Utorak, 26.08.2014.

14:39

Porošenko s Putinom "oči u oči"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko počeo bilateralni sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom na marginama sastanka u Minsku.

Izvor: B92

Porošenko s Putinom "oèi u oèi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Nabucco

pre 9 godina

@Dragan
"Dovoljno je videti Putinov govor tela i to kako izbegava pogled u oči, da bude jasno da je gubitnik i lažov koji je uhvaćen u laži."

Koga da gleda u oči? Moralnu, duhovnu i estetsku "lepoticu" Ketrin? Od pokolja Romanovih pa preko Staljina do Jeljcina, ruski narod je naučio da prepozna zlo. Nadam se da više nikada neće dozvoliti strancima da odlučuju o svojoj sudbini...

nevski

pre 9 godina

I tako, sad može da priča sa Putinom.....? Eh, ali , sad se malo i Zaharčenko i Carjov pitaju? Kažem malo, jer, ako Potrošenko ne pristane na, minimum federalizaciju, a, posle lančano sledi konfederalizacija pa nezavisnost, za 15,20 dana se neće pitati ni toliko... Bolje da je pravio čokolade, ali ne, hoće tajkun da ga zabeleži istorija. Onaj smešak i oblizivanje Putina, i, preplašen pogled Porošenka, te skrušen osmejak evropske lepotice, neprocenjivo.......

Što se čišćenja u Donbasu tiče, prve "lastočke" malopre, predalo se 94 Ukrajinaca, a, duga je noć u Donbasu...Ko se preda, lepo okupati, nahraniti, i nazad u Banderland, a, ako se kojim slučajem vrate, nema stajanja do Dnjepra, mada, cenim da je sa Banderom ovde gotovo. I još spavaju ćelije u Harkovu, Dnjepropetrovsku, Odesi, da ne nabrajam dalje, malo guglajte, postojala nekad Malorusija, to će biti Novorusija, buduća. Završiću uz tradicionalno, samo polako, strpljenja samo...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

NATO je mnogo bliže Moskvi granicom Poljske sa Rusijom nego što bi to bio ukoliko bi došao bilo gde u Ukrajini. Amerikanci i Rusi se vidimo tajno sastajali, onda Putin i Porosenko sa Merkelovom i Olandeom....Dakle narod gine a oni u hladovini Normandije ili Minska divane kao da štite kupus od grada. KP Belorusije za koju kažu da je prelepa i čista zemlja sa vrlo niskom stopom zaposlenosti i jako dobrim životom, dakle CKKP će da učini sve kako bi Ukrajini bilo još gore jer proganjaju komuniste. Elem kada se sve analizira ratnicima u Donbasu na obe strane bih mogao poručiti "Dzabe ste krecili"

AtamanCG

pre 9 godina

Postovanom komentatoru koji se potpisuje kao "mujcinovic salih" !
Zelim samo da te pitam : da li znas kako se zvao covjek koji je 28.06.2014. trebao biti prvi atentator na Ferdinanda u Sarajevu ? Da je on bacio bombu, za Principa niko ne bi ni znao ... Zasto su ga zaklale ustase 1943. godine ? Dragi Salih, ja ti kao pravoslavac zaista želim da ti Bog da sve što želiš i da barem nekada nešto pročitaš što nije napisao neko sa "prijateljskog" Zapada :-)))))))

AtamanCG

pre 9 godina

Greška ! 28.06.1914., a ne 2014. Za neobavještene, prvi atentator se zvao Muhamed Mehmedbašić, potomak stare osiromašene begovske familije ... Velikosrbin, kratko rečeno ...

Бојан Илић

pre 9 godina

Vidi se da Putin laze.Neprijatno mu je-govor tela?
(mujcinovic salih, 26. avgust 2014 16:29)

Лагао не лагао, трља им носине увелико, а то је битно....:-)

fs

pre 9 godina

Nenade,kakvo god da je uredjenje u Belorusiji, to je dosta uredjena zemlja, bio sam u februaru i sam sam se iznenadio. Zaista ne bi ste verovali...

HanSolo

pre 9 godina

Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine.
(Miloš, 26. avgust 2014 14:57)
Evropske unije bi možda i bilo ok, ali to bi bilo i u Nato.
Zašto Amerika nije dozvolila rakete na Kubi, oni nisu vladari Kube..?

malimedved

pre 9 godina

da se osvrnem na komentar "rakca" savrseno dobar i istinit. Mi se nadamo ulasku u UE! kada? sta sve moramo uciniti za uslove,mozda ce jedan od uslova da negovorimo srpski vise! Necemo primirisati tamo jer to oni ne zele pogledajte EU-portale i izvucite cinjenice kako nas smatraju. A sto se Ukrajine tice,taj narod nas istoku ima pravo za pobunu,zao mi je civila stradalih ali rat je rat. Fasiste niko nije osudio ovde na zapadu,i nece. A nama Srbima nece biti bolje u UE,sve dok uzimamo kredite,rasprodajemo zemljiste za bagatelu i neke prljave poslove obavljamo,oni nam daju laznu nadu. Procitajte Henrya Kissingera (najprljavijeg politicara sveta,ali najboljeg) njegovu visiju EU,nato,Ukraina,Rusija, pa ce te shvatiti neke stvari.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Bice neki sporazum, rat ce prestati. Zasto? Zato sto je u SAD panika zbog ISIL. Najvisi vojni strucnjaci i funkcioneri na zapadnim portalima su prepadnuti od njih, potrazite malo http://news.yahoo.com/isis-incredible-fighting-force-us-special-ops-sources-183719521--abc-news-topstories.html . To nije obicna panika, nego ozbiljna analiza i nabrajaju gomilu vojnih, organizacionih i drugih kvaliteta koje ISIl ima. Kazu da se ponasaju kao drzava sa pravom vojskom. "Oni su neverovatni borci. U mnogim slucajevima koriste specijalne operacije TTP (= taktika, tehnika i procedura, zvanicni vojni termin). Ovo je iznad svega sto smo do sada videli."

Prakticno, ne znaju kako da ih savladaju i sta da rade! Vec se primetilo da saradjuju sa Iranom i Sirijom, ne bi me iznenadilo da vec za nedelju, dve potraze i pomoc / saradnju sa Rusijom.

Milan Petrović

pre 9 godina

Taj Porošenko je postao predsednik na izborima na kojima se nije otvorila trećina biračkih mesta !?! Jel ima toga još negde? Sluga američki.

prellee

pre 9 godina

I da je njen interes podrška ukrajinskom narodu"K.Eštonova.Valjda joj je cilj i Ruski narod, ako se zalaže za Ukrainu. Malo toga ona razumije.Uvukli su Putina u igru, jer ne vide u Ukrajini Ruse.Ubijali su ih u II svjetskom ratu, pa nastavili istu priču. Ljudima treba dati pravo da se izjasne hoče li živjetu u Ukraini ili otići iz nje. S obzirom da ih ubijaju, najbolje je rješenje da SE RAZIĐU.

Zox

pre 9 godina

Super! Resite vi sudbinu sveta, da se prestane sa ratom uz neki Dejton XVII, pa da zaboravimo da je Ukrajina ikad postojala, kao sto ce ukrajinci zaboraviti kad su se grejali, jeli, radili...

Naravno, ne kazem da je bolje na Istoku (najbolje da ste sami samcati sve rasili), ni na Zapadu... Ni vama ni nama (SRFJ) nije niko kriv sto se nadjoste na promaji...

PS: pozdravlja vas Rumunija i Bugarska, dva naroda gladna bratska!

Un cu be zuheen

pre 9 godina

Veoma dobro se zna zasto i kako su i LUKASENKO I NAZARBAEV VEC PO 20 GODINA NA VLASTI.I 1 I 2 SU KADAR KGB,I KGB IM JE DAO NEOGRANICENU VLAST U SVOJOJ KUCI.Zauzvrat,ovi ihpodrzavaju do besvesti i svoja prirodna bogatstva/Belorusija,hranu i radnu snagu,Kazahstan naftu i gas/su dali Zputinu i KOPERATIVU. OZERO,NA IZVOLITE.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Sta Putin ima da laze,ljudi na istoku Ukrajine su za Rusiju to ne kriju,na zapadu Ukrajine su za EU,a vecina Ukrajinaca nije za EU niti za Rusiju tu je izgleda problem,oni bi trebali na sred Ukrajine proglasit neovisnost kao tampon zonu,a Lukasenko da ih podrzava.

Zoki

pre 9 godina

Putin je najpre sredio stvari na Kavkazu, Cecenija se smirila. I to za vrlo kratko vreme, imajuci u vidu narav cecenskog naroda. Tolstoja ga je odlicno opisao u Hadzi Muratu i Kozacima. Potom je sredio pitanje Gruzije. To je prvi poraz zapada od Drugog svetskog rata do danas. Paralelno s tim je unapredio rusku ekonomiju. Daleko se bolje zivi u Rusiji sada nego u doba Jelcina. Potom je, zajedno sa Brazilom, Kinom, Indijom i Juznoafrickom Republikom stvorio BRIKS, mozda najvazniju medjunarodnu instituciju stvorenu u poslednjih 30 godina. Najzad MMF i Svetska banka, imaju protivtezu. Nijedan posao Putin nije ostavio nedovrsen. Zavrsice i ovo sa Ukrajinom. Jednostavno-covek koji pobedjuje.

Dzo

pre 9 godina

"Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine". Ako ne razumes vrati se samo malo u proslost i sve ce ti biti jasno. Na primer legalno voljom gradjana izabrani predsednik je smatrao da je za Ukrainu bolje da udje u savez sa Rusijom, Belorusijom... nego sa EU. Od tog trenutka krece puc podrzan od strane EU i Amerike. Legalno izabrani predsednik se svrgava a dolaze ne demogratski izabrani predstavnici Ukraine koji su sebe samoproklamovali u Predsednike i ostale cinovnike. Ne glasanjem gradjana i izborima vec necijom voljom pitam se cijom. To sto ti je servirano od strane EU i SAD da gradjani Ukraine hoce u EU nije tacno. Jer su pre prevrata bili za pridruzivanje uniji Rusije, Belorisije...S toga bi trebao da se pitas sledece. Zasto EU i SAD ne zele da se Ukraina pridruzi uniji Rusije, Belorusije... vec je guraju u rat da bi je silom pripojili EU. Sagledaj situaciju od pocetka a ne od kraja i videces da je zapravo obrnuto od onoga sto ti mislis.

Ivan

pre 9 godina

Zar hunta ne napreduje na istoku...? Kakvi sad zarobljenici,pa još da se puste....
Neprocenjiva je slika - svi u stavu Mirnoooooo ,pred Vladicom :D

sasa jokic

pre 9 godina

"Ako Ukrajina postane deo EU mi cemo morati da reagujemo?".
Isto razmidljaju i o Srbiji, jer mi smo im kontrolni punkt za Balkan, a oni nama konopac oko vrata!

Mare,NS

pre 9 godina

""...Ketrin Ešton je poručila da će biti "aktivno u uključena u razgovore o Ukrajini i da je njen interes podrška ukrajinskom narodu"...""
Sta ces,ima zena iskustva u pregovorima.Poznata je po statusnoj neutralnosti,pa ne cudi ovakva izjava,koja je analogna onima koje daje u nasem slucaju,pogotovo kad umesto Ukrajina stavite Kosovo.
Tako da se u prvom slucaju i ne spominju Rusi,a u nasem slucaju Srbi.
Neutralno,nema sta!

Ми нисмо непријатељи

pre 9 godina

Брат, пружи руку брату, ми нисмо непријатљи. Сачувај сваки метак, он је намењен за онога ко хоће реке крви, брат брату брат од сада за увек !!!

Ćira J

pre 9 godina

Ovom izjavom Porošenko sebi dade na značaju, kao da je Čerčil u najmanju ruku! Ja se sećam izjave mog dede: "Sine znaš li gde su granice Rusije? Tamo gde žele da budu!"

N2

pre 9 godina

Niko ne brani Ukrajini da udje u EU, ali ne mogu u NATO. Problem je sto to ide u kompletu. Prosta je stvar Nato koji trenutno nema opravdano postojanje pritiska i stalno napreduje ka Rusiji. Ovo je samo logicna reakcija Rusije, koja se danas BRANI u Ukrajini. Puklo je u Ukrajini a, moglo je i u Poljskoj npr. da su Rusi bili spremni. Prosto je treba samo obrnuti uloge i sve ce biti jasno. Zamislimo hipoteticku situaciju u kojoj Meksiko udje u vojni savez sa Rusijom i Rusi instaliraju svoje rakete i posalju avione. Da li bi to Ameri dozvolili ili bi smatrali za legitimno pravo da pregaze Mexico?
Problem Ukrajine lezi u cinjenici da su je sarlatani uspeli ugurati u klinc izmedju agresivnog Nato pakta i ruskog (do skora uspavanog) medveda. Trebali su bolje proceniti i uvazavati realnost. To je nazalost neminovnost skoro svake drzave.

rakac

pre 9 godina

Mnogi pitaju sto se Rusija mesa, sto je tu EU, Nato. Zamislite da ti neko dodje i kaze od danas nisi Srbin, ne mozes govoriti svojim jezikom, a bogati zele tvoj kraj da ga rascepe radi interesa bogatstva. Da li ste videli koliko spomenika istorijskih su porusili ukrajinski vojnici, koliko crkava ruske pravosl. crkve je sruseno, da li ste videli u zapadnim krajevima Ukrajine kako batinaju Ruse koji tamo zive? U danasnjoj UK ima vise kukastih krstova od Hitlerove Nemacke. Ko je iz EU i USA osudio paljenje ljudi u Odesi? Slabo su i nasi osudili. Postoji ugovor iz '89. god sta koja zemlja bivseg SSSR moze a sta ne, ali Americi nista nije sveto. Nisam rusofil, ali na njihovoj strani sam sad, a vidim da su mnogi neupuceni! Na strani proRusa velik broj je Ukrajinaca iz tih zona, jer ne zele vlast Kijeva, a takodjer oni ne znaju drugi jezik osim ruskog, a sam Donbas region je najbogatiji u Ukrajini. Nadam se da cete i vi moji sagradani obuci uniformu Nato-a uskoro pa protiv Rusa, kako vas danasnje demokratske vlasti, dojucerasnjih nacionalistickih ubeduju. Takodje se vidi po komentarima koji su antiruski u velikom broju danima i danima.

FRULL

pre 9 godina

"Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton imaće u Minsku odvojen susret s Porošenkom"

LOL kad je neko iz Evropske unije isao u Misk?

kondor

pre 9 godina

Ova druga slika je hit, odlicno su ih uhvatili. Pazite poglede i u kom su polozaju oci. Putin samozadovoljan,Estonovoj zao Porosenka, Porosenko sav orosen kao pred suze, ali ovaj Kazhstanac Nazarbajev je pobjednik dana. Kako samo gleda Porosenka stari KGB-ovac,u fazonu dizelasa iz devedesetih. Lele,sta bi mu ovaj radio da ga se docepa...

Ludak

pre 9 godina

E bre kakav je to svet ciju sudbinu resavaju ovi navedeni...Umesto da su seli pre pola godine i resili pitanje...sveta...sad su nasli za shodno da se nadju i prepucavaju.A Ukrajina i ako udje u EU, EU ce da izadje, jer ne znam kako se snalaze sa Bugarima i Rumunima, samo jos im ovi fale.

Defense of the Ancients

pre 9 godina

Stvar je samo u tome sta to Ameri imaju o ovim sada sto su na vlasti u Ukrajini, pa ih teraju na samoubilacke poteze. Od Ukrajine nema nista, to je bankrot drzava, imaju krs vojsku koja 6 meseca ne moze dva grada da osvoji. Rusi svakim danom sve vise dopremaju tehniku i hranu borcima za slobodu, tako da ili ce napraviti federalizaciju ili ce Ukrajina nestati ko drzava. U tom slucaju, Rusi ce napraviti istocnu Ukrajinu ili Novo Rusiju kako se sad zove kao posebnu drzavu cisto da bude kao tampon zona i naravno ono sto od Ukrajine ostane nece imati izlaz na more.

Homo politicus

pre 9 godina

A gde su predstavnici SAD? Oni vrebaju iz prikrajka, a onda se pojavljuju kao spasioci ili neko ko treba da upiti dodatnu kritiku i bude tas na vagi koji ce u startu dati prednost jednoj strani,...a znamo svi i kojoj.

Перча Контраш

pre 9 godina

Ako je sudbina sveta na Lukasenvikovim rukama, onda je svet vec propao! "Demokratski" Predsednik vec 20 godina; ova cinjenica govori sam za sebe. I Putin je diktator, ali on bar ide na 8 godina Predsednik, posle 8 godina PV, i tako dalje. A Lukasenko nece nikako da promeni stolicu!
(Ddule, 26. avgust 2014 15:46)

Господине Ддуле, пре две-три недеље амерички уредник неког часописа питао је бившу америчку државну секретарку Хилари Клинтон, како то да се у Америци више од 25 година на политичкој сцени врте једни те исти политичари!? Знате шта је одговорила „будућа“ америчка председница, наравно после мужа јој Била Клинтона, код нас познатијег као Секси Били!? Рекла је: „Па ваљда они имају предиспозиције да се баве политиком! На исти начин и белоруски председник Александар Лукашенко има политичке предиспозиције да траје још 50 година вама у инат! У Америци господине влада диктатура неколико кланова богаташа, који се смењују на власти у интервалу од 8 година или два председничка мандата и диктатура две политичке партије, демократске и републиканске! Сами американци за те две партије истомишљеника кажу да су то „два тркаћа коња једног те истог газде“! Ето господине Ддуле, то вам је та чувена америчка нацифашистичка демократија и диктатура неколико богаташких кланова! Ако је судбина света у рукама Барака Обаме и Кетрин Ештон, онда нам се лоше пише! Кетрин Ештон нико није бирао на овој функцији, демократски зар не!?

Barem neka vajda

pre 9 godina

Kakvo puštanje zarobljenika, pa da uzmu oružje i ponovo počnu da pucaju po civilima? Neka okopavaju njive dok se ovo ne završi, pa onda mogu kući.

Стрелок

pre 9 godina

Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 26. avgust 2014 14:57)

Можда зато што не могу себи да дозволе толики безбедоносни ризик? НАТО све више стеже обруч око Русије, и то није случајно. А чланство у ЕУ и НАТО иде готово руку под руку. А ако земља није званично у НАТО, онда има огромне уговоре са НАТО савезом. "Независно" Косово није ни у једној од те две организације, па има НАТО војну базу. То Русија не сме да дозволи да се деси са Украјином.

Балтик, Пољска, само Украјина фали да се Русија потпуно затвори са европске стране.

Са друге стране, цела ујдурма на Блиском истоку, Авганистан, Ирак, Турска, Сирија, Грузија (ко зна ко још) су припреме за удар у меки трбух Русије. И сад кад Русија брани своје право на преживљавање, појављују се људи који је нападају због тога.

А шта се десило 1962 када је СССР поставио ракете на Куби? Да ли је САД поштовала одлуке Кубе која је то тражила? Не, претила је инвазијом јер су те ракете била безбедоносна претња по САД.

Кад решите да вичете "Велика зла деспотска Русија", прво погледајте шта то САД ради. Ја колико знам, НАТО је надомак Москве, а Русија није мрднула ни метар према ЕУ и САД, осим границе на Беринговом мореузу коју имају већ два века.

malo sale

pre 9 godina

Šefica diplomatije EU Ketrin Ešton je poručila da će biti "aktivno u uključena u razgovorima oko Ukrajine i da je njen interes podrška ukrajinskom narodu".

Znamo iz iskustva da se radi o velikom humanisti bez obzira o kom se narodu radi. :)

Muenchner

pre 9 godina

Ako se kojim slucajem dogovori mirno i politicko resenje, ja mislim da bi srpske novine trebalo da proglase dan zalosti, zbog saosecanja sa ostrascenim komentatorima.

Miša, Bgd

pre 9 godina

@(Zip Nis, 26. avgust 2014 15:08)
Ako niste primetili nova i to velika kriza kreće na bliskom istoku i dobrom delu severne Afrike. Ukrajina je sve manje vest što i jeste šansa za mir.

Zole

pre 9 godina

Ovo je sukob SAD i Rusije koji se vodi na teritoriji Ukrajine. Ako jedna od sukobljenih strana nije prisutna u razgovorima, teško da se moze očekivati neki dogovor.

Rdule

pre 9 godina

Nakon svega ovoga ako se ipak sve zavrsi na miran nacin(sto mislim da nece biti slucaj), Ukrajina ce biti jedna opsutela zemlja u haosu. Ulazak u EU ce moci da sanjaju , bolje uslove za zivot da ni ne pomisljaju. Kosta saveznistvo sa zapadom. Jedini interes ove zbrke je bilo glozenje Slovenskih naroda i u tome je zapad uspeo. Mada nisu uspeli da izbace Rusku flotu sa Krima. Ukrajina ce se nesumnjivo podeliti u buducnosti, da li bliskoj ili daljoj, videcemo.

Zip Nis

pre 9 godina

Koliko se ja razumem u poljoprivredu , od ovoga nema nista jer ako nema krize Amerika ode u bankrot. A onda Englezi i Nemci ostadose bez po drske i onda bi morali da se usaglasavaju s Rusijom , sto nikad nije bilo a nece ni biti

Ddule

pre 9 godina

Ako je sudbina sveta na Lukasenvikovim rukama, onda je svet vec propao!
"Demokratski" Predsednik vec 20 godina; ova cinjenica govori sam za sebe.
I Putin je diktator, ali on bar ide na 8 godina Predsednik, posle 8 godina PV, i tako dalje. A Lukasenko nece nikako da promeni stolicu!

bindu4

pre 9 godina

Prvo što mora da stane je ubijanje...a onaj koji bi trebao prvi da stane je onaj koji je to prvi i počeo ...delovanjem izdaleka po civilnim naseljima tj po delu svoje države...pokušajem na silu da zaplaši neustrašive...tako smi i mi točnije g Zloba pokušali na silu na Kosovu pa nije to "ispalo dobro"...Sam "đavo" ih huška i snabdeva da to čine jer nikada ih neće uterati više u UKR, samo taj đavo ima neki svoj račun ali i ponizne sluge...šteta...

daniele

pre 9 godina

Nece se dogovoriti nista. Zapad ne odustaje od svoje ideje usporavanja napretka Rusije. Rusija ne pristaje na ucene zapada i to je to. Mislim da je vreme da, iako niko ne zeli rat, pocne istorijska `bakljada`... Tuzno je samo sto je Evropa postala sluga Americi, sto nema svoj stav i aminuje sve Americke opcije, koliko god one stetne bile po nju. Napred Rusija

kondor

pre 9 godina

Meni ovaj Porosenko djeluje na slici da bi najradije da pobjegne. Sad je gotovo, sad se zanje ono sto je posijano, a njemu sigurno nece biti prijatno.

stevan

pre 9 godina

Kakvo mazanje očiju. A svi dobro znamo da su ovo sve Amerikanci zakuvali kako bi se napravila tenzija između Rusije i Evrope, gde bi se Amerika umešala i kasnije navodno gasila požar koji je sama zapalila. Izgleda samo da ne ide tako lako sa Rusima, kao što je bilo u Iraku, Siriji, Egiptu, Libiji i ostalim zemljama.

skeptična

pre 9 godina

Rešavate, možda, ali da ćete rešiti, sumnjam. Bojim se da ćemo se mi još nagledati povuci-potegni poteza, raznoraznih susreta, mirovnih misija i čega sve ne. I to me naravno ne raduje. Naprotiv.
Ako nas je nečemu naučila bliža istorija, to je da je ovo što se dešava, uveliko - rat. Da bi se zaustavio, mora da se rasplamsa.
A da bih volela da se nakon ovog susreta okončaju sva ratna dejstva, volela bih, samo, strepnja mi je dublja od nade.

daniele

pre 9 godina

Nece se dogovoriti nista. Zapad ne odustaje od svoje ideje usporavanja napretka Rusije. Rusija ne pristaje na ucene zapada i to je to. Mislim da je vreme da, iako niko ne zeli rat, pocne istorijska `bakljada`... Tuzno je samo sto je Evropa postala sluga Americi, sto nema svoj stav i aminuje sve Americke opcije, koliko god one stetne bile po nju. Napred Rusija

Стрелок

pre 9 godina

Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 26. avgust 2014 14:57)

Можда зато што не могу себи да дозволе толики безбедоносни ризик? НАТО све више стеже обруч око Русије, и то није случајно. А чланство у ЕУ и НАТО иде готово руку под руку. А ако земља није званично у НАТО, онда има огромне уговоре са НАТО савезом. "Независно" Косово није ни у једној од те две организације, па има НАТО војну базу. То Русија не сме да дозволи да се деси са Украјином.

Балтик, Пољска, само Украјина фали да се Русија потпуно затвори са европске стране.

Са друге стране, цела ујдурма на Блиском истоку, Авганистан, Ирак, Турска, Сирија, Грузија (ко зна ко још) су припреме за удар у меки трбух Русије. И сад кад Русија брани своје право на преживљавање, појављују се људи који је нападају због тога.

А шта се десило 1962 када је СССР поставио ракете на Куби? Да ли је САД поштовала одлуке Кубе која је то тражила? Не, претила је инвазијом јер су те ракете била безбедоносна претња по САД.

Кад решите да вичете "Велика зла деспотска Русија", прво погледајте шта то САД ради. Ја колико знам, НАТО је надомак Москве, а Русија није мрднула ни метар према ЕУ и САД, осим границе на Беринговом мореузу коју имају већ два века.

kondor

pre 9 godina

Meni ovaj Porosenko djeluje na slici da bi najradije da pobjegne. Sad je gotovo, sad se zanje ono sto je posijano, a njemu sigurno nece biti prijatno.

stevan

pre 9 godina

Kakvo mazanje očiju. A svi dobro znamo da su ovo sve Amerikanci zakuvali kako bi se napravila tenzija između Rusije i Evrope, gde bi se Amerika umešala i kasnije navodno gasila požar koji je sama zapalila. Izgleda samo da ne ide tako lako sa Rusima, kao što je bilo u Iraku, Siriji, Egiptu, Libiji i ostalim zemljama.

skeptična

pre 9 godina

Rešavate, možda, ali da ćete rešiti, sumnjam. Bojim se da ćemo se mi još nagledati povuci-potegni poteza, raznoraznih susreta, mirovnih misija i čega sve ne. I to me naravno ne raduje. Naprotiv.
Ako nas je nečemu naučila bliža istorija, to je da je ovo što se dešava, uveliko - rat. Da bi se zaustavio, mora da se rasplamsa.
A da bih volela da se nakon ovog susreta okončaju sva ratna dejstva, volela bih, samo, strepnja mi je dublja od nade.

Перча Контраш

pre 9 godina

Ako je sudbina sveta na Lukasenvikovim rukama, onda je svet vec propao! "Demokratski" Predsednik vec 20 godina; ova cinjenica govori sam za sebe. I Putin je diktator, ali on bar ide na 8 godina Predsednik, posle 8 godina PV, i tako dalje. A Lukasenko nece nikako da promeni stolicu!
(Ddule, 26. avgust 2014 15:46)

Господине Ддуле, пре две-три недеље амерички уредник неког часописа питао је бившу америчку државну секретарку Хилари Клинтон, како то да се у Америци више од 25 година на политичкој сцени врте једни те исти политичари!? Знате шта је одговорила „будућа“ америчка председница, наравно после мужа јој Била Клинтона, код нас познатијег као Секси Били!? Рекла је: „Па ваљда они имају предиспозиције да се баве политиком! На исти начин и белоруски председник Александар Лукашенко има политичке предиспозиције да траје још 50 година вама у инат! У Америци господине влада диктатура неколико кланова богаташа, који се смењују на власти у интервалу од 8 година или два председничка мандата и диктатура две политичке партије, демократске и републиканске! Сами американци за те две партије истомишљеника кажу да су то „два тркаћа коња једног те истог газде“! Ето господине Ддуле, то вам је та чувена америчка нацифашистичка демократија и диктатура неколико богаташких кланова! Ако је судбина света у рукама Барака Обаме и Кетрин Ештон, онда нам се лоше пише! Кетрин Ештон нико није бирао на овој функцији, демократски зар не!?

Zoki

pre 9 godina

Putin je najpre sredio stvari na Kavkazu, Cecenija se smirila. I to za vrlo kratko vreme, imajuci u vidu narav cecenskog naroda. Tolstoja ga je odlicno opisao u Hadzi Muratu i Kozacima. Potom je sredio pitanje Gruzije. To je prvi poraz zapada od Drugog svetskog rata do danas. Paralelno s tim je unapredio rusku ekonomiju. Daleko se bolje zivi u Rusiji sada nego u doba Jelcina. Potom je, zajedno sa Brazilom, Kinom, Indijom i Juznoafrickom Republikom stvorio BRIKS, mozda najvazniju medjunarodnu instituciju stvorenu u poslednjih 30 godina. Najzad MMF i Svetska banka, imaju protivtezu. Nijedan posao Putin nije ostavio nedovrsen. Zavrsice i ovo sa Ukrajinom. Jednostavno-covek koji pobedjuje.

Zip Nis

pre 9 godina

Koliko se ja razumem u poljoprivredu , od ovoga nema nista jer ako nema krize Amerika ode u bankrot. A onda Englezi i Nemci ostadose bez po drske i onda bi morali da se usaglasavaju s Rusijom , sto nikad nije bilo a nece ni biti

Ćira J

pre 9 godina

Ovom izjavom Porošenko sebi dade na značaju, kao da je Čerčil u najmanju ruku! Ja se sećam izjave mog dede: "Sine znaš li gde su granice Rusije? Tamo gde žele da budu!"

Muenchner

pre 9 godina

Ako se kojim slucajem dogovori mirno i politicko resenje, ja mislim da bi srpske novine trebalo da proglase dan zalosti, zbog saosecanja sa ostrascenim komentatorima.

Milan Petrović

pre 9 godina

Taj Porošenko je postao predsednik na izborima na kojima se nije otvorila trećina biračkih mesta !?! Jel ima toga još negde? Sluga američki.

HanSolo

pre 9 godina

Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine.
(Miloš, 26. avgust 2014 14:57)
Evropske unije bi možda i bilo ok, ali to bi bilo i u Nato.
Zašto Amerika nije dozvolila rakete na Kubi, oni nisu vladari Kube..?

malo sale

pre 9 godina

Šefica diplomatije EU Ketrin Ešton je poručila da će biti "aktivno u uključena u razgovorima oko Ukrajine i da je njen interes podrška ukrajinskom narodu".

Znamo iz iskustva da se radi o velikom humanisti bez obzira o kom se narodu radi. :)

Rdule

pre 9 godina

Nakon svega ovoga ako se ipak sve zavrsi na miran nacin(sto mislim da nece biti slucaj), Ukrajina ce biti jedna opsutela zemlja u haosu. Ulazak u EU ce moci da sanjaju , bolje uslove za zivot da ni ne pomisljaju. Kosta saveznistvo sa zapadom. Jedini interes ove zbrke je bilo glozenje Slovenskih naroda i u tome je zapad uspeo. Mada nisu uspeli da izbace Rusku flotu sa Krima. Ukrajina ce se nesumnjivo podeliti u buducnosti, da li bliskoj ili daljoj, videcemo.

Zole

pre 9 godina

Ovo je sukob SAD i Rusije koji se vodi na teritoriji Ukrajine. Ako jedna od sukobljenih strana nije prisutna u razgovorima, teško da se moze očekivati neki dogovor.

FRULL

pre 9 godina

"Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton imaće u Minsku odvojen susret s Porošenkom"

LOL kad je neko iz Evropske unije isao u Misk?

Dzo

pre 9 godina

"Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine". Ako ne razumes vrati se samo malo u proslost i sve ce ti biti jasno. Na primer legalno voljom gradjana izabrani predsednik je smatrao da je za Ukrainu bolje da udje u savez sa Rusijom, Belorusijom... nego sa EU. Od tog trenutka krece puc podrzan od strane EU i Amerike. Legalno izabrani predsednik se svrgava a dolaze ne demogratski izabrani predstavnici Ukraine koji su sebe samoproklamovali u Predsednike i ostale cinovnike. Ne glasanjem gradjana i izborima vec necijom voljom pitam se cijom. To sto ti je servirano od strane EU i SAD da gradjani Ukraine hoce u EU nije tacno. Jer su pre prevrata bili za pridruzivanje uniji Rusije, Belorisije...S toga bi trebao da se pitas sledece. Zasto EU i SAD ne zele da se Ukraina pridruzi uniji Rusije, Belorusije... vec je guraju u rat da bi je silom pripojili EU. Sagledaj situaciju od pocetka a ne od kraja i videces da je zapravo obrnuto od onoga sto ti mislis.

rakac

pre 9 godina

Mnogi pitaju sto se Rusija mesa, sto je tu EU, Nato. Zamislite da ti neko dodje i kaze od danas nisi Srbin, ne mozes govoriti svojim jezikom, a bogati zele tvoj kraj da ga rascepe radi interesa bogatstva. Da li ste videli koliko spomenika istorijskih su porusili ukrajinski vojnici, koliko crkava ruske pravosl. crkve je sruseno, da li ste videli u zapadnim krajevima Ukrajine kako batinaju Ruse koji tamo zive? U danasnjoj UK ima vise kukastih krstova od Hitlerove Nemacke. Ko je iz EU i USA osudio paljenje ljudi u Odesi? Slabo su i nasi osudili. Postoji ugovor iz '89. god sta koja zemlja bivseg SSSR moze a sta ne, ali Americi nista nije sveto. Nisam rusofil, ali na njihovoj strani sam sad, a vidim da su mnogi neupuceni! Na strani proRusa velik broj je Ukrajinaca iz tih zona, jer ne zele vlast Kijeva, a takodjer oni ne znaju drugi jezik osim ruskog, a sam Donbas region je najbogatiji u Ukrajini. Nadam se da cete i vi moji sagradani obuci uniformu Nato-a uskoro pa protiv Rusa, kako vas danasnje demokratske vlasti, dojucerasnjih nacionalistickih ubeduju. Takodje se vidi po komentarima koji su antiruski u velikom broju danima i danima.

Бојан Илић

pre 9 godina

Vidi se da Putin laze.Neprijatno mu je-govor tela?
(mujcinovic salih, 26. avgust 2014 16:29)

Лагао не лагао, трља им носине увелико, а то је битно....:-)

Miša, Bgd

pre 9 godina

@(Zip Nis, 26. avgust 2014 15:08)
Ako niste primetili nova i to velika kriza kreće na bliskom istoku i dobrom delu severne Afrike. Ukrajina je sve manje vest što i jeste šansa za mir.

AtamanCG

pre 9 godina

Postovanom komentatoru koji se potpisuje kao "mujcinovic salih" !
Zelim samo da te pitam : da li znas kako se zvao covjek koji je 28.06.2014. trebao biti prvi atentator na Ferdinanda u Sarajevu ? Da je on bacio bombu, za Principa niko ne bi ni znao ... Zasto su ga zaklale ustase 1943. godine ? Dragi Salih, ja ti kao pravoslavac zaista želim da ti Bog da sve što želiš i da barem nekada nešto pročitaš što nije napisao neko sa "prijateljskog" Zapada :-)))))))

kondor

pre 9 godina

Ova druga slika je hit, odlicno su ih uhvatili. Pazite poglede i u kom su polozaju oci. Putin samozadovoljan,Estonovoj zao Porosenka, Porosenko sav orosen kao pred suze, ali ovaj Kazhstanac Nazarbajev je pobjednik dana. Kako samo gleda Porosenka stari KGB-ovac,u fazonu dizelasa iz devedesetih. Lele,sta bi mu ovaj radio da ga se docepa...

fs

pre 9 godina

Nenade,kakvo god da je uredjenje u Belorusiji, to je dosta uredjena zemlja, bio sam u februaru i sam sam se iznenadio. Zaista ne bi ste verovali...

Barem neka vajda

pre 9 godina

Kakvo puštanje zarobljenika, pa da uzmu oružje i ponovo počnu da pucaju po civilima? Neka okopavaju njive dok se ovo ne završi, pa onda mogu kući.

Mare,NS

pre 9 godina

""...Ketrin Ešton je poručila da će biti "aktivno u uključena u razgovore o Ukrajini i da je njen interes podrška ukrajinskom narodu"...""
Sta ces,ima zena iskustva u pregovorima.Poznata je po statusnoj neutralnosti,pa ne cudi ovakva izjava,koja je analogna onima koje daje u nasem slucaju,pogotovo kad umesto Ukrajina stavite Kosovo.
Tako da se u prvom slucaju i ne spominju Rusi,a u nasem slucaju Srbi.
Neutralno,nema sta!

Ivan

pre 9 godina

Zar hunta ne napreduje na istoku...? Kakvi sad zarobljenici,pa još da se puste....
Neprocenjiva je slika - svi u stavu Mirnoooooo ,pred Vladicom :D

N2

pre 9 godina

Niko ne brani Ukrajini da udje u EU, ali ne mogu u NATO. Problem je sto to ide u kompletu. Prosta je stvar Nato koji trenutno nema opravdano postojanje pritiska i stalno napreduje ka Rusiji. Ovo je samo logicna reakcija Rusije, koja se danas BRANI u Ukrajini. Puklo je u Ukrajini a, moglo je i u Poljskoj npr. da su Rusi bili spremni. Prosto je treba samo obrnuti uloge i sve ce biti jasno. Zamislimo hipoteticku situaciju u kojoj Meksiko udje u vojni savez sa Rusijom i Rusi instaliraju svoje rakete i posalju avione. Da li bi to Ameri dozvolili ili bi smatrali za legitimno pravo da pregaze Mexico?
Problem Ukrajine lezi u cinjenici da su je sarlatani uspeli ugurati u klinc izmedju agresivnog Nato pakta i ruskog (do skora uspavanog) medveda. Trebali su bolje proceniti i uvazavati realnost. To je nazalost neminovnost skoro svake drzave.

Defense of the Ancients

pre 9 godina

Stvar je samo u tome sta to Ameri imaju o ovim sada sto su na vlasti u Ukrajini, pa ih teraju na samoubilacke poteze. Od Ukrajine nema nista, to je bankrot drzava, imaju krs vojsku koja 6 meseca ne moze dva grada da osvoji. Rusi svakim danom sve vise dopremaju tehniku i hranu borcima za slobodu, tako da ili ce napraviti federalizaciju ili ce Ukrajina nestati ko drzava. U tom slucaju, Rusi ce napraviti istocnu Ukrajinu ili Novo Rusiju kako se sad zove kao posebnu drzavu cisto da bude kao tampon zona i naravno ono sto od Ukrajine ostane nece imati izlaz na more.

Ludak

pre 9 godina

E bre kakav je to svet ciju sudbinu resavaju ovi navedeni...Umesto da su seli pre pola godine i resili pitanje...sveta...sad su nasli za shodno da se nadju i prepucavaju.A Ukrajina i ako udje u EU, EU ce da izadje, jer ne znam kako se snalaze sa Bugarima i Rumunima, samo jos im ovi fale.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Bice neki sporazum, rat ce prestati. Zasto? Zato sto je u SAD panika zbog ISIL. Najvisi vojni strucnjaci i funkcioneri na zapadnim portalima su prepadnuti od njih, potrazite malo http://news.yahoo.com/isis-incredible-fighting-force-us-special-ops-sources-183719521--abc-news-topstories.html . To nije obicna panika, nego ozbiljna analiza i nabrajaju gomilu vojnih, organizacionih i drugih kvaliteta koje ISIl ima. Kazu da se ponasaju kao drzava sa pravom vojskom. "Oni su neverovatni borci. U mnogim slucajevima koriste specijalne operacije TTP (= taktika, tehnika i procedura, zvanicni vojni termin). Ovo je iznad svega sto smo do sada videli."

Prakticno, ne znaju kako da ih savladaju i sta da rade! Vec se primetilo da saradjuju sa Iranom i Sirijom, ne bi me iznenadilo da vec za nedelju, dve potraze i pomoc / saradnju sa Rusijom.

malimedved

pre 9 godina

da se osvrnem na komentar "rakca" savrseno dobar i istinit. Mi se nadamo ulasku u UE! kada? sta sve moramo uciniti za uslove,mozda ce jedan od uslova da negovorimo srpski vise! Necemo primirisati tamo jer to oni ne zele pogledajte EU-portale i izvucite cinjenice kako nas smatraju. A sto se Ukrajine tice,taj narod nas istoku ima pravo za pobunu,zao mi je civila stradalih ali rat je rat. Fasiste niko nije osudio ovde na zapadu,i nece. A nama Srbima nece biti bolje u UE,sve dok uzimamo kredite,rasprodajemo zemljiste za bagatelu i neke prljave poslove obavljamo,oni nam daju laznu nadu. Procitajte Henrya Kissingera (najprljavijeg politicara sveta,ali najboljeg) njegovu visiju EU,nato,Ukraina,Rusija, pa ce te shvatiti neke stvari.

prellee

pre 9 godina

I da je njen interes podrška ukrajinskom narodu"K.Eštonova.Valjda joj je cilj i Ruski narod, ako se zalaže za Ukrainu. Malo toga ona razumije.Uvukli su Putina u igru, jer ne vide u Ukrajini Ruse.Ubijali su ih u II svjetskom ratu, pa nastavili istu priču. Ljudima treba dati pravo da se izjasne hoče li živjetu u Ukraini ili otići iz nje. S obzirom da ih ubijaju, najbolje je rješenje da SE RAZIĐU.

Homo politicus

pre 9 godina

A gde su predstavnici SAD? Oni vrebaju iz prikrajka, a onda se pojavljuju kao spasioci ili neko ko treba da upiti dodatnu kritiku i bude tas na vagi koji ce u startu dati prednost jednoj strani,...a znamo svi i kojoj.

Zox

pre 9 godina

Super! Resite vi sudbinu sveta, da se prestane sa ratom uz neki Dejton XVII, pa da zaboravimo da je Ukrajina ikad postojala, kao sto ce ukrajinci zaboraviti kad su se grejali, jeli, radili...

Naravno, ne kazem da je bolje na Istoku (najbolje da ste sami samcati sve rasili), ni na Zapadu... Ni vama ni nama (SRFJ) nije niko kriv sto se nadjoste na promaji...

PS: pozdravlja vas Rumunija i Bugarska, dva naroda gladna bratska!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Sta Putin ima da laze,ljudi na istoku Ukrajine su za Rusiju to ne kriju,na zapadu Ukrajine su za EU,a vecina Ukrajinaca nije za EU niti za Rusiju tu je izgleda problem,oni bi trebali na sred Ukrajine proglasit neovisnost kao tampon zonu,a Lukasenko da ih podrzava.

Ми нисмо непријатељи

pre 9 godina

Брат, пружи руку брату, ми нисмо непријатљи. Сачувај сваки метак, он је намењен за онога ко хоће реке крви, брат брату брат од сада за увек !!!

sasa jokic

pre 9 godina

"Ako Ukrajina postane deo EU mi cemo morati da reagujemo?".
Isto razmidljaju i o Srbiji, jer mi smo im kontrolni punkt za Balkan, a oni nama konopac oko vrata!

Ddule

pre 9 godina

Ako je sudbina sveta na Lukasenvikovim rukama, onda je svet vec propao!
"Demokratski" Predsednik vec 20 godina; ova cinjenica govori sam za sebe.
I Putin je diktator, ali on bar ide na 8 godina Predsednik, posle 8 godina PV, i tako dalje. A Lukasenko nece nikako da promeni stolicu!

bindu4

pre 9 godina

Prvo što mora da stane je ubijanje...a onaj koji bi trebao prvi da stane je onaj koji je to prvi i počeo ...delovanjem izdaleka po civilnim naseljima tj po delu svoje države...pokušajem na silu da zaplaši neustrašive...tako smi i mi točnije g Zloba pokušali na silu na Kosovu pa nije to "ispalo dobro"...Sam "đavo" ih huška i snabdeva da to čine jer nikada ih neće uterati više u UKR, samo taj đavo ima neki svoj račun ali i ponizne sluge...šteta...

Un cu be zuheen

pre 9 godina

Veoma dobro se zna zasto i kako su i LUKASENKO I NAZARBAEV VEC PO 20 GODINA NA VLASTI.I 1 I 2 SU KADAR KGB,I KGB IM JE DAO NEOGRANICENU VLAST U SVOJOJ KUCI.Zauzvrat,ovi ihpodrzavaju do besvesti i svoja prirodna bogatstva/Belorusija,hranu i radnu snagu,Kazahstan naftu i gas/su dali Zputinu i KOPERATIVU. OZERO,NA IZVOLITE.

AtamanCG

pre 9 godina

Greška ! 28.06.1914., a ne 2014. Za neobavještene, prvi atentator se zvao Muhamed Mehmedbašić, potomak stare osiromašene begovske familije ... Velikosrbin, kratko rečeno ...

Nabucco

pre 9 godina

@Dragan
"Dovoljno je videti Putinov govor tela i to kako izbegava pogled u oči, da bude jasno da je gubitnik i lažov koji je uhvaćen u laži."

Koga da gleda u oči? Moralnu, duhovnu i estetsku "lepoticu" Ketrin? Od pokolja Romanovih pa preko Staljina do Jeljcina, ruski narod je naučio da prepozna zlo. Nadam se da više nikada neće dozvoliti strancima da odlučuju o svojoj sudbini...

nevski

pre 9 godina

I tako, sad može da priča sa Putinom.....? Eh, ali , sad se malo i Zaharčenko i Carjov pitaju? Kažem malo, jer, ako Potrošenko ne pristane na, minimum federalizaciju, a, posle lančano sledi konfederalizacija pa nezavisnost, za 15,20 dana se neće pitati ni toliko... Bolje da je pravio čokolade, ali ne, hoće tajkun da ga zabeleži istorija. Onaj smešak i oblizivanje Putina, i, preplašen pogled Porošenka, te skrušen osmejak evropske lepotice, neprocenjivo.......

Što se čišćenja u Donbasu tiče, prve "lastočke" malopre, predalo se 94 Ukrajinaca, a, duga je noć u Donbasu...Ko se preda, lepo okupati, nahraniti, i nazad u Banderland, a, ako se kojim slučajem vrate, nema stajanja do Dnjepra, mada, cenim da je sa Banderom ovde gotovo. I još spavaju ćelije u Harkovu, Dnjepropetrovsku, Odesi, da ne nabrajam dalje, malo guglajte, postojala nekad Malorusija, to će biti Novorusija, buduća. Završiću uz tradicionalno, samo polako, strpljenja samo...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

NATO je mnogo bliže Moskvi granicom Poljske sa Rusijom nego što bi to bio ukoliko bi došao bilo gde u Ukrajini. Amerikanci i Rusi se vidimo tajno sastajali, onda Putin i Porosenko sa Merkelovom i Olandeom....Dakle narod gine a oni u hladovini Normandije ili Minska divane kao da štite kupus od grada. KP Belorusije za koju kažu da je prelepa i čista zemlja sa vrlo niskom stopom zaposlenosti i jako dobrim životom, dakle CKKP će da učini sve kako bi Ukrajini bilo još gore jer proganjaju komuniste. Elem kada se sve analizira ratnicima u Donbasu na obe strane bih mogao poručiti "Dzabe ste krecili"

Ddule

pre 9 godina

Ako je sudbina sveta na Lukasenvikovim rukama, onda je svet vec propao!
"Demokratski" Predsednik vec 20 godina; ova cinjenica govori sam za sebe.
I Putin je diktator, ali on bar ide na 8 godina Predsednik, posle 8 godina PV, i tako dalje. A Lukasenko nece nikako da promeni stolicu!

daniele

pre 9 godina

Nece se dogovoriti nista. Zapad ne odustaje od svoje ideje usporavanja napretka Rusije. Rusija ne pristaje na ucene zapada i to je to. Mislim da je vreme da, iako niko ne zeli rat, pocne istorijska `bakljada`... Tuzno je samo sto je Evropa postala sluga Americi, sto nema svoj stav i aminuje sve Americke opcije, koliko god one stetne bile po nju. Napred Rusija

Un cu be zuheen

pre 9 godina

Veoma dobro se zna zasto i kako su i LUKASENKO I NAZARBAEV VEC PO 20 GODINA NA VLASTI.I 1 I 2 SU KADAR KGB,I KGB IM JE DAO NEOGRANICENU VLAST U SVOJOJ KUCI.Zauzvrat,ovi ihpodrzavaju do besvesti i svoja prirodna bogatstva/Belorusija,hranu i radnu snagu,Kazahstan naftu i gas/su dali Zputinu i KOPERATIVU. OZERO,NA IZVOLITE.

sasa jokic

pre 9 godina

"Ako Ukrajina postane deo EU mi cemo morati da reagujemo?".
Isto razmidljaju i o Srbiji, jer mi smo im kontrolni punkt za Balkan, a oni nama konopac oko vrata!

Muenchner

pre 9 godina

Ako se kojim slucajem dogovori mirno i politicko resenje, ja mislim da bi srpske novine trebalo da proglase dan zalosti, zbog saosecanja sa ostrascenim komentatorima.

bindu4

pre 9 godina

Prvo što mora da stane je ubijanje...a onaj koji bi trebao prvi da stane je onaj koji je to prvi i počeo ...delovanjem izdaleka po civilnim naseljima tj po delu svoje države...pokušajem na silu da zaplaši neustrašive...tako smi i mi točnije g Zloba pokušali na silu na Kosovu pa nije to "ispalo dobro"...Sam "đavo" ih huška i snabdeva da to čine jer nikada ih neće uterati više u UKR, samo taj đavo ima neki svoj račun ali i ponizne sluge...šteta...

kondor

pre 9 godina

Meni ovaj Porosenko djeluje na slici da bi najradije da pobjegne. Sad je gotovo, sad se zanje ono sto je posijano, a njemu sigurno nece biti prijatno.

Стрелок

pre 9 godina

Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 26. avgust 2014 14:57)

Можда зато што не могу себи да дозволе толики безбедоносни ризик? НАТО све више стеже обруч око Русије, и то није случајно. А чланство у ЕУ и НАТО иде готово руку под руку. А ако земља није званично у НАТО, онда има огромне уговоре са НАТО савезом. "Независно" Косово није ни у једној од те две организације, па има НАТО војну базу. То Русија не сме да дозволи да се деси са Украјином.

Балтик, Пољска, само Украјина фали да се Русија потпуно затвори са европске стране.

Са друге стране, цела ујдурма на Блиском истоку, Авганистан, Ирак, Турска, Сирија, Грузија (ко зна ко још) су припреме за удар у меки трбух Русије. И сад кад Русија брани своје право на преживљавање, појављују се људи који је нападају због тога.

А шта се десило 1962 када је СССР поставио ракете на Куби? Да ли је САД поштовала одлуке Кубе која је то тражила? Не, претила је инвазијом јер су те ракете била безбедоносна претња по САД.

Кад решите да вичете "Велика зла деспотска Русија", прво погледајте шта то САД ради. Ја колико знам, НАТО је надомак Москве, а Русија није мрднула ни метар према ЕУ и САД, осим границе на Беринговом мореузу коју имају већ два века.

stevan

pre 9 godina

Kakvo mazanje očiju. A svi dobro znamo da su ovo sve Amerikanci zakuvali kako bi se napravila tenzija između Rusije i Evrope, gde bi se Amerika umešala i kasnije navodno gasila požar koji je sama zapalila. Izgleda samo da ne ide tako lako sa Rusima, kao što je bilo u Iraku, Siriji, Egiptu, Libiji i ostalim zemljama.

Ćira J

pre 9 godina

Ovom izjavom Porošenko sebi dade na značaju, kao da je Čerčil u najmanju ruku! Ja se sećam izjave mog dede: "Sine znaš li gde su granice Rusije? Tamo gde žele da budu!"

Zip Nis

pre 9 godina

Koliko se ja razumem u poljoprivredu , od ovoga nema nista jer ako nema krize Amerika ode u bankrot. A onda Englezi i Nemci ostadose bez po drske i onda bi morali da se usaglasavaju s Rusijom , sto nikad nije bilo a nece ni biti

Ivan

pre 9 godina

Zar hunta ne napreduje na istoku...? Kakvi sad zarobljenici,pa još da se puste....
Neprocenjiva je slika - svi u stavu Mirnoooooo ,pred Vladicom :D

Milan Petrović

pre 9 godina

Taj Porošenko je postao predsednik na izborima na kojima se nije otvorila trećina biračkih mesta !?! Jel ima toga još negde? Sluga američki.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

NATO je mnogo bliže Moskvi granicom Poljske sa Rusijom nego što bi to bio ukoliko bi došao bilo gde u Ukrajini. Amerikanci i Rusi se vidimo tajno sastajali, onda Putin i Porosenko sa Merkelovom i Olandeom....Dakle narod gine a oni u hladovini Normandije ili Minska divane kao da štite kupus od grada. KP Belorusije za koju kažu da je prelepa i čista zemlja sa vrlo niskom stopom zaposlenosti i jako dobrim životom, dakle CKKP će da učini sve kako bi Ukrajini bilo još gore jer proganjaju komuniste. Elem kada se sve analizira ratnicima u Donbasu na obe strane bih mogao poručiti "Dzabe ste krecili"

Zoki

pre 9 godina

Putin je najpre sredio stvari na Kavkazu, Cecenija se smirila. I to za vrlo kratko vreme, imajuci u vidu narav cecenskog naroda. Tolstoja ga je odlicno opisao u Hadzi Muratu i Kozacima. Potom je sredio pitanje Gruzije. To je prvi poraz zapada od Drugog svetskog rata do danas. Paralelno s tim je unapredio rusku ekonomiju. Daleko se bolje zivi u Rusiji sada nego u doba Jelcina. Potom je, zajedno sa Brazilom, Kinom, Indijom i Juznoafrickom Republikom stvorio BRIKS, mozda najvazniju medjunarodnu instituciju stvorenu u poslednjih 30 godina. Najzad MMF i Svetska banka, imaju protivtezu. Nijedan posao Putin nije ostavio nedovrsen. Zavrsice i ovo sa Ukrajinom. Jednostavno-covek koji pobedjuje.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Bice neki sporazum, rat ce prestati. Zasto? Zato sto je u SAD panika zbog ISIL. Najvisi vojni strucnjaci i funkcioneri na zapadnim portalima su prepadnuti od njih, potrazite malo http://news.yahoo.com/isis-incredible-fighting-force-us-special-ops-sources-183719521--abc-news-topstories.html . To nije obicna panika, nego ozbiljna analiza i nabrajaju gomilu vojnih, organizacionih i drugih kvaliteta koje ISIl ima. Kazu da se ponasaju kao drzava sa pravom vojskom. "Oni su neverovatni borci. U mnogim slucajevima koriste specijalne operacije TTP (= taktika, tehnika i procedura, zvanicni vojni termin). Ovo je iznad svega sto smo do sada videli."

Prakticno, ne znaju kako da ih savladaju i sta da rade! Vec se primetilo da saradjuju sa Iranom i Sirijom, ne bi me iznenadilo da vec za nedelju, dve potraze i pomoc / saradnju sa Rusijom.

Перча Контраш

pre 9 godina

Ako je sudbina sveta na Lukasenvikovim rukama, onda je svet vec propao! "Demokratski" Predsednik vec 20 godina; ova cinjenica govori sam za sebe. I Putin je diktator, ali on bar ide na 8 godina Predsednik, posle 8 godina PV, i tako dalje. A Lukasenko nece nikako da promeni stolicu!
(Ddule, 26. avgust 2014 15:46)

Господине Ддуле, пре две-три недеље амерички уредник неког часописа питао је бившу америчку државну секретарку Хилари Клинтон, како то да се у Америци више од 25 година на политичкој сцени врте једни те исти политичари!? Знате шта је одговорила „будућа“ америчка председница, наравно после мужа јој Била Клинтона, код нас познатијег као Секси Били!? Рекла је: „Па ваљда они имају предиспозиције да се баве политиком! На исти начин и белоруски председник Александар Лукашенко има политичке предиспозиције да траје још 50 година вама у инат! У Америци господине влада диктатура неколико кланова богаташа, који се смењују на власти у интервалу од 8 година или два председничка мандата и диктатура две политичке партије, демократске и републиканске! Сами американци за те две партије истомишљеника кажу да су то „два тркаћа коња једног те истог газде“! Ето господине Ддуле, то вам је та чувена америчка нацифашистичка демократија и диктатура неколико богаташких кланова! Ако је судбина света у рукама Барака Обаме и Кетрин Ештон, онда нам се лоше пише! Кетрин Ештон нико није бирао на овој функцији, демократски зар не!?

malimedved

pre 9 godina

da se osvrnem na komentar "rakca" savrseno dobar i istinit. Mi se nadamo ulasku u UE! kada? sta sve moramo uciniti za uslove,mozda ce jedan od uslova da negovorimo srpski vise! Necemo primirisati tamo jer to oni ne zele pogledajte EU-portale i izvucite cinjenice kako nas smatraju. A sto se Ukrajine tice,taj narod nas istoku ima pravo za pobunu,zao mi je civila stradalih ali rat je rat. Fasiste niko nije osudio ovde na zapadu,i nece. A nama Srbima nece biti bolje u UE,sve dok uzimamo kredite,rasprodajemo zemljiste za bagatelu i neke prljave poslove obavljamo,oni nam daju laznu nadu. Procitajte Henrya Kissingera (najprljavijeg politicara sveta,ali najboljeg) njegovu visiju EU,nato,Ukraina,Rusija, pa ce te shvatiti neke stvari.

malo sale

pre 9 godina

Šefica diplomatije EU Ketrin Ešton je poručila da će biti "aktivno u uključena u razgovorima oko Ukrajine i da je njen interes podrška ukrajinskom narodu".

Znamo iz iskustva da se radi o velikom humanisti bez obzira o kom se narodu radi. :)

Zox

pre 9 godina

Super! Resite vi sudbinu sveta, da se prestane sa ratom uz neki Dejton XVII, pa da zaboravimo da je Ukrajina ikad postojala, kao sto ce ukrajinci zaboraviti kad su se grejali, jeli, radili...

Naravno, ne kazem da je bolje na Istoku (najbolje da ste sami samcati sve rasili), ni na Zapadu... Ni vama ni nama (SRFJ) nije niko kriv sto se nadjoste na promaji...

PS: pozdravlja vas Rumunija i Bugarska, dva naroda gladna bratska!

HanSolo

pre 9 godina

Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine.
(Miloš, 26. avgust 2014 14:57)
Evropske unije bi možda i bilo ok, ali to bi bilo i u Nato.
Zašto Amerika nije dozvolila rakete na Kubi, oni nisu vladari Kube..?

Бојан Илић

pre 9 godina

Vidi se da Putin laze.Neprijatno mu je-govor tela?
(mujcinovic salih, 26. avgust 2014 16:29)

Лагао не лагао, трља им носине увелико, а то је битно....:-)

Rdule

pre 9 godina

Nakon svega ovoga ako se ipak sve zavrsi na miran nacin(sto mislim da nece biti slucaj), Ukrajina ce biti jedna opsutela zemlja u haosu. Ulazak u EU ce moci da sanjaju , bolje uslove za zivot da ni ne pomisljaju. Kosta saveznistvo sa zapadom. Jedini interes ove zbrke je bilo glozenje Slovenskih naroda i u tome je zapad uspeo. Mada nisu uspeli da izbace Rusku flotu sa Krima. Ukrajina ce se nesumnjivo podeliti u buducnosti, da li bliskoj ili daljoj, videcemo.

Barem neka vajda

pre 9 godina

Kakvo puštanje zarobljenika, pa da uzmu oružje i ponovo počnu da pucaju po civilima? Neka okopavaju njive dok se ovo ne završi, pa onda mogu kući.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Sta Putin ima da laze,ljudi na istoku Ukrajine su za Rusiju to ne kriju,na zapadu Ukrajine su za EU,a vecina Ukrajinaca nije za EU niti za Rusiju tu je izgleda problem,oni bi trebali na sred Ukrajine proglasit neovisnost kao tampon zonu,a Lukasenko da ih podrzava.

Dzo

pre 9 godina

"Zašto Putin ne dozvoljava da Ukrajina uđe u EU? Ako Ukrajinci tako hoće, treba im to omogućiti, on je predsednik Rusije, ne Ukrajine". Ako ne razumes vrati se samo malo u proslost i sve ce ti biti jasno. Na primer legalno voljom gradjana izabrani predsednik je smatrao da je za Ukrainu bolje da udje u savez sa Rusijom, Belorusijom... nego sa EU. Od tog trenutka krece puc podrzan od strane EU i Amerike. Legalno izabrani predsednik se svrgava a dolaze ne demogratski izabrani predstavnici Ukraine koji su sebe samoproklamovali u Predsednike i ostale cinovnike. Ne glasanjem gradjana i izborima vec necijom voljom pitam se cijom. To sto ti je servirano od strane EU i SAD da gradjani Ukraine hoce u EU nije tacno. Jer su pre prevrata bili za pridruzivanje uniji Rusije, Belorisije...S toga bi trebao da se pitas sledece. Zasto EU i SAD ne zele da se Ukraina pridruzi uniji Rusije, Belorusije... vec je guraju u rat da bi je silom pripojili EU. Sagledaj situaciju od pocetka a ne od kraja i videces da je zapravo obrnuto od onoga sto ti mislis.

rakac

pre 9 godina

Mnogi pitaju sto se Rusija mesa, sto je tu EU, Nato. Zamislite da ti neko dodje i kaze od danas nisi Srbin, ne mozes govoriti svojim jezikom, a bogati zele tvoj kraj da ga rascepe radi interesa bogatstva. Da li ste videli koliko spomenika istorijskih su porusili ukrajinski vojnici, koliko crkava ruske pravosl. crkve je sruseno, da li ste videli u zapadnim krajevima Ukrajine kako batinaju Ruse koji tamo zive? U danasnjoj UK ima vise kukastih krstova od Hitlerove Nemacke. Ko je iz EU i USA osudio paljenje ljudi u Odesi? Slabo su i nasi osudili. Postoji ugovor iz '89. god sta koja zemlja bivseg SSSR moze a sta ne, ali Americi nista nije sveto. Nisam rusofil, ali na njihovoj strani sam sad, a vidim da su mnogi neupuceni! Na strani proRusa velik broj je Ukrajinaca iz tih zona, jer ne zele vlast Kijeva, a takodjer oni ne znaju drugi jezik osim ruskog, a sam Donbas region je najbogatiji u Ukrajini. Nadam se da cete i vi moji sagradani obuci uniformu Nato-a uskoro pa protiv Rusa, kako vas danasnje demokratske vlasti, dojucerasnjih nacionalistickih ubeduju. Takodje se vidi po komentarima koji su antiruski u velikom broju danima i danima.

prellee

pre 9 godina

I da je njen interes podrška ukrajinskom narodu"K.Eštonova.Valjda joj je cilj i Ruski narod, ako se zalaže za Ukrainu. Malo toga ona razumije.Uvukli su Putina u igru, jer ne vide u Ukrajini Ruse.Ubijali su ih u II svjetskom ratu, pa nastavili istu priču. Ljudima treba dati pravo da se izjasne hoče li živjetu u Ukraini ili otići iz nje. S obzirom da ih ubijaju, najbolje je rješenje da SE RAZIĐU.

skeptična

pre 9 godina

Rešavate, možda, ali da ćete rešiti, sumnjam. Bojim se da ćemo se mi još nagledati povuci-potegni poteza, raznoraznih susreta, mirovnih misija i čega sve ne. I to me naravno ne raduje. Naprotiv.
Ako nas je nečemu naučila bliža istorija, to je da je ovo što se dešava, uveliko - rat. Da bi se zaustavio, mora da se rasplamsa.
A da bih volela da se nakon ovog susreta okončaju sva ratna dejstva, volela bih, samo, strepnja mi je dublja od nade.

Defense of the Ancients

pre 9 godina

Stvar je samo u tome sta to Ameri imaju o ovim sada sto su na vlasti u Ukrajini, pa ih teraju na samoubilacke poteze. Od Ukrajine nema nista, to je bankrot drzava, imaju krs vojsku koja 6 meseca ne moze dva grada da osvoji. Rusi svakim danom sve vise dopremaju tehniku i hranu borcima za slobodu, tako da ili ce napraviti federalizaciju ili ce Ukrajina nestati ko drzava. U tom slucaju, Rusi ce napraviti istocnu Ukrajinu ili Novo Rusiju kako se sad zove kao posebnu drzavu cisto da bude kao tampon zona i naravno ono sto od Ukrajine ostane nece imati izlaz na more.

Zole

pre 9 godina

Ovo je sukob SAD i Rusije koji se vodi na teritoriji Ukrajine. Ako jedna od sukobljenih strana nije prisutna u razgovorima, teško da se moze očekivati neki dogovor.

kondor

pre 9 godina

Ova druga slika je hit, odlicno su ih uhvatili. Pazite poglede i u kom su polozaju oci. Putin samozadovoljan,Estonovoj zao Porosenka, Porosenko sav orosen kao pred suze, ali ovaj Kazhstanac Nazarbajev je pobjednik dana. Kako samo gleda Porosenka stari KGB-ovac,u fazonu dizelasa iz devedesetih. Lele,sta bi mu ovaj radio da ga se docepa...

Mare,NS

pre 9 godina

""...Ketrin Ešton je poručila da će biti "aktivno u uključena u razgovore o Ukrajini i da je njen interes podrška ukrajinskom narodu"...""
Sta ces,ima zena iskustva u pregovorima.Poznata je po statusnoj neutralnosti,pa ne cudi ovakva izjava,koja je analogna onima koje daje u nasem slucaju,pogotovo kad umesto Ukrajina stavite Kosovo.
Tako da se u prvom slucaju i ne spominju Rusi,a u nasem slucaju Srbi.
Neutralno,nema sta!

Ми нисмо непријатељи

pre 9 godina

Брат, пружи руку брату, ми нисмо непријатљи. Сачувај сваки метак, он је намењен за онога ко хоће реке крви, брат брату брат од сада за увек !!!

AtamanCG

pre 9 godina

Postovanom komentatoru koji se potpisuje kao "mujcinovic salih" !
Zelim samo da te pitam : da li znas kako se zvao covjek koji je 28.06.2014. trebao biti prvi atentator na Ferdinanda u Sarajevu ? Da je on bacio bombu, za Principa niko ne bi ni znao ... Zasto su ga zaklale ustase 1943. godine ? Dragi Salih, ja ti kao pravoslavac zaista želim da ti Bog da sve što želiš i da barem nekada nešto pročitaš što nije napisao neko sa "prijateljskog" Zapada :-)))))))

N2

pre 9 godina

Niko ne brani Ukrajini da udje u EU, ali ne mogu u NATO. Problem je sto to ide u kompletu. Prosta je stvar Nato koji trenutno nema opravdano postojanje pritiska i stalno napreduje ka Rusiji. Ovo je samo logicna reakcija Rusije, koja se danas BRANI u Ukrajini. Puklo je u Ukrajini a, moglo je i u Poljskoj npr. da su Rusi bili spremni. Prosto je treba samo obrnuti uloge i sve ce biti jasno. Zamislimo hipoteticku situaciju u kojoj Meksiko udje u vojni savez sa Rusijom i Rusi instaliraju svoje rakete i posalju avione. Da li bi to Ameri dozvolili ili bi smatrali za legitimno pravo da pregaze Mexico?
Problem Ukrajine lezi u cinjenici da su je sarlatani uspeli ugurati u klinc izmedju agresivnog Nato pakta i ruskog (do skora uspavanog) medveda. Trebali su bolje proceniti i uvazavati realnost. To je nazalost neminovnost skoro svake drzave.

Homo politicus

pre 9 godina

A gde su predstavnici SAD? Oni vrebaju iz prikrajka, a onda se pojavljuju kao spasioci ili neko ko treba da upiti dodatnu kritiku i bude tas na vagi koji ce u startu dati prednost jednoj strani,...a znamo svi i kojoj.

Miša, Bgd

pre 9 godina

@(Zip Nis, 26. avgust 2014 15:08)
Ako niste primetili nova i to velika kriza kreće na bliskom istoku i dobrom delu severne Afrike. Ukrajina je sve manje vest što i jeste šansa za mir.

FRULL

pre 9 godina

"Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton imaće u Minsku odvojen susret s Porošenkom"

LOL kad je neko iz Evropske unije isao u Misk?

Ludak

pre 9 godina

E bre kakav je to svet ciju sudbinu resavaju ovi navedeni...Umesto da su seli pre pola godine i resili pitanje...sveta...sad su nasli za shodno da se nadju i prepucavaju.A Ukrajina i ako udje u EU, EU ce da izadje, jer ne znam kako se snalaze sa Bugarima i Rumunima, samo jos im ovi fale.

fs

pre 9 godina

Nenade,kakvo god da je uredjenje u Belorusiji, to je dosta uredjena zemlja, bio sam u februaru i sam sam se iznenadio. Zaista ne bi ste verovali...

nevski

pre 9 godina

I tako, sad može da priča sa Putinom.....? Eh, ali , sad se malo i Zaharčenko i Carjov pitaju? Kažem malo, jer, ako Potrošenko ne pristane na, minimum federalizaciju, a, posle lančano sledi konfederalizacija pa nezavisnost, za 15,20 dana se neće pitati ni toliko... Bolje da je pravio čokolade, ali ne, hoće tajkun da ga zabeleži istorija. Onaj smešak i oblizivanje Putina, i, preplašen pogled Porošenka, te skrušen osmejak evropske lepotice, neprocenjivo.......

Što se čišćenja u Donbasu tiče, prve "lastočke" malopre, predalo se 94 Ukrajinaca, a, duga je noć u Donbasu...Ko se preda, lepo okupati, nahraniti, i nazad u Banderland, a, ako se kojim slučajem vrate, nema stajanja do Dnjepra, mada, cenim da je sa Banderom ovde gotovo. I još spavaju ćelije u Harkovu, Dnjepropetrovsku, Odesi, da ne nabrajam dalje, malo guglajte, postojala nekad Malorusija, to će biti Novorusija, buduća. Završiću uz tradicionalno, samo polako, strpljenja samo...

Nabucco

pre 9 godina

@Dragan
"Dovoljno je videti Putinov govor tela i to kako izbegava pogled u oči, da bude jasno da je gubitnik i lažov koji je uhvaćen u laži."

Koga da gleda u oči? Moralnu, duhovnu i estetsku "lepoticu" Ketrin? Od pokolja Romanovih pa preko Staljina do Jeljcina, ruski narod je naučio da prepozna zlo. Nadam se da više nikada neće dozvoliti strancima da odlučuju o svojoj sudbini...

AtamanCG

pre 9 godina

Greška ! 28.06.1914., a ne 2014. Za neobavještene, prvi atentator se zvao Muhamed Mehmedbašić, potomak stare osiromašene begovske familije ... Velikosrbin, kratko rečeno ...