Petak, 08.08.2014.

14:33

Jacenjuk: Prekidamo tranzit gasa

Ukrajinska vlada predlaže sankcije protiv 172 građanina Rusije i drugih zemalja i 65 ruskih kompanija koje finansiraju "terorizam" u Ukrajini, kaže Jacenjuk.

Izvor: Tanjug

Jacenjuk: Prekidamo tranzit gasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

zumbul lala

pre 9 godina

Čemu panika? Zašto tenzije? Rusi su sami krivi za unistavanje odnosa sa Zapadom. Evo, sami si zabraniše europsko voće i povrće. Ako im ne valjaju naši krastavci i jabuke, ne razumijem kako im onda valjaju eurpski euri zarađeni na nafti i plinu... Vladimire Putinu, nema dvostrukih mjerila, ili sve ili nista... Nisam bas primjetio da je Rusija tako zdušno bila uz Srbiju kada se događalo Kosovo, kao što sad Srbija "brani" sumanute poteze bratske Rusije!?

socijalista

pre 9 godina

Ukrajinci uopste i ne shvataju koliko su propali,kad se osveste videce da im je ekonomija potpuno unistena,da imaju ogromne dugove,da su izgubil pola zemlje i da ratuju sa svojom bracom,a zarad Americkih interesa

mujcinovic salih

pre 9 godina

(Marija)Gospodjo Marija u pravu ste.Ako vam je za utehu zbog toga vas napada informbirovska slugeranjska peta kolona?Podrzavam sve sto ste napisali!

zumbul lala

pre 9 godina

Marija je potpuno u pravu! Na kraju krajeva, zasto bi Ukrajina uopce dopusta Rusiji da zaradjuje transportom plina preko njezina teritorija, pogotovo nakon što su cinom agresije anektirali Krim. Trebaju srezati sve veze sa Rusijom, sve dok se ponovo ne svede u svoje priznate granice.

Mihajlo

pre 9 godina

Ti si covece jad i beda, osoba nedovoljnog kapaciteta da vodi drzavu. Na zalpst, ti to ne znas i umesto da se okrenete Rusiji, date ruskoj manjini sva moguca prava i balansiranjem izmedju Rusije i SAD napravite nesto dobro za svoj narod, vi,pucisti sa Majdana, pokazujete se kao prilicno tupavi i slepo izvrsavate zahteve SAD, a koja sprovodi interese krupnog kapitala iz Britanije, SAD, Holandije-Belgije, manjim delom Francuske i Ne,acke inicije vise.

HuiLo

pre 9 godina

neka se spreme patriJotske kamiondzije SRBIJE,da zajedno sa patriJotskim Sljivarima i Jabucarima,voze svoje povrcke i Vocke preko ? ?
Samo vi podrzavajte RUSKI TERORIZAM I AGRESIJU PA CE TE DA JEDETE SLJIVE I JABIKE GODINAMA.

Rus

pre 9 godina

Odavno na svetskoj politickoj sceni nije bio tragikomicniji lik!
Dao ostavku pa se vratio, inace kauboji Vam unistise drzavu a unistice i Vas!

pozdrav za Marka

pre 9 godina

posto nisu rusi zavrnuli slavinu... ameri nece da cekaju pa oni zavrcu.... da ubrzaju početak rata.... a pomoc svetske banke. .. da i nama su pomogli...

flipsilon

pre 9 godina

Neki su se pitali kako to da su Rumunija i Bugarska sa takvim standardom ušle pre od nas u EU, bez ikakvih uslova i sličnih gluposti koje su nama postavljali. Sad vam je jasnije. Gasovod ne može da pređe ni preko Rumunije ni preko Bugarske, jer im EU, odnosno Amerika ne dozvoljava. Ništa se tu ne pitaju ni Rumuni ni Bugari, to su sve marionetske vlade kao i kod nas i slušaju šta "tatica" kaže. A ako rade na svoju ruku sledi im neka nova verzija 5. oktobra, Majdana i slično. Tolko prosto.

Zoran

pre 9 godina

Ovom jos nisu rekli da treba da podrzava Zapad, a ne Rusiju. E brate, ti ako stopiras gas tebe ce Zapad da razapne. Rusija tu i tamo.

milan

pre 9 godina

nisam bas obrazovan covek ali za gopodju Mariju koliko znam da drzava Nemacka uvozi velike kolicine tog Ruskog gasa za potrebe industrije i za grejanje koliko to moze realno biti neznam samo pogledajmo Nemacku ekonomiju gdese nalazi u ovom trenutku? i iz iskustva znam nema stambene zgrade gde se negreju gasom mogu reci da se moze prebrojati na prste grejanje na ugalj ja licno neznam ni jedan deo grada gdese to radi mozda mislim u Berlinu starim stambenim zgradama ali posto Nemci mnogo trose a vole sigurnost i kontrolu u svojim rukama da imaju izradilisu papline kroz severno more naci direktno Rusija i Nemacka nema treceg daih ometa ja mislim kazem samo mislim sto Nemci uvezu preko tog gasnog puta mogu Rusi da podmire sve svoje potrebe bez da vrate Krim i sta sve znam bolje se informisite bez daste za ove ili one toje najbolje za nas slabice setitese kako je pokoini marsal muzo ove i one ali stara srpska poslpvica kaze"umiljato jagnje dve majke sisa"hvala!

zlatna milijarda

pre 9 godina

Koji je pravi razlog napada na Irak? Naravno, njihova nafta.
Koji je pravi razlog za napad na Libiju - Zato sto je Gadafi hteo da mu se nafta placa u zlatu a ne u dolarima.
Koji je pravi razlog pritiska na Rusiju: Zakljucak se sam namece:

Rusija je najbogatija zemlja po naftnih rezervi, istrazenim i neistrazenim. Ceo njihov deo severnog ledenog okeana je pun naftnih nalazista. Ameri(citaj, svetski bankarski sektor koji i postavlja americke predsednike) hoce da ga se dokopaju, ali to ne mogu da urade ako je Rusija cela i sa jakim covekom na celu.
Zato ne biraju sredstva da ga smaknu sa vlasti i da pocepaju Rusiju.

Jos jedna, bitnije stvar: Rusija hoce da smanji uticaj dolara kao globalnog sredstva placanja. Zato je Putin isao u Brazil, Kinu i centralnu Ameriku, da se oformi nova svetska banka koja nije pod Americkom vlascu.
Inace, Amerika bi bankrotirala jos pod predsednikom Reganom, da nisu poceli da stampaju dolare. To stalno rade po malo ali konstantno i to zovu kvantitativnim labavljenjem. Zato dolar stalno gubi na vrednosti, a kako se na svetu trguje uglavnom dolarom, svi gube.
Trenutno su samo Ameri, koji taj isti stampaju, na dobitku.

To su cinjenice. A forma pod kojom se ovaj rat vodi je Amerima manje bitna. Ako ce zbog toga da ratuju Ukri i Rusi, to je super.

Sto rece jedan pametan covek, volim ja Amere, ali mrzim njihovu spoljnju politiku.

pozz svima normalnima

Goran, Beč

pre 9 godina

@Marija
Hahahahhahahhaaaahhahahha... Uahahahahahaha...
Ulepša mi vikend teorijom o KGB, hvala ;-)
Ovo ćemo da prepričavamo u društvu, da nasmejemo i Austrijance.

dzoni

pre 9 godina

@marija
Eu citizen,Marija,privrednik sa iskustvom...a svi tvoji potpisi bi najrealniji stali u jedan..psihopata..ne bi voleo da zivim u tvom komsiluki jer takvi koji sebe uvrte u glavu da su oni najpametniji a u stvari pricaju neke bolestine su najopasniji.

Rdule

pre 9 godina

A kako ce te da okoncate pitanje gasne zavisnosti u odnosu na Rusiju? Jel vam neko drugi dostavlja gas? U ovoj krizi Ukrajini je predodredjeno da se raspadne. Koliko god mene kao nekog ko zeli dobro svim Slovenima to je neminovno. Vazno zato da cak ni EU nema koristi od cele ove katastrofe vec samo svetski tiranin Amerika.

Energetski imperativ

pre 9 godina

@Marija,

Zar je toliko reci potrebno da branite nebranjivo. U vreme sveopste stednje energije vi je samo uzaludno rasipate.Slusajte Kijev. On je vec iskljucio toplu vodu svojim gradjanima.

nikoBGD

pre 9 godina

@marija
auuuuuuuuu covece, ne znam koje si godiste ni odakle si, ali vidim da si napisala jedan prilicno......prilicno veliki komentar o KGB zemlji

from_HR

pre 9 godina

(Marija, 8. avgust 2014 16:25)

hahahahahahaha na čemu si ti gospodična??????

Pa ovo su pričice na razini osnovnoškolskog djeteta.KGB ovo,KGB ono,što je najbolje to traje već mjesecima iako te stvarnost demantira svakog dana.
UKR će pokušati zavrnuti plin EU, nevjerujem da će uspjeti ali će to svakako ubrzati gradnju južnog toka.Iz aviona se vidi da su Rusi u win-win situaciji ovdje,ne samo ovdje već u cijeloj krizi.
Kakve sankcije,kakve gluposti,pa nije Rusija - Srbija,to je najveća sila na svijetu.
UKR gubi rat i to ga debelo gubi,kad Ukrajinci saznaju magnitudu gubitaka koje imaju u tzv. antiterorističkoj operaciji u Donbasu padat će glave, na zapadu UKR su svaki dan protesti rodbine vojnika,pobuna na Majdanu je ponovo počela, a gospodična priča o KGB-u i padu Putina,hehehehehehe

Stvarno čovjek svašta može pročitati

evroskeptik

pre 9 godina

Bravo majstore! Izadji pred svoje i gradjane Evrope i zamoli ih vec sad da pocnu sa kupovinom cebica, posto ce ova zima, po svemu sudeci, biti veoma hladna u Evropi!

Gojko

pre 9 godina

Ne bude li se situacija u Ukrajini smirila do zime u dve zemlje ce gradjani cvokotati. Te dve zemlje su Srbija i Bosna i Hercegovina.
Hrvatska, Madjarska i Slovenija imaju dovoljno gasa i alternativnih puteva gasa i tamo se kriza nece osetiti u vecoj meri. U ostatku EU jos manje.
Opet mi nagrabusismo!

burgija

pre 9 godina

Bas me zanima na sta ce ukrajinci zimus da se greju. Da nece mozda amerikanci da poseku sume sekvoja da im posalju za potpalu, trebaće...ili mozda mi da im mi prodamo sporete smederevce....Salu na stranu ovaj lik je udario tamo gde nije smeo, ostace bez gasa pa ce posle u hladnim kijevskim nocima dok bude palio petrolejsku lampu da sanja svetla velegradu, Brodveja Njujorka ili Las Vegasa...

Stanko

pre 9 godina

Ето, КГБ је КГБ коначно КГБ упао КГБ у КГБ клопку КГБ слободарских КГБ снага КГБ света КГБ оличених КГБ у КГБ виду КГБ Америке КГБ и КГБ ће КГБ сада КГБ да КГБ пропадне КГБ тачка КГБ
Зарадих КГБ ја КГБ своје КГБ за КГБ данас КГБ тачка КГБ

Zoki

pre 9 godina

Da on slučajno ne radi za Gasprom :) Ako je Jacenjuk zaista ovo izjavio i ako realizuju svoje pretnje, niko neće moći da zaustavi gradnju Južnog toka. Takođe, ti gasovodi kroz Ukrajinu bi relativno brzo propali ako se ne bi koristili.

Le

pre 9 godina

Pazi ovo...
A sta ako su sve ovo smislili Rus, Usa, Ger i UK..samo da upropaste ostatak evrope!!! hehehe...
"kad nestanu projekti, a pojave se devize..mogu samo da se dosetjam" - Sojitj..... aahahah :))))

flipsilon

pre 9 godina

Ameri napakostiše Evropi koja im čuva leđa. Koj paradoks. Još Rusi ispadoše krivi. Ja sam mislio da niko ne može u 21.veku tolko glup da bude, ali Ukrajinci osvojiše medalju.

Marija

pre 9 godina

Sad cemo da vidimo kako ce policijska KGB drzava Gasprom Rusija da puni budzet jer im je prodaja nafte i gasa jedini izvor prihoda.
Ako hoce da pune budzet, morace da vrate Krim Ukrajini i da plate par desetina milijardi eura stete drzavi Ukrajini zbog svinjarije u Ukrajini i rata koji je KGB izazvao i naravno realnu cenu za transport gasa preko Ukrajinske teritorije .

A konacno ce biti prilika da se online rusofili koje padaju na Udbasko-KGB-ovske price o zavisnosti Evrope od ruskog gasa upoznaju sa istim.
Da konacno shvate da Evropa ne zavisi od KGB gasa niti od zavrtanja ventila Putina vec obrnuto.

KGB ce moliti na kraju price da prodaju gas i po 50 dolara a ne kao sada 300, isto kako je Sadam Husein molio da prodaje naftu po 10 dolara svojevremeno umesto po 90.

Takodje ce rusofili imati prilike i da saznaju da ni nasa Srbija nije zavisna od Rusije kako idu Udbaske price po Srbiji , i taman da nam KGB vrati nacionalne resurse nafte i gasa koje nam je oteo uz NIS a cija je vrednost preko 8 milijardi eura, tako da se mozemo grejati sa nasim resursima nafte i mazuta kao i sto smo se grejali u prethodnih par decenija dok se nije pojavio KGB da "gasifikuje Srbiju" i da nam uzmu nacionalne resurse nafte i gasa.

Anti-Kinik

pre 9 godina

Ovo prakticno znaci da Ukrajina po naredjenju Amerikanaca uvodi sankcije na gas celoj juznoj i istocnoj Evropi.

Cilj produbljivanje sukoba, i ekonomsko iscrpljivanje EU i Rusije.

Miki

pre 9 godina

Vecina EU industrije radi na gas i ako Jacenjuk realizuje ovu pretnju, industrija u EU staje, hiljade ljudi gubi posao a EU ekonomije padaju u zestoku recesiju.

Sve ovo radi sigurno po nalogu Amerikanaca koji pokusavaju da zakrve EU i Rusiju po maksimi zavadi pa vladaj.

DaVitelj

pre 9 godina

Ovaj sebi izmice stolicu na kojoj sjedi. Njihova odluka znaci da Njemackoj zavrcu gas. A ide jesen pa zima. Eh, da smo pametni (kao sto nismo) pa da smo 'pogurali' Juzni tok, mi bi vec sada bili bogata zemlja.

my way

pre 9 godina

Самозвани премијеру, пробај, па ће и твоји другари са Запада заједно са Русима да те згазе, све пријатељски и са симпатијама.

plemenski covjek

pre 9 godina

Ako se ovako nastavi izbice rat izmedju RUS i UKR.Ovi iz Kijeva kao da zele da izazovu medveda,radeci po diktatu jenkija.A ako se to desi,ode sve do djavola.Nemacka vec pati,njena ekonomija je u padu,a sateliti Imperije ispunjavaju svoj zadatak rusenja EU.
A gde cemo mi na kraju zavrsiti,to ni Tarabici ne mogu da vide.

prasina na vetru

pre 9 godina

To znači i mi ostajemo bez gasa?!
(Sofija, 8. avgust 2014 15:09)
@
Upravo to. Kada se mrskih Rusa resimo njihov gas cemo kupovati od visevekovnih prijatelja Nemaca po "kriznoj" ceni. Uvek mi dodjemo kolateralna steta.

kontrolor

pre 9 godina

Čoveče!Žao mi te je....PROLUPAO SI NAČISTO!Toliko gluposti i nebuloza je izrekao od kada je politički vaskrsao da je to neverovatno...

Dijagnoza

pre 9 godina

Umesto što se smejemo Ukraincina, čime planiramo mi da se grejemo??

E Ukrainci ako će vam pomoći Svetska banka, ma vi ste onda na konju! :)) (Ekonomista, 08. avgust 2014 15:31)

80% Srbije se greje na drva. Samo napred, Ukrajino, pokazite zube fasistima i okupatorima.

vzv

pre 9 godina

...i dolazimo do pravog razloga zbog kog ginu ljudi "sa obe strane ovog konflikta". kao uostalom i u iraku, afganistanu, siriji... sto pre ljudi shvate da je danas jedina ideologija novac - bice nam bolje.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Ukrajina ima pravo da nametne 26 vrsta sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje sredstava, zabranu rada i privatizacije državne imovine, zabranu tranzita svih vrsta robe preko Ukrajine i povlačenje licenci kompanijama, rekao je premijer Ukrajine Arsenij jacenjuk na brifingu o sankcijama protiv Moskve, javile su agencije.

Uradi to i u JKijevu ćeš imati rusku vojnu paradu za 3 dana.

prtz

pre 9 godina

Srbija ce se snabdevati juznim tokom.. ups.. pa nema juznog toka. Jos ako se bude inatila, zavrnuce joj EU dotok preko Mađarske i Hrvatske.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

И забранити проток ваздуха преко Украине... Ха хааааа ! Па ови су болесни него што сам мислио!

ivan

pre 9 godina

Da li neko u ovoj državi može jasno da kaže šta građani mogu da očekuju ove grejne sezone ili ćemo, po starom običaju, biti blagovremeno obavešteni 1. novebra?

Ekonomista

pre 9 godina

Umesto što se smejemo Ukraincina, čime planiramo mi da se grejemo??

E Ukrainci ako će vam pomoći Svetska banka, ma vi ste onda na konju! :))

Samoubice

pre 9 godina

Кога брига за Украјинце, Јацењук? Заврни им гас, теби није потребан, тебе ће да греју Амери и ЕУ.

ostavka...

pre 9 godina

Otkud ovaj sad..Zar nije podneo ostavku!Izgleda je i to bila samo fora..On kao zatvara nekome gas!Kao da je gas njegova prcija..Kao da taj gas nisu neki ljudi vec platili!Ma sta to njega briga..misli da i drugi mIsle isto..E to je to jednoumlje o kome je rec!Ti ekstremisti na vlasti,vide samo sebe i nikoga vise..Sve ispred sebe eliminisu na najbrutalniji nacin!I stalne ucene,kako su navikli da posluju..Prvo potrose,neplate gas a onda krenu da opanjkavaju Ruse,ne bi li im neko pritekao u pomoc i platio ono sto su potrosili!Kao da ce tako da ostete samo Ruse!Nece..ostetice EU i njene gradjane!A na kraju najvise sebe!

Goran

pre 9 godina

Dobar potez, Putin če biti vrlo zadovoljan ovim šta je ovaj pajac odigrao. Zima dolazi, istočna Evropa se smrzava i ubrzava se za 1000% izgradnja Južnog toka

..............

pre 9 godina

Само објасни својим менторима из ЕУ то када они не буду имали гаса. А ето зиме за месец и по.

Komša

pre 9 godina

Kupio neku šumu onomad pa ga baš briga za zimu.
Sad kad nam Bajati nabifla račune za grejanje ima da se češemo dok jedemo poljske jabuke i američku govedinu.
I to sve zbog ovog Lignjoslava.

Igor

pre 9 godina

Pa u pravu je covek. Racuna na grejanje koje ce mu rusi isporuciti u obliku uranijuma i cepanja istog.

Ako, nama ovo mnogo odgovara. Neka on zavrne gas, a onda ce EU besplatno da gradi juzni tok kroz srbiju samo da sto pre bude gotov.

SASA

pre 9 godina

Uvodimo sancije Rusima, mi Ukrajina, mo smo mozda kompeltno zavisni od Ruskog trzista, nasa ekonomija je skroz povezana sa njihovom, i ukoliko ga izgubimo, kompletan kolaps celog sitema na sleduje, i takodje duzni smo im gomilu kesha, ali ja, od nikog izabran, uvodim sankcije njima, da znaju da Ukrajina je mozda bankrotirana, i izgubila jedan celi region, i izgubice jos jedan, ali, od nikog izabran, sad cu njima da pokazem..

mikla

pre 9 godina

pa pre mesec dana je napravio dogovor da ukrajina poseduje 51%, a EU 49% tih gasovoda i skladista :D Bas me zanima kako li ce partneri da mu reaguju na ovakve izjave ;D

antiNATO

pre 9 godina

A dok ste vi po nalogu Amerike puškama svrgavali u Kijevu legalno izabranog predsednika to onda nije bio terorizam, jel?
E, licemeri jedni!

dex

pre 9 godina

izgleda da amerikanci guraju cenu gasa u nebo gde bi njihovi škriljci bili rentabilno. od početka je jasno da su se namerili na rusiju. videćemo sta će biti jer ni amerikanci više nemaju šta da izgube. mislim da će ići do kraja ako evropa to prihvati a ne vidim kako to mogu da odbiju.

genije

pre 9 godina

Gde su sad svi oni genijalci koji nas u komentarima ubeđuju da nam ne treba "južni tok" kao nezavistan put energenata (na stranu pare od tranzita)?

ivan

pre 9 godina

Tog momenta kad ove neplatiše prekinu tranzit gasa, upadaju im Rusi i cepaju državu na 3-4 dela.Nego to i Ukri znaju tako da ne verujem da će se usuditi to da urade- u svakom slučaju, kupio sam kokice i zavalio se da odgledam sledeće poluvreme. : )

dzoni

pre 9 godina

Jer to onaj sto dao ostavku..ili ga ameri ipak zadrzali..posle neko prica sto nam ne treba juzni tok..treba sa zavisimo od nekih marijoneta u kijevu da li cu da imam toplu vodu i radijatore.

Jovan

pre 9 godina

Ovaj kvisko je smesan covek. Pa na zimu, kad se smrznu, molice Rusiju da im pusti gas. Sad dok je toplo ajde da izigravamo silu. Zapadne marionete treba sto pre pohapsiti dok za to ne bude kasno i Ukrajinu ostaviti pod interesnu sferu Rusije posto tamo po istoriji i pripada.

Srbija

pre 9 godina

Mozes ti premijercicu da prekidas nesto ali jednostranim raskidanjem ugovora ili placas ogromnu stetu ili ocekuj ruske trupe da zauzmu Ukrajinu za 24 sata i da oni obezbede tranzit preko Ukrajine koji se garantuje medjudrzavnim ugovorom kako Ukrajine sa Rusijom tako i sa ostalim zemljama zapadne Evrope.

Inace ovi Ukrajinci su duplo gluplji od Jugoslovena pocetkom 90-ih. Libijci su vec van svake kategorije.

munz

pre 9 godina

EU je oduševljena Jacenjukom. Zavrnuo je Arsenije gas Rusiji koji ide gde? Ali nema čovek izbora... Žao mi je Ukrajine i zbog okruženja i većih od nje, ali i nje same kada je vode ovakvi.

Srbija

pre 9 godina

Mozes ti premijercicu da prekidas nesto ali jednostranim raskidanjem ugovora ili placas ogromnu stetu ili ocekuj ruske trupe da zauzmu Ukrajinu za 24 sata i da oni obezbede tranzit preko Ukrajine koji se garantuje medjudrzavnim ugovorom kako Ukrajine sa Rusijom tako i sa ostalim zemljama zapadne Evrope.

Inace ovi Ukrajinci su duplo gluplji od Jugoslovena pocetkom 90-ih. Libijci su vec van svake kategorije.

Samoubice

pre 9 godina

Кога брига за Украјинце, Јацењук? Заврни им гас, теби није потребан, тебе ће да греју Амери и ЕУ.

plemenski covjek

pre 9 godina

Ako se ovako nastavi izbice rat izmedju RUS i UKR.Ovi iz Kijeva kao da zele da izazovu medveda,radeci po diktatu jenkija.A ako se to desi,ode sve do djavola.Nemacka vec pati,njena ekonomija je u padu,a sateliti Imperije ispunjavaju svoj zadatak rusenja EU.
A gde cemo mi na kraju zavrsiti,to ni Tarabici ne mogu da vide.

munz

pre 9 godina

EU je oduševljena Jacenjukom. Zavrnuo je Arsenije gas Rusiji koji ide gde? Ali nema čovek izbora... Žao mi je Ukrajine i zbog okruženja i većih od nje, ali i nje same kada je vode ovakvi.

antiNATO

pre 9 godina

A dok ste vi po nalogu Amerike puškama svrgavali u Kijevu legalno izabranog predsednika to onda nije bio terorizam, jel?
E, licemeri jedni!

genije

pre 9 godina

Gde su sad svi oni genijalci koji nas u komentarima ubeđuju da nam ne treba "južni tok" kao nezavistan put energenata (na stranu pare od tranzita)?

Miki

pre 9 godina

Vecina EU industrije radi na gas i ako Jacenjuk realizuje ovu pretnju, industrija u EU staje, hiljade ljudi gubi posao a EU ekonomije padaju u zestoku recesiju.

Sve ovo radi sigurno po nalogu Amerikanaca koji pokusavaju da zakrve EU i Rusiju po maksimi zavadi pa vladaj.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

И забранити проток ваздуха преко Украине... Ха хааааа ! Па ови су болесни него што сам мислио!

Ekonomista

pre 9 godina

Umesto što se smejemo Ukraincina, čime planiramo mi da se grejemo??

E Ukrainci ako će vam pomoći Svetska banka, ma vi ste onda na konju! :))

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Ukrajina ima pravo da nametne 26 vrsta sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje sredstava, zabranu rada i privatizacije državne imovine, zabranu tranzita svih vrsta robe preko Ukrajine i povlačenje licenci kompanijama, rekao je premijer Ukrajine Arsenij jacenjuk na brifingu o sankcijama protiv Moskve, javile su agencije.

Uradi to i u JKijevu ćeš imati rusku vojnu paradu za 3 dana.

Goran

pre 9 godina

Dobar potez, Putin če biti vrlo zadovoljan ovim šta je ovaj pajac odigrao. Zima dolazi, istočna Evropa se smrzava i ubrzava se za 1000% izgradnja Južnog toka

Jovan

pre 9 godina

Ovaj kvisko je smesan covek. Pa na zimu, kad se smrznu, molice Rusiju da im pusti gas. Sad dok je toplo ajde da izigravamo silu. Zapadne marionete treba sto pre pohapsiti dok za to ne bude kasno i Ukrajinu ostaviti pod interesnu sferu Rusije posto tamo po istoriji i pripada.

kontrolor

pre 9 godina

Čoveče!Žao mi te je....PROLUPAO SI NAČISTO!Toliko gluposti i nebuloza je izrekao od kada je politički vaskrsao da je to neverovatno...

dzoni

pre 9 godina

Jer to onaj sto dao ostavku..ili ga ameri ipak zadrzali..posle neko prica sto nam ne treba juzni tok..treba sa zavisimo od nekih marijoneta u kijevu da li cu da imam toplu vodu i radijatore.

Komša

pre 9 godina

Kupio neku šumu onomad pa ga baš briga za zimu.
Sad kad nam Bajati nabifla račune za grejanje ima da se češemo dok jedemo poljske jabuke i američku govedinu.
I to sve zbog ovog Lignjoslava.

mikla

pre 9 godina

pa pre mesec dana je napravio dogovor da ukrajina poseduje 51%, a EU 49% tih gasovoda i skladista :D Bas me zanima kako li ce partneri da mu reaguju na ovakve izjave ;D

from_HR

pre 9 godina

(Marija, 8. avgust 2014 16:25)

hahahahahahaha na čemu si ti gospodična??????

Pa ovo su pričice na razini osnovnoškolskog djeteta.KGB ovo,KGB ono,što je najbolje to traje već mjesecima iako te stvarnost demantira svakog dana.
UKR će pokušati zavrnuti plin EU, nevjerujem da će uspjeti ali će to svakako ubrzati gradnju južnog toka.Iz aviona se vidi da su Rusi u win-win situaciji ovdje,ne samo ovdje već u cijeloj krizi.
Kakve sankcije,kakve gluposti,pa nije Rusija - Srbija,to je najveća sila na svijetu.
UKR gubi rat i to ga debelo gubi,kad Ukrajinci saznaju magnitudu gubitaka koje imaju u tzv. antiterorističkoj operaciji u Donbasu padat će glave, na zapadu UKR su svaki dan protesti rodbine vojnika,pobuna na Majdanu je ponovo počela, a gospodična priča o KGB-u i padu Putina,hehehehehehe

Stvarno čovjek svašta može pročitati

prasina na vetru

pre 9 godina

To znači i mi ostajemo bez gasa?!
(Sofija, 8. avgust 2014 15:09)
@
Upravo to. Kada se mrskih Rusa resimo njihov gas cemo kupovati od visevekovnih prijatelja Nemaca po "kriznoj" ceni. Uvek mi dodjemo kolateralna steta.

dex

pre 9 godina

izgleda da amerikanci guraju cenu gasa u nebo gde bi njihovi škriljci bili rentabilno. od početka je jasno da su se namerili na rusiju. videćemo sta će biti jer ni amerikanci više nemaju šta da izgube. mislim da će ići do kraja ako evropa to prihvati a ne vidim kako to mogu da odbiju.

SASA

pre 9 godina

Uvodimo sancije Rusima, mi Ukrajina, mo smo mozda kompeltno zavisni od Ruskog trzista, nasa ekonomija je skroz povezana sa njihovom, i ukoliko ga izgubimo, kompletan kolaps celog sitema na sleduje, i takodje duzni smo im gomilu kesha, ali ja, od nikog izabran, uvodim sankcije njima, da znaju da Ukrajina je mozda bankrotirana, i izgubila jedan celi region, i izgubice jos jedan, ali, od nikog izabran, sad cu njima da pokazem..

Igor

pre 9 godina

Pa u pravu je covek. Racuna na grejanje koje ce mu rusi isporuciti u obliku uranijuma i cepanja istog.

Ako, nama ovo mnogo odgovara. Neka on zavrne gas, a onda ce EU besplatno da gradi juzni tok kroz srbiju samo da sto pre bude gotov.

flipsilon

pre 9 godina

Ameri napakostiše Evropi koja im čuva leđa. Koj paradoks. Još Rusi ispadoše krivi. Ja sam mislio da niko ne može u 21.veku tolko glup da bude, ali Ukrajinci osvojiše medalju.

dzoni

pre 9 godina

@marija
Eu citizen,Marija,privrednik sa iskustvom...a svi tvoji potpisi bi najrealniji stali u jedan..psihopata..ne bi voleo da zivim u tvom komsiluki jer takvi koji sebe uvrte u glavu da su oni najpametniji a u stvari pricaju neke bolestine su najopasniji.

..............

pre 9 godina

Само објасни својим менторима из ЕУ то када они не буду имали гаса. А ето зиме за месец и по.

ostavka...

pre 9 godina

Otkud ovaj sad..Zar nije podneo ostavku!Izgleda je i to bila samo fora..On kao zatvara nekome gas!Kao da je gas njegova prcija..Kao da taj gas nisu neki ljudi vec platili!Ma sta to njega briga..misli da i drugi mIsle isto..E to je to jednoumlje o kome je rec!Ti ekstremisti na vlasti,vide samo sebe i nikoga vise..Sve ispred sebe eliminisu na najbrutalniji nacin!I stalne ucene,kako su navikli da posluju..Prvo potrose,neplate gas a onda krenu da opanjkavaju Ruse,ne bi li im neko pritekao u pomoc i platio ono sto su potrosili!Kao da ce tako da ostete samo Ruse!Nece..ostetice EU i njene gradjane!A na kraju najvise sebe!

ivan

pre 9 godina

Tog momenta kad ove neplatiše prekinu tranzit gasa, upadaju im Rusi i cepaju državu na 3-4 dela.Nego to i Ukri znaju tako da ne verujem da će se usuditi to da urade- u svakom slučaju, kupio sam kokice i zavalio se da odgledam sledeće poluvreme. : )

Anti-Kinik

pre 9 godina

Ovo prakticno znaci da Ukrajina po naredjenju Amerikanaca uvodi sankcije na gas celoj juznoj i istocnoj Evropi.

Cilj produbljivanje sukoba, i ekonomsko iscrpljivanje EU i Rusije.

zlatna milijarda

pre 9 godina

Koji je pravi razlog napada na Irak? Naravno, njihova nafta.
Koji je pravi razlog za napad na Libiju - Zato sto je Gadafi hteo da mu se nafta placa u zlatu a ne u dolarima.
Koji je pravi razlog pritiska na Rusiju: Zakljucak se sam namece:

Rusija je najbogatija zemlja po naftnih rezervi, istrazenim i neistrazenim. Ceo njihov deo severnog ledenog okeana je pun naftnih nalazista. Ameri(citaj, svetski bankarski sektor koji i postavlja americke predsednike) hoce da ga se dokopaju, ali to ne mogu da urade ako je Rusija cela i sa jakim covekom na celu.
Zato ne biraju sredstva da ga smaknu sa vlasti i da pocepaju Rusiju.

Jos jedna, bitnije stvar: Rusija hoce da smanji uticaj dolara kao globalnog sredstva placanja. Zato je Putin isao u Brazil, Kinu i centralnu Ameriku, da se oformi nova svetska banka koja nije pod Americkom vlascu.
Inace, Amerika bi bankrotirala jos pod predsednikom Reganom, da nisu poceli da stampaju dolare. To stalno rade po malo ali konstantno i to zovu kvantitativnim labavljenjem. Zato dolar stalno gubi na vrednosti, a kako se na svetu trguje uglavnom dolarom, svi gube.
Trenutno su samo Ameri, koji taj isti stampaju, na dobitku.

To su cinjenice. A forma pod kojom se ovaj rat vodi je Amerima manje bitna. Ako ce zbog toga da ratuju Ukri i Rusi, to je super.

Sto rece jedan pametan covek, volim ja Amere, ali mrzim njihovu spoljnju politiku.

pozz svima normalnima

evroskeptik

pre 9 godina

Bravo majstore! Izadji pred svoje i gradjane Evrope i zamoli ih vec sad da pocnu sa kupovinom cebica, posto ce ova zima, po svemu sudeci, biti veoma hladna u Evropi!

vzv

pre 9 godina

...i dolazimo do pravog razloga zbog kog ginu ljudi "sa obe strane ovog konflikta". kao uostalom i u iraku, afganistanu, siriji... sto pre ljudi shvate da je danas jedina ideologija novac - bice nam bolje.

flipsilon

pre 9 godina

Neki su se pitali kako to da su Rumunija i Bugarska sa takvim standardom ušle pre od nas u EU, bez ikakvih uslova i sličnih gluposti koje su nama postavljali. Sad vam je jasnije. Gasovod ne može da pređe ni preko Rumunije ni preko Bugarske, jer im EU, odnosno Amerika ne dozvoljava. Ništa se tu ne pitaju ni Rumuni ni Bugari, to su sve marionetske vlade kao i kod nas i slušaju šta "tatica" kaže. A ako rade na svoju ruku sledi im neka nova verzija 5. oktobra, Majdana i slično. Tolko prosto.

ivan

pre 9 godina

Da li neko u ovoj državi može jasno da kaže šta građani mogu da očekuju ove grejne sezone ili ćemo, po starom običaju, biti blagovremeno obavešteni 1. novebra?

Energetski imperativ

pre 9 godina

@Marija,

Zar je toliko reci potrebno da branite nebranjivo. U vreme sveopste stednje energije vi je samo uzaludno rasipate.Slusajte Kijev. On je vec iskljucio toplu vodu svojim gradjanima.

Zoki

pre 9 godina

Da on slučajno ne radi za Gasprom :) Ako je Jacenjuk zaista ovo izjavio i ako realizuju svoje pretnje, niko neće moći da zaustavi gradnju Južnog toka. Takođe, ti gasovodi kroz Ukrajinu bi relativno brzo propali ako se ne bi koristili.

Zoran

pre 9 godina

Ovom jos nisu rekli da treba da podrzava Zapad, a ne Rusiju. E brate, ti ako stopiras gas tebe ce Zapad da razapne. Rusija tu i tamo.

pozdrav za Marka

pre 9 godina

posto nisu rusi zavrnuli slavinu... ameri nece da cekaju pa oni zavrcu.... da ubrzaju početak rata.... a pomoc svetske banke. .. da i nama su pomogli...

my way

pre 9 godina

Самозвани премијеру, пробај, па ће и твоји другари са Запада заједно са Русима да те згазе, све пријатељски и са симпатијама.

Goran, Beč

pre 9 godina

@Marija
Hahahahhahahhaaaahhahahha... Uahahahahahaha...
Ulepša mi vikend teorijom o KGB, hvala ;-)
Ovo ćemo da prepričavamo u društvu, da nasmejemo i Austrijance.

milan

pre 9 godina

nisam bas obrazovan covek ali za gopodju Mariju koliko znam da drzava Nemacka uvozi velike kolicine tog Ruskog gasa za potrebe industrije i za grejanje koliko to moze realno biti neznam samo pogledajmo Nemacku ekonomiju gdese nalazi u ovom trenutku? i iz iskustva znam nema stambene zgrade gde se negreju gasom mogu reci da se moze prebrojati na prste grejanje na ugalj ja licno neznam ni jedan deo grada gdese to radi mozda mislim u Berlinu starim stambenim zgradama ali posto Nemci mnogo trose a vole sigurnost i kontrolu u svojim rukama da imaju izradilisu papline kroz severno more naci direktno Rusija i Nemacka nema treceg daih ometa ja mislim kazem samo mislim sto Nemci uvezu preko tog gasnog puta mogu Rusi da podmire sve svoje potrebe bez da vrate Krim i sta sve znam bolje se informisite bez daste za ove ili one toje najbolje za nas slabice setitese kako je pokoini marsal muzo ove i one ali stara srpska poslpvica kaze"umiljato jagnje dve majke sisa"hvala!

burgija

pre 9 godina

Bas me zanima na sta ce ukrajinci zimus da se greju. Da nece mozda amerikanci da poseku sume sekvoja da im posalju za potpalu, trebaće...ili mozda mi da im mi prodamo sporete smederevce....Salu na stranu ovaj lik je udario tamo gde nije smeo, ostace bez gasa pa ce posle u hladnim kijevskim nocima dok bude palio petrolejsku lampu da sanja svetla velegradu, Brodveja Njujorka ili Las Vegasa...

Dijagnoza

pre 9 godina

Umesto što se smejemo Ukraincina, čime planiramo mi da se grejemo??

E Ukrainci ako će vam pomoći Svetska banka, ma vi ste onda na konju! :)) (Ekonomista, 08. avgust 2014 15:31)

80% Srbije se greje na drva. Samo napred, Ukrajino, pokazite zube fasistima i okupatorima.

Rdule

pre 9 godina

A kako ce te da okoncate pitanje gasne zavisnosti u odnosu na Rusiju? Jel vam neko drugi dostavlja gas? U ovoj krizi Ukrajini je predodredjeno da se raspadne. Koliko god mene kao nekog ko zeli dobro svim Slovenima to je neminovno. Vazno zato da cak ni EU nema koristi od cele ove katastrofe vec samo svetski tiranin Amerika.

Rus

pre 9 godina

Odavno na svetskoj politickoj sceni nije bio tragikomicniji lik!
Dao ostavku pa se vratio, inace kauboji Vam unistise drzavu a unistice i Vas!

prtz

pre 9 godina

Srbija ce se snabdevati juznim tokom.. ups.. pa nema juznog toka. Jos ako se bude inatila, zavrnuce joj EU dotok preko Mađarske i Hrvatske.

nikoBGD

pre 9 godina

@marija
auuuuuuuuu covece, ne znam koje si godiste ni odakle si, ali vidim da si napisala jedan prilicno......prilicno veliki komentar o KGB zemlji

Gojko

pre 9 godina

Ne bude li se situacija u Ukrajini smirila do zime u dve zemlje ce gradjani cvokotati. Te dve zemlje su Srbija i Bosna i Hercegovina.
Hrvatska, Madjarska i Slovenija imaju dovoljno gasa i alternativnih puteva gasa i tamo se kriza nece osetiti u vecoj meri. U ostatku EU jos manje.
Opet mi nagrabusismo!

Mihajlo

pre 9 godina

Ti si covece jad i beda, osoba nedovoljnog kapaciteta da vodi drzavu. Na zalpst, ti to ne znas i umesto da se okrenete Rusiji, date ruskoj manjini sva moguca prava i balansiranjem izmedju Rusije i SAD napravite nesto dobro za svoj narod, vi,pucisti sa Majdana, pokazujete se kao prilicno tupavi i slepo izvrsavate zahteve SAD, a koja sprovodi interese krupnog kapitala iz Britanije, SAD, Holandije-Belgije, manjim delom Francuske i Ne,acke inicije vise.

DaVitelj

pre 9 godina

Ovaj sebi izmice stolicu na kojoj sjedi. Njihova odluka znaci da Njemackoj zavrcu gas. A ide jesen pa zima. Eh, da smo pametni (kao sto nismo) pa da smo 'pogurali' Juzni tok, mi bi vec sada bili bogata zemlja.

Stanko

pre 9 godina

Ето, КГБ је КГБ коначно КГБ упао КГБ у КГБ клопку КГБ слободарских КГБ снага КГБ света КГБ оличених КГБ у КГБ виду КГБ Америке КГБ и КГБ ће КГБ сада КГБ да КГБ пропадне КГБ тачка КГБ
Зарадих КГБ ја КГБ своје КГБ за КГБ данас КГБ тачка КГБ

Marija

pre 9 godina

Sad cemo da vidimo kako ce policijska KGB drzava Gasprom Rusija da puni budzet jer im je prodaja nafte i gasa jedini izvor prihoda.
Ako hoce da pune budzet, morace da vrate Krim Ukrajini i da plate par desetina milijardi eura stete drzavi Ukrajini zbog svinjarije u Ukrajini i rata koji je KGB izazvao i naravno realnu cenu za transport gasa preko Ukrajinske teritorije .

A konacno ce biti prilika da se online rusofili koje padaju na Udbasko-KGB-ovske price o zavisnosti Evrope od ruskog gasa upoznaju sa istim.
Da konacno shvate da Evropa ne zavisi od KGB gasa niti od zavrtanja ventila Putina vec obrnuto.

KGB ce moliti na kraju price da prodaju gas i po 50 dolara a ne kao sada 300, isto kako je Sadam Husein molio da prodaje naftu po 10 dolara svojevremeno umesto po 90.

Takodje ce rusofili imati prilike i da saznaju da ni nasa Srbija nije zavisna od Rusije kako idu Udbaske price po Srbiji , i taman da nam KGB vrati nacionalne resurse nafte i gasa koje nam je oteo uz NIS a cija je vrednost preko 8 milijardi eura, tako da se mozemo grejati sa nasim resursima nafte i mazuta kao i sto smo se grejali u prethodnih par decenija dok se nije pojavio KGB da "gasifikuje Srbiju" i da nam uzmu nacionalne resurse nafte i gasa.

HuiLo

pre 9 godina

neka se spreme patriJotske kamiondzije SRBIJE,da zajedno sa patriJotskim Sljivarima i Jabucarima,voze svoje povrcke i Vocke preko ? ?
Samo vi podrzavajte RUSKI TERORIZAM I AGRESIJU PA CE TE DA JEDETE SLJIVE I JABIKE GODINAMA.

Le

pre 9 godina

Pazi ovo...
A sta ako su sve ovo smislili Rus, Usa, Ger i UK..samo da upropaste ostatak evrope!!! hehehe...
"kad nestanu projekti, a pojave se devize..mogu samo da se dosetjam" - Sojitj..... aahahah :))))

zumbul lala

pre 9 godina

Marija je potpuno u pravu! Na kraju krajeva, zasto bi Ukrajina uopce dopusta Rusiji da zaradjuje transportom plina preko njezina teritorija, pogotovo nakon što su cinom agresije anektirali Krim. Trebaju srezati sve veze sa Rusijom, sve dok se ponovo ne svede u svoje priznate granice.

socijalista

pre 9 godina

Ukrajinci uopste i ne shvataju koliko su propali,kad se osveste videce da im je ekonomija potpuno unistena,da imaju ogromne dugove,da su izgubil pola zemlje i da ratuju sa svojom bracom,a zarad Americkih interesa

zumbul lala

pre 9 godina

Čemu panika? Zašto tenzije? Rusi su sami krivi za unistavanje odnosa sa Zapadom. Evo, sami si zabraniše europsko voće i povrće. Ako im ne valjaju naši krastavci i jabuke, ne razumijem kako im onda valjaju eurpski euri zarađeni na nafti i plinu... Vladimire Putinu, nema dvostrukih mjerila, ili sve ili nista... Nisam bas primjetio da je Rusija tako zdušno bila uz Srbiju kada se događalo Kosovo, kao što sad Srbija "brani" sumanute poteze bratske Rusije!?

mujcinovic salih

pre 9 godina

(Marija)Gospodjo Marija u pravu ste.Ako vam je za utehu zbog toga vas napada informbirovska slugeranjska peta kolona?Podrzavam sve sto ste napisali!

Marija

pre 9 godina

Sad cemo da vidimo kako ce policijska KGB drzava Gasprom Rusija da puni budzet jer im je prodaja nafte i gasa jedini izvor prihoda.
Ako hoce da pune budzet, morace da vrate Krim Ukrajini i da plate par desetina milijardi eura stete drzavi Ukrajini zbog svinjarije u Ukrajini i rata koji je KGB izazvao i naravno realnu cenu za transport gasa preko Ukrajinske teritorije .

A konacno ce biti prilika da se online rusofili koje padaju na Udbasko-KGB-ovske price o zavisnosti Evrope od ruskog gasa upoznaju sa istim.
Da konacno shvate da Evropa ne zavisi od KGB gasa niti od zavrtanja ventila Putina vec obrnuto.

KGB ce moliti na kraju price da prodaju gas i po 50 dolara a ne kao sada 300, isto kako je Sadam Husein molio da prodaje naftu po 10 dolara svojevremeno umesto po 90.

Takodje ce rusofili imati prilike i da saznaju da ni nasa Srbija nije zavisna od Rusije kako idu Udbaske price po Srbiji , i taman da nam KGB vrati nacionalne resurse nafte i gasa koje nam je oteo uz NIS a cija je vrednost preko 8 milijardi eura, tako da se mozemo grejati sa nasim resursima nafte i mazuta kao i sto smo se grejali u prethodnih par decenija dok se nije pojavio KGB da "gasifikuje Srbiju" i da nam uzmu nacionalne resurse nafte i gasa.

Dijagnoza

pre 9 godina

Umesto što se smejemo Ukraincina, čime planiramo mi da se grejemo??

E Ukrainci ako će vam pomoći Svetska banka, ma vi ste onda na konju! :)) (Ekonomista, 08. avgust 2014 15:31)

80% Srbije se greje na drva. Samo napred, Ukrajino, pokazite zube fasistima i okupatorima.

HuiLo

pre 9 godina

neka se spreme patriJotske kamiondzije SRBIJE,da zajedno sa patriJotskim Sljivarima i Jabucarima,voze svoje povrcke i Vocke preko ? ?
Samo vi podrzavajte RUSKI TERORIZAM I AGRESIJU PA CE TE DA JEDETE SLJIVE I JABIKE GODINAMA.

zumbul lala

pre 9 godina

Marija je potpuno u pravu! Na kraju krajeva, zasto bi Ukrajina uopce dopusta Rusiji da zaradjuje transportom plina preko njezina teritorija, pogotovo nakon što su cinom agresije anektirali Krim. Trebaju srezati sve veze sa Rusijom, sve dok se ponovo ne svede u svoje priznate granice.

prtz

pre 9 godina

Srbija ce se snabdevati juznim tokom.. ups.. pa nema juznog toka. Jos ako se bude inatila, zavrnuce joj EU dotok preko Mađarske i Hrvatske.

Srbija

pre 9 godina

Mozes ti premijercicu da prekidas nesto ali jednostranim raskidanjem ugovora ili placas ogromnu stetu ili ocekuj ruske trupe da zauzmu Ukrajinu za 24 sata i da oni obezbede tranzit preko Ukrajine koji se garantuje medjudrzavnim ugovorom kako Ukrajine sa Rusijom tako i sa ostalim zemljama zapadne Evrope.

Inace ovi Ukrajinci su duplo gluplji od Jugoslovena pocetkom 90-ih. Libijci su vec van svake kategorije.

Stanko

pre 9 godina

Ето, КГБ је КГБ коначно КГБ упао КГБ у КГБ клопку КГБ слободарских КГБ снага КГБ света КГБ оличених КГБ у КГБ виду КГБ Америке КГБ и КГБ ће КГБ сада КГБ да КГБ пропадне КГБ тачка КГБ
Зарадих КГБ ја КГБ своје КГБ за КГБ данас КГБ тачка КГБ

plemenski covjek

pre 9 godina

Ako se ovako nastavi izbice rat izmedju RUS i UKR.Ovi iz Kijeva kao da zele da izazovu medveda,radeci po diktatu jenkija.A ako se to desi,ode sve do djavola.Nemacka vec pati,njena ekonomija je u padu,a sateliti Imperije ispunjavaju svoj zadatak rusenja EU.
A gde cemo mi na kraju zavrsiti,to ni Tarabici ne mogu da vide.

Jovan

pre 9 godina

Ovaj kvisko je smesan covek. Pa na zimu, kad se smrznu, molice Rusiju da im pusti gas. Sad dok je toplo ajde da izigravamo silu. Zapadne marionete treba sto pre pohapsiti dok za to ne bude kasno i Ukrajinu ostaviti pod interesnu sferu Rusije posto tamo po istoriji i pripada.

ivan

pre 9 godina

Tog momenta kad ove neplatiše prekinu tranzit gasa, upadaju im Rusi i cepaju državu na 3-4 dela.Nego to i Ukri znaju tako da ne verujem da će se usuditi to da urade- u svakom slučaju, kupio sam kokice i zavalio se da odgledam sledeće poluvreme. : )

antiNATO

pre 9 godina

A dok ste vi po nalogu Amerike puškama svrgavali u Kijevu legalno izabranog predsednika to onda nije bio terorizam, jel?
E, licemeri jedni!

munz

pre 9 godina

EU je oduševljena Jacenjukom. Zavrnuo je Arsenije gas Rusiji koji ide gde? Ali nema čovek izbora... Žao mi je Ukrajine i zbog okruženja i većih od nje, ali i nje same kada je vode ovakvi.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Ukrajina ima pravo da nametne 26 vrsta sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje sredstava, zabranu rada i privatizacije državne imovine, zabranu tranzita svih vrsta robe preko Ukrajine i povlačenje licenci kompanijama, rekao je premijer Ukrajine Arsenij jacenjuk na brifingu o sankcijama protiv Moskve, javile su agencije.

Uradi to i u JKijevu ćeš imati rusku vojnu paradu za 3 dana.

kontrolor

pre 9 godina

Čoveče!Žao mi te je....PROLUPAO SI NAČISTO!Toliko gluposti i nebuloza je izrekao od kada je politički vaskrsao da je to neverovatno...

from_HR

pre 9 godina

(Marija, 8. avgust 2014 16:25)

hahahahahahaha na čemu si ti gospodična??????

Pa ovo su pričice na razini osnovnoškolskog djeteta.KGB ovo,KGB ono,što je najbolje to traje već mjesecima iako te stvarnost demantira svakog dana.
UKR će pokušati zavrnuti plin EU, nevjerujem da će uspjeti ali će to svakako ubrzati gradnju južnog toka.Iz aviona se vidi da su Rusi u win-win situaciji ovdje,ne samo ovdje već u cijeloj krizi.
Kakve sankcije,kakve gluposti,pa nije Rusija - Srbija,to je najveća sila na svijetu.
UKR gubi rat i to ga debelo gubi,kad Ukrajinci saznaju magnitudu gubitaka koje imaju u tzv. antiterorističkoj operaciji u Donbasu padat će glave, na zapadu UKR su svaki dan protesti rodbine vojnika,pobuna na Majdanu je ponovo počela, a gospodična priča o KGB-u i padu Putina,hehehehehehe

Stvarno čovjek svašta može pročitati

Samoubice

pre 9 godina

Кога брига за Украјинце, Јацењук? Заврни им гас, теби није потребан, тебе ће да греју Амери и ЕУ.

Gojko

pre 9 godina

Ne bude li se situacija u Ukrajini smirila do zime u dve zemlje ce gradjani cvokotati. Te dve zemlje su Srbija i Bosna i Hercegovina.
Hrvatska, Madjarska i Slovenija imaju dovoljno gasa i alternativnih puteva gasa i tamo se kriza nece osetiti u vecoj meri. U ostatku EU jos manje.
Opet mi nagrabusismo!

dzoni

pre 9 godina

@marija
Eu citizen,Marija,privrednik sa iskustvom...a svi tvoji potpisi bi najrealniji stali u jedan..psihopata..ne bi voleo da zivim u tvom komsiluki jer takvi koji sebe uvrte u glavu da su oni najpametniji a u stvari pricaju neke bolestine su najopasniji.

Mihajlo

pre 9 godina

Ti si covece jad i beda, osoba nedovoljnog kapaciteta da vodi drzavu. Na zalpst, ti to ne znas i umesto da se okrenete Rusiji, date ruskoj manjini sva moguca prava i balansiranjem izmedju Rusije i SAD napravite nesto dobro za svoj narod, vi,pucisti sa Majdana, pokazujete se kao prilicno tupavi i slepo izvrsavate zahteve SAD, a koja sprovodi interese krupnog kapitala iz Britanije, SAD, Holandije-Belgije, manjim delom Francuske i Ne,acke inicije vise.

genije

pre 9 godina

Gde su sad svi oni genijalci koji nas u komentarima ubeđuju da nam ne treba "južni tok" kao nezavistan put energenata (na stranu pare od tranzita)?

Ekonomista

pre 9 godina

Umesto što se smejemo Ukraincina, čime planiramo mi da se grejemo??

E Ukrainci ako će vam pomoći Svetska banka, ma vi ste onda na konju! :))

Energetski imperativ

pre 9 godina

@Marija,

Zar je toliko reci potrebno da branite nebranjivo. U vreme sveopste stednje energije vi je samo uzaludno rasipate.Slusajte Kijev. On je vec iskljucio toplu vodu svojim gradjanima.

Le

pre 9 godina

Pazi ovo...
A sta ako su sve ovo smislili Rus, Usa, Ger i UK..samo da upropaste ostatak evrope!!! hehehe...
"kad nestanu projekti, a pojave se devize..mogu samo da se dosetjam" - Sojitj..... aahahah :))))

dzoni

pre 9 godina

Jer to onaj sto dao ostavku..ili ga ameri ipak zadrzali..posle neko prica sto nam ne treba juzni tok..treba sa zavisimo od nekih marijoneta u kijevu da li cu da imam toplu vodu i radijatore.

ostavka...

pre 9 godina

Otkud ovaj sad..Zar nije podneo ostavku!Izgleda je i to bila samo fora..On kao zatvara nekome gas!Kao da je gas njegova prcija..Kao da taj gas nisu neki ljudi vec platili!Ma sta to njega briga..misli da i drugi mIsle isto..E to je to jednoumlje o kome je rec!Ti ekstremisti na vlasti,vide samo sebe i nikoga vise..Sve ispred sebe eliminisu na najbrutalniji nacin!I stalne ucene,kako su navikli da posluju..Prvo potrose,neplate gas a onda krenu da opanjkavaju Ruse,ne bi li im neko pritekao u pomoc i platio ono sto su potrosili!Kao da ce tako da ostete samo Ruse!Nece..ostetice EU i njene gradjane!A na kraju najvise sebe!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

И забранити проток ваздуха преко Украине... Ха хааааа ! Па ови су болесни него што сам мислио!

Goran

pre 9 godina

Dobar potez, Putin če biti vrlo zadovoljan ovim šta je ovaj pajac odigrao. Zima dolazi, istočna Evropa se smrzava i ubrzava se za 1000% izgradnja Južnog toka

Miki

pre 9 godina

Vecina EU industrije radi na gas i ako Jacenjuk realizuje ovu pretnju, industrija u EU staje, hiljade ljudi gubi posao a EU ekonomije padaju u zestoku recesiju.

Sve ovo radi sigurno po nalogu Amerikanaca koji pokusavaju da zakrve EU i Rusiju po maksimi zavadi pa vladaj.

nikoBGD

pre 9 godina

@marija
auuuuuuuuu covece, ne znam koje si godiste ni odakle si, ali vidim da si napisala jedan prilicno......prilicno veliki komentar o KGB zemlji

Zoki

pre 9 godina

Da on slučajno ne radi za Gasprom :) Ako je Jacenjuk zaista ovo izjavio i ako realizuju svoje pretnje, niko neće moći da zaustavi gradnju Južnog toka. Takođe, ti gasovodi kroz Ukrajinu bi relativno brzo propali ako se ne bi koristili.

SASA

pre 9 godina

Uvodimo sancije Rusima, mi Ukrajina, mo smo mozda kompeltno zavisni od Ruskog trzista, nasa ekonomija je skroz povezana sa njihovom, i ukoliko ga izgubimo, kompletan kolaps celog sitema na sleduje, i takodje duzni smo im gomilu kesha, ali ja, od nikog izabran, uvodim sankcije njima, da znaju da Ukrajina je mozda bankrotirana, i izgubila jedan celi region, i izgubice jos jedan, ali, od nikog izabran, sad cu njima da pokazem..

burgija

pre 9 godina

Bas me zanima na sta ce ukrajinci zimus da se greju. Da nece mozda amerikanci da poseku sume sekvoja da im posalju za potpalu, trebaće...ili mozda mi da im mi prodamo sporete smederevce....Salu na stranu ovaj lik je udario tamo gde nije smeo, ostace bez gasa pa ce posle u hladnim kijevskim nocima dok bude palio petrolejsku lampu da sanja svetla velegradu, Brodveja Njujorka ili Las Vegasa...

evroskeptik

pre 9 godina

Bravo majstore! Izadji pred svoje i gradjane Evrope i zamoli ih vec sad da pocnu sa kupovinom cebica, posto ce ova zima, po svemu sudeci, biti veoma hladna u Evropi!

Igor

pre 9 godina

Pa u pravu je covek. Racuna na grejanje koje ce mu rusi isporuciti u obliku uranijuma i cepanja istog.

Ako, nama ovo mnogo odgovara. Neka on zavrne gas, a onda ce EU besplatno da gradi juzni tok kroz srbiju samo da sto pre bude gotov.

my way

pre 9 godina

Самозвани премијеру, пробај, па ће и твоји другари са Запада заједно са Русима да те згазе, све пријатељски и са симпатијама.

..............

pre 9 godina

Само објасни својим менторима из ЕУ то када они не буду имали гаса. А ето зиме за месец и по.

ivan

pre 9 godina

Da li neko u ovoj državi može jasno da kaže šta građani mogu da očekuju ove grejne sezone ili ćemo, po starom običaju, biti blagovremeno obavešteni 1. novebra?

flipsilon

pre 9 godina

Ameri napakostiše Evropi koja im čuva leđa. Koj paradoks. Još Rusi ispadoše krivi. Ja sam mislio da niko ne može u 21.veku tolko glup da bude, ali Ukrajinci osvojiše medalju.

Rdule

pre 9 godina

A kako ce te da okoncate pitanje gasne zavisnosti u odnosu na Rusiju? Jel vam neko drugi dostavlja gas? U ovoj krizi Ukrajini je predodredjeno da se raspadne. Koliko god mene kao nekog ko zeli dobro svim Slovenima to je neminovno. Vazno zato da cak ni EU nema koristi od cele ove katastrofe vec samo svetski tiranin Amerika.

Goran, Beč

pre 9 godina

@Marija
Hahahahhahahhaaaahhahahha... Uahahahahahaha...
Ulepša mi vikend teorijom o KGB, hvala ;-)
Ovo ćemo da prepričavamo u društvu, da nasmejemo i Austrijance.

Zoran

pre 9 godina

Ovom jos nisu rekli da treba da podrzava Zapad, a ne Rusiju. E brate, ti ako stopiras gas tebe ce Zapad da razapne. Rusija tu i tamo.

Rus

pre 9 godina

Odavno na svetskoj politickoj sceni nije bio tragikomicniji lik!
Dao ostavku pa se vratio, inace kauboji Vam unistise drzavu a unistice i Vas!

mikla

pre 9 godina

pa pre mesec dana je napravio dogovor da ukrajina poseduje 51%, a EU 49% tih gasovoda i skladista :D Bas me zanima kako li ce partneri da mu reaguju na ovakve izjave ;D

dex

pre 9 godina

izgleda da amerikanci guraju cenu gasa u nebo gde bi njihovi škriljci bili rentabilno. od početka je jasno da su se namerili na rusiju. videćemo sta će biti jer ni amerikanci više nemaju šta da izgube. mislim da će ići do kraja ako evropa to prihvati a ne vidim kako to mogu da odbiju.

DaVitelj

pre 9 godina

Ovaj sebi izmice stolicu na kojoj sjedi. Njihova odluka znaci da Njemackoj zavrcu gas. A ide jesen pa zima. Eh, da smo pametni (kao sto nismo) pa da smo 'pogurali' Juzni tok, mi bi vec sada bili bogata zemlja.

milan

pre 9 godina

nisam bas obrazovan covek ali za gopodju Mariju koliko znam da drzava Nemacka uvozi velike kolicine tog Ruskog gasa za potrebe industrije i za grejanje koliko to moze realno biti neznam samo pogledajmo Nemacku ekonomiju gdese nalazi u ovom trenutku? i iz iskustva znam nema stambene zgrade gde se negreju gasom mogu reci da se moze prebrojati na prste grejanje na ugalj ja licno neznam ni jedan deo grada gdese to radi mozda mislim u Berlinu starim stambenim zgradama ali posto Nemci mnogo trose a vole sigurnost i kontrolu u svojim rukama da imaju izradilisu papline kroz severno more naci direktno Rusija i Nemacka nema treceg daih ometa ja mislim kazem samo mislim sto Nemci uvezu preko tog gasnog puta mogu Rusi da podmire sve svoje potrebe bez da vrate Krim i sta sve znam bolje se informisite bez daste za ove ili one toje najbolje za nas slabice setitese kako je pokoini marsal muzo ove i one ali stara srpska poslpvica kaze"umiljato jagnje dve majke sisa"hvala!

flipsilon

pre 9 godina

Neki su se pitali kako to da su Rumunija i Bugarska sa takvim standardom ušle pre od nas u EU, bez ikakvih uslova i sličnih gluposti koje su nama postavljali. Sad vam je jasnije. Gasovod ne može da pređe ni preko Rumunije ni preko Bugarske, jer im EU, odnosno Amerika ne dozvoljava. Ništa se tu ne pitaju ni Rumuni ni Bugari, to su sve marionetske vlade kao i kod nas i slušaju šta "tatica" kaže. A ako rade na svoju ruku sledi im neka nova verzija 5. oktobra, Majdana i slično. Tolko prosto.

pozdrav za Marka

pre 9 godina

posto nisu rusi zavrnuli slavinu... ameri nece da cekaju pa oni zavrcu.... da ubrzaju početak rata.... a pomoc svetske banke. .. da i nama su pomogli...

prasina na vetru

pre 9 godina

To znači i mi ostajemo bez gasa?!
(Sofija, 8. avgust 2014 15:09)
@
Upravo to. Kada se mrskih Rusa resimo njihov gas cemo kupovati od visevekovnih prijatelja Nemaca po "kriznoj" ceni. Uvek mi dodjemo kolateralna steta.

Anti-Kinik

pre 9 godina

Ovo prakticno znaci da Ukrajina po naredjenju Amerikanaca uvodi sankcije na gas celoj juznoj i istocnoj Evropi.

Cilj produbljivanje sukoba, i ekonomsko iscrpljivanje EU i Rusije.

zlatna milijarda

pre 9 godina

Koji je pravi razlog napada na Irak? Naravno, njihova nafta.
Koji je pravi razlog za napad na Libiju - Zato sto je Gadafi hteo da mu se nafta placa u zlatu a ne u dolarima.
Koji je pravi razlog pritiska na Rusiju: Zakljucak se sam namece:

Rusija je najbogatija zemlja po naftnih rezervi, istrazenim i neistrazenim. Ceo njihov deo severnog ledenog okeana je pun naftnih nalazista. Ameri(citaj, svetski bankarski sektor koji i postavlja americke predsednike) hoce da ga se dokopaju, ali to ne mogu da urade ako je Rusija cela i sa jakim covekom na celu.
Zato ne biraju sredstva da ga smaknu sa vlasti i da pocepaju Rusiju.

Jos jedna, bitnije stvar: Rusija hoce da smanji uticaj dolara kao globalnog sredstva placanja. Zato je Putin isao u Brazil, Kinu i centralnu Ameriku, da se oformi nova svetska banka koja nije pod Americkom vlascu.
Inace, Amerika bi bankrotirala jos pod predsednikom Reganom, da nisu poceli da stampaju dolare. To stalno rade po malo ali konstantno i to zovu kvantitativnim labavljenjem. Zato dolar stalno gubi na vrednosti, a kako se na svetu trguje uglavnom dolarom, svi gube.
Trenutno su samo Ameri, koji taj isti stampaju, na dobitku.

To su cinjenice. A forma pod kojom se ovaj rat vodi je Amerima manje bitna. Ako ce zbog toga da ratuju Ukri i Rusi, to je super.

Sto rece jedan pametan covek, volim ja Amere, ali mrzim njihovu spoljnju politiku.

pozz svima normalnima

vzv

pre 9 godina

...i dolazimo do pravog razloga zbog kog ginu ljudi "sa obe strane ovog konflikta". kao uostalom i u iraku, afganistanu, siriji... sto pre ljudi shvate da je danas jedina ideologija novac - bice nam bolje.

Komša

pre 9 godina

Kupio neku šumu onomad pa ga baš briga za zimu.
Sad kad nam Bajati nabifla račune za grejanje ima da se češemo dok jedemo poljske jabuke i američku govedinu.
I to sve zbog ovog Lignjoslava.

mujcinovic salih

pre 9 godina

(Marija)Gospodjo Marija u pravu ste.Ako vam je za utehu zbog toga vas napada informbirovska slugeranjska peta kolona?Podrzavam sve sto ste napisali!

zumbul lala

pre 9 godina

Čemu panika? Zašto tenzije? Rusi su sami krivi za unistavanje odnosa sa Zapadom. Evo, sami si zabraniše europsko voće i povrće. Ako im ne valjaju naši krastavci i jabuke, ne razumijem kako im onda valjaju eurpski euri zarađeni na nafti i plinu... Vladimire Putinu, nema dvostrukih mjerila, ili sve ili nista... Nisam bas primjetio da je Rusija tako zdušno bila uz Srbiju kada se događalo Kosovo, kao što sad Srbija "brani" sumanute poteze bratske Rusije!?

socijalista

pre 9 godina

Ukrajinci uopste i ne shvataju koliko su propali,kad se osveste videce da im je ekonomija potpuno unistena,da imaju ogromne dugove,da su izgubil pola zemlje i da ratuju sa svojom bracom,a zarad Americkih interesa