Aktuelno

Ponedeljak, 18.08.2014.

19:15

Sve manje korisnika zainteresovano za aplikacije

Izvor: Telegraph

Sve manje korisnika zainteresovano za aplikacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

80's

pre 9 godina

Bolje je da su se zapitali koliko korisnika stvarno koristi apps.
Kad mi treba nesto konkretno skinem vise slicnih apps ali samo jednu zadrzim.
Ako racunaju i klince koji po ceo dan skidaju, a ne znaju ni zasto, onda je broj stvarno korisnih apps blizi nuli.

Sajber van der Luster

pre 9 godina

Pa kad se proizvodjaci trude da prepune uredjaje bloatware-om. Sta da skinu sa marketa koji djavo kad vec sve zivo vec imaju u telefonima, fabricki preinstalirano i sto mi treba i sto ne. Trebalo bi komisija za monopol da preispita ovu praksu. Zasto npr u HTC-u moram da imam preinstaliranu FB aplikaciju? Mozda necu da koristim njihovu aplikaciju, kad ima toliko alternativnih resenja.

Kao sto je EU nalozila MS-u pre par godina da omoguci preuzimanje Windowsa bez internet explorera tako treba omoguciti i kupovinu uredjaja bez bloatware-a.

Nemanja

pre 9 godina

@ sudija, Evo ja cu da ti kazem. WP je važio za brz i fluidan sistem dok mu aplikacije nisu uništile tu osobinu. Imao sam pola godine L 920, pa sam se vratio na Android i tvrdim da mi LG G2 u radu obavlja sve brže nego vaš hvaljeni WP.
Dzabe meni brz sistem kad mi aplikacije otvara po 10 sekundi, taj viber koji pominjes je znao i po pola minuta da otvara. To me je i nateralo da se vratim na Android, pored još mnogo prednosti Androida.
Ne znam u čemu je problem sa WP i aplikacijama ali stvarno su loše i ne kvalitetne, većina beskorisna sa takvim radom.
Možeš da hvališ svog konja koliko hoćeš ali to su činjenice.
-Bivši korisnik WP

obavesten

pre 9 godina

@obavesren Zasto su aplikacije za WP lose i beskorisne i koje to na primer? WP ima najbolju navigaciju, slanje mail i WA i Viber isto ima, ima office, adobe za pdf, za slike sve i svasta, ima dijagnostiku za auto, video player dobar takodje. Vremenske, vesti, sta god, ne znam koja je tebi neuotrebljiva, verovatno ona aplikacija blokirao mi telefon treba mi restart posto toga zaista nema na WP.
(sudija, 19. avgust 2014 10:14)
Nokijina navigacija je jedino sto valja na wp,a kao sto ime kaze nalazi se samo na nokijinim modelima.Sve ostale aplikacije su ili prosecne ili kompletno djubre,koje je najcesce neupotrebljivo.Razumljivo je to,posto je mali broj developera u wp vodama.
Sto se tice koriscenja wp-a,probao sam I koristio dosta uredjaja sa njim (oko 12),od top modela ,do jeftinih I uvek me je odbijalo samo jedno,a to su morbidne plocice,koje du dosadne,neinventivne,besmislene I beskorisne.

sudija

pre 9 godina

@obavesren Zasto su aplikacije za WP lose i beskorisne i koje to na primer? WP ima najbolju navigaciju, slanje mail i WA i Viber isto ima, ima office, adobe za pdf, za slike sve i svasta, ima dijagnostiku za auto, video player dobar takodje. Vremenske, vesti, sta god, ne znam koja je tebi neuotrebljiva, verovatno ona aplikacija blokirao mi telefon treba mi restart posto toga zaista nema na WP.

NekoIzMase

pre 9 godina

Izabereš par aplikacija koje ti trebaju a ostale šutneš. Sa vremena na vreme pogledaš šta je novo kad čekaš nekoga ili nešto predugo, pa tada skineš nešto što ti se učini da bi bilo možda dobro...
ajmo realno sad svi pogledajte koje aplikacije imate i stavite prst na čelo i zapitajte se kad ste ih zadnji put koristili, znam onu priču trebaće mi možda nekad ... a one vuku update, troše resurse bateriju itd ... i tako :), sad ću i ja da proverim koliko djubreta imam u telefonu pa da izbacim :)

Uvek ima jedno ALI što devojci sreću kvari

pre 9 godina

Pa kad su dosadni, samo što ne počnu da zaskaču. Meni su se toliko smučile razne ponude za aplikacije da nisam instalirala FB mesindžer (što mi menjaš nešto što mi je sasvim dobro obavljalo poao). A i terms of use doživljavam kao jedno veliko ALI (možete da koristite našu aplikaciju - ALI - morate da nam date sve podatke o sebi i dozvolu da baratamo njima, vaše fotke, podatke o prijateljima, adresu, telefon i mejl adresu, broj cipela, ortopan vilice...)
Sad na telefonu ne mogu da četujem preko FB, and guess what - nije se desilo ništa osim sticanja novog osećaja slobode. Ono šta sam posle toga uradila bilo je deinstaliranje Vibera.
Telefon mi treba za razgovor, da pošaljem poruku, treba da ima dobru kameru i muziku (imam instaliran dizer) + radio. I to bi bilo to otprilike

KKKK

pre 9 godina

Ma mene se to ne tice, ja kad budem kupijo Ajfon ima da instaliram svih 800 hiljada aplikacija i sve da ih pokrenem u isto vreme da me bog vidi!

Mladen

pre 9 godina

Moj telefon kad sam ga kupio , imao je oko 40MB slobodnog prostora , i pored b92 ubacio sam navigator , pdf , office , svajcarca (lampa , kompas i libela) i tablic . Ostalo mi je oko 23MB , i vise mi aplikacija ne treba .

dzo

pre 9 godina

ima preko milion aplikacija u storeu..preko 99% njih niko nije nikad ni koristio...tj pametni ljudi(jer programer ipak mora biti koliko toliko pametan) su svoje znanje i resurse bacili bezveze umesto da su radili nesto korisno sto stvarno treba covecanstvu a ne milionita aplikacija..zato i nema nekih izuma u zadnje vreme niti pobeda nekih bolesti..svi samo programiraju a niko ne smislja nista novo..jedva cekam sa prodje to smartphone ludilo...imam 3 android uredjaja ali sve sto mi treba imam instalirano odavno i dzaba se trude sa beskrajnim updateima..ja ih ne instaliram.

monte-video

pre 9 godina

Ne razumem poentu non-stop skidanja aplikacija... Na mom telefonu imam neophodne aplikacije i ni jednu igricu! Što bih nepotrebno punio telefon glupostima?

lumia920

pre 9 godina

ti sto si @obavesten ocigledno nisi koristio wp. dosta aplikacija radi mnogo tecnije i brze nego na androidu,kao primer naveo bi skajp koj radi savrseno bez i malo laga...pobaj pa onda pricaj!

DarkoZ

pre 9 godina

Pa ja sam probao svasta u pocetku, nasao sam sebi aplikacije koje mi sluze dobro i to ne menjam. Posto sam programer, koristim par editora za pisanje koda i izmenu, koristim User agent switcher za chrome, neke ztvarcice za proxy servere i portove, za FTP vezu na sajtovima koristim FTP Caffe, dropbox kao cloud servis i to bi bilo to sa te strane. A ove obicne aplikacije za caskanje, komunikaciju i podesavanja aplikacija, to imam nekoliko. Ali sve je to probano vec davno i samo update-ujem. Nema potrebe da skidam drugo kad mi ne treba. Igrice ne igram i to bi bilo to. U sustini, imam vise od 30 aplikacija kao standard. Bez toga sam vezana vreca i kao da nemam smartphone. Nisam najobicniji korisnik vec sam super-zahtevni manijak. Topim ga od maksimalnog koriscenja, bukvalno mi menja kompjuter van kuce, jer mi je tu sve integrisano. Pa cak i teamviewer koristim van kuce da bi usao u komp kod kuce i zavrsim neki proces i razmenim podatake, to sto od mobilnog bas ne ide i ne postoji alat... Ponosan sam vlasnik Galaxy-a S3.

zmija15

pre 9 godina

Nema vise originalnosti sve je to vec vidjeno tako da nema sta da se skida. Mozda u drugim drzavama ima i nesto zanimljivo a kad ce mo mi to dobiti niko ne zna.

Bojan

pre 9 godina

Kada bih mogao da skinem FB i Twitter sa telefona i to bih uradio.
Osim toga, imam nostalgiju za telefonima sa klasicim dirkama-tastaturon a vise mi je i zlo od svih "novih" telefona koji su isti kao i predhoni, crni pragugaonik sa zaobljenim ivicama.
Sa razdaljine od pola metra ne bih znao da ih razlikujem.

neuki

pre 9 godina

Meni bogami ne deluje tako jednostavno napraviti android ili ios aplikaciju. Mozda fart app da, ali nesto ozbiljnije, mislim da je ipak potrebno ozbiljnije znanje. Ispravite me ako gresim...

MIRJANA

pre 9 godina

(obavesten, 18. avgust 2014 21:48) - NISI obavesten, bolje receni zalosno neibavesten: APPLE ima najbolje aplikacije, strogo proverene i vrhunskog kvaliteta. Za Android svaki oravi i pusta bezvredne, cesti nefunkciinalne aplijacije. To he jadno! Ne treba ceniti bastlovanje aplijacija za sve i svasta. Kid Apla to ne postoji! Obavesti se!

Alex

pre 9 godina

Kada pročitam kakva ovlašćenja traži aplikacija da se instalira odustajem i od apdejtova već instaliranih a kamoli od instalacije novih aplikacija.

Sime

pre 9 godina

Imam na iPhonu5 tacno 132 aplikacije: Od pracenja aviona sirom planete do merenja holesterola. Sve aplikacije rade kao svajcarski sat! Svakom preporucujem vrhunski kvalitet iPhona!

3lite

pre 9 godina

Pa ne vidim i šta novo ima da skidaju svaki dan. Ja više od godinu dana nisam skinuo aplikaciju sa playstorea. Tada sam uzep novi telefon poskidao šta mi treba od aplikacija i te aplikacije koristim i danas i završavaju mi posao.

Nebojša

pre 9 godina

Mislim da su korisnici sada malo iskusniji i znaju šta žele to skinu i onda su mirni neko vreme dok u medjuvremenu isprobaju tu i tamo još po neku aplikaciju i to je to.

gradinar

pre 9 godina

Ne znam zasto bi neko stalno gomilao nove aplikacije... Pored fabricki instaliranih, instalirao sam jedno 40 novih aplikacija, probao ih, pa izbrisao pola... Meni je 20-tak dovoljno.
Ponekad nesto novo pogledam, bas kad trazim namenski.

obavesten

pre 9 godina

Glavni razlog je sto je 98% aplikacija obicno bezvredno djubre,a tu nije bitno koja je platforma u pitanju.Aplikacije sa prdezima,podrigivanjem i sl,koji ima desetine,pa i storine ,generalno ne sluze nicemu i ne treba da se racunaju,bas kao ni razlicite aplikacije koje su tutorijali za bezvezne igrice i zapravo fals aplikacije.
Koju god da sam platformu koristio,sve sve svodi na par odlicnih aplikacija koje redovno instaliram i to je to.Volim da isprobam i druge,pa ako valjaju nastavljam da ih koristim.Trenutno ,moj izbor je android.Ios-om nisam bio zadovoljan,mada su aplikacije uglavnom ok.,dok je wp veoma los,a i aplikacije su uglavnom uzasne i beskorisne.
Istina,najbolje aplikacije se rade za os-ove koji su najzastupljeniji .
Koji god os da koristis,bez aplikacija on je nista i na nivou fabrickog os-a,koji pruza samo osnovne funkcije.

gradinar

pre 9 godina

Ne znam zasto bi neko stalno gomilao nove aplikacije... Pored fabricki instaliranih, instalirao sam jedno 40 novih aplikacija, probao ih, pa izbrisao pola... Meni je 20-tak dovoljno.
Ponekad nesto novo pogledam, bas kad trazim namenski.

3lite

pre 9 godina

Pa ne vidim i šta novo ima da skidaju svaki dan. Ja više od godinu dana nisam skinuo aplikaciju sa playstorea. Tada sam uzep novi telefon poskidao šta mi treba od aplikacija i te aplikacije koristim i danas i završavaju mi posao.

obavesten

pre 9 godina

Glavni razlog je sto je 98% aplikacija obicno bezvredno djubre,a tu nije bitno koja je platforma u pitanju.Aplikacije sa prdezima,podrigivanjem i sl,koji ima desetine,pa i storine ,generalno ne sluze nicemu i ne treba da se racunaju,bas kao ni razlicite aplikacije koje su tutorijali za bezvezne igrice i zapravo fals aplikacije.
Koju god da sam platformu koristio,sve sve svodi na par odlicnih aplikacija koje redovno instaliram i to je to.Volim da isprobam i druge,pa ako valjaju nastavljam da ih koristim.Trenutno ,moj izbor je android.Ios-om nisam bio zadovoljan,mada su aplikacije uglavnom ok.,dok je wp veoma los,a i aplikacije su uglavnom uzasne i beskorisne.
Istina,najbolje aplikacije se rade za os-ove koji su najzastupljeniji .
Koji god os da koristis,bez aplikacija on je nista i na nivou fabrickog os-a,koji pruza samo osnovne funkcije.

NekoIzMase

pre 9 godina

Izabereš par aplikacija koje ti trebaju a ostale šutneš. Sa vremena na vreme pogledaš šta je novo kad čekaš nekoga ili nešto predugo, pa tada skineš nešto što ti se učini da bi bilo možda dobro...
ajmo realno sad svi pogledajte koje aplikacije imate i stavite prst na čelo i zapitajte se kad ste ih zadnji put koristili, znam onu priču trebaće mi možda nekad ... a one vuku update, troše resurse bateriju itd ... i tako :), sad ću i ja da proverim koliko djubreta imam u telefonu pa da izbacim :)

neuki

pre 9 godina

Meni bogami ne deluje tako jednostavno napraviti android ili ios aplikaciju. Mozda fart app da, ali nesto ozbiljnije, mislim da je ipak potrebno ozbiljnije znanje. Ispravite me ako gresim...

KKKK

pre 9 godina

Ma mene se to ne tice, ja kad budem kupijo Ajfon ima da instaliram svih 800 hiljada aplikacija i sve da ih pokrenem u isto vreme da me bog vidi!

sudija

pre 9 godina

@obavesren Zasto su aplikacije za WP lose i beskorisne i koje to na primer? WP ima najbolju navigaciju, slanje mail i WA i Viber isto ima, ima office, adobe za pdf, za slike sve i svasta, ima dijagnostiku za auto, video player dobar takodje. Vremenske, vesti, sta god, ne znam koja je tebi neuotrebljiva, verovatno ona aplikacija blokirao mi telefon treba mi restart posto toga zaista nema na WP.

Nebojša

pre 9 godina

Mislim da su korisnici sada malo iskusniji i znaju šta žele to skinu i onda su mirni neko vreme dok u medjuvremenu isprobaju tu i tamo još po neku aplikaciju i to je to.

Alex

pre 9 godina

Kada pročitam kakva ovlašćenja traži aplikacija da se instalira odustajem i od apdejtova već instaliranih a kamoli od instalacije novih aplikacija.

monte-video

pre 9 godina

Ne razumem poentu non-stop skidanja aplikacija... Na mom telefonu imam neophodne aplikacije i ni jednu igricu! Što bih nepotrebno punio telefon glupostima?

dzo

pre 9 godina

ima preko milion aplikacija u storeu..preko 99% njih niko nije nikad ni koristio...tj pametni ljudi(jer programer ipak mora biti koliko toliko pametan) su svoje znanje i resurse bacili bezveze umesto da su radili nesto korisno sto stvarno treba covecanstvu a ne milionita aplikacija..zato i nema nekih izuma u zadnje vreme niti pobeda nekih bolesti..svi samo programiraju a niko ne smislja nista novo..jedva cekam sa prodje to smartphone ludilo...imam 3 android uredjaja ali sve sto mi treba imam instalirano odavno i dzaba se trude sa beskrajnim updateima..ja ih ne instaliram.

Nemanja

pre 9 godina

@ sudija, Evo ja cu da ti kazem. WP je važio za brz i fluidan sistem dok mu aplikacije nisu uništile tu osobinu. Imao sam pola godine L 920, pa sam se vratio na Android i tvrdim da mi LG G2 u radu obavlja sve brže nego vaš hvaljeni WP.
Dzabe meni brz sistem kad mi aplikacije otvara po 10 sekundi, taj viber koji pominjes je znao i po pola minuta da otvara. To me je i nateralo da se vratim na Android, pored još mnogo prednosti Androida.
Ne znam u čemu je problem sa WP i aplikacijama ali stvarno su loše i ne kvalitetne, većina beskorisna sa takvim radom.
Možeš da hvališ svog konja koliko hoćeš ali to su činjenice.
-Bivši korisnik WP

Uvek ima jedno ALI što devojci sreću kvari

pre 9 godina

Pa kad su dosadni, samo što ne počnu da zaskaču. Meni su se toliko smučile razne ponude za aplikacije da nisam instalirala FB mesindžer (što mi menjaš nešto što mi je sasvim dobro obavljalo poao). A i terms of use doživljavam kao jedno veliko ALI (možete da koristite našu aplikaciju - ALI - morate da nam date sve podatke o sebi i dozvolu da baratamo njima, vaše fotke, podatke o prijateljima, adresu, telefon i mejl adresu, broj cipela, ortopan vilice...)
Sad na telefonu ne mogu da četujem preko FB, and guess what - nije se desilo ništa osim sticanja novog osećaja slobode. Ono šta sam posle toga uradila bilo je deinstaliranje Vibera.
Telefon mi treba za razgovor, da pošaljem poruku, treba da ima dobru kameru i muziku (imam instaliran dizer) + radio. I to bi bilo to otprilike

Sime

pre 9 godina

Imam na iPhonu5 tacno 132 aplikacije: Od pracenja aviona sirom planete do merenja holesterola. Sve aplikacije rade kao svajcarski sat! Svakom preporucujem vrhunski kvalitet iPhona!

DarkoZ

pre 9 godina

Pa ja sam probao svasta u pocetku, nasao sam sebi aplikacije koje mi sluze dobro i to ne menjam. Posto sam programer, koristim par editora za pisanje koda i izmenu, koristim User agent switcher za chrome, neke ztvarcice za proxy servere i portove, za FTP vezu na sajtovima koristim FTP Caffe, dropbox kao cloud servis i to bi bilo to sa te strane. A ove obicne aplikacije za caskanje, komunikaciju i podesavanja aplikacija, to imam nekoliko. Ali sve je to probano vec davno i samo update-ujem. Nema potrebe da skidam drugo kad mi ne treba. Igrice ne igram i to bi bilo to. U sustini, imam vise od 30 aplikacija kao standard. Bez toga sam vezana vreca i kao da nemam smartphone. Nisam najobicniji korisnik vec sam super-zahtevni manijak. Topim ga od maksimalnog koriscenja, bukvalno mi menja kompjuter van kuce, jer mi je tu sve integrisano. Pa cak i teamviewer koristim van kuce da bi usao u komp kod kuce i zavrsim neki proces i razmenim podatake, to sto od mobilnog bas ne ide i ne postoji alat... Ponosan sam vlasnik Galaxy-a S3.

Sajber van der Luster

pre 9 godina

Pa kad se proizvodjaci trude da prepune uredjaje bloatware-om. Sta da skinu sa marketa koji djavo kad vec sve zivo vec imaju u telefonima, fabricki preinstalirano i sto mi treba i sto ne. Trebalo bi komisija za monopol da preispita ovu praksu. Zasto npr u HTC-u moram da imam preinstaliranu FB aplikaciju? Mozda necu da koristim njihovu aplikaciju, kad ima toliko alternativnih resenja.

Kao sto je EU nalozila MS-u pre par godina da omoguci preuzimanje Windowsa bez internet explorera tako treba omoguciti i kupovinu uredjaja bez bloatware-a.

Bojan

pre 9 godina

Kada bih mogao da skinem FB i Twitter sa telefona i to bih uradio.
Osim toga, imam nostalgiju za telefonima sa klasicim dirkama-tastaturon a vise mi je i zlo od svih "novih" telefona koji su isti kao i predhoni, crni pragugaonik sa zaobljenim ivicama.
Sa razdaljine od pola metra ne bih znao da ih razlikujem.

lumia920

pre 9 godina

ti sto si @obavesten ocigledno nisi koristio wp. dosta aplikacija radi mnogo tecnije i brze nego na androidu,kao primer naveo bi skajp koj radi savrseno bez i malo laga...pobaj pa onda pricaj!

obavesten

pre 9 godina

@obavesren Zasto su aplikacije za WP lose i beskorisne i koje to na primer? WP ima najbolju navigaciju, slanje mail i WA i Viber isto ima, ima office, adobe za pdf, za slike sve i svasta, ima dijagnostiku za auto, video player dobar takodje. Vremenske, vesti, sta god, ne znam koja je tebi neuotrebljiva, verovatno ona aplikacija blokirao mi telefon treba mi restart posto toga zaista nema na WP.
(sudija, 19. avgust 2014 10:14)
Nokijina navigacija je jedino sto valja na wp,a kao sto ime kaze nalazi se samo na nokijinim modelima.Sve ostale aplikacije su ili prosecne ili kompletno djubre,koje je najcesce neupotrebljivo.Razumljivo je to,posto je mali broj developera u wp vodama.
Sto se tice koriscenja wp-a,probao sam I koristio dosta uredjaja sa njim (oko 12),od top modela ,do jeftinih I uvek me je odbijalo samo jedno,a to su morbidne plocice,koje du dosadne,neinventivne,besmislene I beskorisne.

MIRJANA

pre 9 godina

(obavesten, 18. avgust 2014 21:48) - NISI obavesten, bolje receni zalosno neibavesten: APPLE ima najbolje aplikacije, strogo proverene i vrhunskog kvaliteta. Za Android svaki oravi i pusta bezvredne, cesti nefunkciinalne aplijacije. To he jadno! Ne treba ceniti bastlovanje aplijacija za sve i svasta. Kid Apla to ne postoji! Obavesti se!

Mladen

pre 9 godina

Moj telefon kad sam ga kupio , imao je oko 40MB slobodnog prostora , i pored b92 ubacio sam navigator , pdf , office , svajcarca (lampa , kompas i libela) i tablic . Ostalo mi je oko 23MB , i vise mi aplikacija ne treba .

zmija15

pre 9 godina

Nema vise originalnosti sve je to vec vidjeno tako da nema sta da se skida. Mozda u drugim drzavama ima i nesto zanimljivo a kad ce mo mi to dobiti niko ne zna.

80's

pre 9 godina

Bolje je da su se zapitali koliko korisnika stvarno koristi apps.
Kad mi treba nesto konkretno skinem vise slicnih apps ali samo jednu zadrzim.
Ako racunaju i klince koji po ceo dan skidaju, a ne znaju ni zasto, onda je broj stvarno korisnih apps blizi nuli.

obavesten

pre 9 godina

Glavni razlog je sto je 98% aplikacija obicno bezvredno djubre,a tu nije bitno koja je platforma u pitanju.Aplikacije sa prdezima,podrigivanjem i sl,koji ima desetine,pa i storine ,generalno ne sluze nicemu i ne treba da se racunaju,bas kao ni razlicite aplikacije koje su tutorijali za bezvezne igrice i zapravo fals aplikacije.
Koju god da sam platformu koristio,sve sve svodi na par odlicnih aplikacija koje redovno instaliram i to je to.Volim da isprobam i druge,pa ako valjaju nastavljam da ih koristim.Trenutno ,moj izbor je android.Ios-om nisam bio zadovoljan,mada su aplikacije uglavnom ok.,dok je wp veoma los,a i aplikacije su uglavnom uzasne i beskorisne.
Istina,najbolje aplikacije se rade za os-ove koji su najzastupljeniji .
Koji god os da koristis,bez aplikacija on je nista i na nivou fabrickog os-a,koji pruza samo osnovne funkcije.

Sime

pre 9 godina

Imam na iPhonu5 tacno 132 aplikacije: Od pracenja aviona sirom planete do merenja holesterola. Sve aplikacije rade kao svajcarski sat! Svakom preporucujem vrhunski kvalitet iPhona!

MIRJANA

pre 9 godina

(obavesten, 18. avgust 2014 21:48) - NISI obavesten, bolje receni zalosno neibavesten: APPLE ima najbolje aplikacije, strogo proverene i vrhunskog kvaliteta. Za Android svaki oravi i pusta bezvredne, cesti nefunkciinalne aplijacije. To he jadno! Ne treba ceniti bastlovanje aplijacija za sve i svasta. Kid Apla to ne postoji! Obavesti se!

sudija

pre 9 godina

@obavesren Zasto su aplikacije za WP lose i beskorisne i koje to na primer? WP ima najbolju navigaciju, slanje mail i WA i Viber isto ima, ima office, adobe za pdf, za slike sve i svasta, ima dijagnostiku za auto, video player dobar takodje. Vremenske, vesti, sta god, ne znam koja je tebi neuotrebljiva, verovatno ona aplikacija blokirao mi telefon treba mi restart posto toga zaista nema na WP.

3lite

pre 9 godina

Pa ne vidim i šta novo ima da skidaju svaki dan. Ja više od godinu dana nisam skinuo aplikaciju sa playstorea. Tada sam uzep novi telefon poskidao šta mi treba od aplikacija i te aplikacije koristim i danas i završavaju mi posao.

Bojan

pre 9 godina

Kada bih mogao da skinem FB i Twitter sa telefona i to bih uradio.
Osim toga, imam nostalgiju za telefonima sa klasicim dirkama-tastaturon a vise mi je i zlo od svih "novih" telefona koji su isti kao i predhoni, crni pragugaonik sa zaobljenim ivicama.
Sa razdaljine od pola metra ne bih znao da ih razlikujem.

dzo

pre 9 godina

ima preko milion aplikacija u storeu..preko 99% njih niko nije nikad ni koristio...tj pametni ljudi(jer programer ipak mora biti koliko toliko pametan) su svoje znanje i resurse bacili bezveze umesto da su radili nesto korisno sto stvarno treba covecanstvu a ne milionita aplikacija..zato i nema nekih izuma u zadnje vreme niti pobeda nekih bolesti..svi samo programiraju a niko ne smislja nista novo..jedva cekam sa prodje to smartphone ludilo...imam 3 android uredjaja ali sve sto mi treba imam instalirano odavno i dzaba se trude sa beskrajnim updateima..ja ih ne instaliram.

lumia920

pre 9 godina

ti sto si @obavesten ocigledno nisi koristio wp. dosta aplikacija radi mnogo tecnije i brze nego na androidu,kao primer naveo bi skajp koj radi savrseno bez i malo laga...pobaj pa onda pricaj!

obavesten

pre 9 godina

@obavesren Zasto su aplikacije za WP lose i beskorisne i koje to na primer? WP ima najbolju navigaciju, slanje mail i WA i Viber isto ima, ima office, adobe za pdf, za slike sve i svasta, ima dijagnostiku za auto, video player dobar takodje. Vremenske, vesti, sta god, ne znam koja je tebi neuotrebljiva, verovatno ona aplikacija blokirao mi telefon treba mi restart posto toga zaista nema na WP.
(sudija, 19. avgust 2014 10:14)
Nokijina navigacija je jedino sto valja na wp,a kao sto ime kaze nalazi se samo na nokijinim modelima.Sve ostale aplikacije su ili prosecne ili kompletno djubre,koje je najcesce neupotrebljivo.Razumljivo je to,posto je mali broj developera u wp vodama.
Sto se tice koriscenja wp-a,probao sam I koristio dosta uredjaja sa njim (oko 12),od top modela ,do jeftinih I uvek me je odbijalo samo jedno,a to su morbidne plocice,koje du dosadne,neinventivne,besmislene I beskorisne.

Uvek ima jedno ALI što devojci sreću kvari

pre 9 godina

Pa kad su dosadni, samo što ne počnu da zaskaču. Meni su se toliko smučile razne ponude za aplikacije da nisam instalirala FB mesindžer (što mi menjaš nešto što mi je sasvim dobro obavljalo poao). A i terms of use doživljavam kao jedno veliko ALI (možete da koristite našu aplikaciju - ALI - morate da nam date sve podatke o sebi i dozvolu da baratamo njima, vaše fotke, podatke o prijateljima, adresu, telefon i mejl adresu, broj cipela, ortopan vilice...)
Sad na telefonu ne mogu da četujem preko FB, and guess what - nije se desilo ništa osim sticanja novog osećaja slobode. Ono šta sam posle toga uradila bilo je deinstaliranje Vibera.
Telefon mi treba za razgovor, da pošaljem poruku, treba da ima dobru kameru i muziku (imam instaliran dizer) + radio. I to bi bilo to otprilike

Nemanja

pre 9 godina

@ sudija, Evo ja cu da ti kazem. WP je važio za brz i fluidan sistem dok mu aplikacije nisu uništile tu osobinu. Imao sam pola godine L 920, pa sam se vratio na Android i tvrdim da mi LG G2 u radu obavlja sve brže nego vaš hvaljeni WP.
Dzabe meni brz sistem kad mi aplikacije otvara po 10 sekundi, taj viber koji pominjes je znao i po pola minuta da otvara. To me je i nateralo da se vratim na Android, pored još mnogo prednosti Androida.
Ne znam u čemu je problem sa WP i aplikacijama ali stvarno su loše i ne kvalitetne, većina beskorisna sa takvim radom.
Možeš da hvališ svog konja koliko hoćeš ali to su činjenice.
-Bivši korisnik WP

DarkoZ

pre 9 godina

Pa ja sam probao svasta u pocetku, nasao sam sebi aplikacije koje mi sluze dobro i to ne menjam. Posto sam programer, koristim par editora za pisanje koda i izmenu, koristim User agent switcher za chrome, neke ztvarcice za proxy servere i portove, za FTP vezu na sajtovima koristim FTP Caffe, dropbox kao cloud servis i to bi bilo to sa te strane. A ove obicne aplikacije za caskanje, komunikaciju i podesavanja aplikacija, to imam nekoliko. Ali sve je to probano vec davno i samo update-ujem. Nema potrebe da skidam drugo kad mi ne treba. Igrice ne igram i to bi bilo to. U sustini, imam vise od 30 aplikacija kao standard. Bez toga sam vezana vreca i kao da nemam smartphone. Nisam najobicniji korisnik vec sam super-zahtevni manijak. Topim ga od maksimalnog koriscenja, bukvalno mi menja kompjuter van kuce, jer mi je tu sve integrisano. Pa cak i teamviewer koristim van kuce da bi usao u komp kod kuce i zavrsim neki proces i razmenim podatake, to sto od mobilnog bas ne ide i ne postoji alat... Ponosan sam vlasnik Galaxy-a S3.

Mladen

pre 9 godina

Moj telefon kad sam ga kupio , imao je oko 40MB slobodnog prostora , i pored b92 ubacio sam navigator , pdf , office , svajcarca (lampa , kompas i libela) i tablic . Ostalo mi je oko 23MB , i vise mi aplikacija ne treba .

KKKK

pre 9 godina

Ma mene se to ne tice, ja kad budem kupijo Ajfon ima da instaliram svih 800 hiljada aplikacija i sve da ih pokrenem u isto vreme da me bog vidi!

gradinar

pre 9 godina

Ne znam zasto bi neko stalno gomilao nove aplikacije... Pored fabricki instaliranih, instalirao sam jedno 40 novih aplikacija, probao ih, pa izbrisao pola... Meni je 20-tak dovoljno.
Ponekad nesto novo pogledam, bas kad trazim namenski.

Alex

pre 9 godina

Kada pročitam kakva ovlašćenja traži aplikacija da se instalira odustajem i od apdejtova već instaliranih a kamoli od instalacije novih aplikacija.

zmija15

pre 9 godina

Nema vise originalnosti sve je to vec vidjeno tako da nema sta da se skida. Mozda u drugim drzavama ima i nesto zanimljivo a kad ce mo mi to dobiti niko ne zna.

neuki

pre 9 godina

Meni bogami ne deluje tako jednostavno napraviti android ili ios aplikaciju. Mozda fart app da, ali nesto ozbiljnije, mislim da je ipak potrebno ozbiljnije znanje. Ispravite me ako gresim...

NekoIzMase

pre 9 godina

Izabereš par aplikacija koje ti trebaju a ostale šutneš. Sa vremena na vreme pogledaš šta je novo kad čekaš nekoga ili nešto predugo, pa tada skineš nešto što ti se učini da bi bilo možda dobro...
ajmo realno sad svi pogledajte koje aplikacije imate i stavite prst na čelo i zapitajte se kad ste ih zadnji put koristili, znam onu priču trebaće mi možda nekad ... a one vuku update, troše resurse bateriju itd ... i tako :), sad ću i ja da proverim koliko djubreta imam u telefonu pa da izbacim :)

80's

pre 9 godina

Bolje je da su se zapitali koliko korisnika stvarno koristi apps.
Kad mi treba nesto konkretno skinem vise slicnih apps ali samo jednu zadrzim.
Ako racunaju i klince koji po ceo dan skidaju, a ne znaju ni zasto, onda je broj stvarno korisnih apps blizi nuli.

Nebojša

pre 9 godina

Mislim da su korisnici sada malo iskusniji i znaju šta žele to skinu i onda su mirni neko vreme dok u medjuvremenu isprobaju tu i tamo još po neku aplikaciju i to je to.

monte-video

pre 9 godina

Ne razumem poentu non-stop skidanja aplikacija... Na mom telefonu imam neophodne aplikacije i ni jednu igricu! Što bih nepotrebno punio telefon glupostima?

Sajber van der Luster

pre 9 godina

Pa kad se proizvodjaci trude da prepune uredjaje bloatware-om. Sta da skinu sa marketa koji djavo kad vec sve zivo vec imaju u telefonima, fabricki preinstalirano i sto mi treba i sto ne. Trebalo bi komisija za monopol da preispita ovu praksu. Zasto npr u HTC-u moram da imam preinstaliranu FB aplikaciju? Mozda necu da koristim njihovu aplikaciju, kad ima toliko alternativnih resenja.

Kao sto je EU nalozila MS-u pre par godina da omoguci preuzimanje Windowsa bez internet explorera tako treba omoguciti i kupovinu uredjaja bez bloatware-a.