Utorak, 26.08.2014.

17:30

"Hoćemo uslove kao i firma iz UAE"

Poljoprivrednici iz Kule i Bačke Palanke traže izmenu ugovora o zemljištu sa kompanijom iz UAE i nove pregovore, kako bi i oni učestvovali u tržišnoj utakmici.

Izvor: Tanjug

"Hoæemo uslove kao i firma iz UAE" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Koala

pre 9 godina

Nikakva frka može da se izmeni uz uslov da vam povlašćene cene služe za proširivanje poljoprivredne proizvodnje, a ne za sticanje vlasništva pa da u budućnosti privatnici preprodaju zemlju strancima. Nije više vreme DS. Nemojte da se zalećete.

Dembelija

pre 9 godina

Sad traze izmenu ugovora, a niko se pre ugovora sa Arapima nije ni interesovao da zemlju drzavnih preduzeca uzme u zakup, klasicno licemerje od strane pojedinaca ciji je cilj prikazivanje ugovora kao loseg za Srbiju.

PAVLE RU

pre 9 godina

Ja sam mišljenja da nisu bitni samo uslovi koji se daju na početku ponude, bitno je da se uslove korisnici da to i ispoštuju do kraja. Treba dati jednake uslove svima ali i jednake obaveze, ako ćemo samo uzeti zemlju i posle gledati kako da što manje platimo na osnovu različitih malverzacija, mislim da i to nije u redu, a praksa je pokazala da su se naši veleposednici ponašali bahato i da su samo izvlačili pare iz kombinata. Treba dati zemlju onome ko može da pokrene kompletnu poljoprivrednu proizvodnjU.

StrelacM

pre 9 godina

Rešavanje sistema za navodnjavanje je jedno od dobrih rešenja za bolje prinose,ako će nam ovaj zakup AUE biti od velike koristi i unaprediti poljoprivredu Vojvodine smatram pametnim potezom naše Vlade i Vučića.

Kolovođa

pre 9 godina

Pazi ti njih. Pa gde ste dosad bili? Ugovor nije juče potpisan pa da se sad kao nešto bunite. Gde ste bili kad se pregovaralo i kad je potpisan ugovor? Da ste izašli sa tim zahtevom u trenutku potpisivanja ili neposredno nakon potpisivanja ugovora, razumeo bih ovu inicijativu. Ovako ispada da do sad niste ništa radili već džabolebarili, a sad kad ste kao krenuli nešto da radite setili ste se da bi ste mogli malo i da se bunite. Šta je sledeće? Da nećete možda da štrajkuje?
Da se razumemo, od ove vlade i njenih poteza mi se diže kosa na glavi, ali od ovakvih poteza nekih lezilebovića mi se podiže želudac.
U ovoj državi još jedino reke teku nizvodno, sve ostalo ide uz ...

Jovana

pre 9 godina

Dok UAE stiti svoju privredu tako sto ni jedna strana firma ne moze raditi kod njih ako nije u vlasnistvu njihovog gradjanina od barem 51%, mi poklanjamo i dajemo uslove avima bolje nego nasim sopstvenim gradjanima !

Sramite se !

Dunda

pre 9 godina

Treba reći ko je konkretno plaćao 70000 dinara zakupa po hektaru i koja kultura taj novac može da vrati? Znamo da su tajkuni plaćali za pojedine parcelice i preko 100000 alin samo da bi izbacili pojedine zainteresovane poljoprivrednike, da im ne bi smetali u otimanju državne imovine!

Lidija

pre 9 godina

@Silver Surfer
Na portalu Middle East Eye postoji clanak o poslovanju UAE u Srbiji, daje i odgovor na tvoje pitanje. Dovoljno je da ukucas naziv portala i Serbia u pretrazivac.

Sudija

pre 9 godina

Jedini nacin da se zaustavi ova sramna prodaja je taj da se izadje sa traktorima na ulice.Samo ovim vidom protesta se moze nesto uraditi ,jer je ova vlast toliko ogrezla u korupciji i kriminalu da se ne obaziru na to da se ovim poslom drasticno krsi ustav , zakon o poljoprivrednom zemljistu , zakon o restituciji itd...Da ne bude zabune i ovi zuti nisu nista bili bolji !DOSTA VISE PLJACKE DRZAVE I NARODA !

Miha

pre 9 godina

Niste se bunili kada su nasi za sitne pare dosli do velikh povrsina, obradivih oranica. Mnoge su nestale, kao da zemlja moze da ispari. Zasto se onda niko nije bunio. Ovi, em sto daju dosta para , em su u obavezi da uloze. Mi od njih mozemo da imamo koristi. Ugovori su tako napravljeni da oni tu zemlju ne mogu da prodaju ,niti da zaloze.

Silver Surfer

pre 9 godina

Ovde svaka vlast radi sta hoce pa tako i ova. Nista novo.
Mene zanima, a to nigde nisam procitao niti je ko umeo da mi odgovori, kada se Vucic druzio sa seikom pa su postali prijatelji. Ako neko zna neka odgovori. Hvala unapred.

Моке

pre 9 godina

Ови још не схватају да је поента да странци све купе за ситну лову и да будеш роб у сопственој земљи и кући док ти деца носе мајице са британским и америчким заставама.

ja

pre 9 godina

ni jedan Tajni igovor ne moze biti DOBAR! da je dobar ne bi bi tajni nego bi se njegovom sadrzinom hvalili.... lopurde krcme tudju dedovinu koja jos restitucijom nije vracena. doci ce i vreme da narod sudi...

jedva cekamo upoznavanje sa botovima

pre 9 godina

SNS je dobio izbore sa obecanjima da ce hapsiti tajkune i celnike DS-a i oduzimati im imovinu stecenu kriminalom. Kada su dosli na vlast tajkunima su poceli da nude javna preduzeca a iz DS-a poneko je uhapsen ali niko osudjen. Sve sto je SNS uradio je bilo protiv gradjana, povecanje taksi i poreza, poskupljenja struje i osnovnih namirnica, rekordno zaduzivanje i inflacija. Penzionerima smanjuju penzije i najavljuju masovna otpustanja i smanjivanje plata zaposlenima. Sada su na red dosli poljoprivrednici koje takodje treba unistiti. SNS je stranka koja je za dve godine napravila stetu kao niko u poslednjih 14 godina. Gluposti o poslovima sa Arapima nisu za komentarisanje. Trulo mazanje ociju u koje niko ne veruje. Mislim da ce SNS i Vucic biti neko ko ce konacno uspeti da isprovocira gradjane da izadju na ulice i ozbiljno se pozabave pljackom i korupcijom.

JohnyJ

pre 9 godina

Ta zemlja je godinama camila i nisu je se setili a sad bi da kvare jedan dobar posao koji je vlada napravila,sve zarad politikantskih igara...
(darko88, 26. avgust 2014 18:01)

Ma tacno, vlada super, a narod ne valja. Nece da radi. Njive neobradjene. Da menjamo narod da ova vlada najzad dobije ono sto zasluzuje! Ziveo Veliki vodja! Zivela SNS i vecna koalicija sa bratskom SPS! A i sa bratskim seicima!

PS Botovi kako vas bre nije sramota?!?

Fresh

pre 9 godina

@ (Sly, 26. avgust 2014 19:06)
Za koga li Vi pišete komentare, kada nas ovde ubeđujete da u Vojvodini "raste isključivo žito"?? Za iskorenjavanje konkurencije su se , istina,svojevremeno pobrinuli tajkuni sa političkom zaleđinom. Još samo da kažete kako smo pod sadašnjom pokrajinskom vladom prosperirali, baš kao svojevremeno pod onima koji su sklapali ugovore sa Jerkovićem, Šarićima i njima sličnima.

milos

pre 9 godina

Pa moze ali samo ako ce i da uloze isto kapitala. Namerno pisem kapitala jer smo u kapitalizmu. Zato veliki kapital ima veliku prednost. A ako vam se ne dopada, na narednim izborima glasajte za stranku koja se zalaze za socijalizam ili komunizam.

niko gluplji od SNS botova

pre 9 godina

plase se konkurencije i nize cene....to je ta prica.
(kg, 26. avgust 2014 17:52)
@
Prica je da vecu glupost u zivotu nisam procitao. Lako je proveriti na evropskim i ostalim berzama da su zitarice kod nas najjeftinije u svetu. Nama u tom poslu niko na svetu ne moze da konkurise i zato je strancima i stalo da nam otmu poljoprivredno zemljiste. Stranci ce svakako sve da izvezu u svoje zemlje ponida ce kod nas opasti i na taj nacin hrana kod nas moze biti samo skuplja. To ce se katasrofalno odraziti na standard gradjana kad im nesposobna vlada smanji penzije i plate i uruci otkaze malobrojnima koji jos uvek rade.

sasa jokic

pre 9 godina

Ja se slazem sa ovim zahtevom, ali hajde da i vi drzavi date 20% da ulazite koliko i firma iz UAE i da imate iste prinose, jel to OK? Pod tim uslovima drzava bi morala da prihvati.

dovla

pre 9 godina

"Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski lnivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?
(Stanko, 26. avgust 2014 17:41)"

Botovi po obicaju troluju. Niko se ne buni sto je zemlja data u zakup nego sto nije ponudjena domacim investitorima pod jednakim uslovima nego su Arapi favorizovani. A zasto su favorizovani to je jasno. To se zove korupcija u neko zbog toga treba da ide u zatvor.

Sly

pre 9 godina

Vidim rade SNS botovi, kaze jedan: "Plase se od nize cene" - pa covece zito svi prodavaju po manje-vise istoj ceni, al dobro, i ti moras zaraditi svoju platu...

JohnyJ

pre 9 godina

E pa ne moze, jer bi ond neko trazio da se i zemljiste u centru Beograda (skandal poznatiji pod imenom "Beograd na vodi") prodaje aukcijski. I gde bi se onda SNSokratija sa raznim tajkunima, seicima, i "seicima" ugradjivala?

PS Botovi, mozete da lupate minuse ali ne verujem da imate sta na ovu vest da kazete. U ovome je sadrzana srz nasih problema, od Milosevica, preko SPO-a, raznih samozvanih eksperata, i "zutih", sve do SNSa i obaveznog SPS priveska koji se nekako svugde nadje.

Phill

pre 9 godina

Ponudite iste uslove, da ne kazem isti iznos, da ne kazem podmazite tamo gde treba i koliko mogu oni i bicete ravnopravni.
E, na sta smo spali, da molimo da imamo ista prava u nasoj rodjenoj zemlji.

Neoplanta

pre 9 godina

Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski nivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?
(Stanko, 26. avgust 2014 17:41)

Sram da te bude, tebe i sve ove pljuvace domacih seljaka i to bas vi, koji ste se u grudi busali kao VELIKI SRBI, a normalne ljude nazivali izdajnicima!!!

Pitas se: "Ko je ovde lud?" Odgovor je jasan svakom normalnom coveku!

anticenzura

pre 9 godina

Pa ove botove treba,da ne kazem sta. Ko ste vi da pricate dal neko nije ili jeste radio,a pri tom imate radnog iskustva ko premijer i Ceda zajedno? I kakav dobar posao sa Arapima? Od Arapa vidim samo zastave Bg na vodi!

Suzy

pre 9 godina

Sve se radi kako bi se ugovor raskinuo i kako bi ta poljoprivredna zemljista kupio neki biznismen kao sto je gospodin Jerkovic, jer on je eto uspesan u svom poslu! A da svima donira po jedan traktor?

mali od palube

pre 9 godina

Ajde zakunite se da ce te placati poreze, doprinose, radnicima plate, da ce te vratiti kredite bankama. Necete? Srpski "biznismeni" su najgora vrsta gmizavaca koja je ikad hodala zemljom. Kako vas nije sramota? U zemlji u kojoj je prosecna plata 250 evra (citam i ja statistike al' znam za jadac) vi bi da kupujete stotine hektara. Odakle vam novac? Zaradili posteno? Mozda vas ni ova vlada nije pitala odakle. Ali jedna sigurno hoce. I nisam ja komunjara pa vam zato ovo govorim. Ja i moj otac smo pre 40 godina bili privatnici. A ja danas radim za "biznismena" i imam platu 300 evra,

BAGRA

pre 9 godina

Ljudi, dzabe se mucite, koliko sam razumela, taj ugovor su vec potpisali, tajno kao i sve druge ugovore u poslednjih godinu dana!

Kad ljudi konacno shvate o kakvim se mutnim poslovima radi, bice kasno, necemo vise biti vlasnici nase zemlje!

Stanko

pre 9 godina

Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski nivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?

Fresh

pre 9 godina

@ (Sly, 26. avgust 2014 19:06)
Za koga li Vi pišete komentare, kada nas ovde ubeđujete da u Vojvodini "raste isključivo žito"?? Za iskorenjavanje konkurencije su se , istina,svojevremeno pobrinuli tajkuni sa političkom zaleđinom. Još samo da kažete kako smo pod sadašnjom pokrajinskom vladom prosperirali, baš kao svojevremeno pod onima koji su sklapali ugovore sa Jerkovićem, Šarićima i njima sličnima.

sasa jokic

pre 9 godina

Ja se slazem sa ovim zahtevom, ali hajde da i vi drzavi date 20% da ulazite koliko i firma iz UAE i da imate iste prinose, jel to OK? Pod tim uslovima drzava bi morala da prihvati.

mali od palube

pre 9 godina

Ajde zakunite se da ce te placati poreze, doprinose, radnicima plate, da ce te vratiti kredite bankama. Necete? Srpski "biznismeni" su najgora vrsta gmizavaca koja je ikad hodala zemljom. Kako vas nije sramota? U zemlji u kojoj je prosecna plata 250 evra (citam i ja statistike al' znam za jadac) vi bi da kupujete stotine hektara. Odakle vam novac? Zaradili posteno? Mozda vas ni ova vlada nije pitala odakle. Ali jedna sigurno hoce. I nisam ja komunjara pa vam zato ovo govorim. Ja i moj otac smo pre 40 godina bili privatnici. A ja danas radim za "biznismena" i imam platu 300 evra,

Stanko

pre 9 godina

Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski nivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?

jedva cekamo upoznavanje sa botovima

pre 9 godina

SNS je dobio izbore sa obecanjima da ce hapsiti tajkune i celnike DS-a i oduzimati im imovinu stecenu kriminalom. Kada su dosli na vlast tajkunima su poceli da nude javna preduzeca a iz DS-a poneko je uhapsen ali niko osudjen. Sve sto je SNS uradio je bilo protiv gradjana, povecanje taksi i poreza, poskupljenja struje i osnovnih namirnica, rekordno zaduzivanje i inflacija. Penzionerima smanjuju penzije i najavljuju masovna otpustanja i smanjivanje plata zaposlenima. Sada su na red dosli poljoprivrednici koje takodje treba unistiti. SNS je stranka koja je za dve godine napravila stetu kao niko u poslednjih 14 godina. Gluposti o poslovima sa Arapima nisu za komentarisanje. Trulo mazanje ociju u koje niko ne veruje. Mislim da ce SNS i Vucic biti neko ko ce konacno uspeti da isprovocira gradjane da izadju na ulice i ozbiljno se pozabave pljackom i korupcijom.

JohnyJ

pre 9 godina

Ta zemlja je godinama camila i nisu je se setili a sad bi da kvare jedan dobar posao koji je vlada napravila,sve zarad politikantskih igara...
(darko88, 26. avgust 2014 18:01)

Ma tacno, vlada super, a narod ne valja. Nece da radi. Njive neobradjene. Da menjamo narod da ova vlada najzad dobije ono sto zasluzuje! Ziveo Veliki vodja! Zivela SNS i vecna koalicija sa bratskom SPS! A i sa bratskim seicima!

PS Botovi kako vas bre nije sramota?!?

JohnyJ

pre 9 godina

E pa ne moze, jer bi ond neko trazio da se i zemljiste u centru Beograda (skandal poznatiji pod imenom "Beograd na vodi") prodaje aukcijski. I gde bi se onda SNSokratija sa raznim tajkunima, seicima, i "seicima" ugradjivala?

PS Botovi, mozete da lupate minuse ali ne verujem da imate sta na ovu vest da kazete. U ovome je sadrzana srz nasih problema, od Milosevica, preko SPO-a, raznih samozvanih eksperata, i "zutih", sve do SNSa i obaveznog SPS priveska koji se nekako svugde nadje.

BAGRA

pre 9 godina

Ljudi, dzabe se mucite, koliko sam razumela, taj ugovor su vec potpisali, tajno kao i sve druge ugovore u poslednjih godinu dana!

Kad ljudi konacno shvate o kakvim se mutnim poslovima radi, bice kasno, necemo vise biti vlasnici nase zemlje!

Suzy

pre 9 godina

Sve se radi kako bi se ugovor raskinuo i kako bi ta poljoprivredna zemljista kupio neki biznismen kao sto je gospodin Jerkovic, jer on je eto uspesan u svom poslu! A da svima donira po jedan traktor?

niko gluplji od SNS botova

pre 9 godina

plase se konkurencije i nize cene....to je ta prica.
(kg, 26. avgust 2014 17:52)
@
Prica je da vecu glupost u zivotu nisam procitao. Lako je proveriti na evropskim i ostalim berzama da su zitarice kod nas najjeftinije u svetu. Nama u tom poslu niko na svetu ne moze da konkurise i zato je strancima i stalo da nam otmu poljoprivredno zemljiste. Stranci ce svakako sve da izvezu u svoje zemlje ponida ce kod nas opasti i na taj nacin hrana kod nas moze biti samo skuplja. To ce se katasrofalno odraziti na standard gradjana kad im nesposobna vlada smanji penzije i plate i uruci otkaze malobrojnima koji jos uvek rade.

Neoplanta

pre 9 godina

Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski nivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?
(Stanko, 26. avgust 2014 17:41)

Sram da te bude, tebe i sve ove pljuvace domacih seljaka i to bas vi, koji ste se u grudi busali kao VELIKI SRBI, a normalne ljude nazivali izdajnicima!!!

Pitas se: "Ko je ovde lud?" Odgovor je jasan svakom normalnom coveku!

dovla

pre 9 godina

"Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski lnivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?
(Stanko, 26. avgust 2014 17:41)"

Botovi po obicaju troluju. Niko se ne buni sto je zemlja data u zakup nego sto nije ponudjena domacim investitorima pod jednakim uslovima nego su Arapi favorizovani. A zasto su favorizovani to je jasno. To se zove korupcija u neko zbog toga treba da ide u zatvor.

milos

pre 9 godina

Pa moze ali samo ako ce i da uloze isto kapitala. Namerno pisem kapitala jer smo u kapitalizmu. Zato veliki kapital ima veliku prednost. A ako vam se ne dopada, na narednim izborima glasajte za stranku koja se zalaze za socijalizam ili komunizam.

Sly

pre 9 godina

Vidim rade SNS botovi, kaze jedan: "Plase se od nize cene" - pa covece zito svi prodavaju po manje-vise istoj ceni, al dobro, i ti moras zaraditi svoju platu...

anticenzura

pre 9 godina

Pa ove botove treba,da ne kazem sta. Ko ste vi da pricate dal neko nije ili jeste radio,a pri tom imate radnog iskustva ko premijer i Ceda zajedno? I kakav dobar posao sa Arapima? Od Arapa vidim samo zastave Bg na vodi!

Phill

pre 9 godina

Ponudite iste uslove, da ne kazem isti iznos, da ne kazem podmazite tamo gde treba i koliko mogu oni i bicete ravnopravni.
E, na sta smo spali, da molimo da imamo ista prava u nasoj rodjenoj zemlji.

Моке

pre 9 godina

Ови још не схватају да је поента да странци све купе за ситну лову и да будеш роб у сопственој земљи и кући док ти деца носе мајице са британским и америчким заставама.

ja

pre 9 godina

ni jedan Tajni igovor ne moze biti DOBAR! da je dobar ne bi bi tajni nego bi se njegovom sadrzinom hvalili.... lopurde krcme tudju dedovinu koja jos restitucijom nije vracena. doci ce i vreme da narod sudi...

Silver Surfer

pre 9 godina

Ovde svaka vlast radi sta hoce pa tako i ova. Nista novo.
Mene zanima, a to nigde nisam procitao niti je ko umeo da mi odgovori, kada se Vucic druzio sa seikom pa su postali prijatelji. Ako neko zna neka odgovori. Hvala unapred.

Sudija

pre 9 godina

Jedini nacin da se zaustavi ova sramna prodaja je taj da se izadje sa traktorima na ulice.Samo ovim vidom protesta se moze nesto uraditi ,jer je ova vlast toliko ogrezla u korupciji i kriminalu da se ne obaziru na to da se ovim poslom drasticno krsi ustav , zakon o poljoprivrednom zemljistu , zakon o restituciji itd...Da ne bude zabune i ovi zuti nisu nista bili bolji !DOSTA VISE PLJACKE DRZAVE I NARODA !

Miha

pre 9 godina

Niste se bunili kada su nasi za sitne pare dosli do velikh povrsina, obradivih oranica. Mnoge su nestale, kao da zemlja moze da ispari. Zasto se onda niko nije bunio. Ovi, em sto daju dosta para , em su u obavezi da uloze. Mi od njih mozemo da imamo koristi. Ugovori su tako napravljeni da oni tu zemlju ne mogu da prodaju ,niti da zaloze.

Jovana

pre 9 godina

Dok UAE stiti svoju privredu tako sto ni jedna strana firma ne moze raditi kod njih ako nije u vlasnistvu njihovog gradjanina od barem 51%, mi poklanjamo i dajemo uslove avima bolje nego nasim sopstvenim gradjanima !

Sramite se !

Dunda

pre 9 godina

Treba reći ko je konkretno plaćao 70000 dinara zakupa po hektaru i koja kultura taj novac može da vrati? Znamo da su tajkuni plaćali za pojedine parcelice i preko 100000 alin samo da bi izbacili pojedine zainteresovane poljoprivrednike, da im ne bi smetali u otimanju državne imovine!

Lidija

pre 9 godina

@Silver Surfer
Na portalu Middle East Eye postoji clanak o poslovanju UAE u Srbiji, daje i odgovor na tvoje pitanje. Dovoljno je da ukucas naziv portala i Serbia u pretrazivac.

Dembelija

pre 9 godina

Sad traze izmenu ugovora, a niko se pre ugovora sa Arapima nije ni interesovao da zemlju drzavnih preduzeca uzme u zakup, klasicno licemerje od strane pojedinaca ciji je cilj prikazivanje ugovora kao loseg za Srbiju.

PAVLE RU

pre 9 godina

Ja sam mišljenja da nisu bitni samo uslovi koji se daju na početku ponude, bitno je da se uslove korisnici da to i ispoštuju do kraja. Treba dati jednake uslove svima ali i jednake obaveze, ako ćemo samo uzeti zemlju i posle gledati kako da što manje platimo na osnovu različitih malverzacija, mislim da i to nije u redu, a praksa je pokazala da su se naši veleposednici ponašali bahato i da su samo izvlačili pare iz kombinata. Treba dati zemlju onome ko može da pokrene kompletnu poljoprivrednu proizvodnjU.

Kolovođa

pre 9 godina

Pazi ti njih. Pa gde ste dosad bili? Ugovor nije juče potpisan pa da se sad kao nešto bunite. Gde ste bili kad se pregovaralo i kad je potpisan ugovor? Da ste izašli sa tim zahtevom u trenutku potpisivanja ili neposredno nakon potpisivanja ugovora, razumeo bih ovu inicijativu. Ovako ispada da do sad niste ništa radili već džabolebarili, a sad kad ste kao krenuli nešto da radite setili ste se da bi ste mogli malo i da se bunite. Šta je sledeće? Da nećete možda da štrajkuje?
Da se razumemo, od ove vlade i njenih poteza mi se diže kosa na glavi, ali od ovakvih poteza nekih lezilebovića mi se podiže želudac.
U ovoj državi još jedino reke teku nizvodno, sve ostalo ide uz ...

StrelacM

pre 9 godina

Rešavanje sistema za navodnjavanje je jedno od dobrih rešenja za bolje prinose,ako će nam ovaj zakup AUE biti od velike koristi i unaprediti poljoprivredu Vojvodine smatram pametnim potezom naše Vlade i Vučića.

Koala

pre 9 godina

Nikakva frka može da se izmeni uz uslov da vam povlašćene cene služe za proširivanje poljoprivredne proizvodnje, a ne za sticanje vlasništva pa da u budućnosti privatnici preprodaju zemlju strancima. Nije više vreme DS. Nemojte da se zalećete.

niko gluplji od SNS botova

pre 9 godina

plase se konkurencije i nize cene....to je ta prica.
(kg, 26. avgust 2014 17:52)
@
Prica je da vecu glupost u zivotu nisam procitao. Lako je proveriti na evropskim i ostalim berzama da su zitarice kod nas najjeftinije u svetu. Nama u tom poslu niko na svetu ne moze da konkurise i zato je strancima i stalo da nam otmu poljoprivredno zemljiste. Stranci ce svakako sve da izvezu u svoje zemlje ponida ce kod nas opasti i na taj nacin hrana kod nas moze biti samo skuplja. To ce se katasrofalno odraziti na standard gradjana kad im nesposobna vlada smanji penzije i plate i uruci otkaze malobrojnima koji jos uvek rade.

Sly

pre 9 godina

Vidim rade SNS botovi, kaze jedan: "Plase se od nize cene" - pa covece zito svi prodavaju po manje-vise istoj ceni, al dobro, i ti moras zaraditi svoju platu...

dovla

pre 9 godina

"Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski lnivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?
(Stanko, 26. avgust 2014 17:41)"

Botovi po obicaju troluju. Niko se ne buni sto je zemlja data u zakup nego sto nije ponudjena domacim investitorima pod jednakim uslovima nego su Arapi favorizovani. A zasto su favorizovani to je jasno. To se zove korupcija u neko zbog toga treba da ide u zatvor.

jedva cekamo upoznavanje sa botovima

pre 9 godina

SNS je dobio izbore sa obecanjima da ce hapsiti tajkune i celnike DS-a i oduzimati im imovinu stecenu kriminalom. Kada su dosli na vlast tajkunima su poceli da nude javna preduzeca a iz DS-a poneko je uhapsen ali niko osudjen. Sve sto je SNS uradio je bilo protiv gradjana, povecanje taksi i poreza, poskupljenja struje i osnovnih namirnica, rekordno zaduzivanje i inflacija. Penzionerima smanjuju penzije i najavljuju masovna otpustanja i smanjivanje plata zaposlenima. Sada su na red dosli poljoprivrednici koje takodje treba unistiti. SNS je stranka koja je za dve godine napravila stetu kao niko u poslednjih 14 godina. Gluposti o poslovima sa Arapima nisu za komentarisanje. Trulo mazanje ociju u koje niko ne veruje. Mislim da ce SNS i Vucic biti neko ko ce konacno uspeti da isprovocira gradjane da izadju na ulice i ozbiljno se pozabave pljackom i korupcijom.

anticenzura

pre 9 godina

Pa ove botove treba,da ne kazem sta. Ko ste vi da pricate dal neko nije ili jeste radio,a pri tom imate radnog iskustva ko premijer i Ceda zajedno? I kakav dobar posao sa Arapima? Od Arapa vidim samo zastave Bg na vodi!

Neoplanta

pre 9 godina

Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski nivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?
(Stanko, 26. avgust 2014 17:41)

Sram da te bude, tebe i sve ove pljuvace domacih seljaka i to bas vi, koji ste se u grudi busali kao VELIKI SRBI, a normalne ljude nazivali izdajnicima!!!

Pitas se: "Ko je ovde lud?" Odgovor je jasan svakom normalnom coveku!

JohnyJ

pre 9 godina

Ta zemlja je godinama camila i nisu je se setili a sad bi da kvare jedan dobar posao koji je vlada napravila,sve zarad politikantskih igara...
(darko88, 26. avgust 2014 18:01)

Ma tacno, vlada super, a narod ne valja. Nece da radi. Njive neobradjene. Da menjamo narod da ova vlada najzad dobije ono sto zasluzuje! Ziveo Veliki vodja! Zivela SNS i vecna koalicija sa bratskom SPS! A i sa bratskim seicima!

PS Botovi kako vas bre nije sramota?!?

BAGRA

pre 9 godina

Ljudi, dzabe se mucite, koliko sam razumela, taj ugovor su vec potpisali, tajno kao i sve druge ugovore u poslednjih godinu dana!

Kad ljudi konacno shvate o kakvim se mutnim poslovima radi, bice kasno, necemo vise biti vlasnici nase zemlje!

Stanko

pre 9 godina

Silna zemlja a zapuštena. Sklopi se dobar ugovor koji će sve podići na svetski nivo,a onda se javljaju oni koji nisu ništa uradili da bogomdanu zemlju iskoriste na najbolji mogući način. Ko je ovde lud?

JohnyJ

pre 9 godina

E pa ne moze, jer bi ond neko trazio da se i zemljiste u centru Beograda (skandal poznatiji pod imenom "Beograd na vodi") prodaje aukcijski. I gde bi se onda SNSokratija sa raznim tajkunima, seicima, i "seicima" ugradjivala?

PS Botovi, mozete da lupate minuse ali ne verujem da imate sta na ovu vest da kazete. U ovome je sadrzana srz nasih problema, od Milosevica, preko SPO-a, raznih samozvanih eksperata, i "zutih", sve do SNSa i obaveznog SPS priveska koji se nekako svugde nadje.

Phill

pre 9 godina

Ponudite iste uslove, da ne kazem isti iznos, da ne kazem podmazite tamo gde treba i koliko mogu oni i bicete ravnopravni.
E, na sta smo spali, da molimo da imamo ista prava u nasoj rodjenoj zemlji.

sasa jokic

pre 9 godina

Ja se slazem sa ovim zahtevom, ali hajde da i vi drzavi date 20% da ulazite koliko i firma iz UAE i da imate iste prinose, jel to OK? Pod tim uslovima drzava bi morala da prihvati.

mali od palube

pre 9 godina

Ajde zakunite se da ce te placati poreze, doprinose, radnicima plate, da ce te vratiti kredite bankama. Necete? Srpski "biznismeni" su najgora vrsta gmizavaca koja je ikad hodala zemljom. Kako vas nije sramota? U zemlji u kojoj je prosecna plata 250 evra (citam i ja statistike al' znam za jadac) vi bi da kupujete stotine hektara. Odakle vam novac? Zaradili posteno? Mozda vas ni ova vlada nije pitala odakle. Ali jedna sigurno hoce. I nisam ja komunjara pa vam zato ovo govorim. Ja i moj otac smo pre 40 godina bili privatnici. A ja danas radim za "biznismena" i imam platu 300 evra,

Suzy

pre 9 godina

Sve se radi kako bi se ugovor raskinuo i kako bi ta poljoprivredna zemljista kupio neki biznismen kao sto je gospodin Jerkovic, jer on je eto uspesan u svom poslu! A da svima donira po jedan traktor?

milos

pre 9 godina

Pa moze ali samo ako ce i da uloze isto kapitala. Namerno pisem kapitala jer smo u kapitalizmu. Zato veliki kapital ima veliku prednost. A ako vam se ne dopada, na narednim izborima glasajte za stranku koja se zalaze za socijalizam ili komunizam.

Miha

pre 9 godina

Niste se bunili kada su nasi za sitne pare dosli do velikh povrsina, obradivih oranica. Mnoge su nestale, kao da zemlja moze da ispari. Zasto se onda niko nije bunio. Ovi, em sto daju dosta para , em su u obavezi da uloze. Mi od njih mozemo da imamo koristi. Ugovori su tako napravljeni da oni tu zemlju ne mogu da prodaju ,niti da zaloze.

Fresh

pre 9 godina

@ (Sly, 26. avgust 2014 19:06)
Za koga li Vi pišete komentare, kada nas ovde ubeđujete da u Vojvodini "raste isključivo žito"?? Za iskorenjavanje konkurencije su se , istina,svojevremeno pobrinuli tajkuni sa političkom zaleđinom. Još samo da kažete kako smo pod sadašnjom pokrajinskom vladom prosperirali, baš kao svojevremeno pod onima koji su sklapali ugovore sa Jerkovićem, Šarićima i njima sličnima.

StrelacM

pre 9 godina

Rešavanje sistema za navodnjavanje je jedno od dobrih rešenja za bolje prinose,ako će nam ovaj zakup AUE biti od velike koristi i unaprediti poljoprivredu Vojvodine smatram pametnim potezom naše Vlade i Vučića.

Dembelija

pre 9 godina

Sad traze izmenu ugovora, a niko se pre ugovora sa Arapima nije ni interesovao da zemlju drzavnih preduzeca uzme u zakup, klasicno licemerje od strane pojedinaca ciji je cilj prikazivanje ugovora kao loseg za Srbiju.

Моке

pre 9 godina

Ови још не схватају да је поента да странци све купе за ситну лову и да будеш роб у сопственој земљи и кући док ти деца носе мајице са британским и америчким заставама.

Kolovođa

pre 9 godina

Pazi ti njih. Pa gde ste dosad bili? Ugovor nije juče potpisan pa da se sad kao nešto bunite. Gde ste bili kad se pregovaralo i kad je potpisan ugovor? Da ste izašli sa tim zahtevom u trenutku potpisivanja ili neposredno nakon potpisivanja ugovora, razumeo bih ovu inicijativu. Ovako ispada da do sad niste ništa radili već džabolebarili, a sad kad ste kao krenuli nešto da radite setili ste se da bi ste mogli malo i da se bunite. Šta je sledeće? Da nećete možda da štrajkuje?
Da se razumemo, od ove vlade i njenih poteza mi se diže kosa na glavi, ali od ovakvih poteza nekih lezilebovića mi se podiže želudac.
U ovoj državi još jedino reke teku nizvodno, sve ostalo ide uz ...

Sudija

pre 9 godina

Jedini nacin da se zaustavi ova sramna prodaja je taj da se izadje sa traktorima na ulice.Samo ovim vidom protesta se moze nesto uraditi ,jer je ova vlast toliko ogrezla u korupciji i kriminalu da se ne obaziru na to da se ovim poslom drasticno krsi ustav , zakon o poljoprivrednom zemljistu , zakon o restituciji itd...Da ne bude zabune i ovi zuti nisu nista bili bolji !DOSTA VISE PLJACKE DRZAVE I NARODA !

Koala

pre 9 godina

Nikakva frka može da se izmeni uz uslov da vam povlašćene cene služe za proširivanje poljoprivredne proizvodnje, a ne za sticanje vlasništva pa da u budućnosti privatnici preprodaju zemlju strancima. Nije više vreme DS. Nemojte da se zalećete.

ja

pre 9 godina

ni jedan Tajni igovor ne moze biti DOBAR! da je dobar ne bi bi tajni nego bi se njegovom sadrzinom hvalili.... lopurde krcme tudju dedovinu koja jos restitucijom nije vracena. doci ce i vreme da narod sudi...

Silver Surfer

pre 9 godina

Ovde svaka vlast radi sta hoce pa tako i ova. Nista novo.
Mene zanima, a to nigde nisam procitao niti je ko umeo da mi odgovori, kada se Vucic druzio sa seikom pa su postali prijatelji. Ako neko zna neka odgovori. Hvala unapred.

Dunda

pre 9 godina

Treba reći ko je konkretno plaćao 70000 dinara zakupa po hektaru i koja kultura taj novac može da vrati? Znamo da su tajkuni plaćali za pojedine parcelice i preko 100000 alin samo da bi izbacili pojedine zainteresovane poljoprivrednike, da im ne bi smetali u otimanju državne imovine!

PAVLE RU

pre 9 godina

Ja sam mišljenja da nisu bitni samo uslovi koji se daju na početku ponude, bitno je da se uslove korisnici da to i ispoštuju do kraja. Treba dati jednake uslove svima ali i jednake obaveze, ako ćemo samo uzeti zemlju i posle gledati kako da što manje platimo na osnovu različitih malverzacija, mislim da i to nije u redu, a praksa je pokazala da su se naši veleposednici ponašali bahato i da su samo izvlačili pare iz kombinata. Treba dati zemlju onome ko može da pokrene kompletnu poljoprivrednu proizvodnjU.

Lidija

pre 9 godina

@Silver Surfer
Na portalu Middle East Eye postoji clanak o poslovanju UAE u Srbiji, daje i odgovor na tvoje pitanje. Dovoljno je da ukucas naziv portala i Serbia u pretrazivac.

Jovana

pre 9 godina

Dok UAE stiti svoju privredu tako sto ni jedna strana firma ne moze raditi kod njih ako nije u vlasnistvu njihovog gradjanina od barem 51%, mi poklanjamo i dajemo uslove avima bolje nego nasim sopstvenim gradjanima !

Sramite se !