Petak, 22.08.2014.

07:08

Vučić danas odgovara na demarš EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće danas konferenciju za novinare povodom demarša Evropske unije upućenog Srbiji.

Izvor: B92

Vuèiæ danas odgovara na demarš EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Sta god Premijer Vucic uradio,uradice to za nase dobro!Nadam se da ce razmisljati glavom a ne srcem ali EU zaista ima morbidne stavove koji male zemlje dovode u nezavidne situacije!?

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovo je bio tezak trenutak,ali smo ostali jedinstveni i dali smo odgovor koji je zadovoljio obe strane,pored tvrdnji pojedinih organizacija da je to nemoguce,i uspeli smo da ostanemo neutralni u ovom ovom odmeravanju snaga Rusije i zapada

interes

pre 9 godina

Očekujem kao i do sada racionalno obraćanje premijera pre svega u interesu srpske privrede i siguran sam da vlada neće nikoga zaustavljati i sputavati u mogućem sklapanju novih izvoznih ugovora, a sve to je jako daleko od toga da se ugroze bilo čiji interesi

Cim

pre 9 godina

Nit mi ikoga diramo nit smo ista zapocinjali ne znam samo sta smo im mi krivi,ali nadam se da cemo izvuci dosta dobrih stvari iz svega ovoga.I jos jedan od dokaza kako treba da se vodi jedna zemlja.

oX

pre 9 godina

Za nas bi bila propast bilo kakvo svrstavanje na jednu ili drugu stranu i zato želim vladi da nastavi dalje politiku koja će na prvom mestu i uvek imati interes srpskog privrednika.

mary

pre 9 godina

Srbija nije ni uvodila mere za podsticanje izvoza u Rusiju.Srbija ne zeli da ugrozava svoje odnose sa Eu niti da ugrozava njihove interese,a pokusava da zastiti svoje.

Spira

pre 9 godina

Veći problem od demarša EU je što trenutni kapaciteti naše razorene privrede decenijama u nazad, ne mogu da zadovolje ni 0,3% ruskog tržišta. Tim veoma malim udelom, ni ukom slučaju ne možemo ugroziti EU.

POSREDNIK

pre 9 godina

Suština je čiji posrednici će zaraditi MILIJARDU evra na izvozu robe iz EU za Rusiju, ali preko "neutralnih" lica, uz procenat od 1%.

Naime, izvoz iz EU u Rusiju vredi opreko 170 MILIJARDI evra, a najbolji "neutralni" posrednici mogu biti naši arapski prijatelji.
Dobro njima, dobro nama, dobro svima, jedino nastradali naivni prorusi u Ukrajini..

neccko

pre 9 godina

Da sam ja na Vucicevom mestu (a dobro je da nisam), ja bih rekao EU:
"OK, ako trazite da ne prodajemo Rusiji, onda bi bilo fer da vi kupite to sto bi mogli da prodamo Rusiji + 10%. Nasa zemlja je u krizi i svaki euro treba Srbiji"

puvatori bez razloga

pre 9 godina

koje puvanje, koja važnost se pridaje državici koja nema ama baš nikakav uticaj na dešavanja u regionu i svetu. srbija je moneta za potkusurivanje, mali pion u igri velikih, pa šta se onda tu qrčimo kao da smo u titinoj '48?
10x veći izvoz imamo u EU nego rusiju, zar će srbija preživeti ako pljune na demarš i okrene se matuški koja nas isto tako ucenjuje kao i EU.

Realno objektivan

pre 9 godina

Srbija treba da okrene ledja Jevropi i da svoj ekonomski i politicki interes upravlja ka nasim istorijskim prijateljima kao sto su Rusija, Kina, Indija, Iran, Sirija, Severna Koreja, Pakistan i Kuba. To je nasa buducnost. Ukinuti jevro i okrenuti se rublji i juanu. Srbija na istoku! Ziveli!

billz

pre 9 godina

Srbija mora da razmišlja o svojim interesima - da spreči prekomeran izvoz u Rusiju kako cene hrane i sirovina u državi ne bi skočile, ali i kako bi se pokazala kao pouzdan partner EU i kandidat koji "deli evropske vrednosti". Mislim da premijer veoma dobro radi svoj posao u ovom trenutku i da se naša država polako prepoznaje kao partner za obe strane, kao i neko ko bi mogao da posreduje u pomirenju i rešavanju sukoba.

mare

pre 9 godina

Toliko o slobodnom protoku robe i kapitala, otvorenom tržištu i konkurenciji. Svi smo jednaki, ali su neki uvek mali jednakiji, uvek bilo i biće.

misko

pre 9 godina

LICEMERI. Francuska će da izveze nosač helikoptera Mistral koji vredi nekoliko milijardi evra, a Srbija ne sme da izveze hrane za nekoliko stotina miliona dolara. Dalji komentar je nepotreban.

Tanja

pre 9 godina

Kao i obicno postena Evropa pokazuje svoje pravo lice. Nema problema necemo nista izvesti Rusiji sto traze nek Evropa sve to otkupi od nas.
Na zalost mi smo ograniceni sa nasom robom nemamo mi dovoljno da im damo koliko oni traze i trebaju.A i to malo smeta ovim licimjerima iz Brisela

Milos

pre 9 godina

A ja se kladim da ce nam gospoda Guzenbauer i Stro Skan pomoci. Njih smo baz anvazovali u ovakvim slucajevima. Oni ce da lobiraju i sve ce biti u redu ili ti OK.

Гаги

pre 9 godina

Европска унија, која не признаје интегритет Србије, признајући независност Косова и која чини одлучне напоре да од евроунијатске српске власти издејствује и формално одрицање од дела територије и народа сопствене државе, испоручила је нови захтев Србији: да не искористи могућност повећаног извоза прехрамбених производа у Русију. Другим речима, да се прикључи санкцијама које је ЕУ увела Русији, па добила одговарајући, за њу непријатан одговор ембаргом на увоз хране из ЕУ.

Дрско и бахато, безгранично неморално, Европска унија позива Србију на солидарност у санкционисању Русије због кризе у Украјини, коју су изазвале управо Еу, са САД, а у интересу НАТО стратегије приближавања Русији.

Затечена бескрупулозним захтевом ЕУ, Влада Србије ће несумњиво поновити флоскуле о томе да „Србија тежи чланству у ЕУ, али се не одриче старих пријатеља, као што је Русија“ и знајући да има још мало простора, рећи ће да Србија том захтеву не може да удовољи. Наравно, на све то би могла и требала да одговори уобичајеним дипломатским каналима, а не на конференцији за новинаре.

Али једно је већ одавно јасно: као што Борис Тадић није могао да води политику „ и ЕУ и Косово“ кроз процес евроинтеграција, тако ни политика „ и ЕУ и Русија“ не може да се води политиком уласка Србије у Европску унију. То је могуће само вођењем политике политичке и војне неутралности. ( ДСС )

beki

pre 9 godina

evropa naravno nece te iste proizvode uzeti od nas,a upravo cemo svi (nadam se svi) konacno videti koja smo banana drzava,i koliko je svejedno ko je na vlasti,a narocito lazne bivse patriote,koje nam kao sad kroje sudbinu,sve u nasem interesu i kao za nase dobro.

oplatol etc...

pre 9 godina

Ako je integracija sa bogatim Zapadom tako lepa stvar, što se onda silne kolonije oslobodiše, što ne ostadoše integrisane ako im je to donosilo boljitak?
(expert, 22. avgust 2014 09:21)

Mislio sam na nas cilj da udjemo u EU, kada dobijamo pomenute beneficije. Ako hocemo tamo, moramo biti solidarni s onima s kojima cemo uci u drustvo...
No, sto se tice boljitka. Jedno su kolonije pojedinacnih zemalja, drugo je pridruzivanje zajednici, koje je, pritom, potpuno dobrovoljno. I skeptici i protivnici i fanovi EU imaju utisak da nas neko tera na nesto. Ma kakvi. Mi smo trziste od 7 miliona, niko, ni Rusi ni EU ne pati za nama. Prosto ti kazu, ako hoces x, uradi y.
I jos jedna stvar sto se tice kolonija, one su odlazile da bi se oslobodile, kao mi od Turaka. Sto se tice ekonomske situacije, ne znam ni jedan primer gde mala zemlja moze sama, a da nema prirodne resurse ili slicno bogatstvo. Nismo ni Svajcarska ni Norveska. Ne profitiramo od bliskosti sa Rusijom kao Belorusi. Prosto,kad pogledas Srbiju i kako je vode nasi politicari,nema puno razloga iz kojih bi neko ovde investirao. Niti smo bogati da trosimo na ne znam sta, niti smo marljivi pa da nas upregnu kao Kineze, a sve nas je manje i manje. Mi sami moramo da zagrizemo mnogo toga da bi nas neko primio u taj klub. Rusi u svoj sigurno nece, nego kao i mnogo koja velika sila kroz istoriju, gledaju da na nama sto vise profitiraju. A na nama profitiraju i nase glavesine, sto mozes upravo da vidis i po izlivima populizma

vijce

pre 9 godina

Jos jedan spin javnosti. Ubedjen sam da je taj papir dobio od ovih Vucicevih poltrona. I sada ce veliki vodja zabrinuto da odbije ultaimatum, a u stvarnosti preko sluzbi da zabrani i ono malo izvoza sto je islo za Rusiju.

drenovac

pre 9 godina

Po svemu sudeći i ovako uništena srpska ekonomija će morati da pretrpi štetu i zbog stvari koje nemaju nikakve veze sa Srbijom, i tu nema nikakve krivice aktuelne vlasti, ali mnogo manja je šteta da ne izvozimo u Rusiju robe u onoj meri u kojoj bi mogli, nego da uvodimo sankcije Rusiji, jer bi u tom slučaju Srbija bila u opasnosti da bankrotira.

demarpismodilema

pre 9 godina

nista mi nije jasno jedan ujedno i poslanik na jednoj tv rece da je Vucicu u Obrenovcu predato neko pismo za koje je rekao da je demars, neki govore da je stigao demars u Vladu Srbije

sara

pre 9 godina

Ovo je odlična prilika da pokrenemo privredu.Nemožemo godinama sedeti u "čekaonici" E U i čekati da nas prozovu,što se najverovatnije nikad neće desiti.I oni su svesni da im mnogo toga zavisi od Rusije,zato se tako i ponašaju.

ns

pre 9 godina

Uh, u najavi jos jedna drama sa pevanjem i pucanjem za ovaj glupi narod dok zivot ide negde drugde svojim tokom... a troskove placamo mi svojom bedom i nemoci

oklagija trol

pre 9 godina

Po prvi put se slazem sa botovima. Eto b92 imate ekskluzivu, ne morate cekati obracanje premijera, citajte komentare SNS-a na svom sajtu, objavite odmah vest: NEMA SANKCIJA RUSIJI!

Лима

pre 9 godina

Изађи Вучићу реци народу да смо банана држава, да се сурово спрдају са нама од пада Берлинског зида на овамо и да неће престати све док буду имали снаге. Памте они све, за разлику од нас... и 1 св. рат и 2 св. рат..

andrijano

pre 9 godina

pa zarad interesa vi ste gospodo opljackali i pobili pola sveta.od afrike,indije,bliskog istoka.mi smo uvek prodavali robu rusima i ova packa je smesna.eu sve cini da mi ne udjemo u uniju i to se jasno vidi na svakom primeru.ona prosto zeli da je omrznemo.a ovi nasi politicari umesto da im se zahvale i odustanu i da baziraju buduce dobre odnose samo na ekonomiji i turizmu,poginuse jadni ponizavajuci se.

andrej

pre 9 godina

Da li će nam licemeri iz EU nadoknaditi gubitak ako budemo "solidarni"? Hoće li nas i grejati na zimu ako Rusi zavrnu gas? Ovo je stvar od dugoročnog značaja jer mi naše proizvodne kapacitete možemo povećati tek za godinu-dve, a za to vreme ko zna kako će se situacija razvijati. Zato ne padajte u euforiju, nego lagano da ne čačkamo mečku a iskoristimo priliku.

meda

pre 9 godina

Pametan ćuti i radi a ne priča o tome na sva zvona. Da je vlada pametna kao što nije , ćutala bi i iskoristila priliku koju im Rusija pruža, ali o tome ne bi zvonila na sva zvona , vredjajući time EU u koju hoće da udje, a svojim porukama u javnosti se ruga EU i govori kako će baš sada da iskoriste priliku. Podsećam da hoćemo da sedimo na dve stolice a ovakvim najavama u javnosti i ponašanjem se to tako neradi. Treba samo ćutati i raditi , koristiti sve mogućnosti i nezvoniti zvonima na sav glas.

LJILJANA.R.

pre 9 godina

Ovo je toliko jadno i providno od strane EU, i deca bi skapirala. Izvoz u Rusiju smo imali uvek u nekim manjim okvirima. Niti smo clanica EU, niti zlouptrbljavamo nečiju "nesreću", jednostavno uvek ultimatumi. Dokle više Evropo!?

my way

pre 9 godina

Da mi ne koristimo ekonomske mogucnosti za izvoz u Rusiju??? Toliko o slobodnoj ekonomiji, prosperitetu, boljem zivotu, demokratiji, zapadnjackim vrednostima...tezak udarac realnosti za evrofanatike, niko nece svoj kapital velikodusno da raspodeli i nama, dolazi i politicki i ekonomski da bi uzeo, samo i iskljucivo iz svojih interesa, a ja nisam bas optimistican u pogledu njihove podudarnosti sa nasim. Ovo je jos samo jedan pokazatelj toga.

jovan

pre 9 godina

Eto kako je dograbio priliku za solokoncert nas politicki folk star. Niko ga nista nije pitao, resio covek da odgovori na koncertu za novinare. I naravno tamo ce muljati i frljati floskule i poklice Srbiji. Nakon toga dolaze klakeri i to je najtuzniji deo price. Zasto? Klakeri su bili placeni aplauderi u milanskoj Skali.E, sad tuga je u tome kada pomislis, koliko je ustvari nesrecan covek koji mora da placa ljubav i tudju naklonost...

anti-bot

pre 9 godina

kada bi AV odgovorio na bilo koji drugi nacin od onog unapred pripremljenog, prosao bi ko Boris Tadic, jer obojica su dva mediokriteta, koja je zapad doveo da u potpunosti kontrolise ovu nesrecnu zemlju, da im povecamo trziste za 6 miliona, da imaju jeftinu radnu snagu i jeftine resurse, da im pridamo budzasto sve ono sto su nam babe i dede, ocevi i majke 50 godina gradili u SFRJ, a sta su oni ne nesposobni da okrece, nego i da vode da ima sami pozitivan profit, jer je kako kazu to nemoguce, a onda prodaju nekoj stranoj kompaniji i vec skedece godine ona bude primer dobrog poslovanja. Pa nama pola vlade doktori menadzmenta, kako je moguce da ne znaju da menadzerisu, a toliko titula i radova? Poenta je da je Tadic pusten niz slivnik od strane EU i da je sa 50% podrske preko noci pao na 5% jedino zato sto deo Srba pati od totalne demencije i autidestruktivnosti, Vucic ce sa svojih imaginarnih 50%, otici u zaborav, ako danas lane besto nepozeljno, ili mnogo improvizuje mimo vec unapred pripremljenog scenarija. inace 50% koje je u stvari samo 1/4 ukupnih biraca, jer nas vise od 50% NE IZLAZI, JER NEMA ZA KOGA DA GLASA, JER ZNA DA STE SVI ISTI I DA RADITE ZA ISTE

jova

pre 9 godina

Osnovi Politike se mogu nauciti u skolama,ali profesinalni politicar se postaje i ostaje delom. Ako ne moze da resi problem Vucicu ostaje da napusti stolicu, ne moze se protiv volje vecine naroda. Mozda da javno odbije i jedne i druge, pa prvi koji pritekne u pomoc...to je nas pravi put,ali ni onog drugog ne treba odbiti. Vazno je izbeci ultimatum i ne prikloniti se ni jednoj strani - samo interes naroda ispred svega...ko je shvatio..shvatio...

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Ево мене пола сата прије појаве Ал. Вучића.
Бавим се овај пут прогнозом; шта ће бити у овом дилетантком циркусу.
- Ал. Вучић ће да кукумавчи над политиком у коју нас је увео, са умишљајем да је Тито и да ће баланирати између два светска политичка пола. За улогу, коју себи додијели, треба јача интелигеција и светска подршка!
- Излагање ће бити више од пола ВЛАСТИТИ МАРКЕТИНГ.(У детаљима: њему је најтеже, није спавао, прихвата ризик, надљудски напор, ... и остале форе.)

TRI TAČKE

pre 9 godina

***
1). Srbija ima svoj glavni put prema EU, uz zadržavanje dobrih ekonomskih veza sa Rusijom.
2). Sadašnje i buduće vlade Srbije ćemo ocenjivati po REZULTATIMA koje ostvare : veća proizvodnja i izvoz, nova radna mesta, veće plate,...,
sve dok ne postanemo srednje razvijena evropska država.
3). Nisam rusofil, ali činovnici iz Brisela (verovatno pod uticajem SAD) rade suprotno od interеsa država članica EU.

Pametnjaković

pre 9 godina

Mi treba da uvozimo i kupujemo njihove ajfone, tablete, smartfone, hranu, odeću, obuću, treba da zadužujemo zemlju da bi mogli sve to da kupujemo, ne treba ništa da proizvodimo, a kada proivedemo, onda ne možemo da izvozimo jer tamo ljudi znaju da je to loše za njihovu ekonomiju pa kupuju samo domaće naše kupiti nikada neće. I tako smo postali robovi. Sada, čak i da hoćemo nešto da promenimo ne možemo. Game Over.

cana

pre 9 godina

Svi smo znali da korumpirani Srpski politicari nece pomoci Srpskoj poljoprivredi I stocarstvu da iskoriste istorisku sansu Ruske blockade EU I Amerike.
Uzbudljivija je vest od ove da su Rusi upravo objavili da konvoj pomoci koji Ukrainci drze na granici ulazi u Ukrainu bez dozvole Ukraine http://www.bbc.com/news/world-europe-28892525

dukaPPS

pre 9 godina

DA LI sam dobro razumeo? Hoćeš radikalu da hraniš Ruse i njihova neotesana ..... derišta a oni nama za uzvrat u Srbiji da dele otkaze i šalju ljude na ulicu!? Stvarno, toliko imam za tebe da kažem i glupi narod da mi je muka samo kad spomenu tvoje ime i prezime! Ti si se mladiću pogubio. Toliko si se srozao da ti od svih nesreća u Srbiji proteklih 30 godina predstavljaš BINGO za tajkune i Ruse.

Prorok

pre 9 godina

Pre svog obracanja, Vucic ce znacajno pipnuti naocari,pogledati kroz prozor i reci : Gle,evo i Sunca, a pri tom ne mislim na sebe.
Zatim sledi bolna i teska gluma kao reforme u Srbiji, kao agresivno zaposljavanje :-)
p.s. Naravno, bice mesta i za neki citat i hvalu, mozda nesto iz Nemacke :-)

Robert Nikolic

pre 9 godina

Vučić ima veoma jednostavan odgovor, mi u prvih šest meseci ne možemo da obezbedimo sredstava za dodatne podsticaje izvozu u Rusiji i samim tim i preuzimanju tržišta od EU u Rusiji, jer ih jednostavno nemamo. Što znači da mi taj deo demarša svakako ispunjavano prvih šest meseci. Po isteku šest meseci to pitanje neće biti više aktuelno jer ili će se naći kompromisno rešenje za građanski rat u Ukrajini ili ćemo se mi za Rusko tržiše otimati sa Kinezima a ne sa EU.

Zoran M.

pre 9 godina

Ništa novo na vidiku. Zaboravili ste da je Tito kreirao treći blok kao ravnotežu naspram ova dva, a danas kad niste nista u stanju kreirati moraćete se prikloniti jednom, a verujem da ni jedan od postojećih nije dobar za Srbiju.

istina

pre 9 godina

Hm!
Nesposobni seprtlja ce nesto da izjavi!?
E, Srbijo ko te vodi!
Oni koji su isplivali sa dna jame nam kroje sudbinu...
Jos kada padne u histeriju u podne...

expert

pre 9 godina

Gospodo, ne mozete da koristite sitne prilike za izvoz (koji i inace obavljate) i od kojeg necete dobiti puno, a na stetu onih od kojih ocekujete pristup vrlo bogatim fondovima, ulazak u zajednicku carinsku zonu, beneficije za poljoprivredu...zapamtite, ne mogu Rusi toliko da vam plate, koliko EU moze da vas kosta ako niste pametni. Uostalom, izgubiti bogato trziste od 700 miliona zbog ne tako bogatog trzista od 300, matematika je dostojna Bacevica.
(oplatol etc..., 22. avgust 2014 08:01)

Nikakve beneficije EU nema nameru da da, već traži da ne iskoristimo njihove muke što su po komandi SAD uveli sankcije Rusiji. Njihov pristup je čisto kolonizatorski i eksploatatorski. Ako nas ikad prime u članstvo, to će biti ne da bi nam dali neke fondove, već da bi nas još žešće izrabljivali. Ako je integracija sa bogatim Zapadom tako lepa stvar, što se onda silne kolonije oslobodiše, što ne ostadoše integrisane ako im je to donosilo boljitak?

Dusan

pre 9 godina

Kad god nam se otvori prilika da malo ekonomski krenemo neko hoce da povlaci rucnu, sad ako uspe vlast politicki da nadje neku sredinu nasa privreda ima sansu za oporavak

Bojan

pre 9 godina

Bezobrazluk Brisela seže do nebesa. Zašto ne bi iskoristili priliku? Samo glup i lud to ne bi uradio. Na rusko tržište možemo da plasiramo sve što nikada nećemo moći na tržište EU. Samo se nadam da će ova vlast imati dovoljno mudrosti i pameti.

xoli

pre 9 godina

Ja sam za evropski put Srbije ali u zadnje vreme EU je sve vece razocarenje. Mi ne smemo dozvoliti da zbog njihovog ekonomskog rata sa Rusijom propadne nasa Zemlja.

sandra

pre 9 godina

Vreme u kom zivimo je trubulentno I bukvalno , na svetskom trzistu posebno , danas te ima a sutra te vec nema .. u takvom vremenu ogromne konkurencije i trke za trzistima retko ko ce odbiti da iskoristi pruzenu sansu za neko novo trziste

oplatol etc...

pre 9 godina

Majko mooja, kakvi sarlatani. Odgovaraju na demars koji nije demars. Odgovaraju na konferenciji za novinare umesto diplomatskim putem.
Gospodo, ne mozete da koristite sitne prilike za izvoz (koji i inace obavljate) i od kojeg necete dobiti puno, a na stetu onih od kojih ocekujete pristup vrlo bogatim fondovima, ulazak u zajednicku carinsku zonu, beneficije za poljoprivredu...zapamtite, ne mogu Rusi toliko da vam plate, koliko EU moze da vas kosta ako niste pametni. Uostalom, izgubiti bogato trziste od 700 miliona zbog ne tako bogatog trzista od 300, matematika je dostojna Bacevica.
Umesto tog razvodnjenog i providnog populizma, bolje sredjujte demografsku i gradjevinsku politiku.
Ili su deca i trudnice suvise nevazni za vas?

flipsilon

pre 9 godina

Jedini razuman odgovor na ovakav demarš bi bio npr, da kažemo da se nećemo SAMI nuditi ruskom tržištu u cilju zauzimanja pozicije izvoznika, OSIM ako Rusi ne izraze želju pa se nama SAMI obrate. Ja drugi način ne vidim. Ljudi, realno gledano, čak i kad bi Srbija (sa 6.5 miliona stanovnika) stala uz EU, Turska (koja ima skoro 70 miliona ljudi) sigurno to ne bi uradila, jer im je ekonomija sve jača i ne znam da li uopšte imaju ikakvu vajdu od te EU, koja je zajedno sa USA u nekoliko navrata pokušala veštačkim (plaćenim) protestima da smeni Erdogana i postavi svoju marionetsku vladu, na sličan način kako su tu uradili sa Janukovičem u Ukrajini. Tako da bi, realno, sami sebe osakatili kad bi zbog tuđih interesa okrenuli leđa Rusiji, koja nas ne uslovljava ni sa čim, koja nas nije bombardovala i koja nam nije uvodila nikakve sankcije. Evropa je ogromnu grešku napravila, jer je uvela sankcije zbog američkih interesa i ne vidim razlog zbog čega bi mi plaćali njihovu grešku kada nismo članica EU, a pored toga i uporno potenciramo da smo neutralni i da ne želimo da se mešamo u tuđe sukobe.

Moravac

pre 9 godina

U mom kraju se kaže: "Na siromaha i rak diže onu stvar"! Sad se od nas očekuje da, ovako jadni i bedni, dužni, nezaposleni - propustimo šansu da malo dignemo glavu, samo malo da uhvatimo vazduh. Mi da pocrkamo svesno i namerno, prateći igru koja uopšte nije naša i u kojoj nas niko ne smatra ni za šta?!

Delija

pre 9 godina

Naš stav je kristalno jasan i ne znam zašto su iz Unije toliko zapeli, pa nećemo im zauzeti mesto, niti imamo ambicija niti to radimo da bi nekom prkosili.

pejapeja

pre 9 godina

Uvek je najbilje za drzavu da cuti I da radi.Za drzavnike je najbolje da cute I da rade.Za narod je najbolje da cuti I da radi.Sve ostalo je samo sukob sa glupostima.

milovan

pre 9 godina

nije mi jasno zasto ste morali da najavljujete ove poteze zasto prosto niste cutali i radili zasto sve mora da se isprica na tv u i zasto su morale da se dogode ove sankcije da bi srbija povecala izvoz u rusiju ne tako davno jelko kacin je izjavio da je sramota da slovenija vise izvozi u rusiju od srbije i tada se dacic ljutio a on je rekao istinu , a u stvari ovo je samo marketing vlade zbog stanovnistva kao povecacemo izvoz a realno nemamo sta da ponudimo

Đole

pre 9 godina

Svaka mu čast.

Ne zbog nepostojećih dostignuća i guranja zemlje još dublje u septičku jamu, nego zbog savršenog poznavanja našeg tupavog naroda.

Predstava, predstava i samo predstava. Senzacionalizam, najave, drama. Meksičke i turske serije. Zna čovek šta vole naši ljudi.

Šta očekivati kad skoro 40% zemlje ima samo osnovnu školu (ili manje!). A ostali završili srednju preko veze ili poklanjanjem ocena, a videli smo prethodnih meseci kakvi su fakulteti. Čast izuzecima, naravno, ima i njih, ali nedovoljno.

Ni Ameri, ni Rusi, ni EU, ni HAARP, ni NATO, ni Turci, ni Komunizam, ni Hitler, niko nama nije kriv do nas samih.


Samo napreDNO.

Nikola

pre 9 godina

Proizvođeči u EU s pravom očekuju nadoknadu za štete koje im sankcije nanose a pošto Brisel nema rešenje za ovaj problem, pokušava da rezerviše tržište samo za sebe.

Belić

pre 9 godina

Ček, stani malo... Ovde nije reč o sankcijama koje je EU uvela Rusiji pa da traži od "Trećih zemalja" (vidi izraza!) da podrže EU u tim sankcijama, tj. da se u Rusiju ne izvozi oružje, da se zamrznu računi Putina i ostalim političarima sa crne liste... Ako je Rusija izabrala da ne uvozi poljoprivredne proizvode od EU i njihovi proizvođači imaju problema, veoma je licemerno tražiti od Srbije da bojkotuje Rusiju, tj. ako je Rusija zabranila EU izvoz u Rusiju, zašto EU zabranjuje nama?

karson

pre 9 godina

Srbija je jos uvek formalno nezavisna I moze da odlucuje o svojim interesima. Niko nema prava da nas ucenjuje. Mora se dobro razmisliti o ovom pitanju I pronaci kompromis. Mislim da u ovom trenutku nije dobro kociti Evropski put ali treba i sacuvati dobre odnose sa Rusijom.

uloga...

pre 9 godina

Mi smo solidarni sa svim odlukama koje se donose a da predstavljaju vid demokratskog odlucivanja,a to ova nije..Ovim se preuzela uloga Saveta bezbednosti i UN,pa su neke drzave su svojim politickim i ekonomskim uticajem,pokusale da tu ulogu preuzmu i iskoriste!Srbija ima svoj put a to je otvoreno prijateljstvo sa svima,koji nam zele dobro..Nemamo granice ni prema jednoj zemlji na planeti,pa tako ni granice prema EU.. nismo shvatili kao ogranicenje,vec naprotiv,kao sirenje sopstvenih ekonomskih interesa.Ovo predstavlja ipak vrstu interesne ucene a bez presedana!Mi smo bombardovani i to po priznanju pojedinih visokih aktera..bespravno!Posle toga,niko od dela medjunarodne zajednice,koja nas danas poziva na bojkot trgovine sa Rusijom,nije cak ni nadoknadom stete,pokusala da to ispravi!A steta je bila ogromna!I ove sankcije Rusiji,su ponovo nezakonita odluka pojedinih drzava u okviru medjunarodne zajednice,koje pokusavajuda svojim uticajem i svojom snagom,da ubede ili primoraju i druge da ih prate u svojim interesima i stavovima i to bespogovorno!Pa cak i kad se ne slazu oko samog kaznjavanja istih!Pogotovo sto je u Ukrajini totalitarni rezim,zbog koga su zivote izgubili mnogi ruski civili i to usled prekomernog koriscenja vojne sile!Tamo je rezim koji je presao sve civilizacijske kriterijume..A uzrok za to je bio pozicioniranje EU i Rusije u odnosu na Ukrajinu!Posledice su dalje..poznate!Uostalom,svako licitiranje uticajima,interesima..danas,dok ginu ruski civili je nepristojno!

Petar

pre 9 godina

Naš izvoz u Rusiju iznosi samo 0,2% jer je Rusija ogromno tržište. U najboljoj varijanti po nas taj izvoz bi podigli do 0,4%. Toliko malo učešće Srbije na Ruskom tržištu nikome ne pravi konkurenciju.

Nexus

pre 9 godina

Treba svi ovde da uputite kolektivno izvinjenje Kostunici jer je ocigledno pametniji od svih vas 100 puta a uvek je masa pametnije od sebe nazivala ludacima jer ih nije razumela.
Inace u tom "demarsu" stoji da ako se ne pridruzimo sankcijama prema Rusiji..ne obustavimo izvoz tamo EU ce da zabrani izvoz u Rusiju preko EU teritorije

A gde smo tu mi

pre 9 godina

Eto ti kako izgleda kad se nesto uvije u staniol - da mi drzavnim merama ne podsticemo drugoga da cini stetu onome ko nesto stavlja u taj isti staniol.

Smarty

pre 9 godina

"EU zali zbog objave mera Ruske federacije...". Ni jednom recju ne pominju da su oni prvi uveli sankcije Rusiji. Ko cita ovo saopstenje ispade da je Rusija uvela njima sankcije, a ne da je samo odgovorila kontramerama. Da li se iko normalan nada da ce ruski kupci cekati godinu dana (na koliko su orocene kontramere) i da za to vreme nece ni od kog drugog kupovati? Ako mi ne zauzmemo te pozicije zauzece ih neko drugi (iz Svajcarske, Juzne Amerike, arapskih zemalja...). Kako ce to spreciti EU?
Nazalost, EU se jako udaljila od lepe izvorne ideje i pretvorila se u interesnu zajednicu. Ovo je plod rada Amerike, jer je od samog starta ujedinjena Evropa vise plasila SAD, nego tri SSSRa da se povampire. Zato je instalirala svoje "pudlice", koje nikada ne bi mogle biti primljene u EU da su postovani kriterijumi koji se sada postavljaju pred Srbiju. A oni revnosno otplacuju svoj dug. Plate (i druge privilegije) briselskih birokrata su enormne, cak i za zapadne standarde i samo to moze biti opravdanje za ovako debilno saopstenje tipa "mi smo rezervisali te kupce, niko ne sme da ih uzme iako im mi necemo prodavati sledecih godinu dana".
Dakle, vreme je da Srbija raspise referendum u kojem ce proveriti volju naroda hoce li u ovakvu EU ili nece. Ima mnogo argumenata za, ali se plasim da nam EU sve vise pokazuje argumente protiv.

Mirkan

pre 9 godina

Šta god da odgovori treba podržati, pa ovo je naša zemlja, naši ljudi žive od tog izvoza, a sada zbog nečijeg hira mi da prekidamo sve i da se vraćamo u ćorsokak.

Cesc Fabregas

pre 9 godina

Kome odgovara? EU ili nesto hoce da kaze srpskoj javnosti? U diplomatskoj praksi odgovori, ne samo na demars, mogu biti razliciti I po svojoj sadrzibi, tonu, a I nacinu na koji se prenose. Cesto su oni neosmisljeni, a jos cesce bitno odudaraju od saopstenja za javnosti.

filip

pre 9 godina

Dosli smo do dela puta koji vodi na dve strane,uslovljavanje od strane EU je pocelo(sto nam govori sta nas ocekuje kada postanemo zemlja clanica),mislim da treba da zastitimo svoj interes i odlucimo se za buducnost nase dece.

Detelina

pre 9 godina

Neće se Vučić ni pred kim sklanjati jer nema zbog čega. On je izabran da brani interese ovog naroda koji ga je birao, a ti interesi svakako nisu ukidanje izvoza i priliva novca našim izvoznicima + što smo zemlja koja je izvozno orijentisana kako bi ostvarila rast.

Bora

pre 9 godina

Ako je zaista reč samo o "merama" koje bi treće zemlje i zemlje kandidati preduzele da iskoriste embargo Rusije, onda to ne predstavlja nikakav problem - svaki potencijalni izvoznik u Rusiju može slobodno da sklopi ugovor sa ruskim partnerom i da počne sa izvozom BEZ IKAKVIH podsticajnih mera Vlade Srbije, za svoj groš.

flipsilon

pre 9 godina

Jedini razuman odgovor na ovakav demarš bi bio npr, da kažemo da se nećemo SAMI nuditi ruskom tržištu u cilju zauzimanja pozicije izvoznika, OSIM ako Rusi ne izraze želju pa se nama SAMI obrate. Ja drugi način ne vidim. Ljudi, realno gledano, čak i kad bi Srbija (sa 6.5 miliona stanovnika) stala uz EU, Turska (koja ima skoro 70 miliona ljudi) sigurno to ne bi uradila, jer im je ekonomija sve jača i ne znam da li uopšte imaju ikakvu vajdu od te EU, koja je zajedno sa USA u nekoliko navrata pokušala veštačkim (plaćenim) protestima da smeni Erdogana i postavi svoju marionetsku vladu, na sličan način kako su tu uradili sa Janukovičem u Ukrajini. Tako da bi, realno, sami sebe osakatili kad bi zbog tuđih interesa okrenuli leđa Rusiji, koja nas ne uslovljava ni sa čim, koja nas nije bombardovala i koja nam nije uvodila nikakve sankcije. Evropa je ogromnu grešku napravila, jer je uvela sankcije zbog američkih interesa i ne vidim razlog zbog čega bi mi plaćali njihovu grešku kada nismo članica EU, a pored toga i uporno potenciramo da smo neutralni i da ne želimo da se mešamo u tuđe sukobe.

Tanja

pre 9 godina

Kao i obicno postena Evropa pokazuje svoje pravo lice. Nema problema necemo nista izvesti Rusiji sto traze nek Evropa sve to otkupi od nas.
Na zalost mi smo ograniceni sa nasom robom nemamo mi dovoljno da im damo koliko oni traze i trebaju.A i to malo smeta ovim licimjerima iz Brisela

xoli

pre 9 godina

Ja sam za evropski put Srbije ali u zadnje vreme EU je sve vece razocarenje. Mi ne smemo dozvoliti da zbog njihovog ekonomskog rata sa Rusijom propadne nasa Zemlja.

TRI TAČKE

pre 9 godina

***
1). Srbija ima svoj glavni put prema EU, uz zadržavanje dobrih ekonomskih veza sa Rusijom.
2). Sadašnje i buduće vlade Srbije ćemo ocenjivati po REZULTATIMA koje ostvare : veća proizvodnja i izvoz, nova radna mesta, veće plate,...,
sve dok ne postanemo srednje razvijena evropska država.
3). Nisam rusofil, ali činovnici iz Brisela (verovatno pod uticajem SAD) rade suprotno od interеsa država članica EU.

misko

pre 9 godina

LICEMERI. Francuska će da izveze nosač helikoptera Mistral koji vredi nekoliko milijardi evra, a Srbija ne sme da izveze hrane za nekoliko stotina miliona dolara. Dalji komentar je nepotreban.

filip

pre 9 godina

Dosli smo do dela puta koji vodi na dve strane,uslovljavanje od strane EU je pocelo(sto nam govori sta nas ocekuje kada postanemo zemlja clanica),mislim da treba da zastitimo svoj interes i odlucimo se za buducnost nase dece.

Moravac

pre 9 godina

U mom kraju se kaže: "Na siromaha i rak diže onu stvar"! Sad se od nas očekuje da, ovako jadni i bedni, dužni, nezaposleni - propustimo šansu da malo dignemo glavu, samo malo da uhvatimo vazduh. Mi da pocrkamo svesno i namerno, prateći igru koja uopšte nije naša i u kojoj nas niko ne smatra ni za šta?!

Belić

pre 9 godina

Ček, stani malo... Ovde nije reč o sankcijama koje je EU uvela Rusiji pa da traži od "Trećih zemalja" (vidi izraza!) da podrže EU u tim sankcijama, tj. da se u Rusiju ne izvozi oružje, da se zamrznu računi Putina i ostalim političarima sa crne liste... Ako je Rusija izabrala da ne uvozi poljoprivredne proizvode od EU i njihovi proizvođači imaju problema, veoma je licemerno tražiti od Srbije da bojkotuje Rusiju, tj. ako je Rusija zabranila EU izvoz u Rusiju, zašto EU zabranjuje nama?

Dusan

pre 9 godina

Kad god nam se otvori prilika da malo ekonomski krenemo neko hoce da povlaci rucnu, sad ako uspe vlast politicki da nadje neku sredinu nasa privreda ima sansu za oporavak

Mirkan

pre 9 godina

Šta god da odgovori treba podržati, pa ovo je naša zemlja, naši ljudi žive od tog izvoza, a sada zbog nečijeg hira mi da prekidamo sve i da se vraćamo u ćorsokak.

Bojan

pre 9 godina

Bezobrazluk Brisela seže do nebesa. Zašto ne bi iskoristili priliku? Samo glup i lud to ne bi uradio. Na rusko tržište možemo da plasiramo sve što nikada nećemo moći na tržište EU. Samo se nadam da će ova vlast imati dovoljno mudrosti i pameti.

Robert Nikolic

pre 9 godina

Vučić ima veoma jednostavan odgovor, mi u prvih šest meseci ne možemo da obezbedimo sredstava za dodatne podsticaje izvozu u Rusiji i samim tim i preuzimanju tržišta od EU u Rusiji, jer ih jednostavno nemamo. Što znači da mi taj deo demarša svakako ispunjavano prvih šest meseci. Po isteku šest meseci to pitanje neće biti više aktuelno jer ili će se naći kompromisno rešenje za građanski rat u Ukrajini ili ćemo se mi za Rusko tržiše otimati sa Kinezima a ne sa EU.

sandra

pre 9 godina

Vreme u kom zivimo je trubulentno I bukvalno , na svetskom trzistu posebno , danas te ima a sutra te vec nema .. u takvom vremenu ogromne konkurencije i trke za trzistima retko ko ce odbiti da iskoristi pruzenu sansu za neko novo trziste

LJILJANA.R.

pre 9 godina

Ovo je toliko jadno i providno od strane EU, i deca bi skapirala. Izvoz u Rusiju smo imali uvek u nekim manjim okvirima. Niti smo clanica EU, niti zlouptrbljavamo nečiju "nesreću", jednostavno uvek ultimatumi. Dokle više Evropo!?

mary

pre 9 godina

Srbija nije ni uvodila mere za podsticanje izvoza u Rusiju.Srbija ne zeli da ugrozava svoje odnose sa Eu niti da ugrozava njihove interese,a pokusava da zastiti svoje.

Petar

pre 9 godina

Naš izvoz u Rusiju iznosi samo 0,2% jer je Rusija ogromno tržište. U najboljoj varijanti po nas taj izvoz bi podigli do 0,4%. Toliko malo učešće Srbije na Ruskom tržištu nikome ne pravi konkurenciju.

Smarty

pre 9 godina

"EU zali zbog objave mera Ruske federacije...". Ni jednom recju ne pominju da su oni prvi uveli sankcije Rusiji. Ko cita ovo saopstenje ispade da je Rusija uvela njima sankcije, a ne da je samo odgovorila kontramerama. Da li se iko normalan nada da ce ruski kupci cekati godinu dana (na koliko su orocene kontramere) i da za to vreme nece ni od kog drugog kupovati? Ako mi ne zauzmemo te pozicije zauzece ih neko drugi (iz Svajcarske, Juzne Amerike, arapskih zemalja...). Kako ce to spreciti EU?
Nazalost, EU se jako udaljila od lepe izvorne ideje i pretvorila se u interesnu zajednicu. Ovo je plod rada Amerike, jer je od samog starta ujedinjena Evropa vise plasila SAD, nego tri SSSRa da se povampire. Zato je instalirala svoje "pudlice", koje nikada ne bi mogle biti primljene u EU da su postovani kriterijumi koji se sada postavljaju pred Srbiju. A oni revnosno otplacuju svoj dug. Plate (i druge privilegije) briselskih birokrata su enormne, cak i za zapadne standarde i samo to moze biti opravdanje za ovako debilno saopstenje tipa "mi smo rezervisali te kupce, niko ne sme da ih uzme iako im mi necemo prodavati sledecih godinu dana".
Dakle, vreme je da Srbija raspise referendum u kojem ce proveriti volju naroda hoce li u ovakvu EU ili nece. Ima mnogo argumenata za, ali se plasim da nam EU sve vise pokazuje argumente protiv.

andrijano

pre 9 godina

pa zarad interesa vi ste gospodo opljackali i pobili pola sveta.od afrike,indije,bliskog istoka.mi smo uvek prodavali robu rusima i ova packa je smesna.eu sve cini da mi ne udjemo u uniju i to se jasno vidi na svakom primeru.ona prosto zeli da je omrznemo.a ovi nasi politicari umesto da im se zahvale i odustanu i da baziraju buduce dobre odnose samo na ekonomiji i turizmu,poginuse jadni ponizavajuci se.

Nikola

pre 9 godina

Proizvođeči u EU s pravom očekuju nadoknadu za štete koje im sankcije nanose a pošto Brisel nema rešenje za ovaj problem, pokušava da rezerviše tržište samo za sebe.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovo je bio tezak trenutak,ali smo ostali jedinstveni i dali smo odgovor koji je zadovoljio obe strane,pored tvrdnji pojedinih organizacija da je to nemoguce,i uspeli smo da ostanemo neutralni u ovom ovom odmeravanju snaga Rusije i zapada

Delija

pre 9 godina

Naš stav je kristalno jasan i ne znam zašto su iz Unije toliko zapeli, pa nećemo im zauzeti mesto, niti imamo ambicija niti to radimo da bi nekom prkosili.

sara

pre 9 godina

Ovo je odlična prilika da pokrenemo privredu.Nemožemo godinama sedeti u "čekaonici" E U i čekati da nas prozovu,što se najverovatnije nikad neće desiti.I oni su svesni da im mnogo toga zavisi od Rusije,zato se tako i ponašaju.

Spira

pre 9 godina

Veći problem od demarša EU je što trenutni kapaciteti naše razorene privrede decenijama u nazad, ne mogu da zadovolje ni 0,3% ruskog tržišta. Tim veoma malim udelom, ni ukom slučaju ne možemo ugroziti EU.

Detelina

pre 9 godina

Neće se Vučić ni pred kim sklanjati jer nema zbog čega. On je izabran da brani interese ovog naroda koji ga je birao, a ti interesi svakako nisu ukidanje izvoza i priliva novca našim izvoznicima + što smo zemlja koja je izvozno orijentisana kako bi ostvarila rast.

karson

pre 9 godina

Srbija je jos uvek formalno nezavisna I moze da odlucuje o svojim interesima. Niko nema prava da nas ucenjuje. Mora se dobro razmisliti o ovom pitanju I pronaci kompromis. Mislim da u ovom trenutku nije dobro kociti Evropski put ali treba i sacuvati dobre odnose sa Rusijom.

my way

pre 9 godina

Da mi ne koristimo ekonomske mogucnosti za izvoz u Rusiju??? Toliko o slobodnoj ekonomiji, prosperitetu, boljem zivotu, demokratiji, zapadnjackim vrednostima...tezak udarac realnosti za evrofanatike, niko nece svoj kapital velikodusno da raspodeli i nama, dolazi i politicki i ekonomski da bi uzeo, samo i iskljucivo iz svojih interesa, a ja nisam bas optimistican u pogledu njihove podudarnosti sa nasim. Ovo je jos samo jedan pokazatelj toga.

Bora

pre 9 godina

Ako je zaista reč samo o "merama" koje bi treće zemlje i zemlje kandidati preduzele da iskoriste embargo Rusije, onda to ne predstavlja nikakav problem - svaki potencijalni izvoznik u Rusiju može slobodno da sklopi ugovor sa ruskim partnerom i da počne sa izvozom BEZ IKAKVIH podsticajnih mera Vlade Srbije, za svoj groš.

mare

pre 9 godina

Toliko o slobodnom protoku robe i kapitala, otvorenom tržištu i konkurenciji. Svi smo jednaki, ali su neki uvek mali jednakiji, uvek bilo i biće.

interes

pre 9 godina

Očekujem kao i do sada racionalno obraćanje premijera pre svega u interesu srpske privrede i siguran sam da vlada neće nikoga zaustavljati i sputavati u mogućem sklapanju novih izvoznih ugovora, a sve to je jako daleko od toga da se ugroze bilo čiji interesi

oX

pre 9 godina

Za nas bi bila propast bilo kakvo svrstavanje na jednu ili drugu stranu i zato želim vladi da nastavi dalje politiku koja će na prvom mestu i uvek imati interes srpskog privrednika.

Cim

pre 9 godina

Nit mi ikoga diramo nit smo ista zapocinjali ne znam samo sta smo im mi krivi,ali nadam se da cemo izvuci dosta dobrih stvari iz svega ovoga.I jos jedan od dokaza kako treba da se vodi jedna zemlja.

uloga...

pre 9 godina

Mi smo solidarni sa svim odlukama koje se donose a da predstavljaju vid demokratskog odlucivanja,a to ova nije..Ovim se preuzela uloga Saveta bezbednosti i UN,pa su neke drzave su svojim politickim i ekonomskim uticajem,pokusale da tu ulogu preuzmu i iskoriste!Srbija ima svoj put a to je otvoreno prijateljstvo sa svima,koji nam zele dobro..Nemamo granice ni prema jednoj zemlji na planeti,pa tako ni granice prema EU.. nismo shvatili kao ogranicenje,vec naprotiv,kao sirenje sopstvenih ekonomskih interesa.Ovo predstavlja ipak vrstu interesne ucene a bez presedana!Mi smo bombardovani i to po priznanju pojedinih visokih aktera..bespravno!Posle toga,niko od dela medjunarodne zajednice,koja nas danas poziva na bojkot trgovine sa Rusijom,nije cak ni nadoknadom stete,pokusala da to ispravi!A steta je bila ogromna!I ove sankcije Rusiji,su ponovo nezakonita odluka pojedinih drzava u okviru medjunarodne zajednice,koje pokusavajuda svojim uticajem i svojom snagom,da ubede ili primoraju i druge da ih prate u svojim interesima i stavovima i to bespogovorno!Pa cak i kad se ne slazu oko samog kaznjavanja istih!Pogotovo sto je u Ukrajini totalitarni rezim,zbog koga su zivote izgubili mnogi ruski civili i to usled prekomernog koriscenja vojne sile!Tamo je rezim koji je presao sve civilizacijske kriterijume..A uzrok za to je bio pozicioniranje EU i Rusije u odnosu na Ukrajinu!Posledice su dalje..poznate!Uostalom,svako licitiranje uticajima,interesima..danas,dok ginu ruski civili je nepristojno!

billz

pre 9 godina

Srbija mora da razmišlja o svojim interesima - da spreči prekomeran izvoz u Rusiju kako cene hrane i sirovina u državi ne bi skočile, ali i kako bi se pokazala kao pouzdan partner EU i kandidat koji "deli evropske vrednosti". Mislim da premijer veoma dobro radi svoj posao u ovom trenutku i da se naša država polako prepoznaje kao partner za obe strane, kao i neko ko bi mogao da posreduje u pomirenju i rešavanju sukoba.

andrej

pre 9 godina

Da li će nam licemeri iz EU nadoknaditi gubitak ako budemo "solidarni"? Hoće li nas i grejati na zimu ako Rusi zavrnu gas? Ovo je stvar od dugoročnog značaja jer mi naše proizvodne kapacitete možemo povećati tek za godinu-dve, a za to vreme ko zna kako će se situacija razvijati. Zato ne padajte u euforiju, nego lagano da ne čačkamo mečku a iskoristimo priliku.

neccko

pre 9 godina

Da sam ja na Vucicevom mestu (a dobro je da nisam), ja bih rekao EU:
"OK, ako trazite da ne prodajemo Rusiji, onda bi bilo fer da vi kupite to sto bi mogli da prodamo Rusiji + 10%. Nasa zemlja je u krizi i svaki euro treba Srbiji"

expert

pre 9 godina

Gospodo, ne mozete da koristite sitne prilike za izvoz (koji i inace obavljate) i od kojeg necete dobiti puno, a na stetu onih od kojih ocekujete pristup vrlo bogatim fondovima, ulazak u zajednicku carinsku zonu, beneficije za poljoprivredu...zapamtite, ne mogu Rusi toliko da vam plate, koliko EU moze da vas kosta ako niste pametni. Uostalom, izgubiti bogato trziste od 700 miliona zbog ne tako bogatog trzista od 300, matematika je dostojna Bacevica.
(oplatol etc..., 22. avgust 2014 08:01)

Nikakve beneficije EU nema nameru da da, već traži da ne iskoristimo njihove muke što su po komandi SAD uveli sankcije Rusiji. Njihov pristup je čisto kolonizatorski i eksploatatorski. Ako nas ikad prime u članstvo, to će biti ne da bi nam dali neke fondove, već da bi nas još žešće izrabljivali. Ako je integracija sa bogatim Zapadom tako lepa stvar, što se onda silne kolonije oslobodiše, što ne ostadoše integrisane ako im je to donosilo boljitak?

POSREDNIK

pre 9 godina

Suština je čiji posrednici će zaraditi MILIJARDU evra na izvozu robe iz EU za Rusiju, ali preko "neutralnih" lica, uz procenat od 1%.

Naime, izvoz iz EU u Rusiju vredi opreko 170 MILIJARDI evra, a najbolji "neutralni" posrednici mogu biti naši arapski prijatelji.
Dobro njima, dobro nama, dobro svima, jedino nastradali naivni prorusi u Ukrajini..

drenovac

pre 9 godina

Po svemu sudeći i ovako uništena srpska ekonomija će morati da pretrpi štetu i zbog stvari koje nemaju nikakve veze sa Srbijom, i tu nema nikakve krivice aktuelne vlasti, ali mnogo manja je šteta da ne izvozimo u Rusiju robe u onoj meri u kojoj bi mogli, nego da uvodimo sankcije Rusiji, jer bi u tom slučaju Srbija bila u opasnosti da bankrotira.

Đole

pre 9 godina

Svaka mu čast.

Ne zbog nepostojećih dostignuća i guranja zemlje još dublje u septičku jamu, nego zbog savršenog poznavanja našeg tupavog naroda.

Predstava, predstava i samo predstava. Senzacionalizam, najave, drama. Meksičke i turske serije. Zna čovek šta vole naši ljudi.

Šta očekivati kad skoro 40% zemlje ima samo osnovnu školu (ili manje!). A ostali završili srednju preko veze ili poklanjanjem ocena, a videli smo prethodnih meseci kakvi su fakulteti. Čast izuzecima, naravno, ima i njih, ali nedovoljno.

Ni Ameri, ni Rusi, ni EU, ni HAARP, ni NATO, ni Turci, ni Komunizam, ni Hitler, niko nama nije kriv do nas samih.


Samo napreDNO.

Cesc Fabregas

pre 9 godina

Kome odgovara? EU ili nesto hoce da kaze srpskoj javnosti? U diplomatskoj praksi odgovori, ne samo na demars, mogu biti razliciti I po svojoj sadrzibi, tonu, a I nacinu na koji se prenose. Cesto su oni neosmisljeni, a jos cesce bitno odudaraju od saopstenja za javnosti.

Prorok

pre 9 godina

Pre svog obracanja, Vucic ce znacajno pipnuti naocari,pogledati kroz prozor i reci : Gle,evo i Sunca, a pri tom ne mislim na sebe.
Zatim sledi bolna i teska gluma kao reforme u Srbiji, kao agresivno zaposljavanje :-)
p.s. Naravno, bice mesta i za neki citat i hvalu, mozda nesto iz Nemacke :-)

oplatol etc...

pre 9 godina

Majko mooja, kakvi sarlatani. Odgovaraju na demars koji nije demars. Odgovaraju na konferenciji za novinare umesto diplomatskim putem.
Gospodo, ne mozete da koristite sitne prilike za izvoz (koji i inace obavljate) i od kojeg necete dobiti puno, a na stetu onih od kojih ocekujete pristup vrlo bogatim fondovima, ulazak u zajednicku carinsku zonu, beneficije za poljoprivredu...zapamtite, ne mogu Rusi toliko da vam plate, koliko EU moze da vas kosta ako niste pametni. Uostalom, izgubiti bogato trziste od 700 miliona zbog ne tako bogatog trzista od 300, matematika je dostojna Bacevica.
Umesto tog razvodnjenog i providnog populizma, bolje sredjujte demografsku i gradjevinsku politiku.
Ili su deca i trudnice suvise nevazni za vas?

istina

pre 9 godina

Hm!
Nesposobni seprtlja ce nesto da izjavi!?
E, Srbijo ko te vodi!
Oni koji su isplivali sa dna jame nam kroje sudbinu...
Jos kada padne u histeriju u podne...

milovan

pre 9 godina

nije mi jasno zasto ste morali da najavljujete ove poteze zasto prosto niste cutali i radili zasto sve mora da se isprica na tv u i zasto su morale da se dogode ove sankcije da bi srbija povecala izvoz u rusiju ne tako davno jelko kacin je izjavio da je sramota da slovenija vise izvozi u rusiju od srbije i tada se dacic ljutio a on je rekao istinu , a u stvari ovo je samo marketing vlade zbog stanovnistva kao povecacemo izvoz a realno nemamo sta da ponudimo

Pametnjaković

pre 9 godina

Mi treba da uvozimo i kupujemo njihove ajfone, tablete, smartfone, hranu, odeću, obuću, treba da zadužujemo zemlju da bi mogli sve to da kupujemo, ne treba ništa da proizvodimo, a kada proivedemo, onda ne možemo da izvozimo jer tamo ljudi znaju da je to loše za njihovu ekonomiju pa kupuju samo domaće naše kupiti nikada neće. I tako smo postali robovi. Sada, čak i da hoćemo nešto da promenimo ne možemo. Game Over.

anti-bot

pre 9 godina

kada bi AV odgovorio na bilo koji drugi nacin od onog unapred pripremljenog, prosao bi ko Boris Tadic, jer obojica su dva mediokriteta, koja je zapad doveo da u potpunosti kontrolise ovu nesrecnu zemlju, da im povecamo trziste za 6 miliona, da imaju jeftinu radnu snagu i jeftine resurse, da im pridamo budzasto sve ono sto su nam babe i dede, ocevi i majke 50 godina gradili u SFRJ, a sta su oni ne nesposobni da okrece, nego i da vode da ima sami pozitivan profit, jer je kako kazu to nemoguce, a onda prodaju nekoj stranoj kompaniji i vec skedece godine ona bude primer dobrog poslovanja. Pa nama pola vlade doktori menadzmenta, kako je moguce da ne znaju da menadzerisu, a toliko titula i radova? Poenta je da je Tadic pusten niz slivnik od strane EU i da je sa 50% podrske preko noci pao na 5% jedino zato sto deo Srba pati od totalne demencije i autidestruktivnosti, Vucic ce sa svojih imaginarnih 50%, otici u zaborav, ako danas lane besto nepozeljno, ili mnogo improvizuje mimo vec unapred pripremljenog scenarija. inace 50% koje je u stvari samo 1/4 ukupnih biraca, jer nas vise od 50% NE IZLAZI, JER NEMA ZA KOGA DA GLASA, JER ZNA DA STE SVI ISTI I DA RADITE ZA ISTE

jovan

pre 9 godina

Eto kako je dograbio priliku za solokoncert nas politicki folk star. Niko ga nista nije pitao, resio covek da odgovori na koncertu za novinare. I naravno tamo ce muljati i frljati floskule i poklice Srbiji. Nakon toga dolaze klakeri i to je najtuzniji deo price. Zasto? Klakeri su bili placeni aplauderi u milanskoj Skali.E, sad tuga je u tome kada pomislis, koliko je ustvari nesrecan covek koji mora da placa ljubav i tudju naklonost...

ns

pre 9 godina

Uh, u najavi jos jedna drama sa pevanjem i pucanjem za ovaj glupi narod dok zivot ide negde drugde svojim tokom... a troskove placamo mi svojom bedom i nemoci

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Ево мене пола сата прије појаве Ал. Вучића.
Бавим се овај пут прогнозом; шта ће бити у овом дилетантком циркусу.
- Ал. Вучић ће да кукумавчи над политиком у коју нас је увео, са умишљајем да је Тито и да ће баланирати између два светска политичка пола. За улогу, коју себи додијели, треба јача интелигеција и светска подршка!
- Излагање ће бити више од пола ВЛАСТИТИ МАРКЕТИНГ.(У детаљима: њему је најтеже, није спавао, прихвата ризик, надљудски напор, ... и остале форе.)

Лима

pre 9 godina

Изађи Вучићу реци народу да смо банана држава, да се сурово спрдају са нама од пада Берлинског зида на овамо и да неће престати све док буду имали снаге. Памте они све, за разлику од нас... и 1 св. рат и 2 св. рат..

beki

pre 9 godina

evropa naravno nece te iste proizvode uzeti od nas,a upravo cemo svi (nadam se svi) konacno videti koja smo banana drzava,i koliko je svejedno ko je na vlasti,a narocito lazne bivse patriote,koje nam kao sad kroje sudbinu,sve u nasem interesu i kao za nase dobro.

Nexus

pre 9 godina

Treba svi ovde da uputite kolektivno izvinjenje Kostunici jer je ocigledno pametniji od svih vas 100 puta a uvek je masa pametnije od sebe nazivala ludacima jer ih nije razumela.
Inace u tom "demarsu" stoji da ako se ne pridruzimo sankcijama prema Rusiji..ne obustavimo izvoz tamo EU ce da zabrani izvoz u Rusiju preko EU teritorije

vijce

pre 9 godina

Jos jedan spin javnosti. Ubedjen sam da je taj papir dobio od ovih Vucicevih poltrona. I sada ce veliki vodja zabrinuto da odbije ultaimatum, a u stvarnosti preko sluzbi da zabrani i ono malo izvoza sto je islo za Rusiju.

Milos

pre 9 godina

A ja se kladim da ce nam gospoda Guzenbauer i Stro Skan pomoci. Njih smo baz anvazovali u ovakvim slucajevima. Oni ce da lobiraju i sve ce biti u redu ili ti OK.

oklagija trol

pre 9 godina

Po prvi put se slazem sa botovima. Eto b92 imate ekskluzivu, ne morate cekati obracanje premijera, citajte komentare SNS-a na svom sajtu, objavite odmah vest: NEMA SANKCIJA RUSIJI!

pejapeja

pre 9 godina

Uvek je najbilje za drzavu da cuti I da radi.Za drzavnike je najbolje da cute I da rade.Za narod je najbolje da cuti I da radi.Sve ostalo je samo sukob sa glupostima.

oplatol etc...

pre 9 godina

Ako je integracija sa bogatim Zapadom tako lepa stvar, što se onda silne kolonije oslobodiše, što ne ostadoše integrisane ako im je to donosilo boljitak?
(expert, 22. avgust 2014 09:21)

Mislio sam na nas cilj da udjemo u EU, kada dobijamo pomenute beneficije. Ako hocemo tamo, moramo biti solidarni s onima s kojima cemo uci u drustvo...
No, sto se tice boljitka. Jedno su kolonije pojedinacnih zemalja, drugo je pridruzivanje zajednici, koje je, pritom, potpuno dobrovoljno. I skeptici i protivnici i fanovi EU imaju utisak da nas neko tera na nesto. Ma kakvi. Mi smo trziste od 7 miliona, niko, ni Rusi ni EU ne pati za nama. Prosto ti kazu, ako hoces x, uradi y.
I jos jedna stvar sto se tice kolonija, one su odlazile da bi se oslobodile, kao mi od Turaka. Sto se tice ekonomske situacije, ne znam ni jedan primer gde mala zemlja moze sama, a da nema prirodne resurse ili slicno bogatstvo. Nismo ni Svajcarska ni Norveska. Ne profitiramo od bliskosti sa Rusijom kao Belorusi. Prosto,kad pogledas Srbiju i kako je vode nasi politicari,nema puno razloga iz kojih bi neko ovde investirao. Niti smo bogati da trosimo na ne znam sta, niti smo marljivi pa da nas upregnu kao Kineze, a sve nas je manje i manje. Mi sami moramo da zagrizemo mnogo toga da bi nas neko primio u taj klub. Rusi u svoj sigurno nece, nego kao i mnogo koja velika sila kroz istoriju, gledaju da na nama sto vise profitiraju. A na nama profitiraju i nase glavesine, sto mozes upravo da vidis i po izlivima populizma

meda

pre 9 godina

Pametan ćuti i radi a ne priča o tome na sva zvona. Da je vlada pametna kao što nije , ćutala bi i iskoristila priliku koju im Rusija pruža, ali o tome ne bi zvonila na sva zvona , vredjajući time EU u koju hoće da udje, a svojim porukama u javnosti se ruga EU i govori kako će baš sada da iskoriste priliku. Podsećam da hoćemo da sedimo na dve stolice a ovakvim najavama u javnosti i ponašanjem se to tako neradi. Treba samo ćutati i raditi , koristiti sve mogućnosti i nezvoniti zvonima na sav glas.

cana

pre 9 godina

Svi smo znali da korumpirani Srpski politicari nece pomoci Srpskoj poljoprivredi I stocarstvu da iskoriste istorisku sansu Ruske blockade EU I Amerike.
Uzbudljivija je vest od ove da su Rusi upravo objavili da konvoj pomoci koji Ukrainci drze na granici ulazi u Ukrainu bez dozvole Ukraine http://www.bbc.com/news/world-europe-28892525

Zoran M.

pre 9 godina

Ništa novo na vidiku. Zaboravili ste da je Tito kreirao treći blok kao ravnotežu naspram ova dva, a danas kad niste nista u stanju kreirati moraćete se prikloniti jednom, a verujem da ni jedan od postojećih nije dobar za Srbiju.

demarpismodilema

pre 9 godina

nista mi nije jasno jedan ujedno i poslanik na jednoj tv rece da je Vucicu u Obrenovcu predato neko pismo za koje je rekao da je demars, neki govore da je stigao demars u Vladu Srbije

dukaPPS

pre 9 godina

DA LI sam dobro razumeo? Hoćeš radikalu da hraniš Ruse i njihova neotesana ..... derišta a oni nama za uzvrat u Srbiji da dele otkaze i šalju ljude na ulicu!? Stvarno, toliko imam za tebe da kažem i glupi narod da mi je muka samo kad spomenu tvoje ime i prezime! Ti si se mladiću pogubio. Toliko si se srozao da ti od svih nesreća u Srbiji proteklih 30 godina predstavljaš BINGO za tajkune i Ruse.

Гаги

pre 9 godina

Европска унија, која не признаје интегритет Србије, признајући независност Косова и која чини одлучне напоре да од евроунијатске српске власти издејствује и формално одрицање од дела територије и народа сопствене државе, испоручила је нови захтев Србији: да не искористи могућност повећаног извоза прехрамбених производа у Русију. Другим речима, да се прикључи санкцијама које је ЕУ увела Русији, па добила одговарајући, за њу непријатан одговор ембаргом на увоз хране из ЕУ.

Дрско и бахато, безгранично неморално, Европска унија позива Србију на солидарност у санкционисању Русије због кризе у Украјини, коју су изазвале управо Еу, са САД, а у интересу НАТО стратегије приближавања Русији.

Затечена бескрупулозним захтевом ЕУ, Влада Србије ће несумњиво поновити флоскуле о томе да „Србија тежи чланству у ЕУ, али се не одриче старих пријатеља, као што је Русија“ и знајући да има још мало простора, рећи ће да Србија том захтеву не може да удовољи. Наравно, на све то би могла и требала да одговори уобичајеним дипломатским каналима, а не на конференцији за новинаре.

Али једно је већ одавно јасно: као што Борис Тадић није могао да води политику „ и ЕУ и Косово“ кроз процес евроинтеграција, тако ни политика „ и ЕУ и Русија“ не може да се води политиком уласка Србије у Европску унију. То је могуће само вођењем политике политичке и војне неутралности. ( ДСС )

jova

pre 9 godina

Osnovi Politike se mogu nauciti u skolama,ali profesinalni politicar se postaje i ostaje delom. Ako ne moze da resi problem Vucicu ostaje da napusti stolicu, ne moze se protiv volje vecine naroda. Mozda da javno odbije i jedne i druge, pa prvi koji pritekne u pomoc...to je nas pravi put,ali ni onog drugog ne treba odbiti. Vazno je izbeci ultimatum i ne prikloniti se ni jednoj strani - samo interes naroda ispred svega...ko je shvatio..shvatio...

Realno objektivan

pre 9 godina

Srbija treba da okrene ledja Jevropi i da svoj ekonomski i politicki interes upravlja ka nasim istorijskim prijateljima kao sto su Rusija, Kina, Indija, Iran, Sirija, Severna Koreja, Pakistan i Kuba. To je nasa buducnost. Ukinuti jevro i okrenuti se rublji i juanu. Srbija na istoku! Ziveli!

A gde smo tu mi

pre 9 godina

Eto ti kako izgleda kad se nesto uvije u staniol - da mi drzavnim merama ne podsticemo drugoga da cini stetu onome ko nesto stavlja u taj isti staniol.

puvatori bez razloga

pre 9 godina

koje puvanje, koja važnost se pridaje državici koja nema ama baš nikakav uticaj na dešavanja u regionu i svetu. srbija je moneta za potkusurivanje, mali pion u igri velikih, pa šta se onda tu qrčimo kao da smo u titinoj '48?
10x veći izvoz imamo u EU nego rusiju, zar će srbija preživeti ako pljune na demarš i okrene se matuški koja nas isto tako ucenjuje kao i EU.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Sta god Premijer Vucic uradio,uradice to za nase dobro!Nadam se da ce razmisljati glavom a ne srcem ali EU zaista ima morbidne stavove koji male zemlje dovode u nezavidne situacije!?

vijce

pre 9 godina

Jos jedan spin javnosti. Ubedjen sam da je taj papir dobio od ovih Vucicevih poltrona. I sada ce veliki vodja zabrinuto da odbije ultaimatum, a u stvarnosti preko sluzbi da zabrani i ono malo izvoza sto je islo za Rusiju.

Đole

pre 9 godina

Svaka mu čast.

Ne zbog nepostojećih dostignuća i guranja zemlje još dublje u septičku jamu, nego zbog savršenog poznavanja našeg tupavog naroda.

Predstava, predstava i samo predstava. Senzacionalizam, najave, drama. Meksičke i turske serije. Zna čovek šta vole naši ljudi.

Šta očekivati kad skoro 40% zemlje ima samo osnovnu školu (ili manje!). A ostali završili srednju preko veze ili poklanjanjem ocena, a videli smo prethodnih meseci kakvi su fakulteti. Čast izuzecima, naravno, ima i njih, ali nedovoljno.

Ni Ameri, ni Rusi, ni EU, ni HAARP, ni NATO, ni Turci, ni Komunizam, ni Hitler, niko nama nije kriv do nas samih.


Samo napreDNO.

milovan

pre 9 godina

nije mi jasno zasto ste morali da najavljujete ove poteze zasto prosto niste cutali i radili zasto sve mora da se isprica na tv u i zasto su morale da se dogode ove sankcije da bi srbija povecala izvoz u rusiju ne tako davno jelko kacin je izjavio da je sramota da slovenija vise izvozi u rusiju od srbije i tada se dacic ljutio a on je rekao istinu , a u stvari ovo je samo marketing vlade zbog stanovnistva kao povecacemo izvoz a realno nemamo sta da ponudimo

Prorok

pre 9 godina

Pre svog obracanja, Vucic ce znacajno pipnuti naocari,pogledati kroz prozor i reci : Gle,evo i Sunca, a pri tom ne mislim na sebe.
Zatim sledi bolna i teska gluma kao reforme u Srbiji, kao agresivno zaposljavanje :-)
p.s. Naravno, bice mesta i za neki citat i hvalu, mozda nesto iz Nemacke :-)

Гаги

pre 9 godina

Европска унија, која не признаје интегритет Србије, признајући независност Косова и која чини одлучне напоре да од евроунијатске српске власти издејствује и формално одрицање од дела територије и народа сопствене државе, испоручила је нови захтев Србији: да не искористи могућност повећаног извоза прехрамбених производа у Русију. Другим речима, да се прикључи санкцијама које је ЕУ увела Русији, па добила одговарајући, за њу непријатан одговор ембаргом на увоз хране из ЕУ.

Дрско и бахато, безгранично неморално, Европска унија позива Србију на солидарност у санкционисању Русије због кризе у Украјини, коју су изазвале управо Еу, са САД, а у интересу НАТО стратегије приближавања Русији.

Затечена бескрупулозним захтевом ЕУ, Влада Србије ће несумњиво поновити флоскуле о томе да „Србија тежи чланству у ЕУ, али се не одриче старих пријатеља, као што је Русија“ и знајући да има још мало простора, рећи ће да Србија том захтеву не може да удовољи. Наравно, на све то би могла и требала да одговори уобичајеним дипломатским каналима, а не на конференцији за новинаре.

Али једно је већ одавно јасно: као што Борис Тадић није могао да води политику „ и ЕУ и Косово“ кроз процес евроинтеграција, тако ни политика „ и ЕУ и Русија“ не може да се води политиком уласка Србије у Европску унију. То је могуће само вођењем политике политичке и војне неутралности. ( ДСС )

oplatol etc...

pre 9 godina

Ako je integracija sa bogatim Zapadom tako lepa stvar, što se onda silne kolonije oslobodiše, što ne ostadoše integrisane ako im je to donosilo boljitak?
(expert, 22. avgust 2014 09:21)

Mislio sam na nas cilj da udjemo u EU, kada dobijamo pomenute beneficije. Ako hocemo tamo, moramo biti solidarni s onima s kojima cemo uci u drustvo...
No, sto se tice boljitka. Jedno su kolonije pojedinacnih zemalja, drugo je pridruzivanje zajednici, koje je, pritom, potpuno dobrovoljno. I skeptici i protivnici i fanovi EU imaju utisak da nas neko tera na nesto. Ma kakvi. Mi smo trziste od 7 miliona, niko, ni Rusi ni EU ne pati za nama. Prosto ti kazu, ako hoces x, uradi y.
I jos jedna stvar sto se tice kolonija, one su odlazile da bi se oslobodile, kao mi od Turaka. Sto se tice ekonomske situacije, ne znam ni jedan primer gde mala zemlja moze sama, a da nema prirodne resurse ili slicno bogatstvo. Nismo ni Svajcarska ni Norveska. Ne profitiramo od bliskosti sa Rusijom kao Belorusi. Prosto,kad pogledas Srbiju i kako je vode nasi politicari,nema puno razloga iz kojih bi neko ovde investirao. Niti smo bogati da trosimo na ne znam sta, niti smo marljivi pa da nas upregnu kao Kineze, a sve nas je manje i manje. Mi sami moramo da zagrizemo mnogo toga da bi nas neko primio u taj klub. Rusi u svoj sigurno nece, nego kao i mnogo koja velika sila kroz istoriju, gledaju da na nama sto vise profitiraju. A na nama profitiraju i nase glavesine, sto mozes upravo da vidis i po izlivima populizma

Лима

pre 9 godina

Изађи Вучићу реци народу да смо банана држава, да се сурово спрдају са нама од пада Берлинског зида на овамо и да неће престати све док буду имали снаге. Памте они све, за разлику од нас... и 1 св. рат и 2 св. рат..

oplatol etc...

pre 9 godina

Majko mooja, kakvi sarlatani. Odgovaraju na demars koji nije demars. Odgovaraju na konferenciji za novinare umesto diplomatskim putem.
Gospodo, ne mozete da koristite sitne prilike za izvoz (koji i inace obavljate) i od kojeg necete dobiti puno, a na stetu onih od kojih ocekujete pristup vrlo bogatim fondovima, ulazak u zajednicku carinsku zonu, beneficije za poljoprivredu...zapamtite, ne mogu Rusi toliko da vam plate, koliko EU moze da vas kosta ako niste pametni. Uostalom, izgubiti bogato trziste od 700 miliona zbog ne tako bogatog trzista od 300, matematika je dostojna Bacevica.
Umesto tog razvodnjenog i providnog populizma, bolje sredjujte demografsku i gradjevinsku politiku.
Ili su deca i trudnice suvise nevazni za vas?

istina

pre 9 godina

Hm!
Nesposobni seprtlja ce nesto da izjavi!?
E, Srbijo ko te vodi!
Oni koji su isplivali sa dna jame nam kroje sudbinu...
Jos kada padne u histeriju u podne...

dukaPPS

pre 9 godina

DA LI sam dobro razumeo? Hoćeš radikalu da hraniš Ruse i njihova neotesana ..... derišta a oni nama za uzvrat u Srbiji da dele otkaze i šalju ljude na ulicu!? Stvarno, toliko imam za tebe da kažem i glupi narod da mi je muka samo kad spomenu tvoje ime i prezime! Ti si se mladiću pogubio. Toliko si se srozao da ti od svih nesreća u Srbiji proteklih 30 godina predstavljaš BINGO za tajkune i Ruse.

jovan

pre 9 godina

Eto kako je dograbio priliku za solokoncert nas politicki folk star. Niko ga nista nije pitao, resio covek da odgovori na koncertu za novinare. I naravno tamo ce muljati i frljati floskule i poklice Srbiji. Nakon toga dolaze klakeri i to je najtuzniji deo price. Zasto? Klakeri su bili placeni aplauderi u milanskoj Skali.E, sad tuga je u tome kada pomislis, koliko je ustvari nesrecan covek koji mora da placa ljubav i tudju naklonost...

ns

pre 9 godina

Uh, u najavi jos jedna drama sa pevanjem i pucanjem za ovaj glupi narod dok zivot ide negde drugde svojim tokom... a troskove placamo mi svojom bedom i nemoci

anti-bot

pre 9 godina

kada bi AV odgovorio na bilo koji drugi nacin od onog unapred pripremljenog, prosao bi ko Boris Tadic, jer obojica su dva mediokriteta, koja je zapad doveo da u potpunosti kontrolise ovu nesrecnu zemlju, da im povecamo trziste za 6 miliona, da imaju jeftinu radnu snagu i jeftine resurse, da im pridamo budzasto sve ono sto su nam babe i dede, ocevi i majke 50 godina gradili u SFRJ, a sta su oni ne nesposobni da okrece, nego i da vode da ima sami pozitivan profit, jer je kako kazu to nemoguce, a onda prodaju nekoj stranoj kompaniji i vec skedece godine ona bude primer dobrog poslovanja. Pa nama pola vlade doktori menadzmenta, kako je moguce da ne znaju da menadzerisu, a toliko titula i radova? Poenta je da je Tadic pusten niz slivnik od strane EU i da je sa 50% podrske preko noci pao na 5% jedino zato sto deo Srba pati od totalne demencije i autidestruktivnosti, Vucic ce sa svojih imaginarnih 50%, otici u zaborav, ako danas lane besto nepozeljno, ili mnogo improvizuje mimo vec unapred pripremljenog scenarija. inace 50% koje je u stvari samo 1/4 ukupnih biraca, jer nas vise od 50% NE IZLAZI, JER NEMA ZA KOGA DA GLASA, JER ZNA DA STE SVI ISTI I DA RADITE ZA ISTE

pejapeja

pre 9 godina

Uvek je najbilje za drzavu da cuti I da radi.Za drzavnike je najbolje da cute I da rade.Za narod je najbolje da cuti I da radi.Sve ostalo je samo sukob sa glupostima.

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Ево мене пола сата прије појаве Ал. Вучића.
Бавим се овај пут прогнозом; шта ће бити у овом дилетантком циркусу.
- Ал. Вучић ће да кукумавчи над политиком у коју нас је увео, са умишљајем да је Тито и да ће баланирати између два светска политичка пола. За улогу, коју себи додијели, треба јача интелигеција и светска подршка!
- Излагање ће бити више од пола ВЛАСТИТИ МАРКЕТИНГ.(У детаљима: њему је најтеже, није спавао, прихвата ризик, надљудски напор, ... и остале форе.)

Nexus

pre 9 godina

Treba svi ovde da uputite kolektivno izvinjenje Kostunici jer je ocigledno pametniji od svih vas 100 puta a uvek je masa pametnije od sebe nazivala ludacima jer ih nije razumela.
Inace u tom "demarsu" stoji da ako se ne pridruzimo sankcijama prema Rusiji..ne obustavimo izvoz tamo EU ce da zabrani izvoz u Rusiju preko EU teritorije

Pametnjaković

pre 9 godina

Mi treba da uvozimo i kupujemo njihove ajfone, tablete, smartfone, hranu, odeću, obuću, treba da zadužujemo zemlju da bi mogli sve to da kupujemo, ne treba ništa da proizvodimo, a kada proivedemo, onda ne možemo da izvozimo jer tamo ljudi znaju da je to loše za njihovu ekonomiju pa kupuju samo domaće naše kupiti nikada neće. I tako smo postali robovi. Sada, čak i da hoćemo nešto da promenimo ne možemo. Game Over.

cana

pre 9 godina

Svi smo znali da korumpirani Srpski politicari nece pomoci Srpskoj poljoprivredi I stocarstvu da iskoriste istorisku sansu Ruske blockade EU I Amerike.
Uzbudljivija je vest od ove da su Rusi upravo objavili da konvoj pomoci koji Ukrainci drze na granici ulazi u Ukrainu bez dozvole Ukraine http://www.bbc.com/news/world-europe-28892525

Cesc Fabregas

pre 9 godina

Kome odgovara? EU ili nesto hoce da kaze srpskoj javnosti? U diplomatskoj praksi odgovori, ne samo na demars, mogu biti razliciti I po svojoj sadrzibi, tonu, a I nacinu na koji se prenose. Cesto su oni neosmisljeni, a jos cesce bitno odudaraju od saopstenja za javnosti.

jova

pre 9 godina

Osnovi Politike se mogu nauciti u skolama,ali profesinalni politicar se postaje i ostaje delom. Ako ne moze da resi problem Vucicu ostaje da napusti stolicu, ne moze se protiv volje vecine naroda. Mozda da javno odbije i jedne i druge, pa prvi koji pritekne u pomoc...to je nas pravi put,ali ni onog drugog ne treba odbiti. Vazno je izbeci ultimatum i ne prikloniti se ni jednoj strani - samo interes naroda ispred svega...ko je shvatio..shvatio...

beki

pre 9 godina

evropa naravno nece te iste proizvode uzeti od nas,a upravo cemo svi (nadam se svi) konacno videti koja smo banana drzava,i koliko je svejedno ko je na vlasti,a narocito lazne bivse patriote,koje nam kao sad kroje sudbinu,sve u nasem interesu i kao za nase dobro.

Realno objektivan

pre 9 godina

Srbija treba da okrene ledja Jevropi i da svoj ekonomski i politicki interes upravlja ka nasim istorijskim prijateljima kao sto su Rusija, Kina, Indija, Iran, Sirija, Severna Koreja, Pakistan i Kuba. To je nasa buducnost. Ukinuti jevro i okrenuti se rublji i juanu. Srbija na istoku! Ziveli!

Milos

pre 9 godina

A ja se kladim da ce nam gospoda Guzenbauer i Stro Skan pomoci. Njih smo baz anvazovali u ovakvim slucajevima. Oni ce da lobiraju i sve ce biti u redu ili ti OK.

puvatori bez razloga

pre 9 godina

koje puvanje, koja važnost se pridaje državici koja nema ama baš nikakav uticaj na dešavanja u regionu i svetu. srbija je moneta za potkusurivanje, mali pion u igri velikih, pa šta se onda tu qrčimo kao da smo u titinoj '48?
10x veći izvoz imamo u EU nego rusiju, zar će srbija preživeti ako pljune na demarš i okrene se matuški koja nas isto tako ucenjuje kao i EU.

xoli

pre 9 godina

Ja sam za evropski put Srbije ali u zadnje vreme EU je sve vece razocarenje. Mi ne smemo dozvoliti da zbog njihovog ekonomskog rata sa Rusijom propadne nasa Zemlja.

Detelina

pre 9 godina

Neće se Vučić ni pred kim sklanjati jer nema zbog čega. On je izabran da brani interese ovog naroda koji ga je birao, a ti interesi svakako nisu ukidanje izvoza i priliva novca našim izvoznicima + što smo zemlja koja je izvozno orijentisana kako bi ostvarila rast.

andrej

pre 9 godina

Da li će nam licemeri iz EU nadoknaditi gubitak ako budemo "solidarni"? Hoće li nas i grejati na zimu ako Rusi zavrnu gas? Ovo je stvar od dugoročnog značaja jer mi naše proizvodne kapacitete možemo povećati tek za godinu-dve, a za to vreme ko zna kako će se situacija razvijati. Zato ne padajte u euforiju, nego lagano da ne čačkamo mečku a iskoristimo priliku.

flipsilon

pre 9 godina

Jedini razuman odgovor na ovakav demarš bi bio npr, da kažemo da se nećemo SAMI nuditi ruskom tržištu u cilju zauzimanja pozicije izvoznika, OSIM ako Rusi ne izraze želju pa se nama SAMI obrate. Ja drugi način ne vidim. Ljudi, realno gledano, čak i kad bi Srbija (sa 6.5 miliona stanovnika) stala uz EU, Turska (koja ima skoro 70 miliona ljudi) sigurno to ne bi uradila, jer im je ekonomija sve jača i ne znam da li uopšte imaju ikakvu vajdu od te EU, koja je zajedno sa USA u nekoliko navrata pokušala veštačkim (plaćenim) protestima da smeni Erdogana i postavi svoju marionetsku vladu, na sličan način kako su tu uradili sa Janukovičem u Ukrajini. Tako da bi, realno, sami sebe osakatili kad bi zbog tuđih interesa okrenuli leđa Rusiji, koja nas ne uslovljava ni sa čim, koja nas nije bombardovala i koja nam nije uvodila nikakve sankcije. Evropa je ogromnu grešku napravila, jer je uvela sankcije zbog američkih interesa i ne vidim razlog zbog čega bi mi plaćali njihovu grešku kada nismo članica EU, a pored toga i uporno potenciramo da smo neutralni i da ne želimo da se mešamo u tuđe sukobe.

expert

pre 9 godina

Gospodo, ne mozete da koristite sitne prilike za izvoz (koji i inace obavljate) i od kojeg necete dobiti puno, a na stetu onih od kojih ocekujete pristup vrlo bogatim fondovima, ulazak u zajednicku carinsku zonu, beneficije za poljoprivredu...zapamtite, ne mogu Rusi toliko da vam plate, koliko EU moze da vas kosta ako niste pametni. Uostalom, izgubiti bogato trziste od 700 miliona zbog ne tako bogatog trzista od 300, matematika je dostojna Bacevica.
(oplatol etc..., 22. avgust 2014 08:01)

Nikakve beneficije EU nema nameru da da, već traži da ne iskoristimo njihove muke što su po komandi SAD uveli sankcije Rusiji. Njihov pristup je čisto kolonizatorski i eksploatatorski. Ako nas ikad prime u članstvo, to će biti ne da bi nam dali neke fondove, već da bi nas još žešće izrabljivali. Ako je integracija sa bogatim Zapadom tako lepa stvar, što se onda silne kolonije oslobodiše, što ne ostadoše integrisane ako im je to donosilo boljitak?

filip

pre 9 godina

Dosli smo do dela puta koji vodi na dve strane,uslovljavanje od strane EU je pocelo(sto nam govori sta nas ocekuje kada postanemo zemlja clanica),mislim da treba da zastitimo svoj interes i odlucimo se za buducnost nase dece.

Mirkan

pre 9 godina

Šta god da odgovori treba podržati, pa ovo je naša zemlja, naši ljudi žive od tog izvoza, a sada zbog nečijeg hira mi da prekidamo sve i da se vraćamo u ćorsokak.

Bojan

pre 9 godina

Bezobrazluk Brisela seže do nebesa. Zašto ne bi iskoristili priliku? Samo glup i lud to ne bi uradio. Na rusko tržište možemo da plasiramo sve što nikada nećemo moći na tržište EU. Samo se nadam da će ova vlast imati dovoljno mudrosti i pameti.

mare

pre 9 godina

Toliko o slobodnom protoku robe i kapitala, otvorenom tržištu i konkurenciji. Svi smo jednaki, ali su neki uvek mali jednakiji, uvek bilo i biće.

TRI TAČKE

pre 9 godina

***
1). Srbija ima svoj glavni put prema EU, uz zadržavanje dobrih ekonomskih veza sa Rusijom.
2). Sadašnje i buduće vlade Srbije ćemo ocenjivati po REZULTATIMA koje ostvare : veća proizvodnja i izvoz, nova radna mesta, veće plate,...,
sve dok ne postanemo srednje razvijena evropska država.
3). Nisam rusofil, ali činovnici iz Brisela (verovatno pod uticajem SAD) rade suprotno od interеsa država članica EU.

sara

pre 9 godina

Ovo je odlična prilika da pokrenemo privredu.Nemožemo godinama sedeti u "čekaonici" E U i čekati da nas prozovu,što se najverovatnije nikad neće desiti.I oni su svesni da im mnogo toga zavisi od Rusije,zato se tako i ponašaju.

Moravac

pre 9 godina

U mom kraju se kaže: "Na siromaha i rak diže onu stvar"! Sad se od nas očekuje da, ovako jadni i bedni, dužni, nezaposleni - propustimo šansu da malo dignemo glavu, samo malo da uhvatimo vazduh. Mi da pocrkamo svesno i namerno, prateći igru koja uopšte nije naša i u kojoj nas niko ne smatra ni za šta?!

Delija

pre 9 godina

Naš stav je kristalno jasan i ne znam zašto su iz Unije toliko zapeli, pa nećemo im zauzeti mesto, niti imamo ambicija niti to radimo da bi nekom prkosili.

karson

pre 9 godina

Srbija je jos uvek formalno nezavisna I moze da odlucuje o svojim interesima. Niko nema prava da nas ucenjuje. Mora se dobro razmisliti o ovom pitanju I pronaci kompromis. Mislim da u ovom trenutku nije dobro kociti Evropski put ali treba i sacuvati dobre odnose sa Rusijom.

Belić

pre 9 godina

Ček, stani malo... Ovde nije reč o sankcijama koje je EU uvela Rusiji pa da traži od "Trećih zemalja" (vidi izraza!) da podrže EU u tim sankcijama, tj. da se u Rusiju ne izvozi oružje, da se zamrznu računi Putina i ostalim političarima sa crne liste... Ako je Rusija izabrala da ne uvozi poljoprivredne proizvode od EU i njihovi proizvođači imaju problema, veoma je licemerno tražiti od Srbije da bojkotuje Rusiju, tj. ako je Rusija zabranila EU izvoz u Rusiju, zašto EU zabranjuje nama?

LJILJANA.R.

pre 9 godina

Ovo je toliko jadno i providno od strane EU, i deca bi skapirala. Izvoz u Rusiju smo imali uvek u nekim manjim okvirima. Niti smo clanica EU, niti zlouptrbljavamo nečiju "nesreću", jednostavno uvek ultimatumi. Dokle više Evropo!?

Tanja

pre 9 godina

Kao i obicno postena Evropa pokazuje svoje pravo lice. Nema problema necemo nista izvesti Rusiji sto traze nek Evropa sve to otkupi od nas.
Na zalost mi smo ograniceni sa nasom robom nemamo mi dovoljno da im damo koliko oni traze i trebaju.A i to malo smeta ovim licimjerima iz Brisela

Nikola

pre 9 godina

Proizvođeči u EU s pravom očekuju nadoknadu za štete koje im sankcije nanose a pošto Brisel nema rešenje za ovaj problem, pokušava da rezerviše tržište samo za sebe.

Dusan

pre 9 godina

Kad god nam se otvori prilika da malo ekonomski krenemo neko hoce da povlaci rucnu, sad ako uspe vlast politicki da nadje neku sredinu nasa privreda ima sansu za oporavak

oklagija trol

pre 9 godina

Po prvi put se slazem sa botovima. Eto b92 imate ekskluzivu, ne morate cekati obracanje premijera, citajte komentare SNS-a na svom sajtu, objavite odmah vest: NEMA SANKCIJA RUSIJI!

misko

pre 9 godina

LICEMERI. Francuska će da izveze nosač helikoptera Mistral koji vredi nekoliko milijardi evra, a Srbija ne sme da izveze hrane za nekoliko stotina miliona dolara. Dalji komentar je nepotreban.

Petar

pre 9 godina

Naš izvoz u Rusiju iznosi samo 0,2% jer je Rusija ogromno tržište. U najboljoj varijanti po nas taj izvoz bi podigli do 0,4%. Toliko malo učešće Srbije na Ruskom tržištu nikome ne pravi konkurenciju.

sandra

pre 9 godina

Vreme u kom zivimo je trubulentno I bukvalno , na svetskom trzistu posebno , danas te ima a sutra te vec nema .. u takvom vremenu ogromne konkurencije i trke za trzistima retko ko ce odbiti da iskoristi pruzenu sansu za neko novo trziste

andrijano

pre 9 godina

pa zarad interesa vi ste gospodo opljackali i pobili pola sveta.od afrike,indije,bliskog istoka.mi smo uvek prodavali robu rusima i ova packa je smesna.eu sve cini da mi ne udjemo u uniju i to se jasno vidi na svakom primeru.ona prosto zeli da je omrznemo.a ovi nasi politicari umesto da im se zahvale i odustanu i da baziraju buduce dobre odnose samo na ekonomiji i turizmu,poginuse jadni ponizavajuci se.

my way

pre 9 godina

Da mi ne koristimo ekonomske mogucnosti za izvoz u Rusiju??? Toliko o slobodnoj ekonomiji, prosperitetu, boljem zivotu, demokratiji, zapadnjackim vrednostima...tezak udarac realnosti za evrofanatike, niko nece svoj kapital velikodusno da raspodeli i nama, dolazi i politicki i ekonomski da bi uzeo, samo i iskljucivo iz svojih interesa, a ja nisam bas optimistican u pogledu njihove podudarnosti sa nasim. Ovo je jos samo jedan pokazatelj toga.

Bora

pre 9 godina

Ako je zaista reč samo o "merama" koje bi treće zemlje i zemlje kandidati preduzele da iskoriste embargo Rusije, onda to ne predstavlja nikakav problem - svaki potencijalni izvoznik u Rusiju može slobodno da sklopi ugovor sa ruskim partnerom i da počne sa izvozom BEZ IKAKVIH podsticajnih mera Vlade Srbije, za svoj groš.

Smarty

pre 9 godina

"EU zali zbog objave mera Ruske federacije...". Ni jednom recju ne pominju da su oni prvi uveli sankcije Rusiji. Ko cita ovo saopstenje ispade da je Rusija uvela njima sankcije, a ne da je samo odgovorila kontramerama. Da li se iko normalan nada da ce ruski kupci cekati godinu dana (na koliko su orocene kontramere) i da za to vreme nece ni od kog drugog kupovati? Ako mi ne zauzmemo te pozicije zauzece ih neko drugi (iz Svajcarske, Juzne Amerike, arapskih zemalja...). Kako ce to spreciti EU?
Nazalost, EU se jako udaljila od lepe izvorne ideje i pretvorila se u interesnu zajednicu. Ovo je plod rada Amerike, jer je od samog starta ujedinjena Evropa vise plasila SAD, nego tri SSSRa da se povampire. Zato je instalirala svoje "pudlice", koje nikada ne bi mogle biti primljene u EU da su postovani kriterijumi koji se sada postavljaju pred Srbiju. A oni revnosno otplacuju svoj dug. Plate (i druge privilegije) briselskih birokrata su enormne, cak i za zapadne standarde i samo to moze biti opravdanje za ovako debilno saopstenje tipa "mi smo rezervisali te kupce, niko ne sme da ih uzme iako im mi necemo prodavati sledecih godinu dana".
Dakle, vreme je da Srbija raspise referendum u kojem ce proveriti volju naroda hoce li u ovakvu EU ili nece. Ima mnogo argumenata za, ali se plasim da nam EU sve vise pokazuje argumente protiv.

uloga...

pre 9 godina

Mi smo solidarni sa svim odlukama koje se donose a da predstavljaju vid demokratskog odlucivanja,a to ova nije..Ovim se preuzela uloga Saveta bezbednosti i UN,pa su neke drzave su svojim politickim i ekonomskim uticajem,pokusale da tu ulogu preuzmu i iskoriste!Srbija ima svoj put a to je otvoreno prijateljstvo sa svima,koji nam zele dobro..Nemamo granice ni prema jednoj zemlji na planeti,pa tako ni granice prema EU.. nismo shvatili kao ogranicenje,vec naprotiv,kao sirenje sopstvenih ekonomskih interesa.Ovo predstavlja ipak vrstu interesne ucene a bez presedana!Mi smo bombardovani i to po priznanju pojedinih visokih aktera..bespravno!Posle toga,niko od dela medjunarodne zajednice,koja nas danas poziva na bojkot trgovine sa Rusijom,nije cak ni nadoknadom stete,pokusala da to ispravi!A steta je bila ogromna!I ove sankcije Rusiji,su ponovo nezakonita odluka pojedinih drzava u okviru medjunarodne zajednice,koje pokusavajuda svojim uticajem i svojom snagom,da ubede ili primoraju i druge da ih prate u svojim interesima i stavovima i to bespogovorno!Pa cak i kad se ne slazu oko samog kaznjavanja istih!Pogotovo sto je u Ukrajini totalitarni rezim,zbog koga su zivote izgubili mnogi ruski civili i to usled prekomernog koriscenja vojne sile!Tamo je rezim koji je presao sve civilizacijske kriterijume..A uzrok za to je bio pozicioniranje EU i Rusije u odnosu na Ukrajinu!Posledice su dalje..poznate!Uostalom,svako licitiranje uticajima,interesima..danas,dok ginu ruski civili je nepristojno!

Robert Nikolic

pre 9 godina

Vučić ima veoma jednostavan odgovor, mi u prvih šest meseci ne možemo da obezbedimo sredstava za dodatne podsticaje izvozu u Rusiji i samim tim i preuzimanju tržišta od EU u Rusiji, jer ih jednostavno nemamo. Što znači da mi taj deo demarša svakako ispunjavano prvih šest meseci. Po isteku šest meseci to pitanje neće biti više aktuelno jer ili će se naći kompromisno rešenje za građanski rat u Ukrajini ili ćemo se mi za Rusko tržiše otimati sa Kinezima a ne sa EU.

drenovac

pre 9 godina

Po svemu sudeći i ovako uništena srpska ekonomija će morati da pretrpi štetu i zbog stvari koje nemaju nikakve veze sa Srbijom, i tu nema nikakve krivice aktuelne vlasti, ali mnogo manja je šteta da ne izvozimo u Rusiju robe u onoj meri u kojoj bi mogli, nego da uvodimo sankcije Rusiji, jer bi u tom slučaju Srbija bila u opasnosti da bankrotira.

Cim

pre 9 godina

Nit mi ikoga diramo nit smo ista zapocinjali ne znam samo sta smo im mi krivi,ali nadam se da cemo izvuci dosta dobrih stvari iz svega ovoga.I jos jedan od dokaza kako treba da se vodi jedna zemlja.

A gde smo tu mi

pre 9 godina

Eto ti kako izgleda kad se nesto uvije u staniol - da mi drzavnim merama ne podsticemo drugoga da cini stetu onome ko nesto stavlja u taj isti staniol.

demarpismodilema

pre 9 godina

nista mi nije jasno jedan ujedno i poslanik na jednoj tv rece da je Vucicu u Obrenovcu predato neko pismo za koje je rekao da je demars, neki govore da je stigao demars u Vladu Srbije

billz

pre 9 godina

Srbija mora da razmišlja o svojim interesima - da spreči prekomeran izvoz u Rusiju kako cene hrane i sirovina u državi ne bi skočile, ali i kako bi se pokazala kao pouzdan partner EU i kandidat koji "deli evropske vrednosti". Mislim da premijer veoma dobro radi svoj posao u ovom trenutku i da se naša država polako prepoznaje kao partner za obe strane, kao i neko ko bi mogao da posreduje u pomirenju i rešavanju sukoba.

mary

pre 9 godina

Srbija nije ni uvodila mere za podsticanje izvoza u Rusiju.Srbija ne zeli da ugrozava svoje odnose sa Eu niti da ugrozava njihove interese,a pokusava da zastiti svoje.

oX

pre 9 godina

Za nas bi bila propast bilo kakvo svrstavanje na jednu ili drugu stranu i zato želim vladi da nastavi dalje politiku koja će na prvom mestu i uvek imati interes srpskog privrednika.

interes

pre 9 godina

Očekujem kao i do sada racionalno obraćanje premijera pre svega u interesu srpske privrede i siguran sam da vlada neće nikoga zaustavljati i sputavati u mogućem sklapanju novih izvoznih ugovora, a sve to je jako daleko od toga da se ugroze bilo čiji interesi

meda

pre 9 godina

Pametan ćuti i radi a ne priča o tome na sva zvona. Da je vlada pametna kao što nije , ćutala bi i iskoristila priliku koju im Rusija pruža, ali o tome ne bi zvonila na sva zvona , vredjajući time EU u koju hoće da udje, a svojim porukama u javnosti se ruga EU i govori kako će baš sada da iskoriste priliku. Podsećam da hoćemo da sedimo na dve stolice a ovakvim najavama u javnosti i ponašanjem se to tako neradi. Treba samo ćutati i raditi , koristiti sve mogućnosti i nezvoniti zvonima na sav glas.

POSREDNIK

pre 9 godina

Suština je čiji posrednici će zaraditi MILIJARDU evra na izvozu robe iz EU za Rusiju, ali preko "neutralnih" lica, uz procenat od 1%.

Naime, izvoz iz EU u Rusiju vredi opreko 170 MILIJARDI evra, a najbolji "neutralni" posrednici mogu biti naši arapski prijatelji.
Dobro njima, dobro nama, dobro svima, jedino nastradali naivni prorusi u Ukrajini..

Zoran M.

pre 9 godina

Ništa novo na vidiku. Zaboravili ste da je Tito kreirao treći blok kao ravnotežu naspram ova dva, a danas kad niste nista u stanju kreirati moraćete se prikloniti jednom, a verujem da ni jedan od postojećih nije dobar za Srbiju.

neccko

pre 9 godina

Da sam ja na Vucicevom mestu (a dobro je da nisam), ja bih rekao EU:
"OK, ako trazite da ne prodajemo Rusiji, onda bi bilo fer da vi kupite to sto bi mogli da prodamo Rusiji + 10%. Nasa zemlja je u krizi i svaki euro treba Srbiji"

Spira

pre 9 godina

Veći problem od demarša EU je što trenutni kapaciteti naše razorene privrede decenijama u nazad, ne mogu da zadovolje ni 0,3% ruskog tržišta. Tim veoma malim udelom, ni ukom slučaju ne možemo ugroziti EU.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovo je bio tezak trenutak,ali smo ostali jedinstveni i dali smo odgovor koji je zadovoljio obe strane,pored tvrdnji pojedinih organizacija da je to nemoguce,i uspeli smo da ostanemo neutralni u ovom ovom odmeravanju snaga Rusije i zapada

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Sta god Premijer Vucic uradio,uradice to za nase dobro!Nadam se da ce razmisljati glavom a ne srcem ali EU zaista ima morbidne stavove koji male zemlje dovode u nezavidne situacije!?