Subota, 16.08.2014.

16:58

Konvoj još stoji, u UKR alarmantno

Konvoj ruskih kamiona u kojima je, kako tvrdi Moskva, humnitarna pomoć za stanovništvo istočne Ukrajine i dalje stoji u Rusiji, nekoliko kilometara od granice.

Izvor: Beta

Konvoj još stoji, u UKR alarmantno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Nikako

pre 9 godina

Ovo je najgori poraz Ukrajine u informacijskom ratu. Rusi pokazuju kako nisu nasilni i kako su spremni cekati dozvolu Ukrajine da udju, kako postuju ukrajinski suverenitet i integritet i na kraju Ukrajinci su posle arlaukanja i spinovanja morali priznati da je ruski konvoj humanitarni. Ko je tu sebe potkopao? Rusi ili Ukrajinci? Ko ce vise verovati Ukrajincima? Halo, tesko je Ruse nadigrati i nikako ih ne treba potcenjivati, jer sve i da doturaju vojnu pomoc i da ne postuju integritet Ukrajine dokaza nema, sve zapadne price polako padaju u vodu, a Rusija se smeska kao Mona Liza.

Ko se boji vuka jos

pre 9 godina

@tojanski konj Guardian je imao dobar clanak i intervju sa ovim vozacima. Dosta slika itd. Uglavnom jesu vojnici i to ne kriju ali kako slike pokazuju i sam Guardian novinar kaze daleko su od specijalaca. U tekstu kaze da su, karikiram, svi sa stomacima i on veruje da su jednostavno obicni vojnici vozaci. Ukrajina ima svoje razloge zasto ne dozvoljava ovaj konvoj. Uostalom to je njihova drzava i mogu da puste ili ne puste koga hoce. Jednostavno im se pruzila prilika da Ruse postave na svoje mesto i malo ih potcenjuju. Inicijalno su im verovatno rekli da nema problema za konvoj i kada su Rusi krenuli uz svu pompu oni su ih zaustavili i potcenjuju ih. Mislim da su im Rusi malo naleteli na informacionu rudu. Rusi su njih dovoljno potcenjivali na pocetku. Ukrajina je malo dosla sebi nakon 4 meseca, Amerika im je pomogla da stanu na noge i poceli su da se ponasaju kao ozbiljna drzava koja se ne plasi veceg komsije. To sada i pokazuju i vracaju Rusima istom merom. Nalozili su ih da pokrenu konvoj samo da bi to iskoristili za potcenjivanje Rusije i Putina.

dragon

pre 9 godina

[@ boki 16 august 2014]
Boki da tebi netko iz drugog mesta kaze,dat cu ti novaca I ucinit ti zivot luksuznijim,ali zato trebas da ubijes brata,sestru I decu sigurno ti to nebi ucinio.E vidi kijev je ponudu Amera I EU prihvatio pa krenuo da ubija svoj narod.Tko je u tom slucaju najvise kriv?.

goran

pre 9 godina

Dvolični licemerni Ukrajinci...sramota kako prkose Rusima dok ih Amerikanci huškaju,kad bude došlo do haosa,Amerikanci će ih ostaviti na cedilu...

nevski

pre 9 godina

U Ukrajini totalna ludnica,nacista Jaros iz desnog sektora postavio ultimatum Porosenku, trazi cova MUP. Kaze,ako ne dobije,povlaci svoje sa fronta i krece mars na Kijev. Nezvanicno se vec prica da ce ga obamin prasenko proglasiti za teroristu a sektor za teroristicku organizaciju.....znace se sve za dva dana...imamo novog Musolinija u najavi.....A krive Ruse sa istoka sto nece s njima u istu drzavu. Elem,u Harkovskom,Zaporoskom i Nikolajevskom regionu se polako pale ruske celije,partizani malo malo pa dignu nekog lokalnog fasistu u vazduh,na istoku borbe, ako se u Kijevu zakuva za koji dan,pitanje ce biti i ko ce vladati u Kijevu....
Nisam pametan,ali,ako se ukri krenu klati medjusobno,putin je zasluzio orden ni kriv ni duzan,za taktiku strpljen,spasen.....ili ne...jer,ovolika uzdrzanost mi otpocetka mirise na Ruskog trojanca u Kijevu,pre dva meseca sam bacio komentar na tu temu.....A ameri....mislim da ce to biti nevidjen debakl.......

tojanski konj

pre 9 godina

280 šlepera = 280 vozača + 280 suvozača = 560 specijalaca tj. čitav bataljon koji ima veću snagu od brigade, ako ne čak i od puka obične ukrajinske vojske sačinjene od golobradih regruta i rezervista. Ako ubace njih, oni će čas posla pripremiti teren za bezbedan ulazak tenkova i regularnih ruskih trupa.

svet

pre 9 godina

@(Blago vama, 16. avgust 2014 19:46)
Zavisi šta je po tebi normalna država.Iz ovoga što si napisao vidi da ne znaš šta znači reč rusofil, šta se pod tim terminom podrazumeva, a ne znaš ništa ni o ruskoj kulturi, civilizaciji, umetnosti itd. Ovde nije reč o ljubavi prema "komunjarama" nego o stavu prema jednoj veoma ozbiljnoj političkoj krizi, a ko je za to kriv- tek će se saznati, zar to mora biti Rusija? Šta misliš- da li se Amerika ponaša nasilno i trenira strogoću nad slabijima? Da li je sve što rade "normalne zemlje" pravedno? Da li samo zato što je neko moćan, u svetu treba da vlada jednoumlje?

Sale7

pre 9 godina

Амери навукли Русе да дотерају камионе до границе (Украјинци дали дозволу за прелазак границе пре пар дана) а сада рекли Укрима да им не дају даље, чисто да би понижавали Русе пред целим светом - "толика сила а не сме да пребаци хуманитарну помоћ својим сународницима". Тако и треба Путину када то није решио на време за 5 дана и спречио оволике жртве а санкције је свакако попио (и још ће попити) све као да је и умарширао у Кијев а пут до тамо преорао Искандерима. Ништа Руси нису научили из нашег искуства на које се толико позивају претходних месеци.

boki

pre 9 godina

meni samo žao ljudi,ginu nepotrebno,po meni jedini pravi krivci su Ameri,čas posla izazovu bratoubilacki rat,kao oni brinu za nekoga,za nečiju demokratiju,ma boli ih d...

Bradonja

pre 9 godina

Ko zna šta se tamo stvarno dešava. Mi znamo samo ono sto nam plasiraju mediji, a dobro nam je poznato šta su sve pisali I kako su ostatku sveta izveštavali kad je kod nas bila ista situacija. Jednostavno medijima na globalnom nivou vise ništa ne verujem.

Kontrabanda

pre 9 godina

Pa vest se vrti vec sat vremena i na sajtu kijevske vlade da je Ukrajina potvrdila da je rec o humanitarnom konvoju. I nije situacija tako alarmantna. Daleko od toga.

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Možemo da navijamo za ove ili one, da izmišljamo gluposti, ali to nema veze sa realnošću. Da li je iko bar prokomentarisao, da je poslednju izjavu Putin dao na Jalti, pre dva dana??? Da li je iko, ko ima iole "mozga" shvatio šta znači "poruka sa Jalte"??? Treba uvek "biti na zemlji", da bi se išta razumelo, pogotovu u ovoj "šahovskoj partiji". Pozdrav!!!

Kao neupućen

pre 9 godina

Vidim ja da će neko da se smrzava sledeće zime, još ako bude i da pingvini padaju u nesvest, neće pomoći ni 5-6 nuklearki da se nwki ogreju. Ovo razvlačenje mi na to miriše. A ameri će iz toplih domova da preko CNN-a gledaju humanitarnu katastrofu miliona. A onda će biti krivi oni što nedaju gas. Ma sveveć viđeno

Рајвоса

pre 9 godina

Ово је најновије руско оружје. Једним притиском на дугме камион се претвара у смртоносни тенк, а конзерве се трансформишу у панцирну муницију.

Laza

pre 9 godina

Baš dobro što je "premijer" pod navodnicima, i što je republika "samoproglašena".

Pretpostavljam da isto tako pišete i u vestima s Kosova.

RedZmaja

pre 9 godina

Cisto da bude jasno, ni jedna armija na svetu ne ulazi u ratnu zonu na nacin koji Ukrajinci opisuju, vezano za konvoj koji je navodno unisten. Redosled koraka je drugaciji, te se radi o nerealnim izjavama.

Molio bih Pro... i .....fobe da malo olade, postalo je neizdrzljivo. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali bi bilo pristojno da prestane hipnoza tipa KGB/Iluminati i razne nebulozne analize vojne tehnike.

Valjda svi vidimo da je informativni rat u toku, tesko da mozemo da zakljucujemo samo na osnovu jednog izvora.

I dobro, koji su konkretni benefiti za Srbiju od pobede Ukrajine nad nekim separatistima, ili osvajanja Kijeva? Hocemo li bolje ziveti? Hoce li nam neko vratiti nasu teritoriju?

Svoja avlija se prvo gleda, ne brinite za stepe....

Blago vama

pre 9 godina

Kao po obicaju rusofili jedino mogu da procesiraju propagandu kao jedinu istinu. Mnogo se palite a rezultat se vec zna izolacija I povratak na kolhoze I bedu. Uvek cu se "divoti" ljudima kojima je Rusija primer bilo cega, kako se ne odusevljavate nekom normalnom drzavom, kao Norveskom, Japanom pa I Kinom, a ne komunjaram najgore vrste, KGB liderima.

čika Velja

pre 9 godina

Kao da gledam.. Ima negde duboooko na teritoriji Ukrajine da namontiraju par takvih kamiona i d naguraju naoruzanje ispod krompira. Mislim d je doslo vreme da šumar udje u šumu i rastera sve kucama..

levac

pre 9 godina

Pa zar pobunjenici jos drze te polozaje,pa sad treba da im se da neka pomoc.A Rusija bi da im malo olaksa da dobiju krila.Srrasno je sta Rusima pada napamet.

Mare,NS

pre 9 godina

Evo resenja:
Uvesti zonu zabranu letova iznad Ukrajine,koju ce kontrolisati Crvena armija,kao neutralna u ovom sukobu!Napraviti vazdusni most,kojim ce biti dostavljana pomoc civilnom stanovnistvu,u opkoljenim podrucjima!Pomoc ce naravno,kontrolisati i dostavljati Crvena amija,koja je garant da nista drugo,sem humanitarne pomoci nece biti isporuceno!

PS.Znam da vam ovo deluje suludo!Ali upravo smo takva objasnjenja(suluda) slusali,za vreme rata u BiH,Libiji,Iraku...!Samo umesto Crvena armija citaj NATO!Da li vam je tada delovalo suludo?Naravno,ali su se belosvetski "uterivaci demokratije",podsmevali celom svetu!Vreme je da budu kaznjeni,jer su i ovo ludilo upravo oni izazvali!
Po(t)rosenko i svita americkih poltrona iz Kijeva,na kraju ce morati da polozi racune svom narodu.Ukrajinskom!

Smarty

pre 9 godina

Pisah vise puta na ovu temu, ali ne znam razlog za neobjavljivanje?
Dakle, Rusi su ponudili "castan izlaz" Americi (Ukrajina se tu od pocetka nista ne pita), pristajuci na uslove "suverene" Ukrajine. Konvoj ce uci, ovako ili onako, Rusija je krenula ozbiljno, jer nije doterala 300 slepera od Moskve do granice da bi ih setala.
Na potezu je zapad, a oni se debelo preznojavaju. Amerika bi rado da ratuje "do zadnjeg ukrajinca", ali izgleda da su Ukrjinci sve manje raspolozeni za ozbiljan rat, bas kao i Evropa. Kad se saberu poslednji "uspesi" USA - pustanje Iraka "niz vodu", podvili su rep kod Sirije, ako se i u Ukrajini povuku, kako ce EU da ih nadalje slepo slusa? Evropa pogotovo ne zeli dublji sukob Rusijom, dakle, konvoj ce sigurno uci, ali sam misljenja da ih vise muci pitanje kako da ga obezbede kada ga prihvate, jer ce se uvek naci neki debil zaslepljen mrznjom, a Rusi nisu Malezijci...

Petar

pre 9 godina

Ne znam šta da mislim. Mi javljamo da da pobunjenici gube, odem na ruskaja vesna ili na anna news ili na neke youtube kanale i vidim spržene ukrajinske vojnike, vozila i borbena sredstva. Nisam pametan kakva je prava situacija tamo.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Zamislite za trenutak kakva bi reakcija svetskih medija bila da je Srbija pokusala da spreci humanitarnu pomoc civilima u Bosni ili Kosovu? Moje postovanje ukrajinskih vlasti je ravno nuli. Ovakve nitkove svet odavno nije video ali zapadu ipak odgovara da ih podrzava.

gorca

pre 9 godina

"Kako tvrdi Moskva". Pa sta bi drugo bilo? Da se nisu specijalci sakrili u konzervama pasulja sakrili? Sadrzaj su pregledali i ukrajinski granicari, Crveni krst i OEBS da ne pominjemo.
Stoje kamioni zato sto Kijev bas briga za ljude na istoku. Ne zato sto Moskva tvrdi da je pomoc a u stvari su topovi u mleku za bebe.

Lav

pre 9 godina

Da li moze neko da nam javi sta s desava u Kijevu? Bataljoni na Majdanu su se okrenuli jedni protiv drugih. Ponovo gore gume, naoruzani odredi nocu upadaju u okolne zgrade, okupiraju restorane..

Purger

pre 9 godina

Pre oko nedelju dana, spominjala se ruska pomoc od 2000 tona u 280 kamiona.
Juce u popodnevnim vestima, na B92 spominje se ruska pomoc od oko 800 tona (i druga sredstva informisanja su objavila ovu vest). Sada se pominje ruska pomoc u oko 200 kamiona koja ceka 30km od granice na ruskoj teritoriji... Gde su onih 1200 tona? I sta je u stvari tih 1200 tona? 280 kamiona minus oko 200, je oko 70-80. Nije li objavljeno da je nocas ukrajinska vojska unistila oko 70 oklopnih vozila ruske vojske na svojoj teritoriji??? A ko zna sta li je u ovih oko 200 kamiona? Konzerve sa hranom za bebe, pelene... sta je u stvari u tim pakovanjima? Rusima ne verujem ni rec!!!

graditelj

pre 9 godina

Pa bre, nece humanitarnom misijom pred ocima celog sveta da doturaju oruzje. Postoje drugi putevi za tu rabotu.

Ovo je nista drugo do zamazivanja ociju zapadne javnosti sa jednim ciljem, da se Rusi predstave u sto gorem svetlu.

Бојан Илић

pre 9 godina

А ако је све регуларно са помоћи, шта онда?!
Шта ако неко умре коме је то преко потребно док се води "висока политика"?!
Ову муку неко треба дебело да плати!
Подршка руској браћи у Украјини!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Sad ce NATO napasti Rusiju na osnovu izmisljenog vojnog konvoja, koga je "unistila" UKR vojska? A sta bi sa MH17 i snajperistima na Majdanu, kako to da Zapad ne istrazi to, posto je bastion istine i pravde?

zum

pre 9 godina

Ovi ukrajinci ko deca.....ili ratujte ili sadite papriku ili ti sta vec.Te im Rusi oborise kao putnicki avion,pa kao snabdevaju oruzijem pobunjenike,prebacivanje teske mehanizacije preko Ruske granice,sad kao u brasnu,seceru,vodi,mleku itd... kao salju opet ratnu tehniku.A stanje na terenu strasno.....njihovi vojnici masovno napustaju polozaje,ostavljajuci za sobom ne samo municiju vec i tenkove,vbr,granate,oklopna vozila,rucne bacace...........isti ti vojnici zadnjh dana prelaze i na stranu pobunjenika i to masovno a da ne spominjem o ogromnom broju Ukrajinskih vojnika koji su prebegli u Rusiju.Zao mi je ljudskih zivota ali izgleda da Ukrajina zeli da uvuce Evropu,Nato,Ameriku direktno u rat Rusiju.E ako se to desi bice kataklizma.Onda nece samo oni bezati sa svojih prostora vec i vecina gradjana Evrope sa njima.Za sad se Rusija ne mesa ali ako se probudi uspavani medved bice opste bezanije.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Sad ce NATO napasti Rusiju na osnovu izmisljenog vojnog konvoja, koga je "unistila" UKR vojska? A sta bi sa MH17 i snajperistima na Majdanu, kako to da Zapad ne istrazi to, posto je bastion istine i pravde?

graditelj

pre 9 godina

Pa bre, nece humanitarnom misijom pred ocima celog sveta da doturaju oruzje. Postoje drugi putevi za tu rabotu.

Ovo je nista drugo do zamazivanja ociju zapadne javnosti sa jednim ciljem, da se Rusi predstave u sto gorem svetlu.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Zamislite za trenutak kakva bi reakcija svetskih medija bila da je Srbija pokusala da spreci humanitarnu pomoc civilima u Bosni ili Kosovu? Moje postovanje ukrajinskih vlasti je ravno nuli. Ovakve nitkove svet odavno nije video ali zapadu ipak odgovara da ih podrzava.

Бојан Илић

pre 9 godina

А ако је све регуларно са помоћи, шта онда?!
Шта ако неко умре коме је то преко потребно док се води "висока политика"?!
Ову муку неко треба дебело да плати!
Подршка руској браћи у Украјини!

zum

pre 9 godina

Ovi ukrajinci ko deca.....ili ratujte ili sadite papriku ili ti sta vec.Te im Rusi oborise kao putnicki avion,pa kao snabdevaju oruzijem pobunjenike,prebacivanje teske mehanizacije preko Ruske granice,sad kao u brasnu,seceru,vodi,mleku itd... kao salju opet ratnu tehniku.A stanje na terenu strasno.....njihovi vojnici masovno napustaju polozaje,ostavljajuci za sobom ne samo municiju vec i tenkove,vbr,granate,oklopna vozila,rucne bacace...........isti ti vojnici zadnjh dana prelaze i na stranu pobunjenika i to masovno a da ne spominjem o ogromnom broju Ukrajinskih vojnika koji su prebegli u Rusiju.Zao mi je ljudskih zivota ali izgleda da Ukrajina zeli da uvuce Evropu,Nato,Ameriku direktno u rat Rusiju.E ako se to desi bice kataklizma.Onda nece samo oni bezati sa svojih prostora vec i vecina gradjana Evrope sa njima.Za sad se Rusija ne mesa ali ako se probudi uspavani medved bice opste bezanije.

Petar

pre 9 godina

Ne znam šta da mislim. Mi javljamo da da pobunjenici gube, odem na ruskaja vesna ili na anna news ili na neke youtube kanale i vidim spržene ukrajinske vojnike, vozila i borbena sredstva. Nisam pametan kakva je prava situacija tamo.

Smarty

pre 9 godina

Pisah vise puta na ovu temu, ali ne znam razlog za neobjavljivanje?
Dakle, Rusi su ponudili "castan izlaz" Americi (Ukrajina se tu od pocetka nista ne pita), pristajuci na uslove "suverene" Ukrajine. Konvoj ce uci, ovako ili onako, Rusija je krenula ozbiljno, jer nije doterala 300 slepera od Moskve do granice da bi ih setala.
Na potezu je zapad, a oni se debelo preznojavaju. Amerika bi rado da ratuje "do zadnjeg ukrajinca", ali izgleda da su Ukrjinci sve manje raspolozeni za ozbiljan rat, bas kao i Evropa. Kad se saberu poslednji "uspesi" USA - pustanje Iraka "niz vodu", podvili su rep kod Sirije, ako se i u Ukrajini povuku, kako ce EU da ih nadalje slepo slusa? Evropa pogotovo ne zeli dublji sukob Rusijom, dakle, konvoj ce sigurno uci, ali sam misljenja da ih vise muci pitanje kako da ga obezbede kada ga prihvate, jer ce se uvek naci neki debil zaslepljen mrznjom, a Rusi nisu Malezijci...

Lav

pre 9 godina

Da li moze neko da nam javi sta s desava u Kijevu? Bataljoni na Majdanu su se okrenuli jedni protiv drugih. Ponovo gore gume, naoruzani odredi nocu upadaju u okolne zgrade, okupiraju restorane..

Mare,NS

pre 9 godina

Evo resenja:
Uvesti zonu zabranu letova iznad Ukrajine,koju ce kontrolisati Crvena armija,kao neutralna u ovom sukobu!Napraviti vazdusni most,kojim ce biti dostavljana pomoc civilnom stanovnistvu,u opkoljenim podrucjima!Pomoc ce naravno,kontrolisati i dostavljati Crvena amija,koja je garant da nista drugo,sem humanitarne pomoci nece biti isporuceno!

PS.Znam da vam ovo deluje suludo!Ali upravo smo takva objasnjenja(suluda) slusali,za vreme rata u BiH,Libiji,Iraku...!Samo umesto Crvena armija citaj NATO!Da li vam je tada delovalo suludo?Naravno,ali su se belosvetski "uterivaci demokratije",podsmevali celom svetu!Vreme je da budu kaznjeni,jer su i ovo ludilo upravo oni izazvali!
Po(t)rosenko i svita americkih poltrona iz Kijeva,na kraju ce morati da polozi racune svom narodu.Ukrajinskom!

gorca

pre 9 godina

"Kako tvrdi Moskva". Pa sta bi drugo bilo? Da se nisu specijalci sakrili u konzervama pasulja sakrili? Sadrzaj su pregledali i ukrajinski granicari, Crveni krst i OEBS da ne pominjemo.
Stoje kamioni zato sto Kijev bas briga za ljude na istoku. Ne zato sto Moskva tvrdi da je pomoc a u stvari su topovi u mleku za bebe.

Laza

pre 9 godina

Baš dobro što je "premijer" pod navodnicima, i što je republika "samoproglašena".

Pretpostavljam da isto tako pišete i u vestima s Kosova.

Sale7

pre 9 godina

Амери навукли Русе да дотерају камионе до границе (Украјинци дали дозволу за прелазак границе пре пар дана) а сада рекли Укрима да им не дају даље, чисто да би понижавали Русе пред целим светом - "толика сила а не сме да пребаци хуманитарну помоћ својим сународницима". Тако и треба Путину када то није решио на време за 5 дана и спречио оволике жртве а санкције је свакако попио (и још ће попити) све као да је и умарширао у Кијев а пут до тамо преорао Искандерима. Ништа Руси нису научили из нашег искуства на које се толико позивају претходних месеци.

Purger

pre 9 godina

Pre oko nedelju dana, spominjala se ruska pomoc od 2000 tona u 280 kamiona.
Juce u popodnevnim vestima, na B92 spominje se ruska pomoc od oko 800 tona (i druga sredstva informisanja su objavila ovu vest). Sada se pominje ruska pomoc u oko 200 kamiona koja ceka 30km od granice na ruskoj teritoriji... Gde su onih 1200 tona? I sta je u stvari tih 1200 tona? 280 kamiona minus oko 200, je oko 70-80. Nije li objavljeno da je nocas ukrajinska vojska unistila oko 70 oklopnih vozila ruske vojske na svojoj teritoriji??? A ko zna sta li je u ovih oko 200 kamiona? Konzerve sa hranom za bebe, pelene... sta je u stvari u tim pakovanjima? Rusima ne verujem ni rec!!!

RedZmaja

pre 9 godina

Cisto da bude jasno, ni jedna armija na svetu ne ulazi u ratnu zonu na nacin koji Ukrajinci opisuju, vezano za konvoj koji je navodno unisten. Redosled koraka je drugaciji, te se radi o nerealnim izjavama.

Molio bih Pro... i .....fobe da malo olade, postalo je neizdrzljivo. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali bi bilo pristojno da prestane hipnoza tipa KGB/Iluminati i razne nebulozne analize vojne tehnike.

Valjda svi vidimo da je informativni rat u toku, tesko da mozemo da zakljucujemo samo na osnovu jednog izvora.

I dobro, koji su konkretni benefiti za Srbiju od pobede Ukrajine nad nekim separatistima, ili osvajanja Kijeva? Hocemo li bolje ziveti? Hoce li nam neko vratiti nasu teritoriju?

Svoja avlija se prvo gleda, ne brinite za stepe....

Рајвоса

pre 9 godina

Ово је најновије руско оружје. Једним притиском на дугме камион се претвара у смртоносни тенк, а конзерве се трансформишу у панцирну муницију.

boki

pre 9 godina

meni samo žao ljudi,ginu nepotrebno,po meni jedini pravi krivci su Ameri,čas posla izazovu bratoubilacki rat,kao oni brinu za nekoga,za nečiju demokratiju,ma boli ih d...

Blago vama

pre 9 godina

Kao po obicaju rusofili jedino mogu da procesiraju propagandu kao jedinu istinu. Mnogo se palite a rezultat se vec zna izolacija I povratak na kolhoze I bedu. Uvek cu se "divoti" ljudima kojima je Rusija primer bilo cega, kako se ne odusevljavate nekom normalnom drzavom, kao Norveskom, Japanom pa I Kinom, a ne komunjaram najgore vrste, KGB liderima.

Kao neupućen

pre 9 godina

Vidim ja da će neko da se smrzava sledeće zime, još ako bude i da pingvini padaju u nesvest, neće pomoći ni 5-6 nuklearki da se nwki ogreju. Ovo razvlačenje mi na to miriše. A ameri će iz toplih domova da preko CNN-a gledaju humanitarnu katastrofu miliona. A onda će biti krivi oni što nedaju gas. Ma sveveć viđeno

Bradonja

pre 9 godina

Ko zna šta se tamo stvarno dešava. Mi znamo samo ono sto nam plasiraju mediji, a dobro nam je poznato šta su sve pisali I kako su ostatku sveta izveštavali kad je kod nas bila ista situacija. Jednostavno medijima na globalnom nivou vise ništa ne verujem.

čika Velja

pre 9 godina

Kao da gledam.. Ima negde duboooko na teritoriji Ukrajine da namontiraju par takvih kamiona i d naguraju naoruzanje ispod krompira. Mislim d je doslo vreme da šumar udje u šumu i rastera sve kucama..

Kontrabanda

pre 9 godina

Pa vest se vrti vec sat vremena i na sajtu kijevske vlade da je Ukrajina potvrdila da je rec o humanitarnom konvoju. I nije situacija tako alarmantna. Daleko od toga.

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Možemo da navijamo za ove ili one, da izmišljamo gluposti, ali to nema veze sa realnošću. Da li je iko bar prokomentarisao, da je poslednju izjavu Putin dao na Jalti, pre dva dana??? Da li je iko, ko ima iole "mozga" shvatio šta znači "poruka sa Jalte"??? Treba uvek "biti na zemlji", da bi se išta razumelo, pogotovu u ovoj "šahovskoj partiji". Pozdrav!!!

levac

pre 9 godina

Pa zar pobunjenici jos drze te polozaje,pa sad treba da im se da neka pomoc.A Rusija bi da im malo olaksa da dobiju krila.Srrasno je sta Rusima pada napamet.

nevski

pre 9 godina

U Ukrajini totalna ludnica,nacista Jaros iz desnog sektora postavio ultimatum Porosenku, trazi cova MUP. Kaze,ako ne dobije,povlaci svoje sa fronta i krece mars na Kijev. Nezvanicno se vec prica da ce ga obamin prasenko proglasiti za teroristu a sektor za teroristicku organizaciju.....znace se sve za dva dana...imamo novog Musolinija u najavi.....A krive Ruse sa istoka sto nece s njima u istu drzavu. Elem,u Harkovskom,Zaporoskom i Nikolajevskom regionu se polako pale ruske celije,partizani malo malo pa dignu nekog lokalnog fasistu u vazduh,na istoku borbe, ako se u Kijevu zakuva za koji dan,pitanje ce biti i ko ce vladati u Kijevu....
Nisam pametan,ali,ako se ukri krenu klati medjusobno,putin je zasluzio orden ni kriv ni duzan,za taktiku strpljen,spasen.....ili ne...jer,ovolika uzdrzanost mi otpocetka mirise na Ruskog trojanca u Kijevu,pre dva meseca sam bacio komentar na tu temu.....A ameri....mislim da ce to biti nevidjen debakl.......

goran

pre 9 godina

Dvolični licemerni Ukrajinci...sramota kako prkose Rusima dok ih Amerikanci huškaju,kad bude došlo do haosa,Amerikanci će ih ostaviti na cedilu...

svet

pre 9 godina

@(Blago vama, 16. avgust 2014 19:46)
Zavisi šta je po tebi normalna država.Iz ovoga što si napisao vidi da ne znaš šta znači reč rusofil, šta se pod tim terminom podrazumeva, a ne znaš ništa ni o ruskoj kulturi, civilizaciji, umetnosti itd. Ovde nije reč o ljubavi prema "komunjarama" nego o stavu prema jednoj veoma ozbiljnoj političkoj krizi, a ko je za to kriv- tek će se saznati, zar to mora biti Rusija? Šta misliš- da li se Amerika ponaša nasilno i trenira strogoću nad slabijima? Da li je sve što rade "normalne zemlje" pravedno? Da li samo zato što je neko moćan, u svetu treba da vlada jednoumlje?

tojanski konj

pre 9 godina

280 šlepera = 280 vozača + 280 suvozača = 560 specijalaca tj. čitav bataljon koji ima veću snagu od brigade, ako ne čak i od puka obične ukrajinske vojske sačinjene od golobradih regruta i rezervista. Ako ubace njih, oni će čas posla pripremiti teren za bezbedan ulazak tenkova i regularnih ruskih trupa.

dragon

pre 9 godina

[@ boki 16 august 2014]
Boki da tebi netko iz drugog mesta kaze,dat cu ti novaca I ucinit ti zivot luksuznijim,ali zato trebas da ubijes brata,sestru I decu sigurno ti to nebi ucinio.E vidi kijev je ponudu Amera I EU prihvatio pa krenuo da ubija svoj narod.Tko je u tom slucaju najvise kriv?.

Nikako

pre 9 godina

Ovo je najgori poraz Ukrajine u informacijskom ratu. Rusi pokazuju kako nisu nasilni i kako su spremni cekati dozvolu Ukrajine da udju, kako postuju ukrajinski suverenitet i integritet i na kraju Ukrajinci su posle arlaukanja i spinovanja morali priznati da je ruski konvoj humanitarni. Ko je tu sebe potkopao? Rusi ili Ukrajinci? Ko ce vise verovati Ukrajincima? Halo, tesko je Ruse nadigrati i nikako ih ne treba potcenjivati, jer sve i da doturaju vojnu pomoc i da ne postuju integritet Ukrajine dokaza nema, sve zapadne price polako padaju u vodu, a Rusija se smeska kao Mona Liza.

Ko se boji vuka jos

pre 9 godina

@tojanski konj Guardian je imao dobar clanak i intervju sa ovim vozacima. Dosta slika itd. Uglavnom jesu vojnici i to ne kriju ali kako slike pokazuju i sam Guardian novinar kaze daleko su od specijalaca. U tekstu kaze da su, karikiram, svi sa stomacima i on veruje da su jednostavno obicni vojnici vozaci. Ukrajina ima svoje razloge zasto ne dozvoljava ovaj konvoj. Uostalom to je njihova drzava i mogu da puste ili ne puste koga hoce. Jednostavno im se pruzila prilika da Ruse postave na svoje mesto i malo ih potcenjuju. Inicijalno su im verovatno rekli da nema problema za konvoj i kada su Rusi krenuli uz svu pompu oni su ih zaustavili i potcenjuju ih. Mislim da su im Rusi malo naleteli na informacionu rudu. Rusi su njih dovoljno potcenjivali na pocetku. Ukrajina je malo dosla sebi nakon 4 meseca, Amerika im je pomogla da stanu na noge i poceli su da se ponasaju kao ozbiljna drzava koja se ne plasi veceg komsije. To sada i pokazuju i vracaju Rusima istom merom. Nalozili su ih da pokrenu konvoj samo da bi to iskoristili za potcenjivanje Rusije i Putina.

Purger

pre 9 godina

Pre oko nedelju dana, spominjala se ruska pomoc od 2000 tona u 280 kamiona.
Juce u popodnevnim vestima, na B92 spominje se ruska pomoc od oko 800 tona (i druga sredstva informisanja su objavila ovu vest). Sada se pominje ruska pomoc u oko 200 kamiona koja ceka 30km od granice na ruskoj teritoriji... Gde su onih 1200 tona? I sta je u stvari tih 1200 tona? 280 kamiona minus oko 200, je oko 70-80. Nije li objavljeno da je nocas ukrajinska vojska unistila oko 70 oklopnih vozila ruske vojske na svojoj teritoriji??? A ko zna sta li je u ovih oko 200 kamiona? Konzerve sa hranom za bebe, pelene... sta je u stvari u tim pakovanjima? Rusima ne verujem ni rec!!!

Blago vama

pre 9 godina

Kao po obicaju rusofili jedino mogu da procesiraju propagandu kao jedinu istinu. Mnogo se palite a rezultat se vec zna izolacija I povratak na kolhoze I bedu. Uvek cu se "divoti" ljudima kojima je Rusija primer bilo cega, kako se ne odusevljavate nekom normalnom drzavom, kao Norveskom, Japanom pa I Kinom, a ne komunjaram najgore vrste, KGB liderima.

levac

pre 9 godina

Pa zar pobunjenici jos drze te polozaje,pa sad treba da im se da neka pomoc.A Rusija bi da im malo olaksa da dobiju krila.Srrasno je sta Rusima pada napamet.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Zamislite za trenutak kakva bi reakcija svetskih medija bila da je Srbija pokusala da spreci humanitarnu pomoc civilima u Bosni ili Kosovu? Moje postovanje ukrajinskih vlasti je ravno nuli. Ovakve nitkove svet odavno nije video ali zapadu ipak odgovara da ih podrzava.

Smarty

pre 9 godina

Pisah vise puta na ovu temu, ali ne znam razlog za neobjavljivanje?
Dakle, Rusi su ponudili "castan izlaz" Americi (Ukrajina se tu od pocetka nista ne pita), pristajuci na uslove "suverene" Ukrajine. Konvoj ce uci, ovako ili onako, Rusija je krenula ozbiljno, jer nije doterala 300 slepera od Moskve do granice da bi ih setala.
Na potezu je zapad, a oni se debelo preznojavaju. Amerika bi rado da ratuje "do zadnjeg ukrajinca", ali izgleda da su Ukrjinci sve manje raspolozeni za ozbiljan rat, bas kao i Evropa. Kad se saberu poslednji "uspesi" USA - pustanje Iraka "niz vodu", podvili su rep kod Sirije, ako se i u Ukrajini povuku, kako ce EU da ih nadalje slepo slusa? Evropa pogotovo ne zeli dublji sukob Rusijom, dakle, konvoj ce sigurno uci, ali sam misljenja da ih vise muci pitanje kako da ga obezbede kada ga prihvate, jer ce se uvek naci neki debil zaslepljen mrznjom, a Rusi nisu Malezijci...

Sale7

pre 9 godina

Амери навукли Русе да дотерају камионе до границе (Украјинци дали дозволу за прелазак границе пре пар дана) а сада рекли Укрима да им не дају даље, чисто да би понижавали Русе пред целим светом - "толика сила а не сме да пребаци хуманитарну помоћ својим сународницима". Тако и треба Путину када то није решио на време за 5 дана и спречио оволике жртве а санкције је свакако попио (и још ће попити) све као да је и умарширао у Кијев а пут до тамо преорао Искандерима. Ништа Руси нису научили из нашег искуства на које се толико позивају претходних месеци.

zum

pre 9 godina

Ovi ukrajinci ko deca.....ili ratujte ili sadite papriku ili ti sta vec.Te im Rusi oborise kao putnicki avion,pa kao snabdevaju oruzijem pobunjenike,prebacivanje teske mehanizacije preko Ruske granice,sad kao u brasnu,seceru,vodi,mleku itd... kao salju opet ratnu tehniku.A stanje na terenu strasno.....njihovi vojnici masovno napustaju polozaje,ostavljajuci za sobom ne samo municiju vec i tenkove,vbr,granate,oklopna vozila,rucne bacace...........isti ti vojnici zadnjh dana prelaze i na stranu pobunjenika i to masovno a da ne spominjem o ogromnom broju Ukrajinskih vojnika koji su prebegli u Rusiju.Zao mi je ljudskih zivota ali izgleda da Ukrajina zeli da uvuce Evropu,Nato,Ameriku direktno u rat Rusiju.E ako se to desi bice kataklizma.Onda nece samo oni bezati sa svojih prostora vec i vecina gradjana Evrope sa njima.Za sad se Rusija ne mesa ali ako se probudi uspavani medved bice opste bezanije.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Sad ce NATO napasti Rusiju na osnovu izmisljenog vojnog konvoja, koga je "unistila" UKR vojska? A sta bi sa MH17 i snajperistima na Majdanu, kako to da Zapad ne istrazi to, posto je bastion istine i pravde?

Бојан Илић

pre 9 godina

А ако је све регуларно са помоћи, шта онда?!
Шта ако неко умре коме је то преко потребно док се води "висока политика"?!
Ову муку неко треба дебело да плати!
Подршка руској браћи у Украјини!

Mare,NS

pre 9 godina

Evo resenja:
Uvesti zonu zabranu letova iznad Ukrajine,koju ce kontrolisati Crvena armija,kao neutralna u ovom sukobu!Napraviti vazdusni most,kojim ce biti dostavljana pomoc civilnom stanovnistvu,u opkoljenim podrucjima!Pomoc ce naravno,kontrolisati i dostavljati Crvena amija,koja je garant da nista drugo,sem humanitarne pomoci nece biti isporuceno!

PS.Znam da vam ovo deluje suludo!Ali upravo smo takva objasnjenja(suluda) slusali,za vreme rata u BiH,Libiji,Iraku...!Samo umesto Crvena armija citaj NATO!Da li vam je tada delovalo suludo?Naravno,ali su se belosvetski "uterivaci demokratije",podsmevali celom svetu!Vreme je da budu kaznjeni,jer su i ovo ludilo upravo oni izazvali!
Po(t)rosenko i svita americkih poltrona iz Kijeva,na kraju ce morati da polozi racune svom narodu.Ukrajinskom!

graditelj

pre 9 godina

Pa bre, nece humanitarnom misijom pred ocima celog sveta da doturaju oruzje. Postoje drugi putevi za tu rabotu.

Ovo je nista drugo do zamazivanja ociju zapadne javnosti sa jednim ciljem, da se Rusi predstave u sto gorem svetlu.

gorca

pre 9 godina

"Kako tvrdi Moskva". Pa sta bi drugo bilo? Da se nisu specijalci sakrili u konzervama pasulja sakrili? Sadrzaj su pregledali i ukrajinski granicari, Crveni krst i OEBS da ne pominjemo.
Stoje kamioni zato sto Kijev bas briga za ljude na istoku. Ne zato sto Moskva tvrdi da je pomoc a u stvari su topovi u mleku za bebe.

tojanski konj

pre 9 godina

280 šlepera = 280 vozača + 280 suvozača = 560 specijalaca tj. čitav bataljon koji ima veću snagu od brigade, ako ne čak i od puka obične ukrajinske vojske sačinjene od golobradih regruta i rezervista. Ako ubace njih, oni će čas posla pripremiti teren za bezbedan ulazak tenkova i regularnih ruskih trupa.

Lav

pre 9 godina

Da li moze neko da nam javi sta s desava u Kijevu? Bataljoni na Majdanu su se okrenuli jedni protiv drugih. Ponovo gore gume, naoruzani odredi nocu upadaju u okolne zgrade, okupiraju restorane..

boki

pre 9 godina

meni samo žao ljudi,ginu nepotrebno,po meni jedini pravi krivci su Ameri,čas posla izazovu bratoubilacki rat,kao oni brinu za nekoga,za nečiju demokratiju,ma boli ih d...

Petar

pre 9 godina

Ne znam šta da mislim. Mi javljamo da da pobunjenici gube, odem na ruskaja vesna ili na anna news ili na neke youtube kanale i vidim spržene ukrajinske vojnike, vozila i borbena sredstva. Nisam pametan kakva je prava situacija tamo.

RedZmaja

pre 9 godina

Cisto da bude jasno, ni jedna armija na svetu ne ulazi u ratnu zonu na nacin koji Ukrajinci opisuju, vezano za konvoj koji je navodno unisten. Redosled koraka je drugaciji, te se radi o nerealnim izjavama.

Molio bih Pro... i .....fobe da malo olade, postalo je neizdrzljivo. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali bi bilo pristojno da prestane hipnoza tipa KGB/Iluminati i razne nebulozne analize vojne tehnike.

Valjda svi vidimo da je informativni rat u toku, tesko da mozemo da zakljucujemo samo na osnovu jednog izvora.

I dobro, koji su konkretni benefiti za Srbiju od pobede Ukrajine nad nekim separatistima, ili osvajanja Kijeva? Hocemo li bolje ziveti? Hoce li nam neko vratiti nasu teritoriju?

Svoja avlija se prvo gleda, ne brinite za stepe....

Kao neupućen

pre 9 godina

Vidim ja da će neko da se smrzava sledeće zime, još ako bude i da pingvini padaju u nesvest, neće pomoći ni 5-6 nuklearki da se nwki ogreju. Ovo razvlačenje mi na to miriše. A ameri će iz toplih domova da preko CNN-a gledaju humanitarnu katastrofu miliona. A onda će biti krivi oni što nedaju gas. Ma sveveć viđeno

Рајвоса

pre 9 godina

Ово је најновије руско оружје. Једним притиском на дугме камион се претвара у смртоносни тенк, а конзерве се трансформишу у панцирну муницију.

Laza

pre 9 godina

Baš dobro što je "premijer" pod navodnicima, i što je republika "samoproglašena".

Pretpostavljam da isto tako pišete i u vestima s Kosova.

čika Velja

pre 9 godina

Kao da gledam.. Ima negde duboooko na teritoriji Ukrajine da namontiraju par takvih kamiona i d naguraju naoruzanje ispod krompira. Mislim d je doslo vreme da šumar udje u šumu i rastera sve kucama..

Kontrabanda

pre 9 godina

Pa vest se vrti vec sat vremena i na sajtu kijevske vlade da je Ukrajina potvrdila da je rec o humanitarnom konvoju. I nije situacija tako alarmantna. Daleko od toga.

Ko se boji vuka jos

pre 9 godina

@tojanski konj Guardian je imao dobar clanak i intervju sa ovim vozacima. Dosta slika itd. Uglavnom jesu vojnici i to ne kriju ali kako slike pokazuju i sam Guardian novinar kaze daleko su od specijalaca. U tekstu kaze da su, karikiram, svi sa stomacima i on veruje da su jednostavno obicni vojnici vozaci. Ukrajina ima svoje razloge zasto ne dozvoljava ovaj konvoj. Uostalom to je njihova drzava i mogu da puste ili ne puste koga hoce. Jednostavno im se pruzila prilika da Ruse postave na svoje mesto i malo ih potcenjuju. Inicijalno su im verovatno rekli da nema problema za konvoj i kada su Rusi krenuli uz svu pompu oni su ih zaustavili i potcenjuju ih. Mislim da su im Rusi malo naleteli na informacionu rudu. Rusi su njih dovoljno potcenjivali na pocetku. Ukrajina je malo dosla sebi nakon 4 meseca, Amerika im je pomogla da stanu na noge i poceli su da se ponasaju kao ozbiljna drzava koja se ne plasi veceg komsije. To sada i pokazuju i vracaju Rusima istom merom. Nalozili su ih da pokrenu konvoj samo da bi to iskoristili za potcenjivanje Rusije i Putina.

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Možemo da navijamo za ove ili one, da izmišljamo gluposti, ali to nema veze sa realnošću. Da li je iko bar prokomentarisao, da je poslednju izjavu Putin dao na Jalti, pre dva dana??? Da li je iko, ko ima iole "mozga" shvatio šta znači "poruka sa Jalte"??? Treba uvek "biti na zemlji", da bi se išta razumelo, pogotovu u ovoj "šahovskoj partiji". Pozdrav!!!

goran

pre 9 godina

Dvolični licemerni Ukrajinci...sramota kako prkose Rusima dok ih Amerikanci huškaju,kad bude došlo do haosa,Amerikanci će ih ostaviti na cedilu...

nevski

pre 9 godina

U Ukrajini totalna ludnica,nacista Jaros iz desnog sektora postavio ultimatum Porosenku, trazi cova MUP. Kaze,ako ne dobije,povlaci svoje sa fronta i krece mars na Kijev. Nezvanicno se vec prica da ce ga obamin prasenko proglasiti za teroristu a sektor za teroristicku organizaciju.....znace se sve za dva dana...imamo novog Musolinija u najavi.....A krive Ruse sa istoka sto nece s njima u istu drzavu. Elem,u Harkovskom,Zaporoskom i Nikolajevskom regionu se polako pale ruske celije,partizani malo malo pa dignu nekog lokalnog fasistu u vazduh,na istoku borbe, ako se u Kijevu zakuva za koji dan,pitanje ce biti i ko ce vladati u Kijevu....
Nisam pametan,ali,ako se ukri krenu klati medjusobno,putin je zasluzio orden ni kriv ni duzan,za taktiku strpljen,spasen.....ili ne...jer,ovolika uzdrzanost mi otpocetka mirise na Ruskog trojanca u Kijevu,pre dva meseca sam bacio komentar na tu temu.....A ameri....mislim da ce to biti nevidjen debakl.......

Bradonja

pre 9 godina

Ko zna šta se tamo stvarno dešava. Mi znamo samo ono sto nam plasiraju mediji, a dobro nam je poznato šta su sve pisali I kako su ostatku sveta izveštavali kad je kod nas bila ista situacija. Jednostavno medijima na globalnom nivou vise ništa ne verujem.

svet

pre 9 godina

@(Blago vama, 16. avgust 2014 19:46)
Zavisi šta je po tebi normalna država.Iz ovoga što si napisao vidi da ne znaš šta znači reč rusofil, šta se pod tim terminom podrazumeva, a ne znaš ništa ni o ruskoj kulturi, civilizaciji, umetnosti itd. Ovde nije reč o ljubavi prema "komunjarama" nego o stavu prema jednoj veoma ozbiljnoj političkoj krizi, a ko je za to kriv- tek će se saznati, zar to mora biti Rusija? Šta misliš- da li se Amerika ponaša nasilno i trenira strogoću nad slabijima? Da li je sve što rade "normalne zemlje" pravedno? Da li samo zato što je neko moćan, u svetu treba da vlada jednoumlje?

dragon

pre 9 godina

[@ boki 16 august 2014]
Boki da tebi netko iz drugog mesta kaze,dat cu ti novaca I ucinit ti zivot luksuznijim,ali zato trebas da ubijes brata,sestru I decu sigurno ti to nebi ucinio.E vidi kijev je ponudu Amera I EU prihvatio pa krenuo da ubija svoj narod.Tko je u tom slucaju najvise kriv?.

Nikako

pre 9 godina

Ovo je najgori poraz Ukrajine u informacijskom ratu. Rusi pokazuju kako nisu nasilni i kako su spremni cekati dozvolu Ukrajine da udju, kako postuju ukrajinski suverenitet i integritet i na kraju Ukrajinci su posle arlaukanja i spinovanja morali priznati da je ruski konvoj humanitarni. Ko je tu sebe potkopao? Rusi ili Ukrajinci? Ko ce vise verovati Ukrajincima? Halo, tesko je Ruse nadigrati i nikako ih ne treba potcenjivati, jer sve i da doturaju vojnu pomoc i da ne postuju integritet Ukrajine dokaza nema, sve zapadne price polako padaju u vodu, a Rusija se smeska kao Mona Liza.