Sreda, 20.08.2014.

16:58

Ko je kriv za trovanje stanara?

Stanari tzv. "smrdljivih zgrada" imaju povećane vrednosti štetnih materija u organizmu, a Građevinska direkcija kaže da su "krive druge institucije države".

Izvor: B92

Ko je kriv za trovanje stanara? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Natalija

pre 9 godina

Zgrade srušiti!
Ps. Takav je bio komunizam, svi su bili pusteni da kraduckaju, niko za ništa nije odgovarao a centralna vlast i kamarila živeli ko carevi (u izobilju).
Zato je svuda i propao.
Sve te komisije, razne inspekcije, nikada nisu htele da se zameraju vlastima, čuvali svoj posao tako što su sve aminovali, potpirivali i udarali pečate.
Komunizam=sistem apsolutne neodgovornosti.

S

pre 9 godina

A zašto VI gsopodo novinari ne istražite ko je vlasnik firme koja proizvodi otrovnu materiju? Ne smete da kažete-politička stvar.Istražite, pa ćete videti koje odgovoran

sale

pre 9 godina

Krivo je more!
Inzenjerska komora je takodje jedna u nizu sramotnih institucija. Umesto da preispitaju rad inzenjera koji su bili nadzor, kako u ivana ribara, tako i u stepi i oduzmu im licence, oni cute ko ....

drvobradi

pre 9 godina

@Pazi molimte
Vidim da vi radikali mozete da promenite ime ali ne i razmisljanje.
1. Covek moze da poziva na ostavku ministra, ali ne iz razloga zato sto je odgovoran za gradnju, posto nije, vec zato sto se ni nakon 2 meseca od eskalacije problema nije oglasio povodom ovog slucaja i toga sto se taj isti materijal i dalje nalazi u prodaji. Istragu naravno nije ni otvorio,a vrlo verovatno u dvoristu finansijera vladajuce stranke (takvi lako menjaju dresove)
2. Vidim da i dalje kapirate demokratiju kao tiraniju vecine. To nije demokratija, vec zakon rulje, cesto odlika necivilizovanog drustva. Jedna od osnova demokratije su institucije koje funkcionisu odvojeno i nezavisno od vlasti, koje su u Srbiji slabe a postojeca vlast i dodatno urusava. Veliku krivicu za to snose i prethodne vlade, koje su krive zato sto su postavili mehanizme kojima se ove institucije unistavaju.

Bofors

pre 9 godina

Iz Građevinske direkcije navode i da u Beogradu ima još zgrada sa istim problemom, ali koje su gradili drugi investitori, kao i da se o tome ne govori. Pa da vam to nije olaksavajuca okolnost sto ima jos takvih zgrada a mozda ce ljudima koje ste zatrovali biti lakse, jezim se na pomisao u kakvoj drzavi treba da mi odraste dete.

mu

pre 9 godina

Čekaj, zgrada je kancerogena ali ti si "poslednji koji je ostao, i to sa ćerkicom jer imaš neka privatna posla još da završiš"?!
Auuuu svako danas ima decu...

Stanar Naselja Stepa Stepanovic

pre 9 godina

Cemu sluzi nadzorni organ u GDS?
Postoje arhitekte i gradjevinci u GDS koji nadziru radove... Sta su oni radili - pa isto sto i inace samo ne svoj posao a Konc lepo sklanja odgovornost sa njih i GDS...
Jadna deca, jadni ljudi... A tek sada ce da vide od kakvog su investitora kupili stanove - gori investitor od najgoreg privatnika!!! Samo ovi imaju drzavu iza sebe i ceo mahanizam zataskavanja koji se i inace koristi!
Treba jedan Insajder da se snimi samo o GDS i tokovima novca iz istog prenesite ovo Brankici - imace bar za celu sezonu emisija i materijala!

izgubljeni u tranziciji

pre 9 godina

"...kupili u regularnom prometu, a kako se neispravno sredstvo našlo na stovarištu je pitanje za institucije države i to je sistemski problem", kaže ona."
Bez veze. Ali zivimo u Srbistanu gde se ne zna sta je to profesionalna odgovornost, pa joj se moze dozvoliti da prica kojesta.

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Neka stanari tuze sve od A do S! Ne vredi vise ovako ljudi. Svaki dan rade nesto na nasu stetu. Sad nas truju direktno i niko ne prihvata promil odgovornosti.

A.

pre 9 godina

"Zasad se ne zna kako će se zgrade sanirati."

Da li je prošlo, recimo, oko MESEC dana od prve vesti o ovom problemu?

Za (NenadFontana, 20. avgust 2014 17:51)
Samo niste naveli državu o kojoj pišete u komentaru.

Komentator

pre 9 godina

Nekoliko detalja.

Kako je uopste moguce da se ovakve stetne materije mogu pojaviti u prodaji (da bi bile upotrebljene za ovu namenu)?

Ako su se pojavile, dakle neko je to dozvolio, a to je ustanova koja je placena da ne dozvoli da se ovakve opasne materije pojave u prodaji.

Ova odvratna prica sve vise poprima dimenziju skidanja sopstvene (postojece po svim kriterijima) odgovornosti, kad su u pitanju jako dopro placene ustanove koje ne rade svoj posao.

A odgovornost postoji. Ako odgovorni izbegnu svoju odgovornost, to ce biti jos jedna konkretna potvrda koliko je sve kod nas potonulo.

Petra

pre 9 godina

Važno je da na osnovu ovog razgovora sa PR shvatimo da Direkcija nije kriva, jer oni su uradili sve da pomognu stanarima i pre zvaničnih rezultata. Pa vi ste strava!

Jao bre

pre 9 godina

Pre samo nekih mesec dana kad se vest prvi put pojavila na tv-u secam se bahatog ponasanja direktora gds-a i mnogo drugacijih izjava!!! A nije tesko potraziti u starim vestima na b92!

glomazno

pre 9 godina

pa ovde dok ljudi ne uzmu oruzje u ruke nece se nista promeniti...drzava uvek stiti "jaceg odnosno bezobraznijeg".......nebitno dal' su tzv demokrate ili demokrate, ionako su svi oni kumovi i prijatelji i nema neke posebne razlike osim sto su ovi prvi zavrsili srednju skolu, ali sustinski ista je to bagra.

STANARI OTROVNE ZGRADE 1

pre 9 godina

Firma koja je izvodila radove na otrovnoj zgradi 1 u naselju Dr Ivan Ribar, radila je rekonstrukciju zgrade Geozavoda. Interesuje me da li građani koji su obilazili maketu moraju potražiti pomoć VMA?

kzen

pre 9 godina

Zar po zakonu ovo nije dovoljno da se kupoprodajni ugovor proglasi nevazecim i da se tim ljudima omoguci da dobiju svoj novac nazad i da prestanu da placaju mesecne rate?

proaktivan

pre 9 godina

Proaktivno se uključiti u problem..elem kako najlakše videti da li su isparenja štetna?
Pokupiti jedno par hiljada osuđenika iz zatvora I naseliti ih..ako se za 2-3 meseca ne digne galama iz EU,Devenporta,HWW,raznih Sonja...onda su stanovi bezbedni ali smrdljivi,što je relativna kategorija,sudeći bar po GSPu.Bojim se da će na dotičnim stanovima opet vojska da se pokaže-inženjerijsko odelenje u pokaznoj vežbi - #Miniranje na Angro".

nesa

pre 9 godina

S ko je kriv sto zgrade u naselju v.Stepe smrde. Pokusavam da prodam vec 5 meseci po nizoj ceni nego sto sam kupio. Porodicu sam vec iselio. Nemoze da se zivi.A svi mediji cute. Sramota za drzavu.

nesa

pre 9 godina

Ima i na drugim lokacijama koje je gradila drzava...u v.stepe npr.nego svi cute o tome. Nikad vise od drzave stan.Kolilo li se tu opralo para. To je kad drzava hoce da bude investitor i da se sto vise opljacka.

inzenjer gradjevine

pre 9 godina

Prvooptuzeni: institucija koja je izdala atest proizvodjacu smese kojom se premazuje oplata. Drugooptuzeni: Proizvodjac smese. Treba ispitati da li je tehnologija proizvodnje te smese naknadno promenjena ili je atest izdat na proizvod koji je vec bio neispravan.
Treceoptizeni: Izvodjac radova. Poznato je da neki izvodjaci, radi ustede, na svoju ruku "smuckaju" neku smesu koja imitira oplatol i njom premazuju oplatu. Svez beton, ima jako visoku temperaturu i sposoban je da apsorbuje neadekvatno pripremljene premaze koje sadrze otrovne supstance.
Cetvrti optuzeni: Gradjevinska inspekcija koja je izdala upotrebnu dozvolu
Nakon ocvrscavanja betona, pri nizim temperaturama (zimski period kada je zgrada "primljena") jako je tesko osetiti da beton ispusta ikakve mirise. Neprijatan miris je poceo da se oseca u junu, kada su temperature porasle i podstakle isparenja stetnih materija.
Pozdrav!

sasa

pre 9 godina

Meni je najzanimljivije da je u vesti novinar posvetio NAJMANJE PAZNJE na to sta konkretno je uzrok smrada, mozda pogledao [recimo na google] dali ce se vremenomj pojacati ili smanjiti.
umesto toga samo svo videli da se radi o stetnom fenolu

Stanar

pre 9 godina

Videli ste kako reporterka insistira da se kaze ko je izvodjac iako je gospodja jasno rekla ko je kriv. Treba jasno reci ko je napravio oplatol i ko je dozvolio da bude u slobodnoj prodaji. Po sredi je korupcija i kriminal. Cista slucajnos i nesreca je da su ove dve postene gradjevinske firme kupile oplatol i upotrebile ga. Ja se pitam zasto reporterka nije insistirala da se javnosti kaze ko je proizvodjac oplatola i ko truje Srbiju vec neko vreme.

ZEMLJA _ČUDA

pre 9 godina

Stanari tzv. "smrdljivih zgrada" imaju povećane vrednosti štetnih materija u organizmu, a Građevinska direkcija kaže da su "krive druge institucije države".

Ovo dobacivanje loptice dok je običan čovek očajan bi moglo da se zove i
SRPSKI RINGIŠPIL.

NenadFontana

pre 9 godina

ko ce da snosi troskove? kako ce da se resi problem?
vrlo lako..toliko lako, da ne znam sta je tesko reci...direkcija sa svim zaposlenima (svi) ce da odvajaju dok se ne sagradi nova(kvalitetna) zgrada(e) i u nju/njih presele svi koji su kupili stanove u ovim "zagadjenim".
Da li ce posle toga da postoji direkcija ili ne..zaista mi je svejedno!
kada ce poceti neko da snosi odgovornost za svoje neodgovorno(BAHATO) ponasanje?!?!
I da, tu ne mislim da ode u zatvor..ne, nego lepo..po dzepu i njima i pokoljenima, pa da se nauce svi pameti, kako se sme, a kako ne ponasati!

Pazi molimte

pre 9 godina

Nesuvislo covek rece ostavka ministra. Pa covek nije imao nikakve veze sa stanovima od pre hrista. Strasno, znaci ova vlada je odgovorna za promasaje prosle itd. Hvala bogu pa je Srbija uhvatila kurs koji prevazilazi verovatno i 70% u korist istog Vucka kako ga nazivas. Hvala bogu pa nikada vise necete imati vlast vi koji ste nas ovako i svakako upropastili nastavivsi sa Milosevicevom politikom.

Jelena

pre 9 godina

Odgovoran je onaj ko je dao atest da se taj materijal moze koristiti u gradjevinarstvu
Nije to tako tesko utvrditi. Ali je svakako lakse ne utvrditi I onda gradjHQani Srbije, od poreza, placaju privremeni smestaj I ostalo ostecenima

N

pre 9 godina

U ulici Radivoja Koraca 2, na Vracaru takodje ima jedna smrdljiva zgrada, izgradjena na trotoaru van gradjevinske i regulacione linije!
Posto sam arhitekta po struci i znam o cemu se radi, hteo sam da prijavim izvodjace ekoloskoj, gradjevinskoj i komunalnoj inspekciji, ali svuda su me prebacivali na druge institucije.
Dokle god budemo cutali i dozvoljavali da nam bahati neimari unistavaju grad kako im se hoce desavace nam se ovakve stvari.
Osim toga ko je odgovoran trebamo se zapitati i ko je nadlezan za to da nam se ovakve stvari ne desavaju..

Miskec

pre 9 godina

Ovi stanovi su kostali 1300E po m2, mozete da zamislite kakvi ce da budu Vuckovi stanovi od 300e :)

I svi krive nekog drugog a stanare ko sisa.

Stanar

pre 9 godina

Mi stanari smo ljuti sto je GDS u ugovoru koji nam je ponudila napisala da je problem - "neprijatni mirisi". Nisu problem neprijatni mirisi vec kancerogene materije benzen, toluen, formaldehid itd.
Pored toga u ugovoru nigde ne pise koliko traje period sanacije jer ne zelim da se uselim u svoj stan za 5 ili 10 godina. Ukoliko ne uspeju da izvrse sanaciju za 6 meseci zelimo raskid ugovora i povracaj tesko zaradjenog novca!!!

Miskec

pre 9 godina

Ovi stanovi su kostali 1300E po m2, mozete da zamislite kakvi ce da budu Vuckovi stanovi od 300e :)

I svi krive nekog drugog a stanare ko sisa.

Stanar

pre 9 godina

Mi stanari smo ljuti sto je GDS u ugovoru koji nam je ponudila napisala da je problem - "neprijatni mirisi". Nisu problem neprijatni mirisi vec kancerogene materije benzen, toluen, formaldehid itd.
Pored toga u ugovoru nigde ne pise koliko traje period sanacije jer ne zelim da se uselim u svoj stan za 5 ili 10 godina. Ukoliko ne uspeju da izvrse sanaciju za 6 meseci zelimo raskid ugovora i povracaj tesko zaradjenog novca!!!

N

pre 9 godina

U ulici Radivoja Koraca 2, na Vracaru takodje ima jedna smrdljiva zgrada, izgradjena na trotoaru van gradjevinske i regulacione linije!
Posto sam arhitekta po struci i znam o cemu se radi, hteo sam da prijavim izvodjace ekoloskoj, gradjevinskoj i komunalnoj inspekciji, ali svuda su me prebacivali na druge institucije.
Dokle god budemo cutali i dozvoljavali da nam bahati neimari unistavaju grad kako im se hoce desavace nam se ovakve stvari.
Osim toga ko je odgovoran trebamo se zapitati i ko je nadlezan za to da nam se ovakve stvari ne desavaju..

inzenjer gradjevine

pre 9 godina

Prvooptuzeni: institucija koja je izdala atest proizvodjacu smese kojom se premazuje oplata. Drugooptuzeni: Proizvodjac smese. Treba ispitati da li je tehnologija proizvodnje te smese naknadno promenjena ili je atest izdat na proizvod koji je vec bio neispravan.
Treceoptizeni: Izvodjac radova. Poznato je da neki izvodjaci, radi ustede, na svoju ruku "smuckaju" neku smesu koja imitira oplatol i njom premazuju oplatu. Svez beton, ima jako visoku temperaturu i sposoban je da apsorbuje neadekvatno pripremljene premaze koje sadrze otrovne supstance.
Cetvrti optuzeni: Gradjevinska inspekcija koja je izdala upotrebnu dozvolu
Nakon ocvrscavanja betona, pri nizim temperaturama (zimski period kada je zgrada "primljena") jako je tesko osetiti da beton ispusta ikakve mirise. Neprijatan miris je poceo da se oseca u junu, kada su temperature porasle i podstakle isparenja stetnih materija.
Pozdrav!

Jelena

pre 9 godina

Odgovoran je onaj ko je dao atest da se taj materijal moze koristiti u gradjevinarstvu
Nije to tako tesko utvrditi. Ali je svakako lakse ne utvrditi I onda gradjHQani Srbije, od poreza, placaju privremeni smestaj I ostalo ostecenima

Pazi molimte

pre 9 godina

Nesuvislo covek rece ostavka ministra. Pa covek nije imao nikakve veze sa stanovima od pre hrista. Strasno, znaci ova vlada je odgovorna za promasaje prosle itd. Hvala bogu pa je Srbija uhvatila kurs koji prevazilazi verovatno i 70% u korist istog Vucka kako ga nazivas. Hvala bogu pa nikada vise necete imati vlast vi koji ste nas ovako i svakako upropastili nastavivsi sa Milosevicevom politikom.

NenadFontana

pre 9 godina

ko ce da snosi troskove? kako ce da se resi problem?
vrlo lako..toliko lako, da ne znam sta je tesko reci...direkcija sa svim zaposlenima (svi) ce da odvajaju dok se ne sagradi nova(kvalitetna) zgrada(e) i u nju/njih presele svi koji su kupili stanove u ovim "zagadjenim".
Da li ce posle toga da postoji direkcija ili ne..zaista mi je svejedno!
kada ce poceti neko da snosi odgovornost za svoje neodgovorno(BAHATO) ponasanje?!?!
I da, tu ne mislim da ode u zatvor..ne, nego lepo..po dzepu i njima i pokoljenima, pa da se nauce svi pameti, kako se sme, a kako ne ponasati!

kzen

pre 9 godina

Zar po zakonu ovo nije dovoljno da se kupoprodajni ugovor proglasi nevazecim i da se tim ljudima omoguci da dobiju svoj novac nazad i da prestanu da placaju mesecne rate?

ZEMLJA _ČUDA

pre 9 godina

Stanari tzv. "smrdljivih zgrada" imaju povećane vrednosti štetnih materija u organizmu, a Građevinska direkcija kaže da su "krive druge institucije države".

Ovo dobacivanje loptice dok je običan čovek očajan bi moglo da se zove i
SRPSKI RINGIŠPIL.

Stanar

pre 9 godina

Videli ste kako reporterka insistira da se kaze ko je izvodjac iako je gospodja jasno rekla ko je kriv. Treba jasno reci ko je napravio oplatol i ko je dozvolio da bude u slobodnoj prodaji. Po sredi je korupcija i kriminal. Cista slucajnos i nesreca je da su ove dve postene gradjevinske firme kupile oplatol i upotrebile ga. Ja se pitam zasto reporterka nije insistirala da se javnosti kaze ko je proizvodjac oplatola i ko truje Srbiju vec neko vreme.

nesa

pre 9 godina

S ko je kriv sto zgrade u naselju v.Stepe smrde. Pokusavam da prodam vec 5 meseci po nizoj ceni nego sto sam kupio. Porodicu sam vec iselio. Nemoze da se zivi.A svi mediji cute. Sramota za drzavu.

Jao bre

pre 9 godina

Pre samo nekih mesec dana kad se vest prvi put pojavila na tv-u secam se bahatog ponasanja direktora gds-a i mnogo drugacijih izjava!!! A nije tesko potraziti u starim vestima na b92!

glomazno

pre 9 godina

pa ovde dok ljudi ne uzmu oruzje u ruke nece se nista promeniti...drzava uvek stiti "jaceg odnosno bezobraznijeg".......nebitno dal' su tzv demokrate ili demokrate, ionako su svi oni kumovi i prijatelji i nema neke posebne razlike osim sto su ovi prvi zavrsili srednju skolu, ali sustinski ista je to bagra.

nesa

pre 9 godina

Ima i na drugim lokacijama koje je gradila drzava...u v.stepe npr.nego svi cute o tome. Nikad vise od drzave stan.Kolilo li se tu opralo para. To je kad drzava hoce da bude investitor i da se sto vise opljacka.

STANARI OTROVNE ZGRADE 1

pre 9 godina

Firma koja je izvodila radove na otrovnoj zgradi 1 u naselju Dr Ivan Ribar, radila je rekonstrukciju zgrade Geozavoda. Interesuje me da li građani koji su obilazili maketu moraju potražiti pomoć VMA?

proaktivan

pre 9 godina

Proaktivno se uključiti u problem..elem kako najlakše videti da li su isparenja štetna?
Pokupiti jedno par hiljada osuđenika iz zatvora I naseliti ih..ako se za 2-3 meseca ne digne galama iz EU,Devenporta,HWW,raznih Sonja...onda su stanovi bezbedni ali smrdljivi,što je relativna kategorija,sudeći bar po GSPu.Bojim se da će na dotičnim stanovima opet vojska da se pokaže-inženjerijsko odelenje u pokaznoj vežbi - #Miniranje na Angro".

sasa

pre 9 godina

Meni je najzanimljivije da je u vesti novinar posvetio NAJMANJE PAZNJE na to sta konkretno je uzrok smrada, mozda pogledao [recimo na google] dali ce se vremenomj pojacati ili smanjiti.
umesto toga samo svo videli da se radi o stetnom fenolu

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Neka stanari tuze sve od A do S! Ne vredi vise ovako ljudi. Svaki dan rade nesto na nasu stetu. Sad nas truju direktno i niko ne prihvata promil odgovornosti.

Petra

pre 9 godina

Važno je da na osnovu ovog razgovora sa PR shvatimo da Direkcija nije kriva, jer oni su uradili sve da pomognu stanarima i pre zvaničnih rezultata. Pa vi ste strava!

Komentator

pre 9 godina

Nekoliko detalja.

Kako je uopste moguce da se ovakve stetne materije mogu pojaviti u prodaji (da bi bile upotrebljene za ovu namenu)?

Ako su se pojavile, dakle neko je to dozvolio, a to je ustanova koja je placena da ne dozvoli da se ovakve opasne materije pojave u prodaji.

Ova odvratna prica sve vise poprima dimenziju skidanja sopstvene (postojece po svim kriterijima) odgovornosti, kad su u pitanju jako dopro placene ustanove koje ne rade svoj posao.

A odgovornost postoji. Ako odgovorni izbegnu svoju odgovornost, to ce biti jos jedna konkretna potvrda koliko je sve kod nas potonulo.

Stanar Naselja Stepa Stepanovic

pre 9 godina

Cemu sluzi nadzorni organ u GDS?
Postoje arhitekte i gradjevinci u GDS koji nadziru radove... Sta su oni radili - pa isto sto i inace samo ne svoj posao a Konc lepo sklanja odgovornost sa njih i GDS...
Jadna deca, jadni ljudi... A tek sada ce da vide od kakvog su investitora kupili stanove - gori investitor od najgoreg privatnika!!! Samo ovi imaju drzavu iza sebe i ceo mahanizam zataskavanja koji se i inace koristi!
Treba jedan Insajder da se snimi samo o GDS i tokovima novca iz istog prenesite ovo Brankici - imace bar za celu sezonu emisija i materijala!

A.

pre 9 godina

"Zasad se ne zna kako će se zgrade sanirati."

Da li je prošlo, recimo, oko MESEC dana od prve vesti o ovom problemu?

Za (NenadFontana, 20. avgust 2014 17:51)
Samo niste naveli državu o kojoj pišete u komentaru.

izgubljeni u tranziciji

pre 9 godina

"...kupili u regularnom prometu, a kako se neispravno sredstvo našlo na stovarištu je pitanje za institucije države i to je sistemski problem", kaže ona."
Bez veze. Ali zivimo u Srbistanu gde se ne zna sta je to profesionalna odgovornost, pa joj se moze dozvoliti da prica kojesta.

S

pre 9 godina

A zašto VI gsopodo novinari ne istražite ko je vlasnik firme koja proizvodi otrovnu materiju? Ne smete da kažete-politička stvar.Istražite, pa ćete videti koje odgovoran

mu

pre 9 godina

Čekaj, zgrada je kancerogena ali ti si "poslednji koji je ostao, i to sa ćerkicom jer imaš neka privatna posla još da završiš"?!
Auuuu svako danas ima decu...

sale

pre 9 godina

Krivo je more!
Inzenjerska komora je takodje jedna u nizu sramotnih institucija. Umesto da preispitaju rad inzenjera koji su bili nadzor, kako u ivana ribara, tako i u stepi i oduzmu im licence, oni cute ko ....

drvobradi

pre 9 godina

@Pazi molimte
Vidim da vi radikali mozete da promenite ime ali ne i razmisljanje.
1. Covek moze da poziva na ostavku ministra, ali ne iz razloga zato sto je odgovoran za gradnju, posto nije, vec zato sto se ni nakon 2 meseca od eskalacije problema nije oglasio povodom ovog slucaja i toga sto se taj isti materijal i dalje nalazi u prodaji. Istragu naravno nije ni otvorio,a vrlo verovatno u dvoristu finansijera vladajuce stranke (takvi lako menjaju dresove)
2. Vidim da i dalje kapirate demokratiju kao tiraniju vecine. To nije demokratija, vec zakon rulje, cesto odlika necivilizovanog drustva. Jedna od osnova demokratije su institucije koje funkcionisu odvojeno i nezavisno od vlasti, koje su u Srbiji slabe a postojeca vlast i dodatno urusava. Veliku krivicu za to snose i prethodne vlade, koje su krive zato sto su postavili mehanizme kojima se ove institucije unistavaju.

Bofors

pre 9 godina

Iz Građevinske direkcije navode i da u Beogradu ima još zgrada sa istim problemom, ali koje su gradili drugi investitori, kao i da se o tome ne govori. Pa da vam to nije olaksavajuca okolnost sto ima jos takvih zgrada a mozda ce ljudima koje ste zatrovali biti lakse, jezim se na pomisao u kakvoj drzavi treba da mi odraste dete.

Natalija

pre 9 godina

Zgrade srušiti!
Ps. Takav je bio komunizam, svi su bili pusteni da kraduckaju, niko za ništa nije odgovarao a centralna vlast i kamarila živeli ko carevi (u izobilju).
Zato je svuda i propao.
Sve te komisije, razne inspekcije, nikada nisu htele da se zameraju vlastima, čuvali svoj posao tako što su sve aminovali, potpirivali i udarali pečate.
Komunizam=sistem apsolutne neodgovornosti.

glomazno

pre 9 godina

pa ovde dok ljudi ne uzmu oruzje u ruke nece se nista promeniti...drzava uvek stiti "jaceg odnosno bezobraznijeg".......nebitno dal' su tzv demokrate ili demokrate, ionako su svi oni kumovi i prijatelji i nema neke posebne razlike osim sto su ovi prvi zavrsili srednju skolu, ali sustinski ista je to bagra.

STANARI OTROVNE ZGRADE 1

pre 9 godina

Firma koja je izvodila radove na otrovnoj zgradi 1 u naselju Dr Ivan Ribar, radila je rekonstrukciju zgrade Geozavoda. Interesuje me da li građani koji su obilazili maketu moraju potražiti pomoć VMA?

Pazi molimte

pre 9 godina

Nesuvislo covek rece ostavka ministra. Pa covek nije imao nikakve veze sa stanovima od pre hrista. Strasno, znaci ova vlada je odgovorna za promasaje prosle itd. Hvala bogu pa je Srbija uhvatila kurs koji prevazilazi verovatno i 70% u korist istog Vucka kako ga nazivas. Hvala bogu pa nikada vise necete imati vlast vi koji ste nas ovako i svakako upropastili nastavivsi sa Milosevicevom politikom.

nesa

pre 9 godina

Ima i na drugim lokacijama koje je gradila drzava...u v.stepe npr.nego svi cute o tome. Nikad vise od drzave stan.Kolilo li se tu opralo para. To je kad drzava hoce da bude investitor i da se sto vise opljacka.

N

pre 9 godina

U ulici Radivoja Koraca 2, na Vracaru takodje ima jedna smrdljiva zgrada, izgradjena na trotoaru van gradjevinske i regulacione linije!
Posto sam arhitekta po struci i znam o cemu se radi, hteo sam da prijavim izvodjace ekoloskoj, gradjevinskoj i komunalnoj inspekciji, ali svuda su me prebacivali na druge institucije.
Dokle god budemo cutali i dozvoljavali da nam bahati neimari unistavaju grad kako im se hoce desavace nam se ovakve stvari.
Osim toga ko je odgovoran trebamo se zapitati i ko je nadlezan za to da nam se ovakve stvari ne desavaju..

nesa

pre 9 godina

S ko je kriv sto zgrade u naselju v.Stepe smrde. Pokusavam da prodam vec 5 meseci po nizoj ceni nego sto sam kupio. Porodicu sam vec iselio. Nemoze da se zivi.A svi mediji cute. Sramota za drzavu.

ZEMLJA _ČUDA

pre 9 godina

Stanari tzv. "smrdljivih zgrada" imaju povećane vrednosti štetnih materija u organizmu, a Građevinska direkcija kaže da su "krive druge institucije države".

Ovo dobacivanje loptice dok je običan čovek očajan bi moglo da se zove i
SRPSKI RINGIŠPIL.

Petra

pre 9 godina

Važno je da na osnovu ovog razgovora sa PR shvatimo da Direkcija nije kriva, jer oni su uradili sve da pomognu stanarima i pre zvaničnih rezultata. Pa vi ste strava!

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Neka stanari tuze sve od A do S! Ne vredi vise ovako ljudi. Svaki dan rade nesto na nasu stetu. Sad nas truju direktno i niko ne prihvata promil odgovornosti.

Jao bre

pre 9 godina

Pre samo nekih mesec dana kad se vest prvi put pojavila na tv-u secam se bahatog ponasanja direktora gds-a i mnogo drugacijih izjava!!! A nije tesko potraziti u starim vestima na b92!

proaktivan

pre 9 godina

Proaktivno se uključiti u problem..elem kako najlakše videti da li su isparenja štetna?
Pokupiti jedno par hiljada osuđenika iz zatvora I naseliti ih..ako se za 2-3 meseca ne digne galama iz EU,Devenporta,HWW,raznih Sonja...onda su stanovi bezbedni ali smrdljivi,što je relativna kategorija,sudeći bar po GSPu.Bojim se da će na dotičnim stanovima opet vojska da se pokaže-inženjerijsko odelenje u pokaznoj vežbi - #Miniranje na Angro".

Komentator

pre 9 godina

Nekoliko detalja.

Kako je uopste moguce da se ovakve stetne materije mogu pojaviti u prodaji (da bi bile upotrebljene za ovu namenu)?

Ako su se pojavile, dakle neko je to dozvolio, a to je ustanova koja je placena da ne dozvoli da se ovakve opasne materije pojave u prodaji.

Ova odvratna prica sve vise poprima dimenziju skidanja sopstvene (postojece po svim kriterijima) odgovornosti, kad su u pitanju jako dopro placene ustanove koje ne rade svoj posao.

A odgovornost postoji. Ako odgovorni izbegnu svoju odgovornost, to ce biti jos jedna konkretna potvrda koliko je sve kod nas potonulo.

Miskec

pre 9 godina

Ovi stanovi su kostali 1300E po m2, mozete da zamislite kakvi ce da budu Vuckovi stanovi od 300e :)

I svi krive nekog drugog a stanare ko sisa.

Stanar

pre 9 godina

Videli ste kako reporterka insistira da se kaze ko je izvodjac iako je gospodja jasno rekla ko je kriv. Treba jasno reci ko je napravio oplatol i ko je dozvolio da bude u slobodnoj prodaji. Po sredi je korupcija i kriminal. Cista slucajnos i nesreca je da su ove dve postene gradjevinske firme kupile oplatol i upotrebile ga. Ja se pitam zasto reporterka nije insistirala da se javnosti kaze ko je proizvodjac oplatola i ko truje Srbiju vec neko vreme.

Natalija

pre 9 godina

Zgrade srušiti!
Ps. Takav je bio komunizam, svi su bili pusteni da kraduckaju, niko za ništa nije odgovarao a centralna vlast i kamarila živeli ko carevi (u izobilju).
Zato je svuda i propao.
Sve te komisije, razne inspekcije, nikada nisu htele da se zameraju vlastima, čuvali svoj posao tako što su sve aminovali, potpirivali i udarali pečate.
Komunizam=sistem apsolutne neodgovornosti.

inzenjer gradjevine

pre 9 godina

Prvooptuzeni: institucija koja je izdala atest proizvodjacu smese kojom se premazuje oplata. Drugooptuzeni: Proizvodjac smese. Treba ispitati da li je tehnologija proizvodnje te smese naknadno promenjena ili je atest izdat na proizvod koji je vec bio neispravan.
Treceoptizeni: Izvodjac radova. Poznato je da neki izvodjaci, radi ustede, na svoju ruku "smuckaju" neku smesu koja imitira oplatol i njom premazuju oplatu. Svez beton, ima jako visoku temperaturu i sposoban je da apsorbuje neadekvatno pripremljene premaze koje sadrze otrovne supstance.
Cetvrti optuzeni: Gradjevinska inspekcija koja je izdala upotrebnu dozvolu
Nakon ocvrscavanja betona, pri nizim temperaturama (zimski period kada je zgrada "primljena") jako je tesko osetiti da beton ispusta ikakve mirise. Neprijatan miris je poceo da se oseca u junu, kada su temperature porasle i podstakle isparenja stetnih materija.
Pozdrav!

Stanar

pre 9 godina

Mi stanari smo ljuti sto je GDS u ugovoru koji nam je ponudila napisala da je problem - "neprijatni mirisi". Nisu problem neprijatni mirisi vec kancerogene materije benzen, toluen, formaldehid itd.
Pored toga u ugovoru nigde ne pise koliko traje period sanacije jer ne zelim da se uselim u svoj stan za 5 ili 10 godina. Ukoliko ne uspeju da izvrse sanaciju za 6 meseci zelimo raskid ugovora i povracaj tesko zaradjenog novca!!!

NenadFontana

pre 9 godina

ko ce da snosi troskove? kako ce da se resi problem?
vrlo lako..toliko lako, da ne znam sta je tesko reci...direkcija sa svim zaposlenima (svi) ce da odvajaju dok se ne sagradi nova(kvalitetna) zgrada(e) i u nju/njih presele svi koji su kupili stanove u ovim "zagadjenim".
Da li ce posle toga da postoji direkcija ili ne..zaista mi je svejedno!
kada ce poceti neko da snosi odgovornost za svoje neodgovorno(BAHATO) ponasanje?!?!
I da, tu ne mislim da ode u zatvor..ne, nego lepo..po dzepu i njima i pokoljenima, pa da se nauce svi pameti, kako se sme, a kako ne ponasati!

mu

pre 9 godina

Čekaj, zgrada je kancerogena ali ti si "poslednji koji je ostao, i to sa ćerkicom jer imaš neka privatna posla još da završiš"?!
Auuuu svako danas ima decu...

sasa

pre 9 godina

Meni je najzanimljivije da je u vesti novinar posvetio NAJMANJE PAZNJE na to sta konkretno je uzrok smrada, mozda pogledao [recimo na google] dali ce se vremenomj pojacati ili smanjiti.
umesto toga samo svo videli da se radi o stetnom fenolu

A.

pre 9 godina

"Zasad se ne zna kako će se zgrade sanirati."

Da li je prošlo, recimo, oko MESEC dana od prve vesti o ovom problemu?

Za (NenadFontana, 20. avgust 2014 17:51)
Samo niste naveli državu o kojoj pišete u komentaru.

Jelena

pre 9 godina

Odgovoran je onaj ko je dao atest da se taj materijal moze koristiti u gradjevinarstvu
Nije to tako tesko utvrditi. Ali je svakako lakse ne utvrditi I onda gradjHQani Srbije, od poreza, placaju privremeni smestaj I ostalo ostecenima

kzen

pre 9 godina

Zar po zakonu ovo nije dovoljno da se kupoprodajni ugovor proglasi nevazecim i da se tim ljudima omoguci da dobiju svoj novac nazad i da prestanu da placaju mesecne rate?

izgubljeni u tranziciji

pre 9 godina

"...kupili u regularnom prometu, a kako se neispravno sredstvo našlo na stovarištu je pitanje za institucije države i to je sistemski problem", kaže ona."
Bez veze. Ali zivimo u Srbistanu gde se ne zna sta je to profesionalna odgovornost, pa joj se moze dozvoliti da prica kojesta.

Stanar Naselja Stepa Stepanovic

pre 9 godina

Cemu sluzi nadzorni organ u GDS?
Postoje arhitekte i gradjevinci u GDS koji nadziru radove... Sta su oni radili - pa isto sto i inace samo ne svoj posao a Konc lepo sklanja odgovornost sa njih i GDS...
Jadna deca, jadni ljudi... A tek sada ce da vide od kakvog su investitora kupili stanove - gori investitor od najgoreg privatnika!!! Samo ovi imaju drzavu iza sebe i ceo mahanizam zataskavanja koji se i inace koristi!
Treba jedan Insajder da se snimi samo o GDS i tokovima novca iz istog prenesite ovo Brankici - imace bar za celu sezonu emisija i materijala!

Bofors

pre 9 godina

Iz Građevinske direkcije navode i da u Beogradu ima još zgrada sa istim problemom, ali koje su gradili drugi investitori, kao i da se o tome ne govori. Pa da vam to nije olaksavajuca okolnost sto ima jos takvih zgrada a mozda ce ljudima koje ste zatrovali biti lakse, jezim se na pomisao u kakvoj drzavi treba da mi odraste dete.

S

pre 9 godina

A zašto VI gsopodo novinari ne istražite ko je vlasnik firme koja proizvodi otrovnu materiju? Ne smete da kažete-politička stvar.Istražite, pa ćete videti koje odgovoran

sale

pre 9 godina

Krivo je more!
Inzenjerska komora je takodje jedna u nizu sramotnih institucija. Umesto da preispitaju rad inzenjera koji su bili nadzor, kako u ivana ribara, tako i u stepi i oduzmu im licence, oni cute ko ....

drvobradi

pre 9 godina

@Pazi molimte
Vidim da vi radikali mozete da promenite ime ali ne i razmisljanje.
1. Covek moze da poziva na ostavku ministra, ali ne iz razloga zato sto je odgovoran za gradnju, posto nije, vec zato sto se ni nakon 2 meseca od eskalacije problema nije oglasio povodom ovog slucaja i toga sto se taj isti materijal i dalje nalazi u prodaji. Istragu naravno nije ni otvorio,a vrlo verovatno u dvoristu finansijera vladajuce stranke (takvi lako menjaju dresove)
2. Vidim da i dalje kapirate demokratiju kao tiraniju vecine. To nije demokratija, vec zakon rulje, cesto odlika necivilizovanog drustva. Jedna od osnova demokratije su institucije koje funkcionisu odvojeno i nezavisno od vlasti, koje su u Srbiji slabe a postojeca vlast i dodatno urusava. Veliku krivicu za to snose i prethodne vlade, koje su krive zato sto su postavili mehanizme kojima se ove institucije unistavaju.