Subota, 02.08.2014.

10:14

SAD pune "gvozdenu kupolu" Izraela

Kongreds SAD odobrio je 225 miliona dolara podrške za izraelski odbrambeni sistem "gvozdena kupola".

Izvor: Tanjug

SAD pune "gvozdenu kupolu" Izraela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Gradjanin

pre 9 godina

Ovako se pomažu saveznici u neprilici! Šta bi sa onim S-300 koje je još Miloševič navodno platio!?
Koja je sledeća zemlja ako "padne" Izrael!? Setimo se da smo 70 godina pre Vizantije izgubili slobodu...
Veliki bankarski sektor pokušava da reši problem viška sintetičkog novca ratnim kreditima i veliki napori se čine u tom pravcu! Ebola uz klimatske promene lako može da pogura Muslimane ka Evropi, naročito ako se rasplamsa i razne teorije zavere budu im pride plasirane, a onda i nama! Ovo se radi jako mudro, vekovima za večnost!
A kad rat jednom krene, više nije važno ko je počeo, ni ko je upravu, već ko će da pobedi! Pogledati poslednji film "Planeta Majmuna" na tu temu...

Davud

pre 9 godina

Ako su mogli Izraelci da dobiju odbrambeni sistem "gvozdena kupola", onda, sta su trebali Palestinci da dobiju da bi zastitili civila ????.

Ocigledno se vidi da su Ameri nepravedni, pristrasni. Ameri pricaju svetu o miru, a najvise oni prouzrokuju ne-mir.

verovali ili ne

pre 9 godina

@verovali ili ne

UN su osnovane posle drugog rata...
(ZokyNBGD, 2. avgust 2014 14:37

UN se zvala saveznicka vojska koja se iskrcavala na Normandiji da bi kasnije prerasla u svetsku organizaciju pod kontrolom SAD , proveri moju informaciju i verujem da ces se i sam iznenaditi kao i Ja. Shvatam ja sve Vas da ste u neverici sve sto sam napisao i slazem se sa jos jednim komentarom da je ruska armija pobedila 70% fasisticke vojske , da je SAD pravio oruzje i vozila nacistima. Ja sam samo napisao sta se dogodilo pred iskrcavanje u Normandiji i da na osnovu tih dogadjaja SAD danas radi sta pozeli , legalno , zahvaljujuci sto u posedu imaju UN , MMF i Svetsku banku. Naravno , zalazem se za to da se mora staviti tacka na njihov teror ali je zaista sokatno da je nesto tako napravljeno , potpisano i dogovoreno.

Gruja

pre 9 godina

@verovali ili ne
Licno se ne slazem sa tom teorijom.
1. 70% gubititaka koje je pretrpela Nemacka vojska je naneto iskljucivo od strane Rusije.
2.I ako je bio rat u toku General Motors nije prestao da prodaje oruzije Nemcima, inace GM se smatra sa zasluznim sto se tice Blitz Kriega, nemacka vojska je koristila GM vozila.
Da se vratim USA je prodavala oruzje i neprijateljima i saveznicima tokom Drugog sv. rata i time bila jedina zemlja koja je ekonomski napredovala. Samim tim i proizilazi njihova snaga posle pobede saveznika. To su sve podaci koje se u ekonomiji.
Tako da verujem da moc Amerike ne lezi u nekom dogovoru, vec u njihovoj realnoj snazi i nadmoci u odnosu na druge zemlje posle 2 SV. rata.

NPNPNPN

pre 9 godina

Pre deset godina su se smejali Hamasu zbog njihovih raketa a danas imamo slucaj gde njihove rakete stizu do samog severa Izraela,sta mislite sta ce biti za 10,20 godina i koliko ce Hamas razviti svoju vojnu tehniku,plus jos hiljade gnevnih Palestinaca koji ce se prikljucit Hamasu u borbi protiv Izraela,Izrael je sam odgovoran za to sto ce cela ova generacija palestinske dece koja je prezivela bombardovanje i ubijanje hteti osvetu a tad se izraelu ne pise dobro

Pera Trta

pre 9 godina

(Zoki, 2. avgust 2014 12:10)

Evo sa lica mesta. U poslednjih mesec dana bilo je dve "uzbune" u Jerusalimu, na po pet minuta bukvalno (slati su SMS-ovi da se zaposleni posle 5 minuta vrate iz sklonista u kancelarije, jer su prvi put svi zapalili kuci). Bilo je i nekoliko "uzbuna" u Tel Avivu i okolini, po slicnom modelu. Od svih tih 3000 i vise raketa poginulo je dvoje izraelaca i jedan filipinac. A oboreno je 20-30 raketa.
Naravno, ne brane se od svih nego samo od onih koji idu u pravcu naselja.
Kao sto rekoh u prethodnom postu, treba samo napraviti potraznju. Malo (vise) straha uterati ljudima a onda ih "odbraniti" od pretnje. Sanse da nekoga pogode improvizovane rakete Hamasa su podjednake sa "gvozdenom kupolom" i bez nje, jer cisto statisticki gledano, 99% pada u pustinju a od onih 1% ovi obore 10%. Kako te rakete nemaju nikakvo bojevo punjenje mogu da padnu na 5 m od tebe da te ne ogrebu. Znaci "gvozdena kupola" stiti od krajnje minornog rizika. Vise ljudi pogine u svom kupatilu nego od palestiniskih raketa. Ali se to jako dobro prodaje a usput i testira i usavrsava (mada su daleko od bilo kakvog realno upotrebljivog sistema). A palestinske rakete su po dometu i dejstvu losije od protivgradnih.

verovali ili ne

pre 9 godina

@ (dragiša, 2. avgust 2014 10:41)

Slazem se sa tobom sve sto si napisao , ipak postoji jedna cinjenica koje ni ja nisam bio svestan dok nisam poslusao izlaganje jednog profesora , Srbina , koji radi u Meksiku i predaje o SAD i globalizaciji. Po njegovim recima UN je bila organizacija koja je za vreme drugog svetskog rata okupljala Frncusku , Veliku Britaniju i SAD protiv fasizma. Pred iskrcavanje u Normandiji dogodio se sastanak na kom je i sam Staljin ucestvovao gde se dozvoljava SAD da intervenisu i rade sta hoce po celom svetu. Zaista informacija je neverovatna ali i sam Staljin je to prihvatio. Da li je to dozvoljeno SAD radi brze pobede nad fasistima , to je nepoznata cinjenica ali posle drugog svetskog rata SAD haraju po celom svetu ostavljajuci iza sebe pustos i to sve na legalan nacin. Toga je ceo svet svestan a mene je samo ta cinjenica da postoji takav dogovor plus dokument , medju tadasnjim silama , blago receno sokira. U daljem izlaganju profesor tvrdi da su SAD fakticki ekonomski vec propale , da samo postoji velika kolicina oruzja koja Amerika poseduje i koja je vadi iz krize u kojoj se ona danas nalazi. Naravno tu je MMF , svetska banka , UN koji oni drze pod kontrolom sa pomenutim dokumentom i tako opstaju u svojoj ekonomiji.

Pera Trta

pre 9 godina

Sjajan biznis model. Parama americkih poreskih obveznika placaju se anti-raketni sistemi koje proizvodi zemlja koja ih jedina i koristi i koji sluze da obore tek 2-3% raketa koje su napravljene od obicnih cevi u kucnoj radinosti i ne mogu cak ni bojevo punjenje da ponesu. Ubijaju samo ako te direktno pogode. Prve kostaju nekoliko stotina hiljada dolara po komadu a druge stotinak dolara ili manje. Moras malo da platis marketing u medijima, nateras ljude u sklonista na po 5 minuta (kao sto rade u izraelskim gradovima), dakle stvoris potrebu i onda ide samo ko alva.
O tome da su firme koje proizvode "gvozdenu kupolu" hakovali kinezi i odneli gigabajte dokumentacije se puno ne pise. Samo, dzaba su to radili Kinezi kad je "gvozdena kupola" skoro beskorisna protiv pravih raketa, koje se krecu brze i potpuno drugacijom putanjom od ovih iz majstor Ahmetove raketarske sekcije u Gazi

Zoki

pre 9 godina

Sistem nije istrosen sada. Molim vas da budete tacni. Sistem se nonstop koristi jer Hamas godinama svaki mesec na desetine raketa ispali na Izrael. A poslednja akcija Izraela je iznudjena, odgovor na konstatne napade Hamasa. Takodje, gomila tunela je iskopana odakle kidnapuju Izraelce i takodje je bio planiran napad u pozadini Izraela.

!

pre 9 godina

"E sada da hladne glave razmišljamo: SAD daje municiju Izraelu u vrednosti milijardu dolara radi napada na Palestince ...", greska u startu, SAD daju novac za kupovinu raketa koje OBARAJU, a ne napadaju, rakete lansirane iz Gaze. Dakle tim raketama se osigurava mir u Izraelu (uz opasku da ti stalno u svakodnevnom zivotu sviraju sirene za vazdusni napad, sto jako nije relaksirajuce jelte, iskusili smo ovde).
Tako da sve ono sto si posle napisao je netacno.

Marko

pre 9 godina

Obamina administracija je puna Jevreja, pa ovakvi potezi ne cude. Koliko gladnih ima u Americi, ali za jevrejske osvajacke ratove ce uvek biti novca posto su se uvalili u vladu, banke i medije.

LalaNS

pre 9 godina

Cekajte, a ko snabdeva Palestince, ako vi snabdevate Izrael!? Samo jos to da saznamo i da ovaj, bla, bla tekst razumemo u potpunosti!

WorldWide1389

pre 9 godina

Pa sta ocekivati, od 100 najjacih kompanija na svetu, je 51 americki i od 51 su 49 vlasnici i gazde amerikanci jevrejskog porekla. E sad ne znam da li je ovo tacno, ili su to samo price i glasine, da kad kupis jedan pepsi, 0,33 centi odlazi u fond za Izrael, ne znam da li je to samo u SAD ili i cak ceo svet, zaista bi bila ironija da i arapi i ostali muslimani da kupuju pepsi i samim time finansiraju Izrael.
Ali moram priznati,da su Izraelci tj Jevreji neverovatan narod, jako mi se svidja sto su slozeni,jaki i medjusobno zaradjuju i bogate se,i uvek ce pomoci svog da bude uspesan i bogat,i tako stvaraju krug poverenja i moc u drustvu u svim sferama. A mi Srbi, mislim bolje da ne pocnem,vekovima su govorili ne daj Boze da se Srbi sloze, ono sto je najgore po nama Srbin sve prasta ali uspeh ne, i cak sam negde u literaturi citao, da jedan danski monarh izjavio nesto u kratko opisao o Srbima negde 18 ili 19 veka, nesto kao da Srbi nikad ne odustaju od svog cilja kad postave i da su jako borbeni narod...itd, i zamislite sta bi sve mogli da rade u buducnost kad bi..itd, i zato ne trebe dozvoliti da napreduju i da se uzdignu u jaku i mocnu vojsku i drzavu, pogotovo uticajni, treba njih uvek spustiti na kolena s vremenom na vreme. Tako da bilo bi dobro da budemo dobri prijatelji i saveznici (naravno ispod radara, ne moraju da ceo svet zna za to), i ne zanima me uopste ako su oni priznali Kosovo, to smo sami krivi sto nismo na pocetku mislili da preko njih lobiramo ceo svet, za savet i pomoc.

anti_patriJota

pre 9 godina

E ovi su gori demagozi od naših. Procenat uspešnosti je 90%, a oboreno je nekoliko projektila od hiljada koliko je hamas lansirao!!!

posmatrano iz mog ugla

pre 9 godina

"Novac će biti upotrebljen za ponovno snabdevanje tog sistema, koji je oborio desetine raketa ispaljenih iz pojasa Gaze tokom tri i po nedelje sukoba. "

225 miliona dolara da bi se srusile , nekoliko desetina , rakete koje prestavljaju pretnju Izraelu. Eh da vlada mir u svetu ne bi bilo gladnih ali bi zato Amerika sigurno otisla u bankrot...

dragiša

pre 9 godina

E sada da hladne glave razmišljamo: SAD daje municiju Izraelu u vrednosti milijardu dolara radi napada na Palestince, vidimo i dodatna sredstva za tu "kupolu" od preko 250 miliona dolara...Rusija (još nije dokazano) ne sme da snabdeva Ruse na istoku Ukrajine kojima su odmah "majdanovci" zabranili da govore ruski! To su činjenice. Zbog toga, što ničim nije dokazano, Rusiji sankcije SAD i EU,a Amerima - ništa .EU čak ćuti,ni glas da ne digne. Mi,uzgred, žurimo u EU i ,prema poslednjim izjavama Vučića i Dačića izmedju redova , jasno je da lagano spinuju narod da se odreknemo Rusa.Da ne budem pogrešno shvaćen: poštujem Jevreje, državu Izrael, poštujem i ukrajince, državu Ukrajinu, ovde samo govorim o nemoralu, dvostrukim standardima, prljavštini koju nude SAD i EU , zagadjenosti koju oni istovremenbo pokušavaju da prošire na celu Planetu.Zato Srbi , prst na čelo. Neka zagovaranja da usled pritiska odluku od EU ili Rusiji treba da donese parlament ,kako kaže Vučuć, nikako ne prihvatiti,. Radi se o sudbonosnom pitanju i o njemu odlučuje se referendumom. REFERENDUM I NIŠTA DRUGO.

Crni

pre 9 godina

Koja sila je ovaj Izrael, tek su malo zapucali, pa pomoc milijardu za municiju, pa mnogo hvaljena "gvozdena kupola" mnogo suplja.Sta bi tek bilo da su se sukobili sa nekom ozbiljnom vojskom kao recimo Iran, Hezbolah ih gadja protiv gradnim raketama, a oni vec piste velikom bratu za pomoc.

dragiša

pre 9 godina

E sada da hladne glave razmišljamo: SAD daje municiju Izraelu u vrednosti milijardu dolara radi napada na Palestince, vidimo i dodatna sredstva za tu "kupolu" od preko 250 miliona dolara...Rusija (još nije dokazano) ne sme da snabdeva Ruse na istoku Ukrajine kojima su odmah "majdanovci" zabranili da govore ruski! To su činjenice. Zbog toga, što ničim nije dokazano, Rusiji sankcije SAD i EU,a Amerima - ništa .EU čak ćuti,ni glas da ne digne. Mi,uzgred, žurimo u EU i ,prema poslednjim izjavama Vučića i Dačića izmedju redova , jasno je da lagano spinuju narod da se odreknemo Rusa.Da ne budem pogrešno shvaćen: poštujem Jevreje, državu Izrael, poštujem i ukrajince, državu Ukrajinu, ovde samo govorim o nemoralu, dvostrukim standardima, prljavštini koju nude SAD i EU , zagadjenosti koju oni istovremenbo pokušavaju da prošire na celu Planetu.Zato Srbi , prst na čelo. Neka zagovaranja da usled pritiska odluku od EU ili Rusiji treba da donese parlament ,kako kaže Vučuć, nikako ne prihvatiti,. Radi se o sudbonosnom pitanju i o njemu odlučuje se referendumom. REFERENDUM I NIŠTA DRUGO.

Marko

pre 9 godina

Obamina administracija je puna Jevreja, pa ovakvi potezi ne cude. Koliko gladnih ima u Americi, ali za jevrejske osvajacke ratove ce uvek biti novca posto su se uvalili u vladu, banke i medije.

Crni

pre 9 godina

Koja sila je ovaj Izrael, tek su malo zapucali, pa pomoc milijardu za municiju, pa mnogo hvaljena "gvozdena kupola" mnogo suplja.Sta bi tek bilo da su se sukobili sa nekom ozbiljnom vojskom kao recimo Iran, Hezbolah ih gadja protiv gradnim raketama, a oni vec piste velikom bratu za pomoc.

posmatrano iz mog ugla

pre 9 godina

"Novac će biti upotrebljen za ponovno snabdevanje tog sistema, koji je oborio desetine raketa ispaljenih iz pojasa Gaze tokom tri i po nedelje sukoba. "

225 miliona dolara da bi se srusile , nekoliko desetina , rakete koje prestavljaju pretnju Izraelu. Eh da vlada mir u svetu ne bi bilo gladnih ali bi zato Amerika sigurno otisla u bankrot...

LalaNS

pre 9 godina

Cekajte, a ko snabdeva Palestince, ako vi snabdevate Izrael!? Samo jos to da saznamo i da ovaj, bla, bla tekst razumemo u potpunosti!

WorldWide1389

pre 9 godina

Pa sta ocekivati, od 100 najjacih kompanija na svetu, je 51 americki i od 51 su 49 vlasnici i gazde amerikanci jevrejskog porekla. E sad ne znam da li je ovo tacno, ili su to samo price i glasine, da kad kupis jedan pepsi, 0,33 centi odlazi u fond za Izrael, ne znam da li je to samo u SAD ili i cak ceo svet, zaista bi bila ironija da i arapi i ostali muslimani da kupuju pepsi i samim time finansiraju Izrael.
Ali moram priznati,da su Izraelci tj Jevreji neverovatan narod, jako mi se svidja sto su slozeni,jaki i medjusobno zaradjuju i bogate se,i uvek ce pomoci svog da bude uspesan i bogat,i tako stvaraju krug poverenja i moc u drustvu u svim sferama. A mi Srbi, mislim bolje da ne pocnem,vekovima su govorili ne daj Boze da se Srbi sloze, ono sto je najgore po nama Srbin sve prasta ali uspeh ne, i cak sam negde u literaturi citao, da jedan danski monarh izjavio nesto u kratko opisao o Srbima negde 18 ili 19 veka, nesto kao da Srbi nikad ne odustaju od svog cilja kad postave i da su jako borbeni narod...itd, i zamislite sta bi sve mogli da rade u buducnost kad bi..itd, i zato ne trebe dozvoliti da napreduju i da se uzdignu u jaku i mocnu vojsku i drzavu, pogotovo uticajni, treba njih uvek spustiti na kolena s vremenom na vreme. Tako da bilo bi dobro da budemo dobri prijatelji i saveznici (naravno ispod radara, ne moraju da ceo svet zna za to), i ne zanima me uopste ako su oni priznali Kosovo, to smo sami krivi sto nismo na pocetku mislili da preko njih lobiramo ceo svet, za savet i pomoc.

Pera Trta

pre 9 godina

Sjajan biznis model. Parama americkih poreskih obveznika placaju se anti-raketni sistemi koje proizvodi zemlja koja ih jedina i koristi i koji sluze da obore tek 2-3% raketa koje su napravljene od obicnih cevi u kucnoj radinosti i ne mogu cak ni bojevo punjenje da ponesu. Ubijaju samo ako te direktno pogode. Prve kostaju nekoliko stotina hiljada dolara po komadu a druge stotinak dolara ili manje. Moras malo da platis marketing u medijima, nateras ljude u sklonista na po 5 minuta (kao sto rade u izraelskim gradovima), dakle stvoris potrebu i onda ide samo ko alva.
O tome da su firme koje proizvode "gvozdenu kupolu" hakovali kinezi i odneli gigabajte dokumentacije se puno ne pise. Samo, dzaba su to radili Kinezi kad je "gvozdena kupola" skoro beskorisna protiv pravih raketa, koje se krecu brze i potpuno drugacijom putanjom od ovih iz majstor Ahmetove raketarske sekcije u Gazi

Pera Trta

pre 9 godina

(Zoki, 2. avgust 2014 12:10)

Evo sa lica mesta. U poslednjih mesec dana bilo je dve "uzbune" u Jerusalimu, na po pet minuta bukvalno (slati su SMS-ovi da se zaposleni posle 5 minuta vrate iz sklonista u kancelarije, jer su prvi put svi zapalili kuci). Bilo je i nekoliko "uzbuna" u Tel Avivu i okolini, po slicnom modelu. Od svih tih 3000 i vise raketa poginulo je dvoje izraelaca i jedan filipinac. A oboreno je 20-30 raketa.
Naravno, ne brane se od svih nego samo od onih koji idu u pravcu naselja.
Kao sto rekoh u prethodnom postu, treba samo napraviti potraznju. Malo (vise) straha uterati ljudima a onda ih "odbraniti" od pretnje. Sanse da nekoga pogode improvizovane rakete Hamasa su podjednake sa "gvozdenom kupolom" i bez nje, jer cisto statisticki gledano, 99% pada u pustinju a od onih 1% ovi obore 10%. Kako te rakete nemaju nikakvo bojevo punjenje mogu da padnu na 5 m od tebe da te ne ogrebu. Znaci "gvozdena kupola" stiti od krajnje minornog rizika. Vise ljudi pogine u svom kupatilu nego od palestiniskih raketa. Ali se to jako dobro prodaje a usput i testira i usavrsava (mada su daleko od bilo kakvog realno upotrebljivog sistema). A palestinske rakete su po dometu i dejstvu losije od protivgradnih.

NPNPNPN

pre 9 godina

Pre deset godina su se smejali Hamasu zbog njihovih raketa a danas imamo slucaj gde njihove rakete stizu do samog severa Izraela,sta mislite sta ce biti za 10,20 godina i koliko ce Hamas razviti svoju vojnu tehniku,plus jos hiljade gnevnih Palestinaca koji ce se prikljucit Hamasu u borbi protiv Izraela,Izrael je sam odgovoran za to sto ce cela ova generacija palestinske dece koja je prezivela bombardovanje i ubijanje hteti osvetu a tad se izraelu ne pise dobro

Zoki

pre 9 godina

Sistem nije istrosen sada. Molim vas da budete tacni. Sistem se nonstop koristi jer Hamas godinama svaki mesec na desetine raketa ispali na Izrael. A poslednja akcija Izraela je iznudjena, odgovor na konstatne napade Hamasa. Takodje, gomila tunela je iskopana odakle kidnapuju Izraelce i takodje je bio planiran napad u pozadini Izraela.

anti_patriJota

pre 9 godina

E ovi su gori demagozi od naših. Procenat uspešnosti je 90%, a oboreno je nekoliko projektila od hiljada koliko je hamas lansirao!!!

!

pre 9 godina

"E sada da hladne glave razmišljamo: SAD daje municiju Izraelu u vrednosti milijardu dolara radi napada na Palestince ...", greska u startu, SAD daju novac za kupovinu raketa koje OBARAJU, a ne napadaju, rakete lansirane iz Gaze. Dakle tim raketama se osigurava mir u Izraelu (uz opasku da ti stalno u svakodnevnom zivotu sviraju sirene za vazdusni napad, sto jako nije relaksirajuce jelte, iskusili smo ovde).
Tako da sve ono sto si posle napisao je netacno.

Davud

pre 9 godina

Ako su mogli Izraelci da dobiju odbrambeni sistem "gvozdena kupola", onda, sta su trebali Palestinci da dobiju da bi zastitili civila ????.

Ocigledno se vidi da su Ameri nepravedni, pristrasni. Ameri pricaju svetu o miru, a najvise oni prouzrokuju ne-mir.

Gruja

pre 9 godina

@verovali ili ne
Licno se ne slazem sa tom teorijom.
1. 70% gubititaka koje je pretrpela Nemacka vojska je naneto iskljucivo od strane Rusije.
2.I ako je bio rat u toku General Motors nije prestao da prodaje oruzije Nemcima, inace GM se smatra sa zasluznim sto se tice Blitz Kriega, nemacka vojska je koristila GM vozila.
Da se vratim USA je prodavala oruzje i neprijateljima i saveznicima tokom Drugog sv. rata i time bila jedina zemlja koja je ekonomski napredovala. Samim tim i proizilazi njihova snaga posle pobede saveznika. To su sve podaci koje se u ekonomiji.
Tako da verujem da moc Amerike ne lezi u nekom dogovoru, vec u njihovoj realnoj snazi i nadmoci u odnosu na druge zemlje posle 2 SV. rata.

verovali ili ne

pre 9 godina

@ (dragiša, 2. avgust 2014 10:41)

Slazem se sa tobom sve sto si napisao , ipak postoji jedna cinjenica koje ni ja nisam bio svestan dok nisam poslusao izlaganje jednog profesora , Srbina , koji radi u Meksiku i predaje o SAD i globalizaciji. Po njegovim recima UN je bila organizacija koja je za vreme drugog svetskog rata okupljala Frncusku , Veliku Britaniju i SAD protiv fasizma. Pred iskrcavanje u Normandiji dogodio se sastanak na kom je i sam Staljin ucestvovao gde se dozvoljava SAD da intervenisu i rade sta hoce po celom svetu. Zaista informacija je neverovatna ali i sam Staljin je to prihvatio. Da li je to dozvoljeno SAD radi brze pobede nad fasistima , to je nepoznata cinjenica ali posle drugog svetskog rata SAD haraju po celom svetu ostavljajuci iza sebe pustos i to sve na legalan nacin. Toga je ceo svet svestan a mene je samo ta cinjenica da postoji takav dogovor plus dokument , medju tadasnjim silama , blago receno sokira. U daljem izlaganju profesor tvrdi da su SAD fakticki ekonomski vec propale , da samo postoji velika kolicina oruzja koja Amerika poseduje i koja je vadi iz krize u kojoj se ona danas nalazi. Naravno tu je MMF , svetska banka , UN koji oni drze pod kontrolom sa pomenutim dokumentom i tako opstaju u svojoj ekonomiji.

verovali ili ne

pre 9 godina

@verovali ili ne

UN su osnovane posle drugog rata...
(ZokyNBGD, 2. avgust 2014 14:37

UN se zvala saveznicka vojska koja se iskrcavala na Normandiji da bi kasnije prerasla u svetsku organizaciju pod kontrolom SAD , proveri moju informaciju i verujem da ces se i sam iznenaditi kao i Ja. Shvatam ja sve Vas da ste u neverici sve sto sam napisao i slazem se sa jos jednim komentarom da je ruska armija pobedila 70% fasisticke vojske , da je SAD pravio oruzje i vozila nacistima. Ja sam samo napisao sta se dogodilo pred iskrcavanje u Normandiji i da na osnovu tih dogadjaja SAD danas radi sta pozeli , legalno , zahvaljujuci sto u posedu imaju UN , MMF i Svetsku banku. Naravno , zalazem se za to da se mora staviti tacka na njihov teror ali je zaista sokatno da je nesto tako napravljeno , potpisano i dogovoreno.

Gradjanin

pre 9 godina

Ovako se pomažu saveznici u neprilici! Šta bi sa onim S-300 koje je još Miloševič navodno platio!?
Koja je sledeća zemlja ako "padne" Izrael!? Setimo se da smo 70 godina pre Vizantije izgubili slobodu...
Veliki bankarski sektor pokušava da reši problem viška sintetičkog novca ratnim kreditima i veliki napori se čine u tom pravcu! Ebola uz klimatske promene lako može da pogura Muslimane ka Evropi, naročito ako se rasplamsa i razne teorije zavere budu im pride plasirane, a onda i nama! Ovo se radi jako mudro, vekovima za večnost!
A kad rat jednom krene, više nije važno ko je počeo, ni ko je upravu, već ko će da pobedi! Pogledati poslednji film "Planeta Majmuna" na tu temu...

Zoki

pre 9 godina

Sistem nije istrosen sada. Molim vas da budete tacni. Sistem se nonstop koristi jer Hamas godinama svaki mesec na desetine raketa ispali na Izrael. A poslednja akcija Izraela je iznudjena, odgovor na konstatne napade Hamasa. Takodje, gomila tunela je iskopana odakle kidnapuju Izraelce i takodje je bio planiran napad u pozadini Izraela.

!

pre 9 godina

"E sada da hladne glave razmišljamo: SAD daje municiju Izraelu u vrednosti milijardu dolara radi napada na Palestince ...", greska u startu, SAD daju novac za kupovinu raketa koje OBARAJU, a ne napadaju, rakete lansirane iz Gaze. Dakle tim raketama se osigurava mir u Izraelu (uz opasku da ti stalno u svakodnevnom zivotu sviraju sirene za vazdusni napad, sto jako nije relaksirajuce jelte, iskusili smo ovde).
Tako da sve ono sto si posle napisao je netacno.

Crni

pre 9 godina

Koja sila je ovaj Izrael, tek su malo zapucali, pa pomoc milijardu za municiju, pa mnogo hvaljena "gvozdena kupola" mnogo suplja.Sta bi tek bilo da su se sukobili sa nekom ozbiljnom vojskom kao recimo Iran, Hezbolah ih gadja protiv gradnim raketama, a oni vec piste velikom bratu za pomoc.

dragiša

pre 9 godina

E sada da hladne glave razmišljamo: SAD daje municiju Izraelu u vrednosti milijardu dolara radi napada na Palestince, vidimo i dodatna sredstva za tu "kupolu" od preko 250 miliona dolara...Rusija (još nije dokazano) ne sme da snabdeva Ruse na istoku Ukrajine kojima su odmah "majdanovci" zabranili da govore ruski! To su činjenice. Zbog toga, što ničim nije dokazano, Rusiji sankcije SAD i EU,a Amerima - ništa .EU čak ćuti,ni glas da ne digne. Mi,uzgred, žurimo u EU i ,prema poslednjim izjavama Vučića i Dačića izmedju redova , jasno je da lagano spinuju narod da se odreknemo Rusa.Da ne budem pogrešno shvaćen: poštujem Jevreje, državu Izrael, poštujem i ukrajince, državu Ukrajinu, ovde samo govorim o nemoralu, dvostrukim standardima, prljavštini koju nude SAD i EU , zagadjenosti koju oni istovremenbo pokušavaju da prošire na celu Planetu.Zato Srbi , prst na čelo. Neka zagovaranja da usled pritiska odluku od EU ili Rusiji treba da donese parlament ,kako kaže Vučuć, nikako ne prihvatiti,. Radi se o sudbonosnom pitanju i o njemu odlučuje se referendumom. REFERENDUM I NIŠTA DRUGO.

Marko

pre 9 godina

Obamina administracija je puna Jevreja, pa ovakvi potezi ne cude. Koliko gladnih ima u Americi, ali za jevrejske osvajacke ratove ce uvek biti novca posto su se uvalili u vladu, banke i medije.

anti_patriJota

pre 9 godina

E ovi su gori demagozi od naših. Procenat uspešnosti je 90%, a oboreno je nekoliko projektila od hiljada koliko je hamas lansirao!!!

verovali ili ne

pre 9 godina

@ (dragiša, 2. avgust 2014 10:41)

Slazem se sa tobom sve sto si napisao , ipak postoji jedna cinjenica koje ni ja nisam bio svestan dok nisam poslusao izlaganje jednog profesora , Srbina , koji radi u Meksiku i predaje o SAD i globalizaciji. Po njegovim recima UN je bila organizacija koja je za vreme drugog svetskog rata okupljala Frncusku , Veliku Britaniju i SAD protiv fasizma. Pred iskrcavanje u Normandiji dogodio se sastanak na kom je i sam Staljin ucestvovao gde se dozvoljava SAD da intervenisu i rade sta hoce po celom svetu. Zaista informacija je neverovatna ali i sam Staljin je to prihvatio. Da li je to dozvoljeno SAD radi brze pobede nad fasistima , to je nepoznata cinjenica ali posle drugog svetskog rata SAD haraju po celom svetu ostavljajuci iza sebe pustos i to sve na legalan nacin. Toga je ceo svet svestan a mene je samo ta cinjenica da postoji takav dogovor plus dokument , medju tadasnjim silama , blago receno sokira. U daljem izlaganju profesor tvrdi da su SAD fakticki ekonomski vec propale , da samo postoji velika kolicina oruzja koja Amerika poseduje i koja je vadi iz krize u kojoj se ona danas nalazi. Naravno tu je MMF , svetska banka , UN koji oni drze pod kontrolom sa pomenutim dokumentom i tako opstaju u svojoj ekonomiji.

WorldWide1389

pre 9 godina

Pa sta ocekivati, od 100 najjacih kompanija na svetu, je 51 americki i od 51 su 49 vlasnici i gazde amerikanci jevrejskog porekla. E sad ne znam da li je ovo tacno, ili su to samo price i glasine, da kad kupis jedan pepsi, 0,33 centi odlazi u fond za Izrael, ne znam da li je to samo u SAD ili i cak ceo svet, zaista bi bila ironija da i arapi i ostali muslimani da kupuju pepsi i samim time finansiraju Izrael.
Ali moram priznati,da su Izraelci tj Jevreji neverovatan narod, jako mi se svidja sto su slozeni,jaki i medjusobno zaradjuju i bogate se,i uvek ce pomoci svog da bude uspesan i bogat,i tako stvaraju krug poverenja i moc u drustvu u svim sferama. A mi Srbi, mislim bolje da ne pocnem,vekovima su govorili ne daj Boze da se Srbi sloze, ono sto je najgore po nama Srbin sve prasta ali uspeh ne, i cak sam negde u literaturi citao, da jedan danski monarh izjavio nesto u kratko opisao o Srbima negde 18 ili 19 veka, nesto kao da Srbi nikad ne odustaju od svog cilja kad postave i da su jako borbeni narod...itd, i zamislite sta bi sve mogli da rade u buducnost kad bi..itd, i zato ne trebe dozvoliti da napreduju i da se uzdignu u jaku i mocnu vojsku i drzavu, pogotovo uticajni, treba njih uvek spustiti na kolena s vremenom na vreme. Tako da bilo bi dobro da budemo dobri prijatelji i saveznici (naravno ispod radara, ne moraju da ceo svet zna za to), i ne zanima me uopste ako su oni priznali Kosovo, to smo sami krivi sto nismo na pocetku mislili da preko njih lobiramo ceo svet, za savet i pomoc.

Pera Trta

pre 9 godina

Sjajan biznis model. Parama americkih poreskih obveznika placaju se anti-raketni sistemi koje proizvodi zemlja koja ih jedina i koristi i koji sluze da obore tek 2-3% raketa koje su napravljene od obicnih cevi u kucnoj radinosti i ne mogu cak ni bojevo punjenje da ponesu. Ubijaju samo ako te direktno pogode. Prve kostaju nekoliko stotina hiljada dolara po komadu a druge stotinak dolara ili manje. Moras malo da platis marketing u medijima, nateras ljude u sklonista na po 5 minuta (kao sto rade u izraelskim gradovima), dakle stvoris potrebu i onda ide samo ko alva.
O tome da su firme koje proizvode "gvozdenu kupolu" hakovali kinezi i odneli gigabajte dokumentacije se puno ne pise. Samo, dzaba su to radili Kinezi kad je "gvozdena kupola" skoro beskorisna protiv pravih raketa, koje se krecu brze i potpuno drugacijom putanjom od ovih iz majstor Ahmetove raketarske sekcije u Gazi

posmatrano iz mog ugla

pre 9 godina

"Novac će biti upotrebljen za ponovno snabdevanje tog sistema, koji je oborio desetine raketa ispaljenih iz pojasa Gaze tokom tri i po nedelje sukoba. "

225 miliona dolara da bi se srusile , nekoliko desetina , rakete koje prestavljaju pretnju Izraelu. Eh da vlada mir u svetu ne bi bilo gladnih ali bi zato Amerika sigurno otisla u bankrot...

Pera Trta

pre 9 godina

(Zoki, 2. avgust 2014 12:10)

Evo sa lica mesta. U poslednjih mesec dana bilo je dve "uzbune" u Jerusalimu, na po pet minuta bukvalno (slati su SMS-ovi da se zaposleni posle 5 minuta vrate iz sklonista u kancelarije, jer su prvi put svi zapalili kuci). Bilo je i nekoliko "uzbuna" u Tel Avivu i okolini, po slicnom modelu. Od svih tih 3000 i vise raketa poginulo je dvoje izraelaca i jedan filipinac. A oboreno je 20-30 raketa.
Naravno, ne brane se od svih nego samo od onih koji idu u pravcu naselja.
Kao sto rekoh u prethodnom postu, treba samo napraviti potraznju. Malo (vise) straha uterati ljudima a onda ih "odbraniti" od pretnje. Sanse da nekoga pogode improvizovane rakete Hamasa su podjednake sa "gvozdenom kupolom" i bez nje, jer cisto statisticki gledano, 99% pada u pustinju a od onih 1% ovi obore 10%. Kako te rakete nemaju nikakvo bojevo punjenje mogu da padnu na 5 m od tebe da te ne ogrebu. Znaci "gvozdena kupola" stiti od krajnje minornog rizika. Vise ljudi pogine u svom kupatilu nego od palestiniskih raketa. Ali se to jako dobro prodaje a usput i testira i usavrsava (mada su daleko od bilo kakvog realno upotrebljivog sistema). A palestinske rakete su po dometu i dejstvu losije od protivgradnih.

verovali ili ne

pre 9 godina

@verovali ili ne

UN su osnovane posle drugog rata...
(ZokyNBGD, 2. avgust 2014 14:37

UN se zvala saveznicka vojska koja se iskrcavala na Normandiji da bi kasnije prerasla u svetsku organizaciju pod kontrolom SAD , proveri moju informaciju i verujem da ces se i sam iznenaditi kao i Ja. Shvatam ja sve Vas da ste u neverici sve sto sam napisao i slazem se sa jos jednim komentarom da je ruska armija pobedila 70% fasisticke vojske , da je SAD pravio oruzje i vozila nacistima. Ja sam samo napisao sta se dogodilo pred iskrcavanje u Normandiji i da na osnovu tih dogadjaja SAD danas radi sta pozeli , legalno , zahvaljujuci sto u posedu imaju UN , MMF i Svetsku banku. Naravno , zalazem se za to da se mora staviti tacka na njihov teror ali je zaista sokatno da je nesto tako napravljeno , potpisano i dogovoreno.

NPNPNPN

pre 9 godina

Pre deset godina su se smejali Hamasu zbog njihovih raketa a danas imamo slucaj gde njihove rakete stizu do samog severa Izraela,sta mislite sta ce biti za 10,20 godina i koliko ce Hamas razviti svoju vojnu tehniku,plus jos hiljade gnevnih Palestinaca koji ce se prikljucit Hamasu u borbi protiv Izraela,Izrael je sam odgovoran za to sto ce cela ova generacija palestinske dece koja je prezivela bombardovanje i ubijanje hteti osvetu a tad se izraelu ne pise dobro

Davud

pre 9 godina

Ako su mogli Izraelci da dobiju odbrambeni sistem "gvozdena kupola", onda, sta su trebali Palestinci da dobiju da bi zastitili civila ????.

Ocigledno se vidi da su Ameri nepravedni, pristrasni. Ameri pricaju svetu o miru, a najvise oni prouzrokuju ne-mir.

LalaNS

pre 9 godina

Cekajte, a ko snabdeva Palestince, ako vi snabdevate Izrael!? Samo jos to da saznamo i da ovaj, bla, bla tekst razumemo u potpunosti!

Gruja

pre 9 godina

@verovali ili ne
Licno se ne slazem sa tom teorijom.
1. 70% gubititaka koje je pretrpela Nemacka vojska je naneto iskljucivo od strane Rusije.
2.I ako je bio rat u toku General Motors nije prestao da prodaje oruzije Nemcima, inace GM se smatra sa zasluznim sto se tice Blitz Kriega, nemacka vojska je koristila GM vozila.
Da se vratim USA je prodavala oruzje i neprijateljima i saveznicima tokom Drugog sv. rata i time bila jedina zemlja koja je ekonomski napredovala. Samim tim i proizilazi njihova snaga posle pobede saveznika. To su sve podaci koje se u ekonomiji.
Tako da verujem da moc Amerike ne lezi u nekom dogovoru, vec u njihovoj realnoj snazi i nadmoci u odnosu na druge zemlje posle 2 SV. rata.

Gradjanin

pre 9 godina

Ovako se pomažu saveznici u neprilici! Šta bi sa onim S-300 koje je još Miloševič navodno platio!?
Koja je sledeća zemlja ako "padne" Izrael!? Setimo se da smo 70 godina pre Vizantije izgubili slobodu...
Veliki bankarski sektor pokušava da reši problem viška sintetičkog novca ratnim kreditima i veliki napori se čine u tom pravcu! Ebola uz klimatske promene lako može da pogura Muslimane ka Evropi, naročito ako se rasplamsa i razne teorije zavere budu im pride plasirane, a onda i nama! Ovo se radi jako mudro, vekovima za večnost!
A kad rat jednom krene, više nije važno ko je počeo, ni ko je upravu, već ko će da pobedi! Pogledati poslednji film "Planeta Majmuna" na tu temu...