Sreda, 27.08.2014.

16:31

Stan sa pogledom na šest traka

Stanari tri zgrade u Zemunu umesto parkinga ili zelene površine pod prozorima danima vide građevinske mašine, a kad one završe rad, tu će biti šest traka puta.

Izvor: B92

Stan sa pogledom na šest traka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Mišo Ćuković

pre 9 godina

Mišo Ćuković
@marko: Ovde mnoge stvari nisu jasne. Kao prvo da li su ove zgrade građene na osnovu građevinske dozvole ili kao bespravna gradnja. I u jednom i drugom slučaju odgovorna je gradska vlast. Ako su zgrade rađene na osnovu građevinske dozvole , nadležni su morali znati da će tuda proći prilazni put za most Zemun-Borča i zbog toga nisu mogli izdati građevinsku dozvolu. Ako je objekat građen bez dozvole, građevinska inspekcija je morala obustaviti izgradnju jer su morale znati da se iste ne mogu legalizovati.

Ristan Erić

pre 9 godina

@neko:Očigledno je da su na izgradnji ovih zgrada zaradili oni koji su izdali građevinsku dozvolu i sam investitor. Oni su morali znati da će tuda proći pristupni put za most Zemun.Borča , ali oni za to nisu marili. Njima je bilo bitno da što više zarade.Takođe se postavlja pitanje šta je radila građevinska inspekcija.Oni su morali stopirati izgradnju ovih stanova i da podnesu prijavu protiv onih koji su izdali građevinsku dozvolu.

Duško Sušić

pre 9 godina

@marko:Oni koji su izdali građevinsku dozvolu za izgradnju pomenutih zgrada , morali su znati da je Glavnim urbanističkim planom još 2003. godine planirano da će tuda proći trasa pristupnog puta mostu Zemun -Borča. Ovo je samo potvrda kako je funkcionisala vlast u to vreme.

Akaa

pre 9 godina

Krivac je prije svega Gradjevinska inspekcija,direktor iste u periodu nelegalne izgradnje i terenski inspektori zaduzeni po reonima.Inspekcija je prva institucija koja na terenu provjerava objekat u izgradnji.Ako nema dozvolu,izgradnja se odmah zaustavlja,donosi se rjesenje o rusenju objekta na teret investitora u zakonskom roku.Ako investitor ne srusi svoj objekat u roku,rusenje obavlja drzava koja sudski podmiruje troskove rusenja,redovno ili prinudno.Zbog pocetnog necinjenja inspekcije,nelegalni objekat je izgradjen ...Ukratko,za sve aktivnosti svih subjekata postoje hronoloski pisani dokazi ili nedostatak istih.Nije tesko utvrditi krivicu,odgovornost,kaznu,svojinu za obestecenje,samo trebaju ljudi da to odrade.

Pipilotta

pre 9 godina

Izgradjena 2010.
Legalitovana 2011.
Uknjizena 2012.
Svi papiri u redu.
Predatavljamje ovakvog toka dogadjaja kao "u redu" je uvreda za inteligenciju prosecnog gradjanina. A posto je verovatno svako dobio svoj deo u procesu legalizacije, onda su svi uredno cutali.
Ne znam o kojim se zgradama tacno radi, pa u slucaju da su stanovi bili nesto povoljniji, vlasnici stanova sad znaju zasto.

Šareniš-iš

pre 9 godina

Da smo civilizovan svet, ne bi ni bilo ovakve vesti. Zgrada ne bi ni postojala... Kod nas je i dalje jedno te isto pravilo. Sve se radi bez dozvole i gde kome "dune", zato sve i izgleda nabacano i bez reda...

Legis

pre 9 godina

Stvar je prilično jasna, kriv je onaj ko je dozvolio/potpisao legalizaciju objekta iako je tom prilikom prekršeno nekoliko propisa. Objekte treba srušiti, a vlasnici neka povraćaj novca traže od onog ko je legalizaciju objekta dozvolio. Investitor se tu najlakše izvukao onog trenutka kada mu je objekat legalizovan umesto da je odmah bio srušen.
A građani Zemuna, kad od njihovog novca opština - koju i dan-danas vodi ista stranka koja je sve ovo zabrljala - plati troškove rušenja i isplati vlasnicima stanova vrednost njihove imovine, neka se zapitaju nije li taj novac mogao da se potroši na nešto korisno, pa neka i dalje glasaju za istu tu stranku da im vodi opštinu...

A1

pre 9 godina

@ zoran
Bukobrani se postavljaju na određenoj udaljenosti od građevina, EU direktivama jasno se zna koliki nivo buke može biti u stanu od vanjskog prometa (nema veze da li je to autocesta ili aerodrom). Riječka obilaznica isto ima bukobrane, jedan dio je slično zatvoren na njemu je fotonaponska elektrana koja napaja sustav upravljanja prometa, rasvjete... Nije samo cijena u pitanju nego i potrebna minimalna udaljenost od otvora na zgradi (prozori, balkoni) jer se ne može gledati u bukobran, nije lijepo, ne smije se priječiti pristup i djelovanje vatrogasnoj tehnici...
Gotovo pa sam šokiran što zadnjih dana čitam od smrdljivih stanova (kancerogena tvar klase CA1) do otrova u vodi (Vojvodina) preko mosta koji kasni više od godine dana (mislim Žeželjev most) pa sad ova vijest. Nemoguće da je tolika korupcija, od vrha do dna i lijevo i desno. STRAŠNO

Pogledati https://www.youtube.com/watch?v=04r1he4Iftc bukobrane (sa apsorberima ili reflektirajuće prozirni) od 2:54 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=isBd2bM6FBA#t=172 , i fotonaponska od 6:20 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=isBd2bM6FBA#t=380 .

Obaveza je gradova da imaju Karte buke, sa jasnim rezultatima mjerenja i mjerama smanjivanja buke. To su sve EU direktive koje i Srbija mora prije ulaska u EU sprovesti, novaca ima jer naplaćuje poreze za ekologiju, samo je pitanje gdje se taj novac troši.

Neko

pre 9 godina

Kad sirotinja kupuje stanove, tako to biva. Kad sam ja kupovao stan, bio je je super u novoj zgradi a pored kucica. Pogled iz tog stana je bio preko te kuci, lep. Ali ja odoh u opstinu i proverih da je na placu gde je kucica regulacionim planom predvidjena sestospratnica. I zato nisam kupio taj stan, jer bih za godinu, dve imao pogled na zid.
Dakle, ko kupuje stanove, nek pogleda sta je u planu na okolnim parcelama.

Joca Gradjevinar Belosvetski

pre 9 godina

Posto se Auto-put nalazi pored samih zgrada - zgrade se moraju rusiti a oni koji su izdali dozvolu za gradnju zgrada da plate troskove - I stvar je zavrsena. Tako se radi u civilizovanom Svetu.

zoran

pre 9 godina

List nepokretnosti javna svojina grada Beograda..ostali korisnici..ne vlasnici parcela..kako dobise legalizaciju..kada je glavna stavka da plac bude privatna svojina..nema legalizacije dok ne uradis konverziju zemlj.u privatnu svojinu..ali para vrti gde burgija nece..pravo koriscenja zemljista nije u prometu..nema vise clana 84..koji. je izjednacavao koriscenje sa privatnom svojinom..

marko

pre 9 godina

znali su da je zgrada nelegalno gradjena a omogucili su je da bude legalizovana, umesto da su na vreme i nju i milion drugoh nelegalnih kuca i zgrada u srbiji srusili...ne bi sada imali pandorinu kutiju i kuce koje se grade po 20 god i vise,uske ulice bez trotoara i saobracajne signalizacije, uzurpiranu opstinsku zemlju, kao da je bomba pala...

zoran

pre 9 godina

Sve jasno..zgrada legalizovana..da su zidali sa gradj.dozvolom,ne bi dobili dozvolu..ovako preko legalizacije,dobili dozvolu.Advokati gledaju papire..sta ih briga na koji nacin je zgrada uknjizena..banke isto..agencije nemaju pojma..niti bi vam rekle..ali uknjizeno je uknjizeno..tako je kod nas..ko je dozvolio legalizaciju??..na trasi puta..opstina Zemun..grad ne verujem..a sad lepo suzite put..jer boze moj..privatna investicija je vaznija od drzavne!!!Katastrofa..7 godina po Dup-u tu nema gradnje..a onda neko nelegalno sazida zgradu..profitira..pa to se zna odavno da tu ide put..a plan det.regulacije postoji odavno za te parcele..kako dobi legalizaciju..

Zemunac

pre 9 godina

Kao prvo, stanovi su kupljeni kao vec legalizovani,niko od stanara ih nije gradio vec investitor koji je korumpirao strukture zemunskih opstinara i niko o tome nije imao pojma. Kao drugo ne verujem da je ovo medijska propaganda jer koliko vidim auto put je na metar od ulaznih stepenica. A kao trece hteo sam da kupim stan u ovoj zgradi i nisam imao dovoljno novca jer je kvadrat bio 1400 eura. Na svu srecu.

zoran

pre 9 godina

Bavio sam se nekretninama..2011 godine..zgrada od 1000 m2 na 5 ari placa..a koeficijent 0.85-dakle moze 425 m2 a ima 1000 m2..legalizovana,uknjizena..moze kredit..dodje kreditni kupac..svidja mu se stan..dodje procenitelj bankarski..pocne da vice..sta je ovo..sta je ono..ko je ovo dozvolio..gospodine..jel uknjizeno..jeste..evo vam gradj..evo vam upotrebna dozvola..sta ja kao agent imam s tim..papiri cisti..napominjem...jos SUBVENCIJA drzave..ma da kaze on..kad oni dozvolise..sto ne bi i ja..kupac dobi kredit..drzava dala subvenciju na to..a ono nema parkinga..zauzetost u nivou je oko 80%..ludilo..ne kupujte stanove iz legalizacije-bez obzira na uknjizenost u listu nepoktretnosti..

milan68

pre 9 godina

ovo samo ima kod nas..ovu zemlju su u svom vlasnistvu imali radikali, seseljko i nikolic su to uvalili ko zna kome, a dozvole za gradnju su izdavali u opstini zemun gde su opet na vlasti bili, pogadjate, radikali...jel sad kapirate? ili ne?

miki

pre 9 godina

Sta se tu zalite! Prvo grade bez dozvole, pa legaliziju a onda im jos i smeta kolovoz ciji plan se u opstini nalazio jos od 2003! Prema tome, to je lican promasaj i neka budu sretni sto nisu podobijali kazne za gradnju bez dozvole!

rado

pre 9 godina

Ovo je po meni potpuno besmislena vest.
Kao prvo, svi stanari su MORALI da znaju da ce ovuda proci put za novi most, pogotovo jer je to bilo prilicno poznato od 2010 do danas.
Kao drugo ovde su stanovi bili prilicno povoljni jer je blizina nove saobracajnice uticala na to.
Kao trece (sto neko rece) nije nelegalno ziveti pored autoputa, jos ako je to bilo poznato od ranije pa uticalo na cenu....
Kao cetvrto ovo sve lici na to da se jeftinim medijskim reklamiranjem izvuku od drzave pare za dobar zastitni zid.
Pazite pricu, niko im nije rekao ..... da , bas ce neko dodatno da potencira da je ta kupovina losa, ma je li molim vas....
Ovo lici kao na reklamiranje auta, ona jaka i velika uvek su potencirana kao brza i komotna, niko ne prica o potrosnji, a mala se reklamiraju kako malo trose, a to sto su spora i slaba niko nece da stavlja u prvi plan.

Svakako da ovde nije niko kriv nego su jeftinom kupovinom svesno sebi smanjili komociju...

Ricky

pre 9 godina

Jednom sam citao u Politikinom Zabavniku kako je jedan preduzimljiv covek prodao Ajfelov toranj trgovcima starim gvozdjem.

Dok je sveta bice i jeftinih prevara.

Crni

pre 9 godina

Nije mi jasno kako niko ne pominje da je sam most i trasa mosta napravljena jos 1967, ako se ne varam. Jos je u to vreme prikazano gde sta sme da se gradi, tako recimo vojska cije je zemljiste ovo nekad bilo, tacno su znali i pre 50 godina gde sta sme da se gradi. Ovo je cist lopovluk i saosecam se sa tim ljudima, obzirom da su usli u kredite, a cisto sumnjam da ce ikada uspeti da prodaju ove stanove obzirom da ce imati pogled na kamione koji su u tranzitu.

zoran

pre 9 godina

Da još bolje vidite kako je to moguće rešiti. I neće samo stanari fantomske Banatske 81 biti zaštićeni nego to može da se uradi svuda gde je brzi put blizu sttambenim blokovima. Košta ali je efikasno...

http://expressway.paulrands.com/gallery/roads/vic/numbered/metropolitanroutes/mr43/03_pascoevalesthtoptmelbourne/inbound/images/200909_30_nthmelbourne_soundtube.jpg

ivan petrović

pre 9 godina

Kada je advokat proveravao dokumentaciju trebao je da skrene pažnju kupcima na činjenicu da legalizacija znači upravo probleme sa infrastrukturom što uključuje i okruženje i pristup objektima. Da je investitor gradio legalno, imoa bi planski dokument ili urbanistički projekat koji bi to mogao da reši. Ali ko će da plati izradu urbanističkog projekta ili, ne daj Bože, celu naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta (u legalizaciji ne plati ni polovinu naknade). E, to su stvari koje advokati moraju da znaju i koje treba da saopšte klijentu kada kupuje stan u zgradi u legalizaciji.

Neka gledaju kamione i uživaju, ili neka idu kod investitora i traže novac nazad.

pc

pre 9 godina

Zgrada je sagradjena, a zatim legalizovana. Para vrti gde burgija nece. Preko puta moje zgrade,kad sam ja kupovao stan trebala je da bude zgrada za sprat niza tj. Pizemlje+2+Potkrovlje. Sazidana je Visoko da me moze biti prizemlje+4 sprata+ Potkrovlje + Natkrovlje. Zvali smo inspekciju I sve je zavrseno bez ijednog papira. Sada je zgrada u fazi legalizacije, a gazdina zena je u citavomprizemlju otvorila deciji vrtic koji rada po ne znam kojim dozvolama. Ova drzava je trula jer niko ne odgovara za ono sto radi, drzavne sluzbe su korumirane da ne moze biti gore. Kome ja sada da se zalim, nikome. Jedini spas je medjunarodni sud I onda ce narodkoji je ni kriv ni duzan ponovo platiti sve sto rade lopovi I mafijasi.

žoao mi je

pre 9 godina

Ovo je baš onako-srpski! Država nam je postala pravi romski vašar.Bez namere da uvredim nekoga.Kada pogledam oko sebe, ovo ne čudi,čak očekujem i luđe stvari ubuduće,dok lagano postajemo evropska Indija.

Fred Kremenko

pre 9 godina

Eh,stari problemi koji se vuku decenijama u Srbiji.Nekako svi imaju "čiste "papire.Zemlja koja ima ideju za juče.Plan za dva sata ili dve godine ovde u praksi ne znači ništa.Sve se svodi kada se zakopa bager pa na licu mesta rešavamo problem.Imate recimo najnoviji primer kako izgledaju izjave zvaničnika vlasti i njihova obećanja do onoga šta se dogodi u praksi.To je sada na delu.Verujem da je većina upoznata da rekonstrukcija ul.Vojvode TSepe košta 19,5 milona evra,finansirana od evropske banke za razvoja da grad plaća PDV.Izvodjač radova je Ratko Mitrović.Svi su obavešteni da rekonstrukcija ulice podrazumeva zamenu celokupne infrastrukture(vodovod,kanalizacija koja je stara skoro 40 godina,podzemni kablovi za struju,telefon,kablovsku)itd.Odmah na špčeku od zamene kanalizacije i vodovoda nema ništa.Zašto.Ko je sada obamanuo gradjane i s kojim razlogom.Zašto je neko obamnu ljude poturajući im 100% čiste papire da bi gledali u put sa 6 traka.Izvodjač radova čist.Banka čista.Plan novog puta čist kao suza.Izvodjač čist.svi čisti a krajnji kupac i korisnik sve ispašta.Naravno niko nije odgovoran.Dakle država ne može da snosi neke iznese sumnje za koruptivne radnje iako na sva usta zveči mi se borimo protiv korupcije.Ko snosi posledice koruptivne radnej.Opet krajnji korisnik a predstavnik države i tamo neki izvodjač radova čisti.Dakle nit luk jeli nit luk mirisali ali nekako svi se na luk osećamo.

Nemanja

pre 9 godina

@(MunzeLjux, 27. avgust 2014 17:45)
Ne projektuju se saobracajnice u Srbiji po potrebama Zemunaca ili Beogradjana ili nekog treceg, vec po tacno uredjenom sistemu... A da ce koristi biti, bice i to velike, a i sam ces moci da se uveris u to.

yuhkd

pre 9 godina

@MunzeLjux

most nije mogao da bude izmesten par km uzvodno iz nekoliko razloga, a za ovaj ulaz iz banatske si u pravu. mada kad pogledas mapu, te zgrade mogu biti samo negde u onoj njivi izmedju galenike i banatske, samim tim adresu banatska 83 treba uslovno shvatiti, ko zna odakle ulaze

sorry but jbg

pre 9 godina

u pitanju je ova lokacija
http://goo.gl/maps/3cN7J

most je tu urbanističkim planom predviđen pre više od 30 god (deda mi je pričao) i kao što je neko već napisao, lakat krivina nije bez razloga tu gde jeste.

znači znali su u opštini da plac na trasi pristupne saobracajnice ne može biti legalizovan, pa neka sada vide to sa njima.

ima tu još objekata sa leve strane cara dušana koji su na manje od 5m od trase pristupne saobraćajnice, ali nisu stambeni. tzv. kineska četvrt zemun koja se nalazila sa desne strane je sravnjena sa zemljom, ironija je da 20 godina od nastanka tog imena tu niče kineski most :)

Milos

pre 9 godina

Pa ovde nije nista ilegalno vec neudobno. Nije nelegalno ziveti pored auto puta, vec je neudobno i lose za kasniju prodaju. Medjutim meni nesto drugo pada na pamet, zgrada sazidana pa onda legalizovana - KO S DJAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJU.

klakson

pre 9 godina

napisa komentator,izgleda da su stanari krivi,i ostade živ.Kako mogu biti stanari krivi kad su kupili gotove stanove sa svim dozvolama...Čak su i banke prevarene,odobravale kredite,sada izgleda,rizične.Kriva je opštinska uprava i njene službe što nisu poštovale urbanistički plan.Da je časti i morala u nas i Nikolić i Vučić bi trebalo da podnesu ostavke jer su sa Šešeljem vodili opštinu Zemun u to vreme.

Vlada

pre 9 godina

Jeza. ali bukvalno jeza kada vidis u kakvom apsurdistanu zivis! Pa ovo verovatno ne postoji ni u najgorim zabitima Afrike.

Naravno, niko nije kriv i svi su krivi, ali bez obzira na to, stvarno da se covek zgrozi.

zoran

pre 9 godina

Najveci kriminal i korupcija su u gradjevini. Cak i drzavna GDS napravi zgrade za 350 evra po kvadratu a prodaje ih po 1300 evra, i jos usput truje kupce stanova fenolom.

Nemanja

pre 9 godina

I sta onda? Ako je planirano u GP Beograda da tuda prodju pristupne saobracajnice za most, onda i trebaju da prodju. Ocigledno su stanare prevarili investitori i neka njih tuze, al da zaustave projekat koji je planiran ko zna od kada, to tesko.

'kruzenje' oko cega ??

pre 9 godina

"...Posle ovoga, uopšte neće imati kolski prilaz kućama, već će morati da kruže 6 km da bi ušli u svoj dom."
=============

Moze li mi neko pojasniti ovo o 'kruzenju' jer je autor teksta ostao nedorecen posto pominje 'kruzenje', a posle kaze da nema kolskog prilaza

Ja

pre 9 godina

Au, ja kupio tu mali stan. Posle oko 6 meseci hteo da ga prodam i kupim u istoj zgradi veci, ali se na srecu mojoj devojci nije svidela lokacija pa ga ja dosta nevoljno prodam i kupim veci na drugoj lokaciji! Koja sreca i kako pametna devojka!

Biciklista

pre 9 godina

S obzirom da ste pomenuli u vestima na tv predsednika da jos davne 1997 dao dozvolu za gradnju na toj parceli moram priznatii da do 2010 investitoru je trebalo dugo da sagradi objekte. Sto se tice GUPa iz 2003 kad je vec bilo poznato za most da ce tu biti pitajte onda koje bio na vlasti 2009 jer se dozvola izdaje na godinu dana. Ovde ne treba kriviti ni advokate pomenute jer su radili ugovore, ni agenta nekretnine koji je zastupao investitora vec investitora i direkciju gradjevinsku zbog dozvola kao i gradjevinsku inspekciju zbog propusta. Ovde ce ljudi sad da ispastaju zbog necijeg mita. E to je realna slika nase gradjevinske industrije.

MunzeLjux

pre 9 godina

Neko se ovde najeo bunjika. Stanari iz Banatske, u svoje zgrade oduvek ulaze iz Banatske i ne znam sta se tu promenilo ovim doduse idiotskim mostom. Ovaj most prosecnom Zemuncu, ali i Beogradjaninu, moze da zatreba jednom ili nijednom u 5 godina. On je bitan jedino za tranzitni saobracaj koji je bez problema mogao da bude pomeren par kilometara uzvodno. Ovako na nezgodnom mestu preseca Zemun, kao da vam neko napravi hodnik po sred stana, kojim ceo komsiluk ima pravo da prolazi bez ogranicenja. Jedan most nepotreban i preskup, drugi ce stvarati saobracajni haos, ako je i od Djilasa, previse je.

ne rade mi velika slova na mobu

pre 9 godina

e tako je i nama u batajnici, vojvodjanskih brigada ulica. rade batajnicku petlju, pa zato skoro sav saobracaj iz banovaca, pazove prolazi tuda, cak i medjugradski autobusi i kamioni... a nekad je bila mirna ulica :-(

tapir

pre 9 godina

Priča o tome kako su se stambene zgrade našle tik pored magistralnog puta sa šest traka počinje 3. novembra 1997. godine, kada je Tomislav Nikolić kao direktor Javnog preduzeća Poslovni prostor Zemun potpisao ugovor sa investitorima Mihajlom Kramer i Anom Miholjčić. Tim ugovorom je investitorima ustupljeno zemljište na uglu Banatske i Cara Dušana "radi izgradnje poslovnog prostor". Reč je, kako kažu u Sekretarijatu za poslove legalizacije objekata, o jednoj od "Šešeljevih dozvola", po kojima je Zemun bio poznat devedesetih, kada je tu beogradsku opštinu vodila Srpska radikalna stranka (SRS). Kasnije je zabeleženo da je Zemun prednjačio po broju izgrađenih nelegalnih objekata, kojih je evidentirano čak 17.885. Sumnjalo se da se novac od izdatih dozvola išao za finansiranje SRS.

Igor

pre 9 godina

Legalizovano zato sto je neko pustio da se legalizuje, a ne zato sto je bilo po propisima.

Ako je tuda predvidjem magistralni put tuda ima da prodje magistralni put.

Pera

pre 9 godina

Lepo pise da su nelegalno izgradjene. Da su posle toga legalizovane. Da su se nasle na trasi puta sigurno bi bile srusene. Sada im samo opada vrednost jer su veoma blizu saobracajnice i imaju duzi pristupni put.
Verovatno su bile malo jeftinije jer je investitor gradio nelegalno.

Mladen

pre 9 godina

Sami su krivi . To je ipak blizu centra Zemuna i nije im bilo sumnjivo . Kao i u Despotra Stefana one dve oronule zgrade sto blokiraju pola ulice i ne moze da se napravi bulevar , pa svi trpimo guzvu . Postoji nesto sto se zove opste dobro . Kad se gradilo ilegalno na planiranom zemljistu svima je bilo lepo jer je bilo jeftinije , danas kad je doslo na rusenje sad traze prava . Iz aviona (bukvalno) se vidi da je umesto lakat krivine tu trebao da bude pravac .

nesa

pre 9 godina

Znaci nek se zale opstini zemun koja je izdala papire,a to nije mogla bez korupcije. Na vlasti u zemunu je sns. To govori koliko pripadnost nekoj partiji nije vazno vec je vazno da su sve partije jednako podlozne korupciji i da im je to svrha postojanja.

vigilante

pre 9 godina

Kupovali ste stanove u zgradi koja nije imala građevinsku dozvolu nego je nelegalno bila izgrađena a onda legalizovana? Gledajte u kamione i uživajte.

Nbg

pre 9 godina

"Zgrada je izgrađena 2010. godine, a 2011. je legalizovana".

Ovo znači da je bila u pitanju divlja gradnja (koja je naknadno legalizovana a legalizacija je glupost koja postoji samo u Srbiji jer se u uredjenim drzavama divlja gradnja strogo sankcionise). Žao mi je stanara, ali kupili su nešto što je gradjeno mimo planova i sami su krivi.

Igor

pre 9 godina

Legalizovano zato sto je neko pustio da se legalizuje, a ne zato sto je bilo po propisima.

Ako je tuda predvidjem magistralni put tuda ima da prodje magistralni put.

vigilante

pre 9 godina

Kupovali ste stanove u zgradi koja nije imala građevinsku dozvolu nego je nelegalno bila izgrađena a onda legalizovana? Gledajte u kamione i uživajte.

tapir

pre 9 godina

Priča o tome kako su se stambene zgrade našle tik pored magistralnog puta sa šest traka počinje 3. novembra 1997. godine, kada je Tomislav Nikolić kao direktor Javnog preduzeća Poslovni prostor Zemun potpisao ugovor sa investitorima Mihajlom Kramer i Anom Miholjčić. Tim ugovorom je investitorima ustupljeno zemljište na uglu Banatske i Cara Dušana "radi izgradnje poslovnog prostor". Reč je, kako kažu u Sekretarijatu za poslove legalizacije objekata, o jednoj od "Šešeljevih dozvola", po kojima je Zemun bio poznat devedesetih, kada je tu beogradsku opštinu vodila Srpska radikalna stranka (SRS). Kasnije je zabeleženo da je Zemun prednjačio po broju izgrađenih nelegalnih objekata, kojih je evidentirano čak 17.885. Sumnjalo se da se novac od izdatih dozvola išao za finansiranje SRS.

Ja

pre 9 godina

Au, ja kupio tu mali stan. Posle oko 6 meseci hteo da ga prodam i kupim u istoj zgradi veci, ali se na srecu mojoj devojci nije svidela lokacija pa ga ja dosta nevoljno prodam i kupim veci na drugoj lokaciji! Koja sreca i kako pametna devojka!

Biciklista

pre 9 godina

S obzirom da ste pomenuli u vestima na tv predsednika da jos davne 1997 dao dozvolu za gradnju na toj parceli moram priznatii da do 2010 investitoru je trebalo dugo da sagradi objekte. Sto se tice GUPa iz 2003 kad je vec bilo poznato za most da ce tu biti pitajte onda koje bio na vlasti 2009 jer se dozvola izdaje na godinu dana. Ovde ne treba kriviti ni advokate pomenute jer su radili ugovore, ni agenta nekretnine koji je zastupao investitora vec investitora i direkciju gradjevinsku zbog dozvola kao i gradjevinsku inspekciju zbog propusta. Ovde ce ljudi sad da ispastaju zbog necijeg mita. E to je realna slika nase gradjevinske industrije.

Nbg

pre 9 godina

"Zgrada je izgrađena 2010. godine, a 2011. je legalizovana".

Ovo znači da je bila u pitanju divlja gradnja (koja je naknadno legalizovana a legalizacija je glupost koja postoji samo u Srbiji jer se u uredjenim drzavama divlja gradnja strogo sankcionise). Žao mi je stanara, ali kupili su nešto što je gradjeno mimo planova i sami su krivi.

zoran

pre 9 godina

Najveci kriminal i korupcija su u gradjevini. Cak i drzavna GDS napravi zgrade za 350 evra po kvadratu a prodaje ih po 1300 evra, i jos usput truje kupce stanova fenolom.

Mladen

pre 9 godina

Sami su krivi . To je ipak blizu centra Zemuna i nije im bilo sumnjivo . Kao i u Despotra Stefana one dve oronule zgrade sto blokiraju pola ulice i ne moze da se napravi bulevar , pa svi trpimo guzvu . Postoji nesto sto se zove opste dobro . Kad se gradilo ilegalno na planiranom zemljistu svima je bilo lepo jer je bilo jeftinije , danas kad je doslo na rusenje sad traze prava . Iz aviona (bukvalno) se vidi da je umesto lakat krivine tu trebao da bude pravac .

pc

pre 9 godina

Zgrada je sagradjena, a zatim legalizovana. Para vrti gde burgija nece. Preko puta moje zgrade,kad sam ja kupovao stan trebala je da bude zgrada za sprat niza tj. Pizemlje+2+Potkrovlje. Sazidana je Visoko da me moze biti prizemlje+4 sprata+ Potkrovlje + Natkrovlje. Zvali smo inspekciju I sve je zavrseno bez ijednog papira. Sada je zgrada u fazi legalizacije, a gazdina zena je u citavomprizemlju otvorila deciji vrtic koji rada po ne znam kojim dozvolama. Ova drzava je trula jer niko ne odgovara za ono sto radi, drzavne sluzbe su korumirane da ne moze biti gore. Kome ja sada da se zalim, nikome. Jedini spas je medjunarodni sud I onda ce narodkoji je ni kriv ni duzan ponovo platiti sve sto rade lopovi I mafijasi.

Milos

pre 9 godina

Pa ovde nije nista ilegalno vec neudobno. Nije nelegalno ziveti pored auto puta, vec je neudobno i lose za kasniju prodaju. Medjutim meni nesto drugo pada na pamet, zgrada sazidana pa onda legalizovana - KO S DJAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJU.

nesa

pre 9 godina

Znaci nek se zale opstini zemun koja je izdala papire,a to nije mogla bez korupcije. Na vlasti u zemunu je sns. To govori koliko pripadnost nekoj partiji nije vazno vec je vazno da su sve partije jednako podlozne korupciji i da im je to svrha postojanja.

Nemanja

pre 9 godina

I sta onda? Ako je planirano u GP Beograda da tuda prodju pristupne saobracajnice za most, onda i trebaju da prodju. Ocigledno su stanare prevarili investitori i neka njih tuze, al da zaustave projekat koji je planiran ko zna od kada, to tesko.

Ricky

pre 9 godina

Jednom sam citao u Politikinom Zabavniku kako je jedan preduzimljiv covek prodao Ajfelov toranj trgovcima starim gvozdjem.

Dok je sveta bice i jeftinih prevara.

Pera

pre 9 godina

Lepo pise da su nelegalno izgradjene. Da su posle toga legalizovane. Da su se nasle na trasi puta sigurno bi bile srusene. Sada im samo opada vrednost jer su veoma blizu saobracajnice i imaju duzi pristupni put.
Verovatno su bile malo jeftinije jer je investitor gradio nelegalno.

Crni

pre 9 godina

Nije mi jasno kako niko ne pominje da je sam most i trasa mosta napravljena jos 1967, ako se ne varam. Jos je u to vreme prikazano gde sta sme da se gradi, tako recimo vojska cije je zemljiste ovo nekad bilo, tacno su znali i pre 50 godina gde sta sme da se gradi. Ovo je cist lopovluk i saosecam se sa tim ljudima, obzirom da su usli u kredite, a cisto sumnjam da ce ikada uspeti da prodaju ove stanove obzirom da ce imati pogled na kamione koji su u tranzitu.

zoran

pre 9 godina

Sve jasno..zgrada legalizovana..da su zidali sa gradj.dozvolom,ne bi dobili dozvolu..ovako preko legalizacije,dobili dozvolu.Advokati gledaju papire..sta ih briga na koji nacin je zgrada uknjizena..banke isto..agencije nemaju pojma..niti bi vam rekle..ali uknjizeno je uknjizeno..tako je kod nas..ko je dozvolio legalizaciju??..na trasi puta..opstina Zemun..grad ne verujem..a sad lepo suzite put..jer boze moj..privatna investicija je vaznija od drzavne!!!Katastrofa..7 godina po Dup-u tu nema gradnje..a onda neko nelegalno sazida zgradu..profitira..pa to se zna odavno da tu ide put..a plan det.regulacije postoji odavno za te parcele..kako dobi legalizaciju..

žoao mi je

pre 9 godina

Ovo je baš onako-srpski! Država nam je postala pravi romski vašar.Bez namere da uvredim nekoga.Kada pogledam oko sebe, ovo ne čudi,čak očekujem i luđe stvari ubuduće,dok lagano postajemo evropska Indija.

rado

pre 9 godina

Ovo je po meni potpuno besmislena vest.
Kao prvo, svi stanari su MORALI da znaju da ce ovuda proci put za novi most, pogotovo jer je to bilo prilicno poznato od 2010 do danas.
Kao drugo ovde su stanovi bili prilicno povoljni jer je blizina nove saobracajnice uticala na to.
Kao trece (sto neko rece) nije nelegalno ziveti pored autoputa, jos ako je to bilo poznato od ranije pa uticalo na cenu....
Kao cetvrto ovo sve lici na to da se jeftinim medijskim reklamiranjem izvuku od drzave pare za dobar zastitni zid.
Pazite pricu, niko im nije rekao ..... da , bas ce neko dodatno da potencira da je ta kupovina losa, ma je li molim vas....
Ovo lici kao na reklamiranje auta, ona jaka i velika uvek su potencirana kao brza i komotna, niko ne prica o potrosnji, a mala se reklamiraju kako malo trose, a to sto su spora i slaba niko nece da stavlja u prvi plan.

Svakako da ovde nije niko kriv nego su jeftinom kupovinom svesno sebi smanjili komociju...

sorry but jbg

pre 9 godina

u pitanju je ova lokacija
http://goo.gl/maps/3cN7J

most je tu urbanističkim planom predviđen pre više od 30 god (deda mi je pričao) i kao što je neko već napisao, lakat krivina nije bez razloga tu gde jeste.

znači znali su u opštini da plac na trasi pristupne saobracajnice ne može biti legalizovan, pa neka sada vide to sa njima.

ima tu još objekata sa leve strane cara dušana koji su na manje od 5m od trase pristupne saobraćajnice, ali nisu stambeni. tzv. kineska četvrt zemun koja se nalazila sa desne strane je sravnjena sa zemljom, ironija je da 20 godina od nastanka tog imena tu niče kineski most :)

Vlada

pre 9 godina

Jeza. ali bukvalno jeza kada vidis u kakvom apsurdistanu zivis! Pa ovo verovatno ne postoji ni u najgorim zabitima Afrike.

Naravno, niko nije kriv i svi su krivi, ali bez obzira na to, stvarno da se covek zgrozi.

klakson

pre 9 godina

napisa komentator,izgleda da su stanari krivi,i ostade živ.Kako mogu biti stanari krivi kad su kupili gotove stanove sa svim dozvolama...Čak su i banke prevarene,odobravale kredite,sada izgleda,rizične.Kriva je opštinska uprava i njene službe što nisu poštovale urbanistički plan.Da je časti i morala u nas i Nikolić i Vučić bi trebalo da podnesu ostavke jer su sa Šešeljem vodili opštinu Zemun u to vreme.

ivan petrović

pre 9 godina

Kada je advokat proveravao dokumentaciju trebao je da skrene pažnju kupcima na činjenicu da legalizacija znači upravo probleme sa infrastrukturom što uključuje i okruženje i pristup objektima. Da je investitor gradio legalno, imoa bi planski dokument ili urbanistički projekat koji bi to mogao da reši. Ali ko će da plati izradu urbanističkog projekta ili, ne daj Bože, celu naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta (u legalizaciji ne plati ni polovinu naknade). E, to su stvari koje advokati moraju da znaju i koje treba da saopšte klijentu kada kupuje stan u zgradi u legalizaciji.

Neka gledaju kamione i uživaju, ili neka idu kod investitora i traže novac nazad.

'kruzenje' oko cega ??

pre 9 godina

"...Posle ovoga, uopšte neće imati kolski prilaz kućama, već će morati da kruže 6 km da bi ušli u svoj dom."
=============

Moze li mi neko pojasniti ovo o 'kruzenju' jer je autor teksta ostao nedorecen posto pominje 'kruzenje', a posle kaze da nema kolskog prilaza

Fred Kremenko

pre 9 godina

Eh,stari problemi koji se vuku decenijama u Srbiji.Nekako svi imaju "čiste "papire.Zemlja koja ima ideju za juče.Plan za dva sata ili dve godine ovde u praksi ne znači ništa.Sve se svodi kada se zakopa bager pa na licu mesta rešavamo problem.Imate recimo najnoviji primer kako izgledaju izjave zvaničnika vlasti i njihova obećanja do onoga šta se dogodi u praksi.To je sada na delu.Verujem da je većina upoznata da rekonstrukcija ul.Vojvode TSepe košta 19,5 milona evra,finansirana od evropske banke za razvoja da grad plaća PDV.Izvodjač radova je Ratko Mitrović.Svi su obavešteni da rekonstrukcija ulice podrazumeva zamenu celokupne infrastrukture(vodovod,kanalizacija koja je stara skoro 40 godina,podzemni kablovi za struju,telefon,kablovsku)itd.Odmah na špčeku od zamene kanalizacije i vodovoda nema ništa.Zašto.Ko je sada obamanuo gradjane i s kojim razlogom.Zašto je neko obamnu ljude poturajući im 100% čiste papire da bi gledali u put sa 6 traka.Izvodjač radova čist.Banka čista.Plan novog puta čist kao suza.Izvodjač čist.svi čisti a krajnji kupac i korisnik sve ispašta.Naravno niko nije odgovoran.Dakle država ne može da snosi neke iznese sumnje za koruptivne radnje iako na sva usta zveči mi se borimo protiv korupcije.Ko snosi posledice koruptivne radnej.Opet krajnji korisnik a predstavnik države i tamo neki izvodjač radova čisti.Dakle nit luk jeli nit luk mirisali ali nekako svi se na luk osećamo.

miki

pre 9 godina

Sta se tu zalite! Prvo grade bez dozvole, pa legaliziju a onda im jos i smeta kolovoz ciji plan se u opstini nalazio jos od 2003! Prema tome, to je lican promasaj i neka budu sretni sto nisu podobijali kazne za gradnju bez dozvole!

A1

pre 9 godina

@ zoran
Bukobrani se postavljaju na određenoj udaljenosti od građevina, EU direktivama jasno se zna koliki nivo buke može biti u stanu od vanjskog prometa (nema veze da li je to autocesta ili aerodrom). Riječka obilaznica isto ima bukobrane, jedan dio je slično zatvoren na njemu je fotonaponska elektrana koja napaja sustav upravljanja prometa, rasvjete... Nije samo cijena u pitanju nego i potrebna minimalna udaljenost od otvora na zgradi (prozori, balkoni) jer se ne može gledati u bukobran, nije lijepo, ne smije se priječiti pristup i djelovanje vatrogasnoj tehnici...
Gotovo pa sam šokiran što zadnjih dana čitam od smrdljivih stanova (kancerogena tvar klase CA1) do otrova u vodi (Vojvodina) preko mosta koji kasni više od godine dana (mislim Žeželjev most) pa sad ova vijest. Nemoguće da je tolika korupcija, od vrha do dna i lijevo i desno. STRAŠNO

Pogledati https://www.youtube.com/watch?v=04r1he4Iftc bukobrane (sa apsorberima ili reflektirajuće prozirni) od 2:54 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=isBd2bM6FBA#t=172 , i fotonaponska od 6:20 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=isBd2bM6FBA#t=380 .

Obaveza je gradova da imaju Karte buke, sa jasnim rezultatima mjerenja i mjerama smanjivanja buke. To su sve EU direktive koje i Srbija mora prije ulaska u EU sprovesti, novaca ima jer naplaćuje poreze za ekologiju, samo je pitanje gdje se taj novac troši.

ne rade mi velika slova na mobu

pre 9 godina

e tako je i nama u batajnici, vojvodjanskih brigada ulica. rade batajnicku petlju, pa zato skoro sav saobracaj iz banovaca, pazove prolazi tuda, cak i medjugradski autobusi i kamioni... a nekad je bila mirna ulica :-(

Nemanja

pre 9 godina

@(MunzeLjux, 27. avgust 2014 17:45)
Ne projektuju se saobracajnice u Srbiji po potrebama Zemunaca ili Beogradjana ili nekog treceg, vec po tacno uredjenom sistemu... A da ce koristi biti, bice i to velike, a i sam ces moci da se uveris u to.

Joca Gradjevinar Belosvetski

pre 9 godina

Posto se Auto-put nalazi pored samih zgrada - zgrade se moraju rusiti a oni koji su izdali dozvolu za gradnju zgrada da plate troskove - I stvar je zavrsena. Tako se radi u civilizovanom Svetu.

yuhkd

pre 9 godina

@MunzeLjux

most nije mogao da bude izmesten par km uzvodno iz nekoliko razloga, a za ovaj ulaz iz banatske si u pravu. mada kad pogledas mapu, te zgrade mogu biti samo negde u onoj njivi izmedju galenike i banatske, samim tim adresu banatska 83 treba uslovno shvatiti, ko zna odakle ulaze

marko

pre 9 godina

znali su da je zgrada nelegalno gradjena a omogucili su je da bude legalizovana, umesto da su na vreme i nju i milion drugoh nelegalnih kuca i zgrada u srbiji srusili...ne bi sada imali pandorinu kutiju i kuce koje se grade po 20 god i vise,uske ulice bez trotoara i saobracajne signalizacije, uzurpiranu opstinsku zemlju, kao da je bomba pala...

Neko

pre 9 godina

Kad sirotinja kupuje stanove, tako to biva. Kad sam ja kupovao stan, bio je je super u novoj zgradi a pored kucica. Pogled iz tog stana je bio preko te kuci, lep. Ali ja odoh u opstinu i proverih da je na placu gde je kucica regulacionim planom predvidjena sestospratnica. I zato nisam kupio taj stan, jer bih za godinu, dve imao pogled na zid.
Dakle, ko kupuje stanove, nek pogleda sta je u planu na okolnim parcelama.

zoran

pre 9 godina

Da još bolje vidite kako je to moguće rešiti. I neće samo stanari fantomske Banatske 81 biti zaštićeni nego to može da se uradi svuda gde je brzi put blizu sttambenim blokovima. Košta ali je efikasno...

http://expressway.paulrands.com/gallery/roads/vic/numbered/metropolitanroutes/mr43/03_pascoevalesthtoptmelbourne/inbound/images/200909_30_nthmelbourne_soundtube.jpg

zoran

pre 9 godina

Bavio sam se nekretninama..2011 godine..zgrada od 1000 m2 na 5 ari placa..a koeficijent 0.85-dakle moze 425 m2 a ima 1000 m2..legalizovana,uknjizena..moze kredit..dodje kreditni kupac..svidja mu se stan..dodje procenitelj bankarski..pocne da vice..sta je ovo..sta je ono..ko je ovo dozvolio..gospodine..jel uknjizeno..jeste..evo vam gradj..evo vam upotrebna dozvola..sta ja kao agent imam s tim..papiri cisti..napominjem...jos SUBVENCIJA drzave..ma da kaze on..kad oni dozvolise..sto ne bi i ja..kupac dobi kredit..drzava dala subvenciju na to..a ono nema parkinga..zauzetost u nivou je oko 80%..ludilo..ne kupujte stanove iz legalizacije-bez obzira na uknjizenost u listu nepoktretnosti..

Zemunac

pre 9 godina

Kao prvo, stanovi su kupljeni kao vec legalizovani,niko od stanara ih nije gradio vec investitor koji je korumpirao strukture zemunskih opstinara i niko o tome nije imao pojma. Kao drugo ne verujem da je ovo medijska propaganda jer koliko vidim auto put je na metar od ulaznih stepenica. A kao trece hteo sam da kupim stan u ovoj zgradi i nisam imao dovoljno novca jer je kvadrat bio 1400 eura. Na svu srecu.

MunzeLjux

pre 9 godina

Neko se ovde najeo bunjika. Stanari iz Banatske, u svoje zgrade oduvek ulaze iz Banatske i ne znam sta se tu promenilo ovim doduse idiotskim mostom. Ovaj most prosecnom Zemuncu, ali i Beogradjaninu, moze da zatreba jednom ili nijednom u 5 godina. On je bitan jedino za tranzitni saobracaj koji je bez problema mogao da bude pomeren par kilometara uzvodno. Ovako na nezgodnom mestu preseca Zemun, kao da vam neko napravi hodnik po sred stana, kojim ceo komsiluk ima pravo da prolazi bez ogranicenja. Jedan most nepotreban i preskup, drugi ce stvarati saobracajni haos, ako je i od Djilasa, previse je.

milan68

pre 9 godina

ovo samo ima kod nas..ovu zemlju su u svom vlasnistvu imali radikali, seseljko i nikolic su to uvalili ko zna kome, a dozvole za gradnju su izdavali u opstini zemun gde su opet na vlasti bili, pogadjate, radikali...jel sad kapirate? ili ne?

zoran

pre 9 godina

List nepokretnosti javna svojina grada Beograda..ostali korisnici..ne vlasnici parcela..kako dobise legalizaciju..kada je glavna stavka da plac bude privatna svojina..nema legalizacije dok ne uradis konverziju zemlj.u privatnu svojinu..ali para vrti gde burgija nece..pravo koriscenja zemljista nije u prometu..nema vise clana 84..koji. je izjednacavao koriscenje sa privatnom svojinom..

Legis

pre 9 godina

Stvar je prilično jasna, kriv je onaj ko je dozvolio/potpisao legalizaciju objekta iako je tom prilikom prekršeno nekoliko propisa. Objekte treba srušiti, a vlasnici neka povraćaj novca traže od onog ko je legalizaciju objekta dozvolio. Investitor se tu najlakše izvukao onog trenutka kada mu je objekat legalizovan umesto da je odmah bio srušen.
A građani Zemuna, kad od njihovog novca opština - koju i dan-danas vodi ista stranka koja je sve ovo zabrljala - plati troškove rušenja i isplati vlasnicima stanova vrednost njihove imovine, neka se zapitaju nije li taj novac mogao da se potroši na nešto korisno, pa neka i dalje glasaju za istu tu stranku da im vodi opštinu...

Šareniš-iš

pre 9 godina

Da smo civilizovan svet, ne bi ni bilo ovakve vesti. Zgrada ne bi ni postojala... Kod nas je i dalje jedno te isto pravilo. Sve se radi bez dozvole i gde kome "dune", zato sve i izgleda nabacano i bez reda...

Akaa

pre 9 godina

Krivac je prije svega Gradjevinska inspekcija,direktor iste u periodu nelegalne izgradnje i terenski inspektori zaduzeni po reonima.Inspekcija je prva institucija koja na terenu provjerava objekat u izgradnji.Ako nema dozvolu,izgradnja se odmah zaustavlja,donosi se rjesenje o rusenju objekta na teret investitora u zakonskom roku.Ako investitor ne srusi svoj objekat u roku,rusenje obavlja drzava koja sudski podmiruje troskove rusenja,redovno ili prinudno.Zbog pocetnog necinjenja inspekcije,nelegalni objekat je izgradjen ...Ukratko,za sve aktivnosti svih subjekata postoje hronoloski pisani dokazi ili nedostatak istih.Nije tesko utvrditi krivicu,odgovornost,kaznu,svojinu za obestecenje,samo trebaju ljudi da to odrade.

Pipilotta

pre 9 godina

Izgradjena 2010.
Legalitovana 2011.
Uknjizena 2012.
Svi papiri u redu.
Predatavljamje ovakvog toka dogadjaja kao "u redu" je uvreda za inteligenciju prosecnog gradjanina. A posto je verovatno svako dobio svoj deo u procesu legalizacije, onda su svi uredno cutali.
Ne znam o kojim se zgradama tacno radi, pa u slucaju da su stanovi bili nesto povoljniji, vlasnici stanova sad znaju zasto.

Duško Sušić

pre 9 godina

@marko:Oni koji su izdali građevinsku dozvolu za izgradnju pomenutih zgrada , morali su znati da je Glavnim urbanističkim planom još 2003. godine planirano da će tuda proći trasa pristupnog puta mostu Zemun -Borča. Ovo je samo potvrda kako je funkcionisala vlast u to vreme.

Ristan Erić

pre 9 godina

@neko:Očigledno je da su na izgradnji ovih zgrada zaradili oni koji su izdali građevinsku dozvolu i sam investitor. Oni su morali znati da će tuda proći pristupni put za most Zemun.Borča , ali oni za to nisu marili. Njima je bilo bitno da što više zarade.Takođe se postavlja pitanje šta je radila građevinska inspekcija.Oni su morali stopirati izgradnju ovih stanova i da podnesu prijavu protiv onih koji su izdali građevinsku dozvolu.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

Mišo Ćuković
@marko: Ovde mnoge stvari nisu jasne. Kao prvo da li su ove zgrade građene na osnovu građevinske dozvole ili kao bespravna gradnja. I u jednom i drugom slučaju odgovorna je gradska vlast. Ako su zgrade rađene na osnovu građevinske dozvole , nadležni su morali znati da će tuda proći prilazni put za most Zemun-Borča i zbog toga nisu mogli izdati građevinsku dozvolu. Ako je objekat građen bez dozvole, građevinska inspekcija je morala obustaviti izgradnju jer su morale znati da se iste ne mogu legalizovati.

MunzeLjux

pre 9 godina

Neko se ovde najeo bunjika. Stanari iz Banatske, u svoje zgrade oduvek ulaze iz Banatske i ne znam sta se tu promenilo ovim doduse idiotskim mostom. Ovaj most prosecnom Zemuncu, ali i Beogradjaninu, moze da zatreba jednom ili nijednom u 5 godina. On je bitan jedino za tranzitni saobracaj koji je bez problema mogao da bude pomeren par kilometara uzvodno. Ovako na nezgodnom mestu preseca Zemun, kao da vam neko napravi hodnik po sred stana, kojim ceo komsiluk ima pravo da prolazi bez ogranicenja. Jedan most nepotreban i preskup, drugi ce stvarati saobracajni haos, ako je i od Djilasa, previse je.

rado

pre 9 godina

Ovo je po meni potpuno besmislena vest.
Kao prvo, svi stanari su MORALI da znaju da ce ovuda proci put za novi most, pogotovo jer je to bilo prilicno poznato od 2010 do danas.
Kao drugo ovde su stanovi bili prilicno povoljni jer je blizina nove saobracajnice uticala na to.
Kao trece (sto neko rece) nije nelegalno ziveti pored autoputa, jos ako je to bilo poznato od ranije pa uticalo na cenu....
Kao cetvrto ovo sve lici na to da se jeftinim medijskim reklamiranjem izvuku od drzave pare za dobar zastitni zid.
Pazite pricu, niko im nije rekao ..... da , bas ce neko dodatno da potencira da je ta kupovina losa, ma je li molim vas....
Ovo lici kao na reklamiranje auta, ona jaka i velika uvek su potencirana kao brza i komotna, niko ne prica o potrosnji, a mala se reklamiraju kako malo trose, a to sto su spora i slaba niko nece da stavlja u prvi plan.

Svakako da ovde nije niko kriv nego su jeftinom kupovinom svesno sebi smanjili komociju...

vigilante

pre 9 godina

Kupovali ste stanove u zgradi koja nije imala građevinsku dozvolu nego je nelegalno bila izgrađena a onda legalizovana? Gledajte u kamione i uživajte.

ne rade mi velika slova na mobu

pre 9 godina

e tako je i nama u batajnici, vojvodjanskih brigada ulica. rade batajnicku petlju, pa zato skoro sav saobracaj iz banovaca, pazove prolazi tuda, cak i medjugradski autobusi i kamioni... a nekad je bila mirna ulica :-(

klakson

pre 9 godina

napisa komentator,izgleda da su stanari krivi,i ostade živ.Kako mogu biti stanari krivi kad su kupili gotove stanove sa svim dozvolama...Čak su i banke prevarene,odobravale kredite,sada izgleda,rizične.Kriva je opštinska uprava i njene službe što nisu poštovale urbanistički plan.Da je časti i morala u nas i Nikolić i Vučić bi trebalo da podnesu ostavke jer su sa Šešeljem vodili opštinu Zemun u to vreme.

miki

pre 9 godina

Sta se tu zalite! Prvo grade bez dozvole, pa legaliziju a onda im jos i smeta kolovoz ciji plan se u opstini nalazio jos od 2003! Prema tome, to je lican promasaj i neka budu sretni sto nisu podobijali kazne za gradnju bez dozvole!

Vlada

pre 9 godina

Jeza. ali bukvalno jeza kada vidis u kakvom apsurdistanu zivis! Pa ovo verovatno ne postoji ni u najgorim zabitima Afrike.

Naravno, niko nije kriv i svi su krivi, ali bez obzira na to, stvarno da se covek zgrozi.

zoran

pre 9 godina

Da još bolje vidite kako je to moguće rešiti. I neće samo stanari fantomske Banatske 81 biti zaštićeni nego to može da se uradi svuda gde je brzi put blizu sttambenim blokovima. Košta ali je efikasno...

http://expressway.paulrands.com/gallery/roads/vic/numbered/metropolitanroutes/mr43/03_pascoevalesthtoptmelbourne/inbound/images/200909_30_nthmelbourne_soundtube.jpg

Mladen

pre 9 godina

Sami su krivi . To je ipak blizu centra Zemuna i nije im bilo sumnjivo . Kao i u Despotra Stefana one dve oronule zgrade sto blokiraju pola ulice i ne moze da se napravi bulevar , pa svi trpimo guzvu . Postoji nesto sto se zove opste dobro . Kad se gradilo ilegalno na planiranom zemljistu svima je bilo lepo jer je bilo jeftinije , danas kad je doslo na rusenje sad traze prava . Iz aviona (bukvalno) se vidi da je umesto lakat krivine tu trebao da bude pravac .

Biciklista

pre 9 godina

S obzirom da ste pomenuli u vestima na tv predsednika da jos davne 1997 dao dozvolu za gradnju na toj parceli moram priznatii da do 2010 investitoru je trebalo dugo da sagradi objekte. Sto se tice GUPa iz 2003 kad je vec bilo poznato za most da ce tu biti pitajte onda koje bio na vlasti 2009 jer se dozvola izdaje na godinu dana. Ovde ne treba kriviti ni advokate pomenute jer su radili ugovore, ni agenta nekretnine koji je zastupao investitora vec investitora i direkciju gradjevinsku zbog dozvola kao i gradjevinsku inspekciju zbog propusta. Ovde ce ljudi sad da ispastaju zbog necijeg mita. E to je realna slika nase gradjevinske industrije.

Ja

pre 9 godina

Au, ja kupio tu mali stan. Posle oko 6 meseci hteo da ga prodam i kupim u istoj zgradi veci, ali se na srecu mojoj devojci nije svidela lokacija pa ga ja dosta nevoljno prodam i kupim veci na drugoj lokaciji! Koja sreca i kako pametna devojka!

Nbg

pre 9 godina

"Zgrada je izgrađena 2010. godine, a 2011. je legalizovana".

Ovo znači da je bila u pitanju divlja gradnja (koja je naknadno legalizovana a legalizacija je glupost koja postoji samo u Srbiji jer se u uredjenim drzavama divlja gradnja strogo sankcionise). Žao mi je stanara, ali kupili su nešto što je gradjeno mimo planova i sami su krivi.

Pera

pre 9 godina

Lepo pise da su nelegalno izgradjene. Da su posle toga legalizovane. Da su se nasle na trasi puta sigurno bi bile srusene. Sada im samo opada vrednost jer su veoma blizu saobracajnice i imaju duzi pristupni put.
Verovatno su bile malo jeftinije jer je investitor gradio nelegalno.

Nemanja

pre 9 godina

@(MunzeLjux, 27. avgust 2014 17:45)
Ne projektuju se saobracajnice u Srbiji po potrebama Zemunaca ili Beogradjana ili nekog treceg, vec po tacno uredjenom sistemu... A da ce koristi biti, bice i to velike, a i sam ces moci da se uveris u to.

Ricky

pre 9 godina

Jednom sam citao u Politikinom Zabavniku kako je jedan preduzimljiv covek prodao Ajfelov toranj trgovcima starim gvozdjem.

Dok je sveta bice i jeftinih prevara.

Milos

pre 9 godina

Pa ovde nije nista ilegalno vec neudobno. Nije nelegalno ziveti pored auto puta, vec je neudobno i lose za kasniju prodaju. Medjutim meni nesto drugo pada na pamet, zgrada sazidana pa onda legalizovana - KO S DJAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJU.

yuhkd

pre 9 godina

@MunzeLjux

most nije mogao da bude izmesten par km uzvodno iz nekoliko razloga, a za ovaj ulaz iz banatske si u pravu. mada kad pogledas mapu, te zgrade mogu biti samo negde u onoj njivi izmedju galenike i banatske, samim tim adresu banatska 83 treba uslovno shvatiti, ko zna odakle ulaze

žoao mi je

pre 9 godina

Ovo je baš onako-srpski! Država nam je postala pravi romski vašar.Bez namere da uvredim nekoga.Kada pogledam oko sebe, ovo ne čudi,čak očekujem i luđe stvari ubuduće,dok lagano postajemo evropska Indija.

Igor

pre 9 godina

Legalizovano zato sto je neko pustio da se legalizuje, a ne zato sto je bilo po propisima.

Ako je tuda predvidjem magistralni put tuda ima da prodje magistralni put.

tapir

pre 9 godina

Priča o tome kako su se stambene zgrade našle tik pored magistralnog puta sa šest traka počinje 3. novembra 1997. godine, kada je Tomislav Nikolić kao direktor Javnog preduzeća Poslovni prostor Zemun potpisao ugovor sa investitorima Mihajlom Kramer i Anom Miholjčić. Tim ugovorom je investitorima ustupljeno zemljište na uglu Banatske i Cara Dušana "radi izgradnje poslovnog prostor". Reč je, kako kažu u Sekretarijatu za poslove legalizacije objekata, o jednoj od "Šešeljevih dozvola", po kojima je Zemun bio poznat devedesetih, kada je tu beogradsku opštinu vodila Srpska radikalna stranka (SRS). Kasnije je zabeleženo da je Zemun prednjačio po broju izgrađenih nelegalnih objekata, kojih je evidentirano čak 17.885. Sumnjalo se da se novac od izdatih dozvola išao za finansiranje SRS.

Crni

pre 9 godina

Nije mi jasno kako niko ne pominje da je sam most i trasa mosta napravljena jos 1967, ako se ne varam. Jos je u to vreme prikazano gde sta sme da se gradi, tako recimo vojska cije je zemljiste ovo nekad bilo, tacno su znali i pre 50 godina gde sta sme da se gradi. Ovo je cist lopovluk i saosecam se sa tim ljudima, obzirom da su usli u kredite, a cisto sumnjam da ce ikada uspeti da prodaju ove stanove obzirom da ce imati pogled na kamione koji su u tranzitu.

pc

pre 9 godina

Zgrada je sagradjena, a zatim legalizovana. Para vrti gde burgija nece. Preko puta moje zgrade,kad sam ja kupovao stan trebala je da bude zgrada za sprat niza tj. Pizemlje+2+Potkrovlje. Sazidana je Visoko da me moze biti prizemlje+4 sprata+ Potkrovlje + Natkrovlje. Zvali smo inspekciju I sve je zavrseno bez ijednog papira. Sada je zgrada u fazi legalizacije, a gazdina zena je u citavomprizemlju otvorila deciji vrtic koji rada po ne znam kojim dozvolama. Ova drzava je trula jer niko ne odgovara za ono sto radi, drzavne sluzbe su korumirane da ne moze biti gore. Kome ja sada da se zalim, nikome. Jedini spas je medjunarodni sud I onda ce narodkoji je ni kriv ni duzan ponovo platiti sve sto rade lopovi I mafijasi.

ivan petrović

pre 9 godina

Kada je advokat proveravao dokumentaciju trebao je da skrene pažnju kupcima na činjenicu da legalizacija znači upravo probleme sa infrastrukturom što uključuje i okruženje i pristup objektima. Da je investitor gradio legalno, imoa bi planski dokument ili urbanistički projekat koji bi to mogao da reši. Ali ko će da plati izradu urbanističkog projekta ili, ne daj Bože, celu naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta (u legalizaciji ne plati ni polovinu naknade). E, to su stvari koje advokati moraju da znaju i koje treba da saopšte klijentu kada kupuje stan u zgradi u legalizaciji.

Neka gledaju kamione i uživaju, ili neka idu kod investitora i traže novac nazad.

zoran

pre 9 godina

Sve jasno..zgrada legalizovana..da su zidali sa gradj.dozvolom,ne bi dobili dozvolu..ovako preko legalizacije,dobili dozvolu.Advokati gledaju papire..sta ih briga na koji nacin je zgrada uknjizena..banke isto..agencije nemaju pojma..niti bi vam rekle..ali uknjizeno je uknjizeno..tako je kod nas..ko je dozvolio legalizaciju??..na trasi puta..opstina Zemun..grad ne verujem..a sad lepo suzite put..jer boze moj..privatna investicija je vaznija od drzavne!!!Katastrofa..7 godina po Dup-u tu nema gradnje..a onda neko nelegalno sazida zgradu..profitira..pa to se zna odavno da tu ide put..a plan det.regulacije postoji odavno za te parcele..kako dobi legalizaciju..

milan68

pre 9 godina

ovo samo ima kod nas..ovu zemlju su u svom vlasnistvu imali radikali, seseljko i nikolic su to uvalili ko zna kome, a dozvole za gradnju su izdavali u opstini zemun gde su opet na vlasti bili, pogadjate, radikali...jel sad kapirate? ili ne?

'kruzenje' oko cega ??

pre 9 godina

"...Posle ovoga, uopšte neće imati kolski prilaz kućama, već će morati da kruže 6 km da bi ušli u svoj dom."
=============

Moze li mi neko pojasniti ovo o 'kruzenju' jer je autor teksta ostao nedorecen posto pominje 'kruzenje', a posle kaze da nema kolskog prilaza

Joca Gradjevinar Belosvetski

pre 9 godina

Posto se Auto-put nalazi pored samih zgrada - zgrade se moraju rusiti a oni koji su izdali dozvolu za gradnju zgrada da plate troskove - I stvar je zavrsena. Tako se radi u civilizovanom Svetu.

zoran

pre 9 godina

Najveci kriminal i korupcija su u gradjevini. Cak i drzavna GDS napravi zgrade za 350 evra po kvadratu a prodaje ih po 1300 evra, i jos usput truje kupce stanova fenolom.

Fred Kremenko

pre 9 godina

Eh,stari problemi koji se vuku decenijama u Srbiji.Nekako svi imaju "čiste "papire.Zemlja koja ima ideju za juče.Plan za dva sata ili dve godine ovde u praksi ne znači ništa.Sve se svodi kada se zakopa bager pa na licu mesta rešavamo problem.Imate recimo najnoviji primer kako izgledaju izjave zvaničnika vlasti i njihova obećanja do onoga šta se dogodi u praksi.To je sada na delu.Verujem da je većina upoznata da rekonstrukcija ul.Vojvode TSepe košta 19,5 milona evra,finansirana od evropske banke za razvoja da grad plaća PDV.Izvodjač radova je Ratko Mitrović.Svi su obavešteni da rekonstrukcija ulice podrazumeva zamenu celokupne infrastrukture(vodovod,kanalizacija koja je stara skoro 40 godina,podzemni kablovi za struju,telefon,kablovsku)itd.Odmah na špčeku od zamene kanalizacije i vodovoda nema ništa.Zašto.Ko je sada obamanuo gradjane i s kojim razlogom.Zašto je neko obamnu ljude poturajući im 100% čiste papire da bi gledali u put sa 6 traka.Izvodjač radova čist.Banka čista.Plan novog puta čist kao suza.Izvodjač čist.svi čisti a krajnji kupac i korisnik sve ispašta.Naravno niko nije odgovoran.Dakle država ne može da snosi neke iznese sumnje za koruptivne radnje iako na sva usta zveči mi se borimo protiv korupcije.Ko snosi posledice koruptivne radnej.Opet krajnji korisnik a predstavnik države i tamo neki izvodjač radova čisti.Dakle nit luk jeli nit luk mirisali ali nekako svi se na luk osećamo.

zoran

pre 9 godina

Bavio sam se nekretninama..2011 godine..zgrada od 1000 m2 na 5 ari placa..a koeficijent 0.85-dakle moze 425 m2 a ima 1000 m2..legalizovana,uknjizena..moze kredit..dodje kreditni kupac..svidja mu se stan..dodje procenitelj bankarski..pocne da vice..sta je ovo..sta je ono..ko je ovo dozvolio..gospodine..jel uknjizeno..jeste..evo vam gradj..evo vam upotrebna dozvola..sta ja kao agent imam s tim..papiri cisti..napominjem...jos SUBVENCIJA drzave..ma da kaze on..kad oni dozvolise..sto ne bi i ja..kupac dobi kredit..drzava dala subvenciju na to..a ono nema parkinga..zauzetost u nivou je oko 80%..ludilo..ne kupujte stanove iz legalizacije-bez obzira na uknjizenost u listu nepoktretnosti..

nesa

pre 9 godina

Znaci nek se zale opstini zemun koja je izdala papire,a to nije mogla bez korupcije. Na vlasti u zemunu je sns. To govori koliko pripadnost nekoj partiji nije vazno vec je vazno da su sve partije jednako podlozne korupciji i da im je to svrha postojanja.

Nemanja

pre 9 godina

I sta onda? Ako je planirano u GP Beograda da tuda prodju pristupne saobracajnice za most, onda i trebaju da prodju. Ocigledno su stanare prevarili investitori i neka njih tuze, al da zaustave projekat koji je planiran ko zna od kada, to tesko.

sorry but jbg

pre 9 godina

u pitanju je ova lokacija
http://goo.gl/maps/3cN7J

most je tu urbanističkim planom predviđen pre više od 30 god (deda mi je pričao) i kao što je neko već napisao, lakat krivina nije bez razloga tu gde jeste.

znači znali su u opštini da plac na trasi pristupne saobracajnice ne može biti legalizovan, pa neka sada vide to sa njima.

ima tu još objekata sa leve strane cara dušana koji su na manje od 5m od trase pristupne saobraćajnice, ali nisu stambeni. tzv. kineska četvrt zemun koja se nalazila sa desne strane je sravnjena sa zemljom, ironija je da 20 godina od nastanka tog imena tu niče kineski most :)

Zemunac

pre 9 godina

Kao prvo, stanovi su kupljeni kao vec legalizovani,niko od stanara ih nije gradio vec investitor koji je korumpirao strukture zemunskih opstinara i niko o tome nije imao pojma. Kao drugo ne verujem da je ovo medijska propaganda jer koliko vidim auto put je na metar od ulaznih stepenica. A kao trece hteo sam da kupim stan u ovoj zgradi i nisam imao dovoljno novca jer je kvadrat bio 1400 eura. Na svu srecu.

zoran

pre 9 godina

List nepokretnosti javna svojina grada Beograda..ostali korisnici..ne vlasnici parcela..kako dobise legalizaciju..kada je glavna stavka da plac bude privatna svojina..nema legalizacije dok ne uradis konverziju zemlj.u privatnu svojinu..ali para vrti gde burgija nece..pravo koriscenja zemljista nije u prometu..nema vise clana 84..koji. je izjednacavao koriscenje sa privatnom svojinom..

Neko

pre 9 godina

Kad sirotinja kupuje stanove, tako to biva. Kad sam ja kupovao stan, bio je je super u novoj zgradi a pored kucica. Pogled iz tog stana je bio preko te kuci, lep. Ali ja odoh u opstinu i proverih da je na placu gde je kucica regulacionim planom predvidjena sestospratnica. I zato nisam kupio taj stan, jer bih za godinu, dve imao pogled na zid.
Dakle, ko kupuje stanove, nek pogleda sta je u planu na okolnim parcelama.

marko

pre 9 godina

znali su da je zgrada nelegalno gradjena a omogucili su je da bude legalizovana, umesto da su na vreme i nju i milion drugoh nelegalnih kuca i zgrada u srbiji srusili...ne bi sada imali pandorinu kutiju i kuce koje se grade po 20 god i vise,uske ulice bez trotoara i saobracajne signalizacije, uzurpiranu opstinsku zemlju, kao da je bomba pala...

A1

pre 9 godina

@ zoran
Bukobrani se postavljaju na određenoj udaljenosti od građevina, EU direktivama jasno se zna koliki nivo buke može biti u stanu od vanjskog prometa (nema veze da li je to autocesta ili aerodrom). Riječka obilaznica isto ima bukobrane, jedan dio je slično zatvoren na njemu je fotonaponska elektrana koja napaja sustav upravljanja prometa, rasvjete... Nije samo cijena u pitanju nego i potrebna minimalna udaljenost od otvora na zgradi (prozori, balkoni) jer se ne može gledati u bukobran, nije lijepo, ne smije se priječiti pristup i djelovanje vatrogasnoj tehnici...
Gotovo pa sam šokiran što zadnjih dana čitam od smrdljivih stanova (kancerogena tvar klase CA1) do otrova u vodi (Vojvodina) preko mosta koji kasni više od godine dana (mislim Žeželjev most) pa sad ova vijest. Nemoguće da je tolika korupcija, od vrha do dna i lijevo i desno. STRAŠNO

Pogledati https://www.youtube.com/watch?v=04r1he4Iftc bukobrane (sa apsorberima ili reflektirajuće prozirni) od 2:54 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=isBd2bM6FBA#t=172 , i fotonaponska od 6:20 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=isBd2bM6FBA#t=380 .

Obaveza je gradova da imaju Karte buke, sa jasnim rezultatima mjerenja i mjerama smanjivanja buke. To su sve EU direktive koje i Srbija mora prije ulaska u EU sprovesti, novaca ima jer naplaćuje poreze za ekologiju, samo je pitanje gdje se taj novac troši.

Legis

pre 9 godina

Stvar je prilično jasna, kriv je onaj ko je dozvolio/potpisao legalizaciju objekta iako je tom prilikom prekršeno nekoliko propisa. Objekte treba srušiti, a vlasnici neka povraćaj novca traže od onog ko je legalizaciju objekta dozvolio. Investitor se tu najlakše izvukao onog trenutka kada mu je objekat legalizovan umesto da je odmah bio srušen.
A građani Zemuna, kad od njihovog novca opština - koju i dan-danas vodi ista stranka koja je sve ovo zabrljala - plati troškove rušenja i isplati vlasnicima stanova vrednost njihove imovine, neka se zapitaju nije li taj novac mogao da se potroši na nešto korisno, pa neka i dalje glasaju za istu tu stranku da im vodi opštinu...

Šareniš-iš

pre 9 godina

Da smo civilizovan svet, ne bi ni bilo ovakve vesti. Zgrada ne bi ni postojala... Kod nas je i dalje jedno te isto pravilo. Sve se radi bez dozvole i gde kome "dune", zato sve i izgleda nabacano i bez reda...

Pipilotta

pre 9 godina

Izgradjena 2010.
Legalitovana 2011.
Uknjizena 2012.
Svi papiri u redu.
Predatavljamje ovakvog toka dogadjaja kao "u redu" je uvreda za inteligenciju prosecnog gradjanina. A posto je verovatno svako dobio svoj deo u procesu legalizacije, onda su svi uredno cutali.
Ne znam o kojim se zgradama tacno radi, pa u slucaju da su stanovi bili nesto povoljniji, vlasnici stanova sad znaju zasto.

Akaa

pre 9 godina

Krivac je prije svega Gradjevinska inspekcija,direktor iste u periodu nelegalne izgradnje i terenski inspektori zaduzeni po reonima.Inspekcija je prva institucija koja na terenu provjerava objekat u izgradnji.Ako nema dozvolu,izgradnja se odmah zaustavlja,donosi se rjesenje o rusenju objekta na teret investitora u zakonskom roku.Ako investitor ne srusi svoj objekat u roku,rusenje obavlja drzava koja sudski podmiruje troskove rusenja,redovno ili prinudno.Zbog pocetnog necinjenja inspekcije,nelegalni objekat je izgradjen ...Ukratko,za sve aktivnosti svih subjekata postoje hronoloski pisani dokazi ili nedostatak istih.Nije tesko utvrditi krivicu,odgovornost,kaznu,svojinu za obestecenje,samo trebaju ljudi da to odrade.

Duško Sušić

pre 9 godina

@marko:Oni koji su izdali građevinsku dozvolu za izgradnju pomenutih zgrada , morali su znati da je Glavnim urbanističkim planom još 2003. godine planirano da će tuda proći trasa pristupnog puta mostu Zemun -Borča. Ovo je samo potvrda kako je funkcionisala vlast u to vreme.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

Mišo Ćuković
@marko: Ovde mnoge stvari nisu jasne. Kao prvo da li su ove zgrade građene na osnovu građevinske dozvole ili kao bespravna gradnja. I u jednom i drugom slučaju odgovorna je gradska vlast. Ako su zgrade rađene na osnovu građevinske dozvole , nadležni su morali znati da će tuda proći prilazni put za most Zemun-Borča i zbog toga nisu mogli izdati građevinsku dozvolu. Ako je objekat građen bez dozvole, građevinska inspekcija je morala obustaviti izgradnju jer su morale znati da se iste ne mogu legalizovati.

Ristan Erić

pre 9 godina

@neko:Očigledno je da su na izgradnji ovih zgrada zaradili oni koji su izdali građevinsku dozvolu i sam investitor. Oni su morali znati da će tuda proći pristupni put za most Zemun.Borča , ali oni za to nisu marili. Njima je bilo bitno da što više zarade.Takođe se postavlja pitanje šta je radila građevinska inspekcija.Oni su morali stopirati izgradnju ovih stanova i da podnesu prijavu protiv onih koji su izdali građevinsku dozvolu.