Sreda, 06.08.2014.

15:46

Zašto dobri momci padaju na loše devojke?

Izvor: Cosmopolitan.rs

Zašto dobri momci padaju na loše devojke? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Доктор Иги

pre 9 godina

То да се слични проналазе - то можеш да окачиш мачки о реп.

Хоћеш ли то исто да кажеш свакој жени којој је муж неспособни лењивац, швалер, коцкар, пијандура, наркос, или силеџија?

Јесу ли се и онда слични пронашли?

Двоструки аршини и лицемерје без граница.


Наравно да постоје мушке спонзоруше. Али 1) они не губе време на читању ових чланака и коментарисању на њих, него или траже нову жртву или уживају у трошењу новца постојеће жртве. 2) Много их је мање него женских спонзоруша.


А можда сам "опседнут" тиме јер гледам своје другове који су се оженили, и жене су их већ дебело оштетиле - што финансијски, што здравствено. Данас је ући у брак као ући у кавез код лава, и "биће све у реду".

Хоће, ако знаш да дресираш лавове - а нико нас то није научио.

najteze je pogledati sebe

pre 9 godina

ti samo o parama pricas, opusti se. opsednut si time da ce neka zena da te osteti. ko kaze da tipovi takodje nisu sponzoruse. i te kako gledaju kako da se dobro udaju, ali to ce se priznati nikad. to sto si ti nasao grebatorku... imaj na umu da se slicni pronalaze.

Доктор Иги

pre 9 godina

@X

Види - немам ја ништа против тога да се жене ложе на згодне мушкарце исто колико се мушкарци ложе на лепе и згодне жене. Ако ћемо тако, то је скроз ок.

Али онда имам против тога да мени девојка каже "Немој да купиш себи музички инструмент, боље ме води на летовање у Шпанију!" Наравно да сам је оставио после тога јер се тако не може - а притом није била ни издалека довољно добра риба да би могла да се понаша као спонзоруша. Изволи, заради сама па иди у Шпанију. Ја сам већ био, без тебе.

А ако и ми и ви само очекујемо изглед једни од других, онда што не бих ја тражио од ње да она мене води у Шпанију? Зато што је ово Балкан и тако нешто је незамисливо.

Значи, ми од вас (наводно) очекујемо само изглед (мада ја полажем на женску нарав много више него на изглед), а ви од нас и изглед и паре.

Окрени-обрни, двоструки аршини и лицемерје на све стране.

@aleks

Истину збориш. Ми и јесмо јако диваљ и неквалитетан народ, уопштено гледано. Само ниси навела као предност западних мушкараца и чињеницу да су богатији. :)

Само, пре свега тога о чему ти причаш - ја не разумем зашто бих уопште улазио у брак са неком женском особом само зато што "тако треба" (па се онда људи масовно разводе). Тако да онда нема деце и дељења обавеза по кући.

И под старе дане и пре њих има да радим шта се мени ради, зато што сам саможив. Не, него ће сваки дан да ми буде copy-paste исти; кућа-пос'о, пос'о-кућа, жена, деца и кућни послови.

Важи, ал' на плажи.

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

http://www.b92.net/superzena/kolaz.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=865421
http://www.b92.net/superzena/kolaz.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=864901

Ево, на њега сам мислио. ,,Бивши'' бандит и осумњичен за убиства, био у затвору, има жену и дете. Не знам да ли си на њега мислила, али ништа ја нисам измишљао. Jааако сам љубоморан на њега. Ма бежи, бре...

X

pre 9 godina

Ne kazem da zene nisu ljubomorne, nego da su muskarci daleko vise kompetitivni, i ljubomorni, a mozda samo to agresivnije pokazuju. Svakako to nije tema. Tip nije ubica iako si izmislio da jeste, ali ni to nije tema. Izgled jako mnogo znaci, i ista emocija koja je dosla do tebe kad si vidio ovu zensku, doci ce i do nas kad vidimo prezgodnog tipa, to je to sto mora da se prihvati a ne da se izmislja "s njim je zbog para" sto je postala opsta samoodbrana kad dobijete korpu. Nema potrebe vise da izlazem ovu cinjenicu, pozdrav.

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

Као прво, има лепших људи од мене, нисам никад оспоравао, нити ми тешко пада. Ја то прихватам мирне душе. А када се вама женама каже да има лепших жена од вас, вама углавном буде криво и будете љубоморне. Ја сам то виђао сопстеним очима, те ваше очи које се тада нагло снужде или севну или вилицу која заигра. Ево, директно - нисам најлепши, има сто пута лепших од мене. ЗАдовољна?
Извини, колико имаш година? Можда 18, 19? Тако ми звучиш, извини. О каквим несавршеностима оног типа ти причаш? Па човек је убица, зато га осуђјем, а и вас којима је супер, ако на истог мислимо. Нисам љубоморан на њега, побогу, далеко га било. Ево и овде отворено признање - да, тип је много лепши од мене, признајем. Да за ову малу са слике пише да је убица или проблемстичнс, сигурно ми се не би свиђала.

X

pre 9 godina

Potvrdio si ovo sto sam napisala. Gotovo nikad tip nece priznati superiornost nekoga koga zene vole na taj nacin. Ili ce biti da je serijski ubica, ili da je sponzor. Uhvatice se za neku njegovu manu i preuvelicati je do kraja. Atraktivni muskarci su gejevi, atraktivni "nepredvidivi" tipovi -ubice, atraktivni sposobni muskaraci pozeljni zbog para i sl. U svakom slucaju, kapiram da otkidas na ljepotu, samo kazem da to rade i zenske bar isto toliko, ali se cesto ospe paljba po njima i po tim nesrecnim nestasnim ljepotanima, a razlog za to ce se uvijek naci, a boga mi i izmisliti ako treba :-)

Lana

pre 9 godina

Cemu deo 'dobri momci' u naslovu kada tekst ocigledno pise o tome zasto momci generalno padaju na 'lose devojke'? Ni rec o tome po cemu su dobri momci drugaciji od ostalih.

aleks

pre 9 godina

@Doktor Igi
I muskarci sa zapada su bolji od nasih. Mnogo vredniji, sposobniji, manje iskompleksirani, opusteniji, manje nabedjeni, trude se da ne krive ceo svet za svoju bedu, posmatraju te kao pravog partnera a ne kao nekoga ko treba da sedi u kuci dok on moze da svrlja, dele se poslovi u kuci i oko dece, redje zbrisu ako se zena razboli ili se rodi dete sa problemom kod nas je to skoro pravilo, manje jure klinkice pod stare dane, manje su samozivi... Prosto bolji su. Nas narod je generalno problematican, komplet, ne zene kako ti kazes i vi isto.

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

Види, јесте ме привукла физички ова са слике, али и зато што испод пише да је враголаста, директна и незахтевна. Све то у комбинацији. Океј, тога у реалном животу тешко да ћу наћи. Ма океј, не мора да буде нека лепотица, није то суштина...
Али немој, молим те, да поредиш то што сам ја рекао да ми се свиђа она са тим што жене исто воле кад изађу слике неког ,,мацана''. Пар пута сам имао да видим на овом сајту да су ти ,,мацани'' серијске убице или силоватељи, вукови у јагњећој кожи који су користили жене, а жене су свеједно писале како им је он ,,swadaaaak'' или ,,uh, kakav je, sve bih mu oprostila'' или ,,mmmmmmm, šta bih mu radila''... Такви ,,враголани'' никако нису враголасти као описане девојке у тексту. Нека су лепи колико хоћеш, да сам женско, рекао бих ,,далеко им лепа кућа''.

baba marta

pre 9 godina

Ne vidim da su ovo loše devojke. Nisu proračunate, nisu sa nekim da bi dobijale skupe stvari ili letovanja i slično, iskrene su prema partneru. Možda bi naslov trebao da bude slobodne devojke u smislu da kao što rekoste ne glumataju i ne foliraju se, ne predstavljaju se za ono što nisu, neposredne su. E, sad izgleda da je danas to skroz nepopularno.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"...... vas sponzoruse"

Наравно да сам арогантан. Не, него можда треба да будем добар и фин? Некада давно сам био дефиниција добрице, па сам схватио да је то ћорав посао који се уопште не исплати. Мало има мушкараца који се усуде да промене приступ кад виде да нешто не иде. Сада много боље пролазим.

Као што сви знамо, добрице углавном попију friend зону. А трајна friend зона је једно од највећих понижења које мушкарац може да доживи, а да и сам "вољно" у њему учествује.

Мушкарац који је довољно самосвестан може да изабере да ли хоће да учествује у нечему што му не одговара или не. Добрица је нешто друго.


@Omnia (mea mecvm porto)

У шта се укопавам? Пред ким? Пред тобом? Ја не видим да се укопавам. Ништа ти не брини, знам ја одлично шта хоћу - само то што хоћу вероватно нема да се нађе на брдовитом Балкану где још увек у великом броју постоје жене које сматрају да мушкарцу нешто фали ако не пије. А притом су те исте жене наводно модерне, еманциповане, једнаке...

Лицемерје без граница. Али ни то није проблем - велики је свет, а странкиње су једноставно... мање зле, и нису баш толико тешке без потребе.

Omnia

pre 9 godina

Pa ovo opisano u tekstu nije lose. Jedino je oblacenje neukusno i vulgarno.I tako se sigurno ne oblaci devojka koja ide na kampovanja i utakmice.

@Doktor Igi

ti se, decko, sa svakim sledecim komentarom sve vise ukopavas. I treba da se sam sa sobom dogovoris, da shvatis sta hoces, a sta neces.

Milos

pre 9 godina

"Zasto dobri momci padaju na lose devojke?"
Prilicno besmisleno pitanje posto dobri momci obicno nisu u poziciji da biraju kakvu ce devojku!

X

pre 9 godina

Ja kapiram sta je Bacac plamena rekao, pao je na njenu ljepotu, to nije nista cudno. Cudno je sto vi ne mozete prihvatiti kad zenske to isto rade. Pogledaj na tekstu o onom nenormalno seksipilnom i prelijepom problematicnom momku, kakve grozne komentare muskarci pisu. Dakle, nije stvar sto ti se svidjela ova djevojka, vec je lose sto - da je neki savrseni tip u pitanju, vjerovatno bi izmislio da smo sponzoruse, da nas lozi sto je los i td. Jako je tesko muskarcu priznati da je drugi pozeljniji. Ja sam dobila inspiraciju kao ti kad sam vidjela tog momka. Isto tako, mnoge zene ce ti mnogo oprostiti ako si prelijep i prezgodan, to svi znaju ali malo ko od vas to prihvata.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"..... vas sponzoruse"

Никога не салећем. Углавном упознајем девојке на интернету - али не преко коментара, не надај се. Једном сам чак био и на оном Speed Dating-у. Није лоше... под условом да је некоме додијао живот па хоће великом брзином да се жени. А лепо народ каже да ко се на брзину жени, каје се натенане.

Да, јесте, кад упознајем неку девојку прво што ми је на памети је права љубав, искрена веза, бела кућа са оградом или стан у Белвилу, двоје деце (а ако хоћу троје онда боље да се разведем после другог детета и да нађем другу жену да ми роди треће дете); па сам већ смислио имена за ту децу... ау, не, чекај, заборавио сам, ја сам мушко, немам ја право да дам имена деци, то је искључиво њено право а моје је само да радим и да финансирам.

Важи, ал' кад би се гађали трамвајима.

Ово ништа не измишљам. Ово гледам око себе у стварности у свом окружењу. Благо теби што живиш у оази савршенства. У Београду у коме ја живим ствари мало другачије и много суровије изгледају.

Опет кажем, ко дозволи себи да буде испрескакан, сам је крив.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"...... vas sponzoruse"


Значи тако? Све су ти другарице супер, ниједна не гледа да се некоме ували, све раде, зарађују солидно, и имају стан који су им родитељи обезбедили? И претпостављам да су наравно све у дугим везама или срећно удате? Мала оаза савршенства на брдовитом Балкану? Или фатаморгана? А онда промениш канал и уместо Секса и Града добијеш шпанску серију...


Не излазим на сплавове и не волим драму. А ти мораш да будеш у стању да направиш у глави разлику између спонзоруше и балканске удаваче.

Са спонзорушама уопште немам искуства, нити ме занимају. Чим видим да је девојка напуцана и бесна - таква служи само да се за њом окренем на улици, ништа више. Немам ја са таквом девојком о чему да разговарам, нити имам разлога са таквом девојком да боравим у истом угоститељском објекту.

И спонзоруша и удавача су гребаторке, али постоје велике разлике међу њима.

Прво, спонзоруша је много лепша, док је удавача најчешће просечног изгледа. Спонзорушу ниједну нисам стартовао, а удаваче ме углавном не одбијају, него их оставим кад провалим шта су уствари.

Затим, спонзоруша врло брзо тражи скупе поклоне, док удавача врло брзо (сувише брзо) тражи заједнички живот. Па брак до краја године.

И, на крају, спонзоруша "воли" мушкарца до последњег динара или док не нађе неког ко може више да јој приушти. А удавача кад је неког изабрала углавном хоће да то траје цео живот.

...... vas sponzoruse

pre 9 godina

@Doktor Igi
U mom drustvu nema ni jedne koja gleda se nekome uvali, sve rade, zaradjuju solidno imaju i stan koji su im roditelji obezbedili. Gde vi navodno nalazite sve te grebatorke? Na splavovima? Ili prosto volite da dramite malo?
Ali lepo je sto si objasnio da devojke cesto salecete samo zbog svoje "potrebe" a ne neke iskrene veze. Znamo mi to zato nemojte da se ljutite sto ste najcesce odbijeni.

sara

pre 9 godina

Omnipotentan۩: macorcina, tata-guru, sveprisutni, opceniti, generalni,.. da ima i ovde lepih opcija..

Subverzivan€: podrivac, prevratnik, pritajeni (tigar, skriveni zmaj), pritvorni njuskavac, zaje*an, .. hmm, sta znam.. ovde i nije neka ponuda

Da zadovoljimo i te psihologe.

PS mimo raspre, momci koje sam spomenula su .. hmm, what’s the word.. pravi macani :) Ima se sta procitati.
:*

Бацач пламена

pre 9 godina

@sara

Извини, молим те! :-( Нисам схватио да се шалиш. Па видиш да ме неке овде нападају само зато што сам рекао да ми је лепа девојка са слике, па сам помислио да то радиш. Истина, сад кад сам више пута прочитао твој коментар и кад си ми рекла, сад видим да је шаљив. Ја нисам могао да видим твој израз лица кад си писала, па да закључим да је шала. А те стране речи (омнипотентан и субверзиван) ретко срећем у свакодневном говору, па сам помислио да намерно тако пишеш. Можда такве изразе пишеш због своје струке уствари, не знам. Сад ми је криво што сам ти рекао онако... Па ето, сви грешимо. Због неких других ја сам помислио да ме и ти нападаш, па сам био мало дрзак. Жао ми је. :-) :-*

sara

pre 9 godina

@ Бацач пламена

Ja sebe ne mogu da “cujem” sa strane, pa mi je povratna informacija da mi je stil “tezak” neobicno zanimljiva. Mozda nekad i bude od koristi. Strane reci, uh.. pa uzme me gradivo, to jeste. To mi se desava. Zasto bi to bio odraz kompleksa?
Ali glavno sad, samo sam htela da se malo nasalim sa tobom, potvrdim da jesi u pravu, i da bas zato jer citam ono sto se ustaljeno zove muskom literaturom (licno iskustvo, ne znam kako druge dame tretiraju tu literaturu) nagovestim da tamo ima daleko vise “soka” pa i muskaraca koji lepo obradjuju temu od interesa . Uvek sam vise citala muske kolumne od zenskih. Mozda je to vas teren ?
Odakle dojam da se folira.. Stavise, sta je nagovestilo da sam motivisana da te spustim? Mislim da se jasno cita upravo suprotno. Ne?
Zbog pozajmljenica? Ne potrisem se oko toga, svetini se ne moze ugoditi.. Ali radi ove prepiske, ulozila sam dodatni napor da se pojednostavim.

Бацач пламена

pre 9 godina

@sara

Као прво, те 18+ часописе читају и жене, немој да ми се ту фолираш! :-)То никако нису само ,,мушки'' часописи. Као друго, ја те часописе и не читам, можда сам погледао пар пута као мањи. Као треће, у њима нисам нашао савете како да ,,пробудим бога сексипила у себи'' неким производима или савете како да ми другови завиде, а ,,жене полуде за мном'' док их ја, центар света, вучем за нос и правим се важан. У женским часописима сам се тих хедонистичких и егоистичких савета нагледао, моја сестра их купује па знам. У овим другим јок, или можда знатно мање. Као четврто, пишеш неким тешким стилом писања и користиш стране речи без потребе. Ја разумем све, ако си мислила да ме спустиш тиме, али то пред људима ствара утисак да си искомплексирана особа. Тако кажу психолози. ;-)

sara

pre 9 godina

@ Бацач пламена
“ И за тебе важи да мање читаш женске часописе. ”

U ovim svetskim, a nasim varijantama na temu, ima par subverzivnih trudbenika koji imaju finu kolekciju iskustva (g-din Zverka, Dobar Lik) i oni eto izlise krv, suze i znoj da neutralizuju efekte sto te potrisu, ali.. nisu ni oni stono narod kaze omnipotentni. Mozda je bolje probati sa “bukvalnijim” muskim casopisama, onim 18+ ..? Ima tu zaista lepe umetnicke oplate preko vecnih istina o musko-zenskim odnosima. U tim casopisima neki drugi pisci (Molder, Duo Marten.. ) prolise i jos ponesto na oltar Istine♥ ;)

Доктор Иги

pre 9 godina

А не пада вам на памет да је можда тај исти "добри" момак већ неколико месеци сам? И да није баш толико "пао" на ту лошу девојку, него да једноставно бира да не буде сам бар неко време кад му се већ пружа прилика да не буде сам - и притом се нада да ће то да га кошта што мање живаца, времена и новца.

Знате, за разлику од вас, ми имамо извесну потребу. Кад бисмо и ми чекали ону праву као што ви чекате оног правог, одавно би човечанство изумрло.

Само да разјаснимо једну ствар. Бити добар момак значи не лагати, не варати, не красти, не тући партнерку, не убијати се од алкохола, дроге, коцке, итд.

Али добар момак има право да користи мозак кроз живот. Бити добар момак не значи бити глуп, бити овца, бити испрескакан и искоришћен сваки пут. Тај коме се то деси је то и заслужио јер је то уопште и дозволио да му се деси.

Да, драге моје, веровале или не, не радимо и не зарађујемо само да бисмо све што имамо и немамо потрошили на вас. Али то једна просечна Балканка која само чека да се ували некоме тешко да има чиме да схвати.

А зашто је уопште сам? Зато што га "добре" девојке не гледају јер су све отишле са лошим момцима. А лоши момци и лоше девојке се разумеју међусобно, знају колико има сати, али не остају дуго заједно јер су и једни и други вампири и онда немају коме да сисају крв.

Petar_357

pre 9 godina

@Asparagus

Po tebi ta veza traje, rađa se neko dete... Suprotno stavovima iznetim u članku. Pogrešila si tip devojke koji je opisan. Naposletku, ne može niko biti nateran da ostane u vezi kad joj istekne rok trajanja, sa ili bez tamo nekog/nečijeg deteta.

Бацач пламена

pre 9 godina

@Mirjana

Дај, не квари ми, заљубио сам се! :-( Хахаха, шалим се! :-) И ето, после су жене дубоке и сложене, а ми плитки. Помири се са тим да и мушкарци имају своју сложеност и дубину и да поседују нешто што жене не разумеју. Лоше су те научили женски часописи који вас дижу у небеса. Ја нисам описивао искључиво физички изглед девојке са слике, већ у комбинацији са доле наведеним особинама. И не, таква девојка није сплаваруша која пуца само на тело, већ на шарм. Па погледај те очи! Добро, ова девојка можда није таква како сам описао (и анђео и ђаво), можда се само сликала, али мушкарци ће разумети на какву девојку мислим. Ви жене вероватно не, шта да вам радим. А ако тебе мушкарци гледају само физички, вероватно си сама крива. Девојке какве сам описао у коментарима, са дозом шарма и мистерије, мушкарци никада неће гледати тако. Минусе очекујем, нема проблема.

@realno

Мислим да ће живот много бити лакши ако схватимо да су све жене бића која гледају само себе и воле олош од мушкараца. У младости иду са њима из љубави јер су им супер, када не морају да брину о удаји и егзистенцији, а када то дође на ред на то онда их остављају иако их воле и гледају како да што брже ухвате неког шмокљана за брак да их удоми, финансира и послужи да направи дете. Након тога се разводе, опељеше га, извуку алиментацију и дете и наставе по старом. Да ли сам у праву? Не, наравно да нисам, генерализујем најглупље могуће. Али какав је осећај, а? И за тебе важи да мање читаш женске часописе.

Mirjana

pre 9 godina

@bacac plamena, kurslus, opisujes fizicku pojavu a gledas dusu. Ne znam, odbijaju me muskarci koji me svode na spoljasnjost. I to bas me odbijaju. Pri tom ne mislim na hemiju, to je u redu. Mislim na poete Kao ti, koji se raspevaju u nekoj svojoj zamagljenosti ne videci moju realnu sustinu. To mi Dodje mnogo dosadno

lale

pre 9 godina

Ja u opisu ovakve devojke ne vidim nista lose! Za mene je ovo opis prave devojke, jedino se ne slazem sa onim delom da ne zele ozbiljnu vezu! Ozbiljnu vezu ne zele samo kukavice (i musk i zensk) ili ako nam osoba ne odgovara za ozbiljnu vezu, ali tada zreba biti iskren i reci to!

Asparagus

pre 9 godina

@petar_357: Aha, samo se ti drzi tog tvog tripa, pa kad te skemba neka od tih "zanimljivih" i uvuce ti se u zivot kao krpelj, cesaces se od nje. Ali bice kasno- dodje beba, bilo koji razlog sto te veze, a tebi kosa ima da se dize-Sta mi je ovo trebalo?? Znam x primera koji su bezali od tih dobrih-dosadnih,pa popili žuč .

laganica

pre 9 godina

Dobrog momka je lako izmanipulisati, jer sustinski zeli dominaciju i nije dobar ni mnogo mudar, a i zasto mnogo da se cimaju/ Treba se uklopiti u sredinu i raditi sve sto drugi ljudi rade.

mare

pre 9 godina

opis lose devojke vam je potpuno pogresan, lose su upravo one koje vole fensi mesta, skup nakit i automobile, nikad nisu iskrene i nemaju emocija osim prema sebi.

Бацач пламена

pre 9 godina

Како је лепа ова девојка на слици! Бујна црна коса, лепа линија, средње груди у складу са истом, прелепе крупне црне очи које загонетно гледају и сијају неким дискретним осмехом. Усне такође скупљене у нешто што се једва наслућује као осмех. Много је лепа! Према оваквој девојци мушкарац никада неће осетити само сирову сексуалну страст, напротив, секс му неће бити у првом плану. У првом плану ће му бити ОНА, њено прелепо лице, коса, мирис, њена душа.

Matea

pre 9 godina

''Visoke potpetice, mikro minici i dekolte do pupka'' vise asociraju na sponzoruse , slobodne u svom ponasanju i veoma zavisne u svemu ostalom. Nezavisne devojke i zene slobodne su u smislu samostalnog pravljenja izbora u svom zivotu , obezbedjenju egzistencije i svega ostalog, bavljenju ozbiljnim poslom, biranju partnera .... i ni u kom slucaju se ne mogu smatrati ''losim devojkama''. Moguce da ih muskarci dozivljavaju ''kao kucke'' ali to je vec njihov problem.

cutie

pre 9 godina

hahahhahahha,toliko o ocitom nepoznavanju mozga zene.....ovo su opisi sna gotovo svih muskaraca,ali realnost je skroz drugacija.....
ovakav tip ribe, moze da privuce samo kompletan muski paket,a to je jako retko u ovoj isfrustriranoj&iskompleksiranoj zemlji naci....najteze je biti ono sto jesi ovde,nazalost...get real!

stvar ukusa

pre 9 godina

Pa ne misli se na neke divljakuse, vec verovatno na kategoriju siromasnih i obrazovanih koje nisu neka prilika al su dobre za provod, dovoljno su samosvesne i same zaradjuju, pa nisu neki teret. To ti sad dodje posebna kategorija devojaka.

Petar_357

pre 9 godina

Zato što nema mnogo cimanja. "Finu devojku" juriš k'o budala, na kraju ispadne dosadna i umišljena, dok su one za koje svi misle da su "loše" zapravo zanimljive kao osobe. Znam da će sve one "ja nisam kao druge žene" sad da dislajkuju, al+ šta da im radim...

Petar_357

pre 9 godina

Zato što nema mnogo cimanja. "Finu devojku" juriš k'o budala, na kraju ispadne dosadna i umišljena, dok su one za koje svi misle da su "loše" zapravo zanimljive kao osobe. Znam da će sve one "ja nisam kao druge žene" sad da dislajkuju, al+ šta da im radim...

mare

pre 9 godina

opis lose devojke vam je potpuno pogresan, lose su upravo one koje vole fensi mesta, skup nakit i automobile, nikad nisu iskrene i nemaju emocija osim prema sebi.

Matea

pre 9 godina

''Visoke potpetice, mikro minici i dekolte do pupka'' vise asociraju na sponzoruse , slobodne u svom ponasanju i veoma zavisne u svemu ostalom. Nezavisne devojke i zene slobodne su u smislu samostalnog pravljenja izbora u svom zivotu , obezbedjenju egzistencije i svega ostalog, bavljenju ozbiljnim poslom, biranju partnera .... i ni u kom slucaju se ne mogu smatrati ''losim devojkama''. Moguce da ih muskarci dozivljavaju ''kao kucke'' ali to je vec njihov problem.

lale

pre 9 godina

Ja u opisu ovakve devojke ne vidim nista lose! Za mene je ovo opis prave devojke, jedino se ne slazem sa onim delom da ne zele ozbiljnu vezu! Ozbiljnu vezu ne zele samo kukavice (i musk i zensk) ili ako nam osoba ne odgovara za ozbiljnu vezu, ali tada zreba biti iskren i reci to!

cutie

pre 9 godina

hahahhahahha,toliko o ocitom nepoznavanju mozga zene.....ovo su opisi sna gotovo svih muskaraca,ali realnost je skroz drugacija.....
ovakav tip ribe, moze da privuce samo kompletan muski paket,a to je jako retko u ovoj isfrustriranoj&iskompleksiranoj zemlji naci....najteze je biti ono sto jesi ovde,nazalost...get real!

Mirjana

pre 9 godina

@bacac plamena, kurslus, opisujes fizicku pojavu a gledas dusu. Ne znam, odbijaju me muskarci koji me svode na spoljasnjost. I to bas me odbijaju. Pri tom ne mislim na hemiju, to je u redu. Mislim na poete Kao ti, koji se raspevaju u nekoj svojoj zamagljenosti ne videci moju realnu sustinu. To mi Dodje mnogo dosadno

stvar ukusa

pre 9 godina

Pa ne misli se na neke divljakuse, vec verovatno na kategoriju siromasnih i obrazovanih koje nisu neka prilika al su dobre za provod, dovoljno su samosvesne i same zaradjuju, pa nisu neki teret. To ti sad dodje posebna kategorija devojaka.

Asparagus

pre 9 godina

@petar_357: Aha, samo se ti drzi tog tvog tripa, pa kad te skemba neka od tih "zanimljivih" i uvuce ti se u zivot kao krpelj, cesaces se od nje. Ali bice kasno- dodje beba, bilo koji razlog sto te veze, a tebi kosa ima da se dize-Sta mi je ovo trebalo?? Znam x primera koji su bezali od tih dobrih-dosadnih,pa popili žuč .

Доктор Иги

pre 9 godina

А не пада вам на памет да је можда тај исти "добри" момак већ неколико месеци сам? И да није баш толико "пао" на ту лошу девојку, него да једноставно бира да не буде сам бар неко време кад му се већ пружа прилика да не буде сам - и притом се нада да ће то да га кошта што мање живаца, времена и новца.

Знате, за разлику од вас, ми имамо извесну потребу. Кад бисмо и ми чекали ону праву као што ви чекате оног правог, одавно би човечанство изумрло.

Само да разјаснимо једну ствар. Бити добар момак значи не лагати, не варати, не красти, не тући партнерку, не убијати се од алкохола, дроге, коцке, итд.

Али добар момак има право да користи мозак кроз живот. Бити добар момак не значи бити глуп, бити овца, бити испрескакан и искоришћен сваки пут. Тај коме се то деси је то и заслужио јер је то уопште и дозволио да му се деси.

Да, драге моје, веровале или не, не радимо и не зарађујемо само да бисмо све што имамо и немамо потрошили на вас. Али то једна просечна Балканка која само чека да се ували некоме тешко да има чиме да схвати.

А зашто је уопште сам? Зато што га "добре" девојке не гледају јер су све отишле са лошим момцима. А лоши момци и лоше девојке се разумеју међусобно, знају колико има сати, али не остају дуго заједно јер су и једни и други вампири и онда немају коме да сисају крв.

Бацач пламена

pre 9 godina

Како је лепа ова девојка на слици! Бујна црна коса, лепа линија, средње груди у складу са истом, прелепе крупне црне очи које загонетно гледају и сијају неким дискретним осмехом. Усне такође скупљене у нешто што се једва наслућује као осмех. Много је лепа! Према оваквој девојци мушкарац никада неће осетити само сирову сексуалну страст, напротив, секс му неће бити у првом плану. У првом плану ће му бити ОНА, њено прелепо лице, коса, мирис, њена душа.

Бацач пламена

pre 9 godina

@Mirjana

Дај, не квари ми, заљубио сам се! :-( Хахаха, шалим се! :-) И ето, после су жене дубоке и сложене, а ми плитки. Помири се са тим да и мушкарци имају своју сложеност и дубину и да поседују нешто што жене не разумеју. Лоше су те научили женски часописи који вас дижу у небеса. Ја нисам описивао искључиво физички изглед девојке са слике, већ у комбинацији са доле наведеним особинама. И не, таква девојка није сплаваруша која пуца само на тело, већ на шарм. Па погледај те очи! Добро, ова девојка можда није таква како сам описао (и анђео и ђаво), можда се само сликала, али мушкарци ће разумети на какву девојку мислим. Ви жене вероватно не, шта да вам радим. А ако тебе мушкарци гледају само физички, вероватно си сама крива. Девојке какве сам описао у коментарима, са дозом шарма и мистерије, мушкарци никада неће гледати тако. Минусе очекујем, нема проблема.

@realno

Мислим да ће живот много бити лакши ако схватимо да су све жене бића која гледају само себе и воле олош од мушкараца. У младости иду са њима из љубави јер су им супер, када не морају да брину о удаји и егзистенцији, а када то дође на ред на то онда их остављају иако их воле и гледају како да што брже ухвате неког шмокљана за брак да их удоми, финансира и послужи да направи дете. Након тога се разводе, опељеше га, извуку алиментацију и дете и наставе по старом. Да ли сам у праву? Не, наравно да нисам, генерализујем најглупље могуће. Али какав је осећај, а? И за тебе важи да мање читаш женске часописе.

...... vas sponzoruse

pre 9 godina

@Doktor Igi
U mom drustvu nema ni jedne koja gleda se nekome uvali, sve rade, zaradjuju solidno imaju i stan koji su im roditelji obezbedili. Gde vi navodno nalazite sve te grebatorke? Na splavovima? Ili prosto volite da dramite malo?
Ali lepo je sto si objasnio da devojke cesto salecete samo zbog svoje "potrebe" a ne neke iskrene veze. Znamo mi to zato nemojte da se ljutite sto ste najcesce odbijeni.

Milos

pre 9 godina

"Zasto dobri momci padaju na lose devojke?"
Prilicno besmisleno pitanje posto dobri momci obicno nisu u poziciji da biraju kakvu ce devojku!

baba marta

pre 9 godina

Ne vidim da su ovo loše devojke. Nisu proračunate, nisu sa nekim da bi dobijale skupe stvari ili letovanja i slično, iskrene su prema partneru. Možda bi naslov trebao da bude slobodne devojke u smislu da kao što rekoste ne glumataju i ne foliraju se, ne predstavljaju se za ono što nisu, neposredne su. E, sad izgleda da je danas to skroz nepopularno.

Бацач пламена

pre 9 godina

@sara

Као прво, те 18+ часописе читају и жене, немој да ми се ту фолираш! :-)То никако нису само ,,мушки'' часописи. Као друго, ја те часописе и не читам, можда сам погледао пар пута као мањи. Као треће, у њима нисам нашао савете како да ,,пробудим бога сексипила у себи'' неким производима или савете како да ми другови завиде, а ,,жене полуде за мном'' док их ја, центар света, вучем за нос и правим се важан. У женским часописима сам се тих хедонистичких и егоистичких савета нагледао, моја сестра их купује па знам. У овим другим јок, или можда знатно мање. Као четврто, пишеш неким тешким стилом писања и користиш стране речи без потребе. Ја разумем све, ако си мислила да ме спустиш тиме, али то пред људима ствара утисак да си искомплексирана особа. Тако кажу психолози. ;-)

laganica

pre 9 godina

Dobrog momka je lako izmanipulisati, jer sustinski zeli dominaciju i nije dobar ni mnogo mudar, a i zasto mnogo da se cimaju/ Treba se uklopiti u sredinu i raditi sve sto drugi ljudi rade.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"..... vas sponzoruse"

Никога не салећем. Углавном упознајем девојке на интернету - али не преко коментара, не надај се. Једном сам чак био и на оном Speed Dating-у. Није лоше... под условом да је некоме додијао живот па хоће великом брзином да се жени. А лепо народ каже да ко се на брзину жени, каје се натенане.

Да, јесте, кад упознајем неку девојку прво што ми је на памети је права љубав, искрена веза, бела кућа са оградом или стан у Белвилу, двоје деце (а ако хоћу троје онда боље да се разведем после другог детета и да нађем другу жену да ми роди треће дете); па сам већ смислио имена за ту децу... ау, не, чекај, заборавио сам, ја сам мушко, немам ја право да дам имена деци, то је искључиво њено право а моје је само да радим и да финансирам.

Важи, ал' кад би се гађали трамвајима.

Ово ништа не измишљам. Ово гледам око себе у стварности у свом окружењу. Благо теби што живиш у оази савршенства. У Београду у коме ја живим ствари мало другачије и много суровије изгледају.

Опет кажем, ко дозволи себи да буде испрескакан, сам је крив.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"...... vas sponzoruse"


Значи тако? Све су ти другарице супер, ниједна не гледа да се некоме ували, све раде, зарађују солидно, и имају стан који су им родитељи обезбедили? И претпостављам да су наравно све у дугим везама или срећно удате? Мала оаза савршенства на брдовитом Балкану? Или фатаморгана? А онда промениш канал и уместо Секса и Града добијеш шпанску серију...


Не излазим на сплавове и не волим драму. А ти мораш да будеш у стању да направиш у глави разлику између спонзоруше и балканске удаваче.

Са спонзорушама уопште немам искуства, нити ме занимају. Чим видим да је девојка напуцана и бесна - таква служи само да се за њом окренем на улици, ништа више. Немам ја са таквом девојком о чему да разговарам, нити имам разлога са таквом девојком да боравим у истом угоститељском објекту.

И спонзоруша и удавача су гребаторке, али постоје велике разлике међу њима.

Прво, спонзоруша је много лепша, док је удавача најчешће просечног изгледа. Спонзорушу ниједну нисам стартовао, а удаваче ме углавном не одбијају, него их оставим кад провалим шта су уствари.

Затим, спонзоруша врло брзо тражи скупе поклоне, док удавача врло брзо (сувише брзо) тражи заједнички живот. Па брак до краја године.

И, на крају, спонзоруша "воли" мушкарца до последњег динара или док не нађе неког ко може више да јој приушти. А удавача кад је неког изабрала углавном хоће да то траје цео живот.

aleks

pre 9 godina

@Doktor Igi
I muskarci sa zapada su bolji od nasih. Mnogo vredniji, sposobniji, manje iskompleksirani, opusteniji, manje nabedjeni, trude se da ne krive ceo svet za svoju bedu, posmatraju te kao pravog partnera a ne kao nekoga ko treba da sedi u kuci dok on moze da svrlja, dele se poslovi u kuci i oko dece, redje zbrisu ako se zena razboli ili se rodi dete sa problemom kod nas je to skoro pravilo, manje jure klinkice pod stare dane, manje su samozivi... Prosto bolji su. Nas narod je generalno problematican, komplet, ne zene kako ti kazes i vi isto.

Omnia

pre 9 godina

Pa ovo opisano u tekstu nije lose. Jedino je oblacenje neukusno i vulgarno.I tako se sigurno ne oblaci devojka koja ide na kampovanja i utakmice.

@Doktor Igi

ti se, decko, sa svakim sledecim komentarom sve vise ukopavas. I treba da se sam sa sobom dogovoris, da shvatis sta hoces, a sta neces.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"...... vas sponzoruse"

Наравно да сам арогантан. Не, него можда треба да будем добар и фин? Некада давно сам био дефиниција добрице, па сам схватио да је то ћорав посао који се уопште не исплати. Мало има мушкараца који се усуде да промене приступ кад виде да нешто не иде. Сада много боље пролазим.

Као што сви знамо, добрице углавном попију friend зону. А трајна friend зона је једно од највећих понижења које мушкарац може да доживи, а да и сам "вољно" у њему учествује.

Мушкарац који је довољно самосвестан може да изабере да ли хоће да учествује у нечему што му не одговара или не. Добрица је нешто друго.


@Omnia (mea mecvm porto)

У шта се укопавам? Пред ким? Пред тобом? Ја не видим да се укопавам. Ништа ти не брини, знам ја одлично шта хоћу - само то што хоћу вероватно нема да се нађе на брдовитом Балкану где још увек у великом броју постоје жене које сматрају да мушкарцу нешто фали ако не пије. А притом су те исте жене наводно модерне, еманциповане, једнаке...

Лицемерје без граница. Али ни то није проблем - велики је свет, а странкиње су једноставно... мање зле, и нису баш толико тешке без потребе.

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

Види, јесте ме привукла физички ова са слике, али и зато што испод пише да је враголаста, директна и незахтевна. Све то у комбинацији. Океј, тога у реалном животу тешко да ћу наћи. Ма океј, не мора да буде нека лепотица, није то суштина...
Али немој, молим те, да поредиш то што сам ја рекао да ми се свиђа она са тим што жене исто воле кад изађу слике неког ,,мацана''. Пар пута сам имао да видим на овом сајту да су ти ,,мацани'' серијске убице или силоватељи, вукови у јагњећој кожи који су користили жене, а жене су свеједно писале како им је он ,,swadaaaak'' или ,,uh, kakav je, sve bih mu oprostila'' или ,,mmmmmmm, šta bih mu radila''... Такви ,,враголани'' никако нису враголасти као описане девојке у тексту. Нека су лепи колико хоћеш, да сам женско, рекао бих ,,далеко им лепа кућа''.

Petar_357

pre 9 godina

@Asparagus

Po tebi ta veza traje, rađa se neko dete... Suprotno stavovima iznetim u članku. Pogrešila si tip devojke koji je opisan. Naposletku, ne može niko biti nateran da ostane u vezi kad joj istekne rok trajanja, sa ili bez tamo nekog/nečijeg deteta.

X

pre 9 godina

Ja kapiram sta je Bacac plamena rekao, pao je na njenu ljepotu, to nije nista cudno. Cudno je sto vi ne mozete prihvatiti kad zenske to isto rade. Pogledaj na tekstu o onom nenormalno seksipilnom i prelijepom problematicnom momku, kakve grozne komentare muskarci pisu. Dakle, nije stvar sto ti se svidjela ova djevojka, vec je lose sto - da je neki savrseni tip u pitanju, vjerovatno bi izmislio da smo sponzoruse, da nas lozi sto je los i td. Jako je tesko muskarcu priznati da je drugi pozeljniji. Ja sam dobila inspiraciju kao ti kad sam vidjela tog momka. Isto tako, mnoge zene ce ti mnogo oprostiti ako si prelijep i prezgodan, to svi znaju ali malo ko od vas to prihvata.

Доктор Иги

pre 9 godina

То да се слични проналазе - то можеш да окачиш мачки о реп.

Хоћеш ли то исто да кажеш свакој жени којој је муж неспособни лењивац, швалер, коцкар, пијандура, наркос, или силеџија?

Јесу ли се и онда слични пронашли?

Двоструки аршини и лицемерје без граница.


Наравно да постоје мушке спонзоруше. Али 1) они не губе време на читању ових чланака и коментарисању на њих, него или траже нову жртву или уживају у трошењу новца постојеће жртве. 2) Много их је мање него женских спонзоруша.


А можда сам "опседнут" тиме јер гледам своје другове који су се оженили, и жене су их већ дебело оштетиле - што финансијски, што здравствено. Данас је ући у брак као ући у кавез код лава, и "биће све у реду".

Хоће, ако знаш да дресираш лавове - а нико нас то није научио.

Бацач пламена

pre 9 godina

@sara

Извини, молим те! :-( Нисам схватио да се шалиш. Па видиш да ме неке овде нападају само зато што сам рекао да ми је лепа девојка са слике, па сам помислио да то радиш. Истина, сад кад сам више пута прочитао твој коментар и кад си ми рекла, сад видим да је шаљив. Ја нисам могао да видим твој израз лица кад си писала, па да закључим да је шала. А те стране речи (омнипотентан и субверзиван) ретко срећем у свакодневном говору, па сам помислио да намерно тако пишеш. Можда такве изразе пишеш због своје струке уствари, не знам. Сад ми је криво што сам ти рекао онако... Па ето, сви грешимо. Због неких других ја сам помислио да ме и ти нападаш, па сам био мало дрзак. Жао ми је. :-) :-*

Lana

pre 9 godina

Cemu deo 'dobri momci' u naslovu kada tekst ocigledno pise o tome zasto momci generalno padaju na 'lose devojke'? Ni rec o tome po cemu su dobri momci drugaciji od ostalih.

Доктор Иги

pre 9 godina

@X

Види - немам ја ништа против тога да се жене ложе на згодне мушкарце исто колико се мушкарци ложе на лепе и згодне жене. Ако ћемо тако, то је скроз ок.

Али онда имам против тога да мени девојка каже "Немој да купиш себи музички инструмент, боље ме води на летовање у Шпанију!" Наравно да сам је оставио после тога јер се тако не може - а притом није била ни издалека довољно добра риба да би могла да се понаша као спонзоруша. Изволи, заради сама па иди у Шпанију. Ја сам већ био, без тебе.

А ако и ми и ви само очекујемо изглед једни од других, онда што не бих ја тражио од ње да она мене води у Шпанију? Зато што је ово Балкан и тако нешто је незамисливо.

Значи, ми од вас (наводно) очекујемо само изглед (мада ја полажем на женску нарав много више него на изглед), а ви од нас и изглед и паре.

Окрени-обрни, двоструки аршини и лицемерје на све стране.

@aleks

Истину збориш. Ми и јесмо јако диваљ и неквалитетан народ, уопштено гледано. Само ниси навела као предност западних мушкараца и чињеницу да су богатији. :)

Само, пре свега тога о чему ти причаш - ја не разумем зашто бих уопште улазио у брак са неком женском особом само зато што "тако треба" (па се онда људи масовно разводе). Тако да онда нема деце и дељења обавеза по кући.

И под старе дане и пре њих има да радим шта се мени ради, зато што сам саможив. Не, него ће сваки дан да ми буде copy-paste исти; кућа-пос'о, пос'о-кућа, жена, деца и кућни послови.

Важи, ал' на плажи.

najteze je pogledati sebe

pre 9 godina

ti samo o parama pricas, opusti se. opsednut si time da ce neka zena da te osteti. ko kaze da tipovi takodje nisu sponzoruse. i te kako gledaju kako da se dobro udaju, ali to ce se priznati nikad. to sto si ti nasao grebatorku... imaj na umu da se slicni pronalaze.

sara

pre 9 godina

@ Бацач пламена

Ja sebe ne mogu da “cujem” sa strane, pa mi je povratna informacija da mi je stil “tezak” neobicno zanimljiva. Mozda nekad i bude od koristi. Strane reci, uh.. pa uzme me gradivo, to jeste. To mi se desava. Zasto bi to bio odraz kompleksa?
Ali glavno sad, samo sam htela da se malo nasalim sa tobom, potvrdim da jesi u pravu, i da bas zato jer citam ono sto se ustaljeno zove muskom literaturom (licno iskustvo, ne znam kako druge dame tretiraju tu literaturu) nagovestim da tamo ima daleko vise “soka” pa i muskaraca koji lepo obradjuju temu od interesa . Uvek sam vise citala muske kolumne od zenskih. Mozda je to vas teren ?
Odakle dojam da se folira.. Stavise, sta je nagovestilo da sam motivisana da te spustim? Mislim da se jasno cita upravo suprotno. Ne?
Zbog pozajmljenica? Ne potrisem se oko toga, svetini se ne moze ugoditi.. Ali radi ove prepiske, ulozila sam dodatni napor da se pojednostavim.

sara

pre 9 godina

Omnipotentan۩: macorcina, tata-guru, sveprisutni, opceniti, generalni,.. da ima i ovde lepih opcija..

Subverzivan€: podrivac, prevratnik, pritajeni (tigar, skriveni zmaj), pritvorni njuskavac, zaje*an, .. hmm, sta znam.. ovde i nije neka ponuda

Da zadovoljimo i te psihologe.

PS mimo raspre, momci koje sam spomenula su .. hmm, what’s the word.. pravi macani :) Ima se sta procitati.
:*

X

pre 9 godina

Potvrdio si ovo sto sam napisala. Gotovo nikad tip nece priznati superiornost nekoga koga zene vole na taj nacin. Ili ce biti da je serijski ubica, ili da je sponzor. Uhvatice se za neku njegovu manu i preuvelicati je do kraja. Atraktivni muskarci su gejevi, atraktivni "nepredvidivi" tipovi -ubice, atraktivni sposobni muskaraci pozeljni zbog para i sl. U svakom slucaju, kapiram da otkidas na ljepotu, samo kazem da to rade i zenske bar isto toliko, ali se cesto ospe paljba po njima i po tim nesrecnim nestasnim ljepotanima, a razlog za to ce se uvijek naci, a boga mi i izmisliti ako treba :-)

sara

pre 9 godina

@ Бацач пламена
“ И за тебе важи да мање читаш женске часописе. ”

U ovim svetskim, a nasim varijantama na temu, ima par subverzivnih trudbenika koji imaju finu kolekciju iskustva (g-din Zverka, Dobar Lik) i oni eto izlise krv, suze i znoj da neutralizuju efekte sto te potrisu, ali.. nisu ni oni stono narod kaze omnipotentni. Mozda je bolje probati sa “bukvalnijim” muskim casopisama, onim 18+ ..? Ima tu zaista lepe umetnicke oplate preko vecnih istina o musko-zenskim odnosima. U tim casopisima neki drugi pisci (Molder, Duo Marten.. ) prolise i jos ponesto na oltar Istine♥ ;)

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

Као прво, има лепших људи од мене, нисам никад оспоравао, нити ми тешко пада. Ја то прихватам мирне душе. А када се вама женама каже да има лепших жена од вас, вама углавном буде криво и будете љубоморне. Ја сам то виђао сопстеним очима, те ваше очи које се тада нагло снужде или севну или вилицу која заигра. Ево, директно - нисам најлепши, има сто пута лепших од мене. ЗАдовољна?
Извини, колико имаш година? Можда 18, 19? Тако ми звучиш, извини. О каквим несавршеностима оног типа ти причаш? Па човек је убица, зато га осуђјем, а и вас којима је супер, ако на истог мислимо. Нисам љубоморан на њега, побогу, далеко га било. Ево и овде отворено признање - да, тип је много лепши од мене, признајем. Да за ову малу са слике пише да је убица или проблемстичнс, сигурно ми се не би свиђала.

X

pre 9 godina

Ne kazem da zene nisu ljubomorne, nego da su muskarci daleko vise kompetitivni, i ljubomorni, a mozda samo to agresivnije pokazuju. Svakako to nije tema. Tip nije ubica iako si izmislio da jeste, ali ni to nije tema. Izgled jako mnogo znaci, i ista emocija koja je dosla do tebe kad si vidio ovu zensku, doci ce i do nas kad vidimo prezgodnog tipa, to je to sto mora da se prihvati a ne da se izmislja "s njim je zbog para" sto je postala opsta samoodbrana kad dobijete korpu. Nema potrebe vise da izlazem ovu cinjenicu, pozdrav.

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

http://www.b92.net/superzena/kolaz.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=865421
http://www.b92.net/superzena/kolaz.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=864901

Ево, на њега сам мислио. ,,Бивши'' бандит и осумњичен за убиства, био у затвору, има жену и дете. Не знам да ли си на њега мислила, али ништа ја нисам измишљао. Jааако сам љубоморан на њега. Ма бежи, бре...

stvar ukusa

pre 9 godina

Pa ne misli se na neke divljakuse, vec verovatno na kategoriju siromasnih i obrazovanih koje nisu neka prilika al su dobre za provod, dovoljno su samosvesne i same zaradjuju, pa nisu neki teret. To ti sad dodje posebna kategorija devojaka.

Бацач пламена

pre 9 godina

Како је лепа ова девојка на слици! Бујна црна коса, лепа линија, средње груди у складу са истом, прелепе крупне црне очи које загонетно гледају и сијају неким дискретним осмехом. Усне такође скупљене у нешто што се једва наслућује као осмех. Много је лепа! Према оваквој девојци мушкарац никада неће осетити само сирову сексуалну страст, напротив, секс му неће бити у првом плану. У првом плану ће му бити ОНА, њено прелепо лице, коса, мирис, њена душа.

laganica

pre 9 godina

Dobrog momka je lako izmanipulisati, jer sustinski zeli dominaciju i nije dobar ni mnogo mudar, a i zasto mnogo da se cimaju/ Treba se uklopiti u sredinu i raditi sve sto drugi ljudi rade.

Petar_357

pre 9 godina

Zato što nema mnogo cimanja. "Finu devojku" juriš k'o budala, na kraju ispadne dosadna i umišljena, dok su one za koje svi misle da su "loše" zapravo zanimljive kao osobe. Znam da će sve one "ja nisam kao druge žene" sad da dislajkuju, al+ šta da im radim...

Доктор Иги

pre 9 godina

А не пада вам на памет да је можда тај исти "добри" момак већ неколико месеци сам? И да није баш толико "пао" на ту лошу девојку, него да једноставно бира да не буде сам бар неко време кад му се већ пружа прилика да не буде сам - и притом се нада да ће то да га кошта што мање живаца, времена и новца.

Знате, за разлику од вас, ми имамо извесну потребу. Кад бисмо и ми чекали ону праву као што ви чекате оног правог, одавно би човечанство изумрло.

Само да разјаснимо једну ствар. Бити добар момак значи не лагати, не варати, не красти, не тући партнерку, не убијати се од алкохола, дроге, коцке, итд.

Али добар момак има право да користи мозак кроз живот. Бити добар момак не значи бити глуп, бити овца, бити испрескакан и искоришћен сваки пут. Тај коме се то деси је то и заслужио јер је то уопште и дозволио да му се деси.

Да, драге моје, веровале или не, не радимо и не зарађујемо само да бисмо све што имамо и немамо потрошили на вас. Али то једна просечна Балканка која само чека да се ували некоме тешко да има чиме да схвати.

А зашто је уопште сам? Зато што га "добре" девојке не гледају јер су све отишле са лошим момцима. А лоши момци и лоше девојке се разумеју међусобно, знају колико има сати, али не остају дуго заједно јер су и једни и други вампири и онда немају коме да сисају крв.

Бацач пламена

pre 9 godina

@Mirjana

Дај, не квари ми, заљубио сам се! :-( Хахаха, шалим се! :-) И ето, после су жене дубоке и сложене, а ми плитки. Помири се са тим да и мушкарци имају своју сложеност и дубину и да поседују нешто што жене не разумеју. Лоше су те научили женски часописи који вас дижу у небеса. Ја нисам описивао искључиво физички изглед девојке са слике, већ у комбинацији са доле наведеним особинама. И не, таква девојка није сплаваруша која пуца само на тело, већ на шарм. Па погледај те очи! Добро, ова девојка можда није таква како сам описао (и анђео и ђаво), можда се само сликала, али мушкарци ће разумети на какву девојку мислим. Ви жене вероватно не, шта да вам радим. А ако тебе мушкарци гледају само физички, вероватно си сама крива. Девојке какве сам описао у коментарима, са дозом шарма и мистерије, мушкарци никада неће гледати тако. Минусе очекујем, нема проблема.

@realno

Мислим да ће живот много бити лакши ако схватимо да су све жене бића која гледају само себе и воле олош од мушкараца. У младости иду са њима из љубави јер су им супер, када не морају да брину о удаји и егзистенцији, а када то дође на ред на то онда их остављају иако их воле и гледају како да што брже ухвате неког шмокљана за брак да их удоми, финансира и послужи да направи дете. Након тога се разводе, опељеше га, извуку алиментацију и дете и наставе по старом. Да ли сам у праву? Не, наравно да нисам, генерализујем најглупље могуће. Али какав је осећај, а? И за тебе важи да мање читаш женске часописе.

sara

pre 9 godina

@ Бацач пламена
“ И за тебе важи да мање читаш женске часописе. ”

U ovim svetskim, a nasim varijantama na temu, ima par subverzivnih trudbenika koji imaju finu kolekciju iskustva (g-din Zverka, Dobar Lik) i oni eto izlise krv, suze i znoj da neutralizuju efekte sto te potrisu, ali.. nisu ni oni stono narod kaze omnipotentni. Mozda je bolje probati sa “bukvalnijim” muskim casopisama, onim 18+ ..? Ima tu zaista lepe umetnicke oplate preko vecnih istina o musko-zenskim odnosima. U tim casopisima neki drugi pisci (Molder, Duo Marten.. ) prolise i jos ponesto na oltar Istine♥ ;)

Mirjana

pre 9 godina

@bacac plamena, kurslus, opisujes fizicku pojavu a gledas dusu. Ne znam, odbijaju me muskarci koji me svode na spoljasnjost. I to bas me odbijaju. Pri tom ne mislim na hemiju, to je u redu. Mislim na poete Kao ti, koji se raspevaju u nekoj svojoj zamagljenosti ne videci moju realnu sustinu. To mi Dodje mnogo dosadno

sara

pre 9 godina

@ Бацач пламена

Ja sebe ne mogu da “cujem” sa strane, pa mi je povratna informacija da mi je stil “tezak” neobicno zanimljiva. Mozda nekad i bude od koristi. Strane reci, uh.. pa uzme me gradivo, to jeste. To mi se desava. Zasto bi to bio odraz kompleksa?
Ali glavno sad, samo sam htela da se malo nasalim sa tobom, potvrdim da jesi u pravu, i da bas zato jer citam ono sto se ustaljeno zove muskom literaturom (licno iskustvo, ne znam kako druge dame tretiraju tu literaturu) nagovestim da tamo ima daleko vise “soka” pa i muskaraca koji lepo obradjuju temu od interesa . Uvek sam vise citala muske kolumne od zenskih. Mozda je to vas teren ?
Odakle dojam da se folira.. Stavise, sta je nagovestilo da sam motivisana da te spustim? Mislim da se jasno cita upravo suprotno. Ne?
Zbog pozajmljenica? Ne potrisem se oko toga, svetini se ne moze ugoditi.. Ali radi ove prepiske, ulozila sam dodatni napor da se pojednostavim.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"...... vas sponzoruse"


Значи тако? Све су ти другарице супер, ниједна не гледа да се некоме ували, све раде, зарађују солидно, и имају стан који су им родитељи обезбедили? И претпостављам да су наравно све у дугим везама или срећно удате? Мала оаза савршенства на брдовитом Балкану? Или фатаморгана? А онда промениш канал и уместо Секса и Града добијеш шпанску серију...


Не излазим на сплавове и не волим драму. А ти мораш да будеш у стању да направиш у глави разлику између спонзоруше и балканске удаваче.

Са спонзорушама уопште немам искуства, нити ме занимају. Чим видим да је девојка напуцана и бесна - таква служи само да се за њом окренем на улици, ништа више. Немам ја са таквом девојком о чему да разговарам, нити имам разлога са таквом девојком да боравим у истом угоститељском објекту.

И спонзоруша и удавача су гребаторке, али постоје велике разлике међу њима.

Прво, спонзоруша је много лепша, док је удавача најчешће просечног изгледа. Спонзорушу ниједну нисам стартовао, а удаваче ме углавном не одбијају, него их оставим кад провалим шта су уствари.

Затим, спонзоруша врло брзо тражи скупе поклоне, док удавача врло брзо (сувише брзо) тражи заједнички живот. Па брак до краја године.

И, на крају, спонзоруша "воли" мушкарца до последњег динара или док не нађе неког ко може више да јој приушти. А удавача кад је неког изабрала углавном хоће да то траје цео живот.

Asparagus

pre 9 godina

@petar_357: Aha, samo se ti drzi tog tvog tripa, pa kad te skemba neka od tih "zanimljivih" i uvuce ti se u zivot kao krpelj, cesaces se od nje. Ali bice kasno- dodje beba, bilo koji razlog sto te veze, a tebi kosa ima da se dize-Sta mi je ovo trebalo?? Znam x primera koji su bezali od tih dobrih-dosadnih,pa popili žuč .

sara

pre 9 godina

Omnipotentan۩: macorcina, tata-guru, sveprisutni, opceniti, generalni,.. da ima i ovde lepih opcija..

Subverzivan€: podrivac, prevratnik, pritajeni (tigar, skriveni zmaj), pritvorni njuskavac, zaje*an, .. hmm, sta znam.. ovde i nije neka ponuda

Da zadovoljimo i te psihologe.

PS mimo raspre, momci koje sam spomenula su .. hmm, what’s the word.. pravi macani :) Ima se sta procitati.
:*

Доктор Иги

pre 9 godina

@"..... vas sponzoruse"

Никога не салећем. Углавном упознајем девојке на интернету - али не преко коментара, не надај се. Једном сам чак био и на оном Speed Dating-у. Није лоше... под условом да је некоме додијао живот па хоће великом брзином да се жени. А лепо народ каже да ко се на брзину жени, каје се натенане.

Да, јесте, кад упознајем неку девојку прво што ми је на памети је права љубав, искрена веза, бела кућа са оградом или стан у Белвилу, двоје деце (а ако хоћу троје онда боље да се разведем после другог детета и да нађем другу жену да ми роди треће дете); па сам већ смислио имена за ту децу... ау, не, чекај, заборавио сам, ја сам мушко, немам ја право да дам имена деци, то је искључиво њено право а моје је само да радим и да финансирам.

Важи, ал' кад би се гађали трамвајима.

Ово ништа не измишљам. Ово гледам око себе у стварности у свом окружењу. Благо теби што живиш у оази савршенства. У Београду у коме ја живим ствари мало другачије и много суровије изгледају.

Опет кажем, ко дозволи себи да буде испрескакан, сам је крив.

Доктор Иги

pre 9 godina

@"...... vas sponzoruse"

Наравно да сам арогантан. Не, него можда треба да будем добар и фин? Некада давно сам био дефиниција добрице, па сам схватио да је то ћорав посао који се уопште не исплати. Мало има мушкараца који се усуде да промене приступ кад виде да нешто не иде. Сада много боље пролазим.

Као што сви знамо, добрице углавном попију friend зону. А трајна friend зона је једно од највећих понижења које мушкарац може да доживи, а да и сам "вољно" у њему учествује.

Мушкарац који је довољно самосвестан може да изабере да ли хоће да учествује у нечему што му не одговара или не. Добрица је нешто друго.


@Omnia (mea mecvm porto)

У шта се укопавам? Пред ким? Пред тобом? Ја не видим да се укопавам. Ништа ти не брини, знам ја одлично шта хоћу - само то што хоћу вероватно нема да се нађе на брдовитом Балкану где још увек у великом броју постоје жене које сматрају да мушкарцу нешто фали ако не пије. А притом су те исте жене наводно модерне, еманциповане, једнаке...

Лицемерје без граница. Али ни то није проблем - велики је свет, а странкиње су једноставно... мање зле, и нису баш толико тешке без потребе.

aleks

pre 9 godina

@Doktor Igi
I muskarci sa zapada su bolji od nasih. Mnogo vredniji, sposobniji, manje iskompleksirani, opusteniji, manje nabedjeni, trude se da ne krive ceo svet za svoju bedu, posmatraju te kao pravog partnera a ne kao nekoga ko treba da sedi u kuci dok on moze da svrlja, dele se poslovi u kuci i oko dece, redje zbrisu ako se zena razboli ili se rodi dete sa problemom kod nas je to skoro pravilo, manje jure klinkice pod stare dane, manje su samozivi... Prosto bolji su. Nas narod je generalno problematican, komplet, ne zene kako ti kazes i vi isto.

lale

pre 9 godina

Ja u opisu ovakve devojke ne vidim nista lose! Za mene je ovo opis prave devojke, jedino se ne slazem sa onim delom da ne zele ozbiljnu vezu! Ozbiljnu vezu ne zele samo kukavice (i musk i zensk) ili ako nam osoba ne odgovara za ozbiljnu vezu, ali tada zreba biti iskren i reci to!

Бацач пламена

pre 9 godina

@sara

Као прво, те 18+ часописе читају и жене, немој да ми се ту фолираш! :-)То никако нису само ,,мушки'' часописи. Као друго, ја те часописе и не читам, можда сам погледао пар пута као мањи. Као треће, у њима нисам нашао савете како да ,,пробудим бога сексипила у себи'' неким производима или савете како да ми другови завиде, а ,,жене полуде за мном'' док их ја, центар света, вучем за нос и правим се важан. У женским часописима сам се тих хедонистичких и егоистичких савета нагледао, моја сестра их купује па знам. У овим другим јок, или можда знатно мање. Као четврто, пишеш неким тешким стилом писања и користиш стране речи без потребе. Ја разумем све, ако си мислила да ме спустиш тиме, али то пред људима ствара утисак да си искомплексирана особа. Тако кажу психолози. ;-)

...... vas sponzoruse

pre 9 godina

@Doktor Igi
U mom drustvu nema ni jedne koja gleda se nekome uvali, sve rade, zaradjuju solidno imaju i stan koji su im roditelji obezbedili. Gde vi navodno nalazite sve te grebatorke? Na splavovima? Ili prosto volite da dramite malo?
Ali lepo je sto si objasnio da devojke cesto salecete samo zbog svoje "potrebe" a ne neke iskrene veze. Znamo mi to zato nemojte da se ljutite sto ste najcesce odbijeni.

Omnia

pre 9 godina

Pa ovo opisano u tekstu nije lose. Jedino je oblacenje neukusno i vulgarno.I tako se sigurno ne oblaci devojka koja ide na kampovanja i utakmice.

@Doktor Igi

ti se, decko, sa svakim sledecim komentarom sve vise ukopavas. I treba da se sam sa sobom dogovoris, da shvatis sta hoces, a sta neces.

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

Види, јесте ме привукла физички ова са слике, али и зато што испод пише да је враголаста, директна и незахтевна. Све то у комбинацији. Океј, тога у реалном животу тешко да ћу наћи. Ма океј, не мора да буде нека лепотица, није то суштина...
Али немој, молим те, да поредиш то што сам ја рекао да ми се свиђа она са тим што жене исто воле кад изађу слике неког ,,мацана''. Пар пута сам имао да видим на овом сајту да су ти ,,мацани'' серијске убице или силоватељи, вукови у јагњећој кожи који су користили жене, а жене су свеједно писале како им је он ,,swadaaaak'' или ,,uh, kakav je, sve bih mu oprostila'' или ,,mmmmmmm, šta bih mu radila''... Такви ,,враголани'' никако нису враголасти као описане девојке у тексту. Нека су лепи колико хоћеш, да сам женско, рекао бих ,,далеко им лепа кућа''.

X

pre 9 godina

Potvrdio si ovo sto sam napisala. Gotovo nikad tip nece priznati superiornost nekoga koga zene vole na taj nacin. Ili ce biti da je serijski ubica, ili da je sponzor. Uhvatice se za neku njegovu manu i preuvelicati je do kraja. Atraktivni muskarci su gejevi, atraktivni "nepredvidivi" tipovi -ubice, atraktivni sposobni muskaraci pozeljni zbog para i sl. U svakom slucaju, kapiram da otkidas na ljepotu, samo kazem da to rade i zenske bar isto toliko, ali se cesto ospe paljba po njima i po tim nesrecnim nestasnim ljepotanima, a razlog za to ce se uvijek naci, a boga mi i izmisliti ako treba :-)

Доктор Иги

pre 9 godina

@X

Види - немам ја ништа против тога да се жене ложе на згодне мушкарце исто колико се мушкарци ложе на лепе и згодне жене. Ако ћемо тако, то је скроз ок.

Али онда имам против тога да мени девојка каже "Немој да купиш себи музички инструмент, боље ме води на летовање у Шпанију!" Наравно да сам је оставио после тога јер се тако не може - а притом није била ни издалека довољно добра риба да би могла да се понаша као спонзоруша. Изволи, заради сама па иди у Шпанију. Ја сам већ био, без тебе.

А ако и ми и ви само очекујемо изглед једни од других, онда што не бих ја тражио од ње да она мене води у Шпанију? Зато што је ово Балкан и тако нешто је незамисливо.

Значи, ми од вас (наводно) очекујемо само изглед (мада ја полажем на женску нарав много више него на изглед), а ви од нас и изглед и паре.

Окрени-обрни, двоструки аршини и лицемерје на све стране.

@aleks

Истину збориш. Ми и јесмо јако диваљ и неквалитетан народ, уопштено гледано. Само ниси навела као предност западних мушкараца и чињеницу да су богатији. :)

Само, пре свега тога о чему ти причаш - ја не разумем зашто бих уопште улазио у брак са неком женском особом само зато што "тако треба" (па се онда људи масовно разводе). Тако да онда нема деце и дељења обавеза по кући.

И под старе дане и пре њих има да радим шта се мени ради, зато што сам саможив. Не, него ће сваки дан да ми буде copy-paste исти; кућа-пос'о, пос'о-кућа, жена, деца и кућни послови.

Важи, ал' на плажи.

cutie

pre 9 godina

hahahhahahha,toliko o ocitom nepoznavanju mozga zene.....ovo su opisi sna gotovo svih muskaraca,ali realnost je skroz drugacija.....
ovakav tip ribe, moze da privuce samo kompletan muski paket,a to je jako retko u ovoj isfrustriranoj&iskompleksiranoj zemlji naci....najteze je biti ono sto jesi ovde,nazalost...get real!

Бацач пламена

pre 9 godina

@sara

Извини, молим те! :-( Нисам схватио да се шалиш. Па видиш да ме неке овде нападају само зато што сам рекао да ми је лепа девојка са слике, па сам помислио да то радиш. Истина, сад кад сам више пута прочитао твој коментар и кад си ми рекла, сад видим да је шаљив. Ја нисам могао да видим твој израз лица кад си писала, па да закључим да је шала. А те стране речи (омнипотентан и субверзиван) ретко срећем у свакодневном говору, па сам помислио да намерно тако пишеш. Можда такве изразе пишеш због своје струке уствари, не знам. Сад ми је криво што сам ти рекао онако... Па ето, сви грешимо. Због неких других ја сам помислио да ме и ти нападаш, па сам био мало дрзак. Жао ми је. :-) :-*

najteze je pogledati sebe

pre 9 godina

ti samo o parama pricas, opusti se. opsednut si time da ce neka zena da te osteti. ko kaze da tipovi takodje nisu sponzoruse. i te kako gledaju kako da se dobro udaju, ali to ce se priznati nikad. to sto si ti nasao grebatorku... imaj na umu da se slicni pronalaze.

Доктор Иги

pre 9 godina

То да се слични проналазе - то можеш да окачиш мачки о реп.

Хоћеш ли то исто да кажеш свакој жени којој је муж неспособни лењивац, швалер, коцкар, пијандура, наркос, или силеџија?

Јесу ли се и онда слични пронашли?

Двоструки аршини и лицемерје без граница.


Наравно да постоје мушке спонзоруше. Али 1) они не губе време на читању ових чланака и коментарисању на њих, него или траже нову жртву или уживају у трошењу новца постојеће жртве. 2) Много их је мање него женских спонзоруша.


А можда сам "опседнут" тиме јер гледам своје другове који су се оженили, и жене су их већ дебело оштетиле - што финансијски, што здравствено. Данас је ући у брак као ући у кавез код лава, и "биће све у реду".

Хоће, ако знаш да дресираш лавове - а нико нас то није научио.

Matea

pre 9 godina

''Visoke potpetice, mikro minici i dekolte do pupka'' vise asociraju na sponzoruse , slobodne u svom ponasanju i veoma zavisne u svemu ostalom. Nezavisne devojke i zene slobodne su u smislu samostalnog pravljenja izbora u svom zivotu , obezbedjenju egzistencije i svega ostalog, bavljenju ozbiljnim poslom, biranju partnera .... i ni u kom slucaju se ne mogu smatrati ''losim devojkama''. Moguce da ih muskarci dozivljavaju ''kao kucke'' ali to je vec njihov problem.

Milos

pre 9 godina

"Zasto dobri momci padaju na lose devojke?"
Prilicno besmisleno pitanje posto dobri momci obicno nisu u poziciji da biraju kakvu ce devojku!

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

Као прво, има лепших људи од мене, нисам никад оспоравао, нити ми тешко пада. Ја то прихватам мирне душе. А када се вама женама каже да има лепших жена од вас, вама углавном буде криво и будете љубоморне. Ја сам то виђао сопстеним очима, те ваше очи које се тада нагло снужде или севну или вилицу која заигра. Ево, директно - нисам најлепши, има сто пута лепших од мене. ЗАдовољна?
Извини, колико имаш година? Можда 18, 19? Тако ми звучиш, извини. О каквим несавршеностима оног типа ти причаш? Па човек је убица, зато га осуђјем, а и вас којима је супер, ако на истог мислимо. Нисам љубоморан на њега, побогу, далеко га било. Ево и овде отворено признање - да, тип је много лепши од мене, признајем. Да за ову малу са слике пише да је убица или проблемстичнс, сигурно ми се не би свиђала.

X

pre 9 godina

Ne kazem da zene nisu ljubomorne, nego da su muskarci daleko vise kompetitivni, i ljubomorni, a mozda samo to agresivnije pokazuju. Svakako to nije tema. Tip nije ubica iako si izmislio da jeste, ali ni to nije tema. Izgled jako mnogo znaci, i ista emocija koja je dosla do tebe kad si vidio ovu zensku, doci ce i do nas kad vidimo prezgodnog tipa, to je to sto mora da se prihvati a ne da se izmislja "s njim je zbog para" sto je postala opsta samoodbrana kad dobijete korpu. Nema potrebe vise da izlazem ovu cinjenicu, pozdrav.

Бацач пламена

pre 9 godina

@X

http://www.b92.net/superzena/kolaz.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=865421
http://www.b92.net/superzena/kolaz.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=864901

Ево, на њега сам мислио. ,,Бивши'' бандит и осумњичен за убиства, био у затвору, има жену и дете. Не знам да ли си на њега мислила, али ништа ја нисам измишљао. Jааако сам љубоморан на њега. Ма бежи, бре...

mare

pre 9 godina

opis lose devojke vam je potpuno pogresan, lose su upravo one koje vole fensi mesta, skup nakit i automobile, nikad nisu iskrene i nemaju emocija osim prema sebi.

Petar_357

pre 9 godina

@Asparagus

Po tebi ta veza traje, rađa se neko dete... Suprotno stavovima iznetim u članku. Pogrešila si tip devojke koji je opisan. Naposletku, ne može niko biti nateran da ostane u vezi kad joj istekne rok trajanja, sa ili bez tamo nekog/nečijeg deteta.

X

pre 9 godina

Ja kapiram sta je Bacac plamena rekao, pao je na njenu ljepotu, to nije nista cudno. Cudno je sto vi ne mozete prihvatiti kad zenske to isto rade. Pogledaj na tekstu o onom nenormalno seksipilnom i prelijepom problematicnom momku, kakve grozne komentare muskarci pisu. Dakle, nije stvar sto ti se svidjela ova djevojka, vec je lose sto - da je neki savrseni tip u pitanju, vjerovatno bi izmislio da smo sponzoruse, da nas lozi sto je los i td. Jako je tesko muskarcu priznati da je drugi pozeljniji. Ja sam dobila inspiraciju kao ti kad sam vidjela tog momka. Isto tako, mnoge zene ce ti mnogo oprostiti ako si prelijep i prezgodan, to svi znaju ali malo ko od vas to prihvata.

Lana

pre 9 godina

Cemu deo 'dobri momci' u naslovu kada tekst ocigledno pise o tome zasto momci generalno padaju na 'lose devojke'? Ni rec o tome po cemu su dobri momci drugaciji od ostalih.

baba marta

pre 9 godina

Ne vidim da su ovo loše devojke. Nisu proračunate, nisu sa nekim da bi dobijale skupe stvari ili letovanja i slično, iskrene su prema partneru. Možda bi naslov trebao da bude slobodne devojke u smislu da kao što rekoste ne glumataju i ne foliraju se, ne predstavljaju se za ono što nisu, neposredne su. E, sad izgleda da je danas to skroz nepopularno.