Aktuelno

Četvrtak, 21.08.2014.

08:43

Nokia Lumia 530 koštaće 75 evra

Izvor: Izvor: Klix.ba

Nokia Lumia 530 koštaæe 75 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

20k plata

pre 9 godina

Ma ,ne izgleda tako dobro kao 520, bolje da su ubudžili na 520 ekran od 4,3 inča i ovaj hardver sa 1 Gb Ram, bateriju na 2,000 Amh...i imali bi best seler...prosto je glupo da ponavljam koliko ovaj telefon dobro leži u ruci, ja bolji nisam držao, sad sam na L720, ali nije to to, 520 je tata, šteta što su ga upropastili ovim izgledom...ali Microsoft ionako ne sluša korisnike nikada, pa i sada, koja vajda..

Mika

pre 9 godina

Moji matorci su oduševljeni Windows Phone-om (HTC 8x i Nokia 520). Velike kockice, font može dosta da se poveća, sve je jednostavno, većina aplikacija ima sve komande na istom ili sličnom mestu, ima ugrađenu navigaciju, share-ovao sam im OneDrive pa odmah vide slike unuka, nema virusa i sl. Teško mogu nešto da poremete i pokvare. Idealno.

obavesten

pre 9 godina

Ljudi, ako zelite fluidan Android po pristojnoj cijeni morate uzeti Moto ili Nexus uredjaj. Oni su jedino fluidni kao Apple i Win uredjaji, svi ostali androidi, pa čak i oni najskuplji će nekad raditi dobro, a nekad praviti probleme! Znaci isključivo Moto i Nexus - pa kad njih probate onda možete komentarisati Android! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rango, 21. avgust 2014 16:32)
Svaki android moze da bude brz i fluidan,ali morate da znate da ga podesite.Android telefon se prvo rutuje,zatim se poskida djubre koje proizvodjaci ubacuju i telefon prodise.Ako je neki popularan model,onda se instalira recovery,pa i neki kuvani rom baziran na cianogen modu.Tek tada imate uredjaj koji radi kako bog zapoveda.Garancija i sl. gluposti se lako resavaju,tako sto se uradi bekap originalnog roma ,koji moze da se vrati po potrebi.
Wp je losa platforma,od koje sam ocekivao puno,ali sam se razocarao.Napravili su funkcionalnu kopiju IOS,a vizuelno je nepraktican i los.Plocice su uzasne,utoliko sto ih je nemoguce skloniti.Nije ni prici androidu ,ni po jednom pitanju,sto je steta,jer je wp obecavao.
Probao sam jeftine modele (520),skuplje,ali jednostavno ,to nije to i ogranicenja idu do granice neupotrebljivosti ,bas kao sto je slucaj i sa IOS-om.

joe

pre 9 godina

Ako nekome baš treba 1GB RAM, biće L535, kao što ima L525 i L636 sa više RAM od L520 i L630. Razlika u ceni kod ovih modela u odnosu na osnovne je 15-25€. Inače meni 520 radi odlično, ali ću ipak izeti L925 za koji dan zbog veličine ekrana. L930 jeste vrhunski ali je skup. 925 ima da se nađe i kod nas za 250€. To je bio flagship pre 7 meseci. Najbolja kupovina. Inače MS garantuje 2 godine podrške tako da ako se bojite da L530 neće doboti WP 9, hoće, što znači svi uređaji koji su imali WP 8 dobijaju WP 9, kao što su dobili WP 8.1. Kod Androida ako ne platite uređaj 300€ teško da dobijate više od jednog update, i to obično minornog tipa imali ste 4.2 pa će da vas oduševe sa 4.2.2 :) Za budget varijantu pogledajte L630 i L636 to je trenutno najbolji budget tel do 150€. Jedino što ne valja na WP je B92 aplikacija koja je jos na 1.0 verziji i radi užas.

Boća

pre 9 godina

Na osnovu jednogodišnjeg iskustva sa Lumiom 520 doduše (ATT) koja radi i sa LTE mrežom za te pare izvrstan telefon. Jedina mana je dosta slaba baterija.

anonimus

pre 9 godina

Može li se ovo flešovati na android ili bilo šta drugo ?!?
(da da, 21. avgust 2014 15:10)

dal si ti normalan covek?? na ovaj fon da staviš android? ccc...

Marko

pre 9 godina

Trenutno na crno 520 se moze naci za 90 evra, a 530 ce biti jeftiniji, sto znaci da ce i kod nas biti 75 evra na crnom trzistu. Da nemam para za skuplji Android, ovo bi mi bio prvi izbor. Android na jeftinim modelima obicno dosta baguje i nema update, zato je u tom rangu Win8 najbolji.

Rango

pre 9 godina

Ljudi, ako zelite fluidan Android po pristojnoj cijeni morate uzeti Moto ili Nexus uredjaj. Oni su jedino fluidni kao Apple i Win uredjaji, svi ostali androidi, pa čak i oni najskuplji će nekad raditi dobro, a nekad praviti probleme! Znaci isključivo Moto i Nexus - pa kad njih probate onda možete komentarisati Android! :)

uh oh

pre 9 godina

Ovo će da bude jedan od najšvercovanijih telefona ! ;-) Odeš po gorivo u susednu zemlju i kupiš par komada pa preprodaš, isplatiš put i tako u krug.,Bolje nego bilo koji šljakerski posao !

korisnikandroida

pre 9 godina

Koristio nokia lumia 630 kratak period. Cinjenica je da 512 ram-a na wp-u vise nego dovoljno. 2x brze radi od androida sa 512 mb ram-a i pet puta stabilnije...

MilosMLD

pre 9 godina

posle godinu ipo dna koriscenja lumie 820 kupio sam lenovo p780 zbog monstruozne baterije. mogu reci da mi je to bila velika greska, i tada sam pricao nikad vise android a to i sad potvrdjujem! sestrina lumia 525 radi daleko bolje nego andtoid sa quad core procesorom i giga rama... strasno! windows phone je daleko najbolji os trenutno, niko se nece pokajati na ako pazari najpovoljniji model!

Moca

pre 9 godina

Čemu neverica među komentarima? Uređaj će zaista koštati 75e u svetu, a za Srbiju se ne zna. Verovatno možemo da očekujemo 85-90e na sajtovima tipa KP, a u legalnoj maloprodaji 100-120e.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Dragane, nikad nokia telefoni nisu imali u broju prvu cifru 4. 4 je u finskoj, nordijskim zemljama nesrećan broj, baksuzan. Ako malo pogledaš u nazaf videćeš da vrlo malo modela ima cifru 4 u broju. I u opšte nije lošiji od nl 520.

Gagi990

pre 9 godina

Benny Hill prvo smesno sto poredis tablet surface i telefon.Koje to app nema windows phone store a google play ima a da trebaju prosecnom korisniku?Drugo u mene drug ima surface pro i prezadovoljan je,app sve ima solidne a najbolje od svega ubaci app koje mu trebaju i kao racunar je :) Trece u mene ujak koristi Samsung Ativ Tab i zadovoljan je,ne steka,baterija dva tri dana,gleda filmove,surfuje i nema zamerki.Tako da pre nego okacis komentar probaj nesto da bi rekao a ne pricat nesto sto neznas,ti u zivotu nisi video surface a kamol neki windows tablet.DRAGANE imenjace naslednikom ne misle samo telefon kao telefon jacina i td vec ideju to je da bude dostupan sirokim masama,pristupacan i td.Stim da Nokia Lumia 520 kostala 150 dolara u USA a Nokia Lumia 530 bice oko 100-120 dolara veliki je napredak.A naslednikom Nokia Lumie 520 pravim po specifikacijama je Nokia Lumia 630.Neki kazu ovden nikad vise telefon sa 512 rama,windows se prvo optimizuje za najslabije telefone pa za najjace.Zato u moga rodjaka WP8.1 na Nokiji Lumiji 520 radi bez mane ili drugovoj 630.Ne steka niti ista,osjeti se da ne otvara neke stvari brzo kao sa 1-2 gb rama ali prosecan korisnik ni ne primeti jer telefon nece bagovati.Nije to android da mu treba 2-3 gb rama.Ljudi ne govorite protiv necega sto nevalja,ja ne kazem primer Lexus nevalja sto vidim na papiru vec kad sjednem da vozim onda osetim koji je bolji.Prvo probam pa kazem,mislim ako ne volite kockice(Live tiles) znajte da bolje rade nege ikonice.

Milojko

pre 9 godina

Uz Nokiju 530 kupite futrolu sa ogledalcem, tako možete da pričate Skype i da vas sagovornik vidi (zato jer 530 nema prednju kameru). Futrola košta 5€ a prednosti ogromne.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Srbija = 175 evra.
(Šojić, 21. avgust 2014 09:51)

Ipak ne, s obzirom da se zna da treći put bog pomaže, predlažem Telekomu da činodejstvuje sa simboličnom početnom cenom od EUR 3 x 75. A Ajfon ni ne priznajem ako bude manje od EUR 2000. Socijalno blagostanje, ima se - može se, šta reći rođaci.. Inače ako postoji neka značajna prednost WP over Android, isključivo u dual-sim varijantama, ja bih ozbiljno razmislio da pređem. Malo i promene radi.

Highway

pre 9 godina

Komentari oni negativni koji se ticu lumia tel.i WP OSa nemaju veze sa vezom jer komentatori u vecini slucajeva nikada nisu koristili Nokiine lumia telefone,512 mb malo,za android mozda jeste,jer se dosta koci i laguje moja devojka ima HTC desire300,na kome je nekoliko puta vadila bateriju i restartovala,a ja sam imao L520 godinu dana,a sada imam l630,telefon leti sa 512mb rama i quad core procesorom,nista se ne koci niti baguje,ekran 4,5inca,kamera solidna sve u svemu prezadovoljan,a sto se tice l530 procitao sam da nece moci da snima video zapise od 720p,sto je jedna sitna mana,poz iz Nisa.

slavisa

pre 9 godina

Kupio Sam sinu lumiu 630. wp 8.1 radi mnogo bolje od androida.odusevljen Sam.Sve radi perfektno.
a sto se tice aplikacija na androidu, velika vecina su beskorisne.
Wp 8.1 je za razliku od Androida
ozbiljan OS.
Android je obicna igracka za tinejdzere.

skene

pre 9 godina

L520 je za prosecnog korisnika sasvim ok. Meni je 8gb pun applikacija + kartica 8gb sa slikama i klipovima. 4GB Mislim da je malo jer sve updatove I aplikacije smesta Na memoriju Teleflora.
Go win 8...

wlado

pre 9 godina

ako ne moze da se koristi za skype(prednja kamera) nema pravo da nosi epitet "pametan telefon"///prosto moja keva zeli da se vidi sa unukom preko telefona a obozava nokiu...ovo joj nista ne znaci

flipsilon

pre 9 godina

Samo da kažem ovo : Da Lumia 520 ima 1GB RAM-a umesto 512MB, bila bi najdominantiniji smartfon ikada. Zašto to nisu uradili sada sa L535..ne znam, a i ne vidim prednosti u odnosu na 520.

Konfuči

pre 9 godina

Pa vise i ne vredi
-Nema blic
-Nema prednju kameru
-Mali ekran
-Nigde ona nece kostati 75€ vec 125€
Tako da i nije bas isplativa kupovina

trivaluu

pre 9 godina

juče sam devojci ažurirao 520 na verziju 8.1 cyan, naravno isprobao i Cortanu( samo namestite jezik i region na USA), realno za te pare telefon je prefantastičan. Ovo osveženje je zaista podiglo wp na viši nivo, baš me interesuje kako radi na jačim modelima. svima koji ulaze u svet smartfona, a nisu vični sa kompjuterima preporučujem wp. za nas ostale heavy usere, tu je android.

Psn

pre 9 godina

512 MB RAM-a bedno ja to ne razumem da neko sad izbacuje takve telefone!
(sarpi, 21. avgust 2014 10:36) .. koristim Android sa 512MB RAM-a i za te novce (100€) i namenu je korektan. Ako WP radi još tečnije (kako kažu) - onda to ima i više smisla.

Goblin

pre 9 godina

Nije mi jasno kako je lumia 530 losija od 520.Mogli su joj dati ime 420.Izgleda da cuvaju ta imena.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Dragan, 21. avgust 2014 10:03)

Mi pod naslednik smo razumeli da to treba da bude nesto bolje, sto je i logicno, ali cilj L520 bio je da za sto manje para ponudi prosecnok korisniku, solidan WP telefon, i to su i ucinili. L530 je pravi naslednik L520 jer su za jos manje para ponudili korisnicima solidam WP. Naisao sam na podatak da 8 od 10 korisnika koji su presla na WP izjavila su da se ne bi vratili na android.

Benny Hill

pre 9 godina

Kupio sam Microsoft surface sa windows 8.1. koristim ga vec 2 meseca.Posle njega ako mi daju bezplatno necu uzeti windows 8.To je katastrofa,aplikacija maltene ima 10 puta manje od androida,i to sto ima u androidu bezplatno u Windowsu sve se plača.Nikad više windows.Očajni su.

komšija

pre 9 godina

Microsoft primenjuje poslovnu politiku kineskih proizvođača telefona, ultra niske cene kako bi povećao broj korisnika. Ovo će verovatno i da upali jer kad se neko navikne na jedan sistem sledeći put će verovatno uzeti nešto jače i skuplje a onda ide i zarada.

Stefan

pre 9 godina

Uf ovo je dobra kupovina! Ali mts je na njihovom portalu mondo objavio da ce kod njih kostati 120 evra:-) Zasto nas operateri toliko deru i zasto je sve u srbiji skuplje nexus,nokia....napisite clanak o tome!

Hornet

pre 9 godina

Po meni sjajan potez. Ni sam ne koristim WP, ne zato što imam nešto protiv njega, već me smara prelazak sa androida. Za ove pare zaboravi se na smaranje, Lumia 530 uzme kao drugi telefon (što realno mnogima treba) i kad dođe vreme za sledeći primarni telefon ko zna šta će te želeti...
O finansijski ugroženom sloju društva i da ne govorim - za respekt je da svako ima pravo na mobilni internet.

Valjda mu kod nas ne dupliraju cenu, mada ne bi me mnogo iznenadilo...

Stefan

pre 9 godina

Uf ovo je dobra kupovina! Ali mts je na njihovom portalu mondo objavio da ce kod njih kostati 120 evra:-) Zasto nas operateri toliko deru i zasto je sve u srbiji skuplje nexus,nokia....napisite clanak o tome!

komšija

pre 9 godina

Microsoft primenjuje poslovnu politiku kineskih proizvođača telefona, ultra niske cene kako bi povećao broj korisnika. Ovo će verovatno i da upali jer kad se neko navikne na jedan sistem sledeći put će verovatno uzeti nešto jače i skuplje a onda ide i zarada.

Hornet

pre 9 godina

Po meni sjajan potez. Ni sam ne koristim WP, ne zato što imam nešto protiv njega, već me smara prelazak sa androida. Za ove pare zaboravi se na smaranje, Lumia 530 uzme kao drugi telefon (što realno mnogima treba) i kad dođe vreme za sledeći primarni telefon ko zna šta će te želeti...
O finansijski ugroženom sloju društva i da ne govorim - za respekt je da svako ima pravo na mobilni internet.

Valjda mu kod nas ne dupliraju cenu, mada ne bi me mnogo iznenadilo...

Goblin

pre 9 godina

Nije mi jasno kako je lumia 530 losija od 520.Mogli su joj dati ime 420.Izgleda da cuvaju ta imena.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Dragan, 21. avgust 2014 10:03)

Mi pod naslednik smo razumeli da to treba da bude nesto bolje, sto je i logicno, ali cilj L520 bio je da za sto manje para ponudi prosecnok korisniku, solidan WP telefon, i to su i ucinili. L530 je pravi naslednik L520 jer su za jos manje para ponudili korisnicima solidam WP. Naisao sam na podatak da 8 od 10 korisnika koji su presla na WP izjavila su da se ne bi vratili na android.

slavisa

pre 9 godina

Kupio Sam sinu lumiu 630. wp 8.1 radi mnogo bolje od androida.odusevljen Sam.Sve radi perfektno.
a sto se tice aplikacija na androidu, velika vecina su beskorisne.
Wp 8.1 je za razliku od Androida
ozbiljan OS.
Android je obicna igracka za tinejdzere.

Psn

pre 9 godina

512 MB RAM-a bedno ja to ne razumem da neko sad izbacuje takve telefone!
(sarpi, 21. avgust 2014 10:36) .. koristim Android sa 512MB RAM-a i za te novce (100€) i namenu je korektan. Ako WP radi još tečnije (kako kažu) - onda to ima i više smisla.

anonimus

pre 9 godina

Može li se ovo flešovati na android ili bilo šta drugo ?!?
(da da, 21. avgust 2014 15:10)

dal si ti normalan covek?? na ovaj fon da staviš android? ccc...

MilosMLD

pre 9 godina

posle godinu ipo dna koriscenja lumie 820 kupio sam lenovo p780 zbog monstruozne baterije. mogu reci da mi je to bila velika greska, i tada sam pricao nikad vise android a to i sad potvrdjujem! sestrina lumia 525 radi daleko bolje nego andtoid sa quad core procesorom i giga rama... strasno! windows phone je daleko najbolji os trenutno, niko se nece pokajati na ako pazari najpovoljniji model!

korisnikandroida

pre 9 godina

Koristio nokia lumia 630 kratak period. Cinjenica je da 512 ram-a na wp-u vise nego dovoljno. 2x brze radi od androida sa 512 mb ram-a i pet puta stabilnije...

Moca

pre 9 godina

Čemu neverica među komentarima? Uređaj će zaista koštati 75e u svetu, a za Srbiju se ne zna. Verovatno možemo da očekujemo 85-90e na sajtovima tipa KP, a u legalnoj maloprodaji 100-120e.

Gagi990

pre 9 godina

Benny Hill prvo smesno sto poredis tablet surface i telefon.Koje to app nema windows phone store a google play ima a da trebaju prosecnom korisniku?Drugo u mene drug ima surface pro i prezadovoljan je,app sve ima solidne a najbolje od svega ubaci app koje mu trebaju i kao racunar je :) Trece u mene ujak koristi Samsung Ativ Tab i zadovoljan je,ne steka,baterija dva tri dana,gleda filmove,surfuje i nema zamerki.Tako da pre nego okacis komentar probaj nesto da bi rekao a ne pricat nesto sto neznas,ti u zivotu nisi video surface a kamol neki windows tablet.DRAGANE imenjace naslednikom ne misle samo telefon kao telefon jacina i td vec ideju to je da bude dostupan sirokim masama,pristupacan i td.Stim da Nokia Lumia 520 kostala 150 dolara u USA a Nokia Lumia 530 bice oko 100-120 dolara veliki je napredak.A naslednikom Nokia Lumie 520 pravim po specifikacijama je Nokia Lumia 630.Neki kazu ovden nikad vise telefon sa 512 rama,windows se prvo optimizuje za najslabije telefone pa za najjace.Zato u moga rodjaka WP8.1 na Nokiji Lumiji 520 radi bez mane ili drugovoj 630.Ne steka niti ista,osjeti se da ne otvara neke stvari brzo kao sa 1-2 gb rama ali prosecan korisnik ni ne primeti jer telefon nece bagovati.Nije to android da mu treba 2-3 gb rama.Ljudi ne govorite protiv necega sto nevalja,ja ne kazem primer Lexus nevalja sto vidim na papiru vec kad sjednem da vozim onda osetim koji je bolji.Prvo probam pa kazem,mislim ako ne volite kockice(Live tiles) znajte da bolje rade nege ikonice.

Highway

pre 9 godina

Komentari oni negativni koji se ticu lumia tel.i WP OSa nemaju veze sa vezom jer komentatori u vecini slucajeva nikada nisu koristili Nokiine lumia telefone,512 mb malo,za android mozda jeste,jer se dosta koci i laguje moja devojka ima HTC desire300,na kome je nekoliko puta vadila bateriju i restartovala,a ja sam imao L520 godinu dana,a sada imam l630,telefon leti sa 512mb rama i quad core procesorom,nista se ne koci niti baguje,ekran 4,5inca,kamera solidna sve u svemu prezadovoljan,a sto se tice l530 procitao sam da nece moci da snima video zapise od 720p,sto je jedna sitna mana,poz iz Nisa.

Milojko

pre 9 godina

Uz Nokiju 530 kupite futrolu sa ogledalcem, tako možete da pričate Skype i da vas sagovornik vidi (zato jer 530 nema prednju kameru). Futrola košta 5€ a prednosti ogromne.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Dragane, nikad nokia telefoni nisu imali u broju prvu cifru 4. 4 je u finskoj, nordijskim zemljama nesrećan broj, baksuzan. Ako malo pogledaš u nazaf videćeš da vrlo malo modela ima cifru 4 u broju. I u opšte nije lošiji od nl 520.

Marko

pre 9 godina

Trenutno na crno 520 se moze naci za 90 evra, a 530 ce biti jeftiniji, sto znaci da ce i kod nas biti 75 evra na crnom trzistu. Da nemam para za skuplji Android, ovo bi mi bio prvi izbor. Android na jeftinim modelima obicno dosta baguje i nema update, zato je u tom rangu Win8 najbolji.

Benny Hill

pre 9 godina

Kupio sam Microsoft surface sa windows 8.1. koristim ga vec 2 meseca.Posle njega ako mi daju bezplatno necu uzeti windows 8.To je katastrofa,aplikacija maltene ima 10 puta manje od androida,i to sto ima u androidu bezplatno u Windowsu sve se plača.Nikad više windows.Očajni su.

trivaluu

pre 9 godina

juče sam devojci ažurirao 520 na verziju 8.1 cyan, naravno isprobao i Cortanu( samo namestite jezik i region na USA), realno za te pare telefon je prefantastičan. Ovo osveženje je zaista podiglo wp na viši nivo, baš me interesuje kako radi na jačim modelima. svima koji ulaze u svet smartfona, a nisu vični sa kompjuterima preporučujem wp. za nas ostale heavy usere, tu je android.

Boća

pre 9 godina

Na osnovu jednogodišnjeg iskustva sa Lumiom 520 doduše (ATT) koja radi i sa LTE mrežom za te pare izvrstan telefon. Jedina mana je dosta slaba baterija.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Srbija = 175 evra.
(Šojić, 21. avgust 2014 09:51)

Ipak ne, s obzirom da se zna da treći put bog pomaže, predlažem Telekomu da činodejstvuje sa simboličnom početnom cenom od EUR 3 x 75. A Ajfon ni ne priznajem ako bude manje od EUR 2000. Socijalno blagostanje, ima se - može se, šta reći rođaci.. Inače ako postoji neka značajna prednost WP over Android, isključivo u dual-sim varijantama, ja bih ozbiljno razmislio da pređem. Malo i promene radi.

uh oh

pre 9 godina

Ovo će da bude jedan od najšvercovanijih telefona ! ;-) Odeš po gorivo u susednu zemlju i kupiš par komada pa preprodaš, isplatiš put i tako u krug.,Bolje nego bilo koji šljakerski posao !

Rango

pre 9 godina

Ljudi, ako zelite fluidan Android po pristojnoj cijeni morate uzeti Moto ili Nexus uredjaj. Oni su jedino fluidni kao Apple i Win uredjaji, svi ostali androidi, pa čak i oni najskuplji će nekad raditi dobro, a nekad praviti probleme! Znaci isključivo Moto i Nexus - pa kad njih probate onda možete komentarisati Android! :)

skene

pre 9 godina

L520 je za prosecnog korisnika sasvim ok. Meni je 8gb pun applikacija + kartica 8gb sa slikama i klipovima. 4GB Mislim da je malo jer sve updatove I aplikacije smesta Na memoriju Teleflora.
Go win 8...

Konfuči

pre 9 godina

Pa vise i ne vredi
-Nema blic
-Nema prednju kameru
-Mali ekran
-Nigde ona nece kostati 75€ vec 125€
Tako da i nije bas isplativa kupovina

flipsilon

pre 9 godina

Samo da kažem ovo : Da Lumia 520 ima 1GB RAM-a umesto 512MB, bila bi najdominantiniji smartfon ikada. Zašto to nisu uradili sada sa L535..ne znam, a i ne vidim prednosti u odnosu na 520.

Mika

pre 9 godina

Moji matorci su oduševljeni Windows Phone-om (HTC 8x i Nokia 520). Velike kockice, font može dosta da se poveća, sve je jednostavno, većina aplikacija ima sve komande na istom ili sličnom mestu, ima ugrađenu navigaciju, share-ovao sam im OneDrive pa odmah vide slike unuka, nema virusa i sl. Teško mogu nešto da poremete i pokvare. Idealno.

wlado

pre 9 godina

ako ne moze da se koristi za skype(prednja kamera) nema pravo da nosi epitet "pametan telefon"///prosto moja keva zeli da se vidi sa unukom preko telefona a obozava nokiu...ovo joj nista ne znaci

joe

pre 9 godina

Ako nekome baš treba 1GB RAM, biće L535, kao što ima L525 i L636 sa više RAM od L520 i L630. Razlika u ceni kod ovih modela u odnosu na osnovne je 15-25€. Inače meni 520 radi odlično, ali ću ipak izeti L925 za koji dan zbog veličine ekrana. L930 jeste vrhunski ali je skup. 925 ima da se nađe i kod nas za 250€. To je bio flagship pre 7 meseci. Najbolja kupovina. Inače MS garantuje 2 godine podrške tako da ako se bojite da L530 neće doboti WP 9, hoće, što znači svi uređaji koji su imali WP 8 dobijaju WP 9, kao što su dobili WP 8.1. Kod Androida ako ne platite uređaj 300€ teško da dobijate više od jednog update, i to obično minornog tipa imali ste 4.2 pa će da vas oduševe sa 4.2.2 :) Za budget varijantu pogledajte L630 i L636 to je trenutno najbolji budget tel do 150€. Jedino što ne valja na WP je B92 aplikacija koja je jos na 1.0 verziji i radi užas.

obavesten

pre 9 godina

Ljudi, ako zelite fluidan Android po pristojnoj cijeni morate uzeti Moto ili Nexus uredjaj. Oni su jedino fluidni kao Apple i Win uredjaji, svi ostali androidi, pa čak i oni najskuplji će nekad raditi dobro, a nekad praviti probleme! Znaci isključivo Moto i Nexus - pa kad njih probate onda možete komentarisati Android! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rango, 21. avgust 2014 16:32)
Svaki android moze da bude brz i fluidan,ali morate da znate da ga podesite.Android telefon se prvo rutuje,zatim se poskida djubre koje proizvodjaci ubacuju i telefon prodise.Ako je neki popularan model,onda se instalira recovery,pa i neki kuvani rom baziran na cianogen modu.Tek tada imate uredjaj koji radi kako bog zapoveda.Garancija i sl. gluposti se lako resavaju,tako sto se uradi bekap originalnog roma ,koji moze da se vrati po potrebi.
Wp je losa platforma,od koje sam ocekivao puno,ali sam se razocarao.Napravili su funkcionalnu kopiju IOS,a vizuelno je nepraktican i los.Plocice su uzasne,utoliko sto ih je nemoguce skloniti.Nije ni prici androidu ,ni po jednom pitanju,sto je steta,jer je wp obecavao.
Probao sam jeftine modele (520),skuplje,ali jednostavno ,to nije to i ogranicenja idu do granice neupotrebljivosti ,bas kao sto je slucaj i sa IOS-om.

20k plata

pre 9 godina

Ma ,ne izgleda tako dobro kao 520, bolje da su ubudžili na 520 ekran od 4,3 inča i ovaj hardver sa 1 Gb Ram, bateriju na 2,000 Amh...i imali bi best seler...prosto je glupo da ponavljam koliko ovaj telefon dobro leži u ruci, ja bolji nisam držao, sad sam na L720, ali nije to to, 520 je tata, šteta što su ga upropastili ovim izgledom...ali Microsoft ionako ne sluša korisnike nikada, pa i sada, koja vajda..

Benny Hill

pre 9 godina

Kupio sam Microsoft surface sa windows 8.1. koristim ga vec 2 meseca.Posle njega ako mi daju bezplatno necu uzeti windows 8.To je katastrofa,aplikacija maltene ima 10 puta manje od androida,i to sto ima u androidu bezplatno u Windowsu sve se plača.Nikad više windows.Očajni su.

Konfuči

pre 9 godina

Pa vise i ne vredi
-Nema blic
-Nema prednju kameru
-Mali ekran
-Nigde ona nece kostati 75€ vec 125€
Tako da i nije bas isplativa kupovina

wlado

pre 9 godina

ako ne moze da se koristi za skype(prednja kamera) nema pravo da nosi epitet "pametan telefon"///prosto moja keva zeli da se vidi sa unukom preko telefona a obozava nokiu...ovo joj nista ne znaci

Rango

pre 9 godina

Ljudi, ako zelite fluidan Android po pristojnoj cijeni morate uzeti Moto ili Nexus uredjaj. Oni su jedino fluidni kao Apple i Win uredjaji, svi ostali androidi, pa čak i oni najskuplji će nekad raditi dobro, a nekad praviti probleme! Znaci isključivo Moto i Nexus - pa kad njih probate onda možete komentarisati Android! :)

slavisa

pre 9 godina

Kupio Sam sinu lumiu 630. wp 8.1 radi mnogo bolje od androida.odusevljen Sam.Sve radi perfektno.
a sto se tice aplikacija na androidu, velika vecina su beskorisne.
Wp 8.1 je za razliku od Androida
ozbiljan OS.
Android je obicna igracka za tinejdzere.

MilosMLD

pre 9 godina

posle godinu ipo dna koriscenja lumie 820 kupio sam lenovo p780 zbog monstruozne baterije. mogu reci da mi je to bila velika greska, i tada sam pricao nikad vise android a to i sad potvrdjujem! sestrina lumia 525 radi daleko bolje nego andtoid sa quad core procesorom i giga rama... strasno! windows phone je daleko najbolji os trenutno, niko se nece pokajati na ako pazari najpovoljniji model!

Milojko

pre 9 godina

Uz Nokiju 530 kupite futrolu sa ogledalcem, tako možete da pričate Skype i da vas sagovornik vidi (zato jer 530 nema prednju kameru). Futrola košta 5€ a prednosti ogromne.

obavesten

pre 9 godina

Ljudi, ako zelite fluidan Android po pristojnoj cijeni morate uzeti Moto ili Nexus uredjaj. Oni su jedino fluidni kao Apple i Win uredjaji, svi ostali androidi, pa čak i oni najskuplji će nekad raditi dobro, a nekad praviti probleme! Znaci isključivo Moto i Nexus - pa kad njih probate onda možete komentarisati Android! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rango, 21. avgust 2014 16:32)
Svaki android moze da bude brz i fluidan,ali morate da znate da ga podesite.Android telefon se prvo rutuje,zatim se poskida djubre koje proizvodjaci ubacuju i telefon prodise.Ako je neki popularan model,onda se instalira recovery,pa i neki kuvani rom baziran na cianogen modu.Tek tada imate uredjaj koji radi kako bog zapoveda.Garancija i sl. gluposti se lako resavaju,tako sto se uradi bekap originalnog roma ,koji moze da se vrati po potrebi.
Wp je losa platforma,od koje sam ocekivao puno,ali sam se razocarao.Napravili su funkcionalnu kopiju IOS,a vizuelno je nepraktican i los.Plocice su uzasne,utoliko sto ih je nemoguce skloniti.Nije ni prici androidu ,ni po jednom pitanju,sto je steta,jer je wp obecavao.
Probao sam jeftine modele (520),skuplje,ali jednostavno ,to nije to i ogranicenja idu do granice neupotrebljivosti ,bas kao sto je slucaj i sa IOS-om.

Goblin

pre 9 godina

Nije mi jasno kako je lumia 530 losija od 520.Mogli su joj dati ime 420.Izgleda da cuvaju ta imena.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Dragan, 21. avgust 2014 10:03)

Mi pod naslednik smo razumeli da to treba da bude nesto bolje, sto je i logicno, ali cilj L520 bio je da za sto manje para ponudi prosecnok korisniku, solidan WP telefon, i to su i ucinili. L530 je pravi naslednik L520 jer su za jos manje para ponudili korisnicima solidam WP. Naisao sam na podatak da 8 od 10 korisnika koji su presla na WP izjavila su da se ne bi vratili na android.

Gagi990

pre 9 godina

Benny Hill prvo smesno sto poredis tablet surface i telefon.Koje to app nema windows phone store a google play ima a da trebaju prosecnom korisniku?Drugo u mene drug ima surface pro i prezadovoljan je,app sve ima solidne a najbolje od svega ubaci app koje mu trebaju i kao racunar je :) Trece u mene ujak koristi Samsung Ativ Tab i zadovoljan je,ne steka,baterija dva tri dana,gleda filmove,surfuje i nema zamerki.Tako da pre nego okacis komentar probaj nesto da bi rekao a ne pricat nesto sto neznas,ti u zivotu nisi video surface a kamol neki windows tablet.DRAGANE imenjace naslednikom ne misle samo telefon kao telefon jacina i td vec ideju to je da bude dostupan sirokim masama,pristupacan i td.Stim da Nokia Lumia 520 kostala 150 dolara u USA a Nokia Lumia 530 bice oko 100-120 dolara veliki je napredak.A naslednikom Nokia Lumie 520 pravim po specifikacijama je Nokia Lumia 630.Neki kazu ovden nikad vise telefon sa 512 rama,windows se prvo optimizuje za najslabije telefone pa za najjace.Zato u moga rodjaka WP8.1 na Nokiji Lumiji 520 radi bez mane ili drugovoj 630.Ne steka niti ista,osjeti se da ne otvara neke stvari brzo kao sa 1-2 gb rama ali prosecan korisnik ni ne primeti jer telefon nece bagovati.Nije to android da mu treba 2-3 gb rama.Ljudi ne govorite protiv necega sto nevalja,ja ne kazem primer Lexus nevalja sto vidim na papiru vec kad sjednem da vozim onda osetim koji je bolji.Prvo probam pa kazem,mislim ako ne volite kockice(Live tiles) znajte da bolje rade nege ikonice.

korisnikandroida

pre 9 godina

Koristio nokia lumia 630 kratak period. Cinjenica je da 512 ram-a na wp-u vise nego dovoljno. 2x brze radi od androida sa 512 mb ram-a i pet puta stabilnije...

Hornet

pre 9 godina

Po meni sjajan potez. Ni sam ne koristim WP, ne zato što imam nešto protiv njega, već me smara prelazak sa androida. Za ove pare zaboravi se na smaranje, Lumia 530 uzme kao drugi telefon (što realno mnogima treba) i kad dođe vreme za sledeći primarni telefon ko zna šta će te želeti...
O finansijski ugroženom sloju društva i da ne govorim - za respekt je da svako ima pravo na mobilni internet.

Valjda mu kod nas ne dupliraju cenu, mada ne bi me mnogo iznenadilo...

flipsilon

pre 9 godina

Samo da kažem ovo : Da Lumia 520 ima 1GB RAM-a umesto 512MB, bila bi najdominantiniji smartfon ikada. Zašto to nisu uradili sada sa L535..ne znam, a i ne vidim prednosti u odnosu na 520.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Srbija = 175 evra.
(Šojić, 21. avgust 2014 09:51)

Ipak ne, s obzirom da se zna da treći put bog pomaže, predlažem Telekomu da činodejstvuje sa simboličnom početnom cenom od EUR 3 x 75. A Ajfon ni ne priznajem ako bude manje od EUR 2000. Socijalno blagostanje, ima se - može se, šta reći rođaci.. Inače ako postoji neka značajna prednost WP over Android, isključivo u dual-sim varijantama, ja bih ozbiljno razmislio da pređem. Malo i promene radi.

anonimus

pre 9 godina

Može li se ovo flešovati na android ili bilo šta drugo ?!?
(da da, 21. avgust 2014 15:10)

dal si ti normalan covek?? na ovaj fon da staviš android? ccc...

komšija

pre 9 godina

Microsoft primenjuje poslovnu politiku kineskih proizvođača telefona, ultra niske cene kako bi povećao broj korisnika. Ovo će verovatno i da upali jer kad se neko navikne na jedan sistem sledeći put će verovatno uzeti nešto jače i skuplje a onda ide i zarada.

skene

pre 9 godina

L520 je za prosecnog korisnika sasvim ok. Meni je 8gb pun applikacija + kartica 8gb sa slikama i klipovima. 4GB Mislim da je malo jer sve updatove I aplikacije smesta Na memoriju Teleflora.
Go win 8...

Stefan

pre 9 godina

Uf ovo je dobra kupovina! Ali mts je na njihovom portalu mondo objavio da ce kod njih kostati 120 evra:-) Zasto nas operateri toliko deru i zasto je sve u srbiji skuplje nexus,nokia....napisite clanak o tome!

Psn

pre 9 godina

512 MB RAM-a bedno ja to ne razumem da neko sad izbacuje takve telefone!
(sarpi, 21. avgust 2014 10:36) .. koristim Android sa 512MB RAM-a i za te novce (100€) i namenu je korektan. Ako WP radi još tečnije (kako kažu) - onda to ima i više smisla.

trivaluu

pre 9 godina

juče sam devojci ažurirao 520 na verziju 8.1 cyan, naravno isprobao i Cortanu( samo namestite jezik i region na USA), realno za te pare telefon je prefantastičan. Ovo osveženje je zaista podiglo wp na viši nivo, baš me interesuje kako radi na jačim modelima. svima koji ulaze u svet smartfona, a nisu vični sa kompjuterima preporučujem wp. za nas ostale heavy usere, tu je android.

Highway

pre 9 godina

Komentari oni negativni koji se ticu lumia tel.i WP OSa nemaju veze sa vezom jer komentatori u vecini slucajeva nikada nisu koristili Nokiine lumia telefone,512 mb malo,za android mozda jeste,jer se dosta koci i laguje moja devojka ima HTC desire300,na kome je nekoliko puta vadila bateriju i restartovala,a ja sam imao L520 godinu dana,a sada imam l630,telefon leti sa 512mb rama i quad core procesorom,nista se ne koci niti baguje,ekran 4,5inca,kamera solidna sve u svemu prezadovoljan,a sto se tice l530 procitao sam da nece moci da snima video zapise od 720p,sto je jedna sitna mana,poz iz Nisa.

20k plata

pre 9 godina

Ma ,ne izgleda tako dobro kao 520, bolje da su ubudžili na 520 ekran od 4,3 inča i ovaj hardver sa 1 Gb Ram, bateriju na 2,000 Amh...i imali bi best seler...prosto je glupo da ponavljam koliko ovaj telefon dobro leži u ruci, ja bolji nisam držao, sad sam na L720, ali nije to to, 520 je tata, šteta što su ga upropastili ovim izgledom...ali Microsoft ionako ne sluša korisnike nikada, pa i sada, koja vajda..

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Dragane, nikad nokia telefoni nisu imali u broju prvu cifru 4. 4 je u finskoj, nordijskim zemljama nesrećan broj, baksuzan. Ako malo pogledaš u nazaf videćeš da vrlo malo modela ima cifru 4 u broju. I u opšte nije lošiji od nl 520.

Moca

pre 9 godina

Čemu neverica među komentarima? Uređaj će zaista koštati 75e u svetu, a za Srbiju se ne zna. Verovatno možemo da očekujemo 85-90e na sajtovima tipa KP, a u legalnoj maloprodaji 100-120e.

uh oh

pre 9 godina

Ovo će da bude jedan od najšvercovanijih telefona ! ;-) Odeš po gorivo u susednu zemlju i kupiš par komada pa preprodaš, isplatiš put i tako u krug.,Bolje nego bilo koji šljakerski posao !

Boća

pre 9 godina

Na osnovu jednogodišnjeg iskustva sa Lumiom 520 doduše (ATT) koja radi i sa LTE mrežom za te pare izvrstan telefon. Jedina mana je dosta slaba baterija.

Marko

pre 9 godina

Trenutno na crno 520 se moze naci za 90 evra, a 530 ce biti jeftiniji, sto znaci da ce i kod nas biti 75 evra na crnom trzistu. Da nemam para za skuplji Android, ovo bi mi bio prvi izbor. Android na jeftinim modelima obicno dosta baguje i nema update, zato je u tom rangu Win8 najbolji.

joe

pre 9 godina

Ako nekome baš treba 1GB RAM, biće L535, kao što ima L525 i L636 sa više RAM od L520 i L630. Razlika u ceni kod ovih modela u odnosu na osnovne je 15-25€. Inače meni 520 radi odlično, ali ću ipak izeti L925 za koji dan zbog veličine ekrana. L930 jeste vrhunski ali je skup. 925 ima da se nađe i kod nas za 250€. To je bio flagship pre 7 meseci. Najbolja kupovina. Inače MS garantuje 2 godine podrške tako da ako se bojite da L530 neće doboti WP 9, hoće, što znači svi uređaji koji su imali WP 8 dobijaju WP 9, kao što su dobili WP 8.1. Kod Androida ako ne platite uređaj 300€ teško da dobijate više od jednog update, i to obično minornog tipa imali ste 4.2 pa će da vas oduševe sa 4.2.2 :) Za budget varijantu pogledajte L630 i L636 to je trenutno najbolji budget tel do 150€. Jedino što ne valja na WP je B92 aplikacija koja je jos na 1.0 verziji i radi užas.

Mika

pre 9 godina

Moji matorci su oduševljeni Windows Phone-om (HTC 8x i Nokia 520). Velike kockice, font može dosta da se poveća, sve je jednostavno, većina aplikacija ima sve komande na istom ili sličnom mestu, ima ugrađenu navigaciju, share-ovao sam im OneDrive pa odmah vide slike unuka, nema virusa i sl. Teško mogu nešto da poremete i pokvare. Idealno.