Četvrtak, 07.08.2014.

09:13

Južni tok menja trasu kroz Srbiju

Do kraja 2014. u Srbiji će biti položeno prvih 30 kilometara cevovoda gasovoda Južni tok, uz izmene trase u Vojvodini, kaže direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Izvor: Politika

Južni tok menja trasu kroz Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

NacaLjniK

pre 9 godina

sto rece komentator prosto ko pasulj,jel moze u krug oko banatskog dvore,ja cu da se nadovezem,nikolic i bajati ce dalje taj gas da trapnu gunvoru u ch,oni ce da ga trepnu dodigu i kusturice, koji ce drugim cevovodod koji ce izgraditi ortaci iz koperativa "ozero" da ga doture do neke lokacije kod zajecara i tako u krug.vazno je da gunvor,rst i ostale docerne kompanije budu namirene a i nema sankcija.
p.s.srbi koji razmisljaju glavom,grejace se na pelet,toplotne pumpe,drva brikete.

p

pre 9 godina

okej, zapamticemo ovo obecanje. za manje od pola godine 30 km. ako ne bude tako, a nece biti, sta onda? hoce biti kao vucic koji je 2 godine prakticno na vlasti i koji svake godine obecava za 2 godine zivecemo bolje? sns botovi, vasa razmisljanja?

milan

pre 9 godina

Bajatoviću ti moraš najviše da veruješ čak i o nemoguće da tvoj posao zavisi od toga ali dali je fer da se mu upuštamo u troškove kada je Bugarska zaustavila gradnju i EU ima nešto da kaže, da ti nama ne prodaješ šarenu lažu iz samo tvojih i Nikolićevih interesa.

odvojen od zivota

pre 9 godina

Tako je to kad govori direktor Srbija gasa sa platom od preko 30000 evra mesecno,covek se odvoji od realnog zivota nista ne gleda,nikog ne slusa i prica bajke.Bajatovicu nema Juznog toka,nece ni biti Juznog toka(toga).Amin

petar

pre 9 godina

Za @agronoma i slicnix.Koi JT vi spavate i ne vidite sto desava?Bugarska pre 2 dana rekla da nece biti JT dok EU na dozvoli!!! Ali Bajati dobiti gas wi-fi!Ili prevoziti avionima! Treba vratiti NIS! Za 2 godine EU ce otkazati od ruskog gasa,uvoziti tecni gas i kupovati od Norveske,i arapa i USA!Rusi pisu o tome!A ovi srBski rusofili bolje znaju od rusa!JT zavrsena prica procitaite Simica cak i on priznaje da nema nista od JT!

RAJNA

pre 9 godina

Gospodine Bajatoviću, javljam se iz Požarevca, kroz naše naselje Busije, danima se kopa, razvlače se cevke za gas, naselje nije malo, niko nije zainteresovan da uvede gas, samo se pitam čemu služi to uzalud bačeni novac.Čoveče grad ima toplifikaciju, ulažete na ovu nemaštinu u nešto što bar u skorije vreme neće da zaživi, dajte da se ulpži u nešto hitnije, prigradske ulice neasfaltirane, blato do guše, grad kao jedna rupa, bolnica tiha jeza, nema vešeraj, nose bolnički veš svakodnevno u Beograd na pranje, ni jedno igralište za decu, školska dvorišta jad i beda, fasade zgrada oguljene, a vi zinuli za gasifikaciju, valjda u uređenoj zemlji se znaju prioriteti, a ne da se stalno pune đepovi alavim političarima, dokle bre više.

Boris Tadic je kriv

pre 9 godina

A ako neko pita zasto se je odustalo od prvobitne trase Sofija-Nis (ne,nisam SNS bot,samo imam dobro pamcenje) kriv je Boris Tadic licno!Sa druge strane,SNS nije pak nista ucinila da ovo ispravi :(

GAS, GAS

pre 9 godina

od pocetka mislim da je juzni tok farsa, gde se peru milijarde dolara. i sve mi se vise cini da sam u pravu. zamislite projekat gde ucestvuju rusi, bugari, srbi!
(o madre mia, 7. avgust 2014 11:08)
Tako su i Poljaci mislili da ne mogu da pojedu onolike jabuke, kad... ono... tamo... međutim jedu i plaču.

bb king

pre 9 godina

Ono sto mene plasi u celoj ovoj situaciji, jeste da cemo mi imati nevidjen teror propagandom vezano za JT. I to ce trajati ko zna koliko, verovatno dok se ne napravi JT, i nakon njegovog pravljenja jos jedno 5 god. nakon toga. To pod uslovom da bude napravljen, a ako ne bude napravljen onda to moze trajati i decenijama, u fazonu, eto samo sto nije zapoceta izgradnja JT-a. E sada, zasto me to, kao sto napisah plasi? Zato sto sve te "kapitalne" price ostavljaju duboke posledice u mentalnom zdravlju prosecnog gradjanina Srbije, koji obradjen takvom propagandom je u stanu da pocini i podrzi svakakve gluposti, koju su cesto na nasu stetu, a koje i ne moraju imati veze sa JT-om.

hm

pre 9 godina

Pa valjda bi trebalo cekati da Bugari krenu. Uostalom, ako gasovod ne donosi novce, odnekle moraju pare da se nadju za vracanje kredita. Izgleda da ce opet narod n....

novinar

pre 9 godina

Retko kome je simpatičan ovaj SPS-ovac ali je konačno rekao jednu tačnu informaciju. Južni tok će SIGURNO vrlo brzo (do 2016. godine zbog sigurnog kašnjenja u Bugarskoj) biti izgrađen!!! Da je EU htela oštrim sankcijama da napadne Rusiju oni bi već na ruski gas uveli zabranu, ALI NISU!!! Setite se višesatnog TV intervjua Putina u kojem je on nekoliko puta ponovio da je NEMOGUĆE naškoditi Rusiji eventualnom zabranom uvoza ruskog gasa u EU jer istog trena na svetskim berzama raste cena nafte a ona donosi prilično više novca Kremlju nego gas. Da je to tako potvrđuje i prekjuče potpisan ugovor sa Iranom u vrednosti od 20 milijardi dolara po kojem se Rusija obavezuje da kupuje u narednim godinama velike količine iranske nafte. Naravno, tu naftu će preprodavati kao svoju i tako će srušiti američke sankcije ka Iranu. Pre nekoliko meseci su sličan ugovor potpisali i sa Venecuelom i od njih rusi kupuju ogromne količine nafte. Eu toplane moraju da rade na ili na gas ili na mazut pa neka biraju - kako god da okrenu moraće energente da kupuju od Rusije. Ono što mnogi "analitičari" zaboravljaju jeste da poslednjih dve godine Kina i Rusija ulažu ogromne napore da od Ameikanaca preuzmu svetski primat na zalihe arapske nafte!!! I to im polako uspeva. Amerikaci danas "kontrolišu" nešto više od polovine svetske proizvodnje naftinih derivata a nekada su kontrolisali mnogo više.

niko bitan

pre 9 godina

Ako Evropska Unija bude htala i želela Južni tog, onda će ga biti sigurno, bez obzira na Ukrajinsku i Rusku krizu. Takođe, nema razloga da zaobiđe Srbiju, i to samo zato što podržavamo ili ne podržavamo neku od zemalja. nije samo to u igri.

citizenkane

pre 9 godina

Sto ste tako negativni, pa Bajatovic je naso gas i naftu bas tamo blizu granice sa Bugarskom. Zato i ne treba Bugarska da gradi naftovod, sve su ovao smislili nase sluzbe da bi zavarali nato, ameriku, kinu, rusoju i marsovce. Videcete samo jos malo i bice nam super, u 2015 stoce biti super. Ha,ha ha ha....

NSNS

pre 9 godina

Moraju na brzinu da prodaju svoje njive da se jos obogate dok su na vlasti......sa nasim parama, naravno.....Vucicu, stopiraj ovaj kriminal hitno!!

helen

pre 9 godina

Srbija nema neki veci rizik od izgradje Juznog toka,samo moze da ostvari dobit.Usprkos krizi u Ukrajini taj projekat ce biti realizovan jer je to vazno za energetsku stabilnost Evrope.

Podla braca

pre 9 godina

Kroz te cevi nista nece prolaziti.Te cevi bice interes Rusa koji ce oni braniti i ucenjivace nas sa njima kad dodje vreme za to.

Sosa

pre 9 godina

Ovaj je samo dokaz da vodjina prica o dve i vise funkcija ima neki veliki znacaj jer moraju da daju ostavku i obavljaju jednu duznost. Ustvari, to je samo politicki marketing a ne zakon da se u jednoj drzavi ne mogu obavljati dve duznosti a kod ovog konkretno dve dobroooooooo naplacene duznosti i to jedna u privatnoj firmi (51% kapitala) a druga u drzavnoj instituciji - sedi u Skupstini, a i gazduje gasom. Ova njegova prica je ajd da se nesto kaze.

Prosto ko' pasulj

pre 9 godina

Vec kad menjate trasu, vidite da li moze da ide u krug oko Banatskog Dvora. Tako bi prevazisli probleme sa Juznim tokom u Bugarskoj, a i polaganjem cevi u Crnom moru. Svoj gas bi pumpali u krug i svi bi bili zadovoljni. Pare za pumpanje bi se uplacivane "nasoj" firmi u Svajcarskoj pa bi svi ugovaraci i zagovornici projekta dobili svoje parce. Politicari bi odrzali rec (neverovatno) i mogli bi cista obraza na nove izbore.

karamba

pre 9 godina

Ovo je prvi i najmocniji covek Srbije,a ne Vucic ili Nikolic.

Jednostavno,covek je apsolutni gospodar svega,nedodirljiv,arogantan,bahat,ne haje pet para na prozivke o plati od 30.000 evra(u gubitasu) dok narod gladuje.Svestan je svoje pozicije i zna da mu ne sme niko nista,jer je ruski covek.
Predstavlja ruske interese u Srbiji i kao takav mora da bude na mestu na kojem je,a to sto iritira narod i sto niko ne moze ocima da ga vidi,najmanje je vazno.

To je ta Srbija,jedina i jedinstvena,toliko omrazen,a toliko mocan!

dokle ?

pre 9 godina

Pa ovaj čovek sve čini ne bi li ostao tu gde je. Izmena trase, sve u roku...? Koji je rok, objavi, glavni projekat trase, kuda tačno ide, gde je ozkupljeno zemljište, objavi. Ako to bude izgrađeno ikada ja ću pojesti jednu cev. Imaš ti sreće što te čuvaju Rusi pa radiš šta hoćeš...ejjjj direktor Srbijagasa, prodaje robu koju nema. Evo predloga za tvoju sledeću funkciju: direktor JP "Rudnici dijamanata Srbije".

sofija 05

pre 9 godina

Ovo je svakako pozitivna i veom lepa vest!!!Svaka obnova, poboljšanje i svaka investicija u Srbiji je dobrodošla!!!Rad se uvek isplati

NS

pre 9 godina

Menja trasu, nece se graditi od granice sa Bugarskom vec od Pasuljanskih livada gde ce biti prihvat padobrana sa gasom koji ce nam Rusija dopremati iz vazduha.

o madre mia

pre 9 godina

od pocetka mislim da je juzni tok farsa, gde se peru milijarde dolara. i sve mi se vise cini da sam u pravu. zamislite projekat gde ucestvuju rusi, bugari, srbi!

nebojfa

pre 9 godina

Super! Bice nove komisije, studije uticaja, projekti, elaborati... Ima ovo stado para za jos 15 vlada, istih kao i prethodnih 15! Pih

agronom

pre 9 godina

Juzni tok definitivno nije bio pusta zelja svih nas. Imacemo veliku koroist i priliv sredstava od tranzita ruskog gasa kroz Srbiju. Uskoro nam se smese lepsi dani....

goran

pre 9 godina

Sjajno juzni tok ce uskoro zaziveti. a nas prihod od tranzita ce nam nadomestiti brojne deficite u budzetu. Vest je krajnje ohrabrujuca....

deda Dragomir

pre 9 godina

Bajatović prima mesečno 30.000 evra platu. Gas je preskup u Srbiji ali mora se naduvati cena da bi plate bile ekstra visoke.

Ne znam koja je logika praviti gasovod da bi išao tamo gde je najveće skladište ?

Bolje je ići tamo gde je najveće tržište ( italija/ Francuska ) i odmah prodati gas krajnjim potrošačima i za Srbiju ostaje taksa od protoka gasa.

Milos

pre 9 godina

Ma o cemu bre vi ljudi pricate?! Kojih 30 km cevi? Sta ce da prolazi kroz te cevi kada je juce Bugarska suspendovala gradnju Juznog toka?!

pedja

pre 9 godina

Ovaj Juni tok sve više liči na kanal Dunav -Morava -Vardar-Solun. Imam utisak da su naši političari u tkavom aru, da ne prate ono što se trenutno dogadja u Bugarskoj. Ne treba mi da odustanemo od tog projekta, ali strpite se ljudi i sačekajte razvoj dogadjaja kod komšija i pokušajte bar da popravite ugovor, koji baš i nije najbolji kako nas ubedjuje Vučić.

repus

pre 9 godina

најбоље би било када би нас јужни ток заобишао једина срећа је што од тога нема ништа па ће србија бити мирна овако још служи русима као шангарепа за оне који верују да ће се радити да би нешто друго вајдили на конто изградње јужног тока

milbor

pre 9 godina

Nasi grade Juzni tok koji nece do nas ni da dodze jer EU je stavila zabranu na Juzni tok. Juzni tok je zaustavljen na granici sa Bugarskom. Mi dobijamo kredit koji treba da vratimo sa kamatom. Nije mi niste jasno. Prodajom NIS-a (51% vlasnik Rusija) i izgradnjom Juznog toka (51% vlasnik Rusija). Srbija je ovim potezima izgubila politicku nezavisnost. Bilo koja partija u buducnosti da pobedi na izborima bice politicki zavisna od cene koju ce Rusi da odredzuji na naftu, benzin i gaz. Izlaz iz situacije je samo jedan a to je da Srbija mora da bude vecinski vlasnik kako u Nisu tako i u Juznom toku. Situacija je opasna za buducnost nase zemlje.

M.

pre 9 godina

Ne interesuje me ni EU ni Ruska federacija, ni njihovi interesi.
Imam samo jedno pitanje:
Ko ce biti odgovoran i kako ce se ta odgovornost odnositi na konkretno lice koje zagovara izgradnju neceg sto EU sankcionise i sto u ovom politickom momentu nema sanse na uspeh?
U pitanju je trosenje para poreskih obveznika u momentu kad se zahteva smanjenje plata i penzija, povecavaju se raznorazne poreske dazbine, placamo strancima (a sto to ne placamo i nasima?)za radna mesta, tajkunima umesto da punimo zatvore, mi ih guramo u javna preduzeca.
I kad sutra od JT ostane samo cevka, sta onda?

Djoshica

pre 9 godina

Svaka "krivina" na pravcu, je od velike "koristi", pogotovu novi, i odloženi, nezapočeti, i neograničeni rokovi, koji gomilaju neograničene troškove, a vezani su za ciljanu (gore navedenu) "korist", gomilanjem krivina, i trošenja vremena, ciklično.

nenad t

pre 9 godina

Jedina svrha tog KGB-ovskog poduhvata je ispumpavanje para iz džepova ovog opljačkanog naroda i budućih generacija. Sve vas bi ja na Goli Otok, da nam se skinete sa grbače.
Nikad se ovaj narod neće grejati na gas, jer nemate meru u pohlepnosti kad se ugradjujete u cenu gasa.

uncle samov sticenik

pre 9 godina

Ovo je urnebesno, kao onaj vic o muji, hasi i sulji:
"Pitali zapanjeni prolaznici muju i hasu koji su obavljali javne radove na ulici: Ama jeste li ludi, ti mujo kopas dubok kanal duz ulice a ti ga haso odmah zatrpavas? Na to oni uglas odgovaraju: Nije nas problem sto suljo, koji je trebalo da polaze kablove i cevi u kanal pre zatrpavanja, danas nije dosao na posao, mi radimo svoj deo posla posteno!"
Tako cemo i mi da zanemarimo to sto je bugarska stopirala south stream! ! ! !

pumpadžija

pre 9 godina

"Mali rizici"? Kako zoveš investiciju od 2 milijarde koja treba da propušta milione kubika gasa, a koja će ko zna koliko dugo biti potpuno prazna. A da a onaj zajam koji ćemo uzeti za postavljanje gasovoda a koji treba da platimo od transportnih troškova kroz Srbiju, a kojih neće biti? Bajatoviću Bajatoviću, samo upadaš u sve veće laži.

o madre mia

pre 9 godina

od pocetka mislim da je juzni tok farsa, gde se peru milijarde dolara. i sve mi se vise cini da sam u pravu. zamislite projekat gde ucestvuju rusi, bugari, srbi!

uncle samov sticenik

pre 9 godina

Ovo je urnebesno, kao onaj vic o muji, hasi i sulji:
"Pitali zapanjeni prolaznici muju i hasu koji su obavljali javne radove na ulici: Ama jeste li ludi, ti mujo kopas dubok kanal duz ulice a ti ga haso odmah zatrpavas? Na to oni uglas odgovaraju: Nije nas problem sto suljo, koji je trebalo da polaze kablove i cevi u kanal pre zatrpavanja, danas nije dosao na posao, mi radimo svoj deo posla posteno!"
Tako cemo i mi da zanemarimo to sto je bugarska stopirala south stream! ! ! !

nenad t

pre 9 godina

Jedina svrha tog KGB-ovskog poduhvata je ispumpavanje para iz džepova ovog opljačkanog naroda i budućih generacija. Sve vas bi ja na Goli Otok, da nam se skinete sa grbače.
Nikad se ovaj narod neće grejati na gas, jer nemate meru u pohlepnosti kad se ugradjujete u cenu gasa.

Milos

pre 9 godina

Ma o cemu bre vi ljudi pricate?! Kojih 30 km cevi? Sta ce da prolazi kroz te cevi kada je juce Bugarska suspendovala gradnju Juznog toka?!

milbor

pre 9 godina

Nasi grade Juzni tok koji nece do nas ni da dodze jer EU je stavila zabranu na Juzni tok. Juzni tok je zaustavljen na granici sa Bugarskom. Mi dobijamo kredit koji treba da vratimo sa kamatom. Nije mi niste jasno. Prodajom NIS-a (51% vlasnik Rusija) i izgradnjom Juznog toka (51% vlasnik Rusija). Srbija je ovim potezima izgubila politicku nezavisnost. Bilo koja partija u buducnosti da pobedi na izborima bice politicki zavisna od cene koju ce Rusi da odredzuji na naftu, benzin i gaz. Izlaz iz situacije je samo jedan a to je da Srbija mora da bude vecinski vlasnik kako u Nisu tako i u Juznom toku. Situacija je opasna za buducnost nase zemlje.

pumpadžija

pre 9 godina

"Mali rizici"? Kako zoveš investiciju od 2 milijarde koja treba da propušta milione kubika gasa, a koja će ko zna koliko dugo biti potpuno prazna. A da a onaj zajam koji ćemo uzeti za postavljanje gasovoda a koji treba da platimo od transportnih troškova kroz Srbiju, a kojih neće biti? Bajatoviću Bajatoviću, samo upadaš u sve veće laži.

M.

pre 9 godina

Ne interesuje me ni EU ni Ruska federacija, ni njihovi interesi.
Imam samo jedno pitanje:
Ko ce biti odgovoran i kako ce se ta odgovornost odnositi na konkretno lice koje zagovara izgradnju neceg sto EU sankcionise i sto u ovom politickom momentu nema sanse na uspeh?
U pitanju je trosenje para poreskih obveznika u momentu kad se zahteva smanjenje plata i penzija, povecavaju se raznorazne poreske dazbine, placamo strancima (a sto to ne placamo i nasima?)za radna mesta, tajkunima umesto da punimo zatvore, mi ih guramo u javna preduzeca.
I kad sutra od JT ostane samo cevka, sta onda?

pedja

pre 9 godina

Ovaj Juni tok sve više liči na kanal Dunav -Morava -Vardar-Solun. Imam utisak da su naši političari u tkavom aru, da ne prate ono što se trenutno dogadja u Bugarskoj. Ne treba mi da odustanemo od tog projekta, ali strpite se ljudi i sačekajte razvoj dogadjaja kod komšija i pokušajte bar da popravite ugovor, koji baš i nije najbolji kako nas ubedjuje Vučić.

karamba

pre 9 godina

Ovo je prvi i najmocniji covek Srbije,a ne Vucic ili Nikolic.

Jednostavno,covek je apsolutni gospodar svega,nedodirljiv,arogantan,bahat,ne haje pet para na prozivke o plati od 30.000 evra(u gubitasu) dok narod gladuje.Svestan je svoje pozicije i zna da mu ne sme niko nista,jer je ruski covek.
Predstavlja ruske interese u Srbiji i kao takav mora da bude na mestu na kojem je,a to sto iritira narod i sto niko ne moze ocima da ga vidi,najmanje je vazno.

To je ta Srbija,jedina i jedinstvena,toliko omrazen,a toliko mocan!

repus

pre 9 godina

најбоље би било када би нас јужни ток заобишао једина срећа је што од тога нема ништа па ће србија бити мирна овако још служи русима као шангарепа за оне који верују да ће се радити да би нешто друго вајдили на конто изградње јужног тока

Djoshica

pre 9 godina

Svaka "krivina" na pravcu, je od velike "koristi", pogotovu novi, i odloženi, nezapočeti, i neograničeni rokovi, koji gomilaju neograničene troškove, a vezani su za ciljanu (gore navedenu) "korist", gomilanjem krivina, i trošenja vremena, ciklično.

deda Dragomir

pre 9 godina

Bajatović prima mesečno 30.000 evra platu. Gas je preskup u Srbiji ali mora se naduvati cena da bi plate bile ekstra visoke.

Ne znam koja je logika praviti gasovod da bi išao tamo gde je najveće skladište ?

Bolje je ići tamo gde je najveće tržište ( italija/ Francuska ) i odmah prodati gas krajnjim potrošačima i za Srbiju ostaje taksa od protoka gasa.

citizenkane

pre 9 godina

Sto ste tako negativni, pa Bajatovic je naso gas i naftu bas tamo blizu granice sa Bugarskom. Zato i ne treba Bugarska da gradi naftovod, sve su ovao smislili nase sluzbe da bi zavarali nato, ameriku, kinu, rusoju i marsovce. Videcete samo jos malo i bice nam super, u 2015 stoce biti super. Ha,ha ha ha....

Podla braca

pre 9 godina

Kroz te cevi nista nece prolaziti.Te cevi bice interes Rusa koji ce oni braniti i ucenjivace nas sa njima kad dodje vreme za to.

hm

pre 9 godina

Pa valjda bi trebalo cekati da Bugari krenu. Uostalom, ako gasovod ne donosi novce, odnekle moraju pare da se nadju za vracanje kredita. Izgleda da ce opet narod n....

NS

pre 9 godina

Menja trasu, nece se graditi od granice sa Bugarskom vec od Pasuljanskih livada gde ce biti prihvat padobrana sa gasom koji ce nam Rusija dopremati iz vazduha.

Prosto ko' pasulj

pre 9 godina

Vec kad menjate trasu, vidite da li moze da ide u krug oko Banatskog Dvora. Tako bi prevazisli probleme sa Juznim tokom u Bugarskoj, a i polaganjem cevi u Crnom moru. Svoj gas bi pumpali u krug i svi bi bili zadovoljni. Pare za pumpanje bi se uplacivane "nasoj" firmi u Svajcarskoj pa bi svi ugovaraci i zagovornici projekta dobili svoje parce. Politicari bi odrzali rec (neverovatno) i mogli bi cista obraza na nove izbore.

bb king

pre 9 godina

Ono sto mene plasi u celoj ovoj situaciji, jeste da cemo mi imati nevidjen teror propagandom vezano za JT. I to ce trajati ko zna koliko, verovatno dok se ne napravi JT, i nakon njegovog pravljenja jos jedno 5 god. nakon toga. To pod uslovom da bude napravljen, a ako ne bude napravljen onda to moze trajati i decenijama, u fazonu, eto samo sto nije zapoceta izgradnja JT-a. E sada, zasto me to, kao sto napisah plasi? Zato sto sve te "kapitalne" price ostavljaju duboke posledice u mentalnom zdravlju prosecnog gradjanina Srbije, koji obradjen takvom propagandom je u stanu da pocini i podrzi svakakve gluposti, koju su cesto na nasu stetu, a koje i ne moraju imati veze sa JT-om.

dokle ?

pre 9 godina

Pa ovaj čovek sve čini ne bi li ostao tu gde je. Izmena trase, sve u roku...? Koji je rok, objavi, glavni projekat trase, kuda tačno ide, gde je ozkupljeno zemljište, objavi. Ako to bude izgrađeno ikada ja ću pojesti jednu cev. Imaš ti sreće što te čuvaju Rusi pa radiš šta hoćeš...ejjjj direktor Srbijagasa, prodaje robu koju nema. Evo predloga za tvoju sledeću funkciju: direktor JP "Rudnici dijamanata Srbije".

RAJNA

pre 9 godina

Gospodine Bajatoviću, javljam se iz Požarevca, kroz naše naselje Busije, danima se kopa, razvlače se cevke za gas, naselje nije malo, niko nije zainteresovan da uvede gas, samo se pitam čemu služi to uzalud bačeni novac.Čoveče grad ima toplifikaciju, ulažete na ovu nemaštinu u nešto što bar u skorije vreme neće da zaživi, dajte da se ulpži u nešto hitnije, prigradske ulice neasfaltirane, blato do guše, grad kao jedna rupa, bolnica tiha jeza, nema vešeraj, nose bolnički veš svakodnevno u Beograd na pranje, ni jedno igralište za decu, školska dvorišta jad i beda, fasade zgrada oguljene, a vi zinuli za gasifikaciju, valjda u uređenoj zemlji se znaju prioriteti, a ne da se stalno pune đepovi alavim političarima, dokle bre više.

nebojfa

pre 9 godina

Super! Bice nove komisije, studije uticaja, projekti, elaborati... Ima ovo stado para za jos 15 vlada, istih kao i prethodnih 15! Pih

odvojen od zivota

pre 9 godina

Tako je to kad govori direktor Srbija gasa sa platom od preko 30000 evra mesecno,covek se odvoji od realnog zivota nista ne gleda,nikog ne slusa i prica bajke.Bajatovicu nema Juznog toka,nece ni biti Juznog toka(toga).Amin

NSNS

pre 9 godina

Moraju na brzinu da prodaju svoje njive da se jos obogate dok su na vlasti......sa nasim parama, naravno.....Vucicu, stopiraj ovaj kriminal hitno!!

Sosa

pre 9 godina

Ovaj je samo dokaz da vodjina prica o dve i vise funkcija ima neki veliki znacaj jer moraju da daju ostavku i obavljaju jednu duznost. Ustvari, to je samo politicki marketing a ne zakon da se u jednoj drzavi ne mogu obavljati dve duznosti a kod ovog konkretno dve dobroooooooo naplacene duznosti i to jedna u privatnoj firmi (51% kapitala) a druga u drzavnoj instituciji - sedi u Skupstini, a i gazduje gasom. Ova njegova prica je ajd da se nesto kaze.

petar

pre 9 godina

Za @agronoma i slicnix.Koi JT vi spavate i ne vidite sto desava?Bugarska pre 2 dana rekla da nece biti JT dok EU na dozvoli!!! Ali Bajati dobiti gas wi-fi!Ili prevoziti avionima! Treba vratiti NIS! Za 2 godine EU ce otkazati od ruskog gasa,uvoziti tecni gas i kupovati od Norveske,i arapa i USA!Rusi pisu o tome!A ovi srBski rusofili bolje znaju od rusa!JT zavrsena prica procitaite Simica cak i on priznaje da nema nista od JT!

p

pre 9 godina

okej, zapamticemo ovo obecanje. za manje od pola godine 30 km. ako ne bude tako, a nece biti, sta onda? hoce biti kao vucic koji je 2 godine prakticno na vlasti i koji svake godine obecava za 2 godine zivecemo bolje? sns botovi, vasa razmisljanja?

GAS, GAS

pre 9 godina

od pocetka mislim da je juzni tok farsa, gde se peru milijarde dolara. i sve mi se vise cini da sam u pravu. zamislite projekat gde ucestvuju rusi, bugari, srbi!
(o madre mia, 7. avgust 2014 11:08)
Tako su i Poljaci mislili da ne mogu da pojedu onolike jabuke, kad... ono... tamo... međutim jedu i plaču.

milan

pre 9 godina

Bajatoviću ti moraš najviše da veruješ čak i o nemoguće da tvoj posao zavisi od toga ali dali je fer da se mu upuštamo u troškove kada je Bugarska zaustavila gradnju i EU ima nešto da kaže, da ti nama ne prodaješ šarenu lažu iz samo tvojih i Nikolićevih interesa.

niko bitan

pre 9 godina

Ako Evropska Unija bude htala i želela Južni tog, onda će ga biti sigurno, bez obzira na Ukrajinsku i Rusku krizu. Takođe, nema razloga da zaobiđe Srbiju, i to samo zato što podržavamo ili ne podržavamo neku od zemalja. nije samo to u igri.

novinar

pre 9 godina

Retko kome je simpatičan ovaj SPS-ovac ali je konačno rekao jednu tačnu informaciju. Južni tok će SIGURNO vrlo brzo (do 2016. godine zbog sigurnog kašnjenja u Bugarskoj) biti izgrađen!!! Da je EU htela oštrim sankcijama da napadne Rusiju oni bi već na ruski gas uveli zabranu, ALI NISU!!! Setite se višesatnog TV intervjua Putina u kojem je on nekoliko puta ponovio da je NEMOGUĆE naškoditi Rusiji eventualnom zabranom uvoza ruskog gasa u EU jer istog trena na svetskim berzama raste cena nafte a ona donosi prilično više novca Kremlju nego gas. Da je to tako potvrđuje i prekjuče potpisan ugovor sa Iranom u vrednosti od 20 milijardi dolara po kojem se Rusija obavezuje da kupuje u narednim godinama velike količine iranske nafte. Naravno, tu naftu će preprodavati kao svoju i tako će srušiti američke sankcije ka Iranu. Pre nekoliko meseci su sličan ugovor potpisali i sa Venecuelom i od njih rusi kupuju ogromne količine nafte. Eu toplane moraju da rade na ili na gas ili na mazut pa neka biraju - kako god da okrenu moraće energente da kupuju od Rusije. Ono što mnogi "analitičari" zaboravljaju jeste da poslednjih dve godine Kina i Rusija ulažu ogromne napore da od Ameikanaca preuzmu svetski primat na zalihe arapske nafte!!! I to im polako uspeva. Amerikaci danas "kontrolišu" nešto više od polovine svetske proizvodnje naftinih derivata a nekada su kontrolisali mnogo više.

Boris Tadic je kriv

pre 9 godina

A ako neko pita zasto se je odustalo od prvobitne trase Sofija-Nis (ne,nisam SNS bot,samo imam dobro pamcenje) kriv je Boris Tadic licno!Sa druge strane,SNS nije pak nista ucinila da ovo ispravi :(

helen

pre 9 godina

Srbija nema neki veci rizik od izgradje Juznog toka,samo moze da ostvari dobit.Usprkos krizi u Ukrajini taj projekat ce biti realizovan jer je to vazno za energetsku stabilnost Evrope.

NacaLjniK

pre 9 godina

sto rece komentator prosto ko pasulj,jel moze u krug oko banatskog dvore,ja cu da se nadovezem,nikolic i bajati ce dalje taj gas da trapnu gunvoru u ch,oni ce da ga trepnu dodigu i kusturice, koji ce drugim cevovodod koji ce izgraditi ortaci iz koperativa "ozero" da ga doture do neke lokacije kod zajecara i tako u krug.vazno je da gunvor,rst i ostale docerne kompanije budu namirene a i nema sankcija.
p.s.srbi koji razmisljaju glavom,grejace se na pelet,toplotne pumpe,drva brikete.

agronom

pre 9 godina

Juzni tok definitivno nije bio pusta zelja svih nas. Imacemo veliku koroist i priliv sredstava od tranzita ruskog gasa kroz Srbiju. Uskoro nam se smese lepsi dani....

sofija 05

pre 9 godina

Ovo je svakako pozitivna i veom lepa vest!!!Svaka obnova, poboljšanje i svaka investicija u Srbiji je dobrodošla!!!Rad se uvek isplati

goran

pre 9 godina

Sjajno juzni tok ce uskoro zaziveti. a nas prihod od tranzita ce nam nadomestiti brojne deficite u budzetu. Vest je krajnje ohrabrujuca....

helen

pre 9 godina

Srbija nema neki veci rizik od izgradje Juznog toka,samo moze da ostvari dobit.Usprkos krizi u Ukrajini taj projekat ce biti realizovan jer je to vazno za energetsku stabilnost Evrope.

agronom

pre 9 godina

Juzni tok definitivno nije bio pusta zelja svih nas. Imacemo veliku koroist i priliv sredstava od tranzita ruskog gasa kroz Srbiju. Uskoro nam se smese lepsi dani....

goran

pre 9 godina

Sjajno juzni tok ce uskoro zaziveti. a nas prihod od tranzita ce nam nadomestiti brojne deficite u budzetu. Vest je krajnje ohrabrujuca....

novinar

pre 9 godina

Retko kome je simpatičan ovaj SPS-ovac ali je konačno rekao jednu tačnu informaciju. Južni tok će SIGURNO vrlo brzo (do 2016. godine zbog sigurnog kašnjenja u Bugarskoj) biti izgrađen!!! Da je EU htela oštrim sankcijama da napadne Rusiju oni bi već na ruski gas uveli zabranu, ALI NISU!!! Setite se višesatnog TV intervjua Putina u kojem je on nekoliko puta ponovio da je NEMOGUĆE naškoditi Rusiji eventualnom zabranom uvoza ruskog gasa u EU jer istog trena na svetskim berzama raste cena nafte a ona donosi prilično više novca Kremlju nego gas. Da je to tako potvrđuje i prekjuče potpisan ugovor sa Iranom u vrednosti od 20 milijardi dolara po kojem se Rusija obavezuje da kupuje u narednim godinama velike količine iranske nafte. Naravno, tu naftu će preprodavati kao svoju i tako će srušiti američke sankcije ka Iranu. Pre nekoliko meseci su sličan ugovor potpisali i sa Venecuelom i od njih rusi kupuju ogromne količine nafte. Eu toplane moraju da rade na ili na gas ili na mazut pa neka biraju - kako god da okrenu moraće energente da kupuju od Rusije. Ono što mnogi "analitičari" zaboravljaju jeste da poslednjih dve godine Kina i Rusija ulažu ogromne napore da od Ameikanaca preuzmu svetski primat na zalihe arapske nafte!!! I to im polako uspeva. Amerikaci danas "kontrolišu" nešto više od polovine svetske proizvodnje naftinih derivata a nekada su kontrolisali mnogo više.

sofija 05

pre 9 godina

Ovo je svakako pozitivna i veom lepa vest!!!Svaka obnova, poboljšanje i svaka investicija u Srbiji je dobrodošla!!!Rad se uvek isplati

o madre mia

pre 9 godina

od pocetka mislim da je juzni tok farsa, gde se peru milijarde dolara. i sve mi se vise cini da sam u pravu. zamislite projekat gde ucestvuju rusi, bugari, srbi!

niko bitan

pre 9 godina

Ako Evropska Unija bude htala i želela Južni tog, onda će ga biti sigurno, bez obzira na Ukrajinsku i Rusku krizu. Takođe, nema razloga da zaobiđe Srbiju, i to samo zato što podržavamo ili ne podržavamo neku od zemalja. nije samo to u igri.

repus

pre 9 godina

најбоље би било када би нас јужни ток заобишао једина срећа је што од тога нема ништа па ће србија бити мирна овако још служи русима као шангарепа за оне који верују да ће се радити да би нешто друго вајдили на конто изградње јужног тока

nenad t

pre 9 godina

Jedina svrha tog KGB-ovskog poduhvata je ispumpavanje para iz džepova ovog opljačkanog naroda i budućih generacija. Sve vas bi ja na Goli Otok, da nam se skinete sa grbače.
Nikad se ovaj narod neće grejati na gas, jer nemate meru u pohlepnosti kad se ugradjujete u cenu gasa.

deda Dragomir

pre 9 godina

Bajatović prima mesečno 30.000 evra platu. Gas je preskup u Srbiji ali mora se naduvati cena da bi plate bile ekstra visoke.

Ne znam koja je logika praviti gasovod da bi išao tamo gde je najveće skladište ?

Bolje je ići tamo gde je najveće tržište ( italija/ Francuska ) i odmah prodati gas krajnjim potrošačima i za Srbiju ostaje taksa od protoka gasa.

odvojen od zivota

pre 9 godina

Tako je to kad govori direktor Srbija gasa sa platom od preko 30000 evra mesecno,covek se odvoji od realnog zivota nista ne gleda,nikog ne slusa i prica bajke.Bajatovicu nema Juznog toka,nece ni biti Juznog toka(toga).Amin

NSNS

pre 9 godina

Moraju na brzinu da prodaju svoje njive da se jos obogate dok su na vlasti......sa nasim parama, naravno.....Vucicu, stopiraj ovaj kriminal hitno!!

petar

pre 9 godina

Za @agronoma i slicnix.Koi JT vi spavate i ne vidite sto desava?Bugarska pre 2 dana rekla da nece biti JT dok EU na dozvoli!!! Ali Bajati dobiti gas wi-fi!Ili prevoziti avionima! Treba vratiti NIS! Za 2 godine EU ce otkazati od ruskog gasa,uvoziti tecni gas i kupovati od Norveske,i arapa i USA!Rusi pisu o tome!A ovi srBski rusofili bolje znaju od rusa!JT zavrsena prica procitaite Simica cak i on priznaje da nema nista od JT!

Milos

pre 9 godina

Ma o cemu bre vi ljudi pricate?! Kojih 30 km cevi? Sta ce da prolazi kroz te cevi kada je juce Bugarska suspendovala gradnju Juznog toka?!

GAS, GAS

pre 9 godina

od pocetka mislim da je juzni tok farsa, gde se peru milijarde dolara. i sve mi se vise cini da sam u pravu. zamislite projekat gde ucestvuju rusi, bugari, srbi!
(o madre mia, 7. avgust 2014 11:08)
Tako su i Poljaci mislili da ne mogu da pojedu onolike jabuke, kad... ono... tamo... međutim jedu i plaču.

pumpadžija

pre 9 godina

"Mali rizici"? Kako zoveš investiciju od 2 milijarde koja treba da propušta milione kubika gasa, a koja će ko zna koliko dugo biti potpuno prazna. A da a onaj zajam koji ćemo uzeti za postavljanje gasovoda a koji treba da platimo od transportnih troškova kroz Srbiju, a kojih neće biti? Bajatoviću Bajatoviću, samo upadaš u sve veće laži.

milbor

pre 9 godina

Nasi grade Juzni tok koji nece do nas ni da dodze jer EU je stavila zabranu na Juzni tok. Juzni tok je zaustavljen na granici sa Bugarskom. Mi dobijamo kredit koji treba da vratimo sa kamatom. Nije mi niste jasno. Prodajom NIS-a (51% vlasnik Rusija) i izgradnjom Juznog toka (51% vlasnik Rusija). Srbija je ovim potezima izgubila politicku nezavisnost. Bilo koja partija u buducnosti da pobedi na izborima bice politicki zavisna od cene koju ce Rusi da odredzuji na naftu, benzin i gaz. Izlaz iz situacije je samo jedan a to je da Srbija mora da bude vecinski vlasnik kako u Nisu tako i u Juznom toku. Situacija je opasna za buducnost nase zemlje.

Podla braca

pre 9 godina

Kroz te cevi nista nece prolaziti.Te cevi bice interes Rusa koji ce oni braniti i ucenjivace nas sa njima kad dodje vreme za to.

pedja

pre 9 godina

Ovaj Juni tok sve više liči na kanal Dunav -Morava -Vardar-Solun. Imam utisak da su naši političari u tkavom aru, da ne prate ono što se trenutno dogadja u Bugarskoj. Ne treba mi da odustanemo od tog projekta, ali strpite se ljudi i sačekajte razvoj dogadjaja kod komšija i pokušajte bar da popravite ugovor, koji baš i nije najbolji kako nas ubedjuje Vučić.

M.

pre 9 godina

Ne interesuje me ni EU ni Ruska federacija, ni njihovi interesi.
Imam samo jedno pitanje:
Ko ce biti odgovoran i kako ce se ta odgovornost odnositi na konkretno lice koje zagovara izgradnju neceg sto EU sankcionise i sto u ovom politickom momentu nema sanse na uspeh?
U pitanju je trosenje para poreskih obveznika u momentu kad se zahteva smanjenje plata i penzija, povecavaju se raznorazne poreske dazbine, placamo strancima (a sto to ne placamo i nasima?)za radna mesta, tajkunima umesto da punimo zatvore, mi ih guramo u javna preduzeca.
I kad sutra od JT ostane samo cevka, sta onda?

uncle samov sticenik

pre 9 godina

Ovo je urnebesno, kao onaj vic o muji, hasi i sulji:
"Pitali zapanjeni prolaznici muju i hasu koji su obavljali javne radove na ulici: Ama jeste li ludi, ti mujo kopas dubok kanal duz ulice a ti ga haso odmah zatrpavas? Na to oni uglas odgovaraju: Nije nas problem sto suljo, koji je trebalo da polaze kablove i cevi u kanal pre zatrpavanja, danas nije dosao na posao, mi radimo svoj deo posla posteno!"
Tako cemo i mi da zanemarimo to sto je bugarska stopirala south stream! ! ! !

Boris Tadic je kriv

pre 9 godina

A ako neko pita zasto se je odustalo od prvobitne trase Sofija-Nis (ne,nisam SNS bot,samo imam dobro pamcenje) kriv je Boris Tadic licno!Sa druge strane,SNS nije pak nista ucinila da ovo ispravi :(

Djoshica

pre 9 godina

Svaka "krivina" na pravcu, je od velike "koristi", pogotovu novi, i odloženi, nezapočeti, i neograničeni rokovi, koji gomilaju neograničene troškove, a vezani su za ciljanu (gore navedenu) "korist", gomilanjem krivina, i trošenja vremena, ciklično.

dokle ?

pre 9 godina

Pa ovaj čovek sve čini ne bi li ostao tu gde je. Izmena trase, sve u roku...? Koji je rok, objavi, glavni projekat trase, kuda tačno ide, gde je ozkupljeno zemljište, objavi. Ako to bude izgrađeno ikada ja ću pojesti jednu cev. Imaš ti sreće što te čuvaju Rusi pa radiš šta hoćeš...ejjjj direktor Srbijagasa, prodaje robu koju nema. Evo predloga za tvoju sledeću funkciju: direktor JP "Rudnici dijamanata Srbije".

karamba

pre 9 godina

Ovo je prvi i najmocniji covek Srbije,a ne Vucic ili Nikolic.

Jednostavno,covek je apsolutni gospodar svega,nedodirljiv,arogantan,bahat,ne haje pet para na prozivke o plati od 30.000 evra(u gubitasu) dok narod gladuje.Svestan je svoje pozicije i zna da mu ne sme niko nista,jer je ruski covek.
Predstavlja ruske interese u Srbiji i kao takav mora da bude na mestu na kojem je,a to sto iritira narod i sto niko ne moze ocima da ga vidi,najmanje je vazno.

To je ta Srbija,jedina i jedinstvena,toliko omrazen,a toliko mocan!

RAJNA

pre 9 godina

Gospodine Bajatoviću, javljam se iz Požarevca, kroz naše naselje Busije, danima se kopa, razvlače se cevke za gas, naselje nije malo, niko nije zainteresovan da uvede gas, samo se pitam čemu služi to uzalud bačeni novac.Čoveče grad ima toplifikaciju, ulažete na ovu nemaštinu u nešto što bar u skorije vreme neće da zaživi, dajte da se ulpži u nešto hitnije, prigradske ulice neasfaltirane, blato do guše, grad kao jedna rupa, bolnica tiha jeza, nema vešeraj, nose bolnički veš svakodnevno u Beograd na pranje, ni jedno igralište za decu, školska dvorišta jad i beda, fasade zgrada oguljene, a vi zinuli za gasifikaciju, valjda u uređenoj zemlji se znaju prioriteti, a ne da se stalno pune đepovi alavim političarima, dokle bre više.

Prosto ko' pasulj

pre 9 godina

Vec kad menjate trasu, vidite da li moze da ide u krug oko Banatskog Dvora. Tako bi prevazisli probleme sa Juznim tokom u Bugarskoj, a i polaganjem cevi u Crnom moru. Svoj gas bi pumpali u krug i svi bi bili zadovoljni. Pare za pumpanje bi se uplacivane "nasoj" firmi u Svajcarskoj pa bi svi ugovaraci i zagovornici projekta dobili svoje parce. Politicari bi odrzali rec (neverovatno) i mogli bi cista obraza na nove izbore.

citizenkane

pre 9 godina

Sto ste tako negativni, pa Bajatovic je naso gas i naftu bas tamo blizu granice sa Bugarskom. Zato i ne treba Bugarska da gradi naftovod, sve su ovao smislili nase sluzbe da bi zavarali nato, ameriku, kinu, rusoju i marsovce. Videcete samo jos malo i bice nam super, u 2015 stoce biti super. Ha,ha ha ha....

hm

pre 9 godina

Pa valjda bi trebalo cekati da Bugari krenu. Uostalom, ako gasovod ne donosi novce, odnekle moraju pare da se nadju za vracanje kredita. Izgleda da ce opet narod n....

milan

pre 9 godina

Bajatoviću ti moraš najviše da veruješ čak i o nemoguće da tvoj posao zavisi od toga ali dali je fer da se mu upuštamo u troškove kada je Bugarska zaustavila gradnju i EU ima nešto da kaže, da ti nama ne prodaješ šarenu lažu iz samo tvojih i Nikolićevih interesa.

p

pre 9 godina

okej, zapamticemo ovo obecanje. za manje od pola godine 30 km. ako ne bude tako, a nece biti, sta onda? hoce biti kao vucic koji je 2 godine prakticno na vlasti i koji svake godine obecava za 2 godine zivecemo bolje? sns botovi, vasa razmisljanja?

NS

pre 9 godina

Menja trasu, nece se graditi od granice sa Bugarskom vec od Pasuljanskih livada gde ce biti prihvat padobrana sa gasom koji ce nam Rusija dopremati iz vazduha.

Sosa

pre 9 godina

Ovaj je samo dokaz da vodjina prica o dve i vise funkcija ima neki veliki znacaj jer moraju da daju ostavku i obavljaju jednu duznost. Ustvari, to je samo politicki marketing a ne zakon da se u jednoj drzavi ne mogu obavljati dve duznosti a kod ovog konkretno dve dobroooooooo naplacene duznosti i to jedna u privatnoj firmi (51% kapitala) a druga u drzavnoj instituciji - sedi u Skupstini, a i gazduje gasom. Ova njegova prica je ajd da se nesto kaze.

nebojfa

pre 9 godina

Super! Bice nove komisije, studije uticaja, projekti, elaborati... Ima ovo stado para za jos 15 vlada, istih kao i prethodnih 15! Pih

NacaLjniK

pre 9 godina

sto rece komentator prosto ko pasulj,jel moze u krug oko banatskog dvore,ja cu da se nadovezem,nikolic i bajati ce dalje taj gas da trapnu gunvoru u ch,oni ce da ga trepnu dodigu i kusturice, koji ce drugim cevovodod koji ce izgraditi ortaci iz koperativa "ozero" da ga doture do neke lokacije kod zajecara i tako u krug.vazno je da gunvor,rst i ostale docerne kompanije budu namirene a i nema sankcija.
p.s.srbi koji razmisljaju glavom,grejace se na pelet,toplotne pumpe,drva brikete.

bb king

pre 9 godina

Ono sto mene plasi u celoj ovoj situaciji, jeste da cemo mi imati nevidjen teror propagandom vezano za JT. I to ce trajati ko zna koliko, verovatno dok se ne napravi JT, i nakon njegovog pravljenja jos jedno 5 god. nakon toga. To pod uslovom da bude napravljen, a ako ne bude napravljen onda to moze trajati i decenijama, u fazonu, eto samo sto nije zapoceta izgradnja JT-a. E sada, zasto me to, kao sto napisah plasi? Zato sto sve te "kapitalne" price ostavljaju duboke posledice u mentalnom zdravlju prosecnog gradjanina Srbije, koji obradjen takvom propagandom je u stanu da pocini i podrzi svakakve gluposti, koju su cesto na nasu stetu, a koje i ne moraju imati veze sa JT-om.