Četvrtak, 31.07.2014.

07:14

"Kijev bi da uništi dokaze za MH17"

Rusija strahuje da Kijev nastoji da uništi dokaze o ukrajinskoj umešanosti u rušenje putničkog aviona malezijske aviokompanije, izjavio je Vitalij Čurkin.

Izvor: Tanjug

"Kijev bi da uništi dokaze za MH17" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

vidovitost....

pre 9 godina

Mozemo izracunati koliko je jeftin coveciji zivot!Kad je za kratko vreme u ratnim razaranjima ubijeno preko hiljadu civila u Gazi..Jednima su tamo civili meta a drugima stit!Preko hiljadu civila u Ukrajini se bori protiv nametnutog totalitarizma,rezima koji im se samonametnuo,bez ikakve demokratske procedure..onako na silu!I ovaj nastradali avion sa civilima u njemu..Kao kolateralna steta,ratnih stradanja na planeti!A o civilima u Siriji i da ne govorimo!Sve su to recidivi sulude politike odredjenih,koji bi da svet naprave prema svom nahodenju!Ne osvrcuci se na greske koje prave i posledice koje ostavljaju za sobom!Svet je danas kao tempirana bomba..Ne zna se,gde ce pre da izbije sukob!A u svemu tome ne ginu ti ratnohuskacki ideolozi i njihovi ponizni sateliti!Naprotiv,ginu nevini i jadni civili..A najvise,ni kriva ni duzna deca!I zato ko u ratu vidi spas,u ratu ce i nestati..Danas bi veliki medjunarodni sukob,bio nista drugo,nego to!Jednostavno ako se ne prekine sa ratnim huskanjem i ratovima,svi cemo zavrsiti na zgaristu istorije!Kao da nikada nismo ni bili na ovoj planeti..Ako i nju ne unistimo u medjuvremenu!I zato umni ljudi,javite se,opominjite..Vreme nam istice!Bolje da brinemo,gde cemo na letovanje..Da li ce nam prijatelj iz Amerike doci,pa da zajedno odemo do ruskog prijatelja,a odatle svi zajedno da se uputimo ka nekoj prelepoj destinaciji,koju ce da nam predlozi prijatelj iz Turske,Palestine,Izraela..Da razmisljamo o tome,da li je neko dete..gladno,tuzno,samo!

obrnuto..

pre 9 godina

Oni otvoreno vrse vojne akcije nad tim prostorom i ako postoji mogucnost da uniste dokaze!A OEBS i Medjunarodna zajednica cute..Sta je sa postovanjem dogovora izmedju Porosenka i Medjunarodne zajednice,da ce postovati primirje,dok traje istraga u toj zoni pada aviona!Da li je tom rezimu bar nesto sveto!Bar iz pijeteta,prema telima poginulih koji su jos uvek tamo,su morali da ispostuju dogovoreno primirje!Kako je moguce da se sankcije uvedu Rusiji a bez kraja zvanicne istrage!Zasto se onda sankcije nisu uvele i Ukrajini..Uostalom avion je pogodjen sa teritorije Ukrajine,pao jena teritoriju Ukrajine..a sankcije su uvedene Rusiji! Sve je to nelogicno!Razumemo Holandjane sto su emotivno reagovali,pa traze krivce na sve strane..Ali zasto ih nadjose bas u Rusiji i pobunjenim ruskim civilima u Ukrajini a ne recimo u Kijevu i pucistickom rezimu i njihovoj vojsci..Pogotovo sto se sve desilo na teritoriji drzave Ukrajine..Sve je to cudno,jer svako prejudiciranje krivice,oznacavanjem jedne strane za krivca a bez dokaza,je nacin pritiska dela svetske javnosti,na Medjunarodnu istraziteljsku nezavisnu komisiju,ne bi li optuzili one,koje su oni vec unared optuzili,osudili,pa i kaznili..A sve pre kraja istrage!Ne bi trebalo da se ova tragedija koristi ni za cije politicke interese..Pa ko god to bio!I da se dovodi u zabludu svetska javnost..proglasavanjem krivca a bez zavrsene istrage!Moze sve postati samo obicna farsa a to nije ni u cijem interesu!

nesto drugo..

pre 9 godina

Bane @ A u kojim ti godinama zivis!Kako se zovu kod tebe oni koji prete civilima jednog naroda u Ukrajini,da ce ih brutalno eliminisati..Pa kad otese vlast,pocese to i da cine!Secas se onih pocetaka iz Kijeva!One Timosenko,kad je volsebno pustena iz zatvora,sta je sve rekla..Pa Desnog sektora,pa vodja Svobode,jos jedne ekstremne desne ukrajinske organizacije,koja svoj program nedvosmisleno temelji protiv ruskih civila i ruskog naroda uopste!Sto i javno govori na svoj suludi nacin!Kakav im je vodja,takve su mu i pretnje..brutalne!A o ljudskim pravima i njihovom poimanju istih,kada su ruski civili u pitanju,ne vredi ni govoriti..Ti samo gledas povrsno stvari!A to govori vise o tebi a ne o godinama iz kojih smo mi ostali!A pravo da ti kazem,sa takvim kao tvoje razmisljanje,mislim da smo svi mi u stvari jos u srednjem veku..Jer svaki ovakav necivilizovan napad vojske na svoje gradjane,nije nista drugo,nego nametanje jednoumlja!Bolje receno,radi se o obicnom totalitarizmu u Ukrajini,gde su zrtve ruski civili,koji se brane od takvih..Poznato je pravilo!Da se na silu,silom odgovara..Samo sto je ovde u pitanju prekomerna sila pucistickog rezima!A ima i ono.. demokratija je samo onda ako se dogovori ne sprovode na silu!Sve drugo je obicna diktatura!I zato godine nisu vazne,kad nerazumes..vazno je nesto drugo!

Bane

pre 9 godina

Rusofili žive još u četrdesetim godinama
Kad hoće nekoga da proglase negativnim daju mu ime fašista, pa se pitam šta je onda za njih pozitivno?
Komunista verovatno !?
Ili možda kgb, udba, kabadahija ili sl.
A demokratatija! To im dođe nešto kao glogov kolac. Tresu se na tu reč!
I oni i talibani i fašisti !!

Car je go! Car je go!

pre 9 godina

neko reče još onomad.. Ona dva sirotana iz odbrane, što su ih isšpijunirali, iskreno se poradovali da su oborili 'VOJNI TRANSPORT' u pratnji, koji su uistinu samo mogli da gledaju ..a ko drugi da obori no odbrana, kad oni još nemaju avijaciju a protivnik nema potrebe da gađa svoje, ne? I tako poitali odma da se povale rodbini i podele 'dobre vesti' ni ne sluteći da prislušni aparati već čekaju uključeni. A oni prvo 'ushićeni', onda iznenađeni pa i razočarani u neverici konstatuju da je ipak u pitanju civilni avion, pojma nemajući šta se u istinu događa
A Barak se primio na serviranu priču. Taj razgovor je istican kao krucijalni dokaz optužujući Ruse! Pa se nalepile još neke slike kako ‘lanser beži iz Ukraine’, pa tobožnji ‘sat.snimci’ sa satelita kojeg su imali iznad, i uveravanja Ukrainske vlasti (jednako skrivajući snimke iz kontrole leta..) STUDENT JE ZAPALIO ŽITO!! Upetljo se Barak ko pile u kučine
A Rusi pustili da se propaganda razmaše. Ko nisu odma našli crne kutije? E kad je administracija videla kvaku - kasno. Nema nazad - udri svim medijskim sredstvima kako bi se dokazala neistina. Nije ni prvi ni poslednji put. A siroti Janečuk odma podneo ostavku. Ponudio odgovornost. Posle konsultacija u USA, ipak su shvatili da nemaju boljeg, posvećenijeg, odanijeg poltrona. Šteta je učinena te je učinjena, Englezi i Holanđani će dati sve od sebe da poprave šta se da. A Janečuk? Nazad na dužnost

Kukuj se sad tom narodu tamo kad fašista upre da se pravda gazdama

tin

pre 9 godina

Rusija trazi da se povede medjunarodna istraga o padu aviona, trazi satelitske snimke ili bilo kakav dokaz do padu. I pored svega oni krivi. Da su oni krivi ne bi toliko insistirali na dokazima
(ide ovako, 31. jul 2014 13:17)
---

Sve su to tražili i Ukrajinci. A ako ćemo o dokazima, idemo redom. Prvo su Rusi rekli da je na toj ruti, sat pre obaranja malezijskog aviona, letio Putin. Što nije istina jer je on letio preko Poljske za Moskvu. Posle je Strelkov, "ministar odbrane" pobunjenika koji je odmah po rušenju aviona, napisao na netu da su "srušili ukrajinski avion", po dolasku na mesto pada rekao da su "putnici u avionu bili mrtvi pre njegovog rušenja". Uz to, postoje i snimke razgovora na kojima se čuje da su pobunjenici mislili da su srušili ukrajinski avion, a ne putnički.

Pobunjenici su, koje finansira Moskva, nekoliko dana sprečavali međunarodne eksperte da pristupe mestu pada, a oni su sami pomicali leševe i dirali njihove lične stvari.

Samo slepac ne može videti ko je ovde krivac.

ide ovako

pre 9 godina

Rusi si odmah trazili da se sastavi medjunarodni tim strucnjaka da preuzmu i pregledaju crne kutije. Nije tako uradjeno i kutije su zavrsile u Britanjiji.

Rusi su trazili prekid vatre da medjunarodne snage mogu da dodju do mesta nesrece i preuzmu tela, Ukrajinska vojska puca.

Rusija trazi da se povede medjunarodna istraga o padu aviona, trazi satelitske snimke ili bilo kakav dokaz do padu. I pored svega oni krivi. Da su oni krivi ne bi toliko insistirali na dokazima

Dijagnoza

pre 9 godina

Ti, pretpostavljam, imas privatni satelit. Ili si u licno u nepostojecem timu za medjunarodnu istragu. (marija, 31. jul 2014 12:28)

A tebe je licno Volodja obavestio o pravoj istini i ti mu slepo verujes jer je ljubav neizmerna. Eh, znaj da je ljubav slepa...

purgerman

pre 9 godina

Bio bi medju prvima kada bi pobumjeni Rusi u UKR prikazali dokaze da je malezijski zrakoplov srusen po nalogu Ukrajinaca.Ali takovi dokaza naprosto nema barem ne do sada. Zamislite kakav bi to fijasko bio za cijeli svet.
Pozoves sve zaracene strane i nezavisne komisije i pokazes im neoborive dokaze.Citav miroljubivi zapadni svet bio bi zgranut. Ali toga naprosto nema,dokazi su na suprotnoj strani, a to boli !"

Mavro

pre 9 godina

"Avion se srušio u istočnom delu Ukrajine 17. jula sa 298 putnika i članova posade, od kojih su 193 bili Holandjani."

O cemu vi pricate? Avion je srusila raketa ruskog protuzracnog sistema kojeg su teroristi dobili od Rusa i jos se time hvalili. Koga ambassador zeli "da prevesla"? Ruska diplomacija nikad jadnija!

marija

pre 9 godina

"Avion se srušio u istočnom delu Ukrajine 17. jula sa 298 putnika i članova posade, od kojih su 193 bili Holandjani."

O cemu vi pricate? Avion je srusila raketa ruskog protuzracnog sistema kojeg su teroristi dobili od Rusa i jos se time hvalili. Koga ambassador zeli "da prevesla"? Ruska diplomacija nikad jadnija!
(Mavro, 31. jul 2014 12:07)

Ti, pretpostavljam, imas privatni satelit.
Ili si u licno u nepostojecem timu za medjunarodnu istragu.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

1. Zasto je ukrajinska kontrola leta premestila avion sa relativno bezbedne juzne na severnu rutu, direktno izna ratnog podrucja? To sto su civilni avioni uopste leteli preko Ukrajine jos i moze da se prihvati, ali ovo sto su MH17 premestili iznad ratnog podrucja je cist zlocin

2. Zasto Amerikanci ne objave snimke rusenja aviona? Ubedjen sam da ih imaju i da ih ne objavljuju jer im njihov sadrzaj ne odgovara.

3. Ako Amerikanci slucajno nemaju snimke, neka ucute, jer bi to bila nevidjena aljkavost i neprofesionalnost. Sa druge strane, o preuzimanju Krima su "saznali iz novina", nisu imali pojma sta se dogadja, tako da je sve moguce.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

I ponovo, etalon Rimskog prava: uradio je onaj ko ima koristi. Od oborenog aviona korist "imaju" nacifašistički "Majdan" i njihovi tutori.
Kad su kauboji oborili Iranski civilni avion, krcat putnika, IZVAN bilo koje "ratne zone", u MEĐUNARODNOM VAZDUŠNOM PROSTORU - iznad ničije teritorije, to je bila "greška", Malezijski avion NAMERNO navedu iznad poprišta da bude oboren, po tragovima sa brojnih fotografija se ne vide udari šrapnela spolja, ali je jasno da je NEŠTO eksplodiralo iznutra (zagledajte snimke, naročito onih krupnih delova) - aktivirano "vremenski", sa zemlje ili iz "pratećih aviona"...

boki84

pre 9 godina

@pustahija

Sve sto ste napisali je manje vise tacno, jos samo da dodam da su sve cetiri balisticke rakete koje su Ukrajinci prekjuce ispalili na polozaje federalista presretnute i unistene.

Malezijski avion

pre 9 godina

Od samog početka je jasno da su Ukrajinci oborili avion po nalogu njihovih sponzora USA, kako bi ovi drugi imali osnova da optuže Ruse pošto je dovoljna samo jedna njihova reč bez ikakvih dokaza i ceo svet će je pod pritiskom prihvatiti. Inače Rusi i pobunjenici apsolutno nisu imali razloga da obore avion a Ukrajinci će "preorati" mesto pada aviona a dotle "nezavisni" istražitelji nemaju mogućnosti dolaska.

Marina

pre 9 godina

Napad je najbolja obrana. Putin je beskrupulozni gad,besćutan,željan dokazivanja moći.Proruski separatisti su pod zaštitom Moskve,dobivaju logistiku i naoružanje,Putin stvara kaos kako bi Ukrajina vječno ostala nemirna i kako bi je iskorištavao kad i kako mu bude odgovaralo. Japan je uveo sankcije Rusiji,SAD i EU..to najbolje govori o tome kako vide ulogu Rusije u obaranju malezijskog aviona. Danima su separatisti čistili mjesto pada aviona,a kad su uklonili tragove i dokaze,Putin je počeo prodavati priču o tome kako Kijev uništava dokaze...Prozirno čak i za političke laike...

opet ja

pre 9 godina

Da imaju dokaze da je ruska strana oborila avion već bi ih odavno objavili. Ovako samo pričaju priče i uvode sankcije Rusiji. Neko od ovakve situacije zarađuje silne pare.

Sir Giles

pre 9 godina

@pustahija

Kao što reče Bendžamin Frenklin "Napiši nešto vredno čitanja, ili uradi nešto vredno pisanja". Zašto je to od tebe iluzorno očekivati?

The Heat

pre 9 godina

Pa oko mesta pada MH17 se vode zestoke borbe i niko nemoze ni da pridje olupini. Za to je Rusija kriva isto koliko i Kijev jer oni guraju separatiste. Nema duplih standarda.

uja

pre 9 godina

(pustahija, 31. jul 2014 07:39)

ma super, znaci panika hvata rusofile pa udaraju zestoku propagandu, evo i vodja separatista Igor Strelkov uputio javno pismo Putinu saopštivši mu da je, ukoliko se Rusija sada ne ukljuci, moguce da sve propadne i bude izgubljeno. Slava Ukrajini!

Mikica

pre 9 godina

Do kad ce rusi trpeti ove vestacke, mormonsko-satanisticke UN ne znam, ali se nadam da nece dozvoliti da im pobiju 30 miliona ljudi da bi obezbedili mir za narednih 70 godina. Mnogo smo nazadna civilizacija I previse smo dozvolili propaloj zapadnoj kulturi I civilizaciji da unistava I eksploatise nepravilno celu planetu.

Rajko

pre 9 godina

Pa to je svakom zdravomislećem biću već poodavno jasno. Logiku treba usmeriti u pravcu pitanja kome je bilo u interesu da se na tom prostoru obori civilni avion? Ko danas na sva zvona eksploatiše tu nesreću a ujedno sve čini da se ne dođe do forenzičkih dokaza? To što je za realizaciju tog zločinačkog nauma stradao ogroman broj nedužnih građana sveta kreatore tog događaja, očigledno, najmanje zanima.Šta će biti sa kompletnom civilizacijom to je pitanje za svakog ko neće da vidi stvari koje su više nego očigledne.

igi

pre 9 godina

Rusi idu poslovicom "ako dovoljno puta ponoviš laž,ona polako postaje istinom"...pošto su tako živeli ceo 20.vek,nije ni čudo da tako funkcionišu.
Ali nikog neće ubediti sem sebe da nisu krivi.

tradicija se nastavlja

pre 9 godina

Nadam se da se ovo nece zavrsiti kao sa Irakom. SAD su tada zapocele rat na osnovu laznih tj nepostojecih dokaza o oruzju za masovno unistenje.

pustahija

pre 9 godina

Ukrajinska ofanziva zaustavljena je kod Šahterska, a broj uništenih borbenih vozila meri se u desetinama. Ukrajinci iz očaja ispaljuju balističke rakete jer odbrana kod Donjecka ne popušta, a mrtvački sanduci samo pristižu u Kijev. Prisilna mobilizacija doživljava fijasko, jer neće narod da šalje sinove i unuke u klanicu koju je izazvao Porošenko, tj jevrejin Volcman. Nije ni čudo da nobelovac Husein Obama a gubi strpljenje, Rusi i Putin su stalno tri koraka ispred, a protivnik je takav da ne smiješ da ga lupiš po ušima kao sitnu boraniju koju pre toga godinama uništavaš sankcijama. Jednom rječju - totalna nemoć, na koju oni nisu navikli. Živjela Rusija i Novorusija, živeo Putin.

pustahija

pre 9 godina

Ukrajinska ofanziva zaustavljena je kod Šahterska, a broj uništenih borbenih vozila meri se u desetinama. Ukrajinci iz očaja ispaljuju balističke rakete jer odbrana kod Donjecka ne popušta, a mrtvački sanduci samo pristižu u Kijev. Prisilna mobilizacija doživljava fijasko, jer neće narod da šalje sinove i unuke u klanicu koju je izazvao Porošenko, tj jevrejin Volcman. Nije ni čudo da nobelovac Husein Obama a gubi strpljenje, Rusi i Putin su stalno tri koraka ispred, a protivnik je takav da ne smiješ da ga lupiš po ušima kao sitnu boraniju koju pre toga godinama uništavaš sankcijama. Jednom rječju - totalna nemoć, na koju oni nisu navikli. Živjela Rusija i Novorusija, živeo Putin.

tradicija se nastavlja

pre 9 godina

Nadam se da se ovo nece zavrsiti kao sa Irakom. SAD su tada zapocele rat na osnovu laznih tj nepostojecih dokaza o oruzju za masovno unistenje.

opet ja

pre 9 godina

Da imaju dokaze da je ruska strana oborila avion već bi ih odavno objavili. Ovako samo pričaju priče i uvode sankcije Rusiji. Neko od ovakve situacije zarađuje silne pare.

Mikica

pre 9 godina

Do kad ce rusi trpeti ove vestacke, mormonsko-satanisticke UN ne znam, ali se nadam da nece dozvoliti da im pobiju 30 miliona ljudi da bi obezbedili mir za narednih 70 godina. Mnogo smo nazadna civilizacija I previse smo dozvolili propaloj zapadnoj kulturi I civilizaciji da unistava I eksploatise nepravilno celu planetu.

marija

pre 9 godina

"Avion se srušio u istočnom delu Ukrajine 17. jula sa 298 putnika i članova posade, od kojih su 193 bili Holandjani."

O cemu vi pricate? Avion je srusila raketa ruskog protuzracnog sistema kojeg su teroristi dobili od Rusa i jos se time hvalili. Koga ambassador zeli "da prevesla"? Ruska diplomacija nikad jadnija!
(Mavro, 31. jul 2014 12:07)

Ti, pretpostavljam, imas privatni satelit.
Ili si u licno u nepostojecem timu za medjunarodnu istragu.

Rajko

pre 9 godina

Pa to je svakom zdravomislećem biću već poodavno jasno. Logiku treba usmeriti u pravcu pitanja kome je bilo u interesu da se na tom prostoru obori civilni avion? Ko danas na sva zvona eksploatiše tu nesreću a ujedno sve čini da se ne dođe do forenzičkih dokaza? To što je za realizaciju tog zločinačkog nauma stradao ogroman broj nedužnih građana sveta kreatore tog događaja, očigledno, najmanje zanima.Šta će biti sa kompletnom civilizacijom to je pitanje za svakog ko neće da vidi stvari koje su više nego očigledne.

Malezijski avion

pre 9 godina

Od samog početka je jasno da su Ukrajinci oborili avion po nalogu njihovih sponzora USA, kako bi ovi drugi imali osnova da optuže Ruse pošto je dovoljna samo jedna njihova reč bez ikakvih dokaza i ceo svet će je pod pritiskom prihvatiti. Inače Rusi i pobunjenici apsolutno nisu imali razloga da obore avion a Ukrajinci će "preorati" mesto pada aviona a dotle "nezavisni" istražitelji nemaju mogućnosti dolaska.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

1. Zasto je ukrajinska kontrola leta premestila avion sa relativno bezbedne juzne na severnu rutu, direktno izna ratnog podrucja? To sto su civilni avioni uopste leteli preko Ukrajine jos i moze da se prihvati, ali ovo sto su MH17 premestili iznad ratnog podrucja je cist zlocin

2. Zasto Amerikanci ne objave snimke rusenja aviona? Ubedjen sam da ih imaju i da ih ne objavljuju jer im njihov sadrzaj ne odgovara.

3. Ako Amerikanci slucajno nemaju snimke, neka ucute, jer bi to bila nevidjena aljkavost i neprofesionalnost. Sa druge strane, o preuzimanju Krima su "saznali iz novina", nisu imali pojma sta se dogadja, tako da je sve moguce.

ide ovako

pre 9 godina

Rusi si odmah trazili da se sastavi medjunarodni tim strucnjaka da preuzmu i pregledaju crne kutije. Nije tako uradjeno i kutije su zavrsile u Britanjiji.

Rusi su trazili prekid vatre da medjunarodne snage mogu da dodju do mesta nesrece i preuzmu tela, Ukrajinska vojska puca.

Rusija trazi da se povede medjunarodna istraga o padu aviona, trazi satelitske snimke ili bilo kakav dokaz do padu. I pored svega oni krivi. Da su oni krivi ne bi toliko insistirali na dokazima

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

I ponovo, etalon Rimskog prava: uradio je onaj ko ima koristi. Od oborenog aviona korist "imaju" nacifašistički "Majdan" i njihovi tutori.
Kad su kauboji oborili Iranski civilni avion, krcat putnika, IZVAN bilo koje "ratne zone", u MEĐUNARODNOM VAZDUŠNOM PROSTORU - iznad ničije teritorije, to je bila "greška", Malezijski avion NAMERNO navedu iznad poprišta da bude oboren, po tragovima sa brojnih fotografija se ne vide udari šrapnela spolja, ali je jasno da je NEŠTO eksplodiralo iznutra (zagledajte snimke, naročito onih krupnih delova) - aktivirano "vremenski", sa zemlje ili iz "pratećih aviona"...

boki84

pre 9 godina

@pustahija

Sve sto ste napisali je manje vise tacno, jos samo da dodam da su sve cetiri balisticke rakete koje su Ukrajinci prekjuce ispalili na polozaje federalista presretnute i unistene.

igi

pre 9 godina

Rusi idu poslovicom "ako dovoljno puta ponoviš laž,ona polako postaje istinom"...pošto su tako živeli ceo 20.vek,nije ni čudo da tako funkcionišu.
Ali nikog neće ubediti sem sebe da nisu krivi.

uja

pre 9 godina

(pustahija, 31. jul 2014 07:39)

ma super, znaci panika hvata rusofile pa udaraju zestoku propagandu, evo i vodja separatista Igor Strelkov uputio javno pismo Putinu saopštivši mu da je, ukoliko se Rusija sada ne ukljuci, moguce da sve propadne i bude izgubljeno. Slava Ukrajini!

Marina

pre 9 godina

Napad je najbolja obrana. Putin je beskrupulozni gad,besćutan,željan dokazivanja moći.Proruski separatisti su pod zaštitom Moskve,dobivaju logistiku i naoružanje,Putin stvara kaos kako bi Ukrajina vječno ostala nemirna i kako bi je iskorištavao kad i kako mu bude odgovaralo. Japan je uveo sankcije Rusiji,SAD i EU..to najbolje govori o tome kako vide ulogu Rusije u obaranju malezijskog aviona. Danima su separatisti čistili mjesto pada aviona,a kad su uklonili tragove i dokaze,Putin je počeo prodavati priču o tome kako Kijev uništava dokaze...Prozirno čak i za političke laike...

Sir Giles

pre 9 godina

@pustahija

Kao što reče Bendžamin Frenklin "Napiši nešto vredno čitanja, ili uradi nešto vredno pisanja". Zašto je to od tebe iluzorno očekivati?

Mavro

pre 9 godina

"Avion se srušio u istočnom delu Ukrajine 17. jula sa 298 putnika i članova posade, od kojih su 193 bili Holandjani."

O cemu vi pricate? Avion je srusila raketa ruskog protuzracnog sistema kojeg su teroristi dobili od Rusa i jos se time hvalili. Koga ambassador zeli "da prevesla"? Ruska diplomacija nikad jadnija!

The Heat

pre 9 godina

Pa oko mesta pada MH17 se vode zestoke borbe i niko nemoze ni da pridje olupini. Za to je Rusija kriva isto koliko i Kijev jer oni guraju separatiste. Nema duplih standarda.

purgerman

pre 9 godina

Bio bi medju prvima kada bi pobumjeni Rusi u UKR prikazali dokaze da je malezijski zrakoplov srusen po nalogu Ukrajinaca.Ali takovi dokaza naprosto nema barem ne do sada. Zamislite kakav bi to fijasko bio za cijeli svet.
Pozoves sve zaracene strane i nezavisne komisije i pokazes im neoborive dokaze.Citav miroljubivi zapadni svet bio bi zgranut. Ali toga naprosto nema,dokazi su na suprotnoj strani, a to boli !"

tin

pre 9 godina

Rusija trazi da se povede medjunarodna istraga o padu aviona, trazi satelitske snimke ili bilo kakav dokaz do padu. I pored svega oni krivi. Da su oni krivi ne bi toliko insistirali na dokazima
(ide ovako, 31. jul 2014 13:17)
---

Sve su to tražili i Ukrajinci. A ako ćemo o dokazima, idemo redom. Prvo su Rusi rekli da je na toj ruti, sat pre obaranja malezijskog aviona, letio Putin. Što nije istina jer je on letio preko Poljske za Moskvu. Posle je Strelkov, "ministar odbrane" pobunjenika koji je odmah po rušenju aviona, napisao na netu da su "srušili ukrajinski avion", po dolasku na mesto pada rekao da su "putnici u avionu bili mrtvi pre njegovog rušenja". Uz to, postoje i snimke razgovora na kojima se čuje da su pobunjenici mislili da su srušili ukrajinski avion, a ne putnički.

Pobunjenici su, koje finansira Moskva, nekoliko dana sprečavali međunarodne eksperte da pristupe mestu pada, a oni su sami pomicali leševe i dirali njihove lične stvari.

Samo slepac ne može videti ko je ovde krivac.

Dijagnoza

pre 9 godina

Ti, pretpostavljam, imas privatni satelit. Ili si u licno u nepostojecem timu za medjunarodnu istragu. (marija, 31. jul 2014 12:28)

A tebe je licno Volodja obavestio o pravoj istini i ti mu slepo verujes jer je ljubav neizmerna. Eh, znaj da je ljubav slepa...

Car je go! Car je go!

pre 9 godina

neko reče još onomad.. Ona dva sirotana iz odbrane, što su ih isšpijunirali, iskreno se poradovali da su oborili 'VOJNI TRANSPORT' u pratnji, koji su uistinu samo mogli da gledaju ..a ko drugi da obori no odbrana, kad oni još nemaju avijaciju a protivnik nema potrebe da gađa svoje, ne? I tako poitali odma da se povale rodbini i podele 'dobre vesti' ni ne sluteći da prislušni aparati već čekaju uključeni. A oni prvo 'ushićeni', onda iznenađeni pa i razočarani u neverici konstatuju da je ipak u pitanju civilni avion, pojma nemajući šta se u istinu događa
A Barak se primio na serviranu priču. Taj razgovor je istican kao krucijalni dokaz optužujući Ruse! Pa se nalepile još neke slike kako ‘lanser beži iz Ukraine’, pa tobožnji ‘sat.snimci’ sa satelita kojeg su imali iznad, i uveravanja Ukrainske vlasti (jednako skrivajući snimke iz kontrole leta..) STUDENT JE ZAPALIO ŽITO!! Upetljo se Barak ko pile u kučine
A Rusi pustili da se propaganda razmaše. Ko nisu odma našli crne kutije? E kad je administracija videla kvaku - kasno. Nema nazad - udri svim medijskim sredstvima kako bi se dokazala neistina. Nije ni prvi ni poslednji put. A siroti Janečuk odma podneo ostavku. Ponudio odgovornost. Posle konsultacija u USA, ipak su shvatili da nemaju boljeg, posvećenijeg, odanijeg poltrona. Šteta je učinena te je učinjena, Englezi i Holanđani će dati sve od sebe da poprave šta se da. A Janečuk? Nazad na dužnost

Kukuj se sad tom narodu tamo kad fašista upre da se pravda gazdama

Bane

pre 9 godina

Rusofili žive još u četrdesetim godinama
Kad hoće nekoga da proglase negativnim daju mu ime fašista, pa se pitam šta je onda za njih pozitivno?
Komunista verovatno !?
Ili možda kgb, udba, kabadahija ili sl.
A demokratatija! To im dođe nešto kao glogov kolac. Tresu se na tu reč!
I oni i talibani i fašisti !!

obrnuto..

pre 9 godina

Oni otvoreno vrse vojne akcije nad tim prostorom i ako postoji mogucnost da uniste dokaze!A OEBS i Medjunarodna zajednica cute..Sta je sa postovanjem dogovora izmedju Porosenka i Medjunarodne zajednice,da ce postovati primirje,dok traje istraga u toj zoni pada aviona!Da li je tom rezimu bar nesto sveto!Bar iz pijeteta,prema telima poginulih koji su jos uvek tamo,su morali da ispostuju dogovoreno primirje!Kako je moguce da se sankcije uvedu Rusiji a bez kraja zvanicne istrage!Zasto se onda sankcije nisu uvele i Ukrajini..Uostalom avion je pogodjen sa teritorije Ukrajine,pao jena teritoriju Ukrajine..a sankcije su uvedene Rusiji! Sve je to nelogicno!Razumemo Holandjane sto su emotivno reagovali,pa traze krivce na sve strane..Ali zasto ih nadjose bas u Rusiji i pobunjenim ruskim civilima u Ukrajini a ne recimo u Kijevu i pucistickom rezimu i njihovoj vojsci..Pogotovo sto se sve desilo na teritoriji drzave Ukrajine..Sve je to cudno,jer svako prejudiciranje krivice,oznacavanjem jedne strane za krivca a bez dokaza,je nacin pritiska dela svetske javnosti,na Medjunarodnu istraziteljsku nezavisnu komisiju,ne bi li optuzili one,koje su oni vec unared optuzili,osudili,pa i kaznili..A sve pre kraja istrage!Ne bi trebalo da se ova tragedija koristi ni za cije politicke interese..Pa ko god to bio!I da se dovodi u zabludu svetska javnost..proglasavanjem krivca a bez zavrsene istrage!Moze sve postati samo obicna farsa a to nije ni u cijem interesu!

nesto drugo..

pre 9 godina

Bane @ A u kojim ti godinama zivis!Kako se zovu kod tebe oni koji prete civilima jednog naroda u Ukrajini,da ce ih brutalno eliminisati..Pa kad otese vlast,pocese to i da cine!Secas se onih pocetaka iz Kijeva!One Timosenko,kad je volsebno pustena iz zatvora,sta je sve rekla..Pa Desnog sektora,pa vodja Svobode,jos jedne ekstremne desne ukrajinske organizacije,koja svoj program nedvosmisleno temelji protiv ruskih civila i ruskog naroda uopste!Sto i javno govori na svoj suludi nacin!Kakav im je vodja,takve su mu i pretnje..brutalne!A o ljudskim pravima i njihovom poimanju istih,kada su ruski civili u pitanju,ne vredi ni govoriti..Ti samo gledas povrsno stvari!A to govori vise o tebi a ne o godinama iz kojih smo mi ostali!A pravo da ti kazem,sa takvim kao tvoje razmisljanje,mislim da smo svi mi u stvari jos u srednjem veku..Jer svaki ovakav necivilizovan napad vojske na svoje gradjane,nije nista drugo,nego nametanje jednoumlja!Bolje receno,radi se o obicnom totalitarizmu u Ukrajini,gde su zrtve ruski civili,koji se brane od takvih..Poznato je pravilo!Da se na silu,silom odgovara..Samo sto je ovde u pitanju prekomerna sila pucistickog rezima!A ima i ono.. demokratija je samo onda ako se dogovori ne sprovode na silu!Sve drugo je obicna diktatura!I zato godine nisu vazne,kad nerazumes..vazno je nesto drugo!

vidovitost....

pre 9 godina

Mozemo izracunati koliko je jeftin coveciji zivot!Kad je za kratko vreme u ratnim razaranjima ubijeno preko hiljadu civila u Gazi..Jednima su tamo civili meta a drugima stit!Preko hiljadu civila u Ukrajini se bori protiv nametnutog totalitarizma,rezima koji im se samonametnuo,bez ikakve demokratske procedure..onako na silu!I ovaj nastradali avion sa civilima u njemu..Kao kolateralna steta,ratnih stradanja na planeti!A o civilima u Siriji i da ne govorimo!Sve su to recidivi sulude politike odredjenih,koji bi da svet naprave prema svom nahodenju!Ne osvrcuci se na greske koje prave i posledice koje ostavljaju za sobom!Svet je danas kao tempirana bomba..Ne zna se,gde ce pre da izbije sukob!A u svemu tome ne ginu ti ratnohuskacki ideolozi i njihovi ponizni sateliti!Naprotiv,ginu nevini i jadni civili..A najvise,ni kriva ni duzna deca!I zato ko u ratu vidi spas,u ratu ce i nestati..Danas bi veliki medjunarodni sukob,bio nista drugo,nego to!Jednostavno ako se ne prekine sa ratnim huskanjem i ratovima,svi cemo zavrsiti na zgaristu istorije!Kao da nikada nismo ni bili na ovoj planeti..Ako i nju ne unistimo u medjuvremenu!I zato umni ljudi,javite se,opominjite..Vreme nam istice!Bolje da brinemo,gde cemo na letovanje..Da li ce nam prijatelj iz Amerike doci,pa da zajedno odemo do ruskog prijatelja,a odatle svi zajedno da se uputimo ka nekoj prelepoj destinaciji,koju ce da nam predlozi prijatelj iz Turske,Palestine,Izraela..Da razmisljamo o tome,da li je neko dete..gladno,tuzno,samo!

igi

pre 9 godina

Rusi idu poslovicom "ako dovoljno puta ponoviš laž,ona polako postaje istinom"...pošto su tako živeli ceo 20.vek,nije ni čudo da tako funkcionišu.
Ali nikog neće ubediti sem sebe da nisu krivi.

Marina

pre 9 godina

Napad je najbolja obrana. Putin je beskrupulozni gad,besćutan,željan dokazivanja moći.Proruski separatisti su pod zaštitom Moskve,dobivaju logistiku i naoružanje,Putin stvara kaos kako bi Ukrajina vječno ostala nemirna i kako bi je iskorištavao kad i kako mu bude odgovaralo. Japan je uveo sankcije Rusiji,SAD i EU..to najbolje govori o tome kako vide ulogu Rusije u obaranju malezijskog aviona. Danima su separatisti čistili mjesto pada aviona,a kad su uklonili tragove i dokaze,Putin je počeo prodavati priču o tome kako Kijev uništava dokaze...Prozirno čak i za političke laike...

uja

pre 9 godina

(pustahija, 31. jul 2014 07:39)

ma super, znaci panika hvata rusofile pa udaraju zestoku propagandu, evo i vodja separatista Igor Strelkov uputio javno pismo Putinu saopštivši mu da je, ukoliko se Rusija sada ne ukljuci, moguce da sve propadne i bude izgubljeno. Slava Ukrajini!

Mavro

pre 9 godina

"Avion se srušio u istočnom delu Ukrajine 17. jula sa 298 putnika i članova posade, od kojih su 193 bili Holandjani."

O cemu vi pricate? Avion je srusila raketa ruskog protuzracnog sistema kojeg su teroristi dobili od Rusa i jos se time hvalili. Koga ambassador zeli "da prevesla"? Ruska diplomacija nikad jadnija!

pustahija

pre 9 godina

Ukrajinska ofanziva zaustavljena je kod Šahterska, a broj uništenih borbenih vozila meri se u desetinama. Ukrajinci iz očaja ispaljuju balističke rakete jer odbrana kod Donjecka ne popušta, a mrtvački sanduci samo pristižu u Kijev. Prisilna mobilizacija doživljava fijasko, jer neće narod da šalje sinove i unuke u klanicu koju je izazvao Porošenko, tj jevrejin Volcman. Nije ni čudo da nobelovac Husein Obama a gubi strpljenje, Rusi i Putin su stalno tri koraka ispred, a protivnik je takav da ne smiješ da ga lupiš po ušima kao sitnu boraniju koju pre toga godinama uništavaš sankcijama. Jednom rječju - totalna nemoć, na koju oni nisu navikli. Živjela Rusija i Novorusija, živeo Putin.

The Heat

pre 9 godina

Pa oko mesta pada MH17 se vode zestoke borbe i niko nemoze ni da pridje olupini. Za to je Rusija kriva isto koliko i Kijev jer oni guraju separatiste. Nema duplih standarda.

purgerman

pre 9 godina

Bio bi medju prvima kada bi pobumjeni Rusi u UKR prikazali dokaze da je malezijski zrakoplov srusen po nalogu Ukrajinaca.Ali takovi dokaza naprosto nema barem ne do sada. Zamislite kakav bi to fijasko bio za cijeli svet.
Pozoves sve zaracene strane i nezavisne komisije i pokazes im neoborive dokaze.Citav miroljubivi zapadni svet bio bi zgranut. Ali toga naprosto nema,dokazi su na suprotnoj strani, a to boli !"

Sir Giles

pre 9 godina

@pustahija

Kao što reče Bendžamin Frenklin "Napiši nešto vredno čitanja, ili uradi nešto vredno pisanja". Zašto je to od tebe iluzorno očekivati?

tin

pre 9 godina

Rusija trazi da se povede medjunarodna istraga o padu aviona, trazi satelitske snimke ili bilo kakav dokaz do padu. I pored svega oni krivi. Da su oni krivi ne bi toliko insistirali na dokazima
(ide ovako, 31. jul 2014 13:17)
---

Sve su to tražili i Ukrajinci. A ako ćemo o dokazima, idemo redom. Prvo su Rusi rekli da je na toj ruti, sat pre obaranja malezijskog aviona, letio Putin. Što nije istina jer je on letio preko Poljske za Moskvu. Posle je Strelkov, "ministar odbrane" pobunjenika koji je odmah po rušenju aviona, napisao na netu da su "srušili ukrajinski avion", po dolasku na mesto pada rekao da su "putnici u avionu bili mrtvi pre njegovog rušenja". Uz to, postoje i snimke razgovora na kojima se čuje da su pobunjenici mislili da su srušili ukrajinski avion, a ne putnički.

Pobunjenici su, koje finansira Moskva, nekoliko dana sprečavali međunarodne eksperte da pristupe mestu pada, a oni su sami pomicali leševe i dirali njihove lične stvari.

Samo slepac ne može videti ko je ovde krivac.

Mikica

pre 9 godina

Do kad ce rusi trpeti ove vestacke, mormonsko-satanisticke UN ne znam, ali se nadam da nece dozvoliti da im pobiju 30 miliona ljudi da bi obezbedili mir za narednih 70 godina. Mnogo smo nazadna civilizacija I previse smo dozvolili propaloj zapadnoj kulturi I civilizaciji da unistava I eksploatise nepravilno celu planetu.

marija

pre 9 godina

"Avion se srušio u istočnom delu Ukrajine 17. jula sa 298 putnika i članova posade, od kojih su 193 bili Holandjani."

O cemu vi pricate? Avion je srusila raketa ruskog protuzracnog sistema kojeg su teroristi dobili od Rusa i jos se time hvalili. Koga ambassador zeli "da prevesla"? Ruska diplomacija nikad jadnija!
(Mavro, 31. jul 2014 12:07)

Ti, pretpostavljam, imas privatni satelit.
Ili si u licno u nepostojecem timu za medjunarodnu istragu.

Dijagnoza

pre 9 godina

Ti, pretpostavljam, imas privatni satelit. Ili si u licno u nepostojecem timu za medjunarodnu istragu. (marija, 31. jul 2014 12:28)

A tebe je licno Volodja obavestio o pravoj istini i ti mu slepo verujes jer je ljubav neizmerna. Eh, znaj da je ljubav slepa...

tradicija se nastavlja

pre 9 godina

Nadam se da se ovo nece zavrsiti kao sa Irakom. SAD su tada zapocele rat na osnovu laznih tj nepostojecih dokaza o oruzju za masovno unistenje.

opet ja

pre 9 godina

Da imaju dokaze da je ruska strana oborila avion već bi ih odavno objavili. Ovako samo pričaju priče i uvode sankcije Rusiji. Neko od ovakve situacije zarađuje silne pare.

Malezijski avion

pre 9 godina

Od samog početka je jasno da su Ukrajinci oborili avion po nalogu njihovih sponzora USA, kako bi ovi drugi imali osnova da optuže Ruse pošto je dovoljna samo jedna njihova reč bez ikakvih dokaza i ceo svet će je pod pritiskom prihvatiti. Inače Rusi i pobunjenici apsolutno nisu imali razloga da obore avion a Ukrajinci će "preorati" mesto pada aviona a dotle "nezavisni" istražitelji nemaju mogućnosti dolaska.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

I ponovo, etalon Rimskog prava: uradio je onaj ko ima koristi. Od oborenog aviona korist "imaju" nacifašistički "Majdan" i njihovi tutori.
Kad su kauboji oborili Iranski civilni avion, krcat putnika, IZVAN bilo koje "ratne zone", u MEĐUNARODNOM VAZDUŠNOM PROSTORU - iznad ničije teritorije, to je bila "greška", Malezijski avion NAMERNO navedu iznad poprišta da bude oboren, po tragovima sa brojnih fotografija se ne vide udari šrapnela spolja, ali je jasno da je NEŠTO eksplodiralo iznutra (zagledajte snimke, naročito onih krupnih delova) - aktivirano "vremenski", sa zemlje ili iz "pratećih aviona"...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

1. Zasto je ukrajinska kontrola leta premestila avion sa relativno bezbedne juzne na severnu rutu, direktno izna ratnog podrucja? To sto su civilni avioni uopste leteli preko Ukrajine jos i moze da se prihvati, ali ovo sto su MH17 premestili iznad ratnog podrucja je cist zlocin

2. Zasto Amerikanci ne objave snimke rusenja aviona? Ubedjen sam da ih imaju i da ih ne objavljuju jer im njihov sadrzaj ne odgovara.

3. Ako Amerikanci slucajno nemaju snimke, neka ucute, jer bi to bila nevidjena aljkavost i neprofesionalnost. Sa druge strane, o preuzimanju Krima su "saznali iz novina", nisu imali pojma sta se dogadja, tako da je sve moguce.

ide ovako

pre 9 godina

Rusi si odmah trazili da se sastavi medjunarodni tim strucnjaka da preuzmu i pregledaju crne kutije. Nije tako uradjeno i kutije su zavrsile u Britanjiji.

Rusi su trazili prekid vatre da medjunarodne snage mogu da dodju do mesta nesrece i preuzmu tela, Ukrajinska vojska puca.

Rusija trazi da se povede medjunarodna istraga o padu aviona, trazi satelitske snimke ili bilo kakav dokaz do padu. I pored svega oni krivi. Da su oni krivi ne bi toliko insistirali na dokazima

Bane

pre 9 godina

Rusofili žive još u četrdesetim godinama
Kad hoće nekoga da proglase negativnim daju mu ime fašista, pa se pitam šta je onda za njih pozitivno?
Komunista verovatno !?
Ili možda kgb, udba, kabadahija ili sl.
A demokratatija! To im dođe nešto kao glogov kolac. Tresu se na tu reč!
I oni i talibani i fašisti !!

Rajko

pre 9 godina

Pa to je svakom zdravomislećem biću već poodavno jasno. Logiku treba usmeriti u pravcu pitanja kome je bilo u interesu da se na tom prostoru obori civilni avion? Ko danas na sva zvona eksploatiše tu nesreću a ujedno sve čini da se ne dođe do forenzičkih dokaza? To što je za realizaciju tog zločinačkog nauma stradao ogroman broj nedužnih građana sveta kreatore tog događaja, očigledno, najmanje zanima.Šta će biti sa kompletnom civilizacijom to je pitanje za svakog ko neće da vidi stvari koje su više nego očigledne.

boki84

pre 9 godina

@pustahija

Sve sto ste napisali je manje vise tacno, jos samo da dodam da su sve cetiri balisticke rakete koje su Ukrajinci prekjuce ispalili na polozaje federalista presretnute i unistene.

Car je go! Car je go!

pre 9 godina

neko reče još onomad.. Ona dva sirotana iz odbrane, što su ih isšpijunirali, iskreno se poradovali da su oborili 'VOJNI TRANSPORT' u pratnji, koji su uistinu samo mogli da gledaju ..a ko drugi da obori no odbrana, kad oni još nemaju avijaciju a protivnik nema potrebe da gađa svoje, ne? I tako poitali odma da se povale rodbini i podele 'dobre vesti' ni ne sluteći da prislušni aparati već čekaju uključeni. A oni prvo 'ushićeni', onda iznenađeni pa i razočarani u neverici konstatuju da je ipak u pitanju civilni avion, pojma nemajući šta se u istinu događa
A Barak se primio na serviranu priču. Taj razgovor je istican kao krucijalni dokaz optužujući Ruse! Pa se nalepile još neke slike kako ‘lanser beži iz Ukraine’, pa tobožnji ‘sat.snimci’ sa satelita kojeg su imali iznad, i uveravanja Ukrainske vlasti (jednako skrivajući snimke iz kontrole leta..) STUDENT JE ZAPALIO ŽITO!! Upetljo se Barak ko pile u kučine
A Rusi pustili da se propaganda razmaše. Ko nisu odma našli crne kutije? E kad je administracija videla kvaku - kasno. Nema nazad - udri svim medijskim sredstvima kako bi se dokazala neistina. Nije ni prvi ni poslednji put. A siroti Janečuk odma podneo ostavku. Ponudio odgovornost. Posle konsultacija u USA, ipak su shvatili da nemaju boljeg, posvećenijeg, odanijeg poltrona. Šteta je učinena te je učinjena, Englezi i Holanđani će dati sve od sebe da poprave šta se da. A Janečuk? Nazad na dužnost

Kukuj se sad tom narodu tamo kad fašista upre da se pravda gazdama

obrnuto..

pre 9 godina

Oni otvoreno vrse vojne akcije nad tim prostorom i ako postoji mogucnost da uniste dokaze!A OEBS i Medjunarodna zajednica cute..Sta je sa postovanjem dogovora izmedju Porosenka i Medjunarodne zajednice,da ce postovati primirje,dok traje istraga u toj zoni pada aviona!Da li je tom rezimu bar nesto sveto!Bar iz pijeteta,prema telima poginulih koji su jos uvek tamo,su morali da ispostuju dogovoreno primirje!Kako je moguce da se sankcije uvedu Rusiji a bez kraja zvanicne istrage!Zasto se onda sankcije nisu uvele i Ukrajini..Uostalom avion je pogodjen sa teritorije Ukrajine,pao jena teritoriju Ukrajine..a sankcije su uvedene Rusiji! Sve je to nelogicno!Razumemo Holandjane sto su emotivno reagovali,pa traze krivce na sve strane..Ali zasto ih nadjose bas u Rusiji i pobunjenim ruskim civilima u Ukrajini a ne recimo u Kijevu i pucistickom rezimu i njihovoj vojsci..Pogotovo sto se sve desilo na teritoriji drzave Ukrajine..Sve je to cudno,jer svako prejudiciranje krivice,oznacavanjem jedne strane za krivca a bez dokaza,je nacin pritiska dela svetske javnosti,na Medjunarodnu istraziteljsku nezavisnu komisiju,ne bi li optuzili one,koje su oni vec unared optuzili,osudili,pa i kaznili..A sve pre kraja istrage!Ne bi trebalo da se ova tragedija koristi ni za cije politicke interese..Pa ko god to bio!I da se dovodi u zabludu svetska javnost..proglasavanjem krivca a bez zavrsene istrage!Moze sve postati samo obicna farsa a to nije ni u cijem interesu!

nesto drugo..

pre 9 godina

Bane @ A u kojim ti godinama zivis!Kako se zovu kod tebe oni koji prete civilima jednog naroda u Ukrajini,da ce ih brutalno eliminisati..Pa kad otese vlast,pocese to i da cine!Secas se onih pocetaka iz Kijeva!One Timosenko,kad je volsebno pustena iz zatvora,sta je sve rekla..Pa Desnog sektora,pa vodja Svobode,jos jedne ekstremne desne ukrajinske organizacije,koja svoj program nedvosmisleno temelji protiv ruskih civila i ruskog naroda uopste!Sto i javno govori na svoj suludi nacin!Kakav im je vodja,takve su mu i pretnje..brutalne!A o ljudskim pravima i njihovom poimanju istih,kada su ruski civili u pitanju,ne vredi ni govoriti..Ti samo gledas povrsno stvari!A to govori vise o tebi a ne o godinama iz kojih smo mi ostali!A pravo da ti kazem,sa takvim kao tvoje razmisljanje,mislim da smo svi mi u stvari jos u srednjem veku..Jer svaki ovakav necivilizovan napad vojske na svoje gradjane,nije nista drugo,nego nametanje jednoumlja!Bolje receno,radi se o obicnom totalitarizmu u Ukrajini,gde su zrtve ruski civili,koji se brane od takvih..Poznato je pravilo!Da se na silu,silom odgovara..Samo sto je ovde u pitanju prekomerna sila pucistickog rezima!A ima i ono.. demokratija je samo onda ako se dogovori ne sprovode na silu!Sve drugo je obicna diktatura!I zato godine nisu vazne,kad nerazumes..vazno je nesto drugo!

vidovitost....

pre 9 godina

Mozemo izracunati koliko je jeftin coveciji zivot!Kad je za kratko vreme u ratnim razaranjima ubijeno preko hiljadu civila u Gazi..Jednima su tamo civili meta a drugima stit!Preko hiljadu civila u Ukrajini se bori protiv nametnutog totalitarizma,rezima koji im se samonametnuo,bez ikakve demokratske procedure..onako na silu!I ovaj nastradali avion sa civilima u njemu..Kao kolateralna steta,ratnih stradanja na planeti!A o civilima u Siriji i da ne govorimo!Sve su to recidivi sulude politike odredjenih,koji bi da svet naprave prema svom nahodenju!Ne osvrcuci se na greske koje prave i posledice koje ostavljaju za sobom!Svet je danas kao tempirana bomba..Ne zna se,gde ce pre da izbije sukob!A u svemu tome ne ginu ti ratnohuskacki ideolozi i njihovi ponizni sateliti!Naprotiv,ginu nevini i jadni civili..A najvise,ni kriva ni duzna deca!I zato ko u ratu vidi spas,u ratu ce i nestati..Danas bi veliki medjunarodni sukob,bio nista drugo,nego to!Jednostavno ako se ne prekine sa ratnim huskanjem i ratovima,svi cemo zavrsiti na zgaristu istorije!Kao da nikada nismo ni bili na ovoj planeti..Ako i nju ne unistimo u medjuvremenu!I zato umni ljudi,javite se,opominjite..Vreme nam istice!Bolje da brinemo,gde cemo na letovanje..Da li ce nam prijatelj iz Amerike doci,pa da zajedno odemo do ruskog prijatelja,a odatle svi zajedno da se uputimo ka nekoj prelepoj destinaciji,koju ce da nam predlozi prijatelj iz Turske,Palestine,Izraela..Da razmisljamo o tome,da li je neko dete..gladno,tuzno,samo!