Nedelja, 03.08.2014.

09:13

"Sumanuti pritisak SAD na Srbiju"

Konstantin Kosačov izjavio je da u srpsko ruskim odnosima u poslednje vreme nije primetio veće probleme ocenjujući ih kao nepromeljivo prijateljske i bliske.

Izvor: Politika

"Sumanuti pritisak SAD na Srbiju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

ponizni...

pre 9 godina

A vi da malo sjasete sa Srbije@ Nece biti da je bas tako kako ti rece..Zamenio si teze!Pa si od zrtve napravio krivce!To mi je misljenje nesto poznato..Ali ko se pravi da ne vidi prvi put,pa ni drugi put..ponizice ga i treci put!

Voltaire

pre 9 godina

(Kole, 3. avgust 2014 22:27)

Izvini, molim te.
Onda su dzabe pljuvali po Rusima, dok su se kleli u Francuze i Britance.
Sta ces, nepismen narod, pljuju onog ko ih toliko iskreno voli. Valjda su zato i hteli nasu zemlju da poklone Bugarima, iz ljubavi prema nama.

Down Toearth

pre 9 godina

Još nešto - za one koji mešaju Rusiju i socijalizam, socijalnu pravdu itd, toga kao i kod nas odavno više nema. Današnja Rusija je kapitalistička država sa feudalnim šmekom. Mi smo feudalna banana država. U šta se Rusija razvija ne znamo a mi se ne razvijamo uopšte a maštamo da nam padaju ruske milijarde i mičurinke u krilo. Rusija danas doživljava ono što smo mi dobili po leđima - nadam se da su izvukli pouke i da će bolje proći. Mi ništa nismo naučili jer smo jedan vo u kupusu.

Kole

pre 9 godina

@Voltaire

'sam siguran. Pusti te fazone o KGB kruzocima, postoje knjige i istorijska dokumenta o WWI pa se informiši malo. Lepo je to što je tvoj deda bio solunac, ali da li stvarno misliš da su borci u prvim borbenim redovima bili upoznati sa činjenicom da su saveznici transportovali našu vojsku na Krf pod pritiskom Rusije? Pročitaj bar neku knjigu o povlačenju preko Albanije, možda nađeš još neki istorijski podatak za koji tvoj deda nije znao. A što se tiče godina, ni ja nažalost nisam više mladić, ali moje dede su u to vreme imali po petnaestak godina, nisu učestvovali u proboju Solunskog fronta što ne znači da ja ne znam o čemu govorim.

apolo

pre 9 godina

Uvesti sankcije Rusiji, zemlji koja nas nikad bombardovala nije, bacala osiromasebi uranijum na nas, koja nas je uvek bezuslovno podrzavala u UN, je ravno samoubistvu!

Voltaire

pre 9 godina

@Voltaire
Ne znam koliko bi tvojim precima bilo smešno da Rusija nije ušla u rat posle napada Austrougarske na Srbiju... Ili misliš da bismo sami pobedili? A Rusija je zbog tog poteza platila najveću moguću cenu, jer nije bila spremna za rat ni vojno (čak nisu imali ni dovoljno pušaka, a kamoli šta drugo) ni na unutrašnjem planu. Nekoliko miliona Rusa je poginulo, dobili su boljševičku revoluciju, što je imalo za posledicu raspad države, građanski rat i još nekoliko miliona mrtvih. Meni nije smešno
(Mirabo, 3. avgust 2014 14:15)

Pusti ti moje pretke da pocivaju u miru na Zejtinliku. Dobar deo su ostali dole, ali jedan deo se vratio i, na moju srecu, iz prve ruke znam istorijske fakte, a koje ti i tvoji Putinovi saborci hocete da menjate. Samo se nadam da se ne prevrcu u grobu zbog ove situacije oko Rusije i pokusaja da nas konacno porobe, a sto nisu uspeli preko Velike Bugarske jer im je pokusaj sprecen na Berlinskom kongresu. A i kasnije nebrojeno puta.
Uostalom, Rusija je jedina imala interes da razbije Jugoslaviju kojoj su Ruje dugovali pozamasnu svotu novca. .

Braca

pre 9 godina

Mi sa SAD nemamo nista vec je tu u pitanju EU. U EU postoji pravilo solidariteta i EU ce Poljskoj kompenzovati gubitak koji oni budu pretrpeli zbog voca i povreca koje Rusija vise nece. Da li ce neko kompenzovati Moldaviji to sto Rusija nece njhovo vino i jos neke proizvode? Mislim da nece! Da li ce EU kompenzovati nama gubitke koji budemo imali ako prihvatimo uvodjenje sankcija? Mi jos nismo ni u hodniku za EU vec cekamo da neko okaci radno vreme kad mozemo da stanemo pred vrata za ulazak u hodnik. Nasi politicari ce to dobiti na praznim recima ali nikada na papiru nikada. Ako odbijemo sta onda?
Isuvise dugo smo ziveli u filmo - mi smo neko, mi smo glavni a trebalo je igrati na kartu malog igraca. Pustite nas jer smo mnogo mali i necemo nista doprineti vasim sankcijama zato jer smo stvarno mali zaobidjite nas ovaj put.

Voltaire

pre 9 godina

Srpsku vojsku su prebacili na Krf katolici (kako ti kazes) ali tek kada je Rusija zapretila da će u protivnom sklopiti separatni mir sa Nemačkom ! Toliko o poznavanju istorije.
(Kole, 3. avgust 2014 18:15)

'Si siguran? Ili su vas tako ucili na partijskom KGB kruzoku pod naslovom
"kako menjati istoriju: lagati i samo lagati i neistinu pretvoriti u istinu"?
Imam pretke koji su se borili na Solunskom frontu, malo sam stariji pa sam upamtio njihove price. O Rusima samo najgore!

kraljosjek

pre 9 godina

Ne mogu vjerovati da bi sad odjednom svi pod krilo zapada. Al' ste prevrtljivi svaka čast. Pitajte roditelje kako su živjeli do devedesetih, a kako živite sad pod kapitalizmom danas. A ovi kao Marija i slični još nisu imali lopatu u ruci, čekaju kralja i dan danas uz bogate trpeze i meksičke sapunice te po koju kilu viška. Kapitalizam nas je i doveo do neimaštine danas uz moderno neoporobljavanje putem banaka i kupovine resursa. Jedinu ravnotežu njima tj. Rusiju s kojom ipak imamo solidne odnose sad bi pljuvali. Niko ne zagovara nikakve ratove ali dajte ljudi imajte jednom nekakav stav. Niko vas neće cijeniti ovako prevrtljive. Ako većina naroda misli i osjeća da je Rusija na strani na kojoj i mi trebamo biti onda to jednom i podržimo i krenimo u tom smjeru. Možemo mi govoriti o bilo čemu ali je jasno da s njima imamo prijateljske odnose. Najveća su zemlja na svijetu, bogata svim resursima i svatko bi dio nje. Ne možemo sigurno propasti surađujući sa Rusijom. Naravno ne podvita repa i uvlakački, već kao zemlja partner i Srbija sa stavom, te razumijevanjem za sve svoje građane i manjine koji su ravnopravni stanovnici Srbije bez obzira na raznolikost. Kad krenemo poštovati sebe međusobno kao ravnopravne sugrađane u zajedničkoj zemlji tad možemo strelovito napred. Naravno i zadržati teritorijalnu cjelovitost zemlje. I to je stav. Svi koji žive u Srbiji neka žive život punim plućima, popunjenim džepovima, radnim mjestima i uzdignute glave, sa stavom. Pozdrav!

in your face

pre 9 godina

Rusija je izgubila rat protiv NATO preko srpskih ledja, to je Srbiju kostalo blizu 30 milijardi $. Bio bi red da se otkacite sa nase grbace i pocnete placati rudnu rentu kao u svim ostalim zemljama a ne gradjani Srbije da placaju.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Ja sam srpkinja meni je majka Srbija..."
(Marija, 03. avgust 2014 18:11)

Чему "криза идентитета" у сваком коментару?!:-)
Да волиш своју мајку, не би у сваком коментару оправдавала оног ко ти је "мајку" бомбардовао а осталу децу етнички чистио уз помоћ "мајчиних" вековних душмана!
Испран ти је превише, или боље речено, затрован ти је мозак овим КГБ бајкама!
Ја разумем контра став осталих коментатора, али ти и твоја "сестра близнакиња" ЕU Citizen сте најупорнији (не схватам оволику мржњу)! ;-)

Хвала

milbor

pre 9 godina

Juzni Tok = Monopol (grč. monos, jedan + polein, prodavati) u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak privredne konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe.
Ako budemo dobri i poslusni cena gasa 280$, a u slucaju da nebudemo dobri cena 480$ za gaz. Za rusiju je gas zarada i politicko oruzje zato sto cene na gaz neodredzuje berza nego politika. Zato treba razmisliti da li cemo biti dobri jer oni mogu i zimi da nam otkljuce gaz ako nebudemo dobri. Za Ukrainu gaz je kostao do krima 268$ a posto su sad losi traze 480$. Misli da ipak juzni tok jos dugo nece biti gradzen jer nemoze da prodze kroz Bugarsku Evropa neda

Neka narod odluči

pre 9 godina

Po mom mišljenju referendum je jedino pravo rešenje.
Vučić neka prepusti narodu da izabere kojim će se putem ići.
Tim potezom se ograđuje od osuda sa Zapada i Istoka,a uz to i prepušta svom narodu da izabere svoju sudbinu.
Očigledno je, da ne može se sedeti na dve stolice.

aleks

pre 9 godina

Kakvi nesuvisli komentari. Pa to sto nam je izvoz u Rusiju daleko ispod mogucnosti nisu krivi Rusi nego mi neorganizovani, lenji i nesposobni da proizvedemo. A mogucnosti su ogromne, daleko vece nego za izvoz u EU, posebno za poljoprivredu sto bi trebalo da nam je broj jedan da zaposlimo narod jer tehnoloski div necemo biti nikada. Samo nece to samo da se uradi. Krivi su nam Rusi sto uvozimo pasulj umesto da ga izvozimo.

AlekS

pre 9 godina

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".
(AlekS, 3. avgust 2014 17:27)


Ja sam srpkinja meni je majka Srbija, ako je tebi majka Rusija to je drugo.
A uskoro ce se i tvoja majka Rusija osloboditi stogodisnje okupacije od strane boljevicke KGB bande tako da unuk Lenjina KGB-ovac Vladimir Vladimirovich sa svojom KGB bandom nece imati prilike da sa ruskom izdajnickom petom kolonom napravi Ukrajinu od Srbije.

I ne brini za nasu i moju majku SRBIJU, znacemo kako da odgovorimo ruskim placenicima i ruskoj petoj koloni po Srbiji.
(Marija, 3. avgust 2014 18:11)

"Peta kolona" ste vi koji podrzavate okupatora Srbije, ONE CIJE SU TRUPE NA OTETOM KOSOVU, ONE KOJI SU NAS ZVERSKI BOMBARDOVALI, one koji su vas kupili sakom svilenih bombona, a oteli vam 18% teritorije, NAJVREDNIJE SRPSKE ZEMLJE.

seljadin

pre 9 godina

@od izvora dva putica,vode na dve strane, paravojske je naouzala Nemacka i Ukrajina, a njihovi dobrovoljci su se borili na strani Hrvata i Albanaca, samo u Hrvatskoj je poginulo 40 Ukrajinaca pro-fasista.

Toliko o Ukrajini, ona je bratska koliko i Hrvatska, jesmo braca ali nismo prijatelji.

Ћезо рца

pre 9 godina

Само Русија Србију спасава... Хвала вам, браћо и пријатељи... Надам се да ће бити довољно снаге и памети, па да овај народ коначно прогледа и јасно и храбро каже ,,хвала, али код нас наци-фашизам неће проћи''... Ваљда су нас довољно санкционисали, анатемисали, бомбардовали, тровали, рушили и палили, убијали... Или мисле да би могли још мало...?

madam x

pre 9 godina

@swedenonline
U pravu si 100%
Bežeći od revolucije 1917-1918 je u Srbiju došlo oko 70 000 srednje klase Rusije, ne sega-mega kadrovi nego pravi intelektualci. Došli su u zemlju sa više nego skromnom intelektualnom klasom.
To je bela Rusija, o crvenoj se više zna.
E sad pogledaj elitu u našim medijima koja se pojavljuje od 1987-2014, sve sami rusofili i sega-mega zvezde,
Pa gde su naši istinski intelektualci sve ove godine?
Tavore na margini društva, tretirani su oko 30 god. kao OTPAD, kao kuga i kolera.
Ma ko se to toliko plaši pravih Srba?
Svako ko ima gram mozga zna zašto!!!

Marija

pre 9 godina

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".
(AlekS, 3. avgust 2014 17:27)


Ja sam srpkinja meni je majka Srbija, ako je tebi majka Rusija to je drugo.
A uskoro ce se i tvoja majka Rusija osloboditi stogodisnje okupacije od strane boljevicke KGB bande tako da unuk Lenjina KGB-ovac Vladimir Vladimirovich sa svojom KGB bandom nece imati prilike da sa ruskom izdajnickom petom kolonom napravi Ukrajinu od Srbije.

I ne brini za nasu i moju majku SRBIJU, znacemo kako da odgovorimo ruskim placenicima i ruskoj petoj koloni po Srbiji.

miami

pre 9 godina

Srbija je sama birala stranu I to pogresnu.Ta pogresna strana je glasala za sankcije 1992e I nije nista uradila 1999te,a cena biranja pogresne strane je gubitak Kosova,Oluja,Republika Srpska podeljena na 2 dela,otcepljena Crna Gora.Saveznistvom sa Rusijom,rizikuje se dalje rasparcavanje drzave.Hocete tako,nema problema.

Mihailo Petrovic

pre 9 godina

@klavir i violina,
.Srbija toliko nece dobiti nikada od EU - i sa crkavicom sto je do sada dobila i s onim "sto ce dobiti" za sledecih 20 godina, to nikada nece izneti 5 milijardi.
Naprotiv, susedne zemlje,kao Bugarska, Rumunija i Madjarska su sve dobile kes za tren - cim su se saglasile da dozvole da avioni bombarderi iz njihovih zemalja polecu na Srbiju 1999.
Za Hrvatsku se i ne zna koliko je dobila u novcu, ali je ona desetak godina imala sve ekonomske privilegije - napr. u telefoniji - Hrvatsku si mogao da zoves po istoj ceni kao i sve evropske i druge zapadne privilegovane zemlje, a ako si imao internete i besplatno i fiksni i mobilni - sto Srbija nikada nece dobiti pa sve i da udje u EU...

Kole

pre 9 godina

@Natalija
Srpsku vojsku su prebacili na Krf katolici (kako ti kazes) ali tek kada je Rusija zapretila da će u protivnom sklopiti separatni mir sa Nemačkom ! Toliko o poznavanju istorije.

Перча Контраш

pre 9 godina

...Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna. Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana. (Marija, 3. avgust 2014 13:55)
Госпођо Марија, је си ли скоро ишла макар код лекара опште праксе, чисто ради контроле здравља?! Баш ме интересује шта ће то бити „за коју недељу дана“, можда нам евроамерички окупатори врате Косово и Метохију и исплате 100 милијарди долара ратне одштете, а лично мени милијарду долара због претрпљеног страха и преживљених недаћа!? Ако само КГБ у Србији врши притисак, шта ли свакодневно раде ови европски комесари и комесарице, а такође њихови амбасадори, поготово амерички, који свакодневно траже од нас да се определимо или смо за евроамериканце или Русију, да уведемо санкције Русији!? Жено мори, иди код лекара опште праксе да ти да упут за очног лекара, јер се за уклањање катаракте чека више од годину дана!

Tako je

pre 9 godina

Ако заиста уведемо санкције Русији онда ћемо дефинитивно показати да смо ретардиран народ који жели да буде убијан и држава која жели да буде разарана и комадана. Више нам неће преостати ниједан пријатељ за пљување. Кад већ то споменух, они који булазне да од Руса и Русије никад нисмо имали користи, да нам никад нису помогли и слично, само показују да су или тешке незналице, или најобичнији лицемерни лажови, што је још горе.
(my way, 3. avgust 2014 12:08)

Tako je brate, srećom, ovi što komentarišu ovde ne predstavljaju narod u Sribiji. Teške neznalice, pa nas su SAD i EU uništili do temelja, aneko još nema dva grama u mozgu (ili prima debele pare) pa priča protiv jedine suverene zemlje na planeti RUSIJE! Bože me sačuvaj neznalica i prevaranata..., srećom, to je velika manjina u Srbiji, neuspešni pokušaj indoktrinacije srpskog naroda putem medija, ništa od toga druuže, nemoj da veruješ ovima što kucaju vode, pola su spameri i pola van Srbije, tamo gde su, nek tamo sole pamet, ne nama ovde, mi ipak znamo nešto malo više, i imamo "koje" iskustvo više...

AlekS

pre 9 godina

AlekS, 3. avgust 2014 13:08)

Ne lazi rusofilu, mesecima se po Srbiji sprovodi KGB propaganda po svim novinama i medijima u Srbiji, ukrajinski neduzni narod se naziva nacistima i fasistima, EU i USA se nazivaju fasistickom i nacistickom tvorevinom, citamo "bajke o Ruskoj ekonomiji" , citamo svaki dan sta tovaris Putin doruckuje.

E pa upravo zbog KGB delovanja po Srbiji i njihove propagande koja se sprovodi po Srbiji uskoro ce stvari da izadju na cistac u Srbiji.

I reci tvojima iz KGB-a da uplate neki euro za pomoc Srbiji posto je i Kosacov priznao da nisu uplatili ni euro.
Ali su znali da nam otmu nalazista nafte i gasa koje ce morati da vrate ili da plate te milijarde stete koja je do sada nacinjena.

Na tvoju zalost ovde nece biti KGB gubernije vec slobodne Srbije a EU tacno zna ko je sprovodio po Srbiji KGB propagandu i ko radi za KGB .

Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna.
Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana.
(Marija, 3. avgust 2014 13:55)

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".

od rusofila smesniji su samo rusofobi

pre 9 godina

Da mrznja i frustracije proizvode energiju, mogli bi da snabdevate citavu Evropu i da je oslobodite zavisnosti od ruskog gasa - makar bi bilo neke koristi od vas za Evropu ali avaj...

A da vi malo sjasete sa Srbije?

pre 9 godina

Sumanuti Rusi su upali u NEZAVISNU DRZAVU Ukrajinu, podtakli gradjanski rat, a sad im je ceo svet kriv sto su popili po PIP!
Mislim, ne smeta meni to ni malo, samo ne volim sto stalno ispiraju usta Srbijom!!!
Stvarno bi mogli da se odnesu vise u Prijatno Mesto i da nas ostave na miru. Imamo mi dosta svojih problema i bez njihove potrebe da NAS SE SETE KAD GOD NJIMA TREBA ZRTVENI JARAC!

vracharac

pre 9 godina

To sto smo od Zapada od 2000. dobili toliko novca je otprilike kao da vam slomim nogu pa Vam platim gips. Ne volim ja ni Ruse niti mislim da su pomogli samo prica o zapadnoj pomoci i investicijama je tuzna

Mihajlo

pre 9 godina

Sta je sporno u izjavi Konstantina Kasacova???

Postovani komentatori niko Srbiju ne prisiljava da mora da se okrene Rusiji. Konstantno potenciranje o navodno "stetnom" Medjudrzavnom Ugovoru sa Rusijom je lako raskinuti, kako u vezi "Juznog Toka" tako i za Zeleznicu. Nista lakse oni koji su potpisali neka odgovaraju pred Zakonom, snosicemo MI posledice raskida Ugovora, kao sto bi snosili sa bilo kojom drzavom u svetu. milijardu $ duga Rusiji za gas, zatim anuliranje trgovinskog sporazuma i cao RASA.
Bode vam oci sto bi Rusija ostvarivala profit???
Pa sta treba da radi da nama poklanjaju milijarde, tek onako na lepe oci. sasvim je normalno da gledaju svoje interese, uostalom kakvu TO obavezu Rusija ima prema nama??? Cime smo mi to zasluzili sem sto smo joj kad god nam se ukazala prilika nabili noz u ledja. Pa nisu ni Rusi vise mutavi, opekli su se na "bratsku" Ukrajinu koju su pomagali i sakom i kapom, i ona je htela ruske milijarde a clanstvo u EU, isto ono sto i mi HOCEMO. O ovom pitanju treba odrzati REFERENDUM, pa neka narod odluci. Uzgred ja sam za Ruse i podrzavam Rusiju u Odluci da ce svaku drzavu koja joj uvede sankcije smatrati agresorom.

opanak i gunj

pre 9 godina

Gospodine KK molim vas da vam prenesu da je Srbija od EU do 2013. dobila bespovratne finansijske pomoći 5 milijardi dolara
[link]
(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)

Samo rudnik u Trepči vredi oko 10 milijardi dolara http://www.energyobserver.com/vesti.php?lang=1&ID=35162 .
Kome ćeš to da odbiješ od donacija?

od izvora dva putica,vode na dve strane....

pre 9 godina

@(samo da primetim, 3. avgust 2014 16:25 )90tih rusi ilegalno naoruzavali paravojne protiv srpske formacije,nato nas krajem 90tih bombardovao,a ja ne volim ni jedne ni druge.Sankcije moze rusiji,ali pod uslovom da nam obezbede gas iz njihovih izvora,da nam omoguce izvoz voca i povrca u fullu i sto se mene tice mogu im odmah sankcije.Kad su znali da prave krvoprolice zajedno sa amerikancima na teritoriji YU,onda me zabole medeno cose i za ruse i za amere

Natalija

pre 9 godina

@mirabo
Nikakvu korist od Rusije u 1svetskom ratu nismo imali.
Mlada Bosna, Crna ruka i tsl su bili pod uticajem ruskih anarhista...
Nemačka i Rusija su se dugo pripremale za taj rat...
Krizna tačke je bila kada je naša vojska bila u luci Drac, Tu je vojsku i našeg kralja spasao ko?
Katolici, tj. Italijani su ih brodovima prevezli na Krf
P.S. Vi znate istoriju RUSIJE ali ne i Srbije.

marija

pre 9 godina

(Marija, 3. avgust 2014 13:55)

Losa ti ta UDBAska taktika s tim besomucnim ponavljanjem.
Nece postati istina, ponovila 100 puta.

I vrati se u 21. vek.

RedZmaja

pre 9 godina

Moja generacja je platila prilicnu cenu boooolllllleeeeeesssssnom idolopoklonstvu koje nam razne agenture plasiraju sa zapada i istoka. Alo, nismo Amerikanci, nismo Rusi, mi smo Srbi, nezavisnost dobili davno, priznati od zapada, priznati od istoka, gledajmo svoja posla, gledajmo svoje interese. Razvijajmo industriju, obrazovanje i normalno drustvo.

Sta je bilo, bilo je. Ne bih voleo da neki Srbi rodjeni 95+, shvate strahote savremenog rata. Isto je mislio i moj deda i pradeda, od kojih ostade poneki orden i gruntovnica.

Dakle, Marije, rusofili i ostali, batalite politiku, prijatelji smo samo sami sebi. Svi ostali, pa i susedi, igraju eoizode.

I jos nesto, da nam se svi dugovi oproste, da nam neko ubrizga 100.000.000.000 € u budzet, u Srbiji bi se normalno zivelo za 30 godina. Zato ponovo apelujem da se manemo podela, malo nas je da bi imali luksuz da se delimo.

Ko misli drugacije, vrata BlackWater-a i dobrovoljackih jedinica Novorusije su uvek otvorena ...

samo da primetim

pre 9 godina

Vidim ovde ima mnogo rusofoba kojima su puna usta priče "dobili smo silne pare od EU". E pa, vi iz raznih pronatovskih NVO zaista jeste dobili pare, ja i ostalih 99,99% nismo dobili ništa osim toga da nam se posle 14 godina "evropskog puta Srbije" nude "bolne reforme" da bismo ostali na "evropskom putu", a uz to treba da mi teritorijalni integritet Ukrajine bude važniji od teritorijalnog integriteta Srbije i da zaratim sa Rusijom zbog NATO koji me je bombardovao. Neka hvala, ne trebaju mi ni NATO ni EU ni bolne reforme.

bezimena

pre 9 godina

Mi ostajemo na nogama poslednjih godina samo zahvaljujući izvozu u Rusiju koji stalno raste, onoliko koliko smo u stanju da proizvedemo, inače bi smo odavno pali. Tih sto miliona iz Evropske unije je u obećanjima koja će se relativizovati kroz različite procedure da na kraju realno nećemo dobiti ništa. Tako je to sa njima. Rusko otvoreno tržište za nas znači život, a pogotovo investicije koje slede i koje će biti potpuno realne, ako naši političari ne odigraju neku igru i to onemoguće
(vm, 3. avgust 2014 11:42)

Ala si se nalupetao, za sva slova.
Kakvi projekti, kakvi bakrači, Rusi jedino znaju da uzimaju!
Što se tiče izvoza u Rusiju, on je 2013.g. bio celih 7,2%.:)))
Uostalom, ovo su zvanični podaci: http://siepa.gov.rs/sr/index/podrska-izvozu/izvoz-u-brojkama/2013.html#izvozpozemljama

cobi ns

pre 9 godina

Nemojte Rusi i Rusofili molim Vas da nam pomažete-od verbalne pomoći,mi umalo nismo pocrkali,mi smo u Evropi,daleko od Rusije a stara poslovica kaže:Daleko od očiju,daleko od srca.....opametimo se i izvucimo pouke,jednom za sva vremena,ne budimo naivni i prostodušni do imbecilnosti....ponovo:Mi smo u EVROPI!!!?

Serbe

pre 9 godina

(Antigona) U mnogome se slazem sa tobom ali poslednja recenica koju si napisala nikako ne stoji. Jednostavno je jako glupo porediti drzavu i teroriste. Suverenim drzavama isporuciti oruzje je legitimno pravo dok isporuciti oruzje teroristima UCK je samo po sebi delo terorizma. E sad sto se svet samo deklarativno zalaze za Pravo i Pravdu to je vec sasvim drugo pitanje.

Dr DM

pre 9 godina

Gospodine Kosacov, najveci pritisak na Srbiji vrsite upravo Vi. Srbija Vam je stalno bila moneta za potkusurivanje. Trpeli smo uzase, izgubili milione dusa, nazadovali u srednji vek zarad "bratske" Rusije. Dobili ste Krim, ostavite nas u miru. Ne videh da nasi gradjani hrle na rad u Rusiju, vec u zemlje Zapadne Evrope. Zele da se lece u Svajcarskoj a decu, cak i Vasi srpski poltroni, salju u London ili Ameriku. "Demokratiju" koju propagirate zele samo kubanski i severno korejanski diktatori. Da zamutite vodu - to umete. Uzivajte na Krimu, ostavite Srbiju na miru.

Bojan

pre 9 godina

Vest iz sporta:
Sloboda:Napredak 1:0
treba da bude 5:5 sto znaci da budemo nezavisni i nakon cega sledi i napredak :-) samo mislim da je to tesko zbog naseg strateskog polozaja :-)

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 9 godina

Marija

.Kolicina mrznje koju Vi iskazujete je neverovatna.Na stranu to sto su argumenti kojima branite Vase stavove,pa...smesni,u najmanju ruku.
Posto ste toliko optereceni tajnim sluzbama,evo par pitanja.

1. Cije su tajne sluzbe uvele zemlju u Drugi sv. rat?
2.Cije su tajne sluzbe izazvale bratoubilacki rat podrzavajuci jednu pa drugu stranu,po njihovoj potrebi,u istom tom ratu?
3. Cije su tajne sluzbe planirale akciju odakle su proterane hiljade nasih sunarodnika?Culi ste danas nesto sigurno o tome.
I tako dalje...Ajde sad nesto o resursima.
Ko je ono kupio Zelezaru,i dok nije placao poreze i takse zadovoljno trljao rucice,a onda nam je uvalio za evro?
Ko nam je ono porusio mostove i fabrike,a onda nam davao kredite da ih pravimo?
Zbog koga smo mi bese unistili sve domace banke?

Malo razmislite o ovome.
Pozdrav!

"Sumanuti pritisak SAD na Srbiju"

pre 9 godina

Jadan ja. Potpuno sam neobavesten ili ne umem da mislim i da shvatim sta se stvarno dogadja sve dok ne cujem neki sumanuti pridev. A tu je ovaj Rus da me obavesti i opameti. Znao sam da Amerika pritiska Srbiju ali nisam znao da je sumanuto pritiska, a to je "kak izvesna" sasvim druga stvar. A nisam znao ne da je Srbija izlozena i najvecem mogucem pritisku jer mi se cinilo da bi taj pritisak mogao biti i mnogo veci i bolniji ako bi to Amerika htela. I pored svega recenog u clanku, ipak mislim da se nesto sumanuto desava i u Rusiji i u Srbiji kad naizgled ozbiljni ljudi ovakvim recnikom govore. Jesmo li svi postali sumanuti da ovo moramo da slusamo i citamo?

nepoverljivi srbin

pre 9 godina

Iz cele ove ujdurme i citanja komentara na slicne tekstove u medijima, vidim samo da srbi i dalje slabo uce na svojoj tragicnoj istoriji.II sv. rat je samo 70 godina iza nas a sve je ociglednije da bi se mi srbi opet vrlo lako podelili na "evropejce" i "rusofile", iako jos uvek osecamo tragicnu podelu koja nas je zadesila, a zvala se podela na "cetnike" i "partizane". Nadam se da necemo morati da odlucujemo i lomimo preko kolena teske odluke, jer smo uvek lomili tako da je najvise ispastao narod u celini.

Antigona

pre 9 godina

"Na konstataciju da je za Srbiju održana donatorska konferencija na kojoj je prikupljeno oko100 miliona evra od EU, da su ruski spasioci prvi pritekli u pomoć, a da iz Rusije nije bilo novčanih donacija, Kosačov kaže da Srbija pripada kategoriji zemalja s kojima Rusiju povezuju posebni istorijski odnosi i interesi u savremenom svetu."

Hahahahaha. Pa ovo je šou. Dakle, kad ti treba konkretna pomoć, Rusi odgovaraju tako što kazu da nas povezuju posebni istorijski odnosi. Zamisli, prijatelj ostane bez kuće a ti mu pomogneš tako što kazes da vas vezu odnosi. Rusija nikakvu novcanu donaciju nije dala, ali se pravi vazna i istice spasioce koji su navodno prvi pritekli u pomoć. Pa i komšije su nam slale spasioce koji su prvi pritekli u pomoc, onda su uplacivali i donacije a na drustvenim mrezama su nam davali podršku svakodnevno.

#vladimir0710

pre 9 godina

- Kada su neke države ne moćne same da nametnu sankcije onda traže što više saveznika. Kina i Rusija su jedine državne zajednice na planeti Zemlji koje mogu same da uvedu sankcije bilo kome, ali to nikada neće uraditi pošto je kod njih zdravija civilizacija i kultura, posebno što nikada u istoriji nisu imali kolonizatorske pretenzije.

Mirabo

pre 9 godina

@Voltaire
Ne znam koliko bi tvojim precima bilo smešno da Rusija nije ušla u rat posle napada Austrougarske na Srbiju... Ili misliš da bismo sami pobedili? A Rusija je zbog tog poteza platila najveću moguću cenu, jer nije bila spremna za rat ni vojno (čak nisu imali ni dovoljno pušaka, a kamoli šta drugo) ni na unutrašnjem planu. Nekoliko miliona Rusa je poginulo, dobili su boljševičku revoluciju, što je imalo za posledicu raspad države, građanski rat i još nekoliko miliona mrtvih. Meni nije smešno

gica

pre 9 godina

"...a ako dodje do posete predsednika (Vladimira) Putina..."

Putin gazda u svojoj kucetini, mi gazda u nasoj kucici. Svoja kucica svoja slobodica.

Razmsilsi malo

pre 9 godina

@Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bonaparta3, 3. avgust 2014)

Vidim da si od onih koji bi voleli da vide pecurku iznad Berlina i Vasingtona ... Rusija ima mogucnost za tako nesto pa zasto onda sama ne koristi to svoje naoruzanje. Da hoce Ukrajina bi sa bila jedna velika livada, pa zasto onda ne iskoriste tu svoju vojnu moc. Zaboravio si samo da pises trebovanje za one srednjeg dometa da bi smo mogli da ciljamo na Berlin i Brisel ... Naoruzanje se tek tako deli prijateljskim drzavama pogotovu onim sa ratnim iskustvom kao sto smo mi, i u delovima sveta gde su sukobi uvek na nekoj ivici da se dogode. A sad kontra pitanje sta bi bilo da su Amerikacnci 99-te tako dali to isto naoruzanje Albancima na KiM ??? Sta bi bilo sa Srbijom onda?

Slobodan961

pre 9 godina

Moreplovac , koliko ti imaš godina. Gde su Rusi na donatorskoj konferenciji, nema ih nigde kada treba dati pare ali su tu kada treba da se tapše po ramenu. A uzgred prvi su stigli slovenci ali se iz ne znam kog razloga potencira da su to bili rusi. Poruka za moderatore, ako opet ne objavite moj komentar ....... se.

Dragoljub

pre 9 godina

Pritisak SSSR (dakle i Rusije) na Jugoslaviju (dakle, i Srbiju) od 1948-55 nije ni u kom slucaju bio sumanut: on je bio vrlo proracunat, vrlo snazan, i na srecu svih onih koji su do 1990. godine ziveli u vremenu relativne slobode, relativnog blagostanja i koji su mogli da putuju na zapad, vrlo neefikasan. Taj pritisak bio je i vrlo realan: zveckanje oruzjem na granicama, granicni incidenti, propaganda (doduse, ovoga ima i danas), otkazivanje trgovinskih ugovora i embargo...Zalosno je sto umemo da zaboravimo svoju istoriju.

AlekS

pre 9 godina

kad pročitaš ovakvu izjavu jednog od 2348926 budžetskih analitičara iz rusije, stičeš utisak da se u americi odlaže bejzbol sezona da bi se posvetili pritisku na srbiju...a ono samo tvor pretrčao preko autoputa
(west ham united, 3. avgust 2014 10:44)

Mozda Rusija i ima 2348926 analiticara ali ovaj svakako nije jedan od njih. On ima rang zamenika Lavrova. A sto se tice pritisaka na Srbiju, ne treba nam niko sa strane da nam to saopsti. Svakog dana u novinama na naslovnim stranama vidimo Vucica sa Kirbijem. Svakog dana citamo njegove poruke njegovim milim domacinima, "Kirbi rekao ovo, Kirbi rekao ono, Kirbi se izvinio, Kirbi pogresio, Kirbi nije rekao...".

Pa ako je i od Kirbija, mnogo je.

Marija

pre 9 godina

(AlekS, 3. avgust 2014 13:08)

Ne lazi rusofilu, mesecima se po Srbiji sprovodi KGB propaganda po svim novinama i medijima u Srbiji, ukrajinski neduzni narod se naziva nacistima i fasistima, EU i USA se nazivaju fasistickom i nacistickom tvorevinom, citamo "bajke o Ruskoj ekonomiji" , citamo svaki dan sta tovaris Putin doruckuje.

E pa upravo zbog KGB delovanja po Srbiji i njihove propagande koja se sprovodi po Srbiji uskoro ce stvari da izadju na cistac u Srbiji.

I reci tvojima iz KGB-a da uplate neki euro za pomoc Srbiji posto je i Kosacov priznao da nisu uplatili ni euro.
Ali su znali da nam otmu nalazista nafte i gasa koje ce morati da vrate ili da plate te milijarde stete koja je do sada nacinjena.

Na tvoju zalost ovde nece biti KGB gubernije vec slobodne Srbije a EU tacno zna ko je sprovodio po Srbiji KGB propagandu i ko radi za KGB .

Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna.
Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana.

Voltaire

pre 9 godina

Imali smo koristi od Rusa u 1. sv ratu i to je veoma vazno...
(Il mestiere, 3. avgust 2014 12:20)

Molim?! U 1. svetskom ratu smo imali korist od Rusa... Al me nasmeja!

George Best

pre 9 godina

bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)

Idemo braco u rat! Neki cete da poginete, a neki cemo da se vratimo! A neki cemo bogami i da se obogatimo! Ti kanda tako razmisljas, a i ovih par stotina sto ti dadose plus.
Za sve vas koji niste bili dovoljno stari pre dvadesetak godina pa niste doziveli mobilizacije i sirene, ako ste pismeni procitajte Lazu Lazarevica. Napisao pre sto i kusur godina. Pripovetka je u pitanju, zove se "Sve ce to narod pozlatiti". E posle se radujte ratu.

dov

pre 9 godina

zasto mediji uporno lansiraju pricu kao da smo mi nekome mnogo bitni i da situacija u ukrajini vazisi od stava Srbije. glupost.
Nas niko nista ne pita, licno mislim da bolje da nemamo stav po tom pitanju i da se drzimo sa strane

Homo politicus

pre 9 godina

Naravno da je tesko "preokreniti" politiku i ekonomiju cele zamlje posle vladavine prozapadnih politicara u Srbiji poslednju deceniju, videli smo svi kakav je to efekat imalo na dzep gradjana, ali dolazak Putina u nasu zemlju je pocetak direktnih investicija od pet milijardi dolara koja mogu spasiti sve manji kucni budzet gradjana. Mislim da je narodu preko glave ucena i pritisaka od Brisela za neku bolju virtuelnu buducnost. Narod zeli bolji zivot a priliku za to vidi u RF i zemljama clanicama Brazil, Indija, Kina koje su u usponu za razliku od EU koja stagnira. Na kraju 2025 ne mogu zamisliti Srbiju u EU kao ravnopravnu vlanicu imajuci u vidu devastiranu privredu i pitanje KiM.

Russ Meyer

pre 9 godina

Ovaj nam komsiluk izgore od muke i jada..kapiram,otopila se moc Amerike,otapaju se sporo ali sigurno mitovi o "oslobodilackim borbama" o "cjetnicima" iz JNA koji su okupirali Jugoslaviju i mucili jadne komsije u ime Velike Srbije..zato po cio dan vise na srpskim portalima i klipovima i bjesomucno vrte floskule koje smaraju evo vec 20 godina..ne obracajte paznju mnogo na ove antiruske i antisrpske komentare,na ove mudrace sto samo sto nisu poletjeli za Kanadu i ostale "obecane" zemlje,jer to su uglavnom botovi iz komsiluka koji misle da je vrijeme stalo zauvijek na njihovu stranu,i po neki CHEdista iz domacih redova koji ne zna sa koje strane je supalj.Toliko,pozdrav iz Crne Gore,zivjela Srbija,zivjela Rusija ! ! !

gvatemala

pre 9 godina

ja sma za oporavak rusije kao svetske sile - itd. - protiv americkog imperijalizma kome valjda vec dolazi kraj - ali rusi su prema nama krajnje neiskreni - nisu dali nikakav novac za poplavljene - sramota - a drugo to sto rade sa vadjenjem nase nafte maltene bez nadoknade - i to je sramota - takvo rusko ponasanje nas gradjane srbije onemogucava da eventualno krenemo u saveznistvo sa rusijom - braco odresite kesu bar malo ako hocete da vam i dalje verujemo

Srdjan

pre 9 godina

Da, sad su puna usta bratstva a kada su nama uvodjene sankcije tada ste ih zdusno prihvatili i jos glasali za njih u savetu bezbednosti. Treba vam vratiti istom merom i to ne zbog pritisaka nego iz principa.

RedZmaja

pre 9 godina

Hvala zapdu na donacijama i investicijama. Da li neko ima informaciju o ekonomskoj steti koju nam je zapad naneo od 1991 ? Raspad zemlje, ratovi, sankcije, bombardovanja, eksporprijisana privatna i drzavna svojina....samo to. Ljudske zrtve i kulturna dobra da ostavimo za neku drugu raspravu.

Ardbeg

pre 9 godina

@
(vm, 03. avgust 2014 11:42)

Prijatelju, ti si jedan od onih koji ignorisu stvarnost. Mi najvise izvozimo u EU, a ne Rusiju. Koliko nam godisnje ispumpaju nafte i gasa trebali bi da zaradjujemo stotine miliona.
Ovom bovinaru svaka cast za pitanje o donacijama. A odgovor je vredjanje intelekta.

Aleksandar

pre 9 godina

Ma ljudi mi moramo gledati u svoje dvoriste i da konačno postanemo diplomate i izvlačimo što veću korist od svake države. Imamo uslove za to, imamo šta da ponudimo. .Da ne vredimo ne bi se oni toliko "motali" oko nas..Sarađivati sa svima zarad našeg interesa, ali samo našeg. .Pustimo mi bratske odnose, to je lepo estetski , ali od toga se ne živi. .I ta naša braća nas podržavaju jer imaju neku korist..Treba možda okrenuti se Rusiji, Kini, Arapima jer Evropa slabi a oni jačaju. .Ali to naše okretanje treba biti opipljivo. .Da imamo dobit..

Tekući

pre 9 godina

Najjači su komentatori koji se lože na visoku politiku, a na računu ni 5.000 dolara, kamoli evra, čak ni rubalja ;-) Lako je svima njima sa nama, kad se zamajavamo sa EU ili Rusija. Opamećivanje odmah, pogled u novčanik.

Gradjanin

pre 9 godina

vauuuuuu.."a u najboljem slučaju sledeće godine navodeći da je Rusija već pripremila krupne projekte kao što su "Južni tok" i obnova srpske železnice". - Eto sta je odgovorio na to sto nije bilo donacija za poplave.

Da nam prodaju vozove i da zaradjuju prodajuci gas kroz Juzni tok. "Veoma hvala".

@pacifista

pre 9 godina

Izvini to sto ti nisi previse obrazovan nismo ti mi krivi.Treba ponovo vratiti vojnicku obuku bas zbog ovakvih stavova poput tvojih brzo ces kroz drilove zaboraviti na takav stav i zeleces da budes najbolji u klasi.Naravno treba uvesti i izraelski metod da i zene sluze zemlji.Nismo zemlja treceg sveta da zena sluzi samo da kuva,pere i radja mora da zna i da nosi pusku i da radi kao i muskarac i da imaju sva prava kao i muskarac i da imaju i iste obaveze.To ti je savremeno drustvo.

logika bratstva

pre 9 godina

Drugim recima: Rusi ce nam pomoci samo ako od toga i sami imaju korist, na primer Juzni tok - izgradice ga da bi mogli da prodaju gas. Pa lepo, bratski.

A nasi "neprijatelji" sa trulog zapada daju bespovratne donacije.

Il mestiere

pre 9 godina

Imali smo koristi od Rusa u 1. sv ratu i to je veoma vazno. Zahebano, ovi nas biju i mame parama, Ruje nas ljube i uzimaju nam resurse. Kako god, zivimo na raskrsnici i ko god prodje, trazi nesto, smatram da nijedan narod i vlast ne bi bili u nasoj kozi umni da ovu zagonetku rese jer ne radi se o trenutnoj situaciji vec o predvidjanju sta ce biti za 50 ili 100 godina. U svakom slucaju dok ta dilema pred kucom traje, valjalo bi da mi sredjujemo stanje u kuci.

Lova do krova

pre 9 godina

Vidim da je komentatora razocarenje jer Rusi ne dadose pare...Pitanje je sta
smo uradili i sa novcem koji dobismo,donacije i ostala pomoc.Spiska vrhuska
na svoje "potrebe",a u nista ne investira,pa opet kuka!? Pa evo i sada se
prica lova,pristupni fondovi,pa to je opet isto,dajte pare da vas volimo,ali
samo dok ne spiskamo sve,a onda? Pogadjate,pocinje nova kuknjava!

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

my way

pre 9 godina

Ако заиста уведемо санкције Русији онда ћемо дефинитивно показати да смо ретардиран народ који жели да буде убијан и држава која жели да буде разарана и комадана. Више нам неће преостати ниједан пријатељ за пљување. Кад већ то споменух, они који булазне да од Руса и Русије никад нисмо имали користи, да нам никад нису помогли и слично, само показују да су или тешке незналице, или најобичнији лицемерни лажови, што је још горе.

Boza

pre 9 godina

Nije mudro druziti se sa Rusima jer su gubitnici i sitni prevaranti, koji na nama zaradjuju.

Sa Evropom jesmo ratovali ali i ona nam je dala pare. To je posteno.

Rusi nam okrenuli ledja kada nam bilo potrebmo, lagala nas da ce nam pomoci i nikada nije dala ni zutu banku. Rusi zele da zarade na nasem narodu, jer su podigli toliko cenu gasa, pa onda NIS i sada na kraju vuku nas u rat protiv Evrope.

Milan1989

pre 9 godina

@(jm, 3. avgust 2014 09:55)
Covece,poredis Srbiju i Japan,razmisli malo pre nego sto izjavis tako nesto. Srbiju mozes da poredis sa drzavama tipa Bugarska,Rumunija,Grcka,samo sto je malo teze da nas poredis i sa Rumunima jer su oni bili potrebni NATO-u za postavljanje "odbrambenog" raketnog stita pa su ih pustili u EU i u NATO preko noci,ali ako se malo informises ni kod njih nije nimalo bolje stanje nago kod nas. Ljudi zive u iluziji ako misle da cemo mi kad udjemo u EU ziveti kao Nemacka,Danska,Belgija,budite malo realni,usli mi ili ne,zivecemo uvek priblizno isto,samo je pitanje koliko ce nas opljackati dok ne udjemo. Kao sto su hrvati morali da daju Nemackoj sve svoje banke,imali su pravo da zadrze samo jednu,velika ljubav a?

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

tisina tamo

pre 9 godina

(bonaparta3, 03. avgust 2014 09:26)

devedesetih su takvi ratohuskaci i agitatori poput tabe palili ljude da idu za tadasnju vlast u rat.
naravno niko od njih nikada nije bio na frontu. pitam se sta bi ti sa tom opremom? bio bi u stanju da ispalis reketu na neki cilj na zapadu gde bi poginula masa civila? ili bi trazio da neko to za tebe uradi a ti u pozadini da likujes? ako si mlad onda si veoma glup. ako si stariji onda si ljigavi partijski huskac. sta vidis u ogledalu kada se pogledas?

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

blinkibile

pre 9 godina

Rusija nije bratska zemlja,Tito se okretao Americi,zapadu, bliskom istoku,aziji ali nikako nije hteo sa Rusima i najvise se plasio Ruske invazije, oni su oduvek hteli diktaturu nad Srbijom, nikad nam nista nisu pomogli i nikad nam nisu nista dali za dzabe,treba se okrenuti Evropi jer nas nas geografski polozaj obavezuje, pa ne mozemo vise u izolaciji, okrenimo se Evropi i dajte da gledamo svoje interese kao i svi ostali. " Ne verujem da ce posle moje smrti uslediti neka invazija sa Sovjetske strane i da ce Jugoslaviju neko uspeti da oslabi iznutra, Jugoslavija u ovom trenutku ima najbolju armiju u Evropi,Jugoslavija na bojnom polju moze postaviti 8 miliona vojnika a 8 miliona nije malo". Tito 1978. u razgovoru sa novinarom hrtv.

Бојан Илић

pre 9 godina

".. a ako dodje do posete predsednika (Vladimira) Putina to će biti važna etapa u razvoju naših odnosa"

Зашто се увек погоди да се "велики"
раскусуравају преко наших леђа?!
Не бих волео да морам ни са једним ни са другим качим, само хоћу да крене макар нешто на боље!
Ако неко ратује, нека ме заобиђе и нека решавају то сами између себе с код мене нека дођу да се "договарају"...
Смара ме много то што нам је увек "дупе у процепу"!
Хвала

Bane

pre 9 godina

Niste bre u stanju da imate dobre odnose sa prvim komšijama i bratskim narodom, a nas kao i druge propale države zamajate sa kojekakvim dobrosusedskim odnosima!

Koceparov

pre 9 godina

Rusija nikad nije vrsila sumanuti pritisak na Srbiju!? Ma nemoj, cim se spomene podizanje rudne rente na normalne okvire (kao i ostatak celog sporuzuma koji je enormno stetan po Srbiju), odmah se pozivate na medjudrzavni sporazum i na posledice njegovog krsenja. Potpisan je kao klasicni ultimatum, nije tu bilo nikakvih pregovora, vi ga napisali a mi potpisali. Nasi predstavnici su tu bili ikebane, vidi se iz njegovog sadrzaja i odbrane srpskih interesa u istom koji ne postoje. Juzni tok i veto su jedini plusevi za Srbiju. Od Juznog toka nece biti nista jer se ni vi ni mi tu nista ne pitamo. Veto u SB, da nije bilo njega Kosovo i Metohija bi bila nezavisna drzava, vidi se na terenu. Zeleznice?! Da ih ne obnavljte mozda besplatno pa da ovaj projekat spominjete kao odraz prijateljstva i bliskih veza. Istorijske veze? U Velikom ratu nas je pomagala Francuska, gde je tu bila Rusija? U II, oslobodili ste Balkan kao i svaki drugi deo Evrope koji su drzali Nemci jer ste sa njima bili u ratu a ne zato sto ste nas toliko voleli i hteli da nam pomognete. Oslobodili ste i npr. Poljsku pa ne vidim da oni grade prijateljske odnose sa vama povodom toga, cak naprotiv. Kolika je robna razmena sa vama a koliko sa EU? Iz tog razloga, nas nesto i ne bi bolele sankcije, iste one koje ste vi nama uveli devedesetih.
Ne zelim da me neko pogresno shvati, nemam nista protiv Rusije, potrebni su nam dobri odnosi sa svima ali imam protiv toga da se na podmukli nacin tudji interesi vestacki prikazuju kao nasi. Isto to radi i Zapad. Moramo gledati sebe i svoje interese, pametno predvidjati promene u svetu i priklanjati se jacima po prvi put u svojoj istoriji, jer je opstanak naroda na kocki, ne vise kvalitet zivota. Jel to moze neko da shvati?

RedZmaja

pre 9 godina

Mladja generacija neka malo manje kuka, malo manje da bistri svetsku politiku, malo vise neka radi, i za jedno 20 godina eto zemlje o kojoj sanjaju.

Ah da, zaboravio sam problem je sto pripravnicke plate nisu 3.000 €, i ako neko napadne zemlju, mora da se brani. I moze da nestane interneta, strasno......

d

pre 9 godina

ima istine, ali i preterivanja. tacno je ovo sto je rekao za ameriku, ali nigde ne vidim realno pokrice za njegovu pricu o rusko-srpskom prijateljstvu.
u vreme ruske carevine, rusija je zelela da osvoji carigrad i tada je ovo bila njihova interesna sfera i pomagali su srbe i bugare, a mnogo vise bugare. od oktobarske revolucije, mi od rusa imamo samo stete. verujem da njihov narod i umetnici osecaju privrzenost prema "pravoslavnoj slovenskoj braci", ali od njihove politike imamo samo stete. prvo nas je crvena armija "oslobodila" parlamentarne monarhije i "nepostene inteligencije", onda su nas prodali nato paktu, a na kraju bukvalno oteli nis i rezerve nafte i gasa. koje bratstvo i prijateljstvo se tu vidi, ja ne znam...

nenad

pre 9 godina

E moj Rujo, ne radi se samo o 100 miliona vec o mnogo vise novca koje smo dobili od raznih zemalja od 2000. godine, a od Rusije nista. Zato su znali da kupe NIS bud zasto i da nam uvale najgori ugovor o Juznom toku.

darko

pre 9 godina

Pitanje za milion dolara:Da li su Amerikanci i Englezi uveli sankcije Rusiji ili su se prepali nezadrzive njemacke ekonomije pa su uvodeci sankcije Rusiji ustvari ciljali na Njemacku?Molio bi nekoga pametnijeg od mene da mi odgovori.Ja glup i blesav kakav i jesam mislim da su ustvari sankcije uvedene Njemackoj.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.Vas darko

bm

pre 9 godina

Meni je ovo smesno. Razlog zbog cega jake drzave vrse pritisak na druge je kada im nesto smeta, kada postoji problem ili pretnja. Sta to Srbija moze da ucini, pa da je jedna Rusija odmah bude ojacana njome?
Nista. U globalnom pogledu smo bitni koliko i jedna Tanzania.
Ako pritisak postoji, to je samo da bi se svetu poslala jos jedna vest kako je jos jedna drzava rekla ne Rusiji.

shubara

pre 9 godina

Ovaj narod kao da je zaboravio sta smo sve preziveli 90-ih,srljajuci u zagrljaj majke Rusije.Daleko od toga da je zapad dobar,posten,pravedan i sl.,ali je saradnja sa njima daleko direktnija i bez uslovljavanja i lazima kao sa Rusima.Ako su Rusi nama uveli dva puta sankcije(to je rekao ambasador SAD a niko gas nije demantovao),ne vidim zasto i mi ne bi njima?Ako cemo u EU onda treba da se tako i ponasamo a ako Vlada hoce da budemo Ruska gubernija neka Vucic to i kaze,pa da vidimo da li ce imati ovoliku podrsku naroda?Podrska Rusa u SB oko Kosova nije vredna odricanja EU,jer i na mapama navigacionih uredjaja vec nekoliko godina Kosovo je drzava za sebe a juzni tok se ne gradi zbog Srbije nego zato sto je to u interesu Rusije.

Rango

pre 9 godina

Nema tu nikakvih bratskih odnosa, da su nam braća poslali bi makar malo novaca za obnovu Srbije. Rusija je jedina razvijena zemlja koja nam nije poslala ni dinara! To sto su pravoslavci, ne znači da su braća, jer braća se pomažu....

Slobica

pre 9 godina

Ruska guernija ... Zemlja Srbistan ... Umesto da gledamo da idemo napred , da idemo dalje ... Mi gledamo Rusiju ... Eeeee Srbistane !!!

Zmaj

pre 9 godina

@bonaparta3

Ajde ne lupetaj! Sta ce nama vojna oprema i sa kojim sredstvima bi je odrzavao? Imas li uopste pojma koliko kosta odrzvanje jednog miga 29? Naravno da nemas! A i protiv koga bi ratovao? Zemalja u okruzenju koje su sve clanice NATO? Kako si uopste dobio dozvolu da koristis internet sa tako malim brojem IQ poena?

Neko iz mase

pre 9 godina

Rusi nam nisu neprijatelji, ali su daleko od prijatelja. Kosovo su iskoristili kao opravdanje za svoje aneksije (tri komada), pare nam iskljucivo pozajmljuju za ra razliku od amera i eu od kojih imamo i bespovratne pomoci. A pitanje je i da li bi gnjurci dosli da im nije trebala politicka podrska oko njihova krize. S druge strane eu i ameri nam jesu neprijatelji.

Limuntus

pre 9 godina

Rakete i avione su Rusi davali i Vijetnamu i S. Koreji, pa vidi gde su sad. Volim Ruse i Rusiju, al ko ne uci iz tudje istorije, naucice iz svoje muke.

J

pre 9 godina

Стварно Руси јесу словенски Енглези, ми им не уводимо санкције из осећања братства и лојалности а они цинично провлаче како би то било "економски лоша идеја" и "опасно по политику Србије". Па нисмо им ми Кинези мајку му, ми их сматрамо браћом а они нас фигурама на шаховској табли где манипулишу нашим осећањем оданости кад им одговара а помажу само кад је њима у интересу

vm

pre 9 godina

Mi ostajemo na nogama poslednjih godina samo zahvaljujući izvozu u Rusiju koji stalno raste, onoliko koliko smo u stanju da proizvedemo, inače bi smo odavno pali. Tih sto miliona iz Evropske unije je u obećanjima koja će se relativizovati kroz različite procedure da na kraju realno nećemo dobiti ništa. Tako je to sa njima. Rusko otvoreno tržište za nas znači život, a pogotovo investicije koje slede i koje će biti potpuno realne, ako naši političari ne odigraju neku igru i to onemoguće

Zekhop

pre 9 godina

Pažljivo pročitajte ovaj odgovor-komentar činjenice da je Srbija dobila 100 miliona eura pomoći od EU, a ništa od Rusije: "Srbija je zbog njene želje za saradnjom sa Rusijom izložena najvećem mogućem pritisku i verujem da će imati dovoljno dalekovidosti i pravilnog shvatanja sopstvenih nacionalnih interesa kako bi taj pritisak izdržala", rekao je Kosačov i ocenio da je prilično opasno orjentisati se na to da vam je neko dao 100 miliona evra i na toj osnovi graditi strategiju zemlje za deceniju unapred."
Ovo je primer arogantnog i ciničnog odnosa ruske aktuelne politike prema Srbiji. Kosačov sebi dopušta da se podsmeva pomoći koju smo dobili i procenjuje da je to osnov zbog kojeg želimo da se priključimo EU. Kad će jednom biti jasno da želimo u EU da bismo živeli pristojno i normalno, ne samo u ekonomskom nego i u svakom drugom pogledu. Kada Rusija postane zemlja normalnosti, pravne i svake druge bezbednosti, slobode mišljenja i ravnopravnosti, onda će njeni predstavnici imati pravo da kritikuju druge i daju savete.

Haiyan

pre 9 godina

Stvarno,dokle ćete više da pričate o nekom fantomskom,bratskom odnosu izmedju Srbije i Rusije? Bratski ste nas uvek ostavili na cedilu i u ratovima i u miru. Bratski nam danas pljačkate resurse i za iste dajete najveću moguću cenu. Baš smo braća prava. Muka mi je od te priče DB-a i SPC-a kako nama bez Rusa nema spasa. Vama možda, mi kao narod samo nnnnnn patimo. Na kraju će ostati samo ta Evropa,a ni oni nas neće primiti jer smo ogoljena,korumpirana zemlja ispranih mozgova.

zrelost pre svega

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
(bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)

Ovo samo pokzuje da su ovakve izjave i njeni efekti izuzetno opasne, jer mogu stanovništvo na terenu, u zemljama koje imaju jaku naklonost ka jednoj ili drugoj strani, veoma lako uvući u konflikt. Pritisak će u narednom periodu biti verovatno još jači i biće presudno ne gubiti glavu.

sasha

pre 9 godina

čim ga je pitao novinar sto i oni (Rusi) nisu donirali pare kreće odmah priča o istorijskoj povezanosti tradiciji i te fore, kao i uvek. nikada nikakvu korist nismo imali od njihovog prijateljstva.

Ivan

pre 9 godina

Pocne rat,mi naravno sa rusima. Kao pobednici smo na kraju. Evropa se oporavi za 10 godina,mi ni za 50. I naravno opet dobijemo diktatorsku vlast narednih sedamdeset godina pa njihovi sinovi pa unuci,znaci 300 godina. Ljudi,ko moze neka nestane odevde.

blagomeni

pre 9 godina

"... pravilnog shvatanja sopstvenih nacionalnih interesa .."
Pretpostavljam da je po njegovom mišljenju ruska a ne srpska vlast ta koja će definisati pravilnost shvatanja nacionalnih interesa.
Sedenjem na dve stolice, Srbija će se neminovno naći na podu. Ne može se na duge staze održati taj klimavi balans. Bliži se trenutak kada će Vučićev režim morati da prelomi. Ruske stepe ili Evropa. Ne bih mu bio u koži.

klavir i violina

pre 9 godina

Gospodine KK molim vas da vam prenesu da je Srbija od EU do 2013. dobila bespovratne finansijske pomoći 5 milijardi dolara
http://www.novimagazin.rs/ekonomija/eu-donirala-pet-milijardi-evra-srbiji-od-2000godine
na to treba dodati još i bar duplo toliko stranih direktnih investicija.
E sad samo javite mi koliko je vaša država donirala od 2000.-te Srbiji i koliko je investicija imala u Srbiju.
Molim vas odbijte pre toga 1 milijardu dolara koje smo vam poklonili kroz NIS.
E onda pričajte nama ko je prijatelj,a ko ne??????

west ham united

pre 9 godina

kad pročitaš ovakvu izjavu jednog od 2348926 budžetskih analitičara iz rusije, stičeš utisak da se u americi odlaže bejzbol sezona da bi se posvetili pritisku na srbiju...a ono samo tvor pretrčao preko autoputa

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
(bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)
---------------
Ne trebaju nam rakete, ne treba nam nicija zastita. Srbi moraju da shvate da na ovom svetu moraju sami "da se hrane i brane". Jedino sto je ovoj drzavi i narodu potrebno je skolovanje, vaspitanje i podizanje nacionalne svesti. Medjutim, samo skolovanje odnosno, obrazovanje i vaspitanje nemeju nikakvog efekta ako imamo narod, koji ne pripada NIGDE I NIKOME ili, kome je svejedno da li su Marsovci ili Eskimi?! Naravno, to je osnov i temelj uspeha i odbrane svake drzave. Oruzje i protivavionske odbrane su samo orudje u rukama onih koji su nepokoilebljivi i nepokorivi. Mi smo duhovno, mentalno i fizicki porazeni. Rasturen narod. U haosu, po kome se krecemo, poput izgladnelih zivotinja. Nama manipulisu oni koji nam masu i obecavaju "kukuruz". Da tragika bude veca, sami snosimo krivicu za takvo stanje. Pokorili smo sami sebe gospodine. Sami moramo da pronadjemo izlaz iz ovog ponizenja i blata. Tu ne moze niko da nam pomogne. Ako nam kukuruz zameni bisere, ako nam ropski lanci lepse pristaju nego sloboda, niko ne moze da nam pomogne.

Rango

pre 9 godina

Ne znam da li ste svjesni, ali od zemalja koje učestvuju u južnom toku, Srbija će plaćati najveću cijenu plina. Takav ugovor je napravila tadašnja vlast, a Rusi jedva dočekali da nam ga uvale.

bonaparta3

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.

jm

pre 9 godina

Ok, stigli smo na raskrsnicu levo ili desno. Ovo nije ni malo lak trenutak ali su se maske konačno skinule :EU (USA) ili Rusija (Venecuela, Cile , Bolivija, Argentina). I jedna i druga strana traze POKORNOST I POSLUSNOST jer je demokratija samo farsa. Ja se osecam kao evropljanin i mislim da nam je mesto u evropi. Japan je oprostio Americi dve nuklearne bombe i milione mrtvih, danas je Japan svetska sila jer je iskoristio americko tržište. Mi moramo da se sredimo kao nacija, istrebimo korupciju i da odredimo svoje prioritete i planiramo na mnogo duže staze. Nama mladima treba posao i porodica a ne puške i rakete.

bonaparta3

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.

Rango

pre 9 godina

Ne znam da li ste svjesni, ali od zemalja koje učestvuju u južnom toku, Srbija će plaćati najveću cijenu plina. Takav ugovor je napravila tadašnja vlast, a Rusi jedva dočekali da nam ga uvale.

jm

pre 9 godina

Ok, stigli smo na raskrsnicu levo ili desno. Ovo nije ni malo lak trenutak ali su se maske konačno skinule :EU (USA) ili Rusija (Venecuela, Cile , Bolivija, Argentina). I jedna i druga strana traze POKORNOST I POSLUSNOST jer je demokratija samo farsa. Ja se osecam kao evropljanin i mislim da nam je mesto u evropi. Japan je oprostio Americi dve nuklearne bombe i milione mrtvih, danas je Japan svetska sila jer je iskoristio americko tržište. Mi moramo da se sredimo kao nacija, istrebimo korupciju i da odredimo svoje prioritete i planiramo na mnogo duže staze. Nama mladima treba posao i porodica a ne puške i rakete.

Ivan

pre 9 godina

Pocne rat,mi naravno sa rusima. Kao pobednici smo na kraju. Evropa se oporavi za 10 godina,mi ni za 50. I naravno opet dobijemo diktatorsku vlast narednih sedamdeset godina pa njihovi sinovi pa unuci,znaci 300 godina. Ljudi,ko moze neka nestane odevde.

Haiyan

pre 9 godina

Stvarno,dokle ćete više da pričate o nekom fantomskom,bratskom odnosu izmedju Srbije i Rusije? Bratski ste nas uvek ostavili na cedilu i u ratovima i u miru. Bratski nam danas pljačkate resurse i za iste dajete najveću moguću cenu. Baš smo braća prava. Muka mi je od te priče DB-a i SPC-a kako nama bez Rusa nema spasa. Vama možda, mi kao narod samo nnnnnn patimo. Na kraju će ostati samo ta Evropa,a ni oni nas neće primiti jer smo ogoljena,korumpirana zemlja ispranih mozgova.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
(bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)
---------------
Ne trebaju nam rakete, ne treba nam nicija zastita. Srbi moraju da shvate da na ovom svetu moraju sami "da se hrane i brane". Jedino sto je ovoj drzavi i narodu potrebno je skolovanje, vaspitanje i podizanje nacionalne svesti. Medjutim, samo skolovanje odnosno, obrazovanje i vaspitanje nemeju nikakvog efekta ako imamo narod, koji ne pripada NIGDE I NIKOME ili, kome je svejedno da li su Marsovci ili Eskimi?! Naravno, to je osnov i temelj uspeha i odbrane svake drzave. Oruzje i protivavionske odbrane su samo orudje u rukama onih koji su nepokoilebljivi i nepokorivi. Mi smo duhovno, mentalno i fizicki porazeni. Rasturen narod. U haosu, po kome se krecemo, poput izgladnelih zivotinja. Nama manipulisu oni koji nam masu i obecavaju "kukuruz". Da tragika bude veca, sami snosimo krivicu za takvo stanje. Pokorili smo sami sebe gospodine. Sami moramo da pronadjemo izlaz iz ovog ponizenja i blata. Tu ne moze niko da nam pomogne. Ako nam kukuruz zameni bisere, ako nam ropski lanci lepse pristaju nego sloboda, niko ne moze da nam pomogne.

klavir i violina

pre 9 godina

Gospodine KK molim vas da vam prenesu da je Srbija od EU do 2013. dobila bespovratne finansijske pomoći 5 milijardi dolara
http://www.novimagazin.rs/ekonomija/eu-donirala-pet-milijardi-evra-srbiji-od-2000godine
na to treba dodati još i bar duplo toliko stranih direktnih investicija.
E sad samo javite mi koliko je vaša država donirala od 2000.-te Srbiji i koliko je investicija imala u Srbiju.
Molim vas odbijte pre toga 1 milijardu dolara koje smo vam poklonili kroz NIS.
E onda pričajte nama ko je prijatelj,a ko ne??????

sasha

pre 9 godina

čim ga je pitao novinar sto i oni (Rusi) nisu donirali pare kreće odmah priča o istorijskoj povezanosti tradiciji i te fore, kao i uvek. nikada nikakvu korist nismo imali od njihovog prijateljstva.

Neko iz mase

pre 9 godina

Rusi nam nisu neprijatelji, ali su daleko od prijatelja. Kosovo su iskoristili kao opravdanje za svoje aneksije (tri komada), pare nam iskljucivo pozajmljuju za ra razliku od amera i eu od kojih imamo i bespovratne pomoci. A pitanje je i da li bi gnjurci dosli da im nije trebala politicka podrska oko njihova krize. S druge strane eu i ameri nam jesu neprijatelji.

zrelost pre svega

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
(bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)

Ovo samo pokzuje da su ovakve izjave i njeni efekti izuzetno opasne, jer mogu stanovništvo na terenu, u zemljama koje imaju jaku naklonost ka jednoj ili drugoj strani, veoma lako uvući u konflikt. Pritisak će u narednom periodu biti verovatno još jači i biće presudno ne gubiti glavu.

west ham united

pre 9 godina

kad pročitaš ovakvu izjavu jednog od 2348926 budžetskih analitičara iz rusije, stičeš utisak da se u americi odlaže bejzbol sezona da bi se posvetili pritisku na srbiju...a ono samo tvor pretrčao preko autoputa

Marija

pre 9 godina

(AlekS, 3. avgust 2014 13:08)

Ne lazi rusofilu, mesecima se po Srbiji sprovodi KGB propaganda po svim novinama i medijima u Srbiji, ukrajinski neduzni narod se naziva nacistima i fasistima, EU i USA se nazivaju fasistickom i nacistickom tvorevinom, citamo "bajke o Ruskoj ekonomiji" , citamo svaki dan sta tovaris Putin doruckuje.

E pa upravo zbog KGB delovanja po Srbiji i njihove propagande koja se sprovodi po Srbiji uskoro ce stvari da izadju na cistac u Srbiji.

I reci tvojima iz KGB-a da uplate neki euro za pomoc Srbiji posto je i Kosacov priznao da nisu uplatili ni euro.
Ali su znali da nam otmu nalazista nafte i gasa koje ce morati da vrate ili da plate te milijarde stete koja je do sada nacinjena.

Na tvoju zalost ovde nece biti KGB gubernije vec slobodne Srbije a EU tacno zna ko je sprovodio po Srbiji KGB propagandu i ko radi za KGB .

Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna.
Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana.

Zmaj

pre 9 godina

@bonaparta3

Ajde ne lupetaj! Sta ce nama vojna oprema i sa kojim sredstvima bi je odrzavao? Imas li uopste pojma koliko kosta odrzvanje jednog miga 29? Naravno da nemas! A i protiv koga bi ratovao? Zemalja u okruzenju koje su sve clanice NATO? Kako si uopste dobio dozvolu da koristis internet sa tako malim brojem IQ poena?

Koceparov

pre 9 godina

Rusija nikad nije vrsila sumanuti pritisak na Srbiju!? Ma nemoj, cim se spomene podizanje rudne rente na normalne okvire (kao i ostatak celog sporuzuma koji je enormno stetan po Srbiju), odmah se pozivate na medjudrzavni sporazum i na posledice njegovog krsenja. Potpisan je kao klasicni ultimatum, nije tu bilo nikakvih pregovora, vi ga napisali a mi potpisali. Nasi predstavnici su tu bili ikebane, vidi se iz njegovog sadrzaja i odbrane srpskih interesa u istom koji ne postoje. Juzni tok i veto su jedini plusevi za Srbiju. Od Juznog toka nece biti nista jer se ni vi ni mi tu nista ne pitamo. Veto u SB, da nije bilo njega Kosovo i Metohija bi bila nezavisna drzava, vidi se na terenu. Zeleznice?! Da ih ne obnavljte mozda besplatno pa da ovaj projekat spominjete kao odraz prijateljstva i bliskih veza. Istorijske veze? U Velikom ratu nas je pomagala Francuska, gde je tu bila Rusija? U II, oslobodili ste Balkan kao i svaki drugi deo Evrope koji su drzali Nemci jer ste sa njima bili u ratu a ne zato sto ste nas toliko voleli i hteli da nam pomognete. Oslobodili ste i npr. Poljsku pa ne vidim da oni grade prijateljske odnose sa vama povodom toga, cak naprotiv. Kolika je robna razmena sa vama a koliko sa EU? Iz tog razloga, nas nesto i ne bi bolele sankcije, iste one koje ste vi nama uveli devedesetih.
Ne zelim da me neko pogresno shvati, nemam nista protiv Rusije, potrebni su nam dobri odnosi sa svima ali imam protiv toga da se na podmukli nacin tudji interesi vestacki prikazuju kao nasi. Isto to radi i Zapad. Moramo gledati sebe i svoje interese, pametno predvidjati promene u svetu i priklanjati se jacima po prvi put u svojoj istoriji, jer je opstanak naroda na kocki, ne vise kvalitet zivota. Jel to moze neko da shvati?

my way

pre 9 godina

Ако заиста уведемо санкције Русији онда ћемо дефинитивно показати да смо ретардиран народ који жели да буде убијан и држава која жели да буде разарана и комадана. Више нам неће преостати ниједан пријатељ за пљување. Кад већ то споменух, они који булазне да од Руса и Русије никад нисмо имали користи, да нам никад нису помогли и слично, само показују да су или тешке незналице, или најобичнији лицемерни лажови, што је још горе.

nenad

pre 9 godina

E moj Rujo, ne radi se samo o 100 miliona vec o mnogo vise novca koje smo dobili od raznih zemalja od 2000. godine, a od Rusije nista. Zato su znali da kupe NIS bud zasto i da nam uvale najgori ugovor o Juznom toku.

RedZmaja

pre 9 godina

Hvala zapdu na donacijama i investicijama. Da li neko ima informaciju o ekonomskoj steti koju nam je zapad naneo od 1991 ? Raspad zemlje, ratovi, sankcije, bombardovanja, eksporprijisana privatna i drzavna svojina....samo to. Ljudske zrtve i kulturna dobra da ostavimo za neku drugu raspravu.

Zekhop

pre 9 godina

Pažljivo pročitajte ovaj odgovor-komentar činjenice da je Srbija dobila 100 miliona eura pomoći od EU, a ništa od Rusije: "Srbija je zbog njene želje za saradnjom sa Rusijom izložena najvećem mogućem pritisku i verujem da će imati dovoljno dalekovidosti i pravilnog shvatanja sopstvenih nacionalnih interesa kako bi taj pritisak izdržala", rekao je Kosačov i ocenio da je prilično opasno orjentisati se na to da vam je neko dao 100 miliona evra i na toj osnovi graditi strategiju zemlje za deceniju unapred."
Ovo je primer arogantnog i ciničnog odnosa ruske aktuelne politike prema Srbiji. Kosačov sebi dopušta da se podsmeva pomoći koju smo dobili i procenjuje da je to osnov zbog kojeg želimo da se priključimo EU. Kad će jednom biti jasno da želimo u EU da bismo živeli pristojno i normalno, ne samo u ekonomskom nego i u svakom drugom pogledu. Kada Rusija postane zemlja normalnosti, pravne i svake druge bezbednosti, slobode mišljenja i ravnopravnosti, onda će njeni predstavnici imati pravo da kritikuju druge i daju savete.

logika bratstva

pre 9 godina

Drugim recima: Rusi ce nam pomoci samo ako od toga i sami imaju korist, na primer Juzni tok - izgradice ga da bi mogli da prodaju gas. Pa lepo, bratski.

A nasi "neprijatelji" sa trulog zapada daju bespovratne donacije.

George Best

pre 9 godina

bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)

Idemo braco u rat! Neki cete da poginete, a neki cemo da se vratimo! A neki cemo bogami i da se obogatimo! Ti kanda tako razmisljas, a i ovih par stotina sto ti dadose plus.
Za sve vas koji niste bili dovoljno stari pre dvadesetak godina pa niste doziveli mobilizacije i sirene, ako ste pismeni procitajte Lazu Lazarevica. Napisao pre sto i kusur godina. Pripovetka je u pitanju, zove se "Sve ce to narod pozlatiti". E posle se radujte ratu.

tisina tamo

pre 9 godina

(bonaparta3, 03. avgust 2014 09:26)

devedesetih su takvi ratohuskaci i agitatori poput tabe palili ljude da idu za tadasnju vlast u rat.
naravno niko od njih nikada nije bio na frontu. pitam se sta bi ti sa tom opremom? bio bi u stanju da ispalis reketu na neki cilj na zapadu gde bi poginula masa civila? ili bi trazio da neko to za tebe uradi a ti u pozadini da likujes? ako si mlad onda si veoma glup. ako si stariji onda si ljigavi partijski huskac. sta vidis u ogledalu kada se pogledas?

Rango

pre 9 godina

Nema tu nikakvih bratskih odnosa, da su nam braća poslali bi makar malo novaca za obnovu Srbije. Rusija je jedina razvijena zemlja koja nam nije poslala ni dinara! To sto su pravoslavci, ne znači da su braća, jer braća se pomažu....

blagomeni

pre 9 godina

"... pravilnog shvatanja sopstvenih nacionalnih interesa .."
Pretpostavljam da je po njegovom mišljenju ruska a ne srpska vlast ta koja će definisati pravilnost shvatanja nacionalnih interesa.
Sedenjem na dve stolice, Srbija će se neminovno naći na podu. Ne može se na duge staze održati taj klimavi balans. Bliži se trenutak kada će Vučićev režim morati da prelomi. Ruske stepe ili Evropa. Ne bih mu bio u koži.

Voltaire

pre 9 godina

Imali smo koristi od Rusa u 1. sv ratu i to je veoma vazno...
(Il mestiere, 3. avgust 2014 12:20)

Molim?! U 1. svetskom ratu smo imali korist od Rusa... Al me nasmeja!

Srdjan

pre 9 godina

Da, sad su puna usta bratstva a kada su nama uvodjene sankcije tada ste ih zdusno prihvatili i jos glasali za njih u savetu bezbednosti. Treba vam vratiti istom merom i to ne zbog pritisaka nego iz principa.

Gradjanin

pre 9 godina

vauuuuuu.."a u najboljem slučaju sledeće godine navodeći da je Rusija već pripremila krupne projekte kao što su "Južni tok" i obnova srpske železnice". - Eto sta je odgovorio na to sto nije bilo donacija za poplave.

Da nam prodaju vozove i da zaradjuju prodajuci gas kroz Juzni tok. "Veoma hvala".

Slobica

pre 9 godina

Ruska guernija ... Zemlja Srbistan ... Umesto da gledamo da idemo napred , da idemo dalje ... Mi gledamo Rusiju ... Eeeee Srbistane !!!

Limuntus

pre 9 godina

Rakete i avione su Rusi davali i Vijetnamu i S. Koreji, pa vidi gde su sad. Volim Ruse i Rusiju, al ko ne uci iz tudje istorije, naucice iz svoje muke.

Boza

pre 9 godina

Nije mudro druziti se sa Rusima jer su gubitnici i sitni prevaranti, koji na nama zaradjuju.

Sa Evropom jesmo ratovali ali i ona nam je dala pare. To je posteno.

Rusi nam okrenuli ledja kada nam bilo potrebmo, lagala nas da ce nam pomoci i nikada nije dala ni zutu banku. Rusi zele da zarade na nasem narodu, jer su podigli toliko cenu gasa, pa onda NIS i sada na kraju vuku nas u rat protiv Evrope.

d

pre 9 godina

ima istine, ali i preterivanja. tacno je ovo sto je rekao za ameriku, ali nigde ne vidim realno pokrice za njegovu pricu o rusko-srpskom prijateljstvu.
u vreme ruske carevine, rusija je zelela da osvoji carigrad i tada je ovo bila njihova interesna sfera i pomagali su srbe i bugare, a mnogo vise bugare. od oktobarske revolucije, mi od rusa imamo samo stete. verujem da njihov narod i umetnici osecaju privrzenost prema "pravoslavnoj slovenskoj braci", ali od njihove politike imamo samo stete. prvo nas je crvena armija "oslobodila" parlamentarne monarhije i "nepostene inteligencije", onda su nas prodali nato paktu, a na kraju bukvalno oteli nis i rezerve nafte i gasa. koje bratstvo i prijateljstvo se tu vidi, ja ne znam...

J

pre 9 godina

Стварно Руси јесу словенски Енглези, ми им не уводимо санкције из осећања братства и лојалности а они цинично провлаче како би то било "економски лоша идеја" и "опасно по политику Србије". Па нисмо им ми Кинези мајку му, ми их сматрамо браћом а они нас фигурама на шаховској табли где манипулишу нашим осећањем оданости кад им одговара а помажу само кад је њима у интересу

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

Bane

pre 9 godina

Niste bre u stanju da imate dobre odnose sa prvim komšijama i bratskim narodom, a nas kao i druge propale države zamajate sa kojekakvim dobrosusedskim odnosima!

shubara

pre 9 godina

Ovaj narod kao da je zaboravio sta smo sve preziveli 90-ih,srljajuci u zagrljaj majke Rusije.Daleko od toga da je zapad dobar,posten,pravedan i sl.,ali je saradnja sa njima daleko direktnija i bez uslovljavanja i lazima kao sa Rusima.Ako su Rusi nama uveli dva puta sankcije(to je rekao ambasador SAD a niko gas nije demantovao),ne vidim zasto i mi ne bi njima?Ako cemo u EU onda treba da se tako i ponasamo a ako Vlada hoce da budemo Ruska gubernija neka Vucic to i kaze,pa da vidimo da li ce imati ovoliku podrsku naroda?Podrska Rusa u SB oko Kosova nije vredna odricanja EU,jer i na mapama navigacionih uredjaja vec nekoliko godina Kosovo je drzava za sebe a juzni tok se ne gradi zbog Srbije nego zato sto je to u interesu Rusije.

RedZmaja

pre 9 godina

Mladja generacija neka malo manje kuka, malo manje da bistri svetsku politiku, malo vise neka radi, i za jedno 20 godina eto zemlje o kojoj sanjaju.

Ah da, zaboravio sam problem je sto pripravnicke plate nisu 3.000 €, i ako neko napadne zemlju, mora da se brani. I moze da nestane interneta, strasno......

darko

pre 9 godina

Pitanje za milion dolara:Da li su Amerikanci i Englezi uveli sankcije Rusiji ili su se prepali nezadrzive njemacke ekonomije pa su uvodeci sankcije Rusiji ustvari ciljali na Njemacku?Molio bi nekoga pametnijeg od mene da mi odgovori.Ja glup i blesav kakav i jesam mislim da su ustvari sankcije uvedene Njemackoj.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.Vas darko

Lova do krova

pre 9 godina

Vidim da je komentatora razocarenje jer Rusi ne dadose pare...Pitanje je sta
smo uradili i sa novcem koji dobismo,donacije i ostala pomoc.Spiska vrhuska
na svoje "potrebe",a u nista ne investira,pa opet kuka!? Pa evo i sada se
prica lova,pristupni fondovi,pa to je opet isto,dajte pare da vas volimo,ali
samo dok ne spiskamo sve,a onda? Pogadjate,pocinje nova kuknjava!

Ardbeg

pre 9 godina

@
(vm, 03. avgust 2014 11:42)

Prijatelju, ti si jedan od onih koji ignorisu stvarnost. Mi najvise izvozimo u EU, a ne Rusiju. Koliko nam godisnje ispumpaju nafte i gasa trebali bi da zaradjujemo stotine miliona.
Ovom bovinaru svaka cast za pitanje o donacijama. A odgovor je vredjanje intelekta.

Бојан Илић

pre 9 godina

".. a ako dodje do posete predsednika (Vladimira) Putina to će biti važna etapa u razvoju naših odnosa"

Зашто се увек погоди да се "велики"
раскусуравају преко наших леђа?!
Не бих волео да морам ни са једним ни са другим качим, само хоћу да крене макар нешто на боље!
Ако неко ратује, нека ме заобиђе и нека решавају то сами између себе с код мене нека дођу да се "договарају"...
Смара ме много то што нам је увек "дупе у процепу"!
Хвала

Milan1989

pre 9 godina

@(jm, 3. avgust 2014 09:55)
Covece,poredis Srbiju i Japan,razmisli malo pre nego sto izjavis tako nesto. Srbiju mozes da poredis sa drzavama tipa Bugarska,Rumunija,Grcka,samo sto je malo teze da nas poredis i sa Rumunima jer su oni bili potrebni NATO-u za postavljanje "odbrambenog" raketnog stita pa su ih pustili u EU i u NATO preko noci,ali ako se malo informises ni kod njih nije nimalo bolje stanje nago kod nas. Ljudi zive u iluziji ako misle da cemo mi kad udjemo u EU ziveti kao Nemacka,Danska,Belgija,budite malo realni,usli mi ili ne,zivecemo uvek priblizno isto,samo je pitanje koliko ce nas opljackati dok ne udjemo. Kao sto su hrvati morali da daju Nemackoj sve svoje banke,imali su pravo da zadrze samo jednu,velika ljubav a?

Il mestiere

pre 9 godina

Imali smo koristi od Rusa u 1. sv ratu i to je veoma vazno. Zahebano, ovi nas biju i mame parama, Ruje nas ljube i uzimaju nam resurse. Kako god, zivimo na raskrsnici i ko god prodje, trazi nesto, smatram da nijedan narod i vlast ne bi bili u nasoj kozi umni da ovu zagonetku rese jer ne radi se o trenutnoj situaciji vec o predvidjanju sta ce biti za 50 ili 100 godina. U svakom slucaju dok ta dilema pred kucom traje, valjalo bi da mi sredjujemo stanje u kuci.

blinkibile

pre 9 godina

Rusija nije bratska zemlja,Tito se okretao Americi,zapadu, bliskom istoku,aziji ali nikako nije hteo sa Rusima i najvise se plasio Ruske invazije, oni su oduvek hteli diktaturu nad Srbijom, nikad nam nista nisu pomogli i nikad nam nisu nista dali za dzabe,treba se okrenuti Evropi jer nas nas geografski polozaj obavezuje, pa ne mozemo vise u izolaciji, okrenimo se Evropi i dajte da gledamo svoje interese kao i svi ostali. " Ne verujem da ce posle moje smrti uslediti neka invazija sa Sovjetske strane i da ce Jugoslaviju neko uspeti da oslabi iznutra, Jugoslavija u ovom trenutku ima najbolju armiju u Evropi,Jugoslavija na bojnom polju moze postaviti 8 miliona vojnika a 8 miliona nije malo". Tito 1978. u razgovoru sa novinarom hrtv.

vm

pre 9 godina

Mi ostajemo na nogama poslednjih godina samo zahvaljujući izvozu u Rusiju koji stalno raste, onoliko koliko smo u stanju da proizvedemo, inače bi smo odavno pali. Tih sto miliona iz Evropske unije je u obećanjima koja će se relativizovati kroz različite procedure da na kraju realno nećemo dobiti ništa. Tako je to sa njima. Rusko otvoreno tržište za nas znači život, a pogotovo investicije koje slede i koje će biti potpuno realne, ako naši političari ne odigraju neku igru i to onemoguće

Aleksandar

pre 9 godina

Ma ljudi mi moramo gledati u svoje dvoriste i da konačno postanemo diplomate i izvlačimo što veću korist od svake države. Imamo uslove za to, imamo šta da ponudimo. .Da ne vredimo ne bi se oni toliko "motali" oko nas..Sarađivati sa svima zarad našeg interesa, ali samo našeg. .Pustimo mi bratske odnose, to je lepo estetski , ali od toga se ne živi. .I ta naša braća nas podržavaju jer imaju neku korist..Treba možda okrenuti se Rusiji, Kini, Arapima jer Evropa slabi a oni jačaju. .Ali to naše okretanje treba biti opipljivo. .Da imamo dobit..

dov

pre 9 godina

zasto mediji uporno lansiraju pricu kao da smo mi nekome mnogo bitni i da situacija u ukrajini vazisi od stava Srbije. glupost.
Nas niko nista ne pita, licno mislim da bolje da nemamo stav po tom pitanju i da se drzimo sa strane

Tekući

pre 9 godina

Najjači su komentatori koji se lože na visoku politiku, a na računu ni 5.000 dolara, kamoli evra, čak ni rubalja ;-) Lako je svima njima sa nama, kad se zamajavamo sa EU ili Rusija. Opamećivanje odmah, pogled u novčanik.

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

gvatemala

pre 9 godina

ja sma za oporavak rusije kao svetske sile - itd. - protiv americkog imperijalizma kome valjda vec dolazi kraj - ali rusi su prema nama krajnje neiskreni - nisu dali nikakav novac za poplavljene - sramota - a drugo to sto rade sa vadjenjem nase nafte maltene bez nadoknade - i to je sramota - takvo rusko ponasanje nas gradjane srbije onemogucava da eventualno krenemo u saveznistvo sa rusijom - braco odresite kesu bar malo ako hocete da vam i dalje verujemo

bm

pre 9 godina

Meni je ovo smesno. Razlog zbog cega jake drzave vrse pritisak na druge je kada im nesto smeta, kada postoji problem ili pretnja. Sta to Srbija moze da ucini, pa da je jedna Rusija odmah bude ojacana njome?
Nista. U globalnom pogledu smo bitni koliko i jedna Tanzania.
Ako pritisak postoji, to je samo da bi se svetu poslala jos jedna vest kako je jos jedna drzava rekla ne Rusiji.

AlekS

pre 9 godina

kad pročitaš ovakvu izjavu jednog od 2348926 budžetskih analitičara iz rusije, stičeš utisak da se u americi odlaže bejzbol sezona da bi se posvetili pritisku na srbiju...a ono samo tvor pretrčao preko autoputa
(west ham united, 3. avgust 2014 10:44)

Mozda Rusija i ima 2348926 analiticara ali ovaj svakako nije jedan od njih. On ima rang zamenika Lavrova. A sto se tice pritisaka na Srbiju, ne treba nam niko sa strane da nam to saopsti. Svakog dana u novinama na naslovnim stranama vidimo Vucica sa Kirbijem. Svakog dana citamo njegove poruke njegovim milim domacinima, "Kirbi rekao ovo, Kirbi rekao ono, Kirbi se izvinio, Kirbi pogresio, Kirbi nije rekao...".

Pa ako je i od Kirbija, mnogo je.

Homo politicus

pre 9 godina

Naravno da je tesko "preokreniti" politiku i ekonomiju cele zamlje posle vladavine prozapadnih politicara u Srbiji poslednju deceniju, videli smo svi kakav je to efekat imalo na dzep gradjana, ali dolazak Putina u nasu zemlju je pocetak direktnih investicija od pet milijardi dolara koja mogu spasiti sve manji kucni budzet gradjana. Mislim da je narodu preko glave ucena i pritisaka od Brisela za neku bolju virtuelnu buducnost. Narod zeli bolji zivot a priliku za to vidi u RF i zemljama clanicama Brazil, Indija, Kina koje su u usponu za razliku od EU koja stagnira. Na kraju 2025 ne mogu zamisliti Srbiju u EU kao ravnopravnu vlanicu imajuci u vidu devastiranu privredu i pitanje KiM.

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

Antigona

pre 9 godina

"Na konstataciju da je za Srbiju održana donatorska konferencija na kojoj je prikupljeno oko100 miliona evra od EU, da su ruski spasioci prvi pritekli u pomoć, a da iz Rusije nije bilo novčanih donacija, Kosačov kaže da Srbija pripada kategoriji zemalja s kojima Rusiju povezuju posebni istorijski odnosi i interesi u savremenom svetu."

Hahahahaha. Pa ovo je šou. Dakle, kad ti treba konkretna pomoć, Rusi odgovaraju tako što kazu da nas povezuju posebni istorijski odnosi. Zamisli, prijatelj ostane bez kuće a ti mu pomogneš tako što kazes da vas vezu odnosi. Rusija nikakvu novcanu donaciju nije dala, ali se pravi vazna i istice spasioce koji su navodno prvi pritekli u pomoć. Pa i komšije su nam slale spasioce koji su prvi pritekli u pomoc, onda su uplacivali i donacije a na drustvenim mrezama su nam davali podršku svakodnevno.

Slobodan961

pre 9 godina

Moreplovac , koliko ti imaš godina. Gde su Rusi na donatorskoj konferenciji, nema ih nigde kada treba dati pare ali su tu kada treba da se tapše po ramenu. A uzgred prvi su stigli slovenci ali se iz ne znam kog razloga potencira da su to bili rusi. Poruka za moderatore, ako opet ne objavite moj komentar ....... se.

Dr DM

pre 9 godina

Gospodine Kosacov, najveci pritisak na Srbiji vrsite upravo Vi. Srbija Vam je stalno bila moneta za potkusurivanje. Trpeli smo uzase, izgubili milione dusa, nazadovali u srednji vek zarad "bratske" Rusije. Dobili ste Krim, ostavite nas u miru. Ne videh da nasi gradjani hrle na rad u Rusiju, vec u zemlje Zapadne Evrope. Zele da se lece u Svajcarskoj a decu, cak i Vasi srpski poltroni, salju u London ili Ameriku. "Demokratiju" koju propagirate zele samo kubanski i severno korejanski diktatori. Da zamutite vodu - to umete. Uzivajte na Krimu, ostavite Srbiju na miru.

samo da primetim

pre 9 godina

Vidim ovde ima mnogo rusofoba kojima su puna usta priče "dobili smo silne pare od EU". E pa, vi iz raznih pronatovskih NVO zaista jeste dobili pare, ja i ostalih 99,99% nismo dobili ništa osim toga da nam se posle 14 godina "evropskog puta Srbije" nude "bolne reforme" da bismo ostali na "evropskom putu", a uz to treba da mi teritorijalni integritet Ukrajine bude važniji od teritorijalnog integriteta Srbije i da zaratim sa Rusijom zbog NATO koji me je bombardovao. Neka hvala, ne trebaju mi ni NATO ni EU ni bolne reforme.

Dragoljub

pre 9 godina

Pritisak SSSR (dakle i Rusije) na Jugoslaviju (dakle, i Srbiju) od 1948-55 nije ni u kom slucaju bio sumanut: on je bio vrlo proracunat, vrlo snazan, i na srecu svih onih koji su do 1990. godine ziveli u vremenu relativne slobode, relativnog blagostanja i koji su mogli da putuju na zapad, vrlo neefikasan. Taj pritisak bio je i vrlo realan: zveckanje oruzjem na granicama, granicni incidenti, propaganda (doduse, ovoga ima i danas), otkazivanje trgovinskih ugovora i embargo...Zalosno je sto umemo da zaboravimo svoju istoriju.

vracharac

pre 9 godina

To sto smo od Zapada od 2000. dobili toliko novca je otprilike kao da vam slomim nogu pa Vam platim gips. Ne volim ja ni Ruse niti mislim da su pomogli samo prica o zapadnoj pomoci i investicijama je tuzna

Kole

pre 9 godina

@Natalija
Srpsku vojsku su prebacili na Krf katolici (kako ti kazes) ali tek kada je Rusija zapretila da će u protivnom sklopiti separatni mir sa Nemačkom ! Toliko o poznavanju istorije.

@pacifista

pre 9 godina

Izvini to sto ti nisi previse obrazovan nismo ti mi krivi.Treba ponovo vratiti vojnicku obuku bas zbog ovakvih stavova poput tvojih brzo ces kroz drilove zaboraviti na takav stav i zeleces da budes najbolji u klasi.Naravno treba uvesti i izraelski metod da i zene sluze zemlji.Nismo zemlja treceg sveta da zena sluzi samo da kuva,pere i radja mora da zna i da nosi pusku i da radi kao i muskarac i da imaju sva prava kao i muskarac i da imaju i iste obaveze.To ti je savremeno drustvo.

Razmsilsi malo

pre 9 godina

@Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bonaparta3, 3. avgust 2014)

Vidim da si od onih koji bi voleli da vide pecurku iznad Berlina i Vasingtona ... Rusija ima mogucnost za tako nesto pa zasto onda sama ne koristi to svoje naoruzanje. Da hoce Ukrajina bi sa bila jedna velika livada, pa zasto onda ne iskoriste tu svoju vojnu moc. Zaboravio si samo da pises trebovanje za one srednjeg dometa da bi smo mogli da ciljamo na Berlin i Brisel ... Naoruzanje se tek tako deli prijateljskim drzavama pogotovu onim sa ratnim iskustvom kao sto smo mi, i u delovima sveta gde su sukobi uvek na nekoj ivici da se dogode. A sad kontra pitanje sta bi bilo da su Amerikacnci 99-te tako dali to isto naoruzanje Albancima na KiM ??? Sta bi bilo sa Srbijom onda?

Mirabo

pre 9 godina

@Voltaire
Ne znam koliko bi tvojim precima bilo smešno da Rusija nije ušla u rat posle napada Austrougarske na Srbiju... Ili misliš da bismo sami pobedili? A Rusija je zbog tog poteza platila najveću moguću cenu, jer nije bila spremna za rat ni vojno (čak nisu imali ni dovoljno pušaka, a kamoli šta drugo) ni na unutrašnjem planu. Nekoliko miliona Rusa je poginulo, dobili su boljševičku revoluciju, što je imalo za posledicu raspad države, građanski rat i još nekoliko miliona mrtvih. Meni nije smešno

"Sumanuti pritisak SAD na Srbiju"

pre 9 godina

Jadan ja. Potpuno sam neobavesten ili ne umem da mislim i da shvatim sta se stvarno dogadja sve dok ne cujem neki sumanuti pridev. A tu je ovaj Rus da me obavesti i opameti. Znao sam da Amerika pritiska Srbiju ali nisam znao da je sumanuto pritiska, a to je "kak izvesna" sasvim druga stvar. A nisam znao ne da je Srbija izlozena i najvecem mogucem pritisku jer mi se cinilo da bi taj pritisak mogao biti i mnogo veci i bolniji ako bi to Amerika htela. I pored svega recenog u clanku, ipak mislim da se nesto sumanuto desava i u Rusiji i u Srbiji kad naizgled ozbiljni ljudi ovakvim recnikom govore. Jesmo li svi postali sumanuti da ovo moramo da slusamo i citamo?

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 9 godina

Marija

.Kolicina mrznje koju Vi iskazujete je neverovatna.Na stranu to sto su argumenti kojima branite Vase stavove,pa...smesni,u najmanju ruku.
Posto ste toliko optereceni tajnim sluzbama,evo par pitanja.

1. Cije su tajne sluzbe uvele zemlju u Drugi sv. rat?
2.Cije su tajne sluzbe izazvale bratoubilacki rat podrzavajuci jednu pa drugu stranu,po njihovoj potrebi,u istom tom ratu?
3. Cije su tajne sluzbe planirale akciju odakle su proterane hiljade nasih sunarodnika?Culi ste danas nesto sigurno o tome.
I tako dalje...Ajde sad nesto o resursima.
Ko je ono kupio Zelezaru,i dok nije placao poreze i takse zadovoljno trljao rucice,a onda nam je uvalio za evro?
Ko nam je ono porusio mostove i fabrike,a onda nam davao kredite da ih pravimo?
Zbog koga smo mi bese unistili sve domace banke?

Malo razmislite o ovome.
Pozdrav!

opanak i gunj

pre 9 godina

Gospodine KK molim vas da vam prenesu da je Srbija od EU do 2013. dobila bespovratne finansijske pomoći 5 milijardi dolara
[link]
(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)

Samo rudnik u Trepči vredi oko 10 milijardi dolara http://www.energyobserver.com/vesti.php?lang=1&ID=35162 .
Kome ćeš to da odbiješ od donacija?

A da vi malo sjasete sa Srbije?

pre 9 godina

Sumanuti Rusi su upali u NEZAVISNU DRZAVU Ukrajinu, podtakli gradjanski rat, a sad im je ceo svet kriv sto su popili po PIP!
Mislim, ne smeta meni to ni malo, samo ne volim sto stalno ispiraju usta Srbijom!!!
Stvarno bi mogli da se odnesu vise u Prijatno Mesto i da nas ostave na miru. Imamo mi dosta svojih problema i bez njihove potrebe da NAS SE SETE KAD GOD NJIMA TREBA ZRTVENI JARAC!

RedZmaja

pre 9 godina

Moja generacja je platila prilicnu cenu boooolllllleeeeeesssssnom idolopoklonstvu koje nam razne agenture plasiraju sa zapada i istoka. Alo, nismo Amerikanci, nismo Rusi, mi smo Srbi, nezavisnost dobili davno, priznati od zapada, priznati od istoka, gledajmo svoja posla, gledajmo svoje interese. Razvijajmo industriju, obrazovanje i normalno drustvo.

Sta je bilo, bilo je. Ne bih voleo da neki Srbi rodjeni 95+, shvate strahote savremenog rata. Isto je mislio i moj deda i pradeda, od kojih ostade poneki orden i gruntovnica.

Dakle, Marije, rusofili i ostali, batalite politiku, prijatelji smo samo sami sebi. Svi ostali, pa i susedi, igraju eoizode.

I jos nesto, da nam se svi dugovi oproste, da nam neko ubrizga 100.000.000.000 € u budzet, u Srbiji bi se normalno zivelo za 30 godina. Zato ponovo apelujem da se manemo podela, malo nas je da bi imali luksuz da se delimo.

Ko misli drugacije, vrata BlackWater-a i dobrovoljackih jedinica Novorusije su uvek otvorena ...

od rusofila smesniji su samo rusofobi

pre 9 godina

Da mrznja i frustracije proizvode energiju, mogli bi da snabdevate citavu Evropu i da je oslobodite zavisnosti od ruskog gasa - makar bi bilo neke koristi od vas za Evropu ali avaj...

Marija

pre 9 godina

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".
(AlekS, 3. avgust 2014 17:27)


Ja sam srpkinja meni je majka Srbija, ako je tebi majka Rusija to je drugo.
A uskoro ce se i tvoja majka Rusija osloboditi stogodisnje okupacije od strane boljevicke KGB bande tako da unuk Lenjina KGB-ovac Vladimir Vladimirovich sa svojom KGB bandom nece imati prilike da sa ruskom izdajnickom petom kolonom napravi Ukrajinu od Srbije.

I ne brini za nasu i moju majku SRBIJU, znacemo kako da odgovorimo ruskim placenicima i ruskoj petoj koloni po Srbiji.

#vladimir0710

pre 9 godina

- Kada su neke države ne moćne same da nametnu sankcije onda traže što više saveznika. Kina i Rusija su jedine državne zajednice na planeti Zemlji koje mogu same da uvedu sankcije bilo kome, ali to nikada neće uraditi pošto je kod njih zdravija civilizacija i kultura, posebno što nikada u istoriji nisu imali kolonizatorske pretenzije.

cobi ns

pre 9 godina

Nemojte Rusi i Rusofili molim Vas da nam pomažete-od verbalne pomoći,mi umalo nismo pocrkali,mi smo u Evropi,daleko od Rusije a stara poslovica kaže:Daleko od očiju,daleko od srca.....opametimo se i izvucimo pouke,jednom za sva vremena,ne budimo naivni i prostodušni do imbecilnosti....ponovo:Mi smo u EVROPI!!!?

bezimena

pre 9 godina

Mi ostajemo na nogama poslednjih godina samo zahvaljujući izvozu u Rusiju koji stalno raste, onoliko koliko smo u stanju da proizvedemo, inače bi smo odavno pali. Tih sto miliona iz Evropske unije je u obećanjima koja će se relativizovati kroz različite procedure da na kraju realno nećemo dobiti ništa. Tako je to sa njima. Rusko otvoreno tržište za nas znači život, a pogotovo investicije koje slede i koje će biti potpuno realne, ako naši političari ne odigraju neku igru i to onemoguće
(vm, 3. avgust 2014 11:42)

Ala si se nalupetao, za sva slova.
Kakvi projekti, kakvi bakrači, Rusi jedino znaju da uzimaju!
Što se tiče izvoza u Rusiju, on je 2013.g. bio celih 7,2%.:)))
Uostalom, ovo su zvanični podaci: http://siepa.gov.rs/sr/index/podrska-izvozu/izvoz-u-brojkama/2013.html#izvozpozemljama

Russ Meyer

pre 9 godina

Ovaj nam komsiluk izgore od muke i jada..kapiram,otopila se moc Amerike,otapaju se sporo ali sigurno mitovi o "oslobodilackim borbama" o "cjetnicima" iz JNA koji su okupirali Jugoslaviju i mucili jadne komsije u ime Velike Srbije..zato po cio dan vise na srpskim portalima i klipovima i bjesomucno vrte floskule koje smaraju evo vec 20 godina..ne obracajte paznju mnogo na ove antiruske i antisrpske komentare,na ove mudrace sto samo sto nisu poletjeli za Kanadu i ostale "obecane" zemlje,jer to su uglavnom botovi iz komsiluka koji misle da je vrijeme stalo zauvijek na njihovu stranu,i po neki CHEdista iz domacih redova koji ne zna sa koje strane je supalj.Toliko,pozdrav iz Crne Gore,zivjela Srbija,zivjela Rusija ! ! !

Tako je

pre 9 godina

Ако заиста уведемо санкције Русији онда ћемо дефинитивно показати да смо ретардиран народ који жели да буде убијан и држава која жели да буде разарана и комадана. Више нам неће преостати ниједан пријатељ за пљување. Кад већ то споменух, они који булазне да од Руса и Русије никад нисмо имали користи, да нам никад нису помогли и слично, само показују да су или тешке незналице, или најобичнији лицемерни лажови, што је још горе.
(my way, 3. avgust 2014 12:08)

Tako je brate, srećom, ovi što komentarišu ovde ne predstavljaju narod u Sribiji. Teške neznalice, pa nas su SAD i EU uništili do temelja, aneko još nema dva grama u mozgu (ili prima debele pare) pa priča protiv jedine suverene zemlje na planeti RUSIJE! Bože me sačuvaj neznalica i prevaranata..., srećom, to je velika manjina u Srbiji, neuspešni pokušaj indoktrinacije srpskog naroda putem medija, ništa od toga druuže, nemoj da veruješ ovima što kucaju vode, pola su spameri i pola van Srbije, tamo gde su, nek tamo sole pamet, ne nama ovde, mi ipak znamo nešto malo više, i imamo "koje" iskustvo više...

Ћезо рца

pre 9 godina

Само Русија Србију спасава... Хвала вам, браћо и пријатељи... Надам се да ће бити довољно снаге и памети, па да овај народ коначно прогледа и јасно и храбро каже ,,хвала, али код нас наци-фашизам неће проћи''... Ваљда су нас довољно санкционисали, анатемисали, бомбардовали, тровали, рушили и палили, убијали... Или мисле да би могли још мало...?

Перча Контраш

pre 9 godina

...Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna. Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana. (Marija, 3. avgust 2014 13:55)
Госпођо Марија, је си ли скоро ишла макар код лекара опште праксе, чисто ради контроле здравља?! Баш ме интересује шта ће то бити „за коју недељу дана“, можда нам евроамерички окупатори врате Косово и Метохију и исплате 100 милијарди долара ратне одштете, а лично мени милијарду долара због претрпљеног страха и преживљених недаћа!? Ако само КГБ у Србији врши притисак, шта ли свакодневно раде ови европски комесари и комесарице, а такође њихови амбасадори, поготово амерички, који свакодневно траже од нас да се определимо или смо за евроамериканце или Русију, да уведемо санкције Русији!? Жено мори, иди код лекара опште праксе да ти да упут за очног лекара, јер се за уклањање катаракте чека више од годину дана!

AlekS

pre 9 godina

AlekS, 3. avgust 2014 13:08)

Ne lazi rusofilu, mesecima se po Srbiji sprovodi KGB propaganda po svim novinama i medijima u Srbiji, ukrajinski neduzni narod se naziva nacistima i fasistima, EU i USA se nazivaju fasistickom i nacistickom tvorevinom, citamo "bajke o Ruskoj ekonomiji" , citamo svaki dan sta tovaris Putin doruckuje.

E pa upravo zbog KGB delovanja po Srbiji i njihove propagande koja se sprovodi po Srbiji uskoro ce stvari da izadju na cistac u Srbiji.

I reci tvojima iz KGB-a da uplate neki euro za pomoc Srbiji posto je i Kosacov priznao da nisu uplatili ni euro.
Ali su znali da nam otmu nalazista nafte i gasa koje ce morati da vrate ili da plate te milijarde stete koja je do sada nacinjena.

Na tvoju zalost ovde nece biti KGB gubernije vec slobodne Srbije a EU tacno zna ko je sprovodio po Srbiji KGB propagandu i ko radi za KGB .

Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna.
Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana.
(Marija, 3. avgust 2014 13:55)

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".

madam x

pre 9 godina

@swedenonline
U pravu si 100%
Bežeći od revolucije 1917-1918 je u Srbiju došlo oko 70 000 srednje klase Rusije, ne sega-mega kadrovi nego pravi intelektualci. Došli su u zemlju sa više nego skromnom intelektualnom klasom.
To je bela Rusija, o crvenoj se više zna.
E sad pogledaj elitu u našim medijima koja se pojavljuje od 1987-2014, sve sami rusofili i sega-mega zvezde,
Pa gde su naši istinski intelektualci sve ove godine?
Tavore na margini društva, tretirani su oko 30 god. kao OTPAD, kao kuga i kolera.
Ma ko se to toliko plaši pravih Srba?
Svako ko ima gram mozga zna zašto!!!

AlekS

pre 9 godina

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".
(AlekS, 3. avgust 2014 17:27)


Ja sam srpkinja meni je majka Srbija, ako je tebi majka Rusija to je drugo.
A uskoro ce se i tvoja majka Rusija osloboditi stogodisnje okupacije od strane boljevicke KGB bande tako da unuk Lenjina KGB-ovac Vladimir Vladimirovich sa svojom KGB bandom nece imati prilike da sa ruskom izdajnickom petom kolonom napravi Ukrajinu od Srbije.

I ne brini za nasu i moju majku SRBIJU, znacemo kako da odgovorimo ruskim placenicima i ruskoj petoj koloni po Srbiji.
(Marija, 3. avgust 2014 18:11)

"Peta kolona" ste vi koji podrzavate okupatora Srbije, ONE CIJE SU TRUPE NA OTETOM KOSOVU, ONE KOJI SU NAS ZVERSKI BOMBARDOVALI, one koji su vas kupili sakom svilenih bombona, a oteli vam 18% teritorije, NAJVREDNIJE SRPSKE ZEMLJE.

nepoverljivi srbin

pre 9 godina

Iz cele ove ujdurme i citanja komentara na slicne tekstove u medijima, vidim samo da srbi i dalje slabo uce na svojoj tragicnoj istoriji.II sv. rat je samo 70 godina iza nas a sve je ociglednije da bi se mi srbi opet vrlo lako podelili na "evropejce" i "rusofile", iako jos uvek osecamo tragicnu podelu koja nas je zadesila, a zvala se podela na "cetnike" i "partizane". Nadam se da necemo morati da odlucujemo i lomimo preko kolena teske odluke, jer smo uvek lomili tako da je najvise ispastao narod u celini.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Ja sam srpkinja meni je majka Srbija..."
(Marija, 03. avgust 2014 18:11)

Чему "криза идентитета" у сваком коментару?!:-)
Да волиш своју мајку, не би у сваком коментару оправдавала оног ко ти је "мајку" бомбардовао а осталу децу етнички чистио уз помоћ "мајчиних" вековних душмана!
Испран ти је превише, или боље речено, затрован ти је мозак овим КГБ бајкама!
Ја разумем контра став осталих коментатора, али ти и твоја "сестра близнакиња" ЕU Citizen сте најупорнији (не схватам оволику мржњу)! ;-)

Хвала

gica

pre 9 godina

"...a ako dodje do posete predsednika (Vladimira) Putina..."

Putin gazda u svojoj kucetini, mi gazda u nasoj kucici. Svoja kucica svoja slobodica.

Mihajlo

pre 9 godina

Sta je sporno u izjavi Konstantina Kasacova???

Postovani komentatori niko Srbiju ne prisiljava da mora da se okrene Rusiji. Konstantno potenciranje o navodno "stetnom" Medjudrzavnom Ugovoru sa Rusijom je lako raskinuti, kako u vezi "Juznog Toka" tako i za Zeleznicu. Nista lakse oni koji su potpisali neka odgovaraju pred Zakonom, snosicemo MI posledice raskida Ugovora, kao sto bi snosili sa bilo kojom drzavom u svetu. milijardu $ duga Rusiji za gas, zatim anuliranje trgovinskog sporazuma i cao RASA.
Bode vam oci sto bi Rusija ostvarivala profit???
Pa sta treba da radi da nama poklanjaju milijarde, tek onako na lepe oci. sasvim je normalno da gledaju svoje interese, uostalom kakvu TO obavezu Rusija ima prema nama??? Cime smo mi to zasluzili sem sto smo joj kad god nam se ukazala prilika nabili noz u ledja. Pa nisu ni Rusi vise mutavi, opekli su se na "bratsku" Ukrajinu koju su pomagali i sakom i kapom, i ona je htela ruske milijarde a clanstvo u EU, isto ono sto i mi HOCEMO. O ovom pitanju treba odrzati REFERENDUM, pa neka narod odluci. Uzgred ja sam za Ruse i podrzavam Rusiju u Odluci da ce svaku drzavu koja joj uvede sankcije smatrati agresorom.

Natalija

pre 9 godina

@mirabo
Nikakvu korist od Rusije u 1svetskom ratu nismo imali.
Mlada Bosna, Crna ruka i tsl su bili pod uticajem ruskih anarhista...
Nemačka i Rusija su se dugo pripremale za taj rat...
Krizna tačke je bila kada je naša vojska bila u luci Drac, Tu je vojsku i našeg kralja spasao ko?
Katolici, tj. Italijani su ih brodovima prevezli na Krf
P.S. Vi znate istoriju RUSIJE ali ne i Srbije.

aleks

pre 9 godina

Kakvi nesuvisli komentari. Pa to sto nam je izvoz u Rusiju daleko ispod mogucnosti nisu krivi Rusi nego mi neorganizovani, lenji i nesposobni da proizvedemo. A mogucnosti su ogromne, daleko vece nego za izvoz u EU, posebno za poljoprivredu sto bi trebalo da nam je broj jedan da zaposlimo narod jer tehnoloski div necemo biti nikada. Samo nece to samo da se uradi. Krivi su nam Rusi sto uvozimo pasulj umesto da ga izvozimo.

Serbe

pre 9 godina

(Antigona) U mnogome se slazem sa tobom ali poslednja recenica koju si napisala nikako ne stoji. Jednostavno je jako glupo porediti drzavu i teroriste. Suverenim drzavama isporuciti oruzje je legitimno pravo dok isporuciti oruzje teroristima UCK je samo po sebi delo terorizma. E sad sto se svet samo deklarativno zalaze za Pravo i Pravdu to je vec sasvim drugo pitanje.

marija

pre 9 godina

(Marija, 3. avgust 2014 13:55)

Losa ti ta UDBAska taktika s tim besomucnim ponavljanjem.
Nece postati istina, ponovila 100 puta.

I vrati se u 21. vek.

kraljosjek

pre 9 godina

Ne mogu vjerovati da bi sad odjednom svi pod krilo zapada. Al' ste prevrtljivi svaka čast. Pitajte roditelje kako su živjeli do devedesetih, a kako živite sad pod kapitalizmom danas. A ovi kao Marija i slični još nisu imali lopatu u ruci, čekaju kralja i dan danas uz bogate trpeze i meksičke sapunice te po koju kilu viška. Kapitalizam nas je i doveo do neimaštine danas uz moderno neoporobljavanje putem banaka i kupovine resursa. Jedinu ravnotežu njima tj. Rusiju s kojom ipak imamo solidne odnose sad bi pljuvali. Niko ne zagovara nikakve ratove ali dajte ljudi imajte jednom nekakav stav. Niko vas neće cijeniti ovako prevrtljive. Ako većina naroda misli i osjeća da je Rusija na strani na kojoj i mi trebamo biti onda to jednom i podržimo i krenimo u tom smjeru. Možemo mi govoriti o bilo čemu ali je jasno da s njima imamo prijateljske odnose. Najveća su zemlja na svijetu, bogata svim resursima i svatko bi dio nje. Ne možemo sigurno propasti surađujući sa Rusijom. Naravno ne podvita repa i uvlakački, već kao zemlja partner i Srbija sa stavom, te razumijevanjem za sve svoje građane i manjine koji su ravnopravni stanovnici Srbije bez obzira na raznolikost. Kad krenemo poštovati sebe međusobno kao ravnopravne sugrađane u zajedničkoj zemlji tad možemo strelovito napred. Naravno i zadržati teritorijalnu cjelovitost zemlje. I to je stav. Svi koji žive u Srbiji neka žive život punim plućima, popunjenim džepovima, radnim mjestima i uzdignute glave, sa stavom. Pozdrav!

od izvora dva putica,vode na dve strane....

pre 9 godina

@(samo da primetim, 3. avgust 2014 16:25 )90tih rusi ilegalno naoruzavali paravojne protiv srpske formacije,nato nas krajem 90tih bombardovao,a ja ne volim ni jedne ni druge.Sankcije moze rusiji,ali pod uslovom da nam obezbede gas iz njihovih izvora,da nam omoguce izvoz voca i povrca u fullu i sto se mene tice mogu im odmah sankcije.Kad su znali da prave krvoprolice zajedno sa amerikancima na teritoriji YU,onda me zabole medeno cose i za ruse i za amere

miami

pre 9 godina

Srbija je sama birala stranu I to pogresnu.Ta pogresna strana je glasala za sankcije 1992e I nije nista uradila 1999te,a cena biranja pogresne strane je gubitak Kosova,Oluja,Republika Srpska podeljena na 2 dela,otcepljena Crna Gora.Saveznistvom sa Rusijom,rizikuje se dalje rasparcavanje drzave.Hocete tako,nema problema.

in your face

pre 9 godina

Rusija je izgubila rat protiv NATO preko srpskih ledja, to je Srbiju kostalo blizu 30 milijardi $. Bio bi red da se otkacite sa nase grbace i pocnete placati rudnu rentu kao u svim ostalim zemljama a ne gradjani Srbije da placaju.

Voltaire

pre 9 godina

@Voltaire
Ne znam koliko bi tvojim precima bilo smešno da Rusija nije ušla u rat posle napada Austrougarske na Srbiju... Ili misliš da bismo sami pobedili? A Rusija je zbog tog poteza platila najveću moguću cenu, jer nije bila spremna za rat ni vojno (čak nisu imali ni dovoljno pušaka, a kamoli šta drugo) ni na unutrašnjem planu. Nekoliko miliona Rusa je poginulo, dobili su boljševičku revoluciju, što je imalo za posledicu raspad države, građanski rat i još nekoliko miliona mrtvih. Meni nije smešno
(Mirabo, 3. avgust 2014 14:15)

Pusti ti moje pretke da pocivaju u miru na Zejtinliku. Dobar deo su ostali dole, ali jedan deo se vratio i, na moju srecu, iz prve ruke znam istorijske fakte, a koje ti i tvoji Putinovi saborci hocete da menjate. Samo se nadam da se ne prevrcu u grobu zbog ove situacije oko Rusije i pokusaja da nas konacno porobe, a sto nisu uspeli preko Velike Bugarske jer im je pokusaj sprecen na Berlinskom kongresu. A i kasnije nebrojeno puta.
Uostalom, Rusija je jedina imala interes da razbije Jugoslaviju kojoj su Ruje dugovali pozamasnu svotu novca. .

seljadin

pre 9 godina

@od izvora dva putica,vode na dve strane, paravojske je naouzala Nemacka i Ukrajina, a njihovi dobrovoljci su se borili na strani Hrvata i Albanaca, samo u Hrvatskoj je poginulo 40 Ukrajinaca pro-fasista.

Toliko o Ukrajini, ona je bratska koliko i Hrvatska, jesmo braca ali nismo prijatelji.

milbor

pre 9 godina

Juzni Tok = Monopol (grč. monos, jedan + polein, prodavati) u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak privredne konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe.
Ako budemo dobri i poslusni cena gasa 280$, a u slucaju da nebudemo dobri cena 480$ za gaz. Za rusiju je gas zarada i politicko oruzje zato sto cene na gaz neodredzuje berza nego politika. Zato treba razmisliti da li cemo biti dobri jer oni mogu i zimi da nam otkljuce gaz ako nebudemo dobri. Za Ukrainu gaz je kostao do krima 268$ a posto su sad losi traze 480$. Misli da ipak juzni tok jos dugo nece biti gradzen jer nemoze da prodze kroz Bugarsku Evropa neda

Voltaire

pre 9 godina

Srpsku vojsku su prebacili na Krf katolici (kako ti kazes) ali tek kada je Rusija zapretila da će u protivnom sklopiti separatni mir sa Nemačkom ! Toliko o poznavanju istorije.
(Kole, 3. avgust 2014 18:15)

'Si siguran? Ili su vas tako ucili na partijskom KGB kruzoku pod naslovom
"kako menjati istoriju: lagati i samo lagati i neistinu pretvoriti u istinu"?
Imam pretke koji su se borili na Solunskom frontu, malo sam stariji pa sam upamtio njihove price. O Rusima samo najgore!

Mihailo Petrovic

pre 9 godina

@klavir i violina,
.Srbija toliko nece dobiti nikada od EU - i sa crkavicom sto je do sada dobila i s onim "sto ce dobiti" za sledecih 20 godina, to nikada nece izneti 5 milijardi.
Naprotiv, susedne zemlje,kao Bugarska, Rumunija i Madjarska su sve dobile kes za tren - cim su se saglasile da dozvole da avioni bombarderi iz njihovih zemalja polecu na Srbiju 1999.
Za Hrvatsku se i ne zna koliko je dobila u novcu, ali je ona desetak godina imala sve ekonomske privilegije - napr. u telefoniji - Hrvatsku si mogao da zoves po istoj ceni kao i sve evropske i druge zapadne privilegovane zemlje, a ako si imao internete i besplatno i fiksni i mobilni - sto Srbija nikada nece dobiti pa sve i da udje u EU...

Neka narod odluči

pre 9 godina

Po mom mišljenju referendum je jedino pravo rešenje.
Vučić neka prepusti narodu da izabere kojim će se putem ići.
Tim potezom se ograđuje od osuda sa Zapada i Istoka,a uz to i prepušta svom narodu da izabere svoju sudbinu.
Očigledno je, da ne može se sedeti na dve stolice.

Down Toearth

pre 9 godina

Još nešto - za one koji mešaju Rusiju i socijalizam, socijalnu pravdu itd, toga kao i kod nas odavno više nema. Današnja Rusija je kapitalistička država sa feudalnim šmekom. Mi smo feudalna banana država. U šta se Rusija razvija ne znamo a mi se ne razvijamo uopšte a maštamo da nam padaju ruske milijarde i mičurinke u krilo. Rusija danas doživljava ono što smo mi dobili po leđima - nadam se da su izvukli pouke i da će bolje proći. Mi ništa nismo naučili jer smo jedan vo u kupusu.

apolo

pre 9 godina

Uvesti sankcije Rusiji, zemlji koja nas nikad bombardovala nije, bacala osiromasebi uranijum na nas, koja nas je uvek bezuslovno podrzavala u UN, je ravno samoubistvu!

Bojan

pre 9 godina

Vest iz sporta:
Sloboda:Napredak 1:0
treba da bude 5:5 sto znaci da budemo nezavisni i nakon cega sledi i napredak :-) samo mislim da je to tesko zbog naseg strateskog polozaja :-)

Braca

pre 9 godina

Mi sa SAD nemamo nista vec je tu u pitanju EU. U EU postoji pravilo solidariteta i EU ce Poljskoj kompenzovati gubitak koji oni budu pretrpeli zbog voca i povreca koje Rusija vise nece. Da li ce neko kompenzovati Moldaviji to sto Rusija nece njhovo vino i jos neke proizvode? Mislim da nece! Da li ce EU kompenzovati nama gubitke koji budemo imali ako prihvatimo uvodjenje sankcija? Mi jos nismo ni u hodniku za EU vec cekamo da neko okaci radno vreme kad mozemo da stanemo pred vrata za ulazak u hodnik. Nasi politicari ce to dobiti na praznim recima ali nikada na papiru nikada. Ako odbijemo sta onda?
Isuvise dugo smo ziveli u filmo - mi smo neko, mi smo glavni a trebalo je igrati na kartu malog igraca. Pustite nas jer smo mnogo mali i necemo nista doprineti vasim sankcijama zato jer smo stvarno mali zaobidjite nas ovaj put.

Kole

pre 9 godina

@Voltaire

'sam siguran. Pusti te fazone o KGB kruzocima, postoje knjige i istorijska dokumenta o WWI pa se informiši malo. Lepo je to što je tvoj deda bio solunac, ali da li stvarno misliš da su borci u prvim borbenim redovima bili upoznati sa činjenicom da su saveznici transportovali našu vojsku na Krf pod pritiskom Rusije? Pročitaj bar neku knjigu o povlačenju preko Albanije, možda nađeš još neki istorijski podatak za koji tvoj deda nije znao. A što se tiče godina, ni ja nažalost nisam više mladić, ali moje dede su u to vreme imali po petnaestak godina, nisu učestvovali u proboju Solunskog fronta što ne znači da ja ne znam o čemu govorim.

Voltaire

pre 9 godina

(Kole, 3. avgust 2014 22:27)

Izvini, molim te.
Onda su dzabe pljuvali po Rusima, dok su se kleli u Francuze i Britance.
Sta ces, nepismen narod, pljuju onog ko ih toliko iskreno voli. Valjda su zato i hteli nasu zemlju da poklone Bugarima, iz ljubavi prema nama.

ponizni...

pre 9 godina

A vi da malo sjasete sa Srbije@ Nece biti da je bas tako kako ti rece..Zamenio si teze!Pa si od zrtve napravio krivce!To mi je misljenje nesto poznato..Ali ko se pravi da ne vidi prvi put,pa ni drugi put..ponizice ga i treci put!

bonaparta3

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.

Rango

pre 9 godina

Ne znam da li ste svjesni, ali od zemalja koje učestvuju u južnom toku, Srbija će plaćati najveću cijenu plina. Takav ugovor je napravila tadašnja vlast, a Rusi jedva dočekali da nam ga uvale.

Haiyan

pre 9 godina

Stvarno,dokle ćete više da pričate o nekom fantomskom,bratskom odnosu izmedju Srbije i Rusije? Bratski ste nas uvek ostavili na cedilu i u ratovima i u miru. Bratski nam danas pljačkate resurse i za iste dajete najveću moguću cenu. Baš smo braća prava. Muka mi je od te priče DB-a i SPC-a kako nama bez Rusa nema spasa. Vama možda, mi kao narod samo nnnnnn patimo. Na kraju će ostati samo ta Evropa,a ni oni nas neće primiti jer smo ogoljena,korumpirana zemlja ispranih mozgova.

Marija

pre 9 godina

(AlekS, 3. avgust 2014 13:08)

Ne lazi rusofilu, mesecima se po Srbiji sprovodi KGB propaganda po svim novinama i medijima u Srbiji, ukrajinski neduzni narod se naziva nacistima i fasistima, EU i USA se nazivaju fasistickom i nacistickom tvorevinom, citamo "bajke o Ruskoj ekonomiji" , citamo svaki dan sta tovaris Putin doruckuje.

E pa upravo zbog KGB delovanja po Srbiji i njihove propagande koja se sprovodi po Srbiji uskoro ce stvari da izadju na cistac u Srbiji.

I reci tvojima iz KGB-a da uplate neki euro za pomoc Srbiji posto je i Kosacov priznao da nisu uplatili ni euro.
Ali su znali da nam otmu nalazista nafte i gasa koje ce morati da vrate ili da plate te milijarde stete koja je do sada nacinjena.

Na tvoju zalost ovde nece biti KGB gubernije vec slobodne Srbije a EU tacno zna ko je sprovodio po Srbiji KGB propagandu i ko radi za KGB .

Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna.
Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana.

klavir i violina

pre 9 godina

Gospodine KK molim vas da vam prenesu da je Srbija od EU do 2013. dobila bespovratne finansijske pomoći 5 milijardi dolara
http://www.novimagazin.rs/ekonomija/eu-donirala-pet-milijardi-evra-srbiji-od-2000godine
na to treba dodati još i bar duplo toliko stranih direktnih investicija.
E sad samo javite mi koliko je vaša država donirala od 2000.-te Srbiji i koliko je investicija imala u Srbiju.
Molim vas odbijte pre toga 1 milijardu dolara koje smo vam poklonili kroz NIS.
E onda pričajte nama ko je prijatelj,a ko ne??????

jm

pre 9 godina

Ok, stigli smo na raskrsnicu levo ili desno. Ovo nije ni malo lak trenutak ali su se maske konačno skinule :EU (USA) ili Rusija (Venecuela, Cile , Bolivija, Argentina). I jedna i druga strana traze POKORNOST I POSLUSNOST jer je demokratija samo farsa. Ja se osecam kao evropljanin i mislim da nam je mesto u evropi. Japan je oprostio Americi dve nuklearne bombe i milione mrtvih, danas je Japan svetska sila jer je iskoristio americko tržište. Mi moramo da se sredimo kao nacija, istrebimo korupciju i da odredimo svoje prioritete i planiramo na mnogo duže staze. Nama mladima treba posao i porodica a ne puške i rakete.

sasha

pre 9 godina

čim ga je pitao novinar sto i oni (Rusi) nisu donirali pare kreće odmah priča o istorijskoj povezanosti tradiciji i te fore, kao i uvek. nikada nikakvu korist nismo imali od njihovog prijateljstva.

Ivan

pre 9 godina

Pocne rat,mi naravno sa rusima. Kao pobednici smo na kraju. Evropa se oporavi za 10 godina,mi ni za 50. I naravno opet dobijemo diktatorsku vlast narednih sedamdeset godina pa njihovi sinovi pa unuci,znaci 300 godina. Ljudi,ko moze neka nestane odevde.

Neko iz mase

pre 9 godina

Rusi nam nisu neprijatelji, ali su daleko od prijatelja. Kosovo su iskoristili kao opravdanje za svoje aneksije (tri komada), pare nam iskljucivo pozajmljuju za ra razliku od amera i eu od kojih imamo i bespovratne pomoci. A pitanje je i da li bi gnjurci dosli da im nije trebala politicka podrska oko njihova krize. S druge strane eu i ameri nam jesu neprijatelji.

vm

pre 9 godina

Mi ostajemo na nogama poslednjih godina samo zahvaljujući izvozu u Rusiju koji stalno raste, onoliko koliko smo u stanju da proizvedemo, inače bi smo odavno pali. Tih sto miliona iz Evropske unije je u obećanjima koja će se relativizovati kroz različite procedure da na kraju realno nećemo dobiti ništa. Tako je to sa njima. Rusko otvoreno tržište za nas znači život, a pogotovo investicije koje slede i koje će biti potpuno realne, ako naši političari ne odigraju neku igru i to onemoguće

Voltaire

pre 9 godina

Imali smo koristi od Rusa u 1. sv ratu i to je veoma vazno...
(Il mestiere, 3. avgust 2014 12:20)

Molim?! U 1. svetskom ratu smo imali korist od Rusa... Al me nasmeja!

my way

pre 9 godina

Ако заиста уведемо санкције Русији онда ћемо дефинитивно показати да смо ретардиран народ који жели да буде убијан и држава која жели да буде разарана и комадана. Више нам неће преостати ниједан пријатељ за пљување. Кад већ то споменух, они који булазне да од Руса и Русије никад нисмо имали користи, да нам никад нису помогли и слично, само показују да су или тешке незналице, или најобичнији лицемерни лажови, што је још горе.

logika bratstva

pre 9 godina

Drugim recima: Rusi ce nam pomoci samo ako od toga i sami imaju korist, na primer Juzni tok - izgradice ga da bi mogli da prodaju gas. Pa lepo, bratski.

A nasi "neprijatelji" sa trulog zapada daju bespovratne donacije.

Boza

pre 9 godina

Nije mudro druziti se sa Rusima jer su gubitnici i sitni prevaranti, koji na nama zaradjuju.

Sa Evropom jesmo ratovali ali i ona nam je dala pare. To je posteno.

Rusi nam okrenuli ledja kada nam bilo potrebmo, lagala nas da ce nam pomoci i nikada nije dala ni zutu banku. Rusi zele da zarade na nasem narodu, jer su podigli toliko cenu gasa, pa onda NIS i sada na kraju vuku nas u rat protiv Evrope.

RedZmaja

pre 9 godina

Hvala zapdu na donacijama i investicijama. Da li neko ima informaciju o ekonomskoj steti koju nam je zapad naneo od 1991 ? Raspad zemlje, ratovi, sankcije, bombardovanja, eksporprijisana privatna i drzavna svojina....samo to. Ljudske zrtve i kulturna dobra da ostavimo za neku drugu raspravu.

Rango

pre 9 godina

Nema tu nikakvih bratskih odnosa, da su nam braća poslali bi makar malo novaca za obnovu Srbije. Rusija je jedina razvijena zemlja koja nam nije poslala ni dinara! To sto su pravoslavci, ne znači da su braća, jer braća se pomažu....

Slobica

pre 9 godina

Ruska guernija ... Zemlja Srbistan ... Umesto da gledamo da idemo napred , da idemo dalje ... Mi gledamo Rusiju ... Eeeee Srbistane !!!

Zekhop

pre 9 godina

Pažljivo pročitajte ovaj odgovor-komentar činjenice da je Srbija dobila 100 miliona eura pomoći od EU, a ništa od Rusije: "Srbija je zbog njene želje za saradnjom sa Rusijom izložena najvećem mogućem pritisku i verujem da će imati dovoljno dalekovidosti i pravilnog shvatanja sopstvenih nacionalnih interesa kako bi taj pritisak izdržala", rekao je Kosačov i ocenio da je prilično opasno orjentisati se na to da vam je neko dao 100 miliona evra i na toj osnovi graditi strategiju zemlje za deceniju unapred."
Ovo je primer arogantnog i ciničnog odnosa ruske aktuelne politike prema Srbiji. Kosačov sebi dopušta da se podsmeva pomoći koju smo dobili i procenjuje da je to osnov zbog kojeg želimo da se priključimo EU. Kad će jednom biti jasno da želimo u EU da bismo živeli pristojno i normalno, ne samo u ekonomskom nego i u svakom drugom pogledu. Kada Rusija postane zemlja normalnosti, pravne i svake druge bezbednosti, slobode mišljenja i ravnopravnosti, onda će njeni predstavnici imati pravo da kritikuju druge i daju savete.

Homo politicus

pre 9 godina

Naravno da je tesko "preokreniti" politiku i ekonomiju cele zamlje posle vladavine prozapadnih politicara u Srbiji poslednju deceniju, videli smo svi kakav je to efekat imalo na dzep gradjana, ali dolazak Putina u nasu zemlju je pocetak direktnih investicija od pet milijardi dolara koja mogu spasiti sve manji kucni budzet gradjana. Mislim da je narodu preko glave ucena i pritisaka od Brisela za neku bolju virtuelnu buducnost. Narod zeli bolji zivot a priliku za to vidi u RF i zemljama clanicama Brazil, Indija, Kina koje su u usponu za razliku od EU koja stagnira. Na kraju 2025 ne mogu zamisliti Srbiju u EU kao ravnopravnu vlanicu imajuci u vidu devastiranu privredu i pitanje KiM.

west ham united

pre 9 godina

kad pročitaš ovakvu izjavu jednog od 2348926 budžetskih analitičara iz rusije, stičeš utisak da se u americi odlaže bejzbol sezona da bi se posvetili pritisku na srbiju...a ono samo tvor pretrčao preko autoputa

AlekS

pre 9 godina

kad pročitaš ovakvu izjavu jednog od 2348926 budžetskih analitičara iz rusije, stičeš utisak da se u americi odlaže bejzbol sezona da bi se posvetili pritisku na srbiju...a ono samo tvor pretrčao preko autoputa
(west ham united, 3. avgust 2014 10:44)

Mozda Rusija i ima 2348926 analiticara ali ovaj svakako nije jedan od njih. On ima rang zamenika Lavrova. A sto se tice pritisaka na Srbiju, ne treba nam niko sa strane da nam to saopsti. Svakog dana u novinama na naslovnim stranama vidimo Vucica sa Kirbijem. Svakog dana citamo njegove poruke njegovim milim domacinima, "Kirbi rekao ovo, Kirbi rekao ono, Kirbi se izvinio, Kirbi pogresio, Kirbi nije rekao...".

Pa ako je i od Kirbija, mnogo je.

nenad

pre 9 godina

E moj Rujo, ne radi se samo o 100 miliona vec o mnogo vise novca koje smo dobili od raznih zemalja od 2000. godine, a od Rusije nista. Zato su znali da kupe NIS bud zasto i da nam uvale najgori ugovor o Juznom toku.

Gradjanin

pre 9 godina

vauuuuuu.."a u najboljem slučaju sledeće godine navodeći da je Rusija već pripremila krupne projekte kao što su "Južni tok" i obnova srpske železnice". - Eto sta je odgovorio na to sto nije bilo donacija za poplave.

Da nam prodaju vozove i da zaradjuju prodajuci gas kroz Juzni tok. "Veoma hvala".

blinkibile

pre 9 godina

Rusija nije bratska zemlja,Tito se okretao Americi,zapadu, bliskom istoku,aziji ali nikako nije hteo sa Rusima i najvise se plasio Ruske invazije, oni su oduvek hteli diktaturu nad Srbijom, nikad nam nista nisu pomogli i nikad nam nisu nista dali za dzabe,treba se okrenuti Evropi jer nas nas geografski polozaj obavezuje, pa ne mozemo vise u izolaciji, okrenimo se Evropi i dajte da gledamo svoje interese kao i svi ostali. " Ne verujem da ce posle moje smrti uslediti neka invazija sa Sovjetske strane i da ce Jugoslaviju neko uspeti da oslabi iznutra, Jugoslavija u ovom trenutku ima najbolju armiju u Evropi,Jugoslavija na bojnom polju moze postaviti 8 miliona vojnika a 8 miliona nije malo". Tito 1978. u razgovoru sa novinarom hrtv.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
(bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)
---------------
Ne trebaju nam rakete, ne treba nam nicija zastita. Srbi moraju da shvate da na ovom svetu moraju sami "da se hrane i brane". Jedino sto je ovoj drzavi i narodu potrebno je skolovanje, vaspitanje i podizanje nacionalne svesti. Medjutim, samo skolovanje odnosno, obrazovanje i vaspitanje nemeju nikakvog efekta ako imamo narod, koji ne pripada NIGDE I NIKOME ili, kome je svejedno da li su Marsovci ili Eskimi?! Naravno, to je osnov i temelj uspeha i odbrane svake drzave. Oruzje i protivavionske odbrane su samo orudje u rukama onih koji su nepokoilebljivi i nepokorivi. Mi smo duhovno, mentalno i fizicki porazeni. Rasturen narod. U haosu, po kome se krecemo, poput izgladnelih zivotinja. Nama manipulisu oni koji nam masu i obecavaju "kukuruz". Da tragika bude veca, sami snosimo krivicu za takvo stanje. Pokorili smo sami sebe gospodine. Sami moramo da pronadjemo izlaz iz ovog ponizenja i blata. Tu ne moze niko da nam pomogne. Ako nam kukuruz zameni bisere, ako nam ropski lanci lepse pristaju nego sloboda, niko ne moze da nam pomogne.

zrelost pre svega

pre 9 godina

Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
(bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)

Ovo samo pokzuje da su ovakve izjave i njeni efekti izuzetno opasne, jer mogu stanovništvo na terenu, u zemljama koje imaju jaku naklonost ka jednoj ili drugoj strani, veoma lako uvući u konflikt. Pritisak će u narednom periodu biti verovatno još jači i biće presudno ne gubiti glavu.

Koceparov

pre 9 godina

Rusija nikad nije vrsila sumanuti pritisak na Srbiju!? Ma nemoj, cim se spomene podizanje rudne rente na normalne okvire (kao i ostatak celog sporuzuma koji je enormno stetan po Srbiju), odmah se pozivate na medjudrzavni sporazum i na posledice njegovog krsenja. Potpisan je kao klasicni ultimatum, nije tu bilo nikakvih pregovora, vi ga napisali a mi potpisali. Nasi predstavnici su tu bili ikebane, vidi se iz njegovog sadrzaja i odbrane srpskih interesa u istom koji ne postoje. Juzni tok i veto su jedini plusevi za Srbiju. Od Juznog toka nece biti nista jer se ni vi ni mi tu nista ne pitamo. Veto u SB, da nije bilo njega Kosovo i Metohija bi bila nezavisna drzava, vidi se na terenu. Zeleznice?! Da ih ne obnavljte mozda besplatno pa da ovaj projekat spominjete kao odraz prijateljstva i bliskih veza. Istorijske veze? U Velikom ratu nas je pomagala Francuska, gde je tu bila Rusija? U II, oslobodili ste Balkan kao i svaki drugi deo Evrope koji su drzali Nemci jer ste sa njima bili u ratu a ne zato sto ste nas toliko voleli i hteli da nam pomognete. Oslobodili ste i npr. Poljsku pa ne vidim da oni grade prijateljske odnose sa vama povodom toga, cak naprotiv. Kolika je robna razmena sa vama a koliko sa EU? Iz tog razloga, nas nesto i ne bi bolele sankcije, iste one koje ste vi nama uveli devedesetih.
Ne zelim da me neko pogresno shvati, nemam nista protiv Rusije, potrebni su nam dobri odnosi sa svima ali imam protiv toga da se na podmukli nacin tudji interesi vestacki prikazuju kao nasi. Isto to radi i Zapad. Moramo gledati sebe i svoje interese, pametno predvidjati promene u svetu i priklanjati se jacima po prvi put u svojoj istoriji, jer je opstanak naroda na kocki, ne vise kvalitet zivota. Jel to moze neko da shvati?

Bane

pre 9 godina

Niste bre u stanju da imate dobre odnose sa prvim komšijama i bratskim narodom, a nas kao i druge propale države zamajate sa kojekakvim dobrosusedskim odnosima!

Srdjan

pre 9 godina

Da, sad su puna usta bratstva a kada su nama uvodjene sankcije tada ste ih zdusno prihvatili i jos glasali za njih u savetu bezbednosti. Treba vam vratiti istom merom i to ne zbog pritisaka nego iz principa.

shubara

pre 9 godina

Ovaj narod kao da je zaboravio sta smo sve preziveli 90-ih,srljajuci u zagrljaj majke Rusije.Daleko od toga da je zapad dobar,posten,pravedan i sl.,ali je saradnja sa njima daleko direktnija i bez uslovljavanja i lazima kao sa Rusima.Ako su Rusi nama uveli dva puta sankcije(to je rekao ambasador SAD a niko gas nije demantovao),ne vidim zasto i mi ne bi njima?Ako cemo u EU onda treba da se tako i ponasamo a ako Vlada hoce da budemo Ruska gubernija neka Vucic to i kaze,pa da vidimo da li ce imati ovoliku podrsku naroda?Podrska Rusa u SB oko Kosova nije vredna odricanja EU,jer i na mapama navigacionih uredjaja vec nekoliko godina Kosovo je drzava za sebe a juzni tok se ne gradi zbog Srbije nego zato sto je to u interesu Rusije.

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

@pacifista

pre 9 godina

Izvini to sto ti nisi previse obrazovan nismo ti mi krivi.Treba ponovo vratiti vojnicku obuku bas zbog ovakvih stavova poput tvojih brzo ces kroz drilove zaboraviti na takav stav i zeleces da budes najbolji u klasi.Naravno treba uvesti i izraelski metod da i zene sluze zemlji.Nismo zemlja treceg sveta da zena sluzi samo da kuva,pere i radja mora da zna i da nosi pusku i da radi kao i muskarac i da imaju sva prava kao i muskarac i da imaju i iste obaveze.To ti je savremeno drustvo.

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

Milan1989

pre 9 godina

@(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)
Srbija je 1999. od drzava EU,odnosno NATO-a, dobila minus od kako se procenjuje 100 milijardi dolara. Od tada pa do danas dobili smo od njih besprovatnu pomoc od 5 milijardi dolara. Ne treba biti dobar matematicar da bi sveo racunicu. Ako neko ne zeli da prihvati cinjenice,to je vec njegov problem.

blagomeni

pre 9 godina

"... pravilnog shvatanja sopstvenih nacionalnih interesa .."
Pretpostavljam da je po njegovom mišljenju ruska a ne srpska vlast ta koja će definisati pravilnost shvatanja nacionalnih interesa.
Sedenjem na dve stolice, Srbija će se neminovno naći na podu. Ne može se na duge staze održati taj klimavi balans. Bliži se trenutak kada će Vučićev režim morati da prelomi. Ruske stepe ili Evropa. Ne bih mu bio u koži.

Ardbeg

pre 9 godina

@
(vm, 03. avgust 2014 11:42)

Prijatelju, ti si jedan od onih koji ignorisu stvarnost. Mi najvise izvozimo u EU, a ne Rusiju. Koliko nam godisnje ispumpaju nafte i gasa trebali bi da zaradjujemo stotine miliona.
Ovom bovinaru svaka cast za pitanje o donacijama. A odgovor je vredjanje intelekta.

gvatemala

pre 9 godina

ja sma za oporavak rusije kao svetske sile - itd. - protiv americkog imperijalizma kome valjda vec dolazi kraj - ali rusi su prema nama krajnje neiskreni - nisu dali nikakav novac za poplavljene - sramota - a drugo to sto rade sa vadjenjem nase nafte maltene bez nadoknade - i to je sramota - takvo rusko ponasanje nas gradjane srbije onemogucava da eventualno krenemo u saveznistvo sa rusijom - braco odresite kesu bar malo ako hocete da vam i dalje verujemo

Russ Meyer

pre 9 godina

Ovaj nam komsiluk izgore od muke i jada..kapiram,otopila se moc Amerike,otapaju se sporo ali sigurno mitovi o "oslobodilackim borbama" o "cjetnicima" iz JNA koji su okupirali Jugoslaviju i mucili jadne komsije u ime Velike Srbije..zato po cio dan vise na srpskim portalima i klipovima i bjesomucno vrte floskule koje smaraju evo vec 20 godina..ne obracajte paznju mnogo na ove antiruske i antisrpske komentare,na ove mudrace sto samo sto nisu poletjeli za Kanadu i ostale "obecane" zemlje,jer to su uglavnom botovi iz komsiluka koji misle da je vrijeme stalo zauvijek na njihovu stranu,i po neki CHEdista iz domacih redova koji ne zna sa koje strane je supalj.Toliko,pozdrav iz Crne Gore,zivjela Srbija,zivjela Rusija ! ! !

Dr DM

pre 9 godina

Gospodine Kosacov, najveci pritisak na Srbiji vrsite upravo Vi. Srbija Vam je stalno bila moneta za potkusurivanje. Trpeli smo uzase, izgubili milione dusa, nazadovali u srednji vek zarad "bratske" Rusije. Dobili ste Krim, ostavite nas u miru. Ne videh da nasi gradjani hrle na rad u Rusiju, vec u zemlje Zapadne Evrope. Zele da se lece u Svajcarskoj a decu, cak i Vasi srpski poltroni, salju u London ili Ameriku. "Demokratiju" koju propagirate zele samo kubanski i severno korejanski diktatori. Da zamutite vodu - to umete. Uzivajte na Krimu, ostavite Srbiju na miru.

Marija

pre 9 godina

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".
(AlekS, 3. avgust 2014 17:27)


Ja sam srpkinja meni je majka Srbija, ako je tebi majka Rusija to je drugo.
A uskoro ce se i tvoja majka Rusija osloboditi stogodisnje okupacije od strane boljevicke KGB bande tako da unuk Lenjina KGB-ovac Vladimir Vladimirovich sa svojom KGB bandom nece imati prilike da sa ruskom izdajnickom petom kolonom napravi Ukrajinu od Srbije.

I ne brini za nasu i moju majku SRBIJU, znacemo kako da odgovorimo ruskim placenicima i ruskoj petoj koloni po Srbiji.

tisina tamo

pre 9 godina

(bonaparta3, 03. avgust 2014 09:26)

devedesetih su takvi ratohuskaci i agitatori poput tabe palili ljude da idu za tadasnju vlast u rat.
naravno niko od njih nikada nije bio na frontu. pitam se sta bi ti sa tom opremom? bio bi u stanju da ispalis reketu na neki cilj na zapadu gde bi poginula masa civila? ili bi trazio da neko to za tebe uradi a ti u pozadini da likujes? ako si mlad onda si veoma glup. ako si stariji onda si ljigavi partijski huskac. sta vidis u ogledalu kada se pogledas?

Milan1989

pre 9 godina

@(jm, 3. avgust 2014 09:55)
Covece,poredis Srbiju i Japan,razmisli malo pre nego sto izjavis tako nesto. Srbiju mozes da poredis sa drzavama tipa Bugarska,Rumunija,Grcka,samo sto je malo teze da nas poredis i sa Rumunima jer su oni bili potrebni NATO-u za postavljanje "odbrambenog" raketnog stita pa su ih pustili u EU i u NATO preko noci,ali ako se malo informises ni kod njih nije nimalo bolje stanje nago kod nas. Ljudi zive u iluziji ako misle da cemo mi kad udjemo u EU ziveti kao Nemacka,Danska,Belgija,budite malo realni,usli mi ili ne,zivecemo uvek priblizno isto,samo je pitanje koliko ce nas opljackati dok ne udjemo. Kao sto su hrvati morali da daju Nemackoj sve svoje banke,imali su pravo da zadrze samo jednu,velika ljubav a?

Antigona

pre 9 godina

"Na konstataciju da je za Srbiju održana donatorska konferencija na kojoj je prikupljeno oko100 miliona evra od EU, da su ruski spasioci prvi pritekli u pomoć, a da iz Rusije nije bilo novčanih donacija, Kosačov kaže da Srbija pripada kategoriji zemalja s kojima Rusiju povezuju posebni istorijski odnosi i interesi u savremenom svetu."

Hahahahaha. Pa ovo je šou. Dakle, kad ti treba konkretna pomoć, Rusi odgovaraju tako što kazu da nas povezuju posebni istorijski odnosi. Zamisli, prijatelj ostane bez kuće a ti mu pomogneš tako što kazes da vas vezu odnosi. Rusija nikakvu novcanu donaciju nije dala, ali se pravi vazna i istice spasioce koji su navodno prvi pritekli u pomoć. Pa i komšije su nam slale spasioce koji su prvi pritekli u pomoc, onda su uplacivali i donacije a na drustvenim mrezama su nam davali podršku svakodnevno.

Zmaj

pre 9 godina

@bonaparta3

Ajde ne lupetaj! Sta ce nama vojna oprema i sa kojim sredstvima bi je odrzavao? Imas li uopste pojma koliko kosta odrzvanje jednog miga 29? Naravno da nemas! A i protiv koga bi ratovao? Zemalja u okruzenju koje su sve clanice NATO? Kako si uopste dobio dozvolu da koristis internet sa tako malim brojem IQ poena?

J

pre 9 godina

Стварно Руси јесу словенски Енглези, ми им не уводимо санкције из осећања братства и лојалности а они цинично провлаче како би то било "економски лоша идеја" и "опасно по политику Србије". Па нисмо им ми Кинези мајку му, ми их сматрамо браћом а они нас фигурама на шаховској табли где манипулишу нашим осећањем оданости кад им одговара а помажу само кад је њима у интересу

AlekS

pre 9 godina

AlekS, 3. avgust 2014 13:08)

Ne lazi rusofilu, mesecima se po Srbiji sprovodi KGB propaganda po svim novinama i medijima u Srbiji, ukrajinski neduzni narod se naziva nacistima i fasistima, EU i USA se nazivaju fasistickom i nacistickom tvorevinom, citamo "bajke o Ruskoj ekonomiji" , citamo svaki dan sta tovaris Putin doruckuje.

E pa upravo zbog KGB delovanja po Srbiji i njihove propagande koja se sprovodi po Srbiji uskoro ce stvari da izadju na cistac u Srbiji.

I reci tvojima iz KGB-a da uplate neki euro za pomoc Srbiji posto je i Kosacov priznao da nisu uplatili ni euro.
Ali su znali da nam otmu nalazista nafte i gasa koje ce morati da vrate ili da plate te milijarde stete koja je do sada nacinjena.

Na tvoju zalost ovde nece biti KGB gubernije vec slobodne Srbije a EU tacno zna ko je sprovodio po Srbiji KGB propagandu i ko radi za KGB .

Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna.
Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana.
(Marija, 3. avgust 2014 13:55)

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".

A da vi malo sjasete sa Srbije?

pre 9 godina

Sumanuti Rusi su upali u NEZAVISNU DRZAVU Ukrajinu, podtakli gradjanski rat, a sad im je ceo svet kriv sto su popili po PIP!
Mislim, ne smeta meni to ni malo, samo ne volim sto stalno ispiraju usta Srbijom!!!
Stvarno bi mogli da se odnesu vise u Prijatno Mesto i da nas ostave na miru. Imamo mi dosta svojih problema i bez njihove potrebe da NAS SE SETE KAD GOD NJIMA TREBA ZRTVENI JARAC!

d

pre 9 godina

ima istine, ali i preterivanja. tacno je ovo sto je rekao za ameriku, ali nigde ne vidim realno pokrice za njegovu pricu o rusko-srpskom prijateljstvu.
u vreme ruske carevine, rusija je zelela da osvoji carigrad i tada je ovo bila njihova interesna sfera i pomagali su srbe i bugare, a mnogo vise bugare. od oktobarske revolucije, mi od rusa imamo samo stete. verujem da njihov narod i umetnici osecaju privrzenost prema "pravoslavnoj slovenskoj braci", ali od njihove politike imamo samo stete. prvo nas je crvena armija "oslobodila" parlamentarne monarhije i "nepostene inteligencije", onda su nas prodali nato paktu, a na kraju bukvalno oteli nis i rezerve nafte i gasa. koje bratstvo i prijateljstvo se tu vidi, ja ne znam...

darko

pre 9 godina

Pitanje za milion dolara:Da li su Amerikanci i Englezi uveli sankcije Rusiji ili su se prepali nezadrzive njemacke ekonomije pa su uvodeci sankcije Rusiji ustvari ciljali na Njemacku?Molio bi nekoga pametnijeg od mene da mi odgovori.Ja glup i blesav kakav i jesam mislim da su ustvari sankcije uvedene Njemackoj.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.Vas darko

Ћезо рца

pre 9 godina

Само Русија Србију спасава... Хвала вам, браћо и пријатељи... Надам се да ће бити довољно снаге и памети, па да овај народ коначно прогледа и јасно и храбро каже ,,хвала, али код нас наци-фашизам неће проћи''... Ваљда су нас довољно санкционисали, анатемисали, бомбардовали, тровали, рушили и палили, убијали... Или мисле да би могли још мало...?

samo da primetim

pre 9 godina

Vidim ovde ima mnogo rusofoba kojima su puna usta priče "dobili smo silne pare od EU". E pa, vi iz raznih pronatovskih NVO zaista jeste dobili pare, ja i ostalih 99,99% nismo dobili ništa osim toga da nam se posle 14 godina "evropskog puta Srbije" nude "bolne reforme" da bismo ostali na "evropskom putu", a uz to treba da mi teritorijalni integritet Ukrajine bude važniji od teritorijalnog integriteta Srbije i da zaratim sa Rusijom zbog NATO koji me je bombardovao. Neka hvala, ne trebaju mi ni NATO ni EU ni bolne reforme.

vracharac

pre 9 godina

To sto smo od Zapada od 2000. dobili toliko novca je otprilike kao da vam slomim nogu pa Vam platim gips. Ne volim ja ni Ruse niti mislim da su pomogli samo prica o zapadnoj pomoci i investicijama je tuzna

Limuntus

pre 9 godina

Rakete i avione su Rusi davali i Vijetnamu i S. Koreji, pa vidi gde su sad. Volim Ruse i Rusiju, al ko ne uci iz tudje istorije, naucice iz svoje muke.

Il mestiere

pre 9 godina

Imali smo koristi od Rusa u 1. sv ratu i to je veoma vazno. Zahebano, ovi nas biju i mame parama, Ruje nas ljube i uzimaju nam resurse. Kako god, zivimo na raskrsnici i ko god prodje, trazi nesto, smatram da nijedan narod i vlast ne bi bili u nasoj kozi umni da ovu zagonetku rese jer ne radi se o trenutnoj situaciji vec o predvidjanju sta ce biti za 50 ili 100 godina. U svakom slucaju dok ta dilema pred kucom traje, valjalo bi da mi sredjujemo stanje u kuci.

#vladimir0710

pre 9 godina

- Kada su neke države ne moćne same da nametnu sankcije onda traže što više saveznika. Kina i Rusija su jedine državne zajednice na planeti Zemlji koje mogu same da uvedu sankcije bilo kome, ali to nikada neće uraditi pošto je kod njih zdravija civilizacija i kultura, posebno što nikada u istoriji nisu imali kolonizatorske pretenzije.

Tako je

pre 9 godina

Ако заиста уведемо санкције Русији онда ћемо дефинитивно показати да смо ретардиран народ који жели да буде убијан и држава која жели да буде разарана и комадана. Више нам неће преостати ниједан пријатељ за пљување. Кад већ то споменух, они који булазне да од Руса и Русије никад нисмо имали користи, да нам никад нису помогли и слично, само показују да су или тешке незналице, или најобичнији лицемерни лажови, што је још горе.
(my way, 3. avgust 2014 12:08)

Tako je brate, srećom, ovi što komentarišu ovde ne predstavljaju narod u Sribiji. Teške neznalice, pa nas su SAD i EU uništili do temelja, aneko još nema dva grama u mozgu (ili prima debele pare) pa priča protiv jedine suverene zemlje na planeti RUSIJE! Bože me sačuvaj neznalica i prevaranata..., srećom, to je velika manjina u Srbiji, neuspešni pokušaj indoktrinacije srpskog naroda putem medija, ništa od toga druuže, nemoj da veruješ ovima što kucaju vode, pola su spameri i pola van Srbije, tamo gde su, nek tamo sole pamet, ne nama ovde, mi ipak znamo nešto malo više, i imamo "koje" iskustvo više...

Razmsilsi malo

pre 9 godina

@Braćo Rusi dajte vi nama adekvatnu opremu za vojsku, avione i PVO, a i par interkontinentalnih kratkog i dugog dometa bi bile pun pogodak. U mnogo čemu bi se mnoge stvari smirile i stabilizovale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bonaparta3, 3. avgust 2014)

Vidim da si od onih koji bi voleli da vide pecurku iznad Berlina i Vasingtona ... Rusija ima mogucnost za tako nesto pa zasto onda sama ne koristi to svoje naoruzanje. Da hoce Ukrajina bi sa bila jedna velika livada, pa zasto onda ne iskoriste tu svoju vojnu moc. Zaboravio si samo da pises trebovanje za one srednjeg dometa da bi smo mogli da ciljamo na Berlin i Brisel ... Naoruzanje se tek tako deli prijateljskim drzavama pogotovu onim sa ratnim iskustvom kao sto smo mi, i u delovima sveta gde su sukobi uvek na nekoj ivici da se dogode. A sad kontra pitanje sta bi bilo da su Amerikacnci 99-te tako dali to isto naoruzanje Albancima na KiM ??? Sta bi bilo sa Srbijom onda?

Mihajlo

pre 9 godina

Sta je sporno u izjavi Konstantina Kasacova???

Postovani komentatori niko Srbiju ne prisiljava da mora da se okrene Rusiji. Konstantno potenciranje o navodno "stetnom" Medjudrzavnom Ugovoru sa Rusijom je lako raskinuti, kako u vezi "Juznog Toka" tako i za Zeleznicu. Nista lakse oni koji su potpisali neka odgovaraju pred Zakonom, snosicemo MI posledice raskida Ugovora, kao sto bi snosili sa bilo kojom drzavom u svetu. milijardu $ duga Rusiji za gas, zatim anuliranje trgovinskog sporazuma i cao RASA.
Bode vam oci sto bi Rusija ostvarivala profit???
Pa sta treba da radi da nama poklanjaju milijarde, tek onako na lepe oci. sasvim je normalno da gledaju svoje interese, uostalom kakvu TO obavezu Rusija ima prema nama??? Cime smo mi to zasluzili sem sto smo joj kad god nam se ukazala prilika nabili noz u ledja. Pa nisu ni Rusi vise mutavi, opekli su se na "bratsku" Ukrajinu koju su pomagali i sakom i kapom, i ona je htela ruske milijarde a clanstvo u EU, isto ono sto i mi HOCEMO. O ovom pitanju treba odrzati REFERENDUM, pa neka narod odluci. Uzgred ja sam za Ruse i podrzavam Rusiju u Odluci da ce svaku drzavu koja joj uvede sankcije smatrati agresorom.

opanak i gunj

pre 9 godina

Gospodine KK molim vas da vam prenesu da je Srbija od EU do 2013. dobila bespovratne finansijske pomoći 5 milijardi dolara
[link]
(klavir i violina, 3. avgust 2014 10:22)

Samo rudnik u Trepči vredi oko 10 milijardi dolara http://www.energyobserver.com/vesti.php?lang=1&ID=35162 .
Kome ćeš to da odbiješ od donacija?

Slobodan961

pre 9 godina

Moreplovac , koliko ti imaš godina. Gde su Rusi na donatorskoj konferenciji, nema ih nigde kada treba dati pare ali su tu kada treba da se tapše po ramenu. A uzgred prvi su stigli slovenci ali se iz ne znam kog razloga potencira da su to bili rusi. Poruka za moderatore, ako opet ne objavite moj komentar ....... se.

Natalija

pre 9 godina

@mirabo
Nikakvu korist od Rusije u 1svetskom ratu nismo imali.
Mlada Bosna, Crna ruka i tsl su bili pod uticajem ruskih anarhista...
Nemačka i Rusija su se dugo pripremale za taj rat...
Krizna tačke je bila kada je naša vojska bila u luci Drac, Tu je vojsku i našeg kralja spasao ko?
Katolici, tj. Italijani su ih brodovima prevezli na Krf
P.S. Vi znate istoriju RUSIJE ali ne i Srbije.

AlekS

pre 9 godina

Kada MAJKA RUSIJA, na celu sa Vladimirom Vladimirovicem bude izgradila Juzni Tok kroz Srbiju, bicemo oslobodjeni okupacije, pod kojom smo vec 14 godina. A to sto pisete gospodjo su puste zelje ili sto bi nasi stari rekli : "STO JE BABI MILO, TO JOJ SE I SNILO".
(AlekS, 3. avgust 2014 17:27)


Ja sam srpkinja meni je majka Srbija, ako je tebi majka Rusija to je drugo.
A uskoro ce se i tvoja majka Rusija osloboditi stogodisnje okupacije od strane boljevicke KGB bande tako da unuk Lenjina KGB-ovac Vladimir Vladimirovich sa svojom KGB bandom nece imati prilike da sa ruskom izdajnickom petom kolonom napravi Ukrajinu od Srbije.

I ne brini za nasu i moju majku SRBIJU, znacemo kako da odgovorimo ruskim placenicima i ruskoj petoj koloni po Srbiji.
(Marija, 3. avgust 2014 18:11)

"Peta kolona" ste vi koji podrzavate okupatora Srbije, ONE CIJE SU TRUPE NA OTETOM KOSOVU, ONE KOJI SU NAS ZVERSKI BOMBARDOVALI, one koji su vas kupili sakom svilenih bombona, a oteli vam 18% teritorije, NAJVREDNIJE SRPSKE ZEMLJE.

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 9 godina

Marija

.Kolicina mrznje koju Vi iskazujete je neverovatna.Na stranu to sto su argumenti kojima branite Vase stavove,pa...smesni,u najmanju ruku.
Posto ste toliko optereceni tajnim sluzbama,evo par pitanja.

1. Cije su tajne sluzbe uvele zemlju u Drugi sv. rat?
2.Cije su tajne sluzbe izazvale bratoubilacki rat podrzavajuci jednu pa drugu stranu,po njihovoj potrebi,u istom tom ratu?
3. Cije su tajne sluzbe planirale akciju odakle su proterane hiljade nasih sunarodnika?Culi ste danas nesto sigurno o tome.
I tako dalje...Ajde sad nesto o resursima.
Ko je ono kupio Zelezaru,i dok nije placao poreze i takse zadovoljno trljao rucice,a onda nam je uvalio za evro?
Ko nam je ono porusio mostove i fabrike,a onda nam davao kredite da ih pravimo?
Zbog koga smo mi bese unistili sve domace banke?

Malo razmislite o ovome.
Pozdrav!

Перча Контраш

pre 9 godina

...Sve se zna zato KGB i daje ovakve izjave iz Rusije , opet pokusavaju da lazu jer ovde u Srbiji samo KGB vrsi pritisak , i to svako normalan zna. Pritisaka iz KGB vise nece biti za koju nedelju dana. (Marija, 3. avgust 2014 13:55)
Госпођо Марија, је си ли скоро ишла макар код лекара опште праксе, чисто ради контроле здравља?! Баш ме интересује шта ће то бити „за коју недељу дана“, можда нам евроамерички окупатори врате Косово и Метохију и исплате 100 милијарди долара ратне одштете, а лично мени милијарду долара због претрпљеног страха и преживљених недаћа!? Ако само КГБ у Србији врши притисак, шта ли свакодневно раде ови европски комесари и комесарице, а такође њихови амбасадори, поготово амерички, који свакодневно траже од нас да се определимо или смо за евроамериканце или Русију, да уведемо санкције Русији!? Жено мори, иди код лекара опште праксе да ти да упут за очног лекара, јер се за уклањање катаракте чека више од годину дана!

miami

pre 9 godina

Srbija je sama birala stranu I to pogresnu.Ta pogresna strana je glasala za sankcije 1992e I nije nista uradila 1999te,a cena biranja pogresne strane je gubitak Kosova,Oluja,Republika Srpska podeljena na 2 dela,otcepljena Crna Gora.Saveznistvom sa Rusijom,rizikuje se dalje rasparcavanje drzave.Hocete tako,nema problema.

Mirabo

pre 9 godina

@Voltaire
Ne znam koliko bi tvojim precima bilo smešno da Rusija nije ušla u rat posle napada Austrougarske na Srbiju... Ili misliš da bismo sami pobedili? A Rusija je zbog tog poteza platila najveću moguću cenu, jer nije bila spremna za rat ni vojno (čak nisu imali ni dovoljno pušaka, a kamoli šta drugo) ni na unutrašnjem planu. Nekoliko miliona Rusa je poginulo, dobili su boljševičku revoluciju, što je imalo za posledicu raspad države, građanski rat i još nekoliko miliona mrtvih. Meni nije smešno

in your face

pre 9 godina

Rusija je izgubila rat protiv NATO preko srpskih ledja, to je Srbiju kostalo blizu 30 milijardi $. Bio bi red da se otkacite sa nase grbace i pocnete placati rudnu rentu kao u svim ostalim zemljama a ne gradjani Srbije da placaju.

cobi ns

pre 9 godina

Nemojte Rusi i Rusofili molim Vas da nam pomažete-od verbalne pomoći,mi umalo nismo pocrkali,mi smo u Evropi,daleko od Rusije a stara poslovica kaže:Daleko od očiju,daleko od srca.....opametimo se i izvucimo pouke,jednom za sva vremena,ne budimo naivni i prostodušni do imbecilnosti....ponovo:Mi smo u EVROPI!!!?

od izvora dva putica,vode na dve strane....

pre 9 godina

@(samo da primetim, 3. avgust 2014 16:25 )90tih rusi ilegalno naoruzavali paravojne protiv srpske formacije,nato nas krajem 90tih bombardovao,a ja ne volim ni jedne ni druge.Sankcije moze rusiji,ali pod uslovom da nam obezbede gas iz njihovih izvora,da nam omoguce izvoz voca i povrca u fullu i sto se mene tice mogu im odmah sankcije.Kad su znali da prave krvoprolice zajedno sa amerikancima na teritoriji YU,onda me zabole medeno cose i za ruse i za amere

Aleksandar

pre 9 godina

Ma ljudi mi moramo gledati u svoje dvoriste i da konačno postanemo diplomate i izvlačimo što veću korist od svake države. Imamo uslove za to, imamo šta da ponudimo. .Da ne vredimo ne bi se oni toliko "motali" oko nas..Sarađivati sa svima zarad našeg interesa, ali samo našeg. .Pustimo mi bratske odnose, to je lepo estetski , ali od toga se ne živi. .I ta naša braća nas podržavaju jer imaju neku korist..Treba možda okrenuti se Rusiji, Kini, Arapima jer Evropa slabi a oni jačaju. .Ali to naše okretanje treba biti opipljivo. .Da imamo dobit..

Lova do krova

pre 9 godina

Vidim da je komentatora razocarenje jer Rusi ne dadose pare...Pitanje je sta
smo uradili i sa novcem koji dobismo,donacije i ostala pomoc.Spiska vrhuska
na svoje "potrebe",a u nista ne investira,pa opet kuka!? Pa evo i sada se
prica lova,pristupni fondovi,pa to je opet isto,dajte pare da vas volimo,ali
samo dok ne spiskamo sve,a onda? Pogadjate,pocinje nova kuknjava!

Бојан Илић

pre 9 godina

".. a ako dodje do posete predsednika (Vladimira) Putina to će biti važna etapa u razvoju naših odnosa"

Зашто се увек погоди да се "велики"
раскусуравају преко наших леђа?!
Не бих волео да морам ни са једним ни са другим качим, само хоћу да крене макар нешто на боље!
Ако неко ратује, нека ме заобиђе и нека решавају то сами између себе с код мене нека дођу да се "договарају"...
Смара ме много то што нам је увек "дупе у процепу"!
Хвала

George Best

pre 9 godina

bonaparta3, 3. avgust 2014 09:26)

Idemo braco u rat! Neki cete da poginete, a neki cemo da se vratimo! A neki cemo bogami i da se obogatimo! Ti kanda tako razmisljas, a i ovih par stotina sto ti dadose plus.
Za sve vas koji niste bili dovoljno stari pre dvadesetak godina pa niste doziveli mobilizacije i sirene, ako ste pismeni procitajte Lazu Lazarevica. Napisao pre sto i kusur godina. Pripovetka je u pitanju, zove se "Sve ce to narod pozlatiti". E posle se radujte ratu.

"Sumanuti pritisak SAD na Srbiju"

pre 9 godina

Jadan ja. Potpuno sam neobavesten ili ne umem da mislim i da shvatim sta se stvarno dogadja sve dok ne cujem neki sumanuti pridev. A tu je ovaj Rus da me obavesti i opameti. Znao sam da Amerika pritiska Srbiju ali nisam znao da je sumanuto pritiska, a to je "kak izvesna" sasvim druga stvar. A nisam znao ne da je Srbija izlozena i najvecem mogucem pritisku jer mi se cinilo da bi taj pritisak mogao biti i mnogo veci i bolniji ako bi to Amerika htela. I pored svega recenog u clanku, ipak mislim da se nesto sumanuto desava i u Rusiji i u Srbiji kad naizgled ozbiljni ljudi ovakvim recnikom govore. Jesmo li svi postali sumanuti da ovo moramo da slusamo i citamo?

bezimena

pre 9 godina

Mi ostajemo na nogama poslednjih godina samo zahvaljujući izvozu u Rusiju koji stalno raste, onoliko koliko smo u stanju da proizvedemo, inače bi smo odavno pali. Tih sto miliona iz Evropske unije je u obećanjima koja će se relativizovati kroz različite procedure da na kraju realno nećemo dobiti ništa. Tako je to sa njima. Rusko otvoreno tržište za nas znači život, a pogotovo investicije koje slede i koje će biti potpuno realne, ako naši političari ne odigraju neku igru i to onemoguće
(vm, 3. avgust 2014 11:42)

Ala si se nalupetao, za sva slova.
Kakvi projekti, kakvi bakrači, Rusi jedino znaju da uzimaju!
Što se tiče izvoza u Rusiju, on je 2013.g. bio celih 7,2%.:)))
Uostalom, ovo su zvanični podaci: http://siepa.gov.rs/sr/index/podrska-izvozu/izvoz-u-brojkama/2013.html#izvozpozemljama

Mihailo Petrovic

pre 9 godina

@klavir i violina,
.Srbija toliko nece dobiti nikada od EU - i sa crkavicom sto je do sada dobila i s onim "sto ce dobiti" za sledecih 20 godina, to nikada nece izneti 5 milijardi.
Naprotiv, susedne zemlje,kao Bugarska, Rumunija i Madjarska su sve dobile kes za tren - cim su se saglasile da dozvole da avioni bombarderi iz njihovih zemalja polecu na Srbiju 1999.
Za Hrvatsku se i ne zna koliko je dobila u novcu, ali je ona desetak godina imala sve ekonomske privilegije - napr. u telefoniji - Hrvatsku si mogao da zoves po istoj ceni kao i sve evropske i druge zapadne privilegovane zemlje, a ako si imao internete i besplatno i fiksni i mobilni - sto Srbija nikada nece dobiti pa sve i da udje u EU...

RedZmaja

pre 9 godina

Mladja generacija neka malo manje kuka, malo manje da bistri svetsku politiku, malo vise neka radi, i za jedno 20 godina eto zemlje o kojoj sanjaju.

Ah da, zaboravio sam problem je sto pripravnicke plate nisu 3.000 €, i ako neko napadne zemlju, mora da se brani. I moze da nestane interneta, strasno......

od rusofila smesniji su samo rusofobi

pre 9 godina

Da mrznja i frustracije proizvode energiju, mogli bi da snabdevate citavu Evropu i da je oslobodite zavisnosti od ruskog gasa - makar bi bilo neke koristi od vas za Evropu ali avaj...

Kole

pre 9 godina

@Natalija
Srpsku vojsku su prebacili na Krf katolici (kako ti kazes) ali tek kada je Rusija zapretila da će u protivnom sklopiti separatni mir sa Nemačkom ! Toliko o poznavanju istorije.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Ja sam srpkinja meni je majka Srbija..."
(Marija, 03. avgust 2014 18:11)

Чему "криза идентитета" у сваком коментару?!:-)
Да волиш своју мајку, не би у сваком коментару оправдавала оног ко ти је "мајку" бомбардовао а осталу децу етнички чистио уз помоћ "мајчиних" вековних душмана!
Испран ти је превише, или боље речено, затрован ти је мозак овим КГБ бајкама!
Ја разумем контра став осталих коментатора, али ти и твоја "сестра близнакиња" ЕU Citizen сте најупорнији (не схватам оволику мржњу)! ;-)

Хвала

seljadin

pre 9 godina

@od izvora dva putica,vode na dve strane, paravojske je naouzala Nemacka i Ukrajina, a njihovi dobrovoljci su se borili na strani Hrvata i Albanaca, samo u Hrvatskoj je poginulo 40 Ukrajinaca pro-fasista.

Toliko o Ukrajini, ona je bratska koliko i Hrvatska, jesmo braca ali nismo prijatelji.

Neka narod odluči

pre 9 godina

Po mom mišljenju referendum je jedino pravo rešenje.
Vučić neka prepusti narodu da izabere kojim će se putem ići.
Tim potezom se ograđuje od osuda sa Zapada i Istoka,a uz to i prepušta svom narodu da izabere svoju sudbinu.
Očigledno je, da ne može se sedeti na dve stolice.

milbor

pre 9 godina

Juzni Tok = Monopol (grč. monos, jedan + polein, prodavati) u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak privredne konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe.
Ako budemo dobri i poslusni cena gasa 280$, a u slucaju da nebudemo dobri cena 480$ za gaz. Za rusiju je gas zarada i politicko oruzje zato sto cene na gaz neodredzuje berza nego politika. Zato treba razmisliti da li cemo biti dobri jer oni mogu i zimi da nam otkljuce gaz ako nebudemo dobri. Za Ukrainu gaz je kostao do krima 268$ a posto su sad losi traze 480$. Misli da ipak juzni tok jos dugo nece biti gradzen jer nemoze da prodze kroz Bugarsku Evropa neda

bm

pre 9 godina

Meni je ovo smesno. Razlog zbog cega jake drzave vrse pritisak na druge je kada im nesto smeta, kada postoji problem ili pretnja. Sta to Srbija moze da ucini, pa da je jedna Rusija odmah bude ojacana njome?
Nista. U globalnom pogledu smo bitni koliko i jedna Tanzania.
Ako pritisak postoji, to je samo da bi se svetu poslala jos jedna vest kako je jos jedna drzava rekla ne Rusiji.

Voltaire

pre 9 godina

Srpsku vojsku su prebacili na Krf katolici (kako ti kazes) ali tek kada je Rusija zapretila da će u protivnom sklopiti separatni mir sa Nemačkom ! Toliko o poznavanju istorije.
(Kole, 3. avgust 2014 18:15)

'Si siguran? Ili su vas tako ucili na partijskom KGB kruzoku pod naslovom
"kako menjati istoriju: lagati i samo lagati i neistinu pretvoriti u istinu"?
Imam pretke koji su se borili na Solunskom frontu, malo sam stariji pa sam upamtio njihove price. O Rusima samo najgore!

Voltaire

pre 9 godina

@Voltaire
Ne znam koliko bi tvojim precima bilo smešno da Rusija nije ušla u rat posle napada Austrougarske na Srbiju... Ili misliš da bismo sami pobedili? A Rusija je zbog tog poteza platila najveću moguću cenu, jer nije bila spremna za rat ni vojno (čak nisu imali ni dovoljno pušaka, a kamoli šta drugo) ni na unutrašnjem planu. Nekoliko miliona Rusa je poginulo, dobili su boljševičku revoluciju, što je imalo za posledicu raspad države, građanski rat i još nekoliko miliona mrtvih. Meni nije smešno
(Mirabo, 3. avgust 2014 14:15)

Pusti ti moje pretke da pocivaju u miru na Zejtinliku. Dobar deo su ostali dole, ali jedan deo se vratio i, na moju srecu, iz prve ruke znam istorijske fakte, a koje ti i tvoji Putinovi saborci hocete da menjate. Samo se nadam da se ne prevrcu u grobu zbog ove situacije oko Rusije i pokusaja da nas konacno porobe, a sto nisu uspeli preko Velike Bugarske jer im je pokusaj sprecen na Berlinskom kongresu. A i kasnije nebrojeno puta.
Uostalom, Rusija je jedina imala interes da razbije Jugoslaviju kojoj su Ruje dugovali pozamasnu svotu novca. .

gica

pre 9 godina

"...a ako dodje do posete predsednika (Vladimira) Putina..."

Putin gazda u svojoj kucetini, mi gazda u nasoj kucici. Svoja kucica svoja slobodica.

kraljosjek

pre 9 godina

Ne mogu vjerovati da bi sad odjednom svi pod krilo zapada. Al' ste prevrtljivi svaka čast. Pitajte roditelje kako su živjeli do devedesetih, a kako živite sad pod kapitalizmom danas. A ovi kao Marija i slični još nisu imali lopatu u ruci, čekaju kralja i dan danas uz bogate trpeze i meksičke sapunice te po koju kilu viška. Kapitalizam nas je i doveo do neimaštine danas uz moderno neoporobljavanje putem banaka i kupovine resursa. Jedinu ravnotežu njima tj. Rusiju s kojom ipak imamo solidne odnose sad bi pljuvali. Niko ne zagovara nikakve ratove ali dajte ljudi imajte jednom nekakav stav. Niko vas neće cijeniti ovako prevrtljive. Ako većina naroda misli i osjeća da je Rusija na strani na kojoj i mi trebamo biti onda to jednom i podržimo i krenimo u tom smjeru. Možemo mi govoriti o bilo čemu ali je jasno da s njima imamo prijateljske odnose. Najveća su zemlja na svijetu, bogata svim resursima i svatko bi dio nje. Ne možemo sigurno propasti surađujući sa Rusijom. Naravno ne podvita repa i uvlakački, već kao zemlja partner i Srbija sa stavom, te razumijevanjem za sve svoje građane i manjine koji su ravnopravni stanovnici Srbije bez obzira na raznolikost. Kad krenemo poštovati sebe međusobno kao ravnopravne sugrađane u zajedničkoj zemlji tad možemo strelovito napred. Naravno i zadržati teritorijalnu cjelovitost zemlje. I to je stav. Svi koji žive u Srbiji neka žive život punim plućima, popunjenim džepovima, radnim mjestima i uzdignute glave, sa stavom. Pozdrav!

marija

pre 9 godina

(Marija, 3. avgust 2014 13:55)

Losa ti ta UDBAska taktika s tim besomucnim ponavljanjem.
Nece postati istina, ponovila 100 puta.

I vrati se u 21. vek.

madam x

pre 9 godina

@swedenonline
U pravu si 100%
Bežeći od revolucije 1917-1918 je u Srbiju došlo oko 70 000 srednje klase Rusije, ne sega-mega kadrovi nego pravi intelektualci. Došli su u zemlju sa više nego skromnom intelektualnom klasom.
To je bela Rusija, o crvenoj se više zna.
E sad pogledaj elitu u našim medijima koja se pojavljuje od 1987-2014, sve sami rusofili i sega-mega zvezde,
Pa gde su naši istinski intelektualci sve ove godine?
Tavore na margini društva, tretirani su oko 30 god. kao OTPAD, kao kuga i kolera.
Ma ko se to toliko plaši pravih Srba?
Svako ko ima gram mozga zna zašto!!!

aleks

pre 9 godina

Kakvi nesuvisli komentari. Pa to sto nam je izvoz u Rusiju daleko ispod mogucnosti nisu krivi Rusi nego mi neorganizovani, lenji i nesposobni da proizvedemo. A mogucnosti su ogromne, daleko vece nego za izvoz u EU, posebno za poljoprivredu sto bi trebalo da nam je broj jedan da zaposlimo narod jer tehnoloski div necemo biti nikada. Samo nece to samo da se uradi. Krivi su nam Rusi sto uvozimo pasulj umesto da ga izvozimo.

dov

pre 9 godina

zasto mediji uporno lansiraju pricu kao da smo mi nekome mnogo bitni i da situacija u ukrajini vazisi od stava Srbije. glupost.
Nas niko nista ne pita, licno mislim da bolje da nemamo stav po tom pitanju i da se drzimo sa strane

Dragoljub

pre 9 godina

Pritisak SSSR (dakle i Rusije) na Jugoslaviju (dakle, i Srbiju) od 1948-55 nije ni u kom slucaju bio sumanut: on je bio vrlo proracunat, vrlo snazan, i na srecu svih onih koji su do 1990. godine ziveli u vremenu relativne slobode, relativnog blagostanja i koji su mogli da putuju na zapad, vrlo neefikasan. Taj pritisak bio je i vrlo realan: zveckanje oruzjem na granicama, granicni incidenti, propaganda (doduse, ovoga ima i danas), otkazivanje trgovinskih ugovora i embargo...Zalosno je sto umemo da zaboravimo svoju istoriju.

nepoverljivi srbin

pre 9 godina

Iz cele ove ujdurme i citanja komentara na slicne tekstove u medijima, vidim samo da srbi i dalje slabo uce na svojoj tragicnoj istoriji.II sv. rat je samo 70 godina iza nas a sve je ociglednije da bi se mi srbi opet vrlo lako podelili na "evropejce" i "rusofile", iako jos uvek osecamo tragicnu podelu koja nas je zadesila, a zvala se podela na "cetnike" i "partizane". Nadam se da necemo morati da odlucujemo i lomimo preko kolena teske odluke, jer smo uvek lomili tako da je najvise ispastao narod u celini.

Serbe

pre 9 godina

(Antigona) U mnogome se slazem sa tobom ali poslednja recenica koju si napisala nikako ne stoji. Jednostavno je jako glupo porediti drzavu i teroriste. Suverenim drzavama isporuciti oruzje je legitimno pravo dok isporuciti oruzje teroristima UCK je samo po sebi delo terorizma. E sad sto se svet samo deklarativno zalaze za Pravo i Pravdu to je vec sasvim drugo pitanje.

RedZmaja

pre 9 godina

Moja generacja je platila prilicnu cenu boooolllllleeeeeesssssnom idolopoklonstvu koje nam razne agenture plasiraju sa zapada i istoka. Alo, nismo Amerikanci, nismo Rusi, mi smo Srbi, nezavisnost dobili davno, priznati od zapada, priznati od istoka, gledajmo svoja posla, gledajmo svoje interese. Razvijajmo industriju, obrazovanje i normalno drustvo.

Sta je bilo, bilo je. Ne bih voleo da neki Srbi rodjeni 95+, shvate strahote savremenog rata. Isto je mislio i moj deda i pradeda, od kojih ostade poneki orden i gruntovnica.

Dakle, Marije, rusofili i ostali, batalite politiku, prijatelji smo samo sami sebi. Svi ostali, pa i susedi, igraju eoizode.

I jos nesto, da nam se svi dugovi oproste, da nam neko ubrizga 100.000.000.000 € u budzet, u Srbiji bi se normalno zivelo za 30 godina. Zato ponovo apelujem da se manemo podela, malo nas je da bi imali luksuz da se delimo.

Ko misli drugacije, vrata BlackWater-a i dobrovoljackih jedinica Novorusije su uvek otvorena ...

Braca

pre 9 godina

Mi sa SAD nemamo nista vec je tu u pitanju EU. U EU postoji pravilo solidariteta i EU ce Poljskoj kompenzovati gubitak koji oni budu pretrpeli zbog voca i povreca koje Rusija vise nece. Da li ce neko kompenzovati Moldaviji to sto Rusija nece njhovo vino i jos neke proizvode? Mislim da nece! Da li ce EU kompenzovati nama gubitke koji budemo imali ako prihvatimo uvodjenje sankcija? Mi jos nismo ni u hodniku za EU vec cekamo da neko okaci radno vreme kad mozemo da stanemo pred vrata za ulazak u hodnik. Nasi politicari ce to dobiti na praznim recima ali nikada na papiru nikada. Ako odbijemo sta onda?
Isuvise dugo smo ziveli u filmo - mi smo neko, mi smo glavni a trebalo je igrati na kartu malog igraca. Pustite nas jer smo mnogo mali i necemo nista doprineti vasim sankcijama zato jer smo stvarno mali zaobidjite nas ovaj put.

Kole

pre 9 godina

@Voltaire

'sam siguran. Pusti te fazone o KGB kruzocima, postoje knjige i istorijska dokumenta o WWI pa se informiši malo. Lepo je to što je tvoj deda bio solunac, ali da li stvarno misliš da su borci u prvim borbenim redovima bili upoznati sa činjenicom da su saveznici transportovali našu vojsku na Krf pod pritiskom Rusije? Pročitaj bar neku knjigu o povlačenju preko Albanije, možda nađeš još neki istorijski podatak za koji tvoj deda nije znao. A što se tiče godina, ni ja nažalost nisam više mladić, ali moje dede su u to vreme imali po petnaestak godina, nisu učestvovali u proboju Solunskog fronta što ne znači da ja ne znam o čemu govorim.

Tekući

pre 9 godina

Najjači su komentatori koji se lože na visoku politiku, a na računu ni 5.000 dolara, kamoli evra, čak ni rubalja ;-) Lako je svima njima sa nama, kad se zamajavamo sa EU ili Rusija. Opamećivanje odmah, pogled u novčanik.

apolo

pre 9 godina

Uvesti sankcije Rusiji, zemlji koja nas nikad bombardovala nije, bacala osiromasebi uranijum na nas, koja nas je uvek bezuslovno podrzavala u UN, je ravno samoubistvu!

Voltaire

pre 9 godina

(Kole, 3. avgust 2014 22:27)

Izvini, molim te.
Onda su dzabe pljuvali po Rusima, dok su se kleli u Francuze i Britance.
Sta ces, nepismen narod, pljuju onog ko ih toliko iskreno voli. Valjda su zato i hteli nasu zemlju da poklone Bugarima, iz ljubavi prema nama.

Bojan

pre 9 godina

Vest iz sporta:
Sloboda:Napredak 1:0
treba da bude 5:5 sto znaci da budemo nezavisni i nakon cega sledi i napredak :-) samo mislim da je to tesko zbog naseg strateskog polozaja :-)

Down Toearth

pre 9 godina

Još nešto - za one koji mešaju Rusiju i socijalizam, socijalnu pravdu itd, toga kao i kod nas odavno više nema. Današnja Rusija je kapitalistička država sa feudalnim šmekom. Mi smo feudalna banana država. U šta se Rusija razvija ne znamo a mi se ne razvijamo uopšte a maštamo da nam padaju ruske milijarde i mičurinke u krilo. Rusija danas doživljava ono što smo mi dobili po leđima - nadam se da su izvukli pouke i da će bolje proći. Mi ništa nismo naučili jer smo jedan vo u kupusu.

ponizni...

pre 9 godina

A vi da malo sjasete sa Srbije@ Nece biti da je bas tako kako ti rece..Zamenio si teze!Pa si od zrtve napravio krivce!To mi je misljenje nesto poznato..Ali ko se pravi da ne vidi prvi put,pa ni drugi put..ponizice ga i treci put!