Aktuelno

Četvrtak, 28.08.2014.

13:16

Otac "Sopranovih" otkriva kraj serije... Ili ne?

Izvor: Guardian

Otac "Sopranovih" otkriva kraj serije... Ili ne? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Blagoje Jovovic

pre 9 godina

Jesu Sopranovi i za mene najbolja serija ikad napravljena, medjutim i Band of Brothers je po meni u samom vrhu. Sada sam poceo da gledam italijansku seriju Gamora koja takodje nije losa.

Vio

pre 9 godina

Meni je Sopranovi kao porodica postala.

Nego, vi, njihovi ljubitelji, sta mislite o Boardwalk Empire?

Nije lose, jel da? I kraj je "lep"

tomy beograd

pre 9 godina

najbolja serija ikada snimljena.gandolfini doktor glume.gledao sam je pre pet godina i jos se secam svega!!!!! jednostavno mislim da ce se tesko ikada snimiti nesto sto bi bilo blizu sopranovih.!!! nadao sam se nastavku ali gandolfinijeva smrt mi je ubila tu nadu.... veliki glumac -nenadmasna serija.....

n1k0l4

pre 9 godina

Najbolja serija ikad igde! Kakve, bre, hemije, kakvi prestoli, kakvi bakrači, Toni Soprano na prvom mestu, onda jedno sto mesta lufta, a odatle mogu da se raspoređuju kako im volja.
(Lana, 28. avgust 2014 14:18)
Preporučen (+144)
Ne preporučen (-32)

bravo za komentar,ove današnje popularne serije su popularne zbog marketinga a ustvari su obične soft-porn gluposti,instant serije kojih se za 5,6 godina niko nece ni secati

Bojan Todorović

pre 9 godina

Sama serija je zaista fantastična. Možda najbolja koju sam gledao.

Ali kraj !!!!

Nešto zaista maestralno. Sećam se kada sam gledao prvo emitovanje na TV-u, ostao sam nem i fasciniran. I to se nije promenilo do sada. Ne znam da postoji bolji.

pets

pre 9 godina

meni je tesko ds vidim da su hemije osvojile nagrade, narocito za glumu. Gandolfini je po meni ostavio utisak oce glume. Breaking sa pogledao za nedelju dana, a zavrsio pre par dana. Gluma glavnog glumca mi je postala iritantna jer je uve ista i predvidiva. Gledajuci Gandolfinija i uporedjujuci sa drugim serijama, nikada mi niko nije ulio osecaj stvarnosti kao Gandolfini. Dok sam gledao seriju uvek sam imao utisak da je desavanje serije stvarno, kao da sam prisustvovao svakoj sceni u kojoj Gand glumi. Tako znazno prenosenje energije.

Рема

pre 9 godina

Многе серије сам гледао и ово је стварно најбоља серија коју сам гледао, а уједно и најбољи крај неке серије, просто је мистериозан и тера вас пуно да размишљате! Поред Тонија Сопрана, најомиљенији лик ми је дефинитивно о Поли Голтијери (Tony Sirico), стварно је одиграо сјајно целу серију!!!

milan

pre 9 godina

Kraj je ostavljen nama da ga zamislimo i vidimo jesmo li pesimisti (Toni je mrtav) ili optimisti (ziv je). Dakle svako ima svoje vidjenje kraja serije.

Сопрано Т.

pre 9 godina

Генијални завршетак серије у којем Тони нажалост гине. Неко је овде лепо написао да се секвенца понавља неколико пута и то сваки пут када некл уђе у ресторан, Тони диже главу и гледа у том правцу и тако неколико пута и т оиз његове перспективе. Исто бива када и Медоув улази, али овај пут све црно, престаје музика, Don't Stop Believin', да ли је ова песма случајно изабрана за сам крај, па не бих рекао. Све је то до перфекције урађено, изабрано, да сам крај буде перфектан за овакву серију. Много пута сам га гледао и покушао да схватим шта се ту стварно десило и ето некако су се све коцкице сложиле и дошло се до овог правог краја у коме, нажалост Тони гине, јер је ово прави завршетак за исту. Све друго би било недостојно ове серије и неког срећног завршетка исте.

По мом мишљењу, серија оваквог квалитета, са оваквим глумцима, где сваки лик има тежину у истој и носи је на неки свој начин, неће снимити у огледно време.....

Doktor86

pre 9 godina

O poslednjoj sceni i signalima koje je Dejvid Cejs upucivao od pocetka poslednje sezone kakav ce biti kraj, necu da pricam jer je sve receno. Na internetu ima brdo stvari za citanje. Ono sto je meni najzanimljivije je teorija da su Tonijevu smrt iscenirali Patsi Parisi i Mali Karmajn (koji je nakon smrti Fila Leotarda preuzeo Njujork).Patsi je i ranije zeleo da se osveti Toniju zbog ubistva brata blizanca, a Medou se na kraju smuva sa Patsijevim sinom, koji je jedini mogao da zna gde porodica Soprano ima zajednicku veceru. Time su o porodice u Njujorku i Nju Dzersiju preuzela nova rukovodstva. Cak se ide dotle da se misli da je i Poli umesan u tu pricu, ali ja u tako nesto ne zelim da verujem :)

usputni

pre 9 godina

Postoji objašnjenje za sve likove koji ulaze u taj kafić. Ima negde na netu za svakoga od njih kada se i gde pojavljivao, i na koji način je Toni uticao na njihove živote. Svi likovi koji se tamo nalaze nisu slučajno u sceni. Lik za šankom koji ga vidno s nervozom gleda je isto u sceni sa svojom svrhom.

Neverovatna scena, i neverovatan kraj jedne od najboljih serija ikada. Kraj me ostavio bez teksta. Gandolfini nenadmašiv u svojoj ulozi, svaka njegova pora odisala je Tonijem Sopranom, nisam mogao da zamislim da posle snimanja ode kući i ne bude mafijaš.
Sto se tice kraja... Ne možeš voditi takav život, i očekivati da ces dočekati starost. To ja mislim da je njegov kraj.

sanct

pre 9 godina

Najjaci lik mi je bio psiho Paulie i scena kada Tony dodje k njemu u stan i ugleda svoju vlastitu sliku na zidu koju je bacio a koju je Paulie prepravio tako da Tony izgleda kao Napoleon:)

MR

pre 9 godina

Da pomognem malo ovima kojima je kraj Sopranovih nejasan... Šablon je sledeći: vrata ding, Toni diže pogled, Toni "point of view"... Najbolji kraj ikada, a i od tada znam da ako me neko slucajno upuca u glavu necu cuti pucanj pa mi je lakse :)

mira

pre 9 godina

Da, i ja sam svojevremeno pošto sam odgledala seriju, pročitala analizu te zadnje scene i znam da bukvalno sve ima neku simboliku, počevši od Meadowinog parkiranja iz trećeg puta, natpisa na kačketu jednog od gostiju pa do naziva pesama sa džuboksa koje upućuju na pojedine epizode ili prave paralelu sa drugim filmovima. Prava slagalica, napravljena uz puno poštovanje gledalaca.

Mikeli

pre 9 godina

(Dejan, 28. avgust 2014 14:24)

Uvek sam mislio da je prosto ostavljeno gledacima da presude sta se desilo, ali ovo objasnjenje je dosta dobro i ima smisla.

Inace pored Tonija, meni omiljeni likovi su bili Silvio Dante (neverovatna gluma, skroz mi je bio smeker sa sve onom iskrivljenom facom i frizurom) i Furio! Ako Furio nije gotivan, sa onom koznom jaknom i konjskim repom ne znam ko jeste. Inace jedna od meni, licno najacih scena u istoriji televizije je kada Karmela i Furio igraju. Muzika, Toni koji ne vidi flert Karmele I Furia, i naravno sam Furio koji malo ,malo gleda sta sef radi. I jos nesto, ta pesma mi godinama stoji na mp3 plejlisti. Pokidala je kako je dobra. Za sve koji ne znate o cemu pricam ukucajte "Furio and Carmela Dancing". Genijalno.

Tvrdoglav

pre 9 godina

Napomena: Ukoliko niste gledali seriju "Porodica Soprano" - nemojte da čitate ovu vest.

Zašto da je ne čitam? Nemam pravo da pročitam vest ako nisam pratio seriju? E namerno sam je pročitao. Nego, šta je bilo sa Kasandrom, jel zna neko?

pera

pre 9 godina

Ja citao na netu intervju bas od kreatora serije, i to poprilicno veliko objasnjenje zadnje epizode, pogotovo kraja, gde veci deo poslednje scene je iz Tonijeve perspektive i u trenutku kad pogleda ka vratima dok Medou ulazi samo crna slika i kraj, a ta crna slika treba da predstavi kako je lik koji je sedeo za barom, pa otisao u wc, pri izlasku upucao tonija u glavu.. E sad, da li je mrtav ne mozemo da znamo, i ujak ga je upucao pa ostao ziv, ali ga je lik definitivno upucao.

alek

pre 9 godina

(Dejan, 28. avgust 2014 14:24)

covek koji sedi za sankom pa odlazi u wc,koji je par puta u kadru nosi MEMBERS ONLY jaknu koju su italijani nekoliko puta u seriji nosili kada idu da ubiju nekog.to mi je stil,kao...judzin pontecervo je nosio tu jaknu i neko je odmah dobacio tipa STA JE IDES DA PRLJAS RUKE...ili tako nesto.zbog toga se stice utisak da je tad ubijen...

A Lekic

pre 9 godina

Koliko ja znam Toni u nekoj drugoj -trecoj sezoni spominje svoju smrt i opisuje je bas na nacin kako se desilo u restoranu. Pozdrav od Kontea Marija Marka del Tinotoreta i Vuleta Golubovica.

djomla

pre 9 godina

Zavrsili su seriju u fazonu: moze biti, ne mora da znaci, da bi mogli da je nastave ako bude potrebe. Na zalost, Gandolfini je preminuo, tako da od toga vise ne moze biti nista. Serija je, bez konkurencije najbolja koju sam gledao slicnog zanra. Mislim i da je kraj logican, realno tako se zavrsavaju zivoti vecine mafijaskih bosova, naglim prekidom filma. Samo bas najveci umiru prirodnom smrcu.

tony

pre 9 godina

Ubjedljivo najbolja serija svih vremena sa ubjedljivo najboljom zavrsnicom.
Totalno je nebitno dali je Toni u posljednjoj sceni, nakon zatamnjivanja slike, ziv ili mrtav.
Poenta je tu, okretace se do kraja zivota oko sebe da vidi dali je na nisanu, umro sutradan, poslije 20 godina ili od srcke u nekome hotelu kao njegov protagonista. To samo ameri mogu da ceprkaju poslioje 7 godina.

Lana

pre 9 godina

Najbolja serija ikad igde! Kakve, bre, hemije, kakvi prestoli, kakvi bakrači, Toni Soprano na prvom mestu, onda jedno sto mesta lufta, a odatle mogu da se raspoređuju kako im volja.

hours of love

pre 9 godina

E u mojoj verziji je vecerao sa porodicom i vratio se kuci!

Samim zatamnjivanjem ekrana na kraju meni kao gledaocu je ostavljen prostor da izmastam sam svoj kraj.
Cao-zdravo.

Dejan

pre 9 godina

Procitao sam na netu jedno fantasticno tumacenje kraja!!! Naravno, poenta je da je nebitno da li je Toni mrtav ili ne jer je sve jedno da li je ubijen tada ili dva dana ili godine kasnije, da li ga je ubio infarkt zbog prezderavanja ili ga je na dozivotnu robiju smestio FBI... To je potpuno nevazno jer 10 istih takvih ceka da zauzme njegovo mesto.

SPOILERI

Naime, tokom scene u restoranu isti obrazac se ponavlja barem 6-7 puta. Kada udje Toni, kada udju njegova zena i sin, kada u restoran ulaze sporedni likovi... Prvo se otvaraju vrata i cuje se "cing" jer na vratima postoji nekakvo zvonce. Nakon toga kadar ide na Tonijevo lice i on dize glavu da vidi ko je usao. Nakon toga ide kadar sa pogledom iz njegove perspektive (pogled na vrata tj. na restoran u pocetnoj sceni kada on sam ulazi unutra). Ovo se ponavlja dosta puta na potpuno isti nacin.

E sad, pred kraj, sumnjivi tip ustaje sa sanka i odlazi u toalet koji je sa strane ali prakticno iza Tonijevih ledja. Poslednja u restoran ulazi Meadow. Isti obrazac se ponavlja, ona otvara vrata, cuje se "cing", kadar ide na Tonija koji podize glavu i... U tom momentu je u prethodnih x navrata kadar isao iz Tonijeve perspektive medjutim, ovog puta imamo mrak i tisinu... Ne kazem da je mrtav, ali ovo sigurno, sigurno nije slucajno jer je previse sofisticirano. Tip izlazi iz toaleta i overava ga od nazad. U poslednjoj sceni mrak i tisina JESU Tonijeva perspektiva kao i x puta u prethodnih 5 minuta. Ako mene pitate, SJAJNO!!!!

Dejan

pre 9 godina

Procitao sam na netu jedno fantasticno tumacenje kraja!!! Naravno, poenta je da je nebitno da li je Toni mrtav ili ne jer je sve jedno da li je ubijen tada ili dva dana ili godine kasnije, da li ga je ubio infarkt zbog prezderavanja ili ga je na dozivotnu robiju smestio FBI... To je potpuno nevazno jer 10 istih takvih ceka da zauzme njegovo mesto.

SPOILERI

Naime, tokom scene u restoranu isti obrazac se ponavlja barem 6-7 puta. Kada udje Toni, kada udju njegova zena i sin, kada u restoran ulaze sporedni likovi... Prvo se otvaraju vrata i cuje se "cing" jer na vratima postoji nekakvo zvonce. Nakon toga kadar ide na Tonijevo lice i on dize glavu da vidi ko je usao. Nakon toga ide kadar sa pogledom iz njegove perspektive (pogled na vrata tj. na restoran u pocetnoj sceni kada on sam ulazi unutra). Ovo se ponavlja dosta puta na potpuno isti nacin.

E sad, pred kraj, sumnjivi tip ustaje sa sanka i odlazi u toalet koji je sa strane ali prakticno iza Tonijevih ledja. Poslednja u restoran ulazi Meadow. Isti obrazac se ponavlja, ona otvara vrata, cuje se "cing", kadar ide na Tonija koji podize glavu i... U tom momentu je u prethodnih x navrata kadar isao iz Tonijeve perspektive medjutim, ovog puta imamo mrak i tisinu... Ne kazem da je mrtav, ali ovo sigurno, sigurno nije slucajno jer je previse sofisticirano. Tip izlazi iz toaleta i overava ga od nazad. U poslednjoj sceni mrak i tisina JESU Tonijeva perspektiva kao i x puta u prethodnih 5 minuta. Ako mene pitate, SJAJNO!!!!

hours of love

pre 9 godina

E u mojoj verziji je vecerao sa porodicom i vratio se kuci!

Samim zatamnjivanjem ekrana na kraju meni kao gledaocu je ostavljen prostor da izmastam sam svoj kraj.
Cao-zdravo.

Lana

pre 9 godina

Najbolja serija ikad igde! Kakve, bre, hemije, kakvi prestoli, kakvi bakrači, Toni Soprano na prvom mestu, onda jedno sto mesta lufta, a odatle mogu da se raspoređuju kako im volja.

djomla

pre 9 godina

Zavrsili su seriju u fazonu: moze biti, ne mora da znaci, da bi mogli da je nastave ako bude potrebe. Na zalost, Gandolfini je preminuo, tako da od toga vise ne moze biti nista. Serija je, bez konkurencije najbolja koju sam gledao slicnog zanra. Mislim i da je kraj logican, realno tako se zavrsavaju zivoti vecine mafijaskih bosova, naglim prekidom filma. Samo bas najveci umiru prirodnom smrcu.

tony

pre 9 godina

Ubjedljivo najbolja serija svih vremena sa ubjedljivo najboljom zavrsnicom.
Totalno je nebitno dali je Toni u posljednjoj sceni, nakon zatamnjivanja slike, ziv ili mrtav.
Poenta je tu, okretace se do kraja zivota oko sebe da vidi dali je na nisanu, umro sutradan, poslije 20 godina ili od srcke u nekome hotelu kao njegov protagonista. To samo ameri mogu da ceprkaju poslioje 7 godina.

MR

pre 9 godina

Da pomognem malo ovima kojima je kraj Sopranovih nejasan... Šablon je sledeći: vrata ding, Toni diže pogled, Toni "point of view"... Najbolji kraj ikada, a i od tada znam da ako me neko slucajno upuca u glavu necu cuti pucanj pa mi je lakse :)

mira

pre 9 godina

Da, i ja sam svojevremeno pošto sam odgledala seriju, pročitala analizu te zadnje scene i znam da bukvalno sve ima neku simboliku, počevši od Meadowinog parkiranja iz trećeg puta, natpisa na kačketu jednog od gostiju pa do naziva pesama sa džuboksa koje upućuju na pojedine epizode ili prave paralelu sa drugim filmovima. Prava slagalica, napravljena uz puno poštovanje gledalaca.

Bojan Todorović

pre 9 godina

Sama serija je zaista fantastična. Možda najbolja koju sam gledao.

Ali kraj !!!!

Nešto zaista maestralno. Sećam se kada sam gledao prvo emitovanje na TV-u, ostao sam nem i fasciniran. I to se nije promenilo do sada. Ne znam da postoji bolji.

alek

pre 9 godina

(Dejan, 28. avgust 2014 14:24)

covek koji sedi za sankom pa odlazi u wc,koji je par puta u kadru nosi MEMBERS ONLY jaknu koju su italijani nekoliko puta u seriji nosili kada idu da ubiju nekog.to mi je stil,kao...judzin pontecervo je nosio tu jaknu i neko je odmah dobacio tipa STA JE IDES DA PRLJAS RUKE...ili tako nesto.zbog toga se stice utisak da je tad ubijen...

n1k0l4

pre 9 godina

Najbolja serija ikad igde! Kakve, bre, hemije, kakvi prestoli, kakvi bakrači, Toni Soprano na prvom mestu, onda jedno sto mesta lufta, a odatle mogu da se raspoređuju kako im volja.
(Lana, 28. avgust 2014 14:18)
Preporučen (+144)
Ne preporučen (-32)

bravo za komentar,ove današnje popularne serije su popularne zbog marketinga a ustvari su obične soft-porn gluposti,instant serije kojih se za 5,6 godina niko nece ni secati

Mikeli

pre 9 godina

(Dejan, 28. avgust 2014 14:24)

Uvek sam mislio da je prosto ostavljeno gledacima da presude sta se desilo, ali ovo objasnjenje je dosta dobro i ima smisla.

Inace pored Tonija, meni omiljeni likovi su bili Silvio Dante (neverovatna gluma, skroz mi je bio smeker sa sve onom iskrivljenom facom i frizurom) i Furio! Ako Furio nije gotivan, sa onom koznom jaknom i konjskim repom ne znam ko jeste. Inace jedna od meni, licno najacih scena u istoriji televizije je kada Karmela i Furio igraju. Muzika, Toni koji ne vidi flert Karmele I Furia, i naravno sam Furio koji malo ,malo gleda sta sef radi. I jos nesto, ta pesma mi godinama stoji na mp3 plejlisti. Pokidala je kako je dobra. Za sve koji ne znate o cemu pricam ukucajte "Furio and Carmela Dancing". Genijalno.

pets

pre 9 godina

meni je tesko ds vidim da su hemije osvojile nagrade, narocito za glumu. Gandolfini je po meni ostavio utisak oce glume. Breaking sa pogledao za nedelju dana, a zavrsio pre par dana. Gluma glavnog glumca mi je postala iritantna jer je uve ista i predvidiva. Gledajuci Gandolfinija i uporedjujuci sa drugim serijama, nikada mi niko nije ulio osecaj stvarnosti kao Gandolfini. Dok sam gledao seriju uvek sam imao utisak da je desavanje serije stvarno, kao da sam prisustvovao svakoj sceni u kojoj Gand glumi. Tako znazno prenosenje energije.

Рема

pre 9 godina

Многе серије сам гледао и ово је стварно најбоља серија коју сам гледао, а уједно и најбољи крај неке серије, просто је мистериозан и тера вас пуно да размишљате! Поред Тонија Сопрана, најомиљенији лик ми је дефинитивно о Поли Голтијери (Tony Sirico), стварно је одиграо сјајно целу серију!!!

A Lekic

pre 9 godina

Koliko ja znam Toni u nekoj drugoj -trecoj sezoni spominje svoju smrt i opisuje je bas na nacin kako se desilo u restoranu. Pozdrav od Kontea Marija Marka del Tinotoreta i Vuleta Golubovica.

Tvrdoglav

pre 9 godina

Napomena: Ukoliko niste gledali seriju "Porodica Soprano" - nemojte da čitate ovu vest.

Zašto da je ne čitam? Nemam pravo da pročitam vest ako nisam pratio seriju? E namerno sam je pročitao. Nego, šta je bilo sa Kasandrom, jel zna neko?

sanct

pre 9 godina

Najjaci lik mi je bio psiho Paulie i scena kada Tony dodje k njemu u stan i ugleda svoju vlastitu sliku na zidu koju je bacio a koju je Paulie prepravio tako da Tony izgleda kao Napoleon:)

pera

pre 9 godina

Ja citao na netu intervju bas od kreatora serije, i to poprilicno veliko objasnjenje zadnje epizode, pogotovo kraja, gde veci deo poslednje scene je iz Tonijeve perspektive i u trenutku kad pogleda ka vratima dok Medou ulazi samo crna slika i kraj, a ta crna slika treba da predstavi kako je lik koji je sedeo za barom, pa otisao u wc, pri izlasku upucao tonija u glavu.. E sad, da li je mrtav ne mozemo da znamo, i ujak ga je upucao pa ostao ziv, ali ga je lik definitivno upucao.

usputni

pre 9 godina

Postoji objašnjenje za sve likove koji ulaze u taj kafić. Ima negde na netu za svakoga od njih kada se i gde pojavljivao, i na koji način je Toni uticao na njihove živote. Svi likovi koji se tamo nalaze nisu slučajno u sceni. Lik za šankom koji ga vidno s nervozom gleda je isto u sceni sa svojom svrhom.

Neverovatna scena, i neverovatan kraj jedne od najboljih serija ikada. Kraj me ostavio bez teksta. Gandolfini nenadmašiv u svojoj ulozi, svaka njegova pora odisala je Tonijem Sopranom, nisam mogao da zamislim da posle snimanja ode kući i ne bude mafijaš.
Sto se tice kraja... Ne možeš voditi takav život, i očekivati da ces dočekati starost. To ja mislim da je njegov kraj.

Сопрано Т.

pre 9 godina

Генијални завршетак серије у којем Тони нажалост гине. Неко је овде лепо написао да се секвенца понавља неколико пута и то сваки пут када некл уђе у ресторан, Тони диже главу и гледа у том правцу и тако неколико пута и т оиз његове перспективе. Исто бива када и Медоув улази, али овај пут све црно, престаје музика, Don't Stop Believin', да ли је ова песма случајно изабрана за сам крај, па не бих рекао. Све је то до перфекције урађено, изабрано, да сам крај буде перфектан за овакву серију. Много пута сам га гледао и покушао да схватим шта се ту стварно десило и ето некако су се све коцкице сложиле и дошло се до овог правог краја у коме, нажалост Тони гине, јер је ово прави завршетак за исту. Све друго би било недостојно ове серије и неког срећног завршетка исте.

По мом мишљењу, серија оваквог квалитета, са оваквим глумцима, где сваки лик има тежину у истој и носи је на неки свој начин, неће снимити у огледно време.....

milan

pre 9 godina

Kraj je ostavljen nama da ga zamislimo i vidimo jesmo li pesimisti (Toni je mrtav) ili optimisti (ziv je). Dakle svako ima svoje vidjenje kraja serije.

Doktor86

pre 9 godina

O poslednjoj sceni i signalima koje je Dejvid Cejs upucivao od pocetka poslednje sezone kakav ce biti kraj, necu da pricam jer je sve receno. Na internetu ima brdo stvari za citanje. Ono sto je meni najzanimljivije je teorija da su Tonijevu smrt iscenirali Patsi Parisi i Mali Karmajn (koji je nakon smrti Fila Leotarda preuzeo Njujork).Patsi je i ranije zeleo da se osveti Toniju zbog ubistva brata blizanca, a Medou se na kraju smuva sa Patsijevim sinom, koji je jedini mogao da zna gde porodica Soprano ima zajednicku veceru. Time su o porodice u Njujorku i Nju Dzersiju preuzela nova rukovodstva. Cak se ide dotle da se misli da je i Poli umesan u tu pricu, ali ja u tako nesto ne zelim da verujem :)

tomy beograd

pre 9 godina

najbolja serija ikada snimljena.gandolfini doktor glume.gledao sam je pre pet godina i jos se secam svega!!!!! jednostavno mislim da ce se tesko ikada snimiti nesto sto bi bilo blizu sopranovih.!!! nadao sam se nastavku ali gandolfinijeva smrt mi je ubila tu nadu.... veliki glumac -nenadmasna serija.....

Vio

pre 9 godina

Meni je Sopranovi kao porodica postala.

Nego, vi, njihovi ljubitelji, sta mislite o Boardwalk Empire?

Nije lose, jel da? I kraj je "lep"

Blagoje Jovovic

pre 9 godina

Jesu Sopranovi i za mene najbolja serija ikad napravljena, medjutim i Band of Brothers je po meni u samom vrhu. Sada sam poceo da gledam italijansku seriju Gamora koja takodje nije losa.

Tvrdoglav

pre 9 godina

Napomena: Ukoliko niste gledali seriju "Porodica Soprano" - nemojte da čitate ovu vest.

Zašto da je ne čitam? Nemam pravo da pročitam vest ako nisam pratio seriju? E namerno sam je pročitao. Nego, šta je bilo sa Kasandrom, jel zna neko?

Lana

pre 9 godina

Najbolja serija ikad igde! Kakve, bre, hemije, kakvi prestoli, kakvi bakrači, Toni Soprano na prvom mestu, onda jedno sto mesta lufta, a odatle mogu da se raspoređuju kako im volja.

djomla

pre 9 godina

Zavrsili su seriju u fazonu: moze biti, ne mora da znaci, da bi mogli da je nastave ako bude potrebe. Na zalost, Gandolfini je preminuo, tako da od toga vise ne moze biti nista. Serija je, bez konkurencije najbolja koju sam gledao slicnog zanra. Mislim i da je kraj logican, realno tako se zavrsavaju zivoti vecine mafijaskih bosova, naglim prekidom filma. Samo bas najveci umiru prirodnom smrcu.

hours of love

pre 9 godina

E u mojoj verziji je vecerao sa porodicom i vratio se kuci!

Samim zatamnjivanjem ekrana na kraju meni kao gledaocu je ostavljen prostor da izmastam sam svoj kraj.
Cao-zdravo.

n1k0l4

pre 9 godina

Najbolja serija ikad igde! Kakve, bre, hemije, kakvi prestoli, kakvi bakrači, Toni Soprano na prvom mestu, onda jedno sto mesta lufta, a odatle mogu da se raspoređuju kako im volja.
(Lana, 28. avgust 2014 14:18)
Preporučen (+144)
Ne preporučen (-32)

bravo za komentar,ove današnje popularne serije su popularne zbog marketinga a ustvari su obične soft-porn gluposti,instant serije kojih se za 5,6 godina niko nece ni secati

Dejan

pre 9 godina

Procitao sam na netu jedno fantasticno tumacenje kraja!!! Naravno, poenta je da je nebitno da li je Toni mrtav ili ne jer je sve jedno da li je ubijen tada ili dva dana ili godine kasnije, da li ga je ubio infarkt zbog prezderavanja ili ga je na dozivotnu robiju smestio FBI... To je potpuno nevazno jer 10 istih takvih ceka da zauzme njegovo mesto.

SPOILERI

Naime, tokom scene u restoranu isti obrazac se ponavlja barem 6-7 puta. Kada udje Toni, kada udju njegova zena i sin, kada u restoran ulaze sporedni likovi... Prvo se otvaraju vrata i cuje se "cing" jer na vratima postoji nekakvo zvonce. Nakon toga kadar ide na Tonijevo lice i on dize glavu da vidi ko je usao. Nakon toga ide kadar sa pogledom iz njegove perspektive (pogled na vrata tj. na restoran u pocetnoj sceni kada on sam ulazi unutra). Ovo se ponavlja dosta puta na potpuno isti nacin.

E sad, pred kraj, sumnjivi tip ustaje sa sanka i odlazi u toalet koji je sa strane ali prakticno iza Tonijevih ledja. Poslednja u restoran ulazi Meadow. Isti obrazac se ponavlja, ona otvara vrata, cuje se "cing", kadar ide na Tonija koji podize glavu i... U tom momentu je u prethodnih x navrata kadar isao iz Tonijeve perspektive medjutim, ovog puta imamo mrak i tisinu... Ne kazem da je mrtav, ali ovo sigurno, sigurno nije slucajno jer je previse sofisticirano. Tip izlazi iz toaleta i overava ga od nazad. U poslednjoj sceni mrak i tisina JESU Tonijeva perspektiva kao i x puta u prethodnih 5 minuta. Ako mene pitate, SJAJNO!!!!

pera

pre 9 godina

Ja citao na netu intervju bas od kreatora serije, i to poprilicno veliko objasnjenje zadnje epizode, pogotovo kraja, gde veci deo poslednje scene je iz Tonijeve perspektive i u trenutku kad pogleda ka vratima dok Medou ulazi samo crna slika i kraj, a ta crna slika treba da predstavi kako je lik koji je sedeo za barom, pa otisao u wc, pri izlasku upucao tonija u glavu.. E sad, da li je mrtav ne mozemo da znamo, i ujak ga je upucao pa ostao ziv, ali ga je lik definitivno upucao.

MR

pre 9 godina

Da pomognem malo ovima kojima je kraj Sopranovih nejasan... Šablon je sledeći: vrata ding, Toni diže pogled, Toni "point of view"... Najbolji kraj ikada, a i od tada znam da ako me neko slucajno upuca u glavu necu cuti pucanj pa mi je lakse :)

tony

pre 9 godina

Ubjedljivo najbolja serija svih vremena sa ubjedljivo najboljom zavrsnicom.
Totalno je nebitno dali je Toni u posljednjoj sceni, nakon zatamnjivanja slike, ziv ili mrtav.
Poenta je tu, okretace se do kraja zivota oko sebe da vidi dali je na nisanu, umro sutradan, poslije 20 godina ili od srcke u nekome hotelu kao njegov protagonista. To samo ameri mogu da ceprkaju poslioje 7 godina.

A Lekic

pre 9 godina

Koliko ja znam Toni u nekoj drugoj -trecoj sezoni spominje svoju smrt i opisuje je bas na nacin kako se desilo u restoranu. Pozdrav od Kontea Marija Marka del Tinotoreta i Vuleta Golubovica.

Mikeli

pre 9 godina

(Dejan, 28. avgust 2014 14:24)

Uvek sam mislio da je prosto ostavljeno gledacima da presude sta se desilo, ali ovo objasnjenje je dosta dobro i ima smisla.

Inace pored Tonija, meni omiljeni likovi su bili Silvio Dante (neverovatna gluma, skroz mi je bio smeker sa sve onom iskrivljenom facom i frizurom) i Furio! Ako Furio nije gotivan, sa onom koznom jaknom i konjskim repom ne znam ko jeste. Inace jedna od meni, licno najacih scena u istoriji televizije je kada Karmela i Furio igraju. Muzika, Toni koji ne vidi flert Karmele I Furia, i naravno sam Furio koji malo ,malo gleda sta sef radi. I jos nesto, ta pesma mi godinama stoji na mp3 plejlisti. Pokidala je kako je dobra. Za sve koji ne znate o cemu pricam ukucajte "Furio and Carmela Dancing". Genijalno.

Сопрано Т.

pre 9 godina

Генијални завршетак серије у којем Тони нажалост гине. Неко је овде лепо написао да се секвенца понавља неколико пута и то сваки пут када некл уђе у ресторан, Тони диже главу и гледа у том правцу и тако неколико пута и т оиз његове перспективе. Исто бива када и Медоув улази, али овај пут све црно, престаје музика, Don't Stop Believin', да ли је ова песма случајно изабрана за сам крај, па не бих рекао. Све је то до перфекције урађено, изабрано, да сам крај буде перфектан за овакву серију. Много пута сам га гледао и покушао да схватим шта се ту стварно десило и ето некако су се све коцкице сложиле и дошло се до овог правог краја у коме, нажалост Тони гине, јер је ово прави завршетак за исту. Све друго би било недостојно ове серије и неког срећног завршетка исте.

По мом мишљењу, серија оваквог квалитета, са оваквим глумцима, где сваки лик има тежину у истој и носи је на неки свој начин, неће снимити у огледно време.....

pets

pre 9 godina

meni je tesko ds vidim da su hemije osvojile nagrade, narocito za glumu. Gandolfini je po meni ostavio utisak oce glume. Breaking sa pogledao za nedelju dana, a zavrsio pre par dana. Gluma glavnog glumca mi je postala iritantna jer je uve ista i predvidiva. Gledajuci Gandolfinija i uporedjujuci sa drugim serijama, nikada mi niko nije ulio osecaj stvarnosti kao Gandolfini. Dok sam gledao seriju uvek sam imao utisak da je desavanje serije stvarno, kao da sam prisustvovao svakoj sceni u kojoj Gand glumi. Tako znazno prenosenje energije.

milan

pre 9 godina

Kraj je ostavljen nama da ga zamislimo i vidimo jesmo li pesimisti (Toni je mrtav) ili optimisti (ziv je). Dakle svako ima svoje vidjenje kraja serije.

usputni

pre 9 godina

Postoji objašnjenje za sve likove koji ulaze u taj kafić. Ima negde na netu za svakoga od njih kada se i gde pojavljivao, i na koji način je Toni uticao na njihove živote. Svi likovi koji se tamo nalaze nisu slučajno u sceni. Lik za šankom koji ga vidno s nervozom gleda je isto u sceni sa svojom svrhom.

Neverovatna scena, i neverovatan kraj jedne od najboljih serija ikada. Kraj me ostavio bez teksta. Gandolfini nenadmašiv u svojoj ulozi, svaka njegova pora odisala je Tonijem Sopranom, nisam mogao da zamislim da posle snimanja ode kući i ne bude mafijaš.
Sto se tice kraja... Ne možeš voditi takav život, i očekivati da ces dočekati starost. To ja mislim da je njegov kraj.

alek

pre 9 godina

(Dejan, 28. avgust 2014 14:24)

covek koji sedi za sankom pa odlazi u wc,koji je par puta u kadru nosi MEMBERS ONLY jaknu koju su italijani nekoliko puta u seriji nosili kada idu da ubiju nekog.to mi je stil,kao...judzin pontecervo je nosio tu jaknu i neko je odmah dobacio tipa STA JE IDES DA PRLJAS RUKE...ili tako nesto.zbog toga se stice utisak da je tad ubijen...

Doktor86

pre 9 godina

O poslednjoj sceni i signalima koje je Dejvid Cejs upucivao od pocetka poslednje sezone kakav ce biti kraj, necu da pricam jer je sve receno. Na internetu ima brdo stvari za citanje. Ono sto je meni najzanimljivije je teorija da su Tonijevu smrt iscenirali Patsi Parisi i Mali Karmajn (koji je nakon smrti Fila Leotarda preuzeo Njujork).Patsi je i ranije zeleo da se osveti Toniju zbog ubistva brata blizanca, a Medou se na kraju smuva sa Patsijevim sinom, koji je jedini mogao da zna gde porodica Soprano ima zajednicku veceru. Time su o porodice u Njujorku i Nju Dzersiju preuzela nova rukovodstva. Cak se ide dotle da se misli da je i Poli umesan u tu pricu, ali ja u tako nesto ne zelim da verujem :)

Рема

pre 9 godina

Многе серије сам гледао и ово је стварно најбоља серија коју сам гледао, а уједно и најбољи крај неке серије, просто је мистериозан и тера вас пуно да размишљате! Поред Тонија Сопрана, најомиљенији лик ми је дефинитивно о Поли Голтијери (Tony Sirico), стварно је одиграо сјајно целу серију!!!

mira

pre 9 godina

Da, i ja sam svojevremeno pošto sam odgledala seriju, pročitala analizu te zadnje scene i znam da bukvalno sve ima neku simboliku, počevši od Meadowinog parkiranja iz trećeg puta, natpisa na kačketu jednog od gostiju pa do naziva pesama sa džuboksa koje upućuju na pojedine epizode ili prave paralelu sa drugim filmovima. Prava slagalica, napravljena uz puno poštovanje gledalaca.

sanct

pre 9 godina

Najjaci lik mi je bio psiho Paulie i scena kada Tony dodje k njemu u stan i ugleda svoju vlastitu sliku na zidu koju je bacio a koju je Paulie prepravio tako da Tony izgleda kao Napoleon:)

Bojan Todorović

pre 9 godina

Sama serija je zaista fantastična. Možda najbolja koju sam gledao.

Ali kraj !!!!

Nešto zaista maestralno. Sećam se kada sam gledao prvo emitovanje na TV-u, ostao sam nem i fasciniran. I to se nije promenilo do sada. Ne znam da postoji bolji.

tomy beograd

pre 9 godina

najbolja serija ikada snimljena.gandolfini doktor glume.gledao sam je pre pet godina i jos se secam svega!!!!! jednostavno mislim da ce se tesko ikada snimiti nesto sto bi bilo blizu sopranovih.!!! nadao sam se nastavku ali gandolfinijeva smrt mi je ubila tu nadu.... veliki glumac -nenadmasna serija.....

Blagoje Jovovic

pre 9 godina

Jesu Sopranovi i za mene najbolja serija ikad napravljena, medjutim i Band of Brothers je po meni u samom vrhu. Sada sam poceo da gledam italijansku seriju Gamora koja takodje nije losa.

Vio

pre 9 godina

Meni je Sopranovi kao porodica postala.

Nego, vi, njihovi ljubitelji, sta mislite o Boardwalk Empire?

Nije lose, jel da? I kraj je "lep"