Utorak, 19.08.2014.

17:34

Ko će kupiti srpske banje?

Na spisku preduzeća za privatizaciju nalazi se i 14 banja i specijalnih bolnica Srbije, za koje vlada veliko interesovanje, kažu u Agenciji za privatizaciju.

Izvor: B92

Ko æe kupiti srpske banje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodinac

pre 9 godina

Ma sve je to lepo, i ta agencija za privatizaciju (za koju sam mislio da je davno ugašena, jer nije ništa privatizovano evo već 4 godine, a ono što jeste bolje da nije) da se oglasi, sa nekom kobajagi idejom. Koliko vidim, u Srbiji RASPRODAJA!
Prodaje se sve i svašta, kao kada vam kupac uđe u kuću, i gde god mu "zapne" pogled, a mi brže bolje kačimo neku cenu.
Da li se iko pita šta će ostati narodu koji ovde živi?
Kuda idu ti novci od privatizacije, i dan danas nam nije jasno.
Jedino se zna da je kupljen nekada Telekom Republike Srpske, i sem toga nema ničega.
N trenutak zamislite da živite u praznom stanu, iz koga ste sve prodali da bi vratili dugove, i niste uspeli, prodato sve što vredi, ostao krš i lom, a ostali i dugovi, kakav bi vam život u tom stanu bio?
Neko bi rekao pa što smo se zadužili toliko, a ja vam kažem ne dugujemo mi ni blizu koliko recimo Nemačka, SAD, Italija, Španija, Grčka.... pa eto oni ne prodaju svoje banje, ostrva i odmarališta, čak kupuju naša!?

ZDRAVA HRANA

pre 9 godina

Srpske banje mogu postati hit za zdravstveno-turistički odmor, ako osim zdrave vode i vazduha ponude i ZDRAVU HRANU u skladu sa krvnim grupama.
Skoro svi Japanci (žive najduže na svetu) jedu hranu u skladu sa krvnom grupom "B", koju ima 90% Japanaca.
Za građane Srbije i EU važe drugačija pravila obzirom da:
- 40% imaju "A" krvnu grupu (više im odgovara mediteranska hrana sa manje mesa, a više povrća i voća, maslinovog ulja, crnog vina,...),
- 40% ima "O" (mogu da jedu tradicionalnu kontinentalnu hranu sa dosta mesa, a malo povrća, rakije,..),
- 12% ima "B" (kao Japanci: pirinač, riba, soja, ..) i
- 8% ima "AB" (mešano mediteransko-japansko).

LAVIĆ

pre 9 godina

"Све бање (здравствене, рекреационе, туристичке,..) требало би продати преко наше дијаспоре , јер преко ДВА милиона наших грађана који сваке године шаљу у Србију око 3 МИЛИЈАРДЕ евра су најзаинтересованији да те бање буду лепе и послују успешно.."

Odličan predlog, ali teško će se realizovati, jer onda trange-frange tajkuni ne mogu da zarade pare i ne mogu da finansiraju ove neo-komunističke partije.
Može, ako se uključi A.Vučić.
Ili jesi ili nisi !?

Lida

pre 9 godina

@vlad:

"....ovi iz sadasnje vlasti ispadose gori od DS-a i G 17."

Zaboravili ste (slucajno?) da pomenete DSS, najveci broj privatizacija bio je dok su ONI bili na vlasti.
U to vreme,kao manjinski partner, vladu je podrzavala SPS,PUPS,Nova Srbija, JS (svi su, sem DSS -a i sad na vlasti...)

I da,tadasnja opozicija,u kojoj je najveca stranka bila tadasnja RS a sad SNS (na vlasti) NIJE nikad glasala protiv pomenutih privatizacija...

RUSOFFIL

pre 9 godina

tovarisj cepurin je vec u dva navrata zadnjih dana,onako okruglo pa na cose rekao da je sansa u turizmu.aj,sad,pogadjajte na sta je mislio.

Alhemičar

pre 9 godina

"Banje nisu dosad privatizovane zbog nerešenih imovinskih pitanja, a sada vlada značajno interesovanje."

A kažite nam, molim vas, kako je "povećano interesovanje" rešilo imovinska pitanja? Uzgred, većina banja je građena sredstvima PIO fonda, koja su posle raskrčmljena ko zna kako - tajna je otišla u grob sa Krkobabićem.

Tako da nam "takvih stručnjaka za volšebne alhemije, kakva je mlada "stručnjakološkinja", ne trebaju.

Milos

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...
(Veslači na jahti, 19. avgust 2014 18:14)
*************************************************************************
Vidi se da pojma nemas i da baronises...Dodji u trepcu banju, nekada razvalinu, da viis sta je privatnik napravio. Nekada tu behu 2 cesme sa dve vrste vode, koje su curkale, i gde se narod gurao kako bi zahvatio nesto vode...Danas je cela banja uglancana, usijana, sa vilama, bungalovima, hotelima i specijalnim bolnicama, a na one dve cesme sa pocetka price bije voda punim cugom (privatnik doveo masine, otvorio zilu i pojacao je), i naravno da je na usluzi narodu, potpuno besplatno... Ko hoce da uziva u ostalim navedenim sadrzajima i profesionalnom tretmanu, to mora i da plati. Po meni potpuno fer...

cistacicadabudem

pre 9 godina

I da prodate sve, opet cemo u Sloveniju u banju, na more u Grcku a na skijanje na Alpe. JER JE ISPLATIVIJE! (ne zato sto ne volimo domaci turizam, nego sto necemo da placamo caj "C" na Kopaoniku 300 dinara)

Nikola

pre 9 godina

Stari oproban recept. Unistis nesto kako bi ga prodao za dinar pa onda neko drugi uzima profit a ti se hvalis kako si jos dobro I prodao za taj dinar.

ДИЈАСПОРА

pre 9 godina

Све бање (здравствене, рекреационе, туристичке,..) требало би продати преко наше дијаспоре , јер преко ДВА милиона наших грађана који сваке године шаљу у Србију око 3 МИЛИЈАРДЕ евра су најзаинтересованији да те бање буду лепе и послују успешно..

dukaPPS

pre 9 godina

"...14 banja za koje vlada veliko interesovanje", a recenica dalje "...informacija o tome ko je zainteresovan za njih još nema."....... Dve stvari: ili masno lazete ili krijete kupce-tajkuncice iz vasih redova! Cuj ovo, Agencija za privatizaciju! Pa to je jedino ozakonjeno odeljenje koje suruje sa krimosima ovoga sveta! Ima "Insajder" da bude k'o indijska serija od po dve hiljade epizoda!!!! Ko bude ostao u zemlji da upise odmah FDU ili Školu za medijske talente odsek kamerman!:)

vm

pre 9 godina

To je rasprodaja države. Banje (izvori) ne smeju da se prodaju. Mogu da se daju u zakup na 20 godina uz dobro odmerenu rentu i dobru kontrolu. Ovako imamo pljačke i razaranje države. Jel će ovo dete da prodaje banje, i za čiji račun.

čika Velja

pre 9 godina

Znaci doslo vreme da se i one uniste i postanu nedostupne za ono malo srtinje sto je moglo da si priusti par dana odmora u nekoj banji...

samo napredno

pre 9 godina

To je taj radikalski modus operandi, negiraju, negiraju, pa kad vreme prodje i ljudi zaborave - prodaj! Kao mali sa Studiom B, recimo. Kao Vucic sa Kosovom.

Stojan

pre 9 godina

Prodajte Rusima, ako znate kako se to radi!?
Rusi su kupili skoro cele Karlove Vari i napravili tamo bum, zasto ne bi mogli i ovde?!

Molim samo ozbiljni kupci. Hvala

pre 9 godina

Tako, tako. Sve rasprodajte, a posebno izvore vode i prirodne resurse. Uvek bilo i bice, lakse je rasprodati nego zasukati rukave. Pogotovo kad se prodaje nesto sto nije tvoje. Ali tako nam i treba, nek sve rasprodaju nekom ko ce znati to da ceni kada mi vec nismo sposobni ni za sta osim da sibicarimo od danas do sutra.

Prodjem Frusku Goru povoljno, zamena moguca, pozvati za cenu.

Ddule

pre 9 godina

Gospodja Marijana Radovanović je na najvisem nivo objasnila procedure...
Kad bi Srbija imala bar jos 10 ili 20 ovakvih strucnih kadara, ko zna gde bi nam bio kraj!

Ali lopovi su zauzeli glavna mesta, pa pametnima oduzeli vazduh!

Ivana

pre 9 godina

Dodjite kod nas u Josanickoj Banji. Ima tople vode koliko hocete sa temperaturom preko 70 stepeni. Deo tih voda ide u reku a jedan deo ilegalno se uzima citaj krade bez nadoknade i cevima preko reke uzduz i popreko sprovodi do kuca gde se koristi za kupanje a zimi se pola naselja greje na istu vodu. Zamislite koji je to luksuz , prodjete zimu bez grama uglja, drva a da o nultoj potrosnji struji za grejanje da i ne govorim. Znam i za restorane , kafane i hotele koji su istu vodu sproveli za kupatila i radijatore i sve to bez dinara placanja ni drzavi ni opstini. Katastrofa. A nasa opstinska vlast sve to tolerise. E zato treba da neko to kupi, plati a onda isto koristi ali naravno plati , kao i PDV opstini. Pa se to lepo vrati nasim bolnicama, obdanistima, skolama ......

sta reci

pre 9 godina

u Banjskom medicinskom turizmu lezi veliki potencijal to je buducnost i jedini nas pravi turisticki resurs velike pare tu leze i da nasi mladi lekari ne idu u Nemacku maksimalna podrska samo naravno potrebni su pravi investitori a drzava kao vlasnik nije dobra to je ocigledno

ja

pre 9 godina

Cigota je ime koje nije drzava napravila ni izgradila u evropi i kod nas.Njih nezanima grejanje,struja, voda, ulaganje,renoviranje. Najvaznije je da uglave svoje politicke drugove na rukovodeca mesta.Cigoti nije potreba n privatnik,nego samo da drzava nastavi sa svojom mizerijom od davanja za plate i da pusti ljude i porodice da rade i da zive od toga

ovchice

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...
(Veslači na jahti, 19. avgust 2014 18:14)
Pa kad se ne bunite. Kad vam jos podignu cene i poreze, pa na osnovu neplacanja oduzmu zemlju i nekretnine, pa i to prodaju, mozda tada pocnete da se bunite.
A mozda i to precutite, pa kad krenu da prodaju vas, mozda se onda pobunite.
A mozda ni tada, mozda budete cutali i isli kao sto ste tokom rata cutali i isli u logore

Komentator

pre 9 godina

Ko god ih kupi treba da zna da kupuje kradenu robu! Većina banja su bila vlasništvo pio fonda pre volšebnog prepisa imovine na Republiku ili lokalnu samoupravu.

Лима

pre 9 godina

Јел има још нешто да продамо ? ај да продамо и ваздух ? Страшно. Продали би рођену мајку.

Aj u zdravlje

pre 9 godina

Shvatite da je bolje da date nekome livadu da je kosi i da nista ne uzmete nego da se na njoj ne radi nista i da krene korov. Kada se pojavi korov ciscenje kosta nekada kao cela livada. E pojedinje banje su bukvalno u korovu. I ne kukajte da ce neko da se obogati, pa zar to ne zelimo svi.

zlocko

pre 9 godina

Zašto uopšte moraju da se prodaju Banje ? Pričali mi stariji ljudi, kako je npr. nekad u Mataruškoj Banji uvek bilo puno ljudi.
Čisto sumnjam da je neka nauka, uložiti nešto novca ( nemoj neko da kaže da nemamo, kad trošimo na raznorazne gluposti, možemo i na ovo ) i podići banjski turizam na nivo pre ratova.

risus sardonicus

pre 9 godina

kao mali sam sa roditeljima letovao u postanskom odmaralistu u vrnjackoj banji, to je bilo odmaraliste stogod! lepo uredjeno, hrana raznovrsna i u velikim kolicinama, lepo spremljena, sobe ciste. sama banja je bila uredjena, bilo je vise gostiju, u sezoni je bilo vrlo tesko naci mesto. ove godine posle 10-ak godina moji su otisli opet u banju. odmaraliste je privatizovano, poluprazno, uglavnom bleda senka onoga sto je bilo nekad. za samu banju kazu da ne izgleda lose, ali da nema ljudi kao pre. sve su zivo uspeli da upropaste...

srxy

pre 9 godina

* A zasto prodajete Banje .. lose posluju, donose gubitke drzavi, ne lece ljude ?
* Kako to sad odjednom reseni imovinski sporovi?
* Kako to mislite da prodate Nisku Banju, Vrnjacku Banju ... pa tamo zive ljudi, hocete i njih da prodate ?
*Hocete i vodu i vazduh da prodate, ili samo zemlju i zgrade ?

Ako prodajete zdravstvene ustanove i hotele - to je vec drugo, one su locirane u banjama ali one NISU Banja.

Veslači na jahti

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...

nišlijka

pre 9 godina

Bilo bi korisnije da privatizuju Tanjug i RTS, nego više za džabe nego za pare prodati Institut za rehabilitaciju i lečenje Niška Banja koji ima odlično osoblje, a blizu je Kliničkog centra Niš. Mogu da privatizuju Zavod za urbanizam Niš, JKP"Tržnicu" Niš, JP"Gorica"Niš, JP"Parking servis" Niš, JKP"Medijana" Niš, JP"Nišstan", ne da mogu, nego to su firme koje moraju da se privatizuju, a Institut za rehabilitaciju i lečenje Niška Banja i JKP"Naisus" su blaga koja se moraju čuvati.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Jako, jako tesko ce sve to ici, na veliku zalost. Znam primer za Matarusku Banju gde dve porodice polazu pravo na ogroman deo banjskog parka. S obzirom da im je posle 45-te oteto ne vidim nacin kako ce se sve to raspetljati. Banja propada decenijama jer je 90-tih primila veliki broj izbeglica iz Bosne, a kasnije i sa Kosmeta. Kuda i sa tim ljudima, veliko je pitanje. Sve je to jako tuzno jer sa potencijalom koji ima (lekovite vode, Maglic, Stolovi-severni obronci Kopaonika, blizina manastira Zice, Ibar, veseli spust) moze da bude jedan od bisera banjskog turizma. Zlatne godine je dozivljavala 70-ih, posebno 80-ih, kada su osim iz citave Jugoslavije u nju dolazili i Italijani, Austrijanci, uvece je bilo skoro nemoguce prosetati od tolikih gostiju. . . Danas videti sve te vile gradjene 30-tih godina proslog veka i njihovo stanje predstavlja pravu moru. Velika steta!

Kiton

pre 9 godina

Umesto miliona engleza sa dubokim dzepom i prihoda od turizma, za tepsiju ribe ce prodati gradjeno od penzionog fonda arapima, prihoda nece biti jer ce arapa malo biti a robinja dosta

srxy

pre 9 godina

* A zasto prodajete Banje .. lose posluju, donose gubitke drzavi, ne lece ljude ?
* Kako to sad odjednom reseni imovinski sporovi?
* Kako to mislite da prodate Nisku Banju, Vrnjacku Banju ... pa tamo zive ljudi, hocete i njih da prodate ?
*Hocete i vodu i vazduh da prodate, ili samo zemlju i zgrade ?

Ako prodajete zdravstvene ustanove i hotele - to je vec drugo, one su locirane u banjama ali one NISU Banja.

Лима

pre 9 godina

Јел има још нешто да продамо ? ај да продамо и ваздух ? Страшно. Продали би рођену мајку.

Kiton

pre 9 godina

Umesto miliona engleza sa dubokim dzepom i prihoda od turizma, za tepsiju ribe ce prodati gradjeno od penzionog fonda arapima, prihoda nece biti jer ce arapa malo biti a robinja dosta

ovchice

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...
(Veslači na jahti, 19. avgust 2014 18:14)
Pa kad se ne bunite. Kad vam jos podignu cene i poreze, pa na osnovu neplacanja oduzmu zemlju i nekretnine, pa i to prodaju, mozda tada pocnete da se bunite.
A mozda i to precutite, pa kad krenu da prodaju vas, mozda se onda pobunite.
A mozda ni tada, mozda budete cutali i isli kao sto ste tokom rata cutali i isli u logore

risus sardonicus

pre 9 godina

kao mali sam sa roditeljima letovao u postanskom odmaralistu u vrnjackoj banji, to je bilo odmaraliste stogod! lepo uredjeno, hrana raznovrsna i u velikim kolicinama, lepo spremljena, sobe ciste. sama banja je bila uredjena, bilo je vise gostiju, u sezoni je bilo vrlo tesko naci mesto. ove godine posle 10-ak godina moji su otisli opet u banju. odmaraliste je privatizovano, poluprazno, uglavnom bleda senka onoga sto je bilo nekad. za samu banju kazu da ne izgleda lose, ali da nema ljudi kao pre. sve su zivo uspeli da upropaste...

Komentator

pre 9 godina

Ko god ih kupi treba da zna da kupuje kradenu robu! Većina banja su bila vlasništvo pio fonda pre volšebnog prepisa imovine na Republiku ili lokalnu samoupravu.

zlocko

pre 9 godina

Zašto uopšte moraju da se prodaju Banje ? Pričali mi stariji ljudi, kako je npr. nekad u Mataruškoj Banji uvek bilo puno ljudi.
Čisto sumnjam da je neka nauka, uložiti nešto novca ( nemoj neko da kaže da nemamo, kad trošimo na raznorazne gluposti, možemo i na ovo ) i podići banjski turizam na nivo pre ratova.

nišlijka

pre 9 godina

Bilo bi korisnije da privatizuju Tanjug i RTS, nego više za džabe nego za pare prodati Institut za rehabilitaciju i lečenje Niška Banja koji ima odlično osoblje, a blizu je Kliničkog centra Niš. Mogu da privatizuju Zavod za urbanizam Niš, JKP"Tržnicu" Niš, JP"Gorica"Niš, JP"Parking servis" Niš, JKP"Medijana" Niš, JP"Nišstan", ne da mogu, nego to su firme koje moraju da se privatizuju, a Institut za rehabilitaciju i lečenje Niška Banja i JKP"Naisus" su blaga koja se moraju čuvati.

Ivana

pre 9 godina

Dodjite kod nas u Josanickoj Banji. Ima tople vode koliko hocete sa temperaturom preko 70 stepeni. Deo tih voda ide u reku a jedan deo ilegalno se uzima citaj krade bez nadoknade i cevima preko reke uzduz i popreko sprovodi do kuca gde se koristi za kupanje a zimi se pola naselja greje na istu vodu. Zamislite koji je to luksuz , prodjete zimu bez grama uglja, drva a da o nultoj potrosnji struji za grejanje da i ne govorim. Znam i za restorane , kafane i hotele koji su istu vodu sproveli za kupatila i radijatore i sve to bez dinara placanja ni drzavi ni opstini. Katastrofa. A nasa opstinska vlast sve to tolerise. E zato treba da neko to kupi, plati a onda isto koristi ali naravno plati , kao i PDV opstini. Pa se to lepo vrati nasim bolnicama, obdanistima, skolama ......

Sunce Slobode

pre 9 godina

Jako, jako tesko ce sve to ici, na veliku zalost. Znam primer za Matarusku Banju gde dve porodice polazu pravo na ogroman deo banjskog parka. S obzirom da im je posle 45-te oteto ne vidim nacin kako ce se sve to raspetljati. Banja propada decenijama jer je 90-tih primila veliki broj izbeglica iz Bosne, a kasnije i sa Kosmeta. Kuda i sa tim ljudima, veliko je pitanje. Sve je to jako tuzno jer sa potencijalom koji ima (lekovite vode, Maglic, Stolovi-severni obronci Kopaonika, blizina manastira Zice, Ibar, veseli spust) moze da bude jedan od bisera banjskog turizma. Zlatne godine je dozivljavala 70-ih, posebno 80-ih, kada su osim iz citave Jugoslavije u nju dolazili i Italijani, Austrijanci, uvece je bilo skoro nemoguce prosetati od tolikih gostiju. . . Danas videti sve te vile gradjene 30-tih godina proslog veka i njihovo stanje predstavlja pravu moru. Velika steta!

Veslači na jahti

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...

Aj u zdravlje

pre 9 godina

Shvatite da je bolje da date nekome livadu da je kosi i da nista ne uzmete nego da se na njoj ne radi nista i da krene korov. Kada se pojavi korov ciscenje kosta nekada kao cela livada. E pojedinje banje su bukvalno u korovu. I ne kukajte da ce neko da se obogati, pa zar to ne zelimo svi.

sta reci

pre 9 godina

u Banjskom medicinskom turizmu lezi veliki potencijal to je buducnost i jedini nas pravi turisticki resurs velike pare tu leze i da nasi mladi lekari ne idu u Nemacku maksimalna podrska samo naravno potrebni su pravi investitori a drzava kao vlasnik nije dobra to je ocigledno

ja

pre 9 godina

Cigota je ime koje nije drzava napravila ni izgradila u evropi i kod nas.Njih nezanima grejanje,struja, voda, ulaganje,renoviranje. Najvaznije je da uglave svoje politicke drugove na rukovodeca mesta.Cigoti nije potreba n privatnik,nego samo da drzava nastavi sa svojom mizerijom od davanja za plate i da pusti ljude i porodice da rade i da zive od toga

Ddule

pre 9 godina

Gospodja Marijana Radovanović je na najvisem nivo objasnila procedure...
Kad bi Srbija imala bar jos 10 ili 20 ovakvih strucnih kadara, ko zna gde bi nam bio kraj!

Ali lopovi su zauzeli glavna mesta, pa pametnima oduzeli vazduh!

Alhemičar

pre 9 godina

"Banje nisu dosad privatizovane zbog nerešenih imovinskih pitanja, a sada vlada značajno interesovanje."

A kažite nam, molim vas, kako je "povećano interesovanje" rešilo imovinska pitanja? Uzgred, većina banja je građena sredstvima PIO fonda, koja su posle raskrčmljena ko zna kako - tajna je otišla u grob sa Krkobabićem.

Tako da nam "takvih stručnjaka za volšebne alhemije, kakva je mlada "stručnjakološkinja", ne trebaju.

Nikola

pre 9 godina

Stari oproban recept. Unistis nesto kako bi ga prodao za dinar pa onda neko drugi uzima profit a ti se hvalis kako si jos dobro I prodao za taj dinar.

vm

pre 9 godina

To je rasprodaja države. Banje (izvori) ne smeju da se prodaju. Mogu da se daju u zakup na 20 godina uz dobro odmerenu rentu i dobru kontrolu. Ovako imamo pljačke i razaranje države. Jel će ovo dete da prodaje banje, i za čiji račun.

Lida

pre 9 godina

@vlad:

"....ovi iz sadasnje vlasti ispadose gori od DS-a i G 17."

Zaboravili ste (slucajno?) da pomenete DSS, najveci broj privatizacija bio je dok su ONI bili na vlasti.
U to vreme,kao manjinski partner, vladu je podrzavala SPS,PUPS,Nova Srbija, JS (svi su, sem DSS -a i sad na vlasti...)

I da,tadasnja opozicija,u kojoj je najveca stranka bila tadasnja RS a sad SNS (na vlasti) NIJE nikad glasala protiv pomenutih privatizacija...

samo napredno

pre 9 godina

To je taj radikalski modus operandi, negiraju, negiraju, pa kad vreme prodje i ljudi zaborave - prodaj! Kao mali sa Studiom B, recimo. Kao Vucic sa Kosovom.

dukaPPS

pre 9 godina

"...14 banja za koje vlada veliko interesovanje", a recenica dalje "...informacija o tome ko je zainteresovan za njih još nema."....... Dve stvari: ili masno lazete ili krijete kupce-tajkuncice iz vasih redova! Cuj ovo, Agencija za privatizaciju! Pa to je jedino ozakonjeno odeljenje koje suruje sa krimosima ovoga sveta! Ima "Insajder" da bude k'o indijska serija od po dve hiljade epizoda!!!! Ko bude ostao u zemlji da upise odmah FDU ili Školu za medijske talente odsek kamerman!:)

Molim samo ozbiljni kupci. Hvala

pre 9 godina

Tako, tako. Sve rasprodajte, a posebno izvore vode i prirodne resurse. Uvek bilo i bice, lakse je rasprodati nego zasukati rukave. Pogotovo kad se prodaje nesto sto nije tvoje. Ali tako nam i treba, nek sve rasprodaju nekom ko ce znati to da ceni kada mi vec nismo sposobni ni za sta osim da sibicarimo od danas do sutra.

Prodjem Frusku Goru povoljno, zamena moguca, pozvati za cenu.

cistacicadabudem

pre 9 godina

I da prodate sve, opet cemo u Sloveniju u banju, na more u Grcku a na skijanje na Alpe. JER JE ISPLATIVIJE! (ne zato sto ne volimo domaci turizam, nego sto necemo da placamo caj "C" na Kopaoniku 300 dinara)

RUSOFFIL

pre 9 godina

tovarisj cepurin je vec u dva navrata zadnjih dana,onako okruglo pa na cose rekao da je sansa u turizmu.aj,sad,pogadjajte na sta je mislio.

Milos

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...
(Veslači na jahti, 19. avgust 2014 18:14)
*************************************************************************
Vidi se da pojma nemas i da baronises...Dodji u trepcu banju, nekada razvalinu, da viis sta je privatnik napravio. Nekada tu behu 2 cesme sa dve vrste vode, koje su curkale, i gde se narod gurao kako bi zahvatio nesto vode...Danas je cela banja uglancana, usijana, sa vilama, bungalovima, hotelima i specijalnim bolnicama, a na one dve cesme sa pocetka price bije voda punim cugom (privatnik doveo masine, otvorio zilu i pojacao je), i naravno da je na usluzi narodu, potpuno besplatno... Ko hoce da uziva u ostalim navedenim sadrzajima i profesionalnom tretmanu, to mora i da plati. Po meni potpuno fer...

čika Velja

pre 9 godina

Znaci doslo vreme da se i one uniste i postanu nedostupne za ono malo srtinje sto je moglo da si priusti par dana odmora u nekoj banji...

ДИЈАСПОРА

pre 9 godina

Све бање (здравствене, рекреационе, туристичке,..) требало би продати преко наше дијаспоре , јер преко ДВА милиона наших грађана који сваке године шаљу у Србију око 3 МИЛИЈАРДЕ евра су најзаинтересованији да те бање буду лепе и послују успешно..

Stojan

pre 9 godina

Prodajte Rusima, ako znate kako se to radi!?
Rusi su kupili skoro cele Karlove Vari i napravili tamo bum, zasto ne bi mogli i ovde?!

LAVIĆ

pre 9 godina

"Све бање (здравствене, рекреационе, туристичке,..) требало би продати преко наше дијаспоре , јер преко ДВА милиона наших грађана који сваке године шаљу у Србију око 3 МИЛИЈАРДЕ евра су најзаинтересованији да те бање буду лепе и послују успешно.."

Odličan predlog, ali teško će se realizovati, jer onda trange-frange tajkuni ne mogu da zarade pare i ne mogu da finansiraju ove neo-komunističke partije.
Može, ako se uključi A.Vučić.
Ili jesi ili nisi !?

ZDRAVA HRANA

pre 9 godina

Srpske banje mogu postati hit za zdravstveno-turistički odmor, ako osim zdrave vode i vazduha ponude i ZDRAVU HRANU u skladu sa krvnim grupama.
Skoro svi Japanci (žive najduže na svetu) jedu hranu u skladu sa krvnom grupom "B", koju ima 90% Japanaca.
Za građane Srbije i EU važe drugačija pravila obzirom da:
- 40% imaju "A" krvnu grupu (više im odgovara mediteranska hrana sa manje mesa, a više povrća i voća, maslinovog ulja, crnog vina,...),
- 40% ima "O" (mogu da jedu tradicionalnu kontinentalnu hranu sa dosta mesa, a malo povrća, rakije,..),
- 12% ima "B" (kao Japanci: pirinač, riba, soja, ..) i
- 8% ima "AB" (mešano mediteransko-japansko).

Vojvodinac

pre 9 godina

Ma sve je to lepo, i ta agencija za privatizaciju (za koju sam mislio da je davno ugašena, jer nije ništa privatizovano evo već 4 godine, a ono što jeste bolje da nije) da se oglasi, sa nekom kobajagi idejom. Koliko vidim, u Srbiji RASPRODAJA!
Prodaje se sve i svašta, kao kada vam kupac uđe u kuću, i gde god mu "zapne" pogled, a mi brže bolje kačimo neku cenu.
Da li se iko pita šta će ostati narodu koji ovde živi?
Kuda idu ti novci od privatizacije, i dan danas nam nije jasno.
Jedino se zna da je kupljen nekada Telekom Republike Srpske, i sem toga nema ničega.
N trenutak zamislite da živite u praznom stanu, iz koga ste sve prodali da bi vratili dugove, i niste uspeli, prodato sve što vredi, ostao krš i lom, a ostali i dugovi, kakav bi vam život u tom stanu bio?
Neko bi rekao pa što smo se zadužili toliko, a ja vam kažem ne dugujemo mi ni blizu koliko recimo Nemačka, SAD, Italija, Španija, Grčka.... pa eto oni ne prodaju svoje banje, ostrva i odmarališta, čak kupuju naša!?

Aj u zdravlje

pre 9 godina

Shvatite da je bolje da date nekome livadu da je kosi i da nista ne uzmete nego da se na njoj ne radi nista i da krene korov. Kada se pojavi korov ciscenje kosta nekada kao cela livada. E pojedinje banje su bukvalno u korovu. I ne kukajte da ce neko da se obogati, pa zar to ne zelimo svi.

Ivana

pre 9 godina

Dodjite kod nas u Josanickoj Banji. Ima tople vode koliko hocete sa temperaturom preko 70 stepeni. Deo tih voda ide u reku a jedan deo ilegalno se uzima citaj krade bez nadoknade i cevima preko reke uzduz i popreko sprovodi do kuca gde se koristi za kupanje a zimi se pola naselja greje na istu vodu. Zamislite koji je to luksuz , prodjete zimu bez grama uglja, drva a da o nultoj potrosnji struji za grejanje da i ne govorim. Znam i za restorane , kafane i hotele koji su istu vodu sproveli za kupatila i radijatore i sve to bez dinara placanja ni drzavi ni opstini. Katastrofa. A nasa opstinska vlast sve to tolerise. E zato treba da neko to kupi, plati a onda isto koristi ali naravno plati , kao i PDV opstini. Pa se to lepo vrati nasim bolnicama, obdanistima, skolama ......

Ddule

pre 9 godina

Gospodja Marijana Radovanović je na najvisem nivo objasnila procedure...
Kad bi Srbija imala bar jos 10 ili 20 ovakvih strucnih kadara, ko zna gde bi nam bio kraj!

Ali lopovi su zauzeli glavna mesta, pa pametnima oduzeli vazduh!

sta reci

pre 9 godina

u Banjskom medicinskom turizmu lezi veliki potencijal to je buducnost i jedini nas pravi turisticki resurs velike pare tu leze i da nasi mladi lekari ne idu u Nemacku maksimalna podrska samo naravno potrebni su pravi investitori a drzava kao vlasnik nije dobra to je ocigledno

Лима

pre 9 godina

Јел има још нешто да продамо ? ај да продамо и ваздух ? Страшно. Продали би рођену мајку.

Kiton

pre 9 godina

Umesto miliona engleza sa dubokim dzepom i prihoda od turizma, za tepsiju ribe ce prodati gradjeno od penzionog fonda arapima, prihoda nece biti jer ce arapa malo biti a robinja dosta

srxy

pre 9 godina

* A zasto prodajete Banje .. lose posluju, donose gubitke drzavi, ne lece ljude ?
* Kako to sad odjednom reseni imovinski sporovi?
* Kako to mislite da prodate Nisku Banju, Vrnjacku Banju ... pa tamo zive ljudi, hocete i njih da prodate ?
*Hocete i vodu i vazduh da prodate, ili samo zemlju i zgrade ?

Ako prodajete zdravstvene ustanove i hotele - to je vec drugo, one su locirane u banjama ali one NISU Banja.

ovchice

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...
(Veslači na jahti, 19. avgust 2014 18:14)
Pa kad se ne bunite. Kad vam jos podignu cene i poreze, pa na osnovu neplacanja oduzmu zemlju i nekretnine, pa i to prodaju, mozda tada pocnete da se bunite.
A mozda i to precutite, pa kad krenu da prodaju vas, mozda se onda pobunite.
A mozda ni tada, mozda budete cutali i isli kao sto ste tokom rata cutali i isli u logore

ja

pre 9 godina

Cigota je ime koje nije drzava napravila ni izgradila u evropi i kod nas.Njih nezanima grejanje,struja, voda, ulaganje,renoviranje. Najvaznije je da uglave svoje politicke drugove na rukovodeca mesta.Cigoti nije potreba n privatnik,nego samo da drzava nastavi sa svojom mizerijom od davanja za plate i da pusti ljude i porodice da rade i da zive od toga

Veslači na jahti

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...

Stojan

pre 9 godina

Prodajte Rusima, ako znate kako se to radi!?
Rusi su kupili skoro cele Karlove Vari i napravili tamo bum, zasto ne bi mogli i ovde?!

risus sardonicus

pre 9 godina

kao mali sam sa roditeljima letovao u postanskom odmaralistu u vrnjackoj banji, to je bilo odmaraliste stogod! lepo uredjeno, hrana raznovrsna i u velikim kolicinama, lepo spremljena, sobe ciste. sama banja je bila uredjena, bilo je vise gostiju, u sezoni je bilo vrlo tesko naci mesto. ove godine posle 10-ak godina moji su otisli opet u banju. odmaraliste je privatizovano, poluprazno, uglavnom bleda senka onoga sto je bilo nekad. za samu banju kazu da ne izgleda lose, ali da nema ljudi kao pre. sve su zivo uspeli da upropaste...

Komentator

pre 9 godina

Ko god ih kupi treba da zna da kupuje kradenu robu! Većina banja su bila vlasništvo pio fonda pre volšebnog prepisa imovine na Republiku ili lokalnu samoupravu.

zlocko

pre 9 godina

Zašto uopšte moraju da se prodaju Banje ? Pričali mi stariji ljudi, kako je npr. nekad u Mataruškoj Banji uvek bilo puno ljudi.
Čisto sumnjam da je neka nauka, uložiti nešto novca ( nemoj neko da kaže da nemamo, kad trošimo na raznorazne gluposti, možemo i na ovo ) i podići banjski turizam na nivo pre ratova.

ДИЈАСПОРА

pre 9 godina

Све бање (здравствене, рекреационе, туристичке,..) требало би продати преко наше дијаспоре , јер преко ДВА милиона наших грађана који сваке године шаљу у Србију око 3 МИЛИЈАРДЕ евра су најзаинтересованији да те бање буду лепе и послују успешно..

Milos

pre 9 godina

Veliku većinu prirodnih bogatstava su nam već oteli. Sada su banje na redu. Beše to u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu...
(Veslači na jahti, 19. avgust 2014 18:14)
*************************************************************************
Vidi se da pojma nemas i da baronises...Dodji u trepcu banju, nekada razvalinu, da viis sta je privatnik napravio. Nekada tu behu 2 cesme sa dve vrste vode, koje su curkale, i gde se narod gurao kako bi zahvatio nesto vode...Danas je cela banja uglancana, usijana, sa vilama, bungalovima, hotelima i specijalnim bolnicama, a na one dve cesme sa pocetka price bije voda punim cugom (privatnik doveo masine, otvorio zilu i pojacao je), i naravno da je na usluzi narodu, potpuno besplatno... Ko hoce da uziva u ostalim navedenim sadrzajima i profesionalnom tretmanu, to mora i da plati. Po meni potpuno fer...

Sunce Slobode

pre 9 godina

Jako, jako tesko ce sve to ici, na veliku zalost. Znam primer za Matarusku Banju gde dve porodice polazu pravo na ogroman deo banjskog parka. S obzirom da im je posle 45-te oteto ne vidim nacin kako ce se sve to raspetljati. Banja propada decenijama jer je 90-tih primila veliki broj izbeglica iz Bosne, a kasnije i sa Kosmeta. Kuda i sa tim ljudima, veliko je pitanje. Sve je to jako tuzno jer sa potencijalom koji ima (lekovite vode, Maglic, Stolovi-severni obronci Kopaonika, blizina manastira Zice, Ibar, veseli spust) moze da bude jedan od bisera banjskog turizma. Zlatne godine je dozivljavala 70-ih, posebno 80-ih, kada su osim iz citave Jugoslavije u nju dolazili i Italijani, Austrijanci, uvece je bilo skoro nemoguce prosetati od tolikih gostiju. . . Danas videti sve te vile gradjene 30-tih godina proslog veka i njihovo stanje predstavlja pravu moru. Velika steta!

nišlijka

pre 9 godina

Bilo bi korisnije da privatizuju Tanjug i RTS, nego više za džabe nego za pare prodati Institut za rehabilitaciju i lečenje Niška Banja koji ima odlično osoblje, a blizu je Kliničkog centra Niš. Mogu da privatizuju Zavod za urbanizam Niš, JKP"Tržnicu" Niš, JP"Gorica"Niš, JP"Parking servis" Niš, JKP"Medijana" Niš, JP"Nišstan", ne da mogu, nego to su firme koje moraju da se privatizuju, a Institut za rehabilitaciju i lečenje Niška Banja i JKP"Naisus" su blaga koja se moraju čuvati.

Lida

pre 9 godina

@vlad:

"....ovi iz sadasnje vlasti ispadose gori od DS-a i G 17."

Zaboravili ste (slucajno?) da pomenete DSS, najveci broj privatizacija bio je dok su ONI bili na vlasti.
U to vreme,kao manjinski partner, vladu je podrzavala SPS,PUPS,Nova Srbija, JS (svi su, sem DSS -a i sad na vlasti...)

I da,tadasnja opozicija,u kojoj je najveca stranka bila tadasnja RS a sad SNS (na vlasti) NIJE nikad glasala protiv pomenutih privatizacija...

Molim samo ozbiljni kupci. Hvala

pre 9 godina

Tako, tako. Sve rasprodajte, a posebno izvore vode i prirodne resurse. Uvek bilo i bice, lakse je rasprodati nego zasukati rukave. Pogotovo kad se prodaje nesto sto nije tvoje. Ali tako nam i treba, nek sve rasprodaju nekom ko ce znati to da ceni kada mi vec nismo sposobni ni za sta osim da sibicarimo od danas do sutra.

Prodjem Frusku Goru povoljno, zamena moguca, pozvati za cenu.

samo napredno

pre 9 godina

To je taj radikalski modus operandi, negiraju, negiraju, pa kad vreme prodje i ljudi zaborave - prodaj! Kao mali sa Studiom B, recimo. Kao Vucic sa Kosovom.

Alhemičar

pre 9 godina

"Banje nisu dosad privatizovane zbog nerešenih imovinskih pitanja, a sada vlada značajno interesovanje."

A kažite nam, molim vas, kako je "povećano interesovanje" rešilo imovinska pitanja? Uzgred, većina banja je građena sredstvima PIO fonda, koja su posle raskrčmljena ko zna kako - tajna je otišla u grob sa Krkobabićem.

Tako da nam "takvih stručnjaka za volšebne alhemije, kakva je mlada "stručnjakološkinja", ne trebaju.

cistacicadabudem

pre 9 godina

I da prodate sve, opet cemo u Sloveniju u banju, na more u Grcku a na skijanje na Alpe. JER JE ISPLATIVIJE! (ne zato sto ne volimo domaci turizam, nego sto necemo da placamo caj "C" na Kopaoniku 300 dinara)

RUSOFFIL

pre 9 godina

tovarisj cepurin je vec u dva navrata zadnjih dana,onako okruglo pa na cose rekao da je sansa u turizmu.aj,sad,pogadjajte na sta je mislio.

čika Velja

pre 9 godina

Znaci doslo vreme da se i one uniste i postanu nedostupne za ono malo srtinje sto je moglo da si priusti par dana odmora u nekoj banji...

dukaPPS

pre 9 godina

"...14 banja za koje vlada veliko interesovanje", a recenica dalje "...informacija o tome ko je zainteresovan za njih još nema."....... Dve stvari: ili masno lazete ili krijete kupce-tajkuncice iz vasih redova! Cuj ovo, Agencija za privatizaciju! Pa to je jedino ozakonjeno odeljenje koje suruje sa krimosima ovoga sveta! Ima "Insajder" da bude k'o indijska serija od po dve hiljade epizoda!!!! Ko bude ostao u zemlji da upise odmah FDU ili Školu za medijske talente odsek kamerman!:)

vm

pre 9 godina

To je rasprodaja države. Banje (izvori) ne smeju da se prodaju. Mogu da se daju u zakup na 20 godina uz dobro odmerenu rentu i dobru kontrolu. Ovako imamo pljačke i razaranje države. Jel će ovo dete da prodaje banje, i za čiji račun.

Nikola

pre 9 godina

Stari oproban recept. Unistis nesto kako bi ga prodao za dinar pa onda neko drugi uzima profit a ti se hvalis kako si jos dobro I prodao za taj dinar.

ZDRAVA HRANA

pre 9 godina

Srpske banje mogu postati hit za zdravstveno-turistički odmor, ako osim zdrave vode i vazduha ponude i ZDRAVU HRANU u skladu sa krvnim grupama.
Skoro svi Japanci (žive najduže na svetu) jedu hranu u skladu sa krvnom grupom "B", koju ima 90% Japanaca.
Za građane Srbije i EU važe drugačija pravila obzirom da:
- 40% imaju "A" krvnu grupu (više im odgovara mediteranska hrana sa manje mesa, a više povrća i voća, maslinovog ulja, crnog vina,...),
- 40% ima "O" (mogu da jedu tradicionalnu kontinentalnu hranu sa dosta mesa, a malo povrća, rakije,..),
- 12% ima "B" (kao Japanci: pirinač, riba, soja, ..) i
- 8% ima "AB" (mešano mediteransko-japansko).

LAVIĆ

pre 9 godina

"Све бање (здравствене, рекреационе, туристичке,..) требало би продати преко наше дијаспоре , јер преко ДВА милиона наших грађана који сваке године шаљу у Србију око 3 МИЛИЈАРДЕ евра су најзаинтересованији да те бање буду лепе и послују успешно.."

Odličan predlog, ali teško će se realizovati, jer onda trange-frange tajkuni ne mogu da zarade pare i ne mogu da finansiraju ove neo-komunističke partije.
Može, ako se uključi A.Vučić.
Ili jesi ili nisi !?

Vojvodinac

pre 9 godina

Ma sve je to lepo, i ta agencija za privatizaciju (za koju sam mislio da je davno ugašena, jer nije ništa privatizovano evo već 4 godine, a ono što jeste bolje da nije) da se oglasi, sa nekom kobajagi idejom. Koliko vidim, u Srbiji RASPRODAJA!
Prodaje se sve i svašta, kao kada vam kupac uđe u kuću, i gde god mu "zapne" pogled, a mi brže bolje kačimo neku cenu.
Da li se iko pita šta će ostati narodu koji ovde živi?
Kuda idu ti novci od privatizacije, i dan danas nam nije jasno.
Jedino se zna da je kupljen nekada Telekom Republike Srpske, i sem toga nema ničega.
N trenutak zamislite da živite u praznom stanu, iz koga ste sve prodali da bi vratili dugove, i niste uspeli, prodato sve što vredi, ostao krš i lom, a ostali i dugovi, kakav bi vam život u tom stanu bio?
Neko bi rekao pa što smo se zadužili toliko, a ja vam kažem ne dugujemo mi ni blizu koliko recimo Nemačka, SAD, Italija, Španija, Grčka.... pa eto oni ne prodaju svoje banje, ostrva i odmarališta, čak kupuju naša!?