvom, regionom, onda pravac u Pristinu i kazite Taciju da je Pristina u Srbiji i da ne postoji drzava ili sta vec Kosovo. Svi sve mogu sem Rusa i Srba. Da zivi 99% Srba ili 99% Rusa u nekoj drzavi ispada da bi 1% ostalih vladalo. Malo samo razuma,rezona i realnosti. Evropske vrednosti treba da se postuju,ali za sve drzave i pojedince bilo Nemca, Spanca, Rusa, Grka, Svedjanina, Ukrajinca,itd.
(21vek, 29. avgust 2014 15:01)

Izvini, ali ovo jednostavno i prosto nije tačno. Čak i u tim regionima gde se ratuje Rusi su manjina, a Ukrajinci većina. Idi na bilo koji sajt i upiši termine Region Doneck (Doneckaya oblast) ili region Lugansk (Luganskaya oblast). Dobićeš tačni procenat koliko je koga. Veruj mi Ukrajinci su u većini. Jedino na Krimu su Rusi bili većina sa 58 % i to je sve. U Doneckoj i Luganskoj oblasti tek je svaki treći Rus. Dakle ne može se porediti ni sa Kosovom ni sa R.Srpskom. Ovde nema čak ni etničkog motiva već je jednostavno reč o zakonu jačeg. Rusi imaju nuklearno naoružanje. Može im se.

KAKO MU KAD ODGOVARA

pre 9 godina

Od kada se jedinice koje obaraju avione, ratuju tenkovima i borbenim vozilima nazivaju milicija. To izgleda samo u Putinovoj Rusiji. Mnogo providno. Takve jedinice svuda u svetu imaju drugi naziv pogotovo ako za cilj imaju otimanje teritorije suverene drzave.
Kako ste gospodine Putine nazivali Cecene protiv kojih ste vodili rat. Sigurno znate kad znate kako je bilo u Staljingradu.

Fetivi

pre 9 godina

Dosli ludjaci i uriniraju vam na ogradu vaseg dvorista? Sto biste vi uradili? Dakle? Putin je jako miran covjek kad trpi ovakve manijake sto mu uriniraju u direktnom susjedstu. Sto bi Obamama rekao da mu dodju Rusi raditi nered u Meksiku na granici sa Amerikom? Shavacate sad. Ruski medo treba revir a sada ga arogantni medo stresa pa dozivljavam Putina kao vrlo odmjerenog predsjednika.

global

pre 9 godina

puto,daj ti nama rađe ispričaj na kojem tajnom sastanku s amerikancima si uspio dogovorit podjelu ukrajine? jel na onom u finskoj ili nekom drugom? jučerašnje mlako obraćanje obame na očigledan upad ruske vojske u ukrajinu je dokaz da su ameri i rusi sve dogovorili a ovi jadni ukrajinci su kao ovce u toru,vec im je sudbina određena a da ni ne znaju

Kolumbo

pre 9 godina

Predlažem svima, posebno dežurnim rusofobima što vole da čačkaju mečku, da dobro zapamte reči iz naslova i da ih se sete kad Rusija zaista napadne, tačnije uzvrati.

Eli

pre 9 godina

@Nikola

Ne poznajes istoriju. Upravo su Rusi dali velike zrtve za borbu protiv fasizma. I pobedili su, sto je uz pobede zapadnih saveznika skupa doprinelo oslobadjanju Evrope od fasizma.

21vek

pre 9 godina

Gradovi su priznali mi ili ne vecinom naseljeni ruskim stanovnistvom.Vi koji napadate Ruse i branite Ukrajince sto yele gradove sa vecinskim ruskim stanovnistvom, regionom, onda pravac u Pristinu i kazite Taciju da je Pristina u Srbiji i da ne postoji drzava ili sta vec Kosovo. Svi sve mogu sem Rusa i Srba. Da zivi 99% Srba ili 99% Rusa u nekoj drzavi ispada da bi 1% ostalih vladalo. Malo samo razuma,rezona i realnosti. Evropske vrednosti treba da se postuju,ali za sve drzave i pojedince bilo Nemca, Spanca, Rusa, Grka, Svedjanina, Ukrajinca,itd.

marija

pre 9 godina

Putinova trpeljivost i hladna glava je za divljenje posle svih provokacija jos od Olimpijade u Sociju.
Ovaj svet i ne zna, ponavljam se, koliko je srece sto je na celu velikog medveda jedan Putin.

Andjela

pre 9 godina

Znaci mogu da se kladim da su se Putin i Obama dogovorili pre izvesnog vrmemena da ponovo podignu gvozdenu zavesu, i sve sto rade, rade u tom smeru.. To je vise nego ocigledno...

A zasto to rade? Pa cista racunica, ekonomska, i da pokrenu privrede obe zemlje koje su vise
nego trokirale... a sigurno ima i dodatnih razloga.

Videcemo kome ce se nas novi "mali" Joza prikloniti, i da li ce se prikloniti, mozda ce pokusa da odigra istu istorijsku kartu kao onomad Joza.

Zivi bili pa videli.

dragan

pre 9 godina

Misliš kao vi Grozni? [link]
(odvratni licemer, 29. avgust 2014 14:29)

Prijatelju, raspitaj se kako danas zive Ceceni u svojoj republici u okviru Rusije, a kako zive Ukrajinci. Standard Cecena i infrastruktura i opsti napredak od momenta kada je ugusen verski fanatizam deset puta je veci nego pre toga. Danas u Ceceniji nema jace stranke kojoj pada na pamet da ponovo ratuje.

zoran

pre 9 godina

Rusija je veci prijatelj Nemackoj , no Amerika. Merkelova zna to vrlo dobro.
Problem je sto Evropa ima trojanskog konja, a to je U.K. Ako njih izoluju, Evropa moze biti nesto.

ISKANDER

pre 9 godina

Koliko vidim Ukrajina je napadnuta ne rusija!
(mujcinovic salih, 29. avgust 2014 14:53)

- Kolega,Vi ste i juce imali 'pokvarenu mastu i prljave strasti',kojom prilikom ste napisali; 'da cemo videti kada danas sutra Rusi dobiju po guzi'...Odgovorio sam Vam tom prilikom na tu poruku, a ucinicu to i sada..
- Kolega, Ukrajinski narod je GLADAN - GLADAN...
Rusi ponudise 15 milijardi dolara pocetkom ove godine, a 'zapadna civilizacija' nekoliko stotina, ili bese 400 miliona ? Tako nesto, nebitno uglavnom.
- Kolega, Ukrajinci takodje pisu cirilicom i tamo je jedna od svetkovina Ruske pravoslavne crkve, te je po predanju i ruski jezik nastao na podrucju danasnje Ukrajine.
- Kolega, Vasa rusofobija je ustvari i prikirivena srbofobija, ali sa tim Vi licno morate da zivite.
- Kolega, jedino sto Vi uspevate da privucete ovde na ovom sajtu je ocigledan broj minusa, ali ako vam je to licno zadovoljstvo - nastavite i dalje...
- Pozdrav od rokera..

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Чекај чекај ! Још није лупио шаком о сто и рекао НЕТ... За сад само прети прстом. А ови фашисти не знају шта их је снашло. Мариупољу је у окружењу од пре пола сата, неке јединице су се већ предале . У Мелитопољу се утврђују и копају ровове.

N2

pre 9 godina

Ja ne znam da li ljudi razumeju da je Rusija priterana uza zid i da se zapravo brani. Ako ovde ne reaguju, borice se na ruskoj teritoriji. Zasto Nato stalno (zadnjih 20 god) napreduje ka Rusiji? Zasto postavlja rakete sve blize i blize Moskvi? Pa reakcija je negde morala da se dogodi. I samo mi jos nije jasno ko naivan moze da se poziva na politiku prava i morala. Pa nema ovo veze sa Ukrajinom. Ovde su samo belosvetski interesi u pitanju. Nato orlusine su lepo zamislile da jednim udarcem (vojnim pucem) zgrabe Ukrajinu i dodatno ubodu i izoluju Rusiju (proteraju sa Krima, postave rakete). Ukrajinci ispali glupi zato su platili i placaju cenu. A placace i cela Evropa. Duboko verujem da je za uspesnu buducnost Evrope od kljucnog znacaja veza sa Rusijom. Sa Rusijom u jacem politicko-ekonomskom savezu, Evropa nije drugorazredni igrac, bez nje je moneta za podkusurivanje (vec sad). Znaju to Nemci i ne susrecu se Putin i Merkelova za dzabe tako cesto. Za Kauboje nema razlike izmedju Evrope i Bliskog istoka. Dokaz za to su neprestani ratovi na tlu Evrope, inspirisani zna se odakle. Nazalost Evropa sve manje ima snage a Rusija je sve bliza Aziji. I okrenula bi se Rusija Aziji odavno da se ne plasi te iste Evrope, pa zato i pokusava da bude sa njom. Zadnjih 500 god jedina opasnost Rusiji preti od Evrope i od skoro Amerike. Nikog vise. Komentari ovde pokazuju koliko smo zapravo naivni i zaslepljeni propagandom, da ne kazem "demokratijom".

glista

pre 9 godina

Vladimire cuvaj Rusiju od vampira! Bogata ti je zemlja puna minerala i rudnih blaga. Bankari gladni su vec to snimili. Pohlepa njihova je prevelika. I pricaju o demokraciji i ljudskim pravima? Lica svoja skrivaju.

Tuga,tuga i samo tuga.Slucajeva za zaljenje gde god se covek okrene!

pre 9 godina

Stvarno,ali stvarno ste bednici i bestidnici svi vi sto napadate Rusiju!
Jadan je Bog i nebo koje vas mora da gleda i nada se da ce od vas ljudi biti,a vi propala prica jos dok ste `punoglavci` bili...!

Napoleona malog iskompleksiranog Francuza Rusi zaustavili,2 SV rata kao i mi sprecavali pobedu bolesnih i ambicioznih ideologija.Setite se nacizma sta je radio i kako bi sad izgledali Srbi, Romi i Jevreji...
Rusi svo zlo koje su cinili (ali apsolutno zlo, ne ratovi, carke, borbe i lokalne pretenzije) cinili su kao i mi-u bezboznom komunizmu!

Ipak i pored nacista, i pored Staljina i Tita,pored Gadafija,Sadama,Slobe :D,Fidela... Anglosaksonci ENG i SAD su izvrsili kompletno ciscenje i genocide na 2 kontinenta(S.Amerika i Australija). Porobili svojevremeno 2/3 sveta. Trgovali crncima kao da su pudlice ili krave za plugove. Bacili atomsku bombu na Japan. Zajedno sa celom bagrom od 19 zemlaja nas trovali uranijumom. Finansiraju sve teroristicke organizacije na svetu, pa se posle sa njima `bore`! Ubili su vise ljudi nego nacist,partizani,komunisti i sva druga casrstva kroz istoriju zajedno!!!

I vi podrzavate delovanje Ukrajine i kazete da nisu ovi lazovi sa zapada sto ih huskaju nego su Rusi (Dostojoevski, Tolstoj...napsram Kinga, Barkera, Kroulija i drugih deg**erika kojima je samo horror i uzas u glavama)?

E, braco moja i drugovi, koliko li je dno po kome vi gazite da li ste svesni?!

dzoni

pre 9 godina

@(Aus Vinkla
Amerika je posle Drugog svetskog rata direktno ubila 30 miliona civila sirom sveta a skoro 100 miliona je umrlo prerano zbog njihovih agresivnih akcija.
Priznaj sebi iskreno gde da moras da biras gde bi sad zivela ..na Krimu (Rusi) ili Iraku (Ameri)

Александр Невскии

pre 9 godina

A i Rusija se drzi svoje tradicije iz tih godina. 1939. su napali Poljsku sa ledja i isto to rade danas u Ukrajini. Tradicija je cudo.
(Tradicionalista, 29. avgust 2014 15:18)

Да ли Ви познајете бар мало историје која се збила рецимо 1918. године? Ко је и када направио Украјину и из ког разлога? Коме је велики део тадашње Русије припао после завршетка 1. светског рата? Прво, Украјину су направили Немци 1918. године пред сам крај Првог светског рата, а све из разлога да би се касније обрачунали са Русијом. Ото Фон бизмарк је ово изјавио 1850-и-неке: „Снага Русије може бити поткопана само ако се од ње одвоји Украјина. Они који желе то да ураде, не само да их морају одвојити, већ Украјину морају супротставити Русији, закрвити два дела једног народа и гледати како брат убија брата. Да би то остварили потребно је пронаћи и одгојити издајнике међу националом елитом и уз помоћ њих изменити самосвестједног дела великог народа до таквог нивоа да мрзе све руско, да мрзе свој род, а да то ни не знају. Остало ће учинити време.“

Немачка прави Украјину 1918. године из овог разлога.

Немачка губи Први светски рат, па Пољска присваја територије које је та иста Немачка освојила (већи део Уркајине, већи део данашње Белорусије), е зато је друг Стаљин само вратио 1939. године он што је била Царска Русија. Није отимао више, а ни мање.

Stevan

pre 9 godina

П. је благо речено "пролупао". Па ко тебе напада, када људи у Украјини бране земљу од тебе и твојих криминалаца које нон-стоп шаљеш и атакујеш на Украјину. Де*ил!
(Славјанин, 29. avgust 2014 14:40)
Sramota da sebe nazivas Slavjanin. Lupetas kao da nista ne razumes. U Ukrajini se vodi gradjanski rat u kome zapadna polovina hoce da nametne vlast u obliku diktature istocnoj polovini. 'Zapadni' Ukrajinci koriste tesku artiljeriju, tenkove I balisticke rakete protiv istocnih sugradjana koji su naoruzani lakim naoruzanjem I onim sto su zarobili od regularne armije. Da je ovaj svet bar malo normalan Savet bezbednosti bi trebao da reaguje na ovu disproporciju u upotrebi sile, ginu obicni ljudi a ne samo vojnici sa obe strane. Ali, ovo nije normalan svet, vazno je ko ima jaceg starijeg brata, bas kao na ulici, a vidim i navijaca ima u istoj proporciji. Sramno.

Kokan

pre 9 godina

''Bolje je ne sporiti se s Rusijom'' + pominjanje nuklearnog potencijala...
Pojednostavljeno receno - ''nemojte ljudi ,fino vam kazem ,inace ...

st

pre 9 godina

Govori se o ljudima koji ne zele da zive u Ukrajini koja zatire sve sto je rusko i zele da istrebe ruski identitet koji je tu uvek postojao .A TO SVAKAKO IMA VEZE SA FASIZMOM .
Kad se dozvoli jednoumlje i mrznja onda imate istrebljavanje jednog naroda i izbeglice .
Trenutna vlast u Ukrajini je puna mrznje prema ruskom identitetu posebno njihov premjer i Putin je u pravu sto hoce da zastiti svoj narod u delu Ukrajine koji nikad ne bi pripao Ukrajini da je Rusija imala rukovodstvo koje bi imalo baram malo ruske svesti .
Zapad koristi trenutak za svoje ciljeve i sto vise podupire nelegitimnu vlast u Ukrajini to ce se stvar vise komplikovati

ISKANDER

pre 9 godina

E moj Putine, šuplja ti demagogija! Ima samo jedan problem u tvojoj izjavi,a to je da Ukrajinci napadaju svoje gradove. Ako misliš da napadaju ruske, imat ćeš malo veće probleme sa Svijetom.
(cro, 29. avgust 2014 14:51)

Kako ce svet uzvratiti, kolega ?
Hoce li biti jos ostriji u kritikovanju, siktanju i luparadanju u prazno ?
Mozda ce stati pred Rusiju, a Rusija ce zapadu reci; 'Evo, odricemo se statusa supersile, dajemo vam sve resurse koje imamo i 8500 nuklearnih glava...?!
Sv(ij)et kolega nije samo Europa i pucanstvo sa zapada, vec postojimo i mi 'mizerni' pravoslavci, budisti, muslimani...
Dajte samo malo realnosti i trezvenosti, ne povodite se iskljucivo mrznjom i skuzite malo situaciju..

bez licemerja

pre 9 godina

jedina razlika je sto Ukrajinci nisu fašisti a gradovi koje "okupiraju" su u Ukrajini a ne u Rusiji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (samir, 29. avgust 2014 15:23)

Nisi dovrsio recenicu druze. U tim gradovima zivi ko? Rusi i Ukrajinci koji govore ruski i ruski su orijentisani. Demografiju stanovnistva imas na internetu nije tesko pogledati.

gordius

pre 9 godina

"Mi njega (Krim) nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih i zaštitili", rekao je Putin

Mislim da ovo NIKO, ali bukvalno NIKO ne sme zaboraviti!

Žaki

pre 9 godina

Nisam bio nešto putinski ni rusofilno nastrojen; ali videvši na šta je zapad spreman, na kakve laži i ludila da bi ostvarili širenje Nato-a i uticaja... prosto mi je lakše što postoji ova protivteža. Šta više, iz sve snage sam uz ovog čoveka. Nećete verovati ali on to zna! :)

Dakako

pre 9 godina

@Purinazi
Ti si malo pobrkao loncice, jeli? Prva stvar koju je sadasnja ukrajinska vlast uradila posle drzavnog udara je ukidanje ruskog jezika i oduzimanje kolektivnih prava Rusima i rusofonim Ukrajincima. Rusa u Ukrajini ima 8,3 miliona a ruskojezicnog stanovnistva u Ukrajini je vise od pola 44-milijonske populacije (drugim recima - velika vecina stanovnistva izmedju Odese i Harkova). Za to vreme u Rusiji postoji 27 oficijelnih jezika, zbog kojih su mnogi mali narodi sa istoka zemlje uopste i opstali kao narodi. Poredjenje prava sibirskih naroda sa recimo pravima americkih Indijanaca i australskih Aborigina vredja inteligenciju. A da su u aktuelnoj ukrajinskoj vladi na celu nacisti, pa to svako dete zna. Od 4 vladajuce partije, nijedna nije prijateljski razpolozena do manjina. Uostalom, ne napadaju Donjeck i Lugansk Kijev i Ljvov, vec Kijev i Ljvov napadaju Donjeck i Lugansk.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

jedina razlika je sto Ukrajinci nisu fašisti a gradovi koje "okupiraju" su u Ukrajini a ne u Rusiji
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (samir, 29. avgust 2014 15:23)
---------------
U pravu ste samo sto ste zaboravili da, kada se jednom narusi teritorijalni integritet jedne drzave, onda sve pada u vodu. Stanovnici tih pogranicnih podrucja smatraju da oni nisu u Ukrajini. Oni traze isto pravo za sebe kao i Ukrajinci. A da Vas ne podsecam kako je pocelo. Naravno svi pokusavate da zaboravite puc izveden na ulici protiv legalno izabranih vlasti vec polazite od "okupatora". Zasto miljenici zapada u Ukrajini nisu sacekali izbore? Bilo im je brze snajperima zar ne? Uostalom, ako moze kvazi drzava na teritoriji Srbije, i to na njenom najsvetijem delu, zasto ne bi mogao Krim, Donjeck, Abhazija a sutradan Kurdistan i stotine drugih pogranicnih oblasti u kojima manjina ima vecinu? Tu ne vrede nase licne simpatije i antipatije. Jednostavno "presedan" u Srbiji ce postati pravilo. Mislim da zapad nije bio toliko glup odnosno, da nije bio svestan kakav ce to haos u svetu izazvati. Samo sto njima taj haos trenutno odgovara jer se nadaju da nece zakaciti njihove drzave. Turska Vam je najocitiji i najblizi primer. Sledeci su oni.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Mi njega nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se poneli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih ih zaštitili", rekao je Putin, dodajući da bi se u suprotnom na Krimu dešavalo isto što se sada dešava na jugoistoku Ukrajine.

Најдраже ми је што ће умишљеним владарима света , САД , изаћи на нос КиМ!
Још када би нека од САД државица да каже "хоћемо и ми".... Е то би био "тотални угођај"!:-)

Slavisa

pre 9 godina

Putin je naveo da predstavnici zapadnih država pozivaju pripadnike milicije "da dozvole da budu ubijeni da bi bili dobri“. Da da bas tako.To je arogantna politika SAD i dobrim djelom EU.Tako se to desavalo od Vijetnama pa evo sad do Ukraine, a sutra bi to trazili i od samih Rusa to u centru Moskve.Vazno je da to svijet prepoznaje da je tako i iz straha se ne smije niko protiviti.Dobro je da je Rusija to uvidjela i da se polako usprotivljuje Americkom drzavnom,politickom, ekonomskom,posebno medijskom i vojnom teroru.Dosta je vise.

glista

pre 9 godina

Briga Amerikance za Ukrajinu. Tamo oni brane naftu,plin i zlato koje su vec prebacili kod sebe na sigurno.
Ukrajinci ce uzivati isto blagostanje kao Iracani,Libijci,Egipcani. Svaka ulica ce imati svoga naoruzanog gazdu. Nasilje i bezvladje. Ima li bolje demokracije. Svak radi sto ga je volja. Vladavina naroda.
Jadna Ukrajino.

OKnO

pre 9 godina

SAD&Co su odavno izgubili kompas, više ni sami ne znaju šta rade i koga podržavaju, igranje rata odavno je izmaklo kontroli, slika i prilika u Siriji, gde su neprijatelji i Asad i ISIL...
Ovom izjavom Putin prilično zaoštrava odnose sa Ukrajinom, ukoliko i on krene agresivno, plašim se da nikome neće biti dobro.

Mare,NS

pre 9 godina

Pozivam sve normalne ljude da razamisle, kako bi svet reagovao da Nemci opet krenu otvoreno sve sa oruzjem na Jevreje. Uz to da im zabrane da se koriste svojim jezikom.
Pa sam Porosenko rece neki dan, da svi Ukrajinci moraju da razmisljaju na ukrajinskom jeziku. Ako to nije fasizam, ja ne znam sta je.
Potomci onih koji su vrsili nedela nad ruskim stanovnistvom u drugom svetskom ratu,izgleda nisu naucili lekciju! Pokusavaju isto, ovaj put uz pomoc "medjunarodne zajednice", virtuelne samozvane i samoznane organizacije, koja bi u sve da se mesa,kao onaj nas margarin.
Nece uspeti, bas kao ni njihovi preci! A, "medjunarodna zajednica" ce morati da pogne glavu i prizna poraz! Sto pre, to bolje, za njih!!!

ljubav

pre 9 godina

Čemu sve ovo? Pravimo više hrane, sokova, lekova, dobara... Edukujmo široke mase, naučimo se dobroti. Eliminišimo pakost i ljubomoru. Ratove i mržnju. Dragi moji, volimo jedni druge jer Bog je - ljubav!

Krkobaba

pre 9 godina

Pa dobro TANJUGovci sta je jos rekao? Pricao je i o floti americkih nuklearnih podmornica koje se kriju u norveskim artickim vodama i odakle mogu da gadjaju Moskvu za 14-15 minuta. Pricao je o vaznosti uloge UN i kako treba reformisati SB pridruzivanjem stalnih novih clanova - Nemacka (gde je o Nemcima pricao sa velikim simpatijama), Indija, Juzna Afrika, Brazil. Takodje je rekao da je ideju o stvarannju Evroazijske unije predlozio Nazarbajev (o kome je najlaskavije pricao) i da to nije bila ruska ideja, ali da je docekana kao veliki i ozbiljan poduhvat. Pricao je i kako je Kijev odbio da izvuce vojsku i da im je naredjeno da pokusaju prodor, sto je Putin ocenio kako nepotrebno i glupo zrtvovanje ljudi. Pricao je i kako je ovo sto se desava u Ukrajini velika tragedija za Rusiju jer se radi o jednom narodu, ne ruskom kako bi polupismeni TANJUGovci preveli da znaju, nego o plemenima jednog te istog slovenskog naroda. Pricao je o mnogim unutrasnjim projektima, problemima itd., ali nigde, apsolutni nigde nije rekao "Bolje se ne sporiti sa Rusijom". Niti je kome pretio, niti rezao, niti vikao (kao pobesneli Danac), vec sa mladim intelektualcima iz cele Rusije razgovarao, odgovarao na mnoga pitanja, govrio o mnogonacionalnoj, multikulturalnoj, mnogoverskoj Ruskoj Federaciji. Cak je ispricao i vic: "Svojevremeno su za Ruse govorili - sta god krenu da prave, ispadne kalasnjikov. A sada se po svetu prica nova verzija - sta god Amerikanci krenu da prave - ispadne Irak ili Libija."

Djole

pre 9 godina

Po botovima se politika poznaje. Ocekujem da Srpsko-Ruski odnosi naglo zahladne, a onda ce nas veliki vodja da nam objasnjava kako je to prava stvar, a malo manji njegovi idealisti ce nam preko spamovanja svake vesti objasnjavati kako je on bistar, pametan, svetao, lep, dok narod umire od zime, gladi bede u neizgradjenim kucama, dok privreda propada i trune, dok se flagrantno budu krsila prava srba u Srbiji i dok na kraju veliki vodja ne sprovede veliki plan u delo skovan u Becu i Berlinu jos pre 100 godina.

Nikola Rusobudista

pre 9 godina

"Mogu odmah da kažem: Rusija je daleko od toga da se uvlači u neke obimne konflikte, ali partneri treba da shvate, da je bolje da ne ulaze u sporove sa Rusijom", rekao je predsednik Rusije.

Podsećajući da je Rusija "jedna od najmoćnijih nuklearnih država" i da je to realnost, Putin je rekao da Rusija "jača snage nuklearnog odvraćanja, jača svoje oružane snage".


Dalaj Lama se "nadovezuje" na Putinove reci i kaze: "Nuklearno oruzje je blagoslov za svet. Ono je jedini garant mira".

Bili Piton

pre 9 godina

Misliš kao vi Grozni? [link]
(odvratni licemer, 29. avgust 2014 14:29)

A danas kad je napokon ugusen verski fanatizam http://www.baykanmim.com.tr/index.php/projelerimiz/33-grozny-city-projesi

namerni prolaznik

pre 9 godina

Sve mi smrdi da je i Putinu i Nato-u, ovaj fudbal na male golove dosadio. Nadam se da ce da promene sport, ali se plasim da ce samo da razmaknu golove i uvuku jos igraca.

Aleksander

pre 9 godina

SAD je zbog kubanske krize bila spremna da uđe u rat. Tada je Kenedi "spasio svetski mir". Sada kada rusi brane svoje u svom dvorištu to je opasnost po svetski mir. Toliko o merlima Zapada. Komentatorima koji iz neznanja i mržnje tvrde kako rusi nikada nisu pomogli sirbima, istorijski podatak zbog date reči rusi su izgubili carstvo!

Srbenda

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, to se ne radi kako bi se nekome pretilo već da bi se osećalo sigurnijim i mirnijim, imala mogućnost da se realizuju planovi u razvoju privrede i socijalne oblasti."
Kljucni princip moderne geopolitike.

mika

pre 9 godina

Ne znam šta ima ko da voli ili ne voli Putina. Čovek se ponaša kao i Obama, Merkelova i sl. znači kao lider jedne sile koja prati svoj interes. Tu nema mesta, pravdi, moralu, bratstvu i sl. samo interesom se vode i to je od vajkada bilo i uvek će biti. A mi srbi smo jedni upišanci koji prosto mora da se za nekog vežu i da svaku njegovu poruku poistovete sa božjim činom, pa imamo tako i proruse i proevropljane a sve u stvari gola go.....

ivan78bg

pre 9 godina

Koje debilno prepucavanje po komentarima.Istina je prosta i izrecena-Ruska industrija se "naslanja" na industriju u istocnoj Ukrajini.Ulaskom u EU Ukrajine Rusija bi trpela gubitke u desetinama milijardi evra.To Rusija ne sme da dozvoli i to je jasno rekla.To znaju odlicnu i ameri i EU.I ovo je na kraju krajeva ocigledno maslo SAD-a jer oni najvise profitiraju od ovog sukoba.Rusija ispala naivna sto nije odlucnije u startu reagovala.Zapd ence primiti Ukrajinu u NATO ako to en dozvoli Rusija.Nemojte da ste naivni pa ko zeli nuklearni rat?Rusija ne sme da popusti u ovom sukobu uci ce i zvanicno u Ukrajinu ako bude potrebno.Ukrajinci su ispaljeni i prodati od strane svojih tajkuna vodja sa obe strane.Uzasna nesreca je zadesila njihovu zemlju ispali su jako glupi.

Bankar

pre 9 godina

(vladimir, 29. avgust 2014 17:34)
Isto kao i evro prema ostalim valutama!!!
A to svakako nema nikakve veze sa bilo kakvim "poverenjem" u bilo koga, ni u Putina a kamoli Barossa!
Ako vam nije jasno, shvatite da je visoka politika danas, visoki biznis, samo pratite tok novca i sve će vam biti jasnije!
Samo pročitajte ko je kupio ukrajinski gasovod..