Subota, 23.08.2014.

09:15

Dačić: Nije bilo pritisaka Nemačke

Ivica Dačić izjavio da u Nemačkoj nije bilo nikakvih pritisaka i da Berlin pre svega zanima hoće li Srbija ostati na evropskom putu.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Nije bilo pritisaka Nemaèke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Insomnia

pre 9 godina

Stvarno nam nisu potrebne bilo kakve kocnice od strane Nemacke, vrlo dobro znaju kakva nam je bila proslost, kroz koje muke smo prolazili i sada ispastamo posledice iz tog perioda. Sada, kada je Vlada donela reformske zakone, koje ce nam omoguciti dalje napredovanje i izlazak iz mulja, nikako nam ne trebaju pritisci, jer smo i vise nego dovoljno bili pod raznim pritiscima, vreme je da stanemo na noge, i pocnemo da zivimo kao svaka normalna i uredjena zemlja!

moje misljenje

pre 9 godina

Mozda smo mi taj demars previse ozbiljno shvatili, to se moze tumaciti kao njihov strah za gubitak velikog trzista Rusije dok traju sankcije, a Nemacka je potpuno svesna da je srpska ekonomija u kolapsu i da joj trziste Rusije kao i EU neophodno.

Atinac

pre 9 godina

pitanje je veliko da li je nemačka uopšte znala za demarš ili su možda saznali iz novina a oni sami nisu hteli dsa ih pominju jer oni se kreću u odnosima sa rusijom u skoro istim cipelama kao i srbija , mnogo veza i saradnje i ogromne gubitke zbog sankcija prema rusima.

Puca

pre 9 godina

Ne vidim zasto bi nas pritiskali za bilo sta kad sve svoje obaveze ispunjavamo juce su i dobili odgovor od Vucica.Mislim da svi vide koliko se trudimo oko EU.

iluzije.

pre 9 godina

A ko nam onda salje ovakva uslovljavanja,ako ne Nemacka!Pa najmocija je u EU i sve diktira!Prema tome,bez obzira sto smo se u ekonomskom smislu okrenuli nemackom iskustvu i saradnji,ne znaci i da sve ostalo prihvatamo!Pogotovo spoljnu politiku EU,prema Rusiji i ubijanju civila u Ukrajini od strane jednog nedemokratskog i nehumanog rezima!Kako nazvati ukrajinski rezim,koji sa punim vojnim arsenalom,ide na sopstvene civile,pa ma ko da su..I zato ako prihvatamo Nemacku kao uzor u ekonomiji,mozda bi i ona mogla da preuzme od drugih,neke drugacije vrednosti!Bar da ih saslusa!Sto sada ipak retko cini..ili cuje samo ono sto zeli da cuje!Od Nemacke se ocekuje da predlozi UN i Savetu bezbednosti da se donese zajednicki prekid svih neprijateljstava u Ukrajini i tako zastiti ruske civile,koji stalno ginu..Vreme je da Nemacka svoj veliki uticaj iskoristi u miroljubive svrhe a nikako na stranu raspirivanja sukoba!Vreme je da stane na stranu humanosti i protiv nepravde!Uostalom od nje se to danas i ocekuje..Vreme je da se i njena spoljna politika promeni i da se saradnja prosiri na sve a ne samo neke uske interesne kombinacije ili vizije!Koje ce je opet odvesti na pogresan put!Uostalom Rusija i nije tako daleko,da bi se bilo kakav ratni sukob,zaustavio samo na njenim granicama..I zato svako provociranje Rusije je ravno samounistenju!Dokle cemo sve morati da gradimo iz pepela..Valjda je vreme za zajednicki interes a to je nestanak tih totalitarnih iluzija,koje sve unistise pred sobom!

Jada Kiss

pre 9 godina

Ono sto je manjkalo predhodnim vladama je odlucnost, ova vlada je pokazala da ima herca. Dzabe se u nekim kuolarima kuju teorije zavere. Svetska politika se dosta promenila mislim da se nasa vlada ponasa u skladu sa standardima koje diktiraju mocne zemlje.

Darko

pre 9 godina

U politici nema ljubavi,samo su interesi.Dok je rusija bila slaba devedestih videli ste kako u se ponasali prema nama ,ucene,pristisci ,bombardovanje.Sada kad je Rusija jak ai kad imamo alternativu E uniji kada se lako mozemo okrenuti Rusiji,tonovi su blagi iz Eu.Znaju da ako bi nas odbili da bi izgubili ceo balkan.

zola

pre 9 godina

A sta kazu botovi cvst stav a ono Vucko pristao na uslove a oni prekljuce pljuvali poEU.Dogovorite se sa sefom sta ce te pricati i na kraju vucko rece da nece povecavti proizvodnju robe koju izvozimo znaci sledi nam uvoz.

Montan union

pre 9 godina

Zemlja kandidat za EU clanstvo ne moze i ne sme da sabotira spoljnu politiku Evropske unije. Ukoliko to ipak uradi, time se diskvalifikuje iz kandidature ili ugrozava svoju kandidaturu zbog deficita verodostojnosti i politicke ozbiljnosti. Verbalno joj to niko nece reci, ali u praksi ce to vrlo konkretno dobiti na znanje i ravnanje.

Seka

pre 9 godina

Crno crvenoj koaliciji ne treba verovati. Veliko je pitanje ko je pravi "vodja" u Srbiji, da li je to AV ili ruski ambasador preko nedodirljivog Bajatovica. Ne treba zaboraviti da odmah posle izbora u Srbiji i Vucic i Dacic su se nasli na dogovoru u Moskvi, Zorana Mihajlovic smenjena jer je postavljala nezgodna pitanja, a Antic(SPS) postavljen za ministra energetike. Bajatovic je pravi car ovde, a AV samo poslusko. Srbija nije na putu ka EU....pre ka Moskvi.

rondo

pre 9 godina

Nemačka je postala svesna situacije u kojoj se našla EU.Kriza oko Ukrajine je veštački stvorana,ne voljom EU,pa treba smirivati situaciju.

Maja Rakela

pre 9 godina

Srbija je povodom krize u Ukrajini zauzela cvrst i principijelan stav pa kako god im to delovalo premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.

Partnerski

pre 9 godina

Mislim da ne bi trebalo da ih bude. Sada Nemačka u Srbiji vidi partnera, zemlju sa kojom može u budućnosti da sarađuje, produbljuje i jača bilateralne odnose.

niki

pre 9 godina

E moj Ivice moj pa nisi vaspitac u zabavistu pa da tako govoris u Srbiji ima i odraslih ljudi ili bare da im je stepen razmisljanja veci neg kod dece u zabavistu.

Miroslav

pre 9 godina

Ako neces sa Nemcima nemoras sa njima.Ako hoces uslovi i ko ce biti gazda u tvom dvoristu su jasni.I to nije samo tako u Srbiji,nego i u Poljskoj,Slovackoj,Spaniji...Da nismo mi Srbi najstariji narod evrope pa trebamo biti privilegovani?

Milica Radic

pre 9 godina

Srbija je dosta toga prosla i mnogo propatila zajedno sa svojim narodom i krajnje je vreme da nam krene na bolje i da nas ozbiljno shvate i sa zapada, a trenutna politika koju vodi premijer je pohvalna.

Dunja Duks

pre 9 godina

Nije kriva Srbija nizašta, a kamoli za kašnjenja Briselskih sporazuma. Ali dobro, i moramo prihvatiti ponešto što nam nameću. U ovom slučaju, možda i bude dobro za nas što ne subvencionišemo izvoz. Više ćemo jesti naših proizvoda.

Smejuljica

pre 9 godina

Pa Nemačka voli malo da se igra sa nama, u smislu da neke stvari ispriča ili zatraži posle susreta zvaničnika. Ali, dobro, dali smo im odgovor kakav su i očekivali, samo smo malo zamaglili suštinu. To je ipak dobra diplomatija.

Milica

pre 9 godina

Pritisci na Srbiju su očigledni ali izbalansiranom politikom Vlada Srbije će se sigurno izboriti za interese države i naroda jer je to njen prevashodni cilj.

Debeli Jova

pre 9 godina

Nije bilo nikakvih pritisaka. Samo su nas zamolili da ne izvozimo dodatne količine bilo čega u Rusiju, a mi smo rekli OK, nećemo. Ali nikakvih pritisaka nije bilo.
Uostalom, premijer Srbije gospodin Aleksandar Vučić je rekao da su nam Nemci sad prijatelji, i više nisu zločinci, kao onomad kad je onaj Đinđić išao u Nemačku po instrukcije kako da uništi Srbiju. Lepo je videti da smo, izborom gospodina Vučića za premijera, uticali i na Nemce da se tako brzo promene i prihvate prave evropske vrednosti i norme ponašanja.

Veber

pre 9 godina

Posle jučerašnje odluke, jasno je da nas EU želi siromašne, nerazvijene i sa 200 evra plate. Iskačem iz te matrice, ostali slobodno mogu da ostanu na evropskom putu. Meni se više jednostavno ne isplati.

Rastko

pre 9 godina

Mislim da i u EU znaju kakav Vucic stav ima i da na njega nikada nisu vrsili nikakve pritiske pa nece ni sad. Mi treba maksimalno da iskoristimo priliku koja nam se pruza i da pojacamo izvoz za Rusiju.

Svetozar

pre 9 godina

Stav EU prema Srbiji je jasan, samo sto nekome definitivno ne odgovaraju takvi odnosi vec pokusava da predstavi iskrivljenu sliku. Srbija vodi jasnu i ozbiljnu spoljnu politiku i u to nema sumnje.

Beka

pre 9 godina

Pa, onda to znači da su jučerašnji teatralni istupi predsednika vlade bili potpuno izlišni! Šta nam je zapravo on poručio - ako Evropa ne želi, mi i ne moramo da izvozimo, nema veze, zadužićemo se, zašto bismo radili...

Ab

pre 9 godina

Onaj deo mi je najinteresantnij,da Srbija nece iskoristiti kontramere I povecati trgovinsku razmenu sa Rusijom. Kao da mi imamo potencijala da preotmemo kompletno trziste koje su drzale zemlje iz eu? Ali eu se brine da mi ne bi ostvarili ni minimalnu ekonomsku korist u ovoj situaciji. Jako lepo od njih.
(barezzi, 23. avgust 2014 09:41)
# Link komentara
Secate li se Kostica i prepakivanja secera? E pa to Evropa ne zeli od nas, da u ozimo tudje prepakujemo i prodajemo Rusiji kao nase.

bivsisrbin

pre 9 godina

A kada cete otvoriti poglavlje 78231 koji se odnosi na usisivace koji nesmeju biti jaci od 1600vati,a nesmem ni da pomislim koliko ce biti tesko poglavlje 658765 koje se odnosi na krive krastavce i banane.

MACHO

pre 9 godina

Pritisak se mogao ocekivati, narocito oko sankcija Rusiji i odnosa BG-PR, ali verovatnije je da Berlin bar malo i nama popusti jer imaju oni precih posla kao sto su sankcije Rusije prema EU koej moguce pogadjaju i nemacke privrednike.

ZIVKO

pre 9 godina

Uvek je bilo pritisaka iz Brisela i Nemacke na nasu zemlju. U ovom trenutku je bitno da dovrsimo proces pridruzivanja ma koliko bio mucan i tezak za nas narod, sad ne smemo odustati.

Vidan

pre 9 godina

Niko ne može sporiti da nismo zauteli principijelan stav povodom ukrajinske krize, oličen u poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, uz zadržavanje strateški važnih odnosa sa Ruskom Federacijom

barezzi

pre 9 godina

Onaj deo mi je najinteresantnij,da Srbija nece iskoristiti kontramere I povecati trgovinsku razmenu sa Rusijom. Kao da mi imamo potencijala da preotmemo kompletno trziste koje su drzale zemlje iz eu? Ali eu se brine da mi ne bi ostvarili ni minimalnu ekonomsku korist u ovoj situaciji. Jako lepo od njih.

Iv

pre 9 godina

Hahah
Nas nikad niko ne pritiska - samo izgleda da biramo uvijek odluke koje iskljucivo drugima odgovaraju...
Politika nam je na bas niskom nivou. Iako nije fer samo negativno kritikovati a ne davati moguca resenja, za izbore koje cine nasi pretpostavljeni covek ne moze da ima nijednu rijec hvale kao ni gram nade da ce makar slucajno izaci na bolje...
Opste je stanje tako. Pojavi se s vremena na vrijeme neko ko pokusa da prodrma svijest i stanje ali on brze bolje bude eliminisan na ovaj ili onaj nacin.
I....naravno, stara se prica nastavlja da vrti...

kragujevčanin

pre 9 godina

Ako sam ja dobro shvatio , konferencija o zapadnom Balkanu u Berlinu, je ustvari brifing ...Nemačka je potpuno preuzela ulogu u Evropi koju SAD ima u svetu i zato poziva svoje kolonije na brifovanje.Voleo bih da čujem i druge komentatore na ovom portalu,u ovom mom zaključku nema ničeg zlonamernog,već veoma razložnog i logišnog. Hvala na prostoru

Obrenko OGAR

pre 9 godina

Odgovor Srbije po pitanju demarša EU je potpuno ispravan i pokazuje želju Srbije da usklađuje svoje stavove sa stavovima EU, jer će mnogo manju ekonomsku štetu Srbija pretrpeti ukoliko ne subvencioniše izvoz u Rusiju, na koju otpada nekih 15% izvoza Srbije, nego da zateže svoje odnose sa EU, na koju otpada 60% izvoza Srbije.

Oskar

pre 9 godina

Hvala Nemačkoj na razumevanju situacije u kojoj se nalazimo. Ukoliko bi se poglavlja 32 i 35 otvorila do kraja ove godine to bi nam puno značilo na našem putu evro-integracija. Oskar

kragujevčanin

pre 9 godina

Ako sam ja dobro shvatio , konferencija o zapadnom Balkanu u Berlinu, je ustvari brifing ...Nemačka je potpuno preuzela ulogu u Evropi koju SAD ima u svetu i zato poziva svoje kolonije na brifovanje.Voleo bih da čujem i druge komentatore na ovom portalu,u ovom mom zaključku nema ničeg zlonamernog,već veoma razložnog i logišnog. Hvala na prostoru

mirko

pre 9 godina

Poenta je u tom izvozu ka Rusiji koji smo mogli da povećamo i da imamo direktne koristi. Ova vlada radi u našu štetu a za prokletu evropsku uniju i njene umobolne ciljeve. Ova vlada radi stravične stvari.

Montan union

pre 9 godina

Zemlja kandidat za EU clanstvo ne moze i ne sme da sabotira spoljnu politiku Evropske unije. Ukoliko to ipak uradi, time se diskvalifikuje iz kandidature ili ugrozava svoju kandidaturu zbog deficita verodostojnosti i politicke ozbiljnosti. Verbalno joj to niko nece reci, ali u praksi ce to vrlo konkretno dobiti na znanje i ravnanje.

Smejuljica

pre 9 godina

Pa Nemačka voli malo da se igra sa nama, u smislu da neke stvari ispriča ili zatraži posle susreta zvaničnika. Ali, dobro, dali smo im odgovor kakav su i očekivali, samo smo malo zamaglili suštinu. To je ipak dobra diplomatija.

Ab

pre 9 godina

Onaj deo mi je najinteresantnij,da Srbija nece iskoristiti kontramere I povecati trgovinsku razmenu sa Rusijom. Kao da mi imamo potencijala da preotmemo kompletno trziste koje su drzale zemlje iz eu? Ali eu se brine da mi ne bi ostvarili ni minimalnu ekonomsku korist u ovoj situaciji. Jako lepo od njih.
(barezzi, 23. avgust 2014 09:41)
# Link komentara
Secate li se Kostica i prepakivanja secera? E pa to Evropa ne zeli od nas, da u ozimo tudje prepakujemo i prodajemo Rusiji kao nase.

Miroslav

pre 9 godina

Ako neces sa Nemcima nemoras sa njima.Ako hoces uslovi i ko ce biti gazda u tvom dvoristu su jasni.I to nije samo tako u Srbiji,nego i u Poljskoj,Slovackoj,Spaniji...Da nismo mi Srbi najstariji narod evrope pa trebamo biti privilegovani?

Milica Radic

pre 9 godina

Srbija je dosta toga prosla i mnogo propatila zajedno sa svojim narodom i krajnje je vreme da nam krene na bolje i da nas ozbiljno shvate i sa zapada, a trenutna politika koju vodi premijer je pohvalna.

Svetozar

pre 9 godina

Stav EU prema Srbiji je jasan, samo sto nekome definitivno ne odgovaraju takvi odnosi vec pokusava da predstavi iskrivljenu sliku. Srbija vodi jasnu i ozbiljnu spoljnu politiku i u to nema sumnje.

Vidan

pre 9 godina

Niko ne može sporiti da nismo zauteli principijelan stav povodom ukrajinske krize, oličen u poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, uz zadržavanje strateški važnih odnosa sa Ruskom Federacijom

Milica

pre 9 godina

Pritisci na Srbiju su očigledni ali izbalansiranom politikom Vlada Srbije će se sigurno izboriti za interese države i naroda jer je to njen prevashodni cilj.

Puca

pre 9 godina

Ne vidim zasto bi nas pritiskali za bilo sta kad sve svoje obaveze ispunjavamo juce su i dobili odgovor od Vucica.Mislim da svi vide koliko se trudimo oko EU.

ZIVKO

pre 9 godina

Uvek je bilo pritisaka iz Brisela i Nemacke na nasu zemlju. U ovom trenutku je bitno da dovrsimo proces pridruzivanja ma koliko bio mucan i tezak za nas narod, sad ne smemo odustati.

Obrenko OGAR

pre 9 godina

Odgovor Srbije po pitanju demarša EU je potpuno ispravan i pokazuje želju Srbije da usklađuje svoje stavove sa stavovima EU, jer će mnogo manju ekonomsku štetu Srbija pretrpeti ukoliko ne subvencioniše izvoz u Rusiju, na koju otpada nekih 15% izvoza Srbije, nego da zateže svoje odnose sa EU, na koju otpada 60% izvoza Srbije.

Partnerski

pre 9 godina

Mislim da ne bi trebalo da ih bude. Sada Nemačka u Srbiji vidi partnera, zemlju sa kojom može u budućnosti da sarađuje, produbljuje i jača bilateralne odnose.

Maja Rakela

pre 9 godina

Srbija je povodom krize u Ukrajini zauzela cvrst i principijelan stav pa kako god im to delovalo premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.

Jada Kiss

pre 9 godina

Ono sto je manjkalo predhodnim vladama je odlucnost, ova vlada je pokazala da ima herca. Dzabe se u nekim kuolarima kuju teorije zavere. Svetska politika se dosta promenila mislim da se nasa vlada ponasa u skladu sa standardima koje diktiraju mocne zemlje.

Darko

pre 9 godina

U politici nema ljubavi,samo su interesi.Dok je rusija bila slaba devedestih videli ste kako u se ponasali prema nama ,ucene,pristisci ,bombardovanje.Sada kad je Rusija jak ai kad imamo alternativu E uniji kada se lako mozemo okrenuti Rusiji,tonovi su blagi iz Eu.Znaju da ako bi nas odbili da bi izgubili ceo balkan.

rondo

pre 9 godina

Nemačka je postala svesna situacije u kojoj se našla EU.Kriza oko Ukrajine je veštački stvorana,ne voljom EU,pa treba smirivati situaciju.

Oskar

pre 9 godina

Hvala Nemačkoj na razumevanju situacije u kojoj se nalazimo. Ukoliko bi se poglavlja 32 i 35 otvorila do kraja ove godine to bi nam puno značilo na našem putu evro-integracija. Oskar

Dunja Duks

pre 9 godina

Nije kriva Srbija nizašta, a kamoli za kašnjenja Briselskih sporazuma. Ali dobro, i moramo prihvatiti ponešto što nam nameću. U ovom slučaju, možda i bude dobro za nas što ne subvencionišemo izvoz. Više ćemo jesti naših proizvoda.

Atinac

pre 9 godina

pitanje je veliko da li je nemačka uopšte znala za demarš ili su možda saznali iz novina a oni sami nisu hteli dsa ih pominju jer oni se kreću u odnosima sa rusijom u skoro istim cipelama kao i srbija , mnogo veza i saradnje i ogromne gubitke zbog sankcija prema rusima.

Insomnia

pre 9 godina

Stvarno nam nisu potrebne bilo kakve kocnice od strane Nemacke, vrlo dobro znaju kakva nam je bila proslost, kroz koje muke smo prolazili i sada ispastamo posledice iz tog perioda. Sada, kada je Vlada donela reformske zakone, koje ce nam omoguciti dalje napredovanje i izlazak iz mulja, nikako nam ne trebaju pritisci, jer smo i vise nego dovoljno bili pod raznim pritiscima, vreme je da stanemo na noge, i pocnemo da zivimo kao svaka normalna i uredjena zemlja!

barezzi

pre 9 godina

Onaj deo mi je najinteresantnij,da Srbija nece iskoristiti kontramere I povecati trgovinsku razmenu sa Rusijom. Kao da mi imamo potencijala da preotmemo kompletno trziste koje su drzale zemlje iz eu? Ali eu se brine da mi ne bi ostvarili ni minimalnu ekonomsku korist u ovoj situaciji. Jako lepo od njih.

MACHO

pre 9 godina

Pritisak se mogao ocekivati, narocito oko sankcija Rusiji i odnosa BG-PR, ali verovatnije je da Berlin bar malo i nama popusti jer imaju oni precih posla kao sto su sankcije Rusije prema EU koej moguce pogadjaju i nemacke privrednike.

niki

pre 9 godina

E moj Ivice moj pa nisi vaspitac u zabavistu pa da tako govoris u Srbiji ima i odraslih ljudi ili bare da im je stepen razmisljanja veci neg kod dece u zabavistu.

zola

pre 9 godina

A sta kazu botovi cvst stav a ono Vucko pristao na uslove a oni prekljuce pljuvali poEU.Dogovorite se sa sefom sta ce te pricati i na kraju vucko rece da nece povecavti proizvodnju robe koju izvozimo znaci sledi nam uvoz.

Seka

pre 9 godina

Crno crvenoj koaliciji ne treba verovati. Veliko je pitanje ko je pravi "vodja" u Srbiji, da li je to AV ili ruski ambasador preko nedodirljivog Bajatovica. Ne treba zaboraviti da odmah posle izbora u Srbiji i Vucic i Dacic su se nasli na dogovoru u Moskvi, Zorana Mihajlovic smenjena jer je postavljala nezgodna pitanja, a Antic(SPS) postavljen za ministra energetike. Bajatovic je pravi car ovde, a AV samo poslusko. Srbija nije na putu ka EU....pre ka Moskvi.

Rastko

pre 9 godina

Mislim da i u EU znaju kakav Vucic stav ima i da na njega nikada nisu vrsili nikakve pritiske pa nece ni sad. Mi treba maksimalno da iskoristimo priliku koja nam se pruza i da pojacamo izvoz za Rusiju.

Debeli Jova

pre 9 godina

Nije bilo nikakvih pritisaka. Samo su nas zamolili da ne izvozimo dodatne količine bilo čega u Rusiju, a mi smo rekli OK, nećemo. Ali nikakvih pritisaka nije bilo.
Uostalom, premijer Srbije gospodin Aleksandar Vučić je rekao da su nam Nemci sad prijatelji, i više nisu zločinci, kao onomad kad je onaj Đinđić išao u Nemačku po instrukcije kako da uništi Srbiju. Lepo je videti da smo, izborom gospodina Vučića za premijera, uticali i na Nemce da se tako brzo promene i prihvate prave evropske vrednosti i norme ponašanja.

Veber

pre 9 godina

Posle jučerašnje odluke, jasno je da nas EU želi siromašne, nerazvijene i sa 200 evra plate. Iskačem iz te matrice, ostali slobodno mogu da ostanu na evropskom putu. Meni se više jednostavno ne isplati.

kragujevčanin

pre 9 godina

Ako sam ja dobro shvatio , konferencija o zapadnom Balkanu u Berlinu, je ustvari brifing ...Nemačka je potpuno preuzela ulogu u Evropi koju SAD ima u svetu i zato poziva svoje kolonije na brifovanje.Voleo bih da čujem i druge komentatore na ovom portalu,u ovom mom zaključku nema ničeg zlonamernog,već veoma razložnog i logišnog. Hvala na prostoru

bivsisrbin

pre 9 godina

A kada cete otvoriti poglavlje 78231 koji se odnosi na usisivace koji nesmeju biti jaci od 1600vati,a nesmem ni da pomislim koliko ce biti tesko poglavlje 658765 koje se odnosi na krive krastavce i banane.

mirko

pre 9 godina

Poenta je u tom izvozu ka Rusiji koji smo mogli da povećamo i da imamo direktne koristi. Ova vlada radi u našu štetu a za prokletu evropsku uniju i njene umobolne ciljeve. Ova vlada radi stravične stvari.

Beka

pre 9 godina

Pa, onda to znači da su jučerašnji teatralni istupi predsednika vlade bili potpuno izlišni! Šta nam je zapravo on poručio - ako Evropa ne želi, mi i ne moramo da izvozimo, nema veze, zadužićemo se, zašto bismo radili...

Iv

pre 9 godina

Hahah
Nas nikad niko ne pritiska - samo izgleda da biramo uvijek odluke koje iskljucivo drugima odgovaraju...
Politika nam je na bas niskom nivou. Iako nije fer samo negativno kritikovati a ne davati moguca resenja, za izbore koje cine nasi pretpostavljeni covek ne moze da ima nijednu rijec hvale kao ni gram nade da ce makar slucajno izaci na bolje...
Opste je stanje tako. Pojavi se s vremena na vrijeme neko ko pokusa da prodrma svijest i stanje ali on brze bolje bude eliminisan na ovaj ili onaj nacin.
I....naravno, stara se prica nastavlja da vrti...

kragujevčanin

pre 9 godina

Ako sam ja dobro shvatio , konferencija o zapadnom Balkanu u Berlinu, je ustvari brifing ...Nemačka je potpuno preuzela ulogu u Evropi koju SAD ima u svetu i zato poziva svoje kolonije na brifovanje.Voleo bih da čujem i druge komentatore na ovom portalu,u ovom mom zaključku nema ničeg zlonamernog,već veoma razložnog i logišnog. Hvala na prostoru

moje misljenje

pre 9 godina

Mozda smo mi taj demars previse ozbiljno shvatili, to se moze tumaciti kao njihov strah za gubitak velikog trzista Rusije dok traju sankcije, a Nemacka je potpuno svesna da je srpska ekonomija u kolapsu i da joj trziste Rusije kao i EU neophodno.

iluzije.

pre 9 godina

A ko nam onda salje ovakva uslovljavanja,ako ne Nemacka!Pa najmocija je u EU i sve diktira!Prema tome,bez obzira sto smo se u ekonomskom smislu okrenuli nemackom iskustvu i saradnji,ne znaci i da sve ostalo prihvatamo!Pogotovo spoljnu politiku EU,prema Rusiji i ubijanju civila u Ukrajini od strane jednog nedemokratskog i nehumanog rezima!Kako nazvati ukrajinski rezim,koji sa punim vojnim arsenalom,ide na sopstvene civile,pa ma ko da su..I zato ako prihvatamo Nemacku kao uzor u ekonomiji,mozda bi i ona mogla da preuzme od drugih,neke drugacije vrednosti!Bar da ih saslusa!Sto sada ipak retko cini..ili cuje samo ono sto zeli da cuje!Od Nemacke se ocekuje da predlozi UN i Savetu bezbednosti da se donese zajednicki prekid svih neprijateljstava u Ukrajini i tako zastiti ruske civile,koji stalno ginu..Vreme je da Nemacka svoj veliki uticaj iskoristi u miroljubive svrhe a nikako na stranu raspirivanja sukoba!Vreme je da stane na stranu humanosti i protiv nepravde!Uostalom od nje se to danas i ocekuje..Vreme je da se i njena spoljna politika promeni i da se saradnja prosiri na sve a ne samo neke uske interesne kombinacije ili vizije!Koje ce je opet odvesti na pogresan put!Uostalom Rusija i nije tako daleko,da bi se bilo kakav ratni sukob,zaustavio samo na njenim granicama..I zato svako provociranje Rusije je ravno samounistenju!Dokle cemo sve morati da gradimo iz pepela..Valjda je vreme za zajednicki interes a to je nestanak tih totalitarnih iluzija,koje sve unistise pred sobom!

Veber

pre 9 godina

Posle jučerašnje odluke, jasno je da nas EU želi siromašne, nerazvijene i sa 200 evra plate. Iskačem iz te matrice, ostali slobodno mogu da ostanu na evropskom putu. Meni se više jednostavno ne isplati.

Debeli Jova

pre 9 godina

Nije bilo nikakvih pritisaka. Samo su nas zamolili da ne izvozimo dodatne količine bilo čega u Rusiju, a mi smo rekli OK, nećemo. Ali nikakvih pritisaka nije bilo.
Uostalom, premijer Srbije gospodin Aleksandar Vučić je rekao da su nam Nemci sad prijatelji, i više nisu zločinci, kao onomad kad je onaj Đinđić išao u Nemačku po instrukcije kako da uništi Srbiju. Lepo je videti da smo, izborom gospodina Vučića za premijera, uticali i na Nemce da se tako brzo promene i prihvate prave evropske vrednosti i norme ponašanja.

Seka

pre 9 godina

Crno crvenoj koaliciji ne treba verovati. Veliko je pitanje ko je pravi "vodja" u Srbiji, da li je to AV ili ruski ambasador preko nedodirljivog Bajatovica. Ne treba zaboraviti da odmah posle izbora u Srbiji i Vucic i Dacic su se nasli na dogovoru u Moskvi, Zorana Mihajlovic smenjena jer je postavljala nezgodna pitanja, a Antic(SPS) postavljen za ministra energetike. Bajatovic je pravi car ovde, a AV samo poslusko. Srbija nije na putu ka EU....pre ka Moskvi.

zola

pre 9 godina

A sta kazu botovi cvst stav a ono Vucko pristao na uslove a oni prekljuce pljuvali poEU.Dogovorite se sa sefom sta ce te pricati i na kraju vucko rece da nece povecavti proizvodnju robe koju izvozimo znaci sledi nam uvoz.

bivsisrbin

pre 9 godina

A kada cete otvoriti poglavlje 78231 koji se odnosi na usisivace koji nesmeju biti jaci od 1600vati,a nesmem ni da pomislim koliko ce biti tesko poglavlje 658765 koje se odnosi na krive krastavce i banane.

mirko

pre 9 godina

Poenta je u tom izvozu ka Rusiji koji smo mogli da povećamo i da imamo direktne koristi. Ova vlada radi u našu štetu a za prokletu evropsku uniju i njene umobolne ciljeve. Ova vlada radi stravične stvari.

kragujevčanin

pre 9 godina

Ako sam ja dobro shvatio , konferencija o zapadnom Balkanu u Berlinu, je ustvari brifing ...Nemačka je potpuno preuzela ulogu u Evropi koju SAD ima u svetu i zato poziva svoje kolonije na brifovanje.Voleo bih da čujem i druge komentatore na ovom portalu,u ovom mom zaključku nema ničeg zlonamernog,već veoma razložnog i logišnog. Hvala na prostoru

Beka

pre 9 godina

Pa, onda to znači da su jučerašnji teatralni istupi predsednika vlade bili potpuno izlišni! Šta nam je zapravo on poručio - ako Evropa ne želi, mi i ne moramo da izvozimo, nema veze, zadužićemo se, zašto bismo radili...

kragujevčanin

pre 9 godina

Ako sam ja dobro shvatio , konferencija o zapadnom Balkanu u Berlinu, je ustvari brifing ...Nemačka je potpuno preuzela ulogu u Evropi koju SAD ima u svetu i zato poziva svoje kolonije na brifovanje.Voleo bih da čujem i druge komentatore na ovom portalu,u ovom mom zaključku nema ničeg zlonamernog,već veoma razložnog i logišnog. Hvala na prostoru

Iv

pre 9 godina

Hahah
Nas nikad niko ne pritiska - samo izgleda da biramo uvijek odluke koje iskljucivo drugima odgovaraju...
Politika nam je na bas niskom nivou. Iako nije fer samo negativno kritikovati a ne davati moguca resenja, za izbore koje cine nasi pretpostavljeni covek ne moze da ima nijednu rijec hvale kao ni gram nade da ce makar slucajno izaci na bolje...
Opste je stanje tako. Pojavi se s vremena na vrijeme neko ko pokusa da prodrma svijest i stanje ali on brze bolje bude eliminisan na ovaj ili onaj nacin.
I....naravno, stara se prica nastavlja da vrti...

niki

pre 9 godina

E moj Ivice moj pa nisi vaspitac u zabavistu pa da tako govoris u Srbiji ima i odraslih ljudi ili bare da im je stepen razmisljanja veci neg kod dece u zabavistu.

Oskar

pre 9 godina

Hvala Nemačkoj na razumevanju situacije u kojoj se nalazimo. Ukoliko bi se poglavlja 32 i 35 otvorila do kraja ove godine to bi nam puno značilo na našem putu evro-integracija. Oskar

Vidan

pre 9 godina

Niko ne može sporiti da nismo zauteli principijelan stav povodom ukrajinske krize, oličen u poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, uz zadržavanje strateški važnih odnosa sa Ruskom Federacijom

iluzije.

pre 9 godina

A ko nam onda salje ovakva uslovljavanja,ako ne Nemacka!Pa najmocija je u EU i sve diktira!Prema tome,bez obzira sto smo se u ekonomskom smislu okrenuli nemackom iskustvu i saradnji,ne znaci i da sve ostalo prihvatamo!Pogotovo spoljnu politiku EU,prema Rusiji i ubijanju civila u Ukrajini od strane jednog nedemokratskog i nehumanog rezima!Kako nazvati ukrajinski rezim,koji sa punim vojnim arsenalom,ide na sopstvene civile,pa ma ko da su..I zato ako prihvatamo Nemacku kao uzor u ekonomiji,mozda bi i ona mogla da preuzme od drugih,neke drugacije vrednosti!Bar da ih saslusa!Sto sada ipak retko cini..ili cuje samo ono sto zeli da cuje!Od Nemacke se ocekuje da predlozi UN i Savetu bezbednosti da se donese zajednicki prekid svih neprijateljstava u Ukrajini i tako zastiti ruske civile,koji stalno ginu..Vreme je da Nemacka svoj veliki uticaj iskoristi u miroljubive svrhe a nikako na stranu raspirivanja sukoba!Vreme je da stane na stranu humanosti i protiv nepravde!Uostalom od nje se to danas i ocekuje..Vreme je da se i njena spoljna politika promeni i da se saradnja prosiri na sve a ne samo neke uske interesne kombinacije ili vizije!Koje ce je opet odvesti na pogresan put!Uostalom Rusija i nije tako daleko,da bi se bilo kakav ratni sukob,zaustavio samo na njenim granicama..I zato svako provociranje Rusije je ravno samounistenju!Dokle cemo sve morati da gradimo iz pepela..Valjda je vreme za zajednicki interes a to je nestanak tih totalitarnih iluzija,koje sve unistise pred sobom!

moje misljenje

pre 9 godina

Mozda smo mi taj demars previse ozbiljno shvatili, to se moze tumaciti kao njihov strah za gubitak velikog trzista Rusije dok traju sankcije, a Nemacka je potpuno svesna da je srpska ekonomija u kolapsu i da joj trziste Rusije kao i EU neophodno.

Maja Rakela

pre 9 godina

Srbija je povodom krize u Ukrajini zauzela cvrst i principijelan stav pa kako god im to delovalo premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.

Partnerski

pre 9 godina

Mislim da ne bi trebalo da ih bude. Sada Nemačka u Srbiji vidi partnera, zemlju sa kojom može u budućnosti da sarađuje, produbljuje i jača bilateralne odnose.

Montan union

pre 9 godina

Zemlja kandidat za EU clanstvo ne moze i ne sme da sabotira spoljnu politiku Evropske unije. Ukoliko to ipak uradi, time se diskvalifikuje iz kandidature ili ugrozava svoju kandidaturu zbog deficita verodostojnosti i politicke ozbiljnosti. Verbalno joj to niko nece reci, ali u praksi ce to vrlo konkretno dobiti na znanje i ravnanje.

Obrenko OGAR

pre 9 godina

Odgovor Srbije po pitanju demarša EU je potpuno ispravan i pokazuje želju Srbije da usklađuje svoje stavove sa stavovima EU, jer će mnogo manju ekonomsku štetu Srbija pretrpeti ukoliko ne subvencioniše izvoz u Rusiju, na koju otpada nekih 15% izvoza Srbije, nego da zateže svoje odnose sa EU, na koju otpada 60% izvoza Srbije.

Rastko

pre 9 godina

Mislim da i u EU znaju kakav Vucic stav ima i da na njega nikada nisu vrsili nikakve pritiske pa nece ni sad. Mi treba maksimalno da iskoristimo priliku koja nam se pruza i da pojacamo izvoz za Rusiju.

rondo

pre 9 godina

Nemačka je postala svesna situacije u kojoj se našla EU.Kriza oko Ukrajine je veštački stvorana,ne voljom EU,pa treba smirivati situaciju.

Milica

pre 9 godina

Pritisci na Srbiju su očigledni ali izbalansiranom politikom Vlada Srbije će se sigurno izboriti za interese države i naroda jer je to njen prevashodni cilj.

Miroslav

pre 9 godina

Ako neces sa Nemcima nemoras sa njima.Ako hoces uslovi i ko ce biti gazda u tvom dvoristu su jasni.I to nije samo tako u Srbiji,nego i u Poljskoj,Slovackoj,Spaniji...Da nismo mi Srbi najstariji narod evrope pa trebamo biti privilegovani?

Ab

pre 9 godina

Onaj deo mi je najinteresantnij,da Srbija nece iskoristiti kontramere I povecati trgovinsku razmenu sa Rusijom. Kao da mi imamo potencijala da preotmemo kompletno trziste koje su drzale zemlje iz eu? Ali eu se brine da mi ne bi ostvarili ni minimalnu ekonomsku korist u ovoj situaciji. Jako lepo od njih.
(barezzi, 23. avgust 2014 09:41)
# Link komentara
Secate li se Kostica i prepakivanja secera? E pa to Evropa ne zeli od nas, da u ozimo tudje prepakujemo i prodajemo Rusiji kao nase.

barezzi

pre 9 godina

Onaj deo mi je najinteresantnij,da Srbija nece iskoristiti kontramere I povecati trgovinsku razmenu sa Rusijom. Kao da mi imamo potencijala da preotmemo kompletno trziste koje su drzale zemlje iz eu? Ali eu se brine da mi ne bi ostvarili ni minimalnu ekonomsku korist u ovoj situaciji. Jako lepo od njih.

Milica Radic

pre 9 godina

Srbija je dosta toga prosla i mnogo propatila zajedno sa svojim narodom i krajnje je vreme da nam krene na bolje i da nas ozbiljno shvate i sa zapada, a trenutna politika koju vodi premijer je pohvalna.

Dunja Duks

pre 9 godina

Nije kriva Srbija nizašta, a kamoli za kašnjenja Briselskih sporazuma. Ali dobro, i moramo prihvatiti ponešto što nam nameću. U ovom slučaju, možda i bude dobro za nas što ne subvencionišemo izvoz. Više ćemo jesti naših proizvoda.

Smejuljica

pre 9 godina

Pa Nemačka voli malo da se igra sa nama, u smislu da neke stvari ispriča ili zatraži posle susreta zvaničnika. Ali, dobro, dali smo im odgovor kakav su i očekivali, samo smo malo zamaglili suštinu. To je ipak dobra diplomatija.

MACHO

pre 9 godina

Pritisak se mogao ocekivati, narocito oko sankcija Rusiji i odnosa BG-PR, ali verovatnije je da Berlin bar malo i nama popusti jer imaju oni precih posla kao sto su sankcije Rusije prema EU koej moguce pogadjaju i nemacke privrednike.

Svetozar

pre 9 godina

Stav EU prema Srbiji je jasan, samo sto nekome definitivno ne odgovaraju takvi odnosi vec pokusava da predstavi iskrivljenu sliku. Srbija vodi jasnu i ozbiljnu spoljnu politiku i u to nema sumnje.

ZIVKO

pre 9 godina

Uvek je bilo pritisaka iz Brisela i Nemacke na nasu zemlju. U ovom trenutku je bitno da dovrsimo proces pridruzivanja ma koliko bio mucan i tezak za nas narod, sad ne smemo odustati.

Atinac

pre 9 godina

pitanje je veliko da li je nemačka uopšte znala za demarš ili su možda saznali iz novina a oni sami nisu hteli dsa ih pominju jer oni se kreću u odnosima sa rusijom u skoro istim cipelama kao i srbija , mnogo veza i saradnje i ogromne gubitke zbog sankcija prema rusima.

Puca

pre 9 godina

Ne vidim zasto bi nas pritiskali za bilo sta kad sve svoje obaveze ispunjavamo juce su i dobili odgovor od Vucica.Mislim da svi vide koliko se trudimo oko EU.

Darko

pre 9 godina

U politici nema ljubavi,samo su interesi.Dok je rusija bila slaba devedestih videli ste kako u se ponasali prema nama ,ucene,pristisci ,bombardovanje.Sada kad je Rusija jak ai kad imamo alternativu E uniji kada se lako mozemo okrenuti Rusiji,tonovi su blagi iz Eu.Znaju da ako bi nas odbili da bi izgubili ceo balkan.

Jada Kiss

pre 9 godina

Ono sto je manjkalo predhodnim vladama je odlucnost, ova vlada je pokazala da ima herca. Dzabe se u nekim kuolarima kuju teorije zavere. Svetska politika se dosta promenila mislim da se nasa vlada ponasa u skladu sa standardima koje diktiraju mocne zemlje.

Insomnia

pre 9 godina

Stvarno nam nisu potrebne bilo kakve kocnice od strane Nemacke, vrlo dobro znaju kakva nam je bila proslost, kroz koje muke smo prolazili i sada ispastamo posledice iz tog perioda. Sada, kada je Vlada donela reformske zakone, koje ce nam omoguciti dalje napredovanje i izlazak iz mulja, nikako nam ne trebaju pritisci, jer smo i vise nego dovoljno bili pod raznim pritiscima, vreme je da stanemo na noge, i pocnemo da zivimo kao svaka normalna i uredjena zemlja!