Petak, 22.08.2014.

12:05

"Srbija nije ugrožena, poštuje EU"

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da Srbija poštuje EU, da ozbiljno shvata poruku iz Brisela, ali da nije ugrožena zbog trgovinskih odnosa s Rusijom.

Izvor: B92

"Srbija nije ugrožena, poštuje EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

301 Komentari

Sortiraj po:

klik

pre 9 godina

Bilo bi zaista cudno da Srbija bude ugrozena od strane bilo koje zemlje, ona postuje EU i tako ce biti i u buducnosti. Stav prema Rusiji ne menja, a takodje se i ne mesa u probleme izmedju Rusije i Ukrajine, i postuje integritet i suverenitet svake zemlje, a najbitnije pitanje joj je pitanje njenog razvoja i zivot njenih gradjana.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Bravo za premijera Vucica.Mi svakog postujemo ali moramo stititi nase interese i gledati da iskoristimo svaku sansu koja nam se pruza kako bi smo oporavili nasu ekonomiju.

sokak

pre 9 godina

Nema razloga da nasa zemlja bude ugrozena sa bilo cije strane jer se njena Vlada trudi svim naporima da od nje napravi drzavu koja ce biti zadovoljna svojim statusom u Evropi i svetu, a pre svega da gradjani Srbije zive dobro u svojoj zemlji i da sve oblasti u Srbiji posluju kako treba. Premijer je ponovio stav Srbije sto se tice Rusije i da Srbija nema razloga da menja isti.

nesvakidasnji

pre 9 godina

Treba konacno da i nasi poljoprivrednici povecaju proizvodnju i tako pocnu da stvarno zaradjuju ima trzista i dosta da se samo uzimaju pare od drzave na neke kombinacije i fore nego da se posteno i na duge staze stvara profit.

pravednik

pre 9 godina

Sto se tice bespovratne pomoci ljudima koji su bili poplavljeni 3000 eura je odlicna suma pa i sama drzava je pretrpela najvecu stetu samo putevi, dalekovodi, preduzeca, itd koliko kostaju oko milijardu i vise, ali ipak su izdvojili i za svoj narod koliko se moglo.

ljutisa

pre 9 godina

Novinari konstantno cesljaju vladu i to jedno 10 puta vise nego bilo koju to sada. Evo i taj racun za struju je placen ako je to sve sto novinari lose mogu da izvuku o radu vlade ja cestitam ovoj vladi na svojoj politici i dosadasnjim uspesima.

sojkatica

pre 9 godina

I ja sam da se "psi rata" sankcionisu, mi vodimo jednu politiku dok nasi gradjani idu po svetu i ratuju pa cak i na obe strane istovremeno. Znam da je brojka mala ali i to steti nama kao zemlji a ovim zakonom ce se i spasiti zivoti onih koji bi isli i poginuli tamo a verujem da onda nebi ni bili isplaceni....

robokapica

pre 9 godina

Mislim da je konacno stavljena tacka na "Er Srbiju" stalni gubitas poceo da donosi novac i uskoro ce i da se prosiruje aerodrom i pista a to znaci dosta i novih radnih mesta. Neznam sta tu moze da bude lose osim samo dobrog...

urugvajac

pre 9 godina

Oko povecanja proizvodnje u poljoprivredi i stocarstvu treba da svastari nadju specijalizaciju i konkretno se odluce na jednu oblast i da je obavljaju maksimalno. Takodje i takozvani polutani malo u fabriku malo na selu i nigde u stvari a zauzimaju dva mesta treba da se odluce. Rezultati bi bili iznenadjujuci.

dzobanana

pre 9 godina

Odlicno izlaganje, mi ni krivi ni duzni da ispastamo, sta sve nece da nas snadje. Po meni zauzet je najbolji moguci stav koji Srbija moze da ima i sve podrske u daljem radu nase vlade.

Lalovic Zeljka

pre 9 godina

Stav Srbije treba da bude takav da ne budemo nikom neprijatelji, ne mozemo se zamerati ni prijateljima ni ugroziti put u Evropu.

BillyBob

pre 9 godina

Premijer je poslao veoma jasnu poruku ovom konferencijom - Srbija neće prestati da izvozi u Rusiju, a Vlada se neće baviti dodatnim podsticajima izvozu u Rusiju, što je tačno, jasno i precizno pružen odgovor na pitanje / molbu / zahtev EU. Svi zadovoljni, a posebno naša država koja se polako prikazuje kao miroljubiva zemlja koja će, već 2015., moći da posreduje u sukobu.

dušanka

pre 9 godina

Ovakvom odlukom se ne zabranjuje izvoz u Rusiju, već se Srbija obavezala da neće subvencionisati izvoz u Rusiji, a Srbija u ovom trenutku i nema potrebe da subvencioniše izvoz u Rusiju.

haska konvencija

pre 9 godina

Zahvaljujuci odgovornoj i doslednosj spoljnoj politici koju vodi Srbija u poslednjih par godina, uspeli smo da svima stavimo do znanja da sa nama vise niko ne sme da se igra i da necemo tako lako podleci ucenama i manipulacijama od strane.

Mladen Filipovic

pre 9 godina

Evidentno je da se na Srbiju gleda drugacije i da je ugled nase drzave opravdano porastao na cemu se intenzivno radi i da odnos EU prema Srbiji ima velikog znacaja ali s druge strane mora se voditi racuna o prijateljstvu sa Rusijom, s kojom ne smemo zategnuti odnose izmedju ostalog i zbog ekonomije.

saolinac

pre 9 godina

Sve je propadalo kod nas godinama i sad i kad imamo trziste mi ne mozemo da proizvedemo ni za nas a kamoli za druge. Strasno sta nam je ucinjeno zadnjih 15 godina.

Predrag Misic

pre 9 godina

Srbija bi mnogo izgubila kad bi pokvarila prijateljstvo sa Rusijom a nasa ekonomija bi najvise pretrpela tako da ne ugrozavajuci EU put, treba nastaviti sa prijateljskim odnosima sa Rusijom i to vrlo dobro uspeva nasem premijeru.

merdevine

pre 9 godina

Srbija je po pitanju ed memoara od strane EU ponovila svoj stav o Rusiji i Ukrajini i na koji ce jasno ukazivati svaki put kada za to bude imala priliku, jer je ova tema veoma cesta u poslednje vreme. Stav je da odrzava dobre poslovne odnose sa Rusijom i neutralnost po pitanju integriteta Ukrajine.

Bora Corba

pre 9 godina

Najveći značaj je premijerov stav, za koji iza toga i nikoga nije lagao, prosto je dao do znanja da se zna naš strateški cilj, ali da ne želimo da ispaštamo zbog toga, uvođenjem sankcija Rusiji, jer to ne bi bilo u redu za naše građane, koji su glasali za prosperitet zemlje, bez ikakvih sukoba sa zemljama koji su nam od prevelikog značaja!

Stojan

pre 9 godina

Sam pocetk konferencije za stampu u Vladi,pokazao je koliko ima javasluka u Srbiji i kako zemlja funkcionise!
Premijer poceo nastup,a nema zvuka,crkao kabl !?
Pa ko je zaduzen da sve to proveri,pre nego sto je premijer stao uz mikrofon?!

Mislim dakle govorim

pre 9 godina

Nije tacno da ce nas skinuti sa clanstva za kandidata EU,ovo je bilo formalno obavestenje da se moraju ispostovati neka njihova pravila igre,ali ruku na srce koja nas mnogo ne doticu,jer mi i nismo razvili stocarstvo,poljoporivredu i privredu da bismo povecali izvoz za Rusiju vise od 10 posto,za sta vec postoje subvencije.Ajmo ljudi korak po korak..

armagedon

pre 9 godina

sudbina srbije je kao i uvek kroz istoriju u rukama populista,demagoga,nacionalista,retardiranih popova,kvazi biznismena...dok narod moli nepostojećeg boga za "bolje sutra".tradicija,vera,"slavna" isrorija,"prva viljuška" u svetu...su instrument za zamazivanje očiju pred moralnom,kulturološkom,finansijskom, katastrofom u kojoj se nalazimo."slepi" ljudi,uživaju u svom nesvesnom mazohizmu,mi koji "vidimo"...patimo.

boric

pre 9 godina

Vucic ce na najbolji moguci nacin zastupati nase interese. Ne sumnjam u njegove odluke i poteze, on iskljucivo radi u interesu ovog naroda....

Zoran Milusic

pre 9 godina

Pitam se zasto nas predsednik G-din Tomislav Nikolic nema neko odredjeno misljene u vezi ovih vaznih pitanja? Tisina vlada u njegovon kabinetu u vesi ovih prilicno vaznih pitanja i odluka. Stice se utisak da nas sef vlade G-din Vucic je visa orijentisan ka evropskoj zajednici, cak po cenu razilazenja sa Rusijom. Zar ne bi bilo mocnije da se uradi referndum po pitanju orijentacije EU kontra Rusija? Tada bi se moglo reci da je narod odlucio u kojem pravcu zeli da se razvija. Izjave premijera Vucica inkliniraju mnogo vise Zapadu nego Rusiji(po mom skromnom i nepolitickom misljenju) i to se cini vise kao njegovo privatno stanoviste nego narodno. Referendum u vezi vaznih odluka kao u Svajcarskoj!

Ljuba

pre 9 godina

Ekonomski prosperitet jeste jedna od najvažnijih stavki za našu zemlju a održavanje balansa među istokom i zapadom može nam biti samo od koristi.

VALTER

pre 9 godina

U ovako komplikovanim gepolitickim odnosima svaka rec treba da bude omerena I recena u pravo vreme, gotovo kao da se igra partija saha. A Vucic je uvek matira svoje sagovornike svojim izjavama.

Salavedi

pre 9 godina

Jel 'oće da da se svađaju EU i Rusi? Eto im, neka se svađaju i prepucavaju do mile volje, ali ne preko naših leđa. Vala dosta smo mi tuđu brigu brinuli!

dimi

pre 9 godina

opet sam postao taoc rusa uaaa,vratile se devedesete,kupim prnje i odo ja iz ove rupe,bezite deco odavde jer nema leba da ste taoci ko moje generacije 90_tih.

hotel

pre 9 godina

Stav Srbije o sveobuhvatnom odnosu prema Rusiji se nece menjati ili bar ne bi trebalo, sto je jos jednom predoceno EU, koja je preko ed memoara porucila Srbiji da ne bi trebalo da povecava izvoz ka Rusiji kao i da ne daje subvencije istoj, sto je vrlo cudno odakle ove stavke jer Srbija nije imala razgovor sa Rusijom oko pomenutih pitanja.

Rasa Buljubasa

pre 9 godina

Srbija je i pre ovih snkcija izvozila u Rusiju neke kompanije su vec potpisale nove ugovore o izvozu,Srbija i nema snage da trenutno drasticno poveca izvoz,o tome treba razmisljati na duge staze kako kaze i premijer Vucic.

Braca

pre 9 godina

Moze se desiti da se nas izvoz u Rusiju poloprivrednih proizvoda malo i poveca narednih meseci ali se moze lako desiti da u samoposlugama osvanu mnogi lepo upakovani proizvodi koje nismo imali. Ako to bude tendencija eto nekom malo mesa sa antibioticima, malo vise pesticida, herbicida i GM hrane u lepoj i sarenoj ambalazi.
Svi zadovoljni! Zadovoljni Rusi jer ce dobiti zdravo voce, povrce, meso( oni imaju kontrolu kvaliteta). Zadovoljni mi jer je hrana na rafovima malo pojeftinila a i lepse izgleda, kruonija nego ona na pijaci. Zadovoljni proizvodjaci hrane u Evropi jer su nasli mali ventil za visak svojih polj. proizvoda. Zadovoljni i nasi i evropski politicari. Zadovoljni doktori i farmaceuti jer se broj obolelih povecao pa lekovi idu kao alva. Ne verujem nikom! Verujem samo u pijacu dok se ovo ne zavrsi!

s.

pre 9 godina

Umiljato jagnje dve majke doji.
(von Braun, 22. avgust 2014 16:56)

Ti si verovatno strucnjak za svemir i tako.
Procitaj jos jednom glupost koju si napisao.

milkaxxx

pre 9 godina

Nece Vucic odstupiti od spoljnotrgovinske saradnje sa Rusijom ali nas izvoz nece biti ni veci u odnosu na predhodne godine. Isto tako Vucic ne odstupa od evrointegracija, to mu je strateski cilj ali pod uslovom da Srbija od tog clanstva ima neku korist .....

Draga Tasta

pre 9 godina

Uradili smo jedinu ispravnu stvar u skladu sa okolnostima,i pored ogromnih pritisaka smo uspeli da sacuvamo strateske interese drzave i gradjana ove zemlje

peraxx

pre 9 godina

Sve sto je u interesu gradjana Srbije Vucic transparentno zastupa. Ne bezi od clanstva u Eu ali i sa Rusijom postuje spoljnotrgovinske veze jer sav visak svojih proizvoda tamo nesmetano mozemo prodati...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Dobar glumac Vucic ,snesa pod pritiskom EU i pravi se hrabar,veruje njima a odusta od Rusa,al ce se veoma razocarat,ubrzo,hahahahahhaha.

odnosyx

pre 9 godina

mi ne možemo da se odreknemo niti jedne strane i da bi bilo kakvo zatvaranje vrata Rusiji ili EU, bilo pogubno po našu privredu. Apsolutno se slažem sa stavom i podržavam priču da se u interesu najboljih odnosa ništa dodatno ne stimuliše, kao i da priča o sankcijama nema ni govora

karson

pre 9 godina

Jasan stav smo izrazili i niko nema sta da nam zameri. Nadam se da ce kriza u Ukraini sto pre proci. Jedno je sigurno, nas put ka evrointegracijama nije narusen, Brisel pozdravlja nase odluke...

bob rock

pre 9 godina

Ja sam ovako razumeo ovu spodobu koja izigrava premijera nezavisne drzave... Sve sto kazete bice uradjeno. Razumem i nije mi tesko. Vi ste me postavili ovde, pa moram da radim kako kazete.... Licemer.

CJ

pre 9 godina

U vezi ovih 3000e...Mi u kuci hocemo da uradimo stepenice, drvo i to...dolazilo je par ljudi i niko nece ispod 700-800 eura ni da pomisli da radi.Obicne stepenice.Pa zamisli onda cela kuca.Sta moze covek da uradi sa 3000? Vucicu bolje idi sam nego da te narod otera.Veruj.

budo

pre 9 godina

Interes gradjana Srbije je Vucicu na prvom mestu. Izvoz prema Rusiji neca biti ni veci ni manji nego predhodnih godina. Jos jedna kljucna stvar je to sto nas put ka evrointegracijama nece biti narusen nasim odnosom sa Rusijom...

boricgoran

pre 9 godina

Stratesko partnerstvo sa Rusijom Srbija nikada nece narusiti. Isto tako zelja nam je da postanemo punopravna clanica Eu. Kao sto je i receno u sapstenju ni Eu nas nije pitala kada je uvodila sankcije Rusiji. Nema niko pravo da nas mesa u tu pricu ...

osmeh

pre 9 godina

Svidja mi se sto Vucic neodstupa od svojih stavova. Ne uvodimo sankcije Rusiji , ostajemo na putu evrointegracija Brisel pozdravlja nase odluke..................

SOLFEDJO

pre 9 godina

Mi uvek nastradamo iako nikome ne drzimo stranu, ni hleb jeli ni luk mirisali mi krivi… Ali Vucic je diplomatski I kao pravi premijer odgovorio na te prozivke I kao I uvek brinuo je o interesu srbije.

x man

pre 9 godina

Poljoprivreda je nasa sansa i mi moramo uciniti sve da osposobimo sve kapacitete i napravimo snazan proboj na trziste Rusije ali i sva druga trzista.

jedanosmeh

pre 9 godina

Stav koji je Vucic zauzeo I dalje je isti, Srbija nece prekinuti svoje spoljnotrgovinske veze sa Rusijom ali to nece uticati na nas put ka evrointegracijama............

jedan

pre 9 godina

Sto se tice izvoza u rusiju tu ce praksa ostati ista. Srbija nije promenila svoju spoljnotrgovinsku saradnju sa Rusijom. Put evrointegracija nam nije narusen sa ovom saradnjom sa Rusima…...

osmehtastine

pre 9 godina

Rusija ima velike potrebe za poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima. Imamo ogromne mogucnosti za izvoz i to ce se i koristiti kao i do sad. Verujem da izvos proizvoda u Rusiju nece pokvariti nas put ka evrointegracijama.....................

Milos

pre 9 godina

G-ne Premijeru ja ne pristajem na kolektivni suicid, svako ima prava pa i Vi da sa svojom sudbinom i zivotom raditi sta hoce ali nikada necu pristati da u moje ime odlucujete o mom zivotu ili smrti.

KAKO MISLITE DA OPORAVITE ZEMLJU SA:

1. Stopom nezaposlenosti od preko 30%?
2. Spoljnim dugom od preko 23 Milijardi Evra?
3. Godisnjim obavezama prema poveriocima SA ZAPADA od blizu 7 milijardi evra sa sve kamatama?

HAHAHAHAHA, PLATICE VAM SVE TO EU i to sa kamatom. UAAAA!!!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Koja sramota ,nismo u EU a zabranimo sebi saradnju sa prijateljskom Rusijom,kad bi tako popustio odmah bi se ubio ,hahahahahahhaa.

Nuri

pre 9 godina

Ne potcenjujemo nijednu od te dve strane, s poštovanjem se obraćamo svima, ne ucenjujemo ni naše ni njihove, s toga u celoj priči širimo samo lepu sliku o našoj zemlji.

Macbet

pre 9 godina

Vučiću, realno, svaka ti čast. Mogu da te podržavam ili ne, ali je činjenica da si srpske interese stavio na prvo mesto i verovatno zbog toga i imaš toliku podršku naroda za politiku koju sprovodiš.

Biser

pre 9 godina

Sasvim odgovorna politika i politika koja ide u korist Srbije,nadam se da ce sukobi prestati i da cemo se jos bolje plasirati.A sto se tice ljudi u Srbiji dok se mi ne promenimo nista se nece ni drugo promeniti.

vaspitacica79

pre 9 godina

Ovo sam ocekivala ,EU je iznela stav ,postujemo ga jer silno zelimo da postanemo deo iste ali smo zadrzali svoj stav o neutralnosti i na kraju izvoz nije zabranjen vec podsticajistog.

vrana

pre 9 godina

licno mislim da nije najbitnije postovati neke zahteve i predloge vec raditi ono sto je u interesu drzave ! kao sto je nama u interesu veci izvoz njima su sankcije a mi ako podrzimo i manji izvoz i ne uvodimo sankcije nama nista nece da ostane ...

TiTiN

pre 9 godina

Stav Vučića po pitanje demarša potpuno ispravan, jer Srbija ako želi da bude članica EU treba da ispoštuje one zahteve EU koji joj ne nanose veliku štetu, a ovo je nešto što Srbija može da ispuni, kao što je zahtev za uvodjenje sankcija Rusiji nešto što Srbija ni po koji cenu ne može ispoštovati.

Донбас

pre 9 godina

Господаре Вучићу !!! Ал си им одговорио! Мада Руски медији јављају да су већ кренуле прве количине сира и млечних производа за Русију... И да се до нове године очекује 0,5милијарди еура у тој трговини за Србију...

Toma

pre 9 godina

Sve je premijer danas rekao.I ovo sto ste do sada izvozili u Rusiju je zanemarljivo.Postujemo EU.Tamo izvozimo 9 puta vise.Cega?Italijanski FIAT i to je sve.To nije nase.Od toga nemamo nista osim plata za onih 1000 radnika.Pogledajte ruske sajtove i to provladine kako reaguju na ovo.Bojim se da ce i ovo sto smo do sada izvozili biti proslost.

acca

pre 9 godina

Ja ne znam ali... dal je neko primetio kako su utihnuli sa pritiskom Srbije oko pregovora sa Kosovom??? !!! Ne znam dal je to povezano sa Ukrajinom i pozivanjem EU na MEDJUNARODNO PRAVO! Pazite ne mogu da nadju novu Eston Kucer za pregovore u kojima nema niko pravo na pozivanje na MEDJUNARODNO PRAVO! I j'opet sam ja zbunjen! Ja ne mogu vise "VAKO RADIT" !!!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

To je to ,gola mala i ne zasticena,Srbija je izgubila Rusiju a nije dobila EU ,pisi propalo,to je kraj tim vlastima hahahahahahaahha.

Новак Никач

pre 9 godina

Ако хоће прави савет о нутралности,А.Вучић једино може да га нађе у ДСС и код Војислава Кођтунице.Чини ми се, да су свих ових година доследно и исто говорили о ономе што нам се сада дешава.
ЕУ хоће да ми будемо у друђтву богатих, а услов је да за сваки случај останемо вечно сиромашни.

Akrivija

pre 9 godina

Kad je trebalo davati strancima 10 000 evra po zaposlenom onda nije bilo problema. Sada kad treba uložiti malo u ovu našu sirotinju (mislim prevashodno na naše selo) onda to ne može. Sve se svelo na to da su glasovi naši a lova njima. Ovo ni kod retarda ne bi moglo da prođe.

Night

pre 9 godina

Želimo saradnju sa svima ali je premijer u pravu kada kaže da moramo mnogo više da radimo kako bi uspeli da proizvedemo hranu za sopstvene potrebe pa posle možemo da izvozimo kome treba!

Boro9

pre 9 godina

Vučić je upravu Srbija radi pravu stvar, e sad ostali sa strane dal Zapad ili Rusija ako žele nešto više od nas nek se isprse i nek daju neku korist. Samo interesi i ništa više. Na muci se poznaju junaci, a u teškim vremenima se vidi ko je prijatelj a ko neprijatelj. Zato ovaj stav Srbije je jedini pravi u ovom trenutku.

DJ35

pre 9 godina

GRAĐANI SU GLASALI ZA OVAKVU POLITIKU I TO OGROMNOM VEĆINOM.
od vojin

To je tačno, ali je takođe tačno da građani nisu imali nikakav izbor. Za koga god da su glasali ovakav bi bio epilog. Trenutno postoji samo jedna opcija u našem političkom životu a, to je EU ili smrt (parafraziram njihove reči).

Neće biti promena dokle god se ne rešimo ove političke bagre koja već dvadeset godina sisa državnu sisu a, ovamo narodu kaže da treba da izdrže, da će doći bolje vreme.

Srbija gas najveći gubitaš u Srbiji a, direktor te firme ima platu dva miliona dinara. Koga bre oni za****vaju.

Dokle god su ovi isti ljudi (Nikolić, Dačić, Tadić, Djilas, Pajtić, Vučić, Mićunović, Dinkić...) i njihovi puleni u politici, nama nikada neće biti bolje, to je ono na šta možete da računate i budete sigurni da se nikada neće promentiti.

hladne obloge

pre 9 godina

ako je i 10% botova razumelo šta je ovde rečeno o demaršu, ad memoaru itede, onda je to uspeh!
malo verovatno, pišu se ode i hvale a da nemaju pojma o čemu se radi. a nema pojma ni dobar deo vlade. okovani u lavirintu interesa misle od danas do sutra a posle, lako ćemo.

von Braun

pre 9 godina

Svaka mu je na mestu! Ovo je kao hod po ziletu ali razumem da moramo da izbalansiramo da ne naljutimo EU a da ostanemo istrajni svojoj odluci da ne uvodimo sankcije Rusima. Umiljato jagnje dve majke doji.

sve se okrece u krug

pre 9 godina

I danas dan uništavate poljoprivredu i umesto da iskoristite svaku mogućnost da je povratite na noge vi kočite i uporno je gurate u provaliju.Prodajete firme koje ste vi (političari) uništili a koji su građani izgradili pa umesto da kaznite one koji su nas pokrali vi planirate da skršete radnicima plate.Boljitka nema i dalje seljaci napuštaju sela i odlaze u grad što se odrazuje na sve jeftiniju radnu snagu u gradu a sdruge strane dobijate ukrupnjivanje poseda koji opet oni isti kupuju koji su nas i pokrali.Jedni isti ljudi ista politika a ti glupi građanine aplaudiraj svojoj propasti.

bulldozer

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate, da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.

i onda kad razvijemo onda se isti ti koji su pozivali na razvoj sete da uvezu iz argentine, čilea ili nemam pojma odakle i obore cenu našem proizvođaču da mu propadne sve što je godinama stvarao. e ko vas ne zna...

Mare

pre 9 godina

Casovi patetike i drame. Njegova izlaganja nisu govor vodje već kuknjava. Gde ste videli premijera države ili bilo koga ko odlučuje o nečemu da kaže trebalo bi da se manje troši i bahanalise u javnom sektoru, pa ko ro treba da sredi? Ja? Ovu vest ne bi komentarisao, a nije trebao ni on

Lena

pre 9 godina

Mi postujemo stavove EU ,ali nastavljamo tamo gde smo stali. Nismo se mesali kada su uvodili sankcije Rusiji, tako da ne vidim razlog da ne nastavimo kako smo i do sada radili. Interes drzave treba da je na prvom mestu.

JosipBeogradjanin

pre 9 godina

Vucic je danas pokazao da Srbija ima jasnu politiku od koje ne odustaje ni za milimetar. Mi zelimo dobre odnose sa svima u svetu. Srbija vise nece da ucestvuje u bilo kakvim sukobima, mi se zalazemo za resavanje svih problema putem dijaloga. Bilo bi dobro kada bi se sve sukobljene strane ugledale na Vucica i probleme resavale dijalogom, ova planeta bi bila mnogo bolja i bio bi uspostavljen trajan mir.

ruzica

pre 9 godina

Slazem se sa stavom vlade da ne uvodi sankcije Rusiji. Koliko su nam bitni dobri odnosi sa EU, toliko su nam bitni i dobri odnosi sa Rusijom.

GORAN

pre 9 godina

Vucic i dalje koristi situaciju da su se neki mnogo zaduzili da bi povecali penzije a ne sme da sada kaze da nas je ta EU bombardovala i uzela Kosovo.A tema je bila demars EU.Vucic je veliki prevrtljivac i pun je laznog patriotizma-a vec je zaposlio oko 100 000 svojih SNS kadrova.Dokle ce vise da laze ovaj narod.

my way

pre 9 godina

(my way, 22. avgust 2014 13:11)

Bas trolovski komentar bez veze. Nije Srbiji bilo potrebno da Rusija uvede sankcije zemljama EU za poljoprivredne proizvode da bi Srbija povecala svoj izvoz za Rusiju. Iste uslove su imali srpski privrednici i pre pet godina. Nije Srbiji bio problem plasman na rusko trziste jer su ga vec neki drugi zauzeli vec nedostatak proizvoda. Nisu potrebne Rusiji nikakve subvencije jer njihovo ogromno trziste uzima sve sto je kvalitetno. A nas posao je da povecamo stocni fond i proizvodnju voca i povrca i preradjevina od njih.
(ljubica, 22. avgust 2014 13:33)

"Stav je da ne bi trebalo da suštinski ili značajno proširimo srpski udeo u izvozu na rusko tržište, zamenjujući izvoz zemalja EU", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija to shvata na veoma odgovoran način i da će odgovorno postupiti."

Мора да вам је овај део изјаве промакао, или сте ви ти који тролујете. Дакле, сад прихватамо да не смемо да повећамо производњу за извоз у Русију. Та суштина свега је јасна, све друго је вређање интелигенције.

neobavesteni

pre 9 godina

Vucicu, Vucicu,
Uziveo si se u ulogu velikog vodje!
Ako si tako siguran u svoju doslednu dvolicnu politiku (Rusi ce nas odrzavati u zivotu dok ja gladim sa EU jer me oni kontrolisu) - raspisi referendum SAD da vidis ko je i koliko za EU.
Covece, silujes nam zdrav razum sa svojim palanackim trikovima.

Ћезо рца

pre 9 godina

Добро је што мислимо својом главом и што нико не може да нас уцењује и условљава... Парафраза премијереве изјаве, поновљене у више наврата...

sande

pre 9 godina

Sta je!? Nesto si zabrljao, pa se obracas narodu da bi se "oprao"?!...
Nema Srbiji spasa sa tobom i tvojim nepismenim i potuljenim glasacima i saradnicima! Za njh je samo motika i stap za cuvanje koza.
Tonemo brale sa tobom polako ali vrlo sigurno.
Saznacemo uskoro i zasto su ti izvukli usi sa tim demarsom i koja kazna nam sleduje!

nada 22

pre 9 godina

OVAJ jeste-nije "de-marš" je bio (samo), probni balon, KAO I MNOGO PUTA DO SADA.
NAVIKLI su da "naše" vlade NEreagujui i to je bila "super-taktika" da se građani i "strućnjaci" prepucavaju preko MEDIJA (i komantara), da se okrivljuju i ovi i oni, dok se, posle par dana ne pojavi neki "naš" EVROPEJAC, da nam sve "protumači na evropsko-demokratkom jeziku".
Vučić je dao RAZUMAN odgovor, i nadam se da će i u buduće UVEK reagovati na SVE "EU" (čitaj Nemačke i USA) IZMIŠLJENE NOVE "STANDARDE" I PRAVILA koje treba da važe SAMO ZA SRBIJU. Zar nemaju dovoljno POKORNIH VAZALA, koji moraju da CRNČE za SAMO NJIHOVE INTERESE (ekonomsku i VOJNU MOĆ)?
PS. Na izborima sam dala glas DS-u, ali to nije razlog da PLJUJEM Vučića i kada postupi ispravno.

Aca

pre 9 godina

Mislio sam da posle poklanjanja JAT-a, hotela na Kopaoniku, poljoprivrednog zemljišta, najave smanjenja penzija, ne može da bude gore od toga, ali me Vučić svaki dan demantuje! Diplomatija se tako ne vodi! Idemo u propast! Daje nam se šansa da izvozimo više, da bolje živimo, ali čovek neće, pa neće!

vojin

pre 9 godina

Ovog coveka su Brisel i Berlin i doveli na vlast,kao i dve prethodne vlade, pa sta ocekujete - da ih odbije? Naravno da je ovo rad u korist sopstvene stete, jer Srbija grca u ekonomskom haosu. A demagoska prica koja o tome da je EU najveci pratner Srbije je demagoska - ko je Srbiji kriv sto nije iskloristila visegodisnji povlasteni polozaj za uvoz na rusko trziste? Sve vlade Srbije NISU SMELE TO DA RADE upravo od EU. Gradjani su glasali za ovakvu politiku i to ogromnom vecinom. Ono sto ste hteli Srbi i gradjani Srbije - dobili ste. Imamo vodju, imao naunisonije medije u srpskoj istoriji (Slobo je bio mala maca) i dobicemo to sto cemo dobiti. Upamtite, kada odu ovi Vucicevi i Tomini, Slobino doba izgledace kao romantizam, a DOSOVO kao mala nezgoda. A ova manatra da Srbija nece uvoditi sankcije Rusiji je3 UNREBESNA. Kakve to sankcije Srbija moze da uvede Moskvi, a da se Moskva zabrine? Kakav narod / takav vodja.

Vladan

pre 9 godina

skandal!!!! ko prica o fer odnosu???
eu nije zastitila srbiju 1999 vec je ucestvovala u razaranju i ubijanju neduznih. sta sada vise zele? ko ih uostalom vise i pita za bilo sta! fuj!!!
vucic ide protiv intetesa sopstvene drzave! zar to nije ocigledno? To je nedopustivo!!!
eu fasisti i dalje diktiraju politiku srbije.
sramotno!
vlada mora pasti!

Dzondzula

pre 9 godina

Srbija ima cvrst i odlucan stav, hocemo u Evropu ali ne mozemo da uvedemo sankcije Rusima ili da se odreknemo Rusije. Svaka cast premijeru na balans politici koju vodi i nadam se da ce Srbija iskoristiti svaku sansu koja joj se pruzi.

MILE DJURIC

pre 9 godina

Srbija mora da zastiti sebe i sopstveni interes ,ne mesamo se u sukob velikih sila i nikom necemmo uvoditi sankcije jer bi tako samo sebi naudili.

mislite o tome, robovlasnici

pre 9 godina

Sve donedavno sam bio snažan zagovornik pridruživanja Uniji. Sada čvrsto verujem da bi to za Srbiju bilo kobno. A takvih kao ja je u Srbiji jako mnogo.

Ovce za EU

pre 9 godina

Posle ovoga sam siguran da Juzni tok ne ide kroz Srbiju. I da, imacemo najskuplje gorivo u Evropi, posle Bugara. Ipak smo mi i Bugari "ruska braca". Konacno su pale maske. Rusija ovde nema sta da trazi, a ni mi u Rusiji. Ako ne daj boze EU izgubi od Rusa (energetski i ekonomski), a po svemu sudeci hoce, bolje da pocnemo da skupljamo granje, jer drva za grejanje nece biti dovoljno.

bgd

pre 9 godina

A zašto bi država davala subvencije?
Tržište Rusije je otvoreno, konkurencija je smanjena.
Ovo je šansa i za izvoznike i za državu (budžet) koja samo teba da pusti da se trgovina sama razvija, a ne da sama sebe zakida subvencijama. Mi sankcije nismo uveli, ne možemo da zabranimo trgovcima da rade.

Zbunite zavesu, spustio sam se

pre 9 godina

Znaci da se Europa zabrinula da cemo da izvezemo ono sto nemamo a i mi smo koj obecali da to necemo da uradimo !!!

Kanjevac

pre 9 godina

Vidim Brisel pozdravlja izjavu Vucica, znacu nemamo probklem sa njima. Takodje, ne prekidamo izvioz u Rusiju, sto znaci da nemamo problem ni sa Rusima.Idealno.

@AleksandarCucu

pre 9 godina

Meni sve to papetično deluje od EU. Uveli ste sankcije,Rusi uzvratili. Otvorila se rupa za izvoz,Srbi uskočili. I sad kao nemojte,nije fer. Pa brate šta oćete od nas!? Da ne zaradjujemo ništa od izvoza,a ovamo tražite da vam vratimo € ,kako?! Jedino da svaki Srbin kupi po 5 Fiat 500 L pa da vratimo pare...

Pantagruel

pre 9 godina

Постоји начин да се и ово изврда, тако да и вук буде сит и овце на броју.

Наша држава не мора давати субвенције и гаранције за извоз пољопривредних производа на руско тржиште, али исто тако не сме ни спутавати приватну иницијативу. Ако руске банке које већ годинама (уз све потребне дозволе) легално послују на српском тржишту буду одлучиле да покрену програме за кредитирање или субвенционисање извоза пољопривредних производа наших приватних произвођача у Русију, нема закона на основу ког би Влада могла и смела да их спречи у томе. Нама тренутно треба спољна политика кнеза Милоша Обреновића.

ko je do sada branio?

pre 9 godina

Vucic vam je dobro rekao, imali smo mi povlascen trgovinski sporazume sa Rusima i ranije, i niko nam nije branio da profitiramo na tome, pa opet nesto nismo profitirali. Mi trenutno ovakvi kakvi smo nismo u stanju da osvajamo bilo cije trziste.
Naravno, protivnici EU i rusofili, u ovome vide odlican alibi da se ta nasa nesposobnost svali na EU.
Al zapitajte se i sami ljudi, mi taj povlascen sporazum sa Rusima imamo jos od vremena Milosevica (vec deceniju i po), i do dana danasnjeg nismo uspeli da bilo sta bitno uradimo na tom trzistu. Cak i u vreme onih vlasti koje su bile proruske (Milosevic, Kostunica, pa delom i Tadic), mi nikada nismo umeli da iskoristimo taj sporazum.

vrzinokolo

pre 9 godina

A da malo ode na godisnji odmor,duzi,bar da ne slusamo najave najava od danas do sutra,preko nedelje prosle i one prethodne i buduce. Strasno i molim bar medije da nas sa EU i Rusijom vise ne zamajavaju.Imamo pametnija posla, ide zima,jesen,skolska godina,skuplja struja,zimnica,los prevoz,manje plate. A sta ko rekao i kako rekao i kako je reagovao pera postar.Manite nas vise,ubiste nam i ovo malo mira u glavi.Neka nam bar neka ganglija u mozgu i celija budu odmorne i ciste od izjava politicara i gromkih vesti,kao da je Isus sisao na zemlju.

šumadinac

pre 9 godina

(Lemi, 22. avgust 2014 13:18)
Ma ni ja ne gledam španske, turske, indijske serija...Kad bi se lagali!A Srbija ne može da ispuni prema Rusiji ni ono ranije potpisano. Kakvo proširenje izvoza i pokrivanje drugih?

Hissar

pre 9 godina

Jos jednom smo pokazali nasu opredeljenost ka punopravnom clanstvu u EU, ali i nasu posvecenost ka razvijanju dobrih odnosa sa svim zemljama sveta, narocito sa Rusijom sa kojom imamo najbolje odnose u istoriji.

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

ovaj covek vise ne zna gde udara,on vise ne zna ni sta prica,ni sta radi i treba da ode, ovaj sns je bio velika greska,lazna nada ovom namucenom narodu,ali problem je sto nema opozicije,sto nema drugog izbora,narodu srbije se crno pise sa ovdasnjim politicarima!!!

grbela

pre 9 godina

Verujte ljudi, da bolje od ovog nije moglo! Nije narusen odnos sa EU a nismo se ni zamerili Rusima! Realno, nece Rusi umreti zbog naseg "neefektivnijeg" uvoza, imaju oni zalihe i ne zavise od EU a kamoli od Srbije. Oni samo treba da ispadnu do kraja fer i da nas razumeju kad nam EU postavlja razne zahteve!

Cives.rs

pre 9 godina

Ljudi, ako neko ne vidi da se ovaj covek igra s nama, da su glave sve usijanije, mislim da ima problim, problem koji ce se povecati i prosiriti se na sve stanovnike Srbije. Cil je je vlast, samo vlast, iako, iskreno ne sumnjam u dobre namere, cini mi se da mu samokontrola popusta - one druge kontrole smo se odrekli na izborima.

Ja

pre 9 godina

Pitanje za sve rusofilske nobine, sta ako EU uvede Srbiji zabranu transporta robe (koja ide za Rusiju) preko teritorije EU? Kako cemo izvoziti onda i to sto sada izvozimo? Naravno da ne razmisljate, jer da imate sa cime da razmisljate, ne bi bili rusofili.

Konfucije

pre 9 godina

Manje price vise rada.Da se cutalo i izvozilo EUropa bi isto cutala i zmurila na jedno oko. Ali neko je izgleda pobegao iz I razreda jaslica kada su ucili decu da prvo skoce pa onda sazovu konferenciju da bi rekli hop.

nevermind

pre 9 godina

A da postujete vi malo gradjane Srbije i njihov novcanik? Mislim da Evropa nije ugrozena od nas koliko smo mi ugrozen od nje. Propustiti ovakvu priliku je ravno pucati sebi u stopalo dok se trkate na 100m sa Usainom Boltom. Mislim da je vreme da nasi politicari zastupaju politiku svoje zemlje i to ekonomsku politiku.

tetreb

pre 9 godina

Poštovanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine poštujemo i stavove EU. S'obzirom da imamo neutralan stav o sankcijama prema Rusiji i da još uvek nismo članica EU, ne vidim razlog da bi trebalo da prekidamo izvoz u Rusiju, koji se, i pre sankcija, kretao uzlaznom putanjom.

toma

pre 9 godina

a zasto je juce sazvao konferenciju na kojoj ce odgovoriti na demars, da bi danas izjavio kako nije ni dobio demars, sto su juce i potvrdili ljudi iz EK?
sad su kao novinari pogresno preneli, kao da sme neko nesto da napise u srbiji a da se to ne odobri u nemanjinoj.
samo je bez veze zbunio botove koji su sinoc celu noc pisali kako ce da im odbrusi danas, da bi danas potpuno promenili pricu kako demars ne postoji i kako smo najbolji drugari.
sve u svemu, kako EU svira mi igramo, nemamo nikakav suverenitet.

dejan

pre 9 godina

Toliko o slobodnom protoku robe i kapitala, otvorenom tržištu i konkurenciji. Crnjak je da mi trgovinski ugovor sa Rusima imamo godinama i nikada ga nismo iskoristili u pravoj meri. Uostalom imamo toliko male kapacitete da ne bi zauzeli "prijateljima iz EU" više od par promila "njihovog" tržišta u Rusiji.

Zole

pre 9 godina

Srbija treba da izvozi svoje poljoprivredne proizvode u Rusiju a kupuje jeftine poljeprivredne proizvode iz EU koji su bili namenjeni za izvoz u Rusiju. Saf mozemo da pridajemo Rusima naše proizvode po prihvatljivim uslovima i kupujemo od EU njihove proizvode po mnogo nizim cenama nego sto smo do sad mogli.

ivan

pre 9 godina

‚‚....moja lična politika koju sam predstavljao u izbornoj kampanji.‚‚ eh gospodine predsednice sta ste vi sve predstavljali u vasim izbornim kampanja u zadnjih 20 i kusur godina. mozda se vi toga dobro secate, ali i deo naroda takodje.

Milica Zoric

pre 9 godina

Srbija se bavi sobom i stiti svoj interes ,naravno da ce postovati Eu i njene odluke ali ako se ukaze mogucnost da se izveze nesto vise u Rusiju da ce mo to i iskoristiti.

a kakva mafijaska drzava

pre 9 godina

ovoj zemlji nema pomoci dok je ovaj poslusnik na vlasti, nece da poveca izvoz robe al oce da smanjuje penzije i plate, ne postuje interese svoje zemlje nego slusa sta mu druge zemlje kazu, ne slusa svoje radnike vec slusa strane kapitalste, uzas ko nam vodi zemlju

M*rš bre!

pre 9 godina

Ala si im demarširao,svaka ti čast!A i ove što su dobrovoljci pa hoćeš da preduzmeš mere protiv njih,nisam siguran da ti ta valja.Koliko se sećam uz Šešelja ste i ti i Toma pozivali narod na dobrovoljnu odbranu svete Srpske zemlje u Slavoniji,BiH,Hrvatskoj pa niko nije odgovarao..
Otišli ljudi da zarade neki evro kad već u Srbiji posla nema,a posao ko i svaki posao,svako radi ono šta ume,jbga!?

dGrujica

pre 9 godina

Mi kao narod još imamo tikove od skorije istorije, previše se trzamo i štrecamo. Evropa traži da ne delujemo suprotno od njihove politike. Ne traži da uvodimo sankcije Rusiji, samo traži da država ne uvodi dodatne podsticaje za izvoz hrane u Rusiju. Kao što je Vučić rekao ponašaćemo se u skladu sa tim, znači nema problema. Naš daleko veći problem je što ni do sada nismo izvozili više, u Rusiju ili bilo gde drugde. Tu smo isključivo i jedino mi sami krivi jer ne možemo da se složimo i dogovorimo međusobno.

milan

pre 9 godina

Nije sija nego vrat, Vucicu to je tvoje prepricavanje da jedni mogu shvate ovako a drugi onako kome kako odgovara a u sustini nista ne menja u stvari.

Jovan

pre 9 godina

Ljudi šta je vama?
Srbija je bila pod sankcijama i ko je preuzeo tržišta na koje smo mi izvozili?
Naravno kandidati za EU koji su danas članice iste, zar to nije licemerno?

Lemi

pre 9 godina

Dakle, rekao nesto novo - nije, vrti istu pricu!
Rekao 'ne' Evropi - nije, podvio rep, opet!
Rekao 'da' (podrsku) Rusiji - nije, opet preskocio!
Skrenuo sa teme i opet poceo da deli lekcije, trlja nos i napusava - naravno!

Nisam ga gledao i nemam nameru da se maltretiram jos jednim ispraznim, predugackim i suvislim monologom koji nema ni glavu ni rep. Samo mi recite, je l' opet u nekom momentu krenuo bahato i arogantno da se dernja i macuje sa nekim imaginarnim zlotvorom iz svoje price (tajkuni, domaci lenjivci, opozicija, zla sudbina, 'hiljadugodisnje' poplave, itd.)?

IgorIGI

pre 9 godina

Napokon neko ko ima stav i ne menja svoje mišljenje zato što nekom "većem" ne odgovara trenuto stanje. Vlada Srbije je tu da orvenstveno štiti interese građana Srbije, što je upravo i potvrđeno.

Stop cenzuri !

pre 9 godina

Dobro,i kako drzava i narod finansijki da napreduju ako nema povecanog izvoza i pomoc drzave?
pa sve te drzave koje nam brane sad da prosirimo trziste sa Rusijom su pomagale svoje firme!
ovo je klasicni monopol od strane EU.
SMESNO!

Daca

pre 9 godina

Ja sma zaista za EU, uvek bih glasala na referendumu. to je civilizacijska tekovina. Medjutim, nama treba posao.. ako moze da e podigne proizvodnja, zapsli narod, treba izvoziti u Rusiju. Treba preziveti dok nas prime u EU. Sa poslom i prihodima, narod ce placati i prevoz i struju, a bicemo i nasmejaniji, i vedriji..

Stefan

pre 9 godina

Demagogija i samo demagogija. Prazne fraze. Nemanje stava. Poltronski odnos. Kukavicluk.
Ja sam za EU. Ali samo ako smo razvijeni i oni ce nas pozeleti u svojoj zajednici, kao Island, Norvesku ili Svajcarsku. Jer moraju da vide da imaju neke koristi od nas. Razvijeni necemo poststi ako zapostavljamo svoje interese, zarad toboze nekog pukog clanstva. Ako se ovako nastavi procicemo kao Makedonija.

Figaro

pre 9 godina

Prestanite da prozivate coveka za svakojake gluposti. Jedini je kome je stalo da ostvarimo maksimalan interes i pokrenemo privredu na pravi nacin. Ne ugrozavamo nikog, zasto bi to nekom smetalo sto imamo takav stav.

Dusko

pre 9 godina

@(Miki, 22. avgust 2014 12:20)
Razjasnio je situaciju pošto ste vi odmah počeli da spekulišete i da govorite kako moramo hitno da se odlučimo ili EU ili Rusija samo dižete tenzije bespotrebno!

Washington

pre 9 godina

Zaboravljamo da je Srbija ta koja zeli u EU, znaci mi smo ti koji zelimo da se prikljucimo a ne oni, mi njih treba da ubedimo a ne oni nas, zato i moramo da igramo po njihovim pravilima. Ako necemo, nema problema, nema EU za Srbiju, prosto. Tu EU ne gubi mnogo uopste.

Samo kako se ovaj Vucic ponasa, prica ljudima kao da su mala deca, kao da su svi kriminalci, pa upozorava. Strasno. Jel se on obraca odraslim ljudima ili deci?

marko, nis

pre 9 godina

@Anwalt
Uz koje to prepreke Srbija izvozi u EU? Znas li o cemu govoris? EU je skinula sve carine na uvoz iz Srbije jos kad je Milosevic pao 2000. 70% izvoza je u zemlje EU...sta pricas ti?

Velinka

pre 9 godina

Jedini politicar sa vrha do sada koji ima svoj stav, koji iza njega stoji a pri tom nikog ne ugrozava vec zastupa nase zajednicke interese.

пих

pre 9 godina

Суштина је у томе што код Руса по њиховом закону не постоји авансно плаћање, а нашим пољопривредницима и воћарима треба новац како би успели да испоштују договоре са русима...Дакле нема субвенција нема извоза, држава сама себе блокира, да не поверује човек. Па све земље "трећег света" профи тирају да санкција Руса према ЕУ, погледајте само египат и договор две земље на недавном састанку... А што се нас тиче има још једна ствар што је влада и ЕУ превидела а то је Збер банка која се данас објавила да је спремна да да повољне кредите за наша пољопривреднике...Искрено ми се чини да како год да одкренемо Руси стално поентирају и добијају, како код нас тако и на светској политичкој и економској арени...Једноставно, научили су правила игре, а ми?

sve je rečeno

pre 9 godina

Više puta je istakao da će se Srbija ponašati prema svim preporukama, da neće podsticati izvoz u Rusiju, ali i da joj neće uvoditi sankcije.

Dakle taj "ed memoar" je prihvaćen, neće se podsticati proizvodnja, tako da dragi proizvođači od uvećanja kapirala, razvoja zemlje i blagostanja čak i kada imamo priliku da ostvarimo, neće biti ništa, jer je premijer obećao EU da se mi nećemo "prekomerno" razvijati i time ljutiti naše EU "priajatelje".

змај од ноћаја

pre 9 godina

Једино право решење за Србију је да прати свој интерес, а да се не прси пред силама које могу у зубима да је носе.

Da li smete da objavite,,,?

pre 9 godina

@
@sheki Zasto je EU neprijatelj Srbije? Dokle cete vise traziti vecito krivce u drugima, ......... Zar stvarno mislis da malena Srbija od 7,3 miliona stanovnika nesto znaci na svetu da nas bilo ko mrzi ili voli? Na izborima je Srbija glasala skoro sa 90% za stranke koje su za ulaz u EU! U cemu je onda problem!? Vi bi u EU........lazem se da bi bilo mnogo bolje kada bi mogli zauzeti mesto EU u izvozu u Rusiju, ali kao zemlja clanica imamo obavezu da sprovodimo politiku EU. A vi i dalje trazite krivce u Vatikanu, EU, Americi i Marsovcima. Samo vi nikad niste krivi.
(TOMMY, 22. avgust 2014 12:50)

Slazem se da EU nije neprijatelj Srbije. Pre bih rekao da je to odnos cobanina i marve, pa daj da vidim sta sve moze da se iskoristi i koliko moze da se zaradi od stoke!
Mislim da niste shvatili post! Covek nece u EU i misli da je narod glasao ne znajuci sta je nas put ka EU, da li cemo ikad stici tamo (uzevsi u obzir i to kakvi smo mi), kao i to koliko nas je to kostalo, koliko kosta i koliko ce kostati (sto na neki nacin i objasnjava odnos EU prema Srbima)!
I da dodam mi nismo clanica EU pa da je normalno da sprovodimo EU politiku! Jedino normalno je da sprovodimo srpsku politiku, ali na zalost na ovim prostorima to vec odavno niko ne radi!

Natalija

pre 9 godina

1990 -2000 je sve otišlo dodjavola pa i poljoprivreda.
1990-2014 pošto ne proizvodimo dovoljno hrane mi je uvozimo.
Na gubitku je država i naš narod koji mora da kupuje hranu, izbor je slab a roba skupa.
Ps. Korist imaju samo nakupci, sada ruski nakupci sa kajlama i poneki naš seljak.

Tja....

pre 9 godina

Ako je ulazak u EU strateški cilj Srbije, onda moramo da radimo šta nam EU naredi. Da li je to u formi demarša, ed memoara, mejla, sms-a ili goluba pismonoše, nebitno je. Naša nevešta, providna, lažljiva uvijanja ne prolaze - ne može oboje, BRE! Ili pokušavamo da uđemo u EU i time ulazimo u otvoreni konflikt sa Rusijom, ili odustajemo od EU i prilazimo Rusima. Ona narodna - mi bi da se j, a da nam ne u - e to nema ni u filmu. Generalna podrška u narodu za ulazak u EU postoji, osim što pokušavamo da ne kažemo glasno da i sam put ka EU, a kamoli zvaničan ulazak, podrazumeva priznanje "Kosova", aktivno učešće u razgradnji Republike Srpske, vrlo verovatno plaćanje ratne odštete BiH i Hrvatskoj, daleko širu autonomiju Vojvodine i novi status Raške, te potpuno prilagođavanje zakonima EU, koji podrazumevaju smanjenje državnih troškova, od plata preko penzija i svih subvencija koje država daje. Dakle, rušimo državu po svakom osnovu. Ako smo na to spremni, onda ok. Ja mislim da ne treba da ulazimo u EU i da je jasno odbijanje da se povinujemo nekakvim "non paper"-ima iz Brisela dobar početak. S druge strane, kamarili na vlasti je od Srbije daleko bitnije da na vlasti i ostane, te ne sumnjam da će Rusima ubrzo uvesti i sankcije, samo što će ih nazvati nekako drugačije, valjda računajući na poslovičnu i masovnu retardiranost u Srbalja. Pravo rečeno, ni ne greše mnogo - zaboravili smo mi i mnogo bitnije stvari od sankcija "tamo nekim Rusima, koji nam i inače ništa nisu pomogli", zar ne?

Zoran

pre 9 godina

Dobijanjem zvanja "kandidata" za članstvo u EU izabrali su stranu,e sad ima da igraš kako ti se kaze ako zelis da budes clan iste.Ukrajina isto zeli u EU znaci po tome i na njihovoj strani moras biti vise nego na Ruskoj.A bas to sto neki pisu da nas ne vole,tim gore, moras biti veci papa od samog pape.A običan narod će ispaštati najvise i ovako vecina zamislja EU kao robnu kucu u koju uđeš uzmes sve sto ti treba i nista ne platiš.

braćela

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja u teškoj ekonomskoj situaciji, koja zavisi i od EU, i od Rusije, pa zbog toga možda, da bi udovoljili EU bi trebali da pristanemo da ne povećavamo izvoz u Rusiju, ali bi trebali da nastavimo da izvozimo ono što smo i do sada izvozili u Rusiju.

Pametnjaković

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.

To ti treba da kažeš tajkunima kojima ti i tvoje drugarice i drugovi, iz tvoje i iz drugih političkih partija Srbije, dajete privilegije da budu iznad i izvan zakona, dajete subvencije od para koje nama ostalima uzimate, itd., a ne da soliš pamet paorima i stočarima koji rade marljivo svoj posao ali ne mogu od vas parazita.

Balans

pre 9 godina

Covek radi u interesu nas Srba bili mi rusofili ili evropejci. Lepo je rekao da postuje zahteve EU ali da su bespotrebni jer Srbija nema sta da izveze. Nece se ljutiti ni jedni ni drugi :D Tesko je balansirati izmedju 2 sile, za sada mu dobro ide. I ja takodje pozivam sve ljude da prvo procitaju a onda lajkuju ili dislajkuju. Ne shvatam kako je moguce da bilo ko daje dislajk nekome ko poziva narod da placa struju, placa gradski prevoz, nekoga ko malim smanjenjima plata i mozda penzija pokusava da spasi drzavu. Kakva god bila proslost gospodina Vucica mislim na SRS ratove itd, ocigledno je da se ljudi vremenom menjaju, t.j kada dodju na vlast shvate zapravo gde su i sta su. Lako je opoziciji da stalno nesto negoduje a oni su bili opozicija jako dugo. Covek je zaista za sada odgovoran i treba da nastavi, medjutim ako skrene sa puta gde je krenuo svi cemo prepoznati i kazniti na sledecim izborima.

POG

pre 9 godina

Једино право решење за Србију је да прати свој интерес, а да се не прси пред силама које могу у зубима да је носе. То је најтеже, имати самосталну, независну државу. Много је лакше бити под протекторатом било кога. Мислим да Србија има први пут државника,који свакако није без мана али који је спреман да нам обезбеди независност, а тим и значајнију позицију на међународној сцени. Молим Србе, да први пут размисле о речима које су им упућене и да просту демагогију (на било чијој страни) и филозофирање замене радом и трудом за нашу болју будућност. Живела Србија!

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Premijer je precizirao i da Vladi nije upućen demarš, već niža forma, ed memoar, u kom se iznosi stav da bi subvencjie, državni krediti ili garancije za izvoz u Rusiju bili posmatrani kao "nefer i neprijateljsko ponašanje".

A ovo što radi EU je "fer i prijateljsko ponašanje"?!E moj premijeru,"spustio si loptu". Zbog imaginarnog i "maglom obavijenog" ulaska u EU mi vodimo računa o tuđem interesu a svoj zanemarujemo....Od juče,ja sam protivnik ulaska u EU a tako ću se izjasniti i na eventualnom referendumu.

Mi smo kao klinci koji na ledini,sa strane,posmatraju kako stariji momci igraju fudbal i molimo ih da nas prime u ekipu dok nas oni uslovljavaju i smeju nam se u lice,nemajući nameru da nas prihvate,jer smo spremni da uradimo sve što njima padne na pamet.

KUPUJMO DOMAĆE I KUPUJMO ONO ŠTO NIJE PROIZVEDENO U EU!....Znam da im nećemo puno nauditi ali ja se lepše osećam jer bojkotujem njihovu robu a ne oskudevam ni u čemu.

milos

pre 9 godina

a cemu mi cvilimo izracunaj pa kud bolje svim srcem..i kraj ne moze se vise sediti na dve stolice..ocemo jos da se izvinjavamo nekom sto prodajemo paprike..cime nas plastite Prekinute taj cirkus i ako od Rusa ima para nema stajanja.Da ne bismo mi slusali moralne kritike od moralnih vertikala

Che

pre 9 godina

To je ta demokratija slobodna trgovina bez monopola moderni sistemi,lep zivot za male zemlje u EU gde su sada evropejci da mi objasne sta je ovo...Demokratija plus nasi politicari marionete je ovo stanje bolje ne moze moze samo gore...Ne verujem prorocanstvu ali tamo pise da ce Evropa biti siromasna i to ide ka tome barem smo navikli znamo sta je to...

my way

pre 9 godina

Dakle, u prevodu, mi cemo pokorno poslusati ad memoar EU i necemo povecati proizvodnju i izvoz u Rusiju, iako za to imamo ekonomsku situaciju i nevezano za Ukrajinu i sto zapravo treba konstantno da radimo svo vreme kako bi iskoristili cinjenicu da mozemo da izvozimo bez carina i sto jos ne mozemo da zadovoljimo potrebe Moskve, a ne cele Rusije.

Steva

pre 9 godina

Nećemo podsticati i uvoditi subvencije za izvoz?! Ovakve odluke su direktno kršenje Ustava. Radićemo na sopstvenu štetu da bismo jednog dana možda imali nekakvu korist.

moje ime

pre 9 godina

Ljudi, vidim da su ovde na komentarima opet najglasniji oni koji su ceo zivot isli parolom, 'ma neka bude opet rat, ako meni ne valja, neka sve bude unisteno'.

Takvi su devedesetih Srbiju odveli u ponor, dobrim delom smo zbog toga danas najstarija nacija na svetu posle Japanaca, koji su prvi samo zato sto imaju najduzi zivotni vek. Srbi imaju ispodprosecni zivotni vek. Da smo samo malo bolji u tom smislu, prestigli bismo i Japance.

Pa gde ces dalje? Dotakli smo samo dno. Ali ne, nekom ni to nije dovoljno. Hocemo dalje.

Vidim ovde svi pozivaju na referendum.

Pa da sutra bude referendum EU ili Rusija. Da moramo da se izjasnimo, siguran sam da bi makar 70% ljudi reklo EU.

Zasto? Pa zato sto se ne granicimo sa Rusijom, nego sa EU. Ne mozemo da premestimo nasu teritoriju ni u Aziju, niti u istocnu Evropu.

Ali nije to jedini razlog. Evo recimo - ovaj.

EU = zajednica svih Evropskih zemalja(trenutno ima 28 clanica sa tendencijom daljeg rasta). Tu zivi 28 NACIJA!!!

Rusija = 1 drzava. Dakle, dilema je po vama da li da saradjujemo sa Francuskom, Nemackom, Britanijom, Italijom, Spanijom, Madjarskom, Grckom, Poljskom, Slovackom, Ceskom, Kiprom, Portugalijom, Irskom, Svedskom, Finskom, Danskom, Holandijom, Belgijom, Austrijom i ostalima ili sa Rusijom.

Ako vec moram da biram, izbor je veoma, veoma JASAN.

Nemam nista ni protiv koga. Ne bih voleo da ovako moram da se opredeljujem, ali da moram, ne bih se razmisljao ni sekund. A nadam se ni ogromna vecina ljudi.

perkan

pre 9 godina

Pravi diplomatski odgovor srpskog premijera, prihvatio je neke sugestije nasih evropskih partnera, ali istovremeno im je stavio do znanja da necemo odustajati od dobrih odnosa sa Rusijom,a posebno da im necemo uvoditi sankcije...

Kamen spoticanja

pre 9 godina

"Moram reći da u toj poruci EU nisam razumeo jednu reč, a to je solidarnost sa zemljama članicama EU. U čemu solidarnost? Pa nas niko nije ni pitao kada su uvodili sankcije Rusiji niti nas je iko išta pitao o kontrasankcijama Rusije. Da li je moguće da mi koji nismo ni krivi ni dužni i koje niko ništa nije pitao, pa zar je moguće da mi budemo krivi i jednima i drugima", rekao je Vučić.

Mislim da će ta jedna reč skupo da nas košta. Uostalom, i "da" je samo jedna reč.

anti-bot

pre 9 godina

botovi ce sada da budu u soku dok im ne stigne uputstvo iz centrale kako da se ponasaju. Ova konferencija je najavljivana u vesti juce, pa ponovo jutros, ocekivali su da ce VelikiVodja da odrzi govor i ocita bukvicu zapadu da se sa Srbijom ne igraju, da im kaze TISINA TAMO! NISTA GLUPLJE NIZAM CUO! Ali,naravno u stilu AV tresla se gora, rodioio se mish, a taj mish je upravo on, jer kada se prica sa onim kojima duguje vlast, treba biti snishodljiv i tih. Bitno je da su botovi na obe prethodne vesti dale identican broj minusa svakome ko je napisao da ce ovaj da ljubi skute i papke Brisela u svojoj izjavi, ne vidim da sada kritikuju vodju sto ih je izneverii. Ja se samo pitam jednu stvar:"Da li je morao da pravi konferenciju, ako ce ne samo da predje preko krajnje nekorektne izjave EU i EK, koja je bukvalno ultimatum, koji se kosi sa onim sto propagiraju, a to je slobodno trziste? Zar nije mogao da precuti, a ne da se ovako jadno saginje i daje ulizicke izjave, iako to nije morao? Svi znaju da smo mali i da nismo mnogo mocni, ali da je samo precutao, jer niko nije trazio da se izjasnjava zadrzali bismo barem malo dostojanstva.". Ovako je samo pokazao koliko je ustrahu od svojih gazda, pa se javlja da se ipravda, iako nije kriv. Borisa Tadica su isti ti pustili niz vodu, nadam se da ce i ovog!

dnevno jednu

pre 9 godina

Demars li je pismena li je..
Nego Vucko, trebao si da ljuljnes ladnu kofu s vodom na glavu. Danas bi bio najgledaniji breaking news u svetu.....
(e!e!, 22. avgust 2014 12:32)

Da, ali svako jutro po jednu da ljuljne.Ne zbog gledanosti nego bi verovatno rasterao fantazije iz glave kojima nas ubi.

Miroslava

pre 9 godina

Ako je greh imati stav, onda smo gresni. Ako je greh brinuti o svojoj drzavi i braniti interes naroda, onda smo opet gresni. Sa toliko greha valjda ce nas hteti u EU.

Irena

pre 9 godina

Vucicu pomenuo si integritet Ukrajine i Bosne. Zasto nisi i integritet Srbije sa Kosovom? Jer si i o tome pricao u izbornoj kampanji. Zar celovita Srbija vise nije politika srpske vlade?

@jovan

pre 9 godina

@jovan
Kunem se u Boga da mi je tesko da poverujem da postoje ljudi poput Vas koji pisu tako nesto. Bas to je zapravo i rekao, da neko izvozi brodove, avione i tenkove, a da nama ne daju da izvozimo breskve i jabuke. Bas to sto Vi negirate u svom komentaru koji ce procitati stotine ljudi koji nisu gledali konferenciju. Zasto ljudi? Nije nam Vucic neprijatelj, zbog cega to radite?

drmr

pre 9 godina

ko nije razumeo poentu evo da pojasnim iz ove recenice mozete izvuci sve "Premijer je precizirao i da Vladi nije upućen demarš, već niža forma, ed memoar, u kom se iznosi stav da bi subvencjie, državni krediti ili garancije za izvoz u Rusiju bili posmatrani kao "nefer i neprijateljsko ponašanje".
nece biti subvencija za nase poljoprivrednike i seljake jer je to nefer prema eu koja svojim seljacima daje recimo 400% vise nego mi svojima

Pax

pre 9 godina

Problem je u tome sto prosjecan balkanac misli da se svijet vrti oko njega umjesto da shvati da je oduvijek bio koristen za interese velikih.
Svi smo medjusobno zavadjeni a sad mora po diktatu da se zavadimo i s Rusima!

Schh..

pre 9 godina

Subvencijom o kojoj sam pisao pre par dana kada se jos nije govorilo o njoj bi dodatno inkasirali i podigli bi poljoprivredu na veci nivo ali posto vidim da Vucica ne zanima vece zarada i korist iz ove situacije smatram sebe bahatim i bezobraznim jer ja ne bih slusao clanice neke unije u kojoj nisam. Eto sram da me bude !

ewa

pre 9 godina

Zasto bi se narusavao odnos privrednog razvitka sa Rusijom i zbog cega bi se to postavljalo kao uslov. Ovo je zemlja u kojoj zivi dosta ljudi,treba se razvijati u svakom pogledu,sto i cini sadasnja Vlada Srbije,zato ne sumnjam da ce premijer i za ovakvu situaciju naci resenje i izboriti se prvenstveno za inerese Srbije,samim tim i nas koji zivimo u njoj. Mnogo teze prepreke su resene adekvatnim radom Vlade Republike Srbije,pa ce i ova.

cista ekonomija

pre 9 godina

Srbija je tokom sankcija 90-tih izgubila silna trzista - samo da pomenem tekstilnu industriju gde u veliki Jugoexport i Centrotextil pukli, zamenili su ih istocni Evropljani (oni sa kojim se sada treba solidarisati), Kinezi, Turci itt... da ne pominjem druge srpske industrije (metalopreradjivacka, prehrambena, gradjevinska itt) koje bu bile bacene na kolena tih godina.
Zakon trzista je neumoljiv, jedan od glavnih razloga zasto se vode ratovi, uvode sankcije itt je preraspodela trzista. U tom smislu, Srbija se zatekla u dobroj poziciji i ne treba nista drugo da radi nego da se ponasa trzisno... ni manje ni vise.

Profit

pre 9 godina

Suština je čiji posrednici će zaraditi MILIJARDU evra na izvozu robe iz EU za Rusiju, ali preko "neutralnih" lica, uz procenat od 1%.

Naime, izvoz iz EU u Rusiju vredi opreko 170 MILIJARDE evra, a najbolji "neutralni" posrednici mogu biti naši arapski prijatelji.

Dobro njima, dobro nama, dobro svima, jedino nastradali naivni prorusi u Ukrajini.

ljubica

pre 9 godina

(my way, 22. avgust 2014 13:11)

Bas trolovski komentar bez veze. Nije Srbiji bilo potrebno da Rusija uvede sankcije zemljama EU za poljoprivredne proizvode da bi Srbija povecala svoj izvoz za Rusiju. Iste uslove su imali srpski privrednici i pre pet godina. Nije Srbiji bio problem plasman na rusko trziste jer su ga vec neki drugi zauzeli vec nedostatak proizvoda. Nisu potrebne Rusiji nikakve subvencije jer njihovo ogromno trziste uzima sve sto je kvalitetno. A nas posao je da povecamo stocni fond i proizvodnju voca i povrca i preradjevina od njih.

Optimist

pre 9 godina

Srbija ni u kom slučaju nije ugrožena, jer joj pre svega kapaciteti urušene privrede decenijama u nazad, ne dozvoljavaju da značajnije pokrene izvoz u Rusiju. Tako da nema bojazni od eventualnih packi EU.

raja babeja

pre 9 godina

Ma ljudi moji, da li je moguće da veliki vođa ovako podvije rep pred "nezvaničnim" ultimatum EU? Kobajagi, izvoz u Rusiju nije zabranjen, ali neće biti garancija niti podsticaja; pa šta je to to nego "tiha zabrana"? Kad i sami Englezi postavljaju pitanje Uniji kako to da Francuzi mogu Rusima prodavati ratne brodove, a Srbi ne mogu maline ( naravno, i ostale poljoprivredne proizvode ), otkud onda predsedniku Vlade ove zemlje da javno, slugeranjski izjavi kako će poštovati tu volju EU?! Ako je i od velikog voljenog vođe, previše je.

Zoran Obradovic

pre 9 godina

I tako ce Srbija da podnese teret evropskog osvajanja Ukrajine, a nezaposlenost u Srbiji 30%. Da li ce EU uplatiti odstetu proizvodjacima koji visak ne smeju da prodaju rusima? A mogli smo rusima izvoziti banane - od kako je Vucic dosao postali smo 100% Banana-Republika...Ko zeli u EU nek proputuje Rumuniju, Bugarsku i Madjarsku: plate 200- 400 Evra, cene evropske.U Engleskoj kazu: svi pacovi napustaju brod koji tone, samo se srbi guraju u njega.

zamena teza

pre 9 godina

@
A zasto rusi ukoliko su nam stvarno prijatelji ne kazu da im slobodno uvedemo sankcije jer to oni nece ni osetiti a nama bi znacilo mnogo jer shavataju u koliko smo teskom polozaju i ekonomskom i politickom!?
(ja, robot, 22. avgust 2014 12:39)

Vidite, mi hrlimo da postanemo clanovi organizacije koja je trenutno neprijateljski raspolozena prema Rusiji, a Rusi nam jos uvek nisu ukinuli trgovinski sporazum?!
U teskom ekonomskom i politickom polozaju smo zbog ucena EU, zapravo zbog naseg nerazumnog eurofanatizma, a ne zbog Rusije, koja za nasu shizofreniju ima i previse razumevanja!

Tako da je ovo sto ste gore napisali zamena teza!

Citalac

pre 9 godina

A ko je Velikom vođi dao mandat da pregovara o ulasku Srbije u EU? Kada će već jednom da bude raspisan referendum o ulasku Srbije u EU? Ja ću zaokružiti NE!

sheki

pre 9 godina

Koštunica je bio u pravu za sve. EU nam nije prijatelj, imaju neprijateljski stav prema Srbiji i ovakav odnos prema nama nikada se nece promeniti.

darko88

pre 9 godina

Srbija ne moze ne znam sta da uradi po ovom pitanju,sto Vucic kaze mi i ne predstavljamo neku opsanost po evropske proizvodjace,s obzirom da nam je proizvodnja veoma slaba...

Janez

pre 9 godina

"Poštovaćemo želju EU, to je naš strateški cil, dakle članstvo u EU je nešto što smo govorili i u izbornoj kampanji, za to su se opredelili građani Srbije, to je njihova volja i politika vlade.
Koga bre vi više lažete????????Čija volja?????Pa ajde dajte više taj referendum da vidimo.
Premijer je poručio da ćemo "dok je on na čelu vlade poštovati tuđe interese, ali da nećemo brinuti tuđe brige". On je apelovao na naše privrednike i poljoprivrednike da u svakom slučaju razvijaju proizvodnju pre svega za svoju zemlju, za naše građane, da jedemo naše meso.A izvoz robe u Rusiju????To ne a ,jer je tako htela EU.E Srbijo za koga ste vi glasali...

ivanhoe

pre 9 godina

Ne razumem u cemu je problem da povecamo udeo na ruskom trzistu kad cemo u bliskoj buducnosti i mi biti deo EU. Svejedno koja zemlja EU koliki procenat trzista drzi, sve su to EU braca. E moji Srbi. Kad cete jednom da se opametite i prestanete da dozvoljavate ovakva ponizavanja!

francuska skola

pre 9 godina

Nadam se da se Vucic pravi ludim kad pita "kakva solidarnost", a mozda samo nije isao u francusku skolu... Hocu da kazem, da nista drugo nije ni mogao da procita u tom aide memoire-u... To je standardni recnik i standardna praksa (institucije pisu francuskim realijama, dok samo odnedavno slusaju Nemce (dok se ovi ne nauce diplomatiji).. Samo je njegov odgovor malo nestandardan - ne pricaju tako zemlje clanice medju sobom kad se ne slazu.. Vucku treba insajder ili makar neki nas francuski djak...

Pedu

pre 9 godina

Dobro, nećemo (i ne moramo) uvoditi sankcije Rusima, ali ćemo zato da uvedemo sami sebi sankcije na izvoz u Rusiju, jer tako "partneri" iz EU traže.
Meni to na TO liči.

Pravi stav

pre 9 godina

Niti imamo kapaciteta za preotimanje udela EU na ruskom tržištu, a što kaže Vučić subvencija je i previše, tako da ovaj demarš EU vidim kao novi pritisak za udaljavanje od Rusije, što se neće dogoditi.

Vladan

pre 9 godina

Ništa ja tebi ne verujem! Znam samo da su Kinezi na gradilištu, rođeni posle Brozove snrti, klicali "Dobar dan, novi Tito" i da je to delovalo kao farsa. Uvropska unija i Rusija nemaju istu politiku a ako Srbija želi u EU onda nema balansiranja, to je mogao Broz ali ne zato što je bio jak nego zato što su mu tu ulogu dodelile svetske sile. Njegov osnovni zadatak bio je da odvrati od Moskve zemlje Afrike i Azije koje su se oslobađale kolonijalizma, zato su Čerčil i Ajzenhauer u Brozu tražili saradnika kao lidera pokreta nesvrstanih.

Joe

pre 9 godina

Strašno je koliko smo jadni.
Čoveče, zar ne vidiš da ne možeš voditi takvu politiku.
Il si vino, il voda.
Budi bugar, hrvat, rumun ili budi srbin.
Uostalom, ako budeš bugar, ne vidim zašto nam treba sav ovaj aparat koji toliko košta.
Postavit ćemo par ljudi da provode EU politiku i to je to.
Čemu sav ovaj trošak novca i energije.
Narod bi shvatio., možda i podržao.
Svaka opcija je bolja od ove.

Jastreb

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.
E pa za poslove prepakovanja je veliki majstor Kole "šećeraš", a čini mi se da će opet imati neku zapaženu "državnu funkciju"

kontra

pre 9 godina

Pa dobro... Neka Rusi ne traze garancije. Zar ne moze to od banke da zavisi? Nego, ako nije zvanicno dosao zahtev, non paper, ko ga je uputio? Koja institucija/osoba? Ili moze ko 'oce? A o ljudima koji upravljaju Evropom se slazem sa Britancima, Faradzem i Kameronom.

huh

pre 9 godina

Pa sad, pitanje je dal su gradjani Srbije za ulazak u EU, stvari se menjaju, referenum je najbolje resenje...
Sto se tice ostalog, nista novo, u principu svasta bi on njima rekao (ono sto stvarno misli) ali ne sme, tj nije u poziciji, samim time,mudro...

Mile

pre 9 godina

Na putu ka EU, godina cetrnaesta. Ocigledno je da ne mozemo ostati neutralni
(Logikus prajm, 22. avgust 2014 12:32)

Mozemo itekako, samo se treba drzati dosadasnjeg stava i ne davati ishitrene izjave. Sa velikim zemljama ne moze nista na silu ali zato diplomatija moze da odigra veliku ulogu.

e majko Srbijo

pre 9 godina

Kaze "daj da obavezemo ratare koji imaju psenicu da drze stoku,al oni nece jer je to 365 dana posla". E moj vodjo,vidi se da nemas dodira sa realnoscu. Pre neki dan je Kostic uzeo i oborio garantovanu cenu repe sa 41e na 34e. Ti imas ugovor i sve al ti ne vredi ni da tuzis jer koga da tuzis,kome?? I ostaje ti samo da cutis i da prihvatis da ces imati gubitak. I kako onda da povecas neku proizvodnju,cemu da se nadas?

Vojislav

pre 9 godina

Diplomatski pametan odgovor. Srbija poštuje EU ali poštuje i Rusiju i ostale. Vlada neće radit protiv EU ali neće i ne može da sprečava firme i privredu da izvoze bilo gde pa i u Rusiju.

Nemaš ti sada ni 15% podrške naroda

pre 9 godina

Evo poplave botova da nam rastumače šta je njihov gospodar p....usti hteo da kaže. A gospodar je izašao pred novinare i kao što se očekivalo podvio rep, "polio se kofom ledene vode po glavi" i demantovao sebe od pre nekoliko dana - STRANCI U OVOJ ZEMLJI NEĆE ODLUČIVATI. HAHAHAHAHAHAHA.

Naredila mu EU da država ne sme da podstiče izvoz u Rusiju, a on naravno podvio rep, i počeo da laže kako Srbija time nije ugrožena, i da nam ponavlja ono što je politika poznata svima pa i EU, da "Srbija neće da uvodi sankcije Rusiji".

Da, neće Rusiji, ali će zato sebi pa neće moći značajno da poveća izvoz u Rusiju.

Sramota koga imamo na čelu države.

Izbori odmah, da se otarasimo EU ucenjivača, i njihovih poltrona u našoj zemlji.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Naš izvoz u Rusiju nije i ne može biti veći od beznačajnog delića udela EU na tržištu Rusije .To je tako iz prostog razloga što nam je privreda i poljoprivreda na niskim granama ,jednostavno nesposobna za tako velike igre .Dakle , u stvarnosti mi ne možemo da ugrozimo ekonomske interese EU .Stvar je u principu a to premijer mekog srca u stvari razume a to je da se ,ipak MORA raditi u skladu sa direktivama EU ,a to govori i tzv ed memoar ((fr. aide-memoire) spis koji treba da posluži kao podsetnik).Stvar je takođe u tome da mi očigledno ni ne vodimo SVOJU politiku ,periodično dobijemo "ed memoar" da nebi skrenuli sa puta i tako ....Ali ne ide mi u glavu kako ovoj dvojici ne pada na pamet ni ostavka ,ništa ....Samo kaže ništa nisam shvatio ,mrtav hladan .Ili su oni užasno mnogo mudri i promišljeni a i vizionari a mi , narod 90% poludebilan pa nikako da shvatimo njihove poteze .

dzonikg

pre 9 godina

Ipak smo kolonija... Ko je uopste pitao narod jer je pod svim ovim uslovima za EU.. Dajte referendum pa da vidimo.
Predsednik vlade se hvali da nece da podrzava izvoz.. E koliko smo jad od ljudi..

ja, robot

pre 9 godina

A zasto rusi ukoliko su nam stvarno prijatelji ne kazu da im slobodno uvedemo sankcije jer to oni nece ni osetiti a nama bi znacilo mnogo jer shavataju u koliko smo teskom polozaju i ekonomskom i politickom!?

Uvek EU, nikad Rusija

pre 9 godina

Vucic konacno rekao nesto pametno, krstim se i levom i desnom rukom. Salu na stranu, ne mogu da ga smislim ali posle ovoga ima plus kod mene. Kamo srece da je Tadic imao hrabrosti za ovako nesto.

Vasko

pre 9 godina

Vlada mora da nađe neki modus kako da oživi sela i proizvodnju! Pašnjaci i livade su nam prazne, kuće po selima puste, a za izvoz nemamo robe! Nema čuda bez rada! Moramo mnogo više da radimo da bi imali!

hours of love

pre 9 godina

Znaci onaj ''demars'' zapravo i nije bio demars kao sto su mediji preneli, posto je za demars potrebno 28 potpisa, 28 ministara inostranih poslova zemalja evropske unije.

Mediji bi trebali da znaju barem elementarne stvari.

kiza bosanac

pre 9 godina

Ala Aca voli kamere , pa sta je on rekao na konferenciji , NISTA !

Ok necemo uvesti sankcije receno vec milion puta , EU rekla uvedite sankcije mi necemo.

Ali vazno je da je bila najava najave najave ove konferencije!

Big easy

pre 9 godina

Da se razumemo kad covek kaze nesto pametno i ispravno treba ga podrzati.Sutra cu ga zbog necega mozda opet kritikovati, nemam pojma.Svi gledaju svoje interese pa sto ne bi i mi.I sta god da uradimo nije dobro.

Aleksandar

pre 9 godina

Mi to shvatamo ozbiljno i odgovorno ćemo se prema tome postaviti. Ne podcenjujemo sadržaj poruke EU. Ali moramo da gledamo svoje interese. Oni izvoze 12 milijardi a mi u najboljim okolnostima trista miliona. Nema šanse da im ugrozimo tržište.

bole

pre 9 godina

trt,mrt, ništa... Podsticaje poljoprivredi uvesti odmah iste sekunde, poljoprivreda nam je u g...ima, baš zbog sankcija EU, 90-ih godina! Zauzeli su naše tradicionalno izvozno tržište... 80'ih je sav gas i ostalo iz SSSR-a plaćan žitaricama, pa je čak ostalo i duga sa ruske strane, po kojem su barter sporazumom nabavljeni MIG-ovi 29 koji su još u upotrebi. Osim toga poljoprivreda ima ogroman udeo u BDP-u Srbije i najbrže može da donese prinos, samo treba neko normalan da donese poljoprivrednu strategiju i da je finansijski i sistematski pomogne. Ovako poljoprivreda i poljoprivrednici se sistematski uništavaju (dobro je da ih još i ima) od satelitskih vlasti slugu EU koja opet milijardama eura subvencioniše svoje poljoprivredne proizvođače! Dakle, radite isto što EU radi svojim poljoprivrednicima - ništa se više od Vas gospodo netraži - finansijski i sistematski pomozite ubogom srpskom seljaku!
A to da su građani za EU, odakle vam to? Kad je bio referendum? Ne zamenjujte teze - Građani su za to da se u Srbiju uvede red u sve po uzoru na EU, tj da se uskladimo sa EU zbog domaćih lopova i hohštaplera. Dakle, da se zemlja dovede u red! To Vam je zadatak, ako vam još niko od građana Srbije nije rekao šta treba da radite. A za EU ima vremena...

Pax

pre 9 godina

Principjelni politicar a pogotovo (u ovom slucaju premijer) trebao bi se ponasati prema onome sto se smatra istinom a ne stalno prema diktatu izvana!
Citav svijet je u krizi upravo zbog takve politike odnosno moralnog haosa!

Bozidar

pre 9 godina

Da, verujem, EU se uplasila da povecati za 19367% obim proizvednje prehrambenih proizvoda, prestati da uvozimo 30% hrane koju pojedemo i da cemo zauzetu njihovo mesto na trzistu Rusije. Realno opasnost ali premijer ce nas spasiti.

Vratio sam se iz prodavnice upravo i samo je hleb srpske proizvodje ostalo iz zemalja okruzenja.

Jare

pre 9 godina

Zašto bi bila ugrožena kad gleda svoje interese vodi politiku u svoju korist? Stvarno ne vidim razlog da budemo ugroženi samo zato što hoćemo da radimo i da svoj proizvod izvozimo.

Stef

pre 9 godina

Koga ovaj zamajava sve je kristalno jasno a on se stalno kao cudi!
Druga stvar je sta se ima za izvoz osim malina i sl. Sve skupa jad i cemer!

Stefan

pre 9 godina

:-) Toliko o nasoj samostalnosti i nezavisnosti:-) Dobro ali Srbija za priznavanje kosova i hapsenja,ubijanja srba na kosovu nije uputila EU da se ponasa neprijateljski:-) Jako smesna drzava

siromaštvo bre

pre 9 godina

Ne može niko da nas stopira da izvozimo ovo malo proizvodnje. NIKO! Isto bih rekao i da Rusija traži da stopiramo prema EU. Vučiću nema čega da se plašiš, svi normalni građani ove države daju punu podršku u povećanom izvozu prema bilo kome. Ovi što su se međusobno svađali, njihov problem.

Anwalt

pre 9 godina

Znaci, stav Unije je da Srbija iako ne moze da izvozi u EU skoro nista ili uz velike prpreke,ne bi trebalo da izvozi ni u Rusiju ni nikuda, zapravo Srbija nema pravo da uradi nista da njenim gradjanima bude bolje. Srbija sme samo da se zaduzuje kod EU po "najboljim" kamatama ikada.

Helios

pre 9 godina

Treba da zbog MH-17 (kojeg je oborio ukrajinski avion po nalogu neofašista koji su terorizmom preuzeli vlast u Ukrajini ali se to i dalje glumeći ludilo pripisuje tkzv. "separatistima" kojima Rusija niti naređuje niti dostavlja oružje) na silu sprovodimo i mi sankcije Rusiji - koja veze nema s obaranjem aviona? Srbija koja nije član EU niti će to biti još tuce godina ako to uopšte ikada i bude, da se dakle Srbi još i tako samokažnjavaju kažnjavajući ni za šta tu krive Ruse? Da se uništi i preferencijalni odnos koji imamo, da dakle gladna Srbija bude još gladnija? Zarad EU koja je bombraduje, sankcioniše, eksploatiše, šikanira, cepa, diktira i prezire bez obzira na svu podatnost toj EU? I tako još više maskira zločin obaranja aviona u mozaiku non-stop NATO-agresije?
Pa naravno! - kad je već 100% ludilo i mi debilni izabrali Parlament od 100% EU-ili-Smrt prevarnih stranaka što da nas ne akaju u mozak 200%?
Posebna je bizarnost da nas od EU "brani" PPV - koja ga je preobratila i kao born-again dala mu ulogu Vožda! I Đinđić je više godina slepo sledio sve iz EU, tek pred kraj je nazreo da nikad, NIKAD-NIKAD ne možeš dovoljno slediti tuđe interese u korist svoje štete - uvek i može i tražiće još...
A PPV je fin, ne laje na mentore, samo jedna reč mu smeta - kakav naljigaviji i najbedniji Reality Show!
EU dominacija u Srbiji je prvo i pre svega znak UMOBOLNOSTI, čak i pre nemorala i neisplativosti, a o poniženju i gaženju principa pravičnosti i pravnost da ne govorimo.

TOMMY

pre 9 godina

@sheki Zasto je EU neprijatelj Srbije? Dokle cete vise traziti vecito krivce u drugima, nekakvim zaverama protiv srpskog naroda i slicnim glupostima? Zar stvarno mislis da malena Srbija od 7,3 miliona stanovnika nesto znaci na svetu da nas bilo ko mrzi ili voli? Na izborima je Srbija glasala skoro sa 90% za stranke koje su za ulaz u EU! U cemu je onda problem!? Vi bi u EU ali pod vasim pravilima kao da EU moli Srbiju da je prime ili kao da Srbija treba da primi EU, a ne obrnuto. Srbija je zemlja ciji politicari vode zemlju ka EU i na tom putu postoje pravila. Kome se ne svidjaju slobodan je da odustane. Pravila su jasna, ako zelis da budes deo EU moras da postujes pravila igre kao sto ih postuju 28 clanica i ostale zemlje kandidati. Slazem se da bi bilo mnogo bolje kada bi mogli zauzeti mesto EU u izvozu u Rusiju, ali kao zemlja clanica imamo obavezu da sprovodimo politiku EU. A vi i dalje trazite krivce u Vatikanu, EU, Americi i Marsovcima. Samo vi nikad niste krivi.

jovan

pre 9 godina

Na licemerje EU koja tolerise izvoz ratnog broda u Rusiju a ne tolerise izvoz malina iz Srbije, ovaj covek izlazi sa informacijom da Srbija nije ugrozena!? Zbog cega si sazivao tu konferenciju za stampu, Vucicu,zbog frazetina upucenih meni? Neka hvala, nije trebalo.

Milan

pre 9 godina

Spokojni? Nismo ugroženi? Samo se pitam, a kakav bi opis situacije bio potreban da ne budemo spokojni i da budemo ugroženi? U državi Srbiji, ovako ojađenoj i neuređenoj, biti spokojan i osećati se bezbedno je isto što i biti potpuno lud!!!

tikvica

pre 9 godina

Ponasas se kao da je EU zatrazila pristupanje Srbiji, a ne obrnuto.
A iz iskustva sa KiM znam da gresim i da ces nas opet preobrlatiti kao sa listom Srpska a ne Srbije

;)

pre 9 godina

Zahvaljujući teatralnosti, pre svega Ljajića i "analitičara", dobili smo šta smo tražili. Može premijer da se prenemaže pred kamerama od jutra do sutra i da se pita šta hoće od nas, na kraju je morao da prizna da ukazanu priliku i da želimo, ne možemo da iskoristimo, jer nemamo proizvod.

Lemi

pre 9 godina

Ovo je najobičnija sugestija da se ne podstiče izvoz, ne koriste subvencije i krediti u većoj meri nego obično zbog proširenja tržišta. Slažem se, da ako idemo u EU, treba to ispoštovati i ne znam čemu tolika fama juče i danas.

jovan

pre 9 godina

Na licemerje EU koja tolerise izvoz ratnog broda u Rusiju a ne tolerise izvoz malina iz Srbije, ovaj covek izlazi sa informacijom da Srbija nije ugrozena!? Zbog cega si sazivao tu konferenciju za stampu, Vucicu,zbog frazetina upucenih meni? Neka hvala, nije trebalo.

Anwalt

pre 9 godina

Znaci, stav Unije je da Srbija iako ne moze da izvozi u EU skoro nista ili uz velike prpreke,ne bi trebalo da izvozi ni u Rusiju ni nikuda, zapravo Srbija nema pravo da uradi nista da njenim gradjanima bude bolje. Srbija sme samo da se zaduzuje kod EU po "najboljim" kamatama ikada.

hours of love

pre 9 godina

Znaci onaj ''demars'' zapravo i nije bio demars kao sto su mediji preneli, posto je za demars potrebno 28 potpisa, 28 ministara inostranih poslova zemalja evropske unije.

Mediji bi trebali da znaju barem elementarne stvari.

sheki

pre 9 godina

Koštunica je bio u pravu za sve. EU nam nije prijatelj, imaju neprijateljski stav prema Srbiji i ovakav odnos prema nama nikada se nece promeniti.

Vojislav

pre 9 godina

Diplomatski pametan odgovor. Srbija poštuje EU ali poštuje i Rusiju i ostale. Vlada neće radit protiv EU ali neće i ne može da sprečava firme i privredu da izvoze bilo gde pa i u Rusiju.

siromaštvo bre

pre 9 godina

Ne može niko da nas stopira da izvozimo ovo malo proizvodnje. NIKO! Isto bih rekao i da Rusija traži da stopiramo prema EU. Vučiću nema čega da se plašiš, svi normalni građani ove države daju punu podršku u povećanom izvozu prema bilo kome. Ovi što su se međusobno svađali, njihov problem.

Lemi

pre 9 godina

Ovo je najobičnija sugestija da se ne podstiče izvoz, ne koriste subvencije i krediti u većoj meri nego obično zbog proširenja tržišta. Slažem se, da ako idemo u EU, treba to ispoštovati i ne znam čemu tolika fama juče i danas.

VALTER

pre 9 godina

U ovako komplikovanim gepolitickim odnosima svaka rec treba da bude omerena I recena u pravo vreme, gotovo kao da se igra partija saha. A Vucic je uvek matira svoje sagovornike svojim izjavama.

my way

pre 9 godina

(my way, 22. avgust 2014 13:11)

Bas trolovski komentar bez veze. Nije Srbiji bilo potrebno da Rusija uvede sankcije zemljama EU za poljoprivredne proizvode da bi Srbija povecala svoj izvoz za Rusiju. Iste uslove su imali srpski privrednici i pre pet godina. Nije Srbiji bio problem plasman na rusko trziste jer su ga vec neki drugi zauzeli vec nedostatak proizvoda. Nisu potrebne Rusiji nikakve subvencije jer njihovo ogromno trziste uzima sve sto je kvalitetno. A nas posao je da povecamo stocni fond i proizvodnju voca i povrca i preradjevina od njih.
(ljubica, 22. avgust 2014 13:33)

"Stav je da ne bi trebalo da suštinski ili značajno proširimo srpski udeo u izvozu na rusko tržište, zamenjujući izvoz zemalja EU", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija to shvata na veoma odgovoran način i da će odgovorno postupiti."

Мора да вам је овај део изјаве промакао, или сте ви ти који тролујете. Дакле, сад прихватамо да не смемо да повећамо производњу за извоз у Русију. Та суштина свега је јасна, све друго је вређање интелигенције.

Uvek EU, nikad Rusija

pre 9 godina

Vucic konacno rekao nesto pametno, krstim se i levom i desnom rukom. Salu na stranu, ne mogu da ga smislim ali posle ovoga ima plus kod mene. Kamo srece da je Tadic imao hrabrosti za ovako nesto.

IgorIGI

pre 9 godina

Napokon neko ko ima stav i ne menja svoje mišljenje zato što nekom "većem" ne odgovara trenuto stanje. Vlada Srbije je tu da orvenstveno štiti interese građana Srbije, što je upravo i potvrđeno.

x man

pre 9 godina

Poljoprivreda je nasa sansa i mi moramo uciniti sve da osposobimo sve kapacitete i napravimo snazan proboj na trziste Rusije ali i sva druga trzista.

osmeh

pre 9 godina

Svidja mi se sto Vucic neodstupa od svojih stavova. Ne uvodimo sankcije Rusiji , ostajemo na putu evrointegracija Brisel pozdravlja nase odluke..................

Velinka

pre 9 godina

Jedini politicar sa vrha do sada koji ima svoj stav, koji iza njega stoji a pri tom nikog ne ugrozava vec zastupa nase zajednicke interese.

SOLFEDJO

pre 9 godina

Mi uvek nastradamo iako nikome ne drzimo stranu, ni hleb jeli ni luk mirisali mi krivi… Ali Vucic je diplomatski I kao pravi premijer odgovorio na te prozivke I kao I uvek brinuo je o interesu srbije.

jedan

pre 9 godina

Sto se tice izvoza u rusiju tu ce praksa ostati ista. Srbija nije promenila svoju spoljnotrgovinsku saradnju sa Rusijom. Put evrointegracija nam nije narusen sa ovom saradnjom sa Rusima…...

darko88

pre 9 godina

Srbija ne moze ne znam sta da uradi po ovom pitanju,sto Vucic kaze mi i ne predstavljamo neku opsanost po evropske proizvodjace,s obzirom da nam je proizvodnja veoma slaba...

Nuri

pre 9 godina

Ne potcenjujemo nijednu od te dve strane, s poštovanjem se obraćamo svima, ne ucenjujemo ni naše ni njihove, s toga u celoj priči širimo samo lepu sliku o našoj zemlji.

peraxx

pre 9 godina

Sve sto je u interesu gradjana Srbije Vucic transparentno zastupa. Ne bezi od clanstva u Eu ali i sa Rusijom postuje spoljnotrgovinske veze jer sav visak svojih proizvoda tamo nesmetano mozemo prodati...

jedanosmeh

pre 9 godina

Stav koji je Vucic zauzeo I dalje je isti, Srbija nece prekinuti svoje spoljnotrgovinske veze sa Rusijom ali to nece uticati na nas put ka evrointegracijama............

milkaxxx

pre 9 godina

Nece Vucic odstupiti od spoljnotrgovinske saradnje sa Rusijom ali nas izvoz nece biti ni veci u odnosu na predhodne godine. Isto tako Vucic ne odstupa od evrointegracija, to mu je strateski cilj ali pod uslovom da Srbija od tog clanstva ima neku korist .....

nada 22

pre 9 godina

OVAJ jeste-nije "de-marš" je bio (samo), probni balon, KAO I MNOGO PUTA DO SADA.
NAVIKLI su da "naše" vlade NEreagujui i to je bila "super-taktika" da se građani i "strućnjaci" prepucavaju preko MEDIJA (i komantara), da se okrivljuju i ovi i oni, dok se, posle par dana ne pojavi neki "naš" EVROPEJAC, da nam sve "protumači na evropsko-demokratkom jeziku".
Vučić je dao RAZUMAN odgovor, i nadam se da će i u buduće UVEK reagovati na SVE "EU" (čitaj Nemačke i USA) IZMIŠLJENE NOVE "STANDARDE" I PRAVILA koje treba da važe SAMO ZA SRBIJU. Zar nemaju dovoljno POKORNIH VAZALA, koji moraju da CRNČE za SAMO NJIHOVE INTERESE (ekonomsku i VOJNU MOĆ)?
PS. Na izborima sam dala glas DS-u, ali to nije razlog da PLJUJEM Vučića i kada postupi ispravno.

Biser

pre 9 godina

Sasvim odgovorna politika i politika koja ide u korist Srbije,nadam se da ce sukobi prestati i da cemo se jos bolje plasirati.A sto se tice ljudi u Srbiji dok se mi ne promenimo nista se nece ni drugo promeniti.

Rasa Buljubasa

pre 9 godina

Srbija je i pre ovih snkcija izvozila u Rusiju neke kompanije su vec potpisale nove ugovore o izvozu,Srbija i nema snage da trenutno drasticno poveca izvoz,o tome treba razmisljati na duge staze kako kaze i premijer Vucic.

Salavedi

pre 9 godina

Jel 'oće da da se svađaju EU i Rusi? Eto im, neka se svađaju i prepucavaju do mile volje, ali ne preko naših leđa. Vala dosta smo mi tuđu brigu brinuli!

odnosyx

pre 9 godina

mi ne možemo da se odreknemo niti jedne strane i da bi bilo kakvo zatvaranje vrata Rusiji ili EU, bilo pogubno po našu privredu. Apsolutno se slažem sa stavom i podržavam priču da se u interesu najboljih odnosa ništa dodatno ne stimuliše, kao i da priča o sankcijama nema ni govora

šumadinac

pre 9 godina

(Lemi, 22. avgust 2014 13:18)
Ma ni ja ne gledam španske, turske, indijske serija...Kad bi se lagali!A Srbija ne može da ispuni prema Rusiji ni ono ranije potpisano. Kakvo proširenje izvoza i pokrivanje drugih?

Draga Tasta

pre 9 godina

Uradili smo jedinu ispravnu stvar u skladu sa okolnostima,i pored ogromnih pritisaka smo uspeli da sacuvamo strateske interese drzave i gradjana ove zemlje

Aleksandar

pre 9 godina

Mi to shvatamo ozbiljno i odgovorno ćemo se prema tome postaviti. Ne podcenjujemo sadržaj poruke EU. Ali moramo da gledamo svoje interese. Oni izvoze 12 milijardi a mi u najboljim okolnostima trista miliona. Nema šanse da im ugrozimo tržište.

von Braun

pre 9 godina

Svaka mu je na mestu! Ovo je kao hod po ziletu ali razumem da moramo da izbalansiramo da ne naljutimo EU a da ostanemo istrajni svojoj odluci da ne uvodimo sankcije Rusima. Umiljato jagnje dve majke doji.

Mile

pre 9 godina

Na putu ka EU, godina cetrnaesta. Ocigledno je da ne mozemo ostati neutralni
(Logikus prajm, 22. avgust 2014 12:32)

Mozemo itekako, samo se treba drzati dosadasnjeg stava i ne davati ishitrene izjave. Sa velikim zemljama ne moze nista na silu ali zato diplomatija moze da odigra veliku ulogu.

osmehtastine

pre 9 godina

Rusija ima velike potrebe za poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima. Imamo ogromne mogucnosti za izvoz i to ce se i koristiti kao i do sad. Verujem da izvos proizvoda u Rusiju nece pokvariti nas put ka evrointegracijama.....................

ko je do sada branio?

pre 9 godina

Vucic vam je dobro rekao, imali smo mi povlascen trgovinski sporazume sa Rusima i ranije, i niko nam nije branio da profitiramo na tome, pa opet nesto nismo profitirali. Mi trenutno ovakvi kakvi smo nismo u stanju da osvajamo bilo cije trziste.
Naravno, protivnici EU i rusofili, u ovome vide odlican alibi da se ta nasa nesposobnost svali na EU.
Al zapitajte se i sami ljudi, mi taj povlascen sporazum sa Rusima imamo jos od vremena Milosevica (vec deceniju i po), i do dana danasnjeg nismo uspeli da bilo sta bitno uradimo na tom trzistu. Cak i u vreme onih vlasti koje su bile proruske (Milosevic, Kostunica, pa delom i Tadic), mi nikada nismo umeli da iskoristimo taj sporazum.

vaspitacica79

pre 9 godina

Ovo sam ocekivala ,EU je iznela stav ,postujemo ga jer silno zelimo da postanemo deo iste ali smo zadrzali svoj stav o neutralnosti i na kraju izvoz nije zabranjen vec podsticajistog.

boric

pre 9 godina

Vucic ce na najbolji moguci nacin zastupati nase interese. Ne sumnjam u njegove odluke i poteze, on iskljucivo radi u interesu ovog naroda....

huh

pre 9 godina

Pa sad, pitanje je dal su gradjani Srbije za ulazak u EU, stvari se menjaju, referenum je najbolje resenje...
Sto se tice ostalog, nista novo, u principu svasta bi on njima rekao (ono sto stvarno misli) ali ne sme, tj nije u poziciji, samim time,mudro...

haska konvencija

pre 9 godina

Zahvaljujuci odgovornoj i doslednosj spoljnoj politici koju vodi Srbija u poslednjih par godina, uspeli smo da svima stavimo do znanja da sa nama vise niko ne sme da se igra i da necemo tako lako podleci ucenama i manipulacijama od strane.

Mladen Filipovic

pre 9 godina

Evidentno je da se na Srbiju gleda drugacije i da je ugled nase drzave opravdano porastao na cemu se intenzivno radi i da odnos EU prema Srbiji ima velikog znacaja ali s druge strane mora se voditi racuna o prijateljstvu sa Rusijom, s kojom ne smemo zategnuti odnose izmedju ostalog i zbog ekonomije.

Macbet

pre 9 godina

Vučiću, realno, svaka ti čast. Mogu da te podržavam ili ne, ali je činjenica da si srpske interese stavio na prvo mesto i verovatno zbog toga i imaš toliku podršku naroda za politiku koju sprovodiš.

Jare

pre 9 godina

Zašto bi bila ugrožena kad gleda svoje interese vodi politiku u svoju korist? Stvarno ne vidim razlog da budemo ugroženi samo zato što hoćemo da radimo i da svoj proizvod izvozimo.

Hissar

pre 9 godina

Jos jednom smo pokazali nasu opredeljenost ka punopravnom clanstvu u EU, ali i nasu posvecenost ka razvijanju dobrih odnosa sa svim zemljama sveta, narocito sa Rusijom sa kojom imamo najbolje odnose u istoriji.

karson

pre 9 godina

Jasan stav smo izrazili i niko nema sta da nam zameri. Nadam se da ce kriza u Ukraini sto pre proci. Jedno je sigurno, nas put ka evrointegracijama nije narusen, Brisel pozdravlja nase odluke...

budo

pre 9 godina

Interes gradjana Srbije je Vucicu na prvom mestu. Izvoz prema Rusiji neca biti ni veci ni manji nego predhodnih godina. Jos jedna kljucna stvar je to sto nas put ka evrointegracijama nece biti narusen nasim odnosom sa Rusijom...

Predrag Misic

pre 9 godina

Srbija bi mnogo izgubila kad bi pokvarila prijateljstvo sa Rusijom a nasa ekonomija bi najvise pretrpela tako da ne ugrozavajuci EU put, treba nastaviti sa prijateljskim odnosima sa Rusijom i to vrlo dobro uspeva nasem premijeru.

Mislim dakle govorim

pre 9 godina

Nije tacno da ce nas skinuti sa clanstva za kandidata EU,ovo je bilo formalno obavestenje da se moraju ispostovati neka njihova pravila igre,ali ruku na srce koja nas mnogo ne doticu,jer mi i nismo razvili stocarstvo,poljoporivredu i privredu da bismo povecali izvoz za Rusiju vise od 10 posto,za sta vec postoje subvencije.Ajmo ljudi korak po korak..

Pravi stav

pre 9 godina

Niti imamo kapaciteta za preotimanje udela EU na ruskom tržištu, a što kaže Vučić subvencija je i previše, tako da ovaj demarš EU vidim kao novi pritisak za udaljavanje od Rusije, što se neće dogoditi.

merdevine

pre 9 godina

Srbija je po pitanju ed memoara od strane EU ponovila svoj stav o Rusiji i Ukrajini i na koji ce jasno ukazivati svaki put kada za to bude imala priliku, jer je ova tema veoma cesta u poslednje vreme. Stav je da odrzava dobre poslovne odnose sa Rusijom i neutralnost po pitanju integriteta Ukrajine.

ruzica

pre 9 godina

Slazem se sa stavom vlade da ne uvodi sankcije Rusiji. Koliko su nam bitni dobri odnosi sa EU, toliko su nam bitni i dobri odnosi sa Rusijom.

Bora Corba

pre 9 godina

Najveći značaj je premijerov stav, za koji iza toga i nikoga nije lagao, prosto je dao do znanja da se zna naš strateški cilj, ali da ne želimo da ispaštamo zbog toga, uvođenjem sankcija Rusiji, jer to ne bi bilo u redu za naše građane, koji su glasali za prosperitet zemlje, bez ikakvih sukoba sa zemljama koji su nam od prevelikog značaja!

Pantagruel

pre 9 godina

Постоји начин да се и ово изврда, тако да и вук буде сит и овце на броју.

Наша држава не мора давати субвенције и гаранције за извоз пољопривредних производа на руско тржиште, али исто тако не сме ни спутавати приватну иницијативу. Ако руске банке које већ годинама (уз све потребне дозволе) легално послују на српском тржишту буду одлучиле да покрену програме за кредитирање или субвенционисање извоза пољопривредних производа наших приватних произвођача у Русију, нема закона на основу ког би Влада могла и смела да их спречи у томе. Нама тренутно треба спољна политика кнеза Милоша Обреновића.

Night

pre 9 godina

Želimo saradnju sa svima ali je premijer u pravu kada kaže da moramo mnogo više da radimo kako bi uspeli da proizvedemo hranu za sopstvene potrebe pa posle možemo da izvozimo kome treba!

JosipBeogradjanin

pre 9 godina

Vucic je danas pokazao da Srbija ima jasnu politiku od koje ne odustaje ni za milimetar. Mi zelimo dobre odnose sa svima u svetu. Srbija vise nece da ucestvuje u bilo kakvim sukobima, mi se zalazemo za resavanje svih problema putem dijaloga. Bilo bi dobro kada bi se sve sukobljene strane ugledale na Vucica i probleme resavale dijalogom, ova planeta bi bila mnogo bolja i bio bi uspostavljen trajan mir.

milos

pre 9 godina

a cemu mi cvilimo izracunaj pa kud bolje svim srcem..i kraj ne moze se vise sediti na dve stolice..ocemo jos da se izvinjavamo nekom sto prodajemo paprike..cime nas plastite Prekinute taj cirkus i ako od Rusa ima para nema stajanja.Da ne bismo mi slusali moralne kritike od moralnih vertikala

grbela

pre 9 godina

Verujte ljudi, da bolje od ovog nije moglo! Nije narusen odnos sa EU a nismo se ni zamerili Rusima! Realno, nece Rusi umreti zbog naseg "neefektivnijeg" uvoza, imaju oni zalihe i ne zavise od EU a kamoli od Srbije. Oni samo treba da ispadnu do kraja fer i da nas razumeju kad nam EU postavlja razne zahteve!

Stop cenzuri !

pre 9 godina

Dobro,i kako drzava i narod finansijki da napreduju ako nema povecanog izvoza i pomoc drzave?
pa sve te drzave koje nam brane sad da prosirimo trziste sa Rusijom su pomagale svoje firme!
ovo je klasicni monopol od strane EU.
SMESNO!

tetreb

pre 9 godina

Poštovanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine poštujemo i stavove EU. S'obzirom da imamo neutralan stav o sankcijama prema Rusiji i da još uvek nismo članica EU, ne vidim razlog da bi trebalo da prekidamo izvoz u Rusiju, koji se, i pre sankcija, kretao uzlaznom putanjom.

POG

pre 9 godina

Једино право решење за Србију је да прати свој интерес, а да се не прси пред силама које могу у зубима да је носе. То је најтеже, имати самосталну, независну државу. Много је лакше бити под протекторатом било кога. Мислим да Србија има први пут државника,који свакако није без мана али који је спреман да нам обезбеди независност, а тим и значајнију позицију на међународној сцени. Молим Србе, да први пут размисле о речима које су им упућене и да просту демагогију (на било чијој страни) и филозофирање замене радом и трудом за нашу болју будућност. Живела Србија!

dGrujica

pre 9 godina

Mi kao narod još imamo tikove od skorije istorije, previše se trzamo i štrecamo. Evropa traži da ne delujemo suprotno od njihove politike. Ne traži da uvodimo sankcije Rusiji, samo traži da država ne uvodi dodatne podsticaje za izvoz hrane u Rusiju. Kao što je Vučić rekao ponašaćemo se u skladu sa tim, znači nema problema. Naš daleko veći problem je što ni do sada nismo izvozili više, u Rusiju ili bilo gde drugde. Tu smo isključivo i jedino mi sami krivi jer ne možemo da se složimo i dogovorimo međusobno.

Jovan

pre 9 godina

Ljudi šta je vama?
Srbija je bila pod sankcijama i ko je preuzeo tržišta na koje smo mi izvozili?
Naravno kandidati za EU koji su danas članice iste, zar to nije licemerno?

Boro9

pre 9 godina

Vučić je upravu Srbija radi pravu stvar, e sad ostali sa strane dal Zapad ili Rusija ako žele nešto više od nas nek se isprse i nek daju neku korist. Samo interesi i ništa više. Na muci se poznaju junaci, a u teškim vremenima se vidi ko je prijatelj a ko neprijatelj. Zato ovaj stav Srbije je jedini pravi u ovom trenutku.

Milica Zoric

pre 9 godina

Srbija se bavi sobom i stiti svoj interes ,naravno da ce postovati Eu i njene odluke ali ako se ukaze mogucnost da se izveze nesto vise u Rusiju da ce mo to i iskoristiti.

Jastreb

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.
E pa za poslove prepakovanja je veliki majstor Kole "šećeraš", a čini mi se da će opet imati neku zapaženu "državnu funkciju"

hotel

pre 9 godina

Stav Srbije o sveobuhvatnom odnosu prema Rusiji se nece menjati ili bar ne bi trebalo, sto je jos jednom predoceno EU, koja je preko ed memoara porucila Srbiji da ne bi trebalo da povecava izvoz ka Rusiji kao i da ne daje subvencije istoj, sto je vrlo cudno odakle ove stavke jer Srbija nije imala razgovor sa Rusijom oko pomenutih pitanja.

Kanjevac

pre 9 godina

Vidim Brisel pozdravlja izjavu Vucica, znacu nemamo probklem sa njima. Takodje, ne prekidamo izvioz u Rusiju, sto znaci da nemamo problem ni sa Rusima.Idealno.

Dzondzula

pre 9 godina

Srbija ima cvrst i odlucan stav, hocemo u Evropu ali ne mozemo da uvedemo sankcije Rusima ili da se odreknemo Rusije. Svaka cast premijeru na balans politici koju vodi i nadam se da ce Srbija iskoristiti svaku sansu koja joj se pruzi.

MILE DJURIC

pre 9 godina

Srbija mora da zastiti sebe i sopstveni interes ,ne mesamo se u sukob velikih sila i nikom necemmo uvoditi sankcije jer bi tako samo sebi naudili.

TiTiN

pre 9 godina

Stav Vučića po pitanje demarša potpuno ispravan, jer Srbija ako želi da bude članica EU treba da ispoštuje one zahteve EU koji joj ne nanose veliku štetu, a ovo je nešto što Srbija može da ispuni, kao što je zahtev za uvodjenje sankcija Rusiji nešto što Srbija ni po koji cenu ne može ispoštovati.

Zbunite zavesu, spustio sam se

pre 9 godina

Znaci da se Europa zabrinula da cemo da izvezemo ono sto nemamo a i mi smo koj obecali da to necemo da uradimo !!!

Pax

pre 9 godina

Principjelni politicar a pogotovo (u ovom slucaju premijer) trebao bi se ponasati prema onome sto se smatra istinom a ne stalno prema diktatu izvana!
Citav svijet je u krizi upravo zbog takve politike odnosno moralnog haosa!

dzonikg

pre 9 godina

Ipak smo kolonija... Ko je uopste pitao narod jer je pod svim ovim uslovima za EU.. Dajte referendum pa da vidimo.
Predsednik vlade se hvali da nece da podrzava izvoz.. E koliko smo jad od ljudi..

ewa

pre 9 godina

Zasto bi se narusavao odnos privrednog razvitka sa Rusijom i zbog cega bi se to postavljalo kao uslov. Ovo je zemlja u kojoj zivi dosta ljudi,treba se razvijati u svakom pogledu,sto i cini sadasnja Vlada Srbije,zato ne sumnjam da ce premijer i za ovakvu situaciju naci resenje i izboriti se prvenstveno za inerese Srbije,samim tim i nas koji zivimo u njoj. Mnogo teze prepreke su resene adekvatnim radom Vlade Republike Srbije,pa ce i ova.

saolinac

pre 9 godina

Sve je propadalo kod nas godinama i sad i kad imamo trziste mi ne mozemo da proizvedemo ni za nas a kamoli za druge. Strasno sta nam je ucinjeno zadnjih 15 godina.

Ljuba

pre 9 godina

Ekonomski prosperitet jeste jedna od najvažnijih stavki za našu zemlju a održavanje balansa među istokom i zapadom može nam biti samo od koristi.

Lalovic Zeljka

pre 9 godina

Stav Srbije treba da bude takav da ne budemo nikom neprijatelji, ne mozemo se zamerati ni prijateljima ni ugroziti put u Evropu.

BillyBob

pre 9 godina

Premijer je poslao veoma jasnu poruku ovom konferencijom - Srbija neće prestati da izvozi u Rusiju, a Vlada se neće baviti dodatnim podsticajima izvozu u Rusiju, što je tačno, jasno i precizno pružen odgovor na pitanje / molbu / zahtev EU. Svi zadovoljni, a posebno naša država koja se polako prikazuje kao miroljubiva zemlja koja će, već 2015., moći da posreduje u sukobu.

dušanka

pre 9 godina

Ovakvom odlukom se ne zabranjuje izvoz u Rusiju, već se Srbija obavezala da neće subvencionisati izvoz u Rusiji, a Srbija u ovom trenutku i nema potrebe da subvencioniše izvoz u Rusiju.

sve je rečeno

pre 9 godina

Više puta je istakao da će se Srbija ponašati prema svim preporukama, da neće podsticati izvoz u Rusiju, ali i da joj neće uvoditi sankcije.

Dakle taj "ed memoar" je prihvaćen, neće se podsticati proizvodnja, tako da dragi proizvođači od uvećanja kapirala, razvoja zemlje i blagostanja čak i kada imamo priliku da ostvarimo, neće biti ništa, jer je premijer obećao EU da se mi nećemo "prekomerno" razvijati i time ljutiti naše EU "priajatelje".

Pedu

pre 9 godina

Dobro, nećemo (i ne moramo) uvoditi sankcije Rusima, ali ćemo zato da uvedemo sami sebi sankcije na izvoz u Rusiju, jer tako "partneri" iz EU traže.
Meni to na TO liči.

perkan

pre 9 godina

Pravi diplomatski odgovor srpskog premijera, prihvatio je neke sugestije nasih evropskih partnera, ali istovremeno im je stavio do znanja da necemo odustajati od dobrih odnosa sa Rusijom,a posebno da im necemo uvoditi sankcije...

boricgoran

pre 9 godina

Stratesko partnerstvo sa Rusijom Srbija nikada nece narusiti. Isto tako zelja nam je da postanemo punopravna clanica Eu. Kao sto je i receno u sapstenju ni Eu nas nije pitala kada je uvodila sankcije Rusiji. Nema niko pravo da nas mesa u tu pricu ...

;)

pre 9 godina

Zahvaljujući teatralnosti, pre svega Ljajića i "analitičara", dobili smo šta smo tražili. Može premijer da se prenemaže pred kamerama od jutra do sutra i da se pita šta hoće od nas, na kraju je morao da prizna da ukazanu priliku i da želimo, ne možemo da iskoristimo, jer nemamo proizvod.

Optimist

pre 9 godina

Srbija ni u kom slučaju nije ugrožena, jer joj pre svega kapaciteti urušene privrede decenijama u nazad, ne dozvoljavaju da značajnije pokrene izvoz u Rusiju. Tako da nema bojazni od eventualnih packi EU.

змај од ноћаја

pre 9 godina

Једино право решење за Србију је да прати свој интерес, а да се не прси пред силама које могу у зубима да је носе.

Донбас

pre 9 godina

Господаре Вучићу !!! Ал си им одговорио! Мада Руски медији јављају да су већ кренуле прве количине сира и млечних производа за Русију... И да се до нове године очекује 0,5милијарди еура у тој трговини за Србију...

kiza bosanac

pre 9 godina

Ala Aca voli kamere , pa sta je on rekao na konferenciji , NISTA !

Ok necemo uvesti sankcije receno vec milion puta , EU rekla uvedite sankcije mi necemo.

Ali vazno je da je bila najava najave najave ove konferencije!

Vasko

pre 9 godina

Vlada mora da nađe neki modus kako da oživi sela i proizvodnju! Pašnjaci i livade su nam prazne, kuće po selima puste, a za izvoz nemamo robe! Nema čuda bez rada! Moramo mnogo više da radimo da bi imali!

e majko Srbijo

pre 9 godina

Kaze "daj da obavezemo ratare koji imaju psenicu da drze stoku,al oni nece jer je to 365 dana posla". E moj vodjo,vidi se da nemas dodira sa realnoscu. Pre neki dan je Kostic uzeo i oborio garantovanu cenu repe sa 41e na 34e. Ti imas ugovor i sve al ti ne vredi ni da tuzis jer koga da tuzis,kome?? I ostaje ti samo da cutis i da prihvatis da ces imati gubitak. I kako onda da povecas neku proizvodnju,cemu da se nadas?

Big easy

pre 9 godina

Da se razumemo kad covek kaze nesto pametno i ispravno treba ga podrzati.Sutra cu ga zbog necega mozda opet kritikovati, nemam pojma.Svi gledaju svoje interese pa sto ne bi i mi.I sta god da uradimo nije dobro.

kontra

pre 9 godina

Pa dobro... Neka Rusi ne traze garancije. Zar ne moze to od banke da zavisi? Nego, ako nije zvanicno dosao zahtev, non paper, ko ga je uputio? Koja institucija/osoba? Ili moze ko 'oce? A o ljudima koji upravljaju Evropom se slazem sa Britancima, Faradzem i Kameronom.

cista ekonomija

pre 9 godina

Srbija je tokom sankcija 90-tih izgubila silna trzista - samo da pomenem tekstilnu industriju gde u veliki Jugoexport i Centrotextil pukli, zamenili su ih istocni Evropljani (oni sa kojim se sada treba solidarisati), Kinezi, Turci itt... da ne pominjem druge srpske industrije (metalopreradjivacka, prehrambena, gradjevinska itt) koje bu bile bacene na kolena tih godina.
Zakon trzista je neumoljiv, jedan od glavnih razloga zasto se vode ratovi, uvode sankcije itt je preraspodela trzista. U tom smislu, Srbija se zatekla u dobroj poziciji i ne treba nista drugo da radi nego da se ponasa trzisno... ni manje ni vise.

braćela

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja u teškoj ekonomskoj situaciji, koja zavisi i od EU, i od Rusije, pa zbog toga možda, da bi udovoljili EU bi trebali da pristanemo da ne povećavamo izvoz u Rusiju, ali bi trebali da nastavimo da izvozimo ono što smo i do sada izvozili u Rusiju.

Miroslava

pre 9 godina

Ako je greh imati stav, onda smo gresni. Ako je greh brinuti o svojoj drzavi i braniti interes naroda, onda smo opet gresni. Sa toliko greha valjda ce nas hteti u EU.

ljubica

pre 9 godina

(my way, 22. avgust 2014 13:11)

Bas trolovski komentar bez veze. Nije Srbiji bilo potrebno da Rusija uvede sankcije zemljama EU za poljoprivredne proizvode da bi Srbija povecala svoj izvoz za Rusiju. Iste uslove su imali srpski privrednici i pre pet godina. Nije Srbiji bio problem plasman na rusko trziste jer su ga vec neki drugi zauzeli vec nedostatak proizvoda. Nisu potrebne Rusiji nikakve subvencije jer njihovo ogromno trziste uzima sve sto je kvalitetno. A nas posao je da povecamo stocni fond i proizvodnju voca i povrca i preradjevina od njih.

Dusko

pre 9 godina

@(Miki, 22. avgust 2014 12:20)
Razjasnio je situaciju pošto ste vi odmah počeli da spekulišete i da govorite kako moramo hitno da se odlučimo ili EU ili Rusija samo dižete tenzije bespotrebno!

toma

pre 9 godina

a zasto je juce sazvao konferenciju na kojoj ce odgovoriti na demars, da bi danas izjavio kako nije ni dobio demars, sto su juce i potvrdili ljudi iz EK?
sad su kao novinari pogresno preneli, kao da sme neko nesto da napise u srbiji a da se to ne odobri u nemanjinoj.
samo je bez veze zbunio botove koji su sinoc celu noc pisali kako ce da im odbrusi danas, da bi danas potpuno promenili pricu kako demars ne postoji i kako smo najbolji drugari.
sve u svemu, kako EU svira mi igramo, nemamo nikakav suverenitet.

Profit

pre 9 godina

Suština je čiji posrednici će zaraditi MILIJARDU evra na izvozu robe iz EU za Rusiju, ali preko "neutralnih" lica, uz procenat od 1%.

Naime, izvoz iz EU u Rusiju vredi opreko 170 MILIJARDE evra, a najbolji "neutralni" posrednici mogu biti naši arapski prijatelji.

Dobro njima, dobro nama, dobro svima, jedino nastradali naivni prorusi u Ukrajini.

Daca

pre 9 godina

Ja sma zaista za EU, uvek bih glasala na referendumu. to je civilizacijska tekovina. Medjutim, nama treba posao.. ako moze da e podigne proizvodnja, zapsli narod, treba izvoziti u Rusiju. Treba preziveti dok nas prime u EU. Sa poslom i prihodima, narod ce placati i prevoz i struju, a bicemo i nasmejaniji, i vedriji..

Balans

pre 9 godina

Covek radi u interesu nas Srba bili mi rusofili ili evropejci. Lepo je rekao da postuje zahteve EU ali da su bespotrebni jer Srbija nema sta da izveze. Nece se ljutiti ni jedni ni drugi :D Tesko je balansirati izmedju 2 sile, za sada mu dobro ide. I ja takodje pozivam sve ljude da prvo procitaju a onda lajkuju ili dislajkuju. Ne shvatam kako je moguce da bilo ko daje dislajk nekome ko poziva narod da placa struju, placa gradski prevoz, nekoga ko malim smanjenjima plata i mozda penzija pokusava da spasi drzavu. Kakva god bila proslost gospodina Vucica mislim na SRS ratove itd, ocigledno je da se ljudi vremenom menjaju, t.j kada dodju na vlast shvate zapravo gde su i sta su. Lako je opoziciji da stalno nesto negoduje a oni su bili opozicija jako dugo. Covek je zaista za sada odgovoran i treba da nastavi, medjutim ako skrene sa puta gde je krenuo svi cemo prepoznati i kazniti na sledecim izborima.

ivanhoe

pre 9 godina

Ne razumem u cemu je problem da povecamo udeo na ruskom trzistu kad cemo u bliskoj buducnosti i mi biti deo EU. Svejedno koja zemlja EU koliki procenat trzista drzi, sve su to EU braca. E moji Srbi. Kad cete jednom da se opametite i prestanete da dozvoljavate ovakva ponizavanja!

Figaro

pre 9 godina

Prestanite da prozivate coveka za svakojake gluposti. Jedini je kome je stalo da ostvarimo maksimalan interes i pokrenemo privredu na pravi nacin. Ne ugrozavamo nikog, zasto bi to nekom smetalo sto imamo takav stav.

Vladan

pre 9 godina

Ništa ja tebi ne verujem! Znam samo da su Kinezi na gradilištu, rođeni posle Brozove snrti, klicali "Dobar dan, novi Tito" i da je to delovalo kao farsa. Uvropska unija i Rusija nemaju istu politiku a ako Srbija želi u EU onda nema balansiranja, to je mogao Broz ali ne zato što je bio jak nego zato što su mu tu ulogu dodelile svetske sile. Njegov osnovni zadatak bio je da odvrati od Moskve zemlje Afrike i Azije koje su se oslobađale kolonijalizma, zato su Čerčil i Ajzenhauer u Brozu tražili saradnika kao lidera pokreta nesvrstanih.

TOMMY

pre 9 godina

@sheki Zasto je EU neprijatelj Srbije? Dokle cete vise traziti vecito krivce u drugima, nekakvim zaverama protiv srpskog naroda i slicnim glupostima? Zar stvarno mislis da malena Srbija od 7,3 miliona stanovnika nesto znaci na svetu da nas bilo ko mrzi ili voli? Na izborima je Srbija glasala skoro sa 90% za stranke koje su za ulaz u EU! U cemu je onda problem!? Vi bi u EU ali pod vasim pravilima kao da EU moli Srbiju da je prime ili kao da Srbija treba da primi EU, a ne obrnuto. Srbija je zemlja ciji politicari vode zemlju ka EU i na tom putu postoje pravila. Kome se ne svidjaju slobodan je da odustane. Pravila su jasna, ako zelis da budes deo EU moras da postujes pravila igre kao sto ih postuju 28 clanica i ostale zemlje kandidati. Slazem se da bi bilo mnogo bolje kada bi mogli zauzeti mesto EU u izvozu u Rusiju, ali kao zemlja clanica imamo obavezu da sprovodimo politiku EU. A vi i dalje trazite krivce u Vatikanu, EU, Americi i Marsovcima. Samo vi nikad niste krivi.

Lena

pre 9 godina

Mi postujemo stavove EU ,ali nastavljamo tamo gde smo stali. Nismo se mesali kada su uvodili sankcije Rusiji, tako da ne vidim razlog da ne nastavimo kako smo i do sada radili. Interes drzave treba da je na prvom mestu.

vojin

pre 9 godina

Ovog coveka su Brisel i Berlin i doveli na vlast,kao i dve prethodne vlade, pa sta ocekujete - da ih odbije? Naravno da je ovo rad u korist sopstvene stete, jer Srbija grca u ekonomskom haosu. A demagoska prica koja o tome da je EU najveci pratner Srbije je demagoska - ko je Srbiji kriv sto nije iskloristila visegodisnji povlasteni polozaj za uvoz na rusko trziste? Sve vlade Srbije NISU SMELE TO DA RADE upravo od EU. Gradjani su glasali za ovakvu politiku i to ogromnom vecinom. Ono sto ste hteli Srbi i gradjani Srbije - dobili ste. Imamo vodju, imao naunisonije medije u srpskoj istoriji (Slobo je bio mala maca) i dobicemo to sto cemo dobiti. Upamtite, kada odu ovi Vucicevi i Tomini, Slobino doba izgledace kao romantizam, a DOSOVO kao mala nezgoda. A ova manatra da Srbija nece uvoditi sankcije Rusiji je3 UNREBESNA. Kakve to sankcije Srbija moze da uvede Moskvi, a da se Moskva zabrine? Kakav narod / takav vodja.

bole

pre 9 godina

trt,mrt, ništa... Podsticaje poljoprivredi uvesti odmah iste sekunde, poljoprivreda nam je u g...ima, baš zbog sankcija EU, 90-ih godina! Zauzeli su naše tradicionalno izvozno tržište... 80'ih je sav gas i ostalo iz SSSR-a plaćan žitaricama, pa je čak ostalo i duga sa ruske strane, po kojem su barter sporazumom nabavljeni MIG-ovi 29 koji su još u upotrebi. Osim toga poljoprivreda ima ogroman udeo u BDP-u Srbije i najbrže može da donese prinos, samo treba neko normalan da donese poljoprivrednu strategiju i da je finansijski i sistematski pomogne. Ovako poljoprivreda i poljoprivrednici se sistematski uništavaju (dobro je da ih još i ima) od satelitskih vlasti slugu EU koja opet milijardama eura subvencioniše svoje poljoprivredne proizvođače! Dakle, radite isto što EU radi svojim poljoprivrednicima - ništa se više od Vas gospodo netraži - finansijski i sistematski pomozite ubogom srpskom seljaku!
A to da su građani za EU, odakle vam to? Kad je bio referendum? Ne zamenjujte teze - Građani su za to da se u Srbiju uvede red u sve po uzoru na EU, tj da se uskladimo sa EU zbog domaćih lopova i hohštaplera. Dakle, da se zemlja dovede u red! To Vam je zadatak, ako vam još niko od građana Srbije nije rekao šta treba da radite. A za EU ima vremena...

Stef

pre 9 godina

Koga ovaj zamajava sve je kristalno jasno a on se stalno kao cudi!
Druga stvar je sta se ima za izvoz osim malina i sl. Sve skupa jad i cemer!

GORAN

pre 9 godina

Vucic i dalje koristi situaciju da su se neki mnogo zaduzili da bi povecali penzije a ne sme da sada kaze da nas je ta EU bombardovala i uzela Kosovo.A tema je bila demars EU.Vucic je veliki prevrtljivac i pun je laznog patriotizma-a vec je zaposlio oko 100 000 svojih SNS kadrova.Dokle ce vise da laze ovaj narod.

Joe

pre 9 godina

Strašno je koliko smo jadni.
Čoveče, zar ne vidiš da ne možeš voditi takvu politiku.
Il si vino, il voda.
Budi bugar, hrvat, rumun ili budi srbin.
Uostalom, ako budeš bugar, ne vidim zašto nam treba sav ovaj aparat koji toliko košta.
Postavit ćemo par ljudi da provode EU politiku i to je to.
Čemu sav ovaj trošak novca i energije.
Narod bi shvatio., možda i podržao.
Svaka opcija je bolja od ove.

Janez

pre 9 godina

"Poštovaćemo želju EU, to je naš strateški cil, dakle članstvo u EU je nešto što smo govorili i u izbornoj kampanji, za to su se opredelili građani Srbije, to je njihova volja i politika vlade.
Koga bre vi više lažete????????Čija volja?????Pa ajde dajte više taj referendum da vidimo.
Premijer je poručio da ćemo "dok je on na čelu vlade poštovati tuđe interese, ali da nećemo brinuti tuđe brige". On je apelovao na naše privrednike i poljoprivrednike da u svakom slučaju razvijaju proizvodnju pre svega za svoju zemlju, za naše građane, da jedemo naše meso.A izvoz robe u Rusiju????To ne a ,jer je tako htela EU.E Srbijo za koga ste vi glasali...

Bozidar

pre 9 godina

Da, verujem, EU se uplasila da povecati za 19367% obim proizvednje prehrambenih proizvoda, prestati da uvozimo 30% hrane koju pojedemo i da cemo zauzetu njihovo mesto na trzistu Rusije. Realno opasnost ali premijer ce nas spasiti.

Vratio sam se iz prodavnice upravo i samo je hleb srpske proizvodje ostalo iz zemalja okruzenja.

neobavesteni

pre 9 godina

Vucicu, Vucicu,
Uziveo si se u ulogu velikog vodje!
Ako si tako siguran u svoju doslednu dvolicnu politiku (Rusi ce nas odrzavati u zivotu dok ja gladim sa EU jer me oni kontrolisu) - raspisi referendum SAD da vidis ko je i koliko za EU.
Covece, silujes nam zdrav razum sa svojim palanackim trikovima.

tikvica

pre 9 godina

Ponasas se kao da je EU zatrazila pristupanje Srbiji, a ne obrnuto.
A iz iskustva sa KiM znam da gresim i da ces nas opet preobrlatiti kao sa listom Srpska a ne Srbije

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

ovaj covek vise ne zna gde udara,on vise ne zna ni sta prica,ni sta radi i treba da ode, ovaj sns je bio velika greska,lazna nada ovom namucenom narodu,ali problem je sto nema opozicije,sto nema drugog izbora,narodu srbije se crno pise sa ovdasnjim politicarima!!!

my way

pre 9 godina

Dakle, u prevodu, mi cemo pokorno poslusati ad memoar EU i necemo povecati proizvodnju i izvoz u Rusiju, iako za to imamo ekonomsku situaciju i nevezano za Ukrajinu i sto zapravo treba konstantno da radimo svo vreme kako bi iskoristili cinjenicu da mozemo da izvozimo bez carina i sto jos ne mozemo da zadovoljimo potrebe Moskve, a ne cele Rusije.

a kakva mafijaska drzava

pre 9 godina

ovoj zemlji nema pomoci dok je ovaj poslusnik na vlasti, nece da poveca izvoz robe al oce da smanjuje penzije i plate, ne postuje interese svoje zemlje nego slusa sta mu druge zemlje kazu, ne slusa svoje radnike vec slusa strane kapitalste, uzas ko nam vodi zemlju

Milan

pre 9 godina

Spokojni? Nismo ugroženi? Samo se pitam, a kakav bi opis situacije bio potreban da ne budemo spokojni i da budemo ugroženi? U državi Srbiji, ovako ojađenoj i neuređenoj, biti spokojan i osećati se bezbedno je isto što i biti potpuno lud!!!

sande

pre 9 godina

Sta je!? Nesto si zabrljao, pa se obracas narodu da bi se "oprao"?!...
Nema Srbiji spasa sa tobom i tvojim nepismenim i potuljenim glasacima i saradnicima! Za njh je samo motika i stap za cuvanje koza.
Tonemo brale sa tobom polako ali vrlo sigurno.
Saznacemo uskoro i zasto su ti izvukli usi sa tim demarsom i koja kazna nam sleduje!

Aca

pre 9 godina

Mislio sam da posle poklanjanja JAT-a, hotela na Kopaoniku, poljoprivrednog zemljišta, najave smanjenja penzija, ne može da bude gore od toga, ali me Vučić svaki dan demantuje! Diplomatija se tako ne vodi! Idemo u propast! Daje nam se šansa da izvozimo više, da bolje živimo, ali čovek neće, pa neće!

Zoran

pre 9 godina

Dobijanjem zvanja "kandidata" za članstvo u EU izabrali su stranu,e sad ima da igraš kako ti se kaze ako zelis da budes clan iste.Ukrajina isto zeli u EU znaci po tome i na njihovoj strani moras biti vise nego na Ruskoj.A bas to sto neki pisu da nas ne vole,tim gore, moras biti veci papa od samog pape.A običan narod će ispaštati najvise i ovako vecina zamislja EU kao robnu kucu u koju uđeš uzmes sve sto ti treba i nista ne platiš.

ja, robot

pre 9 godina

A zasto rusi ukoliko su nam stvarno prijatelji ne kazu da im slobodno uvedemo sankcije jer to oni nece ni osetiti a nama bi znacilo mnogo jer shavataju u koliko smo teskom polozaju i ekonomskom i politickom!?

anti-bot

pre 9 godina

botovi ce sada da budu u soku dok im ne stigne uputstvo iz centrale kako da se ponasaju. Ova konferencija je najavljivana u vesti juce, pa ponovo jutros, ocekivali su da ce VelikiVodja da odrzi govor i ocita bukvicu zapadu da se sa Srbijom ne igraju, da im kaze TISINA TAMO! NISTA GLUPLJE NIZAM CUO! Ali,naravno u stilu AV tresla se gora, rodioio se mish, a taj mish je upravo on, jer kada se prica sa onim kojima duguje vlast, treba biti snishodljiv i tih. Bitno je da su botovi na obe prethodne vesti dale identican broj minusa svakome ko je napisao da ce ovaj da ljubi skute i papke Brisela u svojoj izjavi, ne vidim da sada kritikuju vodju sto ih je izneverii. Ja se samo pitam jednu stvar:"Da li je morao da pravi konferenciju, ako ce ne samo da predje preko krajnje nekorektne izjave EU i EK, koja je bukvalno ultimatum, koji se kosi sa onim sto propagiraju, a to je slobodno trziste? Zar nije mogao da precuti, a ne da se ovako jadno saginje i daje ulizicke izjave, iako to nije morao? Svi znaju da smo mali i da nismo mnogo mocni, ali da je samo precutao, jer niko nije trazio da se izjasnjava zadrzali bismo barem malo dostojanstva.". Ovako je samo pokazao koliko je ustrahu od svojih gazda, pa se javlja da se ipravda, iako nije kriv. Borisa Tadica su isti ti pustili niz vodu, nadam se da ce i ovog!

Vladan

pre 9 godina

skandal!!!! ko prica o fer odnosu???
eu nije zastitila srbiju 1999 vec je ucestvovala u razaranju i ubijanju neduznih. sta sada vise zele? ko ih uostalom vise i pita za bilo sta! fuj!!!
vucic ide protiv intetesa sopstvene drzave! zar to nije ocigledno? To je nedopustivo!!!
eu fasisti i dalje diktiraju politiku srbije.
sramotno!
vlada mora pasti!

Natalija

pre 9 godina

1990 -2000 je sve otišlo dodjavola pa i poljoprivreda.
1990-2014 pošto ne proizvodimo dovoljno hrane mi je uvozimo.
Na gubitku je država i naš narod koji mora da kupuje hranu, izbor je slab a roba skupa.
Ps. Korist imaju samo nakupci, sada ruski nakupci sa kajlama i poneki naš seljak.

sve se okrece u krug

pre 9 godina

I danas dan uništavate poljoprivredu i umesto da iskoristite svaku mogućnost da je povratite na noge vi kočite i uporno je gurate u provaliju.Prodajete firme koje ste vi (političari) uništili a koji su građani izgradili pa umesto da kaznite one koji su nas pokrali vi planirate da skršete radnicima plate.Boljitka nema i dalje seljaci napuštaju sela i odlaze u grad što se odrazuje na sve jeftiniju radnu snagu u gradu a sdruge strane dobijate ukrupnjivanje poseda koji opet oni isti kupuju koji su nas i pokrali.Jedni isti ljudi ista politika a ti glupi građanine aplaudiraj svojoj propasti.

ivan

pre 9 godina

‚‚....moja lična politika koju sam predstavljao u izbornoj kampanji.‚‚ eh gospodine predsednice sta ste vi sve predstavljali u vasim izbornim kampanja u zadnjih 20 i kusur godina. mozda se vi toga dobro secate, ali i deo naroda takodje.

Mare

pre 9 godina

Casovi patetike i drame. Njegova izlaganja nisu govor vodje već kuknjava. Gde ste videli premijera države ili bilo koga ko odlučuje o nečemu da kaže trebalo bi da se manje troši i bahanalise u javnom sektoru, pa ko ro treba da sredi? Ja? Ovu vest ne bi komentarisao, a nije trebao ni on

DJ35

pre 9 godina

GRAĐANI SU GLASALI ZA OVAKVU POLITIKU I TO OGROMNOM VEĆINOM.
od vojin

To je tačno, ali je takođe tačno da građani nisu imali nikakav izbor. Za koga god da su glasali ovakav bi bio epilog. Trenutno postoji samo jedna opcija u našem političkom životu a, to je EU ili smrt (parafraziram njihove reči).

Neće biti promena dokle god se ne rešimo ove političke bagre koja već dvadeset godina sisa državnu sisu a, ovamo narodu kaže da treba da izdrže, da će doći bolje vreme.

Srbija gas najveći gubitaš u Srbiji a, direktor te firme ima platu dva miliona dinara. Koga bre oni za****vaju.

Dokle god su ovi isti ljudi (Nikolić, Dačić, Tadić, Djilas, Pajtić, Vučić, Mićunović, Dinkić...) i njihovi puleni u politici, nama nikada neće biti bolje, to je ono na šta možete da računate i budete sigurni da se nikada neće promentiti.

Cives.rs

pre 9 godina

Ljudi, ako neko ne vidi da se ovaj covek igra s nama, da su glave sve usijanije, mislim da ima problim, problem koji ce se povecati i prosiriti se na sve stanovnike Srbije. Cil je je vlast, samo vlast, iako, iskreno ne sumnjam u dobre namere, cini mi se da mu samokontrola popusta - one druge kontrole smo se odrekli na izborima.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Naš izvoz u Rusiju nije i ne može biti veći od beznačajnog delića udela EU na tržištu Rusije .To je tako iz prostog razloga što nam je privreda i poljoprivreda na niskim granama ,jednostavno nesposobna za tako velike igre .Dakle , u stvarnosti mi ne možemo da ugrozimo ekonomske interese EU .Stvar je u principu a to premijer mekog srca u stvari razume a to je da se ,ipak MORA raditi u skladu sa direktivama EU ,a to govori i tzv ed memoar ((fr. aide-memoire) spis koji treba da posluži kao podsetnik).Stvar je takođe u tome da mi očigledno ni ne vodimo SVOJU politiku ,periodično dobijemo "ed memoar" da nebi skrenuli sa puta i tako ....Ali ne ide mi u glavu kako ovoj dvojici ne pada na pamet ni ostavka ,ništa ....Samo kaže ništa nisam shvatio ,mrtav hladan .Ili su oni užasno mnogo mudri i promišljeni a i vizionari a mi , narod 90% poludebilan pa nikako da shvatimo njihove poteze .

Schh..

pre 9 godina

Subvencijom o kojoj sam pisao pre par dana kada se jos nije govorilo o njoj bi dodatno inkasirali i podigli bi poljoprivredu na veci nivo ali posto vidim da Vucica ne zanima vece zarada i korist iz ove situacije smatram sebe bahatim i bezobraznim jer ja ne bih slusao clanice neke unije u kojoj nisam. Eto sram da me bude !

Zoran Obradovic

pre 9 godina

I tako ce Srbija da podnese teret evropskog osvajanja Ukrajine, a nezaposlenost u Srbiji 30%. Da li ce EU uplatiti odstetu proizvodjacima koji visak ne smeju da prodaju rusima? A mogli smo rusima izvoziti banane - od kako je Vucic dosao postali smo 100% Banana-Republika...Ko zeli u EU nek proputuje Rumuniju, Bugarsku i Madjarsku: plate 200- 400 Evra, cene evropske.U Engleskoj kazu: svi pacovi napustaju brod koji tone, samo se srbi guraju u njega.

Akrivija

pre 9 godina

Kad je trebalo davati strancima 10 000 evra po zaposlenom onda nije bilo problema. Sada kad treba uložiti malo u ovu našu sirotinju (mislim prevashodno na naše selo) onda to ne može. Sve se svelo na to da su glasovi naši a lova njima. Ovo ni kod retarda ne bi moglo da prođe.

Milos

pre 9 godina

G-ne Premijeru ja ne pristajem na kolektivni suicid, svako ima prava pa i Vi da sa svojom sudbinom i zivotom raditi sta hoce ali nikada necu pristati da u moje ime odlucujete o mom zivotu ili smrti.

KAKO MISLITE DA OPORAVITE ZEMLJU SA:

1. Stopom nezaposlenosti od preko 30%?
2. Spoljnim dugom od preko 23 Milijardi Evra?
3. Godisnjim obavezama prema poveriocima SA ZAPADA od blizu 7 milijardi evra sa sve kamatama?

HAHAHAHAHA, PLATICE VAM SVE TO EU i to sa kamatom. UAAAA!!!

hladne obloge

pre 9 godina

ako je i 10% botova razumelo šta je ovde rečeno o demaršu, ad memoaru itede, onda je to uspeh!
malo verovatno, pišu se ode i hvale a da nemaju pojma o čemu se radi. a nema pojma ni dobar deo vlade. okovani u lavirintu interesa misle od danas do sutra a posle, lako ćemo.

Ja

pre 9 godina

Pitanje za sve rusofilske nobine, sta ako EU uvede Srbiji zabranu transporta robe (koja ide za Rusiju) preko teritorije EU? Kako cemo izvoziti onda i to sto sada izvozimo? Naravno da ne razmisljate, jer da imate sa cime da razmisljate, ne bi bili rusofili.

francuska skola

pre 9 godina

Nadam se da se Vucic pravi ludim kad pita "kakva solidarnost", a mozda samo nije isao u francusku skolu... Hocu da kazem, da nista drugo nije ni mogao da procita u tom aide memoire-u... To je standardni recnik i standardna praksa (institucije pisu francuskim realijama, dok samo odnedavno slusaju Nemce (dok se ovi ne nauce diplomatiji).. Samo je njegov odgovor malo nestandardan - ne pricaju tako zemlje clanice medju sobom kad se ne slazu.. Vucku treba insajder ili makar neki nas francuski djak...

vrzinokolo

pre 9 godina

A da malo ode na godisnji odmor,duzi,bar da ne slusamo najave najava od danas do sutra,preko nedelje prosle i one prethodne i buduce. Strasno i molim bar medije da nas sa EU i Rusijom vise ne zamajavaju.Imamo pametnija posla, ide zima,jesen,skolska godina,skuplja struja,zimnica,los prevoz,manje plate. A sta ko rekao i kako rekao i kako je reagovao pera postar.Manite nas vise,ubiste nam i ovo malo mira u glavi.Neka nam bar neka ganglija u mozgu i celija budu odmorne i ciste od izjava politicara i gromkih vesti,kao da je Isus sisao na zemlju.

mislite o tome, robovlasnici

pre 9 godina

Sve donedavno sam bio snažan zagovornik pridruživanja Uniji. Sada čvrsto verujem da bi to za Srbiju bilo kobno. A takvih kao ja je u Srbiji jako mnogo.

bulldozer

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate, da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.

i onda kad razvijemo onda se isti ti koji su pozivali na razvoj sete da uvezu iz argentine, čilea ili nemam pojma odakle i obore cenu našem proizvođaču da mu propadne sve što je godinama stvarao. e ko vas ne zna...

@jovan

pre 9 godina

@jovan
Kunem se u Boga da mi je tesko da poverujem da postoje ljudi poput Vas koji pisu tako nesto. Bas to je zapravo i rekao, da neko izvozi brodove, avione i tenkove, a da nama ne daju da izvozimo breskve i jabuke. Bas to sto Vi negirate u svom komentaru koji ce procitati stotine ljudi koji nisu gledali konferenciju. Zasto ljudi? Nije nam Vucic neprijatelj, zbog cega to radite?

nevermind

pre 9 godina

A da postujete vi malo gradjane Srbije i njihov novcanik? Mislim da Evropa nije ugrozena od nas koliko smo mi ugrozen od nje. Propustiti ovakvu priliku je ravno pucati sebi u stopalo dok se trkate na 100m sa Usainom Boltom. Mislim da je vreme da nasi politicari zastupaju politiku svoje zemlje i to ekonomsku politiku.

M*rš bre!

pre 9 godina

Ala si im demarširao,svaka ti čast!A i ove što su dobrovoljci pa hoćeš da preduzmeš mere protiv njih,nisam siguran da ti ta valja.Koliko se sećam uz Šešelja ste i ti i Toma pozivali narod na dobrovoljnu odbranu svete Srpske zemlje u Slavoniji,BiH,Hrvatskoj pa niko nije odgovarao..
Otišli ljudi da zarade neki evro kad već u Srbiji posla nema,a posao ko i svaki posao,svako radi ono šta ume,jbga!?

bob rock

pre 9 godina

Ja sam ovako razumeo ovu spodobu koja izigrava premijera nezavisne drzave... Sve sto kazete bice uradjeno. Razumem i nije mi tesko. Vi ste me postavili ovde, pa moram da radim kako kazete.... Licemer.

Toma

pre 9 godina

Sve je premijer danas rekao.I ovo sto ste do sada izvozili u Rusiju je zanemarljivo.Postujemo EU.Tamo izvozimo 9 puta vise.Cega?Italijanski FIAT i to je sve.To nije nase.Od toga nemamo nista osim plata za onih 1000 radnika.Pogledajte ruske sajtove i to provladine kako reaguju na ovo.Bojim se da ce i ovo sto smo do sada izvozili biti proslost.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Koja sramota ,nismo u EU a zabranimo sebi saradnju sa prijateljskom Rusijom,kad bi tako popustio odmah bi se ubio ,hahahahahahhaa.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

To je to ,gola mala i ne zasticena,Srbija je izgubila Rusiju a nije dobila EU ,pisi propalo,to je kraj tim vlastima hahahahahahaahha.

raja babeja

pre 9 godina

Ma ljudi moji, da li je moguće da veliki vođa ovako podvije rep pred "nezvaničnim" ultimatum EU? Kobajagi, izvoz u Rusiju nije zabranjen, ali neće biti garancija niti podsticaja; pa šta je to to nego "tiha zabrana"? Kad i sami Englezi postavljaju pitanje Uniji kako to da Francuzi mogu Rusima prodavati ratne brodove, a Srbi ne mogu maline ( naravno, i ostale poljoprivredne proizvode ), otkud onda predsedniku Vlade ove zemlje da javno, slugeranjski izjavi kako će poštovati tu volju EU?! Ako je i od velikog voljenog vođe, previše je.

Stefan

pre 9 godina

Demagogija i samo demagogija. Prazne fraze. Nemanje stava. Poltronski odnos. Kukavicluk.
Ja sam za EU. Ali samo ako smo razvijeni i oni ce nas pozeleti u svojoj zajednici, kao Island, Norvesku ili Svajcarsku. Jer moraju da vide da imaju neke koristi od nas. Razvijeni necemo poststi ako zapostavljamo svoje interese, zarad toboze nekog pukog clanstva. Ako se ovako nastavi procicemo kao Makedonija.

Lemi

pre 9 godina

Dakle, rekao nesto novo - nije, vrti istu pricu!
Rekao 'ne' Evropi - nije, podvio rep, opet!
Rekao 'da' (podrsku) Rusiji - nije, opet preskocio!
Skrenuo sa teme i opet poceo da deli lekcije, trlja nos i napusava - naravno!

Nisam ga gledao i nemam nameru da se maltretiram jos jednim ispraznim, predugackim i suvislim monologom koji nema ni glavu ni rep. Samo mi recite, je l' opet u nekom momentu krenuo bahato i arogantno da se dernja i macuje sa nekim imaginarnim zlotvorom iz svoje price (tajkuni, domaci lenjivci, opozicija, zla sudbina, 'hiljadugodisnje' poplave, itd.)?

dnevno jednu

pre 9 godina

Demars li je pismena li je..
Nego Vucko, trebao si da ljuljnes ladnu kofu s vodom na glavu. Danas bi bio najgledaniji breaking news u svetu.....
(e!e!, 22. avgust 2014 12:32)

Da, ali svako jutro po jednu da ljuljne.Ne zbog gledanosti nego bi verovatno rasterao fantazije iz glave kojima nas ubi.

Ovce za EU

pre 9 godina

Posle ovoga sam siguran da Juzni tok ne ide kroz Srbiju. I da, imacemo najskuplje gorivo u Evropi, posle Bugara. Ipak smo mi i Bugari "ruska braca". Konacno su pale maske. Rusija ovde nema sta da trazi, a ni mi u Rusiji. Ako ne daj boze EU izgubi od Rusa (energetski i ekonomski), a po svemu sudeci hoce, bolje da pocnemo da skupljamo granje, jer drva za grejanje nece biti dovoljno.

dejan

pre 9 godina

Toliko o slobodnom protoku robe i kapitala, otvorenom tržištu i konkurenciji. Crnjak je da mi trgovinski ugovor sa Rusima imamo godinama i nikada ga nismo iskoristili u pravoj meri. Uostalom imamo toliko male kapacitete da ne bi zauzeli "prijateljima iz EU" više od par promila "njihovog" tržišta u Rusiji.

Nemaš ti sada ni 15% podrške naroda

pre 9 godina

Evo poplave botova da nam rastumače šta je njihov gospodar p....usti hteo da kaže. A gospodar je izašao pred novinare i kao što se očekivalo podvio rep, "polio se kofom ledene vode po glavi" i demantovao sebe od pre nekoliko dana - STRANCI U OVOJ ZEMLJI NEĆE ODLUČIVATI. HAHAHAHAHAHAHA.

Naredila mu EU da država ne sme da podstiče izvoz u Rusiju, a on naravno podvio rep, i počeo da laže kako Srbija time nije ugrožena, i da nam ponavlja ono što je politika poznata svima pa i EU, da "Srbija neće da uvodi sankcije Rusiji".

Da, neće Rusiji, ali će zato sebi pa neće moći značajno da poveća izvoz u Rusiju.

Sramota koga imamo na čelu države.

Izbori odmah, da se otarasimo EU ucenjivača, i njihovih poltrona u našoj zemlji.

Ћезо рца

pre 9 godina

Добро је што мислимо својом главом и што нико не може да нас уцењује и условљава... Парафраза премијереве изјаве, поновљене у више наврата...

пих

pre 9 godina

Суштина је у томе што код Руса по њиховом закону не постоји авансно плаћање, а нашим пољопривредницима и воћарима треба новац како би успели да испоштују договоре са русима...Дакле нема субвенција нема извоза, држава сама себе блокира, да не поверује човек. Па све земље "трећег света" профи тирају да санкција Руса према ЕУ, погледајте само египат и договор две земље на недавном састанку... А што се нас тиче има још једна ствар што је влада и ЕУ превидела а то је Збер банка која се данас објавила да је спремна да да повољне кредите за наша пољопривреднике...Искрено ми се чини да како год да одкренемо Руси стално поентирају и добијају, како код нас тако и на светској политичкој и економској арени...Једноставно, научили су правила игре, а ми?

Новак Никач

pre 9 godina

Ако хоће прави савет о нутралности,А.Вучић једино може да га нађе у ДСС и код Војислава Кођтунице.Чини ми се, да су свих ових година доследно и исто говорили о ономе што нам се сада дешава.
ЕУ хоће да ми будемо у друђтву богатих, а услов је да за сваки случај останемо вечно сиромашни.

s.

pre 9 godina

Umiljato jagnje dve majke doji.
(von Braun, 22. avgust 2014 16:56)

Ti si verovatno strucnjak za svemir i tako.
Procitaj jos jednom glupost koju si napisao.

CJ

pre 9 godina

U vezi ovih 3000e...Mi u kuci hocemo da uradimo stepenice, drvo i to...dolazilo je par ljudi i niko nece ispod 700-800 eura ni da pomisli da radi.Obicne stepenice.Pa zamisli onda cela kuca.Sta moze covek da uradi sa 3000? Vucicu bolje idi sam nego da te narod otera.Veruj.

Konfucije

pre 9 godina

Manje price vise rada.Da se cutalo i izvozilo EUropa bi isto cutala i zmurila na jedno oko. Ali neko je izgleda pobegao iz I razreda jaslica kada su ucili decu da prvo skoce pa onda sazovu konferenciju da bi rekli hop.

Irena

pre 9 godina

Vucicu pomenuo si integritet Ukrajine i Bosne. Zasto nisi i integritet Srbije sa Kosovom? Jer si i o tome pricao u izbornoj kampanji. Zar celovita Srbija vise nije politika srpske vlade?

drmr

pre 9 godina

ko nije razumeo poentu evo da pojasnim iz ove recenice mozete izvuci sve "Premijer je precizirao i da Vladi nije upućen demarš, već niža forma, ed memoar, u kom se iznosi stav da bi subvencjie, državni krediti ili garancije za izvoz u Rusiju bili posmatrani kao "nefer i neprijateljsko ponašanje".
nece biti subvencija za nase poljoprivrednike i seljake jer je to nefer prema eu koja svojim seljacima daje recimo 400% vise nego mi svojima

@AleksandarCucu

pre 9 godina

Meni sve to papetično deluje od EU. Uveli ste sankcije,Rusi uzvratili. Otvorila se rupa za izvoz,Srbi uskočili. I sad kao nemojte,nije fer. Pa brate šta oćete od nas!? Da ne zaradjujemo ništa od izvoza,a ovamo tražite da vam vratimo € ,kako?! Jedino da svaki Srbin kupi po 5 Fiat 500 L pa da vratimo pare...

Steva

pre 9 godina

Nećemo podsticati i uvoditi subvencije za izvoz?! Ovakve odluke su direktno kršenje Ustava. Radićemo na sopstvenu štetu da bismo jednog dana možda imali nekakvu korist.

acca

pre 9 godina

Ja ne znam ali... dal je neko primetio kako su utihnuli sa pritiskom Srbije oko pregovora sa Kosovom??? !!! Ne znam dal je to povezano sa Ukrajinom i pozivanjem EU na MEDJUNARODNO PRAVO! Pazite ne mogu da nadju novu Eston Kucer za pregovore u kojima nema niko pravo na pozivanje na MEDJUNARODNO PRAVO! I j'opet sam ja zbunjen! Ja ne mogu vise "VAKO RADIT" !!!

Braca

pre 9 godina

Moze se desiti da se nas izvoz u Rusiju poloprivrednih proizvoda malo i poveca narednih meseci ali se moze lako desiti da u samoposlugama osvanu mnogi lepo upakovani proizvodi koje nismo imali. Ako to bude tendencija eto nekom malo mesa sa antibioticima, malo vise pesticida, herbicida i GM hrane u lepoj i sarenoj ambalazi.
Svi zadovoljni! Zadovoljni Rusi jer ce dobiti zdravo voce, povrce, meso( oni imaju kontrolu kvaliteta). Zadovoljni mi jer je hrana na rafovima malo pojeftinila a i lepse izgleda, kruonija nego ona na pijaci. Zadovoljni proizvodjaci hrane u Evropi jer su nasli mali ventil za visak svojih polj. proizvoda. Zadovoljni i nasi i evropski politicari. Zadovoljni doktori i farmaceuti jer se broj obolelih povecao pa lekovi idu kao alva. Ne verujem nikom! Verujem samo u pijacu dok se ovo ne zavrsi!

Washington

pre 9 godina

Zaboravljamo da je Srbija ta koja zeli u EU, znaci mi smo ti koji zelimo da se prikljucimo a ne oni, mi njih treba da ubedimo a ne oni nas, zato i moramo da igramo po njihovim pravilima. Ako necemo, nema problema, nema EU za Srbiju, prosto. Tu EU ne gubi mnogo uopste.

Samo kako se ovaj Vucic ponasa, prica ljudima kao da su mala deca, kao da su svi kriminalci, pa upozorava. Strasno. Jel se on obraca odraslim ljudima ili deci?

milan

pre 9 godina

Nije sija nego vrat, Vucicu to je tvoje prepricavanje da jedni mogu shvate ovako a drugi onako kome kako odgovara a u sustini nista ne menja u stvari.

bgd

pre 9 godina

A zašto bi država davala subvencije?
Tržište Rusije je otvoreno, konkurencija je smanjena.
Ovo je šansa i za izvoznike i za državu (budžet) koja samo teba da pusti da se trgovina sama razvija, a ne da sama sebe zakida subvencijama. Mi sankcije nismo uveli, ne možemo da zabranimo trgovcima da rade.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Dobar glumac Vucic ,snesa pod pritiskom EU i pravi se hrabar,veruje njima a odusta od Rusa,al ce se veoma razocarat,ubrzo,hahahahahhaha.

Helios

pre 9 godina

Treba da zbog MH-17 (kojeg je oborio ukrajinski avion po nalogu neofašista koji su terorizmom preuzeli vlast u Ukrajini ali se to i dalje glumeći ludilo pripisuje tkzv. "separatistima" kojima Rusija niti naređuje niti dostavlja oružje) na silu sprovodimo i mi sankcije Rusiji - koja veze nema s obaranjem aviona? Srbija koja nije član EU niti će to biti još tuce godina ako to uopšte ikada i bude, da se dakle Srbi još i tako samokažnjavaju kažnjavajući ni za šta tu krive Ruse? Da se uništi i preferencijalni odnos koji imamo, da dakle gladna Srbija bude još gladnija? Zarad EU koja je bombraduje, sankcioniše, eksploatiše, šikanira, cepa, diktira i prezire bez obzira na svu podatnost toj EU? I tako još više maskira zločin obaranja aviona u mozaiku non-stop NATO-agresije?
Pa naravno! - kad je već 100% ludilo i mi debilni izabrali Parlament od 100% EU-ili-Smrt prevarnih stranaka što da nas ne akaju u mozak 200%?
Posebna je bizarnost da nas od EU "brani" PPV - koja ga je preobratila i kao born-again dala mu ulogu Vožda! I Đinđić je više godina slepo sledio sve iz EU, tek pred kraj je nazreo da nikad, NIKAD-NIKAD ne možeš dovoljno slediti tuđe interese u korist svoje štete - uvek i može i tražiće još...
A PPV je fin, ne laje na mentore, samo jedna reč mu smeta - kakav naljigaviji i najbedniji Reality Show!
EU dominacija u Srbiji je prvo i pre svega znak UMOBOLNOSTI, čak i pre nemorala i neisplativosti, a o poniženju i gaženju principa pravičnosti i pravnost da ne govorimo.

Tja....

pre 9 godina

Ako je ulazak u EU strateški cilj Srbije, onda moramo da radimo šta nam EU naredi. Da li je to u formi demarša, ed memoara, mejla, sms-a ili goluba pismonoše, nebitno je. Naša nevešta, providna, lažljiva uvijanja ne prolaze - ne može oboje, BRE! Ili pokušavamo da uđemo u EU i time ulazimo u otvoreni konflikt sa Rusijom, ili odustajemo od EU i prilazimo Rusima. Ona narodna - mi bi da se j, a da nam ne u - e to nema ni u filmu. Generalna podrška u narodu za ulazak u EU postoji, osim što pokušavamo da ne kažemo glasno da i sam put ka EU, a kamoli zvaničan ulazak, podrazumeva priznanje "Kosova", aktivno učešće u razgradnji Republike Srpske, vrlo verovatno plaćanje ratne odštete BiH i Hrvatskoj, daleko širu autonomiju Vojvodine i novi status Raške, te potpuno prilagođavanje zakonima EU, koji podrazumevaju smanjenje državnih troškova, od plata preko penzija i svih subvencija koje država daje. Dakle, rušimo državu po svakom osnovu. Ako smo na to spremni, onda ok. Ja mislim da ne treba da ulazimo u EU i da je jasno odbijanje da se povinujemo nekakvim "non paper"-ima iz Brisela dobar početak. S druge strane, kamarili na vlasti je od Srbije daleko bitnije da na vlasti i ostane, te ne sumnjam da će Rusima ubrzo uvesti i sankcije, samo što će ih nazvati nekako drugačije, valjda računajući na poslovičnu i masovnu retardiranost u Srbalja. Pravo rečeno, ni ne greše mnogo - zaboravili smo mi i mnogo bitnije stvari od sankcija "tamo nekim Rusima, koji nam i inače ništa nisu pomogli", zar ne?

dimi

pre 9 godina

opet sam postao taoc rusa uaaa,vratile se devedesete,kupim prnje i odo ja iz ove rupe,bezite deco odavde jer nema leba da ste taoci ko moje generacije 90_tih.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Premijer je precizirao i da Vladi nije upućen demarš, već niža forma, ed memoar, u kom se iznosi stav da bi subvencjie, državni krediti ili garancije za izvoz u Rusiju bili posmatrani kao "nefer i neprijateljsko ponašanje".

A ovo što radi EU je "fer i prijateljsko ponašanje"?!E moj premijeru,"spustio si loptu". Zbog imaginarnog i "maglom obavijenog" ulaska u EU mi vodimo računa o tuđem interesu a svoj zanemarujemo....Od juče,ja sam protivnik ulaska u EU a tako ću se izjasniti i na eventualnom referendumu.

Mi smo kao klinci koji na ledini,sa strane,posmatraju kako stariji momci igraju fudbal i molimo ih da nas prime u ekipu dok nas oni uslovljavaju i smeju nam se u lice,nemajući nameru da nas prihvate,jer smo spremni da uradimo sve što njima padne na pamet.

KUPUJMO DOMAĆE I KUPUJMO ONO ŠTO NIJE PROIZVEDENO U EU!....Znam da im nećemo puno nauditi ali ja se lepše osećam jer bojkotujem njihovu robu a ne oskudevam ni u čemu.

Pax

pre 9 godina

Problem je u tome sto prosjecan balkanac misli da se svijet vrti oko njega umjesto da shvati da je oduvijek bio koristen za interese velikih.
Svi smo medjusobno zavadjeni a sad mora po diktatu da se zavadimo i s Rusima!

moje ime

pre 9 godina

Ljudi, vidim da su ovde na komentarima opet najglasniji oni koji su ceo zivot isli parolom, 'ma neka bude opet rat, ako meni ne valja, neka sve bude unisteno'.

Takvi su devedesetih Srbiju odveli u ponor, dobrim delom smo zbog toga danas najstarija nacija na svetu posle Japanaca, koji su prvi samo zato sto imaju najduzi zivotni vek. Srbi imaju ispodprosecni zivotni vek. Da smo samo malo bolji u tom smislu, prestigli bismo i Japance.

Pa gde ces dalje? Dotakli smo samo dno. Ali ne, nekom ni to nije dovoljno. Hocemo dalje.

Vidim ovde svi pozivaju na referendum.

Pa da sutra bude referendum EU ili Rusija. Da moramo da se izjasnimo, siguran sam da bi makar 70% ljudi reklo EU.

Zasto? Pa zato sto se ne granicimo sa Rusijom, nego sa EU. Ne mozemo da premestimo nasu teritoriju ni u Aziju, niti u istocnu Evropu.

Ali nije to jedini razlog. Evo recimo - ovaj.

EU = zajednica svih Evropskih zemalja(trenutno ima 28 clanica sa tendencijom daljeg rasta). Tu zivi 28 NACIJA!!!

Rusija = 1 drzava. Dakle, dilema je po vama da li da saradjujemo sa Francuskom, Nemackom, Britanijom, Italijom, Spanijom, Madjarskom, Grckom, Poljskom, Slovackom, Ceskom, Kiprom, Portugalijom, Irskom, Svedskom, Finskom, Danskom, Holandijom, Belgijom, Austrijom i ostalima ili sa Rusijom.

Ako vec moram da biram, izbor je veoma, veoma JASAN.

Nemam nista ni protiv koga. Ne bih voleo da ovako moram da se opredeljujem, ali da moram, ne bih se razmisljao ni sekund. A nadam se ni ogromna vecina ljudi.

Che

pre 9 godina

To je ta demokratija slobodna trgovina bez monopola moderni sistemi,lep zivot za male zemlje u EU gde su sada evropejci da mi objasne sta je ovo...Demokratija plus nasi politicari marionete je ovo stanje bolje ne moze moze samo gore...Ne verujem prorocanstvu ali tamo pise da ce Evropa biti siromasna i to ide ka tome barem smo navikli znamo sta je to...

Zoran Milusic

pre 9 godina

Pitam se zasto nas predsednik G-din Tomislav Nikolic nema neko odredjeno misljene u vezi ovih vaznih pitanja? Tisina vlada u njegovon kabinetu u vesi ovih prilicno vaznih pitanja i odluka. Stice se utisak da nas sef vlade G-din Vucic je visa orijentisan ka evropskoj zajednici, cak po cenu razilazenja sa Rusijom. Zar ne bi bilo mocnije da se uradi referndum po pitanju orijentacije EU kontra Rusija? Tada bi se moglo reci da je narod odlucio u kojem pravcu zeli da se razvija. Izjave premijera Vucica inkliniraju mnogo vise Zapadu nego Rusiji(po mom skromnom i nepolitickom misljenju) i to se cini vise kao njegovo privatno stanoviste nego narodno. Referendum u vezi vaznih odluka kao u Svajcarskoj!

Zole

pre 9 godina

Srbija treba da izvozi svoje poljoprivredne proizvode u Rusiju a kupuje jeftine poljeprivredne proizvode iz EU koji su bili namenjeni za izvoz u Rusiju. Saf mozemo da pridajemo Rusima naše proizvode po prihvatljivim uslovima i kupujemo od EU njihove proizvode po mnogo nizim cenama nego sto smo do sad mogli.

armagedon

pre 9 godina

sudbina srbije je kao i uvek kroz istoriju u rukama populista,demagoga,nacionalista,retardiranih popova,kvazi biznismena...dok narod moli nepostojećeg boga za "bolje sutra".tradicija,vera,"slavna" isrorija,"prva viljuška" u svetu...su instrument za zamazivanje očiju pred moralnom,kulturološkom,finansijskom, katastrofom u kojoj se nalazimo."slepi" ljudi,uživaju u svom nesvesnom mazohizmu,mi koji "vidimo"...patimo.

Stojan

pre 9 godina

Sam pocetk konferencije za stampu u Vladi,pokazao je koliko ima javasluka u Srbiji i kako zemlja funkcionise!
Premijer poceo nastup,a nema zvuka,crkao kabl !?
Pa ko je zaduzen da sve to proveri,pre nego sto je premijer stao uz mikrofon?!

marko, nis

pre 9 godina

@Anwalt
Uz koje to prepreke Srbija izvozi u EU? Znas li o cemu govoris? EU je skinula sve carine na uvoz iz Srbije jos kad je Milosevic pao 2000. 70% izvoza je u zemlje EU...sta pricas ti?

Kamen spoticanja

pre 9 godina

"Moram reći da u toj poruci EU nisam razumeo jednu reč, a to je solidarnost sa zemljama članicama EU. U čemu solidarnost? Pa nas niko nije ni pitao kada su uvodili sankcije Rusiji niti nas je iko išta pitao o kontrasankcijama Rusije. Da li je moguće da mi koji nismo ni krivi ni dužni i koje niko ništa nije pitao, pa zar je moguće da mi budemo krivi i jednima i drugima", rekao je Vučić.

Mislim da će ta jedna reč skupo da nas košta. Uostalom, i "da" je samo jedna reč.

vrana

pre 9 godina

licno mislim da nije najbitnije postovati neke zahteve i predloge vec raditi ono sto je u interesu drzave ! kao sto je nama u interesu veci izvoz njima su sankcije a mi ako podrzimo i manji izvoz i ne uvodimo sankcije nama nista nece da ostane ...

Stefan

pre 9 godina

:-) Toliko o nasoj samostalnosti i nezavisnosti:-) Dobro ali Srbija za priznavanje kosova i hapsenja,ubijanja srba na kosovu nije uputila EU da se ponasa neprijateljski:-) Jako smesna drzava

urugvajac

pre 9 godina

Oko povecanja proizvodnje u poljoprivredi i stocarstvu treba da svastari nadju specijalizaciju i konkretno se odluce na jednu oblast i da je obavljaju maksimalno. Takodje i takozvani polutani malo u fabriku malo na selu i nigde u stvari a zauzimaju dva mesta treba da se odluce. Rezultati bi bili iznenadjujuci.

Citalac

pre 9 godina

A ko je Velikom vođi dao mandat da pregovara o ulasku Srbije u EU? Kada će već jednom da bude raspisan referendum o ulasku Srbije u EU? Ja ću zaokružiti NE!

Pametnjaković

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.

To ti treba da kažeš tajkunima kojima ti i tvoje drugarice i drugovi, iz tvoje i iz drugih političkih partija Srbije, dajete privilegije da budu iznad i izvan zakona, dajete subvencije od para koje nama ostalima uzimate, itd., a ne da soliš pamet paorima i stočarima koji rade marljivo svoj posao ali ne mogu od vas parazita.

dzobanana

pre 9 godina

Odlicno izlaganje, mi ni krivi ni duzni da ispastamo, sta sve nece da nas snadje. Po meni zauzet je najbolji moguci stav koji Srbija moze da ima i sve podrske u daljem radu nase vlade.

pravednik

pre 9 godina

Sto se tice bespovratne pomoci ljudima koji su bili poplavljeni 3000 eura je odlicna suma pa i sama drzava je pretrpela najvecu stetu samo putevi, dalekovodi, preduzeca, itd koliko kostaju oko milijardu i vise, ali ipak su izdvojili i za svoj narod koliko se moglo.

sojkatica

pre 9 godina

I ja sam da se "psi rata" sankcionisu, mi vodimo jednu politiku dok nasi gradjani idu po svetu i ratuju pa cak i na obe strane istovremeno. Znam da je brojka mala ali i to steti nama kao zemlji a ovim zakonom ce se i spasiti zivoti onih koji bi isli i poginuli tamo a verujem da onda nebi ni bili isplaceni....

zamena teza

pre 9 godina

@
A zasto rusi ukoliko su nam stvarno prijatelji ne kazu da im slobodno uvedemo sankcije jer to oni nece ni osetiti a nama bi znacilo mnogo jer shavataju u koliko smo teskom polozaju i ekonomskom i politickom!?
(ja, robot, 22. avgust 2014 12:39)

Vidite, mi hrlimo da postanemo clanovi organizacije koja je trenutno neprijateljski raspolozena prema Rusiji, a Rusi nam jos uvek nisu ukinuli trgovinski sporazum?!
U teskom ekonomskom i politickom polozaju smo zbog ucena EU, zapravo zbog naseg nerazumnog eurofanatizma, a ne zbog Rusije, koja za nasu shizofreniju ima i previse razumevanja!

Tako da je ovo sto ste gore napisali zamena teza!

robokapica

pre 9 godina

Mislim da je konacno stavljena tacka na "Er Srbiju" stalni gubitas poceo da donosi novac i uskoro ce i da se prosiruje aerodrom i pista a to znaci dosta i novih radnih mesta. Neznam sta tu moze da bude lose osim samo dobrog...

ljutisa

pre 9 godina

Novinari konstantno cesljaju vladu i to jedno 10 puta vise nego bilo koju to sada. Evo i taj racun za struju je placen ako je to sve sto novinari lose mogu da izvuku o radu vlade ja cestitam ovoj vladi na svojoj politici i dosadasnjim uspesima.

nesvakidasnji

pre 9 godina

Treba konacno da i nasi poljoprivrednici povecaju proizvodnju i tako pocnu da stvarno zaradjuju ima trzista i dosta da se samo uzimaju pare od drzave na neke kombinacije i fore nego da se posteno i na duge staze stvara profit.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Bravo za premijera Vucica.Mi svakog postujemo ali moramo stititi nase interese i gledati da iskoristimo svaku sansu koja nam se pruza kako bi smo oporavili nasu ekonomiju.

sokak

pre 9 godina

Nema razloga da nasa zemlja bude ugrozena sa bilo cije strane jer se njena Vlada trudi svim naporima da od nje napravi drzavu koja ce biti zadovoljna svojim statusom u Evropi i svetu, a pre svega da gradjani Srbije zive dobro u svojoj zemlji i da sve oblasti u Srbiji posluju kako treba. Premijer je ponovio stav Srbije sto se tice Rusije i da Srbija nema razloga da menja isti.

Da li smete da objavite,,,?

pre 9 godina

@
@sheki Zasto je EU neprijatelj Srbije? Dokle cete vise traziti vecito krivce u drugima, ......... Zar stvarno mislis da malena Srbija od 7,3 miliona stanovnika nesto znaci na svetu da nas bilo ko mrzi ili voli? Na izborima je Srbija glasala skoro sa 90% za stranke koje su za ulaz u EU! U cemu je onda problem!? Vi bi u EU........lazem se da bi bilo mnogo bolje kada bi mogli zauzeti mesto EU u izvozu u Rusiju, ali kao zemlja clanica imamo obavezu da sprovodimo politiku EU. A vi i dalje trazite krivce u Vatikanu, EU, Americi i Marsovcima. Samo vi nikad niste krivi.
(TOMMY, 22. avgust 2014 12:50)

Slazem se da EU nije neprijatelj Srbije. Pre bih rekao da je to odnos cobanina i marve, pa daj da vidim sta sve moze da se iskoristi i koliko moze da se zaradi od stoke!
Mislim da niste shvatili post! Covek nece u EU i misli da je narod glasao ne znajuci sta je nas put ka EU, da li cemo ikad stici tamo (uzevsi u obzir i to kakvi smo mi), kao i to koliko nas je to kostalo, koliko kosta i koliko ce kostati (sto na neki nacin i objasnjava odnos EU prema Srbima)!
I da dodam mi nismo clanica EU pa da je normalno da sprovodimo EU politiku! Jedino normalno je da sprovodimo srpsku politiku, ali na zalost na ovim prostorima to vec odavno niko ne radi!

klik

pre 9 godina

Bilo bi zaista cudno da Srbija bude ugrozena od strane bilo koje zemlje, ona postuje EU i tako ce biti i u buducnosti. Stav prema Rusiji ne menja, a takodje se i ne mesa u probleme izmedju Rusije i Ukrajine, i postuje integritet i suverenitet svake zemlje, a najbitnije pitanje joj je pitanje njenog razvoja i zivot njenih gradjana.

jovan

pre 9 godina

Na licemerje EU koja tolerise izvoz ratnog broda u Rusiju a ne tolerise izvoz malina iz Srbije, ovaj covek izlazi sa informacijom da Srbija nije ugrozena!? Zbog cega si sazivao tu konferenciju za stampu, Vucicu,zbog frazetina upucenih meni? Neka hvala, nije trebalo.

sheki

pre 9 godina

Koštunica je bio u pravu za sve. EU nam nije prijatelj, imaju neprijateljski stav prema Srbiji i ovakav odnos prema nama nikada se nece promeniti.

dzonikg

pre 9 godina

Ipak smo kolonija... Ko je uopste pitao narod jer je pod svim ovim uslovima za EU.. Dajte referendum pa da vidimo.
Predsednik vlade se hvali da nece da podrzava izvoz.. E koliko smo jad od ljudi..

kiza bosanac

pre 9 godina

Ala Aca voli kamere , pa sta je on rekao na konferenciji , NISTA !

Ok necemo uvesti sankcije receno vec milion puta , EU rekla uvedite sankcije mi necemo.

Ali vazno je da je bila najava najave najave ove konferencije!

Pedu

pre 9 godina

Dobro, nećemo (i ne moramo) uvoditi sankcije Rusima, ali ćemo zato da uvedemo sami sebi sankcije na izvoz u Rusiju, jer tako "partneri" iz EU traže.
Meni to na TO liči.

e majko Srbijo

pre 9 godina

Kaze "daj da obavezemo ratare koji imaju psenicu da drze stoku,al oni nece jer je to 365 dana posla". E moj vodjo,vidi se da nemas dodira sa realnoscu. Pre neki dan je Kostic uzeo i oborio garantovanu cenu repe sa 41e na 34e. Ti imas ugovor i sve al ti ne vredi ni da tuzis jer koga da tuzis,kome?? I ostaje ti samo da cutis i da prihvatis da ces imati gubitak. I kako onda da povecas neku proizvodnju,cemu da se nadas?

Janez

pre 9 godina

"Poštovaćemo želju EU, to je naš strateški cil, dakle članstvo u EU je nešto što smo govorili i u izbornoj kampanji, za to su se opredelili građani Srbije, to je njihova volja i politika vlade.
Koga bre vi više lažete????????Čija volja?????Pa ajde dajte više taj referendum da vidimo.
Premijer je poručio da ćemo "dok je on na čelu vlade poštovati tuđe interese, ali da nećemo brinuti tuđe brige". On je apelovao na naše privrednike i poljoprivrednike da u svakom slučaju razvijaju proizvodnju pre svega za svoju zemlju, za naše građane, da jedemo naše meso.A izvoz robe u Rusiju????To ne a ,jer je tako htela EU.E Srbijo za koga ste vi glasali...

Vladan

pre 9 godina

Ništa ja tebi ne verujem! Znam samo da su Kinezi na gradilištu, rođeni posle Brozove snrti, klicali "Dobar dan, novi Tito" i da je to delovalo kao farsa. Uvropska unija i Rusija nemaju istu politiku a ako Srbija želi u EU onda nema balansiranja, to je mogao Broz ali ne zato što je bio jak nego zato što su mu tu ulogu dodelile svetske sile. Njegov osnovni zadatak bio je da odvrati od Moskve zemlje Afrike i Azije koje su se oslobađale kolonijalizma, zato su Čerčil i Ajzenhauer u Brozu tražili saradnika kao lidera pokreta nesvrstanih.

Aca

pre 9 godina

Mislio sam da posle poklanjanja JAT-a, hotela na Kopaoniku, poljoprivrednog zemljišta, najave smanjenja penzija, ne može da bude gore od toga, ali me Vučić svaki dan demantuje! Diplomatija se tako ne vodi! Idemo u propast! Daje nam se šansa da izvozimo više, da bolje živimo, ali čovek neće, pa neće!

mislite o tome, robovlasnici

pre 9 godina

Sve donedavno sam bio snažan zagovornik pridruživanja Uniji. Sada čvrsto verujem da bi to za Srbiju bilo kobno. A takvih kao ja je u Srbiji jako mnogo.

vrzinokolo

pre 9 godina

A da malo ode na godisnji odmor,duzi,bar da ne slusamo najave najava od danas do sutra,preko nedelje prosle i one prethodne i buduce. Strasno i molim bar medije da nas sa EU i Rusijom vise ne zamajavaju.Imamo pametnija posla, ide zima,jesen,skolska godina,skuplja struja,zimnica,los prevoz,manje plate. A sta ko rekao i kako rekao i kako je reagovao pera postar.Manite nas vise,ubiste nam i ovo malo mira u glavi.Neka nam bar neka ganglija u mozgu i celija budu odmorne i ciste od izjava politicara i gromkih vesti,kao da je Isus sisao na zemlju.

tikvica

pre 9 godina

Ponasas se kao da je EU zatrazila pristupanje Srbiji, a ne obrnuto.
A iz iskustva sa KiM znam da gresim i da ces nas opet preobrlatiti kao sa listom Srpska a ne Srbije

Ћезо рца

pre 9 godina

Добро је што мислимо својом главом и што нико не може да нас уцењује и условљава... Парафраза премијереве изјаве, поновљене у више наврата...

ivan

pre 9 godina

‚‚....moja lična politika koju sam predstavljao u izbornoj kampanji.‚‚ eh gospodine predsednice sta ste vi sve predstavljali u vasim izbornim kampanja u zadnjih 20 i kusur godina. mozda se vi toga dobro secate, ali i deo naroda takodje.

Milan

pre 9 godina

Spokojni? Nismo ugroženi? Samo se pitam, a kakav bi opis situacije bio potreban da ne budemo spokojni i da budemo ugroženi? U državi Srbiji, ovako ojađenoj i neuređenoj, biti spokojan i osećati se bezbedno je isto što i biti potpuno lud!!!

TOMMY

pre 9 godina

@sheki Zasto je EU neprijatelj Srbije? Dokle cete vise traziti vecito krivce u drugima, nekakvim zaverama protiv srpskog naroda i slicnim glupostima? Zar stvarno mislis da malena Srbija od 7,3 miliona stanovnika nesto znaci na svetu da nas bilo ko mrzi ili voli? Na izborima je Srbija glasala skoro sa 90% za stranke koje su za ulaz u EU! U cemu je onda problem!? Vi bi u EU ali pod vasim pravilima kao da EU moli Srbiju da je prime ili kao da Srbija treba da primi EU, a ne obrnuto. Srbija je zemlja ciji politicari vode zemlju ka EU i na tom putu postoje pravila. Kome se ne svidjaju slobodan je da odustane. Pravila su jasna, ako zelis da budes deo EU moras da postujes pravila igre kao sto ih postuju 28 clanica i ostale zemlje kandidati. Slazem se da bi bilo mnogo bolje kada bi mogli zauzeti mesto EU u izvozu u Rusiju, ali kao zemlja clanica imamo obavezu da sprovodimo politiku EU. A vi i dalje trazite krivce u Vatikanu, EU, Americi i Marsovcima. Samo vi nikad niste krivi.

Stef

pre 9 godina

Koga ovaj zamajava sve je kristalno jasno a on se stalno kao cudi!
Druga stvar je sta se ima za izvoz osim malina i sl. Sve skupa jad i cemer!

francuska skola

pre 9 godina

Nadam se da se Vucic pravi ludim kad pita "kakva solidarnost", a mozda samo nije isao u francusku skolu... Hocu da kazem, da nista drugo nije ni mogao da procita u tom aide memoire-u... To je standardni recnik i standardna praksa (institucije pisu francuskim realijama, dok samo odnedavno slusaju Nemce (dok se ovi ne nauce diplomatiji).. Samo je njegov odgovor malo nestandardan - ne pricaju tako zemlje clanice medju sobom kad se ne slazu.. Vucku treba insajder ili makar neki nas francuski djak...

bole

pre 9 godina

trt,mrt, ništa... Podsticaje poljoprivredi uvesti odmah iste sekunde, poljoprivreda nam je u g...ima, baš zbog sankcija EU, 90-ih godina! Zauzeli su naše tradicionalno izvozno tržište... 80'ih je sav gas i ostalo iz SSSR-a plaćan žitaricama, pa je čak ostalo i duga sa ruske strane, po kojem su barter sporazumom nabavljeni MIG-ovi 29 koji su još u upotrebi. Osim toga poljoprivreda ima ogroman udeo u BDP-u Srbije i najbrže može da donese prinos, samo treba neko normalan da donese poljoprivrednu strategiju i da je finansijski i sistematski pomogne. Ovako poljoprivreda i poljoprivrednici se sistematski uništavaju (dobro je da ih još i ima) od satelitskih vlasti slugu EU koja opet milijardama eura subvencioniše svoje poljoprivredne proizvođače! Dakle, radite isto što EU radi svojim poljoprivrednicima - ništa se više od Vas gospodo netraži - finansijski i sistematski pomozite ubogom srpskom seljaku!
A to da su građani za EU, odakle vam to? Kad je bio referendum? Ne zamenjujte teze - Građani su za to da se u Srbiju uvede red u sve po uzoru na EU, tj da se uskladimo sa EU zbog domaćih lopova i hohštaplera. Dakle, da se zemlja dovede u red! To Vam je zadatak, ako vam još niko od građana Srbije nije rekao šta treba da radite. A za EU ima vremena...

Joe

pre 9 godina

Strašno je koliko smo jadni.
Čoveče, zar ne vidiš da ne možeš voditi takvu politiku.
Il si vino, il voda.
Budi bugar, hrvat, rumun ili budi srbin.
Uostalom, ako budeš bugar, ne vidim zašto nam treba sav ovaj aparat koji toliko košta.
Postavit ćemo par ljudi da provode EU politiku i to je to.
Čemu sav ovaj trošak novca i energije.
Narod bi shvatio., možda i podržao.
Svaka opcija je bolja od ove.

Milos

pre 9 godina

G-ne Premijeru ja ne pristajem na kolektivni suicid, svako ima prava pa i Vi da sa svojom sudbinom i zivotom raditi sta hoce ali nikada necu pristati da u moje ime odlucujete o mom zivotu ili smrti.

KAKO MISLITE DA OPORAVITE ZEMLJU SA:

1. Stopom nezaposlenosti od preko 30%?
2. Spoljnim dugom od preko 23 Milijardi Evra?
3. Godisnjim obavezama prema poveriocima SA ZAPADA od blizu 7 milijardi evra sa sve kamatama?

HAHAHAHAHA, PLATICE VAM SVE TO EU i to sa kamatom. UAAAA!!!

neobavesteni

pre 9 godina

Vucicu, Vucicu,
Uziveo si se u ulogu velikog vodje!
Ako si tako siguran u svoju doslednu dvolicnu politiku (Rusi ce nas odrzavati u zivotu dok ja gladim sa EU jer me oni kontrolisu) - raspisi referendum SAD da vidis ko je i koliko za EU.
Covece, silujes nam zdrav razum sa svojim palanackim trikovima.

;)

pre 9 godina

Zahvaljujući teatralnosti, pre svega Ljajića i "analitičara", dobili smo šta smo tražili. Može premijer da se prenemaže pred kamerama od jutra do sutra i da se pita šta hoće od nas, na kraju je morao da prizna da ukazanu priliku i da želimo, ne možemo da iskoristimo, jer nemamo proizvod.

dejan

pre 9 godina

Toliko o slobodnom protoku robe i kapitala, otvorenom tržištu i konkurenciji. Crnjak je da mi trgovinski ugovor sa Rusima imamo godinama i nikada ga nismo iskoristili u pravoj meri. Uostalom imamo toliko male kapacitete da ne bi zauzeli "prijateljima iz EU" više od par promila "njihovog" tržišta u Rusiji.

bgd

pre 9 godina

A zašto bi država davala subvencije?
Tržište Rusije je otvoreno, konkurencija je smanjena.
Ovo je šansa i za izvoznike i za državu (budžet) koja samo teba da pusti da se trgovina sama razvija, a ne da sama sebe zakida subvencijama. Mi sankcije nismo uveli, ne možemo da zabranimo trgovcima da rade.

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

ovaj covek vise ne zna gde udara,on vise ne zna ni sta prica,ni sta radi i treba da ode, ovaj sns je bio velika greska,lazna nada ovom namucenom narodu,ali problem je sto nema opozicije,sto nema drugog izbora,narodu srbije se crno pise sa ovdasnjim politicarima!!!

M*rš bre!

pre 9 godina

Ala si im demarširao,svaka ti čast!A i ove što su dobrovoljci pa hoćeš da preduzmeš mere protiv njih,nisam siguran da ti ta valja.Koliko se sećam uz Šešelja ste i ti i Toma pozivali narod na dobrovoljnu odbranu svete Srpske zemlje u Slavoniji,BiH,Hrvatskoj pa niko nije odgovarao..
Otišli ljudi da zarade neki evro kad već u Srbiji posla nema,a posao ko i svaki posao,svako radi ono šta ume,jbga!?

a kakva mafijaska drzava

pre 9 godina

ovoj zemlji nema pomoci dok je ovaj poslusnik na vlasti, nece da poveca izvoz robe al oce da smanjuje penzije i plate, ne postuje interese svoje zemlje nego slusa sta mu druge zemlje kazu, ne slusa svoje radnike vec slusa strane kapitalste, uzas ko nam vodi zemlju

milan

pre 9 godina

Nije sija nego vrat, Vucicu to je tvoje prepricavanje da jedni mogu shvate ovako a drugi onako kome kako odgovara a u sustini nista ne menja u stvari.

@AleksandarCucu

pre 9 godina

Meni sve to papetično deluje od EU. Uveli ste sankcije,Rusi uzvratili. Otvorila se rupa za izvoz,Srbi uskočili. I sad kao nemojte,nije fer. Pa brate šta oćete od nas!? Da ne zaradjujemo ništa od izvoza,a ovamo tražite da vam vratimo € ,kako?! Jedino da svaki Srbin kupi po 5 Fiat 500 L pa da vratimo pare...

Konfucije

pre 9 godina

Manje price vise rada.Da se cutalo i izvozilo EUropa bi isto cutala i zmurila na jedno oko. Ali neko je izgleda pobegao iz I razreda jaslica kada su ucili decu da prvo skoce pa onda sazovu konferenciju da bi rekli hop.

ja, robot

pre 9 godina

A zasto rusi ukoliko su nam stvarno prijatelji ne kazu da im slobodno uvedemo sankcije jer to oni nece ni osetiti a nama bi znacilo mnogo jer shavataju u koliko smo teskom polozaju i ekonomskom i politickom!?

dimi

pre 9 godina

opet sam postao taoc rusa uaaa,vratile se devedesete,kupim prnje i odo ja iz ove rupe,bezite deco odavde jer nema leba da ste taoci ko moje generacije 90_tih.

Cives.rs

pre 9 godina

Ljudi, ako neko ne vidi da se ovaj covek igra s nama, da su glave sve usijanije, mislim da ima problim, problem koji ce se povecati i prosiriti se na sve stanovnike Srbije. Cil je je vlast, samo vlast, iako, iskreno ne sumnjam u dobre namere, cini mi se da mu samokontrola popusta - one druge kontrole smo se odrekli na izborima.

nevermind

pre 9 godina

A da postujete vi malo gradjane Srbije i njihov novcanik? Mislim da Evropa nije ugrozena od nas koliko smo mi ugrozen od nje. Propustiti ovakvu priliku je ravno pucati sebi u stopalo dok se trkate na 100m sa Usainom Boltom. Mislim da je vreme da nasi politicari zastupaju politiku svoje zemlje i to ekonomsku politiku.

Toma

pre 9 godina

Sve je premijer danas rekao.I ovo sto ste do sada izvozili u Rusiju je zanemarljivo.Postujemo EU.Tamo izvozimo 9 puta vise.Cega?Italijanski FIAT i to je sve.To nije nase.Od toga nemamo nista osim plata za onih 1000 radnika.Pogledajte ruske sajtove i to provladine kako reaguju na ovo.Bojim se da ce i ovo sto smo do sada izvozili biti proslost.

armagedon

pre 9 godina

sudbina srbije je kao i uvek kroz istoriju u rukama populista,demagoga,nacionalista,retardiranih popova,kvazi biznismena...dok narod moli nepostojećeg boga za "bolje sutra".tradicija,vera,"slavna" isrorija,"prva viljuška" u svetu...su instrument za zamazivanje očiju pred moralnom,kulturološkom,finansijskom, katastrofom u kojoj se nalazimo."slepi" ljudi,uživaju u svom nesvesnom mazohizmu,mi koji "vidimo"...patimo.

CJ

pre 9 godina

U vezi ovih 3000e...Mi u kuci hocemo da uradimo stepenice, drvo i to...dolazilo je par ljudi i niko nece ispod 700-800 eura ni da pomisli da radi.Obicne stepenice.Pa zamisli onda cela kuca.Sta moze covek da uradi sa 3000? Vucicu bolje idi sam nego da te narod otera.Veruj.

Новак Никач

pre 9 godina

Ако хоће прави савет о нутралности,А.Вучић једино може да га нађе у ДСС и код Војислава Кођтунице.Чини ми се, да су свих ових година доследно и исто говорили о ономе што нам се сада дешава.
ЕУ хоће да ми будемо у друђтву богатих, а услов је да за сваки случај останемо вечно сиромашни.

Stojan

pre 9 godina

Sam pocetk konferencije za stampu u Vladi,pokazao je koliko ima javasluka u Srbiji i kako zemlja funkcionise!
Premijer poceo nastup,a nema zvuka,crkao kabl !?
Pa ko je zaduzen da sve to proveri,pre nego sto je premijer stao uz mikrofon?!

Ja

pre 9 godina

Pitanje za sve rusofilske nobine, sta ako EU uvede Srbiji zabranu transporta robe (koja ide za Rusiju) preko teritorije EU? Kako cemo izvoziti onda i to sto sada izvozimo? Naravno da ne razmisljate, jer da imate sa cime da razmisljate, ne bi bili rusofili.

s.

pre 9 godina

Umiljato jagnje dve majke doji.
(von Braun, 22. avgust 2014 16:56)

Ti si verovatno strucnjak za svemir i tako.
Procitaj jos jednom glupost koju si napisao.

Braca

pre 9 godina

Moze se desiti da se nas izvoz u Rusiju poloprivrednih proizvoda malo i poveca narednih meseci ali se moze lako desiti da u samoposlugama osvanu mnogi lepo upakovani proizvodi koje nismo imali. Ako to bude tendencija eto nekom malo mesa sa antibioticima, malo vise pesticida, herbicida i GM hrane u lepoj i sarenoj ambalazi.
Svi zadovoljni! Zadovoljni Rusi jer ce dobiti zdravo voce, povrce, meso( oni imaju kontrolu kvaliteta). Zadovoljni mi jer je hrana na rafovima malo pojeftinila a i lepse izgleda, kruonija nego ona na pijaci. Zadovoljni proizvodjaci hrane u Evropi jer su nasli mali ventil za visak svojih polj. proizvoda. Zadovoljni i nasi i evropski politicari. Zadovoljni doktori i farmaceuti jer se broj obolelih povecao pa lekovi idu kao alva. Ne verujem nikom! Verujem samo u pijacu dok se ovo ne zavrsi!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Koja sramota ,nismo u EU a zabranimo sebi saradnju sa prijateljskom Rusijom,kad bi tako popustio odmah bi se ubio ,hahahahahahhaa.

toma

pre 9 godina

a zasto je juce sazvao konferenciju na kojoj ce odgovoriti na demars, da bi danas izjavio kako nije ni dobio demars, sto su juce i potvrdili ljudi iz EK?
sad su kao novinari pogresno preneli, kao da sme neko nesto da napise u srbiji a da se to ne odobri u nemanjinoj.
samo je bez veze zbunio botove koji su sinoc celu noc pisali kako ce da im odbrusi danas, da bi danas potpuno promenili pricu kako demars ne postoji i kako smo najbolji drugari.
sve u svemu, kako EU svira mi igramo, nemamo nikakav suverenitet.

GORAN

pre 9 godina

Vucic i dalje koristi situaciju da su se neki mnogo zaduzili da bi povecali penzije a ne sme da sada kaze da nas je ta EU bombardovala i uzela Kosovo.A tema je bila demars EU.Vucic je veliki prevrtljivac i pun je laznog patriotizma-a vec je zaposlio oko 100 000 svojih SNS kadrova.Dokle ce vise da laze ovaj narod.

vrana

pre 9 godina

licno mislim da nije najbitnije postovati neke zahteve i predloge vec raditi ono sto je u interesu drzave ! kao sto je nama u interesu veci izvoz njima su sankcije a mi ako podrzimo i manji izvoz i ne uvodimo sankcije nama nista nece da ostane ...

acca

pre 9 godina

Ja ne znam ali... dal je neko primetio kako su utihnuli sa pritiskom Srbije oko pregovora sa Kosovom??? !!! Ne znam dal je to povezano sa Ukrajinom i pozivanjem EU na MEDJUNARODNO PRAVO! Pazite ne mogu da nadju novu Eston Kucer za pregovore u kojima nema niko pravo na pozivanje na MEDJUNARODNO PRAVO! I j'opet sam ja zbunjen! Ja ne mogu vise "VAKO RADIT" !!!

sande

pre 9 godina

Sta je!? Nesto si zabrljao, pa se obracas narodu da bi se "oprao"?!...
Nema Srbiji spasa sa tobom i tvojim nepismenim i potuljenim glasacima i saradnicima! Za njh je samo motika i stap za cuvanje koza.
Tonemo brale sa tobom polako ali vrlo sigurno.
Saznacemo uskoro i zasto su ti izvukli usi sa tim demarsom i koja kazna nam sleduje!

Natalija

pre 9 godina

1990 -2000 je sve otišlo dodjavola pa i poljoprivreda.
1990-2014 pošto ne proizvodimo dovoljno hrane mi je uvozimo.
Na gubitku je država i naš narod koji mora da kupuje hranu, izbor je slab a roba skupa.
Ps. Korist imaju samo nakupci, sada ruski nakupci sa kajlama i poneki naš seljak.

vojin

pre 9 godina

Ovog coveka su Brisel i Berlin i doveli na vlast,kao i dve prethodne vlade, pa sta ocekujete - da ih odbije? Naravno da je ovo rad u korist sopstvene stete, jer Srbija grca u ekonomskom haosu. A demagoska prica koja o tome da je EU najveci pratner Srbije je demagoska - ko je Srbiji kriv sto nije iskloristila visegodisnji povlasteni polozaj za uvoz na rusko trziste? Sve vlade Srbije NISU SMELE TO DA RADE upravo od EU. Gradjani su glasali za ovakvu politiku i to ogromnom vecinom. Ono sto ste hteli Srbi i gradjani Srbije - dobili ste. Imamo vodju, imao naunisonije medije u srpskoj istoriji (Slobo je bio mala maca) i dobicemo to sto cemo dobiti. Upamtite, kada odu ovi Vucicevi i Tomini, Slobino doba izgledace kao romantizam, a DOSOVO kao mala nezgoda. A ova manatra da Srbija nece uvoditi sankcije Rusiji je3 UNREBESNA. Kakve to sankcije Srbija moze da uvede Moskvi, a da se Moskva zabrine? Kakav narod / takav vodja.

DJ35

pre 9 godina

GRAĐANI SU GLASALI ZA OVAKVU POLITIKU I TO OGROMNOM VEĆINOM.
od vojin

To je tačno, ali je takođe tačno da građani nisu imali nikakav izbor. Za koga god da su glasali ovakav bi bio epilog. Trenutno postoji samo jedna opcija u našem političkom životu a, to je EU ili smrt (parafraziram njihove reči).

Neće biti promena dokle god se ne rešimo ove političke bagre koja već dvadeset godina sisa državnu sisu a, ovamo narodu kaže da treba da izdrže, da će doći bolje vreme.

Srbija gas najveći gubitaš u Srbiji a, direktor te firme ima platu dva miliona dinara. Koga bre oni za****vaju.

Dokle god su ovi isti ljudi (Nikolić, Dačić, Tadić, Djilas, Pajtić, Vučić, Mićunović, Dinkić...) i njihovi puleni u politici, nama nikada neće biti bolje, to je ono na šta možete da računate i budete sigurni da se nikada neće promentiti.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

To je to ,gola mala i ne zasticena,Srbija je izgubila Rusiju a nije dobila EU ,pisi propalo,to je kraj tim vlastima hahahahahahaahha.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Dobar glumac Vucic ,snesa pod pritiskom EU i pravi se hrabar,veruje njima a odusta od Rusa,al ce se veoma razocarat,ubrzo,hahahahahhaha.

hladne obloge

pre 9 godina

ako je i 10% botova razumelo šta je ovde rečeno o demaršu, ad memoaru itede, onda je to uspeh!
malo verovatno, pišu se ode i hvale a da nemaju pojma o čemu se radi. a nema pojma ni dobar deo vlade. okovani u lavirintu interesa misle od danas do sutra a posle, lako ćemo.

Akrivija

pre 9 godina

Kad je trebalo davati strancima 10 000 evra po zaposlenom onda nije bilo problema. Sada kad treba uložiti malo u ovu našu sirotinju (mislim prevashodno na naše selo) onda to ne može. Sve se svelo na to da su glasovi naši a lova njima. Ovo ni kod retarda ne bi moglo da prođe.

Anwalt

pre 9 godina

Znaci, stav Unije je da Srbija iako ne moze da izvozi u EU skoro nista ili uz velike prpreke,ne bi trebalo da izvozi ni u Rusiju ni nikuda, zapravo Srbija nema pravo da uradi nista da njenim gradjanima bude bolje. Srbija sme samo da se zaduzuje kod EU po "najboljim" kamatama ikada.

bob rock

pre 9 godina

Ja sam ovako razumeo ovu spodobu koja izigrava premijera nezavisne drzave... Sve sto kazete bice uradjeno. Razumem i nije mi tesko. Vi ste me postavili ovde, pa moram da radim kako kazete.... Licemer.

Ovce za EU

pre 9 godina

Posle ovoga sam siguran da Juzni tok ne ide kroz Srbiju. I da, imacemo najskuplje gorivo u Evropi, posle Bugara. Ipak smo mi i Bugari "ruska braca". Konacno su pale maske. Rusija ovde nema sta da trazi, a ni mi u Rusiji. Ako ne daj boze EU izgubi od Rusa (energetski i ekonomski), a po svemu sudeci hoce, bolje da pocnemo da skupljamo granje, jer drva za grejanje nece biti dovoljno.

raja babeja

pre 9 godina

Ma ljudi moji, da li je moguće da veliki vođa ovako podvije rep pred "nezvaničnim" ultimatum EU? Kobajagi, izvoz u Rusiju nije zabranjen, ali neće biti garancija niti podsticaja; pa šta je to to nego "tiha zabrana"? Kad i sami Englezi postavljaju pitanje Uniji kako to da Francuzi mogu Rusima prodavati ratne brodove, a Srbi ne mogu maline ( naravno, i ostale poljoprivredne proizvode ), otkud onda predsedniku Vlade ove zemlje da javno, slugeranjski izjavi kako će poštovati tu volju EU?! Ako je i od velikog voljenog vođe, previše je.

Zoran

pre 9 godina

Dobijanjem zvanja "kandidata" za članstvo u EU izabrali su stranu,e sad ima da igraš kako ti se kaze ako zelis da budes clan iste.Ukrajina isto zeli u EU znaci po tome i na njihovoj strani moras biti vise nego na Ruskoj.A bas to sto neki pisu da nas ne vole,tim gore, moras biti veci papa od samog pape.A običan narod će ispaštati najvise i ovako vecina zamislja EU kao robnu kucu u koju uđeš uzmes sve sto ti treba i nista ne platiš.

sve se okrece u krug

pre 9 godina

I danas dan uništavate poljoprivredu i umesto da iskoristite svaku mogućnost da je povratite na noge vi kočite i uporno je gurate u provaliju.Prodajete firme koje ste vi (političari) uništili a koji su građani izgradili pa umesto da kaznite one koji su nas pokrali vi planirate da skršete radnicima plate.Boljitka nema i dalje seljaci napuštaju sela i odlaze u grad što se odrazuje na sve jeftiniju radnu snagu u gradu a sdruge strane dobijate ukrupnjivanje poseda koji opet oni isti kupuju koji su nas i pokrali.Jedni isti ljudi ista politika a ti glupi građanine aplaudiraj svojoj propasti.

Kamen spoticanja

pre 9 godina

"Moram reći da u toj poruci EU nisam razumeo jednu reč, a to je solidarnost sa zemljama članicama EU. U čemu solidarnost? Pa nas niko nije ni pitao kada su uvodili sankcije Rusiji niti nas je iko išta pitao o kontrasankcijama Rusije. Da li je moguće da mi koji nismo ni krivi ni dužni i koje niko ništa nije pitao, pa zar je moguće da mi budemo krivi i jednima i drugima", rekao je Vučić.

Mislim da će ta jedna reč skupo da nas košta. Uostalom, i "da" je samo jedna reč.

anti-bot

pre 9 godina

botovi ce sada da budu u soku dok im ne stigne uputstvo iz centrale kako da se ponasaju. Ova konferencija je najavljivana u vesti juce, pa ponovo jutros, ocekivali su da ce VelikiVodja da odrzi govor i ocita bukvicu zapadu da se sa Srbijom ne igraju, da im kaze TISINA TAMO! NISTA GLUPLJE NIZAM CUO! Ali,naravno u stilu AV tresla se gora, rodioio se mish, a taj mish je upravo on, jer kada se prica sa onim kojima duguje vlast, treba biti snishodljiv i tih. Bitno je da su botovi na obe prethodne vesti dale identican broj minusa svakome ko je napisao da ce ovaj da ljubi skute i papke Brisela u svojoj izjavi, ne vidim da sada kritikuju vodju sto ih je izneverii. Ja se samo pitam jednu stvar:"Da li je morao da pravi konferenciju, ako ce ne samo da predje preko krajnje nekorektne izjave EU i EK, koja je bukvalno ultimatum, koji se kosi sa onim sto propagiraju, a to je slobodno trziste? Zar nije mogao da precuti, a ne da se ovako jadno saginje i daje ulizicke izjave, iako to nije morao? Svi znaju da smo mali i da nismo mnogo mocni, ali da je samo precutao, jer niko nije trazio da se izjasnjava zadrzali bismo barem malo dostojanstva.". Ovako je samo pokazao koliko je ustrahu od svojih gazda, pa se javlja da se ipravda, iako nije kriv. Borisa Tadica su isti ti pustili niz vodu, nadam se da ce i ovog!

Mare

pre 9 godina

Casovi patetike i drame. Njegova izlaganja nisu govor vodje već kuknjava. Gde ste videli premijera države ili bilo koga ko odlučuje o nečemu da kaže trebalo bi da se manje troši i bahanalise u javnom sektoru, pa ko ro treba da sredi? Ja? Ovu vest ne bi komentarisao, a nije trebao ni on

bulldozer

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate, da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.

i onda kad razvijemo onda se isti ti koji su pozivali na razvoj sete da uvezu iz argentine, čilea ili nemam pojma odakle i obore cenu našem proizvođaču da mu propadne sve što je godinama stvarao. e ko vas ne zna...

Vojislav

pre 9 godina

Diplomatski pametan odgovor. Srbija poštuje EU ali poštuje i Rusiju i ostale. Vlada neće radit protiv EU ali neće i ne može da sprečava firme i privredu da izvoze bilo gde pa i u Rusiju.

Schh..

pre 9 godina

Subvencijom o kojoj sam pisao pre par dana kada se jos nije govorilo o njoj bi dodatno inkasirali i podigli bi poljoprivredu na veci nivo ali posto vidim da Vucica ne zanima vece zarada i korist iz ove situacije smatram sebe bahatim i bezobraznim jer ja ne bih slusao clanice neke unije u kojoj nisam. Eto sram da me bude !

Stefan

pre 9 godina

Demagogija i samo demagogija. Prazne fraze. Nemanje stava. Poltronski odnos. Kukavicluk.
Ja sam za EU. Ali samo ako smo razvijeni i oni ce nas pozeleti u svojoj zajednici, kao Island, Norvesku ili Svajcarsku. Jer moraju da vide da imaju neke koristi od nas. Razvijeni necemo poststi ako zapostavljamo svoje interese, zarad toboze nekog pukog clanstva. Ako se ovako nastavi procicemo kao Makedonija.

Lemi

pre 9 godina

Dakle, rekao nesto novo - nije, vrti istu pricu!
Rekao 'ne' Evropi - nije, podvio rep, opet!
Rekao 'da' (podrsku) Rusiji - nije, opet preskocio!
Skrenuo sa teme i opet poceo da deli lekcije, trlja nos i napusava - naravno!

Nisam ga gledao i nemam nameru da se maltretiram jos jednim ispraznim, predugackim i suvislim monologom koji nema ni glavu ni rep. Samo mi recite, je l' opet u nekom momentu krenuo bahato i arogantno da se dernja i macuje sa nekim imaginarnim zlotvorom iz svoje price (tajkuni, domaci lenjivci, opozicija, zla sudbina, 'hiljadugodisnje' poplave, itd.)?

Tja....

pre 9 godina

Ako je ulazak u EU strateški cilj Srbije, onda moramo da radimo šta nam EU naredi. Da li je to u formi demarša, ed memoara, mejla, sms-a ili goluba pismonoše, nebitno je. Naša nevešta, providna, lažljiva uvijanja ne prolaze - ne može oboje, BRE! Ili pokušavamo da uđemo u EU i time ulazimo u otvoreni konflikt sa Rusijom, ili odustajemo od EU i prilazimo Rusima. Ona narodna - mi bi da se j, a da nam ne u - e to nema ni u filmu. Generalna podrška u narodu za ulazak u EU postoji, osim što pokušavamo da ne kažemo glasno da i sam put ka EU, a kamoli zvaničan ulazak, podrazumeva priznanje "Kosova", aktivno učešće u razgradnji Republike Srpske, vrlo verovatno plaćanje ratne odštete BiH i Hrvatskoj, daleko širu autonomiju Vojvodine i novi status Raške, te potpuno prilagođavanje zakonima EU, koji podrazumevaju smanjenje državnih troškova, od plata preko penzija i svih subvencija koje država daje. Dakle, rušimo državu po svakom osnovu. Ako smo na to spremni, onda ok. Ja mislim da ne treba da ulazimo u EU i da je jasno odbijanje da se povinujemo nekakvim "non paper"-ima iz Brisela dobar početak. S druge strane, kamarili na vlasti je od Srbije daleko bitnije da na vlasti i ostane, te ne sumnjam da će Rusima ubrzo uvesti i sankcije, samo što će ih nazvati nekako drugačije, valjda računajući na poslovičnu i masovnu retardiranost u Srbalja. Pravo rečeno, ni ne greše mnogo - zaboravili smo mi i mnogo bitnije stvari od sankcija "tamo nekim Rusima, koji nam i inače ništa nisu pomogli", zar ne?

Che

pre 9 godina

To je ta demokratija slobodna trgovina bez monopola moderni sistemi,lep zivot za male zemlje u EU gde su sada evropejci da mi objasne sta je ovo...Demokratija plus nasi politicari marionete je ovo stanje bolje ne moze moze samo gore...Ne verujem prorocanstvu ali tamo pise da ce Evropa biti siromasna i to ide ka tome barem smo navikli znamo sta je to...

my way

pre 9 godina

Dakle, u prevodu, mi cemo pokorno poslusati ad memoar EU i necemo povecati proizvodnju i izvoz u Rusiju, iako za to imamo ekonomsku situaciju i nevezano za Ukrajinu i sto zapravo treba konstantno da radimo svo vreme kako bi iskoristili cinjenicu da mozemo da izvozimo bez carina i sto jos ne mozemo da zadovoljimo potrebe Moskve, a ne cele Rusije.

@jovan

pre 9 godina

@jovan
Kunem se u Boga da mi je tesko da poverujem da postoje ljudi poput Vas koji pisu tako nesto. Bas to je zapravo i rekao, da neko izvozi brodove, avione i tenkove, a da nama ne daju da izvozimo breskve i jabuke. Bas to sto Vi negirate u svom komentaru koji ce procitati stotine ljudi koji nisu gledali konferenciju. Zasto ljudi? Nije nam Vucic neprijatelj, zbog cega to radite?

dnevno jednu

pre 9 godina

Demars li je pismena li je..
Nego Vucko, trebao si da ljuljnes ladnu kofu s vodom na glavu. Danas bi bio najgledaniji breaking news u svetu.....
(e!e!, 22. avgust 2014 12:32)

Da, ali svako jutro po jednu da ljuljne.Ne zbog gledanosti nego bi verovatno rasterao fantazije iz glave kojima nas ubi.

Zoran Obradovic

pre 9 godina

I tako ce Srbija da podnese teret evropskog osvajanja Ukrajine, a nezaposlenost u Srbiji 30%. Da li ce EU uplatiti odstetu proizvodjacima koji visak ne smeju da prodaju rusima? A mogli smo rusima izvoziti banane - od kako je Vucic dosao postali smo 100% Banana-Republika...Ko zeli u EU nek proputuje Rumuniju, Bugarsku i Madjarsku: plate 200- 400 Evra, cene evropske.U Engleskoj kazu: svi pacovi napustaju brod koji tone, samo se srbi guraju u njega.

Zoran Milusic

pre 9 godina

Pitam se zasto nas predsednik G-din Tomislav Nikolic nema neko odredjeno misljene u vezi ovih vaznih pitanja? Tisina vlada u njegovon kabinetu u vesi ovih prilicno vaznih pitanja i odluka. Stice se utisak da nas sef vlade G-din Vucic je visa orijentisan ka evropskoj zajednici, cak po cenu razilazenja sa Rusijom. Zar ne bi bilo mocnije da se uradi referndum po pitanju orijentacije EU kontra Rusija? Tada bi se moglo reci da je narod odlucio u kojem pravcu zeli da se razvija. Izjave premijera Vucica inkliniraju mnogo vise Zapadu nego Rusiji(po mom skromnom i nepolitickom misljenju) i to se cini vise kao njegovo privatno stanoviste nego narodno. Referendum u vezi vaznih odluka kao u Svajcarskoj!

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Premijer je precizirao i da Vladi nije upućen demarš, već niža forma, ed memoar, u kom se iznosi stav da bi subvencjie, državni krediti ili garancije za izvoz u Rusiju bili posmatrani kao "nefer i neprijateljsko ponašanje".

A ovo što radi EU je "fer i prijateljsko ponašanje"?!E moj premijeru,"spustio si loptu". Zbog imaginarnog i "maglom obavijenog" ulaska u EU mi vodimo računa o tuđem interesu a svoj zanemarujemo....Od juče,ja sam protivnik ulaska u EU a tako ću se izjasniti i na eventualnom referendumu.

Mi smo kao klinci koji na ledini,sa strane,posmatraju kako stariji momci igraju fudbal i molimo ih da nas prime u ekipu dok nas oni uslovljavaju i smeju nam se u lice,nemajući nameru da nas prihvate,jer smo spremni da uradimo sve što njima padne na pamet.

KUPUJMO DOMAĆE I KUPUJMO ONO ŠTO NIJE PROIZVEDENO U EU!....Znam da im nećemo puno nauditi ali ja se lepše osećam jer bojkotujem njihovu robu a ne oskudevam ni u čemu.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Naš izvoz u Rusiju nije i ne može biti veći od beznačajnog delića udela EU na tržištu Rusije .To je tako iz prostog razloga što nam je privreda i poljoprivreda na niskim granama ,jednostavno nesposobna za tako velike igre .Dakle , u stvarnosti mi ne možemo da ugrozimo ekonomske interese EU .Stvar je u principu a to premijer mekog srca u stvari razume a to je da se ,ipak MORA raditi u skladu sa direktivama EU ,a to govori i tzv ed memoar ((fr. aide-memoire) spis koji treba da posluži kao podsetnik).Stvar je takođe u tome da mi očigledno ni ne vodimo SVOJU politiku ,periodično dobijemo "ed memoar" da nebi skrenuli sa puta i tako ....Ali ne ide mi u glavu kako ovoj dvojici ne pada na pamet ni ostavka ,ništa ....Samo kaže ništa nisam shvatio ,mrtav hladan .Ili su oni užasno mnogo mudri i promišljeni a i vizionari a mi , narod 90% poludebilan pa nikako da shvatimo njihove poteze .

Bozidar

pre 9 godina

Da, verujem, EU se uplasila da povecati za 19367% obim proizvednje prehrambenih proizvoda, prestati da uvozimo 30% hrane koju pojedemo i da cemo zauzetu njihovo mesto na trzistu Rusije. Realno opasnost ali premijer ce nas spasiti.

Vratio sam se iz prodavnice upravo i samo je hleb srpske proizvodje ostalo iz zemalja okruzenja.

Washington

pre 9 godina

Zaboravljamo da je Srbija ta koja zeli u EU, znaci mi smo ti koji zelimo da se prikljucimo a ne oni, mi njih treba da ubedimo a ne oni nas, zato i moramo da igramo po njihovim pravilima. Ako necemo, nema problema, nema EU za Srbiju, prosto. Tu EU ne gubi mnogo uopste.

Samo kako se ovaj Vucic ponasa, prica ljudima kao da su mala deca, kao da su svi kriminalci, pa upozorava. Strasno. Jel se on obraca odraslim ljudima ili deci?

IgorIGI

pre 9 godina

Napokon neko ko ima stav i ne menja svoje mišljenje zato što nekom "većem" ne odgovara trenuto stanje. Vlada Srbije je tu da orvenstveno štiti interese građana Srbije, što je upravo i potvrđeno.

пих

pre 9 godina

Суштина је у томе што код Руса по њиховом закону не постоји авансно плаћање, а нашим пољопривредницима и воћарима треба новац како би успели да испоштују договоре са русима...Дакле нема субвенција нема извоза, држава сама себе блокира, да не поверује човек. Па све земље "трећег света" профи тирају да санкција Руса према ЕУ, погледајте само египат и договор две земље на недавном састанку... А што се нас тиче има још једна ствар што је влада и ЕУ превидела а то је Збер банка која се данас објавила да је спремна да да повољне кредите за наша пољопривреднике...Искрено ми се чини да како год да одкренемо Руси стално поентирају и добијају, како код нас тако и на светској политичкој и економској арени...Једноставно, научили су правила игре, а ми?

Lemi

pre 9 godina

Ovo je najobičnija sugestija da se ne podstiče izvoz, ne koriste subvencije i krediti u većoj meri nego obično zbog proširenja tržišta. Slažem se, da ako idemo u EU, treba to ispoštovati i ne znam čemu tolika fama juče i danas.

Steva

pre 9 godina

Nećemo podsticati i uvoditi subvencije za izvoz?! Ovakve odluke su direktno kršenje Ustava. Radićemo na sopstvenu štetu da bismo jednog dana možda imali nekakvu korist.

Uvek EU, nikad Rusija

pre 9 godina

Vucic konacno rekao nesto pametno, krstim se i levom i desnom rukom. Salu na stranu, ne mogu da ga smislim ali posle ovoga ima plus kod mene. Kamo srece da je Tadic imao hrabrosti za ovako nesto.

Pax

pre 9 godina

Problem je u tome sto prosjecan balkanac misli da se svijet vrti oko njega umjesto da shvati da je oduvijek bio koristen za interese velikih.
Svi smo medjusobno zavadjeni a sad mora po diktatu da se zavadimo i s Rusima!

drmr

pre 9 godina

ko nije razumeo poentu evo da pojasnim iz ove recenice mozete izvuci sve "Premijer je precizirao i da Vladi nije upućen demarš, već niža forma, ed memoar, u kom se iznosi stav da bi subvencjie, državni krediti ili garancije za izvoz u Rusiju bili posmatrani kao "nefer i neprijateljsko ponašanje".
nece biti subvencija za nase poljoprivrednike i seljake jer je to nefer prema eu koja svojim seljacima daje recimo 400% vise nego mi svojima

moje ime

pre 9 godina

Ljudi, vidim da su ovde na komentarima opet najglasniji oni koji su ceo zivot isli parolom, 'ma neka bude opet rat, ako meni ne valja, neka sve bude unisteno'.

Takvi su devedesetih Srbiju odveli u ponor, dobrim delom smo zbog toga danas najstarija nacija na svetu posle Japanaca, koji su prvi samo zato sto imaju najduzi zivotni vek. Srbi imaju ispodprosecni zivotni vek. Da smo samo malo bolji u tom smislu, prestigli bismo i Japance.

Pa gde ces dalje? Dotakli smo samo dno. Ali ne, nekom ni to nije dovoljno. Hocemo dalje.

Vidim ovde svi pozivaju na referendum.

Pa da sutra bude referendum EU ili Rusija. Da moramo da se izjasnimo, siguran sam da bi makar 70% ljudi reklo EU.

Zasto? Pa zato sto se ne granicimo sa Rusijom, nego sa EU. Ne mozemo da premestimo nasu teritoriju ni u Aziju, niti u istocnu Evropu.

Ali nije to jedini razlog. Evo recimo - ovaj.

EU = zajednica svih Evropskih zemalja(trenutno ima 28 clanica sa tendencijom daljeg rasta). Tu zivi 28 NACIJA!!!

Rusija = 1 drzava. Dakle, dilema je po vama da li da saradjujemo sa Francuskom, Nemackom, Britanijom, Italijom, Spanijom, Madjarskom, Grckom, Poljskom, Slovackom, Ceskom, Kiprom, Portugalijom, Irskom, Svedskom, Finskom, Danskom, Holandijom, Belgijom, Austrijom i ostalima ili sa Rusijom.

Ako vec moram da biram, izbor je veoma, veoma JASAN.

Nemam nista ni protiv koga. Ne bih voleo da ovako moram da se opredeljujem, ali da moram, ne bih se razmisljao ni sekund. A nadam se ni ogromna vecina ljudi.

Vladan

pre 9 godina

skandal!!!! ko prica o fer odnosu???
eu nije zastitila srbiju 1999 vec je ucestvovala u razaranju i ubijanju neduznih. sta sada vise zele? ko ih uostalom vise i pita za bilo sta! fuj!!!
vucic ide protiv intetesa sopstvene drzave! zar to nije ocigledno? To je nedopustivo!!!
eu fasisti i dalje diktiraju politiku srbije.
sramotno!
vlada mora pasti!

Zole

pre 9 godina

Srbija treba da izvozi svoje poljoprivredne proizvode u Rusiju a kupuje jeftine poljeprivredne proizvode iz EU koji su bili namenjeni za izvoz u Rusiju. Saf mozemo da pridajemo Rusima naše proizvode po prihvatljivim uslovima i kupujemo od EU njihove proizvode po mnogo nizim cenama nego sto smo do sad mogli.

Донбас

pre 9 godina

Господаре Вучићу !!! Ал си им одговорио! Мада Руски медији јављају да су већ кренуле прве количине сира и млечних производа за Русију... И да се до нове године очекује 0,5милијарди еура у тој трговини за Србију...

Hissar

pre 9 godina

Jos jednom smo pokazali nasu opredeljenost ka punopravnom clanstvu u EU, ali i nasu posvecenost ka razvijanju dobrih odnosa sa svim zemljama sveta, narocito sa Rusijom sa kojom imamo najbolje odnose u istoriji.

POG

pre 9 godina

Једино право решење за Србију је да прати свој интерес, а да се не прси пред силама које могу у зубима да је носе. То је најтеже, имати самосталну, независну државу. Много је лакше бити под протекторатом било кога. Мислим да Србија има први пут државника,који свакако није без мана али који је спреман да нам обезбеди независност, а тим и значајнију позицију на међународној сцени. Молим Србе, да први пут размисле о речима које су им упућене и да просту демагогију (на било чијој страни) и филозофирање замене радом и трудом за нашу болју будућност. Живела Србија!

JosipBeogradjanin

pre 9 godina

Vucic je danas pokazao da Srbija ima jasnu politiku od koje ne odustaje ni za milimetar. Mi zelimo dobre odnose sa svima u svetu. Srbija vise nece da ucestvuje u bilo kakvim sukobima, mi se zalazemo za resavanje svih problema putem dijaloga. Bilo bi dobro kada bi se sve sukobljene strane ugledale na Vucica i probleme resavale dijalogom, ova planeta bi bila mnogo bolja i bio bi uspostavljen trajan mir.

Mile

pre 9 godina

Na putu ka EU, godina cetrnaesta. Ocigledno je da ne mozemo ostati neutralni
(Logikus prajm, 22. avgust 2014 12:32)

Mozemo itekako, samo se treba drzati dosadasnjeg stava i ne davati ishitrene izjave. Sa velikim zemljama ne moze nista na silu ali zato diplomatija moze da odigra veliku ulogu.

Irena

pre 9 godina

Vucicu pomenuo si integritet Ukrajine i Bosne. Zasto nisi i integritet Srbije sa Kosovom? Jer si i o tome pricao u izbornoj kampanji. Zar celovita Srbija vise nije politika srpske vlade?

siromaštvo bre

pre 9 godina

Ne može niko da nas stopira da izvozimo ovo malo proizvodnje. NIKO! Isto bih rekao i da Rusija traži da stopiramo prema EU. Vučiću nema čega da se plašiš, svi normalni građani ove države daju punu podršku u povećanom izvozu prema bilo kome. Ovi što su se međusobno svađali, njihov problem.

Dzondzula

pre 9 godina

Srbija ima cvrst i odlucan stav, hocemo u Evropu ali ne mozemo da uvedemo sankcije Rusima ili da se odreknemo Rusije. Svaka cast premijeru na balans politici koju vodi i nadam se da ce Srbija iskoristiti svaku sansu koja joj se pruzi.

ewa

pre 9 godina

Zasto bi se narusavao odnos privrednog razvitka sa Rusijom i zbog cega bi se to postavljalo kao uslov. Ovo je zemlja u kojoj zivi dosta ljudi,treba se razvijati u svakom pogledu,sto i cini sadasnja Vlada Srbije,zato ne sumnjam da ce premijer i za ovakvu situaciju naci resenje i izboriti se prvenstveno za inerese Srbije,samim tim i nas koji zivimo u njoj. Mnogo teze prepreke su resene adekvatnim radom Vlade Republike Srbije,pa ce i ova.

ruzica

pre 9 godina

Slazem se sa stavom vlade da ne uvodi sankcije Rusiji. Koliko su nam bitni dobri odnosi sa EU, toliko su nam bitni i dobri odnosi sa Rusijom.

hours of love

pre 9 godina

Znaci onaj ''demars'' zapravo i nije bio demars kao sto su mediji preneli, posto je za demars potrebno 28 potpisa, 28 ministara inostranih poslova zemalja evropske unije.

Mediji bi trebali da znaju barem elementarne stvari.

Velinka

pre 9 godina

Jedini politicar sa vrha do sada koji ima svoj stav, koji iza njega stoji a pri tom nikog ne ugrozava vec zastupa nase zajednicke interese.

grbela

pre 9 godina

Verujte ljudi, da bolje od ovog nije moglo! Nije narusen odnos sa EU a nismo se ni zamerili Rusima! Realno, nece Rusi umreti zbog naseg "neefektivnijeg" uvoza, imaju oni zalihe i ne zavise od EU a kamoli od Srbije. Oni samo treba da ispadnu do kraja fer i da nas razumeju kad nam EU postavlja razne zahteve!

Jare

pre 9 godina

Zašto bi bila ugrožena kad gleda svoje interese vodi politiku u svoju korist? Stvarno ne vidim razlog da budemo ugroženi samo zato što hoćemo da radimo i da svoj proizvod izvozimo.

Kanjevac

pre 9 godina

Vidim Brisel pozdravlja izjavu Vucica, znacu nemamo probklem sa njima. Takodje, ne prekidamo izvioz u Rusiju, sto znaci da nemamo problem ni sa Rusima.Idealno.

von Braun

pre 9 godina

Svaka mu je na mestu! Ovo je kao hod po ziletu ali razumem da moramo da izbalansiramo da ne naljutimo EU a da ostanemo istrajni svojoj odluci da ne uvodimo sankcije Rusima. Umiljato jagnje dve majke doji.

ko je do sada branio?

pre 9 godina

Vucic vam je dobro rekao, imali smo mi povlascen trgovinski sporazume sa Rusima i ranije, i niko nam nije branio da profitiramo na tome, pa opet nesto nismo profitirali. Mi trenutno ovakvi kakvi smo nismo u stanju da osvajamo bilo cije trziste.
Naravno, protivnici EU i rusofili, u ovome vide odlican alibi da se ta nasa nesposobnost svali na EU.
Al zapitajte se i sami ljudi, mi taj povlascen sporazum sa Rusima imamo jos od vremena Milosevica (vec deceniju i po), i do dana danasnjeg nismo uspeli da bilo sta bitno uradimo na tom trzistu. Cak i u vreme onih vlasti koje su bile proruske (Milosevic, Kostunica, pa delom i Tadic), mi nikada nismo umeli da iskoristimo taj sporazum.

osmeh

pre 9 godina

Svidja mi se sto Vucic neodstupa od svojih stavova. Ne uvodimo sankcije Rusiji , ostajemo na putu evrointegracija Brisel pozdravlja nase odluke..................

Big easy

pre 9 godina

Da se razumemo kad covek kaze nesto pametno i ispravno treba ga podrzati.Sutra cu ga zbog necega mozda opet kritikovati, nemam pojma.Svi gledaju svoje interese pa sto ne bi i mi.I sta god da uradimo nije dobro.

Macbet

pre 9 godina

Vučiću, realno, svaka ti čast. Mogu da te podržavam ili ne, ali je činjenica da si srpske interese stavio na prvo mesto i verovatno zbog toga i imaš toliku podršku naroda za politiku koju sprovodiš.

darko88

pre 9 godina

Srbija ne moze ne znam sta da uradi po ovom pitanju,sto Vucic kaze mi i ne predstavljamo neku opsanost po evropske proizvodjace,s obzirom da nam je proizvodnja veoma slaba...

Aleksandar

pre 9 godina

Mi to shvatamo ozbiljno i odgovorno ćemo se prema tome postaviti. Ne podcenjujemo sadržaj poruke EU. Ali moramo da gledamo svoje interese. Oni izvoze 12 milijardi a mi u najboljim okolnostima trista miliona. Nema šanse da im ugrozimo tržište.

TiTiN

pre 9 godina

Stav Vučića po pitanje demarša potpuno ispravan, jer Srbija ako želi da bude članica EU treba da ispoštuje one zahteve EU koji joj ne nanose veliku štetu, a ovo je nešto što Srbija može da ispuni, kao što je zahtev za uvodjenje sankcija Rusiji nešto što Srbija ni po koji cenu ne može ispoštovati.

nada 22

pre 9 godina

OVAJ jeste-nije "de-marš" je bio (samo), probni balon, KAO I MNOGO PUTA DO SADA.
NAVIKLI su da "naše" vlade NEreagujui i to je bila "super-taktika" da se građani i "strućnjaci" prepucavaju preko MEDIJA (i komantara), da se okrivljuju i ovi i oni, dok se, posle par dana ne pojavi neki "naš" EVROPEJAC, da nam sve "protumači na evropsko-demokratkom jeziku".
Vučić je dao RAZUMAN odgovor, i nadam se da će i u buduće UVEK reagovati na SVE "EU" (čitaj Nemačke i USA) IZMIŠLJENE NOVE "STANDARDE" I PRAVILA koje treba da važe SAMO ZA SRBIJU. Zar nemaju dovoljno POKORNIH VAZALA, koji moraju da CRNČE za SAMO NJIHOVE INTERESE (ekonomsku i VOJNU MOĆ)?
PS. Na izborima sam dala glas DS-u, ali to nije razlog da PLJUJEM Vučića i kada postupi ispravno.

Biser

pre 9 godina

Sasvim odgovorna politika i politika koja ide u korist Srbije,nadam se da ce sukobi prestati i da cemo se jos bolje plasirati.A sto se tice ljudi u Srbiji dok se mi ne promenimo nista se nece ni drugo promeniti.

Boro9

pre 9 godina

Vučić je upravu Srbija radi pravu stvar, e sad ostali sa strane dal Zapad ili Rusija ako žele nešto više od nas nek se isprse i nek daju neku korist. Samo interesi i ništa više. Na muci se poznaju junaci, a u teškim vremenima se vidi ko je prijatelj a ko neprijatelj. Zato ovaj stav Srbije je jedini pravi u ovom trenutku.

Balans

pre 9 godina

Covek radi u interesu nas Srba bili mi rusofili ili evropejci. Lepo je rekao da postuje zahteve EU ali da su bespotrebni jer Srbija nema sta da izveze. Nece se ljutiti ni jedni ni drugi :D Tesko je balansirati izmedju 2 sile, za sada mu dobro ide. I ja takodje pozivam sve ljude da prvo procitaju a onda lajkuju ili dislajkuju. Ne shvatam kako je moguce da bilo ko daje dislajk nekome ko poziva narod da placa struju, placa gradski prevoz, nekoga ko malim smanjenjima plata i mozda penzija pokusava da spasi drzavu. Kakva god bila proslost gospodina Vucica mislim na SRS ratove itd, ocigledno je da se ljudi vremenom menjaju, t.j kada dodju na vlast shvate zapravo gde su i sta su. Lako je opoziciji da stalno nesto negoduje a oni su bili opozicija jako dugo. Covek je zaista za sada odgovoran i treba da nastavi, medjutim ako skrene sa puta gde je krenuo svi cemo prepoznati i kazniti na sledecim izborima.

Figaro

pre 9 godina

Prestanite da prozivate coveka za svakojake gluposti. Jedini je kome je stalo da ostvarimo maksimalan interes i pokrenemo privredu na pravi nacin. Ne ugrozavamo nikog, zasto bi to nekom smetalo sto imamo takav stav.

vaspitacica79

pre 9 godina

Ovo sam ocekivala ,EU je iznela stav ,postujemo ga jer silno zelimo da postanemo deo iste ali smo zadrzali svoj stav o neutralnosti i na kraju izvoz nije zabranjen vec podsticajistog.

Pravi stav

pre 9 godina

Niti imamo kapaciteta za preotimanje udela EU na ruskom tržištu, a što kaže Vučić subvencija je i previše, tako da ovaj demarš EU vidim kao novi pritisak za udaljavanje od Rusije, što se neće dogoditi.

perkan

pre 9 godina

Pravi diplomatski odgovor srpskog premijera, prihvatio je neke sugestije nasih evropskih partnera, ali istovremeno im je stavio do znanja da necemo odustajati od dobrih odnosa sa Rusijom,a posebno da im necemo uvoditi sankcije...

jedan

pre 9 godina

Sto se tice izvoza u rusiju tu ce praksa ostati ista. Srbija nije promenila svoju spoljnotrgovinsku saradnju sa Rusijom. Put evrointegracija nam nije narusen sa ovom saradnjom sa Rusima…...

SOLFEDJO

pre 9 godina

Mi uvek nastradamo iako nikome ne drzimo stranu, ni hleb jeli ni luk mirisali mi krivi… Ali Vucic je diplomatski I kao pravi premijer odgovorio na te prozivke I kao I uvek brinuo je o interesu srbije.

huh

pre 9 godina

Pa sad, pitanje je dal su gradjani Srbije za ulazak u EU, stvari se menjaju, referenum je najbolje resenje...
Sto se tice ostalog, nista novo, u principu svasta bi on njima rekao (ono sto stvarno misli) ali ne sme, tj nije u poziciji, samim time,mudro...

Nuri

pre 9 godina

Ne potcenjujemo nijednu od te dve strane, s poštovanjem se obraćamo svima, ne ucenjujemo ni naše ni njihove, s toga u celoj priči širimo samo lepu sliku o našoj zemlji.

jedanosmeh

pre 9 godina

Stav koji je Vucic zauzeo I dalje je isti, Srbija nece prekinuti svoje spoljnotrgovinske veze sa Rusijom ali to nece uticati na nas put ka evrointegracijama............

budo

pre 9 godina

Interes gradjana Srbije je Vucicu na prvom mestu. Izvoz prema Rusiji neca biti ni veci ni manji nego predhodnih godina. Jos jedna kljucna stvar je to sto nas put ka evrointegracijama nece biti narusen nasim odnosom sa Rusijom...

boric

pre 9 godina

Vucic ce na najbolji moguci nacin zastupati nase interese. Ne sumnjam u njegove odluke i poteze, on iskljucivo radi u interesu ovog naroda....

Pax

pre 9 godina

Principjelni politicar a pogotovo (u ovom slucaju premijer) trebao bi se ponasati prema onome sto se smatra istinom a ne stalno prema diktatu izvana!
Citav svijet je u krizi upravo zbog takve politike odnosno moralnog haosa!

osmehtastine

pre 9 godina

Rusija ima velike potrebe za poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima. Imamo ogromne mogucnosti za izvoz i to ce se i koristiti kao i do sad. Verujem da izvos proizvoda u Rusiju nece pokvariti nas put ka evrointegracijama.....................

karson

pre 9 godina

Jasan stav smo izrazili i niko nema sta da nam zameri. Nadam se da ce kriza u Ukraini sto pre proci. Jedno je sigurno, nas put ka evrointegracijama nije narusen, Brisel pozdravlja nase odluke...

VALTER

pre 9 godina

U ovako komplikovanim gepolitickim odnosima svaka rec treba da bude omerena I recena u pravo vreme, gotovo kao da se igra partija saha. A Vucic je uvek matira svoje sagovornike svojim izjavama.

Lena

pre 9 godina

Mi postujemo stavove EU ,ali nastavljamo tamo gde smo stali. Nismo se mesali kada su uvodili sankcije Rusiji, tako da ne vidim razlog da ne nastavimo kako smo i do sada radili. Interes drzave treba da je na prvom mestu.

milos

pre 9 godina

a cemu mi cvilimo izracunaj pa kud bolje svim srcem..i kraj ne moze se vise sediti na dve stolice..ocemo jos da se izvinjavamo nekom sto prodajemo paprike..cime nas plastite Prekinute taj cirkus i ako od Rusa ima para nema stajanja.Da ne bismo mi slusali moralne kritike od moralnih vertikala

Night

pre 9 godina

Želimo saradnju sa svima ali je premijer u pravu kada kaže da moramo mnogo više da radimo kako bi uspeli da proizvedemo hranu za sopstvene potrebe pa posle možemo da izvozimo kome treba!

peraxx

pre 9 godina

Sve sto je u interesu gradjana Srbije Vucic transparentno zastupa. Ne bezi od clanstva u Eu ali i sa Rusijom postuje spoljnotrgovinske veze jer sav visak svojih proizvoda tamo nesmetano mozemo prodati...

Ljuba

pre 9 godina

Ekonomski prosperitet jeste jedna od najvažnijih stavki za našu zemlju a održavanje balansa među istokom i zapadom može nam biti samo od koristi.

hotel

pre 9 godina

Stav Srbije o sveobuhvatnom odnosu prema Rusiji se nece menjati ili bar ne bi trebalo, sto je jos jednom predoceno EU, koja je preko ed memoara porucila Srbiji da ne bi trebalo da povecava izvoz ka Rusiji kao i da ne daje subvencije istoj, sto je vrlo cudno odakle ove stavke jer Srbija nije imala razgovor sa Rusijom oko pomenutih pitanja.

Vasko

pre 9 godina

Vlada mora da nađe neki modus kako da oživi sela i proizvodnju! Pašnjaci i livade su nam prazne, kuće po selima puste, a za izvoz nemamo robe! Nema čuda bez rada! Moramo mnogo više da radimo da bi imali!

kontra

pre 9 godina

Pa dobro... Neka Rusi ne traze garancije. Zar ne moze to od banke da zavisi? Nego, ako nije zvanicno dosao zahtev, non paper, ko ga je uputio? Koja institucija/osoba? Ili moze ko 'oce? A o ljudima koji upravljaju Evropom se slazem sa Britancima, Faradzem i Kameronom.

boricgoran

pre 9 godina

Stratesko partnerstvo sa Rusijom Srbija nikada nece narusiti. Isto tako zelja nam je da postanemo punopravna clanica Eu. Kao sto je i receno u sapstenju ni Eu nas nije pitala kada je uvodila sankcije Rusiji. Nema niko pravo da nas mesa u tu pricu ...

Rasa Buljubasa

pre 9 godina

Srbija je i pre ovih snkcija izvozila u Rusiju neke kompanije su vec potpisale nove ugovore o izvozu,Srbija i nema snage da trenutno drasticno poveca izvoz,o tome treba razmisljati na duge staze kako kaze i premijer Vucic.

ivanhoe

pre 9 godina

Ne razumem u cemu je problem da povecamo udeo na ruskom trzistu kad cemo u bliskoj buducnosti i mi biti deo EU. Svejedno koja zemlja EU koliki procenat trzista drzi, sve su to EU braca. E moji Srbi. Kad cete jednom da se opametite i prestanete da dozvoljavate ovakva ponizavanja!

Bora Corba

pre 9 godina

Najveći značaj je premijerov stav, za koji iza toga i nikoga nije lagao, prosto je dao do znanja da se zna naš strateški cilj, ali da ne želimo da ispaštamo zbog toga, uvođenjem sankcija Rusiji, jer to ne bi bilo u redu za naše građane, koji su glasali za prosperitet zemlje, bez ikakvih sukoba sa zemljama koji su nam od prevelikog značaja!

Predrag Misic

pre 9 godina

Srbija bi mnogo izgubila kad bi pokvarila prijateljstvo sa Rusijom a nasa ekonomija bi najvise pretrpela tako da ne ugrozavajuci EU put, treba nastaviti sa prijateljskim odnosima sa Rusijom i to vrlo dobro uspeva nasem premijeru.

dGrujica

pre 9 godina

Mi kao narod još imamo tikove od skorije istorije, previše se trzamo i štrecamo. Evropa traži da ne delujemo suprotno od njihove politike. Ne traži da uvodimo sankcije Rusiji, samo traži da država ne uvodi dodatne podsticaje za izvoz hrane u Rusiju. Kao što je Vučić rekao ponašaćemo se u skladu sa tim, znači nema problema. Naš daleko veći problem je što ni do sada nismo izvozili više, u Rusiju ili bilo gde drugde. Tu smo isključivo i jedino mi sami krivi jer ne možemo da se složimo i dogovorimo međusobno.

Milica Zoric

pre 9 godina

Srbija se bavi sobom i stiti svoj interes ,naravno da ce postovati Eu i njene odluke ali ako se ukaze mogucnost da se izveze nesto vise u Rusiju da ce mo to i iskoristiti.

tetreb

pre 9 godina

Poštovanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine poštujemo i stavove EU. S'obzirom da imamo neutralan stav o sankcijama prema Rusiji i da još uvek nismo članica EU, ne vidim razlog da bi trebalo da prekidamo izvoz u Rusiju, koji se, i pre sankcija, kretao uzlaznom putanjom.

milkaxxx

pre 9 godina

Nece Vucic odstupiti od spoljnotrgovinske saradnje sa Rusijom ali nas izvoz nece biti ni veci u odnosu na predhodne godine. Isto tako Vucic ne odstupa od evrointegracija, to mu je strateski cilj ali pod uslovom da Srbija od tog clanstva ima neku korist .....

Profit

pre 9 godina

Suština je čiji posrednici će zaraditi MILIJARDU evra na izvozu robe iz EU za Rusiju, ali preko "neutralnih" lica, uz procenat od 1%.

Naime, izvoz iz EU u Rusiju vredi opreko 170 MILIJARDE evra, a najbolji "neutralni" posrednici mogu biti naši arapski prijatelji.

Dobro njima, dobro nama, dobro svima, jedino nastradali naivni prorusi u Ukrajini.

Daca

pre 9 godina

Ja sma zaista za EU, uvek bih glasala na referendumu. to je civilizacijska tekovina. Medjutim, nama treba posao.. ako moze da e podigne proizvodnja, zapsli narod, treba izvoziti u Rusiju. Treba preziveti dok nas prime u EU. Sa poslom i prihodima, narod ce placati i prevoz i struju, a bicemo i nasmejaniji, i vedriji..

MILE DJURIC

pre 9 godina

Srbija mora da zastiti sebe i sopstveni interes ,ne mesamo se u sukob velikih sila i nikom necemmo uvoditi sankcije jer bi tako samo sebi naudili.

šumadinac

pre 9 godina

(Lemi, 22. avgust 2014 13:18)
Ma ni ja ne gledam španske, turske, indijske serija...Kad bi se lagali!A Srbija ne može da ispuni prema Rusiji ni ono ranije potpisano. Kakvo proširenje izvoza i pokrivanje drugih?

x man

pre 9 godina

Poljoprivreda je nasa sansa i mi moramo uciniti sve da osposobimo sve kapacitete i napravimo snazan proboj na trziste Rusije ali i sva druga trzista.

odnosyx

pre 9 godina

mi ne možemo da se odreknemo niti jedne strane i da bi bilo kakvo zatvaranje vrata Rusiji ili EU, bilo pogubno po našu privredu. Apsolutno se slažem sa stavom i podržavam priču da se u interesu najboljih odnosa ništa dodatno ne stimuliše, kao i da priča o sankcijama nema ni govora

Draga Tasta

pre 9 godina

Uradili smo jedinu ispravnu stvar u skladu sa okolnostima,i pored ogromnih pritisaka smo uspeli da sacuvamo strateske interese drzave i gradjana ove zemlje

haska konvencija

pre 9 godina

Zahvaljujuci odgovornoj i doslednosj spoljnoj politici koju vodi Srbija u poslednjih par godina, uspeli smo da svima stavimo do znanja da sa nama vise niko ne sme da se igra i da necemo tako lako podleci ucenama i manipulacijama od strane.

marko, nis

pre 9 godina

@Anwalt
Uz koje to prepreke Srbija izvozi u EU? Znas li o cemu govoris? EU je skinula sve carine na uvoz iz Srbije jos kad je Milosevic pao 2000. 70% izvoza je u zemlje EU...sta pricas ti?

Pantagruel

pre 9 godina

Постоји начин да се и ово изврда, тако да и вук буде сит и овце на броју.

Наша држава не мора давати субвенције и гаранције за извоз пољопривредних производа на руско тржиште, али исто тако не сме ни спутавати приватну иницијативу. Ако руске банке које већ годинама (уз све потребне дозволе) легално послују на српском тржишту буду одлучиле да покрену програме за кредитирање или субвенционисање извоза пољопривредних производа наших приватних произвођача у Русију, нема закона на основу ког би Влада могла и смела да их спречи у томе. Нама тренутно треба спољна политика кнеза Милоша Обреновића.

merdevine

pre 9 godina

Srbija je po pitanju ed memoara od strane EU ponovila svoj stav o Rusiji i Ukrajini i na koji ce jasno ukazivati svaki put kada za to bude imala priliku, jer je ova tema veoma cesta u poslednje vreme. Stav je da odrzava dobre poslovne odnose sa Rusijom i neutralnost po pitanju integriteta Ukrajine.

Miroslava

pre 9 godina

Ako je greh imati stav, onda smo gresni. Ako je greh brinuti o svojoj drzavi i braniti interes naroda, onda smo opet gresni. Sa toliko greha valjda ce nas hteti u EU.

Optimist

pre 9 godina

Srbija ni u kom slučaju nije ugrožena, jer joj pre svega kapaciteti urušene privrede decenijama u nazad, ne dozvoljavaju da značajnije pokrene izvoz u Rusiju. Tako da nema bojazni od eventualnih packi EU.

Mislim dakle govorim

pre 9 godina

Nije tacno da ce nas skinuti sa clanstva za kandidata EU,ovo je bilo formalno obavestenje da se moraju ispostovati neka njihova pravila igre,ali ruku na srce koja nas mnogo ne doticu,jer mi i nismo razvili stocarstvo,poljoporivredu i privredu da bismo povecali izvoz za Rusiju vise od 10 posto,za sta vec postoje subvencije.Ajmo ljudi korak po korak..

Stop cenzuri !

pre 9 godina

Dobro,i kako drzava i narod finansijki da napreduju ako nema povecanog izvoza i pomoc drzave?
pa sve te drzave koje nam brane sad da prosirimo trziste sa Rusijom su pomagale svoje firme!
ovo je klasicni monopol od strane EU.
SMESNO!

Dusko

pre 9 godina

@(Miki, 22. avgust 2014 12:20)
Razjasnio je situaciju pošto ste vi odmah počeli da spekulišete i da govorite kako moramo hitno da se odlučimo ili EU ili Rusija samo dižete tenzije bespotrebno!

Jovan

pre 9 godina

Ljudi šta je vama?
Srbija je bila pod sankcijama i ko je preuzeo tržišta na koje smo mi izvozili?
Naravno kandidati za EU koji su danas članice iste, zar to nije licemerno?

my way

pre 9 godina

(my way, 22. avgust 2014 13:11)

Bas trolovski komentar bez veze. Nije Srbiji bilo potrebno da Rusija uvede sankcije zemljama EU za poljoprivredne proizvode da bi Srbija povecala svoj izvoz za Rusiju. Iste uslove su imali srpski privrednici i pre pet godina. Nije Srbiji bio problem plasman na rusko trziste jer su ga vec neki drugi zauzeli vec nedostatak proizvoda. Nisu potrebne Rusiji nikakve subvencije jer njihovo ogromno trziste uzima sve sto je kvalitetno. A nas posao je da povecamo stocni fond i proizvodnju voca i povrca i preradjevina od njih.
(ljubica, 22. avgust 2014 13:33)

"Stav je da ne bi trebalo da suštinski ili značajno proširimo srpski udeo u izvozu na rusko tržište, zamenjujući izvoz zemalja EU", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija to shvata na veoma odgovoran način i da će odgovorno postupiti."

Мора да вам је овај део изјаве промакао, или сте ви ти који тролујете. Дакле, сад прихватамо да не смемо да повећамо производњу за извоз у Русију. Та суштина свега је јасна, све друго је вређање интелигенције.

BillyBob

pre 9 godina

Premijer je poslao veoma jasnu poruku ovom konferencijom - Srbija neće prestati da izvozi u Rusiju, a Vlada se neće baviti dodatnim podsticajima izvozu u Rusiju, što je tačno, jasno i precizno pružen odgovor na pitanje / molbu / zahtev EU. Svi zadovoljni, a posebno naša država koja se polako prikazuje kao miroljubiva zemlja koja će, već 2015., moći da posreduje u sukobu.

змај од ноћаја

pre 9 godina

Једино право решење за Србију је да прати свој интерес, а да се не прси пред силама које могу у зубима да је носе.

Mladen Filipovic

pre 9 godina

Evidentno je da se na Srbiju gleda drugacije i da je ugled nase drzave opravdano porastao na cemu se intenzivno radi i da odnos EU prema Srbiji ima velikog znacaja ali s druge strane mora se voditi racuna o prijateljstvu sa Rusijom, s kojom ne smemo zategnuti odnose izmedju ostalog i zbog ekonomije.

sokak

pre 9 godina

Nema razloga da nasa zemlja bude ugrozena sa bilo cije strane jer se njena Vlada trudi svim naporima da od nje napravi drzavu koja ce biti zadovoljna svojim statusom u Evropi i svetu, a pre svega da gradjani Srbije zive dobro u svojoj zemlji i da sve oblasti u Srbiji posluju kako treba. Premijer je ponovio stav Srbije sto se tice Rusije i da Srbija nema razloga da menja isti.

Salavedi

pre 9 godina

Jel 'oće da da se svađaju EU i Rusi? Eto im, neka se svađaju i prepucavaju do mile volje, ali ne preko naših leđa. Vala dosta smo mi tuđu brigu brinuli!

ljubica

pre 9 godina

(my way, 22. avgust 2014 13:11)

Bas trolovski komentar bez veze. Nije Srbiji bilo potrebno da Rusija uvede sankcije zemljama EU za poljoprivredne proizvode da bi Srbija povecala svoj izvoz za Rusiju. Iste uslove su imali srpski privrednici i pre pet godina. Nije Srbiji bio problem plasman na rusko trziste jer su ga vec neki drugi zauzeli vec nedostatak proizvoda. Nisu potrebne Rusiji nikakve subvencije jer njihovo ogromno trziste uzima sve sto je kvalitetno. A nas posao je da povecamo stocni fond i proizvodnju voca i povrca i preradjevina od njih.

dušanka

pre 9 godina

Ovakvom odlukom se ne zabranjuje izvoz u Rusiju, već se Srbija obavezala da neće subvencionisati izvoz u Rusiji, a Srbija u ovom trenutku i nema potrebe da subvencioniše izvoz u Rusiju.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Bravo za premijera Vucica.Mi svakog postujemo ali moramo stititi nase interese i gledati da iskoristimo svaku sansu koja nam se pruza kako bi smo oporavili nasu ekonomiju.

Jastreb

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.
E pa za poslove prepakovanja je veliki majstor Kole "šećeraš", a čini mi se da će opet imati neku zapaženu "državnu funkciju"

braćela

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja u teškoj ekonomskoj situaciji, koja zavisi i od EU, i od Rusije, pa zbog toga možda, da bi udovoljili EU bi trebali da pristanemo da ne povećavamo izvoz u Rusiju, ali bi trebali da nastavimo da izvozimo ono što smo i do sada izvozili u Rusiju.

Citalac

pre 9 godina

A ko je Velikom vođi dao mandat da pregovara o ulasku Srbije u EU? Kada će već jednom da bude raspisan referendum o ulasku Srbije u EU? Ja ću zaokružiti NE!

cista ekonomija

pre 9 godina

Srbija je tokom sankcija 90-tih izgubila silna trzista - samo da pomenem tekstilnu industriju gde u veliki Jugoexport i Centrotextil pukli, zamenili su ih istocni Evropljani (oni sa kojim se sada treba solidarisati), Kinezi, Turci itt... da ne pominjem druge srpske industrije (metalopreradjivacka, prehrambena, gradjevinska itt) koje bu bile bacene na kolena tih godina.
Zakon trzista je neumoljiv, jedan od glavnih razloga zasto se vode ratovi, uvode sankcije itt je preraspodela trzista. U tom smislu, Srbija se zatekla u dobroj poziciji i ne treba nista drugo da radi nego da se ponasa trzisno... ni manje ni vise.

sve je rečeno

pre 9 godina

Više puta je istakao da će se Srbija ponašati prema svim preporukama, da neće podsticati izvoz u Rusiju, ali i da joj neće uvoditi sankcije.

Dakle taj "ed memoar" je prihvaćen, neće se podsticati proizvodnja, tako da dragi proizvođači od uvećanja kapirala, razvoja zemlje i blagostanja čak i kada imamo priliku da ostvarimo, neće biti ništa, jer je premijer obećao EU da se mi nećemo "prekomerno" razvijati i time ljutiti naše EU "priajatelje".

saolinac

pre 9 godina

Sve je propadalo kod nas godinama i sad i kad imamo trziste mi ne mozemo da proizvedemo ni za nas a kamoli za druge. Strasno sta nam je ucinjeno zadnjih 15 godina.

Lalovic Zeljka

pre 9 godina

Stav Srbije treba da bude takav da ne budemo nikom neprijatelji, ne mozemo se zamerati ni prijateljima ni ugroziti put u Evropu.

Stefan

pre 9 godina

:-) Toliko o nasoj samostalnosti i nezavisnosti:-) Dobro ali Srbija za priznavanje kosova i hapsenja,ubijanja srba na kosovu nije uputila EU da se ponasa neprijateljski:-) Jako smesna drzava

dzobanana

pre 9 godina

Odlicno izlaganje, mi ni krivi ni duzni da ispastamo, sta sve nece da nas snadje. Po meni zauzet je najbolji moguci stav koji Srbija moze da ima i sve podrske u daljem radu nase vlade.

robokapica

pre 9 godina

Mislim da je konacno stavljena tacka na "Er Srbiju" stalni gubitas poceo da donosi novac i uskoro ce i da se prosiruje aerodrom i pista a to znaci dosta i novih radnih mesta. Neznam sta tu moze da bude lose osim samo dobrog...

ljutisa

pre 9 godina

Novinari konstantno cesljaju vladu i to jedno 10 puta vise nego bilo koju to sada. Evo i taj racun za struju je placen ako je to sve sto novinari lose mogu da izvuku o radu vlade ja cestitam ovoj vladi na svojoj politici i dosadasnjim uspesima.

pravednik

pre 9 godina

Sto se tice bespovratne pomoci ljudima koji su bili poplavljeni 3000 eura je odlicna suma pa i sama drzava je pretrpela najvecu stetu samo putevi, dalekovodi, preduzeca, itd koliko kostaju oko milijardu i vise, ali ipak su izdvojili i za svoj narod koliko se moglo.

klik

pre 9 godina

Bilo bi zaista cudno da Srbija bude ugrozena od strane bilo koje zemlje, ona postuje EU i tako ce biti i u buducnosti. Stav prema Rusiji ne menja, a takodje se i ne mesa u probleme izmedju Rusije i Ukrajine, i postuje integritet i suverenitet svake zemlje, a najbitnije pitanje joj je pitanje njenog razvoja i zivot njenih gradjana.

Helios

pre 9 godina

Treba da zbog MH-17 (kojeg je oborio ukrajinski avion po nalogu neofašista koji su terorizmom preuzeli vlast u Ukrajini ali se to i dalje glumeći ludilo pripisuje tkzv. "separatistima" kojima Rusija niti naređuje niti dostavlja oružje) na silu sprovodimo i mi sankcije Rusiji - koja veze nema s obaranjem aviona? Srbija koja nije član EU niti će to biti još tuce godina ako to uopšte ikada i bude, da se dakle Srbi još i tako samokažnjavaju kažnjavajući ni za šta tu krive Ruse? Da se uništi i preferencijalni odnos koji imamo, da dakle gladna Srbija bude još gladnija? Zarad EU koja je bombraduje, sankcioniše, eksploatiše, šikanira, cepa, diktira i prezire bez obzira na svu podatnost toj EU? I tako još više maskira zločin obaranja aviona u mozaiku non-stop NATO-agresije?
Pa naravno! - kad je već 100% ludilo i mi debilni izabrali Parlament od 100% EU-ili-Smrt prevarnih stranaka što da nas ne akaju u mozak 200%?
Posebna je bizarnost da nas od EU "brani" PPV - koja ga je preobratila i kao born-again dala mu ulogu Vožda! I Đinđić je više godina slepo sledio sve iz EU, tek pred kraj je nazreo da nikad, NIKAD-NIKAD ne možeš dovoljno slediti tuđe interese u korist svoje štete - uvek i može i tražiće još...
A PPV je fin, ne laje na mentore, samo jedna reč mu smeta - kakav naljigaviji i najbedniji Reality Show!
EU dominacija u Srbiji je prvo i pre svega znak UMOBOLNOSTI, čak i pre nemorala i neisplativosti, a o poniženju i gaženju principa pravičnosti i pravnost da ne govorimo.

Nemaš ti sada ni 15% podrške naroda

pre 9 godina

Evo poplave botova da nam rastumače šta je njihov gospodar p....usti hteo da kaže. A gospodar je izašao pred novinare i kao što se očekivalo podvio rep, "polio se kofom ledene vode po glavi" i demantovao sebe od pre nekoliko dana - STRANCI U OVOJ ZEMLJI NEĆE ODLUČIVATI. HAHAHAHAHAHAHA.

Naredila mu EU da država ne sme da podstiče izvoz u Rusiju, a on naravno podvio rep, i počeo da laže kako Srbija time nije ugrožena, i da nam ponavlja ono što je politika poznata svima pa i EU, da "Srbija neće da uvodi sankcije Rusiji".

Da, neće Rusiji, ali će zato sebi pa neće moći značajno da poveća izvoz u Rusiju.

Sramota koga imamo na čelu države.

Izbori odmah, da se otarasimo EU ucenjivača, i njihovih poltrona u našoj zemlji.

zamena teza

pre 9 godina

@
A zasto rusi ukoliko su nam stvarno prijatelji ne kazu da im slobodno uvedemo sankcije jer to oni nece ni osetiti a nama bi znacilo mnogo jer shavataju u koliko smo teskom polozaju i ekonomskom i politickom!?
(ja, robot, 22. avgust 2014 12:39)

Vidite, mi hrlimo da postanemo clanovi organizacije koja je trenutno neprijateljski raspolozena prema Rusiji, a Rusi nam jos uvek nisu ukinuli trgovinski sporazum?!
U teskom ekonomskom i politickom polozaju smo zbog ucena EU, zapravo zbog naseg nerazumnog eurofanatizma, a ne zbog Rusije, koja za nasu shizofreniju ima i previse razumevanja!

Tako da je ovo sto ste gore napisali zamena teza!

Pametnjaković

pre 9 godina

"Razvijajte da prodamo našem građaninu, da imamo svoje meso, ali nemojte da se igrate da mislite da možete da prepakujete, reeksportujete, da varate i Srbiju i EU i Rusiju", rekao je Vučić.

To ti treba da kažeš tajkunima kojima ti i tvoje drugarice i drugovi, iz tvoje i iz drugih političkih partija Srbije, dajete privilegije da budu iznad i izvan zakona, dajete subvencije od para koje nama ostalima uzimate, itd., a ne da soliš pamet paorima i stočarima koji rade marljivo svoj posao ali ne mogu od vas parazita.

sojkatica

pre 9 godina

I ja sam da se "psi rata" sankcionisu, mi vodimo jednu politiku dok nasi gradjani idu po svetu i ratuju pa cak i na obe strane istovremeno. Znam da je brojka mala ali i to steti nama kao zemlji a ovim zakonom ce se i spasiti zivoti onih koji bi isli i poginuli tamo a verujem da onda nebi ni bili isplaceni....

nesvakidasnji

pre 9 godina

Treba konacno da i nasi poljoprivrednici povecaju proizvodnju i tako pocnu da stvarno zaradjuju ima trzista i dosta da se samo uzimaju pare od drzave na neke kombinacije i fore nego da se posteno i na duge staze stvara profit.

Da li smete da objavite,,,?

pre 9 godina

@
@sheki Zasto je EU neprijatelj Srbije? Dokle cete vise traziti vecito krivce u drugima, ......... Zar stvarno mislis da malena Srbija od 7,3 miliona stanovnika nesto znaci na svetu da nas bilo ko mrzi ili voli? Na izborima je Srbija glasala skoro sa 90% za stranke koje su za ulaz u EU! U cemu je onda problem!? Vi bi u EU........lazem se da bi bilo mnogo bolje kada bi mogli zauzeti mesto EU u izvozu u Rusiju, ali kao zemlja clanica imamo obavezu da sprovodimo politiku EU. A vi i dalje trazite krivce u Vatikanu, EU, Americi i Marsovcima. Samo vi nikad niste krivi.
(TOMMY, 22. avgust 2014 12:50)

Slazem se da EU nije neprijatelj Srbije. Pre bih rekao da je to odnos cobanina i marve, pa daj da vidim sta sve moze da se iskoristi i koliko moze da se zaradi od stoke!
Mislim da niste shvatili post! Covek nece u EU i misli da je narod glasao ne znajuci sta je nas put ka EU, da li cemo ikad stici tamo (uzevsi u obzir i to kakvi smo mi), kao i to koliko nas je to kostalo, koliko kosta i koliko ce kostati (sto na neki nacin i objasnjava odnos EU prema Srbima)!
I da dodam mi nismo clanica EU pa da je normalno da sprovodimo EU politiku! Jedino normalno je da sprovodimo srpsku politiku, ali na zalost na ovim prostorima to vec odavno niko ne radi!

Zbunite zavesu, spustio sam se

pre 9 godina

Znaci da se Europa zabrinula da cemo da izvezemo ono sto nemamo a i mi smo koj obecali da to necemo da uradimo !!!

urugvajac

pre 9 godina

Oko povecanja proizvodnje u poljoprivredi i stocarstvu treba da svastari nadju specijalizaciju i konkretno se odluce na jednu oblast i da je obavljaju maksimalno. Takodje i takozvani polutani malo u fabriku malo na selu i nigde u stvari a zauzimaju dva mesta treba da se odluce. Rezultati bi bili iznenadjujuci.