Subota, 02.08.2014.

12:44

Rusija: EU bi da naoruža Ukrajinu

Rusko Ministarstvo inostranih poslova optužilo je danas Evropsku uniju da "u tajnosti" ukida zabranu o snabdevanju Ukrajine vojnom tehnologijom i opremom.

Izvor: Tanjug

Rusija: EU bi da naoruža Ukrajinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 9 godina

EU proda oruzje i kupi novije od SAD. To je cela prica, ameri hoce profit zato i vicu kako je NATO nespreman za Rusiju. Naravno u svemu tome se pojedinci obogate.

Goran

pre 9 godina

(hrv, 2. avgust 2014 15:08)
Nemoj da lupas, vas su direktno naoruzavali Nemci, a Bosance Iranci i to preko vase teritorije, preko Tudjmana, to je sad sve javno, i sve se priznalo.
Ne znam cemu dezinformacije takve vrste.
Proveri ;)

Vitez

pre 9 godina

(Goran, 2. avgust 2014 15:14)

Trebalo bi reći kako su nas od Nijemaca su nas više naoružali Rusi. Štoviše Rusi su slali i pilote i tehničare za borebene zrakoplove i helikoptere koji su stizali preko Rijeke.

Suvereni demorkata

pre 9 godina

Ukrajina je iskoristena da bi Rusiju uvukli u rat i oslabli,kao SSSR u Afganistanu,Putin ne nasjeda na te trikove,Ukrajina glupa, hahhahahahhaha.

hrv

pre 9 godina

(savica, 2. avgust 2014 13:55)
Na tvoju i moju žalost, mi smo se naoružavali švercajući oružje preko Mađarske iz Ukrajine i Rusije. Zapad nam je nabio embargo odmah na početku rata.

b02.avg

pre 9 godina

Ne verujem u ovo.
Ukrajina ima toliko naoružanja u svojim magacinima od bivšeg SSSR-a, da može Evropu da napuni.
A kamo sreće da nemaju čime da pucaju jedni na druge.

Milan

pre 9 godina

Vidim u komentarima da mnogi jedva cekaju zimu, a Rus da zavrne slavinu za gas, Evropa da se smrzava, a Srbi da pametuju i likuju. E pa malo sutra ce da zavrnu slavinu jer oni od tih evropskih para prezivljavaju, primaju plate i penzije. Evropa bi prezivela bez ruskog gasa, a Rusija bi gladovala bez para koje zaradjuje od prodaje nafte i gasa.

Vladimir

pre 9 godina

Na istoku Ukrajine ne žive smo Rusi, već i Ukrajinci, pola-pola. Ukrajinska vojska ih nemilosrdno bombarduje kasetnim bombama, ni najmanje ih ne zanima to što su oni njihovi sunarodnici. Ukrajinci, kao i Rusi iz tog regiona beže za Rusiju.
Nije to nikakva pravedna borba, to su prljavi poslovi SAD i EU, zbog toga su morali da dovedu marionete na vlast.

Smarty

pre 9 godina

@Milan
E moj Milane, jedino mi nije jasno da li ti je to po prirodi ili samo spinujes?
Kazes "Niko ne zeli sa njima", a da li su cuo recimo za BRIKS? Znas li ko je tamo "glavni" i znas li sta za zapad znaci formiranje Razvojne banke BRIKSa? U najkracem, to ti je totalno resetovanje "novog svetskog poretka", jer MMF i Svetska banka gube znacaj, a sa njima i mr.dolar. Zbog unutrasnjeg duga koji ima USA, manje ce ih boleti da im bacis 5-6 atomskih bombi, nego da im ukines dolar kao svetsku monetu. Zar zaista mislis da su se Ameri toliko uzbudili zbog Ukrajine?
A oko Ukrajine si bas zamenio teze, jer mesas uzrok i posledicu. Srecom, normalni ljudi na ovom forumu razmisljaju na osnovu cinjenica, pa otud i broj pluseva i minusa na tvoj komentar. Neka ti oni budu reper da korigujes svoje stavove ukoliko si nesvesno zamenio teze, a ako si to uradio namerno onda neka ti je na cast.

Marko

pre 9 godina

Ukrajinu i ne treba posebno naoružavati pa ona ima 2,5 miliona tona oružja i municije uskladišenih u bivšim skladištima Sovjetske armije na njenoj teritoriji. Osnovni problem ukrajinske vojske je slaba obuka, izdaja dijela oficira ruske nacionalnosti i sl. Uz kvalitetnu obuku (što je ključno a zapad im to može jeftino omogućiti), dekonzerviranje većeg dijela svog naoružanja iz skladišta i dostavu sa zapada modernih elektronskih sistema, sistema veze i vođenih raketa većeg dometa mogu bez problema pobijediti ne samo proruske separatiste nego i rusku vojsku koja bi upala na teritorij Ukrajine.Nakon toga slijedilo bi protjerivanje ruskih okupatora sa teritorije Krima - milom ili silom.

cinik

pre 9 godina

Ipak je ovo pocetak kraja Rusije. Niko ne zeli sa njima. I kada je jedna suverena zemlja rekla da zeli u EU dozivela je da joj druga okupira deo teritorije, a na delu teritorije organizuje paravojsku sa ciljem izazivanja gradjanskog rata. Definitivno ce ovo sada pokazati koliko su Ameri i ceo zapad jaci i da se Putin ipak preracunao. Ne moze jedna drzava koja 80% svoje ekonomije bazira na izvozu sirovina da parira zapadu ni na koji nacin.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 2. avgust 2014 13:17)

Sacekaj zimu, pa ces da vidis da li ne moze. Samo tri dana da se stavi zabrana za gas, pa cemo videti koliko to Evropa moze bez energenata. Smesni ste bre. SSSR je bio 50 godina pod embargom pa je propao onog trenutka kada su na celo zemlje dosle izdajice. Ne budi slep junace, mogu oni 10 godina i ceo vek ako treba tako, dok EU nece moci ni pola godine.

Dusan

pre 9 godina

Ukrajinu ne moze EU toliko da naoruza koliko mogu Rusi da ih razoruzaju.
Braco Ukrajinci,osvestite se. Nemojte da ratujete za tudje interese. Nece oni vama nista dobro doneti osim tog oruzja koje cete ipak, vi platiti.

Trismegistos

pre 9 godina

Citajuci komentare sticem utisak da je komentatorima strasno zao sto zesci rat vec uveliko nije poceo. Pa da jednom, konacno vidimo ciji je k**** duzi. Onaj ciji je duzi, e on mora da je u pravu.

Ja razumem da se ne slazemo oko toga kako je kriza pocela i da jedni optuzuju drugu stranu, prosto nije lako u moru informacija pronaci one koje su uvek i najredje - istinite. Ali, ono sto ne mogu da razumem, je da velika vecina komentatora ima ratne ciljeve, odnosno ishode rata za koje navija da ce se desiti.

Retko koji komentar de apeluje za mir medju ljudima. Sloboda i mir su jedini ciljevi i jedine pobede.

Ali slobode nema ni u Rusiji ni u EU i Americi. Rusija je rigidna, autoritarna i konzervativna. EU i SAD drze gomile tajnih logora, izazivaju ratove i krvoprolica po raznim regionima u svetu, eksploatisu Afriku. I jedni i drugi koriste manjak informacija i dezinformacije da bi ubedili svoje gradjane kako su slobodni.

Zanima me kako bilo ko moze da bude i za jednu od te dve strane.
Daleko im lepa kuca i jednima i drugima.

Istorija se ponavlja

pre 9 godina

@ kondor, 2. avgust 2014 14:11)

Tacno tako je govorio i Adolf Hitler kada je krenuo u rat. Nije on hteo da "osvaja" on je samo zeleo da vidi i sredi stvari oko Nemackih manjina u okolnim zemljama. Na srecu znamo kako je prosao sa svojom logikom, a i isto tako ce proci oni koji bi pokusali da je slede. Sve u svemu, fasisticka misao i ideja jos uvek zivi u necijoj glavi.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ovde se iznose 2 netacne cinjenice u vecini prozapadnih komentara. Slucajno sam izabrao samo @(Milan, 2. avgust 2014 13:17) ali on nije jedini.

1. nije suverena zemlja rekla da hoce u EU. Ako su smatrali da je Janukovic izdao obecanja data pre izbora, trebalo ga je smeniti legalnim sredstvima a ne vojnim udarom, debelo podrzanim - materijalno, logisticki, medijski, posetama vrlo visokih politicara EU i SAD - od strane Zapada. Cim su pribegli nevidjenoj sili i protivzakonju, sto smo svi imali prilike da vidimo, PRESTALI SU DA BUDU SUVERENA ZEMLJA. Ne moze biti suverena zemlja u kojoj nekakav Muzicko samara zvanicne sluzbenike iste te zemlje, koji su bili nenaoruzani i samo su radili svoj posao. Uostalom, pre nekoliko dana su se tukli u parlamentu! Posebna je prica ubijanje svih redom na Majdanu od strane "nepoznatih" snajperista.

2. Rusi ne podrzavaju separatiste. Da ih podrzavaju, to bi se jasno osetilo u rezultatima borbi. Na zapadnjackim sajtovima se citiraju izjave nekih vodecih separatista koji kazu da od Rusije ne dobijaju skoro nista.

Koliko je Zapad "pametan" i "sposoban" vidi se po stanju u Libiji. AFP javlja da je tamo mnogo gori gradjanski rat od onoga koji je doveo do svrgavanja i likvidacije Gadafija. Slicno je i u Ukrajini i jos ce biti.

kondor

pre 9 godina

Ja sam za to da Rusi zastite svoju manjinu u citavoj Ukrajini,ne samo na istoku,a da potom preispitaju prava njihovih manjina u baltickim republikama,Moldaviji,a da onda vide ste se desava u Poljskoj i Ceskoj,a kad se uvjere da je sve u redu da provjere da li se o njihovim spomenicima u Njemackoj adekvatno vodi racuna. Poslije toga da uzmu u zastitu plemena na polarnom krugu. Isto tako bi Kinezi trebali da malo vide sta se desava u Aziji i da li je cajnataun u San Francisku adekvatno ispostovan. Ima tu jos materijala,ali kolonijalne sile moraju da poloze racune.

blato

pre 9 godina

Pa ako Vašington naoružava Izrael u vreme najžešćih napada na Gazu,zašto Brisel ne bi naoružavao Ukrajinsku vlast da se obračuna sa neistomišljenicima i pobunjenicima u pokušaju da osivuraju svoju vlast u Kijevu.I jedi i drugi su saučesnici u ubijanju civila i rušenju gradova i sela.Na žalost o tome se veoma malo piše u zapadnoj štampi.Ne razumem kako građani SAD-a podržavaju sankcije Rusiji zbog Ukrajine,a istovremeno njihova vlada naoružava Izraelsku vojsku u ratu u kome je,za nekoliko dana,ubijeno nekoliko stotina Palestinskih civila.Bojim se da Obama ni u jednoj od tih odluka nema većinsku podršku svojih građana,uprkos neverovatnoj antiruskoj kampanji zadnjih nekoliko meseci.

pop

pre 9 godina

Nije uopste poenta ovde snabdevanje oruzjem , vec to sto Ukrajinske snage snabdevaju "mirotvorci" koji bi navodno trebali biti za primirje jer tako kazu , a u medjuvremenu samo na Ruse vrse pritisak da se smire , dok ove jacaju...

realno

pre 9 godina

Само нек се они играју са руским медведом, добиће своје на крају а пораз запада биће веома болан. Али то је њихов избор. Напред браћо Руси! Ура, ураа ураааа!

savica

pre 9 godina

Sve je to vec vidjeno u Hrvatskoj devedesetih godina kad su ih naoruzali i poslali vojsku. Jedan je bio Hrvatski. jedan Nemacki i jedan Americki vojnik u napadu na Srbe u Slavoniji i Srpskoj krajni. To svi znaju ali se o tome cuti .

Лима

pre 9 godina

Када би Русија наоружала тако Србију, то би био епилептичан скандал за западну медијско политичко војну булументу..

петар

pre 9 godina

Имају они оружја препуно, само неће нико од искусних да га користи против рођака. А они млади супер-фашисти и националисти из западне Украјине нису прошли обуку.

Milan

pre 9 godina

Ipak je ovo pocetak kraja Rusije. Niko ne zeli sa njima. I kada je jedna suverena zemlja rekla da zeli u EU dozivela je da joj druga okupira deo teritorije, a na delu teritorije organizuje paravojsku sa ciljem izazivanja gradjanskog rata. Definitivno ce ovo sada pokazati koliko su Ameri i ceo zapad jaci i da se Putin ipak preracunao. Ne moze jedna drzava koja 80% svoje ekonomije bazira na izvozu sirovina da parira zapadu ni na koji nacin.

dimitrij

pre 9 godina

Pa nek ih onda Rusi naoružaju ako im smeta da to čini EU. Netko ih očigledno mora naoružati jer su u ratu.

Ili Rusi misle da se rat vodi bez naoružavanja. Pa i prorusi se naoružavaju, pa šta. Rat je.

Mare,NS

pre 9 godina

Makar u tome imaju iskustvo!Silno oruzje iz bivse DDR,zavrsi u Hrvatskoj i Bosni,iako smo svi bili pod sankcijama UN,sto se tice uvoza naoruzanja!
Elem,kad su zavrsili,svoj krvavi pir na Balkanu,to isto oruzje ode na Bliski istok,da ucestvuje u "arapskim prolecima"(Libija,Sirija...)!

A,sad malo holivudskoj propagandi!Teroristi i losi momci su uvek naoruzani sa kalasnjikovom AK-47!Verovatno ih Rusi naoruzali do zuba!

Dwight D. Eisenhower

pre 9 godina

Ja sam za to da im EU dostavi nuklearno naoruzanje, isto ono koje su predali Rusima 1994. u zamenu za garanciju da nece otcepljivati Krim.

losa KGB propaganda

pre 9 godina

""u tajnosti" ukida zabranu o snabdevanju Ukrajine vojnom tehnologijom i opremom."
Koliko se secam, pocelo je tako sto ste vi krseci ugovor sa tom istom Evropom okupirali Ukrajinski Krim.

eternal

pre 9 godina

Kako javlja Itar Tas, a objektivno prenosi nepristrasni Tanjug.
(Cvorovic, 02. avgust 2014 13:01)
bravo, po meni samo guardian, ap I nt su realni izvor informacija

Troll

pre 9 godina

1999. godina
Albanska manjina u Srbiji = Borci za slobodu

2004. godina
Al-Kaida u Iraku = Teroristi

2013. godina
Al-Kaida u Siriji = Borci za slobodu i demokratiju

2014. godina
Ruska manjina u Ukrajini = Separatisti i teroristi

Лима

pre 9 godina

Европа не зна где удара, шта хоће и чему све то... Узурпирана од Америчких служби..

dr Zoran

pre 9 godina

Ako se to desi, onda upadajte da branite svoj ruski narod. I gledajte da napravite savez sa Nemačkom, koliko vidim Nemačka vam je sada bliža nego Americi. Na pomolu su novi savezi i carstva u korist Srbije.

Alex

pre 9 godina

Ta tajna naoružavanja im ne bi bila po prvi put. Poznato je koliko moćni poštuju pravo, UN i sve ostalo. Nisu ni Rusi bolji, ali zapad je ciničniji.

Troll

pre 9 godina

1999. godina
Albanska manjina u Srbiji = Borci za slobodu

2004. godina
Al-Kaida u Iraku = Teroristi

2013. godina
Al-Kaida u Siriji = Borci za slobodu i demokratiju

2014. godina
Ruska manjina u Ukrajini = Separatisti i teroristi

Alex

pre 9 godina

Ta tajna naoružavanja im ne bi bila po prvi put. Poznato je koliko moćni poštuju pravo, UN i sve ostalo. Nisu ni Rusi bolji, ali zapad je ciničniji.

Лима

pre 9 godina

Европа не зна где удара, шта хоће и чему све то... Узурпирана од Америчких служби..

dr Zoran

pre 9 godina

Ako se to desi, onda upadajte da branite svoj ruski narod. I gledajte da napravite savez sa Nemačkom, koliko vidim Nemačka vam je sada bliža nego Americi. Na pomolu su novi savezi i carstva u korist Srbije.

Лима

pre 9 godina

Када би Русија наоружала тако Србију, то би био епилептичан скандал за западну медијско политичко војну булументу..

realno

pre 9 godina

Само нек се они играју са руским медведом, добиће своје на крају а пораз запада биће веома болан. Али то је њихов избор. Напред браћо Руси! Ура, ураа ураааа!

savica

pre 9 godina

Sve je to vec vidjeno u Hrvatskoj devedesetih godina kad su ih naoruzali i poslali vojsku. Jedan je bio Hrvatski. jedan Nemacki i jedan Americki vojnik u napadu na Srbe u Slavoniji i Srpskoj krajni. To svi znaju ali se o tome cuti .

петар

pre 9 godina

Имају они оружја препуно, само неће нико од искусних да га користи против рођака. А они млади супер-фашисти и националисти из западне Украјине нису прошли обуку.

Dusan

pre 9 godina

Ukrajinu ne moze EU toliko da naoruza koliko mogu Rusi da ih razoruzaju.
Braco Ukrajinci,osvestite se. Nemojte da ratujete za tudje interese. Nece oni vama nista dobro doneti osim tog oruzja koje cete ipak, vi platiti.

pop

pre 9 godina

Nije uopste poenta ovde snabdevanje oruzjem , vec to sto Ukrajinske snage snabdevaju "mirotvorci" koji bi navodno trebali biti za primirje jer tako kazu , a u medjuvremenu samo na Ruse vrse pritisak da se smire , dok ove jacaju...

Mare,NS

pre 9 godina

Makar u tome imaju iskustvo!Silno oruzje iz bivse DDR,zavrsi u Hrvatskoj i Bosni,iako smo svi bili pod sankcijama UN,sto se tice uvoza naoruzanja!
Elem,kad su zavrsili,svoj krvavi pir na Balkanu,to isto oruzje ode na Bliski istok,da ucestvuje u "arapskim prolecima"(Libija,Sirija...)!

A,sad malo holivudskoj propagandi!Teroristi i losi momci su uvek naoruzani sa kalasnjikovom AK-47!Verovatno ih Rusi naoruzali do zuba!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ovde se iznose 2 netacne cinjenice u vecini prozapadnih komentara. Slucajno sam izabrao samo @(Milan, 2. avgust 2014 13:17) ali on nije jedini.

1. nije suverena zemlja rekla da hoce u EU. Ako su smatrali da je Janukovic izdao obecanja data pre izbora, trebalo ga je smeniti legalnim sredstvima a ne vojnim udarom, debelo podrzanim - materijalno, logisticki, medijski, posetama vrlo visokih politicara EU i SAD - od strane Zapada. Cim su pribegli nevidjenoj sili i protivzakonju, sto smo svi imali prilike da vidimo, PRESTALI SU DA BUDU SUVERENA ZEMLJA. Ne moze biti suverena zemlja u kojoj nekakav Muzicko samara zvanicne sluzbenike iste te zemlje, koji su bili nenaoruzani i samo su radili svoj posao. Uostalom, pre nekoliko dana su se tukli u parlamentu! Posebna je prica ubijanje svih redom na Majdanu od strane "nepoznatih" snajperista.

2. Rusi ne podrzavaju separatiste. Da ih podrzavaju, to bi se jasno osetilo u rezultatima borbi. Na zapadnjackim sajtovima se citiraju izjave nekih vodecih separatista koji kazu da od Rusije ne dobijaju skoro nista.

Koliko je Zapad "pametan" i "sposoban" vidi se po stanju u Libiji. AFP javlja da je tamo mnogo gori gradjanski rat od onoga koji je doveo do svrgavanja i likvidacije Gadafija. Slicno je i u Ukrajini i jos ce biti.

Smarty

pre 9 godina

@Milan
E moj Milane, jedino mi nije jasno da li ti je to po prirodi ili samo spinujes?
Kazes "Niko ne zeli sa njima", a da li su cuo recimo za BRIKS? Znas li ko je tamo "glavni" i znas li sta za zapad znaci formiranje Razvojne banke BRIKSa? U najkracem, to ti je totalno resetovanje "novog svetskog poretka", jer MMF i Svetska banka gube znacaj, a sa njima i mr.dolar. Zbog unutrasnjeg duga koji ima USA, manje ce ih boleti da im bacis 5-6 atomskih bombi, nego da im ukines dolar kao svetsku monetu. Zar zaista mislis da su se Ameri toliko uzbudili zbog Ukrajine?
A oko Ukrajine si bas zamenio teze, jer mesas uzrok i posledicu. Srecom, normalni ljudi na ovom forumu razmisljaju na osnovu cinjenica, pa otud i broj pluseva i minusa na tvoj komentar. Neka ti oni budu reper da korigujes svoje stavove ukoliko si nesvesno zamenio teze, a ako si to uradio namerno onda neka ti je na cast.

cinik

pre 9 godina

Ipak je ovo pocetak kraja Rusije. Niko ne zeli sa njima. I kada je jedna suverena zemlja rekla da zeli u EU dozivela je da joj druga okupira deo teritorije, a na delu teritorije organizuje paravojsku sa ciljem izazivanja gradjanskog rata. Definitivno ce ovo sada pokazati koliko su Ameri i ceo zapad jaci i da se Putin ipak preracunao. Ne moze jedna drzava koja 80% svoje ekonomije bazira na izvozu sirovina da parira zapadu ni na koji nacin.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 2. avgust 2014 13:17)

Sacekaj zimu, pa ces da vidis da li ne moze. Samo tri dana da se stavi zabrana za gas, pa cemo videti koliko to Evropa moze bez energenata. Smesni ste bre. SSSR je bio 50 godina pod embargom pa je propao onog trenutka kada su na celo zemlje dosle izdajice. Ne budi slep junace, mogu oni 10 godina i ceo vek ako treba tako, dok EU nece moci ni pola godine.

Vladimir

pre 9 godina

Na istoku Ukrajine ne žive smo Rusi, već i Ukrajinci, pola-pola. Ukrajinska vojska ih nemilosrdno bombarduje kasetnim bombama, ni najmanje ih ne zanima to što su oni njihovi sunarodnici. Ukrajinci, kao i Rusi iz tog regiona beže za Rusiju.
Nije to nikakva pravedna borba, to su prljavi poslovi SAD i EU, zbog toga su morali da dovedu marionete na vlast.

Trismegistos

pre 9 godina

Citajuci komentare sticem utisak da je komentatorima strasno zao sto zesci rat vec uveliko nije poceo. Pa da jednom, konacno vidimo ciji je k**** duzi. Onaj ciji je duzi, e on mora da je u pravu.

Ja razumem da se ne slazemo oko toga kako je kriza pocela i da jedni optuzuju drugu stranu, prosto nije lako u moru informacija pronaci one koje su uvek i najredje - istinite. Ali, ono sto ne mogu da razumem, je da velika vecina komentatora ima ratne ciljeve, odnosno ishode rata za koje navija da ce se desiti.

Retko koji komentar de apeluje za mir medju ljudima. Sloboda i mir su jedini ciljevi i jedine pobede.

Ali slobode nema ni u Rusiji ni u EU i Americi. Rusija je rigidna, autoritarna i konzervativna. EU i SAD drze gomile tajnih logora, izazivaju ratove i krvoprolica po raznim regionima u svetu, eksploatisu Afriku. I jedni i drugi koriste manjak informacija i dezinformacije da bi ubedili svoje gradjane kako su slobodni.

Zanima me kako bilo ko moze da bude i za jednu od te dve strane.
Daleko im lepa kuca i jednima i drugima.

blato

pre 9 godina

Pa ako Vašington naoružava Izrael u vreme najžešćih napada na Gazu,zašto Brisel ne bi naoružavao Ukrajinsku vlast da se obračuna sa neistomišljenicima i pobunjenicima u pokušaju da osivuraju svoju vlast u Kijevu.I jedi i drugi su saučesnici u ubijanju civila i rušenju gradova i sela.Na žalost o tome se veoma malo piše u zapadnoj štampi.Ne razumem kako građani SAD-a podržavaju sankcije Rusiji zbog Ukrajine,a istovremeno njihova vlada naoružava Izraelsku vojsku u ratu u kome je,za nekoliko dana,ubijeno nekoliko stotina Palestinskih civila.Bojim se da Obama ni u jednoj od tih odluka nema većinsku podršku svojih građana,uprkos neverovatnoj antiruskoj kampanji zadnjih nekoliko meseci.

Goran

pre 9 godina

(hrv, 2. avgust 2014 15:08)
Nemoj da lupas, vas su direktno naoruzavali Nemci, a Bosance Iranci i to preko vase teritorije, preko Tudjmana, to je sad sve javno, i sve se priznalo.
Ne znam cemu dezinformacije takve vrste.
Proveri ;)

losa KGB propaganda

pre 9 godina

""u tajnosti" ukida zabranu o snabdevanju Ukrajine vojnom tehnologijom i opremom."
Koliko se secam, pocelo je tako sto ste vi krseci ugovor sa tom istom Evropom okupirali Ukrajinski Krim.

Dwight D. Eisenhower

pre 9 godina

Ja sam za to da im EU dostavi nuklearno naoruzanje, isto ono koje su predali Rusima 1994. u zamenu za garanciju da nece otcepljivati Krim.

Milan

pre 9 godina

Ipak je ovo pocetak kraja Rusije. Niko ne zeli sa njima. I kada je jedna suverena zemlja rekla da zeli u EU dozivela je da joj druga okupira deo teritorije, a na delu teritorije organizuje paravojsku sa ciljem izazivanja gradjanskog rata. Definitivno ce ovo sada pokazati koliko su Ameri i ceo zapad jaci i da se Putin ipak preracunao. Ne moze jedna drzava koja 80% svoje ekonomije bazira na izvozu sirovina da parira zapadu ni na koji nacin.

eternal

pre 9 godina

Kako javlja Itar Tas, a objektivno prenosi nepristrasni Tanjug.
(Cvorovic, 02. avgust 2014 13:01)
bravo, po meni samo guardian, ap I nt su realni izvor informacija

kondor

pre 9 godina

Ja sam za to da Rusi zastite svoju manjinu u citavoj Ukrajini,ne samo na istoku,a da potom preispitaju prava njihovih manjina u baltickim republikama,Moldaviji,a da onda vide ste se desava u Poljskoj i Ceskoj,a kad se uvjere da je sve u redu da provjere da li se o njihovim spomenicima u Njemackoj adekvatno vodi racuna. Poslije toga da uzmu u zastitu plemena na polarnom krugu. Isto tako bi Kinezi trebali da malo vide sta se desava u Aziji i da li je cajnataun u San Francisku adekvatno ispostovan. Ima tu jos materijala,ali kolonijalne sile moraju da poloze racune.

Nenad

pre 9 godina

EU proda oruzje i kupi novije od SAD. To je cela prica, ameri hoce profit zato i vicu kako je NATO nespreman za Rusiju. Naravno u svemu tome se pojedinci obogate.

dimitrij

pre 9 godina

Pa nek ih onda Rusi naoružaju ako im smeta da to čini EU. Netko ih očigledno mora naoružati jer su u ratu.

Ili Rusi misle da se rat vodi bez naoružavanja. Pa i prorusi se naoružavaju, pa šta. Rat je.

b02.avg

pre 9 godina

Ne verujem u ovo.
Ukrajina ima toliko naoružanja u svojim magacinima od bivšeg SSSR-a, da može Evropu da napuni.
A kamo sreće da nemaju čime da pucaju jedni na druge.

Milan

pre 9 godina

Vidim u komentarima da mnogi jedva cekaju zimu, a Rus da zavrne slavinu za gas, Evropa da se smrzava, a Srbi da pametuju i likuju. E pa malo sutra ce da zavrnu slavinu jer oni od tih evropskih para prezivljavaju, primaju plate i penzije. Evropa bi prezivela bez ruskog gasa, a Rusija bi gladovala bez para koje zaradjuje od prodaje nafte i gasa.

Suvereni demorkata

pre 9 godina

Ukrajina je iskoristena da bi Rusiju uvukli u rat i oslabli,kao SSSR u Afganistanu,Putin ne nasjeda na te trikove,Ukrajina glupa, hahhahahahhaha.

Istorija se ponavlja

pre 9 godina

@ kondor, 2. avgust 2014 14:11)

Tacno tako je govorio i Adolf Hitler kada je krenuo u rat. Nije on hteo da "osvaja" on je samo zeleo da vidi i sredi stvari oko Nemackih manjina u okolnim zemljama. Na srecu znamo kako je prosao sa svojom logikom, a i isto tako ce proci oni koji bi pokusali da je slede. Sve u svemu, fasisticka misao i ideja jos uvek zivi u necijoj glavi.

Marko

pre 9 godina

Ukrajinu i ne treba posebno naoružavati pa ona ima 2,5 miliona tona oružja i municije uskladišenih u bivšim skladištima Sovjetske armije na njenoj teritoriji. Osnovni problem ukrajinske vojske je slaba obuka, izdaja dijela oficira ruske nacionalnosti i sl. Uz kvalitetnu obuku (što je ključno a zapad im to može jeftino omogućiti), dekonzerviranje većeg dijela svog naoružanja iz skladišta i dostavu sa zapada modernih elektronskih sistema, sistema veze i vođenih raketa većeg dometa mogu bez problema pobijediti ne samo proruske separatiste nego i rusku vojsku koja bi upala na teritorij Ukrajine.Nakon toga slijedilo bi protjerivanje ruskih okupatora sa teritorije Krima - milom ili silom.

hrv

pre 9 godina

(savica, 2. avgust 2014 13:55)
Na tvoju i moju žalost, mi smo se naoružavali švercajući oružje preko Mađarske iz Ukrajine i Rusije. Zapad nam je nabio embargo odmah na početku rata.

Vitez

pre 9 godina

(Goran, 2. avgust 2014 15:14)

Trebalo bi reći kako su nas od Nijemaca su nas više naoružali Rusi. Štoviše Rusi su slali i pilote i tehničare za borebene zrakoplove i helikoptere koji su stizali preko Rijeke.

Milan

pre 9 godina

Ipak je ovo pocetak kraja Rusije. Niko ne zeli sa njima. I kada je jedna suverena zemlja rekla da zeli u EU dozivela je da joj druga okupira deo teritorije, a na delu teritorije organizuje paravojsku sa ciljem izazivanja gradjanskog rata. Definitivno ce ovo sada pokazati koliko su Ameri i ceo zapad jaci i da se Putin ipak preracunao. Ne moze jedna drzava koja 80% svoje ekonomije bazira na izvozu sirovina da parira zapadu ni na koji nacin.

losa KGB propaganda

pre 9 godina

""u tajnosti" ukida zabranu o snabdevanju Ukrajine vojnom tehnologijom i opremom."
Koliko se secam, pocelo je tako sto ste vi krseci ugovor sa tom istom Evropom okupirali Ukrajinski Krim.

Dwight D. Eisenhower

pre 9 godina

Ja sam za to da im EU dostavi nuklearno naoruzanje, isto ono koje su predali Rusima 1994. u zamenu za garanciju da nece otcepljivati Krim.

dimitrij

pre 9 godina

Pa nek ih onda Rusi naoružaju ako im smeta da to čini EU. Netko ih očigledno mora naoružati jer su u ratu.

Ili Rusi misle da se rat vodi bez naoružavanja. Pa i prorusi se naoružavaju, pa šta. Rat je.

Marko

pre 9 godina

Ukrajinu i ne treba posebno naoružavati pa ona ima 2,5 miliona tona oružja i municije uskladišenih u bivšim skladištima Sovjetske armije na njenoj teritoriji. Osnovni problem ukrajinske vojske je slaba obuka, izdaja dijela oficira ruske nacionalnosti i sl. Uz kvalitetnu obuku (što je ključno a zapad im to može jeftino omogućiti), dekonzerviranje većeg dijela svog naoružanja iz skladišta i dostavu sa zapada modernih elektronskih sistema, sistema veze i vođenih raketa većeg dometa mogu bez problema pobijediti ne samo proruske separatiste nego i rusku vojsku koja bi upala na teritorij Ukrajine.Nakon toga slijedilo bi protjerivanje ruskih okupatora sa teritorije Krima - milom ili silom.

Milan

pre 9 godina

Vidim u komentarima da mnogi jedva cekaju zimu, a Rus da zavrne slavinu za gas, Evropa da se smrzava, a Srbi da pametuju i likuju. E pa malo sutra ce da zavrnu slavinu jer oni od tih evropskih para prezivljavaju, primaju plate i penzije. Evropa bi prezivela bez ruskog gasa, a Rusija bi gladovala bez para koje zaradjuje od prodaje nafte i gasa.

hrv

pre 9 godina

(savica, 2. avgust 2014 13:55)
Na tvoju i moju žalost, mi smo se naoružavali švercajući oružje preko Mađarske iz Ukrajine i Rusije. Zapad nam je nabio embargo odmah na početku rata.

Istorija se ponavlja

pre 9 godina

@ kondor, 2. avgust 2014 14:11)

Tacno tako je govorio i Adolf Hitler kada je krenuo u rat. Nije on hteo da "osvaja" on je samo zeleo da vidi i sredi stvari oko Nemackih manjina u okolnim zemljama. Na srecu znamo kako je prosao sa svojom logikom, a i isto tako ce proci oni koji bi pokusali da je slede. Sve u svemu, fasisticka misao i ideja jos uvek zivi u necijoj glavi.

eternal

pre 9 godina

Kako javlja Itar Tas, a objektivno prenosi nepristrasni Tanjug.
(Cvorovic, 02. avgust 2014 13:01)
bravo, po meni samo guardian, ap I nt su realni izvor informacija

dr Zoran

pre 9 godina

Ako se to desi, onda upadajte da branite svoj ruski narod. I gledajte da napravite savez sa Nemačkom, koliko vidim Nemačka vam je sada bliža nego Americi. Na pomolu su novi savezi i carstva u korist Srbije.

cinik

pre 9 godina

Ipak je ovo pocetak kraja Rusije. Niko ne zeli sa njima. I kada je jedna suverena zemlja rekla da zeli u EU dozivela je da joj druga okupira deo teritorije, a na delu teritorije organizuje paravojsku sa ciljem izazivanja gradjanskog rata. Definitivno ce ovo sada pokazati koliko su Ameri i ceo zapad jaci i da se Putin ipak preracunao. Ne moze jedna drzava koja 80% svoje ekonomije bazira na izvozu sirovina da parira zapadu ni na koji nacin.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milan, 2. avgust 2014 13:17)

Sacekaj zimu, pa ces da vidis da li ne moze. Samo tri dana da se stavi zabrana za gas, pa cemo videti koliko to Evropa moze bez energenata. Smesni ste bre. SSSR je bio 50 godina pod embargom pa je propao onog trenutka kada su na celo zemlje dosle izdajice. Ne budi slep junace, mogu oni 10 godina i ceo vek ako treba tako, dok EU nece moci ni pola godine.

Лима

pre 9 godina

Европа не зна где удара, шта хоће и чему све то... Узурпирана од Америчких служби..

Vitez

pre 9 godina

(Goran, 2. avgust 2014 15:14)

Trebalo bi reći kako su nas od Nijemaca su nas više naoružali Rusi. Štoviše Rusi su slali i pilote i tehničare za borebene zrakoplove i helikoptere koji su stizali preko Rijeke.

realno

pre 9 godina

Само нек се они играју са руским медведом, добиће своје на крају а пораз запада биће веома болан. Али то је њихов избор. Напред браћо Руси! Ура, ураа ураааа!

Troll

pre 9 godina

1999. godina
Albanska manjina u Srbiji = Borci za slobodu

2004. godina
Al-Kaida u Iraku = Teroristi

2013. godina
Al-Kaida u Siriji = Borci za slobodu i demokratiju

2014. godina
Ruska manjina u Ukrajini = Separatisti i teroristi

savica

pre 9 godina

Sve je to vec vidjeno u Hrvatskoj devedesetih godina kad su ih naoruzali i poslali vojsku. Jedan je bio Hrvatski. jedan Nemacki i jedan Americki vojnik u napadu na Srbe u Slavoniji i Srpskoj krajni. To svi znaju ali se o tome cuti .

Alex

pre 9 godina

Ta tajna naoružavanja im ne bi bila po prvi put. Poznato je koliko moćni poštuju pravo, UN i sve ostalo. Nisu ni Rusi bolji, ali zapad je ciničniji.

kondor

pre 9 godina

Ja sam za to da Rusi zastite svoju manjinu u citavoj Ukrajini,ne samo na istoku,a da potom preispitaju prava njihovih manjina u baltickim republikama,Moldaviji,a da onda vide ste se desava u Poljskoj i Ceskoj,a kad se uvjere da je sve u redu da provjere da li se o njihovim spomenicima u Njemackoj adekvatno vodi racuna. Poslije toga da uzmu u zastitu plemena na polarnom krugu. Isto tako bi Kinezi trebali da malo vide sta se desava u Aziji i da li je cajnataun u San Francisku adekvatno ispostovan. Ima tu jos materijala,ali kolonijalne sile moraju da poloze racune.

петар

pre 9 godina

Имају они оружја препуно, само неће нико од искусних да га користи против рођака. А они млади супер-фашисти и националисти из западне Украјине нису прошли обуку.

Mare,NS

pre 9 godina

Makar u tome imaju iskustvo!Silno oruzje iz bivse DDR,zavrsi u Hrvatskoj i Bosni,iako smo svi bili pod sankcijama UN,sto se tice uvoza naoruzanja!
Elem,kad su zavrsili,svoj krvavi pir na Balkanu,to isto oruzje ode na Bliski istok,da ucestvuje u "arapskim prolecima"(Libija,Sirija...)!

A,sad malo holivudskoj propagandi!Teroristi i losi momci su uvek naoruzani sa kalasnjikovom AK-47!Verovatno ih Rusi naoruzali do zuba!

Dusan

pre 9 godina

Ukrajinu ne moze EU toliko da naoruza koliko mogu Rusi da ih razoruzaju.
Braco Ukrajinci,osvestite se. Nemojte da ratujete za tudje interese. Nece oni vama nista dobro doneti osim tog oruzja koje cete ipak, vi platiti.

Smarty

pre 9 godina

@Milan
E moj Milane, jedino mi nije jasno da li ti je to po prirodi ili samo spinujes?
Kazes "Niko ne zeli sa njima", a da li su cuo recimo za BRIKS? Znas li ko je tamo "glavni" i znas li sta za zapad znaci formiranje Razvojne banke BRIKSa? U najkracem, to ti je totalno resetovanje "novog svetskog poretka", jer MMF i Svetska banka gube znacaj, a sa njima i mr.dolar. Zbog unutrasnjeg duga koji ima USA, manje ce ih boleti da im bacis 5-6 atomskih bombi, nego da im ukines dolar kao svetsku monetu. Zar zaista mislis da su se Ameri toliko uzbudili zbog Ukrajine?
A oko Ukrajine si bas zamenio teze, jer mesas uzrok i posledicu. Srecom, normalni ljudi na ovom forumu razmisljaju na osnovu cinjenica, pa otud i broj pluseva i minusa na tvoj komentar. Neka ti oni budu reper da korigujes svoje stavove ukoliko si nesvesno zamenio teze, a ako si to uradio namerno onda neka ti je na cast.

Лима

pre 9 godina

Када би Русија наоружала тако Србију, то би био епилептичан скандал за западну медијско политичко војну булументу..

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ovde se iznose 2 netacne cinjenice u vecini prozapadnih komentara. Slucajno sam izabrao samo @(Milan, 2. avgust 2014 13:17) ali on nije jedini.

1. nije suverena zemlja rekla da hoce u EU. Ako su smatrali da je Janukovic izdao obecanja data pre izbora, trebalo ga je smeniti legalnim sredstvima a ne vojnim udarom, debelo podrzanim - materijalno, logisticki, medijski, posetama vrlo visokih politicara EU i SAD - od strane Zapada. Cim su pribegli nevidjenoj sili i protivzakonju, sto smo svi imali prilike da vidimo, PRESTALI SU DA BUDU SUVERENA ZEMLJA. Ne moze biti suverena zemlja u kojoj nekakav Muzicko samara zvanicne sluzbenike iste te zemlje, koji su bili nenaoruzani i samo su radili svoj posao. Uostalom, pre nekoliko dana su se tukli u parlamentu! Posebna je prica ubijanje svih redom na Majdanu od strane "nepoznatih" snajperista.

2. Rusi ne podrzavaju separatiste. Da ih podrzavaju, to bi se jasno osetilo u rezultatima borbi. Na zapadnjackim sajtovima se citiraju izjave nekih vodecih separatista koji kazu da od Rusije ne dobijaju skoro nista.

Koliko je Zapad "pametan" i "sposoban" vidi se po stanju u Libiji. AFP javlja da je tamo mnogo gori gradjanski rat od onoga koji je doveo do svrgavanja i likvidacije Gadafija. Slicno je i u Ukrajini i jos ce biti.

pop

pre 9 godina

Nije uopste poenta ovde snabdevanje oruzjem , vec to sto Ukrajinske snage snabdevaju "mirotvorci" koji bi navodno trebali biti za primirje jer tako kazu , a u medjuvremenu samo na Ruse vrse pritisak da se smire , dok ove jacaju...

Vladimir

pre 9 godina

Na istoku Ukrajine ne žive smo Rusi, već i Ukrajinci, pola-pola. Ukrajinska vojska ih nemilosrdno bombarduje kasetnim bombama, ni najmanje ih ne zanima to što su oni njihovi sunarodnici. Ukrajinci, kao i Rusi iz tog regiona beže za Rusiju.
Nije to nikakva pravedna borba, to su prljavi poslovi SAD i EU, zbog toga su morali da dovedu marionete na vlast.

blato

pre 9 godina

Pa ako Vašington naoružava Izrael u vreme najžešćih napada na Gazu,zašto Brisel ne bi naoružavao Ukrajinsku vlast da se obračuna sa neistomišljenicima i pobunjenicima u pokušaju da osivuraju svoju vlast u Kijevu.I jedi i drugi su saučesnici u ubijanju civila i rušenju gradova i sela.Na žalost o tome se veoma malo piše u zapadnoj štampi.Ne razumem kako građani SAD-a podržavaju sankcije Rusiji zbog Ukrajine,a istovremeno njihova vlada naoružava Izraelsku vojsku u ratu u kome je,za nekoliko dana,ubijeno nekoliko stotina Palestinskih civila.Bojim se da Obama ni u jednoj od tih odluka nema većinsku podršku svojih građana,uprkos neverovatnoj antiruskoj kampanji zadnjih nekoliko meseci.

Suvereni demorkata

pre 9 godina

Ukrajina je iskoristena da bi Rusiju uvukli u rat i oslabli,kao SSSR u Afganistanu,Putin ne nasjeda na te trikove,Ukrajina glupa, hahhahahahhaha.

Goran

pre 9 godina

(hrv, 2. avgust 2014 15:08)
Nemoj da lupas, vas su direktno naoruzavali Nemci, a Bosance Iranci i to preko vase teritorije, preko Tudjmana, to je sad sve javno, i sve se priznalo.
Ne znam cemu dezinformacije takve vrste.
Proveri ;)

Trismegistos

pre 9 godina

Citajuci komentare sticem utisak da je komentatorima strasno zao sto zesci rat vec uveliko nije poceo. Pa da jednom, konacno vidimo ciji je k**** duzi. Onaj ciji je duzi, e on mora da je u pravu.

Ja razumem da se ne slazemo oko toga kako je kriza pocela i da jedni optuzuju drugu stranu, prosto nije lako u moru informacija pronaci one koje su uvek i najredje - istinite. Ali, ono sto ne mogu da razumem, je da velika vecina komentatora ima ratne ciljeve, odnosno ishode rata za koje navija da ce se desiti.

Retko koji komentar de apeluje za mir medju ljudima. Sloboda i mir su jedini ciljevi i jedine pobede.

Ali slobode nema ni u Rusiji ni u EU i Americi. Rusija je rigidna, autoritarna i konzervativna. EU i SAD drze gomile tajnih logora, izazivaju ratove i krvoprolica po raznim regionima u svetu, eksploatisu Afriku. I jedni i drugi koriste manjak informacija i dezinformacije da bi ubedili svoje gradjane kako su slobodni.

Zanima me kako bilo ko moze da bude i za jednu od te dve strane.
Daleko im lepa kuca i jednima i drugima.

Nenad

pre 9 godina

EU proda oruzje i kupi novije od SAD. To je cela prica, ameri hoce profit zato i vicu kako je NATO nespreman za Rusiju. Naravno u svemu tome se pojedinci obogate.

b02.avg

pre 9 godina

Ne verujem u ovo.
Ukrajina ima toliko naoružanja u svojim magacinima od bivšeg SSSR-a, da može Evropu da napuni.
A kamo sreće da nemaju čime da pucaju jedni na druge.