Petak, 29.08.2014.

10:52

Strani investitor merka Zastavu?

Za Zastavinu fabriku automobila u Kragujevcu, ozbiljno je zainteresovana jedna strana kompanija, saznaje list Danas.

Izvor: Danas

Strani investitor merka Zastavu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

seky

pre 9 godina

Ako se radi o sirem drustvnom interesu drzava ima pravo da ekspropise to zemljiste i isplati ga vlasnicima po pravnom institutu poznatom kao "fer trzisna cena".Ne mogu da verujem da je ova informacija tacna i da su neciji nerazumni apetiti zakocili tako ozbiljne poslovne pkduhvte koji imaju nacionalni znacaj.

aca bez zemlje- a seljak

pre 9 godina

(Vlasnik parcele - seljak, 29. avgust 2014 15:12)
Čim su geometri ''ušli na kraju uz pomoć policije'', znači da ste ih sprečavali! Eto da nije bilo Šutanovca vi bi ostali bez dedovine, koju bi vam ''oduzeli zli belosvetski kapitalisti uu pomoć domaćih žutih izdajnika''.

Freuden

pre 9 godina

"Kormanskom polju ... na kojem je Fijat hteo da izgradi pogone kooperantskih firmi, što su SPRECILI ovdašnji seljaci NERAZUMNIM cenama SVOJIH parcela"

Valjda vlasnik parcele ima pravo da postavi cenu, to pravo mu ne moze niko (Dinkic) oduzeti. Drugo je pitanje da li ce naci kupca za tu cenu.
(mileva, 29. avgust 2014 13:22)

U tom slučaju država bi trebalo da tu-te parcele proglasi od državnog značaja i da ukoliko su nerazumne cene onda ispostavi nerazumni porez na ime te parcele i tako primora te ljude da prodaju parcelu po tržišnoj vrednosti. E sad druga je stvar što naš svet želi da preko noći steknu ogromno bogatsvo to je već neka druga priča.

svetla buducnost

pre 9 godina

Dolazi Burago da pravi male automobile za maketu Beograda na vodi.
(Igor, 29. avgust 2014 15:48)

Hvala Igore, slatko sam se nasmejala!!!

Vlasnik parcele - seljak

pre 9 godina

Nismo mi "seljaci" sprečili da dođe FAS u Korman Polje. Geometri su na kraju uz pomoć policije ušli, obavili merenja i stvar je već bila gotova. I, odjednom se pojavljuje Šutanovac kao ministar odbrane i daje FAS-u kasarnu u Grošnici, a medijima servirana priča kako "seljaci", eto, nisu dozvolili da se uđe u KP. Inače, ekspropriacija je i dalje u toku. Država preuzima celo KP, kome će ga prodati i za koliko, niko od vlasnika parcela nema pojma.

No name

pre 9 godina

Pomislio sam da je greškom objavljena vest iz arhive dok se pregovaralo sa FIATom.

O čemu vi ovo...?

Do kada će nam servirati izmišljene najave nepostojećih partnera?!!!

zaharije

pre 9 godina

verovatnije je da će se praviti svemirski brodovi,pošto nam je brodograđevina i mašinstvo uvek bila jača strana .Mogli bismo u potpunosti da zaposlimo smeder. željezaru i izvozimo čelik na Mars koji će se uskoro kolonizovati,pošto imamo najjeftiniju radnu snagu, i najstručniju u galaksiji,mogli bi sve radove tamo da obavljamo po najpovoljnijim cenama. I polako da se svi preselimo tamo a ovde ostavimo političare ,kojima bi bio zabranjen pristup na Mars.Tako bi smo zaista postali nebeski narod i bili bismo opevani u svih 17 svemira...

bob

pre 9 godina

cekaj pa ko ce tu da radi?svi radnici autoindustrije osim fiatovih otidose da proizvode mercedesov autobus jer su narudzbe tolike da ne mogu da postignu

Ironija

pre 9 godina

Koga zanima radi se o Hyundai kompaniji koja zbog Skode u Ceskoj trazi mesto da preseli svoju proizvodnju. Skoda u Ceskoj kosta daleko manje nego Hyundai
(Jedan iz mase..., 29. avgust 2014 12:00)

Kakve veze ima sto je jeftinija Skoda u Ceskoj ta fabrika je za citavu Evropu, po toj tvoj logici Dacija treba da preuzme sve fabrike jer je jeftinija...

i tako...

pre 9 godina

@mileva, 29. avgust 2014 13:22;
@pedja, 29. avgust 2014 12:13;

Broj onih koji podrzavaju i onih koji se ne slazu sa vasim komentarima nedvosmisleno ukazuje na to koliko je komunizam jos ziv u nas.
Ali ne oni njegovi, zvanicno proklamovani, ciljevi - jednakost, solidarnost, bratsvo, jedinstvo...
Ne taj deo price o komunizmu, vec onaj koji smo u stvarnosti, u praksi, preziveli - otimanje imovine (zemlje i sredstava za proizvodnju), kao i otimanje proizvedenih dobara seljacima od Vojvodine do Bujanovca u razdoblju od nekoliko decenija.
Sve to radi "viseg interesa drzave", "opsteg napretka drustva" i sl.
Gde je tu moral, obraz ili jednakost? Mnogi su ovde za to da neki birokrata odlucuje po kojoj ceni ce "drzava" uzeti zemlju nekom seljaku.
Da li bi tako podrzavali da isti birokrata odredi koliko para kosta njihov stan i otkupi ga "u ime i za interes drzave"?
Ali hajde da ostavimo moral po strani, koga je ovde briga za te trice i kucine...
Unistili su nam selo i seljake, pa danas umesto da imamo jednu od najrazvijenijih poljoprivreda u Evropi, umesto da proizvodimo hranu za preko 80.000.000 ljudi i zivimo veoma lepo od izvoza, mi smo uvoznici hrane!!
I onda se isti koji podrzavaju da "drzava" i njeni "sluzbenici" mogu da odlucuju koliko je nekome dovoljno ili previse para za njegovu rodjenu imovinu - isti ti se zale da im je skupa hrana!
I naravno krivi su im seljaci!

Septicar

pre 9 godina

Ha,ha,ha..."jedna strana kompanija", a koja, e to je drzavna tajna??? Ne kazem moze da bude da je neka kompanija koja se bavi proizvodnjom pilica, pecurki i slicno, pa mogu one hangare da iskoriste!!! A o auto industriji nemojte lupetati radikalske, narucene textove i gluposti, jer takvih ****** u svetu nema i nikada nece ni biti!!!

Žaki

pre 9 godina

Меркам те, меркам, после свирке чекам.... нананана....(Vojin, 29. avgust 2014 13:36)

Jasno je meni brate da sve znate! Može vam se. Ali kada sa pomene sirotinja gladna i žedna... tu onda padnu maske; onda se vidi ko je patriota a ko po dubini izdajnik i Srba i ljudske vrste. Sirotinja je nevažna!? Obrenovac, Krupanj, Loznica, Poljane, Peterlaš? Ma ko ih šljivi, jel'da? Važan sam "ja"!? Možeš šta hoćeš ali ne i dokle hoćeš. Vratiće Bog već nekako (a već nam vraća) svakome po zasluzi! Iskopneće to što misliš da je tvoje ne brini; nećeš ni osetiti a tvoj svet već siv, jadan, nepodnošljiv. Teško je kad upadneš Bogu u ruke. Ubeđen si da si na pravom putu a vrtiš se u začaranom krugu besmisla koje si sam napravio. Skoro da bi se kladio da si ispravan jel'da? Nije to daleko; već je počelo i za pojedince i za kolektiv... naravno i za službu. A posle je neko drugi kriv? U stvari svi su krivi samo si ti prav!? Pa ništa, samo ti sinko radi ono što moraš i što ti je pos'o!

mail

pre 9 godina

@mileva, naravno da srpski seljak moze da trazi koliko hoce, ali zbog naseg mentaliteta dobije na kraju ..., sta?? Svi znamo. Na bilo kom polju.

Milan Kormanac

pre 9 godina

Znam iz prve ruke da nije u pitanju automobilska fabrika, nego kompanija Boing koja zeli tu da pravi avione, ali je dogovoreno da se ne prica o tome dok se ne potpise ugovor da ne bi opet svi optuzili Naprednu stranku da zeli samo publicitet.
Polako postajemo grad buducnosti i svaka cast premijeru Vucicu na tome jer ima punu podrsku evrope i nemacke, a pojedini Radulovici i njihove kombi stranke nek se pokriju usima, kad vec nisu doveli ni jednog stranog investitora.

mozak

pre 9 godina

Zaki pobedio.
Nego da im spustimo malo cenu. Sta ce nam tolike pare? Ne znamo mi s tolikim nulama.
Ja bih ovu i ovakvu Srbiju prodao i za 100 marke.

mileva

pre 9 godina

"Kormanskom polju ... na kojem je Fijat hteo da izgradi pogone kooperantskih firmi, što su SPRECILI ovdašnji seljaci NERAZUMNIM cenama SVOJIH parcela"

Valjda vlasnik parcele ima pravo da postavi cenu, to pravo mu ne moze niko (Dinkic) oduzeti. Drugo je pitanje da li ce naci kupca za tu cenu.

pedja

pre 9 godina

Ovo je jedna tako prazna priča. Zar smo zaboravili šta je bilo sa kormanskim poljem, kada je Fiat dolazio. Zamajavanje naroda i sa jakom i sa ,navodno, ozbiljnom kompanijom.

Jedan iz mase...

pre 9 godina

Koga zanima radi se o Hyundai kompaniji koja zbog Skode u Ceskoj trazi mesto da preseli svoju proizvodnju. Skoda u Ceskoj kosta daleko manje nego Hyundai

pedja

pre 9 godina

ne branim seljake, ali cemu komentar da su nerazumnim cenama oterali investitore.
Ako covek prodaje njivu drugom zemljoredniku za obradu cena je jedna, ako prodaje kao gradjevinsko zemljiste tj privredno (profit vrati ulozeno) cena je druga, to sto oni nisu hteli da plate je izgovor investitora.

Žaki

pre 9 godina

Polako. Moja priča o prodaji zemlje Japanu će doći na red ali se plašim da ne bude kasno! Ovako i kurta i murta će vam kupiti deo po deo države a vi kao i do sada nećete imati ništa od toga. Radićete za mizeriju na tuđem a kolač će uzimati država koja ima nezasite apetite! Mi smo zemlja sa hidrocefalusom - glava zemlje je "ovolika"! Treba nahraniti taj aparat! Znate li kolike su dažbine za džip i jahticu? Ko će to da plaća? Zato rajo, ruljo i pučino iz okoline Prokuplja ili sa brda Stare Planine dosta vam je i to što imate! Malo krompira i luka iz bašte! Vi ionako džip nikada niste ni videli. E baš zbog te raje, prezrene i zaboravljene od svih, opet ponavljam predlog: Prodamo zemlju Japanu jer oni traže da se negde nastane gde nema zemljotresa i cunamija. Ne pitaju za cenu. Srbija vredi mnogo; bar četiri pet hiljada milijardi evra. Svakom građaninu Srbije od bebe do starca tada pripada po pola miliona evra! Ko s time ne bi umeo da živi! Jedini je uslov da ostanemo NACIONALNA MANJINA kao što su to ovde Madjari. Kakva zastava kakvi bakrači kad vam dođe Sony, Honda, Micubiši i ostali. Japanci su dobar i prijateljski narod i pravo rečeno ja bih i sada voleo da imam pola miliona evra i da živim u Japanu. Svugde je zemlja Gospodnja! Ostalo bi nam sve a najvažnije Crkva jer je srpstvo iz Liturgije rođeno a ne iz teritorije. Svakom pola miliona! Tročlana porodica milion ipo! Petočlana - dva ipo mil. Evra! Itd itd. Pitanje dal volim ljude ovim predlogom ili mi je draže da gladuju u svojoj ruševini od ćerpiča!?

LAKI69

pre 9 godina

bas mi je drago nas predsednik veoma misli na svoj grad, moracemo i mi zrenjaninci postaviti sledeceg predsednika drzave da malo misli na nas...

DPolitika

pre 9 godina

Bilo bi interesantno da se pojavi jos jedan proizvodjac automobila i da za 10-200 miljiona USD u zavisnosti od kapaciteta i nivoa montaze na "njivi" napravi fabriku automobila kako se u svetu inace i radi tj. od nule za razliku od MILIJARDE ulozene u FABRIKU AVIONA SRBIJA tj. finansiranja rupe bez dna zarad cega???

Da postoje slobode i prava zagarantovene ustavom i zakonima i javni rad drzavnih sluzbenika znao bi se ugovor sa FIAT-om o poklonu infrastrukture, obebedjenju garancija za kredite i investiranje SRBIJE sto nas do danas kosta oko 250 MILIONA eura zarad 3000 zaposlenih koji bi da je novac drugacije usmeren imali posao ali i jos 30.000 ljudi pored njih.

Ovako imamo fabriku automobila koja moze svakog trenutka da se zatvori i koja ce ucenjivati ovu drzavu za finansije da anstavi rad a u Srbiji ne postoji njihov razvojni centar pa ih moramo moliti i za modele pored molbi za nastavak proizvodje(ja ih ne bi molio) ili pak neko misli da se FIAT 500 moze prodavati nepromenjen kao ZASTAVA 101 preko 30 godina za cenu u proseku od 15.000 eura.

Kamo srece da je Renault umesto u Rumuniju dosao u Srbiju do sada bi imali 5 i vise modela automobila i preko par miliona prozivedenih uz razvojni centar za nove modele naravno.

Istrazivacko novinarstvo bi moglo da dodje do podataka o ceni Komatsu presa koja su jedino sustinsko ulaganje u FAS sem ako neko ne misli da rekonstrukcija hala vredi 1 milijardu politickih eura naravno pored para spiskanih za druga davanja.

vlada

pre 9 godina

Hahahahahahahahahahaha. Za nas koji imamo pamćenje duže od 3-4 godine ovo je baš smešno!
Bili su beše Hyundai, Honda, Opel u priči ranije, ko je sad u ovoj savrmenoj izvedbi starog vica???

smile

pre 9 godina

Vest bez imena kompanije koja je zainteresovana ne vredi ništa. Ovo nije ni naklapanje ni špekulacija ni pusta želja. Ovo je bačeno vreme onog ko je ovo sastavljao i mene što sam čitao i komentarisao.

smile

pre 9 godina

Vest bez imena kompanije koja je zainteresovana ne vredi ništa. Ovo nije ni naklapanje ni špekulacija ni pusta želja. Ovo je bačeno vreme onog ko je ovo sastavljao i mene što sam čitao i komentarisao.

mileva

pre 9 godina

"Kormanskom polju ... na kojem je Fijat hteo da izgradi pogone kooperantskih firmi, što su SPRECILI ovdašnji seljaci NERAZUMNIM cenama SVOJIH parcela"

Valjda vlasnik parcele ima pravo da postavi cenu, to pravo mu ne moze niko (Dinkic) oduzeti. Drugo je pitanje da li ce naci kupca za tu cenu.

zaharije

pre 9 godina

verovatnije je da će se praviti svemirski brodovi,pošto nam je brodograđevina i mašinstvo uvek bila jača strana .Mogli bismo u potpunosti da zaposlimo smeder. željezaru i izvozimo čelik na Mars koji će se uskoro kolonizovati,pošto imamo najjeftiniju radnu snagu, i najstručniju u galaksiji,mogli bi sve radove tamo da obavljamo po najpovoljnijim cenama. I polako da se svi preselimo tamo a ovde ostavimo političare ,kojima bi bio zabranjen pristup na Mars.Tako bi smo zaista postali nebeski narod i bili bismo opevani u svih 17 svemira...

Žaki

pre 9 godina

Polako. Moja priča o prodaji zemlje Japanu će doći na red ali se plašim da ne bude kasno! Ovako i kurta i murta će vam kupiti deo po deo države a vi kao i do sada nećete imati ništa od toga. Radićete za mizeriju na tuđem a kolač će uzimati država koja ima nezasite apetite! Mi smo zemlja sa hidrocefalusom - glava zemlje je "ovolika"! Treba nahraniti taj aparat! Znate li kolike su dažbine za džip i jahticu? Ko će to da plaća? Zato rajo, ruljo i pučino iz okoline Prokuplja ili sa brda Stare Planine dosta vam je i to što imate! Malo krompira i luka iz bašte! Vi ionako džip nikada niste ni videli. E baš zbog te raje, prezrene i zaboravljene od svih, opet ponavljam predlog: Prodamo zemlju Japanu jer oni traže da se negde nastane gde nema zemljotresa i cunamija. Ne pitaju za cenu. Srbija vredi mnogo; bar četiri pet hiljada milijardi evra. Svakom građaninu Srbije od bebe do starca tada pripada po pola miliona evra! Ko s time ne bi umeo da živi! Jedini je uslov da ostanemo NACIONALNA MANJINA kao što su to ovde Madjari. Kakva zastava kakvi bakrači kad vam dođe Sony, Honda, Micubiši i ostali. Japanci su dobar i prijateljski narod i pravo rečeno ja bih i sada voleo da imam pola miliona evra i da živim u Japanu. Svugde je zemlja Gospodnja! Ostalo bi nam sve a najvažnije Crkva jer je srpstvo iz Liturgije rođeno a ne iz teritorije. Svakom pola miliona! Tročlana porodica milion ipo! Petočlana - dva ipo mil. Evra! Itd itd. Pitanje dal volim ljude ovim predlogom ili mi je draže da gladuju u svojoj ruševini od ćerpiča!?

Vlasnik parcele - seljak

pre 9 godina

Nismo mi "seljaci" sprečili da dođe FAS u Korman Polje. Geometri su na kraju uz pomoć policije ušli, obavili merenja i stvar je već bila gotova. I, odjednom se pojavljuje Šutanovac kao ministar odbrane i daje FAS-u kasarnu u Grošnici, a medijima servirana priča kako "seljaci", eto, nisu dozvolili da se uđe u KP. Inače, ekspropriacija je i dalje u toku. Država preuzima celo KP, kome će ga prodati i za koliko, niko od vlasnika parcela nema pojma.

No name

pre 9 godina

Pomislio sam da je greškom objavljena vest iz arhive dok se pregovaralo sa FIATom.

O čemu vi ovo...?

Do kada će nam servirati izmišljene najave nepostojećih partnera?!!!

pedja

pre 9 godina

Ovo je jedna tako prazna priča. Zar smo zaboravili šta je bilo sa kormanskim poljem, kada je Fiat dolazio. Zamajavanje naroda i sa jakom i sa ,navodno, ozbiljnom kompanijom.

bob

pre 9 godina

cekaj pa ko ce tu da radi?svi radnici autoindustrije osim fiatovih otidose da proizvode mercedesov autobus jer su narudzbe tolike da ne mogu da postignu

vlada

pre 9 godina

Hahahahahahahahahahaha. Za nas koji imamo pamćenje duže od 3-4 godine ovo je baš smešno!
Bili su beše Hyundai, Honda, Opel u priči ranije, ko je sad u ovoj savrmenoj izvedbi starog vica???

DPolitika

pre 9 godina

Bilo bi interesantno da se pojavi jos jedan proizvodjac automobila i da za 10-200 miljiona USD u zavisnosti od kapaciteta i nivoa montaze na "njivi" napravi fabriku automobila kako se u svetu inace i radi tj. od nule za razliku od MILIJARDE ulozene u FABRIKU AVIONA SRBIJA tj. finansiranja rupe bez dna zarad cega???

Da postoje slobode i prava zagarantovene ustavom i zakonima i javni rad drzavnih sluzbenika znao bi se ugovor sa FIAT-om o poklonu infrastrukture, obebedjenju garancija za kredite i investiranje SRBIJE sto nas do danas kosta oko 250 MILIONA eura zarad 3000 zaposlenih koji bi da je novac drugacije usmeren imali posao ali i jos 30.000 ljudi pored njih.

Ovako imamo fabriku automobila koja moze svakog trenutka da se zatvori i koja ce ucenjivati ovu drzavu za finansije da anstavi rad a u Srbiji ne postoji njihov razvojni centar pa ih moramo moliti i za modele pored molbi za nastavak proizvodje(ja ih ne bi molio) ili pak neko misli da se FIAT 500 moze prodavati nepromenjen kao ZASTAVA 101 preko 30 godina za cenu u proseku od 15.000 eura.

Kamo srece da je Renault umesto u Rumuniju dosao u Srbiju do sada bi imali 5 i vise modela automobila i preko par miliona prozivedenih uz razvojni centar za nove modele naravno.

Istrazivacko novinarstvo bi moglo da dodje do podataka o ceni Komatsu presa koja su jedino sustinsko ulaganje u FAS sem ako neko ne misli da rekonstrukcija hala vredi 1 milijardu politickih eura naravno pored para spiskanih za druga davanja.

i tako...

pre 9 godina

@mileva, 29. avgust 2014 13:22;
@pedja, 29. avgust 2014 12:13;

Broj onih koji podrzavaju i onih koji se ne slazu sa vasim komentarima nedvosmisleno ukazuje na to koliko je komunizam jos ziv u nas.
Ali ne oni njegovi, zvanicno proklamovani, ciljevi - jednakost, solidarnost, bratsvo, jedinstvo...
Ne taj deo price o komunizmu, vec onaj koji smo u stvarnosti, u praksi, preziveli - otimanje imovine (zemlje i sredstava za proizvodnju), kao i otimanje proizvedenih dobara seljacima od Vojvodine do Bujanovca u razdoblju od nekoliko decenija.
Sve to radi "viseg interesa drzave", "opsteg napretka drustva" i sl.
Gde je tu moral, obraz ili jednakost? Mnogi su ovde za to da neki birokrata odlucuje po kojoj ceni ce "drzava" uzeti zemlju nekom seljaku.
Da li bi tako podrzavali da isti birokrata odredi koliko para kosta njihov stan i otkupi ga "u ime i za interes drzave"?
Ali hajde da ostavimo moral po strani, koga je ovde briga za te trice i kucine...
Unistili su nam selo i seljake, pa danas umesto da imamo jednu od najrazvijenijih poljoprivreda u Evropi, umesto da proizvodimo hranu za preko 80.000.000 ljudi i zivimo veoma lepo od izvoza, mi smo uvoznici hrane!!
I onda se isti koji podrzavaju da "drzava" i njeni "sluzbenici" mogu da odlucuju koliko je nekome dovoljno ili previse para za njegovu rodjenu imovinu - isti ti se zale da im je skupa hrana!
I naravno krivi su im seljaci!

svetla buducnost

pre 9 godina

Dolazi Burago da pravi male automobile za maketu Beograda na vodi.
(Igor, 29. avgust 2014 15:48)

Hvala Igore, slatko sam se nasmejala!!!

pedja

pre 9 godina

ne branim seljake, ali cemu komentar da su nerazumnim cenama oterali investitore.
Ako covek prodaje njivu drugom zemljoredniku za obradu cena je jedna, ako prodaje kao gradjevinsko zemljiste tj privredno (profit vrati ulozeno) cena je druga, to sto oni nisu hteli da plate je izgovor investitora.

Septicar

pre 9 godina

Ha,ha,ha..."jedna strana kompanija", a koja, e to je drzavna tajna??? Ne kazem moze da bude da je neka kompanija koja se bavi proizvodnjom pilica, pecurki i slicno, pa mogu one hangare da iskoriste!!! A o auto industriji nemojte lupetati radikalske, narucene textove i gluposti, jer takvih ****** u svetu nema i nikada nece ni biti!!!

Ironija

pre 9 godina

Koga zanima radi se o Hyundai kompaniji koja zbog Skode u Ceskoj trazi mesto da preseli svoju proizvodnju. Skoda u Ceskoj kosta daleko manje nego Hyundai
(Jedan iz mase..., 29. avgust 2014 12:00)

Kakve veze ima sto je jeftinija Skoda u Ceskoj ta fabrika je za citavu Evropu, po toj tvoj logici Dacija treba da preuzme sve fabrike jer je jeftinija...

mail

pre 9 godina

@mileva, naravno da srpski seljak moze da trazi koliko hoce, ali zbog naseg mentaliteta dobije na kraju ..., sta?? Svi znamo. Na bilo kom polju.

mozak

pre 9 godina

Zaki pobedio.
Nego da im spustimo malo cenu. Sta ce nam tolike pare? Ne znamo mi s tolikim nulama.
Ja bih ovu i ovakvu Srbiju prodao i za 100 marke.

LAKI69

pre 9 godina

bas mi je drago nas predsednik veoma misli na svoj grad, moracemo i mi zrenjaninci postaviti sledeceg predsednika drzave da malo misli na nas...

Jedan iz mase...

pre 9 godina

Koga zanima radi se o Hyundai kompaniji koja zbog Skode u Ceskoj trazi mesto da preseli svoju proizvodnju. Skoda u Ceskoj kosta daleko manje nego Hyundai

Žaki

pre 9 godina

Меркам те, меркам, после свирке чекам.... нананана....(Vojin, 29. avgust 2014 13:36)

Jasno je meni brate da sve znate! Može vam se. Ali kada sa pomene sirotinja gladna i žedna... tu onda padnu maske; onda se vidi ko je patriota a ko po dubini izdajnik i Srba i ljudske vrste. Sirotinja je nevažna!? Obrenovac, Krupanj, Loznica, Poljane, Peterlaš? Ma ko ih šljivi, jel'da? Važan sam "ja"!? Možeš šta hoćeš ali ne i dokle hoćeš. Vratiće Bog već nekako (a već nam vraća) svakome po zasluzi! Iskopneće to što misliš da je tvoje ne brini; nećeš ni osetiti a tvoj svet već siv, jadan, nepodnošljiv. Teško je kad upadneš Bogu u ruke. Ubeđen si da si na pravom putu a vrtiš se u začaranom krugu besmisla koje si sam napravio. Skoro da bi se kladio da si ispravan jel'da? Nije to daleko; već je počelo i za pojedince i za kolektiv... naravno i za službu. A posle je neko drugi kriv? U stvari svi su krivi samo si ti prav!? Pa ništa, samo ti sinko radi ono što moraš i što ti je pos'o!

Milan Kormanac

pre 9 godina

Znam iz prve ruke da nije u pitanju automobilska fabrika, nego kompanija Boing koja zeli tu da pravi avione, ali je dogovoreno da se ne prica o tome dok se ne potpise ugovor da ne bi opet svi optuzili Naprednu stranku da zeli samo publicitet.
Polako postajemo grad buducnosti i svaka cast premijeru Vucicu na tome jer ima punu podrsku evrope i nemacke, a pojedini Radulovici i njihove kombi stranke nek se pokriju usima, kad vec nisu doveli ni jednog stranog investitora.

Freuden

pre 9 godina

"Kormanskom polju ... na kojem je Fijat hteo da izgradi pogone kooperantskih firmi, što su SPRECILI ovdašnji seljaci NERAZUMNIM cenama SVOJIH parcela"

Valjda vlasnik parcele ima pravo da postavi cenu, to pravo mu ne moze niko (Dinkic) oduzeti. Drugo je pitanje da li ce naci kupca za tu cenu.
(mileva, 29. avgust 2014 13:22)

U tom slučaju država bi trebalo da tu-te parcele proglasi od državnog značaja i da ukoliko su nerazumne cene onda ispostavi nerazumni porez na ime te parcele i tako primora te ljude da prodaju parcelu po tržišnoj vrednosti. E sad druga je stvar što naš svet želi da preko noći steknu ogromno bogatsvo to je već neka druga priča.

aca bez zemlje- a seljak

pre 9 godina

(Vlasnik parcele - seljak, 29. avgust 2014 15:12)
Čim su geometri ''ušli na kraju uz pomoć policije'', znači da ste ih sprečavali! Eto da nije bilo Šutanovca vi bi ostali bez dedovine, koju bi vam ''oduzeli zli belosvetski kapitalisti uu pomoć domaćih žutih izdajnika''.

seky

pre 9 godina

Ako se radi o sirem drustvnom interesu drzava ima pravo da ekspropise to zemljiste i isplati ga vlasnicima po pravnom institutu poznatom kao "fer trzisna cena".Ne mogu da verujem da je ova informacija tacna i da su neciji nerazumni apetiti zakocili tako ozbiljne poslovne pkduhvte koji imaju nacionalni znacaj.

Milan Kormanac

pre 9 godina

Znam iz prve ruke da nije u pitanju automobilska fabrika, nego kompanija Boing koja zeli tu da pravi avione, ali je dogovoreno da se ne prica o tome dok se ne potpise ugovor da ne bi opet svi optuzili Naprednu stranku da zeli samo publicitet.
Polako postajemo grad buducnosti i svaka cast premijeru Vucicu na tome jer ima punu podrsku evrope i nemacke, a pojedini Radulovici i njihove kombi stranke nek se pokriju usima, kad vec nisu doveli ni jednog stranog investitora.

mileva

pre 9 godina

"Kormanskom polju ... na kojem je Fijat hteo da izgradi pogone kooperantskih firmi, što su SPRECILI ovdašnji seljaci NERAZUMNIM cenama SVOJIH parcela"

Valjda vlasnik parcele ima pravo da postavi cenu, to pravo mu ne moze niko (Dinkic) oduzeti. Drugo je pitanje da li ce naci kupca za tu cenu.

Žaki

pre 9 godina

Polako. Moja priča o prodaji zemlje Japanu će doći na red ali se plašim da ne bude kasno! Ovako i kurta i murta će vam kupiti deo po deo države a vi kao i do sada nećete imati ništa od toga. Radićete za mizeriju na tuđem a kolač će uzimati država koja ima nezasite apetite! Mi smo zemlja sa hidrocefalusom - glava zemlje je "ovolika"! Treba nahraniti taj aparat! Znate li kolike su dažbine za džip i jahticu? Ko će to da plaća? Zato rajo, ruljo i pučino iz okoline Prokuplja ili sa brda Stare Planine dosta vam je i to što imate! Malo krompira i luka iz bašte! Vi ionako džip nikada niste ni videli. E baš zbog te raje, prezrene i zaboravljene od svih, opet ponavljam predlog: Prodamo zemlju Japanu jer oni traže da se negde nastane gde nema zemljotresa i cunamija. Ne pitaju za cenu. Srbija vredi mnogo; bar četiri pet hiljada milijardi evra. Svakom građaninu Srbije od bebe do starca tada pripada po pola miliona evra! Ko s time ne bi umeo da živi! Jedini je uslov da ostanemo NACIONALNA MANJINA kao što su to ovde Madjari. Kakva zastava kakvi bakrači kad vam dođe Sony, Honda, Micubiši i ostali. Japanci su dobar i prijateljski narod i pravo rečeno ja bih i sada voleo da imam pola miliona evra i da živim u Japanu. Svugde je zemlja Gospodnja! Ostalo bi nam sve a najvažnije Crkva jer je srpstvo iz Liturgije rođeno a ne iz teritorije. Svakom pola miliona! Tročlana porodica milion ipo! Petočlana - dva ipo mil. Evra! Itd itd. Pitanje dal volim ljude ovim predlogom ili mi je draže da gladuju u svojoj ruševini od ćerpiča!?

pedja

pre 9 godina

ne branim seljake, ali cemu komentar da su nerazumnim cenama oterali investitore.
Ako covek prodaje njivu drugom zemljoredniku za obradu cena je jedna, ako prodaje kao gradjevinsko zemljiste tj privredno (profit vrati ulozeno) cena je druga, to sto oni nisu hteli da plate je izgovor investitora.

Žaki

pre 9 godina

Меркам те, меркам, после свирке чекам.... нананана....(Vojin, 29. avgust 2014 13:36)

Jasno je meni brate da sve znate! Može vam se. Ali kada sa pomene sirotinja gladna i žedna... tu onda padnu maske; onda se vidi ko je patriota a ko po dubini izdajnik i Srba i ljudske vrste. Sirotinja je nevažna!? Obrenovac, Krupanj, Loznica, Poljane, Peterlaš? Ma ko ih šljivi, jel'da? Važan sam "ja"!? Možeš šta hoćeš ali ne i dokle hoćeš. Vratiće Bog već nekako (a već nam vraća) svakome po zasluzi! Iskopneće to što misliš da je tvoje ne brini; nećeš ni osetiti a tvoj svet već siv, jadan, nepodnošljiv. Teško je kad upadneš Bogu u ruke. Ubeđen si da si na pravom putu a vrtiš se u začaranom krugu besmisla koje si sam napravio. Skoro da bi se kladio da si ispravan jel'da? Nije to daleko; već je počelo i za pojedince i za kolektiv... naravno i za službu. A posle je neko drugi kriv? U stvari svi su krivi samo si ti prav!? Pa ništa, samo ti sinko radi ono što moraš i što ti je pos'o!

DPolitika

pre 9 godina

Bilo bi interesantno da se pojavi jos jedan proizvodjac automobila i da za 10-200 miljiona USD u zavisnosti od kapaciteta i nivoa montaze na "njivi" napravi fabriku automobila kako se u svetu inace i radi tj. od nule za razliku od MILIJARDE ulozene u FABRIKU AVIONA SRBIJA tj. finansiranja rupe bez dna zarad cega???

Da postoje slobode i prava zagarantovene ustavom i zakonima i javni rad drzavnih sluzbenika znao bi se ugovor sa FIAT-om o poklonu infrastrukture, obebedjenju garancija za kredite i investiranje SRBIJE sto nas do danas kosta oko 250 MILIONA eura zarad 3000 zaposlenih koji bi da je novac drugacije usmeren imali posao ali i jos 30.000 ljudi pored njih.

Ovako imamo fabriku automobila koja moze svakog trenutka da se zatvori i koja ce ucenjivati ovu drzavu za finansije da anstavi rad a u Srbiji ne postoji njihov razvojni centar pa ih moramo moliti i za modele pored molbi za nastavak proizvodje(ja ih ne bi molio) ili pak neko misli da se FIAT 500 moze prodavati nepromenjen kao ZASTAVA 101 preko 30 godina za cenu u proseku od 15.000 eura.

Kamo srece da je Renault umesto u Rumuniju dosao u Srbiju do sada bi imali 5 i vise modela automobila i preko par miliona prozivedenih uz razvojni centar za nove modele naravno.

Istrazivacko novinarstvo bi moglo da dodje do podataka o ceni Komatsu presa koja su jedino sustinsko ulaganje u FAS sem ako neko ne misli da rekonstrukcija hala vredi 1 milijardu politickih eura naravno pored para spiskanih za druga davanja.

Vlasnik parcele - seljak

pre 9 godina

Nismo mi "seljaci" sprečili da dođe FAS u Korman Polje. Geometri su na kraju uz pomoć policije ušli, obavili merenja i stvar je već bila gotova. I, odjednom se pojavljuje Šutanovac kao ministar odbrane i daje FAS-u kasarnu u Grošnici, a medijima servirana priča kako "seljaci", eto, nisu dozvolili da se uđe u KP. Inače, ekspropriacija je i dalje u toku. Država preuzima celo KP, kome će ga prodati i za koliko, niko od vlasnika parcela nema pojma.

Jedan iz mase...

pre 9 godina

Koga zanima radi se o Hyundai kompaniji koja zbog Skode u Ceskoj trazi mesto da preseli svoju proizvodnju. Skoda u Ceskoj kosta daleko manje nego Hyundai

i tako...

pre 9 godina

@mileva, 29. avgust 2014 13:22;
@pedja, 29. avgust 2014 12:13;

Broj onih koji podrzavaju i onih koji se ne slazu sa vasim komentarima nedvosmisleno ukazuje na to koliko je komunizam jos ziv u nas.
Ali ne oni njegovi, zvanicno proklamovani, ciljevi - jednakost, solidarnost, bratsvo, jedinstvo...
Ne taj deo price o komunizmu, vec onaj koji smo u stvarnosti, u praksi, preziveli - otimanje imovine (zemlje i sredstava za proizvodnju), kao i otimanje proizvedenih dobara seljacima od Vojvodine do Bujanovca u razdoblju od nekoliko decenija.
Sve to radi "viseg interesa drzave", "opsteg napretka drustva" i sl.
Gde je tu moral, obraz ili jednakost? Mnogi su ovde za to da neki birokrata odlucuje po kojoj ceni ce "drzava" uzeti zemlju nekom seljaku.
Da li bi tako podrzavali da isti birokrata odredi koliko para kosta njihov stan i otkupi ga "u ime i za interes drzave"?
Ali hajde da ostavimo moral po strani, koga je ovde briga za te trice i kucine...
Unistili su nam selo i seljake, pa danas umesto da imamo jednu od najrazvijenijih poljoprivreda u Evropi, umesto da proizvodimo hranu za preko 80.000.000 ljudi i zivimo veoma lepo od izvoza, mi smo uvoznici hrane!!
I onda se isti koji podrzavaju da "drzava" i njeni "sluzbenici" mogu da odlucuju koliko je nekome dovoljno ili previse para za njegovu rodjenu imovinu - isti ti se zale da im je skupa hrana!
I naravno krivi su im seljaci!

zaharije

pre 9 godina

verovatnije je da će se praviti svemirski brodovi,pošto nam je brodograđevina i mašinstvo uvek bila jača strana .Mogli bismo u potpunosti da zaposlimo smeder. željezaru i izvozimo čelik na Mars koji će se uskoro kolonizovati,pošto imamo najjeftiniju radnu snagu, i najstručniju u galaksiji,mogli bi sve radove tamo da obavljamo po najpovoljnijim cenama. I polako da se svi preselimo tamo a ovde ostavimo političare ,kojima bi bio zabranjen pristup na Mars.Tako bi smo zaista postali nebeski narod i bili bismo opevani u svih 17 svemira...

LAKI69

pre 9 godina

bas mi je drago nas predsednik veoma misli na svoj grad, moracemo i mi zrenjaninci postaviti sledeceg predsednika drzave da malo misli na nas...

pedja

pre 9 godina

Ovo je jedna tako prazna priča. Zar smo zaboravili šta je bilo sa kormanskim poljem, kada je Fiat dolazio. Zamajavanje naroda i sa jakom i sa ,navodno, ozbiljnom kompanijom.

mozak

pre 9 godina

Zaki pobedio.
Nego da im spustimo malo cenu. Sta ce nam tolike pare? Ne znamo mi s tolikim nulama.
Ja bih ovu i ovakvu Srbiju prodao i za 100 marke.

No name

pre 9 godina

Pomislio sam da je greškom objavljena vest iz arhive dok se pregovaralo sa FIATom.

O čemu vi ovo...?

Do kada će nam servirati izmišljene najave nepostojećih partnera?!!!

vlada

pre 9 godina

Hahahahahahahahahahaha. Za nas koji imamo pamćenje duže od 3-4 godine ovo je baš smešno!
Bili su beše Hyundai, Honda, Opel u priči ranije, ko je sad u ovoj savrmenoj izvedbi starog vica???

Ironija

pre 9 godina

Koga zanima radi se o Hyundai kompaniji koja zbog Skode u Ceskoj trazi mesto da preseli svoju proizvodnju. Skoda u Ceskoj kosta daleko manje nego Hyundai
(Jedan iz mase..., 29. avgust 2014 12:00)

Kakve veze ima sto je jeftinija Skoda u Ceskoj ta fabrika je za citavu Evropu, po toj tvoj logici Dacija treba da preuzme sve fabrike jer je jeftinija...

smile

pre 9 godina

Vest bez imena kompanije koja je zainteresovana ne vredi ništa. Ovo nije ni naklapanje ni špekulacija ni pusta želja. Ovo je bačeno vreme onog ko je ovo sastavljao i mene što sam čitao i komentarisao.

Septicar

pre 9 godina

Ha,ha,ha..."jedna strana kompanija", a koja, e to je drzavna tajna??? Ne kazem moze da bude da je neka kompanija koja se bavi proizvodnjom pilica, pecurki i slicno, pa mogu one hangare da iskoriste!!! A o auto industriji nemojte lupetati radikalske, narucene textove i gluposti, jer takvih ****** u svetu nema i nikada nece ni biti!!!

bob

pre 9 godina

cekaj pa ko ce tu da radi?svi radnici autoindustrije osim fiatovih otidose da proizvode mercedesov autobus jer su narudzbe tolike da ne mogu da postignu

mail

pre 9 godina

@mileva, naravno da srpski seljak moze da trazi koliko hoce, ali zbog naseg mentaliteta dobije na kraju ..., sta?? Svi znamo. Na bilo kom polju.

svetla buducnost

pre 9 godina

Dolazi Burago da pravi male automobile za maketu Beograda na vodi.
(Igor, 29. avgust 2014 15:48)

Hvala Igore, slatko sam se nasmejala!!!

Freuden

pre 9 godina

"Kormanskom polju ... na kojem je Fijat hteo da izgradi pogone kooperantskih firmi, što su SPRECILI ovdašnji seljaci NERAZUMNIM cenama SVOJIH parcela"

Valjda vlasnik parcele ima pravo da postavi cenu, to pravo mu ne moze niko (Dinkic) oduzeti. Drugo je pitanje da li ce naci kupca za tu cenu.
(mileva, 29. avgust 2014 13:22)

U tom slučaju država bi trebalo da tu-te parcele proglasi od državnog značaja i da ukoliko su nerazumne cene onda ispostavi nerazumni porez na ime te parcele i tako primora te ljude da prodaju parcelu po tržišnoj vrednosti. E sad druga je stvar što naš svet želi da preko noći steknu ogromno bogatsvo to je već neka druga priča.

aca bez zemlje- a seljak

pre 9 godina

(Vlasnik parcele - seljak, 29. avgust 2014 15:12)
Čim su geometri ''ušli na kraju uz pomoć policije'', znači da ste ih sprečavali! Eto da nije bilo Šutanovca vi bi ostali bez dedovine, koju bi vam ''oduzeli zli belosvetski kapitalisti uu pomoć domaćih žutih izdajnika''.

seky

pre 9 godina

Ako se radi o sirem drustvnom interesu drzava ima pravo da ekspropise to zemljiste i isplati ga vlasnicima po pravnom institutu poznatom kao "fer trzisna cena".Ne mogu da verujem da je ova informacija tacna i da su neciji nerazumni apetiti zakocili tako ozbiljne poslovne pkduhvte koji imaju nacionalni znacaj.