Subota, 09.08.2014.

09:55

SAD: I pomoć Rusije UKR je invazija

Samanta Pauer je upozorila Rusiju da će se na bilo kakvu njenu dalju intervenciju u Ukrajini, čak i pod izgovorom isporučivanja pomoći, gledati kao na invaziju.

Izvor: Tanjug

SAD: I pomoæ Rusije UKR je invazija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

zoran delija

pre 9 godina

Stav amerike ne čudi. Svi ne poštuju svetsko pravo samo oni poštuju .Rusija im je trenutno glani neprijatelj i Kina naravno . Hteli mi to da priznamo ili ne III svetski rat je već počeo , SAD su odavno bankrotirale i hitno im je potrebna pljacka veka preko NATO . Rusija bi trebala da razmotri situaciju i baci im jednu bombonu od 20 ' tak kilotona pa neka se razmisle dobro... Mene lično druga stvar muči.Da li su zemlje evrope u toliko robolasničkom položaju u odnosu na SAD da moraju da srljaju glavom kroz zid...Rusija će sigurno u jednom momentu reagovati oružano a to če se svima olupati o glavu na žalost i nama...

Ivan S

pre 9 godina

Pre nego pokušamo da razumemo problem, moramo da shvatimo njegove uzroke. Evo kratke i korisne lekcije za sve one koji podržavaju Ukrajinu a i one koji podržavaju separatiste, da ne kažem, narod koji se organizovao što spontano što uz pomoć Rusije u odbrani svog kulturnog i nacionalnog identiteta koji je bio ugrožen i to ne izmišljeno ugrožen već objektivno od strane novih Kijevskih vlasti.

Ovako. Ukrajinska teritorija danas kakvu poznajemo je 90%, istorijski gledano Ruska.

U 17. veku, Ukrajina je postojala u centralno istočnom delu a sve odatle na sever pa zapadno do granice je bila Ruska teritorija. Centar njen, bio je Kijev.

1922. godine, Lenjin daje severno istočni deo sadašnje Ukrajine, završno sa Odesom. Ceo taj deo ispod tadašnje Ukrajine.

1939-45. godine Staljin daje istočni deo sadašnje Ukrajine.

1954. godine Hruščov daje Krim.

Možda svi oni koji imaju osećaj da im je neko nešto oteo, uzeo, otrgao iz srca, će ovo razumeti. Svi oni koji ovo ne shvate, nedovoljno imaju u duši i srcu da bi im to intelekt kompenzovao.

batina sa dva kraja

pre 9 godina

@(zlocko na kvadrat, 9. avgust 2014 12:41)
Pre svega, Rusi nisu okupirali Krim. Gradjani Krima su se na referendumu izjasnili da žele da se vrate u Ruiju. Kosovki Albanci nisu sproveli referendum i nisu izrazili želju da se pripoje Albaniji. A što se tiče etničkog čišćenja, tu su i Srbi i Albanci stradali. Ne podržavam masovna ubistva albanskog življa na Kosovu, ali ni zlodela OVK , a pogotovo osudjujem krvoločno zlostavljanju nealbanskog stanovništva u žutoj kući u Albaniji.

Branko

pre 9 godina

Gde su sada one jake gromopucateljne reci o ubijanju gradova, o unistavanju civila, upotrebi prekomerne sile i oni histericni intelektualci, Obamine kolege dobitnici Nobelove nagrade za mir i ostali lesinari, koji nisu propustali nijednu priliku da se oglase u Bosni ili Hrvatskoj, normalno samo ne i povodom najveceg etnickog ciscenja na Balkanu koje se desilo za vreme Oluje? Da li to oni sad uvode tom stanovnistvu demokratiju i uce ga istoj?

uf-ah

pre 9 godina

Hahahaha, zamislite, ameri pričaju Rusima šta smeju a šta ne smeju da rade u svom dvorištu ? Pukli su skroz !!! Sada bi Rusi trebali svima da im pokažu kako se sredjuje situacija u Ukrajini za 24 sata !

Bata

pre 9 godina

Putin je izgleda malo nervozan. Njegove snage u Donjecku su pred porazom. Da pošalje vojsku nema hrabrosti, pa je hteo to da uradi pod plaštom humanitarne pomoći, a kad ga je Keri sinoć pozvao morao je da zaustavi konvoj. Planeta je već pretrpela užase zbog jednog metar i žilet visokog kompleksaša, sreća da je sad Amerika tu da spreči novog tiranina da napravi svetski rat.

Dejan

pre 9 godina

Ne znam da li moze da se okarterise ono sto Rusija radi da je invazija ali znam da Rusija nije okupirala Afganistan, da nije odgovorna za pogibiju 500 000 ljudi u Iraku, nije izazvala gradjanski rat u Siriji u kojem je do sada poginulo 170 000 ljudi..... To je uradio nejo drugi za sta moze da bude optuzen za genocid.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Opet moram da pijem pilule protiv visokog pritiska!

Znaci, zastita americkih strucnjaka u Iraku je normalna stvar, zastita ruskog stanovnistva u Ukrajini je invazija? Dobro, moze i tako. Jedino sto tu skripi i to mnoooogo skripi je cinjenica da su americki strucnjaci dospeli u Irak INVAZIJOM, i to stvarnom, ozbiljnom, sa bezbroj zrtava i ogromnom materijalnom stetom, na osnovu DOKAZANE LAZE, usput ubili kakvog-takvog vladara Iraka, za cije vreme je Irak bar licio na drzavu a sada ne lici ni na sta!

A Rusi ne smeju da stite svoje ljude u Ukrajini, one koji su tamo od vajkada?

Mozda bi za Ameriku bilo prihvatljivo da Rusi izvrse invaziju na Ameriku, to bi bilo u skladu sa americkom "logikom"? I to nije samo moja ideja, eno ih ruski nuklearni bombarderi setaju blizu obala Amerike, u zadnje vreme mnogo cesce nego obicno, malo izazivaju Amere.

jovan

pre 9 godina

A i to, sto Rusija ima toliku ogromnu teritoriju i sto ima nesagledive resurse za sledeci citav milenijum, i to moze da bude svojevrstan oblik invazije...

zlocko na kvadrat

pre 9 godina

@
(zlocko, 9. avgust 2014 10:43)
Ne postoji niko takav, to znate i vi rusofili, pa ipak pisete ovakve gluposti!
Odobravate rusku okupaciju Krima, a to je isto kao da odobravate okupaciju Presevske doline i Kosova od strane Albanije.
I onda vam krivi Ameri sto vam nisu dozvolili da pobijete i proterate sve Albance sa Kosova i Presevske doline jer vam ti albanci vise nisu dozvoljavali da ih jasete!

mićo

pre 9 godina

Do sad su pazili kako razgovaraju sa Rusijom,a sad kao sa kerom,kad su videli da se stalno povlače.Sve opcije koje su dosad imali Rusi na raspolaganju su se osule zbog nereagovanja i sad su na rubu raspada gore nego SSSR.Tačno je da su u klopci.To je njima kapitalizam doneo,ali tu nema pomoći.Svet je ionako zreo za smak.

hah

pre 9 godina

Drugim recima...jedva cekamo! Covek mora da se zapita sta je iza svega kad je Americi toliko stalo do rata...kolaps dolara i plan za uspostavljanje nove svetske valute novog svetskog poretka ?! videcemo...

marko

pre 9 godina

Ameri su potpuno skrenuli.Samo cekaju priliku za napad na Rusiju,ali nije Rusija nejaki Irak.Znat ce se braniti i onda kuku nama malima..ER

Vipera

pre 9 godina

Pomogli su i previsse kad su okupirali Krim. Ubuduce, hranu i lekove neka dovezu na granicni prelaz, pa neka ih preuzme ukrajinski Crveni krst. Ruski vojnici ni u snu ne bi smeli ni da pridju granici Ukrajine.

Ivan

pre 9 godina

sve reči koje je izgovorila-sve je naopako i sve je čista laž. I moraće da ih proguta - samo polako. "Oni koji su izazvali katastrofu" - reče,ladno....
Znači,nevera...

PoP

pre 9 godina

Pa sta ako je invazija? I vi ste ih izvrsili malih milion unazad tri decenije, i upravo jednu vrsite na Irak. O djelovanju i izazivanju rata preko agenata da i ne govorimo.
Crkoste da uvucete Rusiju u rat gdje cete vi biti mirovnjaci i praviti baze - ali nece vam se Putin uhvatiti na tu udicu, tvrd orah, hehe. Izgubili ste primat. Ajde, zdraaaaaa'o.

basar asad

pre 9 godina

kuba,nikaragva,sr jugoslavija,libija,irak,iran,vijetnam,koreja,panama,sirija,avganistan... i vi pricate o agresiji ????? nema dela na zemaljskoj kugli koje niste unesrecili bombama,sankcijama ili stvaranjem konflikata ! nego sto su rusi i kinezi fini pa nece da vam kazu od****te vise ! zao mi je sto evropa kao najgori slepac ide za vama i baulja !

Zoran

pre 9 godina

ponasanje amerike se recima ne moze opisati. nepojmljivo je ljudskom bicu.
(bole, 9. avgust 2014 10:51)

To samo govori da je Amerika na nizbrdici.
Trenutno gledamo borbu Amerike za opstanak na politickoj, vojnoj i ekonomskoj sceni sveta i pokusaj Juzne Amerike, Azije i Rusije da se otcepe od americkog uticaja.

Moja prognoza je pad Amerike.

Ivan S

pre 9 godina

Americka spoljna politika pati od sindroma neruoticnog menadzera koji smatra da je u pravu, koji celokupno poslovanje dozivljava kao mehanizam za ispunjenje njegovih ciljeva i ambicija i koji nema nikakve psiholoske preduslove za empatiju prema ostalim ljudskim bicima koji sa njime participiraju u poslovnom ambijentu.

Ako malo bolje pogledate, ovo je nacin na koji funkcionisu kompanije. Ko je izmislio kompanije? Jasno je i da sve sto one danas predstavljaju bazirano je na njihovom mentalitetu. Americki mentalitet je invazivan kao uostalom i radikalno islamski i kao takav predodredjen je za konflikte.

Ovde nema puno prostora za pricu o ljudskosti jer kada neko daje ovakve izjave, valjda je jasno da nije ni u kakvom kontaktu sa pravicnosccu i pravdom.

Cudi me da njihov narod nema nista protiv ovakvog mentalnog zla koje je zaposelo njihove intelektualne umove.

Sve je zaista otisao dodjavola kada je ovo mejnstrim svetske politicke elite.

Outsider

pre 9 godina

Sto se uopste Rusija mesa u drugu drzavu? Ko ih tamo zvao da dodju? I so koje pravo? Dali mogu Islamisti da udju u Rusiju da brane muslimane - humanitarno?

El Nebulozo

pre 9 godina

Pazi, prebacuju Rusiji za logističku podršku pobunjenicima a s druge strane pokreću vazdušne napade na Irak bez ikakve rezolucije SB. Licimuri nema šta

Djoka

pre 9 godina

Ako jednoga dana Zapad bude priznao rusku aneksiju Krima, onda ce naravno i putin - koji se polako ali sigurno ustolicava u svemocnog cara - istog trena priznati Kosovo, sto je jos davne 2009 potpuno neuvijeno i jasno kao sto sunce sja stavio do znanja. Pa da vidis kako ce do iza groba Rusiji odani i bistroumni Ilija Cvorovic preko noci da se prekrsti u ukrainofila!

marem

pre 9 godina

Rusi kao koriste slanje humanita
rne pomoci svom narodu kao izgovor za slanje trupa, a ameri bombarbuju irak zato sto je ugrozeno par amera, i rusi su kao agresori, strasno!!!

savski

pre 9 godina

A sta je vase bombardovanje Iraka? Sirenje mira I demokratije iz vazduha? Humanitarna pomoc iz vazduha?
Pozivate na mir I pregovore a saljete vojnu opremu Ukrajini. Logiko gde si?

samo urbano

pre 9 godina

sta mu onda dodje humanitarno bombardovanje srbije i baza bondstil? invazija ili promocija demokratije?
smejala se serpa loncu sto ima velika usta.
samo iz tog razloga me briga šta radi rusija sa ukrajinom.

Gost

pre 9 godina

Hvala gospodji sto nam je pomogla da bolje razumemo intervenciju njene zemlje 1999 protiv moje zemlje Srbije. Dakle jasno i glasno SAD ovim priznaju da su izvrsile invaziju na Republiku Srbiju upravo koristeci usti izgovor koji danas kritikuju i uz to do dan danas drze deo Srbije pod okupacijom. Srbija ima svako pravo da pokrene sudski postupak protiv okupatora i trazi zastitu od institucija medjunarodnog prava. Ne moze jedna zgrada ambasade da bude veca svetinja od same drzave na cijoj je teritoriji. Vlada Srbije treba glasno da se izjasni po ovom putanju, u protivnom smatrace se se da odobrava ovaj zlocinacki poduhvat.

Svetlana

pre 9 godina

Kao neko ko je odrastao voleci ameriku i taj san o americkoj pravednosti, davanja sanse svima da uspeju u zivotu ako su vredni i posteni i bla bla.....koja zabluda i razocarenje. Ako je nekada i bila zemlja u koju smo gledali kao uzor u sta se to pretvorila???????Kako ih nije sramota od njih samih, kakvi to ljudi zive tamo koji masu americkim zastavicama, kace ih na svakom koraku, nose na garderobi....da li je moguce da se slazu sa politikom koju njihova zemlja vodi u celom svetu????

ko jel ja

pre 9 godina

Hmmm, a koliko invazija je imala amerika do sada? Vijetnam, Koreja, Irak, Avganistan, Srbija, Bosna. I uvek pomazu ugrozenima i prave hiljade i hiljade novih zrtava. Onda nema problema da isto uradi i druga nuklearna sila. Jos jedan šerif je u gradu. Treba da se pomire sa tim.

ko jel ja

pre 9 godina

Hmmm, a koliko invazija je imala amerika do sada? Vijetnam, Koreja, Irak, Avganistan, Srbija, Bosna. I uvek pomazu ugrozenima i prave hiljade i hiljade novih zrtava. Onda nema problema da isto uradi i druga nuklearna sila. Jos jedan šerif je u gradu. Treba da se pomire sa tim.

Dejan

pre 9 godina

Ne znam da li moze da se okarterise ono sto Rusija radi da je invazija ali znam da Rusija nije okupirala Afganistan, da nije odgovorna za pogibiju 500 000 ljudi u Iraku, nije izazvala gradjanski rat u Siriji u kojem je do sada poginulo 170 000 ljudi..... To je uradio nejo drugi za sta moze da bude optuzen za genocid.

uf-ah

pre 9 godina

Hahahaha, zamislite, ameri pričaju Rusima šta smeju a šta ne smeju da rade u svom dvorištu ? Pukli su skroz !!! Sada bi Rusi trebali svima da im pokažu kako se sredjuje situacija u Ukrajini za 24 sata !

Branko

pre 9 godina

Gde su sada one jake gromopucateljne reci o ubijanju gradova, o unistavanju civila, upotrebi prekomerne sile i oni histericni intelektualci, Obamine kolege dobitnici Nobelove nagrade za mir i ostali lesinari, koji nisu propustali nijednu priliku da se oglase u Bosni ili Hrvatskoj, normalno samo ne i povodom najveceg etnickog ciscenja na Balkanu koje se desilo za vreme Oluje? Da li to oni sad uvode tom stanovnistvu demokratiju i uce ga istoj?

Svetlana

pre 9 godina

Kao neko ko je odrastao voleci ameriku i taj san o americkoj pravednosti, davanja sanse svima da uspeju u zivotu ako su vredni i posteni i bla bla.....koja zabluda i razocarenje. Ako je nekada i bila zemlja u koju smo gledali kao uzor u sta se to pretvorila???????Kako ih nije sramota od njih samih, kakvi to ljudi zive tamo koji masu americkim zastavicama, kace ih na svakom koraku, nose na garderobi....da li je moguce da se slazu sa politikom koju njihova zemlja vodi u celom svetu????

basar asad

pre 9 godina

kuba,nikaragva,sr jugoslavija,libija,irak,iran,vijetnam,koreja,panama,sirija,avganistan... i vi pricate o agresiji ????? nema dela na zemaljskoj kugli koje niste unesrecili bombama,sankcijama ili stvaranjem konflikata ! nego sto su rusi i kinezi fini pa nece da vam kazu od****te vise ! zao mi je sto evropa kao najgori slepac ide za vama i baulja !

El Nebulozo

pre 9 godina

Pazi, prebacuju Rusiji za logističku podršku pobunjenicima a s druge strane pokreću vazdušne napade na Irak bez ikakve rezolucije SB. Licimuri nema šta

Gost

pre 9 godina

Hvala gospodji sto nam je pomogla da bolje razumemo intervenciju njene zemlje 1999 protiv moje zemlje Srbije. Dakle jasno i glasno SAD ovim priznaju da su izvrsile invaziju na Republiku Srbiju upravo koristeci usti izgovor koji danas kritikuju i uz to do dan danas drze deo Srbije pod okupacijom. Srbija ima svako pravo da pokrene sudski postupak protiv okupatora i trazi zastitu od institucija medjunarodnog prava. Ne moze jedna zgrada ambasade da bude veca svetinja od same drzave na cijoj je teritoriji. Vlada Srbije treba glasno da se izjasni po ovom putanju, u protivnom smatrace se se da odobrava ovaj zlocinacki poduhvat.

Zoran

pre 9 godina

ponasanje amerike se recima ne moze opisati. nepojmljivo je ljudskom bicu.
(bole, 9. avgust 2014 10:51)

To samo govori da je Amerika na nizbrdici.
Trenutno gledamo borbu Amerike za opstanak na politickoj, vojnoj i ekonomskoj sceni sveta i pokusaj Juzne Amerike, Azije i Rusije da se otcepe od americkog uticaja.

Moja prognoza je pad Amerike.

batina sa dva kraja

pre 9 godina

@(zlocko na kvadrat, 9. avgust 2014 12:41)
Pre svega, Rusi nisu okupirali Krim. Gradjani Krima su se na referendumu izjasnili da žele da se vrate u Ruiju. Kosovki Albanci nisu sproveli referendum i nisu izrazili želju da se pripoje Albaniji. A što se tiče etničkog čišćenja, tu su i Srbi i Albanci stradali. Ne podržavam masovna ubistva albanskog življa na Kosovu, ali ni zlodela OVK , a pogotovo osudjujem krvoločno zlostavljanju nealbanskog stanovništva u žutoj kući u Albaniji.

zoran delija

pre 9 godina

Stav amerike ne čudi. Svi ne poštuju svetsko pravo samo oni poštuju .Rusija im je trenutno glani neprijatelj i Kina naravno . Hteli mi to da priznamo ili ne III svetski rat je već počeo , SAD su odavno bankrotirale i hitno im je potrebna pljacka veka preko NATO . Rusija bi trebala da razmotri situaciju i baci im jednu bombonu od 20 ' tak kilotona pa neka se razmisle dobro... Mene lično druga stvar muči.Da li su zemlje evrope u toliko robolasničkom položaju u odnosu na SAD da moraju da srljaju glavom kroz zid...Rusija će sigurno u jednom momentu reagovati oružano a to če se svima olupati o glavu na žalost i nama...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Opet moram da pijem pilule protiv visokog pritiska!

Znaci, zastita americkih strucnjaka u Iraku je normalna stvar, zastita ruskog stanovnistva u Ukrajini je invazija? Dobro, moze i tako. Jedino sto tu skripi i to mnoooogo skripi je cinjenica da su americki strucnjaci dospeli u Irak INVAZIJOM, i to stvarnom, ozbiljnom, sa bezbroj zrtava i ogromnom materijalnom stetom, na osnovu DOKAZANE LAZE, usput ubili kakvog-takvog vladara Iraka, za cije vreme je Irak bar licio na drzavu a sada ne lici ni na sta!

A Rusi ne smeju da stite svoje ljude u Ukrajini, one koji su tamo od vajkada?

Mozda bi za Ameriku bilo prihvatljivo da Rusi izvrse invaziju na Ameriku, to bi bilo u skladu sa americkom "logikom"? I to nije samo moja ideja, eno ih ruski nuklearni bombarderi setaju blizu obala Amerike, u zadnje vreme mnogo cesce nego obicno, malo izazivaju Amere.

Ivan

pre 9 godina

sve reči koje je izgovorila-sve je naopako i sve je čista laž. I moraće da ih proguta - samo polako. "Oni koji su izazvali katastrofu" - reče,ladno....
Znači,nevera...

Ivan S

pre 9 godina

Pre nego pokušamo da razumemo problem, moramo da shvatimo njegove uzroke. Evo kratke i korisne lekcije za sve one koji podržavaju Ukrajinu a i one koji podržavaju separatiste, da ne kažem, narod koji se organizovao što spontano što uz pomoć Rusije u odbrani svog kulturnog i nacionalnog identiteta koji je bio ugrožen i to ne izmišljeno ugrožen već objektivno od strane novih Kijevskih vlasti.

Ovako. Ukrajinska teritorija danas kakvu poznajemo je 90%, istorijski gledano Ruska.

U 17. veku, Ukrajina je postojala u centralno istočnom delu a sve odatle na sever pa zapadno do granice je bila Ruska teritorija. Centar njen, bio je Kijev.

1922. godine, Lenjin daje severno istočni deo sadašnje Ukrajine, završno sa Odesom. Ceo taj deo ispod tadašnje Ukrajine.

1939-45. godine Staljin daje istočni deo sadašnje Ukrajine.

1954. godine Hruščov daje Krim.

Možda svi oni koji imaju osećaj da im je neko nešto oteo, uzeo, otrgao iz srca, će ovo razumeti. Svi oni koji ovo ne shvate, nedovoljno imaju u duši i srcu da bi im to intelekt kompenzovao.

samo urbano

pre 9 godina

sta mu onda dodje humanitarno bombardovanje srbije i baza bondstil? invazija ili promocija demokratije?
smejala se serpa loncu sto ima velika usta.
samo iz tog razloga me briga šta radi rusija sa ukrajinom.

hah

pre 9 godina

Drugim recima...jedva cekamo! Covek mora da se zapita sta je iza svega kad je Americi toliko stalo do rata...kolaps dolara i plan za uspostavljanje nove svetske valute novog svetskog poretka ?! videcemo...

jovan

pre 9 godina

A i to, sto Rusija ima toliku ogromnu teritoriju i sto ima nesagledive resurse za sledeci citav milenijum, i to moze da bude svojevrstan oblik invazije...

savski

pre 9 godina

A sta je vase bombardovanje Iraka? Sirenje mira I demokratije iz vazduha? Humanitarna pomoc iz vazduha?
Pozivate na mir I pregovore a saljete vojnu opremu Ukrajini. Logiko gde si?

PoP

pre 9 godina

Pa sta ako je invazija? I vi ste ih izvrsili malih milion unazad tri decenije, i upravo jednu vrsite na Irak. O djelovanju i izazivanju rata preko agenata da i ne govorimo.
Crkoste da uvucete Rusiju u rat gdje cete vi biti mirovnjaci i praviti baze - ali nece vam se Putin uhvatiti na tu udicu, tvrd orah, hehe. Izgubili ste primat. Ajde, zdraaaaaa'o.

Ivan S

pre 9 godina

Americka spoljna politika pati od sindroma neruoticnog menadzera koji smatra da je u pravu, koji celokupno poslovanje dozivljava kao mehanizam za ispunjenje njegovih ciljeva i ambicija i koji nema nikakve psiholoske preduslove za empatiju prema ostalim ljudskim bicima koji sa njime participiraju u poslovnom ambijentu.

Ako malo bolje pogledate, ovo je nacin na koji funkcionisu kompanije. Ko je izmislio kompanije? Jasno je i da sve sto one danas predstavljaju bazirano je na njihovom mentalitetu. Americki mentalitet je invazivan kao uostalom i radikalno islamski i kao takav predodredjen je za konflikte.

Ovde nema puno prostora za pricu o ljudskosti jer kada neko daje ovakve izjave, valjda je jasno da nije ni u kakvom kontaktu sa pravicnosccu i pravdom.

Cudi me da njihov narod nema nista protiv ovakvog mentalnog zla koje je zaposelo njihove intelektualne umove.

Sve je zaista otisao dodjavola kada je ovo mejnstrim svetske politicke elite.

marko

pre 9 godina

Ameri su potpuno skrenuli.Samo cekaju priliku za napad na Rusiju,ali nije Rusija nejaki Irak.Znat ce se braniti i onda kuku nama malima..ER

marem

pre 9 godina

Rusi kao koriste slanje humanita
rne pomoci svom narodu kao izgovor za slanje trupa, a ameri bombarbuju irak zato sto je ugrozeno par amera, i rusi su kao agresori, strasno!!!

Bata

pre 9 godina

Putin je izgleda malo nervozan. Njegove snage u Donjecku su pred porazom. Da pošalje vojsku nema hrabrosti, pa je hteo to da uradi pod plaštom humanitarne pomoći, a kad ga je Keri sinoć pozvao morao je da zaustavi konvoj. Planeta je već pretrpela užase zbog jednog metar i žilet visokog kompleksaša, sreća da je sad Amerika tu da spreči novog tiranina da napravi svetski rat.

zlocko na kvadrat

pre 9 godina

@
(zlocko, 9. avgust 2014 10:43)
Ne postoji niko takav, to znate i vi rusofili, pa ipak pisete ovakve gluposti!
Odobravate rusku okupaciju Krima, a to je isto kao da odobravate okupaciju Presevske doline i Kosova od strane Albanije.
I onda vam krivi Ameri sto vam nisu dozvolili da pobijete i proterate sve Albance sa Kosova i Presevske doline jer vam ti albanci vise nisu dozvoljavali da ih jasete!

Outsider

pre 9 godina

Sto se uopste Rusija mesa u drugu drzavu? Ko ih tamo zvao da dodju? I so koje pravo? Dali mogu Islamisti da udju u Rusiju da brane muslimane - humanitarno?

Vipera

pre 9 godina

Pomogli su i previsse kad su okupirali Krim. Ubuduce, hranu i lekove neka dovezu na granicni prelaz, pa neka ih preuzme ukrajinski Crveni krst. Ruski vojnici ni u snu ne bi smeli ni da pridju granici Ukrajine.

Djoka

pre 9 godina

Ako jednoga dana Zapad bude priznao rusku aneksiju Krima, onda ce naravno i putin - koji se polako ali sigurno ustolicava u svemocnog cara - istog trena priznati Kosovo, sto je jos davne 2009 potpuno neuvijeno i jasno kao sto sunce sja stavio do znanja. Pa da vidis kako ce do iza groba Rusiji odani i bistroumni Ilija Cvorovic preko noci da se prekrsti u ukrainofila!

mićo

pre 9 godina

Do sad su pazili kako razgovaraju sa Rusijom,a sad kao sa kerom,kad su videli da se stalno povlače.Sve opcije koje su dosad imali Rusi na raspolaganju su se osule zbog nereagovanja i sad su na rubu raspada gore nego SSSR.Tačno je da su u klopci.To je njima kapitalizam doneo,ali tu nema pomoći.Svet je ionako zreo za smak.

Bata

pre 9 godina

Putin je izgleda malo nervozan. Njegove snage u Donjecku su pred porazom. Da pošalje vojsku nema hrabrosti, pa je hteo to da uradi pod plaštom humanitarne pomoći, a kad ga je Keri sinoć pozvao morao je da zaustavi konvoj. Planeta je već pretrpela užase zbog jednog metar i žilet visokog kompleksaša, sreća da je sad Amerika tu da spreči novog tiranina da napravi svetski rat.

zlocko na kvadrat

pre 9 godina

@
(zlocko, 9. avgust 2014 10:43)
Ne postoji niko takav, to znate i vi rusofili, pa ipak pisete ovakve gluposti!
Odobravate rusku okupaciju Krima, a to je isto kao da odobravate okupaciju Presevske doline i Kosova od strane Albanije.
I onda vam krivi Ameri sto vam nisu dozvolili da pobijete i proterate sve Albance sa Kosova i Presevske doline jer vam ti albanci vise nisu dozvoljavali da ih jasete!

Outsider

pre 9 godina

Sto se uopste Rusija mesa u drugu drzavu? Ko ih tamo zvao da dodju? I so koje pravo? Dali mogu Islamisti da udju u Rusiju da brane muslimane - humanitarno?

Vipera

pre 9 godina

Pomogli su i previsse kad su okupirali Krim. Ubuduce, hranu i lekove neka dovezu na granicni prelaz, pa neka ih preuzme ukrajinski Crveni krst. Ruski vojnici ni u snu ne bi smeli ni da pridju granici Ukrajine.

Djoka

pre 9 godina

Ako jednoga dana Zapad bude priznao rusku aneksiju Krima, onda ce naravno i putin - koji se polako ali sigurno ustolicava u svemocnog cara - istog trena priznati Kosovo, sto je jos davne 2009 potpuno neuvijeno i jasno kao sto sunce sja stavio do znanja. Pa da vidis kako ce do iza groba Rusiji odani i bistroumni Ilija Cvorovic preko noci da se prekrsti u ukrainofila!

ko jel ja

pre 9 godina

Hmmm, a koliko invazija je imala amerika do sada? Vijetnam, Koreja, Irak, Avganistan, Srbija, Bosna. I uvek pomazu ugrozenima i prave hiljade i hiljade novih zrtava. Onda nema problema da isto uradi i druga nuklearna sila. Jos jedan šerif je u gradu. Treba da se pomire sa tim.

mićo

pre 9 godina

Do sad su pazili kako razgovaraju sa Rusijom,a sad kao sa kerom,kad su videli da se stalno povlače.Sve opcije koje su dosad imali Rusi na raspolaganju su se osule zbog nereagovanja i sad su na rubu raspada gore nego SSSR.Tačno je da su u klopci.To je njima kapitalizam doneo,ali tu nema pomoći.Svet je ionako zreo za smak.

uf-ah

pre 9 godina

Hahahaha, zamislite, ameri pričaju Rusima šta smeju a šta ne smeju da rade u svom dvorištu ? Pukli su skroz !!! Sada bi Rusi trebali svima da im pokažu kako se sredjuje situacija u Ukrajini za 24 sata !

Dejan

pre 9 godina

Ne znam da li moze da se okarterise ono sto Rusija radi da je invazija ali znam da Rusija nije okupirala Afganistan, da nije odgovorna za pogibiju 500 000 ljudi u Iraku, nije izazvala gradjanski rat u Siriji u kojem je do sada poginulo 170 000 ljudi..... To je uradio nejo drugi za sta moze da bude optuzen za genocid.

zoran delija

pre 9 godina

Stav amerike ne čudi. Svi ne poštuju svetsko pravo samo oni poštuju .Rusija im je trenutno glani neprijatelj i Kina naravno . Hteli mi to da priznamo ili ne III svetski rat je već počeo , SAD su odavno bankrotirale i hitno im je potrebna pljacka veka preko NATO . Rusija bi trebala da razmotri situaciju i baci im jednu bombonu od 20 ' tak kilotona pa neka se razmisle dobro... Mene lično druga stvar muči.Da li su zemlje evrope u toliko robolasničkom položaju u odnosu na SAD da moraju da srljaju glavom kroz zid...Rusija će sigurno u jednom momentu reagovati oružano a to če se svima olupati o glavu na žalost i nama...

marko

pre 9 godina

Ameri su potpuno skrenuli.Samo cekaju priliku za napad na Rusiju,ali nije Rusija nejaki Irak.Znat ce se braniti i onda kuku nama malima..ER

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Opet moram da pijem pilule protiv visokog pritiska!

Znaci, zastita americkih strucnjaka u Iraku je normalna stvar, zastita ruskog stanovnistva u Ukrajini je invazija? Dobro, moze i tako. Jedino sto tu skripi i to mnoooogo skripi je cinjenica da su americki strucnjaci dospeli u Irak INVAZIJOM, i to stvarnom, ozbiljnom, sa bezbroj zrtava i ogromnom materijalnom stetom, na osnovu DOKAZANE LAZE, usput ubili kakvog-takvog vladara Iraka, za cije vreme je Irak bar licio na drzavu a sada ne lici ni na sta!

A Rusi ne smeju da stite svoje ljude u Ukrajini, one koji su tamo od vajkada?

Mozda bi za Ameriku bilo prihvatljivo da Rusi izvrse invaziju na Ameriku, to bi bilo u skladu sa americkom "logikom"? I to nije samo moja ideja, eno ih ruski nuklearni bombarderi setaju blizu obala Amerike, u zadnje vreme mnogo cesce nego obicno, malo izazivaju Amere.

jovan

pre 9 godina

A i to, sto Rusija ima toliku ogromnu teritoriju i sto ima nesagledive resurse za sledeci citav milenijum, i to moze da bude svojevrstan oblik invazije...

Zoran

pre 9 godina

ponasanje amerike se recima ne moze opisati. nepojmljivo je ljudskom bicu.
(bole, 9. avgust 2014 10:51)

To samo govori da je Amerika na nizbrdici.
Trenutno gledamo borbu Amerike za opstanak na politickoj, vojnoj i ekonomskoj sceni sveta i pokusaj Juzne Amerike, Azije i Rusije da se otcepe od americkog uticaja.

Moja prognoza je pad Amerike.

marem

pre 9 godina

Rusi kao koriste slanje humanita
rne pomoci svom narodu kao izgovor za slanje trupa, a ameri bombarbuju irak zato sto je ugrozeno par amera, i rusi su kao agresori, strasno!!!

Ivan

pre 9 godina

sve reči koje je izgovorila-sve je naopako i sve je čista laž. I moraće da ih proguta - samo polako. "Oni koji su izazvali katastrofu" - reče,ladno....
Znači,nevera...

Branko

pre 9 godina

Gde su sada one jake gromopucateljne reci o ubijanju gradova, o unistavanju civila, upotrebi prekomerne sile i oni histericni intelektualci, Obamine kolege dobitnici Nobelove nagrade za mir i ostali lesinari, koji nisu propustali nijednu priliku da se oglase u Bosni ili Hrvatskoj, normalno samo ne i povodom najveceg etnickog ciscenja na Balkanu koje se desilo za vreme Oluje? Da li to oni sad uvode tom stanovnistvu demokratiju i uce ga istoj?

Gost

pre 9 godina

Hvala gospodji sto nam je pomogla da bolje razumemo intervenciju njene zemlje 1999 protiv moje zemlje Srbije. Dakle jasno i glasno SAD ovim priznaju da su izvrsile invaziju na Republiku Srbiju upravo koristeci usti izgovor koji danas kritikuju i uz to do dan danas drze deo Srbije pod okupacijom. Srbija ima svako pravo da pokrene sudski postupak protiv okupatora i trazi zastitu od institucija medjunarodnog prava. Ne moze jedna zgrada ambasade da bude veca svetinja od same drzave na cijoj je teritoriji. Vlada Srbije treba glasno da se izjasni po ovom putanju, u protivnom smatrace se se da odobrava ovaj zlocinacki poduhvat.

batina sa dva kraja

pre 9 godina

@(zlocko na kvadrat, 9. avgust 2014 12:41)
Pre svega, Rusi nisu okupirali Krim. Gradjani Krima su se na referendumu izjasnili da žele da se vrate u Ruiju. Kosovki Albanci nisu sproveli referendum i nisu izrazili želju da se pripoje Albaniji. A što se tiče etničkog čišćenja, tu su i Srbi i Albanci stradali. Ne podržavam masovna ubistva albanskog življa na Kosovu, ali ni zlodela OVK , a pogotovo osudjujem krvoločno zlostavljanju nealbanskog stanovništva u žutoj kući u Albaniji.

Ivan S

pre 9 godina

Pre nego pokušamo da razumemo problem, moramo da shvatimo njegove uzroke. Evo kratke i korisne lekcije za sve one koji podržavaju Ukrajinu a i one koji podržavaju separatiste, da ne kažem, narod koji se organizovao što spontano što uz pomoć Rusije u odbrani svog kulturnog i nacionalnog identiteta koji je bio ugrožen i to ne izmišljeno ugrožen već objektivno od strane novih Kijevskih vlasti.

Ovako. Ukrajinska teritorija danas kakvu poznajemo je 90%, istorijski gledano Ruska.

U 17. veku, Ukrajina je postojala u centralno istočnom delu a sve odatle na sever pa zapadno do granice je bila Ruska teritorija. Centar njen, bio je Kijev.

1922. godine, Lenjin daje severno istočni deo sadašnje Ukrajine, završno sa Odesom. Ceo taj deo ispod tadašnje Ukrajine.

1939-45. godine Staljin daje istočni deo sadašnje Ukrajine.

1954. godine Hruščov daje Krim.

Možda svi oni koji imaju osećaj da im je neko nešto oteo, uzeo, otrgao iz srca, će ovo razumeti. Svi oni koji ovo ne shvate, nedovoljno imaju u duši i srcu da bi im to intelekt kompenzovao.

El Nebulozo

pre 9 godina

Pazi, prebacuju Rusiji za logističku podršku pobunjenicima a s druge strane pokreću vazdušne napade na Irak bez ikakve rezolucije SB. Licimuri nema šta

savski

pre 9 godina

A sta je vase bombardovanje Iraka? Sirenje mira I demokratije iz vazduha? Humanitarna pomoc iz vazduha?
Pozivate na mir I pregovore a saljete vojnu opremu Ukrajini. Logiko gde si?

samo urbano

pre 9 godina

sta mu onda dodje humanitarno bombardovanje srbije i baza bondstil? invazija ili promocija demokratije?
smejala se serpa loncu sto ima velika usta.
samo iz tog razloga me briga šta radi rusija sa ukrajinom.

PoP

pre 9 godina

Pa sta ako je invazija? I vi ste ih izvrsili malih milion unazad tri decenije, i upravo jednu vrsite na Irak. O djelovanju i izazivanju rata preko agenata da i ne govorimo.
Crkoste da uvucete Rusiju u rat gdje cete vi biti mirovnjaci i praviti baze - ali nece vam se Putin uhvatiti na tu udicu, tvrd orah, hehe. Izgubili ste primat. Ajde, zdraaaaaa'o.

basar asad

pre 9 godina

kuba,nikaragva,sr jugoslavija,libija,irak,iran,vijetnam,koreja,panama,sirija,avganistan... i vi pricate o agresiji ????? nema dela na zemaljskoj kugli koje niste unesrecili bombama,sankcijama ili stvaranjem konflikata ! nego sto su rusi i kinezi fini pa nece da vam kazu od****te vise ! zao mi je sto evropa kao najgori slepac ide za vama i baulja !

Svetlana

pre 9 godina

Kao neko ko je odrastao voleci ameriku i taj san o americkoj pravednosti, davanja sanse svima da uspeju u zivotu ako su vredni i posteni i bla bla.....koja zabluda i razocarenje. Ako je nekada i bila zemlja u koju smo gledali kao uzor u sta se to pretvorila???????Kako ih nije sramota od njih samih, kakvi to ljudi zive tamo koji masu americkim zastavicama, kace ih na svakom koraku, nose na garderobi....da li je moguce da se slazu sa politikom koju njihova zemlja vodi u celom svetu????

hah

pre 9 godina

Drugim recima...jedva cekamo! Covek mora da se zapita sta je iza svega kad je Americi toliko stalo do rata...kolaps dolara i plan za uspostavljanje nove svetske valute novog svetskog poretka ?! videcemo...

Ivan S

pre 9 godina

Americka spoljna politika pati od sindroma neruoticnog menadzera koji smatra da je u pravu, koji celokupno poslovanje dozivljava kao mehanizam za ispunjenje njegovih ciljeva i ambicija i koji nema nikakve psiholoske preduslove za empatiju prema ostalim ljudskim bicima koji sa njime participiraju u poslovnom ambijentu.

Ako malo bolje pogledate, ovo je nacin na koji funkcionisu kompanije. Ko je izmislio kompanije? Jasno je i da sve sto one danas predstavljaju bazirano je na njihovom mentalitetu. Americki mentalitet je invazivan kao uostalom i radikalno islamski i kao takav predodredjen je za konflikte.

Ovde nema puno prostora za pricu o ljudskosti jer kada neko daje ovakve izjave, valjda je jasno da nije ni u kakvom kontaktu sa pravicnosccu i pravdom.

Cudi me da njihov narod nema nista protiv ovakvog mentalnog zla koje je zaposelo njihove intelektualne umove.

Sve je zaista otisao dodjavola kada je ovo mejnstrim svetske politicke elite.