Utorak, 26.08.2014.

23:32

Nobilo: HR će uslovljavati Srbiju

Nerešeno pitanje granica između Srbije i Hrvatske moglo bi ozbiljno da ugrozi evropski put Srbije, saglasni su sagovornici Danasa.

Izvor: Danas

Nobilo: HR æe uslovljavati Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Oj livado rosna travo

pre 9 godina

Nije samo par livada vec ce garantovano biti reci i o ujdurmi sa Bunjevcima kao i Vlasima. Kada se ta pitanja pokrenu, a pokrenuce se, tu onda ni Bugari nisu daleko.

Бојан Илић

pre 9 godina

:-) i Dunav bježi iz Srbije!
(jt, 27. avgust 2014 09:55)

Док је граница и док "бежи" је одлично!:-)

spusti se na zemlju i nabavi ogledalo

pre 9 godina

@Vitez

a po cemu su bolja prava, pravaska i ustasoidna lica hrvatskih komentatora? Nejasno je zasto mislite da je hrvatski sovinizam koji ovde rasipate po bilo cemu bolji i drugaciji?

Slobodan Vulić

pre 9 godina

@Ikvark: Tako su isto govorili i Slovenci kada je u pitanju bila Hrvatska,ali ono što su rekli Nemci morali su i oni da se slože sa tim.

орах

pre 9 godina

Дунав је експонент империјалне великосрпске политике отимања туđих територија!

glledam iz daljine.

pre 9 godina

Definitivno,Srbiju,Hrvatski,Bosnu,Kosovo,treba ograditi,dati im ORUZJE i rok od godinu dana da SREDE STVAR MEDJU SOBOM.

bez_cenzure

pre 9 godina

Taj dogovor o granici su potpisali Tuđman i Milošević. I sada Hrvatska ne priznaje dogovor koji je potpisala. Zar je neko zaista očekivao da Hrvatska neće ucjenjivati Srbiju? Hrvatska se poziva na katastarske knjige iz doba Austrougarske. Ma ni pedlja im ne treba dati. Čak im ne treba dati ni Šarengradsku adu a kamo li apatinsku marinu ( o tome ne treba ni pomišljati). Bude li Hrvatska pravila problem zaobići je i pregovarati isključivo sa onima koji i donose odluke u EU a Hrvatska to nije. Ona je samo jedan od poslušnika! Nema komšija s kojima Hrvatska nije stvorila teritorijalni spor!

Ja

pre 9 godina

Prva stvar,nece Hrvatska dobiti metar srpske zemlje s ove strane dunava,a druga stvar Srbija ce uci u EU kad kaze Nemacka a ne Hrvatska koja je u EU zadnja rupa na svirali.Treca stvar,mora se resiti isplata odstete prema Srbima iz Hrvatske,mnogo je srpskih kuca oteto ili opljackano.

kvark

pre 9 godina

Isto kao što je nerešeno pitanje oko obale sa Slovencima sprečilo Hrvatsku da uđe u EU. Zna se ko može da postavlja uslove, mi boranije balkanske sigurno ne.

deki

pre 9 godina

Ne verujem da ce biti tako, nema sanse. Pa ljudi moji naucno je dokazano da hrvati vode poreklo od nas Srba pa bi pomeranjem granica oni hteli samo da nam se jos vise priblize kako bi im oprostili za svu onu neljudskost koju su nam ucinili.

...

pre 9 godina

(Pera, 26. avgust 2014 23:54)


Nakon tih poteza EU bi stala iza svoje zemlje članice i zaprijetila kontrasankcijama. Vučić bi proglasio pobjedu u ekonomskom ratu, a stanje bi se vratilo na današnje... Vi bi veličali najvećeg političara od Tita. I ništa se nebi promijenilo...

vs

pre 9 godina

Kako su onda oni ušli u EU ako imaju nerešene sporove sa komšijama? Pa mi moramo sve da rešimo sa Kosovom da bi nas uopšte i primetili

u prolazu

pre 9 godina

granica je najmanji problem, pustite vi to...dogovorit ćemo se oko toga ko ljudi, nego srbija Hrvatskoj duguje barem 50 milijardi € ratne odštete + kamate, e to će biti srž
pregovora oko EU
(Marko, 26. avgust 2014 23:51)

Vidi, ratni zločin ne zastareva!!! Mislim da je to svilen gajtan oko vrata svakog Hrvata.

ti ces da pricas

pre 9 godina

@Ante

Mislis onako kako je Hrvatska platila odstetu za stotine hiljada ubijenih Srba tokom II svetskog rata, za popaljenu i opljackanu njihovu imovinu? Sta je sa etnuckim ciscenjem iz 90tih i koliko ste Srba civila tom prilikom ubili? Znas momak, daleko ali jako daleko ste od toga da izigravate moralne gromade a i EU ste dobrano zalutali sto dokazuju 99^ vasih komentara.

Branko

pre 9 godina

"Nerešeno pitanje granica između Srbije i Hrvatske moglo bi ozbiljno da ugrozi evropski put Srbije"
Ma kada smo se mi odrekli Kosova i Metohije zbog evropskog puta prema EU, šta je onda za nas tamo neka rečica Dunav. "Uzmi sve što ti život pruža, danas si cvet sutra uvela ruža". Nezadrživo prema EU!

lagano

pre 9 godina

Pa ovi "naši" u ime "Evrope" dadoše ceo Kosmet. Šta je za njih 10000 hektara, i to još "braći" hrvatima koji su već u tom "raju na zemlji" EU.

Lugano

pre 9 godina

(miki, 26. avgust 2014 23:41)
Posto si tako uredan i pedantan (kao i tvoja drzava), nadao sam se da si i pismen. Ime jedne drzave se pise velikim slovom, dakle Srbija, a ne srbija. U svakom slucaju, jasno mi je zasto si napisao malim slovom.

Дејан, Република Српска

pre 9 godina

Кажу Дунав је промјенио ток у последњих 200 година, па шта? Хрватска није постојала прије 200 година, нити је Дунав био тада граница између држава. Какве то везе има ?! Хрвати свима праве проблеме око граница, и Словенцима, и тзв БиХ и Црној Гори, па сад и Србији.

my way

pre 9 godina

Ма граница је средина Дунава, све друго су хрватске бесмислице. На страну међународно право и пракса која је јасна и једина релевантна за ово питање о којем се нема шта ни расправљати, јер објективно ништа није спорно, њима сад одједном не одговарају ни авнојевске границе, већ чепркају и позивају се на катастарске књиге Аустроугарске. Не да је то битно, пошто ни Аустроугарска да постоји не би могла да полаже право које себи Хрватска као и обично сама даје, али Дунав није могао вековима ићи према Хрватској, ако ћемо мало објективне историје, а не хрватских апсурда. Но, шта очекивати од оних који су сами себе окупирали сопственом државом одлуком сопственог сабора, почели "одбрамбени" рат против војске своје земље и Срба који су били у својим кућама и у њима и својој држави само желели да остану... Хрватима ни Чак Норис није раван, толико апсурда као у њиховој верзији историје нема ни у вицевима о њему.

rakac

pre 9 godina

Apatin ,Bezdan,deo opstine Odzaci,B.Palanke... Srbija ispod sljive. Pa ajmo u Evropu. Drage komsije 'Hrvoji' (mislim na politicare) pa vi niste normalni,ali imamo ovu vlast moguce je sve,oni su vas najjaci adut.

Duh iz lampe

pre 9 godina

I onda zamišljenoj državi dati zamišljene linije da crta istoriju. Sto puta laž postaje istina. Tako nastalo poslednjih nekoliko država. Svucimo gaće svi i čekajmo uniju.

vlada

pre 9 godina

Eto mi im dali drzavu posle Prvog svetskog rata, moglo je da se desi da ih nema, a sad nam se obija o glavu. Tako nam i treba kad ne gledamo svoj interes.

Vitez

pre 9 godina

Danas se pored gpsa i svih drugih cuda moze sigurno precizno odrediti granica i ucrtati u mape, katastre itd.. Malo je glupo pored toga drzati se te sredine rijeke koja je ocito sklona mijenjanju svog toka. Pa necemo valjda svakih desetak godina mijenjati granice?

ue1865

pre 9 godina

Prihvatiti samo granicu po sredini dunava.O kakvom s....u se radi sa druge strane reke dovoljno govori to da gde im je odgovaralo prihvatili su avnojske granice a pozivaju se i na austro-ugarske karte gde im odgovara.Tu zemlju preko reke ne mogu oteti se drzati medjunarodnog prava da je granica na sredini reke ako zagaze kod nas nece ih biti znaju to oni dobro zato i ucenjuju sa eu.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Па они то и чекају. То је њихов сан. Душу ће покушати на памук да нам ваде.

Legionar

pre 9 godina

Hvala Hrvatima. Jos nas samo oni mogu spasiti EU...
Nego, kako to pitanje granica nije pravilo problem Hrvatskoj. Kolilo znam oni samo sa Madjarskom nisu bili u teritorijalnom sporu?

Marko

pre 9 godina

granica je najmanji problem, pustite vi to...dogovorit ćemo se oko toga ko ljudi, nego srbija Hrvatskoj duguje barem 50 milijardi € ratne odštete + kamate, e to će biti srž pregovora oko EU

nja

pre 9 godina

Ma, da im i Zemun damo?!
Ili sredina Dunava ili Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica! :D
Zezam se, ali ako ovi naši pristanu na granicu koju predlažu Hrvati, nisu normalni (ko god vidi o čemu se radi, biće mu jasno)... Sredina Dunava i gotovo.

Ja znam

pre 9 godina

On dodaje da ne treba zanemariti ni činjenicu da je Hrvatska jedan od najvećih investitora u Srbiji “u vreme kada investicija gotovo i nema“.
Da li mozda ima zvanicnih podataka da su to stvarno prave investicije ili je to paravan za izvlacenje para iz Srbije?

Pera

pre 9 godina

Zbog ovakvog ucenjivanja mi da smo normalna drzava reagovali bi momentalno. Prvo ukinuti Hrvatskoj benificije na izvoz cigareta u Srbiju. Pa i ostale privilegije koje imaju Hrvatski proizvodjaci. Ili bar izjednačiti prava hrvatskih kompanija u Srbiji sa pravima Srpskih firmi u Hrvatskoj. Podignuti tuzbe medjunarodnom sudu za sve nekretnine koje su ostale u Hrvatskoj a nisu dostupne našim vlasnicima.

mihajlo

pre 9 godina

Ma sta kazu Hrvati katastarsko kartu traze, pa zasto onda odbijaju katastarsku kartu za Piranski zaliv kde se spore sa Slovencima nego zahtevaju medjunarodnu formu da se granici po sredini reke Dragonje pa tako i zaliv. Koje sad ovde licemeran!?

Ante

pre 9 godina

Granica na Dunavu?

A ratna odšteta za popaljena i porušena sela i gradove i preko 17 hiljada pobijenih i na desetke hiljada ranjenih? Porušena privreda i pet godina bez turizma??

E moja Srbijo - nemamo mi ništa protiv tvog europskog puta - dapače - od toga i Hrvatska ima koristi, ali živjeti u nekakvoj zajednici sa ekipom koja zapravo niti nema pojma o čemu sad pričam, a kamo li da je to isto sprema osuditi i popraviti i platiti - ne pada mi na pamet...

eto rekao sam

pre 9 godina

Komunisti im poklonili i Dubrovnik i Baranju i deo Srema, Krajinu... Milosevic im poklonio Vukovar itd. a oni se ne zaustavljaju.
E pa zbog takvog mentaliteta ce kad-tad morati da vade pasose cim izadju iz Zagreba kod Dugog Sela, da se pripreme na prelazak medjunarodne granice u Srbiju.

Kralj Ibi

pre 9 godina

To je gotovo izvesno da ce koristiti svaku priliku da nam zagorcavaju zivot, jednostavno to je u njihovoj prirodi. E sad sto smo im se, i ne sami njima, mi namestili pricom da nam bez EU nema zivota to je druga prica i za to Tadic i Alek treba da daju odgovor.

miki

pre 9 godina

najbolje pogledati katastar da se zna o čemu se govori, HR je malo ispred srbije pa je sve digitalizirano, kao i gruntovnica, ili zdravstavo... ustvari sve http://geoportal.dgu.hr/viewer/?baselayer=DOF

jovo

pre 9 godina

Ha ha ha, da li je bilo ocekivati nesto drugo od Hrvata? Bitno je da su nam isli niz dlaku pri njihovom ulasku u EU, jedan od uslova resiti sporna pitanja sa susedima. Ha ha ha. Srbi su nebeski narod.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

10.000 hektara koji su na strani Srbije,smatraju Hrvatskom teritorijom!Ja koliko vidim ovi bi kao njihovi dedovi,do Zemuna,ali ovaj put to nece moci!A to da ce nas uslovljavati svakakvim nebuloznim ucenama,to znaju i pticice na grani.Samo sto Hrvatska svita nije svesna da ce tim ucenama samo obradovati veliki broj Srba koji su protiv EU.Jedino me je zao ove nase politicke garniture koja ce se sad i pred Hrvatima ponizavati i moliti za trice samo da se udje u EU.

Pera

pre 9 godina

Zbog ovakvog ucenjivanja mi da smo normalna drzava reagovali bi momentalno. Prvo ukinuti Hrvatskoj benificije na izvoz cigareta u Srbiju. Pa i ostale privilegije koje imaju Hrvatski proizvodjaci. Ili bar izjednačiti prava hrvatskih kompanija u Srbiji sa pravima Srpskih firmi u Hrvatskoj. Podignuti tuzbe medjunarodnom sudu za sve nekretnine koje su ostale u Hrvatskoj a nisu dostupne našim vlasnicima.

eto rekao sam

pre 9 godina

Komunisti im poklonili i Dubrovnik i Baranju i deo Srema, Krajinu... Milosevic im poklonio Vukovar itd. a oni se ne zaustavljaju.
E pa zbog takvog mentaliteta ce kad-tad morati da vade pasose cim izadju iz Zagreba kod Dugog Sela, da se pripreme na prelazak medjunarodne granice u Srbiju.

mihajlo

pre 9 godina

Ma sta kazu Hrvati katastarsko kartu traze, pa zasto onda odbijaju katastarsku kartu za Piranski zaliv kde se spore sa Slovencima nego zahtevaju medjunarodnu formu da se granici po sredini reke Dragonje pa tako i zaliv. Koje sad ovde licemeran!?

vlada

pre 9 godina

Eto mi im dali drzavu posle Prvog svetskog rata, moglo je da se desi da ih nema, a sad nam se obija o glavu. Tako nam i treba kad ne gledamo svoj interes.

Дејан, Република Српска

pre 9 godina

Кажу Дунав је промјенио ток у последњих 200 година, па шта? Хрватска није постојала прије 200 година, нити је Дунав био тада граница између држава. Какве то везе има ?! Хрвати свима праве проблеме око граница, и Словенцима, и тзв БиХ и Црној Гори, па сад и Србији.

nja

pre 9 godina

Ma, da im i Zemun damo?!
Ili sredina Dunava ili Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica! :D
Zezam se, ali ako ovi naši pristanu na granicu koju predlažu Hrvati, nisu normalni (ko god vidi o čemu se radi, biće mu jasno)... Sredina Dunava i gotovo.

Ja znam

pre 9 godina

On dodaje da ne treba zanemariti ni činjenicu da je Hrvatska jedan od najvećih investitora u Srbiji “u vreme kada investicija gotovo i nema“.
Da li mozda ima zvanicnih podataka da su to stvarno prave investicije ili je to paravan za izvlacenje para iz Srbije?

my way

pre 9 godina

Ма граница је средина Дунава, све друго су хрватске бесмислице. На страну међународно право и пракса која је јасна и једина релевантна за ово питање о којем се нема шта ни расправљати, јер објективно ништа није спорно, њима сад одједном не одговарају ни авнојевске границе, већ чепркају и позивају се на катастарске књиге Аустроугарске. Не да је то битно, пошто ни Аустроугарска да постоји не би могла да полаже право које себи Хрватска као и обично сама даје, али Дунав није могао вековима ићи према Хрватској, ако ћемо мало објективне историје, а не хрватских апсурда. Но, шта очекивати од оних који су сами себе окупирали сопственом државом одлуком сопственог сабора, почели "одбрамбени" рат против војске своје земље и Срба који су били у својим кућама и у њима и својој држави само желели да остану... Хрватима ни Чак Норис није раван, толико апсурда као у њиховој верзији историје нема ни у вицевима о њему.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

10.000 hektara koji su na strani Srbije,smatraju Hrvatskom teritorijom!Ja koliko vidim ovi bi kao njihovi dedovi,do Zemuna,ali ovaj put to nece moci!A to da ce nas uslovljavati svakakvim nebuloznim ucenama,to znaju i pticice na grani.Samo sto Hrvatska svita nije svesna da ce tim ucenama samo obradovati veliki broj Srba koji su protiv EU.Jedino me je zao ove nase politicke garniture koja ce se sad i pred Hrvatima ponizavati i moliti za trice samo da se udje u EU.

Duh iz lampe

pre 9 godina

I onda zamišljenoj državi dati zamišljene linije da crta istoriju. Sto puta laž postaje istina. Tako nastalo poslednjih nekoliko država. Svucimo gaće svi i čekajmo uniju.

Kralj Ibi

pre 9 godina

To je gotovo izvesno da ce koristiti svaku priliku da nam zagorcavaju zivot, jednostavno to je u njihovoj prirodi. E sad sto smo im se, i ne sami njima, mi namestili pricom da nam bez EU nema zivota to je druga prica i za to Tadic i Alek treba da daju odgovor.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Па они то и чекају. То је њихов сан. Душу ће покушати на памук да нам ваде.

Legionar

pre 9 godina

Hvala Hrvatima. Jos nas samo oni mogu spasiti EU...
Nego, kako to pitanje granica nije pravilo problem Hrvatskoj. Kolilo znam oni samo sa Madjarskom nisu bili u teritorijalnom sporu?

jovo

pre 9 godina

Ha ha ha, da li je bilo ocekivati nesto drugo od Hrvata? Bitno je da su nam isli niz dlaku pri njihovom ulasku u EU, jedan od uslova resiti sporna pitanja sa susedima. Ha ha ha. Srbi su nebeski narod.

Ante

pre 9 godina

Granica na Dunavu?

A ratna odšteta za popaljena i porušena sela i gradove i preko 17 hiljada pobijenih i na desetke hiljada ranjenih? Porušena privreda i pet godina bez turizma??

E moja Srbijo - nemamo mi ništa protiv tvog europskog puta - dapače - od toga i Hrvatska ima koristi, ali živjeti u nekakvoj zajednici sa ekipom koja zapravo niti nema pojma o čemu sad pričam, a kamo li da je to isto sprema osuditi i popraviti i platiti - ne pada mi na pamet...

rakac

pre 9 godina

Apatin ,Bezdan,deo opstine Odzaci,B.Palanke... Srbija ispod sljive. Pa ajmo u Evropu. Drage komsije 'Hrvoji' (mislim na politicare) pa vi niste normalni,ali imamo ovu vlast moguce je sve,oni su vas najjaci adut.

ue1865

pre 9 godina

Prihvatiti samo granicu po sredini dunava.O kakvom s....u se radi sa druge strane reke dovoljno govori to da gde im je odgovaralo prihvatili su avnojske granice a pozivaju se i na austro-ugarske karte gde im odgovara.Tu zemlju preko reke ne mogu oteti se drzati medjunarodnog prava da je granica na sredini reke ako zagaze kod nas nece ih biti znaju to oni dobro zato i ucenjuju sa eu.

u prolazu

pre 9 godina

granica je najmanji problem, pustite vi to...dogovorit ćemo se oko toga ko ljudi, nego srbija Hrvatskoj duguje barem 50 milijardi € ratne odštete + kamate, e to će biti srž
pregovora oko EU
(Marko, 26. avgust 2014 23:51)

Vidi, ratni zločin ne zastareva!!! Mislim da je to svilen gajtan oko vrata svakog Hrvata.

Marko

pre 9 godina

granica je najmanji problem, pustite vi to...dogovorit ćemo se oko toga ko ljudi, nego srbija Hrvatskoj duguje barem 50 milijardi € ratne odštete + kamate, e to će biti srž pregovora oko EU

bez_cenzure

pre 9 godina

Taj dogovor o granici su potpisali Tuđman i Milošević. I sada Hrvatska ne priznaje dogovor koji je potpisala. Zar je neko zaista očekivao da Hrvatska neće ucjenjivati Srbiju? Hrvatska se poziva na katastarske knjige iz doba Austrougarske. Ma ni pedlja im ne treba dati. Čak im ne treba dati ni Šarengradsku adu a kamo li apatinsku marinu ( o tome ne treba ni pomišljati). Bude li Hrvatska pravila problem zaobići je i pregovarati isključivo sa onima koji i donose odluke u EU a Hrvatska to nije. Ona je samo jedan od poslušnika! Nema komšija s kojima Hrvatska nije stvorila teritorijalni spor!

Ja

pre 9 godina

Prva stvar,nece Hrvatska dobiti metar srpske zemlje s ove strane dunava,a druga stvar Srbija ce uci u EU kad kaze Nemacka a ne Hrvatska koja je u EU zadnja rupa na svirali.Treca stvar,mora se resiti isplata odstete prema Srbima iz Hrvatske,mnogo je srpskih kuca oteto ili opljackano.

ti ces da pricas

pre 9 godina

@Ante

Mislis onako kako je Hrvatska platila odstetu za stotine hiljada ubijenih Srba tokom II svetskog rata, za popaljenu i opljackanu njihovu imovinu? Sta je sa etnuckim ciscenjem iz 90tih i koliko ste Srba civila tom prilikom ubili? Znas momak, daleko ali jako daleko ste od toga da izigravate moralne gromade a i EU ste dobrano zalutali sto dokazuju 99^ vasih komentara.

miki

pre 9 godina

najbolje pogledati katastar da se zna o čemu se govori, HR je malo ispred srbije pa je sve digitalizirano, kao i gruntovnica, ili zdravstavo... ustvari sve http://geoportal.dgu.hr/viewer/?baselayer=DOF

Vitez

pre 9 godina

Danas se pored gpsa i svih drugih cuda moze sigurno precizno odrediti granica i ucrtati u mape, katastre itd.. Malo je glupo pored toga drzati se te sredine rijeke koja je ocito sklona mijenjanju svog toka. Pa necemo valjda svakih desetak godina mijenjati granice?

kvark

pre 9 godina

Isto kao što je nerešeno pitanje oko obale sa Slovencima sprečilo Hrvatsku da uđe u EU. Zna se ko može da postavlja uslove, mi boranije balkanske sigurno ne.

vs

pre 9 godina

Kako su onda oni ušli u EU ako imaju nerešene sporove sa komšijama? Pa mi moramo sve da rešimo sa Kosovom da bi nas uopšte i primetili

Branko

pre 9 godina

"Nerešeno pitanje granica između Srbije i Hrvatske moglo bi ozbiljno da ugrozi evropski put Srbije"
Ma kada smo se mi odrekli Kosova i Metohije zbog evropskog puta prema EU, šta je onda za nas tamo neka rečica Dunav. "Uzmi sve što ti život pruža, danas si cvet sutra uvela ruža". Nezadrživo prema EU!

Lugano

pre 9 godina

(miki, 26. avgust 2014 23:41)
Posto si tako uredan i pedantan (kao i tvoja drzava), nadao sam se da si i pismen. Ime jedne drzave se pise velikim slovom, dakle Srbija, a ne srbija. U svakom slucaju, jasno mi je zasto si napisao malim slovom.

lagano

pre 9 godina

Pa ovi "naši" u ime "Evrope" dadoše ceo Kosmet. Šta je za njih 10000 hektara, i to još "braći" hrvatima koji su već u tom "raju na zemlji" EU.

deki

pre 9 godina

Ne verujem da ce biti tako, nema sanse. Pa ljudi moji naucno je dokazano da hrvati vode poreklo od nas Srba pa bi pomeranjem granica oni hteli samo da nam se jos vise priblize kako bi im oprostili za svu onu neljudskost koju su nam ucinili.

Бојан Илић

pre 9 godina

:-) i Dunav bježi iz Srbije!
(jt, 27. avgust 2014 09:55)

Док је граница и док "бежи" је одлично!:-)

Slobodan Vulić

pre 9 godina

@Ikvark: Tako su isto govorili i Slovenci kada je u pitanju bila Hrvatska,ali ono što su rekli Nemci morali su i oni da se slože sa tim.

spusti se na zemlju i nabavi ogledalo

pre 9 godina

@Vitez

a po cemu su bolja prava, pravaska i ustasoidna lica hrvatskih komentatora? Nejasno je zasto mislite da je hrvatski sovinizam koji ovde rasipate po bilo cemu bolji i drugaciji?

...

pre 9 godina

(Pera, 26. avgust 2014 23:54)


Nakon tih poteza EU bi stala iza svoje zemlje članice i zaprijetila kontrasankcijama. Vučić bi proglasio pobjedu u ekonomskom ratu, a stanje bi se vratilo na današnje... Vi bi veličali najvećeg političara od Tita. I ništa se nebi promijenilo...

Oj livado rosna travo

pre 9 godina

Nije samo par livada vec ce garantovano biti reci i o ujdurmi sa Bunjevcima kao i Vlasima. Kada se ta pitanja pokrenu, a pokrenuce se, tu onda ni Bugari nisu daleko.

орах

pre 9 godina

Дунав је експонент империјалне великосрпске политике отимања туđих територија!

glledam iz daljine.

pre 9 godina

Definitivno,Srbiju,Hrvatski,Bosnu,Kosovo,treba ograditi,dati im ORUZJE i rok od godinu dana da SREDE STVAR MEDJU SOBOM.

Ante

pre 9 godina

Granica na Dunavu?

A ratna odšteta za popaljena i porušena sela i gradove i preko 17 hiljada pobijenih i na desetke hiljada ranjenih? Porušena privreda i pet godina bez turizma??

E moja Srbijo - nemamo mi ništa protiv tvog europskog puta - dapače - od toga i Hrvatska ima koristi, ali živjeti u nekakvoj zajednici sa ekipom koja zapravo niti nema pojma o čemu sad pričam, a kamo li da je to isto sprema osuditi i popraviti i platiti - ne pada mi na pamet...

Marko

pre 9 godina

granica je najmanji problem, pustite vi to...dogovorit ćemo se oko toga ko ljudi, nego srbija Hrvatskoj duguje barem 50 milijardi € ratne odštete + kamate, e to će biti srž pregovora oko EU

Vitez

pre 9 godina

Danas se pored gpsa i svih drugih cuda moze sigurno precizno odrediti granica i ucrtati u mape, katastre itd.. Malo je glupo pored toga drzati se te sredine rijeke koja je ocito sklona mijenjanju svog toka. Pa necemo valjda svakih desetak godina mijenjati granice?

miki

pre 9 godina

najbolje pogledati katastar da se zna o čemu se govori, HR je malo ispred srbije pa je sve digitalizirano, kao i gruntovnica, ili zdravstavo... ustvari sve http://geoportal.dgu.hr/viewer/?baselayer=DOF

eto rekao sam

pre 9 godina

Komunisti im poklonili i Dubrovnik i Baranju i deo Srema, Krajinu... Milosevic im poklonio Vukovar itd. a oni se ne zaustavljaju.
E pa zbog takvog mentaliteta ce kad-tad morati da vade pasose cim izadju iz Zagreba kod Dugog Sela, da se pripreme na prelazak medjunarodne granice u Srbiju.

Pera

pre 9 godina

Zbog ovakvog ucenjivanja mi da smo normalna drzava reagovali bi momentalno. Prvo ukinuti Hrvatskoj benificije na izvoz cigareta u Srbiju. Pa i ostale privilegije koje imaju Hrvatski proizvodjaci. Ili bar izjednačiti prava hrvatskih kompanija u Srbiji sa pravima Srpskih firmi u Hrvatskoj. Podignuti tuzbe medjunarodnom sudu za sve nekretnine koje su ostale u Hrvatskoj a nisu dostupne našim vlasnicima.

vlada

pre 9 godina

Eto mi im dali drzavu posle Prvog svetskog rata, moglo je da se desi da ih nema, a sad nam se obija o glavu. Tako nam i treba kad ne gledamo svoj interes.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

10.000 hektara koji su na strani Srbije,smatraju Hrvatskom teritorijom!Ja koliko vidim ovi bi kao njihovi dedovi,do Zemuna,ali ovaj put to nece moci!A to da ce nas uslovljavati svakakvim nebuloznim ucenama,to znaju i pticice na grani.Samo sto Hrvatska svita nije svesna da ce tim ucenama samo obradovati veliki broj Srba koji su protiv EU.Jedino me je zao ove nase politicke garniture koja ce se sad i pred Hrvatima ponizavati i moliti za trice samo da se udje u EU.

mihajlo

pre 9 godina

Ma sta kazu Hrvati katastarsko kartu traze, pa zasto onda odbijaju katastarsku kartu za Piranski zaliv kde se spore sa Slovencima nego zahtevaju medjunarodnu formu da se granici po sredini reke Dragonje pa tako i zaliv. Koje sad ovde licemeran!?

nja

pre 9 godina

Ma, da im i Zemun damo?!
Ili sredina Dunava ili Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica! :D
Zezam se, ali ako ovi naši pristanu na granicu koju predlažu Hrvati, nisu normalni (ko god vidi o čemu se radi, biće mu jasno)... Sredina Dunava i gotovo.

Kralj Ibi

pre 9 godina

To je gotovo izvesno da ce koristiti svaku priliku da nam zagorcavaju zivot, jednostavno to je u njihovoj prirodi. E sad sto smo im se, i ne sami njima, mi namestili pricom da nam bez EU nema zivota to je druga prica i za to Tadic i Alek treba da daju odgovor.

Ja znam

pre 9 godina

On dodaje da ne treba zanemariti ni činjenicu da je Hrvatska jedan od najvećih investitora u Srbiji “u vreme kada investicija gotovo i nema“.
Da li mozda ima zvanicnih podataka da su to stvarno prave investicije ili je to paravan za izvlacenje para iz Srbije?

Дејан, Република Српска

pre 9 godina

Кажу Дунав је промјенио ток у последњих 200 година, па шта? Хрватска није постојала прије 200 година, нити је Дунав био тада граница између држава. Какве то везе има ?! Хрвати свима праве проблеме око граница, и Словенцима, и тзв БиХ и Црној Гори, па сад и Србији.

Duh iz lampe

pre 9 godina

I onda zamišljenoj državi dati zamišljene linije da crta istoriju. Sto puta laž postaje istina. Tako nastalo poslednjih nekoliko država. Svucimo gaće svi i čekajmo uniju.

Ja

pre 9 godina

Prva stvar,nece Hrvatska dobiti metar srpske zemlje s ove strane dunava,a druga stvar Srbija ce uci u EU kad kaze Nemacka a ne Hrvatska koja je u EU zadnja rupa na svirali.Treca stvar,mora se resiti isplata odstete prema Srbima iz Hrvatske,mnogo je srpskih kuca oteto ili opljackano.

bez_cenzure

pre 9 godina

Taj dogovor o granici su potpisali Tuđman i Milošević. I sada Hrvatska ne priznaje dogovor koji je potpisala. Zar je neko zaista očekivao da Hrvatska neće ucjenjivati Srbiju? Hrvatska se poziva na katastarske knjige iz doba Austrougarske. Ma ni pedlja im ne treba dati. Čak im ne treba dati ni Šarengradsku adu a kamo li apatinsku marinu ( o tome ne treba ni pomišljati). Bude li Hrvatska pravila problem zaobići je i pregovarati isključivo sa onima koji i donose odluke u EU a Hrvatska to nije. Ona je samo jedan od poslušnika! Nema komšija s kojima Hrvatska nije stvorila teritorijalni spor!

jovo

pre 9 godina

Ha ha ha, da li je bilo ocekivati nesto drugo od Hrvata? Bitno je da su nam isli niz dlaku pri njihovom ulasku u EU, jedan od uslova resiti sporna pitanja sa susedima. Ha ha ha. Srbi su nebeski narod.

my way

pre 9 godina

Ма граница је средина Дунава, све друго су хрватске бесмислице. На страну међународно право и пракса која је јасна и једина релевантна за ово питање о којем се нема шта ни расправљати, јер објективно ништа није спорно, њима сад одједном не одговарају ни авнојевске границе, већ чепркају и позивају се на катастарске књиге Аустроугарске. Не да је то битно, пошто ни Аустроугарска да постоји не би могла да полаже право које себи Хрватска као и обично сама даје, али Дунав није могао вековима ићи према Хрватској, ако ћемо мало објективне историје, а не хрватских апсурда. Но, шта очекивати од оних који су сами себе окупирали сопственом државом одлуком сопственог сабора, почели "одбрамбени" рат против војске своје земље и Срба који су били у својим кућама и у њима и својој држави само желели да остану... Хрватима ни Чак Норис није раван, толико апсурда као у њиховој верзији историје нема ни у вицевима о њему.

...

pre 9 godina

(Pera, 26. avgust 2014 23:54)


Nakon tih poteza EU bi stala iza svoje zemlje članice i zaprijetila kontrasankcijama. Vučić bi proglasio pobjedu u ekonomskom ratu, a stanje bi se vratilo na današnje... Vi bi veličali najvećeg političara od Tita. I ništa se nebi promijenilo...

ue1865

pre 9 godina

Prihvatiti samo granicu po sredini dunava.O kakvom s....u se radi sa druge strane reke dovoljno govori to da gde im je odgovaralo prihvatili su avnojske granice a pozivaju se i na austro-ugarske karte gde im odgovara.Tu zemlju preko reke ne mogu oteti se drzati medjunarodnog prava da je granica na sredini reke ako zagaze kod nas nece ih biti znaju to oni dobro zato i ucenjuju sa eu.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Па они то и чекају. То је њихов сан. Душу ће покушати на памук да нам ваде.

rakac

pre 9 godina

Apatin ,Bezdan,deo opstine Odzaci,B.Palanke... Srbija ispod sljive. Pa ajmo u Evropu. Drage komsije 'Hrvoji' (mislim na politicare) pa vi niste normalni,ali imamo ovu vlast moguce je sve,oni su vas najjaci adut.

ti ces da pricas

pre 9 godina

@Ante

Mislis onako kako je Hrvatska platila odstetu za stotine hiljada ubijenih Srba tokom II svetskog rata, za popaljenu i opljackanu njihovu imovinu? Sta je sa etnuckim ciscenjem iz 90tih i koliko ste Srba civila tom prilikom ubili? Znas momak, daleko ali jako daleko ste od toga da izigravate moralne gromade a i EU ste dobrano zalutali sto dokazuju 99^ vasih komentara.

u prolazu

pre 9 godina

granica je najmanji problem, pustite vi to...dogovorit ćemo se oko toga ko ljudi, nego srbija Hrvatskoj duguje barem 50 milijardi € ratne odštete + kamate, e to će biti srž
pregovora oko EU
(Marko, 26. avgust 2014 23:51)

Vidi, ratni zločin ne zastareva!!! Mislim da je to svilen gajtan oko vrata svakog Hrvata.

deki

pre 9 godina

Ne verujem da ce biti tako, nema sanse. Pa ljudi moji naucno je dokazano da hrvati vode poreklo od nas Srba pa bi pomeranjem granica oni hteli samo da nam se jos vise priblize kako bi im oprostili za svu onu neljudskost koju su nam ucinili.

Legionar

pre 9 godina

Hvala Hrvatima. Jos nas samo oni mogu spasiti EU...
Nego, kako to pitanje granica nije pravilo problem Hrvatskoj. Kolilo znam oni samo sa Madjarskom nisu bili u teritorijalnom sporu?

Branko

pre 9 godina

"Nerešeno pitanje granica između Srbije i Hrvatske moglo bi ozbiljno da ugrozi evropski put Srbije"
Ma kada smo se mi odrekli Kosova i Metohije zbog evropskog puta prema EU, šta je onda za nas tamo neka rečica Dunav. "Uzmi sve što ti život pruža, danas si cvet sutra uvela ruža". Nezadrživo prema EU!

Lugano

pre 9 godina

(miki, 26. avgust 2014 23:41)
Posto si tako uredan i pedantan (kao i tvoja drzava), nadao sam se da si i pismen. Ime jedne drzave se pise velikim slovom, dakle Srbija, a ne srbija. U svakom slucaju, jasno mi je zasto si napisao malim slovom.

kvark

pre 9 godina

Isto kao što je nerešeno pitanje oko obale sa Slovencima sprečilo Hrvatsku da uđe u EU. Zna se ko može da postavlja uslove, mi boranije balkanske sigurno ne.

spusti se na zemlju i nabavi ogledalo

pre 9 godina

@Vitez

a po cemu su bolja prava, pravaska i ustasoidna lica hrvatskih komentatora? Nejasno je zasto mislite da je hrvatski sovinizam koji ovde rasipate po bilo cemu bolji i drugaciji?

lagano

pre 9 godina

Pa ovi "naši" u ime "Evrope" dadoše ceo Kosmet. Šta je za njih 10000 hektara, i to još "braći" hrvatima koji su već u tom "raju na zemlji" EU.

vs

pre 9 godina

Kako su onda oni ušli u EU ako imaju nerešene sporove sa komšijama? Pa mi moramo sve da rešimo sa Kosovom da bi nas uopšte i primetili

орах

pre 9 godina

Дунав је експонент империјалне великосрпске политике отимања туđих територија!

Slobodan Vulić

pre 9 godina

@Ikvark: Tako su isto govorili i Slovenci kada je u pitanju bila Hrvatska,ali ono što su rekli Nemci morali su i oni da se slože sa tim.

Бојан Илић

pre 9 godina

:-) i Dunav bježi iz Srbije!
(jt, 27. avgust 2014 09:55)

Док је граница и док "бежи" је одлично!:-)

Oj livado rosna travo

pre 9 godina

Nije samo par livada vec ce garantovano biti reci i o ujdurmi sa Bunjevcima kao i Vlasima. Kada se ta pitanja pokrenu, a pokrenuce se, tu onda ni Bugari nisu daleko.

glledam iz daljine.

pre 9 godina

Definitivno,Srbiju,Hrvatski,Bosnu,Kosovo,treba ograditi,dati im ORUZJE i rok od godinu dana da SREDE STVAR MEDJU SOBOM.