Četvrtak, 31.07.2014.

10:39

Kako su kamile došle u Lebane?

Izvor: Izvor: Politika Autor: Milan Momèiloviæ

Kako su kamile došle u Lebane? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 9 godina

@Makarido E,ako si mu rekao! Takvi,slični njemu drže sto godina SANU i proteraše u zaborav Miloša Milojevića, Lazina i danas našeg najvećeg arheologa Đorđa Jankovića.

@Dejan Uz dužno poštovanje spram Vašeg mišljenja, ne bih se složio sa Vama, jer Rimljani nisu Srbi, ali su se naselili i preoteli teritoriju(i kulturu) Etruraca koji su pak sebe nazivali Rašanima (pročitati radove profesora Pešića)koji eto beše profesor i to baš u Rimu. Aleksandar je bio srpskog roda, mnogo vise nego grckog, no o tome ne pričamo mi - Srbi zaneseni veliko srpstvom nego su to reci grčkih istoričara toga i kasnijeg doba. Nažalost, te iste istoričare nema ko, kod nas da čita i proučava jer je lakše da kao papagaji ponavljaju naučeno i nametnuto germansko- skandinavsko mišljenje. A kada smo već kod toga, i Nemci su odustali od tog mišljenja i danas i oni proučavaju i pišu pravu istoriju, ali naše poturice ponizne i dalje u sav glas brane svoje pozicije i titule. Ali budimo realni, zar je za očekivati da sve te veličine današnje srpske arheologije i istorije priznaju zabludu i odreknu se svojih knjiga i predavanja.
Rešenje: Formirati SRPSKU AKADEMIJU ZNANJA.

makarios

pre 9 godina

Za onog na zalost buduceg doktora istorije, kao prvo neko ti je na faksu poklonio ocenu iz istorije Vizantijskog carstva, drugo nisi naucio nacionalnu istoriju, ali vidim jesi tkzv.drustvenu i bas me zanimaju naslovi tvojih knjiga!lekcija br.1
"Serblos Trybalos, autem gentem esse totius orbis antiquissimam et maximam, compertum habeo"
"Srbi, Tribali, narod najstariji i najveci(od svih) naroda, pouzdano znam"
Laonik Halkokodil, vizantijski istoricar, xlv vek.

Lebowitz

pre 9 godina

Komentari su vam "sjajni",od dizanja u nebesa do bacanja u blato.Tamo neko
Lebane,e da je to u BG ili bar blizu za neke i ovde,bi imalo veliki znacaj,
ovako neko tamo Lebane! Rimski bunar na Kalemegdanu je isto "vas" i vazan,a
tamo Medijana,Justin I,Gamzigrad,Remizijana su bili rimski ili bilo ciji samo ne nasi...Pa zato i ne smemo da se time hvalimo,zar ne?

Dejan

pre 9 godina

Nenade, Isus je takodje bio nas covek? Kao i (A)leksandar Veliki itd. Rimljani su bili Srbi. Shvatam da ucimo problematicnu istoriju, doci ce do tacnijih saznanja. Ali ne treba nasedati ni na gluposti onog "istoricara" koji veruje da su svi Evropljani Srbi, pa cak i vise indijske kaste, Persijanci...

Sasa Milosevic

pre 9 godina

Odgovor Andreasu Kisseru,
Sam nivo vaseg ophodjenja u podtekstu govori dovoljno o validnosti vasih naucnih radova, i nivoa kulture vase licnosti.
DNA analiza, nije isto sto i DNK (to vas sigurno nisu ucili)
Ciste rase ne postoje, ali postoji genom
u kontinuitetu, a shodno DNA analizama, Lingvistickom osnovu(opet u kontinuitetu) i nekih dokumenata, sacuvanih svuda po svetu osim kod nas (?) interesantno je utvrditi zasto smo ovde gde smo (SANU).
Gospodine, narod koji je genetska osnova bar 70% Evropske populacije (Harvard, USA), poseduje genetski kontinuitet od Kromanjonaca (okolina danasnjeg Pozarevca - naucnici iz Londona) do dana danasnjeg, pismo
koje je u desethiljaditom godisnjem rasponu pretrpelo neznatne promene u odnosu na Sanskritsko i Vincansko pismo pa ga Torlaci i Leskovcani cesto izgovaraju u nepromenjenom obliku i dan danas, narod cija malenkost ima udela u stvaranju nekih interesantnih koincidencija poput reke Potomak (Vasington USA, Engleska), Temza, London, 80% Poljskih naseobina, Gradovi poput Berlin, Lajpzig, Drezden , Rostok, Serbiz, Eilendorf (Perici),Luzice, itd i sve to u danasnjoj Nemackoj (Dr Ivo Vukcevic), cela Ceska i Slovacka sa do danas ocuvanim imenima naselja i oblasti (Moravska) i Slovacima koje bolje razumemo i od neke nase susedne brace. Mnogo je toga sto vi gospodine neznate a latili ste se pisanja doktorata.
E vidite, ja se ovim bavim samo zbog jednog motiva, a to je da moja/nasa deca znaju ko su, jer samo tako mogu ceniti sebe i postovati sve ostale.
Ja sam Sasa Milosevic autenticni genetski Srbin trenutno u Svedskoj gde i sami Svedjani i dan danas zovu Veneciju Venedig (gle cuda naziv za Srbe)
A ko ste vi?

Makarido

pre 9 godina

(andreas kisser, 31. jul 2014 13:13)

Ti istoricar nisi, nego si to napisao cisto da bi prkosio. Navedi mi imena tih sto kazu da smo mi bili mali narod uvek, molim te. Ja za te naucnike nisam cuo u zivotu a bavim se istorijom godinama!
Problem sa arheologijom kod nas taj sto je bilo nemoguce vrsiti istrazivanja do skoro. Imali smo ratove, komunizam je zabranjivao isto i slicno.
Deretic nije arheolog. Kad se pitas gde su arheoloski dokazi, pogledaj radove Milanovica i Jankovica. Pogledaj radove Domagoja Nikolica (Hrvatska).
Kladim se da nikada nisi citao Deretica, Milojevica, Olgu Lukovic-Pjanovic, Ranku Kuic i mnoge druge. Znas li ko je Svetislav Bilbija? Znas li ko je Radivoje Pesic? Safarik? Rober?
Je li Deretic prepravljao Dalimilovu hroniku? Je li Deretic ucrtavao Srbiju na mapu Strabona? Je li Deretic prepravljao dela Plinija starijeg, Herodota?
Kako su Gundulic, Maretic, Raicki, Tomazeo i drugi pisali tako o Srbima, jesu li svi oni komplet ludi?

Albanci uce da su starosedeoci i potomci Ilira. Niko tamo ne smatra kod njih da su ludi. Iako znaju da to nije tacno, velicaju sebe. A mi samo pljujemo po sebi. Poljaci uce da su potomci Sarmata. Niko u Poljskoj za svog sunarodnika nece reci da je lud zbog toga. Ponosni su na svoju istoriju.
Muslimani u Srbiji drze predavanja o tome kako je Pazar sveti grad i kako su Srbi naselili njihovu teritoriju.

Чудо би било да их нема

pre 9 godina

Ништа чудно, што рече један коментатор, било је ту каравана, трговине, па и војници су добијали поседе кад оду у пензију, а војници Рима и Византије су били и из Северне Африке и са Блиског Истока...
Е па отуд камиле.
Штета је што држава не ради озбиљније на ископавањима и зароњавањима, солидан број људи у Србији би могао живети само од историјског туризма, а било би и посла за научнике.
На Балкану су живели и лавови иначе, али су их људи истребили.

Radoznali Perica®™

pre 9 godina

Otkud RolsRojs u srbiji.... pa dovezao ga neko. Tako su i njih s obzirom da su se koristile i sluzile za i kao trgovina širom sveta... Tadašnja estrada je sigurno imala po jednu dvogrbu u svom dvorištu. Mene zanima ko je bio generalni distributer i kako je radjen servis!? Isplative su i pored cene, svi znamo koliko može jedna da pređe sa punim rezervoarom, o dva i da ne pričamo....

Milan

pre 9 godina

A jel si razmišljao nekad da svratiš do čika doktora.Dati čika jednu bonu.
(srbijo maćeho, 31. jul 2014 13:42)

Ljudi svašta pišu i svašta citiraju u nedostatku zvaničnih informacija. Za činjenicu da Srbi nisu slovenski narod i da su im koreni malo stariji na balkanu postoji mnoštvo indirektnih dokaza. To se može lako i egzaktno proveriti jednim genetskim istraživanjem na valjanom i dovoljno velikom uzorku samo nikome ko ima dovoljno para za takvo istraživanje ne odgovara rezultat. Špekulišem naravno na bazi posrednih dokaza, uglavnom arheoloških.

A Makedonce koje spominješ oni siroti nisu imali izbora. Ta teritorija je kroz istoriju bila samo srpska i grčka.Obzirom da su se trudili svim silama da se odvoje od srba, bilo je jasno da nemaju drugog izbora nego da svojataju grčku istoriju. Turci su otpali jer su došli prekasno tek u 14.veku u doba kada su se migracije i kod nas već uveliko dokumentovale.

srbijo maćeho

pre 9 godina

Herodot: Srbi su najveci narod posle Indijaca.
Kardinal Stanislav: Srbi formirase trece kraljevstvo u Evropi i dadose mu ime Poljska.
Maretic: Prvi naziv svih Slovena bio je Srbin.
Gundulic: Aleksandar Veliki bio je Srbin.
Ekerman: Spiri, Spori, Vindi (osnivaci Venecije) - to su sve nazivi za Srbe.
Hegel: Sloveni nisu istorijski narod.
Crnjanski: Sigurno je da je zvanicna istorija izmisljena.
Najstariji dokument na Ceskom: Srbi su osnovali Babilon.
Tomazeo: Srbi su stariji od rimskih zdanja.
Jakov Grim: Srbin izgleda kao najbolji naziv za sve Slovene.
Racki: U pocetku svi Sloveni nazivase
se Srbima.

I tako dalje i tako dalje..
(Makarido, 31. jul 2014 12:05)

A jel si razmišljao nekad da svratiš do čika doktora.Dati čika jednu bonu.

Srbija je pustinja

pre 9 godina

Kako su kamile dosle? Pa isto kao i svi oni Egipcani sa poslednjeg popisa. Delegacija lokalnih Egipcana je isla i u Dejton na pregovore, ako se secate.

andreas kisser

pre 9 godina

@sasa milosevic, sanco, makarios, nenad

ljudi, istoricar sam, obajavljujem knjige i radove, trenutno zavrsavam doktorat, o cemu vi pricate!? gde nalazite gluposti kojima se hranite pre nego sto ih ispljujete po ovakvim forumima? kako vi zamisljate istoriju kao nauku? po vama se ispada bas svaki student istorije ili srpski istrazivac uklopio u tu pricu i sada svesno ucestvuje u falsifikovanju istorije sopstvenog naroda? hajde se logicki zapitajte sto bas zavera protiv srpske istorije? uvek smo bili brojno mali narod, na balkanu nikada nisu zivele mase koje bi migracijama naselile ostatak sveta, poput nigerije ili kine, odakle su zapocele prve migracije ljudske rase. i na osnovu cega mislite da smo mi srbi najstariji narod - lingvisticke analize, analize DNK? prvo nije nikada uzimano kao ozbiljan argument u proucavanjima etnogeneza, vec samo kao pomocna tehnika (osim kod srpskih romanticara i nekih hrvatskih deretica koji na taj nacin objasnjavaju naziv srbi = servus, servi, na latiskom 'rob' - ortodoxna glupost!), a drugo, DNK analiza ne potvrdjuje nista jer ne postoje ciste rase! narod nastaje tek onda kada se formira istorijska svest. po vasim analogijama npr. francuska istorija je stara 3 milenijuma, dok nijednim francuzu to ne bi palo na pamet da tvrdi jer kakve veze imaju stari gali sa modernom fr. nacijom!? i gde su svi ti navodni arheoloski dokazi sirom srbije? ni taj vas deretic ih nikada nije nasao - zasto? jer ne postoje, utuvite to vise u vase isprazne glave!

Milan26

pre 9 godina

Nista nije cudno sto su tu nadjene kamile. Razni su karavani isli kroz tu teritoriju, putovali za zapadnu Evropu. Takodje i osvajaci su koristili kamile kao sto su koristili i konje, a neki cak i slonove. To najolje zna Aleksandar Makedonski, kakve je muke imao sa takvim protivncima u Aziji. Drugo, nikad niko o tome ne prica, niti se kod nas uci, za vreme Kosovskog boja turska vojska, neke njihove trupe su jahale kamile. O tome postoje i zapisi. Dodude to je 7 vekova kasnije od ove price. Ali i to treba znati, neko malo da pise o interesantnim i manje poznatim stvarima iz nase istorije. Poz

Ja

pre 9 godina

Koji bre sesti vek nesreco? Mi smo bre najstariji narod, najstariji! Verovatno zato imamo najveci budzetski deficit u Evropi! NAJ narod - srbi.

Makarido

pre 9 godina

I eto..sve i da iskopamo kamen star 5000 godina na kojem je uklesano "Srbi su starosedeoci na Balkanu" opet bismo svi mi zajedno sa najvecim svetskim istoricarima bili predmet ismejavanja kod nekih. Razumem Zapad sto nam je poturio tu istoriju, ali ne razumem nase zasto je i dalje forsiraju i zasto neki jos veruju u nju. Jesu li to uopste 'nasi'?

Herodot: Srbi su najveci narod posle Indijaca.
Kardinal Stanislav: Srbi formirase trece kraljevstvo u Evropi i dadose mu ime Poljska.
Maretic: Prvi naziv svih Slovena bio je Srbin.
Gundulic: Aleksandar Veliki bio je Srbin.
Ekerman: Spiri, Spori, Vindi (osnivaci Venecije) - to su sve nazivi za Srbe.
Hegel: Sloveni nisu istorijski narod.
Crnjanski: Sigurno je da je zvanicna istorija izmisljena.
Najstariji dokument na Ceskom: Srbi su osnovali Babilon.
Tomazeo: Srbi su stariji od rimskih zdanja.
Jakov Grim: Srbin izgleda kao najbolji naziv za sve Slovene.
Racki: U pocetku svi Sloveni nazivase se Srbima.

I tako dalje i tako dalje..

Nenad

pre 9 godina

"Nemacki strucnjaci ce pisati doktorate" a nasi ce profesori poput gospodina Vujadina uciti nasu decu i dalje, da smo horda divljaka koja se doselila u Vll veku. Stid me je nivoa ponoznosti nasih istoricara spram becko-berlinskog diktata

repus

pre 9 godina

била једна генијална дечија емисија где камила која се зове матилда свремена на време понавља хоћу куућии хоћу куућии а бедуин каже о луде камиле изгледа да су и ове биле неке матилде

Sasa Milosevic

pre 9 godina

Postovana gospodo,
Dali vam je ikada palo na pamet da pre nego nastavite svoje ucesce u skrnavljenju Srpske istorije, zarad jeftinih novaca koje vam daju falsifikatori iz Nordijskih tzv istorijskih novokomponovanih skola zeljnih bas ovakvih sramnih doktorata, pre svih ovih analiza kamila, za pocetak uradite DNA analizu tih stanovnika pa je recimo uporedite sa jednom paralelnom analizom na nekom obliznjem groblju gde se sahranjujemo u kontinuitetu od davnina, i po dobijanju rezultata prestanete za pocetak da Srbe svrstavate u Varvare doseljene u 5-6 veku, jer mi smo starosedeoci i tu smo doseljeni pre svih, dajuci osnovu mnogim Evropskim kulturama. Gospodo, proverite za pocetak isorijske knjige pre Berlinskog kongresa pa poradite malo na svojim znanjima/neznanjima. Viteski je priznati gresku, ali ne i ucestvovati u pravljenju novih.
Mislite malo i na nasu decu, i sta im ostavjate u nasledje. Tesko jeste, okupacija nije nikad laka. Prva nam nije a vala ni poslednja. Muci ih mnogo istorija koju nemaju pa bi malo da nam ukradu identitet.
Pomolite se bar jednom dnevno za Srbiju, i casnu buducnost svoje dece.
Katarza je proces.

makarios

pre 9 godina

Ovde, pre svega treba postaviti pitanje ko su bili ljudi koji su te krajeve naseljavali, a ne odakle kosti kamila?Sigurno je da su to bili Srbi, a sada isti ti Nijemci(kojima smo mi dali to ime, zbog nerazumljivog jezika), vekovima nas uce o istoriji, ali i drugim pravilima zivotnog ponasanja!

Nenad

pre 9 godina

"Nemacki strucnjaci ce pisati doktorate" a nasi ce profesori poput gospodina Vujadina uciti nasu decu i dalje, da smo horda divljaka koja se doselila u Vll veku. Stid me je nivoa ponoznosti nasih istoricara spram becko-berlinskog diktata

Sasa Milosevic

pre 9 godina

Postovana gospodo,
Dali vam je ikada palo na pamet da pre nego nastavite svoje ucesce u skrnavljenju Srpske istorije, zarad jeftinih novaca koje vam daju falsifikatori iz Nordijskih tzv istorijskih novokomponovanih skola zeljnih bas ovakvih sramnih doktorata, pre svih ovih analiza kamila, za pocetak uradite DNA analizu tih stanovnika pa je recimo uporedite sa jednom paralelnom analizom na nekom obliznjem groblju gde se sahranjujemo u kontinuitetu od davnina, i po dobijanju rezultata prestanete za pocetak da Srbe svrstavate u Varvare doseljene u 5-6 veku, jer mi smo starosedeoci i tu smo doseljeni pre svih, dajuci osnovu mnogim Evropskim kulturama. Gospodo, proverite za pocetak isorijske knjige pre Berlinskog kongresa pa poradite malo na svojim znanjima/neznanjima. Viteski je priznati gresku, ali ne i ucestvovati u pravljenju novih.
Mislite malo i na nasu decu, i sta im ostavjate u nasledje. Tesko jeste, okupacija nije nikad laka. Prva nam nije a vala ni poslednja. Muci ih mnogo istorija koju nemaju pa bi malo da nam ukradu identitet.
Pomolite se bar jednom dnevno za Srbiju, i casnu buducnost svoje dece.
Katarza je proces.

andreas kisser

pre 9 godina

@sasa milosevic, sanco, makarios, nenad

ljudi, istoricar sam, obajavljujem knjige i radove, trenutno zavrsavam doktorat, o cemu vi pricate!? gde nalazite gluposti kojima se hranite pre nego sto ih ispljujete po ovakvim forumima? kako vi zamisljate istoriju kao nauku? po vama se ispada bas svaki student istorije ili srpski istrazivac uklopio u tu pricu i sada svesno ucestvuje u falsifikovanju istorije sopstvenog naroda? hajde se logicki zapitajte sto bas zavera protiv srpske istorije? uvek smo bili brojno mali narod, na balkanu nikada nisu zivele mase koje bi migracijama naselile ostatak sveta, poput nigerije ili kine, odakle su zapocele prve migracije ljudske rase. i na osnovu cega mislite da smo mi srbi najstariji narod - lingvisticke analize, analize DNK? prvo nije nikada uzimano kao ozbiljan argument u proucavanjima etnogeneza, vec samo kao pomocna tehnika (osim kod srpskih romanticara i nekih hrvatskih deretica koji na taj nacin objasnjavaju naziv srbi = servus, servi, na latiskom 'rob' - ortodoxna glupost!), a drugo, DNK analiza ne potvrdjuje nista jer ne postoje ciste rase! narod nastaje tek onda kada se formira istorijska svest. po vasim analogijama npr. francuska istorija je stara 3 milenijuma, dok nijednim francuzu to ne bi palo na pamet da tvrdi jer kakve veze imaju stari gali sa modernom fr. nacijom!? i gde su svi ti navodni arheoloski dokazi sirom srbije? ni taj vas deretic ih nikada nije nasao - zasto? jer ne postoje, utuvite to vise u vase isprazne glave!

repus

pre 9 godina

била једна генијална дечија емисија где камила која се зове матилда свремена на време понавља хоћу куућии хоћу куућии а бедуин каже о луде камиле изгледа да су и ове биле неке матилде

srbijo maćeho

pre 9 godina

Herodot: Srbi su najveci narod posle Indijaca.
Kardinal Stanislav: Srbi formirase trece kraljevstvo u Evropi i dadose mu ime Poljska.
Maretic: Prvi naziv svih Slovena bio je Srbin.
Gundulic: Aleksandar Veliki bio je Srbin.
Ekerman: Spiri, Spori, Vindi (osnivaci Venecije) - to su sve nazivi za Srbe.
Hegel: Sloveni nisu istorijski narod.
Crnjanski: Sigurno je da je zvanicna istorija izmisljena.
Najstariji dokument na Ceskom: Srbi su osnovali Babilon.
Tomazeo: Srbi su stariji od rimskih zdanja.
Jakov Grim: Srbin izgleda kao najbolji naziv za sve Slovene.
Racki: U pocetku svi Sloveni nazivase
se Srbima.

I tako dalje i tako dalje..
(Makarido, 31. jul 2014 12:05)

A jel si razmišljao nekad da svratiš do čika doktora.Dati čika jednu bonu.

Milan26

pre 9 godina

Nista nije cudno sto su tu nadjene kamile. Razni su karavani isli kroz tu teritoriju, putovali za zapadnu Evropu. Takodje i osvajaci su koristili kamile kao sto su koristili i konje, a neki cak i slonove. To najolje zna Aleksandar Makedonski, kakve je muke imao sa takvim protivncima u Aziji. Drugo, nikad niko o tome ne prica, niti se kod nas uci, za vreme Kosovskog boja turska vojska, neke njihove trupe su jahale kamile. O tome postoje i zapisi. Dodude to je 7 vekova kasnije od ove price. Ali i to treba znati, neko malo da pise o interesantnim i manje poznatim stvarima iz nase istorije. Poz

makarios

pre 9 godina

Ovde, pre svega treba postaviti pitanje ko su bili ljudi koji su te krajeve naseljavali, a ne odakle kosti kamila?Sigurno je da su to bili Srbi, a sada isti ti Nijemci(kojima smo mi dali to ime, zbog nerazumljivog jezika), vekovima nas uce o istoriji, ali i drugim pravilima zivotnog ponasanja!

Ja

pre 9 godina

Koji bre sesti vek nesreco? Mi smo bre najstariji narod, najstariji! Verovatno zato imamo najveci budzetski deficit u Evropi! NAJ narod - srbi.

Srbija je pustinja

pre 9 godina

Kako su kamile dosle? Pa isto kao i svi oni Egipcani sa poslednjeg popisa. Delegacija lokalnih Egipcana je isla i u Dejton na pregovore, ako se secate.

Makarido

pre 9 godina

I eto..sve i da iskopamo kamen star 5000 godina na kojem je uklesano "Srbi su starosedeoci na Balkanu" opet bismo svi mi zajedno sa najvecim svetskim istoricarima bili predmet ismejavanja kod nekih. Razumem Zapad sto nam je poturio tu istoriju, ali ne razumem nase zasto je i dalje forsiraju i zasto neki jos veruju u nju. Jesu li to uopste 'nasi'?

Herodot: Srbi su najveci narod posle Indijaca.
Kardinal Stanislav: Srbi formirase trece kraljevstvo u Evropi i dadose mu ime Poljska.
Maretic: Prvi naziv svih Slovena bio je Srbin.
Gundulic: Aleksandar Veliki bio je Srbin.
Ekerman: Spiri, Spori, Vindi (osnivaci Venecije) - to su sve nazivi za Srbe.
Hegel: Sloveni nisu istorijski narod.
Crnjanski: Sigurno je da je zvanicna istorija izmisljena.
Najstariji dokument na Ceskom: Srbi su osnovali Babilon.
Tomazeo: Srbi su stariji od rimskih zdanja.
Jakov Grim: Srbin izgleda kao najbolji naziv za sve Slovene.
Racki: U pocetku svi Sloveni nazivase se Srbima.

I tako dalje i tako dalje..

Radoznali Perica®™

pre 9 godina

Otkud RolsRojs u srbiji.... pa dovezao ga neko. Tako su i njih s obzirom da su se koristile i sluzile za i kao trgovina širom sveta... Tadašnja estrada je sigurno imala po jednu dvogrbu u svom dvorištu. Mene zanima ko je bio generalni distributer i kako je radjen servis!? Isplative su i pored cene, svi znamo koliko može jedna da pređe sa punim rezervoarom, o dva i da ne pričamo....

Sasa Milosevic

pre 9 godina

Odgovor Andreasu Kisseru,
Sam nivo vaseg ophodjenja u podtekstu govori dovoljno o validnosti vasih naucnih radova, i nivoa kulture vase licnosti.
DNA analiza, nije isto sto i DNK (to vas sigurno nisu ucili)
Ciste rase ne postoje, ali postoji genom
u kontinuitetu, a shodno DNA analizama, Lingvistickom osnovu(opet u kontinuitetu) i nekih dokumenata, sacuvanih svuda po svetu osim kod nas (?) interesantno je utvrditi zasto smo ovde gde smo (SANU).
Gospodine, narod koji je genetska osnova bar 70% Evropske populacije (Harvard, USA), poseduje genetski kontinuitet od Kromanjonaca (okolina danasnjeg Pozarevca - naucnici iz Londona) do dana danasnjeg, pismo
koje je u desethiljaditom godisnjem rasponu pretrpelo neznatne promene u odnosu na Sanskritsko i Vincansko pismo pa ga Torlaci i Leskovcani cesto izgovaraju u nepromenjenom obliku i dan danas, narod cija malenkost ima udela u stvaranju nekih interesantnih koincidencija poput reke Potomak (Vasington USA, Engleska), Temza, London, 80% Poljskih naseobina, Gradovi poput Berlin, Lajpzig, Drezden , Rostok, Serbiz, Eilendorf (Perici),Luzice, itd i sve to u danasnjoj Nemackoj (Dr Ivo Vukcevic), cela Ceska i Slovacka sa do danas ocuvanim imenima naselja i oblasti (Moravska) i Slovacima koje bolje razumemo i od neke nase susedne brace. Mnogo je toga sto vi gospodine neznate a latili ste se pisanja doktorata.
E vidite, ja se ovim bavim samo zbog jednog motiva, a to je da moja/nasa deca znaju ko su, jer samo tako mogu ceniti sebe i postovati sve ostale.
Ja sam Sasa Milosevic autenticni genetski Srbin trenutno u Svedskoj gde i sami Svedjani i dan danas zovu Veneciju Venedig (gle cuda naziv za Srbe)
A ko ste vi?

Lebowitz

pre 9 godina

Komentari su vam "sjajni",od dizanja u nebesa do bacanja u blato.Tamo neko
Lebane,e da je to u BG ili bar blizu za neke i ovde,bi imalo veliki znacaj,
ovako neko tamo Lebane! Rimski bunar na Kalemegdanu je isto "vas" i vazan,a
tamo Medijana,Justin I,Gamzigrad,Remizijana su bili rimski ili bilo ciji samo ne nasi...Pa zato i ne smemo da se time hvalimo,zar ne?

Чудо би било да их нема

pre 9 godina

Ништа чудно, што рече један коментатор, било је ту каравана, трговине, па и војници су добијали поседе кад оду у пензију, а војници Рима и Византије су били и из Северне Африке и са Блиског Истока...
Е па отуд камиле.
Штета је што држава не ради озбиљније на ископавањима и зароњавањима, солидан број људи у Србији би могао живети само од историјског туризма, а било би и посла за научнике.
На Балкану су живели и лавови иначе, али су их људи истребили.

Makarido

pre 9 godina

(andreas kisser, 31. jul 2014 13:13)

Ti istoricar nisi, nego si to napisao cisto da bi prkosio. Navedi mi imena tih sto kazu da smo mi bili mali narod uvek, molim te. Ja za te naucnike nisam cuo u zivotu a bavim se istorijom godinama!
Problem sa arheologijom kod nas taj sto je bilo nemoguce vrsiti istrazivanja do skoro. Imali smo ratove, komunizam je zabranjivao isto i slicno.
Deretic nije arheolog. Kad se pitas gde su arheoloski dokazi, pogledaj radove Milanovica i Jankovica. Pogledaj radove Domagoja Nikolica (Hrvatska).
Kladim se da nikada nisi citao Deretica, Milojevica, Olgu Lukovic-Pjanovic, Ranku Kuic i mnoge druge. Znas li ko je Svetislav Bilbija? Znas li ko je Radivoje Pesic? Safarik? Rober?
Je li Deretic prepravljao Dalimilovu hroniku? Je li Deretic ucrtavao Srbiju na mapu Strabona? Je li Deretic prepravljao dela Plinija starijeg, Herodota?
Kako su Gundulic, Maretic, Raicki, Tomazeo i drugi pisali tako o Srbima, jesu li svi oni komplet ludi?

Albanci uce da su starosedeoci i potomci Ilira. Niko tamo ne smatra kod njih da su ludi. Iako znaju da to nije tacno, velicaju sebe. A mi samo pljujemo po sebi. Poljaci uce da su potomci Sarmata. Niko u Poljskoj za svog sunarodnika nece reci da je lud zbog toga. Ponosni su na svoju istoriju.
Muslimani u Srbiji drze predavanja o tome kako je Pazar sveti grad i kako su Srbi naselili njihovu teritoriju.

makarios

pre 9 godina

Za onog na zalost buduceg doktora istorije, kao prvo neko ti je na faksu poklonio ocenu iz istorije Vizantijskog carstva, drugo nisi naucio nacionalnu istoriju, ali vidim jesi tkzv.drustvenu i bas me zanimaju naslovi tvojih knjiga!lekcija br.1
"Serblos Trybalos, autem gentem esse totius orbis antiquissimam et maximam, compertum habeo"
"Srbi, Tribali, narod najstariji i najveci(od svih) naroda, pouzdano znam"
Laonik Halkokodil, vizantijski istoricar, xlv vek.

Nenad

pre 9 godina

@Makarido E,ako si mu rekao! Takvi,slični njemu drže sto godina SANU i proteraše u zaborav Miloša Milojevića, Lazina i danas našeg najvećeg arheologa Đorđa Jankovića.

@Dejan Uz dužno poštovanje spram Vašeg mišljenja, ne bih se složio sa Vama, jer Rimljani nisu Srbi, ali su se naselili i preoteli teritoriju(i kulturu) Etruraca koji su pak sebe nazivali Rašanima (pročitati radove profesora Pešića)koji eto beše profesor i to baš u Rimu. Aleksandar je bio srpskog roda, mnogo vise nego grckog, no o tome ne pričamo mi - Srbi zaneseni veliko srpstvom nego su to reci grčkih istoričara toga i kasnijeg doba. Nažalost, te iste istoričare nema ko, kod nas da čita i proučava jer je lakše da kao papagaji ponavljaju naučeno i nametnuto germansko- skandinavsko mišljenje. A kada smo već kod toga, i Nemci su odustali od tog mišljenja i danas i oni proučavaju i pišu pravu istoriju, ali naše poturice ponizne i dalje u sav glas brane svoje pozicije i titule. Ali budimo realni, zar je za očekivati da sve te veličine današnje srpske arheologije i istorije priznaju zabludu i odreknu se svojih knjiga i predavanja.
Rešenje: Formirati SRPSKU AKADEMIJU ZNANJA.

Milan

pre 9 godina

A jel si razmišljao nekad da svratiš do čika doktora.Dati čika jednu bonu.
(srbijo maćeho, 31. jul 2014 13:42)

Ljudi svašta pišu i svašta citiraju u nedostatku zvaničnih informacija. Za činjenicu da Srbi nisu slovenski narod i da su im koreni malo stariji na balkanu postoji mnoštvo indirektnih dokaza. To se može lako i egzaktno proveriti jednim genetskim istraživanjem na valjanom i dovoljno velikom uzorku samo nikome ko ima dovoljno para za takvo istraživanje ne odgovara rezultat. Špekulišem naravno na bazi posrednih dokaza, uglavnom arheoloških.

A Makedonce koje spominješ oni siroti nisu imali izbora. Ta teritorija je kroz istoriju bila samo srpska i grčka.Obzirom da su se trudili svim silama da se odvoje od srba, bilo je jasno da nemaju drugog izbora nego da svojataju grčku istoriju. Turci su otpali jer su došli prekasno tek u 14.veku u doba kada su se migracije i kod nas već uveliko dokumentovale.

Dejan

pre 9 godina

Nenade, Isus je takodje bio nas covek? Kao i (A)leksandar Veliki itd. Rimljani su bili Srbi. Shvatam da ucimo problematicnu istoriju, doci ce do tacnijih saznanja. Ali ne treba nasedati ni na gluposti onog "istoricara" koji veruje da su svi Evropljani Srbi, pa cak i vise indijske kaste, Persijanci...

Sasa Milosevic

pre 9 godina

Postovana gospodo,
Dali vam je ikada palo na pamet da pre nego nastavite svoje ucesce u skrnavljenju Srpske istorije, zarad jeftinih novaca koje vam daju falsifikatori iz Nordijskih tzv istorijskih novokomponovanih skola zeljnih bas ovakvih sramnih doktorata, pre svih ovih analiza kamila, za pocetak uradite DNA analizu tih stanovnika pa je recimo uporedite sa jednom paralelnom analizom na nekom obliznjem groblju gde se sahranjujemo u kontinuitetu od davnina, i po dobijanju rezultata prestanete za pocetak da Srbe svrstavate u Varvare doseljene u 5-6 veku, jer mi smo starosedeoci i tu smo doseljeni pre svih, dajuci osnovu mnogim Evropskim kulturama. Gospodo, proverite za pocetak isorijske knjige pre Berlinskog kongresa pa poradite malo na svojim znanjima/neznanjima. Viteski je priznati gresku, ali ne i ucestvovati u pravljenju novih.
Mislite malo i na nasu decu, i sta im ostavjate u nasledje. Tesko jeste, okupacija nije nikad laka. Prva nam nije a vala ni poslednja. Muci ih mnogo istorija koju nemaju pa bi malo da nam ukradu identitet.
Pomolite se bar jednom dnevno za Srbiju, i casnu buducnost svoje dece.
Katarza je proces.

Makarido

pre 9 godina

I eto..sve i da iskopamo kamen star 5000 godina na kojem je uklesano "Srbi su starosedeoci na Balkanu" opet bismo svi mi zajedno sa najvecim svetskim istoricarima bili predmet ismejavanja kod nekih. Razumem Zapad sto nam je poturio tu istoriju, ali ne razumem nase zasto je i dalje forsiraju i zasto neki jos veruju u nju. Jesu li to uopste 'nasi'?

Herodot: Srbi su najveci narod posle Indijaca.
Kardinal Stanislav: Srbi formirase trece kraljevstvo u Evropi i dadose mu ime Poljska.
Maretic: Prvi naziv svih Slovena bio je Srbin.
Gundulic: Aleksandar Veliki bio je Srbin.
Ekerman: Spiri, Spori, Vindi (osnivaci Venecije) - to su sve nazivi za Srbe.
Hegel: Sloveni nisu istorijski narod.
Crnjanski: Sigurno je da je zvanicna istorija izmisljena.
Najstariji dokument na Ceskom: Srbi su osnovali Babilon.
Tomazeo: Srbi su stariji od rimskih zdanja.
Jakov Grim: Srbin izgleda kao najbolji naziv za sve Slovene.
Racki: U pocetku svi Sloveni nazivase se Srbima.

I tako dalje i tako dalje..

Nenad

pre 9 godina

"Nemacki strucnjaci ce pisati doktorate" a nasi ce profesori poput gospodina Vujadina uciti nasu decu i dalje, da smo horda divljaka koja se doselila u Vll veku. Stid me je nivoa ponoznosti nasih istoricara spram becko-berlinskog diktata

makarios

pre 9 godina

Ovde, pre svega treba postaviti pitanje ko su bili ljudi koji su te krajeve naseljavali, a ne odakle kosti kamila?Sigurno je da su to bili Srbi, a sada isti ti Nijemci(kojima smo mi dali to ime, zbog nerazumljivog jezika), vekovima nas uce o istoriji, ali i drugim pravilima zivotnog ponasanja!

srbijo maćeho

pre 9 godina

Herodot: Srbi su najveci narod posle Indijaca.
Kardinal Stanislav: Srbi formirase trece kraljevstvo u Evropi i dadose mu ime Poljska.
Maretic: Prvi naziv svih Slovena bio je Srbin.
Gundulic: Aleksandar Veliki bio je Srbin.
Ekerman: Spiri, Spori, Vindi (osnivaci Venecije) - to su sve nazivi za Srbe.
Hegel: Sloveni nisu istorijski narod.
Crnjanski: Sigurno je da je zvanicna istorija izmisljena.
Najstariji dokument na Ceskom: Srbi su osnovali Babilon.
Tomazeo: Srbi su stariji od rimskih zdanja.
Jakov Grim: Srbin izgleda kao najbolji naziv za sve Slovene.
Racki: U pocetku svi Sloveni nazivase
se Srbima.

I tako dalje i tako dalje..
(Makarido, 31. jul 2014 12:05)

A jel si razmišljao nekad da svratiš do čika doktora.Dati čika jednu bonu.

andreas kisser

pre 9 godina

@sasa milosevic, sanco, makarios, nenad

ljudi, istoricar sam, obajavljujem knjige i radove, trenutno zavrsavam doktorat, o cemu vi pricate!? gde nalazite gluposti kojima se hranite pre nego sto ih ispljujete po ovakvim forumima? kako vi zamisljate istoriju kao nauku? po vama se ispada bas svaki student istorije ili srpski istrazivac uklopio u tu pricu i sada svesno ucestvuje u falsifikovanju istorije sopstvenog naroda? hajde se logicki zapitajte sto bas zavera protiv srpske istorije? uvek smo bili brojno mali narod, na balkanu nikada nisu zivele mase koje bi migracijama naselile ostatak sveta, poput nigerije ili kine, odakle su zapocele prve migracije ljudske rase. i na osnovu cega mislite da smo mi srbi najstariji narod - lingvisticke analize, analize DNK? prvo nije nikada uzimano kao ozbiljan argument u proucavanjima etnogeneza, vec samo kao pomocna tehnika (osim kod srpskih romanticara i nekih hrvatskih deretica koji na taj nacin objasnjavaju naziv srbi = servus, servi, na latiskom 'rob' - ortodoxna glupost!), a drugo, DNK analiza ne potvrdjuje nista jer ne postoje ciste rase! narod nastaje tek onda kada se formira istorijska svest. po vasim analogijama npr. francuska istorija je stara 3 milenijuma, dok nijednim francuzu to ne bi palo na pamet da tvrdi jer kakve veze imaju stari gali sa modernom fr. nacijom!? i gde su svi ti navodni arheoloski dokazi sirom srbije? ni taj vas deretic ih nikada nije nasao - zasto? jer ne postoje, utuvite to vise u vase isprazne glave!

Ja

pre 9 godina

Koji bre sesti vek nesreco? Mi smo bre najstariji narod, najstariji! Verovatno zato imamo najveci budzetski deficit u Evropi! NAJ narod - srbi.

repus

pre 9 godina

била једна генијална дечија емисија где камила која се зове матилда свремена на време понавља хоћу куућии хоћу куућии а бедуин каже о луде камиле изгледа да су и ове биле неке матилде

Makarido

pre 9 godina

(andreas kisser, 31. jul 2014 13:13)

Ti istoricar nisi, nego si to napisao cisto da bi prkosio. Navedi mi imena tih sto kazu da smo mi bili mali narod uvek, molim te. Ja za te naucnike nisam cuo u zivotu a bavim se istorijom godinama!
Problem sa arheologijom kod nas taj sto je bilo nemoguce vrsiti istrazivanja do skoro. Imali smo ratove, komunizam je zabranjivao isto i slicno.
Deretic nije arheolog. Kad se pitas gde su arheoloski dokazi, pogledaj radove Milanovica i Jankovica. Pogledaj radove Domagoja Nikolica (Hrvatska).
Kladim se da nikada nisi citao Deretica, Milojevica, Olgu Lukovic-Pjanovic, Ranku Kuic i mnoge druge. Znas li ko je Svetislav Bilbija? Znas li ko je Radivoje Pesic? Safarik? Rober?
Je li Deretic prepravljao Dalimilovu hroniku? Je li Deretic ucrtavao Srbiju na mapu Strabona? Je li Deretic prepravljao dela Plinija starijeg, Herodota?
Kako su Gundulic, Maretic, Raicki, Tomazeo i drugi pisali tako o Srbima, jesu li svi oni komplet ludi?

Albanci uce da su starosedeoci i potomci Ilira. Niko tamo ne smatra kod njih da su ludi. Iako znaju da to nije tacno, velicaju sebe. A mi samo pljujemo po sebi. Poljaci uce da su potomci Sarmata. Niko u Poljskoj za svog sunarodnika nece reci da je lud zbog toga. Ponosni su na svoju istoriju.
Muslimani u Srbiji drze predavanja o tome kako je Pazar sveti grad i kako su Srbi naselili njihovu teritoriju.

Srbija je pustinja

pre 9 godina

Kako su kamile dosle? Pa isto kao i svi oni Egipcani sa poslednjeg popisa. Delegacija lokalnih Egipcana je isla i u Dejton na pregovore, ako se secate.

Sasa Milosevic

pre 9 godina

Odgovor Andreasu Kisseru,
Sam nivo vaseg ophodjenja u podtekstu govori dovoljno o validnosti vasih naucnih radova, i nivoa kulture vase licnosti.
DNA analiza, nije isto sto i DNK (to vas sigurno nisu ucili)
Ciste rase ne postoje, ali postoji genom
u kontinuitetu, a shodno DNA analizama, Lingvistickom osnovu(opet u kontinuitetu) i nekih dokumenata, sacuvanih svuda po svetu osim kod nas (?) interesantno je utvrditi zasto smo ovde gde smo (SANU).
Gospodine, narod koji je genetska osnova bar 70% Evropske populacije (Harvard, USA), poseduje genetski kontinuitet od Kromanjonaca (okolina danasnjeg Pozarevca - naucnici iz Londona) do dana danasnjeg, pismo
koje je u desethiljaditom godisnjem rasponu pretrpelo neznatne promene u odnosu na Sanskritsko i Vincansko pismo pa ga Torlaci i Leskovcani cesto izgovaraju u nepromenjenom obliku i dan danas, narod cija malenkost ima udela u stvaranju nekih interesantnih koincidencija poput reke Potomak (Vasington USA, Engleska), Temza, London, 80% Poljskih naseobina, Gradovi poput Berlin, Lajpzig, Drezden , Rostok, Serbiz, Eilendorf (Perici),Luzice, itd i sve to u danasnjoj Nemackoj (Dr Ivo Vukcevic), cela Ceska i Slovacka sa do danas ocuvanim imenima naselja i oblasti (Moravska) i Slovacima koje bolje razumemo i od neke nase susedne brace. Mnogo je toga sto vi gospodine neznate a latili ste se pisanja doktorata.
E vidite, ja se ovim bavim samo zbog jednog motiva, a to je da moja/nasa deca znaju ko su, jer samo tako mogu ceniti sebe i postovati sve ostale.
Ja sam Sasa Milosevic autenticni genetski Srbin trenutno u Svedskoj gde i sami Svedjani i dan danas zovu Veneciju Venedig (gle cuda naziv za Srbe)
A ko ste vi?

Dejan

pre 9 godina

Nenade, Isus je takodje bio nas covek? Kao i (A)leksandar Veliki itd. Rimljani su bili Srbi. Shvatam da ucimo problematicnu istoriju, doci ce do tacnijih saznanja. Ali ne treba nasedati ni na gluposti onog "istoricara" koji veruje da su svi Evropljani Srbi, pa cak i vise indijske kaste, Persijanci...

makarios

pre 9 godina

Za onog na zalost buduceg doktora istorije, kao prvo neko ti je na faksu poklonio ocenu iz istorije Vizantijskog carstva, drugo nisi naucio nacionalnu istoriju, ali vidim jesi tkzv.drustvenu i bas me zanimaju naslovi tvojih knjiga!lekcija br.1
"Serblos Trybalos, autem gentem esse totius orbis antiquissimam et maximam, compertum habeo"
"Srbi, Tribali, narod najstariji i najveci(od svih) naroda, pouzdano znam"
Laonik Halkokodil, vizantijski istoricar, xlv vek.

Nenad

pre 9 godina

@Makarido E,ako si mu rekao! Takvi,slični njemu drže sto godina SANU i proteraše u zaborav Miloša Milojevića, Lazina i danas našeg najvećeg arheologa Đorđa Jankovića.

@Dejan Uz dužno poštovanje spram Vašeg mišljenja, ne bih se složio sa Vama, jer Rimljani nisu Srbi, ali su se naselili i preoteli teritoriju(i kulturu) Etruraca koji su pak sebe nazivali Rašanima (pročitati radove profesora Pešića)koji eto beše profesor i to baš u Rimu. Aleksandar je bio srpskog roda, mnogo vise nego grckog, no o tome ne pričamo mi - Srbi zaneseni veliko srpstvom nego su to reci grčkih istoričara toga i kasnijeg doba. Nažalost, te iste istoričare nema ko, kod nas da čita i proučava jer je lakše da kao papagaji ponavljaju naučeno i nametnuto germansko- skandinavsko mišljenje. A kada smo već kod toga, i Nemci su odustali od tog mišljenja i danas i oni proučavaju i pišu pravu istoriju, ali naše poturice ponizne i dalje u sav glas brane svoje pozicije i titule. Ali budimo realni, zar je za očekivati da sve te veličine današnje srpske arheologije i istorije priznaju zabludu i odreknu se svojih knjiga i predavanja.
Rešenje: Formirati SRPSKU AKADEMIJU ZNANJA.

Чудо би било да их нема

pre 9 godina

Ништа чудно, што рече један коментатор, било је ту каравана, трговине, па и војници су добијали поседе кад оду у пензију, а војници Рима и Византије су били и из Северне Африке и са Блиског Истока...
Е па отуд камиле.
Штета је што држава не ради озбиљније на ископавањима и зароњавањима, солидан број људи у Србији би могао живети само од историјског туризма, а било би и посла за научнике.
На Балкану су живели и лавови иначе, али су их људи истребили.

Milan

pre 9 godina

A jel si razmišljao nekad da svratiš do čika doktora.Dati čika jednu bonu.
(srbijo maćeho, 31. jul 2014 13:42)

Ljudi svašta pišu i svašta citiraju u nedostatku zvaničnih informacija. Za činjenicu da Srbi nisu slovenski narod i da su im koreni malo stariji na balkanu postoji mnoštvo indirektnih dokaza. To se može lako i egzaktno proveriti jednim genetskim istraživanjem na valjanom i dovoljno velikom uzorku samo nikome ko ima dovoljno para za takvo istraživanje ne odgovara rezultat. Špekulišem naravno na bazi posrednih dokaza, uglavnom arheoloških.

A Makedonce koje spominješ oni siroti nisu imali izbora. Ta teritorija je kroz istoriju bila samo srpska i grčka.Obzirom da su se trudili svim silama da se odvoje od srba, bilo je jasno da nemaju drugog izbora nego da svojataju grčku istoriju. Turci su otpali jer su došli prekasno tek u 14.veku u doba kada su se migracije i kod nas već uveliko dokumentovale.

Lebowitz

pre 9 godina

Komentari su vam "sjajni",od dizanja u nebesa do bacanja u blato.Tamo neko
Lebane,e da je to u BG ili bar blizu za neke i ovde,bi imalo veliki znacaj,
ovako neko tamo Lebane! Rimski bunar na Kalemegdanu je isto "vas" i vazan,a
tamo Medijana,Justin I,Gamzigrad,Remizijana su bili rimski ili bilo ciji samo ne nasi...Pa zato i ne smemo da se time hvalimo,zar ne?

Milan26

pre 9 godina

Nista nije cudno sto su tu nadjene kamile. Razni su karavani isli kroz tu teritoriju, putovali za zapadnu Evropu. Takodje i osvajaci su koristili kamile kao sto su koristili i konje, a neki cak i slonove. To najolje zna Aleksandar Makedonski, kakve je muke imao sa takvim protivncima u Aziji. Drugo, nikad niko o tome ne prica, niti se kod nas uci, za vreme Kosovskog boja turska vojska, neke njihove trupe su jahale kamile. O tome postoje i zapisi. Dodude to je 7 vekova kasnije od ove price. Ali i to treba znati, neko malo da pise o interesantnim i manje poznatim stvarima iz nase istorije. Poz

Radoznali Perica®™

pre 9 godina

Otkud RolsRojs u srbiji.... pa dovezao ga neko. Tako su i njih s obzirom da su se koristile i sluzile za i kao trgovina širom sveta... Tadašnja estrada je sigurno imala po jednu dvogrbu u svom dvorištu. Mene zanima ko je bio generalni distributer i kako je radjen servis!? Isplative su i pored cene, svi znamo koliko može jedna da pređe sa punim rezervoarom, o dva i da ne pričamo....