Utorak, 12.08.2014.

21:15

Automobilom udario policajca

Vozač B.T. povredio je policajca na Kalemegdanu kada je došao po automobil koji mu je prethodno odneo "pauk".

Izvor: Tanjug

Automobilom udario policajca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

milanče

pre 9 godina

@djo

Koliko god da tvoj komentar deluje normalno, ne slažem se. Ne zbog ne znam kakvog protivljenja, već prostih činjenica.

1. Parking servisi su firme napravljene sa dve kante farbe, izmazali su ulice i oteli prostor za naplatu. Veliki broj tih ulica nije projektovan da drži parking mesta. Ne kažem, slažem se da treba postojati parking, ali samo i isključivo u obliku garaža.
2. Parking servisi su firme koje jednim svojim delom služe za uhlebljenje policijskih i vojnih činovnika.
3. Gubitaši! Veliki gubitaši, kojima niko ne može ništa. Nikad račune nisu položili nikom, a radi se o firmama koje imaju jako mala ulaganja.
4. Pre nekoliko dana sam video dva momka kako postavljaju znak zabranjeno parkiranje na mestu koje je zadnjih 20 godina slobodno. Završili su za minut, i odmah iza toga se pojavio pauk koji je boravio iza ćoška!! Naravno, vozila su već tu, jer znaka nije ni bilo. Prvi auto koji su digli je zastava stara bar 20-30 godina. Tom mučeniku je kazna duplo skuplja od vrednosti vozila, a postupak je klasična otimačina!!

pa ja sam

pre 9 godina

Pre neki dan na bulevaru stao sam na mesto koje na prvi pogled deluje kao i ono pored njega(nije visok ivicnjak i nema nikakve oznake da je zabranjeno parkiranje). Vec su me bili zakacili,ali srecom sam stigao na vreme pa sam "samo" popio kaznu od 5000 (2500 ako se plati u roku od 8 dana). Na moje pitanje sto je tu zabranjeno,a 2 metra dalje nije,dobio sam odgovor da su na tom mestu betonske kocke losijeg kvaliteta i da pucaju, a da su 2m dalje one kvalitetnije pa je dozvoljeno parkiranje! Inace,nemojte se zanositi da sa njima mozete da izadjete na kraj.Jer kada sam pre par godina zvao parking servis da pitam zasto nose vozila sa mesta gde nije zona,ne smetaju nikome i nije zabranjen parking kao zvanican odgovor sam dobio da gde god nije dozvoljeno parkiranje,znaci da je zabranjeno!Pa vi sad vidite protiv kakvih mozgova se borimo!

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ljudi, nosio je pandura na haubi! Pa sutra bi ga vi ili neko drugi iznervirali sto prelazite pesacki polako, pa bi i vi jahali haubu. Ovo nije normalan covek, koliko god i sam mislio to sto mislim o parking servisu ili o pandurima. Meni su odneli auto pre par meseci, prosao sam sa nekom manjom kaznom. Ali cega se nagledah u tih pola sata dok sam stajao i cekao da platim, toga nema ni u filmovima. Utisak je da su i narod i ona dvojica u kucici (radnik parking servisa i pandur) svi do jednog nenormalni. Pandur priznaje da namerno ne nosi pistolj sa sobom jer bi ubio nekoga u toku dana?!? Cega se sve naslusa i ko mu sve preti nije ni cudo. Moj utisak je, ipak, da su mnogo bezobrazniji radnici parking servisa, bahati u ravni sa ovakvim vozacima. A da se ne foliramo, ovakvi likovi parkiraju ispred kafica, autobusi i automobili moraju da ih obilaze, dok oni sede i keze se iz kafica. Kao neko ko jos uvek gura kolica sa ddecom mogu da kazem i da je stepen nemarnog parkiranja jako visok, parkiraju do zida, ne moze se proci pa moras kolovozom. Tragedija u najavi svakodnevno. Sto za nas sa kolicima sto za babe i dede koji nemaju brzinu da se sklone na vreme. Misli narod da grad pripada samo njima pa dolazi do ovakvih situacija, krajnje jednostavno. U Beogradu moras da naucis da zivis sa drugim ljudima, grad je toliki koliki je, a nas je sve vise, mora se biti uvidjavan i pazljiv ili ce ovoga biti sve vise. . .

uredni neplatisa

pre 9 godina

Da li je igde Parking servis rešio problem parkiranja? Koliko novoh parking mesta, garaža su napravili u zadnjih 5 godina?

kako drugacije

pre 9 godina

Ovo su nepotpune informacije, da bi neko donosio sud...
Mozda su coveku na pravdi Boga podigli auto, a ujedno bih da pitam sto nemaju hrabrosti da dizu dzipove parkirane u Vojvode Stepe i Bulevaru, koji koce tramvajski saobracaj svaki dan redovno... Zakon postuju samo kad su u pitanju gradjani bez dosijea, znate i njima nekad pukne film!

Pera

pre 9 godina

Kod mene su, kod Hotela Jugoslavija, pored solitera ( koji ima oko 150 stanova ) uzeli 72 parking mesta i na tom mestu napravili zgradu. Sad ima ogomnih problema sa parkiranjem.

OKnO

pre 9 godina

Interesantna situacija, sa veoma lošim epilogom, iz koje treba nešto naučiti!
Svaka čast argumentovanim komentarima, koji ukazuju na mnoge propuste i prekršaje, koje su počinili: vozac automobila, zaposleni parking servisa, službeno lice (policajac).
-1- Parking servis sme odneti vozilo ukoliko je nepropisno parkirano i ometa odvijanje saobraćaja (što uglavnom i rade), kaže zakon.
-2- Za svoju uslugu vam uredno izdaju priznanicu/kaznu koju "morate" platiti da bi preuzeli vozilo (suprotno zakonima republike Srbije), a ukoliko to ne uradite, naplate vam svaki dan koje vaše vozilo provede na parkingu (čista otimačina)!?
-3- Vozač je napravio niz ozbiljnih prekršaja, ali po zakonu republike Srbije odgovaraće za uništavanje imovine JKP (rampe), kaznu će svakakomorati da plati, a situacija oko povređivanja policajca je postupak o kome samo sud može presuditi posle uvida u sve detalje.
-4- Policajac je plaćen novcem poreskih obveznika da održava red, ne da štiti parking servis. Kada meni neko upadne u radnju, pljačka ili sl. moram podneti prijavu pa dođu posle 3-4 sata, mada očekujem da bi u toku pljačke pokušali da je spreče, ali ko koga ovde pljačka tek treba utvrditi!
Tužna činjenica je da mnoga Javna Preduzeća posluju u Srbiji mimo zakona, ako pokušate regulisati sa njima bilo šta po zakonu, niko neće ni da priča sa vama, jedino je moguće na sudu!? Ko je imao takva iskustva zna o čemu pričam, ko nije sreća njegova.

Vladislav

pre 9 godina

Kao pametan covek uvek volim da cujem i drugu stranu...
Barem u Novom Sadu je poznata bahatost parking servisa, ko se seca
ta mera je doneta kako bi se UVEO RED i obezbedilo dovoljno parking
mesta a sustina je harac za prekrecene livade pune rupa i zaposljavanje
partiskih pijuna...

Mile

pre 9 godina

(Marina, 12. avgust 2014 21:39)

A da se parkirao na sred ulice ili Vama preprecio izlaz ili garazu, da mu onda posaljemo slike pa da zajedno na sudu uterujete pravdu (vi sto biste u tom trenutku zakasnili na posao mozda, a on sto se tu parkirao) I treba da nose kola, ja koristim cestu za kola jer na trotoaru nemam gde da prodjem od jadnog naroda kome neki zlikovci "otudjuju" kola.

Proka

pre 9 godina

Kako nije sramota da osudjujete što mu je odnešen auto? Parkira na mesto za invalida i nikome ništa, invalid treba da čeka da se bahati vozač smiluje da skloni auto sa njegovog parking mesta?! Samo ošto sa bahatima

djo

pre 9 godina

Prvo: iza "oduzimanja" imovine od strane ovog preduzeća stoje odluke Grada kao zakonodavnog tela. Drugo: Gomila firmi (npr dhl, ups. magacini, transporti, servisi) neće da vam daju vašu robu dok ne platite uslugu koju su vršili vezano za vašu robu. Treće: auto nije konfiskovan, parking servis ne raspolaže njim isto kao i vi, auto stoji na parkingu, ne može se prodati, u svakom trenutku je moguće preuzimanje, ne sme se oštetiti. Kad bi parking servis prodao vaš auto, to bi bila krađa, ili otuđenje o kom pričate.
Gospodo, prekršili ste zakon grada parkiranjem koje ugrožava saobraćaj. Grad je ovlastio zakonom firmu koja vrši komunalno čišćenje grada od bezakonja parkiranjem. Poštujte zakone i biće sve u redu. Šokiran sam koliko komentara poziva i opravdava bezakonje. Meni nikad za 20 god. koliko aktivno vozim nije pauk odneo auto, a platio sam možda par kazni sve mojom krivicom. Dosta bahatosti, hoćete bolji sistem - počnite promene od sebe.

Milan R

pre 9 godina

Oduzeti vozilo i saobracajnu i naravno novcana kazna. Ovakvim vozacima bi trebalo uvesti obavezan kurs normalnog ponasanja u saobracaju. Troskove kursa naravno svesti na pocinioca i iznova vozacki ispit.

dule

pre 9 godina

Kako pojedinci lupetaju ovde,tatini sinovi i tatine cerkice koje misle da ako imaju dobar auto da mogu bahato da parkiraju gde hoce ali jel znate sta lazna gospodo,nece moci to,a kazne za pauka treba da budu i vece,ako si bahato parkirao ima da platis i to odmah,ako nemas pare neka policija uzme i zapleni auto pa se ti posle cesi.Podrska policiji i da se svaki ovakav incident bahatih tretira kao napad na sluzbeno lice sa maksimalnom zatvorskom kaznom i drakonskom novcanom kaznnom.A ovi sto kazu da nemaju pare za kaznu,a kako imate pare da vozite auto,ma da,ne lupetajte,pametniji ste kada cutite.Platice svako ko se bahato parkira da je bahatima jasno.Podrska policiji.

dusan

pre 9 godina

Podrska policiji od ljudskog olosa,nasilnika kojima su tatice kupile besna kola pa onda misle da mogu idioti da se parkiraju bilo gde,a kazne za nepropisno parkiranje trebaju da budu i vece.Drakonska novcana kazna i da odlezi u zatvoru neko vreme.Debilizam i primitivizam onaj najjadniji.

Mister G (SNS BOT)

pre 9 godina

E moji komentatori.
Kako odma vecina kuka. Zasto ja nisam platio ni jednu kaznu za 12 godina??
Lako je. Nisam napravio ni jedan prekrsaj. Ako parkiras tamo gde je dozvoljeno, ama bas nikada te nece pauk odneti.
Probajte i uverite se sami.

Homo politicus

pre 9 godina

Niko ne govori o ceni kazne koju treba da plati vlasnik da bi dobio vozilo nazad. Za vozilo do 2000 kubika kazna je 7.500 dinara samo da bi izasao sa placa parking servisa plus administrativna taksa 5.000 dinara dakle 12.500 dinara. To je trecina prosecne plate u Srbiji. Sada pitam ove sto stite Parking servis: Da li je u Nemackoj, Danskoj...vracanje vozila vlasniku trecina prosecne plate u Nemackoj ? Taj lopovluk i bahatost Parking servisa moze se porediti samo sa italijanskom mafijom koja radi u sprezi sa politicarima. Gradjani nisu protiv reda u gradu ali su protiv ove mafije.

Ulepša mi dan

pre 9 godina

advokat, 12. avgust 2014 23:39)
Baš si me nasmejao u ovo rano jutro, nadam se da nemaš više od 15 godina. Kako svi vole da pobeđuju državu i svi poznaju zakon. Ostaje mogućnost da je u pitanju ironija ali bih rekao da nije. Verovatno su neke situacije kod odnošenja pauka sporne, potpuno je tačno da ponekada godinama ne nose sa nekog mesta, pa onda se neko doseti da počne ali to ne menja stvar da je nedozvoljeno parkiranje kažnjivo. Kada smo kupovali stanove, ne verujem da je neko kupio parking mesto (garažu da ali parking mesto ne), samim tim ako nema mesta ispred vaše zgrade ne znači da smete da stanete na travu npr. jer eto nema drugog mesta. Ukoliko nema predviđenog parking prostora ne možete da se parkirate i kraj. Gde da stavite auto ostaje vaš problem, ako nema mesta nigde u gradu prodajte ga i idite peške ali ne možete tvrditi da treba kršiti zakon, a pogotovu divljati sa automobilom i lomiti rampu, te udariti bilo koga kolima.

monte-video

pre 9 godina

Moj komentar. Brat mog prijatelja je imao neprijatan dogadjaj. Supruga mu je osoba s hendikepom i automobil je imao markicu na staklu na vidno obeleženom mestu. Problem je sto je auto bio parkiran na propisnom mestu a ipak zbog lošeg osmatranja, automobil je "dignut". Čovek je morao da plati kaznu. Podneta je prijava i zamislite, medju fotografijama, nema nigde prednjeg stakla gde se i postavlja markica. Kazna je vraćena ali zamislite to nerviranje i svađanje. Da ne osuđujem ni jedne ni druge, u parking servisu rade ljudi s 3-em razredom osnovne bez poznavanja normalnosti a o policiji da ne pričamo... Ruglo društva... Što se tiče nasilnika, da svira klavir... A to bi mogao malo i ovaj dr fals policije...

Alen

pre 9 godina

Prije par mjeseci parkirao sam nepropisno i pauk mi je "digao" auto.Ok,moja greška.Otišao sam po auto i objasnio čovjeku da nemam za platiti.On mi je uredno otvorio vrata da odem,s time da sam mu ostavio podatke.Za par dana,na kućnu adresu mi je stigla uplatnica,platio sam kaznu kad sam imao novaca i to je to.Znači djelatnici ograđenog parkinga MORAJU vam dati vaše vozilo.Ako kaznu platiš na licu mjesta je nesto jeftinije nego da je salju na kucnu adresu.Tako to funkcionira ovdje.Inače sam iz Rijeke.

Toliko

pre 9 godina

@(Outsider, 12. avgust 2014 23:59) Prvo to je saobracajni policajac, a ne obican policajac. Koliko ja znam i tu(USA) imate policajce koji su zaduzeni samo za saobracajne prekresaje. Saobracajni policajci imaju nesto drugaciju obuku i drugacije su opremljeni. Drugo, policajac ne "sedi" u parking servisu nego ide sa "paukom" kad se odnosi vozilo. Trece, zar je bitno sta on tu trazi, da nije bio policajac zgazio bi nekog drugog. Ovde je opste poznato divljastvo, licno sam gledao coveka, parkirao se na pesacki kod skole, samo sto je krenuo pauk on izlece i onda se raspravlja oce da se bije. To je inace profil koga ocigledno jedan solidan broj komentatora ovde brani, a kad takav isti profil ubije coveka ispred splava ili siluje i ubije dete onda se svi zgrazavaju.

Eliot Nesici

pre 9 godina

Prvo, jako mi je zao tog coveka policajca, ali dobro je da su u pitanju samo lakse povrede.

Ali, sa druge strane, ovo je samo posledica onoga sto ta ista policija radi vec vise od 20 godina, gde ti "bahati" (a znamo koji su u pitanju) vozaci imaju povlascen status i nikada nizasta ne odgovaraju, a sirotinja se lovi kao zecevi.
I onda oni sada kukaju?! Koji licemeri!

A ko ce nas obicne ljude da zastiti od takve nikakve policije i "bahatih" vozaca???

wer

pre 9 godina

citam komentare "boraca za socijalnu pravdu" i ponovo vidim potvrdu teorije da je kod nas jedino resenje za balkansko-neandertalski mentalitet, zapravo jos rigoroznija kaznena politika...

da ovaj lik dobije jedno 5 dina u mardelju, nisam siguran koliko bi se nasih, po grudima i ledjima maljavih, junaka jos prijavilo za slican herojski cin.

i da se razumemo, ljudi se na zapadu nisu rodili vaspitani i ljubazni, vec im je jasno da ce dobiti preko njuske svaki put kada pomisle da su jaci i pametniji od zakona

obavesten

pre 9 godina

Cesto sam svedok neverovatne bahatosti nasih vozaca. Naime,srpski vozac misli da je sasvim ok da u pekaru udje sa kolima,ili da zaustavi gradski saobracaj zato sto je parkirao na sine,a bahatost je proporcionalna ceni auta. Sto se tice parking servisa,ni oni nisu nista bolji,stavise alu nazalost rade po zakonu. Da ima istine u tome sto pojedinci ovde pisu,imali bi do sada advokate koji bi se iskljucivo bavili tuzbama protiv parking servisa.Nemoguce je da srbin postuje zakonska pravila,a kamoli pravila koja nisu utemeljena u zakonu ili su cak i protyiv zakona.
Obrni-okreni,ima pojedinaca koje treba uvek kaznjavati,jer su prevelika stoka,cak i za nase pojmove!

mladen

pre 9 godina

Promakla mi je jedna informacija. Šta je taj čovek vozio, Juga ili Stojadina? Ne opravdavam ga jer za ovo nema opravdanje, ali me interesuje ta informacija.

bezimena

pre 9 godina

Da li je taj vozač NORMALAN!?
NE postoji ništa, ali NIŠTA, zbog čega bi se moglo razumeti, a kamoli opravdati, divljanje i udaranje drugog čoveka! Ej bre, nosio ga na haubi!!! Nadam se da će da bude odran od kazne, zatvorske!

Miloš

pre 9 godina

Pored moje firme ima jedno 500 p mjesta, od cega jedno 30 za invalide koji nikad bas nikad nisu zauzeti. Uz to, ima trotoara za jedno 60 dodatnih auta, a to je kraj pored kog se ne nalazi NISTA - svaki dan redovno svraca pauk i nosi sa tog trotoara, jer znaju da su tu sve banke, programeri, itd i da ce nas odrati. Bagra. U centru grada za to vrijeme nigdje pauka kad treba. Ovde im lakse, samo da uzmu pare bez razloga.
(Darko, 12. avgust 2014 23:36)

Ne razumem šta je ovde poenta.

Ako imate parking od 500 mesta, zašto bi se neko parkirao na taj trotoar, kome ime kaže čemu služi? Ili je problem što nemate dovoljno zaposlenih invalida? Ili se samo hvalite kako imate visoke plate?

Zaboga, iskoristite taj parking koji imate i uživajte u komunalnom redu.

jedan od obavestenih

pre 9 godina

Postoji malo vise nelogicnosti u tvom rasudjivanju: 1) Parking servis nisu osnovali Mika i Pera nego Skupstina Grada Beograda, grad Beograd je od drzave Srbije dobio pravo da upravlja imovinom (ulicama na kojima nesavesni gradjani nedozvoljeno parkiraju vozila) i sprovodi komunalni red ( odnosenje nepropisno parkiranih vozila). 2) Skupstina Grada Beograda je propisala nacin placanja i visinu odstete za komunalnu uslugu koju Parking servis naplacuje nesavesnim gradjanima a sto je u skladu sa Ustavom i zakonima na koji se pozivate 3) U Zakonu o obligacionim odnosima postoji odrednica koja kaze da je moguce privremeno otudjenje privatne svojine ako je to u skladu sa javnim interesima ( sto je nepropisno parkiranje svakako).
Da napomenem da je ista praksa sirom sveta, kad vas dignu, platite odnosenje i lezarinu i tek onda mozete da vozite. Kazna za nepropisno parkiranje stize tek kasnije, od sudije.
(brodolomac, 12. avgust 2014 23:58)

dozvoli da ti protumacim privremeno otudjivanje, to je TRANSPORT automobila od mesta gde je nepropisno parkiran do mesta koje je predvidjeno za odlaganje nepropisno parkiranih automobila. ukoliko vlasnik dodje po svoj auto i trazi ga nazad, po zakonu MORA da ga dobije nazad. isto kao sto vozac automobila moze da nastavi da vozi auto iako ima neku neplacenu kaznu!

fool me once

pre 9 godina

@King Kong: Pa, poenta i jeste da kazne budu visoke! U cemu bi bio fazon da nisu i da mozemo redovno da ih placamo i krsimo zakon?
(Goran, 12. avgust 2014 23:08)
novcana kazna prvenstveno sluzi kao opomena vozacu, zato su i napravljene. po meni prekrsaji koji se dese prvi put ni ne trebaju da se naplate nego da se da zuti karton, ali zato drugi put... uuu pa pozeleo bi da nikad vise ne uradis bilo sta slicno. ali u nasoj nesrecnoj drzavi se ne veruje u pravdu niti bilo sta ali se veruje u novac, i zato ce pre uzeti od svakog vozaca po malo umesto da se vozaci edukuju i jednostavno pocnu da postuju propise

Sta?

pre 9 godina

Radnici JKP Parking Servis nisu radnici mupa vec obične firme. Kazna za prestupnika i ukidanje plaćanja pauka pre preuzimanja vozila!

nije teško biti fin

pre 9 godina

Kako meni nikad taj parking servis nije odneo auto? Svaki dan sam u kolima, svaki dan u gradu, nemam garažu... Pa ne, stvarno mi nije jasno, kad kažete da su toliki "fašisti" ti momci sa paukom. Možda mi ne dižu jer parkiram u javnoj garaži ili na ulici, na za to označenom mestu, nikad na zelenoj površini, šinama, pešačkom...

crazy processor

pre 9 godina

Vidim da po komentarima da jedino sluzbena lica postuju zakon? Znate gospodo npr u Ustanickoj ulici postoji "INTEREX" koji je izgradjen na zelenoj povrsini i parkingu zgrada. Dok nije bila zavrsena gradnja i dok nije bilo mesta za parking od njihovih ograda itd ljudi su svuda parkirali kao i ja. Trotoar u Ustanickoj je sirok pa je bilo mesta da stane auto i da ostane dovoljno mesta za standardni trotoar ukoliko jednom stranom vozila nagazite van trotoara. Jednog jutra krenuh zbog obaveza ranije na posao pa videh da je moj auto vec podignut, a burazerov podizu. Lepo sam pitao saobracajca da mi pokaze ujutru u 7h jedno prazno parking mesto, da mi pokaze parking moje zgrade, da mi pokaze trotoar oko zgrade jer ga ne vidim od parkiranih vozila. Naravno on je poceo da lupa kako je neko prijavio da gazimo zelenu povrsinu, koja do duse u to vreme nije bila zelena od gradjevinskih masina i ostalog. Spustili su kola, ali su ipak uzeli druga dva automobila i nikada vise nisu dosli. Vidite da nisam slucajno naisao Vi bi komentarisali zasto sam bagerom srusio parking servis.

s.

pre 9 godina

(King Kong, 12. avgust 2014 22:45)

Ako ti je skupo odnosenje vozila ti nemoj da se dovedes u situaciju da ti ga odnose.
Stvarno ne razumem tvoju logiku.

grabrik

pre 9 godina

E, kad bi svi toliko energije uložili u nešto pametnije, a ne u teoretisanje o ličnim i drugim pravima (isključivo naspram države), gde bi nam bio kraj. Parkirajte gde je dozvoljeno, i na način na koji je dozvoljeno. Nema mesta? Kružite i tražite mesto, ili ga čekajte, kao u bilo kojem velikom gradu. Nećete da kružiti ili čekate? Praznih gradova u Srbiji ima koliko želite!

brodolomac

pre 9 godina

mislim necu ni da ulazim u to da oni nemaju apsolutno nikakva prava kao preduzece. To je isto kao kad bi pera mika i laza napravili preduzece i nazvali ga parking servis, i krenuli da dizu sve automobile redom i odnose ih na svoj plac i nece da ih vrate dok se ne plati. Isti princip radi i parking servis, cista ucena. Jedina razlika sto oni imaju uniformisana lica koja nadgledaju, sto im NE DAJE za pravo da otudjuju niciju imovinu, kao sto ne moze ni policija bez sudskog naloga!!!
(jedan od obavestenih, 12. avgust 2014 23:08)

Postoji malo vise nelogicnosti u tvom rasudjivanju: 1) Parking servis nisu osnovali Mika i Pera nego Skupstina Grada Beograda, grad Beograd je od drzave Srbije dobio pravo da upravlja imovinom (ulicama na kojima nesavesni gradjani nedozvoljeno parkiraju vozila) i sprovodi komunalni red ( odnosenje nepropisno parkiranih vozila). 2) Skupstina Grada Beograda je propisala nacin placanja i visinu odstete za komunalnu uslugu koju Parking servis naplacuje nesavesnim gradjanima a sto je u skladu sa Ustavom i zakonima na koji se pozivate 3) U Zakonu o obligacionim odnosima postoji odrednica koja kaze da je moguce privremeno otudjenje privatne svojine ako je to u skladu sa javnim interesima ( sto je nepropisno parkiranje svakako).
Da napomenem da je ista praksa sirom sveta, kad vas dignu, platite odnosenje i lezarinu i tek onda mozete da vozite. Kazna za nepropisno parkiranje stize tek kasnije, od sudije.

Darko

pre 9 godina

Pored moje firme ima jedno 500 p mjesta, od cega jedno 30 za invalide koji nikad bas nikad nisu zauzeti. Uz to, ima trotoara za jedno 60 dodatnih auta, a to je kraj pored kog se ne nalazi NISTA - svaki dan redovno svraca pauk i nosi sa tog trotoara, jer znaju da su tu sve banke, programeri, itd i da ce nas odrati. Bagra. U centru grada za to vrijeme nigdje pauka kad treba. Ovde im lakse, samo da uzmu pare bez razloga.

Perica

pre 9 godina

Skandalozno je i da odnosite vozila sa parking mesta i pisete da je odneto sa zelene povrsine. 100% sam siguran da ste i ovde pokusali to isto. I ja sam probio rampu kada vam je Sloba davao dnevnu tarifu koju morate da uzmete od gradjana pa makar bili i propisno parkirani.

Pas_na_tufne

pre 9 godina

(Ludilo, 12. avgust 2014 23:12)

Pa sto si parkirao tamo? Jel si ti polagao vozacki ispit? Ako ti pandur dozvoli da ubijes nekog ti ajde pa ga poslusaj. Svasta. Koji komentari i strasno da ovo neko podrzava. Jasno je zasto smo slepo crevo u svim pogledima.
(Giga moravac, 12. avgust 2014 23:21)

Svakom "panduru", koji gradjaninu kaze da uradi nesto nezakonito dao bih momentalni otkaz. Kad se pozivate na druge drzave, pitaj tamo policajca, da vidis da ce da ti kaze da mozes da se parkiras gde hoces, ali da si ti odgovoran za posledice, molim lepo. A ne ovo jos mu rek'o to ti je sto ti je... Nego kakva drzava, takva i policija...

Swedenonline

pre 9 godina

Puko bre coveku, dogorelo do nokata!!!!Odakle vise drzavi da damo kada nemamo????
(Dejan, 12. avgust 2014 22:56)

Naprimer: Prodas auto i vozis se komunalnim saobracajem.
Prvo, dobijes pare za auto, drugo, ne placas harac od osiguranja, ne placas porez za auto, putarine, harac od akciza na gorivo itd.
Toliko mnogo se dobije izbacivanjem iz porodice clana koji samo osakacuje porodicu! Zaboravi na da je auto pod mora, ako bas neces komunalni saobracaj, pa sedi na biciklo, tek to ne kosta a i zdravije je od bilo cega drugog. Ponasate se totalno neodgovorno, kao zaba koja oce da se potkiva! Auto je najlakse kupiti i tek tada krecu troskovi koji cine da se nema!

Znam da cu popiti minusa do bola, ali od neobjektivnih nadrealista neocekujem nista pametnije!
Shvatite, nemate i ne mozete da priustite sve sto vam je normalno jer ste ojadjeni i osiromaseni. Ne moze bas sve na babinu penziju!

djole

pre 9 godina

Aman, lopovska posla u parking servisu kakva god da su, ovaj covek je autom udario coveka (policajca) iz besa, da li su ljudi toliko otisli sa pamecu da podrzavaju njegovo ponasanje?

navijac

pre 9 godina

@ Интересантна је појава да су сви који су имали блиски сусрет са "пауком", неправедно однети!? И баш су били паркирани "испред своје зграде" или нешто слично.. А да су онда ти момци "бахати".. Какве везе има где су вам кола ако су непрописно паркирана и ометају саобраћај?
(Сава Мандић, 12. avgust 2014 23:26)

Kakav si ti spin majstor svaka cast, ne bi me cudilo da si jedan od brojnih partijsko-zaposlenih doticne omrazene firme! Reci mi zar nije bahato odneti nekom auto, a ne udostojiti ga makar obavestenja da je auto zaplenjen!? Ko zna koliko je ljudi umalo dobilo srcku jer je mislilo da im je auto ukraden! Drugo, zar nije bahato ucenjivati nekog da mora odmah da ti plati!? U svakoj normalnoj zemlji, za svaki prekrsaj, postoji rok od nekoliko dana da se obaveza izmiri, a ovde te ucenjuju da moras da izmiris odmah, ili nista od kola!? Ako to nije bahatost ja ne znam dta jeste!

Baki

pre 9 godina

Znači zbrisao im je, no dobro, imaju tip vozila, a negde u centrali, nadležni sigurno već naprežu oči, pokušavajući da na ubogim protočnim kamerama sa rezolucijom kao kod komodora 64 procene o kome se radi... ili će hapšenje u ovom slučaju ići kao po loju jer je udaren policajac?

Flojd

pre 9 godina

Kad god cujem da je povredjen ili napadnut policajac, ja se trudim da osetim sazaljenje ili da pustim neku suzu, ali mi ne ide. Parking servis je zlocinacka organizacija koja pljacka i reketira narod, kao sto su nekad sarajevski mangupi prodavali prolaznicima ciglu. Njihova usluga vam ne treba ni u ludilu, a ako ne platite dobijete po tamburi.

Strasno

pre 9 godina

@(Marina, 12. avgust 2014 21:39) Ali neverovatno sta citam. Doslovno nigde na svetu auto koji je odneo pauk se ne moze uzeti bez placanja. Ako je auto odneo pauk to znaci da je bio parkiran na saobracajnici ili da je ugrozvao saobracaj zato se i insistira na naplati na licu mesta. Ja nikad nisam cuo da je auto odnet sa parking mesta, izuzetni slucajevi kad je gradska slava recimo pa se oslobodja ulica ili onaj promasaj sa parkingom kod skupstine koji je koliko znam ispravljen uz izvinjenje. Uostalom da li je to opravdanje da zgazi coveka? Taj bi bez problema zgazio tebe, a onda bi od te iste policije trazila pravdu. Kao slag na tortu. Interesantno kako se vecina sa tobom slozila, a ta ista vecina koja prati ove komentare najcesce koncezusom okaraterise sudstvo da se procesi nikad ne zavrse. Znaci koncept je sledeci. Tuzite vi mene, a posto znam da nikad nece da bude gotovo to je ko da mi nisi naplatili. A i ako dodju da mu naplate onda krece ona "uzimate sirotinji, a mafija vam se provlaci kroz prste". Inace opste poznato licemerje u nasoj drzavi. Pa Beko i Miskovic nisu dosli sa druge planete nego ih je takav kulturni obrazac iznedrio.

Outsider

pre 9 godina

Milosh, there are no cops guarding parking lots in the USA. Dali si ti ikad bio u Ameriku? Ako bi neko naleteo na policajca, i mozda ga povredio, bila bi trka za njega sigurno. Ali policajci nebi pucali na njega, sema ako namerno hoce da gazi narod. USA je malo vise civilizovana nego Srbija, u svaki pogled. Ali moze neko da mi kaze zasto sedi policajac u parking servis, kad ima toliko kriminaluk po BG? Bolje da je stajao na Brankov Most.

ponovoja

pre 9 godina

Jos od sredine 70-tih vozim po Beogradu i nikad me nije odneo pauk, zasto? Parkiram tamo gde je dozvoljeno i postujem propise. Novokomponovanim Beogradjanima je lakse da se brane svojim navodno ugrozenim ustavnim pravima nego da budu u okviru propisa, navikli ljudi da se tako ponasaju u svojim kasabama. Zato nam je grad u zadnjih 20 i nesto godina poprimio obrise turske provincije.

Vlada

pre 9 godina

Nadam se da ćete objaviti moje viđenje. - naime ja potpuno razumem čoveka. Da se razumemo, ne opravdavam potez, jer sam policajac koji je povredjen i nije toliko kriv kao banda koja drži parking servis i sila nokada nije način, ali ponavljam razumem ga.

Navešću moje iskustvo. Banovo brdo, Gogoljeva ulica. Nema znaka za zabranjeno parkiranje. Dovoljno mesta za pešake i za automobile, nisam blokirao ničiji izlaz...

Bio sam odsutan oko sat vremena - dodjem nazad - auta nema. Mislim nego da ukrao - kažu mi tu ljudi koji su bili - Malopre Vam je pauk odneo kola, idite na Adu.

Spustim se ja peške do Ade, preskačem ali bukvalno 15 automobila, besne audije i mečke, sad baš gledam i vidim desetine kola tamo gde ja znak, da zaista smetaju, zagradjuju, predstavljaju čak i opasnost.

Dodjem na Adu, pitam po kom osnovu ste mi uzeli vozilo, oni mi pokažu zalepljen član Zakona, na koji očigledno stalno varaju - kao niste odtavili 2 m za pešake... Molim?! Kao mora 2 m od vozila do ograde, da pešaci prodju. Takav Zakon. Kažem. ja - to je sumanuto, po toj logici 80% grada čini prekršaj, on ono teleće. - takav je Zakon.

Da, iskreno, poželeo sam da sednem. u kola i samo odjurim, bez razmišljanja o posledicama.... Na sreću suzdržao sam se, platio bandi i otišao.

I toga ima stalno - selektivnosti, nebuloza, bahatosti zaposlenih, žmurenja na bumbare. I zato razumem čoveka, ne i opravdavam.

A još nešto - ovoga će biti sve više. Običan čovek, bivša srednja klasa je na granici, ljudima.padaju roletne, nema dalje... Uzmite se upamet!

uvek Zvezda

pre 9 godina

Ljudi o cemu mi ovde pricamo?! Da li je vest da se neko posvađao sa radnicima JKP Parking servis ili da je covek ladno probio rampu i policajca vukao deset metara na haubi?! Dokle vise zamene teza?! Jel nam se ne sviđa kako radi ovo JKP? Ajde da napravimo udruzenje i da se borimo protiv njih, da organizujemo skupljanje potpisa, neku vrstu bojkota, akcije itd.... a ne da gazimo policajce!! Aman dokle....

advokat

pre 9 godina

Meni se desilo da su mi jednom odneli vozilo sa parkinga ispred zgrade, nikome nije smetao, niko nije prijavio, jednostavno su "popunjavali" kvotu za taj dan, pritom citiram policajca koji me je sacekao kad sam otisao po auto.
Poneo sam lepo zakon, pokazao sta imaju pravo, a sta nemaju. Zatim sam im rekao da cu da podnesem tuzbu protiv njih zbog uznemiravanja i dusevnog bola nanetog kada sam saznao da mi je auto ukraden, pomislio sam ukrali su mi auto sa parkinga ispred zgrade (posto je prenocio tu). Kada su culi moje izlaganje poceli su da se izvinjavaju i da objasnjavaju kako je to samo njihov posao i da postoji odredjen broj vozila koji trebaju da uzmu kako bi njihov dan bio "efikasan". Po istom principu radi i saobracajna policija, sve na kvotu. A to sto pauka i policije nema tamo gde treba da ih ima to nikom nista.
Nego, da se vratimo na pricu, kada sam zavrsio razgovor sa doticnima, usao sam u svoj automobil, i krenuo ka izlazu. Kada sam dosao do rampe, zamolio sam ih da podignu rampu kako bih mogao da izadjem, rekli su mi da ne smeju da me puste. Ja sam opet izvadio zakon i rekao sam da cu da pozovem policiju da mi pomogne da povratim svoje protiv pravno zaplenjeno vozilo. Nakon 10 minuta su popustili i pustili me.
Ima i ekstremnijih prica advokata koji su isli bukvalno do samog kraja i na kraju pobedili, zato sto jednostavno ne mozete da izgubite protiv firme koja radi protiv Ustava i zakona Republike Srbije. Nemojte da Vas plase i borite se

Giga moravac

pre 9 godina

Dovezao sam sestru u policijsku stanicu da prijavi kradju, stao sam pored policijske stanice gde nikome ne smetam, upalio sva 4 i cekao je u kolima. Zvoni mi telefon i policijski sluzbenik me poziva da udjem unutra jer sestra nema nase drzavljanstvo pa je neophodan neko da potpise izjavu sa nasim dokumentima. Na moje objasnjenje da sam nepropisno parkiran, dobijam odgovor 'ne brini, samo se popni, a i brzo cemo', dok sam potpisivao izjavu pauk mi je odneo auto. Kada sam pitao i sta cemo sad, opusteno mi je rekao da oni i parking servis nisu ista sluzba i da mi je to sto mi je. I kako covek da ostane hladan?
(Ludilo, 12. avgust 2014 23:12)

Pa sto si parkirao tamo? Jel si ti polagao vozacki ispit? Ako ti pandur dozvoli da ubijes nekog ti ajde pa ga poslusaj. Svasta. Koji komentari i strasno da ovo neko podrzava. Jasno je zasto smo slepo crevo u svim pogledima.

Igor Gavran

pre 9 godina

Prokleta Vidin kapija, gledam je kao Stari Vujadin prokleto Lijevno.

Bez 100 evra se ne ide po auto. Pola prosecne plate ode za "prekrsaja u parkiranju", malo li je? Doveze covek dete u bolnicu, a bolnice "fala bogu" sve locirane u centru grada i sva mesta na parkingu (normalno) zauzeta? Svud deru, na svakom koraku.

realan

pre 9 godina

ja sam licno gledao u ulici dzordza vasingtona u beogradu BMW koji nose, pogadjajte, levi tocak mu je bio na trotoaru posto covek pored njega nije normalno parkirao auto i ovaj da bi stao u to mesto morao da se "nasadi" malo na trotoar, nije nikome smetao mogao je bukvalno kamion da prodje tuda a kamoli pesak, al sta da radis podigli coveka zato sto mu je tocak na nedozvoljenom mestu. naravno verujem da je dosta vas videlo slicne stvari, ali on sto je retko ko od vas video je, da su tom istom coveku PLJUVALI auto dok su ga nadgledali i slikali.
I onda se pitate ko je ovde isprovociran, nikako ne podrzavam nasilje nikakve vrste, bilo da je protiv policije ili normalnih gradjana. Ali se zapitajte koliko je covek morao da bude isprovociran da uradi tako nesto, sa sve probijanjem ograde i svih teatralnih scena koje MUP spominje.
Sve u svemu podrzavam sve koji trpe teror preduzeca parking servis, a takvih kao ja je sve vise, cak i oni koji redovno placaju i parking i sve se polako okrecu protiv tiranina.

arhitekta

pre 9 godina

Odnosenje i nacin naplate nepropisno parkiranih automobila je regulisan propisima koje donosi lokalna samouprava, u ovom slucaju Skupstina Grada Beograda. Stoga Parking servis ima prava da odmah naplacuje svoju uslugu, ubuduce citajte pre komentarisanja.

jedan od obavestenih

pre 9 godina

Za "obavestene" gradjane koji kazu da Parking servis protivpravno otudjuje privatnu imovinu tako sto uklanja nepropisno parkirane automobile samo par informacija: 1) odnosenje nepropisno parkiranih automobila je regulisano podzakonskim aktima - propisima koje je donela gradska skupstina na sta po Ustavu RS Grad Beograd kao i svaka druga lokalna samouprava ima pravo. 2) Da ne bude zabune, sluzbe slicne Parking servisu postoje sirom sveta, u vecini zapadnih drzava ta komunalna usluga se daje privatnicima na koncesiju te ako vam dignu automobil mozete ga uzeti sa plaza samo ako date cek ili kes. Stoga manje povike na Parking servis, vise postujte propise jer se na Parking servis i policiju bune samo bahati i bezobzirni vozaci.
(brodolomac, 12. avgust 2014 22:18)

Da si se potrudio da procitas komentare kako ih nazivas "obavestenih" video bi da niko nema nista protiv odnosenja koje NIJE otudjivanje privatne svojine, ali otudjenje svakako jeste ako te ucenjuju da platis pre nego sto mozes da vozis, mislim necu ni da ulazim u to da oni nemaju apsolutno nikakva prava kao preduzece. To je isto kao kad bi pera mika i laza napravili preduzece i nazvali ga parking servis, i krenuli da dizu sve automobile redom i odnose ih na svoj plac i nece da ih vrate dok se ne plati. Isti princip radi i parking servis, cista ucena. Jedina razlika sto oni imaju uniformisana lica koja nadgledaju, sto im NE DAJE za pravo da otudjuju niciju imovinu, kao sto ne moze ni policija bez sudskog naloga!!!

Zdrav razum

pre 9 godina

Srpska policija je neprijatelj normalnih i poštenih građana i zaštitnik najgorih ološa i kriminalaca. Sve govori u prilog tome - skrivanje identiteta čoveka koji je preskupim kolima ubio dečka na Brankovom mostu, zaštita narkodilera širom Srbije i saradnja vrha policije sa narkomafijom, bahato i bezobrazno ponašanje priučenih policajaca-kabadahija itd. Ništa im ne verujte i ne sarađujte sa njima ni pod kakvim okolnostima, oni su saradnici bandita i kriminalaca, a u mnogim slučajevima i njihovi potčinjeni, koji imaju ulogu njihovih telohranitelja ili obezbeđanja na splavovima i diskotekama.

nepodnosiva lakoća pričanja

pre 9 godina

@ Sumadinac

Gospodine, u pravu ste da je zaplena vozila. Po našim zakonima zaplena može da se izvrši SAMO NAKON SUDSKOG PRAVOSNAŽNOG REŠENJA.

Dakle, odnošenje vozila - DA, ali zadržavanje vozila (dok se ne plati kazna) - NIJE ZAKONITA!

Začuđujuća je drskost parking servisa (ne samo u Beogradu). Zapravo, začuđujeće je da niko od odgovornih lica u parking servisima nije kažnjen zbog protivzakonitog ponašanja.

Bekrija

pre 9 godina

Podrzavam vozaca i osudjujem bahatost Parking servisa. Sa kojim pravom drze vozilo. Ponasaju se kao reketasi klasicni. Svaka cast na hrabrosti i suprotstavljanju. Otpor!

Сава Мандић

pre 9 godina

Не могу да верујем шта читам овде.. О какавој ви "бахатости" Паркинг сервиса причате и налазите оправдање за чин љомљења капије и ударања возилом службеног лица које обавља своју дужност? "Можда је човек био нервозан." Па најбоље да баталимо све законе, откопамо закопане пушке наших очева и дедова и узмемо ствар у своје руке!
Интересантна је појава да су сви који су имали блиски сусрет са "пауком", неправедно однети!? И баш су били паркирани "испред своје зграде" или нешто слично.. А да су онда ти момци "бахати".. Какве везе има где су вам кола ако су непрописно паркирана и ометају саобраћај?

pedja

pre 9 godina

U ovoj priči ništa nije normalno.Nije normalan ovaj ludak koji je nosio policajca na haubi,nisu normalne ni kazne za odnošenje auta,nisu ništa bolji ni naši policajci koji su verovatno najdrskiji(ali i najotvoreniji za saradnju) u evropi,a pola sam je prošao.Tako da me ništa ne čudi...

Milosh

pre 9 godina

E zato je USA super, jer u ovakvim situacijama imaju pravo da pucaju i da eliminusu ludaka poput ovoga da sutra ne bi nekoga ubio na ulici. A drugo, da li stvarno mislite da drzava ima para da posle juri te duznike?! Koliko njih ode i plati tu kaznu? Recimo kada parkiraju na parkingu, a istekne vreme i ne uplate ponovo i zateknu kaznu ispod brisaca, koliko njih ode i plati to odmah? Molim one velike "novine" da sada objave sliku i ime i prezime doticnog kako bi svi znali da li nam je mozda to neki komsija i da znamo koga treba da se pripazimo, jer ako tako reaguje na nosenje vozila, ko zna na sta je spreman u komsiluku na nesto drugo da uradi.

duki

pre 9 godina

Sve je gore i gore. Narod sve teže živi, a svi treniraju strogoću. Policajac je samo kolateralna šteta.
Pitam se samo kako ga uhapsiše za desetak minuta, a onog ubicu iz Minija nisu našli ni posle dve nedelje.

avav

pre 9 godina

ovo je Srbija, Balkan. Misljenja se iskazuju retko ali burno. Drzava je smrdljiva. Ustanove vasljive. Politicari pogani. Policija korumpirana. Ministri kupuju diplome, Predsednik isto. Mnogo nezaposlenih. Podizu se porezi za krpljenje budzeta. Inflacija. Kriza ekonomska, politicka, moralna, drustvena. Zaposlenih u drzavnoj upravi i javnim preduzecima ko pleve. Nameti rastu. Narod besan. Poreska jedino azurna. Parking servis isto. Sudovi spori, uprava ocajna. Filozofa ko pleve. Mnogo je besnih, a ima i ovih emancipovanih sto mnogo reda znaju. Bilo kako bilo, Cupkovic je mangup, vozac je bahat, svi zaposleni u javnim preduzecima javasni i neradni, drzavna uprava ocajna, narod trpi. Sve razumem. Bice jos gore. I treba!

Ludilo

pre 9 godina

Dovezao sam sestru u policijsku stanicu da prijavi kradju, stao sam pored policijske stanice gde nikome ne smetam, upalio sva 4 i cekao je u kolima. Zvoni mi telefon i policijski sluzbenik me poziva da udjem unutra jer sestra nema nase drzavljanstvo pa je neophodan neko da potpise izjavu sa nasim dokumentima. Na moje objasnjenje da sam nepropisno parkiran, dobijam odgovor 'ne brini, samo se popni, a i brzo cemo', dok sam potpisivao izjavu pauk mi je odneo auto. Kada sam pitao i sta cemo sad, opusteno mi je rekao da oni i parking servis nisu ista sluzba i da mi je to sto mi je. I kako covek da ostane hladan?

Nele

pre 9 godina

Vidim da 90% vas ovde pljuje po parking servisu, ocigledno sto ste bilo ojadjeni od istih. Mene su isto ojadili nekoliko puta ali svaki put sa pravom (sto se parkiranja tice). Mene samo zanima sto se svi vi ne pokupite sa tim stepenom mrznje, ne izadjete na ulicu i nesto ne promenite? Kraj u kome radim je katastrofa saobracajne anarhije, sto mislim da vazi za ceo Beograd a vi pravdate coveka koji je rasturio rampu i udario policajca! Ej, kakav god da je covek zaradjuje za svoje parce hleba. Ako je bezobrazan, bahat, svi imate pametne telefone, kad idete tamo ukljucite voice recorder, snimite pa kod njegovog sefa u policijsku stanicu. Ako nije bio ljubazan, suspenzija pa otkaz. Tako se borite za svoja prava. I poreznicima prvo platite pa se zalite, ako nisu u pravu naplatite im i kamatu, tako mozete i za kola. Praksa je i u inostranstvu ista, samo se ovde ljudi prave previse pametni, zato nam zemlja i propade.

crvena zona

pre 9 godina

Bio sam svedok kada je radnik parkinga u "civilu" i to u neobelezenom autu sacekivao vozace da parkiraju na nedozvoljenom mestu i posto se udalje od svog vozila on bi izlazio i lepio kaznu.. U pitanju je NS, iza pravnog fakulteta, gde je uvek nestasica mesta pa parkira ko gde stigne, bez da ikome smetaju, ulica je inace slepa i sluzi samo za prilaz fakultetima.. A kako sam to video? Poranio da uhvatim mesto i ponavljao pred ispit.. U jednom momentu sam izasao i upozorio jednog vozaca upiruci prstom u tu dz*kelu, eto cisto da se vidi jos jedan primer delovanja.. Ceo grad pretvorise u parking zonu, samo cepaju kazne, naplacuju se, odnose kola, razvili biznis a ulaganje NULA u celu pricu, samo obeleze ili ogeade postojeci prostor.. Kilometar od glavnog bulevara u jednoj sporednoj ulici, totalno miran i neprometan kraj, ne mogu da parkiram kod devojke bez da kesiram ovu bandu, puši mi se iz ušiju..

Ortodox

pre 9 godina

Supruzi su odneli auto sa parkinga ispred firme. Zrtvu uvek nadju. Njihovo bahato ponasanje nema kraja. Cudi me da nisu dobili vise batina do sada. Dole sa diktaturom parking servisa!

mad-max

pre 9 godina

@duje

Nije problem samo uklanjanje vozila. Tu nema nista sporno. Sporno je zadrzavanje istog dok se ne plati uklanjanje! NIKO nema pravo da zadrzava bilo ciju imovinu bez pravosnaznog sudskog resenja. Ni jedno pravno ni fizicko lice, osim odredjenih sluzbi koje imaju takva ovlascenja zakonom i to na odredjeni vremenski period. Parking servis sigurno nije takva sluzba vec je registrovan kao pravno lice-preduzece i u obavezi je da posluje po zakonu, i to ne po zakonu jaceg!!!

Uplatnica, rok placanja, tuzba u slucaju neplacanja...

Procedura je jasna!!! Pa cak i MUP izda uplatnicu za ucinjen laksi prekrsaj, sto nepropisno parkiranje i jeste, i tuzi pocinioca tek ako ne plati!!! Ne oduzima auto na licu mesta kao garanciju za placanje!!!

Pozdrav za direktora Parking servisa koji prica o zakonu... Mogao bi i da ga procita!!!

aktivista

pre 9 godina

Inace bahatost srpskih (beogradskih) vozaca je nevidjena, zivim u jednosmernoj ulici i svaki moj pogled sa terase uhvati bar jednog vozaca koji vozi u nedozvoljenom smeru. Susedna ulica, 22.oktobra, je zatvorena rampama i barikadama zbog radova ali se bahati beogradski vozaci "snalaze", pomere rampe, voze do moje ulice i onda krenu suprotnim smerom od dozvoljenogh, nece da ljudi gube vreme zaobilazeci jedan blok. Bahati i primitivni vozaci. Mozda je 25 godina zivota u Kanadi pokvarilo moje prilagodjavanje na srpsku svakodnevnicu, ko zna...

nbgd

pre 9 godina

Pre neki dan je bila vest da tramvaji nisu vozili pola sata jer se jedan"građanin"parkirao na šinama.To za sve koji brane vozača a napadaju Parkig servis.Naravno da i oni prave greške,ali ako neko probije vozilom rampu,pokupi službeno lice ....

Ekonomista

pre 9 godina

matori, pa sta bi nama uradio taj vozač na ulici, kad policajca mrtav hladan stavi na haubu, probije ogradu i vuče ga deset metara... volim ovaj Diznilend

Homo politicus

pre 9 godina

Po ovom kako parking servis zadrzava i ne ostavlja mogucnost vlasnuku da odmah uzme svoje vozilo "dok ne plati" (a sta ako nema da plati) obracunavaju mu lezarinu kao dodatni trosak, po ovom osnovu npr. radnici Javnog servisa RTS mogu svakom gradjaninu da udju u stan i zaplene televizor pa kazu kad platis pretplatu i kamatu vraticemo vam TV.

jaki

pre 9 godina

Ne opravdavam, ali razumem potpuno. Meni su pre nekog vremena odneli auto sa mesta na kome su mesec dana kasnije iscrtali parking mesto. Znaci ni blizu zgrade (1.6m), ni blizu pesackog (5m), niti znak zabranjeno parkiranje, nijedan osnov po kom bi me odneli. Kada sam dosao po auto sa pitanjem "oteli ste mi auto kome treba da platim otkup?" matori iza stakla je bio u fazonu "mali pa mi mozemo da te odnesemo odakle god nismo iscrtali, hehe". Izbrojao sam do deset i rekao mu "nije ni cudo sto vas naoruzavaju" i platio mu otkup da bi povratio oteti automobil.
Tako da potpuno razumem ovoga sto je podivljao, jer je to organizovana, naoruzana ekipa koja se bavi otimanjem automobila u zamenu za otkupninu.
Ali i nad popom ima pop...
Kad-tad...

Uros

pre 9 godina

Parking servis cesto krade vozila koja ne zakrcuju prolaz nego im je usput. Zasto se ne pisu kazne za nepropisno parkiranje nego se vozila odnose. Pisanje kazni za nepropisno parkiranje je u Beogradu potpuno izbaceno. Samo kradja automobila, pa onda se traze pare za otkup. Meni su jednom cornuli auto ispred kuce za koji je veoma diskutabilno da li je bio nepropisno parkiran, a definitivno nit je blokirao saobracaj nit smetao pesacima. Na istom mestu je par meseci kasnije bilo parkirano policijsko vozilo.

Sumadinac

pre 9 godina

Ovo neću komentarisati. Ali hoću nešto drugo. S kojim pravom Parking servis "otme" građanima vozilo, njihovu ličnu svojinu i ne dozvoljava da građani dođu u posed svoje imovine dok ne plate kaznu u punom iznosu. Kakav je to način? Neka pošalju ljudima lepo kaznu, sa fotografijama, uplatnicu, pa ko ne plati na sud, a ne ovako otimaš nekome imovinu.. Pa šta je ovo? Divlji zapad???
(Marina, 12. avgust 2014 21:39)

.

Ja ne znam kako je na divljem zapadu ali ovo sto si napisala nema pojma. Niko vlasniku nije oteo vozilo vec je zaplenjeno. Bar su saobracajna pravila jasna kao suza i kad se javi neki pametnjakovic da ostavi svoje vozilo "samo na dva minuta" a zatvori saobracaj, neretko tramvaj i, lupam, 20 putnika u njemu cekaju jer neki tamo glupan nije uparkirao svoje vozilo kako valja, ili ugrozava saobracaj parkiranjem na 2m od raskrsnice i sl. lepo mu odneses vozilo ili bi ti da mu posalju kaznu na adresu a auto naka stoji, i onih 20 putnika tramvaja jer naravno niko od njih ne zuri nigde, nema obaveze, ma mozda i ne postoje! Nije ni auto za svakoga!

pobesneli max

pre 9 godina

Razumem da je ljudima vrućina udarila u glavu, ali pravdati ovakav čin je nenormalno, al' skroz. Ako zakon nije dobar zašto vozači ne napišu peticiju i traže njegovu promenu. Ako neko probije rampu i udari čoveka koji se nađe ispred njega, slučajno ili namerno, službeno ili neslužbeno, taj nije sam u glavi. A vidim i da ga štite jer su stavljeni samo inicijali. Doduše nisam upoznata sa zakonom, možda tako treba, što se mene tiče ovo je katastrofalno, a svakog dana sam suočena sa takvim ponašanjem BAHATIH vozača, ne baš u BG, ali gde hoćete u Srbiji. Verovatno vlada zakon jačeg, pa ako je ispred tebe biciklista, pešak, što da ga ne potkačiš, boli te uvo dal' ćeš da ga ubiješ ili osakatiš. A ako te još iznervirao, sporo vozi, polaka hoda.......... Sram vas bre bilo.

nemanja

pre 9 godina

a sad su verovatno sve uslikali, jel da? i tablice i vozaca i sve? ne odobravam ponasanje doticnog, ali se slazem sa mnogima ovde - otkud JK PREDUZECU da otme privatno vlasnistvo i da ga zadrzi na placu, pritom zaracunavajuci svakog dana "lezarinu"? da je ovo pravna drzava, pa da ih svako za to tuzi za npr izgubljenu dobit koju su mogli kolima da ostvare vlasnici. i svaka tuzba npr 1 rsd po danu "lezanja" cisto da jkp plati sudske troskove...

Vozač

pre 9 godina

Naravno da treba odnositi automobile! Sve one koji ometaju normalan saobraćaj, zbog kojih kolica sa bebama ljudi moraju da spuštaju na kolovoz, jer su neki pametnjakovići blokirali ceo trotoar, sve one parkirane na zelenim površinama, pešačkim prelazima... Takvih ima na stotine! A ovi koji misle da je to zadiranje u pravo prvatne svojine, kršenje nekih zakona, neka probaju tako da parkiraju svoju privatnu svojinu u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji, pa će videti posle koliko minuta će ta njihova svojina biti odneta, ili blokirana za dalju upotrebu, sve dok ne plate pristojnu kaznu za tako drsko i bezobzirno ponašanje i ometanje ostalih učesnika u saobraćaju.

Goran

pre 9 godina

Nadam se da policajac nije povređen. Ipak, mislim da je izjava gospodina Čupkovića ("bahati vozači koji iskaljuju bes nad službenicima MUP") neprimerena pošto ovde postoji mogućnost da je neko drugi "prvi bio" bahat i eventualno isprovocirao čoveka kome je odneto vozilo.

Moje iskustvo je da ophođenje službenika "Parking servis"-a i policajaca na Vidin kapiji pre dolikuje drumskim razbojnicima nego organima reda. Meni su, recimo, odneli auto sa mesta koje je bilo označeno da pripada III zoni, za koju sam uredno platio parking, zato što je to isto mesto "Parking servis" istovremeno iznajmio jednoj firmi, a pri tome parking mesto nije bilo vidno obeleženo: oznaka je stojala ispod znaka za III zonu, dakle maltene izgleda da su pre hteli da "upecaju" nekoga nego da ga spreče da tu parkira (ako nije namerno, onda je neprofesionalno). Portir firme mi je rekao da su odatle pokupili već puno vozila. Otišao sam na Vidin kapiju. Na pokušaj razjašnjenja situacije i protest što mi je odnesen auto, službenik JKPa mi je na bezobrazan način rekao da moram da platim "uslugu" uklanjanja vozila a da nije njihova briga da li je to legitimno ili ne, te da to vidim sa policijskim službenikom. A ovaj mi je samo pokazao fotografiju vozila i rekao da sam napravio prekršaj, da mogu da se žalim kasnije, ali da moram da platim da bih odvezao auto.

Dakle, moje iskustvo je da "Parking servis" radi svoj posao neprofesionalno i da prosto izaziva ljude, a imao sam utisak da su mi bukvalno oteli novac.

avav

pre 9 godina

ne znam da li ce ovaj g. Cupkovic uticati i da se najostrije kazne odgovorni u Parking servisu, koji su preko veze izdali silna parking mesta nepostojecim invalidima i politicarima!! Da li ce preduzeti nesto po pitanju kapaciteta parking mesta, a da ne prebaci odgovornost za gradski sekreterijat za saobracaj. Da li ce da pokrene inicijativu za resavanje problema parkiranja gradjana iz unutrasnjosti koji su u posetama familiji u Beogradu i drugim gradovima, s'obzirom da su u tome danas ograniceni na 3 sata. Da li ce resiti pitanje korisnika vozila, koji ne mogu kupiti mesecne karte, jer nisu vlasnici vozila. Nece! Ali zato vrlo dobro zna da drzi tribine pored rampi, kapija i sl. Mars bre! I sad bahati vozac. Niko drugi nije bahat, samo je on. Isprovocirale ga dzukele svojim neradom, bahatoscu, osionoscu, uzurpacijom i iznudom.

саобраћајна култура, шта беше то?

pre 9 godina

Колико "правника" је коментарисало ову вест па то је невероватно. Кад кажем "правник" мислим на ове који "знају" како је одношење возила "пауком" противправно одузимање туђе имовине. Да ли сте пробали да се понашате у складу са законима или вам је лакше да будете битанге?

Branislav

pre 9 godina

Puna podrška za vozača kome su bespravno odneli automobil i izložili ga velikom stresu. "Čaruga servisu", zaposlenicima i članovima porodice koji jedu taj lebac želim sve najgore!

pravo

pre 9 godina

Klasičan primer bahaćenja u nas. Vidim da neki ovde u komentarima pišu o privatnoj svojini. Da li ste znali da za određeno prekoračenje brzine policija u Danskoj ima pravo da vam trajno konfiskuje vozilo, dakle oduzme privatnu svojinu. U pitanju je PRAVO određeno zakonom. Isto tako parking servis ima pravo da nepropisno parkiran auto konfiskuje i po plaćanju kaucije ponovo vrati vlasniku. Pravo (ponavljam PRAVO) na raspolaganje svojinom je organičeno ne krišenjem ostalih prava. U suprotnom slede sankcije. Tako je to u Evropi. Za ostale sisteme (USA i drugi) ne znam ali mi živimo u Evropi zar ne.

glomazno

pre 9 godina

moje iskustvo sa bas tog parkinga je potpuno suprotno...kad su mi odneli auto, odneli su ga na taj parking...kada sam dosao po njega i pitao policajca zasto su ga odneli...on je poceo da me vredje, bez da sam bio bezobrazan ili bilo sta drugo...nazalost, posle vise nego loseg iskustva sa policijom u Srbiji (daleko od toga da sam kriminalac ili bilo sta tome slicno) nikad vise necu moci da budem na strani policije..pa cak i sada kada bi verovatno i trebalo biti protiv ovakvih "bahatih" sugradjana, ja nekako ne mogu ni da zamislim da je jadan policajac bio neduzan.

Mik

pre 9 godina

Zamislimo se ko sve seda za volan?! Zakon i njegovo sprovodjenje treba da obezbede da ovaj manijak vise ne sedne za volan. Psihicki je nepodoban.

Džoni

pre 9 godina

Ne treba olako suditi! Nigde ne piše pod kojim okolnostima je auto odvezen paukom? Možda su se tada upravo policajac i radnici parking servisa poneli bahato, možda je pored njegovog auta bilo još nepropisno parkiranih, a oni se ostrvili baš na njegov, jer je npr pored bio džip sa zatamnjenim staklima a njih ne diraju (imao lično iskustvo)! Možda je morao poslednji dinar od usta da odvoji da bi podigao auto itd. Naravno ne opravdavam postupak dotičnog, ali se bojim da će sve više ljudi biti spremno na sve, jer kao što naš narod kaže "dogorelo je do nokata".

nemanja

pre 9 godina

za sve koji mesaju pojmove, ne razumeju ili ne zele da razumeju: odneti auto koji je nepropisno parkiran/zaustavljen je jedna stvar a ZADRZAVATI auto na placu dok vlasnik ne plati kazne koje jos nisu ni presudjene, je druga stvar.
eto kad mora da se crta nekima...

Dare

pre 9 godina

Vi koji se pitate otkud pravo Parking servisu da nekome "otme" vozilo očigledno nikada niste otišli dalje od svog dvorišta. U svakoj zemlji postoji pauk ili kako-ga-već-zovu koji će vam ukloniti vozilo sa mjesta na kojem ne treba da bude. Otiđite negde van Srbije, parkirajte gde ne treba pa ćete videti šta će biti. Pauk ili lisica će da radi mnogo brže nego u Srbiji.

Petar

pre 9 godina

Sta je ovde cudno? jedino je cudno sto se ne desava cesce s obzirom na represiju i otimanje imovine i ucene od strane lopova kao sto je parking servis. Cekjate samo da krenu da idu da otimaju ovi privanti izvrsitelji za neplacene racune. Bice svaki dan scena kao nedavno u Novom Pazaru.

kloks

pre 9 godina

@pravo
Zamena teza! Naravno da se oduzima pistolj, koji je privatna svojina, skotu koji puca po gradu i sl, ali, hej, govorimo o nepropisnom parkiranju! Jos uz to bi itrebalo utvrditi da li je opravdano uklonjeno vozilo ili je deal pandura i ekipe iz JP. Pa i saobracajci zaustavljaju likove pod dejstvom alkohola, koji seku punu, prolaze na crveno, istekla im vozacka, saobracajna itd, koji su i prakticno opasnost, jer se krecu u saobracaju, pa ne oduzimaju uvek, niti naplacuju zadrzavanje vozila, a kamoli za auto koji je mozda samo bio na "zelenoj povrsini" gde inace travke nema, ili nesto slicno!
Btw, i Hitler je sve radio po zakonu... Narod gubi strpljenje, nekad opravdano, nekada ne, ali sa tim se mora racunati i nesto ozbiljno preduzeti, ane samo se "legalizmom" voditi, kao da smo autisticni, operisani od stvarnosti i elementarne ljudske pravde.
Takodje, nesto sumnjam da bi pandur pokusao da telom zaustavi, recimo Q7 zatamnjenih stakala...

brodolomac

pre 9 godina

Za "obavestene" gradjane koji kazu da Parking servis protivpravno otudjuje privatnu imovinu tako sto uklanja nepropisno parkirane automobile samo par informacija: 1) odnosenje nepropisno parkiranih automobila je regulisano podzakonskim aktima - propisima koje je donela gradska skupstina na sta po Ustavu RS Grad Beograd kao i svaka druga lokalna samouprava ima pravo. 2) Da ne bude zabune, sluzbe slicne Parking servisu postoje sirom sveta, u vecini zapadnih drzava ta komunalna usluga se daje privatnicima na koncesiju te ako vam dignu automobil mozete ga uzeti sa plaza samo ako date cek ili kes. Stoga manje povike na Parking servis, vise postujte propise jer se na Parking servis i policiju bune samo bahati i bezobzirni vozaci.

realista

pre 9 godina

pa naravno da vecina pravda postupak vozaca, pa nama je na vlasti srpska nasilnička stranka, koja je psovala, polivala vodom, čupala mikrofone...ljudi u Srbiji vole nasilje i podržavaju ga. Dok im se bumerang ne vrati. Onda pišu peticije, i nacrte zakona...

Sambit

pre 9 godina

Naravno, niko nikoga ne bi smeo da udari kolima niti bilo čime drugim. Ali narod će tek da "pukne", to je sa ovakvom vlašću i u ovakvoj državi neminovnost. Plus spoljnopolitička situacija sa kojom se ni mnogo vispreniji političari ne bi snašli, a kamo li naprednjaci. Čoveku su OTELI auto i tražili REKET da mu ga vrate - to je jedini način kako bi se moglo okarakterisati ovakvo uzimanje imovine za "taoca". Čovek se onda otkačio i uradio to što je uradio. Šteta je što je povređen policajac, oni su i sami žrtve ovakvog stanja u državi, kao i svi drugi pošteni građani. A ovi što pametuju o napadu na službeno lice neka se stave u situaciju onoga što je ostao bez posla, bez novca, a na svakom koraku gledaju da mu otmu pare koje on nema. Pa kad se takvi sutra okupe i kolektivno "puknu", pa onda počnu da se obračunavaju sa ološem koji ih je dotle i doveo, a taj ološ pošalje na njih još i "službena lica" da protiv njih primene silu... Stavite se u situaciju očajnika kome je ugrožena egzistencija, ali i dalje pokušavaju da ga pljačkaju, dok privilegovani i dalje kradu, pa još neko tako očajne navali i da vas bije. I šta ćete uraditi?! Znam šta će uraditi većina kada do toga dođe, a doći će. Službena lica moraju da shvate da treba da služe narodu, jer su i sama njen deo, a ne pokvarenjacima i nesposobnjakovićima na vlasti i oko nje.

alias

pre 9 godina

Ludak treba ga osuditi. A sta cemo sa Parking servisom lopovima. da li se neko u ovoj drzavi zapitao sta oni rade. Zastupa ih advokat koji sa njima deli lovu ....... Fantomski advokat koji na podnescima ostavlja nevazece adrese telefone i mailove. Da neko sada zeli da ga angazuje...ne moze jer je prezauzet. Monopol i kriminal. Tal najobicniji. SRAM IH BILO SVE!

David

pre 9 godina

podrška vozaču, meni su odneli auto, platio sam nošenje ali prekršaj nisam, išli smo na sud i vratio sam svoje pare sa sve kamatom i troškovima advokata, to je bilo pre 6 godina.

c.o.a.

pre 9 godina

kod mene u ulici, gde se svakodnevno borimo za parking mesto, skoro je pauk odneo auto. ali nepravedno. bio je parkiran na parkingu, uredno. s tim sto je parking takav da je spojen sa trotoarom. njemu je samo malo "virio" branik preko trotoara (20ak cm) i odneli ga. tako da potpuno razumem ovog coveka i njegov bes. ali je itekako preterao.

Nikola's

pre 9 godina

To nije ni po Ustavu i zakonima jer oni kao javno preduzece nemaju pravo da ti ispisuju kaznu, vec samo imaju pravo da ti naplate parking.
Zato su "kazne" prekrstili u tzv. "doplatne karte".

Ustavni sud Srbije je pre 3 godine doneo odluku da je doplatna kazna PROTIVzakonita! Samim tim, takav dokument sud ce odbaciti. Takodje, kazna se urucuje pod brisace, iako se sve kazne od strane DRZAVNIH organa urucuju licno. Jasno kao dan.

Ivan Bg

pre 9 godina

@sambit
Kao sto znaju svi koji citaju moje politicke komentare, a vecinu mi ne objavljuju, nisam sns, sta vise, mrzim ih. E sad, druga stvar. Apsolutno postajem svestan da nikad nista nece da bude bolje u ovoj mukici od drzave. Cuj, oteli mu auto, ostao bez posla, vrucina pa je nervozan. Pa bato, jedino sto ne trebas da uradis, to je da ne parkiras kao debil. I nista vise. Pa sto mene ne odnesu? Pa tato sto ne postoji sansa da ga ostavim parkiranog gde ne sme.
Niste vi sedeli ispred kapije i sizeli, dok majmun ili majmunica piju kafu u kaficu 50m odatle.

...

pre 9 godina

Za sve dušebrižnike koje su protiv "odnošenja imovine" - zamislite neko se parkira na sred ulice "časkom da trkne do prodavnice", naiđe hitna i ne može da prođe jer gospodin se u prodavnici zapričao ili naišao na kolone, ali nema veze, čika policajac mu stavio kaznu na šoferšajbnu i uslikao ga, sve kul.

insajder

pre 9 godina

Sta bre mlatite ovde, privatna firma, pa ne sme da odslepuje auto. Pa jel mislite da u Nemackoj Angela Merkel vozi pauka ili brkati Turci, privatnici? I tamo ima likova koji nece da plate slepanje 300 eur, pa se ispod pulta drzi bezbol palica

Pedja

pre 9 godina

Za ovakve kabadahije osim sto treba da plati svu stetu plus kaznu treba uvesti i obaveznu zatvorsku kaznu i da kad izadje da mu bude oduzeta dozvola minimum 2 godine. Naravno kazna ne bi smela da bude ispod 1000 evra sto se tice novcanog dela. A trebalo bi razmisliti i o pokusaju ubistva sluzbenog lica, jer nije imao nameru da stane.

zoran

pre 9 godina

Ova vest kasni. Ovako je trebalo posle 10min da uhvate vozaca mini kantrimena. Izvinjavam se povredjenom policajcu, ali kako kada je jedan njihov oboren posle 10min je vozac uhapsen. Pravda za sve.

i posle hocete da narod veruje policiji?!

pre 9 godina

U ovoj zemlji nema nikog bahatijeg od politicara i njihovih korumpiranih pasa cuvara policije. Tek ce biti pucanja filma obicnim, postenim ljudima koji ceo zivot postuju zakon i placaju racune dok ih kriminalci u vlasti i oni u uniformama pljackaju i ponizavaju svakog dana. Tek ce biti pucanja filma, zapamtite, ove bahanalije gde se svaka susa izivljava nad obicnim covekom ne mogu da traju vecno!
A ovi sto brane "sluzbena lica" nek se zapitaju koliko je tih "sluzbenih lica" odgovaralo za ona zverska prebijanja studenata, omladine i demonstranata za vreme Slobe? To nije pokusaj ubistva kad njih desetorica u punoj opremi gazi i udara pendrecima u glavu nekog jadnog studenta koji i ne pokusava da pruzi otpor, a samo zato sto se usudio da mirno protestvuje protiv ludila kome su verno sluzili sve do zadnjeg dana?! Koliko njih je odgovaralo za takve pokusaje ubistva?

gorca

pre 9 godina

Puno policijaca "radi" kao deo ekipe pauka, tj. sa firmom. Narocito ako je privatna firma. Jeste ljudi svakako parkiraju ali je tacno i to da ovi "rade". Cesto veoma revnosno.

mail

pre 9 godina

@Marina, ja cu ti objasniti zasto se otima imovina da bi se platila kazna. Prvo mozda je bio parkiran na sinama, to je hitna intervencija, i mora da ga nose. Ali pretpostavimo da to nije slucaj. Opet mora da ga nose, jel ovde vec zadnjih 25 godina nema drzave vec postoji samo zemlja, cak se i ne zna gde su granice. Sudstvo ne radi nista, a bez sudstva i primene njegovih odluka, nemate drzavu. Tako da svako se bori kako moze da naplati nesto. Tvoje pitanje je sasvim na mestu, ali onda nista ne bi funkcionisalo. Jednostavno ovde svako stavi tarabu gde treba i tu je gazda, jel ne moze da dobije servis od zemlje Srbije, ciju drzavnu kastu svi debelo placamo. Znaci s obzirom da Srbija samo fingira svoje postojanje, ovi ostali se snalaze kako mogu. Inace u potpunosti te podrzavam.

milan

pre 9 godina

zaplenili su mu vozilo bez sudskog naloga.

moraju da ti vrate auto čak i ako nemaš para za kaznu i uslugu odnošenja.

zamislite kada bi svako vam uzimao kola dok ne platite račun.

trebao je da zaustavi auto po nalogu policajca ali bi ovaj morao da ga pusti da izađe sa parkinga jer nije u njegovoj nadležnosti vršenje naplate kazne/ usluge odnošenja vozila. - lukavo nazvano Usluga.

(što nas dovodi do drugog pitanja a to je vršenje usluge koju nisi želeo. Ako je po želji i nalogu policije onda ona treba da je plati pa naknadno naplati od vozača kafa se sudski dokaze da je kriv))...itd.)

ljubomir

pre 9 godina

@Marina, @mad-max:

U potpunosti se slazem sa komentarima.
I sam sam bio dva puta u prilici da se poprilicno nerviram zbog BAHATOG ponasanja radnika parking-servisa i policije koji nisu zeleli ni da cuju moje razloge zasto treba da mi vrate vozilo a da mi posalju racun na koji mogu da se zalim ili da ga platim kasnije. Jedanput su mi odneli auto ispred zgrade, jer je bio znak samo za stanare zgrade. Dzabe sam pokazivao licnu kartu u kojoj se vidi da stanujem tu, plati pa se zali. Imao sam veliku zelju da uradim isto sto i ovaj covek, naravno bez udaranja policajca, ali ne verujem da je i njemu bila to namera.

Moze da se desi i drasticnija situacija: vozite bolesnu osobu u drugi grad, parkirate auto gde mislite da je dozvoljeno, jer to kod nas nikad nije sigurno, mada nije ni bitno mozete se parkirati i na stvarno nedozvoljeno mesto. Ostali ste bez para, a nemate ni na kartici - ovo u Srbiji nije retka situacija. Naravno prosli su sati dok ste shvatili gde je auto i vise nemate nacina da preuzmete auto, nemate gde da prenocite, a ne mozete da uzmete auto. Ovo je po meni mnogo vece ugrozavanje od bilo kakvog pogresnog parkiranja.

Niko nije protiv komunalnog uredjenja, ali ajde malo da mislimo i o pravima nas kao ljudi.

I dosta vise vesanja, dugogodisnjih robija i slicnih komentara ako ne znamo sve detalje. Najlakse je nekome suditi. Naravno da je ovaj covek kriv, ali uvek je bolje resavati uzroke, a ne posledice sto ovaj slucaj svakako jeste.

punnik

pre 9 godina

slazem se , ja bih za nepropisno parkiranje odmah električnu stolicu. a ovamo nek se radi sta god. sve je to isto ta drzava i nevina milicija. kradi , pljackaj, uništavaj naciju , ali parkiranje , druze dozivotna ili električna.

Utah Jazz

pre 9 godina

Parking servis (govorim o Novom Sadu) apsolutno nema pravo da "povredjuje" tvoju imovinu. Nema pravo da ti gvozdenog ortaka odnese.

Ali ljudi to ne znaju. Medjutim, pre par dana mom drugu podigli auto. On dosao i rekao --- vi ste mi protivzakonito odneli auto, tuzicu vas. Servis --- evo vam auto nazad. Dakle, samo ostro.

I pitam se sta ako je neko npr. stao na neko mesto, u zurbi nije platio jer je npr. nekom bliznjem pozlilo, udario se, bilo sta. I taman da ga prevezes --- nema auta. (primer ako sluzba dodje u istom trenutku). Daj vec tu famoznu kaznu i cepaj dalje.

pex

pre 9 godina

Ne zelim da ulazim u to ko, sta, kome, cemu ali ZELIM puno ime i prezime doticnog..ima 39 godina, zasto mu se krije identitet? Hocu da znam da li ga poznajem, da li takav lik zivi u mojoj ulici, komsiluku..da znam da i sa takvima delim zivotni prostor...

Against modern football

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

u srpskom krivicnom pravu predumisljaj ne postoji vec umisljaj ili nehat.

Bosanac

pre 9 godina

Dok ima ovakvih kao "NemanjaBB",nema Srbiji napred,za nesto ovako kad se desi u normalnoj zemlji,obavezno se ide kod psihijatra,leci se,pa posle par godina dobijes dozvolu ako doktor proceni da si normalan,ovo je ipak SRBIJA na zalost.

dobro da se nije vec to desilo

pre 9 godina

meni su odneli auto koji je bio u vise od 80 posto duzine u dvoristu iz privatnog dvorista. Ostetili mi sajtne. Naravno slikan je podignut a ne dok je bio na zemlji i naravno dokazi. Prijavio sam kradju vozila jer to je kradja . U zapisniku je stajalo auto je parkiran na trotoaru u ulici Vojvode Stepe . Mesec dana sam se sa njima nosio dok nisam otkacio kaznu. Doduse morao sam da platim pandurima a stetu mi nisu priznali na novom tek kupljenom automobilu. Tresla se Slavija koliko sam se svadjao sa njima i na kraju nista. Ma ne moze se protiv rogatih nikako

nenad t

pre 9 godina

Bahata policija, bahati vozači, bahat narod, bahat premijer, bahati ministri, bahata Srbija, bahati Srbi, NORMALNI BEŽITE ODAVDE, dok niste i vi postali bahati!

nikad bahat

pre 9 godina

Necu da opravdam Parking servis, mislim da su im data prevelika prava i da uzimaju ogromne pare a ne pruzaju nista za uzvrat samo zato sto su gradska firma. Za pojedince koji ovde navode da radnici gore spomenute firme treba da napisu kaznu i slikaju vozilo u prekrsaju moram da napomenem da postoje i slucajevi kada vozilo mora biti odneto u slucaju da ometa saobracaj ili pesake. Ne znam sta je ovde bio slucaj ali svakako ovakvo ponasanje ovog tzv. vozaca ne moze biti nikako opravdano. Pretpostavljam da isti spada u one koji se ponasaju kao manijaci u svakodnevnoj voznji a u kolima drze bezbol palicu radi poravnanja nekih nesuglasica oko toga ko je imao prednost a ko ne.

Milan

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ovde ima ljudi koji opravdava postupak ovog "vozača"?
(nebojsapetkovic, 12. avgust 2014 21:51)

Vidis da ima po komentarima I minusima.....Koji smo mi likovi u Srbiji???

Adv

pre 9 godina

Od kada je policiji u opisu radnog mesta bacanje na haubu vozila. Ovo je čist slučaj doprinosa oštećenog krivičnom delu. Od mene besplatna odbrana, ako se javi.

limeni

pre 9 godina

neka im je rasturio i rampu i sve!!! policajcu nije nishta ali je JKP parking servis stvarno postao zlostavljach gradjana! Zato podrzavam svaki akt protiv njih! Urnishu gradjane normalne porodichne a tajkune i kriminalce ne smeju ni da pogledaju, a kamoli auto da im dignu! neka je alal vera

Marina

pre 9 godina

Ovo neću komentarisati. Ali hoću nešto drugo. S kojim pravom Parking servis "otme" građanima vozilo, njihovu ličnu svojinu i ne dozvoljava da građani dođu u posed svoje imovine dok ne plate kaznu u punom iznosu. Kakav je to način? Neka pošalju ljudima lepo kaznu, sa fotografijama, uplatnicu, pa ko ne plati na sud, a ne ovako otimaš nekome imovinu.. Pa šta je ovo? Divlji zapad???

Andrija

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.

Martina

pre 9 godina

Ko je on da stane coveku pred auto,mogao je jednostavno tablice da mu zapise.Sta rade u zadnje vreme cudi me da nije pucao na coveka koji je vozio auto ili ga upalio kao one decake u Jagodini

xeno

pre 9 godina

sta ce policijac ispred automobila u pokretu ?
i to na parking servisu koji nije u jurisdikciji grada ?
koji ce on tu ? policija ima jurisdikciju na javnom putu, znachi van parking servisa i kad je probio ogradu da napravi zapisnik da je probijena ograda ...
a ne da skache ispred automobila ...

duje

pre 9 godina

Uklanjanje vozila nije smišljeno u Srbiji.
Sad je kao Parking Servis kriv??
I treba da sklanja! I meni su odvozili vozilo pa šta! Da se bijem??

I neka su ga uhapsili. Trebaju ga "plavi" i udariti koji put.
Taj je u stanju da uteruje "pravdu" sa bilo kojim učesnikom saobraćaja na bazi pesničenja.

nemanja

pre 9 godina

Uvek se pitao kada gledamo neku jurnjavu na autoputu u USA zasto americka policija puca na vozaca koji u sustini bahato vozi i prebrzo vozi..Saznao sam vremenom da postoji zakon da kada vozac prebrzo vozi i oglusuje se o naredjenje policije da stane ,policija ima pravo da eliminise vozaca jer se automobil u tom momentu smatra oruzjem..pa je logicno da se eliminise pretnja po nevine gradjane koji su se zatekli u blizini..Inace ovo se smatra pokusajem ubistva sluzbenog lica a ne bahato parkiranje i bezanje.Ali poznajuci pravosudje to ve proci da blagom novcanom kaznom..Nikada nisam voleo Ameriku kao sistem i drzavu ali bih rado preneo neke zakone te drzave u Srbiju.

NemanjaBB

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

Da niste malo preterali, gosn Andrija?

mad-max

pre 9 godina

Bez zelje da opravdam povredjivanje sluzbenog lica, voleo bi da mi neko objasni protivpravno zadrzavanje imovine od strane PREDUZECA Parking servis u cilju uterivanja duga za izvrsenu uslugu prenosa vozila!!!

Namerno naglasavam preduzeca!

Njihovo je da izdaju uplatnicu koju vozac mora da plati u zakonom predvidjenom roku, i da istog tuze ukoliko to ne ucini!!! Istim postupkom kao i sva druga preduzeca!

ccc

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

Sve ste vi to lepo presudili na osnovu jednog sturog novinskog clanka? Postoji negde poseban krug pakla za ovako bahate komentare.

yeah

pre 9 godina

Ja ne verujem da je vecina na strani idiJota koji je kolima pokosio prvenstveno coveka, teska budala i zao sto mi je sto najverovatnije nece biti adekvatno kaznjen, kao sto neko rece napad na sluzbeno lice...

Marina

pre 9 godina

Ovo neću komentarisati. Ali hoću nešto drugo. S kojim pravom Parking servis "otme" građanima vozilo, njihovu ličnu svojinu i ne dozvoljava da građani dođu u posed svoje imovine dok ne plate kaznu u punom iznosu. Kakav je to način? Neka pošalju ljudima lepo kaznu, sa fotografijama, uplatnicu, pa ko ne plati na sud, a ne ovako otimaš nekome imovinu.. Pa šta je ovo? Divlji zapad???

mad-max

pre 9 godina

Bez zelje da opravdam povredjivanje sluzbenog lica, voleo bi da mi neko objasni protivpravno zadrzavanje imovine od strane PREDUZECA Parking servis u cilju uterivanja duga za izvrsenu uslugu prenosa vozila!!!

Namerno naglasavam preduzeca!

Njihovo je da izdaju uplatnicu koju vozac mora da plati u zakonom predvidjenom roku, i da istog tuze ukoliko to ne ucini!!! Istim postupkom kao i sva druga preduzeca!

Andrija

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.

ccc

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

Sve ste vi to lepo presudili na osnovu jednog sturog novinskog clanka? Postoji negde poseban krug pakla za ovako bahate komentare.

nemanja

pre 9 godina

Uvek se pitao kada gledamo neku jurnjavu na autoputu u USA zasto americka policija puca na vozaca koji u sustini bahato vozi i prebrzo vozi..Saznao sam vremenom da postoji zakon da kada vozac prebrzo vozi i oglusuje se o naredjenje policije da stane ,policija ima pravo da eliminise vozaca jer se automobil u tom momentu smatra oruzjem..pa je logicno da se eliminise pretnja po nevine gradjane koji su se zatekli u blizini..Inace ovo se smatra pokusajem ubistva sluzbenog lica a ne bahato parkiranje i bezanje.Ali poznajuci pravosudje to ve proci da blagom novcanom kaznom..Nikada nisam voleo Ameriku kao sistem i drzavu ali bih rado preneo neke zakone te drzave u Srbiju.

xeno

pre 9 godina

sta ce policijac ispred automobila u pokretu ?
i to na parking servisu koji nije u jurisdikciji grada ?
koji ce on tu ? policija ima jurisdikciju na javnom putu, znachi van parking servisa i kad je probio ogradu da napravi zapisnik da je probijena ograda ...
a ne da skache ispred automobila ...

NemanjaBB

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

Da niste malo preterali, gosn Andrija?

duje

pre 9 godina

Uklanjanje vozila nije smišljeno u Srbiji.
Sad je kao Parking Servis kriv??
I treba da sklanja! I meni su odvozili vozilo pa šta! Da se bijem??

I neka su ga uhapsili. Trebaju ga "plavi" i udariti koji put.
Taj je u stanju da uteruje "pravdu" sa bilo kojim učesnikom saobraćaja na bazi pesničenja.

yeah

pre 9 godina

Ja ne verujem da je vecina na strani idiJota koji je kolima pokosio prvenstveno coveka, teska budala i zao sto mi je sto najverovatnije nece biti adekvatno kaznjen, kao sto neko rece napad na sluzbeno lice...

ljubomir

pre 9 godina

@Marina, @mad-max:

U potpunosti se slazem sa komentarima.
I sam sam bio dva puta u prilici da se poprilicno nerviram zbog BAHATOG ponasanja radnika parking-servisa i policije koji nisu zeleli ni da cuju moje razloge zasto treba da mi vrate vozilo a da mi posalju racun na koji mogu da se zalim ili da ga platim kasnije. Jedanput su mi odneli auto ispred zgrade, jer je bio znak samo za stanare zgrade. Dzabe sam pokazivao licnu kartu u kojoj se vidi da stanujem tu, plati pa se zali. Imao sam veliku zelju da uradim isto sto i ovaj covek, naravno bez udaranja policajca, ali ne verujem da je i njemu bila to namera.

Moze da se desi i drasticnija situacija: vozite bolesnu osobu u drugi grad, parkirate auto gde mislite da je dozvoljeno, jer to kod nas nikad nije sigurno, mada nije ni bitno mozete se parkirati i na stvarno nedozvoljeno mesto. Ostali ste bez para, a nemate ni na kartici - ovo u Srbiji nije retka situacija. Naravno prosli su sati dok ste shvatili gde je auto i vise nemate nacina da preuzmete auto, nemate gde da prenocite, a ne mozete da uzmete auto. Ovo je po meni mnogo vece ugrozavanje od bilo kakvog pogresnog parkiranja.

Niko nije protiv komunalnog uredjenja, ali ajde malo da mislimo i o pravima nas kao ljudi.

I dosta vise vesanja, dugogodisnjih robija i slicnih komentara ako ne znamo sve detalje. Najlakse je nekome suditi. Naravno da je ovaj covek kriv, ali uvek je bolje resavati uzroke, a ne posledice sto ovaj slucaj svakako jeste.

nenad t

pre 9 godina

Bahata policija, bahati vozači, bahat narod, bahat premijer, bahati ministri, bahata Srbija, bahati Srbi, NORMALNI BEŽITE ODAVDE, dok niste i vi postali bahati!

Martina

pre 9 godina

Ko je on da stane coveku pred auto,mogao je jednostavno tablice da mu zapise.Sta rade u zadnje vreme cudi me da nije pucao na coveka koji je vozio auto ili ga upalio kao one decake u Jagodini

glomazno

pre 9 godina

moje iskustvo sa bas tog parkinga je potpuno suprotno...kad su mi odneli auto, odneli su ga na taj parking...kada sam dosao po njega i pitao policajca zasto su ga odneli...on je poceo da me vredje, bez da sam bio bezobrazan ili bilo sta drugo...nazalost, posle vise nego loseg iskustva sa policijom u Srbiji (daleko od toga da sam kriminalac ili bilo sta tome slicno) nikad vise necu moci da budem na strani policije..pa cak i sada kada bi verovatno i trebalo biti protiv ovakvih "bahatih" sugradjana, ja nekako ne mogu ni da zamislim da je jadan policajac bio neduzan.

zoran

pre 9 godina

Ova vest kasni. Ovako je trebalo posle 10min da uhvate vozaca mini kantrimena. Izvinjavam se povredjenom policajcu, ali kako kada je jedan njihov oboren posle 10min je vozac uhapsen. Pravda za sve.

Outsider

pre 9 godina

Milosh, there are no cops guarding parking lots in the USA. Dali si ti ikad bio u Ameriku? Ako bi neko naleteo na policajca, i mozda ga povredio, bila bi trka za njega sigurno. Ali policajci nebi pucali na njega, sema ako namerno hoce da gazi narod. USA je malo vise civilizovana nego Srbija, u svaki pogled. Ali moze neko da mi kaze zasto sedi policajac u parking servis, kad ima toliko kriminaluk po BG? Bolje da je stajao na Brankov Most.

Zdrav razum

pre 9 godina

Srpska policija je neprijatelj normalnih i poštenih građana i zaštitnik najgorih ološa i kriminalaca. Sve govori u prilog tome - skrivanje identiteta čoveka koji je preskupim kolima ubio dečka na Brankovom mostu, zaštita narkodilera širom Srbije i saradnja vrha policije sa narkomafijom, bahato i bezobrazno ponašanje priučenih policajaca-kabadahija itd. Ništa im ne verujte i ne sarađujte sa njima ni pod kakvim okolnostima, oni su saradnici bandita i kriminalaca, a u mnogim slučajevima i njihovi potčinjeni, koji imaju ulogu njihovih telohranitelja ili obezbeđanja na splavovima i diskotekama.

alias

pre 9 godina

Ludak treba ga osuditi. A sta cemo sa Parking servisom lopovima. da li se neko u ovoj drzavi zapitao sta oni rade. Zastupa ih advokat koji sa njima deli lovu ....... Fantomski advokat koji na podnescima ostavlja nevazece adrese telefone i mailove. Da neko sada zeli da ga angazuje...ne moze jer je prezauzet. Monopol i kriminal. Tal najobicniji. SRAM IH BILO SVE!

avav

pre 9 godina

ovo je Srbija, Balkan. Misljenja se iskazuju retko ali burno. Drzava je smrdljiva. Ustanove vasljive. Politicari pogani. Policija korumpirana. Ministri kupuju diplome, Predsednik isto. Mnogo nezaposlenih. Podizu se porezi za krpljenje budzeta. Inflacija. Kriza ekonomska, politicka, moralna, drustvena. Zaposlenih u drzavnoj upravi i javnim preduzecima ko pleve. Nameti rastu. Narod besan. Poreska jedino azurna. Parking servis isto. Sudovi spori, uprava ocajna. Filozofa ko pleve. Mnogo je besnih, a ima i ovih emancipovanih sto mnogo reda znaju. Bilo kako bilo, Cupkovic je mangup, vozac je bahat, svi zaposleni u javnim preduzecima javasni i neradni, drzavna uprava ocajna, narod trpi. Sve razumem. Bice jos gore. I treba!

brodolomac

pre 9 godina

mislim necu ni da ulazim u to da oni nemaju apsolutno nikakva prava kao preduzece. To je isto kao kad bi pera mika i laza napravili preduzece i nazvali ga parking servis, i krenuli da dizu sve automobile redom i odnose ih na svoj plac i nece da ih vrate dok se ne plati. Isti princip radi i parking servis, cista ucena. Jedina razlika sto oni imaju uniformisana lica koja nadgledaju, sto im NE DAJE za pravo da otudjuju niciju imovinu, kao sto ne moze ni policija bez sudskog naloga!!!
(jedan od obavestenih, 12. avgust 2014 23:08)

Postoji malo vise nelogicnosti u tvom rasudjivanju: 1) Parking servis nisu osnovali Mika i Pera nego Skupstina Grada Beograda, grad Beograd je od drzave Srbije dobio pravo da upravlja imovinom (ulicama na kojima nesavesni gradjani nedozvoljeno parkiraju vozila) i sprovodi komunalni red ( odnosenje nepropisno parkiranih vozila). 2) Skupstina Grada Beograda je propisala nacin placanja i visinu odstete za komunalnu uslugu koju Parking servis naplacuje nesavesnim gradjanima a sto je u skladu sa Ustavom i zakonima na koji se pozivate 3) U Zakonu o obligacionim odnosima postoji odrednica koja kaze da je moguce privremeno otudjenje privatne svojine ako je to u skladu sa javnim interesima ( sto je nepropisno parkiranje svakako).
Da napomenem da je ista praksa sirom sveta, kad vas dignu, platite odnosenje i lezarinu i tek onda mozete da vozite. Kazna za nepropisno parkiranje stize tek kasnije, od sudije.

mad-max

pre 9 godina

@duje

Nije problem samo uklanjanje vozila. Tu nema nista sporno. Sporno je zadrzavanje istog dok se ne plati uklanjanje! NIKO nema pravo da zadrzava bilo ciju imovinu bez pravosnaznog sudskog resenja. Ni jedno pravno ni fizicko lice, osim odredjenih sluzbi koje imaju takva ovlascenja zakonom i to na odredjeni vremenski period. Parking servis sigurno nije takva sluzba vec je registrovan kao pravno lice-preduzece i u obavezi je da posluje po zakonu, i to ne po zakonu jaceg!!!

Uplatnica, rok placanja, tuzba u slucaju neplacanja...

Procedura je jasna!!! Pa cak i MUP izda uplatnicu za ucinjen laksi prekrsaj, sto nepropisno parkiranje i jeste, i tuzi pocinioca tek ako ne plati!!! Ne oduzima auto na licu mesta kao garanciju za placanje!!!

Pozdrav za direktora Parking servisa koji prica o zakonu... Mogao bi i da ga procita!!!

jaki

pre 9 godina

Ne opravdavam, ali razumem potpuno. Meni su pre nekog vremena odneli auto sa mesta na kome su mesec dana kasnije iscrtali parking mesto. Znaci ni blizu zgrade (1.6m), ni blizu pesackog (5m), niti znak zabranjeno parkiranje, nijedan osnov po kom bi me odneli. Kada sam dosao po auto sa pitanjem "oteli ste mi auto kome treba da platim otkup?" matori iza stakla je bio u fazonu "mali pa mi mozemo da te odnesemo odakle god nismo iscrtali, hehe". Izbrojao sam do deset i rekao mu "nije ni cudo sto vas naoruzavaju" i platio mu otkup da bi povratio oteti automobil.
Tako da potpuno razumem ovoga sto je podivljao, jer je to organizovana, naoruzana ekipa koja se bavi otimanjem automobila u zamenu za otkupninu.
Ali i nad popom ima pop...
Kad-tad...

Adv

pre 9 godina

Od kada je policiji u opisu radnog mesta bacanje na haubu vozila. Ovo je čist slučaj doprinosa oštećenog krivičnom delu. Od mene besplatna odbrana, ako se javi.

ponovoja

pre 9 godina

Jos od sredine 70-tih vozim po Beogradu i nikad me nije odneo pauk, zasto? Parkiram tamo gde je dozvoljeno i postujem propise. Novokomponovanim Beogradjanima je lakse da se brane svojim navodno ugrozenim ustavnim pravima nego da budu u okviru propisa, navikli ljudi da se tako ponasaju u svojim kasabama. Zato nam je grad u zadnjih 20 i nesto godina poprimio obrise turske provincije.

c.o.a.

pre 9 godina

kod mene u ulici, gde se svakodnevno borimo za parking mesto, skoro je pauk odneo auto. ali nepravedno. bio je parkiran na parkingu, uredno. s tim sto je parking takav da je spojen sa trotoarom. njemu je samo malo "virio" branik preko trotoara (20ak cm) i odneli ga. tako da potpuno razumem ovog coveka i njegov bes. ali je itekako preterao.

milan

pre 9 godina

zaplenili su mu vozilo bez sudskog naloga.

moraju da ti vrate auto čak i ako nemaš para za kaznu i uslugu odnošenja.

zamislite kada bi svako vam uzimao kola dok ne platite račun.

trebao je da zaustavi auto po nalogu policajca ali bi ovaj morao da ga pusti da izađe sa parkinga jer nije u njegovoj nadležnosti vršenje naplate kazne/ usluge odnošenja vozila. - lukavo nazvano Usluga.

(što nas dovodi do drugog pitanja a to je vršenje usluge koju nisi želeo. Ako je po želji i nalogu policije onda ona treba da je plati pa naknadno naplati od vozača kafa se sudski dokaze da je kriv))...itd.)

David

pre 9 godina

podrška vozaču, meni su odneli auto, platio sam nošenje ali prekršaj nisam, išli smo na sud i vratio sam svoje pare sa sve kamatom i troškovima advokata, to je bilo pre 6 godina.

Petar

pre 9 godina

Sta je ovde cudno? jedino je cudno sto se ne desava cesce s obzirom na represiju i otimanje imovine i ucene od strane lopova kao sto je parking servis. Cekjate samo da krenu da idu da otimaju ovi privanti izvrsitelji za neplacene racune. Bice svaki dan scena kao nedavno u Novom Pazaru.

Ortodox

pre 9 godina

Supruzi su odneli auto sa parkinga ispred firme. Zrtvu uvek nadju. Njihovo bahato ponasanje nema kraja. Cudi me da nisu dobili vise batina do sada. Dole sa diktaturom parking servisa!

Ludilo

pre 9 godina

Dovezao sam sestru u policijsku stanicu da prijavi kradju, stao sam pored policijske stanice gde nikome ne smetam, upalio sva 4 i cekao je u kolima. Zvoni mi telefon i policijski sluzbenik me poziva da udjem unutra jer sestra nema nase drzavljanstvo pa je neophodan neko da potpise izjavu sa nasim dokumentima. Na moje objasnjenje da sam nepropisno parkiran, dobijam odgovor 'ne brini, samo se popni, a i brzo cemo', dok sam potpisivao izjavu pauk mi je odneo auto. Kada sam pitao i sta cemo sad, opusteno mi je rekao da oni i parking servis nisu ista sluzba i da mi je to sto mi je. I kako covek da ostane hladan?

Sambit

pre 9 godina

Naravno, niko nikoga ne bi smeo da udari kolima niti bilo čime drugim. Ali narod će tek da "pukne", to je sa ovakvom vlašću i u ovakvoj državi neminovnost. Plus spoljnopolitička situacija sa kojom se ni mnogo vispreniji političari ne bi snašli, a kamo li naprednjaci. Čoveku su OTELI auto i tražili REKET da mu ga vrate - to je jedini način kako bi se moglo okarakterisati ovakvo uzimanje imovine za "taoca". Čovek se onda otkačio i uradio to što je uradio. Šteta je što je povređen policajac, oni su i sami žrtve ovakvog stanja u državi, kao i svi drugi pošteni građani. A ovi što pametuju o napadu na službeno lice neka se stave u situaciju onoga što je ostao bez posla, bez novca, a na svakom koraku gledaju da mu otmu pare koje on nema. Pa kad se takvi sutra okupe i kolektivno "puknu", pa onda počnu da se obračunavaju sa ološem koji ih je dotle i doveo, a taj ološ pošalje na njih još i "službena lica" da protiv njih primene silu... Stavite se u situaciju očajnika kome je ugrožena egzistencija, ali i dalje pokušavaju da ga pljačkaju, dok privilegovani i dalje kradu, pa još neko tako očajne navali i da vas bije. I šta ćete uraditi?! Znam šta će uraditi većina kada do toga dođe, a doći će. Službena lica moraju da shvate da treba da služe narodu, jer su i sama njen deo, a ne pokvarenjacima i nesposobnjakovićima na vlasti i oko nje.

pex

pre 9 godina

Ne zelim da ulazim u to ko, sta, kome, cemu ali ZELIM puno ime i prezime doticnog..ima 39 godina, zasto mu se krije identitet? Hocu da znam da li ga poznajem, da li takav lik zivi u mojoj ulici, komsiluku..da znam da i sa takvima delim zivotni prostor...

crvena zona

pre 9 godina

Bio sam svedok kada je radnik parkinga u "civilu" i to u neobelezenom autu sacekivao vozace da parkiraju na nedozvoljenom mestu i posto se udalje od svog vozila on bi izlazio i lepio kaznu.. U pitanju je NS, iza pravnog fakulteta, gde je uvek nestasica mesta pa parkira ko gde stigne, bez da ikome smetaju, ulica je inace slepa i sluzi samo za prilaz fakultetima.. A kako sam to video? Poranio da uhvatim mesto i ponavljao pred ispit.. U jednom momentu sam izasao i upozorio jednog vozaca upiruci prstom u tu dz*kelu, eto cisto da se vidi jos jedan primer delovanja.. Ceo grad pretvorise u parking zonu, samo cepaju kazne, naplacuju se, odnose kola, razvili biznis a ulaganje NULA u celu pricu, samo obeleze ili ogeade postojeci prostor.. Kilometar od glavnog bulevara u jednoj sporednoj ulici, totalno miran i neprometan kraj, ne mogu da parkiram kod devojke bez da kesiram ovu bandu, puši mi se iz ušiju..

Ekonomista

pre 9 godina

matori, pa sta bi nama uradio taj vozač na ulici, kad policajca mrtav hladan stavi na haubu, probije ogradu i vuče ga deset metara... volim ovaj Diznilend

advokat

pre 9 godina

Meni se desilo da su mi jednom odneli vozilo sa parkinga ispred zgrade, nikome nije smetao, niko nije prijavio, jednostavno su "popunjavali" kvotu za taj dan, pritom citiram policajca koji me je sacekao kad sam otisao po auto.
Poneo sam lepo zakon, pokazao sta imaju pravo, a sta nemaju. Zatim sam im rekao da cu da podnesem tuzbu protiv njih zbog uznemiravanja i dusevnog bola nanetog kada sam saznao da mi je auto ukraden, pomislio sam ukrali su mi auto sa parkinga ispred zgrade (posto je prenocio tu). Kada su culi moje izlaganje poceli su da se izvinjavaju i da objasnjavaju kako je to samo njihov posao i da postoji odredjen broj vozila koji trebaju da uzmu kako bi njihov dan bio "efikasan". Po istom principu radi i saobracajna policija, sve na kvotu. A to sto pauka i policije nema tamo gde treba da ih ima to nikom nista.
Nego, da se vratimo na pricu, kada sam zavrsio razgovor sa doticnima, usao sam u svoj automobil, i krenuo ka izlazu. Kada sam dosao do rampe, zamolio sam ih da podignu rampu kako bih mogao da izadjem, rekli su mi da ne smeju da me puste. Ja sam opet izvadio zakon i rekao sam da cu da pozovem policiju da mi pomogne da povratim svoje protiv pravno zaplenjeno vozilo. Nakon 10 minuta su popustili i pustili me.
Ima i ekstremnijih prica advokata koji su isli bukvalno do samog kraja i na kraju pobedili, zato sto jednostavno ne mozete da izgubite protiv firme koja radi protiv Ustava i zakona Republike Srbije. Nemojte da Vas plase i borite se

Flojd

pre 9 godina

Kad god cujem da je povredjen ili napadnut policajac, ja se trudim da osetim sazaljenje ili da pustim neku suzu, ali mi ne ide. Parking servis je zlocinacka organizacija koja pljacka i reketira narod, kao sto su nekad sarajevski mangupi prodavali prolaznicima ciglu. Njihova usluga vam ne treba ni u ludilu, a ako ne platite dobijete po tamburi.

Sumadinac

pre 9 godina

Ovo neću komentarisati. Ali hoću nešto drugo. S kojim pravom Parking servis "otme" građanima vozilo, njihovu ličnu svojinu i ne dozvoljava da građani dođu u posed svoje imovine dok ne plate kaznu u punom iznosu. Kakav je to način? Neka pošalju ljudima lepo kaznu, sa fotografijama, uplatnicu, pa ko ne plati na sud, a ne ovako otimaš nekome imovinu.. Pa šta je ovo? Divlji zapad???
(Marina, 12. avgust 2014 21:39)

.

Ja ne znam kako je na divljem zapadu ali ovo sto si napisala nema pojma. Niko vlasniku nije oteo vozilo vec je zaplenjeno. Bar su saobracajna pravila jasna kao suza i kad se javi neki pametnjakovic da ostavi svoje vozilo "samo na dva minuta" a zatvori saobracaj, neretko tramvaj i, lupam, 20 putnika u njemu cekaju jer neki tamo glupan nije uparkirao svoje vozilo kako valja, ili ugrozava saobracaj parkiranjem na 2m od raskrsnice i sl. lepo mu odneses vozilo ili bi ti da mu posalju kaznu na adresu a auto naka stoji, i onih 20 putnika tramvaja jer naravno niko od njih ne zuri nigde, nema obaveze, ma mozda i ne postoje! Nije ni auto za svakoga!

avav

pre 9 godina

ne znam da li ce ovaj g. Cupkovic uticati i da se najostrije kazne odgovorni u Parking servisu, koji su preko veze izdali silna parking mesta nepostojecim invalidima i politicarima!! Da li ce preduzeti nesto po pitanju kapaciteta parking mesta, a da ne prebaci odgovornost za gradski sekreterijat za saobracaj. Da li ce da pokrene inicijativu za resavanje problema parkiranja gradjana iz unutrasnjosti koji su u posetama familiji u Beogradu i drugim gradovima, s'obzirom da su u tome danas ograniceni na 3 sata. Da li ce resiti pitanje korisnika vozila, koji ne mogu kupiti mesecne karte, jer nisu vlasnici vozila. Nece! Ali zato vrlo dobro zna da drzi tribine pored rampi, kapija i sl. Mars bre! I sad bahati vozac. Niko drugi nije bahat, samo je on. Isprovocirale ga dzukele svojim neradom, bahatoscu, osionoscu, uzurpacijom i iznudom.

Vlada

pre 9 godina

Nadam se da ćete objaviti moje viđenje. - naime ja potpuno razumem čoveka. Da se razumemo, ne opravdavam potez, jer sam policajac koji je povredjen i nije toliko kriv kao banda koja drži parking servis i sila nokada nije način, ali ponavljam razumem ga.

Navešću moje iskustvo. Banovo brdo, Gogoljeva ulica. Nema znaka za zabranjeno parkiranje. Dovoljno mesta za pešake i za automobile, nisam blokirao ničiji izlaz...

Bio sam odsutan oko sat vremena - dodjem nazad - auta nema. Mislim nego da ukrao - kažu mi tu ljudi koji su bili - Malopre Vam je pauk odneo kola, idite na Adu.

Spustim se ja peške do Ade, preskačem ali bukvalno 15 automobila, besne audije i mečke, sad baš gledam i vidim desetine kola tamo gde ja znak, da zaista smetaju, zagradjuju, predstavljaju čak i opasnost.

Dodjem na Adu, pitam po kom osnovu ste mi uzeli vozilo, oni mi pokažu zalepljen član Zakona, na koji očigledno stalno varaju - kao niste odtavili 2 m za pešake... Molim?! Kao mora 2 m od vozila do ograde, da pešaci prodju. Takav Zakon. Kažem. ja - to je sumanuto, po toj logici 80% grada čini prekršaj, on ono teleće. - takav je Zakon.

Da, iskreno, poželeo sam da sednem. u kola i samo odjurim, bez razmišljanja o posledicama.... Na sreću suzdržao sam se, platio bandi i otišao.

I toga ima stalno - selektivnosti, nebuloza, bahatosti zaposlenih, žmurenja na bumbare. I zato razumem čoveka, ne i opravdavam.

A još nešto - ovoga će biti sve više. Običan čovek, bivša srednja klasa je na granici, ljudima.padaju roletne, nema dalje... Uzmite se upamet!

Baki

pre 9 godina

Znači zbrisao im je, no dobro, imaju tip vozila, a negde u centrali, nadležni sigurno već naprežu oči, pokušavajući da na ubogim protočnim kamerama sa rezolucijom kao kod komodora 64 procene o kome se radi... ili će hapšenje u ovom slučaju ići kao po loju jer je udaren policajac?

dobro da se nije vec to desilo

pre 9 godina

meni su odneli auto koji je bio u vise od 80 posto duzine u dvoristu iz privatnog dvorista. Ostetili mi sajtne. Naravno slikan je podignut a ne dok je bio na zemlji i naravno dokazi. Prijavio sam kradju vozila jer to je kradja . U zapisniku je stajalo auto je parkiran na trotoaru u ulici Vojvode Stepe . Mesec dana sam se sa njima nosio dok nisam otkacio kaznu. Doduse morao sam da platim pandurima a stetu mi nisu priznali na novom tek kupljenom automobilu. Tresla se Slavija koliko sam se svadjao sa njima i na kraju nista. Ma ne moze se protiv rogatih nikako

Nele

pre 9 godina

Vidim da 90% vas ovde pljuje po parking servisu, ocigledno sto ste bilo ojadjeni od istih. Mene su isto ojadili nekoliko puta ali svaki put sa pravom (sto se parkiranja tice). Mene samo zanima sto se svi vi ne pokupite sa tim stepenom mrznje, ne izadjete na ulicu i nesto ne promenite? Kraj u kome radim je katastrofa saobracajne anarhije, sto mislim da vazi za ceo Beograd a vi pravdate coveka koji je rasturio rampu i udario policajca! Ej, kakav god da je covek zaradjuje za svoje parce hleba. Ako je bezobrazan, bahat, svi imate pametne telefone, kad idete tamo ukljucite voice recorder, snimite pa kod njegovog sefa u policijsku stanicu. Ako nije bio ljubazan, suspenzija pa otkaz. Tako se borite za svoja prava. I poreznicima prvo platite pa se zalite, ako nisu u pravu naplatite im i kamatu, tako mozete i za kola. Praksa je i u inostranstvu ista, samo se ovde ljudi prave previse pametni, zato nam zemlja i propade.

limeni

pre 9 godina

neka im je rasturio i rampu i sve!!! policajcu nije nishta ali je JKP parking servis stvarno postao zlostavljach gradjana! Zato podrzavam svaki akt protiv njih! Urnishu gradjane normalne porodichne a tajkune i kriminalce ne smeju ni da pogledaju, a kamoli auto da im dignu! neka je alal vera

Сава Мандић

pre 9 godina

Не могу да верујем шта читам овде.. О какавој ви "бахатости" Паркинг сервиса причате и налазите оправдање за чин љомљења капије и ударања возилом службеног лица које обавља своју дужност? "Можда је човек био нервозан." Па најбоље да баталимо све законе, откопамо закопане пушке наших очева и дедова и узмемо ствар у своје руке!
Интересантна је појава да су сви који су имали блиски сусрет са "пауком", неправедно однети!? И баш су били паркирани "испред своје зграде" или нешто слично.. А да су онда ти момци "бахати".. Какве везе има где су вам кола ако су непрописно паркирана и ометају саобраћај?

саобраћајна култура, шта беше то?

pre 9 godina

Колико "правника" је коментарисало ову вест па то је невероватно. Кад кажем "правник" мислим на ове који "знају" како је одношење возила "пауком" противправно одузимање туђе имовине. Да ли сте пробали да се понашате у складу са законима или вам је лакше да будете битанге?

Strasno

pre 9 godina

@(Marina, 12. avgust 2014 21:39) Ali neverovatno sta citam. Doslovno nigde na svetu auto koji je odneo pauk se ne moze uzeti bez placanja. Ako je auto odneo pauk to znaci da je bio parkiran na saobracajnici ili da je ugrozvao saobracaj zato se i insistira na naplati na licu mesta. Ja nikad nisam cuo da je auto odnet sa parking mesta, izuzetni slucajevi kad je gradska slava recimo pa se oslobodja ulica ili onaj promasaj sa parkingom kod skupstine koji je koliko znam ispravljen uz izvinjenje. Uostalom da li je to opravdanje da zgazi coveka? Taj bi bez problema zgazio tebe, a onda bi od te iste policije trazila pravdu. Kao slag na tortu. Interesantno kako se vecina sa tobom slozila, a ta ista vecina koja prati ove komentare najcesce koncezusom okaraterise sudstvo da se procesi nikad ne zavrse. Znaci koncept je sledeci. Tuzite vi mene, a posto znam da nikad nece da bude gotovo to je ko da mi nisi naplatili. A i ako dodju da mu naplate onda krece ona "uzimate sirotinji, a mafija vam se provlaci kroz prste". Inace opste poznato licemerje u nasoj drzavi. Pa Beko i Miskovic nisu dosli sa druge planete nego ih je takav kulturni obrazac iznedrio.

Igor Gavran

pre 9 godina

Prokleta Vidin kapija, gledam je kao Stari Vujadin prokleto Lijevno.

Bez 100 evra se ne ide po auto. Pola prosecne plate ode za "prekrsaja u parkiranju", malo li je? Doveze covek dete u bolnicu, a bolnice "fala bogu" sve locirane u centru grada i sva mesta na parkingu (normalno) zauzeta? Svud deru, na svakom koraku.

Goran

pre 9 godina

Nadam se da policajac nije povređen. Ipak, mislim da je izjava gospodina Čupkovića ("bahati vozači koji iskaljuju bes nad službenicima MUP") neprimerena pošto ovde postoji mogućnost da je neko drugi "prvi bio" bahat i eventualno isprovocirao čoveka kome je odneto vozilo.

Moje iskustvo je da ophođenje službenika "Parking servis"-a i policajaca na Vidin kapiji pre dolikuje drumskim razbojnicima nego organima reda. Meni su, recimo, odneli auto sa mesta koje je bilo označeno da pripada III zoni, za koju sam uredno platio parking, zato što je to isto mesto "Parking servis" istovremeno iznajmio jednoj firmi, a pri tome parking mesto nije bilo vidno obeleženo: oznaka je stojala ispod znaka za III zonu, dakle maltene izgleda da su pre hteli da "upecaju" nekoga nego da ga spreče da tu parkira (ako nije namerno, onda je neprofesionalno). Portir firme mi je rekao da su odatle pokupili već puno vozila. Otišao sam na Vidin kapiju. Na pokušaj razjašnjenja situacije i protest što mi je odnesen auto, službenik JKPa mi je na bezobrazan način rekao da moram da platim "uslugu" uklanjanja vozila a da nije njihova briga da li je to legitimno ili ne, te da to vidim sa policijskim službenikom. A ovaj mi je samo pokazao fotografiju vozila i rekao da sam napravio prekršaj, da mogu da se žalim kasnije, ali da moram da platim da bih odvezao auto.

Dakle, moje iskustvo je da "Parking servis" radi svoj posao neprofesionalno i da prosto izaziva ljude, a imao sam utisak da su mi bukvalno oteli novac.

nemanja

pre 9 godina

za sve koji mesaju pojmove, ne razumeju ili ne zele da razumeju: odneti auto koji je nepropisno parkiran/zaustavljen je jedna stvar a ZADRZAVATI auto na placu dok vlasnik ne plati kazne koje jos nisu ni presudjene, je druga stvar.
eto kad mora da se crta nekima...

grabrik

pre 9 godina

E, kad bi svi toliko energije uložili u nešto pametnije, a ne u teoretisanje o ličnim i drugim pravima (isključivo naspram države), gde bi nam bio kraj. Parkirajte gde je dozvoljeno, i na način na koji je dozvoljeno. Nema mesta? Kružite i tražite mesto, ili ga čekajte, kao u bilo kojem velikom gradu. Nećete da kružiti ili čekate? Praznih gradova u Srbiji ima koliko želite!

i posle hocete da narod veruje policiji?!

pre 9 godina

U ovoj zemlji nema nikog bahatijeg od politicara i njihovih korumpiranih pasa cuvara policije. Tek ce biti pucanja filma obicnim, postenim ljudima koji ceo zivot postuju zakon i placaju racune dok ih kriminalci u vlasti i oni u uniformama pljackaju i ponizavaju svakog dana. Tek ce biti pucanja filma, zapamtite, ove bahanalije gde se svaka susa izivljava nad obicnim covekom ne mogu da traju vecno!
A ovi sto brane "sluzbena lica" nek se zapitaju koliko je tih "sluzbenih lica" odgovaralo za ona zverska prebijanja studenata, omladine i demonstranata za vreme Slobe? To nije pokusaj ubistva kad njih desetorica u punoj opremi gazi i udara pendrecima u glavu nekog jadnog studenta koji i ne pokusava da pruzi otpor, a samo zato sto se usudio da mirno protestvuje protiv ludila kome su verno sluzili sve do zadnjeg dana?! Koliko njih je odgovaralo za takve pokusaje ubistva?

pobesneli max

pre 9 godina

Razumem da je ljudima vrućina udarila u glavu, ali pravdati ovakav čin je nenormalno, al' skroz. Ako zakon nije dobar zašto vozači ne napišu peticiju i traže njegovu promenu. Ako neko probije rampu i udari čoveka koji se nađe ispred njega, slučajno ili namerno, službeno ili neslužbeno, taj nije sam u glavi. A vidim i da ga štite jer su stavljeni samo inicijali. Doduše nisam upoznata sa zakonom, možda tako treba, što se mene tiče ovo je katastrofalno, a svakog dana sam suočena sa takvim ponašanjem BAHATIH vozača, ne baš u BG, ali gde hoćete u Srbiji. Verovatno vlada zakon jačeg, pa ako je ispred tebe biciklista, pešak, što da ga ne potkačiš, boli te uvo dal' ćeš da ga ubiješ ili osakatiš. A ako te još iznervirao, sporo vozi, polaka hoda.......... Sram vas bre bilo.

nepodnosiva lakoća pričanja

pre 9 godina

@ Sumadinac

Gospodine, u pravu ste da je zaplena vozila. Po našim zakonima zaplena može da se izvrši SAMO NAKON SUDSKOG PRAVOSNAŽNOG REŠENJA.

Dakle, odnošenje vozila - DA, ali zadržavanje vozila (dok se ne plati kazna) - NIJE ZAKONITA!

Začuđujuća je drskost parking servisa (ne samo u Beogradu). Zapravo, začuđujeće je da niko od odgovornih lica u parking servisima nije kažnjen zbog protivzakonitog ponašanja.

gorca

pre 9 godina

Puno policijaca "radi" kao deo ekipe pauka, tj. sa firmom. Narocito ako je privatna firma. Jeste ljudi svakako parkiraju ali je tacno i to da ovi "rade". Cesto veoma revnosno.

Swedenonline

pre 9 godina

Puko bre coveku, dogorelo do nokata!!!!Odakle vise drzavi da damo kada nemamo????
(Dejan, 12. avgust 2014 22:56)

Naprimer: Prodas auto i vozis se komunalnim saobracajem.
Prvo, dobijes pare za auto, drugo, ne placas harac od osiguranja, ne placas porez za auto, putarine, harac od akciza na gorivo itd.
Toliko mnogo se dobije izbacivanjem iz porodice clana koji samo osakacuje porodicu! Zaboravi na da je auto pod mora, ako bas neces komunalni saobracaj, pa sedi na biciklo, tek to ne kosta a i zdravije je od bilo cega drugog. Ponasate se totalno neodgovorno, kao zaba koja oce da se potkiva! Auto je najlakse kupiti i tek tada krecu troskovi koji cine da se nema!

Znam da cu popiti minusa do bola, ali od neobjektivnih nadrealista neocekujem nista pametnije!
Shvatite, nemate i ne mozete da priustite sve sto vam je normalno jer ste ojadjeni i osiromaseni. Ne moze bas sve na babinu penziju!

crazy processor

pre 9 godina

Vidim da po komentarima da jedino sluzbena lica postuju zakon? Znate gospodo npr u Ustanickoj ulici postoji "INTEREX" koji je izgradjen na zelenoj povrsini i parkingu zgrada. Dok nije bila zavrsena gradnja i dok nije bilo mesta za parking od njihovih ograda itd ljudi su svuda parkirali kao i ja. Trotoar u Ustanickoj je sirok pa je bilo mesta da stane auto i da ostane dovoljno mesta za standardni trotoar ukoliko jednom stranom vozila nagazite van trotoara. Jednog jutra krenuh zbog obaveza ranije na posao pa videh da je moj auto vec podignut, a burazerov podizu. Lepo sam pitao saobracajca da mi pokaze ujutru u 7h jedno prazno parking mesto, da mi pokaze parking moje zgrade, da mi pokaze trotoar oko zgrade jer ga ne vidim od parkiranih vozila. Naravno on je poceo da lupa kako je neko prijavio da gazimo zelenu povrsinu, koja do duse u to vreme nije bila zelena od gradjevinskih masina i ostalog. Spustili su kola, ali su ipak uzeli druga dva automobila i nikada vise nisu dosli. Vidite da nisam slucajno naisao Vi bi komentarisali zasto sam bagerom srusio parking servis.

Vozač

pre 9 godina

Naravno da treba odnositi automobile! Sve one koji ometaju normalan saobraćaj, zbog kojih kolica sa bebama ljudi moraju da spuštaju na kolovoz, jer su neki pametnjakovići blokirali ceo trotoar, sve one parkirane na zelenim površinama, pešačkim prelazima... Takvih ima na stotine! A ovi koji misle da je to zadiranje u pravo prvatne svojine, kršenje nekih zakona, neka probaju tako da parkiraju svoju privatnu svojinu u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji, pa će videti posle koliko minuta će ta njihova svojina biti odneta, ili blokirana za dalju upotrebu, sve dok ne plate pristojnu kaznu za tako drsko i bezobzirno ponašanje i ometanje ostalih učesnika u saobraćaju.

Homo politicus

pre 9 godina

Po ovom kako parking servis zadrzava i ne ostavlja mogucnost vlasnuku da odmah uzme svoje vozilo "dok ne plati" (a sta ako nema da plati) obracunavaju mu lezarinu kao dodatni trosak, po ovom osnovu npr. radnici Javnog servisa RTS mogu svakom gradjaninu da udju u stan i zaplene televizor pa kazu kad platis pretplatu i kamatu vraticemo vam TV.

pravo

pre 9 godina

Klasičan primer bahaćenja u nas. Vidim da neki ovde u komentarima pišu o privatnoj svojini. Da li ste znali da za određeno prekoračenje brzine policija u Danskoj ima pravo da vam trajno konfiskuje vozilo, dakle oduzme privatnu svojinu. U pitanju je PRAVO određeno zakonom. Isto tako parking servis ima pravo da nepropisno parkiran auto konfiskuje i po plaćanju kaucije ponovo vrati vlasniku. Pravo (ponavljam PRAVO) na raspolaganje svojinom je organičeno ne krišenjem ostalih prava. U suprotnom slede sankcije. Tako je to u Evropi. Za ostale sisteme (USA i drugi) ne znam ali mi živimo u Evropi zar ne.

Uros

pre 9 godina

Parking servis cesto krade vozila koja ne zakrcuju prolaz nego im je usput. Zasto se ne pisu kazne za nepropisno parkiranje nego se vozila odnose. Pisanje kazni za nepropisno parkiranje je u Beogradu potpuno izbaceno. Samo kradja automobila, pa onda se traze pare za otkup. Meni su jednom cornuli auto ispred kuce za koji je veoma diskutabilno da li je bio nepropisno parkiran, a definitivno nit je blokirao saobracaj nit smetao pesacima. Na istom mestu je par meseci kasnije bilo parkirano policijsko vozilo.

Pas_na_tufne

pre 9 godina

(Ludilo, 12. avgust 2014 23:12)

Pa sto si parkirao tamo? Jel si ti polagao vozacki ispit? Ako ti pandur dozvoli da ubijes nekog ti ajde pa ga poslusaj. Svasta. Koji komentari i strasno da ovo neko podrzava. Jasno je zasto smo slepo crevo u svim pogledima.
(Giga moravac, 12. avgust 2014 23:21)

Svakom "panduru", koji gradjaninu kaze da uradi nesto nezakonito dao bih momentalni otkaz. Kad se pozivate na druge drzave, pitaj tamo policajca, da vidis da ce da ti kaze da mozes da se parkiras gde hoces, ali da si ti odgovoran za posledice, molim lepo. A ne ovo jos mu rek'o to ti je sto ti je... Nego kakva drzava, takva i policija...

nemanja

pre 9 godina

a sad su verovatno sve uslikali, jel da? i tablice i vozaca i sve? ne odobravam ponasanje doticnog, ali se slazem sa mnogima ovde - otkud JK PREDUZECU da otme privatno vlasnistvo i da ga zadrzi na placu, pritom zaracunavajuci svakog dana "lezarinu"? da je ovo pravna drzava, pa da ih svako za to tuzi za npr izgubljenu dobit koju su mogli kolima da ostvare vlasnici. i svaka tuzba npr 1 rsd po danu "lezanja" cisto da jkp plati sudske troskove...

aktivista

pre 9 godina

Inace bahatost srpskih (beogradskih) vozaca je nevidjena, zivim u jednosmernoj ulici i svaki moj pogled sa terase uhvati bar jednog vozaca koji vozi u nedozvoljenom smeru. Susedna ulica, 22.oktobra, je zatvorena rampama i barikadama zbog radova ali se bahati beogradski vozaci "snalaze", pomere rampe, voze do moje ulice i onda krenu suprotnim smerom od dozvoljenogh, nece da ljudi gube vreme zaobilazeci jedan blok. Bahati i primitivni vozaci. Mozda je 25 godina zivota u Kanadi pokvarilo moje prilagodjavanje na srpsku svakodnevnicu, ko zna...

navijac

pre 9 godina

@ Интересантна је појава да су сви који су имали блиски сусрет са "пауком", неправедно однети!? И баш су били паркирани "испред своје зграде" или нешто слично.. А да су онда ти момци "бахати".. Какве везе има где су вам кола ако су непрописно паркирана и ометају саобраћај?
(Сава Мандић, 12. avgust 2014 23:26)

Kakav si ti spin majstor svaka cast, ne bi me cudilo da si jedan od brojnih partijsko-zaposlenih doticne omrazene firme! Reci mi zar nije bahato odneti nekom auto, a ne udostojiti ga makar obavestenja da je auto zaplenjen!? Ko zna koliko je ljudi umalo dobilo srcku jer je mislilo da im je auto ukraden! Drugo, zar nije bahato ucenjivati nekog da mora odmah da ti plati!? U svakoj normalnoj zemlji, za svaki prekrsaj, postoji rok od nekoliko dana da se obaveza izmiri, a ovde te ucenjuju da moras da izmiris odmah, ili nista od kola!? Ako to nije bahatost ja ne znam dta jeste!

s.

pre 9 godina

(King Kong, 12. avgust 2014 22:45)

Ako ti je skupo odnosenje vozila ti nemoj da se dovedes u situaciju da ti ga odnose.
Stvarno ne razumem tvoju logiku.

pedja

pre 9 godina

U ovoj priči ništa nije normalno.Nije normalan ovaj ludak koji je nosio policajca na haubi,nisu normalne ni kazne za odnošenje auta,nisu ništa bolji ni naši policajci koji su verovatno najdrskiji(ali i najotvoreniji za saradnju) u evropi,a pola sam je prošao.Tako da me ništa ne čudi...

realan

pre 9 godina

ja sam licno gledao u ulici dzordza vasingtona u beogradu BMW koji nose, pogadjajte, levi tocak mu je bio na trotoaru posto covek pored njega nije normalno parkirao auto i ovaj da bi stao u to mesto morao da se "nasadi" malo na trotoar, nije nikome smetao mogao je bukvalno kamion da prodje tuda a kamoli pesak, al sta da radis podigli coveka zato sto mu je tocak na nedozvoljenom mestu. naravno verujem da je dosta vas videlo slicne stvari, ali on sto je retko ko od vas video je, da su tom istom coveku PLJUVALI auto dok su ga nadgledali i slikali.
I onda se pitate ko je ovde isprovociran, nikako ne podrzavam nasilje nikakve vrste, bilo da je protiv policije ili normalnih gradjana. Ali se zapitajte koliko je covek morao da bude isprovociran da uradi tako nesto, sa sve probijanjem ograde i svih teatralnih scena koje MUP spominje.
Sve u svemu podrzavam sve koji trpe teror preduzeca parking servis, a takvih kao ja je sve vise, cak i oni koji redovno placaju i parking i sve se polako okrecu protiv tiranina.

Against modern football

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

u srpskom krivicnom pravu predumisljaj ne postoji vec umisljaj ili nehat.

Džoni

pre 9 godina

Ne treba olako suditi! Nigde ne piše pod kojim okolnostima je auto odvezen paukom? Možda su se tada upravo policajac i radnici parking servisa poneli bahato, možda je pored njegovog auta bilo još nepropisno parkiranih, a oni se ostrvili baš na njegov, jer je npr pored bio džip sa zatamnjenim staklima a njih ne diraju (imao lično iskustvo)! Možda je morao poslednji dinar od usta da odvoji da bi podigao auto itd. Naravno ne opravdavam postupak dotičnog, ali se bojim da će sve više ljudi biti spremno na sve, jer kao što naš narod kaže "dogorelo je do nokata".

realista

pre 9 godina

pa naravno da vecina pravda postupak vozaca, pa nama je na vlasti srpska nasilnička stranka, koja je psovala, polivala vodom, čupala mikrofone...ljudi u Srbiji vole nasilje i podržavaju ga. Dok im se bumerang ne vrati. Onda pišu peticije, i nacrte zakona...

Branislav

pre 9 godina

Puna podrška za vozača kome su bespravno odneli automobil i izložili ga velikom stresu. "Čaruga servisu", zaposlenicima i članovima porodice koji jedu taj lebac želim sve najgore!

Dare

pre 9 godina

Vi koji se pitate otkud pravo Parking servisu da nekome "otme" vozilo očigledno nikada niste otišli dalje od svog dvorišta. U svakoj zemlji postoji pauk ili kako-ga-već-zovu koji će vam ukloniti vozilo sa mjesta na kojem ne treba da bude. Otiđite negde van Srbije, parkirajte gde ne treba pa ćete videti šta će biti. Pauk ili lisica će da radi mnogo brže nego u Srbiji.

duki

pre 9 godina

Sve je gore i gore. Narod sve teže živi, a svi treniraju strogoću. Policajac je samo kolateralna šteta.
Pitam se samo kako ga uhapsiše za desetak minuta, a onog ubicu iz Minija nisu našli ni posle dve nedelje.

Giga moravac

pre 9 godina

Dovezao sam sestru u policijsku stanicu da prijavi kradju, stao sam pored policijske stanice gde nikome ne smetam, upalio sva 4 i cekao je u kolima. Zvoni mi telefon i policijski sluzbenik me poziva da udjem unutra jer sestra nema nase drzavljanstvo pa je neophodan neko da potpise izjavu sa nasim dokumentima. Na moje objasnjenje da sam nepropisno parkiran, dobijam odgovor 'ne brini, samo se popni, a i brzo cemo', dok sam potpisivao izjavu pauk mi je odneo auto. Kada sam pitao i sta cemo sad, opusteno mi je rekao da oni i parking servis nisu ista sluzba i da mi je to sto mi je. I kako covek da ostane hladan?
(Ludilo, 12. avgust 2014 23:12)

Pa sto si parkirao tamo? Jel si ti polagao vozacki ispit? Ako ti pandur dozvoli da ubijes nekog ti ajde pa ga poslusaj. Svasta. Koji komentari i strasno da ovo neko podrzava. Jasno je zasto smo slepo crevo u svim pogledima.

mail

pre 9 godina

@Marina, ja cu ti objasniti zasto se otima imovina da bi se platila kazna. Prvo mozda je bio parkiran na sinama, to je hitna intervencija, i mora da ga nose. Ali pretpostavimo da to nije slucaj. Opet mora da ga nose, jel ovde vec zadnjih 25 godina nema drzave vec postoji samo zemlja, cak se i ne zna gde su granice. Sudstvo ne radi nista, a bez sudstva i primene njegovih odluka, nemate drzavu. Tako da svako se bori kako moze da naplati nesto. Tvoje pitanje je sasvim na mestu, ali onda nista ne bi funkcionisalo. Jednostavno ovde svako stavi tarabu gde treba i tu je gazda, jel ne moze da dobije servis od zemlje Srbije, ciju drzavnu kastu svi debelo placamo. Znaci s obzirom da Srbija samo fingira svoje postojanje, ovi ostali se snalaze kako mogu. Inace u potpunosti te podrzavam.

Perica

pre 9 godina

Skandalozno je i da odnosite vozila sa parking mesta i pisete da je odneto sa zelene povrsine. 100% sam siguran da ste i ovde pokusali to isto. I ja sam probio rampu kada vam je Sloba davao dnevnu tarifu koju morate da uzmete od gradjana pa makar bili i propisno parkirani.

Milosh

pre 9 godina

E zato je USA super, jer u ovakvim situacijama imaju pravo da pucaju i da eliminusu ludaka poput ovoga da sutra ne bi nekoga ubio na ulici. A drugo, da li stvarno mislite da drzava ima para da posle juri te duznike?! Koliko njih ode i plati tu kaznu? Recimo kada parkiraju na parkingu, a istekne vreme i ne uplate ponovo i zateknu kaznu ispod brisaca, koliko njih ode i plati to odmah? Molim one velike "novine" da sada objave sliku i ime i prezime doticnog kako bi svi znali da li nam je mozda to neki komsija i da znamo koga treba da se pripazimo, jer ako tako reaguje na nosenje vozila, ko zna na sta je spreman u komsiluku na nesto drugo da uradi.

punnik

pre 9 godina

slazem se , ja bih za nepropisno parkiranje odmah električnu stolicu. a ovamo nek se radi sta god. sve je to isto ta drzava i nevina milicija. kradi , pljackaj, uništavaj naciju , ali parkiranje , druze dozivotna ili električna.

Bekrija

pre 9 godina

Podrzavam vozaca i osudjujem bahatost Parking servisa. Sa kojim pravom drze vozilo. Ponasaju se kao reketasi klasicni. Svaka cast na hrabrosti i suprotstavljanju. Otpor!

Milan

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ovde ima ljudi koji opravdava postupak ovog "vozača"?
(nebojsapetkovic, 12. avgust 2014 21:51)

Vidis da ima po komentarima I minusima.....Koji smo mi likovi u Srbiji???

Mik

pre 9 godina

Zamislimo se ko sve seda za volan?! Zakon i njegovo sprovodjenje treba da obezbede da ovaj manijak vise ne sedne za volan. Psihicki je nepodoban.

kloks

pre 9 godina

@pravo
Zamena teza! Naravno da se oduzima pistolj, koji je privatna svojina, skotu koji puca po gradu i sl, ali, hej, govorimo o nepropisnom parkiranju! Jos uz to bi itrebalo utvrditi da li je opravdano uklonjeno vozilo ili je deal pandura i ekipe iz JP. Pa i saobracajci zaustavljaju likove pod dejstvom alkohola, koji seku punu, prolaze na crveno, istekla im vozacka, saobracajna itd, koji su i prakticno opasnost, jer se krecu u saobracaju, pa ne oduzimaju uvek, niti naplacuju zadrzavanje vozila, a kamoli za auto koji je mozda samo bio na "zelenoj povrsini" gde inace travke nema, ili nesto slicno!
Btw, i Hitler je sve radio po zakonu... Narod gubi strpljenje, nekad opravdano, nekada ne, ali sa tim se mora racunati i nesto ozbiljno preduzeti, ane samo se "legalizmom" voditi, kao da smo autisticni, operisani od stvarnosti i elementarne ljudske pravde.
Takodje, nesto sumnjam da bi pandur pokusao da telom zaustavi, recimo Q7 zatamnjenih stakala...

brodolomac

pre 9 godina

Za "obavestene" gradjane koji kazu da Parking servis protivpravno otudjuje privatnu imovinu tako sto uklanja nepropisno parkirane automobile samo par informacija: 1) odnosenje nepropisno parkiranih automobila je regulisano podzakonskim aktima - propisima koje je donela gradska skupstina na sta po Ustavu RS Grad Beograd kao i svaka druga lokalna samouprava ima pravo. 2) Da ne bude zabune, sluzbe slicne Parking servisu postoje sirom sveta, u vecini zapadnih drzava ta komunalna usluga se daje privatnicima na koncesiju te ako vam dignu automobil mozete ga uzeti sa plaza samo ako date cek ili kes. Stoga manje povike na Parking servis, vise postujte propise jer se na Parking servis i policiju bune samo bahati i bezobzirni vozaci.

jedan od obavestenih

pre 9 godina

Za "obavestene" gradjane koji kazu da Parking servis protivpravno otudjuje privatnu imovinu tako sto uklanja nepropisno parkirane automobile samo par informacija: 1) odnosenje nepropisno parkiranih automobila je regulisano podzakonskim aktima - propisima koje je donela gradska skupstina na sta po Ustavu RS Grad Beograd kao i svaka druga lokalna samouprava ima pravo. 2) Da ne bude zabune, sluzbe slicne Parking servisu postoje sirom sveta, u vecini zapadnih drzava ta komunalna usluga se daje privatnicima na koncesiju te ako vam dignu automobil mozete ga uzeti sa plaza samo ako date cek ili kes. Stoga manje povike na Parking servis, vise postujte propise jer se na Parking servis i policiju bune samo bahati i bezobzirni vozaci.
(brodolomac, 12. avgust 2014 22:18)

Da si se potrudio da procitas komentare kako ih nazivas "obavestenih" video bi da niko nema nista protiv odnosenja koje NIJE otudjivanje privatne svojine, ali otudjenje svakako jeste ako te ucenjuju da platis pre nego sto mozes da vozis, mislim necu ni da ulazim u to da oni nemaju apsolutno nikakva prava kao preduzece. To je isto kao kad bi pera mika i laza napravili preduzece i nazvali ga parking servis, i krenuli da dizu sve automobile redom i odnose ih na svoj plac i nece da ih vrate dok se ne plati. Isti princip radi i parking servis, cista ucena. Jedina razlika sto oni imaju uniformisana lica koja nadgledaju, sto im NE DAJE za pravo da otudjuju niciju imovinu, kao sto ne moze ni policija bez sudskog naloga!!!

Bosanac

pre 9 godina

Dok ima ovakvih kao "NemanjaBB",nema Srbiji napred,za nesto ovako kad se desi u normalnoj zemlji,obavezno se ide kod psihijatra,leci se,pa posle par godina dobijes dozvolu ako doktor proceni da si normalan,ovo je ipak SRBIJA na zalost.

Ivan Bg

pre 9 godina

@sambit
Kao sto znaju svi koji citaju moje politicke komentare, a vecinu mi ne objavljuju, nisam sns, sta vise, mrzim ih. E sad, druga stvar. Apsolutno postajem svestan da nikad nista nece da bude bolje u ovoj mukici od drzave. Cuj, oteli mu auto, ostao bez posla, vrucina pa je nervozan. Pa bato, jedino sto ne trebas da uradis, to je da ne parkiras kao debil. I nista vise. Pa sto mene ne odnesu? Pa tato sto ne postoji sansa da ga ostavim parkiranog gde ne sme.
Niste vi sedeli ispred kapije i sizeli, dok majmun ili majmunica piju kafu u kaficu 50m odatle.

Utah Jazz

pre 9 godina

Parking servis (govorim o Novom Sadu) apsolutno nema pravo da "povredjuje" tvoju imovinu. Nema pravo da ti gvozdenog ortaka odnese.

Ali ljudi to ne znaju. Medjutim, pre par dana mom drugu podigli auto. On dosao i rekao --- vi ste mi protivzakonito odneli auto, tuzicu vas. Servis --- evo vam auto nazad. Dakle, samo ostro.

I pitam se sta ako je neko npr. stao na neko mesto, u zurbi nije platio jer je npr. nekom bliznjem pozlilo, udario se, bilo sta. I taman da ga prevezes --- nema auta. (primer ako sluzba dodje u istom trenutku). Daj vec tu famoznu kaznu i cepaj dalje.

Nikola's

pre 9 godina

To nije ni po Ustavu i zakonima jer oni kao javno preduzece nemaju pravo da ti ispisuju kaznu, vec samo imaju pravo da ti naplate parking.
Zato su "kazne" prekrstili u tzv. "doplatne karte".

Ustavni sud Srbije je pre 3 godine doneo odluku da je doplatna kazna PROTIVzakonita! Samim tim, takav dokument sud ce odbaciti. Takodje, kazna se urucuje pod brisace, iako se sve kazne od strane DRZAVNIH organa urucuju licno. Jasno kao dan.

uvek Zvezda

pre 9 godina

Ljudi o cemu mi ovde pricamo?! Da li je vest da se neko posvađao sa radnicima JKP Parking servis ili da je covek ladno probio rampu i policajca vukao deset metara na haubi?! Dokle vise zamene teza?! Jel nam se ne sviđa kako radi ovo JKP? Ajde da napravimo udruzenje i da se borimo protiv njih, da organizujemo skupljanje potpisa, neku vrstu bojkota, akcije itd.... a ne da gazimo policajce!! Aman dokle....

Darko

pre 9 godina

Pored moje firme ima jedno 500 p mjesta, od cega jedno 30 za invalide koji nikad bas nikad nisu zauzeti. Uz to, ima trotoara za jedno 60 dodatnih auta, a to je kraj pored kog se ne nalazi NISTA - svaki dan redovno svraca pauk i nosi sa tog trotoara, jer znaju da su tu sve banke, programeri, itd i da ce nas odrati. Bagra. U centru grada za to vrijeme nigdje pauka kad treba. Ovde im lakse, samo da uzmu pare bez razloga.

djole

pre 9 godina

Aman, lopovska posla u parking servisu kakva god da su, ovaj covek je autom udario coveka (policajca) iz besa, da li su ljudi toliko otisli sa pamecu da podrzavaju njegovo ponasanje?

nikad bahat

pre 9 godina

Necu da opravdam Parking servis, mislim da su im data prevelika prava i da uzimaju ogromne pare a ne pruzaju nista za uzvrat samo zato sto su gradska firma. Za pojedince koji ovde navode da radnici gore spomenute firme treba da napisu kaznu i slikaju vozilo u prekrsaju moram da napomenem da postoje i slucajevi kada vozilo mora biti odneto u slucaju da ometa saobracaj ili pesake. Ne znam sta je ovde bio slucaj ali svakako ovakvo ponasanje ovog tzv. vozaca ne moze biti nikako opravdano. Pretpostavljam da isti spada u one koji se ponasaju kao manijaci u svakodnevnoj voznji a u kolima drze bezbol palicu radi poravnanja nekih nesuglasica oko toga ko je imao prednost a ko ne.

Pedja

pre 9 godina

Za ovakve kabadahije osim sto treba da plati svu stetu plus kaznu treba uvesti i obaveznu zatvorsku kaznu i da kad izadje da mu bude oduzeta dozvola minimum 2 godine. Naravno kazna ne bi smela da bude ispod 1000 evra sto se tice novcanog dela. A trebalo bi razmisliti i o pokusaju ubistva sluzbenog lica, jer nije imao nameru da stane.

...

pre 9 godina

Za sve dušebrižnike koje su protiv "odnošenja imovine" - zamislite neko se parkira na sred ulice "časkom da trkne do prodavnice", naiđe hitna i ne može da prođe jer gospodin se u prodavnici zapričao ili naišao na kolone, ali nema veze, čika policajac mu stavio kaznu na šoferšajbnu i uslikao ga, sve kul.

Proka

pre 9 godina

Kako nije sramota da osudjujete što mu je odnešen auto? Parkira na mesto za invalida i nikome ništa, invalid treba da čeka da se bahati vozač smiluje da skloni auto sa njegovog parking mesta?! Samo ošto sa bahatima

insajder

pre 9 godina

Sta bre mlatite ovde, privatna firma, pa ne sme da odslepuje auto. Pa jel mislite da u Nemackoj Angela Merkel vozi pauka ili brkati Turci, privatnici? I tamo ima likova koji nece da plate slepanje 300 eur, pa se ispod pulta drzi bezbol palica

dule

pre 9 godina

Kako pojedinci lupetaju ovde,tatini sinovi i tatine cerkice koje misle da ako imaju dobar auto da mogu bahato da parkiraju gde hoce ali jel znate sta lazna gospodo,nece moci to,a kazne za pauka treba da budu i vece,ako si bahato parkirao ima da platis i to odmah,ako nemas pare neka policija uzme i zapleni auto pa se ti posle cesi.Podrska policiji i da se svaki ovakav incident bahatih tretira kao napad na sluzbeno lice sa maksimalnom zatvorskom kaznom i drakonskom novcanom kaznnom.A ovi sto kazu da nemaju pare za kaznu,a kako imate pare da vozite auto,ma da,ne lupetajte,pametniji ste kada cutite.Platice svako ko se bahato parkira da je bahatima jasno.Podrska policiji.

nbgd

pre 9 godina

Pre neki dan je bila vest da tramvaji nisu vozili pola sata jer se jedan"građanin"parkirao na šinama.To za sve koji brane vozača a napadaju Parkig servis.Naravno da i oni prave greške,ali ako neko probije vozilom rampu,pokupi službeno lice ....

Mister G (SNS BOT)

pre 9 godina

E moji komentatori.
Kako odma vecina kuka. Zasto ja nisam platio ni jednu kaznu za 12 godina??
Lako je. Nisam napravio ni jedan prekrsaj. Ako parkiras tamo gde je dozvoljeno, ama bas nikada te nece pauk odneti.
Probajte i uverite se sami.

dusan

pre 9 godina

Podrska policiji od ljudskog olosa,nasilnika kojima su tatice kupile besna kola pa onda misle da mogu idioti da se parkiraju bilo gde,a kazne za nepropisno parkiranje trebaju da budu i vece.Drakonska novcana kazna i da odlezi u zatvoru neko vreme.Debilizam i primitivizam onaj najjadniji.

Pera

pre 9 godina

Kod mene su, kod Hotela Jugoslavija, pored solitera ( koji ima oko 150 stanova ) uzeli 72 parking mesta i na tom mestu napravili zgradu. Sad ima ogomnih problema sa parkiranjem.

djo

pre 9 godina

Prvo: iza "oduzimanja" imovine od strane ovog preduzeća stoje odluke Grada kao zakonodavnog tela. Drugo: Gomila firmi (npr dhl, ups. magacini, transporti, servisi) neće da vam daju vašu robu dok ne platite uslugu koju su vršili vezano za vašu robu. Treće: auto nije konfiskovan, parking servis ne raspolaže njim isto kao i vi, auto stoji na parkingu, ne može se prodati, u svakom trenutku je moguće preuzimanje, ne sme se oštetiti. Kad bi parking servis prodao vaš auto, to bi bila krađa, ili otuđenje o kom pričate.
Gospodo, prekršili ste zakon grada parkiranjem koje ugrožava saobraćaj. Grad je ovlastio zakonom firmu koja vrši komunalno čišćenje grada od bezakonja parkiranjem. Poštujte zakone i biće sve u redu. Šokiran sam koliko komentara poziva i opravdava bezakonje. Meni nikad za 20 god. koliko aktivno vozim nije pauk odneo auto, a platio sam možda par kazni sve mojom krivicom. Dosta bahatosti, hoćete bolji sistem - počnite promene od sebe.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ljudi, nosio je pandura na haubi! Pa sutra bi ga vi ili neko drugi iznervirali sto prelazite pesacki polako, pa bi i vi jahali haubu. Ovo nije normalan covek, koliko god i sam mislio to sto mislim o parking servisu ili o pandurima. Meni su odneli auto pre par meseci, prosao sam sa nekom manjom kaznom. Ali cega se nagledah u tih pola sata dok sam stajao i cekao da platim, toga nema ni u filmovima. Utisak je da su i narod i ona dvojica u kucici (radnik parking servisa i pandur) svi do jednog nenormalni. Pandur priznaje da namerno ne nosi pistolj sa sobom jer bi ubio nekoga u toku dana?!? Cega se sve naslusa i ko mu sve preti nije ni cudo. Moj utisak je, ipak, da su mnogo bezobrazniji radnici parking servisa, bahati u ravni sa ovakvim vozacima. A da se ne foliramo, ovakvi likovi parkiraju ispred kafica, autobusi i automobili moraju da ih obilaze, dok oni sede i keze se iz kafica. Kao neko ko jos uvek gura kolica sa ddecom mogu da kazem i da je stepen nemarnog parkiranja jako visok, parkiraju do zida, ne moze se proci pa moras kolovozom. Tragedija u najavi svakodnevno. Sto za nas sa kolicima sto za babe i dede koji nemaju brzinu da se sklone na vreme. Misli narod da grad pripada samo njima pa dolazi do ovakvih situacija, krajnje jednostavno. U Beogradu moras da naucis da zivis sa drugim ljudima, grad je toliki koliki je, a nas je sve vise, mora se biti uvidjavan i pazljiv ili ce ovoga biti sve vise. . .

Alen

pre 9 godina

Prije par mjeseci parkirao sam nepropisno i pauk mi je "digao" auto.Ok,moja greška.Otišao sam po auto i objasnio čovjeku da nemam za platiti.On mi je uredno otvorio vrata da odem,s time da sam mu ostavio podatke.Za par dana,na kućnu adresu mi je stigla uplatnica,platio sam kaznu kad sam imao novaca i to je to.Znači djelatnici ograđenog parkinga MORAJU vam dati vaše vozilo.Ako kaznu platiš na licu mjesta je nesto jeftinije nego da je salju na kucnu adresu.Tako to funkcionira ovdje.Inače sam iz Rijeke.

Ulepša mi dan

pre 9 godina

advokat, 12. avgust 2014 23:39)
Baš si me nasmejao u ovo rano jutro, nadam se da nemaš više od 15 godina. Kako svi vole da pobeđuju državu i svi poznaju zakon. Ostaje mogućnost da je u pitanju ironija ali bih rekao da nije. Verovatno su neke situacije kod odnošenja pauka sporne, potpuno je tačno da ponekada godinama ne nose sa nekog mesta, pa onda se neko doseti da počne ali to ne menja stvar da je nedozvoljeno parkiranje kažnjivo. Kada smo kupovali stanove, ne verujem da je neko kupio parking mesto (garažu da ali parking mesto ne), samim tim ako nema mesta ispred vaše zgrade ne znači da smete da stanete na travu npr. jer eto nema drugog mesta. Ukoliko nema predviđenog parking prostora ne možete da se parkirate i kraj. Gde da stavite auto ostaje vaš problem, ako nema mesta nigde u gradu prodajte ga i idite peške ali ne možete tvrditi da treba kršiti zakon, a pogotovu divljati sa automobilom i lomiti rampu, te udariti bilo koga kolima.

milanče

pre 9 godina

@djo

Koliko god da tvoj komentar deluje normalno, ne slažem se. Ne zbog ne znam kakvog protivljenja, već prostih činjenica.

1. Parking servisi su firme napravljene sa dve kante farbe, izmazali su ulice i oteli prostor za naplatu. Veliki broj tih ulica nije projektovan da drži parking mesta. Ne kažem, slažem se da treba postojati parking, ali samo i isključivo u obliku garaža.
2. Parking servisi su firme koje jednim svojim delom služe za uhlebljenje policijskih i vojnih činovnika.
3. Gubitaši! Veliki gubitaši, kojima niko ne može ništa. Nikad račune nisu položili nikom, a radi se o firmama koje imaju jako mala ulaganja.
4. Pre nekoliko dana sam video dva momka kako postavljaju znak zabranjeno parkiranje na mestu koje je zadnjih 20 godina slobodno. Završili su za minut, i odmah iza toga se pojavio pauk koji je boravio iza ćoška!! Naravno, vozila su već tu, jer znaka nije ni bilo. Prvi auto koji su digli je zastava stara bar 20-30 godina. Tom mučeniku je kazna duplo skuplja od vrednosti vozila, a postupak je klasična otimačina!!

monte-video

pre 9 godina

Moj komentar. Brat mog prijatelja je imao neprijatan dogadjaj. Supruga mu je osoba s hendikepom i automobil je imao markicu na staklu na vidno obeleženom mestu. Problem je sto je auto bio parkiran na propisnom mestu a ipak zbog lošeg osmatranja, automobil je "dignut". Čovek je morao da plati kaznu. Podneta je prijava i zamislite, medju fotografijama, nema nigde prednjeg stakla gde se i postavlja markica. Kazna je vraćena ali zamislite to nerviranje i svađanje. Da ne osuđujem ni jedne ni druge, u parking servisu rade ljudi s 3-em razredom osnovne bez poznavanja normalnosti a o policiji da ne pričamo... Ruglo društva... Što se tiče nasilnika, da svira klavir... A to bi mogao malo i ovaj dr fals policije...

Homo politicus

pre 9 godina

Niko ne govori o ceni kazne koju treba da plati vlasnik da bi dobio vozilo nazad. Za vozilo do 2000 kubika kazna je 7.500 dinara samo da bi izasao sa placa parking servisa plus administrativna taksa 5.000 dinara dakle 12.500 dinara. To je trecina prosecne plate u Srbiji. Sada pitam ove sto stite Parking servis: Da li je u Nemackoj, Danskoj...vracanje vozila vlasniku trecina prosecne plate u Nemackoj ? Taj lopovluk i bahatost Parking servisa moze se porediti samo sa italijanskom mafijom koja radi u sprezi sa politicarima. Gradjani nisu protiv reda u gradu ali su protiv ove mafije.

Mile

pre 9 godina

(Marina, 12. avgust 2014 21:39)

A da se parkirao na sred ulice ili Vama preprecio izlaz ili garazu, da mu onda posaljemo slike pa da zajedno na sudu uterujete pravdu (vi sto biste u tom trenutku zakasnili na posao mozda, a on sto se tu parkirao) I treba da nose kola, ja koristim cestu za kola jer na trotoaru nemam gde da prodjem od jadnog naroda kome neki zlikovci "otudjuju" kola.

pa ja sam

pre 9 godina

Pre neki dan na bulevaru stao sam na mesto koje na prvi pogled deluje kao i ono pored njega(nije visok ivicnjak i nema nikakve oznake da je zabranjeno parkiranje). Vec su me bili zakacili,ali srecom sam stigao na vreme pa sam "samo" popio kaznu od 5000 (2500 ako se plati u roku od 8 dana). Na moje pitanje sto je tu zabranjeno,a 2 metra dalje nije,dobio sam odgovor da su na tom mestu betonske kocke losijeg kvaliteta i da pucaju, a da su 2m dalje one kvalitetnije pa je dozvoljeno parkiranje! Inace,nemojte se zanositi da sa njima mozete da izadjete na kraj.Jer kada sam pre par godina zvao parking servis da pitam zasto nose vozila sa mesta gde nije zona,ne smetaju nikome i nije zabranjen parking kao zvanican odgovor sam dobio da gde god nije dozvoljeno parkiranje,znaci da je zabranjeno!Pa vi sad vidite protiv kakvih mozgova se borimo!

arhitekta

pre 9 godina

Odnosenje i nacin naplate nepropisno parkiranih automobila je regulisan propisima koje donosi lokalna samouprava, u ovom slucaju Skupstina Grada Beograda. Stoga Parking servis ima prava da odmah naplacuje svoju uslugu, ubuduce citajte pre komentarisanja.

obavesten

pre 9 godina

Cesto sam svedok neverovatne bahatosti nasih vozaca. Naime,srpski vozac misli da je sasvim ok da u pekaru udje sa kolima,ili da zaustavi gradski saobracaj zato sto je parkirao na sine,a bahatost je proporcionalna ceni auta. Sto se tice parking servisa,ni oni nisu nista bolji,stavise alu nazalost rade po zakonu. Da ima istine u tome sto pojedinci ovde pisu,imali bi do sada advokate koji bi se iskljucivo bavili tuzbama protiv parking servisa.Nemoguce je da srbin postuje zakonska pravila,a kamoli pravila koja nisu utemeljena u zakonu ili su cak i protyiv zakona.
Obrni-okreni,ima pojedinaca koje treba uvek kaznjavati,jer su prevelika stoka,cak i za nase pojmove!

wer

pre 9 godina

citam komentare "boraca za socijalnu pravdu" i ponovo vidim potvrdu teorije da je kod nas jedino resenje za balkansko-neandertalski mentalitet, zapravo jos rigoroznija kaznena politika...

da ovaj lik dobije jedno 5 dina u mardelju, nisam siguran koliko bi se nasih, po grudima i ledjima maljavih, junaka jos prijavilo za slican herojski cin.

i da se razumemo, ljudi se na zapadu nisu rodili vaspitani i ljubazni, vec im je jasno da ce dobiti preko njuske svaki put kada pomisle da su jaci i pametniji od zakona

Toliko

pre 9 godina

@(Outsider, 12. avgust 2014 23:59) Prvo to je saobracajni policajac, a ne obican policajac. Koliko ja znam i tu(USA) imate policajce koji su zaduzeni samo za saobracajne prekresaje. Saobracajni policajci imaju nesto drugaciju obuku i drugacije su opremljeni. Drugo, policajac ne "sedi" u parking servisu nego ide sa "paukom" kad se odnosi vozilo. Trece, zar je bitno sta on tu trazi, da nije bio policajac zgazio bi nekog drugog. Ovde je opste poznato divljastvo, licno sam gledao coveka, parkirao se na pesacki kod skole, samo sto je krenuo pauk on izlece i onda se raspravlja oce da se bije. To je inace profil koga ocigledno jedan solidan broj komentatora ovde brani, a kad takav isti profil ubije coveka ispred splava ili siluje i ubije dete onda se svi zgrazavaju.

Miloš

pre 9 godina

Pored moje firme ima jedno 500 p mjesta, od cega jedno 30 za invalide koji nikad bas nikad nisu zauzeti. Uz to, ima trotoara za jedno 60 dodatnih auta, a to je kraj pored kog se ne nalazi NISTA - svaki dan redovno svraca pauk i nosi sa tog trotoara, jer znaju da su tu sve banke, programeri, itd i da ce nas odrati. Bagra. U centru grada za to vrijeme nigdje pauka kad treba. Ovde im lakse, samo da uzmu pare bez razloga.
(Darko, 12. avgust 2014 23:36)

Ne razumem šta je ovde poenta.

Ako imate parking od 500 mesta, zašto bi se neko parkirao na taj trotoar, kome ime kaže čemu služi? Ili je problem što nemate dovoljno zaposlenih invalida? Ili se samo hvalite kako imate visoke plate?

Zaboga, iskoristite taj parking koji imate i uživajte u komunalnom redu.

OKnO

pre 9 godina

Interesantna situacija, sa veoma lošim epilogom, iz koje treba nešto naučiti!
Svaka čast argumentovanim komentarima, koji ukazuju na mnoge propuste i prekršaje, koje su počinili: vozac automobila, zaposleni parking servisa, službeno lice (policajac).
-1- Parking servis sme odneti vozilo ukoliko je nepropisno parkirano i ometa odvijanje saobraćaja (što uglavnom i rade), kaže zakon.
-2- Za svoju uslugu vam uredno izdaju priznanicu/kaznu koju "morate" platiti da bi preuzeli vozilo (suprotno zakonima republike Srbije), a ukoliko to ne uradite, naplate vam svaki dan koje vaše vozilo provede na parkingu (čista otimačina)!?
-3- Vozač je napravio niz ozbiljnih prekršaja, ali po zakonu republike Srbije odgovaraće za uništavanje imovine JKP (rampe), kaznu će svakakomorati da plati, a situacija oko povređivanja policajca je postupak o kome samo sud može presuditi posle uvida u sve detalje.
-4- Policajac je plaćen novcem poreskih obveznika da održava red, ne da štiti parking servis. Kada meni neko upadne u radnju, pljačka ili sl. moram podneti prijavu pa dođu posle 3-4 sata, mada očekujem da bi u toku pljačke pokušali da je spreče, ali ko koga ovde pljačka tek treba utvrditi!
Tužna činjenica je da mnoga Javna Preduzeća posluju u Srbiji mimo zakona, ako pokušate regulisati sa njima bilo šta po zakonu, niko neće ni da priča sa vama, jedino je moguće na sudu!? Ko je imao takva iskustva zna o čemu pričam, ko nije sreća njegova.

jedan od obavestenih

pre 9 godina

Postoji malo vise nelogicnosti u tvom rasudjivanju: 1) Parking servis nisu osnovali Mika i Pera nego Skupstina Grada Beograda, grad Beograd je od drzave Srbije dobio pravo da upravlja imovinom (ulicama na kojima nesavesni gradjani nedozvoljeno parkiraju vozila) i sprovodi komunalni red ( odnosenje nepropisno parkiranih vozila). 2) Skupstina Grada Beograda je propisala nacin placanja i visinu odstete za komunalnu uslugu koju Parking servis naplacuje nesavesnim gradjanima a sto je u skladu sa Ustavom i zakonima na koji se pozivate 3) U Zakonu o obligacionim odnosima postoji odrednica koja kaze da je moguce privremeno otudjenje privatne svojine ako je to u skladu sa javnim interesima ( sto je nepropisno parkiranje svakako).
Da napomenem da je ista praksa sirom sveta, kad vas dignu, platite odnosenje i lezarinu i tek onda mozete da vozite. Kazna za nepropisno parkiranje stize tek kasnije, od sudije.
(brodolomac, 12. avgust 2014 23:58)

dozvoli da ti protumacim privremeno otudjivanje, to je TRANSPORT automobila od mesta gde je nepropisno parkiran do mesta koje je predvidjeno za odlaganje nepropisno parkiranih automobila. ukoliko vlasnik dodje po svoj auto i trazi ga nazad, po zakonu MORA da ga dobije nazad. isto kao sto vozac automobila moze da nastavi da vozi auto iako ima neku neplacenu kaznu!

Eliot Nesici

pre 9 godina

Prvo, jako mi je zao tog coveka policajca, ali dobro je da su u pitanju samo lakse povrede.

Ali, sa druge strane, ovo je samo posledica onoga sto ta ista policija radi vec vise od 20 godina, gde ti "bahati" (a znamo koji su u pitanju) vozaci imaju povlascen status i nikada nizasta ne odgovaraju, a sirotinja se lovi kao zecevi.
I onda oni sada kukaju?! Koji licemeri!

A ko ce nas obicne ljude da zastiti od takve nikakve policije i "bahatih" vozaca???

kako drugacije

pre 9 godina

Ovo su nepotpune informacije, da bi neko donosio sud...
Mozda su coveku na pravdi Boga podigli auto, a ujedno bih da pitam sto nemaju hrabrosti da dizu dzipove parkirane u Vojvode Stepe i Bulevaru, koji koce tramvajski saobracaj svaki dan redovno... Zakon postuju samo kad su u pitanju gradjani bez dosijea, znate i njima nekad pukne film!

mladen

pre 9 godina

Promakla mi je jedna informacija. Šta je taj čovek vozio, Juga ili Stojadina? Ne opravdavam ga jer za ovo nema opravdanje, ali me interesuje ta informacija.

Milan R

pre 9 godina

Oduzeti vozilo i saobracajnu i naravno novcana kazna. Ovakvim vozacima bi trebalo uvesti obavezan kurs normalnog ponasanja u saobracaju. Troskove kursa naravno svesti na pocinioca i iznova vozacki ispit.

bezimena

pre 9 godina

Da li je taj vozač NORMALAN!?
NE postoji ništa, ali NIŠTA, zbog čega bi se moglo razumeti, a kamoli opravdati, divljanje i udaranje drugog čoveka! Ej bre, nosio ga na haubi!!! Nadam se da će da bude odran od kazne, zatvorske!

uredni neplatisa

pre 9 godina

Da li je igde Parking servis rešio problem parkiranja? Koliko novoh parking mesta, garaža su napravili u zadnjih 5 godina?

nije teško biti fin

pre 9 godina

Kako meni nikad taj parking servis nije odneo auto? Svaki dan sam u kolima, svaki dan u gradu, nemam garažu... Pa ne, stvarno mi nije jasno, kad kažete da su toliki "fašisti" ti momci sa paukom. Možda mi ne dižu jer parkiram u javnoj garaži ili na ulici, na za to označenom mestu, nikad na zelenoj površini, šinama, pešačkom...

fool me once

pre 9 godina

@King Kong: Pa, poenta i jeste da kazne budu visoke! U cemu bi bio fazon da nisu i da mozemo redovno da ih placamo i krsimo zakon?
(Goran, 12. avgust 2014 23:08)
novcana kazna prvenstveno sluzi kao opomena vozacu, zato su i napravljene. po meni prekrsaji koji se dese prvi put ni ne trebaju da se naplate nego da se da zuti karton, ali zato drugi put... uuu pa pozeleo bi da nikad vise ne uradis bilo sta slicno. ali u nasoj nesrecnoj drzavi se ne veruje u pravdu niti bilo sta ali se veruje u novac, i zato ce pre uzeti od svakog vozaca po malo umesto da se vozaci edukuju i jednostavno pocnu da postuju propise

Vladislav

pre 9 godina

Kao pametan covek uvek volim da cujem i drugu stranu...
Barem u Novom Sadu je poznata bahatost parking servisa, ko se seca
ta mera je doneta kako bi se UVEO RED i obezbedilo dovoljno parking
mesta a sustina je harac za prekrecene livade pune rupa i zaposljavanje
partiskih pijuna...

Sta?

pre 9 godina

Radnici JKP Parking Servis nisu radnici mupa vec obične firme. Kazna za prestupnika i ukidanje plaćanja pauka pre preuzimanja vozila!

Andrija

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.

Marina

pre 9 godina

Ovo neću komentarisati. Ali hoću nešto drugo. S kojim pravom Parking servis "otme" građanima vozilo, njihovu ličnu svojinu i ne dozvoljava da građani dođu u posed svoje imovine dok ne plate kaznu u punom iznosu. Kakav je to način? Neka pošalju ljudima lepo kaznu, sa fotografijama, uplatnicu, pa ko ne plati na sud, a ne ovako otimaš nekome imovinu.. Pa šta je ovo? Divlji zapad???

xeno

pre 9 godina

sta ce policijac ispred automobila u pokretu ?
i to na parking servisu koji nije u jurisdikciji grada ?
koji ce on tu ? policija ima jurisdikciju na javnom putu, znachi van parking servisa i kad je probio ogradu da napravi zapisnik da je probijena ograda ...
a ne da skache ispred automobila ...

NemanjaBB

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

Da niste malo preterali, gosn Andrija?

Martina

pre 9 godina

Ko je on da stane coveku pred auto,mogao je jednostavno tablice da mu zapise.Sta rade u zadnje vreme cudi me da nije pucao na coveka koji je vozio auto ili ga upalio kao one decake u Jagodini

ccc

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

Sve ste vi to lepo presudili na osnovu jednog sturog novinskog clanka? Postoji negde poseban krug pakla za ovako bahate komentare.

mad-max

pre 9 godina

Bez zelje da opravdam povredjivanje sluzbenog lica, voleo bi da mi neko objasni protivpravno zadrzavanje imovine od strane PREDUZECA Parking servis u cilju uterivanja duga za izvrsenu uslugu prenosa vozila!!!

Namerno naglasavam preduzeca!

Njihovo je da izdaju uplatnicu koju vozac mora da plati u zakonom predvidjenom roku, i da istog tuze ukoliko to ne ucini!!! Istim postupkom kao i sva druga preduzeca!

duje

pre 9 godina

Uklanjanje vozila nije smišljeno u Srbiji.
Sad je kao Parking Servis kriv??
I treba da sklanja! I meni su odvozili vozilo pa šta! Da se bijem??

I neka su ga uhapsili. Trebaju ga "plavi" i udariti koji put.
Taj je u stanju da uteruje "pravdu" sa bilo kojim učesnikom saobraćaja na bazi pesničenja.

Outsider

pre 9 godina

Milosh, there are no cops guarding parking lots in the USA. Dali si ti ikad bio u Ameriku? Ako bi neko naleteo na policajca, i mozda ga povredio, bila bi trka za njega sigurno. Ali policajci nebi pucali na njega, sema ako namerno hoce da gazi narod. USA je malo vise civilizovana nego Srbija, u svaki pogled. Ali moze neko da mi kaze zasto sedi policajac u parking servis, kad ima toliko kriminaluk po BG? Bolje da je stajao na Brankov Most.

nemanja

pre 9 godina

Uvek se pitao kada gledamo neku jurnjavu na autoputu u USA zasto americka policija puca na vozaca koji u sustini bahato vozi i prebrzo vozi..Saznao sam vremenom da postoji zakon da kada vozac prebrzo vozi i oglusuje se o naredjenje policije da stane ,policija ima pravo da eliminise vozaca jer se automobil u tom momentu smatra oruzjem..pa je logicno da se eliminise pretnja po nevine gradjane koji su se zatekli u blizini..Inace ovo se smatra pokusajem ubistva sluzbenog lica a ne bahato parkiranje i bezanje.Ali poznajuci pravosudje to ve proci da blagom novcanom kaznom..Nikada nisam voleo Ameriku kao sistem i drzavu ali bih rado preneo neke zakone te drzave u Srbiju.

yeah

pre 9 godina

Ja ne verujem da je vecina na strani idiJota koji je kolima pokosio prvenstveno coveka, teska budala i zao sto mi je sto najverovatnije nece biti adekvatno kaznjen, kao sto neko rece napad na sluzbeno lice...

Pedja

pre 9 godina

Za ovakve kabadahije osim sto treba da plati svu stetu plus kaznu treba uvesti i obaveznu zatvorsku kaznu i da kad izadje da mu bude oduzeta dozvola minimum 2 godine. Naravno kazna ne bi smela da bude ispod 1000 evra sto se tice novcanog dela. A trebalo bi razmisliti i o pokusaju ubistva sluzbenog lica, jer nije imao nameru da stane.

Adv

pre 9 godina

Od kada je policiji u opisu radnog mesta bacanje na haubu vozila. Ovo je čist slučaj doprinosa oštećenog krivičnom delu. Od mene besplatna odbrana, ako se javi.

ponovoja

pre 9 godina

Jos od sredine 70-tih vozim po Beogradu i nikad me nije odneo pauk, zasto? Parkiram tamo gde je dozvoljeno i postujem propise. Novokomponovanim Beogradjanima je lakse da se brane svojim navodno ugrozenim ustavnim pravima nego da budu u okviru propisa, navikli ljudi da se tako ponasaju u svojim kasabama. Zato nam je grad u zadnjih 20 i nesto godina poprimio obrise turske provincije.

Sumadinac

pre 9 godina

Ovo neću komentarisati. Ali hoću nešto drugo. S kojim pravom Parking servis "otme" građanima vozilo, njihovu ličnu svojinu i ne dozvoljava da građani dođu u posed svoje imovine dok ne plate kaznu u punom iznosu. Kakav je to način? Neka pošalju ljudima lepo kaznu, sa fotografijama, uplatnicu, pa ko ne plati na sud, a ne ovako otimaš nekome imovinu.. Pa šta je ovo? Divlji zapad???
(Marina, 12. avgust 2014 21:39)

.

Ja ne znam kako je na divljem zapadu ali ovo sto si napisala nema pojma. Niko vlasniku nije oteo vozilo vec je zaplenjeno. Bar su saobracajna pravila jasna kao suza i kad se javi neki pametnjakovic da ostavi svoje vozilo "samo na dva minuta" a zatvori saobracaj, neretko tramvaj i, lupam, 20 putnika u njemu cekaju jer neki tamo glupan nije uparkirao svoje vozilo kako valja, ili ugrozava saobracaj parkiranjem na 2m od raskrsnice i sl. lepo mu odneses vozilo ili bi ti da mu posalju kaznu na adresu a auto naka stoji, i onih 20 putnika tramvaja jer naravno niko od njih ne zuri nigde, nema obaveze, ma mozda i ne postoje! Nije ni auto za svakoga!

brodolomac

pre 9 godina

Za "obavestene" gradjane koji kazu da Parking servis protivpravno otudjuje privatnu imovinu tako sto uklanja nepropisno parkirane automobile samo par informacija: 1) odnosenje nepropisno parkiranih automobila je regulisano podzakonskim aktima - propisima koje je donela gradska skupstina na sta po Ustavu RS Grad Beograd kao i svaka druga lokalna samouprava ima pravo. 2) Da ne bude zabune, sluzbe slicne Parking servisu postoje sirom sveta, u vecini zapadnih drzava ta komunalna usluga se daje privatnicima na koncesiju te ako vam dignu automobil mozete ga uzeti sa plaza samo ako date cek ili kes. Stoga manje povike na Parking servis, vise postujte propise jer se na Parking servis i policiju bune samo bahati i bezobzirni vozaci.

саобраћајна култура, шта беше то?

pre 9 godina

Колико "правника" је коментарисало ову вест па то је невероватно. Кад кажем "правник" мислим на ове који "знају" како је одношење возила "пауком" противправно одузимање туђе имовине. Да ли сте пробали да се понашате у складу са законима или вам је лакше да будете битанге?

brodolomac

pre 9 godina

mislim necu ni da ulazim u to da oni nemaju apsolutno nikakva prava kao preduzece. To je isto kao kad bi pera mika i laza napravili preduzece i nazvali ga parking servis, i krenuli da dizu sve automobile redom i odnose ih na svoj plac i nece da ih vrate dok se ne plati. Isti princip radi i parking servis, cista ucena. Jedina razlika sto oni imaju uniformisana lica koja nadgledaju, sto im NE DAJE za pravo da otudjuju niciju imovinu, kao sto ne moze ni policija bez sudskog naloga!!!
(jedan od obavestenih, 12. avgust 2014 23:08)

Postoji malo vise nelogicnosti u tvom rasudjivanju: 1) Parking servis nisu osnovali Mika i Pera nego Skupstina Grada Beograda, grad Beograd je od drzave Srbije dobio pravo da upravlja imovinom (ulicama na kojima nesavesni gradjani nedozvoljeno parkiraju vozila) i sprovodi komunalni red ( odnosenje nepropisno parkiranih vozila). 2) Skupstina Grada Beograda je propisala nacin placanja i visinu odstete za komunalnu uslugu koju Parking servis naplacuje nesavesnim gradjanima a sto je u skladu sa Ustavom i zakonima na koji se pozivate 3) U Zakonu o obligacionim odnosima postoji odrednica koja kaze da je moguce privremeno otudjenje privatne svojine ako je to u skladu sa javnim interesima ( sto je nepropisno parkiranje svakako).
Da napomenem da je ista praksa sirom sveta, kad vas dignu, platite odnosenje i lezarinu i tek onda mozete da vozite. Kazna za nepropisno parkiranje stize tek kasnije, od sudije.

David

pre 9 godina

podrška vozaču, meni su odneli auto, platio sam nošenje ali prekršaj nisam, išli smo na sud i vratio sam svoje pare sa sve kamatom i troškovima advokata, to je bilo pre 6 godina.

navijac

pre 9 godina

@ Интересантна је појава да су сви који су имали блиски сусрет са "пауком", неправедно однети!? И баш су били паркирани "испред своје зграде" или нешто слично.. А да су онда ти момци "бахати".. Какве везе има где су вам кола ако су непрописно паркирана и ометају саобраћај?
(Сава Мандић, 12. avgust 2014 23:26)

Kakav si ti spin majstor svaka cast, ne bi me cudilo da si jedan od brojnih partijsko-zaposlenih doticne omrazene firme! Reci mi zar nije bahato odneti nekom auto, a ne udostojiti ga makar obavestenja da je auto zaplenjen!? Ko zna koliko je ljudi umalo dobilo srcku jer je mislilo da im je auto ukraden! Drugo, zar nije bahato ucenjivati nekog da mora odmah da ti plati!? U svakoj normalnoj zemlji, za svaki prekrsaj, postoji rok od nekoliko dana da se obaveza izmiri, a ovde te ucenjuju da moras da izmiris odmah, ili nista od kola!? Ako to nije bahatost ja ne znam dta jeste!

Milan

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ovde ima ljudi koji opravdava postupak ovog "vozača"?
(nebojsapetkovic, 12. avgust 2014 21:51)

Vidis da ima po komentarima I minusima.....Koji smo mi likovi u Srbiji???

Ortodox

pre 9 godina

Supruzi su odneli auto sa parkinga ispred firme. Zrtvu uvek nadju. Njihovo bahato ponasanje nema kraja. Cudi me da nisu dobili vise batina do sada. Dole sa diktaturom parking servisa!

Сава Мандић

pre 9 godina

Не могу да верујем шта читам овде.. О какавој ви "бахатости" Паркинг сервиса причате и налазите оправдање за чин љомљења капије и ударања возилом службеног лица које обавља своју дужност? "Можда је човек био нервозан." Па најбоље да баталимо све законе, откопамо закопане пушке наших очева и дедова и узмемо ствар у своје руке!
Интересантна је појава да су сви који су имали блиски сусрет са "пауком", неправедно однети!? И баш су били паркирани "испред своје зграде" или нешто слично.. А да су онда ти момци "бахати".. Какве везе има где су вам кола ако су непрописно паркирана и ометају саобраћај?

pex

pre 9 godina

Ne zelim da ulazim u to ko, sta, kome, cemu ali ZELIM puno ime i prezime doticnog..ima 39 godina, zasto mu se krije identitet? Hocu da znam da li ga poznajem, da li takav lik zivi u mojoj ulici, komsiluku..da znam da i sa takvima delim zivotni prostor...

Dare

pre 9 godina

Vi koji se pitate otkud pravo Parking servisu da nekome "otme" vozilo očigledno nikada niste otišli dalje od svog dvorišta. U svakoj zemlji postoji pauk ili kako-ga-već-zovu koji će vam ukloniti vozilo sa mjesta na kojem ne treba da bude. Otiđite negde van Srbije, parkirajte gde ne treba pa ćete videti šta će biti. Pauk ili lisica će da radi mnogo brže nego u Srbiji.

Giga moravac

pre 9 godina

Dovezao sam sestru u policijsku stanicu da prijavi kradju, stao sam pored policijske stanice gde nikome ne smetam, upalio sva 4 i cekao je u kolima. Zvoni mi telefon i policijski sluzbenik me poziva da udjem unutra jer sestra nema nase drzavljanstvo pa je neophodan neko da potpise izjavu sa nasim dokumentima. Na moje objasnjenje da sam nepropisno parkiran, dobijam odgovor 'ne brini, samo se popni, a i brzo cemo', dok sam potpisivao izjavu pauk mi je odneo auto. Kada sam pitao i sta cemo sad, opusteno mi je rekao da oni i parking servis nisu ista sluzba i da mi je to sto mi je. I kako covek da ostane hladan?
(Ludilo, 12. avgust 2014 23:12)

Pa sto si parkirao tamo? Jel si ti polagao vozacki ispit? Ako ti pandur dozvoli da ubijes nekog ti ajde pa ga poslusaj. Svasta. Koji komentari i strasno da ovo neko podrzava. Jasno je zasto smo slepo crevo u svim pogledima.

Milosh

pre 9 godina

E zato je USA super, jer u ovakvim situacijama imaju pravo da pucaju i da eliminusu ludaka poput ovoga da sutra ne bi nekoga ubio na ulici. A drugo, da li stvarno mislite da drzava ima para da posle juri te duznike?! Koliko njih ode i plati tu kaznu? Recimo kada parkiraju na parkingu, a istekne vreme i ne uplate ponovo i zateknu kaznu ispod brisaca, koliko njih ode i plati to odmah? Molim one velike "novine" da sada objave sliku i ime i prezime doticnog kako bi svi znali da li nam je mozda to neki komsija i da znamo koga treba da se pripazimo, jer ako tako reaguje na nosenje vozila, ko zna na sta je spreman u komsiluku na nesto drugo da uradi.

mad-max

pre 9 godina

@duje

Nije problem samo uklanjanje vozila. Tu nema nista sporno. Sporno je zadrzavanje istog dok se ne plati uklanjanje! NIKO nema pravo da zadrzava bilo ciju imovinu bez pravosnaznog sudskog resenja. Ni jedno pravno ni fizicko lice, osim odredjenih sluzbi koje imaju takva ovlascenja zakonom i to na odredjeni vremenski period. Parking servis sigurno nije takva sluzba vec je registrovan kao pravno lice-preduzece i u obavezi je da posluje po zakonu, i to ne po zakonu jaceg!!!

Uplatnica, rok placanja, tuzba u slucaju neplacanja...

Procedura je jasna!!! Pa cak i MUP izda uplatnicu za ucinjen laksi prekrsaj, sto nepropisno parkiranje i jeste, i tuzi pocinioca tek ako ne plati!!! Ne oduzima auto na licu mesta kao garanciju za placanje!!!

Pozdrav za direktora Parking servisa koji prica o zakonu... Mogao bi i da ga procita!!!

pravo

pre 9 godina

Klasičan primer bahaćenja u nas. Vidim da neki ovde u komentarima pišu o privatnoj svojini. Da li ste znali da za određeno prekoračenje brzine policija u Danskoj ima pravo da vam trajno konfiskuje vozilo, dakle oduzme privatnu svojinu. U pitanju je PRAVO određeno zakonom. Isto tako parking servis ima pravo da nepropisno parkiran auto konfiskuje i po plaćanju kaucije ponovo vrati vlasniku. Pravo (ponavljam PRAVO) na raspolaganje svojinom je organičeno ne krišenjem ostalih prava. U suprotnom slede sankcije. Tako je to u Evropi. Za ostale sisteme (USA i drugi) ne znam ali mi živimo u Evropi zar ne.

ljubomir

pre 9 godina

@Marina, @mad-max:

U potpunosti se slazem sa komentarima.
I sam sam bio dva puta u prilici da se poprilicno nerviram zbog BAHATOG ponasanja radnika parking-servisa i policije koji nisu zeleli ni da cuju moje razloge zasto treba da mi vrate vozilo a da mi posalju racun na koji mogu da se zalim ili da ga platim kasnije. Jedanput su mi odneli auto ispred zgrade, jer je bio znak samo za stanare zgrade. Dzabe sam pokazivao licnu kartu u kojoj se vidi da stanujem tu, plati pa se zali. Imao sam veliku zelju da uradim isto sto i ovaj covek, naravno bez udaranja policajca, ali ne verujem da je i njemu bila to namera.

Moze da se desi i drasticnija situacija: vozite bolesnu osobu u drugi grad, parkirate auto gde mislite da je dozvoljeno, jer to kod nas nikad nije sigurno, mada nije ni bitno mozete se parkirati i na stvarno nedozvoljeno mesto. Ostali ste bez para, a nemate ni na kartici - ovo u Srbiji nije retka situacija. Naravno prosli su sati dok ste shvatili gde je auto i vise nemate nacina da preuzmete auto, nemate gde da prenocite, a ne mozete da uzmete auto. Ovo je po meni mnogo vece ugrozavanje od bilo kakvog pogresnog parkiranja.

Niko nije protiv komunalnog uredjenja, ali ajde malo da mislimo i o pravima nas kao ljudi.

I dosta vise vesanja, dugogodisnjih robija i slicnih komentara ako ne znamo sve detalje. Najlakse je nekome suditi. Naravno da je ovaj covek kriv, ali uvek je bolje resavati uzroke, a ne posledice sto ovaj slucaj svakako jeste.

Swedenonline

pre 9 godina

Puko bre coveku, dogorelo do nokata!!!!Odakle vise drzavi da damo kada nemamo????
(Dejan, 12. avgust 2014 22:56)

Naprimer: Prodas auto i vozis se komunalnim saobracajem.
Prvo, dobijes pare za auto, drugo, ne placas harac od osiguranja, ne placas porez za auto, putarine, harac od akciza na gorivo itd.
Toliko mnogo se dobije izbacivanjem iz porodice clana koji samo osakacuje porodicu! Zaboravi na da je auto pod mora, ako bas neces komunalni saobracaj, pa sedi na biciklo, tek to ne kosta a i zdravije je od bilo cega drugog. Ponasate se totalno neodgovorno, kao zaba koja oce da se potkiva! Auto je najlakse kupiti i tek tada krecu troskovi koji cine da se nema!

Znam da cu popiti minusa do bola, ali od neobjektivnih nadrealista neocekujem nista pametnije!
Shvatite, nemate i ne mozete da priustite sve sto vam je normalno jer ste ojadjeni i osiromaseni. Ne moze bas sve na babinu penziju!

nemanja

pre 9 godina

a sad su verovatno sve uslikali, jel da? i tablice i vozaca i sve? ne odobravam ponasanje doticnog, ali se slazem sa mnogima ovde - otkud JK PREDUZECU da otme privatno vlasnistvo i da ga zadrzi na placu, pritom zaracunavajuci svakog dana "lezarinu"? da je ovo pravna drzava, pa da ih svako za to tuzi za npr izgubljenu dobit koju su mogli kolima da ostvare vlasnici. i svaka tuzba npr 1 rsd po danu "lezanja" cisto da jkp plati sudske troskove...

...

pre 9 godina

Za sve dušebrižnike koje su protiv "odnošenja imovine" - zamislite neko se parkira na sred ulice "časkom da trkne do prodavnice", naiđe hitna i ne može da prođe jer gospodin se u prodavnici zapričao ili naišao na kolone, ali nema veze, čika policajac mu stavio kaznu na šoferšajbnu i uslikao ga, sve kul.

s.

pre 9 godina

(King Kong, 12. avgust 2014 22:45)

Ako ti je skupo odnosenje vozila ti nemoj da se dovedes u situaciju da ti ga odnose.
Stvarno ne razumem tvoju logiku.

arhitekta

pre 9 godina

Odnosenje i nacin naplate nepropisno parkiranih automobila je regulisan propisima koje donosi lokalna samouprava, u ovom slucaju Skupstina Grada Beograda. Stoga Parking servis ima prava da odmah naplacuje svoju uslugu, ubuduce citajte pre komentarisanja.

Branislav

pre 9 godina

Puna podrška za vozača kome su bespravno odneli automobil i izložili ga velikom stresu. "Čaruga servisu", zaposlenicima i članovima porodice koji jedu taj lebac želim sve najgore!

Nele

pre 9 godina

Vidim da 90% vas ovde pljuje po parking servisu, ocigledno sto ste bilo ojadjeni od istih. Mene su isto ojadili nekoliko puta ali svaki put sa pravom (sto se parkiranja tice). Mene samo zanima sto se svi vi ne pokupite sa tim stepenom mrznje, ne izadjete na ulicu i nesto ne promenite? Kraj u kome radim je katastrofa saobracajne anarhije, sto mislim da vazi za ceo Beograd a vi pravdate coveka koji je rasturio rampu i udario policajca! Ej, kakav god da je covek zaradjuje za svoje parce hleba. Ako je bezobrazan, bahat, svi imate pametne telefone, kad idete tamo ukljucite voice recorder, snimite pa kod njegovog sefa u policijsku stanicu. Ako nije bio ljubazan, suspenzija pa otkaz. Tako se borite za svoja prava. I poreznicima prvo platite pa se zalite, ako nisu u pravu naplatite im i kamatu, tako mozete i za kola. Praksa je i u inostranstvu ista, samo se ovde ljudi prave previse pametni, zato nam zemlja i propade.

Bekrija

pre 9 godina

Podrzavam vozaca i osudjujem bahatost Parking servisa. Sa kojim pravom drze vozilo. Ponasaju se kao reketasi klasicni. Svaka cast na hrabrosti i suprotstavljanju. Otpor!

djole

pre 9 godina

Aman, lopovska posla u parking servisu kakva god da su, ovaj covek je autom udario coveka (policajca) iz besa, da li su ljudi toliko otisli sa pamecu da podrzavaju njegovo ponasanje?

Igor Gavran

pre 9 godina

Prokleta Vidin kapija, gledam je kao Stari Vujadin prokleto Lijevno.

Bez 100 evra se ne ide po auto. Pola prosecne plate ode za "prekrsaja u parkiranju", malo li je? Doveze covek dete u bolnicu, a bolnice "fala bogu" sve locirane u centru grada i sva mesta na parkingu (normalno) zauzeta? Svud deru, na svakom koraku.

Petar

pre 9 godina

Sta je ovde cudno? jedino je cudno sto se ne desava cesce s obzirom na represiju i otimanje imovine i ucene od strane lopova kao sto je parking servis. Cekjate samo da krenu da idu da otimaju ovi privanti izvrsitelji za neplacene racune. Bice svaki dan scena kao nedavno u Novom Pazaru.

milan

pre 9 godina

zaplenili su mu vozilo bez sudskog naloga.

moraju da ti vrate auto čak i ako nemaš para za kaznu i uslugu odnošenja.

zamislite kada bi svako vam uzimao kola dok ne platite račun.

trebao je da zaustavi auto po nalogu policajca ali bi ovaj morao da ga pusti da izađe sa parkinga jer nije u njegovoj nadležnosti vršenje naplate kazne/ usluge odnošenja vozila. - lukavo nazvano Usluga.

(što nas dovodi do drugog pitanja a to je vršenje usluge koju nisi želeo. Ako je po želji i nalogu policije onda ona treba da je plati pa naknadno naplati od vozača kafa se sudski dokaze da je kriv))...itd.)

limeni

pre 9 godina

neka im je rasturio i rampu i sve!!! policajcu nije nishta ali je JKP parking servis stvarno postao zlostavljach gradjana! Zato podrzavam svaki akt protiv njih! Urnishu gradjane normalne porodichne a tajkune i kriminalce ne smeju ni da pogledaju, a kamoli auto da im dignu! neka je alal vera

jedan od obavestenih

pre 9 godina

Za "obavestene" gradjane koji kazu da Parking servis protivpravno otudjuje privatnu imovinu tako sto uklanja nepropisno parkirane automobile samo par informacija: 1) odnosenje nepropisno parkiranih automobila je regulisano podzakonskim aktima - propisima koje je donela gradska skupstina na sta po Ustavu RS Grad Beograd kao i svaka druga lokalna samouprava ima pravo. 2) Da ne bude zabune, sluzbe slicne Parking servisu postoje sirom sveta, u vecini zapadnih drzava ta komunalna usluga se daje privatnicima na koncesiju te ako vam dignu automobil mozete ga uzeti sa plaza samo ako date cek ili kes. Stoga manje povike na Parking servis, vise postujte propise jer se na Parking servis i policiju bune samo bahati i bezobzirni vozaci.
(brodolomac, 12. avgust 2014 22:18)

Da si se potrudio da procitas komentare kako ih nazivas "obavestenih" video bi da niko nema nista protiv odnosenja koje NIJE otudjivanje privatne svojine, ali otudjenje svakako jeste ako te ucenjuju da platis pre nego sto mozes da vozis, mislim necu ni da ulazim u to da oni nemaju apsolutno nikakva prava kao preduzece. To je isto kao kad bi pera mika i laza napravili preduzece i nazvali ga parking servis, i krenuli da dizu sve automobile redom i odnose ih na svoj plac i nece da ih vrate dok se ne plati. Isti princip radi i parking servis, cista ucena. Jedina razlika sto oni imaju uniformisana lica koja nadgledaju, sto im NE DAJE za pravo da otudjuju niciju imovinu, kao sto ne moze ni policija bez sudskog naloga!!!

Sambit

pre 9 godina

Naravno, niko nikoga ne bi smeo da udari kolima niti bilo čime drugim. Ali narod će tek da "pukne", to je sa ovakvom vlašću i u ovakvoj državi neminovnost. Plus spoljnopolitička situacija sa kojom se ni mnogo vispreniji političari ne bi snašli, a kamo li naprednjaci. Čoveku su OTELI auto i tražili REKET da mu ga vrate - to je jedini način kako bi se moglo okarakterisati ovakvo uzimanje imovine za "taoca". Čovek se onda otkačio i uradio to što je uradio. Šteta je što je povređen policajac, oni su i sami žrtve ovakvog stanja u državi, kao i svi drugi pošteni građani. A ovi što pametuju o napadu na službeno lice neka se stave u situaciju onoga što je ostao bez posla, bez novca, a na svakom koraku gledaju da mu otmu pare koje on nema. Pa kad se takvi sutra okupe i kolektivno "puknu", pa onda počnu da se obračunavaju sa ološem koji ih je dotle i doveo, a taj ološ pošalje na njih još i "službena lica" da protiv njih primene silu... Stavite se u situaciju očajnika kome je ugrožena egzistencija, ali i dalje pokušavaju da ga pljačkaju, dok privilegovani i dalje kradu, pa još neko tako očajne navali i da vas bije. I šta ćete uraditi?! Znam šta će uraditi većina kada do toga dođe, a doći će. Službena lica moraju da shvate da treba da služe narodu, jer su i sama njen deo, a ne pokvarenjacima i nesposobnjakovićima na vlasti i oko nje.

Ludilo

pre 9 godina

Dovezao sam sestru u policijsku stanicu da prijavi kradju, stao sam pored policijske stanice gde nikome ne smetam, upalio sva 4 i cekao je u kolima. Zvoni mi telefon i policijski sluzbenik me poziva da udjem unutra jer sestra nema nase drzavljanstvo pa je neophodan neko da potpise izjavu sa nasim dokumentima. Na moje objasnjenje da sam nepropisno parkiran, dobijam odgovor 'ne brini, samo se popni, a i brzo cemo', dok sam potpisivao izjavu pauk mi je odneo auto. Kada sam pitao i sta cemo sad, opusteno mi je rekao da oni i parking servis nisu ista sluzba i da mi je to sto mi je. I kako covek da ostane hladan?

nbgd

pre 9 godina

Pre neki dan je bila vest da tramvaji nisu vozili pola sata jer se jedan"građanin"parkirao na šinama.To za sve koji brane vozača a napadaju Parkig servis.Naravno da i oni prave greške,ali ako neko probije vozilom rampu,pokupi službeno lice ....

Zdrav razum

pre 9 godina

Srpska policija je neprijatelj normalnih i poštenih građana i zaštitnik najgorih ološa i kriminalaca. Sve govori u prilog tome - skrivanje identiteta čoveka koji je preskupim kolima ubio dečka na Brankovom mostu, zaštita narkodilera širom Srbije i saradnja vrha policije sa narkomafijom, bahato i bezobrazno ponašanje priučenih policajaca-kabadahija itd. Ništa im ne verujte i ne sarađujte sa njima ni pod kakvim okolnostima, oni su saradnici bandita i kriminalaca, a u mnogim slučajevima i njihovi potčinjeni, koji imaju ulogu njihovih telohranitelja ili obezbeđanja na splavovima i diskotekama.

Ekonomista

pre 9 godina

matori, pa sta bi nama uradio taj vozač na ulici, kad policajca mrtav hladan stavi na haubu, probije ogradu i vuče ga deset metara... volim ovaj Diznilend

c.o.a.

pre 9 godina

kod mene u ulici, gde se svakodnevno borimo za parking mesto, skoro je pauk odneo auto. ali nepravedno. bio je parkiran na parkingu, uredno. s tim sto je parking takav da je spojen sa trotoarom. njemu je samo malo "virio" branik preko trotoara (20ak cm) i odneli ga. tako da potpuno razumem ovog coveka i njegov bes. ali je itekako preterao.

Vozač

pre 9 godina

Naravno da treba odnositi automobile! Sve one koji ometaju normalan saobraćaj, zbog kojih kolica sa bebama ljudi moraju da spuštaju na kolovoz, jer su neki pametnjakovići blokirali ceo trotoar, sve one parkirane na zelenim površinama, pešačkim prelazima... Takvih ima na stotine! A ovi koji misle da je to zadiranje u pravo prvatne svojine, kršenje nekih zakona, neka probaju tako da parkiraju svoju privatnu svojinu u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji, pa će videti posle koliko minuta će ta njihova svojina biti odneta, ili blokirana za dalju upotrebu, sve dok ne plate pristojnu kaznu za tako drsko i bezobzirno ponašanje i ometanje ostalih učesnika u saobraćaju.

Vlada

pre 9 godina

Nadam se da ćete objaviti moje viđenje. - naime ja potpuno razumem čoveka. Da se razumemo, ne opravdavam potez, jer sam policajac koji je povredjen i nije toliko kriv kao banda koja drži parking servis i sila nokada nije način, ali ponavljam razumem ga.

Navešću moje iskustvo. Banovo brdo, Gogoljeva ulica. Nema znaka za zabranjeno parkiranje. Dovoljno mesta za pešake i za automobile, nisam blokirao ničiji izlaz...

Bio sam odsutan oko sat vremena - dodjem nazad - auta nema. Mislim nego da ukrao - kažu mi tu ljudi koji su bili - Malopre Vam je pauk odneo kola, idite na Adu.

Spustim se ja peške do Ade, preskačem ali bukvalno 15 automobila, besne audije i mečke, sad baš gledam i vidim desetine kola tamo gde ja znak, da zaista smetaju, zagradjuju, predstavljaju čak i opasnost.

Dodjem na Adu, pitam po kom osnovu ste mi uzeli vozilo, oni mi pokažu zalepljen član Zakona, na koji očigledno stalno varaju - kao niste odtavili 2 m za pešake... Molim?! Kao mora 2 m od vozila do ograde, da pešaci prodju. Takav Zakon. Kažem. ja - to je sumanuto, po toj logici 80% grada čini prekršaj, on ono teleće. - takav je Zakon.

Da, iskreno, poželeo sam da sednem. u kola i samo odjurim, bez razmišljanja o posledicama.... Na sreću suzdržao sam se, platio bandi i otišao.

I toga ima stalno - selektivnosti, nebuloza, bahatosti zaposlenih, žmurenja na bumbare. I zato razumem čoveka, ne i opravdavam.

A još nešto - ovoga će biti sve više. Običan čovek, bivša srednja klasa je na granici, ljudima.padaju roletne, nema dalje... Uzmite se upamet!

realan

pre 9 godina

ja sam licno gledao u ulici dzordza vasingtona u beogradu BMW koji nose, pogadjajte, levi tocak mu je bio na trotoaru posto covek pored njega nije normalno parkirao auto i ovaj da bi stao u to mesto morao da se "nasadi" malo na trotoar, nije nikome smetao mogao je bukvalno kamion da prodje tuda a kamoli pesak, al sta da radis podigli coveka zato sto mu je tocak na nedozvoljenom mestu. naravno verujem da je dosta vas videlo slicne stvari, ali on sto je retko ko od vas video je, da su tom istom coveku PLJUVALI auto dok su ga nadgledali i slikali.
I onda se pitate ko je ovde isprovociran, nikako ne podrzavam nasilje nikakve vrste, bilo da je protiv policije ili normalnih gradjana. Ali se zapitajte koliko je covek morao da bude isprovociran da uradi tako nesto, sa sve probijanjem ograde i svih teatralnih scena koje MUP spominje.
Sve u svemu podrzavam sve koji trpe teror preduzeca parking servis, a takvih kao ja je sve vise, cak i oni koji redovno placaju i parking i sve se polako okrecu protiv tiranina.

Bosanac

pre 9 godina

Dok ima ovakvih kao "NemanjaBB",nema Srbiji napred,za nesto ovako kad se desi u normalnoj zemlji,obavezno se ide kod psihijatra,leci se,pa posle par godina dobijes dozvolu ako doktor proceni da si normalan,ovo je ipak SRBIJA na zalost.

pobesneli max

pre 9 godina

Razumem da je ljudima vrućina udarila u glavu, ali pravdati ovakav čin je nenormalno, al' skroz. Ako zakon nije dobar zašto vozači ne napišu peticiju i traže njegovu promenu. Ako neko probije rampu i udari čoveka koji se nađe ispred njega, slučajno ili namerno, službeno ili neslužbeno, taj nije sam u glavi. A vidim i da ga štite jer su stavljeni samo inicijali. Doduše nisam upoznata sa zakonom, možda tako treba, što se mene tiče ovo je katastrofalno, a svakog dana sam suočena sa takvim ponašanjem BAHATIH vozača, ne baš u BG, ali gde hoćete u Srbiji. Verovatno vlada zakon jačeg, pa ako je ispred tebe biciklista, pešak, što da ga ne potkačiš, boli te uvo dal' ćeš da ga ubiješ ili osakatiš. A ako te još iznervirao, sporo vozi, polaka hoda.......... Sram vas bre bilo.

aktivista

pre 9 godina

Inace bahatost srpskih (beogradskih) vozaca je nevidjena, zivim u jednosmernoj ulici i svaki moj pogled sa terase uhvati bar jednog vozaca koji vozi u nedozvoljenom smeru. Susedna ulica, 22.oktobra, je zatvorena rampama i barikadama zbog radova ali se bahati beogradski vozaci "snalaze", pomere rampe, voze do moje ulice i onda krenu suprotnim smerom od dozvoljenogh, nece da ljudi gube vreme zaobilazeci jedan blok. Bahati i primitivni vozaci. Mozda je 25 godina zivota u Kanadi pokvarilo moje prilagodjavanje na srpsku svakodnevnicu, ko zna...

Strasno

pre 9 godina

@(Marina, 12. avgust 2014 21:39) Ali neverovatno sta citam. Doslovno nigde na svetu auto koji je odneo pauk se ne moze uzeti bez placanja. Ako je auto odneo pauk to znaci da je bio parkiran na saobracajnici ili da je ugrozvao saobracaj zato se i insistira na naplati na licu mesta. Ja nikad nisam cuo da je auto odnet sa parking mesta, izuzetni slucajevi kad je gradska slava recimo pa se oslobodja ulica ili onaj promasaj sa parkingom kod skupstine koji je koliko znam ispravljen uz izvinjenje. Uostalom da li je to opravdanje da zgazi coveka? Taj bi bez problema zgazio tebe, a onda bi od te iste policije trazila pravdu. Kao slag na tortu. Interesantno kako se vecina sa tobom slozila, a ta ista vecina koja prati ove komentare najcesce koncezusom okaraterise sudstvo da se procesi nikad ne zavrse. Znaci koncept je sledeci. Tuzite vi mene, a posto znam da nikad nece da bude gotovo to je ko da mi nisi naplatili. A i ako dodju da mu naplate onda krece ona "uzimate sirotinji, a mafija vam se provlaci kroz prste". Inace opste poznato licemerje u nasoj drzavi. Pa Beko i Miskovic nisu dosli sa druge planete nego ih je takav kulturni obrazac iznedrio.

glomazno

pre 9 godina

moje iskustvo sa bas tog parkinga je potpuno suprotno...kad su mi odneli auto, odneli su ga na taj parking...kada sam dosao po njega i pitao policajca zasto su ga odneli...on je poceo da me vredje, bez da sam bio bezobrazan ili bilo sta drugo...nazalost, posle vise nego loseg iskustva sa policijom u Srbiji (daleko od toga da sam kriminalac ili bilo sta tome slicno) nikad vise necu moci da budem na strani policije..pa cak i sada kada bi verovatno i trebalo biti protiv ovakvih "bahatih" sugradjana, ja nekako ne mogu ni da zamislim da je jadan policajac bio neduzan.

insajder

pre 9 godina

Sta bre mlatite ovde, privatna firma, pa ne sme da odslepuje auto. Pa jel mislite da u Nemackoj Angela Merkel vozi pauka ili brkati Turci, privatnici? I tamo ima likova koji nece da plate slepanje 300 eur, pa se ispod pulta drzi bezbol palica

grabrik

pre 9 godina

E, kad bi svi toliko energije uložili u nešto pametnije, a ne u teoretisanje o ličnim i drugim pravima (isključivo naspram države), gde bi nam bio kraj. Parkirajte gde je dozvoljeno, i na način na koji je dozvoljeno. Nema mesta? Kružite i tražite mesto, ili ga čekajte, kao u bilo kojem velikom gradu. Nećete da kružiti ili čekate? Praznih gradova u Srbiji ima koliko želite!

Mik

pre 9 godina

Zamislimo se ko sve seda za volan?! Zakon i njegovo sprovodjenje treba da obezbede da ovaj manijak vise ne sedne za volan. Psihicki je nepodoban.

crvena zona

pre 9 godina

Bio sam svedok kada je radnik parkinga u "civilu" i to u neobelezenom autu sacekivao vozace da parkiraju na nedozvoljenom mestu i posto se udalje od svog vozila on bi izlazio i lepio kaznu.. U pitanju je NS, iza pravnog fakulteta, gde je uvek nestasica mesta pa parkira ko gde stigne, bez da ikome smetaju, ulica je inace slepa i sluzi samo za prilaz fakultetima.. A kako sam to video? Poranio da uhvatim mesto i ponavljao pred ispit.. U jednom momentu sam izasao i upozorio jednog vozaca upiruci prstom u tu dz*kelu, eto cisto da se vidi jos jedan primer delovanja.. Ceo grad pretvorise u parking zonu, samo cepaju kazne, naplacuju se, odnose kola, razvili biznis a ulaganje NULA u celu pricu, samo obeleze ili ogeade postojeci prostor.. Kilometar od glavnog bulevara u jednoj sporednoj ulici, totalno miran i neprometan kraj, ne mogu da parkiram kod devojke bez da kesiram ovu bandu, puši mi se iz ušiju..

Flojd

pre 9 godina

Kad god cujem da je povredjen ili napadnut policajac, ja se trudim da osetim sazaljenje ili da pustim neku suzu, ali mi ne ide. Parking servis je zlocinacka organizacija koja pljacka i reketira narod, kao sto su nekad sarajevski mangupi prodavali prolaznicima ciglu. Njihova usluga vam ne treba ni u ludilu, a ako ne platite dobijete po tamburi.

jaki

pre 9 godina

Ne opravdavam, ali razumem potpuno. Meni su pre nekog vremena odneli auto sa mesta na kome su mesec dana kasnije iscrtali parking mesto. Znaci ni blizu zgrade (1.6m), ni blizu pesackog (5m), niti znak zabranjeno parkiranje, nijedan osnov po kom bi me odneli. Kada sam dosao po auto sa pitanjem "oteli ste mi auto kome treba da platim otkup?" matori iza stakla je bio u fazonu "mali pa mi mozemo da te odnesemo odakle god nismo iscrtali, hehe". Izbrojao sam do deset i rekao mu "nije ni cudo sto vas naoruzavaju" i platio mu otkup da bi povratio oteti automobil.
Tako da potpuno razumem ovoga sto je podivljao, jer je to organizovana, naoruzana ekipa koja se bavi otimanjem automobila u zamenu za otkupninu.
Ali i nad popom ima pop...
Kad-tad...

nemanja

pre 9 godina

za sve koji mesaju pojmove, ne razumeju ili ne zele da razumeju: odneti auto koji je nepropisno parkiran/zaustavljen je jedna stvar a ZADRZAVATI auto na placu dok vlasnik ne plati kazne koje jos nisu ni presudjene, je druga stvar.
eto kad mora da se crta nekima...

Baki

pre 9 godina

Znači zbrisao im je, no dobro, imaju tip vozila, a negde u centrali, nadležni sigurno već naprežu oči, pokušavajući da na ubogim protočnim kamerama sa rezolucijom kao kod komodora 64 procene o kome se radi... ili će hapšenje u ovom slučaju ići kao po loju jer je udaren policajac?

alias

pre 9 godina

Ludak treba ga osuditi. A sta cemo sa Parking servisom lopovima. da li se neko u ovoj drzavi zapitao sta oni rade. Zastupa ih advokat koji sa njima deli lovu ....... Fantomski advokat koji na podnescima ostavlja nevazece adrese telefone i mailove. Da neko sada zeli da ga angazuje...ne moze jer je prezauzet. Monopol i kriminal. Tal najobicniji. SRAM IH BILO SVE!

realista

pre 9 godina

pa naravno da vecina pravda postupak vozaca, pa nama je na vlasti srpska nasilnička stranka, koja je psovala, polivala vodom, čupala mikrofone...ljudi u Srbiji vole nasilje i podržavaju ga. Dok im se bumerang ne vrati. Onda pišu peticije, i nacrte zakona...

dobro da se nije vec to desilo

pre 9 godina

meni su odneli auto koji je bio u vise od 80 posto duzine u dvoristu iz privatnog dvorista. Ostetili mi sajtne. Naravno slikan je podignut a ne dok je bio na zemlji i naravno dokazi. Prijavio sam kradju vozila jer to je kradja . U zapisniku je stajalo auto je parkiran na trotoaru u ulici Vojvode Stepe . Mesec dana sam se sa njima nosio dok nisam otkacio kaznu. Doduse morao sam da platim pandurima a stetu mi nisu priznali na novom tek kupljenom automobilu. Tresla se Slavija koliko sam se svadjao sa njima i na kraju nista. Ma ne moze se protiv rogatih nikako

Against modern football

pre 9 godina

Cist pokusaj ubistva i to sa predumisljajem. Na to dodati i napad na sluzbeno lice, pa neka trune. Ako bi svaki i najmanji incident bio adekvatno sankcionisan ovo se desavalo ne bi.
(Andrija, 12. avgust 2014 21:26)

u srpskom krivicnom pravu predumisljaj ne postoji vec umisljaj ili nehat.

mail

pre 9 godina

@Marina, ja cu ti objasniti zasto se otima imovina da bi se platila kazna. Prvo mozda je bio parkiran na sinama, to je hitna intervencija, i mora da ga nose. Ali pretpostavimo da to nije slucaj. Opet mora da ga nose, jel ovde vec zadnjih 25 godina nema drzave vec postoji samo zemlja, cak se i ne zna gde su granice. Sudstvo ne radi nista, a bez sudstva i primene njegovih odluka, nemate drzavu. Tako da svako se bori kako moze da naplati nesto. Tvoje pitanje je sasvim na mestu, ali onda nista ne bi funkcionisalo. Jednostavno ovde svako stavi tarabu gde treba i tu je gazda, jel ne moze da dobije servis od zemlje Srbije, ciju drzavnu kastu svi debelo placamo. Znaci s obzirom da Srbija samo fingira svoje postojanje, ovi ostali se snalaze kako mogu. Inace u potpunosti te podrzavam.

uvek Zvezda

pre 9 godina

Ljudi o cemu mi ovde pricamo?! Da li je vest da se neko posvađao sa radnicima JKP Parking servis ili da je covek ladno probio rampu i policajca vukao deset metara na haubi?! Dokle vise zamene teza?! Jel nam se ne sviđa kako radi ovo JKP? Ajde da napravimo udruzenje i da se borimo protiv njih, da organizujemo skupljanje potpisa, neku vrstu bojkota, akcije itd.... a ne da gazimo policajce!! Aman dokle....

nepodnosiva lakoća pričanja

pre 9 godina

@ Sumadinac

Gospodine, u pravu ste da je zaplena vozila. Po našim zakonima zaplena može da se izvrši SAMO NAKON SUDSKOG PRAVOSNAŽNOG REŠENJA.

Dakle, odnošenje vozila - DA, ali zadržavanje vozila (dok se ne plati kazna) - NIJE ZAKONITA!

Začuđujuća je drskost parking servisa (ne samo u Beogradu). Zapravo, začuđujeće je da niko od odgovornih lica u parking servisima nije kažnjen zbog protivzakonitog ponašanja.

gorca

pre 9 godina

Puno policijaca "radi" kao deo ekipe pauka, tj. sa firmom. Narocito ako je privatna firma. Jeste ljudi svakako parkiraju ali je tacno i to da ovi "rade". Cesto veoma revnosno.

nenad t

pre 9 godina

Bahata policija, bahati vozači, bahat narod, bahat premijer, bahati ministri, bahata Srbija, bahati Srbi, NORMALNI BEŽITE ODAVDE, dok niste i vi postali bahati!

zoran

pre 9 godina

Ova vest kasni. Ovako je trebalo posle 10min da uhvate vozaca mini kantrimena. Izvinjavam se povredjenom policajcu, ali kako kada je jedan njihov oboren posle 10min je vozac uhapsen. Pravda za sve.

avav

pre 9 godina

ne znam da li ce ovaj g. Cupkovic uticati i da se najostrije kazne odgovorni u Parking servisu, koji su preko veze izdali silna parking mesta nepostojecim invalidima i politicarima!! Da li ce preduzeti nesto po pitanju kapaciteta parking mesta, a da ne prebaci odgovornost za gradski sekreterijat za saobracaj. Da li ce da pokrene inicijativu za resavanje problema parkiranja gradjana iz unutrasnjosti koji su u posetama familiji u Beogradu i drugim gradovima, s'obzirom da su u tome danas ograniceni na 3 sata. Da li ce resiti pitanje korisnika vozila, koji ne mogu kupiti mesecne karte, jer nisu vlasnici vozila. Nece! Ali zato vrlo dobro zna da drzi tribine pored rampi, kapija i sl. Mars bre! I sad bahati vozac. Niko drugi nije bahat, samo je on. Isprovocirale ga dzukele svojim neradom, bahatoscu, osionoscu, uzurpacijom i iznudom.

Homo politicus

pre 9 godina

Niko ne govori o ceni kazne koju treba da plati vlasnik da bi dobio vozilo nazad. Za vozilo do 2000 kubika kazna je 7.500 dinara samo da bi izasao sa placa parking servisa plus administrativna taksa 5.000 dinara dakle 12.500 dinara. To je trecina prosecne plate u Srbiji. Sada pitam ove sto stite Parking servis: Da li je u Nemackoj, Danskoj...vracanje vozila vlasniku trecina prosecne plate u Nemackoj ? Taj lopovluk i bahatost Parking servisa moze se porediti samo sa italijanskom mafijom koja radi u sprezi sa politicarima. Gradjani nisu protiv reda u gradu ali su protiv ove mafije.

i posle hocete da narod veruje policiji?!

pre 9 godina

U ovoj zemlji nema nikog bahatijeg od politicara i njihovih korumpiranih pasa cuvara policije. Tek ce biti pucanja filma obicnim, postenim ljudima koji ceo zivot postuju zakon i placaju racune dok ih kriminalci u vlasti i oni u uniformama pljackaju i ponizavaju svakog dana. Tek ce biti pucanja filma, zapamtite, ove bahanalije gde se svaka susa izivljava nad obicnim covekom ne mogu da traju vecno!
A ovi sto brane "sluzbena lica" nek se zapitaju koliko je tih "sluzbenih lica" odgovaralo za ona zverska prebijanja studenata, omladine i demonstranata za vreme Slobe? To nije pokusaj ubistva kad njih desetorica u punoj opremi gazi i udara pendrecima u glavu nekog jadnog studenta koji i ne pokusava da pruzi otpor, a samo zato sto se usudio da mirno protestvuje protiv ludila kome su verno sluzili sve do zadnjeg dana?! Koliko njih je odgovaralo za takve pokusaje ubistva?

advokat

pre 9 godina

Meni se desilo da su mi jednom odneli vozilo sa parkinga ispred zgrade, nikome nije smetao, niko nije prijavio, jednostavno su "popunjavali" kvotu za taj dan, pritom citiram policajca koji me je sacekao kad sam otisao po auto.
Poneo sam lepo zakon, pokazao sta imaju pravo, a sta nemaju. Zatim sam im rekao da cu da podnesem tuzbu protiv njih zbog uznemiravanja i dusevnog bola nanetog kada sam saznao da mi je auto ukraden, pomislio sam ukrali su mi auto sa parkinga ispred zgrade (posto je prenocio tu). Kada su culi moje izlaganje poceli su da se izvinjavaju i da objasnjavaju kako je to samo njihov posao i da postoji odredjen broj vozila koji trebaju da uzmu kako bi njihov dan bio "efikasan". Po istom principu radi i saobracajna policija, sve na kvotu. A to sto pauka i policije nema tamo gde treba da ih ima to nikom nista.
Nego, da se vratimo na pricu, kada sam zavrsio razgovor sa doticnima, usao sam u svoj automobil, i krenuo ka izlazu. Kada sam dosao do rampe, zamolio sam ih da podignu rampu kako bih mogao da izadjem, rekli su mi da ne smeju da me puste. Ja sam opet izvadio zakon i rekao sam da cu da pozovem policiju da mi pomogne da povratim svoje protiv pravno zaplenjeno vozilo. Nakon 10 minuta su popustili i pustili me.
Ima i ekstremnijih prica advokata koji su isli bukvalno do samog kraja i na kraju pobedili, zato sto jednostavno ne mozete da izgubite protiv firme koja radi protiv Ustava i zakona Republike Srbije. Nemojte da Vas plase i borite se

Džoni

pre 9 godina

Ne treba olako suditi! Nigde ne piše pod kojim okolnostima je auto odvezen paukom? Možda su se tada upravo policajac i radnici parking servisa poneli bahato, možda je pored njegovog auta bilo još nepropisno parkiranih, a oni se ostrvili baš na njegov, jer je npr pored bio džip sa zatamnjenim staklima a njih ne diraju (imao lično iskustvo)! Možda je morao poslednji dinar od usta da odvoji da bi podigao auto itd. Naravno ne opravdavam postupak dotičnog, ali se bojim da će sve više ljudi biti spremno na sve, jer kao što naš narod kaže "dogorelo je do nokata".

Ivan Bg

pre 9 godina

@sambit
Kao sto znaju svi koji citaju moje politicke komentare, a vecinu mi ne objavljuju, nisam sns, sta vise, mrzim ih. E sad, druga stvar. Apsolutno postajem svestan da nikad nista nece da bude bolje u ovoj mukici od drzave. Cuj, oteli mu auto, ostao bez posla, vrucina pa je nervozan. Pa bato, jedino sto ne trebas da uradis, to je da ne parkiras kao debil. I nista vise. Pa sto mene ne odnesu? Pa tato sto ne postoji sansa da ga ostavim parkiranog gde ne sme.
Niste vi sedeli ispred kapije i sizeli, dok majmun ili majmunica piju kafu u kaficu 50m odatle.

Utah Jazz

pre 9 godina

Parking servis (govorim o Novom Sadu) apsolutno nema pravo da "povredjuje" tvoju imovinu. Nema pravo da ti gvozdenog ortaka odnese.

Ali ljudi to ne znaju. Medjutim, pre par dana mom drugu podigli auto. On dosao i rekao --- vi ste mi protivzakonito odneli auto, tuzicu vas. Servis --- evo vam auto nazad. Dakle, samo ostro.

I pitam se sta ako je neko npr. stao na neko mesto, u zurbi nije platio jer je npr. nekom bliznjem pozlilo, udario se, bilo sta. I taman da ga prevezes --- nema auta. (primer ako sluzba dodje u istom trenutku). Daj vec tu famoznu kaznu i cepaj dalje.

Uros

pre 9 godina

Parking servis cesto krade vozila koja ne zakrcuju prolaz nego im je usput. Zasto se ne pisu kazne za nepropisno parkiranje nego se vozila odnose. Pisanje kazni za nepropisno parkiranje je u Beogradu potpuno izbaceno. Samo kradja automobila, pa onda se traze pare za otkup. Meni su jednom cornuli auto ispred kuce za koji je veoma diskutabilno da li je bio nepropisno parkiran, a definitivno nit je blokirao saobracaj nit smetao pesacima. Na istom mestu je par meseci kasnije bilo parkirano policijsko vozilo.

Darko

pre 9 godina

Pored moje firme ima jedno 500 p mjesta, od cega jedno 30 za invalide koji nikad bas nikad nisu zauzeti. Uz to, ima trotoara za jedno 60 dodatnih auta, a to je kraj pored kog se ne nalazi NISTA - svaki dan redovno svraca pauk i nosi sa tog trotoara, jer znaju da su tu sve banke, programeri, itd i da ce nas odrati. Bagra. U centru grada za to vrijeme nigdje pauka kad treba. Ovde im lakse, samo da uzmu pare bez razloga.

crazy processor

pre 9 godina

Vidim da po komentarima da jedino sluzbena lica postuju zakon? Znate gospodo npr u Ustanickoj ulici postoji "INTEREX" koji je izgradjen na zelenoj povrsini i parkingu zgrada. Dok nije bila zavrsena gradnja i dok nije bilo mesta za parking od njihovih ograda itd ljudi su svuda parkirali kao i ja. Trotoar u Ustanickoj je sirok pa je bilo mesta da stane auto i da ostane dovoljno mesta za standardni trotoar ukoliko jednom stranom vozila nagazite van trotoara. Jednog jutra krenuh zbog obaveza ranije na posao pa videh da je moj auto vec podignut, a burazerov podizu. Lepo sam pitao saobracajca da mi pokaze ujutru u 7h jedno prazno parking mesto, da mi pokaze parking moje zgrade, da mi pokaze trotoar oko zgrade jer ga ne vidim od parkiranih vozila. Naravno on je poceo da lupa kako je neko prijavio da gazimo zelenu povrsinu, koja do duse u to vreme nije bila zelena od gradjevinskih masina i ostalog. Spustili su kola, ali su ipak uzeli druga dva automobila i nikada vise nisu dosli. Vidite da nisam slucajno naisao Vi bi komentarisali zasto sam bagerom srusio parking servis.

nikad bahat

pre 9 godina

Necu da opravdam Parking servis, mislim da su im data prevelika prava i da uzimaju ogromne pare a ne pruzaju nista za uzvrat samo zato sto su gradska firma. Za pojedince koji ovde navode da radnici gore spomenute firme treba da napisu kaznu i slikaju vozilo u prekrsaju moram da napomenem da postoje i slucajevi kada vozilo mora biti odneto u slucaju da ometa saobracaj ili pesake. Ne znam sta je ovde bio slucaj ali svakako ovakvo ponasanje ovog tzv. vozaca ne moze biti nikako opravdano. Pretpostavljam da isti spada u one koji se ponasaju kao manijaci u svakodnevnoj voznji a u kolima drze bezbol palicu radi poravnanja nekih nesuglasica oko toga ko je imao prednost a ko ne.

punnik

pre 9 godina

slazem se , ja bih za nepropisno parkiranje odmah električnu stolicu. a ovamo nek se radi sta god. sve je to isto ta drzava i nevina milicija. kradi , pljackaj, uništavaj naciju , ali parkiranje , druze dozivotna ili električna.

kloks

pre 9 godina

@pravo
Zamena teza! Naravno da se oduzima pistolj, koji je privatna svojina, skotu koji puca po gradu i sl, ali, hej, govorimo o nepropisnom parkiranju! Jos uz to bi itrebalo utvrditi da li je opravdano uklonjeno vozilo ili je deal pandura i ekipe iz JP. Pa i saobracajci zaustavljaju likove pod dejstvom alkohola, koji seku punu, prolaze na crveno, istekla im vozacka, saobracajna itd, koji su i prakticno opasnost, jer se krecu u saobracaju, pa ne oduzimaju uvek, niti naplacuju zadrzavanje vozila, a kamoli za auto koji je mozda samo bio na "zelenoj povrsini" gde inace travke nema, ili nesto slicno!
Btw, i Hitler je sve radio po zakonu... Narod gubi strpljenje, nekad opravdano, nekada ne, ali sa tim se mora racunati i nesto ozbiljno preduzeti, ane samo se "legalizmom" voditi, kao da smo autisticni, operisani od stvarnosti i elementarne ljudske pravde.
Takodje, nesto sumnjam da bi pandur pokusao da telom zaustavi, recimo Q7 zatamnjenih stakala...

Perica

pre 9 godina

Skandalozno je i da odnosite vozila sa parking mesta i pisete da je odneto sa zelene povrsine. 100% sam siguran da ste i ovde pokusali to isto. I ja sam probio rampu kada vam je Sloba davao dnevnu tarifu koju morate da uzmete od gradjana pa makar bili i propisno parkirani.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ljudi, nosio je pandura na haubi! Pa sutra bi ga vi ili neko drugi iznervirali sto prelazite pesacki polako, pa bi i vi jahali haubu. Ovo nije normalan covek, koliko god i sam mislio to sto mislim o parking servisu ili o pandurima. Meni su odneli auto pre par meseci, prosao sam sa nekom manjom kaznom. Ali cega se nagledah u tih pola sata dok sam stajao i cekao da platim, toga nema ni u filmovima. Utisak je da su i narod i ona dvojica u kucici (radnik parking servisa i pandur) svi do jednog nenormalni. Pandur priznaje da namerno ne nosi pistolj sa sobom jer bi ubio nekoga u toku dana?!? Cega se sve naslusa i ko mu sve preti nije ni cudo. Moj utisak je, ipak, da su mnogo bezobrazniji radnici parking servisa, bahati u ravni sa ovakvim vozacima. A da se ne foliramo, ovakvi likovi parkiraju ispred kafica, autobusi i automobili moraju da ih obilaze, dok oni sede i keze se iz kafica. Kao neko ko jos uvek gura kolica sa ddecom mogu da kazem i da je stepen nemarnog parkiranja jako visok, parkiraju do zida, ne moze se proci pa moras kolovozom. Tragedija u najavi svakodnevno. Sto za nas sa kolicima sto za babe i dede koji nemaju brzinu da se sklone na vreme. Misli narod da grad pripada samo njima pa dolazi do ovakvih situacija, krajnje jednostavno. U Beogradu moras da naucis da zivis sa drugim ljudima, grad je toliki koliki je, a nas je sve vise, mora se biti uvidjavan i pazljiv ili ce ovoga biti sve vise. . .

Goran

pre 9 godina

Nadam se da policajac nije povređen. Ipak, mislim da je izjava gospodina Čupkovića ("bahati vozači koji iskaljuju bes nad službenicima MUP") neprimerena pošto ovde postoji mogućnost da je neko drugi "prvi bio" bahat i eventualno isprovocirao čoveka kome je odneto vozilo.

Moje iskustvo je da ophođenje službenika "Parking servis"-a i policajaca na Vidin kapiji pre dolikuje drumskim razbojnicima nego organima reda. Meni su, recimo, odneli auto sa mesta koje je bilo označeno da pripada III zoni, za koju sam uredno platio parking, zato što je to isto mesto "Parking servis" istovremeno iznajmio jednoj firmi, a pri tome parking mesto nije bilo vidno obeleženo: oznaka je stojala ispod znaka za III zonu, dakle maltene izgleda da su pre hteli da "upecaju" nekoga nego da ga spreče da tu parkira (ako nije namerno, onda je neprofesionalno). Portir firme mi je rekao da su odatle pokupili već puno vozila. Otišao sam na Vidin kapiju. Na pokušaj razjašnjenja situacije i protest što mi je odnesen auto, službenik JKPa mi je na bezobrazan način rekao da moram da platim "uslugu" uklanjanja vozila a da nije njihova briga da li je to legitimno ili ne, te da to vidim sa policijskim službenikom. A ovaj mi je samo pokazao fotografiju vozila i rekao da sam napravio prekršaj, da mogu da se žalim kasnije, ali da moram da platim da bih odvezao auto.

Dakle, moje iskustvo je da "Parking servis" radi svoj posao neprofesionalno i da prosto izaziva ljude, a imao sam utisak da su mi bukvalno oteli novac.

Pas_na_tufne

pre 9 godina

(Ludilo, 12. avgust 2014 23:12)

Pa sto si parkirao tamo? Jel si ti polagao vozacki ispit? Ako ti pandur dozvoli da ubijes nekog ti ajde pa ga poslusaj. Svasta. Koji komentari i strasno da ovo neko podrzava. Jasno je zasto smo slepo crevo u svim pogledima.
(Giga moravac, 12. avgust 2014 23:21)

Svakom "panduru", koji gradjaninu kaze da uradi nesto nezakonito dao bih momentalni otkaz. Kad se pozivate na druge drzave, pitaj tamo policajca, da vidis da ce da ti kaze da mozes da se parkiras gde hoces, ali da si ti odgovoran za posledice, molim lepo. A ne ovo jos mu rek'o to ti je sto ti je... Nego kakva drzava, takva i policija...

Homo politicus

pre 9 godina

Po ovom kako parking servis zadrzava i ne ostavlja mogucnost vlasnuku da odmah uzme svoje vozilo "dok ne plati" (a sta ako nema da plati) obracunavaju mu lezarinu kao dodatni trosak, po ovom osnovu npr. radnici Javnog servisa RTS mogu svakom gradjaninu da udju u stan i zaplene televizor pa kazu kad platis pretplatu i kamatu vraticemo vam TV.

Nikola's

pre 9 godina

To nije ni po Ustavu i zakonima jer oni kao javno preduzece nemaju pravo da ti ispisuju kaznu, vec samo imaju pravo da ti naplate parking.
Zato su "kazne" prekrstili u tzv. "doplatne karte".

Ustavni sud Srbije je pre 3 godine doneo odluku da je doplatna kazna PROTIVzakonita! Samim tim, takav dokument sud ce odbaciti. Takodje, kazna se urucuje pod brisace, iako se sve kazne od strane DRZAVNIH organa urucuju licno. Jasno kao dan.

bezimena

pre 9 godina

Da li je taj vozač NORMALAN!?
NE postoji ništa, ali NIŠTA, zbog čega bi se moglo razumeti, a kamoli opravdati, divljanje i udaranje drugog čoveka! Ej bre, nosio ga na haubi!!! Nadam se da će da bude odran od kazne, zatvorske!

wer

pre 9 godina

citam komentare "boraca za socijalnu pravdu" i ponovo vidim potvrdu teorije da je kod nas jedino resenje za balkansko-neandertalski mentalitet, zapravo jos rigoroznija kaznena politika...

da ovaj lik dobije jedno 5 dina u mardelju, nisam siguran koliko bi se nasih, po grudima i ledjima maljavih, junaka jos prijavilo za slican herojski cin.

i da se razumemo, ljudi se na zapadu nisu rodili vaspitani i ljubazni, vec im je jasno da ce dobiti preko njuske svaki put kada pomisle da su jaci i pametniji od zakona

Milan R

pre 9 godina

Oduzeti vozilo i saobracajnu i naravno novcana kazna. Ovakvim vozacima bi trebalo uvesti obavezan kurs normalnog ponasanja u saobracaju. Troskove kursa naravno svesti na pocinioca i iznova vozacki ispit.

pedja

pre 9 godina

U ovoj priči ništa nije normalno.Nije normalan ovaj ludak koji je nosio policajca na haubi,nisu normalne ni kazne za odnošenje auta,nisu ništa bolji ni naši policajci koji su verovatno najdrskiji(ali i najotvoreniji za saradnju) u evropi,a pola sam je prošao.Tako da me ništa ne čudi...

nije teško biti fin

pre 9 godina

Kako meni nikad taj parking servis nije odneo auto? Svaki dan sam u kolima, svaki dan u gradu, nemam garažu... Pa ne, stvarno mi nije jasno, kad kažete da su toliki "fašisti" ti momci sa paukom. Možda mi ne dižu jer parkiram u javnoj garaži ili na ulici, na za to označenom mestu, nikad na zelenoj površini, šinama, pešačkom...

Ulepša mi dan

pre 9 godina

advokat, 12. avgust 2014 23:39)
Baš si me nasmejao u ovo rano jutro, nadam se da nemaš više od 15 godina. Kako svi vole da pobeđuju državu i svi poznaju zakon. Ostaje mogućnost da je u pitanju ironija ali bih rekao da nije. Verovatno su neke situacije kod odnošenja pauka sporne, potpuno je tačno da ponekada godinama ne nose sa nekog mesta, pa onda se neko doseti da počne ali to ne menja stvar da je nedozvoljeno parkiranje kažnjivo. Kada smo kupovali stanove, ne verujem da je neko kupio parking mesto (garažu da ali parking mesto ne), samim tim ako nema mesta ispred vaše zgrade ne znači da smete da stanete na travu npr. jer eto nema drugog mesta. Ukoliko nema predviđenog parking prostora ne možete da se parkirate i kraj. Gde da stavite auto ostaje vaš problem, ako nema mesta nigde u gradu prodajte ga i idite peške ali ne možete tvrditi da treba kršiti zakon, a pogotovu divljati sa automobilom i lomiti rampu, te udariti bilo koga kolima.

Mister G (SNS BOT)

pre 9 godina

E moji komentatori.
Kako odma vecina kuka. Zasto ja nisam platio ni jednu kaznu za 12 godina??
Lako je. Nisam napravio ni jedan prekrsaj. Ako parkiras tamo gde je dozvoljeno, ama bas nikada te nece pauk odneti.
Probajte i uverite se sami.

djo

pre 9 godina

Prvo: iza "oduzimanja" imovine od strane ovog preduzeća stoje odluke Grada kao zakonodavnog tela. Drugo: Gomila firmi (npr dhl, ups. magacini, transporti, servisi) neće da vam daju vašu robu dok ne platite uslugu koju su vršili vezano za vašu robu. Treće: auto nije konfiskovan, parking servis ne raspolaže njim isto kao i vi, auto stoji na parkingu, ne može se prodati, u svakom trenutku je moguće preuzimanje, ne sme se oštetiti. Kad bi parking servis prodao vaš auto, to bi bila krađa, ili otuđenje o kom pričate.
Gospodo, prekršili ste zakon grada parkiranjem koje ugrožava saobraćaj. Grad je ovlastio zakonom firmu koja vrši komunalno čišćenje grada od bezakonja parkiranjem. Poštujte zakone i biće sve u redu. Šokiran sam koliko komentara poziva i opravdava bezakonje. Meni nikad za 20 god. koliko aktivno vozim nije pauk odneo auto, a platio sam možda par kazni sve mojom krivicom. Dosta bahatosti, hoćete bolji sistem - počnite promene od sebe.

dusan

pre 9 godina

Podrska policiji od ljudskog olosa,nasilnika kojima su tatice kupile besna kola pa onda misle da mogu idioti da se parkiraju bilo gde,a kazne za nepropisno parkiranje trebaju da budu i vece.Drakonska novcana kazna i da odlezi u zatvoru neko vreme.Debilizam i primitivizam onaj najjadniji.

dule

pre 9 godina

Kako pojedinci lupetaju ovde,tatini sinovi i tatine cerkice koje misle da ako imaju dobar auto da mogu bahato da parkiraju gde hoce ali jel znate sta lazna gospodo,nece moci to,a kazne za pauka treba da budu i vece,ako si bahato parkirao ima da platis i to odmah,ako nemas pare neka policija uzme i zapleni auto pa se ti posle cesi.Podrska policiji i da se svaki ovakav incident bahatih tretira kao napad na sluzbeno lice sa maksimalnom zatvorskom kaznom i drakonskom novcanom kaznnom.A ovi sto kazu da nemaju pare za kaznu,a kako imate pare da vozite auto,ma da,ne lupetajte,pametniji ste kada cutite.Platice svako ko se bahato parkira da je bahatima jasno.Podrska policiji.

pa ja sam

pre 9 godina

Pre neki dan na bulevaru stao sam na mesto koje na prvi pogled deluje kao i ono pored njega(nije visok ivicnjak i nema nikakve oznake da je zabranjeno parkiranje). Vec su me bili zakacili,ali srecom sam stigao na vreme pa sam "samo" popio kaznu od 5000 (2500 ako se plati u roku od 8 dana). Na moje pitanje sto je tu zabranjeno,a 2 metra dalje nije,dobio sam odgovor da su na tom mestu betonske kocke losijeg kvaliteta i da pucaju, a da su 2m dalje one kvalitetnije pa je dozvoljeno parkiranje! Inace,nemojte se zanositi da sa njima mozete da izadjete na kraj.Jer kada sam pre par godina zvao parking servis da pitam zasto nose vozila sa mesta gde nije zona,ne smetaju nikome i nije zabranjen parking kao zvanican odgovor sam dobio da gde god nije dozvoljeno parkiranje,znaci da je zabranjeno!Pa vi sad vidite protiv kakvih mozgova se borimo!

duki

pre 9 godina

Sve je gore i gore. Narod sve teže živi, a svi treniraju strogoću. Policajac je samo kolateralna šteta.
Pitam se samo kako ga uhapsiše za desetak minuta, a onog ubicu iz Minija nisu našli ni posle dve nedelje.

avav

pre 9 godina

ovo je Srbija, Balkan. Misljenja se iskazuju retko ali burno. Drzava je smrdljiva. Ustanove vasljive. Politicari pogani. Policija korumpirana. Ministri kupuju diplome, Predsednik isto. Mnogo nezaposlenih. Podizu se porezi za krpljenje budzeta. Inflacija. Kriza ekonomska, politicka, moralna, drustvena. Zaposlenih u drzavnoj upravi i javnim preduzecima ko pleve. Nameti rastu. Narod besan. Poreska jedino azurna. Parking servis isto. Sudovi spori, uprava ocajna. Filozofa ko pleve. Mnogo je besnih, a ima i ovih emancipovanih sto mnogo reda znaju. Bilo kako bilo, Cupkovic je mangup, vozac je bahat, svi zaposleni u javnim preduzecima javasni i neradni, drzavna uprava ocajna, narod trpi. Sve razumem. Bice jos gore. I treba!

Eliot Nesici

pre 9 godina

Prvo, jako mi je zao tog coveka policajca, ali dobro je da su u pitanju samo lakse povrede.

Ali, sa druge strane, ovo je samo posledica onoga sto ta ista policija radi vec vise od 20 godina, gde ti "bahati" (a znamo koji su u pitanju) vozaci imaju povlascen status i nikada nizasta ne odgovaraju, a sirotinja se lovi kao zecevi.
I onda oni sada kukaju?! Koji licemeri!

A ko ce nas obicne ljude da zastiti od takve nikakve policije i "bahatih" vozaca???

uredni neplatisa

pre 9 godina

Da li je igde Parking servis rešio problem parkiranja? Koliko novoh parking mesta, garaža su napravili u zadnjih 5 godina?

kako drugacije

pre 9 godina

Ovo su nepotpune informacije, da bi neko donosio sud...
Mozda su coveku na pravdi Boga podigli auto, a ujedno bih da pitam sto nemaju hrabrosti da dizu dzipove parkirane u Vojvode Stepe i Bulevaru, koji koce tramvajski saobracaj svaki dan redovno... Zakon postuju samo kad su u pitanju gradjani bez dosijea, znate i njima nekad pukne film!

Toliko

pre 9 godina

@(Outsider, 12. avgust 2014 23:59) Prvo to je saobracajni policajac, a ne obican policajac. Koliko ja znam i tu(USA) imate policajce koji su zaduzeni samo za saobracajne prekresaje. Saobracajni policajci imaju nesto drugaciju obuku i drugacije su opremljeni. Drugo, policajac ne "sedi" u parking servisu nego ide sa "paukom" kad se odnosi vozilo. Trece, zar je bitno sta on tu trazi, da nije bio policajac zgazio bi nekog drugog. Ovde je opste poznato divljastvo, licno sam gledao coveka, parkirao se na pesacki kod skole, samo sto je krenuo pauk on izlece i onda se raspravlja oce da se bije. To je inace profil koga ocigledno jedan solidan broj komentatora ovde brani, a kad takav isti profil ubije coveka ispred splava ili siluje i ubije dete onda se svi zgrazavaju.

monte-video

pre 9 godina

Moj komentar. Brat mog prijatelja je imao neprijatan dogadjaj. Supruga mu je osoba s hendikepom i automobil je imao markicu na staklu na vidno obeleženom mestu. Problem je sto je auto bio parkiran na propisnom mestu a ipak zbog lošeg osmatranja, automobil je "dignut". Čovek je morao da plati kaznu. Podneta je prijava i zamislite, medju fotografijama, nema nigde prednjeg stakla gde se i postavlja markica. Kazna je vraćena ali zamislite to nerviranje i svađanje. Da ne osuđujem ni jedne ni druge, u parking servisu rade ljudi s 3-em razredom osnovne bez poznavanja normalnosti a o policiji da ne pričamo... Ruglo društva... Što se tiče nasilnika, da svira klavir... A to bi mogao malo i ovaj dr fals policije...

Proka

pre 9 godina

Kako nije sramota da osudjujete što mu je odnešen auto? Parkira na mesto za invalida i nikome ništa, invalid treba da čeka da se bahati vozač smiluje da skloni auto sa njegovog parking mesta?! Samo ošto sa bahatima

milanče

pre 9 godina

@djo

Koliko god da tvoj komentar deluje normalno, ne slažem se. Ne zbog ne znam kakvog protivljenja, već prostih činjenica.

1. Parking servisi su firme napravljene sa dve kante farbe, izmazali su ulice i oteli prostor za naplatu. Veliki broj tih ulica nije projektovan da drži parking mesta. Ne kažem, slažem se da treba postojati parking, ali samo i isključivo u obliku garaža.
2. Parking servisi su firme koje jednim svojim delom služe za uhlebljenje policijskih i vojnih činovnika.
3. Gubitaši! Veliki gubitaši, kojima niko ne može ništa. Nikad račune nisu položili nikom, a radi se o firmama koje imaju jako mala ulaganja.
4. Pre nekoliko dana sam video dva momka kako postavljaju znak zabranjeno parkiranje na mestu koje je zadnjih 20 godina slobodno. Završili su za minut, i odmah iza toga se pojavio pauk koji je boravio iza ćoška!! Naravno, vozila su već tu, jer znaka nije ni bilo. Prvi auto koji su digli je zastava stara bar 20-30 godina. Tom mučeniku je kazna duplo skuplja od vrednosti vozila, a postupak je klasična otimačina!!

Miloš

pre 9 godina

Pored moje firme ima jedno 500 p mjesta, od cega jedno 30 za invalide koji nikad bas nikad nisu zauzeti. Uz to, ima trotoara za jedno 60 dodatnih auta, a to je kraj pored kog se ne nalazi NISTA - svaki dan redovno svraca pauk i nosi sa tog trotoara, jer znaju da su tu sve banke, programeri, itd i da ce nas odrati. Bagra. U centru grada za to vrijeme nigdje pauka kad treba. Ovde im lakse, samo da uzmu pare bez razloga.
(Darko, 12. avgust 2014 23:36)

Ne razumem šta je ovde poenta.

Ako imate parking od 500 mesta, zašto bi se neko parkirao na taj trotoar, kome ime kaže čemu služi? Ili je problem što nemate dovoljno zaposlenih invalida? Ili se samo hvalite kako imate visoke plate?

Zaboga, iskoristite taj parking koji imate i uživajte u komunalnom redu.

obavesten

pre 9 godina

Cesto sam svedok neverovatne bahatosti nasih vozaca. Naime,srpski vozac misli da je sasvim ok da u pekaru udje sa kolima,ili da zaustavi gradski saobracaj zato sto je parkirao na sine,a bahatost je proporcionalna ceni auta. Sto se tice parking servisa,ni oni nisu nista bolji,stavise alu nazalost rade po zakonu. Da ima istine u tome sto pojedinci ovde pisu,imali bi do sada advokate koji bi se iskljucivo bavili tuzbama protiv parking servisa.Nemoguce je da srbin postuje zakonska pravila,a kamoli pravila koja nisu utemeljena u zakonu ili su cak i protyiv zakona.
Obrni-okreni,ima pojedinaca koje treba uvek kaznjavati,jer su prevelika stoka,cak i za nase pojmove!

Mile

pre 9 godina

(Marina, 12. avgust 2014 21:39)

A da se parkirao na sred ulice ili Vama preprecio izlaz ili garazu, da mu onda posaljemo slike pa da zajedno na sudu uterujete pravdu (vi sto biste u tom trenutku zakasnili na posao mozda, a on sto se tu parkirao) I treba da nose kola, ja koristim cestu za kola jer na trotoaru nemam gde da prodjem od jadnog naroda kome neki zlikovci "otudjuju" kola.

fool me once

pre 9 godina

@King Kong: Pa, poenta i jeste da kazne budu visoke! U cemu bi bio fazon da nisu i da mozemo redovno da ih placamo i krsimo zakon?
(Goran, 12. avgust 2014 23:08)
novcana kazna prvenstveno sluzi kao opomena vozacu, zato su i napravljene. po meni prekrsaji koji se dese prvi put ni ne trebaju da se naplate nego da se da zuti karton, ali zato drugi put... uuu pa pozeleo bi da nikad vise ne uradis bilo sta slicno. ali u nasoj nesrecnoj drzavi se ne veruje u pravdu niti bilo sta ali se veruje u novac, i zato ce pre uzeti od svakog vozaca po malo umesto da se vozaci edukuju i jednostavno pocnu da postuju propise

Sta?

pre 9 godina

Radnici JKP Parking Servis nisu radnici mupa vec obične firme. Kazna za prestupnika i ukidanje plaćanja pauka pre preuzimanja vozila!

mladen

pre 9 godina

Promakla mi je jedna informacija. Šta je taj čovek vozio, Juga ili Stojadina? Ne opravdavam ga jer za ovo nema opravdanje, ali me interesuje ta informacija.

Pera

pre 9 godina

Kod mene su, kod Hotela Jugoslavija, pored solitera ( koji ima oko 150 stanova ) uzeli 72 parking mesta i na tom mestu napravili zgradu. Sad ima ogomnih problema sa parkiranjem.

jedan od obavestenih

pre 9 godina

Postoji malo vise nelogicnosti u tvom rasudjivanju: 1) Parking servis nisu osnovali Mika i Pera nego Skupstina Grada Beograda, grad Beograd je od drzave Srbije dobio pravo da upravlja imovinom (ulicama na kojima nesavesni gradjani nedozvoljeno parkiraju vozila) i sprovodi komunalni red ( odnosenje nepropisno parkiranih vozila). 2) Skupstina Grada Beograda je propisala nacin placanja i visinu odstete za komunalnu uslugu koju Parking servis naplacuje nesavesnim gradjanima a sto je u skladu sa Ustavom i zakonima na koji se pozivate 3) U Zakonu o obligacionim odnosima postoji odrednica koja kaze da je moguce privremeno otudjenje privatne svojine ako je to u skladu sa javnim interesima ( sto je nepropisno parkiranje svakako).
Da napomenem da je ista praksa sirom sveta, kad vas dignu, platite odnosenje i lezarinu i tek onda mozete da vozite. Kazna za nepropisno parkiranje stize tek kasnije, od sudije.
(brodolomac, 12. avgust 2014 23:58)

dozvoli da ti protumacim privremeno otudjivanje, to je TRANSPORT automobila od mesta gde je nepropisno parkiran do mesta koje je predvidjeno za odlaganje nepropisno parkiranih automobila. ukoliko vlasnik dodje po svoj auto i trazi ga nazad, po zakonu MORA da ga dobije nazad. isto kao sto vozac automobila moze da nastavi da vozi auto iako ima neku neplacenu kaznu!

Alen

pre 9 godina

Prije par mjeseci parkirao sam nepropisno i pauk mi je "digao" auto.Ok,moja greška.Otišao sam po auto i objasnio čovjeku da nemam za platiti.On mi je uredno otvorio vrata da odem,s time da sam mu ostavio podatke.Za par dana,na kućnu adresu mi je stigla uplatnica,platio sam kaznu kad sam imao novaca i to je to.Znači djelatnici ograđenog parkinga MORAJU vam dati vaše vozilo.Ako kaznu platiš na licu mjesta je nesto jeftinije nego da je salju na kucnu adresu.Tako to funkcionira ovdje.Inače sam iz Rijeke.

Vladislav

pre 9 godina

Kao pametan covek uvek volim da cujem i drugu stranu...
Barem u Novom Sadu je poznata bahatost parking servisa, ko se seca
ta mera je doneta kako bi se UVEO RED i obezbedilo dovoljno parking
mesta a sustina je harac za prekrecene livade pune rupa i zaposljavanje
partiskih pijuna...

OKnO

pre 9 godina

Interesantna situacija, sa veoma lošim epilogom, iz koje treba nešto naučiti!
Svaka čast argumentovanim komentarima, koji ukazuju na mnoge propuste i prekršaje, koje su počinili: vozac automobila, zaposleni parking servisa, službeno lice (policajac).
-1- Parking servis sme odneti vozilo ukoliko je nepropisno parkirano i ometa odvijanje saobraćaja (što uglavnom i rade), kaže zakon.
-2- Za svoju uslugu vam uredno izdaju priznanicu/kaznu koju "morate" platiti da bi preuzeli vozilo (suprotno zakonima republike Srbije), a ukoliko to ne uradite, naplate vam svaki dan koje vaše vozilo provede na parkingu (čista otimačina)!?
-3- Vozač je napravio niz ozbiljnih prekršaja, ali po zakonu republike Srbije odgovaraće za uništavanje imovine JKP (rampe), kaznu će svakakomorati da plati, a situacija oko povređivanja policajca je postupak o kome samo sud može presuditi posle uvida u sve detalje.
-4- Policajac je plaćen novcem poreskih obveznika da održava red, ne da štiti parking servis. Kada meni neko upadne u radnju, pljačka ili sl. moram podneti prijavu pa dođu posle 3-4 sata, mada očekujem da bi u toku pljačke pokušali da je spreče, ali ko koga ovde pljačka tek treba utvrditi!
Tužna činjenica je da mnoga Javna Preduzeća posluju u Srbiji mimo zakona, ako pokušate regulisati sa njima bilo šta po zakonu, niko neće ni da priča sa vama, jedino je moguće na sudu!? Ko je imao takva iskustva zna o čemu pričam, ko nije sreća njegova.