Petak, 15.08.2014.

17:53

"Ugovorom pokriven diletantizam"

Novi ugovor Vlade sa Etihadom "pisan je da bi se prikrile diletantske stvari koje su pisale u osnovnom ugovoru" i "prikrile neke stvari", kaže Saša Radulović.

Izvor: Beta

"Ugovorom pokriven diletantizam" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 9 godina

Ja mislim da ključ ipak leži u prvim rečenicama g. Radulovića, a to je (parafraziram) "da političari nisu kadri da predlože stručan i sposoban menadžment koji može da firmu stavi na noge". Dakle, Vučić je svestan toga da političari niti su bili, niti će ikad biti sposobni da iz svojih redova odaberu kvalitetan direktorski kadar. Sledi, privatizacija je neophodna, a cena privatizacije je ovde jedino diskutabilna. Da li je g. Radulović u pravu? Delimično jeste, a delimično nije. U ove jednačine koje on pominje, treba ubaciti i vreme. Dakle, posle koliko godina će se ovakvi ugovori isplatiti? Profesionalan direktorat doneće veći profit godišnje, nego što bi to politički direktorat uradio. Dakle, (početni_minus) + (veći_profit * 51% * Broj_godina) = 0. PItanje koje se jedino postavlja je Broj_godina=? U svakom slučaju taj broj godina je manji nego što bi jednačinu ispoštovao "politički direktorat".

POZORISTE - U - KUCI

pre 9 godina

Stvarno gradjanima Srbije nije jasno kako to ama bas svi politicari kada izadju iz vlasti, svi dobiju naknadnu pamet, imaju izvanredna resenja, samo dok su bili u vlasti eto nisu im omogucili da to i sprovedu u delo. Tako i Sasa Radulovic stalno ponavlja istu pricu kao papagaj. Pa kad to sve znate sto ne dovedoste neke ozbiljnije investitore, sa mnogo vise novca. Sto ne uradiste nesto korisno za Srbiju,sa vasom pamecu.

Neša

pre 9 godina

@diletant, 17. avgust 2014 01:57

Koliko se sećam Vučić je leteći u PRVOM "novom" avionu svojevremeno obećao da će USKORO biti ukupno deset novih aviona. Posle smo saznali da je taj jedan "nov" zapravo stari repariran, prefarban, malo osvežen i uvaljen Srbiji. Ostale još nismo videli. Doduše, možda su i stigli ali su nevidljivi kao Stelt.

Srdjan

pre 9 godina

Koliki broj strucnjaka imamo,nista me i ne cudi.Zatvorili smo sve fabrike, dajte i ovo malo rasprodajte posto zasto.Mi drugo i ne znamo da radimo,kad se neko zaglibi mi smo u stanju da ga progutamo.Dajte bre ljudi osmislite kako da zaradjujemo a ne da vadimo oci jedan drugom i da pricamo kako je sve neko drugi krivac.Ne mogu da verujem koliko imamo tracara a niko nece da se prihvati posla ili donese posao ovom drustvu.Sve neke reforme od kojih mi je muka, a posla sve manje i para i sve veci broj socijalnih slucajeva .Bas ste prvrsili svaku meru -ljudskog dostojanstva-.

diletant

pre 9 godina

“No upao mi je u oči jedan "stručnjak", koji " analizira " Radulovićeve stavove i čak daje kontra argumente. Prvi se tiče slotova…Kaže “ekspert” ne vrede ništa”
Da pročitamo još jednom šta je stvarno napisano: “I vrapci znaju da su slotovi (odnosni parovi) na London Hitrou aerodromu skupi, ali koje je to ostale IATA L3 slotove po svetu van Evrope imao JAT u 2013 i koja je njihova tržišna vrednost”
Nigde ovde “ekspert” nije rekao da ne vrede ništa, naprotiv. Idemo dalje.

“Jat ima slotove u Londonu. Kao i u Parizu, Moskvi, u Istanbulu,Franfurtu, Beču pa čak i u Americi koji se ne koriste trenutno ali prapadaju Jatu.”
JAT je poslednji put leteo za Njujork 19. maja 1992 godine i po IATA pravilu “use it or lose it” više nema pravo na njih, ali može (i treba) da podnese zahtev po dobijanju preostalih DoT dokumenata. Suština je da Radulović vrednuje JAT slotove po svetu (van Evrope) kojih nema.

“Etihad platio u vidu pozajmice učešče u kompaniji 40M” Nije pozajmica, to je u medjuvremenu pretvoreno u ulog, čak je i Radulović to primetio.

“Drugi komentar “eksperta” je bio da je uobičajna praksa u poslovnom svetu da se posle manje od godinu dana potpiše novi ugovor.”
Naravno, potpuno uobičajeno u svetu ako to odgovara i jednoj i drugoj strani.

“I na kraju kaže odakle to da vredi JAT 200m” Na ovo do sada još Radulović nije dao nikakav odgovor a poziva se na tu vrednost kao da je neosporna činjenica. Odakle $200M, Raduloviću?

diletant

pre 9 godina

“Da li istinu (ne)govori Radulović ili Vučić najbolje dokazuje da Er Srbija još uvek nema flotu od desetak aviona koliko je Vlada na čelu sa Vučićem obećala”

Netačno, nije teško proveriti istinu na internetu: Air Serbia trenutno leti sa 9 Airbus i 5 ATR = 14 aviona, ne računajući 737 koji se vraćaju, koriste za delove ili su prebačeni Avioletu.

Sofija

pre 9 godina

Tufna, Kreker, Bunar, Ujka Paja...to su eksperti koji ostavljaju komentare u odbranu ugovora sa Etihadom.

Dakle, ni pošten nick niste u stanju da osmislite, a o nekom suvislom komentaru da ne govorim.:)))))

Kako birate te jadne nick-ove? Pogledate oko sebe, pa vidite tufnu na suknji, kreker na stolu, bunar u dvorišu i ujka Paju pored bunara.

Kreker

pre 9 godina

Radulović je u više navrata pokazao da je veliki protivnik aktuelne vlasti i svega što ona radi. Veliki je protivnik reformi i napretka naše zemlje, a to je očigledno. Ova izjava mu je zaista jadna i smešna. Na svaki način pokušava da naruši kredibilitet sadašnje vlasti, a u tome sigurno neće uspeti.

Mister No

pre 9 godina

Mahom nemam običaj da komentarišem vesti, posebno ove koje imaju komentare tipa " Vučić je samo za 100 dana rada" i slična botovska naklapanja. Svi koji to pišete setite se vaših komentara kad za veoma kratako vreme ne budete imali da ostavite novac deci da kupe kiflu.
No upao mi je u oči jedan "stručnjak", koji " analizira " Radulovićeve stavove i čak daje kontra argumente.
Prvi se tiče slotova. Inače za neupućene to su vremena sletanja i poletanja sa aerdroma. Kaže “ekspert” ne vrede ništa. Ilustracije radi skoro je Al Italia na Hitrou prodala 3 slota za 90m eura. Jat ima slotove u Londonu. Kao i u Parizu, Moskvi, u Istanbulu,Franfurtu, Beču pa čak i u Americi koji se ne koriste trenutno ali prapadaju Jatu. Čak je u poslednje vreme počelo da se trguje tim slotvima a ta praksa uzima maha sve više. Dakle cifra koju je Radulović spomenuo da je vrednost slotova 80m eura je u najgorem slučaju, a ta vrednost može samo da raste u budućnosti. ( Etihad platio u vidu pozajmice učešče u kompaniji 40M).
Drugi komentar “eksperta” je bio da je uobičajna praksa u poslovnom svetu da se posle manje od godinu dana potpiše novi ugovor. Veću glupost nisam čuo. Pregovaraš o poslu koji potencijalno vredi milijarde evra( za Etihad naravno), nekoliko godina i onda posle godinu dana menjaš ugovor?
I na kraju kaže odakle to da vredi JAT 200m. Pa i ne možemo da znamo koliko vredi jer se kao TOP državna tajna krije ženidba “vođe”, pa šta treba onda očekivati kad je ovako nešto u pitanju?

Neša

pre 9 godina

Da li istinu (ne)govori Radulović ili Vučić najbolje dokazuje da Er Srbija još uvek nema flotu od desetak aviona koliko je Vlada na čelu sa Vučićem obećala. Nema još ništa ni od "srpskog Mercedesa", "srpskog mobilnog telefona Tesla", arapskog sistema za navodnjavanje cele Vojvodine... Mnogo toga je obećano a NEMA. Ima samo obećanja. I još će ih biti. U izobilju. Kao i lažnih diploma i titula.

bunar

pre 9 godina

Nista nije prikriveno u pomenutom ugovoru sa Etihadom, on je javan i dostupan i svi gradjani mogu da imaju nesmetan uvid u njegov sadrzaj, zaista neprimerena izjava Sase Radulovica.

serif

pre 9 godina

Ovakva izjava je zaista neverovatna, potpisani ugovor sa Etihadom je transparentan i validan, Radulovic bi trebalo da bolje razmisli pre davanja ovako lakomislenih izjava.

cajnik

pre 9 godina

Sasa Radulovic nema nikakvo pravo da kritikuje sadrzaj potpisanog ugovora, u buducnosti bi trebalo da se uzdrzi od davanja slicnih izjava, ugovor sa Etihadom je povoljan i pogodan za Srbiju, ne treba se obazirati na ovakve izjave.

tufna

pre 9 godina

Mane ugovora sa Etihadom koje je izneo Sasa Radulovic su nepostojece, ne treba obracati paznju na ovako zlonamerne izjave, verujem da ce gradjani Srbije prepoznati pravu istinu i da nece nasedati na ovu i slicne manipulacije.

sveska

pre 9 godina

Gradjani Srbije znaju da prepoznaju pravu istinu i ovakve izjave ih ne mogu pokolebati, smatram da izjava Sase Radulovica nije na mestu i da bi sledeci put trebalo da razmisli pre nego sto izrekne slicne neistine.

Stefan

pre 9 godina

Sasa Radulovic je jedan od retkih politicara koji jos sme da se suprodstavi Aleksandru Vucicu na jedan civilizovan, argumentovan nacin, a koliko ga Vucic "ceni" vidite i po broju komentara SNS botova. Samo napred gospodine Radulovicu!

Ujka Paja

pre 9 godina

Radulovic postavlja jasno pitanje na koje gospoda iz botadzbinske uprave nemaju odgovor, pa samo vredjaju. Jasno je da je Etihad dobio cetiri puta vise prava nego sto je dao para. Ono sto se sa njim ne bih slozio je da je diletantizam u pitanju, jer kad privatnoj firmi napravite takvu uslugu ona to obicno zna dobro da nagradi.

anonymous

pre 9 godina

Poruka SNS botovima:
vi nemate apsolutno nikakvog morala. Podržavate zlog čoveka i pravdate njegove zle namere, a borite se protiv dobrih stvari. Što je još gore, niste, barem mi se tako čini, ni svesni koliko se ponižavate dok to radite. Ako Srbija stvarno propadne u neko skorije vreme, znajte da ste dobrim delom vi krivi i odgovorni za to. Bićete odgovorni za bedu i nemaštinu koja će snaći i vašu decu i njihovu decu.

Stefan

pre 9 godina

A ovim radikalskim botovima svaki komentar je isti, ili kazu da je diletant ili da je stecajni upravnik. A da ja vas botove pitam da li vi znate sta u stvari znaci rec diletant posto je koristite u svakom drugom komentaru? Najteze je koristiti svoju glavu.

Mr.Moon

pre 9 godina

Alo botovi, pa jel centrala izdala tako strogu direktivu da se "brani" ovaj ugovor? Nije vas bilo duze vreme u ovolikom broju.. nije da ste nedostajali haha

Cisto da pitam ovde neke "upucene":
Sta je to S.Radulovic radio kao stecajni upravnik? Ocekujem precizan odgovor. Znaci konkretno slucaj/firma koju je on navodono upropastio. Ako nemate, onda mi recite po cijoj direktivi plasirate ove neistine, sram vas bilo, ako ste uopste programirani za takvo osecanje.

Cujem ovde "a koga je Sasa Radulovic doveo?". Pa posao Ministra privrede nikako nije da "dovodi" bilo koga, vec da stvori uslove da se pod 1. domaca privreda razvija i pod 2. zdrav poslovni ambijent za sve. A strane korporacije ce tu lako naci svoje mesto i interes...

Evo, Dinkic je "doveo" Fiat u Srbiju. Pa nam odlicno ide. Pa je to toliko dobar posao da ne smeju da objave ugovor. Pa ga je vas poglavica nazivao najvecim lopovom ikad i stavljao ga u zatvorsku uniformu, a sada mu Mladja iz prikrajka vodi privredu... alo botovi, restart! Ali ne, vi se nadate da cete se ugiltati negde u drzavnu sluzbu, 8h 5 dana u nedelji bleje i 40-ak hiljada za to. Moram da vas razocaram, od toga nece biti nista.. posto pucamo po svim savovima

SMEDEREVAC

pre 9 godina

"Botići-botovi od milošte", pravićete vi Šekija od blata, kada vam razum "zakuca na vrata".(EJ,PA OVO SE I RIMUJE!)
Čisto, da vas malo zbunim!
Ajd, sad lajkujte!

Srdjan

pre 9 godina

Jedini diletanti u celoj priči smo mi, građani Srbije koji sve što ova vlada (ne)radi ćutke pratimo. Kada ćemo odlučiti da je dosta?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tanja, 15. avgust 2014 18:41)

Imali ste Izbore,gospodjo, pa je bilo kako je bilo a bice ih opet,2016 pa tad pokusajte da nesto promenite

Sunce

pre 9 godina

Radulović je priču oko ugovora se Etihadom do te mere pojednostavio da ju je obesmislio. Nervira me to što non stop izigrava finansijskog eksperta, iako ekonomija nije njegovo osnovno zanimamje niti polje njegove ekspertize.

jeka85

pre 9 godina

Zanimljivo je da se Sasa Radulovic nasao da prosipa pamet po pitanju ER Srbija. Koliko znamo on je bivsi ministar privrede a tu funkciju je zasluzio svojim ''strucnim radom'' u vladi Srbije. Toliko o tome.

aki13

pre 9 godina

Ako Radulovic uopste i zna pravo znacenje reci diletantizam znace da je on radio po principu diletantizma a ne sadasnja vlada Srbije koja radi u interesu drzave Srbije kako bi je pokrenula napred, a u tom radu se vidi ucinak po pitanju spasavanja JAT-a od propasti.

natasha80

pre 9 godina

''Ugovorom prikriven diletantizam''-izjava bivesg ministra privrede Srbije. Ovom izjavom je sve receno, posebno od osobe koja bi ostala na mestu ministra privrede da je to zasluzila, jer je na vreme utvrdjen njen nestrucni rad, tako da nema bas nekog prava da hvali ili kritikuje jedan ovakav ugovor kao sto je ugovor za ER Srbija.

diletant

pre 9 godina

Citat: Etihad ulaže 40 miliona dolara. Ni dolara više. Za to dobija 49 odsto od 320 miliona dolara
Radulović nije uspeo da objasni kako sada tržišna vrednost Er Srbije zapravo nije $320M kao što tvrdi. Ako jeste, nek proba da je proda na tržištu za te pare, pa će tek tada Etihad dobiti 49% od $320M za $40M investicija. Ali neće jer firma trenutno očigledno ne vredi ni blizu tolikih para, pa je time njegova pretpostavka nevažeća. Kao nauk, Radulović bi mogao da prouči uslove sporazuma Etihada i Alitalije po kome Etihad dobija 49% vlasništva Alitalije za manje od 49% ulaganja.
Citat: Radi se o novom ugovoru koji je potpisan 31. jula 2014. godine
Naravno, u novom ugovoru jasno piše da novi ugovor zamenjuje stari. To je uobičajena poslovna praksa. Oko čega ovde Radulović pravi dramu?
Citat: kako je istakao, samo slotovi na mnogobrojnima aerodromima u svetu vrede 80 miliona dolara
U intervjuu Al Džaziri je čak precizirao da su JAT-ovi slotovi “U Evropi i po svetu”. I vrapci znaju da su slotovi (odnosni parovi) na London Hitrou aerodromu skupi, ali koje je to ostale IATA L3 slotove po svetu van Evrope imao JAT u 2013 i koja je njihova tržišna vrednost kojom se razbacuje Radulović? Potpuna izmišljotina, Radulović pokazuje totalno nerazumevanje.
Radulović ostaje dužan da pokaže kako je vrednost JAT-a bila $200M. Da li je to verovao na reč drugima ili je sam došao do tog broja, i kako? Gde su detalji, a ako ih nema, kako može da tvrdi da je posao dobar ili štetan?

petronije

pre 9 godina

Pre bi se trebalo reci da je Sasa Radulovic radio po principu diletantizma u svom resornom ministarstvu pa mu je krivo sto je sada ex ministar pa iznosi nebuloze na racun ugovora za Er Srbiju. Sve sto mu nije jasno po pitanju ugovora sa Etihadom moze podrobno da sagleda na sajtu vlade Srbije.

bob rock

pre 9 godina

Samo da pozdravim sns botove, i da ih upitam, koje su pare u pitanju pa postavljate ovakve komentare. Nadam se da su mnogo dobre, da mozete praunuke da obezbedite. Ako obezbedjujete samo sebe, onda bolje decu ne planirajte, sa ovakvim ljudima na vlasti koje podrzavate.

SMEDEREVAC

pre 9 godina

BANKROT-RESET-RESTRART
MOMENTALNO OTPUŠTANJE ADMINISTRATIVNOG VIŠKA-PARAZITA!!!!!!!!!
PONAVLJAM I JA PARAZITA!!!!!!!
Ispitivanje porekla imovine svih funkcionera od 90-tih do danas, kao i "biznismena", lokalnih "moćnika"-DOSTA JE BILO!!!!
Platni razredi u državnom aparatu-prosek mora biti manji u odnosu na realan sektor!!!!!!
PROVERA DIPLOMA I ZNANJA U JAVNOM SEKTORU!!!!!!
TOTALNA REFORMA PENZIONOG SISTEMA-A NE OVE DEMAGOŠKO-POPULISTIČKE IGRARIJE!!!!!!
Srbija je pred rasulom, a moćnici se igraju !!!!!
Dosta je bilo!!!
Podrška Raduloviću!!!!
Partokratija je "rak rana" srpske ekonomije i državnosti!!!!!

TDB

pre 9 godina

Gospodin Radulović će biti zapamćen po tome što je tražio da preduzeća u restrukturiranju (koje finansira država) urade svoje „lične karte“ i da otpremnine (ako ih daju) ne daju na dobrovoljnoj osnovi, već da zadrža stručan kadar. Zar nije logično da će upravo to interesovati i potencijalnog novog vlasnika pri analizama da li da isnvestira u neko od njih. Zamislimo prodaju polovnog automobila koji nije u voznom stanju, a prodavac ne zna da kaže potencijalnom kucu detalje o stanju vozila. Koliko smo uređena zemlja najbolje pokazuje činjenica, da se i dalje ne raspolaže pouzdanijim podatkom koliko je zaposlenih čiji se lični dohotci finansiraju iz budžeta.

EKONOMISTA

pre 9 godina

Radulovic pre sveg nije vredan paznje da je on neki exspert vec o davno ne bi bio u Srbiji.
Mislim da ipak njemu nije mesto u medijima, pravi strucnjaci nisu medijski aktivni vec ljudi rade svoj posao to im nije potrebno.

avion

pre 9 godina

Ovakav ozbiljan ugovor za ER Srbiju nazivati pokrivanjem diletantizma je zaista neverovatno, posebno sto je to izjavljeno od strane Sase Radulovica kome bi bilo bolje da ne komentarise ugovor sa Etihadom. Zaista neverovatno.

Andrijana

pre 9 godina

Mali zaboravljeni kvazi politicar,nasao nacin kako da promovise sebe.Ugovor koji je dok je bio u ministarstvu hvalio,sada prica kako je los.Licemerstvo cisto,ali jadnik mora sebi da ubere koji politicki poen,nebili presao cenzus.

vrata

pre 9 godina

Sasa Radulovic kao ''intelektualna gromada'' srpske politike i privrede je izneo svoj ''strucni'' stav po pitanju ER Srbija. Vlada Srbije njegovo misljenje sigurno nece uzimati u obzir jer je potpuno besmisleno.

biber

pre 9 godina

Ugovor sa Etihadom po pitanju ER Srbija je sasvim strucno sastavljen i sadrzi sve elemente koje logicno treba da ima svaki ugovor, posebno po pitanju milionskih iznosa jer je u pitanju srpska jedina avio kompanija koja je spasena od propadanja. Koliko je ugovor ''stetan za Srbiju'' od strane Radulovica dovoljno govori o njemu kao bivsem ministru u vladi Srbije.

milena87

pre 9 godina

Komentarisanje na racun ugovora sa Etihadom je dozvoljeno svima koji komentarisu na primeren i iole normalan nacin. Ali kritike od strane pojedinih osoba, kao sto je u ovom slucaju Sasa Radulovic su nebulozne.

projovic90

pre 9 godina

Premijer Vucic je javno objavio ugovor sa Etihadom u vezi ER Srbija i sada naravno dolaze kritike sa raznih stranaka, a trenutno ''najzanimljivije'' kritike dolaze od strane Sase Radulovica, koji je sa razlogom bivsi ministar privrede pa i ne treba bas nesto uvazavati njegovo misljenje.

Draga Tasta

pre 9 godina

Hahah ovaj covek je neverovatan,pa da li zaista misli da ce ovom jeftinom demagogijom dobiti naklonost birackog tela,svako ima pravo na konstruktivnu kritiku,ali ovo sto ovaj covek radi poprima ozbiljne dimenzije bezobrazluka

Vanja

pre 9 godina

Evo javio se i cuveni strucnjak koji je hteo da otpusti nekoliko stotina hiljada ljudi,ugasi velika javna preduzeca i uz to da smanji plate i poveca poreze!Nije ni cudo sto se takav expert protivi spasavanju propalih firmi i saradnjom sa stranim investitorima!

AlekS

pre 9 godina

Onima koji tvrde da je NIS poklonjen. Rusi su htel da kupe JAT pre 7-8 godina pod mnogo povoljnijim uslovima ali ga nismo dali jer je ekonomski genije Dinkic procenio da je vrednost visestruko veca, kao uostalom i za NIS. Danas je NIS jedina kompanija u vlasnistvu stranaca koja doprinosi budzetu Srbije 15%. Drugih nema. Da ga nismo tada dali, danas bi otisao pod slicnim uslovima kao JAT. Samo sa mnogo desetotruko vecim dugovima.

Ewa

pre 9 godina

Radulovic bi mogao momentalno da ode u demokrate i da potpise pristupnicu. Njegov pristup neodoljivo podseca na nekadasnju veliku Demokratsku stranku koje vise nema. Tvrditi o nekakvoj stetnosti u vremenu kad ne znas kako da spasis jos 500 takvih velikih gubitasa je vrhunski diletizam.

STEFAN DUSAN

pre 9 godina

Krupne uvrede su reci da je ovo neciji diletantizam! Lako je ostati nem na ovakve uvrede, ali sta ocekivati od coveka koji ljude naziva parazitima! Bolje je da je Radulovic nastavio da bude samo strucnjak, nikako mu politika ne stoji u prirodi posla.

Goca

pre 9 godina

Kako ugovor sa Arapima nije smetao Radulovicu dok je bio ministar nego tek kad je smenjen onda je ugovor postao los!Vise je Radulovic zeljan medijske paznje nego sto stvarno ima kakvu zamerku na ugovor o JAt-u!

Voja

pre 9 godina

A sta bi gospodin Radulovicu Vi uradili, kako bi ste Vi to resili ? Da li bi ste Jat vodili na isti nacin na koji ste vodili firme u kojima ste bili stecajni upravnik ?

stex

pre 9 godina

Budimo realni, voleli ga ili ne, ali je jedini čovek na našoj političkoj sceni koji ne prodaje demagogiju već konstantno iznosi samo činjenice! Pozdrav svima

Mirce

pre 9 godina

Ne citam stavove politicara ciji se rejtinzi mere promilima,a koji pritom kritikuju tudje uspehe. Za mene je ovo jedina uspesna privatizacija Jata, a u proslosti je bilo mnogo pokusaja.

pistolj

pre 9 godina

Evo teme na osnovu koje i zaboravljene licnosti srpske vlade mogu da dodju do izrazaja i reklame, a to je sada Sasa Radulovic, a najbolja prilika je naravno ER Srbija i njen ''stetni uticaj na Srbiju'', pa je ''strucnjak'' izneo sve ''mane'' ugovora sa Etihadom koje su potpuno besmislene.

bivši je

pre 9 godina

Bili ste ministar,pa niste uspeli da dovedete,bar potencijalnog ulagača,u bivši JAT.Ugovor me toliko i ne interesuje,već da nam se hronični gubitaš skine sa budžeta.A vas to,izgleda,ne interesuje.Vi,izgleda lijete suze za ministarskim mestom.

Dejan Latinović

pre 9 godina

"država Srbija je i danas odgovorna za sve nove gubitke koje pravi Er Srbija"
E moj Raduloviću, danas tu kompaniju ne vode političari već menadžeri Etihada, tako da ona ostvaruje profit.

Vanja

pre 9 godina

Evo javio se i cuveni strucnjak koji je hteo da otpusti nekoliko stotina hiljada ljudi,ugasi velika javna preduzeca i uz to da smanji plate i poveca poreze!Nije ni cudo sto se takav expert protivi spasavanju propalih firmi i saradnjom sa stranim investitorima!

Opasna mala

pre 9 godina

A evo ga još jedan tumač. Sada pažljivo slušamo kako će on da oblikuje ono što je Pajtić ranije već pokušao da zakukulji pa mu nije baš uspelo.

Goca

pre 9 godina

Kako ugovor sa Arapima nije smetao Radulovicu dok je bio ministar nego tek kad je smenjen onda je ugovor postao los!Vise je Radulovic zeljan medijske paznje nego sto stvarno ima kakvu zamerku na ugovor o JAt-u!

Voja

pre 9 godina

A sta bi gospodin Radulovicu Vi uradili, kako bi ste Vi to resili ? Da li bi ste Jat vodili na isti nacin na koji ste vodili firme u kojima ste bili stecajni upravnik ?

bivši je

pre 9 godina

Bili ste ministar,pa niste uspeli da dovedete,bar potencijalnog ulagača,u bivši JAT.Ugovor me toliko i ne interesuje,već da nam se hronični gubitaš skine sa budžeta.A vas to,izgleda,ne interesuje.Vi,izgleda lijete suze za ministarskim mestom.

pistolj

pre 9 godina

Evo teme na osnovu koje i zaboravljene licnosti srpske vlade mogu da dodju do izrazaja i reklame, a to je sada Sasa Radulovic, a najbolja prilika je naravno ER Srbija i njen ''stetni uticaj na Srbiju'', pa je ''strucnjak'' izneo sve ''mane'' ugovora sa Etihadom koje su potpuno besmislene.

Ewa

pre 9 godina

Radulovic bi mogao momentalno da ode u demokrate i da potpise pristupnicu. Njegov pristup neodoljivo podseca na nekadasnju veliku Demokratsku stranku koje vise nema. Tvrditi o nekakvoj stetnosti u vremenu kad ne znas kako da spasis jos 500 takvih velikih gubitasa je vrhunski diletizam.

Dejan Latinović

pre 9 godina

"država Srbija je i danas odgovorna za sve nove gubitke koje pravi Er Srbija"
E moj Raduloviću, danas tu kompaniju ne vode političari već menadžeri Etihada, tako da ona ostvaruje profit.

STEFAN DUSAN

pre 9 godina

Krupne uvrede su reci da je ovo neciji diletantizam! Lako je ostati nem na ovakve uvrede, ali sta ocekivati od coveka koji ljude naziva parazitima! Bolje je da je Radulovic nastavio da bude samo strucnjak, nikako mu politika ne stoji u prirodi posla.

Vanja

pre 9 godina

Evo javio se i cuveni strucnjak koji je hteo da otpusti nekoliko stotina hiljada ljudi,ugasi velika javna preduzeca i uz to da smanji plate i poveca poreze!Nije ni cudo sto se takav expert protivi spasavanju propalih firmi i saradnjom sa stranim investitorima!

Opasna mala

pre 9 godina

A evo ga još jedan tumač. Sada pažljivo slušamo kako će on da oblikuje ono što je Pajtić ranije već pokušao da zakukulji pa mu nije baš uspelo.

AlekS

pre 9 godina

Onima koji tvrde da je NIS poklonjen. Rusi su htel da kupe JAT pre 7-8 godina pod mnogo povoljnijim uslovima ali ga nismo dali jer je ekonomski genije Dinkic procenio da je vrednost visestruko veca, kao uostalom i za NIS. Danas je NIS jedina kompanija u vlasnistvu stranaca koja doprinosi budzetu Srbije 15%. Drugih nema. Da ga nismo tada dali, danas bi otisao pod slicnim uslovima kao JAT. Samo sa mnogo desetotruko vecim dugovima.

Vanja

pre 9 godina

Evo javio se i cuveni strucnjak koji je hteo da otpusti nekoliko stotina hiljada ljudi,ugasi velika javna preduzeca i uz to da smanji plate i poveca poreze!Nije ni cudo sto se takav expert protivi spasavanju propalih firmi i saradnjom sa stranim investitorima!

Mirce

pre 9 godina

Ne citam stavove politicara ciji se rejtinzi mere promilima,a koji pritom kritikuju tudje uspehe. Za mene je ovo jedina uspesna privatizacija Jata, a u proslosti je bilo mnogo pokusaja.

stex

pre 9 godina

Budimo realni, voleli ga ili ne, ali je jedini čovek na našoj političkoj sceni koji ne prodaje demagogiju već konstantno iznosi samo činjenice! Pozdrav svima

bob rock

pre 9 godina

Samo da pozdravim sns botove, i da ih upitam, koje su pare u pitanju pa postavljate ovakve komentare. Nadam se da su mnogo dobre, da mozete praunuke da obezbedite. Ako obezbedjujete samo sebe, onda bolje decu ne planirajte, sa ovakvim ljudima na vlasti koje podrzavate.

anonymous

pre 9 godina

Poruka SNS botovima:
vi nemate apsolutno nikakvog morala. Podržavate zlog čoveka i pravdate njegove zle namere, a borite se protiv dobrih stvari. Što je još gore, niste, barem mi se tako čini, ni svesni koliko se ponižavate dok to radite. Ako Srbija stvarno propadne u neko skorije vreme, znajte da ste dobrim delom vi krivi i odgovorni za to. Bićete odgovorni za bedu i nemaštinu koja će snaći i vašu decu i njihovu decu.

SMEDEREVAC

pre 9 godina

BANKROT-RESET-RESTRART
MOMENTALNO OTPUŠTANJE ADMINISTRATIVNOG VIŠKA-PARAZITA!!!!!!!!!
PONAVLJAM I JA PARAZITA!!!!!!!
Ispitivanje porekla imovine svih funkcionera od 90-tih do danas, kao i "biznismena", lokalnih "moćnika"-DOSTA JE BILO!!!!
Platni razredi u državnom aparatu-prosek mora biti manji u odnosu na realan sektor!!!!!!
PROVERA DIPLOMA I ZNANJA U JAVNOM SEKTORU!!!!!!
TOTALNA REFORMA PENZIONOG SISTEMA-A NE OVE DEMAGOŠKO-POPULISTIČKE IGRARIJE!!!!!!
Srbija je pred rasulom, a moćnici se igraju !!!!!
Dosta je bilo!!!
Podrška Raduloviću!!!!
Partokratija je "rak rana" srpske ekonomije i državnosti!!!!!

Stefan

pre 9 godina

A ovim radikalskim botovima svaki komentar je isti, ili kazu da je diletant ili da je stecajni upravnik. A da ja vas botove pitam da li vi znate sta u stvari znaci rec diletant posto je koristite u svakom drugom komentaru? Najteze je koristiti svoju glavu.

Stefan

pre 9 godina

Sasa Radulovic je jedan od retkih politicara koji jos sme da se suprodstavi Aleksandru Vucicu na jedan civilizovan, argumentovan nacin, a koliko ga Vucic "ceni" vidite i po broju komentara SNS botova. Samo napred gospodine Radulovicu!

Sunce

pre 9 godina

Radulović je priču oko ugovora se Etihadom do te mere pojednostavio da ju je obesmislio. Nervira me to što non stop izigrava finansijskog eksperta, iako ekonomija nije njegovo osnovno zanimamje niti polje njegove ekspertize.

Mister No

pre 9 godina

Mahom nemam običaj da komentarišem vesti, posebno ove koje imaju komentare tipa " Vučić je samo za 100 dana rada" i slična botovska naklapanja. Svi koji to pišete setite se vaših komentara kad za veoma kratako vreme ne budete imali da ostavite novac deci da kupe kiflu.
No upao mi je u oči jedan "stručnjak", koji " analizira " Radulovićeve stavove i čak daje kontra argumente.
Prvi se tiče slotova. Inače za neupućene to su vremena sletanja i poletanja sa aerdroma. Kaže “ekspert” ne vrede ništa. Ilustracije radi skoro je Al Italia na Hitrou prodala 3 slota za 90m eura. Jat ima slotove u Londonu. Kao i u Parizu, Moskvi, u Istanbulu,Franfurtu, Beču pa čak i u Americi koji se ne koriste trenutno ali prapadaju Jatu. Čak je u poslednje vreme počelo da se trguje tim slotvima a ta praksa uzima maha sve više. Dakle cifra koju je Radulović spomenuo da je vrednost slotova 80m eura je u najgorem slučaju, a ta vrednost može samo da raste u budućnosti. ( Etihad platio u vidu pozajmice učešče u kompaniji 40M).
Drugi komentar “eksperta” je bio da je uobičajna praksa u poslovnom svetu da se posle manje od godinu dana potpiše novi ugovor. Veću glupost nisam čuo. Pregovaraš o poslu koji potencijalno vredi milijarde evra( za Etihad naravno), nekoliko godina i onda posle godinu dana menjaš ugovor?
I na kraju kaže odakle to da vredi JAT 200m. Pa i ne možemo da znamo koliko vredi jer se kao TOP državna tajna krije ženidba “vođe”, pa šta treba onda očekivati kad je ovako nešto u pitanju?

Mr.Moon

pre 9 godina

Alo botovi, pa jel centrala izdala tako strogu direktivu da se "brani" ovaj ugovor? Nije vas bilo duze vreme u ovolikom broju.. nije da ste nedostajali haha

Cisto da pitam ovde neke "upucene":
Sta je to S.Radulovic radio kao stecajni upravnik? Ocekujem precizan odgovor. Znaci konkretno slucaj/firma koju je on navodono upropastio. Ako nemate, onda mi recite po cijoj direktivi plasirate ove neistine, sram vas bilo, ako ste uopste programirani za takvo osecanje.

Cujem ovde "a koga je Sasa Radulovic doveo?". Pa posao Ministra privrede nikako nije da "dovodi" bilo koga, vec da stvori uslove da se pod 1. domaca privreda razvija i pod 2. zdrav poslovni ambijent za sve. A strane korporacije ce tu lako naci svoje mesto i interes...

Evo, Dinkic je "doveo" Fiat u Srbiju. Pa nam odlicno ide. Pa je to toliko dobar posao da ne smeju da objave ugovor. Pa ga je vas poglavica nazivao najvecim lopovom ikad i stavljao ga u zatvorsku uniformu, a sada mu Mladja iz prikrajka vodi privredu... alo botovi, restart! Ali ne, vi se nadate da cete se ugiltati negde u drzavnu sluzbu, 8h 5 dana u nedelji bleje i 40-ak hiljada za to. Moram da vas razocaram, od toga nece biti nista.. posto pucamo po svim savovima

Neša

pre 9 godina

Da li istinu (ne)govori Radulović ili Vučić najbolje dokazuje da Er Srbija još uvek nema flotu od desetak aviona koliko je Vlada na čelu sa Vučićem obećala. Nema još ništa ni od "srpskog Mercedesa", "srpskog mobilnog telefona Tesla", arapskog sistema za navodnjavanje cele Vojvodine... Mnogo toga je obećano a NEMA. Ima samo obećanja. I još će ih biti. U izobilju. Kao i lažnih diploma i titula.

Ujka Paja

pre 9 godina

Radulovic postavlja jasno pitanje na koje gospoda iz botadzbinske uprave nemaju odgovor, pa samo vredjaju. Jasno je da je Etihad dobio cetiri puta vise prava nego sto je dao para. Ono sto se sa njim ne bih slozio je da je diletantizam u pitanju, jer kad privatnoj firmi napravite takvu uslugu ona to obicno zna dobro da nagradi.

SMEDEREVAC

pre 9 godina

"Botići-botovi od milošte", pravićete vi Šekija od blata, kada vam razum "zakuca na vrata".(EJ,PA OVO SE I RIMUJE!)
Čisto, da vas malo zbunim!
Ajd, sad lajkujte!

TDB

pre 9 godina

Gospodin Radulović će biti zapamćen po tome što je tražio da preduzeća u restrukturiranju (koje finansira država) urade svoje „lične karte“ i da otpremnine (ako ih daju) ne daju na dobrovoljnoj osnovi, već da zadrža stručan kadar. Zar nije logično da će upravo to interesovati i potencijalnog novog vlasnika pri analizama da li da isnvestira u neko od njih. Zamislimo prodaju polovnog automobila koji nije u voznom stanju, a prodavac ne zna da kaže potencijalnom kucu detalje o stanju vozila. Koliko smo uređena zemlja najbolje pokazuje činjenica, da se i dalje ne raspolaže pouzdanijim podatkom koliko je zaposlenih čiji se lični dohotci finansiraju iz budžeta.

Srdjan

pre 9 godina

Jedini diletanti u celoj priči smo mi, građani Srbije koji sve što ova vlada (ne)radi ćutke pratimo. Kada ćemo odlučiti da je dosta?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tanja, 15. avgust 2014 18:41)

Imali ste Izbore,gospodjo, pa je bilo kako je bilo a bice ih opet,2016 pa tad pokusajte da nesto promenite

Sofija

pre 9 godina

Tufna, Kreker, Bunar, Ujka Paja...to su eksperti koji ostavljaju komentare u odbranu ugovora sa Etihadom.

Dakle, ni pošten nick niste u stanju da osmislite, a o nekom suvislom komentaru da ne govorim.:)))))

Kako birate te jadne nick-ove? Pogledate oko sebe, pa vidite tufnu na suknji, kreker na stolu, bunar u dvorišu i ujka Paju pored bunara.

diletant

pre 9 godina

Citat: Etihad ulaže 40 miliona dolara. Ni dolara više. Za to dobija 49 odsto od 320 miliona dolara
Radulović nije uspeo da objasni kako sada tržišna vrednost Er Srbije zapravo nije $320M kao što tvrdi. Ako jeste, nek proba da je proda na tržištu za te pare, pa će tek tada Etihad dobiti 49% od $320M za $40M investicija. Ali neće jer firma trenutno očigledno ne vredi ni blizu tolikih para, pa je time njegova pretpostavka nevažeća. Kao nauk, Radulović bi mogao da prouči uslove sporazuma Etihada i Alitalije po kome Etihad dobija 49% vlasništva Alitalije za manje od 49% ulaganja.
Citat: Radi se o novom ugovoru koji je potpisan 31. jula 2014. godine
Naravno, u novom ugovoru jasno piše da novi ugovor zamenjuje stari. To je uobičajena poslovna praksa. Oko čega ovde Radulović pravi dramu?
Citat: kako je istakao, samo slotovi na mnogobrojnima aerodromima u svetu vrede 80 miliona dolara
U intervjuu Al Džaziri je čak precizirao da su JAT-ovi slotovi “U Evropi i po svetu”. I vrapci znaju da su slotovi (odnosni parovi) na London Hitrou aerodromu skupi, ali koje je to ostale IATA L3 slotove po svetu van Evrope imao JAT u 2013 i koja je njihova tržišna vrednost kojom se razbacuje Radulović? Potpuna izmišljotina, Radulović pokazuje totalno nerazumevanje.
Radulović ostaje dužan da pokaže kako je vrednost JAT-a bila $200M. Da li je to verovao na reč drugima ili je sam došao do tog broja, i kako? Gde su detalji, a ako ih nema, kako može da tvrdi da je posao dobar ili štetan?

Neša

pre 9 godina

@diletant, 17. avgust 2014 01:57

Koliko se sećam Vučić je leteći u PRVOM "novom" avionu svojevremeno obećao da će USKORO biti ukupno deset novih aviona. Posle smo saznali da je taj jedan "nov" zapravo stari repariran, prefarban, malo osvežen i uvaljen Srbiji. Ostale još nismo videli. Doduše, možda su i stigli ali su nevidljivi kao Stelt.

aki13

pre 9 godina

Ako Radulovic uopste i zna pravo znacenje reci diletantizam znace da je on radio po principu diletantizma a ne sadasnja vlada Srbije koja radi u interesu drzave Srbije kako bi je pokrenula napred, a u tom radu se vidi ucinak po pitanju spasavanja JAT-a od propasti.

jeka85

pre 9 godina

Zanimljivo je da se Sasa Radulovic nasao da prosipa pamet po pitanju ER Srbija. Koliko znamo on je bivsi ministar privrede a tu funkciju je zasluzio svojim ''strucnim radom'' u vladi Srbije. Toliko o tome.

natasha80

pre 9 godina

''Ugovorom prikriven diletantizam''-izjava bivesg ministra privrede Srbije. Ovom izjavom je sve receno, posebno od osobe koja bi ostala na mestu ministra privrede da je to zasluzila, jer je na vreme utvrdjen njen nestrucni rad, tako da nema bas nekog prava da hvali ili kritikuje jedan ovakav ugovor kao sto je ugovor za ER Srbija.

avion

pre 9 godina

Ovakav ozbiljan ugovor za ER Srbiju nazivati pokrivanjem diletantizma je zaista neverovatno, posebno sto je to izjavljeno od strane Sase Radulovica kome bi bilo bolje da ne komentarise ugovor sa Etihadom. Zaista neverovatno.

Srdjan

pre 9 godina

Koliki broj strucnjaka imamo,nista me i ne cudi.Zatvorili smo sve fabrike, dajte i ovo malo rasprodajte posto zasto.Mi drugo i ne znamo da radimo,kad se neko zaglibi mi smo u stanju da ga progutamo.Dajte bre ljudi osmislite kako da zaradjujemo a ne da vadimo oci jedan drugom i da pricamo kako je sve neko drugi krivac.Ne mogu da verujem koliko imamo tracara a niko nece da se prihvati posla ili donese posao ovom drustvu.Sve neke reforme od kojih mi je muka, a posla sve manje i para i sve veci broj socijalnih slucajeva .Bas ste prvrsili svaku meru -ljudskog dostojanstva-.

vrata

pre 9 godina

Sasa Radulovic kao ''intelektualna gromada'' srpske politike i privrede je izneo svoj ''strucni'' stav po pitanju ER Srbija. Vlada Srbije njegovo misljenje sigurno nece uzimati u obzir jer je potpuno besmisleno.

petronije

pre 9 godina

Pre bi se trebalo reci da je Sasa Radulovic radio po principu diletantizma u svom resornom ministarstvu pa mu je krivo sto je sada ex ministar pa iznosi nebuloze na racun ugovora za Er Srbiju. Sve sto mu nije jasno po pitanju ugovora sa Etihadom moze podrobno da sagleda na sajtu vlade Srbije.

Andrijana

pre 9 godina

Mali zaboravljeni kvazi politicar,nasao nacin kako da promovise sebe.Ugovor koji je dok je bio u ministarstvu hvalio,sada prica kako je los.Licemerstvo cisto,ali jadnik mora sebi da ubere koji politicki poen,nebili presao cenzus.

milena87

pre 9 godina

Komentarisanje na racun ugovora sa Etihadom je dozvoljeno svima koji komentarisu na primeren i iole normalan nacin. Ali kritike od strane pojedinih osoba, kao sto je u ovom slucaju Sasa Radulovic su nebulozne.

biber

pre 9 godina

Ugovor sa Etihadom po pitanju ER Srbija je sasvim strucno sastavljen i sadrzi sve elemente koje logicno treba da ima svaki ugovor, posebno po pitanju milionskih iznosa jer je u pitanju srpska jedina avio kompanija koja je spasena od propadanja. Koliko je ugovor ''stetan za Srbiju'' od strane Radulovica dovoljno govori o njemu kao bivsem ministru u vladi Srbije.

EKONOMISTA

pre 9 godina

Radulovic pre sveg nije vredan paznje da je on neki exspert vec o davno ne bi bio u Srbiji.
Mislim da ipak njemu nije mesto u medijima, pravi strucnjaci nisu medijski aktivni vec ljudi rade svoj posao to im nije potrebno.

Draga Tasta

pre 9 godina

Hahah ovaj covek je neverovatan,pa da li zaista misli da ce ovom jeftinom demagogijom dobiti naklonost birackog tela,svako ima pravo na konstruktivnu kritiku,ali ovo sto ovaj covek radi poprima ozbiljne dimenzije bezobrazluka

tufna

pre 9 godina

Mane ugovora sa Etihadom koje je izneo Sasa Radulovic su nepostojece, ne treba obracati paznju na ovako zlonamerne izjave, verujem da ce gradjani Srbije prepoznati pravu istinu i da nece nasedati na ovu i slicne manipulacije.

projovic90

pre 9 godina

Premijer Vucic je javno objavio ugovor sa Etihadom u vezi ER Srbija i sada naravno dolaze kritike sa raznih stranaka, a trenutno ''najzanimljivije'' kritike dolaze od strane Sase Radulovica, koji je sa razlogom bivsi ministar privrede pa i ne treba bas nesto uvazavati njegovo misljenje.

cajnik

pre 9 godina

Sasa Radulovic nema nikakvo pravo da kritikuje sadrzaj potpisanog ugovora, u buducnosti bi trebalo da se uzdrzi od davanja slicnih izjava, ugovor sa Etihadom je povoljan i pogodan za Srbiju, ne treba se obazirati na ovakve izjave.

sveska

pre 9 godina

Gradjani Srbije znaju da prepoznaju pravu istinu i ovakve izjave ih ne mogu pokolebati, smatram da izjava Sase Radulovica nije na mestu i da bi sledeci put trebalo da razmisli pre nego sto izrekne slicne neistine.

diletant

pre 9 godina

“Da li istinu (ne)govori Radulović ili Vučić najbolje dokazuje da Er Srbija još uvek nema flotu od desetak aviona koliko je Vlada na čelu sa Vučićem obećala”

Netačno, nije teško proveriti istinu na internetu: Air Serbia trenutno leti sa 9 Airbus i 5 ATR = 14 aviona, ne računajući 737 koji se vraćaju, koriste za delove ili su prebačeni Avioletu.

POZORISTE - U - KUCI

pre 9 godina

Stvarno gradjanima Srbije nije jasno kako to ama bas svi politicari kada izadju iz vlasti, svi dobiju naknadnu pamet, imaju izvanredna resenja, samo dok su bili u vlasti eto nisu im omogucili da to i sprovedu u delo. Tako i Sasa Radulovic stalno ponavlja istu pricu kao papagaj. Pa kad to sve znate sto ne dovedoste neke ozbiljnije investitore, sa mnogo vise novca. Sto ne uradiste nesto korisno za Srbiju,sa vasom pamecu.

serif

pre 9 godina

Ovakva izjava je zaista neverovatna, potpisani ugovor sa Etihadom je transparentan i validan, Radulovic bi trebalo da bolje razmisli pre davanja ovako lakomislenih izjava.

bunar

pre 9 godina

Nista nije prikriveno u pomenutom ugovoru sa Etihadom, on je javan i dostupan i svi gradjani mogu da imaju nesmetan uvid u njegov sadrzaj, zaista neprimerena izjava Sase Radulovica.

diletant

pre 9 godina

“No upao mi je u oči jedan "stručnjak", koji " analizira " Radulovićeve stavove i čak daje kontra argumente. Prvi se tiče slotova…Kaže “ekspert” ne vrede ništa”
Da pročitamo još jednom šta je stvarno napisano: “I vrapci znaju da su slotovi (odnosni parovi) na London Hitrou aerodromu skupi, ali koje je to ostale IATA L3 slotove po svetu van Evrope imao JAT u 2013 i koja je njihova tržišna vrednost”
Nigde ovde “ekspert” nije rekao da ne vrede ništa, naprotiv. Idemo dalje.

“Jat ima slotove u Londonu. Kao i u Parizu, Moskvi, u Istanbulu,Franfurtu, Beču pa čak i u Americi koji se ne koriste trenutno ali prapadaju Jatu.”
JAT je poslednji put leteo za Njujork 19. maja 1992 godine i po IATA pravilu “use it or lose it” više nema pravo na njih, ali može (i treba) da podnese zahtev po dobijanju preostalih DoT dokumenata. Suština je da Radulović vrednuje JAT slotove po svetu (van Evrope) kojih nema.

“Etihad platio u vidu pozajmice učešče u kompaniji 40M” Nije pozajmica, to je u medjuvremenu pretvoreno u ulog, čak je i Radulović to primetio.

“Drugi komentar “eksperta” je bio da je uobičajna praksa u poslovnom svetu da se posle manje od godinu dana potpiše novi ugovor.”
Naravno, potpuno uobičajeno u svetu ako to odgovara i jednoj i drugoj strani.

“I na kraju kaže odakle to da vredi JAT 200m” Na ovo do sada još Radulović nije dao nikakav odgovor a poziva se na tu vrednost kao da je neosporna činjenica. Odakle $200M, Raduloviću?

Mare

pre 9 godina

Ja mislim da ključ ipak leži u prvim rečenicama g. Radulovića, a to je (parafraziram) "da političari nisu kadri da predlože stručan i sposoban menadžment koji može da firmu stavi na noge". Dakle, Vučić je svestan toga da političari niti su bili, niti će ikad biti sposobni da iz svojih redova odaberu kvalitetan direktorski kadar. Sledi, privatizacija je neophodna, a cena privatizacije je ovde jedino diskutabilna. Da li je g. Radulović u pravu? Delimično jeste, a delimično nije. U ove jednačine koje on pominje, treba ubaciti i vreme. Dakle, posle koliko godina će se ovakvi ugovori isplatiti? Profesionalan direktorat doneće veći profit godišnje, nego što bi to politički direktorat uradio. Dakle, (početni_minus) + (veći_profit * 51% * Broj_godina) = 0. PItanje koje se jedino postavlja je Broj_godina=? U svakom slučaju taj broj godina je manji nego što bi jednačinu ispoštovao "politički direktorat".

Kreker

pre 9 godina

Radulović je u više navrata pokazao da je veliki protivnik aktuelne vlasti i svega što ona radi. Veliki je protivnik reformi i napretka naše zemlje, a to je očigledno. Ova izjava mu je zaista jadna i smešna. Na svaki način pokušava da naruši kredibilitet sadašnje vlasti, a u tome sigurno neće uspeti.

stex

pre 9 godina

Budimo realni, voleli ga ili ne, ali je jedini čovek na našoj političkoj sceni koji ne prodaje demagogiju već konstantno iznosi samo činjenice! Pozdrav svima

Goca

pre 9 godina

Kako ugovor sa Arapima nije smetao Radulovicu dok je bio ministar nego tek kad je smenjen onda je ugovor postao los!Vise je Radulovic zeljan medijske paznje nego sto stvarno ima kakvu zamerku na ugovor o JAt-u!

Voja

pre 9 godina

A sta bi gospodin Radulovicu Vi uradili, kako bi ste Vi to resili ? Da li bi ste Jat vodili na isti nacin na koji ste vodili firme u kojima ste bili stecajni upravnik ?

bivši je

pre 9 godina

Bili ste ministar,pa niste uspeli da dovedete,bar potencijalnog ulagača,u bivši JAT.Ugovor me toliko i ne interesuje,već da nam se hronični gubitaš skine sa budžeta.A vas to,izgleda,ne interesuje.Vi,izgleda lijete suze za ministarskim mestom.

Ewa

pre 9 godina

Radulovic bi mogao momentalno da ode u demokrate i da potpise pristupnicu. Njegov pristup neodoljivo podseca na nekadasnju veliku Demokratsku stranku koje vise nema. Tvrditi o nekakvoj stetnosti u vremenu kad ne znas kako da spasis jos 500 takvih velikih gubitasa je vrhunski diletizam.

STEFAN DUSAN

pre 9 godina

Krupne uvrede su reci da je ovo neciji diletantizam! Lako je ostati nem na ovakve uvrede, ali sta ocekivati od coveka koji ljude naziva parazitima! Bolje je da je Radulovic nastavio da bude samo strucnjak, nikako mu politika ne stoji u prirodi posla.

tufna

pre 9 godina

Mane ugovora sa Etihadom koje je izneo Sasa Radulovic su nepostojece, ne treba obracati paznju na ovako zlonamerne izjave, verujem da ce gradjani Srbije prepoznati pravu istinu i da nece nasedati na ovu i slicne manipulacije.

pistolj

pre 9 godina

Evo teme na osnovu koje i zaboravljene licnosti srpske vlade mogu da dodju do izrazaja i reklame, a to je sada Sasa Radulovic, a najbolja prilika je naravno ER Srbija i njen ''stetni uticaj na Srbiju'', pa je ''strucnjak'' izneo sve ''mane'' ugovora sa Etihadom koje su potpuno besmislene.

sveska

pre 9 godina

Gradjani Srbije znaju da prepoznaju pravu istinu i ovakve izjave ih ne mogu pokolebati, smatram da izjava Sase Radulovica nije na mestu i da bi sledeci put trebalo da razmisli pre nego sto izrekne slicne neistine.

Vanja

pre 9 godina

Evo javio se i cuveni strucnjak koji je hteo da otpusti nekoliko stotina hiljada ljudi,ugasi velika javna preduzeca i uz to da smanji plate i poveca poreze!Nije ni cudo sto se takav expert protivi spasavanju propalih firmi i saradnjom sa stranim investitorima!

cajnik

pre 9 godina

Sasa Radulovic nema nikakvo pravo da kritikuje sadrzaj potpisanog ugovora, u buducnosti bi trebalo da se uzdrzi od davanja slicnih izjava, ugovor sa Etihadom je povoljan i pogodan za Srbiju, ne treba se obazirati na ovakve izjave.

Sunce

pre 9 godina

Radulović je priču oko ugovora se Etihadom do te mere pojednostavio da ju je obesmislio. Nervira me to što non stop izigrava finansijskog eksperta, iako ekonomija nije njegovo osnovno zanimamje niti polje njegove ekspertize.

Kreker

pre 9 godina

Radulović je u više navrata pokazao da je veliki protivnik aktuelne vlasti i svega što ona radi. Veliki je protivnik reformi i napretka naše zemlje, a to je očigledno. Ova izjava mu je zaista jadna i smešna. Na svaki način pokušava da naruši kredibilitet sadašnje vlasti, a u tome sigurno neće uspeti.

Dejan Latinović

pre 9 godina

"država Srbija je i danas odgovorna za sve nove gubitke koje pravi Er Srbija"
E moj Raduloviću, danas tu kompaniju ne vode političari već menadžeri Etihada, tako da ona ostvaruje profit.

bunar

pre 9 godina

Nista nije prikriveno u pomenutom ugovoru sa Etihadom, on je javan i dostupan i svi gradjani mogu da imaju nesmetan uvid u njegov sadrzaj, zaista neprimerena izjava Sase Radulovica.

serif

pre 9 godina

Ovakva izjava je zaista neverovatna, potpisani ugovor sa Etihadom je transparentan i validan, Radulovic bi trebalo da bolje razmisli pre davanja ovako lakomislenih izjava.

Vanja

pre 9 godina

Evo javio se i cuveni strucnjak koji je hteo da otpusti nekoliko stotina hiljada ljudi,ugasi velika javna preduzeca i uz to da smanji plate i poveca poreze!Nije ni cudo sto se takav expert protivi spasavanju propalih firmi i saradnjom sa stranim investitorima!

Opasna mala

pre 9 godina

A evo ga još jedan tumač. Sada pažljivo slušamo kako će on da oblikuje ono što je Pajtić ranije već pokušao da zakukulji pa mu nije baš uspelo.

aki13

pre 9 godina

Ako Radulovic uopste i zna pravo znacenje reci diletantizam znace da je on radio po principu diletantizma a ne sadasnja vlada Srbije koja radi u interesu drzave Srbije kako bi je pokrenula napred, a u tom radu se vidi ucinak po pitanju spasavanja JAT-a od propasti.

jeka85

pre 9 godina

Zanimljivo je da se Sasa Radulovic nasao da prosipa pamet po pitanju ER Srbija. Koliko znamo on je bivsi ministar privrede a tu funkciju je zasluzio svojim ''strucnim radom'' u vladi Srbije. Toliko o tome.

Mirce

pre 9 godina

Ne citam stavove politicara ciji se rejtinzi mere promilima,a koji pritom kritikuju tudje uspehe. Za mene je ovo jedina uspesna privatizacija Jata, a u proslosti je bilo mnogo pokusaja.

vrata

pre 9 godina

Sasa Radulovic kao ''intelektualna gromada'' srpske politike i privrede je izneo svoj ''strucni'' stav po pitanju ER Srbija. Vlada Srbije njegovo misljenje sigurno nece uzimati u obzir jer je potpuno besmisleno.

avion

pre 9 godina

Ovakav ozbiljan ugovor za ER Srbiju nazivati pokrivanjem diletantizma je zaista neverovatno, posebno sto je to izjavljeno od strane Sase Radulovica kome bi bilo bolje da ne komentarise ugovor sa Etihadom. Zaista neverovatno.

EKONOMISTA

pre 9 godina

Radulovic pre sveg nije vredan paznje da je on neki exspert vec o davno ne bi bio u Srbiji.
Mislim da ipak njemu nije mesto u medijima, pravi strucnjaci nisu medijski aktivni vec ljudi rade svoj posao to im nije potrebno.

Andrijana

pre 9 godina

Mali zaboravljeni kvazi politicar,nasao nacin kako da promovise sebe.Ugovor koji je dok je bio u ministarstvu hvalio,sada prica kako je los.Licemerstvo cisto,ali jadnik mora sebi da ubere koji politicki poen,nebili presao cenzus.

petronije

pre 9 godina

Pre bi se trebalo reci da je Sasa Radulovic radio po principu diletantizma u svom resornom ministarstvu pa mu je krivo sto je sada ex ministar pa iznosi nebuloze na racun ugovora za Er Srbiju. Sve sto mu nije jasno po pitanju ugovora sa Etihadom moze podrobno da sagleda na sajtu vlade Srbije.

milena87

pre 9 godina

Komentarisanje na racun ugovora sa Etihadom je dozvoljeno svima koji komentarisu na primeren i iole normalan nacin. Ali kritike od strane pojedinih osoba, kao sto je u ovom slucaju Sasa Radulovic su nebulozne.

biber

pre 9 godina

Ugovor sa Etihadom po pitanju ER Srbija je sasvim strucno sastavljen i sadrzi sve elemente koje logicno treba da ima svaki ugovor, posebno po pitanju milionskih iznosa jer je u pitanju srpska jedina avio kompanija koja je spasena od propadanja. Koliko je ugovor ''stetan za Srbiju'' od strane Radulovica dovoljno govori o njemu kao bivsem ministru u vladi Srbije.

projovic90

pre 9 godina

Premijer Vucic je javno objavio ugovor sa Etihadom u vezi ER Srbija i sada naravno dolaze kritike sa raznih stranaka, a trenutno ''najzanimljivije'' kritike dolaze od strane Sase Radulovica, koji je sa razlogom bivsi ministar privrede pa i ne treba bas nesto uvazavati njegovo misljenje.

diletant

pre 9 godina

Citat: Etihad ulaže 40 miliona dolara. Ni dolara više. Za to dobija 49 odsto od 320 miliona dolara
Radulović nije uspeo da objasni kako sada tržišna vrednost Er Srbije zapravo nije $320M kao što tvrdi. Ako jeste, nek proba da je proda na tržištu za te pare, pa će tek tada Etihad dobiti 49% od $320M za $40M investicija. Ali neće jer firma trenutno očigledno ne vredi ni blizu tolikih para, pa je time njegova pretpostavka nevažeća. Kao nauk, Radulović bi mogao da prouči uslove sporazuma Etihada i Alitalije po kome Etihad dobija 49% vlasništva Alitalije za manje od 49% ulaganja.
Citat: Radi se o novom ugovoru koji je potpisan 31. jula 2014. godine
Naravno, u novom ugovoru jasno piše da novi ugovor zamenjuje stari. To je uobičajena poslovna praksa. Oko čega ovde Radulović pravi dramu?
Citat: kako je istakao, samo slotovi na mnogobrojnima aerodromima u svetu vrede 80 miliona dolara
U intervjuu Al Džaziri je čak precizirao da su JAT-ovi slotovi “U Evropi i po svetu”. I vrapci znaju da su slotovi (odnosni parovi) na London Hitrou aerodromu skupi, ali koje je to ostale IATA L3 slotove po svetu van Evrope imao JAT u 2013 i koja je njihova tržišna vrednost kojom se razbacuje Radulović? Potpuna izmišljotina, Radulović pokazuje totalno nerazumevanje.
Radulović ostaje dužan da pokaže kako je vrednost JAT-a bila $200M. Da li je to verovao na reč drugima ili je sam došao do tog broja, i kako? Gde su detalji, a ako ih nema, kako može da tvrdi da je posao dobar ili štetan?

Draga Tasta

pre 9 godina

Hahah ovaj covek je neverovatan,pa da li zaista misli da ce ovom jeftinom demagogijom dobiti naklonost birackog tela,svako ima pravo na konstruktivnu kritiku,ali ovo sto ovaj covek radi poprima ozbiljne dimenzije bezobrazluka

natasha80

pre 9 godina

''Ugovorom prikriven diletantizam''-izjava bivesg ministra privrede Srbije. Ovom izjavom je sve receno, posebno od osobe koja bi ostala na mestu ministra privrede da je to zasluzila, jer je na vreme utvrdjen njen nestrucni rad, tako da nema bas nekog prava da hvali ili kritikuje jedan ovakav ugovor kao sto je ugovor za ER Srbija.

AlekS

pre 9 godina

Onima koji tvrde da je NIS poklonjen. Rusi su htel da kupe JAT pre 7-8 godina pod mnogo povoljnijim uslovima ali ga nismo dali jer je ekonomski genije Dinkic procenio da je vrednost visestruko veca, kao uostalom i za NIS. Danas je NIS jedina kompanija u vlasnistvu stranaca koja doprinosi budzetu Srbije 15%. Drugih nema. Da ga nismo tada dali, danas bi otisao pod slicnim uslovima kao JAT. Samo sa mnogo desetotruko vecim dugovima.

diletant

pre 9 godina

“No upao mi je u oči jedan "stručnjak", koji " analizira " Radulovićeve stavove i čak daje kontra argumente. Prvi se tiče slotova…Kaže “ekspert” ne vrede ništa”
Da pročitamo još jednom šta je stvarno napisano: “I vrapci znaju da su slotovi (odnosni parovi) na London Hitrou aerodromu skupi, ali koje je to ostale IATA L3 slotove po svetu van Evrope imao JAT u 2013 i koja je njihova tržišna vrednost”
Nigde ovde “ekspert” nije rekao da ne vrede ništa, naprotiv. Idemo dalje.

“Jat ima slotove u Londonu. Kao i u Parizu, Moskvi, u Istanbulu,Franfurtu, Beču pa čak i u Americi koji se ne koriste trenutno ali prapadaju Jatu.”
JAT je poslednji put leteo za Njujork 19. maja 1992 godine i po IATA pravilu “use it or lose it” više nema pravo na njih, ali može (i treba) da podnese zahtev po dobijanju preostalih DoT dokumenata. Suština je da Radulović vrednuje JAT slotove po svetu (van Evrope) kojih nema.

“Etihad platio u vidu pozajmice učešče u kompaniji 40M” Nije pozajmica, to je u medjuvremenu pretvoreno u ulog, čak je i Radulović to primetio.

“Drugi komentar “eksperta” je bio da je uobičajna praksa u poslovnom svetu da se posle manje od godinu dana potpiše novi ugovor.”
Naravno, potpuno uobičajeno u svetu ako to odgovara i jednoj i drugoj strani.

“I na kraju kaže odakle to da vredi JAT 200m” Na ovo do sada još Radulović nije dao nikakav odgovor a poziva se na tu vrednost kao da je neosporna činjenica. Odakle $200M, Raduloviću?

diletant

pre 9 godina

“Da li istinu (ne)govori Radulović ili Vučić najbolje dokazuje da Er Srbija još uvek nema flotu od desetak aviona koliko je Vlada na čelu sa Vučićem obećala”

Netačno, nije teško proveriti istinu na internetu: Air Serbia trenutno leti sa 9 Airbus i 5 ATR = 14 aviona, ne računajući 737 koji se vraćaju, koriste za delove ili su prebačeni Avioletu.

POZORISTE - U - KUCI

pre 9 godina

Stvarno gradjanima Srbije nije jasno kako to ama bas svi politicari kada izadju iz vlasti, svi dobiju naknadnu pamet, imaju izvanredna resenja, samo dok su bili u vlasti eto nisu im omogucili da to i sprovedu u delo. Tako i Sasa Radulovic stalno ponavlja istu pricu kao papagaj. Pa kad to sve znate sto ne dovedoste neke ozbiljnije investitore, sa mnogo vise novca. Sto ne uradiste nesto korisno za Srbiju,sa vasom pamecu.

TDB

pre 9 godina

Gospodin Radulović će biti zapamćen po tome što je tražio da preduzeća u restrukturiranju (koje finansira država) urade svoje „lične karte“ i da otpremnine (ako ih daju) ne daju na dobrovoljnoj osnovi, već da zadrža stručan kadar. Zar nije logično da će upravo to interesovati i potencijalnog novog vlasnika pri analizama da li da isnvestira u neko od njih. Zamislimo prodaju polovnog automobila koji nije u voznom stanju, a prodavac ne zna da kaže potencijalnom kucu detalje o stanju vozila. Koliko smo uređena zemlja najbolje pokazuje činjenica, da se i dalje ne raspolaže pouzdanijim podatkom koliko je zaposlenih čiji se lični dohotci finansiraju iz budžeta.

Srdjan

pre 9 godina

Jedini diletanti u celoj priči smo mi, građani Srbije koji sve što ova vlada (ne)radi ćutke pratimo. Kada ćemo odlučiti da je dosta?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tanja, 15. avgust 2014 18:41)

Imali ste Izbore,gospodjo, pa je bilo kako je bilo a bice ih opet,2016 pa tad pokusajte da nesto promenite

bob rock

pre 9 godina

Samo da pozdravim sns botove, i da ih upitam, koje su pare u pitanju pa postavljate ovakve komentare. Nadam se da su mnogo dobre, da mozete praunuke da obezbedite. Ako obezbedjujete samo sebe, onda bolje decu ne planirajte, sa ovakvim ljudima na vlasti koje podrzavate.

SMEDEREVAC

pre 9 godina

BANKROT-RESET-RESTRART
MOMENTALNO OTPUŠTANJE ADMINISTRATIVNOG VIŠKA-PARAZITA!!!!!!!!!
PONAVLJAM I JA PARAZITA!!!!!!!
Ispitivanje porekla imovine svih funkcionera od 90-tih do danas, kao i "biznismena", lokalnih "moćnika"-DOSTA JE BILO!!!!
Platni razredi u državnom aparatu-prosek mora biti manji u odnosu na realan sektor!!!!!!
PROVERA DIPLOMA I ZNANJA U JAVNOM SEKTORU!!!!!!
TOTALNA REFORMA PENZIONOG SISTEMA-A NE OVE DEMAGOŠKO-POPULISTIČKE IGRARIJE!!!!!!
Srbija je pred rasulom, a moćnici se igraju !!!!!
Dosta je bilo!!!
Podrška Raduloviću!!!!
Partokratija je "rak rana" srpske ekonomije i državnosti!!!!!

Mister No

pre 9 godina

Mahom nemam običaj da komentarišem vesti, posebno ove koje imaju komentare tipa " Vučić je samo za 100 dana rada" i slična botovska naklapanja. Svi koji to pišete setite se vaših komentara kad za veoma kratako vreme ne budete imali da ostavite novac deci da kupe kiflu.
No upao mi je u oči jedan "stručnjak", koji " analizira " Radulovićeve stavove i čak daje kontra argumente.
Prvi se tiče slotova. Inače za neupućene to su vremena sletanja i poletanja sa aerdroma. Kaže “ekspert” ne vrede ništa. Ilustracije radi skoro je Al Italia na Hitrou prodala 3 slota za 90m eura. Jat ima slotove u Londonu. Kao i u Parizu, Moskvi, u Istanbulu,Franfurtu, Beču pa čak i u Americi koji se ne koriste trenutno ali prapadaju Jatu. Čak je u poslednje vreme počelo da se trguje tim slotvima a ta praksa uzima maha sve više. Dakle cifra koju je Radulović spomenuo da je vrednost slotova 80m eura je u najgorem slučaju, a ta vrednost može samo da raste u budućnosti. ( Etihad platio u vidu pozajmice učešče u kompaniji 40M).
Drugi komentar “eksperta” je bio da je uobičajna praksa u poslovnom svetu da se posle manje od godinu dana potpiše novi ugovor. Veću glupost nisam čuo. Pregovaraš o poslu koji potencijalno vredi milijarde evra( za Etihad naravno), nekoliko godina i onda posle godinu dana menjaš ugovor?
I na kraju kaže odakle to da vredi JAT 200m. Pa i ne možemo da znamo koliko vredi jer se kao TOP državna tajna krije ženidba “vođe”, pa šta treba onda očekivati kad je ovako nešto u pitanju?

Mare

pre 9 godina

Ja mislim da ključ ipak leži u prvim rečenicama g. Radulovića, a to je (parafraziram) "da političari nisu kadri da predlože stručan i sposoban menadžment koji može da firmu stavi na noge". Dakle, Vučić je svestan toga da političari niti su bili, niti će ikad biti sposobni da iz svojih redova odaberu kvalitetan direktorski kadar. Sledi, privatizacija je neophodna, a cena privatizacije je ovde jedino diskutabilna. Da li je g. Radulović u pravu? Delimično jeste, a delimično nije. U ove jednačine koje on pominje, treba ubaciti i vreme. Dakle, posle koliko godina će se ovakvi ugovori isplatiti? Profesionalan direktorat doneće veći profit godišnje, nego što bi to politički direktorat uradio. Dakle, (početni_minus) + (veći_profit * 51% * Broj_godina) = 0. PItanje koje se jedino postavlja je Broj_godina=? U svakom slučaju taj broj godina je manji nego što bi jednačinu ispoštovao "politički direktorat".

Mr.Moon

pre 9 godina

Alo botovi, pa jel centrala izdala tako strogu direktivu da se "brani" ovaj ugovor? Nije vas bilo duze vreme u ovolikom broju.. nije da ste nedostajali haha

Cisto da pitam ovde neke "upucene":
Sta je to S.Radulovic radio kao stecajni upravnik? Ocekujem precizan odgovor. Znaci konkretno slucaj/firma koju je on navodono upropastio. Ako nemate, onda mi recite po cijoj direktivi plasirate ove neistine, sram vas bilo, ako ste uopste programirani za takvo osecanje.

Cujem ovde "a koga je Sasa Radulovic doveo?". Pa posao Ministra privrede nikako nije da "dovodi" bilo koga, vec da stvori uslove da se pod 1. domaca privreda razvija i pod 2. zdrav poslovni ambijent za sve. A strane korporacije ce tu lako naci svoje mesto i interes...

Evo, Dinkic je "doveo" Fiat u Srbiju. Pa nam odlicno ide. Pa je to toliko dobar posao da ne smeju da objave ugovor. Pa ga je vas poglavica nazivao najvecim lopovom ikad i stavljao ga u zatvorsku uniformu, a sada mu Mladja iz prikrajka vodi privredu... alo botovi, restart! Ali ne, vi se nadate da cete se ugiltati negde u drzavnu sluzbu, 8h 5 dana u nedelji bleje i 40-ak hiljada za to. Moram da vas razocaram, od toga nece biti nista.. posto pucamo po svim savovima

anonymous

pre 9 godina

Poruka SNS botovima:
vi nemate apsolutno nikakvog morala. Podržavate zlog čoveka i pravdate njegove zle namere, a borite se protiv dobrih stvari. Što je još gore, niste, barem mi se tako čini, ni svesni koliko se ponižavate dok to radite. Ako Srbija stvarno propadne u neko skorije vreme, znajte da ste dobrim delom vi krivi i odgovorni za to. Bićete odgovorni za bedu i nemaštinu koja će snaći i vašu decu i njihovu decu.

SMEDEREVAC

pre 9 godina

"Botići-botovi od milošte", pravićete vi Šekija od blata, kada vam razum "zakuca na vrata".(EJ,PA OVO SE I RIMUJE!)
Čisto, da vas malo zbunim!
Ajd, sad lajkujte!

Ujka Paja

pre 9 godina

Radulovic postavlja jasno pitanje na koje gospoda iz botadzbinske uprave nemaju odgovor, pa samo vredjaju. Jasno je da je Etihad dobio cetiri puta vise prava nego sto je dao para. Ono sto se sa njim ne bih slozio je da je diletantizam u pitanju, jer kad privatnoj firmi napravite takvu uslugu ona to obicno zna dobro da nagradi.

Stefan

pre 9 godina

Sasa Radulovic je jedan od retkih politicara koji jos sme da se suprodstavi Aleksandru Vucicu na jedan civilizovan, argumentovan nacin, a koliko ga Vucic "ceni" vidite i po broju komentara SNS botova. Samo napred gospodine Radulovicu!

Neša

pre 9 godina

Da li istinu (ne)govori Radulović ili Vučić najbolje dokazuje da Er Srbija još uvek nema flotu od desetak aviona koliko je Vlada na čelu sa Vučićem obećala. Nema još ništa ni od "srpskog Mercedesa", "srpskog mobilnog telefona Tesla", arapskog sistema za navodnjavanje cele Vojvodine... Mnogo toga je obećano a NEMA. Ima samo obećanja. I još će ih biti. U izobilju. Kao i lažnih diploma i titula.

Srdjan

pre 9 godina

Koliki broj strucnjaka imamo,nista me i ne cudi.Zatvorili smo sve fabrike, dajte i ovo malo rasprodajte posto zasto.Mi drugo i ne znamo da radimo,kad se neko zaglibi mi smo u stanju da ga progutamo.Dajte bre ljudi osmislite kako da zaradjujemo a ne da vadimo oci jedan drugom i da pricamo kako je sve neko drugi krivac.Ne mogu da verujem koliko imamo tracara a niko nece da se prihvati posla ili donese posao ovom drustvu.Sve neke reforme od kojih mi je muka, a posla sve manje i para i sve veci broj socijalnih slucajeva .Bas ste prvrsili svaku meru -ljudskog dostojanstva-.

Neša

pre 9 godina

@diletant, 17. avgust 2014 01:57

Koliko se sećam Vučić je leteći u PRVOM "novom" avionu svojevremeno obećao da će USKORO biti ukupno deset novih aviona. Posle smo saznali da je taj jedan "nov" zapravo stari repariran, prefarban, malo osvežen i uvaljen Srbiji. Ostale još nismo videli. Doduše, možda su i stigli ali su nevidljivi kao Stelt.

Stefan

pre 9 godina

A ovim radikalskim botovima svaki komentar je isti, ili kazu da je diletant ili da je stecajni upravnik. A da ja vas botove pitam da li vi znate sta u stvari znaci rec diletant posto je koristite u svakom drugom komentaru? Najteze je koristiti svoju glavu.

Sofija

pre 9 godina

Tufna, Kreker, Bunar, Ujka Paja...to su eksperti koji ostavljaju komentare u odbranu ugovora sa Etihadom.

Dakle, ni pošten nick niste u stanju da osmislite, a o nekom suvislom komentaru da ne govorim.:)))))

Kako birate te jadne nick-ove? Pogledate oko sebe, pa vidite tufnu na suknji, kreker na stolu, bunar u dvorišu i ujka Paju pored bunara.