Ponedeljak, 25.08.2014.

08:10

Srbija ubrzava "tempo puža"

Kancelarka Angela Merkel je ocenila da zemlje regiona u evrointegracijama napreduju "tempom puža", a u Vladi Srbije poručuju da se na reformama radi ubrzano.

Izvor: Danas

Srbija ubrzava "tempo puža" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

Euvoz

pre 9 godina

Ima li Srbija drugi put osim saradnje sa EU, bez obzira na to sto je vecina clanica priznala Kosovo? Da kazemo f... off? Da ratujemo? Da se spremimo za nove sankcije? Ovo sto Vucic radi je prilicno pragmaticno i mudro za razliku od sizofrene ds politike koja nije znala gde bije. Tempo integracija je na zalost uslovljen mnogim faktorima. Valjda svi vide da EU ima i vecih prioriteta od uclanjenja Srbije. Samo polako, Vucko radi svoj deo posla. Stici cemo i mi na red.

Fox

pre 9 godina

Kada nas Nemacka pohvali u nasem strateskom cilju, onda se zna da nema nikakvih gresaka koje ce ometi Srbiju da dodje do isplaniranog cilja, za ovo je zasluzna aktuelna vlast, jer da smo ostali s bivsom vladom, sada bismo bili u bankrotu i bili primorani da uvedemo drasticne mere, srecom to je odradjeno i nastavljamo u istom tempu !

BOZANA - 63

pre 9 godina

Svaki onaj ko misli da se cuda desavaju preko noci grdno se vara. Kada smo mi u pitanju ocigledno je i ne pobitna cinjenica da smo mi dolaskom na vlast nove vlade uradili daleko vise nego sve vlade zajedno.Ne mozemo nesto na cemu se godinama nista nije radilo, da preko noci promenimo. Nase drustvo je u takvom zaostatku da ce nam trebati dosta vremena da bilo sta reformisemo.Cim se pomenu promene, mi iako u sutini ne znamo kakve su, odmah pocinjemo da se bunimo, da pljujemo po onima koji cine nadljudske napore kako bi se sto pre uslo u EU. Imamo jos mnogo poglavlja koja su pred nama, ali kako se kaze tiha voda breg roni.

monrecarlo

pre 9 godina

Samo neka Nemačka i Merkelova neka se drže svojih reči i obećanja i ne traže od Srbiji ništa više od ostalih i da nas ne upoređuje sa vremenom prijema Slovenije a pogotovu Hrvatske u EU.Tempo kojim ide Srbija je dovoljno brz da naše propise i ekonomiju prilagodimo EU i da na vreme pripremimo sve za prijem, naravno uz uslov da nema dodatnih pritisaka i ucena i da ova vlada i premijer Vučić imaju svu neophpodu podršku od onih koji odlučuju o prijemu.Jer da i među diplomatama EU postoje različitosti pokazuje izjava Junkera koji drugačije priča od Merkelove.

Mefisto

pre 9 godina

Mi ne smemo biti taoci sporih promena u zemljama regiona, naš napredak je impresivan i samo to treba da bude parametar za pridruživanje EU.

Obeenko

pre 9 godina

Srbija je u periodu od 2012 godine do danas načinila odlučujuće korake ka članstvu u EU, i sada je Srbija na nepovratno putu ka EU, a to je dobro za sve gradjane Srbije koji žele da Srbija postane uređenja država, a takvi su u velikoj većini, što će i pokazati referendum o ulasku Srbije u EU, kada za njega dodje vreme.

toca

pre 9 godina

Reforme moraju da se ubrzaju ne samo zbog EU, nego zbog nas samih, drustvo je trulo u svim segmentima zato se i cini da ne idemo dovoljno brzo, ali sa toliko problema i sa ovim tempom do sad mozemo biti zadovoljni, stvari su se pokrenule i nema vise nazad.

Tiny

pre 9 godina

Odredjeni pomak se vidi cim smo krenuli u realizaciju nekih od mnogobrojnih reformi koje nas tek cekaju. Ranije smo tapkali u mesto kako u unutrasnjosti zemlje, tako i u medjunarodnim odnosima, ali i sa slikom Evrope o nama. Ono sto nam je dugo trebalo, a sada posedujemo je i ta realizacija u praksi, a ne samo lepe reci u teoriji.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ove reci Nemacke kancelarke ohrabruju i govore nam da iskljucivo od brzine zapocetih reformi zavisi tempo pregovora sa EU,i to je ono na sta vlada treba fokusirati svoje delatnosti u narednom vremenskom periodu i na sta je potrebno da angazuje najvise kapaciteta i resursa

Templar

pre 9 godina

Naravno da bi smo svi voleli da Srbija ide napred mnogo brzim tempom, ali s obzirom koliko dugo smo ili nazadovali ili stajali u mesto, ovo je jos i dobro za sada.

Marko Kostic

pre 9 godina

Da su demokrate radile odgovorno i da su istinski sprovodili reforme ne bi sve palo na sns i Srbija bi bila daleko bolje mesto za zivot ,bili bi na pragu Eu.

MILICA ZORIC

pre 9 godina

Srbija je na dobrom putu da posle visedeceniskok propadanja konacno krene napred i da se za koju godinu prikljuci Eu ,moramo primenjivati iskustva drugih zemalja i raditi vise i rezultati ce doci.

Milica Mandic

pre 9 godina

Srbija mora da radi vise i bolje ,konacno smo se pomerili sa nule i pocelo je da se menja na bolje ,sns je krenula odlucno u reforme i resava visedecenijske probleme.

velike_promene

pre 9 godina

Ovde je zanemareno nasleđe i zatečeno stanje. Srbiji i novoj vladi je trebalo vremena da reše stvari koje drugi nisu ni imali, da promeni prilaz i način vođenja Srbije i iskreno se nadam da ćemo se u narednom preiodu ići brže putem EU integracija.

IME

pre 9 godina

Srbija ocekuje da bude ocenjena po svom sopstvenom trudu i rezultatimakoje posize u obavljanju zadataka koji se ticu procesa pridruzivanja Evropskoj Uniji.

ubrzanje

pre 9 godina

Svako je priča za sebe i svako ima svoje razloge, ali činjenica jeste da Srbija u poslednje vreme nastoji i čini sve da se proces reformi i približavanja EU ubrza.

Olgica P

pre 9 godina

Mozda se po vidjenju Angele Merkel evrointegracije napreduju "tempom puza" ali jedno je sigurno da SNS cini sve za bolju i stabilniju Srbiju na putu ka EU sto se za DS koja je do sada bila na vlasti ne moze reci jer nista dobro nije postigla ni na putu za EU ni na ostalim poljima.

Daliboriva

pre 9 godina

Srbija je sa Nemačkom ostvarila saradju,što je dobar potez premijera Vučića,da bi se nastavilo putem evropskih integracija,i ta saradnja je neophodna, kao i reforme ,pa i strpljenje da se sve to uradi.

velike IGRE moćnika u POKUŠAJU

pre 9 godina

Mislim da u ovoj Merkelovoj kritici ima pomalo i gorčine prema tome što je Srbija zauzela takav stav prema Rusiji koji zapad baš i ne gleda sa blagonaklonošću.Naravno u ovom trenutku ni zapad nije toliko jak da nas "kazni" za politiku koju vodimo prema Rusiji,pa se opredeli za ovakav vid povremene kritke,ali ne prejake sobzirom kako je Vučić pre oko mesec dana reagovao na kritike Američkog ambasadora koji je umislio da je on gazda ovde i da on određuje kako će i šta da radi Srbija.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ove reci Nemacke kancelarke ohrabruju i govore nam da iskljucivo od brzine zapocetih reformi zavisi tempo pregovora sa EU,i to je ono na sta vlada treba fokusirati svoje delatnosti u narednom vremenskom periodu i na sta je potrebno da angazuje najvise kapaciteta i resursa

sandokan

pre 9 godina

Srbija zna šta joj valja činiti da bi se tempo reformi u oblasti politike i ekonomije ubrzao i da na vreme postigne željeni nivo reformi koji bi trebao biti prihvatljiv za zemlje članice EU da daju saglasnost da Srbija nože biti član.Još samo da Nemačka i gospođa Merkel održe svoju reč i ne prave nove prepreke Srbiji na njenom putu i nepostavljaju nove uslove koje nisu važile ni za jednu od članica EU.Ako Srbija bude i dalje u prilici da se sa njom stalno eksperementiše teško da se može postići željeni tempo.

siki82

pre 9 godina

Puno prepreka treba preskočiti,zato i milimo kao puž,ali uz odgovarajuće intenzivnije reforme,diplomatsku politiku,sve je moguće.Samo polako,strpljiv,spašen.

Biljana

pre 9 godina

Mi hoćemo u EU ali ne po cenu gladnih decijih usta. Vučić to nikad neće dozvoliti. Možda je nekim zemljama bilo lako otpustiti mnogo ljudi iz državne uprave ali se ipak mora naći rešenje i za te ljude. Zato smo malo sporiji. I ostale reforme u kojima smo spori moraju imati rešenje pre nego što se agresivno sprovedu.

Evangelina Anzujska

pre 9 godina

Gospodo Srbi, vama ce sansa za EU da pobegne kao sto su pobegli puzevi Crnogorcima sa farme puzeva i upropastila celu privredu. Kao Nemci, prvo uradite posao pa se onda dogovarajte. Sada je svaki dogovor izlisan.

Wattie

pre 9 godina

Jupi, sad smo ubrzani puz...a ne ne, to su Albanija, Bosna i ostale bezvezne drzave sa kojima mi ne mozemo da se poredimo jer smo mi super oni su bezveze, iako prave jos jednu magistralu da nas zaobidju ko smrdljiv sir.

lala

pre 9 godina

Nezgodna je gospodja Merkel. Ajd sto vuce za usi, udara packe ali sto govoreci istinu blamira prodavce magle.

PS U skoli kad god me prozvali a ja nisam znao sta da kazem ili me nagrdili onda sam i ja pravio ovako blago telece face kao doticni sa slike.

ahaaa

pre 9 godina

Ako vam Švaba kaže da ste spori, onda je to 100% tačno.
(Kolovođa, 25. avgust 2014 08:24)

nije! to je samo poluistina. ona je bila samo uctiva i nije htela da kaze istinu tapkamo u mestu a pomalo vozimo i u rikverc.

Rdule

pre 9 godina

Bice reforme kada budede skratilj javni sektor za nekoliko stotina hiljada parazita koji ne rade, a primaju plate.(to otpada posto su vam glasacka armija). Kada se ne budete zaduzivali kod MMF, Arapa i drugih, kada budete pritegli tajkune, kad bidete ulozili za podsticaj poljoprivrede i seljaka, kada bismo gledali svoje interese, a ne interese EU i Rusije. Kada ne budete prodavali preduzeca kao NIS za dzabe...

Cholo

pre 9 godina

A zbog cega je Nemacka tako jaka ??? Zbog toga sto su posle Drugog svetskog rata svi otisli da grade tu istu Nemacku koja je njih napadala. Recite i to ljudima a ne samo koliko smo spori !

Beka

pre 9 godina

Ne mozemo nesto na cemu se godinama nista nije radilo, da preko noci promenimo. Nase drustvo je u takvom zaostatku da ce nam trebati dosta vremena da bilo sta reformisemo. Da ne zaboravimo i nas i nas mentalitet. Cim se pomenu promene, mi iako u sutini ne znamo kakve su, odmah pocinjemo da se bunimo.

sudija u penziji

pre 9 godina

Sve cete da reformisete , sano pravosuđe - tuzilastvo ne date.
Vase pribvatno pravosuđe je ono sto zelite.
To se u civilizovanim zemljama ne prihvata.
PROVALJENI STE U LAZIMA O REFORMAMA I BORBI PROTIVKRIMINALA I KORUPCIJE.
Bez toga nema reformi.
Nemce ne mozete prevariti.

reformisan od 5 oktobra do danas,a vi kako te?

pre 9 godina

Jadranka Joksimović hoce da me reformise sa NULA dinara u dzepu.Dok sam ja placao,ona i njena stranka su savesno pljackali.Sad kad nemam oni hoce da me izbaciju iz jedine nepokretnosti,jer drzava naprsno postala savesna i reformisana.
Dobri su vam ti momenti, ali za KiM,CG,BiH i krajinu sa koje ste se redom dokotrljali.

auu

pre 9 godina

E moji vernici Vucica ala vam je dala prizemljenje Merkelova. Da podsetim pre dolaska ovih na vlast Srbija je imala oko 1.7 milijardi evra stranih investicija a sa dolaskom ovih za dve godine nismo premasili 1 milijardu. Ova vlast je ostetila samo u tom pogledu zemlju za skoro 2 milijarde evra minimum. Dalje zaduzili su nas 5 milijardi za dve godine a prethodni mnogo manje ako se gleda godisnji prosek. Sa ovima sve je usporeno na nivo puza embriona. Nemaju projekte nemaju ideje , ne znaju kako ni gde. Sta ste ocekivali sa njima osim da vam padne zivotni standard. Sad jedino znam da ce u sledecim danima Vucic da na sve oko sebe svali krivicu mislim susedne zemlje a ovo ce nazvati napadom na njega i njegovu porodicu.

psovke

pre 9 godina

Dragi botovi, kada ste poslednji put bili u prodavnici? Racuni su bre sve veci a korpa sve manja!! Reforme i napredak koji nam se najavljuje od kada je bila ona zamena mesta sabiraka- postoji ali samo u recima i kao izraz necije volje!

antibot

pre 9 godina

"bolne reforme; reformatori u srbiji lose prolaze; napred srbijo.." i onda dodje angela i pokaze da nismo ludi, mi koji mislimo suprotno

jazo

pre 9 godina

ovaj skup u cavtatu i dacicevo objasnjenje ne piju vodu jer nije tacno da bas oni imaju mnogo projekata u kojima se mi ne uklapamo,nego je u pitanju nesto drugo.

maksoni

pre 9 godina

Kada bi sve zemlje u regionu shvatile značaj EU i kao Srbija krenule u ubrzane reforme, onda bi celokupna slika Balkana izgledala mnogo bolje. Naši susedi Hrvati,Bih,Albanija,Crna Gora gledaju samo svoje interese gledajući na svaki način da koče Srbiju, još pate od neke mržnje, a npr. Hrvatska ekonomija može da se uništi jednim udarcem ZABRANITI svim hrvatskim firmama da posluju u Srbiji i naterat ih da sve svoje proizvode napišu na ĆIRILICI i eto ti sloma hrvatske ekonomije. Mi to nikad nećemo uraditi jer jednostavno se tako ne postupa sa susedima i tako nećemo nigde stići. Svi su Srbiji više naneli zla nego njima Srbija, pa Srbi nikog nemrze. Jednostavno se moramo okrenuti ekonomiji i poslovnoj saradnji, a na stranu lične razloge.

Tanjica

pre 9 godina

Ako ćemo realno, Srbija je prva država u Regionu koja se uhvatila u koštac sa kriminalom i korupcijom i koja je krenula sistemski približavati svoje uređenje zemljama članicama EU.

Новак Никач

pre 9 godina

Пусти пуже рогове,
да ти отмемо долове,
ако нећеш пустити,
ми ће мо те разбити
песницама по глави,
у зеленој трави.

Па ти сад пуштај рогове!

А лепо нам је говорио онај необавештени Коштуница.

MichaelClayton

pre 9 godina

A stranacki (slabo) placeni udaraci minusa punom parom! A nijedan argument protiv, da nam pojasne.
Banana drzava, sve sto valja il' je otislo il' se sprema da ode, u ovom mulju umeju plivaju samo oni najgori.

jovule

pre 9 godina

Gospodja Merkel ocigledno ne zna bas najbolje koliko smo mi inatan narod,i koliko nam je potrebno vremena da shvatimo neke stvari,tj ne da shvatimo,vec da prihvatimo neke stvari kakve su one zaista.Ali dobro,polako smo se i toga resili i sada smo krenuli pravim putem,put koji ovoj zemlji moze doneti samo boljitak zivota.

Fidelio

pre 9 godina

Koji bre "tempo puža"? Mi ni za toliko nismo sposobni, naša uža specijalnost je žestoko šlajfovanje u mestu i presipanje iz šupljeg u prazno po sistemu menjaj šta god treba, ali pod jedinim uslovom da ništa ne promeniš. Usput galami na sav glas o "reformama".

blagota

pre 9 godina

Srbija je najzad malo ubrzala i sve to zahvaljujuci Vucicu i njegovoj ogromnoj energiji i odlucnosti da najzad neko nesto promeni u ovoj zemlji,na bolje.

hadzija

pre 9 godina

Ако настави госпођа Меркел овако, можда и уједини "екстремну десницу и левицу"! :-)
Заједнички им је "непријатељ"! :-))
(Бојан Илић, 25. avgust 2014 09:08)

у србији не постоји ни десница а камо ли екстремна, него су све то КОМУЊАРЕ У СРЦУ И ДУШИ.
не можеш неко да се назива десничарем, а да више воли путина и москву од србије.

Radovan Kojić

pre 9 godina

Sad vidim da je Merkelova istinski prijatelj Srbije, ljudi, čitajte malo kroz redove, da, da, ako mislimo i ako hoćemo "sutra" bolju budućnost, moramo ići brže, seći sve što se pokazalo bolesnim, trulim, menjati odmah, jasno, odgovorno, principijelno, ne praviti izuzetke, krenuti prvo u svojim redovima kao pokazatelj iskrene želje i volje u svojoj nameri, time meriti otpor u sopstvenim redovima i šire... Jednako tako sa legitimitetom ići i prema svima u društvu - zajednici...idemo, ozbiljni ljudi znaju pravi put, ne sme se potrošiti vera i nada siromašnih dobronamernih ljudi za bolje "sutra"...!!!

anonimno

pre 9 godina

Srbija vrsi reforme u Srbiji brzinom koja odgovara Srbiji a ne sta tudje zemlje diriguju sta treba da se radi u Srbiji.Brze promene u Srbiji bi izazvale katastrofu u svakom pogledu.Tudjinci daju savete koji bi upropastili srpski narod i Srbiju drzavu.

siiiviii

pre 9 godina

(nenad bg, 25. avgust 2014 08:56)
Možda bi mogli i brže da idemo ka EU, ali bar idemo ka EU, a ne udaljavamo se od EU, kao što je to bilo dok su Srbiju vodili prevrtljivi tipovi poput Tadića, kome niko na Zapadu nije mogao ništa verovati, jer je jedno pričao a drugi radio.

Emilija

pre 9 godina

Posle održanih izbora u martu, Srbija je krenula putem evro integracija i ka evropskim standardima. To ujedno znači, smanjenje korupcije i kriminala, reforma pravosuđa, sređivanje javnih finansija kao i reforma ekonomskih zakona koji nisu menjani decenijama.

Ljubivoje I

pre 9 godina

Tačno je jedino da se apsolutno ništa ne radi za dovodjenja Srbije u evropske propise i primenu tih propisa. Ja se lično bavim prehrambenim industrijama i to animalnog porekla. Tu se apsolutno ništa ne dešava. Pored toga što se u praksi toleriše sve i svašta čak se i novi objekti puštaju mimo propisa Srbije i EU.Kod nas je sve moguće i najvažnije za svaku proizvodnju je ne da ispuniš uslove, već da imaš nekog u vlastima i politici.Kažu da ima na hiljade deponija. Ako se na te deponije baca čut ta deponije je jedno a ako se bacaju kosti, leševi i nejestivi produkti iz klanica ta deponija je atomska bomba za širenje zaraza i za životinje i za ljude.

Bacvanin

pre 9 godina

Angela je u pravu, ali o tome se vlada ne hvali.

@dzonikg
Godinama slusam o tim fazonima, kako ce nam krenuti na bolje kada se budemo bavili samo sa sobom, ne sa EU td. Vidi, od 1992 pa do negde 2000 smo imali sasvim lepe sankcije, mogli smo se baviti "sami sa sobom", ali da ima dovoljno godina da si u tom periodu radio u privredi, setio bi se onog uzasnog propadanja industrijske proizvodnje, jer nije bilo ko da kupi nase proizvode.
Svet je uznapredovao, postao je produktivniji i efikasniji. Mi nismo, a cenu toga placaju neke nove generacije, upravo zbog politike "Srbija se saginjati nece".

Milomir

pre 9 godina

Vreme je da posle vise od 2 godine ovog SNS haosa, ljudi u Srbiji shvate kakva je katastrofalna greska napravljena na proslim izborima i dovodjenjem ovih nesposobnih na vlast. Stanje u drzavi je neuporedivo gore nego pre 2 godine, vreme je da i mi gradjani Srbije to priznamo samima sebi ida nam se vise nikada ne dogode ovakve greske kao sto je SNS.

Tanjica

pre 9 godina

Ako ćemo realno, Srbija je prva država u Regionu koja se uhvatila u koštac sa kriminalom i korupcijom i koja je krenula sistemski približavati svoje uređenje zemljama članicama EU.

puž golać

pre 9 godina

Kada "mama"Angela kaže Aleku da ubrza ima puž da trči i pita ima li još.Ima Vučko da nam steze kaiseve sa reformama dok nam se oči ne mimoiđu. Ali sta će covek i on zivi u 30m2 pa se ne zali...tugica !!!

micko23

pre 9 godina

Bilo je i vreme vise,dosta smo tapkali u mestu i krali Bogu dane,vreme je da se radi,casno i posteno,a svi oni koji to ne budu postovali moraju biti sankcionisani.

poznato

pre 9 godina

nekada je dobro cuti i drugu stranu, a ne samo vladu! mozda botovi mogu da izvrnu misljenje gradjana srbije, ali hajd' junaci da vas vidim sa nekim drugim!

optimista

pre 9 godina

Postoji niz istorijskih razloga zbog cega je to tako. Ali pre svega je problem u losem obrazovnom sistemu koji nije u stanju da proizvede kvalitetan menadzment. Tako imamo situaciju da se na jednu losu stvar nadovezuje druga. Onaj ko sanja zivot kao u Cirihu, mora da je veoma nesrecan ovde. Srecom, postoje i druge stvari koje zivot cine podnosljivim - prijatelji, porodica, devojka i sl.

Victoria

pre 9 godina

U vreme demokrata je bio hit...putuj evropo ...nemoj čekati na nas...
A sada napore i uspehe ove vlade,karakterišu kao spore!
Pa kako da budu brzi ,kada sve zahtevane reforme moraju da pokrenu od samog početka!

Suzana

pre 9 godina

Srbija je u reforme krenula brze nego iko, tako da ne stoji misljenje da se reforme krecu brzinom puza! Srbija ne odustaje od reformi i niko ih ne koci u sprovodjenju.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne verujem da bi Merkelova tek tako dala ocenu o brzini puza, pre ce biti da je to receno nakon ozbiljne analize svake zemlje pojedinancno.
To sto nasa Vlada tvrdi da se ubrzano radi na reformama, to meni mnogo ne znaci, jer najave da ce nesto da se uradi (a to traje vec tri godine) nisu reforme, vec samo najave.
Sta je sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije? Sta je sa pljackaskim privatizacijama? Specijalni tuzilac nam je na pres konferenciji u Decembru, najavio razresenje C Marketa, Novosti i Luke Beograd za April, a koji je mesec sada i sta bi? Kljucnom coveku u svim tim prevarama se nude zeleznice Srbije da ih izvuce iz problema?! Jel su to reforme, jel to borba protiv organizovanog kriminala?
Tajkunima se odobravaju predstecajni postupci, kako bi izbegli placanje poreza i obaveza prema poveriocima, a osiromasenim gradjanima izvrsitelji upadaju u kuce i stanove zbog hiljadu dinara duga!
Sta je sa kancelarijom za brze odgovore? Gde su strani investitori, da li se neko seca da je spomenuta bilo kakva investicija, sem u najavi?
Gde je Mubadala, Al Dahra, fabrika za avionske delove, sta je sa pripremom terena za Beograd na vodi?
Sta je sa sudovima, svaki dan citamo kako je Apelacioni"sud" oslobodio nekog funkcionera za visemilionske pljacke.
Sta je sa 300 direktora iz EPS, Kosmajcem, Curuvijom, Panticem......
Najave, najave, najave......bacanje magle, nista drugo. Mislim da je Angela Merkel uvredila puza.

severni korejac

pre 9 godina

Pre neki dan su rekli da imamo najmanju inflaciju u poslednjih pola veka, zatim da je drzava finansijski stabilnija nego u prethodnih 20 godina, pa najavili nemacke, arapske i EU investicije i da jedini imamo saradnju sa Rusima i EU, cak je metro postao opet aktuelan. Onda nam Angela objasni da smo nikad veci slepci, A.V. i to okrene u svoju korist i podeli packe komsijama jer nas, brze kao munja, usporavaju puzevi iz susedstva. Uskoro ocekujem da ce vest dana biti "minimalac u Srbije 800 evra", pa da mirne duse odem u ludnicu jer je tamo bolje nego u ovoj potpuno sizofrenoj drzavi. Bar cu znati dijagnozu, ovako sam potpuno lud i zatrpan halucinacijana, a da to nemam pojma sve dok mi premijer ne kaze istinu.

Igor

pre 9 godina

Nema Srbije na skupu zbog prisnih odnosa sa Rusijom u trenucima kada joj Nemacka uvodi sankcije. Dacicevo objasnjenje je na nivou predskolske ustanove i misli da smo svi sisali vesla.

"gledajmo" kud vozimo

pre 9 godina

Svi će reći koliko su kvalitetnih puteva napravili od para koje su dobili.
A mi smo dobili najviše, ali neki su ih pojeli i sada grade privatne bolnice, a puteva nigde.

AAF

pre 9 godina

Srbije nema u Cavtatu jer zemlje koje se tamo sastaju veze projekat jadransko-jonske magistrale koja povezuje Grcku,preko Albanije,Crne Gore ,Bosne i Hrvatske sa Evropom.To je oroman razvojni projekat od interesa za razvoj tih zemalja od turizma pa dalje.

dex

pre 9 godina

Da li je moguce da ovoliko manipulisu? Cuj, sad su drugi krivi. Pa da smo mi impresivni u reformama, onda bi Merkelova rekla da je Balkan, osim Srbije, spor kao puz. Ovako, nije bilo izuzetka. Sto se efikasnih institucija tice, vidimo ih na svakom koraku. Nema tu pomoci, armija SNS vojnika je zaposlena i nastavlja da se zaposljava bas u ,,institucijama." Tako se ne postize efikasnost.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ако настави госпођа Меркел овако, можда и уједини "екстремну десницу и левицу"! :-)
Заједнички им је "непријатељ"! :-))

mare

pre 9 godina

Možemo mi da radimo na reformama brzinom svetlosti, na kraju će nam svakako biti postavljeno pitanje Kosova, a to je pitanje nad pitanjima na kome Nemci posebno insistiraju.

Rada

pre 9 godina

" Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, objašnjava da je to zato što te zemlje imaju projekte koji su vezani za njih, a koji nemaju veze sa Srbijom."

Naravno Srbija nema projekte.Imamo mi politicare ,zar to nije dovoljno.

lokator

pre 9 godina

Ljudi,ovo nista ne valja.Sve je losije nego sto je bilo,sve je skuplje, a mi sve manje para imamo sa pretnjom da cemo biti jos siromasniji jer ce nam smanjiti plate i penzije.Nije dobro.

Kolovođa

pre 9 godina

Ako vam Švaba kaže da ste spori, onda je to 100% tačno. Pa zar mislite da bi oni i posle dva izgubljena rata i posle onako razorene države bili ovde gde jesu da se nisu držali svoje discipline i radnih navika. E da nam je trunke tog elana i poštovanja prema državi (ma kakva ona bila) koji imaju Nemci, bili bi možda ne u samom vrhu, ali minimum u zlatnoj sredini, ali nikako na dnu.

Pastir Kostja

pre 9 godina

Tempo puža, jer brže i ne može. Nekompetencija kadrova, nepotpun i neusaglašen pravni okvir, negativna kadrovska slekcija... Nema džebane, prosto rečeno.

Mihajlo

pre 9 godina

Sta li je Angela mislila pod borbom protiv korupcije? Mozda slucaj Agrobanke koji se vec dugo ne resava, a u medjuvremenu svi akteri pusteni na slobodu? Opljackane stotine miliona Evra, neko potrpao pare u dzep, a odgovornih nema??? Niko ne tereti ni Guvernera za protivzakonito postupanje, niko ne tereti ni nalogodavce, samo su kratko u zatvoru bili neposredni izvrsioci. Za to vreme mali akcionari cekaju i nadaju se obestecenju, a veci, institucionalni, strani, od svojih drzava traze da nas put u EU bude uslovljen nadoknadom akcionarina.

Dokle god ne budu svi gorepomenuti pohapseni i poslati na robiju, imovina zaplenjena, a mali akcionari obesteceni od strane drzavea a drzava obestecena njhovom imovinom, ovo nece biti pravna drzava niti ce uci u EU.

zoran1965

pre 9 godina

pre će biti da srbija lebdi u čistilištu, i da odlučuju dal će da je prihvate ili puste u rupu, sa 'naprednim državama' kojima srbende toliko teže

marakana

pre 9 godina

džaba vucicu, vide nemci kako se radi u srbiji. možeš ti ovde da fino upakujes i prodaješ maglu, ali drugi sa strane vide ovde beznadje, korupciju i neznanje

dzonikg

pre 9 godina

Kad nas ne bi smarali o EU svaki dan evo 15 godina a umesto toga bavili konkretnim problemima U SRBIJI danas ne bismo bili na dnu pred bankotom i proizvodnjom nizom 30% nego i 1998 godine.

SNS bot u neznanju

pre 9 godina

Da pitamo Jadranku Joksimovic da li napredujemo brzinom puza?
Da vidimo sta ce ona da kaze.
Samo ne znamo kome da verujemo da li Merkelovoj ili Joksimovicevoj!?

Dragan

pre 9 godina

Lepo ste culi gospodo iz Vlade sta vam je frau Angela porucila.
To isto misli i onaj deo gradjana koji nije na drzavnim jaslama.
Mnooogo pricate a nista ne radite i odlazete neminovno radi ocuvanja svog rejtinga i fotelja.

poznavaoc

pre 9 godina

Dobro pitanje-zasto srbije nema na danasnjem skupu u cavtatu.konkretan odgovor je zato sto te zemlje rade u svom interesu,a srbija radi u interesu rusije,i kao takva ne treba da bude ni u berlinu.

Zoooki

pre 9 godina

LOL, nama veliki vođa prodaje maglu na rts i pink tv a istina je sasvim drugačija. Ima ogroman talenat za demagogiju i ne ustručava se da ga upotrebljava.

Gradjanin - Anti Bot

pre 9 godina

Zasto, zasto, zasto, neko ko je bio naglaseni cak i ekstremni protivnik EU do pre nekoliko godina, naglo i strasno, beskompromisno odlazi, vec po male zemlje, losu EU? Sta mu se to desilo? Meni je jasno, a nadam se i sve vecem broju drugih gradjana. Cak se i takmici da kaze da je blizi EU nego druge balkanske zemlje, jer ih je nako pausalno prekorio. Zgrozen sam korupcijom na mnogo visem, van drzavnom nivou, ka malim predsednicima raspalih drzava.

prioritet

pre 9 godina

Gospodo, prioritet je dobar zivot gradjana Srbije, a tek onda EU. Prestanite da sve boljitke vezujete za formalnost prikljucenja EU.
Nas, gradjane ove zemlje, jedino zanima normalan i pristojan zivot.

prioritet

pre 9 godina

Gospodo, prioritet je dobar zivot gradjana Srbije, a tek onda EU. Prestanite da sve boljitke vezujete za formalnost prikljucenja EU.
Nas, gradjane ove zemlje, jedino zanima normalan i pristojan zivot.

SNS bot u neznanju

pre 9 godina

Da pitamo Jadranku Joksimovic da li napredujemo brzinom puza?
Da vidimo sta ce ona da kaze.
Samo ne znamo kome da verujemo da li Merkelovoj ili Joksimovicevoj!?

severni korejac

pre 9 godina

Pre neki dan su rekli da imamo najmanju inflaciju u poslednjih pola veka, zatim da je drzava finansijski stabilnija nego u prethodnih 20 godina, pa najavili nemacke, arapske i EU investicije i da jedini imamo saradnju sa Rusima i EU, cak je metro postao opet aktuelan. Onda nam Angela objasni da smo nikad veci slepci, A.V. i to okrene u svoju korist i podeli packe komsijama jer nas, brze kao munja, usporavaju puzevi iz susedstva. Uskoro ocekujem da ce vest dana biti "minimalac u Srbije 800 evra", pa da mirne duse odem u ludnicu jer je tamo bolje nego u ovoj potpuno sizofrenoj drzavi. Bar cu znati dijagnozu, ovako sam potpuno lud i zatrpan halucinacijana, a da to nemam pojma sve dok mi premijer ne kaze istinu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ако настави госпођа Меркел овако, можда и уједини "екстремну десницу и левицу"! :-)
Заједнички им је "непријатељ"! :-))

Victoria

pre 9 godina

U vreme demokrata je bio hit...putuj evropo ...nemoj čekati na nas...
A sada napore i uspehe ove vlade,karakterišu kao spore!
Pa kako da budu brzi ,kada sve zahtevane reforme moraju da pokrenu od samog početka!

micko23

pre 9 godina

Bilo je i vreme vise,dosta smo tapkali u mestu i krali Bogu dane,vreme je da se radi,casno i posteno,a svi oni koji to ne budu postovali moraju biti sankcionisani.

siiiviii

pre 9 godina

(nenad bg, 25. avgust 2014 08:56)
Možda bi mogli i brže da idemo ka EU, ali bar idemo ka EU, a ne udaljavamo se od EU, kao što je to bilo dok su Srbiju vodili prevrtljivi tipovi poput Tadića, kome niko na Zapadu nije mogao ništa verovati, jer je jedno pričao a drugi radio.

jovule

pre 9 godina

Gospodja Merkel ocigledno ne zna bas najbolje koliko smo mi inatan narod,i koliko nam je potrebno vremena da shvatimo neke stvari,tj ne da shvatimo,vec da prihvatimo neke stvari kakve su one zaista.Ali dobro,polako smo se i toga resili i sada smo krenuli pravim putem,put koji ovoj zemlji moze doneti samo boljitak zivota.

Emilija

pre 9 godina

Posle održanih izbora u martu, Srbija je krenula putem evro integracija i ka evropskim standardima. To ujedno znači, smanjenje korupcije i kriminala, reforma pravosuđa, sređivanje javnih finansija kao i reforma ekonomskih zakona koji nisu menjani decenijama.

Tanjica

pre 9 godina

Ako ćemo realno, Srbija je prva država u Regionu koja se uhvatila u koštac sa kriminalom i korupcijom i koja je krenula sistemski približavati svoje uređenje zemljama članicama EU.

maksoni

pre 9 godina

Kada bi sve zemlje u regionu shvatile značaj EU i kao Srbija krenule u ubrzane reforme, onda bi celokupna slika Balkana izgledala mnogo bolje. Naši susedi Hrvati,Bih,Albanija,Crna Gora gledaju samo svoje interese gledajući na svaki način da koče Srbiju, još pate od neke mržnje, a npr. Hrvatska ekonomija može da se uništi jednim udarcem ZABRANITI svim hrvatskim firmama da posluju u Srbiji i naterat ih da sve svoje proizvode napišu na ĆIRILICI i eto ti sloma hrvatske ekonomije. Mi to nikad nećemo uraditi jer jednostavno se tako ne postupa sa susedima i tako nećemo nigde stići. Svi su Srbiji više naneli zla nego njima Srbija, pa Srbi nikog nemrze. Jednostavno se moramo okrenuti ekonomiji i poslovnoj saradnji, a na stranu lične razloge.

Beka

pre 9 godina

Ne mozemo nesto na cemu se godinama nista nije radilo, da preko noci promenimo. Nase drustvo je u takvom zaostatku da ce nam trebati dosta vremena da bilo sta reformisemo. Da ne zaboravimo i nas i nas mentalitet. Cim se pomenu promene, mi iako u sutini ne znamo kakve su, odmah pocinjemo da se bunimo.

lokator

pre 9 godina

Ljudi,ovo nista ne valja.Sve je losije nego sto je bilo,sve je skuplje, a mi sve manje para imamo sa pretnjom da cemo biti jos siromasniji jer ce nam smanjiti plate i penzije.Nije dobro.

blagota

pre 9 godina

Srbija je najzad malo ubrzala i sve to zahvaljujuci Vucicu i njegovoj ogromnoj energiji i odlucnosti da najzad neko nesto promeni u ovoj zemlji,na bolje.

anonimno

pre 9 godina

Srbija vrsi reforme u Srbiji brzinom koja odgovara Srbiji a ne sta tudje zemlje diriguju sta treba da se radi u Srbiji.Brze promene u Srbiji bi izazvale katastrofu u svakom pogledu.Tudjinci daju savete koji bi upropastili srpski narod i Srbiju drzavu.

Suzana

pre 9 godina

Srbija je u reforme krenula brze nego iko, tako da ne stoji misljenje da se reforme krecu brzinom puza! Srbija ne odustaje od reformi i niko ih ne koci u sprovodjenju.

Tanjica

pre 9 godina

Ako ćemo realno, Srbija je prva država u Regionu koja se uhvatila u koštac sa kriminalom i korupcijom i koja je krenula sistemski približavati svoje uređenje zemljama članicama EU.

Cholo

pre 9 godina

A zbog cega je Nemacka tako jaka ??? Zbog toga sto su posle Drugog svetskog rata svi otisli da grade tu istu Nemacku koja je njih napadala. Recite i to ljudima a ne samo koliko smo spori !

Radovan Kojić

pre 9 godina

Sad vidim da je Merkelova istinski prijatelj Srbije, ljudi, čitajte malo kroz redove, da, da, ako mislimo i ako hoćemo "sutra" bolju budućnost, moramo ići brže, seći sve što se pokazalo bolesnim, trulim, menjati odmah, jasno, odgovorno, principijelno, ne praviti izuzetke, krenuti prvo u svojim redovima kao pokazatelj iskrene želje i volje u svojoj nameri, time meriti otpor u sopstvenim redovima i šire... Jednako tako sa legitimitetom ići i prema svima u društvu - zajednici...idemo, ozbiljni ljudi znaju pravi put, ne sme se potrošiti vera i nada siromašnih dobronamernih ljudi za bolje "sutra"...!!!

Rada

pre 9 godina

" Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, objašnjava da je to zato što te zemlje imaju projekte koji su vezani za njih, a koji nemaju veze sa Srbijom."

Naravno Srbija nema projekte.Imamo mi politicare ,zar to nije dovoljno.

optimista

pre 9 godina

Postoji niz istorijskih razloga zbog cega je to tako. Ali pre svega je problem u losem obrazovnom sistemu koji nije u stanju da proizvede kvalitetan menadzment. Tako imamo situaciju da se na jednu losu stvar nadovezuje druga. Onaj ko sanja zivot kao u Cirihu, mora da je veoma nesrecan ovde. Srecom, postoje i druge stvari koje zivot cine podnosljivim - prijatelji, porodica, devojka i sl.

Kolovođa

pre 9 godina

Ako vam Švaba kaže da ste spori, onda je to 100% tačno. Pa zar mislite da bi oni i posle dva izgubljena rata i posle onako razorene države bili ovde gde jesu da se nisu držali svoje discipline i radnih navika. E da nam je trunke tog elana i poštovanja prema državi (ma kakva ona bila) koji imaju Nemci, bili bi možda ne u samom vrhu, ali minimum u zlatnoj sredini, ali nikako na dnu.

marakana

pre 9 godina

džaba vucicu, vide nemci kako se radi u srbiji. možeš ti ovde da fino upakujes i prodaješ maglu, ali drugi sa strane vide ovde beznadje, korupciju i neznanje

dex

pre 9 godina

Da li je moguce da ovoliko manipulisu? Cuj, sad su drugi krivi. Pa da smo mi impresivni u reformama, onda bi Merkelova rekla da je Balkan, osim Srbije, spor kao puz. Ovako, nije bilo izuzetka. Sto se efikasnih institucija tice, vidimo ih na svakom koraku. Nema tu pomoci, armija SNS vojnika je zaposlena i nastavlja da se zaposljava bas u ,,institucijama." Tako se ne postize efikasnost.

Zoooki

pre 9 godina

LOL, nama veliki vođa prodaje maglu na rts i pink tv a istina je sasvim drugačija. Ima ogroman talenat za demagogiju i ne ustručava se da ga upotrebljava.

sandokan

pre 9 godina

Srbija zna šta joj valja činiti da bi se tempo reformi u oblasti politike i ekonomije ubrzao i da na vreme postigne željeni nivo reformi koji bi trebao biti prihvatljiv za zemlje članice EU da daju saglasnost da Srbija nože biti član.Još samo da Nemačka i gospođa Merkel održe svoju reč i ne prave nove prepreke Srbiji na njenom putu i nepostavljaju nove uslove koje nisu važile ni za jednu od članica EU.Ako Srbija bude i dalje u prilici da se sa njom stalno eksperementiše teško da se može postići željeni tempo.

velike IGRE moćnika u POKUŠAJU

pre 9 godina

Mislim da u ovoj Merkelovoj kritici ima pomalo i gorčine prema tome što je Srbija zauzela takav stav prema Rusiji koji zapad baš i ne gleda sa blagonaklonošću.Naravno u ovom trenutku ni zapad nije toliko jak da nas "kazni" za politiku koju vodimo prema Rusiji,pa se opredeli za ovakav vid povremene kritke,ali ne prejake sobzirom kako je Vučić pre oko mesec dana reagovao na kritike Američkog ambasadora koji je umislio da je on gazda ovde i da on određuje kako će i šta da radi Srbija.

Dragan

pre 9 godina

Lepo ste culi gospodo iz Vlade sta vam je frau Angela porucila.
To isto misli i onaj deo gradjana koji nije na drzavnim jaslama.
Mnooogo pricate a nista ne radite i odlazete neminovno radi ocuvanja svog rejtinga i fotelja.

Olgica P

pre 9 godina

Mozda se po vidjenju Angele Merkel evrointegracije napreduju "tempom puza" ali jedno je sigurno da SNS cini sve za bolju i stabilniju Srbiju na putu ka EU sto se za DS koja je do sada bila na vlasti ne moze reci jer nista dobro nije postigla ni na putu za EU ni na ostalim poljima.

Daliboriva

pre 9 godina

Srbija je sa Nemačkom ostvarila saradju,što je dobar potez premijera Vučića,da bi se nastavilo putem evropskih integracija,i ta saradnja je neophodna, kao i reforme ,pa i strpljenje da se sve to uradi.

Pastir Kostja

pre 9 godina

Tempo puža, jer brže i ne može. Nekompetencija kadrova, nepotpun i neusaglašen pravni okvir, negativna kadrovska slekcija... Nema džebane, prosto rečeno.

Igor

pre 9 godina

Nema Srbije na skupu zbog prisnih odnosa sa Rusijom u trenucima kada joj Nemacka uvodi sankcije. Dacicevo objasnjenje je na nivou predskolske ustanove i misli da smo svi sisali vesla.

"gledajmo" kud vozimo

pre 9 godina

Svi će reći koliko su kvalitetnih puteva napravili od para koje su dobili.
A mi smo dobili najviše, ali neki su ih pojeli i sada grade privatne bolnice, a puteva nigde.

poznavaoc

pre 9 godina

Dobro pitanje-zasto srbije nema na danasnjem skupu u cavtatu.konkretan odgovor je zato sto te zemlje rade u svom interesu,a srbija radi u interesu rusije,i kao takva ne treba da bude ni u berlinu.

Mihajlo

pre 9 godina

Sta li je Angela mislila pod borbom protiv korupcije? Mozda slucaj Agrobanke koji se vec dugo ne resava, a u medjuvremenu svi akteri pusteni na slobodu? Opljackane stotine miliona Evra, neko potrpao pare u dzep, a odgovornih nema??? Niko ne tereti ni Guvernera za protivzakonito postupanje, niko ne tereti ni nalogodavce, samo su kratko u zatvoru bili neposredni izvrsioci. Za to vreme mali akcionari cekaju i nadaju se obestecenju, a veci, institucionalni, strani, od svojih drzava traze da nas put u EU bude uslovljen nadoknadom akcionarina.

Dokle god ne budu svi gorepomenuti pohapseni i poslati na robiju, imovina zaplenjena, a mali akcionari obesteceni od strane drzavea a drzava obestecena njhovom imovinom, ovo nece biti pravna drzava niti ce uci u EU.

sudija u penziji

pre 9 godina

Sve cete da reformisete , sano pravosuđe - tuzilastvo ne date.
Vase pribvatno pravosuđe je ono sto zelite.
To se u civilizovanim zemljama ne prihvata.
PROVALJENI STE U LAZIMA O REFORMAMA I BORBI PROTIVKRIMINALA I KORUPCIJE.
Bez toga nema reformi.
Nemce ne mozete prevariti.

ahaaa

pre 9 godina

Ako vam Švaba kaže da ste spori, onda je to 100% tačno.
(Kolovođa, 25. avgust 2014 08:24)

nije! to je samo poluistina. ona je bila samo uctiva i nije htela da kaze istinu tapkamo u mestu a pomalo vozimo i u rikverc.

Wattie

pre 9 godina

Jupi, sad smo ubrzani puz...a ne ne, to su Albanija, Bosna i ostale bezvezne drzave sa kojima mi ne mozemo da se poredimo jer smo mi super oni su bezveze, iako prave jos jednu magistralu da nas zaobidju ko smrdljiv sir.

lala

pre 9 godina

Nezgodna je gospodja Merkel. Ajd sto vuce za usi, udara packe ali sto govoreci istinu blamira prodavce magle.

PS U skoli kad god me prozvali a ja nisam znao sta da kazem ili me nagrdili onda sam i ja pravio ovako blago telece face kao doticni sa slike.

auu

pre 9 godina

E moji vernici Vucica ala vam je dala prizemljenje Merkelova. Da podsetim pre dolaska ovih na vlast Srbija je imala oko 1.7 milijardi evra stranih investicija a sa dolaskom ovih za dve godine nismo premasili 1 milijardu. Ova vlast je ostetila samo u tom pogledu zemlju za skoro 2 milijarde evra minimum. Dalje zaduzili su nas 5 milijardi za dve godine a prethodni mnogo manje ako se gleda godisnji prosek. Sa ovima sve je usporeno na nivo puza embriona. Nemaju projekte nemaju ideje , ne znaju kako ni gde. Sta ste ocekivali sa njima osim da vam padne zivotni standard. Sad jedino znam da ce u sledecim danima Vucic da na sve oko sebe svali krivicu mislim susedne zemlje a ovo ce nazvati napadom na njega i njegovu porodicu.

mare

pre 9 godina

Možemo mi da radimo na reformama brzinom svetlosti, na kraju će nam svakako biti postavljeno pitanje Kosova, a to je pitanje nad pitanjima na kome Nemci posebno insistiraju.

reformisan od 5 oktobra do danas,a vi kako te?

pre 9 godina

Jadranka Joksimović hoce da me reformise sa NULA dinara u dzepu.Dok sam ja placao,ona i njena stranka su savesno pljackali.Sad kad nemam oni hoce da me izbaciju iz jedine nepokretnosti,jer drzava naprsno postala savesna i reformisana.
Dobri su vam ti momenti, ali za KiM,CG,BiH i krajinu sa koje ste se redom dokotrljali.

dzonikg

pre 9 godina

Kad nas ne bi smarali o EU svaki dan evo 15 godina a umesto toga bavili konkretnim problemima U SRBIJI danas ne bismo bili na dnu pred bankotom i proizvodnjom nizom 30% nego i 1998 godine.

AAF

pre 9 godina

Srbije nema u Cavtatu jer zemlje koje se tamo sastaju veze projekat jadransko-jonske magistrale koja povezuje Grcku,preko Albanije,Crne Gore ,Bosne i Hrvatske sa Evropom.To je oroman razvojni projekat od interesa za razvoj tih zemalja od turizma pa dalje.

Gradjanin - Anti Bot

pre 9 godina

Zasto, zasto, zasto, neko ko je bio naglaseni cak i ekstremni protivnik EU do pre nekoliko godina, naglo i strasno, beskompromisno odlazi, vec po male zemlje, losu EU? Sta mu se to desilo? Meni je jasno, a nadam se i sve vecem broju drugih gradjana. Cak se i takmici da kaze da je blizi EU nego druge balkanske zemlje, jer ih je nako pausalno prekorio. Zgrozen sam korupcijom na mnogo visem, van drzavnom nivou, ka malim predsednicima raspalih drzava.

Evangelina Anzujska

pre 9 godina

Gospodo Srbi, vama ce sansa za EU da pobegne kao sto su pobegli puzevi Crnogorcima sa farme puzeva i upropastila celu privredu. Kao Nemci, prvo uradite posao pa se onda dogovarajte. Sada je svaki dogovor izlisan.

zoran1965

pre 9 godina

pre će biti da srbija lebdi u čistilištu, i da odlučuju dal će da je prihvate ili puste u rupu, sa 'naprednim državama' kojima srbende toliko teže

Milomir

pre 9 godina

Vreme je da posle vise od 2 godine ovog SNS haosa, ljudi u Srbiji shvate kakva je katastrofalna greska napravljena na proslim izborima i dovodjenjem ovih nesposobnih na vlast. Stanje u drzavi je neuporedivo gore nego pre 2 godine, vreme je da i mi gradjani Srbije to priznamo samima sebi ida nam se vise nikada ne dogode ovakve greske kao sto je SNS.

Rdule

pre 9 godina

Bice reforme kada budede skratilj javni sektor za nekoliko stotina hiljada parazita koji ne rade, a primaju plate.(to otpada posto su vam glasacka armija). Kada se ne budete zaduzivali kod MMF, Arapa i drugih, kada budete pritegli tajkune, kad bidete ulozili za podsticaj poljoprivrede i seljaka, kada bismo gledali svoje interese, a ne interese EU i Rusije. Kada ne budete prodavali preduzeca kao NIS za dzabe...

sasa jokic

pre 9 godina

Ne verujem da bi Merkelova tek tako dala ocenu o brzini puza, pre ce biti da je to receno nakon ozbiljne analize svake zemlje pojedinancno.
To sto nasa Vlada tvrdi da se ubrzano radi na reformama, to meni mnogo ne znaci, jer najave da ce nesto da se uradi (a to traje vec tri godine) nisu reforme, vec samo najave.
Sta je sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije? Sta je sa pljackaskim privatizacijama? Specijalni tuzilac nam je na pres konferenciji u Decembru, najavio razresenje C Marketa, Novosti i Luke Beograd za April, a koji je mesec sada i sta bi? Kljucnom coveku u svim tim prevarama se nude zeleznice Srbije da ih izvuce iz problema?! Jel su to reforme, jel to borba protiv organizovanog kriminala?
Tajkunima se odobravaju predstecajni postupci, kako bi izbegli placanje poreza i obaveza prema poveriocima, a osiromasenim gradjanima izvrsitelji upadaju u kuce i stanove zbog hiljadu dinara duga!
Sta je sa kancelarijom za brze odgovore? Gde su strani investitori, da li se neko seca da je spomenuta bilo kakva investicija, sem u najavi?
Gde je Mubadala, Al Dahra, fabrika za avionske delove, sta je sa pripremom terena za Beograd na vodi?
Sta je sa sudovima, svaki dan citamo kako je Apelacioni"sud" oslobodio nekog funkcionera za visemilionske pljacke.
Sta je sa 300 direktora iz EPS, Kosmajcem, Curuvijom, Panticem......
Najave, najave, najave......bacanje magle, nista drugo. Mislim da je Angela Merkel uvredila puza.

MichaelClayton

pre 9 godina

A stranacki (slabo) placeni udaraci minusa punom parom! A nijedan argument protiv, da nam pojasne.
Banana drzava, sve sto valja il' je otislo il' se sprema da ode, u ovom mulju umeju plivaju samo oni najgori.

psovke

pre 9 godina

Dragi botovi, kada ste poslednji put bili u prodavnici? Racuni su bre sve veci a korpa sve manja!! Reforme i napredak koji nam se najavljuje od kada je bila ona zamena mesta sabiraka- postoji ali samo u recima i kao izraz necije volje!

jazo

pre 9 godina

ovaj skup u cavtatu i dacicevo objasnjenje ne piju vodu jer nije tacno da bas oni imaju mnogo projekata u kojima se mi ne uklapamo,nego je u pitanju nesto drugo.

Ljubivoje I

pre 9 godina

Tačno je jedino da se apsolutno ništa ne radi za dovodjenja Srbije u evropske propise i primenu tih propisa. Ja se lično bavim prehrambenim industrijama i to animalnog porekla. Tu se apsolutno ništa ne dešava. Pored toga što se u praksi toleriše sve i svašta čak se i novi objekti puštaju mimo propisa Srbije i EU.Kod nas je sve moguće i najvažnije za svaku proizvodnju je ne da ispuniš uslove, već da imaš nekog u vlastima i politici.Kažu da ima na hiljade deponija. Ako se na te deponije baca čut ta deponije je jedno a ako se bacaju kosti, leševi i nejestivi produkti iz klanica ta deponija je atomska bomba za širenje zaraza i za životinje i za ljude.

Fidelio

pre 9 godina

Koji bre "tempo puža"? Mi ni za toliko nismo sposobni, naša uža specijalnost je žestoko šlajfovanje u mestu i presipanje iz šupljeg u prazno po sistemu menjaj šta god treba, ali pod jedinim uslovom da ništa ne promeniš. Usput galami na sav glas o "reformama".

antibot

pre 9 godina

"bolne reforme; reformatori u srbiji lose prolaze; napred srbijo.." i onda dodje angela i pokaze da nismo ludi, mi koji mislimo suprotno

Bacvanin

pre 9 godina

Angela je u pravu, ali o tome se vlada ne hvali.

@dzonikg
Godinama slusam o tim fazonima, kako ce nam krenuti na bolje kada se budemo bavili samo sa sobom, ne sa EU td. Vidi, od 1992 pa do negde 2000 smo imali sasvim lepe sankcije, mogli smo se baviti "sami sa sobom", ali da ima dovoljno godina da si u tom periodu radio u privredi, setio bi se onog uzasnog propadanja industrijske proizvodnje, jer nije bilo ko da kupi nase proizvode.
Svet je uznapredovao, postao je produktivniji i efikasniji. Mi nismo, a cenu toga placaju neke nove generacije, upravo zbog politike "Srbija se saginjati nece".

hadzija

pre 9 godina

Ако настави госпођа Меркел овако, можда и уједини "екстремну десницу и левицу"! :-)
Заједнички им је "непријатељ"! :-))
(Бојан Илић, 25. avgust 2014 09:08)

у србији не постоји ни десница а камо ли екстремна, него су све то КОМУЊАРЕ У СРЦУ И ДУШИ.
не можеш неко да се назива десничарем, а да више воли путина и москву од србије.

puž golać

pre 9 godina

Kada "mama"Angela kaže Aleku da ubrza ima puž da trči i pita ima li još.Ima Vučko da nam steze kaiseve sa reformama dok nam se oči ne mimoiđu. Ali sta će covek i on zivi u 30m2 pa se ne zali...tugica !!!

Новак Никач

pre 9 godina

Пусти пуже рогове,
да ти отмемо долове,
ако нећеш пустити,
ми ће мо те разбити
песницама по глави,
у зеленој трави.

Па ти сад пуштај рогове!

А лепо нам је говорио онај необавештени Коштуница.

Obeenko

pre 9 godina

Srbija je u periodu od 2012 godine do danas načinila odlučujuće korake ka članstvu u EU, i sada je Srbija na nepovratno putu ka EU, a to je dobro za sve gradjane Srbije koji žele da Srbija postane uređenja država, a takvi su u velikoj većini, što će i pokazati referendum o ulasku Srbije u EU, kada za njega dodje vreme.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Svaki onaj ko misli da se cuda desavaju preko noci grdno se vara. Kada smo mi u pitanju ocigledno je i ne pobitna cinjenica da smo mi dolaskom na vlast nove vlade uradili daleko vise nego sve vlade zajedno.Ne mozemo nesto na cemu se godinama nista nije radilo, da preko noci promenimo. Nase drustvo je u takvom zaostatku da ce nam trebati dosta vremena da bilo sta reformisemo.Cim se pomenu promene, mi iako u sutini ne znamo kakve su, odmah pocinjemo da se bunimo, da pljujemo po onima koji cine nadljudske napore kako bi se sto pre uslo u EU. Imamo jos mnogo poglavlja koja su pred nama, ali kako se kaze tiha voda breg roni.

poznato

pre 9 godina

nekada je dobro cuti i drugu stranu, a ne samo vladu! mozda botovi mogu da izvrnu misljenje gradjana srbije, ali hajd' junaci da vas vidim sa nekim drugim!

ubrzanje

pre 9 godina

Svako je priča za sebe i svako ima svoje razloge, ali činjenica jeste da Srbija u poslednje vreme nastoji i čini sve da se proces reformi i približavanja EU ubrza.

velike_promene

pre 9 godina

Ovde je zanemareno nasleđe i zatečeno stanje. Srbiji i novoj vladi je trebalo vremena da reše stvari koje drugi nisu ni imali, da promeni prilaz i način vođenja Srbije i iskreno se nadam da ćemo se u narednom preiodu ići brže putem EU integracija.

MILICA ZORIC

pre 9 godina

Srbija je na dobrom putu da posle visedeceniskok propadanja konacno krene napred i da se za koju godinu prikljuci Eu ,moramo primenjivati iskustva drugih zemalja i raditi vise i rezultati ce doci.

Milica Mandic

pre 9 godina

Srbija mora da radi vise i bolje ,konacno smo se pomerili sa nule i pocelo je da se menja na bolje ,sns je krenula odlucno u reforme i resava visedecenijske probleme.

Marko Kostic

pre 9 godina

Da su demokrate radile odgovorno i da su istinski sprovodili reforme ne bi sve palo na sns i Srbija bi bila daleko bolje mesto za zivot ,bili bi na pragu Eu.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ove reci Nemacke kancelarke ohrabruju i govore nam da iskljucivo od brzine zapocetih reformi zavisi tempo pregovora sa EU,i to je ono na sta vlada treba fokusirati svoje delatnosti u narednom vremenskom periodu i na sta je potrebno da angazuje najvise kapaciteta i resursa

Euvoz

pre 9 godina

Ima li Srbija drugi put osim saradnje sa EU, bez obzira na to sto je vecina clanica priznala Kosovo? Da kazemo f... off? Da ratujemo? Da se spremimo za nove sankcije? Ovo sto Vucic radi je prilicno pragmaticno i mudro za razliku od sizofrene ds politike koja nije znala gde bije. Tempo integracija je na zalost uslovljen mnogim faktorima. Valjda svi vide da EU ima i vecih prioriteta od uclanjenja Srbije. Samo polako, Vucko radi svoj deo posla. Stici cemo i mi na red.

Biljana

pre 9 godina

Mi hoćemo u EU ali ne po cenu gladnih decijih usta. Vučić to nikad neće dozvoliti. Možda je nekim zemljama bilo lako otpustiti mnogo ljudi iz državne uprave ali se ipak mora naći rešenje i za te ljude. Zato smo malo sporiji. I ostale reforme u kojima smo spori moraju imati rešenje pre nego što se agresivno sprovedu.

siki82

pre 9 godina

Puno prepreka treba preskočiti,zato i milimo kao puž,ali uz odgovarajuće intenzivnije reforme,diplomatsku politiku,sve je moguće.Samo polako,strpljiv,spašen.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ove reci Nemacke kancelarke ohrabruju i govore nam da iskljucivo od brzine zapocetih reformi zavisi tempo pregovora sa EU,i to je ono na sta vlada treba fokusirati svoje delatnosti u narednom vremenskom periodu i na sta je potrebno da angazuje najvise kapaciteta i resursa

IME

pre 9 godina

Srbija ocekuje da bude ocenjena po svom sopstvenom trudu i rezultatimakoje posize u obavljanju zadataka koji se ticu procesa pridruzivanja Evropskoj Uniji.

Templar

pre 9 godina

Naravno da bi smo svi voleli da Srbija ide napred mnogo brzim tempom, ali s obzirom koliko dugo smo ili nazadovali ili stajali u mesto, ovo je jos i dobro za sada.

Tiny

pre 9 godina

Odredjeni pomak se vidi cim smo krenuli u realizaciju nekih od mnogobrojnih reformi koje nas tek cekaju. Ranije smo tapkali u mesto kako u unutrasnjosti zemlje, tako i u medjunarodnim odnosima, ali i sa slikom Evrope o nama. Ono sto nam je dugo trebalo, a sada posedujemo je i ta realizacija u praksi, a ne samo lepe reci u teoriji.

toca

pre 9 godina

Reforme moraju da se ubrzaju ne samo zbog EU, nego zbog nas samih, drustvo je trulo u svim segmentima zato se i cini da ne idemo dovoljno brzo, ali sa toliko problema i sa ovim tempom do sad mozemo biti zadovoljni, stvari su se pokrenule i nema vise nazad.

monrecarlo

pre 9 godina

Samo neka Nemačka i Merkelova neka se drže svojih reči i obećanja i ne traže od Srbiji ništa više od ostalih i da nas ne upoređuje sa vremenom prijema Slovenije a pogotovu Hrvatske u EU.Tempo kojim ide Srbija je dovoljno brz da naše propise i ekonomiju prilagodimo EU i da na vreme pripremimo sve za prijem, naravno uz uslov da nema dodatnih pritisaka i ucena i da ova vlada i premijer Vučić imaju svu neophpodu podršku od onih koji odlučuju o prijemu.Jer da i među diplomatama EU postoje različitosti pokazuje izjava Junkera koji drugačije priča od Merkelove.

Mefisto

pre 9 godina

Mi ne smemo biti taoci sporih promena u zemljama regiona, naš napredak je impresivan i samo to treba da bude parametar za pridruživanje EU.

Fox

pre 9 godina

Kada nas Nemacka pohvali u nasem strateskom cilju, onda se zna da nema nikakvih gresaka koje ce ometi Srbiju da dodje do isplaniranog cilja, za ovo je zasluzna aktuelna vlast, jer da smo ostali s bivsom vladom, sada bismo bili u bankrotu i bili primorani da uvedemo drasticne mere, srecom to je odradjeno i nastavljamo u istom tempu !

SNS bot u neznanju

pre 9 godina

Da pitamo Jadranku Joksimovic da li napredujemo brzinom puza?
Da vidimo sta ce ona da kaze.
Samo ne znamo kome da verujemo da li Merkelovoj ili Joksimovicevoj!?

severni korejac

pre 9 godina

Pre neki dan su rekli da imamo najmanju inflaciju u poslednjih pola veka, zatim da je drzava finansijski stabilnija nego u prethodnih 20 godina, pa najavili nemacke, arapske i EU investicije i da jedini imamo saradnju sa Rusima i EU, cak je metro postao opet aktuelan. Onda nam Angela objasni da smo nikad veci slepci, A.V. i to okrene u svoju korist i podeli packe komsijama jer nas, brze kao munja, usporavaju puzevi iz susedstva. Uskoro ocekujem da ce vest dana biti "minimalac u Srbije 800 evra", pa da mirne duse odem u ludnicu jer je tamo bolje nego u ovoj potpuno sizofrenoj drzavi. Bar cu znati dijagnozu, ovako sam potpuno lud i zatrpan halucinacijana, a da to nemam pojma sve dok mi premijer ne kaze istinu.

prioritet

pre 9 godina

Gospodo, prioritet je dobar zivot gradjana Srbije, a tek onda EU. Prestanite da sve boljitke vezujete za formalnost prikljucenja EU.
Nas, gradjane ove zemlje, jedino zanima normalan i pristojan zivot.

marakana

pre 9 godina

džaba vucicu, vide nemci kako se radi u srbiji. možeš ti ovde da fino upakujes i prodaješ maglu, ali drugi sa strane vide ovde beznadje, korupciju i neznanje

Kolovođa

pre 9 godina

Ako vam Švaba kaže da ste spori, onda je to 100% tačno. Pa zar mislite da bi oni i posle dva izgubljena rata i posle onako razorene države bili ovde gde jesu da se nisu držali svoje discipline i radnih navika. E da nam je trunke tog elana i poštovanja prema državi (ma kakva ona bila) koji imaju Nemci, bili bi možda ne u samom vrhu, ali minimum u zlatnoj sredini, ali nikako na dnu.

lokator

pre 9 godina

Ljudi,ovo nista ne valja.Sve je losije nego sto je bilo,sve je skuplje, a mi sve manje para imamo sa pretnjom da cemo biti jos siromasniji jer ce nam smanjiti plate i penzije.Nije dobro.

Zoooki

pre 9 godina

LOL, nama veliki vođa prodaje maglu na rts i pink tv a istina je sasvim drugačija. Ima ogroman talenat za demagogiju i ne ustručava se da ga upotrebljava.

Dragan

pre 9 godina

Lepo ste culi gospodo iz Vlade sta vam je frau Angela porucila.
To isto misli i onaj deo gradjana koji nije na drzavnim jaslama.
Mnooogo pricate a nista ne radite i odlazete neminovno radi ocuvanja svog rejtinga i fotelja.

dex

pre 9 godina

Da li je moguce da ovoliko manipulisu? Cuj, sad su drugi krivi. Pa da smo mi impresivni u reformama, onda bi Merkelova rekla da je Balkan, osim Srbije, spor kao puz. Ovako, nije bilo izuzetka. Sto se efikasnih institucija tice, vidimo ih na svakom koraku. Nema tu pomoci, armija SNS vojnika je zaposlena i nastavlja da se zaposljava bas u ,,institucijama." Tako se ne postize efikasnost.

Pastir Kostja

pre 9 godina

Tempo puža, jer brže i ne može. Nekompetencija kadrova, nepotpun i neusaglašen pravni okvir, negativna kadrovska slekcija... Nema džebane, prosto rečeno.

Rada

pre 9 godina

" Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, objašnjava da je to zato što te zemlje imaju projekte koji su vezani za njih, a koji nemaju veze sa Srbijom."

Naravno Srbija nema projekte.Imamo mi politicare ,zar to nije dovoljno.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ако настави госпођа Меркел овако, можда и уједини "екстремну десницу и левицу"! :-)
Заједнички им је "непријатељ"! :-))

puž golać

pre 9 godina

Kada "mama"Angela kaže Aleku da ubrza ima puž da trči i pita ima li još.Ima Vučko da nam steze kaiseve sa reformama dok nam se oči ne mimoiđu. Ali sta će covek i on zivi u 30m2 pa se ne zali...tugica !!!

Rdule

pre 9 godina

Bice reforme kada budede skratilj javni sektor za nekoliko stotina hiljada parazita koji ne rade, a primaju plate.(to otpada posto su vam glasacka armija). Kada se ne budete zaduzivali kod MMF, Arapa i drugih, kada budete pritegli tajkune, kad bidete ulozili za podsticaj poljoprivrede i seljaka, kada bismo gledali svoje interese, a ne interese EU i Rusije. Kada ne budete prodavali preduzeca kao NIS za dzabe...

mare

pre 9 godina

Možemo mi da radimo na reformama brzinom svetlosti, na kraju će nam svakako biti postavljeno pitanje Kosova, a to je pitanje nad pitanjima na kome Nemci posebno insistiraju.

auu

pre 9 godina

E moji vernici Vucica ala vam je dala prizemljenje Merkelova. Da podsetim pre dolaska ovih na vlast Srbija je imala oko 1.7 milijardi evra stranih investicija a sa dolaskom ovih za dve godine nismo premasili 1 milijardu. Ova vlast je ostetila samo u tom pogledu zemlju za skoro 2 milijarde evra minimum. Dalje zaduzili su nas 5 milijardi za dve godine a prethodni mnogo manje ako se gleda godisnji prosek. Sa ovima sve je usporeno na nivo puza embriona. Nemaju projekte nemaju ideje , ne znaju kako ni gde. Sta ste ocekivali sa njima osim da vam padne zivotni standard. Sad jedino znam da ce u sledecim danima Vucic da na sve oko sebe svali krivicu mislim susedne zemlje a ovo ce nazvati napadom na njega i njegovu porodicu.

zoran1965

pre 9 godina

pre će biti da srbija lebdi u čistilištu, i da odlučuju dal će da je prihvate ili puste u rupu, sa 'naprednim državama' kojima srbende toliko teže

Fidelio

pre 9 godina

Koji bre "tempo puža"? Mi ni za toliko nismo sposobni, naša uža specijalnost je žestoko šlajfovanje u mestu i presipanje iz šupljeg u prazno po sistemu menjaj šta god treba, ali pod jedinim uslovom da ništa ne promeniš. Usput galami na sav glas o "reformama".

Gradjanin - Anti Bot

pre 9 godina

Zasto, zasto, zasto, neko ko je bio naglaseni cak i ekstremni protivnik EU do pre nekoliko godina, naglo i strasno, beskompromisno odlazi, vec po male zemlje, losu EU? Sta mu se to desilo? Meni je jasno, a nadam se i sve vecem broju drugih gradjana. Cak se i takmici da kaze da je blizi EU nego druge balkanske zemlje, jer ih je nako pausalno prekorio. Zgrozen sam korupcijom na mnogo visem, van drzavnom nivou, ka malim predsednicima raspalih drzava.

lala

pre 9 godina

Nezgodna je gospodja Merkel. Ajd sto vuce za usi, udara packe ali sto govoreci istinu blamira prodavce magle.

PS U skoli kad god me prozvali a ja nisam znao sta da kazem ili me nagrdili onda sam i ja pravio ovako blago telece face kao doticni sa slike.

poznavaoc

pre 9 godina

Dobro pitanje-zasto srbije nema na danasnjem skupu u cavtatu.konkretan odgovor je zato sto te zemlje rade u svom interesu,a srbija radi u interesu rusije,i kao takva ne treba da bude ni u berlinu.

MichaelClayton

pre 9 godina

A stranacki (slabo) placeni udaraci minusa punom parom! A nijedan argument protiv, da nam pojasne.
Banana drzava, sve sto valja il' je otislo il' se sprema da ode, u ovom mulju umeju plivaju samo oni najgori.

Igor

pre 9 godina

Nema Srbije na skupu zbog prisnih odnosa sa Rusijom u trenucima kada joj Nemacka uvodi sankcije. Dacicevo objasnjenje je na nivou predskolske ustanove i misli da smo svi sisali vesla.

"gledajmo" kud vozimo

pre 9 godina

Svi će reći koliko su kvalitetnih puteva napravili od para koje su dobili.
A mi smo dobili najviše, ali neki su ih pojeli i sada grade privatne bolnice, a puteva nigde.

Evangelina Anzujska

pre 9 godina

Gospodo Srbi, vama ce sansa za EU da pobegne kao sto su pobegli puzevi Crnogorcima sa farme puzeva i upropastila celu privredu. Kao Nemci, prvo uradite posao pa se onda dogovarajte. Sada je svaki dogovor izlisan.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne verujem da bi Merkelova tek tako dala ocenu o brzini puza, pre ce biti da je to receno nakon ozbiljne analize svake zemlje pojedinancno.
To sto nasa Vlada tvrdi da se ubrzano radi na reformama, to meni mnogo ne znaci, jer najave da ce nesto da se uradi (a to traje vec tri godine) nisu reforme, vec samo najave.
Sta je sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije? Sta je sa pljackaskim privatizacijama? Specijalni tuzilac nam je na pres konferenciji u Decembru, najavio razresenje C Marketa, Novosti i Luke Beograd za April, a koji je mesec sada i sta bi? Kljucnom coveku u svim tim prevarama se nude zeleznice Srbije da ih izvuce iz problema?! Jel su to reforme, jel to borba protiv organizovanog kriminala?
Tajkunima se odobravaju predstecajni postupci, kako bi izbegli placanje poreza i obaveza prema poveriocima, a osiromasenim gradjanima izvrsitelji upadaju u kuce i stanove zbog hiljadu dinara duga!
Sta je sa kancelarijom za brze odgovore? Gde su strani investitori, da li se neko seca da je spomenuta bilo kakva investicija, sem u najavi?
Gde je Mubadala, Al Dahra, fabrika za avionske delove, sta je sa pripremom terena za Beograd na vodi?
Sta je sa sudovima, svaki dan citamo kako je Apelacioni"sud" oslobodio nekog funkcionera za visemilionske pljacke.
Sta je sa 300 direktora iz EPS, Kosmajcem, Curuvijom, Panticem......
Najave, najave, najave......bacanje magle, nista drugo. Mislim da je Angela Merkel uvredila puza.

poznato

pre 9 godina

nekada je dobro cuti i drugu stranu, a ne samo vladu! mozda botovi mogu da izvrnu misljenje gradjana srbije, ali hajd' junaci da vas vidim sa nekim drugim!

Milomir

pre 9 godina

Vreme je da posle vise od 2 godine ovog SNS haosa, ljudi u Srbiji shvate kakva je katastrofalna greska napravljena na proslim izborima i dovodjenjem ovih nesposobnih na vlast. Stanje u drzavi je neuporedivo gore nego pre 2 godine, vreme je da i mi gradjani Srbije to priznamo samima sebi ida nam se vise nikada ne dogode ovakve greske kao sto je SNS.

reformisan od 5 oktobra do danas,a vi kako te?

pre 9 godina

Jadranka Joksimović hoce da me reformise sa NULA dinara u dzepu.Dok sam ja placao,ona i njena stranka su savesno pljackali.Sad kad nemam oni hoce da me izbaciju iz jedine nepokretnosti,jer drzava naprsno postala savesna i reformisana.
Dobri su vam ti momenti, ali za KiM,CG,BiH i krajinu sa koje ste se redom dokotrljali.

psovke

pre 9 godina

Dragi botovi, kada ste poslednji put bili u prodavnici? Racuni su bre sve veci a korpa sve manja!! Reforme i napredak koji nam se najavljuje od kada je bila ona zamena mesta sabiraka- postoji ali samo u recima i kao izraz necije volje!

ahaaa

pre 9 godina

Ako vam Švaba kaže da ste spori, onda je to 100% tačno.
(Kolovođa, 25. avgust 2014 08:24)

nije! to je samo poluistina. ona je bila samo uctiva i nije htela da kaze istinu tapkamo u mestu a pomalo vozimo i u rikverc.

sudija u penziji

pre 9 godina

Sve cete da reformisete , sano pravosuđe - tuzilastvo ne date.
Vase pribvatno pravosuđe je ono sto zelite.
To se u civilizovanim zemljama ne prihvata.
PROVALJENI STE U LAZIMA O REFORMAMA I BORBI PROTIVKRIMINALA I KORUPCIJE.
Bez toga nema reformi.
Nemce ne mozete prevariti.

AAF

pre 9 godina

Srbije nema u Cavtatu jer zemlje koje se tamo sastaju veze projekat jadransko-jonske magistrale koja povezuje Grcku,preko Albanije,Crne Gore ,Bosne i Hrvatske sa Evropom.To je oroman razvojni projekat od interesa za razvoj tih zemalja od turizma pa dalje.

Mihajlo

pre 9 godina

Sta li je Angela mislila pod borbom protiv korupcije? Mozda slucaj Agrobanke koji se vec dugo ne resava, a u medjuvremenu svi akteri pusteni na slobodu? Opljackane stotine miliona Evra, neko potrpao pare u dzep, a odgovornih nema??? Niko ne tereti ni Guvernera za protivzakonito postupanje, niko ne tereti ni nalogodavce, samo su kratko u zatvoru bili neposredni izvrsioci. Za to vreme mali akcionari cekaju i nadaju se obestecenju, a veci, institucionalni, strani, od svojih drzava traze da nas put u EU bude uslovljen nadoknadom akcionarina.

Dokle god ne budu svi gorepomenuti pohapseni i poslati na robiju, imovina zaplenjena, a mali akcionari obesteceni od strane drzavea a drzava obestecena njhovom imovinom, ovo nece biti pravna drzava niti ce uci u EU.

hadzija

pre 9 godina

Ако настави госпођа Меркел овако, можда и уједини "екстремну десницу и левицу"! :-)
Заједнички им је "непријатељ"! :-))
(Бојан Илић, 25. avgust 2014 09:08)

у србији не постоји ни десница а камо ли екстремна, него су све то КОМУЊАРЕ У СРЦУ И ДУШИ.
не можеш неко да се назива десничарем, а да више воли путина и москву од србије.

Wattie

pre 9 godina

Jupi, sad smo ubrzani puz...a ne ne, to su Albanija, Bosna i ostale bezvezne drzave sa kojima mi ne mozemo da se poredimo jer smo mi super oni su bezveze, iako prave jos jednu magistralu da nas zaobidju ko smrdljiv sir.

antibot

pre 9 godina

"bolne reforme; reformatori u srbiji lose prolaze; napred srbijo.." i onda dodje angela i pokaze da nismo ludi, mi koji mislimo suprotno

Новак Никач

pre 9 godina

Пусти пуже рогове,
да ти отмемо долове,
ако нећеш пустити,
ми ће мо те разбити
песницама по глави,
у зеленој трави.

Па ти сад пуштај рогове!

А лепо нам је говорио онај необавештени Коштуница.

Ljubivoje I

pre 9 godina

Tačno je jedino da se apsolutno ništa ne radi za dovodjenja Srbije u evropske propise i primenu tih propisa. Ja se lično bavim prehrambenim industrijama i to animalnog porekla. Tu se apsolutno ništa ne dešava. Pored toga što se u praksi toleriše sve i svašta čak se i novi objekti puštaju mimo propisa Srbije i EU.Kod nas je sve moguće i najvažnije za svaku proizvodnju je ne da ispuniš uslove, već da imaš nekog u vlastima i politici.Kažu da ima na hiljade deponija. Ako se na te deponije baca čut ta deponije je jedno a ako se bacaju kosti, leševi i nejestivi produkti iz klanica ta deponija je atomska bomba za širenje zaraza i za životinje i za ljude.

Bacvanin

pre 9 godina

Angela je u pravu, ali o tome se vlada ne hvali.

@dzonikg
Godinama slusam o tim fazonima, kako ce nam krenuti na bolje kada se budemo bavili samo sa sobom, ne sa EU td. Vidi, od 1992 pa do negde 2000 smo imali sasvim lepe sankcije, mogli smo se baviti "sami sa sobom", ali da ima dovoljno godina da si u tom periodu radio u privredi, setio bi se onog uzasnog propadanja industrijske proizvodnje, jer nije bilo ko da kupi nase proizvode.
Svet je uznapredovao, postao je produktivniji i efikasniji. Mi nismo, a cenu toga placaju neke nove generacije, upravo zbog politike "Srbija se saginjati nece".

jazo

pre 9 godina

ovaj skup u cavtatu i dacicevo objasnjenje ne piju vodu jer nije tacno da bas oni imaju mnogo projekata u kojima se mi ne uklapamo,nego je u pitanju nesto drugo.

Beka

pre 9 godina

Ne mozemo nesto na cemu se godinama nista nije radilo, da preko noci promenimo. Nase drustvo je u takvom zaostatku da ce nam trebati dosta vremena da bilo sta reformisemo. Da ne zaboravimo i nas i nas mentalitet. Cim se pomenu promene, mi iako u sutini ne znamo kakve su, odmah pocinjemo da se bunimo.

Cholo

pre 9 godina

A zbog cega je Nemacka tako jaka ??? Zbog toga sto su posle Drugog svetskog rata svi otisli da grade tu istu Nemacku koja je njih napadala. Recite i to ljudima a ne samo koliko smo spori !

dzonikg

pre 9 godina

Kad nas ne bi smarali o EU svaki dan evo 15 godina a umesto toga bavili konkretnim problemima U SRBIJI danas ne bismo bili na dnu pred bankotom i proizvodnjom nizom 30% nego i 1998 godine.

blagota

pre 9 godina

Srbija je najzad malo ubrzala i sve to zahvaljujuci Vucicu i njegovoj ogromnoj energiji i odlucnosti da najzad neko nesto promeni u ovoj zemlji,na bolje.

micko23

pre 9 godina

Bilo je i vreme vise,dosta smo tapkali u mestu i krali Bogu dane,vreme je da se radi,casno i posteno,a svi oni koji to ne budu postovali moraju biti sankcionisani.

siiiviii

pre 9 godina

(nenad bg, 25. avgust 2014 08:56)
Možda bi mogli i brže da idemo ka EU, ali bar idemo ka EU, a ne udaljavamo se od EU, kao što je to bilo dok su Srbiju vodili prevrtljivi tipovi poput Tadića, kome niko na Zapadu nije mogao ništa verovati, jer je jedno pričao a drugi radio.

Victoria

pre 9 godina

U vreme demokrata je bio hit...putuj evropo ...nemoj čekati na nas...
A sada napore i uspehe ove vlade,karakterišu kao spore!
Pa kako da budu brzi ,kada sve zahtevane reforme moraju da pokrenu od samog početka!

Tanjica

pre 9 godina

Ako ćemo realno, Srbija je prva država u Regionu koja se uhvatila u koštac sa kriminalom i korupcijom i koja je krenula sistemski približavati svoje uređenje zemljama članicama EU.

anonimno

pre 9 godina

Srbija vrsi reforme u Srbiji brzinom koja odgovara Srbiji a ne sta tudje zemlje diriguju sta treba da se radi u Srbiji.Brze promene u Srbiji bi izazvale katastrofu u svakom pogledu.Tudjinci daju savete koji bi upropastili srpski narod i Srbiju drzavu.

Tanjica

pre 9 godina

Ako ćemo realno, Srbija je prva država u Regionu koja se uhvatila u koštac sa kriminalom i korupcijom i koja je krenula sistemski približavati svoje uređenje zemljama članicama EU.

maksoni

pre 9 godina

Kada bi sve zemlje u regionu shvatile značaj EU i kao Srbija krenule u ubrzane reforme, onda bi celokupna slika Balkana izgledala mnogo bolje. Naši susedi Hrvati,Bih,Albanija,Crna Gora gledaju samo svoje interese gledajući na svaki način da koče Srbiju, još pate od neke mržnje, a npr. Hrvatska ekonomija može da se uništi jednim udarcem ZABRANITI svim hrvatskim firmama da posluju u Srbiji i naterat ih da sve svoje proizvode napišu na ĆIRILICI i eto ti sloma hrvatske ekonomije. Mi to nikad nećemo uraditi jer jednostavno se tako ne postupa sa susedima i tako nećemo nigde stići. Svi su Srbiji više naneli zla nego njima Srbija, pa Srbi nikog nemrze. Jednostavno se moramo okrenuti ekonomiji i poslovnoj saradnji, a na stranu lične razloge.

jovule

pre 9 godina

Gospodja Merkel ocigledno ne zna bas najbolje koliko smo mi inatan narod,i koliko nam je potrebno vremena da shvatimo neke stvari,tj ne da shvatimo,vec da prihvatimo neke stvari kakve su one zaista.Ali dobro,polako smo se i toga resili i sada smo krenuli pravim putem,put koji ovoj zemlji moze doneti samo boljitak zivota.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Svaki onaj ko misli da se cuda desavaju preko noci grdno se vara. Kada smo mi u pitanju ocigledno je i ne pobitna cinjenica da smo mi dolaskom na vlast nove vlade uradili daleko vise nego sve vlade zajedno.Ne mozemo nesto na cemu se godinama nista nije radilo, da preko noci promenimo. Nase drustvo je u takvom zaostatku da ce nam trebati dosta vremena da bilo sta reformisemo.Cim se pomenu promene, mi iako u sutini ne znamo kakve su, odmah pocinjemo da se bunimo, da pljujemo po onima koji cine nadljudske napore kako bi se sto pre uslo u EU. Imamo jos mnogo poglavlja koja su pred nama, ali kako se kaze tiha voda breg roni.

Suzana

pre 9 godina

Srbija je u reforme krenula brze nego iko, tako da ne stoji misljenje da se reforme krecu brzinom puza! Srbija ne odustaje od reformi i niko ih ne koci u sprovodjenju.

Emilija

pre 9 godina

Posle održanih izbora u martu, Srbija je krenula putem evro integracija i ka evropskim standardima. To ujedno znači, smanjenje korupcije i kriminala, reforma pravosuđa, sređivanje javnih finansija kao i reforma ekonomskih zakona koji nisu menjani decenijama.

Olgica P

pre 9 godina

Mozda se po vidjenju Angele Merkel evrointegracije napreduju "tempom puza" ali jedno je sigurno da SNS cini sve za bolju i stabilniju Srbiju na putu ka EU sto se za DS koja je do sada bila na vlasti ne moze reci jer nista dobro nije postigla ni na putu za EU ni na ostalim poljima.

Euvoz

pre 9 godina

Ima li Srbija drugi put osim saradnje sa EU, bez obzira na to sto je vecina clanica priznala Kosovo? Da kazemo f... off? Da ratujemo? Da se spremimo za nove sankcije? Ovo sto Vucic radi je prilicno pragmaticno i mudro za razliku od sizofrene ds politike koja nije znala gde bije. Tempo integracija je na zalost uslovljen mnogim faktorima. Valjda svi vide da EU ima i vecih prioriteta od uclanjenja Srbije. Samo polako, Vucko radi svoj deo posla. Stici cemo i mi na red.

sandokan

pre 9 godina

Srbija zna šta joj valja činiti da bi se tempo reformi u oblasti politike i ekonomije ubrzao i da na vreme postigne željeni nivo reformi koji bi trebao biti prihvatljiv za zemlje članice EU da daju saglasnost da Srbija nože biti član.Još samo da Nemačka i gospođa Merkel održe svoju reč i ne prave nove prepreke Srbiji na njenom putu i nepostavljaju nove uslove koje nisu važile ni za jednu od članica EU.Ako Srbija bude i dalje u prilici da se sa njom stalno eksperementiše teško da se može postići željeni tempo.

Daliboriva

pre 9 godina

Srbija je sa Nemačkom ostvarila saradju,što je dobar potez premijera Vučića,da bi se nastavilo putem evropskih integracija,i ta saradnja je neophodna, kao i reforme ,pa i strpljenje da se sve to uradi.

optimista

pre 9 godina

Postoji niz istorijskih razloga zbog cega je to tako. Ali pre svega je problem u losem obrazovnom sistemu koji nije u stanju da proizvede kvalitetan menadzment. Tako imamo situaciju da se na jednu losu stvar nadovezuje druga. Onaj ko sanja zivot kao u Cirihu, mora da je veoma nesrecan ovde. Srecom, postoje i druge stvari koje zivot cine podnosljivim - prijatelji, porodica, devojka i sl.

Radovan Kojić

pre 9 godina

Sad vidim da je Merkelova istinski prijatelj Srbije, ljudi, čitajte malo kroz redove, da, da, ako mislimo i ako hoćemo "sutra" bolju budućnost, moramo ići brže, seći sve što se pokazalo bolesnim, trulim, menjati odmah, jasno, odgovorno, principijelno, ne praviti izuzetke, krenuti prvo u svojim redovima kao pokazatelj iskrene želje i volje u svojoj nameri, time meriti otpor u sopstvenim redovima i šire... Jednako tako sa legitimitetom ići i prema svima u društvu - zajednici...idemo, ozbiljni ljudi znaju pravi put, ne sme se potrošiti vera i nada siromašnih dobronamernih ljudi za bolje "sutra"...!!!

Biljana

pre 9 godina

Mi hoćemo u EU ali ne po cenu gladnih decijih usta. Vučić to nikad neće dozvoliti. Možda je nekim zemljama bilo lako otpustiti mnogo ljudi iz državne uprave ali se ipak mora naći rešenje i za te ljude. Zato smo malo sporiji. I ostale reforme u kojima smo spori moraju imati rešenje pre nego što se agresivno sprovedu.

siki82

pre 9 godina

Puno prepreka treba preskočiti,zato i milimo kao puž,ali uz odgovarajuće intenzivnije reforme,diplomatsku politiku,sve je moguće.Samo polako,strpljiv,spašen.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ove reci Nemacke kancelarke ohrabruju i govore nam da iskljucivo od brzine zapocetih reformi zavisi tempo pregovora sa EU,i to je ono na sta vlada treba fokusirati svoje delatnosti u narednom vremenskom periodu i na sta je potrebno da angazuje najvise kapaciteta i resursa

velike IGRE moćnika u POKUŠAJU

pre 9 godina

Mislim da u ovoj Merkelovoj kritici ima pomalo i gorčine prema tome što je Srbija zauzela takav stav prema Rusiji koji zapad baš i ne gleda sa blagonaklonošću.Naravno u ovom trenutku ni zapad nije toliko jak da nas "kazni" za politiku koju vodimo prema Rusiji,pa se opredeli za ovakav vid povremene kritke,ali ne prejake sobzirom kako je Vučić pre oko mesec dana reagovao na kritike Američkog ambasadora koji je umislio da je on gazda ovde i da on određuje kako će i šta da radi Srbija.

IME

pre 9 godina

Srbija ocekuje da bude ocenjena po svom sopstvenom trudu i rezultatimakoje posize u obavljanju zadataka koji se ticu procesa pridruzivanja Evropskoj Uniji.

ubrzanje

pre 9 godina

Svako je priča za sebe i svako ima svoje razloge, ali činjenica jeste da Srbija u poslednje vreme nastoji i čini sve da se proces reformi i približavanja EU ubrza.

velike_promene

pre 9 godina

Ovde je zanemareno nasleđe i zatečeno stanje. Srbiji i novoj vladi je trebalo vremena da reše stvari koje drugi nisu ni imali, da promeni prilaz i način vođenja Srbije i iskreno se nadam da ćemo se u narednom preiodu ići brže putem EU integracija.

MILICA ZORIC

pre 9 godina

Srbija je na dobrom putu da posle visedeceniskok propadanja konacno krene napred i da se za koju godinu prikljuci Eu ,moramo primenjivati iskustva drugih zemalja i raditi vise i rezultati ce doci.

Milica Mandic

pre 9 godina

Srbija mora da radi vise i bolje ,konacno smo se pomerili sa nule i pocelo je da se menja na bolje ,sns je krenula odlucno u reforme i resava visedecenijske probleme.

Marko Kostic

pre 9 godina

Da su demokrate radile odgovorno i da su istinski sprovodili reforme ne bi sve palo na sns i Srbija bi bila daleko bolje mesto za zivot ,bili bi na pragu Eu.

Templar

pre 9 godina

Naravno da bi smo svi voleli da Srbija ide napred mnogo brzim tempom, ali s obzirom koliko dugo smo ili nazadovali ili stajali u mesto, ovo je jos i dobro za sada.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ove reci Nemacke kancelarke ohrabruju i govore nam da iskljucivo od brzine zapocetih reformi zavisi tempo pregovora sa EU,i to je ono na sta vlada treba fokusirati svoje delatnosti u narednom vremenskom periodu i na sta je potrebno da angazuje najvise kapaciteta i resursa

Tiny

pre 9 godina

Odredjeni pomak se vidi cim smo krenuli u realizaciju nekih od mnogobrojnih reformi koje nas tek cekaju. Ranije smo tapkali u mesto kako u unutrasnjosti zemlje, tako i u medjunarodnim odnosima, ali i sa slikom Evrope o nama. Ono sto nam je dugo trebalo, a sada posedujemo je i ta realizacija u praksi, a ne samo lepe reci u teoriji.

toca

pre 9 godina

Reforme moraju da se ubrzaju ne samo zbog EU, nego zbog nas samih, drustvo je trulo u svim segmentima zato se i cini da ne idemo dovoljno brzo, ali sa toliko problema i sa ovim tempom do sad mozemo biti zadovoljni, stvari su se pokrenule i nema vise nazad.

Obeenko

pre 9 godina

Srbija je u periodu od 2012 godine do danas načinila odlučujuće korake ka članstvu u EU, i sada je Srbija na nepovratno putu ka EU, a to je dobro za sve gradjane Srbije koji žele da Srbija postane uređenja država, a takvi su u velikoj većini, što će i pokazati referendum o ulasku Srbije u EU, kada za njega dodje vreme.

monrecarlo

pre 9 godina

Samo neka Nemačka i Merkelova neka se drže svojih reči i obećanja i ne traže od Srbiji ništa više od ostalih i da nas ne upoređuje sa vremenom prijema Slovenije a pogotovu Hrvatske u EU.Tempo kojim ide Srbija je dovoljno brz da naše propise i ekonomiju prilagodimo EU i da na vreme pripremimo sve za prijem, naravno uz uslov da nema dodatnih pritisaka i ucena i da ova vlada i premijer Vučić imaju svu neophpodu podršku od onih koji odlučuju o prijemu.Jer da i među diplomatama EU postoje različitosti pokazuje izjava Junkera koji drugačije priča od Merkelove.

Mefisto

pre 9 godina

Mi ne smemo biti taoci sporih promena u zemljama regiona, naš napredak je impresivan i samo to treba da bude parametar za pridruživanje EU.

Fox

pre 9 godina

Kada nas Nemacka pohvali u nasem strateskom cilju, onda se zna da nema nikakvih gresaka koje ce ometi Srbiju da dodje do isplaniranog cilja, za ovo je zasluzna aktuelna vlast, jer da smo ostali s bivsom vladom, sada bismo bili u bankrotu i bili primorani da uvedemo drasticne mere, srecom to je odradjeno i nastavljamo u istom tempu !