Sreda, 27.08.2014.

11:21

NATO Rusima: Baze na istoku Evrope

NATO planira da kao odgovor na rusku pretnju postavi vojne baze u istočnoj Evropi, najavio je Anders Fog Rasmusen u razgovoru za britanski list Gardijan.

Izvor: Tanjug

NATO Rusima: Baze na istoku Evrope IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

pale su maske

pre 9 godina

Crveni se polako razotkrivaju.
Poceli su da otvoreno nazivaju demokratsku Evropu fasistima a crvene imperijaliste iz Rusije, dobrim momcima. Poput njihovih dedova i oceva titoista.
U sustini sve je ovo prosto i jasno, ponavlja se sve, opet imamo borbu izmedju dobra(demokratskog i slobodarskog zapada) i porazene crvene ideologije, koja se krije iza nekoliko maski(od nazovi patriotizma pa do laznog liberalizma)

Niksa Milovic

pre 9 godina

Sta reci za nebuloze NATO fasista? Iako Rasmusen ne govori iz svoje glave, nepoznavanje istorije ga ne opravdava kada govori o otvaranju novih fasistickih baza, bar kada je rec o Baltickim zemljama. Ostaje samo nepoznanica kada ce Rusi upotrebiti ono sto imaju i prekinuti,naravno mirnim putem, NATO san da preko Baltika izbiju na granice Rusije. Rec je o tome da je Petar I kupio Litvaniju, Estoniju i Letoniju od tadasnje Svedske kraljice Urlike Eleonore ( 1688-1741 ). Prema 4. tacki Nistadskog mira iz 1721 god. Petru I." i njegovim potomcima i naslednicima ruske drzave u potpuno i neprikosnoveno vecno vladanje i sopstvenost "predaju se Liflandija, Estlandija, Ingermandlija i deo Karelije sa distriktom. Rusija je za "ustupljene" zemlje platila 2 miliona ondasnjih jefima, odnosno 56 tona srebra sto po danasnjim merilima iznosi oko 350 milijardi dolara. Za NATO fasiste bi ovo trebalo da bude dovoljna opomena da se ne pruzaju ka tudjem posedu, jer mogu proci gore od Napoleona i Hitlera.

prolaznik

pre 9 godina

NATO nije licemeran NATO sta kaze to i uradi a ne kao Rusi kukavicki.A neko napisa Rusija ce vas pojesti..Rusija i kad bi Kina bila sa Rusijom nemogu Americi i nenim saveznicima ni pod rep zaviriti.Cekaj te dok dodje sad jedan Republikanac u Amerikii na vlast lako je sa Obamom demokratom.

Anglos

pre 9 godina

Ja mislim da je ovo pranje ruku od Ukrajine. Naime, Baltik nije strateski problem Rusima. Tu su ozbiljno jaki, i tu se nece lomiti koplja.

Ovaj gospodin ostaje nem na slom ATO i kontru separatista koja ce stvoriti i koridor ka Krimu.

Bice da je dogovoreno sve. Ko je dogovorio i sta, saznacemo za 30 godina na History-ju.

Realno je bilo za ocekivati da USA i RF nece izazvati rat sirih razmera, ozbiljni su to ljudi, znaju posao i imaju super drzave iza sebe.

Propaganda je jedno, stvarnost nesto drugo.....vec vidim kako Ukr mora da resi odnose sa RF pre ulaska u EU

EU Citizen

pre 9 godina

Tražili ste, boljševici, sad gledajte, za deset godina nećete postojati, ali niko vas nije terao da provocirate pet puta jaču silu od sebe i da drsko pretite...

Перча Контраш

pre 9 godina

“Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će ako samo pomisli da napadne partnersku državu imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje, nego trupe NATO”, rekao je on“.
Који си ти крвопија бре, ма има да преплашиш Русе, па неће моћи да спавају! Па ви НАТО-вци сте овако „на смрт“ преплашили нас Србе 1999. године када сте нас бомбардовали 78 дана и ноћи, вас 700 милиона а нас срба 10 милиона! Толико смо се преплашили ваших бомбардера, невидљивих авиона, крстарећих ракета, подморница, авакса, крстарица и остале гвожђурије да смо свакога дана ишли на посао, пекари пекли леба, сељаци орали њиве, лекари лечили људе, лопови крали а милиција их јурила, окупљали се на трговима и певали и играли вама у инат! Јесте груне негде ракета и протресе се Београд, али то траје минут-два и ми даље настављамао као да не постоји ваша убилачка армада! Е толико сте нас престрашили да се рата скоро и не сећам! А шта ће тек бити са Русима којих има 150 милиона и Русијом која се простире на 10 временских зона!? Па ви бре немате довољно авиона да прелетите са једног краја Русије на други! За бомбардовање Србије требало вам је 1.200 авиона даноноћно, а за Русију вам сигурно треба 15.000 бомбардера! Боље вам је да распустите ту зликовачку организацију и да коначно почнете нешто корисно да радите, да пецате рибу, а не да пљачкате туђе државе! Ови бре гори од Хитлера, јер је он убијао неколико година а ови зликовци убијају непрекидно од 1945. године до данас! Смрт фашизму, слобода народу!

neko iz mase

pre 9 godina

“Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će, ako samo pomisli da napadne partnersku državu, imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje, nego trupe NATO-a”, rekao je on."
Boze gde li nalaze ovakve likove? :D
Pa ti si pukao kao zvecka...ko je agresor ako ne ti i vi? !!

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Zona sumraka ili vrhunac cinizma ... da NATO nekoga proglašava za AGRESORA ?!?!?
Jel neko od novinara objasnio dotičnom, da Ukrajna NIJE članica NATO-a, baš kao što nije bilo ni *Kosovo, ni Afganistan, ni Irak, ni Libija ... čije su interese branili ( i još uvek brane) tamo, naravno osim svoje Imperialističko-Agresorske.
SVET mnooogo smrdi, a ONI nas savetuju da dišemo na usta!

andrijano

pre 9 godina

hahaha moraju da pokrenu vojnu industriju da se vade iz kanala u kome su trenutno...jos malo kad kinezi ojacaju necete se vise nista pitati..nece vam ni rat pomoci ali ukoliko vam to bude jedina opcija,moracete da vodite rat kod svoje kuce a ne na tudjoj teritoriji i na dzojstike.mozda i vi malo osetite milosrdnog osiromasenog uranijuma.

bice bolje

pre 9 godina

Ma cilj je da se puca, krize nastaju i prestaju bez nekih razloga za upotrebom sile. Sta ce biti sa ljudima koji tamo zive koliko poginulih i unistenih porodica. Sve je to biznis gospodara rata, glume tu neki sukob a iza ledja trljaju ruke od krvavih para, ko zna koliko municije je potroseno od izbijanja Ukajinske krize.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Dobro, Rusi vas mrze, agresivni su, ovo, ono... A zasto vam onda seku glave tamo neki ISIS i to u drzavi u kojoj imate gomilu vojske? Cemu vase baze kad ne funkcionisu kad treba?

milan

pre 9 godina

Kada se ova izjava gospodina Rasmusona čita dobija se utisak da je NATO do sada Rusiju smatrao partnerom što bi bilo za svakoga čudno kada se zna da je Poljska avijacija dobila pojačanje iz NATO-a kao i baltičke države. Ne znam ni jedan momenat gde se zapad ponašao kao partner prema Rusiji niti u medijima niti na političkoj sceni, uvek se tražio način kako svaki potez Rusije da vuku kroz blato, tako da nema razloga da rusi šire ruke kada se Rasmusen ili neko drugi sa zapada javi.

sve je jasno

pre 9 godina

izadjes u grad sa mladjim bratom..u istom kafucu su i loklani dripci..pocnu da samaraju i vredjaju malog brata, ti se usprotivis oni te svi napadnu da si ti kriv za tucu i ubede celu kafanu kako je ustvari mali brat jako bezobrazan a veliki je nasilian..e ovu pricu kao iz filmova ja vidim i u ukrajni a vala isto je bilo i u hrvatskoj i bosni i na kosovu..sistem u stavrnosti se zove - izazovi reakciju..

vizionar

pre 9 godina

Znaci, kalkulacija je napravljena; olovka i papir vise ne trebaju...
Sledeca faza je instaliranje sistema jer je protivnik jak i ne doživljava nas kao partnera...
E, onda ce da vide ko je ujka Sem...

Zole

pre 9 godina

Napokon je otkrio prave namere NATOa koje su svi znali a niko pre njega nije hteo javno da kaže. Kanada se vec sprema za rat na Arktiku.

Pera

pre 9 godina

"Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će ako samo pomisli da napadne partnersku državu imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje"

Onda bi čitav svet trebalo da izgradi sanitarni kordon oko Velike Britanije i dobrog dela SAD.

mali radojica

pre 9 godina

Dobra mu je ideja jer kad se skoncentrišu u bazu bar znaš gde da gađaš i izbegneš kolateralnu štetu . Svaka vojna baza je više sredstvo za domaću politiku nego sredstvo odbrane jer ovo nije srednji vek da se sa merdevinama i ovnovima juriša na zidine .Građani EU SRETNA VAM OKUPACIJA I LEPO VAS OGLOBILI .

da da

pre 9 godina

Kakva zamena teza. Pa ovi su ludi ili misle da je ceo svet lud?!?
Ok, onda i Rusija ima pravo da postavi vojne baze na kubi sa nepoznatim sadržajem arsenala ! Jel' tako ?

dzon travolta

pre 9 godina

ovo je najjaca komedija od kad je sveta :) "mi smo ljuti na vas sto hocete da se branite od nas" :) mogle bi se praviti humoristicke serije i komedije na ovim komentarima.. usile bi Monti Pajtona i Crnog Gruju(Guju) zajedno.. i to sve sa ovim Rasmusenom u glavnoj ulozi :)

nemanja

pre 9 godina

Федор фон Бок - Андерс Фог Расмунсен . Мислим да је сличност и више него очигледна.
Историја се понавља!

kraja

pre 9 godina

"NATO Rusima: Baze na istoku Evrope"

...50 godina rade na ovome i lazu da to nije upereno protiv rusije...
...konacno su procedili istinu kroz usta ovog alana forda...

zoran

pre 9 godina

de ti nama čovac reci ko obori onaj putnički avion ?
(niko bitan, 27. avgust 2014 12:16)

Ne jedan nego dva od iste kompanije.
Prvi, blize Maleziji, sigurno su Ameri oborili, nema dileme. Ovaj drugi njihovi poltroni po instrukcijama iz "Bele" kuce....

onako ne obavezno

pre 9 godina

Kolko je meni bilo jasno procitati da su Ceska i Slovacka odbili bilo kakvu bazu ili vojno prisustvo bilo koje strane vojske ukljucujuci i NATO. Po tvojim recima , citajuci izmedju redova , Vas odgovor Rusiji jeste da cete okupirati Istocnu Evropu hteli oni to ili ne.

Dzimi

pre 9 godina

Uhvatise 10 Ruskih padobranaca u sred Ukrajine i vi nista!!! Ajde intervencija, Milosrdni andjeo i slicno! Gadan dzudista izlomi vas na komade!

merkur

pre 9 godina

kakav Idiot
otvoreno preti Rusiji i bas bez imalo savesti Rusiju smatra kap neprijatelja.
Nisu mi jasna samo ova stada ovaca od Evropljana koji slepo i kao bas kao ovce prate ove zlotvore i uz njih se navodno osecaju sigurnim.
Kretenizam od ove kreature od Rasmunsena..
Dobice oni sta traze, polako samo..a kad se Polgavica eliminise onda i ostali beze glavom bez obzira..Tako ce to izgledati.Tim monstrumima odgovara vacita tenzija i haos u evropi..Nek se nose u tri lepe preko bare i tamo neka sa sobom igraju WAR GAME.
Jednostavno otpad ljudskog drustva
..druge reci nemam za njih.

svasta

pre 9 godina

Koje prijrtnje je Rusija uputila baltickim zemljama????I naravno svo odrza anje tib baza ce da placa zemlja domacin....samo trazite razlog svog postojanja....Trebalo vam je 70 dana bombardovanja Srbiju da slomite,i to bombarovanja najmanje vojnih ciljeva....pi....

dr Betruger

pre 9 godina

Rusija vas ne doživljava kao partnere? Ma prosto ne mogu da verujem, nemaju ni jednog razloga za to. Vi ste tako miroljubivi, demokratični, pravedni. Poštujete suverenitete drugih država, ne mešate se u unutrašnje stvari, ne naoružavate pobunjenike, ne izazivate nemire... Nikada nikog niste napali - osim ako ugrožava ljudska prava i demokratiju. Ili vam je potrebno neko prirodno bogatstvo. Nikada niste priznali ni jednu secesionističku državu, osim ako tamo nemate svoje vojne baze. Rečju, vrlo ste principijalni.

onako ne obavezno

pre 9 godina

Kolko je meni bilo jasno procitati da su Ceska i Slovacka odbili bilo kakvu bazu ili vojno prisustvo bilo koje strane vojske ukljucujuci i NATO. Po tvojim recima , citajuci izmedju redova , Vas odgovor Rusiji jeste da cete okupirati Istocnu Evropu hteli oni to ili ne.

Dzimi

pre 9 godina

Uhvatise 10 Ruskih padobranaca u sred Ukrajine i vi nista!!! Ajde intervencija, Milosrdni andjeo i slicno! Gadan dzudista izlomi vas na komade!

dr Betruger

pre 9 godina

Rusija vas ne doživljava kao partnere? Ma prosto ne mogu da verujem, nemaju ni jednog razloga za to. Vi ste tako miroljubivi, demokratični, pravedni. Poštujete suverenitete drugih država, ne mešate se u unutrašnje stvari, ne naoružavate pobunjenike, ne izazivate nemire... Nikada nikog niste napali - osim ako ugrožava ljudska prava i demokratiju. Ili vam je potrebno neko prirodno bogatstvo. Nikada niste priznali ni jednu secesionističku državu, osim ako tamo nemate svoje vojne baze. Rečju, vrlo ste principijalni.

svasta

pre 9 godina

Koje prijrtnje je Rusija uputila baltickim zemljama????I naravno svo odrza anje tib baza ce da placa zemlja domacin....samo trazite razlog svog postojanja....Trebalo vam je 70 dana bombardovanja Srbiju da slomite,i to bombarovanja najmanje vojnih ciljeva....pi....

merkur

pre 9 godina

kakav Idiot
otvoreno preti Rusiji i bas bez imalo savesti Rusiju smatra kap neprijatelja.
Nisu mi jasna samo ova stada ovaca od Evropljana koji slepo i kao bas kao ovce prate ove zlotvore i uz njih se navodno osecaju sigurnim.
Kretenizam od ove kreature od Rasmunsena..
Dobice oni sta traze, polako samo..a kad se Polgavica eliminise onda i ostali beze glavom bez obzira..Tako ce to izgledati.Tim monstrumima odgovara vacita tenzija i haos u evropi..Nek se nose u tri lepe preko bare i tamo neka sa sobom igraju WAR GAME.
Jednostavno otpad ljudskog drustva
..druge reci nemam za njih.

kraja

pre 9 godina

"NATO Rusima: Baze na istoku Evrope"

...50 godina rade na ovome i lazu da to nije upereno protiv rusije...
...konacno su procedili istinu kroz usta ovog alana forda...

dzon travolta

pre 9 godina

ovo je najjaca komedija od kad je sveta :) "mi smo ljuti na vas sto hocete da se branite od nas" :) mogle bi se praviti humoristicke serije i komedije na ovim komentarima.. usile bi Monti Pajtona i Crnog Gruju(Guju) zajedno.. i to sve sa ovim Rasmusenom u glavnoj ulozi :)

zoran

pre 9 godina

de ti nama čovac reci ko obori onaj putnički avion ?
(niko bitan, 27. avgust 2014 12:16)

Ne jedan nego dva od iste kompanije.
Prvi, blize Maleziji, sigurno su Ameri oborili, nema dileme. Ovaj drugi njihovi poltroni po instrukcijama iz "Bele" kuce....

nemanja

pre 9 godina

Федор фон Бок - Андерс Фог Расмунсен . Мислим да је сличност и више него очигледна.
Историја се понавља!

da da

pre 9 godina

Kakva zamena teza. Pa ovi su ludi ili misle da je ceo svet lud?!?
Ok, onda i Rusija ima pravo da postavi vojne baze na kubi sa nepoznatim sadržajem arsenala ! Jel' tako ?

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Dobro, Rusi vas mrze, agresivni su, ovo, ono... A zasto vam onda seku glave tamo neki ISIS i to u drzavi u kojoj imate gomilu vojske? Cemu vase baze kad ne funkcionisu kad treba?

Перча Контраш

pre 9 godina

“Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će ako samo pomisli da napadne partnersku državu imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje, nego trupe NATO”, rekao je on“.
Који си ти крвопија бре, ма има да преплашиш Русе, па неће моћи да спавају! Па ви НАТО-вци сте овако „на смрт“ преплашили нас Србе 1999. године када сте нас бомбардовали 78 дана и ноћи, вас 700 милиона а нас срба 10 милиона! Толико смо се преплашили ваших бомбардера, невидљивих авиона, крстарећих ракета, подморница, авакса, крстарица и остале гвожђурије да смо свакога дана ишли на посао, пекари пекли леба, сељаци орали њиве, лекари лечили људе, лопови крали а милиција их јурила, окупљали се на трговима и певали и играли вама у инат! Јесте груне негде ракета и протресе се Београд, али то траје минут-два и ми даље настављамао као да не постоји ваша убилачка армада! Е толико сте нас престрашили да се рата скоро и не сећам! А шта ће тек бити са Русима којих има 150 милиона и Русијом која се простире на 10 временских зона!? Па ви бре немате довољно авиона да прелетите са једног краја Русије на други! За бомбардовање Србије требало вам је 1.200 авиона даноноћно, а за Русију вам сигурно треба 15.000 бомбардера! Боље вам је да распустите ту зликовачку организацију и да коначно почнете нешто корисно да радите, да пецате рибу, а не да пљачкате туђе државе! Ови бре гори од Хитлера, јер је он убијао неколико година а ови зликовци убијају непрекидно од 1945. године до данас! Смрт фашизму, слобода народу!

Zole

pre 9 godina

Napokon je otkrio prave namere NATOa koje su svi znali a niko pre njega nije hteo javno da kaže. Kanada se vec sprema za rat na Arktiku.

milan

pre 9 godina

Kada se ova izjava gospodina Rasmusona čita dobija se utisak da je NATO do sada Rusiju smatrao partnerom što bi bilo za svakoga čudno kada se zna da je Poljska avijacija dobila pojačanje iz NATO-a kao i baltičke države. Ne znam ni jedan momenat gde se zapad ponašao kao partner prema Rusiji niti u medijima niti na političkoj sceni, uvek se tražio način kako svaki potez Rusije da vuku kroz blato, tako da nema razloga da rusi šire ruke kada se Rasmusen ili neko drugi sa zapada javi.

mali radojica

pre 9 godina

Dobra mu je ideja jer kad se skoncentrišu u bazu bar znaš gde da gađaš i izbegneš kolateralnu štetu . Svaka vojna baza je više sredstvo za domaću politiku nego sredstvo odbrane jer ovo nije srednji vek da se sa merdevinama i ovnovima juriša na zidine .Građani EU SRETNA VAM OKUPACIJA I LEPO VAS OGLOBILI .

Pera

pre 9 godina

"Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će ako samo pomisli da napadne partnersku državu imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje"

Onda bi čitav svet trebalo da izgradi sanitarni kordon oko Velike Britanije i dobrog dela SAD.

sve je jasno

pre 9 godina

izadjes u grad sa mladjim bratom..u istom kafucu su i loklani dripci..pocnu da samaraju i vredjaju malog brata, ti se usprotivis oni te svi napadnu da si ti kriv za tucu i ubede celu kafanu kako je ustvari mali brat jako bezobrazan a veliki je nasilian..e ovu pricu kao iz filmova ja vidim i u ukrajni a vala isto je bilo i u hrvatskoj i bosni i na kosovu..sistem u stavrnosti se zove - izazovi reakciju..

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Zona sumraka ili vrhunac cinizma ... da NATO nekoga proglašava za AGRESORA ?!?!?
Jel neko od novinara objasnio dotičnom, da Ukrajna NIJE članica NATO-a, baš kao što nije bilo ni *Kosovo, ni Afganistan, ni Irak, ni Libija ... čije su interese branili ( i još uvek brane) tamo, naravno osim svoje Imperialističko-Agresorske.
SVET mnooogo smrdi, a ONI nas savetuju da dišemo na usta!

Anglos

pre 9 godina

Ja mislim da je ovo pranje ruku od Ukrajine. Naime, Baltik nije strateski problem Rusima. Tu su ozbiljno jaki, i tu se nece lomiti koplja.

Ovaj gospodin ostaje nem na slom ATO i kontru separatista koja ce stvoriti i koridor ka Krimu.

Bice da je dogovoreno sve. Ko je dogovorio i sta, saznacemo za 30 godina na History-ju.

Realno je bilo za ocekivati da USA i RF nece izazvati rat sirih razmera, ozbiljni su to ljudi, znaju posao i imaju super drzave iza sebe.

Propaganda je jedno, stvarnost nesto drugo.....vec vidim kako Ukr mora da resi odnose sa RF pre ulaska u EU

neko iz mase

pre 9 godina

“Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će, ako samo pomisli da napadne partnersku državu, imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje, nego trupe NATO-a”, rekao je on."
Boze gde li nalaze ovakve likove? :D
Pa ti si pukao kao zvecka...ko je agresor ako ne ti i vi? !!

andrijano

pre 9 godina

hahaha moraju da pokrenu vojnu industriju da se vade iz kanala u kome su trenutno...jos malo kad kinezi ojacaju necete se vise nista pitati..nece vam ni rat pomoci ali ukoliko vam to bude jedina opcija,moracete da vodite rat kod svoje kuce a ne na tudjoj teritoriji i na dzojstike.mozda i vi malo osetite milosrdnog osiromasenog uranijuma.

vizionar

pre 9 godina

Znaci, kalkulacija je napravljena; olovka i papir vise ne trebaju...
Sledeca faza je instaliranje sistema jer je protivnik jak i ne doživljava nas kao partnera...
E, onda ce da vide ko je ujka Sem...

bice bolje

pre 9 godina

Ma cilj je da se puca, krize nastaju i prestaju bez nekih razloga za upotrebom sile. Sta ce biti sa ljudima koji tamo zive koliko poginulih i unistenih porodica. Sve je to biznis gospodara rata, glume tu neki sukob a iza ledja trljaju ruke od krvavih para, ko zna koliko municije je potroseno od izbijanja Ukajinske krize.

Niksa Milovic

pre 9 godina

Sta reci za nebuloze NATO fasista? Iako Rasmusen ne govori iz svoje glave, nepoznavanje istorije ga ne opravdava kada govori o otvaranju novih fasistickih baza, bar kada je rec o Baltickim zemljama. Ostaje samo nepoznanica kada ce Rusi upotrebiti ono sto imaju i prekinuti,naravno mirnim putem, NATO san da preko Baltika izbiju na granice Rusije. Rec je o tome da je Petar I kupio Litvaniju, Estoniju i Letoniju od tadasnje Svedske kraljice Urlike Eleonore ( 1688-1741 ). Prema 4. tacki Nistadskog mira iz 1721 god. Petru I." i njegovim potomcima i naslednicima ruske drzave u potpuno i neprikosnoveno vecno vladanje i sopstvenost "predaju se Liflandija, Estlandija, Ingermandlija i deo Karelije sa distriktom. Rusija je za "ustupljene" zemlje platila 2 miliona ondasnjih jefima, odnosno 56 tona srebra sto po danasnjim merilima iznosi oko 350 milijardi dolara. Za NATO fasiste bi ovo trebalo da bude dovoljna opomena da se ne pruzaju ka tudjem posedu, jer mogu proci gore od Napoleona i Hitlera.

EU Citizen

pre 9 godina

Tražili ste, boljševici, sad gledajte, za deset godina nećete postojati, ali niko vas nije terao da provocirate pet puta jaču silu od sebe i da drsko pretite...

prolaznik

pre 9 godina

NATO nije licemeran NATO sta kaze to i uradi a ne kao Rusi kukavicki.A neko napisa Rusija ce vas pojesti..Rusija i kad bi Kina bila sa Rusijom nemogu Americi i nenim saveznicima ni pod rep zaviriti.Cekaj te dok dodje sad jedan Republikanac u Amerikii na vlast lako je sa Obamom demokratom.

pale su maske

pre 9 godina

Crveni se polako razotkrivaju.
Poceli su da otvoreno nazivaju demokratsku Evropu fasistima a crvene imperijaliste iz Rusije, dobrim momcima. Poput njihovih dedova i oceva titoista.
U sustini sve je ovo prosto i jasno, ponavlja se sve, opet imamo borbu izmedju dobra(demokratskog i slobodarskog zapada) i porazene crvene ideologije, koja se krije iza nekoliko maski(od nazovi patriotizma pa do laznog liberalizma)

EU Citizen

pre 9 godina

Tražili ste, boljševici, sad gledajte, za deset godina nećete postojati, ali niko vas nije terao da provocirate pet puta jaču silu od sebe i da drsko pretite...

prolaznik

pre 9 godina

NATO nije licemeran NATO sta kaze to i uradi a ne kao Rusi kukavicki.A neko napisa Rusija ce vas pojesti..Rusija i kad bi Kina bila sa Rusijom nemogu Americi i nenim saveznicima ni pod rep zaviriti.Cekaj te dok dodje sad jedan Republikanac u Amerikii na vlast lako je sa Obamom demokratom.

merkur

pre 9 godina

kakav Idiot
otvoreno preti Rusiji i bas bez imalo savesti Rusiju smatra kap neprijatelja.
Nisu mi jasna samo ova stada ovaca od Evropljana koji slepo i kao bas kao ovce prate ove zlotvore i uz njih se navodno osecaju sigurnim.
Kretenizam od ove kreature od Rasmunsena..
Dobice oni sta traze, polako samo..a kad se Polgavica eliminise onda i ostali beze glavom bez obzira..Tako ce to izgledati.Tim monstrumima odgovara vacita tenzija i haos u evropi..Nek se nose u tri lepe preko bare i tamo neka sa sobom igraju WAR GAME.
Jednostavno otpad ljudskog drustva
..druge reci nemam za njih.

Dzimi

pre 9 godina

Uhvatise 10 Ruskih padobranaca u sred Ukrajine i vi nista!!! Ajde intervencija, Milosrdni andjeo i slicno! Gadan dzudista izlomi vas na komade!

svasta

pre 9 godina

Koje prijrtnje je Rusija uputila baltickim zemljama????I naravno svo odrza anje tib baza ce da placa zemlja domacin....samo trazite razlog svog postojanja....Trebalo vam je 70 dana bombardovanja Srbiju da slomite,i to bombarovanja najmanje vojnih ciljeva....pi....

onako ne obavezno

pre 9 godina

Kolko je meni bilo jasno procitati da su Ceska i Slovacka odbili bilo kakvu bazu ili vojno prisustvo bilo koje strane vojske ukljucujuci i NATO. Po tvojim recima , citajuci izmedju redova , Vas odgovor Rusiji jeste da cete okupirati Istocnu Evropu hteli oni to ili ne.

zoran

pre 9 godina

de ti nama čovac reci ko obori onaj putnički avion ?
(niko bitan, 27. avgust 2014 12:16)

Ne jedan nego dva od iste kompanije.
Prvi, blize Maleziji, sigurno su Ameri oborili, nema dileme. Ovaj drugi njihovi poltroni po instrukcijama iz "Bele" kuce....

dr Betruger

pre 9 godina

Rusija vas ne doživljava kao partnere? Ma prosto ne mogu da verujem, nemaju ni jednog razloga za to. Vi ste tako miroljubivi, demokratični, pravedni. Poštujete suverenitete drugih država, ne mešate se u unutrašnje stvari, ne naoružavate pobunjenike, ne izazivate nemire... Nikada nikog niste napali - osim ako ugrožava ljudska prava i demokratiju. Ili vam je potrebno neko prirodno bogatstvo. Nikada niste priznali ni jednu secesionističku državu, osim ako tamo nemate svoje vojne baze. Rečju, vrlo ste principijalni.

nemanja

pre 9 godina

Федор фон Бок - Андерс Фог Расмунсен . Мислим да је сличност и више него очигледна.
Историја се понавља!

kraja

pre 9 godina

"NATO Rusima: Baze na istoku Evrope"

...50 godina rade na ovome i lazu da to nije upereno protiv rusije...
...konacno su procedili istinu kroz usta ovog alana forda...

Перча Контраш

pre 9 godina

“Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će ako samo pomisli da napadne partnersku državu imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje, nego trupe NATO”, rekao je on“.
Који си ти крвопија бре, ма има да преплашиш Русе, па неће моћи да спавају! Па ви НАТО-вци сте овако „на смрт“ преплашили нас Србе 1999. године када сте нас бомбардовали 78 дана и ноћи, вас 700 милиона а нас срба 10 милиона! Толико смо се преплашили ваших бомбардера, невидљивих авиона, крстарећих ракета, подморница, авакса, крстарица и остале гвожђурије да смо свакога дана ишли на посао, пекари пекли леба, сељаци орали њиве, лекари лечили људе, лопови крали а милиција их јурила, окупљали се на трговима и певали и играли вама у инат! Јесте груне негде ракета и протресе се Београд, али то траје минут-два и ми даље настављамао као да не постоји ваша убилачка армада! Е толико сте нас престрашили да се рата скоро и не сећам! А шта ће тек бити са Русима којих има 150 милиона и Русијом која се простире на 10 временских зона!? Па ви бре немате довољно авиона да прелетите са једног краја Русије на други! За бомбардовање Србије требало вам је 1.200 авиона даноноћно, а за Русију вам сигурно треба 15.000 бомбардера! Боље вам је да распустите ту зликовачку организацију и да коначно почнете нешто корисно да радите, да пецате рибу, а не да пљачкате туђе државе! Ови бре гори од Хитлера, јер је он убијао неколико година а ови зликовци убијају непрекидно од 1945. године до данас! Смрт фашизму, слобода народу!

dzon travolta

pre 9 godina

ovo je najjaca komedija od kad je sveta :) "mi smo ljuti na vas sto hocete da se branite od nas" :) mogle bi se praviti humoristicke serije i komedije na ovim komentarima.. usile bi Monti Pajtona i Crnog Gruju(Guju) zajedno.. i to sve sa ovim Rasmusenom u glavnoj ulozi :)

vizionar

pre 9 godina

Znaci, kalkulacija je napravljena; olovka i papir vise ne trebaju...
Sledeca faza je instaliranje sistema jer je protivnik jak i ne doživljava nas kao partnera...
E, onda ce da vide ko je ujka Sem...

da da

pre 9 godina

Kakva zamena teza. Pa ovi su ludi ili misle da je ceo svet lud?!?
Ok, onda i Rusija ima pravo da postavi vojne baze na kubi sa nepoznatim sadržajem arsenala ! Jel' tako ?

milan

pre 9 godina

Kada se ova izjava gospodina Rasmusona čita dobija se utisak da je NATO do sada Rusiju smatrao partnerom što bi bilo za svakoga čudno kada se zna da je Poljska avijacija dobila pojačanje iz NATO-a kao i baltičke države. Ne znam ni jedan momenat gde se zapad ponašao kao partner prema Rusiji niti u medijima niti na političkoj sceni, uvek se tražio način kako svaki potez Rusije da vuku kroz blato, tako da nema razloga da rusi šire ruke kada se Rasmusen ili neko drugi sa zapada javi.

mali radojica

pre 9 godina

Dobra mu je ideja jer kad se skoncentrišu u bazu bar znaš gde da gađaš i izbegneš kolateralnu štetu . Svaka vojna baza je više sredstvo za domaću politiku nego sredstvo odbrane jer ovo nije srednji vek da se sa merdevinama i ovnovima juriša na zidine .Građani EU SRETNA VAM OKUPACIJA I LEPO VAS OGLOBILI .

Pera

pre 9 godina

"Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će ako samo pomisli da napadne partnersku državu imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje"

Onda bi čitav svet trebalo da izgradi sanitarni kordon oko Velike Britanije i dobrog dela SAD.

Zole

pre 9 godina

Napokon je otkrio prave namere NATOa koje su svi znali a niko pre njega nije hteo javno da kaže. Kanada se vec sprema za rat na Arktiku.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Dobro, Rusi vas mrze, agresivni su, ovo, ono... A zasto vam onda seku glave tamo neki ISIS i to u drzavi u kojoj imate gomilu vojske? Cemu vase baze kad ne funkcionisu kad treba?

neko iz mase

pre 9 godina

“Cilj je da se potencijalnom agresoru stavi do znanja da će, ako samo pomisli da napadne partnersku državu, imati protiv sebe ne samo vojsku te zemlje, nego trupe NATO-a”, rekao je on."
Boze gde li nalaze ovakve likove? :D
Pa ti si pukao kao zvecka...ko je agresor ako ne ti i vi? !!

Niksa Milovic

pre 9 godina

Sta reci za nebuloze NATO fasista? Iako Rasmusen ne govori iz svoje glave, nepoznavanje istorije ga ne opravdava kada govori o otvaranju novih fasistickih baza, bar kada je rec o Baltickim zemljama. Ostaje samo nepoznanica kada ce Rusi upotrebiti ono sto imaju i prekinuti,naravno mirnim putem, NATO san da preko Baltika izbiju na granice Rusije. Rec je o tome da je Petar I kupio Litvaniju, Estoniju i Letoniju od tadasnje Svedske kraljice Urlike Eleonore ( 1688-1741 ). Prema 4. tacki Nistadskog mira iz 1721 god. Petru I." i njegovim potomcima i naslednicima ruske drzave u potpuno i neprikosnoveno vecno vladanje i sopstvenost "predaju se Liflandija, Estlandija, Ingermandlija i deo Karelije sa distriktom. Rusija je za "ustupljene" zemlje platila 2 miliona ondasnjih jefima, odnosno 56 tona srebra sto po danasnjim merilima iznosi oko 350 milijardi dolara. Za NATO fasiste bi ovo trebalo da bude dovoljna opomena da se ne pruzaju ka tudjem posedu, jer mogu proci gore od Napoleona i Hitlera.

sve je jasno

pre 9 godina

izadjes u grad sa mladjim bratom..u istom kafucu su i loklani dripci..pocnu da samaraju i vredjaju malog brata, ti se usprotivis oni te svi napadnu da si ti kriv za tucu i ubede celu kafanu kako je ustvari mali brat jako bezobrazan a veliki je nasilian..e ovu pricu kao iz filmova ja vidim i u ukrajni a vala isto je bilo i u hrvatskoj i bosni i na kosovu..sistem u stavrnosti se zove - izazovi reakciju..

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Zona sumraka ili vrhunac cinizma ... da NATO nekoga proglašava za AGRESORA ?!?!?
Jel neko od novinara objasnio dotičnom, da Ukrajna NIJE članica NATO-a, baš kao što nije bilo ni *Kosovo, ni Afganistan, ni Irak, ni Libija ... čije su interese branili ( i još uvek brane) tamo, naravno osim svoje Imperialističko-Agresorske.
SVET mnooogo smrdi, a ONI nas savetuju da dišemo na usta!

andrijano

pre 9 godina

hahaha moraju da pokrenu vojnu industriju da se vade iz kanala u kome su trenutno...jos malo kad kinezi ojacaju necete se vise nista pitati..nece vam ni rat pomoci ali ukoliko vam to bude jedina opcija,moracete da vodite rat kod svoje kuce a ne na tudjoj teritoriji i na dzojstike.mozda i vi malo osetite milosrdnog osiromasenog uranijuma.

Anglos

pre 9 godina

Ja mislim da je ovo pranje ruku od Ukrajine. Naime, Baltik nije strateski problem Rusima. Tu su ozbiljno jaki, i tu se nece lomiti koplja.

Ovaj gospodin ostaje nem na slom ATO i kontru separatista koja ce stvoriti i koridor ka Krimu.

Bice da je dogovoreno sve. Ko je dogovorio i sta, saznacemo za 30 godina na History-ju.

Realno je bilo za ocekivati da USA i RF nece izazvati rat sirih razmera, ozbiljni su to ljudi, znaju posao i imaju super drzave iza sebe.

Propaganda je jedno, stvarnost nesto drugo.....vec vidim kako Ukr mora da resi odnose sa RF pre ulaska u EU

pale su maske

pre 9 godina

Crveni se polako razotkrivaju.
Poceli su da otvoreno nazivaju demokratsku Evropu fasistima a crvene imperijaliste iz Rusije, dobrim momcima. Poput njihovih dedova i oceva titoista.
U sustini sve je ovo prosto i jasno, ponavlja se sve, opet imamo borbu izmedju dobra(demokratskog i slobodarskog zapada) i porazene crvene ideologije, koja se krije iza nekoliko maski(od nazovi patriotizma pa do laznog liberalizma)

bice bolje

pre 9 godina

Ma cilj je da se puca, krize nastaju i prestaju bez nekih razloga za upotrebom sile. Sta ce biti sa ljudima koji tamo zive koliko poginulih i unistenih porodica. Sve je to biznis gospodara rata, glume tu neki sukob a iza ledja trljaju ruke od krvavih para, ko zna koliko municije je potroseno od izbijanja Ukajinske krize.