Ponedeljak, 04.08.2014.

22:16

Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji

Priznajemo Ukrajinu s Krimom, ali ne uvodimo sankcije Rusiji, izjavio je premijer Aleksandar Vučić za CNN.

Izvor: FoNet

Vuèiæ: Ne uvodimo sankcije Rusiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Seherezada

pre 9 godina

Vucic I Srbija od pocetka imaju jedinstven stav I prema istoku I prema zapadu I isto je govorio I u Moskvi I u Berlinu, a to je cinjenica koja je lako dokaziva. Srbija je sebi najbitnija, ali ujedno postuje I teritorijalni integritet I suverenitet prema svima.

Rosalinda

pre 9 godina

Cilj Srbije da bude moderna drzava, drzava koja ima I ekonomsku I politicku stabilnost, a to sigurno nece postici uvodjenjem sankcija Rusiji.

Dundjerski

pre 9 godina

Srbiji je jasno da je situacija vec dovoljno zategnuta I dovoljno teska da bi ona dodatno komplikovala celu situaciju. Ona zeli da bude factor stabilnosti na Balkanu I primer svetu da se sve moze resiti dialogom.

GRUJA

pre 9 godina

Ne secam se da je vlada demokrata imala ovakvu medijsku paznju svetske javnosti kao Vucic… sustina jeste da se politika nase zemlja promenila na bolje I da je to svet video. Ranije nsmo ni imali svoju politiku I svoje ciljeve vec samo ciljeve istoka I zapada, sada je bitan nas nacionalni interes I mir istoka I zapada.

Agata

pre 9 godina

Zaista smesno zvuci kada vidis da neki pojedinci misle da je premijer njihove zemlje nije nista rekao!!? Ocigledno je vide sustinu politike Srbije kao ni komplikovanost geopoliticke situacije u svetu…

Utopija

pre 9 godina

Svako ima pravo na slobodu izbora I slobodu misljenja koje mi I te kako koristimo. Ali u diplomatskim odnosima je najbitnije da imamo cvrst stav I odnos prema svojim ciljevama I principa, sto znaci da ne treba da budemo nicija marioneta vec da iskljucivo idemo ka svojim nacionalnim interesima sto Vucic I cini svakog trenutka.

crni domino

pre 9 godina

Taman posla da uvedete sankcije Rusiji!
Odmah bi prestalo finansiranje Tomine crkve, Dragicinog dobrotvornog fonda, guzonjinog sina, botova koje finansirate da nas na internetu guse i sprecavaju objavljivanje nasih komentara; da dodatno isplacujete onog buljavog, onog crvolikog i onog osusenog za stalno pljuvanje i blacenje DS i Nove; vase batinase da prave nerede po gradovima Srbije u kojima su vladale ili vladaju Demokrate!
Mislite, mi se zakopcavamo na ledja, sluzimo za sisanje i ne znamo zasto im ne uvodite sankcije!?
Nemate vi medjunozje nizasta!

Iva

pre 9 godina

Treba više vremena da se stabilizuje stanje u državi.Vučić je svima dao do znanja da Srbija ima stav prema svima u svetu i da od toga neće odustati.

Imperatorka

pre 9 godina

Premostiti Istok i Zapad i sačuvati svoje jedinstvo, odbraniti sopstvene interese, a ne prodati dušu Đavolu- zatevna uloga za, do juče malu balkansku državu, a danas diplomatski stabilnu Srbiju. Podržavam svaku vlast koja pitanje ekonomskog razvoja Srbije i pridruživanje Evropskoj Uniji razmatra na zreo i odgovoran način, rukovodeći se miroljubivom politikom, ali bez previše „saginjanja glave“. Mislim da smo konačno pronašli „pravu meru“.

Melanija

pre 9 godina

Previse je mudar Vucic da bi naseo na neke prazne price,smicalice.On ce dovesti Putina u oktobru,videcete kakve ce ovacije dobiti obojica.Mislim da nema trenutno ozbiljnijih i omiljenih politicara-vodja u narodu

Ava Gardner

pre 9 godina

Smesno o tome i polemisati.Pa jedna Nemacka nece uvesti sankcije,pola Evrope strepi sta ce biti sa njihovom ekonomijom,izvozom,sta ce biti sa gasom....Mi smo spona istoka i zapada,to je nas i dovodilo uvek u ovakve pozicije kao i sada...i nije prvi put...samo pametno Vucicu.

Leptirica

pre 9 godina

Osim novinskih spekulacija,nikada nije bilo ozbiljno razmatramo uvodjenje bilo kakvih sankcija,pogotovo ne Rusiji.To je zaista smesno i pomisliti,niti bi iko poveravao da Vlada ima takve namere,Da pokusava da isprati evrospki put,to je ok,ali saradnja sa Rusijom je veza sa svojima,bracom,prijateljima,srodnim narodom i zemljom koja je bila nas prijatelj oduvek,ma sta drugi pisali.

jabukar

pre 9 godina

naravno da ni pod kojim uslovima ne smemo to da uradimo..ja gajim jabuke u okolini Subotice, i sve moje komsije to rade..nasa okolina ne bi prezivela da nam nije tog izvoza u Rusiju..a koliko je takvih? realno puno..nadam se da ova vlast nece to dozvoliti, da znaju sta rade..

PODRŠKA

pre 9 godina

Jasan i decidirani stav Vučića,Srbija nikada neće uvesti Rusiji sankcije,bez obzira kakav i koliki bio pritisak zapada da to uradi.

Danny`s

pre 9 godina

Rusija je uvek bila i ostace jedan od retkih pravih prijatelja Srbije. Treba se boriti da ih ne izgubimo ko strateskog partnera, jer ukoliko ostanemo bez `juznog toka` i kredita za zeleznice, ostacemo tu gde jesmo narednih 200 godina. Ove dve investicije su jako bitne za pocetak obnove nase toliko upropascene i unazadjene zemlje. Ako ovo upropastimo,nista od nas.Ali mislim da je nasa sadasnja vlada i te kako svesna toga i da nece ispustiti ovakvu priliku zarad zemalja koje su nas vise puta u proslosti izdale na razne nacine

EH - STO - NISAM - LANCIC - MALI

pre 9 godina

Naravno da je Aleksandar Vucic i veceras pokazao jasan stav kada je u pitanju Ukrajinska kriza i stav Srbije po tom pitanju. Bez obzira sto mnogi kako u svetu tako ima sve vise onih i kod nas koji, stalno insistiraju da cuju od Vucica stav Srbije oko pritisaka da se uvedu sankcije Rusiji. On je i veceras u intervuju CNN jasno rekao da je Srbija neutralna po tom pitanju da smo u sukobu izmedju Rusije i Zapada i bliski i jednoj i drugoj strani.To je svojevrsno priznanje nase neutralnosti, mozda i podrska,ako uzmemo u obzir ugled i uticaj koji CNN ima u svetu.

Nenad

pre 9 godina

Ako EU od nas traži da uvedemo sankcije Rusiji, to bi bilo kao samoubistvo Srbije. I da im uvedemo sankcije, oni to ne bi ni osetili, a naša ekonomija bi propala istog sekunda...

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako je neka država bila gurana u sve moguće ratove, onda je to Srbija. Neka sve to mučno ostane deo istorije, a da mi svojoj deci ponudimo lepšu budućnost mira, balansirajući između svetskih sila, gradeći most prema EU, a opet čuvajući ono nešto „svoje“. Potrebni su nam stabilnost i mir, a ne da nas ponovo neko nepotrebno uvlači u rat, vraćajući nas u izolaciju i bedu. Prijateljstvo sa obe strane, da, ali ne i ponizno klimanje glavom jednima ili drugima. Smatram da je trenutni put Srbije jedini pravi način za dostizanje opšteg boljitka našeg naroda.

To ti je isto kao i ovo

pre 9 godina

Drugar, ja ne podrzavam ono sto ti radis i kako se ponasas, ali cu i dalje da se druzim sa tobom i postaces mi najbolji prijatelj.

IvY B.

pre 9 godina

Srbija vodi takvu politiku da je svima jasno da se vodi isključivo svojim interesima,da vodi mirovnu politiku, da teži da bude moderna i napredna država i deo Evropske unije.Pri tome jasno iznosi Vučić stav Srbije i u Moskvi iu Briselu i Berlinu i Parizu i predstavnicima SAD-a, da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine,ali je isto tako svesna da zavisi od ruskog gasa i da sa svojim prijateljima neće kvariti dobre odnose, te nikako neće Rusiji uvoditi sankcije.

ReljaRr

pre 9 godina

Ono što je posebno za pohvalu je što je Vučić uspeo da mnogima promeni mišljenje o Srbiji, kako u regionu tako i u svetu. Zaista je jasno sada svima da Srbija ima želju i nameru da nastavi jednako dobro da radi na održavanju stabilnosti u regionu. Vučić posvećeno radi u interesu Srbije i njenih građana i uspešno vodi Srbiju dobrim smerom ka EU negujući dobre i prijateljske odnose sa Rusijom od koje nam zavisi ekonomska stabilnost. Svi su prihvatili naš stav koji je uvek jasan, nedvosmislen i uvek istican od strane premijera, gde god boravi, s kim god se susreo bilo u inostransvu ili Srbiji da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da neće uvesti sankcije Rusiji.

nejednacina

pre 9 godina

Videcemo kako će sve ovo proći kad od tri zla treba izabrati najmanje. S jedne strane, uvodimo sankcije Rusiji s kojom imamo visevekovne prijateljske odnose i od koje smo već sada energetski u potpunosti zavisni, a sa druge hoćemo u EU koja je već uvela te iste sankcije i koja normalno od nas traži, kad već hoćemo da budemo deo nje, da uradimo to isto. Treći put je ovaj za koji smo se mi opredelili i koji sa sobom nosi rizik da u ovakvom bipolarnom svetu ponovno budemo marginalizovani kao narod koji ne zna šta u stvari hoće . Verujem i nadam se da su ljudi koji vode ovu zemlju toga svesni i da su pažljivo ukalkulisali sve promenljive koje bi dovele do rešenja ove složene jednačine.

marija

pre 9 godina

Ako zaista zelimo da postanemo faktor stabilnosti na Balkanu , moramo da svojim uzornim ponasanjem kao odgovorna zemlja da damo dobar primer ostalima , a jasan stav prema ukrajinskoj krizi je dobar korak u tom pravcu

Divna

pre 9 godina

@Melenci

Ala si se ti neshto nashao pogodjenim..."ovi nas josh nisu pokrali." Tachno, nisu josh. Tek ce, kad budu i ovo malo bede shto je ostalo predaju za dzaba. Drugo, otkuda ti ideja da ja govorim o prethodnim kadrovima. Nasha elita sistematski je unishtavana od 1945. i ono malo shto je ostalo, uglavnom je prebeglo iz zemlje tokom 90-ih ili je sasvim marginalizovano od strane vlasti - posebno ove i prethodne Vlade. Vuchic se pokazao kao izvanredan "turncoat" i ne verujem mu vishe nishta.

milos

pre 9 godina

Nasa istorija nas je ucila nekim drugim pravilima ili vrednostima , junackom stradanju zarad visih ciljeva..danas je situacija znatno drugacija , svi pa I mi pokusavamo da sve konflikte resimo za pregovarackim stolom I gledamo da se problemi prevazilaze zarad opsteg mira i stabilnosti

Srbin 100%

pre 9 godina

Dosledna i pragmaticna spoljna politika,koja ce se iskljucivo voditi interesima Srbije i njenih gradjana,nam jedino moze obezbediti sansu da izadjemo iz ove krize,cije srazmere su zaista zabrinjavajuce

dzeki_cencic

pre 9 godina

Uvek smo bili istok zapadu i zapad istoku ali ovog puta pametno da se iskoristi taj polozaj u nasu korist a ne kao do sada samo na nasu stetu. Neutralnost, iskrenost i otvorena politika su dobar put.

Down Toearth

pre 9 godina

Ovom (ne)određenom izjavom AV je pokušao opet da kupi malo vremena. Uvažavajući ukrajinski suverenitet nad Krimom, ipak igra protiv interesa RF (ali i mi imamo svoj Krim)... Neugodno. Pritisci će se nastaviti.

sapunica

pre 9 godina

Poznato je da sve sto se reklo u Moskvi to se pricalo i u Berlinu jer je nasa politika jedna a to je prvo interes Srbije. I ta politika dobija najbolje rezultate jer strane diplomate to postuju i uvazavaju i tako nema ni jedan negativan komentar za Srbiju sto pre par godina je bilo u izobilju.

snorkijevac

pre 9 godina

Treba izdrzati pritiske i biti svoj, zadrzati prijateljstvo sa svima i tako postati faktor stabilnosti. Izmedju dva zla stvorili smo trecu dobru opciju to jest neutralnost.

sparki

pre 9 godina

Kako stara poslovica kaze "umiljato jagnje dve mame sisa" tako da sam svim srcem za srpsku neutralnost. Odlicna politika i specificni polozaj srbije u datoj situaciji treba da se ikoristi na najbolji nacin i za dobrobit svih.

ERBAN

pre 9 godina

Ko će ti dati 47o miliona evra plus godišnju rentu za južni tok, -niko-, ko sme da to pookvari srpskim gradjanima-. -niko-, ni Vučić-

urugvajac

pre 9 godina

Vidim svajcarskoj je sve bilo lose sa njenom neutralnoscu.... Posto smo prijatelji i sa istokom i zapadom mozda postanemo most pomirenja.

nesvakidasnji

pre 9 godina

Ja tu cak sta vise vidim nasu sansu. Mozda se nasa pozicija jos vise uvazi u svetu, sad oko nas vrte se strane diplomate, novinari i pitaju o nasem stavu. Konacno i to cudo da se desi.

branko

pre 9 godina

Mene čudi da i EU i Ameri tolerišu ovakvu našu spoljnu politiku. Da su nas iznenada zavoleli,u to ću teško da poverujem, da li im je trn u oku Južni tok pa nas zbog toga puštaju da se malo kur....o, ne znam, ali ovakvu politiku ne vidoh da neko vodi poslednjih ihahaj godina.

my way

pre 9 godina

Koliko gluposti se pise, ali dobro to su mladi I SNS dobili zadatak da pisu gluposti. Prvo Rusija nije najveci spoljotrgovinski partner vec je to EU, od Juznog toka nema nista i to je svima jasno. Srbija ako nastavi i dalje da iritira EU bogami ne pise nam se dobro. Vucko je po svim principima upao u zamku iz koje se nece izvuci. Vucko, ajde smeni balvana Bajatovica AKO SMES. Srbija MORA U EU I NATO, proslo je vreme Istok i Zapad, opet ce Vucko reci za 20 god. da nije razumeo vreme kao i 90 god. Za to vreme ce gradjani ponovo biti vraceni za 50 god,unazad.Eto narode kakvu politicku elitu imamo. I NIKADA NEMOJTE ZABORAVITI DA JE TA ISTA RUSIJA GLASALA DA SE UVEDU SANKCIJE SR. JUGOSLAVIJI. Pokazimo jednom da nismo mazohisti, vec narod koji ima pameti.
(Mile, 5. avgust 2014 08:09)

Тешко је рећи да ли су гори ти млади ботови из СНС-а, или ви из супротног табора, исти сте морални и интелектуални капацитет. Прво, поражена рушевина СССР-а почетком деведесетих је све само не "та иста Русија", а као друго, није гласала за то да се уведу санкције Југославији. Но, ко о чему, ботови о (туђој) глупости.

hvala na objavi...

pre 9 godina

Gospodo iz EU ne pritiskajte Srbiju i ne tražite nedopustivo. Moguće jeste, ali sta dalje, znamo koliko i sta time gubimo, a vama je u cilju samo da nas uslovljavate. Mi nismo jos članica EU pa time ne narušavamo njena pravila. Od Rusa imamo ne samo tradicionalne prijateljske odnose, nego i finansijsko ekonomsku pomoc, Juzni tok...mnogo toga.

Zuz

pre 9 godina

Drzava i narod iznad svakog pojedinca. Interes naroda i bolji zivot svih gradjana Srbije, iznad svega. Briga me za eu i za rusiju, hocu da meni i mom narodu bude bolje. Ako nista drugo, ovo je velika reklama Srbije, i ajde da se nadamo da ce imati efekta

Ћира

pre 9 godina

Балавандеру један.Причаш о интегритету Украјине а интегритет Србије ниси ни поменуо. Још си Албанцима и српски север предао. Зато у експозеу ниси смео ни да поменеш Косово.

sivi

pre 9 godina

Čak i da ostavimo po strani to što zbog ruskog prava veta Kosovo neće moći postati članica UN, stanje srpske ekonomije je sasvim dovoljan razlog zašto Srbija ne može uvoditi sankcije Rusiji.

my way

pre 9 godina

Kako naseg premijera nije sramota da kaze: "Da ne stvaramo vishe probleme" u odgovoru na pitanje o Prvom svetskom ratu. Takvim odgovorom direktno je dao argument revizionistima koji tvrde da je Srbija izazvala rat i sve potonje ratove na Balkanu. Vuchicu, Vuchicu, nauchi jezik diplomatije. Srbiji je itekako potreban. Ah, da! SNS nema kadrove za to. Chisto sumnjam da cete mi objaviti komentar.
(Divna, 5. avgust 2014 00:25)

Потпуно се слажем! Уместо лепо да каже да је Први светски рат почео месец дана касније нападом Аустроугарске на Србију, а не у некаквом нашем суседству у Сарајеву, да је Србија прихватила 9 од 10 тачака ултиматума са предлогом да се о тој једној одлучи арбитражом међународног суда у Хагу, или комисије великих сила, да је спречила сукобе раније прихвативши аустријску анексију босне коју је цела Европа осудила и која такође може да се сматра актом рата, пре него неки атентат, па нека је и на престолонаследника. Могао је да не каже ништа, човек га заправо уопште није провоцирао, али Вучић ничим изазван рече да је српски момак покренуо Први светски рат, ваљда да истакне моћ и снагу српских момака који једнијем ударом царства руше, планету уздрмају, ма одвратно!

Milan Banjaluka

pre 9 godina

Koliko smo mi lud narod ,pazite sada.Danasnja djeca komunista su za EU ,a djeca cetnika za Rusiju.Koliko smo go**na pojeli od 2000.na ovamo ukljucujuci i ovo zadnje ,izgubili smo pravo da se uopste dicimo slavnom istorijom.

biberce

pre 9 godina

Neki se loze kao hepo kocke prvenstveno mislim na opoziciju,jer svaki normalan covek zna da ako to uradimo odmah sledi bankort drzave,drugo je da smo kulturno i istoriski vise vezani za Rusiju nego za Ameriku koja i potencira ovu pricu preko Eu.

Sloba iz Haga

pre 9 godina

A gde je osuda separatista koji ruse tu celovitost Ukrajine za koju se mi to kao zalazemo. Nema te osude jer se nasa vlada zapravo zalaze za autonomiju tih pro ruskih teritorija. Pominjanje Krima nije problem jer tu vracanja nema a i rusi ne prave problem ako mi to kazemo. Krim je iz autonomije skocio u Ruske ruke. Ako se autonomija dozvoli i drugim oblastima, skocice i one kasnije. Zato uvodjenje sankcija Rusiji nije jedina razlika u stavu Srbije i zapada. Ukrajina i zapad ne podrzavaju nove autonomije u Ukrajini, a mi ozigledno da. Cenu te bitne razlike tek treba da vidimo.

Krim je neotuđivi deo Ukrajine

pre 9 godina

Sve, sve, ali najvažniji je glas naroda pretočen u ove komentare. Onda kao Srbi nisu vredni, a jesu. Radi se ovde i noću i danju a ponekad i obrnuto. Botovi dominiraju ali ni mi, dobrovoljni ludaci - nismo loši.

Mujica

pre 9 godina

Da li bio na istoku, zapadu, u Berlinu ili Moskvi Vučić isto govori. Nema on šta da krije. Sa svima je iskren i kaže otvoreno šta misli.

Dragan

pre 9 godina

Koliko nam je vazan Juzni tok valjda dovoljno pokazuje cinjenica da nas ocekuju poslovi vredni preko 300 miliona eura direktnih invesitcija u nasu gradjevisku industriju , te je i normalan nas blag stav prema Rusiji , jer nam je vazan partner

Бојан Илић

pre 9 godina

Vučiću ti priznaješ Kosovo kao suverenu državu pa što ne bi i Ukrajinu sa Krimom
(Dr Maximus, 05. avgust 2014 08:42)

Рекао је Украјина са Кримом, то значи Србија са КиМ али мора да се пљуне по Вучићу, да не испаднеш "сељак" на Б92! :-))

Melenci

pre 9 godina

DIVNA, a zasto ti ne bi objavili komentar.Pa nije b92 pod uticajem SNS nego Pink.O kojim kadrovima ti pricas?Ti bi dokazane kadrove iz proslosti?Ne treba biti posebno intiligentan pa videti gde nas je ta elita dovela.I sta znaci ako neko nije eksponiran kao estradna zvezda taj nije dobar kadar?Svaka stranka ima kadrove samo je pitanje da li ce svoju pamet iskoristiti u svhu opste dobiti ili nekolicine ljudi koji ce svojim kapitalom biti gazde Srbije.Pusti pricu o kadrovima,pa krali su koliko trepnes!Nadji neki drugi argument da kritikujes vlast,jer upravo ti kadrovi koje ti omaalovazavas jos nas nisu pokrali,a kada budu letece im perje.

nisam bot ni sa jedne strane

pre 9 godina

Znaci da si prekrsio zakletvu da ces stititi interese srbije. a interes srbije nije da se ide na stranu sa onima koji na silu otimaju tudju teritoriju. pa i sam putin se verovatno zeznuo kad je rekao da kad moze kosovo moze i krim. rusi su upali i oteli teritorij udruge zemlje da li to znaci da to srbija odobrava?

nja

pre 9 godina

Fraze da mi zelimo da budemo faktor stabilnosti se vrtele u krug, intervju pun praznih reci, dosadan, bezbojan, ALI U JEDNOM TRENUTKU: "Gavrilo Princip je opalio prvi metak" ! Jel to znaci da je Vucic rekao da je Srbija kriva za I Svetski Rat, samim tim II Svetski Rat, a kad je rekao da ne zelimo VISE da stvaramo probleme - kao da je potpisao tvrdnje Adolfa Hitlera i Bila Klintona ???

andrej

pre 9 godina

Ako mu ova priča prođe, svaka mu čast. Ne uvoditi sankcije Rusiji (da se razumemo, da ih uvedemo ne bi baš dobro prošli) a istovremeno biti u postupku pridruživanja EU, je pozicija za koju nikada ne bih ni pomislio da je moguća.

bgd

pre 9 godina

Mi necemo praviti probleme ali pravimo samim odbijanjem da ucinimo ono sto je uradila cela EU iako ni njima nije to bilo u interesu. Nazalost necemo moci ovako dugo a bankrot nam se smesi :(

nijerealno

pre 9 godina

Rusija ne bi ni primetila efekat eventualnih naših sankcija, a mi bismo i te kako osetili posledice, pogotovo u ovako lošoj ekonomskoj situaciji. Nadam se da to neće tražiti od nas.

Mihajlo

pre 9 godina

E zato je Milo veliki drzavnik i u CG ce do kraja zivota biti sta god pozeli. Dakle njegova zemlja se odlucila za EU i tu nema zezanja, gutaju se zabe samo tako. A, mi sa nasim vecitim "Oce kaki - nece kaki" tesko da cemo daleko stici.

Nebojša

pre 9 godina

Zašto bi uvodili sankcije državi kojoj izvozimo većinu svojih proizvoda i skojom imamo sasvim korektne odnose? Dajem punu podršku Vladi na ovakvom stavu.

Mile

pre 9 godina

Koliko gluposti se pise, ali dobro to su mladi I SNS dobili zadatak da pisu gluposti. Prvo Rusija nije najveci spoljotrgovinski partner vec je to EU, od Juznog toka nema nista i to je svima jasno. Srbija ako nastavi i dalje da iritira EU bogami ne pise nam se dobro. Vucko je po svim principima upao u zamku iz koje se nece izvuci. Vucko, ajde smeni balvana Bajatovica AKO SMES. Srbija MORA U EU I NATO, proslo je vreme Istok i Zapad, opet ce Vucko reci za 20 god. da nije razumeo vreme kao i 90 god. Za to vreme ce gradjani ponovo biti vraceni za 50 god,unazad.Eto narode kakvu politicku elitu imamo. I NIKADA NEMOJTE ZABORAVITI DA JE TA ISTA RUSIJA GLASALA DA SE UVEDU SANKCIJE SR. JUGOSLAVIJI. Pokazimo jednom da nismo mazohisti, vec narod koji ima pameti.

Nikola, muci mi se od svega

pre 9 godina

Priznajemo Ukrajinu s Krimom, ali ne uvodimo sankcije Rusiji, izjavio je premijer Aleksandar Vučić za CNN.


Ovaj ponavlja ovo bar jednom dnevno, kao mantru, kao da pokusava sebe da ubedi da nece nesto uraditi iako u podsvesti nije siguran da nece. Pa zar nije dovoljna sramota da priznaje Ukrajinu sa Krimom, iako je Krim oduvek bio ruski. "Prisvajanjem" Krima je samo ispravljena istorijska nepravda tj. otimacina jednog dela ruske teritorije u korist Ukrajine. Mnogo brzo su se Ukrajinci nekako navikli da je to njihovo. Rusi su im to dali iz naivnosti, misleci da je SSSR vecit, i da su im Ukrajinci braca.
Sto se Vucica tice, bolje bi mu bilo da na temu sankcija prema Rusiji cuti, jer o tome ne odlucuje on. O tome odlucuju americka i nemacka ambasada u BG. Do sada nije vrsen dovoljan pritisak, ali ce taj pritisak doci pre ili kasnije...Po sistemu, ako neces milom onda ces silom. Obecace nam da budjavo meso i zatrovane jabuke mozemo umesto u Rusiju, u EU da izvozimo od cega normalno, nista nece biti. Nastalu finansijsku stetu kompenzovace nam centralna banka Evrope ili MMF. Normalno, u formi "povoljnog" kredita.

Milorad

pre 9 godina

Srbi i vecinska Srbija ne smatraju Krim ukrajinskim,jer je on silom komunistickog diktatora Hruscova otet od Rusije! Covek poklonio zeni ukrajinki za rodjendan Krim sa vecinskim ruskim stanovnistvom??? Krim je oduvek bio ruski,i sada je samo ispravljena istorijska nepravda!!! Vucicev stav je najblaze receno glup,jer valjda "principijelnim" stavom ocekuje da ce 100 drzava povuci priznanje Kosova i vratiti ga u okrilje Srbije??? Usaglasavanjem politike sa SAD i EU,Srbija bi trebala da prizna sve separatisticke pokrete u svetu,zar ne!?

Mile JNA 1968

pre 9 godina

Gde smemo da uvodimo sankcije. Jeste da imamo retarde u politici već više od dve decenije ali sankcije Rusiji ni ludak ne bi potpisao.

Duki

pre 9 godina

Vučko je imao priliku da američkoj javnosti objasni svu šizofrenost američke politike koja zahteva od njega priznavanje celovitosti Ukrajine, a istovremeno priznavanje "realnosti na terenu" tj nezavisnog, ratom otetog, Kosova. Naravno, nije mu ni palo na pamet da povuče takvu paralelu.

Homo politicus

pre 9 godina

Braco, Veliki vrac je otisao u Fort Moskva po jos malo vatrene vode za zimu, baruta za lov i krzna za nase skwo ali bledoliki otpadnici iz Fort Brisela sada grade branu i lov na dabrove bice zabranjen.

wwwww

pre 9 godina

hm, vecinu komentara kao da je jedna osoba napisala. srbija faktor stabilnosti? tesko. mi kakvi smo, samo mozemo da destabilizujemo region, evropu pa i svet, za to smo maheri.

ivanhoe

pre 9 godina

Nikad vise botova... "Pored nesumnjivih ekonomskih interesa i bratskih veza Srbija je uvek u svojoj istoriji bila na strani pravde a uvodjenje sankcija Rusiji je cist primer nepravde i Srbija se tome nikada nece prikloniti. Takodje, Srbija podrzava ponovni povratak Krima pod suverenitet Rusije koji je od nje otet isto onako kao sto je i od Srbije oteto Kosovo voljom mocnika!"
Ovako bi trebalo da izgleda izjava dostojna premijera Srbije!

miki

pre 9 godina

Nema tog pritiska koji je vazniji od politicko ekonomskih odnosa sa Rusijom. Mi smo mala zemlja i bili mi za ili protiv, stvari ce se odvijati kako veci odluce. Prema tome, glupo je i pricati o sankcijama. Pored toga, kad je Americi tako vazan mir i vladavina prava zasto ne uvedu sankcije Kini i Saudijskoj Arabiji!? Pa zato sto im nije u interesu. Bez Kineza bankrotiraju a bez Arapa nema nafte. I dok je Nemacka lepo gradila Severni tok, onda im je bilo u interesu a Juzni nije?!. Ne zaboravimo pa posle pada komunizma 90., zapad je doziveo ekonomski procvat posle 10g krize 80. a razlog je zato sto su dobili pristup trzistu cele istocne Evrope sa preko 200mil ljudi + jeftinu radnu snagu. Prema tome, sto je kriza na istoku veca to je za zapad dobar izvoz i keftin nacin za preuzimanje strateskih privrednih grana.

Majnard Kejnz!

pre 9 godina

Zasto i dalje pricamo o tome. To bi bio ekonomski suicid, to cak i zapadne zemlje znaju, zapadni politicari, ekonomisti... Ali opet moraju da vrse pritisak, jer je saopstenje o pritisku na Rusiju globalno, cak i Angelu Merkel boli glava od toga, jer je svesna da prva ne sme da uvede sankcije Rusiji. Nemacka zivi od Rusije, i to je fakat, a Rusija nije rob nemackog novca. Izvori gasa i nafte su strategijska prednost ruske privrede i nad nemackom i nad americkom i nad svakom ostalom privredom.

dragan

pre 9 godina

pillar of stability X100

daj covece po znanju engleskog pretekao si jedino Vuka Draskovica,uci to malo,ne brukaj i sebe i nas.A sto se Rusije i sankcija tice ne moze se sve svoditi na ekonomiju,mi sa rusima imamo mnogo cvrsce veze od ekonomskih...

ziko62

pre 9 godina

Šta samo hejtujete Vucica? On barem nesto pokusava da uradi od ove propale zemlje, pokusava da sredi ove rupetine u zakonu, trudi se da popravi misljenje o Srbiji u svetu nijedan premijer nije bio ovakav, sa svakim smo nazadovali Sacekajmo te 2–3 godine kao sto je rekao, pa da vidimo, voleo bih vise od svega. Neka uradi bar 70% onog sto je obecao, ja samo hocu da normalno zivim, da mogu da prehranim porodicu, da uzivam malo u zivotu. Zar trazim puno?

Ivana

pre 9 godina

Politika Srbije , po mom skromnom mišljenju, treba da ide u ovom pravcu. Dobri odnosi sa Rusijom , svakako, u ostalom i ekonomski zavisimo od nje, sigurnim koracima ka Evropi i ne odustajati, jer mi jesmo Evropa. I konačno, Srbiju uvek i na svakom mestu predstavljati kao sponu istoka i zapada, to je naša prednost i ne dozvoliti nikome iz Evrope da se naš odnos sa Rusijom posmatra sa negativnog aspekta, već isključivo kao što je i premijer izjavio, faktor stabilnosti i veza između istoka i zapada.

Marko

pre 9 godina

Ministri Italije i Svajcarske su danas izjavili da njihove zemlje nemaju nameru da uvode sankcije Rusiji,a na Srbiju se vrsi strahovit pritisak da uvede sankcije Rusiji,sta mislite zbog cega? Realno,niti bi nase sankcije Rusiji imale bilo kakvog efekta,niti bi pomogle Evropskoj uniji u njihovoj nameri da izvrse pritisak na Rusiju.Ja mislim da Eu zapravo nastoji da Srbiju zavadi sa Rusijom i od Srbije stvori zemlju koja ce biti potpuno zavisna od zemalja Eu.

Švaba

pre 9 godina

Koji put treba da se ponovi? Rusiju i Srbiju spaja neraskidiva veza. Srbija nikada više neće pristati na ucene i opcija da se uvedu sankcije Rusiji nikada neće zaživeti.

Man In The Suit

pre 9 godina

Uvodjenjem sankcija Rusiji, mi smo istog trenutka izvršili ekonomsko samoubistvo, i posledice bi bile nemerljive, zato je važno predočiti EU, da svaki nesporazum, ili konflikt sa Rusijom, za nas bi bio poguban.

ljubo

pre 9 godina

Mislim da nije politicki korektno da nasi partneri iz sveta traze od nas da uvedemo sankcije Rusiji, jer mi to jednostavno ne mozemo da uradimo, sto zbog bratskih sto zbog ekonomskih veza i stalne podrske u svim medjunarodnim organizacijama koju uzivamo od strane Rusije... Nadam se da se nece preterano insistirati na tome...

Euzebio

pre 9 godina

Gospodin Vučić je na pogresnom mestu.Nisam njegov veliki fan,ali bolji je u spoljnoj politici nego unutrasnjoj.Mislim da je bolje za njega I nas da bude ministar spoljasnje politke nego premijer

Srbija

pre 9 godina

Ne znam dal su EU i Amerika tolko jadne da vrse pritisak na ovake male zemlje. Nismo mi ni Amerika ni EU ni Rusija gledajte svoja posla zaobidjite nas dovoljno imamo probleme u svom dvoristu. Ako cete nam pomoci, pomognite al ako ne cao zdravo. Nismo mi velika sila pa da resavamo svetske probleme. Pozzz

medo

pre 9 godina

znaci uvodi, jer ovaj sve sto je rekao bilo je obrnuto !!! plate,penzije,osiguranja, struja, tv pretplata, uvoz auta, pare za trudnice, itd..... sve sto kaze ocekujte obrnuto, sabice nas ovi do kraja !!!!

dralensen

pre 9 godina

Aj sad lozanijo na "faktor stabilnosti" i ostalih epskih superlativa ukljucite mozak na momenat i slusaj dobro...
Proci ce jednog dana sva ova sr... izmedju amera i ruja. Zaboravice se hladni rat 2, kao sto se zaboravio i hladni rat 1... mislim da 90% vas ne zna ni razlog pocetka (a nisu Hruscovi lanseri) hladnog rata 1, a jos manje koje bio na cijoj strani u samom pocetku. E vidite, sad ovo trenutno ludilo izmedju dve sile mozemo uzeti za pocetak iiii mi sad tu sebi pridajemo neki znacaj... ciu ciu ciu ciu na sva usta. Ono normalan covek kad stane i razmisli (mislim na one iz EU i ostalih razvijenih zemalja) ko su ti Srbi? Otvori malo internet da ih prostudira i shvati da smo mi u sustini jako, jako, ali jako siromasni i onda se zapita koji problem ima nas premijer i onaj narod koji ga bira...Verovatno bi i vi svi ovde tako reagovali. U stvari zdravorazumski i ne moze drugacije, zar ne ?! E elem, kao sto rekoh prodje svo ludilo, mi onako euforicni vec nekoliko godina smatrajuci sebe spasiocima sveta ku... se na sve strane, kad ono neko pokuca na vrata... Neki buduci premijer pita : Ko je ? Kad ono neki novi Putin, pa pita : Je li Srbi, a ciji je ono bese Krim ? Znate usijane glave, odnosno morate znati jednu stvar, oni ce se medjusobom raskusurati i menja ce granice kao sto su ih menjale stare imparije bez milosti i sa puno nepravde...nas niko nece nista pitati, tako da ona njegova recenica o Krimu sve je, samo ne neutralnost. Nemoj bre da se lazemo...

Noob

pre 9 godina

Otkad je bio sa Merkelovom postao je švaba tra la la...
Ovaj ga pita dal je zabrinut za mir u Evropi?
Vučić: Srbija nije deo problema, Srbija ide ka Evropi, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, ceo svet treba da je srećan..
Ali premijeru da li ste zabrinuti za...
Vučić: Srbija nije deo problema, Srbija ide ka Evropi, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, ceo svet treba da je srećan... bla bla bla tra la la...
Thank you Prime Minister!

Sirotinja raja

pre 9 godina

Neko bi da nas uslovljava, a ne pominje alternativu za gas i za pare koje bi izgubili tim sankcijama? Nemamo mi taj luksuz, odluka je jedina.

Joja

pre 9 godina

Znaci opet izolacija??! Au, poslednji voz da se bezi je na peronu, samo sto nije krenuo. Ko moze, nek se odmah ukrca, jos uvek nisu potrebne vize!

my way

pre 9 godina

Први светски рат није почео у Сарајеву, већ месец дана касније нападом Аустроугарске на Србију. То је Вучић требао да каже као историјску чињеницу, на смирен начин без да некога напада, а ако је већ спомињао Принципа и атентат, требао је онда да каже да је Србија прихватила 9 од 10 тачака ултиматума са предлогом да се о тој једној одлучи арбитражом суда у Хагу, или комисије великих сила, као и да је спречила сукобе доста раније прихвативши аустријску анексију Босне коју је осудила цела Европа и која такође може да се сматра као акт рата, свакако више од једног атентата, па нека је и на престолонаследника. Да не говорим да се он није десио на територији Србије, већ Аустроугарске, управо у Босни коју је силом припојила себи. Могао је да буде и блажи, нико не каже да ми треба да се качимо са неким и не знам шта изводимо на CNN-u, али ваљда можемо да смирено и нормално кажемо нешто што је неспорна истина. Што се тиче Русије и Украјине, није било потребе да прича како наш став није неутралан, једноставно никакве одлуке поводом тамошњих дешавања нисмо и нећемо донети и тачка, а зна се у којим смо границама коју државу признавали досад и то се дакле не мења. Не можемо да подржимо нове украјинске власти које су на зна се који начин преузеле контролу, опет кажем, никакве одлуке ни ставове по тим питањима не треба да имамо.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Kako me iritira stav nekih ljudi, poslednjih dana , u kojima zele da kazu kako nemamo petlje, pa zato taj neutralan stav i da samo kupujemo vreme, pa sam ovakav stav je pokazatelj petlje, da kada svi biraju stranu mi kazemo "ne, ni po babi , ni po stricevima". To mi se dopada, jer smo opet dokazali da smo posebni i dostojanstveni, a sa druge strane i da smo to zbog ekonomije tako odlucili sto pokazuje da smo konacno sazreli. Mislim, ok na toj tabli smo mi pioni, ali ipak ako prihvatimo tu cinjenicu, malo naucimo na greskama koje smo pravili, mozemo lepo i da profitiramo.

Milan

pre 9 godina

Ukrajina,s'obzirom da se opredelila za Eu ce pre ili kasnije morati da prizna nezavisno Kosovo jer ce to od nje zahtevati Eu i Amerika,a mi cemo i dalje da podrzavamo teritorijalni integritet Ukrajine sa sve Krimom???

Divna

pre 9 godina

Kako naseg premijera nije sramota da kaze: "Da ne stvaramo vishe probleme" u odgovoru na pitanje o Prvom svetskom ratu. Takvim odgovorom direktno je dao argument revizionistima koji tvrde da je Srbija izazvala rat i sve potonje ratove na Balkanu. Vuchicu, Vuchicu, nauchi jezik diplomatije. Srbiji je itekako potreban. Ah, da! SNS nema kadrove za to. Chisto sumnjam da cete mi objaviti komentar.

Danilo Ivanovic

pre 9 godina

Bravo, kazite svetu da imate svoje ja . ako se ne cenite nece vas niko ceniti. zapad je azdaja progutace nas i tako i tako.Sankcije rusiji, to bi bilo bacanje kamena u sopstvenoj staklenoj kuci...

Silvester

pre 9 godina

Ako se ljudi ne sećaju, i Slobodan Milošević se pojavio kao veliki reformator, liberal, demokrata, prozapadni lider modernih shvatanja, američki đak... pa kad se zakuvalo pričao je da ceo svet misli kao i on i da nas svi vole, i da neće biti nikakvih problema, da je Jugoslavija deo sveta. I onda smo popili najgore sankcije koje je svet video, a bili smo izbačeni i iz Ujedinjenih Nacija. Usledila je i pljačka, hiperinflacija, šverc, ulična prodaja benzina i deviza, sve je otišlo u k....

bezimena

pre 9 godina

Da b kao faktor stabilnosti u regionu i sama bila stabilna, Srbija mora da sacuva svoju ekonomsku stabilnost, koja je u velikoj meri zavisna od Rusije.
(emma, 04. avgust 2014 23:59)

1. Srbija je faktor nestabilnosti u regionu

2. Srbija je ekonomski na kolenima, pred bankrotom, zahvaljujući ovoj Vladi kada je bila prethodna

3. Srbija je zavisna od zapada od kojeg dobija kredite za preživljavanje

4. Srbija nije ekonomski zavisna od Rusije, u koju izvozi svega 7,2% svojih proizvoda (uveriti se na sajtu SIEP-a)

Gari

pre 9 godina

I sad Aco, ajde objasni sta si rekao ? Priznajemo Ukrajinu sa Krimom, ali ne uvodimo sankcije Rusiji !?!?!? Jel to odgovor drzave ili tvoj licni ??? I jos jedna stvar. Nasa spoljna politika se vodi vise za dnevne politicke potrebe i javnost u Srbiji, nego sa stvarnim interesima drzave !!!!! Sve je ovo sitnopolitikanstvo i "mazanje ociju" narodu. Ovako se ne vodi ozbiljna spoljna politika i zato smo tu gde smo. Dno dna, a sns botovi mogu da se slikaju, lupaju minuse, podrzavaju "velikog vodju", samo, uskoro ce promeniti pesmu,al' ce biti kasno.

Magic

pre 9 godina

Sankcije Rusiji značile bi smanjenje izvoza i pitanje Južnog toka, zato smo sada u jako teškoj poziciji, sa jedne strane Evropska Unija, a sa druge Rusija. Svaka čast onima koji uspeju da održe balans između dve strane.

Slobodan1012

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose sa svima i taj Vucicev stav mi se dopada. Mi nismo svetska sila i nemamo tu snagu da uticemo ni na jedan proces u svetu pa prema tome nemamo ni motiv da se mesamo u probleme velikih. Pre ili kasnije veliki prevazidju probleme i nastave zajedno dalje a malima zapamte svaki pogresan korak i svete im se zbog toga. Podrzavam Vucicev stav i nadam se da ce uspeti da istraje u tom stavu a mozda ce bas Srbija biti kljucni faktor koji ce posredovati u prevazilazenju krize izmedju EU i Rusije, mislim da bi Vucic bio sposoban da povede i takav dijalog.

marija

pre 9 godina

A ko je tebe pitao za Krim??? Kirbi?
Kinezi su rekli da priznaju teritirijalni integritet Ukrajine, ali da treba uzeti u obzir i istorijske cinjenice.
Ili se bar - pravi mrtav.
Velika greska, Vucicu.

Tisa M

pre 9 godina

Geopolitičkim položajem i nalazimo se na raskrsnici između istoka i zapada,što omogućava da upravo mi budemo faktor stabilnosti, i ne samo u regionu.

moje misljenje

pre 9 godina

Stabilna Srbija, izmedju ostalog je i SRbija koja sebi ne namece probleme vecih sila, ste se ne mesa, i uspesno balansira izmedju istoka i zapada.Sto nam , za sada uspeva.

Maksim po trnju

pre 9 godina

Boze koliko neOsnovanog optimizma u izjavama. Ja sam zapanjen. Da li on stvarno veruje u sve ovo sto je izgovorio??? ili po onoj "pricaj te usta da niste pusta" Kakav lider Srbija i ostala bulaznjenja.

Simeon

pre 9 godina

Naši interesi nisu, da uvodimo sankcije Rusiji, pa čak i da izuzmemo istorijsku povezanost, dobre odnose, ekonomski nismo u mogućnosti to da uradimo. Izgradnja gasovoda "Južni tok" je od velikog značaja za Srbiju.

Posrednik

pre 9 godina

Za stabilnost regiona neophodna je stabilna Srbija! Svesni su svi te cinjenice,a premijer odlicno vodi politiku u pravcu stabilnosti i mira.

nenaT

pre 9 godina

Nista nije bilo lako u Srbiji pomaci s mrtve tacke i sa ruba propasti na koju je dovedena losom Vladom DS-a,sad ima nade i poverenje je opravdala ova Vlada i kod građana i ima podrsku i u regionu, jer jeste faktor stabilnosti u regionu.Ima podrsku i istoka i zapada, jer je nas stav jasan, iznosimo ga svugde,bez uvijanja i dvojakog tumacenja, tako da nema ultimatuma,a nema ni narusavanja odnosa sa Rusijom. Vucic je sjajnom poltikom koju vodi to uspeo da izdejstvuje.

Filantrop

pre 9 godina

Pročitajte tekst nemačkog Bilda baš na ovom portalu, pitaju se šta im treba da uvode sankcije Rusiji jer na taj način gube tržište, kupce, zaposlene. Mi to ne možemo sebi priuštiti.

Snupy

pre 9 godina

Ne mozemo povlaciti poteze koji nam ne idu na ruku, jer je nasa buducnost trenutno najvaznija. Zemlje na zapadu ce morati da shvate nasa prijateljstva na istoku, kao sto ce i oni sa istoka morati da prihvate da nas napredak zavisi od veza na zapadu. Jeste da je ta sredina nezavidan polozaj, ali jedino tako mozemo da postignemo ne samo dobru saradnju sa svima, vec i neki boljitak.

Olga22

pre 9 godina

Srbija je uvek imala teznju da saradjuje sa svima . Napokon je dokazala da moze da bude siguran partner I istoku I zapadu. Sve bitne I jake zemlje imaju reci hvale I definitivno Srbija moze biti garant stabilnostu u regionu. Svet se menja I Srbija je konacno nasla nacin da ide u korak sa svetom. Braneci svoje interese uspeva da balnsira izmedju istoka i zapada.

MilenaS

pre 9 godina

Bebednost, mir i smanjenje stopa kriminala i posao, radna mesta, to je ono što nam je napotrebnije, a to u ovim okolnostima nisu mali zadaci.

Borislav S.

pre 9 godina

BIrali smo premijera koji vodi politiku kakva nam konacno odgovara, a to je politika mirne i stabilne Srbije koja je kror trajne stabilnosti Balkana.

emma

pre 9 godina

Da b kao faktor stabilnosti u regionu i sama bila stabilna, Srbija mora da sacuva svoju ekonomsku stabilnost, koja je u velikoj meri zavisna od Rusije.

Kum Todor

pre 9 godina

Pogledajte samo kako je Poljacima izvoz pao za 40%, pa pitajte te ratare da li treba uvoditi sankcije. Nećemo i mi takav scenario jer bi to bilo pogubno za naš izvoz.

neco

pre 9 godina

Normalo, svaki razuman čovek bi tako reagovao. Uvođenjem sankcija bi sankcionisali svoju privredu. Interes Srbije je prioritet nad prioritetima!!!

Prah

pre 9 godina

Vucic svima isto prica i istoku i zapadu nikome ne prodaje bajke i svima govori da Srbija hoce da bude snazna i ekonomski stabilna zemlja.I skroz podrzavam ovakvu politiku jer po prvi put neko se bori za nas a ne za svoje interese ili interese drugih zemalja.

Milos Veliki

pre 9 godina

"Danas je Srbija veoma važan faktor stabilnosti u regionu"...to mi j emilo. Ta uloga nam jako dobro stoji i mislim da cemo biti i siri faktor nego samo u regionu. mislim da bi mogli da odradimo pregovaracki deo izmedju istoka i zapada, ali sad bez sale, najozbiljnije. To Vucic moze i voleo bih da Srbija pomiri zavadjene. Postovali su nas u ratovima, kao borce, zasto nas ne bi udostojili takve jedne stvari od bitnog znacaja za svet? Ja verujem da to moj narod moze.

madam x

pre 9 godina

Ono što su započeli Sloba i Voja da nas na silu uguraju u rusku guberniju
Evo se pošto nije bilo 6 oktobra 2000g
Nastavlja dokle?
Dok nam ne-stave bukagije i ne ograde novim berlinskim zidom od civilizacije.

Ironije Mudri

pre 9 godina

Botovi, jedno pitanje i jedan savet...
Prvo: Da li vi stvarno verujete u ono sto pisete?
Drugo: Savetujem vam da, umesto sto gledate u Velikog Vraca k'o u samog boga, da pre pogledate u novcanike i frizider.
Puna vam usta hvalospeva, a zato su vam i jedno i drugo prazni. O duhu da ne govorim. Toliko.

bacuska

pre 9 godina

to bi bilo pogubno po nasu ekonomiju,kako da uvedemo sankcije zemlji u koju izvozimo poljoprivredne proizvode,gde smo smanjili deficit spoljnotrgovinske razmene robe i usluga,samo jos da nam dozvole da izvezemo fijat bez carine,gde bi nam kraj bio ali da smanjim o po mogucstvu uvoz gasa,samo da krene gradnja gasovoda da ne bi postalizavisni od energenata od njih.

Valter

pre 9 godina

Mi smo mala zemlja i zavisimo od ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom te stoga maksimalno podržavam ovaj kurs Vlade po pitanju spoljne politike.

Nostradamus

pre 9 godina

Mi smo za mir. Ta poruka je neobično važna za sve one koji su u nekim ranijim vremenima imali drugačiju sliku o nama. Mi smo za prosperitet, za Rusiju i za EU i za saradnju sa svima. Neobično važan intervju pred nastupajuće predsedavanje Srbije OEBS-om.

Kazaljka

pre 9 godina

Pametnu politiku vodi, mi treba da gledamo sebe i da izvucemo sto vecu korist za nas.Rusija nam mnogo daje i pomaze,pre svega veliki su nam priajtelji!

Marija

pre 9 godina

Ova vlada Srbije, gledano procentualno, je do sada uradila najvise u ispunjavanju uslova radi pridruzivanja EU. Ono sto nije ispunjeno, najvise se odnosi na stav prema Rusiji, ali to je iskljucivo zbog velikog interesa, odnosno energetske stabilnosti, uz napomenu da Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine.

Alea

pre 9 godina

Za nas nece biti dobro resenje uvodjenje nekakvih sankcija velikim svetskim silama. Pomirljiva politika izmedju istoka i zapada je ono sto nam treba, a to je koliko vidim ono cemu se i tezi.

Deki88

pre 9 godina

Uvođenje sankcija Rusiji koja je naš najveći spoljnotrgovinski partner bilo bi pogubno za našu zemlju. Verujem da je svako ko logički i racionalno razmišlja svestan toga. To nijedna vlast nikada ne sme dozvoliti, uprkos svim pritiscima.

agronom

pre 9 godina

Zelimo svima dobro. Da prestanu svi ratovi nismo krivi za situaciju u Ukraini i po meni nema niko prava da nas u to mesa. Izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investicija koju nesmemo da propustimo .......................

mare

pre 9 godina

Kad budemo deo EU, pa od njih imali neku materijalnu korist, imaju pravo da traze da uvodimo sankcije Rusiji. Do tada, primarno je da narod ne pomre od gladi (na kom je putu), a sankcije Rusiji bi tome doprinele... da ne kazem ubrzale...

hah

pre 9 godina

Svaka cast! Bila bi elika steta u ekonomskom smislu i na kraju krajeva bar po meni, velik sramota za Srbiju da uvede sankcije Rusiji.
Druga bitna stvar, iako ljudi to mozda jos uvek ne vide, je da je Americka imperija u slobodnom padu, ne treba im niko, ekonomski kolaps koji im se sprema u narednih par godina ce doci "iznutra" tj od federal reserve bank...

Nine

pre 9 godina

Ne uvodimo sankcije iz prostog razloga što nam Rusi od Južnog toka godišnje donose tj. donosiće preko 300 mil. eura. Za ovako slabašnu ekonomiju, pa to je odlična cifra.

King

pre 9 godina

Nista novo tipicna radikalsko-socijalisticka politika guranja prst u oko i kontriranja zapadu, a posle cemo da se iscudjavamo kad nam uvedu vize i ponovo nas izoluju!

Hulk

pre 9 godina

Naša politika je vrlo jasna, put ka EU, poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, što uključuje i Krim, a za sankcije nemamo eknomskog opravdanja.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali zeli da zadrzi i tradicionalne dobre odnose sa Rusijom. Taj stav je jasan i isti je i za Moskvu i za Brisel.

goranboric13

pre 9 godina

Mi smo zauzeli neutralan stav po pitanju krize u Ukraini , nas cilj je EU a isto tako ne zelimo da narusavamo dobre odnose sa Rusijom , iz svega mozemo da izvucemo korist i sa jedne i sa druge strane samo treba da budemo vesti u pregovorima sa svima i da gradimo prijateljske odnose sa obe strane , sto Vucic delima i dokazuje.....

anjas

pre 9 godina

Da li je neko primetio da ni u jednom trenutku nije pomenuo Kosovo kao razlog priznavanja suvereniteta Ukrajine nad Krimom? Ta tema je iz nasih medija isparila kao da vise nepostoji, a na to kakvu politiku vlada vodi prema Kosovu pokazuje i ko je na celu kancelarije bio u proslom mandatu i sada. I ako sam naravno svesna da je Kosovo izgubljena prica, toliko gazenje po sebi da se cak vise ni nepravimo da nas zanima je uzasno.
Takodje, Vucic bez razloga u izjavi kada pominje Principa govori da mi vise ne zelimo da budemo uzrok problema, bezrazlozno samoinicijativno revidirajuci nasu stranu price o pocetku Prvog svetskog rata. I ako ga za druge stvari teraju da kaze ovo ili ono, za ovo mu sigurno niko nije napisao tekst i sramotno je da to izjavljuje. Narocito ako se uzme u obzir njegova prethodna izjava kako Srbija nije umela da bude saveznik Nemacke u proslosti.

Dusan

pre 9 godina

Izjava koju je premijer dao CNN-u su ustvari razgovori koje je vodio i u Berlinu i u Moskvi, otvoreni, iskreni i sa jednim jedinim ciljem, a to je zastupanje interesa Srbije i njenog ekeonomskog oporavka.

patriota

pre 9 godina

Vreme ce pokazati da je ipak moguce ne uvesti sankcije Rusiji i ostati na evropskom putu! Samo treba imati jasan stav i smer kako voditi drzavu, a ne samo klimati glavom na sve sto dodje sa strane, kao sto je to do sada bio slucaj...

Vanja

pre 9 godina

Nema biranja stana! Kad bi sm to uradili, osudili bi i sebe i svoja pokolenja ... Bolje da je mi rešavamo svoje probleme a da pustimo da drugi rešavaju svoje

Marija

pre 9 godina

Pa ako priznajemo Ukrajinu sa Krimom sto je naravno kako treba i JEDINO ISPRAVNO onda moramo da kazemo da ne podrzavamo boljsevicke agresore iz Rusije koji su napali tu istu Ukrajinu i koji su oteli Krim a sada pokusavaju da otmu i istocni deo Ukrajine nasoj ukrajinskoj pravoslavnoj braci i za to angazuju teroriste iz Cecenije i Dagestana, da pucaju po ukrajinskoj pravoslavnoj braci.

Da podsetim da bratski pravoslavni ukrajinski narod NIJE PRIZNAO KOSOVO , a takodje da podsetim da nam je boljevicki KGB 90-ih uveo sankcije i pruzio utociste i azil Udbasima koji su unistili Srbiju i prebegli u njihovu majcicu KGB Rusiju gde se i dan danas nalaze sa otetim parama iz Srbije.

Znaci onaj ko je oteo Krim i pokusava da otme istok Ukrajine je agresor na osnovu toga.
A sa agresorom se zna kako se prica - prvo sankcijama.
Znaci ako ne uvedemo sankcije i kazemo javno da podrzavamo ukrajinsku pravoslavnu bracu koji stite svoju zemlju od boljsevickih agresora sa istoka , znaci da precutno podrzavamo KGB koji napada nasu ukrajinnsku pravoslavnu bracu ili ja nisam nesto dobro shvatila?

Videcemo kako je shvatila EU i Amerika i ceo ostali svet.

Giovanni

pre 9 godina

EEE Srbijo! Kad li će prestati da te guraju u sredinu? Vučić pametno zbori. Nema osude, Unutrašnja stvar Ukrajne, Južni tok treba da se nastavi a mi da zaradimo pare

kuburilos

pre 9 godina

prvo je bilo ne znamo nista, pa priznajemo Ukrajinu, pa priznajemo Ukrajinu sa Krimom, pa necemo sankcije Rusiji, pa mozda cemo morati jer Rusija preteruje, pa morali smo sankcije Rusiji, pa necemo tajkuni da nam kroje vladu, pa moramo da pricamo sa privrednicima (tajkunima), pa aj oni da budu direktori jer su sposobni, pa ce i neki tajkun da postane i ministar, pa ocemo u EU sa Kosovom, pa mozda cemo morati bez Kosova, pa moramo da priznamo i to Kosovo, pa ni govora o bankrotu, pa ako ne prodje stednja bicemo na ivici bankrota, pa cemo bankrotirati, pa.. odo da se napijem.

zemljoradnik

pre 9 godina

Srbija je prirodno povezana sa EU i logicno je da tezi ka toj grupaciji a isto tako nas veze istorijsko prijateljstvo sa Ruskom Federacijom, tako da ovi potezi vlade su sasvim razumljivi i dobri za srpski narod.

OK Koral

pre 9 godina

Nema potrebe da se uvode sackcije Rusiji. Zašto da kvarimo odnose sa svima? Najbolje je da naše mesto u ćošku dobro čuvamo i da se ne mešamo u tuđa posla. I svojih imamo preko glave

cuki

pre 9 godina

Na koju god stranu se okrenemo nije dobro zbog ove druge tako da sasvim je logicno i pametno voditi politiku kakvu ova vlada vodi i drzati balans izmedju svetskih sila,ipak smo mi sitni za njih.

dado90

pre 9 godina

Nece nama ni Evropska Unija ni Ruska Federacija pomoci ukoliko se mi sami svi maksimalno ne ukljucimo u obnovi i razvoj ove zemlje koja je godinama razarana i kradena zarad licnih intersa jedne grupe ljudi.Logicno je da Srbija ne uvede sankcije rusiji ipak nam je ona prijateljska zemlja od koje zavisi dobar procenat nase ekonomije.

milan1989g

pre 9 godina

Jedan od retkih primera kada vidim da i zapadu smemo jasno i glasno da saopstimo nas stav,iako to nije po njihovoj volji,ali je u nasem interesu. Ovo je jedan od nacina da se i nasa rec postuje,a ne da samo glumimo marionete.

prike

pre 9 godina

Sankcije Rusiji su potpuna besmislica, EU vec trpi zbog tih sankcija, ne smem ni da pomislim kako bi se to odrazilo na nasu i ekonomiju i naravno goruce pitanje Srbije, pitanje nase juzne pokrajine, jer po tom po pitanju imamo otvorenu podrsku Rusije, zato sankcije Rusiji JOK!

Aca šmeker

pre 9 godina

Srbiji želi saradnju sa celim svetom i tako se i ponaša. Naša politika nije politika izazivanja sukoba ali isto tako ni ne podležemo nikakvim pritiscima. Premijer je svima jasno stavio do znanja šta je naš interes i šta se od nas može očekivati.

Diona

pre 9 godina

Srbija će sačuvati svoju neutralnost. Srbiji su potrebna starteška saradnja između istoka, zapada, severa i juga. Srbija zaista želi da postigne između SAD i Rusije, jer su najrazvijenije dve države potrebne Srbiju u jačanje ekonomije, i privlačenju stranih investicija, ulaganje u velike strateške projekte koji će napraviti od Srbije veliku konkurenciju.

Truman

pre 9 godina

Srbija želi da razvija dobre odnose sa svima, a to je za svaku pohvalu. Srbija i Rusija su oduvek bile u dobrim odnosima, a tako treba i da ostane. Članice EU moraju što pre da shvate da će Srbija i Rusija uvek imati kvalitetnu saradnju i da na to ništa ne može uticati.

Andrijana

pre 9 godina

Vučić vodi odgovornu politiku. Srbija se ne meša ni u kakve sukobe, poštuje teritorijalni integritet Ukrajne ali neće kvariti svoje odnose sa Rusijom. Posebno je za nas važna energetska saradnja sa Rusijom i izgradnja Južnog toka.

mare

pre 9 godina

Kad budemo deo EU, pa od njih imali neku materijalnu korist, imaju pravo da traze da uvodimo sankcije Rusiji. Do tada, primarno je da narod ne pomre od gladi (na kom je putu), a sankcije Rusiji bi tome doprinele... da ne kazem ubrzale...

dado90

pre 9 godina

Nece nama ni Evropska Unija ni Ruska Federacija pomoci ukoliko se mi sami svi maksimalno ne ukljucimo u obnovi i razvoj ove zemlje koja je godinama razarana i kradena zarad licnih intersa jedne grupe ljudi.Logicno je da Srbija ne uvede sankcije rusiji ipak nam je ona prijateljska zemlja od koje zavisi dobar procenat nase ekonomije.

patriota

pre 9 godina

Vreme ce pokazati da je ipak moguce ne uvesti sankcije Rusiji i ostati na evropskom putu! Samo treba imati jasan stav i smer kako voditi drzavu, a ne samo klimati glavom na sve sto dodje sa strane, kao sto je to do sada bio slucaj...

zemljoradnik

pre 9 godina

Srbija je prirodno povezana sa EU i logicno je da tezi ka toj grupaciji a isto tako nas veze istorijsko prijateljstvo sa Ruskom Federacijom, tako da ovi potezi vlade su sasvim razumljivi i dobri za srpski narod.

neco

pre 9 godina

Normalo, svaki razuman čovek bi tako reagovao. Uvođenjem sankcija bi sankcionisali svoju privredu. Interes Srbije je prioritet nad prioritetima!!!

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako je neka država bila gurana u sve moguće ratove, onda je to Srbija. Neka sve to mučno ostane deo istorije, a da mi svojoj deci ponudimo lepšu budućnost mira, balansirajući između svetskih sila, gradeći most prema EU, a opet čuvajući ono nešto „svoje“. Potrebni su nam stabilnost i mir, a ne da nas ponovo neko nepotrebno uvlači u rat, vraćajući nas u izolaciju i bedu. Prijateljstvo sa obe strane, da, ali ne i ponizno klimanje glavom jednima ili drugima. Smatram da je trenutni put Srbije jedini pravi način za dostizanje opšteg boljitka našeg naroda.

IvY B.

pre 9 godina

Srbija vodi takvu politiku da je svima jasno da se vodi isključivo svojim interesima,da vodi mirovnu politiku, da teži da bude moderna i napredna država i deo Evropske unije.Pri tome jasno iznosi Vučić stav Srbije i u Moskvi iu Briselu i Berlinu i Parizu i predstavnicima SAD-a, da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine,ali je isto tako svesna da zavisi od ruskog gasa i da sa svojim prijateljima neće kvariti dobre odnose, te nikako neće Rusiji uvoditi sankcije.

Dragan

pre 9 godina

Koliko nam je vazan Juzni tok valjda dovoljno pokazuje cinjenica da nas ocekuju poslovi vredni preko 300 miliona eura direktnih invesitcija u nasu gradjevisku industriju , te je i normalan nas blag stav prema Rusiji , jer nam je vazan partner

milan1989g

pre 9 godina

Jedan od retkih primera kada vidim da i zapadu smemo jasno i glasno da saopstimo nas stav,iako to nije po njihovoj volji,ali je u nasem interesu. Ovo je jedan od nacina da se i nasa rec postuje,a ne da samo glumimo marionete.

branko

pre 9 godina

Mene čudi da i EU i Ameri tolerišu ovakvu našu spoljnu politiku. Da su nas iznenada zavoleli,u to ću teško da poverujem, da li im je trn u oku Južni tok pa nas zbog toga puštaju da se malo kur....o, ne znam, ali ovakvu politiku ne vidoh da neko vodi poslednjih ihahaj godina.

Zuz

pre 9 godina

Drzava i narod iznad svakog pojedinca. Interes naroda i bolji zivot svih gradjana Srbije, iznad svega. Briga me za eu i za rusiju, hocu da meni i mom narodu bude bolje. Ako nista drugo, ovo je velika reklama Srbije, i ajde da se nadamo da ce imati efekta

hvala na objavi...

pre 9 godina

Gospodo iz EU ne pritiskajte Srbiju i ne tražite nedopustivo. Moguće jeste, ali sta dalje, znamo koliko i sta time gubimo, a vama je u cilju samo da nas uslovljavate. Mi nismo jos članica EU pa time ne narušavamo njena pravila. Od Rusa imamo ne samo tradicionalne prijateljske odnose, nego i finansijsko ekonomsku pomoc, Juzni tok...mnogo toga.

snorkijevac

pre 9 godina

Treba izdrzati pritiske i biti svoj, zadrzati prijateljstvo sa svima i tako postati faktor stabilnosti. Izmedju dva zla stvorili smo trecu dobru opciju to jest neutralnost.

Srbin 100%

pre 9 godina

Dosledna i pragmaticna spoljna politika,koja ce se iskljucivo voditi interesima Srbije i njenih gradjana,nam jedino moze obezbediti sansu da izadjemo iz ove krize,cije srazmere su zaista zabrinjavajuce

Vanja

pre 9 godina

Nema biranja stana! Kad bi sm to uradili, osudili bi i sebe i svoja pokolenja ... Bolje da je mi rešavamo svoje probleme a da pustimo da drugi rešavaju svoje

Melenci

pre 9 godina

DIVNA, a zasto ti ne bi objavili komentar.Pa nije b92 pod uticajem SNS nego Pink.O kojim kadrovima ti pricas?Ti bi dokazane kadrove iz proslosti?Ne treba biti posebno intiligentan pa videti gde nas je ta elita dovela.I sta znaci ako neko nije eksponiran kao estradna zvezda taj nije dobar kadar?Svaka stranka ima kadrove samo je pitanje da li ce svoju pamet iskoristiti u svhu opste dobiti ili nekolicine ljudi koji ce svojim kapitalom biti gazde Srbije.Pusti pricu o kadrovima,pa krali su koliko trepnes!Nadji neki drugi argument da kritikujes vlast,jer upravo ti kadrovi koje ti omaalovazavas jos nas nisu pokrali,a kada budu letece im perje.

biberce

pre 9 godina

Neki se loze kao hepo kocke prvenstveno mislim na opoziciju,jer svaki normalan covek zna da ako to uradimo odmah sledi bankort drzave,drugo je da smo kulturno i istoriski vise vezani za Rusiju nego za Ameriku koja i potencira ovu pricu preko Eu.

sapunica

pre 9 godina

Poznato je da sve sto se reklo u Moskvi to se pricalo i u Berlinu jer je nasa politika jedna a to je prvo interes Srbije. I ta politika dobija najbolje rezultate jer strane diplomate to postuju i uvazavaju i tako nema ni jedan negativan komentar za Srbiju sto pre par godina je bilo u izobilju.

sparki

pre 9 godina

Kako stara poslovica kaze "umiljato jagnje dve mame sisa" tako da sam svim srcem za srpsku neutralnost. Odlicna politika i specificni polozaj srbije u datoj situaciji treba da se ikoristi na najbolji nacin i za dobrobit svih.

sivi

pre 9 godina

Čak i da ostavimo po strani to što zbog ruskog prava veta Kosovo neće moći postati članica UN, stanje srpske ekonomije je sasvim dovoljan razlog zašto Srbija ne može uvoditi sankcije Rusiji.

dzeki_cencic

pre 9 godina

Uvek smo bili istok zapadu i zapad istoku ali ovog puta pametno da se iskoristi taj polozaj u nasu korist a ne kao do sada samo na nasu stetu. Neutralnost, iskrenost i otvorena politika su dobar put.

andrej

pre 9 godina

Ako mu ova priča prođe, svaka mu čast. Ne uvoditi sankcije Rusiji (da se razumemo, da ih uvedemo ne bi baš dobro prošli) a istovremeno biti u postupku pridruživanja EU, je pozicija za koju nikada ne bih ni pomislio da je moguća.

Mujica

pre 9 godina

Da li bio na istoku, zapadu, u Berlinu ili Moskvi Vučić isto govori. Nema on šta da krije. Sa svima je iskren i kaže otvoreno šta misli.

Бојан Илић

pre 9 godina

Vučiću ti priznaješ Kosovo kao suverenu državu pa što ne bi i Ukrajinu sa Krimom
(Dr Maximus, 05. avgust 2014 08:42)

Рекао је Украјина са Кримом, то значи Србија са КиМ али мора да се пљуне по Вучићу, да не испаднеш "сељак" на Б92! :-))

nesvakidasnji

pre 9 godina

Ja tu cak sta vise vidim nasu sansu. Mozda se nasa pozicija jos vise uvazi u svetu, sad oko nas vrte se strane diplomate, novinari i pitaju o nasem stavu. Konacno i to cudo da se desi.

cuki

pre 9 godina

Na koju god stranu se okrenemo nije dobro zbog ove druge tako da sasvim je logicno i pametno voditi politiku kakvu ova vlada vodi i drzati balans izmedju svetskih sila,ipak smo mi sitni za njih.

Nebojša

pre 9 godina

Zašto bi uvodili sankcije državi kojoj izvozimo većinu svojih proizvoda i skojom imamo sasvim korektne odnose? Dajem punu podršku Vladi na ovakvom stavu.

nijerealno

pre 9 godina

Rusija ne bi ni primetila efekat eventualnih naših sankcija, a mi bismo i te kako osetili posledice, pogotovo u ovako lošoj ekonomskoj situaciji. Nadam se da to neće tražiti od nas.

nenaT

pre 9 godina

Nista nije bilo lako u Srbiji pomaci s mrtve tacke i sa ruba propasti na koju je dovedena losom Vladom DS-a,sad ima nade i poverenje je opravdala ova Vlada i kod građana i ima podrsku i u regionu, jer jeste faktor stabilnosti u regionu.Ima podrsku i istoka i zapada, jer je nas stav jasan, iznosimo ga svugde,bez uvijanja i dvojakog tumacenja, tako da nema ultimatuma,a nema ni narusavanja odnosa sa Rusijom. Vucic je sjajnom poltikom koju vodi to uspeo da izdejstvuje.

Andrijana

pre 9 godina

Vučić vodi odgovornu politiku. Srbija se ne meša ni u kakve sukobe, poštuje teritorijalni integritet Ukrajne ali neće kvariti svoje odnose sa Rusijom. Posebno je za nas važna energetska saradnja sa Rusijom i izgradnja Južnog toka.

Filantrop

pre 9 godina

Pročitajte tekst nemačkog Bilda baš na ovom portalu, pitaju se šta im treba da uvode sankcije Rusiji jer na taj način gube tržište, kupce, zaposlene. Mi to ne možemo sebi priuštiti.

Giovanni

pre 9 godina

EEE Srbijo! Kad li će prestati da te guraju u sredinu? Vučić pametno zbori. Nema osude, Unutrašnja stvar Ukrajne, Južni tok treba da se nastavi a mi da zaradimo pare

prike

pre 9 godina

Sankcije Rusiji su potpuna besmislica, EU vec trpi zbog tih sankcija, ne smem ni da pomislim kako bi se to odrazilo na nasu i ekonomiju i naravno goruce pitanje Srbije, pitanje nase juzne pokrajine, jer po tom po pitanju imamo otvorenu podrsku Rusije, zato sankcije Rusiji JOK!

OK Koral

pre 9 godina

Nema potrebe da se uvode sackcije Rusiji. Zašto da kvarimo odnose sa svima? Najbolje je da naše mesto u ćošku dobro čuvamo i da se ne mešamo u tuđa posla. I svojih imamo preko glave

Diona

pre 9 godina

Srbija će sačuvati svoju neutralnost. Srbiji su potrebna starteška saradnja između istoka, zapada, severa i juga. Srbija zaista želi da postigne između SAD i Rusije, jer su najrazvijenije dve države potrebne Srbiju u jačanje ekonomije, i privlačenju stranih investicija, ulaganje u velike strateške projekte koji će napraviti od Srbije veliku konkurenciju.

Aca šmeker

pre 9 godina

Srbiji želi saradnju sa celim svetom i tako se i ponaša. Naša politika nije politika izazivanja sukoba ali isto tako ni ne podležemo nikakvim pritiscima. Premijer je svima jasno stavio do znanja šta je naš interes i šta se od nas može očekivati.

ReljaRr

pre 9 godina

Ono što je posebno za pohvalu je što je Vučić uspeo da mnogima promeni mišljenje o Srbiji, kako u regionu tako i u svetu. Zaista je jasno sada svima da Srbija ima želju i nameru da nastavi jednako dobro da radi na održavanju stabilnosti u regionu. Vučić posvećeno radi u interesu Srbije i njenih građana i uspešno vodi Srbiju dobrim smerom ka EU negujući dobre i prijateljske odnose sa Rusijom od koje nam zavisi ekonomska stabilnost. Svi su prihvatili naš stav koji je uvek jasan, nedvosmislen i uvek istican od strane premijera, gde god boravi, s kim god se susreo bilo u inostransvu ili Srbiji da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da neće uvesti sankcije Rusiji.

EH - STO - NISAM - LANCIC - MALI

pre 9 godina

Naravno da je Aleksandar Vucic i veceras pokazao jasan stav kada je u pitanju Ukrajinska kriza i stav Srbije po tom pitanju. Bez obzira sto mnogi kako u svetu tako ima sve vise onih i kod nas koji, stalno insistiraju da cuju od Vucica stav Srbije oko pritisaka da se uvedu sankcije Rusiji. On je i veceras u intervuju CNN jasno rekao da je Srbija neutralna po tom pitanju da smo u sukobu izmedju Rusije i Zapada i bliski i jednoj i drugoj strani.To je svojevrsno priznanje nase neutralnosti, mozda i podrska,ako uzmemo u obzir ugled i uticaj koji CNN ima u svetu.

hah

pre 9 godina

Svaka cast! Bila bi elika steta u ekonomskom smislu i na kraju krajeva bar po meni, velik sramota za Srbiju da uvede sankcije Rusiji.
Druga bitna stvar, iako ljudi to mozda jos uvek ne vide, je da je Americka imperija u slobodnom padu, ne treba im niko, ekonomski kolaps koji im se sprema u narednih par godina ce doci "iznutra" tj od federal reserve bank...

Truman

pre 9 godina

Srbija želi da razvija dobre odnose sa svima, a to je za svaku pohvalu. Srbija i Rusija su oduvek bile u dobrim odnosima, a tako treba i da ostane. Članice EU moraju što pre da shvate da će Srbija i Rusija uvek imati kvalitetnu saradnju i da na to ništa ne može uticati.

Marija

pre 9 godina

Pa ako priznajemo Ukrajinu sa Krimom sto je naravno kako treba i JEDINO ISPRAVNO onda moramo da kazemo da ne podrzavamo boljsevicke agresore iz Rusije koji su napali tu istu Ukrajinu i koji su oteli Krim a sada pokusavaju da otmu i istocni deo Ukrajine nasoj ukrajinskoj pravoslavnoj braci i za to angazuju teroriste iz Cecenije i Dagestana, da pucaju po ukrajinskoj pravoslavnoj braci.

Da podsetim da bratski pravoslavni ukrajinski narod NIJE PRIZNAO KOSOVO , a takodje da podsetim da nam je boljevicki KGB 90-ih uveo sankcije i pruzio utociste i azil Udbasima koji su unistili Srbiju i prebegli u njihovu majcicu KGB Rusiju gde se i dan danas nalaze sa otetim parama iz Srbije.

Znaci onaj ko je oteo Krim i pokusava da otme istok Ukrajine je agresor na osnovu toga.
A sa agresorom se zna kako se prica - prvo sankcijama.
Znaci ako ne uvedemo sankcije i kazemo javno da podrzavamo ukrajinsku pravoslavnu bracu koji stite svoju zemlju od boljsevickih agresora sa istoka , znaci da precutno podrzavamo KGB koji napada nasu ukrajinnsku pravoslavnu bracu ili ja nisam nesto dobro shvatila?

Videcemo kako je shvatila EU i Amerika i ceo ostali svet.

Deki88

pre 9 godina

Uvođenje sankcija Rusiji koja je naš najveći spoljnotrgovinski partner bilo bi pogubno za našu zemlju. Verujem da je svako ko logički i racionalno razmišlja svestan toga. To nijedna vlast nikada ne sme dozvoliti, uprkos svim pritiscima.

Nenad

pre 9 godina

Ako EU od nas traži da uvedemo sankcije Rusiji, to bi bilo kao samoubistvo Srbije. I da im uvedemo sankcije, oni to ne bi ni osetili, a naša ekonomija bi propala istog sekunda...

agronom

pre 9 godina

Zelimo svima dobro. Da prestanu svi ratovi nismo krivi za situaciju u Ukraini i po meni nema niko prava da nas u to mesa. Izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investicija koju nesmemo da propustimo .......................

Milos Veliki

pre 9 godina

"Danas je Srbija veoma važan faktor stabilnosti u regionu"...to mi j emilo. Ta uloga nam jako dobro stoji i mislim da cemo biti i siri faktor nego samo u regionu. mislim da bi mogli da odradimo pregovaracki deo izmedju istoka i zapada, ali sad bez sale, najozbiljnije. To Vucic moze i voleo bih da Srbija pomiri zavadjene. Postovali su nas u ratovima, kao borce, zasto nas ne bi udostojili takve jedne stvari od bitnog znacaja za svet? Ja verujem da to moj narod moze.

Kazaljka

pre 9 godina

Pametnu politiku vodi, mi treba da gledamo sebe i da izvucemo sto vecu korist za nas.Rusija nam mnogo daje i pomaze,pre svega veliki su nam priajtelji!

Tisa M

pre 9 godina

Geopolitičkim položajem i nalazimo se na raskrsnici između istoka i zapada,što omogućava da upravo mi budemo faktor stabilnosti, i ne samo u regionu.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali zeli da zadrzi i tradicionalne dobre odnose sa Rusijom. Taj stav je jasan i isti je i za Moskvu i za Brisel.

PODRŠKA

pre 9 godina

Jasan i decidirani stav Vučića,Srbija nikada neće uvesti Rusiji sankcije,bez obzira kakav i koliki bio pritisak zapada da to uradi.

bacuska

pre 9 godina

to bi bilo pogubno po nasu ekonomiju,kako da uvedemo sankcije zemlji u koju izvozimo poljoprivredne proizvode,gde smo smanjili deficit spoljnotrgovinske razmene robe i usluga,samo jos da nam dozvole da izvezemo fijat bez carine,gde bi nam kraj bio ali da smanjim o po mogucstvu uvoz gasa,samo da krene gradnja gasovoda da ne bi postalizavisni od energenata od njih.

Slobodan1012

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose sa svima i taj Vucicev stav mi se dopada. Mi nismo svetska sila i nemamo tu snagu da uticemo ni na jedan proces u svetu pa prema tome nemamo ni motiv da se mesamo u probleme velikih. Pre ili kasnije veliki prevazidju probleme i nastave zajedno dalje a malima zapamte svaki pogresan korak i svete im se zbog toga. Podrzavam Vucicev stav i nadam se da ce uspeti da istraje u tom stavu a mozda ce bas Srbija biti kljucni faktor koji ce posredovati u prevazilazenju krize izmedju EU i Rusije, mislim da bi Vucic bio sposoban da povede i takav dijalog.

jabukar

pre 9 godina

naravno da ni pod kojim uslovima ne smemo to da uradimo..ja gajim jabuke u okolini Subotice, i sve moje komsije to rade..nasa okolina ne bi prezivela da nam nije tog izvoza u Rusiju..a koliko je takvih? realno puno..nadam se da ova vlast nece to dozvoliti, da znaju sta rade..

goranboric13

pre 9 godina

Mi smo zauzeli neutralan stav po pitanju krize u Ukraini , nas cilj je EU a isto tako ne zelimo da narusavamo dobre odnose sa Rusijom , iz svega mozemo da izvucemo korist i sa jedne i sa druge strane samo treba da budemo vesti u pregovorima sa svima i da gradimo prijateljske odnose sa obe strane , sto Vucic delima i dokazuje.....

Imperatorka

pre 9 godina

Premostiti Istok i Zapad i sačuvati svoje jedinstvo, odbraniti sopstvene interese, a ne prodati dušu Đavolu- zatevna uloga za, do juče malu balkansku državu, a danas diplomatski stabilnu Srbiju. Podržavam svaku vlast koja pitanje ekonomskog razvoja Srbije i pridruživanje Evropskoj Uniji razmatra na zreo i odgovoran način, rukovodeći se miroljubivom politikom, ali bez previše „saginjanja glave“. Mislim da smo konačno pronašli „pravu meru“.

MilenaS

pre 9 godina

Bebednost, mir i smanjenje stopa kriminala i posao, radna mesta, to je ono što nam je napotrebnije, a to u ovim okolnostima nisu mali zadaci.

Nine

pre 9 godina

Ne uvodimo sankcije iz prostog razloga što nam Rusi od Južnog toka godišnje donose tj. donosiće preko 300 mil. eura. Za ovako slabašnu ekonomiju, pa to je odlična cifra.

Kum Todor

pre 9 godina

Pogledajte samo kako je Poljacima izvoz pao za 40%, pa pitajte te ratare da li treba uvoditi sankcije. Nećemo i mi takav scenario jer bi to bilo pogubno za naš izvoz.

Danny`s

pre 9 godina

Rusija je uvek bila i ostace jedan od retkih pravih prijatelja Srbije. Treba se boriti da ih ne izgubimo ko strateskog partnera, jer ukoliko ostanemo bez `juznog toka` i kredita za zeleznice, ostacemo tu gde jesmo narednih 200 godina. Ove dve investicije su jako bitne za pocetak obnove nase toliko upropascene i unazadjene zemlje. Ako ovo upropastimo,nista od nas.Ali mislim da je nasa sadasnja vlada i te kako svesna toga i da nece ispustiti ovakvu priliku zarad zemalja koje su nas vise puta u proslosti izdale na razne nacine

Ironije Mudri

pre 9 godina

Botovi, jedno pitanje i jedan savet...
Prvo: Da li vi stvarno verujete u ono sto pisete?
Drugo: Savetujem vam da, umesto sto gledate u Velikog Vraca k'o u samog boga, da pre pogledate u novcanike i frizider.
Puna vam usta hvalospeva, a zato su vam i jedno i drugo prazni. O duhu da ne govorim. Toliko.

kuburilos

pre 9 godina

prvo je bilo ne znamo nista, pa priznajemo Ukrajinu, pa priznajemo Ukrajinu sa Krimom, pa necemo sankcije Rusiji, pa mozda cemo morati jer Rusija preteruje, pa morali smo sankcije Rusiji, pa necemo tajkuni da nam kroje vladu, pa moramo da pricamo sa privrednicima (tajkunima), pa aj oni da budu direktori jer su sposobni, pa ce i neki tajkun da postane i ministar, pa ocemo u EU sa Kosovom, pa mozda cemo morati bez Kosova, pa moramo da priznamo i to Kosovo, pa ni govora o bankrotu, pa ako ne prodje stednja bicemo na ivici bankrota, pa cemo bankrotirati, pa.. odo da se napijem.

milos

pre 9 godina

Nasa istorija nas je ucila nekim drugim pravilima ili vrednostima , junackom stradanju zarad visih ciljeva..danas je situacija znatno drugacija , svi pa I mi pokusavamo da sve konflikte resimo za pregovarackim stolom I gledamo da se problemi prevazilaze zarad opsteg mira i stabilnosti

marija

pre 9 godina

Ako zaista zelimo da postanemo faktor stabilnosti na Balkanu , moramo da svojim uzornim ponasanjem kao odgovorna zemlja da damo dobar primer ostalima , a jasan stav prema ukrajinskoj krizi je dobar korak u tom pravcu

emma

pre 9 godina

Da b kao faktor stabilnosti u regionu i sama bila stabilna, Srbija mora da sacuva svoju ekonomsku stabilnost, koja je u velikoj meri zavisna od Rusije.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Kako me iritira stav nekih ljudi, poslednjih dana , u kojima zele da kazu kako nemamo petlje, pa zato taj neutralan stav i da samo kupujemo vreme, pa sam ovakav stav je pokazatelj petlje, da kada svi biraju stranu mi kazemo "ne, ni po babi , ni po stricevima". To mi se dopada, jer smo opet dokazali da smo posebni i dostojanstveni, a sa druge strane i da smo to zbog ekonomije tako odlucili sto pokazuje da smo konacno sazreli. Mislim, ok na toj tabli smo mi pioni, ali ipak ako prihvatimo tu cinjenicu, malo naucimo na greskama koje smo pravili, mozemo lepo i da profitiramo.

anjas

pre 9 godina

Da li je neko primetio da ni u jednom trenutku nije pomenuo Kosovo kao razlog priznavanja suvereniteta Ukrajine nad Krimom? Ta tema je iz nasih medija isparila kao da vise nepostoji, a na to kakvu politiku vlada vodi prema Kosovu pokazuje i ko je na celu kancelarije bio u proslom mandatu i sada. I ako sam naravno svesna da je Kosovo izgubljena prica, toliko gazenje po sebi da se cak vise ni nepravimo da nas zanima je uzasno.
Takodje, Vucic bez razloga u izjavi kada pominje Principa govori da mi vise ne zelimo da budemo uzrok problema, bezrazlozno samoinicijativno revidirajuci nasu stranu price o pocetku Prvog svetskog rata. I ako ga za druge stvari teraju da kaze ovo ili ono, za ovo mu sigurno niko nije napisao tekst i sramotno je da to izjavljuje. Narocito ako se uzme u obzir njegova prethodna izjava kako Srbija nije umela da bude saveznik Nemacke u proslosti.

Snupy

pre 9 godina

Ne mozemo povlaciti poteze koji nam ne idu na ruku, jer je nasa buducnost trenutno najvaznija. Zemlje na zapadu ce morati da shvate nasa prijateljstva na istoku, kao sto ce i oni sa istoka morati da prihvate da nas napredak zavisi od veza na zapadu. Jeste da je ta sredina nezavidan polozaj, ali jedino tako mozemo da postignemo ne samo dobru saradnju sa svima, vec i neki boljitak.

Nostradamus

pre 9 godina

Mi smo za mir. Ta poruka je neobično važna za sve one koji su u nekim ranijim vremenima imali drugačiju sliku o nama. Mi smo za prosperitet, za Rusiju i za EU i za saradnju sa svima. Neobično važan intervju pred nastupajuće predsedavanje Srbije OEBS-om.

urugvajac

pre 9 godina

Vidim svajcarskoj je sve bilo lose sa njenom neutralnoscu.... Posto smo prijatelji i sa istokom i zapadom mozda postanemo most pomirenja.

Magic

pre 9 godina

Sankcije Rusiji značile bi smanjenje izvoza i pitanje Južnog toka, zato smo sada u jako teškoj poziciji, sa jedne strane Evropska Unija, a sa druge Rusija. Svaka čast onima koji uspeju da održe balans između dve strane.

Ivana

pre 9 godina

Politika Srbije , po mom skromnom mišljenju, treba da ide u ovom pravcu. Dobri odnosi sa Rusijom , svakako, u ostalom i ekonomski zavisimo od nje, sigurnim koracima ka Evropi i ne odustajati, jer mi jesmo Evropa. I konačno, Srbiju uvek i na svakom mestu predstavljati kao sponu istoka i zapada, to je naša prednost i ne dozvoliti nikome iz Evrope da se naš odnos sa Rusijom posmatra sa negativnog aspekta, već isključivo kao što je i premijer izjavio, faktor stabilnosti i veza između istoka i zapada.

nejednacina

pre 9 godina

Videcemo kako će sve ovo proći kad od tri zla treba izabrati najmanje. S jedne strane, uvodimo sankcije Rusiji s kojom imamo visevekovne prijateljske odnose i od koje smo već sada energetski u potpunosti zavisni, a sa druge hoćemo u EU koja je već uvela te iste sankcije i koja normalno od nas traži, kad već hoćemo da budemo deo nje, da uradimo to isto. Treći put je ovaj za koji smo se mi opredelili i koji sa sobom nosi rizik da u ovakvom bipolarnom svetu ponovno budemo marginalizovani kao narod koji ne zna šta u stvari hoće . Verujem i nadam se da su ljudi koji vode ovu zemlju toga svesni i da su pažljivo ukalkulisali sve promenljive koje bi dovele do rešenja ove složene jednačine.

Danilo Ivanovic

pre 9 godina

Bravo, kazite svetu da imate svoje ja . ako se ne cenite nece vas niko ceniti. zapad je azdaja progutace nas i tako i tako.Sankcije rusiji, to bi bilo bacanje kamena u sopstvenoj staklenoj kuci...

my way

pre 9 godina

Први светски рат није почео у Сарајеву, већ месец дана касније нападом Аустроугарске на Србију. То је Вучић требао да каже као историјску чињеницу, на смирен начин без да некога напада, а ако је већ спомињао Принципа и атентат, требао је онда да каже да је Србија прихватила 9 од 10 тачака ултиматума са предлогом да се о тој једној одлучи арбитражом суда у Хагу, или комисије великих сила, као и да је спречила сукобе доста раније прихвативши аустријску анексију Босне коју је осудила цела Европа и која такође може да се сматра као акт рата, свакако више од једног атентата, па нека је и на престолонаследника. Да не говорим да се он није десио на територији Србије, већ Аустроугарске, управо у Босни коју је силом припојила себи. Могао је да буде и блажи, нико не каже да ми треба да се качимо са неким и не знам шта изводимо на CNN-u, али ваљда можемо да смирено и нормално кажемо нешто што је неспорна истина. Што се тиче Русије и Украјине, није било потребе да прича како наш став није неутралан, једноставно никакве одлуке поводом тамошњих дешавања нисмо и нећемо донети и тачка, а зна се у којим смо границама коју државу признавали досад и то се дакле не мења. Не можемо да подржимо нове украјинске власти које су на зна се који начин преузеле контролу, опет кажем, никакве одлуке ни ставове по тим питањима не треба да имамо.

Hulk

pre 9 godina

Naša politika je vrlo jasna, put ka EU, poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, što uključuje i Krim, a za sankcije nemamo eknomskog opravdanja.

Sirotinja raja

pre 9 godina

Neko bi da nas uslovljava, a ne pominje alternativu za gas i za pare koje bi izgubili tim sankcijama? Nemamo mi taj luksuz, odluka je jedina.

Dusan

pre 9 godina

Izjava koju je premijer dao CNN-u su ustvari razgovori koje je vodio i u Berlinu i u Moskvi, otvoreni, iskreni i sa jednim jedinim ciljem, a to je zastupanje interesa Srbije i njenog ekeonomskog oporavka.

Posrednik

pre 9 godina

Za stabilnost regiona neophodna je stabilna Srbija! Svesni su svi te cinjenice,a premijer odlicno vodi politiku u pravcu stabilnosti i mira.

Simeon

pre 9 godina

Naši interesi nisu, da uvodimo sankcije Rusiji, pa čak i da izuzmemo istorijsku povezanost, dobre odnose, ekonomski nismo u mogućnosti to da uradimo. Izgradnja gasovoda "Južni tok" je od velikog značaja za Srbiju.

Prah

pre 9 godina

Vucic svima isto prica i istoku i zapadu nikome ne prodaje bajke i svima govori da Srbija hoce da bude snazna i ekonomski stabilna zemlja.I skroz podrzavam ovakvu politiku jer po prvi put neko se bori za nas a ne za svoje interese ili interese drugih zemalja.

Marija

pre 9 godina

Ova vlada Srbije, gledano procentualno, je do sada uradila najvise u ispunjavanju uslova radi pridruzivanja EU. Ono sto nije ispunjeno, najvise se odnosi na stav prema Rusiji, ali to je iskljucivo zbog velikog interesa, odnosno energetske stabilnosti, uz napomenu da Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine.

Borislav S.

pre 9 godina

BIrali smo premijera koji vodi politiku kakva nam konacno odgovara, a to je politika mirne i stabilne Srbije koja je kror trajne stabilnosti Balkana.

marija

pre 9 godina

A ko je tebe pitao za Krim??? Kirbi?
Kinezi su rekli da priznaju teritirijalni integritet Ukrajine, ali da treba uzeti u obzir i istorijske cinjenice.
Ili se bar - pravi mrtav.
Velika greska, Vucicu.

Olga22

pre 9 godina

Srbija je uvek imala teznju da saradjuje sa svima . Napokon je dokazala da moze da bude siguran partner I istoku I zapadu. Sve bitne I jake zemlje imaju reci hvale I definitivno Srbija moze biti garant stabilnostu u regionu. Svet se menja I Srbija je konacno nasla nacin da ide u korak sa svetom. Braneci svoje interese uspeva da balnsira izmedju istoka i zapada.

moje misljenje

pre 9 godina

Stabilna Srbija, izmedju ostalog je i SRbija koja sebi ne namece probleme vecih sila, ste se ne mesa, i uspesno balansira izmedju istoka i zapada.Sto nam , za sada uspeva.

Alea

pre 9 godina

Za nas nece biti dobro resenje uvodjenje nekakvih sankcija velikim svetskim silama. Pomirljiva politika izmedju istoka i zapada je ono sto nam treba, a to je koliko vidim ono cemu se i tezi.

King

pre 9 godina

Nista novo tipicna radikalsko-socijalisticka politika guranja prst u oko i kontriranja zapadu, a posle cemo da se iscudjavamo kad nam uvedu vize i ponovo nas izoluju!

Maksim po trnju

pre 9 godina

Boze koliko neOsnovanog optimizma u izjavama. Ja sam zapanjen. Da li on stvarno veruje u sve ovo sto je izgovorio??? ili po onoj "pricaj te usta da niste pusta" Kakav lider Srbija i ostala bulaznjenja.

madam x

pre 9 godina

Ono što su započeli Sloba i Voja da nas na silu uguraju u rusku guberniju
Evo se pošto nije bilo 6 oktobra 2000g
Nastavlja dokle?
Dok nam ne-stave bukagije i ne ograde novim berlinskim zidom od civilizacije.

Mile

pre 9 godina

Koliko gluposti se pise, ali dobro to su mladi I SNS dobili zadatak da pisu gluposti. Prvo Rusija nije najveci spoljotrgovinski partner vec je to EU, od Juznog toka nema nista i to je svima jasno. Srbija ako nastavi i dalje da iritira EU bogami ne pise nam se dobro. Vucko je po svim principima upao u zamku iz koje se nece izvuci. Vucko, ajde smeni balvana Bajatovica AKO SMES. Srbija MORA U EU I NATO, proslo je vreme Istok i Zapad, opet ce Vucko reci za 20 god. da nije razumeo vreme kao i 90 god. Za to vreme ce gradjani ponovo biti vraceni za 50 god,unazad.Eto narode kakvu politicku elitu imamo. I NIKADA NEMOJTE ZABORAVITI DA JE TA ISTA RUSIJA GLASALA DA SE UVEDU SANKCIJE SR. JUGOSLAVIJI. Pokazimo jednom da nismo mazohisti, vec narod koji ima pameti.

Mihajlo

pre 9 godina

E zato je Milo veliki drzavnik i u CG ce do kraja zivota biti sta god pozeli. Dakle njegova zemlja se odlucila za EU i tu nema zezanja, gutaju se zabe samo tako. A, mi sa nasim vecitim "Oce kaki - nece kaki" tesko da cemo daleko stici.

Milorad

pre 9 godina

Srbi i vecinska Srbija ne smatraju Krim ukrajinskim,jer je on silom komunistickog diktatora Hruscova otet od Rusije! Covek poklonio zeni ukrajinki za rodjendan Krim sa vecinskim ruskim stanovnistvom??? Krim je oduvek bio ruski,i sada je samo ispravljena istorijska nepravda!!! Vucicev stav je najblaze receno glup,jer valjda "principijelnim" stavom ocekuje da ce 100 drzava povuci priznanje Kosova i vratiti ga u okrilje Srbije??? Usaglasavanjem politike sa SAD i EU,Srbija bi trebala da prizna sve separatisticke pokrete u svetu,zar ne!?

Homo politicus

pre 9 godina

Braco, Veliki vrac je otisao u Fort Moskva po jos malo vatrene vode za zimu, baruta za lov i krzna za nase skwo ali bledoliki otpadnici iz Fort Brisela sada grade branu i lov na dabrove bice zabranjen.

wwwww

pre 9 godina

hm, vecinu komentara kao da je jedna osoba napisala. srbija faktor stabilnosti? tesko. mi kakvi smo, samo mozemo da destabilizujemo region, evropu pa i svet, za to smo maheri.

Nikola, muci mi se od svega

pre 9 godina

Priznajemo Ukrajinu s Krimom, ali ne uvodimo sankcije Rusiji, izjavio je premijer Aleksandar Vučić za CNN.


Ovaj ponavlja ovo bar jednom dnevno, kao mantru, kao da pokusava sebe da ubedi da nece nesto uraditi iako u podsvesti nije siguran da nece. Pa zar nije dovoljna sramota da priznaje Ukrajinu sa Krimom, iako je Krim oduvek bio ruski. "Prisvajanjem" Krima je samo ispravljena istorijska nepravda tj. otimacina jednog dela ruske teritorije u korist Ukrajine. Mnogo brzo su se Ukrajinci nekako navikli da je to njihovo. Rusi su im to dali iz naivnosti, misleci da je SSSR vecit, i da su im Ukrajinci braca.
Sto se Vucica tice, bolje bi mu bilo da na temu sankcija prema Rusiji cuti, jer o tome ne odlucuje on. O tome odlucuju americka i nemacka ambasada u BG. Do sada nije vrsen dovoljan pritisak, ali ce taj pritisak doci pre ili kasnije...Po sistemu, ako neces milom onda ces silom. Obecace nam da budjavo meso i zatrovane jabuke mozemo umesto u Rusiju, u EU da izvozimo od cega normalno, nista nece biti. Nastalu finansijsku stetu kompenzovace nam centralna banka Evrope ili MMF. Normalno, u formi "povoljnog" kredita.

Divna

pre 9 godina

Kako naseg premijera nije sramota da kaze: "Da ne stvaramo vishe probleme" u odgovoru na pitanje o Prvom svetskom ratu. Takvim odgovorom direktno je dao argument revizionistima koji tvrde da je Srbija izazvala rat i sve potonje ratove na Balkanu. Vuchicu, Vuchicu, nauchi jezik diplomatije. Srbiji je itekako potreban. Ah, da! SNS nema kadrove za to. Chisto sumnjam da cete mi objaviti komentar.

Silvester

pre 9 godina

Ako se ljudi ne sećaju, i Slobodan Milošević se pojavio kao veliki reformator, liberal, demokrata, prozapadni lider modernih shvatanja, američki đak... pa kad se zakuvalo pričao je da ceo svet misli kao i on i da nas svi vole, i da neće biti nikakvih problema, da je Jugoslavija deo sveta. I onda smo popili najgore sankcije koje je svet video, a bili smo izbačeni i iz Ujedinjenih Nacija. Usledila je i pljačka, hiperinflacija, šverc, ulična prodaja benzina i deviza, sve je otišlo u k....

ivanhoe

pre 9 godina

Nikad vise botova... "Pored nesumnjivih ekonomskih interesa i bratskih veza Srbija je uvek u svojoj istoriji bila na strani pravde a uvodjenje sankcija Rusiji je cist primer nepravde i Srbija se tome nikada nece prikloniti. Takodje, Srbija podrzava ponovni povratak Krima pod suverenitet Rusije koji je od nje otet isto onako kao sto je i od Srbije oteto Kosovo voljom mocnika!"
Ovako bi trebalo da izgleda izjava dostojna premijera Srbije!

bezimena

pre 9 godina

Da b kao faktor stabilnosti u regionu i sama bila stabilna, Srbija mora da sacuva svoju ekonomsku stabilnost, koja je u velikoj meri zavisna od Rusije.
(emma, 04. avgust 2014 23:59)

1. Srbija je faktor nestabilnosti u regionu

2. Srbija je ekonomski na kolenima, pred bankrotom, zahvaljujući ovoj Vladi kada je bila prethodna

3. Srbija je zavisna od zapada od kojeg dobija kredite za preživljavanje

4. Srbija nije ekonomski zavisna od Rusije, u koju izvozi svega 7,2% svojih proizvoda (uveriti se na sajtu SIEP-a)

Mile JNA 1968

pre 9 godina

Gde smemo da uvodimo sankcije. Jeste da imamo retarde u politici već više od dve decenije ali sankcije Rusiji ni ludak ne bi potpisao.

Valter

pre 9 godina

Mi smo mala zemlja i zavisimo od ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom te stoga maksimalno podržavam ovaj kurs Vlade po pitanju spoljne politike.

Duki

pre 9 godina

Vučko je imao priliku da američkoj javnosti objasni svu šizofrenost američke politike koja zahteva od njega priznavanje celovitosti Ukrajine, a istovremeno priznavanje "realnosti na terenu" tj nezavisnog, ratom otetog, Kosova. Naravno, nije mu ni palo na pamet da povuče takvu paralelu.

Marko

pre 9 godina

Ministri Italije i Svajcarske su danas izjavili da njihove zemlje nemaju nameru da uvode sankcije Rusiji,a na Srbiju se vrsi strahovit pritisak da uvede sankcije Rusiji,sta mislite zbog cega? Realno,niti bi nase sankcije Rusiji imale bilo kakvog efekta,niti bi pomogle Evropskoj uniji u njihovoj nameri da izvrse pritisak na Rusiju.Ja mislim da Eu zapravo nastoji da Srbiju zavadi sa Rusijom i od Srbije stvori zemlju koja ce biti potpuno zavisna od zemalja Eu.

miki

pre 9 godina

Nema tog pritiska koji je vazniji od politicko ekonomskih odnosa sa Rusijom. Mi smo mala zemlja i bili mi za ili protiv, stvari ce se odvijati kako veci odluce. Prema tome, glupo je i pricati o sankcijama. Pored toga, kad je Americi tako vazan mir i vladavina prava zasto ne uvedu sankcije Kini i Saudijskoj Arabiji!? Pa zato sto im nije u interesu. Bez Kineza bankrotiraju a bez Arapa nema nafte. I dok je Nemacka lepo gradila Severni tok, onda im je bilo u interesu a Juzni nije?!. Ne zaboravimo pa posle pada komunizma 90., zapad je doziveo ekonomski procvat posle 10g krize 80. a razlog je zato sto su dobili pristup trzistu cele istocne Evrope sa preko 200mil ljudi + jeftinu radnu snagu. Prema tome, sto je kriza na istoku veca to je za zapad dobar izvoz i keftin nacin za preuzimanje strateskih privrednih grana.

Milan

pre 9 godina

Ukrajina,s'obzirom da se opredelila za Eu ce pre ili kasnije morati da prizna nezavisno Kosovo jer ce to od nje zahtevati Eu i Amerika,a mi cemo i dalje da podrzavamo teritorijalni integritet Ukrajine sa sve Krimom???

Gari

pre 9 godina

I sad Aco, ajde objasni sta si rekao ? Priznajemo Ukrajinu sa Krimom, ali ne uvodimo sankcije Rusiji !?!?!? Jel to odgovor drzave ili tvoj licni ??? I jos jedna stvar. Nasa spoljna politika se vodi vise za dnevne politicke potrebe i javnost u Srbiji, nego sa stvarnim interesima drzave !!!!! Sve je ovo sitnopolitikanstvo i "mazanje ociju" narodu. Ovako se ne vodi ozbiljna spoljna politika i zato smo tu gde smo. Dno dna, a sns botovi mogu da se slikaju, lupaju minuse, podrzavaju "velikog vodju", samo, uskoro ce promeniti pesmu,al' ce biti kasno.

Man In The Suit

pre 9 godina

Uvodjenjem sankcija Rusiji, mi smo istog trenutka izvršili ekonomsko samoubistvo, i posledice bi bile nemerljive, zato je važno predočiti EU, da svaki nesporazum, ili konflikt sa Rusijom, za nas bi bio poguban.

Noob

pre 9 godina

Otkad je bio sa Merkelovom postao je švaba tra la la...
Ovaj ga pita dal je zabrinut za mir u Evropi?
Vučić: Srbija nije deo problema, Srbija ide ka Evropi, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, ceo svet treba da je srećan..
Ali premijeru da li ste zabrinuti za...
Vučić: Srbija nije deo problema, Srbija ide ka Evropi, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, ceo svet treba da je srećan... bla bla bla tra la la...
Thank you Prime Minister!

medo

pre 9 godina

znaci uvodi, jer ovaj sve sto je rekao bilo je obrnuto !!! plate,penzije,osiguranja, struja, tv pretplata, uvoz auta, pare za trudnice, itd..... sve sto kaze ocekujte obrnuto, sabice nas ovi do kraja !!!!

Down Toearth

pre 9 godina

Ovom (ne)određenom izjavom AV je pokušao opet da kupi malo vremena. Uvažavajući ukrajinski suverenitet nad Krimom, ipak igra protiv interesa RF (ali i mi imamo svoj Krim)... Neugodno. Pritisci će se nastaviti.

Švaba

pre 9 godina

Koji put treba da se ponovi? Rusiju i Srbiju spaja neraskidiva veza. Srbija nikada više neće pristati na ucene i opcija da se uvedu sankcije Rusiji nikada neće zaživeti.

Joja

pre 9 godina

Znaci opet izolacija??! Au, poslednji voz da se bezi je na peronu, samo sto nije krenuo. Ko moze, nek se odmah ukrca, jos uvek nisu potrebne vize!

dragan

pre 9 godina

pillar of stability X100

daj covece po znanju engleskog pretekao si jedino Vuka Draskovica,uci to malo,ne brukaj i sebe i nas.A sto se Rusije i sankcija tice ne moze se sve svoditi na ekonomiju,mi sa rusima imamo mnogo cvrsce veze od ekonomskih...

Ћира

pre 9 godina

Балавандеру један.Причаш о интегритету Украјине а интегритет Србије ниси ни поменуо. Још си Албанцима и српски север предао. Зато у експозеу ниси смео ни да поменеш Косово.

my way

pre 9 godina

Koliko gluposti se pise, ali dobro to su mladi I SNS dobili zadatak da pisu gluposti. Prvo Rusija nije najveci spoljotrgovinski partner vec je to EU, od Juznog toka nema nista i to je svima jasno. Srbija ako nastavi i dalje da iritira EU bogami ne pise nam se dobro. Vucko je po svim principima upao u zamku iz koje se nece izvuci. Vucko, ajde smeni balvana Bajatovica AKO SMES. Srbija MORA U EU I NATO, proslo je vreme Istok i Zapad, opet ce Vucko reci za 20 god. da nije razumeo vreme kao i 90 god. Za to vreme ce gradjani ponovo biti vraceni za 50 god,unazad.Eto narode kakvu politicku elitu imamo. I NIKADA NEMOJTE ZABORAVITI DA JE TA ISTA RUSIJA GLASALA DA SE UVEDU SANKCIJE SR. JUGOSLAVIJI. Pokazimo jednom da nismo mazohisti, vec narod koji ima pameti.
(Mile, 5. avgust 2014 08:09)

Тешко је рећи да ли су гори ти млади ботови из СНС-а, или ви из супротног табора, исти сте морални и интелектуални капацитет. Прво, поражена рушевина СССР-а почетком деведесетих је све само не "та иста Русија", а као друго, није гласала за то да се уведу санкције Југославији. Но, ко о чему, ботови о (туђој) глупости.

ziko62

pre 9 godina

Šta samo hejtujete Vucica? On barem nesto pokusava da uradi od ove propale zemlje, pokusava da sredi ove rupetine u zakonu, trudi se da popravi misljenje o Srbiji u svetu nijedan premijer nije bio ovakav, sa svakim smo nazadovali Sacekajmo te 2–3 godine kao sto je rekao, pa da vidimo, voleo bih vise od svega. Neka uradi bar 70% onog sto je obecao, ja samo hocu da normalno zivim, da mogu da prehranim porodicu, da uzivam malo u zivotu. Zar trazim puno?

Milan Banjaluka

pre 9 godina

Koliko smo mi lud narod ,pazite sada.Danasnja djeca komunista su za EU ,a djeca cetnika za Rusiju.Koliko smo go**na pojeli od 2000.na ovamo ukljucujuci i ovo zadnje ,izgubili smo pravo da se uopste dicimo slavnom istorijom.

Divna

pre 9 godina

@Melenci

Ala si se ti neshto nashao pogodjenim..."ovi nas josh nisu pokrali." Tachno, nisu josh. Tek ce, kad budu i ovo malo bede shto je ostalo predaju za dzaba. Drugo, otkuda ti ideja da ja govorim o prethodnim kadrovima. Nasha elita sistematski je unishtavana od 1945. i ono malo shto je ostalo, uglavnom je prebeglo iz zemlje tokom 90-ih ili je sasvim marginalizovano od strane vlasti - posebno ove i prethodne Vlade. Vuchic se pokazao kao izvanredan "turncoat" i ne verujem mu vishe nishta.

Srbija

pre 9 godina

Ne znam dal su EU i Amerika tolko jadne da vrse pritisak na ovake male zemlje. Nismo mi ni Amerika ni EU ni Rusija gledajte svoja posla zaobidjite nas dovoljno imamo probleme u svom dvoristu. Ako cete nam pomoci, pomognite al ako ne cao zdravo. Nismo mi velika sila pa da resavamo svetske probleme. Pozzz

ljubo

pre 9 godina

Mislim da nije politicki korektno da nasi partneri iz sveta traze od nas da uvedemo sankcije Rusiji, jer mi to jednostavno ne mozemo da uradimo, sto zbog bratskih sto zbog ekonomskih veza i stalne podrske u svim medjunarodnim organizacijama koju uzivamo od strane Rusije... Nadam se da se nece preterano insistirati na tome...

Krim je neotuđivi deo Ukrajine

pre 9 godina

Sve, sve, ali najvažniji je glas naroda pretočen u ove komentare. Onda kao Srbi nisu vredni, a jesu. Radi se ovde i noću i danju a ponekad i obrnuto. Botovi dominiraju ali ni mi, dobrovoljni ludaci - nismo loši.

dralensen

pre 9 godina

Aj sad lozanijo na "faktor stabilnosti" i ostalih epskih superlativa ukljucite mozak na momenat i slusaj dobro...
Proci ce jednog dana sva ova sr... izmedju amera i ruja. Zaboravice se hladni rat 2, kao sto se zaboravio i hladni rat 1... mislim da 90% vas ne zna ni razlog pocetka (a nisu Hruscovi lanseri) hladnog rata 1, a jos manje koje bio na cijoj strani u samom pocetku. E vidite, sad ovo trenutno ludilo izmedju dve sile mozemo uzeti za pocetak iiii mi sad tu sebi pridajemo neki znacaj... ciu ciu ciu ciu na sva usta. Ono normalan covek kad stane i razmisli (mislim na one iz EU i ostalih razvijenih zemalja) ko su ti Srbi? Otvori malo internet da ih prostudira i shvati da smo mi u sustini jako, jako, ali jako siromasni i onda se zapita koji problem ima nas premijer i onaj narod koji ga bira...Verovatno bi i vi svi ovde tako reagovali. U stvari zdravorazumski i ne moze drugacije, zar ne ?! E elem, kao sto rekoh prodje svo ludilo, mi onako euforicni vec nekoliko godina smatrajuci sebe spasiocima sveta ku... se na sve strane, kad ono neko pokuca na vrata... Neki buduci premijer pita : Ko je ? Kad ono neki novi Putin, pa pita : Je li Srbi, a ciji je ono bese Krim ? Znate usijane glave, odnosno morate znati jednu stvar, oni ce se medjusobom raskusurati i menja ce granice kao sto su ih menjale stare imparije bez milosti i sa puno nepravde...nas niko nece nista pitati, tako da ona njegova recenica o Krimu sve je, samo ne neutralnost. Nemoj bre da se lazemo...

Majnard Kejnz!

pre 9 godina

Zasto i dalje pricamo o tome. To bi bio ekonomski suicid, to cak i zapadne zemlje znaju, zapadni politicari, ekonomisti... Ali opet moraju da vrse pritisak, jer je saopstenje o pritisku na Rusiju globalno, cak i Angelu Merkel boli glava od toga, jer je svesna da prva ne sme da uvede sankcije Rusiji. Nemacka zivi od Rusije, i to je fakat, a Rusija nije rob nemackog novca. Izvori gasa i nafte su strategijska prednost ruske privrede i nad nemackom i nad americkom i nad svakom ostalom privredom.

my way

pre 9 godina

Kako naseg premijera nije sramota da kaze: "Da ne stvaramo vishe probleme" u odgovoru na pitanje o Prvom svetskom ratu. Takvim odgovorom direktno je dao argument revizionistima koji tvrde da je Srbija izazvala rat i sve potonje ratove na Balkanu. Vuchicu, Vuchicu, nauchi jezik diplomatije. Srbiji je itekako potreban. Ah, da! SNS nema kadrove za to. Chisto sumnjam da cete mi objaviti komentar.
(Divna, 5. avgust 2014 00:25)

Потпуно се слажем! Уместо лепо да каже да је Први светски рат почео месец дана касније нападом Аустроугарске на Србију, а не у некаквом нашем суседству у Сарајеву, да је Србија прихватила 9 од 10 тачака ултиматума са предлогом да се о тој једној одлучи арбитражом међународног суда у Хагу, или комисије великих сила, да је спречила сукобе раније прихвативши аустријску анексију босне коју је цела Европа осудила и која такође може да се сматра актом рата, пре него неки атентат, па нека је и на престолонаследника. Могао је да не каже ништа, човек га заправо уопште није провоцирао, али Вучић ничим изазван рече да је српски момак покренуо Први светски рат, ваљда да истакне моћ и снагу српских момака који једнијем ударом царства руше, планету уздрмају, ма одвратно!

nja

pre 9 godina

Fraze da mi zelimo da budemo faktor stabilnosti se vrtele u krug, intervju pun praznih reci, dosadan, bezbojan, ALI U JEDNOM TRENUTKU: "Gavrilo Princip je opalio prvi metak" ! Jel to znaci da je Vucic rekao da je Srbija kriva za I Svetski Rat, samim tim II Svetski Rat, a kad je rekao da ne zelimo VISE da stvaramo probleme - kao da je potpisao tvrdnje Adolfa Hitlera i Bila Klintona ???

ERBAN

pre 9 godina

Ko će ti dati 47o miliona evra plus godišnju rentu za južni tok, -niko-, ko sme da to pookvari srpskim gradjanima-. -niko-, ni Vučić-

Ava Gardner

pre 9 godina

Smesno o tome i polemisati.Pa jedna Nemacka nece uvesti sankcije,pola Evrope strepi sta ce biti sa njihovom ekonomijom,izvozom,sta ce biti sa gasom....Mi smo spona istoka i zapada,to je nas i dovodilo uvek u ovakve pozicije kao i sada...i nije prvi put...samo pametno Vucicu.

crni domino

pre 9 godina

Taman posla da uvedete sankcije Rusiji!
Odmah bi prestalo finansiranje Tomine crkve, Dragicinog dobrotvornog fonda, guzonjinog sina, botova koje finansirate da nas na internetu guse i sprecavaju objavljivanje nasih komentara; da dodatno isplacujete onog buljavog, onog crvolikog i onog osusenog za stalno pljuvanje i blacenje DS i Nove; vase batinase da prave nerede po gradovima Srbije u kojima su vladale ili vladaju Demokrate!
Mislite, mi se zakopcavamo na ledja, sluzimo za sisanje i ne znamo zasto im ne uvodite sankcije!?
Nemate vi medjunozje nizasta!

Euzebio

pre 9 godina

Gospodin Vučić je na pogresnom mestu.Nisam njegov veliki fan,ali bolji je u spoljnoj politici nego unutrasnjoj.Mislim da je bolje za njega I nas da bude ministar spoljasnje politke nego premijer

nisam bot ni sa jedne strane

pre 9 godina

Znaci da si prekrsio zakletvu da ces stititi interese srbije. a interes srbije nije da se ide na stranu sa onima koji na silu otimaju tudju teritoriju. pa i sam putin se verovatno zeznuo kad je rekao da kad moze kosovo moze i krim. rusi su upali i oteli teritorij udruge zemlje da li to znaci da to srbija odobrava?

Sloba iz Haga

pre 9 godina

A gde je osuda separatista koji ruse tu celovitost Ukrajine za koju se mi to kao zalazemo. Nema te osude jer se nasa vlada zapravo zalaze za autonomiju tih pro ruskih teritorija. Pominjanje Krima nije problem jer tu vracanja nema a i rusi ne prave problem ako mi to kazemo. Krim je iz autonomije skocio u Ruske ruke. Ako se autonomija dozvoli i drugim oblastima, skocice i one kasnije. Zato uvodjenje sankcija Rusiji nije jedina razlika u stavu Srbije i zapada. Ukrajina i zapad ne podrzavaju nove autonomije u Ukrajini, a mi ozigledno da. Cenu te bitne razlike tek treba da vidimo.

Melanija

pre 9 godina

Previse je mudar Vucic da bi naseo na neke prazne price,smicalice.On ce dovesti Putina u oktobru,videcete kakve ce ovacije dobiti obojica.Mislim da nema trenutno ozbiljnijih i omiljenih politicara-vodja u narodu

Iva

pre 9 godina

Treba više vremena da se stabilizuje stanje u državi.Vučić je svima dao do znanja da Srbija ima stav prema svima u svetu i da od toga neće odustati.

bgd

pre 9 godina

Mi necemo praviti probleme ali pravimo samim odbijanjem da ucinimo ono sto je uradila cela EU iako ni njima nije to bilo u interesu. Nazalost necemo moci ovako dugo a bankrot nam se smesi :(

To ti je isto kao i ovo

pre 9 godina

Drugar, ja ne podrzavam ono sto ti radis i kako se ponasas, ali cu i dalje da se druzim sa tobom i postaces mi najbolji prijatelj.

Leptirica

pre 9 godina

Osim novinskih spekulacija,nikada nije bilo ozbiljno razmatramo uvodjenje bilo kakvih sankcija,pogotovo ne Rusiji.To je zaista smesno i pomisliti,niti bi iko poveravao da Vlada ima takve namere,Da pokusava da isprati evrospki put,to je ok,ali saradnja sa Rusijom je veza sa svojima,bracom,prijateljima,srodnim narodom i zemljom koja je bila nas prijatelj oduvek,ma sta drugi pisali.

Dundjerski

pre 9 godina

Srbiji je jasno da je situacija vec dovoljno zategnuta I dovoljno teska da bi ona dodatno komplikovala celu situaciju. Ona zeli da bude factor stabilnosti na Balkanu I primer svetu da se sve moze resiti dialogom.

Rosalinda

pre 9 godina

Cilj Srbije da bude moderna drzava, drzava koja ima I ekonomsku I politicku stabilnost, a to sigurno nece postici uvodjenjem sankcija Rusiji.

Agata

pre 9 godina

Zaista smesno zvuci kada vidis da neki pojedinci misle da je premijer njihove zemlje nije nista rekao!!? Ocigledno je vide sustinu politike Srbije kao ni komplikovanost geopoliticke situacije u svetu…

Seherezada

pre 9 godina

Vucic I Srbija od pocetka imaju jedinstven stav I prema istoku I prema zapadu I isto je govorio I u Moskvi I u Berlinu, a to je cinjenica koja je lako dokaziva. Srbija je sebi najbitnija, ali ujedno postuje I teritorijalni integritet I suverenitet prema svima.

Utopija

pre 9 godina

Svako ima pravo na slobodu izbora I slobodu misljenja koje mi I te kako koristimo. Ali u diplomatskim odnosima je najbitnije da imamo cvrst stav I odnos prema svojim ciljevama I principa, sto znaci da ne treba da budemo nicija marioneta vec da iskljucivo idemo ka svojim nacionalnim interesima sto Vucic I cini svakog trenutka.

GRUJA

pre 9 godina

Ne secam se da je vlada demokrata imala ovakvu medijsku paznju svetske javnosti kao Vucic… sustina jeste da se politika nase zemlja promenila na bolje I da je to svet video. Ranije nsmo ni imali svoju politiku I svoje ciljeve vec samo ciljeve istoka I zapada, sada je bitan nas nacionalni interes I mir istoka I zapada.

Mile

pre 9 godina

Koliko gluposti se pise, ali dobro to su mladi I SNS dobili zadatak da pisu gluposti. Prvo Rusija nije najveci spoljotrgovinski partner vec je to EU, od Juznog toka nema nista i to je svima jasno. Srbija ako nastavi i dalje da iritira EU bogami ne pise nam se dobro. Vucko je po svim principima upao u zamku iz koje se nece izvuci. Vucko, ajde smeni balvana Bajatovica AKO SMES. Srbija MORA U EU I NATO, proslo je vreme Istok i Zapad, opet ce Vucko reci za 20 god. da nije razumeo vreme kao i 90 god. Za to vreme ce gradjani ponovo biti vraceni za 50 god,unazad.Eto narode kakvu politicku elitu imamo. I NIKADA NEMOJTE ZABORAVITI DA JE TA ISTA RUSIJA GLASALA DA SE UVEDU SANKCIJE SR. JUGOSLAVIJI. Pokazimo jednom da nismo mazohisti, vec narod koji ima pameti.

ivanhoe

pre 9 godina

Nikad vise botova... "Pored nesumnjivih ekonomskih interesa i bratskih veza Srbija je uvek u svojoj istoriji bila na strani pravde a uvodjenje sankcija Rusiji je cist primer nepravde i Srbija se tome nikada nece prikloniti. Takodje, Srbija podrzava ponovni povratak Krima pod suverenitet Rusije koji je od nje otet isto onako kao sto je i od Srbije oteto Kosovo voljom mocnika!"
Ovako bi trebalo da izgleda izjava dostojna premijera Srbije!

King

pre 9 godina

Nista novo tipicna radikalsko-socijalisticka politika guranja prst u oko i kontriranja zapadu, a posle cemo da se iscudjavamo kad nam uvedu vize i ponovo nas izoluju!

Mihajlo

pre 9 godina

E zato je Milo veliki drzavnik i u CG ce do kraja zivota biti sta god pozeli. Dakle njegova zemlja se odlucila za EU i tu nema zezanja, gutaju se zabe samo tako. A, mi sa nasim vecitim "Oce kaki - nece kaki" tesko da cemo daleko stici.

Nikola, muci mi se od svega

pre 9 godina

Priznajemo Ukrajinu s Krimom, ali ne uvodimo sankcije Rusiji, izjavio je premijer Aleksandar Vučić za CNN.


Ovaj ponavlja ovo bar jednom dnevno, kao mantru, kao da pokusava sebe da ubedi da nece nesto uraditi iako u podsvesti nije siguran da nece. Pa zar nije dovoljna sramota da priznaje Ukrajinu sa Krimom, iako je Krim oduvek bio ruski. "Prisvajanjem" Krima je samo ispravljena istorijska nepravda tj. otimacina jednog dela ruske teritorije u korist Ukrajine. Mnogo brzo su se Ukrajinci nekako navikli da je to njihovo. Rusi su im to dali iz naivnosti, misleci da je SSSR vecit, i da su im Ukrajinci braca.
Sto se Vucica tice, bolje bi mu bilo da na temu sankcija prema Rusiji cuti, jer o tome ne odlucuje on. O tome odlucuju americka i nemacka ambasada u BG. Do sada nije vrsen dovoljan pritisak, ali ce taj pritisak doci pre ili kasnije...Po sistemu, ako neces milom onda ces silom. Obecace nam da budjavo meso i zatrovane jabuke mozemo umesto u Rusiju, u EU da izvozimo od cega normalno, nista nece biti. Nastalu finansijsku stetu kompenzovace nam centralna banka Evrope ili MMF. Normalno, u formi "povoljnog" kredita.

Krim je neotuđivi deo Ukrajine

pre 9 godina

Sve, sve, ali najvažniji je glas naroda pretočen u ove komentare. Onda kao Srbi nisu vredni, a jesu. Radi se ovde i noću i danju a ponekad i obrnuto. Botovi dominiraju ali ni mi, dobrovoljni ludaci - nismo loši.

nja

pre 9 godina

Fraze da mi zelimo da budemo faktor stabilnosti se vrtele u krug, intervju pun praznih reci, dosadan, bezbojan, ALI U JEDNOM TRENUTKU: "Gavrilo Princip je opalio prvi metak" ! Jel to znaci da je Vucic rekao da je Srbija kriva za I Svetski Rat, samim tim II Svetski Rat, a kad je rekao da ne zelimo VISE da stvaramo probleme - kao da je potpisao tvrdnje Adolfa Hitlera i Bila Klintona ???

my way

pre 9 godina

Koliko gluposti se pise, ali dobro to su mladi I SNS dobili zadatak da pisu gluposti. Prvo Rusija nije najveci spoljotrgovinski partner vec je to EU, od Juznog toka nema nista i to je svima jasno. Srbija ako nastavi i dalje da iritira EU bogami ne pise nam se dobro. Vucko je po svim principima upao u zamku iz koje se nece izvuci. Vucko, ajde smeni balvana Bajatovica AKO SMES. Srbija MORA U EU I NATO, proslo je vreme Istok i Zapad, opet ce Vucko reci za 20 god. da nije razumeo vreme kao i 90 god. Za to vreme ce gradjani ponovo biti vraceni za 50 god,unazad.Eto narode kakvu politicku elitu imamo. I NIKADA NEMOJTE ZABORAVITI DA JE TA ISTA RUSIJA GLASALA DA SE UVEDU SANKCIJE SR. JUGOSLAVIJI. Pokazimo jednom da nismo mazohisti, vec narod koji ima pameti.
(Mile, 5. avgust 2014 08:09)

Тешко је рећи да ли су гори ти млади ботови из СНС-а, или ви из супротног табора, исти сте морални и интелектуални капацитет. Прво, поражена рушевина СССР-а почетком деведесетих је све само не "та иста Русија", а као друго, није гласала за то да се уведу санкције Југославији. Но, ко о чему, ботови о (туђој) глупости.

Milorad

pre 9 godina

Srbi i vecinska Srbija ne smatraju Krim ukrajinskim,jer je on silom komunistickog diktatora Hruscova otet od Rusije! Covek poklonio zeni ukrajinki za rodjendan Krim sa vecinskim ruskim stanovnistvom??? Krim je oduvek bio ruski,i sada je samo ispravljena istorijska nepravda!!! Vucicev stav je najblaze receno glup,jer valjda "principijelnim" stavom ocekuje da ce 100 drzava povuci priznanje Kosova i vratiti ga u okrilje Srbije??? Usaglasavanjem politike sa SAD i EU,Srbija bi trebala da prizna sve separatisticke pokrete u svetu,zar ne!?

nisam bot ni sa jedne strane

pre 9 godina

Znaci da si prekrsio zakletvu da ces stititi interese srbije. a interes srbije nije da se ide na stranu sa onima koji na silu otimaju tudju teritoriju. pa i sam putin se verovatno zeznuo kad je rekao da kad moze kosovo moze i krim. rusi su upali i oteli teritorij udruge zemlje da li to znaci da to srbija odobrava?

Sloba iz Haga

pre 9 godina

A gde je osuda separatista koji ruse tu celovitost Ukrajine za koju se mi to kao zalazemo. Nema te osude jer se nasa vlada zapravo zalaze za autonomiju tih pro ruskih teritorija. Pominjanje Krima nije problem jer tu vracanja nema a i rusi ne prave problem ako mi to kazemo. Krim je iz autonomije skocio u Ruske ruke. Ako se autonomija dozvoli i drugim oblastima, skocice i one kasnije. Zato uvodjenje sankcija Rusiji nije jedina razlika u stavu Srbije i zapada. Ukrajina i zapad ne podrzavaju nove autonomije u Ukrajini, a mi ozigledno da. Cenu te bitne razlike tek treba da vidimo.

Down Toearth

pre 9 godina

Ovom (ne)određenom izjavom AV je pokušao opet da kupi malo vremena. Uvažavajući ukrajinski suverenitet nad Krimom, ipak igra protiv interesa RF (ali i mi imamo svoj Krim)... Neugodno. Pritisci će se nastaviti.

my way

pre 9 godina

Kako naseg premijera nije sramota da kaze: "Da ne stvaramo vishe probleme" u odgovoru na pitanje o Prvom svetskom ratu. Takvim odgovorom direktno je dao argument revizionistima koji tvrde da je Srbija izazvala rat i sve potonje ratove na Balkanu. Vuchicu, Vuchicu, nauchi jezik diplomatije. Srbiji je itekako potreban. Ah, da! SNS nema kadrove za to. Chisto sumnjam da cete mi objaviti komentar.
(Divna, 5. avgust 2014 00:25)

Потпуно се слажем! Уместо лепо да каже да је Први светски рат почео месец дана касније нападом Аустроугарске на Србију, а не у некаквом нашем суседству у Сарајеву, да је Србија прихватила 9 од 10 тачака ултиматума са предлогом да се о тој једној одлучи арбитражом међународног суда у Хагу, или комисије великих сила, да је спречила сукобе раније прихвативши аустријску анексију босне коју је цела Европа осудила и која такође може да се сматра актом рата, пре него неки атентат, па нека је и на престолонаследника. Могао је да не каже ништа, човек га заправо уопште није провоцирао, али Вучић ничим изазван рече да је српски момак покренуо Први светски рат, ваљда да истакне моћ и снагу српских момака који једнијем ударом царства руше, планету уздрмају, ма одвратно!

Ћира

pre 9 godina

Балавандеру један.Причаш о интегритету Украјине а интегритет Србије ниси ни поменуо. Још си Албанцима и српски север предао. Зато у експозеу ниси смео ни да поменеш Косово.

Milan Banjaluka

pre 9 godina

Koliko smo mi lud narod ,pazite sada.Danasnja djeca komunista su za EU ,a djeca cetnika za Rusiju.Koliko smo go**na pojeli od 2000.na ovamo ukljucujuci i ovo zadnje ,izgubili smo pravo da se uopste dicimo slavnom istorijom.

bgd

pre 9 godina

Mi necemo praviti probleme ali pravimo samim odbijanjem da ucinimo ono sto je uradila cela EU iako ni njima nije to bilo u interesu. Nazalost necemo moci ovako dugo a bankrot nam se smesi :(

madam x

pre 9 godina

Ono što su započeli Sloba i Voja da nas na silu uguraju u rusku guberniju
Evo se pošto nije bilo 6 oktobra 2000g
Nastavlja dokle?
Dok nam ne-stave bukagije i ne ograde novim berlinskim zidom od civilizacije.

kuburilos

pre 9 godina

prvo je bilo ne znamo nista, pa priznajemo Ukrajinu, pa priznajemo Ukrajinu sa Krimom, pa necemo sankcije Rusiji, pa mozda cemo morati jer Rusija preteruje, pa morali smo sankcije Rusiji, pa necemo tajkuni da nam kroje vladu, pa moramo da pricamo sa privrednicima (tajkunima), pa aj oni da budu direktori jer su sposobni, pa ce i neki tajkun da postane i ministar, pa ocemo u EU sa Kosovom, pa mozda cemo morati bez Kosova, pa moramo da priznamo i to Kosovo, pa ni govora o bankrotu, pa ako ne prodje stednja bicemo na ivici bankrota, pa cemo bankrotirati, pa.. odo da se napijem.

nenaT

pre 9 godina

Nista nije bilo lako u Srbiji pomaci s mrtve tacke i sa ruba propasti na koju je dovedena losom Vladom DS-a,sad ima nade i poverenje je opravdala ova Vlada i kod građana i ima podrsku i u regionu, jer jeste faktor stabilnosti u regionu.Ima podrsku i istoka i zapada, jer je nas stav jasan, iznosimo ga svugde,bez uvijanja i dvojakog tumacenja, tako da nema ultimatuma,a nema ni narusavanja odnosa sa Rusijom. Vucic je sjajnom poltikom koju vodi to uspeo da izdejstvuje.

Maksim po trnju

pre 9 godina

Boze koliko neOsnovanog optimizma u izjavama. Ja sam zapanjen. Da li on stvarno veruje u sve ovo sto je izgovorio??? ili po onoj "pricaj te usta da niste pusta" Kakav lider Srbija i ostala bulaznjenja.

Ironije Mudri

pre 9 godina

Botovi, jedno pitanje i jedan savet...
Prvo: Da li vi stvarno verujete u ono sto pisete?
Drugo: Savetujem vam da, umesto sto gledate u Velikog Vraca k'o u samog boga, da pre pogledate u novcanike i frizider.
Puna vam usta hvalospeva, a zato su vam i jedno i drugo prazni. O duhu da ne govorim. Toliko.

anjas

pre 9 godina

Da li je neko primetio da ni u jednom trenutku nije pomenuo Kosovo kao razlog priznavanja suvereniteta Ukrajine nad Krimom? Ta tema je iz nasih medija isparila kao da vise nepostoji, a na to kakvu politiku vlada vodi prema Kosovu pokazuje i ko je na celu kancelarije bio u proslom mandatu i sada. I ako sam naravno svesna da je Kosovo izgubljena prica, toliko gazenje po sebi da se cak vise ni nepravimo da nas zanima je uzasno.
Takodje, Vucic bez razloga u izjavi kada pominje Principa govori da mi vise ne zelimo da budemo uzrok problema, bezrazlozno samoinicijativno revidirajuci nasu stranu price o pocetku Prvog svetskog rata. I ako ga za druge stvari teraju da kaze ovo ili ono, za ovo mu sigurno niko nije napisao tekst i sramotno je da to izjavljuje. Narocito ako se uzme u obzir njegova prethodna izjava kako Srbija nije umela da bude saveznik Nemacke u proslosti.

marija

pre 9 godina

A ko je tebe pitao za Krim??? Kirbi?
Kinezi su rekli da priznaju teritirijalni integritet Ukrajine, ali da treba uzeti u obzir i istorijske cinjenice.
Ili se bar - pravi mrtav.
Velika greska, Vucicu.

Divna

pre 9 godina

@Melenci

Ala si se ti neshto nashao pogodjenim..."ovi nas josh nisu pokrali." Tachno, nisu josh. Tek ce, kad budu i ovo malo bede shto je ostalo predaju za dzaba. Drugo, otkuda ti ideja da ja govorim o prethodnim kadrovima. Nasha elita sistematski je unishtavana od 1945. i ono malo shto je ostalo, uglavnom je prebeglo iz zemlje tokom 90-ih ili je sasvim marginalizovano od strane vlasti - posebno ove i prethodne Vlade. Vuchic se pokazao kao izvanredan "turncoat" i ne verujem mu vishe nishta.

bezimena

pre 9 godina

Da b kao faktor stabilnosti u regionu i sama bila stabilna, Srbija mora da sacuva svoju ekonomsku stabilnost, koja je u velikoj meri zavisna od Rusije.
(emma, 04. avgust 2014 23:59)

1. Srbija je faktor nestabilnosti u regionu

2. Srbija je ekonomski na kolenima, pred bankrotom, zahvaljujući ovoj Vladi kada je bila prethodna

3. Srbija je zavisna od zapada od kojeg dobija kredite za preživljavanje

4. Srbija nije ekonomski zavisna od Rusije, u koju izvozi svega 7,2% svojih proizvoda (uveriti se na sajtu SIEP-a)

Divna

pre 9 godina

Kako naseg premijera nije sramota da kaze: "Da ne stvaramo vishe probleme" u odgovoru na pitanje o Prvom svetskom ratu. Takvim odgovorom direktno je dao argument revizionistima koji tvrde da je Srbija izazvala rat i sve potonje ratove na Balkanu. Vuchicu, Vuchicu, nauchi jezik diplomatije. Srbiji je itekako potreban. Ah, da! SNS nema kadrove za to. Chisto sumnjam da cete mi objaviti komentar.

Joja

pre 9 godina

Znaci opet izolacija??! Au, poslednji voz da se bezi je na peronu, samo sto nije krenuo. Ko moze, nek se odmah ukrca, jos uvek nisu potrebne vize!

ERBAN

pre 9 godina

Ko će ti dati 47o miliona evra plus godišnju rentu za južni tok, -niko-, ko sme da to pookvari srpskim gradjanima-. -niko-, ni Vučić-

Gari

pre 9 godina

I sad Aco, ajde objasni sta si rekao ? Priznajemo Ukrajinu sa Krimom, ali ne uvodimo sankcije Rusiji !?!?!? Jel to odgovor drzave ili tvoj licni ??? I jos jedna stvar. Nasa spoljna politika se vodi vise za dnevne politicke potrebe i javnost u Srbiji, nego sa stvarnim interesima drzave !!!!! Sve je ovo sitnopolitikanstvo i "mazanje ociju" narodu. Ovako se ne vodi ozbiljna spoljna politika i zato smo tu gde smo. Dno dna, a sns botovi mogu da se slikaju, lupaju minuse, podrzavaju "velikog vodju", samo, uskoro ce promeniti pesmu,al' ce biti kasno.

dralensen

pre 9 godina

Aj sad lozanijo na "faktor stabilnosti" i ostalih epskih superlativa ukljucite mozak na momenat i slusaj dobro...
Proci ce jednog dana sva ova sr... izmedju amera i ruja. Zaboravice se hladni rat 2, kao sto se zaboravio i hladni rat 1... mislim da 90% vas ne zna ni razlog pocetka (a nisu Hruscovi lanseri) hladnog rata 1, a jos manje koje bio na cijoj strani u samom pocetku. E vidite, sad ovo trenutno ludilo izmedju dve sile mozemo uzeti za pocetak iiii mi sad tu sebi pridajemo neki znacaj... ciu ciu ciu ciu na sva usta. Ono normalan covek kad stane i razmisli (mislim na one iz EU i ostalih razvijenih zemalja) ko su ti Srbi? Otvori malo internet da ih prostudira i shvati da smo mi u sustini jako, jako, ali jako siromasni i onda se zapita koji problem ima nas premijer i onaj narod koji ga bira...Verovatno bi i vi svi ovde tako reagovali. U stvari zdravorazumski i ne moze drugacije, zar ne ?! E elem, kao sto rekoh prodje svo ludilo, mi onako euforicni vec nekoliko godina smatrajuci sebe spasiocima sveta ku... se na sve strane, kad ono neko pokuca na vrata... Neki buduci premijer pita : Ko je ? Kad ono neki novi Putin, pa pita : Je li Srbi, a ciji je ono bese Krim ? Znate usijane glave, odnosno morate znati jednu stvar, oni ce se medjusobom raskusurati i menja ce granice kao sto su ih menjale stare imparije bez milosti i sa puno nepravde...nas niko nece nista pitati, tako da ona njegova recenica o Krimu sve je, samo ne neutralnost. Nemoj bre da se lazemo...

Milan

pre 9 godina

Ukrajina,s'obzirom da se opredelila za Eu ce pre ili kasnije morati da prizna nezavisno Kosovo jer ce to od nje zahtevati Eu i Amerika,a mi cemo i dalje da podrzavamo teritorijalni integritet Ukrajine sa sve Krimom???

Noob

pre 9 godina

Otkad je bio sa Merkelovom postao je švaba tra la la...
Ovaj ga pita dal je zabrinut za mir u Evropi?
Vučić: Srbija nije deo problema, Srbija ide ka Evropi, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, ceo svet treba da je srećan..
Ali premijeru da li ste zabrinuti za...
Vučić: Srbija nije deo problema, Srbija ide ka Evropi, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, ceo svet treba da je srećan... bla bla bla tra la la...
Thank you Prime Minister!

ReljaRr

pre 9 godina

Ono što je posebno za pohvalu je što je Vučić uspeo da mnogima promeni mišljenje o Srbiji, kako u regionu tako i u svetu. Zaista je jasno sada svima da Srbija ima želju i nameru da nastavi jednako dobro da radi na održavanju stabilnosti u regionu. Vučić posvećeno radi u interesu Srbije i njenih građana i uspešno vodi Srbiju dobrim smerom ka EU negujući dobre i prijateljske odnose sa Rusijom od koje nam zavisi ekonomska stabilnost. Svi su prihvatili naš stav koji je uvek jasan, nedvosmislen i uvek istican od strane premijera, gde god boravi, s kim god se susreo bilo u inostransvu ili Srbiji da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da neće uvesti sankcije Rusiji.

mare

pre 9 godina

Kad budemo deo EU, pa od njih imali neku materijalnu korist, imaju pravo da traze da uvodimo sankcije Rusiji. Do tada, primarno je da narod ne pomre od gladi (na kom je putu), a sankcije Rusiji bi tome doprinele... da ne kazem ubrzale...

Kazaljka

pre 9 godina

Pametnu politiku vodi, mi treba da gledamo sebe i da izvucemo sto vecu korist za nas.Rusija nam mnogo daje i pomaze,pre svega veliki su nam priajtelji!

Marija

pre 9 godina

Ova vlada Srbije, gledano procentualno, je do sada uradila najvise u ispunjavanju uslova radi pridruzivanja EU. Ono sto nije ispunjeno, najvise se odnosi na stav prema Rusiji, ali to je iskljucivo zbog velikog interesa, odnosno energetske stabilnosti, uz napomenu da Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine.

zemljoradnik

pre 9 godina

Srbija je prirodno povezana sa EU i logicno je da tezi ka toj grupaciji a isto tako nas veze istorijsko prijateljstvo sa Ruskom Federacijom, tako da ovi potezi vlade su sasvim razumljivi i dobri za srpski narod.

Dusan

pre 9 godina

Izjava koju je premijer dao CNN-u su ustvari razgovori koje je vodio i u Berlinu i u Moskvi, otvoreni, iskreni i sa jednim jedinim ciljem, a to je zastupanje interesa Srbije i njenog ekeonomskog oporavka.

dado90

pre 9 godina

Nece nama ni Evropska Unija ni Ruska Federacija pomoci ukoliko se mi sami svi maksimalno ne ukljucimo u obnovi i razvoj ove zemlje koja je godinama razarana i kradena zarad licnih intersa jedne grupe ljudi.Logicno je da Srbija ne uvede sankcije rusiji ipak nam je ona prijateljska zemlja od koje zavisi dobar procenat nase ekonomije.

patriota

pre 9 godina

Vreme ce pokazati da je ipak moguce ne uvesti sankcije Rusiji i ostati na evropskom putu! Samo treba imati jasan stav i smer kako voditi drzavu, a ne samo klimati glavom na sve sto dodje sa strane, kao sto je to do sada bio slucaj...

Andrijana

pre 9 godina

Vučić vodi odgovornu politiku. Srbija se ne meša ni u kakve sukobe, poštuje teritorijalni integritet Ukrajne ali neće kvariti svoje odnose sa Rusijom. Posebno je za nas važna energetska saradnja sa Rusijom i izgradnja Južnog toka.

milan1989g

pre 9 godina

Jedan od retkih primera kada vidim da i zapadu smemo jasno i glasno da saopstimo nas stav,iako to nije po njihovoj volji,ali je u nasem interesu. Ovo je jedan od nacina da se i nasa rec postuje,a ne da samo glumimo marionete.

Tisa M

pre 9 godina

Geopolitičkim položajem i nalazimo se na raskrsnici između istoka i zapada,što omogućava da upravo mi budemo faktor stabilnosti, i ne samo u regionu.

emma

pre 9 godina

Da b kao faktor stabilnosti u regionu i sama bila stabilna, Srbija mora da sacuva svoju ekonomsku stabilnost, koja je u velikoj meri zavisna od Rusije.

Marija

pre 9 godina

Pa ako priznajemo Ukrajinu sa Krimom sto je naravno kako treba i JEDINO ISPRAVNO onda moramo da kazemo da ne podrzavamo boljsevicke agresore iz Rusije koji su napali tu istu Ukrajinu i koji su oteli Krim a sada pokusavaju da otmu i istocni deo Ukrajine nasoj ukrajinskoj pravoslavnoj braci i za to angazuju teroriste iz Cecenije i Dagestana, da pucaju po ukrajinskoj pravoslavnoj braci.

Da podsetim da bratski pravoslavni ukrajinski narod NIJE PRIZNAO KOSOVO , a takodje da podsetim da nam je boljevicki KGB 90-ih uveo sankcije i pruzio utociste i azil Udbasima koji su unistili Srbiju i prebegli u njihovu majcicu KGB Rusiju gde se i dan danas nalaze sa otetim parama iz Srbije.

Znaci onaj ko je oteo Krim i pokusava da otme istok Ukrajine je agresor na osnovu toga.
A sa agresorom se zna kako se prica - prvo sankcijama.
Znaci ako ne uvedemo sankcije i kazemo javno da podrzavamo ukrajinsku pravoslavnu bracu koji stite svoju zemlju od boljsevickih agresora sa istoka , znaci da precutno podrzavamo KGB koji napada nasu ukrajinnsku pravoslavnu bracu ili ja nisam nesto dobro shvatila?

Videcemo kako je shvatila EU i Amerika i ceo ostali svet.

goranboric13

pre 9 godina

Mi smo zauzeli neutralan stav po pitanju krize u Ukraini , nas cilj je EU a isto tako ne zelimo da narusavamo dobre odnose sa Rusijom , iz svega mozemo da izvucemo korist i sa jedne i sa druge strane samo treba da budemo vesti u pregovorima sa svima i da gradimo prijateljske odnose sa obe strane , sto Vucic delima i dokazuje.....

Borislav S.

pre 9 godina

BIrali smo premijera koji vodi politiku kakva nam konacno odgovara, a to je politika mirne i stabilne Srbije koja je kror trajne stabilnosti Balkana.

Nine

pre 9 godina

Ne uvodimo sankcije iz prostog razloga što nam Rusi od Južnog toka godišnje donose tj. donosiće preko 300 mil. eura. Za ovako slabašnu ekonomiju, pa to je odlična cifra.

Posrednik

pre 9 godina

Za stabilnost regiona neophodna je stabilna Srbija! Svesni su svi te cinjenice,a premijer odlicno vodi politiku u pravcu stabilnosti i mira.

Milos Veliki

pre 9 godina

"Danas je Srbija veoma važan faktor stabilnosti u regionu"...to mi j emilo. Ta uloga nam jako dobro stoji i mislim da cemo biti i siri faktor nego samo u regionu. mislim da bi mogli da odradimo pregovaracki deo izmedju istoka i zapada, ali sad bez sale, najozbiljnije. To Vucic moze i voleo bih da Srbija pomiri zavadjene. Postovali su nas u ratovima, kao borce, zasto nas ne bi udostojili takve jedne stvari od bitnog znacaja za svet? Ja verujem da to moj narod moze.

Valter

pre 9 godina

Mi smo mala zemlja i zavisimo od ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom te stoga maksimalno podržavam ovaj kurs Vlade po pitanju spoljne politike.

Nostradamus

pre 9 godina

Mi smo za mir. Ta poruka je neobično važna za sve one koji su u nekim ranijim vremenima imali drugačiju sliku o nama. Mi smo za prosperitet, za Rusiju i za EU i za saradnju sa svima. Neobično važan intervju pred nastupajuće predsedavanje Srbije OEBS-om.

Slobodan1012

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose sa svima i taj Vucicev stav mi se dopada. Mi nismo svetska sila i nemamo tu snagu da uticemo ni na jedan proces u svetu pa prema tome nemamo ni motiv da se mesamo u probleme velikih. Pre ili kasnije veliki prevazidju probleme i nastave zajedno dalje a malima zapamte svaki pogresan korak i svete im se zbog toga. Podrzavam Vucicev stav i nadam se da ce uspeti da istraje u tom stavu a mozda ce bas Srbija biti kljucni faktor koji ce posredovati u prevazilazenju krize izmedju EU i Rusije, mislim da bi Vucic bio sposoban da povede i takav dijalog.

Snupy

pre 9 godina

Ne mozemo povlaciti poteze koji nam ne idu na ruku, jer je nasa buducnost trenutno najvaznija. Zemlje na zapadu ce morati da shvate nasa prijateljstva na istoku, kao sto ce i oni sa istoka morati da prihvate da nas napredak zavisi od veza na zapadu. Jeste da je ta sredina nezavidan polozaj, ali jedino tako mozemo da postignemo ne samo dobru saradnju sa svima, vec i neki boljitak.

Diona

pre 9 godina

Srbija će sačuvati svoju neutralnost. Srbiji su potrebna starteška saradnja između istoka, zapada, severa i juga. Srbija zaista želi da postigne između SAD i Rusije, jer su najrazvijenije dve države potrebne Srbiju u jačanje ekonomije, i privlačenju stranih investicija, ulaganje u velike strateške projekte koji će napraviti od Srbije veliku konkurenciju.

Prah

pre 9 godina

Vucic svima isto prica i istoku i zapadu nikome ne prodaje bajke i svima govori da Srbija hoce da bude snazna i ekonomski stabilna zemlja.I skroz podrzavam ovakvu politiku jer po prvi put neko se bori za nas a ne za svoje interese ili interese drugih zemalja.

Hulk

pre 9 godina

Naša politika je vrlo jasna, put ka EU, poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, što uključuje i Krim, a za sankcije nemamo eknomskog opravdanja.

neco

pre 9 godina

Normalo, svaki razuman čovek bi tako reagovao. Uvođenjem sankcija bi sankcionisali svoju privredu. Interes Srbije je prioritet nad prioritetima!!!

SofijaS

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali zeli da zadrzi i tradicionalne dobre odnose sa Rusijom. Taj stav je jasan i isti je i za Moskvu i za Brisel.

cuki

pre 9 godina

Na koju god stranu se okrenemo nije dobro zbog ove druge tako da sasvim je logicno i pametno voditi politiku kakvu ova vlada vodi i drzati balans izmedju svetskih sila,ipak smo mi sitni za njih.

Aca šmeker

pre 9 godina

Srbiji želi saradnju sa celim svetom i tako se i ponaša. Naša politika nije politika izazivanja sukoba ali isto tako ni ne podležemo nikakvim pritiscima. Premijer je svima jasno stavio do znanja šta je naš interes i šta se od nas može očekivati.

Kum Todor

pre 9 godina

Pogledajte samo kako je Poljacima izvoz pao za 40%, pa pitajte te ratare da li treba uvoditi sankcije. Nećemo i mi takav scenario jer bi to bilo pogubno za naš izvoz.

agronom

pre 9 godina

Zelimo svima dobro. Da prestanu svi ratovi nismo krivi za situaciju u Ukraini i po meni nema niko prava da nas u to mesa. Izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investicija koju nesmemo da propustimo .......................

hah

pre 9 godina

Svaka cast! Bila bi elika steta u ekonomskom smislu i na kraju krajeva bar po meni, velik sramota za Srbiju da uvede sankcije Rusiji.
Druga bitna stvar, iako ljudi to mozda jos uvek ne vide, je da je Americka imperija u slobodnom padu, ne treba im niko, ekonomski kolaps koji im se sprema u narednih par godina ce doci "iznutra" tj od federal reserve bank...

Truman

pre 9 godina

Srbija želi da razvija dobre odnose sa svima, a to je za svaku pohvalu. Srbija i Rusija su oduvek bile u dobrim odnosima, a tako treba i da ostane. Članice EU moraju što pre da shvate da će Srbija i Rusija uvek imati kvalitetnu saradnju i da na to ništa ne može uticati.

Giovanni

pre 9 godina

EEE Srbijo! Kad li će prestati da te guraju u sredinu? Vučić pametno zbori. Nema osude, Unutrašnja stvar Ukrajne, Južni tok treba da se nastavi a mi da zaradimo pare

prike

pre 9 godina

Sankcije Rusiji su potpuna besmislica, EU vec trpi zbog tih sankcija, ne smem ni da pomislim kako bi se to odrazilo na nasu i ekonomiju i naravno goruce pitanje Srbije, pitanje nase juzne pokrajine, jer po tom po pitanju imamo otvorenu podrsku Rusije, zato sankcije Rusiji JOK!

MilenaS

pre 9 godina

Bebednost, mir i smanjenje stopa kriminala i posao, radna mesta, to je ono što nam je napotrebnije, a to u ovim okolnostima nisu mali zadaci.

Olga22

pre 9 godina

Srbija je uvek imala teznju da saradjuje sa svima . Napokon je dokazala da moze da bude siguran partner I istoku I zapadu. Sve bitne I jake zemlje imaju reci hvale I definitivno Srbija moze biti garant stabilnostu u regionu. Svet se menja I Srbija je konacno nasla nacin da ide u korak sa svetom. Braneci svoje interese uspeva da balnsira izmedju istoka i zapada.

Filantrop

pre 9 godina

Pročitajte tekst nemačkog Bilda baš na ovom portalu, pitaju se šta im treba da uvode sankcije Rusiji jer na taj način gube tržište, kupce, zaposlene. Mi to ne možemo sebi priuštiti.

Vanja

pre 9 godina

Nema biranja stana! Kad bi sm to uradili, osudili bi i sebe i svoja pokolenja ... Bolje da je mi rešavamo svoje probleme a da pustimo da drugi rešavaju svoje

Deki88

pre 9 godina

Uvođenje sankcija Rusiji koja je naš najveći spoljnotrgovinski partner bilo bi pogubno za našu zemlju. Verujem da je svako ko logički i racionalno razmišlja svestan toga. To nijedna vlast nikada ne sme dozvoliti, uprkos svim pritiscima.

OK Koral

pre 9 godina

Nema potrebe da se uvode sackcije Rusiji. Zašto da kvarimo odnose sa svima? Najbolje je da naše mesto u ćošku dobro čuvamo i da se ne mešamo u tuđa posla. I svojih imamo preko glave

moje misljenje

pre 9 godina

Stabilna Srbija, izmedju ostalog je i SRbija koja sebi ne namece probleme vecih sila, ste se ne mesa, i uspesno balansira izmedju istoka i zapada.Sto nam , za sada uspeva.

Alea

pre 9 godina

Za nas nece biti dobro resenje uvodjenje nekakvih sankcija velikim svetskim silama. Pomirljiva politika izmedju istoka i zapada je ono sto nam treba, a to je koliko vidim ono cemu se i tezi.

bacuska

pre 9 godina

to bi bilo pogubno po nasu ekonomiju,kako da uvedemo sankcije zemlji u koju izvozimo poljoprivredne proizvode,gde smo smanjili deficit spoljnotrgovinske razmene robe i usluga,samo jos da nam dozvole da izvezemo fijat bez carine,gde bi nam kraj bio ali da smanjim o po mogucstvu uvoz gasa,samo da krene gradnja gasovoda da ne bi postalizavisni od energenata od njih.

ziko62

pre 9 godina

Šta samo hejtujete Vucica? On barem nesto pokusava da uradi od ove propale zemlje, pokusava da sredi ove rupetine u zakonu, trudi se da popravi misljenje o Srbiji u svetu nijedan premijer nije bio ovakav, sa svakim smo nazadovali Sacekajmo te 2–3 godine kao sto je rekao, pa da vidimo, voleo bih vise od svega. Neka uradi bar 70% onog sto je obecao, ja samo hocu da normalno zivim, da mogu da prehranim porodicu, da uzivam malo u zivotu. Zar trazim puno?

Simeon

pre 9 godina

Naši interesi nisu, da uvodimo sankcije Rusiji, pa čak i da izuzmemo istorijsku povezanost, dobre odnose, ekonomski nismo u mogućnosti to da uradimo. Izgradnja gasovoda "Južni tok" je od velikog značaja za Srbiju.

Euzebio

pre 9 godina

Gospodin Vučić je na pogresnom mestu.Nisam njegov veliki fan,ali bolji je u spoljnoj politici nego unutrasnjoj.Mislim da je bolje za njega I nas da bude ministar spoljasnje politke nego premijer

Švaba

pre 9 godina

Koji put treba da se ponovi? Rusiju i Srbiju spaja neraskidiva veza. Srbija nikada više neće pristati na ucene i opcija da se uvedu sankcije Rusiji nikada neće zaživeti.

dragan

pre 9 godina

pillar of stability X100

daj covece po znanju engleskog pretekao si jedino Vuka Draskovica,uci to malo,ne brukaj i sebe i nas.A sto se Rusije i sankcija tice ne moze se sve svoditi na ekonomiju,mi sa rusima imamo mnogo cvrsce veze od ekonomskih...

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Kako me iritira stav nekih ljudi, poslednjih dana , u kojima zele da kazu kako nemamo petlje, pa zato taj neutralan stav i da samo kupujemo vreme, pa sam ovakav stav je pokazatelj petlje, da kada svi biraju stranu mi kazemo "ne, ni po babi , ni po stricevima". To mi se dopada, jer smo opet dokazali da smo posebni i dostojanstveni, a sa druge strane i da smo to zbog ekonomije tako odlucili sto pokazuje da smo konacno sazreli. Mislim, ok na toj tabli smo mi pioni, ali ipak ako prihvatimo tu cinjenicu, malo naucimo na greskama koje smo pravili, mozemo lepo i da profitiramo.

Danilo Ivanovic

pre 9 godina

Bravo, kazite svetu da imate svoje ja . ako se ne cenite nece vas niko ceniti. zapad je azdaja progutace nas i tako i tako.Sankcije rusiji, to bi bilo bacanje kamena u sopstvenoj staklenoj kuci...

Srbija

pre 9 godina

Ne znam dal su EU i Amerika tolko jadne da vrse pritisak na ovake male zemlje. Nismo mi ni Amerika ni EU ni Rusija gledajte svoja posla zaobidjite nas dovoljno imamo probleme u svom dvoristu. Ako cete nam pomoci, pomognite al ako ne cao zdravo. Nismo mi velika sila pa da resavamo svetske probleme. Pozzz

Man In The Suit

pre 9 godina

Uvodjenjem sankcija Rusiji, mi smo istog trenutka izvršili ekonomsko samoubistvo, i posledice bi bile nemerljive, zato je važno predočiti EU, da svaki nesporazum, ili konflikt sa Rusijom, za nas bi bio poguban.

miki

pre 9 godina

Nema tog pritiska koji je vazniji od politicko ekonomskih odnosa sa Rusijom. Mi smo mala zemlja i bili mi za ili protiv, stvari ce se odvijati kako veci odluce. Prema tome, glupo je i pricati o sankcijama. Pored toga, kad je Americi tako vazan mir i vladavina prava zasto ne uvedu sankcije Kini i Saudijskoj Arabiji!? Pa zato sto im nije u interesu. Bez Kineza bankrotiraju a bez Arapa nema nafte. I dok je Nemacka lepo gradila Severni tok, onda im je bilo u interesu a Juzni nije?!. Ne zaboravimo pa posle pada komunizma 90., zapad je doziveo ekonomski procvat posle 10g krize 80. a razlog je zato sto su dobili pristup trzistu cele istocne Evrope sa preko 200mil ljudi + jeftinu radnu snagu. Prema tome, sto je kriza na istoku veca to je za zapad dobar izvoz i keftin nacin za preuzimanje strateskih privrednih grana.

Mile JNA 1968

pre 9 godina

Gde smemo da uvodimo sankcije. Jeste da imamo retarde u politici već više od dve decenije ali sankcije Rusiji ni ludak ne bi potpisao.

Magic

pre 9 godina

Sankcije Rusiji značile bi smanjenje izvoza i pitanje Južnog toka, zato smo sada u jako teškoj poziciji, sa jedne strane Evropska Unija, a sa druge Rusija. Svaka čast onima koji uspeju da održe balans između dve strane.

ljubo

pre 9 godina

Mislim da nije politicki korektno da nasi partneri iz sveta traze od nas da uvedemo sankcije Rusiji, jer mi to jednostavno ne mozemo da uradimo, sto zbog bratskih sto zbog ekonomskih veza i stalne podrske u svim medjunarodnim organizacijama koju uzivamo od strane Rusije... Nadam se da se nece preterano insistirati na tome...

Duki

pre 9 godina

Vučko je imao priliku da američkoj javnosti objasni svu šizofrenost američke politike koja zahteva od njega priznavanje celovitosti Ukrajine, a istovremeno priznavanje "realnosti na terenu" tj nezavisnog, ratom otetog, Kosova. Naravno, nije mu ni palo na pamet da povuče takvu paralelu.

Silvester

pre 9 godina

Ako se ljudi ne sećaju, i Slobodan Milošević se pojavio kao veliki reformator, liberal, demokrata, prozapadni lider modernih shvatanja, američki đak... pa kad se zakuvalo pričao je da ceo svet misli kao i on i da nas svi vole, i da neće biti nikakvih problema, da je Jugoslavija deo sveta. I onda smo popili najgore sankcije koje je svet video, a bili smo izbačeni i iz Ujedinjenih Nacija. Usledila je i pljačka, hiperinflacija, šverc, ulična prodaja benzina i deviza, sve je otišlo u k....

Marko

pre 9 godina

Ministri Italije i Svajcarske su danas izjavili da njihove zemlje nemaju nameru da uvode sankcije Rusiji,a na Srbiju se vrsi strahovit pritisak da uvede sankcije Rusiji,sta mislite zbog cega? Realno,niti bi nase sankcije Rusiji imale bilo kakvog efekta,niti bi pomogle Evropskoj uniji u njihovoj nameri da izvrse pritisak na Rusiju.Ja mislim da Eu zapravo nastoji da Srbiju zavadi sa Rusijom i od Srbije stvori zemlju koja ce biti potpuno zavisna od zemalja Eu.

Majnard Kejnz!

pre 9 godina

Zasto i dalje pricamo o tome. To bi bio ekonomski suicid, to cak i zapadne zemlje znaju, zapadni politicari, ekonomisti... Ali opet moraju da vrse pritisak, jer je saopstenje o pritisku na Rusiju globalno, cak i Angelu Merkel boli glava od toga, jer je svesna da prva ne sme da uvede sankcije Rusiji. Nemacka zivi od Rusije, i to je fakat, a Rusija nije rob nemackog novca. Izvori gasa i nafte su strategijska prednost ruske privrede i nad nemackom i nad americkom i nad svakom ostalom privredom.

Ivana

pre 9 godina

Politika Srbije , po mom skromnom mišljenju, treba da ide u ovom pravcu. Dobri odnosi sa Rusijom , svakako, u ostalom i ekonomski zavisimo od nje, sigurnim koracima ka Evropi i ne odustajati, jer mi jesmo Evropa. I konačno, Srbiju uvek i na svakom mestu predstavljati kao sponu istoka i zapada, to je naša prednost i ne dozvoliti nikome iz Evrope da se naš odnos sa Rusijom posmatra sa negativnog aspekta, već isključivo kao što je i premijer izjavio, faktor stabilnosti i veza između istoka i zapada.

Mujica

pre 9 godina

Da li bio na istoku, zapadu, u Berlinu ili Moskvi Vučić isto govori. Nema on šta da krije. Sa svima je iskren i kaže otvoreno šta misli.

medo

pre 9 godina

znaci uvodi, jer ovaj sve sto je rekao bilo je obrnuto !!! plate,penzije,osiguranja, struja, tv pretplata, uvoz auta, pare za trudnice, itd..... sve sto kaze ocekujte obrnuto, sabice nas ovi do kraja !!!!

Бојан Илић

pre 9 godina

Vučiću ti priznaješ Kosovo kao suverenu državu pa što ne bi i Ukrajinu sa Krimom
(Dr Maximus, 05. avgust 2014 08:42)

Рекао је Украјина са Кримом, то значи Србија са КиМ али мора да се пљуне по Вучићу, да не испаднеш "сељак" на Б92! :-))

dzeki_cencic

pre 9 godina

Uvek smo bili istok zapadu i zapad istoku ali ovog puta pametno da se iskoristi taj polozaj u nasu korist a ne kao do sada samo na nasu stetu. Neutralnost, iskrenost i otvorena politika su dobar put.

Srbin 100%

pre 9 godina

Dosledna i pragmaticna spoljna politika,koja ce se iskljucivo voditi interesima Srbije i njenih gradjana,nam jedino moze obezbediti sansu da izadjemo iz ove krize,cije srazmere su zaista zabrinjavajuce

Sirotinja raja

pre 9 godina

Neko bi da nas uslovljava, a ne pominje alternativu za gas i za pare koje bi izgubili tim sankcijama? Nemamo mi taj luksuz, odluka je jedina.

Dragan

pre 9 godina

Koliko nam je vazan Juzni tok valjda dovoljno pokazuje cinjenica da nas ocekuju poslovi vredni preko 300 miliona eura direktnih invesitcija u nasu gradjevisku industriju , te je i normalan nas blag stav prema Rusiji , jer nam je vazan partner

hvala na objavi...

pre 9 godina

Gospodo iz EU ne pritiskajte Srbiju i ne tražite nedopustivo. Moguće jeste, ali sta dalje, znamo koliko i sta time gubimo, a vama je u cilju samo da nas uslovljavate. Mi nismo jos članica EU pa time ne narušavamo njena pravila. Od Rusa imamo ne samo tradicionalne prijateljske odnose, nego i finansijsko ekonomsku pomoc, Juzni tok...mnogo toga.

sapunica

pre 9 godina

Poznato je da sve sto se reklo u Moskvi to se pricalo i u Berlinu jer je nasa politika jedna a to je prvo interes Srbije. I ta politika dobija najbolje rezultate jer strane diplomate to postuju i uvazavaju i tako nema ni jedan negativan komentar za Srbiju sto pre par godina je bilo u izobilju.

snorkijevac

pre 9 godina

Treba izdrzati pritiske i biti svoj, zadrzati prijateljstvo sa svima i tako postati faktor stabilnosti. Izmedju dva zla stvorili smo trecu dobru opciju to jest neutralnost.

marija

pre 9 godina

Ako zaista zelimo da postanemo faktor stabilnosti na Balkanu , moramo da svojim uzornim ponasanjem kao odgovorna zemlja da damo dobar primer ostalima , a jasan stav prema ukrajinskoj krizi je dobar korak u tom pravcu

Melanija

pre 9 godina

Previse je mudar Vucic da bi naseo na neke prazne price,smicalice.On ce dovesti Putina u oktobru,videcete kakve ce ovacije dobiti obojica.Mislim da nema trenutno ozbiljnijih i omiljenih politicara-vodja u narodu

Iva

pre 9 godina

Treba više vremena da se stabilizuje stanje u državi.Vučić je svima dao do znanja da Srbija ima stav prema svima u svetu i da od toga neće odustati.

wwwww

pre 9 godina

hm, vecinu komentara kao da je jedna osoba napisala. srbija faktor stabilnosti? tesko. mi kakvi smo, samo mozemo da destabilizujemo region, evropu pa i svet, za to smo maheri.

Homo politicus

pre 9 godina

Braco, Veliki vrac je otisao u Fort Moskva po jos malo vatrene vode za zimu, baruta za lov i krzna za nase skwo ali bledoliki otpadnici iz Fort Brisela sada grade branu i lov na dabrove bice zabranjen.

Melenci

pre 9 godina

DIVNA, a zasto ti ne bi objavili komentar.Pa nije b92 pod uticajem SNS nego Pink.O kojim kadrovima ti pricas?Ti bi dokazane kadrove iz proslosti?Ne treba biti posebno intiligentan pa videti gde nas je ta elita dovela.I sta znaci ako neko nije eksponiran kao estradna zvezda taj nije dobar kadar?Svaka stranka ima kadrove samo je pitanje da li ce svoju pamet iskoristiti u svhu opste dobiti ili nekolicine ljudi koji ce svojim kapitalom biti gazde Srbije.Pusti pricu o kadrovima,pa krali su koliko trepnes!Nadji neki drugi argument da kritikujes vlast,jer upravo ti kadrovi koje ti omaalovazavas jos nas nisu pokrali,a kada budu letece im perje.

biberce

pre 9 godina

Neki se loze kao hepo kocke prvenstveno mislim na opoziciju,jer svaki normalan covek zna da ako to uradimo odmah sledi bankort drzave,drugo je da smo kulturno i istoriski vise vezani za Rusiju nego za Ameriku koja i potencira ovu pricu preko Eu.

andrej

pre 9 godina

Ako mu ova priča prođe, svaka mu čast. Ne uvoditi sankcije Rusiji (da se razumemo, da ih uvedemo ne bi baš dobro prošli) a istovremeno biti u postupku pridruživanja EU, je pozicija za koju nikada ne bih ni pomislio da je moguća.

nesvakidasnji

pre 9 godina

Ja tu cak sta vise vidim nasu sansu. Mozda se nasa pozicija jos vise uvazi u svetu, sad oko nas vrte se strane diplomate, novinari i pitaju o nasem stavu. Konacno i to cudo da se desi.

urugvajac

pre 9 godina

Vidim svajcarskoj je sve bilo lose sa njenom neutralnoscu.... Posto smo prijatelji i sa istokom i zapadom mozda postanemo most pomirenja.

sparki

pre 9 godina

Kako stara poslovica kaze "umiljato jagnje dve mame sisa" tako da sam svim srcem za srpsku neutralnost. Odlicna politika i specificni polozaj srbije u datoj situaciji treba da se ikoristi na najbolji nacin i za dobrobit svih.

nejednacina

pre 9 godina

Videcemo kako će sve ovo proći kad od tri zla treba izabrati najmanje. S jedne strane, uvodimo sankcije Rusiji s kojom imamo visevekovne prijateljske odnose i od koje smo već sada energetski u potpunosti zavisni, a sa druge hoćemo u EU koja je već uvela te iste sankcije i koja normalno od nas traži, kad već hoćemo da budemo deo nje, da uradimo to isto. Treći put je ovaj za koji smo se mi opredelili i koji sa sobom nosi rizik da u ovakvom bipolarnom svetu ponovno budemo marginalizovani kao narod koji ne zna šta u stvari hoće . Verujem i nadam se da su ljudi koji vode ovu zemlju toga svesni i da su pažljivo ukalkulisali sve promenljive koje bi dovele do rešenja ove složene jednačine.

Ava Gardner

pre 9 godina

Smesno o tome i polemisati.Pa jedna Nemacka nece uvesti sankcije,pola Evrope strepi sta ce biti sa njihovom ekonomijom,izvozom,sta ce biti sa gasom....Mi smo spona istoka i zapada,to je nas i dovodilo uvek u ovakve pozicije kao i sada...i nije prvi put...samo pametno Vucicu.

my way

pre 9 godina

Први светски рат није почео у Сарајеву, већ месец дана касније нападом Аустроугарске на Србију. То је Вучић требао да каже као историјску чињеницу, на смирен начин без да некога напада, а ако је већ спомињао Принципа и атентат, требао је онда да каже да је Србија прихватила 9 од 10 тачака ултиматума са предлогом да се о тој једној одлучи арбитражом суда у Хагу, или комисије великих сила, као и да је спречила сукобе доста раније прихвативши аустријску анексију Босне коју је осудила цела Европа и која такође може да се сматра као акт рата, свакако више од једног атентата, па нека је и на престолонаследника. Да не говорим да се он није десио на територији Србије, већ Аустроугарске, управо у Босни коју је силом припојила себи. Могао је да буде и блажи, нико не каже да ми треба да се качимо са неким и не знам шта изводимо на CNN-u, али ваљда можемо да смирено и нормално кажемо нешто што је неспорна истина. Што се тиче Русије и Украјине, није било потребе да прича како наш став није неутралан, једноставно никакве одлуке поводом тамошњих дешавања нисмо и нећемо донети и тачка, а зна се у којим смо границама коју државу признавали досад и то се дакле не мења. Не можемо да подржимо нове украјинске власти које су на зна се који начин преузеле контролу, опет кажем, никакве одлуке ни ставове по тим питањима не треба да имамо.

Nebojša

pre 9 godina

Zašto bi uvodili sankcije državi kojoj izvozimo većinu svojih proizvoda i skojom imamo sasvim korektne odnose? Dajem punu podršku Vladi na ovakvom stavu.

sivi

pre 9 godina

Čak i da ostavimo po strani to što zbog ruskog prava veta Kosovo neće moći postati članica UN, stanje srpske ekonomije je sasvim dovoljan razlog zašto Srbija ne može uvoditi sankcije Rusiji.

Zuz

pre 9 godina

Drzava i narod iznad svakog pojedinca. Interes naroda i bolji zivot svih gradjana Srbije, iznad svega. Briga me za eu i za rusiju, hocu da meni i mom narodu bude bolje. Ako nista drugo, ovo je velika reklama Srbije, i ajde da se nadamo da ce imati efekta

milos

pre 9 godina

Nasa istorija nas je ucila nekim drugim pravilima ili vrednostima , junackom stradanju zarad visih ciljeva..danas je situacija znatno drugacija , svi pa I mi pokusavamo da sve konflikte resimo za pregovarackim stolom I gledamo da se problemi prevazilaze zarad opsteg mira i stabilnosti

IvY B.

pre 9 godina

Srbija vodi takvu politiku da je svima jasno da se vodi isključivo svojim interesima,da vodi mirovnu politiku, da teži da bude moderna i napredna država i deo Evropske unije.Pri tome jasno iznosi Vučić stav Srbije i u Moskvi iu Briselu i Berlinu i Parizu i predstavnicima SAD-a, da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine,ali je isto tako svesna da zavisi od ruskog gasa i da sa svojim prijateljima neće kvariti dobre odnose, te nikako neće Rusiji uvoditi sankcije.

crni domino

pre 9 godina

Taman posla da uvedete sankcije Rusiji!
Odmah bi prestalo finansiranje Tomine crkve, Dragicinog dobrotvornog fonda, guzonjinog sina, botova koje finansirate da nas na internetu guse i sprecavaju objavljivanje nasih komentara; da dodatno isplacujete onog buljavog, onog crvolikog i onog osusenog za stalno pljuvanje i blacenje DS i Nove; vase batinase da prave nerede po gradovima Srbije u kojima su vladale ili vladaju Demokrate!
Mislite, mi se zakopcavamo na ledja, sluzimo za sisanje i ne znamo zasto im ne uvodite sankcije!?
Nemate vi medjunozje nizasta!

nijerealno

pre 9 godina

Rusija ne bi ni primetila efekat eventualnih naših sankcija, a mi bismo i te kako osetili posledice, pogotovo u ovako lošoj ekonomskoj situaciji. Nadam se da to neće tražiti od nas.

branko

pre 9 godina

Mene čudi da i EU i Ameri tolerišu ovakvu našu spoljnu politiku. Da su nas iznenada zavoleli,u to ću teško da poverujem, da li im je trn u oku Južni tok pa nas zbog toga puštaju da se malo kur....o, ne znam, ali ovakvu politiku ne vidoh da neko vodi poslednjih ihahaj godina.

To ti je isto kao i ovo

pre 9 godina

Drugar, ja ne podrzavam ono sto ti radis i kako se ponasas, ali cu i dalje da se druzim sa tobom i postaces mi najbolji prijatelj.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako je neka država bila gurana u sve moguće ratove, onda je to Srbija. Neka sve to mučno ostane deo istorije, a da mi svojoj deci ponudimo lepšu budućnost mira, balansirajući između svetskih sila, gradeći most prema EU, a opet čuvajući ono nešto „svoje“. Potrebni su nam stabilnost i mir, a ne da nas ponovo neko nepotrebno uvlači u rat, vraćajući nas u izolaciju i bedu. Prijateljstvo sa obe strane, da, ali ne i ponizno klimanje glavom jednima ili drugima. Smatram da je trenutni put Srbije jedini pravi način za dostizanje opšteg boljitka našeg naroda.

Nenad

pre 9 godina

Ako EU od nas traži da uvedemo sankcije Rusiji, to bi bilo kao samoubistvo Srbije. I da im uvedemo sankcije, oni to ne bi ni osetili, a naša ekonomija bi propala istog sekunda...

PODRŠKA

pre 9 godina

Jasan i decidirani stav Vučića,Srbija nikada neće uvesti Rusiji sankcije,bez obzira kakav i koliki bio pritisak zapada da to uradi.

Danny`s

pre 9 godina

Rusija je uvek bila i ostace jedan od retkih pravih prijatelja Srbije. Treba se boriti da ih ne izgubimo ko strateskog partnera, jer ukoliko ostanemo bez `juznog toka` i kredita za zeleznice, ostacemo tu gde jesmo narednih 200 godina. Ove dve investicije su jako bitne za pocetak obnove nase toliko upropascene i unazadjene zemlje. Ako ovo upropastimo,nista od nas.Ali mislim da je nasa sadasnja vlada i te kako svesna toga i da nece ispustiti ovakvu priliku zarad zemalja koje su nas vise puta u proslosti izdale na razne nacine

EH - STO - NISAM - LANCIC - MALI

pre 9 godina

Naravno da je Aleksandar Vucic i veceras pokazao jasan stav kada je u pitanju Ukrajinska kriza i stav Srbije po tom pitanju. Bez obzira sto mnogi kako u svetu tako ima sve vise onih i kod nas koji, stalno insistiraju da cuju od Vucica stav Srbije oko pritisaka da se uvedu sankcije Rusiji. On je i veceras u intervuju CNN jasno rekao da je Srbija neutralna po tom pitanju da smo u sukobu izmedju Rusije i Zapada i bliski i jednoj i drugoj strani.To je svojevrsno priznanje nase neutralnosti, mozda i podrska,ako uzmemo u obzir ugled i uticaj koji CNN ima u svetu.

jabukar

pre 9 godina

naravno da ni pod kojim uslovima ne smemo to da uradimo..ja gajim jabuke u okolini Subotice, i sve moje komsije to rade..nasa okolina ne bi prezivela da nam nije tog izvoza u Rusiju..a koliko je takvih? realno puno..nadam se da ova vlast nece to dozvoliti, da znaju sta rade..

Imperatorka

pre 9 godina

Premostiti Istok i Zapad i sačuvati svoje jedinstvo, odbraniti sopstvene interese, a ne prodati dušu Đavolu- zatevna uloga za, do juče malu balkansku državu, a danas diplomatski stabilnu Srbiju. Podržavam svaku vlast koja pitanje ekonomskog razvoja Srbije i pridruživanje Evropskoj Uniji razmatra na zreo i odgovoran način, rukovodeći se miroljubivom politikom, ali bez previše „saginjanja glave“. Mislim da smo konačno pronašli „pravu meru“.

Leptirica

pre 9 godina

Osim novinskih spekulacija,nikada nije bilo ozbiljno razmatramo uvodjenje bilo kakvih sankcija,pogotovo ne Rusiji.To je zaista smesno i pomisliti,niti bi iko poveravao da Vlada ima takve namere,Da pokusava da isprati evrospki put,to je ok,ali saradnja sa Rusijom je veza sa svojima,bracom,prijateljima,srodnim narodom i zemljom koja je bila nas prijatelj oduvek,ma sta drugi pisali.

Dundjerski

pre 9 godina

Srbiji je jasno da je situacija vec dovoljno zategnuta I dovoljno teska da bi ona dodatno komplikovala celu situaciju. Ona zeli da bude factor stabilnosti na Balkanu I primer svetu da se sve moze resiti dialogom.

Rosalinda

pre 9 godina

Cilj Srbije da bude moderna drzava, drzava koja ima I ekonomsku I politicku stabilnost, a to sigurno nece postici uvodjenjem sankcija Rusiji.

Agata

pre 9 godina

Zaista smesno zvuci kada vidis da neki pojedinci misle da je premijer njihove zemlje nije nista rekao!!? Ocigledno je vide sustinu politike Srbije kao ni komplikovanost geopoliticke situacije u svetu…

Seherezada

pre 9 godina

Vucic I Srbija od pocetka imaju jedinstven stav I prema istoku I prema zapadu I isto je govorio I u Moskvi I u Berlinu, a to je cinjenica koja je lako dokaziva. Srbija je sebi najbitnija, ali ujedno postuje I teritorijalni integritet I suverenitet prema svima.

Utopija

pre 9 godina

Svako ima pravo na slobodu izbora I slobodu misljenja koje mi I te kako koristimo. Ali u diplomatskim odnosima je najbitnije da imamo cvrst stav I odnos prema svojim ciljevama I principa, sto znaci da ne treba da budemo nicija marioneta vec da iskljucivo idemo ka svojim nacionalnim interesima sto Vucic I cini svakog trenutka.

GRUJA

pre 9 godina

Ne secam se da je vlada demokrata imala ovakvu medijsku paznju svetske javnosti kao Vucic… sustina jeste da se politika nase zemlja promenila na bolje I da je to svet video. Ranije nsmo ni imali svoju politiku I svoje ciljeve vec samo ciljeve istoka I zapada, sada je bitan nas nacionalni interes I mir istoka I zapada.