Četvrtak, 31.07.2014.

14:00

Moskva:Plakat s citatima Miloševića

U foajeu ruskog državnog bioskopa u Moskvi "Iluzion" pojavio se plakat sa likom bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovim citatima protiv Zapada

Izvor: Beta

Moskva:Plakat s citatima Miloševiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

mujcinovic salih

pre 9 godina

Najgore u celoj prici je da ste vi ljuti na Milosevica ne sto je ubijao ljude i vodio ratove vec zato sto je iste izgubio.Koliko vidim imaju on i Putin i sad dosta pristalica ovde?

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Prvo prvi put cujem da je Slobodan imao ovakve izjave o zapadu o.O
Drugo, sto neko napisa, pored tih slika i citata je trebalo postaviti slike tadasnje i sadasnje Srbije, pa ekonomske racunice, mrtve na prostoru ex YU pa da ti Rusi vide kuda vodi ta Slobina politika.

p

pre 9 godina

Za sve su vam krivi drugi. Svi su protiv nas. Znamo, znamo... Ali ovaj covek je ubijao, tukao, sikanirao pripadnike svog naroda, krao od njih sve u ime borbe protiv zlog Zapada. Sta je radio van nasih granica vama ocigledno nije ni bitno. A i to je sramno.

To je bio poremecen, paranoican, beskrupolozan manijak bez srca i duse. Ali na stranu to sve, vecina vas misli kako je bio u pravu. Bio je nesposoban da PAMETNO vodi ovu drzavu. Teoretisati moze svako, ali posledica njegove vladavine je da se vecina ljudi ovde oseca kao da im je neko ukrao priliku za normalnim zivotom. Ne mogu da verujem koliko vas ne vidi tu cinjenicu. Nisu krivi drugi, KRIV JE ON. On nista nije umeo da uradi kako treba, sve sto je dotakao je pokvario. Najlakse je kukati i glumiti zrtvu da bi se prikrila nesposobnost da se snadje u savremenom svetu, kakav god da je.

misko

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali je samo jedna mala drzavica na brdovitom Balkanu smogla snage da kaze NE!!! prljavom zapadu na celu sa kako ga neki nazivaju "diktatorom" Slobodanom Milosevicem, covjekom koji je vjerovao da svijet nije tako pokvaren i da nece "milosrdnici" gadjati bolnice, fabrike, obdanista, mostove.... ali eto prevario se!!!
u stvari, on je prevario tebe , jer nemas pojma sta je sve on radio i dozvolio raditi po Bosni i na Kosovu

Bojan Todorović

pre 9 godina

@oprem


Evo nekoliko citata iz govora :

„ naša politika garantuje mir – a njihova trajne sukobe i nasilje“
„Sandžak će dobiti autonomiju koja definitivno faktički izdvaja Sandžak iz Srbije“
„vojvodina postaje sastavni deo Mađarske“
„na sličan način bi se odvojila druga rubna područja“
„teritorija KOJA BI PRESTALA DA NOSI IME SRBIJA bila bi okupirana od strane američkih snaga“
„srpski narod bi snašla sudbina Kurda...jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor“
„osim gubitka zemlje i ponižavanja građana svi bi živeli pod neprekidnim nasiljem“
„Novi vlasnici državne teritorije kao i okupatori srpske teritorije vršili bi teror nad stanovništvom čiju su teritoriju okupirali“
„Uz nacionalno poniženje, rasturanje države i socijalnu bedu, nužno bi moralo da dođe do mnogih oblika socijalne patologije, među kojima bi kriminal bio prvi“

Ima još dosta somnabulnog trabunjanja izgubljenog dezorijentisanog i prestravljenog čoveka svesnog svoje krivice koji panično pokušava da najmračnijim slutnjama i pretnjama zastraši građane ne bi li sačuvao vlast – i život.

Naravno – kao što znamo ništa od pomenutog se nije desilo, a o broju i ishodu ratova u koje nas je ON uvodio, gubitku teritorija sa njim, izbeglicama, stepenu poraza i poniženja, nivou kriminalizacije i nasilja ne treba trošiti reči.

Nego, reci sad nama TI „oprem“ :
Šta te nagnalo da tu gomilu besmislica, neistina i netačnosti krstiš sa „ bio je u pravu 100 %“
Nisi ni video govor, jel da?

prof Gale

pre 9 godina

Izgleda smesno, ali je na neki nacin taj plakat prilicno poucan. Naš narod ima jednu lepi staru poslovicu: šut se s rogatim ne moze da bori. A ako hoceš da igraš ili igraj do kraja ili se povuci na vreme, ali nikada ne blefiraj u drustvu jakih igraca! Pouka za Putina je ovde jasna: kada si vec zagrizao sa Amerima moras da istrajes do kraja. Ako se neckas narod ce izgubiti strpljenje, vojska ce se demoralisati, talasi dezertera ce pohitati da zatraze azil u EU (koji ce im EU dati drage volje), a onda adio, Rusijo! Bas kao sto je to bilo sa Milosevicem.

Werty

pre 9 godina

@
(vosa®, 31. jul 2014 15:38)

Svi ovi predsednici koje si nabrojao jesu bili diktatori. Oni su ubijali svoj narod. Oni jesu ugnjetavali svoj narod. Pa samo se seti Milosevica koji ubijao svakog ko mu se nije svideo, od politicara preko novinara pa i svog kuma jer mu je bio pretnja po vlast. Tako da samo nek zapad pise knjige sigurno ce biti ispravnije od tvoje vizije koja slavi ove lopuze.

vosa®

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali je samo jedna mala drzavica na brdovitom Balkanu smogla snage da kaze NE!!! prljavom zapadu na celu sa kako ga neki nazivaju "diktatorom" Slobodanom Milosevicem, covjekom koji je vjerovao da svijet nije tako pokvaren i da nece "milosrdnici" gadjati bolnice, fabrike, obdanista, mostove.... ali eto prevario se!!! Kako istoriju pobjednici pisu nasa djeca ce uciti da su diktatori koji su ugnjetavali sopstveni narod bili Milosevic, Husein, Kastro, Gadafi... a da su zapadne demokrate volile taj narod vise od njihovih vlasti i da se desio procvat posle bombardovanja osiromasenim uranijumom Srbije, Libije, Iraka, Vjetnama i da dalje ne nabrajam!!!
Prijatan dan.

Pera

pre 9 godina

"Hoće li i postaviti slike uništene Srbije zbog njegovog inata?
(Zoran, 31. jul 2014 14:17)
"

nije njegov "inat" izazvao razaranje. razaranje je bilo neminovno, zbog kasnijeg podizanja kredita, da bi njihove banke imale sta da "rade". Amerikanci su razorili Vijetnam prilikom povlacenja, posto su kao bili "pobedjeni"! Ako ne pobede, razaranje je sasvim dovoljan "benefit" za njihove interese! Mislite o tome!

Nemanja C

pre 9 godina

Rat i mir: vlast poljuljana, opozicija uzima veći procenat na izborima. Taj manevar se zove mahanje zastavom ili okupljanje pod zastavom - skretanje pažnje sa unutrašnjih problema i dobijanje podrške građana borbom protiv spoljašnjeg (stvarnog ili izmišljenog) neprijatelja. U SAD je recimo svaki ratni predsednik bio reizabran.

yps

pre 9 godina

@Rat i Mir: Izvinite, sta vam znaci ovo "Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma"? Da li je Putin organizovao Majdan i nasilno obaranje vlade? Glumite da ne znate ko je obarao ili pokusao obaranje vlade tzv. revolucijama ili cak bombardovanjima po Libiji, Egiptu, Siriji, Iranu, Kini, Rusiji, Belorusiji, Venecueli itd.
Ukrajina je vec 2004. imala prvu "revoluciju" i celo vreme je vodila neprijateljsku politiku, pokusavala da raskine ugovor o stacioniranju ruske flote na Krimu, slala instruktore i naoruzanje Gruziji pre napad na J. Osetiju (i posle bila jedna od glavnih navijaca Sakasvilija), zatezala odnose oko gasovoda i isporuka itd. i ovog puta je to trebalo da se odradi do kraja. Cak i povrsno pracenje dogadjaja je dovoljno da bi se sagledale cinjenice, ali je nekima ipak lakse da gutaju medijske spinove i ubede sebe

Pera

pre 9 godina

"Ako krenu Milosevicevim stopama nece se lepo provesti. Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma? Taman se Rusija uzdigla i postala jaka. Ukrajina ima medjunarodno priznate granice, sta Rusiji toj najvecoj zemlji na planeti treba jos teritorija? Putin ocigledno sa Napoleonskim kompleksom je izgubio kompas. Steta. A ako ne prekine ovo ludilo videcete sta ce mu se desiti, i to od njegovih!
(Rat i Mir, 31. jul 2014 14:42)
"


Milosevic je uradio sta je uradio... nije imao izbora iz tadasnje perspektive. Putin to zna jako dobro, te se iskreno nadam da nece proci isto (ispao bi "glup u drustvu")... mada treba reci da i (tadasnja) Rusija snosi svoj deo odgovornosti za kasnija desavanja na ovim prostorima upravo zbog popustanja zapadu iz tog perioda... sa cime je prekinuto u zadnje vreme... te je i ovo sto se sprema Putinu odmazda za "kocopernost" koje zadnjih godina pokazuje. Putin nema kud... jedino bi valjalo da pobedi... Amerika nema sta da trazi u UKR osim imperijalistickih interesa... mozda nije najbolji trenutak za razracunavanje, ali to se ne moze promeniti

Pera

pre 9 godina

zasto su skinuli plakat? covek je bio u pravu! zapad je trazio nesto sto ni jedna suverena drzava ne bi dala... zapad nece stati dok ne popljackaju sve sto iole vredi (kosovo vredi vise od libije), praveci starosedeocima astronomska razaranja (da vise nikada glavu ne podignete!)... tako njihove "ekonomije" funkcionisu vekovima unazad, znate to od ranije samo sada sebe ubedjujete da je to sve samo istorija (kolonije i imperijalizam), odnosno oni vas u to ubedjuju, daju vam casnu (titovu pionirsku) rec da su njihove namere (ovog puta) casne... velike banke su iza svega, a one ne znaju kako drugacije da pokrivaju svoje brljotine, korupciju i promasaje, osim pljackom prirodnih resursa uz stavljanje lokalnog stsnovnistva uvropski polozaj (dodatna zarada na zajmovima i kreditima). a to sve rade i da bi bili jos bogatiji, uzgred budi receno!

Rat i Mir

pre 9 godina

Ako krenu Milosevicevim stopama nece se lepo provesti. Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma? Taman se Rusija uzdigla i postala jaka. Ukrajina ima medjunarodno priznate granice, sta Rusiji toj najvecoj zemlji na planeti treba jos teritorija? Putin ocigledno sa Napoleonskim kompleksom je izgubio kompas. Steta. A ako ne prekine ovo ludilo videcete sta ce mu se desiti, i to od njegovih!

Pera

pre 9 godina

zasto su skinuli plakat? covek je bio u pravu! zapad je trazio nesto sto ni jedna suverena drzava ne bi dala... zapad nece stati dok ne popljackaju sve sto iole vredi (kosovo vredi vise od libije), praveci starosedeocima astronomska razaranja (da vise nikada glavu ne podignete!)... tako njihove "ekonomije" funkcionisu vekovima unazad, znate to od ranije samo sada sebe ubedjujete da je to sve samo istorija (kolonije i imperijalizam), odnosno oni vas u to ubedjuju, daju vam casnu (titovu pionirsku) rec da su njihove namere (ovog puta) casne... velike banke su iza svega, a one ne znaju kako drugacije da pokrivaju svoje brljotine, korupciju i promasaje, osim pljackom prirodnih resursa uz stavljanje lokalnog stsnovnistva uvropski polozaj (dodatna zarada na zajmovima i kreditima). a to sve rade i da bi bili jos bogatiji, uzgred budi receno!

vosa®

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali je samo jedna mala drzavica na brdovitom Balkanu smogla snage da kaze NE!!! prljavom zapadu na celu sa kako ga neki nazivaju "diktatorom" Slobodanom Milosevicem, covjekom koji je vjerovao da svijet nije tako pokvaren i da nece "milosrdnici" gadjati bolnice, fabrike, obdanista, mostove.... ali eto prevario se!!! Kako istoriju pobjednici pisu nasa djeca ce uciti da su diktatori koji su ugnjetavali sopstveni narod bili Milosevic, Husein, Kastro, Gadafi... a da su zapadne demokrate volile taj narod vise od njihovih vlasti i da se desio procvat posle bombardovanja osiromasenim uranijumom Srbije, Libije, Iraka, Vjetnama i da dalje ne nabrajam!!!
Prijatan dan.

yps

pre 9 godina

@Rat i Mir: Izvinite, sta vam znaci ovo "Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma"? Da li je Putin organizovao Majdan i nasilno obaranje vlade? Glumite da ne znate ko je obarao ili pokusao obaranje vlade tzv. revolucijama ili cak bombardovanjima po Libiji, Egiptu, Siriji, Iranu, Kini, Rusiji, Belorusiji, Venecueli itd.
Ukrajina je vec 2004. imala prvu "revoluciju" i celo vreme je vodila neprijateljsku politiku, pokusavala da raskine ugovor o stacioniranju ruske flote na Krimu, slala instruktore i naoruzanje Gruziji pre napad na J. Osetiju (i posle bila jedna od glavnih navijaca Sakasvilija), zatezala odnose oko gasovoda i isporuka itd. i ovog puta je to trebalo da se odradi do kraja. Cak i povrsno pracenje dogadjaja je dovoljno da bi se sagledale cinjenice, ali je nekima ipak lakse da gutaju medijske spinove i ubede sebe

Rat i Mir

pre 9 godina

Ako krenu Milosevicevim stopama nece se lepo provesti. Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma? Taman se Rusija uzdigla i postala jaka. Ukrajina ima medjunarodno priznate granice, sta Rusiji toj najvecoj zemlji na planeti treba jos teritorija? Putin ocigledno sa Napoleonskim kompleksom je izgubio kompas. Steta. A ako ne prekine ovo ludilo videcete sta ce mu se desiti, i to od njegovih!

Pera

pre 9 godina

"Hoće li i postaviti slike uništene Srbije zbog njegovog inata?
(Zoran, 31. jul 2014 14:17)
"

nije njegov "inat" izazvao razaranje. razaranje je bilo neminovno, zbog kasnijeg podizanja kredita, da bi njihove banke imale sta da "rade". Amerikanci su razorili Vijetnam prilikom povlacenja, posto su kao bili "pobedjeni"! Ako ne pobede, razaranje je sasvim dovoljan "benefit" za njihove interese! Mislite o tome!

Pera

pre 9 godina

"Ako krenu Milosevicevim stopama nece se lepo provesti. Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma? Taman se Rusija uzdigla i postala jaka. Ukrajina ima medjunarodno priznate granice, sta Rusiji toj najvecoj zemlji na planeti treba jos teritorija? Putin ocigledno sa Napoleonskim kompleksom je izgubio kompas. Steta. A ako ne prekine ovo ludilo videcete sta ce mu se desiti, i to od njegovih!
(Rat i Mir, 31. jul 2014 14:42)
"


Milosevic je uradio sta je uradio... nije imao izbora iz tadasnje perspektive. Putin to zna jako dobro, te se iskreno nadam da nece proci isto (ispao bi "glup u drustvu")... mada treba reci da i (tadasnja) Rusija snosi svoj deo odgovornosti za kasnija desavanja na ovim prostorima upravo zbog popustanja zapadu iz tog perioda... sa cime je prekinuto u zadnje vreme... te je i ovo sto se sprema Putinu odmazda za "kocopernost" koje zadnjih godina pokazuje. Putin nema kud... jedino bi valjalo da pobedi... Amerika nema sta da trazi u UKR osim imperijalistickih interesa... mozda nije najbolji trenutak za razracunavanje, ali to se ne moze promeniti

Nemanja C

pre 9 godina

Rat i mir: vlast poljuljana, opozicija uzima veći procenat na izborima. Taj manevar se zove mahanje zastavom ili okupljanje pod zastavom - skretanje pažnje sa unutrašnjih problema i dobijanje podrške građana borbom protiv spoljašnjeg (stvarnog ili izmišljenog) neprijatelja. U SAD je recimo svaki ratni predsednik bio reizabran.

p

pre 9 godina

Za sve su vam krivi drugi. Svi su protiv nas. Znamo, znamo... Ali ovaj covek je ubijao, tukao, sikanirao pripadnike svog naroda, krao od njih sve u ime borbe protiv zlog Zapada. Sta je radio van nasih granica vama ocigledno nije ni bitno. A i to je sramno.

To je bio poremecen, paranoican, beskrupolozan manijak bez srca i duse. Ali na stranu to sve, vecina vas misli kako je bio u pravu. Bio je nesposoban da PAMETNO vodi ovu drzavu. Teoretisati moze svako, ali posledica njegove vladavine je da se vecina ljudi ovde oseca kao da im je neko ukrao priliku za normalnim zivotom. Ne mogu da verujem koliko vas ne vidi tu cinjenicu. Nisu krivi drugi, KRIV JE ON. On nista nije umeo da uradi kako treba, sve sto je dotakao je pokvario. Najlakse je kukati i glumiti zrtvu da bi se prikrila nesposobnost da se snadje u savremenom svetu, kakav god da je.

Werty

pre 9 godina

@
(vosa®, 31. jul 2014 15:38)

Svi ovi predsednici koje si nabrojao jesu bili diktatori. Oni su ubijali svoj narod. Oni jesu ugnjetavali svoj narod. Pa samo se seti Milosevica koji ubijao svakog ko mu se nije svideo, od politicara preko novinara pa i svog kuma jer mu je bio pretnja po vlast. Tako da samo nek zapad pise knjige sigurno ce biti ispravnije od tvoje vizije koja slavi ove lopuze.

prof Gale

pre 9 godina

Izgleda smesno, ali je na neki nacin taj plakat prilicno poucan. Naš narod ima jednu lepi staru poslovicu: šut se s rogatim ne moze da bori. A ako hoceš da igraš ili igraj do kraja ili se povuci na vreme, ali nikada ne blefiraj u drustvu jakih igraca! Pouka za Putina je ovde jasna: kada si vec zagrizao sa Amerima moras da istrajes do kraja. Ako se neckas narod ce izgubiti strpljenje, vojska ce se demoralisati, talasi dezertera ce pohitati da zatraze azil u EU (koji ce im EU dati drage volje), a onda adio, Rusijo! Bas kao sto je to bilo sa Milosevicem.

Bojan Todorović

pre 9 godina

@oprem


Evo nekoliko citata iz govora :

„ naša politika garantuje mir – a njihova trajne sukobe i nasilje“
„Sandžak će dobiti autonomiju koja definitivno faktički izdvaja Sandžak iz Srbije“
„vojvodina postaje sastavni deo Mađarske“
„na sličan način bi se odvojila druga rubna područja“
„teritorija KOJA BI PRESTALA DA NOSI IME SRBIJA bila bi okupirana od strane američkih snaga“
„srpski narod bi snašla sudbina Kurda...jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor“
„osim gubitka zemlje i ponižavanja građana svi bi živeli pod neprekidnim nasiljem“
„Novi vlasnici državne teritorije kao i okupatori srpske teritorije vršili bi teror nad stanovništvom čiju su teritoriju okupirali“
„Uz nacionalno poniženje, rasturanje države i socijalnu bedu, nužno bi moralo da dođe do mnogih oblika socijalne patologije, među kojima bi kriminal bio prvi“

Ima još dosta somnabulnog trabunjanja izgubljenog dezorijentisanog i prestravljenog čoveka svesnog svoje krivice koji panično pokušava da najmračnijim slutnjama i pretnjama zastraši građane ne bi li sačuvao vlast – i život.

Naravno – kao što znamo ništa od pomenutog se nije desilo, a o broju i ishodu ratova u koje nas je ON uvodio, gubitku teritorija sa njim, izbeglicama, stepenu poraza i poniženja, nivou kriminalizacije i nasilja ne treba trošiti reči.

Nego, reci sad nama TI „oprem“ :
Šta te nagnalo da tu gomilu besmislica, neistina i netačnosti krstiš sa „ bio je u pravu 100 %“
Nisi ni video govor, jel da?

misko

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali je samo jedna mala drzavica na brdovitom Balkanu smogla snage da kaze NE!!! prljavom zapadu na celu sa kako ga neki nazivaju "diktatorom" Slobodanom Milosevicem, covjekom koji je vjerovao da svijet nije tako pokvaren i da nece "milosrdnici" gadjati bolnice, fabrike, obdanista, mostove.... ali eto prevario se!!!
u stvari, on je prevario tebe , jer nemas pojma sta je sve on radio i dozvolio raditi po Bosni i na Kosovu

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Prvo prvi put cujem da je Slobodan imao ovakve izjave o zapadu o.O
Drugo, sto neko napisa, pored tih slika i citata je trebalo postaviti slike tadasnje i sadasnje Srbije, pa ekonomske racunice, mrtve na prostoru ex YU pa da ti Rusi vide kuda vodi ta Slobina politika.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Najgore u celoj prici je da ste vi ljuti na Milosevica ne sto je ubijao ljude i vodio ratove vec zato sto je iste izgubio.Koliko vidim imaju on i Putin i sad dosta pristalica ovde?

Rat i Mir

pre 9 godina

Ako krenu Milosevicevim stopama nece se lepo provesti. Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma? Taman se Rusija uzdigla i postala jaka. Ukrajina ima medjunarodno priznate granice, sta Rusiji toj najvecoj zemlji na planeti treba jos teritorija? Putin ocigledno sa Napoleonskim kompleksom je izgubio kompas. Steta. A ako ne prekine ovo ludilo videcete sta ce mu se desiti, i to od njegovih!

vosa®

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali je samo jedna mala drzavica na brdovitom Balkanu smogla snage da kaze NE!!! prljavom zapadu na celu sa kako ga neki nazivaju "diktatorom" Slobodanom Milosevicem, covjekom koji je vjerovao da svijet nije tako pokvaren i da nece "milosrdnici" gadjati bolnice, fabrike, obdanista, mostove.... ali eto prevario se!!! Kako istoriju pobjednici pisu nasa djeca ce uciti da su diktatori koji su ugnjetavali sopstveni narod bili Milosevic, Husein, Kastro, Gadafi... a da su zapadne demokrate volile taj narod vise od njihovih vlasti i da se desio procvat posle bombardovanja osiromasenim uranijumom Srbije, Libije, Iraka, Vjetnama i da dalje ne nabrajam!!!
Prijatan dan.

Pera

pre 9 godina

zasto su skinuli plakat? covek je bio u pravu! zapad je trazio nesto sto ni jedna suverena drzava ne bi dala... zapad nece stati dok ne popljackaju sve sto iole vredi (kosovo vredi vise od libije), praveci starosedeocima astronomska razaranja (da vise nikada glavu ne podignete!)... tako njihove "ekonomije" funkcionisu vekovima unazad, znate to od ranije samo sada sebe ubedjujete da je to sve samo istorija (kolonije i imperijalizam), odnosno oni vas u to ubedjuju, daju vam casnu (titovu pionirsku) rec da su njihove namere (ovog puta) casne... velike banke su iza svega, a one ne znaju kako drugacije da pokrivaju svoje brljotine, korupciju i promasaje, osim pljackom prirodnih resursa uz stavljanje lokalnog stsnovnistva uvropski polozaj (dodatna zarada na zajmovima i kreditima). a to sve rade i da bi bili jos bogatiji, uzgred budi receno!

Werty

pre 9 godina

@
(vosa®, 31. jul 2014 15:38)

Svi ovi predsednici koje si nabrojao jesu bili diktatori. Oni su ubijali svoj narod. Oni jesu ugnjetavali svoj narod. Pa samo se seti Milosevica koji ubijao svakog ko mu se nije svideo, od politicara preko novinara pa i svog kuma jer mu je bio pretnja po vlast. Tako da samo nek zapad pise knjige sigurno ce biti ispravnije od tvoje vizije koja slavi ove lopuze.

Pera

pre 9 godina

"Hoće li i postaviti slike uništene Srbije zbog njegovog inata?
(Zoran, 31. jul 2014 14:17)
"

nije njegov "inat" izazvao razaranje. razaranje je bilo neminovno, zbog kasnijeg podizanja kredita, da bi njihove banke imale sta da "rade". Amerikanci su razorili Vijetnam prilikom povlacenja, posto su kao bili "pobedjeni"! Ako ne pobede, razaranje je sasvim dovoljan "benefit" za njihove interese! Mislite o tome!

misko

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali je samo jedna mala drzavica na brdovitom Balkanu smogla snage da kaze NE!!! prljavom zapadu na celu sa kako ga neki nazivaju "diktatorom" Slobodanom Milosevicem, covjekom koji je vjerovao da svijet nije tako pokvaren i da nece "milosrdnici" gadjati bolnice, fabrike, obdanista, mostove.... ali eto prevario se!!!
u stvari, on je prevario tebe , jer nemas pojma sta je sve on radio i dozvolio raditi po Bosni i na Kosovu

Bojan Todorović

pre 9 godina

@oprem


Evo nekoliko citata iz govora :

„ naša politika garantuje mir – a njihova trajne sukobe i nasilje“
„Sandžak će dobiti autonomiju koja definitivno faktički izdvaja Sandžak iz Srbije“
„vojvodina postaje sastavni deo Mađarske“
„na sličan način bi se odvojila druga rubna područja“
„teritorija KOJA BI PRESTALA DA NOSI IME SRBIJA bila bi okupirana od strane američkih snaga“
„srpski narod bi snašla sudbina Kurda...jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor“
„osim gubitka zemlje i ponižavanja građana svi bi živeli pod neprekidnim nasiljem“
„Novi vlasnici državne teritorije kao i okupatori srpske teritorije vršili bi teror nad stanovništvom čiju su teritoriju okupirali“
„Uz nacionalno poniženje, rasturanje države i socijalnu bedu, nužno bi moralo da dođe do mnogih oblika socijalne patologije, među kojima bi kriminal bio prvi“

Ima još dosta somnabulnog trabunjanja izgubljenog dezorijentisanog i prestravljenog čoveka svesnog svoje krivice koji panično pokušava da najmračnijim slutnjama i pretnjama zastraši građane ne bi li sačuvao vlast – i život.

Naravno – kao što znamo ništa od pomenutog se nije desilo, a o broju i ishodu ratova u koje nas je ON uvodio, gubitku teritorija sa njim, izbeglicama, stepenu poraza i poniženja, nivou kriminalizacije i nasilja ne treba trošiti reči.

Nego, reci sad nama TI „oprem“ :
Šta te nagnalo da tu gomilu besmislica, neistina i netačnosti krstiš sa „ bio je u pravu 100 %“
Nisi ni video govor, jel da?

yps

pre 9 godina

@Rat i Mir: Izvinite, sta vam znaci ovo "Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma"? Da li je Putin organizovao Majdan i nasilno obaranje vlade? Glumite da ne znate ko je obarao ili pokusao obaranje vlade tzv. revolucijama ili cak bombardovanjima po Libiji, Egiptu, Siriji, Iranu, Kini, Rusiji, Belorusiji, Venecueli itd.
Ukrajina je vec 2004. imala prvu "revoluciju" i celo vreme je vodila neprijateljsku politiku, pokusavala da raskine ugovor o stacioniranju ruske flote na Krimu, slala instruktore i naoruzanje Gruziji pre napad na J. Osetiju (i posle bila jedna od glavnih navijaca Sakasvilija), zatezala odnose oko gasovoda i isporuka itd. i ovog puta je to trebalo da se odradi do kraja. Cak i povrsno pracenje dogadjaja je dovoljno da bi se sagledale cinjenice, ali je nekima ipak lakse da gutaju medijske spinove i ubede sebe

Pera

pre 9 godina

"Ako krenu Milosevicevim stopama nece se lepo provesti. Sta ce Putinu ove gluposti nemam pojma? Taman se Rusija uzdigla i postala jaka. Ukrajina ima medjunarodno priznate granice, sta Rusiji toj najvecoj zemlji na planeti treba jos teritorija? Putin ocigledno sa Napoleonskim kompleksom je izgubio kompas. Steta. A ako ne prekine ovo ludilo videcete sta ce mu se desiti, i to od njegovih!
(Rat i Mir, 31. jul 2014 14:42)
"


Milosevic je uradio sta je uradio... nije imao izbora iz tadasnje perspektive. Putin to zna jako dobro, te se iskreno nadam da nece proci isto (ispao bi "glup u drustvu")... mada treba reci da i (tadasnja) Rusija snosi svoj deo odgovornosti za kasnija desavanja na ovim prostorima upravo zbog popustanja zapadu iz tog perioda... sa cime je prekinuto u zadnje vreme... te je i ovo sto se sprema Putinu odmazda za "kocopernost" koje zadnjih godina pokazuje. Putin nema kud... jedino bi valjalo da pobedi... Amerika nema sta da trazi u UKR osim imperijalistickih interesa... mozda nije najbolji trenutak za razracunavanje, ali to se ne moze promeniti

p

pre 9 godina

Za sve su vam krivi drugi. Svi su protiv nas. Znamo, znamo... Ali ovaj covek je ubijao, tukao, sikanirao pripadnike svog naroda, krao od njih sve u ime borbe protiv zlog Zapada. Sta je radio van nasih granica vama ocigledno nije ni bitno. A i to je sramno.

To je bio poremecen, paranoican, beskrupolozan manijak bez srca i duse. Ali na stranu to sve, vecina vas misli kako je bio u pravu. Bio je nesposoban da PAMETNO vodi ovu drzavu. Teoretisati moze svako, ali posledica njegove vladavine je da se vecina ljudi ovde oseca kao da im je neko ukrao priliku za normalnim zivotom. Ne mogu da verujem koliko vas ne vidi tu cinjenicu. Nisu krivi drugi, KRIV JE ON. On nista nije umeo da uradi kako treba, sve sto je dotakao je pokvario. Najlakse je kukati i glumiti zrtvu da bi se prikrila nesposobnost da se snadje u savremenom svetu, kakav god da je.

Nemanja C

pre 9 godina

Rat i mir: vlast poljuljana, opozicija uzima veći procenat na izborima. Taj manevar se zove mahanje zastavom ili okupljanje pod zastavom - skretanje pažnje sa unutrašnjih problema i dobijanje podrške građana borbom protiv spoljašnjeg (stvarnog ili izmišljenog) neprijatelja. U SAD je recimo svaki ratni predsednik bio reizabran.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Prvo prvi put cujem da je Slobodan imao ovakve izjave o zapadu o.O
Drugo, sto neko napisa, pored tih slika i citata je trebalo postaviti slike tadasnje i sadasnje Srbije, pa ekonomske racunice, mrtve na prostoru ex YU pa da ti Rusi vide kuda vodi ta Slobina politika.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Najgore u celoj prici je da ste vi ljuti na Milosevica ne sto je ubijao ljude i vodio ratove vec zato sto je iste izgubio.Koliko vidim imaju on i Putin i sad dosta pristalica ovde?

prof Gale

pre 9 godina

Izgleda smesno, ali je na neki nacin taj plakat prilicno poucan. Naš narod ima jednu lepi staru poslovicu: šut se s rogatim ne moze da bori. A ako hoceš da igraš ili igraj do kraja ili se povuci na vreme, ali nikada ne blefiraj u drustvu jakih igraca! Pouka za Putina je ovde jasna: kada si vec zagrizao sa Amerima moras da istrajes do kraja. Ako se neckas narod ce izgubiti strpljenje, vojska ce se demoralisati, talasi dezertera ce pohitati da zatraze azil u EU (koji ce im EU dati drage volje), a onda adio, Rusijo! Bas kao sto je to bilo sa Milosevicem.