Petak, 29.08.2014.

13:00

Jacenjuk: Ukrajina želi u NATO

Ukrajinska vlada predložiće Vrhovnoj radi (skupštini) da ukine vanblokovski status Ukrajine i obnovi kurs na učlanjenje u NATO, izjavio Arsenij Jacenjuk.

Izvor: Tanjug

Jacenjuk: Ukrajina želi u NATO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

brasa

pre 9 godina

kad si podneo ostavku navodno zbog odluke da se gasovod i energetika prepuste strancima pomoslih neko normalan i sta bi puj pike nevazi naljutio si klempicu// i jos jedno pitanje koje daje odgovor na sve sto se desava da je kojim slucajem bilo obrnuto i da su pucisti smenili predsednika koji zeli u evropu dali bi ih evropa priznala i onda laprdamo o demokratskoj evropi i kgb rusiji

Nikola FASISTOFOB

pre 9 godina

Kad budeš u izbeglištvu, kao i bivši predsednik Gruzije, biće ti sve jasno.
(Beogradjanin, 29. avgust 2014 13:00)

Nadam se da ova covecija ribica nece tako dobro proci kao Sakasvili. Da su Rusi do kraja konzekventni, ne bi nikada dozvolili da jedan masovni ubica, Sakasvili, prebegne u SAD. Trebali su da ga uhvate i da mu sude za masovni zlocin nad sopstvenim narodom. Na Sakasviliju su ucili, a na Jacenjuku treba da pokazu da su naucili.

Mujo11

pre 9 godina

Ukrajina želi u NATO!

Ko bih rekao prije 25 godina da i bivse republike Sovjetskog Saveza(Ukrajina, Ltuanija, Estonija, Armenija...) jednog dana ce trazitu uclanjenje na NATO, cak i boriti protiv Rusije?!
A za bivse drzave Varsavskog Pakta vec se zna! Rumunija, Bugarska, Madjarska, DDR, Cekija, Slovacka, sada vec su, vojno, administrativno, ekonomsko, na suprotnoj strani Rusije!
Sta ce biti sa Ukrajinom?! Oce ona u NATO, ili natrg pod uricajem Rusije?! Tesko sada je pogoditi, ali jedan stvar vec se zna, tragedija u Ukrajinu(mozda i sire?!) vec je pocela a ko ima vrijeme i strplenje ima da zna, da cuje, a mozda nasa djeca ce uciti o Ukrajini i rat za dominaciju na taj dio Europe od strane Rusije i Zapada?!
Nista sada ne zavisi od Ukrajine?!Dobit ce jaca strana ko ja je trenutno! Zapad ili Rusija?!

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Čini se da su malo pogrešili u koracima, to je isto kao kada bi ja PRVO slupao auto, pa onda hteo da retro-aktivno uplatim kasko osiguranje.
NATO će ih oberučke primiti, jer njima treba razlog za postojanje još od kraja hladnog rata, ovaj sukob će im poslužiti bolje od bilo kog izgovora koji su u poslednje vreme imali, ali poreski obveznici zemalja članica bi trebalo da se zamisle oko toga.

Svako zlo potiče iz neznanja

pre 9 godina

Za one koji tvrde da "Putin neće dozvoliti da NATO dođe na granice Rusije" informacija da NATO već 15 godina ima preko dve hiljade kilometara granice sa Rusijom. Od Norveške, preko Estonije, Letonije, Litve, Poljske (Kaliningradska oblast), a za vreme SSSRa je bila i granica sa Turskom koja je isto u NATOu (danas ih sa Rusima deli Crno more i Gruzija). Bez da sudim visoku politiku, jer ne znam strategije velikih sila, činjenica je da 9 miliona Rusa živi u zemljama NATO (3 Baltičke države, Nemačka itd.) a dolazi ih sve više na zapad da žive i pored restriktivne imigracione politike zapadnih zemalja.

Aus Vinkla

pre 9 godina

A kako to mislis "Ukrajina" zeli u NATO? Koga si pitao za misljenje? Jel bilo kakvog referenduma po tom pitanju? Zbog ovakvih stavova Kijeva se i desava ova situacija na istoku zemlje, sve su vec zamisli sta i kako treba a narod nisu pitali.

Разум Еразмов

pre 9 godina

Jeste, super si pametan... a NATO ce vas uzeti sa spornim Krimom. To znaci da bi NATO morao da ratuje za teritoriju svoje clanice.
Nista niste naucili od Gruzije... isti slucaj, vape za NATOom ali ih nece jer je sporna teritorija.
Ne trebaju vas, koristite im samo kao meso pesaka u velikoj igri saha koju igraju sa Rusima.

Na poslu

pre 9 godina

Da nije izginulo toliko ljudi, ovome bi covek mogao samo da se smeje. Zamislite ja vam kazem da uhvatite Tajsonovu zenu za zadnjicu i obecam da cu vas braniti ako pokusa da vas nokautira. Tajson vam nekoliku puta kaze da se smirite i ne reaguje, mislite da vam stvarno nista ne sme, onda je uhvatite i za grudi, a njemu pukne film i razbije vas ko onu stvar. Ja samo gledam sa strane i smejem se. E to je ta prica u kojoj ucestvuje Zapad, Ukrajina i Rusija. Ocekivati da ce rusi prepustiti Donbas Nemcima je isto sta i ocekivati da ce NATO prepustiti Holandiju Rusima. Sve dalje su prazne price. A narod gine.

zola

pre 9 godina

Kiza bosanac@# pogledaj srbiju,ljudi koji su zakuvali rat ponovo na vlasti.Ostaje cinjenica NATO kuca na vrata Rusije jos malo i Rusija a pre nje Srbija u NATO u.

dzoni

pre 9 godina

@andrej
Imali smo normalan zivot jer nam nisu zapadni licemeri odredjivali kako cemo sa zivimo.. Tad su nam prijatelji bilo i Gadafi i Sadam oba ubijena da bi se zemlja pretvorila u americke kolonije kome ni pakao nije ravan.. I Srbija je sad samo obicna kolonija zapada a to je postala tiho da vecina ne ukapira.

dobro

pre 9 godina

Spremite se onda da vam nestane pola drzave, kompletan izlaz na more, o Donjeckom basenu da ne pricam.
Jedini nacin da Ukrajina ostane celovita je da bude vojno neutralna, dakle ni u NATO a ni vojni savez sa Rusijom, time bi sve strane bile neostecene, ali bojim se da je to utopija, jer je mnogo krvi vec proliveno

SciFi Expert

pre 9 godina

Primiće iz brzopotezno u NATO i EU bez ispunjenja bilo kakvih uslova, kao nekada Bugarsku i Rumuniju samo da bi postavili liniju prema Rusiji. Nadam se da Rusi imaju odgovor na to jer ako se ovi podvuku ka Moskvi kao 1812, 1914. i 1941. biće teško za odbranu jer nema sumnje da je krajnji cilj napad i/ili cepanje Rusije i pljačka prirodnih resursa. Ipak nadam se da takav pakleni plan nece uspeti, ne samo zbog R. već zbog čitavog slobodnog sveta.

Optimista

pre 9 godina

Kad čovek samo pogleda naslov dođe mu da umre od smeha. Ovakva želja samo pokazuje očaj onih koji to žele i države koju navodno vode. Naime, ulazak UKR u NATO u uslovima rata koji defakto vode sa RF je mogući koliko i to da ja mogu biti u isto vreme na dva različita mesta. Da li oni zaista veruju da će se NATO dati uvući u ovaj sukob? Naravno da neće a RF neće dozvoliti da joj NATO uđe u trbuh. Koji je mogući scenario? 1. Formiranje Novorusije (NR) kao dela Ukrajine i to na prostoru koji je veći od Luganjskog i Doneckog okruga. Ta NR bi imala visok nivo autonomije u UKR. 2. Dešavanje naroda UKR, kroz taj proces bi trenutni vlastodšci bili marginalizirani i pritom bi se uspotavila vlast koja bi držala UKR na nekoj vagi između EU i RF i koja bi sa RF ušla u pregovore da se Krim vrati pod posebnim uslovima u ustavne okvire UKR pri čemu bi i Krim imao status kao i NR ili bi eventualno i on bio u sastavu NR a RF bi dobila pravo na korištenje pomorskih baza u narednih 99 god. Sve se ovo čini nerealnim jer na terenu govori oružje ali oružje je u rukama ekstrema na obe strane, obični narod još uvek nije zatrovan i neka kooegzistencija uz kompromise na obe strane je još moguća. Ili pak nije?!

Mare

pre 9 godina

Ovo ko mi kada smo se ujedinili sa Rusijom i Belorusijom. Kakav diletant i očajnik. Što pre ode sa političke scene to bolje za Ukrajinu i Ukrajince.

Mare,NS

pre 9 godina

Totalno se pogubio ovaj, koji podnese ostavku, jos pre mesec dana. NATO-u ne treba otvoreni sukob sa Rusijom, jer znaju da nemaju sta da traze.
Bivsi zamenik glavmokomandujuceg NATO za Evropu, pre dva dana rece, da NATO ne moze spreciti ulazak Rusije u bilo koju svoju clanicu (izvor: Jutarnji list.hr)! Poljski ministar odbrane izjavi, da ruske trupe za tri dana, mogu usetati u Varsavu, a da je NATO potpuno nemocan, da to spreci!
Drugim recima, sve zavisi od dobre volje, Putina! Zasto ovi Ukrajinci, svaki dan iskusavaju tu dobru volju, zaista mi nije poznato. Koprcaju se u mrezi koju su sami ispleli!

Andrej

pre 9 godina

Hvala ti Boze sto postoje Ukrajina, Rumunija i Bugarska. Ovi nasi placenici bi nas prodali Rusima za tepsiju ribe. Tito, majstore. Spasao si nas Rusa i imali smo normalan zivot za razliku od komsija u ruskom zagrljaju.

Никола

pre 9 godina

Полупредседник Владе, ПолуУкрајине, предложиће Полускупштини да полуодлучи о уласку у организацију да би открио "меки трбух" Русије. Сулудо.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Ovaj čovek me prosto fascinira. Kada stvari idu loše on uradi sve da ih učini još gorim. Gasi požar benzinom. Alo, pola države ti je otišlo, a druga polovina je izgubljena i ne zna šta joj je činiti. O kakvoj Ukrajini on priča?

Ruslan

pre 9 godina

E moj 'Moby' (izvinjavam se ovom genijalnom muzicaru), zato sto si ti i banda lopova hteo u NATO, zato Ukrajini ide ovako. Pritom, nisam siguran da vise od 30% Ukrajinaca zeli u NATO, ali sam siguran da 50% (plus minus 5%) ne zeli ili zeli sto bolje odnose sa Rusijom.

Niksa Milovic

pre 9 godina

Evo ja sam ZA. Samo prvo da Rusima vratite ono sto su vam dali Staljin, Lenjin i oni pre njih. Krim je vec vracen, Rusi se sami posluzili. E pa sad ono sto vam ostane nosite NATO fasistima. Uostalom u cije ime donosite takve nebulozne odluke?

Jacenjuk, Turčinov & Jaje harambaša!

pre 9 godina

Onda Ukrajine neće biti. Vrlo prosto. Ko ne vidi da je granica dostignuta, taj je potpuna budala... ili huškač koji uživa u patnjama drugih, a gradi se 'liberalom'.

StefanL

pre 9 godina

Sva srž problema u Ukrajini je opisana kroz vaš naslov ovog članka. Pa Putin bi bio lud da dozvoli NATO na svojoj granici! Setimo se velike "srboljupkinje" M. Olbrajt, koja je otvoreno govorila: "Nije fer da samo Rusija ima Sibir (!?)". Dakle, sve je jasno, i ovaj Ukrajinac je samo sad otvoreno priznao šta se dešava u Ukrajini, što ne znači da treba imalo umanjiti činjenicu da je Janukovič bio diktator i, kako čitamo po novinama, i lopov. Ameri su samo opravdani revolt Ukrajinaca protiv njega probali da iskoriste za svoje strateške ciljeve! Q.E.D.

koga fešn guru fura na kulturu?

pre 9 godina

Ja mislim da je i najvećoj budali na zemaljskoj lopti jasno kao dan da ovaj Jacenjuk i ostali huntaši ne zastupaju interese naroda Ukrajine (i da im je do demokratije stalo kao meni do filipinske košarke recimo) nego nečije druge interese, recimo SAD, EU ili ja možda griješim...??? (...ali malo sutradan!)

Pravda

pre 9 godina

Živite u zabludi da Ukrajina hoće u Nato, jer Ukrajina odnosno njen istočni, bivši deo, neće u Nato. Isto tako veliko je pitanje da li Nato želi vas? Nato ima malo drugačije shvatanje rešavanja situacije, jer oni da su hteli da intervenišu oni bi odavno intervenisali i bacali krstareće rakete po istoku. Međutim, tužna stvar je u tome da ste vi toliki naivci koje ovaj svet dosad nije video, jer nikako da ukapirate da će vaš voljeni tatica Nato da ratuje sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca...

dragan

pre 9 godina

Ameri su izabrali neverovatne tipove da im odrade posao u UKrajini, odnosno da je sasvim razbucaju i podele. Pa ovim zahtevom Ukrajina bi se sasvim odrekla istoka zemlje, koji vise ne bi bio ni drzava u drzavi vec verovatno odmah deo Rusije! Poznato je da Rusi na istoku ne zele NATO ni pod razno, a NATo opet ne prima u clanstvo zemlje koje su vec u konfliktu ili imaju "zaleđen" konflikt. Nema vise nikakve sumnje, podela Ukrajine je cilj Zapada, a Rusija je maltene primorana da uzme deo. Naravno da se sve perdstavlja obrnuto, ali ko je poceo konflit u UKrajini na Majdanu? Ko je doveo ove ljude na vlast u Ukrajini sa ovakvim idejama? Da li ima ijednog dokaza da su Rusi planirali aneksiju Krima pre recimo pola godine? Ameri zele novu granicu sa Istokom i tu ce se stvoriti nova podela. EU to nikako ne odgovara, a ni Rusiji.Ali, jedni i dlaje zavise ekonomski pre svega od SAD, a Rusi nemaju izbora.

Tracanin

pre 9 godina

Eh Ukrajinci..razmontirace vam Rusi drzavu, sa tim jadnim ostacima necete biti ni NATO-u zanimljivi. I uopste mi nece biti zao. Ukrajina istorijski nikada nije ni postojala kao drzava, Ukrajinci su plod etnickog inzenjeringa Zapada u poslednjih 200-ak godina. Rusi, razmontirajte taj posthladnoratovsko-komunisticki relikt, najvece leglo korupcije u Evropi (korupcija u Srbiji je nista u poredjenju sa korupcijom tamo). Pravac Kijev, Dnjepar, Odesa, Dnjestar i delta Dunava. Zapad neka glodje kosku zvanu Galicija.

Tracanin

pre 9 godina

Eh Ukrajinci..razmontirace vam Rusi drzavu, sa tim jadnim ostacima necete biti ni NATO-u zanimljivi. I uopste mi nece biti zao. Ukrajina istorijski nikada nije ni postojala kao drzava, Ukrajinci su plod etnickog inzenjeringa Zapada u poslednjih 200-ak godina. Rusi, razmontirajte taj posthladnoratovsko-komunisticki relikt, najvece leglo korupcije u Evropi (korupcija u Srbiji je nista u poredjenju sa korupcijom tamo). Pravac Kijev, Dnjepar, Odesa, Dnjestar i delta Dunava. Zapad neka glodje kosku zvanu Galicija.

koga fešn guru fura na kulturu?

pre 9 godina

Ja mislim da je i najvećoj budali na zemaljskoj lopti jasno kao dan da ovaj Jacenjuk i ostali huntaši ne zastupaju interese naroda Ukrajine (i da im je do demokratije stalo kao meni do filipinske košarke recimo) nego nečije druge interese, recimo SAD, EU ili ja možda griješim...??? (...ali malo sutradan!)

dzoni

pre 9 godina

@andrej
Imali smo normalan zivot jer nam nisu zapadni licemeri odredjivali kako cemo sa zivimo.. Tad su nam prijatelji bilo i Gadafi i Sadam oba ubijena da bi se zemlja pretvorila u americke kolonije kome ni pakao nije ravan.. I Srbija je sad samo obicna kolonija zapada a to je postala tiho da vecina ne ukapira.

Niksa Milovic

pre 9 godina

Evo ja sam ZA. Samo prvo da Rusima vratite ono sto su vam dali Staljin, Lenjin i oni pre njih. Krim je vec vracen, Rusi se sami posluzili. E pa sad ono sto vam ostane nosite NATO fasistima. Uostalom u cije ime donosite takve nebulozne odluke?

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Ovaj čovek me prosto fascinira. Kada stvari idu loše on uradi sve da ih učini još gorim. Gasi požar benzinom. Alo, pola države ti je otišlo, a druga polovina je izgubljena i ne zna šta joj je činiti. O kakvoj Ukrajini on priča?

dobro

pre 9 godina

Spremite se onda da vam nestane pola drzave, kompletan izlaz na more, o Donjeckom basenu da ne pricam.
Jedini nacin da Ukrajina ostane celovita je da bude vojno neutralna, dakle ni u NATO a ni vojni savez sa Rusijom, time bi sve strane bile neostecene, ali bojim se da je to utopija, jer je mnogo krvi vec proliveno

Никола

pre 9 godina

Полупредседник Владе, ПолуУкрајине, предложиће Полускупштини да полуодлучи о уласку у организацију да би открио "меки трбух" Русије. Сулудо.

StefanL

pre 9 godina

Sva srž problema u Ukrajini je opisana kroz vaš naslov ovog članka. Pa Putin bi bio lud da dozvoli NATO na svojoj granici! Setimo se velike "srboljupkinje" M. Olbrajt, koja je otvoreno govorila: "Nije fer da samo Rusija ima Sibir (!?)". Dakle, sve je jasno, i ovaj Ukrajinac je samo sad otvoreno priznao šta se dešava u Ukrajini, što ne znači da treba imalo umanjiti činjenicu da je Janukovič bio diktator i, kako čitamo po novinama, i lopov. Ameri su samo opravdani revolt Ukrajinaca protiv njega probali da iskoriste za svoje strateške ciljeve! Q.E.D.

Jacenjuk, Turčinov & Jaje harambaša!

pre 9 godina

Onda Ukrajine neće biti. Vrlo prosto. Ko ne vidi da je granica dostignuta, taj je potpuna budala... ili huškač koji uživa u patnjama drugih, a gradi se 'liberalom'.

Mare,NS

pre 9 godina

Totalno se pogubio ovaj, koji podnese ostavku, jos pre mesec dana. NATO-u ne treba otvoreni sukob sa Rusijom, jer znaju da nemaju sta da traze.
Bivsi zamenik glavmokomandujuceg NATO za Evropu, pre dva dana rece, da NATO ne moze spreciti ulazak Rusije u bilo koju svoju clanicu (izvor: Jutarnji list.hr)! Poljski ministar odbrane izjavi, da ruske trupe za tri dana, mogu usetati u Varsavu, a da je NATO potpuno nemocan, da to spreci!
Drugim recima, sve zavisi od dobre volje, Putina! Zasto ovi Ukrajinci, svaki dan iskusavaju tu dobru volju, zaista mi nije poznato. Koprcaju se u mrezi koju su sami ispleli!

Mare

pre 9 godina

Ovo ko mi kada smo se ujedinili sa Rusijom i Belorusijom. Kakav diletant i očajnik. Što pre ode sa političke scene to bolje za Ukrajinu i Ukrajince.

dragan

pre 9 godina

Ameri su izabrali neverovatne tipove da im odrade posao u UKrajini, odnosno da je sasvim razbucaju i podele. Pa ovim zahtevom Ukrajina bi se sasvim odrekla istoka zemlje, koji vise ne bi bio ni drzava u drzavi vec verovatno odmah deo Rusije! Poznato je da Rusi na istoku ne zele NATO ni pod razno, a NATo opet ne prima u clanstvo zemlje koje su vec u konfliktu ili imaju "zaleđen" konflikt. Nema vise nikakve sumnje, podela Ukrajine je cilj Zapada, a Rusija je maltene primorana da uzme deo. Naravno da se sve perdstavlja obrnuto, ali ko je poceo konflit u UKrajini na Majdanu? Ko je doveo ove ljude na vlast u Ukrajini sa ovakvim idejama? Da li ima ijednog dokaza da su Rusi planirali aneksiju Krima pre recimo pola godine? Ameri zele novu granicu sa Istokom i tu ce se stvoriti nova podela. EU to nikako ne odgovara, a ni Rusiji.Ali, jedni i dlaje zavise ekonomski pre svega od SAD, a Rusi nemaju izbora.

SciFi Expert

pre 9 godina

Primiće iz brzopotezno u NATO i EU bez ispunjenja bilo kakvih uslova, kao nekada Bugarsku i Rumuniju samo da bi postavili liniju prema Rusiji. Nadam se da Rusi imaju odgovor na to jer ako se ovi podvuku ka Moskvi kao 1812, 1914. i 1941. biće teško za odbranu jer nema sumnje da je krajnji cilj napad i/ili cepanje Rusije i pljačka prirodnih resursa. Ipak nadam se da takav pakleni plan nece uspeti, ne samo zbog R. već zbog čitavog slobodnog sveta.

Ruslan

pre 9 godina

E moj 'Moby' (izvinjavam se ovom genijalnom muzicaru), zato sto si ti i banda lopova hteo u NATO, zato Ukrajini ide ovako. Pritom, nisam siguran da vise od 30% Ukrajinaca zeli u NATO, ali sam siguran da 50% (plus minus 5%) ne zeli ili zeli sto bolje odnose sa Rusijom.

Pravda

pre 9 godina

Živite u zabludi da Ukrajina hoće u Nato, jer Ukrajina odnosno njen istočni, bivši deo, neće u Nato. Isto tako veliko je pitanje da li Nato želi vas? Nato ima malo drugačije shvatanje rešavanja situacije, jer oni da su hteli da intervenišu oni bi odavno intervenisali i bacali krstareće rakete po istoku. Međutim, tužna stvar je u tome da ste vi toliki naivci koje ovaj svet dosad nije video, jer nikako da ukapirate da će vaš voljeni tatica Nato da ratuje sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca...

Na poslu

pre 9 godina

Da nije izginulo toliko ljudi, ovome bi covek mogao samo da se smeje. Zamislite ja vam kazem da uhvatite Tajsonovu zenu za zadnjicu i obecam da cu vas braniti ako pokusa da vas nokautira. Tajson vam nekoliku puta kaze da se smirite i ne reaguje, mislite da vam stvarno nista ne sme, onda je uhvatite i za grudi, a njemu pukne film i razbije vas ko onu stvar. Ja samo gledam sa strane i smejem se. E to je ta prica u kojoj ucestvuje Zapad, Ukrajina i Rusija. Ocekivati da ce rusi prepustiti Donbas Nemcima je isto sta i ocekivati da ce NATO prepustiti Holandiju Rusima. Sve dalje su prazne price. A narod gine.

Разум Еразмов

pre 9 godina

Jeste, super si pametan... a NATO ce vas uzeti sa spornim Krimom. To znaci da bi NATO morao da ratuje za teritoriju svoje clanice.
Nista niste naucili od Gruzije... isti slucaj, vape za NATOom ali ih nece jer je sporna teritorija.
Ne trebaju vas, koristite im samo kao meso pesaka u velikoj igri saha koju igraju sa Rusima.

Aus Vinkla

pre 9 godina

A kako to mislis "Ukrajina" zeli u NATO? Koga si pitao za misljenje? Jel bilo kakvog referenduma po tom pitanju? Zbog ovakvih stavova Kijeva se i desava ova situacija na istoku zemlje, sve su vec zamisli sta i kako treba a narod nisu pitali.

Optimista

pre 9 godina

Kad čovek samo pogleda naslov dođe mu da umre od smeha. Ovakva želja samo pokazuje očaj onih koji to žele i države koju navodno vode. Naime, ulazak UKR u NATO u uslovima rata koji defakto vode sa RF je mogući koliko i to da ja mogu biti u isto vreme na dva različita mesta. Da li oni zaista veruju da će se NATO dati uvući u ovaj sukob? Naravno da neće a RF neće dozvoliti da joj NATO uđe u trbuh. Koji je mogući scenario? 1. Formiranje Novorusije (NR) kao dela Ukrajine i to na prostoru koji je veći od Luganjskog i Doneckog okruga. Ta NR bi imala visok nivo autonomije u UKR. 2. Dešavanje naroda UKR, kroz taj proces bi trenutni vlastodšci bili marginalizirani i pritom bi se uspotavila vlast koja bi držala UKR na nekoj vagi između EU i RF i koja bi sa RF ušla u pregovore da se Krim vrati pod posebnim uslovima u ustavne okvire UKR pri čemu bi i Krim imao status kao i NR ili bi eventualno i on bio u sastavu NR a RF bi dobila pravo na korištenje pomorskih baza u narednih 99 god. Sve se ovo čini nerealnim jer na terenu govori oružje ali oružje je u rukama ekstrema na obe strane, obični narod još uvek nije zatrovan i neka kooegzistencija uz kompromise na obe strane je još moguća. Ili pak nije?!

Nikola FASISTOFOB

pre 9 godina

Kad budeš u izbeglištvu, kao i bivši predsednik Gruzije, biće ti sve jasno.
(Beogradjanin, 29. avgust 2014 13:00)

Nadam se da ova covecija ribica nece tako dobro proci kao Sakasvili. Da su Rusi do kraja konzekventni, ne bi nikada dozvolili da jedan masovni ubica, Sakasvili, prebegne u SAD. Trebali su da ga uhvate i da mu sude za masovni zlocin nad sopstvenim narodom. Na Sakasviliju su ucili, a na Jacenjuku treba da pokazu da su naucili.

Andrej

pre 9 godina

Hvala ti Boze sto postoje Ukrajina, Rumunija i Bugarska. Ovi nasi placenici bi nas prodali Rusima za tepsiju ribe. Tito, majstore. Spasao si nas Rusa i imali smo normalan zivot za razliku od komsija u ruskom zagrljaju.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Čini se da su malo pogrešili u koracima, to je isto kao kada bi ja PRVO slupao auto, pa onda hteo da retro-aktivno uplatim kasko osiguranje.
NATO će ih oberučke primiti, jer njima treba razlog za postojanje još od kraja hladnog rata, ovaj sukob će im poslužiti bolje od bilo kog izgovora koji su u poslednje vreme imali, ali poreski obveznici zemalja članica bi trebalo da se zamisle oko toga.

Mujo11

pre 9 godina

Ukrajina želi u NATO!

Ko bih rekao prije 25 godina da i bivse republike Sovjetskog Saveza(Ukrajina, Ltuanija, Estonija, Armenija...) jednog dana ce trazitu uclanjenje na NATO, cak i boriti protiv Rusije?!
A za bivse drzave Varsavskog Pakta vec se zna! Rumunija, Bugarska, Madjarska, DDR, Cekija, Slovacka, sada vec su, vojno, administrativno, ekonomsko, na suprotnoj strani Rusije!
Sta ce biti sa Ukrajinom?! Oce ona u NATO, ili natrg pod uricajem Rusije?! Tesko sada je pogoditi, ali jedan stvar vec se zna, tragedija u Ukrajinu(mozda i sire?!) vec je pocela a ko ima vrijeme i strplenje ima da zna, da cuje, a mozda nasa djeca ce uciti o Ukrajini i rat za dominaciju na taj dio Europe od strane Rusije i Zapada?!
Nista sada ne zavisi od Ukrajine?!Dobit ce jaca strana ko ja je trenutno! Zapad ili Rusija?!

Svako zlo potiče iz neznanja

pre 9 godina

Za one koji tvrde da "Putin neće dozvoliti da NATO dođe na granice Rusije" informacija da NATO već 15 godina ima preko dve hiljade kilometara granice sa Rusijom. Od Norveške, preko Estonije, Letonije, Litve, Poljske (Kaliningradska oblast), a za vreme SSSRa je bila i granica sa Turskom koja je isto u NATOu (danas ih sa Rusima deli Crno more i Gruzija). Bez da sudim visoku politiku, jer ne znam strategije velikih sila, činjenica je da 9 miliona Rusa živi u zemljama NATO (3 Baltičke države, Nemačka itd.) a dolazi ih sve više na zapad da žive i pored restriktivne imigracione politike zapadnih zemalja.

brasa

pre 9 godina

kad si podneo ostavku navodno zbog odluke da se gasovod i energetika prepuste strancima pomoslih neko normalan i sta bi puj pike nevazi naljutio si klempicu// i jos jedno pitanje koje daje odgovor na sve sto se desava da je kojim slucajem bilo obrnuto i da su pucisti smenili predsednika koji zeli u evropu dali bi ih evropa priznala i onda laprdamo o demokratskoj evropi i kgb rusiji

zola

pre 9 godina

Kiza bosanac@# pogledaj srbiju,ljudi koji su zakuvali rat ponovo na vlasti.Ostaje cinjenica NATO kuca na vrata Rusije jos malo i Rusija a pre nje Srbija u NATO u.

Andrej

pre 9 godina

Hvala ti Boze sto postoje Ukrajina, Rumunija i Bugarska. Ovi nasi placenici bi nas prodali Rusima za tepsiju ribe. Tito, majstore. Spasao si nas Rusa i imali smo normalan zivot za razliku od komsija u ruskom zagrljaju.

zola

pre 9 godina

Kiza bosanac@# pogledaj srbiju,ljudi koji su zakuvali rat ponovo na vlasti.Ostaje cinjenica NATO kuca na vrata Rusije jos malo i Rusija a pre nje Srbija u NATO u.

Svako zlo potiče iz neznanja

pre 9 godina

Za one koji tvrde da "Putin neće dozvoliti da NATO dođe na granice Rusije" informacija da NATO već 15 godina ima preko dve hiljade kilometara granice sa Rusijom. Od Norveške, preko Estonije, Letonije, Litve, Poljske (Kaliningradska oblast), a za vreme SSSRa je bila i granica sa Turskom koja je isto u NATOu (danas ih sa Rusima deli Crno more i Gruzija). Bez da sudim visoku politiku, jer ne znam strategije velikih sila, činjenica je da 9 miliona Rusa živi u zemljama NATO (3 Baltičke države, Nemačka itd.) a dolazi ih sve više na zapad da žive i pored restriktivne imigracione politike zapadnih zemalja.

Tracanin

pre 9 godina

Eh Ukrajinci..razmontirace vam Rusi drzavu, sa tim jadnim ostacima necete biti ni NATO-u zanimljivi. I uopste mi nece biti zao. Ukrajina istorijski nikada nije ni postojala kao drzava, Ukrajinci su plod etnickog inzenjeringa Zapada u poslednjih 200-ak godina. Rusi, razmontirajte taj posthladnoratovsko-komunisticki relikt, najvece leglo korupcije u Evropi (korupcija u Srbiji je nista u poredjenju sa korupcijom tamo). Pravac Kijev, Dnjepar, Odesa, Dnjestar i delta Dunava. Zapad neka glodje kosku zvanu Galicija.

Niksa Milovic

pre 9 godina

Evo ja sam ZA. Samo prvo da Rusima vratite ono sto su vam dali Staljin, Lenjin i oni pre njih. Krim je vec vracen, Rusi se sami posluzili. E pa sad ono sto vam ostane nosite NATO fasistima. Uostalom u cije ime donosite takve nebulozne odluke?

Optimista

pre 9 godina

Kad čovek samo pogleda naslov dođe mu da umre od smeha. Ovakva želja samo pokazuje očaj onih koji to žele i države koju navodno vode. Naime, ulazak UKR u NATO u uslovima rata koji defakto vode sa RF je mogući koliko i to da ja mogu biti u isto vreme na dva različita mesta. Da li oni zaista veruju da će se NATO dati uvući u ovaj sukob? Naravno da neće a RF neće dozvoliti da joj NATO uđe u trbuh. Koji je mogući scenario? 1. Formiranje Novorusije (NR) kao dela Ukrajine i to na prostoru koji je veći od Luganjskog i Doneckog okruga. Ta NR bi imala visok nivo autonomije u UKR. 2. Dešavanje naroda UKR, kroz taj proces bi trenutni vlastodšci bili marginalizirani i pritom bi se uspotavila vlast koja bi držala UKR na nekoj vagi između EU i RF i koja bi sa RF ušla u pregovore da se Krim vrati pod posebnim uslovima u ustavne okvire UKR pri čemu bi i Krim imao status kao i NR ili bi eventualno i on bio u sastavu NR a RF bi dobila pravo na korištenje pomorskih baza u narednih 99 god. Sve se ovo čini nerealnim jer na terenu govori oružje ali oružje je u rukama ekstrema na obe strane, obični narod još uvek nije zatrovan i neka kooegzistencija uz kompromise na obe strane je još moguća. Ili pak nije?!

SciFi Expert

pre 9 godina

Primiće iz brzopotezno u NATO i EU bez ispunjenja bilo kakvih uslova, kao nekada Bugarsku i Rumuniju samo da bi postavili liniju prema Rusiji. Nadam se da Rusi imaju odgovor na to jer ako se ovi podvuku ka Moskvi kao 1812, 1914. i 1941. biće teško za odbranu jer nema sumnje da je krajnji cilj napad i/ili cepanje Rusije i pljačka prirodnih resursa. Ipak nadam se da takav pakleni plan nece uspeti, ne samo zbog R. već zbog čitavog slobodnog sveta.

koga fešn guru fura na kulturu?

pre 9 godina

Ja mislim da je i najvećoj budali na zemaljskoj lopti jasno kao dan da ovaj Jacenjuk i ostali huntaši ne zastupaju interese naroda Ukrajine (i da im je do demokratije stalo kao meni do filipinske košarke recimo) nego nečije druge interese, recimo SAD, EU ili ja možda griješim...??? (...ali malo sutradan!)

Jacenjuk, Turčinov & Jaje harambaša!

pre 9 godina

Onda Ukrajine neće biti. Vrlo prosto. Ko ne vidi da je granica dostignuta, taj je potpuna budala... ili huškač koji uživa u patnjama drugih, a gradi se 'liberalom'.

Mare,NS

pre 9 godina

Totalno se pogubio ovaj, koji podnese ostavku, jos pre mesec dana. NATO-u ne treba otvoreni sukob sa Rusijom, jer znaju da nemaju sta da traze.
Bivsi zamenik glavmokomandujuceg NATO za Evropu, pre dva dana rece, da NATO ne moze spreciti ulazak Rusije u bilo koju svoju clanicu (izvor: Jutarnji list.hr)! Poljski ministar odbrane izjavi, da ruske trupe za tri dana, mogu usetati u Varsavu, a da je NATO potpuno nemocan, da to spreci!
Drugim recima, sve zavisi od dobre volje, Putina! Zasto ovi Ukrajinci, svaki dan iskusavaju tu dobru volju, zaista mi nije poznato. Koprcaju se u mrezi koju su sami ispleli!

Mare

pre 9 godina

Ovo ko mi kada smo se ujedinili sa Rusijom i Belorusijom. Kakav diletant i očajnik. Što pre ode sa političke scene to bolje za Ukrajinu i Ukrajince.

dobro

pre 9 godina

Spremite se onda da vam nestane pola drzave, kompletan izlaz na more, o Donjeckom basenu da ne pricam.
Jedini nacin da Ukrajina ostane celovita je da bude vojno neutralna, dakle ni u NATO a ni vojni savez sa Rusijom, time bi sve strane bile neostecene, ali bojim se da je to utopija, jer je mnogo krvi vec proliveno

StefanL

pre 9 godina

Sva srž problema u Ukrajini je opisana kroz vaš naslov ovog članka. Pa Putin bi bio lud da dozvoli NATO na svojoj granici! Setimo se velike "srboljupkinje" M. Olbrajt, koja je otvoreno govorila: "Nije fer da samo Rusija ima Sibir (!?)". Dakle, sve je jasno, i ovaj Ukrajinac je samo sad otvoreno priznao šta se dešava u Ukrajini, što ne znači da treba imalo umanjiti činjenicu da je Janukovič bio diktator i, kako čitamo po novinama, i lopov. Ameri su samo opravdani revolt Ukrajinaca protiv njega probali da iskoriste za svoje strateške ciljeve! Q.E.D.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Ovaj čovek me prosto fascinira. Kada stvari idu loše on uradi sve da ih učini još gorim. Gasi požar benzinom. Alo, pola države ti je otišlo, a druga polovina je izgubljena i ne zna šta joj je činiti. O kakvoj Ukrajini on priča?

Ruslan

pre 9 godina

E moj 'Moby' (izvinjavam se ovom genijalnom muzicaru), zato sto si ti i banda lopova hteo u NATO, zato Ukrajini ide ovako. Pritom, nisam siguran da vise od 30% Ukrajinaca zeli u NATO, ali sam siguran da 50% (plus minus 5%) ne zeli ili zeli sto bolje odnose sa Rusijom.

Никола

pre 9 godina

Полупредседник Владе, ПолуУкрајине, предложиће Полускупштини да полуодлучи о уласку у организацију да би открио "меки трбух" Русије. Сулудо.

dragan

pre 9 godina

Ameri su izabrali neverovatne tipove da im odrade posao u UKrajini, odnosno da je sasvim razbucaju i podele. Pa ovim zahtevom Ukrajina bi se sasvim odrekla istoka zemlje, koji vise ne bi bio ni drzava u drzavi vec verovatno odmah deo Rusije! Poznato je da Rusi na istoku ne zele NATO ni pod razno, a NATo opet ne prima u clanstvo zemlje koje su vec u konfliktu ili imaju "zaleđen" konflikt. Nema vise nikakve sumnje, podela Ukrajine je cilj Zapada, a Rusija je maltene primorana da uzme deo. Naravno da se sve perdstavlja obrnuto, ali ko je poceo konflit u UKrajini na Majdanu? Ko je doveo ove ljude na vlast u Ukrajini sa ovakvim idejama? Da li ima ijednog dokaza da su Rusi planirali aneksiju Krima pre recimo pola godine? Ameri zele novu granicu sa Istokom i tu ce se stvoriti nova podela. EU to nikako ne odgovara, a ni Rusiji.Ali, jedni i dlaje zavise ekonomski pre svega od SAD, a Rusi nemaju izbora.

Pravda

pre 9 godina

Živite u zabludi da Ukrajina hoće u Nato, jer Ukrajina odnosno njen istočni, bivši deo, neće u Nato. Isto tako veliko je pitanje da li Nato želi vas? Nato ima malo drugačije shvatanje rešavanja situacije, jer oni da su hteli da intervenišu oni bi odavno intervenisali i bacali krstareće rakete po istoku. Međutim, tužna stvar je u tome da ste vi toliki naivci koje ovaj svet dosad nije video, jer nikako da ukapirate da će vaš voljeni tatica Nato da ratuje sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca...

dzoni

pre 9 godina

@andrej
Imali smo normalan zivot jer nam nisu zapadni licemeri odredjivali kako cemo sa zivimo.. Tad su nam prijatelji bilo i Gadafi i Sadam oba ubijena da bi se zemlja pretvorila u americke kolonije kome ni pakao nije ravan.. I Srbija je sad samo obicna kolonija zapada a to je postala tiho da vecina ne ukapira.

Разум Еразмов

pre 9 godina

Jeste, super si pametan... a NATO ce vas uzeti sa spornim Krimom. To znaci da bi NATO morao da ratuje za teritoriju svoje clanice.
Nista niste naucili od Gruzije... isti slucaj, vape za NATOom ali ih nece jer je sporna teritorija.
Ne trebaju vas, koristite im samo kao meso pesaka u velikoj igri saha koju igraju sa Rusima.

Na poslu

pre 9 godina

Da nije izginulo toliko ljudi, ovome bi covek mogao samo da se smeje. Zamislite ja vam kazem da uhvatite Tajsonovu zenu za zadnjicu i obecam da cu vas braniti ako pokusa da vas nokautira. Tajson vam nekoliku puta kaze da se smirite i ne reaguje, mislite da vam stvarno nista ne sme, onda je uhvatite i za grudi, a njemu pukne film i razbije vas ko onu stvar. Ja samo gledam sa strane i smejem se. E to je ta prica u kojoj ucestvuje Zapad, Ukrajina i Rusija. Ocekivati da ce rusi prepustiti Donbas Nemcima je isto sta i ocekivati da ce NATO prepustiti Holandiju Rusima. Sve dalje su prazne price. A narod gine.

Aus Vinkla

pre 9 godina

A kako to mislis "Ukrajina" zeli u NATO? Koga si pitao za misljenje? Jel bilo kakvog referenduma po tom pitanju? Zbog ovakvih stavova Kijeva se i desava ova situacija na istoku zemlje, sve su vec zamisli sta i kako treba a narod nisu pitali.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Čini se da su malo pogrešili u koracima, to je isto kao kada bi ja PRVO slupao auto, pa onda hteo da retro-aktivno uplatim kasko osiguranje.
NATO će ih oberučke primiti, jer njima treba razlog za postojanje još od kraja hladnog rata, ovaj sukob će im poslužiti bolje od bilo kog izgovora koji su u poslednje vreme imali, ali poreski obveznici zemalja članica bi trebalo da se zamisle oko toga.

Nikola FASISTOFOB

pre 9 godina

Kad budeš u izbeglištvu, kao i bivši predsednik Gruzije, biće ti sve jasno.
(Beogradjanin, 29. avgust 2014 13:00)

Nadam se da ova covecija ribica nece tako dobro proci kao Sakasvili. Da su Rusi do kraja konzekventni, ne bi nikada dozvolili da jedan masovni ubica, Sakasvili, prebegne u SAD. Trebali su da ga uhvate i da mu sude za masovni zlocin nad sopstvenim narodom. Na Sakasviliju su ucili, a na Jacenjuku treba da pokazu da su naucili.

Mujo11

pre 9 godina

Ukrajina želi u NATO!

Ko bih rekao prije 25 godina da i bivse republike Sovjetskog Saveza(Ukrajina, Ltuanija, Estonija, Armenija...) jednog dana ce trazitu uclanjenje na NATO, cak i boriti protiv Rusije?!
A za bivse drzave Varsavskog Pakta vec se zna! Rumunija, Bugarska, Madjarska, DDR, Cekija, Slovacka, sada vec su, vojno, administrativno, ekonomsko, na suprotnoj strani Rusije!
Sta ce biti sa Ukrajinom?! Oce ona u NATO, ili natrg pod uricajem Rusije?! Tesko sada je pogoditi, ali jedan stvar vec se zna, tragedija u Ukrajinu(mozda i sire?!) vec je pocela a ko ima vrijeme i strplenje ima da zna, da cuje, a mozda nasa djeca ce uciti o Ukrajini i rat za dominaciju na taj dio Europe od strane Rusije i Zapada?!
Nista sada ne zavisi od Ukrajine?!Dobit ce jaca strana ko ja je trenutno! Zapad ili Rusija?!

brasa

pre 9 godina

kad si podneo ostavku navodno zbog odluke da se gasovod i energetika prepuste strancima pomoslih neko normalan i sta bi puj pike nevazi naljutio si klempicu// i jos jedno pitanje koje daje odgovor na sve sto se desava da je kojim slucajem bilo obrnuto i da su pucisti smenili predsednika koji zeli u evropu dali bi ih evropa priznala i onda laprdamo o demokratskoj evropi i kgb rusiji