Utorak, 29.07.2014.

17:40

EU i SAD: Dodatne sankcije Rusiji

EU je dogovorila paket dodatnih sankcija, koje pogađaju sektorsku saradnju i razmenu sa Rusijom, potvrdio je predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej.

Izvor: Tanjug

EU i SAD: Dodatne sankcije Rusiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 9 godina

Ko je ovlastio EU i koje pravno i moralno pravo ima da uvodi sankcije bilo kojoj zemlji? Gde je sada da pokaze da postoji Savet bezbednosti i Ujedinjene nacije i osudi ovaj varvarski cin? Sve slobodne zemlje ovog sveta treba da stanu na put USA i EU drzavnom terorizmu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Da se zna: Vladimir Lenjin je pisao cuveno delo "Država i revolucija" gde je objasnio da ce drzava odumetri. Putin (i nas Sloba su to ucili u skoli), pa se Putin i ponasa po principu Rusija to sam ja. Moje dete u Engleskoj uci disciplina, red, rad, skromnost. Mozes da budes i naj poznatija prababa na svetu (mislim na Englesku kraljicu) , ali kada drzava trazi da iskaces iz helikoptera to radis. Sta mislite da li je baba zelela da glumi padobranca? Kada bi Putin to radio za Rusiju ili Sloba za Srbiju. NIKADA. E tu je razlika. Ovde je drzava svetinja i to za svakoga.
(Boza, 29. jul 2014 23:08)

Путин цео свој живот, од малих ногу ради у интересу земље и ради оно за шта је постављен на то место!
Зар неко мисли да Руси имају само једног Путина?!
Па није то више "СФРЈ", сад је само Русија!

Boza

pre 9 godina

Da se zna:
Vladimir Lenjin je pisao cuveno delo "Država i revolucija" gde je objasnio da ce drzava odumetri. Putin (i nas Sloba su to ucili u skoli), pa se Putin i ponasa po principu Rusija to sam ja.

Moje dete u Engleskoj uci disciplina, red, rad, skromnost. Mozes da budes i naj poznatija prababa na svetu (mislim na Englesku kraljicu) , ali kada drzava trazi da iskaces iz helikoptera to radis. Sta mislite da li je baba zelela da glumi padobranca?

Kada bi Putin to radio za Rusiju ili Sloba za Srbiju. NIKADA. E tu je razlika. Ovde je drzava svetinja i to za svakoga.

dejan

pre 9 godina

bliži se treći svetski rat!!!! ljudi kupujte konzerve i brašno trebaće nam uskoro!!! ovo se neće završiti mirnim putem!!! sve je otišlo mnogo daleko ni jedni ni drugi se sada neće povući!!!!

ISKANDER

pre 9 godina

Sve stoji osim navedeno. Rusija je etapa. Ultimativni cilj je Kina.
(draganbb, 29. jul 2014 19:57)

Jedino sto je ta 'etapa' zemlja sa najvise nuklearnih bojevih glava,a i sa fantasticnim iskustvom u kopnenom ratovanju (uz velika zrtvovanja)...
Svi americki nosaci aviona,krstarice i razaraci su samo rezervno orudje u slucaju nuklearne odmazde sa strane Rusije,a to mnogi ne znaju...
Odgledas 'Top Gun',vidis nosac aviona USS Nimitz i pomislis kako je to 'cudo nad cudima'...Zapravo i nije..osim ako ratujes protiv Sirije,Srbije i talibana...
Mislim da nije sve McDonald's i Coca Cola,a Rusija je i definitivno daleko mocnija vojna sila od Kine (koja ima gotovo iskljucivo ili rusko ili kopirano rusko oruzje).
Kina ne moze biti 'ultimativni cilj',jer je sama 'etapa' neosvojiva,a kada bi 'etapa' vec i bila osvojena - Kina bi bila nista drugo nego desert.
Rusi i SSSR su platili sa 26,8 miliona zivota u 2. svetskom ratu,a neki neandertalci misle da se Rusija moze unistiti sankcijama...Nisu je unistili ni za vreme Jelcina,a o danasnjem vremenu da i ne pisem..
Lepo je Lazanski jednom rekao; Zapadu opet na kraju krajve ostaje samo da ih mrzi (ruse)...samo ih nerviraju bez veze..
Ok,bice mozda i nekakve krize u Rusiji u slucaju sankcija,ali ce ruski vojno industrijski kompleks da gruva jos vecom snagom..
I tako u krug od 1945 godine,pa na ovamo...parada za budale i neunistiva Pravoslavna tvrdjava zvana Rusija..

oni ce se snaci

pre 9 godina

Ne razumem ovu odluku EU. Kako mozes nekome da uvodis ekonomske sankcije, a uvozis od njega gas? Pa nekoj logici pre Rusi mogu EU da uvedu sankcije, da ne prodaju gas! U redu, i jednima i drugima odgovara, novac-gas, ali sta ce ti pare kad ti je hladno? Prodavace gas Rusi Kinezima, skoro su sklopili ugovor. Pretpostavljam da i EU ipak ima neku soluciju, cim se tako ponasa, a mi?

Deki

pre 9 godina

(Božidar M., 29. jul 2014 21:10),ja samo znam da u zemljama koje je oslobidila USA, je sada pakao.Znam da USA ima baze po celom svetu i da bombarduje koga stigne.Jesam za ulazak u EU,ali nikada necu podrzati spoljnu politiku zapada.

Stanko

pre 9 godina

@draganbb
Није ми јасно што добијаш минусе али се слажем са тобом. Русија је етапа, следећа је Кина. Врло логично, чак је и Обмана то индиректно рекао кроз нову војну доктрину САД - пивот на Пацифик.

Перча Контраш

pre 9 godina

„Evropska unija usvojila je široke ekonomske sankcije protiv Rusije, u nadi da će primorati Moskvu da promeni politiku prema Ukrajini, saopštili su izvori EU“. Уверен сам да су Америка и европске државе оволико дуго радиле на економским реформама за излазак из невиђене економске кризе од тридесетих година прошлога века, да је оволико политичара и медијских кућа ангажовано на сатанизацији Руса и Русије, решили би све своје економске проблеме! Али лакше је радити по устаљеном рецепту уништавања, поробљавања и пљачкања туђих држава, који је разрађен на примеру уништавања Србије, него засући рукаве, радити и ринтати, питати праве економске стручњаке којих има у Америци и Европи, како изаћи из кризе већом и јефтинијом производњом, освајањем нових тржишта... Ови евроамериканци као сваки амерички гангстер ризикује док опљачка неког пролазника или банку, а после ужива до следеће пљачке!
On treba da predstavljaju "snažno upozorenje Rusiji zbog nelegalne aneksije teritorije i destabilizacije susedne suverene zemlje, što ne može da se prihvati u 21. veku", stoji u pomenutom saopštenju. А када сте ви нелегално анектирали део суверене државе Србије и предали нелегално албанској мањини и то прогласили државом, то је прихватљиво за вас у 21. веку! Ови бре скроз полудели, јер ништа не виде док припремају „пљачку века“!

Božidar M.

pre 9 godina

Države,svetske sile,pa prema tome i SAD i Rusija se ne razlikuju ni za milimetar po namerama na globalnom nivou.Ono što razlikuje ove dve zemlje je standard života (zna se gde je bolji),demokratičnost društva (jasno je da u Rusiji vlada autokratija,gde sve zavisi od jednog čoveka i gde je razvijenost institucija mizeran),nivo korupcije (ne treba ni komentarisati).Ne zavaravajte se ljudi.Ne volim Ameriku,ali sa njima bar znam na čemu sam,sa Rusima nikad.Svaka čast ruskom narodu i njegovom slovenskom poreklu,ali malo tamo toga zavisi od dobre namere običnog Rusa.Naklonost Rusije prema nama trajaće isto koliko i njen interes da tako bude

Kum Ruzvelt

pre 9 godina

E сада се ситуација мења – Европа, то јест Берлин, објављује рат Русији, макар и економски, макар и са неким условностима. А у рату већ делују други закони.
Зато Немци не треба да се изненaдe када постане јасно да је њихова одлука да се прикључе америчкој блокади Русије довела до тога да Москва ускоро призна Новоросију, и да заоштравање економских санкција није довело до рушења руске економије, него до пада кијевског режима.

Mare,NS

pre 9 godina

Vreme je da se Velikom Bratu i EU uzvrati zestoko! Dosta je, bre! Maltretirate ceo svet godinama, nekaznjeno! Udarite ih po dzepu, tako da im vise nikad nista slicno ne padne na pamet! Cene gasa i nafte za EU povecati visestruko! Sankcije protiv Irana i Sirije im nisu nista pomogle, a Rusiji ce naneti manju stetu ,nego sto ce sami pretrpeti (izuzev Velikog Brata, koji je sve ovo i izazvao i zadovoljno trlja ruke)!
PS.Trazite da Englezi vrate Foklandska ostrva Argentincima!

dudap

pre 9 godina

I kao sto nas istorija uci, svaki veliki rat je imao ekonomsku pozadinu i razvijao se sledecim redosledom: recesija, depresija valutni ratovi, trgovinski ratovi, svetski ratovi. S obzirom da smo vec godinama u valutnim ratovima, a da se trgovinski u poslednje vreme sve vise i vise pojacavaju, mozemo da pretpostavimo sta sledi. Ako iko veruje da ova situacija ima veze sa brigom za ukrajinski narod ili za Ukrajinu generalno, vara se grdno. Amerika je u panici, uvlaci Evropu u rat, a nijedna velika imperija ne pada bez borbe. Nazalost, ovde je u igri atomsko, biolosko, hemijsko oruzje...

Helios

pre 9 godina

"Zasto su Rusi ustali na ustanak tamo?" Zato što su krenuli da ih proteruju i žive spaljuju, demokratski, počev od snajpera u masu na trgu do Bajdenovog sina koji je odjednom "direktor" ukrajinskog gasovoda.
"Zapad je na strani Ukrajine, ti si na strani Rusije" Maksimum promašaja i ne baš bistrine, zaista ne znam kako bi se pristojnije izrazio. Uopšte ni najmanje nisam na strani Rusije. Od toga je jedino manje Zapad na strani Ukrajine - Zapad je na svojoj strani a protiv Ukrajine koju koristi kao i nas, kao stoku. Svuda postoje interne tenzije i potencijal za njihovo napumpavanje i iskorišćavanje od strane velikih a pogotovu zlih. Osnove istorije i pre i posle Rimskog Carstva - knjigu u ruke pa onda u razmišljanje i tek tada u komentarisanje.
"Ovi hoće da se otcepe" Oni neće sami od sebe da se otcepe nego su u bezizlaznoj situaciji nakon neofašističkog državnog udara.
"kakav papa Vojtila" Onaj koji je bio pokrovitelj "pojavljivanja" Gospe kao uvodne akcije prikupljanja novca, buđenja katoličke pastve i ultimativno ilegalnog otcepljenja uz bonus etničkog čišćenja Srba. E taj i takav.
"Svako podrzava svoje". Da, ja podržavam ne Ruse, nego moje, kojima ti očigledno ne pripadaš. One koji ne žele da ih kontroliše Total Information Awareness Office kroz Autonomous Military Robotics. Ti to izgleda voliš i želiš. Ili samo ne vidiš? - onda nema druge, opet knjigu u ruke.

duplo golo

pre 9 godina

Priča li neko o kontra-merama koje primenjuje Rusija na preduzeća iz EU? Priča li neko o valjevskoj fabrici Gorenja gde masovno otpuštaju radnike, jer je Rusija "Slovencima" otkazala narudžbu od 500.000 frižidera?

nebojsa

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maxo iz Kanade, 29. jul 2014 17:53)

Gas? Pa to ce unistiti Evropu...sto se tice vase podrske SAD...da li ste vi bili u Srbiji tokom bombardovanja? Ako jeste a ovako govorite, sram vas bilo, a ako niste, onda ste postali neosetljivi na patnje srpskog naroda, samo zato sto zivite daleko, i opet, sram vas bilo. Zar je moguce da ne vidite americki neokolonijalizam koji tezi tome da proguta citav svet i uvede ga u mrak?
Nadam se da ce BRIKS zemlje slomiti kicmu neofasizma koji se valja sa zapada!

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

CNN управо јавља да су прокијевске власти испалиле три балистичке ракете које носе 1500 килограма експлозива на побуњеничке центре Луганск и Доњецк. Русија крива за овакав развој ситуације? Срам вас било западњаци. Ракетама земља-земља на свој народ и своје градове. Санкције? Будите захвални што су Руси трпељиви, иначе пола садашње Европе не би постојало да су другачији. Не разумем Немце, Руси су им опростили прошли рат, разарања и жртве и они опет искушавају судбину? Нисам сигуран да ће им опет опростити.
Видео о испаљивању балистичких ракета: https://www.youtube.com/watch?v=y9-8KvtfjZA#t=125

draganbb

pre 9 godina

Ultimativni cilj: Rusija.
(Helios, 29. jul 2014 17:58)
++++++++++++++++++
Sve stoji osim navedeno. Rusija je etapa. Ultimativni cilj je Kina.

Aleksandar

pre 9 godina

Opa... Zahuktava se. Da mi je znati šta su EU i USofA obećali Britancima da pristanu na ovako nešto? Ovo drastično ograničava omiljenu rusku aktivnost u EU - 'patriotsko' pranje para preko Velike Britanije, i skrivanje popljačkanog po Rusiji, za šta Britanci naravno zažmure na jedno oko jer se lepe pare sliju njihovu kasu za 'uslugu'.

Damijan

pre 9 godina

zapadnoevropske marionete americke administracije, a putin jos nelogicniji sto im ne zavrne gasnu slavinu. evropa je pukla a za eu ovo je pocetak raspada.

milan

pre 9 godina

a kome ce rusija da proda gas ako ne evropi? kao sto je eu zavisna od ruskog gasa tako je i rusija zavisna od para koje zaradjuje prodajuci taj gas. Rusiji je dodatno otezavajuca okolnost to sto se njena privreda previse oslanja na prihode od prodaje gasa. Ako mislite da zapad nije dobro proracunao opcije onda ste u zabludi.

poznavalac

pre 9 godina

samo neka uvode a zima stize a zna se ko drzi ventil za gas... pa videcemo kako ce evropski lideri objasniti svojim gradjanima zasto se u 21. veku smrzavaju u svojim stanovima a tek privreda koliko je zavisna od gasa to je vec neka druga prica

nucky thompson

pre 9 godina

znaci Englezi prihvatili snazan udarac na The City i priliv Ruskog novca! Ovo nisam ocekivao! Rusi ce ove sankcije osjetiti zestoko, vratice ih u 80-te!

Željan ovako bistrih komentatora

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maxo iz Kanade, 29. jul 2014 17:53)
Bolan Maxo, je li to pauza za doručak pa si iskoristio priliku da u pauzi između cepanja balvana kažeš neku.Nekad se za ovako bistre komentare pričalo da papir trpi sve, sad je tehnologija napredovala, u jednoj ruci sekira u drugoj mobilni pa rokaj po porukama, ako Maxo, ako za to vam se babo i borio da slobodno u belom svetu cepaš drva.

jos jedno krsenje UN od EU

pre 9 godina

Ogrnicene sankcije? Kako to prevesti? EU je uvele sakncije Rusiji ali opet ko bude morao da uzima gas i naftu mora ali u ogranicenim kolicinama? Mislim stvarno ne razumem "ogranicene sankcije". Naravno ovo je krsenje prava i povelje UN , zato sto jedino ko sme da uvodi sankcije jesu UN i niko drugi.

kakav papa Vojtila

pre 9 godina

@Helios promasio si temu. O svemu pricas osim u ratu koji se vodi u Istocnoj Ukrajini. Zasto su Rusi ustali na ustanak tamo? Zato sto hoce da odcepe taj deo i pripoje se Rusiji. Ti udario od Kulina Bana i papu Vojtilu pominjes. Ajde malo na zemlju i fokusiraj se na Istocnu Ukrajinu. Rusi hoce da odvoje deo Ukrajine i propje je sebi kao sto su uradili sa Krimom. Ukrajinci to ne daju. Zapad je na strani Ukrajine, ti si na strani Rusije. Jaca strana ce da pobedi, kao uvek u istoriji. Batali papu Vojtilu. Dosadni ste sa teorijam zavere. Ako Rusi prihvate da zive u Ukrajini rat ce odmah da stane. Ali ih Rusija pali kao sto je Srbija palila SAO Krajinu. I tada se pricalo o "zaveri Vatikana". Dosadni ste. Zasto ne kazes da je Strelkov, taj cuveni predsedni, dosao iz Rusije i poslat da podigne ustanak. Stvari su mnogo jednostavnije od zavere Rotsilda, pape Vojtile, Vatikana, Nemacke koja hoce da izadje na Bliski Istok i sta ti ja znam kojih budalastina. Ovi hoce da se otcepe, Ukrajinci im ne daju. Svako podrzava svoje.

Che

pre 9 godina

vreme je da Rusija prekine odnose sa EU i okrene se u potpunosti BRIKS-u, ionako ce od EU opstati samo Nemacka, a Amerika sigurnim koracima gazi u ponor.

poznavalac Ruske politike

pre 9 godina

Do god tim ostrascenim ruskim imeronacionalistime,ne uvedete i zabranu preletanja preko teritorije eu,usa,canade,australije,singapura itd,nista niste uradili.isto treba da vazi i za njihove sire porodice,partijske kolege i poslovne saradnike.kada ogranicite moc 8prijateljski naklonjenih njemu oligarha tipa vrhuski uralvagonmasstroj i slicne kvazi firme,primirice se u roku od 3 dana.stavite njihovu imovinu po londonu,spaniji,monte karlu,italiji pod kontrolu i stvar je resena.na kratko vreme ,obustavite izdavanje viza/tehniceskiepricine/,malo korigujte broj letova i to je to.

Pantagruel

pre 9 godina

Ово ће неминовно довести у питање наше економске и политичке односе са Руском Федерацијом, њен садашњи удео у нашем енергетском сектору, као и будуће амбиције. Такође ће отворити питање пословања руских банакљ на нашем тржишту, сарадње у области одбране и одбрамбене индустрије (рецимо куповину авиона и ПВО система, као и заједничке производње наоружања и војне опреме за трећа тржишта). Тешко да ће бити могуће и то и приступање ЕУ и учешће у Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ (CSDP) и учешће у Европској одбрамбеној агенцији (EDA) са којом од 2013. године имамо потписан административни аранжман. Мораћемо да се опредељујемо као држава, а највише ме плаши помисао на то што знам менталитет и историјска искуства нашег народа коме веома мало треба да се по ко зна који пут подели на "Бранковиће и Обилиће", "Обреновиће и Карађорђевиће", "партизане и четнике", "патриоте и издајнике" "прозападњаке и прорусе" и да се још једном међусобно закрви. Једино у Србији од целе бивше СФРЈ није било грађанског рата деведесетих, па се бојим да се не заиграмо.

Maxo iz Kanade

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.

Helios

pre 9 godina

EU je izvrsna i demokratska, osim u najbitnijem, kada je sredstvo i prćija USA a sve alatka Wash. DC krvoločnog kulta.
Joseph Byden je iz istog izvora kao i Madeleine Albright iste manijakalne grupe koju je dugo predvodio Zbigniew Brzeziñski a sada maskirani mupetovcem Obamom. Još od postavljanja Karol Józef Wojty³e kao pape za budućeg ratnog zločinca oni rade samo jednu jedinu istu stvar. Američko društvo kao naslednik i ekstenzija britanskog vodi kolonijalnu politiku neprekidnog ratovanja i osvajanja. Pošto robovlasništvo nije više u modi držanje "intelektualnih" monopola, kreditnog ropstva, izdajničkih vlada, kreiranje lokalnih i građanskih ratova, eksploatacija sirovina i apsolutno sve što daje korist i nadmoć rade besomučno. Šema: ekstremna vojna sila koju maskira "baby" face demokratije, ljudskih prava, pop muzike i svake druge šećerleme - ako pravi novac takođe.
Ultimativni cilj: Rusija. I NATO gaženje Balkana i obogaljivanje Srba uz pomoć adolescencije i zla susednih nacija je samo etapa toga. Eugenika, scientologija i buljuci drugih mentalnih skalamocija su (kvazi)edukacija kad neko tamo priviri "eliti". Te nakaradne nebuloze (legnu im otprilike kao što je Hitler "citirao" Ničea) ih nauče jedino bitno: samo laž i non-stop rat uz neprekidnu maskaradu - to je put uspeha USA a njih lično u strukturi moći. Na svetu nema dovoljno za sve, rat je neminovan, pobeđuje ko udari prvi, bolje je da on to ne zna - to je jedina i čitava filozofija USA.

EU? mu, mu, muuuu...

Željan ovako bistrih komentatora

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maxo iz Kanade, 29. jul 2014 17:53)
Bolan Maxo, je li to pauza za doručak pa si iskoristio priliku da u pauzi između cepanja balvana kažeš neku.Nekad se za ovako bistre komentare pričalo da papir trpi sve, sad je tehnologija napredovala, u jednoj ruci sekira u drugoj mobilni pa rokaj po porukama, ako Maxo, ako za to vam se babo i borio da slobodno u belom svetu cepaš drva.

Helios

pre 9 godina

EU je izvrsna i demokratska, osim u najbitnijem, kada je sredstvo i prćija USA a sve alatka Wash. DC krvoločnog kulta.
Joseph Byden je iz istog izvora kao i Madeleine Albright iste manijakalne grupe koju je dugo predvodio Zbigniew Brzeziñski a sada maskirani mupetovcem Obamom. Još od postavljanja Karol Józef Wojty³e kao pape za budućeg ratnog zločinca oni rade samo jednu jedinu istu stvar. Američko društvo kao naslednik i ekstenzija britanskog vodi kolonijalnu politiku neprekidnog ratovanja i osvajanja. Pošto robovlasništvo nije više u modi držanje "intelektualnih" monopola, kreditnog ropstva, izdajničkih vlada, kreiranje lokalnih i građanskih ratova, eksploatacija sirovina i apsolutno sve što daje korist i nadmoć rade besomučno. Šema: ekstremna vojna sila koju maskira "baby" face demokratije, ljudskih prava, pop muzike i svake druge šećerleme - ako pravi novac takođe.
Ultimativni cilj: Rusija. I NATO gaženje Balkana i obogaljivanje Srba uz pomoć adolescencije i zla susednih nacija je samo etapa toga. Eugenika, scientologija i buljuci drugih mentalnih skalamocija su (kvazi)edukacija kad neko tamo priviri "eliti". Te nakaradne nebuloze (legnu im otprilike kao što je Hitler "citirao" Ničea) ih nauče jedino bitno: samo laž i non-stop rat uz neprekidnu maskaradu - to je put uspeha USA a njih lično u strukturi moći. Na svetu nema dovoljno za sve, rat je neminovan, pobeđuje ko udari prvi, bolje je da on to ne zna - to je jedina i čitava filozofija USA.

EU? mu, mu, muuuu...

jos jedno krsenje UN od EU

pre 9 godina

Ogrnicene sankcije? Kako to prevesti? EU je uvele sakncije Rusiji ali opet ko bude morao da uzima gas i naftu mora ali u ogranicenim kolicinama? Mislim stvarno ne razumem "ogranicene sankcije". Naravno ovo je krsenje prava i povelje UN , zato sto jedino ko sme da uvodi sankcije jesu UN i niko drugi.

Che

pre 9 godina

vreme je da Rusija prekine odnose sa EU i okrene se u potpunosti BRIKS-u, ionako ce od EU opstati samo Nemacka, a Amerika sigurnim koracima gazi u ponor.

Damijan

pre 9 godina

zapadnoevropske marionete americke administracije, a putin jos nelogicniji sto im ne zavrne gasnu slavinu. evropa je pukla a za eu ovo je pocetak raspada.

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

CNN управо јавља да су прокијевске власти испалиле три балистичке ракете које носе 1500 килограма експлозива на побуњеничке центре Луганск и Доњецк. Русија крива за овакав развој ситуације? Срам вас било западњаци. Ракетама земља-земља на свој народ и своје градове. Санкције? Будите захвални што су Руси трпељиви, иначе пола садашње Европе не би постојало да су другачији. Не разумем Немце, Руси су им опростили прошли рат, разарања и жртве и они опет искушавају судбину? Нисам сигуран да ће им опет опростити.
Видео о испаљивању балистичких ракета: https://www.youtube.com/watch?v=y9-8KvtfjZA#t=125

nebojsa

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maxo iz Kanade, 29. jul 2014 17:53)

Gas? Pa to ce unistiti Evropu...sto se tice vase podrske SAD...da li ste vi bili u Srbiji tokom bombardovanja? Ako jeste a ovako govorite, sram vas bilo, a ako niste, onda ste postali neosetljivi na patnje srpskog naroda, samo zato sto zivite daleko, i opet, sram vas bilo. Zar je moguce da ne vidite americki neokolonijalizam koji tezi tome da proguta citav svet i uvede ga u mrak?
Nadam se da ce BRIKS zemlje slomiti kicmu neofasizma koji se valja sa zapada!

Mare,NS

pre 9 godina

Vreme je da se Velikom Bratu i EU uzvrati zestoko! Dosta je, bre! Maltretirate ceo svet godinama, nekaznjeno! Udarite ih po dzepu, tako da im vise nikad nista slicno ne padne na pamet! Cene gasa i nafte za EU povecati visestruko! Sankcije protiv Irana i Sirije im nisu nista pomogle, a Rusiji ce naneti manju stetu ,nego sto ce sami pretrpeti (izuzev Velikog Brata, koji je sve ovo i izazvao i zadovoljno trlja ruke)!
PS.Trazite da Englezi vrate Foklandska ostrva Argentincima!

Helios

pre 9 godina

"Zasto su Rusi ustali na ustanak tamo?" Zato što su krenuli da ih proteruju i žive spaljuju, demokratski, počev od snajpera u masu na trgu do Bajdenovog sina koji je odjednom "direktor" ukrajinskog gasovoda.
"Zapad je na strani Ukrajine, ti si na strani Rusije" Maksimum promašaja i ne baš bistrine, zaista ne znam kako bi se pristojnije izrazio. Uopšte ni najmanje nisam na strani Rusije. Od toga je jedino manje Zapad na strani Ukrajine - Zapad je na svojoj strani a protiv Ukrajine koju koristi kao i nas, kao stoku. Svuda postoje interne tenzije i potencijal za njihovo napumpavanje i iskorišćavanje od strane velikih a pogotovu zlih. Osnove istorije i pre i posle Rimskog Carstva - knjigu u ruke pa onda u razmišljanje i tek tada u komentarisanje.
"Ovi hoće da se otcepe" Oni neće sami od sebe da se otcepe nego su u bezizlaznoj situaciji nakon neofašističkog državnog udara.
"kakav papa Vojtila" Onaj koji je bio pokrovitelj "pojavljivanja" Gospe kao uvodne akcije prikupljanja novca, buđenja katoličke pastve i ultimativno ilegalnog otcepljenja uz bonus etničkog čišćenja Srba. E taj i takav.
"Svako podrzava svoje". Da, ja podržavam ne Ruse, nego moje, kojima ti očigledno ne pripadaš. One koji ne žele da ih kontroliše Total Information Awareness Office kroz Autonomous Military Robotics. Ti to izgleda voliš i želiš. Ili samo ne vidiš? - onda nema druge, opet knjigu u ruke.

duplo golo

pre 9 godina

Priča li neko o kontra-merama koje primenjuje Rusija na preduzeća iz EU? Priča li neko o valjevskoj fabrici Gorenja gde masovno otpuštaju radnike, jer je Rusija "Slovencima" otkazala narudžbu od 500.000 frižidera?

milan

pre 9 godina

a kome ce rusija da proda gas ako ne evropi? kao sto je eu zavisna od ruskog gasa tako je i rusija zavisna od para koje zaradjuje prodajuci taj gas. Rusiji je dodatno otezavajuca okolnost to sto se njena privreda previse oslanja na prihode od prodaje gasa. Ako mislite da zapad nije dobro proracunao opcije onda ste u zabludi.

kakav papa Vojtila

pre 9 godina

@Helios promasio si temu. O svemu pricas osim u ratu koji se vodi u Istocnoj Ukrajini. Zasto su Rusi ustali na ustanak tamo? Zato sto hoce da odcepe taj deo i pripoje se Rusiji. Ti udario od Kulina Bana i papu Vojtilu pominjes. Ajde malo na zemlju i fokusiraj se na Istocnu Ukrajinu. Rusi hoce da odvoje deo Ukrajine i propje je sebi kao sto su uradili sa Krimom. Ukrajinci to ne daju. Zapad je na strani Ukrajine, ti si na strani Rusije. Jaca strana ce da pobedi, kao uvek u istoriji. Batali papu Vojtilu. Dosadni ste sa teorijam zavere. Ako Rusi prihvate da zive u Ukrajini rat ce odmah da stane. Ali ih Rusija pali kao sto je Srbija palila SAO Krajinu. I tada se pricalo o "zaveri Vatikana". Dosadni ste. Zasto ne kazes da je Strelkov, taj cuveni predsedni, dosao iz Rusije i poslat da podigne ustanak. Stvari su mnogo jednostavnije od zavere Rotsilda, pape Vojtile, Vatikana, Nemacke koja hoce da izadje na Bliski Istok i sta ti ja znam kojih budalastina. Ovi hoce da se otcepe, Ukrajinci im ne daju. Svako podrzava svoje.

Maxo iz Kanade

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.

poznavalac

pre 9 godina

samo neka uvode a zima stize a zna se ko drzi ventil za gas... pa videcemo kako ce evropski lideri objasniti svojim gradjanima zasto se u 21. veku smrzavaju u svojim stanovima a tek privreda koliko je zavisna od gasa to je vec neka druga prica

Kum Ruzvelt

pre 9 godina

E сада се ситуација мења – Европа, то јест Берлин, објављује рат Русији, макар и економски, макар и са неким условностима. А у рату већ делују други закони.
Зато Немци не треба да се изненaдe када постане јасно да је њихова одлука да се прикључе америчкој блокади Русије довела до тога да Москва ускоро призна Новоросију, и да заоштравање економских санкција није довело до рушења руске економије, него до пада кијевског режима.

dudap

pre 9 godina

I kao sto nas istorija uci, svaki veliki rat je imao ekonomsku pozadinu i razvijao se sledecim redosledom: recesija, depresija valutni ratovi, trgovinski ratovi, svetski ratovi. S obzirom da smo vec godinama u valutnim ratovima, a da se trgovinski u poslednje vreme sve vise i vise pojacavaju, mozemo da pretpostavimo sta sledi. Ako iko veruje da ova situacija ima veze sa brigom za ukrajinski narod ili za Ukrajinu generalno, vara se grdno. Amerika je u panici, uvlaci Evropu u rat, a nijedna velika imperija ne pada bez borbe. Nazalost, ovde je u igri atomsko, biolosko, hemijsko oruzje...

Pantagruel

pre 9 godina

Ово ће неминовно довести у питање наше економске и политичке односе са Руском Федерацијом, њен садашњи удео у нашем енергетском сектору, као и будуће амбиције. Такође ће отворити питање пословања руских банакљ на нашем тржишту, сарадње у области одбране и одбрамбене индустрије (рецимо куповину авиона и ПВО система, као и заједничке производње наоружања и војне опреме за трећа тржишта). Тешко да ће бити могуће и то и приступање ЕУ и учешће у Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ (CSDP) и учешће у Европској одбрамбеној агенцији (EDA) са којом од 2013. године имамо потписан административни аранжман. Мораћемо да се опредељујемо као држава, а највише ме плаши помисао на то што знам менталитет и историјска искуства нашег народа коме веома мало треба да се по ко зна који пут подели на "Бранковиће и Обилиће", "Обреновиће и Карађорђевиће", "партизане и четнике", "патриоте и издајнике" "прозападњаке и прорусе" и да се још једном међусобно закрви. Једино у Србији од целе бивше СФРЈ није било грађанског рата деведесетих, па се бојим да се не заиграмо.

Aleksandar

pre 9 godina

Opa... Zahuktava se. Da mi je znati šta su EU i USofA obećali Britancima da pristanu na ovako nešto? Ovo drastično ograničava omiljenu rusku aktivnost u EU - 'patriotsko' pranje para preko Velike Britanije, i skrivanje popljačkanog po Rusiji, za šta Britanci naravno zažmure na jedno oko jer se lepe pare sliju njihovu kasu za 'uslugu'.

nucky thompson

pre 9 godina

znaci Englezi prihvatili snazan udarac na The City i priliv Ruskog novca! Ovo nisam ocekivao! Rusi ce ove sankcije osjetiti zestoko, vratice ih u 80-te!

Božidar M.

pre 9 godina

Države,svetske sile,pa prema tome i SAD i Rusija se ne razlikuju ni za milimetar po namerama na globalnom nivou.Ono što razlikuje ove dve zemlje je standard života (zna se gde je bolji),demokratičnost društva (jasno je da u Rusiji vlada autokratija,gde sve zavisi od jednog čoveka i gde je razvijenost institucija mizeran),nivo korupcije (ne treba ni komentarisati).Ne zavaravajte se ljudi.Ne volim Ameriku,ali sa njima bar znam na čemu sam,sa Rusima nikad.Svaka čast ruskom narodu i njegovom slovenskom poreklu,ali malo tamo toga zavisi od dobre namere običnog Rusa.Naklonost Rusije prema nama trajaće isto koliko i njen interes da tako bude

Deki

pre 9 godina

(Božidar M., 29. jul 2014 21:10),ja samo znam da u zemljama koje je oslobidila USA, je sada pakao.Znam da USA ima baze po celom svetu i da bombarduje koga stigne.Jesam za ulazak u EU,ali nikada necu podrzati spoljnu politiku zapada.

Перча Контраш

pre 9 godina

„Evropska unija usvojila je široke ekonomske sankcije protiv Rusije, u nadi da će primorati Moskvu da promeni politiku prema Ukrajini, saopštili su izvori EU“. Уверен сам да су Америка и европске државе оволико дуго радиле на економским реформама за излазак из невиђене економске кризе од тридесетих година прошлога века, да је оволико политичара и медијских кућа ангажовано на сатанизацији Руса и Русије, решили би све своје економске проблеме! Али лакше је радити по устаљеном рецепту уништавања, поробљавања и пљачкања туђих држава, који је разрађен на примеру уништавања Србије, него засући рукаве, радити и ринтати, питати праве економске стручњаке којих има у Америци и Европи, како изаћи из кризе већом и јефтинијом производњом, освајањем нових тржишта... Ови евроамериканци као сваки амерички гангстер ризикује док опљачка неког пролазника или банку, а после ужива до следеће пљачке!
On treba da predstavljaju "snažno upozorenje Rusiji zbog nelegalne aneksije teritorije i destabilizacije susedne suverene zemlje, što ne može da se prihvati u 21. veku", stoji u pomenutom saopštenju. А када сте ви нелегално анектирали део суверене државе Србије и предали нелегално албанској мањини и то прогласили државом, то је прихватљиво за вас у 21. веку! Ови бре скроз полудели, јер ништа не виде док припремају „пљачку века“!

poznavalac Ruske politike

pre 9 godina

Do god tim ostrascenim ruskim imeronacionalistime,ne uvedete i zabranu preletanja preko teritorije eu,usa,canade,australije,singapura itd,nista niste uradili.isto treba da vazi i za njihove sire porodice,partijske kolege i poslovne saradnike.kada ogranicite moc 8prijateljski naklonjenih njemu oligarha tipa vrhuski uralvagonmasstroj i slicne kvazi firme,primirice se u roku od 3 dana.stavite njihovu imovinu po londonu,spaniji,monte karlu,italiji pod kontrolu i stvar je resena.na kratko vreme ,obustavite izdavanje viza/tehniceskiepricine/,malo korigujte broj letova i to je to.

ISKANDER

pre 9 godina

Sve stoji osim navedeno. Rusija je etapa. Ultimativni cilj je Kina.
(draganbb, 29. jul 2014 19:57)

Jedino sto je ta 'etapa' zemlja sa najvise nuklearnih bojevih glava,a i sa fantasticnim iskustvom u kopnenom ratovanju (uz velika zrtvovanja)...
Svi americki nosaci aviona,krstarice i razaraci su samo rezervno orudje u slucaju nuklearne odmazde sa strane Rusije,a to mnogi ne znaju...
Odgledas 'Top Gun',vidis nosac aviona USS Nimitz i pomislis kako je to 'cudo nad cudima'...Zapravo i nije..osim ako ratujes protiv Sirije,Srbije i talibana...
Mislim da nije sve McDonald's i Coca Cola,a Rusija je i definitivno daleko mocnija vojna sila od Kine (koja ima gotovo iskljucivo ili rusko ili kopirano rusko oruzje).
Kina ne moze biti 'ultimativni cilj',jer je sama 'etapa' neosvojiva,a kada bi 'etapa' vec i bila osvojena - Kina bi bila nista drugo nego desert.
Rusi i SSSR su platili sa 26,8 miliona zivota u 2. svetskom ratu,a neki neandertalci misle da se Rusija moze unistiti sankcijama...Nisu je unistili ni za vreme Jelcina,a o danasnjem vremenu da i ne pisem..
Lepo je Lazanski jednom rekao; Zapadu opet na kraju krajve ostaje samo da ih mrzi (ruse)...samo ih nerviraju bez veze..
Ok,bice mozda i nekakve krize u Rusiji u slucaju sankcija,ali ce ruski vojno industrijski kompleks da gruva jos vecom snagom..
I tako u krug od 1945 godine,pa na ovamo...parada za budale i neunistiva Pravoslavna tvrdjava zvana Rusija..

draganbb

pre 9 godina

Ultimativni cilj: Rusija.
(Helios, 29. jul 2014 17:58)
++++++++++++++++++
Sve stoji osim navedeno. Rusija je etapa. Ultimativni cilj je Kina.

Stanko

pre 9 godina

@draganbb
Није ми јасно што добијаш минусе али се слажем са тобом. Русија је етапа, следећа је Кина. Врло логично, чак је и Обмана то индиректно рекао кроз нову војну доктрину САД - пивот на Пацифик.

oni ce se snaci

pre 9 godina

Ne razumem ovu odluku EU. Kako mozes nekome da uvodis ekonomske sankcije, a uvozis od njega gas? Pa nekoj logici pre Rusi mogu EU da uvedu sankcije, da ne prodaju gas! U redu, i jednima i drugima odgovara, novac-gas, ali sta ce ti pare kad ti je hladno? Prodavace gas Rusi Kinezima, skoro su sklopili ugovor. Pretpostavljam da i EU ipak ima neku soluciju, cim se tako ponasa, a mi?

Boza

pre 9 godina

Da se zna:
Vladimir Lenjin je pisao cuveno delo "Država i revolucija" gde je objasnio da ce drzava odumetri. Putin (i nas Sloba su to ucili u skoli), pa se Putin i ponasa po principu Rusija to sam ja.

Moje dete u Engleskoj uci disciplina, red, rad, skromnost. Mozes da budes i naj poznatija prababa na svetu (mislim na Englesku kraljicu) , ali kada drzava trazi da iskaces iz helikoptera to radis. Sta mislite da li je baba zelela da glumi padobranca?

Kada bi Putin to radio za Rusiju ili Sloba za Srbiju. NIKADA. E tu je razlika. Ovde je drzava svetinja i to za svakoga.

dejan

pre 9 godina

bliži se treći svetski rat!!!! ljudi kupujte konzerve i brašno trebaće nam uskoro!!! ovo se neće završiti mirnim putem!!! sve je otišlo mnogo daleko ni jedni ni drugi se sada neće povući!!!!

Бојан Илић

pre 9 godina

Da se zna: Vladimir Lenjin je pisao cuveno delo "Država i revolucija" gde je objasnio da ce drzava odumetri. Putin (i nas Sloba su to ucili u skoli), pa se Putin i ponasa po principu Rusija to sam ja. Moje dete u Engleskoj uci disciplina, red, rad, skromnost. Mozes da budes i naj poznatija prababa na svetu (mislim na Englesku kraljicu) , ali kada drzava trazi da iskaces iz helikoptera to radis. Sta mislite da li je baba zelela da glumi padobranca? Kada bi Putin to radio za Rusiju ili Sloba za Srbiju. NIKADA. E tu je razlika. Ovde je drzava svetinja i to za svakoga.
(Boza, 29. jul 2014 23:08)

Путин цео свој живот, од малих ногу ради у интересу земље и ради оно за шта је постављен на то место!
Зар неко мисли да Руси имају само једног Путина?!
Па није то више "СФРЈ", сад је само Русија!

dragan

pre 9 godina

Ko je ovlastio EU i koje pravno i moralno pravo ima da uvodi sankcije bilo kojoj zemlji? Gde je sada da pokaze da postoji Savet bezbednosti i Ujedinjene nacije i osudi ovaj varvarski cin? Sve slobodne zemlje ovog sveta treba da stanu na put USA i EU drzavnom terorizmu.

Maxo iz Kanade

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.

kakav papa Vojtila

pre 9 godina

@Helios promasio si temu. O svemu pricas osim u ratu koji se vodi u Istocnoj Ukrajini. Zasto su Rusi ustali na ustanak tamo? Zato sto hoce da odcepe taj deo i pripoje se Rusiji. Ti udario od Kulina Bana i papu Vojtilu pominjes. Ajde malo na zemlju i fokusiraj se na Istocnu Ukrajinu. Rusi hoce da odvoje deo Ukrajine i propje je sebi kao sto su uradili sa Krimom. Ukrajinci to ne daju. Zapad je na strani Ukrajine, ti si na strani Rusije. Jaca strana ce da pobedi, kao uvek u istoriji. Batali papu Vojtilu. Dosadni ste sa teorijam zavere. Ako Rusi prihvate da zive u Ukrajini rat ce odmah da stane. Ali ih Rusija pali kao sto je Srbija palila SAO Krajinu. I tada se pricalo o "zaveri Vatikana". Dosadni ste. Zasto ne kazes da je Strelkov, taj cuveni predsedni, dosao iz Rusije i poslat da podigne ustanak. Stvari su mnogo jednostavnije od zavere Rotsilda, pape Vojtile, Vatikana, Nemacke koja hoce da izadje na Bliski Istok i sta ti ja znam kojih budalastina. Ovi hoce da se otcepe, Ukrajinci im ne daju. Svako podrzava svoje.

poznavalac Ruske politike

pre 9 godina

Do god tim ostrascenim ruskim imeronacionalistime,ne uvedete i zabranu preletanja preko teritorije eu,usa,canade,australije,singapura itd,nista niste uradili.isto treba da vazi i za njihove sire porodice,partijske kolege i poslovne saradnike.kada ogranicite moc 8prijateljski naklonjenih njemu oligarha tipa vrhuski uralvagonmasstroj i slicne kvazi firme,primirice se u roku od 3 dana.stavite njihovu imovinu po londonu,spaniji,monte karlu,italiji pod kontrolu i stvar je resena.na kratko vreme ,obustavite izdavanje viza/tehniceskiepricine/,malo korigujte broj letova i to je to.

nucky thompson

pre 9 godina

znaci Englezi prihvatili snazan udarac na The City i priliv Ruskog novca! Ovo nisam ocekivao! Rusi ce ove sankcije osjetiti zestoko, vratice ih u 80-te!

milan

pre 9 godina

a kome ce rusija da proda gas ako ne evropi? kao sto je eu zavisna od ruskog gasa tako je i rusija zavisna od para koje zaradjuje prodajuci taj gas. Rusiji je dodatno otezavajuca okolnost to sto se njena privreda previse oslanja na prihode od prodaje gasa. Ako mislite da zapad nije dobro proracunao opcije onda ste u zabludi.

Božidar M.

pre 9 godina

Države,svetske sile,pa prema tome i SAD i Rusija se ne razlikuju ni za milimetar po namerama na globalnom nivou.Ono što razlikuje ove dve zemlje je standard života (zna se gde je bolji),demokratičnost društva (jasno je da u Rusiji vlada autokratija,gde sve zavisi od jednog čoveka i gde je razvijenost institucija mizeran),nivo korupcije (ne treba ni komentarisati).Ne zavaravajte se ljudi.Ne volim Ameriku,ali sa njima bar znam na čemu sam,sa Rusima nikad.Svaka čast ruskom narodu i njegovom slovenskom poreklu,ali malo tamo toga zavisi od dobre namere običnog Rusa.Naklonost Rusije prema nama trajaće isto koliko i njen interes da tako bude

Che

pre 9 godina

vreme je da Rusija prekine odnose sa EU i okrene se u potpunosti BRIKS-u, ionako ce od EU opstati samo Nemacka, a Amerika sigurnim koracima gazi u ponor.

Željan ovako bistrih komentatora

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maxo iz Kanade, 29. jul 2014 17:53)
Bolan Maxo, je li to pauza za doručak pa si iskoristio priliku da u pauzi između cepanja balvana kažeš neku.Nekad se za ovako bistre komentare pričalo da papir trpi sve, sad je tehnologija napredovala, u jednoj ruci sekira u drugoj mobilni pa rokaj po porukama, ako Maxo, ako za to vam se babo i borio da slobodno u belom svetu cepaš drva.

Helios

pre 9 godina

EU je izvrsna i demokratska, osim u najbitnijem, kada je sredstvo i prćija USA a sve alatka Wash. DC krvoločnog kulta.
Joseph Byden je iz istog izvora kao i Madeleine Albright iste manijakalne grupe koju je dugo predvodio Zbigniew Brzeziñski a sada maskirani mupetovcem Obamom. Još od postavljanja Karol Józef Wojty³e kao pape za budućeg ratnog zločinca oni rade samo jednu jedinu istu stvar. Američko društvo kao naslednik i ekstenzija britanskog vodi kolonijalnu politiku neprekidnog ratovanja i osvajanja. Pošto robovlasništvo nije više u modi držanje "intelektualnih" monopola, kreditnog ropstva, izdajničkih vlada, kreiranje lokalnih i građanskih ratova, eksploatacija sirovina i apsolutno sve što daje korist i nadmoć rade besomučno. Šema: ekstremna vojna sila koju maskira "baby" face demokratije, ljudskih prava, pop muzike i svake druge šećerleme - ako pravi novac takođe.
Ultimativni cilj: Rusija. I NATO gaženje Balkana i obogaljivanje Srba uz pomoć adolescencije i zla susednih nacija je samo etapa toga. Eugenika, scientologija i buljuci drugih mentalnih skalamocija su (kvazi)edukacija kad neko tamo priviri "eliti". Te nakaradne nebuloze (legnu im otprilike kao što je Hitler "citirao" Ničea) ih nauče jedino bitno: samo laž i non-stop rat uz neprekidnu maskaradu - to je put uspeha USA a njih lično u strukturi moći. Na svetu nema dovoljno za sve, rat je neminovan, pobeđuje ko udari prvi, bolje je da on to ne zna - to je jedina i čitava filozofija USA.

EU? mu, mu, muuuu...

Damijan

pre 9 godina

zapadnoevropske marionete americke administracije, a putin jos nelogicniji sto im ne zavrne gasnu slavinu. evropa je pukla a za eu ovo je pocetak raspada.

nebojsa

pre 9 godina

Fino a sledeće će biti gas. Nadam se oktobarskom proleću u Moskvi. 20 godina na vlasti je dosta, ako je stvarno tako sposoban neka nad je neki drugi posao.

Žao mi je rusa ali diktator razume samo sankcije. USA i EU su u radile sve moguće da se sankcije ne uvedu ali ne vredi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maxo iz Kanade, 29. jul 2014 17:53)

Gas? Pa to ce unistiti Evropu...sto se tice vase podrske SAD...da li ste vi bili u Srbiji tokom bombardovanja? Ako jeste a ovako govorite, sram vas bilo, a ako niste, onda ste postali neosetljivi na patnje srpskog naroda, samo zato sto zivite daleko, i opet, sram vas bilo. Zar je moguce da ne vidite americki neokolonijalizam koji tezi tome da proguta citav svet i uvede ga u mrak?
Nadam se da ce BRIKS zemlje slomiti kicmu neofasizma koji se valja sa zapada!

Mare,NS

pre 9 godina

Vreme je da se Velikom Bratu i EU uzvrati zestoko! Dosta je, bre! Maltretirate ceo svet godinama, nekaznjeno! Udarite ih po dzepu, tako da im vise nikad nista slicno ne padne na pamet! Cene gasa i nafte za EU povecati visestruko! Sankcije protiv Irana i Sirije im nisu nista pomogle, a Rusiji ce naneti manju stetu ,nego sto ce sami pretrpeti (izuzev Velikog Brata, koji je sve ovo i izazvao i zadovoljno trlja ruke)!
PS.Trazite da Englezi vrate Foklandska ostrva Argentincima!

poznavalac

pre 9 godina

samo neka uvode a zima stize a zna se ko drzi ventil za gas... pa videcemo kako ce evropski lideri objasniti svojim gradjanima zasto se u 21. veku smrzavaju u svojim stanovima a tek privreda koliko je zavisna od gasa to je vec neka druga prica

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

CNN управо јавља да су прокијевске власти испалиле три балистичке ракете које носе 1500 килограма експлозива на побуњеничке центре Луганск и Доњецк. Русија крива за овакав развој ситуације? Срам вас било западњаци. Ракетама земља-земља на свој народ и своје градове. Санкције? Будите захвални што су Руси трпељиви, иначе пола садашње Европе не би постојало да су другачији. Не разумем Немце, Руси су им опростили прошли рат, разарања и жртве и они опет искушавају судбину? Нисам сигуран да ће им опет опростити.
Видео о испаљивању балистичких ракета: https://www.youtube.com/watch?v=y9-8KvtfjZA#t=125

draganbb

pre 9 godina

Ultimativni cilj: Rusija.
(Helios, 29. jul 2014 17:58)
++++++++++++++++++
Sve stoji osim navedeno. Rusija je etapa. Ultimativni cilj je Kina.

Helios

pre 9 godina

"Zasto su Rusi ustali na ustanak tamo?" Zato što su krenuli da ih proteruju i žive spaljuju, demokratski, počev od snajpera u masu na trgu do Bajdenovog sina koji je odjednom "direktor" ukrajinskog gasovoda.
"Zapad je na strani Ukrajine, ti si na strani Rusije" Maksimum promašaja i ne baš bistrine, zaista ne znam kako bi se pristojnije izrazio. Uopšte ni najmanje nisam na strani Rusije. Od toga je jedino manje Zapad na strani Ukrajine - Zapad je na svojoj strani a protiv Ukrajine koju koristi kao i nas, kao stoku. Svuda postoje interne tenzije i potencijal za njihovo napumpavanje i iskorišćavanje od strane velikih a pogotovu zlih. Osnove istorije i pre i posle Rimskog Carstva - knjigu u ruke pa onda u razmišljanje i tek tada u komentarisanje.
"Ovi hoće da se otcepe" Oni neće sami od sebe da se otcepe nego su u bezizlaznoj situaciji nakon neofašističkog državnog udara.
"kakav papa Vojtila" Onaj koji je bio pokrovitelj "pojavljivanja" Gospe kao uvodne akcije prikupljanja novca, buđenja katoličke pastve i ultimativno ilegalnog otcepljenja uz bonus etničkog čišćenja Srba. E taj i takav.
"Svako podrzava svoje". Da, ja podržavam ne Ruse, nego moje, kojima ti očigledno ne pripadaš. One koji ne žele da ih kontroliše Total Information Awareness Office kroz Autonomous Military Robotics. Ti to izgleda voliš i želiš. Ili samo ne vidiš? - onda nema druge, opet knjigu u ruke.

jos jedno krsenje UN od EU

pre 9 godina

Ogrnicene sankcije? Kako to prevesti? EU je uvele sakncije Rusiji ali opet ko bude morao da uzima gas i naftu mora ali u ogranicenim kolicinama? Mislim stvarno ne razumem "ogranicene sankcije". Naravno ovo je krsenje prava i povelje UN , zato sto jedino ko sme da uvodi sankcije jesu UN i niko drugi.

Pantagruel

pre 9 godina

Ово ће неминовно довести у питање наше економске и политичке односе са Руском Федерацијом, њен садашњи удео у нашем енергетском сектору, као и будуће амбиције. Такође ће отворити питање пословања руских банакљ на нашем тржишту, сарадње у области одбране и одбрамбене индустрије (рецимо куповину авиона и ПВО система, као и заједничке производње наоружања и војне опреме за трећа тржишта). Тешко да ће бити могуће и то и приступање ЕУ и учешће у Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици ЕУ (CSDP) и учешће у Европској одбрамбеној агенцији (EDA) са којом од 2013. године имамо потписан административни аранжман. Мораћемо да се опредељујемо као држава, а највише ме плаши помисао на то што знам менталитет и историјска искуства нашег народа коме веома мало треба да се по ко зна који пут подели на "Бранковиће и Обилиће", "Обреновиће и Карађорђевиће", "партизане и четнике", "патриоте и издајнике" "прозападњаке и прорусе" и да се још једном међусобно закрви. Једино у Србији од целе бивше СФРЈ није било грађанског рата деведесетих, па се бојим да се не заиграмо.

Boza

pre 9 godina

Da se zna:
Vladimir Lenjin je pisao cuveno delo "Država i revolucija" gde je objasnio da ce drzava odumetri. Putin (i nas Sloba su to ucili u skoli), pa se Putin i ponasa po principu Rusija to sam ja.

Moje dete u Engleskoj uci disciplina, red, rad, skromnost. Mozes da budes i naj poznatija prababa na svetu (mislim na Englesku kraljicu) , ali kada drzava trazi da iskaces iz helikoptera to radis. Sta mislite da li je baba zelela da glumi padobranca?

Kada bi Putin to radio za Rusiju ili Sloba za Srbiju. NIKADA. E tu je razlika. Ovde je drzava svetinja i to za svakoga.

dudap

pre 9 godina

I kao sto nas istorija uci, svaki veliki rat je imao ekonomsku pozadinu i razvijao se sledecim redosledom: recesija, depresija valutni ratovi, trgovinski ratovi, svetski ratovi. S obzirom da smo vec godinama u valutnim ratovima, a da se trgovinski u poslednje vreme sve vise i vise pojacavaju, mozemo da pretpostavimo sta sledi. Ako iko veruje da ova situacija ima veze sa brigom za ukrajinski narod ili za Ukrajinu generalno, vara se grdno. Amerika je u panici, uvlaci Evropu u rat, a nijedna velika imperija ne pada bez borbe. Nazalost, ovde je u igri atomsko, biolosko, hemijsko oruzje...

ISKANDER

pre 9 godina

Sve stoji osim navedeno. Rusija je etapa. Ultimativni cilj je Kina.
(draganbb, 29. jul 2014 19:57)

Jedino sto je ta 'etapa' zemlja sa najvise nuklearnih bojevih glava,a i sa fantasticnim iskustvom u kopnenom ratovanju (uz velika zrtvovanja)...
Svi americki nosaci aviona,krstarice i razaraci su samo rezervno orudje u slucaju nuklearne odmazde sa strane Rusije,a to mnogi ne znaju...
Odgledas 'Top Gun',vidis nosac aviona USS Nimitz i pomislis kako je to 'cudo nad cudima'...Zapravo i nije..osim ako ratujes protiv Sirije,Srbije i talibana...
Mislim da nije sve McDonald's i Coca Cola,a Rusija je i definitivno daleko mocnija vojna sila od Kine (koja ima gotovo iskljucivo ili rusko ili kopirano rusko oruzje).
Kina ne moze biti 'ultimativni cilj',jer je sama 'etapa' neosvojiva,a kada bi 'etapa' vec i bila osvojena - Kina bi bila nista drugo nego desert.
Rusi i SSSR su platili sa 26,8 miliona zivota u 2. svetskom ratu,a neki neandertalci misle da se Rusija moze unistiti sankcijama...Nisu je unistili ni za vreme Jelcina,a o danasnjem vremenu da i ne pisem..
Lepo je Lazanski jednom rekao; Zapadu opet na kraju krajve ostaje samo da ih mrzi (ruse)...samo ih nerviraju bez veze..
Ok,bice mozda i nekakve krize u Rusiji u slucaju sankcija,ali ce ruski vojno industrijski kompleks da gruva jos vecom snagom..
I tako u krug od 1945 godine,pa na ovamo...parada za budale i neunistiva Pravoslavna tvrdjava zvana Rusija..

Kum Ruzvelt

pre 9 godina

E сада се ситуација мења – Европа, то јест Берлин, објављује рат Русији, макар и економски, макар и са неким условностима. А у рату већ делују други закони.
Зато Немци не треба да се изненaдe када постане јасно да је њихова одлука да се прикључе америчкој блокади Русије довела до тога да Москва ускоро призна Новоросију, и да заоштравање економских санкција није довело до рушења руске економије, него до пада кијевског режима.

Stanko

pre 9 godina

@draganbb
Није ми јасно што добијаш минусе али се слажем са тобом. Русија је етапа, следећа је Кина. Врло логично, чак је и Обмана то индиректно рекао кроз нову војну доктрину САД - пивот на Пацифик.

Deki

pre 9 godina

(Božidar M., 29. jul 2014 21:10),ja samo znam da u zemljama koje je oslobidila USA, je sada pakao.Znam da USA ima baze po celom svetu i da bombarduje koga stigne.Jesam za ulazak u EU,ali nikada necu podrzati spoljnu politiku zapada.

Aleksandar

pre 9 godina

Opa... Zahuktava se. Da mi je znati šta su EU i USofA obećali Britancima da pristanu na ovako nešto? Ovo drastično ograničava omiljenu rusku aktivnost u EU - 'patriotsko' pranje para preko Velike Britanije, i skrivanje popljačkanog po Rusiji, za šta Britanci naravno zažmure na jedno oko jer se lepe pare sliju njihovu kasu za 'uslugu'.

dejan

pre 9 godina

bliži se treći svetski rat!!!! ljudi kupujte konzerve i brašno trebaće nam uskoro!!! ovo se neće završiti mirnim putem!!! sve je otišlo mnogo daleko ni jedni ni drugi se sada neće povući!!!!

oni ce se snaci

pre 9 godina

Ne razumem ovu odluku EU. Kako mozes nekome da uvodis ekonomske sankcije, a uvozis od njega gas? Pa nekoj logici pre Rusi mogu EU da uvedu sankcije, da ne prodaju gas! U redu, i jednima i drugima odgovara, novac-gas, ali sta ce ti pare kad ti je hladno? Prodavace gas Rusi Kinezima, skoro su sklopili ugovor. Pretpostavljam da i EU ipak ima neku soluciju, cim se tako ponasa, a mi?

duplo golo

pre 9 godina

Priča li neko o kontra-merama koje primenjuje Rusija na preduzeća iz EU? Priča li neko o valjevskoj fabrici Gorenja gde masovno otpuštaju radnike, jer je Rusija "Slovencima" otkazala narudžbu od 500.000 frižidera?

Перча Контраш

pre 9 godina

„Evropska unija usvojila je široke ekonomske sankcije protiv Rusije, u nadi da će primorati Moskvu da promeni politiku prema Ukrajini, saopštili su izvori EU“. Уверен сам да су Америка и европске државе оволико дуго радиле на економским реформама за излазак из невиђене економске кризе од тридесетих година прошлога века, да је оволико политичара и медијских кућа ангажовано на сатанизацији Руса и Русије, решили би све своје економске проблеме! Али лакше је радити по устаљеном рецепту уништавања, поробљавања и пљачкања туђих држава, који је разрађен на примеру уништавања Србије, него засући рукаве, радити и ринтати, питати праве економске стручњаке којих има у Америци и Европи, како изаћи из кризе већом и јефтинијом производњом, освајањем нових тржишта... Ови евроамериканци као сваки амерички гангстер ризикује док опљачка неког пролазника или банку, а после ужива до следеће пљачке!
On treba da predstavljaju "snažno upozorenje Rusiji zbog nelegalne aneksije teritorije i destabilizacije susedne suverene zemlje, što ne može da se prihvati u 21. veku", stoji u pomenutom saopštenju. А када сте ви нелегално анектирали део суверене државе Србије и предали нелегално албанској мањини и то прогласили државом, то је прихватљиво за вас у 21. веку! Ови бре скроз полудели, јер ништа не виде док припремају „пљачку века“!

Бојан Илић

pre 9 godina

Da se zna: Vladimir Lenjin je pisao cuveno delo "Država i revolucija" gde je objasnio da ce drzava odumetri. Putin (i nas Sloba su to ucili u skoli), pa se Putin i ponasa po principu Rusija to sam ja. Moje dete u Engleskoj uci disciplina, red, rad, skromnost. Mozes da budes i naj poznatija prababa na svetu (mislim na Englesku kraljicu) , ali kada drzava trazi da iskaces iz helikoptera to radis. Sta mislite da li je baba zelela da glumi padobranca? Kada bi Putin to radio za Rusiju ili Sloba za Srbiju. NIKADA. E tu je razlika. Ovde je drzava svetinja i to za svakoga.
(Boza, 29. jul 2014 23:08)

Путин цео свој живот, од малих ногу ради у интересу земље и ради оно за шта је постављен на то место!
Зар неко мисли да Руси имају само једног Путина?!
Па није то више "СФРЈ", сад је само Русија!

dragan

pre 9 godina

Ko je ovlastio EU i koje pravno i moralno pravo ima da uvodi sankcije bilo kojoj zemlji? Gde je sada da pokaze da postoji Savet bezbednosti i Ujedinjene nacije i osudi ovaj varvarski cin? Sve slobodne zemlje ovog sveta treba da stanu na put USA i EU drzavnom terorizmu.