Ponedeljak, 25.08.2014.

11:22

UKR snage čuvaju Donjecku oblast

Ukrajinski bataljoni "Dnjepar-1" i "Donbas" odbili su napad proruskih snaga na Markino i Novoazovsk u Donjeckoj oblasti kod Azovskog mora.

Izvor: B92

UKR snage èuvaju Donjecku oblast IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

223 Komentari

Sortiraj po:

NEKO KO NIJE SRBIN

pre 9 godina

U Srbiji podhitno ukinuti Engleski jezik, treba Ruski da se uci. A Srbija da se prikljuci Ruskoj federaciji a ne Europskoj uniji. Tako bi i nama bilo bolje.

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Čitam komentare, smiješni ste... Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.
(Crnogorac, 25. avgust 2014 17:59) O'đe mobilni!!! N'ek si im rek'o! Jos kad bi znao sta pišeš .

T

pre 9 godina

Citam komentare i divim se Rusima jer nisam ni znao koliko su mocni. Ali mi nije jasno, kako im se to desilo da ih takvi bednici kao sto su Ukrajinci isteraju iz Slavjanska?

Astra

pre 9 godina

Ne znam, ja sam na nekim drugim sajtovima čitao da je situacija upravo suprotna u odnosu kako ovde tvrde. Mislim da se Putin malo igra sa Ukrajinom, tek da im pokaže gde im je mesto na sutrašnjim pregovorima.

Nikola original

pre 9 godina

splico,
Bravo matori,sa ovim komentarom si ušao u Top Ten najglupljih komentara na forumu od njegovog nastanka.Samo mi reci molim te ako smo mi rešili da se udružimo sa Rusima,onda ste vi u velikom problemu,jel da.Ako vam je jedini argument to što su vas ubacili u NATO,ne bi mi bilo prijatno u vašoj koži jer osim što preko vas šalju zalihe istočnoevropskog zastarelog naoružanja raznim teroristima,tj.borcima za slobodu širom sveta,iskreno ne vidim neku korist za tvoju ljepu.

ISKANDER

pre 9 godina

Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.
(Crnogorac, 25. avgust 2014 17:59)

Kolega,prvo krece Ruska avijacija,koja ce posto zna ugradjene algoritme u S-300PS i 'Buk' (koje Ukrajina ima) eliminisati ukrajinsku PVO i preostale avione iz Ukrajinskog RV,jer Ukrajinci jos stede svoje malobrojne Su-27..
Radice sve; od vojnih satlita 'Glonass',aviona za otkirvanje i rano upozorenje 'A-50",pa sve do aviona lovaca,lovaca bombardera,jurisnika i transportnih aviona.

Kada to cuju 'granicari' o kojima pises,isti ima da odu sve do Poljske,ako ih u medjuvremenu ne eliminise Ruska 'zdruzena koalicija' (oklopno mehanizovane jedinice i artiljerija),a sve u sadejstvu sa padobrancima (VDV),jedinicima posebne namene (Specnaz).
Ne razmisljaj o paklu,jer bi Ukrajinska vojska upravo gorela u paklu ako Ruska uleti u Ukrajinu. Posto te realno ne zanima oruzje,ja mislim da je bolje da batalis ovu temu.
Kolega,nemaju ti granicari nikakvih sansi sa protivtenkovskim projektilima (koje ti nazivas 'antioklopnim' naoruzanjem).

sima

pre 9 godina

Gospodo,ili gradjani Srbije!Pitam ja Vas,s cim ratuju u Ukrajini?Ukrajinci imaju(zastarelo)naoruzanje bivseg SSSR-a,a sta imaju pobunjenici u jugoistocnoj Ukrajini?Rusko naoruzanje!A odakle im,i ko im salje?Rusi!"Gradjanski"rat u UA je napravljen po istom scenariju kao u Jugi!Prvo zarati pa onda vladaj!A zatim Krim(kod nas Kosovo)!Zao mi neduznog naroda!Pojma nemaju sta rade!Prepucavanje velikih sila pomocu malih i nemocnih naroda!I nama su Rusi "pomagali"!

Siniša

pre 9 godina

Mićo ne lupaj! Granicari zaustavili 10 tenkova!!! Da je 1 tenk u pitanju, pa da moozda poverujem! Znas libti sta je 10 tenkova!!?? Pa to je zemljotres od 7°po rihteru!!

Griffin

pre 9 godina

(Luka, 25. avgust 2014 16:15)U Abhaziju,tadasnju Gruziju, su usli tako sto su dosli transporterima na prelaz,komandir izasao,pitao da li nameravate da sklonite ova vozila sa cudnim slovima u stranu? Ovi rekli ne.Toliko. Samo ih je transporter gurnuo u stranu i kolona je nastavila dalje.Zestokih Borbi u Osetiji i Abhaziji skoro da nije ni bilo.Tu su uglavnom zabelezeni divljacki napadi Gruzina na civilna mesta.Kao u Cinvaliju npr. Gde su pucali na macke,na pse,na senke iza prozora stambenih grada i sl.Sami sebe snimali. Snimke odlicnog kvaliteta imate na YT. Zadnji koji sam video je kolona i gomila zaplenjenih gruzijskih Hamera kako krecu ka Rusiji.Verujte.Rusija ima vise Hamvija nego sve drzave bivse SFRJ i sve NATO drzave u okruzenju zajedno. xD

neko ime

pre 9 godina

Ovakvo izvestavanje ukrajinskih medija jako me podseca na pocetne dane, pa i mesece rata u BiH, kada su sarajevski mediji Ratka Mladica uporno nazivali "komandant trece vojne oblasti Vojske Jugoslavije".

odgovor komšiji

pre 9 godina

@(splico, 25. avgust 2014 17:36)

Sedi ti gde si i vidi šta ćeš sa mandarinama, maslinama i plodovima mora! Sve će ti propasti (lako kvarljiva roba) - Rusija vam okrenula ledja, jedino ako vam Nemačka ne plati odštetu. Za nas ne brini!

Урош

pre 9 godina

Граничари су Рамбо, Бетмен и Флеш. Чекају да им се ускоро придруже другари из икс Мена, за неколико сати ето Украјинаца у Москви.

Suludost nema granice

pre 9 godina

Tomislav HR, da li ti zaista veruješ toj propagandi da bi jedna milionska armija RF, u borbu protiv žute hunte slala golobrade mladiće od 18 godina?

bonaparta3

pre 9 godina

Ukoliko se ne varam i Rasmumsen je objavio, kao nekad čuveni lažov Šej, da su pre dve nedelje isto tako ušla kolona koju je ukrajinska armija uništila, pa ne videsmo ni gusenicu od rukog tenka. Čista lovačka priča kao i obično sa zapada, nego mene i dalje posebno intresuje šta bi sa onim malezijskim avionom? Ko je pobio nedužne ljude? G-do Holanđani na nas ste dizali dreku za tri ubijena Šiptara a vaših 100 ubiše i to decu ni krive ni dužne i ... pojeo vuk magarca. Sram vas bilo!!! Stidite se svojih žrtava u intresu Amerike, jer znate ko je pobio vaše ljude. Jacenjuk i Porošenko bi trebalo da su već u Hagu ili to ide posle kada vi ostvarite svoje ciljeve i uzmete gasovod pod svoje. Jao nama u koju mi to EU idemo???

SIMA KG

pre 9 godina

Kolko kontradiktornih podataka u tekst kao prvo:Nekoliko desetina ili desetak tenka, ukrajinski granicari sa "par pracaka" zaustavili kolonu oklopnih vozila i traju sukobi....

walter

pre 9 godina

Cek cek "prerusena ruska vojska presla granicu" jaooo pa smejao sam se dok sam citao samo ovaj tekst. Zalosno je sta sve rade ameri i evropljani radi nato dominacije ili kojih vec interesa, jadan taj narod dole... Da Rusija hoce ona bi uradila punu invaziju na Ukrainu (inace pretezno ruskim stanovnistvom naseljenu zemlju), a ne "prerusenih desetak tenkova" ili cega vec...jadno je koje sve razloge traze zarad pomoci Amera. Nek im je Bog upomoc kao i nama kad su pomagali...

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Новорусија на Азовском море... Ослободили летовалиште Седово... Јединица Украинске морнарице се предала без борбе! Сад имају морнарицу.

Mare,NS

pre 9 godina

Samu ovu vest ne vredi komentarisati. Ukrajinska armija je pretrpela strahovite gubitke u zadnjih par dana, otkada je pocela kontraofanziva proruskih snaga.Ti gubici se moraju opravdati, imaginarnim mocnim protivnikom, kakav je Rusija!
Kako bi drugacije opravdali unistenje celih, do zuba naoruzanih brigada od strane,nekakvih opolcenika? Pa, javnost u Kijevu bi ih rastrgla, ako u pricu ne uvedu celu Rusiju.
Shvatite ovu vest, kao pricu za domacu javnost (u Kijevu), pustenu po nalogu zapadnih "savetnika" (citaj: nalogodavaca)!
O dokazima, naravno na vredi ni pricati...

Pera Trta

pre 9 godina

Ukrajinski granicari zaustavili imaginarni konvoj ruskih tenkova. Onda je proslo dejstvo ludare pa su shvatili da su ga i dezintegrisali.

Miki

pre 9 godina

Pre 45 godina bilo je oružanih sukoba na dalekom istoku na granici tadašnjeg SSSR i Kine. I onda moskovska novinska agencija TASS javlja:
- Kineska vojska je mučki napala traktoriste koji su mirno obrađivali zemlju u pograničnoj oblasti. Naši traktoristi su uzvratili vatru i uništili tri kineska tenka.

splico

pre 9 godina

ako ovo uspie rusima da okupiraju ukrajinu, sledeca je Moldavia a posle rumunjija i Bulgaria a posle Srbija i RS, a kasnie ih crnogorci izmarinjaju i stave tacku na okupaciju.
Olo Srbi komsie, posle svi tih kolonija uskoro ce te pod rusuji, u cistu bjedu i nazadovanje.

Crnogorac

pre 9 godina

Čitam komentare, smiješni ste... Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.

Tihi Donjeck

pre 9 godina

A zasto bilo koga ova situacija od petka do danas lznenadjuje? Posebno na frontu.

Jeste li citali izjavu Angele Merkel? Mora biti u skladu sa ruskim interesima. Danas se samo operativno sprovodi ono sto su dogovorili Putin i Angela. Jasno je da je USA odigrao na pogresnu kartu neo-nacista.

Mada, i sam rat i sama kriza su daleko od kraja.

jakub

pre 9 godina

hocemo li nekad bilo kad videti neki snimak te ruske invazije i prodora tenkova. Danas kada sveki telefon ima kameru a telefon svaki covek nema ni jednog jedinog snimka nit slike tog prodora i invazije.

Deki

pre 9 godina

Ko prati ovaj sukob zna sta se dogodilo zadnja 3 dana, ukrajinska armija je toliko poderana da to ne moze niko da zakrpi
Imam osecaj da ce B92 [sic!] da tvrdi da su Ukrajinci u Lugansku, i kad Novorusi umarsiraju u Kijev

japanese

pre 9 godina

@ISKANDER
Mogu samo da kazem da jedva cekam novi komentar ovog ISKANDERA, covek je vojna enciklopedija. Obozavam njegove komentare, jer i sam volim da citam o raznoraznim tipovima naoruzanja, pogotovo kada je avijacija u pitanju, ali ja sam za ovog coveka malo dete. Svaka cast

Douglas Bader

pre 9 godina

Mozda zvuci amaterski i naivno, ali za razumevanje UKR i RUS odnosa, korisno bi bilo pogledati "Mi iz buducnosti" drugi deo. Sjajan primer holivudske megapatriotske propagande, na ruski nacin.

Sistem

pre 9 godina

(Alexa, 25. avgust 2014 15:14)

Znaces za par dana, kamarad. Samo ako jos budes mogao da verujes... vidim tvoji pro-natovski istomisljenici tesko bas tesko podnose cinjenicu da Lugansk nije osvojen.

I da, dobro se secas iz JNA, teknkovske jedinice ne nastupaju bez pesadije. Kao sto ni ove u Ukrajini ne idu bez pesadije. Ne brini.

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Армија Новорусије приближава се на југу Мариупoљу, Новоазовску, а на северу Северодоњетску као и стратегијском граду Дебељцову... Телмењцово је исто ослобођено на пути Ростов Мариупуљу ...

gde logika?

pre 9 godina

Meni nije jasno vam cela Ukrajinska armija pola godine ne može da sredi pobunjenike, ali zato GRANIČARI odbijaju rusku armiju...
hehehe malo manje treba da hranite žutu štampu

Darksi

pre 9 godina

Ukrajinski granicari,ne samo da su zaustavili prodor ruskih oklopnjaka ,nego su silovitim protuudarom sami presli u Rusiju.Zaneti poletom i verom u pravdu,stigose do Moskve ....odakle rusi beze u panici .

Luka

pre 9 godina

da li ste vi svesni kako bi izgledalo da Rusi stvarno prodiru? Pa oni ne bi usli na jedan prelaz,ako bi uopste ulazili preko prelaza.Da li shvatate da je Ukrajina i geografski gledano u poluokruzenju od strane Rusije?Pa za 5 dana bi bili u Kijevu.Nemojte molim vas da se brukate i da prenosite ovakve vesti.

niki

pre 9 godina

Sa Ukrajinom je danas definitivno zavrseno posto je Novorusija zvanicno osnovala svoju armiju i vise nema nazad.Imali su sansu do juce i nisu je iskoristili da ostane na federalizaciji.

steva

pre 9 godina

Извините, не бих хтео да паничим, али ипак:
Жители: Национальная гвардия спешно оставляет Мариуполь
25.08.2014 13:15

Треба линк? Може. http://www.vesti.ru/doc.html?id=1918853&tid=105474

Тек толико да се види и да Руси имају пропаганду. Тако су унапред говорили и 43 да ће у Курск ући. И ето ... отада им је две године требало до Берлина.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Nenad T je pametan kao Biljana Srbljanovic ,deca se vracala iz rata u sanducima,ko jos slao decu u rat,vojnik je da cuva drzavu,taj ne postiva predke koji su pali za Jugoslaviju i danasnje vojnike pale koji su je pokusali branit,to je suntavilo.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@Tomislav HR

Kada se pozivate kao dokaz vesti sa ukrajinske televizije, to nije vredno komentara, jer u Kijevu i ostalim mestima Ukrajine je mnogo gore nego sto je bilo u Zagrebu, gde i dan danas ne mozete da kazete nista pozitivno o Srbima, a da ne strepite od uvreda i batina. Dalje, veoma nekorektno je da ovoga momka pominjete u konkekstu ratnog ili nekog drugog zarobljenika. Jer ako ne znate ruski, onda cu Vam ja pomoci da razumete ono sto je on rekao. Da je iz Samare gde je bio na odsluzenju bio prebacen u Rostovsku oblast i da su nekoliko puta imali uzbunu. To je sve na teritoriji Rusije. Onda, ocigledno citajuci napisani tekst pored kamere, govori da je bio svedok i da je cuo da je GRU i specijalni jedinice bile u okolini Luganska. On je to cuo na osnovu procitanog teksta, ali on i njegova jedinica tamo nisu bili. Dalje od govori kako je resio da pobegne iz Rusije i ruske vojske jer je shvatio da je zvanicna propaganda netacna na osnovu "kontakta koje je imao preko drustvenih mreza sa prijateljima u Ukrajini". Znaci, nije tacno da je on zarobljen, nije tacno da je njegova jedinica bila u Ukrajini, a koji su njegovi razlozi zasto je samovoljno napustio jedinicu i pobegao iz Rusije - to je pitanje za njega, njegove roditelje i istrazne organe RF. Ali jedino sto je tacno, to da Vasi navodi nisu istiniti.

na kijev

pre 9 godina

Preko 2 trecine vojnika Novorusije su ruski drzavljani opremljeni sa ogromnim kolicinom ruskog oruzja ako ovako nastave oni ce biti obicna Ruska vojska u UK u neobjavljenom rat...
(darko, 25. avgust 2014 11:52)

Pa, i mnogo ukrajinskih vojnika i oficira ima rusko državljanstvo i opremljeni su skoro 100% ruskim naoružanjem i imaju ga neuporedivo više od vojske Novorusije. Da li to znači da su i oni "obična ruska vojska u Ukrajini". I reci mi, kada se poslednji put desilo da neko nekome zvanično objavi rat. U poslednjih 70 godina to se nije desilo, a imali smo "mali milion" ratova.

vaske

pre 9 godina

Tomislav HR@ Ustaski lobi nam objavljenu plitku propagandu ukrajinskih neo-nacista.
Pomesao si nas sa Hrvatskom, tamo prolaze ovakve bljuvotine.
Cudo nisi dao link propagande Treceg Rajha o o tome koliko je zlocinacka tvorevina SSSR i kako preko njega Jevreji pokusavaju da zavladaju svetom.

Quatsch

pre 9 godina

Koja je ovo propagandna glupost je i dokaz, da ni Nemci nisu to objavli. Upravo sam pregledao sve nemacke vesti, a oni su odmah svaku propagandu iz Kijeva do sada objavljivali. Podrazumeva se da su im sve, bez provere, uzeli
"zdravo za gotovo"! Ovu NE!

Boske

pre 9 godina

@Tomislav HR - ah, komšija, baš onaj najvažniji link ti ne radi, a kad se malo potraži po stranici Ruskog Ministarstva odbrane, može se naći vijest o posjeti ministra odbrane Šojgua 76-oj Desantnoj diviziji u Sankt-Peterburgu i uručivanju Ordena Suvorova za "uspješno obavljene borbene zadatke zaustavljanja međuetničkih konflikata u Jermeniji, Azerbejdžanu, Južnoj Osetiji, na Sjevernom Kavkazu i Kosovu".

"Сегодня, в День Российского флага, вручаю орден Суворова", - сказал он и добавил, что сегодняшнее событие носит символический характер. С. Шойгу подчеркнул, что на протяжении многих лет 76-я дивизия была образцом служения Отечеству, принимала участие в сдерживании межнациональных конфликтов в Армении, Азербайджане, Косово, Грузии, на Северном Кавказе.

Divizija je učestvovala i u podršci snagama Samoopredeljenja Krima prilikom obezbjeđivanju referenduma na Krimu, u martu ove godine.

Силы самообороны Крыма для обеспечения проведения референдума были поддержаны российскими военными, действовавшими весьма корректно, отметил Путин.

"Мы должны были создать условия для свободного волеизъявления крымчан, чтобы там не было танков, чтобы туда не пришли националисты. За спиной сил самообороны Крыма, конечно, встали наши военнослужащие. Они действовали очень корректно, но, как я уже говорил, действовали решительно и профессионально. По-другому провести референдум, чтобы он прошел свободно, было просто нельзя", – сказал президент."

Alexa

pre 9 godina

Ja baš nisam neki vojni analitičar, ali koliko se sećam iz JNA tenkovi bez podrške pešadije i helikoptera malo znače... Ne bih sada da kvarim sreću rusofilima, ali pešadijska jedinica naoružana protivoklopnim oruđem mogla bi da zaustavi i desetkuje kolonu tenkova bez zaštite, a pogotovo u urbanim oblastima! No, pošto su u Srbiji svi vojni analitičari, selektori i premijeri, ja se izvinjavam ovim prvima ako ih moj kometar vređa!

Sinjajevina

pre 9 godina

@Tomislav HR

Povodom vojnika Balabanova ovo je saopstenje ministarstva odbrane Ukrajine: "redov Andrej Balobanov ne nalazi su u zarobljenistvu ukrajinske vojske, zato sto Rusija ne ucestvuje u vojnim dejstvima na teritoriji Ukrajine. u potpisu pukovnik Kastanov Vitalij Valjerevic (полковник Каштанов Виталий Валерьевич. Тел. (044) 454-73-15).

Taj pukovnik je cak telefonom razgovarao sa roditeljima vojnika i potvrdio im je ovo: – Вашего сына нет в списке военнопленных. У нас вообще нет пленных из России, – сказал Балобановым по телефону полковник Виталий Каштанов из украинского Минобороны.

zoran

pre 9 godina

putin radi ono sto je milosevic kod nas..vrsi agresiju na ukrajinu pod izgovorom zastite rusa ..vec vidjeno kod nas,sto dalje od rusa daleko im lepa kuca

ISKANDER

pre 9 godina

(ISKANDER, 25. avgust 2014 12:13)

Gresis,sinak, gresis :)
Na slici je T-72BM [link]
(upucen, 25. avgust 2014 13:56)

Ne gresim, prijatelju - ne gresim...
Drago mi je sto te zanima vojna tehnologija,ali nisi dobro izucio razlike u svetu T-72 tenkova.
Link koji si poslao pokazuje tenk T-72AB, ili tenk T-72B (obrazac tenka za 1985 godinu, koja je imala ERO tipa 'Kontakt', dok je tenk koji je na slici ovog naslova T-72B (obrazac za 1989 godinu) sa ERO tipa 'Kontakt 5..
Tenk T-72BM "Rogatka" izgleda ovako.. http://img50.imageshack.us/img50/852/t72bm2006hy3.jpg

Taj tenk T-72BM ima motor od 1000KS, top 2-A46M-5,kamuflaznu zastitu 'Nahidka', ERO tipa 'Relikt' koji je duplo efektivniji od 'Kontakt 5' ERO-a od ovih na slici na linku B-92..
T-72BM je zasad verovatno najbolja verzija tenka T-72,iako Rusi svoje tenkove bar zvanicno modernizuju na T-72B3 nivo, koji je opet druga prica.

ko prizna pola mu se prašta

pre 9 godina

Da nije opet pomoc u hrani i lekovima od mile im i bratske Rusije, samo su kamuflirali da se primeti.
(Glup sam, 25. avgust 2014 12:52)

Ma, jok, stigla im pomoc od brace Kanadjana u zastitnim prslucima i slemovima, od brace Nemaca uniforme i cizmame, a od americkih humanitarnih organizacija helikopteri, puske i oprema za nocne borbe.

Mare

pre 9 godina

Ova vest ce ubrzo biti demantovana od strane Moskve.
(Mare, 25. avgust 2014 12:44)

Malo cudno ali moram samog sebe da citiram...Kao sto sam rekao, uskoro ocekujem dematni i dobili smo ga...Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kaze da nije cuo niti zna za bilo kakav sukob ruske vojske i ukrajinskih granicara...

Vladimir

pre 9 godina

Ovo se moglo naslutiti juče i prekjuče. Prvo Ukr. snage bombarduju Donbas Arenu u Donjecku (stadion Šahtjora) - osveta Ahmetovu jer nije hteo da im da pare za nastavak borbi. U tim krajevima, kad tajkun takvog ranga okrene ćurak, to može da reši rat. Zatim juče izjava Merkelove u Kijevu. Očigledno su se i u Moskvi sabrali i shvatili šta u stvari hoće - nezvanična informacija je da se Strelkov vratio iz Moskve i preuzeo vrhovnu komandu nad oružanim snagama Novorusije. Rezultati su vidljivi, a kome da se žale Ukrajinci? Pa onome ko ih je u ovo i gurnuo. Samo pitanje je da li u Pentagonu primaju tu vrstu žalbi. Hvala!

Kiza

pre 9 godina

@ (Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Previse si se nas..o za copy and paste. Da te pitam HR. Ko je oborio
malezijski avion. Sta bi, tisina. Od koga hrvatske ti dobijas te podatke.
Mozda od svojih analiticara.

c i t i z e n

pre 9 godina

Proverite bolje informaciju. Da je sigurno tacna, ovde u Svedskoj bi to svi mediji vec objavili (Svedska i Rusija imaju tradicionalno ne bas prijateljske odnose). Prenose samo Lavrovljevu najavu novog konvoja.

slavko

pre 9 godina

Podrška srpskim rusofilima koji za živu glavu neče dozvoliti ulazar Srbije u EU. Zemlji koja slavi okupaciju neke druge zemlje i aneksiju njezinog teritorija nema mesta u EU!

samo sto nije

pre 9 godina

Opet gomila gluposti. Granicari imaju lako naoruzanje, znaci kalasnjikove i zaustavili su kolonu od 10 tenkova. hahaa. Prvo tenkovi nece da prelaze na granicnom prelazu, drugo.. gde tenk naumi da ide on tamo prodje, kroz kucu, rusi drvece i sve pred sobom. Ako rusi hoce onda ce to da urade kao na krimu.. u gruziji...

john galt

pre 9 godina

Manite se corava posla. Nema nama vajde ko god da napreduje. Mada kad pogledam, jesmo mi zaludjen narod, al ovaj Tomislav HR nam pokazuje da ima i gorih. On vec sahranio 70% Rusa, Putinu ostali samo trecepozivci.

Jovan

pre 9 godina

Kakve snage "Novorusije", kakvo međunarodno pravo. To su trice i kučine. Ovo je drsko osvajanje jedne suverene države. A o tome: "da će do proleća i Kijev biti slobodan" samo da dodam; teško tome kome Rusi donose slobodu tenkovima. Setite se samo Mađarske, Bugarske, Rumunije, Poljske, Češke, Slovačke, DDR, Estonije, Letonije, Litvanije, Kurilskih ostrva, pa zašto da ne i Sanstefanskog ugovora kada su nam pravoslavna braća uklonila sa geografske karte Srbiju i stvorile Bugarsku do Jadrana i to kao kneževinu kojom bi (o čuda) upravljala majčica Rusija.

nenad t

pre 9 godina

Tako je svojevremeno i Sloba tvrdio da "Srbija nije u ratu", a deca se vraćala iz vojske u sanducima.... Ista pamet, (šuntavilo), ista škola!

Bojan

pre 9 godina

Ne budite naivini i ne zauzimajte stranu u ovom sukobu.
Ovde niko nije nevin a medjusobno se bore bratski narodi.
Koliko simpatija imam prema Ukrajincima, toliko imam i prema Rusima.
Gledajmo svoja posla i kako nama da bude bolje.

Бојан Илић

pre 9 godina

Конвој пролази и иде до циља, шта год ви смислили!:-)
Знате већ...
Није то јадна Србија !

Ivan S

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

rođače, pa čemu ovoliki nivo projekcija baziranih na izolovanim slučajevima?! Nema potrebe da budeš do te mere zaslepljen situacijom u bratskoj ti zemlji. Ako ti se ne dopada ono što se dešava ti nemoj da pokrivaš oči i uši i ubeđuješ sebe u nešto što ne stoji.

Trenutno u Ukrajini se bori dosta dobrovoljaca iz Rusije kao i instruktora, dosta vojnika na odsluženju vojnog roka ali šta sa tim?

Ukrajinska armija (mahom od neonacista i plaćenika) je došla na jugo istok sa tehnikom koja je dovoljna da se potčini cela bivša Jugoslavija a pun je internet zgaženih jedinica i zgarišta motorizacije i ljudi po njivama oko Donjecka i Luganska.

Stvarno mogu da razumem sve ali da umišljaš da su Rusi nacisti i da ih Ukrajinci uništavaju, to je stvarno blizu patološke uobrazilje.

Uzgred Ukrajinska vojska je po svim parametrima barem 30x jača na terenu a iz takve pozicije sramota je izgubiti i jedan tenk a kamoli stotine.

Naravno, ne treba misliti da će prorusi dobiti Ukrajinsku vojsku, ali ako se ovako nastavi nije isključeno da će zadržati barem Donjeck.

Krokodil

pre 9 godina

TOMISLAVE HR. Ne budi naivan. Ovaj put Mr. banana rusi sa svojim bankarima. Pa vidis li sve grobove i rusevine poslije arapskog proljeca? Nahranili su i naoruzali islamisticke manijake pa sad puca saradnja? Sreca da Sirija nije pala bio bi otvoren put manijacima sa zelenim zastavama. Sadam i Gadafi su bili sekularni anti islamisti. Ko je ubio te ljude? Tomislave....

biograf

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)
e pa tomislave,tvojim neistinima nema kraja,zamisli mediji u rusiji stidljivo ali ipak izvestavaju kako otac nekog vojnika koji je poginuo u ukrajini salje pismo Putinu,da je to istina CNN ne bi bio stidljiv.
Ministar odbrane je toliko lud,da bi odlikovao neke za zasluge u ratu ,a oni non stop demantuju da su njihove snage u ukrajini,pa nisu oni od juce,ili ti mislis da su ruski funkcioneri toliko zatucani i glupi.
Zamislite ruska armija samo obavestava da su njeni vojnici poginuli a ne objasnjava gde i kako,kako da to nema na CNN,NBC,FOX TV,to bi brujalo non stop.
Slagvort na svemu je to da su ruski vojnici zarobljeni od strane ukrajinske vojske,pa gospodja amanpur,bi vec imala rerportaze i dokumentarce o tim zarobljenicima.
Sve u svemu od tomislava i ne mozes da ocekujes drugacije vidjenje konflikta,samo ono sto je zapad uradio sa srbijom tokom gradjanskog rata u sfrj,ne moze sa rusijom,ipak je to velika sila i zemlj,medijski rat,pa sta se to tice rusa,oni su i tako dobili sankcije od zapada,ali svet nije zapad,pa zato sad eu moli i apeluje da drugi postuju njene odluke i da se solidarisu s njima,ali to im ocigledno ne ide od ruke.
Ako mogu nas uslovljavati,zemlje koje nisu na nasem kontinetnu ne mogi,kod njih nemaju nikakav autoritet,a i dokle ce i zemlje clanice drzati pod kontrolom pitanje je,sve se cini nece dugo,samo sa jednim odgovorom iz rusije,zamislite da prosire sankcije.

dragaN

pre 9 godina

Nezvanično, hunta je izgubila kontrolu nad Novoazovskom, i krenula da se povlači iz Marijupolja (grad od 500k stanovnika).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Voja, 25. avgust 2014 12:48)

Nezvanicno, na osnovu onog sto pratim na Tviteru, a sto pisu gradjani Mariopula, fasisticka vojska u Maripoulu je vec krenula da napusta grad i verovatno da ce ga predati bez borbe. Inace, Mariopul su fasiti osvojili pre dva meseca. Mariopul ja grad na Azovskom moru, daleko od Donjecka, bio je kao pusto ostrvo okruzeno fasistima pa ga je bilo tesko odbraniti. Ako se sada poveze teritorjalno sa Donjeckom, bice odlicno. INace, situacija na frontu je odlicna. Novorusija je pre dva dana krenula u kontru (koju je dugo najavljivala) i napreduje u svim pravcima. Smrt fasizmu, sloboda narodu!

Mir je izgledan

pre 9 godina

Totalno rasulo i poraz vojne kampanje Kijeva u Istocnoj Ukarajini, kao i ocigledno skora predaja svih opkoljenih jedinica, stavilo je kijevsku Vladu pred zid srama. Izmiljeni upadi ruskih jedinica trebalo bi da posluzi kao opravdanje za poraz pred svetom ali, pre svega, pred sopstvenim narodom.

c!

pre 9 godina

@
(Glup sam, 25. avgust 2014 12:52)

Dobro je da priznajes...
Ne veruj bas svakoj vesti "na prvu". Ukrajinski granicari ne mogu da se odupru vise od 10 minuta ni jednom oklopnom vozilu, a kamoli konvoju oklopnih vozila. Zapadne "demokrate" prosipaju dezinformacije na tako tupav nacin, da je postalo smesno posmatrati njihovo ocajanje i ljudsku nemoc. Rekoh li ljudsku ? Izvinjavam se ostatku planete

Mare

pre 9 godina

@Tomislav HR

Što bre lažeš narod ovde? Gruz 200 je kodna oznaka za mrtvački sanduk sa vojnikom, a ne znači da ima 200 leševa. Ima i film Gruz 200. Od ovih tvojih izvora,najbolja je ova ženska koja čita vesti.

gruja

pre 9 godina

Posto gube gradjanski rat od golorukog naroda I vojska im dezertira u hiljadama I pored totalne opsade desetina gradova potrebno je da se moral digne lazima dokazi dokazi .Ali sta ce im srusili su avion I nikom nista kad se savetovan od zapada I Natoa mozes sve da radis

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

"Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast u blizini ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja", izjavio je portparol snaga bezbednosti Leonid Matjuhin za AFP.

On je dodao da su konvoj zaustavili graničari i da je u toku sukob.



Graničari zaustavili toliki konvoj?Konvoj ušao bez artiljerijske podrške sa druge strane granice?........Ovo je "vest" koja treba malo bolje da se proveri jer ako su ušli,...graničari ih sigurno nisu zaustavili.

loller

pre 9 godina

@Tomislav HR
Smešan si sa tom propagandom.
U II svetskom ratu, Rusi su za nekoliko meseci premestili kompletnu industriju iza Urala i počeli proizvodnju a još su bili polu-feudalna država. Šta misliš, koliko im danas treba da počnu proizvodnju turbina ili bilo čega drugog a van Ukrajine, s obzirom na tehnološki nivo na kojem su (imaju avione pete generacije - zapad ih nema, NASA rakete koriste ruske motore, daleko najbolji PVO na svetu....). Napraviće šta im treba i to za juče.

Srdjina skola

pre 9 godina

Kakva besramna laz!

Vojska Novorusije se u kontraofanzivi spustila od Donjecka , zauzela najveci grad na putu za more (30 km od mora i 60 km od Donjecka) kao i nekoliko gradica juzno od Donjecka, pobili su granicare i dosli do Novoazovskog i do mora.
Rezim u Kijevu ima strah jer poraz od Novorusije je za njih katastrofa dok je uvlacenje Rusije u rat za njih prilika da prikazu sebe kao legitimu vlast koju je srusila Ruska agresija i da se sepure na racun " prijatelja Ukrajine" u azilu na zapadu. Mesecima se pisalo da je rezimska vojska na izdisaju i da ako pukne front Novorusi imaju prolaz do Dnjepra i tako se dogodilo, front je pukao, Novorusi prolaze kao nozem kroz puter jer hunta nema drugu liniju, rezimska vojska ostavlja tehniku i bezi a vojska Novorusije je izasla na more, opkolila citav 8. korpus, od Luganska odbacili rezimsku armiju 30 km severno i na jugu ih razbili i okruzili u tri sela koja nemaju dodira jedno sa drugim, u LNR su Novorusi prosli Silverskim Donom i oslobodili 100-tinak km teritorije i dosli pred Severodonjeck i Lisicansk a Porazenko moze jedino da moli Boga da DNR i LNR prihvate neko primerje i da se zaustave na granicama Donbasa i Luganske oblasti jer ako udju u Harkovsku (sada su nba 40 km) i Dnjipropetrovsku oblast (sada su na 20 km) onda je hunta ugasila i pre zime i lincovanja od strane smrznutih smrdljivih ljudi koji nemaju ni grejanje ni toplu vodu da se operu.

from_HR

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Hahahahahahah opet ukrajinsko izvještavanje.Lugansk osvojen jel tako? Donjeck pred padom, gluparije i laži. Rusi masovno izginuli, sigurno.Po ukrajinskim medijima već je izginulo 50 000Rusa,istina je ipak drukčija,mislim da se mnogima neće svidjeti.

Još nije pokazan ni jedan dokaz o ruskoj vojsci u UKR,dobrovoljaca naravno ima,kao što ima Poljaka,Litvanaca i ostalih u ukrajinskoj vojsci.Totalno razbijanje vojske je počelo,krenula je kontraofanziva,a čini se po izjavama da je i Zapad odlučio pustiti potrošenog Porošenka niz vodu.
Svatko tko imalo zna vojnu taktiku,vidi da su vojsku pobunjenici namamili u klinove,zatim slijedi okruženje i uništenje.Tako je dosad prošlo 5 ukrajinskih brigada,a čini mi se da će ih biti još.Internet je pun klipova o tome,treba samo pronaći,nije teško.

Uskoro će vojska shvatiti da je bolje ratovati s Desnim sektorom nego s pobunjenicima,očekujem masovne prelaske u redove pobunjenika,a zatim svi zajedno napad na prave neprijatelje Ukrajine.

milan

pre 9 godina

Za ovog sto se pita sta ce Ruski tenkovi u Ukrajini i da nisu bolji od amera. Recimo da mozda idu da brane neku sicu od 9 miliona rusa, iliti 20% stanovnista Ukr koje je izlozeno granatiranju vec nekoliko meseci. A mozda i ne bi trebalo to da rade, da ih puste da izginu?

MarkoNS

pre 9 godina

Kakve nastavak vesti o humanitarnom konvoju ima veze sa napadom tenkova na nezavisnu drzavu? Razvodnjavate vaznost napada nekom humanitarnom pomoci koja se tek najavljuje.

mare

pre 9 godina

Granicari se bore sa vise DESETINA tenkova? Pa kakvi su to granicari? :D
(jeste, 25. avgust 2014 12:10)

pa mozda su pustili kerove na tenkove...

Milan

pre 9 godina

Ukrajinski graničari na našli cigerete i votku u Ruskim tenkovima pa su rešili da ih zaustave...NATO informisanje svakim danom postaje sve bezidejnije i sve se manje time bave a to me plaši jer će vrlo brzo prestati da se i oko toga trude nego će nas sve bombardovati čak i bez obrazloženja...

Gorance

pre 9 godina

Ja ipak mislim da je nekoliko miliona tenkova. A na granici je Porošenko lično (i to sam!), i on ih sve zadržava. Golim rukama im savija topove u mašne

Marija

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Upravo tako, ali sad ce online ruska izdajnicka peta kolona koja je okupirala srpske forume zadnjih meseci da pocne da iznosi boljsevicku KGB propagandu i njihovo vidjenje stvari.

Cak i koriste boljsevicke izraze o nekim "oplocencima ili oplocenicima " kako li se vec zovu , nazivaju gradjane Ukrajine umesto Ukrajincima- Ukrima.
Te termine srpski jezik ne poznaje ali nam ruska izdajnicka peta kolona uvodi boljsevicke termine i izraze po Srbiji.
Nekad se pitam da li citam srpske forume ili forume Kominterne, NKVD i KGB-a.

Srecom pa se ne granicimo sa boljsevickom Rusijom inace bi imali iste probleme kao neduzni narod Ukrajine sa ruskim petokolonasima i boljsevicima.

kondor

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Ko tebe informise druze? Iz koje galaksije dobijas ove informacije? Pregledaj dobro snimke iz Ukrajine,a imas ih na stotine i okaci mi ovdje jedan na kome se vidi golobradi mladic sa lentom sv. Georgija. Ja kod ovih opolcenika nisam vidio nijedno dijete,jesam vidio azijata i objavljuju snimke sa dobrovoljcima iz cijelog svijeta,ali djecu o kojoj ti pricas nisam nigdje vidio.
Ukrajinska vojska i sve paravojne formacije su u potpunom rasulu,sad ce da krene opsti pokolj vojnika u prstenovima i krenuce sanduci po cijeloj Ukrajini. Opolcenici krecu na Mariopolj i krece dopremanje pomoci brodovima. Za one ljude u Odesi sto su zivi zapaljeni ce neko morati da odgovara,ali ne u Hagu.
Mani se ustaske politike dok je vrijeme,mada licno znam da vas je tamo u lijepoj vasoj strah zbog svih zlocina koje ste pocinili,a niste odgovarali za njih. I ne lezi vam nikako ova prica u Ukrajini,jer previse lici na sve sto je bilo u Hrvatskoj.

maloicitao

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Zamena teza, ne bore se oni za Ukrajinu jer je Ukrajina njihova po mnogo cemu, NATO se bori za Ukrajinu ne bi li dosli na granice Rusije, Rusija samo ne da na sebe... Potpuno je pogresno da je Rusima tu najvise stalo do ukrajinskih fabrika, mnogo su tu veci uzlozi od toga. Tako je, svija zemlja se brani do poslednjeg coveka, tako se dobija suverenitet...samo sto sudeci po tvom nick-u ti to ne bi znao, navikli ste da se predate ko god iole ozbiljan krene na (tj. preko) vas.

ivan

pre 9 godina

Šta je bre sa komentatorima ovde? Ko da niste iz Srbije. Pa bar je ovde bilo ratova kolko hoćeš. Graničar nije carinik i ne stoji na graničnom prelazu. Graničar je vojnik. Graničar može biti opremljen protivoklopnim naouražanjem pešadije. Ako kolona tenkova nije bila u borbenoj formaciji (čitaj: tajno prebacivanje pojačanja iz Rusije), moguće je da je sačekaju i uspešno napadnu.

Marko-PG

pre 9 godina

Gluposti. Niko nije presao granicu iz Rusije, radi se o tome da ih pobunjenici pobjedjuju. Vec su pred Mariupoljem, ali Ukrajinci ne znaju kako da to objasne, pa izmisljaju da je kolona usla iz Rusije. Prije samo 3 dana su ukrajinske vlasti tvrdile da osvajaju Donjeck i Lugansk, a sada se dogadja nesto suprotno. Pobunjenici su pred Mariupoljem, uskoro i pred Harkovom. Kijevska vlast je prosto neozbiljna. Da nije tragicno, bilo bi smijesno.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Rusi mi jesu miliji od Ukrajinaca iako ne podrzavam njihovu politiku. Rusima tj toj vecini na istok Ukrajine treba dat autonomiju, ali stvarno ne vidim razlog niti opravdanje za ulazak ruske vojske na teritoriju Ukrajine. To je nista drugo nego invazija, doduse vidjecemo jos sta ce bit.

Sumari vs. carinici

pre 9 godina

(Milan, 25. avgust 2014 12:28)
Traze velik mito za prolaz,a ovi nisu poneli gotovinu...samo `sitni metalni` novac.

Inace ovi granicari su opasni skoro kao nas sumar 45.
~Udju nemci u sumu 45.,dodju partizani i isteraju ih.Potom dodju cetnici,pa isteraju partizane,pa opet partizani cetnike,pa nemci partizane...i tako par nedelja,a onda sumar popi*di,dodje i sve ih istera napolje iz sume!

bunny

pre 9 godina

A zasto uz vest ide slika iz arhive. Ajte ukrajinci, slikajte taj konvoj pa dajte svetskim medijima, potkrepite svoju pricu dokazima. Pametniji ste vi od zapada, ne dajte da vam oni diktiraju saopstenja za javnost i izjave, vi biste sigurno nesto smislenije smislili. Sreca pa u doba svima dostupnog interneta svako moze lako da vodi koliko su besmislene izjave kao sto je ova ili ona u kojoj se kaze da su ukrajinci zauzeli lugansk. Manite se zapada ukrajinci, nego sedite lepo za sto sa rusima i dogovorite se kao ljudi i kao braca sto i jeste.

ISKANDER

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Komsija,nista se ti ne brini. Vesti i linkovi koje saljes su smesni...
76-ta Gardijska desantno jurisna jedinica iz Pskova nema veze sa ratom u Ukrajini,a cin odlikovanja Ruskih vojnika u mirnodopskim uslovima je nesto sto Rusi i njihov politicki vrh stalno radi.
Kolega,koliki je stepen gluposti koji si ti napisao,ja i ne mogu da ti odgovorim. Kao prvo:
- 76-ta Gardijska desantno jurisna divizija iz Pskova,
- 7-ma Gardijska desantno jurisna (brdska) divizija iz Novorosijska,
- 98-ma Gardijka vadusno desantna divizija,iz Ivanova,
- 106-ta Gardijska vazdusno desantna divizija iz Tule
- 45-ti Gardisjki Puk posebne namene iz Kubinke (Moskva),
- 56-ti Gardijski desantno jurisni puk iz Kamisina i
- 31 Gardijski desantno jurisni puk iz Uljanovska
GORE NAVEDENO SU SVE VOJNE FORMACIJE U KOJIMA SU ISKLJUCIVO PROFESIONALCI PO UGOVORU,te samim tim NEMA MLADJIH LICA (kao sto ti 'srceparajuce' navodis decu od 18 godina).
Kolega,neonacizam u Rusiji nije postojao,ali je dapace u nekim drugim zemljama itekako bio prisutan.
Zar ne,kolega ?

marko

pre 9 godina

Samo prenosite saopštenja Ukr. hunte, nema objektivnosti ni malo! Niko u medijima nije pomenuo paradu zarobljenih ukr. vojnika i opreme centrom Donjecka.. I šta bi sa avionom?

Sale7

pre 9 godina

Cela vest je u stilu onog vica kad graničar zaustavlja tenk pa ide procedura:
Graničar: Name?
Tenkista: Sergey.
Graničar: Purpose of visit?
Tenkista: Tourism.
Graničar: Occupation?
Tenkista: No, no, just visit.

rex

pre 9 godina

nekoliko desetina tenkova, to bi pao jedan blickrig, nebi 5 raketa stigli da ispale na njih, sve bi bio pustos. al tragedija je sto evropa veruje u ovakve vesti i odmah osudjuju rusiju, na celu sa svojim vladama

msc.Milos

pre 9 godina

majko moja ova lici na izvestaje cnn-a sa kosova! Pa sve ako neko vrsi napad sa desetinama tenkova....

niti ce rusi da nasednu na ove nebuloze niti ce ukrajinci da sacuvaju drzavu. Zalosno je koliko nevinih strada u ratu koji vode velike vodje iz fotelja....

Mihailo

pre 9 godina

@ (Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Lepo je pročitati ovo što si napisao, ako je istina samo dokazuje da Rusija neće nikada odustati od Novorusije. Osim toga, u "opisu posla" vojnika je da stavljaju glavu u torbu, nikakvo čudo.

Griffin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)Tvoji Uk. unijati i braca imaju neonaciste u parlamentu.Ali sta to vama smeta? Vi niste daleko od toga.I kako vidim obraz vam ne smeta da tako krstite druge. Btw sasvim slucajno ste i Vi i Ukrajinci bili na istoj strani u WW2.Cak i kod Staljingrada..

Umoran na zapadnu propagandu

pre 9 godina

HRvatska je uz Rusiju. Bombardiranje gradova je ratni zlocin! Gotovina iz HV je trulio 8 godina u Haagu dok nisu sve topnicke dokumente pregledali. A ovi retardi ruse visekatnice,bolnice,MRTVACNICE? Nije mi jasno sto Putin ne posalje snage na teren. Ukraina nije ugrozena od Russije nego od bankarskih vampira zna se odakle....ljigavi cinizam. Pametnom dosta.

Mihailo

pre 9 godina

Zauzeta tri naselja kod Donjecka - Luganskoje, Svetloje i Dolja, a počelo je i nastupanje prema Mariupolju, kako bi se zatvorio prsten oko Ilovajska; dok su na prilazu Jelonovki, gde je poginulo 12 Ukra, zarobljena tri protivtenkovska topa, jedan protivavionac i nekoliko GAZ i UAZ vozila. https://www.youtube.com/watch?v=3JNMNXrgYcg
Ukrima je dan jako loše počeo, do kraja dana će verovatno dodatno biti materijalizovana prednost opolčenaca koju imaju na određenim delovima fronta.

čisto vojno

pre 9 godina

Nema ovo veze s propagandom. Pomaci koje radi Novorusija su direktna posljedica priklječanja ruske vojsku u akciju. Ne postoji drugo racionalno objašnjenje snažnog prodora sa juga prema Mariupolju.
U trenutku kada su prorusi bili blizu poraza, krenula je priča sa humanitarnom kolonom, a Putin je krenuo na sve ili ništa sa izravnom intertvencijom, koju naravno, kao što je bilo i na Krimu, neće priznati. Ne ide ovo na dobro.

Микица

pre 9 godina

@ Tomislav HR
Ију, ију, ала се узбудио плави легионар...

Лепо пише да се војник уплашио и тражио азил :) као и да је 76.-та са два испаљена метка вратила Крим матици.

Све остало су пусте жеље :)

Griffin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)Ima li portala na kojima svoje nebulozne tvrdnje nisi izneo? Od onih srednjevekovnih do onih od prakticno juce? Rusi nisu usli na teritoriju Ukrajine a pogotovo ne vode borbe sa Megatronima koji rade za granicnu sluzbu Ukrajine,pa gube mnogo ljudi. Cak i T90 tenkova.

Miroslav

pre 9 godina

he, he
DA je u pravu. Ameri bombarduju i ulaze tamo gde god su im ugrozeni interesi.
Rusija treba da uzme sebi ista prava jer su im u Ukrajini zaista ugrozeni interesi!!! Ali nisu ovo Rusi. Namerna greska. Ovo su proruske snage u kontraofanzivi. Sad ce zapad da trazi primirje.

ISKANDER

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Komsija,pogledaj kako se Rusi sprdaju u stilu; 'Zar Ukrajinci stvarno veruju u gluposti koji im njihovi mediji serviraju' ispod linka sa youtube-a koji si ti poslao..
Komsija,ako su vec Ukrajinci obmanuti,nemoj i ti to biti kao 'napredni' clan EU-topije...
Jedno su zelje,a jedno je stvarna slika na terenu u Ukrajini..

Građanin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Opet ukrajinski "dokazi" po drustvenim mrezama i sumnive izjave i priznanja. Da pretpostavim, vi takođe verujete da je "domovinski rat" bio pravičan i da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i izvršili genocid nad sobom, zar ne?

uja

pre 9 godina

vidim dosta se pita kako se granicari bore sa tenkovima, pa nisu sjedili i cekali sa cvjecem, vec su to ocekivali i postavili odredjene protumjere koje su se pokazale uspjesne na zalost simpatizera prorusa...

Владимир

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Шта је ту спорно? Чак си и леп закључак написао.

(да не улазимо у техничке ствари како се тинејџери шаљу у рат и остало пародирање и патетисање; ратови се не воде више у милионима, фронтовски, не воде га трећепозивци и регрути, него мање, добро обучене и опремљене јединице) јединицама.

Sistem

pre 9 godina

Necim sad moraju da opravdaju gubitke i poraz nakom sto su na sva zvona trubili da su osvojili Lugansk, opkolili Donjeck, pa sad izmisljaju ove gluposti.... Da su vas napali ruski tenkovi ta bitka ne bi puno trajala....

Građanin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Opet ukrajinski "dokazi" po drustvenim mrezama i sumnive izjave i priznanja. Da pretpostavim, vi takođe verujete da je "domovinski rat" bio pravičan i da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i izvršili genocid nad sobom, zar ne?

Vlada

pre 9 godina

Ovo je ili poluinformacija ili dezinformacija.
Najpre zato što bi da su Rusi ušli sa tenkovima odjeknula vest sve sa satelitskim snimcima, CNN-om koji bi sa bezbedne daljine pokrivala dešavanja i čime sve ne.
Sa druge strane, kakav to sukob može da bude između graničara (koji imaju uglavnom lako pešadijsko naoružanje) i konvojem u kome je nekoliko desetina tenkova. Smešno!

brale

pre 9 godina

Evidentno je da je proruska milicija probila liniju fronta ispod Avrasimovske i da prodire direktno do Azovskog mora. Ukrajinska vojska nema nikakve rezervne jedinice u dubini teritorije tako da počinje da se urušava čitav sistem njihovog ratovanja. Što bi rekli ratna "sreća" se okrenula. Naravno posle katastrofalnih gubitaka ljustva i tehnike u zadnjih 15 dana, Ukrajinci, svoju nesposobnost pokušavaju Svetu da prikažu kao vojnu intervenciju Rusije, jeste baš sada kada novorusiska milicija napreduje, Rusi ulaze sa tenkovima, prozirno do bolaaaaaa.

Pera

pre 9 godina

Sasvim je verovatno da Rusi raketno-artiljerijskom vatrom potpomažu opolčence, pa čak i da specnazi dejstvuju sa opolčencima (za sve ovo nemam nikakvog dokaza, al sam gledao jedan video snimak jadnika 72. brigade koji su se uspeli izvući iz jednog okruženja pre nekog vremena gde oni jasno i nedvosmisleno potvrdjuju da su ih Rusi uništavali Gradom, mada je verovatnije Smercu), da dostavljaju vojnu opremu, ali ne verujem da su toliko blesavi da otvoreno izvršene agresiju...
Pre će biti ono ''kuku lele, pomagajte, udarih na jačeg, a on ne mogu sam da ga savladam....'' Bojim se da su se i ovoga puta opasno preračunali, na štetu Ukrajine i Ukrajinaca - ameri i EU će opet samo ''upozoravati'' ali da dalje od toga neće smeti. A opolčenci će već završti posao s oslobadjanjem/zauzimanje priobalja Azovskog mora do sutra, a onda, onda je zbogom Ukrajino kakvu smo do danas poznavali...
Koji bolidi, uništiše tu lepu zemlju zarad par dolara iz ruke Bajdena i Nulandove...
Ni malo se ne radujem tome, radije bih video te ljude, koji su doveli do ovog krvoprolića i razvaljivanja države, pred sudom naroda

Vladimir

pre 9 godina

"Граничари зауставили конвој од неколико десетина тенкова", а после је мрмот замотао чоколаду. Подразумева се да их је на крају шумар све истерао из шуме.

SurperSrbin

pre 9 godina

Kolo srece se okrece, sjetimo se 42. i 43. potpuno identicna situacija, skandiranje, rasizam, agresija, teritorijalna ekspanzija nacista, a onda je po zavrsetku rata 70.000 nacista pjeske hodilo do gulaga i paradiralo kroz slobodne gradove sovjetskog saveza! Nisam komunista, niti monarhista ali ovakve stvari normalnog covjeka ne mogu ostaviti ravnodusnog.

ISKANDER

pre 9 godina

Na slici je T-72B,model tenka koji se pojavio 1989 godine..
Karakteristicna razlika na prvi pogled u odnosu na ranije tenkove T-72,ili recimo nas M-84 (koji je kopija eksportne verzije tenka T-72M) je eksplozivno reaktivni oklop na kupoli (ERO) tipa 'Kontakt 5'.Razlika je jos u sistemu za upravljanje vatrom tipa 1A40 i motorom V-84m (840 KS umesto 780KS),te modernizovanim topom 2-A46M
Zanimljivo je da se ovaj tenk nije nalazio u naoruzanju Ukrajine,kako navodi sledeci izvor..
Tenk na slici je tenk kojim upravljaju prorusi,a ne Rusi.. http://bmpd.livejournal.com/967073.html

Лорњон

pre 9 godina

Zasto B92 ne objavi da upravo sad, ja licno, levom rukom obaram ukr suhoje.
koja vest?! granicari se bore s desetinama tenkova. pa ne bi ni mirko i slavko to mogli. eventualno rambo ili roki.

ndiae

pre 9 godina

Kao i obicno, blago receno nejasne informacije iz Ukrajine, na granici sa uvredom bazicne inteligencije.
Cime se to granicari mogu suprotstaviti desetinama tenkova? Da li i granicari na prelazu imaju tenkove avijaciju ili tesko naoruzanje pri ruci? Pa kad naidju losi momci u vidu prljavih rusa iz americkih filmova da mogu da se suprotstave.
Dajte molim vas malo ozbiljnosti sa ovim vijestima. Ovo govorim najdobronamjernije jer vec sada veliki broj ljudi koji zele da se informisu u vezi sa krizom u Ukrajini ne posjecuju vise ovaj sajt.

Перица

pre 9 godina

Ради се о снагама Новорусије које су направиле продор дуж границе са Руском федерацијом све до Азовског мора.

Изгледа да ће на пролеће Кијев да буде ослобођен од окупатора који су на власт дошли пучем!

nevski

pre 9 godina

Opet ti "Rusi" sanjaju ih Ukrajinci,a Ruje ih kuliraju.

Ovo su tenkovi opolčenaca koje su drpili NACIGARDI pre neki dan.

Vuna kićo, pašće Marijupolj izgleda...

Za nekog ko je proteran iz sedam Donjecka i 12 Luganska, opolčenci i ne deluju demoralisano. Naprotiv.

Моке

pre 9 godina

Каква немушта вест, конфузна, класична дезинформација "слободних медија" у НАТО стилу.

racERX

pre 9 godina

Trebalo bi Kijev smesta te granicare, koji su u stanju da se bore protiv "vise desetina ruskih tenkova i oklopnih vozila", da hitno prebaci u Donjck i Lugansk, da po kratkom postupku razbiju one ruske pobunjenile i zauzmu gradove. Naravno, da ih prebaci posto pobede ovaj ruski konvoj. Izgleda da niko nije sluzio vojsku od ovih ukrajinskih zvanicnika pa ne zna koja je sila tenkovska brigada...

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Graničari traižli pasoše,vize ili nešto drugo.
U okruženju proruskih snaga se nalazi oko 7000 ukrajinskih vojnika sa 80 tenkova,280 oklopnih transportera i 160 cevi artiljerijskog oružja. Taktički manevri su završeni,sledi uništenje. Vreme za prelazak u Rusiju je prošlo. Do kraja jeseni ni jedan vojnik Ukrajine neće biti u Novorusiji.

niki

pre 9 godina

Usla voda u usi,ovo su snage Novorusije koje su juce pocele kontraofanzivu i hoce da ociste granicu,a to je pocetak druge faze posto vidite iz izjava ove gospode da Rusi samo kuci mogu Ruski govoriti.Znaci federalizaciju su odbacili posto su 500 miliona dobili od gospodje Merkel za jos 3 meseca ratovanja i ako Rusi ociste granicu od ovoga jada i bede ljudske sto se vojska Ukrajine zove onda se ide na konfederaciju ,a treca faza je samostalnost.

Freuden

pre 9 godina

Ovo je netačna informacija, jedino od sve ga je tačno to da su sukobi kod Azovskog mora i da su opločenci stigli do Mariupolja. To što se ukrajinskoj vladi pričinjavaju ruski tenkovi to je smešno jer oni ne prepoznaju svoje izgubljene tenkove, koji nisu prefarbani nego su samo promenili posade.

misko

pre 9 godina

Opet vas je prevario Putin, pustio Ukrajince blizu donjecka i Luganska i do ivice humanitarne katastrofe a onda ušao armijom i sada do Dnjepra nema stajanja. Posle može da se pregovara ceo vek dok se ne prizna fajktičko stanje kao sa Kosovom i Kiprom. Inače i Merkelova je to praktično nagovestila izjavom i to u Kijevu da se moraju i Rusi zadovoljiti.

Tomislav HR

pre 9 godina

Invazija, lokalne separatističke budale i neonacistički dobrovoljci iz Rusije su izginuli, sad se uključuje regularna vojska, ali ni njima ne ide najbolje.

Specijalne jedinice se jako troše kod Donjecka, "dobrovoljaca" nema pa masovno šalju "kontraktnike", 18-godišnjake na odsluženju vojnog roka.

Da ne bi ispalo da je sve to "ukrajinska fašistička propaganda", evo vijesti sa sajtova RUSKE vojske, VKontaktea i RUSKOG sajta:
Ministar obrane Ruske Federacije Sergej Šojgu odlikuje 76 gardijsku VDV diviziju ruske vojske za "herojstva u borbi" Kakvo herojstvo ako nisu u ratu?
http://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=11980809@egNews

76 gardijska je masovno izginula kod Luganska, uglavnom djeca od 18 godina, samo jučer je stiglo 200 sanduka, obitelji paničare na socijalnim mrežama jer im vojska samo kaže kada i gdje će biti pogreb. https://www.youtube.com/watch?v=xge6B5DOiC4

Ovdje ruski mediji stidljivo izvještavaju kako otac ruskog vojnika piše pismo Velikom Vođi Putinu da mu objasni zašto mu se njegov sin koji je navodno na vojnim vježbama na istoku Rusije u ukrajinskom zarobljeništvu i njegove dokumente pokazuju na ukrajinskoj televiziji: http://omskinform.ru/news/69187

Naravno, Putina to ne zanima, boriti će se za istok Ukrajine do posljednjeg ruskog vojnika, jer se usprkos "ruskoj ekonomskoj snazi" glavnina tvornica za proizvodnju mehanizacije nalazi u Donbasu. A bez mehanizacije i turbina nema ni naftovoda ni bušotina.

Hvala na objavi

Krkobaba

pre 9 godina

Jos jedna nebuloza TANJUGa. Nikakvi tenkovi nisu presli granicu. Sukobi oko Novoazovska su poceli 23. avgusta kada je zapocela velika ofanziva vojske Novorusije. Oslobodjeno je Teljmanovo, a iz samog Mariopolja su od jutros poceli da beze pripadnici nacigarde u pravcu Magusa na zapad i prema Zaporozju. U Mariopolj su ubacene specijalne snage Novorusije ali ne i glavnica vojske tako da su borbe sporadicne. U protekla dva dana kijevska hunta i nazalost, prisilno mobilisani mladi vojnici (koje hvataju po gradovima Ukrajine i odmah salju na front) su dozivele strahovite gubitke. Danas je Lavrov na konferenciji za novinare istako necovecno ponasanje ukrajinske vojske koji vise ne skupljaju poginule, a cak je naveo slucaj da su na jednom mestu pobacali u rov i da je tenkom zatrpan rov. Dakle, neme nikavih tenkova iz RF, vec novoformirane divizije, brigade vojske Novorusije. Pa samo za protekla dva dana zarobili su oko 17-jedinica Grad. Inace, vojska Novorusije ima preko 50000 boraca. Inace OEBS je vec demantovao ovu vest.

Mile Somborac

pre 9 godina

Graničari se bore protiv ruskog konvoja od 10 tenkova?! Ovu priču ko proguta taj je veći ....rd od ovoga koji je to izjavio! Tebi kad Rusi uđu, neće ući sa 10, nego sa malo više tenkova.

Duki

pre 9 godina

Da, da, da, to je bila kolona tenkova koju su zaustavili super strasni granicari koji nemaju ni 1/100 naoruzanja koje bi po njihovim navodima taj konvoj imao,da su navodi tacni taj konvoj bi rasturio sve pred sobom nebi stigli ni da se jave,jer rusi sigurno bi sigurno ometali komunikaciju na ukrajinskoj strani………uglavnom opet neka izjava da se covek lepo nasmeje jer kijev je propao za 2 dana ce vojska novorusije da unisti glavnicu ukrajinskih fasistickih snaga i krene u ofanzivu na kijev...

Ivan S

pre 9 godina

Po trenutnom kretanju stvari na terenu, Rusi su izgleda počeli ozbiljno da naoružavaju Donjecki region ozbiljnom tehnikom. Danas sam gledao kako višecevni bacači ispaljuju u cugu 20 raketa na položaje Ukrajinske vojske.

Ali vest je sama po sebi smešna. Graničari zaustavili tenkove. Mnogo smešno. Prvo na ulazi se paradno. Već se prvo granatira jedno pola sata položaj karaule i onda kreće tehnika da prolazi.

Zapad je Ukrajince gurnuo u ozbiljan pakao u kome zaista mali broj ljudi sa strane prorusa pravi ozbiljan gubitam režimskim snagama.

Dovoljno je pogledati snimke sa Kosova pa shvatiti da su separatisti na Kosovu bili 100x brojniji nego prosečna jedinica prorusa.

darko

pre 9 godina

Preko 2 trecine vojnika Novorusije su ruski drzavljani opremljeni sa ogromnim kolicinom ruskog oruzja ako ovako nastave oni ce biti obicna Ruska vojska u UK u neobjavljenom rat...

Juri

pre 9 godina

Nesto nije u redu sa ovom vescu. Kakvi su to granicari ako mogu da se bore sa nekoliko desetina tenkova. Ili to nisu tenkovi ili to nisu granicari vec neke oklopne jedinice. Isptajte malo vest!

Guru

pre 9 godina

Да је ушао баш би граничари могли да га зауставе. Доста бре више, ни децу више не можете да слажете.

Juri

pre 9 godina

Nesto nije u redu sa ovom vescu. Kakvi su to granicari ako mogu da se bore sa nekoliko desetina tenkova. Ili to nisu tenkovi ili to nisu granicari vec neke oklopne jedinice. Isptajte malo vest!

Guru

pre 9 godina

Да је ушао баш би граничари могли да га зауставе. Доста бре више, ни децу више не можете да слажете.

brale

pre 9 godina

Evidentno je da je proruska milicija probila liniju fronta ispod Avrasimovske i da prodire direktno do Azovskog mora. Ukrajinska vojska nema nikakve rezervne jedinice u dubini teritorije tako da počinje da se urušava čitav sistem njihovog ratovanja. Što bi rekli ratna "sreća" se okrenula. Naravno posle katastrofalnih gubitaka ljustva i tehnike u zadnjih 15 dana, Ukrajinci, svoju nesposobnost pokušavaju Svetu da prikažu kao vojnu intervenciju Rusije, jeste baš sada kada novorusiska milicija napreduje, Rusi ulaze sa tenkovima, prozirno do bolaaaaaa.

Перица

pre 9 godina

Ради се о снагама Новорусије које су направиле продор дуж границе са Руском федерацијом све до Азовског мора.

Изгледа да ће на пролеће Кијев да буде ослобођен од окупатора који су на власт дошли пучем!

racERX

pre 9 godina

Trebalo bi Kijev smesta te granicare, koji su u stanju da se bore protiv "vise desetina ruskih tenkova i oklopnih vozila", da hitno prebaci u Donjck i Lugansk, da po kratkom postupku razbiju one ruske pobunjenile i zauzmu gradove. Naravno, da ih prebaci posto pobede ovaj ruski konvoj. Izgleda da niko nije sluzio vojsku od ovih ukrajinskih zvanicnika pa ne zna koja je sila tenkovska brigada...

Mile Somborac

pre 9 godina

Graničari se bore protiv ruskog konvoja od 10 tenkova?! Ovu priču ko proguta taj je veći ....rd od ovoga koji je to izjavio! Tebi kad Rusi uđu, neće ući sa 10, nego sa malo više tenkova.

Duki

pre 9 godina

Da, da, da, to je bila kolona tenkova koju su zaustavili super strasni granicari koji nemaju ni 1/100 naoruzanja koje bi po njihovim navodima taj konvoj imao,da su navodi tacni taj konvoj bi rasturio sve pred sobom nebi stigli ni da se jave,jer rusi sigurno bi sigurno ometali komunikaciju na ukrajinskoj strani………uglavnom opet neka izjava da se covek lepo nasmeje jer kijev je propao za 2 dana ce vojska novorusije da unisti glavnicu ukrajinskih fasistickih snaga i krene u ofanzivu na kijev...

Vladimir

pre 9 godina

"Граничари зауставили конвој од неколико десетина тенкова", а после је мрмот замотао чоколаду. Подразумева се да их је на крају шумар све истерао из шуме.

Freuden

pre 9 godina

Ovo je netačna informacija, jedino od sve ga je tačno to da su sukobi kod Azovskog mora i da su opločenci stigli do Mariupolja. To što se ukrajinskoj vladi pričinjavaju ruski tenkovi to je smešno jer oni ne prepoznaju svoje izgubljene tenkove, koji nisu prefarbani nego su samo promenili posade.

Моке

pre 9 godina

Каква немушта вест, конфузна, класична дезинформација "слободних медија" у НАТО стилу.

ndiae

pre 9 godina

Kao i obicno, blago receno nejasne informacije iz Ukrajine, na granici sa uvredom bazicne inteligencije.
Cime se to granicari mogu suprotstaviti desetinama tenkova? Da li i granicari na prelazu imaju tenkove avijaciju ili tesko naoruzanje pri ruci? Pa kad naidju losi momci u vidu prljavih rusa iz americkih filmova da mogu da se suprotstave.
Dajte molim vas malo ozbiljnosti sa ovim vijestima. Ovo govorim najdobronamjernije jer vec sada veliki broj ljudi koji zele da se informisu u vezi sa krizom u Ukrajini ne posjecuju vise ovaj sajt.

gde logika?

pre 9 godina

Meni nije jasno vam cela Ukrajinska armija pola godine ne može da sredi pobunjenike, ali zato GRANIČARI odbijaju rusku armiju...
hehehe malo manje treba da hranite žutu štampu

Deki

pre 9 godina

Ko prati ovaj sukob zna sta se dogodilo zadnja 3 dana, ukrajinska armija je toliko poderana da to ne moze niko da zakrpi
Imam osecaj da ce B92 [sic!] da tvrdi da su Ukrajinci u Lugansku, i kad Novorusi umarsiraju u Kijev

SurperSrbin

pre 9 godina

Kolo srece se okrece, sjetimo se 42. i 43. potpuno identicna situacija, skandiranje, rasizam, agresija, teritorijalna ekspanzija nacista, a onda je po zavrsetku rata 70.000 nacista pjeske hodilo do gulaga i paradiralo kroz slobodne gradove sovjetskog saveza! Nisam komunista, niti monarhista ali ovakve stvari normalnog covjeka ne mogu ostaviti ravnodusnog.

Darksi

pre 9 godina

Ukrajinski granicari,ne samo da su zaustavili prodor ruskih oklopnjaka ,nego su silovitim protuudarom sami presli u Rusiju.Zaneti poletom i verom u pravdu,stigose do Moskve ....odakle rusi beze u panici .

Ivan S

pre 9 godina

Po trenutnom kretanju stvari na terenu, Rusi su izgleda počeli ozbiljno da naoružavaju Donjecki region ozbiljnom tehnikom. Danas sam gledao kako višecevni bacači ispaljuju u cugu 20 raketa na položaje Ukrajinske vojske.

Ali vest je sama po sebi smešna. Graničari zaustavili tenkove. Mnogo smešno. Prvo na ulazi se paradno. Već se prvo granatira jedno pola sata položaj karaule i onda kreće tehnika da prolazi.

Zapad je Ukrajince gurnuo u ozbiljan pakao u kome zaista mali broj ljudi sa strane prorusa pravi ozbiljan gubitam režimskim snagama.

Dovoljno je pogledati snimke sa Kosova pa shvatiti da su separatisti na Kosovu bili 100x brojniji nego prosečna jedinica prorusa.

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Новорусија на Азовском море... Ослободили летовалиште Седово... Јединица Украинске морнарице се предала без борбе! Сад имају морнарицу.

Mare,NS

pre 9 godina

Samu ovu vest ne vredi komentarisati. Ukrajinska armija je pretrpela strahovite gubitke u zadnjih par dana, otkada je pocela kontraofanziva proruskih snaga.Ti gubici se moraju opravdati, imaginarnim mocnim protivnikom, kakav je Rusija!
Kako bi drugacije opravdali unistenje celih, do zuba naoruzanih brigada od strane,nekakvih opolcenika? Pa, javnost u Kijevu bi ih rastrgla, ako u pricu ne uvedu celu Rusiju.
Shvatite ovu vest, kao pricu za domacu javnost (u Kijevu), pustenu po nalogu zapadnih "savetnika" (citaj: nalogodavaca)!
O dokazima, naravno na vredi ni pricati...

bonaparta3

pre 9 godina

Ukoliko se ne varam i Rasmumsen je objavio, kao nekad čuveni lažov Šej, da su pre dve nedelje isto tako ušla kolona koju je ukrajinska armija uništila, pa ne videsmo ni gusenicu od rukog tenka. Čista lovačka priča kao i obično sa zapada, nego mene i dalje posebno intresuje šta bi sa onim malezijskim avionom? Ko je pobio nedužne ljude? G-do Holanđani na nas ste dizali dreku za tri ubijena Šiptara a vaših 100 ubiše i to decu ni krive ni dužne i ... pojeo vuk magarca. Sram vas bilo!!! Stidite se svojih žrtava u intresu Amerike, jer znate ko je pobio vaše ljude. Jacenjuk i Porošenko bi trebalo da su već u Hagu ili to ide posle kada vi ostvarite svoje ciljeve i uzmete gasovod pod svoje. Jao nama u koju mi to EU idemo???

Pera

pre 9 godina

Sasvim je verovatno da Rusi raketno-artiljerijskom vatrom potpomažu opolčence, pa čak i da specnazi dejstvuju sa opolčencima (za sve ovo nemam nikakvog dokaza, al sam gledao jedan video snimak jadnika 72. brigade koji su se uspeli izvući iz jednog okruženja pre nekog vremena gde oni jasno i nedvosmisleno potvrdjuju da su ih Rusi uništavali Gradom, mada je verovatnije Smercu), da dostavljaju vojnu opremu, ali ne verujem da su toliko blesavi da otvoreno izvršene agresiju...
Pre će biti ono ''kuku lele, pomagajte, udarih na jačeg, a on ne mogu sam da ga savladam....'' Bojim se da su se i ovoga puta opasno preračunali, na štetu Ukrajine i Ukrajinaca - ameri i EU će opet samo ''upozoravati'' ali da dalje od toga neće smeti. A opolčenci će već završti posao s oslobadjanjem/zauzimanje priobalja Azovskog mora do sutra, a onda, onda je zbogom Ukrajino kakvu smo do danas poznavali...
Koji bolidi, uništiše tu lepu zemlju zarad par dolara iz ruke Bajdena i Nulandove...
Ni malo se ne radujem tome, radije bih video te ljude, koji su doveli do ovog krvoprolića i razvaljivanja države, pred sudom naroda

dragaN

pre 9 godina

Nezvanično, hunta je izgubila kontrolu nad Novoazovskom, i krenula da se povlači iz Marijupolja (grad od 500k stanovnika).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Voja, 25. avgust 2014 12:48)

Nezvanicno, na osnovu onog sto pratim na Tviteru, a sto pisu gradjani Mariopula, fasisticka vojska u Maripoulu je vec krenula da napusta grad i verovatno da ce ga predati bez borbe. Inace, Mariopul su fasiti osvojili pre dva meseca. Mariopul ja grad na Azovskom moru, daleko od Donjecka, bio je kao pusto ostrvo okruzeno fasistima pa ga je bilo tesko odbraniti. Ako se sada poveze teritorjalno sa Donjeckom, bice odlicno. INace, situacija na frontu je odlicna. Novorusija je pre dva dana krenula u kontru (koju je dugo najavljivala) i napreduje u svim pravcima. Smrt fasizmu, sloboda narodu!

Luka

pre 9 godina

da li ste vi svesni kako bi izgledalo da Rusi stvarno prodiru? Pa oni ne bi usli na jedan prelaz,ako bi uopste ulazili preko prelaza.Da li shvatate da je Ukrajina i geografski gledano u poluokruzenju od strane Rusije?Pa za 5 dana bi bili u Kijevu.Nemojte molim vas da se brukate i da prenosite ovakve vesti.

Miki

pre 9 godina

Pre 45 godina bilo je oružanih sukoba na dalekom istoku na granici tadašnjeg SSSR i Kine. I onda moskovska novinska agencija TASS javlja:
- Kineska vojska je mučki napala traktoriste koji su mirno obrađivali zemlju u pograničnoj oblasti. Naši traktoristi su uzvratili vatru i uništili tri kineska tenka.

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Армија Новорусије приближава се на југу Мариупoљу, Новоазовску, а на северу Северодоњетску као и стратегијском граду Дебељцову... Телмењцово је исто ослобођено на пути Ростов Мариупуљу ...

Vlada

pre 9 godina

Ovo je ili poluinformacija ili dezinformacija.
Najpre zato što bi da su Rusi ušli sa tenkovima odjeknula vest sve sa satelitskim snimcima, CNN-om koji bi sa bezbedne daljine pokrivala dešavanja i čime sve ne.
Sa druge strane, kakav to sukob može da bude između graničara (koji imaju uglavnom lako pešadijsko naoružanje) i konvojem u kome je nekoliko desetina tenkova. Smešno!

SIMA KG

pre 9 godina

Kolko kontradiktornih podataka u tekst kao prvo:Nekoliko desetina ili desetak tenka, ukrajinski granicari sa "par pracaka" zaustavili kolonu oklopnih vozila i traju sukobi....

ISKANDER

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Komsija,nista se ti ne brini. Vesti i linkovi koje saljes su smesni...
76-ta Gardijska desantno jurisna jedinica iz Pskova nema veze sa ratom u Ukrajini,a cin odlikovanja Ruskih vojnika u mirnodopskim uslovima je nesto sto Rusi i njihov politicki vrh stalno radi.
Kolega,koliki je stepen gluposti koji si ti napisao,ja i ne mogu da ti odgovorim. Kao prvo:
- 76-ta Gardijska desantno jurisna divizija iz Pskova,
- 7-ma Gardijska desantno jurisna (brdska) divizija iz Novorosijska,
- 98-ma Gardijka vadusno desantna divizija,iz Ivanova,
- 106-ta Gardijska vazdusno desantna divizija iz Tule
- 45-ti Gardisjki Puk posebne namene iz Kubinke (Moskva),
- 56-ti Gardijski desantno jurisni puk iz Kamisina i
- 31 Gardijski desantno jurisni puk iz Uljanovska
GORE NAVEDENO SU SVE VOJNE FORMACIJE U KOJIMA SU ISKLJUCIVO PROFESIONALCI PO UGOVORU,te samim tim NEMA MLADJIH LICA (kao sto ti 'srceparajuce' navodis decu od 18 godina).
Kolega,neonacizam u Rusiji nije postojao,ali je dapace u nekim drugim zemljama itekako bio prisutan.
Zar ne,kolega ?

nevski

pre 9 godina

Opet ti "Rusi" sanjaju ih Ukrajinci,a Ruje ih kuliraju.

Ovo su tenkovi opolčenaca koje su drpili NACIGARDI pre neki dan.

Vuna kićo, pašće Marijupolj izgleda...

Za nekog ko je proteran iz sedam Donjecka i 12 Luganska, opolčenci i ne deluju demoralisano. Naprotiv.

ko prizna pola mu se prašta

pre 9 godina

Da nije opet pomoc u hrani i lekovima od mile im i bratske Rusije, samo su kamuflirali da se primeti.
(Glup sam, 25. avgust 2014 12:52)

Ma, jok, stigla im pomoc od brace Kanadjana u zastitnim prslucima i slemovima, od brace Nemaca uniforme i cizmame, a od americkih humanitarnih organizacija helikopteri, puske i oprema za nocne borbe.

from_HR

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Hahahahahahah opet ukrajinsko izvještavanje.Lugansk osvojen jel tako? Donjeck pred padom, gluparije i laži. Rusi masovno izginuli, sigurno.Po ukrajinskim medijima već je izginulo 50 000Rusa,istina je ipak drukčija,mislim da se mnogima neće svidjeti.

Još nije pokazan ni jedan dokaz o ruskoj vojsci u UKR,dobrovoljaca naravno ima,kao što ima Poljaka,Litvanaca i ostalih u ukrajinskoj vojsci.Totalno razbijanje vojske je počelo,krenula je kontraofanziva,a čini se po izjavama da je i Zapad odlučio pustiti potrošenog Porošenka niz vodu.
Svatko tko imalo zna vojnu taktiku,vidi da su vojsku pobunjenici namamili u klinove,zatim slijedi okruženje i uništenje.Tako je dosad prošlo 5 ukrajinskih brigada,a čini mi se da će ih biti još.Internet je pun klipova o tome,treba samo pronaći,nije teško.

Uskoro će vojska shvatiti da je bolje ratovati s Desnim sektorom nego s pobunjenicima,očekujem masovne prelaske u redove pobunjenika,a zatim svi zajedno napad na prave neprijatelje Ukrajine.

Srdjina skola

pre 9 godina

Kakva besramna laz!

Vojska Novorusije se u kontraofanzivi spustila od Donjecka , zauzela najveci grad na putu za more (30 km od mora i 60 km od Donjecka) kao i nekoliko gradica juzno od Donjecka, pobili su granicare i dosli do Novoazovskog i do mora.
Rezim u Kijevu ima strah jer poraz od Novorusije je za njih katastrofa dok je uvlacenje Rusije u rat za njih prilika da prikazu sebe kao legitimu vlast koju je srusila Ruska agresija i da se sepure na racun " prijatelja Ukrajine" u azilu na zapadu. Mesecima se pisalo da je rezimska vojska na izdisaju i da ako pukne front Novorusi imaju prolaz do Dnjepra i tako se dogodilo, front je pukao, Novorusi prolaze kao nozem kroz puter jer hunta nema drugu liniju, rezimska vojska ostavlja tehniku i bezi a vojska Novorusije je izasla na more, opkolila citav 8. korpus, od Luganska odbacili rezimsku armiju 30 km severno i na jugu ih razbili i okruzili u tri sela koja nemaju dodira jedno sa drugim, u LNR su Novorusi prosli Silverskim Donom i oslobodili 100-tinak km teritorije i dosli pred Severodonjeck i Lisicansk a Porazenko moze jedino da moli Boga da DNR i LNR prihvate neko primerje i da se zaustave na granicama Donbasa i Luganske oblasti jer ako udju u Harkovsku (sada su nba 40 km) i Dnjipropetrovsku oblast (sada su na 20 km) onda je hunta ugasila i pre zime i lincovanja od strane smrznutih smrdljivih ljudi koji nemaju ni grejanje ni toplu vodu da se operu.

niki

pre 9 godina

Sa Ukrajinom je danas definitivno zavrseno posto je Novorusija zvanicno osnovala svoju armiju i vise nema nazad.Imali su sansu do juce i nisu je iskoristili da ostane na federalizaciji.

misko

pre 9 godina

Opet vas je prevario Putin, pustio Ukrajince blizu donjecka i Luganska i do ivice humanitarne katastrofe a onda ušao armijom i sada do Dnjepra nema stajanja. Posle može da se pregovara ceo vek dok se ne prizna fajktičko stanje kao sa Kosovom i Kiprom. Inače i Merkelova je to praktično nagovestila izjavom i to u Kijevu da se moraju i Rusi zadovoljiti.

jakub

pre 9 godina

hocemo li nekad bilo kad videti neki snimak te ruske invazije i prodora tenkova. Danas kada sveki telefon ima kameru a telefon svaki covek nema ni jednog jedinog snimka nit slike tog prodora i invazije.

Građanin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Opet ukrajinski "dokazi" po drustvenim mrezama i sumnive izjave i priznanja. Da pretpostavim, vi takođe verujete da je "domovinski rat" bio pravičan i da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i izvršili genocid nad sobom, zar ne?

Tihi Donjeck

pre 9 godina

A zasto bilo koga ova situacija od petka do danas lznenadjuje? Posebno na frontu.

Jeste li citali izjavu Angele Merkel? Mora biti u skladu sa ruskim interesima. Danas se samo operativno sprovodi ono sto su dogovorili Putin i Angela. Jasno je da je USA odigrao na pogresnu kartu neo-nacista.

Mada, i sam rat i sama kriza su daleko od kraja.

Урош

pre 9 godina

Граничари су Рамбо, Бетмен и Флеш. Чекају да им се ускоро придруже другари из икс Мена, за неколико сати ето Украјинаца у Москви.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@Tomislav HR

Kada se pozivate kao dokaz vesti sa ukrajinske televizije, to nije vredno komentara, jer u Kijevu i ostalim mestima Ukrajine je mnogo gore nego sto je bilo u Zagrebu, gde i dan danas ne mozete da kazete nista pozitivno o Srbima, a da ne strepite od uvreda i batina. Dalje, veoma nekorektno je da ovoga momka pominjete u konkekstu ratnog ili nekog drugog zarobljenika. Jer ako ne znate ruski, onda cu Vam ja pomoci da razumete ono sto je on rekao. Da je iz Samare gde je bio na odsluzenju bio prebacen u Rostovsku oblast i da su nekoliko puta imali uzbunu. To je sve na teritoriji Rusije. Onda, ocigledno citajuci napisani tekst pored kamere, govori da je bio svedok i da je cuo da je GRU i specijalni jedinice bile u okolini Luganska. On je to cuo na osnovu procitanog teksta, ali on i njegova jedinica tamo nisu bili. Dalje od govori kako je resio da pobegne iz Rusije i ruske vojske jer je shvatio da je zvanicna propaganda netacna na osnovu "kontakta koje je imao preko drustvenih mreza sa prijateljima u Ukrajini". Znaci, nije tacno da je on zarobljen, nije tacno da je njegova jedinica bila u Ukrajini, a koji su njegovi razlozi zasto je samovoljno napustio jedinicu i pobegao iz Rusije - to je pitanje za njega, njegove roditelje i istrazne organe RF. Ali jedino sto je tacno, to da Vasi navodi nisu istiniti.

walter

pre 9 godina

Cek cek "prerusena ruska vojska presla granicu" jaooo pa smejao sam se dok sam citao samo ovaj tekst. Zalosno je sta sve rade ameri i evropljani radi nato dominacije ili kojih vec interesa, jadan taj narod dole... Da Rusija hoce ona bi uradila punu invaziju na Ukrainu (inace pretezno ruskim stanovnistvom naseljenu zemlju), a ne "prerusenih desetak tenkova" ili cega vec...jadno je koje sve razloge traze zarad pomoci Amera. Nek im je Bog upomoc kao i nama kad su pomagali...

Tomislav HR

pre 9 godina

Invazija, lokalne separatističke budale i neonacistički dobrovoljci iz Rusije su izginuli, sad se uključuje regularna vojska, ali ni njima ne ide najbolje.

Specijalne jedinice se jako troše kod Donjecka, "dobrovoljaca" nema pa masovno šalju "kontraktnike", 18-godišnjake na odsluženju vojnog roka.

Da ne bi ispalo da je sve to "ukrajinska fašistička propaganda", evo vijesti sa sajtova RUSKE vojske, VKontaktea i RUSKOG sajta:
Ministar obrane Ruske Federacije Sergej Šojgu odlikuje 76 gardijsku VDV diviziju ruske vojske za "herojstva u borbi" Kakvo herojstvo ako nisu u ratu?
http://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=11980809@egNews

76 gardijska je masovno izginula kod Luganska, uglavnom djeca od 18 godina, samo jučer je stiglo 200 sanduka, obitelji paničare na socijalnim mrežama jer im vojska samo kaže kada i gdje će biti pogreb. https://www.youtube.com/watch?v=xge6B5DOiC4

Ovdje ruski mediji stidljivo izvještavaju kako otac ruskog vojnika piše pismo Velikom Vođi Putinu da mu objasni zašto mu se njegov sin koji je navodno na vojnim vježbama na istoku Rusije u ukrajinskom zarobljeništvu i njegove dokumente pokazuju na ukrajinskoj televiziji: http://omskinform.ru/news/69187

Naravno, Putina to ne zanima, boriti će se za istok Ukrajine do posljednjeg ruskog vojnika, jer se usprkos "ruskoj ekonomskoj snazi" glavnina tvornica za proizvodnju mehanizacije nalazi u Donbasu. A bez mehanizacije i turbina nema ni naftovoda ni bušotina.

Hvala na objavi

loller

pre 9 godina

@Tomislav HR
Smešan si sa tom propagandom.
U II svetskom ratu, Rusi su za nekoliko meseci premestili kompletnu industriju iza Urala i počeli proizvodnju a još su bili polu-feudalna država. Šta misliš, koliko im danas treba da počnu proizvodnju turbina ili bilo čega drugog a van Ukrajine, s obzirom na tehnološki nivo na kojem su (imaju avione pete generacije - zapad ih nema, NASA rakete koriste ruske motore, daleko najbolji PVO na svetu....). Napraviće šta im treba i to za juče.

ISKANDER

pre 9 godina

Na slici je T-72B,model tenka koji se pojavio 1989 godine..
Karakteristicna razlika na prvi pogled u odnosu na ranije tenkove T-72,ili recimo nas M-84 (koji je kopija eksportne verzije tenka T-72M) je eksplozivno reaktivni oklop na kupoli (ERO) tipa 'Kontakt 5'.Razlika je jos u sistemu za upravljanje vatrom tipa 1A40 i motorom V-84m (840 KS umesto 780KS),te modernizovanim topom 2-A46M
Zanimljivo je da se ovaj tenk nije nalazio u naoruzanju Ukrajine,kako navodi sledeci izvor..
Tenk na slici je tenk kojim upravljaju prorusi,a ne Rusi.. http://bmpd.livejournal.com/967073.html

Suludost nema granice

pre 9 godina

Tomislav HR, da li ti zaista veruješ toj propagandi da bi jedna milionska armija RF, u borbu protiv žute hunte slala golobrade mladiće od 18 godina?

Sistem

pre 9 godina

(Alexa, 25. avgust 2014 15:14)

Znaces za par dana, kamarad. Samo ako jos budes mogao da verujes... vidim tvoji pro-natovski istomisljenici tesko bas tesko podnose cinjenicu da Lugansk nije osvojen.

I da, dobro se secas iz JNA, teknkovske jedinice ne nastupaju bez pesadije. Kao sto ni ove u Ukrajini ne idu bez pesadije. Ne brini.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Graničari traižli pasoše,vize ili nešto drugo.
U okruženju proruskih snaga se nalazi oko 7000 ukrajinskih vojnika sa 80 tenkova,280 oklopnih transportera i 160 cevi artiljerijskog oružja. Taktički manevri su završeni,sledi uništenje. Vreme za prelazak u Rusiju je prošlo. Do kraja jeseni ni jedan vojnik Ukrajine neće biti u Novorusiji.

Krokodil

pre 9 godina

TOMISLAVE HR. Ne budi naivan. Ovaj put Mr. banana rusi sa svojim bankarima. Pa vidis li sve grobove i rusevine poslije arapskog proljeca? Nahranili su i naoruzali islamisticke manijake pa sad puca saradnja? Sreca da Sirija nije pala bio bi otvoren put manijacima sa zelenim zastavama. Sadam i Gadafi su bili sekularni anti islamisti. Ko je ubio te ljude? Tomislave....

Krkobaba

pre 9 godina

Jos jedna nebuloza TANJUGa. Nikakvi tenkovi nisu presli granicu. Sukobi oko Novoazovska su poceli 23. avgusta kada je zapocela velika ofanziva vojske Novorusije. Oslobodjeno je Teljmanovo, a iz samog Mariopolja su od jutros poceli da beze pripadnici nacigarde u pravcu Magusa na zapad i prema Zaporozju. U Mariopolj su ubacene specijalne snage Novorusije ali ne i glavnica vojske tako da su borbe sporadicne. U protekla dva dana kijevska hunta i nazalost, prisilno mobilisani mladi vojnici (koje hvataju po gradovima Ukrajine i odmah salju na front) su dozivele strahovite gubitke. Danas je Lavrov na konferenciji za novinare istako necovecno ponasanje ukrajinske vojske koji vise ne skupljaju poginule, a cak je naveo slucaj da su na jednom mestu pobacali u rov i da je tenkom zatrpan rov. Dakle, neme nikavih tenkova iz RF, vec novoformirane divizije, brigade vojske Novorusije. Pa samo za protekla dva dana zarobili su oko 17-jedinica Grad. Inace, vojska Novorusije ima preko 50000 boraca. Inace OEBS je vec demantovao ovu vest.

Vladimir

pre 9 godina

Ovo se moglo naslutiti juče i prekjuče. Prvo Ukr. snage bombarduju Donbas Arenu u Donjecku (stadion Šahtjora) - osveta Ahmetovu jer nije hteo da im da pare za nastavak borbi. U tim krajevima, kad tajkun takvog ranga okrene ćurak, to može da reši rat. Zatim juče izjava Merkelove u Kijevu. Očigledno su se i u Moskvi sabrali i shvatili šta u stvari hoće - nezvanična informacija je da se Strelkov vratio iz Moskve i preuzeo vrhovnu komandu nad oružanim snagama Novorusije. Rezultati su vidljivi, a kome da se žale Ukrajinci? Pa onome ko ih je u ovo i gurnuo. Samo pitanje je da li u Pentagonu primaju tu vrstu žalbi. Hvala!

Griffin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)Tvoji Uk. unijati i braca imaju neonaciste u parlamentu.Ali sta to vama smeta? Vi niste daleko od toga.I kako vidim obraz vam ne smeta da tako krstite druge. Btw sasvim slucajno ste i Vi i Ukrajinci bili na istoj strani u WW2.Cak i kod Staljingrada..

Mare

pre 9 godina

@Tomislav HR

Što bre lažeš narod ovde? Gruz 200 je kodna oznaka za mrtvački sanduk sa vojnikom, a ne znači da ima 200 leševa. Ima i film Gruz 200. Od ovih tvojih izvora,najbolja je ova ženska koja čita vesti.

ISKANDER

pre 9 godina

Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.
(Crnogorac, 25. avgust 2014 17:59)

Kolega,prvo krece Ruska avijacija,koja ce posto zna ugradjene algoritme u S-300PS i 'Buk' (koje Ukrajina ima) eliminisati ukrajinsku PVO i preostale avione iz Ukrajinskog RV,jer Ukrajinci jos stede svoje malobrojne Su-27..
Radice sve; od vojnih satlita 'Glonass',aviona za otkirvanje i rano upozorenje 'A-50",pa sve do aviona lovaca,lovaca bombardera,jurisnika i transportnih aviona.

Kada to cuju 'granicari' o kojima pises,isti ima da odu sve do Poljske,ako ih u medjuvremenu ne eliminise Ruska 'zdruzena koalicija' (oklopno mehanizovane jedinice i artiljerija),a sve u sadejstvu sa padobrancima (VDV),jedinicima posebne namene (Specnaz).
Ne razmisljaj o paklu,jer bi Ukrajinska vojska upravo gorela u paklu ako Ruska uleti u Ukrajinu. Posto te realno ne zanima oruzje,ja mislim da je bolje da batalis ovu temu.
Kolega,nemaju ti granicari nikakvih sansi sa protivtenkovskim projektilima (koje ti nazivas 'antioklopnim' naoruzanjem).

kondor

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Ko tebe informise druze? Iz koje galaksije dobijas ove informacije? Pregledaj dobro snimke iz Ukrajine,a imas ih na stotine i okaci mi ovdje jedan na kome se vidi golobradi mladic sa lentom sv. Georgija. Ja kod ovih opolcenika nisam vidio nijedno dijete,jesam vidio azijata i objavljuju snimke sa dobrovoljcima iz cijelog svijeta,ali djecu o kojoj ti pricas nisam nigdje vidio.
Ukrajinska vojska i sve paravojne formacije su u potpunom rasulu,sad ce da krene opsti pokolj vojnika u prstenovima i krenuce sanduci po cijeloj Ukrajini. Opolcenici krecu na Mariopolj i krece dopremanje pomoci brodovima. Za one ljude u Odesi sto su zivi zapaljeni ce neko morati da odgovara,ali ne u Hagu.
Mani se ustaske politike dok je vrijeme,mada licno znam da vas je tamo u lijepoj vasoj strah zbog svih zlocina koje ste pocinili,a niste odgovarali za njih. I ne lezi vam nikako ova prica u Ukrajini,jer previse lici na sve sto je bilo u Hrvatskoj.

niki

pre 9 godina

Usla voda u usi,ovo su snage Novorusije koje su juce pocele kontraofanzivu i hoce da ociste granicu,a to je pocetak druge faze posto vidite iz izjava ove gospode da Rusi samo kuci mogu Ruski govoriti.Znaci federalizaciju su odbacili posto su 500 miliona dobili od gospodje Merkel za jos 3 meseca ratovanja i ako Rusi ociste granicu od ovoga jada i bede ljudske sto se vojska Ukrajine zove onda se ide na konfederaciju ,a treca faza je samostalnost.

vaske

pre 9 godina

Tomislav HR@ Ustaski lobi nam objavljenu plitku propagandu ukrajinskih neo-nacista.
Pomesao si nas sa Hrvatskom, tamo prolaze ovakve bljuvotine.
Cudo nisi dao link propagande Treceg Rajha o o tome koliko je zlocinacka tvorevina SSSR i kako preko njega Jevreji pokusavaju da zavladaju svetom.

japanese

pre 9 godina

@ISKANDER
Mogu samo da kazem da jedva cekam novi komentar ovog ISKANDERA, covek je vojna enciklopedija. Obozavam njegove komentare, jer i sam volim da citam o raznoraznim tipovima naoruzanja, pogotovo kada je avijacija u pitanju, ali ja sam za ovog coveka malo dete. Svaka cast

Pera Trta

pre 9 godina

Ukrajinski granicari zaustavili imaginarni konvoj ruskih tenkova. Onda je proslo dejstvo ludare pa su shvatili da su ga i dezintegrisali.

Mir je izgledan

pre 9 godina

Totalno rasulo i poraz vojne kampanje Kijeva u Istocnoj Ukarajini, kao i ocigledno skora predaja svih opkoljenih jedinica, stavilo je kijevsku Vladu pred zid srama. Izmiljeni upadi ruskih jedinica trebalo bi da posluzi kao opravdanje za poraz pred svetom ali, pre svega, pred sopstvenim narodom.

Siniša

pre 9 godina

Mićo ne lupaj! Granicari zaustavili 10 tenkova!!! Da je 1 tenk u pitanju, pa da moozda poverujem! Znas libti sta je 10 tenkova!!?? Pa to je zemljotres od 7°po rihteru!!

ISKANDER

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Komsija,pogledaj kako se Rusi sprdaju u stilu; 'Zar Ukrajinci stvarno veruju u gluposti koji im njihovi mediji serviraju' ispod linka sa youtube-a koji si ti poslao..
Komsija,ako su vec Ukrajinci obmanuti,nemoj i ti to biti kao 'napredni' clan EU-topije...
Jedno su zelje,a jedno je stvarna slika na terenu u Ukrajini..

Sale7

pre 9 godina

Cela vest je u stilu onog vica kad graničar zaustavlja tenk pa ide procedura:
Graničar: Name?
Tenkista: Sergey.
Graničar: Purpose of visit?
Tenkista: Tourism.
Graničar: Occupation?
Tenkista: No, no, just visit.

Quatsch

pre 9 godina

Koja je ovo propagandna glupost je i dokaz, da ni Nemci nisu to objavli. Upravo sam pregledao sve nemacke vesti, a oni su odmah svaku propagandu iz Kijeva do sada objavljivali. Podrazumeva se da su im sve, bez provere, uzeli
"zdravo za gotovo"! Ovu NE!

john galt

pre 9 godina

Manite se corava posla. Nema nama vajde ko god da napreduje. Mada kad pogledam, jesmo mi zaludjen narod, al ovaj Tomislav HR nam pokazuje da ima i gorih. On vec sahranio 70% Rusa, Putinu ostali samo trecepozivci.

Umoran na zapadnu propagandu

pre 9 godina

HRvatska je uz Rusiju. Bombardiranje gradova je ratni zlocin! Gotovina iz HV je trulio 8 godina u Haagu dok nisu sve topnicke dokumente pregledali. A ovi retardi ruse visekatnice,bolnice,MRTVACNICE? Nije mi jasno sto Putin ne posalje snage na teren. Ukraina nije ugrozena od Russije nego od bankarskih vampira zna se odakle....ljigavi cinizam. Pametnom dosta.

Микица

pre 9 godina

@ Tomislav HR
Ију, ију, ала се узбудио плави легионар...

Лепо пише да се војник уплашио и тражио азил :) као и да је 76.-та са два испаљена метка вратила Крим матици.

Све остало су пусте жеље :)

na kijev

pre 9 godina

Preko 2 trecine vojnika Novorusije su ruski drzavljani opremljeni sa ogromnim kolicinom ruskog oruzja ako ovako nastave oni ce biti obicna Ruska vojska u UK u neobjavljenom rat...
(darko, 25. avgust 2014 11:52)

Pa, i mnogo ukrajinskih vojnika i oficira ima rusko državljanstvo i opremljeni su skoro 100% ruskim naoružanjem i imaju ga neuporedivo više od vojske Novorusije. Da li to znači da su i oni "obična ruska vojska u Ukrajini". I reci mi, kada se poslednji put desilo da neko nekome zvanično objavi rat. U poslednjih 70 godina to se nije desilo, a imali smo "mali milion" ratova.

Ivan S

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

rođače, pa čemu ovoliki nivo projekcija baziranih na izolovanim slučajevima?! Nema potrebe da budeš do te mere zaslepljen situacijom u bratskoj ti zemlji. Ako ti se ne dopada ono što se dešava ti nemoj da pokrivaš oči i uši i ubeđuješ sebe u nešto što ne stoji.

Trenutno u Ukrajini se bori dosta dobrovoljaca iz Rusije kao i instruktora, dosta vojnika na odsluženju vojnog roka ali šta sa tim?

Ukrajinska armija (mahom od neonacista i plaćenika) je došla na jugo istok sa tehnikom koja je dovoljna da se potčini cela bivša Jugoslavija a pun je internet zgaženih jedinica i zgarišta motorizacije i ljudi po njivama oko Donjecka i Luganska.

Stvarno mogu da razumem sve ali da umišljaš da su Rusi nacisti i da ih Ukrajinci uništavaju, to je stvarno blizu patološke uobrazilje.

Uzgred Ukrajinska vojska je po svim parametrima barem 30x jača na terenu a iz takve pozicije sramota je izgubiti i jedan tenk a kamoli stotine.

Naravno, ne treba misliti da će prorusi dobiti Ukrajinsku vojsku, ali ako se ovako nastavi nije isključeno da će zadržati barem Donjeck.

Kiza

pre 9 godina

@ (Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Previse si se nas..o za copy and paste. Da te pitam HR. Ko je oborio
malezijski avion. Sta bi, tisina. Od koga hrvatske ti dobijas te podatke.
Mozda od svojih analiticara.

Marko-PG

pre 9 godina

Gluposti. Niko nije presao granicu iz Rusije, radi se o tome da ih pobunjenici pobjedjuju. Vec su pred Mariupoljem, ali Ukrajinci ne znaju kako da to objasne, pa izmisljaju da je kolona usla iz Rusije. Prije samo 3 dana su ukrajinske vlasti tvrdile da osvajaju Donjeck i Lugansk, a sada se dogadja nesto suprotno. Pobunjenici su pred Mariupoljem, uskoro i pred Harkovom. Kijevska vlast je prosto neozbiljna. Da nije tragicno, bilo bi smijesno.

samo sto nije

pre 9 godina

Opet gomila gluposti. Granicari imaju lako naoruzanje, znaci kalasnjikove i zaustavili su kolonu od 10 tenkova. hahaa. Prvo tenkovi nece da prelaze na granicnom prelazu, drugo.. gde tenk naumi da ide on tamo prodje, kroz kucu, rusi drvece i sve pred sobom. Ako rusi hoce onda ce to da urade kao na krimu.. u gruziji...

c i t i z e n

pre 9 godina

Proverite bolje informaciju. Da je sigurno tacna, ovde u Svedskoj bi to svi mediji vec objavili (Svedska i Rusija imaju tradicionalno ne bas prijateljske odnose). Prenose samo Lavrovljevu najavu novog konvoja.

ISKANDER

pre 9 godina

(ISKANDER, 25. avgust 2014 12:13)

Gresis,sinak, gresis :)
Na slici je T-72BM [link]
(upucen, 25. avgust 2014 13:56)

Ne gresim, prijatelju - ne gresim...
Drago mi je sto te zanima vojna tehnologija,ali nisi dobro izucio razlike u svetu T-72 tenkova.
Link koji si poslao pokazuje tenk T-72AB, ili tenk T-72B (obrazac tenka za 1985 godinu, koja je imala ERO tipa 'Kontakt', dok je tenk koji je na slici ovog naslova T-72B (obrazac za 1989 godinu) sa ERO tipa 'Kontakt 5..
Tenk T-72BM "Rogatka" izgleda ovako.. http://img50.imageshack.us/img50/852/t72bm2006hy3.jpg

Taj tenk T-72BM ima motor od 1000KS, top 2-A46M-5,kamuflaznu zastitu 'Nahidka', ERO tipa 'Relikt' koji je duplo efektivniji od 'Kontakt 5' ERO-a od ovih na slici na linku B-92..
T-72BM je zasad verovatno najbolja verzija tenka T-72,iako Rusi svoje tenkove bar zvanicno modernizuju na T-72B3 nivo, koji je opet druga prica.

maloicitao

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Zamena teza, ne bore se oni za Ukrajinu jer je Ukrajina njihova po mnogo cemu, NATO se bori za Ukrajinu ne bi li dosli na granice Rusije, Rusija samo ne da na sebe... Potpuno je pogresno da je Rusima tu najvise stalo do ukrajinskih fabrika, mnogo su tu veci uzlozi od toga. Tako je, svija zemlja se brani do poslednjeg coveka, tako se dobija suverenitet...samo sto sudeci po tvom nick-u ti to ne bi znao, navikli ste da se predate ko god iole ozbiljan krene na (tj. preko) vas.

neko ime

pre 9 godina

Ovakvo izvestavanje ukrajinskih medija jako me podseca na pocetne dane, pa i mesece rata u BiH, kada su sarajevski mediji Ratka Mladica uporno nazivali "komandant trece vojne oblasti Vojske Jugoslavije".

Sumari vs. carinici

pre 9 godina

(Milan, 25. avgust 2014 12:28)
Traze velik mito za prolaz,a ovi nisu poneli gotovinu...samo `sitni metalni` novac.

Inace ovi granicari su opasni skoro kao nas sumar 45.
~Udju nemci u sumu 45.,dodju partizani i isteraju ih.Potom dodju cetnici,pa isteraju partizane,pa opet partizani cetnike,pa nemci partizane...i tako par nedelja,a onda sumar popi*di,dodje i sve ih istera napolje iz sume!

mare

pre 9 godina

Granicari se bore sa vise DESETINA tenkova? Pa kakvi su to granicari? :D
(jeste, 25. avgust 2014 12:10)

pa mozda su pustili kerove na tenkove...

c!

pre 9 godina

@
(Glup sam, 25. avgust 2014 12:52)

Dobro je da priznajes...
Ne veruj bas svakoj vesti "na prvu". Ukrajinski granicari ne mogu da se odupru vise od 10 minuta ni jednom oklopnom vozilu, a kamoli konvoju oklopnih vozila. Zapadne "demokrate" prosipaju dezinformacije na tako tupav nacin, da je postalo smesno posmatrati njihovo ocajanje i ljudsku nemoc. Rekoh li ljudsku ? Izvinjavam se ostatku planete

splico

pre 9 godina

ako ovo uspie rusima da okupiraju ukrajinu, sledeca je Moldavia a posle rumunjija i Bulgaria a posle Srbija i RS, a kasnie ih crnogorci izmarinjaju i stave tacku na okupaciju.
Olo Srbi komsie, posle svi tih kolonija uskoro ce te pod rusuji, u cistu bjedu i nazadovanje.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Nenad T je pametan kao Biljana Srbljanovic ,deca se vracala iz rata u sanducima,ko jos slao decu u rat,vojnik je da cuva drzavu,taj ne postiva predke koji su pali za Jugoslaviju i danasnje vojnike pale koji su je pokusali branit,to je suntavilo.

Gorance

pre 9 godina

Ja ipak mislim da je nekoliko miliona tenkova. A na granici je Porošenko lično (i to sam!), i on ih sve zadržava. Golim rukama im savija topove u mašne

Građanin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Opet ukrajinski "dokazi" po drustvenim mrezama i sumnive izjave i priznanja. Da pretpostavim, vi takođe verujete da je "domovinski rat" bio pravičan i da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i izvršili genocid nad sobom, zar ne?

steva

pre 9 godina

Извините, не бих хтео да паничим, али ипак:
Жители: Национальная гвардия спешно оставляет Мариуполь
25.08.2014 13:15

Треба линк? Може. http://www.vesti.ru/doc.html?id=1918853&tid=105474

Тек толико да се види и да Руси имају пропаганду. Тако су унапред говорили и 43 да ће у Курск ући. И ето ... отада им је две године требало до Берлина.

milan

pre 9 godina

Za ovog sto se pita sta ce Ruski tenkovi u Ukrajini i da nisu bolji od amera. Recimo da mozda idu da brane neku sicu od 9 miliona rusa, iliti 20% stanovnista Ukr koje je izlozeno granatiranju vec nekoliko meseci. A mozda i ne bi trebalo to da rade, da ih puste da izginu?

gruja

pre 9 godina

Posto gube gradjanski rat od golorukog naroda I vojska im dezertira u hiljadama I pored totalne opsade desetina gradova potrebno je da se moral digne lazima dokazi dokazi .Ali sta ce im srusili su avion I nikom nista kad se savetovan od zapada I Natoa mozes sve da radis

Лорњон

pre 9 godina

Zasto B92 ne objavi da upravo sad, ja licno, levom rukom obaram ukr suhoje.
koja vest?! granicari se bore s desetinama tenkova. pa ne bi ni mirko i slavko to mogli. eventualno rambo ili roki.

darko

pre 9 godina

Preko 2 trecine vojnika Novorusije su ruski drzavljani opremljeni sa ogromnim kolicinom ruskog oruzja ako ovako nastave oni ce biti obicna Ruska vojska u UK u neobjavljenom rat...

biograf

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)
e pa tomislave,tvojim neistinima nema kraja,zamisli mediji u rusiji stidljivo ali ipak izvestavaju kako otac nekog vojnika koji je poginuo u ukrajini salje pismo Putinu,da je to istina CNN ne bi bio stidljiv.
Ministar odbrane je toliko lud,da bi odlikovao neke za zasluge u ratu ,a oni non stop demantuju da su njihove snage u ukrajini,pa nisu oni od juce,ili ti mislis da su ruski funkcioneri toliko zatucani i glupi.
Zamislite ruska armija samo obavestava da su njeni vojnici poginuli a ne objasnjava gde i kako,kako da to nema na CNN,NBC,FOX TV,to bi brujalo non stop.
Slagvort na svemu je to da su ruski vojnici zarobljeni od strane ukrajinske vojske,pa gospodja amanpur,bi vec imala rerportaze i dokumentarce o tim zarobljenicima.
Sve u svemu od tomislava i ne mozes da ocekujes drugacije vidjenje konflikta,samo ono sto je zapad uradio sa srbijom tokom gradjanskog rata u sfrj,ne moze sa rusijom,ipak je to velika sila i zemlj,medijski rat,pa sta se to tice rusa,oni su i tako dobili sankcije od zapada,ali svet nije zapad,pa zato sad eu moli i apeluje da drugi postuju njene odluke i da se solidarisu s njima,ali to im ocigledno ne ide od ruke.
Ako mogu nas uslovljavati,zemlje koje nisu na nasem kontinetnu ne mogi,kod njih nemaju nikakav autoritet,a i dokle ce i zemlje clanice drzati pod kontrolom pitanje je,sve se cini nece dugo,samo sa jednim odgovorom iz rusije,zamislite da prosire sankcije.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

"Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast u blizini ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja", izjavio je portparol snaga bezbednosti Leonid Matjuhin za AFP.

On je dodao da su konvoj zaustavili graničari i da je u toku sukob.



Graničari zaustavili toliki konvoj?Konvoj ušao bez artiljerijske podrške sa druge strane granice?........Ovo je "vest" koja treba malo bolje da se proveri jer ako su ušli,...graničari ih sigurno nisu zaustavili.

Boske

pre 9 godina

@Tomislav HR - ah, komšija, baš onaj najvažniji link ti ne radi, a kad se malo potraži po stranici Ruskog Ministarstva odbrane, može se naći vijest o posjeti ministra odbrane Šojgua 76-oj Desantnoj diviziji u Sankt-Peterburgu i uručivanju Ordena Suvorova za "uspješno obavljene borbene zadatke zaustavljanja međuetničkih konflikata u Jermeniji, Azerbejdžanu, Južnoj Osetiji, na Sjevernom Kavkazu i Kosovu".

"Сегодня, в День Российского флага, вручаю орден Суворова", - сказал он и добавил, что сегодняшнее событие носит символический характер. С. Шойгу подчеркнул, что на протяжении многих лет 76-я дивизия была образцом служения Отечеству, принимала участие в сдерживании межнациональных конфликтов в Армении, Азербайджане, Косово, Грузии, на Северном Кавказе.

Divizija je učestvovala i u podršci snagama Samoopredeljenja Krima prilikom obezbjeđivanju referenduma na Krimu, u martu ove godine.

Силы самообороны Крыма для обеспечения проведения референдума были поддержаны российскими военными, действовавшими весьма корректно, отметил Путин.

"Мы должны были создать условия для свободного волеизъявления крымчан, чтобы там не было танков, чтобы туда не пришли националисты. За спиной сил самообороны Крыма, конечно, встали наши военнослужащие. Они действовали очень корректно, но, как я уже говорил, действовали решительно и профессионально. По-другому провести референдум, чтобы он прошел свободно, было просто нельзя", – сказал президент."

Mihailo

pre 9 godina

Zauzeta tri naselja kod Donjecka - Luganskoje, Svetloje i Dolja, a počelo je i nastupanje prema Mariupolju, kako bi se zatvorio prsten oko Ilovajska; dok su na prilazu Jelonovki, gde je poginulo 12 Ukra, zarobljena tri protivtenkovska topa, jedan protivavionac i nekoliko GAZ i UAZ vozila. https://www.youtube.com/watch?v=3JNMNXrgYcg
Ukrima je dan jako loše počeo, do kraja dana će verovatno dodatno biti materijalizovana prednost opolčenaca koju imaju na određenim delovima fronta.

Mare

pre 9 godina

Ova vest ce ubrzo biti demantovana od strane Moskve.
(Mare, 25. avgust 2014 12:44)

Malo cudno ali moram samog sebe da citiram...Kao sto sam rekao, uskoro ocekujem dematni i dobili smo ga...Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kaze da nije cuo niti zna za bilo kakav sukob ruske vojske i ukrajinskih granicara...

Griffin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)Ima li portala na kojima svoje nebulozne tvrdnje nisi izneo? Od onih srednjevekovnih do onih od prakticno juce? Rusi nisu usli na teritoriju Ukrajine a pogotovo ne vode borbe sa Megatronima koji rade za granicnu sluzbu Ukrajine,pa gube mnogo ljudi. Cak i T90 tenkova.

marko

pre 9 godina

Samo prenosite saopštenja Ukr. hunte, nema objektivnosti ni malo! Niko u medijima nije pomenuo paradu zarobljenih ukr. vojnika i opreme centrom Donjecka.. I šta bi sa avionom?

Бојан Илић

pre 9 godina

Конвој пролази и иде до циља, шта год ви смислили!:-)
Знате већ...
Није то јадна Србија !

Владимир

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Шта је ту спорно? Чак си и леп закључак написао.

(да не улазимо у техничке ствари како се тинејџери шаљу у рат и остало пародирање и патетисање; ратови се не воде више у милионима, фронтовски, не воде га трећепозивци и регрути, него мање, добро обучене и опремљене јединице) јединицама.

Nikola original

pre 9 godina

splico,
Bravo matori,sa ovim komentarom si ušao u Top Ten najglupljih komentara na forumu od njegovog nastanka.Samo mi reci molim te ako smo mi rešili da se udružimo sa Rusima,onda ste vi u velikom problemu,jel da.Ako vam je jedini argument to što su vas ubacili u NATO,ne bi mi bilo prijatno u vašoj koži jer osim što preko vas šalju zalihe istočnoevropskog zastarelog naoružanja raznim teroristima,tj.borcima za slobodu širom sveta,iskreno ne vidim neku korist za tvoju ljepu.

Sistem

pre 9 godina

Necim sad moraju da opravdaju gubitke i poraz nakom sto su na sva zvona trubili da su osvojili Lugansk, opkolili Donjeck, pa sad izmisljaju ove gluposti.... Da su vas napali ruski tenkovi ta bitka ne bi puno trajala....

Milan

pre 9 godina

Ukrajinski graničari na našli cigerete i votku u Ruskim tenkovima pa su rešili da ih zaustave...NATO informisanje svakim danom postaje sve bezidejnije i sve se manje time bave a to me plaši jer će vrlo brzo prestati da se i oko toga trude nego će nas sve bombardovati čak i bez obrazloženja...

msc.Milos

pre 9 godina

majko moja ova lici na izvestaje cnn-a sa kosova! Pa sve ako neko vrsi napad sa desetinama tenkova....

niti ce rusi da nasednu na ove nebuloze niti ce ukrajinci da sacuvaju drzavu. Zalosno je koliko nevinih strada u ratu koji vode velike vodje iz fotelja....

bunny

pre 9 godina

A zasto uz vest ide slika iz arhive. Ajte ukrajinci, slikajte taj konvoj pa dajte svetskim medijima, potkrepite svoju pricu dokazima. Pametniji ste vi od zapada, ne dajte da vam oni diktiraju saopstenja za javnost i izjave, vi biste sigurno nesto smislenije smislili. Sreca pa u doba svima dostupnog interneta svako moze lako da vodi koliko su besmislene izjave kao sto je ova ili ona u kojoj se kaze da su ukrajinci zauzeli lugansk. Manite se zapada ukrajinci, nego sedite lepo za sto sa rusima i dogovorite se kao ljudi i kao braca sto i jeste.

Jovan

pre 9 godina

Kakve snage "Novorusije", kakvo međunarodno pravo. To su trice i kučine. Ovo je drsko osvajanje jedne suverene države. A o tome: "da će do proleća i Kijev biti slobodan" samo da dodam; teško tome kome Rusi donose slobodu tenkovima. Setite se samo Mađarske, Bugarske, Rumunije, Poljske, Češke, Slovačke, DDR, Estonije, Letonije, Litvanije, Kurilskih ostrva, pa zašto da ne i Sanstefanskog ugovora kada su nam pravoslavna braća uklonila sa geografske karte Srbiju i stvorile Bugarsku do Jadrana i to kao kneževinu kojom bi (o čuda) upravljala majčica Rusija.

Mihailo

pre 9 godina

@ (Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Lepo je pročitati ovo što si napisao, ako je istina samo dokazuje da Rusija neće nikada odustati od Novorusije. Osim toga, u "opisu posla" vojnika je da stavljaju glavu u torbu, nikakvo čudo.

rex

pre 9 godina

nekoliko desetina tenkova, to bi pao jedan blickrig, nebi 5 raketa stigli da ispale na njih, sve bi bio pustos. al tragedija je sto evropa veruje u ovakve vesti i odmah osudjuju rusiju, na celu sa svojim vladama

Miroslav

pre 9 godina

he, he
DA je u pravu. Ameri bombarduju i ulaze tamo gde god su im ugrozeni interesi.
Rusija treba da uzme sebi ista prava jer su im u Ukrajini zaista ugrozeni interesi!!! Ali nisu ovo Rusi. Namerna greska. Ovo su proruske snage u kontraofanzivi. Sad ce zapad da trazi primirje.

Sinjajevina

pre 9 godina

@Tomislav HR

Povodom vojnika Balabanova ovo je saopstenje ministarstva odbrane Ukrajine: "redov Andrej Balobanov ne nalazi su u zarobljenistvu ukrajinske vojske, zato sto Rusija ne ucestvuje u vojnim dejstvima na teritoriji Ukrajine. u potpisu pukovnik Kastanov Vitalij Valjerevic (полковник Каштанов Виталий Валерьевич. Тел. (044) 454-73-15).

Taj pukovnik je cak telefonom razgovarao sa roditeljima vojnika i potvrdio im je ovo: – Вашего сына нет в списке военнопленных. У нас вообще нет пленных из России, – сказал Балобановым по телефону полковник Виталий Каштанов из украинского Минобороны.

Bojan

pre 9 godina

Ne budite naivini i ne zauzimajte stranu u ovom sukobu.
Ovde niko nije nevin a medjusobno se bore bratski narodi.
Koliko simpatija imam prema Ukrajincima, toliko imam i prema Rusima.
Gledajmo svoja posla i kako nama da bude bolje.

zoran

pre 9 godina

putin radi ono sto je milosevic kod nas..vrsi agresiju na ukrajinu pod izgovorom zastite rusa ..vec vidjeno kod nas,sto dalje od rusa daleko im lepa kuca

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Čitam komentare, smiješni ste... Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.
(Crnogorac, 25. avgust 2014 17:59) O'đe mobilni!!! N'ek si im rek'o! Jos kad bi znao sta pišeš .

sima

pre 9 godina

Gospodo,ili gradjani Srbije!Pitam ja Vas,s cim ratuju u Ukrajini?Ukrajinci imaju(zastarelo)naoruzanje bivseg SSSR-a,a sta imaju pobunjenici u jugoistocnoj Ukrajini?Rusko naoruzanje!A odakle im,i ko im salje?Rusi!"Gradjanski"rat u UA je napravljen po istom scenariju kao u Jugi!Prvo zarati pa onda vladaj!A zatim Krim(kod nas Kosovo)!Zao mi neduznog naroda!Pojma nemaju sta rade!Prepucavanje velikih sila pomocu malih i nemocnih naroda!I nama su Rusi "pomagali"!

nenad t

pre 9 godina

Tako je svojevremeno i Sloba tvrdio da "Srbija nije u ratu", a deca se vraćala iz vojske u sanducima.... Ista pamet, (šuntavilo), ista škola!

Marija

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Upravo tako, ali sad ce online ruska izdajnicka peta kolona koja je okupirala srpske forume zadnjih meseci da pocne da iznosi boljsevicku KGB propagandu i njihovo vidjenje stvari.

Cak i koriste boljsevicke izraze o nekim "oplocencima ili oplocenicima " kako li se vec zovu , nazivaju gradjane Ukrajine umesto Ukrajincima- Ukrima.
Te termine srpski jezik ne poznaje ali nam ruska izdajnicka peta kolona uvodi boljsevicke termine i izraze po Srbiji.
Nekad se pitam da li citam srpske forume ili forume Kominterne, NKVD i KGB-a.

Srecom pa se ne granicimo sa boljsevickom Rusijom inace bi imali iste probleme kao neduzni narod Ukrajine sa ruskim petokolonasima i boljsevicima.

Crnogorac

pre 9 godina

Čitam komentare, smiješni ste... Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.

slavko

pre 9 godina

Podrška srpskim rusofilima koji za živu glavu neče dozvoliti ulazar Srbije u EU. Zemlji koja slavi okupaciju neke druge zemlje i aneksiju njezinog teritorija nema mesta u EU!

Alexa

pre 9 godina

Ja baš nisam neki vojni analitičar, ali koliko se sećam iz JNA tenkovi bez podrške pešadije i helikoptera malo znače... Ne bih sada da kvarim sreću rusofilima, ali pešadijska jedinica naoružana protivoklopnim oruđem mogla bi da zaustavi i desetkuje kolonu tenkova bez zaštite, a pogotovo u urbanim oblastima! No, pošto su u Srbiji svi vojni analitičari, selektori i premijeri, ja se izvinjavam ovim prvima ako ih moj kometar vređa!

odgovor komšiji

pre 9 godina

@(splico, 25. avgust 2014 17:36)

Sedi ti gde si i vidi šta ćeš sa mandarinama, maslinama i plodovima mora! Sve će ti propasti (lako kvarljiva roba) - Rusija vam okrenula ledja, jedino ako vam Nemačka ne plati odštetu. Za nas ne brini!

Astra

pre 9 godina

Ne znam, ja sam na nekim drugim sajtovima čitao da je situacija upravo suprotna u odnosu kako ovde tvrde. Mislim da se Putin malo igra sa Ukrajinom, tek da im pokaže gde im je mesto na sutrašnjim pregovorima.

Griffin

pre 9 godina

(Luka, 25. avgust 2014 16:15)U Abhaziju,tadasnju Gruziju, su usli tako sto su dosli transporterima na prelaz,komandir izasao,pitao da li nameravate da sklonite ova vozila sa cudnim slovima u stranu? Ovi rekli ne.Toliko. Samo ih je transporter gurnuo u stranu i kolona je nastavila dalje.Zestokih Borbi u Osetiji i Abhaziji skoro da nije ni bilo.Tu su uglavnom zabelezeni divljacki napadi Gruzina na civilna mesta.Kao u Cinvaliju npr. Gde su pucali na macke,na pse,na senke iza prozora stambenih grada i sl.Sami sebe snimali. Snimke odlicnog kvaliteta imate na YT. Zadnji koji sam video je kolona i gomila zaplenjenih gruzijskih Hamera kako krecu ka Rusiji.Verujte.Rusija ima vise Hamvija nego sve drzave bivse SFRJ i sve NATO drzave u okruzenju zajedno. xD

NEKO KO NIJE SRBIN

pre 9 godina

U Srbiji podhitno ukinuti Engleski jezik, treba Ruski da se uci. A Srbija da se prikljuci Ruskoj federaciji a ne Europskoj uniji. Tako bi i nama bilo bolje.

ivan

pre 9 godina

Šta je bre sa komentatorima ovde? Ko da niste iz Srbije. Pa bar je ovde bilo ratova kolko hoćeš. Graničar nije carinik i ne stoji na graničnom prelazu. Graničar je vojnik. Graničar može biti opremljen protivoklopnim naouražanjem pešadije. Ako kolona tenkova nije bila u borbenoj formaciji (čitaj: tajno prebacivanje pojačanja iz Rusije), moguće je da je sačekaju i uspešno napadnu.

Douglas Bader

pre 9 godina

Mozda zvuci amaterski i naivno, ali za razumevanje UKR i RUS odnosa, korisno bi bilo pogledati "Mi iz buducnosti" drugi deo. Sjajan primer holivudske megapatriotske propagande, na ruski nacin.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Rusi mi jesu miliji od Ukrajinaca iako ne podrzavam njihovu politiku. Rusima tj toj vecini na istok Ukrajine treba dat autonomiju, ali stvarno ne vidim razlog niti opravdanje za ulazak ruske vojske na teritoriju Ukrajine. To je nista drugo nego invazija, doduse vidjecemo jos sta ce bit.

uja

pre 9 godina

vidim dosta se pita kako se granicari bore sa tenkovima, pa nisu sjedili i cekali sa cvjecem, vec su to ocekivali i postavili odredjene protumjere koje su se pokazale uspjesne na zalost simpatizera prorusa...

čisto vojno

pre 9 godina

Nema ovo veze s propagandom. Pomaci koje radi Novorusija su direktna posljedica priklječanja ruske vojsku u akciju. Ne postoji drugo racionalno objašnjenje snažnog prodora sa juga prema Mariupolju.
U trenutku kada su prorusi bili blizu poraza, krenula je priča sa humanitarnom kolonom, a Putin je krenuo na sve ili ništa sa izravnom intertvencijom, koju naravno, kao što je bilo i na Krimu, neće priznati. Ne ide ovo na dobro.

T

pre 9 godina

Citam komentare i divim se Rusima jer nisam ni znao koliko su mocni. Ali mi nije jasno, kako im se to desilo da ih takvi bednici kao sto su Ukrajinci isteraju iz Slavjanska?

MarkoNS

pre 9 godina

Kakve nastavak vesti o humanitarnom konvoju ima veze sa napadom tenkova na nezavisnu drzavu? Razvodnjavate vaznost napada nekom humanitarnom pomoci koja se tek najavljuje.

Tomislav HR

pre 9 godina

Invazija, lokalne separatističke budale i neonacistički dobrovoljci iz Rusije su izginuli, sad se uključuje regularna vojska, ali ni njima ne ide najbolje.

Specijalne jedinice se jako troše kod Donjecka, "dobrovoljaca" nema pa masovno šalju "kontraktnike", 18-godišnjake na odsluženju vojnog roka.

Da ne bi ispalo da je sve to "ukrajinska fašistička propaganda", evo vijesti sa sajtova RUSKE vojske, VKontaktea i RUSKOG sajta:
Ministar obrane Ruske Federacije Sergej Šojgu odlikuje 76 gardijsku VDV diviziju ruske vojske za "herojstva u borbi" Kakvo herojstvo ako nisu u ratu?
http://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=11980809@egNews

76 gardijska je masovno izginula kod Luganska, uglavnom djeca od 18 godina, samo jučer je stiglo 200 sanduka, obitelji paničare na socijalnim mrežama jer im vojska samo kaže kada i gdje će biti pogreb. https://www.youtube.com/watch?v=xge6B5DOiC4

Ovdje ruski mediji stidljivo izvještavaju kako otac ruskog vojnika piše pismo Velikom Vođi Putinu da mu objasni zašto mu se njegov sin koji je navodno na vojnim vježbama na istoku Rusije u ukrajinskom zarobljeništvu i njegove dokumente pokazuju na ukrajinskoj televiziji: http://omskinform.ru/news/69187

Naravno, Putina to ne zanima, boriti će se za istok Ukrajine do posljednjeg ruskog vojnika, jer se usprkos "ruskoj ekonomskoj snazi" glavnina tvornica za proizvodnju mehanizacije nalazi u Donbasu. A bez mehanizacije i turbina nema ni naftovoda ni bušotina.

Hvala na objavi

splico

pre 9 godina

ako ovo uspie rusima da okupiraju ukrajinu, sledeca je Moldavia a posle rumunjija i Bulgaria a posle Srbija i RS, a kasnie ih crnogorci izmarinjaju i stave tacku na okupaciju.
Olo Srbi komsie, posle svi tih kolonija uskoro ce te pod rusuji, u cistu bjedu i nazadovanje.

darko

pre 9 godina

Preko 2 trecine vojnika Novorusije su ruski drzavljani opremljeni sa ogromnim kolicinom ruskog oruzja ako ovako nastave oni ce biti obicna Ruska vojska u UK u neobjavljenom rat...

zoran

pre 9 godina

putin radi ono sto je milosevic kod nas..vrsi agresiju na ukrajinu pod izgovorom zastite rusa ..vec vidjeno kod nas,sto dalje od rusa daleko im lepa kuca

Crnogorac

pre 9 godina

Čitam komentare, smiješni ste... Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.

Marija

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Upravo tako, ali sad ce online ruska izdajnicka peta kolona koja je okupirala srpske forume zadnjih meseci da pocne da iznosi boljsevicku KGB propagandu i njihovo vidjenje stvari.

Cak i koriste boljsevicke izraze o nekim "oplocencima ili oplocenicima " kako li se vec zovu , nazivaju gradjane Ukrajine umesto Ukrajincima- Ukrima.
Te termine srpski jezik ne poznaje ali nam ruska izdajnicka peta kolona uvodi boljsevicke termine i izraze po Srbiji.
Nekad se pitam da li citam srpske forume ili forume Kominterne, NKVD i KGB-a.

Srecom pa se ne granicimo sa boljsevickom Rusijom inace bi imali iste probleme kao neduzni narod Ukrajine sa ruskim petokolonasima i boljsevicima.

Jovan

pre 9 godina

Kakve snage "Novorusije", kakvo međunarodno pravo. To su trice i kučine. Ovo je drsko osvajanje jedne suverene države. A o tome: "da će do proleća i Kijev biti slobodan" samo da dodam; teško tome kome Rusi donose slobodu tenkovima. Setite se samo Mađarske, Bugarske, Rumunije, Poljske, Češke, Slovačke, DDR, Estonije, Letonije, Litvanije, Kurilskih ostrva, pa zašto da ne i Sanstefanskog ugovora kada su nam pravoslavna braća uklonila sa geografske karte Srbiju i stvorile Bugarsku do Jadrana i to kao kneževinu kojom bi (o čuda) upravljala majčica Rusija.

sima

pre 9 godina

Gospodo,ili gradjani Srbije!Pitam ja Vas,s cim ratuju u Ukrajini?Ukrajinci imaju(zastarelo)naoruzanje bivseg SSSR-a,a sta imaju pobunjenici u jugoistocnoj Ukrajini?Rusko naoruzanje!A odakle im,i ko im salje?Rusi!"Gradjanski"rat u UA je napravljen po istom scenariju kao u Jugi!Prvo zarati pa onda vladaj!A zatim Krim(kod nas Kosovo)!Zao mi neduznog naroda!Pojma nemaju sta rade!Prepucavanje velikih sila pomocu malih i nemocnih naroda!I nama su Rusi "pomagali"!

slavko

pre 9 godina

Podrška srpskim rusofilima koji za živu glavu neče dozvoliti ulazar Srbije u EU. Zemlji koja slavi okupaciju neke druge zemlje i aneksiju njezinog teritorija nema mesta u EU!

uja

pre 9 godina

vidim dosta se pita kako se granicari bore sa tenkovima, pa nisu sjedili i cekali sa cvjecem, vec su to ocekivali i postavili odredjene protumjere koje su se pokazale uspjesne na zalost simpatizera prorusa...

nenad t

pre 9 godina

Tako je svojevremeno i Sloba tvrdio da "Srbija nije u ratu", a deca se vraćala iz vojske u sanducima.... Ista pamet, (šuntavilo), ista škola!

Alexa

pre 9 godina

Ja baš nisam neki vojni analitičar, ali koliko se sećam iz JNA tenkovi bez podrške pešadije i helikoptera malo znače... Ne bih sada da kvarim sreću rusofilima, ali pešadijska jedinica naoružana protivoklopnim oruđem mogla bi da zaustavi i desetkuje kolonu tenkova bez zaštite, a pogotovo u urbanim oblastima! No, pošto su u Srbiji svi vojni analitičari, selektori i premijeri, ja se izvinjavam ovim prvima ako ih moj kometar vređa!

ivan

pre 9 godina

Šta je bre sa komentatorima ovde? Ko da niste iz Srbije. Pa bar je ovde bilo ratova kolko hoćeš. Graničar nije carinik i ne stoji na graničnom prelazu. Graničar je vojnik. Graničar može biti opremljen protivoklopnim naouražanjem pešadije. Ako kolona tenkova nije bila u borbenoj formaciji (čitaj: tajno prebacivanje pojačanja iz Rusije), moguće je da je sačekaju i uspešno napadnu.

čisto vojno

pre 9 godina

Nema ovo veze s propagandom. Pomaci koje radi Novorusija su direktna posljedica priklječanja ruske vojsku u akciju. Ne postoji drugo racionalno objašnjenje snažnog prodora sa juga prema Mariupolju.
U trenutku kada su prorusi bili blizu poraza, krenula je priča sa humanitarnom kolonom, a Putin je krenuo na sve ili ništa sa izravnom intertvencijom, koju naravno, kao što je bilo i na Krimu, neće priznati. Ne ide ovo na dobro.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Rusi mi jesu miliji od Ukrajinaca iako ne podrzavam njihovu politiku. Rusima tj toj vecini na istok Ukrajine treba dat autonomiju, ali stvarno ne vidim razlog niti opravdanje za ulazak ruske vojske na teritoriju Ukrajine. To je nista drugo nego invazija, doduse vidjecemo jos sta ce bit.

Douglas Bader

pre 9 godina

Mozda zvuci amaterski i naivno, ali za razumevanje UKR i RUS odnosa, korisno bi bilo pogledati "Mi iz buducnosti" drugi deo. Sjajan primer holivudske megapatriotske propagande, na ruski nacin.

Перица

pre 9 godina

Ради се о снагама Новорусије које су направиле продор дуж границе са Руском федерацијом све до Азовског мора.

Изгледа да ће на пролеће Кијев да буде ослобођен од окупатора који су на власт дошли пучем!

MarkoNS

pre 9 godina

Kakve nastavak vesti o humanitarnom konvoju ima veze sa napadom tenkova na nezavisnu drzavu? Razvodnjavate vaznost napada nekom humanitarnom pomoci koja se tek najavljuje.

Guru

pre 9 godina

Да је ушао баш би граничари могли да га зауставе. Доста бре више, ни децу више не можете да слажете.

brale

pre 9 godina

Evidentno je da je proruska milicija probila liniju fronta ispod Avrasimovske i da prodire direktno do Azovskog mora. Ukrajinska vojska nema nikakve rezervne jedinice u dubini teritorije tako da počinje da se urušava čitav sistem njihovog ratovanja. Što bi rekli ratna "sreća" se okrenula. Naravno posle katastrofalnih gubitaka ljustva i tehnike u zadnjih 15 dana, Ukrajinci, svoju nesposobnost pokušavaju Svetu da prikažu kao vojnu intervenciju Rusije, jeste baš sada kada novorusiska milicija napreduje, Rusi ulaze sa tenkovima, prozirno do bolaaaaaa.

Bojan

pre 9 godina

Ne budite naivini i ne zauzimajte stranu u ovom sukobu.
Ovde niko nije nevin a medjusobno se bore bratski narodi.
Koliko simpatija imam prema Ukrajincima, toliko imam i prema Rusima.
Gledajmo svoja posla i kako nama da bude bolje.

T

pre 9 godina

Citam komentare i divim se Rusima jer nisam ni znao koliko su mocni. Ali mi nije jasno, kako im se to desilo da ih takvi bednici kao sto su Ukrajinci isteraju iz Slavjanska?

Juri

pre 9 godina

Nesto nije u redu sa ovom vescu. Kakvi su to granicari ako mogu da se bore sa nekoliko desetina tenkova. Ili to nisu tenkovi ili to nisu granicari vec neke oklopne jedinice. Isptajte malo vest!

Deki

pre 9 godina

Ko prati ovaj sukob zna sta se dogodilo zadnja 3 dana, ukrajinska armija je toliko poderana da to ne moze niko da zakrpi
Imam osecaj da ce B92 [sic!] da tvrdi da su Ukrajinci u Lugansku, i kad Novorusi umarsiraju u Kijev

misko

pre 9 godina

Opet vas je prevario Putin, pustio Ukrajince blizu donjecka i Luganska i do ivice humanitarne katastrofe a onda ušao armijom i sada do Dnjepra nema stajanja. Posle može da se pregovara ceo vek dok se ne prizna fajktičko stanje kao sa Kosovom i Kiprom. Inače i Merkelova je to praktično nagovestila izjavom i to u Kijevu da se moraju i Rusi zadovoljiti.

ISKANDER

pre 9 godina

Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.
(Crnogorac, 25. avgust 2014 17:59)

Kolega,prvo krece Ruska avijacija,koja ce posto zna ugradjene algoritme u S-300PS i 'Buk' (koje Ukrajina ima) eliminisati ukrajinsku PVO i preostale avione iz Ukrajinskog RV,jer Ukrajinci jos stede svoje malobrojne Su-27..
Radice sve; od vojnih satlita 'Glonass',aviona za otkirvanje i rano upozorenje 'A-50",pa sve do aviona lovaca,lovaca bombardera,jurisnika i transportnih aviona.

Kada to cuju 'granicari' o kojima pises,isti ima da odu sve do Poljske,ako ih u medjuvremenu ne eliminise Ruska 'zdruzena koalicija' (oklopno mehanizovane jedinice i artiljerija),a sve u sadejstvu sa padobrancima (VDV),jedinicima posebne namene (Specnaz).
Ne razmisljaj o paklu,jer bi Ukrajinska vojska upravo gorela u paklu ako Ruska uleti u Ukrajinu. Posto te realno ne zanima oruzje,ja mislim da je bolje da batalis ovu temu.
Kolega,nemaju ti granicari nikakvih sansi sa protivtenkovskim projektilima (koje ti nazivas 'antioklopnim' naoruzanjem).

Mare,NS

pre 9 godina

Samu ovu vest ne vredi komentarisati. Ukrajinska armija je pretrpela strahovite gubitke u zadnjih par dana, otkada je pocela kontraofanziva proruskih snaga.Ti gubici se moraju opravdati, imaginarnim mocnim protivnikom, kakav je Rusija!
Kako bi drugacije opravdali unistenje celih, do zuba naoruzanih brigada od strane,nekakvih opolcenika? Pa, javnost u Kijevu bi ih rastrgla, ako u pricu ne uvedu celu Rusiju.
Shvatite ovu vest, kao pricu za domacu javnost (u Kijevu), pustenu po nalogu zapadnih "savetnika" (citaj: nalogodavaca)!
O dokazima, naravno na vredi ni pricati...

Duki

pre 9 godina

Da, da, da, to je bila kolona tenkova koju su zaustavili super strasni granicari koji nemaju ni 1/100 naoruzanja koje bi po njihovim navodima taj konvoj imao,da su navodi tacni taj konvoj bi rasturio sve pred sobom nebi stigli ni da se jave,jer rusi sigurno bi sigurno ometali komunikaciju na ukrajinskoj strani………uglavnom opet neka izjava da se covek lepo nasmeje jer kijev je propao za 2 dana ce vojska novorusije da unisti glavnicu ukrajinskih fasistickih snaga i krene u ofanzivu na kijev...

SurperSrbin

pre 9 godina

Kolo srece se okrece, sjetimo se 42. i 43. potpuno identicna situacija, skandiranje, rasizam, agresija, teritorijalna ekspanzija nacista, a onda je po zavrsetku rata 70.000 nacista pjeske hodilo do gulaga i paradiralo kroz slobodne gradove sovjetskog saveza! Nisam komunista, niti monarhista ali ovakve stvari normalnog covjeka ne mogu ostaviti ravnodusnog.

Nikola original

pre 9 godina

splico,
Bravo matori,sa ovim komentarom si ušao u Top Ten najglupljih komentara na forumu od njegovog nastanka.Samo mi reci molim te ako smo mi rešili da se udružimo sa Rusima,onda ste vi u velikom problemu,jel da.Ako vam je jedini argument to što su vas ubacili u NATO,ne bi mi bilo prijatno u vašoj koži jer osim što preko vas šalju zalihe istočnoevropskog zastarelog naoružanja raznim teroristima,tj.borcima za slobodu širom sveta,iskreno ne vidim neku korist za tvoju ljepu.

walter

pre 9 godina

Cek cek "prerusena ruska vojska presla granicu" jaooo pa smejao sam se dok sam citao samo ovaj tekst. Zalosno je sta sve rade ameri i evropljani radi nato dominacije ili kojih vec interesa, jadan taj narod dole... Da Rusija hoce ona bi uradila punu invaziju na Ukrainu (inace pretezno ruskim stanovnistvom naseljenu zemlju), a ne "prerusenih desetak tenkova" ili cega vec...jadno je koje sve razloge traze zarad pomoci Amera. Nek im je Bog upomoc kao i nama kad su pomagali...

Tihi Donjeck

pre 9 godina

A zasto bilo koga ova situacija od petka do danas lznenadjuje? Posebno na frontu.

Jeste li citali izjavu Angele Merkel? Mora biti u skladu sa ruskim interesima. Danas se samo operativno sprovodi ono sto su dogovorili Putin i Angela. Jasno je da je USA odigrao na pogresnu kartu neo-nacista.

Mada, i sam rat i sama kriza su daleko od kraja.

SIMA KG

pre 9 godina

Kolko kontradiktornih podataka u tekst kao prvo:Nekoliko desetina ili desetak tenka, ukrajinski granicari sa "par pracaka" zaustavili kolonu oklopnih vozila i traju sukobi....

Ако ме објаве , објаве!!!

pre 9 godina

Čitam komentare, smiješni ste... Nisu to više obični graničari kao u mirnodopskim uslovima, Ukrajina je ojačala granicu s Rusijom zbog otvorene agresije koja traje još od ilegalne aneksije Krima. Kad Ukrajina kaže "graničeri", nije to tip sa šapkom i m-48 kao u SFRJ, to su dobro opremljeni patrioti sa antioklopnim naoružanjem, spremni da brane svoju zemlju - a nikakve tenkovske kolone nisu jače od toga.
(Crnogorac, 25. avgust 2014 17:59) O'đe mobilni!!! N'ek si im rek'o! Jos kad bi znao sta pišeš .

Miki

pre 9 godina

Pre 45 godina bilo je oružanih sukoba na dalekom istoku na granici tadašnjeg SSSR i Kine. I onda moskovska novinska agencija TASS javlja:
- Kineska vojska je mučki napala traktoriste koji su mirno obrađivali zemlju u pograničnoj oblasti. Naši traktoristi su uzvratili vatru i uništili tri kineska tenka.

Freuden

pre 9 godina

Ovo je netačna informacija, jedino od sve ga je tačno to da su sukobi kod Azovskog mora i da su opločenci stigli do Mariupolja. To što se ukrajinskoj vladi pričinjavaju ruski tenkovi to je smešno jer oni ne prepoznaju svoje izgubljene tenkove, koji nisu prefarbani nego su samo promenili posade.

Siniša

pre 9 godina

Mićo ne lupaj! Granicari zaustavili 10 tenkova!!! Da je 1 tenk u pitanju, pa da moozda poverujem! Znas libti sta je 10 tenkova!!?? Pa to je zemljotres od 7°po rihteru!!

Ivan S

pre 9 godina

Po trenutnom kretanju stvari na terenu, Rusi su izgleda počeli ozbiljno da naoružavaju Donjecki region ozbiljnom tehnikom. Danas sam gledao kako višecevni bacači ispaljuju u cugu 20 raketa na položaje Ukrajinske vojske.

Ali vest je sama po sebi smešna. Graničari zaustavili tenkove. Mnogo smešno. Prvo na ulazi se paradno. Već se prvo granatira jedno pola sata položaj karaule i onda kreće tehnika da prolazi.

Zapad je Ukrajince gurnuo u ozbiljan pakao u kome zaista mali broj ljudi sa strane prorusa pravi ozbiljan gubitam režimskim snagama.

Dovoljno je pogledati snimke sa Kosova pa shvatiti da su separatisti na Kosovu bili 100x brojniji nego prosečna jedinica prorusa.

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Армија Новорусије приближава се на југу Мариупoљу, Новоазовску, а на северу Северодоњетску као и стратегијском граду Дебељцову... Телмењцово је исто ослобођено на пути Ростов Мариупуљу ...

Mile Somborac

pre 9 godina

Graničari se bore protiv ruskog konvoja od 10 tenkova?! Ovu priču ko proguta taj je veći ....rd od ovoga koji je to izjavio! Tebi kad Rusi uđu, neće ući sa 10, nego sa malo više tenkova.

Pera

pre 9 godina

Sasvim je verovatno da Rusi raketno-artiljerijskom vatrom potpomažu opolčence, pa čak i da specnazi dejstvuju sa opolčencima (za sve ovo nemam nikakvog dokaza, al sam gledao jedan video snimak jadnika 72. brigade koji su se uspeli izvući iz jednog okruženja pre nekog vremena gde oni jasno i nedvosmisleno potvrdjuju da su ih Rusi uništavali Gradom, mada je verovatnije Smercu), da dostavljaju vojnu opremu, ali ne verujem da su toliko blesavi da otvoreno izvršene agresiju...
Pre će biti ono ''kuku lele, pomagajte, udarih na jačeg, a on ne mogu sam da ga savladam....'' Bojim se da su se i ovoga puta opasno preračunali, na štetu Ukrajine i Ukrajinaca - ameri i EU će opet samo ''upozoravati'' ali da dalje od toga neće smeti. A opolčenci će već završti posao s oslobadjanjem/zauzimanje priobalja Azovskog mora do sutra, a onda, onda je zbogom Ukrajino kakvu smo do danas poznavali...
Koji bolidi, uništiše tu lepu zemlju zarad par dolara iz ruke Bajdena i Nulandove...
Ni malo se ne radujem tome, radije bih video te ljude, koji su doveli do ovog krvoprolića i razvaljivanja države, pred sudom naroda

ISKANDER

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Komsija,nista se ti ne brini. Vesti i linkovi koje saljes su smesni...
76-ta Gardijska desantno jurisna jedinica iz Pskova nema veze sa ratom u Ukrajini,a cin odlikovanja Ruskih vojnika u mirnodopskim uslovima je nesto sto Rusi i njihov politicki vrh stalno radi.
Kolega,koliki je stepen gluposti koji si ti napisao,ja i ne mogu da ti odgovorim. Kao prvo:
- 76-ta Gardijska desantno jurisna divizija iz Pskova,
- 7-ma Gardijska desantno jurisna (brdska) divizija iz Novorosijska,
- 98-ma Gardijka vadusno desantna divizija,iz Ivanova,
- 106-ta Gardijska vazdusno desantna divizija iz Tule
- 45-ti Gardisjki Puk posebne namene iz Kubinke (Moskva),
- 56-ti Gardijski desantno jurisni puk iz Kamisina i
- 31 Gardijski desantno jurisni puk iz Uljanovska
GORE NAVEDENO SU SVE VOJNE FORMACIJE U KOJIMA SU ISKLJUCIVO PROFESIONALCI PO UGOVORU,te samim tim NEMA MLADJIH LICA (kao sto ti 'srceparajuce' navodis decu od 18 godina).
Kolega,neonacizam u Rusiji nije postojao,ali je dapace u nekim drugim zemljama itekako bio prisutan.
Zar ne,kolega ?

Mir je izgledan

pre 9 godina

Totalno rasulo i poraz vojne kampanje Kijeva u Istocnoj Ukarajini, kao i ocigledno skora predaja svih opkoljenih jedinica, stavilo je kijevsku Vladu pred zid srama. Izmiljeni upadi ruskih jedinica trebalo bi da posluzi kao opravdanje za poraz pred svetom ali, pre svega, pred sopstvenim narodom.

japanese

pre 9 godina

@ISKANDER
Mogu samo da kazem da jedva cekam novi komentar ovog ISKANDERA, covek je vojna enciklopedija. Obozavam njegove komentare, jer i sam volim da citam o raznoraznim tipovima naoruzanja, pogotovo kada je avijacija u pitanju, ali ja sam za ovog coveka malo dete. Svaka cast

nevski

pre 9 godina

Opet ti "Rusi" sanjaju ih Ukrajinci,a Ruje ih kuliraju.

Ovo su tenkovi opolčenaca koje su drpili NACIGARDI pre neki dan.

Vuna kićo, pašće Marijupolj izgleda...

Za nekog ko je proteran iz sedam Donjecka i 12 Luganska, opolčenci i ne deluju demoralisano. Naprotiv.

vaske

pre 9 godina

Tomislav HR@ Ustaski lobi nam objavljenu plitku propagandu ukrajinskih neo-nacista.
Pomesao si nas sa Hrvatskom, tamo prolaze ovakve bljuvotine.
Cudo nisi dao link propagande Treceg Rajha o o tome koliko je zlocinacka tvorevina SSSR i kako preko njega Jevreji pokusavaju da zavladaju svetom.

Suludost nema granice

pre 9 godina

Tomislav HR, da li ti zaista veruješ toj propagandi da bi jedna milionska armija RF, u borbu protiv žute hunte slala golobrade mladiće od 18 godina?

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Graničari traižli pasoše,vize ili nešto drugo.
U okruženju proruskih snaga se nalazi oko 7000 ukrajinskih vojnika sa 80 tenkova,280 oklopnih transportera i 160 cevi artiljerijskog oružja. Taktički manevri su završeni,sledi uništenje. Vreme za prelazak u Rusiju je prošlo. Do kraja jeseni ni jedan vojnik Ukrajine neće biti u Novorusiji.

Ако ме објаве, објаве!!!

pre 9 godina

Новорусија на Азовском море... Ослободили летовалиште Седово... Јединица Украинске морнарице се предала без борбе! Сад имају морнарицу.

NEKO KO NIJE SRBIN

pre 9 godina

U Srbiji podhitno ukinuti Engleski jezik, treba Ruski da se uci. A Srbija da se prikljuci Ruskoj federaciji a ne Europskoj uniji. Tako bi i nama bilo bolje.

ISKANDER

pre 9 godina

Na slici je T-72B,model tenka koji se pojavio 1989 godine..
Karakteristicna razlika na prvi pogled u odnosu na ranije tenkove T-72,ili recimo nas M-84 (koji je kopija eksportne verzije tenka T-72M) je eksplozivno reaktivni oklop na kupoli (ERO) tipa 'Kontakt 5'.Razlika je jos u sistemu za upravljanje vatrom tipa 1A40 i motorom V-84m (840 KS umesto 780KS),te modernizovanim topom 2-A46M
Zanimljivo je da se ovaj tenk nije nalazio u naoruzanju Ukrajine,kako navodi sledeci izvor..
Tenk na slici je tenk kojim upravljaju prorusi,a ne Rusi.. http://bmpd.livejournal.com/967073.html

dragaN

pre 9 godina

Nezvanično, hunta je izgubila kontrolu nad Novoazovskom, i krenula da se povlači iz Marijupolja (grad od 500k stanovnika).
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Voja, 25. avgust 2014 12:48)

Nezvanicno, na osnovu onog sto pratim na Tviteru, a sto pisu gradjani Mariopula, fasisticka vojska u Maripoulu je vec krenula da napusta grad i verovatno da ce ga predati bez borbe. Inace, Mariopul su fasiti osvojili pre dva meseca. Mariopul ja grad na Azovskom moru, daleko od Donjecka, bio je kao pusto ostrvo okruzeno fasistima pa ga je bilo tesko odbraniti. Ako se sada poveze teritorjalno sa Donjeckom, bice odlicno. INace, situacija na frontu je odlicna. Novorusija je pre dva dana krenula u kontru (koju je dugo najavljivala) i napreduje u svim pravcima. Smrt fasizmu, sloboda narodu!

Vladimir

pre 9 godina

Ovo se moglo naslutiti juče i prekjuče. Prvo Ukr. snage bombarduju Donbas Arenu u Donjecku (stadion Šahtjora) - osveta Ahmetovu jer nije hteo da im da pare za nastavak borbi. U tim krajevima, kad tajkun takvog ranga okrene ćurak, to može da reši rat. Zatim juče izjava Merkelove u Kijevu. Očigledno su se i u Moskvi sabrali i shvatili šta u stvari hoće - nezvanična informacija je da se Strelkov vratio iz Moskve i preuzeo vrhovnu komandu nad oružanim snagama Novorusije. Rezultati su vidljivi, a kome da se žale Ukrajinci? Pa onome ko ih je u ovo i gurnuo. Samo pitanje je da li u Pentagonu primaju tu vrstu žalbi. Hvala!

Урош

pre 9 godina

Граничари су Рамбо, Бетмен и Флеш. Чекају да им се ускоро придруже другари из икс Мена, за неколико сати ето Украјинаца у Москви.

Моке

pre 9 godina

Каква немушта вест, конфузна, класична дезинформација "слободних медија" у НАТО стилу.

Vladimir

pre 9 godina

"Граничари зауставили конвој од неколико десетина тенкова", а после је мрмот замотао чоколаду. Подразумева се да их је на крају шумар све истерао из шуме.

kondor

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Ko tebe informise druze? Iz koje galaksije dobijas ove informacije? Pregledaj dobro snimke iz Ukrajine,a imas ih na stotine i okaci mi ovdje jedan na kome se vidi golobradi mladic sa lentom sv. Georgija. Ja kod ovih opolcenika nisam vidio nijedno dijete,jesam vidio azijata i objavljuju snimke sa dobrovoljcima iz cijelog svijeta,ali djecu o kojoj ti pricas nisam nigdje vidio.
Ukrajinska vojska i sve paravojne formacije su u potpunom rasulu,sad ce da krene opsti pokolj vojnika u prstenovima i krenuce sanduci po cijeloj Ukrajini. Opolcenici krecu na Mariopolj i krece dopremanje pomoci brodovima. Za one ljude u Odesi sto su zivi zapaljeni ce neko morati da odgovara,ali ne u Hagu.
Mani se ustaske politike dok je vrijeme,mada licno znam da vas je tamo u lijepoj vasoj strah zbog svih zlocina koje ste pocinili,a niste odgovarali za njih. I ne lezi vam nikako ova prica u Ukrajini,jer previse lici na sve sto je bilo u Hrvatskoj.

ko prizna pola mu se prašta

pre 9 godina

Da nije opet pomoc u hrani i lekovima od mile im i bratske Rusije, samo su kamuflirali da se primeti.
(Glup sam, 25. avgust 2014 12:52)

Ma, jok, stigla im pomoc od brace Kanadjana u zastitnim prslucima i slemovima, od brace Nemaca uniforme i cizmame, a od americkih humanitarnih organizacija helikopteri, puske i oprema za nocne borbe.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@Tomislav HR

Kada se pozivate kao dokaz vesti sa ukrajinske televizije, to nije vredno komentara, jer u Kijevu i ostalim mestima Ukrajine je mnogo gore nego sto je bilo u Zagrebu, gde i dan danas ne mozete da kazete nista pozitivno o Srbima, a da ne strepite od uvreda i batina. Dalje, veoma nekorektno je da ovoga momka pominjete u konkekstu ratnog ili nekog drugog zarobljenika. Jer ako ne znate ruski, onda cu Vam ja pomoci da razumete ono sto je on rekao. Da je iz Samare gde je bio na odsluzenju bio prebacen u Rostovsku oblast i da su nekoliko puta imali uzbunu. To je sve na teritoriji Rusije. Onda, ocigledno citajuci napisani tekst pored kamere, govori da je bio svedok i da je cuo da je GRU i specijalni jedinice bile u okolini Luganska. On je to cuo na osnovu procitanog teksta, ali on i njegova jedinica tamo nisu bili. Dalje od govori kako je resio da pobegne iz Rusije i ruske vojske jer je shvatio da je zvanicna propaganda netacna na osnovu "kontakta koje je imao preko drustvenih mreza sa prijateljima u Ukrajini". Znaci, nije tacno da je on zarobljen, nije tacno da je njegova jedinica bila u Ukrajini, a koji su njegovi razlozi zasto je samovoljno napustio jedinicu i pobegao iz Rusije - to je pitanje za njega, njegove roditelje i istrazne organe RF. Ali jedino sto je tacno, to da Vasi navodi nisu istiniti.

racERX

pre 9 godina

Trebalo bi Kijev smesta te granicare, koji su u stanju da se bore protiv "vise desetina ruskih tenkova i oklopnih vozila", da hitno prebaci u Donjck i Lugansk, da po kratkom postupku razbiju one ruske pobunjenile i zauzmu gradove. Naravno, da ih prebaci posto pobede ovaj ruski konvoj. Izgleda da niko nije sluzio vojsku od ovih ukrajinskih zvanicnika pa ne zna koja je sila tenkovska brigada...

niki

pre 9 godina

Usla voda u usi,ovo su snage Novorusije koje su juce pocele kontraofanzivu i hoce da ociste granicu,a to je pocetak druge faze posto vidite iz izjava ove gospode da Rusi samo kuci mogu Ruski govoriti.Znaci federalizaciju su odbacili posto su 500 miliona dobili od gospodje Merkel za jos 3 meseca ratovanja i ako Rusi ociste granicu od ovoga jada i bede ljudske sto se vojska Ukrajine zove onda se ide na konfederaciju ,a treca faza je samostalnost.

Vlada

pre 9 godina

Ovo je ili poluinformacija ili dezinformacija.
Najpre zato što bi da su Rusi ušli sa tenkovima odjeknula vest sve sa satelitskim snimcima, CNN-om koji bi sa bezbedne daljine pokrivala dešavanja i čime sve ne.
Sa druge strane, kakav to sukob može da bude između graničara (koji imaju uglavnom lako pešadijsko naoružanje) i konvojem u kome je nekoliko desetina tenkova. Smešno!

loller

pre 9 godina

@Tomislav HR
Smešan si sa tom propagandom.
U II svetskom ratu, Rusi su za nekoliko meseci premestili kompletnu industriju iza Urala i počeli proizvodnju a još su bili polu-feudalna država. Šta misliš, koliko im danas treba da počnu proizvodnju turbina ili bilo čega drugog a van Ukrajine, s obzirom na tehnološki nivo na kojem su (imaju avione pete generacije - zapad ih nema, NASA rakete koriste ruske motore, daleko najbolji PVO na svetu....). Napraviće šta im treba i to za juče.

gruja

pre 9 godina

Posto gube gradjanski rat od golorukog naroda I vojska im dezertira u hiljadama I pored totalne opsade desetina gradova potrebno je da se moral digne lazima dokazi dokazi .Ali sta ce im srusili su avion I nikom nista kad se savetovan od zapada I Natoa mozes sve da radis

Luka

pre 9 godina

da li ste vi svesni kako bi izgledalo da Rusi stvarno prodiru? Pa oni ne bi usli na jedan prelaz,ako bi uopste ulazili preko prelaza.Da li shvatate da je Ukrajina i geografski gledano u poluokruzenju od strane Rusije?Pa za 5 dana bi bili u Kijevu.Nemojte molim vas da se brukate i da prenosite ovakve vesti.

gde logika?

pre 9 godina

Meni nije jasno vam cela Ukrajinska armija pola godine ne može da sredi pobunjenike, ali zato GRANIČARI odbijaju rusku armiju...
hehehe malo manje treba da hranite žutu štampu

steva

pre 9 godina

Извините, не бих хтео да паничим, али ипак:
Жители: Национальная гвардия спешно оставляет Мариуполь
25.08.2014 13:15

Треба линк? Може. http://www.vesti.ru/doc.html?id=1918853&tid=105474

Тек толико да се види и да Руси имају пропаганду. Тако су унапред говорили и 43 да ће у Курск ући. И ето ... отада им је две године требало до Берлина.

bonaparta3

pre 9 godina

Ukoliko se ne varam i Rasmumsen je objavio, kao nekad čuveni lažov Šej, da su pre dve nedelje isto tako ušla kolona koju je ukrajinska armija uništila, pa ne videsmo ni gusenicu od rukog tenka. Čista lovačka priča kao i obično sa zapada, nego mene i dalje posebno intresuje šta bi sa onim malezijskim avionom? Ko je pobio nedužne ljude? G-do Holanđani na nas ste dizali dreku za tri ubijena Šiptara a vaših 100 ubiše i to decu ni krive ni dužne i ... pojeo vuk magarca. Sram vas bilo!!! Stidite se svojih žrtava u intresu Amerike, jer znate ko je pobio vaše ljude. Jacenjuk i Porošenko bi trebalo da su već u Hagu ili to ide posle kada vi ostvarite svoje ciljeve i uzmete gasovod pod svoje. Jao nama u koju mi to EU idemo???

Srdjina skola

pre 9 godina

Kakva besramna laz!

Vojska Novorusije se u kontraofanzivi spustila od Donjecka , zauzela najveci grad na putu za more (30 km od mora i 60 km od Donjecka) kao i nekoliko gradica juzno od Donjecka, pobili su granicare i dosli do Novoazovskog i do mora.
Rezim u Kijevu ima strah jer poraz od Novorusije je za njih katastrofa dok je uvlacenje Rusije u rat za njih prilika da prikazu sebe kao legitimu vlast koju je srusila Ruska agresija i da se sepure na racun " prijatelja Ukrajine" u azilu na zapadu. Mesecima se pisalo da je rezimska vojska na izdisaju i da ako pukne front Novorusi imaju prolaz do Dnjepra i tako se dogodilo, front je pukao, Novorusi prolaze kao nozem kroz puter jer hunta nema drugu liniju, rezimska vojska ostavlja tehniku i bezi a vojska Novorusije je izasla na more, opkolila citav 8. korpus, od Luganska odbacili rezimsku armiju 30 km severno i na jugu ih razbili i okruzili u tri sela koja nemaju dodira jedno sa drugim, u LNR su Novorusi prosli Silverskim Donom i oslobodili 100-tinak km teritorije i dosli pred Severodonjeck i Lisicansk a Porazenko moze jedino da moli Boga da DNR i LNR prihvate neko primerje i da se zaustave na granicama Donbasa i Luganske oblasti jer ako udju u Harkovsku (sada su nba 40 km) i Dnjipropetrovsku oblast (sada su na 20 km) onda je hunta ugasila i pre zime i lincovanja od strane smrznutih smrdljivih ljudi koji nemaju ni grejanje ni toplu vodu da se operu.

Boske

pre 9 godina

@Tomislav HR - ah, komšija, baš onaj najvažniji link ti ne radi, a kad se malo potraži po stranici Ruskog Ministarstva odbrane, može se naći vijest o posjeti ministra odbrane Šojgua 76-oj Desantnoj diviziji u Sankt-Peterburgu i uručivanju Ordena Suvorova za "uspješno obavljene borbene zadatke zaustavljanja međuetničkih konflikata u Jermeniji, Azerbejdžanu, Južnoj Osetiji, na Sjevernom Kavkazu i Kosovu".

"Сегодня, в День Российского флага, вручаю орден Суворова", - сказал он и добавил, что сегодняшнее событие носит символический характер. С. Шойгу подчеркнул, что на протяжении многих лет 76-я дивизия была образцом служения Отечеству, принимала участие в сдерживании межнациональных конфликтов в Армении, Азербайджане, Косово, Грузии, на Северном Кавказе.

Divizija je učestvovala i u podršci snagama Samoopredeljenja Krima prilikom obezbjeđivanju referenduma na Krimu, u martu ove godine.

Силы самообороны Крыма для обеспечения проведения референдума были поддержаны российскими военными, действовавшими весьма корректно, отметил Путин.

"Мы должны были создать условия для свободного волеизъявления крымчан, чтобы там не было танков, чтобы туда не пришли националисты. За спиной сил самообороны Крыма, конечно, встали наши военнослужащие. Они действовали очень корректно, но, как я уже говорил, действовали решительно и профессионально. По-другому провести референдум, чтобы он прошел свободно, было просто нельзя", – сказал президент."

ISKANDER

pre 9 godina

(ISKANDER, 25. avgust 2014 12:13)

Gresis,sinak, gresis :)
Na slici je T-72BM [link]
(upucen, 25. avgust 2014 13:56)

Ne gresim, prijatelju - ne gresim...
Drago mi je sto te zanima vojna tehnologija,ali nisi dobro izucio razlike u svetu T-72 tenkova.
Link koji si poslao pokazuje tenk T-72AB, ili tenk T-72B (obrazac tenka za 1985 godinu, koja je imala ERO tipa 'Kontakt', dok je tenk koji je na slici ovog naslova T-72B (obrazac za 1989 godinu) sa ERO tipa 'Kontakt 5..
Tenk T-72BM "Rogatka" izgleda ovako.. http://img50.imageshack.us/img50/852/t72bm2006hy3.jpg

Taj tenk T-72BM ima motor od 1000KS, top 2-A46M-5,kamuflaznu zastitu 'Nahidka', ERO tipa 'Relikt' koji je duplo efektivniji od 'Kontakt 5' ERO-a od ovih na slici na linku B-92..
T-72BM je zasad verovatno najbolja verzija tenka T-72,iako Rusi svoje tenkove bar zvanicno modernizuju na T-72B3 nivo, koji je opet druga prica.

neko ime

pre 9 godina

Ovakvo izvestavanje ukrajinskih medija jako me podseca na pocetne dane, pa i mesece rata u BiH, kada su sarajevski mediji Ratka Mladica uporno nazivali "komandant trece vojne oblasti Vojske Jugoslavije".

odgovor komšiji

pre 9 godina

@(splico, 25. avgust 2014 17:36)

Sedi ti gde si i vidi šta ćeš sa mandarinama, maslinama i plodovima mora! Sve će ti propasti (lako kvarljiva roba) - Rusija vam okrenula ledja, jedino ako vam Nemačka ne plati odštetu. Za nas ne brini!

ISKANDER

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Komsija,pogledaj kako se Rusi sprdaju u stilu; 'Zar Ukrajinci stvarno veruju u gluposti koji im njihovi mediji serviraju' ispod linka sa youtube-a koji si ti poslao..
Komsija,ako su vec Ukrajinci obmanuti,nemoj i ti to biti kao 'napredni' clan EU-topije...
Jedno su zelje,a jedno je stvarna slika na terenu u Ukrajini..

from_HR

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Hahahahahahah opet ukrajinsko izvještavanje.Lugansk osvojen jel tako? Donjeck pred padom, gluparije i laži. Rusi masovno izginuli, sigurno.Po ukrajinskim medijima već je izginulo 50 000Rusa,istina je ipak drukčija,mislim da se mnogima neće svidjeti.

Još nije pokazan ni jedan dokaz o ruskoj vojsci u UKR,dobrovoljaca naravno ima,kao što ima Poljaka,Litvanaca i ostalih u ukrajinskoj vojsci.Totalno razbijanje vojske je počelo,krenula je kontraofanziva,a čini se po izjavama da je i Zapad odlučio pustiti potrošenog Porošenka niz vodu.
Svatko tko imalo zna vojnu taktiku,vidi da su vojsku pobunjenici namamili u klinove,zatim slijedi okruženje i uništenje.Tako je dosad prošlo 5 ukrajinskih brigada,a čini mi se da će ih biti još.Internet je pun klipova o tome,treba samo pronaći,nije teško.

Uskoro će vojska shvatiti da je bolje ratovati s Desnim sektorom nego s pobunjenicima,očekujem masovne prelaske u redove pobunjenika,a zatim svi zajedno napad na prave neprijatelje Ukrajine.

Kiza

pre 9 godina

@ (Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Previse si se nas..o za copy and paste. Da te pitam HR. Ko je oborio
malezijski avion. Sta bi, tisina. Od koga hrvatske ti dobijas te podatke.
Mozda od svojih analiticara.

niki

pre 9 godina

Sa Ukrajinom je danas definitivno zavrseno posto je Novorusija zvanicno osnovala svoju armiju i vise nema nazad.Imali su sansu do juce i nisu je iskoristili da ostane na federalizaciji.

Бојан Илић

pre 9 godina

Конвој пролази и иде до циља, шта год ви смислили!:-)
Знате већ...
Није то јадна Србија !

Mare

pre 9 godina

Ova vest ce ubrzo biti demantovana od strane Moskve.
(Mare, 25. avgust 2014 12:44)

Malo cudno ali moram samog sebe da citiram...Kao sto sam rekao, uskoro ocekujem dematni i dobili smo ga...Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kaze da nije cuo niti zna za bilo kakav sukob ruske vojske i ukrajinskih granicara...

Mare

pre 9 godina

@Tomislav HR

Što bre lažeš narod ovde? Gruz 200 je kodna oznaka za mrtvački sanduk sa vojnikom, a ne znači da ima 200 leševa. Ima i film Gruz 200. Od ovih tvojih izvora,najbolja je ova ženska koja čita vesti.

na kijev

pre 9 godina

Preko 2 trecine vojnika Novorusije su ruski drzavljani opremljeni sa ogromnim kolicinom ruskog oruzja ako ovako nastave oni ce biti obicna Ruska vojska u UK u neobjavljenom rat...
(darko, 25. avgust 2014 11:52)

Pa, i mnogo ukrajinskih vojnika i oficira ima rusko državljanstvo i opremljeni su skoro 100% ruskim naoružanjem i imaju ga neuporedivo više od vojske Novorusije. Da li to znači da su i oni "obična ruska vojska u Ukrajini". I reci mi, kada se poslednji put desilo da neko nekome zvanično objavi rat. U poslednjih 70 godina to se nije desilo, a imali smo "mali milion" ratova.

Sistem

pre 9 godina

(Alexa, 25. avgust 2014 15:14)

Znaces za par dana, kamarad. Samo ako jos budes mogao da verujes... vidim tvoji pro-natovski istomisljenici tesko bas tesko podnose cinjenicu da Lugansk nije osvojen.

I da, dobro se secas iz JNA, teknkovske jedinice ne nastupaju bez pesadije. Kao sto ni ove u Ukrajini ne idu bez pesadije. Ne brini.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Nenad T je pametan kao Biljana Srbljanovic ,deca se vracala iz rata u sanducima,ko jos slao decu u rat,vojnik je da cuva drzavu,taj ne postiva predke koji su pali za Jugoslaviju i danasnje vojnike pale koji su je pokusali branit,to je suntavilo.

Umoran na zapadnu propagandu

pre 9 godina

HRvatska je uz Rusiju. Bombardiranje gradova je ratni zlocin! Gotovina iz HV je trulio 8 godina u Haagu dok nisu sve topnicke dokumente pregledali. A ovi retardi ruse visekatnice,bolnice,MRTVACNICE? Nije mi jasno sto Putin ne posalje snage na teren. Ukraina nije ugrozena od Russije nego od bankarskih vampira zna se odakle....ljigavi cinizam. Pametnom dosta.

john galt

pre 9 godina

Manite se corava posla. Nema nama vajde ko god da napreduje. Mada kad pogledam, jesmo mi zaludjen narod, al ovaj Tomislav HR nam pokazuje da ima i gorih. On vec sahranio 70% Rusa, Putinu ostali samo trecepozivci.

jakub

pre 9 godina

hocemo li nekad bilo kad videti neki snimak te ruske invazije i prodora tenkova. Danas kada sveki telefon ima kameru a telefon svaki covek nema ni jednog jedinog snimka nit slike tog prodora i invazije.

Astra

pre 9 godina

Ne znam, ja sam na nekim drugim sajtovima čitao da je situacija upravo suprotna u odnosu kako ovde tvrde. Mislim da se Putin malo igra sa Ukrajinom, tek da im pokaže gde im je mesto na sutrašnjim pregovorima.

Mihailo

pre 9 godina

@ (Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Lepo je pročitati ovo što si napisao, ako je istina samo dokazuje da Rusija neće nikada odustati od Novorusije. Osim toga, u "opisu posla" vojnika je da stavljaju glavu u torbu, nikakvo čudo.

Quatsch

pre 9 godina

Koja je ovo propagandna glupost je i dokaz, da ni Nemci nisu to objavli. Upravo sam pregledao sve nemacke vesti, a oni su odmah svaku propagandu iz Kijeva do sada objavljivali. Podrazumeva se da su im sve, bez provere, uzeli
"zdravo za gotovo"! Ovu NE!

Griffin

pre 9 godina

(Luka, 25. avgust 2014 16:15)U Abhaziju,tadasnju Gruziju, su usli tako sto su dosli transporterima na prelaz,komandir izasao,pitao da li nameravate da sklonite ova vozila sa cudnim slovima u stranu? Ovi rekli ne.Toliko. Samo ih je transporter gurnuo u stranu i kolona je nastavila dalje.Zestokih Borbi u Osetiji i Abhaziji skoro da nije ni bilo.Tu su uglavnom zabelezeni divljacki napadi Gruzina na civilna mesta.Kao u Cinvaliju npr. Gde su pucali na macke,na pse,na senke iza prozora stambenih grada i sl.Sami sebe snimali. Snimke odlicnog kvaliteta imate na YT. Zadnji koji sam video je kolona i gomila zaplenjenih gruzijskih Hamera kako krecu ka Rusiji.Verujte.Rusija ima vise Hamvija nego sve drzave bivse SFRJ i sve NATO drzave u okruzenju zajedno. xD

Griffin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)Ima li portala na kojima svoje nebulozne tvrdnje nisi izneo? Od onih srednjevekovnih do onih od prakticno juce? Rusi nisu usli na teritoriju Ukrajine a pogotovo ne vode borbe sa Megatronima koji rade za granicnu sluzbu Ukrajine,pa gube mnogo ljudi. Cak i T90 tenkova.

Griffin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)Tvoji Uk. unijati i braca imaju neonaciste u parlamentu.Ali sta to vama smeta? Vi niste daleko od toga.I kako vidim obraz vam ne smeta da tako krstite druge. Btw sasvim slucajno ste i Vi i Ukrajinci bili na istoj strani u WW2.Cak i kod Staljingrada..

biograf

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)
e pa tomislave,tvojim neistinima nema kraja,zamisli mediji u rusiji stidljivo ali ipak izvestavaju kako otac nekog vojnika koji je poginuo u ukrajini salje pismo Putinu,da je to istina CNN ne bi bio stidljiv.
Ministar odbrane je toliko lud,da bi odlikovao neke za zasluge u ratu ,a oni non stop demantuju da su njihove snage u ukrajini,pa nisu oni od juce,ili ti mislis da su ruski funkcioneri toliko zatucani i glupi.
Zamislite ruska armija samo obavestava da su njeni vojnici poginuli a ne objasnjava gde i kako,kako da to nema na CNN,NBC,FOX TV,to bi brujalo non stop.
Slagvort na svemu je to da su ruski vojnici zarobljeni od strane ukrajinske vojske,pa gospodja amanpur,bi vec imala rerportaze i dokumentarce o tim zarobljenicima.
Sve u svemu od tomislava i ne mozes da ocekujes drugacije vidjenje konflikta,samo ono sto je zapad uradio sa srbijom tokom gradjanskog rata u sfrj,ne moze sa rusijom,ipak je to velika sila i zemlj,medijski rat,pa sta se to tice rusa,oni su i tako dobili sankcije od zapada,ali svet nije zapad,pa zato sad eu moli i apeluje da drugi postuju njene odluke i da se solidarisu s njima,ali to im ocigledno ne ide od ruke.
Ako mogu nas uslovljavati,zemlje koje nisu na nasem kontinetnu ne mogi,kod njih nemaju nikakav autoritet,a i dokle ce i zemlje clanice drzati pod kontrolom pitanje je,sve se cini nece dugo,samo sa jednim odgovorom iz rusije,zamislite da prosire sankcije.

ndiae

pre 9 godina

Kao i obicno, blago receno nejasne informacije iz Ukrajine, na granici sa uvredom bazicne inteligencije.
Cime se to granicari mogu suprotstaviti desetinama tenkova? Da li i granicari na prelazu imaju tenkove avijaciju ili tesko naoruzanje pri ruci? Pa kad naidju losi momci u vidu prljavih rusa iz americkih filmova da mogu da se suprotstave.
Dajte molim vas malo ozbiljnosti sa ovim vijestima. Ovo govorim najdobronamjernije jer vec sada veliki broj ljudi koji zele da se informisu u vezi sa krizom u Ukrajini ne posjecuju vise ovaj sajt.

maloicitao

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Zamena teza, ne bore se oni za Ukrajinu jer je Ukrajina njihova po mnogo cemu, NATO se bori za Ukrajinu ne bi li dosli na granice Rusije, Rusija samo ne da na sebe... Potpuno je pogresno da je Rusima tu najvise stalo do ukrajinskih fabrika, mnogo su tu veci uzlozi od toga. Tako je, svija zemlja se brani do poslednjeg coveka, tako se dobija suverenitet...samo sto sudeci po tvom nick-u ti to ne bi znao, navikli ste da se predate ko god iole ozbiljan krene na (tj. preko) vas.

Микица

pre 9 godina

@ Tomislav HR
Ију, ију, ала се узбудио плави легионар...

Лепо пише да се војник уплашио и тражио азил :) као и да је 76.-та са два испаљена метка вратила Крим матици.

Све остало су пусте жеље :)

Ivan S

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

rođače, pa čemu ovoliki nivo projekcija baziranih na izolovanim slučajevima?! Nema potrebe da budeš do te mere zaslepljen situacijom u bratskoj ti zemlji. Ako ti se ne dopada ono što se dešava ti nemoj da pokrivaš oči i uši i ubeđuješ sebe u nešto što ne stoji.

Trenutno u Ukrajini se bori dosta dobrovoljaca iz Rusije kao i instruktora, dosta vojnika na odsluženju vojnog roka ali šta sa tim?

Ukrajinska armija (mahom od neonacista i plaćenika) je došla na jugo istok sa tehnikom koja je dovoljna da se potčini cela bivša Jugoslavija a pun je internet zgaženih jedinica i zgarišta motorizacije i ljudi po njivama oko Donjecka i Luganska.

Stvarno mogu da razumem sve ali da umišljaš da su Rusi nacisti i da ih Ukrajinci uništavaju, to je stvarno blizu patološke uobrazilje.

Uzgred Ukrajinska vojska je po svim parametrima barem 30x jača na terenu a iz takve pozicije sramota je izgubiti i jedan tenk a kamoli stotine.

Naravno, ne treba misliti da će prorusi dobiti Ukrajinsku vojsku, ali ako se ovako nastavi nije isključeno da će zadržati barem Donjeck.

c!

pre 9 godina

@
(Glup sam, 25. avgust 2014 12:52)

Dobro je da priznajes...
Ne veruj bas svakoj vesti "na prvu". Ukrajinski granicari ne mogu da se odupru vise od 10 minuta ni jednom oklopnom vozilu, a kamoli konvoju oklopnih vozila. Zapadne "demokrate" prosipaju dezinformacije na tako tupav nacin, da je postalo smesno posmatrati njihovo ocajanje i ljudsku nemoc. Rekoh li ljudsku ? Izvinjavam se ostatku planete

Darksi

pre 9 godina

Ukrajinski granicari,ne samo da su zaustavili prodor ruskih oklopnjaka ,nego su silovitim protuudarom sami presli u Rusiju.Zaneti poletom i verom u pravdu,stigose do Moskve ....odakle rusi beze u panici .

Krkobaba

pre 9 godina

Jos jedna nebuloza TANJUGa. Nikakvi tenkovi nisu presli granicu. Sukobi oko Novoazovska su poceli 23. avgusta kada je zapocela velika ofanziva vojske Novorusije. Oslobodjeno je Teljmanovo, a iz samog Mariopolja su od jutros poceli da beze pripadnici nacigarde u pravcu Magusa na zapad i prema Zaporozju. U Mariopolj su ubacene specijalne snage Novorusije ali ne i glavnica vojske tako da su borbe sporadicne. U protekla dva dana kijevska hunta i nazalost, prisilno mobilisani mladi vojnici (koje hvataju po gradovima Ukrajine i odmah salju na front) su dozivele strahovite gubitke. Danas je Lavrov na konferenciji za novinare istako necovecno ponasanje ukrajinske vojske koji vise ne skupljaju poginule, a cak je naveo slucaj da su na jednom mestu pobacali u rov i da je tenkom zatrpan rov. Dakle, neme nikavih tenkova iz RF, vec novoformirane divizije, brigade vojske Novorusije. Pa samo za protekla dva dana zarobili su oko 17-jedinica Grad. Inace, vojska Novorusije ima preko 50000 boraca. Inace OEBS je vec demantovao ovu vest.

Građanin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Opet ukrajinski "dokazi" po drustvenim mrezama i sumnive izjave i priznanja. Da pretpostavim, vi takođe verujete da je "domovinski rat" bio pravičan i da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i izvršili genocid nad sobom, zar ne?

samo sto nije

pre 9 godina

Opet gomila gluposti. Granicari imaju lako naoruzanje, znaci kalasnjikove i zaustavili su kolonu od 10 tenkova. hahaa. Prvo tenkovi nece da prelaze na granicnom prelazu, drugo.. gde tenk naumi da ide on tamo prodje, kroz kucu, rusi drvece i sve pred sobom. Ako rusi hoce onda ce to da urade kao na krimu.. u gruziji...

c i t i z e n

pre 9 godina

Proverite bolje informaciju. Da je sigurno tacna, ovde u Svedskoj bi to svi mediji vec objavili (Svedska i Rusija imaju tradicionalno ne bas prijateljske odnose). Prenose samo Lavrovljevu najavu novog konvoja.

Sinjajevina

pre 9 godina

@Tomislav HR

Povodom vojnika Balabanova ovo je saopstenje ministarstva odbrane Ukrajine: "redov Andrej Balobanov ne nalazi su u zarobljenistvu ukrajinske vojske, zato sto Rusija ne ucestvuje u vojnim dejstvima na teritoriji Ukrajine. u potpisu pukovnik Kastanov Vitalij Valjerevic (полковник Каштанов Виталий Валерьевич. Тел. (044) 454-73-15).

Taj pukovnik je cak telefonom razgovarao sa roditeljima vojnika i potvrdio im je ovo: – Вашего сына нет в списке военнопленных. У нас вообще нет пленных из России, – сказал Балобановым по телефону полковник Виталий Каштанов из украинского Минобороны.

Marko-PG

pre 9 godina

Gluposti. Niko nije presao granicu iz Rusije, radi se o tome da ih pobunjenici pobjedjuju. Vec su pred Mariupoljem, ali Ukrajinci ne znaju kako da to objasne, pa izmisljaju da je kolona usla iz Rusije. Prije samo 3 dana su ukrajinske vlasti tvrdile da osvajaju Donjeck i Lugansk, a sada se dogadja nesto suprotno. Pobunjenici su pred Mariupoljem, uskoro i pred Harkovom. Kijevska vlast je prosto neozbiljna. Da nije tragicno, bilo bi smijesno.

marko

pre 9 godina

Samo prenosite saopštenja Ukr. hunte, nema objektivnosti ni malo! Niko u medijima nije pomenuo paradu zarobljenih ukr. vojnika i opreme centrom Donjecka.. I šta bi sa avionom?

milan

pre 9 godina

Za ovog sto se pita sta ce Ruski tenkovi u Ukrajini i da nisu bolji od amera. Recimo da mozda idu da brane neku sicu od 9 miliona rusa, iliti 20% stanovnista Ukr koje je izlozeno granatiranju vec nekoliko meseci. A mozda i ne bi trebalo to da rade, da ih puste da izginu?

Građanin

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Opet ukrajinski "dokazi" po drustvenim mrezama i sumnive izjave i priznanja. Da pretpostavim, vi takođe verujete da je "domovinski rat" bio pravičan i da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i izvršili genocid nad sobom, zar ne?

Krokodil

pre 9 godina

TOMISLAVE HR. Ne budi naivan. Ovaj put Mr. banana rusi sa svojim bankarima. Pa vidis li sve grobove i rusevine poslije arapskog proljeca? Nahranili su i naoruzali islamisticke manijake pa sad puca saradnja? Sreca da Sirija nije pala bio bi otvoren put manijacima sa zelenim zastavama. Sadam i Gadafi su bili sekularni anti islamisti. Ko je ubio te ljude? Tomislave....

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

"Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast u blizini ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja", izjavio je portparol snaga bezbednosti Leonid Matjuhin za AFP.

On je dodao da su konvoj zaustavili graničari i da je u toku sukob.



Graničari zaustavili toliki konvoj?Konvoj ušao bez artiljerijske podrške sa druge strane granice?........Ovo je "vest" koja treba malo bolje da se proveri jer ako su ušli,...graničari ih sigurno nisu zaustavili.

Pera Trta

pre 9 godina

Ukrajinski granicari zaustavili imaginarni konvoj ruskih tenkova. Onda je proslo dejstvo ludare pa su shvatili da su ga i dezintegrisali.

Sale7

pre 9 godina

Cela vest je u stilu onog vica kad graničar zaustavlja tenk pa ide procedura:
Graničar: Name?
Tenkista: Sergey.
Graničar: Purpose of visit?
Tenkista: Tourism.
Graničar: Occupation?
Tenkista: No, no, just visit.

Sistem

pre 9 godina

Necim sad moraju da opravdaju gubitke i poraz nakom sto su na sva zvona trubili da su osvojili Lugansk, opkolili Donjeck, pa sad izmisljaju ove gluposti.... Da su vas napali ruski tenkovi ta bitka ne bi puno trajala....

msc.Milos

pre 9 godina

majko moja ova lici na izvestaje cnn-a sa kosova! Pa sve ako neko vrsi napad sa desetinama tenkova....

niti ce rusi da nasednu na ove nebuloze niti ce ukrajinci da sacuvaju drzavu. Zalosno je koliko nevinih strada u ratu koji vode velike vodje iz fotelja....

Milan

pre 9 godina

Ukrajinski graničari na našli cigerete i votku u Ruskim tenkovima pa su rešili da ih zaustave...NATO informisanje svakim danom postaje sve bezidejnije i sve se manje time bave a to me plaši jer će vrlo brzo prestati da se i oko toga trude nego će nas sve bombardovati čak i bez obrazloženja...

Mihailo

pre 9 godina

Zauzeta tri naselja kod Donjecka - Luganskoje, Svetloje i Dolja, a počelo je i nastupanje prema Mariupolju, kako bi se zatvorio prsten oko Ilovajska; dok su na prilazu Jelonovki, gde je poginulo 12 Ukra, zarobljena tri protivtenkovska topa, jedan protivavionac i nekoliko GAZ i UAZ vozila. https://www.youtube.com/watch?v=3JNMNXrgYcg
Ukrima je dan jako loše počeo, do kraja dana će verovatno dodatno biti materijalizovana prednost opolčenaca koju imaju na određenim delovima fronta.

Gorance

pre 9 godina

Ja ipak mislim da je nekoliko miliona tenkova. A na granici je Porošenko lično (i to sam!), i on ih sve zadržava. Golim rukama im savija topove u mašne

Miroslav

pre 9 godina

he, he
DA je u pravu. Ameri bombarduju i ulaze tamo gde god su im ugrozeni interesi.
Rusija treba da uzme sebi ista prava jer su im u Ukrajini zaista ugrozeni interesi!!! Ali nisu ovo Rusi. Namerna greska. Ovo su proruske snage u kontraofanzivi. Sad ce zapad da trazi primirje.

mare

pre 9 godina

Granicari se bore sa vise DESETINA tenkova? Pa kakvi su to granicari? :D
(jeste, 25. avgust 2014 12:10)

pa mozda su pustili kerove na tenkove...

Sumari vs. carinici

pre 9 godina

(Milan, 25. avgust 2014 12:28)
Traze velik mito za prolaz,a ovi nisu poneli gotovinu...samo `sitni metalni` novac.

Inace ovi granicari su opasni skoro kao nas sumar 45.
~Udju nemci u sumu 45.,dodju partizani i isteraju ih.Potom dodju cetnici,pa isteraju partizane,pa opet partizani cetnike,pa nemci partizane...i tako par nedelja,a onda sumar popi*di,dodje i sve ih istera napolje iz sume!

Владимир

pre 9 godina

(Tomislav HR, 25. avgust 2014 12:21)

Шта је ту спорно? Чак си и леп закључак написао.

(да не улазимо у техничке ствари како се тинејџери шаљу у рат и остало пародирање и патетисање; ратови се не воде више у милионима, фронтовски, не воде га трећепозивци и регрути, него мање, добро обучене и опремљене јединице) јединицама.

bunny

pre 9 godina

A zasto uz vest ide slika iz arhive. Ajte ukrajinci, slikajte taj konvoj pa dajte svetskim medijima, potkrepite svoju pricu dokazima. Pametniji ste vi od zapada, ne dajte da vam oni diktiraju saopstenja za javnost i izjave, vi biste sigurno nesto smislenije smislili. Sreca pa u doba svima dostupnog interneta svako moze lako da vodi koliko su besmislene izjave kao sto je ova ili ona u kojoj se kaze da su ukrajinci zauzeli lugansk. Manite se zapada ukrajinci, nego sedite lepo za sto sa rusima i dogovorite se kao ljudi i kao braca sto i jeste.

rex

pre 9 godina

nekoliko desetina tenkova, to bi pao jedan blickrig, nebi 5 raketa stigli da ispale na njih, sve bi bio pustos. al tragedija je sto evropa veruje u ovakve vesti i odmah osudjuju rusiju, na celu sa svojim vladama

Лорњон

pre 9 godina

Zasto B92 ne objavi da upravo sad, ja licno, levom rukom obaram ukr suhoje.
koja vest?! granicari se bore s desetinama tenkova. pa ne bi ni mirko i slavko to mogli. eventualno rambo ili roki.