Ponedeljak, 18.08.2014.

15:20

Kijev traži vojnu pomoć EU i NATO-a

Predsedavajući u parlamentu Ukrajine Aleksandar Turčinov rekao na sastanku predstavnika osam baltičkih država u Litvaniji da je Ukrajini potrebna vojna pomoć.

Izvor: B92

Kijev traži vojnu pomoæ EU i NATO-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Crnogorac

pre 9 godina

@legionarjso

Sram te bilo tvojih laži i odricanja od sopstvenih korijena i pristajanja uz tuđe. Imaš pravo da budeš konvertit, ali na pljuvanje po sebi i svojima, nemaš nikakvo. To ogavno upinjanje da se odnarodi i ne bude Crnogorcem, to je najprimitivniji oblik života na Zemlji, drugačije se ne može nazvati. Stidi se zemlja tebe i takvih.

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 9 godina

Ukrajinci moraju da nauce da NATO i EU udaraju samo na slabije kao sto je Srbija, Irak I njima slicnih, ali na Rusiju, uh to je toliko jaka danas. Oni bi verovatno pregazila ceo svet. Zato postovani Ukrajinci, "use i u svoje kljuse", jer pomoci nece biti ni od kuda.

ganDra

pre 9 godina

Zuri im se jer rezultati istrage obaranja MH17 stizu polovinom septembra, Holandjani su objavili, kao i da na njima radi 800 strucnjaka.
(kisa, 18. avgust 2014 17:20)

Nikada nece ni objaviti rezultate istrage. Holandija,Belgija,Australija i Ukrajna su pre deset dana potpisali “Non-Disclosure Agreement” ! Sto znaci da bilo koja od drzave potpisnice sporazuma moze da stavi veto na objavljivanje zvanicanog izvestaja. Malezija za sada nije potpisala ali se vrsi znacajan pritisak da to i ucine. Rusija (Curkin) ce danas u UN da postavi to pitanje.

Бојан Илић

pre 9 godina

А неће те земље да се мешају, иако их пале Американци!
Кога змија уједе и црва се плаши! :-)

boki

pre 9 godina

po meni ,sve su ovo neke početne faze rata protiv Rusije,a neka medjufaza će biti Nato-u izgovor da udju u Ukrajinu,onda idu dalje...a šta će Rusija da uradi ,pa videćemo.Ta nato strategija je usavrsena na nama,i može da traje veoma dugo,pa otprilike dok se protivnik dobro ne oslabi

legionarjso

pre 9 godina

@ema
Nije on crnogorac..postoje crnogorci ( oni koji su srbi i oni koji se smatraju samo crnogorcima a svjesni su srpskih korijena )..a na drugoj strani imas razne montenigerse ( kao najprimitivniji oblik ),a za njima u drustvu razne bosnjake,albance,ove-one,koji se kako dje i po potrebi predstavljaju,ovdje su crnogorci,u Crnoj Gori su bosnjaci i albanci a crnogorci samo kad su izbori,a u Bosni i Albaniji kad odu u goste kod svojih,onda su dzudze i mudze..tako da se ne opterecuj i iskuliraj doticnog,lik je samo ostrascen i zaljubljen u Mila Djukanovica i on ovdje zapravo slijepo brani i zastupa njegove idiotske poteze vezane za ovu temu,od kojih se svi od reda ovamo,i srbi i crnogorci,stidimo do zemlje.

El Dumo

pre 9 godina

Sad su se pro-nacisticki botovi sakrili a sutra kad opet objave da je Donjeck ''oslobodjen'' da je Lugansk po 27.put opkoljen ce izmileti kao zmije ispod kamena sa svojim komentarima. A istina je da od NATO i EU nece dobiti pomoc, mimo neke zastarele tehnike koje imaju na pretek i sami,iz zaostalih magacina iz nekadasnjih clanica istocnog bloka.

Nema vojnog resenja, niko ne moze da pobedi Rusiju, ni vojno ni ekonomski. Ide zima.

legalizovanje etnickog ciscenja

pre 9 godina

Za one grlate kojima nije jasno zasto se trazi pomoc...
U slucaju da NATO snage udju samovoljno u Ukrajinu onda je to invazija.
U slucaju da Ukrajina zove NATO da pomogne onda je to humanitarna i spasilacka misija.
U sustini daju legimitet stranim vojskama da koriste (okupiraju) njihovu zemlju.
Nije problem u vojnim operacijama, siguran sam da Ukrajina ima daaaleko vise vojske od branilaca/dobrovoljaca iz Rusije, vec je stvar u diplomatskim i pravnim sredstvima.

Перча Контраш

pre 9 godina

„Kijev traži vojnu pomoć EU i NATO-a. Turčinov je naveo da je Ukrajini potrebna “prava pomoć”, uključujući moderno naoružanje, avijaciju, protivtenkovske sisteme i zalihe vojne opreme, prenela je agencija Itar tas“. Овај кијевски хунташ решио да уништи Украјину и дус и дибидус, да побије половину становништва који имају било какве везе са Русима и Русијом. Боље да је од евроамеричких нацифашиста тражио пешадинце, јер украјинска армија више не постоји, сви се разбежали као манастирске мачке, јер неће да ратују против себе! Остали су окорели фашисти и плаћеници из западних држава, који су концентрисани на југоистоку Украјине и ту ће бити њихово гробље, а не надомак Москве или Стаљинграда! НАТО-вска политичка и војна камарила врши притисак на Русију да не шаље оружје и војну опрему Русима у Украјини, а они отворено наоружавају хунту, јер им се указала јединствена прилика да поправе економско стање у својим државама! Узгред, покуповаће све вредно у Украјини и доћи ће до граница Русије, уколико се коначно не устроји Украјина која би била неутрална и федерализована и као тампон зона између Русије и земаља НАТО-пакта!

Milan

pre 9 godina

Koliko sam razumeo od kolega Ukrajinaca iz Ukrajine svi gledaju da pobegnu odande bilo gde na zapad. Izgleda da je ova ratno huškačka ekipa iz Kijeva donela neki zakon po kojem su obavezni da se odazovu i da ratuju protiv Rusije (da baš tako piše u toj uredbi ili zakonu "protiv Rusije" ne protiv ruskih separatista, proruskih snaga ili kako već).

Novinari, dajte malo obaveštavajte o tome, reč o običnim ljudima u Ukrajini kojima nije do rata i koje baš briga da li će Lugansk biti nezavistan.

Čovek o kojem pričam je inače ukrajinac iz Luganska, kojem su njegovi srušili kuću, on je pobegao u zapadni deo Ukrajine i taman počeo nešto da radi, a ovi huškači sad hoće da ga mobilišu da ratuje protiv Rusije. Inače čovek nema niti jednu lošu reč za Ruse, pobegao je iz Luganska zbog rata i granatiranja.

Бацач пламена

pre 9 godina

"To naravno nije moguće. Znamo da NATO daje vojnu pomoć samo svojim članicama...''

Нисам знао да је ОВК била члан НАТО-а 1999. Баш сам необавештен. Хахахахаха, шта је НАТО, прпа, а?

nevski

pre 9 godina

Rekoh ja izvesnom Taras Buljbi pre neki dan,sacekajmo da se slegne prasina....Zdanovku drze Rusi,povratili su i "Lugansk",po ko zna koji put...
Da bi stigli do Kijeva potrebna je pomoc starijeg brata....ili nije,hm.....
Salu na stranu, sto duze Ukri(posprdan nalog za ukrajince)-sleng, budu "osvajali",mislim da ce sve vise u glib....gerilu niko nikad nije dobio,a,Rusi su izmislili partizanski nacin ratovanja....
Mislim da je krajnje vreme za pregovaracki sto,a posto su Rusi pametni,svoje treba da ostave u Ukrajini i da tako konstantno imaju bolesnika na aparatima u komsiluku...Iskreno,zao mi je sto je 70 posto pravoslavnih dozvolilo da ih vatikan prevesla uz pomoc unijata i katolika,ali,desava se.....
Rusi samo nek nastave strpljivo,nek kuliraju krvozednog nobelovca,i,bice to sve ok....strpljenje je najbolje sada, jer,ako Rusi izgube strpljenje, u Berlinu ce se pricati Ruski..
zivi bili pa videli.

brasa

pre 9 godina

ko bre ovde koga za..... pa neki dan se ministar hvalio da su spremili 900 komada teskog naoruzanja iz rezervi isporucuju im madjari preko privatnih firmi nato avioni lete iz rumunskih baza koriste americke satelite za osmatranje u cem je problem onda verovano u tome sto se narod koji brani svoje kuce tesko moze pobediti

Dario

pre 9 godina

Ove treba dobro naprašiti i dati do znanja da se sa Rusima ne može zezati. Jedino tako Rusija može pokazati da je lider u regionu, ali i svetska sila. Pri tom bi malo i Poljake naprašio, čisto da ispitam kako NATO brani svoje članice, ali i da skrate jezik. To je jedino što USA razume. A brzo bi i podvili rep. Psihološki, to bi dobro delovalo na ostatak sveta, a svi bi to i jedva dočekali.

ema

pre 9 godina

@Crnogorac:
Crnogorac, kao i uvek crnogorski tupav (deda mi je iz Petnice pa imam pravo da budem kriticna prema njima)>
Rusi imaju vojsku u svim tim zemljama nabrojanim osim u Avganistanu. ALI, SAD ne moze da dodje do Avganistana bez Rusa, Rusi neki prolaz daju.

Ne lupaj majke ti. Neki dan na BBC-ju prica antiruska skroz o Moldaviji. Otisli tamo u deo gde su Rusi ovi napirili novinara najstrasnije. Cak i premijer Moldavije je vrlo uzdrzan bio i rakao da ne zele da budu protiv Rusije, vec da saradjuju i sa RU i sa EU. Sta ti nije jasno? Lenjost crnogorska pa ne moze ni da cita.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ovo ce biti prvi rat dobijen krompirom, jabukama, paradajzom itd. Kako? Pa videla EU da nema vajde od sankcija cim je dobila poljoprivredne kontra-sankcije i onda zna sta je ceka ako krene slucajno sa naoruzavanjem Kijeva!

A ako slucajno krompir ne pomogne pomoci ce zabrana uvoza automobila u Rusiju i gotovo, preko noci ce se naci resenje. SAD trenutno imaju svoj Majdan, EU ih vise nece nista pitati. Koja je to svetska sila tipa "u sve se mesa", a u svojoj sopstvenoj kuci mora da izvodi vojsku na ulice zbog nereda? I da ne bi zvucalo strasno izmislili poseban holivudski naziv "Nacionalna garda", tako da to zanosi na 'cuvanje nacije'. Meni vise lici na 'Naci gardu' jer cuva rezim koji je odavno ogrezao u zlocine svih vrsta, i u, i izvan SAD, a komanduju mu bogatasi iz senke.

El Nebulozo

pre 9 godina

Nece im zvanicno poslati pomoc ali ce ona ipak stici kod njih ilegalnim kanalima, kao i obicno. Pitanje je samo koliko je vec opreme stiglo do sada tako + tu je logistika koju pruzaju NATO i SAD, sateliti i druga obavestajna pomoc.

Лима

pre 9 godina

Само наиван човек може да поверује да после овога "позива" (НАТО је већ незванично тамо) Украјина неће бити банана под НАТО шапом и њихова нова колонија и јефтина радна снага.

Лима

pre 9 godina

Ал' вам се Кличко ус** у живот, сад кад вам Руси улете до Кијева а од Кијева на овамо НАТО па кад почну преко вас да се даве три гладне године има да се вратите у средњи век, добро моћи ћете боксом да се бавите и даље.

Mihailo

pre 9 godina

Svašta, zar nisu u onom silnom napredovanj već stigli do Urala i samim tim osvojili pogone UralVagonZavoda, Almaz-Anteja, Suhoja...
Ovi Ukri su najsmešniji čopor nesposobnjakovića koji se pojavio u periodu modernih ratova.

Zole

pre 9 godina

Veliki sam pristalica bio one stare Evrope do 90ih godina,ali ne mogu da verujem da je Evropa ovako nisko pala da Banderovac tj.Turcinov koji je sam sebe na ulici sa svojim banderovcima postavio sa predsednika skupstine moze da trazi vojnu pomoc za svoje nacifasisticke ideje i kako je uopste moguce da ovakve figure mogu da dobiju sansu da ovakve zahteve postavljaju.Pitam se kuda plovi ovaj brod.
(niki, 18. avgust 2014 16:13)

Sve moze dok se bori za njihove interese. Oni su sitne ribe, kao sto je i Tuđman bio. Iskoriste ih za svoje ciljeve koliko mogu a kad im vise ne trebaju samo ih sklone.

niki

pre 9 godina

Veliki sam pristalica bio one stare Evrope do 90ih godina,ali ne mogu da verujem da je Evropa ovako nisko pala da Banderovac tj.Turcinov koji je sam sebe na ulici sa svojim banderovcima postavio sa predsednika skupstine moze da trazi vojnu pomoc za svoje nacifasisticke ideje i kako je uopste moguce da ovakve figure mogu da dobiju sansu da ovakve zahteve postavljaju.Pitam se kuda plovi ovaj brod.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Питања за господина Турчинова или за оне који у Србији мисле као он и који подржавају кијевску хунту: 1) ко је зимус пуцао снајперима на Мајдану, јел то коначно разрјешено?, 2) ко је срушио малезијски авион? и 3)ко убија недужне цивиле у Донбасу?. Хвала на одговорима.

AlekS

pre 9 godina

Не разумем зашто. Ево јуче освојише Луганск а Доњецк само што нису. Зашто онда помоћ?
(Stanko, 18. avgust 2014 15:38)

Slusao sam Lavrova jutros na RT povodom sastanka sa francuskim, nemackim i ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, u Berlinu. Satanak je pokusaj da se zaustavi krvoprolice. Covek je jasno rekao da se bespotrebno gine i unistava infrastruktura Donjecka i Luganska, jer vojne pobede nece biti. A i Ukrajina ce morati sama da popravlja sve sto je porusila.

Crnogorac

pre 9 godina

Ostrvila se Rusija na manju državu, uobražavajući da je velika i jaka. I to nijesu smjeli da je napadnu kad je bila jedinstvena, nego onako k#r#inski, sačekali unutrašnju neslogu i razdor.

Slomili su zube na Avganistanu, Čečeniji, Japanu, u Prvom svjetskom, Krimskom i Hladnom ratu, pa će i ođe. NATO mora da se uplete i to riješi za 24 sata, kao i separatiste u Moldaviji i Gruziji.

Izdržite, pravoslavna braćo ukrajinska. Pobjeda je blizu.

Alex

pre 9 godina

To nije želja da se okončaju sukobi, već da se pobiju neprijatelji. Sukobi se okončavaju pregovorima, a ovo je molba da im se pomogne da unište protivnika. Ako vam je stvarno do prekida sukoba, nemojte da ucenjujete pobunjenike da se predaju, već sedite sa njima i vidite kakav je kompromis moguć.

Dusan Potezica

pre 9 godina

Molim?? Sta bi ovo trebalo da znaci,zar se Uk vojska nije izjasnila da je Lugansk zauzet a Donjeck samo sto nije pao??Gospodo kazete ovde da napredujete svaki dan,a na ruskim kanalima vesti o povlacenju trupa ukrajinske vojske,o gubitku tenkova,transportera,aviona…sta je istina ko pobedjuje ovde vi ili pro-ruski branioci koje zelite unistiti,vi neonacisti i ubice,prihvatite primirije i dopustite da narodu stigne humanitarna pomoc,ne potpaljuljte vatru ili ce ukrajina nestati u pepelu,dosta su rusi trpeli uvrede i ponizavanje …

Miroslav

pre 9 godina

Janukovic kao legitiman predsednik po Putinu je pozvao Ruse da udju na Krim.Porosenko isto tako ima pravo da pozove strane trupe da udju u njegovu zemlju.U cemu je sada problem,a kada je to Putin radio nije bio?

SMRT FASIZMU

pre 9 godina

Ne razumem zasto traze pomoc kad im ovako sjajno ide. Ako je verovati ukrajinskim zvanicnicima (citaj: fasistima koji su snajperima dosli na vlast), oni samo sto nisu osvojili ranije opkoljenu Moskvu.

mirko

pre 9 godina

Opet se ne izvestava o Fergusonu Misuri gde se policija izivljava nad novinarima jel ih snimaju sta rade Socijalne mreze pune a Serbiju u mraku kontrole od ovih I onih
https://www.youtube.com/watch?v=6lOuMQ-apd0 https://www.youtube.com/watch?v=iyz5yXenO90
.

Jovica

pre 9 godina

Ovo bre nije tacno. Ma nemoguce!! KGB patka garant. 100%. Otkud sad to odjednom kad objektivni Rojters javlja da Nacgarda na frontu nize uspeh za uspehom, i da je pitanje dana kada ce antiteroristicka operacija biti privedena kraju? Vojska juce oslobodila Luganjsk, drugo veliko uporiste terorista, Donjeck vec 20 dana je u potpunom okruzenju i samo sto nije oslobodjeno (valjda veceras oko 19:30 pada definitivno), pobunjenici trpe poraz za porazom, te su u konstantnom povlacenju. Neki dan je s lakocom unisteno 25 oklopnih vozila objektivno daleko jace ruske vojske, naocigled novinara Gardijana. Slavni Desni Sektor naprosto briljira i sprema se da povrati Krim sa kojeg Rusi u panici vec beze. I sad se nasao zli KGB da pusti buvu u cilju prikazivanja kijevske vlade kao nemocne i nesposobne u akciji ciscenja pobunjenika, pa im kao treba pomoc NATO pakta. E nece vam proci, znamo da je laz.
:)

drvobradi

pre 9 godina

Kao i ostali, pitam se sta ce mu pomoc kada po vestima dobija rat. Izuzev ako svesno ne zrtvuje svoju zemlju kao mamac za uvlacenje Rusije u oruzani sukob. U tom slucaju, Ukrajinci bi trebalo da im sude za veleizdaju.

Dragan

pre 9 godina

Evo pobedili su, samo što nisu. Ta vojna pomoć im je potrebna zbog vojne parade, sira i vojne muzike. A Putin je gubitnik, uvalili su mu Krim, uvaliće mu i novac za energente, a njima prozapadnim liberalima super ide.

Cisko

pre 9 godina

Julska ofanziva Kijeva na Novorusiju nije dovela do preokreta situacije i poraza snaga samoodbrane, i stavljanje Donjecka pod kontrolu Kijeva. Uprkos činjenici da je preduzet napor na angažmanu praktično svih postojećih snaga i rezerve, kijevske kaznene ekspedicije praktično su uspele da preuzmu kontrolu samo nad 6 rejona Donbasa. Pritom, nisu uspeli ostvariti osnovni cilj – okružiti Donjeck i izolovati ga od Rusije, stavljajući granicu pod kontrolu.

Za dve nedelje neprekidnih borbi, kijevski kažnjeni odredi pretrpeli su teške gubitke. U “južnom loncu” potpuno su razbijene dve mobilne brigade Oružanih Snaga Ukrajine (OSU) i dva bataljona Nacionalne garde, a same grupacije su razbijene i likvidirane. Na mnogim pravcima neprijatelj je odbačen uz značajne gubitke u tehnici. Tako da me ne iznenađuje zahtev za vojnom tehnikom Kijeva od Amerike, NATO pakta i EU.
Jasno je kao dan da od te pomoći nema ništa.

Sledeći zahtev Kijeva će biti verovatno vezan i za ljudsku podršku.

Od svega će dobiti hladnu zimu i nevidjenu recesiju u zemlji koja je davno bankrotirala.

gradot e nem

pre 9 godina

cekaj, Turcinove, zar vama ne ide sjajno na frontu? evo, Lugansk samo sto nije sedmi put oslobodjen? drugo, kakvo je to strano mesanje? kukate na Ruse koji se ne mesaju, a sami uvodite NATO? c, c, c

Stanko

pre 9 godina

Не разумем зашто. Ево јуче освојише Луганск а Доњецк само што нису. Зашто онда помоћ?

Milorad

pre 9 godina

Lojolina vojska kijevski unijati ( Čitaj: Rusi prevedeni na lopatu da se lopataju) traže pomoć od agencija krvave šape iz Vatikana: 1.) NATO 2.) EU 3.)USA, pomoć da ubijaju pravoslavne Ruse u veću slavu satane?!

Stanko

pre 9 godina

Не разумем зашто. Ево јуче освојише Луганск а Доњецк само што нису. Зашто онда помоћ?

gradot e nem

pre 9 godina

cekaj, Turcinove, zar vama ne ide sjajno na frontu? evo, Lugansk samo sto nije sedmi put oslobodjen? drugo, kakvo je to strano mesanje? kukate na Ruse koji se ne mesaju, a sami uvodite NATO? c, c, c

Лима

pre 9 godina

Ал' вам се Кличко ус** у живот, сад кад вам Руси улете до Кијева а од Кијева на овамо НАТО па кад почну преко вас да се даве три гладне године има да се вратите у средњи век, добро моћи ћете боксом да се бавите и даље.

AlekS

pre 9 godina

Не разумем зашто. Ево јуче освојише Луганск а Доњецк само што нису. Зашто онда помоћ?
(Stanko, 18. avgust 2014 15:38)

Slusao sam Lavrova jutros na RT povodom sastanka sa francuskim, nemackim i ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, u Berlinu. Satanak je pokusaj da se zaustavi krvoprolice. Covek je jasno rekao da se bespotrebno gine i unistava infrastruktura Donjecka i Luganska, jer vojne pobede nece biti. A i Ukrajina ce morati sama da popravlja sve sto je porusila.

niki

pre 9 godina

Veliki sam pristalica bio one stare Evrope do 90ih godina,ali ne mogu da verujem da je Evropa ovako nisko pala da Banderovac tj.Turcinov koji je sam sebe na ulici sa svojim banderovcima postavio sa predsednika skupstine moze da trazi vojnu pomoc za svoje nacifasisticke ideje i kako je uopste moguce da ovakve figure mogu da dobiju sansu da ovakve zahteve postavljaju.Pitam se kuda plovi ovaj brod.

Jovica

pre 9 godina

Ovo bre nije tacno. Ma nemoguce!! KGB patka garant. 100%. Otkud sad to odjednom kad objektivni Rojters javlja da Nacgarda na frontu nize uspeh za uspehom, i da je pitanje dana kada ce antiteroristicka operacija biti privedena kraju? Vojska juce oslobodila Luganjsk, drugo veliko uporiste terorista, Donjeck vec 20 dana je u potpunom okruzenju i samo sto nije oslobodjeno (valjda veceras oko 19:30 pada definitivno), pobunjenici trpe poraz za porazom, te su u konstantnom povlacenju. Neki dan je s lakocom unisteno 25 oklopnih vozila objektivno daleko jace ruske vojske, naocigled novinara Gardijana. Slavni Desni Sektor naprosto briljira i sprema se da povrati Krim sa kojeg Rusi u panici vec beze. I sad se nasao zli KGB da pusti buvu u cilju prikazivanja kijevske vlade kao nemocne i nesposobne u akciji ciscenja pobunjenika, pa im kao treba pomoc NATO pakta. E nece vam proci, znamo da je laz.
:)

Milorad

pre 9 godina

Lojolina vojska kijevski unijati ( Čitaj: Rusi prevedeni na lopatu da se lopataju) traže pomoć od agencija krvave šape iz Vatikana: 1.) NATO 2.) EU 3.)USA, pomoć da ubijaju pravoslavne Ruse u veću slavu satane?!

Alex

pre 9 godina

To nije želja da se okončaju sukobi, već da se pobiju neprijatelji. Sukobi se okončavaju pregovorima, a ovo je molba da im se pomogne da unište protivnika. Ako vam je stvarno do prekida sukoba, nemojte da ucenjujete pobunjenike da se predaju, već sedite sa njima i vidite kakav je kompromis moguć.

Mihailo

pre 9 godina

Svašta, zar nisu u onom silnom napredovanj već stigli do Urala i samim tim osvojili pogone UralVagonZavoda, Almaz-Anteja, Suhoja...
Ovi Ukri su najsmešniji čopor nesposobnjakovića koji se pojavio u periodu modernih ratova.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Питања за господина Турчинова или за оне који у Србији мисле као он и који подржавају кијевску хунту: 1) ко је зимус пуцао снајперима на Мајдану, јел то коначно разрјешено?, 2) ко је срушио малезијски авион? и 3)ко убија недужне цивиле у Донбасу?. Хвала на одговорима.

Лима

pre 9 godina

Само наиван човек може да поверује да после овога "позива" (НАТО је већ незванично тамо) Украјина неће бити банана под НАТО шапом и њихова нова колонија и јефтина радна снага.

Dusan Potezica

pre 9 godina

Molim?? Sta bi ovo trebalo da znaci,zar se Uk vojska nije izjasnila da je Lugansk zauzet a Donjeck samo sto nije pao??Gospodo kazete ovde da napredujete svaki dan,a na ruskim kanalima vesti o povlacenju trupa ukrajinske vojske,o gubitku tenkova,transportera,aviona…sta je istina ko pobedjuje ovde vi ili pro-ruski branioci koje zelite unistiti,vi neonacisti i ubice,prihvatite primirije i dopustite da narodu stigne humanitarna pomoc,ne potpaljuljte vatru ili ce ukrajina nestati u pepelu,dosta su rusi trpeli uvrede i ponizavanje …

SMRT FASIZMU

pre 9 godina

Ne razumem zasto traze pomoc kad im ovako sjajno ide. Ako je verovati ukrajinskim zvanicnicima (citaj: fasistima koji su snajperima dosli na vlast), oni samo sto nisu osvojili ranije opkoljenu Moskvu.

Dragan

pre 9 godina

Evo pobedili su, samo što nisu. Ta vojna pomoć im je potrebna zbog vojne parade, sira i vojne muzike. A Putin je gubitnik, uvalili su mu Krim, uvaliće mu i novac za energente, a njima prozapadnim liberalima super ide.

Cisko

pre 9 godina

Julska ofanziva Kijeva na Novorusiju nije dovela do preokreta situacije i poraza snaga samoodbrane, i stavljanje Donjecka pod kontrolu Kijeva. Uprkos činjenici da je preduzet napor na angažmanu praktično svih postojećih snaga i rezerve, kijevske kaznene ekspedicije praktično su uspele da preuzmu kontrolu samo nad 6 rejona Donbasa. Pritom, nisu uspeli ostvariti osnovni cilj – okružiti Donjeck i izolovati ga od Rusije, stavljajući granicu pod kontrolu.

Za dve nedelje neprekidnih borbi, kijevski kažnjeni odredi pretrpeli su teške gubitke. U “južnom loncu” potpuno su razbijene dve mobilne brigade Oružanih Snaga Ukrajine (OSU) i dva bataljona Nacionalne garde, a same grupacije su razbijene i likvidirane. Na mnogim pravcima neprijatelj je odbačen uz značajne gubitke u tehnici. Tako da me ne iznenađuje zahtev za vojnom tehnikom Kijeva od Amerike, NATO pakta i EU.
Jasno je kao dan da od te pomoći nema ništa.

Sledeći zahtev Kijeva će biti verovatno vezan i za ljudsku podršku.

Od svega će dobiti hladnu zimu i nevidjenu recesiju u zemlji koja je davno bankrotirala.

drvobradi

pre 9 godina

Kao i ostali, pitam se sta ce mu pomoc kada po vestima dobija rat. Izuzev ako svesno ne zrtvuje svoju zemlju kao mamac za uvlacenje Rusije u oruzani sukob. U tom slucaju, Ukrajinci bi trebalo da im sude za veleizdaju.

Dario

pre 9 godina

Ove treba dobro naprašiti i dati do znanja da se sa Rusima ne može zezati. Jedino tako Rusija može pokazati da je lider u regionu, ali i svetska sila. Pri tom bi malo i Poljake naprašio, čisto da ispitam kako NATO brani svoje članice, ali i da skrate jezik. To je jedino što USA razume. A brzo bi i podvili rep. Psihološki, to bi dobro delovalo na ostatak sveta, a svi bi to i jedva dočekali.

El Nebulozo

pre 9 godina

Nece im zvanicno poslati pomoc ali ce ona ipak stici kod njih ilegalnim kanalima, kao i obicno. Pitanje je samo koliko je vec opreme stiglo do sada tako + tu je logistika koju pruzaju NATO i SAD, sateliti i druga obavestajna pomoc.

Milan

pre 9 godina

Koliko sam razumeo od kolega Ukrajinaca iz Ukrajine svi gledaju da pobegnu odande bilo gde na zapad. Izgleda da je ova ratno huškačka ekipa iz Kijeva donela neki zakon po kojem su obavezni da se odazovu i da ratuju protiv Rusije (da baš tako piše u toj uredbi ili zakonu "protiv Rusije" ne protiv ruskih separatista, proruskih snaga ili kako već).

Novinari, dajte malo obaveštavajte o tome, reč o običnim ljudima u Ukrajini kojima nije do rata i koje baš briga da li će Lugansk biti nezavistan.

Čovek o kojem pričam je inače ukrajinac iz Luganska, kojem su njegovi srušili kuću, on je pobegao u zapadni deo Ukrajine i taman počeo nešto da radi, a ovi huškači sad hoće da ga mobilišu da ratuje protiv Rusije. Inače čovek nema niti jednu lošu reč za Ruse, pobegao je iz Luganska zbog rata i granatiranja.

ema

pre 9 godina

@Crnogorac:
Crnogorac, kao i uvek crnogorski tupav (deda mi je iz Petnice pa imam pravo da budem kriticna prema njima)>
Rusi imaju vojsku u svim tim zemljama nabrojanim osim u Avganistanu. ALI, SAD ne moze da dodje do Avganistana bez Rusa, Rusi neki prolaz daju.

Ne lupaj majke ti. Neki dan na BBC-ju prica antiruska skroz o Moldaviji. Otisli tamo u deo gde su Rusi ovi napirili novinara najstrasnije. Cak i premijer Moldavije je vrlo uzdrzan bio i rakao da ne zele da budu protiv Rusije, vec da saradjuju i sa RU i sa EU. Sta ti nije jasno? Lenjost crnogorska pa ne moze ni da cita.

Перча Контраш

pre 9 godina

„Kijev traži vojnu pomoć EU i NATO-a. Turčinov je naveo da je Ukrajini potrebna “prava pomoć”, uključujući moderno naoružanje, avijaciju, protivtenkovske sisteme i zalihe vojne opreme, prenela je agencija Itar tas“. Овај кијевски хунташ решио да уништи Украјину и дус и дибидус, да побије половину становништва који имају било какве везе са Русима и Русијом. Боље да је од евроамеричких нацифашиста тражио пешадинце, јер украјинска армија више не постоји, сви се разбежали као манастирске мачке, јер неће да ратују против себе! Остали су окорели фашисти и плаћеници из западних држава, који су концентрисани на југоистоку Украјине и ту ће бити њихово гробље, а не надомак Москве или Стаљинграда! НАТО-вска политичка и војна камарила врши притисак на Русију да не шаље оружје и војну опрему Русима у Украјини, а они отворено наоружавају хунту, јер им се указала јединствена прилика да поправе економско стање у својим државама! Узгред, покуповаће све вредно у Украјини и доћи ће до граница Русије, уколико се коначно не устроји Украјина која би била неутрална и федерализована и као тампон зона између Русије и земаља НАТО-пакта!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ovo ce biti prvi rat dobijen krompirom, jabukama, paradajzom itd. Kako? Pa videla EU da nema vajde od sankcija cim je dobila poljoprivredne kontra-sankcije i onda zna sta je ceka ako krene slucajno sa naoruzavanjem Kijeva!

A ako slucajno krompir ne pomogne pomoci ce zabrana uvoza automobila u Rusiju i gotovo, preko noci ce se naci resenje. SAD trenutno imaju svoj Majdan, EU ih vise nece nista pitati. Koja je to svetska sila tipa "u sve se mesa", a u svojoj sopstvenoj kuci mora da izvodi vojsku na ulice zbog nereda? I da ne bi zvucalo strasno izmislili poseban holivudski naziv "Nacionalna garda", tako da to zanosi na 'cuvanje nacije'. Meni vise lici na 'Naci gardu' jer cuva rezim koji je odavno ogrezao u zlocine svih vrsta, i u, i izvan SAD, a komanduju mu bogatasi iz senke.

Zole

pre 9 godina

Veliki sam pristalica bio one stare Evrope do 90ih godina,ali ne mogu da verujem da je Evropa ovako nisko pala da Banderovac tj.Turcinov koji je sam sebe na ulici sa svojim banderovcima postavio sa predsednika skupstine moze da trazi vojnu pomoc za svoje nacifasisticke ideje i kako je uopste moguce da ovakve figure mogu da dobiju sansu da ovakve zahteve postavljaju.Pitam se kuda plovi ovaj brod.
(niki, 18. avgust 2014 16:13)

Sve moze dok se bori za njihove interese. Oni su sitne ribe, kao sto je i Tuđman bio. Iskoriste ih za svoje ciljeve koliko mogu a kad im vise ne trebaju samo ih sklone.

mirko

pre 9 godina

Opet se ne izvestava o Fergusonu Misuri gde se policija izivljava nad novinarima jel ih snimaju sta rade Socijalne mreze pune a Serbiju u mraku kontrole od ovih I onih
https://www.youtube.com/watch?v=6lOuMQ-apd0 https://www.youtube.com/watch?v=iyz5yXenO90
.

Бацач пламена

pre 9 godina

"To naravno nije moguće. Znamo da NATO daje vojnu pomoć samo svojim članicama...''

Нисам знао да је ОВК била члан НАТО-а 1999. Баш сам необавештен. Хахахахаха, шта је НАТО, прпа, а?

nevski

pre 9 godina

Rekoh ja izvesnom Taras Buljbi pre neki dan,sacekajmo da se slegne prasina....Zdanovku drze Rusi,povratili su i "Lugansk",po ko zna koji put...
Da bi stigli do Kijeva potrebna je pomoc starijeg brata....ili nije,hm.....
Salu na stranu, sto duze Ukri(posprdan nalog za ukrajince)-sleng, budu "osvajali",mislim da ce sve vise u glib....gerilu niko nikad nije dobio,a,Rusi su izmislili partizanski nacin ratovanja....
Mislim da je krajnje vreme za pregovaracki sto,a posto su Rusi pametni,svoje treba da ostave u Ukrajini i da tako konstantno imaju bolesnika na aparatima u komsiluku...Iskreno,zao mi je sto je 70 posto pravoslavnih dozvolilo da ih vatikan prevesla uz pomoc unijata i katolika,ali,desava se.....
Rusi samo nek nastave strpljivo,nek kuliraju krvozednog nobelovca,i,bice to sve ok....strpljenje je najbolje sada, jer,ako Rusi izgube strpljenje, u Berlinu ce se pricati Ruski..
zivi bili pa videli.

El Dumo

pre 9 godina

Sad su se pro-nacisticki botovi sakrili a sutra kad opet objave da je Donjeck ''oslobodjen'' da je Lugansk po 27.put opkoljen ce izmileti kao zmije ispod kamena sa svojim komentarima. A istina je da od NATO i EU nece dobiti pomoc, mimo neke zastarele tehnike koje imaju na pretek i sami,iz zaostalih magacina iz nekadasnjih clanica istocnog bloka.

Nema vojnog resenja, niko ne moze da pobedi Rusiju, ni vojno ni ekonomski. Ide zima.

brasa

pre 9 godina

ko bre ovde koga za..... pa neki dan se ministar hvalio da su spremili 900 komada teskog naoruzanja iz rezervi isporucuju im madjari preko privatnih firmi nato avioni lete iz rumunskih baza koriste americke satelite za osmatranje u cem je problem onda verovano u tome sto se narod koji brani svoje kuce tesko moze pobediti

legionarjso

pre 9 godina

@ema
Nije on crnogorac..postoje crnogorci ( oni koji su srbi i oni koji se smatraju samo crnogorcima a svjesni su srpskih korijena )..a na drugoj strani imas razne montenigerse ( kao najprimitivniji oblik ),a za njima u drustvu razne bosnjake,albance,ove-one,koji se kako dje i po potrebi predstavljaju,ovdje su crnogorci,u Crnoj Gori su bosnjaci i albanci a crnogorci samo kad su izbori,a u Bosni i Albaniji kad odu u goste kod svojih,onda su dzudze i mudze..tako da se ne opterecuj i iskuliraj doticnog,lik je samo ostrascen i zaljubljen u Mila Djukanovica i on ovdje zapravo slijepo brani i zastupa njegove idiotske poteze vezane za ovu temu,od kojih se svi od reda ovamo,i srbi i crnogorci,stidimo do zemlje.

boki

pre 9 godina

po meni ,sve su ovo neke početne faze rata protiv Rusije,a neka medjufaza će biti Nato-u izgovor da udju u Ukrajinu,onda idu dalje...a šta će Rusija da uradi ,pa videćemo.Ta nato strategija je usavrsena na nama,i može da traje veoma dugo,pa otprilike dok se protivnik dobro ne oslabi

legalizovanje etnickog ciscenja

pre 9 godina

Za one grlate kojima nije jasno zasto se trazi pomoc...
U slucaju da NATO snage udju samovoljno u Ukrajinu onda je to invazija.
U slucaju da Ukrajina zove NATO da pomogne onda je to humanitarna i spasilacka misija.
U sustini daju legimitet stranim vojskama da koriste (okupiraju) njihovu zemlju.
Nije problem u vojnim operacijama, siguran sam da Ukrajina ima daaaleko vise vojske od branilaca/dobrovoljaca iz Rusije, vec je stvar u diplomatskim i pravnim sredstvima.

ganDra

pre 9 godina

Zuri im se jer rezultati istrage obaranja MH17 stizu polovinom septembra, Holandjani su objavili, kao i da na njima radi 800 strucnjaka.
(kisa, 18. avgust 2014 17:20)

Nikada nece ni objaviti rezultate istrage. Holandija,Belgija,Australija i Ukrajna su pre deset dana potpisali “Non-Disclosure Agreement” ! Sto znaci da bilo koja od drzave potpisnice sporazuma moze da stavi veto na objavljivanje zvanicanog izvestaja. Malezija za sada nije potpisala ali se vrsi znacajan pritisak da to i ucine. Rusija (Curkin) ce danas u UN da postavi to pitanje.

Miroslav

pre 9 godina

Janukovic kao legitiman predsednik po Putinu je pozvao Ruse da udju na Krim.Porosenko isto tako ima pravo da pozove strane trupe da udju u njegovu zemlju.U cemu je sada problem,a kada je to Putin radio nije bio?

Crnogorac

pre 9 godina

Ostrvila se Rusija na manju državu, uobražavajući da je velika i jaka. I to nijesu smjeli da je napadnu kad je bila jedinstvena, nego onako k#r#inski, sačekali unutrašnju neslogu i razdor.

Slomili su zube na Avganistanu, Čečeniji, Japanu, u Prvom svjetskom, Krimskom i Hladnom ratu, pa će i ođe. NATO mora da se uplete i to riješi za 24 sata, kao i separatiste u Moldaviji i Gruziji.

Izdržite, pravoslavna braćo ukrajinska. Pobjeda je blizu.

Бојан Илић

pre 9 godina

А неће те земље да се мешају, иако их пале Американци!
Кога змија уједе и црва се плаши! :-)

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 9 godina

Ukrajinci moraju da nauce da NATO i EU udaraju samo na slabije kao sto je Srbija, Irak I njima slicnih, ali na Rusiju, uh to je toliko jaka danas. Oni bi verovatno pregazila ceo svet. Zato postovani Ukrajinci, "use i u svoje kljuse", jer pomoci nece biti ni od kuda.

Crnogorac

pre 9 godina

@legionarjso

Sram te bilo tvojih laži i odricanja od sopstvenih korijena i pristajanja uz tuđe. Imaš pravo da budeš konvertit, ali na pljuvanje po sebi i svojima, nemaš nikakvo. To ogavno upinjanje da se odnarodi i ne bude Crnogorcem, to je najprimitivniji oblik života na Zemlji, drugačije se ne može nazvati. Stidi se zemlja tebe i takvih.

Crnogorac

pre 9 godina

Ostrvila se Rusija na manju državu, uobražavajući da je velika i jaka. I to nijesu smjeli da je napadnu kad je bila jedinstvena, nego onako k#r#inski, sačekali unutrašnju neslogu i razdor.

Slomili su zube na Avganistanu, Čečeniji, Japanu, u Prvom svjetskom, Krimskom i Hladnom ratu, pa će i ođe. NATO mora da se uplete i to riješi za 24 sata, kao i separatiste u Moldaviji i Gruziji.

Izdržite, pravoslavna braćo ukrajinska. Pobjeda je blizu.

Miroslav

pre 9 godina

Janukovic kao legitiman predsednik po Putinu je pozvao Ruse da udju na Krim.Porosenko isto tako ima pravo da pozove strane trupe da udju u njegovu zemlju.U cemu je sada problem,a kada je to Putin radio nije bio?

Milorad

pre 9 godina

Lojolina vojska kijevski unijati ( Čitaj: Rusi prevedeni na lopatu da se lopataju) traže pomoć od agencija krvave šape iz Vatikana: 1.) NATO 2.) EU 3.)USA, pomoć da ubijaju pravoslavne Ruse u veću slavu satane?!

Лима

pre 9 godina

Ал' вам се Кличко ус** у живот, сад кад вам Руси улете до Кијева а од Кијева на овамо НАТО па кад почну преко вас да се даве три гладне године има да се вратите у средњи век, добро моћи ћете боксом да се бавите и даље.

Stanko

pre 9 godina

Не разумем зашто. Ево јуче освојише Луганск а Доњецк само што нису. Зашто онда помоћ?

gradot e nem

pre 9 godina

cekaj, Turcinove, zar vama ne ide sjajno na frontu? evo, Lugansk samo sto nije sedmi put oslobodjen? drugo, kakvo je to strano mesanje? kukate na Ruse koji se ne mesaju, a sami uvodite NATO? c, c, c

Dario

pre 9 godina

Ove treba dobro naprašiti i dati do znanja da se sa Rusima ne može zezati. Jedino tako Rusija može pokazati da je lider u regionu, ali i svetska sila. Pri tom bi malo i Poljake naprašio, čisto da ispitam kako NATO brani svoje članice, ali i da skrate jezik. To je jedino što USA razume. A brzo bi i podvili rep. Psihološki, to bi dobro delovalo na ostatak sveta, a svi bi to i jedva dočekali.

niki

pre 9 godina

Veliki sam pristalica bio one stare Evrope do 90ih godina,ali ne mogu da verujem da je Evropa ovako nisko pala da Banderovac tj.Turcinov koji je sam sebe na ulici sa svojim banderovcima postavio sa predsednika skupstine moze da trazi vojnu pomoc za svoje nacifasisticke ideje i kako je uopste moguce da ovakve figure mogu da dobiju sansu da ovakve zahteve postavljaju.Pitam se kuda plovi ovaj brod.

SMRT FASIZMU

pre 9 godina

Ne razumem zasto traze pomoc kad im ovako sjajno ide. Ako je verovati ukrajinskim zvanicnicima (citaj: fasistima koji su snajperima dosli na vlast), oni samo sto nisu osvojili ranije opkoljenu Moskvu.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Питања за господина Турчинова или за оне који у Србији мисле као он и који подржавају кијевску хунту: 1) ко је зимус пуцао снајперима на Мајдану, јел то коначно разрјешено?, 2) ко је срушио малезијски авион? и 3)ко убија недужне цивиле у Донбасу?. Хвала на одговорима.

Jovica

pre 9 godina

Ovo bre nije tacno. Ma nemoguce!! KGB patka garant. 100%. Otkud sad to odjednom kad objektivni Rojters javlja da Nacgarda na frontu nize uspeh za uspehom, i da je pitanje dana kada ce antiteroristicka operacija biti privedena kraju? Vojska juce oslobodila Luganjsk, drugo veliko uporiste terorista, Donjeck vec 20 dana je u potpunom okruzenju i samo sto nije oslobodjeno (valjda veceras oko 19:30 pada definitivno), pobunjenici trpe poraz za porazom, te su u konstantnom povlacenju. Neki dan je s lakocom unisteno 25 oklopnih vozila objektivno daleko jace ruske vojske, naocigled novinara Gardijana. Slavni Desni Sektor naprosto briljira i sprema se da povrati Krim sa kojeg Rusi u panici vec beze. I sad se nasao zli KGB da pusti buvu u cilju prikazivanja kijevske vlade kao nemocne i nesposobne u akciji ciscenja pobunjenika, pa im kao treba pomoc NATO pakta. E nece vam proci, znamo da je laz.
:)

AlekS

pre 9 godina

Не разумем зашто. Ево јуче освојише Луганск а Доњецк само што нису. Зашто онда помоћ?
(Stanko, 18. avgust 2014 15:38)

Slusao sam Lavrova jutros na RT povodom sastanka sa francuskim, nemackim i ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, u Berlinu. Satanak je pokusaj da se zaustavi krvoprolice. Covek je jasno rekao da se bespotrebno gine i unistava infrastruktura Donjecka i Luganska, jer vojne pobede nece biti. A i Ukrajina ce morati sama da popravlja sve sto je porusila.

ema

pre 9 godina

@Crnogorac:
Crnogorac, kao i uvek crnogorski tupav (deda mi je iz Petnice pa imam pravo da budem kriticna prema njima)>
Rusi imaju vojsku u svim tim zemljama nabrojanim osim u Avganistanu. ALI, SAD ne moze da dodje do Avganistana bez Rusa, Rusi neki prolaz daju.

Ne lupaj majke ti. Neki dan na BBC-ju prica antiruska skroz o Moldaviji. Otisli tamo u deo gde su Rusi ovi napirili novinara najstrasnije. Cak i premijer Moldavije je vrlo uzdrzan bio i rakao da ne zele da budu protiv Rusije, vec da saradjuju i sa RU i sa EU. Sta ti nije jasno? Lenjost crnogorska pa ne moze ni da cita.

Zole

pre 9 godina

Veliki sam pristalica bio one stare Evrope do 90ih godina,ali ne mogu da verujem da je Evropa ovako nisko pala da Banderovac tj.Turcinov koji je sam sebe na ulici sa svojim banderovcima postavio sa predsednika skupstine moze da trazi vojnu pomoc za svoje nacifasisticke ideje i kako je uopste moguce da ovakve figure mogu da dobiju sansu da ovakve zahteve postavljaju.Pitam se kuda plovi ovaj brod.
(niki, 18. avgust 2014 16:13)

Sve moze dok se bori za njihove interese. Oni su sitne ribe, kao sto je i Tuđman bio. Iskoriste ih za svoje ciljeve koliko mogu a kad im vise ne trebaju samo ih sklone.

Dusan Potezica

pre 9 godina

Molim?? Sta bi ovo trebalo da znaci,zar se Uk vojska nije izjasnila da je Lugansk zauzet a Donjeck samo sto nije pao??Gospodo kazete ovde da napredujete svaki dan,a na ruskim kanalima vesti o povlacenju trupa ukrajinske vojske,o gubitku tenkova,transportera,aviona…sta je istina ko pobedjuje ovde vi ili pro-ruski branioci koje zelite unistiti,vi neonacisti i ubice,prihvatite primirije i dopustite da narodu stigne humanitarna pomoc,ne potpaljuljte vatru ili ce ukrajina nestati u pepelu,dosta su rusi trpeli uvrede i ponizavanje …

Cisko

pre 9 godina

Julska ofanziva Kijeva na Novorusiju nije dovela do preokreta situacije i poraza snaga samoodbrane, i stavljanje Donjecka pod kontrolu Kijeva. Uprkos činjenici da je preduzet napor na angažmanu praktično svih postojećih snaga i rezerve, kijevske kaznene ekspedicije praktično su uspele da preuzmu kontrolu samo nad 6 rejona Donbasa. Pritom, nisu uspeli ostvariti osnovni cilj – okružiti Donjeck i izolovati ga od Rusije, stavljajući granicu pod kontrolu.

Za dve nedelje neprekidnih borbi, kijevski kažnjeni odredi pretrpeli su teške gubitke. U “južnom loncu” potpuno su razbijene dve mobilne brigade Oružanih Snaga Ukrajine (OSU) i dva bataljona Nacionalne garde, a same grupacije su razbijene i likvidirane. Na mnogim pravcima neprijatelj je odbačen uz značajne gubitke u tehnici. Tako da me ne iznenađuje zahtev za vojnom tehnikom Kijeva od Amerike, NATO pakta i EU.
Jasno je kao dan da od te pomoći nema ništa.

Sledeći zahtev Kijeva će biti verovatno vezan i za ljudsku podršku.

Od svega će dobiti hladnu zimu i nevidjenu recesiju u zemlji koja je davno bankrotirala.

Mihailo

pre 9 godina

Svašta, zar nisu u onom silnom napredovanj već stigli do Urala i samim tim osvojili pogone UralVagonZavoda, Almaz-Anteja, Suhoja...
Ovi Ukri su najsmešniji čopor nesposobnjakovića koji se pojavio u periodu modernih ratova.

Лима

pre 9 godina

Само наиван човек може да поверује да после овога "позива" (НАТО је већ незванично тамо) Украјина неће бити банана под НАТО шапом и њихова нова колонија и јефтина радна снага.

Перча Контраш

pre 9 godina

„Kijev traži vojnu pomoć EU i NATO-a. Turčinov je naveo da je Ukrajini potrebna “prava pomoć”, uključujući moderno naoružanje, avijaciju, protivtenkovske sisteme i zalihe vojne opreme, prenela je agencija Itar tas“. Овај кијевски хунташ решио да уништи Украјину и дус и дибидус, да побије половину становништва који имају било какве везе са Русима и Русијом. Боље да је од евроамеричких нацифашиста тражио пешадинце, јер украјинска армија више не постоји, сви се разбежали као манастирске мачке, јер неће да ратују против себе! Остали су окорели фашисти и плаћеници из западних држава, који су концентрисани на југоистоку Украјине и ту ће бити њихово гробље, а не надомак Москве или Стаљинграда! НАТО-вска политичка и војна камарила врши притисак на Русију да не шаље оружје и војну опрему Русима у Украјини, а они отворено наоружавају хунту, јер им се указала јединствена прилика да поправе економско стање у својим државама! Узгред, покуповаће све вредно у Украјини и доћи ће до граница Русије, уколико се коначно не устроји Украјина која би била неутрална и федерализована и као тампон зона између Русије и земаља НАТО-пакта!

Dragan

pre 9 godina

Evo pobedili su, samo što nisu. Ta vojna pomoć im je potrebna zbog vojne parade, sira i vojne muzike. A Putin je gubitnik, uvalili su mu Krim, uvaliće mu i novac za energente, a njima prozapadnim liberalima super ide.

drvobradi

pre 9 godina

Kao i ostali, pitam se sta ce mu pomoc kada po vestima dobija rat. Izuzev ako svesno ne zrtvuje svoju zemlju kao mamac za uvlacenje Rusije u oruzani sukob. U tom slucaju, Ukrajinci bi trebalo da im sude za veleizdaju.

legionarjso

pre 9 godina

@ema
Nije on crnogorac..postoje crnogorci ( oni koji su srbi i oni koji se smatraju samo crnogorcima a svjesni su srpskih korijena )..a na drugoj strani imas razne montenigerse ( kao najprimitivniji oblik ),a za njima u drustvu razne bosnjake,albance,ove-one,koji se kako dje i po potrebi predstavljaju,ovdje su crnogorci,u Crnoj Gori su bosnjaci i albanci a crnogorci samo kad su izbori,a u Bosni i Albaniji kad odu u goste kod svojih,onda su dzudze i mudze..tako da se ne opterecuj i iskuliraj doticnog,lik je samo ostrascen i zaljubljen u Mila Djukanovica i on ovdje zapravo slijepo brani i zastupa njegove idiotske poteze vezane za ovu temu,od kojih se svi od reda ovamo,i srbi i crnogorci,stidimo do zemlje.

Alex

pre 9 godina

To nije želja da se okončaju sukobi, već da se pobiju neprijatelji. Sukobi se okončavaju pregovorima, a ovo je molba da im se pomogne da unište protivnika. Ako vam je stvarno do prekida sukoba, nemojte da ucenjujete pobunjenike da se predaju, već sedite sa njima i vidite kakav je kompromis moguć.

Milan

pre 9 godina

Koliko sam razumeo od kolega Ukrajinaca iz Ukrajine svi gledaju da pobegnu odande bilo gde na zapad. Izgleda da je ova ratno huškačka ekipa iz Kijeva donela neki zakon po kojem su obavezni da se odazovu i da ratuju protiv Rusije (da baš tako piše u toj uredbi ili zakonu "protiv Rusije" ne protiv ruskih separatista, proruskih snaga ili kako već).

Novinari, dajte malo obaveštavajte o tome, reč o običnim ljudima u Ukrajini kojima nije do rata i koje baš briga da li će Lugansk biti nezavistan.

Čovek o kojem pričam je inače ukrajinac iz Luganska, kojem su njegovi srušili kuću, on je pobegao u zapadni deo Ukrajine i taman počeo nešto da radi, a ovi huškači sad hoće da ga mobilišu da ratuje protiv Rusije. Inače čovek nema niti jednu lošu reč za Ruse, pobegao je iz Luganska zbog rata i granatiranja.

El Dumo

pre 9 godina

Sad su se pro-nacisticki botovi sakrili a sutra kad opet objave da je Donjeck ''oslobodjen'' da je Lugansk po 27.put opkoljen ce izmileti kao zmije ispod kamena sa svojim komentarima. A istina je da od NATO i EU nece dobiti pomoc, mimo neke zastarele tehnike koje imaju na pretek i sami,iz zaostalih magacina iz nekadasnjih clanica istocnog bloka.

Nema vojnog resenja, niko ne moze da pobedi Rusiju, ni vojno ni ekonomski. Ide zima.

El Nebulozo

pre 9 godina

Nece im zvanicno poslati pomoc ali ce ona ipak stici kod njih ilegalnim kanalima, kao i obicno. Pitanje je samo koliko je vec opreme stiglo do sada tako + tu je logistika koju pruzaju NATO i SAD, sateliti i druga obavestajna pomoc.

nevski

pre 9 godina

Rekoh ja izvesnom Taras Buljbi pre neki dan,sacekajmo da se slegne prasina....Zdanovku drze Rusi,povratili su i "Lugansk",po ko zna koji put...
Da bi stigli do Kijeva potrebna je pomoc starijeg brata....ili nije,hm.....
Salu na stranu, sto duze Ukri(posprdan nalog za ukrajince)-sleng, budu "osvajali",mislim da ce sve vise u glib....gerilu niko nikad nije dobio,a,Rusi su izmislili partizanski nacin ratovanja....
Mislim da je krajnje vreme za pregovaracki sto,a posto su Rusi pametni,svoje treba da ostave u Ukrajini i da tako konstantno imaju bolesnika na aparatima u komsiluku...Iskreno,zao mi je sto je 70 posto pravoslavnih dozvolilo da ih vatikan prevesla uz pomoc unijata i katolika,ali,desava se.....
Rusi samo nek nastave strpljivo,nek kuliraju krvozednog nobelovca,i,bice to sve ok....strpljenje je najbolje sada, jer,ako Rusi izgube strpljenje, u Berlinu ce se pricati Ruski..
zivi bili pa videli.

mirko

pre 9 godina

Opet se ne izvestava o Fergusonu Misuri gde se policija izivljava nad novinarima jel ih snimaju sta rade Socijalne mreze pune a Serbiju u mraku kontrole od ovih I onih
https://www.youtube.com/watch?v=6lOuMQ-apd0 https://www.youtube.com/watch?v=iyz5yXenO90
.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ovo ce biti prvi rat dobijen krompirom, jabukama, paradajzom itd. Kako? Pa videla EU da nema vajde od sankcija cim je dobila poljoprivredne kontra-sankcije i onda zna sta je ceka ako krene slucajno sa naoruzavanjem Kijeva!

A ako slucajno krompir ne pomogne pomoci ce zabrana uvoza automobila u Rusiju i gotovo, preko noci ce se naci resenje. SAD trenutno imaju svoj Majdan, EU ih vise nece nista pitati. Koja je to svetska sila tipa "u sve se mesa", a u svojoj sopstvenoj kuci mora da izvodi vojsku na ulice zbog nereda? I da ne bi zvucalo strasno izmislili poseban holivudski naziv "Nacionalna garda", tako da to zanosi na 'cuvanje nacije'. Meni vise lici na 'Naci gardu' jer cuva rezim koji je odavno ogrezao u zlocine svih vrsta, i u, i izvan SAD, a komanduju mu bogatasi iz senke.

legalizovanje etnickog ciscenja

pre 9 godina

Za one grlate kojima nije jasno zasto se trazi pomoc...
U slucaju da NATO snage udju samovoljno u Ukrajinu onda je to invazija.
U slucaju da Ukrajina zove NATO da pomogne onda je to humanitarna i spasilacka misija.
U sustini daju legimitet stranim vojskama da koriste (okupiraju) njihovu zemlju.
Nije problem u vojnim operacijama, siguran sam da Ukrajina ima daaaleko vise vojske od branilaca/dobrovoljaca iz Rusije, vec je stvar u diplomatskim i pravnim sredstvima.

Бојан Илић

pre 9 godina

А неће те земље да се мешају, иако их пале Американци!
Кога змија уједе и црва се плаши! :-)

Crnogorac

pre 9 godina

@legionarjso

Sram te bilo tvojih laži i odricanja od sopstvenih korijena i pristajanja uz tuđe. Imaš pravo da budeš konvertit, ali na pljuvanje po sebi i svojima, nemaš nikakvo. To ogavno upinjanje da se odnarodi i ne bude Crnogorcem, to je najprimitivniji oblik života na Zemlji, drugačije se ne može nazvati. Stidi se zemlja tebe i takvih.

boki

pre 9 godina

po meni ,sve su ovo neke početne faze rata protiv Rusije,a neka medjufaza će biti Nato-u izgovor da udju u Ukrajinu,onda idu dalje...a šta će Rusija da uradi ,pa videćemo.Ta nato strategija je usavrsena na nama,i može da traje veoma dugo,pa otprilike dok se protivnik dobro ne oslabi

Бацач пламена

pre 9 godina

"To naravno nije moguće. Znamo da NATO daje vojnu pomoć samo svojim članicama...''

Нисам знао да је ОВК била члан НАТО-а 1999. Баш сам необавештен. Хахахахаха, шта је НАТО, прпа, а?

ganDra

pre 9 godina

Zuri im se jer rezultati istrage obaranja MH17 stizu polovinom septembra, Holandjani su objavili, kao i da na njima radi 800 strucnjaka.
(kisa, 18. avgust 2014 17:20)

Nikada nece ni objaviti rezultate istrage. Holandija,Belgija,Australija i Ukrajna su pre deset dana potpisali “Non-Disclosure Agreement” ! Sto znaci da bilo koja od drzave potpisnice sporazuma moze da stavi veto na objavljivanje zvanicanog izvestaja. Malezija za sada nije potpisala ali se vrsi znacajan pritisak da to i ucine. Rusija (Curkin) ce danas u UN da postavi to pitanje.

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 9 godina

Ukrajinci moraju da nauce da NATO i EU udaraju samo na slabije kao sto je Srbija, Irak I njima slicnih, ali na Rusiju, uh to je toliko jaka danas. Oni bi verovatno pregazila ceo svet. Zato postovani Ukrajinci, "use i u svoje kljuse", jer pomoci nece biti ni od kuda.

brasa

pre 9 godina

ko bre ovde koga za..... pa neki dan se ministar hvalio da su spremili 900 komada teskog naoruzanja iz rezervi isporucuju im madjari preko privatnih firmi nato avioni lete iz rumunskih baza koriste americke satelite za osmatranje u cem je problem onda verovano u tome sto se narod koji brani svoje kuce tesko moze pobediti