Petak, 01.08.2014.

11:35

"Jeftina struja pojela 6 mlrd. EUR"

EPS je u poslednjih osam godina izgubio oko šest milijardi evra jer nije isporučivao električnu energiju po tržisnim cenama, kaže Aleksandar Obradović.

Izvor: Tanjug

"Jeftina struja pojela 6 mlrd. EUR" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Strucnjak Sale

pre 9 godina

Nikako privatizacija EPSa, vec reorganizacuja, tacno da se zna odgovornost. Privatizovali smo NIS, poklonili Rusima i kakvu korist ima Srbija, Ima SPS koji radi i lobira za sebe i ruse, zato cuvaju Bajatovica u Srbijagasu, Nikolu Martinovica u UO NISa.Ako prodamo i EPS, ostacemo goli ko misevi, i struja ce biti kao benzin

aleksandar grozni

pre 9 godina

2000te godine vas generalni izjavi da bi od 4 evro centa cena struje bila trzisna i rentabilna a koliko je evro centa sada?,i kada bre lazete onda ili sada?.Licno mislim da uvek varate i lazete i prvi put kao redovni platisa mogu da otvoreno kazem da siptari u Presevu,Bujanovcu,su u pravu sto ne placaju struju,jer kada bi im se svi pridruzili, videli bi kako struja moze da bude i te kako jevtinija,a nikako skuplja.

ivan

pre 9 godina

E moj ministre.Ja u Kanadi placam struju 30$ mesecno sto je oko 2400dinara.Zimi kad grejem dvosoban stan oko 100$ sto je oko 8000din.Inace plata mi je 3500$ sto i nije neka plata ovde.

Mare

pre 9 godina

Jednom sam bio na tenderu u Kolubari za limove koji su bili neophodni za remont, ispred jedne Ukrainske zelezare sa cenama koje ne bi mogli da dobiju ni sami da prave limove. Naravno tender je dobila firma koja se bavi izradom sapuna.

Branislav J. Ciric

pre 9 godina

Od para se ne prave centrale,pare nisu sastavni delovi mehanizama opreme za navodnjavanje.Pare idu u necije dzepove i dizu neciji standard.Taj neko sigurno nece isporuciti ni proizvod ni uslugu koja vredi onoliko koliko novac koji je primio.Zbog toga,gospodine generalni,ostavite se denagogije .Uostalom sami sebi protivrecite jer novi pogoni znaci vise struje za isti broj potrosaca u Srbiji,te ce biti verovatno upotrebljeni za izvoz struje.Zato,uzmite kredite,zaduzite se,napravite postrojenja za proizvidnju i mrezu za transport izvozne struje i od te prdaje vratite dugove.No,nastace problem kada budete u plusu.Kako ce ta cinjenica uticati na gradjane Srbjije koji su vasi lasnici i vasi glavni finasijeri?Hoce li se to osetiti tao sto ce se racuni za struju umanjiti ili ce se profit deliti prijteljima,"ekspertima",konsultantima i politickim zastitnicima?Uostalom,ko garantuje da bas sada,u ovom prvom danu avgusta 2014.-e,EPS ne posluje sa velikim profitom?Revizorske kuce i njihov nacin gledanja,bolje reci namestanja finansijakih rezultata po porudzbini klijenta sigurno ne...

kad bi baba imala...

pre 9 godina

Pa da su zaposleni eps-a delili sudbinu ostatka gradjana Srbije i da su primali plate na nivou srpskog proseka, taj gubitak nikako ne bi bio 6 milijardi.

a mozda i nije tako

pre 9 godina

U stvari, to je veoma diskutabilno. Veca cena struje, dovela bi do toga da bi se struja manje trosila, tako da verovatno sve manje-vise ostalo na istom.

Vojvodinac

pre 9 godina

Baš bih voleo videti sve parametre tržišta sa kojima se poredimo?!
Cena 1kW u Nemačkoj i u Srbiji!
Cena čovek/sat u Nemačkoj i u Srbiji!
Porez, doprinosi, investicije u Nemačkoj i u Srbiji!
Kada već pričamo o drugim tržištima, moramo govoriti otvoreno, bez zamajavanja.
Da li znate koliko je plata elektro-inženjera u elektrani u Nemačkoj, i koliko doprinosa se uplaćuje u kasu države, a kolika je plata za isto radno mesto, i koliko EPS ima manje opterećenje zbog toga?
Izjave Aleksandra Obradovića su obična farsa, posebno kada se uzme u obzir da je do pre 2 godine EPS poslovao pozitivno, isplaćivao bonuse, 13 a nekada i 14-u platu zaposlenima.
EPS postaje gubitaš sa SNS kadrovima da bi se jeftinije prodao, pregovori sa Nemačkom već traju, ali o tome niko ne sme ni da zucne!
Kad ostanemo goli i bosi biće kasno.

kiza

pre 9 godina

"Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije",
Ovakvu pricu slusam vec preko 40 godina,bilo je silnih akcija,kao sto je zajam za Srbiju,itd...glupo je da nabrajam koje,a ima ih,i ama nas nista nije renovirano,obnovljeno.Ne samo eps,vec vazi za sve.Sto bi rekli, ono sto je Tito ostavio,vi ne mozete ni da okrecite.A to sto je namenjeno za obnovu i razvoj,citamo svako dan po novinama gde je to zavrsilo,ko je uhapsen,ali niko osudjen,koliko je opljackano,koliko je jedan od bivsih direktora eps,cini mi se 25 stanova nakupovao,i mogu ja tako do sutra....Nista vam ne verujem,vi na vlasti ste nevidjeni pljackasi....Zato smo tu gde jesmo,ne znate da kraduckate,nego brate mili,kradete na slepere, milione.....

kimi

pre 9 godina

Pa nije to tvoje.I u Kuvajtu gorivo nije po trzisnoj ceni.Navukli se paraziti i sve im malo.U Africi ljudi koji po ceo dan beru kakao nikad nisu probali cokoladu.To hocete i nama da uradite.

stiven

pre 9 godina

Hitno privatizacija EPSa i da se dovede konkurencija dosta je bilo vise da slusam kako je zbog biblijskih nepogoda struja povecana za 30% i sad im jos jeftina struja smeta!!!

Nefer

pre 9 godina

Nedomaćinsko poslovanje,loše rukovodstvo,15organizacionih jedinica i svaka ima čak i svoje novine ,33000 radnika tj.višak 30% 600 direktora umesto 15,plate veće za 80% od proseka Srbije,gubitak el.energije 15%,napravili su gubitak u zadnjih 8 godina od 58 milijardi eura.

fxT

pre 9 godina

"Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije", naglasio je direktor EPS-a.

Problem je sto bi tih 6 milijardi eura otislo u zaposljavanje partijskih hordi, limuzine, direktore prezident/managere, ....
Dokaz: Evo otkad ste vi gospodine preuzeli VD komandu, jedan od koraka po hitnom postupku je bio da se selite u Belvil, mislim ko ce da trguje strujom iz neke supe ( EPS - Naucnici za Berzu Struje)

Uzgred, "korporativizacija" - moze, sediste EPS u Kladovu, sediste EMS u Crnoj Travi!

Žeks

pre 9 godina

Каква демагогија? И поред тога ЕПС има на хиљаде вишка запослених који примају супер-плате. Једини проблем залихе угља које када се потроше враћамо се у камено доба.

Luiz

pre 9 godina

EPS nikada nije bio, niti je sada, na tržištu, pa i ne može da ima tržišne cene.

Već preko deceniju uzimate nenormalne kredite, za koje vam garancije daje Vlada, što znači da ih vraćamo svi mi. Obzirom na to, građani Srbije plaćaju najveću cenu struje na svetu. I vidite šta ćete sa ovim: http://media.kolikokostakosovo.info/2013/01/EPS.pdf

misko

pre 9 godina

Narod je podizao-plaćao izgradnju svih elektropostrojenja u Srbiji a vi gospodo koji ste gazdovali ste nabijali troškove o kojima se narod nije pitao.Ima vas zaposlenih preko norme sa velikim platama , pa prvo smanjite broj zaposlenih i svedite plate na neku normalu a na kraju se može pričati o eventualnom poskupljenju struje.

kameni

pre 9 godina

pravo da se utvrdi koliko je EPS samog sebe pojeo zbog toga sto je preglomazan, neefikasan, sto ima organizaciju sa milion nepotrebnih funkcija...znaci da se prvo trzisno organizuje, prema trzisnom modelu uklopi pa onda neka prica o trzisnoj ceni struje...da javnosti prvo kaze kolike gubitke pravi i koliko nas kosta a onda mozemo da pricamo o trzisnoj ceni struje!

Show

pre 9 godina

Ovo je nije istina.

Problem je sto imaju ogroman aparat, visoke plate i slabu naplatu narocito na jugu Srbije sto je i sam premijer juce priznao.

Korekcija cene ce opet opteretiti onaj deo stanovnstva i privrede koji je istu i do sada placao.

popeye

pre 9 godina

А шта је са платама, ни оне нису тржишне, па како онда мислиш да имаш тржишне цене !?
И шта је са Колубаром, уместо да је исушите ми струју увозимо, а нисте ни почели са исушивањем. Јел то случајно, толики дилетантизам, а зима неће да чека??

Miroljub

pre 9 godina

Drugim rečima, najmanje šest milijardi evra više bi građani Srbije platili stranim firmama da su kojem slučajem kupile EPS pre osam godina. EPS ne treba prodavati, bolje je i da poskupi električna energija i 10% do 15% i da se ima za plate i remonte, nego da se proda i poskupi za 100%. Dokle god su ugalj i vodni potencijal u vlasništvu države dotle principi tržišne ekonomije ne treba da važe za EPS. Narod ima pravo da koristi ove resurse jeftino i jer su nam plate na nivou Indije a ne na nivou Zapadne Evrope.

seljak e

pre 9 godina

muka mi je vise od te price o trzisnim cenama i velikim gubicima. Smanjite troskove i naplacujte potrosacima ono sto potrose i to po stvarnim cenama. Decenijama nas zamajavate i podkradate. Dokle vise!?

tisina tamo

pre 9 godina

sta je sa smenom 300 direktora?
kolubara je deo eps. koliko ste tu ucarili?
6 miliardi je znaci koliko ste preliliu partijske kase pa sada drzava to jestmi treba da nadoknadimo.

Mare,NS

pre 9 godina

Tih sest milijardi,bi i tako pokralo onih 600 direktora u EPS-u.Nikakvih novih investicija,ionako ne bi bilo.Bilo bi samo nametenih tendera!Zato prestanite da spinujete i recite jasno sta vam je cilj!
Gospodo,prvo sredite stanje u EPS-u,otpustite neradnike,pa onda pricajte o poskupljenju,ako uopste bude potrebno!

skep

pre 9 godina

Stvarno ne razumem razlog za davanje izjava ovog tipa. Niko živ u Srbiji, ma koliko stranački ostrašćen, neće zbog ovog pomisliti "U pravu je EPS, treba povećati cenu struje, opravdano je."

koja

pre 9 godina

I Emirati,Venecuela itd su propali zato sto nisu prodavali gorivo svojim gradjanima po trzisnim cenama.

Smanjite broj rukovodioca, reprezentacije, radnicke sportske igre itd.

Luiz

pre 9 godina

EPS nikada nije bio, niti je sada, na tržištu, pa i ne može da ima tržišne cene.

Već preko deceniju uzimate nenormalne kredite, za koje vam garancije daje Vlada, što znači da ih vraćamo svi mi. Obzirom na to, građani Srbije plaćaju najveću cenu struje na svetu. I vidite šta ćete sa ovim: http://media.kolikokostakosovo.info/2013/01/EPS.pdf

seljak e

pre 9 godina

muka mi je vise od te price o trzisnim cenama i velikim gubicima. Smanjite troskove i naplacujte potrosacima ono sto potrose i to po stvarnim cenama. Decenijama nas zamajavate i podkradate. Dokle vise!?

koja

pre 9 godina

I Emirati,Venecuela itd su propali zato sto nisu prodavali gorivo svojim gradjanima po trzisnim cenama.

Smanjite broj rukovodioca, reprezentacije, radnicke sportske igre itd.

kiza

pre 9 godina

"Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije",
Ovakvu pricu slusam vec preko 40 godina,bilo je silnih akcija,kao sto je zajam za Srbiju,itd...glupo je da nabrajam koje,a ima ih,i ama nas nista nije renovirano,obnovljeno.Ne samo eps,vec vazi za sve.Sto bi rekli, ono sto je Tito ostavio,vi ne mozete ni da okrecite.A to sto je namenjeno za obnovu i razvoj,citamo svako dan po novinama gde je to zavrsilo,ko je uhapsen,ali niko osudjen,koliko je opljackano,koliko je jedan od bivsih direktora eps,cini mi se 25 stanova nakupovao,i mogu ja tako do sutra....Nista vam ne verujem,vi na vlasti ste nevidjeni pljackasi....Zato smo tu gde jesmo,ne znate da kraduckate,nego brate mili,kradete na slepere, milione.....

tisina tamo

pre 9 godina

sta je sa smenom 300 direktora?
kolubara je deo eps. koliko ste tu ucarili?
6 miliardi je znaci koliko ste preliliu partijske kase pa sada drzava to jestmi treba da nadoknadimo.

Mare,NS

pre 9 godina

Tih sest milijardi,bi i tako pokralo onih 600 direktora u EPS-u.Nikakvih novih investicija,ionako ne bi bilo.Bilo bi samo nametenih tendera!Zato prestanite da spinujete i recite jasno sta vam je cilj!
Gospodo,prvo sredite stanje u EPS-u,otpustite neradnike,pa onda pricajte o poskupljenju,ako uopste bude potrebno!

fxT

pre 9 godina

"Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije", naglasio je direktor EPS-a.

Problem je sto bi tih 6 milijardi eura otislo u zaposljavanje partijskih hordi, limuzine, direktore prezident/managere, ....
Dokaz: Evo otkad ste vi gospodine preuzeli VD komandu, jedan od koraka po hitnom postupku je bio da se selite u Belvil, mislim ko ce da trguje strujom iz neke supe ( EPS - Naucnici za Berzu Struje)

Uzgred, "korporativizacija" - moze, sediste EPS u Kladovu, sediste EMS u Crnoj Travi!

popeye

pre 9 godina

А шта је са платама, ни оне нису тржишне, па како онда мислиш да имаш тржишне цене !?
И шта је са Колубаром, уместо да је исушите ми струју увозимо, а нисте ни почели са исушивањем. Јел то случајно, толики дилетантизам, а зима неће да чека??

kimi

pre 9 godina

Pa nije to tvoje.I u Kuvajtu gorivo nije po trzisnoj ceni.Navukli se paraziti i sve im malo.U Africi ljudi koji po ceo dan beru kakao nikad nisu probali cokoladu.To hocete i nama da uradite.

Nefer

pre 9 godina

Nedomaćinsko poslovanje,loše rukovodstvo,15organizacionih jedinica i svaka ima čak i svoje novine ,33000 radnika tj.višak 30% 600 direktora umesto 15,plate veće za 80% od proseka Srbije,gubitak el.energije 15%,napravili su gubitak u zadnjih 8 godina od 58 milijardi eura.

skep

pre 9 godina

Stvarno ne razumem razlog za davanje izjava ovog tipa. Niko živ u Srbiji, ma koliko stranački ostrašćen, neće zbog ovog pomisliti "U pravu je EPS, treba povećati cenu struje, opravdano je."

Žeks

pre 9 godina

Каква демагогија? И поред тога ЕПС има на хиљаде вишка запослених који примају супер-плате. Једини проблем залихе угља које када се потроше враћамо се у камено доба.

Show

pre 9 godina

Ovo je nije istina.

Problem je sto imaju ogroman aparat, visoke plate i slabu naplatu narocito na jugu Srbije sto je i sam premijer juce priznao.

Korekcija cene ce opet opteretiti onaj deo stanovnstva i privrede koji je istu i do sada placao.

stiven

pre 9 godina

Hitno privatizacija EPSa i da se dovede konkurencija dosta je bilo vise da slusam kako je zbog biblijskih nepogoda struja povecana za 30% i sad im jos jeftina struja smeta!!!

Miroljub

pre 9 godina

Drugim rečima, najmanje šest milijardi evra više bi građani Srbije platili stranim firmama da su kojem slučajem kupile EPS pre osam godina. EPS ne treba prodavati, bolje je i da poskupi električna energija i 10% do 15% i da se ima za plate i remonte, nego da se proda i poskupi za 100%. Dokle god su ugalj i vodni potencijal u vlasništvu države dotle principi tržišne ekonomije ne treba da važe za EPS. Narod ima pravo da koristi ove resurse jeftino i jer su nam plate na nivou Indije a ne na nivou Zapadne Evrope.

Vojvodinac

pre 9 godina

Baš bih voleo videti sve parametre tržišta sa kojima se poredimo?!
Cena 1kW u Nemačkoj i u Srbiji!
Cena čovek/sat u Nemačkoj i u Srbiji!
Porez, doprinosi, investicije u Nemačkoj i u Srbiji!
Kada već pričamo o drugim tržištima, moramo govoriti otvoreno, bez zamajavanja.
Da li znate koliko je plata elektro-inženjera u elektrani u Nemačkoj, i koliko doprinosa se uplaćuje u kasu države, a kolika je plata za isto radno mesto, i koliko EPS ima manje opterećenje zbog toga?
Izjave Aleksandra Obradovića su obična farsa, posebno kada se uzme u obzir da je do pre 2 godine EPS poslovao pozitivno, isplaćivao bonuse, 13 a nekada i 14-u platu zaposlenima.
EPS postaje gubitaš sa SNS kadrovima da bi se jeftinije prodao, pregovori sa Nemačkom već traju, ali o tome niko ne sme ni da zucne!
Kad ostanemo goli i bosi biće kasno.

misko

pre 9 godina

Narod je podizao-plaćao izgradnju svih elektropostrojenja u Srbiji a vi gospodo koji ste gazdovali ste nabijali troškove o kojima se narod nije pitao.Ima vas zaposlenih preko norme sa velikim platama , pa prvo smanjite broj zaposlenih i svedite plate na neku normalu a na kraju se može pričati o eventualnom poskupljenju struje.

kad bi baba imala...

pre 9 godina

Pa da su zaposleni eps-a delili sudbinu ostatka gradjana Srbije i da su primali plate na nivou srpskog proseka, taj gubitak nikako ne bi bio 6 milijardi.

kameni

pre 9 godina

pravo da se utvrdi koliko je EPS samog sebe pojeo zbog toga sto je preglomazan, neefikasan, sto ima organizaciju sa milion nepotrebnih funkcija...znaci da se prvo trzisno organizuje, prema trzisnom modelu uklopi pa onda neka prica o trzisnoj ceni struje...da javnosti prvo kaze kolike gubitke pravi i koliko nas kosta a onda mozemo da pricamo o trzisnoj ceni struje!

Branislav J. Ciric

pre 9 godina

Od para se ne prave centrale,pare nisu sastavni delovi mehanizama opreme za navodnjavanje.Pare idu u necije dzepove i dizu neciji standard.Taj neko sigurno nece isporuciti ni proizvod ni uslugu koja vredi onoliko koliko novac koji je primio.Zbog toga,gospodine generalni,ostavite se denagogije .Uostalom sami sebi protivrecite jer novi pogoni znaci vise struje za isti broj potrosaca u Srbiji,te ce biti verovatno upotrebljeni za izvoz struje.Zato,uzmite kredite,zaduzite se,napravite postrojenja za proizvidnju i mrezu za transport izvozne struje i od te prdaje vratite dugove.No,nastace problem kada budete u plusu.Kako ce ta cinjenica uticati na gradjane Srbjije koji su vasi lasnici i vasi glavni finasijeri?Hoce li se to osetiti tao sto ce se racuni za struju umanjiti ili ce se profit deliti prijteljima,"ekspertima",konsultantima i politickim zastitnicima?Uostalom,ko garantuje da bas sada,u ovom prvom danu avgusta 2014.-e,EPS ne posluje sa velikim profitom?Revizorske kuce i njihov nacin gledanja,bolje reci namestanja finansijakih rezultata po porudzbini klijenta sigurno ne...

a mozda i nije tako

pre 9 godina

U stvari, to je veoma diskutabilno. Veca cena struje, dovela bi do toga da bi se struja manje trosila, tako da verovatno sve manje-vise ostalo na istom.

Mare

pre 9 godina

Jednom sam bio na tenderu u Kolubari za limove koji su bili neophodni za remont, ispred jedne Ukrainske zelezare sa cenama koje ne bi mogli da dobiju ni sami da prave limove. Naravno tender je dobila firma koja se bavi izradom sapuna.

ivan

pre 9 godina

E moj ministre.Ja u Kanadi placam struju 30$ mesecno sto je oko 2400dinara.Zimi kad grejem dvosoban stan oko 100$ sto je oko 8000din.Inace plata mi je 3500$ sto i nije neka plata ovde.

aleksandar grozni

pre 9 godina

2000te godine vas generalni izjavi da bi od 4 evro centa cena struje bila trzisna i rentabilna a koliko je evro centa sada?,i kada bre lazete onda ili sada?.Licno mislim da uvek varate i lazete i prvi put kao redovni platisa mogu da otvoreno kazem da siptari u Presevu,Bujanovcu,su u pravu sto ne placaju struju,jer kada bi im se svi pridruzili, videli bi kako struja moze da bude i te kako jevtinija,a nikako skuplja.

Strucnjak Sale

pre 9 godina

Nikako privatizacija EPSa, vec reorganizacuja, tacno da se zna odgovornost. Privatizovali smo NIS, poklonili Rusima i kakvu korist ima Srbija, Ima SPS koji radi i lobira za sebe i ruse, zato cuvaju Bajatovica u Srbijagasu, Nikolu Martinovica u UO NISa.Ako prodamo i EPS, ostacemo goli ko misevi, i struja ce biti kao benzin

stiven

pre 9 godina

Hitno privatizacija EPSa i da se dovede konkurencija dosta je bilo vise da slusam kako je zbog biblijskih nepogoda struja povecana za 30% i sad im jos jeftina struja smeta!!!

Luiz

pre 9 godina

EPS nikada nije bio, niti je sada, na tržištu, pa i ne može da ima tržišne cene.

Već preko deceniju uzimate nenormalne kredite, za koje vam garancije daje Vlada, što znači da ih vraćamo svi mi. Obzirom na to, građani Srbije plaćaju najveću cenu struje na svetu. I vidite šta ćete sa ovim: http://media.kolikokostakosovo.info/2013/01/EPS.pdf

Miroljub

pre 9 godina

Drugim rečima, najmanje šest milijardi evra više bi građani Srbije platili stranim firmama da su kojem slučajem kupile EPS pre osam godina. EPS ne treba prodavati, bolje je i da poskupi električna energija i 10% do 15% i da se ima za plate i remonte, nego da se proda i poskupi za 100%. Dokle god su ugalj i vodni potencijal u vlasništvu države dotle principi tržišne ekonomije ne treba da važe za EPS. Narod ima pravo da koristi ove resurse jeftino i jer su nam plate na nivou Indije a ne na nivou Zapadne Evrope.

kameni

pre 9 godina

pravo da se utvrdi koliko je EPS samog sebe pojeo zbog toga sto je preglomazan, neefikasan, sto ima organizaciju sa milion nepotrebnih funkcija...znaci da se prvo trzisno organizuje, prema trzisnom modelu uklopi pa onda neka prica o trzisnoj ceni struje...da javnosti prvo kaze kolike gubitke pravi i koliko nas kosta a onda mozemo da pricamo o trzisnoj ceni struje!

Mare,NS

pre 9 godina

Tih sest milijardi,bi i tako pokralo onih 600 direktora u EPS-u.Nikakvih novih investicija,ionako ne bi bilo.Bilo bi samo nametenih tendera!Zato prestanite da spinujete i recite jasno sta vam je cilj!
Gospodo,prvo sredite stanje u EPS-u,otpustite neradnike,pa onda pricajte o poskupljenju,ako uopste bude potrebno!

koja

pre 9 godina

I Emirati,Venecuela itd su propali zato sto nisu prodavali gorivo svojim gradjanima po trzisnim cenama.

Smanjite broj rukovodioca, reprezentacije, radnicke sportske igre itd.

Show

pre 9 godina

Ovo je nije istina.

Problem je sto imaju ogroman aparat, visoke plate i slabu naplatu narocito na jugu Srbije sto je i sam premijer juce priznao.

Korekcija cene ce opet opteretiti onaj deo stanovnstva i privrede koji je istu i do sada placao.

kimi

pre 9 godina

Pa nije to tvoje.I u Kuvajtu gorivo nije po trzisnoj ceni.Navukli se paraziti i sve im malo.U Africi ljudi koji po ceo dan beru kakao nikad nisu probali cokoladu.To hocete i nama da uradite.

skep

pre 9 godina

Stvarno ne razumem razlog za davanje izjava ovog tipa. Niko živ u Srbiji, ma koliko stranački ostrašćen, neće zbog ovog pomisliti "U pravu je EPS, treba povećati cenu struje, opravdano je."

seljak e

pre 9 godina

muka mi je vise od te price o trzisnim cenama i velikim gubicima. Smanjite troskove i naplacujte potrosacima ono sto potrose i to po stvarnim cenama. Decenijama nas zamajavate i podkradate. Dokle vise!?

a mozda i nije tako

pre 9 godina

U stvari, to je veoma diskutabilno. Veca cena struje, dovela bi do toga da bi se struja manje trosila, tako da verovatno sve manje-vise ostalo na istom.

Nefer

pre 9 godina

Nedomaćinsko poslovanje,loše rukovodstvo,15organizacionih jedinica i svaka ima čak i svoje novine ,33000 radnika tj.višak 30% 600 direktora umesto 15,plate veće za 80% od proseka Srbije,gubitak el.energije 15%,napravili su gubitak u zadnjih 8 godina od 58 milijardi eura.

fxT

pre 9 godina

"Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije", naglasio je direktor EPS-a.

Problem je sto bi tih 6 milijardi eura otislo u zaposljavanje partijskih hordi, limuzine, direktore prezident/managere, ....
Dokaz: Evo otkad ste vi gospodine preuzeli VD komandu, jedan od koraka po hitnom postupku je bio da se selite u Belvil, mislim ko ce da trguje strujom iz neke supe ( EPS - Naucnici za Berzu Struje)

Uzgred, "korporativizacija" - moze, sediste EPS u Kladovu, sediste EMS u Crnoj Travi!

popeye

pre 9 godina

А шта је са платама, ни оне нису тржишне, па како онда мислиш да имаш тржишне цене !?
И шта је са Колубаром, уместо да је исушите ми струју увозимо, а нисте ни почели са исушивањем. Јел то случајно, толики дилетантизам, а зима неће да чека??

misko

pre 9 godina

Narod je podizao-plaćao izgradnju svih elektropostrojenja u Srbiji a vi gospodo koji ste gazdovali ste nabijali troškove o kojima se narod nije pitao.Ima vas zaposlenih preko norme sa velikim platama , pa prvo smanjite broj zaposlenih i svedite plate na neku normalu a na kraju se može pričati o eventualnom poskupljenju struje.

Žeks

pre 9 godina

Каква демагогија? И поред тога ЕПС има на хиљаде вишка запослених који примају супер-плате. Једини проблем залихе угља које када се потроше враћамо се у камено доба.

kiza

pre 9 godina

"Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije",
Ovakvu pricu slusam vec preko 40 godina,bilo je silnih akcija,kao sto je zajam za Srbiju,itd...glupo je da nabrajam koje,a ima ih,i ama nas nista nije renovirano,obnovljeno.Ne samo eps,vec vazi za sve.Sto bi rekli, ono sto je Tito ostavio,vi ne mozete ni da okrecite.A to sto je namenjeno za obnovu i razvoj,citamo svako dan po novinama gde je to zavrsilo,ko je uhapsen,ali niko osudjen,koliko je opljackano,koliko je jedan od bivsih direktora eps,cini mi se 25 stanova nakupovao,i mogu ja tako do sutra....Nista vam ne verujem,vi na vlasti ste nevidjeni pljackasi....Zato smo tu gde jesmo,ne znate da kraduckate,nego brate mili,kradete na slepere, milione.....

Vojvodinac

pre 9 godina

Baš bih voleo videti sve parametre tržišta sa kojima se poredimo?!
Cena 1kW u Nemačkoj i u Srbiji!
Cena čovek/sat u Nemačkoj i u Srbiji!
Porez, doprinosi, investicije u Nemačkoj i u Srbiji!
Kada već pričamo o drugim tržištima, moramo govoriti otvoreno, bez zamajavanja.
Da li znate koliko je plata elektro-inženjera u elektrani u Nemačkoj, i koliko doprinosa se uplaćuje u kasu države, a kolika je plata za isto radno mesto, i koliko EPS ima manje opterećenje zbog toga?
Izjave Aleksandra Obradovića su obična farsa, posebno kada se uzme u obzir da je do pre 2 godine EPS poslovao pozitivno, isplaćivao bonuse, 13 a nekada i 14-u platu zaposlenima.
EPS postaje gubitaš sa SNS kadrovima da bi se jeftinije prodao, pregovori sa Nemačkom već traju, ali o tome niko ne sme ni da zucne!
Kad ostanemo goli i bosi biće kasno.

kad bi baba imala...

pre 9 godina

Pa da su zaposleni eps-a delili sudbinu ostatka gradjana Srbije i da su primali plate na nivou srpskog proseka, taj gubitak nikako ne bi bio 6 milijardi.

Branislav J. Ciric

pre 9 godina

Od para se ne prave centrale,pare nisu sastavni delovi mehanizama opreme za navodnjavanje.Pare idu u necije dzepove i dizu neciji standard.Taj neko sigurno nece isporuciti ni proizvod ni uslugu koja vredi onoliko koliko novac koji je primio.Zbog toga,gospodine generalni,ostavite se denagogije .Uostalom sami sebi protivrecite jer novi pogoni znaci vise struje za isti broj potrosaca u Srbiji,te ce biti verovatno upotrebljeni za izvoz struje.Zato,uzmite kredite,zaduzite se,napravite postrojenja za proizvidnju i mrezu za transport izvozne struje i od te prdaje vratite dugove.No,nastace problem kada budete u plusu.Kako ce ta cinjenica uticati na gradjane Srbjije koji su vasi lasnici i vasi glavni finasijeri?Hoce li se to osetiti tao sto ce se racuni za struju umanjiti ili ce se profit deliti prijteljima,"ekspertima",konsultantima i politickim zastitnicima?Uostalom,ko garantuje da bas sada,u ovom prvom danu avgusta 2014.-e,EPS ne posluje sa velikim profitom?Revizorske kuce i njihov nacin gledanja,bolje reci namestanja finansijakih rezultata po porudzbini klijenta sigurno ne...

Mare

pre 9 godina

Jednom sam bio na tenderu u Kolubari za limove koji su bili neophodni za remont, ispred jedne Ukrainske zelezare sa cenama koje ne bi mogli da dobiju ni sami da prave limove. Naravno tender je dobila firma koja se bavi izradom sapuna.

aleksandar grozni

pre 9 godina

2000te godine vas generalni izjavi da bi od 4 evro centa cena struje bila trzisna i rentabilna a koliko je evro centa sada?,i kada bre lazete onda ili sada?.Licno mislim da uvek varate i lazete i prvi put kao redovni platisa mogu da otvoreno kazem da siptari u Presevu,Bujanovcu,su u pravu sto ne placaju struju,jer kada bi im se svi pridruzili, videli bi kako struja moze da bude i te kako jevtinija,a nikako skuplja.

tisina tamo

pre 9 godina

sta je sa smenom 300 direktora?
kolubara je deo eps. koliko ste tu ucarili?
6 miliardi je znaci koliko ste preliliu partijske kase pa sada drzava to jestmi treba da nadoknadimo.

ivan

pre 9 godina

E moj ministre.Ja u Kanadi placam struju 30$ mesecno sto je oko 2400dinara.Zimi kad grejem dvosoban stan oko 100$ sto je oko 8000din.Inace plata mi je 3500$ sto i nije neka plata ovde.

Strucnjak Sale

pre 9 godina

Nikako privatizacija EPSa, vec reorganizacuja, tacno da se zna odgovornost. Privatizovali smo NIS, poklonili Rusima i kakvu korist ima Srbija, Ima SPS koji radi i lobira za sebe i ruse, zato cuvaju Bajatovica u Srbijagasu, Nikolu Martinovica u UO NISa.Ako prodamo i EPS, ostacemo goli ko misevi, i struja ce biti kao benzin